Toon posts:

[iPhone 3G] Ervaringen & Discussie Deel 14 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 71.930 views

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter


Welkom in het discussietopic over de iPhone. Je kunt in deze startpost informatie vinden over de functionaliteit van de iPhone, de accessoires en de specificaties. Daarnaast kun je in de volgende post een FAQ vinden met wat tips en antwoorden op veelgestelde vragen.

Het is eindelijk zover! De iPhone (3G) is sinds 11 juli officieel verkrijgbaar in Nederland. De exclusieve provider is T-Mobile en de iPhone wordt geleverd in combinatie met 3 scherpe 2 jarige abonnementen vanaf 30 euro die allemaal belminuten, sms-berichten en mobiel breedband (2048/384 Kbps) bevatten.

Ook in België is de iPhone sinds 11 juli officieel verkrijgbaar. Kijk meer informatie verderop in deze startpost.


Interface

De iPhone draait op een afgeslankte versie van Mac OS X, gedoopt OS X iPhone. Daardoor heb je o.a. de beschikking over een HTML email client, de Safari webbrowser etc. Ook andere achterliggende geavanceerde techniek uit Mac OS X is beschikbaar op de iPhone.


Multitouch

De iPhone heeft geen knoppen maar een gigantisch (3,5") scherm. Via dit scherm bedien je de iPhone, hierdoor is het mogelijk om de interface te laten veranderen naar gelang de applicatie dit verlangt. Fysieke knoppen zitten niet meer in de weg, en nemen geen kostbare ruimte in als je ze niet nodig hebt.

De iPhone is de eerste en vooralsnog enige telefoon die uitgerust is met multitouch technologie. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van gestures de telefoon te bedienen. Natuurlijk kun je de telefoon gewoon aanraken zoals een traditionaal touchscreen. Dit kan echter gewoon met je vingers en daarvoor is dus geen stylus nodig. Het echt revolutionaire aan de iPhone is dat dit ook met meerdere vingers tegelijk kan. Hierdoor kun je dus snel tekst invoeren. Maar je kunt ook bijv. inzoomen op een foto door twee vingers uit elkaar te bewegen.

Door geavanceerde predictive text input kun je snel tekst invoeren op de iPhone. Dit werkt behoorlijk goed, al is het even wennen in het begin.


Sensoren

De iPhone beschikt over verschillende sensoren, die het gebruik vergemakkelijken. De lichtsensor past de felheid van het display aan, aan de lichtomstandigheden, zodat het scherm optimaal afleesbaar is en stroom bespaard wordt waar mogelijk. De proximitysensor zorgt dat het scherm wordt uitgeschakeld als je de telefoon bij de oor houdt. Hierdoor bespaar je stroom en zijn ongewenste aanrakingen met je oor niet mogelijk. Tot slot zit er ook nog een accelleratiesensor ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat de iPhone weet of je hem op z'n kant houdt of niet. Zo kun je bijv. een breedbeeldfilmpje bekijken door de iPhone te draaien, ook is het mogelijk om zo landscape foto's nog beter te bekijken, of om bijv. de coverflow navigatie te gebruiken om je favoriete album te vinden.

Functionaliteit

Telefoon

De iPhone doet alles wat je van een mobiele telefoon mag verwachten, bellen, smsen etc. Een speciale functie van de iPhone is visual voicemail. Je ziet een overzicht van je voicemail bericht en je kunt degene die je wilt horen aanklikken. Dus je hoeft ze niet één voor één af te luisteren. Je kunt je contactlijst syncen met adresboek (Mac), Entourage (Mac) of Outlook (Windows). Ook kun je via internet syncen met Yahoo! adresboek. Daarnaast ondersteunt de iPhone Microsoft Exchange en Mobile Me, wat het mogelijk maakt om contacts te pushen en gepusht te krijgen, waardoor ze on-the-fly bijgewerkt worden.


iPod

De iPhone doet alles wat je iPod ook doet, maar dan mooier en beter. Het grote scherm (3,5") is uiteraard uitstekend geschikt om videomateriaal te bekijken. Maar je kunt ook prima muziek luisteren. De interface is volledig vernieuwd t.o.v. de huidige iPods en je kunt bijv. navigeren middels coverflow. Wat kan de iPhone allemaal afspelen? Het is ook mogelijk om de iPhone middels component of composiet aan te sluiten op een TV.

Audio: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3 and 4), Apple Lossless, AIFF and WAV.

Video: H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 768 Kbps, 320 by 240 pixels, 30 frames per sec., Baseline Profile up to Level 1.3 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formatsSafari

De iPhone beschikt, volgens Apple, over de meest geavanceerde browser ooit, Safari. Dit mobiele broertje doet in niets onder voor de desktop variant. Helaas wordt Java niet ondersteund (Javascript wel) en Flash (vooralsnog) ook niet. Youtube is toch geen probleem, omdat de iPhone toegang heeft tot betere kwaliteit filmpjes van Youtube in H.264 formaat. Bookmarks worden automatisch gesynced met je desktop computer. Daarnaast is het mogelijk om tot 8 bookmarks (waarbij o.a. de zoom onthouden wordt) te plaatsen op je springboard. Die zijn dus met 1 tap bereikbaar.


Mail

De emailclient heeft ondersteuning voor HTML en ondersteunt alle IMAP en POP mailboxen. Push-mail is mogelijk via een speciale (gratis) Yahoo mailaccount. Daarnaast is de mogelijk met Exchange servers en een MobileMe account.

Je kunt daarnaast op vastgestelde tijden je andere IMAP en POP mailboxen laten controleren. Daarnaast wordt je mail sowieso opgehaald bij het openen van de applicatie. De emailaccounts (dus de instellingen, niet de emails) worden gesynced met je desktop computer, dit kan met Mail (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows).


Agenda

Het is mogelijk je afspraken te syncen met iCal (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows). Je kunt op je iPhone alle afspraken inzien en evt. nieuwe toevoegen. Ook je agenda kan via Exchange of Mobile Me draadloos up-to-date gehouden worden, waarbij afspraken dus ook weer automatisch gepusht worden van je PC of Mac naar je iPhone en vice versa.


Photo (Camera)

De iPhone beschikt over een 2,0 Megapixel camera. Hiermee kun je nog best redelijke foto's maken, deze foto's kun je vervolgens syncen met iPhoto (Mac), Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop Album of een willekeurige map op je computer. Daarnaast kun je foto's middels Mobile Me, direct naar je online gallery publiceren of bijv. naar iemand emailen. Een andere leuke feature is dat de iPhone automatisch de locatie kan toevoegen, geotagging. De locatie wordt bepaald met een combinatie van de ingebouwde (A-)GPS, GSM en Wifi.

Het is natuurlijk ook mogelijk om foto's of afbeeldingen gemaakt met bijv. een andere camera op de iPhone zetten door ze te syncen vanaf je Mac of PC, ze op te slaan vanaf internet via de Safari webbrowser of ze op te slaan vanuit een email attachement.


Google Maps

Via deze applicatie is het mogelijk om Google Maps te raadplegen, incl. routeplanning, satellietbeelden, fileinformatie etc. Dit is nu inclusief locatiebepaling d.m.v. (A-)GPS, GSM en Wifi. De iPhone 3G heeft ingebouwde GPS en gebruikt daarnaast dus de locatie van telefoonmasten en wifi hotspots om de locatie te bepalen en een snelle fix te krijgen voor de GPS.


Andere standaard applicaties

Standaard worden onder andere een uitgebreide wetenschappelijke rekenmachine, een uitgebreide klok (met o.a. wereldklok, timer, stopwatch en wekker functionaliteiten), weer en aandelen applicaties meegeleverd.


Meer applicaties?

Apple brengt zelf regelmatig updates uit, waarmee programma's toegevoegd worden aan de iPhone. Zo zijn later bijv. de iTunes en App Store toegevoegd.

Daarnaast heeft de iPhone uitgebreide ondersteuning voor web applicaties. Zo kan iedereen websites maken die geschikt zijn voor de iPhone. Hier levert Apple ook ondersteuning voor. Natuurlijk is dat leuk, maar de mogelijkheden blijven beperkt.

Gelukkig zijn er ook native applicaties beschikbaar van third parties. Deze zijn gemaakt met de iPhone SDK en kunnen aangeschaft worden via de App Store op de iPhone of via iTunes op de PC en Mac. De ontwikkeltools kunnen door iedereen gratis gedownload worden, om als ontwikkelaar je software ook daardwerkelijk te verspreiden en op de iPhone te kunnen testen moet je 99 euro betalen. Vervolgens heb je de keus om de applicatie gratis aan te bieden of tegen een vergoeding. Hierbij gaat 30% naar Apple toe (die daarvan alle kosten betaald voor de verspreiding) en 70% naar de ontwikkelaar. Als het je ook leuk lijkt om met de SDK aan de gang te gaan, dan kun je het beste even in dit topic kijken: [iPhone & iPod touch SDK] Ervaringen & Discussie.


Er zijn inmiddels veel ontwikkelaars bezig met het ontwikkelen van software voor de iPhone (en iPod touch). De verscheidenheid van de applicaties is enorm, je moet hierbij denken aan een applicatie van eBay om je online veiling te bekijken, maar ook medische applicaties en bijv. games. Apple heeft al een aantal prijzen bekend gemaakt, zo zal Super Monkey Ball (met meer dan 100 levels) 10 dollar gaan kosten. Maar er zullen ook een groot aantal gratis applicaties beschikbaar komen. Het is immers aan de ontwikkelaar of hij wel of niet geld wil vragen voor een applicatie.


Nog een andere mogelijkheid is om de iPhone te jailbreaken. Dit kan worden besproken in [iPhone & iPod touch] Jailbreaken.

Er zijn inmiddels al aardig wat applicaties beschikbaar, kijk voor de favorieten van je mede-tweakers in [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie, [iPhone & iPod touch] Onmisbare applicaties (na jailbreak) & [iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps.


Accessoires

De iPhone beschikt over een iPod dockconnector aansluiting. De iPhone kan met de meeste iPod accessoires overweg. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop accessoires, die speciaal beschikbaar zijn voor de iPhone. Het lijkt erop dat ondersteuning voor de iPod Radio Remote en Nike+ eraan zit te komen, maar het is onduidelijk of deze ook opnieuw uitgebracht zullen worden of dat de huidige versies de iPhone (3G) zullen ondersteunen.

Kijk in de Apple Store voor alle beschikbare accessoires.


http://images.apple.com/iphone/images/accessories_headset20080609.jpg
Apple levert speciale oordopjes (met microfoon) mee met de iPhone. Een speciale dock, waarbij je toegang hebt tot de homeknop is er ook. Let daarbij op dat de dock's van de iPhone 3G en de originele iPhone niet uitwisselbaar zijn. Tot slot, heeft Apple een kleine bluetooth headset geintroduceerd (die zie je links).

In the free iPod Book 4.0 van iLounge zijn verschillende accessoires te vinden van 3rd party's. Dit zijn o.a. armbanden, cases en screenprotectors.


Specificaties


• Afmetingen - 115,5 x 61,1 x 12,3mm
• Gewicht - 133 gram
• Scherm - 3.5 inch - 320 x 480 (163 ppi)
• Opslag - 8GB of 16GB (waarvan ongeveer 500 MB wordt ingenomen door het OS)
• Camera - 2.0 megapixels
• Kleur - zwart (8GB) & wit of zwart (16GB)

• UMTS/HSDPA - 850, 1900, 2100 MHz
• GSM / EDGE - 850, 900, 1800, 1900 MHz
• Wi-Fi - 802.11b/g (met geavanceerde beveiligingsopties zoals WPA2 en 802.1X)
• Wi-Fi - Bluetooth 2.0 + EDR

• Batterij
- Lithium
- Bellen - tot 10 uur met 2G en tot 5 uur met 3G
- Internet - tot 7 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G
- Video - tot 7 uur
- Audio - tot 24 uur
- Standby - tot 300 uur

• Aansluitingen e.d.
- 30 pins iPod dock aansluiting
- 3.5mm jack met audio en microfoon ondersteuning
- SIM kaart houder
- Ingebouwde luidspreker
- Ingebouwde microfoon

• Fysieke knoppen:
- Volume luider / zachter
- Geluid aan / uit
- Sluimer / Waakstand
- Thuisknop

In de doos zit: iPhone 3G, stereoheadset met microfoon, dockconnector-naar-USB-kabel, USB-lichtnetadapter, documentatie, reinigings- en poetsdoekje en een pinnetje voor het plaatsen van de simkaart


Klik hier voor de uitgebreide tech specs.


T-Mobile prijzen en abonnementen

De iPhone 3G is exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile in combinatie met 3 abonnementen die een looptijd hebben van 2 jaar. Alle abonnementen zijn in combinatie met onbeperkt dataverkeer via HSDPA (2048/384 Kbps) en WiFi hotspots. Daarnaast is ook gebruik van Visual Voicemail gratis.

Maandelijkse kosten:29,9544,9564,95
Belminuten:150300500
Sms-berichten:150300500
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 8GB:79,951,001,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 16GB:159,9579,9519,95


De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6.

Mobistar prijzen en abonnementen

In België is de iPhone beschikbaar bij Mobistar. De iPhone is daar simlockvrij te koop en hoeft niet gekocht te worden i.c.m. een abonnement. Dit is misschien ook interessant voor de Nederlandse importeerders, alhoewel het niet duidelijk is of er misschien wel een countrylock op zit, waardoor de iPhone alsnog alleen bij de operators in België gebruikt kan worden. De prijs is 525 euro voor de 8GB versie en 615 euro voor de 16GB versie. Er zijn daarnaast drie abonnementen voor de iPhone, deze geven overigens geen lagere aanschafprijs voor de iPhone, omdat dat in België verboden is, vanwege het verbod op koppelverkoop. De abonnementen zijn ook met andere toestellen te krijgen en de iPhone is ook met alle andere (of dus geen) abonnementen van Mobistar te koop.

Maandelijkse kosten:30,0045,0060,00
Belminuten1:180360540
Sms-berichten1:3006001200
Dataverkeer:200MB500MB1GB

1 Let op: dit zijn dus steeds x aantal belminuten of SMSjes, dus niet én én zoals bij T-Mobile in Nederland.

De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6.Links naar andere relevante topics op GoT


Prijs, abonnementen & importeren:
[iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6
[iPhone] Importeren deel 2

Handige software en aanverwante diensten:
[MobileMe] Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer

Jailbreaken:
[iPhone & iPod touch] Jailbreaken

iPod touch:
[iPod touch] Ervaringen & Discussie - Deel 5


De vorige delen:
deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8, deel 9, deel 10, deel 11, deel 12,
deel 13

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
FAQ

Wat zijn de verschillen tussen de eerste generatie iPhone en de nieuwe 3G versie?

De grootste verschillen zitten van binnen, zo gaat de batterij nu iets langer mee, de geluidskwaliteit is verbeterd en natuurlijk zijn 3G (UMTS & HSDPA) en GPS toegevoegd.

Het uiterlijk is ook veranderd, de achterkant is nu enigsinds afgerond. Hij is iets dikker geworden, een paar mm, maar het volume is afgenomen, vanwege de veel sterker aflopende achterkant. Daarnaast is de achterkant niet meer van aluminium, maar van glossy wit of zwart plastic. Tot slot, zijn de knoppen aan de zijkant nu van metaal.


Wat is de nieuwe functionaliteit van de 2.0 software?

De functionaliteit is voor de nieuwe en oude iPhone gelijk en is alleen beperkt door de hardware. Het is onder te verdelen in 3 categoriën: de nieuwe functionaliteit die vooral interessant voor bedrijven is, de SDK en de nieuwe functionaliteit voor de "gewone" consumenten.

Voor bedrijven is er naast Microsoft Exchange support, ondersteuning voor Cisco VPN netwerken, auto-discovery, remote wipe en betere beveiligingen voor draadloze netwerken, zoals 802.1X en WPA2 worden ondersteund.

De SDK voegt de mogelijkheid toe voor ontwikkelaars om software te ontwikkelen. Deze software wordt verkocht via de App store. Deze zorgt er ook voor dat updates beschikbaar worden gesteld etc. De AppStore is beschikbaar in 62 landen, en alle applicaties die kleiner zijn dan 10 MB kunnen via het mobiele netwerk worden gedownload.

Voor de eindgebruiker zijn er ook veel nieuwe features, ik zal de belangrijkste hier noemen. Er is volledige ondersteuning voor zowel iWork als MS Office documenten (incl. Powerpoint). In het adresboek zit nu ook een zoekfunctie. In Mail is het mogelijk om meerdere e-mails tegelijk te verwijderen of verplaatsen.


Hoe kan ik aan een simlockvrije iPhone komen?

Met de komst van de nieuwe 3G iPhone zal importeren een stuk lastiger worden. In Amerika zal de telefoon alleen nog maar geactiveerd verkocht worden. Dus je kunt niet zomaar de winkel uit lopen, je zult een abonnement erbij moeten afsluiten. Misschien komen er wel mogelijkheden in andere landen, want vanaf 11 juli zal de iPhone in 22 landen te koop zijn en later dit jaar zelfs in 70 landen.

In België en Frankrijk moet de iPhone ook simlockvrij verkocht worden. Dat betekent dat er daar een mogelijkheid zal zijn om aan een simlockvrije telefoon te komen. Het probleem daarbij is alleen de prijs, want het zal waarschijnlijk niet goedkoop worden. In Engeland zal de iPhone ook prepaid te krijgen zijn, misschien dat daar mogelijkheden voor komen :)

Het importeren (wordt verder besproken in [iPhone 3G] Importeren, wat zijn de mogelijkheden?.


Waar kan ik de handleiding eigenlijk vinden?

De iPhone is voor veel mensen het eerste Apple produkt en daarom kunnen er een aantal zaken onduidelijk zijn. Het feit dat je niet eens een handleiding meegeleverd krijgt en alleen een snelstartgids helpt hier natuurlijk niet aan mee. Dus om te beginnen. De nederlandse handleiding is te downloaden op:
Apple iPhone handleiding.

Daarnaast staat bij de bookmarks op de iPhone zelf ook een link naar de "iPhone User Guide". Dit is een link naar de website van Apple, waarin op een speciaal voor de iPhone gemaakte site ook allerlei dingen worden uitgelegd.


Hoe kan ik de iPhone klaarmaken voor gebruik?

Als je je iPhone voor de 1e keer aanzet krijg je na het opstarten en ingeven van je pincode het volgende scherm:
http://support.apple.com/library/APPLE/APPLECARE_ALLGEOS/TS1558/TS1558_1.jpg


Hiermee bedoelt apple dat je je telefoon aan je pc of mac dient te koppelen en via iTunes dient aan te melden. Mocht je iTunes nog niet geinstalleerd hebben kun je deze downloaden via:
iTunes Download pagina

Hierna is je iPhone actief en kun je bellen en alle andere dingen doen die mogelijk zijn met een iPhone.


Ik heb geen creditcard en wil me toch registreren om mijn iPhone te kunnen gebruiken?

Je kunt in het registratiescherm ook kiezen voor de optie:
Geen - aanschaffen van betaalde applicaties is niet mogelijk
Click 'n Buy - voor aanschaffen via je afschrijving van je bankrekening.


Hoe kan ik een eigen ringtone instellen?

Mac gebruikers kunnen dit het makkelijkst doen via het programmapakket iLife '08 van Apple zelf waarin het programma Garageband zit. Hiermee kun je een willekeurig audiobestand selecteren bewerken en omzetten naar het juiste formaat zodat je iPhone hem accepteert als beltoon.

Voor Windows gebruikers is er het programma iPhone Ringtone Maker van Efiko Software. Je kunt daarvan een demo downloaden welke je 3 ringtones laat maken. Vanuit dit programma wordt het direct toegevoegd aan je ringtone collectie in iTunes 7.7. Logischerwijs dien je op de Mac en PC nog wel even te synchroniseren en daarna via het instellingen menu je ringtone in te stellen.

Daarnaast kan het ook via iTunes zelf (met dank aan Fab1Man):
 • Ga naar de MP3 die je wilt converten naar ringtone.
 • Rechtsklik op MP3 -> Info Tonen -> Opties -> stel bij begintijd je starttijd in, dus stel op 0:10 gaat dat in waarmee je wilt beginnen. Eindtijd moet maximaal 40 seconden later zijn.
 • Sluit venster.
 • Rechtsklik op MP3 -> Selectie converteren naar AAC
 • Rechtsklik op de ringtone -> In Windows Explorer tonen.
 • Extensie wijzigen van m4a naar m4r.
 • Plaats je ringtone in een map waar je 'm wilt hebben en dubbelklik op de ringtone.
 • Er komt een nieuwe tab bij in iTunes, genaamd ringtones.
 • Wanneer je nu je iPhone synchroniseert, heb je de tab "Ringtones". Hierin kun je de gewenste ringtone(s) selecteren om te syncen met je iPhone.
Hoe kan ik de autocorrectie en autoaanvulling van het woordenboek uitzetten?

Dat is niet mogelijk. Kijk wel voor de zekerheid of de taal juist staat ingesteld. Daarnaast is het van belang te weten dat het woordenboek getrained kan worden. Door 3 keer een woord te typen of weg te drukken kun je het trainen.


Wil je apps uit de store via je pc installeren op je iPhone maar heb je daar geen rechten toe volgens iTunes?

Probeer in bovenaan in de werkbalk van itunes het volgende in te stellen:
Store -> Computer Machtigen met dank aan Erulezz

Het terugsyncen van apps die gekocht zijn via de iPhone wil ook niet altijd lekker gaan. Je kunt dit handmatig doen, door de iPhone aan te sluiten en dan in de linkerkolom van iTunes met de rechtermuisknop te klikken op de iPhone en te kiezen voor "zet aankopen over".


Hoe kan ik apps verwijderen welke via de iPhone zijn geinstalleerd?

- Houd je vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Tik op het kruisje in de hoek van het programma dat u wilt verwijderen.
- Tik op 'Verwijder' en druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik het springboard organiseren?

- Houd uw vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Sleep het icoontje naar de gewenste plaats.druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik een filmpje omzetten voor gebruik op de iPhone?

Mits hij aan de goede voorwaarden voldoet kun je hem via iTunes zo overzetten. Mocht je een afwijkend bestandsformaat hebben. Dan zijn er heel veel opties. iLounge heeft twee fantastische guides hierover gemaakt:
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Mac)
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Windows)

Voor Windows gebruikers is er daarnaast in PMD nog een fantastische handleiding te vinden: Video coderen voor je PMD: Tips en trucs.


Waarom geeft Google Maps geeft een grote blauwe pulserende ring om mijn locatie?

Deze ring geeft aan hoeveel "afwijking" er is op dat moment. De afwijking zal binnen groter zijn, omdat GPS dan geen of geen goede fix kan krijgen. Dan wordt er overgeschakeld op de minder precieze locatiebepaling met behulp van GSM masten en wifi.


Waarom kan ik niet navigeren?

Google Maps is een locatiebepalend programma met routeplan mogelijkheden. Het is dus wel mogelijk om een route te plannen en deze dan te volgen op het scherm. Het is niet mogelijk om aanwijzingen te krijgen.

Gesproken navigatie is nog niet mogelijk alhoewel er al een werkende Tomtom is geshowed door TomTom en Telenav ook al navigatie officieel heeft aangekondigd zie ook nieuws: Telenav kondigt navigatie voor iPhone 3G aan


Hoe kan ik tabbladen gebruiken in Safari?

Het onderste icoontje (de twee kleine venstertjes achter elkaar) eenmaal aanklikken en je kunt met meerdere vensters/tabbladen internetten.


Sneller internetten met GPRS en 3G?

Via T-Mobile is het mogelijk om compressie aan (of uit) te zetten om zo websites sneller te kunnen laden. Ga met de Safari browser hiervoor naar http://speed.t-mobile.nl/.


Ik kan de Scientific calculator niet vinden alleen de standaard?

Kantel je iPhone eens op zijn kant en dan schakelt de calculator ook om naar de uitgebreide variant.


Hoe maak ik een screenshot op de iPhone ?

Houd de home-knop ingedrukt en druk één maal op de aan/uit-knop. Je screenshot word nu in de foto-rol geplaatst (zelfde locatie als de foto's van de camera).

De screenshots worden opgeslagen als PNG's. Bestandsgrote is ongeveer 50-100 KB :)
Met dank aan Good Fella


Waar kan ik leuke en handige software vinden?

Op GoT zijn er nu 3 topics die gaan over de applicaties voor de iPhone en iPod touch. In die topics kun je daarover discussiëren en de favorieten van je medetweakers vinden:
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps


Tot slot, er is altijd wel iets te wensen qua functionaliteit of oplossen van bugs: wat doet Apple daarmee?

Het is leuk om hier daarover te discussieren. Maar als je echt Apple wilt bereiken, dan kun je beter het iPhone Feedback formulier gebruiken :)

Het grootste gedeelte van de FAQ is gemaakt door harley _/-\o_


Als je ook tips hebt of wilt bijdragen aan de FAQ, stuur het naar me op via mail, DM o.i.d en ik zet het erbij :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • rb338
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 19-03 14:16
Ik was net een reply aan het tikken toen blijkbaar het topic op slot ging, dus bij deze:
Anoniem: 272910 schreef op maandag 01 september 2008 @ 08:18:
Is er ook nog een video camera functie op de iphone, in het menu kan ik er nix over vinden?

Weet iemand of bluetooth ook gebruikt kan worden voor bestandsoverdracht, zoniet waarom heeft Appla hiervoor gekozen?
Videorecorder zit in Cydia en wellicht ook in de App Store. In Cydia zijn 2 verschillende te krijgen: eentje die hoge kwaliteit realtime encoding gebruikt, en eentje die achteraf encode op een lagere kwaliteit. De 2e heb ik niet geprobeerd, maar de eerste neemt geen geluid op en is dus niet ideaal.

Bluetooth kan alleen gebruikt worden voor audio-apparaten (carkit, headset, enz). Waarom weet ik niet, maar helaas is het zo. Ik verwacht ook niet dat het makkelijk is om dit aan te passen en denk dus niet dat er binnenkort een appje te verwachten is dat deze functionaliteit toevoegt...

[Voor 19% gewijzigd door rb338 op 01-09-2008 08:56. Reden: quote toegevoegd]


Anoniem: 74288

Hoe kan het dat het een paar seconden duurt voordat ik in mijn contacten komt. Hetzelfde geldt voor SMS. Heel vervelend. Want zo kan ik niet snel even iemand opzoeken/smsen.

Anoniem: 272910

rb338 schreef op maandag 01 september 2008 @ 08:55:
Ik was net een reply aan het tikken toen blijkbaar het topic op slot ging, dus bij deze:

[...]


Videorecorder zit in Cydia en wellicht ook in de App Store. In Cydia zijn 2 verschillende te krijgen: eentje die hoge kwaliteit realtime encoding gebruikt, en eentje die achteraf encode op een lagere kwaliteit. De 2e heb ik niet geprobeerd, maar de eerste neemt geen geluid op en is dus niet ideaal.

Bluetooth kan alleen gebruikt worden voor audio-apparaten (carkit, headset, enz). Waarom weet ik niet, maar helaas is het zo. Ik verwacht ook niet dat het makkelijk is om dit aan te passen en denk dus niet dat er binnenkort een appje te verwachten is dat deze functionaliteit toevoegt...
Bedankt voor de uitleg, wat bedoel je met cydia?

Anoniem: 272910

Trouwens waar kan je verzonden berichten bekijken?

 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

Anoniem: 272910 schreef op maandag 01 september 2008 @ 09:05:
Trouwens waar kan je verzonden berichten bekijken?
voor email kan je dat zelf instellen. (Sent oid waarschijnlijk standaard)

Anoniem: 7998

Anoniem: 272910 schreef op maandag 01 september 2008 @ 09:04:
[...]


Bedankt voor de uitleg, wat bedoel je met cydia?
Cydia is een packagemanager, net als Installer die meekomt als je je iPhone of iPod jailbreakt (waardoor je dus 3rd party tools kunt installeren, buiten de App Store om).

 • vgroenewold
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 29-05 10:09
Anoniem: 74288 schreef op maandag 01 september 2008 @ 09:02:
Hoe kan het dat het een paar seconden duurt voordat ik in mijn contacten komt. Hetzelfde geldt voor SMS. Heel vervelend. Want zo kan ik niet snel even iemand opzoeken/smsen.
Klopt, de 2.0 software is her en der trager dan 1.1.x. Apple heeft al laten weten dat de 2.1 update o.a. aardig wat optimalisaties met zich mee zal brengen, hetgeen ook wel nodig is want trager worden is natuurlijk iets wat we niet gewend zijn van Apple. Het SMS gedeelte is ook een welbekende, typen gaat daar trager dan normaal. Even 2.1 afwachten helaas, pluspunt is dan wel dat je weet dat Apple updates blijft uitgeven voor dit soort zaken, iets wat ik op andere pda's niet vaak zag/zie.

Anoniem: 272910

Ik heb mijn Ipod nog niet gejailbreakt (weet ook niet of dat gaat gebeuren)
Lt. Marx schreef op maandag 01 september 2008 @ 09:06:
[...]

voor email kan je dat zelf instellen. (Sent oid waarschijnlijk standaard)
Sorry ik doelde op smsjes, ik heb me rot gezocht maar kan niet vinden waar mijn verstuurde smsjes staan! Weet iemand waar ik het kan vinden?

 • edgarf28
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
Anoniem: 272910 schreef op maandag 01 september 2008 @ 09:31:
Ik heb mijn Ipod nog niet gejailbreakt (weet ook niet of dat gaat gebeuren)


[...]


Sorry ik doelde op smsjes, ik heb me rot gezocht maar kan niet vinden waar mijn verstuurde smsjes staan! Weet iemand waar ik het kan vinden?
Tik is een (binnen gekomen) sms aan... Dan zal je zowel de verzonden smsjes als de binnen gekomen smsjes zien. Aan de linkerkant de inkomende smsjes en aan de rechterkant in het groen de verzonden smsjes.

[Voor 9% gewijzigd door edgarf28 op 01-09-2008 09:53]


 • Hooker
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 05-06 14:11
Op verzoek. Zojuist eindelijk m'n Vaja case binnengekregen, ben er echt super content mee :). Hier een paar plaatjes. Kwaliteit van de fotos is ruk omdat het met de iPhone is genomen, en ik heb geen 2de camera om fotos te nemen van de iPhone in de case zelf


http://third-eye.net/GAF/IMG_0042.JPG

http://third-eye.net/GAF/IMG_0044.JPG

http://third-eye.net/GAF/IMG_0045.JPG

Anoniem: 272910

edgarf28 schreef op maandag 01 september 2008 @ 09:47:
[...]

Tik is een (binnen gekomen) sms aan... Dan zal je zowel de verzonden smsjes als de binnen gekomen smsjes zien. Aan de linkerkant de inkomende smsjes en aan de rechterkant in het groen de verzonden smsjes.
Maar als je alleen een sms hebt verstuurd, dus niet op een ander smsje hebt gereplied waar kan je dat smsje dan vinden?

Anoniem: 98623

Anoniem: 272910 schreef op maandag 01 september 2008 @ 10:30:
[...]


Maar als je alleen een sms hebt verstuurd, dus niet op een ander smsje hebt gereplied waar kan je dat smsje dan vinden?
Die staat dan los bij 'SMS' onder de naam van de ontvanger.

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

Anoniem: 272910 schreef op maandag 01 september 2008 @ 10:30:
[...]


Maar als je alleen een sms hebt verstuurd, dus niet op een ander smsje hebt gereplied waar kan je dat smsje dan vinden?
Sorry hoor, maar moet jij niet gewoon de manual eens doornemen?

Zoef


 • degroot
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
Anoniem: 272910 schreef op maandag 01 september 2008 @ 10:30:
[...]


Maar als je alleen een sms hebt verstuurd, dus niet op een ander smsje hebt gereplied waar kan je dat smsje dan vinden?
Zpottr schreef op maandag 01 september 2008 @ 10:43:
[...]

Sorry hoor, maar moet jij niet gewoon de manual eens doornemen?
:Y

Ik krijg dan gewoon text ballontjes te zien per contact persoon aan verzonden/ontvangen smsjes.

[Voor 22% gewijzigd door degroot op 01-09-2008 10:52]

www.degroot-it.nl


Anoniem: 272910

Ja, ik heb een test smsje verstuurd hij staat gewoon in hetzelfde lijstje. Ik had gisteren een smsje naar 14 mensen verstuurd en die stond er niet in en daarom bleef ik maar zoeken.

@ Zpottr, ik heb de handleiding al geprobeerd maar heb daar ook geen duidelijk antwoord kunnen vinden!

 • Vos
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 14:22

Vos

AFCA

Ik ga bij iemand een iphone bekijken en heb een aantal vraagjes:

- Hoe kan ik de firmware versie bekijken?
- Kun je ook productie datum o.i.d. zien?
- In hoeverre kan ik een T-Mobile iphone herkennen? (er staan geen TM logo op naar mijn weten ;)) Is dit enkel te testen door er een andere sim in te doen?

#36


 • degroot
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
Vos schreef op maandag 01 september 2008 @ 10:57:
Ik ga bij iemand een iphone bekijken en heb een aantal vraagjes:

- Hoe kan ik de firmware versie bekijken?
- Kun je ook productie datum o.i.d. zien?
- In hoeverre kan ik een T-Mobile iphone herkennen? (er staan geen TM logo op naar mijn weten ;)) Is dit enkel te testen door er een andere sim in te doen?
1 - Lees de handleiding, of de andere topics , erg basic vraagje.
2 -
3 - wat voor belang heb je hierbij? kan namelijk geen reden vinden waarom je wilt kijken of je tel een t-mob tel is

EDIT:
Wel weer een lekker vaag probleem.
Me vriendin kreeg haar iphone niet aan(scherm sprong niet aan).
Reageerde niet op de home button , en ook 10 seconden de aan/uit knop indrukken hielp niks.
Nu komt het vage, ik bel haar, schiet het scherm wel aan 8)7 .

Zodra het scherm weer uitviel , of zelf uitgezet werd(door aan/uit knop) , trad hetzelfde probleem weer op.

Daarna een reboot gedaan , en was het probleem voorbij.
Lekker vaag weer, nog meer mensen last van gehad?

[Voor 28% gewijzigd door degroot op 01-09-2008 11:16]

www.degroot-it.nl


 • FireFoz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 14:12
FireFoz schreef op vrijdag 29 augustus 2008 @ 02:38:
even voor de duidelijkheid;

jullie hebben toch ook heel vaak last van het feit dat internet niet meer werkt? ik heb dan bijv 3 streepjes wifi, maar internet doet het niet. soms helpt opnieuw opstarten of even wifi uitschakelen, maar vaak ook niet. ik wacht dan een paar uurtjes, en dan werkt het weer. netwerk instelling resetten werkt meestal wel, maar ja daar heb je ook niet elke keer zin in.

ik heb dit probleem een paar keer langs zien komen maar eigenlijk niet zo vaak. hebben de meeste hier niet zo vaak last van als ik?
Ben ik dan echt de enige...?:?


GPS vind ik overigens eigenlijk compleet nutteloos. Het duurt zo gruwelijk lang voordat je een keer bereik hebt, dat het sneller is om je positie zelf te bepalen aan de hand van google maps. Ik reed laats van school naar huis, een rit van ruim 20 minuten, en heb nergens bereik gehad. De hele rit lang heeft hij mij positie niet kunne bepalen, alleen aan de hand van gsm palen. Dat is toch niet normaal:?

Ook gister in arnhem centrum nergens bereik. de enige keer dat ik goed bereik heb gehad is op de snelweg in het "open veld".

Liggen deze problemen nou aan mijn iphone of hebben jullie dit ook?

Leef lekker in het nu, er is niks anders


 • vgroenewold
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 29-05 10:09
FireFoz schreef op maandag 01 september 2008 @ 11:16:
[...]


Ben ik dan echt de enige...?:?
Op dit moment wel denk ik. :) Wifi werkt hier altijd feilloos, maar hetzelfde geldt voor mijn netwerk thuis, dus wellicht dat je router oid problemen geeft?

>GPS vind ik overigens eigenlijk compleet nutteloos. Het duurt zo gruwelijk lang

Ook uiterst vreemd moet ik zeggen, ik heb nog nooit een mobiel gehad die zo snel een fix had. Binnen een paar seconden (5-6) zowiezo de omgeving middels de GSM-masten en vervolgens binnen 10-15 seconden een fix via de satelliet. Sneller is naar mijn idee niet echt nuttig.

>De hele rit lang heeft hij mij positie niet kunne bepalen, alleen aan de hand van gsm palen. Dat is >toch niet normaal:?

Nee, zeker niet. Tenzij je continue langs enorme gebouwen fietst of iets dergelijks. Ik zou ermee naar een Apple shop gaan en even vragen of je een demo mag van de GPS op de iPhone en die vergelijken. Is er iets mis dan moet je je iPhone helaas laten repareren.

 • Vos
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 14:22

Vos

AFCA

degroot schreef op maandag 01 september 2008 @ 11:13:
[...]


1 - Lees de handleiding, of de andere topics , erg basic vraagje.
2 -
3 - wat voor belang heb je hierbij? kan namelijk geen reden vinden waarom je wilt kijken of je tel een t-mob tel is
3. Ja ok hier heb je gelijk in aangezien er nog geen software matige unlock is o.i.d.

En ik zal eens gaan zoeken naar de handleiding...en anders ter plekke kijken.

#36


 • FireFoz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 14:12
vgroenewold schreef op maandag 01 september 2008 @ 11:24:
[...]


Op dit moment wel denk ik. :) Wifi werkt hier altijd feilloos, maar hetzelfde geldt voor mijn netwerk thuis, dus wellicht dat je router oid problemen geeft?

>GPS vind ik overigens eigenlijk compleet nutteloos. Het duurt zo gruwelijk lang

Ook uiterst vreemd moet ik zeggen, ik heb nog nooit een mobiel gehad die zo snel een fix had. Binnen een paar seconden (5-6) zowiezo de omgeving middels de GSM-masten en vervolgens binnen 10-15 seconden een fix via de satelliet. Sneller is naar mijn idee niet echt nuttig.

>De hele rit lang heeft hij mij positie niet kunne bepalen, alleen aan de hand van gsm palen. Dat is >toch niet normaal:?

Nee, zeker niet. Tenzij je continue langs enorme gebouwen fietst of iets dergelijks. Ik zou ermee naar een Apple shop gaan en even vragen of je een demo mag van de GPS op de iPhone en die vergelijken. Is er iets mis dan moet je je iPhone helaas laten repareren.
Hmm dat is wel balen dan... heb je heel snel een gps fix, of is heb je ook wel eens dat ie geen fix kan krijgen als je tussen de bomen of langs een rij huizen loopt? en als je in de auto zit, heb je hem gewoon in je hand of bij het raam?

Leef lekker in het nu, er is niks anders


 • FiXeR.nl
 • Registratie: Februari 2005
 • Niet online
Ik zie dat de iPhone voortaan in de nieuwe "Apple Media Devices" catogorie staat? :)

 • To_Tall
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 01:03
Vos schreef op maandag 01 september 2008 @ 10:57:
Ik ga bij iemand een iphone bekijken en heb een aantal vraagjes:

- Hoe kan ik de firmware versie bekijken?
- Kun je ook productie datum o.i.d. zien?
- In hoeverre kan ik een T-Mobile iphone herkennen? (er staan geen TM logo op naar mijn weten ;)) Is dit enkel te testen door er een andere sim in te doen?
Ik zou gewoon eens de FAQ en de informatie lezen in het blauw als je gaat posten en de oudere topics langs lopen..

kortom herhaaling's vragen!! beetje meer eigen zoekwerk mag ook wel.

@FireFoz,

Ik heb totaal geen problemen met GPS, Alleen als ik ergens binnen ben. Werkt perfect inc met Google Maps. Als je in een omgeving bent wat veel al obverdekt is dan is je GPS signaal minder. dan heeft ook je tom tom problemen..

[Voor 16% gewijzigd door To_Tall op 01-09-2008 12:26]

A Soldiers manual and a pair of boots.


Anoniem: 95513

Even wat opmerkingen in het algemeen:

Het helpt echt om je Iphone regelmatig een keer uit en weer aan te zetten. De contacten werken dan gewoon wel meteen.
Het opschonen van je sms-berichten (waarom zou je 200 sms-berichten bewaren :? ) helpt ook qua sms-lag.

Ik denk dat het geheugen steeds volloopt en daardoor wat trager wordt. En dat zit hem toch in de software denk ik, want het openen van foto´s en de ipod-functie gaat gewoon goed. Er zit dus een bug in de GSM-software. Dat is ook nieuw voor Apple. Zullen nog wel kinderziektes zijn.
Ik vraag me ook nog steeds af waarom ik een sms niet kan doorsturen, of aanpassen?

Over de accuduur heb ik een oplossing voor: ik laad hem niet ´s nachts op, maar in de avond.
´s Nachts verbruikt het ding amper stroom, dus als ik ´s morgens wakker wordt heb ik al 8 extra uren "standby-tijd". Zo haal ik dus ook 2+ dagen.
Met het bovenstaande wil ik maar zeggen dat de accutijd vrij relatief is ;)

 • MichaelK1985
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 03-08-2020

MichaelK1985

Don't you know?

Vanavond bij Radar om 20:30u

Everything Can Help!


 • Vos
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 14:22

Vos

AFCA

To_Tall schreef op maandag 01 september 2008 @ 11:56:
[...]

Ik zou gewoon eens de FAQ en de informatie lezen in het blauw als je gaat posten en de oudere topics langs lopen..

kortom herhaaling's vragen!! beetje meer eigen zoekwerk mag ook wel
Ik heb al gereageerd hoor...dus je post is beetje overbodig...ik was iets te voorbarig met posten :>

#36


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Vos schreef op maandag 01 september 2008 @ 10:57:
Ik ga bij iemand een iphone bekijken en heb een aantal vraagjes:

- Hoe kan ik de firmware versie bekijken?
- Kun je ook productie datum o.i.d. zien?
- In hoeverre kan ik een T-Mobile iphone herkennen? (er staan geen TM logo op naar mijn weten ;)) Is dit enkel te testen door er een andere sim in te doen?
- Kun je vinden onder instellingen. Maar dat maakt op zich weinig uit, aangezien zelf kunt updaten.
- Het 4e en 5e nummer van de serial maken samen het weeknummer.
- Gewoon een andere sim proberen :)
FiXeR.nl schreef op maandag 01 september 2008 @ 11:51:
Ik zie dat de iPhone voortaan in de nieuwe "Apple Media Devices" catogorie staat? :)
Zie ook: Apple Talk wordt volwassen :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


Anoniem: 151391

Anoniem: 95513 schreef op maandag 01 september 2008 @ 12:04:
Dat is ook nieuw voor Apple. Zullen nog wel kinderziektes zijn.
Kinderziektes kan wel maar om te zeggen dat het "ook nieuw is voor Apple"? Ze hebben er naar eigen zeggen jaren van research aan vooraf laten gaan. Ze hebben het uitgebreid kunnen testen en het apparaat is er al een jaar. Apple mag wel eens wat meer testen buiten een steriel lab voor ze een nieuw product uitbrengen. Dit is namelijk met elk Apple product zo. In de imacs, macbooks en ipods zaten/zitten ook lompe (design) fouten.

 • kap
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 24-12-2021
degroot schreef op maandag 01 september 2008 @ 11:13:

EDIT:
Wel weer een lekker vaag probleem.
Me vriendin kreeg haar iphone niet aan(scherm sprong niet aan).
Reageerde niet op de home button , en ook 10 seconden de aan/uit knop indrukken hielp niks.
Nu komt het vage, ik bel haar, schiet het scherm wel aan 8)7 .

Zodra het scherm weer uitviel , of zelf uitgezet werd(door aan/uit knop) , trad hetzelfde probleem weer op.

Daarna een reboot gedaan , en was het probleem voorbij.
Lekker vaag weer, nog meer mensen last van gehad?
Ik had vanmorgen ook zoiets en ook nog niet eerder tegengekomen (ik heb de iPhone nu 6 weken). Vanmorgen een paar keer op internet gezeten, niets aan de hand. Even later pak ik hem weer en hij blijft zo dood als een pier. Ik enkele keren op home knop en ook op sluimer toets geklikt, maar er gebeurde niets. Toen de sluimer toets vast gehouden en na 15 seconden verscheen het apple logo en starte het ding weer op. Begrijpen doe ik het niet, maar het probleem lijkt voorbij.

 • vgroenewold
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 29-05 10:09
FireFoz schreef op maandag 01 september 2008 @ 11:44:
[...]

Hmm dat is wel balen dan... heb je heel snel een gps fix, of is heb je ook wel eens dat ie geen fix kan krijgen als je tussen de bomen of langs een rij huizen loopt? en als je in de auto zit, heb je hem gewoon in je hand of bij het raam?
Uiteraard zijn er plaatsen waar je geen GPS fix kan krijgen, maar mijn ervaring (net een weekje vakantie gehad in Groningen) is dat de GPS fix hooguit 15 sec. nodig heeft, ook tussen bomen en in de auto. In de auto heb ik 'em dan wel in de hand. In het algemeen is het wel zo dat een GPS fix sneller zal plaatsvinden wanneer je stilstaat en in open veld. De antenne moet minimaal 3 satellieten in de lucht "zien", nu zijn er een stuk of 30-40 geloof ik, dus dat is meestal geen probleem...maar soms wel in de stad, op plekken waar maar een heel klein stukje lucht te zien is of als je achter materiaal staat waar de (overigens vrij zwakke) satelliet signalen niet doorkomen. Hier binnen zit ik voor een raam (eerste verdieping) en ook daar krijg ik na de GSM fix (8 sec) een GPS fix (13 sec). Dan houdt ik em wel voor het raam (afstand 1 meter) en heb ik aardig uitzicht op de lucht.

 • vgroenewold
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 29-05 10:09
Ben ik heel benieuwd of Radar niet weer lekker populistisch zal zijn en ook problemen gaat aankaarten die net zo goed bij andere apparaten een probleem zijn. Ik heb het niet zo op de redactie aldaar sinds ze nogal makkelijk zijn omgegaan met "wetenschappelijk" bewijs voor de werking van bepaalde medicijnen e.d. daar gingen ze zo ontzettend de fout in. Daarna lette ik erop en viel mij meer vrij ondoordachte zaken op. Zou mooi zijn als ze een paar problemen met de iPhone en T-Mobile weten aan te kaarten zodat T-Mobile hier wat mee moet doen, alleen het uitnodigen van een 10-tal klagers en vervolgens totaal doof zijn voor ook redelijke argumentatie van het bedrijf, stoort mij vaak.

[Voor 24% gewijzigd door vgroenewold op 01-09-2008 12:37]


 • pbouwen
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 19-10-2019
Anoniem: 151391 schreef op maandag 01 september 2008 @ 12:19:
[...]


Kinderziektes kan wel maar om te zeggen dat het "ook nieuw is voor Apple"? Ze hebben er naar eigen zeggen jaren van research aan vooraf laten gaan. Ze hebben het uitgebreid kunnen testen en het apparaat is er al een jaar. Apple mag wel eens wat meer testen buiten een steriel lab voor ze een nieuw product uitbrengen. Dit is namelijk met elk Apple product zo. In de imacs, macbooks en ipods zaten/zitten ook lompe (design) fouten.
AL een jaar.. Als je dan ziet naar de merken waarmee Apple moet concurreren, zoals Nokia, Samsung, SE, ... die al 10tallen jaren meer ervaring en producten op de markt hebben, dan vind ik persoonlijk dat Apple een puike prestatie heeft neergezet!!

 • FireFoz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 14:12
vgroenewold schreef op maandag 01 september 2008 @ 12:31:
[...]


Uiteraard zijn er plaatsen waar je geen GPS fix kan krijgen, maar mijn ervaring (net een weekje vakantie gehad in Groningen) is dat de GPS fix hooguit 15 sec. nodig heeft, ook tussen bomen en in de auto. In de auto heb ik 'em dan wel in de hand. In het algemeen is het wel zo dat een GPS fix sneller zal plaatsvinden wanneer je stilstaat en in open veld. De antenne moet minimaal 3 satellieten in de lucht "zien", nu zijn er een stuk of 30-40 geloof ik, dus dat is meestal geen probleem...maar soms wel in de stad, op plekken waar maar een heel klein stukje lucht te zien is of als je achter materiaal staat waar de (overigens vrij zwakke) satelliet signalen niet doorkomen. Hier binnen zit ik voor een raam (eerste verdieping) en ook daar krijg ik na de GSM fix (8 sec) een GPS fix (13 sec). Dan houdt ik em wel voor het raam (afstand 1 meter) en heb ik aardig uitzicht op de lucht.
Hmm typisch. Ik was net naar buiten gegaan en stond op een grote parkeerplaats met genoeg blauwe lucht boven mij, maar geen ontvangst. Toen heb ik hem uit gezet en opnieuw aangezien, en vervolgens had hij wel redelijk snel een gps fix.

Zo juist nogmaals naar buiten gegaan (30 min later), en vervolgens weer geen bereik. Had toen alleen geen tijd om hem weer opnieuw uit/aan te doen, maar zal dat zo nog eens proberen. Het lijkt er dan in elk geval wel op dat het een softwarematig probleem is, denk ik? Wel raar.

Een fix a.d.v. gsm palen heb ik trouwens bijzonder snel, ik denk wel 2 seconden. de gps fix, als ie doet, 20 seconden later ongeveer.

ik zal zo wel even posten of het nou weer wel werkt als ik hem weer opnieuw aan en uit zet buiten.

anders maar eens een volledige restore / alle instellingen resetten als het niet beter wordt...

Leef lekker in het nu, er is niks anders


 • The - DDD
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 15-03 00:09
Ik heb dus totaal geen problemen meer met mijn SMS en contacten sinds 2.0.2.

En dan heb ik een contactlijst met meer dan 250 entries (werk adres boek staat er ook in). SMS heb ik een conversatie met mijn vriendin die ik nog nooit weg gegooid heb.

Hoeveel mensen hebben 2.0.2 nog niet geinstalleerd?

[Voor 9% gewijzigd door The - DDD op 01-09-2008 12:54]

http://blog.leenarts.net/


 • vgroenewold
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 29-05 10:09
FireFoz schreef op maandag 01 september 2008 @ 12:50:
[...]


Hmm typisch. Ik was net naar buiten gegaan en stond op een grote parkeerplaats met genoeg blauwe lucht boven mij, maar geen ontvangst. Toen heb ik hem uit gezet en opnieuw aangezien, en vervolgens had hij wel redelijk snel een gps fix.
Mmm, dan is in ieder geval de antenne wel in orde lijkt mij. Ik ken het probleem niet (zowiezo heb ik er nauwelijks 1 gelukkig) , maar als de boel na een volledige reset niet normaal werkt, zou ik toch eens langs die shop gaan.

 • Moe_Szyslak
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 20-05 12:02
Zijn er misschien ook geruchten over een 32GB iPhone? :P 16GB is voor mij eigenlijk veelste weinig.

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

Moe_Szyslak schreef op maandag 01 september 2008 @ 13:21:
Zijn er misschien ook geruchten over een 32GB iPhone? :P 16GB is voor mij eigenlijk veelste weinig.
Geruchten genoeg... maar vooralsnog is het max. geheugen in de iPhone de helft van de max in de iPod Touch. Dus als Apple in september bij de iPod refresh een 64GB iPod Touch introduceert... wie weet wat er in de maanden daarna gebeurt ;)

Ze zijn wrsch. wel wat huiverig om dit keer kort na introductie al te drastische vernieuwingen door te voeren in de iPhone 3g, met alle whiners afgelopen jaar.

Zoef


 • funk-e
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 05-06 14:30
The - DDD schreef op maandag 01 september 2008 @ 12:54:
Ik heb dus totaal geen problemen meer met mijn SMS en contacten sinds 2.0.2.

En dan heb ik een contactlijst met meer dan 250 entries (werk adres boek staat er ook in). SMS heb ik een conversatie met mijn vriendin die ik nog nooit weg gegooid heb.

Hoeveel mensen hebben 2.0.2 nog niet geinstalleerd?
hmm, dit is het eerste positieve bericht dat ik over 2.0.2 lees,
vanavond toch maar eens updaten

...less is more


 • Moe_Szyslak
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 20-05 12:02
Zpottr schreef op maandag 01 september 2008 @ 13:25:
[...]

Geruchten genoeg... maar vooralsnog is het max. geheugen in de iPhone de helft van de max in de iPod Touch. Dus als Apple in september bij de iPod refresh een 64GB iPod Touch introduceert... wie weet wat er in de maanden daarna gebeurt ;)

Ze zijn wrsch. wel wat huiverig om dit keer kort na introductie al te drastische vernieuwingen door te voeren in de iPhone 3g, met alle whiners afgelopen jaar.
Deze maand al weer een iPod refresh? Kijk aan. 32GB zou voor mij namelijk perfect zijn. daar kan ik al mijn muziek op kwijt met nog wat vrije ruimte. Met maar 16GB zou ik bijna 1/3 van m'n muziek thuis moeten laten om nog fatsoenlijk apps te kunnen installeren en wat foto's te kunnen syncen :'(

 • Sluuz
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 15:39
Moe_Szyslak schreef op maandag 01 september 2008 @ 13:30:
[...]

Deze maand al weer een iPod refresh? Kijk aan. 32GB zou voor mij namelijk perfect zijn. daar kan ik al mijn muziek op kwijt met nog wat vrije ruimte. Met maar 16GB zou ik bijna 1/3 van m'n muziek thuis moeten laten om nog fatsoenlijk apps te kunnen installeren en wat foto's te kunnen syncen :'(
Is dat zo'n ramp dat je niet alles mee kan nemen? Je kan toch niet alles afspelen want de batterij houdt dat niet vol zonder hem op te laden. Dat kan bijvoorbeeld aan een computer, en dan kan je gelijk nieuwe muziek erop zetten ;)

Tuurlijk, meer is altijd leuker, maar na een bepaalde grens vind ik het onzin worden.

(hier 100GB muziek, dus ik moest ook af en toe wisselen, hoewel mijn 16GB echt nooit helemaal vol zit)

[Voor 6% gewijzigd door Sluuz op 01-09-2008 13:46]

PSN: Sluuz


 • BlackShadow
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 11:24
kap schreef op maandag 01 september 2008 @ 12:19:
[...]


Ik had vanmorgen ook zoiets en ook nog niet eerder tegengekomen (ik heb de iPhone nu 6 weken). Vanmorgen een paar keer op internet gezeten, niets aan de hand. Even later pak ik hem weer en hij blijft zo dood als een pier. Ik enkele keren op home knop en ook op sluimer toets geklikt, maar er gebeurde niets. Toen de sluimer toets vast gehouden en na 15 seconden verscheen het apple logo en starte het ding weer op. Begrijpen doe ik het niet, maar het probleem lijkt voorbij.
Ook al paar keer gehad, zelfs met 2.0 of 2.0.1.
Lijkt alsof het scherm niet meer aanspringt dmv de home- of standby knop

 • vgroenewold
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 29-05 10:09
funk-e schreef op maandag 01 september 2008 @ 13:29:
[...]

hmm, dit is het eerste positieve bericht dat ik over 2.0.2 lees,
vanavond toch maar eens updaten
Hoezo? De enige negatieve zaken die ik hoor zijn dat er weinig verandering is te merken. Verder is het een prima werkende update met her en der een bugfix (ik zie ze verder niet).

 • Moe_Szyslak
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 20-05 12:02
Sluuz schreef op maandag 01 september 2008 @ 13:45:
[...]


Is dat zo'n ramp dat je niet alles mee kan nemen? Je kan toch niet alles afspelen want de batterij houdt dat niet vol zonder hem op te laden. Dat kan bijvoorbeeld aan een computer, en dan kan je gelijk nieuwe muziek erop zetten ;)

Tuurlijk, meer is altijd leuker, maar na een bepaalde grens vind ik het onzin worden.

(hier 100GB muziek, dus ik moest ook af en toe wisselen, hoewel mijn 16GB echt nooit helemaal vol zit)
Als er een 32GB versie is dan hoef ik niet langer mijn iPod ook mee te nemen. De iPhone is namelijk ook zeer aantrekkelijk vanwege de iPod functionaliteit ;) Dan heb ik nog maar 1 apparaat in mijn broekzak.

 • burne
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online

burne

Mine! Waah!

Ik had nog gereageerd met 'geen enkel probleem, dik tevreden met m'n iphone' maar dat stel azijnzeikers wil natuurlijk geen goed nieuws. :X

I don't like facts. They have a liberal bias.


 • amphora
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 16:43

amphora

Websites & Fotografie

Persoonlijk kan ik 32GB wel op prijs stellen.
Ik heb op dit moment 13GB aan audio op mijn 16GB iphone staan, 500MB aan videopodcasts, 130 MB fotos en 600MB 'Andere' (voornamelijk appstore apps/games enzo).
13 GB aan audio is natuurlijk niet mis maar ik wil graag wat meer DVD's omzetten naar iphone formaat zodat ik altijd 2 of 3 films bij me heb. Dat is al snel 1 GB per film (wil wel hoge resolutie/bitrate zodat het ook af te spelen is via AV uitgang) dus blijft er 10GB over voor audio. Ik moet nu al meer albums van de iphone aflaten dan me lief is. Dit zal dus alleen maar meer worden. Natuurlijk luister ik niet iedere dag 10 GB aan muziek maar ik wil gewoon zoveel mogelijk er op hebben zodat ik niet een keer in de auto zit en ik heb zin in een bepaald album en die blijkt er dan niet op te staan. Ik kan wel rond komen met een 16GB iPhone maar 32GB is heel welkom!

nickdekruijk.nl Websites & Fotografie, Fuji X-T3, 10-24, 18-55/2.8-4, 35/1.4, 50-230, DJI Mini 3 pro, 16" MacBook Pro M1 Max


 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
Wat dan.. een item over de iPhone? Of over de netwerkproblematiek? Of wat?

 • FiXeR.nl
 • Registratie: Februari 2005
 • Niet online
UltraSub schreef op maandag 01 september 2008 @ 15:04:
[...]

Wat dan.. een item over de iPhone? Of over de netwerkproblematiek? Of wat?
Komt hij zelf bij radar geloof ik :+

 • To_Tall
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 01:03
UltraSub schreef op maandag 01 september 2008 @ 15:04:
[...]

Wat dan.. een item over de iPhone? Of over de netwerkproblematiek? Of wat?
de krassen :)

A Soldiers manual and a pair of boots.


 • rb338
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 19-03 14:16
burne schreef op maandag 01 september 2008 @ 14:04:
[...]

Ik had nog gereageerd met 'geen enkel probleem, dik tevreden met m'n iphone' maar dat stel azijnzeikers wil natuurlijk geen goed nieuws. :X
Ik heb ook een uitgebreide positieve reactie achtergelaten op de website van Radar. Ben inderdaad benieuwd of er melding wordt gemaakt. Bij reacties op een product is het namelijk normaal dat er alleen maar negatieve berichten komen, "geen nieuws is goed nieuws" zeg maar. Geldt hier natuurlijk ook.

Ben sowieso wel benieuwd wat voor problemen ze allemaal aankaarten en hoeveel mensen er nu daadwerkelijk last van hebben :)

 • kap
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 24-12-2021
Ik heb net de nieuwsbrief van radar over het programma van vanavond ontvangen, maar er wordt met geen woord gerept over de iPhone...............???????

 • Dreamer...
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 01-06 09:58
The - DDD schreef op maandag 01 september 2008 @ 12:54:
Ik heb dus totaal geen problemen meer met mijn SMS en contacten sinds 2.0.2.

En dan heb ik een contactlijst met meer dan 250 entries (werk adres boek staat er ook in). SMS heb ik een conversatie met mijn vriendin die ik nog nooit weg gegooid heb.

Hoeveel mensen hebben 2.0.2 nog niet geinstalleerd?
Ook met 2.0.2. heb ik nog steeds last van de sms type lag en een lange wachttijd bij openen van mijn contacts. Hopelijk fixen ze dit in 2.1, want is vrij irritant.

Anoniem: 233874

The - DDD schreef op maandag 01 september 2008 @ 12:54:
Ik heb dus totaal geen problemen meer met mijn SMS en contacten sinds 2.0.2.

En dan heb ik een contactlijst met meer dan 250 entries (werk adres boek staat er ook in). SMS heb ik een conversatie met mijn vriendin die ik nog nooit weg gegooid heb.

Hoeveel mensen hebben 2.0.2 nog niet geinstalleerd?
2.0.2. al een weekje erop, maar met 122 contacten nog steeds last van lag.....

Anoniem: 202218

Nee, is verplaatst naar volgende week maandag.

 • amphora
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 16:43

amphora

Websites & Fotografie

Anoniem: 233874 schreef op maandag 01 september 2008 @ 16:23:
[...]


2.0.2. al een weekje erop, maar met 122 contacten nog steeds last van lag.....
Gebruik je mobile me en heb je push uit staan misschien?

nickdekruijk.nl Websites & Fotografie, Fuji X-T3, 10-24, 18-55/2.8-4, 35/1.4, 50-230, DJI Mini 3 pro, 16" MacBook Pro M1 Max


 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

slechts 72 contacten maar open duurt 10-12 seconde. 2.0.2.
Dat kan vast sneller

PSN: Shiver23


 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
230 contacten, en last van een seconde of 7 lag.. 2.0.2. Was er ook met 2.0, was weg met 2.0.1

Anoniem: 151391

pbouwen schreef op maandag 01 september 2008 @ 12:36:
[...]


AL een jaar.. Als je dan ziet naar de merken waarmee Apple moet concurreren, zoals Nokia, Samsung, SE, ... die al 10tallen jaren meer ervaring en producten op de markt hebben, dan vind ik persoonlijk dat Apple een puike prestatie heeft neergezet!!
Daar ben ik het toch niet helemaal mee eens. Tuurlijk is het een heel gaaf apparaat. Ik ben er ook erg blij mee. Maar, voor een dergelijke prijs en het feit dat ze oneindig hebben kunnen testen voor hem uit te brengen vind ik dat ze erg veel bugs hebben. Een kinderziekte hier en daar zul je niemand over horen, maar dit zijn er wel erg veel en niet voor het eerst bij Apple.
Moe_Szyslak schreef op maandag 01 september 2008 @ 13:30:
[...]

Deze maand al weer een iPod refresh? Kijk aan. 32GB zou voor mij namelijk perfect zijn. daar kan ik al mijn muziek op kwijt met nog wat vrije ruimte. Met maar 16GB zou ik bijna 1/3 van m'n muziek thuis moeten laten om nog fatsoenlijk apps te kunnen installeren en wat foto's te kunnen syncen :'(
Wat moet je ook met al je muziek. Ik heb hier thuis ongeveer 220 GB aan muziek. Op mijn iphone heb ik 3 gig aan muziek. Meer als zat. Je luistert toch niet alles.

[Voor 28% gewijzigd door Anoniem: 151391 op 01-09-2008 18:16]


 • Agent-X
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
Ik heb slechte ervaringen met Itunes omdat het voor mij erg onoverzichtelijk is wat in de sync queue staat en wat niet.

Is het mogelijk om het zo in te stellen dat ik gewoon muziek van mijn muziek folder naar de iphone/muziek dir sleep en dat deze dan wel niet op verzoek gaat 'autofillen'?
(wanneer ik dat nu probeer krijg ik een error icoontje te zien)

Ik kijk me suf maar ik kom er helaas niet echt uit.
Hij wil alleen maar de itunes library vullen en dan kan ik kiezen om 'de laatst toegevoege bestanden' te laten toevoegen aan de iphone...

Het spijt me als dit overduidelijk is maar ik zie het echt niet :)

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

Agent-X schreef op maandag 01 september 2008 @ 18:55:
Ik heb slechte ervaringen met Itunes omdat het voor mij erg onoverzichtelijk is wat in de sync queue staat en wat niet.

Is het mogelijk om het zo in te stellen dat ik gewoon muziek van mijn muziek folder naar de iphone/muziek dir sleep en dat deze dan wel niet op verzoek gaat 'autofillen'?
Deze zin is echt onbegrijpelijk, sorry.
(wanneer ik dat nu probeer krijg ik een error icoontje te zien)

Ik kijk me suf maar ik kom er helaas niet echt uit.
Hij wil alleen maar de itunes library vullen en dan kan ik kiezen om 'de laatst toegevoege bestanden' te laten toevoegen aan de iphone...

Het spijt me als dit overduidelijk is maar ik zie het echt niet :)
Maak een playlist, sleep er muziek heen, stel in dat deze playlist met je iPod wordt gesynchroniseerd.

Wat ik zelf doe: maak een playlist die je vult tot (de vrije ruimte op je iPod) - 1 GB; en maak een smart playlist met 1GB van de meest recent toegevoegde muziek. Synch beide playlists met je iPod, en je hebt zowel je favorieten als automatisch iets van je nieuwe muzek bij je.

Edit: Wacht even trouwens: wat bedoel je met je muziek folder? Iets in Finder / Explorer of iets in iTunes?

[Voor 17% gewijzigd door Zpottr op 01-09-2008 19:01]

Zoef


 • Agent-X
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
Zpottr schreef op maandag 01 september 2008 @ 18:57:
[...]

Deze zin is echt onbegrijpelijk, sorry.

[...]

Maak een playlist, sleep er muziek heen, stel in dat deze playlist met je iPod wordt gesynchroniseerd.

Wat ik zelf doe: maak een playlist die je vult tot (de vrije ruimte op je iPod) - 1 GB; en maak een smart playlist met 1GB van de meest recent toegevoegde muziek. Synch beide playlists met je iPod, en je hebt zowel je favorieten als automatisch iets van je nieuwe muzek bij je.

Edit: Wacht even trouwens: wat bedoel je met je muziek folder? Iets in Finder / Explorer of iets in iTunes?
Dank je voor de snelle reactie:

Met de folders bedoel ik:

mijn muziek folder op de pc, gevuld met tientallen gigjes muziek.

Hieruit wil ik een paar folders (albums) naar mijn Iphone sturen (het muziek mapje van de Iphone in Itunes), het liefst door het te 'slepen'.

Voorheen gebruikte ik Winamp om mijn Ipod Nano te vullen met muziek.
Dit werkte zo eenvoudig dat ik bestanden van en naar mijn ipod kon slepen en je had dan de optie 'autofill'. Dit zorgde er voor dat indien er onvoldoende ruimte op de Ipod beschikbaar was dat er automatisch een selectie gemaakt werd om deze alsnog optimaal te vullen.

Met het 'dan wel niet op verzoek' bedoelde ik dat het me niet eens uitmaakt of dat automatisch gebeurd of dat daar eerst om gevraagd wordt.

Het probleem is dat ik het al erg lastig vind om gewoon even een album toe te voegen.
Ik begrijp uit je reactie dat je in Windows (in mijn geval) eerst een playlist aanmaakt (mag dat met winamp?) en dat je dan deze playlist invoerd in de Itunes library om deze dan te laten synchronizeren?

Het klinkt zo omslachtig :)

 • CJ_Latitude
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 12:31
Valt nog wel mee :)

Eenvoudigste manier om dit te doen:
1. Maak playlist in iTunes
2. Sleep vanuit Explorer de muziek die je op je iPhone wil naar die playlist in iTunes
3. Geef onder de synchronisatieinstellingen van muziek aan dat je alleen die ene playlist wil syncen met je iPhone

Je kan zelfs nog in WinAmp je playlist maken, deze exporteren en in iTunes inladen.

 • Agent-X
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
ok bedankt :)

Anoniem: 233874

amphora schreef op maandag 01 september 2008 @ 17:24:
[...]

Gebruik je mobile me en heb je push uit staan misschien?
Ik gebruik inderdaad MobileMe. Momenteel heb ik push uitstaan om batterij te sparen. Maar ook met push aan heb ik last van lag.

 • M@cer
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 25-05 12:49
Weet iemand hoe je speciale letters kan gebruiken op de Iphone?? Ik probeer nu al een tijdje de naam van mijn dochter Zoë te tikken, maar de ë lukt niet..

Shut up Legs, keep moving...... - https://www.strava.com/athletes/505504 / www.eigenwijzetriathlon.nl
Lane assist uit op je VAG EV? Purmerend Stuur een DM.


Anoniem: 61797

M@cer schreef op maandag 01 september 2008 @ 20:45:
Weet iemand hoe je speciale letters kan gebruiken op de Iphone?? Ik probeer nu al een tijdje de naam van mijn dochter Zoë te tikken, maar de ë lukt niet..
Houd je vinger eens een paar seconden op de E 8)

 • M@cer
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 25-05 12:49
Thanks, super voor de snelle reactie..

Ik zie dat dit ook bij de internetadressen werkt (.com), is het mogelijk om .nl standaard te zetten ipv .com?

Shut up Legs, keep moving...... - https://www.strava.com/athletes/505504 / www.eigenwijzetriathlon.nl
Lane assist uit op je VAG EV? Purmerend Stuur een DM.


Anoniem: 268398

Tros radar??

Niets over de iPhone, heb voor niets zitten kijken!

 • Moe_Szyslak
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 20-05 12:02
Anoniem: 268398 schreef op maandag 01 september 2008 @ 21:07:
Tros radar??

Niets over de iPhone, heb voor niets zitten kijken!
Kwam dat niet pas volgende week?

 • Galois
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 13:32

Galois

1811 - 1832

Mijn GPS fix is ook zeer snel. Wat ik wel jammer vind, is dat ik niet kan zien hoeveel satellieten de iPhone 'ziet' en met welke hij al verbinding heeft.

Ook zou ik het leuk en fijn vinden als ik mijn coördinaten te zien krijg. Is dit mogelijk met een programmaatje oid?

1 - Mathematics is the language of nature. 2 - Everything around us can be represented and understood through numbers. 3 - If you graph the numbers of any system, patterns emerge.


Anoniem: 268398

Moe_Szyslak schreef op maandag 01 september 2008 @ 21:09:
[...]

Kwam dat niet pas volgende week?
Zou wel eens kunnen, ja

 • Disksoft
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 30-05 22:38
Anoniem: 268398 schreef op maandag 01 september 2008 @ 21:07:
Tros radar??

Niets over de iPhone, heb voor niets zitten kijken!
Dan ben je in ieder geval weer bij gepraat over Astro tv :P
Volgens mij is het verplaatst naar volgende week, alhoewel ik nog niets heb kunnen vinden op de site over een uitzend datum.

Anoniem: 61797

M@cer schreef op maandag 01 september 2008 @ 20:49:
Thanks, super voor de snelle reactie..

Ik zie dat dit ook bij de internetadressen werkt (.com), is het mogelijk om .nl standaard te zetten ipv .com?
Dat gaat automatisch als je ook de nederlandse toetsenbord instellingen hebt :)

 • martijnd
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 27-02 20:15
Sinds vandaag doet ineens mijn 3G verbinding niks meer, gister nog wel.
Iemand die weet wat er is en nog belangrijker hoe het te verhelpen?

Ik heb volop bereik maar krijg geen verbinding met Safari, bellen werkt wel.

[Voor 22% gewijzigd door martijnd op 01-09-2008 21:32]

Zij die het opgeven weten nooit hoe dicht ze bij hun doel waren!


 • Slurf1
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 13:12
Anoniem: 61797 schreef op maandag 01 september 2008 @ 21:25:
[...]

Dat gaat automatisch als je ook de nederlandse toetsenbord instellingen hebt :)
Ik heb alles op Nederlands staan maarbij mij staat er nog steeds .com

Edit: als je het .com knopje ingedrukt houdt kan je uit verschillende extenties kiezen waaronder ook .nl

[Voor 16% gewijzigd door Slurf1 op 01-09-2008 21:39]


 • martijnd
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 27-02 20:15
martijnd schreef op maandag 01 september 2008 @ 21:30:
Sinds vandaag doet ineens mijn 3G verbinding niks meer, gister nog wel.
Iemand die weet wat er is en nog belangrijker hoe het te verhelpen?

Ik heb volop bereik maar krijg geen verbinding met Safari, bellen werkt wel.
Opgelost op deze wijze:

Instellingen >> Stel opnieuw in (helemaal naar beneden scrollen) >> herstel netwerk instellingen

Zij die het opgeven weten nooit hoe dicht ze bij hun doel waren!


 • Padvinder
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 02-06 16:30

Padvinder

doet z'n best

FireFoz schreef op maandag 01 september 2008 @ 11:16:
GPS vind ik overigens eigenlijk compleet nutteloos. Het duurt zo gruwelijk lang voordat je een keer bereik hebt, dat het sneller is om je positie zelf te bepalen aan de hand van google maps. Ik reed laats van school naar huis, een rit van ruim 20 minuten, en heb nergens bereik gehad. De hele rit lang heeft hij mij positie niet kunne bepalen, alleen aan de hand van gsm palen. Dat is toch niet normaal:?
Het is best normaal dat je geen positie kunt bepalen wanneer je beweegt. Je GPS ontvanger moet eerst bepalen waar hij is. Dat doet hij door data van satellieten te vergelijken met de almanac in zijn geheugen. Het GPS signaal bestaat uit een aantal gegevens en 1 compleet signaal duurt ongeveer 2 minuten. Dat signaal bevat een timestamp, baaninformatie en almanac. Wanneer de GPS een compleet signaal ontvangt, kan hij een positie bepalen. Tijdens het rijden verlies je nogal eens het contact met een satelliet. Daardoor kan de GPS geen fix krijgen. Wanneer de GPS eenmaal een fix heeft, houdt hij contact met meerdere satellieten. Daarom is het niet erg als je dan af en toe een signaal verliest. Maar de GPS moet altijd eerst een fix hebben. Daarna kan je gaan verplaatsen.
vgroenewold schreef op maandag 01 september 2008 @ 12:31:
Uiteraard zijn er plaatsen waar je geen GPS fix kan krijgen, maar mijn ervaring (net een weekje vakantie gehad in Groningen) is dat de GPS fix hooguit 15 sec. nodig heeft, ook tussen bomen en in de auto. In de auto heb ik 'em dan wel in de hand. In het algemeen is het wel zo dat een GPS fix sneller zal plaatsvinden wanneer je stilstaat en in open veld. De antenne moet minimaal 3 satellieten in de lucht "zien", nu zijn er een stuk of 30-40 geloof ik, dus dat is meestal geen probleem...maar soms wel in de stad, op plekken waar maar een heel klein stukje lucht te zien is of als je achter materiaal staat waar de (overigens vrij zwakke) satelliet signalen niet doorkomen. Hier binnen zit ik voor een raam (eerste verdieping) en ook daar krijg ik na de GSM fix (8 sec) een GPS fix (13 sec). Dan houdt ik em wel voor het raam (afstand 1 meter) en heb ik aardig uitzicht op de lucht.
Er zijn 24 actieve Navstar satellieten (en een paar reserve). Je kunt er maximaal 12 tegelijk ontvangen in ideale omstandigheden. Voor een 3D positie-meting heeft je GPS ontvanger een fix nodig met minimaal 4 satellieten.
Galois schreef op maandag 01 september 2008 @ 21:11:
Mijn GPS fix is ook zeer snel. Wat ik wel jammer vind, is dat ik niet kan zien hoeveel satellieten de iPhone 'ziet' en met welke hij al verbinding heeft.

Ook zou ik het leuk en fijn vinden als ik mijn coördinaten te zien krijg. Is dit mogelijk met een programmaatje oid?
Met gpsCompass kun je je coordinaten aflezen in HDDD.DDDDD formaat (WGS84). Ook geeft dit programma de nauwkeurigheid van het GPS signaal weer.

[Voor 75% gewijzigd door Padvinder op 01-09-2008 21:57]


Anoniem: 151391

Anoniem: 61797 schreef op maandag 01 september 2008 @ 21:25:
[...]

Dat gaat automatisch als je ook de nederlandse toetsenbord instellingen hebt :)
Bij mij niet hoor. Bij mij blijft er gewoon .com staan. Ik zou opzich ook wel graag standaard .nl hebben.

Hebben trouwens meer mensen dat als je je iphone op engels zet hij niet alles vertaald naar engels? Zo heb ik bij recente oproepen wel "yesterday" maar dan staat er gewoon "zaterdag" en "vrijdag". beetje vreemd...

 • amphora
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 16:43

amphora

Websites & Fotografie

Anoniem: 233874 schreef op maandag 01 september 2008 @ 20:07:
[...]


Ik gebruik inderdaad MobileMe. Momenteel heb ik push uitstaan om batterij te sparen. Maar ook met push aan heb ik last van lag.
Als je mobile me gebruikt checkt de contacts.app volgens mij of er wijzigingen zijn.

nickdekruijk.nl Websites & Fotografie, Fuji X-T3, 10-24, 18-55/2.8-4, 35/1.4, 50-230, DJI Mini 3 pro, 16" MacBook Pro M1 Max


 • martijnd
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 27-02 20:15
Bij mij niet hoor. Bij mij blijft er gewoon .com staan. Ik zou opzich ook wel graag standaard .nl hebben.
Hou je vinger eens een paar seconden op .com dan geeft ie je de mogelijkheid te kiezen uit het volgende: .edu .org .nl of .com

Zij die het opgeven weten nooit hoe dicht ze bij hun doel waren!


 • Disksoft
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 30-05 22:38
martijnd schreef op maandag 01 september 2008 @ 21:59:
[...]


Hou je vinger eens een paar seconden op .com dan geeft ie je de mogelijkheid te kiezen uit het volgende: .edu .org .nl of .com
Dat gebeurt ook wel alleen hij zet hem niet standaard op .nl ipv .com.

 • vgroenewold
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 29-05 10:09
Nu heeft mijn vriendin mijn iPod Touch gekregen (vrijgevig he) en heb ik een iPhone gekocht. Handig was nu dat zowel zij als ik de kalenders kunnen afstemmen op elkaar...dacht ik. Ik hoef de kalender van mijn vriendin alleen maar te zien, dus een publish naar Mobile-me is voldoende. Dit kan, echter zie ik het niet op mijn iPhone of iPod Touch... klopt dat? Ik kan het nergens echt vinden eigenlijk.

Anoniem: 151391

Disksoft schreef op maandag 01 september 2008 @ 22:05:
[...]

Dat gebeurt ook wel alleen hij zet hem niet standaard op .nl ipv .com.
Idd, ik wil em standaard op .nl hebben. Ik vond het meteen al vreemd dat ze dat niet per land hadden aangepast.

 • Japie.G
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 10:56

Japie.G

Colour Classic

Ik kan voor een mooie prijs een iPhone 2g met fw 2.0.2 unlocked kopen. Tweedehands natuurlijk. De GPS en 3G functie zijn voor mij niet interessant. Maar een iPhone vind ik wel leuk/mooi om mee te spelen/agenda e.d. Zijn er meer verschillen tussen de 2g en de 3g waardoor je zou kunnen zeggen: je kan beter een 3G halen? Bijvoorbeeld hardware zaken, is de 3G ook sneller met bijvoorbeeld een spelletje als monkey-ball?

De hartelijke groeten van mij!


 • funk-e
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 05-06 14:30
Instellingen: > Algemeen : > Gebruik

Hoeveel data verbruiken jullie / hebben jullie verbruikt?

Ik ben daar erg benieuwd naar. Ik heb mijn iPhone nu een dikke maand en tot mijn verbazing heb ik nog maar 449MB verbruikt. Ik dacht echt dat dit veel meer zou zijn. Ik internet sowieso dagelijks en haal best grote sites binnen.
(verstuurd: 15,1 MB)

...less is more


 • MarcoC
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 16:15
Japie.G schreef op maandag 01 september 2008 @ 22:55:
Ik kan voor een mooie prijs een iPhone 2g met fw 2.0.2 unlocked kopen. Tweedehands natuurlijk. De GPS en 3G functie zijn voor mij niet interessant. Maar een iPhone vind ik wel leuk/mooi om mee te spelen/agenda e.d. Zijn er meer verschillen tussen de 2g en de 3g waardoor je zou kunnen zeggen: je kan beter een 3G halen? Bijvoorbeeld hardware zaken, is de 3G ook sneller met bijvoorbeeld een spelletje als monkey-ball?
Alleen 3G en GPS, dat zijn de enige verschillen :).

 • ppl
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Zodra je je iPhone echt helemaal uitzet worden die tellers weer gereset. Die cijfers zeggen eigenlijk helemaal niets dus daar zou ik absoluut niet op af gaan.

Anoniem: 127608

Het is niet de bedoeling om de discussie van het forum af te halen. Daarnaast, kun je toch prima een nieuwe account aanmaken?

[Voor 88% gewijzigd door Hoedje op 02-09-2008 08:40]


 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

Anoniem: 151391 schreef op maandag 01 september 2008 @ 22:47:
[...]


Idd, ik wil em standaard op .nl hebben. Ik vond het meteen al vreemd dat ze dat niet per land hadden aangepast.
Echt...? Ik ben er wel blij mee eigenlijk, 90% of zo van de sites die ik bezoek eindigen niet in .nl :)

Zoef


 • funk-e
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 05-06 14:30
ppl schreef op maandag 01 september 2008 @ 23:09:
Zodra je je iPhone echt helemaal uitzet worden die tellers weer gereset. Die cijfers zeggen eigenlijk helemaal niets dus daar zou ik absoluut niet op af gaan.
mijn tellers blijven hierop staan als ik mijn iPhone uit en aan zet.

...less is more


 • burne
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online

burne

Mine! Waah!

Padvinder schreef op maandag 01 september 2008 @ 21:45:
Het GPS signaal bestaat uit een aantal gegevens en 1 compleet signaal duurt ongeveer 2 minuten.
Helemaal correct, maar de GPS in een iPhone is wat inmiddels aGSP heet, assisted GPS. Hij krijgt een initieele locatie en een gedeeltelijke almanac en ephemeris van de 3G-mast. Daarom kun je in 5-8 seconden een eerste indicatie en binnen 20 seconden een fix tot op een paar meter nauwkeurig krijgen.
Er zijn 24 actieve Navstar satellieten (en een paar reserve). Je kunt er maximaal 12 tegelijk ontvangen in ideale omstandigheden. Voor een 3D positie-meting heeft je GPS ontvanger een fix nodig met minimaal 4 satellieten.
31 op het moment en die zijn allemaal actief. Nummer 32 vliegt, maar staat 'uit'. Uit metingen blijkt dat je ergens tussen de minimaal 4-9 en maximaal 14 satellieten 'in beeld' kunt hebben. Amerika schuift met die dingen om bijvoorbeeld de nauwkeurigheid in Afghanistan en Irak te vergroten, wat door GPS-geleidde wapens zeer op prijs gesteld wordt. GPS is veel betrouwbaarder en sneller met 14 satellieten in zicht en dat heb je nodig als je een raket bent die met mach-3 achter een trouwpartijtje aanzit.

I don't like facts. They have a liberal bias.


 • bartvb
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 02-06 22:35
vgroenewold schreef op maandag 01 september 2008 @ 22:10:
Nu heeft mijn vriendin mijn iPod Touch gekregen (vrijgevig he) en heb ik een iPhone gekocht. Handig was nu dat zowel zij als ik de kalenders kunnen afstemmen op elkaar...dacht ik. Ik hoef de kalender van mijn vriendin alleen maar te zien, dus een publish naar Mobile-me is voldoende. Dit kan, echter zie ik het niet op mijn iPhone of iPod Touch... klopt dat? Ik kan het nergens echt vinden eigenlijk.
Als ik me niet vergis is het zo dat MobileMe je hele kalender 'overneemt' op de iPhone/Touch. Denk dat je dus alles op MobileMe zult moeten zetten.

Ik heb samen met mijn vriendin 1 MobileMe account en daar staan al onze kalenders in. 1 voor haar, 1 voor mij, 1 voor gezamelijke dingen, 1 voor mijn werk, 1 voor haar werk, 1 voor verjaardagen (uit addressbook) en 1 voor activiteiten van vrienden/vriendinnen (vakanties, uitgerekend, nieuwe baan, etc).

Werkt op die manier op zich prima, je kan ook overal in schrijven wat soms handig is (en zeker handig is voor de gezamelijke kalender). Nadeel is dat MobileMe niet aan encryptie lijkt te doen :( Verder best irritant als 1 van de twee een event instelt met alarm :)

 • FireFoz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 14:12
het lijkt er op dat ie het willekeurig wel of niet doet. op plekken waar ie het gister wel goed deed, doet ie het nu weer niet. als ik hem uit zet en dan weer aan, doet ie het vaak wel gewoon goed, maar een tijdje later weer niet meer (als ik hem weer o pstandby heb gezet).

gisteren deed ie het ook in eens weer nadat ik de favorieten knop zo'n 6 seconden ingedrukt gehouden heb. lijkt me iets met cache wat problemen veroorzaakt ozfo :/

Leef lekker in het nu, er is niks anders


 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

Iniddels zijn er wel wat mensen die een InvisibleShield hebben (zie ook [InvisibleShield] Kortingscodes uitwisseling ) maar hebben hier ook tweakers ervaring met de andere merken? Met name Best Skins Ever die flink goedkoper is, en Full Body Skins die net iets vlakker schijnt te zijn (minder 'sinaasappelhuid')?

Het gaat wat mij betreft alleen over de achterkant van het device, voor de voorkant heb ik een Brando velletje.

Dus heeft iemand ervaringen met levertijd naar Europa, maatvoering, aanbrengen en vooral duurzaamheid (krullende hoekjes, stof eronder etc.)? Thanks!

Zoef


 • To_Tall
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 01:03
bartvb schreef op dinsdag 02 september 2008 @ 08:38:
[...]

Als ik me niet vergis is het zo dat MobileMe je hele kalender 'overneemt' op de iPhone/Touch. Denk dat je dus alles op MobileMe zult moeten zetten.

Ik heb samen met mijn vriendin 1 MobileMe account en daar staan al onze kalenders in. 1 voor haar, 1 voor mij, 1 voor gezamelijke dingen, 1 voor mijn werk, 1 voor haar werk, 1 voor verjaardagen (uit addressbook) en 1 voor activiteiten van vrienden/vriendinnen (vakanties, uitgerekend, nieuwe baan, etc).

Werkt op die manier op zich prima, je kan ook overal in schrijven wat soms handig is (en zeker handig is voor de gezamelijke kalender). Nadeel is dat MobileMe niet aan encryptie lijkt te doen :( Verder best irritant als 1 van de twee een event instelt met alarm :)
Ik hoop dat apple snel met encrypty komt. Zie ook aantal jaar geleden die t-mobile stunt in de usa. De adressen van veel artisten zijn toen op straat beland

A Soldiers manual and a pair of boots.


 • LuNaTiC
 • Registratie: Februari 2000
 • Niet online

LuNaTiC

Olijke schavuit

zucht, ik word nu echt een beetje narrig van Apple en het vastlopen van de iPhone.

had ik vorige week dat ding voor de zoveelste keer gerestored, als nieuwe iPhone ingesteld en daarna maar gewoon alles syncen en opnieuw instellen. Tot vandaag geen last gehad, kon gewoon ook weer apps updaten, ik probeer net weer een app te updaten: en het is Ver***** weer raak!

Kan ik weer opnieuw beginnen! :X apple mag wel snel met een nieuwe update komen binnenkort, want dit is natuurlijk dikke flut

My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass. - Christopher Hitchens


 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

^^ Jij hebt het ook wel heel vaak. Ik heb nog nooit een restore moeten doen en ik ben nu ook niet echt zuinig met apps proberen. Zou er niet meer aan de hand zijn met jouw iPhone?

 • LuNaTiC
 • Registratie: Februari 2000
 • Niet online

LuNaTiC

Olijke schavuit

Lt. Marx schreef op dinsdag 02 september 2008 @ 09:49:
^^ Jij hebt het ook wel heel vaak. Ik heb nog nooit een restore moeten doen en ik ben nu ook niet echt zuinig met apps proberen. Zou er niet meer aan de hand zijn met jouw iPhone?
De vorige keren (behalve de laatste keer) had ik wel steeds een backup teruggezet, wat niet echt slim leek. Na de schone install en het syncen leek het weer oke. Het probleem lag steeds als ik via mn iPhone een app wilde updaten via de app store. Daar ging het steeds mis. Ik zal wanneer ik thuis ben vanavond voor de laatste keer een restore doen, alles opnieuw weer syncen en installen, en voorlopig niet meer via de iPhone zelf updaten, en dan maar bidden op de volgende updates.

Als het daarna nog blijft, kunnen we misschien verdere conclusies trekken.

My own opinion is enough for me, and I claim the right to have it defended against any consensus, any majority, anywhere, any place, any time. And anyone who disagrees with this can pick a number, get in line, and kiss my ass. - Christopher Hitchens


 • VulcanRaven
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 16:54
Ik heb sinds zondag een Iphone, moet zeggen het is echt een fijn dingetje. Heb overal wel internet, op de meeste plekken ook 3G. Enige nadeel is dat hij soms wat traag reageert. Ik heb de 2.02 firmware erop. Word dit in de toekomst nog opgelost in een nieuwe update? En misschien een domme vraag die al 100x behandelt is :P Maar is het mogelijk om dat automatisch corrigeren uit te zetten? Bijv. in safari of bij het tikken van een sms.
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee