Toon posts:

[iPhone] Ervaringen & Discussie Deel 5 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 10 Laatste
Acties:
 • 74.664 views sinds 30-01-2008

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
http://home.planet.nl/~piet2081/iphone/picture10.jpghttp://home.planet.nl/%7Epiet2081/iphone/picture2.jpg

Welkom in het discussietopic over de iPhone. Je kunt in deze startpost informatie vinden over de functionaliteit van de iPhone, de accessoires en de specificaties. De iPhone is ook in Nederland onverminderd populair en dit is alweer het vijfde deel, de vorige delen kun je hier vinden: deel 1, deel 2,deel 3 & deel 4.

De introductie van de iPhone gaat helaas langzaam, een Nederlands introductiedatum is nog steeds niet bekend. Hij is voorlopig verkrijgbaar in zes Europese landen en het is niet de langverwachte 3G versie, maar dezelfde EDGE-versie die al sinds de zomer in de Verenigde Staten (AT&T, 29 juni, 399 dollar, tariefplannen) te koop is. In Europa zal de iPhone dus vooralsnog alleen in Duitsland (T-Mobile, 9 november, 399 euro, tariefplannen), Engeland (O2, 9 november, 269 pond, tariefplannen), Frankrijk (Orange, 29 november, 399 euro, tariefplannen), Ierland (O2, 14 maart, 399 euro, tariefplannen), Oostenrijk (T-Mobile, 14 maart, 399 euro, tariefplannen) te koop zijn. Terwijl Apple eerst het eerste kwartaal van 2008 aanwees voor de introductie in Azie is dat nu gewoon 2008 geworden. De rest van Europa moet dan ook nog volgen. Het is zeer waarschijnlijk dat dit gepaard zal gaan (in de landen zonder EDGE netwerk) met een 3G (UMTS) of 3,5G (HSDPA) versie, die volgens Steve Jobs en AT&T sowieso in 2008 geintroduceerd zal worden.

Apple voegt voortdurend gratis functionaliteit toe voor iPhone gebruikers, zo zal de 2.0 software o.a. programma's van derden ondersteunen. Deze zullen gratis en betaald zijn te downloaden via de app store. Verder zal deze nieuwe software, die in juni uitkomt, ook native Microsoft Exchange ondersteunen (dus push contacts, email etc.).

Interface
De iPhone draait op een afgeslankte versie van Mac OS X, daardoor heb je o.a. de beschikking over een HTML email client, de safariwebbrowser etc. Ook andere achterliggende geavanceerde techniek uit Mac OS X is beschikbaar op de iPhone. Helaas zal het voorlopig nog niet mogelijk zijn om applicaties te installeren op de iPhone. Voorlopig kunnen alleen Web 2.0 technieken gebruikt worden om applicaties te bouwen, die vervolgens via de Safari browser gedraait kunnen worden. Multitasken is geen probleem, zo kun je bijv. je mail checken en internetten te gelijk. Tot slot, heeft Apple al aangegeven de mogelijkheden van de iPhone continu uit te breiden, door bijv. het ontwikkelen van nieuwe programma's.

Multitouch
De iPhone heeft geen knoppen maar een gigantisch (3,5") scherm. Via dit scherm bedien je de iPhone, hierdoor is het mogelijk om de interface te laten veranderen naar gelang de applicatie dit verlangt. Fysieke knoppen zitten niet meer in de weg, en nemen geen kostbare ruimte in als je ze niet nodig hebt.

De iPhone is de eerste telefoon die uitgerust is met multitouch technologie. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van gestures de telefoon te bedienen. Natuurlijk kun je de telefoon gewoon aanraken zoals een traditionaal touchscreen. Dit kan echter gewoon met je vingers en daarvoor is dus geen stylus nodig. Het echt revolutionaire aan de iPhone is dat dit ook met meerdere vingers tegelijk kan. Hierdoor kun je dus snel tekst invoeren. Maar je kunt ook bijv. inzoomen op een foto door twee vingers uit elkaar te bewegen.

Door geavanceerde predictive text input kun je snel tekst invoeren op de iPhone. Dit werkt behoorlijk goed, al is het even wennen in het begin.

Sensoren
De iPhone beschikt over verschillende sensoren, die het gebruik vergemakkelijken. De lichtsensor past de felheid van het display aan, aan de lichtomstandigheden, zodat het scherm optimaal afleesbaar is en stroom bespaard wordt waar mogelijk. De proximitysensor zorgt dat het scherm wordt uitgeschakeld als je de telefoon bij de oor houdt. Hierdoor bespaar je stroom en zijn ongewenste aanrakingen met je oor niet mogelijk. Tot slot zit er ook nog een accelleratiesensor ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat de iPhone weet of je hem op z'n kant houdt of niet. Zo kun je bijv. een breedbeeldfilmpje bekijken door de iPhone te draaien, ook is het mogelijk om zo landscape foto's nog beter te bekijken, of om bijv. de coverflow navigatie te gebruiken om je favoriete album te vinden.

http://home.planet.nl/~piet2081/iphone/picture10.jpghttp://home.planet.nl/%7Epiet2081/iphone/picture8.jpghttp://home.planet.nl/~piet2081/iphone/picture10.jpg
Functionaliteit
Telefoon

De iPhone doet alles wat je van een mobiele telefoon mag verwachten, bellen, smsen etc. Een speciale functie van de iPhone is visual voicemail. Je ziet een overzicht van je voicemail bericht en je kunt degene die je wilt horen aanklikken. Dus je hoeft ze niet één voor één af te luisteren. Je kunt je contactlijst syncen met adresboek (Mac), Entourage (Mac) of Outlook (Windows). Ook kun je via internet syncen met Yahoo! adresboek.


Breedbeeld iPod

De iPhone doet alles wat je iPod ook doet, maar dan mooier en beter. Het grote scherm (3,5") is uiteraard uitstekend geschikt om videomateriaal te bekijken. Maar je kunt ook prima muziek luisteren. De interface is volledig vernieuwd t.o.v. de huidige iPods en je kunt bijv. navigeren middels coverflow. Wat kan de iPhone allemaal afspelen?

Audio: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3 and 4), Apple Lossless, AIFF and WAV.

Video: H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 768 Kbps, 320 by 240 pixels, 30 frames per sec., Baseline Profile up to Level 1.3 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formatsSafari

De iPhone beschikt (volgens Apple) over de meest geavanceerde browser ooit, Safari. Dit mobiele broertje doet in niets onder voor de desktop variant. Helaas wordt Java niet ondersteund (Javascript wel) en Flash (vooralsnog) ook niet. Youtube is toch geen probleem zijn, omdat de iPhone toegang heeft tot betere kwaliteit filmpjes van Youtube in H.264 formaat. Bookmarks worden automatisch gesynced met je desktop computer. Daarnaast is het mogelijk om tot 8 bookmarks (waarbij o.a. de zoom onthouden wordt) te plaatsen op je springboard. Die zijn dus met 1 tap bereikbaar.


Mail

De emailclient heeft ondersteuning voor HTML en ondersteunt alle IMAP en POP mailboxen. Push-mail is alleen mogelijk via een speciale (gratis) Yahoo mailaccount. Je kunt wel op vastgestelde tijden je mailboxen laten controleren. Daarnaast wordt je mail sowieso opgehaald bij het openen van de applicatie. Ook wordt email gesynced met je desktop computer, dit kan met Mail (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows).


Agenda

Het is mogelijk je afspraken te syncen met iCal (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows). Je kunt op je iPhone alle afspraken inzien en evt. nieuwe toevoegen.


Photo (Camera)

De iPhone beschikt over een 2,0 Megapixel camera. Hiermee kun je nog best redelijke foto's maken, deze foto's kun je vervolgens syncen met iPhoto (Mac), Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop Album of een willekeurige map op je computer. Het werkt overigens ook de andere kant op, dus je kunt ook foto's of afbeeldingen gemaakt met bijv. een andere camera op de iPhone zetten.


Google Maps

Via deze applicatie is het mogelijk om Google Maps te raadplegen, incl. routeplanning, satellietbeelden, fileinformatie etc. Dit is nu inclusief locatiebepaling d.m.v. GSM en Wifi (1.1.3. firmware en hoger). Daarnaast heeft de iPhone geen GPS, dus het is geen volwaardig alternatief voor bijv. Tomtom. Het is nog niet duidelijk of Tomtom uitkomt voor de iPhone en of er nog een GPS accessoire komt.


Widgets

Deze kleine programmaatjes zijn al bekend bij Apple gebruikers. Ze zijn ook in Windows Vista te vinden onder de naam gadgets. Standaard worden onder andere een rekenmachine, wereldklok, beurskoers en weerinfo gadget meegeleverd worden.


Meer programma's?

Apple brengt zelf regelmatig updates uit, waarmee programma's toegevoegd worden aan de iPhone. Bij de een van de updates werd bijv. de iTunes Store toegevoegd. Verder kan iedereen websites maken die geschikt zijn voor de iPhone. Hier levert Apple ook ondersteuning voor. Natuurlijk is dat leuk, maar de mogelijkheden blijven beperkt.

Voorlopig zijn er nog geen programma's van derde partijen beschikbaar voor de iPhone. Maar daar gaat verandering in komen. Apple heeft bekend gemaakt dat eind juni 2008 de SDK uit de beta fase komt en final beschikbaar zal worden gemaakt voor alle ontwikkelaars. Meer over de SDK is te lezen in [iPhone & iPod touch SDK] Ervaringen & Discussie.

Een andere mogelijkheid is om de iPhone te jailbreaken. Dit kan worden besproken in [iPhone & iPod touch] Jailbreaken :)


http://home.planet.nl/~piet2081/iphone/picture10.jpghttp://home.planet.nl/%7Epiet2081/iphone/picture6.jpghttp://home.planet.nl/~piet2081/iphone/picture10.jpg
Accessoires
De iPhone beschikt over een iPod dockconnector aansluiting. De iPhone kan met de meeste iPod accessoires overweg. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop accessoires, die speciaal beschikbaar zijn voor de iPhone.

Apple biedt speciale oordopjes (met microfoon) aan. Een speciale dock, waarbij je toegang hebt tot de homeknop is er ook. Daarnaast heeft Apple een kleine bluetooth headset geintroduceerd. In the free iPod Book 3.0 van iLounge zijn verschillende accessoires te vinden van 3rd party's. Dit zijn o.a. armbanden, cases en screenprotectors.

http://home.planet.nl/~piet2081/iphone/picture10.jpghttp://home.planet.nl/%7Epiet2081/iphone/picture7.jpghttp://home.planet.nl/%7Epiet2081/iphone/picture9.jpghttp://home.planet.nl/~piet2081/iphone/picture10.jpg
Specificaties


• Afmetingen 115 x 61 x 11.6mm
• Gewicht 135 grams
• Input Method - Multi-touch
• Operating System - OS X
• Scherm - 3.5 inch - 320 x 480 (160 ppi)
• Opslag - 8GB of 16GB (waarvan ongeveer 500 MB wordt ingenomen door het OS)
• Camera - 2.0 megapixels

• GSM - Quad-band (850, 900, 1800, 1900 mhz)
• Data - Wi-Fi (802.11b/g) + EDGE + Bluetooth 2.0

• Batterij
- Lithium
- Bellen - tot 8 uur
- Internet - tot 6 uur
- Video* - tot 7 uur
- Audio - tot 24 uur
- Standby - tot 250 uur
*gebaseerd op H.264 1.5-Mbps video met 640 x 480 resolutie met 128-Kbps audio

• Aansluitingen e.d.
- 30 pins iPod dock aansluiting
- 3.5mm jack met audio en microfoon ondersteuning
- SIM kaart houder
- Ingebouwde luidspreker
- Ingebouwde microfoon

• Fysieke knoppen:
- Volume omhoog/omlaag
- Ringer / Silent
- Power / Lock
- Sleep / Wake
- Menu knop

In de doos zit: iPhone, Stereo Headset, Dock, Dock Connector to USB Cable, USB Power Adapter, Documentation & Cleaning/polishing cloth.

Klik hier voor de uitgebreide tech specs.
http://home.planet.nl/%7Epiet2081/iphone/picture5.jpg
http://home.planet.nl/~piet2081/iphone/picture10.jpg


[Voor 103% gewijzigd door Hoedje op 16-03-2008 10:16]

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


Anoniem: 226129

wil dit nu zeggen dat vanaf morgen de iphone in de usa in de winkel ligt met fw 1.1.3?
een kennis gaat naar amerika vrijdag en neemt waarschijnlijk een iphone mee..
ik wil natuurlijk 1.1.2

 • Phuncz
 • Registratie: December 2000
 • Niet online

Phuncz

ico_sphere by Matthew Divito

Nee niet zeker. Ik heb de mijne begin januari besteld en het was een week 51, dus 2-3 weken oud. Ik zou er wel geen weken mee wachten want dan heb je prijs :) Zolang het geen week 02 ofzo is zou het geen probleem mogen zijn. Het lijkt me dat Apple nog veel stock heeft want heb nog niet recenter gezien dan week 51.

Heeft iemand tips om covers voor je liedjes/albums te krijgen ? Ben niet van plan al mijn muziek opnieuw te kopen via iTunes voor de plaatjes.

 • RoelJewel
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 17:13
Phuncz schreef op dinsdag 15 januari 2008 @ 22:39:

Heeft iemand tips om covers voor je liedjes/albums te krijgen ? Ben niet van plan al mijn muziek opnieuw te kopen via iTunes voor de plaatjes.
Die kun je gewoon via iTunes downloaden door rechts te klikken op het nummer en voor Albumillustraties downloaden te kiezen. Werkt ook voor geripte cd's.

 • Armo
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 04-06 22:52
RoelJewel schreef op dinsdag 15 januari 2008 @ 22:46:
[...]
Die kun je gewoon via iTunes downloaden door rechts te klikken op het nummer en voor Albumillustraties downloaden te kiezen. Werkt ook voor geripte cd's.
Kleine toevoeging....

iTunes vind niet altijd de juiste album art en in dat geval kun je dat gewoon handmatig doen door alle nummers te selecteren, rechter muis knop -> Info tonen en bij Illustratie foto toevoegen.

Ben benieuwd wanneer ik mijn iPhone kan updaten naar 1.1.3, HomeScreen aanpassen lijkt
me wel wat :9

[Voor 9% gewijzigd door Armo op 15-01-2008 23:08]


 • Fab1Man
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 05-06 21:04

Fab1Man

Live life to the fullest

iTunes voor de 64 bit besturingssytemen is vanaf nu beschikbaar. Surf hiervoor met Internet Explorer naar http://www.apple.com en download iTunes 7.6. Je 64 bit systeem wordt automatisch herkend en je krijgt een iTunes64Setup.exe bestand aangeboden.

[Voor 3% gewijzigd door Fab1Man op 15-01-2008 23:21]


 • DesertShooter
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 04-06 17:48

DesertShooter

Afgekickt

Slecht nieuws:

Wanneer je je iPhone upgrade naar 1.1.3, wordt je baseband gelockt. Het is dan dus niet meer mogelijk om te downgraden.. :(

 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

Jammer! nog steeds geen 3G iphone. Daar zat ik wel een beetje op te hopen...

 • Servor
 • Registratie: November 1999
 • Niet online
DesertShooter schreef op dinsdag 15 januari 2008 @ 23:38:
Slecht nieuws:

Wanneer je je iPhone upgrade naar 1.1.3, wordt je baseband gelockt. Het is dan dus niet meer mogelijk om te downgraden.. :(
De waarschuwingen om niet te upgraden zijn idd niet van de lucht op de diverse sites. Ach, er zal vast wel 'een manier' komen om toch van 1.1.2 naar 1.1.3 te gaan, alleen zal terug gaan erg moeilijk worden daarna kennelijk. Ik hoop snel op een guide, want dit is de eerste iPhone update die m.i. functioneel écht wat toevoegt.

 • Sequence
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 02-02-2018

Sequence

Online marketing

ik zit nog steeds lekker op 1.1.1 en zie zo 1-2-3 nog niet wat de toegevoegde waarde van een upgrade is. zeker niet als je kijkt naar wat een werk het kan zijn om ze weer unlocked te krijgen als er een keer iets verkeerd is gegaan..

Goedkope Sim Only


 • joeltje
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online
Ik zat gisteren bij een vriendje die unlockt, en die had niet gezien dat iTunes inmiddels 1.1.3 op zijn iphones gooide... 3 stuks vast :o

Dat wordt dus afwachten voor hem...

Ik heb niets te melden.


Anoniem: 8510

Is het mogelijk om met een unlocked iPhone in NL te internetten via GPRS/EDGE?

 • Man on Fiya
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 02-01-2018
Anoniem: 8510 schreef op woensdag 16 januari 2008 @ 10:15:
Is het mogelijk om met een unlocked iPhone in NL te internetten via GPRS/EDGE?
Dat wordt dan GPRS, EDGE hebben we niet (meer) in NL

MBP 2.2 GHz, 2 GB, 8600GT 128mb, Bootcamp Vista, Crumpler Gel Sleeve


Anoniem: 8510

Maar kun je met iPhone 1.1.2 (unlocked) dan redelijk internetten via GPRS (KPN/Hi/Telfort)?

 • PLeX
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 14:49
Wie kan mij vertellen hoe ik handmatig muziek kan syncen via iTunes ?

Ik krijg het niet voor elkaar om gewoon muziek in iTunes te slingeren en dit er op te zetten. Is hier een trucje voor oid?

Vind het namelijk knap irritant dat eerst alles in de iTunes bibliotheek moet worden gezet voordat het in de iPhone kan worden gesynced.

Wie helpt mij :P

Hoi.


 • brtk
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 16:16
mn baas is 2 weken geleden komen aankakken met een iPhone uit de USA. gekocht bij de wallmart.

het is een 1.1.3 versie.

Kan deze versie nu wel of niet gehacked worden voor gebruik in Nederland ?

Anoniem: 86399

brtk schreef op woensdag 16 januari 2008 @ 11:09:
mn baas is 2 weken geleden komen aankakken met een iPhone uit de USA. gekocht bij de wallmart.

het is een 1.1.3 versie.

Kan deze versie nu wel of niet gehacked worden voor gebruik in Nederland ?
2 weken geleden al een 1.1.3? Dat kan niet, of hij heeft hem gisteren met iTunes geupdate naar 1.1.3.

 • Daedalus
 • Registratie: Mei 2002
 • Niet online

Daedalus

Moderator Apple Talk

Keep tryin'

Sowieso, hoe je een iPhone simunlockt gaan we hier niet bespreken. Lees De software van de Apple TV, iPhone en iPod touch aanpassen nog 'ns goed door.

“You know what I've noticed Hobbes? Things don't bug you if you don't think about them. So from now on, I simply won't think about anything I don't like, and I'll be happy all the time!” | 宇多田ヒカル \o/


 • brtk
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 16:16
Anoniem: 86399 schreef op woensdag 16 januari 2008 @ 11:13:
[...]

2 weken geleden al een 1.1.3? Dat kan niet, of hij heeft hem gisteren met iTunes geupdate naar 1.1.3.
is toch echt waar... toestel is nog niet geupdate, want we kunnen er niets mee..

als ik de code intype om de firmware te zien, komt er 1.1.3 te staan.

 • Muthas
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
brtk schreef op woensdag 16 januari 2008 @ 11:54:
[...]

toestel is nog niet geupdate, want we kunnen er niets mee..
Da's geen reden voor het feit dat hij niet geupdate is. Je baas heeft (feit) z'n iPhone hem gewoon gister of vandaag aan iTunes gehangen.

 • brtk
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 16:16
Muthas schreef op woensdag 16 januari 2008 @ 12:00:
[...]


Da's geen reden voor het feit dat hij niet geupdate is. Je baas heeft (feit) z'n iPhone hem gewoon gister of vandaag aan iTunes gehangen.
dat lijkt me sterk, want het apparaat ligt al een tijdje hier op mn buro en er is niemand aangekomen :)

iTunes heeft hier nog nooit iemand van gehoord en zeker mijn baas niet.

Voor al uw opbouwende feedback hebben we aplmods@tweakers.net, DM, IM, IRC, Apple Talk Feedback, maar niet dit topic :)

[Voor 19% gewijzigd door Daedalus op 16-01-2008 19:01]


Anoniem: 7998

Anoniem: 8510 schreef op woensdag 16 januari 2008 @ 10:30:
Maar kun je met iPhone 1.1.2 (unlocked) dan redelijk internetten via GPRS (KPN/Hi/Telfort)?
Ja werkt prima hier (met Telfort) :)

Anoniem: 163173

Wist niet eens dat ze die daar verkochten...

 • Nikooos
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 07-09-2022

Nikooos

huizenlol.nl

Anoniem: 8510 schreef op woensdag 16 januari 2008 @ 10:30:
Maar kun je met iPhone 1.1.2 (unlocked) dan redelijk internetten via GPRS (KPN/Hi/Telfort)?
Het werkt best redelijk ja. Niet zo heel vlot, maar als het echt moet is het best te doen hoor.

Huizenlol.nl - Lol met huizen


 • Servor
 • Registratie: November 1999
 • Niet online
RSS feeds en mail checken is in ieder geval prima te doen. Zelfs kleine apps installeren via Installer is geen enkel probleem.

 • EnderQ
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 12:53
joeltje schreef op woensdag 16 januari 2008 @ 10:05:
Ik zat gisteren bij een vriendje die unlockt, en die had niet gezien dat iTunes inmiddels 1.1.3 op zijn iphones gooide... 3 stuks vast :o

Dat wordt dus afwachten voor hem...
Mijn inziens niet echt snugger om geen eigen file te gebruiken voor restore.

 • Kaspers
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 05-06 08:43
Zet dan ook die auto update feature uit..
en restoren naar 1.1.3 --> 1.1.1 -> 1.1.2 kan altijd.
wattefok dat kan dus helemaal niet..
oppassen dus idd..

[Voor 30% gewijzigd door Kaspers op 16-01-2008 19:55]


 • gise
 • Registratie: Juni 2007
 • Niet online
als dat 3 iphones van "klanten" waren wordt 't dokken :P

 • CLB
 • Registratie: Oktober 2004
 • Niet online
Niks interessants hoor maar * CLB heeft net voor het eerst 'n uur lang gespeeld met 'n iPod Touch en was gelijk verkocht...

Kom maar op met die iPhone ipv de Windows Mobile PDA's waar ik eerst naar keek :9

Asus ZenBook BX410UA-GV182R: 14,0" 1920x1080 mat IPS/ Intel HD 620 / Intel Core i5-7200U 3,1GHz/ 8192MB 2133MHz RAM
512GB SSD + 2TB HDD/ Backlight keyboard, BlueTooth, Wi-Fi AC, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB C, Cardreader / Windows 10 Pro 64 bit


 • Armo
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 04-06 22:52
Kaspers schreef op woensdag 16 januari 2008 @ 17:42:
en restoren naar 1.1.3 --> 1.1.1 -> 1.1.2 kan altijd.
Kan wel maar mag niet over gepraat worden hier dus geen links...
Anoniem: 8510 schreef op woensdag 16 januari 2008 @ 10:30:
Maar kun je met iPhone 1.1.2 (unlocked) dan redelijk internetten via GPRS (KPN/Hi/Telfort)?
Als ik geen WiFi heb dan gebruik ik Orange World voor GPRS. Werkt het ? Ja, maar daar is ook alles mee gezegd. Ik gebruik het alleen voor mail checken want het is veel te traag om nieuws te lezen en andere sites te bezoeken...

To bad dat we hier in Nederland geen EDGE hebben !

[Voor 50% gewijzigd door Armo op 16-01-2008 21:52]


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
CLB schreef op woensdag 16 januari 2008 @ 21:17:
Niks interessants hoor maar * CLB heeft net voor het eerst 'n uur lang gespeeld met 'n iPod Touch en was gelijk verkocht...

Kom maar op met die iPhone ipv de Windows Mobile PDA's waar ik eerst naar keek :9
Ik dacht gelezen te hebben, dat je hem met kerst in Londen ging kopen? Ga je de iPhone nog importeren of wacht je totdat de iPhone hier uitkomt.

Ik kon het wachten niet langer volhouden. Dus ik heb in de kerstvakantie maar een iPod touch gekocht, waar ik overigens zeer tevreden over ben :).

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


Anoniem: 94923

Hoedje schreef op woensdag 16 januari 2008 @ 21:21:
[...]


Ik dacht gelezen te hebben, dat je hem met kerst in Londen ging kopen? Ga je de iPhone nog importeren of wacht je totdat de iPhone hier uitkomt.

Ik kon het wachten niet langer volhouden. Dus ik heb in de kerstvakantie maar een iPod touch gekocht, waar ik overigens zeer tevreden over ben :).
Ook in UK Hoedje?

Anoniem: 81539

Walmart verkoopt geen iPhones... Is er overigens een manier om zonder te jailbreaken of te activeren te kijken of je iPhone 1.1.3 heeft?

 • Napsju
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 18:17
Ook al meerdere malen beantwoord, maar het kan door het volgende nummer in te typen bij de 'slide for emergency' *3001#12345#* -> Versions. Hier zie je je basebandversie.

Lekker!


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Neehoor, gewoon in Nederland :). Volgens mij heeft het daarvoor geen zin om naar Engeland te gaan.

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • CLB
 • Registratie: Oktober 2004
 • Niet online
Hoedje schreef op woensdag 16 januari 2008 @ 21:21:
Ik dacht gelezen te hebben, dat je hem met kerst in Londen ging kopen?
Ga je de iPhone nog importeren of wacht je totdat de iPhone hier uitkomt.
Was m'n plan ook toendertijd, toch niet gedaan:
- Reizen met de Kerst bleek duurder te zijn dan gedacht
- Toendertijd kwam net 1.1.2 en onzin uit wat niet te 'unlocken' / 'breaken' was

Dus nu wordt het inderdaad wachten op de EU iPhone (heb nog paar maandjes dus let's hope)

EDIT: Of ik moet dit tegenkomen _O-

http://www.pmptoday.com/wp-content/uploads/2007/09/iphone-unlocking-outside-att.JPG
Ik kon het wachten niet langer volhouden.
Dus ik heb in de kerstvakantie maar een iPod touch gekocht
Echt een awesome apparaatje hoor! Lekker Wi-Fi'n / YouTuben enzo hoppatee..
Helaas is 16GB echt te weinig pour moi en voor 400,- is het al helemaal niet aan mij besteed..

[Voor 8% gewijzigd door CLB op 16-01-2008 23:27]

Asus ZenBook BX410UA-GV182R: 14,0" 1920x1080 mat IPS/ Intel HD 620 / Intel Core i5-7200U 3,1GHz/ 8192MB 2133MHz RAM
512GB SSD + 2TB HDD/ Backlight keyboard, BlueTooth, Wi-Fi AC, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB C, Cardreader / Windows 10 Pro 64 bit


 • Yalopa
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online

Yalopa

Less is more!

andere functie waarvoor ik hem wil is ook wifi. relax inpluggen op mn HIFI en streams luisteren. dan heb ik mn iBook vrij om op de sofa te surfen..

You don't need eyes to see, you need vision


 • sossienl
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 02-06 07:57
Ondanks dat ik me alleen op iPhoneclub.nl begeef en er van overtuigd ben dat daar het meest gekeken en besproken wordt als het gaan om de iPhone, toch dit berichtje.

Wat is begonnen als een klein project om gemakkelijk te kunnen zoeken op telefoonnummer, naam en/of adres in de Nederlandse telefoongids, is inmiddels uitgegroeid tot een klein portaal waar gemakkelijk en duidelijk informatie vandaan is te halen met de iPhone.

Aangezien de iPhone in Nederland nog even op zich laat wachten, zijn er ook geen sites speciaal voor de iPhone. Er bestaan daarentegen erg veel PDA sites, maar ook daar laat vooral de lay-out te wensen over.
Doormiddel van iHome wordt deze informatie toch duidelijk en snel weergegeven!

Inmiddels kun je het volgende gemakkelijk en duidelijk terug vinden;

- Ned. Telefoonboek (zoeken op nummer, adres, naam of een combinatie)
- Nieuws van Nu.NL (Algemeen, Financieel, Sport, Internet, Achterklap)
- Flits informatie
- File informatie
- Actuele vertrektijden NS treinen
- Teletekst
- Taxicentrales opzoeken en evt. bellen
- TVGids (linkje: source & credits hier terug te vinden)
- 9292 OVplanner
- Overzicht van de 1-dags-acties (iBood, Onebuy, enz.)

Surf met je iPhone naar: http://iphone.sossie.nl

Deze lijst wordt binnenkort nogmaals uitgebreid! (houd dit dus in de gaten).
Heb je Requests, Tips, Opmerkingen en/of Suggesties kun je me gerust mailen op iphone@sossie.nl of hier een berichtje achterlaten.


Veel plezier ermee!

Anoniem: 81539

Napsju schreef op woensdag 16 januari 2008 @ 22:32:
Ook al meerdere malen beantwoord, maar het kan door het volgende nummer in te typen bij de 'slide for emergency' *3001#12345#* -> Versions. Hier zie je je basebandversie.
I know, maar ik kan nog nergens vinden welke code 1.1.3 represent ;)

Anoniem: 81539

Net mijn soon to be iphone via de webcam mogen bewonderen. Het viel me alleen op sat de batterij vanuit de doos leeg was, hoort dit? Ook kwam daarna meteen het connect to iTunes logo in beeld. Hierna verscheen onder dit logo de slide for emergency balk, dus niet de kekke wereldbol. Is dit normaal ben namelijk een beetje angstig dat ik straks 1.1.3 heb...

Anoniem: 169877

Ik ben op zoek naar een hippe "sok" voor mijn iPhone, vergelijkbaar met de sokken die je ook voor de iPod kan kopen. Weet iemand of en waar ik deze kan vinden?

 • whitehouse
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 18-09-2019
net een bug gevonden in de calender van de iPhone (1.1.2).

Als je een nieuwe afspraak maakt, beginnende bijv op een maandag, eindigende ergens op een dinsdag, zie je in het overzicht alleen op de maandag een teken dat je een afspraak hebt (zo'n punt onder de datum).

| www.everythingisspiritual.com | www.mosaic.org |


 • Sijmen
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 29-05 21:39

Sijmen

Neemt nog een kopje Cocoa

Anoniem: 169877 schreef op donderdag 17 januari 2008 @ 10:06:
Ik ben op zoek naar een hippe "sok" voor mijn iPhone, vergelijkbaar met de sokken die je ook voor de iPod kan kopen. Weet iemand of en waar ik deze kan vinden?
Ik heb ooit eens gelezen dat de gewone iPod sokken goed passen :)

 • joeltje
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online
Anoniem: 81539 schreef op donderdag 17 januari 2008 @ 01:32:
Net mijn soon to be iphone via de webcam mogen bewonderen. Het viel me alleen op sat de batterij vanuit de doos leeg was, hoort dit? Ook kwam daarna meteen het connect to iTunes logo in beeld. Hierna verscheen onder dit logo de slide for emergency balk, dus niet de kekke wereldbol. Is dit normaal ben namelijk een beetje angstig dat ik straks 1.1.3 heb...
De batterij is niet helemaal leeg, er zit wel een beetje prik in, maar niet veel.

Twee posts hoger staat hoe je kutn zien welke versie SW er op staat. Vraag ook even welke productie week het betreft (serienummer verklapt dat).

Dat je geen wereld bol ziet, komt omdat de phone nog niet is geactiveerd. Dat is bij iedere versie zo.

Ik heb niets te melden.


Anoniem: 169877

Sijmen schreef op donderdag 17 januari 2008 @ 11:04:
[...]


Ik heb ooit eens gelezen dat de gewone iPod sokken goed passen :)
Dat is helemaal makkelijk (en goedkoop) dan. Wie de sok past, trekt hem aan. Thanx.

Toch ben ik nog steeds op zoek naar websites die dergelijk producten aanbieden. Zijn er mensen die nog goede websites weten?

Anoniem: 86399

Anoniem: 169877 schreef op donderdag 17 januari 2008 @ 11:39:
[...]


Dat is helemaal makkelijk (en goedkoop) dan. Wie de sok past, trekt hem aan. Thanx.

Toch ben ik nog steeds op zoek naar websites die dergelijk producten aanbieden. Zijn er mensen die nog goede websites weten?
Fabrix schijnt goed te zijn:
http://www.fabrixcases.com/main.html

 • DoctorV64
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 08:09

DoctorV64

Cosmopoliet

Yup, Fabrixcases is goed. Ik heb de Black Classic, staat wel mooi en zeker als ik hem uit mijn broekzak haal is het wel grappig als ik toevallig ook een krijtstreeppak aan heb :D

Als er een zwerfkei op je weg ligt, ga erop staan en geniet van het overzicht ...


Anoniem: 169877

DoctorV64 schreef op donderdag 17 januari 2008 @ 11:50:
Yup, Fabrixcases is goed. Ik heb de Black Classic, staat wel mooi en zeker als ik hem uit mijn broekzak haal is het wel grappig als ik toevallig ook een krijtstreeppak aan heb :D
Inderdaad erg mooie sokjes op deze website, thanks voor de tip. Handig dat je de sokjes in verschillende formaten kan bestellen. Is het formaat voor de iPhone ook echt passend? Niet te groot of te klein?

 • CLB
 • Registratie: Oktober 2004
 • Niet online
Kijk anders even bij de Mediamarkt of elke desbetreffende telecomwinkel naar het merk 'Golla' :)

Asus ZenBook BX410UA-GV182R: 14,0" 1920x1080 mat IPS/ Intel HD 620 / Intel Core i5-7200U 3,1GHz/ 8192MB 2133MHz RAM
512GB SSD + 2TB HDD/ Backlight keyboard, BlueTooth, Wi-Fi AC, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB C, Cardreader / Windows 10 Pro 64 bit


Anoniem: 163173

Anoniem: 169877 schreef op donderdag 17 januari 2008 @ 10:06:
Ik ben op zoek naar een hippe "sok" voor mijn iPhone, vergelijkbaar met de sokken die je ook voor de iPod kan kopen. Weet iemand of en waar ik deze kan vinden?
Probeer deze eens: http://www.hicksmade.com/
Handgemaakte hoesjes, zien er prachtig uit!

 • stiena
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 11:13
Anoniem: 169877 schreef op donderdag 17 januari 2008 @ 12:12:
[...]


Inderdaad erg mooie sokjes op deze website, thanks voor de tip. Handig dat je de sokjes in verschillende formaten kan bestellen. Is het formaat voor de iPhone ook echt passend? Niet te groot of te klein?
ik heb er zelf eentje voor mijn iPhone en het formaat is perfect passend, als ik mijn iPhone in het sokje heb en hou deze ondersteboven dan blijft hij prima zitten.

 • Man on Fiya
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 02-01-2018
Heeft iemand een idee of gok wanneer er een iPhone update (voornamelijk hardware-matig) komt? Op basis van bepaalde events op het gebied van chips oid? Ik ben echt dying voor een iPhone met wat meer geheugen want 8GB voldoet voor mij gewoon niet. 3G zou met niet eens zoveel uitmaken, ik ben echt in voor het geheugen, alle andere extra features zijn welkom, maar niet per se nodig. Anyone?

MBP 2.2 GHz, 2 GB, 8600GT 128mb, Bootcamp Vista, Crumpler Gel Sleeve


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Man on Fiya schreef op donderdag 17 januari 2008 @ 13:02:
Heeft iemand een idee of gok wanneer er een iPhone update (voornamelijk hardware-matig) komt? Op basis van bepaalde events op het gebied van chips oid? Ik ben echt dying voor een iPhone met wat meer geheugen want 8GB voldoet voor mij gewoon niet. 3G zou met niet eens zoveel uitmaken, ik ben echt in voor het geheugen, alle andere extra features zijn welkom, maar niet per se nodig. Anyone?
Niemand hier heeft een perfecte glazen bol. Je kunt hooguit een "educated guess" maken :).

Het is lastig te zeggen. Het is sowieso gesteld door Apple en AT&T dat er in 2008 een 3G versie zal uitkomen. Dat moet ook wel, want anders kunnen ze de telefoon in Japan niet eens op de markt brengen. Ook zal het in Europa wel handig zijn, aangezien 3G hier ook wijdverspreid is. Maar wanneer precies is eigenlijk geen zinnig woord over te zeggen. De verwachtingen lopen uiteen van het voorjaar tot het najaar. De geruchten over de iPhone zijn tot nu toe erg onbetrouwbaar gebleken, dus daar kun je (helaas) ook weinig mee :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • DoctorV64
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 08:09

DoctorV64

Cosmopoliet

Dat is een beetje koffiedik kijken. Je kan wel blijven wachten totdat je weet wanneer de nieuwe iphone V2 uitkomt. Of je kiest ervoor om het nu te kopen en er alvast van te genieten.

Als er een zwerfkei op je weg ligt, ga erop staan en geniet van het overzicht ...


Anoniem: 169877

Wow, sowieso erg apart. Ben er nog niet helemaal over uit of ik het ook mooi vind, maar ze zijn zeker het overwegen waard. :)

Anoniem: 160183

DoctorV64 schreef op donderdag 17 januari 2008 @ 13:20:
Dat is een beetje koffiedik kijken. Je kan wel blijven wachten totdat je weet wanneer de nieuwe iphone V2 uitkomt. Of je kiest ervoor om het nu te kopen en er alvast van te genieten.
Inderdaad, ik koop daarna wel v 2.0 ;)

Anoniem: 81539

Argh, iPhone dinsdag gekocht zit er een witte pixel op... Nu omruilen is niet slim he?

Anoniem: 101411

DoctorV64 schreef op donderdag 17 januari 2008 @ 11:50:
Yup, Fabrixcases is goed. Ik heb de Black Classic, staat wel mooi en zeker als ik hem uit mijn broekzak haal is het wel grappig als ik toevallig ook een krijtstreeppak aan heb :D
Heb zojuist ook de Black Classic besteld, had toevallig nog precies genoeg op paypal account staan.

Hoelang heeft het bij jou geduurd voordat je hem ontvangen had?

Moet hem namelijk binne 3 weken hebben ivm langdurig vertrek naar Australie?

 • Phuncz
 • Registratie: December 2000
 • Niet online

Phuncz

ico_sphere by Matthew Divito

Man on Fiya schreef op donderdag 17 januari 2008 @ 13:02:
...want 8GB voldoet voor mij gewoon niet...
Dan zal geen enkele telefoon je voldoen :) 8GB is echt veel hoor, ik dacht ook eerst dat het te weinig was maar ondertussen staat het nog maar halfvol met een bende foto's, filmpjes en muziek. Zowiezo lijkt het dat je nog makkelijk een half jaar mag wachten voor grote aankondigingen zoals een nieuw model en zolang de iPhone nog goed verkoopt (20.000 per dag) hebben ze ook geen reden om een nieuw model aan te kondigen. Het toestel is ook pas 7 maanden uit. Apple doet niet graag aan innerlijke concurrentie dus ze gaan zich niet in de voet schieten door een nieuw model al aan te kondigen als het nog steeds goed verkoopt. Dat kunnen ze over 6 of 12 maand doen als iedereen zijn toestel effectief heeft kunnen gebruiken (lees: volgezet).

 • mydogisgone
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 14:02

mydogisgone

Watskeburtwithmydog

Anoniem: 81539 schreef op donderdag 17 januari 2008 @ 17:17:
Argh, iPhone dinsdag gekocht zit er een witte pixel op... Nu omruilen is niet slim he?
Nah zal ik niet doen met die nieuwe firmware. Dan maar ff wachten tot er weer oplossingen zijn.

Mijn hond is nog steeds echt weg! En die komt ook niet weer. :O


Anoniem: 81539

Naja hij valt totaal niet op volgens me buddy in de VS. Zit aan de zijkant boven aan en is wit. Dus ik hou em maar is een 1.1.2 btw en op de 16e gekocht voor de liefhebbers ;).

Anoniem: 226129

dat is goed nieuws!

Anoniem: 81539

Slechte nieuws, volgende de medewerkers zouden vanaf vandaag de 1.1.3's worden verkocht. Hun stock changed verschrikkelijk snel dus morgen kan het al te laat zijn.

 • Phuncz
 • Registratie: December 2000
 • Niet online

Phuncz

ico_sphere by Matthew Divito

Anoniem: 81539 schreef op donderdag 17 januari 2008 @ 19:01:
Naja hij valt totaal niet op volgens me buddy in de VS. Zit aan de zijkant boven aan en is wit. Dus ik hou em maar is een 1.1.2 btw en op de 16e gekocht voor de liefhebbers ;).
Heb ook een bright/stuck pixel, valt alleen op als ik er naar kijk en als het scherm volledig zwart is (zelden). Geen probleem dus :) Zowiezo is er altijd de kans dat ie weer terug goed werkt na een tijd. Wouln't be the first time.

Anoniem: 226129

Anoniem: 81539 schreef op donderdag 17 januari 2008 @ 21:03:
[...]


Slechte nieuws, volgende de medewerkers zouden vanaf vandaag de 1.1.3's worden verkocht. Hun stock changed verschrikkelijk snel dus morgen kan het al te laat zijn.
hmmm verdorie..

maar je kan de iphone toch nog altijd downgraden he?

 • robertwebbe
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 12:57

robertwebbe

Robert Webbe

Zijn er al mensen die net als ik een officiële (Duitse) iPhone bezitten (zonder hacks) die inmiddels al geupdate zijn naar 1.1.3? Kun je dan nu wel bellen en SMS'en met een Nedederlandse SIM kaart of werkt dat nog steeds niet?

Normaal gesproken check ik iedere dag via iTunes of er een update is en lees dit topic. Echter heb ik de afgelopen 4 dagen daar geen tijd voor gehad dus heb ik het gemist! En nu heb ik ook nog mijn iPhone op de zaak laten liggen... 8)7 Ik ben er pas maandag weer dus ben bijna in staat om nu in de auto te stappen om hem nu te gaan halen (ruim een uur rijden). Alleen loopt de wekker morgen weer om 7 uur af dus lijkt me niet zo'n goed idee.

Maar ik brand van nieuwsgierigheid dus wellicht kan iemand mij het verlossende antwoord vertellen.

[Voor 4% gewijzigd door robertwebbe op 17-01-2008 23:33]

http://www.robertwebbe.nl


 • Armo
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 04-06 22:52
Anoniem: 226129 schreef op donderdag 17 januari 2008 @ 22:50:
[...]
Maar je kan de iphone toch nog altijd downgraden he?
Ja, dat kan maar details zijn niet gewenst op GoT zoals we allemaal weten.

Vandaag Gmail IMAP ingesteld in Mail op iPhone, werkt echt goed ! Hier een video hoe je IMAP instelt.

 • Man on Fiya
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 02-01-2018
Phuncz schreef op donderdag 17 januari 2008 @ 17:33:
[...]

Dan zal geen enkele telefoon je voldoen :) 8GB is echt veel hoor, ik dacht ook eerst dat het te weinig was maar ondertussen staat het nog maar halfvol met een bende foto's, filmpjes en muziek.
Ja ik zeg ook opzich niet dat het te hoog gegrepen is. Maar ik zoek nu gewoon een telefoon die agenda met muziekspeler (DEGELIJK) heeft, fotoviewer, hoogwaardige browser (geen wap onzin), goede syncing met Mac... dan valt eigenlijk alles al af, op de N95 na, en die heeft ook maximaal 8 GB en met die hoeveelheid geheugen komt ook nog eens een prijskaartje van 635 euro.
zolang de iPhone nog goed verkoopt (20.000 per dag) hebben ze ook geen reden om een nieuw model aan te kondigen. Het toestel is ook pas 7 maanden uit.
Die 20.000 per dag is een gemiddelde. Er zijn afgerond 4 miljoen iPhones verkocht, en op de dag van de keynote was het 200 dagen geleden dat de iPhone in de winkels lag. Dat betekent niet dat hij nu nog zo goed verkoopt als toen. Ook dat de iPhone "pas" 7 maanden uit is zegt vrij weinig. Ik geloof dat de iPod nano een gemiddelde refreshrate van minder dan 200 dagen. Ook moeten ze voor het eind van 2008 naar eigen zeggen de 10 miljoen hebben gehaald. Daarvoor zullen ze echt de verkopen in China en Japan nodig hebben, waarvoor ze 80% zeker een 3G model zullen moeten uitbrengen vanwege de daar lopende techniek.

Ik zeg niet dat ik het weet, maar 1 ding is zeker, ze gaan niet een beetje niets doen tot de iPhone echt dood is verkocht... en je hebt gelijk... voor mij is de iPhone nu niets, maar de standaard voor telefoons zal gewoon groeien, zoals dat altijd gaat, en Apple is echt wel degene die die standaard wil zetten. Ze waren ook 1 van de eerste die floppy's uit hun computers gooiden, lieten zien dat interface net zo belangrijk is/was als de hardware. Apple is marktleider op het gebied van gebruiksvriendelijke interface. Maar toch bedankt voor je commentaar :)

MBP 2.2 GHz, 2 GB, 8600GT 128mb, Bootcamp Vista, Crumpler Gel Sleeve


Anoniem: 81539

Je vergeet één ding. Het ding is zo verschrikkelijk gewild. Kijk naar alle Nederlanders van jong tot oud. Het kan ze geen van alle boeien dat UMTS mist...

Dit is alleen voor de pro users zoals tweakers oa.

Het merendeel van de mensen wil dat ding gewoon, in Japan zouden ze hem ook kopen ook al was het met GPRS. Er is zo een markt voor dat ding...

 • Servor
 • Registratie: November 1999
 • Niet online
Idd. Wij staren ons blind op onze eigen behoeften maar het overgrote deel van de gebruikers is al zielsgelukkig als ze simpel een mailtje kunnen sturen met hun phone onderweg. Of wat MSN-en. En daar voldoet GPRS prima voor.

 • netvista
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 15:54
Ik heb ook een iphone en heb met een collega een test gedaan om te kijken welke telefoon er sneller was met het laden van www.marktplaats.nl

Iphone via GPRS en de Nokia N95 van mijn collega via UMTS (wel de Pit versie). Verschil: 3 seconden in het voordeel van de N95. Vrijwel te verwaarlozen dus.

Op de een of andere manier laad de iphone gewoon relatief snel de pagina's.

 • robertwebbe
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 12:57

robertwebbe

Robert Webbe

netvista schreef op vrijdag 18 januari 2008 @ 09:17:
Ik heb ook een iphone en heb met een collega een test gedaan om te kijken welke telefoon er sneller was met het laden van www.marktplaats.nl

Iphone via GPRS en de Nokia N95 van mijn collega via UMTS (wel de Pit versie). Verschil: 3 seconden in het voordeel van de N95. Vrijwel te verwaarlozen dus.

Op de een of andere manier laad de iphone gewoon relatief snel de pagina's.
Test ook nog eens hoe snel de volgende pagina wordt geladen (als de verbinding al open staat).

http://www.robertwebbe.nl


 • DoctorV64
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 08:09

DoctorV64

Cosmopoliet

Anoniem: 101411 schreef op donderdag 17 januari 2008 @ 17:20:
[...]


Heb zojuist ook de Black Classic besteld, had toevallig nog precies genoeg op paypal account staan.

Hoelang heeft het bij jou geduurd voordat je hem ontvangen had?

Moet hem namelijk binne 3 weken hebben ivm langdurig vertrek naar Australie?
Een kleine 2 weken heeft het geduurd.

Langdurig vertrek naar Ozzie, gaaf man! Werk of studie of gewoon een heel lange vakantie"?

Als er een zwerfkei op je weg ligt, ga erop staan en geniet van het overzicht ...


 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

netvista schreef op vrijdag 18 januari 2008 @ 09:17:
Ik heb ook een iphone en heb met een collega een test gedaan om te kijken welke telefoon er sneller was met het laden van www.marktplaats.nl

Iphone via GPRS en de Nokia N95 van mijn collega via UMTS (wel de Pit versie). Verschil: 3 seconden in het voordeel van de N95. Vrijwel te verwaarlozen dus.

Op de een of andere manier laad de iphone gewoon relatief snel de pagina's.
Ok dat is al vaker getest. Maar stel je nu een iPhone voor met de snelle browser én UMTS. Daar wacht ik dus nog wel even op...

 • Servor
 • Registratie: November 1999
 • Niet online
Lt. Marx schreef op vrijdag 18 januari 2008 @ 12:50:
[...]

Ok dat is al vaker getest. Maar stel je nu een iPhone voor met de snelle browser én UMTS. Daar wacht ik dus nog wel even op...
Ach, wachten, wachten... Ondertussen heb ik al maandenlang lol met m'n iPhone, okay? 8) .

 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

Servor schreef op vrijdag 18 januari 2008 @ 12:55:
[...]


Ach, wachten, wachten... Ondertussen heb ik al maandenlang lol met m'n iPhone, okay? 8) .
Helemaal eens, ik kan ook niet zeggen dat ik dat niet vervelend vind :D

 • Servor
 • Registratie: November 1999
 • Niet online
Hmmm. Kun je alleen iTunes rentals naar je iPhone syncen als je 1.1.3 draait ofzo? Ik krijg het niet voor elkaar maar kan ook geen minimum req. vinden voor deze functie.

 • Fab1Man
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 05-06 21:04

Fab1Man

Live life to the fullest

Servor schreef op vrijdag 18 januari 2008 @ 20:20:
Hmmm. Kun je alleen iTunes rentals naar je iPhone syncen als je 1.1.3 draait ofzo? Ik krijg het niet voor elkaar maar kan ook geen minimum req. vinden voor deze functie.
Ik ben bang van wel.

Anoniem: 101411

DoctorV64 schreef op vrijdag 18 januari 2008 @ 10:54:
[...]

Een kleine 2 weken heeft het geduurd.

Langdurig vertrek naar Ozzie, gaaf man! Werk of studie of gewoon een heel lange vakantie"?
stage + lange vakantie,

2 weken valt mee :) dus moet goed komen,

 • Jpjedi
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 17-03 14:27
locate-me werkt in India niet lijkt het. Niet op mijn gsm of die van mijn vrouw.

werkt het bij jullie zonder problemen?

 • Armo
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 04-06 22:52
Jpjedi schreef op zaterdag 19 januari 2008 @ 11:10:
locate-me werkt in India niet lijkt het. Niet op mijn gsm of die van mijn vrouw.

werkt het bij jullie zonder problemen?
Bij mij (Nederland, Boxmeer) werkt ie ook niet echt. Volgens LocateMe ben ik in New Jersey :P

En Navizon kan helemaal niks vinden...

Anoniem: 94923

Bestaat er al een SIP client voor de iPhone om te kunnen VoIP-en?

 • Jpjedi
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 17-03 14:27
Armo schreef op zaterdag 19 januari 2008 @ 12:14:
[...]


Bij mij (Nederland, Boxmeer) werkt ie ook niet echt. Volgens LocateMe ben ik in New Jersey :P

En Navizon kan helemaal niks vinden...
navizon deed ook al niets inderdaad.

 • martijnve
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 16-05 14:37
Jpjedi schreef op zaterdag 19 januari 2008 @ 15:02:
[...]


navizon deed ook al niets inderdaad.
Das wel jammer :'(
Bij mij vertelde navizon me iig nog dat ik midden op de a2 woonde.

Mini-ITX GamePC: Core i5 3470 | 16GB DDR3 | GTX 970 4GB | Samsung 830 128GB | Dell u2711 (27", IPS,1440p), 2343BW


 • Amsterdamski
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 31-05 21:00
Anoniem: 94923 schreef op zaterdag 19 januari 2008 @ 12:49:
Bestaat er al een SIP client voor de iPhone om te kunnen VoIP-en?
https://rf.com/login/

alleen krijg ik em nog niet aan de praat :(
meer info ook hier: http://www.iphoneclub.nl/...voor-de-iphone/#more-3574

 • xdc
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 05-06 13:27
ik vind dit persoonlijk niet echt voip , je moet immers nog steeds inbellen.

slimmehotspot.nl


Anoniem: 94923

Nee zoek inderdaad iets wat op de SIP lijkt die Nokia in huis heeft. Gewoon wanneer je wilt bellen kunnen aangeven of ze over GSM of VoIP moet lopen :)

 • Armo
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 04-06 22:52
Anoniem: 94923 schreef op zaterdag 19 januari 2008 @ 20:01:
Nee zoek inderdaad iets wat op de SIP lijkt die Nokia in huis heeft. Gewoon wanneer je wilt bellen kunnen aangeven of ze over GSM of VoIP moet lopen :)
RingFree biedt VoIP over GSM voor de iPhone

Zal morgen eens kijken of dit werkt...

[Voor 27% gewijzigd door Armo op 20-01-2008 00:14]


Anoniem: 94923

Ik wil wil Voipen over wifi, niet GSM

Anoniem: 160183

http://s4iphone.com

Kijk daar eens via safari

 • Nono_home
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 28-12-2021
Armo schreef op zaterdag 19 januari 2008 @ 12:14:
[...]


Bij mij (Nederland, Boxmeer) werkt ie ook niet echt. Volgens LocateMe ben ik in New Jersey :P

En Navizon kan helemaal niks vinden...
bij mij werkt ie op zo'n 50 meter nauwkeurig echter raak ik sinds de installatie wel regel matig mijn contact met KPN kwijt....sim locked laat ie me weten

BTW iemand een tip hoe ik mijn Iphone als schijf kan laden in XP?

"Beam me up Scotty; there is no intelligence down here" System specs


Anoniem: 163173

Hmm, net Services.app geïnstalleerd. Blijkbaar blijft m'n iPhone verbinding maken met EDGE, zelfs 2 maanden nadat ik de inlog-url heb verwijderd uit de settings...

Morgen naar Proximus bellen voor een refund. Dat is nu al enkele maanden dat mijn factuur +200EUR is omdat ik geen deftig dataplan heb (en meteen ook een dataplan nemen)...

 • Phuncz
 • Registratie: December 2000
 • Niet online

Phuncz

ico_sphere by Matthew Divito

Bedoel je dat je het na Services.app te installeren hebt kunnen uitschakelen of dat het nog steeds blijft verbinden ?

 • Jasper
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 04-06 09:35
Probeer iToggle eens. Hiermee kan je ook diverse 'services' uitschakelen, zoals GPRS (edge).

[Voor 67% gewijzigd door Jasper op 20-01-2008 13:47]

📷 Insta


Anoniem: 87692

Heeft iemand enig idee of je sms ontvangstbevestigingen op je iPhone kan ontvangen? En vooral; hoe?

Anoniem: 163173

Phuncz schreef op zondag 20 januari 2008 @ 13:23:
Bedoel je dat je het na Services.app te installeren hebt kunnen uitschakelen of dat het nog steeds blijft verbinden ?
Ik heb Services.app geïnstalleerd om het uit te schakelen :-)
Had tervoren de instellingen al verwijderd, maar blijkbaar blijft ie verbinding maken. Hoop dat het nu is opgelost...

 • ButcherJF
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 22-05 09:55
Anoniem: 87692 schreef op zondag 20 januari 2008 @ 14:19:
Heeft iemand enig idee of je sms ontvangstbevestigingen op je iPhone kan ontvangen? En vooral; hoe?
Kan wel voor bepaalde providers, maar dan moet je je SMS beginnen met een code. Kijk hier en hier maar eens voor een paar ervan. Moet trouwens elke SMS opnieuw, niet écht een oplossing dus.

[Voor 10% gewijzigd door ButcherJF op 20-01-2008 15:30]


 • RoelJewel
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 17:13
Anoniem: 87692 schreef op zondag 20 januari 2008 @ 14:19:
Heeft iemand enig idee of je sms ontvangstbevestigingen op je iPhone kan ontvangen? En vooral; hoe?
Kan nog niet vanuit de Apple-applicatie... Wel via codes (zie post hierboven). SMS-programmaatje voor je iPhone waar ik zelf erg tevreden over ben is SMSD (zie ook in installer.app); ik zie dat Joshi bezig is om ook delivery notifications te implementeren :). Andere handige features:
Features (that Apple missed)

Delete individual Messages
Different views for incoming and outgoing messages
Templates
Backup all message through mail.
Compose new messages. (Apple got this right.)
Reply to messages. (Well, Apple did not miss this one.)
Forward messages.
Support for concatenated SMS (long SMS).
Send/Forward messages to multiple contacts.
Character counter.
Send Contact Information through message.
Search (Contacts and Text)
Localization (10 languages and counting..)
Conversation View

 • Genya
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 02-10-2022

Genya

Ad Infinitum

Heb je een extra progje nodig om verbindingen met EDGE/GPRS uit te schakelen?

MacBookLast.fmfacebook


 • Anoniem: 124681
 • Registratie: September 2004
 • Niet online
.Arne schreef op zondag 20 januari 2008 @ 18:38:
Heb je een extra progje nodig om verbindingen met EDGE/GPRS uit te schakelen?
Ik heb bij alle settings gewoon "disabled" ingevuld, en hij maakt echt geen verbinding. Ook geen vreemde rekeningen ofzo.
Pagina: 1 2 3 ... 10 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Om de doorzoekbaarheid te verbeteren moeten problemen en specifieke vragen in een apart (nieuw) topic: Invulling en behandeling 'grote' topics aangepast.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee