Toon posts:

[iPhone] Ervaringen & Discussie - Deel 23 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 118.026 views

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52


Welkom in het discussietopic over de iPhone. Je kunt in deze startpost informatie vinden over de functionaliteit van de iPhone, de accessoires en de specificaties. De topicstart is voornamelijk gericht op de 3GS. Maar in de volgende post kun je een FAQ vinden met wat tips en antwoorden op veelgestelde vragen over alle iPhone-modellen.

De iPhone 3GS 16GB en 32GB zal vanaf 26 juni officieel verkrijgbaar zijn in Nederland. Het is nog onduidelijk of hier ook de iPhone 3G 8GB verkrijgbaar zal blijven. De exclusieve provider is T-Mobile en de iPhone zal waarschijnlijk worden geleverd in combinatie met 3 scherpe 2 jarige abonnementen vanaf 30 euro die allemaal belminuten, sms-berichten en mobiel breedband (2048/384 Kbps) bevatten. Ook in België zal de iPhone vanaf 26 juni verkrijgbaar zijn. Hier zijn nog geen details over bekend.

Voor iPhone bezitters van de originele iPhone en iPhone 3G is het leuk om te weten dat de iPhone 3.0 software op 17 juni om 19:00 officieel is vrijgegeven. Meer informatie hierover is te vinden in de tweede post in het topic.


Interface

De iPhone draait op een afgeslankte versie van Mac OS X, gedoopt OS X iPhone. Daardoor heb je o.a. de beschikking over een HTML email client, de Safari webbrowser etc. Ook andere achterliggende geavanceerde techniek uit Mac OS X is beschikbaar op de iPhone.


Multitouch

De iPhone heeft geen knoppen maar een gigantisch (3,5") scherm. Via dit scherm bedien je de iPhone, hierdoor is het mogelijk om de interface te laten veranderen naar gelang de applicatie dit verlangt. Fysieke knoppen zitten niet meer in de weg, en nemen geen kostbare ruimte in als je ze niet nodig hebt.

De iPhone is de eerste en vooralsnog enige telefoon die uitgerust is met multitouch technologie. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van gestures de telefoon te bedienen. Natuurlijk kun je de telefoon gewoon aanraken zoals een traditionaal touchscreen. Dit kan echter gewoon met je vingers en daarvoor is dus geen stylus nodig. Het echt revolutionaire aan de iPhone is dat dit ook met meerdere vingers tegelijk kan. Hierdoor kun je dus snel tekst invoeren. Maar je kunt ook bijv. inzoomen op een foto door twee vingers uit elkaar te bewegen.

Door geavanceerde predictive text input kun je snel tekst invoeren op de iPhone. Dit werkt behoorlijk goed, al is het even wennen in het begin.


Sensoren

De iPhone beschikt over verschillende sensoren, die het gebruik vergemakkelijken. De lichtsensor past de felheid van het display aan op de lichtomstandigheden, zodat het scherm optimaal afleesbaar is en stroom bespaard wordt waar mogelijk. De proximitysensor zorgt dat het scherm wordt uitgeschakeld als je de telefoon bij de oor houdt. Hierdoor bespaar je stroom en zijn ongewenste aanrakingen met je oor niet mogelijk. Tot slot zit er ook nog een accelleratiesensor ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat de iPhone weet of je hem op z'n kant houdt of niet. Zo kun je bijv. een breedbeeldfilmpje bekijken door de iPhone te draaien, ook is het mogelijk om zo landscape foto's nog beter te bekijken, of om bijv. de coverflow navigatie te gebruiken om je favoriete album te vinden.Functionaliteit

Telefoon

De iPhone doet alles wat je van een mobiele telefoon mag verwachten, bellen, smsen etc. Een speciale functie van de iPhone is visual voicemail. Je ziet een overzicht van je voicemail bericht en je kunt degene die je wilt horen aanklikken. Dus je hoeft ze niet één voor één af te luisteren. Je kunt je contactlijst syncen met adresboek (Mac), Entourage (Mac) of Outlook (Windows). Ook kun je via internet syncen met Yahoo! adresboek. Daarnaast ondersteunt de iPhone Microsoft Exchange en Mobile Me, wat het mogelijk maakt om contacts te pushen en gepusht te krijgen, waardoor ze on-the-fly bijgewerkt worden.


iPod

De iPhone doet alles wat je iPod ook doet, maar dan mooier en beter. Het grote scherm (3,5") is uiteraard uitstekend geschikt om videomateriaal te bekijken. Maar je kunt ook prima muziek luisteren. De interface is volledig vernieuwd t.o.v. de huidige iPods en je kunt bijv. navigeren middels coverflow. Wat kan de iPhone allemaal afspelen? Het is ook mogelijk om de iPhone middels component of composiet aan te sluiten op een TV.

Daarnaast is het mogelijk om vanuit de iTunes app muziek, podcasts, muziekvideo's, tv series, films en iTunes U content aan te schaffen. Dit wordt ook weer teruggesynct naar de computer middels iTunes.

Audio: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3 and 4), Apple Lossless, AIFF and WAV.

Video: H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 768 Kbps, 320 by 240 pixels, 30 frames per sec., Baseline Profile up to Level 1.3 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats.


Safari

De iPhone beschikt, volgens Apple, over de meest geavanceerde browser ooit, Safari. Dit mobiele broertje doet in niets onder voor de desktop variant. Helaas wordt Java niet ondersteund (Javascript wel) en Flash (vooralsnog) ook niet. Wel zit er ondersteuning in voor bepaalde HTML5 elementen. Youtube is ondanks het gebrek aan flash toch geen probleem, omdat de iPhone toegang heeft tot betere kwaliteit filmpjes van Youtube in H.264 formaat. Daarbij wordt vanaf bookmarks worden automatisch gesynced met je desktop computer. Daarnaast is het mogelijk om bookmarks (waarbij o.a. de zoom onthouden wordt) te plaatsen op je springboard. Die zijn dus met 1 tap bereikbaar.


Mail

De emailclient heeft ondersteuning voor HTML en ondersteunt alle IMAP en POP mailboxen. Push-mail is mogelijk via een speciale (gratis) Yahoo mailaccount. Daarnaast is de mogelijk met Exchange servers en een MobileMe account.

Je kunt daarnaast op vastgestelde tijden je andere IMAP en POP mailboxen laten controleren. Daarnaast wordt je mail sowieso opgehaald bij het openen van de applicatie. De emailaccounts (dus de instellingen, niet de emails) worden gesynced met je desktop computer, dit kan met Mail (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows).


Agenda

Het is mogelijk je afspraken te syncen met iCal (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows). Je kunt op je iPhone alle afspraken inzien en evt. nieuwe toevoegen. Ook kan je agenda via CalDAV, Exchange of Mobile Me draadloos up-to-date gehouden worden, waarbij afspraken dus ook weer automatisch gepusht worden van je PC of Mac naar je iPhone en vice versa.


Camera (Photo & Video)

De iPhone 3GS beschikt over een 3,2 megapixel camera met autofocus (de iPhone 3G over een 2 megapixel camera zonder autofocus).

Bij de iPhone 3GS is middels het blauwe vlak op het scherm mogelijk om middels een focuspunt op het scherm zelf te kiezen waarop moet worden gefocused. Deze foto's kun je vervolgens syncen met iPhoto (Mac), Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop Album of een willekeurige map op je computer. Daarnaast kun je foto's middels Mobile Me of Flickr, direct naar je online gallery publiceren of bijv. naar iemand emailen. Een andere leuke feature is dat de iPhone automatisch de locatie kan toevoegen, geotagging. De locatie wordt bepaald met een combinatie van de ingebouwde (A-)GPS, GSM en Wifi.

Het is natuurlijk ook mogelijk om foto's of afbeeldingen gemaakt met bijv. een andere camera op de iPhone zetten door ze te syncen vanaf je Mac of PC, ze op te slaan vanaf internet via de Safari webbrowser of ze op te slaan vanuit een email attachement. Deze kunnen vervolgens worden weergegeven middels de foto applicatie.
Daarnaast biedt de iPhone 3GS de mogelijkheid om video's op te nemen (640*480 @30fps). Deze video's kunnen op de iPhone worden bewerkt en daarna worden gedeeld middels email, MobileMe of YouTube.Google Maps

Via deze applicatie is het mogelijk om Google Maps te raadplegen, incl. routeplanning, satellietbeelden, fileinformatie etc. Dit is nu inclusief locatiebepaling d.m.v. (A-)GPS, GSM en Wifi. De iPhone 3G heeft ingebouwde GPS en gebruikt daarnaast dus de locatie van telefoonmasten en wifi hotspots om de locatie te bepalen en een snelle fix te krijgen voor de GPS. De iPhone 3GS voegt daar nog een ingebouwd kompas aan toe. Deze zorgt ervoor dat het mogelijk is om de kaart precies uit te lijnen in de richting dat je kijkt. Daarnaast kan het kompas zelfstandig worden geraadpleegd in een eigen applicatie. Natuurlijk is Google Maps, GPS en kompas ook aan te roepen door App ontwikkelaars :)


Andere standaard applicaties

Standaard worden onder andere een uitgebreide wetenschappelijke rekenmachine, een uitgebreide klok (met o.a. wereldklok, timer, stopwatch en wekker functionaliteiten), een weer, een aandelen, een dictafoon, de App Store en de iTunes Store applicaties meegeleverd. Op de iPhone 3GS kunnen daar nog de kompas en Nike+ applicaties aan worden toegevoegd.


Meer applicaties?

Apple brengt zelf regelmatig updates uit, waarmee programma's toegevoegd worden aan de iPhone. Zo zijn later o.a. de dictafoon, de iTunes en App Store toegevoegd.
Daarnaast heeft de iPhone uitgebreide ondersteuning voor web applicaties. Zo kan iedereen websites maken die geschikt zijn voor de iPhone. Hier levert Apple ook ondersteuning voor. Natuurlijk is dat leuk, maar de mogelijkheden blijven beperkt.

Gelukkig zijn er ook native applicaties beschikbaar van third parties. Deze zijn gemaakt met de iPhone SDK en kunnen aangeschaft worden via de App Store op de iPhone of via iTunes op de PC en Mac. De ontwikkeltools kunnen door iedereen gratis gedownload worden, om als ontwikkelaar je software ook daardwerkelijk te verspreiden en op de iPhone te kunnen testen moet je 99 euro betalen. Vervolgens heb je de keus om de applicatie gratis aan te bieden of tegen een vergoeding. Hierbij gaat 30% naar Apple toe (die daarvan alle kosten betaald voor de verspreiding) en 70% naar de ontwikkelaar. Als het je ook leuk lijkt om met de SDK aan de gang te gaan, dan kun je het beste even in dit topic kijken: [iPhone & iPod touch SDK] Ervaringen & Discussie.
De App Store is inmiddels een groot succes. Eind april werd de miljardste (!) app gedownload uit de App Store. Er zijn inmiddels meer dan 50.000 applicaties te vinden in de App Store en volgens Apple neemt dit aantal alleen maar sneller toe...

Nog een andere mogelijkheid is om de iPhone te jailbreaken. Dit kan worden besproken in [iPhone & iPod touch] Jailbreaken - Deel 3.

Er zijn inmiddels al aardig wat applicaties beschikbaar, kijk voor de favorieten van je mede-tweakers in [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie #2, [iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia en Rock! Deel 2 & [iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps.
Accessoires

De iPhone beschikt over een iPod dockconnector aansluiting en daarnaast kunnen accessoires aangesloten worden middels bluetooth. Vanaf de 3.0 software is het daarnaast mogelijk voor apps om te communiceren met die aangesloten accessoires. De iPhone kan daarnaast met de meeste iPod accessoires overweg. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop accessoires, die speciaal beschikbaar zijn voor de iPhone. TomTom heeft bijv. een speciale houder ontwikkeld voor autonavigatie die vanaf deze zomer zal worden geleverd.

Kijk in de Apple Store voor alle beschikbare accessoires.


Apple levert speciale oordopjes (met microfoon) mee met de iPhone. Een speciale dock, waarbij je toegang hebt tot de homeknop is er ook. Let daarbij op dat de dock's van de iPhone 3G(S) en de originele iPhone niet uitwisselbaar zijn.

In the free iPod Book 4.0 van iLounge zijn verschillende accessoires te vinden van 3rd party's. Dit zijn o.a. armbanden, cases en screenprotectors. Voor het bespreken van cases en andere beschermingsmogelijkheden voor je iPhone kun je hier terecht: [iPhone & iPod touch] Cases, hoesjes & bescherming.

Daarnaast kunnen de bluetooth headsets (ook stereo via A2DP) kunnen besproken worden in
[iPhone & iPod touch] Bluetooth headsets & ervaringen. Speakersets met dockconnector hebben ook een eigen topic: [iPhone & iPod] Speakerdocks ervaringen & discussie :) .


Specificaties

Tussen haakjes staan de (mits van toepassing) afwijkende specificaties van de iPhone 3G.

• Afmetingen - 115,5 x 61,1 x 12,3mm
• Gewicht - 135 gram (133 gram)
• Scherm - 3.5 inch - 320 x 480 - 163 ppi
• Opslag - (8GB), 16GB of 32GB
• Camera - 3,2 megapixels met autofocus (2.0 megapixels zonder autofocus)
• Kleur - (8GB in zwart) & 16GB of 32GB in wit of zwart

• UMTS/HSDPA - 850, 1900, 2100 MHz tot 7,2 Mbps (tot 3,6 Mbps)
• GSM / EDGE - 850, 900, 1800, 1900 MHz
• Wi-Fi - 802.11b/g met geavanceerde beveiligingsopties zoals WPA2 en 802.1X
• Wi-Fi - Bluetooth 2.1 + EDR (Bluetooth 2.0 + EDR)

• Batterij
- Lithium
- Bellen - tot 12 uur met 2G en tot 5 uur met 3G (tot 10 uur met 2G en tot 5 uur met 3G)
- Internet - tot 7 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G (tot 9 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G)
- Video - tot 10 uur (tot 7 uur)
- Audio - tot 30 uur (tot 24 uur)
- Standby - tot 300 uur

• Aansluitingen e.d.
- 30 pins iPod dock aansluiting
- 3.5mm jack met audio en microfoon ondersteuning
- SIM kaart houder
- Ingebouwde luidspreker
- Ingebouwde microfoon

• Fysieke knoppen:
- Volume luider / zachter
- Geluid aan / uit
- Sluimer / Waakstand
- Thuisknop

In de doos zit: iPhone 3G (S), stereoheadset met microfoon, dockconnector-naar-USB-kabel, USB-lichtnetadapter, documentatie, reinigings- en poetsdoekje en een pinnetje voor het plaatsen van de simkaart


Klik hier voor de uitgebreide tech specs.T-Mobile prijzen en abonnementen


De iPhone 3GS en iPhone 3G zijn exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile in combinatie met 3 abonnementen die een looptijd hebben van 2 jaar. Alle abonnementen zijn in combinatie met onbeperkt dataverkeer via HSDPA (2048/384 Kbps) en WiFi hotspots. Daarnaast is ook gebruik van Visual Voicemail gratis.

Maandelijkse kosten:29,9544,9564,95
Belminuten:150300500
Sms-berichten:150300500
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 8GB iPhone 3G:29,950,000,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 16GB iPhone 3GS:99,9529,950,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 32GB iPhone 3GS:199,95119,9559,95


De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone] Provider & Abonnementen - deel 8.


Mobistar prijzen en abonnementen


In België is de iPhone beschikbaar bij Mobistar. De iPhone is daar simlockvrij te koop en hoeft niet gekocht te worden i.c.m. een abonnement. Dit is misschien ook interessant voor de Nederlandse importeerders. De prijs is 475 euro voor de 8GB 3G versie, 575 euro voor de 16GB 3GS versie en 675 euro voor de 32GB variant. Ter info, verder is de telefoon ook simlockvrij in Italie te koop daar zijn de prijzen 25 euro hoger bij Apple en 45 euro hoger bij Tim & Vodafone. Meer info over importeren is te vinden in
[iPhone] Importeren en / of losse koop.

Er zijn daarnaast drie abonnementen voor de iPhone:

Maandelijkse kosten:30,0045,0060,00
Belminuten1:180360540
Sms-berichten1:3006001200
Dataverkeer:200MB500MB1GB

1 Let op: dit zijn dus steeds x aantal belminuten of SMSjes, dus niet én én zoals bij T-Mobile in Nederland.

De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone] Provider & Abonnementen - deel 8.


Links naar andere relevante topics op GoT


Prijs, abonnementen & importeren:
[iPhone] Provider & Abonnementen - deel 8
[iPhone 3GS] Importeren en / of losse koop - Deel 2

Handige software en aanverwante diensten:
[iPhone] Tethering (je internetverbinding delen met je pc)
[MobileMe] Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie #2
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps

Jailbreaken:
[iPhone & iPod touch] Jailbreaken - Deel 3
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia en Rock! Deel 2
[iPhone & iPod touch] Post hier je mods

Accessoires:
[iPhone & iPod touch] Cases, hoesjes & bescherming
[iPhone & iPod touch] Bluetooth headsets & ervaringen
[iPhone & iPod] Speakerdocks ervaringen & discussie

iPod touch:
[iPod touch] Ervaringen & Discussie - Deel 7


De vorige delen:
deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8, deel 9, deel 10, deel 11, deel 12, deel 13, deel 14,
deel 15, deel 16, deel 17, deel 18, deel 19, deel 20, deel 21, deel 22


"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

iPhone FAQ

Inhoudsopgave
« · ^

Wat zijn de verschillen tussen de iPhone 3G en de nieuwe 3GS versie?
Van buiten zijn de telefoons identiek. De afmetingen zijn gelijk, de kleuren zijn gelijk en de metalen rand is even groot. Tenminste ze zijn gelijk op het eerste gezicht. De iPhone 3GS is namelijk voorzien van een speciale coating die vingerafdrukken onzichtbaar moet maken. Daarnaast is de belettering op de achterkant, o.a. "iPhone" en daaronder nu ook glimmend zoals het Apple logo.De iPhone 3GS kent van binnen echter wel een groot aantal veranderingen. De telefoon is volgens Apple tot 2 keer zo snel, alhoewel op de keynote zelfs taken getoond werden die meer dan 3,5 keer zo snel gaan t.o.v. de iPhone 3G. Hierbij moet rekening worden gehouden dat is getest met iPhone OS 3.0 op beide apparaten. Dit OS biedt toch al enige snelheidswinst t.o.v. 2.0. Het is nog onduidelijk hoe deze snelheidswinst wordt behaald, maar het ligt voor de hand dat dit volgt uit een snellere processor en een verdubbeling van het RAM geheugen.Een andere verdubbeling vindt plaats in de opslag. Zo is de nieuwe iPhone 3GS voor dezelfde prijs* voorzien van twee keer zoveel opslag. De twee uitvoeringen zijn 16GB en 32GB. Deze zijn beide is wit en zwart leverbaar.

De iPhone 3GS kent Nike+ ondersteuning, hiermee kunnen gemakkelijk de hardloopprestaties worden bijgehouden en evt. gedeeld (wel is een extra sensor benodigd). Verder is ook de batterijduur verbeterd. De batterij gaat met bepaalde taken (o.a. muziek luisteren, video kijken, bellen via 2G en internetten via wifi significant langer mee). Daarnaast is de iPhone 3GS uitgerust met een 3 megapixel camera met autofocus, een video-opname en edit mogelijkheid. Tot slot zijn ook de toegankelijkheidsopties sterk verbeterd met onder andere voiceover en als meest opmerkelijke hands-free voicecontrol.

*De prijzen verschillen tussen de landen, in Amerika is de prijs iig gelijk gebleven.

« · ^

Wat is de nieuwe functionaliteit van de iPhone 3.0 software?
Op 17 maart is een preview gegeven van de nieuwe iPhone 3.0 software. Op de keynote van de WWDC is nogmaals kort ingegaan op de functionaliteit van deze update. De update is op 17 juni gratis beschikbaar gesteld aan bezitters van de originele iPhone (2G) en de iPhone 3G. Het bereid de functionaliteit van de iPhone uit en daarnaast bevat het een grote uitbreiding van de functionaliteit die beschikbaar is voor ontwikkelaars.

Om met het laatste meteen te beginnen. De SDK zal meer dan 1000 nieuwe API's bevatten. Daarnaast is er de mogelijkheid om push notificaties toe te voegen, peer-to-peer connectiviteit (andere apparaten vinden die de app draaien via wifi of bluetooth) en te verbinden met third party accessoires via de dockconnector of bluetooth. Het zal ook mogelijk worden om betaalde uitbereidingen binnen een app beschikbaar te maken. Tot slot staat Apple ook turn by turn navigatie toe. TomTom komt sowieso met een speciale houder (zie hierboven) en allerlei gelokaliseerde versies van TomTom voor de iPhone.

Voor de gewone gebruiker komen er ook meer dan genoeg verbeteringen, naast de apps met meer functionaliteit... Knippen, kopieren en plakken komt beschikbaar in de apps van Apple en third parties. In alle belangrijke applicaties zal het landscape toetsenbord beschikbaar zijn, dus niet alleen meer in de Safari browser, maar ook in de SMS, Mail en Notes app.

De SMS app wordt omgedoopt in Messages en gaat ook MMS* ondersteunen. Daarnaast wordt het mogelijk om een of meerdere berichten door te sturen en kun je ook individuele berichten, naast gehele threads, verwijderen. Verder komt er nog een nieuwe applicatie genaamd Voice Memos. Dat spreekt voor zich ;). Er wordt ook A2DP* toegevoegd.

In de 2.0 software werd het mogelijk om te zoeken binnen de contactpersonen, met de 3.0 software wordt dat systemwide. Dat betekent dat het beschikbaar komt in o.a. de Mail en iPod apps. Maar ook betekent dat dat er middels Spotlight in alle apps gezocht worden.

Tethering-ondersteuning zal ook worden ingebouwd. Dat houdt in dat internet delen met een laptop mogelijk zal worden. Desondanks houdt Apple nog een slag om de arm, want dit zal alleen in overleg met de individuele carriers worden aangeboden. Het zal in Nederland worden aangeboden, maar het is nog onduidelijk wat de kosten zullen zijn :)

Overigens zijn er nog veel meer (kleine) verbeteringen. Gizmodo heeft een mooi overzicht, ook van de kleinere dingen:
Other good features: Notes Sync, audio/video tags, live streaming, shake to shuffle, Wi-Fi auto login, Stereo Bluetooth, LDAP, iTunes account creation, YouTube ratings, Anti-Phishing, Call Log, Parental Controls, Media Scrubber, OTA profiles, VPN on demand, Languages, YouTube subscriptions, YouTube accounts and Encrypted profiles. Also, auto-fills.
*Vanwege hardware beperkingen zullen A2DP en MMS helaas niet beschikbaar komen voor iPhone 2G gebruikers.


« · ^

Wat zijn de verschillen tussen de eerste generatie iPhone en de nieuwe 3G versie?
De grootste verschillen zitten van binnen, zo gaat de batterij nu iets langer mee, de geluidskwaliteit is verbeterd en natuurlijk zijn 3G (UMTS & HSDPA) en GPS toegevoegd.

Het uiterlijk is ook veranderd, de achterkant is nu enigsinds afgerond. Hij is iets dikker geworden, een paar mm, maar het volume is afgenomen, vanwege de veel sterker aflopende achterkant. Daarnaast is de achterkant niet meer van aluminium, maar van glossy wit of zwart plastic. Tot slot, zijn de knoppen aan de zijkant nu van metaal.


« · ^

Wat is de nieuwe functionaliteit van de iPhone 2.0 software?
De functionaliteit is voor de nieuwe en oude iPhone gelijk en is alleen beperkt door de hardware. Het is onder te verdelen in 3 categoriën: de nieuwe functionaliteit die vooral interessant voor bedrijven is, de SDK en de nieuwe functionaliteit voor de "gewone" consumenten.

Voor bedrijven is er naast Microsoft Exchange support, ondersteuning voor Cisco VPN netwerken, auto-discovery, remote wipe en betere beveiligingen voor draadloze netwerken, zoals 802.1X en WPA2 worden ondersteund.

De SDK voegt de mogelijkheid toe voor ontwikkelaars om software te ontwikkelen. Deze software wordt verkocht via de App store. Deze zorgt er ook voor dat updates beschikbaar worden gesteld etc. De AppStore is beschikbaar in 62 landen, en alle applicaties die kleiner zijn dan 10 MB kunnen via het mobiele netwerk worden gedownload.

Voor de eindgebruiker zijn er ook veel nieuwe features, ik zal de belangrijkste hier noemen. Er is volledige ondersteuning voor zowel iWork als MS Office documenten (incl. Powerpoint). In het adresboek zit nu ook een zoekfunctie. In Mail is het mogelijk om meerdere e-mails tegelijk te verwijderen of verplaatsen.


« · ^

Hoe kan ik aan een simlockvrije iPhone komen?
Met de komst van de nieuwe 3G iPhone zal importeren een stuk lastiger worden. In Amerika zal de telefoon alleen nog maar geactiveerd verkocht worden. Dus je kunt niet zomaar de winkel uit lopen, je zult een abonnement erbij moeten afsluiten. Misschien komen er wel mogelijkheden in andere landen, want vanaf 11 juli zal de iPhone in 22 landen te koop zijn en later dit jaar zelfs in 70 landen.

In België en Frankrijk moet de iPhone ook simlockvrij verkocht worden. Dat betekent dat er daar een mogelijkheid zal zijn om aan een simlockvrije telefoon te komen. Het probleem daarbij is alleen de prijs, want het zal waarschijnlijk niet goedkoop worden. In Engeland zal de iPhone ook prepaid te krijgen zijn, misschien dat daar mogelijkheden voor komen :)

Het importeren (wordt verder besproken in [iPhone 3GS] Importeren en / of losse koop - Deel 2.


« · ^

Waar kan ik de handleiding eigenlijk vinden?
De iPhone is voor veel mensen het eerste Apple produkt en daarom kunnen er een aantal zaken onduidelijk zijn. Het feit dat je niet eens een handleiding meegeleverd krijgt en alleen een snelstartgids helpt hier natuurlijk niet aan mee. Dus om te beginnen. De nederlandse handleiding is te downloaden op:
Apple iPhone handleiding.

Daarnaast staat bij de bookmarks op de iPhone zelf ook een link naar de "iPhone User Guide". Dit is een link naar de website van Apple, waarin op een speciaal voor de iPhone gemaakte site ook allerlei dingen worden uitgelegd.


« · ^

Hoe kan ik de iPhone klaarmaken voor gebruik?
Als je je iPhone voor de 1e keer aanzet krijg je na het opstarten en ingeven van je pincode het volgende scherm:


Hiermee bedoelt apple dat je je telefoon aan je pc of mac dient te koppelen en via iTunes dient aan te melden. Mocht je iTunes nog niet geinstalleerd hebben kun je deze downloaden via:
iTunes Download pagina

Hierna is je iPhone actief en kun je bellen en alle andere dingen doen die mogelijk zijn met een iPhone.


« · ^

Ik heb geen creditcard en wil me toch registreren om mijn iPhone te kunnen gebruiken?
Je kunt in het registratiescherm ook kiezen voor de optie:
Geen - aanschaffen van betaalde applicaties is niet mogelijk
Click 'n Buy - voor aanschaffen via je afschrijving van je bankrekening.


« · ^

Hoe kan ik een eigen ringtone instellen?
Mac gebruikers kunnen dit het makkelijkst doen via het programmapakket iLife '08 van Apple zelf waarin het programma Garageband zit. Hiermee kun je een willekeurig audiobestand selecteren bewerken en omzetten naar het juiste formaat zodat je iPhone hem accepteert als beltoon.

Voor Windows gebruikers is er het programma iPhone Ringtone Maker van Efiko Software. Je kunt daarvan een demo downloaden welke je 3 ringtones laat maken. Vanuit dit programma wordt het direct toegevoegd aan je ringtone collectie in iTunes 7.7. Logischerwijs dien je op de Mac en PC nog wel even te synchroniseren en daarna via het instellingen menu je ringtone in te stellen.

Daarnaast kan het ook via iTunes zelf (met dank aan Fab1Man):
 • Ga naar de MP3 die je wilt converten naar ringtone.
 • Rechtsklik op MP3 -> Info Tonen -> Opties -> stel bij begintijd je starttijd in, dus stel op 0:10 gaat dat in waarmee je wilt beginnen. Eindtijd moet maximaal 40 seconden later zijn.
 • Sluit venster.
 • Rechtsklik op MP3 -> Selectie converteren naar AAC
 • Rechtsklik op de ringtone -> In Windows Explorer tonen.
 • Extensie wijzigen van m4a naar m4r.
 • Plaats je ringtone in een map waar je 'm wilt hebben en dubbelklik op de ringtone.
 • Er komt een nieuwe tab bij in iTunes, genaamd ringtones.
 • Wanneer je nu je iPhone synchroniseert, heb je de tab "Ringtones". Hierin kun je de gewenste ringtone(s) selecteren om te syncen met je iPhone.
« · ^

Hoe kan ik de autocorrectie en autoaanvulling van het woordenboek uitzetten?
Dat is mogelijk via "instellingen", "algemeen", "toetsenbord" en dan "autocorrectie". Kijk wel voor de zekerheid of de taal juist staat ingesteld, voordat je het (uit frustratie) uitzet. Daarnaast is het van belang te weten dat het woordenboek getrained kan worden. Door 3 keer een woord te typen of weg te drukken kun je het trainen.


« · ^

Wil je apps uit de store via je pc installeren op je iPhone maar heb je daar geen rechten toe volgens iTunes?
Probeer in bovenaan in de werkbalk van itunes het volgende in te stellen:
Store -> Computer Machtigen met dank aan Erulezz

Het terugsyncen van apps die gekocht zijn via de iPhone wil ook niet altijd lekker gaan. Je kunt dit handmatig doen, door de iPhone aan te sluiten en dan in de linkerkolom van iTunes met de rechtermuisknop te klikken op de iPhone en te kiezen voor "zet aankopen over".


« · ^

Hoe kan ik apps verwijderen welke via de iPhone zijn geinstalleerd?
- Houd je vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Tik op het kruisje in de hoek van het programma dat u wilt verwijderen.
- Tik op 'Verwijder' en druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


« · ^

Hoe kan ik het springboard / homescreen organiseren?
- Houd uw vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Sleep het icoontje naar de gewenste plaats.druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


« · ^

Hoe kan ik een filmpje omzetten voor gebruik op de iPhone?
Mits hij aan de goede voorwaarden voldoet kun je hem via iTunes zo overzetten. Mocht je een afwijkend bestandsformaat hebben. Dan zijn er heel veel opties. In de AMD FAQ is er een gedeelte aan gewijd: AMD FAQ.

iLounge heeft ook twee fantastische guides hierover gemaakt:
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Mac)
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Windows)

Voor Windows gebruikers is er daarnaast in PMD nog een uitstekende handleiding te vinden: Video coderen voor je PMD: Tips en trucs.


« · ^

Waarom geeft Google Maps geeft een grote blauwe pulserende ring om mijn locatie?
Deze ring geeft aan hoeveel "afwijking" er is op dat moment. De afwijking zal binnen groter zijn, omdat GPS dan geen of geen goede fix kan krijgen. Dan wordt er overgeschakeld op de minder precieze locatiebepaling met behulp van GSM masten en wifi.


« · ^

Waarom kan ik niet navigeren?
Google Maps is een locatiebepalend programma met routeplan mogelijkheden. Het is dus wel mogelijk om een route te plannen en deze dan te volgen op het scherm. Het is niet mogelijk om aanwijzingen te krijgen.

Bij de iPhone 3.0 software zijn er speciale api's toegevoegd die navigatie met iPhone mogelijk moeten maken. TomTom heeft zijn pakket aangekondigd. Hierbij is optioneel ook een autohouder leverbaar. Beide zullen in de zomer beschikbaar komen. Het houdt echter niet op met TomTom. Het ligt in de lijn de verwachting dat vele partijen met navigatiesoftware zullen komen, vanwege de nieuwe api's en gezien het succes van de iPhone en de App Store. Inmiddels zijn er al verschillende paketten verkrijgbaar, kijk daarvoor o.a. in [iPhone navigatie] Navigon MobileNavigator en [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie.


« · ^

Hoe kan ik tabbladen gebruiken in Safari?
Het onderste icoontje (de twee kleine venstertjes achter elkaar) eenmaal aanklikken en je kunt met meerdere vensters/tabbladen internetten. In de 3.0 software is het ook mogelijk om alle tabbladen te sluiten. Je krijgt dan een lege pagina.


« · ^

Hoe kan ik links in een nieuw tabblad openen en bijv. snel naar beneden scrollen?
Er zijn een aantal onmisbare bookmarklets voor de iPhone. Eén daarvan voorziet alle links in een pagina van een target=blank wat betekent dat die de pagina in een nieuwe tab (helaas wel in de voorgrond) opent. Daarnaast is "scroll down" een goeie; naar de bodem van een pagina scrollen kon nog niet handig zoals dat wel met naar de top scrollen kan; handig op forums. En natuurlijk Find in this page: Maakt je zoekterm geel, onmisbaar.
Tenslotte nog wat zoekbookmarks, met YubNub als aanrader. Zie:
http://doctyper.com/archi...a-small-iphone-annoyance/
http://www.lifeclever.com...marklets-for-your-iphone/

Overigens kun je in de 3.0 software de link ingedrukt houden en dan kiezen om een link in een nieuw tabblad te openen :).

Met dank aan Zpottr

« · ^

Sneller internetten met GPRS en 3G?
Via T-Mobile is het mogelijk om compressie aan (of uit) te zetten om zo websites sneller te kunnen laden. Ga met de Safari browser hiervoor naar http://speed.t-mobile.nl/.


« · ^

Ik kan de Scientific calculator niet vinden alleen de standaard?
Kantel je iPhone eens op zijn kant en dan schakelt de calculator ook om naar de uitgebreide variant.


« · ^

Hoe maak ik een screenshot op de iPhone ?
Houd de home-knop ingedrukt en druk één maal op de aan/uit-knop. Je screenshot word nu in de foto-rol geplaatst (zelfde locatie als de foto's van de camera).

De screenshots worden opgeslagen als PNG's. Bestandsgrote is ongeveer 50-100 KB :)
Met dank aan Good Fella


« · ^

Waar kan ik leuke en handige software vinden?
Op GoT zijn er nu 3 topics die gaan over de applicaties voor de iPhone en iPod touch. In die topics kun je daarover discussiëren en de favorieten van je medetweakers vinden:
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie #2
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia en Rock! Deel 2
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps

Daarnaast zijn er ook wat losse topics over de hele populaire apps, kijk daarvoor in de topiclisting van AMD: iPods, iPhones & iTunes.


« · ^

Tot slot, er is altijd wel iets te wensen qua functionaliteit of oplossen van bugs: wat doet Apple daarmee?
Het is leuk om hier daarover te discussieren. Maar als je echt Apple wilt bereiken, dan kun je beter het iPhone Feedback formulier gebruiken :)
Het grootste gedeelte van de FAQ is gemaakt door harley _/-\o_


Als je ook tips hebt of wilt bijdragen aan de FAQ, stuur het naar me op via mail, DM o.i.d en ik zet het erbij :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


Anoniem: 76396

Deel 23 alweer!

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Merken meer mensen dat Safari onder 3.1.2 veel minder stabiel geworden is? Ik krijg nu heel vaak crashes bij het bladeren tussen en sluiten van tabs, ook niet na een reboot. Bovendien lijkt Safari in die situatie minder goed in het onthouden van de set pagina's die je open had. Erg vervelend.

Zoef


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
Dit is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Als je iets nuttigs wil posten dan wordt het altijd op prijs gesteld, maar met dit soort "aanhang-posts" lopen de topics wel erg snel vol ;). Daarvoor is ook de bookmarkfunctie beter geschikt.
Zpottr schreef op dinsdag 13 oktober 2009 @ 13:15:
Merken meer mensen dat Safari onder 3.1.2 veel minder stabiel geworden is? Ik krijg nu heel vaak crashes bij het bladeren tussen en sluiten van tabs, ook niet na een reboot. Bovendien lijkt Safari in die situatie minder goed in het onthouden van de set pagina's die je open had. Erg vervelend.
Ik merk geen verschil :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Ves
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 07:21

Ves

A gadget addicted Bounty

Ik mis toch nog steeds iRinger in het ST, fantastisch programma on ringtones te maken.

 • ijskonijn
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 17:42

ijskonijn

Now MOVE!

VesNL schreef op dinsdag 13 oktober 2009 @ 13:35:
Ik mis toch nog steeds iRinger in het ST, fantastisch programma on ringtones te maken.
Bedankt voor de tip, erg handig programma inderdaad :)

Broken out of a window in Hell... | Xbox live / PSN: ijskonijn81


 • magnifor
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 05-06 11:51
Ik heb een T-Mobile Relax abonnement en wordt op 2 december overgezet naar een iPhone abonnement. Ik kan gewoon bellen met mijn huidige abonnement op mijn iPhone, dus een tip voor mensen die nu T-Mobile hebben en nog twijfelen of ze wel kunnen bellen enzo als ze verlengen. :)

Zal voor de zekerheid ook in de abonnementen topic posten. :)

[Voor 10% gewijzigd door magnifor op 14-10-2009 01:09]


 • murky123
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 05-05 11:23
vraagje met betrekking tot batterij verbruik.

gisteravond mijn iPhone uitgezet : rechtboven in de knop ingedrukt en via de slider uit gezet. opdat moment was de batterij op 40%
vannochtend de iPhone weer aangezet en staat de batterij op 35%

het is een 3GS 16GB. de simkaart is eruit. wifi staat ook uit. bluetooth staat ook uit.

ik vraag me dus af waarom er 5% van de batterij verbruikt word als de iPhone helemaal uit staat

Intel I7 9700k @ 5GHz | Gigabyte Aorus Pro Z390 | MSI gaming X trio 2080 Super | 32GB DDR4 3200MHz | Acer Predator Z35p 35 inch 3440x1440 120Hz | Oculus Rift CV1 | Logitech G933 headset | Logitech G502 mouse | logitech G801 keyboard


 • Jazzper
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 05-06 12:31

Jazzper

BB4E^Guerilla

omg omg omg hij is binnen. Wat een mooi doosje :)
Nu nog hele dag werken en dan vanavond los, of zou ik hem hier op het werk ook kunnen aansluiten. Ik heb itunes op mijn pc hier. Maar ik wil hem niet per se koppelen met het werk.

webstek // Urenwerk - horlogeblog // mijn fotogear en beste fotos // Instagram @jazzper_nl


 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
murky123 schreef op woensdag 14 oktober 2009 @ 09:16:
vraagje met betrekking tot batterij verbruik.

gisteravond mijn iPhone uitgezet : rechtboven in de knop ingedrukt en via de slider uit gezet. opdat moment was de batterij op 40%
vannochtend de iPhone weer aangezet en staat de batterij op 35%

het is een 3GS 16GB. de simkaart is eruit. wifi staat ook uit. bluetooth staat ook uit.

ik vraag me dus af waarom er 5% van de batterij verbruikt word als de iPhone helemaal uit staat
Ten eerste denk ik dat je de betrouwbaarheid van dit soort batterijmetingen wat overschat. Op een paar procent nauwkeurig de resterende lading in een accu bepalen is helaas geen probleem dat opgelost is.

Ten tweede heb je zelfontlading, het bootproces zelf dat je net in het volgende 5%-blok kan brengen, temperatuurwisselingen, etc. Het heeft echt totaal geen zin je op dit detailniveau met je batterij bezig te houden.

Zoef


Anoniem: 276314

Ik moet wel zeggen dat met 3.1.2. de batterijduur echt veel langer is geworden. Ik speel redelijk veel met de tel aangezien ik hem pas 2 weken heb, maar ik ben van een halve dag gemiddeld met 3.1 naar bijna 2 dagen gegaan icm 3.1.2.

 • Y.Y.Eagle
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 02-01-2022

Y.Y.Eagle

Black&White

Zoals jullie weten toont de witte iPhone verkleuringen. Nu ga ik binnenkort een nieuwe iPhone 3GS kopen en wil graag de witte kopen. Alleen zegt men dat er verkleuringen ontstaan dus daarom ben ik van gedachten veranderd en wil ik dus de zwarte.

Doe ik hierbij verstandig aan of is het probleem al opgelost met de nieuwe 3GS?

 • THE_BASE
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online
BJK_YunuS schreef op woensdag 14 oktober 2009 @ 19:44:
Zoals jullie weten toont de witte iPhone verkleuringen. Nu ga ik binnenkort een nieuwe iPhone 3GS kopen en wil graag de witte kopen. Alleen zegt men dat er verkleuringen ontstaan dus daarom ben ik van gedachten veranderd en wil ik dus de zwarte.

Doe ik hierbij verstandig aan of is het probleem al opgelost met de nieuwe 3GS?
Dan neem je de zwarte en bestel je een witte backcover van Case-Mate.

Klaar. ;)

 MacBook Air M1  iPhone 14 Pro  Apple Watch Series 6  Apple TV 4K  AirPods Pro 2  AirTag’s  AirPort Express • LG OLED55XB6 • Samsung UHD AU80 • Nintendo Switch OLED


 • Y.Y.Eagle
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 02-01-2022

Y.Y.Eagle

Black&White

Ja, dat is een optie.

Maar klopt het van de verkleuringen? Zijn er hier leden die een witte iPhone al langer dan een half jaar gebruiken en nergens last van hebben?

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
BJK_YunuS schreef op woensdag 14 oktober 2009 @ 19:44:
Zoals jullie weten toont de witte iPhone verkleuringen. Nu ga ik binnenkort een nieuwe iPhone 3GS kopen en wil graag de witte kopen. Alleen zegt men dat er verkleuringen ontstaan dus daarom ben ik van gedachten veranderd en wil ik dus de zwarte.

Doe ik hierbij verstandig aan of is het probleem al opgelost met de nieuwe 3GS?
Er is voor zover ik weet helemaal geen probleem. Er was bij de introductie van de 3GS een site die dat claimde. Maar dat bleek te gaan om een hoesje dat afgaf :X

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Y.Y.Eagle
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 02-01-2022

Y.Y.Eagle

Black&White

Dus kan ik gerust de witte nemen... bedankt.

 • MarkieNL
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 09:51
BJK_YunuS schreef op woensdag 14 oktober 2009 @ 19:44:
Zoals jullie weten toont de witte iPhone verkleuringen. Nu ga ik binnenkort een nieuwe iPhone 3GS kopen en wil graag de witte kopen. Alleen zegt men dat er verkleuringen ontstaan dus daarom ben ik van gedachten veranderd en wil ik dus de zwarte.

Doe ik hierbij verstandig aan of is het probleem al opgelost met de nieuwe 3GS?
Ik vind (persoonlijk) dat je eerder krassen ziet op de zwarte achterkant dan op de witte.
Als je hier een goede seal voor hebt, dan is het natuurlijk geen probleem.

P.S. mijn witte iphone (3g) is nog gewoon perfect wit :)

[Voor 4% gewijzigd door MarkieNL op 14-10-2009 20:35]


Anoniem: 180373

Hoe zit het eigenlijk met stof in de opening waar de oplader ingaat? Veel mensen hier last van? Kan me voorstellen dat als er wat stof oid in je broekzak zit dat het hierin kan komen?

 • Kn4kw0r5t
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 19-07-2022
Momenteel 3.1.2 software aan het downloaden voor mijn 3G. Ik las op internet dat het wat bugs fixt, maar stiekem hoop ik ook dat het wat doet aan het veelvoorkomend probleem dat de iPhone soms denkt dat de koptelefoon is aangesloten.

Anoniem: 116278

Ik heb sinds gister een 3GS, maar hij geeft sinds vanavond "no service" aan, waar normaal het bereik staat. Gister en vanochtend had ik gewoon prima bereik. Iemand een idee waarom dit kan zijn? Komt dit vaker voor? Ik ben nu namelijk niet bereikbaar.

 • Perzikvrucht
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 05-06 09:28
Ik ben van plan een iPhone 3G (niet GS!) te kopen, maar vroeg me nou af hoelang de batterij ongeveer meegaat?

Er is natuurlijk wel het een en ander te vinden op internet, maar dat is allemaal toen de iPhone 3G net uit was. Er zijn een aantal firmware updates uitgekomen, die mogelijk de batterijduur hebben verbeterd.
Dus hoe vaak laad jij je iPhone 3G op, en wat doe je er dan gemiddeld mee op een dag?

[Voor 12% gewijzigd door Perzikvrucht op 15-10-2009 11:18]


 • Wilf
 • Registratie: Maart 2007
 • Niet online

Wilf

shuo cao cao

Omdat ik tetheren een belangrijke functie vind heb ik mijn iPhone nog op 3.0. Nu zijn er steeds updates en die brengen vaak ook bugs met zich mee, maar ook extra security (neem ik aan?). Is het dan een risico om oude software te gebruiken? Of gaan hackers geen moeite meer doen om aan de oude software te gaan sleutelen daar 90% of meer toch wel update (omdat iTunes dit zowat afdwingt)? Bovendien: zijn app updates mogelijk niet backwards compatible, dus zou het kunnen dat ik na een app update een app niet meer kan gebruiken omdat ik oude software gebruik?

Ofwel: loop ik risico's met 3.0 of gaat dat goed? Wat zijn hier de ideeën over?

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Wilf schreef op donderdag 15 oktober 2009 @ 11:57:
Omdat ik tetheren een belangrijke functie vind heb ik mijn iPhone nog op 3.0. Nu zijn er steeds updates en die brengen vaak ook bugs met zich mee, maar ook extra security (neem ik aan?). Is het dan een risico om oude software te gebruiken?
Ja, je zegt het zelf al :) Hoe groot dat risico is kan niemand zeggen; ik acht het vrij laag.
Of gaan hackers geen moeite meer doen om aan de oude software te gaan sleutelen daar 90% of meer toch wel update (omdat iTunes dit zowat afdwingt)?
Adoption rates voor 3.1 zijn niet heel hoog nog. 3.0 is dus nog een aantrekkelijk target in theorie.
Bovendien: zijn app updates mogelijk niet backwards compatible, dus zou het kunnen dat ik na een app update een app niet meer kan gebruiken omdat ik oude software gebruik?
Dat risico loop je, maar je zult hier vaker tegenaan lopen bij een major version upgrade (2 -> 3). Hier is met een JB wel iets aan te doen geloof ik.
Ofwel: loop ik risico's met 3.0 of gaat dat goed? Wat zijn hier de ideeën over?
Ik ben braaf up-to-date maar dat is omdat ik de bugfixes in A2DP wel, en tethering niet gebruik ;)

Zoef


 • MooDyBLueS
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 16:42
Ik zit met een probleem waar ik niet uit kom. Al veel gezocht op internet en in het voorgaande topic, maar het niet kunnen vinden.

In de 3.1 firmware update zat een nieuwe feature waarmee je applicaties in iTunes kon beheren, dat wil zeggen dat je de positie kon bepalen en ook of ze wel of niet gesynchroniseerd moesten worden. Dat heb ik toen uitgeprobeerd en dat werkte lekker. Alleen ben ik er achter gekomen dat het eigenlijk onhandig is omdat ik mijn iPhone maar eens in de maand aansluit en ik dan alweer 5-10 nieuwe applicaties uitgeprobeerd heb, sommige verwijderd heb en in ieder geval een en ander op mijn iPhone zelf opnieuw ingedeeld heb.

Dus besloot ik na de 3.1.2 update maar eens de sync weer uit te zetten, maar voordat ik dat deed heb ik voor "Transfer purchaes" gekozen, zodat al mijn applicaties bijgewerkte werden in iTunes. Ook had ik een ander probleem en dat is dat ik muziek niet meer naar mijn iPhone kon slepen, alleen syncen. Daar heb ik geen trek in, dus dat heb ik ook uitgeschakeld. Vervolgens op apply geklikt en hij ging syncen (hopelijk voor de laatste keer). Wat blijkt nu achteraf: al mijn applicaties zijn van mijn iPhone af en ik kan ze niet van de Applications sectie in iTunes naar mijn iPhone slepen. Ik heb al op diverse plekken rechts proberen te klikken en niks werkt.

Nu kan ik gratis programma's natuurlijk wel weer opnieuw downloaden, maar als ik een betaalde applicatie zoals Belstatus wil downloaden zegt hij doodleuk dat het € 0,79 kost. Ik heb niet geprobeerd wat er gebeurd als ik hem probeer te kopen, want hoewel het maar € 0,79 is, wil ik het niet nogmaals betalen.

Wat kan ik nu doen om de applicaties in mijn iTunes toch op mijn iPhone te krijgen zonder te synchen? In het verleden heb ik namelijk ook nooit gesynchroniseerd en dat ging altijd goed, maar sinds ik één keer voor syncen koos, blijkt nu alles alleen nog maar op die manier te werken.

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Mensen die per se hun apps niet willen syncen begrijp ik niet zo goed dus daar kan ik je niet mee helpen :) maar...
MooDyBLueS schreef op donderdag 15 oktober 2009 @ 12:13:
Nu kan ik gratis programma's natuurlijk wel weer opnieuw downloaden, maar als ik een betaalde applicatie zoals Belstatus wil downloaden zegt hij doodleuk dat het € 0,79 kost. Ik heb niet geprobeerd wat er gebeurd als ik hem probeer te kopen, want hoewel het maar € 0,79 is, wil ik het niet nogmaals betalen.
... dit is als het goed is gewoon een wat ongelukkige melding waar wel meer mensen tegenaan lopen. Als die apps gekocht zijn onder het account waarmee je nu bent ingelogged zul je daarna een melding krijgen dat je ze gratis weer kunt downloaden.

Geeft hij die melding (dat het gratis is wegens eerdere aankoop) niet ook bij de gratis apps trouwens?

Zoef


 • MooDyBLueS
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 16:42
Zpottr schreef op donderdag 15 oktober 2009 @ 12:30:
Mensen die per se hun apps niet willen syncen begrijp ik niet zo goed dus daar kan ik je niet mee helpen :) maar...


[...]

... dit is als het goed is gewoon een wat ongelukkige melding waar wel meer mensen tegenaan lopen. Als die apps gekocht zijn onder het account waarmee je nu bent ingelogged zul je daarna een melding krijgen dat je ze gratis weer kunt downloaden.

Geeft hij die melding (dat het gratis is wegens eerdere aankoop) niet ook bij de gratis apps trouwens?
Om op het eerste terug te komen: op zich is het ontzettend handig om apps te syncen, laat daar geen twijfel over bestaan. Maar... (zoals ik al aangaf) ik vind het belachelijk dat de applicaties die ik op mijn iPhone gekocht heb en via "transfer purchases" in iTunes heb gezet niet zomaar terug kan zetten op mijn iPhone. Ik heb voorheen nooit gesynct en dat werkte altijd, maar als je iets terug wilt hebben MOET je ineens syncen? Wat een belachelijk iets... ik kan toch ook mijn muziek makkelijk per album handmatig naar mijn iPhone slepen, waarom dan niet per app?

Als ik nu een gratis applicatie download, geeft het niet aan dat ik het gratis kan downloaden. Dat vind ik ook vaag, want voorheen heb ik melding weleens gekregen, al weet ik niet meer of dat bij updaten was of bij iets anders. Maar ik weet zeker dat ik op mijn iPhone nog steeds dezelfde account gebruik en wat iTunes betreft heb ik dat ook altijd gedaan. Ze komen gewoon overeen.

 • Jazzper
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 05-06 12:31

Jazzper

BB4E^Guerilla

Hmmm ben ik de enige ter wereld die de wens heeft met 1 klik al mijn contacten te verwijderen? Ik zie alleen maar technisch lastige oplossingen

webstek // Urenwerk - horlogeblog // mijn fotogear en beste fotos // Instagram @jazzper_nl


 • Bloemstukje
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 16:51
MooDyBLueS schreef op donderdag 15 oktober 2009 @ 13:37:
[...]

Om op het eerste terug te komen: op zich is het ontzettend handig om apps te syncen, laat daar geen twijfel over bestaan. Maar... (zoals ik al aangaf) ik vind het belachelijk dat de applicaties die ik op mijn iPhone gekocht heb en via "transfer purchases" in iTunes heb gezet niet zomaar terug kan zetten op mijn iPhone. Ik heb voorheen nooit gesynct en dat werkte altijd, maar als je iets terug wilt hebben MOET je ineens syncen? Wat een belachelijk iets... ik kan toch ook mijn muziek makkelijk per album handmatig naar mijn iPhone slepen, waarom dan niet per app?

Als ik nu een gratis applicatie download, geeft het niet aan dat ik het gratis kan downloaden. Dat vind ik ook vaag, want voorheen heb ik melding weleens gekregen, al weet ik niet meer of dat bij updaten was of bij iets anders. Maar ik weet zeker dat ik op mijn iPhone nog steeds dezelfde account gebruik en wat iTunes betreft heb ik dat ook altijd gedaan. Ze komen gewoon overeen.
Allemaal leuk, dat gebash, maar dit wist je ( of kon je weten ) voordat je een iphone kocht !
Als je dit niet bevalt, had je er geen 1 moeten kopen !

gewoon nee.


 • marcelcee
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 16:04
Jazzper schreef op donderdag 15 oktober 2009 @ 14:16:
Hmmm ben ik de enige ter wereld die de wens heeft met 1 klik al mijn contacten te verwijderen? Ik zie alleen maar technisch lastige oplossingen
Nee, want die wens heb ik namelijk ook ooit gehad. Heb toen maar voor "wis alle inhoud en instellingen" gekozen. Maar makkelijk is anders inderdaad...

 • Mon
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 21-04 22:53
murky123 schreef op woensdag 14 oktober 2009 @ 09:16:
gisteravond mijn iPhone uitgezet : rechtboven in de knop ingedrukt en via de slider uit gezet. opdat moment was de batterij op 40%
vannochtend de iPhone weer aangezet en staat de batterij op 35%
5% is volgens mij niet zoveel hoor. De iPhone is een geweldig apparaat maar het is gewoon (nog) geen topper qua energieverbruik.
Overigens heeft mijn iPhone nogal de behoefte om elke xx minuten met mijn router te praten, zie de router entry hieronder. Wellicht dat de jouwe dat ook doet? Ik heb nog niet de behoefte gehad om uit te zoeken wat het is, maar 's nachts wifi uitzetten is een simpele oplossing :)

code:
1
2
15.10.09 05:53:47 WLAN station deregistered. Name: Mons-iPhone, MAC address: 00:00:00:00:00:00.
15.10.09 04:39:06 WLAN station registered. Name: Mons-iPhone, IP address: 192.168.178.48, MAC address: 00:00:00:00:00:00, throughput: 54 MBit/s.

Mensen die denken dat je van 3dshooters agressief wordt, hebben nog nooit Super Mario Sunshine (GC) gespeeld...


 • Jazzper
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 05-06 12:31

Jazzper

BB4E^Guerilla

ceelcoumans schreef op donderdag 15 oktober 2009 @ 14:47:
[...]

Nee, want die wens heb ik namelijk ook ooit gehad. Heb toen maar voor "wis alle inhoud en instellingen" gekozen. Maar makkelijk is anders inderdaad...
victorie is mine!

LEEGMAKEN ADRESLIJST IN 1X ONDER WINDOWS VAN JE IPHONE
1. open wab.exe
2. switch profiel, maak nieuwe aan met verzonnen naam, bevestig dat die actief wordt
3. je hebt nu een actief WAB adressen lijst met 0 adressen
4. kies in itunes dat je wil syncen met windows adressen ipv outlook.
5. laat syncen
6. resultaat: lege lijst!

en daarna weer naar outlook gezet, syncen en tada mijn toplijst zit er in!

edit: pfff... en het kan nog simpeler: in het tabblad informatie in itunes kun je ... jawel.. scrollen naar beneden. Bij advanced staat: overschrijf adreslijst. Was ik er ook al geweest..

[Voor 12% gewijzigd door Jazzper op 15-10-2009 22:42]

webstek // Urenwerk - horlogeblog // mijn fotogear en beste fotos // Instagram @jazzper_nl


 • Shinji
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 17:14
Met een klein bedrijfje waar ik werk zijn we nu over gestapt op macs, en een SL server. Nu zit ik er over te denken om een iPhone te kopen maar ik vroeg me af kan je je iPhone dan gewoon syncen (mail, agenda, contacten etc) met de server zonder iets als mobileMe via de internet verbinding?

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Shinji schreef op vrijdag 16 oktober 2009 @ 00:00:
Met een klein bedrijfje waar ik werk zijn we nu over gestapt op macs, en een SL server. Nu zit ik er over te denken om een iPhone te kopen maar ik vroeg me af kan je je iPhone dan gewoon syncen (mail, agenda, contacten etc) met de server zonder iets als mobileMe via de internet verbinding?
Wil je nu wel of niet via internet syncen (ik snap dat je geen MobileMe wilt gebruiken)?

Zoef


 • Wilf
 • Registratie: Maart 2007
 • Niet online

Wilf

shuo cao cao

Zpottr: bedankt voor je uitgebreide en duidelijke uitleg/inhoudelijke reply. d:)b Ik moest wel even opzoeken wat A2DP was, maar daar word ik ook niet dommer van ;) ik heb (nog?) geen autoradio met die functie dus 3.0 werkt prima hier voor mij.

 • Spam
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 30-05 20:41
Wilf schreef op vrijdag 16 oktober 2009 @ 01:03:
Zpottr: bedankt voor je uitgebreide en duidelijke uitleg/inhoudelijke reply. d:)b Ik moest wel even opzoeken wat A2DP was, maar daar word ik ook niet dommer van ;) ik heb (nog?) geen autoradio met die functie dus 3.0 werkt prima hier voor mij.
ik zag laatst bij iemand op een 3GS/3G naast de grafische batterij indicator iets wat op een klein klokje lijkt en een percentage indicator van de batterij. Is dit een 3.1 feature ? Het kan niet van een jailbreak zijn.

Iemand enig idee waar ik dit kan krijgen ? Vooral de batterij indicator zou ik prettig vinden...

We are born, wet, hungry and naked. Then things get worse !


 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Spam schreef op vrijdag 16 oktober 2009 @ 10:37:
[...]


ik zag laatst bij iemand op een 3GS/3G naast de grafische batterij indicator iets wat op een klein klokje lijkt en een percentage indicator van de batterij. Is dit een 3.1 feature ? Het kan niet van een jailbreak zijn.

Iemand enig idee waar ik dit kan krijgen ? Vooral de batterij indicator zou ik prettig vinden...
Was het klokje niet het teken dat de wekker actief is?

De batterijindicator is zonder jailbreak aan te zetten als je een 3GS hebt. Maar je hebt er niet veel aan aangezien batterijmetingen in de praktijk simpelweg niet nauwkeuriger zijn dan wat ze in het icoontje kunnen aangeven.

Zoef


 • magnifor
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 05-06 11:51
Heb nu paar dagen een 3GS en het is mij opgevallen dat de ontvangst soms te wensen overlaat, komt regelmatig voor dat ik binnen een gebouw niet goed bel ontvangst heb.

Vooral in ruimtes waar geen ramen zijn merk ik dat de bel ontvangst sterk daalt.

Ik woon in de randstad, dus de ontvangst zou toch goed moeten zijn lijkt mij.

[Voor 13% gewijzigd door magnifor op 16-10-2009 11:44]


 • Spam
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 30-05 20:41
Zpottr schreef op vrijdag 16 oktober 2009 @ 10:40:
[...]

Was het klokje niet het teken dat de wekker actief is?

De batterijindicator is zonder jailbreak aan te zetten als je een 3GS hebt. Maar je hebt er niet veel aan aangezien batterijmetingen in de praktijk simpelweg niet nauwkeuriger zijn dan wat ze in het icoontje kunnen aangeven.
En hoe zet je het dan aan op de 3GS ? Zitten zoeken maar kan het vinkje maar niet vinden. Welke jailbreak app laat wel batterij in percentages zien ? Ik weet dat BossPrefs het balkje kan vervangen maar ik wil allebei.

We are born, wet, hungry and naked. Then things get worse !


 • Pierre
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 17:11

Pierre

Van nature lui!

Spam schreef op vrijdag 16 oktober 2009 @ 11:38:
[...]
En hoe zet je het dan aan op de 3GS ? Zitten zoeken maar kan het vinkje maar niet vinden. Welke jailbreak app laat wel batterij in percentages zien ? Ik weet dat BossPrefs het balkje kan vervangen maar ik wil allebei.
Volgens mij zit het hier "Instellingen" > "Algemeen" > "Gebruik" > "Batterijpercentage"
Tenminste bij de 3GS dan.

[Voor 3% gewijzigd door Pierre op 16-10-2009 12:02]

In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends.


 • icegodd
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 04-06 15:48
ik ben bezig met een project voor een vriend/DJ. hij wil een stream vanuit zijn ftp, om muziek kunnen luisteren(prive). en mot geschikt zijn voor WM en iphone.
oplossing was flash java php asp 8)7
dan dacht ik aan HTML 5. maar ik krijg html 5 tag <audio> niet op mijn iphone werkten. iphone zal html 5 tog ondersteunen?????? |:(

 • Shinji
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 17:14
Zpottr schreef op vrijdag 16 oktober 2009 @ 00:05:
[...]

Wil je nu wel of niet via internet syncen (ik snap dat je geen MobileMe wilt gebruiken)?
Wel via internet, geen mobileMe :) aangezien je daar geen eigen domeinnaam in kan stellen, anders was mobileMe geen probleem geweest.

 • krizzziz
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 15:41
magnifor schreef op vrijdag 16 oktober 2009 @ 11:34:
Heb nu paar dagen een 3GS en het is mij opgevallen dat de ontvangst soms te wensen overlaat, komt regelmatig voor dat ik binnen een gebouw niet goed bel ontvangst heb.

Vooral in ruimtes waar geen ramen zijn merk ik dat de bel ontvangst sterk daalt.

Ik woon in de randstad, dus de ontvangst zou toch goed moeten zijn lijkt mij.
In kamers waar geen ramen zijn heb ik niet alleen met mijn iphone soms minder bereik, dat is met meerdere toestellen. Tevens moet ik stellen, als inwoner van de randstad, dat ik nog nergens GEEN bereik heb gehad. In ieder geval niet op het moment dat ik ging telefoneren....Het valt dus wel mee?

ehhhh..HOI


 • Jazzper
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 05-06 12:31

Jazzper

BB4E^Guerilla

nou.. ik vind ook dat het bereik met de iPhone significant minder is dan met andere toestellen. Zowel mijn HTC P3300 Artemis als een trits Nokia's trekken bakken meer signaal dan mijn 3GS. Echt een groot verschil.

webstek // Urenwerk - horlogeblog // mijn fotogear en beste fotos // Instagram @jazzper_nl


 • marcelcee
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 16:04
Jazzper schreef op vrijdag 16 oktober 2009 @ 16:16:
nou.. ik vind ook dat het bereik met de iPhone significant minder is dan met andere toestellen. Zowel mijn HTC P3300 Artemis als een trits Nokia's trekken bakken meer signaal dan mijn 3GS. Echt een groot verschil.
Allemaal op dezelfde provider? E.e.a. is hier natuurlijk ook afhankelijk van. Zo kan ik me niet herinneren dat ik met vodafone ergens geen bereik heb gehad in 8 jaar tijd (welke gsm dan ook). Als je je iPhone via T-mobile hebt gekocht en je nokia's met een andere provider, zal dit ook wel aardig meespelen.

 • Jazzper
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 05-06 12:31

Jazzper

BB4E^Guerilla

yep zelfs zelfde abo en simkaart (allen t-mobile relax 300 die ik al paar keer verlengd heb afgelopen jaren). Maar ook parallel testing uiteraard

webstek // Urenwerk - horlogeblog // mijn fotogear en beste fotos // Instagram @jazzper_nl


 • marcelcee
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 16:04
Jazzper schreef op vrijdag 16 oktober 2009 @ 17:40:
yep zelfs zelfde abo en simkaart (allen t-mobile relax 300 die ik al paar keer verlengd heb afgelopen jaren). Maar ook parallel testing uiteraard
Ja dan is het toch duidelijk de iPhone ;) ! Zelf heb ik met vodafone geen problemen. Maar het verschil tussen vol bereik en een streepje minder merk ik dan ook niet. Kan me goed voorstellen dat dit met T-mobile (dat de naam heeft mindere dekking te hebben) problematischer wordt. Valt door de iPhone het bereik dan gewoon weg (no service)?

 • Y.Y.Eagle
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 02-01-2022

Y.Y.Eagle

Black&White

Zijn er ook mensen die een iPhone 3G hebben met signaal problemen? Nu begin ik een beetje te twijfelen tussen een 3G en een 3GS.

 • Stef
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 20-09-2019

Stef

Kamikaze

Sinds 2 weken is mijn 'oude' 3G 16GB wit stuk. Hij laadde niet meer bij, verder deed hij het (op de gebrekkige 3.1 software na) prima. Wel nog dat scheurtje onderin bij het laadpunt waarvoor je hem in mocht ruilen. Afijn, nu is hij twee weken terug opgehaald, en ik vraag me af of hij nu gerepareerd wordt, of gewoon direct vervangen voor een nieuwe.

En als ik een nieuwe krijg, kunnen ze dan nog gewoon de 3G 16GB leveren, of moet ik gaan vrezen voor een zwarte 8GB? Kan me niet helemaal voorstellen dat ik een 3GS terugkrijg in elk geval.

Ervaringen?

 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

Waarom blijft GPRS beschikbaar als ik 3G uitzet? Kan ik dat ook uitzetten?

Ik neem aan dat GPRS-dataverbruik ook onder de bundel van T-Mobile valt (i-150 abonnement)

[Voor 38% gewijzigd door Gunner op 16-10-2009 19:14]

Still warm the blood that courses through my veins. | PvOutput | ARSENAL FC


 • Shinji
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 17:14
Gunner schreef op vrijdag 16 oktober 2009 @ 19:13:
Waarom blijft GPRS beschikbaar als ik 3G uitzet? Kan ik dat ook uitzetten?

Ik neem aan dat GPRS-dataverbruik ook onder de bundel van T-Mobile valt (i-150 abonnement)
GPRS is dan ook geen 3G, 3G is HSDPA en UMTS :)

 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

Dat is nog geen antwoord op mijn vraag ;)

Still warm the blood that courses through my veins. | PvOutput | ARSENAL FC


 • Shinji
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 17:14
Gunner schreef op vrijdag 16 oktober 2009 @ 19:20:
Dat is nog geen antwoord op mijn vraag ;)
Deels wel, als je 3G uitzet blijft GPRS dus aan staan omdat GPRS geen 3G is. Of het onder je bundel valt weet ik niet, ik vermoed dat het gewoon dataverkeer is dataverkeer en dat het niet uitmaakt of je dat onder 3G verbruikt of niet. Maar zoals gezegt dat is slechts een vermoeden. Heb me er (nog) niet in verdiept.

Anoniem: 307734

Uiteraard valt dat gewoon onder je bundel.

[Voor 6% gewijzigd door Anoniem: 307734 op 16-10-2009 19:34]


 • Cyclonic
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 09:07
Heb gister een iphone gekocht, heb alleen 1 vraagje: Mijn vriendin woont in duitsland, hoe zet ik het internet helemaal uit als ik naar haar ga, heb geen zin om een rekening van 20.000 euro te krijgen dat internet aanstaat.

 • MaximusTG
 • Registratie: April 2003
 • Niet online
(overleden)
Misschien via de grote schuifknop Dataroaming in Instellingen->Algemeen->Netwerk 8)7 ?

Zin in pizza? Probeer 'mijn' pizzarecept eens! Laatste versie pizzarecept Blog:KookKompas


 • Cyclonic
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 09:07
MaximusTG schreef op vrijdag 16 oktober 2009 @ 23:24:
Misschien via de grote schuifknop Dataroaming in Instellingen->Algemeen->Netwerk 8)7 ?
Die had ik al gevonden, maar kilt dat je hele internet verbinding.

 • MaximusTG
 • Registratie: April 2003
 • Niet online
(overleden)
Euh ja, dat wil je toch ook?

Zin in pizza? Probeer 'mijn' pizzarecept eens! Laatste versie pizzarecept Blog:KookKompas


 • Wilf
 • Registratie: Maart 2007
 • Niet online

Wilf

shuo cao cao

Je iPhone waarschuwt je als je in het buitenland bent of je zeker weet of je dataroaming wil gebruiken met het risico van hoge rekeningen. Ik zet in het buitenland 3G en dataroaming uit, WiFi laat ik aan.

 • PGB83
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 05-06 21:23
verkeerd....

[Voor 97% gewijzigd door PGB83 op 17-10-2009 02:37]


 • daanNL
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 02-06 11:22
Wilf schreef op vrijdag 16 oktober 2009 @ 23:48:
Je iPhone waarschuwt je als je in het buitenland bent of je zeker weet of je dataroaming wil gebruiken met het risico van hoge rekeningen. Ik zet in het buitenland 3G en dataroaming uit, WiFi laat ik aan.
Maar werkt dat dan ook echt ?
Als ik hier in NL dataroaming uitzet en ik open een applicatie die graag internet gebruikt (bijvoorbeeld een koers-converter, iets wat in het buitenland wel handig is) dan gaat die applicatie nog gewoon rustig het internet op (in dit geval om recente koersen op te halen).

Hoe kan je het internet-gebruik ECHT uitzetten ? Of werkt het uitzetten van dataroaming alleen als je je in het buitenland bevind ? :?

Edit: overigens heb ik bij mijn test zojuist 3g en WiFi ook uitgezet.

[Voor 4% gewijzigd door daanNL op 17-10-2009 11:30]


 • magnifor
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 05-06 11:51
kRiZzZiZ schreef op vrijdag 16 oktober 2009 @ 15:30:
[...]

In kamers waar geen ramen zijn heb ik niet alleen met mijn iphone soms minder bereik, dat is met meerdere toestellen. Tevens moet ik stellen, als inwoner van de randstad, dat ik nog nergens GEEN bereik heb gehad. In ieder geval niet op het moment dat ik ging telefoneren....Het valt dus wel mee?
Bel ontvangst onder het GSM netwerk is idd prima, alleen bel ontvangst onder 3G is gewoon belabberd.

 • ThinkAboutIt
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 19-10-2022
@daanNL

Misschien moet je je eerst even gaan bedenken wat de term dataroaming inhoud?

[Voor 10% gewijzigd door ThinkAboutIt op 17-10-2009 11:48]


 • ijskonijn
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 17:42

ijskonijn

Now MOVE!

daanNL schreef op zaterdag 17 oktober 2009 @ 11:29:
[...]
Maar werkt dat dan ook echt ?
Als ik hier in NL dataroaming uitzet en ik open een applicatie die graag internet gebruikt (bijvoorbeeld een koers-converter, iets wat in het buitenland wel handig is) dan gaat die applicatie nog gewoon rustig het internet op (in dit geval om recente koersen op te halen).

Hoe kan je het internet-gebruik ECHT uitzetten ? Of werkt het uitzetten van dataroaming alleen als je je in het buitenland bevind ? :?

Edit: overigens heb ik bij mijn test zojuist 3g en WiFi ook uitgezet.
"Roaming" is als je op een ander netwerk zit dan je eigen provider, dan ben je aan het Roamen. Dataroaming is dus simpel gezegd "Dataverbinding in het buitenland". Als je die uitzet, kun je gewoon totaal NIET internetten of andere dingen doen die een dataverbinding gebruiken in het buitenland. Als je dit aanzet kun je bij je eigen provider inderdaad wel gewoon internetten omdat je niet aan het roamen bent. Dus Dataroaming UIT = geen internet bij andere providers dan die van jezelf.

Als je 3g uitzet gaat hij vanzelf over op GPRS trouwens, en WiFi valt NIET onder dataroaming, omdat dit geen netwerkdienst is, maar mocht je in het buitenland een WiFi verbinding krijgen dan is dat toch gratis. Ik zet WiFi sowieso altijd uit als ik niet thuis ben, spaart batterij :)

[Voor 11% gewijzigd door ijskonijn op 17-10-2009 13:02]

Broken out of a window in Hell... | Xbox live / PSN: ijskonijn81


 • daanNL
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 02-06 11:22
ijskonijn schreef op zaterdag 17 oktober 2009 @ 12:59:
[...]

"Roaming" is als je op een ander netwerk zit dan je eigen provider, dan ben je aan het Roamen. Dataroaming is dus simpel gezegd "Dataverbinding in het buitenland". Als je die uitzet, kun je gewoon totaal NIET internetten of andere dingen doen die een dataverbinding gebruiken in het buitenland. Als je dit aanzet kun je bij je eigen provider inderdaad wel gewoon internetten omdat je niet aan het roamen bent. Dus Dataroaming UIT = geen internet bij andere providers dan die van jezelf.

Als je 3g uitzet gaat hij vanzelf over op GPRS trouwens, en WiFi valt NIET onder dataroaming, omdat dit geen netwerkdienst is, maar mocht je in het buitenland een WiFi verbinding krijgen dan is dat toch gratis. Ik zet WiFi sowieso altijd uit als ik niet thuis ben, spaart batterij :)
Ah, ik snap het nu, bedankt voor je uitleg !! Probleem opgelost dus _/-\o_

 • Gumball
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 04-06 23:24
Ik kan binnenkort een nieuwe telefoon uitkiezen en de iPhone 3gs lijkt me wel wat. Echter, ik werk nu met een Diamond en ben dus een VGA resolutie gewend, de iphone heeft een lagere resolutie, is dat en achteruitgang, bijvoorbeeld met browsen?

 • Bloemstukje
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 16:51
Ik denk dat je daarvoor even een iphone moet vasthouden :)
De resolutie maakt echt niks uit, het beeld opzich is gewoon erg goed, en met browsen maakt het niet uit !
In ieder geval ; wat voor telefoon je ook neemt, het scherm is altijd te klein voor een volledige pagina :)
en met een mobile pagina kan hij natuurlijk prima uit de voeten

gewoon nee.


 • Y.Y.Eagle
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 02-01-2022

Y.Y.Eagle

Black&White

Gumball schreef op zaterdag 17 oktober 2009 @ 17:18:
Ik kan binnenkort een nieuwe telefoon uitkiezen en de iPhone 3gs lijkt me wel wat. Echter, ik werk nu met een Diamond en ben dus een VGA resolutie gewend, de iphone heeft een lagere resolutie, is dat en achteruitgang, bijvoorbeeld met browsen?
Ik had destijds ook een HTC en ben toen over gegaan naar een iPhone 3G en vond het alleen maar beter. Van de resolutie merk je niks; het is alleen maar fijner dat je een groter scherm hebt dan de Diamond.

 • Gumball
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 04-06 23:24
Prima, dat verduidelijkt mijn keuze enigzins bedankt.

 • marinos88
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 05-06 09:17
Anoniem: 116278 schreef op woensdag 14 oktober 2009 @ 21:30:
Ik heb sinds gister een 3GS, maar hij geeft sinds vanavond "no service" aan, waar normaal het bereik staat. Gister en vanochtend had ik gewoon prima bereik. Iemand een idee waarom dit kan zijn? Komt dit vaker voor? Ik ben nu namelijk niet bereikbaar.
Ik heb hetzelfde probleem gehad een half jaar geleden. Zo van de ene op de andere dag had ik geen bereik meer. Soms als ik hem opnieuw opstart, heeft de telefoon weer 10 minuutjes bereik.

Hij is al op gestuurd geweest, alleen tmobile wil hem niet vervangen/repareren

 • Vanx
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-06 20:20
Gunner schreef op vrijdag 16 oktober 2009 @ 19:20:
Dat is nog geen antwoord op mijn vraag ;)
Valt gewoon onder je abbonement, in de auto/trein krijg je om de haverklap dat bolletje (gprs dus), dan heb je dus wel internet maar niet zo snel.

Je kan het met een jailbreak uitzetten en zonder jailbreak kan je de telefoon in vliegtuig modus zetten, om het uit te krijgen.

Geen idee waarom je dat zou willen trouwens.

 • Y.Y.Eagle
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 02-01-2022

Y.Y.Eagle

Black&White

magnifor schreef op zaterdag 17 oktober 2009 @ 11:43:
[...]


Bel ontvangst onder het GSM netwerk is idd prima, alleen bel ontvangst onder 3G is gewoon belabberd.
Hebben meer mensen ontvangst problemen met de iPhone 3G(S)?

 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

Vanx schreef op zaterdag 17 oktober 2009 @ 21:00:
Geen idee waarom je dat zou willen trouwens.
Als het gewoon onder je data-bundel valt, dan zou ik dat ook niet weten.

Ben gewoon nieuw met mobiel internet en ik wil gewoon niet met rare dingen geconfronteerd worden.

Still warm the blood that courses through my veins. | PvOutput | ARSENAL FC


 • Vanx
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-06 20:20
Gunner schreef op zaterdag 17 oktober 2009 @ 21:09:
[...]

Als het gewoon onder je data-bundel valt, dan zou ik dat ook niet weten.

Ben gewoon nieuw met mobiel internet en ik wil gewoon niet met rare dingen geconfronteerd worden.
Heel begrijpelijk, klein foutje maken en je bent meteen flink de l*l. Ik was zo bang dat ik op vakantie mn telefoon 95% van de tijd in vliegtuigmodus had. Soms even alles uit (of in bereik van gratis wifi) en dan smsjes binnenhalen.

Mijn ontvangst is meestal goed, maar gisteren was ik dagje in middelburg en in de trein weigerde mijn iphone te connecten met gprs. Het was óf 3G met data óf GSM zonder dataverbinding.

 • Jazzper
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 05-06 12:31

Jazzper

BB4E^Guerilla

mijn (nieuwe) iphone heeft me gebeten! deed mijn hand in mijn broekzak en tjak, hap uit mijn vinger naast mijn nagel. Verdachte onderdelen: datasocket of hoe dat heet, de headset aansluiting of de glasrond. Nu een mooie pleister, maar wel arelaxt. Meer mensen gehad?

webstek // Urenwerk - horlogeblog // mijn fotogear en beste fotos // Instagram @jazzper_nl


 • Bloemstukje
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 16:51
Hmm :P
Zo te lezen duidt dat op enigszins onhandigheid :P (zacht uitgedrukt)
Ik weet niet hoe je het voor elkaar krijgt, maar mijn onderdelen zijn niet scherp iig :o !
Misschien toch een sleutel erbij ingehad ?

gewoon nee.


Anoniem: 252362

BJK_YunuS schreef op zaterdag 17 oktober 2009 @ 21:07:
[...]


Hebben meer mensen ontvangst problemen met de iPhone 3G(S)?
Ja. Gisteren in de trein van Groningen naar Zwolle bijna geen bereik. Ook in Meppel weinig tot geen bereik in huis. Valt me een beetje tegen.

 • Jazzper
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 05-06 12:31

Jazzper

BB4E^Guerilla

SanderPS3 schreef op zondag 18 oktober 2009 @ 00:21:
Hmm :P
Zo te lezen duidt dat op enigszins onhandigheid :P (zacht uitgedrukt)
Ik weet niet hoe je het voor elkaar krijgt, maar mijn onderdelen zijn niet scherp iig :o !
Misschien toch een sleutel erbij ingehad ?
nop, iphone woont in zijn eentje in mijn broekzak. En zeker niet onhandig. En ik ben ook niet de enige. Als ik er op google kom ik meer gevallen tegen. Kennelijk de earphone jack van nieuwe iphones die nog moet slijten.

webstek // Urenwerk - horlogeblog // mijn fotogear en beste fotos // Instagram @jazzper_nl


 • autoreverse
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 02-06 13:49
Jazzper schreef op zondag 18 oktober 2009 @ 00:36:
[...]


nop, iphone woont in zijn eentje in mijn broekzak. En zeker niet onhandig. En ik ben ook niet de enige. Als ik er op google kom ik meer gevallen tegen. Kennelijk de earphone jack van nieuwe iphones die nog moet slijten.
Bij mijn iPhone steekt de zwarte achterkant aan de linkerzijkant een klein beetje uit (onder de chromen ring dus), waardoor er een scherpe rand ontstaat. Daar snij ik me ook wel eens aan, alleen niet tot bloedens toe.
Verder valt me steeds op dat de silent ringer / switch ook erg scherpe randjes heeft.

 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

Vanx schreef op zaterdag 17 oktober 2009 @ 21:15:
[...]


Heel begrijpelijk, klein foutje maken en je bent meteen flink de l*l. Ik was zo bang dat ik op vakantie mn telefoon 95% van de tijd in vliegtuigmodus had. Soms even alles uit (of in bereik van gratis wifi) en dan smsjes binnenhalen.
Dat vind ik ook heel begrijpelijk. Ik ben van plan om volgend jaar naar de VS te gaan, en daar kost een enkele MB al gelijk 5 euro. Maar in principe zou je jouw probleem ook op kunnen lossen door data roaming uit te zetten?

Ik lees her en der ook wel dat de iPhone waarschuwingen geeft bij dataverbruik in het buitenland.

Still warm the blood that courses through my veins. | PvOutput | ARSENAL FC


 • Y.Y.Eagle
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 02-01-2022

Y.Y.Eagle

Black&White

Anoniem: 252362 schreef op zondag 18 oktober 2009 @ 00:27:
[...]


Ja. Gisteren in de trein van Groningen naar Zwolle bijna geen bereik. Ook in Meppel weinig tot geen bereik in huis. Valt me een beetje tegen.
En jij hebt ook een 3GS? Kan ik dan beter een 3G nemen?

 • Naafkap
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 17:15
Gunner schreef op zondag 18 oktober 2009 @ 16:22:
[...]

Dat vind ik ook heel begrijpelijk. Ik ben van plan om volgend jaar naar de VS te gaan, en daar kost een enkele MB al gelijk 5 euro. Maar in principe zou je jouw probleem ook op kunnen lossen door data roaming uit te zetten?

Ik lees her en der ook wel dat de iPhone waarschuwingen geeft bij dataverbruik in het buitenland.
Ik heb afgelopen zomer probleemloos met m'n iPhone [met jailbreak] twee weken in Frankrijk doorgebracht. Alleen dataroaming uitgezet (gewoon in het originele menu) uiteraard en verder af en toe gebeld en gesms't en geen data gebruikt en ook niks in rekening gebracht.

Niets om je zorgen over te maken dus :)

 • inXs
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 05-06 16:31

inXs

known as inXs

BJK_YunuS schreef op zondag 18 oktober 2009 @ 18:07:
[...]


En jij hebt ook een 3GS? Kan ik dan beter een 3G nemen?
Dat zal niet uitmaken denk ik zo.

superB


 • Vanx
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-06 20:20
Dataroaming uitzetten knopje werkt wel écht. Later op romereis met een paar iPhones die alleen dat knopje omgezet hadden, hebben nooit extra kosten gekregen.

Ach, zo vaak ben je nou ook weer niet in het buiteland :)

Bereik 3G en 3GS is nagenoeg hetzelfde.

 • Y.Y.Eagle
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 02-01-2022

Y.Y.Eagle

Black&White

Ik had namelijk geen bereik problemen met mijn oude iPhone 3G. Dan zou ik die ook niet moeten hebben met een 3GS.

Anoniem: 230207

Is het nou mogelijk om met een audible account en juiste machtiging muziek op mijn iPhone af te spelen in iTunes (iMac) terwijl hij gesynchroniseerd is met mijn Windows PC? Allebei zijn namelijk gemachtigd met het zelfde account maar ik kan nog steeds niet op de iMac muziek afspelen die op mijn iPhone staat.

 • MuSeLive
 • Registratie: Oktober 2002
 • Niet online
Mijn vriendin en ik hebben beide een iphone van de eerste generatie. echter ziet haar iphone veel meer wifi-netwerken en heeft ook een betere verbinding daarmee. Hoe kan dit nu? beide zijn gejailbreaked en beide hebben os 3.0.

 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13-01 10:59
Vanx schreef op zondag 18 oktober 2009 @ 20:54:
Dataroaming uitzetten knopje werkt wel écht. Later op romereis met een paar iPhones die alleen dat knopje omgezet hadden, hebben nooit extra kosten gekregen.

Ach, zo vaak ben je nou ook weer niet in het buiteland :)

Bereik 3G en 3GS is nagenoeg hetzelfde.
Net 2 weken in VS geweest en knopje werkt prima idd.
MuSeLive schreef op maandag 19 oktober 2009 @ 13:44:
Mijn vriendin en ik hebben beide een iphone van de eerste generatie. echter ziet haar iphone veel meer wifi-netwerken en heeft ook een betere verbinding daarmee. Hoe kan dit nu? beide zijn gejailbreaked en beide hebben os 3.0.
Ik merk heel veel verschil in Wifi bereik tussen iPhones. Ook op mn eigen iPhone 3GS is het verschil soms dag en nacht op dezelfde plek... Een herstart helpt soms wel om het bereik weer te 'optimaliseren', maar het blijft erg onregelmatig is mijn ervaring.

Soms heb ik zelfs maar 2 streepjes op de bank thuis, en dan zit ik 2 meter van het wifi punt vandaan..

[Voor 45% gewijzigd door Bosmonster op 19-10-2009 14:10]


 • marcelcee
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 16:04
Als je op 3.1.2 zit kun je tetheren schijnbaar weer aanzetten. Het vergt wel veel kennis van zaken, dus ik waag me er nog even niet aan. Maar het is dus wel mogelijk! Iemand die dit werkend heeft gekregen?

 • Perzikvrucht
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 05-06 09:28
Is het mogelijk om een iPhone 3G op stil/geluid te zetten zonder het mute knopje (afgebroken)? Dus via software (mag met of zonder jailbreak)?

 • Diddle
 • Registratie: December 2001
 • Niet online
barzi schreef op maandag 19 oktober 2009 @ 20:59:
Is het mogelijk om een iPhone 3G op stil/geluid te zetten zonder het mute knopje (afgebroken)? Dus via software (mag met of zonder jailbreak)?
Is het lomp afgebroken of bij gewoon gebruik? Bij dat laatste kun je hem opsturen en vervangen ze hem gratis.

 • MuSeLive
 • Registratie: Oktober 2002
 • Niet online
Bosmonster schreef op maandag 19 oktober 2009 @ 14:08:
[...]


Net 2 weken in VS geweest en knopje werkt prima idd.


[...]


Ik merk heel veel verschil in Wifi bereik tussen iPhones. Ook op mn eigen iPhone 3GS is het verschil soms dag en nacht op dezelfde plek... Een herstart helpt soms wel om het bereik weer te 'optimaliseren', maar het blijft erg onregelmatig is mijn ervaring.

Soms heb ik zelfs maar 2 streepjes op de bank thuis, en dan zit ik 2 meter van het wifi punt vandaan..
bij mij is het eigenlijk altijd slechter dan die van mijn vriendin. is dit dan hardwarematig iets?

 • Vanx
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-06 20:20
@ceel, ja het werkt! Via de ifoneguide repo hoef je alleen maar wat te installeren. Niks SSHen+permissions fixen enzo! Zie the iphone tethering topic.

@Barzi, ja dat kan! Via MquickDo, een betaalde jailbreak app. Of met autosilent, een app die op basis van je agenda je telefoon op stil zit.

@Muselive, is het écht altijd slechter of valt het je meer op als het zo is? Volgens mij kan het met wifi alleen óf kapot zijn (geen verbinding) of werkend (wel verbinding). Niet half ofzo. Dit weet ik niet zeker.

[Voor 20% gewijzigd door Vanx op 20-10-2009 14:49]


 • marcelcee
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 16:04
Vanx schreef op dinsdag 20 oktober 2009 @ 14:24:
@ceel, ja het werkt! Via de ifoneguide repo hoef je alleen maar wat te installeren. Niks SSHen+permissions fixen enzo! Zie the iphone tethering topic.
Dankje voor de goede verwijzing. Inderdaad gemakkelijk aan te zetten op deze manier en het werkt prima! Mijn 3GS laat nu nog maar erg weinig te wensen over.

 • wackmaniac
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 08:24
Ik heb even gezocht op GoT, maar niets gevonden, dus misschien dat jullie het weten.

Ik heb met Handbrake een aantal video's omgezet naar MP4, met de H.264 codec; werkt als een dolle op mijn 3GS, maar als ik probeer de video bij mijn vriendin op de iPhone 3G te zetten krijg ik de melding:

"Het onderdeel <bestandsnaam> is niet naar de iPhone gekopieerd, omdat het niet op deze iPhone kan worden afgespeeld."

Iemand een idee waar dat door komt? Ik heb de specs eens bekeken en ik zag geen verschillen in video-mogelijkheden tussen de 3G en de 3GS.

Ik kan de video's overigens in iTunes gewoon bekijken.

Read the code, write the code, be the code!


 • Strider
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 17:32
Is het mogelijk om met een iPhone tegelijk te msn'en en te internetten?

BlaBlaBla


 • Vanx
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-06 20:20
Strider schreef op dinsdag 20 oktober 2009 @ 20:58:
Is het mogelijk om met een iPhone tegelijk te msn'en en te internetten?
Ja met een jailbreak via backgrounder.

Ja zonder jailbreak met BeejiveIM of IM+, dacht dat ze alletwee ingebouwde browser hebben om linkjes te kunnen openen, iig een van de twee heeft het. Vrij dure apps.

 • wackmaniac
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 08:24
Even een kleine update rond de video-problematiek; ik heb itunes de video geschikt laten maken voor iPhone. Dat leverde een bestand op dat 4 keer zo groot is. Als ik het echter in VLC laadt en de media-eigenschappen opvraag zijn deze exact hetzelfde als die van het "originele" bestand, met als enige verschil dat de audio en videolaad zijn geswitched.

Ik sta werkelijk voor een raadsel. Ik ben nu de video's maar via itunes aan het converteren, maar dat gaat zo traag als dikke stront door een vergiet :s

Read the code, write the code, be the code!


 • Mag
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 13-10-2020
Vanx schreef op dinsdag 20 oktober 2009 @ 21:00:
[...]

Ja met een jailbreak via backgrounder.

Ja zonder jailbreak met BeejiveIM of IM+, dacht dat ze alletwee ingebouwde browser hebben om linkjes te kunnen openen, iig een van de twee heeft het. Vrij dure apps.
Ze hebben beide push notification. En de tijd om de app te launchen is heel klein.

 • Spike_wolf
 • Registratie: Maart 2003
 • Nu online

Spike_wolf

Genius Or Madman?.. You Decide

Zijn er meer mensen die niet kunnen updaten met hun 3Gs?
Ik heb nergens last van en zit nu op 3.2.1 (werkt prima voor mij, geen problemen mee, niet zeuren :P ).
M'n ma daarentegen zit nu op 3.0 en kan NIET udpaten (ze draait windows vista met nieuwste iTunes).
Ze krijgt al sinds 3.1 iedere keer de melding dat er een update is voor haar iPhone, maar nadat deze gedownload en uitgepakt is krijgt ze de melding dat 'this device is not eligible for this update'.
De iPhone is in originele staat, niet Jailbroaken ofzo.
Kan op t net niet echt andere mensen met dit probleem. alleen mensen die zeuren dat ze bij moet zijn dat ie niet wil updaten :+

Wat doet Ctrl+W ook alweer?
Humankind… be both.
Star Wars Awakens | Instagram

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Let op of je post niet beter past in een van de volgende topics:
[iPhone 3GS] Provider & Abonnementen - deel 8
[iPhone 3GS] Importeren en / of losse koop - Deel 2

Om de doorzoekbaarheid te verbeteren moeten problemen en specifieke vragen in een apart (nieuw) topic: iPods, iPhones & iTunes Beleid.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee