Toon posts:

[iPhone 3G] Ervaringen & Discussie Deel 9 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 85.926 views

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter


Welkom in het discussietopic over de iPhone. Je kunt in deze startpost informatie vinden over de functionaliteit van de iPhone, de accessoires en de specificaties.

Het is eindelijk zover! De iPhone (3G) is vanaf 11 juli officieel verkrijgbaar in Nederland. De exclusieve provider is T-Mobile en de iPhone wordt geleverd in combinatie met 3 scherpe 2 jarige abonnementen vanaf 30 euro die allemaal belminuten, sms-berichten en mobiel breedband (2048/384 Kbps) bevatten.

Ook in België is de iPhone vanaf 11 juli officieel verkrijgbaar. Kijk meer informatie verderop in deze startpost.


Interface

De iPhone draait op een afgeslankte versie van Mac OS X, gedoopt OS X iPhone. Daardoor heb je o.a. de beschikking over een HTML email client, de Safari webbrowser etc. Ook andere achterliggende geavanceerde techniek uit Mac OS X is beschikbaar op de iPhone.


Multitouch

De iPhone heeft geen knoppen maar een gigantisch (3,5") scherm. Via dit scherm bedien je de iPhone, hierdoor is het mogelijk om de interface te laten veranderen naar gelang de applicatie dit verlangt. Fysieke knoppen zitten niet meer in de weg, en nemen geen kostbare ruimte in als je ze niet nodig hebt.

De iPhone is de eerste en vooralsnog enige telefoon die uitgerust is met multitouch technologie. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van gestures de telefoon te bedienen. Natuurlijk kun je de telefoon gewoon aanraken zoals een traditionaal touchscreen. Dit kan echter gewoon met je vingers en daarvoor is dus geen stylus nodig. Het echt revolutionaire aan de iPhone is dat dit ook met meerdere vingers tegelijk kan. Hierdoor kun je dus snel tekst invoeren. Maar je kunt ook bijv. inzoomen op een foto door twee vingers uit elkaar te bewegen.

Door geavanceerde predictive text input kun je snel tekst invoeren op de iPhone. Dit werkt behoorlijk goed, al is het even wennen in het begin.


Sensoren

De iPhone beschikt over verschillende sensoren, die het gebruik vergemakkelijken. De lichtsensor past de felheid van het display aan, aan de lichtomstandigheden, zodat het scherm optimaal afleesbaar is en stroom bespaard wordt waar mogelijk. De proximitysensor zorgt dat het scherm wordt uitgeschakeld als je de telefoon bij de oor houdt. Hierdoor bespaar je stroom en zijn ongewenste aanrakingen met je oor niet mogelijk. Tot slot zit er ook nog een accelleratiesensor ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat de iPhone weet of je hem op z'n kant houdt of niet. Zo kun je bijv. een breedbeeldfilmpje bekijken door de iPhone te draaien, ook is het mogelijk om zo landscape foto's nog beter te bekijken, of om bijv. de coverflow navigatie te gebruiken om je favoriete album te vinden.

Functionaliteit

Telefoon

De iPhone doet alles wat je van een mobiele telefoon mag verwachten, bellen, smsen etc. Een speciale functie van de iPhone is visual voicemail. Je ziet een overzicht van je voicemail bericht en je kunt degene die je wilt horen aanklikken. Dus je hoeft ze niet één voor één af te luisteren. Je kunt je contactlijst syncen met adresboek (Mac), Entourage (Mac) of Outlook (Windows). Ook kun je via internet syncen met Yahoo! adresboek. Daarnaast ondersteunt de iPhone Microsoft Exchange en Mobile Me, wat het mogelijk maakt om contacts te pushen en gepusht te krijgen, waardoor ze on-the-fly bijgewerkt worden.


iPod

De iPhone doet alles wat je iPod ook doet, maar dan mooier en beter. Het grote scherm (3,5") is uiteraard uitstekend geschikt om videomateriaal te bekijken. Maar je kunt ook prima muziek luisteren. De interface is volledig vernieuwd t.o.v. de huidige iPods en je kunt bijv. navigeren middels coverflow. Wat kan de iPhone allemaal afspelen? Het is ook mogelijk om de iPhone middels component of composiet aan te sluiten op een TV.

Audio: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3 and 4), Apple Lossless, AIFF and WAV.

Video: H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 768 Kbps, 320 by 240 pixels, 30 frames per sec., Baseline Profile up to Level 1.3 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formatsSafari

De iPhone beschikt, volgens Apple, over de meest geavanceerde browser ooit, Safari. Dit mobiele broertje doet in niets onder voor de desktop variant. Helaas wordt Java niet ondersteund (Javascript wel) en Flash (vooralsnog) ook niet. Youtube is toch geen probleem, omdat de iPhone toegang heeft tot betere kwaliteit filmpjes van Youtube in H.264 formaat. Bookmarks worden automatisch gesynced met je desktop computer. Daarnaast is het mogelijk om tot 8 bookmarks (waarbij o.a. de zoom onthouden wordt) te plaatsen op je springboard. Die zijn dus met 1 tap bereikbaar.


Mail

De emailclient heeft ondersteuning voor HTML en ondersteunt alle IMAP en POP mailboxen. Push-mail is mogelijk via een speciale (gratis) Yahoo mailaccount. Daarnaast is de mogelijk met Exchange servers en een Mobile Me account.

Je kunt daarnaast op vastgestelde tijden je andere IMAP en POP mailboxen laten controleren. Daarnaast wordt je mail sowieso opgehaald bij het openen van de applicatie. Ook wordt email gesynced met je desktop computer, dit kan met Mail (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows).


Agenda

Het is mogelijk je afspraken te syncen met iCal (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows). Je kunt op je iPhone alle afspraken inzien en evt. nieuwe toevoegen. Ook je agenda kan via Exchange of Mobile Me draadloos up-to-date gehouden worden, waarbij afspraken dus ook weer automatisch gepusht worden van je PC of Mac naar je iPhone en vice versa.


Photo (Camera)

De iPhone beschikt over een 2,0 Megapixel camera. Hiermee kun je nog best redelijke foto's maken, deze foto's kun je vervolgens syncen met iPhoto (Mac), Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop Album of een willekeurige map op je computer. Daarnaast kun je foto's middels Mobile Me, direct naar je online gallery publiceren of bijv. naar iemand emailen. Een andere leuke feature is dat de iPhone automatisch de locatie kan toevoegen, geotagging. De locatie wordt bepaald met een combinatie van de ingebouwde (A-)GPS, GSM en Wifi.

Het is natuurlijk ook mogelijk om foto's of afbeeldingen gemaakt met bijv. een andere camera op de iPhone zetten door ze te syncen vanaf je Mac of PC, ze op te slaan vanaf internet via de Safari webbrowser of ze op te slaan vanuit een email attachement.


Google Maps

Via deze applicatie is het mogelijk om Google Maps te raadplegen, incl. routeplanning, satellietbeelden, fileinformatie etc. Dit is nu inclusief locatiebepaling d.m.v. (A-)GPS, GSM en Wifi. De iPhone 3G heeft ingebouwde GPS en gebruikt daarnaast dus de locatie van telefoonmasten en wifi hotspots om de locatie te bepalen en een snelle fix te krijgen voor de GPS.


Andere standaard applicaties

Standaard worden onder andere een uitgebreide wetenschappelijke rekenmachine, een uitgebreide klok (met o.a. wereldklok, timer, stopwatch en wekker functionaliteiten), weer en aandelen applicaties meegeleverd.


Meer applicaties?

Apple brengt zelf regelmatig updates uit, waarmee programma's toegevoegd worden aan de iPhone. Zo zijn later bijv. de iTunes en App Store toegevoegd.

Daarnaast heeft de iPhone uitgebreide ondersteuning voor web applicaties. Zo kan iedereen websites maken die geschikt zijn voor de iPhone. Hier levert Apple ook ondersteuning voor. Natuurlijk is dat leuk, maar de mogelijkheden blijven beperkt.

Gelukkig zijn er ook native applicaties beschikbaar van third parties. Deze zijn gemaakt met de iPhone SDK en kunnen aangeschaft worden via de App Store op de iPhone of via iTunes op de PC en Mac. De ontwikkeltools kunnen door iedereen gratis gedownload worden, om als ontwikkelaar je software ook daardwerkelijk te verspreiden en op de iPhone te kunnen testen moet je 99 euro betalen. Vervolgens heb je de keus om de applicatie gratis aan te bieden of tegen een vergoeding. Hierbij gaat 30% naar Apple toe (die daarvan alle kosten betaald voor de verspreiding) en 70% naar de ontwikkelaar. Als het je ook leuk lijkt om met de SDK aan de gang te gaan, dan kun je het beste even in dit topic kijken: [iPhone & iPod touch SDK] Ervaringen & Discussie.


Er zijn inmiddels veel ontwikkelaars bezig met het ontwikkelen van software voor de iPhone (en iPod touch). De verscheidenheid van de applicaties is enorm, je moet hierbij denken aan een applicatie van eBay om je online veiling te bekijken, maar ook medische applicaties en bijv. games. Apple heeft al een aantal prijzen bekend gemaakt, zo zal Super Monkey Ball (met meer dan 100 levels) 10 dollar gaan kosten. Maar er zullen ook een groot aantal gratis applicaties beschikbaar komen. Het is immers aan de ontwikkelaar of hij wel of niet geld wil vragen voor een applicatie.


Nog een andere mogelijkheid is om de iPhone te jailbreaken. Dit kan worden besproken in [iPhone & iPod touch] Jailbreaken. Er zijn inmiddels al aardig wat applicaties beschikbaar, kijk voor de favorieten van je mede-tweakers in [iPhone & iPod touch] Handige & onmisbare applicaties. Het is nog niet bekend in hoeverre dit ook mogelijk zal zijn met de 3G iPhone.


Accessoires

De iPhone beschikt over een iPod dockconnector aansluiting. De iPhone kan met de meeste iPod accessoires overweg. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop accessoires, die speciaal beschikbaar zijn voor de iPhone.


http://images.apple.com/iphone/images/accessories_headset20080609.jpg
Apple levert speciale oordopjes (met microfoon) mee met de iPhone. Een speciale dock, waarbij je toegang hebt tot de homeknop is er ook. Let daarbij op dat de dock's van de iPhone 3G en de originele iPhone niet uitwisselbaar zijn. Tot slot, heeft Apple een kleine bluetooth headset geintroduceerd (die zie je links).

In the free iPod Book 4.0 van iLounge zijn verschillende accessoires te vinden van 3rd party's. Dit zijn o.a. armbanden, cases en screenprotectors.


Mini-FAQ

Wat zijn de verschillen tussen de eerste generatie iPhone en de nieuwe 3G versie?

De grootste verschillen zitten van binnen, zo gaat de batterij nu iets langer mee, de geluidskwaliteit is verbeterd en natuurlijk zijn 3G (UMTS & HSDPA) en GPS toegevoegd.

Het uiterlijk is ook veranderd, de achterkant is nu enigsinds afgerond. Hij is iets dikker geworden, een paar mm, maar het volume is afgenomen, vanwege de veel sterker aflopende achterkant. Daarnaast is de achterkant niet meer van aluminium, maar van glossy wit of zwart plastic. Tot slot, zijn de knoppen aan de zijkant nu van metaal.


Wat is de nieuwe functionaliteit van de 2.0 software?

De functionaliteit is voor de nieuwe en oude iPhone gelijk en is alleen beperkt door de hardware. Het is onder te verdelen in 3 categoriën: de nieuwe functionaliteit die vooral interessant voor bedrijven is, de SDK en de nieuwe functionaliteit voor de "gewone" consumenten.

Voor bedrijven is er naast Microsoft Exchange support, ondersteuning voor Cisco VPN netwerken, auto-discovery, remote wipe en betere beveiligingen voor draadloze netwerken, zoals 802.1X en WPA2 worden ondersteund.

De SDK voegt de mogelijkheid toe voor ontwikkelaars om software te ontwikkelen. Deze software wordt verkocht via de App store. Deze zorgt er ook voor dat updates beschikbaar worden gesteld etc. De AppStore is beschikbaar in 62 landen, en alle applicaties die kleiner zijn dan 10 MB kunnen via het mobiele netwerk worden gedownload.

Voor de eindgebruiker zijn er ook veel nieuwe features, ik zal de belangrijkste hier noemen. Er is volledige ondersteuning voor zowel iWork als MS Office documenten (incl. Powerpoint). In het adresboek zit nu ook een zoekfunctie. In Mail is het mogelijk om meerdere e-mails tegelijk te verwijderen of verplaatsen.


Hoe kan ik aan een simlockvrije iPhone komen?

Met de komst van de nieuwe 3G iPhone zal importeren een stuk lastiger worden. In Amerika zal de telefoon alleen nog maar geactiveerd verkocht worden. Dus je kunt niet zomaar de winkel uit lopen, je zult een abonnement erbij moeten afsluiten. Misschien komen er wel mogelijkheden in andere landen, want vanaf 11 juli zal de iPhone in 22 landen te koop zijn en later dit jaar zelfs in 70 landen.

In België en Frankrijk moet de iPhone ook simlockvrij verkocht worden. Dat betekent dat er daar een mogelijkheid zal zijn om aan een simlockvrije telefoon te komen. Het probleem daarbij is alleen de prijs, want het zal waarschijnlijk niet goedkoop worden. In Engeland zal de iPhone ook prepaid te krijgen zijn, misschien dat daar mogelijkheden voor komen :)

Het importeren (voornamelijk uit Amerika) wordt verder besproken in [iPhone] Importeren deel 2.

Specificaties


• Afmetingen - 115,5 x 61,1 x 12,3mm
• Gewicht - 133 gram
• Scherm - 3.5 inch - 320 x 480 (163 ppi)
• Opslag - 8GB of 16GB (waarvan ongeveer 500 MB wordt ingenomen door het OS)
• Camera - 2.0 megapixels
• Kleur - zwart (8GB) & wit of zwart (16GB)

• UMTS/HSDPA - 850, 1900, 2100 MHz
• GSM / EDGE - 850, 900, 1800, 1900 MHz
• Wi-Fi - 802.11b/g (met geavanceerde beveiligingsopties zoals WPA2 en 802.1X)
• Wi-Fi - Bluetooth 2.0 + EDR

• Batterij
- Lithium
- Bellen - tot 10 uur met 2G en tot 5 uur met 3G
- Internet - tot 7 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G
- Video - tot 7 uur
- Audio - tot 24 uur
- Standby - tot 300 uur

• Aansluitingen e.d.
- 30 pins iPod dock aansluiting
- 3.5mm jack met audio en microfoon ondersteuning
- SIM kaart houder
- Ingebouwde luidspreker
- Ingebouwde microfoon

• Fysieke knoppen:
- Volume luider / zachter
- Geluid aan / uit
- Sluimer / Waakstand
- Thuisknop

In de doos zit: iPhone 3G, stereoheadset met microfoon, dockconnector-naar-USB-kabel, USB-lichtnetadapter, documentatie, reinigings- en poetsdoekje en een pinnetje voor het plaatsen van de simkaart


Klik hier voor de uitgebreide tech specs.


T-Mobile prijzen en abonnementen

De iPhone 3G is exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile in combinatie met 3 abonnementen die een looptijd hebben van 2 jaar. Alle abonnementen zijn in combinatie met onbeperkt dataverkeer via HSDPA (2048/384 Kbps) en WiFi hotspots. Daarnaast is ook gebruik van Visual Voicemail gratis.

Maandelijkse kosten:29,9544,9564,95
Belminuten:150300500
Sms-berichten:150300500
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 8GB:79,951,001,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 16GB:159,9579,9519,95


De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Prijs & Abonnementen - deel 2.

Mobistar prijzen en abonnementen

In België is de iPhone beschikbaar bij Mobistar. De iPhone is daar simlockvrij te koop en hoeft niet gekocht te worden i.c.m. een abonnement. Dit is misschien ook interessant voor de Nederlandse importeerders, alhoewel het niet duidelijk is of er misschien wel een countrylock op zit, waardoor de iPhone alsnog alleen bij de operators in België gebruikt kan worden. De prijs is 525 euro voor de 8GB versie en 615 euro voor de 16GB versie. Er zijn daarnaast drie abonnementen voor de iPhone, deze geven overigens geen lagere aanschafprijs voor de iPhone, omdat dat in België verboden is, vanwege het verbod op koppelverkoop. De abonnementen zijn ook met andere toestellen te krijgen en de iPhone is ook met alle andere (of dus geen) abonnementen van Mobistar te koop.

Maandelijkse kosten:30,0045,0060,00
Belminuten1:180360540
Sms-berichten1:3006001200
Dataverkeer:200MB500MB1GB

1 Let op: dit zijn dus steeds x aantal belminuten of SMSjes, dus niet én én zoals bij T-Mobile in Nederland.

De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Prijs & Abonnementen - deel 2.Links naar andere relevante topics op GoT


Prijs, abonnementen & importeren:
[iPhone 3G] Prijs & Abonnementen - deel 2
[iPhone] Importeren deel 2

Handige software:
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps
[iPhone & iPod touch] Onmisbare applicaties (na jailbreak)

Jailbreaken:
[iPhone & iPod touch] Jailbreaken

iPod touch:
[iPod touch] Ervaringen & Discussie - Deel 5


De vorige delen:
deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Floor-is
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 10:39
Muthas schreef op dinsdag 08 juli 2008 @ 20:22:
[...]

Verkapte T.net-moderator met iPhone 3G post :+ Leuk hoor, maar als je toch FG mod bent kan je net zo goed wat mooie foto's maken ;)
Ik heb er vanmiddag een minuut of 20 mee gespeeld, mijne komt vrijdag pas :)

Bericht hierboven


 • DaannO
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 15:58
Beetje chicks op YouTube gaan checken, tzzzz :P

 • batumulia
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 25-05 19:47
Mooie openings post, kan niet wachten tot tie uit is :)

Steam/Origin/Uplay: Batumulia | Star Citizen GoT organisation / Referral code | Gamerig


 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

Donderdag avond ben ik op de lijnbaan te vinden. Ik kan dan alleen niet meer naar huis, dus ik hoop dat ie geactiveerd wordt in de winkel!

 • batumulia
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 25-05 19:47
Want je woont niet in Rotterdam?

Steam/Origin/Uplay: Batumulia | Star Citizen GoT organisation / Referral code | Gamerig


 • Anoniem: 267341
 • Registratie: Juli 2008
 • Niet online
Weet iemand hoe groot de kans is dat je later de iphone kunt gebruiken om onderweg toegang tot internet te krijgen op je laptop? (via HSDPA dus en niet wifi)

 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

batumulia schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 00:35:
Want je woont niet in Rotterdam?
nope, maar vrienden waarbij ik blijf tukken wel!

 • batumulia
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 25-05 19:47
Dat is wel nice, ik moet 's ochtend in de stinkkou wachten tot de winkel opengaat :D

Steam/Origin/Uplay: Batumulia | Star Citizen GoT organisation / Referral code | Gamerig


 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

Anoniem: 267341 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 00:35:
Weet iemand hoe groot de kans is dat je later de iphone kunt gebruiken om onderweg toegang tot internet te krijgen op je laptop? (via HSDPA dus en niet wifi)
Ik denk dat dat niet komt of in ieder geval nog wel even gaat duren. Ze zijn er vrij specifiek over dat gebruik van je data abonnement met een laptop verboden is.

 • bartvb
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 02-06 22:35
@Bluestorm; die kans is behoorlijk groot. Veel mensen die dat erg interessant zouden vinden. Wel weinig kans dat het (op korte termijn) via Bluetooth kan. Met de 1st gen is het al mogelijk via WiFi contact te maken met je iPhone terwijl je iPhone via GPRS contact maakt met internet. Zoiets zal ook wel beschikbaar komen voor de iPhone 3G, denk alleen niet dat dat via de App Store te downloaden zal zijn :+

 • Floor-is
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 10:39
Anoniem: 267341 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 00:35:
Weet iemand hoe groot de kans is dat je later de iphone kunt gebruiken om onderweg toegang tot internet te krijgen op je laptop? (via HSDPA dus en niet wifi)
Met de 'oude' iPhone kan het, mits je jailbraked: http://lifehacker.com/sof...on-your-laptop-327066.php

Voor de 3G weten we het nog niet, niemand heeft het getest voor zover ik weet en jailbraken is er denk ik nog helemaal niet van gekomen. :P Bovendien is het niet echt binnen de gestelde voorwaarden als we naar de abonnementen van T-Mobile kijken. Het is nog onduidelijk of ze dat uberhaupt bij gaan houden of niet en hoe ze dat dan willen gaan doen. Logischerwijs moet je je traffic wel binnen de perken zien te houden, dus niet al te veel opvallen. ;)

Bericht hierboven


Anoniem: 264597

Hier nog wat mooiere uitpak foto's van de iPhone:
http://www.boygeniusrepor...dsets/iphone-3g-unboxing/

edit: mirror

[Voor 27% gewijzigd door Anoniem: 264597 op 09-07-2008 02:18]


 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

En nummer 5 met dat linkje ;)
bart155 schreef op dinsdag 08 juli 2008 @ 23:42:
[...]


Als ik een mailtje weggooi via .Mac webmail is ie ook meteen verdwenen in Mail! 8) Misschien dat ik al via de nieuwe MobileMe server ga? :? Ach ja, volgens mij gaat morgen(avond) alles over naar MobileMe dus dan kan ik je meer vertellen!
Ik ben benieuwd wat er uit komt, klinkt in ieder geval alsof het gewoon gesynced word :) Maar nu is het nog de vraag of dat dat ook andersom gebeurd, dus mailtje verwijderen in Mail is mailtje weg op .Mac/MobileMe/iPhone :)

[Voor 52% gewijzigd door MoietyMe op 09-07-2008 01:32]


Anoniem: 264597

Nope, dit zijn andere foto's.
En die site is down sinds ik de link gepost heb, dus je kan ze nog niet eens bekeken hebben.
Maakt niet uit hoor. :>

Anoniem: 172249

Anoniem: 264597 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 01:35:
[...]


Nope, dit zijn andere foto's.
En die site is down sinds ik de link gepost heb, dus je kan ze nog niet eens bekeken hebben.
Maakt niet uit hoor. :>
Kon hem nog een minuutje bekijken hoor ;) maar inderdaad andere foto's, stukken beter.

edit: en hij werkt weer half.

[Voor 4% gewijzigd door Anoniem: 172249 op 09-07-2008 01:42]


 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

Anoniem: 264597 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 01:35:
[...]


Nope, dit zijn andere foto's.
En die site is down sinds ik de link gepost heb, dus je kan ze nog niet eens bekeken hebben.
Maakt niet uit hoor. :>
My bad O+ worden hier de laatste tijd zovaak dezelfde linkjes gepost :o

 • t1mmy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 05-06 10:27
Floor-is schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 00:14:
[...]

Ik heb er vanmiddag een minuut of 20 mee gespeeld, mijne komt vrijdag pas :)
Hoe kun je er nu al 20 minuten mee gespeeld hebben? :o

 • CyBeR
 • Registratie: September 2001
 • Niet online

CyBeR

💩

Dus als ik 't goed heb moet ik vrijdag even een dagje naar Brussel of Antwerpen ofzo plannen..

All my posts are provided as-is. They come with NO WARRANTY at all.


 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

t1mmy schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 01:57:
[...]


Hoe kun je er nu al 20 minuten mee gespeeld hebben? :O
Review model?

Anoniem: 264597

Als ik die oude en de iPhone 3G zo naast elkaar zie, dan lijkt het wel alsof ze een verschillend display hebben.
http://gizmodo.com/photogallery/3giphoneunbox/1002613585
Maar waarschijnlijk komt het gewoon door de lichtinval. :P

 • CyBeR
 • Registratie: September 2001
 • Niet online

CyBeR

💩

Hmm, bij die persconferentie zegt die CEO gast dat 't toestel 'geunbricked' moet worden, wat naar ik aanneem betekent dat 'ie geactiveerd moet worden. Dat wordt wel interessant zonder mobistar erbij te fixen.

All my posts are provided as-is. They come with NO WARRANTY at all.


 • DaSchop
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 28-07-2015

DaSchop

Hallo, ik ben Bastiaan

Anoniem: 264597 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 02:22:
Als ik die oude en de iPhone 3G zo naast elkaar zie, dan lijkt het wel alsof ze een verschillend display hebben.
http://gizmodo.com/photogallery/3giphoneunbox/1002613585
Maar waarschijnlijk komt het gewoon door de lichtinval. :P
Volgens mij hebben ze gewoon het alu randje wat dunner gemaakt waardoor het frame om het scherm wat meer plastic en wat minder metaal bevat. Zal te maken hebben met de weiziging van het materiaal van de achterkant van de telefoon.

Trouwens, ik meen dat er een of meerder TU/e studenten in dit topic rondhangen? Kan iemand mij vertellen of wij toegang gaan krijgen tot het TU/e wifi netwerk en de exchange functionaiteit van de tue e-mail adressen? Wat betreft het netwerk is het volgens mij een kwestie van iemand met toegang tot de admin software lief aankijken en zorgen dat het MAC adres van je device geregistreerd wordt. Voor de exchange moet je waarschijnlijk eerst op het VPN, wat blijkbaar ook kan met de iPhone. (nu niet alleen beter geschikt voor businesses maar ook voor studenten!)

Of zit ik er nou heel erg naast? Anders is het maar hopen dat een of andere hoog geplaatst TU personage een iPhone koopt en gaat zeuren dat hij zijn mail on the go wil bekijken, dan zal er wel snel iets geregeld zijn.

[Voor 40% gewijzigd door DaSchop op 09-07-2008 04:24]

>> Bastiaan


Anoniem: 33358

Trouwens wel lelijk die FCxCEetc tekenreeks onderaan aan de achter kan van de 3G zwart,zeg maar onder het [16GB] logo. Of is dat een verwijderbare sticker?

Edit: Picture: http://gizmodo.com/photogallery/3giphoneunbox/1002613667

---

Eerste reviews druppelen al binnen.
De review van David Pogue van de NewYork Times: Klik

Enkele quotes:
The third improvement is audio quality, which has taken a gigantic step forward. You sound crystal clear to your callers, and they sound crystal clear to you. In fact, few cellphones sound this good.
Unfortunately, there’s not much you can do with the G.P.S. According to Apple, the iPhone’s G.P.S. antenna is much too small to emulate the turn-by-turn navigation of a G.P.S. unit for a vehicle, for example.
Opvallend vondt ik zelf dat hij zegt dat 'turn-by-turn' navigatie niet mogelijk is omdat de antenne te klein is. Geen TomTom dus? We wachten het af..

[Voor 69% gewijzigd door Anoniem: 33358 op 09-07-2008 06:40. Reden: Review toegevoegd..]


 • S1W
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 08-03 18:29
Opvallend vondt ik zelf dat hij zegt dat 'turn-by-turn' navigatie niet mogelijk is omdat de antenne te klein is. Geen TomTom dus? We wachten het af..
Lijkt me heel sterk, GPS ontvangst is GPS ontvangst; als je voldoende ontvangst hebt dan is turn by turn ook gewoon mogelijk... Dus of de GPS ontvangst is altijd slecht, of die man kletst uit z'n nek ;)

 • zedzed1
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 28-03 11:45
Anoniem: 33358 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 06:31:
Trouwens wel lelijk die FCxCEetc tekenreeks onderaan aan de achter kan van de 3G zwart,zeg maar onder het [16GB] logo. Of is dat een verwijderbare sticker?

Edit: Picture: http://gizmodo.com/photogallery/3giphoneunbox/1002613667

---

Eerste reviews druppelen al binnen.
De review van David Pogue van de NewYork Times: Klik

Enkele quotes:
[...]

[...]


Opvallend vondt ik zelf dat hij zegt dat 'turn-by-turn' navigatie niet mogelijk is omdat de antenne te klein is. Geen TomTom dus? We wachten het af..
Ja inderdaad, tomtom had toch al een werkende versie. Wat is het verschil tussen gps te gebruiken voor google maps of tomtom?

Anoniem: 33358

Ik hoop dat de review van Tweakers niet louter een vergelijking wordt met de eerste iPhone, want ik denk dat voor Nederland niet zo relevant is. De paar reviews die er nu al zijn, zijn voornamelijk vergelijkingen met de eerste iPhone.

Het zo ook leuk zijn om de iPhone naast de HTC Diamond te leggen op de pijnbank.

 • musiqman
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 18-04-2021
Of met een Tytn II :P

Apple: 15.4 MacBook Pro 2.2Ghz te koop.


 • Chiron
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14:13

Chiron

Moderator Tweakers Discord
Anoniem: 264597 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 02:22:
Als ik die oude en de iPhone 3G zo naast elkaar zie, dan lijkt het wel alsof ze een verschillend display hebben.
http://gizmodo.com/photogallery/3giphoneunbox/1002613585
Maar waarschijnlijk komt het gewoon door de lichtinval. :P
Dat klopt, er zit nu precies hetzelfde schermpje in als in de ipod touch :) Die verschilde namelijk met die van de 1st gen iphone.

"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."


 • endless
 • Registratie: April 2004
 • Niet online
t1mmy schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 01:57:
[...]


Hoe kun je er nu al 20 minuten mee gespeeld hebben? :O
Dat kantoor waar Floor-is werkt.. Dat is het kantoor van tweakers.net . Dus misschien dat Daniel & floor-is beide hetzelfde toestel getest hebben.. :*

Ik twijfel nog of ik donderdagavond ga (ik moet namelijk mijn abo verlengen) of dat ik gewoon vrijdag ga. Ben bang dat ze er redelijk snel doorheen gaan..

Anoniem: 27577

bartje155 schreef::

Als ik een mailtje weggooi via .Mac webmail is ie ook meteen verdwenen in Mail! 8) Misschien dat ik al via de nieuwe MobileMe server ga? :?
Ik vermoed dat het gewoon IMAP is ofzo ;)

 • bart155
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 16-05 15:22
Anoniem: 27577 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 10:05:
[...]

Ik vermoed dat het gewoon IMAP is ofzo ;)
Denk het ook, een beetje selectief nagedacht waarschijnlijk! :9 Maar ja, we zien het vanavond allemaal wel!

Anoniem: 122079

zedzed1 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 08:48:
[...]
Ja inderdaad, tomtom had toch al een werkende versie. Wat is het verschil tussen gps te gebruiken voor google maps of tomtom?
In die "review" staat dat de gps met google maps ook al vaak geen ontvangst meer had door het metaal van de auto of door gebouwen die in de weg staan. Maar we wachten het gewoon af :)

Anoniem: 78574

Anoniem: 122079 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 10:47:
[...]
In die "review" staat dat de gps met google maps ook al vaak geen ontvangst meer had door het metaal van de auto of door gebouwen die in de weg staan. Maar we wachten het gewoon af :)
Dat is logisch midden in Manhatten waar deze review het over heeft.. Geen enkele GPS zal daar een super ontvangst hebben tussen de wolkenkrabbers. Mijn garmin had er ook slecht bereik. Auto's met een zonnewerende voorruit zijn sowieso een uitdaging voor alle GPS ontvangers..

 • zedzed1
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 28-03 11:45
Weet iemand als je coverflow gebruikt. Welke tags er ingevuld moeten worden in itunes om te sorteren op de iphone. Op welke tag sorteert de iphone of kan je dat ook instellen?

 • Floor-is
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 10:39
t1mmy schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 01:57:
[...]


Hoe kun je er nu al 20 minuten mee gespeeld hebben? :O
Euhm nou als iets of iemand zo'n ding heeft en je mag er mee spelen zo ongeveer?

Bericht hierboven


 • batumulia
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 25-05 19:47
Hmm kan Tweakers niet morgen al een review online zetten zodat we nog een dag hebben om even te kijken of we hem echt wel willen. Staat ook zo stom dat de meest degraderende review uitkomt als je het product dan al gekocht hebt...

Steam/Origin/Uplay: Batumulia | Star Citizen GoT organisation / Referral code | Gamerig


 • The_Cure
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 14:22
Anoniem: 33358 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 09:18:
Ik hoop dat de review van Tweakers niet louter een vergelijking wordt met de eerste iPhone, want ik denk dat voor Nederland niet zo relevant is. De paar reviews die er nu al zijn, zijn voornamelijk vergelijkingen met de eerste iPhone.

Het zo ook leuk zijn om de iPhone naast de HTC Diamond te leggen op de pijnbank.
Dat wint de iPhone met twee vingers in de neus, misschien niet qua features maar wel met gebruiksgemak (heb zelf iPhone 2.5G en een kennis Diamond).

 • Blerf
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 05-06 10:51

Blerf

VroomVroom

batumulia schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 12:06:
Hmm kan Tweakers niet morgen al een review online zetten zodat we nog een dag hebben om even te kijken of we hem echt wel willen. Staat ook zo stom dat de meest degraderende review uitkomt als je het product dan al gekocht hebt...
_O- :X

iRacing profiel | Twitch | Formerly known as Marty26 || En ja ben nog steeds een deslikt!!


 • The_Cure
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 14:22
batumulia schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 12:06:
Hmm kan Tweakers niet morgen al een review online zetten zodat we nog een dag hebben om even te kijken of we hem echt wel willen. Staat ook zo stom dat de meest degraderende review uitkomt als je het product dan al gekocht hebt...
Laat je je altijd leiden door de subjectiviteit van de reviewer? Dus als een review slecht is koop je hem niet omdat het product dan "wel slecht moet zijn"... Als je twijfelt, ga langs een telecomshop en probeer de iPhone zelf een halfuur uit. 9 van de 10 mensen zullen dan om zijn.

 • The_Cure
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 14:22
zedzed1 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 11:38:
Weet iemand als je coverflow gebruikt. Welke tags er ingevuld moeten worden in itunes om te sorteren op de iphone. Op welke tag sorteert de iphone of kan je dat ook instellen?
Standaard: eerste artiest naam, dan albumtitel op alfabetische volgorde.

 • batumulia
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 25-05 19:47
The_Cure schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 12:09:
[...]


Laat je je altijd leiden door de subjectiviteit van de reviewer? Dus als een review slecht is koop je hem niet omdat het product dan "wel slecht moet zijn"... Als je twijfelt, ga langs een telecomshop en probeer de iPhone zelf een halfuur uit. 9 van de 10 mensen zullen dan om zijn.
Je begrijpt me verkeerd, na het lezen van een review kan het handig zijn om de slechte en de goede punten tegen elkaar af te wegen (daar is immers een review voor) voordat je 2 jaar met een telefoon zit waar je eigenlijk hele andere dingen bij had verwacht.

Steam/Origin/Uplay: Batumulia | Star Citizen GoT organisation / Referral code | Gamerig


 • zedzed1
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 28-03 11:45
The_Cure schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 12:10:
[...]


Standaard: eerste artiest naam, dan albumtitel op alfabetische volgorde.
Hoe doe je dit dan met verzamelalbums? Meerdere artiesten?

Alvast bednakt

 • CyBeR
 • Registratie: September 2001
 • Niet online

CyBeR

💩

zedzed1 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 12:30:
[...]


Hoe doe je dit dan met verzamelalbums? Meerdere artiesten?

Alvast bednakt
Albumartiestennaam. (Maar die dingen moet je niet kopen natuurlijk.)

All my posts are provided as-is. They come with NO WARRANTY at all.


 • DaannO
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 15:58
Joh :P

De review komt er als de tijd daarvoor rijp is en niet eerder. Ik ben het eens met Moberg overigens :P

 • 911GT2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 14:59

911GT2

en blazen maar!

Grootste vraag die ik heb over de 3G is eigenlijk worden de functies ook door KPN ondersteund.

Dus Kun je visual voicemail altijd gebruiken of is dat netwerkafhankelijk?
Daarnaast vraag ik me af of het met het KPN netwerk mogelijk is de maximale snelheid uit de iPhone te halen. Of is dit ook weer ingesteld door het netwerk?

Ik ga hem nl simlockvrij uit belgië halen, omdat ik vanaf dit nu precies nog 1 jaar een abbo heb bij KPN. Dat afklopen kost me evenveel als een iPhone kopen. Dus dan koop ik liever een unlockte versie. Alleen moeten de functies dan wel ondersteund worden. Iemand enig idee?

 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

911GT2 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 13:34:
Grootste vraag die ik heb over de 3G is eigenlijk worden de functies ook door KPN ondersteund.

Dus Kun je visual voicemail altijd gebruiken of is dat netwerkafhankelijk?
Daarnaast vraag ik me af of het met het KPN netwerk mogelijk is de maximale snelheid uit de iPhone te halen. Of is dit ook weer ingesteld door het netwerk?

Ik ga hem nl simlockvrij uit belgië halen, omdat ik vanaf dit nu precies nog 1 jaar een abbo heb bij KPN. Dat afklopen kost me evenveel als een iPhone kopen. Dus dan koop ik liever een unlockte versie. Alleen moeten de functies dan wel ondersteund worden. Iemand enig idee?
Visual voice mail wordt dan niet ondersteund. De belgische iPhones lijken gelocked te zijn voor belgie zelf. Maximale snelheden komt wel goed, het ligt eerder aan je data abonnement!

 • Valderrama
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 00:11
Het bedrijf waar ik momenteel werk heeft een Lotus Notes email omgeving. Daarnaast hebben ze Blackberries waardoor mensen hun email gepushed krijgen middels een Blackberry server.

Ik ben benieuwd of de iPhone zo in te stellen is dat ik er voor kan zorgen dat ik binnen deze omgeving de mail gepushed krijg?

 • Muthas
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Floor-is schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 01:04:
[...]

Met de 'oude' iPhone kan het, mits je jailbraked: http://lifehacker.com/sof...on-your-laptop-327066.php

Voor de 3G weten we het nog niet, niemand heeft het getest voor zover ik weet en jailbraken is er denk ik nog helemaal niet van gekomen. :P Bovendien is het niet echt binnen de gestelde voorwaarden als we naar de abonnementen van T-Mobile kijken. Het is nog onduidelijk of ze dat uberhaupt bij gaan houden of niet en hoe ze dat dan willen gaan doen. Logischerwijs moet je je traffic wel binnen de perken zien te houden, dus niet al te veel opvallen. ;)
Voor de 3G weten we het wel, de allerlaatste beta-firmware is al uit (waar het dus niet in zat), dus het lijkt me sterk dat ze die feature plotseling nog in de final doen, zeker als Apple aanraadt developers hun apps extra goed te testen met de laatste beta-firmware.

 • XiN-eViL
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 19-05 14:16

XiN-eViL

kzie-nie-veel

911GT2 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 13:34:
Grootste vraag die ik heb over de 3G is eigenlijk worden de functies ook door KPN ondersteund.

Dus Kun je visual voicemail altijd gebruiken of is dat netwerkafhankelijk?
Daarnaast vraag ik me af of het met het KPN netwerk mogelijk is de maximale snelheid uit de iPhone te halen. Of is dit ook weer ingesteld door het netwerk?

Ik ga hem nl simlockvrij uit belgië halen, omdat ik vanaf dit nu precies nog 1 jaar een abbo heb bij KPN. Dat afklopen kost me evenveel als een iPhone kopen. Dus dan koop ik liever een unlockte versie. Alleen moeten de functies dan wel ondersteund worden. Iemand enig idee?
Visual voicemail wordt zeker niet ondersteund lijkt mij. Dat is een feature specifiek voor de iPhone, en KPN verkoopt (nog?) geen iPhones, dus ze gaan dat echt nog niet implementeren.
Snelheid: dat ligt eraan, meestal zijn die all-in internet abonnementjes niet supersnel, dus dat denk ik ook van niet

offtopic:
Beetje spuit 11 :X

 • t1mmy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 05-06 10:27
Anoniem: 264597 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 02:22:
Als ik die oude en de iPhone 3G zo naast elkaar zie, dan lijkt het wel alsof ze een verschillend display hebben.
http://gizmodo.com/photogallery/3giphoneunbox/1002613585
Maar waarschijnlijk komt het gewoon door de lichtinval. :P
En de home button glimt! :D

 • Man on Fiya
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 02-01-2018
oooeeeee.... shiny things

MBP 2.2 GHz, 2 GB, 8600GT 128mb, Bootcamp Vista, Crumpler Gel Sleeve


 • 911GT2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 14:59

911GT2

en blazen maar!

Lt. Marx schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 13:38:
[...]

Visual voice mail wordt dan niet ondersteund. De belgische iPhones lijken gelocked te zijn voor belgie zelf. Maximale snelheden komt wel goed, het ligt eerder aan je data abonnement!
Kun je een telefoon locken voor een bepaald land dan? MAW gaat het überhaubt wel werken met een KPN sim er in dan?

 • lxs
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 02-04 21:33
batumulia schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 12:17:
[...]


Je begrijpt me verkeerd, na het lezen van een review kan het handig zijn om de slechte en de goede punten tegen elkaar af te wegen (daar is immers een review voor) voordat je 2 jaar met een telefoon zit waar je eigenlijk hele andere dingen bij had verwacht.
Er zijn toch zat 1st gen reviews, en nu ook al meerdere reviews die de 3G met de 1st gen vergelijken.
De review van Tweakers zal dan nog niet meer een beslissende factor kunnen spelen, lijkt me?

Anoniem: 264597

Klopt het dat je standaard/out of the box, niks kan streamen? geen audio en geen video?
Dus niet 's ochtends ff de RTLnieuws stream checken in de trein ofzo? :/

Anoniem: 199898

Kan ik op de Iphone gewoon een bluetooth headset aansluiten? Of kan dat alleen met bepaalde merken?

 • Muthas
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Anoniem: 264597 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 14:56:
Klopt het dat je standaard/out of the box, niks kan streamen? geen audio en geen video?
Dus niet 's ochtends ff de RTLnieuws stream checken in de trein ofzo? :/
Je kan wel streamen, maar geen Windows-formaten of Flash wat RTL gebruikt. Quicktime ftw (aldus Apple :+ )

 • CyBeR
 • Registratie: September 2001
 • Niet online

CyBeR

💩

911GT2 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 14:50:
[...]
Kun je een telefoon locken voor een bepaald land dan? MAW gaat het überhaubt wel werken met een KPN sim er in dan?
Dat kan inderdaad (SIMs hebben zowel een landcode als een netwerkcode als een eigen code aan boord, op ieder van die drie kan een telefoon gelockt worden). Maar waar Lt. Marx dat vandaan heeft is mij een beetje een raadsel.

All my posts are provided as-is. They come with NO WARRANTY at all.


 • 911GT2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 14:59

911GT2

en blazen maar!

CyBeR schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 14:58:
[...]


Dat kan inderdaad (SIMs hebben zowel een landcode als een netwerkcode als een eigen code aan boord, op ieder van die drie kan een telefoon gelockt worden). Maar waar Lt. Marx dat vandaan heeft is mij een beetje een raadsel.
Ok dus de verwachting is dat het wel mogelijk is om er een KPN kaart in te stoppen?

 • Serenity
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 14-01 11:08
911GT2 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 15:01:
[...]
Ok dus de verwachting is dat het wel mogelijk is om er een KPN kaart in te stoppen?
Topic waarschuwing: De discussie over de prijs en abonnementen mag in [iPhone 3G] Prijs & Abonnementen - deel 2. Discussie hierover is daar ook al vaak voorbij gekomen.

 • ludo
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 01-03 05:31
Tweakers.net review van de iPhone 3G: reviews: Apple iPhone 3G review :)

 • Daniel
 • Registratie: Juli 1999
 • Laatst online: 17:12

Daniel

Kapitein NCC-1701

 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

Muthas schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 14:58:
[...]

Je kan wel streamen, maar geen Windows-formaten of Flash wat RTL gebruikt. Quicktime ftw (aldus Apple :+ )
3GP dan?
En is misschien bekend hoeveel kleuren het scherm van de iPhone heeft?

[Voor 13% gewijzigd door Shiver23 op 09-07-2008 15:28]

PSN: Shiver23


 • lxs
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 02-04 21:33
Ik heb net mijn US iPhone restored naar 1.1.4 FW, vervolgens met iLiberty+ jailbreaked, unlocked, activated en installer geïnstalleerd. Alleen als ik de Installer wil gebruiken crasht ie elke keer tijdens het refreshen van de resources.
Het weghalen van de resources en deze later handmatig toevoegen is ook geen optie, blijft ie ook crashen.

Weet iemand of dit te maken heeft met de update voor vrijdag :?

 • Muthas
 • Registratie: December 2005
 • Niet online

 • Daniel
 • Registratie: Juli 1999
 • Laatst online: 17:12

Daniel

Kapitein NCC-1701
Dat leek me redelijk duidelijk maar goed :)

Anoniem: 185524

Iemand probeert mij hier (thuis dus) wijs te maken dat de iPhone 3g al een week te koop is in Amsterdam. Ik zeg dat dat helemaal niet mogelijk is omdat de wereldwijde release pas 11 juli is. Maar toch stug vol blijven houden. En oh ja, vrienden van haar hebben de nieuwe iPhone ook al.

Jemig wat moet je toch met sommige mensen :S

 • harley
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 05-06 09:27
ik denk dat de meeste nog steeds de 3g verwarren met de oude. Er wordt ook veel mee gesjoemeld door de zaken die de oude nog op voorraad hebben liggen. Daarnaast blijkt er een batch in portugal gestolen te zijn....:(

AMD Ryzen 7 5800X, ASRock B550M Steel Legend, 32GB Kingston Fury Renegade RGB (2x16GB), ASUS ROG Strix Radeon RX 6650 XT OC Edition RGB, Gelid Solutions Tranquillo Rev.5, Sharkoon REV220 Case, Sharkoon SilentStorm Cool Zero 650W, Lexar NM620 1TB SSD


Anoniem: 267338

Goede review; het doet me goed een objectief oordeel te lezen. Ik moet wel zeggen dat er toch wel erg grote minpunten nar voren komen.

-Als in de korte tijd dat jullile hem gebruikt hebben er al krassen op zitten, hoe zal dit dan zijn na een half jaar...
-Belachelijk dat de 3G ondersteuning niet fatsoenlijk is.
-Inhakend op het laatste punt; ik had stiekem toch gehoopt dat dat de GPS functionaliteit beter was.

Over het algemeen zet de review me toch aan het denken en wacht ik nog even af... De "overall" indruk van de review is toch n stuk minder positief dan dat ik gehoopt had.

Nogmaals probs voor de review. (voor de 11de ;) )

 • lxs
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 02-04 21:33
Zo zie je maar dat Tweakers.net niet meegaat in die (over)hype ;)

 • Dr. Strangelove
 • Registratie: Februari 2001
 • Nu online
Als in de korte tijd dat jullile hem gebruikt hebben er al krassen op zitten, hoe zal dit dan zijn na een half jaar...
Ik neem dit soort berichten altijd met een tonnetje zout. De berichtgeving op dit punt over de 1st gen iPod Nano was ook van deze strekking, het ding zou makkelijk krassen en 'spontaan' bekrast raken. Nu ben ik niet een bijzonder net mens, en ik laat mijn Nano ook wel eens slingeren, maar ik let wel op hoe ik dat doe. Dus niet zonder bescherming in dezelfde zak als een sleutelbos, niet los in het voorvak van mijn courier bag etc. etc. Resultaat is dat mijn Nano er na bijna drie jaar nog steeds tip top uitziet.

These are my principles. If you don't like them, I have others.


Anoniem: 33358

Matige review als je het mij vraagt, precies waar ik al bang voor was.
Het is een opsomlijstje met wat de verschillen zijn tussen de 1ste gen iPhone en de 3G versie. De 1ste gen is niet in Nederland uitgekomen en dus ook niet echt relevant, ondanks dat sommige hem toch hebben.

Als ik dan kijk naar de review die jullie over de HTC Touch Diamond hebben geschreven, die is stukken beter. Daar worden alle features doorlopen en kritisch bekeken. De lezer krijgt daarbij een compleet beeld van de telefoon.

De conclusie is dat de iPhone 3G niet super veel voordelen heeft t.o.v. de 1ste. Maar goed dat is een vergelijking die van minder belang is.

 • krizzziz
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 15:41
Vanaf wanneer is de 1.2 firmware te verkijgen eigenlijk voor de 1st gen Iphone bezitters? (En dus via Itunes te upgraden?)

ehhhh..HOI


 • srblackbird
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 25-03-2022

srblackbird

ThinkGEEK

Anoniem: 33358 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 16:03:
Matige review als je het mij vraagt, precies waar ik al bang voor was.
Het is een opsomlijstje met wat de verschillen zijn tussen de 1ste gen iPhone en de 3G versie. De 1ste gen is niet in Nederland uitgekomen en dus ook niet echt relevant, ondanks dat sommige hem toch hebben.

Als ik dan kijk naar de review die jullie over de HTC Touch Diamond hebben geschreven, die is stukken beter. Daar worden alle features doorlopen en kritisch bekeken. De lezer krijgt daarbij een compleet beeld van de telefoon.

De conclusie is dat de iPhone 3G niet super veel voordelen heeft t.o.v. de 1ste. Maar goed dat is een vergelijking die van minder belang is.
Inderdaad.
Die vergelijking met de eerste generatie is echt naar; omdat niemand die heeft.
Blijken ze wel een HTC diamond touch te hebben (directe concurent); wordt er geen vergelijking gemaakt. |:(
nouja, op een punt:
De Google Maps-applicatie voelt in eerste instantie wat traag aan. We hebben deze vergeleken met de Google Maps-applicatie van de HTC Touch Diamond en grafisch gezien ziet die van de iPhone er toch wel wat netter uit. Dit komt door de software van de iPhone, maar het laden van de kaarten duurt daarentegen wel opvallend veel langer dan bij de Diamond. Dit komt mede door...(...)
:/

 • Michie23
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 02-06 21:35
Ik denk dat de Iphone gewoon geen tweaker telefoon is ;)

Anoniem: 267338

Waarom is een vergelijking tussen de twee iphones niet van belang? Omdat de tweede dan niet goed genoeg naar voren komt? Ik vind dat dit er sowieso ook bij hoort.

Ik ben ook erg te spreken over de iphone en zou hem graag hebben, maar je moet wel proberen objectief blijven. Je kunt hem ook 2 jaar lang in de kast leggen, dan krast ie ook niet. Is onzin natuurlijk, maar je snapt wel wat ik bedoel. Het gaat hier om de functionaliteit van een product, niet om hoe je een product beter kan maken door zelf allerlei "trucjes" toe te gaan passen.

Had zelf graag ook misschien wat vaker de vergelijking gezien tussen de Iphone 3G en andere telefoons, maar de review laat wel enkele zwakke punten van het toestel zien. Die moet je niet weg cijferen door het dan alleen maar over de andere dingen te gaan hebben. Probeer niet in de hype mee gezogen te worden. Ik zeg niet dat ik zelf geen Iphone haal, maar probeer me wel goed te informeren.

 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

Er zitten nogal wat rare fouten in die review
Ook visual voicemail wordt aangeboden. Daar moet weer bij vermeld worden dat het afluisteren van een bericht geld kost, maar dat wordt via de belbundel verrekend.
Terwijl er in de tabel vlak boven staat dat het gebruik van visual voice mail gratis is.
it een speedtest bleek dat we niet boven de 55KBps kwamen. Opvallend was dat de 3G-ontvangst beperkt leek. Waar Vodafone vol bereik had met zowel umts als hsdpa, had de iPhone in combinatie met T-Mobile slechts één streepje op onze testlocatie in de Randstad. Ook hebben we de verbinding getest met een Orange-simkaart, die van dezelfde mast gebruikmaakt als de T-Mobile-sim. Hierbij viel op dat de iPhone opnieuw een matige ontvangst had, vaak maximaal één streepje, terwijl de Orange-smartphone bijna vol bereik had.
http://online.wsj.com/public/resources/images/OB-BU420_Pj_pte_20080708195002.jpg
Je moet dus wel snellere snelheden kunnen halen. Ben benieuwd of het nou gewoon aan jullie kantoor lag, aan de iPhone of aan T-Mobile.

Oh, btw:
http://gizmodo.com/assets/images/gizmodo/2008/07/iPhone_3G_Review_Matrix_GED_Blows.jpg

[Voor 22% gewijzigd door LtMarx op 09-07-2008 16:41]


 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

Er wordt daar ook vanuit gegaan dat Orange en T-Mobile al hetzelfde netwerk zijn wat zeker nog niet het geval is.

En een vergelijking tussen beide iPhones is vanuit Nederlands oogpunt niet heel interessant omdat dit 'onze' eerste iPhone is. Wat maakt de iPhone anders dan andere telefoons? Dat mist nogal in de review.

[Voor 48% gewijzigd door Shiver23 op 09-07-2008 16:41]

PSN: Shiver23


Anoniem: 33358

Anoniem: 267338 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 16:26:
Waarom is een vergelijking tussen de twee iphones niet van belang? Omdat de tweede dan niet goed genoeg naar voren komt? Ik vind dat dit er sowieso ook bij hoort.

Ik ben ook erg te spreken over de iphone en zou hem graag hebben, maar je moet wel proberen objectief blijven. Je kunt hem ook 2 jaar lang in de kast leggen, dan krast ie ook niet. Is onzin natuurlijk, maar je snapt wel wat ik bedoel. Het gaat hier om de functionaliteit van een product, niet om hoe je een product beter kan maken door zelf allerlei "trucjes" toe te gaan passen.

Had zelf ook misschien wel vaker de vergelijking gezien tussen de Iphone 3G en andere telefoons, maar de review laat wel enkele zwakke punten van het toestel zien. Die moet je niet weg cijferen door het dan alleen maar over de andere dingen te gaan hebben. Probeer niet in de hype mee gezogen te worden. Ik zeg niet dat ik zelf geen Iphone haal, maar probeer me wel goed te informeren.
Tuurlijk is een vergelijking wel van belang, maar dat mag de boventoon niet voeren, en dat doet het nu wel. Verder vindt ik het sowieso niet echt een review maar meer een soort van First Look. Hopelijk komt er nog een echte review. Benchmarks e.d. zijn uitgevoerd met de Touch Diamond maar niet met de iPhone. Ik vind ook niet dat de iPhone per se vergeleken moet worden met de HTC.

Maar uitgebreidere bespreking van de iPhone ansich mis ik gewoon. Het is zo. Nou we kennen allemaal de iPhone en iedereen weet wat het kan. Wat overblijft is dan maar een vergelijking tussen de 1ste gen en de nieuwe 3G. De conclusie is afhankelijk van de insteek van de review. Het maakt mij overigens niet uit wat die conclusie is. Maar als je je lezers van informatie middels een review wil doen, doe het dan volledig. Dat is het kritiekpunt in mijn ogen.

--

Even inhoudelijk. Opmerkelijk dat de iPhone z'on slecht bereik heeft en lage snelheden haalt. 55KB per sec is 440kbps dat is minimaal 3 keer zo langzaam als de beloofde snelheid en is niet bepaald 3G te noemen.. :/

 • ppl
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Anoniem: 267338 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 15:52:
Goede review; het doet me goed een objectief oordeel te lezen. Ik moet wel zeggen dat er toch wel erg grote minpunten nar voren komen.

-Als in de korte tijd dat jullile hem gebruikt hebben er al krassen op zitten, hoe zal dit dan zijn na een half jaar...
-Belachelijk dat de 3G ondersteuning niet fatsoenlijk is.
-Inhakend op het laatste punt; ik had stiekem toch gehoopt dat dat de GPS functionaliteit beter was.

Over het algemeen zet de review me toch aan het denken en wacht ik nog even af... De "overall" indruk van de review is toch n stuk minder positief dan dat ik gehoopt had.

Nogmaals probs voor de review. (voor de 11de ;) )
Goed? Wat een vreselijk slechte review zeg. Er staan dingen in die veel te vaag zijn en er wordt helemaal niets verder uitgezocht. De 3G ontvangst wordt met "een" Orange toestel getest. Ik moet maar raden welk toestel en of dit toestel ook een sim van Orange bevat. Daarnaast is dat een vrij slechte test omdat het Orange en T-Mobile netwerk nog niet helemaal mooi met elkaar is geintegreerd tot 1 netwerk. Dat "een" Orange telefoon een beter ontvangst heeft zegt dus helemaal niets op die manier en dat soort fouten doen enorme afbreuk aan de review.

Verder lees ik in het begin de leus dat men misschien een brakke firmware heeft maar ik kom nergens meer in de hele review iets tegen die daar de link mee legt. Ook al is het maar dat men zich afvraagt of probleem x niet door de brakke firmware wordt veroorzaakt of door iets anders of dat het echt brak is. Die denkwijze is eigenlijk de basis van welke review dan ook en die mis ik eigenlijk vrijwel volledig in die iPhone 3G review.

En dat Google Maps te traag is op een slechte 3G verbinding is een schot voor open doel. Van Google Maps is bekend dat het een netwerkverbinding nodig heeft om de data (de kaarten dus) binnen te halen. Het is ook al bekend dat het wel zo fijn is als dit een rappe verbinding is in de vorm van HSDPA of Wifi. Ook hier wordt er niet echt de link gelegd dat de slechte 3G verbinding dan ook invloed heeft op Google Maps (wat al sinds dat Google Maps uit is ook al bekend is). Misschien dat het er ongelukkig in staat maar het stukje over Google Maps is nogal van het niveau "no shit sherlock".

Er zullen ongetwijfeld wel nadelen zitten aan de iPhone 3G, er is simpelweg geen apparaat die foutloos is, zeker niet omdat iedereen zijn eigen wensen en eisen heeft. Ik vind echter wel dat men wat meer moeite mag doen dan "ff 5 minuutjes" kijken want dat is het idee wat ik van de review krijg. Erg jammer want een review is bedoeld om inzichtelijk te maken wat een apparaat is, kan en waar de sterke en zwakke punten liggen. Dat soort dingen vis je er niet "ff in 5 minuutjes" eruit. Dit klinkt dan ook meer als een preview en niet als een review. Ik wacht dan ook liever dit weekend af wanneer de mensen die er eentje hebben gekocht hun eigen ervaringen op het web zetten en wanneer er mensen zijn die wel een goede review hebben geschreven. Heb ik meteen ook wat meer vergelijkingsmateriaal.

Anoniem: 33358

ppl schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 16:46:
[...]

Goed? Wat een vreselijk slechte review zeg. Er staan dingen in die veel te vaag zijn en er wordt helemaal niets verder uitgezocht.
Dank, ik wil niet als een soort van iPhone Fanboy overkomen, hoewel ik wel fan ben, blijf ik objectief, maar de review is dramatisch. Ik denk dat het snel in elkaar is gezet, om zo nog voor de 11e iets te kunnen leveren.

 • DaannO
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 15:58
Je moet de context even zien waarin we dit toestel hebben gereviewd. De bedoeling was dat niemand ervan wist en zeker Apple of T-Mobile niet. De vraag waarom laten we even in het midden maar het kwam erop neer dat we niet uitgebreid alles konden testen. Daarom hebben we als uitgangspunt gekozen de verbeteringen tov de eerste versie iPhone en volgens mij zijn we daar redelijk in geslaagd :)

In en later stadium, als die inmiddels verjaard is, zal ik me er misschien nog eens over uitwijden in een blog ;) De tijd dat we de iPhone 3G in handen hadden was beperkt, erg beperkt.

[Voor 6% gewijzigd door DaannO op 09-07-2008 16:53]


Anoniem: 267338

Dan ben ik het volkomen met je eens Lingod... en ik moet zeggen dat ik de review ook niet heb vergeleken met een "normale" review, maar meer zoals je zelf aan zei een first look. Dit zie je trouwens ook terug in de andere reviews op bv. youtube die vandaag online zijn gezet.

Een topic als deze neigt alleen al snel naar een opsomming van iphone-fanboys die alleen de positieve kanten willen zien en dat is in mijn beleving niet de bedoeling.

De slechtere 3G resultaten kunnen veel oorzaken hebben, maar inderdaad op zijn minst opmerkelijk te noemen. Helemaal als je TM soms hoog van de toren hoort blazen over "hun"snelheid. Ik ben er trouwens ook wel van overtuigd dat dit op andere plekken weer heel anders zal zijn (ook als je de beorodelingen bekijkt van die andere reviewers), maar hoop niet dat dit iets is wat door TM zelf komt en een terug kerend probleem zal bijven.

Anoniem: 185524

Lt. Marx schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 16:38:
Er zitten nogal wat rare fouten in die review

[...]"Ook visual voicemail wordt aangeboden. Daar moet weer bij vermeld worden dat het afluisteren van een bericht geld kost, maar dat wordt via de belbundel verrekend."

Terwijl er in de tabel vlak boven staat dat het gebruik van visual voice mail gratis is.

[...]
Ja hoe kan dit nu weer dan?

[Voor 21% gewijzigd door Anoniem: 185524 op 09-07-2008 16:54]


Anoniem: 33358

DaannO schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 16:52:
Je moet de context even zien waarin we dit toestel hebben gereviewd. De bedoeling was dat niemand ervan wist en zeker Apple of T-Mobile niet. De vraag waarom laten we even in het midden maar het kwam erop neer dat we niet uitgebreid alles konden testen. Daarom hebben we als uitgangspunt gekozen de verbeteringen tov de eerste versie iPhone en volgens mij zijn we daar redelijk in geslaagd :)

In en later stadium, als die inmiddels verjaard is, zal ik me er misschien nog eens over uitwijden in een blog ;) De tijd dat we de iPhone 3G in handen hadden was beperkt, erg beperkt.
Kijk dat verklaart al wat meer. Jammer dat dat er dan niet bij staat, want als je ook de reacties op de review zit, iedereen heeft zo iets van: dit is niet de kwaliteit die we van Tweakers.net gewend zijn.

Maar als First Quick Look, is de vergelijking met de eerste iPhone wel terrecht. Maar het bestempelen als review is dan iet wat ongelukkig..

 • DaannO
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 15:58
De bedoeling was dan ook dat het een preview werd, echter is hier vanaf gezien. Hoe en waarom is niet aan mij echter valt er ook niet veel meer over dat ding te vertellen. De software is bijna identiek en aangezien we hem vanuit het oogpunt van de vorige versie hebben geschreven en we wilden daarom vooral kijken wat de verbeteringen nou waren. Deze waren dus beperkt in onze ogen :)

 • DaannO
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 15:58
In de voorwaarden pdf van t-mobile staat dit uitgelegd.

 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

DaannO schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 17:00:
[...]

In de voorwaarden pdf van t-mobile staat dit uitgelegd.
Iets specifieker?

PSN: Shiver23


 • DaannO
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 15:58
Je neemt de pdf van T-Mobile voor je neus, je kijkt onder het kopje visual voicemail en je ziet daar de kosten uitgelegd :?

 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

DaannO schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 17:00:
[...]

In de voorwaarden pdf van t-mobile staat dit uitgelegd.
Nee die zin klopt niet in de review. Het afluisteren van een bericht met visual voice mail kost geen geld. Alsnog naar voicemail bellen wel. Dit verschil is niet echt duidelijk zo.

 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

Volgens mij zie je het verkeerd. Er is geen kopje visual voicemail, slechts een kopje voicemail. Bellen van de voicemail kost geld. Gebruik van de visual voicemail is gratis.

PSN: Shiver23


Anoniem: 267338

DaannO, op het andere prijs & abonnement topic zeg je het volgende:

"Bereik was in een HTC P3600 wel prima idd met die sim. Dus het lag volgens mij echt aan de iPhone :)"

Ik zeg niet dat je ongelijk hebt, mar hoe verklaar je dan de toch wel lovende woorden van de andere reviewers uit bv. Amerika?

Anoniem: 188434

Heb even gekeken naar de voorwaarden maar daar staat toch echt dat het gebruik van Visual Voice Mail gratis is. De meeste berichten die hier stonden stelden dat Visual Voice Mail een datadienst was en dus binnen het "gratis" internepakket vielen. Ik haal nergens uit dat het afluisteren van je belminuten afgaat. Of mis ik iets in de kleine lettertjes?

Anoniem: 188434

Anoniem: 267338 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 17:08:
DaannO, op het andere prijs & abonnement topic zeg je het volgende:

"Bereik was in een HTC P3600 wel prima idd met die sim. Dus het lag volgens mij echt aan de iPhone :)"

Ik zeg niet dat je ongelijk hebt, mar hoe verklaar je dan de toch wel lovende woorden van de andere reviewers uit bv. Amerika?
Misschien is de radio rom niet perfect afgesteld op de Nederlandse markt? Heb daar ook last van gehad met mijn TyTN. Sinds die "gerepareerd" is en de Nederlandse radio rom heeft heb ik geen last meer.

 • DaannO
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 15:58
Download VVM het bericht op je iPhone en kun je het dan afspelen ofz? Volgens mij moet je toch echt de voicemail dienst bellen om hem af te luisteren :?

Anoniem: 267338

DaannO schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 17:11:
Download VVM het bericht op je iPhone en kun je het dan afspelen ofz?
Volgens mij was het inderdaad zo...

 • DaannO
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 15:58
Anoniem: 267338 schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 17:08:
DaannO, op het andere prijs & abonnement topic zeg je het volgende:

"Bereik was in een HTC P3600 wel prima idd met die sim. Dus het lag volgens mij echt aan de iPhone :)"

Ik zeg niet dat je ongelijk hebt, mar hoe verklaar je dan de toch wel lovende woorden van de andere reviewers uit bv. Amerika?
Verklaren kan ik niet, echter is dit iets wat ons allen is opgevallen :)

 • Arnold
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 18:38
DaannO schreef op woensdag 09 juli 2008 @ 17:11:
Download VVM het bericht op je iPhone en kun je het dan afspelen ofz? Volgens mij moet je toch echt de voicemail dienst bellen om hem af te luisteren :?
With Visual Voice Mail, you don't call for messages; messages come to you
zie: http://www.visualvoicemail.net/vvm/

idd. maar wordt nog niet door t-mobile ondersteund (komt er wel aan zeggen ze)

[Voor 4% gewijzigd door Arnold op 09-07-2008 17:14]


 • DaannO
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 15:58
Denk dat daar dan idd de verwarring zat want toen wij erop klikte ging uitbellen. Wss dus omdat de dienst niet ondersteund werd :)

Anoniem: 267338

bij Mobistar (Belgie) werd het ook nog niet ondersteund en daar was ook niet duidelijk of dit weken of nog maanden ging duren... Nu is het natuurlijk beetje appels met peren vergelijken, maar ik zelf verwacht dat hier ook niet snel.
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
De discussie over de prijs en abonnementen mag in [iPhone 3G] Prijs & Abonnementen - deel 3.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee