Toon posts:

[iPhone 3G] Ervaringen & Discussie Deel 15 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 79.677 views

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 09:33

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter


Welkom in het discussietopic over de iPhone. Je kunt in deze startpost informatie vinden over de functionaliteit van de iPhone, de accessoires en de specificaties. Daarnaast kun je in de volgende post een FAQ vinden met wat tips en antwoorden op veelgestelde vragen.

Het is eindelijk zover! De iPhone (3G) is sinds 11 juli officieel verkrijgbaar in Nederland. De exclusieve provider is T-Mobile en de iPhone wordt geleverd in combinatie met 3 scherpe 2 jarige abonnementen vanaf 30 euro die allemaal belminuten, sms-berichten en mobiel breedband (2048/384 Kbps) bevatten.

Ook in België is de iPhone sinds 11 juli officieel verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie verderop in deze startpost.


Interface

De iPhone draait op een afgeslankte versie van Mac OS X, gedoopt OS X iPhone. Daardoor heb je o.a. de beschikking over een HTML email client, de Safari webbrowser etc. Ook andere achterliggende geavanceerde techniek uit Mac OS X is beschikbaar op de iPhone.


Multitouch

De iPhone heeft geen knoppen maar een gigantisch (3,5") scherm. Via dit scherm bedien je de iPhone, hierdoor is het mogelijk om de interface te laten veranderen naar gelang de applicatie dit verlangt. Fysieke knoppen zitten niet meer in de weg, en nemen geen kostbare ruimte in als je ze niet nodig hebt.

De iPhone is de eerste en vooralsnog enige telefoon die uitgerust is met multitouch technologie. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van gestures de telefoon te bedienen. Natuurlijk kun je de telefoon gewoon aanraken zoals een traditionaal touchscreen. Dit kan echter gewoon met je vingers en daarvoor is dus geen stylus nodig. Het echt revolutionaire aan de iPhone is dat dit ook met meerdere vingers tegelijk kan. Hierdoor kun je dus snel tekst invoeren. Maar je kunt ook bijv. inzoomen op een foto door twee vingers uit elkaar te bewegen.

Door geavanceerde predictive text input kun je snel tekst invoeren op de iPhone. Dit werkt behoorlijk goed, al is het even wennen in het begin.


Sensoren

De iPhone beschikt over verschillende sensoren, die het gebruik vergemakkelijken. De lichtsensor past de felheid van het display aan, aan de lichtomstandigheden, zodat het scherm optimaal afleesbaar is en stroom bespaard wordt waar mogelijk. De proximitysensor zorgt dat het scherm wordt uitgeschakeld als je de telefoon bij de oor houdt. Hierdoor bespaar je stroom en zijn ongewenste aanrakingen met je oor niet mogelijk. Tot slot zit er ook nog een accelleratiesensor ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat de iPhone weet of je hem op z'n kant houdt of niet. Zo kun je bijv. een breedbeeldfilmpje bekijken door de iPhone te draaien, ook is het mogelijk om zo landscape foto's nog beter te bekijken, of om bijv. de coverflow navigatie te gebruiken om je favoriete album te vinden.Functionaliteit

Telefoon

De iPhone doet alles wat je van een mobiele telefoon mag verwachten, bellen, smsen etc. Een speciale functie van de iPhone is visual voicemail. Je ziet een overzicht van je voicemail bericht en je kunt degene die je wilt horen aanklikken. Dus je hoeft ze niet één voor één af te luisteren. Je kunt je contactlijst syncen met adresboek (Mac), Entourage (Mac) of Outlook (Windows). Ook kun je via internet syncen met Yahoo! adresboek. Daarnaast ondersteunt de iPhone Microsoft Exchange en Mobile Me, wat het mogelijk maakt om contacts te pushen en gepusht te krijgen, waardoor ze on-the-fly bijgewerkt worden.


iPod

De iPhone doet alles wat je iPod ook doet, maar dan mooier en beter. Het grote scherm (3,5") is uiteraard uitstekend geschikt om videomateriaal te bekijken. Maar je kunt ook prima muziek luisteren. De interface is volledig vernieuwd t.o.v. de huidige iPods en je kunt bijv. navigeren middels coverflow. Wat kan de iPhone allemaal afspelen? Het is ook mogelijk om de iPhone middels component of composiet aan te sluiten op een TV.

Audio: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3 and 4), Apple Lossless, AIFF and WAV.

Video: H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 768 Kbps, 320 by 240 pixels, 30 frames per sec., Baseline Profile up to Level 1.3 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formatsSafari

De iPhone beschikt, volgens Apple, over de meest geavanceerde browser ooit, Safari. Dit mobiele broertje doet in niets onder voor de desktop variant. Helaas wordt Java niet ondersteund (Javascript wel) en Flash (vooralsnog) ook niet. Youtube is toch geen probleem, omdat de iPhone toegang heeft tot betere kwaliteit filmpjes van Youtube in H.264 formaat. Bookmarks worden automatisch gesynced met je desktop computer. Daarnaast is het mogelijk om tot 8 bookmarks (waarbij o.a. de zoom onthouden wordt) te plaatsen op je springboard. Die zijn dus met 1 tap bereikbaar.


Mail

De emailclient heeft ondersteuning voor HTML en ondersteunt alle IMAP en POP mailboxen. Push-mail is mogelijk via een speciale (gratis) Yahoo mailaccount. Daarnaast is de mogelijk met Exchange servers en een MobileMe account.

Je kunt daarnaast op vastgestelde tijden je andere IMAP en POP mailboxen laten controleren. Daarnaast wordt je mail sowieso opgehaald bij het openen van de applicatie. De emailaccounts (dus de instellingen, niet de emails) worden gesynced met je desktop computer, dit kan met Mail (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows).


Agenda

Het is mogelijk je afspraken te syncen met iCal (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows). Je kunt op je iPhone alle afspraken inzien en evt. nieuwe toevoegen. Ook je agenda kan via Exchange of Mobile Me draadloos up-to-date gehouden worden, waarbij afspraken dus ook weer automatisch gepusht worden van je PC of Mac naar je iPhone en vice versa.


Photo (Camera)

De iPhone beschikt over een 2,0 Megapixel camera. Hiermee kun je nog best redelijke foto's maken, deze foto's kun je vervolgens syncen met iPhoto (Mac), Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop Album of een willekeurige map op je computer. Daarnaast kun je foto's middels Mobile Me, direct naar je online gallery publiceren of bijv. naar iemand emailen. Een andere leuke feature is dat de iPhone automatisch de locatie kan toevoegen, geotagging. De locatie wordt bepaald met een combinatie van de ingebouwde (A-)GPS, GSM en Wifi.

Het is natuurlijk ook mogelijk om foto's of afbeeldingen gemaakt met bijv. een andere camera op de iPhone zetten door ze te syncen vanaf je Mac of PC, ze op te slaan vanaf internet via de Safari webbrowser of ze op te slaan vanuit een email attachement.


Google Maps

Via deze applicatie is het mogelijk om Google Maps te raadplegen, incl. routeplanning, satellietbeelden, fileinformatie etc. Dit is nu inclusief locatiebepaling d.m.v. (A-)GPS, GSM en Wifi. De iPhone 3G heeft ingebouwde GPS en gebruikt daarnaast dus de locatie van telefoonmasten en wifi hotspots om de locatie te bepalen en een snelle fix te krijgen voor de GPS.


Andere standaard applicaties

Standaard worden onder andere een uitgebreide wetenschappelijke rekenmachine, een uitgebreide klok (met o.a. wereldklok, timer, stopwatch en wekker functionaliteiten), weer en aandelen applicaties meegeleverd.


Meer applicaties?

Apple brengt zelf regelmatig updates uit, waarmee programma's toegevoegd worden aan de iPhone. Zo zijn later bijv. de iTunes en App Store toegevoegd.

Daarnaast heeft de iPhone uitgebreide ondersteuning voor web applicaties. Zo kan iedereen websites maken die geschikt zijn voor de iPhone. Hier levert Apple ook ondersteuning voor. Natuurlijk is dat leuk, maar de mogelijkheden blijven beperkt.

Gelukkig zijn er ook native applicaties beschikbaar van third parties. Deze zijn gemaakt met de iPhone SDK en kunnen aangeschaft worden via de App Store op de iPhone of via iTunes op de PC en Mac. De ontwikkeltools kunnen door iedereen gratis gedownload worden, om als ontwikkelaar je software ook daardwerkelijk te verspreiden en op de iPhone te kunnen testen moet je 99 euro betalen. Vervolgens heb je de keus om de applicatie gratis aan te bieden of tegen een vergoeding. Hierbij gaat 30% naar Apple toe (die daarvan alle kosten betaald voor de verspreiding) en 70% naar de ontwikkelaar. Als het je ook leuk lijkt om met de SDK aan de gang te gaan, dan kun je het beste even in dit topic kijken: [iPhone & iPod touch SDK] Ervaringen & Discussie.


Er zijn inmiddels veel ontwikkelaars bezig met het ontwikkelen van software voor de iPhone (en iPod touch). De verscheidenheid van de applicaties is enorm, je moet hierbij denken aan een applicatie van eBay om je online veiling te bekijken, maar ook medische applicaties en bijv. games. Apple heeft al een aantal prijzen bekend gemaakt, zo zal Super Monkey Ball (met meer dan 100 levels) 10 dollar gaan kosten. Maar er zullen ook een groot aantal gratis applicaties beschikbaar komen. Het is immers aan de ontwikkelaar of hij wel of niet geld wil vragen voor een applicatie.


Nog een andere mogelijkheid is om de iPhone te jailbreaken. Dit kan worden besproken in [iPhone & iPod touch] Jailbreaken.

Er zijn inmiddels al aardig wat applicaties beschikbaar, kijk voor de favorieten van je mede-tweakers in [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie, [iPhone & iPod touch] Onmisbare applicaties (na jailbreak) & [iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps.
Accessoires

De iPhone beschikt over een iPod dockconnector aansluiting. De iPhone kan met de meeste iPod accessoires overweg. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop accessoires, die speciaal beschikbaar zijn voor de iPhone. Het lijkt erop dat ondersteuning voor de iPod Radio Remote en Nike+ eraan zit te komen, maar het is onduidelijk of deze ook opnieuw uitgebracht zullen worden of dat de huidige versies de iPhone (3G) zullen ondersteunen.

Kijk in de Apple Store voor alle beschikbare accessoires.


http://images.apple.com/iphone/images/accessories_headset20080609.jpg
Apple levert speciale oordopjes (met microfoon) mee met de iPhone. Een speciale dock, waarbij je toegang hebt tot de homeknop is er ook. Let daarbij op dat de dock's van de iPhone 3G en de originele iPhone niet uitwisselbaar zijn. Tot slot, heeft Apple een kleine bluetooth headset geintroduceerd (die zie je links).

In the free iPod Book 4.0 van iLounge zijn verschillende accessoires te vinden van 3rd party's. Dit zijn o.a. armbanden, cases en screenprotectors.


Specificaties


• Afmetingen - 115,5 x 61,1 x 12,3mm
• Gewicht - 133 gram
• Scherm - 3.5 inch - 320 x 480 (163 ppi)
• Opslag - 8GB of 16GB (waarvan ongeveer 500 MB wordt ingenomen door het OS)
• Camera - 2.0 megapixels
• Kleur - zwart (8GB) & wit of zwart (16GB)

• UMTS/HSDPA - 850, 1900, 2100 MHz
• GSM / EDGE - 850, 900, 1800, 1900 MHz
• Wi-Fi - 802.11b/g (met geavanceerde beveiligingsopties zoals WPA2 en 802.1X)
• Wi-Fi - Bluetooth 2.0 + EDR

• Batterij
- Lithium
- Bellen - tot 10 uur met 2G en tot 5 uur met 3G
- Internet - tot 7 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G
- Video - tot 7 uur
- Audio - tot 24 uur
- Standby - tot 300 uur

• Aansluitingen e.d.
- 30 pins iPod dock aansluiting
- 3.5mm jack met audio en microfoon ondersteuning
- SIM kaart houder
- Ingebouwde luidspreker
- Ingebouwde microfoon

• Fysieke knoppen:
- Volume luider / zachter
- Geluid aan / uit
- Sluimer / Waakstand
- Thuisknop

In de doos zit: iPhone 3G, stereoheadset met microfoon, dockconnector-naar-USB-kabel, USB-lichtnetadapter, documentatie, reinigings- en poetsdoekje en een pinnetje voor het plaatsen van de simkaart


Klik hier voor de uitgebreide tech specs.T-Mobile prijzen en abonnementen

De iPhone 3G is exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile in combinatie met 3 abonnementen die een looptijd hebben van 2 jaar. Alle abonnementen zijn in combinatie met onbeperkt dataverkeer via HSDPA (2048/384 Kbps) en WiFi hotspots. Daarnaast is ook gebruik van Visual Voicemail gratis.

Maandelijkse kosten:29,9544,9564,95
Belminuten:150300500
Sms-berichten:150300500
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 8GB:79,951,001,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 16GB:159,9579,9519,95


De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6.


Mobistar prijzen en abonnementen

In België is de iPhone beschikbaar bij Mobistar. De iPhone is daar simlockvrij te koop en hoeft niet gekocht te worden i.c.m. een abonnement. Dit is misschien ook interessant voor de Nederlandse importeerders, alhoewel het niet duidelijk is of er misschien wel een countrylock op zit, waardoor de iPhone alsnog alleen bij de operators in België gebruikt kan worden. De prijs is 525 euro voor de 8GB versie en 615 euro voor de 16GB versie. Er zijn daarnaast drie abonnementen voor de iPhone, deze geven overigens geen lagere aanschafprijs voor de iPhone, omdat dat in België verboden is, vanwege het verbod op koppelverkoop. De abonnementen zijn ook met andere toestellen te krijgen en de iPhone is ook met alle andere (of dus geen) abonnementen van Mobistar te koop.

Maandelijkse kosten:30,0045,0060,00
Belminuten1:180360540
Sms-berichten1:3006001200
Dataverkeer:200MB500MB1GB

1 Let op: dit zijn dus steeds x aantal belminuten of SMSjes, dus niet én én zoals bij T-Mobile in Nederland.

De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6.


Links naar andere relevante topics op GoT


Prijs, abonnementen & importeren:
[iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6
[iPhone] Importeren deel 2

Handige software en aanverwante diensten:
[MobileMe] Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer

Jailbreaken:
[iPhone & iPod touch] Jailbreaken

iPod touch:
[iPod touch] Ervaringen & Discussie - Deel 5


De vorige delen:
deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8, deel 9, deel 10, deel 11, deel 12, deel 13, deel 14

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 09:33

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
FAQ

Wat zijn de verschillen tussen de eerste generatie iPhone en de nieuwe 3G versie?

De grootste verschillen zitten van binnen, zo gaat de batterij nu iets langer mee, de geluidskwaliteit is verbeterd en natuurlijk zijn 3G (UMTS & HSDPA) en GPS toegevoegd.

Het uiterlijk is ook veranderd, de achterkant is nu enigsinds afgerond. Hij is iets dikker geworden, een paar mm, maar het volume is afgenomen, vanwege de veel sterker aflopende achterkant. Daarnaast is de achterkant niet meer van aluminium, maar van glossy wit of zwart plastic. Tot slot, zijn de knoppen aan de zijkant nu van metaal.


Wat is de nieuwe functionaliteit van de 2.0 software?

De functionaliteit is voor de nieuwe en oude iPhone gelijk en is alleen beperkt door de hardware. Het is onder te verdelen in 3 categoriën: de nieuwe functionaliteit die vooral interessant voor bedrijven is, de SDK en de nieuwe functionaliteit voor de "gewone" consumenten.

Voor bedrijven is er naast Microsoft Exchange support, ondersteuning voor Cisco VPN netwerken, auto-discovery, remote wipe en betere beveiligingen voor draadloze netwerken, zoals 802.1X en WPA2 worden ondersteund.

De SDK voegt de mogelijkheid toe voor ontwikkelaars om software te ontwikkelen. Deze software wordt verkocht via de App store. Deze zorgt er ook voor dat updates beschikbaar worden gesteld etc. De AppStore is beschikbaar in 62 landen, en alle applicaties die kleiner zijn dan 10 MB kunnen via het mobiele netwerk worden gedownload.

Voor de eindgebruiker zijn er ook veel nieuwe features, ik zal de belangrijkste hier noemen. Er is volledige ondersteuning voor zowel iWork als MS Office documenten (incl. Powerpoint). In het adresboek zit nu ook een zoekfunctie. In Mail is het mogelijk om meerdere e-mails tegelijk te verwijderen of verplaatsen.


Hoe kan ik aan een simlockvrije iPhone komen?

Met de komst van de nieuwe 3G iPhone zal importeren een stuk lastiger worden. In Amerika zal de telefoon alleen nog maar geactiveerd verkocht worden. Dus je kunt niet zomaar de winkel uit lopen, je zult een abonnement erbij moeten afsluiten. Misschien komen er wel mogelijkheden in andere landen, want vanaf 11 juli zal de iPhone in 22 landen te koop zijn en later dit jaar zelfs in 70 landen.

In België en Frankrijk moet de iPhone ook simlockvrij verkocht worden. Dat betekent dat er daar een mogelijkheid zal zijn om aan een simlockvrije telefoon te komen. Het probleem daarbij is alleen de prijs, want het zal waarschijnlijk niet goedkoop worden. In Engeland zal de iPhone ook prepaid te krijgen zijn, misschien dat daar mogelijkheden voor komen :)

Het importeren (wordt verder besproken in [iPhone 3G] Importeren, wat zijn de mogelijkheden?.


Waar kan ik de handleiding eigenlijk vinden?

De iPhone is voor veel mensen het eerste Apple produkt en daarom kunnen er een aantal zaken onduidelijk zijn. Het feit dat je niet eens een handleiding meegeleverd krijgt en alleen een snelstartgids helpt hier natuurlijk niet aan mee. Dus om te beginnen. De nederlandse handleiding is te downloaden op:
Apple iPhone handleiding.

Daarnaast staat bij de bookmarks op de iPhone zelf ook een link naar de "iPhone User Guide". Dit is een link naar de website van Apple, waarin op een speciaal voor de iPhone gemaakte site ook allerlei dingen worden uitgelegd.


Hoe kan ik de iPhone klaarmaken voor gebruik?

Als je je iPhone voor de 1e keer aanzet krijg je na het opstarten en ingeven van je pincode het volgende scherm:
http://support.apple.com/library/APPLE/APPLECARE_ALLGEOS/TS1558/TS1558_1.jpg


Hiermee bedoelt apple dat je je telefoon aan je pc of mac dient te koppelen en via iTunes dient aan te melden. Mocht je iTunes nog niet geinstalleerd hebben kun je deze downloaden via:
iTunes Download pagina

Hierna is je iPhone actief en kun je bellen en alle andere dingen doen die mogelijk zijn met een iPhone.


Ik heb geen creditcard en wil me toch registreren om mijn iPhone te kunnen gebruiken?

Je kunt in het registratiescherm ook kiezen voor de optie:
Geen - aanschaffen van betaalde applicaties is niet mogelijk
Click 'n Buy - voor aanschaffen via je afschrijving van je bankrekening.


Hoe kan ik een eigen ringtone instellen?

Mac gebruikers kunnen dit het makkelijkst doen via het programmapakket iLife '08 van Apple zelf waarin het programma Garageband zit. Hiermee kun je een willekeurig audiobestand selecteren bewerken en omzetten naar het juiste formaat zodat je iPhone hem accepteert als beltoon.

Voor Windows gebruikers is er het programma iPhone Ringtone Maker van Efiko Software. Je kunt daarvan een demo downloaden welke je 3 ringtones laat maken. Vanuit dit programma wordt het direct toegevoegd aan je ringtone collectie in iTunes 7.7. Logischerwijs dien je op de Mac en PC nog wel even te synchroniseren en daarna via het instellingen menu je ringtone in te stellen.

Daarnaast kan het ook via iTunes zelf (met dank aan Fab1Man):
 • Ga naar de MP3 die je wilt converten naar ringtone.
 • Rechtsklik op MP3 -> Info Tonen -> Opties -> stel bij begintijd je starttijd in, dus stel op 0:10 gaat dat in waarmee je wilt beginnen. Eindtijd moet maximaal 40 seconden later zijn.
 • Sluit venster.
 • Rechtsklik op MP3 -> Selectie converteren naar AAC
 • Rechtsklik op de ringtone -> In Windows Explorer tonen.
 • Extensie wijzigen van m4a naar m4r.
 • Plaats je ringtone in een map waar je 'm wilt hebben en dubbelklik op de ringtone.
 • Er komt een nieuwe tab bij in iTunes, genaamd ringtones.
 • Wanneer je nu je iPhone synchroniseert, heb je de tab "Ringtones". Hierin kun je de gewenste ringtone(s) selecteren om te syncen met je iPhone.
Hoe kan ik de autocorrectie en autoaanvulling van het woordenboek uitzetten?

Dat is niet mogelijk. Kijk wel voor de zekerheid of de taal juist staat ingesteld. Daarnaast is het van belang te weten dat het woordenboek getrained kan worden. Door 3 keer een woord te typen of weg te drukken kun je het trainen.


Wil je apps uit de store via je pc installeren op je iPhone maar heb je daar geen rechten toe volgens iTunes?

Probeer in bovenaan in de werkbalk van itunes het volgende in te stellen:
Store -> Computer Machtigen met dank aan Erulezz

Het terugsyncen van apps die gekocht zijn via de iPhone wil ook niet altijd lekker gaan. Je kunt dit handmatig doen, door de iPhone aan te sluiten en dan in de linkerkolom van iTunes met de rechtermuisknop te klikken op de iPhone en te kiezen voor "zet aankopen over".


Hoe kan ik apps verwijderen welke via de iPhone zijn geinstalleerd?

- Houd je vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Tik op het kruisje in de hoek van het programma dat u wilt verwijderen.
- Tik op 'Verwijder' en druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik het springboard organiseren?

- Houd uw vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Sleep het icoontje naar de gewenste plaats.druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik een filmpje omzetten voor gebruik op de iPhone?

Mits hij aan de goede voorwaarden voldoet kun je hem via iTunes zo overzetten. Mocht je een afwijkend bestandsformaat hebben. Dan zijn er heel veel opties. iLounge heeft twee fantastische guides hierover gemaakt:
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Mac)
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Windows)

Voor Windows gebruikers is er daarnaast in PMD nog een fantastische handleiding te vinden: Video coderen voor je PMD: Tips en trucs.


Waarom geeft Google Maps geeft een grote blauwe pulserende ring om mijn locatie?

Deze ring geeft aan hoeveel "afwijking" er is op dat moment. De afwijking zal binnen groter zijn, omdat GPS dan geen of geen goede fix kan krijgen. Dan wordt er overgeschakeld op de minder precieze locatiebepaling met behulp van GSM masten en wifi.


Waarom kan ik niet navigeren?

Google Maps is een locatiebepalend programma met routeplan mogelijkheden. Het is dus wel mogelijk om een route te plannen en deze dan te volgen op het scherm. Het is niet mogelijk om aanwijzingen te krijgen.

Gesproken navigatie is nog niet mogelijk alhoewel er al een werkende Tomtom is geshowed door TomTom en Telenav ook al navigatie officieel heeft aangekondigd zie ook nieuws: Telenav kondigt navigatie voor iPhone 3G aan


Hoe kan ik tabbladen gebruiken in Safari?

Het onderste icoontje (de twee kleine venstertjes achter elkaar) eenmaal aanklikken en je kunt met meerdere vensters/tabbladen internetten.


Hoe kan ik links in een nieuw tabblad openen en bijv. snel naar beneden scrollen?

Er zijn een aantal onmisbare bookmarklets voor de iPhone. Eén daarvan voorziet alle links in een pagina van een target=blank wat betekent dat die de pagina in een nieuwe tab (helaas wel in de voorgrond) opent. Daarnaast is "scroll down" een goeie; naar de bodem van een pagina scrollen kon nog niet handig zoals dat wel met naar de top scrollen kan; handig op forums. En natuurlijk Find in this page: Maakt je zoekterm geel, onmisbaar.
Tenslotte nog wat zoekbookmarks, met YubNub als aanrader. Zie:
http://doctyper.com/archi...a-small-iphone-annoyance/
http://www.lifeclever.com...marklets-for-your-iphone/
Met dank aan Zpottr

Sneller internetten met GPRS en 3G?

Via T-Mobile is het mogelijk om compressie aan (of uit) te zetten om zo websites sneller te kunnen laden. Ga met de Safari browser hiervoor naar http://speed.t-mobile.nl/.


Ik kan de Scientific calculator niet vinden alleen de standaard?

Kantel je iPhone eens op zijn kant en dan schakelt de calculator ook om naar de uitgebreide variant.


Hoe maak ik een screenshot op de iPhone ?

Houd de home-knop ingedrukt en druk één maal op de aan/uit-knop. Je screenshot word nu in de foto-rol geplaatst (zelfde locatie als de foto's van de camera).

De screenshots worden opgeslagen als PNG's. Bestandsgrote is ongeveer 50-100 KB :)
Met dank aan Good Fella


Waar kan ik leuke en handige software vinden?

Op GoT zijn er nu 3 topics die gaan over de applicaties voor de iPhone en iPod touch. In die topics kun je daarover discussiëren en de favorieten van je medetweakers vinden:
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps


Mijn iPhone is gevallen of anders kapot gegaan wat niet onder de garantie valt, wat nu?

Geen nood! Wanneer je toestel buiten de garantie kapot is, kun je bij T-mobile voor 226,- Euro excl. btw een nieuw toestel bestellen. Dit geldt voor de 16GB versie.
Met dank aan B2


Tot slot, er is altijd wel iets te wensen qua functionaliteit of oplossen van bugs: wat doet Apple daarmee?

Het is leuk om hier daarover te discussieren. Maar als je echt Apple wilt bereiken, dan kun je beter het iPhone Feedback formulier gebruiken :)

Het grootste gedeelte van de FAQ is gemaakt door harley _/-\o_


Als je ook tips hebt of wilt bijdragen aan de FAQ, stuur het naar me op via mail, DM o.i.d en ik zet het erbij :)

[Voor 8% gewijzigd door Hoedje op 17-09-2008 08:41]

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 06-06 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

Mooie startpost. Is het een idee de changelog te vermelden van 2.1?

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 09:33

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Lt. Marx schreef op maandag 15 september 2008 @ 17:55:
Mooie startpost. Is het een idee de changelog te vermelden van 2.1?
Dat heb ik in oude TS'en wel gedaan. Maar dat is bijna ondoenlijk, omdat Apple vrijwel nooit veel verder komt dan "bug fixes". Bij 2.1 hebben ze dan wel een lijst gepubliceerd, maar die staat ook onder discussie. Daarbij is er nog veel meer veranderd :P.

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


Anoniem: 225947

Zit er ook een wind-sensor in de headset? Want ik merk dat op de fiets heel weinig mensen mij kunnen verstaan.

 • CJ_Latitude
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 15:32
Valderrama schreef op maandag 15 september 2008 @ 15:22:
[...]
Krijg het niet voor elkaar hoor. Inloggen gaat niet, tenminste ik kan wel mijn credentials invullen maar daarna kom ik op een FAQ pagina met meest gestelde iphone vragen. Geen banner te zien en rechtsbovenin staat weer het inlogvenster.
Solutie:

Dat had ik ook. Ben erachter gekomen (via het T-Mobile iPhone blog) dat dit komt door ontzettend slecht webapp-programmeren van T-Mobile.

Het werkt niet als je je logingegevens invoert en dan op de blauwe 'Ga' (ofzo) knop van het iPhone toetsenbord drukt. Je moet echt op de 'Login' knop van de website naast de invoervelden drukken. Daar zit vast iets van JavaScript achter die het login-proces goed gaat lopen.

Daarna staat het ding zo op het springboard. Ik vind 'm erg handig!
Anoniem: 36926 schreef op maandag 15 september 2008 @ 16:28:
[...]
In dit filmpje - http://www.youtube.com/watch?v=lcB8CKa73B0 - komt een gegeven moment een stukje waarbij hij schud en de icons over het scherm 'shuffelen'. Iemand enig idee welk tooltje dat is?
Als je iets verder kijkt dan de lengte van de neus, dan kom je erachter dat hij een techno-illusionist is ;) Zal me niks verbazen als het vooraf is gemaakt op de pc en daarna afgespeelt op de iPhone.

[Voor 23% gewijzigd door CJ_Latitude op 15-09-2008 19:30]


 • dadj
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 15-12-2022

dadj

Boeiend, boeiend!

hey ik zie net dat je met 2.1 nu naar meerdere mensen tegelijk kan sms'sen, dat is nieuw toch?

XBOX 360 Gamertag | Mac mini | Macbook | iMac - God Does Not Have a Plan; He is Just a Kid With an Antfarm


 • MrAcid
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
Dat kon al.

 • sOid
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online
Ik heb nu al T-mobile en ik heb thuis prima bereik. Of ik ook 3G heb dat weet ik niet, en dat boeit me thuis ook niet zo (heb toch WiFi). Maar ik neem aan dat ik ook gewoon op het normale netwerk kan als hier geen 3G beschikbaar is, toch?

Anoniem: 202218

Ik heb gebeld met de TM Klantservice en deze gaven aan dat ik naar een shop moest om het toestel te laten beoordelen... Waarschijnlijk vervanging door een ander exemplaar..en die hebben ze niet op voorraad natuurlijk.
Ik ga vanavond maar eens een restore met cleane installatie proberen. Ook was er nog een tip of apple.com om op je PC de carrier update te verwijderen om een herinstallatie te veroorzaken.
Vanavond maar eens een italiaanse met de nederlandse iphone checken. Kijken of t-mobile op de andere iphone beter werkt. De mast zelf staat 500 meter weg en stuurt zowel 3G als GPRS uit.
Heb jij trouwens ook dat je geen netwerken kan kiezen? Alleen T-mobile (en dus ook geen TM 3G)...
MetalIBM, vroeg me af of je al een restore had gedaan of met die italiaanse iPhone had getest?

 • MetalBM
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 04-06 15:55
Hi Xizm, ben net klaar met de restore...en dit lijkt wel beter... eerst maar even verder testen.
- eerst carrier file weggegooid van de mac. /%user%/library/itunes/iphone carrier support/, leeg gemaakt.
- Manual gevolgt... http://support.apple.com/kb/HT1414
- Wel gerestored van de backup (als het niet goed is, morgen nog een keer zonder restore)
- Activering laten gaan.

Klaar de italiaan is nog even thuis bezig, dus nog niet gezien...

***edit***
Ik snap dus niet waarom TM geen 3G dekking kan geven als je 500m van hun mast leeft, kleine wijk slechts 30.000 man. andere providers KPN, VF hebben prima 3G dekking hier...
Ik zit dus op de ideale lijn en niet direct onder een mast of schoorsteen :P
Ik denk dat TM de low budget plekken (laag) in de land sharing in de masten, dit icm met 1800/2100 MHz. bingo... KPN en VF gaan ook umts via 900MHz bieden...

*** edit ***

[Voor 33% gewijzigd door MetalBM op 15-09-2008 20:48]


 • B2
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 12:38

B2

wa' seggie?

Misschien handig voor in de startpost.. Heb het ook in het vorige topic gezet, maar wanneer je toestel buiten de garantie kapot is, kun je bij T-mobile voor 226,- Euro excl btw een nieuw toestel bestellen. Dit geldt voor de 16GB versie.

 • MetalBM
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 04-06 15:55
:o Wa' seggie? Is dit echt zo? Blokkeren ze dan je activering van de oudebij apple/TM????
Iets meer info svp...

 • NiteSpeed
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 03-06 14:21
Ach, ik heb een bugje gevonden geloof ik. Sinds 2.1 kan ik de iPod niet meer op volume limiteren. Nogal vervelend, omdat met mijn in-ear dopjes 1/3 van het maximaal volume al genoeg is.

 • sOid
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online
NiteSpeed schreef op maandag 15 september 2008 @ 21:28:
Ach, ik heb een bugje gevonden geloof ik. Sinds 2.1 kan ik de iPod niet meer op volume limiteren. Nogal vervelend, omdat met mijn in-ear dopjes 1/3 van het maximaal volume al genoeg is.
Dan zet je 'm toch gewoon niet harder dan dat, of mis ik iets?

 • sk1nny666
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 13:36
ik heb even een vraagje.
ik heb een hele mooie iphone doet het verder ook prima maar ik krijg er geen beltonen op.
ik heb er een paar van www.nakko.com gehaald en naar itunes gehaald.
daar staan ze ook heel mooi in me beltoonen lijstje en ik zeg dat ik ze wil syncen.
maar als die daar dan klaar mee is en ik kijk op me iphone staan er geen extra beltoonen op.
wie ow wie kan mij helpen?

Iracing profile


 • Vos
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 14:16

Vos

AFCA

Ze komen boven de originele ringtones te staan, de eerste keer keek ik er ook even over heen ;). Je weet zeker dat ze er niet staan?

Zie je tijdens het syncen in itunes dat er bestanden geupload worden?

#36


 • Muthas
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
sOid schreef op maandag 15 september 2008 @ 21:34:
[...]

Dan zet je 'm toch gewoon niet harder dan dat, of mis ik iets?
Als je van dat eenderde balkje dan een heel balkje kan maken, kan je het volume nauwkeuriger instellen voor harde/stille omgevingen. En daarnaast kan je niet per ongeluk je oren opblazen :)

 • NiteSpeed
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 03-06 14:21
Muthas schreef op maandag 15 september 2008 @ 22:42:
[...]


Als je van dat eenderde balkje dan een heel balkje kan maken, kan je het volume nauwkeuriger instellen voor harde/stille omgevingen. En daarnaast kan je niet per ongeluk je oren opblazen :)
Dat ja. Als je iPod op maximaal volume opeens in je oren blaast is dat echt niet fijn.. En ik kan absoluut genuanceerder het volume aanpassen als het volume gelimiteerd kan worden.

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

XiN-eViL schreef op zondag 14 september 2008 @ 22:27:
Wat ik nog niet gevonden heb (volgens mij kan het niet): een pagina in een nieuwe "tab" openen. Je zou verwachten dat je gewoon op een link kunt blijven duwen even, en dat er dan een menutje komt ofzo. Maar dat is niet. Kan het op een andere manier?
Er zijn een paar (voor mij) onmisbare bookmarklets voor de iPhone. Eén daarvan voorziet alle links in een pagina van een target=blank wat betekent dat die de pagina in een nieuwe tab (helaas wel in de voorgrond) opent.
Daarnaast is "scroll down" een goeie; naar de bodem van een pagina scrollen kon nog niet handig zoals dat wel met naar de top scrollen kan; handig op forums.
En natuurlijk Find in this page: Maakt je zoekterm geel, onmisbaar.
Tenslotte nog wat zoekbookmarks, met YubNub als aanrader. Zie:
http://doctyper.com/archi...a-small-iphone-annoyance/
http://www.lifeclever.com...marklets-for-your-iphone/

Zoef


 • Phoniac
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 08-06-2021
Mijn agenda loopt sinds vanavond steeds vast.
In 't weekend heb ik geupdate naar 2.1.
Ik sync mijn Google calendars met Nuevasync. Op hun site zie ik niet dat daar problemen zijn.
Kan 't aan 2.1 liggen? In 't weekend had ik nog geen klachten.

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 09:33

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Gizmodo heeft nog een interessante vergelijking tussen de 2.0.2 en de 2.1 firmware gemaakt:
iPhone 2.1 Firmware Review: It Fixes Everything We Can See
NiteSpeed schreef op maandag 15 september 2008 @ 21:28:
Ach, ik heb een bugje gevonden geloof ik. Sinds 2.1 kan ik de iPod niet meer op volume limiteren. Nogal vervelend, omdat met mijn in-ear dopjes 1/3 van het maximaal volume al genoeg is.
Bij mij werkt het prima :) Je hebt zeker een update gedaan?
Zpottr schreef op maandag 15 september 2008 @ 22:52:
[...]

Er zijn een paar (voor mij) onmisbare bookmarklets voor de iPhone. Eén daarvan voorziet alle links in een pagina van een target=blank wat betekent dat die de pagina in een nieuwe tab (helaas wel in de voorgrond) opent.
Daarnaast is "scroll down" een goeie; naar de bodem van een pagina scrollen kon nog niet handig zoals dat wel met naar de top scrollen kan; handig op forums.
En natuurlijk Find in this page: Maakt je zoekterm geel, onmisbaar.
Tenslotte nog wat zoekbookmarks, met YubNub als aanrader. Zie:
http://doctyper.com/archi...a-small-iphone-annoyance/
http://www.lifeclever.com...marklets-for-your-iphone/
Dat is heel handig :) Goede tip!

[Voor 39% gewijzigd door Hoedje op 15-09-2008 23:09]

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 06-06 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

Interessante 2.1 features en bug fixes die niet vermeld waewn:
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=561840

 • martijnd
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 27-02 20:15
Phoniac schreef op maandag 15 september 2008 @ 23:00:
Mijn agenda loopt sinds vanavond steeds vast.
In 't weekend heb ik geupdate naar 2.1.
Ik sync mijn Google calendars met Nuevasync. Op hun site zie ik niet dat daar problemen zijn.
Kan 't aan 2.1 liggen? In 't weekend had ik nog geen klachten.
Ik heb het zelfde maar pas sinds gister terwijl ik de uograde naar 2.1 vrijdag al gedaan heb. Dus denk niet dat het aan 2.1 ligt.

iemand een fix hiervoor?

[Voor 3% gewijzigd door martijnd op 16-09-2008 07:57]

Zij die het opgeven weten nooit hoe dicht ze bij hun doel waren!


 • sk1nny666
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 13:36
Vos schreef op maandag 15 september 2008 @ 22:41:
Ze komen boven de originele ringtones te staan, de eerste keer keek ik er ook even over heen ;). Je weet zeker dat ze er niet staan?

Zie je tijdens het syncen in itunes dat er bestanden geupload worden?
ik zie ze ook niet syncen in i-tunes :S
en ze staan er ook niet boven.
verder iemand ideën?

Iracing profile


Anoniem: 269592

martijnd schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 07:56:
[...]


Ik heb het zelfde maar pas sinds gister terwijl ik de uograde naar 2.1 vrijdag al gedaan heb. Dus denk niet dat het aan 2.1 ligt.

iemand een fix hiervoor?
Ik heb er weer geen last van met NuevaSync.

 • degroot
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
Ben ik de enige die juist minder met zijn batterij doet na de update van 2.1
Als ik mijn tel snachts oplaadt en hem er sochtends afhaal , dan hoef ik pas de dag erna s avonds de iPhone weer aan de adapter te hangen.
Na de update heb ik de dag na het opladen in de ochtend al de melding van 20% Battery.

Dus zeker een halve dag minder batterij duur.
Statistieken:
52Minuten Usage
1day 1Hour Standby

Terwijl ik gisteren niet eens zoveel gedaan heb met mijn tel
Heb niet eens de iPod aangehad.

Alle instellingen zijn hetzelfde als voor de 2.1 update(Wlan uit , manual email ophalen)

www.degroot-it.nl


 • vgroenewold
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 29-05 10:09
Dat is heel apart ja, iPod luisteren kost vrijwel niets daar kan je lang mee doen. GPS, 3G, Youtube, veel het scherm aan hebben, dat soort zaken kost veel meer. Maar dan nog is 52 minuten te snel, ik zou je accu eens volledig laten leeglopen en weer opladen. Weet je verder zeker dat de oplader ook echt oplaadt (stupid question, maar je weet maar nooit)?

 • FireFoz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 06-06 14:12
ik baal echt van mijn gps probleem. ik ben gisteren van V&D in arnhem naar het station gelopen (door de winkelstraat) en heb NERGENS bereik gehad :( Dat lijkt me echt niet gezond. Op een gegeven moment wel even bereik gehad op het willemsplein toen ik stil stond, maar dat was ook snel weer weg (meteen blauwe ring er omheen). Het rare is dus dat ie het wel doet, maar gewoon heel slecht.

Ik vind dit ook echt weer zo iets dat als ik hem dan ter reparatie aanbiedt dat ik hem gewoon weer terug krijg met de melding dat er niks stuk is :( in een weiland oid doet ie het prima..

Leef lekker in het nu, er is niks anders


 • VulcanRaven
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 16:52
Ik heb ooit eens gehoord dat er een programmaatje bestaat waarmee je een nummer dat bijvoorbeeld op de radio is kan uitvinden hoe dat nummer heet enz. Nu heb ik iets gevonden wat daar op lijkt. "Listen" maar dit kan ik zo niet installeren zonder mijn Iphone te jailbreaken. Nu is mijn vraag, bestaat er een alternatief hiervoor? Want zoiets is wel verschrikkelijk handig.

 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 06-06 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

ik lijk dat probleem ook te hebben.Mijn batterij is ook sneller leeg dan voor de update. Ik gok dat dat komt doordat je nu beter bereik hebt. Het kan bijna niet anders dan dat er meer gebruik wordt gemaakt van de batterij om het signaal goed te houden.

 • Chriztiaan
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 16:57
VulcanRaven schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 10:17:
Ik heb ooit eens gehoord dat er een programmaatje bestaat waarmee je een nummer dat bijvoorbeeld op de radio is kan uitvinden hoe dat nummer heet enz. Nu heb ik iets gevonden wat daar op lijkt. "Listen" maar dit kan ik zo niet installeren zonder mijn Iphone te jailbreaken. Nu is mijn vraag, bestaat er een alternatief hiervoor? Want zoiets is wel verschrikkelijk handig.
Shazam _/-\o_

 • JottemJ
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 06-06 13:47
Lt. Marx schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 10:17:
ik lijk dat probleem ook te hebben.Mijn batterij is ook sneller leeg dan voor de update. Ik gok dat dat komt doordat je nu beter bereik hebt. Het kan bijna niet anders dan dat er meer gebruik wordt gemaakt van de batterij om het signaal goed te houden.
Dat lijkt mij sterk, als er nog meer power wordt weggetrokken dan zouden die umts-masten al helemaal moeten smelten ;)

 • Spinvis
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 12-12-2022

Spinvis

NICE!

VulcanRaven schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 10:17:
Ik heb ooit eens gehoord dat er een programmaatje bestaat waarmee je een nummer dat bijvoorbeeld op de radio is kan uitvinden hoe dat nummer heet enz. Nu heb ik iets gevonden wat daar op lijkt. "Listen" maar dit kan ik zo niet installeren zonder mijn Iphone te jailbreaken. Nu is mijn vraag, bestaat er een alternatief hiervoor? Want zoiets is wel verschrikkelijk handig.
Zo uit mn hoofd heet dat progje iets van: shazam of zoiets. Ik weet iig zeker dat het progje er is, heb m namelijk zelf ook geinstalleerd op een iPhone van een klant...

Probeer anders ff google.

Anoniem: 267659

Midomi is ook gratis , maar Shazam werkt beter.

Anoniem: 52385

Is het ook mogelijk dat ik als ik een nieuwe e-mail ontvang, daar een notificatie van krijg?

Heb namelijk nu mijn gmail account ingesteld op Mail op de iPhone en dat werkt als een zonnetje, maar moet het wel handmatig checken.

Push staat gewoon aan.

 • SaURoN
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Dan moet je Fetch ook aanzetten op 15min/30min of 1 uur :)

 • JottemJ
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 06-06 13:47
SaURoN schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 11:14:
Dan moet je Fetch ook aanzetten op 15min/30min of 1 uur :)
En push dus uit, dan schakelt ie over op interval-fetch :)

 • Diddle
 • Registratie: December 2001
 • Niet online
SaURoN schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 11:14:
Dan moet je Fetch ook aanzetten op 15min/30min of 1 uur :)
Ik heb IMAP van GMail en mijn uni ingesteld, maar de push werkt maar heel matig, af en toe komt er een melding dat er een nieuwe email is, maar meestal moet ik zelf checken. Ondersteunt de iPhone geen push icm IMAP misschien?

 • Stacium
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online

Stacium

Perfect Molecular Chaos

Over twee dagen ben ik m'n iPhone 4 weken kwijt voor 'reparatie' :| Twee weken terug was de phone volgens T-mobile "in het service center", maar nu kunnen ze de status niet meer opvragen... Ik word er over teruggebeld, maar ik baal er wel als een stekker van dat dit zo lang moet duren :(

Hoe lang duurde de "reparatie" bij jullie?

It seemed like a good idea at the time


 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

Diddle schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 11:44:
[...]

Ik heb IMAP van GMail en mijn uni ingesteld, maar de push werkt maar heel matig, af en toe komt er een melding dat er een nieuwe email is, maar meestal moet ik zelf checken. Ondersteunt de iPhone geen push icm IMAP misschien?
Bijna niets ondersteund push met imap. Je hebt wel push-imap maar voor de iPhone moeten ze volgens mij daar ook nog het nodige voor aanpassen.

Mijn safari crasht echt te vaak met 2.1. Iedere beetje grote site zorgt geheid voor een zwart scherm.

[Voor 10% gewijzigd door Shiver23 op 16-09-2008 12:32]

PSN: Shiver23


 • SaURoN
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Diddle schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 11:44:
[...]

Ik heb IMAP van GMail en mijn uni ingesteld, maar de push werkt maar heel matig, af en toe komt er een melding dat er een nieuwe email is, maar meestal moet ik zelf checken. Ondersteunt de iPhone geen push icm IMAP misschien?
Push en gmail werkt niet nee, alleen push met yahoo of mobileme :)

 • VulcanRaven
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 16:52
Ah ja heb em gedownload. En het werkt perfect. Dit is echt super handig :P

 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 06-06 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

VulcanRaven schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 12:26:
[...]


Ah ja heb em gedownload. En het werkt perfect. Dit is echt super handig :P
Midomi werkt beter en je kan er ook nog eens in zingen.

Push wertk natuurlijk ook met exchange, of gmail to exchange services zoals mail2web of binnenkort nuevasync.

[Voor 17% gewijzigd door LtMarx op 16-09-2008 12:37]


Anoniem: 232049

Stacium schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 11:56:
Over twee dagen ben ik m'n iPhone 4 weken kwijt voor 'reparatie' :| Twee weken terug was de phone volgens T-mobile "in het service center", maar nu kunnen ze de status niet meer opvragen... Ik word er over teruggebeld, maar ik baal er wel als een stekker van dat dit zo lang moet duren :(

Hoe lang duurde de "reparatie" bij jullie?
startdatum van mijn iPhone 3G *reparatie* was 21 augustus. Bij de Apple Reseller waar ik het toestel kocht, leken ze eerst niet te weten wat er mee aan te moeten. Op 28 augustus is het toestel pas naar Apple, T-Mobile, Duitsland of weet ik waar naar toe gestuurd en was mijn reparatiestatus "retour fabrikant". Zit dus eigenlijk nog maar op 2,5 week. Ik ga van minimaal 3 weken uit, op iphoneclub forums stikt het van de berichten over wekenlange reparaties, vandaar.

 • kamerplant
 • Registratie: Juli 2001
 • Niet online

kamerplant

lekker toch

Stacium schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 11:56:
Over twee dagen ben ik m'n iPhone 4 weken kwijt voor 'reparatie' :| Twee weken terug was de phone volgens T-mobile "in het service center", maar nu kunnen ze de status niet meer opvragen... Ik word er over teruggebeld, maar ik baal er wel als een stekker van dat dit zo lang moet duren :(

Hoe lang duurde de "reparatie" bij jullie?
Getsie :{
Morgen wordt mijn iPhone opgehaald door een koerier van de verzekering Pro Assist. Ik hoop dat het niet langer dan 2 weken gaat duren, maar ik vrees :(
Ik heb een witte iPhone 16GB.

Ik krijg overigens een HTC Touch als leentoestel.

 • Spinvis
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 12-12-2022

Spinvis

NICE!

Het valt mij echt zwaar tegen die zogenaamde 'uitstekende' kwaliteit van Apple, in dit geval de iPhone... Ikzelf werk op een iMac (ruim 1,5 mnd oud) en dit werkt wel uitstekend moet ik zeggen. Apple had me bijna overgehaald om ook een iPhone te halen, maar ik hoor en lees echt zoveel defecten van gebruikers. Sommige gebruikers mochten slechts enkele uren met het apparaat spelen om deze vervolgens ter reparatie aan te bieden... Relatief gezien hebben ze volgens mij nog meer defecten dan een Nokia of Sony Ericsson en dat terwijl Apple voorheen een uitstekende 'after-sale' reputatie had, toen ze dus nog niet in telefoons handelden...

 • berendhaan
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 15:49
Volgens mij is mijn accu indicator stuk :S

Gister had ik 48 uur standby en ongeveer 4 uur gebruik en gaf nog het hele balkje vol aan.
Toen die avond gaf hij op eens aan dat de accu leeg was.

Heeft iemand hier ook problemen mee?

 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 06-06 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

berendhaan schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 13:15:
Volgens mij is mijn accu indicator stuk :S

Gister had ik 48 uur standby en ongeveer 4 uur gebruik en gaf nog het hele balkje vol aan.
Toen die avond gaf hij op eens aan dat de accu leeg was.

Heeft iemand hier ook problemen mee?
paar keer volledig leeg laten lopen en helemaal opladen. Dan wordt dat vanzelf gecorrigeerd.

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 09:33

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Spinvis schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 13:13:
Het valt mij echt zwaar tegen die zogenaamde 'uitstekende' kwaliteit van Apple, in dit geval de iPhone... Ikzelf werk op een iMac (ruim 1,5 mnd oud) en dit werkt wel uitstekend moet ik zeggen. Apple had me bijna overgehaald om ook een iPhone te halen, maar ik hoor en lees echt zoveel defecten van gebruikers. Sommige gebruikers mochten slechts enkele uren met het apparaat spelen om deze vervolgens ter reparatie aan te bieden... Relatief gezien hebben ze volgens mij nog meer defecten dan een Nokia of Sony Ericsson en dat terwijl Apple voorheen een uitstekende 'after-sale' reputatie had, toen ze dus nog niet in telefoons handelden...
Die "uitstekende" kwaliteit valt wel mee hoor. Het is niet beter of slechter dan elk ander A-merk. Apple heeft vooral altijd bij het net introduceren van nieuwe producten leuke problemen (vooral Macs en de iPhone). Bij de eerste iPhone waren de problemen o.a. dat gedeeltes van het touchscreen het niet meer deden, veel dode pixels en negative blacks (vooral bekend van de eerste weken iPod touch). Bij de iPhone 3G had je bijv. het probleem van de haarscheurtjes. Dat is alweer een tijdje opgelost. Daarbij moet je niet vergeten dat T-Mobile al iets van 60.000 iPhones heeft verkocht in Nederland. Dat is een bizarre hoeveelheid en dan komen er ook natuurlijk meer problemen naar voren (in absolute hoeveelheid).

Maar een iPhone niet kopen (op dit moment), omdat je bang bent voor problemen is volgens mij ongegrond. Dan kun je vrijwel niets meer kopen. Ik heb nu een week 33 iPhone en de bouwkwaliteit en afwerking is uitstekend :) .
berendhaan schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 13:15:
Volgens mij is mijn accu indicator stuk
Als je denkt dat het niet klopt, gewoon even je iPhone opnieuw opstarten dan klopt het weer.

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Omega Supreme
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 17:30

Omega Supreme

The God of Death

2.1: Geweldig ;)

In plaats van 1 bar connection strength op 3G en dan als je probeert te bellen no service heb ik nu 3 bars en als ik probeer te bellen no service. Thuis kan ik nog steeds niet bellen. Gebieden waar ik juist wel 3G had valt hij nu opeens terug naar GSM/GPRS. Enige verbetering is op mijn werk, waar hij nu sneller terug valt naar GSM en ik dus minder problemen heb om te bellen. (Maar nog steeds geen 3G dus)

Ontvangst is nog net zo pruts allen doet hij nu eerder een fallback. En de vastlopers tijdens het bellen zijn ook minder. Blijft mijn mening: Geniaal concept, bagger uitgevoerd.

It's hard to light a candle, easy to curse the dark instead. This moment the dawn of humanity, last ride of the day"


 • Anoniem: 131051
 • Registratie: December 2004
 • Niet online
Spinvis schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 13:13:
Relatief gezien hebben ze volgens mij nog meer defecten dan een Nokia of Sony Ericsson
Tuurlijk, joh. En die statistiek heb je er even uitgevist door wat forums te lezen? Ondanks dat het vaak niet gebeurt zijn er zelfs hier genoeg mensen die zeggen dat de iPhone hen prima bevalt, en dat het na de update alleen maar is verbeterd.

Idd, er zijn een paar hardnekkige garantiegevallen te bekennen, of wat andere kleine probleempjes, dat kan je met elk elektrisch apparaat hebben.

En N95's zijn natuurlijk in dezelfde oplage verkocht als iPhones he :z Met een nokia 3 serie zal er idd niets mis kunnen zijn, die toestellen zijn zo eenvoudig als maar kan zijn. En laat nu net daar de grote bulk verkopen van SE en nokia liggen... Apple heeft maar één model, logisch de gadgetpers dat ding onder een microscoop legt...

 • Spinvis
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 12-12-2022

Spinvis

NICE!

Hoedje schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 13:26:
[...]

Die "uitstekende" kwaliteit valt wel mee hoor. Het is niet beter of slechter dan elk ander A-merk. Apple heeft vooral altijd bij het net introduceren van nieuwe producten leuke problemen (vooral Macs en de iPhone). Bij de eerste iPhone waren de problemen o.a. dat gedeeltes van het touchscreen het niet meer deden, veel dode pixels en negative blacks (vooral bekend van de eerste weken iPod touch). Bij de iPhone 3G had je bijv. het probleem van de haarscheurtjes. Dat is alweer een tijdje opgelost. Daarbij moet je niet vergeten dat T-Mobile al iets van 60.000 iPhones heeft verkocht in Nederland. Dat is een bizarre hoeveelheid en dan komen er ook natuurlijk meer problemen naar voren (in absolute hoeveelheid).

Maar een iPhone niet kopen (op dit moment), omdat je bang bent voor problemen is volgens mij ongegrond. Dan kun je vrijwel niets meer kopen. Ik heb nu een week 33 iPhone en de bouwkwaliteit en afwerking is uitstekend :) .
Als je de marktpenetratie van een iPhone naast die van een Nokia legt, dan zal je zonder wetenschappelijk onderzoek en na een beroep gedaan te hebben op je 'fingerspitsgefuhl' al kunnen zeggen dat ze relatief gezien gewoon meer defecten hebben. Sorry, maar dat is mijn subjectieve ervaring nu met de iPhone...

Ik zeg niet dat ik geen iPhone koop, maar vind het wel merkwaardig dat zo'n merk als Apple die vroeger bijna garant stond voor goed doordachte en tot in den treuren geteste producten (thans dat is mijn beleving) nu een beste kras op hun reputatie heeft gekregen dankzij de iPhone. Ik hoop dat Apple mijn 'bad experiance' kan ombuigen in een 'best experience'... Ja, hier mag je uit opmaken dat ik binnen afzienbare tijd een iPhone ga kopen! ;(

 • Spinvis
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 12-12-2022

Spinvis

NICE!

Anoniem: 131051 schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 13:30:
[...]


Tuurlijk, joh. En die statistiek heb je er even uitgevist door wat forums te lezen? Ondanks dat het vaak niet gebeurt zijn er zelfs hier genoeg mensen die zeggen dat de iPhone hen prima bevalt, en dat het na de update alleen maar is verbeterd.

Idd, er zijn een paar hardnekkige garantiegevallen te bekennen, of wat andere kleine probleempjes, dat kan je met elk elektrisch apparaat hebben.

En N95's zijn natuurlijk in dezelfde oplage verkocht als iPhones he :z Met een nokia 3 serie zal er idd niets mis kunnen zijn, die toestellen zijn zo eenvoudig als maar kan zijn. En laat nu net daar de grote bulk verkopen van SE en nokia liggen... Apple heeft maar één model, logisch de gadgetpers dat ding onder een microscoop legt...
Nee, er is ook geen representatief onderzoek, het is puur mijn subjectieve waarneming. En ik kom inderdaad op meer fora over iPhone's en Apple dan Sony Ericcson en Nokia bij elkaar.

 • VulcanRaven
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 16:52
Lt. Marx schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 12:36:
[...]

Midomi werkt beter en je kan er ook nog eens in zingen.

Push wertk natuurlijk ook met exchange, of gmail to exchange services zoals mail2web of binnenkort nuevasync.
Heb em ook even erop gezet. Maar het lijkt alsof deze een stuk slechter werkt. Ik vind hiermee geen enkel nummer terwijl ik met shazam nog geen nummer ben tegengekomen dat ie niet wist te vinden.

 • funk-e
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 05-06 14:30
excuses als deze vraag al eerder is gesteld, maar is bij jullie de optie 'Alles Updaten' ook verdwenen sinds 2.1? Deze optie zat bij de Apps, maar ik moet nu handmatig 7 apps updaten

...less is more


 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 06-06 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

funk-e schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 14:44:
excuses als deze vraag al eerder is gesteld, maar is bij jullie de optie 'Alles Updaten' ook verdwenen sinds 2.1? Deze optie zat bij de Apps, maar ik moet nu handmatig 7 apps updaten
die zat in 2.0.2 al niet meer.

 • hurp01
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 13-12-2022
hebben meer mensen het probleem dat je ineens je gmail niet meer kan fetchen?
melding: Mail ophalen niet mogelijk, de gebruikersnaam of het wachtwoord voor "gmail"is onjuist?

heb gewoon 3g en heb aan mijn instellingen niets verranderd 2.1

edit: ineens doet hij het weer??????????

[Voor 8% gewijzigd door hurp01 op 16-09-2008 14:58]

iRacing Profiel


 • funk-e
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 05-06 14:30
Lt. Marx schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 14:49:
[...]

die zat in 2.0.2 al niet meer.
hmm, ok
ben van 2.0.1 naar 2.1 gegaan.
Waarom is deze optie eruit?

...less is more


 • wrvk82
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 23-05 16:02
De batterij van mijn iphone gaat nu gewoon 2 dagen mee (48 uur). Voorheen was ik blij als ik de 20 uur kon aantikken. Ben em overigens niet minder gaan gebruiken..

Wou ik gewoon even kwijt! Geweldig apparaat!

 • daniëlpunt
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online

daniëlpunt

monkey's gone to heaven

Stacium schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 11:56:
Over twee dagen ben ik m'n iPhone 4 weken kwijt voor 'reparatie' :| Twee weken terug was de phone volgens T-mobile "in het service center", maar nu kunnen ze de status niet meer opvragen... Ik word er over teruggebeld, maar ik baal er wel als een stekker van dat dit zo lang moet duren :(

Hoe lang duurde de "reparatie" bij jullie?
Hm, ik heb mijn iPhone vorige week zaterdag weg gebracht bij T-mobile, en toen is mij gezegd dat het tot 10 werkdagen kon duren.

 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
VulcanRaven schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 14:02:
[...]


Heb em ook even erop gezet. Maar het lijkt alsof deze een stuk slechter werkt. Ik vind hiermee geen enkel nummer terwijl ik met shazam nog geen nummer ben tegengekomen dat ie niet wist te vinden.
Bijna iedereen vind dat Midori slechter werkt. Ook verschillende reviews op het net geven dit aan.

 • ewf2003
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 00:25
[quote]Spinvis schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 13:13:
Apple had me bijna overgehaald om ook een iPhone te halen, maar ik hoor en lees echt zoveel defecten van gebruikers. [quote]

Je leest hier natuurlijk niets van de duizenden mensen waarbij de iPhone wel gewoon goed werkt.

 • Stacium
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online

Stacium

Perfect Molecular Chaos

Anoniem: 232049 schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 12:40:
[...]

startdatum van mijn iPhone 3G *reparatie* was 21 augustus. Bij de Apple Reseller waar ik het toestel kocht, leken ze eerst niet te weten wat er mee aan te moeten. Op 28 augustus is het toestel pas naar Apple, T-Mobile, Duitsland of weet ik waar naar toe gestuurd en was mijn reparatiestatus "retour fabrikant". Zit dus eigenlijk nog maar op 2,5 week. Ik ga van minimaal 3 weken uit, op iphoneclub forums stikt het van de berichten over wekenlange reparaties, vandaar.
21 Augustus is ook mijn startdatum. Heb 'm toen direct bij een T-Mob store ingeleverd.

Ik vind dit heel frustrerend, omdat de iPhones in de winkel gewoon op voorraad zijn en je toch niet binnen de 8 dagen omruilgarantie (of hoe dit ook heet) gewoon direct een nieuwe kunt meenemen. Volgens T-Mobile mogen ze dit niet doen van Apple, omdat de telefoon al geunlocked is. Maar als klant ben je de dupe van dit soort ongein; je kunt niet zonder unlock controleren of alles goed werkt! :|
Ze mogen wat mij betreft bij m'n nieuwe iPhone in de winkel laten zien dat alles goed werkt. Ik doe niet nog een keer aan dit geintje mee.

It seemed like a good idea at the time


 • vgroenewold
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 29-05 10:09
Misschien moeten we een site maken waar de mensen op komen die gewoon prima met het apparaat werken. Niet om te zeggen dat mensen met problemen zeurpieten zijn, maar meer om al de negatieve pers in perspectief te zetten. Er wordt zoveel geschreven op basis van fingerspitzen-gefuhl, Radar kon daar ook wat van bijv, maar is het echt erger dan een mobiel van A-merk x? Een apparaat zonder bugs of fouten bestaat zowiezo niet, er is goede support nodig vanuit de fabrikant en ik moet toch zeggen dat Apple daar met de updates goed mee omgaat. Lees de firmware updates van mobieltjes in de meuktracker maar eens na, bij de iPhone stond "2.1 is uit, maar wat een wisselvallige respons", terwijl daaronder de N95 stond met mensen die ook gewoon de meest vreemde gevallen hadden, waar dan weer niet over gerept wordt. Dat is toch vreemd? Ik had een paar vervelende bugs in 2.0, met name de traagheid van het toetsenbord stoorde mij, met 2.1 loopt alles sneller en stabieler, geen crashes etc. Met m'n eerdere mobieltjes en pda's had ik ook vaagheid op vaagheid, maar verzon er dan weer wat work-arounds voor. Hopelijk kunnen we de mensen met problemen hier ook op die manier helpen, maar laten we niet op basis van een forum voor mensen met problemen, uitspraken doen als "de iPhone heeft de meeste problemen".

De reparatie perikelen baren mij dan wel zorgen bijv. dat zou gewoon snel moeten gaan of de mogelijkheid tot het vervangen van het toestel on the spot. Dat dat niet kan is wel slecht vind ik. Een HTC Touch als vervanging, die heb ik al, maar dat is natuurlijk om te huilen in vergelijking.

[Voor 10% gewijzigd door vgroenewold op 16-09-2008 15:47]


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 09:33

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Spinvis schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 13:49:
[...]
Nee, er is ook geen representatief onderzoek, het is puur mijn subjectieve waarneming. En ik kom inderdaad op meer fora over iPhone's en Apple dan Sony Ericcson en Nokia bij elkaar.
En daar schreef een "wijs" persoon op GoT ooit eens over:
Ik moet er altijd om lachen. Als ik de self proclaimed deskundigen en hun papegaaiende gevolg moet geloven zou mijn ACD paars beeld geven, zouden mijn camera's 'ruisbakken' zijn, zou mijn tv inbranden en een 'dirty screen' hebben, zou mijn MacBook al lang kapot moeten zijn en mijn speakers alleen maar boemerig moeten klinken. Een van mijn objectieven zou niet fatsoenlijk focussen en mijn DVD speler continu macro blocking vertonen. Tja, needless to say dat ik van geen van de dingen last heb gehad behalve een kapotte en dezelfde dag vervangen accu van m'n MacBook :P

Het is dat ik geen fora lees over wasmachines, magnetrons e.d want anders zou mijn huis geheid al blank moeten hebben gestaan en m'n keuken al zwart zijn geweest :+

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • justifire
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 18:03

justifire

Shut up and squat !!

Lt. Marx schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 12:36:
[...]

Midomi werkt beter en je kan er ook nog eens in zingen.

Push wertk natuurlijk ook met exchange, of gmail to exchange services zoals mail2web of binnenkort nuevasync.
Midomi werkt helemaal ruk.
8 van de 10 liedjes herkent hij niet, herkent ie hem wel krijg je de verkeerde nummers 8)7
Zingen is helemaal hopeloos (of ik kan gewoon niet zingen, dat kan natuurlijk ook).
Enigste wat wel aardig werkt is het zoeken op titel door spraak of tekst, maar ja dat is niets bijzonders.

Shazam daarintegen werkt vlekkeloos, heb pas 2 keer gehad dat hij niet wist welk nummer er op de radio was en dat was bij net nieuwe nummers.
Bovendien krijg je naast youtube ook meteen de doorverwijzing naar itunes om het nummer te kopen.

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


Anoniem: 269592

Ik heb iets vreemds (lijkt me). Als ik een game speel zou je niet verwachten dat het scherm dimt. Dat gebeurt nu wel en volgens mij was dat in de voorgaande firmware niet het geval. Is dit structureel of moet ik iets in de settings veranderen? (wat ik trouwens niet kan vinden in settings)

 • Michieleke
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 29-04 22:42
Hoedje schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 16:24:
[...]


En daar schreef een "wijs" persoon op GoT ooit eens over:

[...]
wat een held die dat schreef zeg!! :D

zodra de firmware geupdate is ga ik denk ik maar eens genieten van mijn iphone :P

 • Tourniquet
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 12:26

Tourniquet

Hiya, fellas!

Anoniem: 269592 schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 17:43:
Ik heb iets vreemds (lijkt me). Als ik een game speel zou je niet verwachten dat het scherm dimt. Dat gebeurt nu wel en volgens mij was dat in de voorgaande firmware niet het geval. Is dit structureel of moet ik iets in de settings veranderen? (wat ik trouwens niet kan vinden in settings)
Dat gebeurt mij ook regelmatig bij Spore.

If our brain was easy to understand, we would be too dumb to understand.


 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 06-06 09:01

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

justifire schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 16:50:
[...]

Midomi werkt helemaal ruk.
8 van de 10 liedjes herkent hij niet, herkent ie hem wel krijg je de verkeerde nummers 8)7
Zingen is helemaal hopeloos (of ik kan gewoon niet zingen, dat kan natuurlijk ook).
Enigste wat wel aardig werkt is het zoeken op titel door spraak of tekst, maar ja dat is niets bijzonders.

Shazam daarintegen werkt vlekkeloos, heb pas 2 keer gehad dat hij niet wist welk nummer er op de radio was en dat was bij net nieuwe nummers.
Bovendien krijg je naast youtube ook meteen de doorverwijzing naar itunes om het nummer te kopen.
Mijn excuses. Ik heb ze een tijd lang naast elkaar gebruikt en toen werkte midomi echt veel beter. Shazam lijkt een aantal updates te hebben gehad en werkt nu veel beter als midomi.

 • Master__R
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 13:57
Stacium schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 11:56:
Over twee dagen ben ik m'n iPhone 4 weken kwijt voor 'reparatie' :| Twee weken terug was de phone volgens T-mobile "in het service center", maar nu kunnen ze de status niet meer opvragen... Ik word er over teruggebeld, maar ik baal er wel als een stekker van dat dit zo lang moet duren :(

Hoe lang duurde de "reparatie" bij jullie?
2,5 week, toen kreeg ik een nieuwe. Ik heb mijn iPhone opgestuurd, dus niet via de winkel.

Kan me voorstellen dat dat sneller gaat, want hij ging gelijk naar Rijswijk (Solid Vision). Daar kwam ook mijn nieuwe vandaan. Bel hen anders eens.

 • CJ_Latitude
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 15:32
justifire schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 16:50:
[...]

Midomi werkt helemaal ruk.
8 van de 10 liedjes herkent hij niet, herkent ie hem wel krijg je de verkeerde nummers 8)7
Zingen is helemaal hopeloos (of ik kan gewoon niet zingen, dat kan natuurlijk ook).
Enigste wat wel aardig werkt is het zoeken op titel door spraak of tekst, maar ja dat is niets bijzonders.

Shazam daarintegen werkt vlekkeloos, heb pas 2 keer gehad dat hij niet wist welk nummer er op de radio was en dat was bij net nieuwe nummers.
Bovendien krijg je naast youtube ook meteen de doorverwijzing naar itunes om het nummer te kopen.
Ikzelf heb al met enige regelmaat Midomi goed weten te gebruiken, ook zingend (misschien ben ik gifted ;)). Daarnaast vind ik het ook erg handig dat je met tekst kan zoeken, aangezien ik nogal vaak met lyrics in m'n hoofd rondloop :p


*bump*
CJ_Latitude schreef op zaterdag 13 september 2008 @ 18:59:
Ik ben hier wat aan het testen met mijn draadloos netwerk omdat mijn WiFi verbinding hier langzamer is dan 3G (+-0.12 vs 2.84 MBbps :/).

Als ik ping -t naar de WiFi IP van de iPhone doe, krijg ik ook zeer grillige metingen te zien. Bijv:
146, 64, 94, 112, 30, 55, 2, 5, 2, 37, 64, 86, 102, 325, 355, 169, 9, 621, 26, 54, 70, 192, 209, 133, 58, 92, 195, etc. Soms zelfs time-outs.

Als ik dat naar het 3G adres doe, krijg ik een stuk stabielere waarden. Bijv:
129,196, 212,194,198,194,130,123,124,137,139, etc.
(en ja, dat is zeker weten de iPhone zelf en niet een gateway, want als ik flight mode aanzet, krijg ping niks meer terug)

Andere draadloze devices werken wel ok met constant 2ms ping.

Enig idee waar dit aan kan liggen? Router incompatabiliteit? Ik heb een Asus WL-500W met DD-WRT erop (met de originele firmware was het helemaal huilen met de pet op).

Ik zal van de week eens een Belkin router proberen die ik nog heb liggen. Tot dan is elk advies welkom :)
Weet iemand heir nog iets op? Met de andere router heb ikhetzelfde effect...

 • M@cer
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 15:27
Het blijft jammer dat de combinatie IPhone / T-Mobile NL niet helemaal lekker loopt. Nog steeds heb ik beter ontvangst met een Nokia Telefoon als ik hem naast mijn IPhone leg. Wanneer ik op mijn Nokia 3 of 4 streepjes wil het bij de IPhone nog wel eens voorkomen dat ik No Service heb.. Toch blijft het een geweldig apparaat.

Vandaag mijn operator tekst weer veranderd naar T-Mobile ipv T-Mobile NL, geen gescroll meer over mijn scherm. Makkelijk zo'n IMac :)

Net trouwens Shazam geïnstalleerd, wat een geweldig programma is dat zeg.. Niet normaal.. Hoe werkt dat, op lyrics??

[Voor 13% gewijzigd door M@cer op 16-09-2008 20:19]

Shut up Legs, keep moving...... - https://www.strava.com/athletes/505504 / www.eigenwijzetriathlon.nl
Lane assist uit op je VAG EV? Purmerend Stuur een DM.


 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

Hoedje schreef op maandag 15 september 2008 @ 23:07:

[...]

Dat is heel handig :) Goede tip!
Ha, startpostwaardig zelfs 8)
offtopic:
Wel je [b] nog even afsluiten daar.

Zoef


Anoniem: 232049

Stacium schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 15:41:
[...]


21 Augustus is ook mijn startdatum. Heb 'm toen direct bij een T-Mob store ingeleverd.

Ik vind dit heel frustrerend, omdat de iPhones in de winkel gewoon op voorraad zijn en je toch niet binnen de 8 dagen omruilgarantie (of hoe dit ook heet) gewoon direct een nieuwe kunt meenemen. Volgens T-Mobile mogen ze dit niet doen van Apple, omdat de telefoon al geunlocked is. Maar als klant ben je de dupe van dit soort ongein; je kunt niet zonder unlock controleren of alles goed werkt! :|
Ze mogen wat mij betreft bij m'n nieuwe iPhone in de winkel laten zien dat alles goed werkt. Ik doe niet nog een keer aan dit geintje mee.
Het gaat er volgens mij om dat je iPhone met IMEI en/of serienummer aan je abonnement gekoppeld wordt. Als je dus een andere iPhone krijgt (wat volgens mij in de meeste gevallen gebeurt) moeten die gegevens veranderd worden. Plus dat het waarschijnlijk vet druk is in die centra of bedrijven waar de kapotte iPhones vervangen worden...?
En tja, of de winkel je *nieuwe* iPhone voor je test... volgens mij mogen of kunnen ze de verpakking niet openmaken/ testen voor je met je simkaart voordat ze het toestel daadwerkelijk verkocht / gescand aan de kassa en/of en na activeren via iTunes...?

[Voor 10% gewijzigd door Anoniem: 232049 op 16-09-2008 20:30]


 • Pretorian_
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 11-07-2022

Pretorian_

It's time to burn

sk1nny666 schreef op maandag 15 september 2008 @ 22:05:
ik heb even een vraagje.
ik heb een hele mooie iphone doet het verder ook prima maar ik krijg er geen beltonen op.
ik heb er een paar van www.nakko.com gehaald en naar itunes gehaald.
daar staan ze ook heel mooi in me beltoonen lijstje en ik zeg dat ik ze wil syncen.
maar als die daar dan klaar mee is en ik kijk op me iphone staan er geen extra beltoonen op.
wie ow wie kan mij helpen?
even voor de zekerheid: heb je wel als je op je iphone klikt in iTunes onder het tabblad Beltonen aangezet dat ie ze moet syncen? Dat had ik eerst ook niet gedaan 8)7

Blog: De Burgemeester Live | Software en Media ontwikkellaars gezocht bij Innovadis


 • harley
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 05-06 09:27
is het nu al veilig om itunes 8 te installeren op een vista machine ? las wel dat het mis kon gaan maar nergens dat het opgelost is. wilde vandaag update maar itunes moest eerst geupdate worden :(

AMD Ryzen 7 5800X, ASRock B550M Steel Legend, 32GB Kingston Fury Renegade RGB (2x16GB), ASUS ROG Strix Radeon RX 6650 XT OC Edition RGB, Gelid Solutions Tranquillo Rev.5, Sharkoon REV220 Case, Sharkoon SilentStorm Cool Zero 650W, Lexar NM620 1TB SSD


 • ppl
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
CJ_Latitude schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 20:00:
*bump*

[...]

Weet iemand heir nog iets op? Met de andere router heb ikhetzelfde effect...
Dan vraag ik me af waar/hoe jij mee gemeten hebt. Als je een 3G device pingt dan zijn pingtijden van 400 ms en hoger normaal, lager zal meestal niet voorkomen (mja, misschien in de 300 ms nog wel). Dat geldt voor zowel KPN, Vodafone als T-Mobile (zowel telefoon als van die mooie cardbus dingen voor je laptop). Ik zou dus niet zo hard op die waarden die je hebt vertrouwen.

 • BarnOwl
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 07-05 19:20
Spinvis schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 13:46:
[...]


Als je de marktpenetratie van een iPhone naast die van een Nokia legt, dan zal je zonder wetenschappelijk onderzoek en na een beroep gedaan te hebben op je 'fingerspitsgefuhl' al kunnen zeggen dat ze relatief gezien gewoon meer defecten hebben. Sorry, maar dat is mijn subjectieve ervaring nu met de iPhone...

Ik zeg niet dat ik geen iPhone koop, maar vind het wel merkwaardig dat zo'n merk als Apple die vroeger bijna garant stond voor goed doordachte en tot in den treuren geteste producten (thans dat is mijn beleving) nu een beste kras op hun reputatie heeft gekregen dankzij de iPhone. Ik hoop dat Apple mijn 'bad experiance' kan ombuigen in een 'best experience'... Ja, hier mag je uit opmaken dat ik binnen afzienbare tijd een iPhone ga kopen! ;(
Subjectieve ervaring....? Ok, dan geef ik mijn objectieve ervaring: ik heb jarenlang PocketPC's, Nokia's, SE's, en andere Symbian en Windows Mobile devices gehad en gebruik nu een kleine maand een iPhone 3G en ik vind het het beste device dat ik ooit gebruikt heb. Ik heb zelfs mijn HTC Diamond op marktplaats gezet omdat ik die eenvoudigweg niet meer aangeraakt heb!

Ik heb totaal geen problemen met het device. Hoewel ik hem dagelijks gebruik als zakelijk toestel is het een verademing te werken met een apparaat waarmee je belt, surft, speelt, e-mailt, newsfeeds en blogs volgt, naar je favoriete muziek luistert, fotografeert en films kijkt zonder crashes en dat alles gewoon met je vingers zonder gepruts met een pennetje. Hierop heb ik jaren gewacht! _/-\o_

Natuurlijk heeft het apparaat tekortkomingen: Geen GPS toepassing die echt navigeert, geen knip&plak en de T-Mobile dekking is nog k*t maar dat ligt niet aan Apple.
Verder is het toestel mooi en stevig. Het glazen scherm is praktisch krasvast en hoewel de resolutie een stuk minder is dan mijn Diamond kijk ik toch echt veel liever naar dat mooie, grote iPhone scherm met zijn kleuren.

Ok, dat was even mijn rant.........ik moest het toch even kwijt na al dat gezeur hier.....;)

Jeroen


 • shardphoenix
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 29-05 21:53
harley schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 23:05:
is het nu al veilig om itunes 8 te installeren op een vista machine ? las wel dat het mis kon gaan maar nergens dat het opgelost is. wilde vandaag update maar itunes moest eerst geupdate worden :(
ik draai iTunes 8 gewoon op een vista x64 pc en werkt prima
enige dat ik merk is dat de iRemote app niet altijd werkt...soms moet ik om onvoorklaarbare redenen iTunes sluiten en weer openen voordat ik iRemote kan gebruiken...wat uiteraard niet ideaal is.

maar dit had ik met iTunes 7.7 ook dus mogelijk ligt het aan Vista of een iRemote.
Verder geen problemen!

Anoniem: 151391

Beetje een stomme vraag misschien maar zou het mogelijk zijn om je huidige 8 gig iphone om te ruilen voor een 16 gig iphone? Ik heb nu een 8 gig maar begin er langzaamaan spijt van te krijgen. Ik kom toch wel ruimte te kort maarja ik wilde hem perse op launch day hebben en de 16's waren al op. Ik wil dus graag 80 euro bij betalen voor een 16 gig. Heeft iemand daar ervaring mee of t-mobile dat doet?

Desnoods wil ik nog wel 160 euro betalen. Het gaat mij er puur om of mijn abbo omgezet kan worden naar een andere iphone.

[Voor 13% gewijzigd door Anoniem: 151391 op 17-09-2008 03:09]


 • CyBeR
 • Registratie: September 2001
 • Niet online

CyBeR

💩

hurp01 schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 14:53:
hebben meer mensen het probleem dat je ineens je gmail niet meer kan fetchen?
melding: Mail ophalen niet mogelijk, de gebruikersnaam of het wachtwoord voor "gmail"is onjuist?

heb gewoon 3g en heb aan mijn instellingen niets verranderd 2.1

edit: ineens doet hij het weer??????????
GMail veroorzaakt dat zelf wel 's. Ik krijg elke zoveel tijd mailtjes van fetchmail dat er weer eens iets mis was met gmail en dat m'n mail niet opgehaald kon worden.

All my posts are provided as-is. They come with NO WARRANTY at all.


Anoniem: 269592

Ik heb in mijn iPhone nu KPN zitten en ook ik heb die melding dat call forwarding aan staat. Is er een manier om die bij KPN weg te krijgen? Ik zag ik het vorige deel wel een manier voor Vodafone maar KPN ben ik nog niet tegen gekomen. Iemand een idee hoe dit weg te krijgen is bij KPN?

 • rb338
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 19-03 14:16
Even melden: mijn iPhone hangt nu voor de 3e dag niet aan de oplader :)
Accubalkje is niet erg vol meer natuurlijk, maar de 20% melding heb ik nog niet gehad. Elke dag een beetje bellen (via bluetooth in auto), mailen, internetten (zowel WiFi als 3G) en gamen. Ik heb dus ook altijd 3G, WiFi en bluetooth aanstaan.

Voorheen moest ik echt om de dag opladen, dan was ie aan het eind van de 2e dag zowat leeg. Sinds firmware 2.1 niet meer :) Ik wist dat de batterijduur verbeterd was, maar zóveel?

[Voor 5% gewijzigd door rb338 op 17-09-2008 08:32]


 • Superflip
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18:12

Superflip

*pwiet*

Vannacht rond 12u gaan slapen met volle batterij en vanmorgen stond ie uit! Helemaal plat, noppes nada... Heb geen flauw idee hoe dit kan komen. WiFi en 3G stonden uit. En hij gaat auto naar stand by in 2 minuten.

Heeft iemand dit al voorgehad? Want ik begin schrik te krijgen :s

 • CyBeR
 • Registratie: September 2001
 • Niet online

CyBeR

💩

Anoniem: 269592 schreef op woensdag 17 september 2008 @ 08:20:
Ik heb in mijn iPhone nu KPN zitten en ook ik heb die melding dat call forwarding aan staat. Is er een manier om die bij KPN weg te krijgen? Ik zag ik het vorige deel wel een manier voor Vodafone maar KPN ben ik nog niet tegen gekomen. Iemand een idee hoe dit weg te krijgen is bij KPN?
Zelfde. Carrier bundle maken.

All my posts are provided as-is. They come with NO WARRANTY at all.


 • funk-e
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 05-06 14:30
aik0n schreef op woensdag 17 september 2008 @ 08:51:
Vannacht rond 12u gaan slapen met volle batterij en vanmorgen stond ie uit! Helemaal plat, noppes nada... Heb geen flauw idee hoe dit kan komen. WiFi en 3G stonden uit. En hij gaat auto naar stand by in 2 minuten.

Heeft iemand dit al voorgehad? Want ik begin schrik te krijgen :s
's avonds net van de lader afgehaald of volgens de indicator in beeld?

...less is more


 • Superflip
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18:12

Superflip

*pwiet*

funk-e schreef op woensdag 17 september 2008 @ 09:18:
[...]


's avonds net van de lader afgehaald of volgens de indicator in beeld?
Volgens de indicator in beeld, maar hij had op kantoor heel de dag aan de laptop gehangen.

Anoniem: 269592

CyBeR schreef op woensdag 17 september 2008 @ 09:07:
[...]


Zelfde. Carrier bundle maken.
Misschien domme vraag, maar hoe doe ik dat precies?

Edit.
Ik zie dat je hem als het goed is eerst moet Jailbreaken. Klopt?

[Voor 15% gewijzigd door Anoniem: 269592 op 17-09-2008 09:28]


 • Wizz15
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 26-10-2022
aik0n schreef op woensdag 17 september 2008 @ 08:51:
Vannacht rond 12u gaan slapen met volle batterij en vanmorgen stond ie uit! Helemaal plat, noppes nada... Heb geen flauw idee hoe dit kan komen. WiFi en 3G stonden uit. En hij gaat auto naar stand by in 2 minuten.

Heeft iemand dit al voorgehad? Want ik begin schrik te krijgen :s
Ik heb dit twee dagen ook gehad, de hele tijd een volle batterij tot ik ging slapen. De volgende dag stond ie op 10% ofzo, terwijl hij de hele nacht op standby heeft gestaan. Dit was de eerste dag na de update.

3G en GPS stonden uit.

[Voor 4% gewijzigd door Wizz15 op 17-09-2008 09:32]

PSN: RikBruil | BFBC2 stats


 • Abidan
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 06-06 08:46
aik0n schreef op woensdag 17 september 2008 @ 08:51:
Vannacht rond 12u gaan slapen met volle batterij en vanmorgen stond ie uit! Helemaal plat, noppes nada... Heb geen flauw idee hoe dit kan komen. WiFi en 3G stonden uit. En hij gaat auto naar stand by in 2 minuten.

Heeft iemand dit al voorgehad? Want ik begin schrik te krijgen :s
Zouden er programma's op de achtergrond draaien die de batterij leegtrekken? Dat zou een probleem kunnen zijn. Anders zou ik gokken op een kapotte batterij.

 • rockmanz
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
Iphone 3g (wit, uit week 33) eigenaar sinds 30 augustus en ik heb al drie haar scheurtjes gevonden (niks raar mee gedaan tenzij een iphone naakt in je broekzak hebben fout is). Beide vallen niet echt op (2 random op de achterkant en eentje bij de camera) maar het is eigenlijk zonde van zo'n mooi apparaat en bovendien kunnen ze groter worden (2 scheurtjes zijn nu +-5mm lang). Mocht ik hem terug brengen om deze reden, hoe lang zou het duren voor ik hem weer terug heb? De verhalen over 3 weken kwijt baren mij zorgen :/

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 09:33

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
rockmanz schreef op woensdag 17 september 2008 @ 09:33:
Iphone 3g (wit, uit week 33) eigenaar sinds 30 augustus en ik heb al drie haar scheurtjes gevonden (niks raar mee gedaan tenzij een iphone naakt in je broekzak hebben fout is). Beide vallen niet echt op (2 random op de achterkant en eentje bij de camera) maar het is eigenlijk zonde van zo'n mooi apparaat en bovendien kunnen ze groter worden (2 scheurtjes zijn nu +-5mm lang). Mocht ik hem terug brengen om deze reden, hoe lang zou het duren voor ik hem weer terug heb? De verhalen over 3 weken kwijt baren mij zorgen :/
Ik zou maar uit gaan van twee a drie weken als je hem nu opstuurt. Je kunt ook nog even wachten (op zich doet ie het nog), want volgens T-Mobile zou het maar max. twee weken mogen duren.
Stacium schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 15:41:
[...]


21 Augustus is ook mijn startdatum. Heb 'm toen direct bij een T-Mob store ingeleverd.

Ik vind dit heel frustrerend, omdat de iPhones in de winkel gewoon op voorraad zijn en je toch niet binnen de 8 dagen omruilgarantie (of hoe dit ook heet) gewoon direct een nieuwe kunt meenemen. Volgens T-Mobile mogen ze dit niet doen van Apple, omdat de telefoon al geunlocked is. Maar als klant ben je de dupe van dit soort ongein; je kunt niet zonder unlock controleren of alles goed werkt! :|
Ze mogen wat mij betreft bij m'n nieuwe iPhone in de winkel laten zien dat alles goed werkt. Ik doe niet nog een keer aan dit geintje mee.
Dan zou ik T-Mobile bellen en/of langs de T-Mobile Shop gaan. Dat is echt bizar lang. Ik heb hem op 19 augustus uiteindelijk ingeleverd en ik heb inmiddels alweer bijna twee weken een vervangende iPhone.
DarkPriest schreef op woensdag 17 september 2008 @ 09:31:
[...]


Zouden er programma's op de achtergrond draaien die de batterij leegtrekken? Dat zou een probleem kunnen zijn. Anders zou ik gokken op een kapotte batterij.
In de eerste 15 minuten (?) nadat je hem weer aan de lader hebt gehangen, kun je kijken of het verbruik heel hoog is. Dan weet je dat er iets nog op de achtergrond draaide.

[Voor 48% gewijzigd door Hoedje op 17-09-2008 09:47]

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Superflip
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 18:12

Superflip

*pwiet*

Ahaaaaa, ik had dat airshare programma'tje wel recent geïnstalleerd. Misschien bleef dit op de achtergrond draaien?

 • vlesierse
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 06-06 19:16
Opzich mogen programma's toch niet blijven draaien op de achtergrond? Heb het ook eens eerder gehad, maar dat had meer te maken met de bug van de App Store applicaties. Op één of ander manier had ik 's nachts de Apple Of Death gehad en was 's ochtends mijn batterij leeg en moest is restoren :(

 • To_Tall
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 14:45
aik0n schreef op woensdag 17 september 2008 @ 09:46:
Ahaaaaa, ik had dat airshare programma'tje wel recent geïnstalleerd. Misschien bleef dit op de achtergrond draaien?
Ik denk niet dat apple hiervoor een uitzondering maakt.

De WIFI en GPS zender worden ook uitgezet bij het terug gaan naar sleep modus.

A Soldiers manual and a pair of boots.


 • sk1nny666
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 13:36
Pretorian_ schreef op dinsdag 16 september 2008 @ 21:38:
[...]


even voor de zekerheid: heb je wel als je op je iphone klikt in iTunes onder het tabblad Beltonen aangezet dat ie ze moet syncen? Dat had ik eerst ook niet gedaan 8)7
jep hij hoor gewoon te syncen staad aan al geproebeerd om alles te sycen en 1 proebeeren te syncen maar mocht niet baaten.
wil graag een andere beltoon hebben wand de standaart die er op staad die interesand is is de old phone en die hebben 3 mensen hier bij mij op de afdeeling ook dus erg handig is dit niet.

Iracing profile


 • SgtStrider
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 06-06 16:08

SgtStrider

Fractal Switchover!

Ik ben er inmiddels achter (na lang testen) dat het 3G bereik probleem wel degelijk aan de iPhone ligt. Ik heb getest met 2 8GB 3G's en een 16GB 3G, en bij allemaal heb ik slecht tot geen 3G bereik terwijl ik op _precies_ dezelfde locaties met een SE W910i en een TyTN-II wel vol 3G bereik heb. Dit is in Zoetermeer. Ja, alle 3 de iPhones draaien op 2.1. Ik ben ervan overtuigd dat dit geen netwerkprobleem is omdat de andere telefoons geen enkel probleem hebben met verbinding maken en snelheid terwijl de iPhones dat wel hebben (of geen bereik, of continu verbrekende verbinding). Aangezien Apple nu al de software heeft bijgewerkt denk ik dat het verstandig is na te denken over een herstelprocedure (nieuwe chip, betere antenne, etc). Zoveel geld uitgeven en accoord gaan met iets wat niet goed werkt gaat er bij mij niet in.

CM NR200P | Gigabyte B550i Aorus Pro AX | 5600X | AMD Radeon 6900XT | Crucial P2 1TB | Ballistix 2x16GB 3600CL16 | BQ DarkRock TF | Corsair SF600


 • CyBeR
 • Registratie: September 2001
 • Niet online

CyBeR

💩

Anoniem: 269592 schreef op woensdag 17 september 2008 @ 09:24:
[...]

Misschien domme vraag, maar hoe doe ik dat precies?

Edit.
Ik zie dat je hem als het goed is eerst moet Jailbreaken. Klopt?
Klopt. D'r is ergens een carrier bundle generator online.

All my posts are provided as-is. They come with NO WARRANTY at all.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Let op of je post niet beter past in een van de volgende topics:
[iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6
[iPhone 3G] Importeren, wat zijn de mogelijkheden? Deel 2
[iPhone & iPod touch] Jailbreaken
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps

Om de doorzoekbaarheid te verbeteren moeten problemen en specifieke vragen in een apart (nieuw) topic: Apple Media Devices Beleid.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee