Toon posts:

[iPhone 3G] Ervaringen & Discussie Deel 10 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 10 Laatste
Acties:
 • 85.462 views

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter


Welkom in het discussietopic over de iPhone. Je kunt in deze startpost informatie vinden over de functionaliteit van de iPhone, de accessoires en de specificaties. Daarnaast kun je in de volgende post een FAQ vinden met wat tips en antwoorden op veelgestelde vragen.

Het is eindelijk zover! De iPhone (3G) is sinds 11 juli officieel verkrijgbaar in Nederland. De exclusieve provider is T-Mobile en de iPhone wordt geleverd in combinatie met 3 scherpe 2 jarige abonnementen vanaf 30 euro die allemaal belminuten, sms-berichten en mobiel breedband (2048/384 Kbps) bevatten.

Ook in België is de iPhone sinds 11 juli officieel verkrijgbaar. Kijk meer informatie verderop in deze startpost.


Interface

De iPhone draait op een afgeslankte versie van Mac OS X, gedoopt OS X iPhone. Daardoor heb je o.a. de beschikking over een HTML email client, de Safari webbrowser etc. Ook andere achterliggende geavanceerde techniek uit Mac OS X is beschikbaar op de iPhone.


Multitouch

De iPhone heeft geen knoppen maar een gigantisch (3,5") scherm. Via dit scherm bedien je de iPhone, hierdoor is het mogelijk om de interface te laten veranderen naar gelang de applicatie dit verlangt. Fysieke knoppen zitten niet meer in de weg, en nemen geen kostbare ruimte in als je ze niet nodig hebt.

De iPhone is de eerste en vooralsnog enige telefoon die uitgerust is met multitouch technologie. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van gestures de telefoon te bedienen. Natuurlijk kun je de telefoon gewoon aanraken zoals een traditionaal touchscreen. Dit kan echter gewoon met je vingers en daarvoor is dus geen stylus nodig. Het echt revolutionaire aan de iPhone is dat dit ook met meerdere vingers tegelijk kan. Hierdoor kun je dus snel tekst invoeren. Maar je kunt ook bijv. inzoomen op een foto door twee vingers uit elkaar te bewegen.

Door geavanceerde predictive text input kun je snel tekst invoeren op de iPhone. Dit werkt behoorlijk goed, al is het even wennen in het begin.


Sensoren

De iPhone beschikt over verschillende sensoren, die het gebruik vergemakkelijken. De lichtsensor past de felheid van het display aan, aan de lichtomstandigheden, zodat het scherm optimaal afleesbaar is en stroom bespaard wordt waar mogelijk. De proximitysensor zorgt dat het scherm wordt uitgeschakeld als je de telefoon bij de oor houdt. Hierdoor bespaar je stroom en zijn ongewenste aanrakingen met je oor niet mogelijk. Tot slot zit er ook nog een accelleratiesensor ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat de iPhone weet of je hem op z'n kant houdt of niet. Zo kun je bijv. een breedbeeldfilmpje bekijken door de iPhone te draaien, ook is het mogelijk om zo landscape foto's nog beter te bekijken, of om bijv. de coverflow navigatie te gebruiken om je favoriete album te vinden.

Functionaliteit

Telefoon

De iPhone doet alles wat je van een mobiele telefoon mag verwachten, bellen, smsen etc. Een speciale functie van de iPhone is visual voicemail. Je ziet een overzicht van je voicemail bericht en je kunt degene die je wilt horen aanklikken. Dus je hoeft ze niet één voor één af te luisteren. Je kunt je contactlijst syncen met adresboek (Mac), Entourage (Mac) of Outlook (Windows). Ook kun je via internet syncen met Yahoo! adresboek. Daarnaast ondersteunt de iPhone Microsoft Exchange en Mobile Me, wat het mogelijk maakt om contacts te pushen en gepusht te krijgen, waardoor ze on-the-fly bijgewerkt worden.


iPod

De iPhone doet alles wat je iPod ook doet, maar dan mooier en beter. Het grote scherm (3,5") is uiteraard uitstekend geschikt om videomateriaal te bekijken. Maar je kunt ook prima muziek luisteren. De interface is volledig vernieuwd t.o.v. de huidige iPods en je kunt bijv. navigeren middels coverflow. Wat kan de iPhone allemaal afspelen? Het is ook mogelijk om de iPhone middels component of composiet aan te sluiten op een TV.

Audio: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3 and 4), Apple Lossless, AIFF and WAV.

Video: H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 768 Kbps, 320 by 240 pixels, 30 frames per sec., Baseline Profile up to Level 1.3 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formatsSafari

De iPhone beschikt, volgens Apple, over de meest geavanceerde browser ooit, Safari. Dit mobiele broertje doet in niets onder voor de desktop variant. Helaas wordt Java niet ondersteund (Javascript wel) en Flash (vooralsnog) ook niet. Youtube is toch geen probleem, omdat de iPhone toegang heeft tot betere kwaliteit filmpjes van Youtube in H.264 formaat. Bookmarks worden automatisch gesynced met je desktop computer. Daarnaast is het mogelijk om tot 8 bookmarks (waarbij o.a. de zoom onthouden wordt) te plaatsen op je springboard. Die zijn dus met 1 tap bereikbaar.


Mail

De emailclient heeft ondersteuning voor HTML en ondersteunt alle IMAP en POP mailboxen. Push-mail is mogelijk via een speciale (gratis) Yahoo mailaccount. Daarnaast is de mogelijk met Exchange servers en een Mobile Me account.

Je kunt daarnaast op vastgestelde tijden je andere IMAP en POP mailboxen laten controleren. Daarnaast wordt je mail sowieso opgehaald bij het openen van de applicatie. Ook wordt email gesynced met je desktop computer, dit kan met Mail (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows).


Agenda

Het is mogelijk je afspraken te syncen met iCal (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows). Je kunt op je iPhone alle afspraken inzien en evt. nieuwe toevoegen. Ook je agenda kan via Exchange of Mobile Me draadloos up-to-date gehouden worden, waarbij afspraken dus ook weer automatisch gepusht worden van je PC of Mac naar je iPhone en vice versa.


Photo (Camera)

De iPhone beschikt over een 2,0 Megapixel camera. Hiermee kun je nog best redelijke foto's maken, deze foto's kun je vervolgens syncen met iPhoto (Mac), Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop Album of een willekeurige map op je computer. Daarnaast kun je foto's middels Mobile Me, direct naar je online gallery publiceren of bijv. naar iemand emailen. Een andere leuke feature is dat de iPhone automatisch de locatie kan toevoegen, geotagging. De locatie wordt bepaald met een combinatie van de ingebouwde (A-)GPS, GSM en Wifi.

Het is natuurlijk ook mogelijk om foto's of afbeeldingen gemaakt met bijv. een andere camera op de iPhone zetten door ze te syncen vanaf je Mac of PC, ze op te slaan vanaf internet via de Safari webbrowser of ze op te slaan vanuit een email attachement.


Google Maps

Via deze applicatie is het mogelijk om Google Maps te raadplegen, incl. routeplanning, satellietbeelden, fileinformatie etc. Dit is nu inclusief locatiebepaling d.m.v. (A-)GPS, GSM en Wifi. De iPhone 3G heeft ingebouwde GPS en gebruikt daarnaast dus de locatie van telefoonmasten en wifi hotspots om de locatie te bepalen en een snelle fix te krijgen voor de GPS.


Andere standaard applicaties

Standaard worden onder andere een uitgebreide wetenschappelijke rekenmachine, een uitgebreide klok (met o.a. wereldklok, timer, stopwatch en wekker functionaliteiten), weer en aandelen applicaties meegeleverd.


Meer applicaties?

Apple brengt zelf regelmatig updates uit, waarmee programma's toegevoegd worden aan de iPhone. Zo zijn later bijv. de iTunes en App Store toegevoegd.

Daarnaast heeft de iPhone uitgebreide ondersteuning voor web applicaties. Zo kan iedereen websites maken die geschikt zijn voor de iPhone. Hier levert Apple ook ondersteuning voor. Natuurlijk is dat leuk, maar de mogelijkheden blijven beperkt.

Gelukkig zijn er ook native applicaties beschikbaar van third parties. Deze zijn gemaakt met de iPhone SDK en kunnen aangeschaft worden via de App Store op de iPhone of via iTunes op de PC en Mac. De ontwikkeltools kunnen door iedereen gratis gedownload worden, om als ontwikkelaar je software ook daardwerkelijk te verspreiden en op de iPhone te kunnen testen moet je 99 euro betalen. Vervolgens heb je de keus om de applicatie gratis aan te bieden of tegen een vergoeding. Hierbij gaat 30% naar Apple toe (die daarvan alle kosten betaald voor de verspreiding) en 70% naar de ontwikkelaar. Als het je ook leuk lijkt om met de SDK aan de gang te gaan, dan kun je het beste even in dit topic kijken: [iPhone & iPod touch SDK] Ervaringen & Discussie.


Er zijn inmiddels veel ontwikkelaars bezig met het ontwikkelen van software voor de iPhone (en iPod touch). De verscheidenheid van de applicaties is enorm, je moet hierbij denken aan een applicatie van eBay om je online veiling te bekijken, maar ook medische applicaties en bijv. games. Apple heeft al een aantal prijzen bekend gemaakt, zo zal Super Monkey Ball (met meer dan 100 levels) 10 dollar gaan kosten. Maar er zullen ook een groot aantal gratis applicaties beschikbaar komen. Het is immers aan de ontwikkelaar of hij wel of niet geld wil vragen voor een applicatie.


Nog een andere mogelijkheid is om de iPhone te jailbreaken. Dit kan worden besproken in [iPhone & iPod touch] Jailbreaken.

Er zijn inmiddels al aardig wat applicaties beschikbaar, kijk voor de favorieten van je mede-tweakers in [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie, [iPhone & iPod touch] Onmisbare applicaties (na jailbreak) & [iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps.


Accessoires

De iPhone beschikt over een iPod dockconnector aansluiting. De iPhone kan met de meeste iPod accessoires overweg. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop accessoires, die speciaal beschikbaar zijn voor de iPhone.


http://images.apple.com/iphone/images/accessories_headset20080609.jpg
Apple levert speciale oordopjes (met microfoon) mee met de iPhone. Een speciale dock, waarbij je toegang hebt tot de homeknop is er ook. Let daarbij op dat de dock's van de iPhone 3G en de originele iPhone niet uitwisselbaar zijn. Tot slot, heeft Apple een kleine bluetooth headset geintroduceerd (die zie je links).

In the free iPod Book 4.0 van iLounge zijn verschillende accessoires te vinden van 3rd party's. Dit zijn o.a. armbanden, cases en screenprotectors.


Specificaties


• Afmetingen - 115,5 x 61,1 x 12,3mm
• Gewicht - 133 gram
• Scherm - 3.5 inch - 320 x 480 (163 ppi)
• Opslag - 8GB of 16GB (waarvan ongeveer 500 MB wordt ingenomen door het OS)
• Camera - 2.0 megapixels
• Kleur - zwart (8GB) & wit of zwart (16GB)

• UMTS/HSDPA - 850, 1900, 2100 MHz
• GSM / EDGE - 850, 900, 1800, 1900 MHz
• Wi-Fi - 802.11b/g (met geavanceerde beveiligingsopties zoals WPA2 en 802.1X)
• Wi-Fi - Bluetooth 2.0 + EDR

• Batterij
- Lithium
- Bellen - tot 10 uur met 2G en tot 5 uur met 3G
- Internet - tot 7 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G
- Video - tot 7 uur
- Audio - tot 24 uur
- Standby - tot 300 uur

• Aansluitingen e.d.
- 30 pins iPod dock aansluiting
- 3.5mm jack met audio en microfoon ondersteuning
- SIM kaart houder
- Ingebouwde luidspreker
- Ingebouwde microfoon

• Fysieke knoppen:
- Volume luider / zachter
- Geluid aan / uit
- Sluimer / Waakstand
- Thuisknop

In de doos zit: iPhone 3G, stereoheadset met microfoon, dockconnector-naar-USB-kabel, USB-lichtnetadapter, documentatie, reinigings- en poetsdoekje en een pinnetje voor het plaatsen van de simkaart


Klik hier voor de uitgebreide tech specs.


T-Mobile prijzen en abonnementen

De iPhone 3G is exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile in combinatie met 3 abonnementen die een looptijd hebben van 2 jaar. Alle abonnementen zijn in combinatie met onbeperkt dataverkeer via HSDPA (2048/384 Kbps) en WiFi hotspots. Daarnaast is ook gebruik van Visual Voicemail gratis.

Maandelijkse kosten:29,9544,9564,95
Belminuten:150300500
Sms-berichten:150300500
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 8GB:79,951,001,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 16GB:159,9579,9519,95


De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Prijs & Abonnementen - deel 4.

Mobistar prijzen en abonnementen

In België is de iPhone beschikbaar bij Mobistar. De iPhone is daar simlockvrij te koop en hoeft niet gekocht te worden i.c.m. een abonnement. Dit is misschien ook interessant voor de Nederlandse importeerders, alhoewel het niet duidelijk is of er misschien wel een countrylock op zit, waardoor de iPhone alsnog alleen bij de operators in België gebruikt kan worden. De prijs is 525 euro voor de 8GB versie en 615 euro voor de 16GB versie. Er zijn daarnaast drie abonnementen voor de iPhone, deze geven overigens geen lagere aanschafprijs voor de iPhone, omdat dat in België verboden is, vanwege het verbod op koppelverkoop. De abonnementen zijn ook met andere toestellen te krijgen en de iPhone is ook met alle andere (of dus geen) abonnementen van Mobistar te koop.

Maandelijkse kosten:30,0045,0060,00
Belminuten1:180360540
Sms-berichten1:3006001200
Dataverkeer:200MB500MB1GB

1 Let op: dit zijn dus steeds x aantal belminuten of SMSjes, dus niet én én zoals bij T-Mobile in Nederland.

De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Prijs & Abonnementen - deel 4.Links naar andere relevante topics op GoT


Prijs, abonnementen & importeren:
[iPhone 3G] Prijs & Abonnementen - deel 4
[iPhone] Importeren deel 2

Handige software en aanverwante diensten:
[MobileMe] Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps
[iPhone & iPod touch] Onmisbare applicaties (na jailbreak)

Jailbreaken:
[iPhone & iPod touch] Jailbreaken

iPod touch:
[iPod touch] Ervaringen & Discussie - Deel 5


De vorige delen:
deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8,
deel 9

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
FAQ

Wat zijn de verschillen tussen de eerste generatie iPhone en de nieuwe 3G versie?

De grootste verschillen zitten van binnen, zo gaat de batterij nu iets langer mee, de geluidskwaliteit is verbeterd en natuurlijk zijn 3G (UMTS & HSDPA) en GPS toegevoegd.

Het uiterlijk is ook veranderd, de achterkant is nu enigsinds afgerond. Hij is iets dikker geworden, een paar mm, maar het volume is afgenomen, vanwege de veel sterker aflopende achterkant. Daarnaast is de achterkant niet meer van aluminium, maar van glossy wit of zwart plastic. Tot slot, zijn de knoppen aan de zijkant nu van metaal.


Wat is de nieuwe functionaliteit van de 2.0 software?

De functionaliteit is voor de nieuwe en oude iPhone gelijk en is alleen beperkt door de hardware. Het is onder te verdelen in 3 categoriën: de nieuwe functionaliteit die vooral interessant voor bedrijven is, de SDK en de nieuwe functionaliteit voor de "gewone" consumenten.

Voor bedrijven is er naast Microsoft Exchange support, ondersteuning voor Cisco VPN netwerken, auto-discovery, remote wipe en betere beveiligingen voor draadloze netwerken, zoals 802.1X en WPA2 worden ondersteund.

De SDK voegt de mogelijkheid toe voor ontwikkelaars om software te ontwikkelen. Deze software wordt verkocht via de App store. Deze zorgt er ook voor dat updates beschikbaar worden gesteld etc. De AppStore is beschikbaar in 62 landen, en alle applicaties die kleiner zijn dan 10 MB kunnen via het mobiele netwerk worden gedownload.

Voor de eindgebruiker zijn er ook veel nieuwe features, ik zal de belangrijkste hier noemen. Er is volledige ondersteuning voor zowel iWork als MS Office documenten (incl. Powerpoint). In het adresboek zit nu ook een zoekfunctie. In Mail is het mogelijk om meerdere e-mails tegelijk te verwijderen of verplaatsen.


Hoe kan ik aan een simlockvrije iPhone komen?

Met de komst van de nieuwe 3G iPhone zal importeren een stuk lastiger worden. In Amerika zal de telefoon alleen nog maar geactiveerd verkocht worden. Dus je kunt niet zomaar de winkel uit lopen, je zult een abonnement erbij moeten afsluiten. Misschien komen er wel mogelijkheden in andere landen, want vanaf 11 juli zal de iPhone in 22 landen te koop zijn en later dit jaar zelfs in 70 landen.

In België en Frankrijk moet de iPhone ook simlockvrij verkocht worden. Dat betekent dat er daar een mogelijkheid zal zijn om aan een simlockvrije telefoon te komen. Het probleem daarbij is alleen de prijs, want het zal waarschijnlijk niet goedkoop worden. In Engeland zal de iPhone ook prepaid te krijgen zijn, misschien dat daar mogelijkheden voor komen :)

Het importeren (voornamelijk uit Amerika) wordt verder besproken in [iPhone] Importeren deel 2. Als je een topic wilt openen over het gebruiken van een iPhone 3G uit een andere europees land, neem dan even contact op met een van de moderators van Apple Talk :)


Waar kan ik de handleiding eigenlijk vinden?

De iPhone is voor veel mensen het eerste Apple produkt en daarom kunnen er een aantal zaken onduidelijk zijn. Het feit dat je niet eens een handleiding meegeleverd krijgt en alleen een snelstartgids helpt hier natuurlijk niet aan mee. Dus om te beginnen. De nederlandse handleiding is te downloaden op:
Apple iPhone handleiding.

Daarnaast staat bij de bookmarks op de iPhone zelf ook een link naar de "iPhone User Guide". Dit is een link naar de website van Apple, waarin op een speciaal voor de iPhone gemaakte site ook allerlei dingen worden uitgelegd.


Hoe kan ik de iPhone klaarmaken voor gebruik?

Als je je iPhone voor de 1e keer aanzet krijg je na het opstarten en ingeven van je pincode het volgende scherm:
http://support.apple.com/library/APPLE/APPLECARE_ALLGEOS/TS1558/TS1558_1.jpg


Hiermee bedoelt apple dat je je telefoon aan je pc of mac dient te koppelen en via iTunes dient aan te melden. Mocht je iTunes nog niet geinstalleerd hebben kun je deze downloaden via:
iTunes Download pagina

Hierna is je iPhone actief en kun je bellen en alle andere dingen doen die mogelijk zijn met een iPhone.


Ik heb geen creditcard en wil me toch registreren om mijn iPhone te kunnen gebruiken?

Je kunt in het registratiescherm ook kiezen voor de optie:
Geen - aanschaffen van betaalde applicaties is niet mogelijk
Click 'n Buy - voor aanschaffen via je afschrijving van je bankrekening.


Hoe kan ik een eigen ringtone instellen?

Mac gebruikers kunnen dit het makkelijkst doen via het programmapakket iLife '08 van Apple zelf waarin het programma Garageband zit. Hiermee kun je een willekeurig audiobestand selecteren bewerken en omzetten naar het juiste formaat zodat je iPhone hem accepteert als beltoon.

Voor Windows gebruikers is er het programma iPhone Ringtone Maker van Efiko Software. Je kunt daarvan een demo downloaden welke je 3 ringtones laat maken. Vanuit dit programma wordt het direct toegevoegd aan je ringtone collectie in iTunes 7.7. Logischerwijs dien je op de Mac en PC nog wel even te synchroniseren en daarna via het instellingen menu je ringtone in te stellen.

Daarnaast kan het ook via iTunes zelf (met dank aan Fab1Man):
 • Ga naar de MP3 die je wilt converten naar ringtone.
 • Rechtsklik op MP3 -> Info Tonen -> Opties -> stel bij begintijd je starttijd in, dus stel op 0:10 gaat dat in waarmee je wilt beginnen. Eindtijd moet maximaal 40 seconden later zijn.
 • Sluit venster.
 • Rechtsklik op MP3 -> Selectie converteren naar AAC
 • Rechtsklik op de ringtone -> In Windows Explorer tonen.
 • Extensie wijzigen van m4a naar m4r.
 • Plaats je ringtone in een map waar je 'm wilt hebben en dubbelklik op de ringtone.
 • Er komt een nieuwe tab bij in iTunes, genaamd ringtones.
 • Wanneer je nu je iPhone synchroniseert, heb je de tab "Ringtones". Hierin kun je de gewenste ringtone(s) selecteren om te syncen met je iPhone.
Wil je apps uit de store via je pc installeren op je iPhone maar heb je daar geen rechten toe volgens iTunes?

Probeer in bovenaan in de werkbalk van itunes het volgende in te stellen:
Store -> Computer Machtigen met dank aan Erulezz

Het terugsyncen van apps die gekocht zijn via de iPhone wil ook niet altijd lekker gaan. Je kunt dit handmatig doen, door de iPhone aan te sluiten en dan in de linkerkolom van iTunes met de rechtermuisknop te klikken op de iPhone en te kiezen voor "zet aankopen over".


Hoe kan ik apps verwijderen welke via de iPhone zijn geinstalleerd?

- Houd je vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Tik op het kruisje in de hoek van het programma dat u wilt verwijderen.
- Tik op 'Verwijder' en druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik het springboard organiseren?

- Houd uw vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Sleep het icoontje naar de gewenste plaats.druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik een filmpje omzetten voor gebruik op de iPhone?

Mits hij aan de goede voorwaarden voldoet kun je hem via iTunes zo overzetten. Mocht je een afwijkend bestandsformaat hebben. Dan zijn er heel veel opties. iLounge heeft twee fantastische guides hierover gemaakt:
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Mac)
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Windows)

Voor Windows gebruikers is er daarnaast in PMD nog een fantastische handleiding te vinden: Video coderen voor je PMD: Tips en trucs.


Waarom geeft Google Maps geeft een grote blauwe pulserende ring om mijn locatie?

Deze ring geeft aan hoeveel "afwijking" er is op dat moment. De afwijking zal binnen groter zijn, omdat GPS dan geen of geen goede fix kan krijgen. Dan wordt er overgeschakeld op de minder precieze locatiebepaling met behulp van GSM masten en wifi.


Waarom kan ik niet navigeren?

Google Maps is een locatiebepalend programma met routeplan mogelijkheden. Het is dus wel mogelijk om een route te plannen en deze dan te volgen op het scherm. Het is niet mogelijk om aanwijzingen te krijgen.

Gesproken navigatie is nog niet mogelijk alhoewel er al een werkende Tomtom is geshowed door TomTom en Telenav ook al navigatie officieel heeft aangekondigd zie ook nieuws: Telenav kondigt navigatie voor iPhone 3G aan


Hoe kan ik tabbladen gebruiken in Safari?

Het onderste icoontje (de twee kleine venstertjes achter elkaar) eenmaal aanklikken en je kunt met meerdere vensters/tabbladen internetten.


Ik kan de Scientific calculator niet vinden alleen de standaard?

Kantel je iPhone eens op zijn kant en dan schakelt de calculator ook om naar de uitgebreide variant.


Hoe maak ik een screenshot op de iPhone ?

Houd de home-knop ingedrukt en druk één maal op de aan/uit-knop. Je screenshot word nu in de foto-rol geplaatst (zelfde locatie als de foto's van de camera).

De screenshots worden opgeslagen als PNG's. Bestandsgrote is ongeveer 50-100 KB :)
Met dank aan Good Fella


Waar kan ik leuke en handige software vinden?

Op GoT zijn er nu 3 topics die gaan over de applicaties voor de iPhone en iPod touch. In die topics kun je daarover discussiëren en de favorieten van je medetweakers vinden:
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Onmisbare applicaties (na jailbreak)
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps

Het grootste gedeelte van de FAQ is gemaakt door harley _/-\o_


Als je ook tips hebt of wilt bijdragen aan de FAQ, stuur het naar me op via mail, DM o.i.d en ik zet het erbij :)

[Voor 61% gewijzigd door Hoedje op 14-07-2008 10:12]

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Muthas
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Mooie TS weer d:)b En wat ik verder zei is blaat :+

[Voor 68% gewijzigd door Muthas op 13-07-2008 12:26]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • harley
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 05-06 09:27
De Tips n Tricks worden in de startpost toegevoegd als ik het goed heb begrepen.

Wat is nou echt goede (liefst ook gratis :P)
software om een originele DVD om te zetten voor gebruik op de iPhone MET ondersteuning voor ondertitels.
Super© kan je nergens ondertitels bij instellen.
Handbrake geeft an dat hij de disc moet scannen wat max 1 minuut kan duren en na een half uur geef ik het dan toch echt op :)

[Voor 11% gewijzigd door harley op 13-07-2008 12:19]

AMD Ryzen 7 5800X, ASRock B550M Steel Legend, 32GB Kingston Fury Renegade RGB (2x16GB), ASUS ROG Strix Radeon RX 6650 XT OC Edition RGB, Gelid Solutions Tranquillo Rev.5, Sharkoon REV220 Case, Sharkoon SilentStorm Cool Zero 650W, Lexar NM620 1TB SSD


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Ben je op zoek voor de Mac of de PC?

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • harley
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 05-06 09:27
windows vista of evt linux (alhoewel dat bij mij wederom in verkennende fase zit dus niet echt in thuis)
mac heb ik niet.

(compleet offtopic ik kan toch ook gewoon leopard installeren op een pc of niet ?)


Ow ik verbaas me trouwens over de geluidskwaliteit
Als telefoon tijdens het bellen vind ik hem prima. (en ik ben echt een zeikerd, alleen nokia 5500 sport van de laatste generatie telefoon's ging mij hard genoeg samsung sony ericsson en de n series hoor ik gewoon bijna niet)
Maar de geluidskwaliteit bij filmpjes en mp3 vind ik echt op zijn best matig te noemen. mono geluid 1 speaker aan de zijkant welke amper volume heeft en vrij vlug vervormd. Zeker bij youtube filmpjes waarbij het geluid ook zeer wisselt in kwaliteit en volume is het jammer dat je niet nog ff wat kunt boosten want sommige filmpjes heb je helemaal geen volume meer over.

Voor een all in one apparaat (telefoon ipod en internet device) had ik daar wel beter verwacht.

[Voor 62% gewijzigd door harley op 13-07-2008 12:25]

AMD Ryzen 7 5800X, ASRock B550M Steel Legend, 32GB Kingston Fury Renegade RGB (2x16GB), ASUS ROG Strix Radeon RX 6650 XT OC Edition RGB, Gelid Solutions Tranquillo Rev.5, Sharkoon REV220 Case, Sharkoon SilentStorm Cool Zero 650W, Lexar NM620 1TB SSD


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 37505

Heeft toevallig iemand al Visual Voicemail werkend op z'n iPhone 3G? Bij mij belt hij direct naar m'n voicemail als ik op het icoontje druk... Hoe is dit op te lossen?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • amphora
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 16:43

amphora

Websites & Fotografie

Anoniem: 37505 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 12:28:
Heeft toevallig iemand al Visual Voicemail werkend op z'n iPhone 3G? Bij mij belt hij direct naar m'n voicemail als ik op het icoontje druk... Hoe is dit op te lossen?
Lees het vorige deel anders even.

En om DVD's om te zetten naar iPhone formaat gebruik ik DvdFab Platinum (niet gratis helaas).

nickdekruijk.nl Websites & Fotografie, Fuji X-T3, 10-24, 18-55/2.8-4, 35/1.4, 50-230, DJI Mini 3 pro, 16" MacBook Pro M1 Max


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Foxke
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Is er een mogelijkheid om de iPhone gelijk op screenlock te zetten, ipv dat je eerst een minuut moet wachten?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Muthas
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Om losse video's om te zetten gebruik ik iSquint, voor DVD's kan je Handbrake gebruiken (op de Mac dus :) )
Foxke schreef op zondag 13 juli 2008 @ 12:35:
Is er een mogelijkheid om de iPhone gelijk op screenlock te zetten, ipv dat je eerst een minuut moet wachten?
Ik moest even lachen :P Power knop op de bovenkant even indrukken, gaat het scherm uit en vergrendeling aan ;)

[Voor 60% gewijzigd door Muthas op 13-07-2008 12:36]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • harley
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 05-06 09:27
Foxke schreef op zondag 13 juli 2008 @ 12:35:
Is er een mogelijkheid om de iPhone gelijk op screenlock te zetten, ipv dat je eerst een minuut moet wachten?
1 keer kort op de aan uit knop boven aan drukken

AMD Ryzen 7 5800X, ASRock B550M Steel Legend, 32GB Kingston Fury Renegade RGB (2x16GB), ASUS ROG Strix Radeon RX 6650 XT OC Edition RGB, Gelid Solutions Tranquillo Rev.5, Sharkoon REV220 Case, Sharkoon SilentStorm Cool Zero 650W, Lexar NM620 1TB SSD


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ganymedus
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 08-09-2022
harley schreef op zondag 13 juli 2008 @ 12:20:


(compleet offtopic ik kan toch ook gewoon leopard installeren op een pc of niet ?)
nope dat is niet mogelijk. Er zijn wel mogelijkheden om osx te installeren op een computer, echter dit is niet legaal en ook niet eenvoudig.

Díreach don la ínníu ná bíodh buaírt ort!


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 217720

Anoniem: 37505 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 12:28:
Heeft toevallig iemand al Visual Voicemail werkend op z'n iPhone 3G? Bij mij belt hij direct naar m'n voicemail als ik op het icoontje druk... Hoe is dit op te lossen?
Je abbo is nog niet geactiveerd als je hem vrijdag heb gehaald is na verwachting dat dit vandaag morgen word geactiveerd (heb zelfde probleem) bij TM moeten ze alles met de hand invoeren

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rockafello
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 11-05 14:01
ik kwam er gisteren achter dat 1 van de speakers niet goed werkt. Als ik een liedje afspeel vanuit de iPhone dan komt het geluid maar uit 1 speaker. Dus maandag maar weer even naar t-mobile rijden. Zijn er meer mensen die hier last van hebben?

Overigens wel lekker van Apple dat ze de remote via de app store aanbieden, zo wordt je verplicht om een app store account aan te maken en is de drempel gelijk een stuk lager om wat aan te schaffen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Foxke
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Muthas schreef op zondag 13 juli 2008 @ 12:35:
Om losse video's om te zetten gebruik ik iSquint, voor DVD's kan je Handbrake gebruiken (op de Mac dus :) )


[...]


Ik moest even lachen :P Power knop op de bovenkant even indrukken, gaat het scherm uit en vergrendeling aan ;)
8)7 Zo simpel is het dus :P

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • edgarf28
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
Rockafello schreef op zondag 13 juli 2008 @ 12:42:
ik kwam er gisteren achter dat 1 van de speakers niet goed werkt. Als ik een liedje afspeel vanuit de iPhone dan komt het geluid maar uit 1 speaker. Dus maandag maar weer even naar t-mobile rijden. Zijn er meer mensen die hier last van hebben?

Overigens wel lekker van Apple dat ze de remote via de app store aanbieden, zo wordt je verplicht om een app store account aan te maken en is de drempel gelijk een stuk lager om wat aan te schaffen.
misschien omdat er maar 1 speaker op zit?? :+

(de andere is een microfoon) :P

[Voor 79% gewijzigd door edgarf28 op 13-07-2008 12:47]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • harley
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 05-06 09:27
amphora schreef op zondag 13 juli 2008 @ 12:30:
[...]

Lees het vorige deel anders even.

En om DVD's om te zetten naar iPhone formaat gebruik ik DvdFab Platinum (niet gratis helaas).
wat zijn dan de beste instellingen want DVDfab is tenminste wel een overzichtelijk programma (en tot op heden ook stabiel :P)

dus gewoon beste kwaliteit/formaat verhouding.

[Voor 6% gewijzigd door harley op 13-07-2008 12:56]

AMD Ryzen 7 5800X, ASRock B550M Steel Legend, 32GB Kingston Fury Renegade RGB (2x16GB), ASUS ROG Strix Radeon RX 6650 XT OC Edition RGB, Gelid Solutions Tranquillo Rev.5, Sharkoon REV220 Case, Sharkoon SilentStorm Cool Zero 650W, Lexar NM620 1TB SSD


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • To_Tall
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 01:03
Rockafello schreef op zondag 13 juli 2008 @ 12:42:

Overigens wel lekker van Apple dat ze de remote via de app store aanbieden, zo wordt je verplicht om een app store account aan te maken en is de drempel gelijk een stuk lager om wat aan te schaffen.
Dat licht er ook maar net aan hoe sterk je zelf bent!!

Er zijn genoeg gratis apps e vinden op de appstore. Als je echt een app nodig heb. ja dan moet je idd aanschaffen. maar voor niets gaat de zon op. sterk in je schoenen staan en niet zomaar dingen kopen.

A Soldiers manual and a pair of boots.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 267491
 • Registratie: Juli 2008
 • Niet online
Ik heb helaas nog niet helemaal antwoord gekregen op mijn vraag:

Kan ik de iphone direct activeren als ik het t-mobile abonnement pas 4 maanden later in laat gaan? (ivm een lopend vodafone abonnement)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • amphora
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 16:43

amphora

Websites & Fotografie

harley schreef op zondag 13 juli 2008 @ 12:55:
[...]

wat zijn dan de beste instellingen want DVDfab is tenminste wel een overzichtelijk programma (en tot op heden ook stabiel :P)

dus gewoon beste kwaliteit/formaat verhouding.
Volgens mij gebruikte ik gewoon het standaard iphone profiel wat er in zit.

nickdekruijk.nl Websites & Fotografie, Fuji X-T3, 10-24, 18-55/2.8-4, 35/1.4, 50-230, DJI Mini 3 pro, 16" MacBook Pro M1 Max


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • harley
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 05-06 09:27
Anoniem: 267491 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 12:58:
Ik heb helaas nog niet helemaal antwoord gekregen op mijn vraag:

Kan ik de iphone direct activeren als ik het t-mobile abonnement pas 4 maanden later in laat gaan? (ivm een lopend vodafone abonnement)
Vroeger kon je altijd direct overstappen op je nieuwe abonnementsvorm mits gelijkwaardig of hoger in tariefplan. Voor de iPhone abonnementen lijken er uitzonderingen gemaakt te worden waardoor dit niet gaat volgens de klantenservice.


Maar dit is een vraag voor T-Mobile en hoort anders in het abonnementen topic thuis.

dan maar zo !

[Voor 3% gewijzigd door harley op 13-07-2008 13:11]

AMD Ryzen 7 5800X, ASRock B550M Steel Legend, 32GB Kingston Fury Renegade RGB (2x16GB), ASUS ROG Strix Radeon RX 6650 XT OC Edition RGB, Gelid Solutions Tranquillo Rev.5, Sharkoon REV220 Case, Sharkoon SilentStorm Cool Zero 650W, Lexar NM620 1TB SSD


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 267491
 • Registratie: Juli 2008
 • Niet online
ja ok, maar ik heb het hier dus over vodafone dus iphone abo direct in laten gaan zit er zowieso niet in. Maar mn vraag is dus of er wel al geactiveerd kan worden zodat je iig de overige functies van de iphone kan gebruiken.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 267338

Anoniem: 267491 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 13:06:
ja ok, maar ik heb het hier dus over vodafone dus iphone abo direct in laten gaan zit er zowieso niet in. Maar mn vraag is dus of er wel al geactiveerd kan worden zodat je iig de overige functies van de iphone kan gebruiken.
als ik het goed begrijp heb je dus een Iphone aangeschaft, met een abonnement wat over 4 maanden ingaat, maar je weet niet of je het toestel überhaubt kunt gebruiken??? Lijkt me iets wat je toch nagaat voordat je zoiets vastlegd...

Je vodafone sim doet t niet in het toestel, mits je unlocked (a 120 euro), activeren weet ik niet, maar dan heb je sowieso de komende 4 maanden een veredelde ipod. Succes.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 267491
 • Registratie: Juli 2008
 • Niet online
ik heb em nog niet aangeschaft maar ben het wel van plan. Zoals je het hierboven beschrijft klopt het idd. Maargoed, het zou dus makkelijk zijn als je direct kan activeren via itunes. Het unlocken wil ik dan zowieso zelf doen als de software daarvoor uitkomt. Evt. het activeren ook maar het zou makkelijk zijn als t-mobile dat direct al voor me kan doen :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • vleppyniles
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 23-12-2022
Sinds vrijdag de trotse bezitter van een Iphone 3G. Een geweldig apparaat, het werkt echt fantastisch.

Weet iemand hoe je kan zien hoeveel smsjes je hebt verstuurd?

"Bij instellingen-->algemeen--> Gebruik" kun je alleen de gesprekskosten en het dataverbuik zien.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 267338

Anoniem: 267491 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 13:13:
ik heb em nog niet aangeschaft maar ben het wel van plan. Zoals je het hierboven beschrijft klopt het idd. Maargoed, het zou dus makkelijk zijn als je direct kan activeren via itunes. Het unlocken wil ik dan zowieso zelf doen als de software daarvoor uitkomt. Evt. het activeren ook maar het zou makkelijk zijn als t-mobile dat direct al voor me kan doen :)
Heel eerlijk gezegd zie ik dan niet in waarom je je toestel nu al aanschaft dan... Wacht 4 maanden en kijk wat er in die tijd met de abonnementen gebeurd. Maar krijg het gevoel dat jij hem erg graag zo snel mogelijk hebt...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • koen
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online
Is de connector van de iPhone 3G gelijk aan die van de huidige generatie iPods :? Dan hoef ik geen nieuw dock aan te schaffen namelijk.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 97369
 • Registratie: November 2003
 • Niet online
Het dock kost trouwens bij Apple Online 25,-, met verzending kom je op 35,-.

Wat kost hij in de winkel?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DaannO
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 15:58
Iemand enig idee hoe je de contacten alleen verwijdert van iPhone?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Muthas
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Anoniem: 97369 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 13:40:
Het dock kost trouwens bij Apple Online 25,-, met verzending kom je op 35,-.

Wat kost hij in de winkel?
25 euro, en toen ik m'n 3G in de T-Mobile Store kocht kreeg ik een 30% kortingsbon voor accessoires.
DaannO schreef op zondag 13 juli 2008 @ 13:41:
Iemand enig idee hoe je de contacten alleen verwijdert van iPhone?
Eh, de bedoeling van syncen is dat alles op beide apparaten gelijk is, gaat dus niet lukken (of ik snap je vraag niet helemaal :P )...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

Stomme vraag: werkt de wekker nog als je iPhone uit staat?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DaannO
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 15:58
Muthas schreef op zondag 13 juli 2008 @ 13:44:
[...]

25 euro, en toen ik m'n 3G in de T-Mobile Store kocht kreeg ik een 30% kortingsbon voor accessoires.


[...]

Eh, de bedoeling van syncen is dat alles op beide apparaten gelijk is, gaat dus niet lukken (of ik snap je vraag niet helemaal :P )...
nee oke maar wil alles er in een keer af hebben maar dat gaat niet echt.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 97369
 • Registratie: November 2003
 • Niet online
Lt. Marx schreef op zondag 13 juli 2008 @ 13:46:
Stomme vraag: werkt de wekker nog als je iPhone uit staat?
Na wat ik getest heb van de week niet. En dat vind ik wel jammer. Maar misschien heeft iemand anders een ander idee?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • basdv
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 09-01-2018
Anoniem: 97369 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 13:55:
[...]


Na wat ik getest heb van de week niet. En dat vind ik wel jammer. Maar misschien heeft iemand anders een ander idee?
Dat is inderdaad wel erg slecht. Als ik de iPhone haal wil ik hem graag 's nachts uit hebben zodat ik nog wat batterijen kan besparen, maar aangezien ik mijn telefoon altijd als wekker gebruik is dat niet zo handig.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 97369
 • Registratie: November 2003
 • Niet online
basdv schreef op zondag 13 juli 2008 @ 13:56:
[...]


Dat is inderdaad wel erg slecht. Als ik de iPhone haal wil ik hem graag 's nachts uit hebben zodat ik nog wat batterijen kan besparen, maar aangezien ik mijn telefoon altijd als wekker gebruik is dat niet zo handig.
Inderaad, daar zit ik ook mee. Dus dan wordt het maar een andere wekker kopen. :P

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Wokker
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 04-06 16:45

Wokker

De avond wokkel

Anoniem: 97369 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 13:55:
[...]


Na wat ik getest heb van de week niet. En dat vind ik wel jammer. Maar misschien heeft iemand anders een ander idee?
Makkelijkst is om het gewoon op flight modus te zetten. dan wordt je iig 's nachts niet wakker gebeld!

Het oneindige X 0


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • basdv
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 09-01-2018
Het gaat mij niet zozeer om wakker worden (ik word namelijk toch nooit wakker van mijn telefoon, heb hem altijd op stil staan en van het getril word ik niet wakker) maar meer om de zekerheid dat mijn wekker altijd afgaat. Maar ik heb gelukkig nog een ouderwetse wekkerradio dus dan moet het daar maar mee :P

Ik heb trouwens nog niemand erover gehoord, kan je een beetje makkelijk profielen instellen? Dus als ik wil dat hij alleen maar trilt en geen lawaai maakt dat zoiets simpel kan.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 87260

er zit een silent ring knop op aan de zijkant
dan trilt die dus alleen nog maar.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Muthas
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Behalve je wekker, die gaat nog wel geluid maken als je de iPhone in trilstand zet ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 97369
 • Registratie: November 2003
 • Niet online
Ik zet hem in elk geval op tril, maar bij mijn Nokia had ik dan ingesteld dat de bel wel overgaat als ik gebeld wordt (voor noodgevallen).

De iPhone zet ik liever uit, om stroom te besparen, vandaar. Maar we gaan gewoon door. Dan maar een keer per dag opladen, hij is mooi om te klagen! :D

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 232205

Ik heb gisteren een zwarte 16GB iPhone besteld maar nu ik steeds meer foto's zie van de witte iPhone begin ik toch sterk te twijfelen of ik mijn bestelling niet moet omzetten. Smaak is natuurlijk subjectief maar heeft iemand nog goede ervaringingen/argumenten voor een bepaalde kleur (bijv. krassen, vingerafdrukken, stof minder zichtbaar op de witte iPhone) die ik kan meenemen in mijn definitieve keuze.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Muthas
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Nou, dat is simpel, allemaal in het voordeel van de witte ;) Het gaat om glimmend plastic en op de zwarte zie je gewoon alles, op de witte niet (nou ja, als je je best doet misschien) :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • amphora
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 16:43

amphora

Websites & Fotografie

DaannO schreef op zondag 13 juli 2008 @ 13:41:
Iemand enig idee hoe je de contacten alleen verwijdert van iPhone?
Als ik een contact bewerk zie ik toch echt een grote rode 'Contact verwijderen' knop als ik helemaal naar beneden scroll. Maar ik heb 1.1.4 fw, misschien is dat in 2.0 veranderd?

En iPhone als wekker kan toch prima? Flight mode gebruiken is natuurlijk grote stroombesparing. Als alle draadloze comm. uit staat gebruikt de iPhone denk ik heel weinig stroom.

[Voor 20% gewijzigd door amphora op 13-07-2008 14:25]

nickdekruijk.nl Websites & Fotografie, Fuji X-T3, 10-24, 18-55/2.8-4, 35/1.4, 50-230, DJI Mini 3 pro, 16" MacBook Pro M1 Max


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 267338

Ik heb altijd witte telefoons gehad en heb nu toch ook voor de zwarte 16gb gekozen, meer omdat ik eens wat anders wilde. De zwarte piano lak is wel besmettelijker, maar daar leer ik wel mee leven :) . Daarbij vind ik bij de witte de overgang van de achterkant naar de voorkant minder mooi.

Maar is puur persoonlijk allemaal dus; ga gewoon na wat je zelf het mooiste vindt (en nu je hem al besteld hebt vraag ik me af of je dat nog kunt veranderen ;) )

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 97369
 • Registratie: November 2003
 • Niet online
Anoniem: 232205 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 14:16:
Ik heb gisteren een zwarte 16GB iPhone besteld maar nu ik steeds meer foto's zie van de witte iPhone begin ik toch sterk te twijfelen of ik mijn bestelling niet moet omzetten. Smaak is natuurlijk subjectief maar heeft iemand nog goede ervaringingen/argumenten voor een bepaalde kleur (bijv. krassen, vingerafdrukken, stof minder zichtbaar op de witte iPhone) die ik kan meenemen in mijn definitieve keuze.
Ik ben zelf heel erg met mat/glans en vette vingers. Maar het enige dat ik steeds opfris is de voorkant. De achterkant zie je toch niet. Maak je niet druk en kies voor de kleur die je het mooiste vind en niet die het praktisch is.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 217720

vleppyniles schreef op zondag 13 juli 2008 @ 13:18:
Sinds vrijdag de trotse bezitter van een Iphone 3G. Een geweldig apparaat, het werkt echt fantastisch.

Weet iemand hoe je kan zien hoeveel smsjes je hebt verstuurd?

"Bij instellingen-->algemeen--> Gebruik" kun je alleen de gesprekskosten en het dataverbuik zien.
kan je als goed is op my t-mobile zien.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 97369
 • Registratie: November 2003
 • Niet online
Iemand een idee waarom Visual Voicemail nou nog niet werkt hier?

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 87260

Anoniem: 97369 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 14:44:
Iemand een idee waarom Visual Voicemail nou nog niet werkt hier?
het staat zelf in dit forum en die is maar 2 pagina's groot.
het staat ook in deel 8 en deel 9 dus succes.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • harley
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 05-06 09:27
Anoniem: 97369 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 14:44:
Iemand een idee waarom Visual Voicemail nou nog niet werkt hier?
omdat je abonnement waarschijnlijk nog niet actief is.

Kun je je aanmelden voor My T-Mobile dan zou het moeten werken anders niet.

AMD Ryzen 7 5800X, ASRock B550M Steel Legend, 32GB Kingston Fury Renegade RGB (2x16GB), ASUS ROG Strix Radeon RX 6650 XT OC Edition RGB, Gelid Solutions Tranquillo Rev.5, Sharkoon REV220 Case, Sharkoon SilentStorm Cool Zero 650W, Lexar NM620 1TB SSD


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • kamerplant
 • Registratie: Juli 2001
 • Niet online

kamerplant

lekker toch

Over die wekker functie. Als ik het goed begrijp moet je iPhone toch iedere nacht aan de lader, dan kan'ie net zo goed aan blijven staan :P

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Monkeydancer
 • Registratie: November 2005
 • Nu online
Heeft iemand hier al een hoesje gekocht voor de iphone 3g? zo ja, vertel eens wat erover. Ik ben van plan om ook een hoes te kopen voor mijn aankomende i-phone, maar ik heb geen idee welke goed is en welke niet. Ik heb wel veel positieve ervaringen gehoord over de invisishield.

Monkey business: pay peanuts, get monkeys


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • PositiveCreep
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 26-01 17:50
Dit is vreemd, vrijdag nacht/zaterdag ochtend werkte alles perfect, maar daarna geen 3g verbinding meer gehad (Op dezelfde locatie) en tevens is de 2g verbinding erg shaky..... Iemand anders dezelfde problemen?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

@#$@#$&*@$
Synchroniseren van applicaties met iTunes is echt verschrikkelijk.
Ik kreeg/krijg continu te melding dat ik de computer moet machtigen tijdens het synchroniseren van de applicaties. Toen heb ik de applicaties via de iPhone zelf maar gedownload. Na een restore stonden ze er allemaal nog. Echter werkten een aantal applicaties niet meer. Nu heb ik opnieuw de iPhone gesynchroniseerd met iTunes en zijn zomaar een berg applicaties verdwenen.

Ik zou dit het liefste helemaal opnieuw doen en dan meteen van iTunes op de computer. Alleen houd ik die achterlijke melding over machtigingen terwijl ik zowel store-authorize computer heb gedaan én de applicaties los heb gemachtigd. Vista UAC of andere rechten? Of gewoon een brakke iTunes?

PSN: Shiver23


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 97369
 • Registratie: November 2003
 • Niet online
harley schreef op zondag 13 juli 2008 @ 14:54:
[...]

omdat je abonnement waarschijnlijk nog niet actief is.

Kun je je aanmelden voor My T-Mobile dan zou het moeten werken anders niet.
Ik bel al 10 jaar met T-Mobile (inclusief Ben), maar My T-Mobile loopt een beetje achter, geen belstatus zichtbaar etc.

Wanneer ik 1202 bel, hoor ik mijn tegoed en dat ik 9 euro buiten de bundel heb verbruikt. Waarschijnlijk internetkosten, maar T-Mobile kennen trekken ze dat wel recht, aangezien ze zien dat ik vrijdag een ander abonnement heb aangesloten.

Ik denk dus dat Visual Voicemail pas werkt als ik echt hoor of zie dat ik een iPhone-abonnement heb.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 252553
 • Registratie: Februari 2008
 • Niet online
Op de apple.com website zie ik ook de nieuwe iphone...

weet iemand of er van de oude amerikaanse IPhone een 32GB uitgekome is.... (ooit)

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 83017

Zijn er mensen met foto`s van de Iphone wit/zwart? Ik ben erg aan het twijfelen welke kleur ik zal nemen. Ik ben benieuwd na real life foto`s ipv de productie foto`s van Apple.


De overweging dat wit minder vies wordt dan de zwarte variant vind ik steeds zwaarder gaan wegen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 87260

als ik 1202 bel (handmatige abbo) hoor ik

welkom bij 1202 bla bla......
je t-mobile abonnement is nog niet volledig geactiveerd en je kan dus geen gebruik maken van 1202 ..... wij wensen je nog een fijne dag

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 252553
 • Registratie: Februari 2008
 • Niet online
Anoniem: 83017 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 15:14:

wit minder vies wordt dan de witte variant
:X

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • amphora
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 16:43

amphora

Websites & Fotografie

Anoniem: 252553 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 15:13:
Op de apple.com website zie ik ook de nieuwe iphone...

weet iemand of er van de oude amerikaanse IPhone een 32GB uitgekome is.... (ooit)
Die is er nooit geweest. 16 GB was altijd grootste. Wel 32GB iPod touch. Zodra daar een 64GB (of 48?) versie van uit komt kan je denk ik ook een 32GB iPhone verwachten.

nickdekruijk.nl Websites & Fotografie, Fuji X-T3, 10-24, 18-55/2.8-4, 35/1.4, 50-230, DJI Mini 3 pro, 16" MacBook Pro M1 Max


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 252553
 • Registratie: Februari 2008
 • Niet online
amphora schreef op zondag 13 juli 2008 @ 15:16:
[...]
Zodra daar een 64GB (of 48?) versie van uit komt kan je denk ik ook een 32GB iPhone verwachten.
denk je dit, of heb je hier iets over gehoord?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Chimera
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 21-05 20:00
Iemand trouwens al even de snelheid van IMAP IDLE getest met de 3G? Ben zeer benieuwd of de mailtjes netjes meteen binnendruppelen (hangt natuurlijk van de IDLE interval op de server af) of dat Apple je perse aan de MobileMe (of Exchange) wil hebben.

Mail check interval op handmatig zetten en een IMAP account instellen waarvan de server IDLE ondersteunt en testen maar! ;)

[16:19] <WhizzCat> de zon heeft nog maar 5 miljard jaar te leven naar het schijnt
[16:19] <WhizzCat> dus schiet op met dat protocol Chimera :p


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • amphora
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 16:43

amphora

Websites & Fotografie

Anoniem: 252553 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 15:16:
[...]


denk je dit, of heb je hier iets over gehoord?
De 16GB iPhone kwam pas uit toen 32GB iPod touch uitkwam. Apple wil geloof ik niet een iPhone die dezelfde capaciteit heeft dan de iPod touch.

nickdekruijk.nl Websites & Fotografie, Fuji X-T3, 10-24, 18-55/2.8-4, 35/1.4, 50-230, DJI Mini 3 pro, 16" MacBook Pro M1 Max


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DRvDijk
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-05 00:30
Hoe staat het met de batterij tijd van de iPhone eigenlijk? Heeft iemand al getest hoe lang die meegaat met "normaal" gebruik?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • djkooij
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 06:49

djkooij

voorheen Facemodder

Monkeydancer schreef op zondag 13 juli 2008 @ 14:58:
Heeft iemand hier al een hoesje gekocht voor de iphone 3g? zo ja, vertel eens wat erover. Ik ben van plan om ook een hoes te kopen voor mijn aankomende i-phone, maar ik heb geen idee welke goed is en welke niet. Ik heb wel veel positieve ervaringen gehoord over de invisishield.
Heb deze besteld, maar kan je er nog weinig over zeggen tot het binnen is...
Ziet er zo op het oog goed uit als bescherming in de (jas)zak en dergelijke.
Voor die prijs heb ik hem maar gewoon besteld, zie het wel.

fotospul


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • koen
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online
djkooij schreef op zondag 13 juli 2008 @ 15:30:
[...]


Heb deze besteld, maar kan je er nog weinig over zeggen tot het binnen is...
Ziet er zo op het oog goed uit als bescherming in de (jas)zak en dergelijke.
Voor die prijs heb ik hem maar gewoon besteld, zie het wel.
Wat een lelijke case (nofi) maar daar stop je zo'n mooi ding als de iPhone toch niet in? :P Zijn er geen volledig doorzichtige dingen?

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 229571

Snapt iemand iets van dat visual voicemail?
Als iemand mij belt moeten ze een mobiel nummer invoeren.
Als ze mijn nummer invoeren wordt er gezegd dat het nummer niet bekend is.
Vul jij je eigen nummer in krijg je eigen voicemailbox.

Ik niet helemaal snap.
Moet je buiten het configureren nog ergens anders iets aanzetten?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • hbokh
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 06-04 23:32

hbokh

Unox: the worst OS!

Anoniem: 83017 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 15:14:
Zijn er mensen met foto`s van de Iphone wit/zwart? Ik ben erg aan het twijfelen welke kleur ik zal nemen. Ik ben benieuwd na real life foto`s ipv de productie foto`s van Apple.
Zoiets?

http://farm4.static.flickr.com/3189/2658433073_348831cb66.jpg

Bron: Flickr --> http://www.flickr.com/photos/sbavier/2658433073/

Hier nog een set met 54 foto's van zowel wit als zwart: http://www.flickr.com/photos/ameoema/sets/72157606115861199/

Met het wit komt wel weer de "oude" Apple-look terug zoals die was bij de eerste generaties iPods en iBooks.
En ik VERMOED dat die witte na veelvuldig gebruik geel wordt, net als de eerste generatie MacBooks... :X

[Voor 29% gewijzigd door hbokh op 13-07-2008 16:03. Reden: Aanvulling]

This is my sick nature.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Serenity
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 14-01 11:08
Een paar vragen:

1. Als je meerdere e-mailaccounts instelt, hoe gaat het dan wanneer er een nieuwe e-mail binnenkomt? Bijvoorbeeld een aparte Exchange account, een Gmail account en MobileMe. Worden nieuwe berichten van elk van deze accounts opgeteld weergegevens op de home screen? Kun je na het selecteren van Mail een specifieke mailbox/account kiezen, of zit alles samen?

2. Hoe werkt het knopje aan de zijkant om de iPhone op trillen te zetten? Schuift dat niet makkelijk perongeluk de verkeerde kant op als de telefoon in je zak zit, waardoor ie lawaai gaat maken op ongewenste moment? :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Xandrios
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 15:45
Chimera schreef op zondag 13 juli 2008 @ 15:18:
Iemand trouwens al even de snelheid van IMAP IDLE getest met de 3G? Ben zeer benieuwd of de mailtjes netjes meteen binnendruppelen (hangt natuurlijk van de IDLE interval op de server af) of dat Apple je perse aan de MobileMe (of Exchange) wil hebben.

Mail check interval op handmatig zetten en een IMAP account instellen waarvan de server IDLE ondersteunt en testen maar! ;)
Dit gaat waarschijnlijk niet werken aangezien er voor IDLE een openstaande connectie nodig is. Afaik is die connectie er niet als je mail.app sluit, enkel de push-service-connectie blijft actief.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • amphora
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 16:43

amphora

Websites & Fotografie

Serenity schreef op zondag 13 juli 2008 @ 15:51:
Een paar vragen:

1. Als je meerdere e-mailaccounts instelt, hoe gaat het dan wanneer er een nieuwe e-mail binnenkomt? Bijvoorbeeld een aparte Exchange account, een Gmail account en MobileMe. Worden nieuwe berichten van elk van deze accounts opgeteld weergegevens op de home screen? Kun je na het selecteren van Mail een specifieke mailbox/account kiezen, of zit alles samen?

2. Hoe werkt het knopje aan de zijkant om de iPhone op trillen te zetten? Schuift dat niet makkelijk perongeluk de verkeerde kant op als de telefoon in je zak zit, waardoor ie lawaai gaat maken op ongewenste moment? :)
1. Je ziet de mail per mailbox. Dus als je op mail icoon klikt zie je eerst de mailboxen en dan pas de inhoud
2. Geen idee hoe het op de 3G is maar op de oude schiet ie te vaak onbedoeld over op een andere stand.

nickdekruijk.nl Websites & Fotografie, Fuji X-T3, 10-24, 18-55/2.8-4, 35/1.4, 50-230, DJI Mini 3 pro, 16" MacBook Pro M1 Max


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BlowFish
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 05-06 16:32
Wat een domper, Heb ik eindelijk mijn Iphone weten te bemachtigen en geactiveerd via itunes alles werkte perfect stond op het punt een season van de office en mijn muziek collectie over te gooien om in het vliegtuig te bekijken / luisteren knalt itunes mn iphone eruit. (2 x foutmelding aik wisselde de usb poort en toen deed mn muis het niet :? restart gedaan ..)

Nu doet de usb kabel niets meer, hij geeft geen charge aan itunes ziet mn iphone niet, hij wil niet opladen. En ik heb iedere mogelijke reset gedaan .. hoe kan dit nou weer?

Ook heb ik een andere pc gebruikt. Ik wordt hier echt moedeloos van eindelijk de iphone net optijd voor mn vakantie. Kan ik hem niet meer opladen of content erop gooien, mn battery zal nog een uurtje ofzo mee gaan en dan is hij leeg |:(

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 83017

hbokh schreef op zondag 13 juli 2008 @ 15:51:
[...]


Zoiets?

[afbeelding]

Bron: Flickr --> http://www.flickr.com/photos/sbavier/2658433073/

Hier nog een set met 54 foto's van zowel wit als zwart: http://www.flickr.com/photos/ameoema/sets/72157606115861199/

Met het wit komt wel weer de "oude" Apple-look terug zoals die was bij de eerste generaties iPods en iBooks.
En ik VERMOED dat die witte na veelvuldig gebruik geel wordt, net als de eerste generatie MacBooks... :X
Zwart ziet er toch ook wel erg strak uit, mhh dilemma!


Het geel worden zal Apple ondertussen toch wel voorkomen?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Muthas
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
BlowFish schreef op zondag 13 juli 2008 @ 16:02:
Wat een domper, Heb ik eindelijk mijn Iphone weten te bemachtigen en geactiveerd via itunes alles werkte perfect stond op het punt een season van de office en mijn muziek collectie over te gooien om in het vliegtuig te bekijken / luisteren knalt itunes mn iphone eruit. (2 x foutmelding aik wisselde de usb poort en toen deed mn muis het niet :? restart gedaan ..)

Nu doet de usb kabel niets meer, hij geeft geen charge aan itunes ziet mn iphone niet, hij wil niet opladen. En ik heb iedere mogelijke reset gedaan .. hoe kan dit nou weer?

Ook heb ik een andere pc gebruikt. Ik wordt hier echt moedeloos van eindelijk de iphone net optijd voor mn vakantie. Kan ik hem niet meer opladen of content erop gooien, mn battery zal nog een uurtje ofzo mee gaan en dan is hij leeg |:(
Uitzetten, powerknop en die ronde knop onder je scherm inhouden totdat ie aanstaat en er iets van DFU-mode in je scherm staat, DAN pas de knoppen loslaten, aan je PC hangen, restoren (herstellen) en je iPhone is weer nieuw :)

[Voor 66% gewijzigd door Muthas op 13-07-2008 16:08]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • PJJ
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 04-03 01:11
Wellicht interessant voor de mensen die nog geen iPhone hebben en om mensen met een iPhone zich te laten realiseren wat ze nu hebben aangeschaft.

http://www.fsf.org/blogs/...-iphone-3g/blogentry_view

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • hbokh
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 06-04 23:32

hbokh

Unox: the worst OS!

Anoniem: 83017 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 16:07:
[...]
Het geel worden zal Apple ondertussen toch wel voorkomen?
Apple heeft nou niet een bepaald goede reputatie als het om hardware van de eerste generatie gaat (iBook, MacBook, MacBook Pro, etc.). Altijd kinderziektes!
Ik persoonlijk zou het er niet op wagen en op verstand een zwarte kiezen, alhoewel het gevoel een witte wil... :)

[Voor 3% gewijzigd door hbokh op 13-07-2008 16:10]

This is my sick nature.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • martijnve
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 16-05 14:37
amphora schreef op zondag 13 juli 2008 @ 15:56:
[...]

1. Je ziet de mail per mailbox. Dus als je op mail icoon klikt zie je eerst de mailboxen en dan pas de inhoud
2. Geen idee hoe het op de 3G is maar op de oude schiet ie te vaak onbedoeld over op een andere stand.
Dat die schakelaar zomaar op een andere stand komt heb ik echt nog nooit mee gemaakt.

Mini-ITX GamePC: Core i5 3470 | 16GB DDR3 | GTX 970 4GB | Samsung 830 128GB | Dell u2711 (27", IPS,1440p), 2343BW


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Serenity
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 14-01 11:08
En profielen zijn er nogsteeds niet (in firmware 2.0)? Dus je hebt 1 standaard profiel met ringtone, vliegtuigmodus en alleen vibratie door dat knopje?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • amphora
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 16:43

amphora

Websites & Fotografie

PJJ schreef op zondag 13 juli 2008 @ 16:09:
Wellicht interessant voor de mensen die nog geen iPhone hebben en om mensen met een iPhone zich te laten realiseren wat ze nu hebben aangeschaft.

http://www.fsf.org/blogs/...-iphone-3g/blogentry_view
Lol. wat een jankerts :)
martijnve schreef op zondag 13 juli 2008 @ 16:10:
[...]

Dat die schakelaar zomaar op een andere stand komt heb ik echt nog nooit mee gemaakt.
Als ik de iPhone uit m'n broekzak haal dan haal ik toch vaak ook de schakelaar over.

[Voor 29% gewijzigd door amphora op 13-07-2008 16:15]

nickdekruijk.nl Websites & Fotografie, Fuji X-T3, 10-24, 18-55/2.8-4, 35/1.4, 50-230, DJI Mini 3 pro, 16" MacBook Pro M1 Max


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Muthas
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Anoniem: 83017 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 16:07:
[...]

Het geel worden zal Apple ondertussen toch wel voorkomen?
Het plastic ziet er precies hetzelfde uit als van m'n laatste generatie MacBook (die geen last heeft van geel worden), ik denk dat er echt wel rekening mee zullen hebben gehouden :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • -Mous-
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 04-06 21:09
Anoniem: 83017 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 16:07:
[...]


Zwart ziet er toch ook wel erg strak uit, mhh dilemma!


Het geel worden zal Apple ondertussen toch wel voorkomen?
Dat geel worden was alleen het licht-grijze plastic aan de binnenkant van de eerste MacBook. De nieuwe MacBook heeft er geen last van en het ging dus ook niet om het glimmende witte plastic aan de buitenkant. De eerste iPods zijn bij iedereen nog mooi wit, dus ik ga er vanuit dat de witte iPhone ook mooi blijft (behalve wat krassen waarschijnlijk).

* -Mous- heeft via de web shop een witte besteld. :P

Als je iets doet, doe het dan goed.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • musiqman
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 18-04-2021
Ik zou voor zwrt gaan. Heb een witte macbook en spijt als haren op mn hoofd.

Zullen vast sommige mensen zijn die niets letten op vieigheid en andere bah, maar als de phone hetzelfde is als de macbook, zou ik het afraden. Dan maar wat meer poetsen ;)

Apple: 15.4 MacBook Pro 2.2Ghz te koop.


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 229571

Ik ben blij dat ik voor een witte heb gekozen.
Een maatje van mij heeft een zwarte en ik zou persoonlijk helemaal gek worden van die vingers op de achterkant.

Dat neemt niet weg dat ik de zwarte ook retestrak vind!

En heeft iemand nu al visual voicemail aan de praat gekregen?
Ik heb de configuratie doorlopen, voicemail aangezet via my t-mobile.
Wanneer je dan mijn nummer belt vraag hij om een mobiel nummer (dat vind ik al bullshit) en als je dan mijn nummer invoert wordt er doodleuk verteld dat het nummer niet bestaat.
Moet ik geduld hebben of is dit een glitch? 8)7

[Voor 45% gewijzigd door Anoniem: 229571 op 13-07-2008 16:24]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BlowFish
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 05-06 16:32
Muthas schreef op zondag 13 juli 2008 @ 16:08:
[...]

Uitzetten, powerknop en die ronde knop onder je scherm inhouden totdat ie aanstaat en er iets van DFU-mode in je scherm staat, DAN pas de knoppen loslaten, aan je PC hangen, restoren (herstellen) en je iPhone is weer nieuw :)
als ik dat doe krijg ik 2x apple logo (startop op zie apple valt uit start op zie apple valt uit en gaan niet meer aan terwijl ik nog steeds beide knoppen ingedrukt hou) zie geen DFU in mn scherm (heb nog 20% battery life)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Muthas
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
BlowFish schreef op zondag 13 juli 2008 @ 16:24:
[...]


als ik dat doe krijg ik 2x apple logo (startop op zie apple valt uit start op zie apple valt uit en gaan niet meer aan terwijl ik nog steeds beide knoppen ingedrukt hou) zie geen DFU in mn scherm (heb nog 20% battery life)
Nieuwe poging :+

1. Sluit je iPhone aan op je Mac of PC - en zorg ervoor dat iTunes openstaat.
2. Druk de "home button" en "power button" tegelijkertijd in.
3. Wacht totdat de "shutdown slider" verschijnt, blijf de buttons nog 4 a 5 seconden vasthouden.
de iPhone sluit nu helemaal af.
4. Laat nu de "power button" los, en hou de "home button" ingedrukt.
Er verschijnt geen apple logo, als deze wel verschijnt heb je de "power button"
te lang vastgehouden, probeer het dan opnieuw.
5. Wacht 5 a 10 seconden, iTunes geeft de melding dat er een iPhone is aangetroffen in "restore mode"

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • weeraanmelden
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 11-01 20:08

weeraanmelden

Opnieuw opstarten...

Krijgen wij ook van die mooie tasjes bij aanschaf?
http://farm4.static.flickr.com/3241/2659275537_1ea95be928.jpg?v=0

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 97369
 • Registratie: November 2003
 • Niet online
weeraanmelden schreef op zondag 13 juli 2008 @ 16:26:
Krijgen wij ook van die mooie tasjes bij aanschaf?
[afbeelding]
Nee, je mag hem gewoon bij de rest van je net aangeschafte Xenos- of Blokker-spulletjes smijten. :+

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • martijnve
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 16-05 14:37
Anoniem: 229571 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 16:21:
Ik ben blij dat ik voor een witte heb gekozen.
Een maatje van mij heeft een zwarte en ik zou persoonlijk helemaal gek worden van die vingers op de achterkant.

Dat neemt niet weg dat ik de zwarte ook retestrak vind!

En heeft iemand nu al visual voicemail aan de praat gekregen?
Ik heb de configuratie doorlopen, voicemail aangezet via my t-mobile.
Wanneer je dan mijn nummer belt vraag hij om een mobiel nummer (dat vind ik al bullshit) en als je dan mijn nummer invoert wordt er doodleuk verteld dat het nummer niet bestaat.
Moet ik geduld hebben of is dit een glitch? 8)7
Die vraag is al heel vaak langs gekomen, en het antwoord ook.
weeraanmelden schreef op zondag 13 juli 2008 @ 16:26:
Krijgen wij ook van die mooie tasjes bij aanschaf?
[afbeelding]
Weet niet wat belcompany en the phone house doen maar bij t-mobile krijg je een lelijk t-mobile tasje. :'(

Mini-ITX GamePC: Core i5 3470 | 16GB DDR3 | GTX 970 4GB | Samsung 830 128GB | Dell u2711 (27", IPS,1440p), 2343BW


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 232571

Ik krijg het maar niet voor elkaar om een beltoon te laten horen wanneer ik gebeld wordt. Nu trilt mijn iPhone enkel, hetzelfde bij SMS.

En is het mogelijk om de structuur van SMS te veranderen? Nu krijg je van een persoon meteen de hele historie te zien. Ik wil de SMS'jes gewoon onder elkaar zoals bij een gebruikelijke telefoon. Is dit mogelijk? En anders via een programma?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • amphora
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 16:43

amphora

Websites & Fotografie

Anoniem: 232571 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 16:29:
Ik krijg het maar niet voor elkaar om een beltoon te laten horen wanneer ik gebeld wordt. Nu trilt mijn iPhone enkel, hetzelfde bij SMS.
Schakelaar aan de zijkant misschien?

nickdekruijk.nl Websites & Fotografie, Fuji X-T3, 10-24, 18-55/2.8-4, 35/1.4, 50-230, DJI Mini 3 pro, 16" MacBook Pro M1 Max


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Muthas
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Anoniem: 232571 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 16:29:
Ik krijg het maar niet voor elkaar om een beltoon te laten horen wanneer ik gebeld wordt. Nu trilt mijn iPhone enkel, hetzelfde bij SMS.
http://farm4.static.flickr.com/3266/2660107468_d9591ffb66.jpg?v=0
Daar helemaal rechts zit een schakelaar, die moet je in de andere stand zetten ;)
En is het mogelijk om de structuur van SMS te veranderen? Nu krijg je van een persoon meteen de hele historie te zien. Ik wil de SMS'jes gewoon onder elkaar zoals bij een gebruikelijke telefoon. Is dit mogelijk? En anders via een programma?
Nee kan (nog) niet, misschien dat er ooit een programma voor in App Store komt.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 229571

martijnve schreef op zondag 13 juli 2008 @ 16:28:
[...]

Die vraag is al heel vaak langs gekomen, en het antwoord ook.
[...]

Weet niet wat belcompany en the phone house doen maar bij t-mobile krijg je een lelijk t-mobile tasje. :'(
En het antwoord is?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BlowFish
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 05-06 16:32
Muthas schreef op zondag 13 juli 2008 @ 16:25:
[...]

Nieuwe poging :+

1. Sluit je iPhone aan op je Mac of PC - en zorg ervoor dat iTunes openstaat.
2. Druk de "home button" en "power button" tegelijkertijd in.
3. Wacht totdat de "shutdown slider" verschijnt, blijf de buttons nog 4 a 5 seconden vasthouden.
de iPhone sluit nu helemaal af.
4. Laat nu de "power button" los, en hou de "home button" ingedrukt.
Er verschijnt geen apple logo, als deze wel verschijnt heb je de "power button"
te lang vastgehouden, probeer het dan opnieuw.
5. Wacht 5 a 10 seconden, iTunes geeft de melding dat er een iPhone is aangetroffen in "restore mode"
DFU lukt niet gister al een paar x geprobeerd ,maar wat gebeurt er nu itunes pakt mn iphone nu opeens wel en laad he op!!!! ik snap er nix van maar ben blij als een kind _/-\o_

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 232571

Bedankt! Beltoon + Trilfunctie werkt nu inderdaad. Ik dacht dat dat knopje was om de telefoon te locken :+

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • amphora
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 16:43

amphora

Websites & Fotografie

Lees het topic eens door. Als alle vragen hier 10x per dag moeten worden beantwoord word het een nog grotere bende dan dat het nu al is.

nickdekruijk.nl Websites & Fotografie, Fuji X-T3, 10-24, 18-55/2.8-4, 35/1.4, 50-230, DJI Mini 3 pro, 16" MacBook Pro M1 Max


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 15610

Serenity schreef op zondag 13 juli 2008 @ 15:51:
Een paar vragen:

1. Als je meerdere e-mailaccounts instelt, hoe gaat het dan wanneer er een nieuwe e-mail binnenkomt? Bijvoorbeeld een aparte Exchange account, een Gmail account en MobileMe. Worden nieuwe berichten van elk van deze accounts opgeteld weergegevens op de home screen? Kun je na het selecteren van Mail een specifieke mailbox/account kiezen, of zit alles samen?

2. Hoe werkt het knopje aan de zijkant om de iPhone op trillen te zetten? Schuift dat niet makkelijk perongeluk de verkeerde kant op als de telefoon in je zak zit, waardoor ie lawaai gaat maken op ongewenste moment? :)
Ik heb hem altijd in mijn broek gehad zonder hoesje en nog nooit gebeurt dat hij van de ene naar de andere stand klikt. Dus dat zit wel goed. :*)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • burne
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online

burne

Mine! Waah!

Dat je even moet bladeren door de eerder gegeven antwoorden.

I don't like facts. They have a liberal bias.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

Een andere tip waar ik zelf vanmorgen achter kwam:
De 'thuis-knop' heeft een extra functie door hem dubbel in te drukken.
Dit kan je instellen, maar standaard gaat hij naar de favorieten in je adresboek. Erg handig als je direct iemand moet bellen.
Speel je muziek af en is je toestel geblokkeerd dan kan je door dubbel te klikken de muziek op pauze zetten, vorige/volgende nummer kiezen of het volume aanpassen via een schuif op het scherm. Gisteren was ik naar zoiets op zoek omdat je soms snel even de muziek op pauze wilt zetten en door het menu klikken dan net te lang duurt.

PSN: Shiver23


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ppl
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Anoniem: 252553 schreef op zondag 13 juli 2008 @ 15:13:
Op de apple.com website zie ik ook de nieuwe iphone...

weet iemand of er van de oude amerikaanse IPhone een 32GB uitgekome is.... (ooit)
Alleen 4 GB en 8 GB. De 4 GB is al snel stopgezet waardoor ze nog maar 1 model hadden (de 8 GB). Met de iPhone 3G hebben ze nu het 8 en 16 GB model. Mogelijk dat de volgende iPhone een 32 GB model zal hebben.
PJJ schreef op zondag 13 juli 2008 @ 16:09:
Wellicht interessant voor de mensen die nog geen iPhone hebben en om mensen met een iPhone zich te laten realiseren wat ze nu hebben aangeschaft.

http://www.fsf.org/blogs/...-iphone-3g/blogentry_view
Grappig, dat geldt voor alle telefoons die uit zijn behalve het enige alternatief die de FSF ook aangeeft: de OpenMoko. Nokia doet het zo, Sony Ericsson doet het zo, Samsung doet het zo, LG doet het zo, etc. De FSF vergeet echter totaal dat dingen als vrije software niet bestaan (nee, de GPL is verre van een vrije licentie, het is een hele restrictieve licentie!) en zullen dat ook nooit zo naar buiten brengen. Weet dus ook heel goed wat de bron is die dit naar buiten brengt. Ze hebben totaal geen besef wat een licentie als de GPL daadwerkelijk inhoudt en commercie is iets heel erg engs en zou verbannen moeten worden. Nogal een extremistische (en soms ook gewoon enge) club ook al hebben ze zeker wel een aantal hele sterke punten.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Muthas
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
ppl schreef op zondag 13 juli 2008 @ 16:54:
[...]

Alleen 4 GB en 8 GB. De 4 GB is al snel stopgezet waardoor ze nog maar 1 model hadden (de 8 GB). Met de iPhone 3G hebben ze nu het 8 en 16 GB model. Mogelijk dat de volgende iPhone een 32 GB model zal hebben.
Van de vorige generatie iPhone was er een 16GB model :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 229571

burne schreef op zondag 13 juli 2008 @ 16:40:
[...]

Dat je even moet bladeren door de eerder gegeven antwoorden.
Ik ben al lekker aan het bladeren geweest.
De vragen over visual voicemail hebben betrekking op het activeren en configureren.
Mijn abonnement is al geactiveerd en omgezet, ook heb ik visual voicemail geconfigureerd.
Dat is het spannende ook niet.

Mijn vraag is alleen of het normaal is dat wanneer je mijn nummer belt je dan een mobiel nummer moet invoeren welke vervolgens niet herkend wordt.

Call me stupid, maar die vraag met een bijpassend antwoord heb ik niet in de vorige delen kunnen vinden. 8)7
Pagina: 1 2 3 ... 10 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee