Toon posts:

[iPhone 3G] Ervaringen & Discussie Deel 8 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 100.262 views

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter


Welkom in het discussietopic over de iPhone. Je kunt in deze startpost informatie vinden over de functionaliteit van de iPhone, de accessoires en de specificaties.

Het is eindelijk zover! De iPhone (3G) is vanaf 11 juli officieel verkrijgbaar in Nederland. De exclusieve provider is T-Mobile en de iPhone wordt geleverd in combinatie met 3 scherpe 2 jarige abonnementen vanaf 30 euro die allemaal belminuten, sms-berichten en mobiel breedband (2048/384 Kbps) bevatten.

In België leek het erop dat de iPhone ook vanaf 11 juli beschikbaar zou komen. Dit werd genoemd in de keynote van 9 juni op de WWDC en ook de Apple website melde dit heugelijke nieuws. Dit blijkt niet correct te zijn. Mobistar, de exclusieve partner in België, is nog niet klaar voor de launch en daarom komt de iPhone nog niet op 11 juli. Er is alleen bekend dat het later in 2008 wordt voor België...


Interface

De iPhone draait op een afgeslankte versie van Mac OS X, gedoopt OS X iPhone. Daardoor heb je o.a. de beschikking over een HTML email client, de Safari webbrowser etc. Ook andere achterliggende geavanceerde techniek uit Mac OS X is beschikbaar op de iPhone.


Multitouch

De iPhone heeft geen knoppen maar een gigantisch (3,5") scherm. Via dit scherm bedien je de iPhone, hierdoor is het mogelijk om de interface te laten veranderen naar gelang de applicatie dit verlangt. Fysieke knoppen zitten niet meer in de weg, en nemen geen kostbare ruimte in als je ze niet nodig hebt.

De iPhone is de eerste en vooralsnog enige telefoon die uitgerust is met multitouch technologie. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van gestures de telefoon te bedienen. Natuurlijk kun je de telefoon gewoon aanraken zoals een traditionaal touchscreen. Dit kan echter gewoon met je vingers en daarvoor is dus geen stylus nodig. Het echt revolutionaire aan de iPhone is dat dit ook met meerdere vingers tegelijk kan. Hierdoor kun je dus snel tekst invoeren. Maar je kunt ook bijv. inzoomen op een foto door twee vingers uit elkaar te bewegen.

Door geavanceerde predictive text input kun je snel tekst invoeren op de iPhone. Dit werkt behoorlijk goed, al is het even wennen in het begin.


Sensoren

De iPhone beschikt over verschillende sensoren, die het gebruik vergemakkelijken. De lichtsensor past de felheid van het display aan, aan de lichtomstandigheden, zodat het scherm optimaal afleesbaar is en stroom bespaard wordt waar mogelijk. De proximitysensor zorgt dat het scherm wordt uitgeschakeld als je de telefoon bij de oor houdt. Hierdoor bespaar je stroom en zijn ongewenste aanrakingen met je oor niet mogelijk. Tot slot zit er ook nog een accelleratiesensor ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat de iPhone weet of je hem op z'n kant houdt of niet. Zo kun je bijv. een breedbeeldfilmpje bekijken door de iPhone te draaien, ook is het mogelijk om zo landscape foto's nog beter te bekijken, of om bijv. de coverflow navigatie te gebruiken om je favoriete album te vinden.

Functionaliteit

Telefoon

De iPhone doet alles wat je van een mobiele telefoon mag verwachten, bellen, smsen etc. Een speciale functie van de iPhone is visual voicemail. Je ziet een overzicht van je voicemail bericht en je kunt degene die je wilt horen aanklikken. Dus je hoeft ze niet één voor één af te luisteren. Je kunt je contactlijst syncen met adresboek (Mac), Entourage (Mac) of Outlook (Windows). Ook kun je via internet syncen met Yahoo! adresboek. Daarnaast ondersteunt de iPhone Microsoft Exchange en Mobile Me, wat het mogelijk maakt om contacts te pushen en gepusht te krijgen, waardoor ze on-the-fly bijgewerkt worden.


iPod

De iPhone doet alles wat je iPod ook doet, maar dan mooier en beter. Het grote scherm (3,5") is uiteraard uitstekend geschikt om videomateriaal te bekijken. Maar je kunt ook prima muziek luisteren. De interface is volledig vernieuwd t.o.v. de huidige iPods en je kunt bijv. navigeren middels coverflow. Wat kan de iPhone allemaal afspelen? Het is ook mogelijk om de iPhone middels component of composiet aan te sluiten op een TV.

Audio: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3 and 4), Apple Lossless, AIFF and WAV.

Video: H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 768 Kbps, 320 by 240 pixels, 30 frames per sec., Baseline Profile up to Level 1.3 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formatsSafari

De iPhone beschikt, volgens Apple, over de meest geavanceerde browser ooit, Safari. Dit mobiele broertje doet in niets onder voor de desktop variant. Helaas wordt Java niet ondersteund (Javascript wel) en Flash (vooralsnog) ook niet. Youtube is toch geen probleem, omdat de iPhone toegang heeft tot betere kwaliteit filmpjes van Youtube in H.264 formaat. Bookmarks worden automatisch gesynced met je desktop computer. Daarnaast is het mogelijk om tot 8 bookmarks (waarbij o.a. de zoom onthouden wordt) te plaatsen op je springboard. Die zijn dus met 1 tap bereikbaar.


Mail

De emailclient heeft ondersteuning voor HTML en ondersteunt alle IMAP en POP mailboxen. Push-mail is mogelijk via een speciale (gratis) Yahoo mailaccount. Daarnaast is de mogelijk met Exchange servers en een Mobile Me account.

Je kunt daarnaast op vastgestelde tijden je andere IMAP en POP mailboxen laten controleren. Daarnaast wordt je mail sowieso opgehaald bij het openen van de applicatie. Ook wordt email gesynced met je desktop computer, dit kan met Mail (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows).


Agenda

Het is mogelijk je afspraken te syncen met iCal (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows). Je kunt op je iPhone alle afspraken inzien en evt. nieuwe toevoegen. Ook je agenda kan via Exchange of Mobile Me draadloos up-to-date gehouden worden, waarbij afspraken dus ook weer automatisch gepusht worden van je PC of Mac naar je iPhone en vice versa.


Photo (Camera)

De iPhone beschikt over een 2,0 Megapixel camera. Hiermee kun je nog best redelijke foto's maken, deze foto's kun je vervolgens syncen met iPhoto (Mac), Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop Album of een willekeurige map op je computer. Daarnaast kun je foto's middels Mobile Me, direct naar je online gallery publiceren of bijv. naar iemand emailen. Een andere leuke feature is dat de iPhone automatisch de locatie kan toevoegen, geotagging. De locatie wordt bepaald met een combinatie van de ingebouwde (A-)GPS, GSM en Wifi.

Het is natuurlijk ook mogelijk om foto's of afbeeldingen gemaakt met bijv. een andere camera op de iPhone zetten door ze te syncen vanaf je Mac of PC, ze op te slaan vanaf internet via de Safari webbrowser of ze op te slaan vanuit een email attachement.


Google Maps

Via deze applicatie is het mogelijk om Google Maps te raadplegen, incl. routeplanning, satellietbeelden, fileinformatie etc. Dit is nu inclusief locatiebepaling d.m.v. (A-)GPS, GSM en Wifi. De iPhone 3G heeft ingebouwde GPS en gebruikt daarnaast dus de locatie van telefoonmasten en wifi hotspots om de locatie te bepalen en een snelle fix te krijgen voor de GPS.


Andere standaard applicaties

Standaard worden onder andere een uitgebreide wetenschappelijke rekenmachine, een uitgebreide klok (met o.a. wereldklok, timer, stopwatch en wekker functionaliteiten), weer en aandelen applicaties meegeleverd.


Meer applicaties?

Apple brengt zelf regelmatig updates uit, waarmee programma's toegevoegd worden aan de iPhone. Zo zijn later bijv. de iTunes en App Store toegevoegd.

Daarnaast heeft de iPhone uitgebreide ondersteuning voor web applicaties. Zo kan iedereen websites maken die geschikt zijn voor de iPhone. Hier levert Apple ook ondersteuning voor. Natuurlijk is dat leuk, maar de mogelijkheden blijven beperkt.

Gelukkig zijn er ook native applicaties beschikbaar van third parties. Deze zijn gemaakt met de iPhone SDK en kunnen aangeschaft worden via de App Store op de iPhone of via iTunes op de PC en Mac. De ontwikkeltools kunnen door iedereen gratis gedownload worden, om als ontwikkelaar je software ook daardwerkelijk te verspreiden en op de iPhone te kunnen testen moet je 99 euro betalen. Vervolgens heb je de keus om de applicatie gratis aan te bieden of tegen een vergoeding. Hierbij gaat 30% naar Apple toe (die daarvan alle kosten betaald voor de verspreiding) en 70% naar de ontwikkelaar. Als het je ook leuk lijkt om met de SDK aan de gang te gaan, dan kun je het beste even in dit topic kijken: [iPhone & iPod touch SDK] Ervaringen & Discussie.


Er zijn inmiddels veel ontwikkelaars bezig met het ontwikkelen van software voor de iPhone (en iPod touch). De verscheidenheid van de applicaties is enorm, je moet hierbij denken aan een applicatie van eBay om je online veiling te bekijken, maar ook medische applicaties en bijv. games. Apple heeft al een aantal prijzen bekend gemaakt, zo zal Super Monkey Ball (met meer dan 100 levels) 10 dollar gaan kosten. Maar er zullen ook een groot aantal gratis applicaties beschikbaar komen. Het is immers aan de ontwikkelaar of hij wel of niet geld wil vragen voor een applicatie.


Nog een andere mogelijkheid is om de iPhone te jailbreaken. Dit kan worden besproken in [iPhone & iPod touch] Jailbreaken. Er zijn inmiddels al aardig wat applicaties beschikbaar, kijk voor de favorieten van je mede-tweakers in [iPhone & iPod touch] Handige & onmisbare applicaties. Het is nog niet bekend in hoeverre dit ook mogelijk zal zijn met de 3G iPhone.


Accessoires

De iPhone beschikt over een iPod dockconnector aansluiting. De iPhone kan met de meeste iPod accessoires overweg. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop accessoires, die speciaal beschikbaar zijn voor de iPhone.


http://images.apple.com/iphone/images/accessories_headset20080609.jpg
Apple levert speciale oordopjes (met microfoon) mee met de iPhone. Een speciale dock, waarbij je toegang hebt tot de homeknop is er ook. Let daarbij op dat de dock's van de iPhone 3G en de originele iPhone niet uitwisselbaar zijn. Tot slot, heeft Apple een kleine bluetooth headset geintroduceerd (die zie je links).

In the free iPod Book 4.0 van iLounge zijn verschillende accessoires te vinden van 3rd party's. Dit zijn o.a. armbanden, cases en screenprotectors.


Mini-FAQ

Wat zijn de verschillen tussen de eerste generatie iPhone en de nieuwe 3G versie?

De grootste verschillen zitten van binnen, zo gaat de batterij nu iets langer mee, de geluidskwaliteit is verbeterd en natuurlijk zijn 3G (UMTS & HSDPA) en GPS toegevoegd.

Het uiterlijk is ook veranderd, de achterkant is nu enigsinds afgerond. Hij is iets dikker geworden, een paar mm, maar het volume is afgenomen, vanwege de veel sterker aflopende achterkant. Daarnaast is de achterkant niet meer van aluminium, maar van glossy wit of zwart plastic. Tot slot, zijn de knoppen aan de zijkant nu van metaal.


Wat is de nieuwe functionaliteit van de 2.0 software?

De functionaliteit is voor de nieuwe en oude iPhone gelijk en is alleen beperkt door de hardware. Het is onder te verdelen in 3 categoriën: de nieuwe functionaliteit die vooral interessant voor bedrijven is, de SDK en de nieuwe functionaliteit voor de "gewone" consumenten.

Voor bedrijven is er naast Microsoft Exchange support, ondersteuning voor Cisco VPN netwerken, auto-discovery, remote wipe en betere beveiligingen voor draadloze netwerken, zoals 802.1X en WPA2 worden ondersteund.

De SDK voegt de mogelijkheid toe voor ontwikkelaars om software te ontwikkelen. Deze software wordt verkocht via de App store. Deze zorgt er ook voor dat updates beschikbaar worden gesteld etc. De AppStore is beschikbaar in 62 landen, en alle applicaties die kleiner zijn dan 10 MB kunnen via het mobiele netwerk worden gedownload.

Voor de eindgebruiker zijn er ook veel nieuwe features, ik zal de belangrijkste hier noemen. Er is volledige ondersteuning voor zowel iWork als MS Office documenten (incl. Powerpoint). In het adresboek zit nu ook een zoekfunctie. In Mail is het mogelijk om meerdere e-mails tegelijk te verwijderen of verplaatsen.


Hoe kan ik aan een simlockvrije iPhone komen?

Met de komst van de nieuwe 3G iPhone zal importeren een stuk lastiger worden. In Amerika zal de telefoon alleen nog maar geactiveerd verkocht worden. Dus je kunt niet zomaar de winkel uit lopen, je zult een abonnement erbij moeten afsluiten. Misschien komen er wel mogelijkheden in andere landen, want vanaf 11 juli zal de iPhone in 22 landen te koop zijn en later dit jaar zelfs in 70 landen.

In België en Frankrijk moet de iPhone ook simlockvrij verkocht worden. Dat betekent dat er daar een mogelijkheid zal zijn om aan een simlockvrije telefoon te komen. Het probleem daarbij is alleen de prijs, want het zal waarschijnlijk niet goedkoop worden. In Engeland zal de iPhone ook prepaid te krijgen zijn, misschien dat daar mogelijkheden voor komen :)

Het importeren (voornamelijk uit Amerika) wordt verder besproken in [iPhone] Importeren deel 2.

Specificaties


• Afmetingen - 115,5 x 61,1 x 12,3mm
• Gewicht - 133 gram
• Scherm - 3.5 inch - 320 x 480 (163 ppi)
• Opslag - 8GB of 16GB (waarvan ongeveer 500 MB wordt ingenomen door het OS)
• Camera - 2.0 megapixels
• Kleur - zwart (8GB) & wit of zwart (16GB)

• UMTS/HSDPA - 850, 1900, 2100 MHz
• GSM / EDGE - 850, 900, 1800, 1900 MHz
• Wi-Fi - 802.11b/g (met geavanceerde beveiligingsopties zoals WPA2 en 802.1X)
• Wi-Fi - Bluetooth 2.0 + EDR

• Batterij
- Lithium
- Bellen - tot 10 uur met 2G en tot 5 uur met 3G
- Internet - tot 7 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G
- Video - tot 7 uur
- Audio - tot 24 uur
- Standby - tot 300 uur

• Aansluitingen e.d.
- 30 pins iPod dock aansluiting
- 3.5mm jack met audio en microfoon ondersteuning
- SIM kaart houder
- Ingebouwde luidspreker
- Ingebouwde microfoon

• Fysieke knoppen:
- Volume luider / zachter
- Geluid aan / uit
- Sluimer / Waakstand
- Thuisknop

In de doos zit: iPhone 3G, stereoheadset met microfoon, dockconnector-naar-USB-kabel, USB-lichtnetadapter, documentatie, reinigings- en poetsdoekje en een pinnetje voor het plaatsen van de simkaart


Klik hier voor de uitgebreide tech specs.


T-Mobile abonnementen

De iPhone 3G is exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile in combinatie met 3 abonnementen die een looptijd hebben van 2 jaar. Alle abonnementen zijn in combinatie met onbeperkt dataverkeer via HSDPA (2048/384 Kbps) en WiFi hotspots. Daarnaast is ook gebruik van Visual Voicemail gratis.

Maandelijkse kosten:29,9544,9564,95
Belminuten:150300500
Sms-berichten:150300500
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 8GB:79,951,001,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 16GB:159,9579,9519,95


De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Prijs & Abonnementen - deel 2.


Links naar andere relevante topics op GoT


Prijs en abonnementen:
[iPhone 3G] Prijs & Abonnementen - deel 2

Handige software:
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps
[iPhone & iPod touch] Onmisbare applicaties (na jailbreak)

Jailbreaken:
[iPhone & iPod touch] Jailbreaken

iPod touch:
[iPod touch] Ervaringen & Discussie - Deel 5


De vorige delen:
deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7

[Voor 108% gewijzigd door Hoedje op 02-07-2008 18:56]

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • borstel
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 26-05 13:55
Wel een interessant draadje dit. Misschien dat we nog iets meer kunnen verwachten voor 11 juli ;).

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=497147

Nog een maandje wachten, en dan kopen!

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Als je iets hebt op te merken over de startpost (fouten, missende dingen etc.) dan kun je het beste even contact opnemen via DM of email :).

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Leftblank
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 15:02
borstel schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 12:02:
Wel een interessant draadje dit. Misschien dat we nog iets meer kunnen verwachten voor 11 juli ;).
Ziet d'r wel vrij sterk uit allemaal, als je die foto ziet zouden 't ook gewoon vlekjes oid kunnen zijn op of onder de cover - weer erg duno dit. Daarnaast denk ik wel dat een frontside cam leuke marketing zou zijn, dus zoiets zullen ze niet verzwijgen gok ik.

 • Kaspers
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 05-06 08:43
Fuck, weer een nieuw dock kopen :/ .

 • batumulia
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 25-05 19:47
FlowDesign schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 11:25:
[...]

Dan wordt het erg interessant. :)
Maar dan zul je ook zien dat ze het beileid en/of de prijzen in Nederland misschien ook wel weer aan gaan passen. Of ze gaan in Nederland stunten met de prijs bij een abbonement. Maar dan moet je T-Mobile nemen en lang niet iedereen wil dat. Ik woon in de bebouwde kom van Eindhoven en heb in en rondom mijn huis niet eens ontvangst met T-mobile, belachelijk.
Ja stom is dat ook allemaal, ik ben zelf KPN gebruiker maar als ik dus een iPhone zou willen word ik als het ware gedwongen een T-mobile abbo af te sluiten. Dat gaat dus niet gebeuren misschien dat ik nog op een sim-only abbo over ga later dit jaar vanwege het web'n'walk maar daar houd het ook gelijk mee op.

Steam/Origin/Uplay: Batumulia | Star Citizen GoT organisation / Referral code | Gamerig


 • Serenity
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 14-01 11:08
Ik haal deze quote er nog even bij uit het vorige topic:
Bracha25 schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 09:24:
misschien een tip voor alle Telfort abonnees die voor de iPhone een overstap naar T-Mobile willen maken: Telfort wijzigt per 14 juli het gratis klantenservicenummer naar een betaald 0900 nummer. Dit is dus een wijziging van de voorwaarden, waardoor je dus per 14 juli van je contract af kunt zijn;)
Bedankt voor de tip! Had het smsje gekregen van de wijziging, maar stond er helemaal niet bij stil dat ik er al mooi eerder vanaf kon komen. Scheelt weer wat maanden dubbele abo-kosten. Meer info: http://www.telfort.nl/kla...formatie/0900consumenten/.

 • HyperBart
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 18:20

HyperBart

Huge Ego, Sorry

even tussendoor, wat is een sim only abbo?
Dat je alleen een abbo afsluit waarbij je een sim krijgt, en geen telefoon? dus dat je een cheap abbo'tje tov de standaard abbo's die jullie hebben waarbij een gsm altijd "bij zit" ?

Vandaag even niets


 • borstel
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 26-05 13:55
Juist. Vaak heb je met normale abonnementen korting op je telefoon. SIM-Only krijg je geen telefoon, maar leuke korting op de belkosten. Dus een goedkoper abonnement. Je moet dan alleen zelf een sim-lock vrije telefoon hebben.

 • batumulia
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 25-05 19:47
Je hebt het bij het juiste eind. Inplaats dat je dan veel geld betaald heb je dan een alleen een Sim-only die je in je simlock-vrije telefoon kan doen.

Steam/Origin/Uplay: Batumulia | Star Citizen GoT organisation / Referral code | Gamerig


Anoniem: 117098

En jawel, de eerste hands-on video van de 3G iPhone is op youtube verschenen
http://www.youtube.com/watch?v=N5zH-FImKeU _/-\o_

 • memento__mori
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 24-05 21:04
Anoniem: 117098 schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 12:41:
En jawel, de eerste hands-on video van de 3G iPhone is op youtube verschenen
http://www.youtube.com/watch?v=N5zH-FImKeU _/-\o_
Vind em eigenlijk niet grappig, flauw afkooksel.

 • batumulia
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 25-05 19:47
0_o juist die clip had dus totaal geen meerwaarde en heb daarmee 10 seconden van mijn leven verpest. Een beetje serieuzer mag wel hoor.

Steam/Origin/Uplay: Batumulia | Star Citizen GoT organisation / Referral code | Gamerig


 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

Polletjes:

Poll: Koop jij een iPhone 3G?
Ja, Zwart 16 GB
Ja, Wit 16 GB
Ja, Zwart 8 GB
Nee ik koop/importeer alsnog een oude
Ik vind iPhones maar niets!
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=294308&layout=2&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier

Poll: Hoe ga je een iphone kopen?
Importeren uit Amerika
Gewoon via T-Mobile
Simlockvrije halen ergens uit de EU
Wachten totdat andere providers hem hebben
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=294309&layout=2&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier

 • daniëlpunt
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online

daniëlpunt

monkey's gone to heaven

Mooie poll, alleen jammer er je nu niet kan zien hoeveel mensen een witte iPhone uit Akerika halen en hoe veel zwarte er via T-mobile gekocht gaan worden. :)

 • Queenfanmichel
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 03-06 15:41
Kaspers schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 12:12:
Fuck, weer een nieuw dock kopen :/ .
Zit een dok bij je iPhone als je dat bedoelt.

 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

Leuke poll, ik ga een 16GB zwart halen en dan gewoon bij T-Mobile, of hij moet voor 400 euro oid in België te halen zijn.

 • MrAcid
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
Queenfanmichel schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 13:05:
[...]

Zit een dok bij je iPhone als je dat bedoelt.
Niet waar.

Waar ik mijn iPhone ga halen weet ik (natuurlijk) nog niet, eerst maar eens kijken wat de opties zijn straks. In ieder geval heb de voorkeur voor een andere provider dan T-Mobile. Vodafone heeft ook een mooie internetbundel namelijk en een heel stuk beter bereik.

[Voor 42% gewijzigd door MrAcid op 11-06-2008 13:09]


 • Queenfanmichel
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 03-06 15:41
super-muffin schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 13:04:
Mooie poll, alleen jammer er je nu niet kan zien hoeveel mensen een witte iPhone uit Akerika halen en hoe veel zwarte er via T-mobile gekocht gaan worden. :)
Het blijkt dat je geen iPhones meer kan kopen in de VS, moet gelijk geregistreerd worden in de AT&T winkel.

 • Z-Dragon
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 15:56
Nu mis ik toch echt de optie: ik heb al een iPhone 2G en zie geen reden hem te vervangen.

^ Wat hij zegt.


 • MrAcid
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
Queenfanmichel schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 13:08:
[...]

Het blijkt dat je geen iPhones meer kan kopen in de VS, moet gelijk geregistreerd worden in de AT&T winkel.
Maar die kunnen binnen 30 dagen waarschijnlijk gecancelled worden waarna je een fee (Amerikaanse sites spreken over ongeveer 200$) moet betalen en de telefoon vervolgens mag houden. Het is nog niet zeker dat dit kan en de fee staat ook niet vast maar dit is wat op dit moment nog de mogelijkheid lijkt om ze te kunnen kopen/verkopen.

 • batumulia
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 25-05 19:47
Waarna je voor een 8gb uiteindelijk 257.63 of voor de 16gb versie 322.22 betaald. Dat is natuurlijk niet veel maar dan moet het wel waar zijn wat MrAcid zegt.

Steam/Origin/Uplay: Batumulia | Star Citizen GoT organisation / Referral code | Gamerig


 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

Z-Dragon schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 13:09:
Nu mis ik toch echt de optie: ik heb al een iPhone 2G en zie geen reden hem te vervangen.
je hebt helemaal gelijk, sorry. Maar in dat geval antwoord dan maar de koop/importeer de oude. Ik bedoel daar vooral mee dat je de meerwaarde niet inziet van de 3g iPhone.

 • nils7
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 15:51
Ik ga voor een witte en een zwarte beide 16GB.
En ik blijf bij me huidige provider: T-Mobile.

iRacing Profiel | To finish first, you first have to finish!


 • cococless
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 15-03 16:38
Lt. Marx schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 13:24:
[...]

je hebt helemaal gelijk, sorry. Maar in dat geval antwoord dan maar de koop/importeer de oude. Ik bedoel daar vooral mee dat je de meerwaarde niet inziet van de 3g iPhone.
...Of nodig hebt.

 • FlowDesign
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 12:47
Ik ga 'm daar halen waar deze simlockvrij verkocht wordt en dan de goedkoopste. Dus dat zal België of Amerika worden. Maar in Amerika wordt ie denk ik pas eind van dit jaar op z'n vroegst simlockvrij verkocht, dus dan wordt het België. Maar dan moet ie ook weer niet te duur zijn natuurlijk ;) Andere optie is de HTC Touch Diamond.

Ford Mustang Mach E SR RWD (Job2 2021-07), 25mm verlaagd


Anoniem: 262649

net gepost op 9to5mac.com, de meest interessante dingen: is nog helemaal niet zeker volgens mij (hoop ik) en misschien in andere landen wel niet zo


We've just recieved some exciting news for our UK readers from and O2 insider. It seems that O2 is really taking advantage of the iPhone and giving their customers some real value.

- The 3G iphone isn't SIM replaceable. The SIM card is put in the phone as part of the manufacturing process and is not replacable by the user. This will certainly curtail unlocking efforts. According to our source, you CAN remove the SIM... "with a hammer"
- The 3G iPhone WILL allow Bluetooth Tethering for Laptops!. We asked about Wifi tethering and got a blank stare. We'll take what we can get. They said that this was 99.9 percent certain and "Apple can always change their minds"

 • Matsie
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 20-12-2021
Ook ik ben van plan hem simlockvrij aan te schaffen, behalve natuurlijk als hij dan belachelijk duur zou zijn (€999,- o.i.d.)
Als dat het geval is zit er niks anders op dan een (te?) duur abo af te sluiten bij T-mobile ;)

Wie nergens in gelooft, zal nooit iets veranderen...
Als je blijft staren naar de plek waar de zon onderging, zal je hem nooit meer op zien komen...


 • Apache4u
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online
Nou, hier gaan we dan... in Italie bij vodafone:
8GB prepaid : 499 euro
16GB prepaid : 569 euro

bron:
http://www.vodafone.com/s...one_italia_launches1.html

Dat betekent, stam + t .


 • Dreamvoid
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online
Ik kom net wat raars tegen: in de Apple store verkopen ze al een tijdje stereo bluetooth headphones als accessoire, maar de iPhone (oude en 3G) ondersteunt helemaal geen stereo bluetooth. Da's toch wel een beetje dubieus, zeker omdat nergens precies staat welke BT profielen de iPhone dan wel ondersteunt.

[Voor 4% gewijzigd door Dreamvoid op 11-06-2008 13:59]

specs


 • MrAcid
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
Anoniem: 262649 schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 13:46:
net gepost op 9to5mac.com, de meest interessante dingen: is nog helemaal niet zeker volgens mij (hoop ik) en misschien in andere landen wel niet zo


We've just recieved some exciting news for our UK readers from and O2 insider. It seems that O2 is really taking advantage of the iPhone and giving their customers some real value.

- The 3G iphone isn't SIM replaceable. The SIM card is put in the phone as part of the manufacturing process and is not replacable by the user. This will certainly curtail unlocking efforts. According to our source, you CAN remove the SIM... "with a hammer"
Eh, sure.. 8)7

In the box

iPhone 3G
Stereo Headset with mic
Dock Connector to USB Cable
USB Power Adapter
Documentation
Cleaning/polishing cloth
SIM ejector tool

 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

Matsie schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 13:47:
Ook ik ben van plan hem simlockvrij aan te schaffen, behalve natuurlijk als hij dan belachelijk duur zou zijn (€999,- o.i.d.)
Als dat het geval is zit er niks anders op dan een (te?) duur abo af te sluiten bij T-mobile ;)
In Engeland vallen de prijzen erg mee, hopelijk is dat hier ook het geval. Imo mag het best 40-50 euro de maand kosten, mits je dan 400-500 belminuten en WnW erbij krijgt :)

 • hk12nl
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 18:09
Apache4u schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 13:54:
Nou, hier gaan we dan... in Italie bij vodafone:
8GB prepaid : 499 euro
16GB prepaid : 569 euro

bron:
http://www.vodafone.com/s...one_italia_launches1.html
Vind ik nog meevallen. Moeten ze zeker alleen nog simlock vrij gemaakt worden of zit dat in Italië met prepaid anders?

©2004


 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

Harem.nl schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 13:58:
[...]


Vind ik nog meevallen. Moeten ze zeker alleen nog simlock vrij gemaakt worden of zit dat in Italië met prepaid anders?
Ik weet niet precies hoe dat daar gaat, maar er zal vast een Vodafone simlock opzitten.

Anoniem: 230496

Voor de mensen die hem uit Belgie willen halen, dan zul je toch wat meer geduld moeten hebben.

Knip-Plak:

Er is nogal wat onduidelijkheid over de daadwerkelijke lanceerdatum van de iPhone in België. Aanvankelijk was gisteren op de Belgisch/Nederlandse Apple-website te lezen dat ook België bij de landen zou zitten die de iPhone op 11 juli mogen aanbieden, maar vandaag is duidelijk geworden dat Apple waarschijnlijk iets te enthousiast heeft gereageerd of dat er mogelijk sprake is van andere miscommunicatie. Patti Verdoodt, woordvoerster van Mobistar, heeft tegenover verschillende media verklaard dat de iPhone pas later dit jaar beschikbaar zal zijn en dus niet op de oorspronkelijke datum van 11 juli.


Bron: http://www.iphoneclub.nl/...-belgie-vraagtekens-alom/

[Voor 4% gewijzigd door Anoniem: 230496 op 11-06-2008 14:03. Reden: Tiep foutje]


 • Chimera
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 21-05 20:00
http://gathering.tweakers.net/forum/view_message/30221635

"UPDATE: Er is een interne nota verschenen in mobistar citerend dat de iphone zal gelanceerd worden op 17 juli samen met de release in frankrijk. Dit doordat ze niet willen dat Belgie eerder loopt met een simlockvrije iphone doordat frankrijk reeds een delay kent. Normaal zullen alle mobistar werknemers in de loop van deze week a volgende week een training starten met als doel de iphone te kennen. Deze zou tevens simlock vrij zijn maar zullen enkel verkocht worden door Mobistar."

17 juli is ook later dit jaar :P

We moeten het toch afwachten allemaal...

[16:19] <WhizzCat> de zon heeft nog maar 5 miljard jaar te leven naar het schijnt
[16:19] <WhizzCat> dus schiet op met dat protocol Chimera :p


 • TlighT
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 05-06 23:23

 • To_Tall
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 01:03
Nu exchange ook werkt op de Iphone..

Voorstel gedaan aan de exchange Beheerders... om een Pilot op te zetten voor de Iphone. inc Exchange in gebruik te nemen..

Voordeel zal zijn dat toestel altijd verbonden is met ons netwerk,,
Kunnen eindelijk de BlackBerrys de schroot op :+

Reactie terug gekregen.

LoL... We zijn het in overweging aan het nemen :+

[Voor 11% gewijzigd door To_Tall op 11-06-2008 14:19]

A Soldiers manual and a pair of boots.


 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

Apache4u schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 13:54:
Nou, hier gaan we dan... in Italie bij vodafone:
8GB prepaid : 499 euro
16GB prepaid : 569 euro

bron:
http://www.vodafone.com/s...one_italia_launches1.html
Als dit zo'n beetje de simlockvrije prijs wordt dan valt mij het mee. Behoorlijk marktconform vergeleken met de concurrentie.

PSN: Shiver23


 • Alpha-sphere
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14-12-2021
Shiver23 schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 14:20:
[...]

Als dit zo'n beetje de simlockvrije prijs wordt dan valt mij het mee. Behoorlijk marktconform vergeleken met de concurrentie.
Inderdaad! Een nieuwe high end nokia kost tegenwoordig ook €600,- dus die prijzen zijn wel ok.

Assume there are no rules and it's one big free for all


 • wd200
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 18:45
dat zullen idd nette prijzen zijn alleen haal ik hem dan wel met een leuk abbo

 • Alpha-sphere
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14-12-2021
Vraag me af waarom het zo lang moet duren voordat de prijzen bekend worden.
Ze zullen toch niet nu pas bezig zijn met de abbo's en prijzen voor de iPhone?

Assume there are no rules and it's one big free for all


 • Kaspers
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 05-06 08:43
Anoniem: 262649 schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 13:46:
- The 3G iphone isn't SIM replaceable. The SIM card is put in the phone as part of the manufacturing process and is not replacable by the user. This will certainly curtail unlocking efforts. According to our source, you CAN remove the SIM... "with a hammer"
haha lame hoor dit soort nieuws item, ik las het ook in ,'n google reader, zal gelijk even 9 to 5 mac unsubscriben, ik zie geen nieuws in dit soort kut verhalen.

http://tweakers.net/ext/f/b98845BMqFEgzPWJysAfuaYd/full.png

[Voor 5% gewijzigd door Kaspers op 11-06-2008 14:43]


 • Ikkeson
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 06-03 14:37
Voor wat het waard is, maar de site van mobistar.be ligt plat. Ze zijn bezig de particulieren-site up te daten. Zou er iets verschijnen ivm Iphone?.?

Iphone 6 - Macbook Pro Early 2008 + 2009 - Ipod Video 30GB


 • Fuentes
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 04-06 23:12
Vodafone Italia heeft de prijzen voor de iPhone 3G bekendgemaakt. Het toestel kan al online in preorder of via de winkels worden besteld. De verkoop gaat vanaf 11 juli van start in de winkels van Vodafone in Italië. De iPhone 3G zal worden aangeboden aan met een abonnement en met een prepaid-kaart. Dat laatste is nodig, want de meeste Italiaanse bellers gebruiken een prepaid-telefoon.

Mensen die een prepaid iPhone 3G willen kopen, betalen voor de 8GB iPhone 3G een prijs van €499. Voor het 16GB-model betaal je €569 bij een prepaid-kaart. Of dit ook een nieuwe ‘Italië-route’ gaat opleveren om de iPhone zonder vast abonnement te bemachtigen, moet nog worden bezien.
Bron: iPhoneclub

 • Jedi_Pimp
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 17:24
Wat een teleurstelling. Ik hoop dat de prijzen hier in Nederland en/of Engeland toch lager liggen en ofwel de oude prijzen benaderen ofwel de prijzen aangegeven door Steve Jobs... Niet echt slim om voor zo'n prijselastische gadget zo'n prijs te gaan vragen :)

"Ich verteidige den Atheismus als die notwendige und selbstverständliche Form menschlicher Intelligenz" - Max Bense, Professor der Philosophie und Wissenschaftstheorie, 1910-1990


 • heuker
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 12:20
Jedi_Pimp schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 15:00:
[...]


Wat een teleurstelling. Ik hoop dat de prijzen hier in Nederland en/of Engeland toch lager liggen en ofwel de oude prijzen benaderen ofwel de prijzen aangegeven door Steve Jobs... Niet echt slim om voor zo'n prijselastische gadget zo'n prijs te gaan vragen :)
Ehm wat had jij dan in gedachten voor een iPhone zonder abonnement? Ik bedoel ze moeten ook nog winst maken. Kostprijs van een iPhone zal ook een paar honderd euro zijn...

Met abonnement kunnen de providers pas de prijs gaan verlagen omdat ze maandelijks winst maken.

 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

Grappig dat toch veruit de meeste gaan voor de zwarte 3G iPhone. Nu is die wel heel strak, maar ik vind het leuk dat die witte alleen maar 16GB is, en weer een beetje terug gaat naar de oude roots van apple qua kleur :P.

 • batumulia
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 25-05 19:47
Uiteindelijk vraag ik mij af wat voor zin het dan heeft dat Jobs zegt dat ze voor niet meer als 199$ verkocht mogen worden, wereldwijd. €570, denken ze dat het op me rug groeit ofzo?

Steam/Origin/Uplay: Batumulia | Star Citizen GoT organisation / Referral code | Gamerig


 • kaassouffle
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 05-06 11:19

kaassouffle

Medewerker v/d Maand

US site zegt 'sim ejector tool' , NL site zegt 'pinnetje voor plaatsen sim' :+

[Voor 50% gewijzigd door kaassouffle op 11-06-2008 15:28]


 • Alpha-sphere
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14-12-2021
Jedi_Pimp schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 15:00:
[...]


Wat een teleurstelling. Ik hoop dat de prijzen hier in Nederland en/of Engeland toch lager liggen en ofwel de oude prijzen benaderen ofwel de prijzen aangegeven door Steve Jobs... Niet echt slim om voor zo'n prijselastische gadget zo'n prijs te gaan vragen :)
Ja het is niet die $199,- nee. Maar Steve heeft toen niet gezegd of dat nou los was of met een abbo.
Iedereen ging er zomaar vanuit dat dat de losse prijzen zijn maar als je even goed nadenk dat is dat toch ook een beetje te goedkoop voor een losse iPhone.
batumulia schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 15:25:
Uiteindelijk vraag ik mij af wat voor zin het dan heeft dat Jobs zegt dat ze voor niet meer als 199$ verkocht mogen worden, wereldwijd. €570, denken ze dat het op me rug groeit ofzo?
Same as above. Hij heeft niet gezegd dat het om een losse iPhone ging.

[Voor 22% gewijzigd door Alpha-sphere op 11-06-2008 15:28]

Assume there are no rules and it's one big free for all


 • Devil
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online

Devil

King of morons

Apache4u schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 13:54:
Nou, hier gaan we dan... in Italie bij vodafone:
8GB prepaid : 499 euro
16GB prepaid : 569 euro

bron:
http://www.vodafone.com/s...one_italia_launches1.html
Dat is $750 voor de goedkoopste versie. Daar gaat apple z'n claim van 'nergens meer dan $200' ;)
Met die bedragen kun je er vanuit gaan dat een 2 jarig contract met alleen bellen minimaal 30 euro per maand gaat kosten en dan kun je er nog niets mee.

After all, we are nothing more or less than what we choose to reveal.


Anoniem: 103219

Een toestel als dit moet natuurlijk ook niet gratis over de toonbank gaan?
je zit toch ook niet voor een dubbeltje op de eerste rij?

 • hexagram
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Hoezo niet? Als ik een abbo heb van bijv. 200 minuten / 400 smsjes en eindeloos online 3600KBps à €40,- p/m (ik zeg maar wat) dan mag de iPhone er wat mij betreft wel gratis bij. Hengelen ze namelijk wel €1760,- van mij binnen in die twee jaar.

EDIT: Goed, ik kan dus echt niet rekenen, het is nog vroeg :+

[Voor 13% gewijzigd door hexagram op 11-06-2008 16:12]


 • Devil
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online

Devil

King of morons

Anoniem: 103219 schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 15:57:
Een toestel als dit moet natuurlijk ook niet gratis over de toonbank gaan?
je zit toch ook niet voor een dubbeltje op de eerste rij?
Nee maar ik vind 3,5x zo duur voor de simlockvrije versie toch behoorlijk overdreven.

After all, we are nothing more or less than what we choose to reveal.


 • MrAcid
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
Toch loont het vaak wel om een simlock vrije variant te halen en een (1-jarig!) sim only abo af te sluiten. Je bent dan al vrij snel "goedkoper" uit dan wanneer je een abo neemt bij de telefoon. Plus dat je er maar 1 jaar aan vast zit. Als er weer een tariefverlaging aan komt (bijv. smsjes die 1 a 2 jaar geleden ineens van 20ct naar 8ct gingen) kun je daar dus ook eerder van profiteren, je zit immers niet twee jaar aan een contract dat je tarieven heeft vastgelegd.

 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

Devil schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 16:00:
[...]

Nee maar ik vind 3,5x zo duur voor de simlockvrije versie toch behoorlijk overdreven.
Hoezo? Als je een N95 bij abbo neemt ben je ook 35-40 euro per maand kwijt en moet je ook nog met een berg geld over de brug komen (iig in het begin). We weten nog helemaal niet wat de prijzen van T-Mobile gaan worden. Daarna kunnen we fijn met ze alle daarover gaan zeiken, maar dat heeft nu toch geen enkel nut?

 • Matsie
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 20-12-2021
osc4r schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 16:00:
Hoezo niet? Als ik een abbo heb van bijv. 200 minuten / 400 smsjes en eindeloos online 3600KBps à €40,- p/m (ik zeg maar wat) dan mag de iPhone er wat mij betreft wel gratis bij. Hengelen ze namelijk wel €1760,- van mij binnen in die twee jaar.
€40,- pm, 2 jaar lang (=24 maanden) is bij mij €960,-
waar blijven die andere €800,- dan?

Wie nergens in gelooft, zal nooit iets veranderen...
Als je blijft staren naar de plek waar de zon onderging, zal je hem nooit meer op zien komen...


 • memento__mori
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 24-05 21:04
Devil schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 16:00:
[...]

Nee maar ik vind 3,5x zo duur voor de simlockvrije versie toch behoorlijk overdreven.
Dat is dan toch het bedrag dat het toestel zou kosten zonder subsidies.
Doordat de iPhone zwaar gesubsidiëerd wordt kost ie in combinatie met een abonnement (in US) slechts 199$ en 299$

Ik weet dat men in Nederland gewend is het toestel gratis te krijgen bij een abonnement, maar hier in Belgie betaalden we sowieso al de volle pot voor een gsm. Als de iPhone hier rond de 500-600 euro kost, unlocked, dan is dat redelijk conform de prijs die gevraagd wordt voor andere high end toestellen.

edit:
typo

 • hexagram
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Matsie schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 16:06:
[...]


€40,- pm, 2 jaar lang (=24 maanden) is bij mij €960,-
waar blijven die andere €800,- dan?
Nu dus in mijn broekzak door domme rekenfouten :/ ;)

Anyhow, het lijkt me een zeer mooie prijs, €100,- inleggen, €40,- p/m en dan een 16GB 3G iPhone :)

 • batumulia
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 25-05 19:47
En dan komt mobiel internet er nog bij?

Steam/Origin/Uplay: Batumulia | Star Citizen GoT organisation / Referral code | Gamerig


 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

batumulia schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 16:20:
En dan komt mobiel internet er nog bij?
Wat neer komt op 10 euri/maand.. En het lijkt mij dat ze een speciaal iPhone abbo maken incl. internet.

 • Alpha-sphere
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14-12-2021
De prijzen die ze in Engeland hebben vind ik wel aardig.
http://www.o2.co.uk/iphone/paymonthly

Hopelijk krijgen wij ook zoiets dergelijks.

Assume there are no rules and it's one big free for all


Anoniem: 187204

als ik in safari naar http://www.mobistar.be/iphone ga, dan wordt ik automatisch doorverwezen naar http://iphone3g.mobistar.be/ , alwaar ze me heel vriendelijk laten zien welke dag we vandaag zijn, en hoe laat het is. Misschien krijgen we daar binnenkort iets meer te zien?

 • batumulia
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 25-05 19:47
Dus dan betaal je 50 euro per maand? Ik weet het niet hoor maar is niet echt goedkoop ofzo...

Dan heb je 50 * 24 = 1200 plus de 100 euro die je betaald voor de iPhone wat dus neer komt op 1300 euro.

Steam/Origin/Uplay: Batumulia | Star Citizen GoT organisation / Referral code | Gamerig


 • Alpha-sphere
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14-12-2021
batumulia schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 16:26:
Dus dan betaal je 50 euro per maand? Ik weet het niet hoor maar is niet echt goedkoop ofzo...

Dan heb je 50 * 24 = 1200 plus de 100 euro die je betaald voor de iPhone wat dus neer komt op 1300 euro.
Je schrijft het zo alsof je helemaal niks voor die €50,- krijg.
Er zit wel mooi 600 minuten bij p.m., Internet toegang, Visual voicemail, 500 SMS per maand en het is een 1,5 jaar contract niet een twee jaar contract.

Assume there are no rules and it's one big free for all


 • hendrikjan
 • Registratie: Mei 2001
 • Niet online

hendrikjan

VOORMALIG STUNTMAN

koffiedik...

Anoniem: 262649

als je ff kijkt naar de prijzen in engeland, 35 pond 18 maand + 100 pond iphone maakt 730 pond
in euro is dat 920 voor anderhalf jaar, daarbij krijg je wel 600 min en 500 smsjes per maand en ongelimiteerd internet en wifi. Vind ik heel redelijke prijzen, hopen dat tmobile ook zoiets doet

zou je bijvoorbeeld een simlockvrije kunnen kopen voor 500euro, neem daar dan een vodafone simonly voor 13,50 p/m + internet blox a 9,95 kom je op 23,50 per maand ofzo. Dat 18 maanden maakt 423 euro, + 500 iphone is ook 920 euro, echter krijg je hierbij maar 150 min of smsjes per maand.

Dus hopen dat tmobile met ongeveer hetzelfde komt als in engeland, dan ben ik tevreden :D

[Voor 12% gewijzigd door Anoniem: 262649 op 11-06-2008 16:41]


 • Kiwiknaapje
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 06-03 07:16
Inderdaad.
Jullie scanderen nu de meest willekeurige abbonement specificaties op en vestigen op basis daarvan een oordeel. Wacht nou maar lekker af tot bekend is wat het gaat kosten en wat er bij zit. Ik denk dat hetzelfde gaat gebeuren als gebeurd is nu de prijzen bekend zijn: "Wow hij zei max $200!!" iedereen in shock omdat men niet tussen de regels leest. Nu zullen de meesten dom op een abbo van een euro of 30, 40 in de maand rekenen met een iphone erbij voor 150 euro of minder, NOT gonna happen.

Ik verwacht het zo: Abbo van €50 in de maand waar je een tegoed van krijgt die je bij goedkopere abbo's krijgt, daarbovenop €10 of €20 euro per maand internet pakket en dan nog eens €200 voor de iphone zelf. Reken daar nou maar op, dan word je niet verrast als het ineens veel duurder uit blijkt te pakken dan je hoopte

Leegte


 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

T-mobile heeft een FAQ pagina geopend wat betreft de iPhone
Wat gaat de iPhone kosten?
Het is nog niet bekend wat de prijs van de iPhone in combinatie met een T-Mobile abonnement gaat worden.

Hoe kan ik de iPhone bestellen?
Het is op dit moment nog niet mogelijk de iPhone bij T-Mobile te bestellen.

Kan ik de iPhone alleen kopen in combinatie met een abonnement?
Ja, je kunt de iPhone alleen kopen in combinatie met een T-Mobile abonnement. Welke abonnementen dit zijn is nog niet bekend.

Is de iPhone te koop bij andere telecomaanbieders?
Nee, de iPhone is in Nederland exclusief te koop bij T-Mobile.

Wanneer is de iPhone in Nederland te koop?
De iPhone is op 11 juli in beschikbaar.

Wat is er nieuw aan deze versie van de iPhone?
De belangrijkste vernieuwing is dat, in tegenstelling tot de eerste iPhone, de iPhone3G geschikt is voor HSDPA-internet. Zo kun je er nog sneller mee internetten met web’n’walk van T-Mobile. Meer informatie over de specificaties van de iPhone3G vind je op de informatiepagina van Apple.
De pagina zelf: https://www.t-mobile.nl/p...elde-vragen.aspx?q=iphone
Bron: http://www.iphoneclub.nl/...nietszeggende-antwoorden/

[Voor 9% gewijzigd door LtMarx op 11-06-2008 16:52]


 • pbouwen
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 19-10-2019
Kiwiknaapje schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 16:46:
[...]

"Wow hij zei max $200!!" iedereen in shock omdat men niet tussen de regels leest. Nu zullen de meesten dom op een abbo van een euro of 30, 40 in de maand rekenen met een iphone erbij voor 150 euro of minder, NOT gonna happen.
Waarom NOT? In de UK kost hij 99£ bij een abonnement. 99£ komt ongeveer overeen met 199$, dus reden genoeg om aan te nemen dat hij hier ook voor 130€ inclusief abonnement over de toonbank gaat!

 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

pbouwen schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 17:04:
[...]


Waarom NOT? In de UK kost hij 99£ bij een abonnement. 99£ komt ongeveer overeen met 199$, dus reden genoeg om aan te nemen dat hij hier ook voor 130€ inclusief abonnement over de toonbank gaat!
Want abonnementen in UK zijn gelijk aan abonnementen in Nederland? Zo werkt dat natuurlijk niet.

PSN: Shiver23


 • pbouwen
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 19-10-2019
Shiver23 schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 17:10:
[...]

Want abonnementen in UK zijn gelijk aan abonnementen in Nederland? Zo werkt dat natuurlijk niet.
Nee het toont gewoon aan dat ze wél de 'maximaal 199$-regel' volgen..

 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

pbouwen schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 17:04:
[...]


Waarom NOT? In de UK kost hij 99£ bij een abonnement. 99£ komt ongeveer overeen met 199$, dus reden genoeg om aan te nemen dat hij hier ook voor 130€ inclusief abonnement over de toonbank gaat!
99 pond is atm $194.36. Daar vanuit gaant zou het dus prima kunnen dat het 8GB model voor 150 en het 16GB model voor 200 euro over de toonbank gaat.

@pbouwen, dan zullen ze dat hier toch ook wel doen? Het lijkt mij eerder de vraag wat de abbonnementen gaan doen, maar dat zullen we over een maand wel zien.

[Voor 14% gewijzigd door MoietyMe op 11-06-2008 17:14]


 • Anoniem: 131051
 • Registratie: December 2004
 • Niet online
Amerika heeft gewoon weinig voeling met hoe de gsm markt in Europa ontwikkeld is.

Het kostenmodel is in amerika vaak nogal verschillend. Ik had toch gehoopt dat ze zich bij apple toch lieten adviseren door een paar europese exec's wat betreft hun Europese bedrijfsstrategie en Europese gsm gebruik..

Zeker als je dan nog eens landen als België, Frankrijk en Italië er bij neemt. Ik las hier net al dat de iPhone in Italië simlockvrij verkocht wordt voor 500 euro. Als het daar blijkbaar kan, waarom dan niet gewoon dezelfde contracten opstellen voor BE en FR en get it over with.

Mensen willen hier nu eenmaal vrijheid van keuze wat betreft provider (en ik wil dan ook nog eens simlockvrije apparaten). Zo heb ik gelezen dat Italië voornamelijk pay en go formules kent (prepaid). Daar is meteen op ingespeeld en blijkbaar kan daar al een losse iPhone gekocht worden. Dat wisten ze in BE toch ook al langer? Waarom moet het hier dan weer wel zo lang duren :( . En ook in mijn omgeving is de meerderheid pre-paid. Het tarief verschilt niet met post paid, en vooral voor jongeren zie je vaak pre paid formules. Zo kunnen ze zelf goed bijhouden wat ze opbellen. Dan kan je zeggen: 1 kaartje per maand en op=op. kwestie van wat zelfdiscipline te kweken en het is een goed systeem om er voor te zorgen dat belkosten niet helemaal uit de hand lopen, vooral bij jongeren.

Op de FP zag ik ook nog een Nederlander reageren met de gedachte dat hij zijn telefoons gratis krijgt. Wat zijn mensen toch naïef zeg, alsof je nu echt 400 euro toestellen 'gratis' zou krijgen.

Het is wel zo dat kosten voor belminuten en sms'sjes geen directe grondstofkosten zijn, maar kosten voor een 'dienst'. Dus de provider kan daarin wel wat meer minuutjes 'cadeau' doen (kost ze toch heel weinig) waardoor je idd ietwat sponsering krijgt van de telefoon. Maar meer dan een tiental procent zal dat toch niet zijn.

Geef mij maar zoals het hier is, ik kan met m'n prepaid simkaart gewoon een winkel binnenstappen en ogenblikkelijk overstappen naar een andere provider met behoud van nummer. Hier in BE is het goed geregeld op dat gebied.

Sowieso, 500 euro voor de iPhone is idd erg marktconform. De N82 en N95 zijn allebei duurder en qua features ontlopen ze elkaar bijna niet. (gps, hdspa, ...) En je hoeft geen symbian te hebben met de iPhone ;) Nee, ik vind de prijs van 500 euro zeker gerechtvaardigd en niet overdreven. En voor wie daarvan achterover valt: reality check mensen, kom maar eens in BE een gsm kopen. Die prijzen worden je gewoon doorgerekend in het abonnement.

Voor een Amerikaans bedrijf is het zeker positief, want 500 euro komt overeen met een goede 750 dollar. In hun markt verdienen ze dus goed op de iPhone zonder die 600-700 euro duur te moeten maken. (wat nokia, europees bedrijf, minder makkelijk kan doen). Een iPhone verkocht in Europa levert apple bijna de prijs op van een Macbook. Dus daar kunnen ze denk ik wel mee leven, ginder over de plas. Zelfde mechanismen zie je bvb ook met de xbox, ed...

En btw, pleaaase, het zijn abonnementen.... 1xb, 2xn, dus afgekort ook abo en niet abbo :'(

[Voor 12% gewijzigd door Anoniem: 131051 op 11-06-2008 17:33]


 • miw
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 15-02 00:11
Dus Apple verwacht dat het bedrijflevel overstapt naar T-mobile? Lol, vergeet dan die corporate deals dan maar.

[Voor 4% gewijzigd door miw op 11-06-2008 17:31]


 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

@alvi, grotendeels ben ik het met je eens, toch even wat punten:
Op de FP zag ik ook nog een Nederlander reageren met de gedachte dat hij zijn telefoons gratis krijgt. Wat zijn mensen toch naïef zeg, alsof je nu echt 400 euro toestellen 'gratis' zou krijgen.
Dat is hoe heelveel mensen denken inderdaad, de wat slimmere onder ons weten echter dat de kosten van je telefoon gewoon terug komen in je abonnement.
Geef mij maar zoals het hier is, ik kan met m'n prepaid simkaart gewoon een winkel binnenstappen en ogenblikkelijk overstappen naar een andere provider met behoud van nummer. Hier in BE is het goed geregeld op dat gebied.
Dat kan hier net zo goed.
Sowieso, 500 euro voor de iPhone is idd erg marktconform. De N82 en N95 zijn allebei duurder en qua features ontlopen ze elkaar bijna niet. (gps, hdspa, ...) En je hoeft geen symbian te hebben met de iPhone ;) Nee, ik vind de prijs van 500 euro zeker gerechtvaardigd en niet overdreven. En voor wie daarvan achterover valt: reality check mensen, kom maar eens in BE een gsm kopen. Die prijzen worden je gewoon doorgerekend in het abonnement.
Same here, je kunt hier ook prima een simlock vrije telefoon kopen en daarnaast een pre-paid of sim-only abonnement nemen.

 • Winnetou
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
Good Fella schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 17:41:Same here, je kunt hier ook prima een simlock vrije telefoon kopen en daarnaast een pre-paid of sim-only abonnement nemen.
In mijn ervaring is het nemen van een abonnement met telefoon voor bijv. €17,50 per maand toch vaak goedkoper dan hetzelfde toestel los kopen (€420) en een sim-only abonnement (ook ~€10/maand). De belminuten die providers geven betaal je anders ook voor, dus ik betaal liever voor die minuten met een 'gratis' telefoon erbij (of als je het andersom bekijkt, ik betaal voor de telefoon met 'gratis' minuten erbij) dan dat ik voor allebei betaal. Hopelijk gaat dit ook gelden voor de iPhone en komt ie met een aantrekkelijk abonnement op de markt hier.

Die folgende Sendung ist für Zuschauer unter sechzehn Jahre nicht geeignet


 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

Winnetou schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 17:46:
[...]

In mijn ervaring is het nemen van een abonnement met telefoon voor bijv. €17,50 per maand toch vaak goedkoper dan hetzelfde toestel los kopen (€420) en een sim-only abonnement (ook ~€10/maand). De belminuten die providers geven betaal je anders ook voor, dus ik betaal liever voor die minuten met een 'gratis' telefoon erbij (of als je het andersom bekijkt, ik betaal voor de telefoon met 'gratis' minuten erbij) dan dat ik voor allebei betaal. Hopelijk gaat dit ook gelden voor de iPhone en komt ie met een aantrekkelijk abonnement op de markt hier.
Dat vind ik zelf ook fijner, aangezien je niet in één keer een smak geld kwijt bent voor je telefoon. En als ik me niet vergis moet na een jaar de telefoon gratis geunlocked worden door de provider, vraag me trouwens af hoe ze dat bij de iPhone gaan doen.

Echter zou ik het ook niet erg vinden als ze de iPhone simlock vrij zouden verkopen. Dit is vooral handig voor de mensen die al een abonnement hebben. Zelf zou ik daar dan ook voor kiezen. Nu is het zo dat ik toch al van plan was om bij mij huidige provider weg te gaan, dus mij maakt het niet zoveel uit.

[Voor 14% gewijzigd door MoietyMe op 11-06-2008 17:51]


 • Anoniem: 131051
 • Registratie: December 2004
 • Niet online
Ik heb spijtig genoeg prepaid bij base (en omdat de meeste mensen in m'n omgeving base hebben wil ik niet overstappen, zodat zij goedkoop naar mij kunnen bellen)

En er is no way in hell dat base ooit een iPhone pakket aanbiedt, hoewel base vroeger ook orange was, en mobistar blijkbaar ook deel uit maakt van orange :s

Base zit trouwens nog op EDGE (geen umts). EDGE is echter wel snel genoeg voor mij, dus in principe zou ik ergens met een first gen iPhone wel genoeg hebben. Dan mis ik wel de gps... moeilijk...

 • Dutchmega
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Hoe zit het met internet en dergelijke? Dat zal wel flink aantikken met prepaid

 • Anoniem: 131051
 • Registratie: December 2004
 • Niet online
Dutchmega schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 18:00:
Hoe zit het met internet en dergelijke? Dat zal wel flink aantikken met prepaid
Daar heb ik nog geen gebruik van gemaakt (omdat ik nog vrij primitief ben :p ) Nee, mijn gsm is een cheap ass gsm die het gewoon niet toelaat. En alle andere gsm's op de markt vind ik gewoon totaal onbruikbaar als internet device (maar ik ben dan ook kieskeurig). Dus ik zag het nut niet om daar zwaar in te investeren, om dan uiteindelijk toch met kuttoetsjes en een klein schermpje totaal gehandicapt op internet te moeten surfen.

De iPhone brengt hier echter verandering in ;)

Met prepaid gelden dezelfde bedragen als met post paid. Je moet echter gewoon een sms'sje sturen naar een bepaalde dienst, dan wordt 10 euro afgetrokken van uw prepaid kaart en krijg je 200 MB, 30 dagen geldig. Dus behalve 1 sms'sje per maand is er geen verschil, ook niet in prijs.

Vind ik persoonlijk niet slecht, het laat je in ieder geval toe overzicht te houden op wat je uitgeeft. Er kan niet meer af dan wat je er op zet (denk aan een auto :p daar krijg je ook geen maandelijkse factuur voor gebruikte benzine ;) ) Extra veilig dus ook voor onnadenkende pubers met spendeerzucht ;)

 • jopiek
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 04-06 19:56

jopiek

Tja... 'ns ff denken.

Dutchmega schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 18:00:
Hoe zit het met internet en dergelijke? Dat zal wel flink aantikken met prepaid
Het ding heeft zo veel ondersteuning, dat je op veel plaatsen over zult gaan op wifi ;) iig elke student binnen elke hogeschool/uni in NL.

Cogito Ergo Credo


 • JottemJ
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 13:47
jopiek schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 18:08:
[...]


Het ding heeft zo veel ondersteuning, dat je op veel plaatsen over zult gaan op wifi ;) iig elke student binnen elke hogeschool/uni in NL.
Mits die geen TTLS gebruiken want daar kan de iPhone volgens mij nog steeds niet mee overweg, momenteel zijn dat toch de meeste uni's/hogescholen voor zover ik weet.

Anoniem: 167846

JottemJ schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 18:15:
Mits die geen TTLS gebruiken want daar kan de iPhone volgens mij nog steeds niet mee overweg, momenteel zijn dat toch de meeste uni's/hogescholen voor zover ik weet.
Het zou moeten komen in iPhone OS 2.0, als onderdeel van de enterprise features:

802.1x authentication methods
-EAP-TLS
-EAP-TTLS
-EAP-FAST
-PEAPv0 (EAP-MSCHAPv2)
-PEAPv1 (EAP-GTC)
-LEAP

Anoniem: 107298

Anoniem: 131051 schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 17:54:
Ik heb spijtig genoeg prepaid bij base (en omdat de meeste mensen in m'n omgeving base hebben wil ik niet overstappen, zodat zij goedkoop naar mij kunnen bellen)

En er is no way in hell dat base ooit een iPhone pakket aanbiedt, hoewel base vroeger ook orange was, en mobistar blijkbaar ook deel uit maakt van orange :s

Base zit trouwens nog op EDGE (geen umts). EDGE is echter wel snel genoeg voor mij, dus in principe zou ik ergens met een first gen iPhone wel genoeg hebben. Dan mis ik wel de gps... moeilijk...
Ik heb een abo bij Base, komt mij heel goedkoop uit... alleen hang ik er nog 10 maand aan vast...
Nu jij zegt dat ze daar geen 3G hebben, zit ik dus écht in de penarie.. Ook al koop ik een simlockvrije, ben ik er nog niets mee. I'm so screwed. :'( :'(

 • To_Tall
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 01:03
Steve Jobs wrijfed nu lekker in zijn handjes...

Leuk al dei speculaties

A Soldiers manual and a pair of boots.


 • Zsub
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 15:36
JottemJ schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 18:15:
Mits die geen TTLS gebruiken want daar kan de iPhone volgens mij nog steeds niet mee overweg, momenteel zijn dat toch de meeste uni's/hogescholen voor zover ik weet.
offtopic:
Lang leve eduroam :P


Ik kan me compleet gek ergeren aan de mensen die hier koffiedik lopen te kijken. Wat kan het mij nou schelen als hier iemand beweert dat hij/zij denkt dat de iPhone 200 euro, plus nog eens 50 euro abonnement per maand gaat worden? Al zou die persoon beweren dat de iPhone 500 euro kostte, totdat iemand laat zien dat hij of zij daadwerkelijk iets met het introduceren van de iPhone in Nederland van doen doen heeft - volgens de 'pics or it didn't happen'-methode - geloof ik er geen drol van en is het allemaal gewoon koffiedikstaren.

Wat betreft die TTLS-ondersteuning ben je denk ik ook vrij vlug klaar. Als er inderdaad zoveel studenten zijn die een iPhone gaan kopen zullen daar ongetwijfeld een stel slimmerts tussen zitten die even hun eigen TTLS-app in elkaar draaien.

 • awenger
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 05-06 10:35
Ik ben benieuwd met wat voor abonnementen T-Mobile op de proppen gaat komen. Verder hoop ik dat ze het 3G internet niet gaan cappen zoals ze nu doen bij de Pocket Internet Totaal abonnementen. Anders heb je nog steeds vrij weinig aan je 3G verbinding.

Verder ben ik benieuwd of zaken als Visual Voicemail ook gaan werken bij T-mobile.

Anoniem: 253967

iemand ervaring met streaming radio en de iphone ?

 • martijn007
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 16:23
De O2 tarieven zijn naar mijn mening ook erg schappelijk. Je krijgt veel minuten en smsjes en redelijk goedkoop een iPhone. Ben er alleen heel er bang voor dat T-Mobile niet zoveel minuten en smsjes gaat geven bij een abonnement. Dat zou namelijk betekenen dat ze hun hele tarief structuur moeten gaan omgooien. (en minder zouden maken) (daarbij zijn ze dan veel goedkoper dan de rest van de markt)

Mijn verwachting is ze wel een nieuw iPhone abonnement in de markt gaan zetten met alles er op en er aan (dus min/sms/internet) en hiervoor ongeveer net zoveel gaan facturen als alles los bij een relax of flex. Dus nog steeds te duur ;)

Tussen de tarieven van Duitsland en Engeland in laten we maar zeggen...

Daarnaast hoop ik echt dat ze 3G ook echt gaan gebruiken... en de iPhone niet laten werken met de huidige snelheden van Pocket Internet Totaal.

 • Tourniquet
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 17:54

Tourniquet

Hiya, fellas!

Met de "exclusieve" iPhone heeft T-Mobile nu een grote klantentrekker in huis. Als ze slim zijn verzinnen ze een constructie waarmee klanten die nog een lopend contract hebben bij een andere telco makkelijk naar T-Mobile kunnen overstappen (dat zij het contract voor je afkopen o.i.d.).

If our brain was easy to understand, we would be too dumb to understand.


 • memento__mori
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 24-05 21:04
ff een kleine update :)
Mobistar heeft z'n iphone pagina toegevoegd

http://iphone3g.mobistar.be/

 • Tourniquet
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 17:54

Tourniquet

Hiya, fellas!

If our brain was easy to understand, we would be too dumb to understand.


 • cococless
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 15-03 16:38
memento__mori schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 19:58:
ff een kleine update :)
Mobistar heeft z'n iphone pagina toegevoegd

http://iphone3g.mobistar.be/
Ingeschreven :)

 • Serenity
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 14-01 11:08

 • MarcoC
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 16:15
Anoniem: 131051 schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 17:30:
En btw, pleaaase, het zijn abonnementen.... 1xb, 2xn, dus afgekort ook abo en niet abbo :'(
Als je toch zo zeurt over taal, gebruik dan ook Nederlandse taalconstructies in je zinnen, en geen Engelse.

 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

MarcoC schreef op woensdag 11 juni 2008 @ 20:09:
[...]
Als je toch zo zeurt over taal, gebruik dan ook Nederlandse taalconstructies in je zinnen, en geen Engelse.
Sowieso zeg je ab-bo en aa-bo ;)

 • RichieSD
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 25-05 17:01
De duitse tarieven van T-mobile: :o
abo voor 24 mnd.

50 min 500MB €29 p/mnd 8GB=€249 16GB=€499
100 min flatrate €49 p/mnd 8GB=€199 16GB=€499
200 min flatrate €69 p/mnd 8GB=€149 16GB=€499
1000 min flatrate €89 p/mnd 8GB=€99 16GB=€499

hopelijk wordt T-mobile NL anders...
bron: http://www.t-mobile.de/iphone/addHandset.do

[Voor 7% gewijzigd door RichieSD op 11-06-2008 20:43]


 • MoietyMe
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 16-04 00:10

MoietyMe

zij/haar

Lol, mag toch hopen van wel. Belachelijk dat je daar altijd 499 euri betaald voor de 16GB :X
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
De discussie over de prijs en abonnementen mag in [iPhone 3G] Prijs & Abonnementen - deel 2.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee