Toon posts:

[iPhone 3G] Ervaringen & Discussie Deel 13 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 10 Laatste
Acties:
 • 91.211 views

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter


Welkom in het discussietopic over de iPhone. Je kunt in deze startpost informatie vinden over de functionaliteit van de iPhone, de accessoires en de specificaties. Daarnaast kun je in de volgende post een FAQ vinden met wat tips en antwoorden op veelgestelde vragen.

Het is eindelijk zover! De iPhone (3G) is sinds 11 juli officieel verkrijgbaar in Nederland. De exclusieve provider is T-Mobile en de iPhone wordt geleverd in combinatie met 3 scherpe 2 jarige abonnementen vanaf 30 euro die allemaal belminuten, sms-berichten en mobiel breedband (2048/384 Kbps) bevatten.

Ook in België is de iPhone sinds 11 juli officieel verkrijgbaar. Kijk meer informatie verderop in deze startpost.


Interface

De iPhone draait op een afgeslankte versie van Mac OS X, gedoopt OS X iPhone. Daardoor heb je o.a. de beschikking over een HTML email client, de Safari webbrowser etc. Ook andere achterliggende geavanceerde techniek uit Mac OS X is beschikbaar op de iPhone.


Multitouch

De iPhone heeft geen knoppen maar een gigantisch (3,5") scherm. Via dit scherm bedien je de iPhone, hierdoor is het mogelijk om de interface te laten veranderen naar gelang de applicatie dit verlangt. Fysieke knoppen zitten niet meer in de weg, en nemen geen kostbare ruimte in als je ze niet nodig hebt.

De iPhone is de eerste en vooralsnog enige telefoon die uitgerust is met multitouch technologie. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van gestures de telefoon te bedienen. Natuurlijk kun je de telefoon gewoon aanraken zoals een traditionaal touchscreen. Dit kan echter gewoon met je vingers en daarvoor is dus geen stylus nodig. Het echt revolutionaire aan de iPhone is dat dit ook met meerdere vingers tegelijk kan. Hierdoor kun je dus snel tekst invoeren. Maar je kunt ook bijv. inzoomen op een foto door twee vingers uit elkaar te bewegen.

Door geavanceerde predictive text input kun je snel tekst invoeren op de iPhone. Dit werkt behoorlijk goed, al is het even wennen in het begin.


Sensoren

De iPhone beschikt over verschillende sensoren, die het gebruik vergemakkelijken. De lichtsensor past de felheid van het display aan, aan de lichtomstandigheden, zodat het scherm optimaal afleesbaar is en stroom bespaard wordt waar mogelijk. De proximitysensor zorgt dat het scherm wordt uitgeschakeld als je de telefoon bij de oor houdt. Hierdoor bespaar je stroom en zijn ongewenste aanrakingen met je oor niet mogelijk. Tot slot zit er ook nog een accelleratiesensor ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat de iPhone weet of je hem op z'n kant houdt of niet. Zo kun je bijv. een breedbeeldfilmpje bekijken door de iPhone te draaien, ook is het mogelijk om zo landscape foto's nog beter te bekijken, of om bijv. de coverflow navigatie te gebruiken om je favoriete album te vinden.

Functionaliteit

Telefoon

De iPhone doet alles wat je van een mobiele telefoon mag verwachten, bellen, smsen etc. Een speciale functie van de iPhone is visual voicemail. Je ziet een overzicht van je voicemail bericht en je kunt degene die je wilt horen aanklikken. Dus je hoeft ze niet één voor één af te luisteren. Je kunt je contactlijst syncen met adresboek (Mac), Entourage (Mac) of Outlook (Windows). Ook kun je via internet syncen met Yahoo! adresboek. Daarnaast ondersteunt de iPhone Microsoft Exchange en Mobile Me, wat het mogelijk maakt om contacts te pushen en gepusht te krijgen, waardoor ze on-the-fly bijgewerkt worden.


iPod

De iPhone doet alles wat je iPod ook doet, maar dan mooier en beter. Het grote scherm (3,5") is uiteraard uitstekend geschikt om videomateriaal te bekijken. Maar je kunt ook prima muziek luisteren. De interface is volledig vernieuwd t.o.v. de huidige iPods en je kunt bijv. navigeren middels coverflow. Wat kan de iPhone allemaal afspelen? Het is ook mogelijk om de iPhone middels component of composiet aan te sluiten op een TV.

Audio: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3 and 4), Apple Lossless, AIFF and WAV.

Video: H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 768 Kbps, 320 by 240 pixels, 30 frames per sec., Baseline Profile up to Level 1.3 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formatsSafari

De iPhone beschikt, volgens Apple, over de meest geavanceerde browser ooit, Safari. Dit mobiele broertje doet in niets onder voor de desktop variant. Helaas wordt Java niet ondersteund (Javascript wel) en Flash (vooralsnog) ook niet. Youtube is toch geen probleem, omdat de iPhone toegang heeft tot betere kwaliteit filmpjes van Youtube in H.264 formaat. Bookmarks worden automatisch gesynced met je desktop computer. Daarnaast is het mogelijk om tot 8 bookmarks (waarbij o.a. de zoom onthouden wordt) te plaatsen op je springboard. Die zijn dus met 1 tap bereikbaar.


Mail

De emailclient heeft ondersteuning voor HTML en ondersteunt alle IMAP en POP mailboxen. Push-mail is mogelijk via een speciale (gratis) Yahoo mailaccount. Daarnaast is de mogelijk met Exchange servers en een MobileMe account.

Je kunt daarnaast op vastgestelde tijden je andere IMAP en POP mailboxen laten controleren. Daarnaast wordt je mail sowieso opgehaald bij het openen van de applicatie. De emailaccounts (dus de instellingen, niet de emails) worden gesynced met je desktop computer, dit kan met Mail (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows).


Agenda

Het is mogelijk je afspraken te syncen met iCal (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows). Je kunt op je iPhone alle afspraken inzien en evt. nieuwe toevoegen. Ook je agenda kan via Exchange of Mobile Me draadloos up-to-date gehouden worden, waarbij afspraken dus ook weer automatisch gepusht worden van je PC of Mac naar je iPhone en vice versa.


Photo (Camera)

De iPhone beschikt over een 2,0 Megapixel camera. Hiermee kun je nog best redelijke foto's maken, deze foto's kun je vervolgens syncen met iPhoto (Mac), Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop Album of een willekeurige map op je computer. Daarnaast kun je foto's middels Mobile Me, direct naar je online gallery publiceren of bijv. naar iemand emailen. Een andere leuke feature is dat de iPhone automatisch de locatie kan toevoegen, geotagging. De locatie wordt bepaald met een combinatie van de ingebouwde (A-)GPS, GSM en Wifi.

Het is natuurlijk ook mogelijk om foto's of afbeeldingen gemaakt met bijv. een andere camera op de iPhone zetten door ze te syncen vanaf je Mac of PC, ze op te slaan vanaf internet via de Safari webbrowser of ze op te slaan vanuit een email attachement.


Google Maps

Via deze applicatie is het mogelijk om Google Maps te raadplegen, incl. routeplanning, satellietbeelden, fileinformatie etc. Dit is nu inclusief locatiebepaling d.m.v. (A-)GPS, GSM en Wifi. De iPhone 3G heeft ingebouwde GPS en gebruikt daarnaast dus de locatie van telefoonmasten en wifi hotspots om de locatie te bepalen en een snelle fix te krijgen voor de GPS.


Andere standaard applicaties

Standaard worden onder andere een uitgebreide wetenschappelijke rekenmachine, een uitgebreide klok (met o.a. wereldklok, timer, stopwatch en wekker functionaliteiten), weer en aandelen applicaties meegeleverd.


Meer applicaties?

Apple brengt zelf regelmatig updates uit, waarmee programma's toegevoegd worden aan de iPhone. Zo zijn later bijv. de iTunes en App Store toegevoegd.

Daarnaast heeft de iPhone uitgebreide ondersteuning voor web applicaties. Zo kan iedereen websites maken die geschikt zijn voor de iPhone. Hier levert Apple ook ondersteuning voor. Natuurlijk is dat leuk, maar de mogelijkheden blijven beperkt.

Gelukkig zijn er ook native applicaties beschikbaar van third parties. Deze zijn gemaakt met de iPhone SDK en kunnen aangeschaft worden via de App Store op de iPhone of via iTunes op de PC en Mac. De ontwikkeltools kunnen door iedereen gratis gedownload worden, om als ontwikkelaar je software ook daardwerkelijk te verspreiden en op de iPhone te kunnen testen moet je 99 euro betalen. Vervolgens heb je de keus om de applicatie gratis aan te bieden of tegen een vergoeding. Hierbij gaat 30% naar Apple toe (die daarvan alle kosten betaald voor de verspreiding) en 70% naar de ontwikkelaar. Als het je ook leuk lijkt om met de SDK aan de gang te gaan, dan kun je het beste even in dit topic kijken: [iPhone & iPod touch SDK] Ervaringen & Discussie.


Er zijn inmiddels veel ontwikkelaars bezig met het ontwikkelen van software voor de iPhone (en iPod touch). De verscheidenheid van de applicaties is enorm, je moet hierbij denken aan een applicatie van eBay om je online veiling te bekijken, maar ook medische applicaties en bijv. games. Apple heeft al een aantal prijzen bekend gemaakt, zo zal Super Monkey Ball (met meer dan 100 levels) 10 dollar gaan kosten. Maar er zullen ook een groot aantal gratis applicaties beschikbaar komen. Het is immers aan de ontwikkelaar of hij wel of niet geld wil vragen voor een applicatie.


Nog een andere mogelijkheid is om de iPhone te jailbreaken. Dit kan worden besproken in [iPhone & iPod touch] Jailbreaken.

Er zijn inmiddels al aardig wat applicaties beschikbaar, kijk voor de favorieten van je mede-tweakers in [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie, [iPhone & iPod touch] Onmisbare applicaties (na jailbreak) & [iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps.


Accessoires

De iPhone beschikt over een iPod dockconnector aansluiting. De iPhone kan met de meeste iPod accessoires overweg. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop accessoires, die speciaal beschikbaar zijn voor de iPhone. Het lijkt erop dat ondersteuning voor de iPod Radio Remote en Nike+ eraan zit te komen, maar het is onduidelijk of deze ook opnieuw uitgebracht zullen worden of dat de huidige versies de iPhone (3G) zullen ondersteunen.

Kijk in de Apple Store voor alle beschikbare accessoires.


http://images.apple.com/iphone/images/accessories_headset20080609.jpg
Apple levert speciale oordopjes (met microfoon) mee met de iPhone. Een speciale dock, waarbij je toegang hebt tot de homeknop is er ook. Let daarbij op dat de dock's van de iPhone 3G en de originele iPhone niet uitwisselbaar zijn. Tot slot, heeft Apple een kleine bluetooth headset geintroduceerd (die zie je links).

In the free iPod Book 4.0 van iLounge zijn verschillende accessoires te vinden van 3rd party's. Dit zijn o.a. armbanden, cases en screenprotectors.


Specificaties


• Afmetingen - 115,5 x 61,1 x 12,3mm
• Gewicht - 133 gram
• Scherm - 3.5 inch - 320 x 480 (163 ppi)
• Opslag - 8GB of 16GB (waarvan ongeveer 500 MB wordt ingenomen door het OS)
• Camera - 2.0 megapixels
• Kleur - zwart (8GB) & wit of zwart (16GB)

• UMTS/HSDPA - 850, 1900, 2100 MHz
• GSM / EDGE - 850, 900, 1800, 1900 MHz
• Wi-Fi - 802.11b/g (met geavanceerde beveiligingsopties zoals WPA2 en 802.1X)
• Wi-Fi - Bluetooth 2.0 + EDR

• Batterij
- Lithium
- Bellen - tot 10 uur met 2G en tot 5 uur met 3G
- Internet - tot 7 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G
- Video - tot 7 uur
- Audio - tot 24 uur
- Standby - tot 300 uur

• Aansluitingen e.d.
- 30 pins iPod dock aansluiting
- 3.5mm jack met audio en microfoon ondersteuning
- SIM kaart houder
- Ingebouwde luidspreker
- Ingebouwde microfoon

• Fysieke knoppen:
- Volume luider / zachter
- Geluid aan / uit
- Sluimer / Waakstand
- Thuisknop

In de doos zit: iPhone 3G, stereoheadset met microfoon, dockconnector-naar-USB-kabel, USB-lichtnetadapter, documentatie, reinigings- en poetsdoekje en een pinnetje voor het plaatsen van de simkaart


Klik hier voor de uitgebreide tech specs.


T-Mobile prijzen en abonnementen

De iPhone 3G is exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile in combinatie met 3 abonnementen die een looptijd hebben van 2 jaar. Alle abonnementen zijn in combinatie met onbeperkt dataverkeer via HSDPA (2048/384 Kbps) en WiFi hotspots. Daarnaast is ook gebruik van Visual Voicemail gratis.

Maandelijkse kosten:29,9544,9564,95
Belminuten:150300500
Sms-berichten:150300500
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 8GB:79,951,001,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 16GB:159,9579,9519,95


De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6.

Mobistar prijzen en abonnementen

In België is de iPhone beschikbaar bij Mobistar. De iPhone is daar simlockvrij te koop en hoeft niet gekocht te worden i.c.m. een abonnement. Dit is misschien ook interessant voor de Nederlandse importeerders, alhoewel het niet duidelijk is of er misschien wel een countrylock op zit, waardoor de iPhone alsnog alleen bij de operators in België gebruikt kan worden. De prijs is 525 euro voor de 8GB versie en 615 euro voor de 16GB versie. Er zijn daarnaast drie abonnementen voor de iPhone, deze geven overigens geen lagere aanschafprijs voor de iPhone, omdat dat in België verboden is, vanwege het verbod op koppelverkoop. De abonnementen zijn ook met andere toestellen te krijgen en de iPhone is ook met alle andere (of dus geen) abonnementen van Mobistar te koop.

Maandelijkse kosten:30,0045,0060,00
Belminuten1:180360540
Sms-berichten1:3006001200
Dataverkeer:200MB500MB1GB

1 Let op: dit zijn dus steeds x aantal belminuten of SMSjes, dus niet én én zoals bij T-Mobile in Nederland.

De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6.Links naar andere relevante topics op GoT


Prijs, abonnementen & importeren:
[iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6
[iPhone] Importeren deel 2

Handige software en aanverwante diensten:
[MobileMe] Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer

Jailbreaken:
[iPhone & iPod touch] Jailbreaken

iPod touch:
[iPod touch] Ervaringen & Discussie - Deel 5


De vorige delen:
deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8, deel 9, deel 10, deel 11, deel 12

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
FAQ

Wat zijn de verschillen tussen de eerste generatie iPhone en de nieuwe 3G versie?

De grootste verschillen zitten van binnen, zo gaat de batterij nu iets langer mee, de geluidskwaliteit is verbeterd en natuurlijk zijn 3G (UMTS & HSDPA) en GPS toegevoegd.

Het uiterlijk is ook veranderd, de achterkant is nu enigsinds afgerond. Hij is iets dikker geworden, een paar mm, maar het volume is afgenomen, vanwege de veel sterker aflopende achterkant. Daarnaast is de achterkant niet meer van aluminium, maar van glossy wit of zwart plastic. Tot slot, zijn de knoppen aan de zijkant nu van metaal.


Wat is de nieuwe functionaliteit van de 2.0 software?

De functionaliteit is voor de nieuwe en oude iPhone gelijk en is alleen beperkt door de hardware. Het is onder te verdelen in 3 categoriën: de nieuwe functionaliteit die vooral interessant voor bedrijven is, de SDK en de nieuwe functionaliteit voor de "gewone" consumenten.

Voor bedrijven is er naast Microsoft Exchange support, ondersteuning voor Cisco VPN netwerken, auto-discovery, remote wipe en betere beveiligingen voor draadloze netwerken, zoals 802.1X en WPA2 worden ondersteund.

De SDK voegt de mogelijkheid toe voor ontwikkelaars om software te ontwikkelen. Deze software wordt verkocht via de App store. Deze zorgt er ook voor dat updates beschikbaar worden gesteld etc. De AppStore is beschikbaar in 62 landen, en alle applicaties die kleiner zijn dan 10 MB kunnen via het mobiele netwerk worden gedownload.

Voor de eindgebruiker zijn er ook veel nieuwe features, ik zal de belangrijkste hier noemen. Er is volledige ondersteuning voor zowel iWork als MS Office documenten (incl. Powerpoint). In het adresboek zit nu ook een zoekfunctie. In Mail is het mogelijk om meerdere e-mails tegelijk te verwijderen of verplaatsen.


Hoe kan ik aan een simlockvrije iPhone komen?

Met de komst van de nieuwe 3G iPhone zal importeren een stuk lastiger worden. In Amerika zal de telefoon alleen nog maar geactiveerd verkocht worden. Dus je kunt niet zomaar de winkel uit lopen, je zult een abonnement erbij moeten afsluiten. Misschien komen er wel mogelijkheden in andere landen, want vanaf 11 juli zal de iPhone in 22 landen te koop zijn en later dit jaar zelfs in 70 landen.

In België en Frankrijk moet de iPhone ook simlockvrij verkocht worden. Dat betekent dat er daar een mogelijkheid zal zijn om aan een simlockvrije telefoon te komen. Het probleem daarbij is alleen de prijs, want het zal waarschijnlijk niet goedkoop worden. In Engeland zal de iPhone ook prepaid te krijgen zijn, misschien dat daar mogelijkheden voor komen :)

Het importeren (wordt verder besproken in [iPhone 3G] Importeren, wat zijn de mogelijkheden?.


Waar kan ik de handleiding eigenlijk vinden?

De iPhone is voor veel mensen het eerste Apple produkt en daarom kunnen er een aantal zaken onduidelijk zijn. Het feit dat je niet eens een handleiding meegeleverd krijgt en alleen een snelstartgids helpt hier natuurlijk niet aan mee. Dus om te beginnen. De nederlandse handleiding is te downloaden op:
Apple iPhone handleiding.

Daarnaast staat bij de bookmarks op de iPhone zelf ook een link naar de "iPhone User Guide". Dit is een link naar de website van Apple, waarin op een speciaal voor de iPhone gemaakte site ook allerlei dingen worden uitgelegd.


Hoe kan ik de iPhone klaarmaken voor gebruik?

Als je je iPhone voor de 1e keer aanzet krijg je na het opstarten en ingeven van je pincode het volgende scherm:
http://support.apple.com/library/APPLE/APPLECARE_ALLGEOS/TS1558/TS1558_1.jpg


Hiermee bedoelt apple dat je je telefoon aan je pc of mac dient te koppelen en via iTunes dient aan te melden. Mocht je iTunes nog niet geinstalleerd hebben kun je deze downloaden via:
iTunes Download pagina

Hierna is je iPhone actief en kun je bellen en alle andere dingen doen die mogelijk zijn met een iPhone.


Ik heb geen creditcard en wil me toch registreren om mijn iPhone te kunnen gebruiken?

Je kunt in het registratiescherm ook kiezen voor de optie:
Geen - aanschaffen van betaalde applicaties is niet mogelijk
Click 'n Buy - voor aanschaffen via je afschrijving van je bankrekening.


Hoe kan ik een eigen ringtone instellen?

Mac gebruikers kunnen dit het makkelijkst doen via het programmapakket iLife '08 van Apple zelf waarin het programma Garageband zit. Hiermee kun je een willekeurig audiobestand selecteren bewerken en omzetten naar het juiste formaat zodat je iPhone hem accepteert als beltoon.

Voor Windows gebruikers is er het programma iPhone Ringtone Maker van Efiko Software. Je kunt daarvan een demo downloaden welke je 3 ringtones laat maken. Vanuit dit programma wordt het direct toegevoegd aan je ringtone collectie in iTunes 7.7. Logischerwijs dien je op de Mac en PC nog wel even te synchroniseren en daarna via het instellingen menu je ringtone in te stellen.

Daarnaast kan het ook via iTunes zelf (met dank aan Fab1Man):
 • Ga naar de MP3 die je wilt converten naar ringtone.
 • Rechtsklik op MP3 -> Info Tonen -> Opties -> stel bij begintijd je starttijd in, dus stel op 0:10 gaat dat in waarmee je wilt beginnen. Eindtijd moet maximaal 40 seconden later zijn.
 • Sluit venster.
 • Rechtsklik op MP3 -> Selectie converteren naar AAC
 • Rechtsklik op de ringtone -> In Windows Explorer tonen.
 • Extensie wijzigen van m4a naar m4r.
 • Plaats je ringtone in een map waar je 'm wilt hebben en dubbelklik op de ringtone.
 • Er komt een nieuwe tab bij in iTunes, genaamd ringtones.
 • Wanneer je nu je iPhone synchroniseert, heb je de tab "Ringtones". Hierin kun je de gewenste ringtone(s) selecteren om te syncen met je iPhone.
Wil je apps uit de store via je pc installeren op je iPhone maar heb je daar geen rechten toe volgens iTunes?

Probeer in bovenaan in de werkbalk van itunes het volgende in te stellen:
Store -> Computer Machtigen met dank aan Erulezz

Het terugsyncen van apps die gekocht zijn via de iPhone wil ook niet altijd lekker gaan. Je kunt dit handmatig doen, door de iPhone aan te sluiten en dan in de linkerkolom van iTunes met de rechtermuisknop te klikken op de iPhone en te kiezen voor "zet aankopen over".


Hoe kan ik apps verwijderen welke via de iPhone zijn geinstalleerd?

- Houd je vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Tik op het kruisje in de hoek van het programma dat u wilt verwijderen.
- Tik op 'Verwijder' en druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik het springboard organiseren?

- Houd uw vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Sleep het icoontje naar de gewenste plaats.druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik een filmpje omzetten voor gebruik op de iPhone?

Mits hij aan de goede voorwaarden voldoet kun je hem via iTunes zo overzetten. Mocht je een afwijkend bestandsformaat hebben. Dan zijn er heel veel opties. iLounge heeft twee fantastische guides hierover gemaakt:
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Mac)
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Windows)

Voor Windows gebruikers is er daarnaast in PMD nog een fantastische handleiding te vinden: Video coderen voor je PMD: Tips en trucs.


Waarom geeft Google Maps geeft een grote blauwe pulserende ring om mijn locatie?

Deze ring geeft aan hoeveel "afwijking" er is op dat moment. De afwijking zal binnen groter zijn, omdat GPS dan geen of geen goede fix kan krijgen. Dan wordt er overgeschakeld op de minder precieze locatiebepaling met behulp van GSM masten en wifi.


Waarom kan ik niet navigeren?

Google Maps is een locatiebepalend programma met routeplan mogelijkheden. Het is dus wel mogelijk om een route te plannen en deze dan te volgen op het scherm. Het is niet mogelijk om aanwijzingen te krijgen.

Gesproken navigatie is nog niet mogelijk alhoewel er al een werkende Tomtom is geshowed door TomTom en Telenav ook al navigatie officieel heeft aangekondigd zie ook nieuws: Telenav kondigt navigatie voor iPhone 3G aan


Hoe kan ik tabbladen gebruiken in Safari?

Het onderste icoontje (de twee kleine venstertjes achter elkaar) eenmaal aanklikken en je kunt met meerdere vensters/tabbladen internetten.


Sneller internetten met GPRS en 3G?

Via T-Mobile is het mogelijk om compressie aan (of uit) te zetten om zo websites sneller te kunnen laden. Ga met de Safari browser hiervoor naar http://speed.t-mobile.nl/.


Ik kan de Scientific calculator niet vinden alleen de standaard?

Kantel je iPhone eens op zijn kant en dan schakelt de calculator ook om naar de uitgebreide variant.


Hoe maak ik een screenshot op de iPhone ?

Houd de home-knop ingedrukt en druk één maal op de aan/uit-knop. Je screenshot word nu in de foto-rol geplaatst (zelfde locatie als de foto's van de camera).

De screenshots worden opgeslagen als PNG's. Bestandsgrote is ongeveer 50-100 KB :)
Met dank aan Good Fella


Waar kan ik leuke en handige software vinden?

Op GoT zijn er nu 3 topics die gaan over de applicaties voor de iPhone en iPod touch. In die topics kun je daarover discussiëren en de favorieten van je medetweakers vinden:
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps


Tot slot, er is altijd wel iets te wensen qua functionaliteit of oplossen van bugs: wat doet Apple daarmee?

Het is leuk om hier daarover te discussieren. Maar als je echt Apple wilt bereiken, dan kun je beter het iPhone Feedback formulier gebruiken :)

Het grootste gedeelte van de FAQ is gemaakt door harley _/-\o_


Als je ook tips hebt of wilt bijdragen aan de FAQ, stuur het naar me op via mail, DM o.i.d en ik zet het erbij :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Nu steeds meer tweakers een iPhone hebben, worden de accessoires belangrijker. Om de discussie overzichtelijk te houden zijn twee nieuwe topics wel op z'n plaats: een topic over cases en een topic over headsets.

Als je interesse hebt om zo'n topic te openen, neem dan even contact op. Zo vermijden we dat twee mensen tegelijkertijd aan een topic gaan werken :).

[Voor 97% gewijzigd door Hoedje op 13-08-2008 23:32]

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Xedev
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 30-03 21:03
weet iemand hoe ik vanuit de iPhone de taal van de appstore weer op nederlands zet? Hij is plotseling op duits gezet. Weet verder iemand ook of het mogelijk is om msn op de iPhone te krijgen?

 • To_Tall
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 01:03
Via iTunes kan je de taal aanpassen van de store..

Nee er is nog geen MSN client wel kan je via webbased clients MSN gebruiken alleen moet je safari open houden. en het draaid niet op de achtergrond ;)

A Soldiers manual and a pair of boots.


 • wally21
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 13-05 02:10

wally21

psn: Wally224

Nog ff een reply op de reactie van Burne:

Heb de sim al 4 jaar en probleem is pas begonnen met die aanpssing naar HSDPA (al met je besproke in het vorige topic) Dus dat zou het wel eens kunnen zijn! Ga het in ieder geval proberen!
Bedankt voor de tip en laat wel weten of het is gelukt!

 • wally21
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 13-05 02:10

wally21

psn: Wally224

To_Tall schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 00:09:
Via iTunes kan je de taal aanpassen van de store..

Nee er is nog geen MSN client wel kan je via webbased clients MSN gebruiken alleen moet je safari open houden. en het draaid niet op de achtergrond ;)
Is er al wel download Palringo maar uit de appstore (is gratis). Je moet wel ff een account aanmaken bij hun. als je dan inlogd op je iphone dat kun je o.a.msn toevoegen!

Link naar de app in de appstore:

http://phobos.apple.com/W...oftware?id=286274367&mt=8

 • R2D2
 • Registratie: Mei 2001
 • Niet online
quote: to_tall
Het is idd jammer dat mensen hierdoor het vertrouwen in apple verliezen. terwijl aan de andere kant hoop nieuwe gebruikers naar binnen hengelen. Steve moet zich eens achter de oren gaan krabbelen wil hij de nieuwe gebruikers binnen houden.
Ik quote even iemand uit het vorige topic.

Ik vraag mezelf ook steeds harder af of ik na nu weer een probleem te hebben met een Apple product ik ooit nog wel weer voor het merk zal kiezen.

Ik heb de afgelopen 2 jaar namelijk nogal wat gedonder gehad met Apple apparaten. Het begon met de macbook die uit elkaar begon te scheuren na een maand en waar de Apple store gewoon weigerde iets aan te doen en ik vervolgens via Apple NL de beste mensen zo'n beetje heb moeten dwingen mijn macbook toch te repareren. Toen de casing was gefixt ging het mis met mijn scherm welke 3 keer vervangen is, toen een logic board, toen weer een topcase en dan vergeet ik de accu bijna en uiteindelijk ben ik overgestapt op de macbook pro en ook daar bleef ik niet gevrijwaard van problemen, slecht scherm, slecht sluitende macbook pro, falende dvd brander. En als het daar nou bij bleef.... nope ook mijn iPod classic mocht terug voor een accu kuurtje en nu heb ik de eerste cracks in mijn iPhone zitten.

Ik heb het dus wel even gehad met Apple, ik vind de iPhone echt een heerlijke telefoon om mee te werken en ik wil hem daarom eigenlijk ook niet kwijt maar van die cracks en het al meerdere malen moeten herstellen begin ik toch ondertussen wel een beetje moe te worden.

iRacing profiel


 • CyBeR
 • Registratie: September 2001
 • Niet online

CyBeR

💩

wally21 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 00:15:
Nog ff een reply op de reactie van Burne:

Heb de sim al 4 jaar en probleem is pas begonnen met die aanpssing naar HSDPA (al met je besproke in het vorige topic) Dus dat zou het wel eens kunnen zijn! Ga het in ieder geval proberen!
Bedankt voor de tip en laat wel weten of het is gelukt!
Als je dezelfde SIM al vier jaar gebruikt is 't ws. geen USIM en heb je dus helemaal geen 3G. Dan moet je zeker een nieuwe hebben. UMTS werd hier namelijk pas in 2006 aangezwengeld. Ik geloof niet dat ze twee jaar eerder al USIMs uitdeelden (maar gewone SIMS dus.)

[Voor 11% gewijzigd door CyBeR op 14-08-2008 01:02]

All my posts are provided as-is. They come with NO WARRANTY at all.


 • burne
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online

burne

Mine! Waah!

Je weet dat er geen 'Apple Stores' in Nederland zijn, enkel dealers? En dat je dus de ene Apple-winkel niet of nauwelijks met de andere kunt vergelijken, tenzij ze tot dezelfde keten behoren?

I don't like facts. They have a liberal bias.


 • Vanitas
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 23-12-2022
fabio-c schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 20:19:
[...]


Een iPhone met prepaid kaart ipv abo?
Ja, om de tijd tussen providers te overbruggen.

Krijg dan ook in 1 maand 400 smsjes. Wtf moet ik nou met 400 van die dingen xD Je kan ze ook niet bewaren.
wally21 schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 23:04:
[...]


Ook met een pre-paid kaart kan je ook internetten. Kost natuurlijk wel meer maar max €2,50 per dag.
dus als je het eens wil proberen kun je het altijd een keer proberen, of mocht je het echt nodig hebben. Natuurlijk is dit niet met de volle 3G snelheid. Voor meer details check ff deze link:

http://www.t-mobile.nl/pe...net/tarieven.aspx#prepaid
Ah kijk. Dat wist ik niet. Het is wel erg duur, dus snel door mn prepaid tegoed heen, maar ok. Bedankt voor de info iig :)

Even though I walk through the valley of the shadow of death. I will fear no evil.


 • Anoniem: 271106
 • Registratie: Augustus 2008
 • Niet online
*knip* spam

[Voor 99% gewijzigd door Daedalus op 14-08-2008 09:34]


 • TheRookie
 • Registratie: December 2001
 • Niet online

TheRookie

Nu met R1200RT

@LCrooks: voor WebApps is een apart topic, zoals ook in de postwaarschuwing staat ;)

 • justifire
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 07:09

justifire

Shut up and squat !!

Ik krijg palringo maar niet aan de praat met msn.
Heb een account, ben ingelogd, heb een messenger live account toegevoegd en de status is online.
Echter zie ik van msn in het palringo scherm niets meer terug.
Ook zie ik geen contactpersonen (online/offline blijft leeg)
Doe ik nou iets fout of is het een bug in de laatste versie?

*edit* bleek dus een fout van de server te zijn gisteren.
even opnieuw geregistreerd bij palringo en het werkt nu als een zonnetje :)

Wat me verder opvalt is dat de beeldkwaliteit van bijv. youtube filmpjes op 3G zoveel minder is als dat ik op w-lan zit.
Komt echt een hele waas over het scherm dan terwijl het over w-lan echt retescherp beeld is.
Heb de t-mobile optimalisatie al uitgezet maar dit mocht niet baten.
Is er ergens soms een instelling voor?
Lijkt net of hij bij voorbaat al een lagere resolutie pakt op 3G

[Voor 12% gewijzigd door justifire op 14-08-2008 11:47]

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • thaan
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 16:07
justifire schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 09:01:
Lijkt net of hij bij voorbaat al een lagere resolutie pakt op 3G
Dat is dus ook zo, op 3G haalt hij het filmpje in lagere kwaliteit binnen dan via wifi, standaard. Of dat aan te passen isweet ik niet.

[Voor 8% gewijzigd door thaan op 14-08-2008 09:14]


 • TheRookie
 • Registratie: December 2001
 • Niet online

TheRookie

Nu met R1200RT

Dit is wel te doen met MxTube (een applicatie voor de gejailbreakte firmware)

 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
UltraSub schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 20:48:
[...]
Wat ik al vaker heb geschreven in dit topic. Inmiddels met verschillende telefoons hier in huis getest. Allen volle bak HSDPA met de sim kaart die in de iPhone 1 streepje 3G geeft. Zodra ik op de iPhone hier in huis dataverkeer over dat ene streepje probeer te doen, valtie terug naar gprs.
Kijk als 3 andere telefoons, waaronder 2 verschillende types, het per-fect doen op 3G, en de iPhone krijgt het niet eens voor elkaar om op 3G te blijven zij het met één streepje, dan is er toch echt iets mis met die telefoon.....
Hetzij software, hetzij hardware.
burne schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 21:46:
[...]

Je krabbelt nu al terug. Eerst beweer je 'Mijn gevoel zegt dat het hardware is.', nu al is het software of hardware (duh!) en het einde van het verhaaltje is dat je het net zo goed weet als de eerste de beste financieel analist. :>
Ik krabbel helemaal niet terug. Jij blijft maar volhouden dat er geen problemen zijn. En dat baseer je op je eigen ervaring. Jij zit blijkbaar in een gebied met meer dan perfecte dekking. Waarmee ik bedoel dat je telefoon waarschijnlijk zo'n overkill aan signaal krijgt, dat hij er absoluut geen moeite voor hoeft te doen, en stabiel op het maximale aantal streepjes 3G blijft staan.
Maar negeer je nou duizenden mensen die steen en been klagen? Wereldwijd? Zijn al die netwerken waar die mensen zitten dan slecht? Of zou het misschien mogelijk zijn dat het gezamenlijke onderdeel in deze de iPhone is, en er toch een flaw zit in de iPhone? :>

Volgens mij lees jij behoorlijk selectief. Ik schrijf toch duidelijk dat ik heb getest met verschillende merken telefoons, en dat ze stuk voor stuk maximaal signaal hebben hier in huis (en omgeving). Hartstikke stabiel, ook bij flink dataverkeer. De beloofde snelheden door T-Mobile worden makkelijk gehaald. Mag jij me uitleggen hoe het dan kan dat diezelfde sim in de iPhone zo'n k*t resultaat geeft. Wat voor resultaat? Totaal onbruikbare 3G, op exact dezelfde locatie als waar andere toestellen perfect zijn. Trek je dat wereldwijd door, waar men overal spreekt over dezelfde soort tests, en ervaringen, ja, dan zeg ik dat er iets mis is met de iPhone, en dat Apple daar iets aan moet gaan doen.
Ik denk serieus dat het hardware is. Waarom? Simpel... Op mijn WM6.x devices heb ik ook regelmatig radio roms geflashed. Ja, er zijn signaal verbeteringen mogelijk. Maar niet zo extreem als dat de iPhone 3G nu nodig zou hebben. Of er moet echt super rotte software op staan, wat ik me niet kan voorstellen eigenlijk. Het zal best wat beter worden in software versie 2.x.x, maar ik ga er echt niet van uit dat ze volle bak gaan halen met alleen een software aanpassing. En dat brengt me terug bij hardware (-design).
Blijft er 1 probleempje over en dat is de perfecte dekking die ik (waarschijnlijk net zoals het overgrote deel van de andere iPhone-bezitters) heb. Omdat jouw en mijn hardware gate voor gate en bit voor bit identiek zijn, sluit dat hardware of software uit. (De software voor de radio is niet aangepast en dus identiek..)
1. Je weet niet of die hardware identiek is. De software zal inderdaad wel identiek zijn.
2. Dat jij totaal geen problemen met dekking hebt, heb ik hier boven al over geschreven. Als jij in een gebied zit met een overkill aan signaal, hoeft je telefoon 0,0 moeite er voor te doen, en zal hij inderdaad altijd en overal strak op maximaal staan.
Maar wees eens eerlijk, en ga eens naar een gebied waar je kut dekking hebt. Vervolgens pak je een willekeurig ander toestel wat HSDPA aan kan, en stop je daar de sim eens in die uit je iPhone komt. Wedden dat die een veel beter signaal hebben/krijgen?
Maar nee, volgens jou ligt dat niet aan onze Apple vrienden, maar aan het netwerk. Ach ja.. het netwerk zal wel selectief zijn. "Ow, das een iPhone, die ga ik eens minder signaal geven. Hee, een Tytn II, laten we die maar volle bak geven..." 8)7

Nog zo een.. WiFi. Zelfde laken een pak. Vind veel minder AP's dan mijn andere mobile devices.
Wellicht zit het probleem in de casing van de iPhone?

 • lhoBas
 • Registratie: September 2006
 • Niet online
wally21 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 00:20:
[...]


Is er al wel download Palringo maar uit de appstore (is gratis). Je moet wel ff een account aanmaken bij hun. als je dan inlogd op je iphone dat kun je o.a.msn toevoegen!

Link naar de app in de appstore:

http://phobos.apple.com/W...oftware?id=286274367&mt=8
Er is inmiddels ook een goed alternatief voor Palringo, namelijk MobileChat. Betaalde applicatie, 2,39€, maar de UI ziet er een stuk beter uit. Ook ondersteund deze push-messages zodra Apple deze lanceert, waardoor je dus statusberichten kunt ontvangen als je de app niet open hebt staan.

Maargoed, dat is hier verder een beetje off-topic, dat hoort in App Store topic ;)

[Voor 40% gewijzigd door lhoBas op 14-08-2008 09:36. Reden: aanvulling]


 • Marcel
 • Registratie: Juli 1999
 • Laatst online: 15:58
Hoedje schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 23:29:
[mbr]Nu steeds meer tweakers een iPhone hebben, worden de accessoires belangrijker. Om de discussie overzichtelijk te houden zijn twee nieuwe topics wel op z'n plaats: een topic over cases en een topic over headsets.
Off-topic: waarom zou je een apart topic openen over headsets als dat ook al uitgebreid in het PMD forum gebeurt? In dat forum is namelijk al een schat aan kennis en ervaringen, waarom dan hier weer beginnen?

Anoniem: 269592

UltraSub schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 09:25:
[...]


[...]

Beetje knip anders wordt het zo'n lap quote. ;)

Nog zo een.. WiFi. Zelfde laken een pak. Vind veel minder AP's dan mijn andere mobile devices.
Wellicht zit het probleem in de casing van de iPhone?
Ik kan wel met jouw verhaal meegaan. Het is gewoonweg TE toevallig dat er wereldwijd zoveel geklaagd wordt over de dekking. Doe eens een gok waarom T-Mobile dat blog weg gehaald heeft? Niet omdat het zo gezellig was. Ik wijd het ook aan de iPhone zelf en niet aan T-Mobile. Ook ik heb het getest met een ander toestel (3stuks). Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat waar ik woon (Dordrecht) de dekking redelijk is maar van de week zat ik in een winkel waar ik totaal geen bereik had. Niets, ook geen GPRS dus. Aangezien die winkel van een vriend van me is zeg ik geef jouw telefoon eens (HTC P3300) en ik stop daar de T-Mobile kaart in. Walla, voluit dekking. Ik naar huis om mijn eigen HTC Touch Cruis EN de HTC Diamond van mijn vrouw op te halen. De Diamond staat trouwens ook niet bekend om zijn beste bereik. Ik heb de T-Mobile sim in alle apparaten gehad en echt waar, allemaal perfect bereik. Snel 3G netwerk terwijl ik in de iPhone nog geen GPRS heb. Even ter informatie, al deze telefoons draaien origineel op een KPN-sim met 3G en alles werkt ook perfect met KPN.

Voor mij houd het in dat het inderdaad aan de iPhone ligt en niet aan T-Mobile. T-Mobile krijgt op dit moment wel de wind van voren want die zijn de verkopende partij in dit geheel maar geheel terecht is dat niet. Ik hoop echt dat het opgelost kan worden met nieuwe software die in de toekomst uit zal komen (2.1 rom) net zoals het destijds de problemen op mijn HTC Touch Cruis heeft opgelost maar of ik er in geloof.....hmmmmm....ik heb mijn twijfels.

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Dat is inderdaad offtopic en zou in een DM moeten ;) .

In PMD is er inderdaad een hoop informatie te vinden over oordopjes. Maar dit draadje zou specifiek gaan over headsets voor de iPhone, deze hebben ook nog een microfoon. Daarbij zijn er een hoop nieuwe fabrikanten, maar ook bestaande die nieuwe modellen maken speciaal voor de iPhone. Soms zijn die gebaseerd op al bestaande oordopjes en soms ook niet. Genoeg om een apart topic te rechtvaardigen, zodat het niet nodig is om het ervaringentopic te doorzoeken naar de paar posts over headsets, als je daar naar op zoek bent.

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • burne
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online

burne

Mine! Waah!

UltraSub schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 09:25:
Jij blijft maar volhouden dat er geen problemen zijn. En dat baseer je op je eigen ervaring.
Ik blijf volhouden dat ik geen problemen heb. Dat is iets heel anders.
Jij zit blijkbaar in een gebied met meer dan perfecte dekking. Waarmee ik bedoel dat je telefoon waarschijnlijk zo'n overkill aan signaal krijgt, dat hij er absoluut geen moeite voor hoeft te doen, en stabiel op het maximale aantal streepjes 3G blijft staan.
Minimaal 2 andere mensen in dit topic wonen en werken in hetzelfde gebied. Waarom vraag je Hoedje en CyBer niet wat ze er van denken?
Maar nee, volgens jou ligt dat niet aan onze Apple vrienden, maar aan het netwerk. Ach ja.. het netwerk zal wel selectief zijn. "Ow, das een iPhone, die ga ik eens minder signaal geven. Hee, een Tytn II, laten we die maar volle bak geven..." 8)7
Zal ik je wat smartfone-bezitters wijzen die boos zijn op T-Mobile omdat ze zichzelf er van overtuigt hebben dat iPhone-bezitters met een of ander denkbeeldig soort QoS verantwoordelijk zijn voor hun verbindingsproblemen omdat ze al het signaal en bandbreedte inpikken?
Nog zo een.. WiFi. Zelfde laken een pak. Vind veel minder AP's dan mijn andere mobile devices.
Wellicht zit het probleem in de casing van de iPhone?
Leg maar uit, dan. Waarom heb ik blijkbaar een ander materiaal om mijn iPhone dan de jouwe?

We gaan een geen flame-war van maken. Ik stelde je de vraag of je mij er van kon overtuigen dat je niet net zo clueloos bent op gebied van HSDPA-radio als de eerste de beste financieel analist. En gek genoeg ben je daar niet in geslaagd. Er zal best wat aan de hand zijn, maar dat is niet zo simpel als 'bitje scheef', 'ontwerpfout in chip' of 'foute soort plastic'. Daarvoor zijn de ervaringen te verschillend.

Als het echt een grootschalig probleem zou zijn zou je inmiddels opstootjes bij T-Mobile-winkels op het journaal zien, en da's ook nog niet gebeurd. In Haarlem woont 1% van de Nederlandse bevolking. T-Mobile heeft hier dus 350 iPhones verkocht. De T-Mobile-winkel zegt -als ik even met ze sta te kletsen- dat ze twee toestellen omgeruild hebben. 0.57 procent is een mooi en realistisch uitval-cijfer voor de eerste maand van een product.

I don't like facts. They have a liberal bias.


 • Nikooos
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 07-09-2022

Nikooos

huizenlol.nl

lh-Online.nl schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 09:34:
[...]


Er is inmiddels ook een goed alternatief voor Palringo, namelijk MobileChat. Betaalde applicatie, 2,39€, maar de UI ziet er een stuk beter uit. Ook ondersteund deze push-messages zodra Apple deze lanceert, waardoor je dus statusberichten kunt ontvangen als je de app niet open hebt staan.

Maargoed, dat is hier verder een beetje off-topic, dat hoort in App Store topic ;)
Die krijg ik dan weer niet aan de praat..

Huizenlol.nl - Lol met huizen


 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
burne schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 10:41:
[...]

Ik blijf volhouden dat ik geen problemen heb. Dat is iets heel anders.
Agree.. Dat is inderdaad iets anders.
[...]

Minimaal 2 andere mensen in dit topic wonen en werken in hetzelfde gebied. Waarom vraag je Hoedje en CyBer niet wat ze er van denken?
Vrij nutteloos, want die zullen dan ook wel goede ontvangst hebben. Ik zie ze iig niet klagen hier. Het gaat net om de gebieden waar de ontvangst minder is.
[...]

Zal ik je wat smartfone-bezitters wijzen die boos zijn op T-Mobile omdat ze zichzelf er van overtuigt hebben dat iPhone-bezitters met een of ander denkbeeldig soort QoS verantwoordelijk zijn voor hun verbindingsproblemen omdat ze al het signaal en bandbreedte inpikken?
Waar slaat dat nou op? Ik zeg het toch net andersom? Op andere smartphones veel meer signaal dan op de iPhone? Ik snap niet wat je opmerking te maken heeft met wat ik schreef.
[...]

Leg maar uit, dan. Waarom heb ik blijkbaar een ander materiaal om mijn iPhone dan de jouwe?

We gaan een geen flame-war van maken. Ik stelde je de vraag of je mij er van kon overtuigen dat je niet net zo clueloos bent op gebied van HSDPA-radio als de eerste de beste financieel analist. En gek genoeg ben je daar niet in geslaagd. Er zal best wat aan de hand zijn, maar dat is niet zo simpel als 'bitje scheef', 'ontwerpfout in chip' of 'foute soort plastic'. Daarvoor zijn de ervaringen te verschillend.
Zeg ik dan dat het aan HSDPA ligt? Nee, ik zeg dat het aan de iPhone ligt. Waar of wat aan de iPhone, dat weet ik niet. Heb ik ook nergens beweerd. Maar dat andere telefoons veel beter presteren met dezelfde sim, staat inmiddels overal wel onomstotelijk vast, en mag je dus gerust een feit noemen.
Als het echt een grootschalig probleem zou zijn zou je inmiddels opstootjes bij T-Mobile-winkels op het journaal zien, en da's ook nog niet gebeurd. In Haarlem woont 1% van de Nederlandse bevolking. T-Mobile heeft hier dus 350 iPhones verkocht. De T-Mobile-winkel zegt -als ik even met ze sta te kletsen- dat ze twee toestellen omgeruild hebben. 0.57 procent is een mooi en realistisch uitval-cijfer voor de eerste maand van een product.
Waar denk je dat de meeste klanten zitten? Juist, in de grotere steden. Waar zit de super dekking van netwerken? Juist, in de steden. Wie klaagt niet? De mensen in de steden. Wie klaagt wel? De mensen die "landelijker" wonen, en niet die perfecte dekking hebben. Hence, als de iPhone het iets moeilijker krijgt, heeft die blijkbaar grote problemen om signaal te houden. Andere telefoons presteren dan nog goed. Ik kan niet begrijpen waarom je dit negeert. Overal ter wereld worden dezelfde tests uit gevoerd door mensen die problemen hebben met ontvangst, en overal ter wereld komen daar dezelfde resultaten uit; de iPhone presteert veel minder dan andere smartphones in gebieden waar mindere dekking is.

Zonder te willen flamen, absoluut niet mijn opzet;
Waarom verdedig je dit probleem zo? Je lijkt wel Apple fanaat...
Jij hebt geen problemen zeg je, oordeel dan ook niet over de feiten die mensen met problemen unaniem bewijzen door simpele tests. Of je voert de tests zelf ook even uit in een gebied waar je met jouw iPhone nog maar 1 (of geen) streepje 3G hebt. Als jij dan geen verschil ziet tussen meerdere smartphones, praten we verder ;)

Nogmaals; ik pretendeer geen HSDPA kennis te hebben, of te weten hoe de chipsets en software werken. Ik constateer alleen simpele feiten, minder dekking met het ene toestel, terwijl het andere toestel daar perfecte dekking heeft. Wereldwijd zegt men het zelfde, dus netwerk issues zijn het blijkbaar ook niet. De oprechte vraag aan jou dan ook; hoe verklaar je dat dan?

 • BlackShadow
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 11:24
Wat betreft mijn ontvangst (Proximus, Belgie) kan ik eigenlijk weinig negatiefs vertellen.
In de streken waar ik vaak kom (Denderleeuw, Aalst, Gent) heb ik altijd een snelle 3G verbinding.
Het enige wat mij opvalt is dat als 3G wegvalt (bvb in de auto of trein), de iPhone niet altijd
netjes terug van GPRS (Proximus heeft bijna geen EDGE) naar 3G switcht.

Even 3G aan- en uitzetten helpt dan voor terug een vrij sterk signaal.

 • wally21
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 13-05 02:10

wally21

psn: Wally224

UltraSub schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 09:25:


[...]
1. Je weet niet of die hardware identiek is. De software zal inderdaad wel identiek zijn.
2. Dat jij totaal geen problemen met dekking hebt, heb ik hier boven al over geschreven. Als jij in een gebied zit met een overkill aan signaal, hoeft je telefoon 0,0 moeite er voor te doen, en zal hij inderdaad altijd en overal strak op maximaal staan.
Maar wees eens eerlijk, en ga eens naar een gebied waar je kut dekking hebt. Vervolgens pak je een willekeurig ander toestel wat HSDPA aan kan, en stop je daar de sim eens in die uit je iPhone komt. Wedden dat die een veel beter signaal hebben/krijgen?
Maar nee, volgens jou ligt dat niet aan onze Apple vrienden, maar aan het netwerk. Ach ja.. het netwerk zal wel selectief zijn. "Ow, das een iPhone, die ga ik eens minder signaal geven. Hee, een Tytn II, laten we die maar volle bak geven..." 8)7

Nog zo een.. WiFi. Zelfde laken een pak. Vind veel minder AP's dan mijn andere mobile devices.
Wellicht zit het probleem in de casing van de iPhone?
Als je eerst even goed leest voor dat je reageerd zie je dat ik wel dekking heb maar geen internet. en dat dit ook al was met mijn vorige telfoon!! (een Tytn II) En dan komt het er dus op neer dat wat voor dekking ik ook heb het niet uit maak want ik kan er geen gebruik van maken. Dus in mijn geval geen probleem met Apple maar wel met T-mobile!

 • tec
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 26-11-2013

tec

TEC

Ultrasub heb je het ook getest met een andere iPhone? Het kan natuurlijk zo zijn dat je iPhone defect is en dat het hier dus alleen jou iPhone betreft. Dezelfde test met 2 iphones en 3 andere telefoons waarbij beide iPhones slechte ontvangst hebben zou de test wat sterker maken.

 • sergev
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 12-12-2020
Een ander vraagje wat ik voor zover ik kon vinden niet is gesteld. Dit is pas de tweede dag dat mijn iphone volledige functionaliteit heeft, dus ik zat wat dingen uit te proberen. Ik heb mijn iphone hier netjes verbonden met mijn time capsule netwerk, ik zit notabene in dezelfde kamer, dus heb 100% bereik, het 3G bereik is eindelijk ook een keer fatsoenlijk, ongeveer 3 a 4 streepjes contineu, dus ik heb voldoende internetsnelheid, maar als ik naar youtube ga, uit het iphone menu zegt die voor youtube video's is een mobiele data of wifi verbinding vereist.
Hij is notabene met allebei verbonden en het maakt niet uit wat ik doe. Nu heb ik na wat google werk een paar resultaten gevonden over de eerste generatie iphones waar je wat dingen uit moest spoken omm het werkend te krijgen, maar niks over de iphone 3G. Is dit al vaker voorgekomen, en zo ja heeft iemand een oplossing hiervoor?

 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
wally21 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 11:22:
[...]


Als je eerst even goed leest voor dat je reageerd zie je dat ik wel dekking heb maar geen internet. en dat dit ook al was met mijn vorige telfoon!! (een Tytn II) En dan komt het er dus op neer dat wat voor dekking ik ook heb het niet uit maak want ik kan er geen gebruik van maken. Dus in mijn geval geen probleem met Apple maar wel met T-mobile!
Ik had jou toch niet gequote?
Dit gaat over heel iets anders. Lees nog maar eens goed terug... Ik had alles gelezen ;)
tec schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 11:31:
Ultrasub heb je het ook getest met een andere iPhone? Het kan natuurlijk zo zijn dat je iPhone defect is en dat het hier dus alleen jou iPhone betreft. Dezelfde test met 2 iphones en 3 andere telefoons waarbij beide iPhones slechte ontvangst hebben zou de test wat sterker maken.
Nee, helaas geen ander iPhone hier (of om me heen).
Maar daar ga ik dus af op gelijke ervaringen all over the world.
Wellicht is het een bepaalde batch die slecht is, zou best kunnen. Ik zeg ook niet dat ze het allemaal hebben (al lijkt het er wel op).

Anoniem: 91034

Klopt het dat Google App nu ook in Nederland in de AppStore is? Ik heb het al vanuit de US store, maar het zou een goed teken zijn in ieder geval.

 • Arthur
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 04-06 17:16
Anoniem: 269592 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 10:17:
[...]


Ik kan wel met jouw verhaal meegaan. Het is gewoonweg TE toevallig dat er wereldwijd zoveel geklaagd wordt over de dekking. Doe eens een gok waarom T-Mobile dat blog weg gehaald heeft? Niet omdat het zo gezellig was. Ik wijd het ook aan de iPhone zelf en niet aan T-Mobile. Ook ik heb het getest met een ander toestel (3stuks). Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat waar ik woon (Dordrecht) de dekking redelijk is maar van de week zat ik in een winkel waar ik totaal geen bereik had. Niets, ook geen GPRS dus. Aangezien die winkel van een vriend van me is zeg ik geef jouw telefoon eens (HTC P3300) en ik stop daar de T-Mobile kaart in. Walla, voluit dekking. Ik naar huis om mijn eigen HTC Touch Cruis EN de HTC Diamond van mijn vrouw op te halen. De Diamond staat trouwens ook niet bekend om zijn beste bereik. Ik heb de T-Mobile sim in alle apparaten gehad en echt waar, allemaal perfect bereik. Snel 3G netwerk terwijl ik in de iPhone nog geen GPRS heb. Even ter informatie, al deze telefoons draaien origineel op een KPN-sim met 3G en alles werkt ook perfect met KPN.

Voor mij houd het in dat het inderdaad aan de iPhone ligt en niet aan T-Mobile. T-Mobile krijgt op dit moment wel de wind van voren want die zijn de verkopende partij in dit geheel maar geheel terecht is dat niet. Ik hoop echt dat het opgelost kan worden met nieuwe software die in de toekomst uit zal komen (2.1 rom) net zoals het destijds de problemen op mijn HTC Touch Cruis heeft opgelost maar of ik er in geloof.....hmmmmm....ik heb mijn twijfels.
Hebben de mensen met alle 3G-problemen al eens geprobeerd om de netwerkinstellingen te resetten? Instellingen --> Algemeen --> Stel Opnieuw In --> Herstel netwerkinstellingen.

Ik heb dat een aantal dagen geleden gedaan en het lijkt mijn 3G-problemen een heel eind opgelost te hebben (na de firmware-update deed 3G-internet het eigenlijk helemaal niet meer, ook niet bij goed bereik).

Het blijft een merkwaardig probleem omdat het wat onvoorspelbaar is. Ik denk dat er toch een softwarematige component inzit op basis van het volgende:
- Soms heb ik met 3G met maar 1-2 streepjes uitstekend, snel internet
- Op andere momenten heb ik met 3-4-5 streepjes helemaal geen internet
- In vrijwel alle gevallen is het probleem (tijdelijk) opgelost als ik het toestel een keer aan en uit zet (of soms de Flightmode uit en weer aan zet).

In ieder geval heb ik sinds een aantal dagen (het herstellen van de netwerkinstellingen na de update naar 2.0.1) hier op mijn werk het merendeel van de tijd goed 3G-internet en telefonie ondanks het feit dat ik maar 1 streep bereik heb. Daarvoor werkte het op exact dezelfde plek met exact hetzelfde bereik nooit.

Never give in, never give in, never, never, never, never-in nothing, great or small, large or petty- never give in except to convictions of honour and good sense. Never yield to force; never yield to the apparently overwhelming might of the enemy


 • TheRookie
 • Registratie: December 2001
 • Niet online

TheRookie

Nu met R1200RT

Anoniem: 91034 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 11:52:
Klopt het dat Google App nu ook in Nederland in de AppStore is? Ik heb het al vanuit de US store, maar het zou een goed teken zijn in ieder geval.
Klopt :)
Dank voor de tip !

 • wally21
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 13-05 02:10

wally21

psn: Wally224

UltraSub schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 11:47:
[...]
Ik had jou toch niet gequote?
Dit gaat over heel iets anders. Lees nog maar eens goed terug... Ik had alles gelezen ;)
Mijn excuus, had het ff verkeerd gezien. 8)7

 • burne
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online

burne

Mine! Waah!

UltraSub schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 11:01:
Waar slaat dat nou op? Ik zeg het toch net andersom? Op andere smartphones veel meer signaal dan op de iPhone? Ik snap niet wat je opmerking te maken heeft met wat ik schreef.
En vier topics verderop op het forum zit iemand die dit roept:
Toeval dat de problemen zo ongeveer begonnen toen T-Mobile begon met de verkoop van de Iphone en al die lui met hun supersnelle HSDPA abo's (damned, ik blijf jaloers ) begonnen te Internetten? Toeval dat ik 12 mensen ken met een T-mobile abo, waarvan wie twee met een IPhone en dat de enige die geen last hebben van dit probleem diegene zijn met een IPhone?

Ik ben geen netwerk specialist, maar ik krijg wel het gevoel dat T-Mobile de Iphone uitrol onder geen voorwaarden wil laten mislukken en dat de Iphone's simpelweg voorrang krijgen op het netwerk.
Precies exact het omgekeerde van wat jij beweert.
Zonder te willen flamen, absoluut niet mijn opzet;
Waarom verdedig je dit probleem zo? Je lijkt wel Apple fanaat...
Ik verdedig niks. Ik wijs je op alternatieven, draag je andere verhalen aan en laat je nadenken over wat je beweert. Althans: dat hoop ik. 'Question everything'.
Of je voert de tests zelf ook even uit in een gebied waar je met jouw iPhone nog maar 1 (of geen) streepje 3G hebt. Als jij dan geen verschil ziet tussen meerdere smartphones, praten we verder ;)
Been there, done that. TyTnII versus iPhone midden in de polder: het maakt helemaal niets uit. Hooguit is de iPhone sneller met heen en weer schakelen tussen 3G op het moment dat je 3G kwijtraakt, maar de TyTnII is iets sneller met het weer oppikken van een 3G-signaal.

We zijn gaan fietsen met een audio-stream op, en wegvallen of haperen van de stream als indicatie voor de kwaliteit van het signaal. Ik heb 100 meter langer kunnen luisteren en zat een seconde of 20 zonder geluid, waar de TyTnII bijna een minuut nodig had, maar toen we omkeerden was de TyTnII 50 meter eerder in staat een 3G-signaal op te pakken. Voorwaar een spectaculair verschil.
Nogmaals; ik pretendeer geen HSDPA kennis te hebben, of te weten hoe de chipsets en software werken. Ik constateer alleen simpele feiten, minder dekking met het ene toestel, terwijl het andere toestel daar perfecte dekking heeft. Wereldwijd zegt men het zelfde, dus netwerk issues zijn het blijkbaar ook niet. De oprechte vraag aan jou dan ook; hoe verklaar je dat dan?
Ik constateer andere 'feiten', zoals TyTnII-bezitters die beweren dat ze meer problemen hebben dan hun vrienden met een iPhone. Ik verklaar niets. Ik zie alleen verhalen en beweringen die elkaar wederzijds uit lijken te sluiten.

I don't like facts. They have a liberal bias.


 • wally21
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 13-05 02:10

wally21

psn: Wally224

En het klote van alles is met het 3G gebeuren is het antwoord dat je van de KS krijgt:

In dit geval ff mijn probleem: dus wel verbinging geen internet.

Is het een iphone meneer?
-- ja

Dan zal het waarschijnlijk daar aan liggen (verwijzend naar het nieuws).
-- Maar met mijn vorige telefoon had ik het probleem ook al!

Heb je m al gereset?
-- ja zo om de miniuut (beetje sarcatisch O-) )

ja dan ligt het waarschijnlijk aan het netwerk bij u in de buurt.ik maar er een antekining aan en hopelijk voor u wordt hier iets mee gedaan. 8)7
--Hopelijk???

Ja ligt aan de omvang van het probleem, en of er meer mensen last van hebben.
dus moet u even afwachten.


Nou top schiet je dus niks mee op!!!
vanavond maar ff sim omwisselen op advies van Burne. Heb me wel vergist heb deze sim nu 1 jaar.
heb namelijk toen vervangen omdat de vorige gaar was. maar wie weet helpt het :+

Anoniem: 269592

Arthur schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 11:54:
[...]


Hebben de mensen met alle 3G-problemen al eens geprobeerd om de netwerkinstellingen te resetten? Instellingen --> Algemeen --> Stel Opnieuw In --> Herstel netwerkinstellingen.

Ik heb dat een aantal dagen geleden gedaan en het lijkt mijn 3G-problemen een heel eind opgelost te hebben (na de firmware-update deed 3G-internet het eigenlijk helemaal niet meer, ook niet bij goed bereik).

Het blijft een merkwaardig probleem omdat het wat onvoorspelbaar is. Ik denk dat er toch een softwarematige component inzit op basis van het volgende:
- Soms heb ik met 3G met maar 1-2 streepjes uitstekend, snel internet
- Op andere momenten heb ik met 3-4-5 streepjes helemaal geen internet
- In vrijwel alle gevallen is het probleem (tijdelijk) opgelost als ik het toestel een keer aan en uit zet (of soms de Flightmode uit en weer aan zet).

In ieder geval heb ik sinds een aantal dagen (het herstellen van de netwerkinstellingen na de update naar 2.0.1) hier op mijn werk het merendeel van de tijd goed 3G-internet en telefonie ondanks het feit dat ik maar 1 streep bereik heb. Daarvoor werkte het op exact dezelfde plek met exact hetzelfde bereik nooit.
Ja ik heb dat ook gedaan en soms gaat het goed en soms ook niet. Wat mij vreemd leek was dat ik op die plek waar ik was met 3 andere toestellen wel goed ontvangst had en met de iPhone niet. Nogmaals, over het algemeen heb ik geen klagen hoor.

Misschien is het verstandig een apart "Dramatisch 3G bereik" topic aan te maken. Net zoals ze met de HTC Touch Cruise destijds hadden gedaan. Zo voorkom je dat de discussie hier de boel gaat vervuilen. Zomaar een idee. Ik ben geen mod dus laat die zijn gedachte er maar overheen laten gaan.

 • R2D2
 • Registratie: Mei 2001
 • Niet online
burne schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 01:23:
[...]

Je weet dat er geen 'Apple Stores' in Nederland zijn, enkel dealers? En dat je dus de ene Apple-winkel niet of nauwelijks met de andere kunt vergelijken, tenzij ze tot dezelfde keten behoren?
Heb je gelijk in. Echter is het niet alleen een ervaring bij de premium resellers geweest maar ook bij Apple zelf waar je van het kastje naar de muur word gestuurd. Van een premium reseller word je naar Apple NL gestuurd en die sturen je vervolgens weer doodleuk naar een premium reseller om het probleem te laten verhelpen waarna het product vanaf de premium reseller naar Apple word opgestuurd voor onderzoek en ik hem doodleuk weer terug krijg met de mededeling dat iets binnen de specificaties van het product valt (in dit geval ging het om de grijze lijnen in het scherm van mijn macbook).

Ik heb het dus wel een beetje gehad met het merk Apple, ik ervaar de producten qua kwaliteit niet meer zoals ik dat 5 jaar geleden deed en het probleem oplossend vermogen blijkt er soms van zowel een shop als ook van Apple zijn kant niet te zijn in de gevallen waar ik mee te maken heb gehad.

iRacing profiel


Anoniem: 91034

Iemand enig idee of het mogelijk is mijn iPhone 3g als USB stick te gebruiken (met de meegeleverde kabel natuurlijk..)?

 • The Flow
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 12-02 10:03

The Flow

I am the greatest

(jarig!)
die verbindingsproblemen die gepaard gaan met de iPhone moeten softwarematig op te lossen zijn.. (Bron Nu.nl)

God is in de war, hij denkt dat hij The Flow is...


Anoniem: 222093

The FLow schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 13:48:
die verbindingsproblemen die gepaard gaan met de iPhone moeten softwarematig op te lossen zijn.. (Bron Nu.nl)
ik hoop het van harte...want dit is bagger!

Anoniem: 267659

Die is idd bagger , hier in Geldrop 0,0 % 3G ontvangst.
Ik heb vorige week vrijdag contact gehad met TM klantenservice en ik zou binnen 7 werkdagen hierover terug gebeld worden.
Ben benieuwd met wat voor een oplossing ze komen.

Maar dat laat ik nog wel weten .....

[Voor 66% gewijzigd door Anoniem: 267659 op 14-08-2008 14:39]


 • JnX
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 21-05 22:56
Anoniem: 91034 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 13:29:
Iemand enig idee of het mogelijk is mijn iPhone 3g als USB stick te gebruiken (met de meegeleverde kabel natuurlijk..)?
Helaas is dit niet mogelijk. De iPhone ondersteunt deze functionaliteit niet, en zal dit naar alle waarschijnlijkheid ook niet gaan doen omdat het door Apple niet is toegestaan.

Een alternatief zijn de applicaties die je iPhone bestanden laten delen via WiFi, zie http://www.iphoneclub.nl/...et-files-en-mobilefinder/.

 • Canon23
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 07:40

Canon23

>>MY<< world

10januarie verloopt mijn abonnement bij tmobile. Houd in dat ik vanaf 10september een phone mag bestellen.
Aangezien er nog een 2 a 3wkn levertijd is, heb ik afgelopen maandag al met T-mobile gebeld.
Binnen 5 dgn zou ik een contract binnen krijgen en 2 a 3 wkn zou het duren voor ik me iphone (black 16gig voor 1euro bij i500 abo) binnen zou krijgen.
Vandaag stond de postbode voor de deur met me iphone (NICE :D).

Maar ik dacht doe me oude simkaart(van me huidige abo) erin en gebruik me phone dat als i touch tot 10januarie (wanneer me i500 in gaat)...niet dus.
Moet ik dus nu wachten tot er een nieuwe simkaart word gestuurd? of doe ik iets fout?

1..2 Freddy's coming for you, 3..4 Knocking at ya door, 5..6 Grab your crusifix, 7..8 Better stay up late, 9..10 Never sleep again|| SPECS


 • Myrdhin
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 16:06
The FLow schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 13:48:
die verbindingsproblemen die gepaard gaan met de iPhone moeten softwarematig op te lossen zijn.. (Bron Nu.nl)
Leren ze nou nooit eens goed lezen bij Nu.nl???

Uit het artikel waar naar verwezen wordt:
De architectuur van de Infineon 3,5 G chip is zo ontworpen dat een eenvoudige upgrade naar hogere HSDPA data snelheden, HSUPA en Rx-ontvangst mogelijk is. Dit laatste zou betekenen dat de chip wel een update kan krijgen. De RX reciever is een belangrijk onderdeel in de iPhone 3G want die regelt de downlink prestaties in termen van capaciteit en dekking. Dat onderdeel is dus volgens Infineon eenvoudig te updaten. Of dat software matig is kunnen we helaas niet terug vinden op de website van Infineon.
Ze weten dus niet of het softwarematig op te lossen is.....

 • Blaxje
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 06-11-2019
Ik heb het idee dat de automatische helderheid zich echt slecht aanpast. Meer mensen hier last van? Mijn oude 2,5G iPhone (hehe!) had hier geen last van en paste zich netjes aan bij veel of weinig omgevingslicht.

 • Muthas
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Merk ik ook. In een kamer waar het helemaal donker is, is het scherm me te fel, en buiten als de zon vol schijnt mag het wel wat helderer. Oftewel hij past inderdaad niet genoeg aan, en inderdaad, dit had ik bij de 2,5G iPhone ook niet ;)

 • Fikkie007
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 12:59
Canon23 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 14:55:
10januarie verloopt mijn abonnement bij tmobile. Houd in dat ik vanaf 10september een phone mag bestellen.
Ha mijn abbonement loopt ook 10 januari af, fijn om te weten hoe jij het aangepakt heb 8)

Anoniem: 95513

Arthur schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 11:54:
[...]


Hebben de mensen met alle 3G-problemen al eens geprobeerd om de netwerkinstellingen te resetten? Instellingen --> Algemeen --> Stel Opnieuw In --> Herstel netwerkinstellingen.

Ik heb dat een aantal dagen geleden gedaan en het lijkt mijn 3G-problemen een heel eind opgelost te hebben (na de firmware-update deed 3G-internet het eigenlijk helemaal niet meer, ook niet bij goed bereik).

Het blijft een merkwaardig probleem omdat het wat onvoorspelbaar is. Ik denk dat er toch een softwarematige component inzit op basis van het volgende:
- Soms heb ik met 3G met maar 1-2 streepjes uitstekend, snel internet
- Op andere momenten heb ik met 3-4-5 streepjes helemaal geen internet
- In vrijwel alle gevallen is het probleem (tijdelijk) opgelost als ik het toestel een keer aan en uit zet (of soms de Flightmode uit en weer aan zet).

In ieder geval heb ik sinds een aantal dagen (het herstellen van de netwerkinstellingen na de update naar 2.0.1) hier op mijn werk het merendeel van de tijd goed 3G-internet en telefonie ondanks het feit dat ik maar 1 streep bereik heb. Daarvoor werkte het op exact dezelfde plek met exact hetzelfde bereik nooit.
Net je tip opgevolgd. Gevolg: geen verschil.
Nog steeds volle bak 3G, maar geen internet. Het updaten van het de standaardapplicatie´s zoals "weer" en "aandelen" lukt niet of pas na 2 minuten.
Soms helpt opnieuw opstarten, switchen naar flight mode en terug of een keer switchen tussen 3G en GPRS.
Soms heb ik dan snel internet en even later weer niet, terwijl ik er niks mee doe. Het lijkt volledige willekeur. Voor mijn gevoel ligt dit echt aan de Iphone.
En het ding maar stroom vreten ondertussen......

Anoniem: 91841

Verkeerde topic en dit kun je ook prima zelf even googlen.

[Voor 74% gewijzigd door Hoedje op 14-08-2008 20:22]


 • CyBeR
 • Registratie: September 2001
 • Niet online

CyBeR

💩

Hong Kong zeker, en zelfs simlockvrij. Maar ik meen wel dat je aan een abo vast zit.

All my posts are provided as-is. They come with NO WARRANTY at all.


 • sergev
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 12-12-2020
Arthur schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 11:54:
[...]


Hebben de mensen met alle 3G-problemen al eens geprobeerd om de netwerkinstellingen te resetten? Instellingen --> Algemeen --> Stel Opnieuw In --> Herstel netwerkinstellingen.

Ik heb dat een aantal dagen geleden gedaan en het lijkt mijn 3G-problemen een heel eind opgelost te hebben (na de firmware-update deed 3G-internet het eigenlijk helemaal niet meer, ook niet bij goed bereik).

Het blijft een merkwaardig probleem omdat het wat onvoorspelbaar is. Ik denk dat er toch een softwarematige component inzit op basis van het volgende:
- Soms heb ik met 3G met maar 1-2 streepjes uitstekend, snel internet
- Op andere momenten heb ik met 3-4-5 streepjes helemaal geen internet
- In vrijwel alle gevallen is het probleem (tijdelijk) opgelost als ik het toestel een keer aan en uit zet (of soms de Flightmode uit en weer aan zet).

In ieder geval heb ik sinds een aantal dagen (het herstellen van de netwerkinstellingen na de update naar 2.0.1) hier op mijn werk het merendeel van de tijd goed 3G-internet en telefonie ondanks het feit dat ik maar 1 streep bereik heb. Daarvoor werkte het op exact dezelfde plek met exact hetzelfde bereik nooit.
Bedankt!!! :) :) :) :o :o Works for me! Lijkt inderdaad iets softwarematigs te zijn van de kant van apple. Ik voor dat ik deed hier in huis ongeveer 2 mischien 3 streepjes bereik, en nu bijna altijd 4 streepjes, en soms 5.
Maar youtube werkt nog steeds niet :( :( |:(
Anyway, dit is wel de moeite waard om te proberen, want het werkt voor mij in ieder geval wel.

Anoniem: 234091

Ik stond op het punt om een 3G te kopen, maar omdat er een enorme rij stond in de T-Mobile store ben ik maar even met het test toestel gaan spelen. Wat mij opviel was dat als je naar de contacten toe ging, dit ten eerste niet heel snel en snappy gebeurde en dat ik ten tweede zeker 5 seconden moest wachten voordat er in de contacten kon worden gebladerd.

Is dit omdat dit een verkracht toestel is (showmodel), de software niet is upgedate, of hebben meer mensen hier last van?

Anoniem: 56410

Kleine update omtrent mijn Iphone:

Dinsdag de Iphone gekregen en deze kan geen verbinding maken met het t-mobile netwerk.
Dinsdag nog de klanten service gebeld die vermoeden dat het aan mijn simkaart ligt (terwijl deze het prima doet in mijn vorige telefoon)

Woensdag maar naar de t-mobile shop geweest om te informeren wat we kunnen doen om dit probleem te verhelpen. Ze hebben een nieuwe simkaart mee gegeven.

Vandaag wederom terug naar de t-mobile shop aangezien de problemen zich blijven aandoen. (wel handig als je ook kan bellen met een telefoon ipv alleen als ipod gebruiken) Helaas moet het toestel opgestuurd worden en zal dit +/- 8 dagen gaan duren (ze hadden uiteraard geen Iphones in voorraad)

Vindt het allemaal wel erg vreemd hoe dit loopt en baal er flink van. Laten we maar hopen dat zodra de nieuwe Iphone binnen is het probleem verholpen is.

 • bart155
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 16-05 15:22
Anoniem: 234091 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 16:02:
Ik stond op het punt om een 3G te kopen, maar omdat er een enorme rij stond in de T-Mobile store ben ik maar even met het test toestel gaan spelen. Wat mij opviel was dat als je naar de contacten toe ging, dit ten eerste niet heel snel en snappy gebeurde en dat ik ten tweede zeker 5 seconden moest wachten voordat er in de contacten kon worden gebladerd.

Is dit omdat dit een verkracht toestel is (showmodel), de software niet is upgedate, of hebben meer mensen hier last van?
Dit kan wel kloppen! Met met software update 2.0.1 is dit een heel stuk sneller!

 • Marcel
 • Registratie: Juli 1999
 • Laatst online: 15:58
Anoniem: 234091 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 16:02:
Ik stond op het punt om een 3G te kopen, maar omdat er een enorme rij stond in de T-Mobile store ben ik maar even met het test toestel gaan spelen. Wat mij opviel was dat als je naar de contacten toe ging, dit ten eerste niet heel snel en snappy gebeurde en dat ik ten tweede zeker 5 seconden moest wachten voordat er in de contacten kon worden gebladerd.

Is dit omdat dit een verkracht toestel is (showmodel), de software niet is upgedate, of hebben meer mensen hier last van?
Dit is met een softwareupdate (2.0.1) reeds verholpen. Gaat nu lekker vlot
[edit] bart155 was me net voor :>

 • degroot
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
Bij mij ging het bladeren naar contacten al snel voor de software update.
Hoefde zeker geen 5 seconden te wachten...

Maar ik heb ook niet zoveel vrienden , dus mijn iphone doet er ook niet lang over om die te laden :+

www.degroot-it.nl


Anoniem: 232049

Nog een berichtje over slecht bereik - war iPhone vs. Providers:
http://www.macrumors.com/...-to-software-or-hardware/

quote:
"The source claims that this issue primarily arises in areas of high iPhone density such as "the San Francisco Bay area, Boston, and certain overseas locales."

"areas of high iPhone density" _/-\o_

hardware or software? That is the question

[Voor 69% gewijzigd door Anoniem: 232049 op 14-08-2008 16:37]


 • wally21
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 13-05 02:10

wally21

psn: Wally224

bart155 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 16:19:
[...]


Dit kan wel kloppen! Met met software update 2.0.1 is dit een heel stuk sneller!
En dan zit er ook nog een verschil in hoe je de contacten opent! als je via de koppeling op je springboard je contacten opent moet je ff wachten (+/- 1sec bij mij) maar ga je naar telefoon en en kies je dan contacten (via de balk onderin) dan hoeft hij niet te laden en kan je meteen scrollen!!
Hebben meer mensen dat?? of ben ik de enige. vindt het namelijk wel apart. Maar die hoe dan ook die ene seconde kan ik wel wachten hoor :+ vindt het in iedergeval geen probleem.

 • Tales
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 16:26
wally21 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 16:37:
[...]


En dan zit er ook nog een verschil in hoe je de contacten opent! als je via de koppeling op je springboard je contacten opent moet je ff wachten (+/- 1sec bij mij) maar ga je naar telefoon en en kies je dan contacten (via de balk onderin) dan hoeft hij niet te laden en kan je meteen scrollen!!
Hebben meer mensen dat?? of ben ik de enige. vindt het namelijk wel apart. Maar die hoe dan ook die ene seconde kan ik wel wachten hoor :+ vindt het in iedergeval geen probleem.
Precies hetzelfde hier ;)

Anoniem: 14144

Eindelijk ook in het bezit van een zwarte 16GB! :9

Nadat ik mezelf een beetje bekend had gemaakt met de iPhone heb ik wat download testjes gedaan om de snelheid een beetje te kunnen vergelijken. Test pagina's als speedtest.nl en iphone speedtest etc. vind ik wat onbetrouwbaar dus ik ben gewoon de tijd gaan meten die het kost om een internet pagina te laden. Dit om te zien wat het verschil is tussen WiFi, 3G en GPRS.

Ik gebruik Vodafone Prepaid met Zorgeloos Internet (3G vol bereik, moest wel bij het raam zitten ;) ) en heb getest op de volgende twee pagina's:
http://www.apple.com/iphone/
http://tweakers.net/
Elke pagina heb ik 7x keer geladen d.m.v. refresh om een klein beetje gemiddelde te krijgen:
 • Apple iPhone op WiFi -> 9.5 seconden
 • Apple iPhone op 3G -> 15 seconden
 • Tweakers op WiFi -> 12.7 seconden
 • Tweakers op 3G -> 17.3 seconden
 • Tweakers op GPRS (3G uitgezet) -> 102.8 seconden
Moet eerlijk zeggen dat ik wel een beetje verbaasd ben over hoeveel langzamer GPRS is, had verwacht dat dit verschil wat kleiner zou zijn.

Afgelopen nacht (vanochtend :? ) nog een download snelheid test gedaan met een paar grote foto's van NASA. Met WiFi kwam ik uit op ongeveer 285 kB/s en met 3G op iets van 110-120 kB/s, maar dat laatste weet ik niet helemaal zeker want het was nogal laat...

Laatst las ik (volgens mij in dit topic) over iemand met T-Mobile Relax 150 dat ie daar geen internet bij heeft en dus niet kan internetten. Ik heb hetzelfde abonnement en kan wel internetten, kost dan wel EUR 2,38 per MB :(
Heb met die SIM ook even een download test met zo'n foto gedaan en kwam toen op 99.8 kB/s. :*) Dat is volgens mij toch wel een stukje sneller dan de 384 kbps volgens T-Mobile :)

Ik heb trouwens wel het vermoeden dat het downloaden van die grote foto's ook niet helemaal een zuivere meting is omdat het lijkt alsof de iPhone nogal wat moeite heeft met het opbouwen van het beeld. Niet zo heel vreemd natuurlijk als je praat over een jpg of tiff van een paar MB.

Anoniem: 222093

Ik kan me goed voorstellen dat je baalt, maar dan kun je je nog wel op een fatsoenlijke manier uiten.

[Voor 92% gewijzigd door Hoedje op 14-08-2008 16:51]


 • yeahbaby
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 04-06 08:18
yeahbaby schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 11:54:
[...]


Nice! Zal het morgen eens proberen op de UU. En ervaringen hier posten.
Vandaag even geprobeerd. Met mijn TUD account komt ik netjes met mijn iPhone op het UU eduroam netwerk in de UB. Voor TUD werkt het dus. Beschik helaas niet over een UU account om dat te testen.

 • Arthur
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 04-06 17:16
wally21 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 16:37:
[...]


En dan zit er ook nog een verschil in hoe je de contacten opent! als je via de koppeling op je springboard je contacten opent moet je ff wachten (+/- 1sec bij mij) maar ga je naar telefoon en en kies je dan contacten (via de balk onderin) dan hoeft hij niet te laden en kan je meteen scrollen!!
Hebben meer mensen dat?? of ben ik de enige. vindt het namelijk wel apart. Maar die hoe dan ook die ene seconde kan ik wel wachten hoor :+ vindt het in iedergeval geen probleem.
Bij mij (196 contacten) is het bij allebei te traag, ook na 2.0.1. Het is wel iets sneller geworden, maar niet veel helaas. Nog steeds na het opstarten enkele seconden een 'freeze' en daarna de eerste seconden haperig scrollen. Valt me erg tegen, zeker als je bedenkt hoe snel bijvoorbeeld het foto-scrollen en iPod-scrollen gaat.

Never give in, never give in, never, never, never, never-in nothing, great or small, large or petty- never give in except to convictions of honour and good sense. Never yield to force; never yield to the apparently overwhelming might of the enemy


 • bart155
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 16-05 15:22
Arthur schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 16:47:
[...]
Bij mij (196 contacten) is het bij allebei te traag, ook na 2.0.1. Het is wel iets sneller geworden, maar niet veel helaas. Nog steeds na het opstarten enkele seconden een 'freeze' en daarna de eerste seconden haperig scrollen. Valt me erg tegen, zeker als je bedenkt hoe snel bijvoorbeeld het foto-scrollen en iPod-scrollen gaat.
Bij mij hangt ie ook nog wel eens ff, niet altijd, maar heel af en toe! SMS eigenlijk hetzelfde verhaal! Vooral als je het lang niet hebt gebruikt, wat ook weer logisch te verklaren is!

Anoniem: 78574

bart155 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 16:53:
[...]


Bij mij hangt ie ook nog wel eens ff, niet altijd, maar heel af en toe! SMS eigenlijk hetzelfde verhaal! Vooral als je het lang niet hebt gebruikt, wat ook weer logisch te verklaren is!
Soft reset helpt.
Home en aan/uit knop ingedrukt houden.
Ik doe het standaard elke morgen, dan is de snelheid redelijk..

 • Canon23
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 07:40

Canon23

>>MY<< world

Je mag je probleem na 24 uur kicken, niet 2,4 uur ;)

[Voor 90% gewijzigd door Hoedje op 14-08-2008 17:15]

1..2 Freddy's coming for you, 3..4 Knocking at ya door, 5..6 Grab your crusifix, 7..8 Better stay up late, 9..10 Never sleep again|| SPECS


 • Nikooos
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 07-09-2022

Nikooos

huizenlol.nl

Canon23 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 14:55:
10januarie verloopt mijn abonnement bij tmobile. Houd in dat ik vanaf 10september een phone mag bestellen.
Aangezien er nog een 2 a 3wkn levertijd is, heb ik afgelopen maandag al met T-mobile gebeld.
Binnen 5 dgn zou ik een contract binnen krijgen en 2 a 3 wkn zou het duren voor ik me iphone (black 16gig voor 1euro bij i500 abo) binnen zou krijgen.
Vandaag stond de postbode voor de deur met me iphone (NICE :D).

Maar ik dacht doe me oude simkaart(van me huidige abo) erin en gebruik me phone dat als i touch tot 10januarie (wanneer me i500 in gaat)...niet dus.
Moet ik dus nu wachten tot er een nieuwe simkaart word gestuurd? of doe ik iets fout?
Ja niet dus.. Wat gebeurd er dan? Je moet m wel eerst activeren via iTunes..

Huizenlol.nl - Lol met huizen


 • wally21
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 13-05 02:10

wally21

psn: Wally224

Arthur schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 16:47:
[...]
Bij mij (196 contacten) is het bij allebei te traag, ook na 2.0.1. Het is wel iets sneller geworden, maar niet veel helaas. Nog steeds na het opstarten enkele seconden een 'freeze' en daarna de eerste seconden haperig scrollen. Valt me erg tegen, zeker als je bedenkt hoe snel bijvoorbeeld het foto-scrollen en iPod-scrollen gaat.
Klopt ben het met je eens, als je kijkt hoe snel foto,s zijn geladen, heb hier zo'n +/- 500 foto's op mijn iPhone staat en als ik die fotobibliotheek open is hij meteen klaar met laden! tenminst geen merkbare vertraging door het laden. en als je dan in mijn geval 70 contacten moeten laden moet hij erover nadenk 8)7 (is dan maar een seconde maar blijft irritand) terwijl het mijn lijkt dat 500 foto's laden wel iets meer rekenkracht kost.

Anoniem: 228004

Blaxje schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 15:14:
Ik heb het idee dat de automatische helderheid zich echt slecht aanpast. Meer mensen hier last van? Mijn oude 2,5G iPhone (hehe!) had hier geen last van en paste zich netjes aan bij veel of weinig omgevingslicht.
Bij mij lijkt het nauwelijks te werken. Als ik mn vinger op de lichtsensor leg, gebeurt er eigelijk niks.
Alleen Als ik de optie automatisch helderheid aanpassen, aan en uit zet, zie ik wel wat gebeuren. Zal wel kapot zijn :/ najah,, heb iig nog geen scheurtjes in de behuizing. :)

 • Canon23
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 07:40

Canon23

>>MY<< world

psychonikeo schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 17:35:
[...]


Ja niet dus.. Wat gebeurd er dan? Je moet m wel eerst activeren via iTunes..
Ja dat snap ik maar itunes geeft dus aan dat er een niet legitieme sim krt inzit...en ik kan hem dus niet via itunes activeren. Anyone?

1..2 Freddy's coming for you, 3..4 Knocking at ya door, 5..6 Grab your crusifix, 7..8 Better stay up late, 9..10 Never sleep again|| SPECS


Anoniem: 61797

Anoniem: 228004 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 19:33:
[...]


Bij mij lijkt het nauwelijks te werken. Als ik mn vinger op de lichtsensor leg, gebeurt er eigelijk niks.
Alleen Als ik de optie automatisch helderheid aanpassen, aan en uit zet, zie ik wel wat gebeuren. Zal wel kapot zijn :/ najah,, heb iig nog geen scheurtjes in de behuizing. :)
Zelfde hier, vreemd 8)7 |:(

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Anoniem: 228004 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 19:33:
[...]


Bij mij lijkt het nauwelijks te werken. Als ik mn vinger op de lichtsensor leg, gebeurt er eigelijk niks.
Alleen Als ik de optie automatisch helderheid aanpassen, aan en uit zet, zie ik wel wat gebeuren. Zal wel kapot zijn :/ najah,, heb iig nog geen scheurtjes in de behuizing. :)
Probeer het eens met een lamp ;) . Om te zorgen dat de helderheid van het scherm niet de hele tijd veranderd wordt het scherm alleen maar helderder in het licht en niet andersom. Behalve dan als je hem uit standby haalt of de sensor aan of uit doet (dat triggert namelijk ook een meting).

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
Anoniem: 14144 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 16:40:
Afgelopen nacht (vanochtend :? ) nog een download snelheid test gedaan met een paar grote foto's van NASA. Met WiFi kwam ik uit op ongeveer 285 kB/s en met 3G op iets van 110-120 kB/s, maar dat laatste weet ik niet helemaal zeker want het was nogal laat...
Beetje aan de lage kant imo.
Haalde hier 315 KB/s op 3G! En dat was met 1 streepje 3G. Nou is 315 wel best hoog, maar toch..

/edit
Overigens een bugje ontdekt in push van/naar Exchange 2007.
Had subfolders weg gemikt, die dus in trash terecht komen. In Outlook "Deleted Items" leeg gepoetst, daar is alles weg. Maar op mijn iPhone is de trash helemaal leeg, maar de subfolders (ook leeg) blijven wel mooi staan :(
Best irri.. Zal wel op te lossen zijn door een volledige resync, maar heb ik eigenlijk niet zo'n zin in, moet ik mijn favoriete contacts ook weer opnieuw indelen..

/edit 2
Ben niet de enige zo te zien:
http://discussions.apple....essageID=7861748&tstart=0
(Oplossing in de laatste post werkt hier dus ook niet)

[Voor 36% gewijzigd door UltraSub op 14-08-2008 20:43]


 • Kuhr89
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 16:57
Canon23 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 19:55:
[...]

Ja dat snap ik maar itunes geeft dus aan dat er een niet legitieme sim krt inzit...en ik kan hem dus niet via itunes activeren. Anyone?
Je kan hem pas gebruiken op 10januari volgensmij, Dan gaat jou abo over op I-150 of wat je ook hebt gekozen. Tenminste volgens mij had ik zoiets begrepen bij de t-mobile zaak.

Ik heb zelf nu een Nokia E65. Had ik voor een jaartje bij Orange. Nu was mijn abonnement stilzwijgend verlengt. Dus ik snel naar T-mobile. En heb dus geregeld dat ik nu een Iphone I-150 abo heb. 16Gb Zwart. Ik weet niet hoelang ik erop moet wachten, maar heb het vorige week donderdag allemaal geregeld. Nu moet ik dus nog wel een week wachten als ik mijn tel heb, voordat ik hem kan gebruiken, dus daar baal ik wel een beetje van. Omdat het omgezet moet worden van Orange enzo..
Ik betaalde voor de Iphone maar 50 euro :)

| PS5 PSN: Hitting-Apex89


 • bertbrutus
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 05-06 21:55
ik denk dat als hij een nieuwe sim haalt het wel gaat werken. Want hij heeft immers al tmobile, daar kijkt de itunes naar, niet naar het abbonement toch¿

 • CyBeR
 • Registratie: September 2001
 • Niet online

CyBeR

💩

Canon23 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 19:55:
[...]

Ja dat snap ik maar itunes geeft dus aan dat er een niet legitieme sim krt inzit...en ik kan hem dus niet via itunes activeren. Anyone?
Oude Ben SIMkaart toevallig? Dan moet je 'm even om laten wisselen voor een glimmende nieuwe T-Mobile SIMkaart namelijk.

All my posts are provided as-is. They come with NO WARRANTY at all.


Anoniem: 247099

Beste tweakers,

Ik heb een iphone 16 gb wit gereserveerd. Ik vroeg me af als er haarscheurtjes komen wat kan ik dan het beste doen. Moet ik dan naar t mobile gaan of apple store? En zijn er mensen die gelijk een vervangend toestel kregen?

Ps: Weten jullie mischien wanneer een nieuwe lading iphones kome?( ik heb vorig week zaterdag bij t mobile gereserveerd)

alvast bedankt,

Anoniem: 144797

gewoon de speedtest gedaan (een app)

thuis in de kamer Gorinchem Oost

wifi download 1166 kb /sec upload 585 kb / sec
3g download 37 kb/sec upload 18 kb / sec


snel he................!!!!!!!!!!!!!!

 • funk-e
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 05-06 14:30
Hmm, heb dit probleem nog niet eerder gelezen:

Ik kan geen geïnstalleerde apps meer openen :S
Het beeld wordt eerst zwart en daarna schiet hij weer terug naar het springboard.
Alleen de programma's die standaard meegeleverd worden werken nog.
Meer mensen hier last van?

...less is more


 • Gediminas
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 17-04 16:08

Gediminas

recovering stagiair marketing
even een vraagje,

Ik heb laatst stuk of 1000 foto's op mijn iphone 3g gezet , via itunes natuurlijk. Maar ik moest mijn hardeschijf van mijn pc formateren. Dus, alles weg. Nu wil ik weer 9500 foto's erop zetten, maar ik ben bang dat de itunes die eerste 1000 gaat verwijden, omdat die fotos niet meer in mijn bibliotheek zitten. Dat gebeurde dus met mijn muziek een tijd geleden.

Hoe kan ik dit oplossen?

 • Tales
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 16:26
funk-e schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 21:57:
Hmm, heb dit probleem nog niet eerder gelezen:

Ik kan geen geïnstalleerde apps meer openen :S
Het beeld wordt eerst zwart en daarna schiet hij weer terug naar het springboard.
Alleen de programma's die standaard meegeleverd worden werken nog.
Meer mensen hier last van?
Gebeurd wel eens, zet je iPhone uit op de normale manier en start hem weer op. Probleem opgelost als het goed is ;)

 • Gediminas
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 17-04 16:08

Gediminas

recovering stagiair marketing
funk-e schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 21:57:
Hmm, heb dit probleem nog niet eerder gelezen:

Ik kan geen geïnstalleerde apps meer openen :S
Het beeld wordt eerst zwart en daarna schiet hij weer terug naar het springboard.
Alleen de programma's die standaard meegeleverd worden werken nog.
Meer mensen hier last van?
Zo iets heb ik dus ook al 2 keer gehad. Heel irritand, maar ja, gewoon applicaties opnieuw downloaden.
Iemand een andere oplossing?
Tales : dat helpt niet altijd...

[Voor 3% gewijzigd door Gediminas op 14-08-2008 22:02]


 • funk-e
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 05-06 14:30
tales, nee helpt niet
meerdere soft resets en restarts.

alleen herinstalleren helpt

...less is more


 • mcman
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 28-09-2022
Tales schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 22:00:
[...]


Gebeurd wel eens, zet je iPhone uit op de normale manier en start hem weer op. Probleem opgelost als het goed is ;)
Ook wel eens gehad, avondje je iphone opnieuw installeren... sorry

 • Gediminas
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 17-04 16:08

Gediminas

recovering stagiair marketing
kan iemand nog misschien met mijn probleem helpen?

 • burne
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online

burne

Mine! Waah!

Gediminas schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 23:43:
kan iemand nog misschien met mijn probleem helpen?
Het algemeen beleid

Andere zaken die we ook duidelijk niet op prijs stellen
 • Je probleem binnen 24 uur met een 'schopreactie' onder de aandacht brengen.
Ik tel 1 uur en 22 minuten.

[Voor 56% gewijzigd door burne op 14-08-2008 23:47]

I don't like facts. They have a liberal bias.


Anoniem: 14144

UltraSub schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 20:33:
[...]
Beetje aan de lage kant imo.
Haalde hier 315 KB/s op 3G! En dat was met 1 streepje 3G. Nou is 315 wel best hoog, maar toch..
Dat is errug snel! Welke provider zit je? Ben nog aan het oriënteren vandaar ;)
Anoniem: 144797 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 21:49:
gewoon de speedtest gedaan (een app)

thuis in de kamer Gorinchem Oost

wifi download 1166 kb /sec upload 585 kb / sec
3g download 37 kb/sec upload 18 kb / sec


snel he................!!!!!!!!!!!!!!
Heb die app ook even geprobeerd en haalde de volgende maximale snelheden:

WiFi 3329 kb/s down en 538 kb/s up
3G 1055 kb/s down en 202 kb/s up

De gemiddelde waarden (van +/- 20 pogingen) zitten daar ongeveer 10% onder.

 • Gediminas
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 17-04 16:08

Gediminas

recovering stagiair marketing
burne schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 23:47:
[...]


Het algemeen beleid

Andere zaken die we ook duidelijk niet op prijs stellen
 • Je probleem binnen 24 uur met een 'schopreactie' onder de aandacht brengen.
Ik tel 1 uur en 22 minuten.
sorry. _/-\o_

 • Canon23
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 07:40

Canon23

>>MY<< world

CyBeR schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 21:29:
[...]


Oude Ben SIMkaart toevallig? Dan moet je 'm even om laten wisselen voor een glimmende nieuwe T-Mobile SIMkaart namelijk.
Ja een oude antieke simkaart van ben...omruilen dus...
Bedoel ik snap dat het pas een iphone is vanaf 10jan, maar ik wil hem wel al eerder als itouch kunnen gebruiken!

Krijg ik meteen een nieuwe simkaart mee of zit ik weer dagen zonder phone?

1..2 Freddy's coming for you, 3..4 Knocking at ya door, 5..6 Grab your crusifix, 7..8 Better stay up late, 9..10 Never sleep again|| SPECS


 • Kuhr89
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 16:57
Ik weet niet precies hoe het zit. Maar ik kan mijn iphone de eerste week gewoon voor niets gebruiken omdat je hem niet kan activeren, dus ook niet als Ipod.

Dus ik denk dat dat bij jou ook het geval zal zijn. Wat ik zou doen als ik jou was, is even goed gaan informeren bij T-mobile, die kunnen het beter uitleggen dan ik.

| PS5 PSN: Hitting-Apex89


 • CyBeR
 • Registratie: September 2001
 • Niet online

CyBeR

💩

Canon23 schreef op vrijdag 15 augustus 2008 @ 01:21:
[...]

Ja een oude antieke simkaart van ben...omruilen dus...
Bedoel ik snap dat het pas een iphone is vanaf 10jan, maar ik wil hem wel al eerder als itouch kunnen gebruiken!

Krijg ik meteen een nieuwe simkaart mee of zit ik weer dagen zonder phone?
Paspoort meenemen (of rijbewijs, etc.) en je krijgt meteen een nieuwe van ze.

All my posts are provided as-is. They come with NO WARRANTY at all.


 • Canon23
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 07:40

Canon23

>>MY<< world

Cyber en co thnx
Zal dus wel ff naar de shop gaan een nieuw kaartje halen, zodat ik iig kan itouchen tot 10jan :)

1..2 Freddy's coming for you, 3..4 Knocking at ya door, 5..6 Grab your crusifix, 7..8 Better stay up late, 9..10 Never sleep again|| SPECS


 • CyBeR
 • Registratie: September 2001
 • Niet online

CyBeR

💩

Canon23 schreef op vrijdag 15 augustus 2008 @ 02:07:
Cyber en co thnx
Zal dus wel ff naar de shop gaan een nieuw kaartje halen, zodat ik iig kan itouchen tot 10jan :)
Mah als er een abo aanhangt moet je er ook wel mee kunnen bellen hoor :P

All my posts are provided as-is. They come with NO WARRANTY at all.


Anoniem: 212478

Ik ervaar die lage snelheden weer niet gek genoeg.

http://i35.tinypic.com/madzxl.jpg

Dit haal ik op de dag ook met gemak. En dit is geen Wifi maar UMTS :)

Anoniem: 91034

Ik leef mee met de arme mensen in de negorij, maar in Amsterdam centrum gaat het prima.

Speedtest :
346 Kb/s down, 271 Kb/s up
391 Kb/s down, 175 Kb/s up
386 Kb/s down, 236 Kb/s up

Toen ik 'm rechtop hield in plaats van plat op bureau
900 Kb/s down, 271 Kb/s up

 • Rijk Lemming
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 11-04 06:53
Filmpje om je lekker aan te ergeren: http://www.vk.tv/trefwoord/gadget

 • Maeslant
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 11:38
Het aparte is dat ik thuis 1 streepje bereik heb, maar dat het dan best rap gaat.

In Delft heb ik vol, maar is hij echt langzamer. Apart! :o

 • mickeyhouse
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 22-05 22:15
@ozzietweaker ik ben ongeveer een week bezig geweest en heb 3 uur aan de telefoon gehangen om voor elkaar te krijgen dat ie omgeruild werd, maar het is mij niet gelukt... (ook haarscheurtjes)

Apple erkent het probleem niet en T-Mobile dus ook niet. En er is mij meerdere malen gezegd dat het technisch gezien niet mogelijk is aangezien de iPhone aan jou gegevens gekoppeld is (of zoiets...).
Als je apple belt en zegt dat je een probleem hebt met je iPhone zeggen ze gewoon: "dan moet u bij T-Mobile zijn", punt.

Die van mij is afgelopen zaterdag thuis opgehaald voor reparatie (heb een Bel Garant verzekering van de Bel Company) en heb een leen toestel gekregen (een HTC).
Heb nog niets gehoord, maar ze zeiden (na veel bellen...) dat het 2 weken ging duren ongeveer.
Ik bem benieuwd wat er gaat gebeuren...

Anoniem: 108274

Zag hem nog niet voorbij komen, maar dit las ik gisteren op nu.nl (internet):

'Softwareupdate moet bereik iPhone verbeteren'
Uitgegeven: 14 augustus 2008 13:12
Laatst gewijzigd: 14 augustus 2008 23:56

AMSTERDAM - Apple denkt de problemen met de ontvangst van de iPhone 3G op te lossen met een softwareupdate.

Dat zegt Businessweek van betrouwbare bronnen te hebben vernomen. Sinds de introductie van het toestel, in juli, wordt op verschillende internetsites - waaronder het supportforum van Apple - steen en been geklaagd over gebrekkige mobiele internetverbindingen.

Het snelle 3G-netwerk voor breedbandinternet zou vaak niet beschikbaar zijn, ook in gebieden waar wel dekking is. Daardoor kunnen bovendien ook reguliere telefoongesprekken wegvallen. Overigens lijken niet alle gebruikers klachten te hebben.

Chip

Dinsdag meldde een analist van technologiefonds Nomura dat de problemen volgens hem terug te voeren zijn op een chip van fabrikant Infineon, die in het toestel wordt gebruikt. Een anonieme Zweedse wetenschapper meldde later dat de iPhone volgens zijn onderzoek minder gevoelig is voor het 3G-signaal dan andere moderne telefoons.

T-Mobile

T-Mobile, de Nederlandse distributeur van het toestel, liet eerder deze week in een bericht op zijn weblog weten dat het vermoedt dat niet het netwerk, maar de iPhone zelf debet is aan de problemen. Het bedrijf benadrukt echter de klachten nog in onderzoek te hebben.

Ook de Australische tak van Vodafone, een van de iPhone-operators in dat land, wees naar het toestel als vermoedelijke bron van de moeilijkheden.

Update

Volgens Businessweek zou Apple de problemen met een softwareupdate willen verhelpen. Volgens een analyse van een Nederlands weblog dat het nieuws rond het toestel volgt, zou de interne software op de chip gemakkelijk te vervangen zijn.

Als dat klopt, zou dat goed nieuws zijn voor Apple, dat nog niet officieel op de problemen heeft gereageerd. Het zou betekenen dat het bedrijf geen grootscheepse terughaalactie hoeft op te zetten.
_______________________________________________________________________________

Allemaal de updates maar in de gaten houden en hopen dat het klopt.
Ik ervaar het wegvallen dus ook vaak. Gisteren in een houten huisje binnen geen bereik, vervolgens loop ik naar buiten een streepje bereik. Zie ik opeens tot mijn grote verbazing dat de telefoon overgaat op 3G volle bak! ik heb daar een minuut op kunnen internetten (ook volle snelheid), vervolgens zet ik een stap en heb ik weer 1 streep gprs. UMTS kreeg ik überhaupt niet meer terug.
Ook niet na het aan en uit zetten van 3g en flight mode.
Pagina: 1 2 3 ... 10 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee