• Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52


Welkom in het discussietopic over de iPhone. Je kunt in deze startpost informatie vinden over de functionaliteit van de iPhone, de accessoires en de specificaties. De topicstart is voornamelijk gericht op de 3GS. Maar in de volgende post kun je een FAQ vinden met wat tips en antwoorden op veelgestelde vragen over alle iPhone-modellen.

De iPhone 3GS 16GB en 32GB zal vanaf 26 juni officieel verkrijgbaar zijn in Nederland. Het is nog onduidelijk of hier ook de iPhone 3G 8GB verkrijgbaar zal blijven. De exclusieve provider is T-Mobile en de iPhone zal waarschijnlijk worden geleverd in combinatie met 3 scherpe 2 jarige abonnementen vanaf 30 euro die allemaal belminuten, sms-berichten en mobiel breedband (2048/384 Kbps) bevatten. Ook in België zal de iPhone vanaf 26 juni verkrijgbaar zijn. Hier zijn nog geen details over bekend.

Inmiddels is de iPhone 4.0 software geïntroduceerd en zal waarschijnlijk in juni / begin juli beschikbaar zijn voor iedereen. De belangrijkste verandering is de toevoeging van multitasking voor 3rd party apps. Helaas komt multitasking alleen voor de iPhone 3GS (en natuurlijk de nieuwe iPhone). Door twee keer op de home-button te drukken kun je snel switchen tussen de laatst gebruikte applicaties. Een andere nuttige toevoeging is folders. Natuurlijk zijn er nog veel meer verbeteringen, meer kun je lezen in dit nieuwsbericht op de FP: nieuws: Apple voegt multitasking toe aan iPhone OS 4.

De nieuwe generatie iPhone lijkt ook inmiddels te zijn uitgelekt. Gizmodo heeft de telefoon al uitgebreid bekeken en ook een Vietnamese site heeft een uitgebreide hands-on gepost. Waarschijnlijk wordt deze nieuwste generatie iPhone geintroduceerd op de WWDC (7 juni) en zal dan binnen enkele weken in de verkoop gaan (zeer waarschijnlijk in de VS in juni).De nieuwe generatie iPhone zal gebruik maken van een microsim, een Apple A4 processor, een iets kleiner scherm (3,4") met een hogere resolutie (960 bij 640) en betere beeldkwaliteit (IPS), een grotere batterij met meer capaciteit, een betere camera en een frontcamera. Daarbij is de constructie steviger en het design meer in lijn met de rest van de Apple producten.*

*Dit is allemaal gebaseerd op de uitgelekte iPhones.


Interface

De iPhone draait op een afgeslankte versie van Mac OS X, gedoopt OS X iPhone. Daardoor heb je o.a. de beschikking over een HTML email client, de Safari webbrowser etc. Ook andere achterliggende geavanceerde techniek uit Mac OS X is beschikbaar op de iPhone.


Multitouch

De iPhone heeft geen knoppen maar een gigantisch (3,5") scherm. Via dit scherm bedien je de iPhone, hierdoor is het mogelijk om de interface te laten veranderen naar gelang de applicatie dit verlangt. Fysieke knoppen zitten niet meer in de weg, en nemen geen kostbare ruimte in als je ze niet nodig hebt.

De iPhone is de eerste en vooralsnog enige telefoon die uitgerust is met multitouch technologie. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van gestures de telefoon te bedienen. Natuurlijk kun je de telefoon gewoon aanraken zoals een traditionaal touchscreen. Dit kan echter gewoon met je vingers en daarvoor is dus geen stylus nodig. Het echt revolutionaire aan de iPhone is dat dit ook met meerdere vingers tegelijk kan. Hierdoor kun je dus snel tekst invoeren. Maar je kunt ook bijv. inzoomen op een foto door twee vingers uit elkaar te bewegen.

Door geavanceerde predictive text input kun je snel tekst invoeren op de iPhone. Dit werkt behoorlijk goed, al is het even wennen in het begin.


Sensoren

De iPhone beschikt over verschillende sensoren, die het gebruik vergemakkelijken. De lichtsensor past de felheid van het display aan op de lichtomstandigheden, zodat het scherm optimaal afleesbaar is en stroom bespaard wordt waar mogelijk. De proximitysensor zorgt dat het scherm wordt uitgeschakeld als je de telefoon bij de oor houdt. Hierdoor bespaar je stroom en zijn ongewenste aanrakingen met je oor niet mogelijk. Tot slot zit er ook nog een accelleratiesensor ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat de iPhone weet of je hem op z'n kant houdt of niet. Zo kun je bijv. een breedbeeldfilmpje bekijken door de iPhone te draaien, ook is het mogelijk om zo landscape foto's nog beter te bekijken, of om bijv. de coverflow navigatie te gebruiken om je favoriete album te vinden.Functionaliteit

Telefoon

De iPhone doet alles wat je van een mobiele telefoon mag verwachten, bellen, smsen etc. Een speciale functie van de iPhone is visual voicemail. Je ziet een overzicht van je voicemail bericht en je kunt degene die je wilt horen aanklikken. Dus je hoeft ze niet één voor één af te luisteren. Je kunt je contactlijst syncen met adresboek (Mac), Entourage (Mac) of Outlook (Windows). Ook kun je via internet syncen met Yahoo! adresboek. Daarnaast ondersteunt de iPhone Microsoft Exchange en Mobile Me, wat het mogelijk maakt om contacts te pushen en gepusht te krijgen, waardoor ze on-the-fly bijgewerkt worden.


iPod

De iPhone doet alles wat je iPod ook doet, maar dan mooier en beter. Het grote scherm (3,5") is uiteraard uitstekend geschikt om videomateriaal te bekijken. Maar je kunt ook prima muziek luisteren. De interface is volledig vernieuwd t.o.v. de huidige iPods en je kunt bijv. navigeren middels coverflow. Wat kan de iPhone allemaal afspelen? Het is ook mogelijk om de iPhone middels component of composiet aan te sluiten op een TV.

Daarnaast is het mogelijk om vanuit de iTunes app muziek, podcasts, muziekvideo's, tv series, films en iTunes U content aan te schaffen. Dit wordt ook weer teruggesynct naar de computer middels iTunes.

Audio: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3 and 4), Apple Lossless, AIFF and WAV.

Video: H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 768 Kbps, 320 by 240 pixels, 30 frames per sec., Baseline Profile up to Level 1.3 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats.


Safari

De iPhone beschikt, volgens Apple, over de meest geavanceerde browser ooit, Safari. Dit mobiele broertje doet in niets onder voor de desktop variant. Helaas wordt Java niet ondersteund (Javascript wel) en Flash (vooralsnog) ook niet. Wel zit er ondersteuning in voor bepaalde HTML5 elementen. Youtube is ondanks het gebrek aan flash toch geen probleem, omdat de iPhone toegang heeft tot betere kwaliteit filmpjes van Youtube in H.264 formaat. Daarbij wordt vanaf bookmarks worden automatisch gesynced met je desktop computer. Daarnaast is het mogelijk om bookmarks (waarbij o.a. de zoom onthouden wordt) te plaatsen op je springboard. Die zijn dus met 1 tap bereikbaar.


Mail

De emailclient heeft ondersteuning voor HTML en ondersteunt alle IMAP en POP mailboxen. Push-mail is mogelijk via een speciale (gratis) Yahoo mailaccount. Daarnaast is de mogelijk met Exchange servers en een MobileMe account.

Je kunt daarnaast op vastgestelde tijden je andere IMAP en POP mailboxen laten controleren. Daarnaast wordt je mail sowieso opgehaald bij het openen van de applicatie. De emailaccounts (dus de instellingen, niet de emails) worden gesynced met je desktop computer, dit kan met Mail (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows).


Agenda

Het is mogelijk je afspraken te syncen met iCal (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows). Je kunt op je iPhone alle afspraken inzien en evt. nieuwe toevoegen. Ook kan je agenda via CalDAV, Exchange of Mobile Me draadloos up-to-date gehouden worden, waarbij afspraken dus ook weer automatisch gepusht worden van je PC of Mac naar je iPhone en vice versa.


Camera (Photo & Video)

De iPhone 3GS beschikt over een 3,2 megapixel camera met autofocus (de iPhone 3G over een 2 megapixel camera zonder autofocus).

Bij de iPhone 3GS is middels het blauwe vlak op het scherm mogelijk om middels een focuspunt op het scherm zelf te kiezen waarop moet worden gefocused. Deze foto's kun je vervolgens syncen met iPhoto (Mac), Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop Album of een willekeurige map op je computer. Daarnaast kun je foto's middels Mobile Me of Flickr, direct naar je online gallery publiceren of bijv. naar iemand emailen. Een andere leuke feature is dat de iPhone automatisch de locatie kan toevoegen, geotagging. De locatie wordt bepaald met een combinatie van de ingebouwde (A-)GPS, GSM en Wifi.

Het is natuurlijk ook mogelijk om foto's of afbeeldingen gemaakt met bijv. een andere camera op de iPhone zetten door ze te syncen vanaf je Mac of PC, ze op te slaan vanaf internet via de Safari webbrowser of ze op te slaan vanuit een email attachement. Deze kunnen vervolgens worden weergegeven middels de foto applicatie.
Daarnaast biedt de iPhone 3GS de mogelijkheid om video's op te nemen (640*480 @30fps). Deze video's kunnen op de iPhone worden bewerkt en daarna worden gedeeld middels email, MobileMe of YouTube.Google Maps

Via deze applicatie is het mogelijk om Google Maps te raadplegen, incl. routeplanning, satellietbeelden, fileinformatie etc. Dit is nu inclusief locatiebepaling d.m.v. (A-)GPS, GSM en Wifi. De iPhone 3G heeft ingebouwde GPS en gebruikt daarnaast dus de locatie van telefoonmasten en wifi hotspots om de locatie te bepalen en een snelle fix te krijgen voor de GPS. De iPhone 3GS voegt daar nog een ingebouwd kompas aan toe. Deze zorgt ervoor dat het mogelijk is om de kaart precies uit te lijnen in de richting dat je kijkt. Daarnaast kan het kompas zelfstandig worden geraadpleegd in een eigen applicatie. Natuurlijk is Google Maps, GPS en kompas ook aan te roepen door App ontwikkelaars :)


Andere standaard applicaties

Standaard worden onder andere een uitgebreide wetenschappelijke rekenmachine, een uitgebreide klok (met o.a. wereldklok, timer, stopwatch en wekker functionaliteiten), een weer, een aandelen, een dictafoon, de App Store en de iTunes Store applicaties meegeleverd. Op de iPhone 3GS kunnen daar nog de kompas en Nike+ applicaties aan worden toegevoegd.


Meer applicaties?

Apple brengt zelf regelmatig updates uit, waarmee programma's toegevoegd worden aan de iPhone. Zo zijn later o.a. de dictafoon, de iTunes en App Store toegevoegd.
Daarnaast heeft de iPhone uitgebreide ondersteuning voor web applicaties. Zo kan iedereen websites maken die geschikt zijn voor de iPhone. Hier levert Apple ook ondersteuning voor. Natuurlijk is dat leuk, maar de mogelijkheden blijven beperkt.

Gelukkig zijn er ook native applicaties beschikbaar van third parties. Deze zijn gemaakt met de iPhone SDK en kunnen aangeschaft worden via de App Store op de iPhone of via iTunes op de PC en Mac. De ontwikkeltools kunnen door iedereen gratis gedownload worden, om als ontwikkelaar je software ook daardwerkelijk te verspreiden en op de iPhone te kunnen testen moet je 99 euro betalen. Vervolgens heb je de keus om de applicatie gratis aan te bieden of tegen een vergoeding. Hierbij gaat 30% naar Apple toe (die daarvan alle kosten betaald voor de verspreiding) en 70% naar de ontwikkelaar. Als het je ook leuk lijkt om met de SDK aan de gang te gaan, dan kun je het beste even in dit topic kijken: [iPhone & iPod touch SDK] Ervaringen & Discussie.
De App Store is inmiddels een groot succes. Eind april werd de miljardste (!) app gedownload uit de App Store. Er zijn inmiddels meer dan 50.000 applicaties te vinden in de App Store en volgens Apple neemt dit aantal alleen maar sneller toe...

Nog een andere mogelijkheid is om de iPhone te jailbreaken. Dit kan worden besproken in [iPhone & iPod touch] Jailbreaken - Deel 3.

Er zijn inmiddels al aardig wat applicaties beschikbaar, kijk voor de favorieten van je mede-tweakers in [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie #2, [iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia en Rock! Deel 2 & [iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps.
Accessoires

De iPhone beschikt over een iPod dockconnector aansluiting en daarnaast kunnen accessoires aangesloten worden middels bluetooth. Vanaf de 3.0 software is het daarnaast mogelijk voor apps om te communiceren met die aangesloten accessoires. De iPhone kan daarnaast met de meeste iPod accessoires overweg. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop accessoires, die speciaal beschikbaar zijn voor de iPhone. TomTom heeft bijv. een speciale houder ontwikkeld voor autonavigatie die vanaf deze zomer zal worden geleverd.

Kijk in de Apple Store voor alle beschikbare accessoires.


Apple levert speciale oordopjes (met microfoon) mee met de iPhone. Een speciale dock, waarbij je toegang hebt tot de homeknop is er ook. Let daarbij op dat de dock's van de iPhone 3G(S) en de originele iPhone niet uitwisselbaar zijn.

In the free iPod Book 4.0 van iLounge zijn verschillende accessoires te vinden van 3rd party's. Dit zijn o.a. armbanden, cases en screenprotectors. Voor het bespreken van cases en andere beschermingsmogelijkheden voor je iPhone kun je hier terecht: [iPhone & iPod touch] Cases, hoesjes & bescherming.

Daarnaast kunnen de bluetooth headsets (ook stereo via A2DP) kunnen besproken worden in
[iPhone & iPod touch] Bluetooth headsets & ervaringen. Speakersets met dockconnector hebben ook een eigen topic: [iPhone & iPod] Speakerdocks ervaringen & discussie :) .


Specificaties

Tussen haakjes staan de (mits van toepassing) afwijkende specificaties van de iPhone 3G.

• Afmetingen - 115,5 x 61,1 x 12,3mm
• Gewicht - 135 gram (133 gram)
• Scherm - 3.5 inch - 320 x 480 - 163 ppi
• Opslag - (8GB), 16GB of 32GB
• Camera - 3,2 megapixels met autofocus (2.0 megapixels zonder autofocus)
• Kleur - (8GB in zwart) & 16GB of 32GB in wit of zwart

• UMTS/HSDPA - 850, 1900, 2100 MHz tot 7,2 Mbps (tot 3,6 Mbps)
• GSM / EDGE - 850, 900, 1800, 1900 MHz
• Wi-Fi - 802.11b/g met geavanceerde beveiligingsopties zoals WPA2 en 802.1X
• Wi-Fi - Bluetooth 2.1 + EDR (Bluetooth 2.0 + EDR)

• Batterij
- Lithium
- Bellen - tot 12 uur met 2G en tot 5 uur met 3G (tot 10 uur met 2G en tot 5 uur met 3G)
- Internet - tot 7 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G (tot 9 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G)
- Video - tot 10 uur (tot 7 uur)
- Audio - tot 30 uur (tot 24 uur)
- Standby - tot 300 uur

• Aansluitingen e.d.
- 30 pins iPod dock aansluiting
- 3.5mm jack met audio en microfoon ondersteuning
- SIM kaart houder
- Ingebouwde luidspreker
- Ingebouwde microfoon

• Fysieke knoppen:
- Volume luider / zachter
- Geluid aan / uit
- Sluimer / Waakstand
- Thuisknop

In de doos zit: iPhone 3G (S), stereoheadset met microfoon, dockconnector-naar-USB-kabel, USB-lichtnetadapter, documentatie, reinigings- en poetsdoekje en een pinnetje voor het plaatsen van de simkaart


Klik hier voor de uitgebreide tech specs.T-Mobile prijzen en abonnementen


De iPhone 3GS en iPhone 3G zijn exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile in combinatie met 3 abonnementen die een looptijd hebben van 2 jaar. Alle abonnementen zijn in combinatie met onbeperkt dataverkeer via HSDPA (2048/384 Kbps) en WiFi hotspots. Daarnaast is ook gebruik van Visual Voicemail gratis.

Maandelijkse kosten:29,9544,9564,95
Belminuten:150300500
Sms-berichten:150300500
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 8GB iPhone 3G:29,950,000,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 16GB iPhone 3GS:99,9529,950,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 32GB iPhone 3GS:199,95119,9559,95


De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone] Provider & Abonnementen - deel 8.


Mobistar prijzen en abonnementen


In België is de iPhone beschikbaar bij Mobistar. De iPhone is daar simlockvrij te koop en hoeft niet gekocht te worden i.c.m. een abonnement. Dit is misschien ook interessant voor de Nederlandse importeerders. De prijs is 475 euro voor de 8GB 3G versie, 575 euro voor de 16GB 3GS versie en 675 euro voor de 32GB variant. Ter info, verder is de telefoon ook simlockvrij in Italie te koop daar zijn de prijzen 25 euro hoger bij Apple en 45 euro hoger bij Tim & Vodafone. Meer info over importeren is te vinden in
[iPhone] Importeren en / of losse koop.

Er zijn daarnaast drie abonnementen voor de iPhone:

Maandelijkse kosten:30,0045,0060,00
Belminuten1:180360540
Sms-berichten1:3006001200
Dataverkeer:200MB500MB1GB

1 Let op: dit zijn dus steeds x aantal belminuten of SMSjes, dus niet én én zoals bij T-Mobile in Nederland.

De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone] Provider & Abonnementen - deel 8.


Links naar andere relevante topics op GoT


Prijs, levertijden, abonnementen & importeren:
[iPhone] Levertijden
[iPhone] Provider & Abonnementen - deel 8
[iPhone 3GS] Importeren en / of losse koop - Deel 2

Handige software en aanverwante diensten:
[iPhone] Tethering (je internetverbinding delen met je pc)
[MobileMe] Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie #2
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps

Jailbreaken:
\[iPhone, iPod touch & iPad] Jailbreaken - Deel 4
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia en Rock! Deel 2
[iPhone & iPod touch] Post hier je mods

Accessoires:
[iPhone & iPod touch] Cases, hoesjes & bescherming
[iPhone & iPod touch] Bluetooth headsets & ervaringen
[iPhone & iPod] Speakerdocks ervaringen & discussie

iPod touch:
[iPod touch] Ervaringen & Discussie - Deel 7


De vorige delen:
deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8, deel 9, deel 10, deel 11, deel 12, deel 13, deel 14,
deel 15, deel 16, deel 17, deel 18, deel 19, deel 20, deel 21, deel 22, deel 23, deel 24


"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

iPhone FAQ

Inhoudsopgave
« · ^

Wat zijn de verschillen tussen de iPhone 3G en de nieuwe 3GS versie?
Van buiten zijn de telefoons identiek. De afmetingen zijn gelijk, de kleuren zijn gelijk en de metalen rand is even groot. Tenminste ze zijn gelijk op het eerste gezicht. De iPhone 3GS is namelijk voorzien van een speciale coating die vingerafdrukken onzichtbaar moet maken. Daarnaast is de belettering op de achterkant, o.a. "iPhone" en daaronder nu ook glimmend zoals het Apple logo.De iPhone 3GS kent van binnen echter wel een groot aantal veranderingen. De telefoon is volgens Apple tot 2 keer zo snel, alhoewel op de keynote zelfs taken getoond werden die meer dan 3,5 keer zo snel gaan t.o.v. de iPhone 3G. Hierbij moet rekening worden gehouden dat is getest met iPhone OS 3.0 op beide apparaten. Dit OS biedt toch al enige snelheidswinst t.o.v. 2.0. Het is nog onduidelijk hoe deze snelheidswinst wordt behaald, maar het ligt voor de hand dat dit volgt uit een snellere processor en een verdubbeling van het RAM geheugen.Een andere verdubbeling vindt plaats in de opslag. Zo is de nieuwe iPhone 3GS voor dezelfde prijs* voorzien van twee keer zoveel opslag. De twee uitvoeringen zijn 16GB en 32GB. Deze zijn beide is wit en zwart leverbaar.

De iPhone 3GS kent Nike+ ondersteuning, hiermee kunnen gemakkelijk de hardloopprestaties worden bijgehouden en evt. gedeeld (wel is een extra sensor benodigd). Verder is ook de batterijduur verbeterd. De batterij gaat met bepaalde taken (o.a. muziek luisteren, video kijken, bellen via 2G en internetten via wifi significant langer mee). Daarnaast is de iPhone 3GS uitgerust met een 3 megapixel camera met autofocus, een video-opname en edit mogelijkheid. Tot slot zijn ook de toegankelijkheidsopties sterk verbeterd met onder andere voiceover en als meest opmerkelijke hands-free voicecontrol.

*De prijzen verschillen tussen de landen, in Amerika is de prijs iig gelijk gebleven.

« · ^

Wat is de nieuwe functionaliteit van de iPhone 3.0 software?
Op 17 maart is een preview gegeven van de nieuwe iPhone 3.0 software. Op de keynote van de WWDC is nogmaals kort ingegaan op de functionaliteit van deze update. De update is op 17 juni gratis beschikbaar gesteld aan bezitters van de originele iPhone (2G) en de iPhone 3G. Het bereid de functionaliteit van de iPhone uit en daarnaast bevat het een grote uitbreiding van de functionaliteit die beschikbaar is voor ontwikkelaars.

Om met het laatste meteen te beginnen. De SDK zal meer dan 1000 nieuwe API's bevatten. Daarnaast is er de mogelijkheid om push notificaties toe te voegen, peer-to-peer connectiviteit (andere apparaten vinden die de app draaien via wifi of bluetooth) en te verbinden met third party accessoires via de dockconnector of bluetooth. Het zal ook mogelijk worden om betaalde uitbereidingen binnen een app beschikbaar te maken. Tot slot staat Apple ook turn by turn navigatie toe. TomTom komt sowieso met een speciale houder (zie hierboven) en allerlei gelokaliseerde versies van TomTom voor de iPhone.

Voor de gewone gebruiker komen er ook meer dan genoeg verbeteringen, naast de apps met meer functionaliteit... Knippen, kopieren en plakken komt beschikbaar in de apps van Apple en third parties. In alle belangrijke applicaties zal het landscape toetsenbord beschikbaar zijn, dus niet alleen meer in de Safari browser, maar ook in de SMS, Mail en Notes app.

De SMS app wordt omgedoopt in Messages en gaat ook MMS* ondersteunen. Daarnaast wordt het mogelijk om een of meerdere berichten door te sturen en kun je ook individuele berichten, naast gehele threads, verwijderen. Verder komt er nog een nieuwe applicatie genaamd Voice Memos. Dat spreekt voor zich ;). Er wordt ook A2DP* toegevoegd.

In de 2.0 software werd het mogelijk om te zoeken binnen de contactpersonen, met de 3.0 software wordt dat systemwide. Dat betekent dat het beschikbaar komt in o.a. de Mail en iPod apps. Maar ook betekent dat dat er middels Spotlight in alle apps gezocht worden.

Tethering-ondersteuning zal ook worden ingebouwd. Dat houdt in dat internet delen met een laptop mogelijk zal worden. Desondanks houdt Apple nog een slag om de arm, want dit zal alleen in overleg met de individuele carriers worden aangeboden. Het zal in Nederland worden aangeboden, maar het is nog onduidelijk wat de kosten zullen zijn :)

Overigens zijn er nog veel meer (kleine) verbeteringen. Gizmodo heeft een mooi overzicht, ook van de kleinere dingen:
Other good features: Notes Sync, audio/video tags, live streaming, shake to shuffle, Wi-Fi auto login, Stereo Bluetooth, LDAP, iTunes account creation, YouTube ratings, Anti-Phishing, Call Log, Parental Controls, Media Scrubber, OTA profiles, VPN on demand, Languages, YouTube subscriptions, YouTube accounts and Encrypted profiles. Also, auto-fills.
*Vanwege hardware beperkingen zullen A2DP en MMS helaas niet beschikbaar komen voor iPhone 2G gebruikers.


« · ^

Wat zijn de verschillen tussen de eerste generatie iPhone en de nieuwe 3G versie?
De grootste verschillen zitten van binnen, zo gaat de batterij nu iets langer mee, de geluidskwaliteit is verbeterd en natuurlijk zijn 3G (UMTS & HSDPA) en GPS toegevoegd.

Het uiterlijk is ook veranderd, de achterkant is nu enigsinds afgerond. Hij is iets dikker geworden, een paar mm, maar het volume is afgenomen, vanwege de veel sterker aflopende achterkant. Daarnaast is de achterkant niet meer van aluminium, maar van glossy wit of zwart plastic. Tot slot, zijn de knoppen aan de zijkant nu van metaal.


« · ^

Wat is de nieuwe functionaliteit van de iPhone 2.0 software?
De functionaliteit is voor de nieuwe en oude iPhone gelijk en is alleen beperkt door de hardware. Het is onder te verdelen in 3 categoriën: de nieuwe functionaliteit die vooral interessant voor bedrijven is, de SDK en de nieuwe functionaliteit voor de "gewone" consumenten.

Voor bedrijven is er naast Microsoft Exchange support, ondersteuning voor Cisco VPN netwerken, auto-discovery, remote wipe en betere beveiligingen voor draadloze netwerken, zoals 802.1X en WPA2 worden ondersteund.

De SDK voegt de mogelijkheid toe voor ontwikkelaars om software te ontwikkelen. Deze software wordt verkocht via de App store. Deze zorgt er ook voor dat updates beschikbaar worden gesteld etc. De AppStore is beschikbaar in 62 landen, en alle applicaties die kleiner zijn dan 10 MB kunnen via het mobiele netwerk worden gedownload.

Voor de eindgebruiker zijn er ook veel nieuwe features, ik zal de belangrijkste hier noemen. Er is volledige ondersteuning voor zowel iWork als MS Office documenten (incl. Powerpoint). In het adresboek zit nu ook een zoekfunctie. In Mail is het mogelijk om meerdere e-mails tegelijk te verwijderen of verplaatsen.


« · ^

Hoe kan ik aan een simlockvrije iPhone komen?
Met de komst van de nieuwe 3G iPhone zal importeren een stuk lastiger worden. In Amerika zal de telefoon alleen nog maar geactiveerd verkocht worden. Dus je kunt niet zomaar de winkel uit lopen, je zult een abonnement erbij moeten afsluiten. Misschien komen er wel mogelijkheden in andere landen, want vanaf 11 juli zal de iPhone in 22 landen te koop zijn en later dit jaar zelfs in 70 landen.

In België en Frankrijk moet de iPhone ook simlockvrij verkocht worden. Dat betekent dat er daar een mogelijkheid zal zijn om aan een simlockvrije telefoon te komen. Het probleem daarbij is alleen de prijs, want het zal waarschijnlijk niet goedkoop worden. In Engeland zal de iPhone ook prepaid te krijgen zijn, misschien dat daar mogelijkheden voor komen :)

Het importeren (wordt verder besproken in [iPhone 3GS] Importeren en / of losse koop - Deel 2.


« · ^

Waar kan ik de handleiding eigenlijk vinden?
De iPhone is voor veel mensen het eerste Apple produkt en daarom kunnen er een aantal zaken onduidelijk zijn. Het feit dat je niet eens een handleiding meegeleverd krijgt en alleen een snelstartgids helpt hier natuurlijk niet aan mee. Dus om te beginnen. De nederlandse handleiding is te downloaden op:
Apple iPhone handleiding.

Daarnaast staat bij de bookmarks op de iPhone zelf ook een link naar de "iPhone User Guide". Dit is een link naar de website van Apple, waarin op een speciaal voor de iPhone gemaakte site ook allerlei dingen worden uitgelegd.


« · ^

Hoe kan ik de iPhone klaarmaken voor gebruik?
Als je je iPhone voor de 1e keer aanzet krijg je na het opstarten en ingeven van je pincode het volgende scherm:


Hiermee bedoelt apple dat je je telefoon aan je pc of mac dient te koppelen en via iTunes dient aan te melden. Mocht je iTunes nog niet geinstalleerd hebben kun je deze downloaden via:
iTunes Download pagina

Hierna is je iPhone actief en kun je bellen en alle andere dingen doen die mogelijk zijn met een iPhone.


« · ^

Ik heb geen creditcard en wil me toch registreren om mijn iPhone te kunnen gebruiken?
Je kunt in het registratiescherm ook kiezen voor de optie:
Geen - aanschaffen van betaalde applicaties is niet mogelijk
Click 'n Buy - voor aanschaffen via je afschrijving van je bankrekening.


« · ^

Hoe kan ik een eigen ringtone instellen?
Mac gebruikers kunnen dit het makkelijkst doen via het programmapakket iLife '08 van Apple zelf waarin het programma Garageband zit. Hiermee kun je een willekeurig audiobestand selecteren bewerken en omzetten naar het juiste formaat zodat je iPhone hem accepteert als beltoon.

Voor Windows gebruikers is er het programma iPhone Ringtone Maker van Efiko Software. Je kunt daarvan een demo downloaden welke je 3 ringtones laat maken. Vanuit dit programma wordt het direct toegevoegd aan je ringtone collectie in iTunes 7.7. Logischerwijs dien je op de Mac en PC nog wel even te synchroniseren en daarna via het instellingen menu je ringtone in te stellen.

Daarnaast kan het ook via iTunes zelf (met dank aan Fab1Man):
 • Ga naar de MP3 die je wilt converten naar ringtone.
 • Rechtsklik op MP3 -> Info Tonen -> Opties -> stel bij begintijd je starttijd in, dus stel op 0:10 gaat dat in waarmee je wilt beginnen. Eindtijd moet maximaal 40 seconden later zijn.
 • Sluit venster.
 • Rechtsklik op MP3 -> Selectie converteren naar AAC
 • Rechtsklik op de ringtone -> In Windows Explorer tonen.
 • Extensie wijzigen van m4a naar m4r.
 • Plaats je ringtone in een map waar je 'm wilt hebben en dubbelklik op de ringtone.
 • Er komt een nieuwe tab bij in iTunes, genaamd ringtones.
 • Wanneer je nu je iPhone synchroniseert, heb je de tab "Ringtones". Hierin kun je de gewenste ringtone(s) selecteren om te syncen met je iPhone.
« · ^

Hoe kan ik de autocorrectie en autoaanvulling van het woordenboek uitzetten?
Dat is mogelijk via "instellingen", "algemeen", "toetsenbord" en dan "autocorrectie". Kijk wel voor de zekerheid of de taal juist staat ingesteld, voordat je het (uit frustratie) uitzet. Daarnaast is het van belang te weten dat het woordenboek getrained kan worden. Door 3 keer een woord te typen of weg te drukken kun je het trainen.


« · ^

Wil je apps uit de store via je pc installeren op je iPhone maar heb je daar geen rechten toe volgens iTunes?
Probeer in bovenaan in de werkbalk van itunes het volgende in te stellen:
Store -> Computer Machtigen met dank aan Erulezz

Het terugsyncen van apps die gekocht zijn via de iPhone wil ook niet altijd lekker gaan. Je kunt dit handmatig doen, door de iPhone aan te sluiten en dan in de linkerkolom van iTunes met de rechtermuisknop te klikken op de iPhone en te kiezen voor "zet aankopen over".


« · ^

Hoe kan ik apps verwijderen welke via de iPhone zijn geinstalleerd?
- Houd je vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Tik op het kruisje in de hoek van het programma dat u wilt verwijderen.
- Tik op 'Verwijder' en druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


« · ^

Hoe kan ik het springboard / homescreen organiseren?
- Houd uw vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Sleep het icoontje naar de gewenste plaats.druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


« · ^

Hoe kan ik een filmpje omzetten voor gebruik op de iPhone?
Mits hij aan de goede voorwaarden voldoet kun je hem via iTunes zo overzetten. Mocht je een afwijkend bestandsformaat hebben. Dan zijn er heel veel opties. In de AMD FAQ is er een gedeelte aan gewijd: AMD FAQ.

iLounge heeft ook twee fantastische guides hierover gemaakt:
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Mac)
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Windows)

Voor Windows gebruikers is er daarnaast in PMD nog een uitstekende handleiding te vinden: Video coderen voor je PMD: Tips en trucs.


« · ^

Waarom geeft Google Maps geeft een grote blauwe pulserende ring om mijn locatie?
Deze ring geeft aan hoeveel "afwijking" er is op dat moment. De afwijking zal binnen groter zijn, omdat GPS dan geen of geen goede fix kan krijgen. Dan wordt er overgeschakeld op de minder precieze locatiebepaling met behulp van GSM masten en wifi.


« · ^

Waarom kan ik niet navigeren?
Google Maps is een locatiebepalend programma met routeplan mogelijkheden. Het is dus wel mogelijk om een route te plannen en deze dan te volgen op het scherm. Het is niet mogelijk om aanwijzingen te krijgen.

Bij de iPhone 3.0 software zijn er speciale api's toegevoegd die navigatie met iPhone mogelijk moeten maken. TomTom heeft zijn pakket aangekondigd. Hierbij is optioneel ook een autohouder leverbaar. Beide zullen in de zomer beschikbaar komen. Het houdt echter niet op met TomTom. Het ligt in de lijn de verwachting dat vele partijen met navigatiesoftware zullen komen, vanwege de nieuwe api's en gezien het succes van de iPhone en de App Store. Inmiddels zijn er al verschillende paketten verkrijgbaar, kijk daarvoor o.a. in [iPhone navigatie] Navigon MobileNavigator en [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie.


« · ^

Hoe kan ik tabbladen gebruiken in Safari?
Het onderste icoontje (de twee kleine venstertjes achter elkaar) eenmaal aanklikken en je kunt met meerdere vensters/tabbladen internetten. In de 3.0 software is het ook mogelijk om alle tabbladen te sluiten. Je krijgt dan een lege pagina.


« · ^

Hoe kan ik links in een nieuw tabblad openen en bijv. snel naar beneden scrollen?
Er zijn een aantal onmisbare bookmarklets voor de iPhone. Eén daarvan voorziet alle links in een pagina van een target=blank wat betekent dat die de pagina in een nieuwe tab (helaas wel in de voorgrond) opent. Daarnaast is "scroll down" een goeie; naar de bodem van een pagina scrollen kon nog niet handig zoals dat wel met naar de top scrollen kan; handig op forums. En natuurlijk Find in this page: Maakt je zoekterm geel, onmisbaar.
Tenslotte nog wat zoekbookmarks, met YubNub als aanrader. Zie:
http://doctyper.com/archi...a-small-iphone-annoyance/
http://www.lifeclever.com...marklets-for-your-iphone/

Overigens kun je in de 3.0 software de link ingedrukt houden en dan kiezen om een link in een nieuw tabblad te openen :).

Met dank aan Zpottr

« · ^

Sneller internetten met GPRS en 3G?
Via T-Mobile is het mogelijk om compressie aan (of uit) te zetten om zo websites sneller te kunnen laden. Ga met de Safari browser hiervoor naar http://speed.t-mobile.nl/.


« · ^

Ik kan de Scientific calculator niet vinden alleen de standaard?
Kantel je iPhone eens op zijn kant en dan schakelt de calculator ook om naar de uitgebreide variant.


« · ^

Hoe maak ik een screenshot op de iPhone ?
Houd de home-knop ingedrukt en druk één maal op de aan/uit-knop. Je screenshot word nu in de foto-rol geplaatst (zelfde locatie als de foto's van de camera).

De screenshots worden opgeslagen als PNG's. Bestandsgrote is ongeveer 50-100 KB :)
Met dank aan Good Fella


« · ^

Waar kan ik leuke en handige software vinden?
Op GoT zijn er nu 3 topics die gaan over de applicaties voor de iPhone en iPod touch. In die topics kun je daarover discussiëren en de favorieten van je medetweakers vinden:
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie #2
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia en Rock! Deel 2
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps

Daarnaast zijn er ook wat losse topics over de hele populaire apps, kijk daarvoor in de topiclisting van AMD: iPods, iPhones & iTunes.


« · ^

Tot slot, er is altijd wel iets te wensen qua functionaliteit of oplossen van bugs: wat doet Apple daarmee?
Het is leuk om hier daarover te discussieren. Maar als je echt Apple wilt bereiken, dan kun je beter het iPhone Feedback formulier gebruiken :)
Het grootste gedeelte van de FAQ is gemaakt door harley _/-\o_


Als je ook tips hebt of wilt bijdragen aan de FAQ, stuur het naar me op via mail, DM o.i.d en ik zet het erbij :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • alexhooven
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 18:23
deeltje 25 al weer! gaat hard!

iPhone 3G, Samsung Galaxy S2, HTC One M7, HTC One M8, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Oneplus 3T, iPhone X, Apple Watch Series 2, Apple Watch Series 6, iPhone 12 Pro. iPhone 14 Pro


 • jmxd
 • Registratie: September 2005
 • Niet online
Ik wacht nu al 2 maanden op m'n iPhone }:| kut ProAssist

 • Maarten De Gans
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 26-05-2020
Twylight wat was er stuk?

De mijne is nu 2 weken weg met een gebarsten scherm. Gaat hopelijk geen 2 maanden duren. Ook pro assist.

 • Perzikvrucht
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 05-06 09:28
Als ik restore uitvoer met een bepaalde firmware (dus shift + herstel), worden al mijn persoonlijke gegevens dan verwijderd van de iPhone? Dus muziek, apps en cydia apps?
Ik wil de iPhone namelijk verkopen en daarvoor moet de iPhone helemaal "clean" zijn. Hoe doe ik dit het best?

 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

Eerst uitloggen met alle apps (zodat de credentials niet achterblijven)
- Dan restoren en installeren als nieuwe iPhone.

Kijk vooral uit met de hyves app, na een volledige nieuwe installatie blijft de login behouden als je niet eerst echt uit logt vóór formatteren.

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


 • Perzikvrucht
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 05-06 09:28
MsG schreef op donderdag 13 mei 2010 @ 14:09:
Eerst uitloggen met alle apps (zodat de credentials niet achterblijven)
- Dan restoren en installeren als nieuwe iPhone.

Kijk vooral uit met de hyves app, na een volledige nieuwe installatie blijft de login behouden als je niet eerst echt uit logt vóór formatteren.
Bedankt! Wat bedoel je precies met installeren als nieuwe iPhone?

 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

Nadat je een iPhone restored krijg je de vraag (in iTunes) of je hem wil identificeren als een nieuwe iphone, waardoor hij kaal begint en niets meer synct daarna totdat je dat weer instelt, of een oude backup wil instellen, zodat je na een restore weer naar je backup kan. In jouw geval moet je hem als nieuwe iPhone aanmelden. Je krijgt het na de restore te zien, weet niet precies hoe het heet.

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


5183

Ik word een beetje (lees: heel erg!) moe van mijn 3GS op het moment. Vandaag al 3 vastlopers gehad! 1x toen ik een foto wilde nemen, 1x toen ik in een app zat die ik al weken/maanden gebruik en 1x gewoon uit het niets zonder dat ik wat deed.

Ik word er gek van dat ik niet weet waarom, heb al een herstel gedaan door hem helemaal leeg te gooien. En heb nu Nu 4.0, NuSport en AtomicBrowser er maar afgeflikkerd aangezien dat zo'n beetje de laatste apps waren. Maar of het helpt.

Symptomen zijn heel simpel, scherm fade weg naar zwart en apparaat reageert nergens meer op. Even aan een laadkabel en hij start weer, meestal met 20 a 30 procent minder batterij. Na het opstarten wordt de pin niet gevraagd van de SIM, terwijl dat bij een normale herstart wel zo is.

Iemand een idee? Want ik ben nu in staat hem door de muur te gooien :'(

 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

Draai je toevallig de beta?

5183

Nee, gewoon 3.1.3. Doet niet aan beta's en jailbraiken.

 • KL643
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 18:14

KL643

photowalldecoration

Voor mensen met een Qnap NAS en iPhone, de benodigde 3.3.0. Firmware (Beta) is uit. Qmobile uit de app store halen, installeren en dan kan je muziek / foto's /video naar je iPhone streamen of foto's uploaden van je iPhone naar je Qnap NAS.

fotowanddecoratie


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 151407
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
gutverdumme, net mijn 3g uit aug 2008 rebooted en wifi helemaal dood. vind geen enkel netwerk meer.
ik netwerk settings reset gedaan, no go.
firmware 3.1.3 hersteld zonder terug zetten van backup en nog steeds geen netwerken. terwijl ze er wel zijn op mijn android telefoon en laptop.
ben bang dat wifi stuk is en heb ook geen garantie meer:(
nu hopen dat juni/juli nieuwe iphone uit komt dan kunnen we die nemen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • wd200
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 18:45
Vraagje hier.

ik heb een nieuwe 3GS 32gb gekregen omdat mijn iPhone (ook 3gs 32gb btw) uit is gegaan en niet meer aangegaan zonder dat ik er gekke dingen meegedaan hebt.
(fabrieksfout imo)

Nu heb ik vandaag een hele nieuwe iPhone van de verzekering(pro assist) gekregen omdat mijn eigen toestel niet meer te maken was.
Nu heb ik een complete iphone pakket (iPhone,oplader en oordopjes) gekregen terwijl ik alleen een iPhone opgestuurd hebt.

natuurlijk vind ik dit niet erg want mijn dopjes waren gejat en een extra oplader is altijd prima.
Alleen wat ik raar vond is dat ik 30 euro eigen risico moest betalen.

Is dit normaal dat je 30 euro moet betalen (eigen risico) maar wel een heel nieuw pakket terug krijgt.

Ik wil eigenlijk Proassist niet bellen omdat oordopjes + lader duurder zijn dan 30 euro maar stel dat iedereen dat krijgt en niet hoeft te betalen heb ik dus 30 euro voor niks betaald vandaar mijn vraag.

Acties:
 • 0Henk 'm!

5183

Anoniem: 151407 schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 10:38:
gutverdumme, net mijn 3g uit aug 2008 rebooted en wifi helemaal dood. vind geen enkel netwerk meer.
ik netwerk settings reset gedaan, no go.
firmware 3.1.3 hersteld zonder terug zetten van backup en nog steeds geen netwerken. terwijl ze er wel zijn op mijn android telefoon en laptop.
ben bang dat wifi stuk is en heb ook geen garantie meer:(
nu hopen dat juni/juli nieuwe iphone uit komt dan kunnen we die nemen.
Waarom zou je geen garantie meer hebben? Volgens mij is augustus 2008 aankoop garantie tot augustus 2010. 2 jaar is wettelijk verplicht.

Acties:
 • 0Henk 'm!

5183

Ik ga nog ff door op deze discussie, dus ik doe expres even mijn reactie hierboven niet editten.
5183 schreef op donderdag 13 mei 2010 @ 11:32:
[...]

Sorry dat ik het zeg, maar ben je wel bij? 2 abo's van 2 jaar en er dan 1 niet gebruiken puur voor iets als een telefoon?!? Dan ben je echt lekker bezig hoor!

Stel dat een import iPhone je 600 kost, dan kan je elke 10 maanden een nieuwe iPhone kopen en heb je nog 120 euro over ook.
Norckon schreef op donderdag 13 mei 2010 @ 11:38:
[...]

Nee, je hebt sowieso 1 abo nodig, dus je kunt pas na 20 maanden een nieuwe halen. Voor een echte gadgetfreak is dat te weinig, en dan is een dergelijke oplossing een mooie spreiding van de kosten ;)
Als ik uitga van 60 euro per maand, en het iPhone abo van Vodafone (13,50 per maand voor belminuten + sms + internet) dan kom je idd niet uit op 10 maanden. Maar ik doe even wat aannames en reken het door:

Huidig:
Abo kosten per maand: 60
Abo kosten per jaar: 720
Abo kosten totaal (2 jaar abo): 1440
Kosten iPhone bij abo: 100 (geschat)
Totale kosten per jaar: 820
Totale kosten per 2 jaar: 1540 euro

Stel je koopt elk jaar een nieuwe iPhone:
Aanschaf: 600 euro
Restwaarde na 1 jaar: 200 euro
Kosten per jaar: 400 euro
Abo kosten Vodafone: 162 euro
Totaal kosten per jaar: 562 euro
Totale kosten per 2 jaar: 1124

Dan is het toch duidelijk veel goedkoper om 1 goedkoop abo te nemen en elke 2 jaar gewoon een losse, nieuwe, iPhone te kopen? Er komt niet ieder jaar een nieuwe iPhone uit, vandaar de 2 jaar.

Blijf ik je de mensen dus voor gek verklaren die 2 jaar een abo gaan nemen met hele hoge kosten :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • alexhooven
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 18:23
5183 schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 11:58:
[...]


Waarom zou je geen garantie meer hebben? Volgens mij is augustus 2008 aankoop garantie tot augustus 2010. 2 jaar is wettelijk verplicht.
1 jaar apple, 1 jaar tmobile

iPhone 3G, Samsung Galaxy S2, HTC One M7, HTC One M8, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Oneplus 3T, iPhone X, Apple Watch Series 2, Apple Watch Series 6, iPhone 12 Pro. iPhone 14 Pro


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • alexhooven
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 18:23
5183 schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 12:08:
Ik ga nog ff door op deze discussie, dus ik doe expres even mijn reactie hierboven niet editten.


[...]


[...]


Als ik uitga van 60 euro per maand, en het iPhone abo van Vodafone (13,50 per maand voor belminuten + sms + internet) dan kom je idd niet uit op 10 maanden. Maar ik doe even wat aannames en reken het door:

Huidig:
Abo kosten per maand: 60
Abo kosten per jaar: 720
Abo kosten totaal (2 jaar abo): 1440
Kosten iPhone bij abo: 100 (geschat)
Totale kosten per jaar: 820
Totale kosten per 2 jaar: 1540 euro

Stel je koopt elk jaar een nieuwe iPhone:
Aanschaf: 600 euro
Restwaarde na 1 jaar: 200 euro
Kosten per jaar: 400 euro
Abo kosten Vodafone: 162 euro
Totaal kosten per jaar: 562 euro
Totale kosten per 2 jaar: 1124

Dan is het toch duidelijk veel goedkoper om 1 goedkoop abo te nemen en elke 2 jaar gewoon een losse, nieuwe, iPhone te kopen? Er komt niet ieder jaar een nieuwe iPhone uit, vandaar de 2 jaar.

Blijf ik je de mensen dus voor gek verklaren die 2 jaar een abo gaan nemen met hele hoge kosten :)
niet iedereen wil 600 euro meteen ophoesten voor een telefoon :P. ik verspreid liever de kosten over een lange periode. dat het dan duurder wordt is een ander verhaal.

ik snap je punt, misschien omdat ik geen gadgetfreak ben dat ik het er daarom ook niet echt voor over heb

[Voor 3% gewijzigd door alexhooven op 14-05-2010 12:21]

iPhone 3G, Samsung Galaxy S2, HTC One M7, HTC One M8, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Oneplus 3T, iPhone X, Apple Watch Series 2, Apple Watch Series 6, iPhone 12 Pro. iPhone 14 Pro


Acties:
 • 0Henk 'm!

5183

alexhooven schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 12:12:
[...]


1 jaar apple, 1 jaar tmobile
Lekker belangrijk wat Apple of T-Mobile vind hoor. Ze staan, naar mijn weten, niet boven de wet. En de europese wet zegt toch echt 2 jaar. Ik zou net zo lang zeiken bij T-Mobile tot ze hem innemen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

Die twee jaar is ook niet zo hard als je het nu stelt en meer een richtlijn. Vaak speelt verwachte levensduur mee, wat natuurlijk een erg variabel iets is.

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • t14wo
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 18:49
Iemand nog tips en ervaringen met het verwisselen van de backcover?
Heb hier een mooie nieuwe zilveren back liggen, en die ga ik dalijk dus op mijn iphone zetten. Nouja, alles uit de originele cover en dan in de nieuwe schroeven.

Iemand problemen waar je tegenaan liep?
Nog goede handleidingen?

Acties:
 • 0Henk 'm!

5183

MsG schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 13:28:
Die twee jaar is ook niet zo hard als je het nu stelt en meer een richtlijn. Vaak speelt verwachte levensduur mee, wat natuurlijk een erg variabel iets is.
Klopt, dat zou bijvoorbeeld bij een levend dier of plant gelden. Een telefoon mag je van verwachten dat deze langer dan 2 jaar meegaat. Een telefoon moet een jaar of 4 meekunnen lijkt me, dus dat betekend dat je na 2 jaar en voor 4 jaar ook nog recht op een stuk vergoeding hebt.

Maar je moet je niet af laten schepen met 1 jaar, want dat slaat werkelijk nergens op.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ErgoStijn
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 19:02
wd200 schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 11:49:
Vraagje hier.

ik heb een nieuwe 3GS 32gb gekregen omdat mijn iPhone (ook 3gs 32gb btw) uit is gegaan en niet meer aangegaan zonder dat ik er gekke dingen meegedaan hebt.
(fabrieksfout imo)

Nu heb ik vandaag een hele nieuwe iPhone van de verzekering(pro assist) gekregen omdat mijn eigen toestel niet meer te maken was.
Nu heb ik een complete iphone pakket (iPhone,oplader en oordopjes) gekregen terwijl ik alleen een iPhone opgestuurd hebt.

natuurlijk vind ik dit niet erg want mijn dopjes waren gejat en een extra oplader is altijd prima.
Alleen wat ik raar vond is dat ik 30 euro eigen risico moest betalen.

Is dit normaal dat je 30 euro moet betalen (eigen risico) maar wel een heel nieuw pakket terug krijgt.

Ik wil eigenlijk Proassist niet bellen omdat oordopjes + lader duurder zijn dan 30 euro maar stel dat iedereen dat krijgt en niet hoeft te betalen heb ik dus 30 euro voor niks betaald vandaar mijn vraag.
Die eigen risico staat volgensmij in het contract, dus dat als er wat met je iphone is je 30 euro betaald en alle andere kosten voor Proassist zijn. Lees je contract even na;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • tdw
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 04-06 18:14

tdw

Amai seg!

5183 schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 13:47:
[...]


Klopt, dat zou bijvoorbeeld bij een levend dier of plant gelden. Een telefoon mag je van verwachten dat deze langer dan 2 jaar meegaat. Een telefoon moet een jaar of 4 meekunnen lijkt me, dus dat betekend dat je na 2 jaar en voor 4 jaar ook nog recht op een stuk vergoeding hebt.

Maar je moet je niet af laten schepen met 1 jaar, want dat slaat werkelijk nergens op.
Als je er normaal mee omgaat (je gaat er geen foto's mee maken als je duikt, je gooit er geen koffie overheen, je gebruikt 'm niet als stop als je auto op een helling staat, maar wel incidenteel een klein valletje (1m ofzo)) mag ik toch wel hopen dat die meer dan 2 jaar mee gaat :) En ik denk niet dat iemand dat met me oneens is, dus ook rechters niet (als je eens heel moeilijk wilt gaan doen).

"There is that sort of assumption by the government that we're all driving around at 8 o'clock in the morning to be really annoying"
~ James May


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Castor385
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 17:59
5183 schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 12:08:
... Er komt niet ieder jaar een nieuwe iPhone uit, vandaar de 2 jaar....
Ik ga verder niet inhoudelijk in op je berekening, maar wil wel aangeven dat er tot nu toe nog wél ieder jaar een nieuwe iPhone is uitgekomen.

Study everything, You'll find something you can use


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

5183 schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 13:47:
[...]


Klopt, dat zou bijvoorbeeld bij een levend dier of plant gelden. Een telefoon mag je van verwachten dat deze langer dan 2 jaar meegaat. Een telefoon moet een jaar of 4 meekunnen lijkt me, dus dat betekend dat je na 2 jaar en voor 4 jaar ook nog recht op een stuk vergoeding hebt.

Maar je moet je niet af laten schepen met 1 jaar, want dat slaat werkelijk nergens op.
De norm is echter niet die van Tha_Duck. Als ik kijk naar hoe willekeurige personen hun mobiel behandelen verwacht ik vaak niet eens dat die het na een jaar het nog doet. Ik zou me ook niet afschepen voor 1 jaar, maar het blijft natuurlijk een lastig iets dat "verwachte levensduur". T-Mobile ziet uiteraard het liefst een verwachte levensduur van 1 maand. De consument het liefst van 10 jaar.

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 247433

Wanneer kwam nou update 4.0 uit voor de Iphone 3gs begin juni of ??

Acties:
 • 0Henk 'm!

5183

Castor385 schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 14:30:
[...]


Ik ga verder niet inhoudelijk in op je berekening, maar wil wel aangeven dat er tot nu toe nog wél ieder jaar een nieuwe iPhone is uitgekomen.
Klopt, ik had de 3GS niet meegerekend omdat het nou niet echt een 'nieuwe' telefoon is, maar een upgrade van de bestaande.


MsG schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 14:31:
[...]


De norm is echter niet die van Tha_Duck. Als ik kijk naar hoe willekeurige personen hun mobiel behandelen verwacht ik vaak niet eens dat die het na een jaar het nog doet. Ik zou me ook niet afschepen voor 1 jaar, maar het blijft natuurlijk een lastig iets dat "verwachte levensduur". T-Mobile ziet uiteraard het liefst een verwachte levensduur van 1 maand. De consument het liefst van 10 jaar.
Sorry hoor, maar ik heb mobieltjes van 6 jaar oud die nog prima werken (Nokia). Dat ze achterhaald zijn qua techniek is een ander verhaal. En over het behandelen zeg ik ook niet. Want dat is standaard een uitsluiting, als je ermee gooit of hem in het water lazert. Als je wifi er echter mee stopt en de telefoon is in normale conditie die je mag verwachten van een telefoon van 1,5 jaar oud (wat krasjes en misschien een buts) dan hoort dat gewoon bij de garantie.

Alhoewel ik het wel raar vind dat de wetgever zorgt dat het ruim te interpreteren valt. Aan de 2 jaar Europese norm echter kan geen enkele fabrikant zich onttrekken.

-Edit-
En ondertussen heb ik daar de onderbouwing ook voor gevonden op een site van de overheid:
http://www.consuwijzer.nl..._heb_bijgekocht_Is_dat_zo
Mijn dure mobiele telefoon doet het na anderhalf jaar niet meer. De verkoper zegt dat hij niets voor me kan doen omdat ik geen garantie heb bijgekocht. Is dat zo?
Kort antwoord:
Nee. Als u geen extra garantie hebt gekocht, hebt u nog steeds rechten. De verkoper moet ervoor zorgen dat u uw telefoon een aantal jaren gewoon kunt gebruiken. Dit geldt ook als u geen extra garantie hebt gekocht.
Dus het zijn niet mijn normen, maar overheids (en europese) normen.

[Voor 36% gewijzigd door 5183 op 14-05-2010 14:51]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • chronoz
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 09-10-2022
Momenteel ben ik op zoek naar een iPhone 3GS houder voor in de auto voor navigatie-doeleinden. Hebben jullie suggesties? :) Budget is erg belangrijk, dus het liefste bestel ik bij Dealextreme o.i.d. Een investering van €50,00 vind ik veel te hoog.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 151407
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
5183 schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 11:58:
[...]


Waarom zou je geen garantie meer hebben? Volgens mij is augustus 2008 aankoop garantie tot augustus 2010. 2 jaar is wettelijk verplicht.
gewoon 1 jaar en daarbuiten betalen. maar ja ik heb ook geen tmobile maar vodafone dus garantie claimen via T word dan toch lastig:P en hij komt officieel uit italie dus geen garantie.

Acties:
 • 0Henk 'm!

5183

Anoniem: 151407 schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 15:11:
[...]

gewoon 1 jaar en daarbuiten betalen. maar ja ik heb ook geen tmobile maar vodafone dus garantie claimen via T word dan toch lastig:P en hij komt officieel uit italie dus geen garantie.
Kijk, dan wordt het al lastiger ;) Alhoewel Italië wel tot Europa behoort. Maar dan zal je hem daar langs moeten brengen vrees ik :D

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • To_Tall
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 01:03
5183 schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 14:48:
[...]

Klopt, ik had de 3GS niet meegerekend omdat het nou niet echt een 'nieuwe' telefoon is, maar een upgrade van de bestaande.


3GS geen nieuw toestel?? Hmm.. Zit toch duidelijk verschil in de 1 gen 2e gen en 3e gen iPhone's
Zo heeft de 3GS meer geheugen, betere 3d ondersteuning, meer ram geheugen van 128 naar 265..

volgens mij is het gewoon een heel ander toestel dat een zelfde case heeft..

Mac's hebben ook lang een zelfde shell zie unibody. maar intern is toch een en ander veranderd!!

A Soldiers manual and a pair of boots.


Acties:
 • 0Henk 'm!

5183

To_Tall schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 15:49:
[...]


3GS geen nieuw toestel?? Hmm.. Zit toch duidelijk verschil in de 1 gen 2e gen en 3e gen iPhone's
Zo heeft de 3GS meer geheugen, betere 3d ondersteuning, meer ram geheugen van 128 naar 265..

volgens mij is het gewoon een heel ander toestel dat een zelfde case heeft..

Mac's hebben ook lang een zelfde shell zie unibody. maar intern is toch een en ander veranderd!!
jaja prima. Boeiend.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • chronoz
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 09-10-2022
http://cache.gawker.com/assets/images/lifehacker/2009/03/androidviphone30-table04.png (Lifehacker, maart 2009)

De grootste voordelen zijn ook software-matig te behalen. Momenteel heb ik een iPhone 3GS en HTC Hero, maar de 3GS werkt prettiger vanwege:
• Interessante app-market
• Navigatie tegenover iPhone TomTom/Navigon
• Mediaspeler tegenover iPhone mediaspeler
• Snelheid/Stabiliteit OS vergeleken met iPhone OS
• Batterijduur navigatie+muziek vergeleken met iPhone?

Allemaal software-gerelateerd, dus wat mij betreft mogen ze die hoge prioriteit bij de software upgrades houden. Die paar MB extra geheugen en processorsnelheid van HTC-apparaten kan ik wel missen. Ik vind het alleen wel verrekte duur allemaal, €650,00 voor een iPhone of in combinatie met 2-jarig abonnement. Als 3GS-gebruiker ben ik benieuwd wat mijn iPhone3GS waard zou zijn na de release van de 4G.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

Hoe is jullie GPS eigenlijk als jullie hardhandig de internetverbinding geheel afsluiten? Ik merk steeds meer dat zowel mijn iPhone 3G die ik had als mijn huidige 3GS, dat het enkel redelijk/goed werkt bij een actieve dataconnectie, maar als je puur op de GPS navigeert er niet normaal mee te navigeren valt.

De dataconnectie kun je uitzetten door verkeerde APN-gegevens in te vullen in de instellingen. Of met sbsettings.

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

Anoniem: 247433 schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 14:42:
Wanneer kwam nou update 4.0 uit voor de Iphone 3gs begin juni of ??
Zodra de nieuwe iPhone te koop is.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Castor385
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 17:59
chronoz schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 15:08:
Momenteel ben ik op zoek naar een iPhone 3GS houder voor in de auto voor navigatie-doeleinden. Hebben jullie suggesties? :) Budget is erg belangrijk, dus het liefste bestel ik bij Dealextreme o.i.d. Een investering van €50,00 vind ik veel te hoog.
Ik zelf heb deze: http://shop.iphoneclub.nl...ive-holder-voor-iphone-3g

Met een zachte, soort van suede afwerking, zodat er geen beschadigingen op de telefoon kunnen komen.

Dit is alleen een houdertje. Ik heb zelf nog een losse iphone oplader voor in de auto uit china gehaald.

Study everything, You'll find something you can use


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 29435

help!...mijn iphone 3g-16gb zie ik niet meer in Itunes.

- de computer ziet hem ook niet (diagnose via itunes, geen 'bestanden'lijstje')
- ook in DFU mode ziet de computer hem niet
- ik krijg in beeld 'insert valid Simcard with no pincode to activate iphone'. Diverse simmetjes gebruikt, meerdere PC's: niets
- ook funbox etc ziet de iphone niet.

Hoe hoe hoe krijg ik weer contact met het ding? (noodcalls is enige wat kan)
:?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

Wat als je blackra1n gebruikt? Je moet hem activeren met de originele sim. Van welke provider komt hij af?

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • jmxd
 • Registratie: September 2005
 • Niet online
Het is nu 7 weken geleden dat mijn iPhone is opgehaald door ProAssist, en aankomende zondag vertrek ik weer voor twee weken naar het buitenland.

Als ik in die twee weken dus niet gebeld word is het 9 weken geleden en zit ik nog steeds zonder iPhone.

Wat zijn dat mijn rechten? Kan ik bijvoorbeeld eisen dat ik een 3GS 16GB krijg (i.p.v. een 3G 8GB)? Of misschien de 30 euro "administratie kosten" o.i.d. niet hoeft te betalen?

Ik vind het namelijk toch heel lang duren, helemaal omdat mij al twee keer is toegezegd dat ze hem waarschijnlijk de volgende week op zouden sturen. Dit hebben ze na de 4e en na de 6e week gezegd.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • t14wo
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 18:49
En daar ben ik weer, mét een iphone met zilveren achterkant.

Maar helaas, het zal ook weer eens niet, het is een groot drama geworden.
Hij zit in elkaar, maar daar is alles mee gezegt. De backcover blijkt flink af te wijken, waardoor er onder andere een flinke gleuf zit aan de onderkant. De schroefgaten lijken niet te passen.

Eigenlijk alles doet het, behalve de homebutton. Die maakt geen contact met de contactpuntjes die op de "speaker/dockconnector/mic" module zitten. De afstand is dus te groot door de gleuf die er zit.


Iemand die weet waar je een ECHTE Apple achterkant kan kopen?
Een neppe is dus helaas te mooi om waar te zijn.
Oja het gaat om een 3G.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ErgoStijn
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 19:02
chronoz schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 15:08:
Momenteel ben ik op zoek naar een iPhone 3GS houder voor in de auto voor navigatie-doeleinden. Hebben jullie suggesties? :) Budget is erg belangrijk, dus het liefste bestel ik bij Dealextreme o.i.d. Een investering van €50,00 vind ik veel te hoog.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11689 ? Mijn moeder heeft inmiddels ook een Iphone (damn, en ik dus niet :| ) En denk dat ik haar deze ook maar ga kopen. voor die 5,84 dollar kan er weinig fout gaan. zelf geen ervaringen, maar die staan op de DX site zelf.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 193933
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
To_Tall schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 15:49:
[...]


3GS geen nieuw toestel?? Hmm.. Zit toch duidelijk verschil in de 1 gen 2e gen en 3e gen iPhone's
Zo heeft de 3GS meer geheugen, betere 3d ondersteuning, meer ram geheugen van 128 naar 265..

volgens mij is het gewoon een heel ander toestel dat een zelfde case heeft..

Mac's hebben ook lang een zelfde shell zie unibody. maar intern is toch een en ander veranderd!!
Officieel gezien is de 3G een update in dezelfde generatie iPhone als de eerste iPhone en de 3GS de tweede generatie.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

Anoniem: 193933 schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 20:34:
[...]


Officieel gezien is de 3G een update in dezelfde generatie iPhone als de eerste iPhone en de 3GS de tweede generatie.
Klopt.

1,1: iPhone 2G
1,2: iPhone 3G
2,1: iPhone 3GS
3,1: iPhone 4G/HD

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RAAF12
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 17:38

RAAF12

Penny Wise & Pound Foolish

5183 schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 14:48:
[...]

Klopt, ik had de 3GS niet meegerekend omdat het nou niet echt een 'nieuwe' telefoon is, maar een upgrade van de bestaande.
upgrade is software. De 3GS hardware nieuw. Denk aan de snellere CPU, meer geheugen, kompas ect.
Als je zo gaat redeneren zijn de komende 4G(S) en verder ook geen nieuwe toestellen.

Raven


Acties:
 • 0Henk 'm!

5183

RAAF12 schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 21:28:
[...]


upgrade is software. De 3GS hardware nieuw. Denk aan de snellere CPU, meer geheugen, kompas ect.
Als je zo gaat redeneren zijn de komende 4G(S) en verder ook geen nieuwe toestellen.
Ik wil eigenlijk verder niet ingaan op de, niet zo nuttige, discussie. Maar deze kan ik niet laten liggen. "Upgrade is software" ben ik zeker niet met je eens, een upgrade kan ook een hardware upgrade zijn zoals een wat snellere processor.

Voor mij zijn er 3 verschillende iPhones versies:
2G - de eerste iPhone
3G - de tweede iPhone
4G - de toekomstige, derde, iPhone

De 3GS is eigenlijk een "zwak" tussenbod tussen de 3G en 4G. Hij is niet zoveel beter dat het een 4G werd, maar toch wel duidelijk beter dan de 3G. Vandaar de toevoeging S.

Hetzelfde geld bijvoorbeeld voor Windows versies. Als je bijvoorbeeld kijkt naar XP, Vista en vervolgens Seven. Dan zijn dat de versies. Leuk dat er soms een R2 of SP2 komt, maar dat is slechts wat extra functionaliteit. Het is en blijft dezelfde Windows versie.

Bij auto's heb je dat ook, een Renault Clio III (de laatste Clio op het moment) heeft tussendoor een upgrade gehad van de neus en achterkant, dat maakt het nog geen nieuw model. Dat wordt het pas bij en "Clio IV".

Maar we dwalen wel erg af, het ging er alleen maar om dat ik het onzin vind om je in de schulden te steken met 2 dure telefoon abo's. Het tegenargument wat nog terugkwam was dat het niet tof is om 600 euro in 1x te betalen, maar daar kan je ook simpel voor sparen. Dan krijg je nog rente ook, en kost altijd minder. Maar dat is slechts MIJN mening, daar hoef je het niet mee eens te zijn.

[Voor 12% gewijzigd door 5183 op 14-05-2010 22:11]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

Vind het een beetje arbitrair gekozen. Ik zie dan eerder: Vista = 3G, Windows 7 = 3GS.

Dat de 3GS is een stuk beter is merk je niet in simpele dingen, omdat de UI al snel is in de 3G, maar ga eens browsen en andere dingen doen, het is een stuk sneller.

Wat is er minder "nieuw" aan videofunctie en voicefunctie, terwijl een 3G ook eigenlijk alleen GPS en 3G als extraatje heeft ten opzichte van een 2G.


maar goed, officieel is er tot nu toe elk jaar een nieuwe iPhone geweest, dus de rekensom gaat al minder op.

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


 • virtualJac
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 28-05 11:36
Iemand ervaring met haarscheurtjes op een telefoon gekocht in België?

Ik ga vanmiddag terug naar de Saturn in Antwerpen aangezien mijn telefoon een haarscheur heeft van het ene op het andere moment op een hoek in de achterkant. :(

there's no tweak without the tweaker


 • t14wo
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 18:49
Niemand? :/
timowouters schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 18:03:
En daar ben ik weer, mét een iphone met zilveren achterkant.

Maar helaas, het zal ook weer eens niet, het is een groot drama geworden.
Hij zit in elkaar, maar daar is alles mee gezegt. De backcover blijkt flink af te wijken, waardoor er onder andere een flinke gleuf zit aan de onderkant. De schroefgaten lijken niet te passen.

Eigenlijk alles doet het, behalve de homebutton. Die maakt geen contact met de contactpuntjes die op de "speaker/dockconnector/mic" module zitten. De afstand is dus te groot door de gleuf die er zit.


Iemand die weet waar je een ECHTE Apple achterkant kan kopen?
Een neppe is dus helaas te mooi om waar te zijn.
Oja het gaat om een 3G.

5183

Vandaag alweer 2x vastgelopen, het slaat toch nergens op!

Heb maar een mail naar HCW gestuurd met de vraag wat we hier aan kunnen doen. Want dit lijkt me toch niet echt normaal gedrag.. :{

En als HCW niets wil doen dan ga ik proberen direct het Apple herstel centrum in NL, en als het echt niet anders kan dan laat ik mijn CC betaling storneren en breng ik de iPhone terug naar HCW. Maar ik mag toch hopen dat het zover niet hoef te komen.

-Edit-
Opvallend, ik krijg hem tot leven door een paar keer op de aan/uit/screenlock knop te drukken. Ik krijg dan een Appeltje en hij heeft de datum en de tijd nog. Heel apart (wel prettig).

Ben nu nog een extra herstel aan het doen, heb alle apps weggegooid ook in iTunes, de .ipsw weggegooid met daarin de firmeware en daarna herstel gedaan. Nu heeft ie alles opnieuw gedownload, en ik zet er slechts 3 of 4 essentieële apps op die ik ken en vertrouw (want die gebruikte ik al 2 maanden voor dit begon).

Hopen dat het allemaal iets helpt..

[Voor 38% gewijzigd door 5183 op 15-05-2010 16:02]


 • autoreverse
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 02-06 13:49
5183 schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 12:08:
...
Als ik uitga van 60 euro per maand, en het iPhone abo van Vodafone (13,50 per maand voor belminuten + sms + internet) dan kom je idd niet uit op 10 maanden. Maar ik doe even wat aannames en reken het door:

Huidig:
Abo kosten per maand: 60
Abo kosten per jaar: 720
Abo kosten totaal (2 jaar abo): 1440
Kosten iPhone bij abo: 100 (geschat)
Totale kosten per jaar: 820
Totale kosten per 2 jaar: 1540 euro

Stel je koopt elk jaar een nieuwe iPhone:
Aanschaf: 600 euro
Restwaarde na 1 jaar: 200 euro
Kosten per jaar: 400 euro
Abo kosten Vodafone: 162 euro
Totaal kosten per jaar: 562 euro
Totale kosten per 2 jaar: 1124

Dan is het toch duidelijk veel goedkoper om 1 goedkoop abo te nemen en elke 2 jaar gewoon een losse, nieuwe, iPhone te kopen? Er komt niet ieder jaar een nieuwe iPhone uit, vandaar de 2 jaar.

Blijf ik je de mensen dus voor gek verklaren die 2 jaar een abo gaan nemen met hele hoge kosten :)
Waarom reken je geen restwaarde voor de 1e optie? De iPhone uit je eerste rekenopstelling heeft toch ook restwaarde..

[Voor 4% gewijzigd door autoreverse op 15-05-2010 18:01]


 • RAAF12
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 17:38

RAAF12

Penny Wise & Pound Foolish

virtualJac schreef op zaterdag 15 mei 2010 @ 11:15:
Iemand ervaring met haarscheurtjes op een telefoon gekocht in België?

Ik ga vanmiddag terug naar de Saturn in Antwerpen aangezien mijn telefoon een haarscheur heeft van het ene op het andere moment op een hoek in de achterkant. :(
Heel vervelend omdat te voorkomen (vallen, hard neerleggen ed) zit er bij mij zo'n siliconenhoesje omheen en natuurlijk folie voor het touchscreen. Spontaan gaat het natuurlijk niet kapot......

Raven


 • Vanx
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-06 20:20
Even googelen gaf me dit: http://www.d2onderdelen.n...16gb-backcover-black.html

Wel €89 :X

@RAAF12, die haarscheurtjes komen dus wel spontaan. Het is een vrij bekend productiefoutje. Zodra de scheur te voelen is, krijg je geen garantie meer. Dan vindt Apple dat je het zelf gedaan hebt.

Mijn ervaring met t-mobile+reparatie is erg goed. Maandag afgegeven, woensdag week erop (9 dagen totaal, inclusief 2 verzenddagen en weekend) had ik een nieuwe.

 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

Heb vandaag een brief van T-Mobile gekregen waarin ze zeiden dat mijn iPhone niet binnen de garantie viel door waterschade. Dus ik krijg mijn telefoon gewoon weer terug, maar ben hem dus wel voor niks kwijt geweest.

De locatie van die watersticker is ook wel heel kut (dockconnector).

 • RAAF12
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 17:38

RAAF12

Penny Wise & Pound Foolish

Vanx schreef op zaterdag 15 mei 2010 @ 20:04:
[...]


Even googelen gaf me dit: http://www.d2onderdelen.n...16gb-backcover-black.html

Wel €89 :X

@RAAF12, die haarscheurtjes komen dus wel spontaan. Het is een vrij bekend productiefoutje. Zodra de scheur te voelen is, krijg je geen garantie meer. Dan vindt Apple dat je het zelf gedaan hebt.

Mijn ervaring met t-mobile+reparatie is erg goed. Maandag afgegeven, woensdag week erop (9 dagen totaal, inclusief 2 verzenddagen en weekend) had ik een nieuwe.

Raven


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Froggle
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 05-06 21:49
Good Fella schreef op zaterdag 15 mei 2010 @ 20:09:
Heb vandaag een brief van T-Mobile gekregen waarin ze zeiden dat mijn iPhone niet binnen de garantie viel door waterschade. Dus ik krijg mijn telefoon gewoon weer terug, maar ben hem dus wel voor niks kwijt geweest.

De locatie van die watersticker is ook wel heel kut (dockconnector).
Daar schuilen ze zich vaak onder, maar dan onder de benaming 'vochtschade'. Alsof ik over m'n iPhone heen ga lopen pissen. Als we over vochtschade spreken, zou ik dus al niet eens meer in de mist mogen bellen, omdat het dan zou kunnen gebeuren dat mijn iPhone dan vochtschade loopt. Ze moeten dat ding dan maar beter isoleren.

XBL: Froggle | PSN: FroggleNL | Strava | Untappd


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

Froggle schreef op zondag 16 mei 2010 @ 01:09:
[...]

Daar schuilen ze zich vaak onder, maar dan onder de benaming 'vochtschade'. Alsof ik over m'n iPhone heen ga lopen pissen. Als we over vochtschade spreken, zou ik dus al niet eens meer in de mist mogen bellen, omdat het dan zou kunnen gebeuren dat mijn iPhone dan vochtschade loopt. Ze moeten dat ding dan maar beter isoleren.
Inderdaad. Één keer je handen wassen en je iPhone oppakken en je bent het haasje.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • dangerpaki
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 05-06 16:34
Good Fella schreef op zaterdag 15 mei 2010 @ 20:09:
Heb vandaag een brief van T-Mobile gekregen waarin ze zeiden dat mijn iPhone niet binnen de garantie viel door waterschade. Dus ik krijg mijn telefoon gewoon weer terug, maar ben hem dus wel voor niks kwijt geweest.

De locatie van die watersticker is ook wel heel kut (dockconnector).
Nou dan zal de mijne zeker wel 'waterschade' hebben. Want tijdens het aanbrengen van mijn fullbody shield zal er vast wel wat vocht in gekomen zijn. m'n dock connector ging zelfs raar doen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • XeNeRgY
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online
Twylight schreef op vrijdag 14 mei 2010 @ 17:54:
Als ik in die twee weken dus niet gebeld word is het 9 weken geleden en zit ik nog steeds zonder iPhone.

Wat zijn dat mijn rechten? Kan ik bijvoorbeeld eisen dat ik een 3GS 16GB krijg (i.p.v. een 3G 8GB)? Of misschien de 30 euro "administratie kosten" o.i.d. niet hoeft te betalen?
Ik hoop dat je een grapje maakt. Zo niet, dan maak je jezelf compleet belachelijk door je af te vragen of je dan een beter toestel terug krijgt vanwege de lange reparatie duur. Dat staat toch compleet los van de reparatie? Of vraag je bij de Peugeot dealer ook of je een BMW krijgt omdat de reparatie te lang duurt? Dat het belachelijk lang duurt voordat je 3G terug is snap ik overigens :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 224360

Idd hooguit een compensatie, maar daar zou je de algemene of garantievoorwaarden eens erop moeten nakijken.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 282150

Hey jongens,

Ik heb deze forums en het internet afgezocht, misschien dat ik ietwat onervaren ben met de juiste zoektermen invoeren maar ik heb geen oplossingen kunnen vinden.

Dit is het probleem:

Ik heb een ouder iphone 2g gejailbreaked. Als ik hem aanzet verschijnt er een E links boven, dit betekent waarschijnlijk dat hij op Edge probeert te connecten. Hierdoor gaat mijn batterij in letterlijk 45 min plat.

Heeft iemand anders hier enige ervaring mee? Ik heb vanalles geprobeerd maar het lukt me niet om dat Etje weg te krijgen.

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Groetjes,

Danny

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 320196
 • Registratie: September 2009
 • Niet online
heb zelf de 2g 8gb, super toestel maar heel raar, ik ehb het id dat iphones met een onverklaarbare reden kapot kunnen gaan?

het kan zijn dat ik het mis heb maar ik heb het al gehad met mn 2g en mn moeder met haar 3g

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 282150

Ik weet dat voorheen geen E verscheen links boven. Er was gewoon een stipje zoals op mijn nieuwe iphone als er geen 3g bereik is. Nu zie ik dat Etje staan en sinds dien gaat mijn batterij binnen 45 min leeg.

Als ik het in de buurt doe van speakers hoors je ook constante interferentie, alsof ik aan het bellen ben, maar zonder dat ik bel.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • t14wo
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 18:49
Anoniem: 320196 schreef op zondag 16 mei 2010 @ 15:42:
heb zelf de 2g 8gb, super toestel maar heel raar, ik ehb het id dat iphones met een onverklaarbare reden kapot kunnen gaan?

het kan zijn dat ik het mis heb maar ik heb het al gehad met mn 2g en mn moeder met haar 3g
Zelfde paar oordopjes gebruikt?
Heb ik paar jaar geleden gehad, paar oordopjes waar een heel klein scheurtje zat in de kabel. Zorgde voor kortsluiting en voilaa kapotte mp3. Daarna bij nog een mp4 geprobeert, en ook daar hoppa, kaduuk. Gelukkig allebei wel garantie gekregen vanwege 'onverklaarbaar defect raken van de jack uitnang (A)'

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Cozm0
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 15-05 14:58

Cozm0

Unf!

Probleem: vermoedelijk een process dat blijft hangen
Symtoom: Batterij leeg in ongeveer 5 uur
Zelf gedaan: complete itunes restore en backup terug gezet
Hardware: iPhone 3 GS 32GB, simlock vrij uit Belgie
Raar: lijkt erop dat het probleem zich alleen voordoet als 3G aanstaat

Wat kan ik verder nog proberen?

Phone was jailbroken op firmware 3.1.2, nu niet meer en firmware 3.1.3 installed
Batterij loopt voor mn ogen leeg. Heb nu 3G uitgezet en check of de battery drain ophoud.
Maakt niets uit, batterij alweer 4% gedaald in 15 mins!
Iemand enig idee???

Wie weet hoe zit zit met garantie (phone is 7 maanden oud) van een iPhone uit Belgie?

vermodelijke oorzaak: pushmail vreet ineens energie, op manual fetch zetten solved het issue

[Voor 12% gewijzigd door Cozm0 op 17-05-2010 10:11. Reden: vermodelijke oorzaak gevonden]

| Specs! | IRC is just multiplayer notepad | }:O |


Acties:
 • 0Henk 'm!

5183

Anoniem: 320196 schreef op zondag 16 mei 2010 @ 15:42:
heb zelf de 2g 8gb, super toestel maar heel raar, ik ehb het id dat iphones met een onverklaarbare reden kapot kunnen gaan?

het kan zijn dat ik het mis heb maar ik heb het al gehad met mn 2g en mn moeder met haar 3g
Die van mij is opzeker kapot, nu werkt het opladen ook niet meer. Foon spring tussen de 21 en 46% op willekeurige getallen. Aan de oplader hangen geeft geen extra power meer. Duidelijk een kapotte foon ben ik bang :(

4 a 5x de oplader erin doen wil soms wel helpen dat het weer iets gaan doen overigens.

[Voor 7% gewijzigd door 5183 op 16-05-2010 18:24]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • wvexeltweakers
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 02-06 17:28

wvexeltweakers

Impossibilium 0 obligatio est

Anoniem: 320196 schreef op zondag 16 mei 2010 @ 15:42:
heb zelf de 2g 8gb, super toestel maar heel raar, ik ehb het id dat iphones met een onverklaarbare reden kapot kunnen gaan?

het kan zijn dat ik het mis heb maar ik heb het al gehad met mn 2g en mn moeder met haar 3g
Mijn 3G 8GB was na bijna 1 jaar ook ineens gecrasht. Werkte prima, en bij syncen met iTunes ging hij updaten. En daar kwam hij niet meer uit. Was niets meer mee te doen, ook niet middels harde reset.

Via T-Mobile had ik binnen 5 werkdagen weer een nieuwe.

Ik zou je wel aanraden om van je apps via iTunes een aparte backup te maken, als je dat nog kunt. Ik had dit niet gedaan, en dat leverde me een berg problemen op bij 1 app (Navigon MobileNavigator Europe). De AppStore en Navigon konden/wilden me er niet echt mee helpen. ''zoek het maar lekker zelf uit, we hebben jouw geld toch al binnen...'', daar kwam het wel op neer.

Samsung S23 Ultra 256GB


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ferry34
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 15:09
Toen ik de iphone 3G nam was het een waardeloos toestel:

- geen copy/paste (wtf? U maakt een grapje zeker?)
- geen flash af kunnen spelen (dit is toch n internet-device?)
- auto correctie niet kunnen uitzetten (de iphone had n woordenschat van een kleuter)
- regelmatig spontaan afsluiten van Safari (daarna werd de pagina ververst en was al mn getypte tekst verdwenen).
- in 20% van alle keren dat ik internet start, heb ik geen 3G (let wel: dit is alleen binnen de bebouwde kom. Daarbuiten verwacht ik geen 3G). In mn eigen wijk kan ik vaak helemaal niet internetten en op sommige plekken kan ik niet eens bellen!
- Als ik met mn vrouw bel, word regelmatig de verbinding "vanwege n technische storing" verbroken. 1 keer gebeurde dat 5 keer achter elkaar.
- pas na 1,5 jaar kwam er navigatie beschikbaar.

Echter werden de meeste minpunten bijzonder langzaam maar zeker verholpen, maar na de 4.0 update kan ik tethering niet meer gebruiken! WTF??
Minstens zo erg: internet is echtn stuk trager geworden. Vaak opent de iphone bij de eerste keer proberen, de pagina niet. Het balkje blijft bij t begin hangen.
Vaak helpt t als ik t kruisje aanklik en de site voor de 2de keer open.

Volgens T-mobile ligt dit aan de iphone zèlf. Ik ga dr niet van uit en vertrek bij T-mobile en neem geen iphone meer.
Nog steeds geen flash??? Ongelooflijk.
Multitasking niet mogelijk op de 3G? WTF??? Laat me niet lachen zeg!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

Fijn dat je even je gal hebt kunnen spuien over de iPhone. Sommige dingen zijn terecht, maar de meeste ook niet. Een hoop dingen herken ik totaal niet.

[Voor 14% gewijzigd door Gunner op 17-05-2010 11:14]

Still warm the blood that courses through my veins. | PvOutput | ARSENAL FC


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • TF
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 12:50

TF

 bla bla

ik weet niet of mijn vraag hier maar. Maar ik probeer het gewoon.

Ik heb een Iphone 3g 8gb op het hi netwerk die legaal is unlocked door t-mobile. Ik heb geen extra jailbreak of zoiets geinstalleerd.

Push werkt niet op mijn iphone. Is er iets dat dit kan veroorzaken? Binnen de applicaties zet ik dit wel aan maar er gebeurd niets helaas. Geen mail, geen echofon, geen whatsapp. Erg hinderlijk, terwijl dit toch native zou moeten werken omdat hij unlocked is?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • dangerpaki
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 05-06 16:34
Gunner schreef op maandag 17 mei 2010 @ 11:13:
Fijn dat je even je gal hebt kunnen spuien over de iPhone. Sommige dingen zijn terecht, maar de meeste ook niet. Een hoop dingen herken ik totaal niet.
Wel balen ik hoop niet dat na de officiele 4.0 update opeens thetering eruit ligt.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • WoBaDijk
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 25-05 11:05
Ik geloof dat je voor push (iig mail) de duurdere mobiel internet versie van Hi moet hebben (€15p/m). Wat je voor je mail wel kunt instellen is dat de telefoon elke zoveel tijd automatisch berichten ophaalt.

Apple MacBook Pro 13" 2,53Ghz | 4Gb | GeForce 9400M | 250Gb HDD |


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ferry34
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 15:09
Gunner schreef op maandag 17 mei 2010 @ 11:13:
Fijn dat je even je gal hebt kunnen spuien over de iPhone. Sommige dingen zijn terecht, maar de meeste ook niet. Een hoop dingen herken ik totaal niet.
dus omdat jij t probleem niet hebt, bestaat het niet?
dangerpaki schreef op maandag 17 mei 2010 @ 11:51:
[...]

Wel balen ik hoop niet dat na de officiele 4.0 update opeens thetering eruit ligt.
ik zit bij T-mobile en heb n originele iphone 3G (dus geen jailbreak) en dan heb je geen tethering meer nee.

[Voor 33% gewijzigd door Ferry34 op 17-05-2010 12:07]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

Ferry34 schreef op maandag 17 mei 2010 @ 12:03:
[...]


dus omdat jij t probleem niet hebt, bestaat het niet?


[...]


ik zit bij T-mobile en heb n originele iphone 3G (dus geen jailbreak) en dan heb je geen tethering meer nee.
Hoe heb je het daarvoor wel gehad dan? T-Mobile ondersteund voor de iPhone namelijk geen tethering. Dus als het er uit ligt heeft het het blijkbaar wel oit gedaan. Daar heb je dan een ander profiel voor moeten installeren en die werken al niet meer sinds 3.1 Dus had je ook wel kunnen verwachten dat die niet meer werken in 4.0

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • TF
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 12:50

TF

 bla bla

WoBaDijk schreef op maandag 17 mei 2010 @ 11:55:
Ik geloof dat je voor push (iig mail) de duurdere mobiel internet versie van Hi moet hebben (€15p/m). Wat je voor je mail wel kunt instellen is dat de telefoon elke zoveel tijd automatisch berichten ophaalt.
is dat zo? Werkt het dan wel? Dat vind ik wel verbazingwekkend eigenlijk. Hoe kunnen ze dat afdwingen? Of is het een aparte dienst

En thuis gaat het via wifi, en dan werkt het ook niet.

[Voor 6% gewijzigd door TF op 17-05-2010 12:29]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

TF schreef op maandag 17 mei 2010 @ 12:28:
[...]

is dat zo? Werkt het dan wel? Dat vind ik wel verbazingwekkend eigenlijk. Hoe kunnen ze dat afdwingen? Of is het een aparte dienst

En thuis gaat het via wifi, en dan werkt het ook niet.
Heb je push-notificaties wel enabled in de settings.app?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

Ferry34 schreef op maandag 17 mei 2010 @ 12:03:
dus omdat jij t probleem niet hebt, bestaat het niet?
Dat zeg ik niet, maar een aantal dingen die jij noemt hebben meer met je mobiele provider te maken dan met de iPhone.

Still warm the blood that courses through my veins. | PvOutput | ARSENAL FC


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hahn
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 05-06 21:46
Gunner schreef op maandag 17 mei 2010 @ 13:00:
[...]

Dat zeg ik niet, maar een aantal dingen die jij noemt hebben meer met je mobiele provider te maken dan met de iPhone.
Nou, alleen het bereik/3G kan aan z'n provider liggen, maar dat kan ook aan de antenne liggen van de iPhone. De rest is toch wel vrij telefoon-afhankelijk en niet provider-afhankelijk.

The devil is in the details.


Acties:
 • 0Henk 'm!

5183

TF schreef op maandag 17 mei 2010 @ 12:28:
[...]

is dat zo? Werkt het dan wel? Dat vind ik wel verbazingwekkend eigenlijk. Hoe kunnen ze dat afdwingen? Of is het een aparte dienst

En thuis gaat het via wifi, en dan werkt het ook niet.
Dat kunnen ze niet afdwingen, push mail is eigenlijk helemaal geen push mail namelijk (vanuit Exchange oogpunt). Het is eigenlijk heel simpel hoe dat werkt:

Telefoon checkt elke zoveel tijd (10 sec, een minuut, whatever) een pagina op de OWA/OMA site van Exchange. Die site bevat simpelweg een 0 of een 1. Bij een 1 weet de mobiel dat hij mail moet gaan halen, bij 0 doet ie niets. Als er een nieuwe mail binnenkomt zet Exchange op die site een 1. En voila, daar is 'push' mail ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • TF
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 12:50

TF

 bla bla

oke duidelijk verhaal. Ja push staat wel aan in de iphone, maar hij doet helemaal niets. Niet alleen bij mail werkt het niet. Ook bij andere push apps zoals hyves bijvoorbeeld en whatsapp

Ik heb alles dus oke staan....

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • XeNeRgY
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online
Gunner schreef op maandag 17 mei 2010 @ 13:00:
[...]

Dat zeg ik niet, maar een aantal dingen die jij noemt hebben meer met je mobiele provider te maken dan met de iPhone.
Bovendien had je van 90% van de problemen vooraf kunnen weten dat deze niet aanwezig zouden zijn (flash, 3G bereik met T-mobile, navigatie). Dan had ik als ik jou was geen iPhone genomen.....

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ferry34
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 15:09
Good Fella schreef op maandag 17 mei 2010 @ 12:27:
[...]

Hoe heb je het daarvoor wel gehad dan? T-Mobile ondersteund voor de iPhone namelijk geen tethering. Dus als het er uit ligt heeft het het blijkbaar wel oit gedaan. Daar heb je dan een ander profiel voor moeten installeren en die werken al niet meer sinds 3.1 Dus had je ook wel kunnen verwachten dat die niet meer werken in 4.0
was 1 of andere app ofzo waarmee de optie Tethering verscheen bij Instellingen. (edit: die blijkbaar inderdaad een 2de profiel heeft aangemaakt. Kan ik die gewoon verwijderen?).

Tot de 4.0 update deed die t bij mij gewoon en ik gebruikte dit regelmatig om makkelijker te typen in forums etc. Edit: het is de 3.1.3 versie zie ik nu.
XeNeRgY schreef op maandag 17 mei 2010 @ 13:26:
[...]


Bovendien had je van 90% van de problemen vooraf kunnen weten dat deze niet aanwezig zouden zijn (flash, 3G bereik met T-mobile, navigatie). Dan had ik als ik jou was geen iPhone genomen.....
dat er op n internetdevice geen flash zou kunnen worden afgespeeld kwam niet eens bij me op!
Net als t niet kunnen copy/paste. Stel je voor dat dit niet op je pc zou kunnen....

Als ik n smartphone koop met GPS dan verwacht je toch ook dat er navigatie op kan?

Als T-mobile de enige is die de iphone levert en speciaal met een snel-internetabbo, dan mag je toch verwachten dat je binnen de bebouwde kom van een redelijk grote stad (Amersfoort), gewoon bereik hebt?
Ik sta nu bij het Elisabeth ziekenhuis in de stad....geen 3G.

Grootste pluspunten zijn de ipod en t scherm.

[Voor 44% gewijzigd door Ferry34 op 17-05-2010 21:31]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rohit
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 14:06
XeNeRgY schreef op woensdag 12 mei 2010 13:14:
[...]

Zal wel aan jouw pc liggen want hier werkt het namelijk altijd perfect :P
hmm betwijfel het ;) en het is btw een laptop (A)
denk dat ik dan een low budget laptop moet aanschaffen ipv een laptop van 2000 euro :S... misschien werkt het daarop wel?
die werkt niet met 3.1.3 Spirit Jailbreak! althans bij mij niet :(

[Voor 10% gewijzigd door Rohit op 17-05-2010 14:37]

Samsung Galaxy Z Fold4 5G 1TB Black


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • FiXeR.nl
 • Registratie: Februari 2005
 • Niet online
Is dit garantie-waardig na 1,5 jaar voor een iPhone 3G 16GB? (En valt het binnen de garantie)
 • Stof in het scherm (volgens mij niet)
 • Haarscheur die verder is gescheurd
 • Jack-out werkt niet goed, moet de jackplug draaien voordat ik geluid krijg
Ik ga deze week naar de winkel maar ik ga absoluut niet akkoord met een gepeperde rekening. Voor een dure telefoon van 1,5 jaar oud is dit toch niet normaal? Zoveel muziek luister ik niet. ( 2 keer per week ) dus dat hij nu al stuk is vind ik raar. :?

Zijn er al ervaringen met deze problemen?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

Ik had opeens een haarscheur die meteen voelbaar is (bij het accugedeelte). Ik ga ook niet akkoord met een rekening als T-Mobile daarover begint. Die iPhone is softwarematig prachtig, maar fysiek is het maar een plasticen wrak.

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • FiXeR.nl
 • Registratie: Februari 2005
 • Niet online
MsG schreef op maandag 17 mei 2010 @ 14:56:
Ik had opeens een haarscheur die meteen voelbaar is (bij het accugedeelte). Ik ga ook niet akkoord met een rekening als T-Mobile daarover begint. Die iPhone is softwarematig prachtig, maar fysiek is het maar een plasticen wrak.
Ja bij mij ook, daar ben ik eerst voor terug geweest maar werd daar afwimpelt dat dat niet onder de garantie valt. Maar nu begint hij te scheuren en dat vind ik echt niet kunnen. :/

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

Sinds ik gister bezig ben geweest met tethering via bluetooth connect de iphone niet meer automatisch met wifi, maar moet ik het handmatig aantikken. Iemand hier een oplossing voor zonder dat ik de netwerk settings reset( die zorgt hier voor een endless reboot).
FiXeR.nl schreef op maandag 17 mei 2010 @ 15:00:
[...]

Ja bij mij ook, daar ben ik eerst voor terug geweest maar werd daar afwimpelt dat dat niet onder de garantie valt. Maar nu begint hij te scheuren en dat vind ik echt niet kunnen. :/
Niets meer mee gedaan? Ik zou refereren met Kassa en dreigen met rechtsbijstand.

[Voor 42% gewijzigd door MsG op 17-05-2010 15:14]

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rohit
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 14:06
FiXeR.nl schreef op maandag 17 mei 2010 @ 15:00:
[...]

Ja bij mij ook, daar ben ik eerst voor terug geweest maar werd daar afwimpelt dat dat niet onder de garantie valt. Maar nu begint hij te scheuren en dat vind ik echt niet kunnen. :/
ik had er ook 1 na niet eens een week gebruik!
vrijdag gebeld en dinsdag stond er een koerier voor de deur om hem om te ruilen! :D
en dit zonder verzekering ;) gewoon standaard garantie :)
toevallig was dat die dag de afdeling van T-Mobile te horen had gekregen dat problemen met het toestel binnen 2 maanden na aankoop met een versneld proces aangemeld konden worden en zo sneller omgeruild konden worden :D

Samsung Galaxy Z Fold4 5G 1TB Black


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 320196
 • Registratie: September 2009
 • Niet online
Heb hem van een particulier gekocht dus garantie is bij mij niet in aanmerking.
Wel jammer van zo'n iphone dat de jack kapot is, het is natuurlijk wel een smartphone die ook gebaseerd is op mp3 speler.
timowouters schreef op zondag 16 mei 2010 @ 16:51:
[...]

Zelfde paar oordopjes gebruikt?
Heb ik paar jaar geleden gehad, paar oordopjes waar een heel klein scheurtje zat in de kabel. Zorgde voor kortsluiting en voilaa kapotte mp3. Daarna bij nog een mp4 geprobeert, en ook daar hoppa, kaduuk. Gelukkig allebei wel garantie gekregen vanwege 'onverklaarbaar defect raken van de jack uitnang (A)'

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

FiXeR.nl schreef op maandag 17 mei 2010 @ 15:00:
[...]

Ja bij mij ook, daar ben ik eerst voor terug geweest maar werd daar afwimpelt dat dat niet onder de garantie valt. Maar nu begint hij te scheuren en dat vind ik echt niet kunnen. :/
Hoe herken je een haarscheur eigenlijk?

Still warm the blood that courses through my veins. | PvOutput | ARSENAL FC


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

Ik heb wat vreemde krassen op de achterkant, maar ik twijfel of het haarscheuren zijn. Zal er een keer een foto van maken.

Still warm the blood that courses through my veins. | PvOutput | ARSENAL FC


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

Haarscheur zitten meestal in plekken waar ze het qua krachten moeilijk hebben zoals in de gebogen randen van het plastic, en vooral op plekken waar dan ook nog weinig plastic zit, dus op de uitsparingen voor de volumeknoppen, de schroefgaten onderin, de powerknop bovenop, het laadgedeelte. Op al die plekken heb ik dus wel wat miniscule haarscheuren. Ik snap dan ook best dat de nieuwe iPhone niet meer die plasticen gebogen randen heeft, maar gewoon recht aflopend. Bijna iedereen die ik zie met een iphone heeft wel diverse haarscheuren. Ik heb op de plek van mijn volumeknop er wel een stuk of 8 ofzo. Gelukkig blijven die nog klein.

Ik ben er altijd super voorzichtig mee, maar heb nu opeens een echt fysiek scheurtje in de achterkant bij het laadgedeelte. Volgens mij staat dat plastic gewoon onder teveel spanning eigenlijk.

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

FiXeR.nl schreef op maandag 17 mei 2010 @ 14:48:
Is dit garantie-waardig na 1,5 jaar voor een iPhone 3G 16GB? (En valt het binnen de garantie)
 • Stof in het scherm (volgens mij niet)
 • Haarscheur die verder is gescheurd
 • Jack-out werkt niet goed, moet de jackplug draaien voordat ik geluid krijg
Ik ga deze week naar de winkel maar ik ga absoluut niet akkoord met een gepeperde rekening. Voor een dure telefoon van 1,5 jaar oud is dit toch niet normaal? Zoveel muziek luister ik niet. ( 2 keer per week ) dus dat hij nu al stuk is vind ik raar. :?

Zijn er al ervaringen met deze problemen?
Haarscheuren die je voelt vallen niet onder de garantie, dat heb ik ondervonden toen ik mijn iPhone opstuurde en een rekening van 275 euro kreeg als ik hem wou laten vervangen. Die jack-plug zou ik niet weten. Als je hem aanmeld voor reparatie moet je alleen de jack-plug opgeven, dat zou eventueel nog onder de garantie kunnen vallen, maar dat zou ik even navragen bij t-mobile..

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • dangerpaki
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 05-06 16:34
WoBaDijk schreef op maandag 17 mei 2010 @ 11:55:
Ik geloof dat je voor push (iig mail) de duurdere mobiel internet versie van Hi moet hebben (€15p/m). Wat je voor je mail wel kunt instellen is dat de telefoon elke zoveel tijd automatisch berichten ophaalt.
Sorry maar dat vind ik dus echt een trieste actie mocht dat waar zijn. Een beetje laten betalen voor een service die iemand ander biedt?!?! Push is gewoon internet en als ik onbeperkt internet heb moet KPN niet komen zeiken.
TF schreef op maandag 17 mei 2010 @ 12:28:
[...]

is dat zo? Werkt het dan wel? Dat vind ik wel verbazingwekkend eigenlijk. Hoe kunnen ze dat afdwingen? Of is het een aparte dienst

En thuis gaat het via wifi, en dan werkt het ook niet.
Lijkt me sterk dat het dus aan KPN ligt als het thuis met wifi ook niet gaat.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ferry34
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 15:09
Ik zie nu ook een haarscheur bij de volumeknop. Vreemd aangezien ik een dikke casing eromheen heb zitten

Verder niemand problemen met de verbinding na de 4.0 update?
Het openen van een andere forumsite duurde 54 seconden.

Toen ik terug naar deze pagina wilde gaan, werd 54 sec geprobeerd de pagina te laden, daarna ging 3g uit en na nog s 15 sec. verscheen de melding "kan pagina niet openen omdat internet niet actief is" ofzo.
Daarna nog 3 keer moeten proberen (sta op 200 meter van centraal station).

Als ik vanavond ga opzeggen vraag ik meteen om de unlockcode van de simlock.
Als ik mn nieuwe sim heb, ga ik kijken of dezelfde problemen ook bij Vodafone aanwezig zijn en t inderdaad aan de iphone ligt.

Waarschijnlijk niet, aangezien dit door anderen ook al s gedaan en hun iphone ineens wèl 3G hadden.
(hoewel t bij mij sinds de update ook bij 3G heel traag is geworden).

Ik begrijp dat het niet gemakkelijk of onmogelijk is om terug te keren naar de vorige update en deze 4.0 ongedaan maken dus?

[Voor 6% gewijzigd door Ferry34 op 17-05-2010 16:20]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

@Ferry34: Unlocken van je iPhone gaat via iTunes. Even de T-Mobile klantenservice bellen en een unlockrequest doen. Dan is het een kwestie van je iPhone aansluiten met een andere simkaart op iTunes en dan is hij unlocked.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ferry34
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 15:09
Good Fella schreef op maandag 17 mei 2010 @ 16:29:
@Ferry34: Unlocken van je iPhone gaat via iTunes. Even de T-Mobile klantenservice bellen en een unlockrequest doen. Dan is het een kwestie van je iPhone aansluiten met een andere simkaart op iTunes en dan is hij unlocked.
dank. (het kostte me 6 minuten om überhaubt te kunnen reageren :(. Pagina wordt gewoon niet geladen.
Zelfs met wifi via mn router duurt dit 57 seconden!

Kan ik de 4.0 niet ongedaan maken? Edit: ik vergis me trouwens: blijkbaar heb ik de 3.1.3 versie?

Wat gebeurt er als ik de iphone terugzet naar de fabrieksinstellingen? Welke firmware krijgt die dan?

[Voor 18% gewijzigd door Ferry34 op 17-05-2010 20:35]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • TF
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 12:50

TF

 bla bla

ik heb besloten --> Dan maar geen push. Ik wil niet die pushfix via jailbreak doen, want ik wil geen gedoe. Het is een eerlijke iphone en push zou gewoon moeten werken maar nee dus. Jammer maar helaas.
Pagina: 1 2 3 4 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Let op of je post niet beter past in een van de volgende topics:
[iPhone 3GS] Provider & Abonnementen - deel 8
[iPhone 3GS] Importeren en / of losse koop - Deel 2

Om de doorzoekbaarheid te verbeteren moeten problemen en specifieke vragen in een apart (nieuw) topic: iPods, iPhones & iTunes Beleid.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee