Toon posts:

[iPhone 3G] Ervaringen & Discussie Deel 12 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 87.029 views

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter


Welkom in het discussietopic over de iPhone. Je kunt in deze startpost informatie vinden over de functionaliteit van de iPhone, de accessoires en de specificaties. Daarnaast kun je in de volgende post een FAQ vinden met wat tips en antwoorden op veelgestelde vragen.

Het is eindelijk zover! De iPhone (3G) is sinds 11 juli officieel verkrijgbaar in Nederland. De exclusieve provider is T-Mobile en de iPhone wordt geleverd in combinatie met 3 scherpe 2 jarige abonnementen vanaf 30 euro die allemaal belminuten, sms-berichten en mobiel breedband (2048/384 Kbps) bevatten.

Ook in België is de iPhone sinds 11 juli officieel verkrijgbaar. Kijk meer informatie verderop in deze startpost.


Interface

De iPhone draait op een afgeslankte versie van Mac OS X, gedoopt OS X iPhone. Daardoor heb je o.a. de beschikking over een HTML email client, de Safari webbrowser etc. Ook andere achterliggende geavanceerde techniek uit Mac OS X is beschikbaar op de iPhone.


Multitouch

De iPhone heeft geen knoppen maar een gigantisch (3,5") scherm. Via dit scherm bedien je de iPhone, hierdoor is het mogelijk om de interface te laten veranderen naar gelang de applicatie dit verlangt. Fysieke knoppen zitten niet meer in de weg, en nemen geen kostbare ruimte in als je ze niet nodig hebt.

De iPhone is de eerste en vooralsnog enige telefoon die uitgerust is met multitouch technologie. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van gestures de telefoon te bedienen. Natuurlijk kun je de telefoon gewoon aanraken zoals een traditionaal touchscreen. Dit kan echter gewoon met je vingers en daarvoor is dus geen stylus nodig. Het echt revolutionaire aan de iPhone is dat dit ook met meerdere vingers tegelijk kan. Hierdoor kun je dus snel tekst invoeren. Maar je kunt ook bijv. inzoomen op een foto door twee vingers uit elkaar te bewegen.

Door geavanceerde predictive text input kun je snel tekst invoeren op de iPhone. Dit werkt behoorlijk goed, al is het even wennen in het begin.


Sensoren

De iPhone beschikt over verschillende sensoren, die het gebruik vergemakkelijken. De lichtsensor past de felheid van het display aan, aan de lichtomstandigheden, zodat het scherm optimaal afleesbaar is en stroom bespaard wordt waar mogelijk. De proximitysensor zorgt dat het scherm wordt uitgeschakeld als je de telefoon bij de oor houdt. Hierdoor bespaar je stroom en zijn ongewenste aanrakingen met je oor niet mogelijk. Tot slot zit er ook nog een accelleratiesensor ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat de iPhone weet of je hem op z'n kant houdt of niet. Zo kun je bijv. een breedbeeldfilmpje bekijken door de iPhone te draaien, ook is het mogelijk om zo landscape foto's nog beter te bekijken, of om bijv. de coverflow navigatie te gebruiken om je favoriete album te vinden.

Functionaliteit

Telefoon

De iPhone doet alles wat je van een mobiele telefoon mag verwachten, bellen, smsen etc. Een speciale functie van de iPhone is visual voicemail. Je ziet een overzicht van je voicemail bericht en je kunt degene die je wilt horen aanklikken. Dus je hoeft ze niet één voor één af te luisteren. Je kunt je contactlijst syncen met adresboek (Mac), Entourage (Mac) of Outlook (Windows). Ook kun je via internet syncen met Yahoo! adresboek. Daarnaast ondersteunt de iPhone Microsoft Exchange en Mobile Me, wat het mogelijk maakt om contacts te pushen en gepusht te krijgen, waardoor ze on-the-fly bijgewerkt worden.


iPod

De iPhone doet alles wat je iPod ook doet, maar dan mooier en beter. Het grote scherm (3,5") is uiteraard uitstekend geschikt om videomateriaal te bekijken. Maar je kunt ook prima muziek luisteren. De interface is volledig vernieuwd t.o.v. de huidige iPods en je kunt bijv. navigeren middels coverflow. Wat kan de iPhone allemaal afspelen? Het is ook mogelijk om de iPhone middels component of composiet aan te sluiten op een TV.

Audio: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3 and 4), Apple Lossless, AIFF and WAV.

Video: H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 768 Kbps, 320 by 240 pixels, 30 frames per sec., Baseline Profile up to Level 1.3 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formatsSafari

De iPhone beschikt, volgens Apple, over de meest geavanceerde browser ooit, Safari. Dit mobiele broertje doet in niets onder voor de desktop variant. Helaas wordt Java niet ondersteund (Javascript wel) en Flash (vooralsnog) ook niet. Youtube is toch geen probleem, omdat de iPhone toegang heeft tot betere kwaliteit filmpjes van Youtube in H.264 formaat. Bookmarks worden automatisch gesynced met je desktop computer. Daarnaast is het mogelijk om tot 8 bookmarks (waarbij o.a. de zoom onthouden wordt) te plaatsen op je springboard. Die zijn dus met 1 tap bereikbaar.


Mail

De emailclient heeft ondersteuning voor HTML en ondersteunt alle IMAP en POP mailboxen. Push-mail is mogelijk via een speciale (gratis) Yahoo mailaccount. Daarnaast is de mogelijk met Exchange servers en een Mobile Me account.

Je kunt daarnaast op vastgestelde tijden je andere IMAP en POP mailboxen laten controleren. Daarnaast wordt je mail sowieso opgehaald bij het openen van de applicatie. Ook wordt email gesynced met je desktop computer, dit kan met Mail (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows).


Agenda

Het is mogelijk je afspraken te syncen met iCal (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows). Je kunt op je iPhone alle afspraken inzien en evt. nieuwe toevoegen. Ook je agenda kan via Exchange of Mobile Me draadloos up-to-date gehouden worden, waarbij afspraken dus ook weer automatisch gepusht worden van je PC of Mac naar je iPhone en vice versa.


Photo (Camera)

De iPhone beschikt over een 2,0 Megapixel camera. Hiermee kun je nog best redelijke foto's maken, deze foto's kun je vervolgens syncen met iPhoto (Mac), Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop Album of een willekeurige map op je computer. Daarnaast kun je foto's middels Mobile Me, direct naar je online gallery publiceren of bijv. naar iemand emailen. Een andere leuke feature is dat de iPhone automatisch de locatie kan toevoegen, geotagging. De locatie wordt bepaald met een combinatie van de ingebouwde (A-)GPS, GSM en Wifi.

Het is natuurlijk ook mogelijk om foto's of afbeeldingen gemaakt met bijv. een andere camera op de iPhone zetten door ze te syncen vanaf je Mac of PC, ze op te slaan vanaf internet via de Safari webbrowser of ze op te slaan vanuit een email attachement.


Google Maps

Via deze applicatie is het mogelijk om Google Maps te raadplegen, incl. routeplanning, satellietbeelden, fileinformatie etc. Dit is nu inclusief locatiebepaling d.m.v. (A-)GPS, GSM en Wifi. De iPhone 3G heeft ingebouwde GPS en gebruikt daarnaast dus de locatie van telefoonmasten en wifi hotspots om de locatie te bepalen en een snelle fix te krijgen voor de GPS.


Andere standaard applicaties

Standaard worden onder andere een uitgebreide wetenschappelijke rekenmachine, een uitgebreide klok (met o.a. wereldklok, timer, stopwatch en wekker functionaliteiten), weer en aandelen applicaties meegeleverd.


Meer applicaties?

Apple brengt zelf regelmatig updates uit, waarmee programma's toegevoegd worden aan de iPhone. Zo zijn later bijv. de iTunes en App Store toegevoegd.

Daarnaast heeft de iPhone uitgebreide ondersteuning voor web applicaties. Zo kan iedereen websites maken die geschikt zijn voor de iPhone. Hier levert Apple ook ondersteuning voor. Natuurlijk is dat leuk, maar de mogelijkheden blijven beperkt.

Gelukkig zijn er ook native applicaties beschikbaar van third parties. Deze zijn gemaakt met de iPhone SDK en kunnen aangeschaft worden via de App Store op de iPhone of via iTunes op de PC en Mac. De ontwikkeltools kunnen door iedereen gratis gedownload worden, om als ontwikkelaar je software ook daardwerkelijk te verspreiden en op de iPhone te kunnen testen moet je 99 euro betalen. Vervolgens heb je de keus om de applicatie gratis aan te bieden of tegen een vergoeding. Hierbij gaat 30% naar Apple toe (die daarvan alle kosten betaald voor de verspreiding) en 70% naar de ontwikkelaar. Als het je ook leuk lijkt om met de SDK aan de gang te gaan, dan kun je het beste even in dit topic kijken: [iPhone & iPod touch SDK] Ervaringen & Discussie.


Er zijn inmiddels veel ontwikkelaars bezig met het ontwikkelen van software voor de iPhone (en iPod touch). De verscheidenheid van de applicaties is enorm, je moet hierbij denken aan een applicatie van eBay om je online veiling te bekijken, maar ook medische applicaties en bijv. games. Apple heeft al een aantal prijzen bekend gemaakt, zo zal Super Monkey Ball (met meer dan 100 levels) 10 dollar gaan kosten. Maar er zullen ook een groot aantal gratis applicaties beschikbaar komen. Het is immers aan de ontwikkelaar of hij wel of niet geld wil vragen voor een applicatie.


Nog een andere mogelijkheid is om de iPhone te jailbreaken. Dit kan worden besproken in [iPhone & iPod touch] Jailbreaken.

Er zijn inmiddels al aardig wat applicaties beschikbaar, kijk voor de favorieten van je mede-tweakers in [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie, [iPhone & iPod touch] Onmisbare applicaties (na jailbreak) & [iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps.


Accessoires

De iPhone beschikt over een iPod dockconnector aansluiting. De iPhone kan met de meeste iPod accessoires overweg. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop accessoires, die speciaal beschikbaar zijn voor de iPhone. Het lijkt erop dat ondersteuning voor de iPod Radio Remote en Nike+ eraan zit te komen, maar het is onduidelijk of deze ook opnieuw uitgebracht zullen worden of dat de huidige versies de iPhone (3G) zullen ondersteunen.

Kijk in de Apple Store voor alle beschikbare accessoires.


http://images.apple.com/iphone/images/accessories_headset20080609.jpg
Apple levert speciale oordopjes (met microfoon) mee met de iPhone. Een speciale dock, waarbij je toegang hebt tot de homeknop is er ook. Let daarbij op dat de dock's van de iPhone 3G en de originele iPhone niet uitwisselbaar zijn. Tot slot, heeft Apple een kleine bluetooth headset geintroduceerd (die zie je links).

In the free iPod Book 4.0 van iLounge zijn verschillende accessoires te vinden van 3rd party's. Dit zijn o.a. armbanden, cases en screenprotectors.


Specificaties


• Afmetingen - 115,5 x 61,1 x 12,3mm
• Gewicht - 133 gram
• Scherm - 3.5 inch - 320 x 480 (163 ppi)
• Opslag - 8GB of 16GB (waarvan ongeveer 500 MB wordt ingenomen door het OS)
• Camera - 2.0 megapixels
• Kleur - zwart (8GB) & wit of zwart (16GB)

• UMTS/HSDPA - 850, 1900, 2100 MHz
• GSM / EDGE - 850, 900, 1800, 1900 MHz
• Wi-Fi - 802.11b/g (met geavanceerde beveiligingsopties zoals WPA2 en 802.1X)
• Wi-Fi - Bluetooth 2.0 + EDR

• Batterij
- Lithium
- Bellen - tot 10 uur met 2G en tot 5 uur met 3G
- Internet - tot 7 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G
- Video - tot 7 uur
- Audio - tot 24 uur
- Standby - tot 300 uur

• Aansluitingen e.d.
- 30 pins iPod dock aansluiting
- 3.5mm jack met audio en microfoon ondersteuning
- SIM kaart houder
- Ingebouwde luidspreker
- Ingebouwde microfoon

• Fysieke knoppen:
- Volume luider / zachter
- Geluid aan / uit
- Sluimer / Waakstand
- Thuisknop

In de doos zit: iPhone 3G, stereoheadset met microfoon, dockconnector-naar-USB-kabel, USB-lichtnetadapter, documentatie, reinigings- en poetsdoekje en een pinnetje voor het plaatsen van de simkaart


Klik hier voor de uitgebreide tech specs.


T-Mobile prijzen en abonnementen

De iPhone 3G is exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile in combinatie met 3 abonnementen die een looptijd hebben van 2 jaar. Alle abonnementen zijn in combinatie met onbeperkt dataverkeer via HSDPA (2048/384 Kbps) en WiFi hotspots. Daarnaast is ook gebruik van Visual Voicemail gratis.

Maandelijkse kosten:29,9544,9564,95
Belminuten:150300500
Sms-berichten:150300500
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 8GB:79,951,001,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 16GB:159,9579,9519,95


De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 5.

Mobistar prijzen en abonnementen

In België is de iPhone beschikbaar bij Mobistar. De iPhone is daar simlockvrij te koop en hoeft niet gekocht te worden i.c.m. een abonnement. Dit is misschien ook interessant voor de Nederlandse importeerders, alhoewel het niet duidelijk is of er misschien wel een countrylock op zit, waardoor de iPhone alsnog alleen bij de operators in België gebruikt kan worden. De prijs is 525 euro voor de 8GB versie en 615 euro voor de 16GB versie. Er zijn daarnaast drie abonnementen voor de iPhone, deze geven overigens geen lagere aanschafprijs voor de iPhone, omdat dat in België verboden is, vanwege het verbod op koppelverkoop. De abonnementen zijn ook met andere toestellen te krijgen en de iPhone is ook met alle andere (of dus geen) abonnementen van Mobistar te koop.

Maandelijkse kosten:30,0045,0060,00
Belminuten1:180360540
Sms-berichten1:3006001200
Dataverkeer:200MB500MB1GB

1 Let op: dit zijn dus steeds x aantal belminuten of SMSjes, dus niet én én zoals bij T-Mobile in Nederland.

De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 5.Links naar andere relevante topics op GoT


Prijs, abonnementen & importeren:
[iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 5
[iPhone] Importeren deel 2

Handige software en aanverwante diensten:
[MobileMe] Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer

Jailbreaken:
[iPhone & iPod touch] Jailbreaken

iPod touch:
[iPod touch] Ervaringen & Discussie - Deel 5


De vorige delen:
deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8, deel 9, deel 10, deel 11

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
FAQ

Wat zijn de verschillen tussen de eerste generatie iPhone en de nieuwe 3G versie?

De grootste verschillen zitten van binnen, zo gaat de batterij nu iets langer mee, de geluidskwaliteit is verbeterd en natuurlijk zijn 3G (UMTS & HSDPA) en GPS toegevoegd.

Het uiterlijk is ook veranderd, de achterkant is nu enigsinds afgerond. Hij is iets dikker geworden, een paar mm, maar het volume is afgenomen, vanwege de veel sterker aflopende achterkant. Daarnaast is de achterkant niet meer van aluminium, maar van glossy wit of zwart plastic. Tot slot, zijn de knoppen aan de zijkant nu van metaal.


Wat is de nieuwe functionaliteit van de 2.0 software?

De functionaliteit is voor de nieuwe en oude iPhone gelijk en is alleen beperkt door de hardware. Het is onder te verdelen in 3 categoriën: de nieuwe functionaliteit die vooral interessant voor bedrijven is, de SDK en de nieuwe functionaliteit voor de "gewone" consumenten.

Voor bedrijven is er naast Microsoft Exchange support, ondersteuning voor Cisco VPN netwerken, auto-discovery, remote wipe en betere beveiligingen voor draadloze netwerken, zoals 802.1X en WPA2 worden ondersteund.

De SDK voegt de mogelijkheid toe voor ontwikkelaars om software te ontwikkelen. Deze software wordt verkocht via de App store. Deze zorgt er ook voor dat updates beschikbaar worden gesteld etc. De AppStore is beschikbaar in 62 landen, en alle applicaties die kleiner zijn dan 10 MB kunnen via het mobiele netwerk worden gedownload.

Voor de eindgebruiker zijn er ook veel nieuwe features, ik zal de belangrijkste hier noemen. Er is volledige ondersteuning voor zowel iWork als MS Office documenten (incl. Powerpoint). In het adresboek zit nu ook een zoekfunctie. In Mail is het mogelijk om meerdere e-mails tegelijk te verwijderen of verplaatsen.


Hoe kan ik aan een simlockvrije iPhone komen?

Met de komst van de nieuwe 3G iPhone zal importeren een stuk lastiger worden. In Amerika zal de telefoon alleen nog maar geactiveerd verkocht worden. Dus je kunt niet zomaar de winkel uit lopen, je zult een abonnement erbij moeten afsluiten. Misschien komen er wel mogelijkheden in andere landen, want vanaf 11 juli zal de iPhone in 22 landen te koop zijn en later dit jaar zelfs in 70 landen.

In België en Frankrijk moet de iPhone ook simlockvrij verkocht worden. Dat betekent dat er daar een mogelijkheid zal zijn om aan een simlockvrije telefoon te komen. Het probleem daarbij is alleen de prijs, want het zal waarschijnlijk niet goedkoop worden. In Engeland zal de iPhone ook prepaid te krijgen zijn, misschien dat daar mogelijkheden voor komen :)

Het importeren (wordt verder besproken in [iPhone 3G] Importeren, wat zijn de mogelijkheden?.


Waar kan ik de handleiding eigenlijk vinden?

De iPhone is voor veel mensen het eerste Apple produkt en daarom kunnen er een aantal zaken onduidelijk zijn. Het feit dat je niet eens een handleiding meegeleverd krijgt en alleen een snelstartgids helpt hier natuurlijk niet aan mee. Dus om te beginnen. De nederlandse handleiding is te downloaden op:
Apple iPhone handleiding.

Daarnaast staat bij de bookmarks op de iPhone zelf ook een link naar de "iPhone User Guide". Dit is een link naar de website van Apple, waarin op een speciaal voor de iPhone gemaakte site ook allerlei dingen worden uitgelegd.


Hoe kan ik de iPhone klaarmaken voor gebruik?

Als je je iPhone voor de 1e keer aanzet krijg je na het opstarten en ingeven van je pincode het volgende scherm:
http://support.apple.com/library/APPLE/APPLECARE_ALLGEOS/TS1558/TS1558_1.jpg


Hiermee bedoelt apple dat je je telefoon aan je pc of mac dient te koppelen en via iTunes dient aan te melden. Mocht je iTunes nog niet geinstalleerd hebben kun je deze downloaden via:
iTunes Download pagina

Hierna is je iPhone actief en kun je bellen en alle andere dingen doen die mogelijk zijn met een iPhone.


Ik heb geen creditcard en wil me toch registreren om mijn iPhone te kunnen gebruiken?

Je kunt in het registratiescherm ook kiezen voor de optie:
Geen - aanschaffen van betaalde applicaties is niet mogelijk
Click 'n Buy - voor aanschaffen via je afschrijving van je bankrekening.


Hoe kan ik een eigen ringtone instellen?

Mac gebruikers kunnen dit het makkelijkst doen via het programmapakket iLife '08 van Apple zelf waarin het programma Garageband zit. Hiermee kun je een willekeurig audiobestand selecteren bewerken en omzetten naar het juiste formaat zodat je iPhone hem accepteert als beltoon.

Voor Windows gebruikers is er het programma iPhone Ringtone Maker van Efiko Software. Je kunt daarvan een demo downloaden welke je 3 ringtones laat maken. Vanuit dit programma wordt het direct toegevoegd aan je ringtone collectie in iTunes 7.7. Logischerwijs dien je op de Mac en PC nog wel even te synchroniseren en daarna via het instellingen menu je ringtone in te stellen.

Daarnaast kan het ook via iTunes zelf (met dank aan Fab1Man):
 • Ga naar de MP3 die je wilt converten naar ringtone.
 • Rechtsklik op MP3 -> Info Tonen -> Opties -> stel bij begintijd je starttijd in, dus stel op 0:10 gaat dat in waarmee je wilt beginnen. Eindtijd moet maximaal 40 seconden later zijn.
 • Sluit venster.
 • Rechtsklik op MP3 -> Selectie converteren naar AAC
 • Rechtsklik op de ringtone -> In Windows Explorer tonen.
 • Extensie wijzigen van m4a naar m4r.
 • Plaats je ringtone in een map waar je 'm wilt hebben en dubbelklik op de ringtone.
 • Er komt een nieuwe tab bij in iTunes, genaamd ringtones.
 • Wanneer je nu je iPhone synchroniseert, heb je de tab "Ringtones". Hierin kun je de gewenste ringtone(s) selecteren om te syncen met je iPhone.
Wil je apps uit de store via je pc installeren op je iPhone maar heb je daar geen rechten toe volgens iTunes?

Probeer in bovenaan in de werkbalk van itunes het volgende in te stellen:
Store -> Computer Machtigen met dank aan Erulezz

Het terugsyncen van apps die gekocht zijn via de iPhone wil ook niet altijd lekker gaan. Je kunt dit handmatig doen, door de iPhone aan te sluiten en dan in de linkerkolom van iTunes met de rechtermuisknop te klikken op de iPhone en te kiezen voor "zet aankopen over".


Hoe kan ik apps verwijderen welke via de iPhone zijn geinstalleerd?

- Houd je vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Tik op het kruisje in de hoek van het programma dat u wilt verwijderen.
- Tik op 'Verwijder' en druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik het springboard organiseren?

- Houd uw vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Sleep het icoontje naar de gewenste plaats.druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik een filmpje omzetten voor gebruik op de iPhone?

Mits hij aan de goede voorwaarden voldoet kun je hem via iTunes zo overzetten. Mocht je een afwijkend bestandsformaat hebben. Dan zijn er heel veel opties. iLounge heeft twee fantastische guides hierover gemaakt:
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Mac)
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Windows)

Voor Windows gebruikers is er daarnaast in PMD nog een fantastische handleiding te vinden: Video coderen voor je PMD: Tips en trucs.


Waarom geeft Google Maps geeft een grote blauwe pulserende ring om mijn locatie?

Deze ring geeft aan hoeveel "afwijking" er is op dat moment. De afwijking zal binnen groter zijn, omdat GPS dan geen of geen goede fix kan krijgen. Dan wordt er overgeschakeld op de minder precieze locatiebepaling met behulp van GSM masten en wifi.


Waarom kan ik niet navigeren?

Google Maps is een locatiebepalend programma met routeplan mogelijkheden. Het is dus wel mogelijk om een route te plannen en deze dan te volgen op het scherm. Het is niet mogelijk om aanwijzingen te krijgen.

Gesproken navigatie is nog niet mogelijk alhoewel er al een werkende Tomtom is geshowed door TomTom en Telenav ook al navigatie officieel heeft aangekondigd zie ook nieuws: Telenav kondigt navigatie voor iPhone 3G aan


Hoe kan ik tabbladen gebruiken in Safari?

Het onderste icoontje (de twee kleine venstertjes achter elkaar) eenmaal aanklikken en je kunt met meerdere vensters/tabbladen internetten.


Sneller internetten met GPRS en 3G?

Via T-Mobile is het mogelijk om compressie aan (of uit) te zetten om zo websites sneller te kunnen laden. Ga met de Safari browser hiervoor naar http://speed.t-mobile.nl/.


Ik kan de Scientific calculator niet vinden alleen de standaard?

Kantel je iPhone eens op zijn kant en dan schakelt de calculator ook om naar de uitgebreide variant.


Hoe maak ik een screenshot op de iPhone ?

Houd de home-knop ingedrukt en druk één maal op de aan/uit-knop. Je screenshot word nu in de foto-rol geplaatst (zelfde locatie als de foto's van de camera).

De screenshots worden opgeslagen als PNG's. Bestandsgrote is ongeveer 50-100 KB :)
Met dank aan Good Fella


Waar kan ik leuke en handige software vinden?

Op GoT zijn er nu 3 topics die gaan over de applicaties voor de iPhone en iPod touch. In die topics kun je daarover discussiëren en de favorieten van je medetweakers vinden:
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps


Tot slot, er is altijd wel iets te wensen qua functionaliteit of oplossen van bugs: wat doet Apple daarmee?

Het is leuk om hier daarover te discussieren. Maar als je echt Apple wilt bereiken, dan kun je beter het iPhone Feedback formulier gebruiken :)

Het grootste gedeelte van de FAQ is gemaakt door harley _/-\o_


Als je ook tips hebt of wilt bijdragen aan de FAQ, stuur het naar me op via mail, DM o.i.d en ik zet het erbij :)

[Voor 5% gewijzigd door Hoedje op 05-08-2008 10:45]

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Chiron
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14:13

Chiron

Moderator Tweakers Discord
Nette startpost, hulde :)

Waar ik minder over te spreken ben is dat er nu berichten opduiken dat de achterkant van de iphone haarscheurtjes gaan vertonen, nu al. :{ Ik ben erg benieuwd of dit iets is wat alleen bij de eerste batch van de iphone 3g voorkomt, en hoe apple dit op gaat lossen.

Zijn er al tweakers die scheurtjes hebben ontdekt? (Ook bezitters van zwarte iphones, scheurtjes zijn daar simpelweg minder goed zichtbaar door de zwarte kleur).

"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Chiron schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 11:05:
Nette startpost, hulde :)

Waar ik minder over te spreken ben is dat er nu berichten opduiken dat de achterkant van de iphone haarscheurtjes gaan vertonen, nu al. :{ Ik ben erg benieuwd of dit iets is wat alleen bij de eerste batch van de iphone 3g voorkomt, en hoe apple dit op gaat lossen.

Zijn er al tweakers die scheurtjes hebben ontdekt? (Ook bezitters van zwarte iphones, scheurtjes zijn daar simpelweg minder goed zichtbaar door de zwarte kleur).
Ik wil het toch wel een beetje bagatelliseren. Alle nieuwsberichten zijn gebaseerd op dat draadje op MacRumors. Er zijn daar een aantal mensen die er last van hebben, maar dat zijn er tot op heden echt verwaarloosbaar weinig... Het kan best een groot probleem worden, maar dat is het (nog) niet. Alhoewel dat wel anders lijkt door de combinatie van komkommertijd en de manier van berichtgeving. Sommige sites doen net alsof alle witte iPhones haarscheurtjes hebben :P

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


Anoniem: 264597

Check dit eens.
iPhones zijn helemaal hot! :/
Ik had er gisteren ook last van. Na een belletje en wat internetten werd de achterkant opeens heel heet (beetje vergelijkbaar met een MBP)
Ik heb 'm maar even uitgezet en daarna niks vreemds gemerkt.
Hopelijk is de achterkant niet gesmolten, ik kan het niet duidelijk zien omdat ik een invisible shield op m'n iPhone heb.

edit: Hier een duidelijkere foto van de "gesmolten" achterkant. Lijkt idd. op een afdruk van de batterij.

[Voor 17% gewijzigd door Anoniem: 264597 op 31-07-2008 11:33]


 • Moartn
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online

Moartn

Team Coco

Dit is eigenlijk off-topic maar ik vind het de moeite van een eigen topic ook niet bepaald waard:

Mijn iPhone geeft bij de lijst met GSM/3G-netwerken naast alle bekende netwerken een onbekend 3G-netwerk aan. Deze heeft geen naam, maar alleen het netwerk-nummer is zichtbaar: 20418. Nu heb ik even bij de ITU gekeken (die geven die nummers uit), en 204 is gewoon de code voor nederland, dus dat klopt wel, maar er is geen netwerk met nummer 18. Erg vaag dus. Heeft iemand anders dat ding ook in z'n lijstje staan?

Sint Moartn, Sint Moartn, de koeien hebben stoartn


 • harley
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 05-06 09:27
Anoniem: 264597 schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 11:30:
Check dit eens.
iPhones zijn helemaal hot! :/
Ik had er gisteren ook last van. Na een belletje en wat internetten werd de achterkant opeens heel heet (beetje vergelijkbaar met een MBP)
Ik heb 'm maar even uitgezet en daarna niks vreemds gemerkt.
Hopelijk is de achterkant niet gesmolten, ik kan het niet duidelijk zien omdat ik een invisible shield op m'n iPhone heb.

edit: Hier een duidelijkere foto van de "gesmolten" achterkant. Lijkt idd. op een afdruk van de batterij.
Dit viel mijn afgelopen maandag ook al op. toestel werd ineens (tijdens internetten via 3g) vrij heet spontaan ik gaf de schuld aan het warme weer icm dat het toestel in je handpalm ligt tijdens internetten maar vond het wel verdacht warm voor een gsm

AMD Ryzen 7 5800X, ASRock B550M Steel Legend, 32GB Kingston Fury Renegade RGB (2x16GB), ASUS ROG Strix Radeon RX 6650 XT OC Edition RGB, Gelid Solutions Tranquillo Rev.5, Sharkoon REV220 Case, Sharkoon SilentStorm Cool Zero 650W, Lexar NM620 1TB SSD


Anoniem: 78574

harley schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 11:59:
[...]

Dit viel mijn afgelopen maandag ook al op. toestel werd ineens (tijdens internetten via 3g) vrij heet spontaan ik gaf de schuld aan het warme weer icm dat het toestel in je handpalm ligt tijdens internetten maar vond het wel verdacht warm voor een gsm
I rest my case...
Een paar posts geleden werd er nog tegen me gezegd "vind je het gek als je 3G, GPS en alles tegelijk aan het doen bent".
LIJKT dus een algemener probleem te zijn. Ik ga straks nog eens een stukje rijden en kijken of het weer gebeurt

 • Muthas
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Als je hem gewoon in je hand houdt en hem echt intensief gebruikt (Google Maps streamen huidige positie bijvoorbeeld) dan wordt hij inderdaad warm. Ik durf er echter wel om te wedden dat de achterkant niet zal smelten. Daar is het echt wel op getest (onderkant van MacBook heeft ongeveer hetzelfde materiaal, dat kan echt warm worden en vervormt ook niet). Het gebeurt wel wanneer je hem een uur of langer met 30 graden met de achterkant in de volle zon laat liggen, dat plastic wordt alleen maar warmer, ik heb het ooit eens gehad met een Nokia (gelukkig had die een verwisselbaar frontje, het plastic was helemaal vervormd).

[Voor 9% gewijzigd door Muthas op 31-07-2008 12:55]


 • TheRookie
 • Registratie: December 2001
 • Niet online

TheRookie

Nu met R1200RT

Moartn schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 11:35:
Dit is eigenlijk off-topic maar ik vind het de moeite van een eigen topic ook niet bepaald waard:

Mijn iPhone geeft bij de lijst met GSM/3G-netwerken naast alle bekende netwerken een onbekend 3G-netwerk aan. Deze heeft geen naam, maar alleen het netwerk-nummer is zichtbaar: 20418. Nu heb ik even bij de ITU gekeken (die geven die nummers uit), en 204 is gewoon de code voor nederland, dus dat klopt wel, maar er is geen netwerk met nummer 18. Erg vaag dus. Heeft iemand anders dat ding ook in z'n lijstje staan?
/me meldt: regio Den Haag

 • R2D2
 • Registratie: Mei 2001
 • Niet online
Muthas schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 12:54:dat kan echt warm worden en vervormt ook niet
Vandaar dat Apple op een gegeven moment een terug roep aktie had van de accu's.... Dat plastic kan warm worden maar het houd ergens op en dan barst het gewoon ineens open of het bolt helemaal op. En als mensen zaken als dit op gaan lopen omdat ze in slaap vallen op de bank met de telefoon in de zak vind ik dat niet echt een fijn gevoel om heel eerlijk te zijn.

Ik heb overigens nog geen last gehad van de klacht.

iRacing profiel


 • vgroenewold
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 29-05 10:09
Nog een poging. :) Zoals op de FP, het probleem met haarscheurtjes. Wie heeft er last van...

Poll: iPhone 3G haarscheurtjes, heb jij ze?
Helaas, ik zie ze
Nee
Tussenstand:
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=301755&layout=1&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier

Anoniem: 222093

vgroenewold schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 13:35:
Nog een poging. :) Zoals op de FP, het probleem met haarscheurtjes. Wie heeft er last van...

Poll: iPhone 3G haarscheurtjes, heb jij ze?
Helaas, ik zie ze
Nee
Tussenstand:
[afbeelding]
Ook een poll maken? Klik hier
Blijkbaar toch een groot probleem. :'(

 • Raka
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 05-06 08:11
Zoek bij de OPTA. Dan vindt je dit. Blijkbaar net geregistreerd door KPN, vandaar dat het nog nergens is te vinden.

 • vgroenewold
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 29-05 10:09
Anoniem: 222093 schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 13:45:
[...]


Blijkbaar toch een groot probleem. :'(
Op basis van een melding of 30? Nog even wachten. ;)

 • CoiLive
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 05-06 22:21
vgroenewold schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 14:22:
[...]


Op basis van een melding of 30? Nog even wachten. ;)
Nou ja; Op basis van de mensen hier op het forum die een iPhone hebben vind ik het nu al aardig wat eigenlijk (24% op het moment!) :{ Ik hoop dat ik ze niet krijg. Lijkt mij een grove fout.

 • vgroenewold
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 29-05 10:09
FiZz schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 14:24:
[...]


Nou ja; Op basis van de mensen hier op het forum die een iPhone hebben vind ik het nu al aardig wat eigenlijk (24% op het moment!) :{ Ik hoop dat ik ze niet krijg. Lijkt mij een grove fout.
Als je zo rond de 100 zou kunnen uitkomen, kan je er aardig wat van zeggen. Probleem met een poll als deze is dan wel dat je niet weet of het ook echt bezitters zijn en fora-bezoekers en of het idd gaat om haarscheurtjes of krassen. Maar zoals je ziet, paar stemmen erbij en het is alweer 22%, je kan er dus nog niet veel van zeggen.

[Voor 3% gewijzigd door vgroenewold op 31-07-2008 14:34]


Anoniem: 222093

@ vgroenewold: zelfs als er nu niemand tot de 100 personen haarscheurtjes heeft, dan zit je nog op 12%.
Dat is 1 op de 8...vind ik vrij veel, sterker nog is schandalig veel...
als Apple een terugroep actie organiseert...ben benieuwd hoeveel mensen hun iphoontje terugsturen.

 • McWolf82
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 02-12-2022
Ook zwarte iPhone heeft z'n eerste scheurtjes te pakken!

http://www.onemorething.nl/?p=showarticle&art_id=3432

[Voor 90% gewijzigd door McWolf82 op 31-07-2008 16:31]


 • vgroenewold
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 29-05 10:09
Anoniem: 222093 schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 15:55:
@ vgroenewold: zelfs als er nu niemand tot de 100 personen haarscheurtjes heeft, dan zit je nog op 12%.
Dat is 1 op de 8...vind ik vrij veel, sterker nog is schandalig veel...
als Apple een terugroep actie organiseert...ben benieuwd hoeveel mensen hun iphoontje terugsturen.
Als de poll inderdaad klopt en we blijven rond de 15-20% hangen EN de mensen zijn eerlijk en het zijn geen krasjes... dan hebben ze zeker een probleem.

 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

En zijn er hier meer mensen met stuck pixels?

 • Anoniem: 144479
 • Registratie: Mei 2005
 • Niet online
Lt. Marx schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 16:58:
En zijn er hier meer mensen met stuck pixels?
Ik had 3 dode pixels. iPhone is keurig vervangen voor een nieuwe.

 • batumulia
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 25-05 19:47
:'( net dik uur bij TMS gestaan..

de iPhone ingeleverd. Mocht een backup toestel lenen voor 50€ Borg maar niet gedaan :o.

de wachtijd voor vervangend toestel is ongeveer 10 dagen :(
Ik heb de mijne op laten halen door de verzekering, de beste man zei dat het 3 weken ging duren :( heel erg zuur. Ik bel ze over een week of ze een nieuwe kunnen brengen want het is policy bij Apple dat ze de telefoons niet repareren maar een nieuwe mee geven, tenminste, dat is wat ze bij T-Mobile tegen mij zeiden.

Steam/Origin/Uplay: Batumulia | Star Citizen GoT organisation / Referral code | Gamerig


 • Moartn
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online

Moartn

Team Coco

Heeft iemand de iPhone Dock al ergens gezien behalve in de webshop van Apple zelf? * Moartn vindt 8 euro verzendkosten op een ding van 25 euro nogal gortig en alle winkels in Groningen waar ik gevraagd heb hadden nog niets binnen gehad.

Sint Moartn, Sint Moartn, de koeien hebben stoartn


 • batumulia
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 25-05 19:47
Behalve eBay heb ik ze ook nog nergens gezien.

Steam/Origin/Uplay: Batumulia | Star Citizen GoT organisation / Referral code | Gamerig


 • Wootism
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

Wootism

aaibaar

Heb hem vorige week ook binnen gekregen, echt een top apparaat!
Hoewel ik niet echt veel verwachtte van de camera die erin zit ben ik toch aangenaam verrast door de fotos die hij uitpoept!

http://i33.tinypic.com/i24j1c.jpg

http://i36.tinypic.com/15nwp40.jpg

Bij het tegelijk indrukken van enkele knopjes tijdens het maken van een foto kreeg hij het toch een beetje moeilijk.. :)

http://i37.tinypic.com/2qspe20.jpg

[Voor 192% gewijzigd door Wootism op 31-07-2008 17:29]


 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

Dat restoren van iTunes, werkt dat ook bij een (andere) nieuwe iPhone?

 • Acolyte57
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 08-05 23:39

Acolyte57

Omnia Mutantur, Nihil Interit

Anoniem: 78574 schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 12:50:
Een paar posts geleden werd er nog tegen me gezegd "vind je het gek als je 3G, GPS en alles tegelijk aan het doen bent".
LIJKT dus een algemener probleem te zijn. Ik ga straks nog eens een stukje rijden en kijken of het weer gebeurt
Mijn Samsung i620 (rustig aan het wachten op een iPhone) wordt ook gloeiend heet als ik 3G lang gebruik of 3G niet uitzet nadat ik klaar ben met browsen of dergelijks. Zou het de 3G chip zijn die voor veel hitte zorgt?

~/~ 101 little bugs in the file / 101 little bugs / take one out and recompile / 102 little bugs in the file ~/~


 • KroeT
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 06:38

KroeT

[...]

3G staat bij mij altijd aan, en dat veroorzaakt geen bijzondere hitte. Als ik de telefoon intensief gebruik of aan het opladen ben wordt het geval wel behoorlijk warm - maar ik zal er geen brandwonden van oplopen ;)

Peace is not simply the absence of war.


 • To_Tall
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 01:03
batumulia schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 17:07:
[...]


Ik heb de mijne op laten halen door de verzekering, de beste man zei dat het 3 weken ging duren :( heel erg zuur. Ik bel ze over een week of ze een nieuwe kunnen brengen want het is policy bij Apple dat ze de telefoons niet repareren maar een nieuwe mee geven, tenminste, dat is wat ze bij T-Mobile tegen mij zeiden.
Ik had de keuze of bij T-Mobile langs gaan of via de verzekering laten afhandelen.
Ik heb voor T-Mobile shop gekozen deze is hier om de hoek. Alleen op het wachten had ik niet gerekend. 10 Dagen is mij ook te gortig. Ze geven aan het toestel te vervangen. dat dit 10 werkdagen moet duren is wel bijzonder/

A Soldiers manual and a pair of boots.


 • batumulia
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 25-05 19:47
Ja inderdaad, hoe lang kan het duren om een nieuw toestel uit het magazijn te halen? Er zijn mensen die gewoon een nieuwe meekregen zonder gezeur.

Steam/Origin/Uplay: Batumulia | Star Citizen GoT organisation / Referral code | Gamerig


Anoniem: 264597

batumulia schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 18:45:
Ja inderdaad, hoe lang kan het duren om een nieuw toestel uit het magazijn te halen? Er zijn mensen die gewoon een nieuwe meekregen zonder gezeur.
Waarschijnlijk krijg je een refurbished iPhone. Zo gaat het iig. met iPod's en dus waarschijnlijk ook met iPhones.

 • To_Tall
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 01:03
Anoniem: 264597 schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 19:31:
[...]


Waarschijnlijk krijg je een refurbished iPhone. Zo gaat het iig. met iPod's en dus waarschijnlijk ook met iPhones.
Dat gaat niet in nederland is geen repair point voor de iPhones :) dus we krijgen een nieuwe..
Daarnaast worden iPods ook gewoon vervangen.. Ik heb in December mijn G3 iPod Nano ingeleverd wegens een scheef schermpje. nano is in de US gekocht. Maar in nederland kreeg ik zo een nieuwe!!
Daarnaast is het belachelijk als je een Gerepareerde iPhone krijg als je iPhone nog geen maand oud is!!

A Soldiers manual and a pair of boots.


 • Wootism
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

Wootism

aaibaar

Even een vraagje over het toetsenbord op de iPhone,
het lukt me namelijk wel om een toetsenbord over de gehele breedte te krijgen in safari maar als ik in de "Email" sectie zit lukt me dit niet en moet ik typen met de smalle variant!

En dat terwijl het in de breedte toch wel iets lekkerder wegtypt...

http://i36.tinypic.com/25rijas.png

http://i34.tinypic.com/n20djl.png

Anoniem: 264597

To_Tall schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 19:37:
[...]

Dat gaat niet in nederland is geen repair point voor de iPhones :) dus we krijgen een nieuwe..
Daarnaast worden iPods ook gewoon vervangen.. Ik heb in December mijn G3 iPod Nano ingeleverd wegens een scheef schermpje. nano is in de US gekocht. Maar in nederland kreeg ik zo een nieuwe!!
Daarnaast is het belachelijk als je een Gerepareerde iPhone krijg als je iPhone nog geen maand oud is!!
Ja, een "nieuwe" ja. :+
Ik heb bij een APR gewerkt en daar gaven we idd. ook "nieuwe" iPod's omdat ze "nooit gerepareerd kunnen worden". O-) (zo wordt het via Apple afgehandeld)
Je krijg alleen een nieuwe als 'ie DOA is. Dan krijg je een nieuwe uit de verpakking, anders krijg je gewoon een refurbished iPod zonder verpakking.

 • FailFr8er
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09:48
Ik heb net uit pure frustratie mn Zagg invisible shield achterkant weggegooid, ik heb daar 'echt' geen geduld voor. Zat ie 'eindelijk' na 30mins priegelen 'ongeveer' goed, zaten er allemaal haren en stofdeeltjes onder (vindt je het gek na 20x opnieuw moeten opplakken).

Echt, dat ding zit me tot hier :@

Voorkant er wel gewoon opgeplakt, al vind ik het er niet heel netjes uitzien. As in, je ziet bij de home-button en de speaker dat er een filmpje opzit, omdat het die dingen niet covered. Ah well, als het er morgen niet bijzonder spiffy uitziet haal ik het er weer vanaf.

 • McWolf82
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 02-12-2022
Wootism schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 19:44:
Even een vraagje over het toetsenbord op de iPhone,
het lukt me namelijk wel om een toetsenbord over de gehele breedte te krijgen in safari maar als ik in de "Email" sectie zit lukt me dit niet en moet ik typen met de smalle variant!

En dat terwijl het in de breedte toch wel iets lekkerder wegtypt...

[afbeelding]

[afbeelding]
E-mail/SMS kan alleen met de smalle variant. Ik snap dat het vervelend is, maar wie weet komt er nog een keer een update voor.

 • .NCK
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 16:57
foutje

[Voor 119% gewijzigd door .NCK op 31-07-2008 20:00]


 • Smarty77
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 03-05 15:31
Kan iemand me op weg helpen... heb sinds vandaag mijn iphone eindelijk binnen!

Eerst Zagg invis. shield erop.. Voorkant en achterkant ok maar de zijkant/flapjes die aan de achterkant vast zitten hadden ze weg moeten laten... wat zit dat K#T zeg!!! Zal nog wel eens een nieuwe bestellen maar voorlopig heeft ie bescherming!!

Nu wil ik contact maken met wifi en dat gaat ok totdat ie er iets mee moet doen... hij haalt zelfs geen ip adres op! Ben nu mijn iphone aan het resetten (factory defaults via Itunes) En alles maar eens overnieuw instellen...

Mocht iemand nog tips over wifi hebben dan houd ik mij aanbevolen!!

 • Wootism
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

Wootism

aaibaar

McWolf82 schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 19:51:
[...]


E-mail/SMS kan alleen met de smalle variant. Ik snap dat het vervelend is, maar wie weet komt er nog een keer een update voor.
Hmm vervelend dan, het typen redelijke verhalen op het smalle boardje gaat nog steeds niet foutloos.. :/

 • Nielsvr
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 15:09
Smarty77 schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 19:55:
Kan iemand me op weg helpen... heb sinds vandaag mijn iphone eindelijk binnen!

Eerst Zagg invis. shield erop.. Voorkant en achterkant ok maar de zijkant/flapjes die aan de achterkant vast zitten hadden ze weg moeten laten... wat zit dat K#T zeg!!! Zal nog wel eens een nieuwe bestellen maar voorlopig heeft ie bescherming!!

Nu wil ik contact maken met wifi en dat gaat ok totdat ie er iets mee moet doen... hij haalt zelfs geen ip adres op! Ben nu mijn iphone aan het resetten (factory defaults via Itunes) En alles maar eens overnieuw instellen...

Mocht iemand nog tips over wifi hebben dan houd ik mij aanbevolen!!
Heb je niet toevallig mac-adres controle/filter op je router zitten? Sowieso is het handig om zodra je je nieuwe iPhone hebt deze eerst volledig te herstellen via iTunes. Schijnt veel basis fouten weg te werken. Heb ik ook gedaan en tot nu toe nog nergens last van...

 • Raween
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 19-03 20:32
Moartn schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 17:16:
Heeft iemand de iPhone Dock al ergens gezien behalve in de webshop van Apple zelf? * Moartn vindt 8 euro verzendkosten op een ding van 25 euro nogal gortig en alle winkels in Groningen waar ik gevraagd heb hadden nog niets binnen gehad.
Jep, bij de HTR in Utrecht (Bakkersstraat) verkopen ze dock's voor €9,95. Je moet vragen naar de bulk versie, dan krijg je een dock in een beschermfolieetje mee
Je krijgt er geen sexy doosje of handleiding bij, maar ik neem aan dat je dat ook onnodig vind ;)

edit:
om mee te gaan met bovenstaande;
ik heb (nog) geen last van scheuren of hitte problemen (black 16 GB iPhone). Ik voel de achterkant wel warm worden, maar echt storend is het niet.

[Voor 13% gewijzigd door Raween op 31-07-2008 20:11]


 • CoiLive
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 05-06 22:21
McWolf82 schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 19:51:
[...]


E-mail/SMS kan alleen met de smalle variant. Ik snap dat het vervelend is, maar wie weet komt er nog een keer een update voor.
Ik hoop eigenlijk van wel. Ik zou niet weten waarom ze het niet bij andere applicaties ook hebben toegevoegd. Het is namelijk best wel handig. Hoewel ik gewoon vertrouw op de auto correctie. Dat dat gaat me wel redelijk af eigenlijk :)

 • mksoftware
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 03-05 23:59
Red Nalie schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 19:45:
Ik heb net uit pure frustratie mn Zagg invisible shield achterkant weggegooid, ik heb daar 'echt' geen geduld voor. Zat ie 'eindelijk' na 30mins priegelen 'ongeveer' goed, zaten er allemaal haren en stofdeeltjes onder (vindt je het gek na 20x opnieuw moeten opplakken).

Echt, dat ding zit me tot hier :@

Voorkant er wel gewoon opgeplakt, al vind ik het er niet heel netjes uitzien. As in, je ziet bij de home-button en de speaker dat er een filmpje opzit, omdat het die dingen niet covered. Ah well, als het er morgen niet bijzonder spiffy uitziet haal ik het er weer vanaf.
Mijn Bodyguardz Shield zit er aan de voorkant helemaal perfect op, na 2 dagen drogen zag ik daar ook niks meer van, eerst lijkt het een beetje wolkerig daarachter waardoor je inderdaad nogal duidelijk zag dat er iets opgeplakt zit.

Die achterkant is wel echt een hel. Ik las op internet (op de officiele site) dat het handig is om een feun te gebruiken. Je moet hem echt heel exact plaatsen. Mijn shield is 1.5 mm verschoven en past nu precies niet meer mooi over de buttons aan de zijkant heen.

Ik dacht dat hij goed zat omdat het gaatje bij de camera er helemaal goed overheen ging. Naar het schijnt moet je goed mikken op de camera en de onderkant, natuurlijk is hij ten alle tijden te verplaatsen, maar ik dacht eerlijk gezegd dat mijn filmpje goed zat en heb hem aangedrukt om de zijkanten erop te duwen.

Fout boel dus en nu zit hij dus net te scheef, hierdoor kotm alles helemaal verkeerd uit, echt balen.
Klein voordeel van de Bodyguardz ivm de Invisible shield is dat er per setje bodyguardz 2 voor + achterkanten in zitten.

Gereserveerd voor een nog te verzinnen Signature


 • To_Tall
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 01:03
Anoniem: 264597 schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 19:45:
[...]


Ja, een "nieuwe" ja. :+
Ik heb bij een APR gewerkt en daar gaven we idd. ook "nieuwe" iPod's omdat ze "nooit gerepareerd kunnen worden". O-) (zo wordt het via Apple afgehandeld)
Je krijg alleen een nieuwe als 'ie DOA is. Dan krijg je een nieuwe uit de verpakking, anders krijg je gewoon een refurbished iPod zonder verpakking.
Geloof me of niet. Ik heb toen een gloednieuwe 3Gg iPod nano ontvangen.
Daarnaast geeft T-Mobile zo wel Klanten service, shop als de verzekering aan dat de iPhone niet gerepareerd kan worden. 3 verschilende bronnen Hmm wie van de drie zal gelijk hebben?

Daarnaast geeft Apple geen hardware support in nederland dit gaat alemaal via T-Mobile. Dus als je een iPhone in Belgie koop dan heb je in NL geen garantie. Daarvoor moet je naar belgie of het land waar je de iPhone vandaan heb gehaald.

A Soldiers manual and a pair of boots.


 • FailFr8er
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09:48
mksoftware schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 20:29:
[...]


Mijn Bodyguardz Shield zit er aan de voorkant helemaal perfect op, na 2 dagen drogen zag ik daar ook niks meer van, eerst lijkt het een beetje wolkerig daarachter waardoor je inderdaad nogal duidelijk zag dat er iets opgeplakt zit.

Die achterkant is wel echt een hel. Ik las op internet (op de officiele site) dat het handig is om een feun te gebruiken. Je moet hem echt heel exact plaatsen. Mijn shield is 1.5 mm verschoven en past nu precies niet meer mooi over de buttons aan de zijkant heen.

Ik dacht dat hij goed zat omdat het gaatje bij de camera er helemaal goed overheen ging. Naar het schijnt moet je goed mikken op de camera en de onderkant, natuurlijk is hij ten alle tijden te verplaatsen, maar ik dacht eerlijk gezegd dat mijn filmpje goed zat en heb hem aangedrukt om de zijkanten erop te duwen.

Fout boel dus en nu zit hij dus net te scheef, hierdoor kotm alles helemaal verkeerd uit, echt balen.
Klein voordeel van de Bodyguardz ivm de Invisible shield is dat er per setje bodyguardz 2 voor + achterkanten in zitten.
Nou, ik heb het helemaal gehad met die achterkant. Sowieso versleep ik dat ding in een hoesje in mn broekzak, dus snel krassen zal ie niet, dus ik laat het denk ik lekker zo. De voorkant zien we morgen/overmorgen wel. Sowieso wil ik nog een verzekering afsluiten bij de T-Mobileshop, kan alleen nergens makkelijk de voorwaarden vinden (ook niet echt heel hard gezocht hoor ;)).

 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

To_Tall schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 18:02:
[...]

Ik had de keuze of bij T-Mobile langs gaan of via de verzekering laten afhandelen.
Ik heb voor T-Mobile shop gekozen deze is hier om de hoek. Alleen op het wachten had ik niet gerekend. 10 Dagen is mij ook te gortig. Ze geven aan het toestel te vervangen. dat dit 10 werkdagen moet duren is wel bijzonder/
Ik net langs geweest vanwege inmiddels 5 dode pixels. Ik kon hem laten opsturen maar hij verwachtte dat de procedure 6 weken zou gaan duren. Voor de rest kwam ik niet echt in aanmerking voor een snell vervanging, want: contrast tussen dode pixels en de rest van het scherm was te laag en ik was la buiten de 2 weken na aankoop :'(

Balen dus...

 • KroeT
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 06:38

KroeT

[...]

Ik heb een bijzonder vervelend probleem. Als ik bel stoort de telefoon enorm, en horen zowel ik als de partij aan de andere kant het geluid dat je hoort als een telefoon afgaat in de buurt van een kleine luidspreker (wekkerradio bijvoorbeeld). Ik heb The Phone House gebeld, en die wilden 'm niet omruilen - alleen repareren. Ik ga morgen de Customer Care Service van TPH bellen. T-Mobile laat me morgen door de tweede lijn helpdesk terugbellen. Ik ga over een week op vakantie, en heb deze iPhone net twee dagen. Ik wil dus eigenlijk op korte termijn een nieuw toestel, maar vermoed dat ik dat gezien de voorraden op mijn buik kan schrijven... Bah, was er net zo blij mee.

Peace is not simply the absence of war.


 • Smarty77
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 03-05 15:31
Nielsvr schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 20:03:
[...]


Heb je niet toevallig mac-adres controle/filter op je router zitten? Sowieso is het handig om zodra je je nieuwe iPhone hebt deze eerst volledig te herstellen via iTunes. Schijnt veel basis fouten weg te werken. Heb ik ook gedaan en tot nu toe nog nergens last van...
Ik heb idd de restore gedaan!!! En wat denk je... alles werkt net zo soepeltjes!!

Wat me op valt is dat als je safari aanklikt dat hij automatisch meld dat hij een wireless router heeft gevonden... Deze wizard heb ik voltooid en toen was alles direct in orde!

Ook pushmail via exchange 2007 gaat helemaal super!! Ben nu een 5 uurtjes er mee aan het spelen en moest nu wel even weer gaan laden... Ben benieuwd hoe lang hij het volhoud met normaal gebruik!

 • Phoniac
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 08-06-2021
Ik heb de iPhone nu een week en ben (was?) er heel blij mee.
Gisteravond begon m'n iPhone opeens raar te doen met opladen. Ik had 'm tot ongeveer 50% opgeladen via m'n pc en hing 'm daarna aan het stopcontact (want de pc ging uit). Na 5 minuten gaf het oplaadlogo rechts bovenin aan dat de telefoon volledig was opgeladen (stekker-iccontje). Dat leek me wat sterk in 5 minuten van 50% naar 100%. Op datzelfde moment zag ik in mijn scherm de melding dat m'n batterij nog maar 20% had :? Erg tegenstrijdig dus.

Daarna heeft ie de hele nacht aan de stroom gehangen, maar vanochtend was ie maar zo'n 60% vol. Al voor de lunch had ie het begeven :S
Nu hangt de telefoon sinds 18.00 uur weer aan de stroom. In het begin gaf ie weer dezelfde rare meldingen. Nu lijkt ie het goed te doen... Ik hoop het maar... Ik laat 'm sowieso even hangen totdat ie echt volledig opgeladen is...

Iemand die dit probleem herkent?
Of iemand die hier iets zinnigs over kan zeggen? Kan dit bijvoorbeeld software-matig zijn?

 • Sterretje6
 • Registratie: Juli 2005
 • Niet online
Oke, ff een poll, omdat ik best nieuwsgierig ben naar de antwoorden. :P

Poll: Heb jij je abbo opgezegd speciaal voor de iPhone?
Ja, heb abbo van andere provider opgezegd
Nee, ik had al T-mobile, kon verlengen
Nee, ik heb een 2e abbo genomen
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=301832&layout=2&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier

Samsung Galaxy Note 3


 • Monkeydancer
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 17:34
Moartn schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 17:16:
Heeft iemand de iPhone Dock al ergens gezien behalve in de webshop van Apple zelf? * Moartn vindt 8 euro verzendkosten op een ding van 25 euro nogal gortig en alle winkels in Groningen waar ik gevraagd heb hadden nog niets binnen gehad.
Pffttt. Heb al vijf keer de tip gegeven: http://www.htrnederland.nl/epages/HTRN.sf

10 euro voor de bulk versie (originele zonder doos). Verzendkosten weet ik niet. Misschien zit er wel eentje in je buurt.

ps: oops, tijdelijk uitverkocht.

[Voor 5% gewijzigd door Monkeydancer op 31-07-2008 21:54. Reden: zie dat ie tijdelijk uitverkocht is.]

Monkey business: pay peanuts, get monkeys


Anoniem: 267659

Bij mij zitten er ook heeeele kleine haarscheurtjes om de camera lens.
Het toestel is van 15 juli.
Is er al iemand met het toestel terug gegaan ?????????

Ps : Ik heb mijn witte 3g bij de T-Mobile shop gehaald.
Hoe zijn ze met de garantie ?????????

 • DaSchop
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 28-07-2015

DaSchop

Hallo, ik ben Bastiaan

Anoniem: 267659 schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 21:59:
Bij mij zitten er ook heeeele kleine haarscheurtjes om de camera lens.
Het toestel is van 15 juli.
Is er al iemand met het toestel terug gegaan ?????????

Ps : Ik heb mijn witte 3g bij de T-Mobile shop gehaald.
Hoe zijn ze met de garantie ?????????
Ik wou het voor je gaan uitzoeken maar je hebt alle vraagtekens opgebruikt dus dat gaan niet meer.

Als het goed is heb je op zoiets als dit gewoon fabrieksgarantie. Je zou dus een nieuwe moeten krijgen, als de iPhone schaarste ooit over is.

[Voor 13% gewijzigd door DaSchop op 31-07-2008 22:19]

>> Bastiaan


 • Nikooos
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 07-09-2022

Nikooos

huizenlol.nl

Anoniem: 267659 schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 21:59:
Bij mij zitten er ook heeeele kleine haarscheurtjes om de camera lens.
Het toestel is van 15 juli.
Is er al iemand met het toestel terug gegaan ?????????

Ps : Ik heb mijn witte 3g bij de T-Mobile shop gehaald.
Hoe zijn ze met de garantie ?????????
als het goed is krijg je gewoon een nieuwe...................................

Huizenlol.nl - Lol met huizen


 • Sovereign
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 05-06 20:21
Heb nu de Iphone een weekje, en het apparaat is echt top. Qua bediening de beste telefoon die ik ooit heb gehad, nog daargelaten de mogelijkheden met email en internet.

Natuurlijk wel wat minpuntjes, zoals beperkt bluetooth, en vooral het soms wat traag reageren bij het openen van je contacts of als je een sms wil versturen. Hoe dan ook, top product.

 • Lekkere Loempia
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 31-10-2022
Ik heb een vreemd probleem. Mijn iPhone gaf altijd de juiste locatie aan en nu gooi ik Google maps open en druk op de lokaliseer knop. Het resultaat is dat het apparaat denkt dat ik ergens in Oostenrijk zit en nu waar ik zit. Alle apps met een map deze locatie. Hoe kan dit? Weet iemand waar het aan ligt? :N

 • TimDJ
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 17:33
Lekkere Loempia schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 23:43:
Ik heb een vreemd probleem. Mijn iPhone gaf altijd de juiste locatie aan en nu gooi ik Google maps open en druk op de lokaliseer knop. Het resultaat is dat het apparaat denkt dat ik ergens in Oostenrijk zit en nu waar ik zit. Alle apps met een map deze locatie. Hoe kan dit? Weet iemand waar het aan ligt? :N
een gedeelte van de locatie komt ook van wireless netwerken in je buurt. Ik heb een fon_hotspot, daardoor kon zelfs de Iphone 1G op 20 meter nauwkeurig bepalen waar die zit.

misschien dat een wifi-netwerk verkeerd wordt herkend dan wel express op een verkeerde locatie staat ingesteld

Freelance Drupal developer


 • Lekkere Loempia
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 31-10-2022
FAD schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 23:52:
[...]

een gedeelte van de locatie komt ook van wireless netwerken in je buurt. Ik heb een fon_hotspot, daardoor kon zelfs de Iphone 1G op 20 meter nauwkeurig bepalen waar die zit.

misschien dat een wifi-netwerk verkeerd wordt herkend dan wel express op een verkeerde locatie staat ingesteld
Maar de locatie is toch gebaseerd op GPS en niet op wifi? Dan zou dat toch niet kloppen/uitmaken? Dan volg ik het dus even niet :S

 • lackaday
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 14:43
Een imho behoorlijk irriante eigenschap van Safari is het herladen van een pagina als je terugkeert uit een 'dochtertab' (Ik lees een topic op GOT -> klik op een geposte link -> lees de gelinkte pagina -> ga terug naar de tab met het GOT-topic -> pagina wordt herladen. Met als gevolg dat ik moet wachten op een ladende pagina en weer naar de juiste positie op de pagina moet scrollen. Ik kan me nog best voorstellen dat het RAM te beperkt is om veel pagina's gecached te houden tijdens het surfen, maar er kan toch wel een positie van de open tabs onthouden worden imho.

 • DaSchop
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 28-07-2015

DaSchop

Hallo, ik ben Bastiaan

lackaday schreef op vrijdag 01 augustus 2008 @ 00:26:
Een imho behoorlijk irriante eigenschap van Safari is het herladen van een pagina als je terugkeert uit een 'dochtertab' (Ik lees een topic op GOT -> klik op een geposte link -> lees de gelinkte pagina -> ga terug naar de tab met het GOT-topic -> pagina wordt herladen. Met als gevolg dat ik moet wachten op een ladende pagina en weer naar de juiste positie op de pagina moet scrollen. Ik kan me nog best voorstellen dat het RAM te beperkt is om veel pagina's gecached te houden tijdens het surfen, maar er kan toch wel een positie van de open tabs onthouden worden imho.
Helemaal mee eens, heel irritant. Ik merk het vooral bij Google Reader, als je door klikt naar een losse post opent hij die netjes in een nieuwe tab(heel goed ontwerp) en weer terug gaat naar de Reader tab herlaadt die weer helemaal terug naar de root. Het vreemde is dat hij soms herlaadt en soms niet, ik heb het idee dat er een soort van verlooptijd op zit ofzo..

>> Bastiaan


 • Dutchmega
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Ik heb 2 iPhone 3G docks besteld bij HTR Nederland maar ik heb een mailtje terug gekregen dat het vertraagd is (ze krijgen de docks van T-Mobile). Het is wel goedkoop, 10 euro per stuk ipv 25 euro bij Apple Store.

Daarnaast heeft het scherm bij mij nooit gedraaid op de iPhone. Hij registreert het niet. Ik heb Super Monkey Ball geprobeerd en dat werkte deels wel. Hij registreerde wel de bewegingen, echter als ik bijv. het rechtop hield, dacht Monkeyball dat ik de iPhone schuin hield.

Moet ik hiermee terug naar de winkel (Belcompany) of is het een software-fout?

 • DaSchop
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 28-07-2015

DaSchop

Hallo, ik ben Bastiaan

Dutchmega schreef op vrijdag 01 augustus 2008 @ 01:29:
Ik heb 2 iPhone 3G docks besteld bij HTR Nederland maar ik heb een mailtje terug gekregen dat het vertraagd is (ze krijgen de docks van T-Mobile). Het is wel goedkoop, 10 euro per stuk ipv 25 euro bij Apple Store.

Daarnaast heeft het scherm bij mij nooit gedraaid op de iPhone. Hij registreert het niet. Ik heb Super Monkey Ball geprobeerd en dat werkte deels wel. Hij registreerde wel de bewegingen, echter als ik bijv. het rechtop hield, dacht Monkeyball dat ik de iPhone schuin hield.

Moet ik hiermee terug naar de winkel (Belcompany) of is het een software-fout?
Lijkt mij een hardware probleem. Maar wel een vreemde... Het lijkt mij sterk dat het ergens in de software zit, dan zou het iets met calibratie zijn maar die lijkt mij standaard voor alle iPhones.. als hij niet werkt na een reboot en ook niet na een re-install moet je er waarschijnlijk mee terug.

>> Bastiaan


 • Raween
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 19-03 20:32
Monkeydancer schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 21:52:
[...]


Pffttt. Heb al vijf keer de tip gegeven: http://www.htrnederland.nl/epages/HTRN.sf

10 euro voor de bulk versie (originele zonder doos). Verzendkosten weet ik niet. Misschien zit er wel eentje in je buurt.

ps: oops, tijdelijk uitverkocht.
Same here ;) Ik had hem maandag de 14e al in huis :D

[Voor 48% gewijzigd door Raween op 01-08-2008 04:07]


 • TimDJ
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 17:33
Lekkere Loempia schreef op vrijdag 01 augustus 2008 @ 00:05:
[...]
Maar de locatie is toch gebaseerd op GPS en niet op wifi? Dan zou dat toch niet kloppen/uitmaken? Dan volg ik het dus even niet :S
Het is in ieder geval assisted-GPS dus het maakt ook gebruik van wifi en gsm gegevens. Lijkt me ook dat ie GPS als prioriteit pakt maar misschien had je een zwak signaal of nog geen fix en heeft ie een wifi gepakt?

Freelance Drupal developer


 • Chiron
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14:13

Chiron

Moderator Tweakers Discord
mksoftware schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 20:29:
[...]


Mijn Bodyguardz Shield zit er aan de voorkant helemaal perfect op, na 2 dagen drogen zag ik daar ook niks meer van, eerst lijkt het een beetje wolkerig daarachter waardoor je inderdaad nogal duidelijk zag dat er iets opgeplakt zit.

Die achterkant is wel echt een hel. Ik las op internet (op de officiele site) dat het handig is om een feun te gebruiken. Je moet hem echt heel exact plaatsen. Mijn shield is 1.5 mm verschoven en past nu precies niet meer mooi over de buttons aan de zijkant heen.

Ik dacht dat hij goed zat omdat het gaatje bij de camera er helemaal goed overheen ging. Naar het schijnt moet je goed mikken op de camera en de onderkant, natuurlijk is hij ten alle tijden te verplaatsen, maar ik dacht eerlijk gezegd dat mijn filmpje goed zat en heb hem aangedrukt om de zijkanten erop te duwen.

Fout boel dus en nu zit hij dus net te scheef, hierdoor kotm alles helemaal verkeerd uit, echt balen.
Klein voordeel van de Bodyguardz ivm de Invisible shield is dat er per setje bodyguardz 2 voor + achterkanten in zitten.
Moet je die dingen met water/vloeistof aanbrengen? Dan is het logisch dat ie in het begin wit uitslaat, dat hadden m'n vriendin en ik ook met het raamfolie in de keuken. Net opgeplakt 'wtf, het slaat wit uit, lijkt wel schimmel :o' na 2x het er weer af gepulkt te hebben (en nieuwe folie gekocht) kwamen we erachter dat het gewoon vocht is wat na een week ofzo weggetrokken is, en daarna ziet het er loeistrak uit :+

Lijkt me dat dat met zo'n shield dan hetzelfde is. Gewoon zorgen dat alle luchtbellen eruit zijn gestreken, en pas als na 2 weken het ding er nog steeds niet uit ziet nog maar eens proberen. Die 24 uur droogtijd die de fabrikant opgeeft is imho veel te kort.

"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."


 • MarcelG
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 31-05 23:49

MarcelG

parttime guru, fulltime idiot

Nou, ik heb blijkbaar last van ongeveer hetzelfde probleem met de batterij als ik hier zie ; om te kijken hoe de iPhone batterij het uit zou houden als 3G en WiFi uit stond heb ik die gisterochtend uitgezet. Batterij was 100% vol, en 's middags om vijf uur net één pixel van de batterijmeter af.
Hartstikke goed, dacht ik, tot ik om half elf 's avonds (waarbij de batterijstatus nu 2 pixels korter was dan 's ochtend) in Safari een crash had. De iPhone hing, maar kwam na 1 minuut ofzo weer tot leven met de wonderbaarlijke melding dat de batterij voor meer dan 80% leeg was.... :?

't is een fijne telefoon, maar niet betrouwbaar....zeker niet qua batterij.

[Voor 0% gewijzigd door MarcelG op 01-08-2008 09:52. Reden: typo]


 • RickV.
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 14-10-2022
Klopt het dat je niet kan dubbel-klikken in safari op de iphone?
Ik moet een link openen in webmail door dubbel te klikken (maar dan zoomt'ie ;))

 • Kju
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 16:24
Ik had foto's naar mezelf gemaild en op de iphone opgeslagen (die op 5 megapixel genomen zijn) en als ik die foto's open laad hij ze maar voor de helft (blurry) en dan loopt m'n iphone helemaal vast met na enkele minuten een spontane reboot. Heb er een half uur over gedaan om drie foto's te verwijderen :(

PSN: Kjujay


 • Sluuz
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 15:39
Ik heb nog een eerste generatie iPhone en ik lees hier alle verhalen over hitte en dergelijke. Dit heeft de eerste generatie namelijk ook. Als je flink aan het bellen bent en daarna even lekker gaat GPRSSEN, wordt hij warm aan de achterkant. Vond het niet abnormaal. Was ook niet echt gloeiend heet, maar wel voelbaar. Het was zeg maar net iets warmer dan alleen de warmte van je hand.

Verder snap ik niet dat mensen hun iPhone in allerlei verpakkingen gaan stoppen om het te beschermen. Heb je zo'n mooi apparaat, ga je er zo'n lelijk goedkoop folietje omheen doen. Tja, dan blijft hij mooi, maar daar heb je dan ook niets aan als je dat nooit ziet. Heb hem nu een jaar en altijd los in mijn zak. Scherm is prima krasvast!

PSN: Sluuz


 • Nikooos
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 07-09-2022

Nikooos

huizenlol.nl

RickV. schreef op vrijdag 01 augustus 2008 @ 10:00:
Klopt het dat je niet kan dubbel-klikken in safari op de iphone?
Ik moet een link openen in webmail door dubbel te klikken (maar dan zoomt'ie ;))
je geeft het antwoord al.. dubbel"tappen" = zoomen.

Huizenlol.nl - Lol met huizen


Anoniem: 269592

Bij TPH besteld vorige week donderdag en gisteren binnen, dat is rete rap vind ik. :)

Ik heb een vraagje over de wekker functie. Je kan daarmee "Snoozen"Maar waar je de frequentie van de snooz instellen? Ik heb al bij settings zitten spitten maat niet gevonden?

[Voor 20% gewijzigd door Anoniem: 269592 op 01-08-2008 10:52]


 • vgroenewold
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 29-05 10:09
RickV. schreef op vrijdag 01 augustus 2008 @ 10:00:
Klopt het dat je niet kan dubbel-klikken in safari op de iphone?
Ik moet een link openen in webmail door dubbel te klikken (maar dan zoomt'ie ;))
Beetje oefenen denk ik. Als ik een pagina volledig in beeld heb (dus met hele kleine links), dan pakt Safari deze vaak wel als ik 1x klik. Echter, wil je zekerder van je zaak zijn, even dubbel-tappen of inzoomen met wijs- en duimvinger en dan klikken.

 • vgroenewold
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 29-05 10:09
Uitslag van de poll over een kleine 100 mensen is, ervan uitgaande dat men eerlijk is geweest en uiteraard een scheurtje niet verwart met een kras (wat de achterkant ook snel doet), zou 23% hier last van hebben! Dat is wel behoorlijk, vanwege de onzekerheid over de stemmers zou ik daar dan nog een 5% van aftrekken, misschien nog een 2% voor verwarringen met krassen, maar dan blijft 16% teveel. Als dit dus uiteindelijk een groot probleem wordt, ben ik benieuwd naar de reactie van Apple.

 • Nikooos
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 07-09-2022

Nikooos

huizenlol.nl

Anoniem: 269592 schreef op vrijdag 01 augustus 2008 @ 10:51:
Bij TPH besteld vorige week donderdag en gisteren binnen, dat is rete rap vind ik. :)

Ik heb een vraagje over de wekker functie. Je kan daarmee "Snoozen"Maar waar je de frequentie van de snooz instellen? Ik heb al bij settings zitten spitten maat niet gevonden?
Snooze is "altijd" 9 minuten...
When you hit the snooze alarm on a clock radio or alarm clock, the alarm goes off again in nine minutes. Why nine minutes? - Bill Williams, Cornelius, N.C.

A: Aww geez, Bill. Here we've all finally gotten up and now you've got us hittin' the snooze button again.

WHUMP! (JEFF DROOLS AND SNORES FOR NINE MINUTES.)

Huh! Wha? Oh, right. OK. Just gimme a second

By setting the snooze time to 9 minutes, modern digital alarm clocks only needs to watch the last digit of the time. So, if you hit snooze at 6:45, the alarm goes off again when the last digit hits 4 - at 7:54. They couldn't make the snooze period 10 minutes, or the alarm would go off right away - or the clock would take more circuitry.

Historically speaking, there's another element to the answer. Clock experts say when snooze alarms were invented, the gears in alarm clocks were standardized. The snooze gear was introduced into the existing mix and its teeth had to mesh with the other gears' teeth. The engineers had to choose between a gear that made the snooze period nine-plus minutes or 10-plus minutes. Because of the gear configuration, 10 minutes on the nose was not an option.

Huizenlol.nl - Lol met huizen


 • Phoniac
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 08-06-2021
Phoniac schreef op donderdag 31 juli 2008 @ 21:47:
Ik heb de iPhone nu een week en ben (was?) er heel blij mee.
Gisteravond begon m'n iPhone opeens raar te doen met opladen. Ik had 'm tot ongeveer 50% opgeladen via m'n pc en hing 'm daarna aan het stopcontact (want de pc ging uit). Na 5 minuten gaf het oplaadlogo rechts bovenin aan dat de telefoon volledig was opgeladen (stekker-iccontje). Dat leek me wat sterk in 5 minuten van 50% naar 100%. Op datzelfde moment zag ik in mijn scherm de melding dat m'n batterij nog maar 20% had :? Erg tegenstrijdig dus.

Daarna heeft ie de hele nacht aan de stroom gehangen, maar vanochtend was ie maar zo'n 60% vol. Al voor de lunch had ie het begeven :S
Nu hangt de telefoon sinds 18.00 uur weer aan de stroom. In het begin gaf ie weer dezelfde rare meldingen. Nu lijkt ie het goed te doen... Ik hoop het maar... Ik laat 'm sowieso even hangen totdat ie echt volledig opgeladen is...

Iemand die dit probleem herkent?
Of iemand die hier iets zinnigs over kan zeggen? Kan dit bijvoorbeeld software-matig zijn?
Gisteravond nog steeds problemen. Dus toen de iPhone maar hersteld. Vannacht opgeladen en vanochtend gaf ie keurig aan dat ie volledig opgeladen was. 8.15 uur van de stroom afgehaald en om 11.00 uur gaf ie al de melding dat er nog 20% batterij over was :S terwijl de telefoon alleen maar in standby op m'n bureau gelegen had.

Net TPH Voorthuizen gebeld. Zij gaan nu met het hoofdkantoor bellen hoe ze hiermee omgaan.

Iemand nog een gouden-tip voor mij?

Anoniem: 232049

inleveren en nieuwe krijgen ben ik bang (echt irritant dat die batterij niet te vervangen is, evt. door de verkoper ofzo)

 • Phoniac
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 08-06-2021
Anoniem: 232049 schreef op vrijdag 01 augustus 2008 @ 11:18:
inleveren en nieuwe krijgen ben ik bang (echt irritant dat die batterij niet te vervangen is, evt. door de verkoper ofzo)
Als dat zo is, dan vind ik het prima.
Ik heb alles keurig volgens het boekje gedaan, dus mij valt niets te verwijten.

Wel vreemd van die vreemde fouten... (stekker-icoontje terwijl ie nog maar 20% batterij heeft enzo)

 • Robbeke
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 29-12-2018
even kort antwoordje op aantal opmerkingen uit voorgaande pagina's:

- Blurry 5 MPix fotos: Itunes maakt kleinere versies (resolutie) van de foto's en zet ze zo op de Iphone. Hij zet de originele 5MPixel versie niet rechtstreeks op de iPhone. De crashes zullen een ander probleem zijn. In iTunes de crashdumps laten opsturen naar Apple voor onderzoek is het enige dat je kan doen denk ik.

- Batterij-indicator niet correct: er zijn gekende problemen met de batterij-indicator. Waarschijnlijk zal dit wel opgelost zijn in volgende firmware Zie: http://gizmodo.com/gadget...oesnt-show-100-277907.php

IVM de trage adresboek wat ik in versie 11 van de topic had gemeld: na een reboot werkt hij al een stuk vlotter (van 10 sec naar 4 sec) maar nog steeds onaanvaardbaar. De Iphone werd ook heel traag en na een reboot is dit al een stuk beter. Ik denk dat er ergens een memory-leak inzit.

Het toestel heeft veel potentieel, maakt er een groot deel van waar, maar momenteel moet een nieuwe firmware het echt gaan waar maken voor mij

http://www.tweakers.net/gallery/sys/2314


 • metallicelmo
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 12-05-2021
MarcelG schreef op vrijdag 01 augustus 2008 @ 09:51:
Nou, ik heb blijkbaar last van ongeveer hetzelfde probleem met de batterij als ik hier zie ; om te kijken hoe de iPhone batterij het uit zou houden als 3G en WiFi uit stond heb ik die gisterochtend uitgezet. Batterij was 100% vol, en 's middags om vijf uur net één pixel van de batterijmeter af.
Hartstikke goed, dacht ik, tot ik om half elf 's avonds (waarbij de batterijstatus nu 2 pixels korter was dan 's ochtend) in Safari een crash had. De iPhone hing, maar kwam na 1 minuut ofzo weer tot leven met de wonderbaarlijke melding dat de batterij voor meer dan 80% leeg was.... :?

't is een fijne telefoon, maar niet betrouwbaar....zeker niet qua batterij.
Dit heb ik ook gehad, de hele dag gaf ie aan dat de batterij vrijwel vol was, en ineens zei die 10% over, en toen viel die vrij kort daarna uit. Dit komt vaak doordat er toch een programma crasht die de batterij leegslurpt. Je kunt dit verhelpen door je iPhone even een reset te geven door de aan/uit knop ingedrukt te houden en blijven vasthouden als je de uitschakel optie ziet. Vervolgens zie je na een tijdje het Apple logo en dan start je iPhone opnieuw op. Alle gegevens en instellingen blijven bewaard maar alle mogelijk vastgelopen programma's zijn dan afgesloten.. Daarna heb ik dit probleem niet meer gehad..
EDIT: Als je trouwens merkt dat Safari of wat dan ook ineens zichzelf afsluit, start dat programma dan even opnieuw en druk daarna op Home om het netjes af te sluiten anders blijft ie toch actief zonder dat je dat merkt.. Ik heb het 1x gehad met mn email, dus op de achtergrond bleef ie de hele dag netwerk zoeken.

[Voor 9% gewijzigd door metallicelmo op 01-08-2008 11:34]


 • Satch
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
Weet er iemand of je de Stereo headset van de 3G ook kan gebruiken op de oude versie van de iPhone? Ik ben namelijk mijn stereo headset kwijtgeraakt en volgens de Apple site is hij alleen compatible met de 3G iphone. Oftewel, hebben ze de vorm van de jack van de headset veranderd? :)

 • Gediminas
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 17-04 16:08

Gediminas

recovering stagiair marketing
misschien een dom vraagje maar hoe zet ik muziek, films, afbeeldingen op mijn iphone?

Alles in de internal storage gooien?

[Voor 19% gewijzigd door Gediminas op 01-08-2008 11:40]


 • burne
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online

burne

Mine! Waah!

Phoniac schreef op vrijdag 01 augustus 2008 @ 11:09:
Iemand nog een gouden-tip voor mij?
Ja. Doen wat er in de handleiding staat. :)

Gebruik 'm tot 'ie leeg is. Hang 'm aan de meegeleverde lader, en laat 'm minimaal 8 uur onafgebroken laden. Morgen gebruik je 'm weer tot 'ie leeg is, en hang je 'm weer minimaal 8 uur aan de lader. Als je zondag geen forse toename in gebruiksduur ziet ga je maandag met TPH verder. Maar als je accu niet stuk is moet je na 2 of 3 volledige laad-cycli de normale capaciteit zien, en dat is in mijn geval ieder half uur mail halen van vijf accounts, het nodige daarvan lezen en soms beantwoorden, een paar uur muziek luisteren, af en toe eens Moonlight Mahjong spelen en normaal bellen en gebeld worden, en dat zou ik twee dagen vol kunnen houden zonder laden.
Gediminas schreef op vrijdag 01 augustus 2008 @ 11:39:
misschien een dom vraagje maar hoe zet ik muziek, films, afbeeldingen op mijn iphone?
Maak een playlist, sleep daar in wat je op je iPhone wilt hebben en geef bij het tabje 'Muziek' van je iPhone op dat die playlist gesynced moet worden. Video idem, maar het tabje 'Video', en je raadt het al: ook foto's gaan op die manier. Vervolgens een keer syncen en het staat erop.

[Voor 21% gewijzigd door burne op 01-08-2008 11:42]

I don't like facts. They have a liberal bias.


 • metallicelmo
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 12-05-2021
Gediminas schreef op vrijdag 01 augustus 2008 @ 11:39:
misschien een dom vraagje maar hoe zet ik muziek, films, afbeeldingen op mijn iphone?

Alles in de internal storage gooien?
Kan alleen via Itunes, je kunt wel foto's op je iPhone zetten via Windows Verkenner

 • Phoniac
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 08-06-2021
burne schreef op vrijdag 01 augustus 2008 @ 11:39:
Gebruik 'm tot 'ie leeg is. Hang 'm aan de meegeleverde lader, en laat 'm minimaal 8 uur onafgebroken laden. Morgen gebruik je 'm weer tot 'ie leeg is, en hang je 'm weer minimaal 8 uur aan de lader. Als je zondag geen forse toename in gebruiksduur ziet ga je maandag met TPH verder. Maar als je accu niet stuk is moet je na 2 of 3 volledige laad-cycli de normale capaciteit zien, en dat is in mijn geval ieder half uur mail halen van vijf accounts, het nodige daarvan lezen en soms beantwoorden, een paar uur muziek luisteren, af en toe eens Moonlight Mahjong spelen en normaal bellen en gebeld worden, en dat zou ik twee dagen vol kunnen houden zonder laden.
Ik heb 'm vorige week donderdag gehaald. Daarna heb ik al drie keer (misschien al wel meer) keurig een volledige oplaadcyclus doorlopen: overdag gebruiken en zorgen dat ie 's avonds volledig leeg is, en 's nachts aan de lader (das meer dan 8 uur).
Eigenlijk geen problemen ondervonden tot eergisteravond toen ie rare meldingen begon te geven bij het opladen. En vandaag dus binnen drie uur van 100% naar 20%.

Ik ga het wel opnieuw proberen (drie keer een volledige oplaadcyclus), maar ik ben bang dat het niet gaat helpen...

Anoniem: 107960

Dutchmega schreef op vrijdag 01 augustus 2008 @ 01:29:
Ik heb 2 iPhone 3G docks besteld bij HTR Nederland maar ik heb een mailtje terug gekregen dat het vertraagd is (ze krijgen de docks van T-Mobile). Het is wel goedkoop, 10 euro per stuk ipv 25 euro bij Apple Store.
offtopic:
Wat is HTR?

 • Nielsvr
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 15:09
Als je even het topic had doorgelezen.. http://www.htrnederland.nl/epages/HTRN.sf

 • Gediminas
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 17-04 16:08

Gediminas

recovering stagiair marketing
laat maar, het is mij gelukt :P

[Voor 71% gewijzigd door Gediminas op 01-08-2008 12:03]


 • MarcelG
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 31-05 23:49

MarcelG

parttime guru, fulltime idiot

metallicelmo schreef op vrijdag 01 augustus 2008 @ 11:29:
[...]
Je kunt dit verhelpen door je iPhone even een reset te geven door de aan/uit knop ingedrukt te houden en blijven vasthouden als je de uitschakel optie ziet. Vervolgens zie je na een tijdje het Apple logo en dan start je iPhone opnieuw op. Alle gegevens en instellingen blijven bewaard maar alle mogelijk vastgelopen programma's zijn dan afgesloten.. Daarna heb ik dit probleem niet meer gehad..
Goeie tips. Ik ga 't meteen uitproberen!

edit: ehm...er gebeurd helemaal niks.
Ik druk de aan/uit knop in.
Het "Zet uit" slidertje verschijnt. ik doe niks, en houd de knop nog steeds vast.
30 seconden later gaat ie weer terug naar het gewone 'locked" scherm.

Ik heb ook geprobeerd om de knop vast te houden terwijl ik de slider 'zet uit' naar rechts trek, maar dan gaat ie gewoon uit....net als normaal. :?

[Voor 45% gewijzigd door MarcelG op 01-08-2008 12:23]


 • MichaelK1985
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 03-08-2020

MichaelK1985

Don't you know?

Je kan ook de Home button voor 6 seconden inhouden. Dat sluit ook alle actieve programma's :)

Everything Can Help!


 • metallicelmo
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 12-05-2021
MarcelG schreef op vrijdag 01 augustus 2008 @ 12:19:
[...]
Goeie tips. Ik ga 't meteen uitproberen!

edit: ehm...er gebeurd helemaal niks.
Ik druk de aan/uit knop in.
Het "Zet uit" slidertje verschijnt. ik doe niks, en houd de knop nog steeds vast.
30 seconden later gaat ie weer terug naar het gewone 'locked" scherm.

Ik heb ook geprobeerd om de knop vast te houden terwijl ik de slider 'zet uit' naar rechts trek, maar dan gaat ie gewoon uit....net als normaal. :?
Bij mijn iPhone 3G werkt dat gewoon hoor, aan/uit ingedrukt houden, dan verschijnt na een tijdje de "uitschakel slider", dan blijf je hem ingedrukt houden en dan start na een tijdje je iPhone opnieuw op.. Ik las net dat iemand zei dat 6sec je Home button indrukken ook zou werken maar dit heb ik nog niet getest..

 • Mikey NL
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 16:00
Naar mijn weten moet je allebei de knoppen ingedrukt houden totdat het apple logo verschijnt. Dus de home en de aan/uit knop tegelijk inhouden. Na een seconde of 10 zou hij moeten herstarten dan.

Anoniem: 269592

psychonikeo schreef op vrijdag 01 augustus 2008 @ 11:08:
[...]


Snooze is "altijd" 9 minuten...


[...]
Goed, duidelijk antwoord. Thx. Vreemd als je van een WM 6.1 phone af komt maar geen probleem. ;)

 • Moartn
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online

Moartn

Team Coco

Hmm, die deal van HTR met die iPhone docks is wel interessant. Weet iemand die het al besteld heeft wat de verzendkosten zijn?

Linkje voor de mensen die te lui zijn om omhoog te scrollen: http://www.htrnederland.n...TRN/Products/710MB721BULK

Sint Moartn, Sint Moartn, de koeien hebben stoartn


 • metallicelmo
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 12-05-2021
Mikey NL schreef op vrijdag 01 augustus 2008 @ 12:34:
Naar mijn weten moet je allebei de knoppen ingedrukt houden totdat het apple logo verschijnt. Dus de home en de aan/uit knop tegelijk inhouden. Na een seconde of 10 zou hij moeten herstarten dan.
Misschien is dat het wel, hehe zit ik een beetje verkeerde tips te geven 8)7

Anoniem: 107960

offtopic:
Sorry hoor :| Ik volg al tijden de iPhone topics, ik had dat gewoon over het hoofd gezien.

Anoniem: 269670

Moartn schreef op vrijdag 01 augustus 2008 @ 12:36:
Hmm, die deal van HTR met die iPhone docks is wel interessant. Weet iemand die het al besteld heeft wat de verzendkosten zijn?

Linkje voor de mensen die te lui zijn om omhoog te scrollen: http://www.htrnederland.n...TRN/Products/710MB721BULK
€10 zijn de verzendkosten

 • Deddiekoel
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 12-07-2022

Deddiekoel

Apple/Nintendo fan

Ik heb afgelopen vrijdag mijn iPhone 3G besteld. T-Mobile zei dat Apple garandeert binnen 6 weken te leveren. Ik hoop natuurlijk dat hij sneller komt. Hoe lnag hebben mensen hier moeten wachten?
Momenteel ben ik met name benieuwd naar Visual Voicemail verder ken ik het apparaat al.

Wat ik me ook afvraag of er hier mensen zijn met een hotmail account en hoe die dat synchroniseren met hun iPhone. Dit is nl. denk het belangrijkste wat ik ga missen tov Windows Mobile telefoon!

Verlanglijstje: Zelda U, Splatoon, Cpt. Toad, Xenoblade Chronicles X. Most wanted: Zelda U


 • Vanitas
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 23-12-2022
nvm. ff refreshen is handiger...

[Voor 92% gewijzigd door Vanitas op 01-08-2008 13:18]

Even though I walk through the valley of the shadow of death. I will fear no evil.


 • endness
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 12:10
Klopt, ik heb maandagavond besteld, kreeg dinsdag een mailtje dat het nog wel even gaat duren, aangezien ze afhankelijk zijn van de levering van t-mobile.

Even afwachten dus...
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee