• RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter

Video coderen voor je PMD: Tips en trucs

Inhoudsopgave
Inleiding
Basics
Wat heb je nodig
SUPER: Simplified Universal Player Encoder & Renderer
VirtualDub
Andere programma's
Extra: Ondertitelingen in je videofile bakken
De bedoeling van dit topic
Tot slot

Inleiding

Video goed laten werken op je portable media player is niet altijd even makkelijk. Vaak werkt het niet of heb je geen geluid. Daardoor is het vaak nodig video naar het juiste formaat om te zetten zodat het werkt op je speler. En niet alleen het juiste formaat, er komt vaak nog meer bij kijken.
Vaak kunnen portable media players alleen video's met een relatief lage resolutie en bitrate aan. Dit zorgt vaak voor verwarring en de vraag van hoe je je video's nou precies nou moet hercoderen. Vandaar dit topic met tips en trucs.

Heb je geen zin om deze -toch vrij lange- guide door te lezen? Scroll dan direct door naar de kopjes voor VirtualDub en SUPER om direct aan de slag te kunnen. Het is echter wel aan te raden om deze guide volledig door te nemen aangezien je zo direct de basisprincipes van het videocoderen onder de knie hebt. En wij Tweakers willen alles graag begrijpen in plaats van het voorgekauwd te krijgen, toch? :Y)

Basics

Avi, Divx, Mpeg4.. allemaal termen die te pas en te onpas worden gebruikt zonder dat men nu eigenlijk weet waar het over gaat. Je ziet ook vaak mensen afvragen waarom hun Avi-file het niet doet terwijl Avi-files toch ondersteund zouden moeten worden door de speler. Er zijn een aantal begrippen waarvan het handig is dat je ze kent.
De container
De container is het "verpakkingsmateriaal" van je video. Het wordt gebruikt om de verschillende types data van het videobestand in te verpakken. De container is herkenbaar door naar de file-extensie van je videobestandje te kijken. .avi is bijvoorbeeld zo'n container. Dit zegt verder nog maar weinig over wat de "inhoud" is van je videobestand. Hierdoor kun je niet zeggen dat wanneer je speler .avi ondersteund, dat dan al je .avi-files ook werken.
Onderlinge verschillen in containers drukken zich uit in wat ze kunnen bevatten qua data. Denk hierbij aan de manier waarop videocompressie is toegepast (de videocodec) of juist de audio (audiocodec). Ook randfeatures zoals het ondersteunen van ondertitelingen, hoofdstukken en metadata verschillen onderling bij de containerformaten. Dit laatste is weinig belangrijk, het gaat er voor het coderen voor je PMD om dat je de juiste container selecteert. Qua features zal je PMD verder toch weinig ondersteunen, en veel keus heb je qua container meestal ook niet.
Wikipedia: Container format (digital)
Wikipedia: Comparison of container formats
De videocodec
De videocodec geeft aan wat de eigenschappen van de video zijn die zich in het videobestandje bevind. Verschillende codecs hebben een verschillende manier van compressie en zullen dus ook verschillen in kwaliteit. Bekende videocodecs zijn Divx, Xvid en H.264. Net zoals containerformaten verschillende videocodecs kunnen bevatten, kunnen videocodecs vaak in verschillende containerformaten nestelen.
De audiocodec
Een videobestand bestaat doorgaans niet alleen uit beeld (de videocodec). Geluid is vaak ook een belangrijke component van het geheel. Zeker als je voor PMD's een videofile wil, aangezien deze vaak kieskeurig zijn in wat ondersteund wordt qua audio. Net als bij de videocodec kunnen audiocodecs zich in verschillende containerformaten plaatsvinden. Er wordt vaak gebruik gemaakt van mp3. Dit is ook wat het vaakst ondersteund wordt in PMD's, dus zal de noodzaak om bij het coderen rekening te houden met de audio niet altijd aanwezig zijn.
Mpeg4
Vaak zie je bij een PMD staan dat Mpeg4 ondersteund wordt. Maar wat is dit nu eigenlijk? Een container? Een videocodec? Het kan verschillende dingen betekenen. Mpeg4 is een hele grote set met standaarden voor video/audio-compressie, containerformaten en andere (voor dit topic oninteressante) dingen. Mpeg4 bevat verschillende "parts" die voor verschillende standaards staan. Zo is Mpeg4 Part 10 een standaard voor een videocodec waar bijvoorbeeld H.264 gebruik van maakt. Mpeg4 Part 14 staat weer voor het .mp4 container- en file-extensieformaat.

In het kort: Als je "Mpeg4" als ondersteund formaat ziet staan bij een PMD, weet je eigenlijk nog vrij weinig :) Zie ook:
Wikipedia: MPEG-4

Wat heb je nodig

1. Kennis van de codecs die werken op je speler.
Denk hierbij aan: gebruikte codec, maximale fps, maximale bitrate, maximale resolutie, enz. Ook de gebruikte audiocodec in een videobestand is belangrijk. De ondersteunde audiocodec in video's is niet hetzelfde als de ondersteunde audiocodecs voor gewone audio files.

2. Het hebben van de juiste video en audiocodecs op je pc.
Om te kunnen converteren moet je ook beschikken over de codecs waar naar je wilt coderen. Het is makkelijk om een codecpack te downloaden als je geen zin hebt om specifiek codecs uit te gaan zoeken. Het K-lite codec pack bevat de meest gebruikte codecs en zal waarschijnlijk wel voldoen. Let er daarbij wel even op dat je de mogelijkheid hebt om codecs aan en uit te vinken. Vink sowieso de codecs aan die je nodig hebt (Xvid staat bijvoorbeeld standaard niet aangevinkt)
Let er ook op dat je in sommige gevallen niet genoeg hebt aan simpelweg de codec installeren. Dit omdat je dan alleen de decoder hebt, terwijl je naar iets wilt encoden.

3. Een videoconverteerprogramma.
Er zijn verscheidene programma's te vinden die video voor je kunnen omzetten naar een gewenst formaat. Van enkele handige programma's heb ik een tutorial gemaakt. De fabrikant van je portable media player levert vaak zelf ook software of instructies bij de speler. Vaak is dit echter niet de beste manier omdat je behoorlijk beperkt bent in je keuzemogelijkheden.

Optioneel: Een videoinspectieprogramma
Soms is het handig om te kijken wat de precieze specificaties zijn van een bepaalde videofile. Zo kun je er gemakkelijk achterkomen of het videobestand gehercodeerd moet worden en zo ja, op welke punten dit moet gebeuren. Een zeer handig en gemakkelijk programma is Gspot.

VirtualDub

Note: De plaatjes in deze guide zijn van een oudere versie; de werking is echter nog bijna identiek.
VirtualDub is zeer bekend en zeer handig converteerprogramma. Het is een uitermate geschikt programma om Mpeg4 .avi files te maken. Als je video's wilt maken die gecodeerd worden met een Mpeg4 codec (onder andere Divx en Xvid) in het .avi formaat, is dit programma erg geschikt.

VirtualDub vergt wat werk om in te stellen, maar is wel het beste aangezien je zelf de controle hebt over alle instellingen. In tegenstelling tot SUPER (zie hieronder) heb je hierbij wel de codecs nodig voor de bestanden die je wilt maken.

Om met VirtualDub de juiste instellingen te krijgen voor .avi files doe je het volgende:

Open de file die je wilt hercoderen met ctrl+O.Selecteer en configureer de juiste codec.
Druk ctrl+P en selecteer de Xvid codec (FourCC = "xvid")Druk nu op configure. Hierbij kun je het profile en encoding type instellen.Weet je niet wat je speler ondersteund? Zet encoding type dan op single pass en profile op Simple @ L3 of Advanced Simple @ L3. (Bij voorkeur het Advanced profile voor hogere fps) Deze simple profielen zijn het "simpelst" aangezien ze de bitrate en de resolutie limiteren tot 384kpbs en 352x*** en geen gebruik maken van geavanceerde Mpeg4 technieken die soms niet ondersteund worden op portable media players. Deze instellingen zijn natuurlijk wel mogelijk als je speler dit ondersteund. Single pass zorgt voor een constante bitrate in je videofile. Variabel is beter, maar niet alle spelers zullen dit ondersteunen. Voor de zekerheid kun je dus single pass kiezen.

De overige instellingen kunnen met rust gelaten worden, tenzij je zelf nog het een en ander wilt configureren. Als je je in de instellingen wilt verdiepen is deze site erg handig om eens door te lezen, en om stap voor stap de instellingen bij langs te gaan.

Selecteer de audio codec.
Hierbij zul je moeten weten wat je speler ondersteund. Vaak wordt mp3 gebruikt als audio codec voor video files, maar .wav is ook vaak mogelijk. Ga naar Audio in het menu en selecteer "full processing mode".Ga daarna naar Audio -> compression.Selecteer hier de mp3 codec (aanbevolen: Lame MP3) Nu kun je de gewenste bitrate en VBR/CBR instellen. Een hogere bitrate neemt uiteraard meer ruimte in. Kies CBR om zeker te weten dat het gaat werken.
Note: Mocht je audio slecht gesynced zijn met je video na het coderen kun je de ADPCM (wav) codec proberen. Dit wil nog wel eens beter werken, maar neemt wel meer ruimte in. Je kunt de audio codec ook zo laten, maar dan moet je wel zeker weten dat de gebruikte audio codec in het bronbestand ondersteund wordt door je speler.
Note2: Als de sampling rate in je video 44khz is, laat dit dan bij het hercoderen ook zo. Als je dit veranderd loopt het out of sync en klopt het tempo vaak niet meer. Kijk met Gspot naar je videofile om te kijken wat de sampling rate is.

Converteren
Goed, je hebt nu al het nodige ingesteld en je kunt beginnen met converteren. Druk op F7 en wacht tot je videobestandje klaar is.

SUPER: Simplified Universal Player Encoder & Renderer

Een veelzijdig programma dat veel converteeracties kan uitvoeren is "Super", welke je hier downloaden. Hiermee kun je met een aantal simpele stappen je video naar het juiste formaat coderen. Groot voordeel van dit programma is dat het freeware is en dat je zelf geen enkele codec op je pc hoeft te hebben, aangezien deze ingebouwd zitten in het programma.
Dit programma biedt gigantisch veel convertmogelijkheden en laat je met een zeer simpele interface alles instellen. Ook kan hiermee een dvd-file gemaakt worden.

Let hier wel even op:
Klein nadeel van dit programma bij Mpeg4 Divx of Xvid files is dat je niet alle instellingen die bij Mpeg4 files mogelijk zijn kunt instellen. Bijvoorbeeld "quarter pixel" , "B-frames" of "Global Motion Compensation (GMC)" kunnen niet aan of uit gezet worden. Standaard implementeert Super deze features in je videobestandje. Veel portable media players zullen moeite hebben met deze features en de video dus niet afspelen. Mocht je dus Divx en Xvid bestanden willen maken is dit geen goede oplossing.
Aangezien de meeste spelers Xvid/Divx ondersteunen, en veelal niet met bovengenoemde features, zou je bij VirtualDub moeten blijven.

Met dit programma kun je ook door middel van zogenaamde profielen instellingen opslaan die bijvoorbeeld voor jou portable media player werken. Het programma bevat al voorgeladen profielen voor de Microsoft Zune, Apple iPod en de PSP. Mocht je werkende instellingen verkregen hebben voor jou portable media player, deel dan dit profiel even met je mede-tweaker.
Hieronder volgt een uitleg van het programma.

De interface van het programma:

Let op: Dit is een wat oudere versie van SUPER. De laatste versie kan enigszins verschillen qua layout.

1: Selecteer hier de container voor de video en de audio. De container is als het ware het "omhulsel" voor de verschillende datastromen, zoals video, audio en eventueel ondertitels. Raadpleeg de specificaties van je speler om te kijken wat je speler ondersteund.
2: Selecteer hier de videocodec die gebruikt moet worden. Wederom, raadpleeg de specificaties van je speler om te kijken wat er ondersteund wordt. Als er Mpeg4 files met een bepaald profiel ondersteund worden in het .avi formaat kan ook Divx en Xvid gebruikt worden (dit zijn ook Mpeg4 codecs, welke in het .avi formaat opgeslagen kunnen worden).
3: Selecteer hier de audiocodec die in je videobestand gebruikt moet worden. Nogmaals, de ondersteunde audiocodecs in video's zijn niet per definitie gelijk aan wat er gewoon puur als audio ondersteund wordt.
4: Selecteer hier de resolutie. Hoe hoger hoe beter natuurlijk. Maar let er wel op dat veel spelers een maximum hebben qua resolutie, let hier dus op. Ook is natuurlijk het bronbestand een beperkende factor.
5: Selecteer hier het aantal fps. Het is raadzaam om te kijken hoeveel fps het bronbestand heeft en dan te coderen naar eenzelfde hoeveelheid fps.
6: Selecteer hier de bitrate. Hierbij geldt hetzelfde als bij 4: Hoe hoger hoe beter, maar het bronbestand en je speler zijn de beperkende factor.
7: Hier zie je het overzicht van wat je allemaal zojuist ingesteld hebt.
8: In dit vak komen de files te staan die geconverteerd moeten worden, of geconverteerd zijn.

Met rechtermuisknop kun je ondere andere files die geconverteert moeten worden toevoegen en de map selecteren waar de geconverteerde bestanden terecht moeten komen.

Zodra je alles ingesteld hebt kun je beginnen met converteren, door op encode te drukken.

Andere programma's

Mocht je niet tevreden zijn met de hierboven geboden oplossingen, zijn er altijd nog alternatieven. Er zijn een hele hoop goede videoconverters te vinden op het net.
Hieronder volgen een paar handige en goede converters.

Videora iPod-converter
Kan een aantal soorten Mpeg4 files maken. Zie Jazzle in "Video coderen voor je PMD: Tips en trucs" voor wat handige tips en trucs.

iLove
Kan converteren en rippen naar bestanden die compatible zijn met iPods en de Cowon iAudio D2. Oftewel mpeg4 video met h.264 codec of Xvid/Divx. Zeer handige tool omdat het automatisch subtitles mee kan nemen, zowel bij dvd's als gewone videofiles. Gemakkelijke interface, vergelijkbaar met SUPER. Nadeel is dat het aantal instellingen beperkt is, dus niet alle spelers zullen hier wat mee kunnen.

PocketDivxEncoder
Simpel programma wat .avi-files gemakkelijk omzet naar een formaat wat geschikt is voor de meeste draagbare mediaspelers. Beperkt, maar wel gemakkelijk in het gebruik.

iRiverter
Eveneens een simpel programma wat met een paar kliks een videofile voor je bakt. Ook weer gemakkelijk in het gebruik, met de bijbehorende beperkingen.

Mediacoder
Een gratis open-sourceprogramma wat zeer veel codecs ondersteund. Kan tevens ondertitelingen inbakken, ondersteunt presets en is vrij simpel in het gebruik. Al is het wel wat ingewikkelder dan bijvoorbeeld SUPER. Doordat het programma behoorlijk uitgebreid is, is het een aanrader voor wanneer je een grote diversiteit aan input en output hebt en SUPER of VirtualDub je op de een of andere manier niet bevalt.

Extra: Ondertitelingen in je videofile bakken

Een veelgestelde vraag bij multimediaspelers is: "ondersteunt 'ie ook ondertitelingen?" Nee, is vaak het antwoord. Echter, het is mogelijk om de ondertitelingen "vast" in je videofile te zetten zodat je ook zonder .srt support of iets dergelijks van ondertitelingen kunt genieten. Wat je hier voor nodig hebt is het welbekende VirtualDub, met een extra filter die je hier kunt downloaden. Even het .vdf bestandje naar de map plugins van VirtualDub kopiëren, en klaar.

Puntje om op te letten is dat deze plugin deze alleen .ssa files pakt. Gelukkig is er een converter om je .srt files hier naar te converteren. Een download kan hier gevonden worden.

Converteer eerst je .srt files naar .ssa. Start daarna VirtualDub en doe alle instellingen precies zo als voor jou werkt (zie de tutorial hierboven). Als toevoeging druk je op ctrl+F en klik je op "add". Klik nu op Subtitler om dit filter te laden. Laad je .ssa file in en druk op ok. Nu worden de ondertitelingen automatisch in het videobestand geplakt.

De bedoeling van dit topic

De bedoeling van dit topic is heel simpel. Tips en trucs uitwisselen over het proces dat video converteren heet in het algemeen. Ken je een handig programma wat snel en efficiënt video's kan omzetten en is het geschikt voor gebruik bij PMD's? Heb je zelf een leuke tutorial? Heb je een werkend SUPER profiel voor een bepaalde speler? Meldt het dan. Vragen over problemen die je tegenkomt met programma's of onverklaarbare errors bij het afspelen van de video op je PMD zijn natuurlijk ook welkom Zolang het maar gerelateerd is aan het videocodeerproces voor je multimediaspeler.

Het is echter NIET de bedoeling om hier vragen te gaan posten à la: "ik heb speler X, wat moet ik doen om mijn video's te laten werken?" De geboden oplossingen in dit topic zouden hier voldoende voor moeten zijn. We verwachten dus wel een beetje zelfwerkzaamheid! Ook dingen zoals "hoe werkt dit programma" en algemene hardware- danwel softwareproblemen die je pc geeft horen hier niet thuis. Vergeet niet dat we hier in PMD zitten en niet in PMG of CSA.

Tot slot

Rest mij verder niets anders dan iedereen veel plezier te wensen met dit topic. :)
Bij opmerkingen over de topicstart kan gemailed worden naar http://gathering.tweakers.net/forum/user_email_gfx/123426/FFFFFF/000000 of stuur even een DM (=sneller)
Uiteraard zal ik de topicstart up to date houden.

[Voor 132% gewijzigd door RoD op 20-12-2009 14:51]


 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Gereserveerd.

Updates
• 13 januari: Kleine updates aangebracht in het codecsgedeelte.
• 28 januari: Videora iPod-converter toegevoegd.
• 11 oktober: Nieuwe versie SUPER toegevoegd.
• 25 januari: iLove toegevoegd.
• 28 januari: Basics toegevoegd.
• 5 februari: Kleine taalkundige foutjes verbeterd en kleine aanvullingen aangebracht.
• 30 maart: Kleine informatieve stukjes toegevoegd.

[Voor 148% gewijzigd door RoD op 30-03-2008 21:34]


Anoniem: 173041

Worden files die je converteerd via VirtualDub automatisch gescaled naar 320x240?

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Anoniem: 173041 schreef op zaterdag 13 januari 2007 @ 16:02:
Worden files die je converteerd via VirtualDub automatisch gescaled naar 320x240?
Nee. Je kunt resoluties instellen met het filter "resize" en als je de profielen bij Divx en Xvid gebruikt dan zal hij geresized worden naar een vaste resolutie. Bij elk profiel hoort een bepaalde resolutie. Staat trouwens ook vermeldt in de tutorial van VirtualDub :)
Veel spelers vermelden een bepaald maximaal profiel dat ze ondersteunen. Bijvoorbeel AS@L5. Dus het Advanced Simple profile op Level 5. Je kunt dan ook de levels 1 tm 4 pakken, maar die hebben dan weer een lagere resolutie. Voor de beste kwaliteit pak je dan natuurlijk het hoogste profiel, of ruimtegebrek moet een rol spelen :)

En nog even reagerend op wat je zei in het Zunetopic:
Haha nice, die had ik dus nog niet gezien, 'geplaatst op 12 januari' :D Ik zal hem morgen wel doornemen, vandaag geen tijd ervoor. Het ziet er iig goed uit :P Ik weet er wel al wat van dus ik zal misschien nog wat commentaar geven. Of mag dat niet?
Natuurlijk mag je commentaar geven, graag zelfs. Het gaat er hier om dat we manieren bespreken om goed, snel en effectief video te coderen voor je PMD. Als jij verbeterpunten hebt schroom dan niet om ze te melden :)

[Voor 51% gewijzigd door RoD op 13-01-2007 16:15]


Anoniem: 173041

Met het K-lite codecs bestand, zorg ervoor dat je XviD selecteerd, deze staat namelijk standaard niet aangevinkt, waardoor je dan die codec die je nodig hebt mist ;)

Edit: Op deze
link heb je een tabel staan met de 'File Compatability' van zowel Zune als Ipod, misschien handig om ook in de startpost te zetten (je moet dan wel ff de tabel zelf ergens hosten oid).

Nog iets: Ik kon mijn film niet in Lame-mp3 audio codec converteren. Toen ben ik daar het bronbestand gegaan --> eigenschappen --> samenvatting. Daar stond dat hij Mpeg-Layer 3 als codec gebruikte, deze stond in de audiocodec lijst, heb de juiste kbps gekozen (stond ook bij samenvatting) en voila hij werkte.

Edit: En verder werkt het perfect. Dit topic ga ik zeker in de gaten houden, ontzettend goed gedaan RoD! Vooral de ondertiteling erbij is erg fijn! Ik ga er nog even kijken hoe het zit met kwaliteiten enzo maar dit is een prima programma om voortaan alles mee te converteren.

[Voor 89% gewijzigd door Anoniem: 173041 op 13-01-2007 16:55]


 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Goed punt, ik heb het toegevoegd. Overigens weet ik niet of dit het handigste pack is die er is. Het werkt in ieder geval goed genoeg voor mij. Maargoed, dat is misschien ook persoonlijk. Als je in ieder geval de codecs maar hebt die je nodig hebt om naar de codec te converteren die werkt op je PMD.

Anoniem: 154453

Gebruik zelf PocketDivxEncoder. Vrij idiot proof programmaatje, je kiest het apparaat wat je gebruikt om af te spelen, past eventueel via "change" nog even de output dimensions aan, je krijgt dan een voorbeeldschermpje met schuifjes om de grootte aan te passen. En nog snel ook, op mijn xp1700.http://i6.photobucket.com/albums/y215/daargaje/pocketDivx.jpg

Anoniem: 173041

Nu heb ik nog een vraag, ik krijg dus nu een .avi file met de xvid code. Wat moet ik nou perse hebben wil het bijv. op een zune of ipod video afspelen? Deze ondersteunen volgens mij namelijk geen .avi. Stel dat ik nou een WMV bestand wil, hoe doe ik dat dan? Door hem nog eens te laten converteren door een ander prog?

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Anoniem: 154453 schreef op zaterdag 13 januari 2007 @ 17:23:
Gebruik zelf PocketDivxEncoder. Vrij idiot proof programmaatje, je kiest het apparaat wat je gebruikt om af te spelen, past eventueel via "change" nog even de output dimensions aan, je krijgt dan een voorbeeldschermpje met schuifjes om de grootte aan te passen. En nog snel ook, op mijn xp1700.[afbeelding]
Pocketdivxencoder is inderdaad een goede. Daarover komt nog een gedeelte in de FAQ van dit subforum :)
Anoniem: 173041 schreef op zaterdag 13 januari 2007 @ 17:25:
Nu heb ik nog een vraag, ik krijg dus nu een .avi file met de xvid code. Wat moet ik nou perse hebben wil het bijv. op een zune of ipod video afspelen? Deze ondersteunen volgens mij namelijk geen .avi. Stel dat ik nou een WMV bestand wil, hoe doe ik dat dan? Door hem nog eens te laten converteren door een ander prog?
In de topicstart staat een stukje over SUPER, lees die maar eens door :)

Anoniem: 19058

vraagje, heb Lame ACM codec geinstalleerd, en hij verschijnt ook als codec bij Audio Compression, maar geeft in het rechterscherm geen te selecteren bitrate weer zoals in het plaatje in de OP.
Hij lijkt vervolgens ongecomprimeerd de audio te verwerken. Het is een AC3 xvid, en de AC3 codec is juist geinstallleerd. Enig idee wat ik fout doe?

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Ik denk dat je alleen de decoder hebt. Als je wilt encoden, moet je ook een encoder hebben. Wellicht dat dit werkt.
Heb er gelijk maar iets over in de TS gezet.

Edit:
Anoniem: 173041 schreef op zaterdag 13 januari 2007 @ 16:26:

Edit: Op deze
link heb je een tabel staan met de 'File Compatability' van zowel Zune als Ipod, misschien handig om ook in de startpost te zetten (je moet dan wel ff de tabel zelf ergens hosten oid).
Ik wilde niet persé op de Zune en de iPod focussen, meer in het algemeen. Aangezien SUPER profielen heeft voor de Zune en de iPod hoef je opzich al niks zelf te doen.
Nog iets: Ik kon mijn film niet in Lame-mp3 audio codec converteren. Toen ben ik daar het bronbestand gegaan --> eigenschappen --> samenvatting. Daar stond dat hij Mpeg-Layer 3 als codec gebruikte, deze stond in de audiocodec lijst, heb de juiste kbps gekozen (stond ook bij samenvatting) en voila hij werkte.
Mpeg-Layer-3 = mp3 :P De Lame encoder wordt vaak gebruikt om iets naar Mp3 te coderen.
Edit: En verder werkt het perfect. Dit topic ga ik zeker in de gaten houden, ontzettend goed gedaan RoD!
Bedankt :)

[Voor 84% gewijzigd door RoD op 13-01-2007 18:11]


Anoniem: 19058

RoD schreef op zaterdag 13 januari 2007 @ 18:05:
Ik denk dat je alleen de decoder hebt. Als je wilt encoden, moet je ook een encoder hebben. Wellicht dat dit werkt.
die had ik al geinstalleerd, dus dat is het niet.

dit zie ik:

http://www.ucpzone.com/temp/virtualdub.jpgals ik "show all formats" aanvink krijg ik wel een lijst met bitrates, maar hij slecteert niets, want pakt uiteindelijk default.(no compression PCM)

-edit zie nu dat ik het linkje van jou al eerder had binnengehaald, maar dit is een .dll bestand, waar installeer ik die?
Normaal gesproken is het een .inf dus is het rechtermuisknop -> install

[Voor 31% gewijzigd door Anoniem: 19058 op 13-01-2007 18:33]


Anoniem: 150093

Leuk topic! Ik vind wel dat PocketDivxEncoder (zoals al eerder genoemd) en CloneDVD Mobile niet mogen ontbreken (de laatste is voor het omzetten van een DVD naar videofile voor PMD).

CloneDVD Mobile is geen freeware, maar werkt in vergelijking tot andere programma's heel erg snel met omzetten en biedt daarnaast ook nog aardig wat extra mogelijkheden (o.a. subtitles meerippen, audiostream selecteren, gedeeltes knippen).

Indien er interesse voor is, wil ik er wel een tutorial voor schrijven (om te laten zien wat het programma allemaal kan: de bediening is vrij eenvoudig).

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Anoniem: 19058 schreef op zaterdag 13 januari 2007 @ 18:29:
[...]
die had ik al geinstalleerd, dus dat is het niet.

dit zie ik:

[afbeelding]als ik "show all formats" aanvink krijg ik wel een lijst met bitrates, maar hij slecteert niets, want pakt uiteindelijk default.(no compression PCM)

-edit zie nu dat ik het linkje van jou al eerder had binnengehaald, maar dit is een .dll bestand, waar installeer ik die?
Normaal gesproken is het een .inf dus is het rechtermuisknop -> install
Om eerlijk te zijn heb ik geen flauw idee :P
Probeer de codec eens in zn geheel opnieuw te installeren.
Anoniem: 150093 schreef op zaterdag 13 januari 2007 @ 22:23:
Leuk topic! Ik vind wel dat PocketDivxEncoder (zoals al eerder genoemd) en CloneDVD Mobile niet mogen ontbreken (de laatste is voor het omzetten van een DVD naar videofile voor PMD).
PocketDivxEncoder zal in de FAQ worden opgenomen van dit subforum. Dat programma doet het allemaal automatisch voor je, je hoeft alleen maar de speler van jou keuze aan te klikken. Dat is dermate simpel dat het opzich weinig discussie behoeft (net als iriverter) en in de FAQ geplaatst kan worden. Dit topic is voor het "geavanceerde" werk. Dus... het zelf instellen van een programma om een file naar keuze te krijgen :)
CloneDVD Mobile is geen freeware, maar werkt in vergelijking tot andere programma's heel erg snel met omzetten en biedt daarnaast ook nog aardig wat extra mogelijkheden (o.a. subtitles meerippen, audiostream selecteren, gedeeltes knippen).

Indien er interesse voor is, wil ik er wel een tutorial voor schrijven (om te laten zien wat het programma allemaal kan: de bediening is vrij eenvoudig).
Interessant. Een DVD naar PMD converter hebben we hier nog niet. Dus als het wat is, voel je vrij om er iets over te schrijven, dan plaats ik het in de TS :)

Anoniem: 19058

wellicht iets om in de OP te vermelden. Wanneer je met Lame wilt coderen, móet de zelfde KHZ worden gekozen. Is het origineel bijvoorbeeld 48.000 khz dan gaat het niet werken met 44.000 khz. Dat was bij mij het probleem ieg.

Anoniem: 173041

Ok, maar kun je met SUPER ook meteen ondertitels meenemen, of moet ik die er eerst nog zelf inbakken?

Anoniem: 19058

Kan iemand adviseren wat de beste xvid setting is om zo min mogelijk kwaliteitsverlies te hebben? Het doel is subs meebakken en AC3 omzetten. De filesize mag gewoon 700mb blijven.

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Anoniem: 19058 schreef op zondag 14 januari 2007 @ 12:02:
wellicht iets om in de OP te vermelden. Wanneer je met Lame wilt coderen, móet de zelfde KHZ worden gekozen. Is het origineel bijvoorbeeld 48.000 khz dan gaat het niet werken met 44.000 khz. Dat was bij mij het probleem ieg.
Dat zou wel eens kunnen kloppen ja, goed punt.
Anoniem: 173041 schreef op zondag 14 januari 2007 @ 13:19:
Ok, maar kun je met SUPER ook meteen ondertitels meenemen, of moet ik die er eerst nog zelf inbakken?
Dat kan niet met SUPER.
Anoniem: 19058 schreef op zondag 14 januari 2007 @ 13:26:
Kan iemand adviseren wat de beste xvid setting is om zo min mogelijk kwaliteitsverlies te hebben? Het doel is subs meebakken en AC3 omzetten. De filesize mag gewoon 700mb blijven.
Je wilt dus hercoderen naar Xvid? Of is het al Xvid en wil je alleen subs meebakken en de AC3 omzetten?
Als je alleen subs wil meebakken en AC3 wilt omzetten, moet je gewoon van de videocodec afblijven en alleen het "subtitler" filter toevoegen. Dan blijft het videobestand qua kwaliteit en codec gewoon intact. Mocht je wel naar Xvid om willen zetten, kijk dan even of de gebruikte resolutie, bitrate en dergelijke laag genoeg zijn om te laten werken op de PMD die je hebt. In dat geval kun je gewoon het profiel "unrestricted" gebruiken, zodat er niet ergens een cap opgezet wordt, en hou je de kwaliteit zoveel mogelijk intact.

 • Jazzle
 • Registratie: November 2004
 • Niet online
Ik gebruik River Past Video Cleaner Pro, niet gratis (80 euro) maar werkelijk de beste software die er is.
Handige non-bloated interface waar je ook batches mee kan maken, en een snelheid waar je U tegen kunt zeggen.

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Jazzle schreef op zondag 14 januari 2007 @ 17:44:
Ik gebruik River Past Video Cleaner Pro, niet gratis (80 euro) maar werkelijk de beste software die er is.
Handige non-bloated interface waar je ook batches mee kan maken, en een snelheid waar je U tegen kunt zeggen.
De beste software hmm? Dat zou ik toch wel wat verder onderbouwd willen zien :P

 • Jazzle
 • Registratie: November 2004
 • Niet online
RoD schreef op zondag 14 januari 2007 @ 17:46:
[...]


De beste software hmm? Dat zou ik toch wel wat verder onderbouwd willen zien :P
Gewoon simpel, maar toch alles zelf in te stellen.
Handige preview voor croppen en resizen etc.
Sneller dan SUPER.
Kan ook dvd's rippen.
Batch om meerdere films bijvoorbeeld 's nachts achter elkaar te converten.
Bij sommige formaten mogelijk om om te zetten zonder te hoeven re-encoden.

 • steveman
 • Registratie: Mei 2001
 • Laatst online: 01-06 20:27

steveman

Comfortabel ten onder

Ik MOET gewoon even opmerken hoe lekker tegenstrijdig jullie icons zijn _/-\o_

"Take the risk of thinking for yourself. Much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way." -Christopher Hitchens | In memoriam? 🏁 ipv kruis!


Anoniem: 150093

Jazzle schreef op zondag 14 januari 2007 @ 17:44:
Ik gebruik River Past Video Cleaner Pro, niet gratis (80 euro) maar werkelijk de beste software die er is.
Handige non-bloated interface waar je ook batches mee kan maken, en een snelheid waar je U tegen kunt zeggen.
Hmm, ik ben benieuwd of die sneller is met een DVD ripper dan CloneDVD Mobile. Ik heb hiermee namelijk net een DVD film van anderhalf uur omgezet naar MPEG4 voor mijn Archos Gmini500 (hoge kwaliteit en subs meegeript). De benodigde tijd was 36 minuten en 7 seconden (met een Athlon XP 3000+, 1024 MB werkgeheugen en een S-ATA harde schijf).

I will see if you can beat that >:)

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Tsja, snelheid is imo niet zo boeiend. De een zal het wat sneller doen dan het ander, maar het gaat toch om het resultaat. Verder hangt het natuurlijk sterk af van de gebruikte processor. Imo niet een erg interessante discussie.

 • Jazzle
 • Registratie: November 2004
 • Niet online
steveman schreef op zondag 14 januari 2007 @ 19:12:
Ik MOET gewoon even opmerken hoe lekker tegenstrijdig jullie icons zijn _/-\o_
offtopic:
lol, ben zelf ook niet voor de ipod hoor, vind het gewoon mooie reclame

Anoniem: 150093

RoD schreef op zondag 14 januari 2007 @ 21:22:
Tsja, snelheid is imo niet zo boeiend. De een zal het wat sneller doen dan het ander, maar het gaat toch om het resultaat. Verder hangt het natuurlijk sterk af van de gebruikte processor. Imo niet een erg interessante discussie.
Ben ik het niet helemaal mee eens! Natuurlijk is het resultaat het belangrijkste: je wilt filmbestand wat er niet goed uit ziet en dus niet helemaal lekker kijkt. Het enigste probleem is dat bijna alle rippers er gigantisch lang over doen: de lol is er dan al vrij snel vanaf (je gaat minder snel een DVD omzetten om op je PMP te kijken omdat het zo ontzettend lang duurt). Als voorbeeld de ripper van Imtoo: een heel goed product wat veel mogelijkheden heeft, gebruiksvriendelijk is en een fantastisch resultaat geeft. Het enigste probleem: je moet lang wachten voordat je film eindelijk klaar is........

Dit is juist het sterkste punt van CloneDVD Mobile: het resultaat is goed (goede beeld en geluidskwaliteit!) en het rippen gaat ook nog eens erg snel (en geef maar toe: die Athlon XP is nou ook niet een van de snelste processors).

Niet dat ik reclame voor Slysoft wil maken, maar het is gewoon een ontzettend goed programma dat zeker de moeite waard is om er eens naar te kijken. Mijn tutorial komt deze week!

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Anoniem: 150093 schreef op zondag 14 januari 2007 @ 21:51:
[...]

Ben ik het niet helemaal mee eens! Natuurlijk is het resultaat het belangrijkste: je wilt filmbestand wat er niet goed uit ziet en dus niet helemaal lekker kijkt. Het enigste probleem is dat bijna alle rippers er gigantisch lang over doen: de lol is er dan al vrij snel vanaf (je gaat minder snel een DVD omzetten om op je PMP te kijken omdat het zo ontzettend lang duurt). Als voorbeeld de ripper van Imtoo: een heel goed product wat veel mogelijkheden heeft, gebruiksvriendelijk is en een fantastisch resultaat geeft. Het enigste probleem: je moet lang wachten voordat je film eindelijk klaar is........

Dit is juist het sterkste punt van CloneDVD Mobile: het resultaat is goed (goede beeld en geluidskwaliteit!) en het rippen gaat ook nog eens erg snel (en geef maar toe: die Athlon XP is nou ook niet een van de snelste processors).

Niet dat ik reclame voor Slysoft wil maken, maar het is gewoon een ontzettend goed programma dat zeker de moeite waard is om er eens naar te kijken. Mijn tutorial komt deze week!
Je hebt gelijk hoor. Snelheid is natuurlijk leuk, maar imo behoeft het hier geen snelheidsdiscussie te worden. Snelheid kan als pluspunt worden meegenomen in de eigenschappen van een programma, maar daar is ook alles mee gezegd. Het hoeft hier geen vergelijking op basis van snelheid te worden. De focus ligt op het videocodeerproces en snelheid is leuk meegenomen :)

Ow trouwens, over het omzetten van DVD naar formaat X bestaat hier nog niks, dus als je daar de focus op zou kunnen leggen dan zou je hier veel mensen blij maken denk ik :)

[Voor 5% gewijzigd door RoD op 14-01-2007 21:56]


Anoniem: 19058

RoD schreef op zondag 14 januari 2007 @ 15:48:

Je wilt dus hercoderen naar Xvid? Of is het al Xvid en wil je alleen subs meebakken en de AC3 omzetten?
Als je alleen subs wil meebakken en AC3 wilt omzetten, moet je gewoon van de videocodec afblijven en alleen het "subtitler" filter toevoegen. Dan blijft het videobestand qua kwaliteit en codec gewoon intact. Mocht je wel naar Xvid om willen zetten, kijk dan even of de gebruikte resolutie, bitrate en dergelijke laag genoeg zijn om te laten werken op de PMD die je hebt. In dat geval kun je gewoon het profiel "unrestricted" gebruiken, zodat er niet ergens een cap opgezet wordt, en hou je de kwaliteit zoveel mogelijk intact.
Het gaat om een xvid film met AC3 die ik dus geschikt wil maken voor m'n ZVM. Dus ac3->mp3 en subs erin.
Als ik , zoals jij zegt, van de videocodec afblijf kiest ie automatisch voor ongecomprimeerde video, ongeveer 56GB per film ;)
Dus ik moet wel degelijk comprimeren, wanneer ik de subs wil meenemen. Want met "direct stream copy" is er geen optie om een filter te laden.

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Oh, dat wist ik niet eens :P Ik dacht dat je met direct stream copy wel gewoon subs er in kon bakken. Ok, dan gaat dat niet op. Dan zou ik gewoon het profiel unrestricted gebruiken, of het profiel zo hoog zetten dat het bronbestand de bottleneck wordt.

Anoniem: 19058

RoD schreef op maandag 15 januari 2007 @ 12:29:
Oh, dat wist ik niet eens :P Ik dacht dat je met direct stream copy wel gewoon subs er in kon bakken. Ok, dan gaat dat niet op. Dan zou ik gewoon het profiel unrestricted gebruiken, of het profiel zo hoog zetten dat het bronbestand de bottleneck wordt.
wat ik nu doe is met de bitrate calculator (zit bij xvid inbegrepen) een bestand van 700mb laten berekenen. Kortom de maximaal haalbare bitrate. Toch gaat de kwaliteit merkbaar achteruit, met name bij snelle scenes.Is ook niet zo gek als je iets comprimeert, uitelkaar trekt en opnieuw comprimeert.
Blijf hopen dat .srt wordt ondersteund in de nieuwe ZVM firmware, maar dat zal wel niet.

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Dat .srt ondersteund gaat worden kun je bijna wel vergeten denk ik. Dat is erg zeldzaam. Ik zou toch eerst eens het unrestricted profile of een erg hoog profile gebruiken om te kijken of dat beter is.

Anoniem: 173041

Ik heb een film gedownload, ondertiteling ering gebakken met virtualdub en daarna omgezet naar een MP4 bestand met SUPER (Ipod 5.5G Profiel). Deze heb ik toen op de ipod van mijn zus gezet en het werkt ontzettend goed, ze had nog geen een video gehad die zo mooi er uit zag en waarvan het geluid ook zo goed was :*) En dit alles dus inclusief ondertiteling! :9 En dan moet je eens nagaan hoeveel mensen er niet eens de moeite voor doen als ze zelf een ipod video hebben (ong. alle mensen die ik ken die er een hebben). Dat snap ik dus niet... Verder zou ik het ook voor een Zune willen proberen maarja, dat gaat nog even niet ;) Prima dus!

Anoniem: 187825

Ik ben een leek hier, maar kan ik ook wmv films omzetten voor mijn Creative Zen Vision:M ?

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Anoniem: 187825 schreef op zaterdag 20 januari 2007 @ 19:38:
Ik ben een leek hier, maar kan ik ook wmv films omzetten voor mijn Creative Zen Vision:M ?
Dat je een leek bent maak niet uit, maar de topicstart is er niet voor niks :)

Anoniem: 187825

RoD schreef op zaterdag 20 januari 2007 @ 19:39:
[...]


Dat je een leek bent maak niet uit, maar de topicstart is er niet voor niks :)
Nou mijn vraag is dus: heeft iemand al een goed profiel gemaakt of gevonden voor mijn speler?

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Anoniem: 187825 schreef op maandag 22 januari 2007 @ 17:14:
[...]


Nou mijn vraag is dus: heeft iemand al een goed profiel gemaakt of gevonden voor mijn speler?
Ik denk het niet, aangezien het anders wel gepost zou zijn. Maar met SUPER moet je zelf toch een aardig eind kunnen komen. Heb je het uberhaubt al eens geprobeerd? Moeilijk is het echt niet hoor :)

Anoniem: 150093

CloneDVD Mobile, begin ik weer :) , heeft een profiel voor de Zen Vison en de Zen Vison W. Ik weet alleen niet of dat helemaal hetzelfde is.....

Mijn tutorial moet ik nog opsturen, alleen ik ben momenteel erg druk (tentamenweek en onderzoek naar membraantechnologie :9~ )

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Anoniem: 150093 schreef op maandag 22 januari 2007 @ 19:03:
CloneDVD Mobile, begin ik weer :) , heeft een profiel voor de Zen Vison en de Zen Vison W. Ik weet alleen niet of dat helemaal hetzelfde is.....

Mijn tutorial moet ik nog opsturen, alleen ik ben momenteel erg druk (tentamenweek en onderzoek naar membraantechnologie :9~ )
De Zen Vision:W heeft een aspect ratio van 16:9. De ZVM heeft dit niet, dus het lijkt mij niet handig om die te gebruiken. Anders krijg je gedoe met balken aan de boven en onderkant. De Zen Vision heeft een aspect ratio van 3:2, wat gelijk is aan de ZVM. Opzich zou je die dus kunnen gebruiken. Maar als je je video's alleen op het interne scherm bekijkt kun beter zelf aan de slag gaan aangezien de resolutie van de Zen Vision 2x zo hoog is als de ZVM. Hierdoor heb je dus een onnodig groter bestand.
Als je (ook) via de tv-out je video's wilt zien is een hogere resolutie natuurlijk niet onhandig.

Anoniem: 187825

Ik zal het wel ff gaan proberen. Ik heb op de creative site een goeie pagina gevonden met de recommanded instellingen van een video filmpje. iig bedankt.

Anoniem: 187825

Okee het is gelukt met SUPER. Maar dan heb ik nog een vraag. Zijn er geen andere (betere) programma's om ondertitels in te bakken? Dat virtualdub vind ik maar een ***programma. En langzaam. Dus als iemand een sneller programma heeft.

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Pocketdivxencoder kan dit ook. Of het sneller is weet ik niet.

 • Jazzle
 • Registratie: November 2004
 • Niet online
Ik heb net wat zitten proberen met Videora iPod Video converter en vind het best fijn werken. Je kan kiezen tussen x264 en Mpeg-4 (Xvid), je kan bitrates, framerates en resolutie makkelijk instellen, waarmee je ook zelf profielen kan opslaan. Je kan eventueel ook zelf ffmpeg flags toevoegen om te croppen enz. Ook zit er een handige calculator in om uit te rekenen hoe groot je video wordt. Enige nadeel is dat audio opgeslagen wordt als aac(is niet in te stellen) en dat niet elke PMP dat ondersteund (archos bijvoorbeeld). Maar daar heb ik ook wat voor gevonden, ik heb simpelweg met een hex-editor de exe van videora converter aangepast zodat ffmpeg mp3 gebruikt in plaats van aac. Voor de liefhebbers, de aangepaste exe is hier te vinden, gewoon over de bestaande VideoraiPodConverter.exe plakken en klaar.

Voor een voorbeeld van hoe de kwaliteit is:
WMV 720p HD omgezet naar 320x180 512kbps Mpeg-4 Video + 192kbps Mpeg-3 Audio

Ziet er best aardig uit voor maar 512kbps

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Zijn dingen zoals GMC en quarter pixel ook in te stellen? SUPER heeft het nadeel dat het dit niet kan, waardoor de meeste Mpeg4 files door het implementeren van die features niet af te spelen zijn op de meeste PMD's.
Ik voeg het even toe aan de TS :)

 • Jazzle
 • Registratie: November 2004
 • Niet online
RoD schreef op zondag 28 januari 2007 @ 15:36:
Zijn dingen zoals GMC en quarter pixel ook in te stellen? [...]
Je kan extra flags voor ffmpeg invullen in je profiel, dus daarmee zul je ook wel GMC en Quarter pixels in en uit kunnen schakelen. Maar als iemand die kleine sample eens probeert af te spelen op een PMP die geen GMC en quarter pixels ondersteunt weet je het zeker. Filmpje is ge-encodeerd zonder extra flags maar mét de mp3 patch.

Overigens heb ik nog een handig tooltje gevonden: Movie Joiner. Om gesplitste films weer samen te voegen, zonder kwaliteitsverlies of re-encoden.

[Voor 16% gewijzigd door Jazzle op 28-01-2007 15:48]


Anoniem: 98265

Ik gebruik momenteel Iriverter om films te converteren voor de Creative Zen Vision

Daar kan je kiezen welk formaat je neemt: 320x240 of 512x384 of 640x480 ?

Als ik dan een film convert naar 640 x 480, dan is de geconverteerde film groter dan de originele :p (met minder qualiteit welliswaar wegens convertion)

Thx!

 • Stpan
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 01-06 09:43
RoD, ik ben wat series aan het converteren voor m'n Meizu M6 _/-\o_ (zoals je wel weet hehe) maar ik kom er met VirtualDub en de ondertitels niet helemaal uit.

Van .srt naar .ass omgeturnd met dat programmaatje, in de filter de ondertitels geselecteerd en vervolgens......niets
Heb je een tip?

2e is, ik kan maar tot max 56kbit geluid selecteren in de filter. Weet je waar ik een betere MP3 codec vandaan kan halen? Ik heb het KLite package gedownload en dat werkt blijkbaar niet helemaal lekker.

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Stpan schreef op vrijdag 22 juni 2007 @ 18:13:
RoD, ik ben wat series aan het converteren voor m'n Meizu M6 _/-\o_ (zoals je wel weet hehe) maar ik kom er met VirtualDub en de ondertitels niet helemaal uit.

Van .srt naar .ass omgeturnd met dat programmaatje, in de filter de ondertitels geselecteerd en vervolgens......niets
Heb je een tip?
Maf. Weet je zeker dat het filter aanstaat en dus meegenomen wordt in het codeerproces?
2e is, ik kan maar tot max 56kbit geluid selecteren in de filter. Weet je waar ik een betere MP3 codec vandaan kan halen? Ik heb het KLite package gedownload en dat werkt blijkbaar niet helemaal lekker.
De Lame-mp3codec is prima. Ik weet niet of je die er op hebt staan, maar anders is die wel met Google te vinden :) Daarmee zou het in ieder geval moeten lukken. Waar stel je dat trouwens in? Je kunt gewoon naar audio-opties gaan zoals in de TS beschreven staat om daar de juiste audiocodec te selecteren. Of doe je dat ook?

 • Stpan
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 01-06 09:43
Ja was nu met Lame Mp3 aan het werken, wilde editten maar je was te snel ;)

Van het weekend maar weer opnieuw proberen met die subtitles. Is toch wat relaxter 24 kijken in het OV. Ik blaas zo ongeveer m'n trommelvliezen eruit om het goed te verstaan.

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Stpan schreef op vrijdag 22 juni 2007 @ 18:22:
Ja was nu met Lame Mp3 aan het werken, wilde editten maar je was te snel ;)

Van het weekend maar weer opnieuw proberen met die subtitles. Is toch wat relaxter 24 kijken in het OV. Ik blaas zo ongeveer m'n trommelvliezen eruit om het goed te verstaan.
Ja in een rumoerige omgeving is subtitles op je PMD wel aan te raden inderdaad. Als je schermpje 2,2" of groter is, is het ook vrij comfortabel kijken. :)

Anoniem: 209522

Ik heb een vraagje over converten voor de Meizu M6 met Virtualdub.
De eerste film die ik daarmee deed ging super, met ondertitel en al.
Nu heb ik die film afgekeken, en wil ik er een nieuwe opzetten, maar het geluid loopt hierbij niet synchroon. Hoe langer je naar de film kijkt, hoe meer het gaat achterlopen.

Weet iemand hoe dit kan? Ik heb voor zover ik weet dezelfde instellingen gebruikt...

Kan anders iemand een setting file van Virtualdub plaatsen die bij diegene wel werkt?

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Vergelijk de output van het coderen eens met het bronbestand. Let dan op dingen als FPS, sampling rate v/d audio, ed. Die kunnen ervoor zorgen dat de boel out of sync gaat lopen. Die dingen moeten tussen bronbestand en output gelijk zijn, anders krijg je dus syncproblemen.

Anoniem: 209522

Maar de Framerate moet sowieso al naar beneden van vaak 25 naar 20/18. En bij de andere film gaat het wel goed. Ga er binnenkort even naar kijken, maar het lijkt mij logisch dat er wat veranderd, anders heeft heel het omzetten toch geen zin?

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Ja, maar meestal is het een codecissue. Als je echter met het aantal frames per seconde gaat zitten kloten, is het ook logisch dat de audio niet meer synchroon loopt... Daarom is het ook zo onhandig dat de Meizu maar 18/20fps ondersteund.
Het moet vast wel op te lossen zijn met een of andere sync-optie, maar ik zou niet weten hoe dat moet.

 • Gé Brander
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 01-06 23:11

Gé Brander

MS SQL Server

Zou iemand zo vriendelijk willen zijn om een directe download link te plaatsen naar Super. Ik kom steeds maar op dezelfde pagina terecht zonder een link, of in ieder geval een die ik niet kan vinden...

Vroeger was alles beter... Geniet dan maar van vandaag, morgen is alles nog slechter!


 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Deze pagina, onderaan. :)

 • Gé Brander
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 01-06 23:11

Gé Brander

MS SQL Server

Dank, maar....

Dan kom ik op deze pagina uit...
Dan kom ik op deze pagina uit...
Dan kom ik op deze pagina uit...

En dan draaien we vrolijk rond in een cirkeltje en heb ik het bestand nog steeds niet gevonden. Vandaar mijn vraag. ;)

Vroeger was alles beter... Geniet dan maar van vandaag, morgen is alles nog slechter!


 • steveman
 • Registratie: Mei 2001
 • Laatst online: 01-06 20:27

steveman

Comfortabel ten onder

c70070540 schreef op dinsdag 26 juni 2007 @ 09:33:
[...]

Dank, maar....

Dan kom ik op deze pagina uit...
Dan kom ik op deze pagina uit...
Dan kom ik op deze pagina uit...

En dan draaien we vrolijk rond in een cirkeltje en heb ik het bestand nog steeds niet gevonden. Vandaar mijn vraag. ;)
To download from this site without looping back to the same page you need to:
Enable your JavaScript, clear your MSIE cache, do not block your http_referrer (with ZoneAlarm or similar), do not use a proxy.
Queries concerning this issue will not be answered. We do not know any other answer to give.

"Take the risk of thinking for yourself. Much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way." -Christopher Hitchens | In memoriam? 🏁 ipv kruis!


 • Gé Brander
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 01-06 23:11

Gé Brander

MS SQL Server

Hoe moeilijk kan het zijn om een download aan te bieden... Ik ga mijn saved passwords en cookies niet verwijderen omdat ze niet een normale download kunnen aanbieden. Jammer.

Vroeger was alles beter... Geniet dan maar van vandaag, morgen is alles nog slechter!


 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Hmmm, raar :? Daar stonden toch de directe downloadlinks?
Deze doet het voor mij gewoon. Wel erg slecht inderdaad ja. Ze blijven maar doorgaan met bewijzen dat SUPER een erg goed programma is en dat het gratis is 8)7

 • Gé Brander
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 01-06 23:11

Gé Brander

MS SQL Server

RoD schreef op dinsdag 26 juni 2007 @ 12:50:
Hmmm, raar :? Daar stonden toch de directe downloadlinks?
Deze doet het voor mij gewoon. Wel erg slecht inderdaad ja. Ze blijven maar doorgaan met bewijzen dat SUPER een erg goed programma is en dat het gratis is 8)7
Mijn dank is groot! _/-\o_

Vroeger was alles beter... Geniet dan maar van vandaag, morgen is alles nog slechter!


 • mrfunk
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Ik ben er zelf nog steeds niet achter hoe ik subtitles in een film kan bakken zonder hem ook nog te converteren. Alleen als ik 'm tegelijk met het inbakken naar divX converteer bakt hij ze ook daadwerkelijk in. Anders niet. Dit is nogal irritant, want met een Zen Vision: M hoef je bijna nooit te converteren. Resize is zelfs niet nodig.

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Je kunt geen ondertitels inbakken zonder ook te converteren. Je moet immers bewerkingen aan het videobestand uitvoeren om die ondertitels erin te krijgen. Als je dat niet wilt, heb je een extern hulpmiddel nodig om de ondertitel te laten zien, en dat is op de ZVM (en verreweg de meeste PMD's) niet mogelijk.

 • mrfunk
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Okay, thanks. Dan hoef ik nu tenminste niet meer te proberen. Gewoon blijven hopen dat creative een keer met nieuwe firmware komt die ook *.srt ondersteunt, of desnoods *.ssa is het enige wat wat ik nog kan doen, maar ik heb er een hard hoofd in.

 • Stpan
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 01-06 09:43
Iemand enig idee hoe je 16/9 naar 4/3 kan filteren met VirtualDub?

24 is nu m'n favoriet, en die heb ik geDVDript (in goed Nederlands). Dat is leuk en aardig, maar de afleveringen zijn zo gemonteerd dat je ze, net als op de Nederlandse TV, rustig 4/3 kunt kijken, wat wel zo prettig is op een klein schermpje.

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Als je de Xvid/Divx codec gebruikt kun je het ook daarin instellen. Verder kun je handmatig een 4:3 resolutie forceren door in het filter resize een 4:3 resolutie op te geven.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 224859

Ik snap SUPER niet.. Ik heb alles gedaan wat er staat. Dan gaat ie laden ofzoo en daarna is ie klaar maar ik zie de bestanden dan nergens staan. Weet iemand een site waar een goede uitleg staat of snapt iemand het want ik snap er namenlijk helemaal niets van!!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Anoniem: 224859 schreef op maandag 02 juli 2007 @ 12:50:
Ik snap SUPER niet.. Ik heb alles gedaan wat er staat. Dan gaat ie laden ofzoo en daarna is ie klaar maar ik zie de bestanden dan nergens staan. Weet iemand een site waar een goede uitleg staat of snapt iemand het want ik snap er namenlijk helemaal niets van!!
Je kunt natuurlijk ook even wat moeite doen om het te vinden. Waar denk je bijvoorbeeld dat de map "OutPut" voor is in je SUPER map? Verder kun je met de rechtermuisknop de optie "output file saving management" vinden.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 224859

En dan kan je een map aankliken waar je je files in wilt zetten??

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 224859

En ik weet ook niet precies welke opties aan moet klikken.. Waar kan je dat vinden? Moet je WMV7 of 8??

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Er staat een hele tutorial in de topicstart.... Verder vermeldt je ook niet welke speler je hebt. Ik zou je willen aanraden het even zelf te proberen, het is hier geen helpdesk.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 224859

Wat is dit dan? Ik kan toch wel om hulp vragen als ik het zelf niet weet?? Ik heb btw de zune! Ik heb de topic gelezen.. Toch snap ik het niet. Ze leggen wel de opties uit maar hoe moet ik weten welke ik aan moet klikken??

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Anoniem: 224859 schreef op maandag 02 juli 2007 @ 13:23:
Wat is dit dan? Ik kan toch wel om hulp vragen als ik het zelf niet weet?? Ik heb btw de zune! Ik heb de topic gelezen.. Toch snap ik het niet. Ze leggen wel de opties uit maar hoe moet ik weten welke ik aan moet klikken??
Je kunt hier om hulp vragen als je het ten eerste zelf al geprobeerd hebt, en daarna duidelijk je probleem uitlegt. Dat heb je dus niet gedaan, want in de topicstart staat gewoon dit:
Met dit programma kun je ook door middel van zogenaamde profielen instellingen opslaan die bijvoorbeeld voor jou portable media player werken. Het programma bevat al voorgeladen profielen voor de Microsoft Zune, Apple iPod en de PSP.
Het is echter NIET de bedoeling om hier vragen te gaan posten à la: "ik heb speler X, wat moet ik doen om mijn video's te laten werken?" De geboden oplossingen in dit topic zouden hier voldoende voor moeten zijn. We verwachten dus wel een beetje zelfwerkzaamheid!

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 224859

Ik heb voor SUPER 10 andere programma's godownload. Overal op allemaal andere sites word weer een ander programma aangeraden. Kan je je dan voorstellen dat ik het niet meer weet op een gegeven moment?? Ik heb gister SUPER met drie verschillende dvd's geprobeerd en heel veel opties geklikt.. Ik wist niet dat je moest zeggen welke speler je had.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Anoniem: 224859 schreef op maandag 02 juli 2007 @ 13:30:
Ik heb voor SUPER 10 andere programma's godownload. Overal op allemaal andere sites word weer een ander programma aangeraden. Kan je je dan voorstellen dat ik het niet meer weet op een gegeven moment?? Ik heb gister SUPER met drie verschillende dvd's geprobeerd en heel veel opties geklikt.. Ik wist niet dat je moest zeggen welke speler je had.
Dat lijkt me wel zinvol, aangezien je anders ook niet weet waar je heen moet converten. Maar aangezien je een Zune hebt, en er een profiel is voor de Zune, deed bij jou geen belletje rinkelen? Verder moet je SUPER dus niet met dvd's proberen, want het is geen dvd-converter.
Het staat echt perfect uitgelegd in de TS, naar mijn weten, dus ik snap niet wat er nu zo moeilijk aan is? :? Je moet een enkel dingetje aanklikken en het programma doet de rest voor je.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 224859

Wat kan je dan converten ipv dvd's??? En hoe kan je dan dvd's converten.. Toen ik bij het zune profiel was gaven mensen me de link hier heen en zeide ze dat ik hier moest kijken..

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Anoniem: 224859 schreef op maandag 02 juli 2007 @ 14:21:
Wat kan je dan converten ipv dvd's??? En hoe kan je dan dvd's converten.. Toen ik bij het zune profiel was gaven mensen me de link hier heen en zeide ze dat ik hier moest kijken..
Misschien moet je je eerst eens even verdiepen in de materie voordat je het verder gaat proberen, dit schiet echt niet op zo.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 224859

Waar kan je dat allemaal lezen dan? Ik heb hier niet echt verstand van..:P

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 224859

Ik denk dat ik het nu wel ongeveer snap eigenlijk. Alleen heb ik nog een vraag. Hoe moet het bestand heten wat je wil converteren? Moet dat vob of mp4 of iets anders zijn??

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Anoniem: 224859 schreef op maandag 02 juli 2007 @ 16:41:
Ik denk dat ik het nu wel ongeveer snap eigenlijk. Alleen heb ik nog een vraag. Hoe moet het bestand heten wat je wil converteren? Moet dat vob of mp4 of iets anders zijn??
Wat heb je nodig
1. Kennis van de codecs die werken op je speler.
Denk hierbij aan: gebruikte codec, maximale fps, maximale bitrate, maximale resolutie, enz. Ook de gebruikte audiocodec in een videobestand is belangrijk. De ondersteunde audiocodec in video's is niet hetzelfde als de ondersteunde audiocodecs voor gewone audio files.
Serieus, het zou opzich wel helpen als je de topicstart eens doorlas.

Nu wil je natuurlijk weten: Wat werkt er op mijn Zune? Wel, zie daarvoor [HDD] Microsoft Zune - Deel 2 Of klik in SUPER simpelweg op het Zuneprofiel, en het programma doet alles vanzelf voor je. Dan hoef je ook zelf nergens naar te kijken. Simpeler is gewoon niet mogelijk.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 224859

RoD schreef op maandag 02 juli 2007 @ 17:03:
[...]


[...]


Serieus, het zou opzich wel helpen als je de topicstart eens doorlas.

Nu wil je natuurlijk weten: Wat werkt er op mijn Zune? Wel, zie daarvoor [HDD] Microsoft Zune - Deel 2 Of klik in SUPER simpelweg op het Zuneprofiel, en het programma doet alles vanzelf voor je. Dan hoef je ook zelf nergens naar te kijken. Simpeler is gewoon niet mogelijk.
Ja maar je zegt net zelf dat je geen DVD files kan openen..? welke files dan wel? Ik had die topic doorgelezen trouwes!!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Anoniem: 224859 schreef op maandag 02 juli 2007 @ 17:10:
[...]

Ja maar je zegt net zelf dat je geen DVD files kan openen..? welke files dan wel? Ik had die topic doorgelezen trouwes!!
Ah je wilt dus dvd's rippen, nu wordt het me duidelijk. Dan moet je uberhaubt een ander programma hebben. Met Google zijn zat dvd-rippers te vinden. Mocht een dvd-ripper je bestanden niet naar het gewenste formaat om kunnen zetten, kun je de geripte files nog eens door SUPER heen halen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 224859

Heb je misschien een link naar een goede dvd ripper want ik vind tot nu toe geen echt goede..

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mrfunk
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
You got to be kidding me.

www.google.nl

Type "dvd ripper"

Klik "Google zoeken" of zelfs "Ik doe een gok"

Eerste hit

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 224859

ja die had ik ook al gedownload maar dan zegt ie dat dan je computer nu of in de toekomst beschadigd word en dat je de instalatie moet afbreken..

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mrfunk
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Heb je ook de 10 hits erna geprobeerd dan?

Kijk, ik (en ik denk RoD ook) wil je alleen maar helpen zodat je later dit soort dingen zelf kan oplossen. Dat is veel handiger dan steeds maar naar het kant en klare antwoord te moeten vissen :)

[Voor 4% gewijzigd door mrfunk op 02-07-2007 19:28]


 • ybysaia
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 11:16
Hey, ik heb een vraagje over SUPER.
Ben in het bezit van een iPod classic en converteer films dus naar
video: 640x480 4:3 128kbps h264 23.976fps Baseline 3
audio: 48Kh 2 kanalen 128 kbps AAC

Nu heb ik een probleem. Alvorens ik begin met het encoderen kijk ik eerst naar de eigenschappen van het videobestand.
Aantal fps en Kh van audio zet ik gelijk.
Toch treedt er na verloop van tijd een asynchronisatie (is dit een woord?) op.
Het beeld loopt na een uur film ongeveer een seconde voor.
Wanneer ik dan naar de eigenschappen van het geëncodeerde bestand kijk, zie ik dat de fps geen
23.976, maar 23.981 is!
Een miniem verschil, maar wellicht de oorzaak van het off sync lopen van de audio.
Nu zou ik graag willen weten of meerdere mensen hier last van hebben en zo ja, ligt het aan het programma, of is er iets mis met mijn instellingen?

De audio van de film is in beide gevallen cbr, dus daar kan het niet aan liggen.

SUPER trok mij persoonlijk aan omdat het gratis is en je er mee in h264-formaat kunt encoderen. Zijn er dan nog goede alternatieve programma's? Het liefst gratis.


*oh, en alvast bedankt natuurlijk :)

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Alternatieven kun je in de iPod-topics vinden in Apple Talk. Er zijn daar al een aantal genoemd.

Maare, heb je al eens geprobeerd de file opnieuw te coderen? Overigens, je kunt beter naar een 3:2 resolutie coderen, aangezien het scherm van de Classic dit ook is.
Edit, pak ook de nieuwste versie van SUPER, mocht je die nog niet hebben.
offtopic:
Ongelofelijk trouwens, hoe ze je van het kastje naar de muur sturen op een onoverzichtelijke site. En direct linken naar de file mag ook al niet :X Het lijkt wel of ze niet willen dat je het download.

[Voor 37% gewijzigd door RoD op 11-10-2007 23:00]


 • ybysaia
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 11:16
RoD schreef op donderdag 11 oktober 2007 @ 21:15:
Alternatieven kun je in de iPod-topics vinden in Apple Talk. Er zijn daar al een aantal genoemd.

Maare, heb je al eens geprobeerd de file opnieuw te coderen? Overigens, je kunt beter naar een 3:2 resolutie coderen, aangezien het scherm van de Classic dit ook is.
Edit, pak ook de nieuwste versie van SUPER, mocht je die nog niet hebben.
offtopic:
Ongelofelijk trouwens, hoe ze je van het kastje naar de muur sturen op een onoverzichtelijke site. En direct linken naar de file mag ook al niet :X Het lijkt wel of ze niet willen dat je het download.
Heb de file verscheidene keren opnieuw geëncodeerd met verschillende instellingen, maar het mocht niet baten. Ik denk echt dat het aan dat verschil in framerate zit.
he, denk ik, ben ik eindelijk in het goede topic, maar nee hoor. Jij stuurt me toch niet ook van het kastje naar de muur he?
Volgens mij is het een 4:3-scherm:
320/240=1,333
4/3=1,333

nieuwste versie van SUPER heb ik al.
Thanks voor de tip trouwens, zal even in het andere topic kijken.

ja, die site is echt bagger! Ongelofelijk. Een SUPER-kutsite! :p

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Ohja, je hebt gelijk, ik zat met mijn hoofd bij de Touch :X

 • ErikRo
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 17-05 01:38
Nou maar eens PocketDivXEncoder_0.3.96.exe geprobeerd, 1x vob 160mb en 1x een mpg 80mb. Hij begint te converteren naar 320x240. Ik zie de nieuwe avis groter worden hij heeft een paar min nodig voor 1 vidclip van 3 minuten en even later zegt hij klaar te zijn. Maar geen file te vinden. Het converteer adventuur begint al goed.

Hopleijk is die creative software wat stabieler. ik zie me niet 30 videoclips elk op 10 manieren proberen te converteren. In de hoop dat ik een videofile over houdt.

"I don't have any solution but I certainly admire the problem." -- Ashleigh Brilliant


 • ErikRo
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 17-05 01:38
Wat ik mis in de topic start die verder ok is btw. Maar wat ik mis is dat de video instellingen zo te zien uitgaan van een serie of tv programma 22.000khz enzo.

Ik heb al richting de 1000 muziekclips, en ik denk meerdere mensen. Van alles wat, vob, mpg, avi, etc. Misschien kun je er beter bijzetten dat de data voor series zijn en dat je voor muziek beter een stuk hoger kan gaan zitten bv 44khz.
Ik heb trouwens een jaar terug 20 converteerprogrs geinstalleerd, enkele gratis maar de meesten waren een demo van payware. Niet te geloven maar de helft kon zo de prullebak in vanwege fouten en crashes.
Van wat overbleef hadden sommige wel erg weinig opties of gaven slechte kwaliteit of supertraag..

Twee bleven uiteindelijk over, convertx2dvd (niet zinvol hier want is voor nar dvd) en xilisoft video converter, kan alles naar alles converteren. Die test ik nu even hiermee. Misschien een leuke tip voor hier.

Ik merk hiermee wel een (misschien) nadeel van mp3 kiezen ipv pcm16 als het een vob betreft. Als ik hem afspeel met vlc geeft hij een avi error, die hij tijdelijk kan repareren en dan speelt hij ok.
Als ik hem pcm houdt gaat het wel goed, weet niet hoe de Zen hiermee omgaat.
Nadeel van pcm is dat de file weer flink groter is. 55 a 60mb ipv 30mb met mp3


Ander punt is dat pcm een veel en veel betere compressie moet zijn dan mp3. Hoeveel bps moet je dan gebruiken voor goede audio? Ik weet het niet, 128 of 320?

[Voor 5% gewijzigd door ErikRo op 21-10-2007 18:58]

"I don't have any solution but I certainly admire the problem." -- Ashleigh Brilliant


 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Ik neem aan dat je SUPER bedoeld, waar je 22khz ziet? Volgens mij valt het niet in te stellen. In ieder geval merk ik na het coderen geen kwaliteitsverschil bij de audio. Kan overigens ook liggen aan het feit dat audio in muziekclips bij mij niet erg hoogstaand is.
Mp3 wordt trouwens vaak gebruikt omdat dit de enige optie is als je codeert voor een PMD. Uiteraard zijn er betere compressies.

 • ErikRo
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 17-05 01:38
Maar eens virtual dub geprobeerd na het debacle met "super".

Ik heb xvid en lame (dll) op mn computer.

Xvid selecteren lukt, maar lame kan ik nergens bij audio selecteren. Ook kan ik nergens binnen virtualdub naar de lame.dll verwijzen.

Wat moet ik doen ok lame wel te kunnen selcteren bij audio? Of is er nog een andere goede mpr encoder?

"I don't have any solution but I certainly admire the problem." -- Ashleigh Brilliant


 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
De juiste codec (her)installeren?

Edit: Hij zit in de meeste standaard codec packs.

[Voor 52% gewijzigd door RoD op 23-10-2007 18:45]


 • ErikRo
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 17-05 01:38
Zoals de meesten misschien weten, ben ik in het bezit van een Creative Zen 8gb, de nieuwe Zen dus zonder al die toevoegeingen in de naam.

Ik heb ondertussen aardig wat ervaringen opgedaan met div conversie software (zie details Zen topic) maar het leek me zinvol om deze ervaringen ook hier te posten.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Weer wat andere pakketten bekeken (oa auto gardian knot) en naar meer opties gezocht, waaronder compressie met mp4 die iedereen zo aanhangt. Ik heb 50 div muziekclips met SUPER en instelling divx of mp4 gedaan, ik zie het verschil niet. Ik merk idd dat de Zen moeite heeft met 1 fragment (wordt blokkering) maar de pc heeft het niet dus het ligt aan de max van de Zen.

Grootte was 1.47 gb tegen 1.46 dus daar hoef je het ook niet voor te doen. Ik heb gezocht naar vbr opties voor mp3 maar die biedt niemand en eigenlijk maakt het niet veel uit op de 30mb per clip, dan wordt het 29mb, dat is de winst niet.

Van alle pakketten is mijn favoriet toch SUPER geworden. Je kon er het meeste instellen en kiezen zonder te verdwalen in opties die je toch niets zeggen.
Je kan in één keer het save pad voor alle geconverteeerde files instellen, veel wilden het namelijk per file hebben. Ook zit alles er standaard bij en ingebakken als je hem dload en installeert, ook een behoorlijk groot voordeel inho.
Geen uitval tijdens/naconversie en het resultaat werd door ZEN geaccepteerd.

Ik zal eens een keer mijn instellingen opschrijven voor super en hier posten, zie hier geen mogelijkheid om screenshot te uploaden. Anders had ik het wel gedaan.

De belangrijkste is echter stel je videobitrate ALTIJD in op 1000 of lager, zet hem hoger en je krijgt hem je Zen niet in wegens ongeldige indeling

Moraal van het verhaal luister nooit naar anderen als die zeggen dat iets niet kan. Want dan hadden we allemaal een juweeltje als SUPER links laten liggen "omdat het toch niet zou werken" ;)

Ok ik moet er nog wel aan toevoegen dat virtualdub niet is getest omdat hij steeds wat mistte, eerst xvid en later in lame. Qua opties instellingen zou hij in theorie misschien net een tikkeltje beter kunnen zijn omdat je waarschijnlijk daar wel vbr zou kunnen kiezen. En scherpere videobeeld opties, multipass enzo (als de zen het al pakt)

Maar al met al denk ik dat SUPER, net even het beste van beide werelden heeft. makkelijk genoeg voor beginners en krachtig genoeg voor gevorderden

"I don't have any solution but I certainly admire the problem." -- Ashleigh Brilliant


 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
ErikRo schreef op woensdag 24 oktober 2007 @ 13:19:
Zoals de meesten misschien weten, ben ik in het bezit van een Creative Zen 8gb, de nieuwe Zen dus zonder al die toevoegeingen in de naam.

Ik heb ondertussen aardig wat ervaringen opgedaan met div conversie software (zie details Zen topic) maar het leek me zinvol om deze ervaringen ook hier te posten.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Weer wat andere pakketten bekeken (oa auto gardian knot) en naar meer opties gezocht, waaronder compressie met mp4 die iedereen zo aanhangt. Ik heb 50 div muziekclips met SUPER en instelling divx of mp4 gedaan, ik zie het verschil niet. Ik merk idd dat de Zen moeite heeft met 1 fragment (wordt blokkering) maar de pc heeft het niet dus het ligt aan de max van de Zen.

Grootte was 1.47 gb tegen 1.46 dus daar hoef je het ook niet voor te doen. Ik heb gezocht naar vbr opties voor mp3 maar die biedt niemand en eigenlijk maakt het niet veel uit op de 30mb per clip, dan wordt het 29mb, dat is de winst niet.
VirtualDub kan VBR aan.
Van alle pakketten is mijn favoriet toch SUPER geworden. Je kon er het meeste instellen en kiezen zonder te verdwalen in opties die je toch niets zeggen.
Je kan in één keer het save pad voor alle geconverteeerde files instellen, veel wilden het namelijk per file hebben. Ook zit alles er standaard bij en ingebakken als je hem dload en installeert, ook een behoorlijk groot voordeel inho.
Geen uitval tijdens/naconversie en het resultaat werd door ZEN geaccepteerd.

Ik zal eens een keer mijn instellingen opschrijven voor super en hier posten, zie hier geen mogelijkheid om screenshot te uploaden. Anders had ik het wel gedaan.
Je kunt ook je instellingen opslaan als profiel, dat is wellicht nog makkelijker :) Screenshots uploaden kun je bijvoorbeeld bij Tinypic waarna je het plaatje hier kunt posten.
Ok ik moet er nog wel aan toevoegen dat virtualdub niet is getest omdat hij steeds wat mistte, eerst xvid en later in lame. Qua opties instellingen zou hij in theorie misschien net een tikkeltje beter kunnen zijn omdat je waarschijnlijk daar wel vbr zou kunnen kiezen. En scherpere videobeeld opties, multipass enzo (als de zen het al pakt)
Waarschijnlijk is er iets mis met je codecs.
Maar al met al denk ik dat SUPER, net even het beste van beide werelden heeft. makkelijk genoeg voor beginners en krachtig genoeg voor gevorderden
Eens. Jammer van enkele beperkingen, maar je kunt er een heel eind mee komen.

 • ErikRo
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 17-05 01:38
http://i149.photobucket.com/albums/s75/collector_bucket/AltijdwerkendeinstellingvoorSuper.png

En nog even de instellingen voor een Zen, deze werken altijd.

"I don't have any solution but I certainly admire the problem." -- Ashleigh Brilliant


 • Vinze
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 01-06 11:42
Iemand een idee waarom het beeld zo wordt als ik een film converteer met de MZ video converter? (originele Meizu M6 convertor)

http://img128.imageshack.us/img128/1243/82973914rp4.png

Dit gebruikt trouwens alleen als ik er subtitles aan toevoeg.

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Topicstarter
Probeer eens het programma opnieuw te installeren, of gebruik andere software.

 • Stpan
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 01-06 09:43
Ik vind Batman een prettig programma. Maar heb 2 vraagjes, kun je met de laatste versie ook ondertitels inbakken?
Vraag 2, kun je ook meerdere AVI filmpjes achter elkaar laten converteren? Dat kan met de Meizu software wel, bij Batman heb ik tot nu toe 1 voor 1 files gesleept, en dat is wat vervelend bij een heel seizoen Heroes.
Pagina: 1 2 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee