Toon posts:

[iPhone 3G] Ervaringen & Discussie Deel 11 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 10 Laatste
Acties:
 • 103.251 views

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter


Welkom in het discussietopic over de iPhone. Je kunt in deze startpost informatie vinden over de functionaliteit van de iPhone, de accessoires en de specificaties. Daarnaast kun je in de volgende post een FAQ vinden met wat tips en antwoorden op veelgestelde vragen.

Het is eindelijk zover! De iPhone (3G) is sinds 11 juli officieel verkrijgbaar in Nederland. De exclusieve provider is T-Mobile en de iPhone wordt geleverd in combinatie met 3 scherpe 2 jarige abonnementen vanaf 30 euro die allemaal belminuten, sms-berichten en mobiel breedband (2048/384 Kbps) bevatten.

Ook in België is de iPhone sinds 11 juli officieel verkrijgbaar. Kijk meer informatie verderop in deze startpost.


Interface

De iPhone draait op een afgeslankte versie van Mac OS X, gedoopt OS X iPhone. Daardoor heb je o.a. de beschikking over een HTML email client, de Safari webbrowser etc. Ook andere achterliggende geavanceerde techniek uit Mac OS X is beschikbaar op de iPhone.


Multitouch

De iPhone heeft geen knoppen maar een gigantisch (3,5") scherm. Via dit scherm bedien je de iPhone, hierdoor is het mogelijk om de interface te laten veranderen naar gelang de applicatie dit verlangt. Fysieke knoppen zitten niet meer in de weg, en nemen geen kostbare ruimte in als je ze niet nodig hebt.

De iPhone is de eerste en vooralsnog enige telefoon die uitgerust is met multitouch technologie. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van gestures de telefoon te bedienen. Natuurlijk kun je de telefoon gewoon aanraken zoals een traditionaal touchscreen. Dit kan echter gewoon met je vingers en daarvoor is dus geen stylus nodig. Het echt revolutionaire aan de iPhone is dat dit ook met meerdere vingers tegelijk kan. Hierdoor kun je dus snel tekst invoeren. Maar je kunt ook bijv. inzoomen op een foto door twee vingers uit elkaar te bewegen.

Door geavanceerde predictive text input kun je snel tekst invoeren op de iPhone. Dit werkt behoorlijk goed, al is het even wennen in het begin.


Sensoren

De iPhone beschikt over verschillende sensoren, die het gebruik vergemakkelijken. De lichtsensor past de felheid van het display aan, aan de lichtomstandigheden, zodat het scherm optimaal afleesbaar is en stroom bespaard wordt waar mogelijk. De proximitysensor zorgt dat het scherm wordt uitgeschakeld als je de telefoon bij de oor houdt. Hierdoor bespaar je stroom en zijn ongewenste aanrakingen met je oor niet mogelijk. Tot slot zit er ook nog een accelleratiesensor ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat de iPhone weet of je hem op z'n kant houdt of niet. Zo kun je bijv. een breedbeeldfilmpje bekijken door de iPhone te draaien, ook is het mogelijk om zo landscape foto's nog beter te bekijken, of om bijv. de coverflow navigatie te gebruiken om je favoriete album te vinden.

Functionaliteit

Telefoon

De iPhone doet alles wat je van een mobiele telefoon mag verwachten, bellen, smsen etc. Een speciale functie van de iPhone is visual voicemail. Je ziet een overzicht van je voicemail bericht en je kunt degene die je wilt horen aanklikken. Dus je hoeft ze niet één voor één af te luisteren. Je kunt je contactlijst syncen met adresboek (Mac), Entourage (Mac) of Outlook (Windows). Ook kun je via internet syncen met Yahoo! adresboek. Daarnaast ondersteunt de iPhone Microsoft Exchange en Mobile Me, wat het mogelijk maakt om contacts te pushen en gepusht te krijgen, waardoor ze on-the-fly bijgewerkt worden.


iPod

De iPhone doet alles wat je iPod ook doet, maar dan mooier en beter. Het grote scherm (3,5") is uiteraard uitstekend geschikt om videomateriaal te bekijken. Maar je kunt ook prima muziek luisteren. De interface is volledig vernieuwd t.o.v. de huidige iPods en je kunt bijv. navigeren middels coverflow. Wat kan de iPhone allemaal afspelen? Het is ook mogelijk om de iPhone middels component of composiet aan te sluiten op een TV.

Audio: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3 and 4), Apple Lossless, AIFF and WAV.

Video: H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 768 Kbps, 320 by 240 pixels, 30 frames per sec., Baseline Profile up to Level 1.3 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formatsSafari

De iPhone beschikt, volgens Apple, over de meest geavanceerde browser ooit, Safari. Dit mobiele broertje doet in niets onder voor de desktop variant. Helaas wordt Java niet ondersteund (Javascript wel) en Flash (vooralsnog) ook niet. Youtube is toch geen probleem, omdat de iPhone toegang heeft tot betere kwaliteit filmpjes van Youtube in H.264 formaat. Bookmarks worden automatisch gesynced met je desktop computer. Daarnaast is het mogelijk om tot 8 bookmarks (waarbij o.a. de zoom onthouden wordt) te plaatsen op je springboard. Die zijn dus met 1 tap bereikbaar.


Mail

De emailclient heeft ondersteuning voor HTML en ondersteunt alle IMAP en POP mailboxen. Push-mail is mogelijk via een speciale (gratis) Yahoo mailaccount. Daarnaast is de mogelijk met Exchange servers en een Mobile Me account.

Je kunt daarnaast op vastgestelde tijden je andere IMAP en POP mailboxen laten controleren. Daarnaast wordt je mail sowieso opgehaald bij het openen van de applicatie. Ook wordt email gesynced met je desktop computer, dit kan met Mail (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows).


Agenda

Het is mogelijk je afspraken te syncen met iCal (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows). Je kunt op je iPhone alle afspraken inzien en evt. nieuwe toevoegen. Ook je agenda kan via Exchange of Mobile Me draadloos up-to-date gehouden worden, waarbij afspraken dus ook weer automatisch gepusht worden van je PC of Mac naar je iPhone en vice versa.


Photo (Camera)

De iPhone beschikt over een 2,0 Megapixel camera. Hiermee kun je nog best redelijke foto's maken, deze foto's kun je vervolgens syncen met iPhoto (Mac), Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop Album of een willekeurige map op je computer. Daarnaast kun je foto's middels Mobile Me, direct naar je online gallery publiceren of bijv. naar iemand emailen. Een andere leuke feature is dat de iPhone automatisch de locatie kan toevoegen, geotagging. De locatie wordt bepaald met een combinatie van de ingebouwde (A-)GPS, GSM en Wifi.

Het is natuurlijk ook mogelijk om foto's of afbeeldingen gemaakt met bijv. een andere camera op de iPhone zetten door ze te syncen vanaf je Mac of PC, ze op te slaan vanaf internet via de Safari webbrowser of ze op te slaan vanuit een email attachement.


Google Maps

Via deze applicatie is het mogelijk om Google Maps te raadplegen, incl. routeplanning, satellietbeelden, fileinformatie etc. Dit is nu inclusief locatiebepaling d.m.v. (A-)GPS, GSM en Wifi. De iPhone 3G heeft ingebouwde GPS en gebruikt daarnaast dus de locatie van telefoonmasten en wifi hotspots om de locatie te bepalen en een snelle fix te krijgen voor de GPS.


Andere standaard applicaties

Standaard worden onder andere een uitgebreide wetenschappelijke rekenmachine, een uitgebreide klok (met o.a. wereldklok, timer, stopwatch en wekker functionaliteiten), weer en aandelen applicaties meegeleverd.


Meer applicaties?

Apple brengt zelf regelmatig updates uit, waarmee programma's toegevoegd worden aan de iPhone. Zo zijn later bijv. de iTunes en App Store toegevoegd.

Daarnaast heeft de iPhone uitgebreide ondersteuning voor web applicaties. Zo kan iedereen websites maken die geschikt zijn voor de iPhone. Hier levert Apple ook ondersteuning voor. Natuurlijk is dat leuk, maar de mogelijkheden blijven beperkt.

Gelukkig zijn er ook native applicaties beschikbaar van third parties. Deze zijn gemaakt met de iPhone SDK en kunnen aangeschaft worden via de App Store op de iPhone of via iTunes op de PC en Mac. De ontwikkeltools kunnen door iedereen gratis gedownload worden, om als ontwikkelaar je software ook daardwerkelijk te verspreiden en op de iPhone te kunnen testen moet je 99 euro betalen. Vervolgens heb je de keus om de applicatie gratis aan te bieden of tegen een vergoeding. Hierbij gaat 30% naar Apple toe (die daarvan alle kosten betaald voor de verspreiding) en 70% naar de ontwikkelaar. Als het je ook leuk lijkt om met de SDK aan de gang te gaan, dan kun je het beste even in dit topic kijken: [iPhone & iPod touch SDK] Ervaringen & Discussie.


Er zijn inmiddels veel ontwikkelaars bezig met het ontwikkelen van software voor de iPhone (en iPod touch). De verscheidenheid van de applicaties is enorm, je moet hierbij denken aan een applicatie van eBay om je online veiling te bekijken, maar ook medische applicaties en bijv. games. Apple heeft al een aantal prijzen bekend gemaakt, zo zal Super Monkey Ball (met meer dan 100 levels) 10 dollar gaan kosten. Maar er zullen ook een groot aantal gratis applicaties beschikbaar komen. Het is immers aan de ontwikkelaar of hij wel of niet geld wil vragen voor een applicatie.


Nog een andere mogelijkheid is om de iPhone te jailbreaken. Dit kan worden besproken in [iPhone & iPod touch] Jailbreaken.

Er zijn inmiddels al aardig wat applicaties beschikbaar, kijk voor de favorieten van je mede-tweakers in [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie, [iPhone & iPod touch] Onmisbare applicaties (na jailbreak) & [iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps.


Accessoires

De iPhone beschikt over een iPod dockconnector aansluiting. De iPhone kan met de meeste iPod accessoires overweg. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop accessoires, die speciaal beschikbaar zijn voor de iPhone. Het lijkt erop dat ondersteuning voor de iPod Radio Remote en Nike+ eraan zit te komen, maar het is onduidelijk of deze ook opnieuw uitgebracht zullen worden of dat de huidige versies de iPhone (3G) zullen ondersteunen.

Kijk in de Apple Store voor alle beschikbare accessoires.


http://images.apple.com/iphone/images/accessories_headset20080609.jpg
Apple levert speciale oordopjes (met microfoon) mee met de iPhone. Een speciale dock, waarbij je toegang hebt tot de homeknop is er ook. Let daarbij op dat de dock's van de iPhone 3G en de originele iPhone niet uitwisselbaar zijn. Tot slot, heeft Apple een kleine bluetooth headset geintroduceerd (die zie je links).

In the free iPod Book 4.0 van iLounge zijn verschillende accessoires te vinden van 3rd party's. Dit zijn o.a. armbanden, cases en screenprotectors.


Specificaties


• Afmetingen - 115,5 x 61,1 x 12,3mm
• Gewicht - 133 gram
• Scherm - 3.5 inch - 320 x 480 (163 ppi)
• Opslag - 8GB of 16GB (waarvan ongeveer 500 MB wordt ingenomen door het OS)
• Camera - 2.0 megapixels
• Kleur - zwart (8GB) & wit of zwart (16GB)

• UMTS/HSDPA - 850, 1900, 2100 MHz
• GSM / EDGE - 850, 900, 1800, 1900 MHz
• Wi-Fi - 802.11b/g (met geavanceerde beveiligingsopties zoals WPA2 en 802.1X)
• Wi-Fi - Bluetooth 2.0 + EDR

• Batterij
- Lithium
- Bellen - tot 10 uur met 2G en tot 5 uur met 3G
- Internet - tot 7 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G
- Video - tot 7 uur
- Audio - tot 24 uur
- Standby - tot 300 uur

• Aansluitingen e.d.
- 30 pins iPod dock aansluiting
- 3.5mm jack met audio en microfoon ondersteuning
- SIM kaart houder
- Ingebouwde luidspreker
- Ingebouwde microfoon

• Fysieke knoppen:
- Volume luider / zachter
- Geluid aan / uit
- Sluimer / Waakstand
- Thuisknop

In de doos zit: iPhone 3G, stereoheadset met microfoon, dockconnector-naar-USB-kabel, USB-lichtnetadapter, documentatie, reinigings- en poetsdoekje en een pinnetje voor het plaatsen van de simkaart


Klik hier voor de uitgebreide tech specs.


T-Mobile prijzen en abonnementen

De iPhone 3G is exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile in combinatie met 3 abonnementen die een looptijd hebben van 2 jaar. Alle abonnementen zijn in combinatie met onbeperkt dataverkeer via HSDPA (2048/384 Kbps) en WiFi hotspots. Daarnaast is ook gebruik van Visual Voicemail gratis.

Maandelijkse kosten:29,9544,9564,95
Belminuten:150300500
Sms-berichten:150300500
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 8GB:79,951,001,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 16GB:159,9579,9519,95


De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Prijs & Abonnementen - deel 5.

Mobistar prijzen en abonnementen

In België is de iPhone beschikbaar bij Mobistar. De iPhone is daar simlockvrij te koop en hoeft niet gekocht te worden i.c.m. een abonnement. Dit is misschien ook interessant voor de Nederlandse importeerders, alhoewel het niet duidelijk is of er misschien wel een countrylock op zit, waardoor de iPhone alsnog alleen bij de operators in België gebruikt kan worden. De prijs is 525 euro voor de 8GB versie en 615 euro voor de 16GB versie. Er zijn daarnaast drie abonnementen voor de iPhone, deze geven overigens geen lagere aanschafprijs voor de iPhone, omdat dat in België verboden is, vanwege het verbod op koppelverkoop. De abonnementen zijn ook met andere toestellen te krijgen en de iPhone is ook met alle andere (of dus geen) abonnementen van Mobistar te koop.

Maandelijkse kosten:30,0045,0060,00
Belminuten1:180360540
Sms-berichten1:3006001200
Dataverkeer:200MB500MB1GB

1 Let op: dit zijn dus steeds x aantal belminuten of SMSjes, dus niet én én zoals bij T-Mobile in Nederland.

De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Prijs & Abonnementen - deel 5.Links naar andere relevante topics op GoT


Prijs, abonnementen & importeren:
[iPhone 3G] Prijs & Abonnementen - deel 5
[iPhone] Importeren deel 2

Handige software en aanverwante diensten:
[MobileMe] Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps
[iPhone & iPod touch] Onmisbare applicaties (na jailbreak)

Jailbreaken:
[iPhone & iPod touch] Jailbreaken

iPod touch:
[iPod touch] Ervaringen & Discussie - Deel 5


De vorige delen:
deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8, deel 9, deel 10

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
FAQ

Wat zijn de verschillen tussen de eerste generatie iPhone en de nieuwe 3G versie?

De grootste verschillen zitten van binnen, zo gaat de batterij nu iets langer mee, de geluidskwaliteit is verbeterd en natuurlijk zijn 3G (UMTS & HSDPA) en GPS toegevoegd.

Het uiterlijk is ook veranderd, de achterkant is nu enigsinds afgerond. Hij is iets dikker geworden, een paar mm, maar het volume is afgenomen, vanwege de veel sterker aflopende achterkant. Daarnaast is de achterkant niet meer van aluminium, maar van glossy wit of zwart plastic. Tot slot, zijn de knoppen aan de zijkant nu van metaal.


Wat is de nieuwe functionaliteit van de 2.0 software?

De functionaliteit is voor de nieuwe en oude iPhone gelijk en is alleen beperkt door de hardware. Het is onder te verdelen in 3 categoriën: de nieuwe functionaliteit die vooral interessant voor bedrijven is, de SDK en de nieuwe functionaliteit voor de "gewone" consumenten.

Voor bedrijven is er naast Microsoft Exchange support, ondersteuning voor Cisco VPN netwerken, auto-discovery, remote wipe en betere beveiligingen voor draadloze netwerken, zoals 802.1X en WPA2 worden ondersteund.

De SDK voegt de mogelijkheid toe voor ontwikkelaars om software te ontwikkelen. Deze software wordt verkocht via de App store. Deze zorgt er ook voor dat updates beschikbaar worden gesteld etc. De AppStore is beschikbaar in 62 landen, en alle applicaties die kleiner zijn dan 10 MB kunnen via het mobiele netwerk worden gedownload.

Voor de eindgebruiker zijn er ook veel nieuwe features, ik zal de belangrijkste hier noemen. Er is volledige ondersteuning voor zowel iWork als MS Office documenten (incl. Powerpoint). In het adresboek zit nu ook een zoekfunctie. In Mail is het mogelijk om meerdere e-mails tegelijk te verwijderen of verplaatsen.


Hoe kan ik aan een simlockvrije iPhone komen?

Met de komst van de nieuwe 3G iPhone zal importeren een stuk lastiger worden. In Amerika zal de telefoon alleen nog maar geactiveerd verkocht worden. Dus je kunt niet zomaar de winkel uit lopen, je zult een abonnement erbij moeten afsluiten. Misschien komen er wel mogelijkheden in andere landen, want vanaf 11 juli zal de iPhone in 22 landen te koop zijn en later dit jaar zelfs in 70 landen.

In België en Frankrijk moet de iPhone ook simlockvrij verkocht worden. Dat betekent dat er daar een mogelijkheid zal zijn om aan een simlockvrije telefoon te komen. Het probleem daarbij is alleen de prijs, want het zal waarschijnlijk niet goedkoop worden. In Engeland zal de iPhone ook prepaid te krijgen zijn, misschien dat daar mogelijkheden voor komen :)

Het importeren (voornamelijk uit Amerika) wordt verder besproken in [iPhone] Importeren deel 2. Als je een topic wilt openen over het gebruiken van een iPhone 3G uit een andere europees land, neem dan even contact op met een van de moderators van Apple Talk :)


Waar kan ik de handleiding eigenlijk vinden?

De iPhone is voor veel mensen het eerste Apple produkt en daarom kunnen er een aantal zaken onduidelijk zijn. Het feit dat je niet eens een handleiding meegeleverd krijgt en alleen een snelstartgids helpt hier natuurlijk niet aan mee. Dus om te beginnen. De nederlandse handleiding is te downloaden op:
Apple iPhone handleiding.

Daarnaast staat bij de bookmarks op de iPhone zelf ook een link naar de "iPhone User Guide". Dit is een link naar de website van Apple, waarin op een speciaal voor de iPhone gemaakte site ook allerlei dingen worden uitgelegd.


Hoe kan ik de iPhone klaarmaken voor gebruik?

Als je je iPhone voor de 1e keer aanzet krijg je na het opstarten en ingeven van je pincode het volgende scherm:
http://support.apple.com/library/APPLE/APPLECARE_ALLGEOS/TS1558/TS1558_1.jpg


Hiermee bedoelt apple dat je je telefoon aan je pc of mac dient te koppelen en via iTunes dient aan te melden. Mocht je iTunes nog niet geinstalleerd hebben kun je deze downloaden via:
iTunes Download pagina

Hierna is je iPhone actief en kun je bellen en alle andere dingen doen die mogelijk zijn met een iPhone.


Ik heb geen creditcard en wil me toch registreren om mijn iPhone te kunnen gebruiken?

Je kunt in het registratiescherm ook kiezen voor de optie:
Geen - aanschaffen van betaalde applicaties is niet mogelijk
Click 'n Buy - voor aanschaffen via je afschrijving van je bankrekening.


Hoe kan ik een eigen ringtone instellen?

Mac gebruikers kunnen dit het makkelijkst doen via het programmapakket iLife '08 van Apple zelf waarin het programma Garageband zit. Hiermee kun je een willekeurig audiobestand selecteren bewerken en omzetten naar het juiste formaat zodat je iPhone hem accepteert als beltoon.

Voor Windows gebruikers is er het programma iPhone Ringtone Maker van Efiko Software. Je kunt daarvan een demo downloaden welke je 3 ringtones laat maken. Vanuit dit programma wordt het direct toegevoegd aan je ringtone collectie in iTunes 7.7. Logischerwijs dien je op de Mac en PC nog wel even te synchroniseren en daarna via het instellingen menu je ringtone in te stellen.

Daarnaast kan het ook via iTunes zelf (met dank aan Fab1Man):
 • Ga naar de MP3 die je wilt converten naar ringtone.
 • Rechtsklik op MP3 -> Info Tonen -> Opties -> stel bij begintijd je starttijd in, dus stel op 0:10 gaat dat in waarmee je wilt beginnen. Eindtijd moet maximaal 40 seconden later zijn.
 • Sluit venster.
 • Rechtsklik op MP3 -> Selectie converteren naar AAC
 • Rechtsklik op de ringtone -> In Windows Explorer tonen.
 • Extensie wijzigen van m4a naar m4r.
 • Plaats je ringtone in een map waar je 'm wilt hebben en dubbelklik op de ringtone.
 • Er komt een nieuwe tab bij in iTunes, genaamd ringtones.
 • Wanneer je nu je iPhone synchroniseert, heb je de tab "Ringtones". Hierin kun je de gewenste ringtone(s) selecteren om te syncen met je iPhone.
Wil je apps uit de store via je pc installeren op je iPhone maar heb je daar geen rechten toe volgens iTunes?

Probeer in bovenaan in de werkbalk van itunes het volgende in te stellen:
Store -> Computer Machtigen met dank aan Erulezz

Het terugsyncen van apps die gekocht zijn via de iPhone wil ook niet altijd lekker gaan. Je kunt dit handmatig doen, door de iPhone aan te sluiten en dan in de linkerkolom van iTunes met de rechtermuisknop te klikken op de iPhone en te kiezen voor "zet aankopen over".


Hoe kan ik apps verwijderen welke via de iPhone zijn geinstalleerd?

- Houd je vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Tik op het kruisje in de hoek van het programma dat u wilt verwijderen.
- Tik op 'Verwijder' en druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik het springboard organiseren?

- Houd uw vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Sleep het icoontje naar de gewenste plaats.druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik een filmpje omzetten voor gebruik op de iPhone?

Mits hij aan de goede voorwaarden voldoet kun je hem via iTunes zo overzetten. Mocht je een afwijkend bestandsformaat hebben. Dan zijn er heel veel opties. iLounge heeft twee fantastische guides hierover gemaakt:
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Mac)
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Windows)

Voor Windows gebruikers is er daarnaast in PMD nog een fantastische handleiding te vinden: Video coderen voor je PMD: Tips en trucs.


Waarom geeft Google Maps geeft een grote blauwe pulserende ring om mijn locatie?

Deze ring geeft aan hoeveel "afwijking" er is op dat moment. De afwijking zal binnen groter zijn, omdat GPS dan geen of geen goede fix kan krijgen. Dan wordt er overgeschakeld op de minder precieze locatiebepaling met behulp van GSM masten en wifi.


Waarom kan ik niet navigeren?

Google Maps is een locatiebepalend programma met routeplan mogelijkheden. Het is dus wel mogelijk om een route te plannen en deze dan te volgen op het scherm. Het is niet mogelijk om aanwijzingen te krijgen.

Gesproken navigatie is nog niet mogelijk alhoewel er al een werkende Tomtom is geshowed door TomTom en Telenav ook al navigatie officieel heeft aangekondigd zie ook nieuws: Telenav kondigt navigatie voor iPhone 3G aan


Hoe kan ik tabbladen gebruiken in Safari?

Het onderste icoontje (de twee kleine venstertjes achter elkaar) eenmaal aanklikken en je kunt met meerdere vensters/tabbladen internetten.


Ik kan de Scientific calculator niet vinden alleen de standaard?

Kantel je iPhone eens op zijn kant en dan schakelt de calculator ook om naar de uitgebreide variant.


Hoe maak ik een screenshot op de iPhone ?

Houd de home-knop ingedrukt en druk één maal op de aan/uit-knop. Je screenshot word nu in de foto-rol geplaatst (zelfde locatie als de foto's van de camera).

De screenshots worden opgeslagen als PNG's. Bestandsgrote is ongeveer 50-100 KB :)
Met dank aan Good Fella


Waar kan ik leuke en handige software vinden?

Op GoT zijn er nu 3 topics die gaan over de applicaties voor de iPhone en iPod touch. In die topics kun je daarover discussiëren en de favorieten van je medetweakers vinden:
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Onmisbare applicaties (na jailbreak)
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps

Het grootste gedeelte van de FAQ is gemaakt door harley _/-\o_


Als je ook tips hebt of wilt bijdragen aan de FAQ, stuur het naar me op via mail, DM o.i.d en ik zet het erbij :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


Anoniem: 222093

Weet iemand of er vandaag weer voorraad geleverd is bij de TM winkels of andere shops?

 • DaannO
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 15:58
Vandaag of morgen bedoel ik :)

[Voor 50% gewijzigd door DaannO op 18-07-2008 12:37]


 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

Ringtine maken is inmiddels gelukt. Het verwijderen van de album art, lyrics en hem inkorten tot 30 sec deed de truc!

Anoniem: 61797

Bij mij gaat het nog steeds fout als ik een GMail account probeer in te stellen.

Ik krijg (al dagen) de melding: imap account verification failed.

Anoniem: 105463

Ik had hetzelfde probleem met mijn applicaties, ze startte op voor een seconde of 2 en daarna sloten ze weer af. Paar uur later deden ze het gewoon weer. 8)7

 • Maverick2001
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 05-06 14:56

Maverick2001

Whatever

edit 13:34: 'Het werkte volgens mij even... maar krijg nu geen mail meer binnen op deze manier, misschien ligt het aan gmail of ik was te enthousiast... laat het toch ff staan'

Weet niet of iemand anders het al gevonden had maar ik poster deze tip toch maar even:

Pop account - pushen naar je iPhone:

Het is omslachtig maar het werkt:

Ik zat met het volgende: ik heb een domein en wil de mail van dit domein pushen naar mijn iPhone. Normaal kan ik dit alleen doen door fetch in te stellen op bijvoorbeeld 15 minuten waarna hij elke 15 minuten gaat kijken of er nieuwe mail is. Ik heb nu een oplossing waarbij het instant push is.

- Bij mijn Gmail heb ik mijn pop acount van mijn domein toegevoegd.
- Imap op enabled gezet in gmail
- Account toegevoegd op iPhone (bij account toevoegen niet klikken op gmail maar op andere) zie ook: http://www.youtube.com/watch?v=uQ22euWXYog
- Het standaard reply adres gezet op mijn domein gegevens

Vervolgens pushed hij de mail vrijwel gelijk door naar mijn iPhone, bijkomend voordeel is ook dat de spam vooraf ook al gefilterd wordt door gmail.

Hoop dat jullie hier iets aan hebben

[Voor 8% gewijzigd door Maverick2001 op 18-07-2008 13:34]

Choose Booze


Anoniem: 151391

svdm schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 12:16:
[...]
Echter, heb je nu een nieuw abonnement op je iPhone genomen, dan heb je bewust een keuze gemaakt voor T-Mobile, dus moet je niet zeuren over dekkingsproblemen (dit bedoel ik in 'algemene zin' en niet 'persoonlijk')...
Beetje kromme redenering niet? Ten eerste heb ik weinig te kiezen aangezien T-mobile de enige is die de iPhone aanbied. Ten tweede als ik een betaalde dienst afneem mag ik er vanuit gaan dat het werkt. Als ik gedwongen word om T-mobile te nemen als ik een iPhone wil en dat dan doe wil nog lang niet zeggen dat ik dan geen kritiek meer mag hebben op het bereik, wat idd bedroevend is in een klein landje als Nederland. Ten derde, wat hebben mensen toch met alles tussen "quootjes" zetten tegenwoordig, heel "vervelend".

Anoniem: 225947

Ik kan niet meer vinden waar ik kan instellen hoe vaak mijn mail gecheckt moet worden?

Anoniem: 151391

Anoniem: 225947 schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 12:48:
Ik kan niet meer vinden waar ik kan instellen hoe vaak mijn mail gecheckt moet worden?
instellingen > nieuwe gegevens

 • MarcelG
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 31-05 23:49

MarcelG

parttime guru, fulltime idiot

Okay, even een vraag die waarschijnlijk in deel 1-10 toch al beantwoord is, maar nog niet te vinden in de FAQ (of ik ben stekeblind, dat kan ook) ; waar koop je nu snel simpel en goedkoop iPhone 3G complatible accessoires zoals:
- extra (lange) USB kabel
- autolader
- dock
- beschermhoesjes
Maar dan niet in de überexpensive Apple store. :P

Oh ja, ontopic: mijn ervaring met de 3G iPhone is buiten 3 uur gestress om het syncen van de mail/agenda met m'n werk-exchange omgeving buitengewoon geweldig! _/-\o_
Het werkt allemaal helemaal super. Okay, hier en daar wat vreemde dingetjes (ringtones, waarschuwingsgeluidjes niet aan te passen, wekker heeft geen 'loop alarm', sms karakterteller ontbreekt, ik zie de kleuren van afspraken die ik in outlook instel niet terug in de agenda op de iphone, etc) maar al met al een 400% verbetering ten opzichte van de HTC Tytn2 - die staat nu dus op marktplaats.nl. :)

 • weeraanmelden
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 11-01 20:08

weeraanmelden

Opnieuw opstarten...

MediaMarkt: As maandag
MacHouse: Volgende week woensdag
BelCompany: Vandaag.
ThePhoneHouse: As maandag.

Zaterdag leveringen zullen niet komen van het centrale magazijn, vaak zijn dit reparaties of andere poststukken.
Grotere keten's worden altijd op maandag ochtend bevoorraad , dit samen met de levering van grote aantallen gsm's , folders en ander POS materiaal (Point of Sale)

Verwacht op zaterdag geen levering van iPhone's.
Misschien wel telefoontjes van winkels die er vandaag niet aan toe kwamen.

[Voor 34% gewijzigd door weeraanmelden op 18-07-2008 13:01]


 • daniëlpunt
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online

daniëlpunt

monkey's gone to heaven

Heel raar, ik zie bij 'Telefoonnummer' onder het tabblad Samenvatting staat 'nvt'.

 • FireFoz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 14:12
wil je nou zeggen dat als mijn vriendin mij bijv "hey lekker ding" zou sturen, dat dit dan op mijn unlocked iphone zichtbaar is, zodat iedereen die mijn telefoon ziet liggen dit kan lezen:?
Niet lullig bedoeld, maar het lijkt me niet verstandig je (iphone) gsm zomaar ergens te laten liggen. Bij mij persoonlijk zit hij vrijwel altijd in mijn zak, of in het dockingstation... Ik denk dat hij anders zo weg is.

(zo was ook mijn allereeste (snik snik) MiniDisk speler ontvreemd... )
dat snap ik, maar ik had het ook meer over gewoon als ik thuis ben of bij vrienden...:) laat hem niet zo maar in een kroeg liggen oid. hoe dan ook, vind ik dat ie geen smsjes of emails zou moeten weer geven, vind ik nogal prive :(

Leef lekker in het nu, er is niks anders


 • jelle.
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 18:03

jelle.

Product Owner
Angeluskamps schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 01:37:
Is er een optie om youtube op normale kwaliteit te zien? en niet zo laag als via youtube app?
Ik zie niet echt een verschil in kwaliteit eigenlijk?

 • svdm
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 05-01-2022
Anoniem: 151391 schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 12:47:
[...]


Beetje kromme redenering niet? Ten eerste heb ik weinig te kiezen aangezien T-mobile de enige is die de iPhone aanbied. Ten tweede als ik een betaalde dienst afneem mag ik er vanuit gaan dat het werkt. Als ik gedwongen word om T-mobile te nemen als ik een iPhone wil en dat dan doe wil nog lang niet zeggen dat ik dan geen kritiek meer mag hebben op het bereik, wat idd bedroevend is in een klein landje als Nederland. Ten derde, wat hebben mensen toch met alles tussen "quootjes" zetten tegenwoordig, heel "vervelend".
En hij vat het dus wél persoonlijk op... :|

Overigens is T-Mobile niet de enige die de iPhone aanbiedt, want je kan 'm ook via andere wegen krijgen (alleen het toestel dan).

Ja, als je een betaalde dienst afneemt, mag je er zeker vanuit gaan dat het werkt.., maar het werkt ook. Als je een auto koopt, hapert-ie ook weleens.., heb je toch ook voor betaald?! Jij bent de koper, dus jij maakt de keuze.., toch? Je weet van tevoren dat wellicht de dekking niet 100% zal zijn, tja, dan moet je dat ook niet opeens verwachten zodra je de winkel uitloopt! Dus een compleet kromme redenering is het niet.

Weinig bereik? Verhuizen is ook een optie... :P
Heerlijk die 'quotes' (een paar woordjes is nog steeds niet 'alles')...
Wat dacht je van die 3 puntjes aan het einde van elke zin...? 8)7

TAKE IT OR LEAVE IT


 • svdm
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 05-01-2022
Anoniem: 248577 schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 07:26:
[...]

Interessant aanbod. Ben je van die t-mobile troep af.
De abo's van Vodafone lijken goedkoper te zijn, maar ís dat wel zo? € 44,75 voor 650 belminuten/sms'jes. In 1 bundel dus bv. 325 belminuten en 325 sms-berichtenen.

Nou ja, komt omgerekend op hetzelfde neer, niet (moet je wél je iPhone 3G eerst unlocken en visual voicemail wordt dus niet ondersteund)?

Was overigens wel te verwachten dat de andere providers met soortgelijke acties zouden komen.
Als bedrijf (con-collega) wil je natuurlijk wél kunnen meeliften op een hype, en dit blijkt een goede/interessante/legale manier te zijn...

[Voor 5% gewijzigd door svdm op 18-07-2008 13:43]

TAKE IT OR LEAVE IT


 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

Gn!uz schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 11:48:
Ik heb net een touch weggedaan omdat mijn inziens de iphone juist wel erg indrukwekkend is als primaire foon. Het ding is lichtjaren voor op de concurrentie. En de combi GPS + 3G internet overal + bellen is fenomenaal!
Ik heb nu een week de 3G maar op andere gebieden ligt ie ook weer lichtjaren achter op de concurrentie. Beetje mixed feelings.

PSN: Shiver23


 • Punksmurf
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 07-07-2022
SMS is verdubbeld, dus 1 sms kost je een halve minuut als het ware.

met een hamer past alles


Anoniem: 267883

T-mobile net gebeld maar die verwachten er nog circa 4 a 6 weken over te doen om hem te leveren.
Heeft er iemand iets anders gehoort over de levertijd bij T-mobile?

 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

jelle. schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 13:35:
[...]


Ik zie niet echt een verschil in kwaliteit eigenlijk?
Was het niet zo dat met WiFi er automatisch een andere kwaliteit gestreamd werd?

 • wally21
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 13-05 02:10

wally21

psn: Wally224

Anoniem: 267883 schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 14:00:
T-mobile net gebeld maar die verwachten er nog circa 4 a 6 weken over te doen om hem te leveren.
Heeft er iemand iets anders gehoort over de levertijd bij T-mobile?
Had hem telefonisch besteld maar nog geen bevestiging gehad dus ff gebeld met T-mobile. de order was wel binnen maar moest nog verwerkt worden, oftewel lang wachten. Dus ik Naar de T-monile shop hier in Tilburg stonden er 25 op de wachtlijst voor de zwarte 16GB. De man vertelde mij dat het daar zeker sneeler ging als via internet of via de telefoon. ze hadden deze week al 60 toestellen gehad. mijn aanvraag dus geannuleerd (was binnen een paar uur geregeld werd nadat mijn annulereing was verwerkt netjes gebeld dat ik mijn abbo vanuf nu gewoon weer in de winkel kan afsluiten) en er daar een gereserveerd. De reden dat het in de winkel ook sneller zou gaan is omdat de winkel dus alleen de toestellen ontvangt die zijn gereserveerd en die lijsten dus sneller worden wegewerkt. op internet worden de bestellingen gewoon op volgorde afgwerkt wat landelijk is en dus voor een langere wachttijd zorgt. Nu hopen dat er deze week weer zoveel toestellen binnen komen. dan heb ik m volgende week al in plaats van over 6 weken.

 • World Citizen
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 08:10
Juicyhil schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 11:56:
[...]


Ik had een HTC Tytn 2 gekocht omdat er windows mobile 6 op zit, en dat is voor mij denk ik handiger. Hier zit in principe hetzelfde als op de iPhone op. Ben er tot nog toe erg blij mee :)
Qua functies misschien wel... Waarschijnlijk zelfs meer.

Ik ben het alleen niet helemaal met je eens. Ik heb zelf een HTC P4350. Deze heb ik al een jaar, en ik was eraan gewend. Mijn abo was afgelopen, en ik had wat gezeik met de provider, dus ik liet mijn abonnement vervallen, en had tijdelijk even een pre paid kaartje. Aangezien niemand dat nummer had, werd ik nooit gebeld... en na 2 weken nam ik de gsm dus al niet meer mee.

Toen kocht ik een keer een ipod touch.. en na enkele maanden werken met dat ding... pakte ik mijn mobiel weer eens uit de kast.

Toen werd me duidelijk hoe soepel en goed de Touch en iphone werken. Ik kon gewoon niet meer omgaan met mijn HTC p4350, terwijl ik vroeger niet zonder kon.

Anoniem: 181291

HiDiT ik kreeg exact hetzelfde te horen net, Ik heb mijn iphone besteld bij T mobile Shop in Gouda,

Gistere in de winkel geweest en er werd me verteld dat ze vandaag iphones zouden leveren 8)7
Vervolgs zegt T - Mobile nederland dit over een levertijd van 4 weken.

Snappen ze het wel in Gouda, heb in de rij gestaan de bewuste vrijdag en toen bleek dat er onvoldoende waren mezelf op de reserverings lijst gezet.
Gistere hebben ze de reserverings lijst voor me gecontroleerd in de winkel. Staan ze elkaar aan te kijken Huh?! waarom is hij niet gebeld.. wekt niet extreem veel vertrouwen.
En als je dan te horen krijgt dat je nu nog 4 weken moet wachten... ;(

Het is niet dat mijn leven er van afhangt, maar als je er als apple fanboy naar uitkijkt en je krijgt dit soort dingen :?

Worden de telefoons nou nog geleverd of is het echt 4 weken afwachten

[Voor 4% gewijzigd door Anoniem: 181291 op 18-07-2008 14:18]


Anoniem: 215982

Anoniem: 181291 schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 14:16:
HiDiT ik kreeg exact hetzelfde te horen net, Ik heb mijn iphone besteld bij T mobile Shop in Gouda,

Gistere in de winkel geweest en er werd me verteld dat ze vandaag iphones zouden leveren 8)7
Vervolgs zegt T - Mobile nederland dit over een levertijd van 4 weken.

Snappen ze het wel in Gouda, heb in de rij gestaan de bewuste vrijdag en toen bleek dat er onvoldoende waren mezelf op de reserverings lijst gezet.
Gistere hebben ze de reserverings lijst voor me gecontroleerd in de winkel. Staan ze elkaar aan te kijken Huh?! waarom is hij niet gebeld.. wekt niet extreem veel vertrouwen.
En als je dan te horen krijgt dat je nu nog 4 weken moet wachten... ;(

Het is niet dat mijn leven er van afhangt, maar als je er als apple fanboy naar uitkijkt en je krijgt dit soort dingen :?
klacht indienen :)

 • koen
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online
Iemand al ergens een zwarte iPhone dock gespot? Die witte ziet er niet uit bij een zwarte iPhone en zwarte apparatuur :P

Anoniem: 267883

Kan ik de t-mobile bestelling gewoon telefonisch laten afzeggen door bijv. BelCompany of is dat kansloos?

 • touchie75
 • Registratie: Juli 2007
 • Niet online
in groningen zijn op zich best veel winkels die wel wat op voorraad hebben. dagje treinen ofzo?

 • wally21
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 13-05 02:10

wally21

psn: Wally224

Anoniem: 267883 schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 14:37:
Kan ik de t-mobile bestelling gewoon telefonisch laten afzeggen door bijv. BelCompany of is dat kansloos?
Als je zelf bij t-mobile hebt besteld gewoon ff bellen en dan kan je de bestelling zo annuleren.
Geen probleem heb ik gister ok gedaan omdat ik via internet 6 weken moest wachten en als ik hier naar de shop in Tilburg ga er de afgelopen week 60 toestelklen zijjn geleverd en ik nu nr 26 op de lijst ben. _/-\o_

 • RickV.
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 14-10-2022
Twee praktische vragen:
1) Als je op de iphone gaat internetten en een e-mail binnen krijgt met een telefoonnummer erin, kan je er dan op klikken dat die automatisch gaat bellen?
Of kan je het intypen, zonder dat de e-mail verdwijnt? Anders moet ik het eerst ergens anders opschrijven en dan pas het nummer gaan intypen, dat is niet echt praktisch

2) Kan je 'alt tabben' tussen 2 internetvensters? Ik krijg regelmatig mail binnen op het ene mail adres en dat moet ik (enigzins bewerkt) via een ander e-mail adres doorsturen. Copy/paste heeft de iphone niet, maar dan moet ik wel kunnen 'alt tabben' tussen 2 vensters. Is dit mogelijk?

 • amphora
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 16:43

amphora

Websites & Fotografie

RickV. schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 15:04:
Twee praktische vragen:
1) Als je op de iphone gaat internetten en een e-mail binnen krijgt met een telefoonnummer erin, kan je er dan op klikken dat die automatisch gaat bellen?
Of kan je het intypen, zonder dat de e-mail verdwijnt? Anders moet ik het eerst ergens anders opschrijven en dan pas het nummer gaan intypen, dat is niet echt praktisch

2) Kan je 'alt tabben' tussen 2 internetvensters? Ik krijg regelmatig mail binnen op het ene mail adres en dat moet ik (enigzins bewerkt) via een ander e-mail adres doorsturen. Copy/paste heeft de iphone niet, maar dan moet ik wel kunnen 'alt tabben' tussen 2 vensters. Is dit mogelijk?
1) Ja, je kan klikken
2) Ja, je kan meerdere Safari vensters hebben (maximaal 8 dacht ik)

nickdekruijk.nl Websites & Fotografie, Fuji X-T3, 10-24, 18-55/2.8-4, 35/1.4, 50-230, DJI Mini 3 pro, 16" MacBook Pro M1 Max


 • martijnve
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 16-05 14:37
RickV. schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 15:04:
Twee praktische vragen:
1) Als je op de iphone gaat internetten en een e-mail binnen krijgt met een telefoonnummer erin, kan je er dan op klikken dat die automatisch gaat bellen?
Of kan je het intypen, zonder dat de e-mail verdwijnt? Anders moet ik het eerst ergens anders opschrijven en dan pas het nummer gaan intypen, dat is niet echt praktisch

2) Kan je 'alt tabben' tussen 2 internetvensters? Ik krijg regelmatig mail binnen op het ene mail adres en dat moet ik (enigzins bewerkt) via een ander e-mail adres doorsturen. Copy/paste heeft de iphone niet, maar dan moet ik wel kunnen 'alt tabben' tussen 2 vensters. Is dit mogelijk?
1) ja dat werkt, geld ook voor webpagina's en smsjes
2) nee dat kan helaas niet :-( je het alleen tabs in de browser niet in het mailprogramma, alle programma's sluiten na een druk op de home knop meteen af (behalve de ipod functie) vaak onthouden ze wel waar je was zodat na opnieuw openen alles er weer hetzelfde uit ziet.
edit: als je het over webmail hebt kan het wel idd, alleen niet in het normale mailprogramma.

[Voor 4% gewijzigd door martijnve op 18-07-2008 15:09]

Mini-ITX GamePC: Core i5 3470 | 16GB DDR3 | GTX 970 4GB | Samsung 830 128GB | Dell u2711 (27", IPS,1440p), 2343BW


 • Tha BasZ
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09:06

Tha BasZ

- niks -

Neem aan dat je kan zien of je nieuwe iPhone-abbonement geactiveerd is dat Visual Voicemail werkt?
Dus dat je geen smsjes van T-Mobile meer krijgt dat je je voicemail moet bellen, maar op je iPhone zelf de berichten kan luisteren.

Of moet je dit nog apart activeren?
Kan je ook op een andere manier kijken of je iPhone abbonement geactiveerd is? (behalve dan op de website kijken, aangezien dat een dag "achterloopt".

 • RickV.
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 14-10-2022
Bedankt heren :)

 • Erwin.MvdB
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 24-12-2019
Maverick2001 schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 12:46:
edit 13:34: 'Het werkte volgens mij even... maar krijg nu geen mail meer binnen op deze manier, misschien ligt het aan gmail of ik was te enthousiast... laat het toch ff staan'

Weet niet of iemand anders het al gevonden had maar ik poster deze tip toch maar even:

Pop account - pushen naar je iPhone:

Het is omslachtig maar het werkt:

Ik zat met het volgende: ik heb een domein en wil de mail van dit domein pushen naar mijn iPhone. Normaal kan ik dit alleen doen door fetch in te stellen op bijvoorbeeld 15 minuten waarna hij elke 15 minuten gaat kijken of er nieuwe mail is. Ik heb nu een oplossing waarbij het instant push is.

- Bij mijn Gmail heb ik mijn pop acount van mijn domein toegevoegd.
- Imap op enabled gezet in gmail
- Account toegevoegd op iPhone (bij account toevoegen niet klikken op gmail maar op andere) zie ook: http://www.youtube.com/watch?v=uQ22euWXYog
- Het standaard reply adres gezet op mijn domein gegevens

Vervolgens pushed hij de mail vrijwel gelijk door naar mijn iPhone, bijkomend voordeel is ook dat de spam vooraf ook al gefilterd wordt door gmail.

Hoop dat jullie hier iets aan hebben
Werkt bij mij helaas niet. Wat ik gedaan heb is alle mail van gmail weer doorsturen naar een Yahoo account. Yahoo pushed nl. wel

Anoniem: 233874

svdm schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 13:41:
[...]

De abo's van Vodafone lijken goedkoper te zijn, maar ís dat wel zo? € 44,75 voor 650 belminuten/sms'jes. In 1 bundel dus bv. 325 belminuten en 325 sms-berichtenen.

Nou ja, komt omgerekend op hetzelfde neer, niet (moet je wél je iPhone 3G eerst unlocken en visual voicemail wordt dus niet ondersteund)?

Was overigens wel te verwachten dat de andere providers met soortgelijke acties zouden komen.
Als bedrijf (con-collega) wil je natuurlijk wél kunnen meeliften op een hype, en dit blijkt een goede/interessante/legale manier te zijn...
Hou er wel rekening mee dat je bij Vodafone GEEN onbeperkt internet hebt. Zij werken met een fair use policy. Verbruik je 250 of meer per maand, dan kom je toch echt in de problemen.

Ik heb mijn iPhone begin deze week telefonisch besteld. Mij is verteld dat er ongeveer 4 weken levertijd op zit. Ze verwachten dat ik hem 15 augustus binnenkrijg. Via de shop is dus waarschijnlijk inderdaad sneller.

Anoniem: 267883

Van T-mobile, over de voorraad van de stores;

Wij horen deze verhalen ook, maar hebben na onderzoek gehoord dat het
misschien om 2 a 3 stuks per winkel gaat. De Belcompany kreeg er
bijvoorbeeld 1000 stuks, verdeeld over 180 winkels = 5 per shop.

Hoe het verder is ingeregeld is mij niet bekend, onze aantallen worden
direct bij Apple besteld en die hanteren een levertijd van 4 a 6 weken.

Hopende je langs deze weg voldoende geinformeerd te hebben.

 • DJMurtz
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 29-04 08:28
Net T-Mobile gebeld vanwege de waardeloze dekking die ik krijg met de iPhone. Ben ondertussen al vijf jaar klant bij T-Mobile en echt nog nooit problemen gehad met de dekking in ons dorp (Margraten). Nu met de iPhone heb ik alleen nog dekking boven op zolder (2G dekking) en onder valt het hele netwerk weg en gaat ie over op een Belgisch netwerk (wat ik nu uitgezet heb, ga toch niet betalen per minuut omdat ik vlak bij de grens woon!). 3G netwerk kan ik hier al helemaal naar fluiten terwijl er op de dekkingskaart van T-Mobile wel staat dat er hier dekking zou moeten zijn.

Nog mooier is dat ik net van Maastricht terugkom en daar had ik dus ook maar 2 streepjes dekking in hartje Maastricht waarbij de verbinding ook gewoon wegviel zodra ik een winkel binnen liep. Ook daar geen 3G netwerk kunnen krijgen (terwijl de aanbieders lijst (ALS deze al wil laden) wel vol staat met KPN 3G, Vodafone 3G, etc, maar geen T-Mobile 3G.

Daar gaan ze nu dus onderzoek naar doen en hier krijg ik na mijn vakantie bericht over wat eruit is gekomen. Wat ik echter ook gemeld heb en waar jullie me misschien bij kunnen helpen is het feit dat ik helemaal geen internet heb op de telefoon zodra Wi-Fi uitstaat. Waar ik met dezelfde simkaart in een T-Mobile MDA met PIT abonnement nog gewoon kon internetten via GPRS geeft Safari op de iPhone nu de melding "Mobiele datanetwerk activeren niet mogelijk" terwijl ik hier op zolder wel gewoon 4 streepjes GSM bereik heb.

Aan de lijn gaven ze aan "moet je de instellingen goedzetten, die kun je hier en hier vinden" maar op mijn vraag "waar kan ik die dan invullen, want voor zover ik weet doet de iPhone dat zelf en kan ik nergens de instellingen hiervoor vinden" was het antwoord "geen idee, dan zullen we dit ook laten onderzoeken samen met uw klacht over het bereik".

Nou, afwachten dus maar, en hopelijk weet iemand hier wel hoe ik dan op zijn minst GPRS/EDGE aan de praat krijg op de iPhone. :(

 • MrBlueEyes
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 04-06 19:43
jelle. schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 13:35:
[...]


Ik zie niet echt een verschil in kwaliteit eigenlijk?
Op de iPhone komt het veel "pixelliger"(woord zal wel niet bestaan maar toch) over dan hetzelfde filmpje op de pc.

Zie bijvoorbeeld: Ana Free - Angie

[Voor 6% gewijzigd door MrBlueEyes op 18-07-2008 16:01]

Gigabyte Aorus X570 ULTRA, Ryzen 9 3900X, 32GB, Gigabyte AORUS M RTX3080 10G, Samsung EVO 970 1TB, EVO 840 1TB, 2x LG 27UD68-P, LG 48CX, LG 65C8, Panasonic TX-P50UT50E, Xbox Series X, PS4 Pro, Galaxy Z Fold4 512GB, Kia EV6 RWD 77,4 kWh Plus


 • SirD_P
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 13-12-2022

SirD_P

FreeBSD enthusiast

Afgelopen vrijdag besteld bij iCentre Almere en vandaag 16G black kunnen ophalen :D
Niet verkeerd maar 1 weekje wachten

 • MarcelG
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 31-05 23:49

MarcelG

parttime guru, fulltime idiot

Ehm...I hate to bump, maar kan iemand me een antwoord geven op mijn vraagje of aanbevolen shops voor accessoires?

 • Xandrios
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 15:45
Ik ben gisteravond gewoon een Belcompany binnengelopen zonder reserveren: 16GB was op voorraad. Phonehouse had alleen een witte liggen en ik wilde wel zwart. Heb ik zoveel geluk of beginnen de voorraden nu te groeien?

De discussie hierboven: Gmail werkt perfect hier. Zou bijna zeggen dat het sneller is dan de normale gmail webinterface :-X

Ik draai nu nog met de 45 firmware, en heb redelijk vaak crashes. iPod is al een keer onderuit gegaan en ook Safari meerdere malen. Ik ben een beetje bang dat met upgraden naar de 47 firmware ik eventueel last ga krijgen van de snelheidsproblemen/lag. Is het slim om nog even te wachten tot er weer een nieuwe FW uitkomt?

Iets anders dat me opviel is de headphones aansluiting. Om de earbuds aan te sluiten moet je redelijk wat kracht zetten. Vele malen meer dan bij m'n iPod. Enigzins vreemd en ik ben bang dat ik de kabel van de earbuds ooit kapot ga trekken als ik ze eruit trek met wat kracht...

[Voor 17% gewijzigd door Xandrios op 18-07-2008 16:18]


 • svdm
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 05-01-2022
Anoniem: 233874 schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 15:26:
[...]


Hou er wel rekening mee dat je bij Vodafone GEEN onbeperkt internet hebt. Zij werken met een fair use policy. Verbruik je 250 of meer per maand, dan kom je toch echt in de problemen.
Zie http://webwereld.nl/ref/newsletter/51952 voor meer informatie omtrent dit onderwerp. Er wordt o.a. een vergelijking gemaakt tussen T-Mobile en Vodafone. Er zullen inderdaad kleine lettertjes aan te pas komen bij deze laatste.

Desondanks blijf ik bij 'mijn' oude-vertrouwde T-Mobile (ben tevreden, al jaren.., zucht).
Bovendien, ik heb € 1 betaald voor de iPhone.., doe dat dan maar eens na!

TAKE IT OR LEAVE IT


 • krizzziz
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 15:41
ztrezz schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 15:24:
[...]

Werkt bij mij helaas niet. Wat ik gedaan heb is alle mail van gmail weer doorsturen naar een Yahoo account. Yahoo pushed nl. wel
Wat werkt er precies niet dan? Hij pushed de mail uiteindelijk niet? Ik vind dit namelijk wel een erg handige en creatieve oplossing...

ehhhh..HOI


 • plipo
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 22-07-2022
Ik heb een vraagje waar ik nu al een tijdje mee zit. Volgens mij heb ik de vraag in het verleden al een keer zien langskomen maar kon hem niet terug vinden dmv de zoek functie. Ik hoop dat iemand mij echter kan helpen...

in mijn iphone is de telefoon nummer layout bij de contact (012) 345-6789 en ik kan maar niet vinden hoe ik dit kan veranderen in 01 23456789 of 0123456789... Ik heb op me mac bij contacts de layout wel kunnen veranderen maar mijn iphone neemt deze instellingen niet over..
Alvast bedankt

http://users.boardnation.com/~gp32/ ----> v525 forum


Anoniem: 61797

Xandrios schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 16:13:
Ik ben gisteravond gewoon een Belcompany binnengelopen zonder reserveren: 16GB was op voorraad. Phonehouse had alleen een witte liggen en ik wilde wel zwart. Heb ik zoveel geluk of beginnen de voorraden nu te groeien?

De discussie hierboven: Gmail werkt perfect hier. Zou bijna zeggen dat het sneller is dan de normale gmail webinterface :-X

Ik draai nu nog met de 45 firmware, en heb redelijk vaak crashes. iPod is al een keer onderuit gegaan en ook Safari meerdere malen. Ik ben een beetje bang dat met upgraden naar de 47 firmware ik eventueel last ga krijgen van de snelheidsproblemen/lag. Is het slim om nog even te wachten tot er weer een nieuwe FW uitkomt?

Iets anders dat me opviel is de headphones aansluiting. Om de earbuds aan te sluiten moet je redelijk wat kracht zetten. Vele malen meer dan bij m'n iPod. Enigzins vreemd en ik ben bang dat ik de kabel van de earbuds ooit kapot ga trekken als ik ze eruit trek met wat kracht...
Kun je met een screenshot misschien letterlijk jouw instellingen laten zien ? Mij lukt het met geen mogelijkheid 8)7 |:(

 • MarcelG
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 31-05 23:49

MarcelG

parttime guru, fulltime idiot

WebWereld spreekt wel een onwaarheid uit:
De Vodafone-aanbieding is dan ook vooral interessant voor consumenten die hun toestel importeren uit bijvoorbeeld België of de Verenigde Staten. Daar kost een 16GB toestel zonder abonnement respectievelijk 615 euro en 699 dollar (zo'n 440 euro), al moet het apparaat in beide gevallen nog worden gekraakt voordat het in Nederland werkt.
De Belgische simlockvrije iPhone werkt toch gewoon hier? Dan is dit zéker een alternatief voor mensen die
- een T-mobile allergie hebben
- in een T-mobile 'black hole' wonen
- Vodafone fans zijn.
:-)
plipo schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 16:25:
Ik heb een vraagje waar ik nu al een tijdje mee zit. Volgens mij heb ik de vraag in het verleden al een keer zien langskomen maar kon hem niet terug vinden dmv de zoek functie. Ik hoop dat iemand mij echter kan helpen...

in mijn iphone is de telefoon nummer layout bij de contact (012) 345-6789 en ik kan maar niet vinden hoe ik dit kan veranderen in 01 23456789 of 0123456789... Ik heb op me mac bij contacts de layout wel kunnen veranderen maar mijn iphone neemt deze instellingen niet over..
Alvast bedankt
Volgens mij is dit een kwestie van je locatie goed instellen - op Nederland dus. Maar ik kan me vergissen.

Even een snelle vraag, misschien dat iemand dat weet ; als ik een VPN verbinding naar m'n werk maak, moet ik voor internet etc m'n werk-proxy gebruiken.
Dit kan ik volgens mij nergens instellen, of wel?

[Voor 31% gewijzigd door MarcelG op 18-07-2008 16:28]


 • World Citizen
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 08:10
\Offtopic - maar eigenlijk ook weer niet


Heeft tweakers.net ook een betere ervaring nu de Iphone uit is....? Ofwel gaan jullie hits nu omhoog?

 • MrBlueEyes
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 04-06 19:43
Anoniem: 61797 schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 16:26:
[...]


Kun je met een screenshot misschien letterlijk jouw instellingen laten zien ? Mij lukt het met geen mogelijkheid 8)7 |:(
Je hebt het over gmail? Ik drukte gewoon op gmail typte me mail en wachtwoord in en het werkt perfect.

Gigabyte Aorus X570 ULTRA, Ryzen 9 3900X, 32GB, Gigabyte AORUS M RTX3080 10G, Samsung EVO 970 1TB, EVO 840 1TB, 2x LG 27UD68-P, LG 48CX, LG 65C8, Panasonic TX-P50UT50E, Xbox Series X, PS4 Pro, Galaxy Z Fold4 512GB, Kia EV6 RWD 77,4 kWh Plus


 • plipo
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 22-07-2022
plipo schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 16:25:
Ik heb een vraagje waar ik nu al een tijdje mee zit. Volgens mij heb ik de vraag in het verleden al een keer zien langskomen maar kon hem niet terug vinden dmv de zoek functie. Ik hoop dat iemand mij echter kan helpen...

in mijn iphone is de telefoon nummer layout bij de contact (012) 345-6789 en ik kan maar niet vinden hoe ik dit kan veranderen in 01 23456789 of 0123456789... Ik heb op me mac bij contacts de layout wel kunnen veranderen maar mijn iphone neemt deze instellingen niet over..
Alvast bedankt
opgelost..
vreemd ik had regio code op nederlands staan maar hij deed het niet goed.. toen ik hem veranderde naar belgie en toen weer terug naar nederland deed hij het wel..

probleem opgelost.. haha

http://users.boardnation.com/~gp32/ ----> v525 forum


 • Xandrios
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 15:45
Angeluskamps schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 16:42:
[...]

Je hebt het over gmail? Ik drukte gewoon op gmail typte me mail en wachtwoord in en het werkt perfect.
Juist, hier ook. Dus niet zelf de IMAP gegevens invullen maar gewoon de Gmail 'template' gebruiken.

Ik heb ook een aantal andere imap accounts om zodoende meerdere identities (from-adressen) te kunnen gebruiken. Het toevoegen daarvan duurde vrij lang (SSL checks etc duren bijna 5min per account!) maar werkt ook prima :)

Als je deze truuc ook wilt doen, let op dat je verschillende imap accounts gebruikt. Eenzelfde account onder een andere naam toevoegen zorgt ervoor dat de oude overschreven wordt!)

[Voor 14% gewijzigd door Xandrios op 18-07-2008 16:54]


 • hellboy123
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 04-06 19:39
Xandrios schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 16:48:
[...]


Juist, hier ook. Dus niet zelf de IMAP gegevens invullen maar gewoon de Gmail 'template' gebruiken.

Ik heb ook een aantal andere imap accounts om zodoende meerdere identities (from-adressen) te kunnen gebruiken. Het toevoegen daarvan duurde vrij lang (SSL checks etc duren bijna 5min per account!) maar werkt ook prima :)
even een vraag over gmail. Wanneer ik alles op de iPhone binnen zal halen, kan ik die zelfde berichten ook nog binnenhalen op mn laptop met outlook? Ik heb geen zin om hiervoor alleen een mobile me account af te sluiten namelijk....

 • FailFr8er
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09:48
Ik kom er net achter dat mijn iPhone niet helemaal100% is, rechts in de benedenhoek lijkt het erop dat het zilveren randje niet helemaal aansluit met de zwart casing, alsof het iets ontzet is. Als je daar dus voelt voel je een randje zitten, terwijl dit volgens mij helemaal smooth moet zijn.

Zijn er meer mensen met dit probleem? Zit even te dubben wat ik zal doen, teruggaan of ermee leven...

Tis overigens een 16GB - zwart

 • martijnve
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 16-05 14:37
Red Nalie schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 16:59:
Ik kom er net achter dat mijn iPhone niet helemaal100% is, rechts in de benedenhoek lijkt het erop dat het zilveren randje niet helemaal aansluit met de zwart casing, alsof het iets ontzet is. Als je daar dus voelt voel je een randje zitten, terwijl dit volgens mij helemaal smooth moet zijn.

Zijn er meer mensen met dit probleem? Zit even te dubben wat ik zal doen, teruggaan of ermee leven...

Tis overigens een 16GB - zwart
is bij mij ook ja :S (wit 16GB)
Links boven ook een beetje,
Maar ga me daar niet druk over maken.

Mini-ITX GamePC: Core i5 3470 | 16GB DDR3 | GTX 970 4GB | Samsung 830 128GB | Dell u2711 (27", IPS,1440p), 2343BW


 • To_Tall
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 01:03
Ik heb 1 dode PIXEL :N

Zou je hiermee terug kunnen naar apple? zit midden in me scherm. Iriteer me mateloos als ik mail of op het web aan browsen ben!!

A Soldiers manual and a pair of boots.


 • Eastman
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online
Als je met verschillende tabbladen werkt in safari, worden de tabbladen ook geladen als ze niet zichtbaar zijn?

 • Xandrios
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 15:45
hellboy123 schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 16:55:
[...]


even een vraag over gmail. Wanneer ik alles op de iPhone binnen zal halen, kan ik die zelfde berichten ook nog binnenhalen op mn laptop met outlook? Ik heb geen zin om hiervoor alleen een mobile me account af te sluiten namelijk....
Als je netjes IMAP gebruikt (En dat moet ik je toch heel erg aanraden, ook voor thuisgebruik met outlook!) dan is dat geen probleem. Mail wordt dan namelijk niet verwijderd van de server zoals bij POP3.

Anoniem: 250885

Ik heb 1 dode PIXEL

Zou je hiermee terug kunnen naar apple? zit midden in me scherm. Iriteer me mateloos als ik mail of op het web aan browsen ben!!
Kans is klein dat je een nieuwe krijgt maar ik zou sowieso teruggaan. Je kan het altijd proberen toch;-)

[Voor 45% gewijzigd door Anoniem: 250885 op 18-07-2008 17:27]


 • Erwin.MvdB
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 24-12-2019
kRiZzZiZ schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 16:24:
[...]


Wat werkt er precies niet dan? Hij pushed de mail uiteindelijk niet? Ik vind dit namelijk wel een erg handige en creatieve oplossing...
Klopt, gmail pushed de mail niet (althans bij mij niet). Misschien een hik-up, ik zal vanavond nog eens het geheel instellen.

Anoniem: 267883

Xandrios schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 16:13:
Ik ben gisteravond gewoon een Belcompany binnengelopen zonder reserveren: 16GB was op voorraad. Phonehouse had alleen een witte liggen en ik wilde wel zwart. Heb ik zoveel geluk of beginnen de voorraden nu te groeien?
Net alle shops in Alkmaar en Heerhugowaard afgegaan, allemaal "Je bent nr30 op de lijst" en die arrogante blik... maargoed hier dus niet te begaan.
Ik laat hem lekker in bestelling staan (zwart 16gb) bij T-mobile zakelijk..

Anoniem: 165930

Is er een mogelijkheid om die dat Engelse woordenboek op de iPhone uit te zetten?
Ik heb er een hekel aan dat hij mijn Nederlandse woorden aan gaat vullen met Engelse. Smsjes zijn zo niet lekker snel te tikken.

 • FailFr8er
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09:48
Anoniem: 267883 schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 17:35:
[...]


Net alle shops in Alkmaar en Heerhugowaard afgegaan, allemaal "Je bent nr30 op de lijst" en die arrogante blik... maargoed hier dus niet te begaan.
Ik laat hem lekker in bestelling staan (zwart 16gb) bij T-mobile zakelijk..
Je moet BC Schagen en Den Helder eens bellen, volgens mij loopt het daar niet zo'n storm met iPhone sales...

Anoniem: 61797

Anoniem: 165930 schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 18:45:
Is er een mogelijkheid om die dat Engelse woordenboek op de iPhone uit te zetten?
Ik heb er een hekel aan dat hij mijn Nederlandse woorden aan gaat vullen met Engelse. Smsjes zijn zo niet lekker snel te tikken.
Je kunt gewoon wisselen van woordenboek door op het wereldbolletje te drukken :)

Anoniem: 165930

Anoniem: 61797 schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 18:56:
[...]

Je kunt gewoon wisselen van woordenboek door op het wereldbolletje te drukken :)
Geniaal, hoe simpel kan het zijn _/-\o_

 • RHochstenbach
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 27-02-2021
Anoniem: 61797 schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 18:56:
[...]

Je kunt gewoon wisselen van woordenboek door op het wereldbolletje te drukken :)
Kan je de woordcorrectie ook helemaal uitschakelen? Blijkbaar houd ie niet zo van SMS-taal :)

Anoniem: 61797

RHochstenbach schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 19:31:
[...]

Kan je de woordcorrectie ook helemaal uitschakelen? Blijkbaar houd ie niet zo van SMS-taal :)
Nee, voor zover ik weet niet. Wel dacht ik dat hij "leert" dus als je heel vaak, ffw88 typed, dat hij dat in het woordenboek zet.

[Voor 16% gewijzigd door Anoniem: 61797 op 18-07-2008 19:44]


 • depl0y
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 15:39
Nope, op de 2G was hier een aanpassing voor nodig vanuit de installer.

Ik hoop dat Apple hier nog mee komt en anders moet ik die van mij alsnog jailbreaken.

 • Muthas
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Over het toetsenbord, 3x een woord wegdrukken (kruisje drukken) en hij zal het niet meer automatisch aanraden, 3x een woord typen en hij onthoudt hem en komt er automatisch mee aanzetten als je iets typt wat er op lijkt (maar niet in het woordenboek voorkomt) :)

 • Biker-mouse
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 05-06 12:26
wally21 schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 14:13:
[...]


Had hem telefonisch besteld maar nog geen bevestiging gehad dus ff gebeld met T-mobile. de order was wel binnen maar moest nog verwerkt worden, oftewel lang wachten. Dus ik Naar de T-monile shop hier in Tilburg stonden er 25 op de wachtlijst voor de zwarte 16GB. De man vertelde mij dat het daar zeker sneeler ging als via internet of via de telefoon. ze hadden deze week al 60 toestellen gehad. mijn aanvraag dus geannuleerd (was binnen een paar uur geregeld werd nadat mijn annulereing was verwerkt netjes gebeld dat ik mijn abbo vanuf nu gewoon weer in de winkel kan afsluiten) en er daar een gereserveerd. De reden dat het in de winkel ook sneller zou gaan is omdat de winkel dus alleen de toestellen ontvangt die zijn gereserveerd en die lijsten dus sneller worden wegewerkt. op internet worden de bestellingen gewoon op volgorde afgwerkt wat landelijk is en dus voor een langere wachttijd zorgt. Nu hopen dat er deze week weer zoveel toestellen binnen komen. dan heb ik m volgende week al in plaats van over 6 weken.
Alleen via internet kost een Iphone 16Gb bij een contractverlenging maar 50 euro en in de T-mobile shop gewoon 160 euro!
Ik heb mijn Iphone (5de op de wachtlijst) geannuleerd bij T-mobile Tilburg en hem via internet besteld. Voor die 110 euro kan ik wel een paar weekjes langer wachten hoor....

MacBook Pro - Iphone 6 - Ipad Air - BMW E90 325i - Honda CBR 600 RR - Synology DS415+ - Apple TV2


Anoniem: 264553

Heeft iemand T-mobile Hotspots al geprobeerd? Ik krijg het met geen mogelijkheid aan de praat.

Ik weet dat je eerst hotspot naar "wifi" moet smsen om je login gegevens te krijgen. Eenmaal gedaan probeerde ik die in te voeren, maar elke keer krijg ik de melding dat het onjuist is. Vandaag nog ff langs T-Mobile geweest, daar werkte hun hotspot niet, ook niet met andere apparaten dus dat hielp ook niet veel. Zijn er al mensen die het werkende hebben gekregen?

 • Executor16
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
Ik heb al een paar keer gehad dat als ik mijn iPhone een tijdje niet gebruikt hebt en dan een programma wil opstarten, dat ie dan gelijk crasht en reboot.

Dat is zwaar irritant.... Heeft iemand dat probleem ook?

 • SvenZ
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 20-02-2022
iPhone is geweldig... alleen jammer dat t-mobile nog steeds mijn abbonement niet heeft geactiveerd.. Ik kan niet meer bellen... en My Tmobile werkt ook niet... Ik stond donderdag de 11e als nummer 260 in de rij en nog steeds niet geactiveerd!

zelfs niet na 4 keer bellen :'(... iemand hier nog meer last van?

 • Scrummie
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 14:26

Scrummie

Think different

SvenZ schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 20:58:
iPhone is geweldig... alleen jammer dat t-mobile nog steeds mijn abbonement niet heeft geactiveerd.. Ik kan niet meer bellen... en My Tmobile werkt ook niet... Ik stond donderdag de 11e als nummer 260 in de rij en nog steeds niet geactiveerd!

zelfs niet na 4 keer bellen :'(... iemand hier nog meer last van?
Ik wacht ook al een tijdje, morgen een week. Vind het wel wat lang duren om die "achterstand" weg te werken.

Seizoenskaarthouder Feyenoord - Vak T


Anoniem: 267223

Anoniem: 61797 schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 18:56:
[...]

Je kunt gewoon wisselen van woordenboek door op het wereldbolletje te drukken :)
Wereldbol? Waar? Heb zelf al gezocht.. niks gevonden.

 • Muthas
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Anoniem: 267223 schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 21:18:
[...]


Wereldbol? Waar? Heb zelf al gezocht.. niks gevonden.
Dan staat er maar 1 taal ingesteld voor je toetsenbord en hoef je niet te kunnen wisselen tussen talen, dus zie je ook geen wereldbol. Stel maar is een tweede taal voor het toetsenbord in (ergens in Instellingen/Settings ;) ), dan zie je hem wel.

 • Anoniem: 97369
 • Registratie: November 2003
 • Niet online
Red Nalie schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 16:59:
Ik kom er net achter dat mijn iPhone niet helemaal100% is, rechts in de benedenhoek lijkt het erop dat het zilveren randje niet helemaal aansluit met de zwart casing, alsof het iets ontzet is. Als je daar dus voelt voel je een randje zitten, terwijl dit volgens mij helemaal smooth moet zijn.

Zijn er meer mensen met dit probleem? Zit even te dubben wat ik zal doen, teruggaan of ermee leven...

Tis overigens een 16GB - zwart
Dat voelde ik linksonder al. Maargoed, niet iets om druk over te maken. :)

 • Anoniem: 97369
 • Registratie: November 2003
 • Niet online
Anoniem: 264553 schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 20:29:
Heeft iemand T-mobile Hotspots al geprobeerd? Ik krijg het met geen mogelijkheid aan de praat.

Ik weet dat je eerst hotspot naar "wifi" moet smsen om je login gegevens te krijgen. Eenmaal gedaan probeerde ik die in te voeren, maar elke keer krijg ik de melding dat het onjuist is. Vandaag nog ff langs T-Mobile geweest, daar werkte hun hotspot niet, ook niet met andere apparaten dus dat hielp ook niet veel. Zijn er al mensen die het werkende hebben gekregen?
Ik had hetzelfde op Utrecht Centraal. Maar weet niet of je op KPN kunt inloggen. Ik gebruikte mijn inloggegevens die via de SMS waren ontvangen.

 • Kasj
 • Registratie: Juni 2007
 • Nu online
ztrezz schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 17:28:
[...]

Klopt, gmail pushed de mail niet (althans bij mij niet). Misschien een hik-up, ik zal vanavond nog eens het geheel instellen.
Gmail kan volgens mij nog niet gepushd worden. Je gmail laten forwarden naar een yahoo email account is zoals eerder vermeld een simpele maar effectieve oplossig. Yahoo pusht namelijk wel met de standaard setup in de iphone. Ook een goede oplossing is volgens mij mail2web.com. Hier kun je een gratis outlook exchange account op het web mee opzetten. Kun je je iphone ook met de contacten en calender laten syncen.

Ik heb zelf een exchane account van mijn werk en aangezien je er maar 1 mag hebben, gebruik ik prive de yahoo oplossing.

 • TlighT
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 05-06 23:23
Ik snap iets niet, ik heb het al eens eerder gevraagd hier maar geen antwoord op gekregen.

Ik heb regelmatig dat ik geen 3g heb, maar wel 4 of 5 streepjes. Ik kan dan wel bellen maar niet internetten en hij schakelt ook niet automatisch terug naar gprs. Als ik handmatig naar gprs terugschakel dan kan ik wel internetten. Op andere momenten werkt 3g wel, op dezelfde plek.

Hebben andere mensen hier ook last van? Ik zit in centrum Tilburg, ik neem aan dat het waarschijnlijk gewoon iets met de verbinding is en dat ik geen foute iPhone heb.

 • Kethij
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 01-12-2021
SvenZ schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 20:58:
iPhone is geweldig... alleen jammer dat t-mobile nog steeds mijn abbonement niet heeft geactiveerd.. Ik kan niet meer bellen... en My Tmobile werkt ook niet... Ik stond donderdag de 11e als nummer 260 in de rij en nog steeds niet geactiveerd!

zelfs niet na 4 keer bellen :'(... iemand hier nog meer last van?
Vreemd ik heb hem vandaag gehaald en meteen geactiveerd, kon gelijk bellen en internetten.
My T-Mobile werkt ook direct. Vind het maar een vreemd verhaal dat sommigen zolang moeten wachten.

 • Shuisman
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 08:34
Ik heb geen creditcard en wil me toch registreren om mijn iPhone te kunnen gebruiken?

Je kunt in het registratiescherm ook kiezen voor de optie:
Geen - aanschaffen van betaalde applicaties is niet mogelijk
Click 'n Buy - voor aanschaffen via je afschrijving van je bankrekening.
Ik probeer het via iTunes=>create account, maar ik krijg dan niet de optie 'geen' ik heb wel engelse iTunes is dat het probleem?

(ik krijg de opties visa, mastercard, click&buy, en nog iets groens :P )

 • wally21
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 13-05 02:10

wally21

psn: Wally224

Biker-mouse schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 20:07:
[...]


Alleen via internet kost een Iphone 16Gb bij een contractverlenging maar 50 euro en in de T-mobile shop gewoon 160 euro!
Ik heb mijn Iphone (5de op de wachtlijst) geannuleerd bij T-mobile Tilburg en hem via internet besteld. Voor die 110 euro kan ik wel een paar weekjes langer wachten hoor....
Nou bij mij kost ie maar 2 tientjes :+ maar kan ook zijn dat ik al 3 jaar klant ben met 2 abbo's

 • wally21
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 13-05 02:10

wally21

psn: Wally224

TlighT schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 21:49:
Ik snap iets niet, ik heb het al eens eerder gevraagd hier maar geen antwoord op gekregen.

Ik heb regelmatig dat ik geen 3g heb, maar wel 4 of 5 streepjes. Ik kan dan wel bellen maar niet internetten en hij schakelt ook niet automatisch terug naar gprs. Als ik handmatig naar gprs terugschakel dan kan ik wel internetten. Op andere momenten werkt 3g wel, op dezelfde plek.

Hebben andere mensen hier ook last van? Ik zit in centrum Tilburg, ik neem aan dat het waarschijnlijk gewoon iets met de verbinding is en dat ik geen foute iPhone heb.
zal eens testen hier in Tilburg zodra ik mij iphone heb. met mij Tytn II (htc) heb ik vol bereik _/-\o_

 • Sspruijt
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 01-06 16:33
Ik denk dat dit al bij veel mensen bekend is, maar ik meld het toch even.

Ik heb sinds afgelopen dinsdag, de dag waarop ik m'n iPhone kocht, veel last van slechte dekking. Gewoon thuis op m'n kamer altijd maar één streepje bereik of de irritante melding 'Geen service'. Ik wilde toch de gok even wagen met nieuwste firmware dus even in iTunes op 'Herstellen' gedrukt en de nieuwste firmware erop gezet. Je krijgt hiermee inderdaad versie 2A347. Tot mijn grootste verbazing heb ik nu op dezelfde plekken in huis volledig bereik. Alle vijf de streepjes vol. En nee het ligt niet aan 3G aan/uit. Heb het met versie 2A345 ook met 3G uit geprobeerd en kon nooit meer dan 1 streepje krijgen. Verder geen problemen gehad na enkele uurtje spelen met crashes bijvoorbeeld dus ik kan iedereen aanraden even dat herstel-knopje te raadplegen.

 • MaxPoweR
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 15:14

MaxPoweR

-=StopTech=-

Kethij schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 21:59:
[...]

Vreemd ik heb hem vandaag gehaald en meteen geactiveerd, kon gelijk bellen en internetten.
My T-Mobile werkt ook direct. Vind het maar een vreemd verhaal dat sommigen zolang moeten wachten.
Ik heb mijn Iphone gisteren gehaald en bij mij werkt ook alles meteen, echt vaag dat sommige moeten wachten.

 • Sspruijt
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 01-06 16:33
MaxPoweR schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 23:18:
[...]


Ik heb mijn Iphone gisteren gehaald en bij mij werkt ook alles meteen, echt vaag dat sommige moeten wachten.
Ligt er volgens mij maar aan of het via TAS gedaan wordt of niet. Ik werk bij de BC en als het handmatig doorgebeld word gaan er een aantal dagen overheen. Komt ie erdoor in TAS wordt hij automatisch direct aangesloten.
Shuisman schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 22:34:
[...]


Ik probeer het via iTunes=>create account, maar ik krijg dan niet de optie 'geen' ik heb wel engelse iTunes is dat het probleem?

(ik krijg de opties visa, mastercard, click&buy, en nog iets groens :P )
Registreer hem gewoon met de optie Click & Buy. Dit werkt volgens mij als een soort paypal. Nadat je jouw Click & Buy rekening hebt verifieerd dmv een 0,01 euro storting die zij naar je rekening doen, kun je gewoon alle gratis dingen uit de store downloaden. Of je kunt er voor kiezen om even 20 euro te storen en dingen te kopen.

 • MrBlueEyes
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 04-06 19:43
Kethij schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 21:59:
[...]

Vreemd ik heb hem vandaag gehaald en meteen geactiveerd, kon gelijk bellen en internetten.
My T-Mobile werkt ook direct. Vind het maar een vreemd verhaal dat sommigen zolang moeten wachten.
Ja inderdaad ik mag blijkbaar ook erg blij zijn dat alles direct werkte bij mij:)

Gigabyte Aorus X570 ULTRA, Ryzen 9 3900X, 32GB, Gigabyte AORUS M RTX3080 10G, Samsung EVO 970 1TB, EVO 840 1TB, 2x LG 27UD68-P, LG 48CX, LG 65C8, Panasonic TX-P50UT50E, Xbox Series X, PS4 Pro, Galaxy Z Fold4 512GB, Kia EV6 RWD 77,4 kWh Plus


 • jefjef
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 03-06 21:38

jefjef

learning by doing

Xandrios schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 17:25:
[...]

Als je netjes IMAP gebruikt (En dat moet ik je toch heel erg aanraden, ook voor thuisgebruik met outlook!) dan is dat geen probleem. Mail wordt dan namelijk niet verwijderd van de server zoals bij POP3.
? als ik via pop3 mijn mail binnen haal dan kan ik het daarna nog ophalen vanaf mijn pc.

 • dadj
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 15-12-2022

dadj

Boeiend, boeiend!

ik heb nogal last van slechte ontvangst in zaandam en amsterdam en omgeving en heb vandaag mn t-mobile chip eens in mn oude iPhone gedaan en voila; volledige ontvangst! (Mn collegas met iPhones hebben dezelfde ervaring trouwens)

Vervolgens heb ik t-mobile gebeld en dit verhaal verteld.. ze vertelden me dat de t-mobile software in de iPhone helaas te oud kan zijn of verkeerd ingesteld en dat ik ermee naar de t-mobile shop moet gaan. Zal proberen dit morgen te doen.. hebben anderen hier er ervaring mee?

XBOX 360 Gamertag | Mac mini | Macbook | iMac - God Does Not Have a Plan; He is Just a Kid With an Antfarm


 • Sspruijt
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 01-06 16:33
dadj schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 23:40:
ik heb nogal last van slechte ontvangst in zaandam en amsterdam en omgeving en heb vandaag mn t-mobile chip eens in mn oude iPhone gedaan en voila; volledige ontvangst! (Mn collegas met iPhones hebben dezelfde ervaring trouwens)

Vervolgens heb ik t-mobile gebeld en dit verhaal verteld.. ze vertelden me dat de t-mobile software in de iPhone helaas te oud kan zijn of verkeerd ingesteld en dat ik ermee naar de t-mobile shop moet gaan. Zal proberen dit morgen te doen.. hebben anderen hier er ervaring mee?
Zoals aangegeven in mijn post enkele hiervoor, even herstellen in iTunes als je dit nog niet gedaan hebt. Je krijgt hiermee versie 2A347 en het maakte hier bij mij een wereld van verschil.

 • bolleh
 • Registratie: Juli 2001
 • Nu online
Kasj schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 21:25:
[...]


Gmail kan volgens mij nog niet gepushd worden. Je gmail laten forwarden naar een yahoo email account is zoals eerder vermeld een simpele maar effectieve oplossig. Yahoo pusht namelijk wel met de standaard setup in de iphone. Ook een goede oplossing is volgens mij mail2web.com. Hier kun je een gratis outlook exchange account op het web mee opzetten. Kun je je iphone ook met de contacten en calender laten syncen.

Ik heb zelf een exchane account van mijn werk en aangezien je er maar 1 mag hebben, gebruik ik prive de yahoo oplossing.
ik krijg anders gewoon gmail op mn iphone(1G) hoor :)

maargoed ik weet wel dat mn neef in amerika ook geen gmail kon ontvangen terwijl ik met zijn account wel mail binnen hengelde. dus misschien verschilt het een beetje per telefoon

 • svdm
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 05-01-2022
Ook al is er een nieuw topic gestart m.b.t. het InvisibleSHIELD van ZAGG, tóch nog 1 berichtje hierover met enkele tips. Ik heb 'm nl. vandaag ontvangen (had 'm dan ook al eind juni besteld)...
svdm schreef op maandag 14 juli 2008 @ 13:54:
Let op: de berichten zijn afgesplitst van [iPhone 3G] Ervaringen & Discussie Deel 10.


De InvisibleSHIELD is te krijgen bij ZAGG.com en kost $ 25 voor de voor- en achterkant, ofwel zo'n € 15. Er is op het moment, door de drukte, wel enige levertijd.

Directe link: klik hier.
Demonstratie-video: klik hier.
Je bent wél ff bezig met pielen/puzzelen om alles goed te krijgen, maar als het dan eenmaal zit: formidabel! Je ziet 'm niet eens zitten (duhhuh), haha! De korte handleiding leidt je door het proces.

Tip: maak je handen zo goed als mogelijk vetvrij en poets je gek totdat de iPhone licht geeft (bij de iPhone is een doekje geleverd, bij het InvisibleSHIELD zit een spray). Zonder je desnoods af in een stofvrije ruimte, trek een space-suit aan or whatever!

Overigens wordt het aangeraden na het bevestigen van het InvisibleSHIELD 24 uur lang geen gebruik te maken van de iPhone, om alles in te laten werken. Per slot van rekening moet onze handige Harry er ook aan wennen om voortaan 'gekleed' te gaan, whahaaa!
8)7

TAKE IT OR LEAVE IT


 • Gn!uz
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 19-09-2018
Wat een geweldig ding is dit toch, echt helemaal super. Maar o-o-o wat gaat die batterij hard leeg!! Jammer dat je bepaalde functies uit moet schakelen om het nog een beetje werkbaar te houden. Beetje normaal gebruik gaat niet langer dan een dag zonder opladen!

Paar extra dockjes inschakelen.

Overigens werkt de Parrot CK3100 carkit geweldig met de iPhone. Maar als je toevallig een iPod connector in je auto hebt dan is het niet mogelijk gelijktijdighet telefonie gedeelte via bluetooth te koppelen. Hij geeft dan aan: Accesoirce connected en je kunt verder niets (al hoor je tijdens het afspelen van je muziek wel mail binnenkomen!). Dus voor gelijktijdig muziek/bellen in de auto gebruik je een mini-jack en een autooplader.

 • Erulezz
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 17:27
Sspruijt schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 23:42:
[...]


Zoals aangegeven in mijn post enkele hiervoor, even herstellen in iTunes als je dit nog niet gedaan hebt. Je krijgt hiermee versie 2A347 en het maakte hier bij mij een wereld van verschil.
Hij is bij mij nu aan het herstellen. Ben benieuwd.. :)

In case of fire: Git commit, git push, leave building | AlpenCams


Anoniem: 267659

Ik had mijn iPhone 11 juli s'middags besteld bij t-Mobile Eindhoven, en dinsdag middag belden ze op dat hij binnen was en ik hem kon ophalen.
Wegens tijdgebrek woensdag avond uit de doos gehaald en geregistreerd via iTunes.
Donderdag morgen werkten mijn visual voicemail en de 3G al.
Snelle service van T-Mobile.

Alleen krijg ik mijn instellingen van OnsBrabantNet (Entourage op de mac) niet gesynct via iTunes.

Voor de rest vindt ik het een super Phone , voorheen altijd PDA's met Windows Mobile gehad.

 • Bigg Balls
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 04-06 23:14

Bigg Balls

Screw you guys, I'm going

Sspruijt schreef op vrijdag 18 juli 2008 @ 23:42:
[...]


Zoals aangegeven in mijn post enkele hiervoor, even herstellen in iTunes als je dit nog niet gedaan hebt. Je krijgt hiermee versie 2A347 en het maakte hier bij mij een wereld van verschil.
Kan je dan alles via de Backup terugzetten of moet je weer helemaal door het activatieproces? En is het bereik echt beter geworden of zijn de waarden van de signaalstreepjes alleen aangepast? MAW ervaar je ook echt dat het signaal beter is?

 • Erulezz
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 17:27
Bigg Balls schreef op zaterdag 19 juli 2008 @ 00:21:
[...]


Kan je dan alles via de Backup terugzetten of moet je weer helemaal door het activatieproces? En is het bereik echt beter geworden of zijn de waarden van de signaalstreepjes alleen aangepast? MAW ervaar je ook echt dat het signaal beter is?
Je krijgt bij het herstellen de keuze om een restore-point te maken. Na het herstellen kan je dat restore-point dus weer gebruiken.

Zelf heb ik nu geen 2A347, maar 5A347 :?

In case of fire: Git commit, git push, leave building | AlpenCams


 • Sspruijt
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 01-06 16:33
Bigg Balls schreef op zaterdag 19 juli 2008 @ 00:21:
[...]


Kan je dan alles via de Backup terugzetten of moet je weer helemaal door het activatieproces? En is het bereik echt beter geworden of zijn de waarden van de signaalstreepjes alleen aangepast? MAW ervaar je ook echt dat het signaal beter is?
Het bereik is zeker beter. Geen geklaag meer dat mensen gelijk mn voicemail krijgen. En via een reservekopie houd je gewoon je instellingen, contactpersonen erf.

 • Bigg Balls
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 04-06 23:14

Bigg Balls

Screw you guys, I'm going

Sspruijt schreef op zaterdag 19 juli 2008 @ 00:28:
[...]


Het bereik is zeker beter. Geen geklaag meer dat mensen gelijk mn voicemail krijgen. En via een reservekopie houd je gewoon je instellingen, contactpersonen erf.
Dus die backup slaat de activatie ook over? Ik begreep namelijk dat dit maar een aantal keren mogelijk was dus vandaar de vraag nog even.
Pagina: 1 2 3 ... 10 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee