• Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52


Welkom in het discussietopic over de iPhone. Je kunt in deze startpost informatie vinden over de functionaliteit van de iPhone, de accessoires en de specificaties. Daarnaast kun je in de volgende post een FAQ vinden met wat tips en antwoorden op veelgestelde vragen.

Het is eindelijk zover! De iPhone (3G) is sinds 11 juli officieel verkrijgbaar in Nederland. De exclusieve provider is T-Mobile en de iPhone wordt geleverd in combinatie met 3 scherpe 2 jarige abonnementen vanaf 30 euro die allemaal belminuten, sms-berichten en mobiel breedband (2048/384 Kbps) bevatten. Ook in België is de iPhone sinds 11 juli officieel verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie verderop in deze startpost.

Op dinsdag 17 maart is een preview gegeven van de iPhone 3.0 software met veel nieuwe functionaliteit en een uitgebreidere SDK. Komende zomer komt de iPhone 3.0 software uit voor iPhone 2G en iPhone 3G bezitters. Meer informatie is te vinden in de tweede post in het topic.


Interface

De iPhone draait op een afgeslankte versie van Mac OS X, gedoopt OS X iPhone. Daardoor heb je o.a. de beschikking over een HTML email client, de Safari webbrowser etc. Ook andere achterliggende geavanceerde techniek uit Mac OS X is beschikbaar op de iPhone.


Multitouch

De iPhone heeft geen knoppen maar een gigantisch (3,5") scherm. Via dit scherm bedien je de iPhone, hierdoor is het mogelijk om de interface te laten veranderen naar gelang de applicatie dit verlangt. Fysieke knoppen zitten niet meer in de weg, en nemen geen kostbare ruimte in als je ze niet nodig hebt.

De iPhone is de eerste en vooralsnog enige telefoon die uitgerust is met multitouch technologie. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van gestures de telefoon te bedienen. Natuurlijk kun je de telefoon gewoon aanraken zoals een traditionaal touchscreen. Dit kan echter gewoon met je vingers en daarvoor is dus geen stylus nodig. Het echt revolutionaire aan de iPhone is dat dit ook met meerdere vingers tegelijk kan. Hierdoor kun je dus snel tekst invoeren. Maar je kunt ook bijv. inzoomen op een foto door twee vingers uit elkaar te bewegen.

Door geavanceerde predictive text input kun je snel tekst invoeren op de iPhone. Dit werkt behoorlijk goed, al is het even wennen in het begin.


Sensoren

De iPhone beschikt over verschillende sensoren, die het gebruik vergemakkelijken. De lichtsensor past de felheid van het display aan, aan de lichtomstandigheden, zodat het scherm optimaal afleesbaar is en stroom bespaard wordt waar mogelijk. De proximitysensor zorgt dat het scherm wordt uitgeschakeld als je de telefoon bij de oor houdt. Hierdoor bespaar je stroom en zijn ongewenste aanrakingen met je oor niet mogelijk. Tot slot zit er ook nog een accelleratiesensor ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat de iPhone weet of je hem op z'n kant houdt of niet. Zo kun je bijv. een breedbeeldfilmpje bekijken door de iPhone te draaien, ook is het mogelijk om zo landscape foto's nog beter te bekijken, of om bijv. de coverflow navigatie te gebruiken om je favoriete album te vinden.Functionaliteit

Telefoon

De iPhone doet alles wat je van een mobiele telefoon mag verwachten, bellen, smsen etc. Een speciale functie van de iPhone is visual voicemail. Je ziet een overzicht van je voicemail bericht en je kunt degene die je wilt horen aanklikken. Dus je hoeft ze niet één voor één af te luisteren. Je kunt je contactlijst syncen met adresboek (Mac), Entourage (Mac) of Outlook (Windows). Ook kun je via internet syncen met Yahoo! adresboek. Daarnaast ondersteunt de iPhone Microsoft Exchange en Mobile Me, wat het mogelijk maakt om contacts te pushen en gepusht te krijgen, waardoor ze on-the-fly bijgewerkt worden.


iPod

De iPhone doet alles wat je iPod ook doet, maar dan mooier en beter. Het grote scherm (3,5") is uiteraard uitstekend geschikt om videomateriaal te bekijken. Maar je kunt ook prima muziek luisteren. De interface is volledig vernieuwd t.o.v. de huidige iPods en je kunt bijv. navigeren middels coverflow. Wat kan de iPhone allemaal afspelen? Het is ook mogelijk om de iPhone middels component of composiet aan te sluiten op een TV.

Audio: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3 and 4), Apple Lossless, AIFF and WAV.

Video: H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 768 Kbps, 320 by 240 pixels, 30 frames per sec., Baseline Profile up to Level 1.3 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formatsSafari

De iPhone beschikt, volgens Apple, over de meest geavanceerde browser ooit, Safari. Dit mobiele broertje doet in niets onder voor de desktop variant. Helaas wordt Java niet ondersteund (Javascript wel) en Flash (vooralsnog) ook niet. Youtube is toch geen probleem, omdat de iPhone toegang heeft tot betere kwaliteit filmpjes van Youtube in H.264 formaat. Bookmarks worden automatisch gesynced met je desktop computer. Daarnaast is het mogelijk om tot 8 bookmarks (waarbij o.a. de zoom onthouden wordt) te plaatsen op je springboard. Die zijn dus met 1 tap bereikbaar.


Mail

De emailclient heeft ondersteuning voor HTML en ondersteunt alle IMAP en POP mailboxen. Push-mail is mogelijk via een speciale (gratis) Yahoo mailaccount. Daarnaast is de mogelijk met Exchange servers en een MobileMe account.

Je kunt daarnaast op vastgestelde tijden je andere IMAP en POP mailboxen laten controleren. Daarnaast wordt je mail sowieso opgehaald bij het openen van de applicatie. De emailaccounts (dus de instellingen, niet de emails) worden gesynced met je desktop computer, dit kan met Mail (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows).


Agenda

Het is mogelijk je afspraken te syncen met iCal (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows). Je kunt op je iPhone alle afspraken inzien en evt. nieuwe toevoegen. Ook je agenda kan via Exchange of Mobile Me draadloos up-to-date gehouden worden, waarbij afspraken dus ook weer automatisch gepusht worden van je PC of Mac naar je iPhone en vice versa.


Photo (Camera)

De iPhone beschikt over een 2,0 Megapixel camera. Hiermee kun je nog best redelijke foto's maken, deze foto's kun je vervolgens syncen met iPhoto (Mac), Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop Album of een willekeurige map op je computer. Daarnaast kun je foto's middels Mobile Me, direct naar je online gallery publiceren of bijv. naar iemand emailen. Een andere leuke feature is dat de iPhone automatisch de locatie kan toevoegen, geotagging. De locatie wordt bepaald met een combinatie van de ingebouwde (A-)GPS, GSM en Wifi.

Het is natuurlijk ook mogelijk om foto's of afbeeldingen gemaakt met bijv. een andere camera op de iPhone zetten door ze te syncen vanaf je Mac of PC, ze op te slaan vanaf internet via de Safari webbrowser of ze op te slaan vanuit een email attachement.


Google Maps

Via deze applicatie is het mogelijk om Google Maps te raadplegen, incl. routeplanning, satellietbeelden, fileinformatie etc. Dit is nu inclusief locatiebepaling d.m.v. (A-)GPS, GSM en Wifi. De iPhone 3G heeft ingebouwde GPS en gebruikt daarnaast dus de locatie van telefoonmasten en wifi hotspots om de locatie te bepalen en een snelle fix te krijgen voor de GPS.


Andere standaard applicaties

Standaard worden onder andere een uitgebreide wetenschappelijke rekenmachine, een uitgebreide klok (met o.a. wereldklok, timer, stopwatch en wekker functionaliteiten), weer en aandelen applicaties meegeleverd.


Meer applicaties?

Apple brengt zelf regelmatig updates uit, waarmee programma's toegevoegd worden aan de iPhone. Zo zijn later bijv. de iTunes en App Store toegevoegd.

Daarnaast heeft de iPhone uitgebreide ondersteuning voor web applicaties. Zo kan iedereen websites maken die geschikt zijn voor de iPhone. Hier levert Apple ook ondersteuning voor. Natuurlijk is dat leuk, maar de mogelijkheden blijven beperkt.

Gelukkig zijn er ook native applicaties beschikbaar van third parties. Deze zijn gemaakt met de iPhone SDK en kunnen aangeschaft worden via de App Store op de iPhone of via iTunes op de PC en Mac. De ontwikkeltools kunnen door iedereen gratis gedownload worden, om als ontwikkelaar je software ook daardwerkelijk te verspreiden en op de iPhone te kunnen testen moet je 99 euro betalen. Vervolgens heb je de keus om de applicatie gratis aan te bieden of tegen een vergoeding. Hierbij gaat 30% naar Apple toe (die daarvan alle kosten betaald voor de verspreiding) en 70% naar de ontwikkelaar. Als het je ook leuk lijkt om met de SDK aan de gang te gaan, dan kun je het beste even in dit topic kijken: [iPhone & iPod touch SDK] Ervaringen & Discussie.


Er zijn inmiddels veel ontwikkelaars bezig met het ontwikkelen van software voor de iPhone (en iPod touch). De verscheidenheid van de applicaties is enorm, je moet hierbij denken aan een applicatie van eBay om je online veiling te bekijken, maar ook medische applicaties en bijv. games. Apple heeft al een aantal prijzen bekend gemaakt, zo zal Super Monkey Ball (met meer dan 100 levels) 10 dollar gaan kosten. Maar er zullen ook een groot aantal gratis applicaties beschikbaar komen. Het is immers aan de ontwikkelaar of hij wel of niet geld wil vragen voor een applicatie.


Nog een andere mogelijkheid is om de iPhone te jailbreaken. Dit kan worden besproken in [iPhone & iPod touch] Jailbreaken.

Er zijn inmiddels al aardig wat applicaties beschikbaar, kijk voor de favorieten van je mede-tweakers in [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie, [iPhone & iPod touch] Onmisbare applicaties (na jailbreak) & [iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps.
Accessoires

De iPhone beschikt over een iPod dockconnector aansluiting. De iPhone kan met de meeste iPod accessoires overweg. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop accessoires, die speciaal beschikbaar zijn voor de iPhone. Het lijkt erop dat ondersteuning voor de iPod Radio Remote en Nike+ eraan zit te komen, maar het is onduidelijk of deze ook opnieuw uitgebracht zullen worden of dat de huidige versies de iPhone (3G) zullen ondersteunen.

Kijk in de Apple Store voor alle beschikbare accessoires.


http://images.apple.com/iphone/images/accessories_headset20080609.jpg
Apple levert speciale oordopjes (met microfoon) mee met de iPhone. Een speciale dock, waarbij je toegang hebt tot de homeknop is er ook. Let daarbij op dat de dock's van de iPhone 3G en de originele iPhone niet uitwisselbaar zijn. Tot slot, heeft Apple een kleine bluetooth headset geintroduceerd (die zie je links).

In the free iPod Book 4.0 van iLounge zijn verschillende accessoires te vinden van 3rd party's. Dit zijn o.a. armbanden, cases en screenprotectors.


Specificaties


• Afmetingen - 115,5 x 61,1 x 12,3mm
• Gewicht - 133 gram
• Scherm - 3.5 inch - 320 x 480 (163 ppi)
• Opslag - 8GB of 16GB (waarvan ongeveer 500 MB wordt ingenomen door het OS)
• Camera - 2.0 megapixels
• Kleur - zwart (8GB) & wit of zwart (16GB)

• UMTS/HSDPA - 850, 1900, 2100 MHz
• GSM / EDGE - 850, 900, 1800, 1900 MHz
• Wi-Fi - 802.11b/g (met geavanceerde beveiligingsopties zoals WPA2 en 802.1X)
• Wi-Fi - Bluetooth 2.0 + EDR

• Batterij
- Lithium
- Bellen - tot 10 uur met 2G en tot 5 uur met 3G
- Internet - tot 7 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G
- Video - tot 7 uur
- Audio - tot 24 uur
- Standby - tot 300 uur

• Aansluitingen e.d.
- 30 pins iPod dock aansluiting
- 3.5mm jack met audio en microfoon ondersteuning
- SIM kaart houder
- Ingebouwde luidspreker
- Ingebouwde microfoon

• Fysieke knoppen:
- Volume luider / zachter
- Geluid aan / uit
- Sluimer / Waakstand
- Thuisknop

In de doos zit: iPhone 3G, stereoheadset met microfoon, dockconnector-naar-USB-kabel, USB-lichtnetadapter, documentatie, reinigings- en poetsdoekje en een pinnetje voor het plaatsen van de simkaart


Klik hier voor de uitgebreide tech specs.T-Mobile prijzen en abonnementen

De iPhone 3G is exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile in combinatie met 3 abonnementen die een looptijd hebben van 2 jaar. Alle abonnementen zijn in combinatie met onbeperkt dataverkeer via HSDPA (2048/384 Kbps) en WiFi hotspots. Daarnaast is ook gebruik van Visual Voicemail gratis.

Maandelijkse kosten:29,9544,9564,95
Belminuten:150300500
Sms-berichten:150300500
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 8GB:79,950,000,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 16GB:159,950,000,00


De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6.


Mobistar prijzen en abonnementen

In België is de iPhone beschikbaar bij Mobistar. De iPhone is daar simlockvrij te koop en hoeft niet gekocht te worden i.c.m. een abonnement. Dit is misschien ook interessant voor de Nederlandse importeerders, alhoewel het niet duidelijk is of er misschien wel een countrylock op zit, waardoor de iPhone alsnog alleen bij de operators in België gebruikt kan worden. De prijs is 525 euro voor de 8GB versie en 615 euro voor de 16GB versie. Er zijn daarnaast drie abonnementen voor de iPhone, deze geven overigens geen lagere aanschafprijs voor de iPhone, omdat dat in België verboden is, vanwege het verbod op koppelverkoop. De abonnementen zijn ook met andere toestellen te krijgen en de iPhone is ook met alle andere (of dus geen) abonnementen van Mobistar te koop.

Maandelijkse kosten:30,0045,0060,00
Belminuten1:180360540
Sms-berichten1:3006001200
Dataverkeer:200MB500MB1GB

1 Let op: dit zijn dus steeds x aantal belminuten of SMSjes, dus niet én én zoals bij T-Mobile in Nederland.

De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6.


Links naar andere relevante topics op GoT


Prijs, abonnementen & importeren:
[iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6
[iPhone] Importeren deel 2

Handige software en aanverwante diensten:
[MobileMe] Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer

Jailbreaken:
[iPhone & iPod touch] Jailbreaken

iPod touch:
[iPod touch] Ervaringen & Discussie - Deel 5


De vorige delen:
deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8, deel 9, deel 10, deel 11, deel 12, deel 13, deel 14,
deel 15, deel 16, deel 17,

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
FAQ

Wat is de nieuwe functionaliteit van de iPhone 3.0 software?

Op 17 maart is een preview gegeven van de nieuwe iPhone 3.0 software. De update zal komende zomer gratis beschikbaar worden gesteld aan bezitters van de originele iPhone (2G) en de iPhone 3G. Het bereid de functionaliteit van de iPhone uit en daarnaast bevat het een grote uitbreiding van de functionaliteit die beschikbaar is voor ontwikkelaars.

Om met het laatste meteen te beginnen. De SDK zal meer dan 1000 nieuwe API's bevatten. Daarnaast is er de mogelijkheid om push notificaties toe te voegen, peer-to-peer connectiviteit (andere apparaten vinden die de app draaien via wifi of bluetooth) en te verbinden met third party accessoires via de dockconnector of bluetooth. Het zal ook mogelijk worden om betaalde uitbereidingen binnen een app beschikbaar te maken. Tot slot staat Apple ook turn by turn navigatie toe, dus TomTom is welkom :P.

Voor de gewone gebruiker komen er ook meer dan genoeg verbeteringen, naast de apps met meer functionaliteit... Knippen, kopieren en plakken komt beschikbaar in de apps van Apple en third parties. In alle belangrijke applicaties zal het landscape toetsenbord beschikbaar zijn, dus niet alleen meer in de Safari browser, maar ook in de SMS, Mail en Notes app.

De SMS app wordt omgedoopt in Messages en gaat ook MMS* ondersteunen. Daarnaast wordt het mogelijk om een of meerdere berichten door te sturen en kun je ook individuele berichten, naast gehele threads, verwijderen. Verder komt er nog een nieuwe applicatie genaamd Voice Memos. Dat spreekt voor zich ;). Er wordt ook A2DP* toegevoegd.

In de 2.0 software werd het mogelijk om te zoeken binnen de contactpersonen, met de 3.0 software wordt dat systemwide. Dat betekent dat het beschikbaar komt in o.a. de Mail en iPod apps. Maar ook betekent dat dat er middels Spotlight in alle apps gezocht worden.

Tethering-ondersteuning zal ook worden ingebouwd. Dat houdt in dat internet delen met een laptop mogelijk zal worden. Desondanks houdt Apple nog een slag om de arm, want dit zal alleen in overleg met de individuele carriers worden aangeboden.

Overigens zullen er nog veel meer (kleine) verbeteringen zijn. Gizmodo heeft een mooi overzicht, ook van de kleinere dingen:
Other good features: Notes Sync, audio/video tags, live streaming, shake to shuffle, Wi-Fi auto login, Stereo Bluetooth, LDAP, iTunes account creation, YouTube ratings, Anti-Phishing, Call Log, Parental Controls, Media Scrubber, OTA profiles, VPN on demand, Languages, YouTube subscriptions, YouTube accounts and Encrypted profiles. Also, auto-fills.
*Vanwege hardware beperkingen zullen A2DP en MMS helaas niet beschikbaar komen voor iPhone 2G gebruikers.


Wat zijn de verschillen tussen de eerste generatie iPhone en de nieuwe 3G versie?

De grootste verschillen zitten van binnen, zo gaat de batterij nu iets langer mee, de geluidskwaliteit is verbeterd en natuurlijk zijn 3G (UMTS & HSDPA) en GPS toegevoegd.

Het uiterlijk is ook veranderd, de achterkant is nu enigsinds afgerond. Hij is iets dikker geworden, een paar mm, maar het volume is afgenomen, vanwege de veel sterker aflopende achterkant. Daarnaast is de achterkant niet meer van aluminium, maar van glossy wit of zwart plastic. Tot slot, zijn de knoppen aan de zijkant nu van metaal.


Wat is de nieuwe functionaliteit van de iPhone 2.0 software?

De functionaliteit is voor de nieuwe en oude iPhone gelijk en is alleen beperkt door de hardware. Het is onder te verdelen in 3 categoriën: de nieuwe functionaliteit die vooral interessant voor bedrijven is, de SDK en de nieuwe functionaliteit voor de "gewone" consumenten.

Voor bedrijven is er naast Microsoft Exchange support, ondersteuning voor Cisco VPN netwerken, auto-discovery, remote wipe en betere beveiligingen voor draadloze netwerken, zoals 802.1X en WPA2 worden ondersteund.

De SDK voegt de mogelijkheid toe voor ontwikkelaars om software te ontwikkelen. Deze software wordt verkocht via de App store. Deze zorgt er ook voor dat updates beschikbaar worden gesteld etc. De AppStore is beschikbaar in 62 landen, en alle applicaties die kleiner zijn dan 10 MB kunnen via het mobiele netwerk worden gedownload.

Voor de eindgebruiker zijn er ook veel nieuwe features, ik zal de belangrijkste hier noemen. Er is volledige ondersteuning voor zowel iWork als MS Office documenten (incl. Powerpoint). In het adresboek zit nu ook een zoekfunctie. In Mail is het mogelijk om meerdere e-mails tegelijk te verwijderen of verplaatsen.


Hoe kan ik aan een simlockvrije iPhone komen?

Met de komst van de nieuwe 3G iPhone zal importeren een stuk lastiger worden. In Amerika zal de telefoon alleen nog maar geactiveerd verkocht worden. Dus je kunt niet zomaar de winkel uit lopen, je zult een abonnement erbij moeten afsluiten. Misschien komen er wel mogelijkheden in andere landen, want vanaf 11 juli zal de iPhone in 22 landen te koop zijn en later dit jaar zelfs in 70 landen.

In België en Frankrijk moet de iPhone ook simlockvrij verkocht worden. Dat betekent dat er daar een mogelijkheid zal zijn om aan een simlockvrije telefoon te komen. Het probleem daarbij is alleen de prijs, want het zal waarschijnlijk niet goedkoop worden. In Engeland zal de iPhone ook prepaid te krijgen zijn, misschien dat daar mogelijkheden voor komen :)

Het importeren (wordt verder besproken in [iPhone 3G] Importeren, wat zijn de mogelijkheden?.


Waar kan ik de handleiding eigenlijk vinden?

De iPhone is voor veel mensen het eerste Apple produkt en daarom kunnen er een aantal zaken onduidelijk zijn. Het feit dat je niet eens een handleiding meegeleverd krijgt en alleen een snelstartgids helpt hier natuurlijk niet aan mee. Dus om te beginnen. De nederlandse handleiding is te downloaden op:
Apple iPhone handleiding.

Daarnaast staat bij de bookmarks op de iPhone zelf ook een link naar de "iPhone User Guide". Dit is een link naar de website van Apple, waarin op een speciaal voor de iPhone gemaakte site ook allerlei dingen worden uitgelegd.


Hoe kan ik de iPhone klaarmaken voor gebruik?

Als je je iPhone voor de 1e keer aanzet krijg je na het opstarten en ingeven van je pincode het volgende scherm:


Hiermee bedoelt apple dat je je telefoon aan je pc of mac dient te koppelen en via iTunes dient aan te melden. Mocht je iTunes nog niet geinstalleerd hebben kun je deze downloaden via:
iTunes Download pagina

Hierna is je iPhone actief en kun je bellen en alle andere dingen doen die mogelijk zijn met een iPhone.


Ik heb geen creditcard en wil me toch registreren om mijn iPhone te kunnen gebruiken?

Je kunt in het registratiescherm ook kiezen voor de optie:
Geen - aanschaffen van betaalde applicaties is niet mogelijk
Click 'n Buy - voor aanschaffen via je afschrijving van je bankrekening.


Hoe kan ik een eigen ringtone instellen?

Mac gebruikers kunnen dit het makkelijkst doen via het programmapakket iLife '08 van Apple zelf waarin het programma Garageband zit. Hiermee kun je een willekeurig audiobestand selecteren bewerken en omzetten naar het juiste formaat zodat je iPhone hem accepteert als beltoon.

Voor Windows gebruikers is er het programma iPhone Ringtone Maker van Efiko Software. Je kunt daarvan een demo downloaden welke je 3 ringtones laat maken. Vanuit dit programma wordt het direct toegevoegd aan je ringtone collectie in iTunes 7.7. Logischerwijs dien je op de Mac en PC nog wel even te synchroniseren en daarna via het instellingen menu je ringtone in te stellen.

Daarnaast kan het ook via iTunes zelf (met dank aan Fab1Man):
 • Ga naar de MP3 die je wilt converten naar ringtone.
 • Rechtsklik op MP3 -> Info Tonen -> Opties -> stel bij begintijd je starttijd in, dus stel op 0:10 gaat dat in waarmee je wilt beginnen. Eindtijd moet maximaal 40 seconden later zijn.
 • Sluit venster.
 • Rechtsklik op MP3 -> Selectie converteren naar AAC
 • Rechtsklik op de ringtone -> In Windows Explorer tonen.
 • Extensie wijzigen van m4a naar m4r.
 • Plaats je ringtone in een map waar je 'm wilt hebben en dubbelklik op de ringtone.
 • Er komt een nieuwe tab bij in iTunes, genaamd ringtones.
 • Wanneer je nu je iPhone synchroniseert, heb je de tab "Ringtones". Hierin kun je de gewenste ringtone(s) selecteren om te syncen met je iPhone.
Hoe kan ik de autocorrectie en autoaanvulling van het woordenboek uitzetten?

Dat is mogelijk via "instellingen", "algemeen", "toetsenbord" en dan "autocorrectie". Kijk wel voor de zekerheid of de taal juist staat ingesteld, voordat je het (uit frustratie) uitzet. Daarnaast is het van belang te weten dat het woordenboek getrained kan worden. Door 3 keer een woord te typen of weg te drukken kun je het trainen.


Wil je apps uit de store via je pc installeren op je iPhone maar heb je daar geen rechten toe volgens iTunes?

Probeer in bovenaan in de werkbalk van itunes het volgende in te stellen:
Store -> Computer Machtigen met dank aan Erulezz

Het terugsyncen van apps die gekocht zijn via de iPhone wil ook niet altijd lekker gaan. Je kunt dit handmatig doen, door de iPhone aan te sluiten en dan in de linkerkolom van iTunes met de rechtermuisknop te klikken op de iPhone en te kiezen voor "zet aankopen over".


Hoe kan ik apps verwijderen welke via de iPhone zijn geinstalleerd?

- Houd je vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Tik op het kruisje in de hoek van het programma dat u wilt verwijderen.
- Tik op 'Verwijder' en druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik het springboard organiseren?

- Houd uw vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Sleep het icoontje naar de gewenste plaats.druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik een filmpje omzetten voor gebruik op de iPhone?

Mits hij aan de goede voorwaarden voldoet kun je hem via iTunes zo overzetten. Mocht je een afwijkend bestandsformaat hebben. Dan zijn er heel veel opties. iLounge heeft twee fantastische guides hierover gemaakt:
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Mac)
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Windows)

Voor Windows gebruikers is er daarnaast in PMD nog een fantastische handleiding te vinden: Video coderen voor je PMD: Tips en trucs.


Waarom geeft Google Maps geeft een grote blauwe pulserende ring om mijn locatie?

Deze ring geeft aan hoeveel "afwijking" er is op dat moment. De afwijking zal binnen groter zijn, omdat GPS dan geen of geen goede fix kan krijgen. Dan wordt er overgeschakeld op de minder precieze locatiebepaling met behulp van GSM masten en wifi.


Waarom kan ik niet navigeren?

Google Maps is een locatiebepalend programma met routeplan mogelijkheden. Het is dus wel mogelijk om een route te plannen en deze dan te volgen op het scherm. Het is niet mogelijk om aanwijzingen te krijgen.

Gesproken navigatie is nog niet mogelijk alhoewel er al een werkende Tomtom is geshowed door TomTom en Telenav ook al navigatie officieel heeft aangekondigd zie ook nieuws: Telenav kondigt navigatie voor iPhone 3G aan


Hoe kan ik tabbladen gebruiken in Safari?

Het onderste icoontje (de twee kleine venstertjes achter elkaar) eenmaal aanklikken en je kunt met meerdere vensters/tabbladen internetten.


Hoe kan ik links in een nieuw tabblad openen en bijv. snel naar beneden scrollen?

Er zijn een aantal onmisbare bookmarklets voor de iPhone. Eén daarvan voorziet alle links in een pagina van een target=blank wat betekent dat die de pagina in een nieuwe tab (helaas wel in de voorgrond) opent. Daarnaast is "scroll down" een goeie; naar de bodem van een pagina scrollen kon nog niet handig zoals dat wel met naar de top scrollen kan; handig op forums. En natuurlijk Find in this page: Maakt je zoekterm geel, onmisbaar.
Tenslotte nog wat zoekbookmarks, met YubNub als aanrader. Zie:
http://doctyper.com/archi...a-small-iphone-annoyance/
http://www.lifeclever.com...marklets-for-your-iphone/
Met dank aan Zpottr

Sneller internetten met GPRS en 3G?

Via T-Mobile is het mogelijk om compressie aan (of uit) te zetten om zo websites sneller te kunnen laden. Ga met de Safari browser hiervoor naar http://speed.t-mobile.nl/.


Ik kan de Scientific calculator niet vinden alleen de standaard?

Kantel je iPhone eens op zijn kant en dan schakelt de calculator ook om naar de uitgebreide variant.


Hoe maak ik een screenshot op de iPhone ?

Houd de home-knop ingedrukt en druk één maal op de aan/uit-knop. Je screenshot word nu in de foto-rol geplaatst (zelfde locatie als de foto's van de camera).

De screenshots worden opgeslagen als PNG's. Bestandsgrote is ongeveer 50-100 KB :)
Met dank aan Good Fella


Waar kan ik leuke en handige software vinden?

Op GoT zijn er nu 3 topics die gaan over de applicaties voor de iPhone en iPod touch. In die topics kun je daarover discussiëren en de favorieten van je medetweakers vinden:
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps


Mijn iPhone is gevallen of anders kapot gegaan wat niet onder de garantie valt, wat nu?

Geen nood! Wanneer je toestel buiten de garantie kapot is, kun je bij T-mobile voor 226,- Euro excl. btw een nieuw toestel bestellen. Dit geldt voor de 16GB versie.
Met dank aan B2


Tot slot, er is altijd wel iets te wensen qua functionaliteit of oplossen van bugs: wat doet Apple daarmee?

Het is leuk om hier daarover te discussieren. Maar als je echt Apple wilt bereiken, dan kun je beter het iPhone Feedback formulier gebruiken :)

Het grootste gedeelte van de FAQ is gemaakt door harley _/-\o_


Als je ook tips hebt of wilt bijdragen aan de FAQ, stuur het naar me op via mail, DM o.i.d en ik zet het erbij :)

[Voor 19% gewijzigd door Hoedje op 17-03-2009 20:54]

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Mich
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 05-06 22:11
Een nieuw topic :P

Even geen discussie voor mij, mijn iPhone was ongelukkig gevallen en men LCD is stuk. Kheb uit America een LCD besteld voor 50 euro, deze kan ik zelf wel inbouwen gelukkig. In Nederland vragen ze al snel 80 euro voor een LCD en 30 euro inbouwkosten.

Verwacht hem elk moment binnen, want van je iPhone terug naar je ouwe Nokia N73 valt vies tegen hehe.

Mag hier nou ook over redsnow en yellowsnow enzo gepraat worden ?

Ok een vraag, waarmee kan ik het beste vettige vingers van men scherm verwijderen, een doekje helpt na een tijdje niet meer. Zo een brillenpoetsdoekje mag dat ? Of is dat bijtend ?

[Voor 17% gewijzigd door Mich op 05-02-2009 11:12]


 • sk1nny666
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 02-06 09:14
Mich schreef op donderdag 05 februari 2009 @ 09:57:
Een nieuw topic :P

Even geen discussie voor mij, mijn iPhone was ongelukkig gevallen en men LCD is stuk. Kheb uit America een LCD besteld voor 50 euro, deze kan ik zelf wel inbouwen gelukkig. In Nederland vragen ze al snel 80 euro voor een LCD en 30 euro inbouwkosten.

Verwacht hem elk moment binnen, want van je iPhone terug naar je ouwe Nokia N73 valt vies tegen hehe.

Mag hier nou ook over redsnow en yellowsnow enzo gepraat worden ?

Ok een vraag, waarmee kan ik het beste vettige vingers van men scherm verwijderen, een doekje helpt na een tijdje niet meer. Zo een brillenpoetsdoekje mag dat ? Of is dat bijtend ?
brillen poets doekjes die ik heb zit gewoon citroen op en dat kan geen kwaat doe het zelf ook voor me iphone en me bril :P

Iracing profile


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
Mich schreef op donderdag 05 februari 2009 @ 09:57:

Mag hier nou ook over redsnow en yellowsnow enzo gepraat worden ?
Nee, voor jailbreaken is er een eigen topic: [iPhone & iPod touch] Jailbreaken. Over simunlocken mag niet gepraat worden.
Ok een vraag, waarmee kan ik het beste vettige vingers van men scherm verwijderen, een doekje helpt na een tijdje niet meer. Zo een brillenpoetsdoekje mag dat ? Of is dat bijtend ?
Een vochtig microvezeldoekje is het beste :).

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


Anoniem: 232049

Mich schreef op donderdag 05 februari 2009 @ 09:57:
Ok een vraag, waarmee kan ik het beste vettige vingers van men scherm verwijderen, een doekje helpt na een tijdje niet meer. Zo een brillenpoetsdoekje mag dat ? Of is dat bijtend ?
Gewoon een Invisible Shield kopen en erop plakken. Bijkomend effect daarvan is dat je veeel minder last hebt van kleverige vetvlekken van je vingers. Ik weet niet waarom, maar ik vond het verschil beduidend. Het vet blijft gewoon niet 'plakken' ofzo. Het lijkt wel water en vuil afstotend dat materiaal, geweldig!

 • Yzord
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 16:49

Yzord

Ubi fumus, ibi ignis

Hoedje schreef op donderdag 05 februari 2009 @ 11:40:
[...]


Nee, voor jailbreaken is er een eigen topic: [iPhone & iPod touch] Jailbreaken. Over simunlocken mag niet gepraat worden.
Heel erg sorry over mijn beetje offtopic, maar ik wil hier toch wat over kwijt...

Waarom mag er niet over unlocken gepraat worden? Unlocken is gewoon legaal in NL (zie jurisprudentie). Waarom neemt Tweakers dan deze houding? Is Tweakers tegen het unlocken of denkt Tweakers nog dat unlocken illegaal is?

Want juist jailbreaken mag wel over gepraat worden, terwijl dat eventueel wel eens illegaal zou kunnen zijn. Zo kan je cracked ipa's erop zetten dmv een jailbreak.

Afijn, sorry voor deze opmerking, maar ik vind het een beetje vreemd. Als de mods hier over in conclaaf willen gaan, dan ben ik bereid dat via mail te doen.

 • vooghel
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 16:29

vooghel

Cunning linguist

Yzord schreef op donderdag 05 februari 2009 @ 19:55:
[...]


Heel erg sorry over mijn beetje offtopic, maar ik wil hier toch wat over kwijt...

Waarom mag er niet over unlocken gepraat worden? Unlocken is gewoon legaal in NL (zie jurisprudentie). Waarom neemt Tweakers dan deze houding? Is Tweakers tegen het unlocken of denkt Tweakers nog dat unlocken illegaal is?

Want juist jailbreaken mag wel over gepraat worden, terwijl dat eventueel wel eens illegaal zou kunnen zijn. Zo kan je cracked ipa's erop zetten dmv een jailbreak.

Afijn, sorry voor deze opmerking, maar ik vind het een beetje vreemd. Als de mods hier over in conclaaf willen gaan, dan ben ik bereid dat via mail te doen.
Zie hier: GSM's Beleid

Nederlands is makkelijker als je denkt.


Anoniem: 151391

Yzord schreef op donderdag 05 februari 2009 @ 19:55:
[...]


Heel erg sorry over mijn beetje offtopic, maar ik wil hier toch wat over kwijt...

Waarom mag er niet over unlocken gepraat worden? Unlocken is gewoon legaal in NL (zie jurisprudentie). Waarom neemt Tweakers dan deze houding? Is Tweakers tegen het unlocken of denkt Tweakers nog dat unlocken illegaal is?

Want juist jailbreaken mag wel over gepraat worden, terwijl dat eventueel wel eens illegaal zou kunnen zijn. Zo kan je cracked ipa's erop zetten dmv een jailbreak.

Afijn, sorry voor deze opmerking, maar ik vind het een beetje vreemd. Als de mods hier over in conclaaf willen gaan, dan ben ik bereid dat via mail te doen.
Zover ik weet zie je het verkeerd om. Jailbreaken mag wel. Net zoals bijvoorbeeld het laten ombouwen van een spelcomputer, je garantie vervalt hierdoor alleen omdat er aan gerommeld is. Het downloaden van games of apps is niet illegaal. Het aanbieden echter wel.

Unlocken is mijns inziens wel illegaal omdat je hiermee contract breuk pleegt. Je hebt bij aankoop van je iphone een contract getekend waarmee je aangeeft akkoord te gaan met het gebruik van de diensten van T-mobile voor een duur van 1 of 2 jaar.

Maar goed, heel veel verstand heb ik er ook niet van... ;)

 • Daedalus
 • Registratie: Mei 2002
 • Niet online

Daedalus

Moderator Apple Talk

Keep tryin'

Laten we hier in ieder niet weer gaan discussiëren of simunlocken nu wel of niet illegaal is en waarom het hier op GoT niet mag en jailbreaken weer wel. Er is hier al heel lang en breed over gediscussieerd in onder andere LA :)

Mocht je de discussie opnieuw willen aanzwengelen, dan mag dat in LA. Lees dan wel eerst de voorgaande topics hierover om de argumenten en motivaties te weten, zodat het niet weer een herhaling van zetten wordt :)

“You know what I've noticed Hobbes? Things don't bug you if you don't think about them. So from now on, I simply won't think about anything I don't like, and I'll be happy all the time!” | 宇多田ヒカル \o/


 • Yzord
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 16:49

Yzord

Ubi fumus, ibi ignis

Anoniem: 151391 schreef op donderdag 05 februari 2009 @ 21:54:
Maar goed, heel veel verstand heb ik er ook niet van... ;)
Dat blijkt ;)

Ik zal eens een balletje opwerpen in LA.

Voor de rest mooie startpost!!

 • vacuumcleaner
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 15:44
Iemand een idee hoe ik de tijd van mijn iPhone synchroniseer met mijn mac? Ik heb alle instellingen afgelopen maar niks zorgt ervoor dat de 15 seconden die mijn iPhone voorloopt verdwijnen.

Op mijn iPhone staat alles nu op automatisch evenals op mijn mac.

[Helpdesk]"While you're waiting, read the free novel which came with the product. Its a spanish story about a guy called "MANUAL."


Anoniem: 78574

Heeft er al iemand ervaring met iTalk (sip client) in combinatie met een telfort vastbellen account????

 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

vacuumcleaner schreef op vrijdag 06 februari 2009 @ 09:41:
Iemand een idee hoe ik de tijd van mijn iPhone synchroniseer met mijn mac? Ik heb alle instellingen afgelopen maar niks zorgt ervoor dat de 15 seconden die mijn iPhone voorloopt verdwijnen.

Op mijn iPhone staat alles nu op automatisch evenals op mijn mac.
Volgens de reacties hier:
http://www.modmyi.com/for...phone-time-sync-work.html
wordt tijd gesynct met je operator en niet met je pc.
Hello Lucaskenna

I have a couple things you may wish to try

Step 1: Confirm Data and time in iPhone settings are set for your area

Settings-Genera-Date and Time

24 Hour time should be OFF, Set Time Automatically should be ON, Time Zone Support ON, Time Zone should be your city or the biggest city near you.

Once this is changed and or done, Click on General to go Back to Settings, Then Tap on Settings, This will bring you back to main screen

Step 2: Now check and see if Time and Date stay the same when iPhone Turns on or off or Reboots.

Step 3: If that does not help, Tap Settings- Turn Airplane mode on, wait 30 seconds, Then turn it off, Wait for AT&T info to load, Then see if time is correct.

Step 4: If that fails, go to Settings-General-Reset-Reset Network Settings, and test again

If none of these steps fail. Eject the SIM card from your iPhone and then put SIM card back in. Retest Date and time.

If were still not correct. You got 2 last options. Restore the iPhone and test again, or Contact AT&T and see if they can force some updates on their end that could be affecting the Date and time it is getting from the towers.

If all is still not well. Call 1-800-My-iPhone let them know what troubleshooting you have done. So we can rule out any possible Hardware issues with the iPhone.

[Voor 55% gewijzigd door LtMarx op 06-02-2009 10:38]


 • Chiron
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14:13

Chiron

Moderator Tweakers Discord
Hoe bevalt de 2.2.1 firmware? Hebben meer mensen het idee dat ie nu vaker vastloopt, en nu niet alleen met safari, maar ook bij dingen als de kalender, of de fotocamera, of ben ik de enige?

"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."


 • vooghel
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 16:29

vooghel

Cunning linguist

Chiron schreef op vrijdag 06 februari 2009 @ 10:39:
Hoe bevalt de 2.2.1 firmware? Hebben meer mensen het idee dat ie nu vaker vastloopt, en nu niet alleen met safari, maar ook bij dingen als de kalender, of de fotocamera, of ben ik de enige?
Nee, ik heb ook het idee dat hij minder stabiel geworden is. Laat/niet reageren op input (bij het gewoon intikken van een telefoonnummer!), sommige app's lopen herhaaldelijk vast (nu.nl), etc. Ik heb 'm sinds de upgrade een paar keer moeten herstarten, terwijl de keer daarvoor echt een maand of wat geleden was. Laatst stond de batterij na anderhalve dag nog op vol, na herstarten was dat ineens veranderd in het realistischer 25%.
Ik hoop er snel een 2.2.2 komt om de stability issues aan te pakken.

Nederlands is makkelijker als je denkt.


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
Vreemd, ik heb nog geen enkele vastloper gehad (dat een app terugklapt naar het homescreen). * Hoedje klopt op de tafel en hoopt dat het zo blijft :).

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • iMars
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 14:43
vooghel schreef op vrijdag 06 februari 2009 @ 11:04:
[...]

Nee, ik heb ook het idee dat hij minder stabiel geworden is. Laat/niet reageren op input (bij het gewoon intikken van een telefoonnummer!), sommige app's lopen herhaaldelijk vast (nu.nl), etc. Ik heb 'm sinds de upgrade een paar keer moeten herstarten, terwijl de keer daarvoor echt een maand of wat geleden was. Laatst stond de batterij na anderhalve dag nog op vol, na herstarten was dat ineens veranderd in het realistischer 25%.
Ik hoop er snel een 2.2.2 komt om de stability issues aan te pakken.
Heb ik inderdaad ook last van. Hopelijk wordt ook de iCal bug opgelost, dat in de kalender ed kleuren worden overgenomen van iCal op mijn Mac.

Koop hier mijn P1 reader :)


Anoniem: 193080

Ik heb ook nergens last van bij 2.2.1. Ben wel benieuwd wat 2.3 ons gaat brengen, of er weer wat moois bij zal komen of dat het een onbeduidende update gaat worden.

 • Yzord
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 16:49

Yzord

Ubi fumus, ibi ignis

2.2.1 is simpelweg een upgrade om de lek in de baseband op te lossen. Meer niet.

 • Diddle
 • Registratie: December 2001
 • Niet online
Yzord schreef op vrijdag 06 februari 2009 @ 12:48:
2.2.1 is simpelweg een upgrade om de lek in de baseband op te lossen. Meer niet.
Dan heb je de releasenotes toch niet helemaal goed gelezen...
Deze update bevat verbeteringen en oplossingen voor problemen:
• De stabiliteit van Safari is verbeterd
• Oplossing voor een probleem waarbij sommige afbeeldingen die vanuit Mail werden bewaard niet correct werden weergegeven in de bewaarde foto's

 • Grozno
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 14:08

Grozno

acts without consequence!

Ik heb nu een kleine week de Apple In-Ear headset voor de iPhone in m'n bezit:


Heerlijk geluid, goed helder. Voor muziek in ieder geval, mensen die ik ken hebben namelijk de neiging mij niet te bellen als ik die dingen in heb :P
Het is ook erg fijn dat je met het microfoon gedeelte de muziek kan regelen, lekker makkelijk als je bijvoorbeeld op de fiets zit.

[Voor 0% gewijzigd door Grozno op 06-02-2009 14:55. Reden: grapje benadrukt]

Advocatus ineptias | Free Speech Online


 • Punksmurf
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 07-07-2022
Maar, als mensen wéten dat je die dingen in hebt, zijn ze dan niet zo dichtbij dat ze je ook gewoon aan kunnen spreken?

Even serieus, hoezo zijn ze niet geschikt om te bellen dan?

met een hamer past alles


 • Grozno
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 14:08

Grozno

acts without consequence!

Ik bedoel gewoon dat ik er nog niet mee gebeld heb en daarom niet weet hoe geschikt ze daarvoor zijn ;)

Advocatus ineptias | Free Speech Online


 • racoon
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 05-06 16:52

racoon

mooowwww

Is het mogelijk om een mp3 als ringtone in te stellen?

24 flesjes in een krat 24 uur in een dag toeval??


 • Grozno
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 14:08

Grozno

acts without consequence!

Slacker!
Uit de TS:
Hoe kan ik een eigen ringtone instellen?

Mac gebruikers kunnen dit het makkelijkst doen via het programmapakket iLife '08 van Apple zelf waarin het programma Garageband zit. Hiermee kun je een willekeurig audiobestand selecteren bewerken en omzetten naar het juiste formaat zodat je iPhone hem accepteert als beltoon.

Voor Windows gebruikers is er het programma iPhone Ringtone Maker van Efiko Software. Je kunt daarvan een demo downloaden welke je 3 ringtones laat maken. Vanuit dit programma wordt het direct toegevoegd aan je ringtone collectie in iTunes 7.7. Logischerwijs dien je op de Mac en PC nog wel even te synchroniseren en daarna via het instellingen menu je ringtone in te stellen.

Daarnaast kan het ook via iTunes zelf (met dank aan Fab1Man):

* Ga naar de MP3 die je wilt converten naar ringtone.
* Rechtsklik op MP3 -> Info Tonen -> Opties -> stel bij begintijd je starttijd in, dus stel op 0:10 gaat dat in waarmee je wilt beginnen. Eindtijd moet maximaal 40 seconden later zijn.
* Sluit venster.
* Rechtsklik op MP3 -> Selectie converteren naar AAC
* Rechtsklik op de ringtone -> In Windows Explorer tonen.
* Extensie wijzigen van m4a naar m4r.
* Plaats je ringtone in een map waar je 'm wilt hebben en dubbelklik op de ringtone.
* Er komt een nieuwe tab bij in iTunes, genaamd ringtones.
* Wanneer je nu je iPhone synchroniseert, heb je de tab "Ringtones". Hierin kun je de gewenste ringtone(s) selecteren om te syncen met je iPhone.
Dat had je dus sneller zelf kunnen vinden dat dat je die vraag kon typen ;)
Ik kan bevestigen dat dit werkt, of werkte in ieder geval (heb het één keer gedaan een tijdje terug).

[Voor 5% gewijzigd door Grozno op 06-02-2009 15:12]

Advocatus ineptias | Free Speech Online


 • racoon
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 05-06 16:52

racoon

mooowwww

Grozno schreef op vrijdag 06 februari 2009 @ 15:07:
Slacker!
Uit de TS:

[...]


Dat had je dus sneller zelf kunnen vinden dat dat je die vraag kon typen ;)
Tnx, zal het vanavond even testen.

24 flesjes in een krat 24 uur in een dag toeval??


 • theatman
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 21-05 21:29
Veeeel makkelijkere manier om je geschikte ringtone te vinden:

http://audiko.net/

Helemaal gratis en specifieke ringtones voor iPhone (30sec) aldaar, je kunt er ook zelf 1 maken.

Gaat allen heen en ringtonet _/-\o_

 • !GN!T!ON
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 04-06 03:50
Grozno schreef op vrijdag 06 februari 2009 @ 14:33:
Ik heb nu een kleine week de Apple In-Ear headset voor de iPhone in m'n bezit:
[afbeelding]

Heerlijk geluid, goed helder. Voor muziek in ieder geval, mensen die ik ken hebben namelijk de neiging mij niet te bellen als ik die dingen in heb :P
Het is ook erg fijn dat je met het microfoon gedeelte de muziek kan regelen, lekker makkelijk als je bijvoorbeeld op de fiets zit.
ik zit er ook aan te denken deze aan te schaffen, naar wat ik gelezen heb werken de volume knoppen niet?

 • Grozno
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 14:08

Grozno

acts without consequence!

Nee, dat klopt. Volume is niet regelbaar, maar dat is voor mij geen groot probleem. Als dat nodig reik ik wel even naar mijn iPhone, die heeft de knoppen immers op de zijkant.

Het is wel jammer, maar voor mij geen groot minpunt. Bovendien is er volgens mij geen enkele headset die dat kan.

Advocatus ineptias | Free Speech Online


 • To_Tall
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 01:03
Ik heb sind een maand of wat het probleem dat ik wel WIFI kan vinden. maar aanmelden gaat gewoon niet.

Na een reboot werkt dit ook niet. heb nu FW 2.2.1.
dus ook na de FW update geen soelaas..

Iemand anders hier ook een bekend probleem?

A Soldiers manual and a pair of boots.

Grozno schreef op vrijdag 06 februari 2009 @ 14:55:
Ik bedoel gewoon dat ik er nog niet mee gebeld heb en daarom niet weet hoe geschikt ze daarvoor zijn ;)
Werken prima, heb ze zelf ook nu een maand ofzo denk ik, en ben erg tevreden, ook met het bellen is de ander goed te verstaan en de andere verstaat jou ook goed.

Why did the programmer quit his job? - He didn't get arrays.


 • StanTheMan
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 16-05 07:31
inderdaad meer vastlopers met 2.2.1 in bepaalde applicaties, de betreffende apps heb ik verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, dat lijkt het op te lossen.

Anoniem: 240181

Anoniem: 151391 schreef op donderdag 05 februari 2009 @ 21:54:
[...]


Zover ik weet zie je het verkeerd om. Jailbreaken mag wel. Net zoals bijvoorbeeld het laten ombouwen van een spelcomputer, je garantie vervalt hierdoor alleen omdat er aan gerommeld is. Het downloaden van games of apps is niet illegaal. Het aanbieden echter wel.
Net zo vaag als het koffieshop beleid van NL ...
Unlocken is mijns inziens wel illegaal omdat je hiermee contract breuk pleegt. Je hebt bij aankoop van je iphone een contract getekend waarmee je aangeeft akkoord te gaan met het gebruik van de diensten van T-mobile voor een duur van 1 of 2 jaar.
Je tekent je contract met t-mobile voor idd de periode waar je voor tekent. Of je van de diensten gebruik wilt maken (waar je voor betaald in je abbo Relax / Pocket internet etc.) is totaal je vrij keus. Voor hetzelfde geldt dat je je sim kaart door mag breken en geen 1 minuut belt (of dat slim is is nog maar de vraag :*) ). Het toestel waar je 24 maanden voor hebt getekend is op het moment dat je de winkel uit bent van jou. Jou bezit, en wat je bezit beheer je ook. In mijn ogen is het unlocken van een telefoon wat jou bezit is niet illegaal. Als dit wel zou zijn, dan kun je beter je ziel verkopen aan de duivel waar je waarschijnlijk minder door 'genaaid' voelt. Unlocken mag, Jailbreaken mag als het je eigen bezit is

En Allah De Verhevene weet het beste,

Anoniem: 240181

To_Tall schreef op vrijdag 06 februari 2009 @ 16:20:
Ik heb sind een maand of wat het probleem dat ik wel WIFI kan vinden. maar aanmelden gaat gewoon niet.

Na een reboot werkt dit ook niet. heb nu FW 2.2.1.
dus ook na de FW update geen soelaas..

Iemand anders hier ook een bekend probleem?
Hallo, heb hetzelfde probleem sinds ik een week geleden mijn gejailbreaked-Iphone 3G toestel heb geupdate. Op sommige tijden werkt Wlan verbinding bij mijn thuis, en op sommige momenten moet ik het doen met GPRS/Edge terwijl ik continu 54mbps aan datasignalen heb vliegen door het huis. Waar het aan ligt ..... the million dollar question. Ik zou zeggen de firmware dus dan ff afwachten tot de nieuwe update met hopelijk Adobe Flash integrated wordt uitgebracht _/-\o_

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
Anoniem: 240181 schreef op zaterdag 07 februari 2009 @ 03:36:
[...]


Net zo vaag als het koffieshop beleid van NL ...


[...]


Je tekent je contract met t-mobile voor idd de periode waar je voor tekent. Of je van de diensten gebruik wilt maken (waar je voor betaald in je abbo Relax / Pocket internet etc.) is totaal je vrij keus. Voor hetzelfde geldt dat je je sim kaart door mag breken en geen 1 minuut belt (of dat slim is is nog maar de vraag :*) ). Het toestel waar je 24 maanden voor hebt getekend is op het moment dat je de winkel uit bent van jou. Jou bezit, en wat je bezit beheer je ook. In mijn ogen is het unlocken van een telefoon wat jou bezit is niet illegaal. Als dit wel zou zijn, dan kun je beter je ziel verkopen aan de duivel waar je waarschijnlijk minder door 'genaaid' voelt. Unlocken mag, Jailbreaken mag als het je eigen bezit is
Doe is een beetje rustig. Het is al gezegd dat die discussie hier niet thuishoort. Het beleid wordt besproken in LA. Dus als je het ergens niet mee eens bent, dan kunt je daar een topic openen i.p.v. hier te ranten. Simunlocken kan wel degelijk in strijd met de wet zijn, dat hangt af van de methode die je gebruikt (dus het toestel). Zie bijv. dit interessante stuk over het jailbreaken / simunlocken van de iPhone en het Nederlandse recht: http://macwereld.nl/nieuw...cken_is_het_legaal_deel_1.
Anoniem: 240181 schreef op zaterdag 07 februari 2009 @ 03:40:
[...]


Hallo, heb hetzelfde probleem sinds ik een week geleden mijn gejailbreaked-Iphone 3G toestel heb geupdate. Op sommige tijden werkt Wlan verbinding bij mijn thuis, en op sommige momenten moet ik het doen met GPRS/Edge terwijl ik continu 54mbps aan datasignalen heb vliegen door het huis. Waar het aan ligt ..... the million dollar question. Ik zou zeggen de firmware dus dan ff afwachten tot de nieuwe update met hopelijk Adobe Flash integrated wordt uitgebracht _/-\o_
Dat is zeer waarschijnlijk een gevolg van het jailbreaken. Je bent dan aan het klooien met je baseband en dat kan het gevolg hebben dat bluetooth of wifi het (gedeeltelijk) niet meer doen of zelfs 3G niet lekker meer werkt. Maar je kunt het beste dan gewoon restoren naar een volledig verse iPhone en evt. opnieuw jailbreaken. Dat lost het meestal op :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Eximius
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 15:01
racoon schreef op vrijdag 06 februari 2009 @ 15:05:
Is het mogelijk om een mp3 als ringtone in te stellen?
NEE!

Omzetten kan wel, maar als je de startpost gelezen hebt dan weet je hoe dat moet...

Anoniem: 240181

Hoedje schreef op zaterdag 07 februari 2009 @ 11:28:
[...]


Doe is een beetje rustig. Het is al gezegd dat die discussie hier niet thuishoort. Het beleid wordt besproken in LA. Dus als je het ergens niet mee eens bent, dan kunt je daar een topic openen i.p.v. hier te ranten.
En nu is het in 1x ranten, ik dacht dat het een forum was waar mensen elkaar konden informeren betreft goederen/diensten en de technische knowhow van het goed.
Dat is zeer waarschijnlijk een gevolg van het jailbreaken. Je bent dan aan het klooien met je baseband en dat kan het gevolg hebben dat bluetooth of wifi het (gedeeltelijk) niet meer doen of zelfs 3G niet lekker meer werkt. Maar je kunt het beste dan gewoon restoren naar een volledig verse iPhone en evt. opnieuw jailbreaken. Dat lost het meestal op :)
Een aantal uur na het restoren en jailbreaken van de Iphone benje weer terug in de tijd .... namelijk WiFi connect / reconnect frequent, en sporadisch heb je een stabiele verbinding. Ik merk dat als je hem op de lader zet de Wifi eerder neigt te werken als op accu. Maar jah, dan hebje Wifi en zitje vast aan een netsnoer >:)

 • Punksmurf
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 07-07-2022
Er is ook een plaats om de hele unlock-discussie te voeren en die is niet hier. Dat is onlangs nog eens een keer duidelijk gezegd (Daedalus in "[iPhone 3G] Ervaringen & Discussie Deel 18"), dus waarom jij dan hier die discussie gaat voeren is mij een raadsel. Dan moet je ook niet boos kijken als een modje je daar op aanspreekt.

De discussie mag zeker gevoerd worden, alleen niet in dit topic. Zo kunnen we hier de discussie houden bij de functionaliteiten van de iPhone en de discussie over de (il)legaliteit van het unlocken in het andere topic. Wel zo overzichtelijk.

offtopic:
Overigens is het niet zo van belang of jij vindt dat unlocken legaal is of niet, het gaat hier om of de wet het vindt, en in hoeverre GoT onderwerpen toestaat die al dan niet wettelijk zijn verboden.

met een hamer past alles


Anoniem: 151391

En dit slaat al helemaal nergens op hier... :s
Chiron schreef op vrijdag 06 februari 2009 @ 10:39:
Hoe bevalt de 2.2.1 firmware? Hebben meer mensen het idee dat ie nu vaker vastloopt, en nu niet alleen met safari, maar ook bij dingen als de kalender, of de fotocamera, of ben ik de enige?
Nee, kan ik niet zeggen, alleen het vinden van de wifi duurt errug lang, maar dat is al sinds 2.2 zo. Ik heb sowieso niet veel vastlopers gehad. Safari wel een heel aantal keer maar verder niet veel.

 • racoon
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 05-06 16:52

racoon

mooowwww

het lukt me niet om van een mp3 een beltoon te maken,. iemand die dat voor mij zou willen doen?

24 flesjes in een krat 24 uur in een dag toeval??


Anoniem: 240181

@ Everyone stay on Topic, kritiek geven is het makkelijkste wat er is.

 • matinez
 • Registratie: Augustus 2003
 • Niet online
Ben benieuwd of iemand een SMS bomb applicatie (jailbreak of appstore) kent.
Voor het versturen van een SMS naar zo'n 100+ contacten.
In de appstore zal dit wel niet voorkomen, maar in Cydia kan ik het ook niet vinden.
Google gaf ook geen ultieme hit.

 • Punksmurf
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 07-07-2022
En de gewone standaard app doet dat niet? Ik heb nooit zoveel contacten geprobeerd te sms'en maar je kan iig meerdere contacten toevoegen, als je dat nog niet wist.

met een hamer past alles


 • michel1991
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 24-05 21:33
De silent slider van mijn phone is eraf gebroken en ik ben hem kwijt :'( Weet iemand mischien iets wat ik ervoor in de plaats kan lijmen? Terugbrengen voor zoiets vind ik een beetje overdreven, ding werkt verder prima. 8)
Bij voorbaat dank :)

 • matinez
 • Registratie: Augustus 2003
 • Niet online
Punksmurf schreef op zondag 08 februari 2009 @ 01:09:
En de gewone standaard app doet dat niet? Ik heb nooit zoveel contacten geprobeerd te sms'en maar je kan iig meerdere contacten toevoegen, als je dat nog niet wist.
Een kleine aanvulling op de wens, graag alle contacten in een handeling toevoegen en smsen.
Zonder handmatige tussenkomst van het toevoegen van elk specifiek contact.

 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
racoon schreef op zaterdag 07 februari 2009 @ 20:33:
het lukt me niet om van een mp3 een beltoon te maken,. iemand die dat voor mij zou willen doen?
Het staat letterlijk in de startpost... :?
Daarnaast kan het ook via iTunes zelf (met dank aan Fab1Man):
•Ga naar de MP3 die je wilt converten naar ringtone.
•Rechtsklik op MP3 -> Info Tonen -> Opties -> stel bij begintijd je starttijd in, dus stel op 0:10 gaat dat in waarmee je wilt beginnen. Eindtijd moet maximaal 40 seconden later zijn.
•Sluit venster.
•Rechtsklik op MP3 -> Selectie converteren naar AAC
•Rechtsklik op de ringtone -> In Windows Explorer tonen.
•Extensie wijzigen van m4a naar m4r.
•Plaats je ringtone in een map waar je 'm wilt hebben en dubbelklik op de ringtone.
•Er komt een nieuwe tab bij in iTunes, genaamd ringtones.
•Wanneer je nu je iPhone synchroniseert, heb je de tab "Ringtones". Hierin kun je de gewenste ringtone(s) selecteren om te syncen met je iPhone.
Wat lukt er dan niet? Want dit werkt in alle gevallen perfect.

 • racoon
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 05-06 16:52

racoon

mooowwww

UltraSub schreef op zondag 08 februari 2009 @ 09:02:
[...]

Het staat letterlijk in de startpost... :?


[...]

Wat lukt er dan niet? Want dit werkt in alle gevallen perfect.
Als ik rechtsklik op de mp3 zie ik nergens staan info tonen.

En ook niet convert to ...

24 flesjes in een krat 24 uur in een dag toeval??


 • vacuumcleaner
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 15:44
Anoniem: 240181 schreef op zaterdag 07 februari 2009 @ 22:33:
@ Everyone stay on Topic, kritiek geven is het makkelijkste wat er is.
*kuch*
Anoniem: 240181 schreef op zaterdag 07 februari 2009 @ 17:30:
[...]
En nu is het in 1x ranten, ik dacht dat het een forum was waar mensen elkaar konden informeren betreft goederen/diensten en de technische knowhow van het goed.
Iets met pot, ketel en zwart ziet.

Anyhow, er wordt duidelijk gewezen op de mogelijkheden en de regels. Dat is nu eenmaal het beleid hier bij GoT en daar heeft iedereen zich aan te houden.

[Helpdesk]"While you're waiting, read the free novel which came with the product. Its a spanish story about a guy called "MANUAL."


 • Punksmurf
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 07-07-2022
matinez schreef op zondag 08 februari 2009 @ 01:57:
[...]


Een kleine aanvulling op de wens, graag alle contacten in een handeling toevoegen en smsen.
Zonder handmatige tussenkomst van het toevoegen van elk specifiek contact.
Nou ja, je doet het 1×, dan staan ze er in het vervolg gewoon in als groep (tenzij je die weer weggooit).

met een hamer past alles


 • thmss
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 21-02-2019
michel1991 schreef op zondag 08 februari 2009 @ 01:43:
De silent slider van mijn phone is eraf gebroken en ik ben hem kwijt :'( Weet iemand mischien iets wat ik ervoor in de plaats kan lijmen? Terugbrengen voor zoiets vind ik een beetje overdreven, ding werkt verder prima. 8)
Bij voorbaat dank :)
Ik heb er (in België bij Mobistar) gewoon een nieuwe door gekregen. Misschien toch de moeite dan?
racoon schreef op zondag 08 februari 2009 @ 11:30:
[...]


Als ik rechtsklik op de mp3 zie ik nergens staan info tonen.

En ook niet convert to ...
Je doet dit ook echt vanuit iTunes of probeer je het nou vanuit Windows Verkenner? In geval van dat laatste...iets beter lezen, er staat duidelijk dat je het vanuit iTunes moet doen. Mocht je het daadwerkelijk vanuit iTunes doen, welke versie heb je dan?

 • Sn0wblind
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 30-05 09:22
blergh volgens mij heb ik een haarscheurtje erin zitten, hoe gaat Tmobile er tegenwoordig mee om?

 • matinez
 • Registratie: Augustus 2003
 • Niet online
Punksmurf schreef op zondag 08 februari 2009 @ 13:22:
[...]

Nou ja, je doet het 1×, dan staan ze er in het vervolg gewoon in als groep (tenzij je die weer weggooit).
Ah wat een inkoppertje ;-)
Daar ben ik heel blij mee.

 • batumulia
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 25-05 19:47
Iemand al wat gehoord over de nieuwe iPhones? Er schijnen er 20 in gebruik te zijn in Cupertino (Apple HQ).

Steam/Origin/Uplay: Batumulia | Star Citizen GoT organisation / Referral code | Gamerig


 • racoon
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 05-06 16:52

racoon

mooowwww

ppl schreef op zondag 08 februari 2009 @ 15:12:
[...]

Je doet dit ook echt vanuit iTunes of probeer je het nou vanuit Windows Verkenner? In geval van dat laatste...iets beter lezen, er staat duidelijk dat je het vanuit iTunes moet doen. Mocht je het daadwerkelijk vanuit iTunes doen, welke versie heb je dan?
Ik heb i tunes 7 krijg een tabblad beltonen, maar ik vink het vakje aan en kan vervolgens de ringtone niet sellecteren.

24 flesjes in een krat 24 uur in een dag toeval??


 • FiXeR.nl
 • Registratie: Februari 2005
 • Niet online
batumulia schreef op zondag 08 februari 2009 @ 22:16:
Iemand al wat gehoord over de nieuwe iPhones? Er schijnen er 20 in gebruik te zijn in Cupertino (Apple HQ).
Die komt er niet denk ik. Waarom zouden ze weer een iPhone uitbrengen? Iedereen die er een wil zit op de helft van zijn abo omdat ze de 3G hebben. En de mensen die niet willen gaan er nu niet zomaar een kopen. ;)

 • Jeroen Sack
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 13:23
FiXeR.nl schreef op zondag 08 februari 2009 @ 22:19:
[...]

Die komt er niet denk ik. Waarom zouden ze weer een iPhone uitbrengen? Iedereen die er een wil zit op de helft van zijn abo omdat ze de 3G hebben. En de mensen die niet willen gaan er nu niet zomaar een kopen. ;)
Amerika kon vorig jaar eerder upgraden naar de 3G, misschien doen ze dit jaar overal wel zo'n actie.

En als je hoort dat er een aantal iPhones vanaf Cupertino verbinding maakt en dat dit de 3,1 versie is, dacht dat hij zich zo identificeerde, lijkt het me wel dat ze ergens aan bezig zijn. Maar kan natuurlijk ook dat het nog heel lang duurt voordat deze uitkomt.

 • DennisV1984
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 09-04 16:42
Laten we dan maar gelijk doorborduren op de nieuwe iPhone.

Dat die er gaat komen lijkt me wel erg duidelijk, waarom zouden ze nu stoppen?

Wat zijn voor jullie de do's en don'ts?

Voor mij:
Do's

1. Betere camera (5mpx)
2. Mogelijkheid tot filmopnames
3. MMS
4. Bluetooth ondersteuning (in de zin van syncen met itunes, windows verkenner, en foto's naar andere telefoons transferen.)
5. Verwisselbare accu, en betere levensduur.
6. Makkleijker de SIM verwisselen, (telefoon van bijna 1000 euro, moet met een nietje in gepord worden!)
7. Copy paste!

Don'ts
DESIGN VERANDEREN! (bv vierkanter, metaal, dikker, enz.)


Van de "do's" zijn sommige dingen nu natuurlijk ook al mogelijk na b.v. jailbreak, of kopen van software in de appstore, maar ik bedoel echt dingen die STANDAARD out of the box, werken!

Brand los allemaal!!!

 • kamerplant
 • Registratie: Juli 2001
 • Niet online

kamerplant

lekker toch

DennisV1984 schreef op maandag 09 februari 2009 @ 00:56:
Laten we dan maar gelijk doorborduren op de nieuwe iPhone.

Dat die er gaat komen lijkt me wel erg duidelijk, waarom zouden ze nu stoppen?

Wat zijn voor jullie de do's en don'ts?

Voor mij:
Do's

1. Betere camera (5mpx)
2. Mogelijkheid tot filmopnames
3. MMS
4. Bluetooth ondersteuning (in de zin van syncen met itunes, windows verkenner, en foto's naar andere telefoons transferen.)
5. Verwisselbare accu, en betere levensduur.
6. Makkleijker de SIM verwisselen, (telefoon van bijna 1000 euro, moet met een nietje in gepord worden!)
7. Copy paste!

Don'ts
DESIGN VERANDEREN! (bv vierkanter, metaal, dikker, enz.)


Van de "do's" zijn sommige dingen nu natuurlijk ook al mogelijk na b.v. jailbreak, of kopen van software in de appstore, maar ik bedoel echt dingen die STANDAARD out of the box, werken!

Brand los allemaal!!!
Don't: Schermresolutie veranderen. Hierdoor gaan oude Apps niet meer lekker werken.
In de do's die je noemt geloof ik niet.

 • Maeslant
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 11:38
Zaterdag mijn iPhone 3G bij T-Mobile ingeleverd. De haarscheurtjes waren al heel lang zichtbaar en nu begonnen ze groter te worden. Medewerker zei dat hij zou worden omgeruild met een nieuw exemplaar. Ben benieuwd hoe lang dit gaat duren. Ik neem aan een week of 2.

 • BeQuietAndDrive
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 16:40

BeQuietAndDrive

Big Kahuna

Oef, nooit geweten dat je niet kunt MMS'en met een iPhone! Lees ik net pas... ik verdiep me ook pas sinds kort in het apparaat trouwens ;)

Is dat ook niet mogelijk met add-on software misschien?

20 x 310 Wp = 6.200 Wp @ SMA op zuid | PVOutput.org


 • martijnd
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 27-02 20:15
Met SwirlyMms kan het wel je moet dan wel Cydia hebben.

Zij die het opgeven weten nooit hoe dicht ze bij hun doel waren!


 • Sn0wblind
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 30-05 09:22
Maeslant schreef op maandag 09 februari 2009 @ 09:15:
Zaterdag mijn iPhone 3G bij T-Mobile ingeleverd. De haarscheurtjes waren al heel lang zichtbaar en nu begonnen ze groter te worden. Medewerker zei dat hij zou worden omgeruild met een nieuw exemplaar. Ben benieuwd hoe lang dit gaat duren. Ik neem aan een week of 2.
ik begin denk ik hetzelfde te krijgen maar ik vind moeilijk om aan te tonen dat het neit gewoon een klein krasje is?

Hoe kan je aantonen dat het zo'n haarscheurtje is/

 • Dutch_Razor
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 05-06 12:25
De meeste van die do's zijn gewoon softwarematig, daar heb je geen nieuwe iPhone voor nodig.

Ik hoop dat ze voor een unibody iPhone gaan, dat voelt gewoon zo stevig bij de Macbook :D (ook leuk, als je je Macbook uit de tas haalt als het koud is buiten issie ijskoud, das wat anders dan een plastic laptop)
BeQuietAndDrive schreef op maandag 09 februari 2009 @ 09:20:
Oef, nooit geweten dat je niet kunt MMS'en met een iPhone! Lees ik net pas... ik verdiep me ook pas sinds kort in het apparaat trouwens ;)

Is dat ook niet mogelijk met add-on software misschien?
Met biteSMS kun je sowieso MMS ontvangen, met Swirly kun je ze inderdaad ook nog versturen.

 • DennisV1984
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 09-04 16:42
Soms voel ik me een beetje een conceptphone tester. Omdat de iphone een boel dingen mist, vergeleken met andere telefoons. Maar dan denk ik.... wacht even! Dit is wel mooi het eerste telefoon toestel van Apple. Toen ik mijn eerste telefoon uit de verpakking haalde, bestond sms-en nog niet eens. BELLEN, dat deden we vroeger in de goede oude tijd, en dat voor een dikke piek per minuut! Bellen deed je gewoon in de telefooncel, ondanks je mobiel die zowat op je rug moest dragen i.v.m. de groote van het apparaat. Mobiel bellen deed je echt alleen in uiterste nood!

Tegenwoordig is het eigenlijk geen telefoon meer, maar een MMD (MultiMediaDevice).
Of een computer met een belfunctie.

De verkoper in de winkel kan 3 kwartier lang opdreunen wat het toestel allemaal kan, maar op de vraag of je er ook gewoon mee kan bellen, moet eerst een andere medewerker geraadpleegt worden.

Wat dat betreft is de iphone wel ideaal, lekker weinig standaard functies! Hoog gadget gehalte, eenvoudig in de bediening. Ik hoef géén iphone meer als die veel te veel functies gaat krijgen!

Net als die widgets, ik snap nog niet wat je ermee kan, en wat de funtie ervan is.

Unibody is voor mij ook prima, maar dan moeten ze niet het design gaan veranderen, dikker, groter, hoekiger, enz.

Anoniem: 151391

DennisV1984 schreef op maandag 09 februari 2009 @ 14:48:
Soms voel ik me een beetje een conceptphone tester. etc...
Wat is nu eigenlijk je punt? Je vind hem wel goed maar niet als telefoon en tevens moet hij niet veranderen of uitbreiden want dan vind je em ook niet meer leuk en tevens was vroegah alles beter?
racoon schreef op zondag 08 februari 2009 @ 22:19:
[...]

Ik heb i tunes 7 krijg een tabblad beltonen, maar ik vink het vakje aan en kan vervolgens de ringtone niet sellecteren.
Dat is dus ineens iets compleet wat anders dan dat je eerder melde. Zo te lezen heb je in ieder geval al iets van een mp3 kunnen omzetten. Welke stappen uit de gegeven stappenlijst heb je nou daadwerkelijk uitgevoerd en op welke stap gaat het nu mis? Welk vakje vink je aan en waar kan je de ringtone niet selecteren?

Beschrijf nu eens rustig en gedetailleerd wat je gedaan hebt en wat je nu aan het doen bent. Wij kunnen niet in onze glazenbol zien waar jij precies op zit te klikken en waar jij naar zit te kijken. Als je dat nou netjes beschrijft maakt dat het verhaal duidelijker en ook makkelijker.

Je kunt ook de upgrade naar versie 8 overwegen, dan gaat het backuppen bijv. ook weer wat sneller.

 • Punksmurf
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 07-07-2022
Qua software zijn er veel dingen te verzinnen, maar daar heb je geen nieuwe iPhone voor nodig.

Op hardwaregebied denk ik aan het volgende (niet op volgorde van voorkeur):

• Van mij zou er een nieuwe camera in mogen, niet zozeer meer megapixels maar gewoon een die betere foto's maakt. Ik hoef er echt geen dSLR in, maar dit ding is droevenis vergeleken met mijn vorige telefoon (Samsung D600, ook 2mpx). Die software was niet al te vlot zodat je uiteindelijk met de iPhone lekkerder een foto maakt maar de kwaliteit is echt een stuk minder.

• Verder zou er vooral wat meer geheugen in mogen, ik heb werkelijk geen idee hoeveel er in zit maar ik heb het idee dat het soms wat aan de krappe kant is. Het feit dat er 3rd party software moet zijn die je geheugen op moet ruimen onderstreept dat nog eens (en waarom doet het OS dat niet?). Tikkeltje sneller zou ook leuk zijn, maar niet per sé nodig.

• Hoewel ik niet per sé een gamemachine hoef, zouden een paar knoppen de gamesmogelijkheden van het ding imho wel uitbreiden. Besturing is soms wat lastig, die acceleratiemeter is leuk maar echt super werkt het toch niet in de meeste gevallen. Soms zou een doodgewone vierdrukpuntstoets (die je ook kan voelen, dus niet on-screen) wel prettig zijn. Nu zou dat ook kwa design ook nog een beetje mee moeten komen, want dat is toch een belangrijk verkoopargument van de iPhone, dus een hele normale toets (ala gameconsole) zal het niet worden. Wellicht iets in de trant van de joystick op de PSP, of weten ze iets anders te verzinnen.

• Hogere resolutie is wmb altijd een pré, maar het moet niet ten koste gaan van de functionaliteit (bijv te kleine tekst waar je niet op kan klikken) of de performance. Sterkere processor/grafische chip zijn hier dus inherent aan.

• Verwisselbare accu. Ik doe er op zich lang genoeg mee, maar ik gebruik het ding erg intensief en zie het er nog wel van komen dat deze accu slecht wordt en dan kan ik naar ye Apple Shoppe om er een nieuwe accu in te laten schroeven...!

Hmm, well. Je zou haast denken dat ik niet tevreden ben met m'n telefoon maar dat ben ik echt zeker wel. Maar goed, als ik dan toch wensen mag spuien ;).

met een hamer past alles


Anoniem: 151391

Punksmurf schreef op dinsdag 10 februari 2009 @ 00:23:
• Hoewel ik niet per sé een gamemachine hoef, zouden een paar knoppen de gamesmogelijkheden van het ding imho wel uitbreiden. Besturing is soms wat lastig, die acceleratiemeter is leuk maar echt super werkt het toch niet in de meeste gevallen. Soms zou een doodgewone vierdrukpuntstoets (die je ook kan voelen, dus niet on-screen) wel prettig zijn. Nu zou dat ook kwa design ook nog een beetje mee moeten komen, want dat is toch een belangrijk verkoopargument van de iPhone, dus een hele normale toets (ala gameconsole) zal het niet worden. Wellicht iets in de trant van de joystick op de PSP, of weten ze iets anders te verzinnen.
Alsjeblieft niet zeg. Het is en blijft wel een telefoon waar je ook spelletjes mee kan spelen. Ik hoef geen DS of PSP waar ik ook mee kan bellen. Hoe lelijk gaat dat eruit zien als je er een vierpuntsdruktoets op zet of nog erger, een joystickje gaat plaatsen. Dat zou voor mij echt een reden zijn om naar een ander merk te gaan.

Daarbij zal Apple dit nooit doen. Ik denk dat Steve Jobs al genoeg slapeloze nachten heeft gehad toen die zich realiseerde dat een home button écht nodig was.

 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
Punksmurf schreef op dinsdag 10 februari 2009 @ 00:23:
Qua software zijn er veel dingen te verzinnen, maar daar heb je geen nieuwe iPhone voor nodig.

Op hardwaregebied denk ik aan het volgende (niet op volgorde van voorkeur):

• Van mij zou er een nieuwe camera in mogen, niet zozeer meer megapixels maar gewoon een die betere foto's maakt. Ik hoef er echt geen dSLR in, maar dit ding is droevenis vergeleken met mijn vorige telefoon (Samsung D600, ook 2mpx). Die software was niet al te vlot zodat je uiteindelijk met de iPhone lekkerder een foto maakt maar de kwaliteit is echt een stuk minder.
Mja, de camera is niet top. Maar goed, het blijft een telefoon, en dus boeit het me niet zo. Heb een dSLR en een compact thuis liggen. Daar maak ik mijn foto's mee. Aan de andere kant, men blijft wel achter bij anderen. En nee mensen, kom nou niet met die verhalen over meer MP's op een kleine chip is ook niks, daar hoef je me niets over uit te leggen (heb niet voor niets een dSLR en een compact), maar een beetje betere foto's zou vandaag de dag toch wel handig zijn inderdaad.
• Verder zou er vooral wat meer geheugen in mogen, ik heb werkelijk geen idee hoeveel er in zit maar ik heb het idee dat het soms wat aan de krappe kant is. Het feit dat er 3rd party software moet zijn die je geheugen op moet ruimen onderstreept dat nog eens (en waarom doet het OS dat niet?). Tikkeltje sneller zou ook leuk zijn, maar niet per sé nodig.
3rd party software? Hoezo denk je dat het OS dat niet doet? Ik draai een jailbroken telefoon, en ik zie regelmatig het geheugengebruik fluctueren, teken dat er toch echt opgeruimd wordt. Hoewel ik vond dat er weinig over was, heb ik hem nog nooit tegen de grens aan zien lopen eigenlijk.
• Hoewel ik niet per sé een gamemachine hoef, zouden een paar knoppen de gamesmogelijkheden van het ding imho wel uitbreiden. Besturing is soms wat lastig, die acceleratiemeter is leuk maar echt super werkt het toch niet in de meeste gevallen. Soms zou een doodgewone vierdrukpuntstoets (die je ook kan voelen, dus niet on-screen) wel prettig zijn. Nu zou dat ook kwa design ook nog een beetje mee moeten komen, want dat is toch een belangrijk verkoopargument van de iPhone, dus een hele normale toets (ala gameconsole) zal het niet worden. Wellicht iets in de trant van de joystick op de PSP, of weten ze iets anders te verzinnen.
Jezus nee zeg. Totally agree met Watcherob. Als je een spelcomputer wil, koop je maar een DS of PSP. Het is en blijft een telefoon. Volgens mij ben je met dit punt op je kop gevallen :P
• Hogere resolutie is wmb altijd een pré, maar het moet niet ten koste gaan van de functionaliteit (bijv te kleine tekst waar je niet op kan klikken) of de performance. Sterkere processor/grafische chip zijn hier dus inherent aan.
Wat heb je aan nog meer resolutie, als de knoppen dan te klein worden? Kun je de knoppen wel weer groter maken, maar ja, wat heb je dan weer aan meer resolutie? Ja, scherpte, maar mis je die nu dan?
• Verwisselbare accu. Ik doe er op zich lang genoeg mee, maar ik gebruik het ding erg intensief en zie het er nog wel van komen dat deze accu slecht wordt en dan kan ik naar ye Apple Shoppe om er een nieuwe accu in te laten schroeven...!
Dát is een puntje. Aan de ene kant snap ik Apple wel (design), aan de andere kant slaat het nergens op. Ja, natuurlijk, over twee jaar is mijn abbo afgelopen en wil ik toch wel weer wat nieuws waarschijnlijk, maar dat betekent toch niet dat mijn telefoon dan maar "op" mag zijn? Ik maak mijn vriendin altijd blij met mijn afdankertjes :P

 • racoon
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 05-06 16:52

racoon

mooowwww

ppl schreef op maandag 09 februari 2009 @ 23:35:
[...]

Dat is dus ineens iets compleet wat anders dan dat je eerder melde. Zo te lezen heb je in ieder geval al iets van een mp3 kunnen omzetten. Welke stappen uit de gegeven stappenlijst heb je nou daadwerkelijk uitgevoerd en op welke stap gaat het nu mis? Welk vakje vink je aan en waar kan je de ringtone niet selecteren?

Beschrijf nu eens rustig en gedetailleerd wat je gedaan hebt en wat je nu aan het doen bent. Wij kunnen niet in onze glazenbol zien waar jij precies op zit te klikken en waar jij naar zit te kijken. Als je dat nou netjes beschrijft maakt dat het verhaal duidelijker en ook makkelijker.

Je kunt ook de upgrade naar versie 8 overwegen, dan gaat het backuppen bijv. ook weer wat sneller.
Ik heb de mp3 in itunes ingevoegd, daarna toon info gedaan en de tijd ingesteld, daarna geconverteerd naar aac, toen er dubbel op geklikt en toen stond hij in een bepaalde map, kreeg er een tabblad beltoon bij, daar kan ik alleen het eerste vakje aanvinken,dus niet geselecteerde beltonen.

Dus het converteren gaat goed, maar hem in itunes zetten en daarna synchroniseren met de iphone lukt niet.

24 flesjes in een krat 24 uur in een dag toeval??


 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
Weet je zeker dattie niet te lang is? Heb namelijk het zelfde gehad, en toen was hij íets langer dan 40 seconden. Daarom maak ik tegenwoordig alles op 35 seconden. Dan syncen ze wel.

 • racoon
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 05-06 16:52

racoon

mooowwww

UltraSub schreef op dinsdag 10 februari 2009 @ 08:35:
Weet je zeker dattie niet te lang is? Heb namelijk het zelfde gehad, en toen was hij íets langer dan 40 seconden. Daarom maak ik tegenwoordig alles op 35 seconden. Dan syncen ze wel.
Dat zal het probleem zijn , geloof dat hij iets langer dan 40 sec is,vanavond even korter maken en nogmaals testen.

Tnxs.

24 flesjes in een krat 24 uur in een dag toeval??


 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

Waarschijnlijk nogal ten overvloede hier (meesten zitten hier ook op iphoneclub), maar google heeft gister google sync uitgebracht. Deze dienst maakt het mogelijk je calendar en je contacts te syncen met google. Dit kan met iphone, windows mobile en S60. Eigenlijk hetzelfde als nuevasync maar dan van Google zelf!

meer info hier: http://www.iphoneclub.nl/...ncurrentie-voor-mobileme/

voor problemen: check even de comments in bovenstaand stukje!

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
Lt. Marx schreef op dinsdag 10 februari 2009 @ 09:55:
Waarschijnlijk nogal ten overvloede hier (meesten zitten hier ook op iphoneclub), maar google heeft gister google sync uitgebracht. Deze dienst maakt het mogelijk je calendar en je contacts te syncen met google. Dit kan met iphone, windows mobile en S60. Eigenlijk hetzelfde als nuevasync maar dan van Google zelf!

meer info hier: http://www.iphoneclub.nl/...ncurrentie-voor-mobileme/

voor problemen: check even de comments in bovenstaand stukje!
Dat is wel mooi! Ik gebruik zelf MobileMe. Maar er zullen genoeg mensen gebruiken maken van de diensten van Google, dan is het een mooi alternatief :) Het is jammer dat ze de email nog niet pushen, maar dat zal dan ook nog wel komen.

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Castor385
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 14:17
Ik heb google sync nu ingesteld op m'n telefoon en ben tot nu toe erg over te spreken. Alles gaat vlekkeloos. Ik heb wel van te voren mijn contactpersonen geëxporteerd naar Outlook en van outlook weer naar gmail.

Enige nadeel dat ik tot nu toe ondervind is het ontbreken van "tussenvoegsel" in de contacten. weet iemand hoe je een tussenvoegsel kan aanmaken in de iPhone of Gmail? In outlook kan het, en dat veld wordt in de iPhone ook als dusdanig getoond. Echter lukt het me niet om dit veld te krijgen bij nieuwe contacten of het bewerken van contacten zonder tussenvoegsel.

edit: gevonden, je kunt extra velden toevoegen helemaal onderaan (http://artoftheiphone.com...s-etc-to-iphone-contacts/)

[Voor 12% gewijzigd door Castor385 op 10-02-2009 10:44]

Study everything, You'll find something you can use


 • SpleeffY
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 01-03 22:01
Grr.. Ben net wat mp3's aan het overzetten naar mijn iPhone, word ik gebeld. Ik neem de telefoon op in de meest onhandige positie ever om de synchronisatie niet te storen, lijkt goed te gaan. Halverwege verlies ik mijn evenwicht en er komt wat trekkracht op de kabel te staan. Kabeltje beetje los, sync gestopt :/...

Nu zie ik in mijn muziekbibliotheek geen nummers meer, maar in iTunes op de PC zie ik wel dat er een aantal GB's aan overig op mijn iPhone staat. Maar volgens mij kan ik er niet voor kiezen om alleen dat deel te formatten, klopt dat?

Omdat al mijn muziek nog op mijn PC staat is een reset en alles opnieuw overgooien niet zo'n probleem. Ik wil alleen graag mijn sms'jes en contacten behouden :P. Gaan mijn sms'jes en contacten ook definitief verloren bij een reset en zo ja, is er een mogelijkheid om ze eerst te backuppen?

 • Daedalus
 • Registratie: Mei 2002
 • Niet online

Daedalus

Moderator Apple Talk

Keep tryin'

SpleeffY schreef op dinsdag 10 februari 2009 @ 11:34:
Grr.. Ben net wat mp3's aan het overzetten naar mijn iPhone, word ik gebeld. Ik neem de telefoon op in de meest onhandige positie ever om de synchronisatie niet te storen, lijkt goed te gaan. Halverwege verlies ik mijn evenwicht en er komt wat trekkracht op de kabel te staan. Kabeltje beetje los, sync gestopt :/...

Nu zie ik in mijn muziekbibliotheek geen nummers meer, maar in iTunes op de PC zie ik wel dat er een aantal GB's aan overig op mijn iPhone staat. Maar volgens mij kan ik er niet voor kiezen om alleen dat deel te formatten, klopt dat?

Omdat al mijn muziek nog op mijn PC staat is een reset en alles opnieuw overgooien niet zo'n probleem. Ik wil alleen graag mijn sms'jes en contacten behouden :P. Gaan mijn sms'jes en contacten ook definitief verloren bij een reset en zo ja, is er een mogelijkheid om ze eerst te backuppen?
Als je je iPhone hersteld, wordt er eerst gevraagd of je een backup wilt maken. Nadat de iPhone is hersteld wordt er vervolgens gevraagd of je de backup weer wilt terug zetten. Zie ook Backing Up, updating, and restoring your iPhone and iPod touch software

“You know what I've noticed Hobbes? Things don't bug you if you don't think about them. So from now on, I simply won't think about anything I don't like, and I'll be happy all the time!” | 宇多田ヒカル \o/


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
Ik denk dat dds een verkeerd knopje had aangeraakt. Dus ik doe hem weer open :P

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • SpleeffY
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 01-03 22:01
Daedalus schreef op dinsdag 10 februari 2009 @ 11:43:
[...]
Als je je iPhone hersteld, wordt er eerst gevraagd of je een backup wilt maken. Nadat de iPhone is hersteld wordt er vervolgens gevraagd of je de backup weer wilt terug zetten. Zie ook Backing Up, updating, and restoring your iPhone and iPod touch software
Ah, ik dacht dat daarmee ook alle useless crap (dat wat ooit mijn muziekbibliotheek was :+) mee zou worden genomen. Thank you very much :).

Anoniem: 233874

Castor385 schreef op dinsdag 10 februari 2009 @ 10:37:
Ik heb google sync nu ingesteld op m'n telefoon en ben tot nu toe erg over te spreken. Alles gaat vlekkeloos. Ik heb wel van te voren mijn contactpersonen geëxporteerd naar Outlook en van outlook weer naar gmail.

Enige nadeel dat ik tot nu toe ondervind is het ontbreken van "tussenvoegsel" in de contacten. weet iemand hoe je een tussenvoegsel kan aanmaken in de iPhone of Gmail? In outlook kan het, en dat veld wordt in de iPhone ook als dusdanig getoond. Echter lukt het me niet om dit veld te krijgen bij nieuwe contacten of het bewerken van contacten zonder tussenvoegsel.

edit: gevonden, je kunt extra velden toevoegen helemaal onderaan (http://artoftheiphone.com...s-etc-to-iphone-contacts/)
Wat gebruik je dan precies?

Ik wil namelijk op een fatsoenlijke manier achternamen in kunnen vullen (bijvoorbeeld: van der ....)

Ik sorteer mijn contacten op voornaam achternaam. dat tussenvoegsel zou er dan ook tussen moeten komen te staan. Ik weet dat dit in outlook kan, maar in Contacts op mijn Macbook krijg ik dat niet voor elkaar...

Nu staat er bijvoorbeeld: voornaam, achternaam, tussenvoegsel in plaats van voornaam, tussenvoegsel, achternaam.

iemand een idee?

 • Castor385
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 14:17
Ik sorteer in principe op achternaam, voornaam

wat ik in m'n iPhone doe, is een extra veld "2e naam" toevoegen.

Dan krijg je:
voornaam: Sjef
tweede naam: van
Achternaam: Oekel

Dan wordt er gesorteerd op: Oekel, Sjef
Helaas niet gesorteerd op van. Kan ik mee leven. Is in ieder geval beter dan "van Oekel" wat ik hiervoor had.

In de contactlist staat trouwens gewoon: Sjef van Oekel

[Voor 8% gewijzigd door Castor385 op 10-02-2009 13:04]

Study everything, You'll find something you can use


 • yok
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 29-04-2021
Als ik safari opstart of mijn pincode wil wijzigen, gaat mijn iPhone vaak opeens terug naar het hoofdscherm. Moet ik eerst iets doen voordat 'ie dit niet meer doet?

Anoniem: 151391

Hebben meer mensen vandaag last van waanzinnig slecht bereik met T-mobile? Ik heb normaal overal waar ik kom goed bereik, ook 3G. Vandaag heb ik met 3G uit nog bijna geen bereik, max 2 streepjes en meestal 1 streepje of "geen service". Ik ben gewoon bijna niet bereikbaar. Regio noord Limburg.

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
Een aantal berichten over het simunlocken van de iPhone zijn verplaatst naar de prullenbak. Het is niet toegestaan om dat te bespreken op GoT.

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Punksmurf
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 07-07-2022
Anoniem: 151391 schreef op dinsdag 10 februari 2009 @ 01:17:
[...]


Alsjeblieft niet zeg. Het is en blijft wel een telefoon waar je ook spelletjes mee kan spelen. Ik hoef geen DS of PSP waar ik ook mee kan bellen. Hoe lelijk gaat dat eruit zien als je er een vierpuntsdruktoets op zet of nog erger, een joystickje gaat plaatsen. Dat zou voor mij echt een reden zijn om naar een ander merk te gaan.

Daarbij zal Apple dit nooit doen. Ik denk dat Steve Jobs al genoeg slapeloze nachten heeft gehad toen die zich realiseerde dat een home button écht nodig was.
Rustig maar ;). Ik dacht dat ik mijn punt wel duidelijk had, ik zou graag een aantal voelbare knoppen hebben, maar dan idd alsjeblieft wel zonder het design uit het oog te verliezen. Nou ja, graag; ik zou het tof vinden maar als dat niet kan zonder hem zo mooi gestyled te houden dan niet.
Imho is het overigens niet 'een telefoon waar je ook spelletjes op kan spelen'. Het is veel meer een mediamachine waarmee je kan bellen (het is immers ook een afstammeling van de iPod!), en nog veel meer.
UltraSub schreef op dinsdag 10 februari 2009 @ 06:57:
[...]
Mja, de camera is niet top. Maar goed, het blijft een telefoon, en dus boeit het me niet zo. Heb een dSLR en een compact thuis liggen. Daar maak ik mijn foto's mee. Aan de andere kant, men blijft wel achter bij anderen.
Het boeit me in de zin van dat ik mijn telefoon altijd bij me heb, mijn compact bijna altijd en mijn goede camera (hoewel geen dSLR, helaas) bijna nooit. De telefoon is wmb leuk voor snapshots, alleen is het met deze camera gewoon verschikkelijk moeilijk een scherpe foto te krijgen dus is hij eigenlijk zelfs daar vrij waardeloos voor.
3rd party software? Hoezo denk je dat het OS dat niet doet? Ik draai een jailbroken telefoon, en ik zie regelmatig het geheugengebruik fluctueren, teken dat er toch echt opgeruimd wordt. Hoewel ik vond dat er weinig over was, heb ik hem nog nooit tegen de grens aan zien lopen eigenlijk.
Het OS zal ongetwijfeld geheugen managen, maar het is wel zo dat er apps zijn (in de app store) die meer geheugen vrij maken. Of ze werken weet ik overigens niet, maar wel reset ik mijn telefoon soms voor ik een geheugenintensieve applicatie ga gebruiken ivm hetzelfde probleem. Als je dat niet doet worden apps vaak genoeg gewoon uitgepletterd zonder enige waarschuwing, wat dus vreselijk irritant is.
Jezus nee zeg. Totally agree met Watcherob. Als je een spelcomputer wil, koop je maar een DS of PSP. Het is en blijft een telefoon. Volgens mij ben je met dit punt op je kop gevallen :P
Zie boven :). Waar ik nog even aan toe wil voegen dat ik vind dat er op de iPhone leukere games verschijnen, die ook nog eens veel goedkoper zijn. Tevens biedt de vrijwel altijd beschikbare internetverbinding veel mogelijkheden die de concurrentie niet heeft.
Wat heb je aan nog meer resolutie, als de knoppen dan te klein worden? Kun je de knoppen wel weer groter maken, maar ja, wat heb je dan weer aan meer resolutie? Ja, scherpte, maar mis je die nu dan?
Missen niet, maar ik zou het wel prettig vinden. Voornamelijk daar waar het browsen betreft.
Dát is een puntje. Aan de ene kant snap ik Apple wel (design), aan de andere kant slaat het nergens op. Ja, natuurlijk, over twee jaar is mijn abbo afgelopen en wil ik toch wel weer wat nieuws waarschijnlijk, maar dat betekent toch niet dat mijn telefoon dan maar "op" mag zijn? Ik maak mijn vriendin altijd blij met mijn afdankertjes :P
Over 2j zal er idd vast wel een nieuwe iPhone zijn ;) maar het is gewoon zonde. Niet dat ik denk dat er nu veel telefoons worden uitgerust met een 2e batterij, maar goed.

[Voor 3% gewijzigd door Punksmurf op 10-02-2009 21:57]

met een hamer past alles


Anoniem: 151391

Punksmurf schreef op dinsdag 10 februari 2009 @ 21:54:
Rustig maar ;). Ik dacht dat ik mijn punt wel duidelijk had, ik zou graag een aantal voelbare knoppen hebben, maar dan idd alsjeblieft wel zonder het design uit het oog te verliezen. Nou ja, graag; ik zou het tof vinden maar als dat niet kan zonder hem zo mooi gestyled te houden dan niet.
Imho is het overigens niet 'een telefoon waar je ook spelletjes op kan spelen'. Het is veel meer een mediamachine waarmee je kan bellen (het is immers ook een afstammeling van de iPod!), en nog veel meer.
het apparaat heet iPhone, dus het is in eerste instantie wel een telefoon, alleen door alle extra opties is het inderdaad een multimedia apparaat geworden. Het is ook geen afstammeling van de iPod, je kunt er ook muziek en video op kijken en om de verkoop te stimuleren noemen ze het "een volwaardige iPod" omdat dat immers een mateloos populair apparaat is. De iPod touch is ook alleen ontstaan volgens mij omdat ze de techniek toch al voor handen hadden, een makkelijke manier om een nieuw product te introduceren en met name interessant voor de markt waar nog geen iPhone te verkrijgen was vorig jaar (dan heb je toch bijna een iPhone).

De iPhone is juist zo populair en vernieuwend omdat er (bijna) geen voelbare knoppen op zitten. Het is niet voor niks dat elk ander merk er nu achteraan rent met touchscreens. Het zou een zwaktebod zijn voor Apple als ze daar nu op terug komen. Apple wil zich wel meer op de games markt gaan richten alleen juist met spellen zoals Rolando of Aqua Forest waarmee je op een vernieuwende manier spellen speelt door je vingers te gebruiken op het scherm. Door toetsen toe te voegen gaat de iPhone eigenlijk achteruit in zijn ontwikkeling.

 • davidgilmour
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 29-12-2017

 • Punksmurf
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 07-07-2022
Heh, briljant filmpje.

Of het apparaat nu een afstammeling is van de iPod of niet daar valt nog wat over te discussiëren, daar heb je imho ook wel goede punten. Maar goed, wat het apparaat nu ís in eerste instantie... Enerzijds is de telefoon de belangrijkste functie, want daar gebruik je hem het meest voor al is dat waarschijnlijk passief (bereikbaar zijn); anderzijds zijn er massa's overige functies want het is ook een computer op zakformaat. Ik blijf het een beetje een vaag gebied vinden, die PDA+telefoon-combinaties, zeker nu de focus steeds meer op media komt te liggen.

Wat betreft de gamemachine (als onderdeel van het complete pakket) dan kan je denk ik wel met recht zeggen dat de iPhone zeer geslaagd is, en dat inderdaad zónder knoppen. Het toffe is ook dat dat ontwikkelaars dwingt tot andere manieren van interactie te komen, want de al oude vierpuntsdruktoets moeten we missen en de softwareimplementaties die ik daar tot nu toe van gezien en geprobeerd heb vallen vies tegen. Gelukkig zien we dat ook gebeuren, hoewel het sporadisch is dat het echt goed is uitgewerkt.

Dat gezegd hebbende, soms zou ik ook wel eens gewoon een lekker ouderwets potje gamen; het hoeft van mij niet altijd op die nieuwerwetse manier van je telefoon kantelen en touchen dat het een lust is. However, dat kan dus niet.
Het valt me ook op hoeveel games (bijv. platformers) er zijn die gewoon beter zouden spelen met een vierpuntstoets/joystick, maar die nu 'noodgedwongen' de kanteling gebruiken als besturing. Dat werkt imho gewoon veel minder lekker, en al helemaal vervelend als je in de bus zit ofzo.

En dan kan je wel zeggen, koop een DS, of een PSP, maar dat slaat nou net de plank mis want ik wil niet nóg een apparaat meeslepen. Zeker niet als je bedenkt hoe weinig ik game (hoewel dat nu flink meer is dankzij...), dan is dat gewoon een slechte investering, al was het maar omdat ook de games nog eens een stuk duurder zijn.

Wat dat betreft, dus, zeg ik dat ik graag (graag is relatief, zoals gezegd ik ben geen grote gamer) een soort van vierpuntstoets zou willen zien. Ik vind het niet bepaald een zwaktebod om daarmee te komen, dat is inspelen op de vraag uit de markt (ik ga nu even uit van mijn standpunt, ik betwijfel of dat feitelijk op een meerderheid kan rekenen). Het is duidelijk dat ze zelf ook verrast zijn door het succes van de iPhone als game-console, het is imo dan niet zo verkeerd de mogelijkheden daarvan uit te breiden.

Maar goed, een knop, hoe verschrikkelijk mooi en stylish in het apparaat verwerkt, zal altijd afbreuk doen aan het minimalistische van het apparaat (en toegegeven, absoluut, dat heeft óók zijn charme), dus voor de mensen die er geen behoefte aan hebben zal het ongetwijfeld een drawback zijn, zeker als het zichtbaar is (en daar zal je wel niet aan ontkomen). Wellicht brengen een phone- en een game-editie de uitkomst :p.

Uiteraard is het idee van deze knop voornamelijk ontsproten uit mijn wensen en begrijp ik goed dat niet iedereen het zo'n tof idee vind. Het is daarom ook een persoonlijke wens ;).

met een hamer past alles


Anoniem: 151391

Ik snap dat je graag een completer apparaat wil hebben en dat daar game controlls bij horen. Maar kijk nu eens naar de Nokia N-gage, die heeft het ook nooit echt gered. Onder het mom van you can't please everyone heeft elk apparaat zijn voors- en tegens.

Apple zal denk ik ook nooit een variant op de iPhone of iPod uitbrengen met controlls aangezien Apple al jaren allergisch is voor knoppen, ook hun computers hebben een dergelijk minimalistisch design. Misschien is dit iets voor jouw:

http://kotaku.com/5044030...on-iphone-game-controller

Het bestaat nog niet maar is misschien wel mogelijk in de toekomst.

 • Punksmurf
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 07-07-2022
Dat de N-gage het niet heeft gered lag absoluut niet aan de knoppen, maar eerder aan de specs, het lage game-aanbod en het feit dat je dat ding wel erg apart vast moest houden om te bellen (de eerste, en dat heeft zijn nasleep wel gehad). Verder, ja, het heeft allemaal voors en tegens.

Oh, en ik denk ook niet dat het er komt hoor, hoewel Apple ook een paar jaar geleden eindelijk is afgestapt van hun eenknopsmuis. Niet dat de Mighty Mouse nu zo lekker werkt (dankzij het zoveel mogelijk weg willen werken van knoppen...). Dat nieuwe touchpad van ze is imho ook wel een misser trouwens, werkt voor geen meter. Dan maar een extra knop. Maar alas, ik ben geen Apple-fan en dit is niet echt de plaats :).

Die gamecontroller zou nog wel eens een uitkomst kunnen zijn. Jammer alleen weer dat het ding dan weer zo lelijk moet zijn; probeer het dan in ieder geval enigszins iPhone-like te stylen. Anyway, als zo'n ding een paar tientjes kost zou ik hem nog wel in mijn tas kunnen mikken.

met een hamer past alles


 • t1mmy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 05-06 10:27
Ik ben blij! :D

Ik heb gister mijn 8GB 3g besteld met t-mobile voor €28.50 p/m (!) zónder kosten voor het toestel en dergelijken :) Jammer genoeg wordt hij volgende week woensdag pas geleverd, hij kon morgen al komen alleen toen kon mijn moeder niet, zij moet hem aan nemen IVM legitimatie..

Ben al even aan het kijken welke apps ik allemaal ga instaleren, iemand tips? :)

Anoniem: 151391

t1mmy schreef op woensdag 11 februari 2009 @ 10:32:
Ik ben blij! :D

Ik heb gister mijn 8GB 3g besteld met t-mobile voor €28.50 p/m (!) zónder kosten voor het toestel en dergelijken :) Jammer genoeg wordt hij volgende week woensdag pas geleverd, hij kon morgen al komen alleen toen kon mijn moeder niet, zij moet hem aan nemen IVM legitimatie..

Ben al even aan het kijken welke apps ik allemaal ga instaleren, iemand tips? :)
http://www.iphoneclub.nl/...riete-iphone-applicaties/

;)

 • t1mmy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 05-06 10:27
Thnx, had het artikel al gezien ja (Heb de google feed op me startpagina), er was hier zo'n topic waar je elkaar applicaties aan kon raden? :) Kon hem niet vinden :O

 • Jaapoes
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 11:59
Vraagje: Hoe werkt het synchroniseren precies met de iPhone?

Ik heb namelijk het idee dat elke keer als ik iets van muziek/films wil toevoegen dat ie dan alles gaat lopen checken. Wat dus ook betekend dat als ik een film van mn HD heb verwijderd omdat ie op mn telefoon staat dat #*&&*^( itunes het dan ook maar van mn telefoon haalt omdat het niet meer op de schijf staat... Hetzelfde geld voor muziek die ik via winamp op mn telefoon zet.. itunes herkend het niet en smijt alles er weer af.... Ik word echt kotsmisselijk van itunes onderhand!!

[MSI B550 Tomahawk][Ryzen 5800X][Kraken X62][32GB G.Skill][7900 XTX][Samsung 970 EVO][NZXT H7 FLOW][LG 27GL850]


 • Serenity
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 14-01 11:08
t1mmy schreef op woensdag 11 februari 2009 @ 10:32:
Ik ben blij! :D

Ik heb gister mijn 8GB 3g besteld met t-mobile voor €28.50 p/m (!) zónder kosten voor het toestel en dergelijken :) Jammer genoeg wordt hij volgende week woensdag pas geleverd, hij kon morgen al komen alleen toen kon mijn moeder niet, zij moet hem aan nemen IVM legitimatie..
Same here :9~ Alleen dan de 16GB. Nog geen bericht over bezorging, maar ik ben erg benieuwd! Na lang twijfelen (sinds juni vorig jaar eigenlijk) toch maar gewoon besteld.. na een tijdje maar gewoon doen en er niet meer over nadenken :) .

 • drGoeroe
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 04-09-2021
t1mmy schreef op woensdag 11 februari 2009 @ 12:51:
Thnx, had het artikel al gezien ja (Heb de google feed op me startpagina), er was hier zo'n topic waar je elkaar applicaties aan kon raden? :) Kon hem niet vinden :O
Staat gewoon in de openingspost, en boven het schermpje waarin je een nieuwe post plaatst ;)
Jaapoes schreef op woensdag 11 februari 2009 @ 13:21:
Vraagje: Hoe werkt het synchroniseren precies met de iPhone?

Ik heb namelijk het idee dat elke keer als ik iets van muziek/films wil toevoegen dat ie dan alles gaat lopen checken. Wat dus ook betekend dat als ik een film van mn HD heb verwijderd omdat ie op mn telefoon staat dat #*&&*^( itunes het dan ook maar van mn telefoon haalt omdat het niet meer op de schijf staat... Hetzelfde geld voor muziek die ik via winamp op mn telefoon zet.. itunes herkend het niet en smijt alles er weer af.... Ik word echt kotsmisselijk van itunes onderhand!!
iTunes is echt noodzakelijk kwaad met Apple producten, ben er nooit blij mee geweest maar het is niet anders. Als ik 5 nieuwe applicaties via de store en iTunes koop/download en dan ga synchroniseren dan stopt die met synchroniseren na de helft, en moet ik het daarna weer opnieuw synchroniseren wil die de rest pakken.

 • Zky_
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 13-05 21:40
Jaapoes schreef op woensdag 11 februari 2009 @ 13:21:
Vraagje: Hoe werkt het synchroniseren precies met de iPhone?

Ik heb namelijk het idee dat elke keer als ik iets van muziek/films wil toevoegen dat ie dan alles gaat lopen checken. Wat dus ook betekend dat als ik een film van mn HD heb verwijderd omdat ie op mn telefoon staat dat #*&&*^( itunes het dan ook maar van mn telefoon haalt omdat het niet meer op de schijf staat... Hetzelfde geld voor muziek die ik via winamp op mn telefoon zet.. itunes herkend het niet en smijt alles er weer af.... Ik word echt kotsmisselijk van itunes onderhand!!
jouw iTunes is leidend voor wat op je iPhone terecht komt in geval van synchronisatie van media.
Binnen iTunes geef je namelijk aan welke albums en films je op je iPhone wil hebben, verander je binnen iTunes iets dan wijzigt je iPhone mee (na synchronisatie natuurlijk). Verander je binnen je iPhone iets (film wissen dus bijv) dan zet iTunes hem er weer op. (weet niet of dit te veranderen is)
Dit geldt volgens mij niet voor applicaties en mail/contact gegevens.

Wat je zou kunnen doen is een aanpassing uitvoeren in je synchronisatiesettings. bijvoorbeeld wel of niet films synchroniseren.

[Voor 35% gewijzigd door Zky_ op 11-02-2009 13:31]

Moisture is the essence of wetness!


 • Jaapoes
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 11:59
Zoiets dacht ik al. Dat betekend dus dat ik ook mn muziek in itunes moet zetten waar ik dus helemaal geen zin in heb. Ik gebruik daar winamp voor en niet itunes, wil ik ook graag zo houden.. maar dat betekend dus dat elke keer als er muziek of iets dergelijks gesynct word alles er weer af word gegooid... bah

[MSI B550 Tomahawk][Ryzen 5800X][Kraken X62][32GB G.Skill][7900 XTX][Samsung 970 EVO][NZXT H7 FLOW][LG 27GL850]

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee