Toon posts:

[iPhone 3G] Ervaringen & Discussie Deel 16 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 85.608 views

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter


Welkom in het discussietopic over de iPhone. Je kunt in deze startpost informatie vinden over de functionaliteit van de iPhone, de accessoires en de specificaties. Daarnaast kun je in de volgende post een FAQ vinden met wat tips en antwoorden op veelgestelde vragen.

Het is eindelijk zover! De iPhone (3G) is sinds 11 juli officieel verkrijgbaar in Nederland. De exclusieve provider is T-Mobile en de iPhone wordt geleverd in combinatie met 3 scherpe 2 jarige abonnementen vanaf 30 euro die allemaal belminuten, sms-berichten en mobiel breedband (2048/384 Kbps) bevatten.

Ook in België is de iPhone sinds 11 juli officieel verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie verderop in deze startpost.


Interface

De iPhone draait op een afgeslankte versie van Mac OS X, gedoopt OS X iPhone. Daardoor heb je o.a. de beschikking over een HTML email client, de Safari webbrowser etc. Ook andere achterliggende geavanceerde techniek uit Mac OS X is beschikbaar op de iPhone.


Multitouch

De iPhone heeft geen knoppen maar een gigantisch (3,5") scherm. Via dit scherm bedien je de iPhone, hierdoor is het mogelijk om de interface te laten veranderen naar gelang de applicatie dit verlangt. Fysieke knoppen zitten niet meer in de weg, en nemen geen kostbare ruimte in als je ze niet nodig hebt.

De iPhone is de eerste en vooralsnog enige telefoon die uitgerust is met multitouch technologie. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van gestures de telefoon te bedienen. Natuurlijk kun je de telefoon gewoon aanraken zoals een traditionaal touchscreen. Dit kan echter gewoon met je vingers en daarvoor is dus geen stylus nodig. Het echt revolutionaire aan de iPhone is dat dit ook met meerdere vingers tegelijk kan. Hierdoor kun je dus snel tekst invoeren. Maar je kunt ook bijv. inzoomen op een foto door twee vingers uit elkaar te bewegen.

Door geavanceerde predictive text input kun je snel tekst invoeren op de iPhone. Dit werkt behoorlijk goed, al is het even wennen in het begin.


Sensoren

De iPhone beschikt over verschillende sensoren, die het gebruik vergemakkelijken. De lichtsensor past de felheid van het display aan, aan de lichtomstandigheden, zodat het scherm optimaal afleesbaar is en stroom bespaard wordt waar mogelijk. De proximitysensor zorgt dat het scherm wordt uitgeschakeld als je de telefoon bij de oor houdt. Hierdoor bespaar je stroom en zijn ongewenste aanrakingen met je oor niet mogelijk. Tot slot zit er ook nog een accelleratiesensor ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat de iPhone weet of je hem op z'n kant houdt of niet. Zo kun je bijv. een breedbeeldfilmpje bekijken door de iPhone te draaien, ook is het mogelijk om zo landscape foto's nog beter te bekijken, of om bijv. de coverflow navigatie te gebruiken om je favoriete album te vinden.Functionaliteit

Telefoon

De iPhone doet alles wat je van een mobiele telefoon mag verwachten, bellen, smsen etc. Een speciale functie van de iPhone is visual voicemail. Je ziet een overzicht van je voicemail bericht en je kunt degene die je wilt horen aanklikken. Dus je hoeft ze niet één voor één af te luisteren. Je kunt je contactlijst syncen met adresboek (Mac), Entourage (Mac) of Outlook (Windows). Ook kun je via internet syncen met Yahoo! adresboek. Daarnaast ondersteunt de iPhone Microsoft Exchange en Mobile Me, wat het mogelijk maakt om contacts te pushen en gepusht te krijgen, waardoor ze on-the-fly bijgewerkt worden.


iPod

De iPhone doet alles wat je iPod ook doet, maar dan mooier en beter. Het grote scherm (3,5") is uiteraard uitstekend geschikt om videomateriaal te bekijken. Maar je kunt ook prima muziek luisteren. De interface is volledig vernieuwd t.o.v. de huidige iPods en je kunt bijv. navigeren middels coverflow. Wat kan de iPhone allemaal afspelen? Het is ook mogelijk om de iPhone middels component of composiet aan te sluiten op een TV.

Audio: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3 and 4), Apple Lossless, AIFF and WAV.

Video: H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 768 Kbps, 320 by 240 pixels, 30 frames per sec., Baseline Profile up to Level 1.3 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formatsSafari

De iPhone beschikt, volgens Apple, over de meest geavanceerde browser ooit, Safari. Dit mobiele broertje doet in niets onder voor de desktop variant. Helaas wordt Java niet ondersteund (Javascript wel) en Flash (vooralsnog) ook niet. Youtube is toch geen probleem, omdat de iPhone toegang heeft tot betere kwaliteit filmpjes van Youtube in H.264 formaat. Bookmarks worden automatisch gesynced met je desktop computer. Daarnaast is het mogelijk om tot 8 bookmarks (waarbij o.a. de zoom onthouden wordt) te plaatsen op je springboard. Die zijn dus met 1 tap bereikbaar.


Mail

De emailclient heeft ondersteuning voor HTML en ondersteunt alle IMAP en POP mailboxen. Push-mail is mogelijk via een speciale (gratis) Yahoo mailaccount. Daarnaast is de mogelijk met Exchange servers en een MobileMe account.

Je kunt daarnaast op vastgestelde tijden je andere IMAP en POP mailboxen laten controleren. Daarnaast wordt je mail sowieso opgehaald bij het openen van de applicatie. De emailaccounts (dus de instellingen, niet de emails) worden gesynced met je desktop computer, dit kan met Mail (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows).


Agenda

Het is mogelijk je afspraken te syncen met iCal (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows). Je kunt op je iPhone alle afspraken inzien en evt. nieuwe toevoegen. Ook je agenda kan via Exchange of Mobile Me draadloos up-to-date gehouden worden, waarbij afspraken dus ook weer automatisch gepusht worden van je PC of Mac naar je iPhone en vice versa.


Photo (Camera)

De iPhone beschikt over een 2,0 Megapixel camera. Hiermee kun je nog best redelijke foto's maken, deze foto's kun je vervolgens syncen met iPhoto (Mac), Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop Album of een willekeurige map op je computer. Daarnaast kun je foto's middels Mobile Me, direct naar je online gallery publiceren of bijv. naar iemand emailen. Een andere leuke feature is dat de iPhone automatisch de locatie kan toevoegen, geotagging. De locatie wordt bepaald met een combinatie van de ingebouwde (A-)GPS, GSM en Wifi.

Het is natuurlijk ook mogelijk om foto's of afbeeldingen gemaakt met bijv. een andere camera op de iPhone zetten door ze te syncen vanaf je Mac of PC, ze op te slaan vanaf internet via de Safari webbrowser of ze op te slaan vanuit een email attachement.


Google Maps

Via deze applicatie is het mogelijk om Google Maps te raadplegen, incl. routeplanning, satellietbeelden, fileinformatie etc. Dit is nu inclusief locatiebepaling d.m.v. (A-)GPS, GSM en Wifi. De iPhone 3G heeft ingebouwde GPS en gebruikt daarnaast dus de locatie van telefoonmasten en wifi hotspots om de locatie te bepalen en een snelle fix te krijgen voor de GPS.


Andere standaard applicaties

Standaard worden onder andere een uitgebreide wetenschappelijke rekenmachine, een uitgebreide klok (met o.a. wereldklok, timer, stopwatch en wekker functionaliteiten), weer en aandelen applicaties meegeleverd.


Meer applicaties?

Apple brengt zelf regelmatig updates uit, waarmee programma's toegevoegd worden aan de iPhone. Zo zijn later bijv. de iTunes en App Store toegevoegd.

Daarnaast heeft de iPhone uitgebreide ondersteuning voor web applicaties. Zo kan iedereen websites maken die geschikt zijn voor de iPhone. Hier levert Apple ook ondersteuning voor. Natuurlijk is dat leuk, maar de mogelijkheden blijven beperkt.

Gelukkig zijn er ook native applicaties beschikbaar van third parties. Deze zijn gemaakt met de iPhone SDK en kunnen aangeschaft worden via de App Store op de iPhone of via iTunes op de PC en Mac. De ontwikkeltools kunnen door iedereen gratis gedownload worden, om als ontwikkelaar je software ook daardwerkelijk te verspreiden en op de iPhone te kunnen testen moet je 99 euro betalen. Vervolgens heb je de keus om de applicatie gratis aan te bieden of tegen een vergoeding. Hierbij gaat 30% naar Apple toe (die daarvan alle kosten betaald voor de verspreiding) en 70% naar de ontwikkelaar. Als het je ook leuk lijkt om met de SDK aan de gang te gaan, dan kun je het beste even in dit topic kijken: [iPhone & iPod touch SDK] Ervaringen & Discussie.


Er zijn inmiddels veel ontwikkelaars bezig met het ontwikkelen van software voor de iPhone (en iPod touch). De verscheidenheid van de applicaties is enorm, je moet hierbij denken aan een applicatie van eBay om je online veiling te bekijken, maar ook medische applicaties en bijv. games. Apple heeft al een aantal prijzen bekend gemaakt, zo zal Super Monkey Ball (met meer dan 100 levels) 10 dollar gaan kosten. Maar er zullen ook een groot aantal gratis applicaties beschikbaar komen. Het is immers aan de ontwikkelaar of hij wel of niet geld wil vragen voor een applicatie.


Nog een andere mogelijkheid is om de iPhone te jailbreaken. Dit kan worden besproken in [iPhone & iPod touch] Jailbreaken.

Er zijn inmiddels al aardig wat applicaties beschikbaar, kijk voor de favorieten van je mede-tweakers in [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie, [iPhone & iPod touch] Onmisbare applicaties (na jailbreak) & [iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps.
Accessoires

De iPhone beschikt over een iPod dockconnector aansluiting. De iPhone kan met de meeste iPod accessoires overweg. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop accessoires, die speciaal beschikbaar zijn voor de iPhone. Het lijkt erop dat ondersteuning voor de iPod Radio Remote en Nike+ eraan zit te komen, maar het is onduidelijk of deze ook opnieuw uitgebracht zullen worden of dat de huidige versies de iPhone (3G) zullen ondersteunen.

Kijk in de Apple Store voor alle beschikbare accessoires.


http://images.apple.com/iphone/images/accessories_headset20080609.jpg
Apple levert speciale oordopjes (met microfoon) mee met de iPhone. Een speciale dock, waarbij je toegang hebt tot de homeknop is er ook. Let daarbij op dat de dock's van de iPhone 3G en de originele iPhone niet uitwisselbaar zijn. Tot slot, heeft Apple een kleine bluetooth headset geintroduceerd (die zie je links).

In the free iPod Book 4.0 van iLounge zijn verschillende accessoires te vinden van 3rd party's. Dit zijn o.a. armbanden, cases en screenprotectors.


Specificaties


• Afmetingen - 115,5 x 61,1 x 12,3mm
• Gewicht - 133 gram
• Scherm - 3.5 inch - 320 x 480 (163 ppi)
• Opslag - 8GB of 16GB (waarvan ongeveer 500 MB wordt ingenomen door het OS)
• Camera - 2.0 megapixels
• Kleur - zwart (8GB) & wit of zwart (16GB)

• UMTS/HSDPA - 850, 1900, 2100 MHz
• GSM / EDGE - 850, 900, 1800, 1900 MHz
• Wi-Fi - 802.11b/g (met geavanceerde beveiligingsopties zoals WPA2 en 802.1X)
• Wi-Fi - Bluetooth 2.0 + EDR

• Batterij
- Lithium
- Bellen - tot 10 uur met 2G en tot 5 uur met 3G
- Internet - tot 7 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G
- Video - tot 7 uur
- Audio - tot 24 uur
- Standby - tot 300 uur

• Aansluitingen e.d.
- 30 pins iPod dock aansluiting
- 3.5mm jack met audio en microfoon ondersteuning
- SIM kaart houder
- Ingebouwde luidspreker
- Ingebouwde microfoon

• Fysieke knoppen:
- Volume luider / zachter
- Geluid aan / uit
- Sluimer / Waakstand
- Thuisknop

In de doos zit: iPhone 3G, stereoheadset met microfoon, dockconnector-naar-USB-kabel, USB-lichtnetadapter, documentatie, reinigings- en poetsdoekje en een pinnetje voor het plaatsen van de simkaart


Klik hier voor de uitgebreide tech specs.T-Mobile prijzen en abonnementen

De iPhone 3G is exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile in combinatie met 3 abonnementen die een looptijd hebben van 2 jaar. Alle abonnementen zijn in combinatie met onbeperkt dataverkeer via HSDPA (2048/384 Kbps) en WiFi hotspots. Daarnaast is ook gebruik van Visual Voicemail gratis.

Maandelijkse kosten:29,9544,9564,95
Belminuten:150300500
Sms-berichten:150300500
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 8GB:79,951,001,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 16GB:159,9579,9519,95


De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6.


Mobistar prijzen en abonnementen

In België is de iPhone beschikbaar bij Mobistar. De iPhone is daar simlockvrij te koop en hoeft niet gekocht te worden i.c.m. een abonnement. Dit is misschien ook interessant voor de Nederlandse importeerders, alhoewel het niet duidelijk is of er misschien wel een countrylock op zit, waardoor de iPhone alsnog alleen bij de operators in België gebruikt kan worden. De prijs is 525 euro voor de 8GB versie en 615 euro voor de 16GB versie. Er zijn daarnaast drie abonnementen voor de iPhone, deze geven overigens geen lagere aanschafprijs voor de iPhone, omdat dat in België verboden is, vanwege het verbod op koppelverkoop. De abonnementen zijn ook met andere toestellen te krijgen en de iPhone is ook met alle andere (of dus geen) abonnementen van Mobistar te koop.

Maandelijkse kosten:30,0045,0060,00
Belminuten1:180360540
Sms-berichten1:3006001200
Dataverkeer:200MB500MB1GB

1 Let op: dit zijn dus steeds x aantal belminuten of SMSjes, dus niet én én zoals bij T-Mobile in Nederland.

De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6.


Links naar andere relevante topics op GoT


Prijs, abonnementen & importeren:
[iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6
[iPhone] Importeren deel 2

Handige software en aanverwante diensten:
[MobileMe] Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer

Jailbreaken:
[iPhone & iPod touch] Jailbreaken

iPod touch:
[iPod touch] Ervaringen & Discussie - Deel 5


De vorige delen:
deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8, deel 9, deel 10, deel 11, deel 12, deel 13, deel 14,
deel 15

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
FAQ

Wat zijn de verschillen tussen de eerste generatie iPhone en de nieuwe 3G versie?

De grootste verschillen zitten van binnen, zo gaat de batterij nu iets langer mee, de geluidskwaliteit is verbeterd en natuurlijk zijn 3G (UMTS & HSDPA) en GPS toegevoegd.

Het uiterlijk is ook veranderd, de achterkant is nu enigsinds afgerond. Hij is iets dikker geworden, een paar mm, maar het volume is afgenomen, vanwege de veel sterker aflopende achterkant. Daarnaast is de achterkant niet meer van aluminium, maar van glossy wit of zwart plastic. Tot slot, zijn de knoppen aan de zijkant nu van metaal.


Wat is de nieuwe functionaliteit van de 2.0 software?

De functionaliteit is voor de nieuwe en oude iPhone gelijk en is alleen beperkt door de hardware. Het is onder te verdelen in 3 categoriën: de nieuwe functionaliteit die vooral interessant voor bedrijven is, de SDK en de nieuwe functionaliteit voor de "gewone" consumenten.

Voor bedrijven is er naast Microsoft Exchange support, ondersteuning voor Cisco VPN netwerken, auto-discovery, remote wipe en betere beveiligingen voor draadloze netwerken, zoals 802.1X en WPA2 worden ondersteund.

De SDK voegt de mogelijkheid toe voor ontwikkelaars om software te ontwikkelen. Deze software wordt verkocht via de App store. Deze zorgt er ook voor dat updates beschikbaar worden gesteld etc. De AppStore is beschikbaar in 62 landen, en alle applicaties die kleiner zijn dan 10 MB kunnen via het mobiele netwerk worden gedownload.

Voor de eindgebruiker zijn er ook veel nieuwe features, ik zal de belangrijkste hier noemen. Er is volledige ondersteuning voor zowel iWork als MS Office documenten (incl. Powerpoint). In het adresboek zit nu ook een zoekfunctie. In Mail is het mogelijk om meerdere e-mails tegelijk te verwijderen of verplaatsen.


Hoe kan ik aan een simlockvrije iPhone komen?

Met de komst van de nieuwe 3G iPhone zal importeren een stuk lastiger worden. In Amerika zal de telefoon alleen nog maar geactiveerd verkocht worden. Dus je kunt niet zomaar de winkel uit lopen, je zult een abonnement erbij moeten afsluiten. Misschien komen er wel mogelijkheden in andere landen, want vanaf 11 juli zal de iPhone in 22 landen te koop zijn en later dit jaar zelfs in 70 landen.

In België en Frankrijk moet de iPhone ook simlockvrij verkocht worden. Dat betekent dat er daar een mogelijkheid zal zijn om aan een simlockvrije telefoon te komen. Het probleem daarbij is alleen de prijs, want het zal waarschijnlijk niet goedkoop worden. In Engeland zal de iPhone ook prepaid te krijgen zijn, misschien dat daar mogelijkheden voor komen :)

Het importeren (wordt verder besproken in [iPhone 3G] Importeren, wat zijn de mogelijkheden?.


Waar kan ik de handleiding eigenlijk vinden?

De iPhone is voor veel mensen het eerste Apple produkt en daarom kunnen er een aantal zaken onduidelijk zijn. Het feit dat je niet eens een handleiding meegeleverd krijgt en alleen een snelstartgids helpt hier natuurlijk niet aan mee. Dus om te beginnen. De nederlandse handleiding is te downloaden op:
Apple iPhone handleiding.

Daarnaast staat bij de bookmarks op de iPhone zelf ook een link naar de "iPhone User Guide". Dit is een link naar de website van Apple, waarin op een speciaal voor de iPhone gemaakte site ook allerlei dingen worden uitgelegd.


Hoe kan ik de iPhone klaarmaken voor gebruik?

Als je je iPhone voor de 1e keer aanzet krijg je na het opstarten en ingeven van je pincode het volgende scherm:
http://support.apple.com/library/APPLE/APPLECARE_ALLGEOS/TS1558/TS1558_1.jpg


Hiermee bedoelt apple dat je je telefoon aan je pc of mac dient te koppelen en via iTunes dient aan te melden. Mocht je iTunes nog niet geinstalleerd hebben kun je deze downloaden via:
iTunes Download pagina

Hierna is je iPhone actief en kun je bellen en alle andere dingen doen die mogelijk zijn met een iPhone.


Ik heb geen creditcard en wil me toch registreren om mijn iPhone te kunnen gebruiken?

Je kunt in het registratiescherm ook kiezen voor de optie:
Geen - aanschaffen van betaalde applicaties is niet mogelijk
Click 'n Buy - voor aanschaffen via je afschrijving van je bankrekening.


Hoe kan ik een eigen ringtone instellen?

Mac gebruikers kunnen dit het makkelijkst doen via het programmapakket iLife '08 van Apple zelf waarin het programma Garageband zit. Hiermee kun je een willekeurig audiobestand selecteren bewerken en omzetten naar het juiste formaat zodat je iPhone hem accepteert als beltoon.

Voor Windows gebruikers is er het programma iPhone Ringtone Maker van Efiko Software. Je kunt daarvan een demo downloaden welke je 3 ringtones laat maken. Vanuit dit programma wordt het direct toegevoegd aan je ringtone collectie in iTunes 7.7. Logischerwijs dien je op de Mac en PC nog wel even te synchroniseren en daarna via het instellingen menu je ringtone in te stellen.

Daarnaast kan het ook via iTunes zelf (met dank aan Fab1Man):
 • Ga naar de MP3 die je wilt converten naar ringtone.
 • Rechtsklik op MP3 -> Info Tonen -> Opties -> stel bij begintijd je starttijd in, dus stel op 0:10 gaat dat in waarmee je wilt beginnen. Eindtijd moet maximaal 40 seconden later zijn.
 • Sluit venster.
 • Rechtsklik op MP3 -> Selectie converteren naar AAC
 • Rechtsklik op de ringtone -> In Windows Explorer tonen.
 • Extensie wijzigen van m4a naar m4r.
 • Plaats je ringtone in een map waar je 'm wilt hebben en dubbelklik op de ringtone.
 • Er komt een nieuwe tab bij in iTunes, genaamd ringtones.
 • Wanneer je nu je iPhone synchroniseert, heb je de tab "Ringtones". Hierin kun je de gewenste ringtone(s) selecteren om te syncen met je iPhone.
Hoe kan ik de autocorrectie en autoaanvulling van het woordenboek uitzetten?

Dat is niet mogelijk. Kijk wel voor de zekerheid of de taal juist staat ingesteld. Daarnaast is het van belang te weten dat het woordenboek getrained kan worden. Door 3 keer een woord te typen of weg te drukken kun je het trainen.


Wil je apps uit de store via je pc installeren op je iPhone maar heb je daar geen rechten toe volgens iTunes?

Probeer in bovenaan in de werkbalk van itunes het volgende in te stellen:
Store -> Computer Machtigen met dank aan Erulezz

Het terugsyncen van apps die gekocht zijn via de iPhone wil ook niet altijd lekker gaan. Je kunt dit handmatig doen, door de iPhone aan te sluiten en dan in de linkerkolom van iTunes met de rechtermuisknop te klikken op de iPhone en te kiezen voor "zet aankopen over".


Hoe kan ik apps verwijderen welke via de iPhone zijn geinstalleerd?

- Houd je vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Tik op het kruisje in de hoek van het programma dat u wilt verwijderen.
- Tik op 'Verwijder' en druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik het springboard organiseren?

- Houd uw vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Sleep het icoontje naar de gewenste plaats.druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik een filmpje omzetten voor gebruik op de iPhone?

Mits hij aan de goede voorwaarden voldoet kun je hem via iTunes zo overzetten. Mocht je een afwijkend bestandsformaat hebben. Dan zijn er heel veel opties. iLounge heeft twee fantastische guides hierover gemaakt:
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Mac)
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Windows)

Voor Windows gebruikers is er daarnaast in PMD nog een fantastische handleiding te vinden: Video coderen voor je PMD: Tips en trucs.


Waarom geeft Google Maps geeft een grote blauwe pulserende ring om mijn locatie?

Deze ring geeft aan hoeveel "afwijking" er is op dat moment. De afwijking zal binnen groter zijn, omdat GPS dan geen of geen goede fix kan krijgen. Dan wordt er overgeschakeld op de minder precieze locatiebepaling met behulp van GSM masten en wifi.


Waarom kan ik niet navigeren?

Google Maps is een locatiebepalend programma met routeplan mogelijkheden. Het is dus wel mogelijk om een route te plannen en deze dan te volgen op het scherm. Het is niet mogelijk om aanwijzingen te krijgen.

Gesproken navigatie is nog niet mogelijk alhoewel er al een werkende Tomtom is geshowed door TomTom en Telenav ook al navigatie officieel heeft aangekondigd zie ook nieuws: Telenav kondigt navigatie voor iPhone 3G aan


Hoe kan ik tabbladen gebruiken in Safari?

Het onderste icoontje (de twee kleine venstertjes achter elkaar) eenmaal aanklikken en je kunt met meerdere vensters/tabbladen internetten.


Hoe kan ik links in een nieuw tabblad openen en bijv. snel naar beneden scrollen?

Er zijn een aantal onmisbare bookmarklets voor de iPhone. Eén daarvan voorziet alle links in een pagina van een target=blank wat betekent dat die de pagina in een nieuwe tab (helaas wel in de voorgrond) opent. Daarnaast is "scroll down" een goeie; naar de bodem van een pagina scrollen kon nog niet handig zoals dat wel met naar de top scrollen kan; handig op forums. En natuurlijk Find in this page: Maakt je zoekterm geel, onmisbaar.
Tenslotte nog wat zoekbookmarks, met YubNub als aanrader. Zie:
http://doctyper.com/archi...a-small-iphone-annoyance/
http://www.lifeclever.com...marklets-for-your-iphone/
Met dank aan Zpottr

Sneller internetten met GPRS en 3G?

Via T-Mobile is het mogelijk om compressie aan (of uit) te zetten om zo websites sneller te kunnen laden. Ga met de Safari browser hiervoor naar http://speed.t-mobile.nl/.


Ik kan de Scientific calculator niet vinden alleen de standaard?

Kantel je iPhone eens op zijn kant en dan schakelt de calculator ook om naar de uitgebreide variant.


Hoe maak ik een screenshot op de iPhone ?

Houd de home-knop ingedrukt en druk één maal op de aan/uit-knop. Je screenshot word nu in de foto-rol geplaatst (zelfde locatie als de foto's van de camera).

De screenshots worden opgeslagen als PNG's. Bestandsgrote is ongeveer 50-100 KB :)
Met dank aan Good Fella


Waar kan ik leuke en handige software vinden?

Op GoT zijn er nu 3 topics die gaan over de applicaties voor de iPhone en iPod touch. In die topics kun je daarover discussiëren en de favorieten van je medetweakers vinden:
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps


Mijn iPhone is gevallen of anders kapot gegaan wat niet onder de garantie valt, wat nu?

Geen nood! Wanneer je toestel buiten de garantie kapot is, kun je bij T-mobile voor 226,- Euro excl. btw een nieuw toestel bestellen. Dit geldt voor de 16GB versie.
Met dank aan B2


Tot slot, er is altijd wel iets te wensen qua functionaliteit of oplossen van bugs: wat doet Apple daarmee?

Het is leuk om hier daarover te discussieren. Maar als je echt Apple wilt bereiken, dan kun je beter het iPhone Feedback formulier gebruiken :)

Het grootste gedeelte van de FAQ is gemaakt door harley _/-\o_


Als je ook tips hebt of wilt bijdragen aan de FAQ, stuur het naar me op via mail, DM o.i.d en ik zet het erbij :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Ik herhaal het nog maar even :). Aan het einde van het vorige topic ging het veel over autoaccessoires voor de iPhone: als iemand daar een topic over wil openen, ga je gang!


IJnte schreef op donderdag 16 oktober 2008 @ 08:23:
[...]

Er zit geen "authentificatiechip" in de accessiores voor de Ipod. Dit is al sinds de allereerste Ipod gewoon een weerstandsdetectie. Afhankelijk van de weerstandswaarde wordt bepaald wat voor een soort accessiore het is :)
Toch niet: http://www.ilounge.com/in...ods-breaks-video-add-ons/ :).

[Voor 57% gewijzigd door Hoedje op 16-10-2008 12:19]

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Anoniem: 258882
 • Registratie: April 2008
 • Niet online
Hallo,

Ik heb gisteren mijn Iphone 3g binnen gekregen van T-Mobile.
Mijn abonnement is nog niet geactiveerd, omdat ik nog een abonnement heb lopen bij orange.

Bestaat de mogelijkheid al om hem te unlocken?
Kan je hem ook gebruiken zonder simkaart?

Klopt het dat je niet verder kan komen dan de 'slide for emergency'?
Kan iemand mij helpen?

Groetjes jessica

Anoniem: 61797

Volgens mij kun je meer doen dan vragen of ze je abbonement eerder in laten gaan. Unlocken is niet zo 1 2 3 mogelijk. Of je moet met iets als yes-sim (of hoe dat ook heet) aan de slag.

Als het goed is kunje je telefoon wel activeren in iTunes, of dat ook niet ?

 • Anoniem: 258882
 • Registratie: April 2008
 • Niet online
Dat zal ik nog proberen om dat te doen, omdat er wel een tekentje met een usb icoontje en itunes in voorkomt.
Bedankt iig.

Anoniem: 95513

Geen idee of die autohouder HR is. Geen idee wat dat is :P

[Voor 3% gewijzigd door Anoniem: 95513 op 16-10-2008 12:40]


 • Maks
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 12:30
Anoniem: 61797 schreef op donderdag 16 oktober 2008 @ 12:28:
Volgens mij kun je meer doen dan vragen of ze je abbonement eerder in laten gaan. Unlocken is niet zo 1 2 3 mogelijk. Of je moet met iets als yes-sim (of hoe dat ook heet) aan de slag.

Als het goed is kunje je telefoon wel activeren in iTunes, of dat ook niet ?
Gebruik alsjeblieft geen YES SIM, dat is zo'n universeel chip unlock geval. En nee je kan de iPhone 3G nog niet unlocken, ze zijn er wel mee bezig maar de voortgang is traag, heel traag.

 • CyBeR
 • Registratie: September 2001
 • Niet online

CyBeR

💩

Orange is mogelijk, gewoon je SIM erin proppen en zorgen dat de nieuwste firmware erop staat.

All my posts are provided as-is. They come with NO WARRANTY at all.


 • IJnte
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 05-06 08:22
Hoedje schreef op donderdag 16 oktober 2008 @ 12:15:
Ik herhaal het nog maar even :). Aan het einde van het vorige topic ging het veel over autoaccessoires voor de iPhone: als iemand daar een topic over wil openen, ga je gang!

[...]


Toch niet: http://www.ilounge.com/in...ods-breaks-video-add-ons/ :).
Toch wel:
Apple Insider
In order to know which type of video to output, the new iPods have to sense which type of cable or dock is plugged in, and then generate the appropriate signals. All iPods have a sense pin that is used to figure out what accessory or cable is plugged in so it can respond appropriately.
Ze hebben in de loop der jaren ongebruikte pinnen voor die op de onderste Ipod connector zitten gebruikt, en enkele pinnen veranderd waardoor de compatibaliteit niet meer 100% is. Dit geldt voornamelijk voor de AV kabel. Dat ze het een "apple authentificatiechip" noemen is prima, maar het is niets meer dan een accessoires detectie. De response van de accessoire bepaald welk type/soort accessoire, en deze response wordt door de Ixxx gemeten door een sense pin.

Exploring the world by bicycle! cyclingsilk.wordpress.com


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
IJnte schreef op donderdag 16 oktober 2008 @ 12:54:
[...]

Toch wel:
Apple Insider

[...]

Ze hebben in de loop der jaren ongebruikte pinnen voor die op de onderste Ipod connector zitten gebruikt, en enkele pinnen veranderd waardoor de compatibaliteit niet meer 100% is. Dit geldt voornamelijk voor de AV kabel. Dat ze het een "apple authentificatiechip" noemen is prima, maar het is niets meer dan een accessoires detectie. De response van de accessoire bepaald welk type/soort accessoire, en deze response wordt door de Ixxx gemeten door een sense pin.
Interessant, heb ik weer wat geleerd :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • funk-e
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 05-06 14:30
Als je je iphone in de auto aan een lader hangt. Blijft het scherm dan continu aan? Of gaat na een paar seconden de lock erop?
Nee het scherm gaat gewoon uit (locked)

...less is more


 • Tonkey
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 14:02
Ik ga maandag de 1e gen halen :)
Vind ik persoonlijk ook wat mooier ;) alleen geen 3g...

Denk dat monkey ball het eerste spel wordt wat er op komt :D

 • Anoniem: 258882
 • Registratie: April 2008
 • Niet online
Na het updaten van mij iphone via iTunes kan ik eindelijk mijn menu benaderen :D lol
Nu nog even unlocken.

 • Anoniem: 258882
 • Registratie: April 2008
 • Niet online
Misschien een hele domme vraag.
Ik heb een foto en ik kies stel in als achtergrond.
Daarna kies ik stel in.. En als ik dan gewoon op de home knop drukt krijg ik gewoon weer de standaard achtergrond, met al die pictogrammen.
Weet iemand hoe dat komt of doe ik iets verkeerds?

 • Magic
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Anoniem: 258882 schreef op donderdag 16 oktober 2008 @ 14:59:
Misschien een hele domme vraag.
Ik heb een foto en ik kies stel in als achtergrond.
Daarna kies ik stel in.. En als ik dan gewoon op de home knop drukt krijg ik gewoon weer de standaard achtergrond, met al die pictogrammen.
Weet iemand hoe dat komt of doe ik iets verkeerds?
Achtergrond geld niet voor het springboard, Die is altijd zwart (tenzij je hem gejailbreaked hebt).

Steam: Brainfrz82 | PSN: Brainfrz | Discord: Brainfrz


 • Tonkey
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 14:02
Ehm, app store zit er voor mij niet in (heb/wil geen creditcard, kost ook maandelijks geld) iemand een idee of monkey ball ook in de installer zit?

Edit: zonder itunes acount is het zeker ook niet mogelijk gratis apps te downloaden..?

[Voor 23% gewijzigd door Tonkey op 16-10-2008 15:20]


 • Sspruijt
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 01-06 16:33
Dat is je springboard. De achtergrond verschijnt alleen als je toestel gelocked is. Een achtergrondje plaatsen achter je iconen is naar mijn weten alleen mogelijk met een jailbreak.

 • Anoniem: 258882
 • Registratie: April 2008
 • Niet online
Aahhh oke... hihi bedankt!

Anoniem: 61797

Anoniem: 258882 schreef op donderdag 16 oktober 2008 @ 14:59:
Misschien een hele domme vraag.
Ik heb een foto en ik kies stel in als achtergrond.
Daarna kies ik stel in.. En als ik dan gewoon op de home knop drukt krijg ik gewoon weer de standaard achtergrond, met al die pictogrammen.
Weet iemand hoe dat komt of doe ik iets verkeerds?
Je kunt het niet gebruiken als "bureaublad" achtergrond. Dit is alleen voor als je scherm gelocked is en als je gebeld wordt.

ps: je kunt berichten bewerken met de edit knop :P

 • Mich
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 05-06 22:11
Anoniem: 258882 schreef op donderdag 16 oktober 2008 @ 12:24:
Hallo,

Ik heb gisteren mijn Iphone 3g binnen gekregen van T-Mobile.
Mijn abonnement is nog niet geactiveerd, omdat ik nog een abonnement heb lopen bij orange.

Bestaat de mogelijkheid al om hem te unlocken?
Kan je hem ook gebruiken zonder simkaart?

Klopt het dat je niet verder kan komen dan de 'slide for emergency'?
Kan iemand mij helpen?

Groetjes jessica
Hang hem eens aan de pc met iTunes geinstalleerd. Dat je niet verder kan komen komt omdat je hem in iTunes eerst moet activeren, wat verder automatisch gaat.

Daarna zal iTunes aangeven dat er updates zijn. Zoizo de update naar firmware 2.1: installeer die.
Na deze druk je weer op updates zoeken en komt die met een update zodat je ook met je orange simkaart gebruik kan maken van de telefoon.

succes !

 • Pretorian_
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 11-07-2022

Pretorian_

It's time to burn

vandevorst schreef op donderdag 16 oktober 2008 @ 15:11:
Ehm, app store zit er voor mij niet in (heb/wil geen creditcard, kost ook maandelijks geld) iemand een idee of monkey ball ook in de installer zit?

Edit: zonder itunes acount is het zeker ook niet mogelijk gratis apps te downloaden..?
Je kunt ook Click and buy doen, en je account activeren. Je HOEFT niets te kopen. Dan kun je gewoon gratis apps downen. ik doe het ook en heb nog nooit iets gekocht.

Blog: De Burgemeester Live | Software en Media ontwikkellaars gezocht bij Innovadis


Anoniem: 181496

Hi,

Ik heb ( ik hoop ) volgende week een Iphone ( 3G 8Gig ) naar jaren lang WM gebruiker te zijn..
Ik zal nog flink moeten gaan afkicken, als het om flashen gaat ( hehe )
Maar goed, ik heb in dit forum veel dingen geleerd en zie niet heel veel negatieve reacties :+ .
En ben erg benieuwd naar de verschillen tussen mijn Diamond en de Iphone.

 • Tonkey
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 14:02
Pretorian_ schreef op donderdag 16 oktober 2008 @ 20:13:
[...]

Je kunt ook Click and buy doen, en je account activeren. Je HOEFT niets te kopen. Dan kun je gewoon gratis apps downen. ik doe het ook en heb nog nooit iets gekocht.
Klopt, maar dan moet je dus een account hebben.
En, voor een account moet je een creditcard hebben, en dat kost wel geld!

Ach, misschien vind mijn vader het goed dat het op zijn naam gaat ;)

 • Irridium
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 14-01 08:47
volgens mij heb je niet perse een creditcard nodig.
Er is ook een funktie die quick and buy heet waar je je rekening nummer kan opgeven.
Zelf verder geen ervaring mee dus ik kan je niet vertellen hoe

Anoniem: 95513

funk-e schreef op donderdag 16 oktober 2008 @ 13:08:
[...]


Nee het scherm gaat gewoon uit (locked)
Tenzij je de navigatie aan hebt staan ;)

 • Anoniem: 258882
 • Registratie: April 2008
 • Niet online
Hallo, daar ben ik weer.
Ik hoop dat jullie het niet erg vinden maar ik zou graag nog iets willen weten.

Programma's blijven die altijd open staan? Als je bijvoorbeeld op het vierkantje klikt om bij de home page te komen.
Kan je programma's ook sluiten?
Dit kost anders veel energie.

Weet iemand ook als je, je gps gebruikt voor email en internet of hij dan constant online is?
Want ik zie heel de tijd 3g staan (voor gps).

Ik hoop dat iemand mij hier antwoord op kan geven.

 • SaURoN
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Anoniem: 258882 schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 08:38:
Hallo, daar ben ik weer.
Ik hoop dat jullie het niet erg vinden maar ik zou graag nog iets willen weten.

Programma's blijven die altijd open staan? Als je bijvoorbeeld op het vierkantje klikt om bij de home page te komen.
Kan je programma's ook sluiten?
Dit kost anders veel energie.

Weet iemand ook als je, je gps gebruikt voor email en internet of hij dan constant online is?
Want ik zie heel de tijd 3g staan (voor gps).

Ik hoop dat iemand mij hier antwoord op kan geven.
Als je het vierkantje klikt dan stopt het programma, programma's draaien niet op de achtergrond bij een iphone die niet gejailbreaked is.

Hij is niet constant online , 3g geeft gewoon aan dat hij netwerk heeft.:)

 • Phoniac
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 08-06-2021
Anoniem: 258882 schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 08:38:
Hallo, daar ben ik weer.
Ik hoop dat jullie het niet erg vinden maar ik zou graag nog iets willen weten.

Programma's blijven die altijd open staan? Als je bijvoorbeeld op het vierkantje klikt om bij de home page te komen.
Kan je programma's ook sluiten?
Dit kost anders veel energie.

Weet iemand ook als je, je gps gebruikt voor email en internet of hij dan constant online is?
Want ik zie heel de tijd 3g staan (voor gps).

Ik hoop dat iemand mij hier antwoord op kan geven.
Lees even de vorige delen van dit topic door (ja, het zijn er veel, maar er is ook zoiets als een zoekfunctie ;) ).
En de handleiding biedt ook veel antwoorden: http://manuals.info.apple...Gebruikershandleiding.pdf.

De iPhone 3g laat niet toe dat programma's blijven draaien op de achtergrond (behalve dan de iPod-functie).

GPS gebruiken voor internet lijkt me lastig, dat gebruik je om te navigeren. GPRS is om te internetten en 3g is de snelle versie. Ik weet niet wat je bedoelt met 'want ik zie de hele tijd 3g staan (voor gps)'.

 • sk1nny666
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 02-06 09:14
Phoniac schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 09:33:
[...]


Lees even de vorige delen van dit topic door (ja, het zijn er veel, maar er is ook zoiets als een zoekfunctie ;) ).
En de handleiding biedt ook veel antwoorden: http://manuals.info.apple...Gebruikershandleiding.pdf.

De iPhone 3g laat niet toe dat programma's blijven draaien op de achtergrond (behalve dan de iPod-functie).

GPS gebruiken voor internet lijkt me lastig, dat gebruik je om te navigeren. GPRS is om te internetten en 3g is de snelle versie. Ik weet niet wat je bedoelt met 'want ik zie de hele tijd 3g staan (voor gps)'.
even aan vullen.
ook safarie blijf op de achtergrond mee draaien.
zet bv. maar een een radio op van www.nederland.fm en ga eens terug naar springbord hij blijft gewoon lekker door speelen :)

Iracing profile


 • Anoniem: 258882
 • Registratie: April 2008
 • Niet online
Dan zal ik gprs bedoelen.
En die g3 icoontje is voor data roaming (dus dat gprs).Die blijft continue zichtbaar als ik data roaming aan hebt staan, nu weet ik niet of hij dan wel contant online is.

Maar als safarie mee draait op de achtergrond zal dan andere applicaties mee draaien :o. ??
Of is dat enkel safarie, want als ik messenger gebruikt in dit geval BeejiveIM dan blijf hij ook draaien als ik de Home button indruk.

Link van de manuel werkt helaas niet. Iig niet waar ik zit met mijn laptop :)

 • Arnold
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 16:45
Anoniem: 258882 schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 09:53:
Dan zal ik gprs bedoelen.
En die g3 icoontje is voor data roaming (dus dat gprs).Die blijft continue zichtbaar als ik data roaming aan hebt staan, nu weet ik niet of hij dan wel contant online is.

Maar als safarie mee draait op de achtergrond zal dan andere applicaties mee draaien :o. ??
Of is dat enkel safarie, want als ik messenger gebruikt in dit geval BeejiveIM dan blijf hij ook draaien als ik de Home button indruk.

Link van de manuel werkt helaas niet. Iig niet waar ik zit met mijn laptop :)
Het 3G icoontje geeft aan dat je met een 3G netwerk verbonden bent (niet dat je data verstuurd, daarvoor is het "loading" icoontje wat daarnaast verschijnt weer). Je belt ook over het 3G netwerk namelijk ;) 3G is niet alleen data maar ook gewoon telefonie wat eroverheen gaat.
Wikipedia: 3G

[Voor 5% gewijzigd door Arnold op 17-10-2008 10:01]


 • Anoniem: 258882
 • Registratie: April 2008
 • Niet online
Maar als ik dat data roaming uit zet, dan verdwijnt het icoontje ook.
Dus dat betekend dat ik wel verbonden bent, maar geen date verstuur of ontvangt.
Kost tevens wel energie toch :o

 • Phoniac
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 08-06-2021
Anoniem: 258882 schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 10:04:
Maar als ik dat data roaming uit zet, dan verdwijnt het icoontje ook.
Dus dat betekend dat ik wel verbonden bent, maar geen date verstuur of ontvangt.
Kost tevens wel energie toch :o
Ja, dat verbruikt energie. Je moet afwegen hoe lang je met een batterijlading wilt doen. Ik heb 3g altijd aan staan. Werkt prima. Batterij gaat zo'n 2 dagen mee bij mijn gebruik.
Maar gebruik even de zoekfunctie. Dit is al vaak aan bod gekomen.

De link voor de handleiding werkt gewoon. Misschien een vreemde vraag, maar heb je wel Acrobat Reader op je laptop? Het is namelijk een PDF bestand.

Anoniem: 222093

Ik stel de vraag nog ens:
weet iemand of het mogelijk is en zo ja hoe je een mailtje kunt sturen met daarin meerdere foto's tegelijk als attachment?
Nu stuur ik vanaf de filmrol foto per foto door via mail.
Moet toch ook in 1 maitje te gieten zijn?

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Een aantal berichten zijn verwijderd. Reageer niet op bepaalde zaken die hier niet thuishoren, maar negeer ze en maak een topicreport aan.

Verder DuTcHaBle, het is niet de bedoeling om alles wat in je opkomt hier neer te gooien. Op GoT verwachten we wat eigen inzet. Dus zoek eerst met de GoT Search of met Google naar de oplossing. Als dat niet lukt dan mag je het hier vragen, maar vertel dan wel wat je zelf al hebt gevonden/geprobeerd. Tot slot zou ik zeker even Apple Media Devices Beleid doornemen :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Anoniem: 258882
 • Registratie: April 2008
 • Niet online
Het is niet de bedoeling om in het topic te reageren op een modbreak, dat mag via mail of DM. Zie PM :)

[Voor 73% gewijzigd door Hoedje op 17-10-2008 14:52]


 • funk-e
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 05-06 14:30
Anoniem: 222093 schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 10:52:
Ik stel de vraag nog ens:
weet iemand of het mogelijk is en zo ja hoe je een mailtje kunt sturen met daarin meerdere foto's tegelijk als attachment?
Nu stuur ik vanaf de filmrol foto per foto door via mail.
Moet toch ook in 1 maitje te gieten zijn?
Dit lukt niet, helaas

Er staan wel een aantal (gratis) programma's in de appstore die dit wel kunnen.
Ik weet even geen naam van zo'n app. Ik zou zeggen: zoek de app store eens door

...less is more


Anoniem: 222093

funk-e schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 13:20:
[...]


Dit lukt niet, helaas

Er staan wel een aantal (gratis) programma's in de appstore die dit wel kunnen.
Ik weet even geen naam van zo'n app. Ik zou zeggen: zoek de app store eens door
thanks, ga ik doen. Toch jammer van Apple . |:(

[Voor 4% gewijzigd door Anoniem: 222093 op 17-10-2008 14:20]


 • Tristan
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 05-06 23:02
Iemand een idee waarom ik dit niet voor elkaar krijg. Ik heb een MobileMe subscription en gebruik dat om mn agenda te syncen. Als ik nu op mn iMac een nieuwe agenda aanmaak (home, work, en een nieuwe) verschijnt deze wel in de web calander (me.com) maar niet op mn iphone. Hoe krijg ik deze daar ook te zien zodat ik agenda punten daar aan toe kan voegen?

Reboot van iphone en hij stond er :+

[Voor 6% gewijzigd door Tristan op 17-10-2008 16:18]


 • Anoniem: 243975
 • Registratie: December 2007
 • Niet online
Heb je in Nederland garantie op je Iphone als je hem uit het buitenland importeert? En zo ja ook zonder bon? En dan zo ja hoe lang?

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Anoniem: 243975 schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 17:02:
Heb je in Nederland garantie op je Iphone als je hem uit het buitenland importeert? En zo ja ook zonder bon? En dan zo ja hoe lang?
Nee & nee, overigens is er voor importeren een apart topic zoals ook in de TW en TS staat: [iPhone 3G] Importeren, wat zijn de mogelijkheden? Deel 2.

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • musiqman
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 18-04-2021
Safari gaat bij mij wel uit. Let maar op as je hem afsluit met home en weer opent. Dan gaat ie de pagina opnieuw laden.

Je kan met een gejaibraikte wel programma's (even) op de achtergrond laten draaien met ''backgrounder'' (heb gemerkt dat ie na een tijdje toch de app afsluit.

Apple: 15.4 MacBook Pro 2.2Ghz te koop.


 • Knopsje
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 18:00
Misschien een stomme vraag, maar hoeveel smsjes kun je eigenlijk opslaan op de iphone?

 • wealthy_beggar
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 14-06-2021

wealthy_beggar

NID'er in opleiding

Knopsje schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 20:23:
Misschien een stomme vraag, maar hoeveel smsjes kun je eigenlijk opslaan op de iphone?
Ik geloof dat ik ergens gelezen had dat er 1000 op passen.

| Mijn Game PC | Mijn Laptop | Leukste mohaa clan |


 • ZpAz
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 09:12
Great... mijn iphone is niet onbeschadigd uit zijn val gekomen, dikke scheuren in het glast :/

Ik hoop dat tmobile hier garantie op geeft. : (

Volgens de site niet : ( Morgen maar eens bellen

[Voor 15% gewijzigd door ZpAz op 17-10-2008 20:57]

Why did the programmer quit his job? - He didn't get arrays.


Anoniem: 233874

Iemand een idee hoe ik de smsjes van mijn oude telefoon (HTC Tytn II) over kan zetten naar de iPhone zodat ik ze niet kwijt ben?

 • Pretorian_
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 11-07-2022

Pretorian_

It's time to burn

vandevorst schreef op donderdag 16 oktober 2008 @ 22:40:
[...]


Klopt, maar dan moet je dus een account hebben.
En, voor een account moet je een creditcard hebben, en dat kost wel geld!

Ach, misschien vind mijn vader het goed dat het op zijn naam gaat ;)
le-zen aub. Je hoeft geen credit card te hebben. Ik had er destijds ook geen. Je kunt gewoon click and buy doen, werkt met je bankrekening. Enkel ff activeren (wat NIETS kost) en je hebt je account.

Blog: De Burgemeester Live | Software en Media ontwikkellaars gezocht bij Innovadis


 • wealthy_beggar
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 14-06-2021

wealthy_beggar

NID'er in opleiding

Pretorian_ schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 21:39:
[...]

le-zen aub. Je hoeft geen credit card te hebben. Ik had er destijds ook geen. Je kunt gewoon click and buy doen, werkt met je bankrekening. Enkel ff activeren (wat NIETS kost) en je hebt je account.
Idd zo heb ik het ook gedaan tot nu toe niets gekocht, maar je hebt helaas ook een account nodig voor het ophalen van album covers :z .

| Mijn Game PC | Mijn Laptop | Leukste mohaa clan |


 • k5052
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 02-06 07:11
Hmm, ik wil morgen waarschijnlijk een iPhone 3G gaan halen. Maar ik heb net 20 minuten deel 15/16 en wat threads op iphoneclub doorgespit zonder ook maar enige info te vinden over smsbundels. Ik wil namelijk een i-150 afsluiten , maar ik sms eigenlijk wel meer. Is het niet mogelijk om net als bij een relax/flex een soort van verdubbelaar/bundel te nemen? Op de tmobile prijslijst staat er namelijk niets over.

 • Padvinder
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 02-06 16:30

Padvinder

doet z'n best

kenny89 schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 22:32:
Hmm, ik wil morgen waarschijnlijk een iPhone 3G gaan halen. Maar ik heb net 20 minuten deel 15/16 en wat threads op iphoneclub doorgespit zonder ook maar enige info te vinden over smsbundels. Ik wil namelijk een i-150 afsluiten , maar ik sms eigenlijk wel meer. Is het niet mogelijk om net als bij een relax/flex een soort van verdubbelaar/bundel te nemen? Op de tmobile prijslijst staat er namelijk niets over.
Nee, niet bij de i150 abonnementen. Je kunt ook voor een Relax abo kiezen. Daarbij kan het wel. Maar dit past beter in [iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6 overigens.

 • SaURoN
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
kenny89 schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 22:32:
Hmm, ik wil morgen waarschijnlijk een iPhone 3G gaan halen. Maar ik heb net 20 minuten deel 15/16 en wat threads op iphoneclub doorgespit zonder ook maar enige info te vinden over smsbundels. Ik wil namelijk een i-150 afsluiten , maar ik sms eigenlijk wel meer. Is het niet mogelijk om net als bij een relax/flex een soort van verdubbelaar/bundel te nemen? Op de tmobile prijslijst staat er namelijk niets over.
Nee dat moet je over naar een relax bundel daar kan je onbeperkt voor 10 euro nemen...

 • Tonkey
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 14:02
Pretorian_ schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 21:39:
[...]

le-zen aub. Je hoeft geen credit card te hebben. Ik had er destijds ook geen. Je kunt gewoon click and buy doen, werkt met je bankrekening. Enkel ff activeren (wat NIETS kost) en je hebt je account.
Ahh, dat is inderdaad een icoontje, ik zag alleen verschillende creditcard (merken?)!!! maar inderdaad, er is zo'n icoontje!!
Stom, sorry! 8)7 :o

Uw account is aangemaakt :) :) :)

 • fetcher
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 14-05 12:09
Wat mij opviel nadat ik mijn t-mobile sim had vervangen voor een Vodafone sim is dat mijn batterij levensduur behoorlijk steeg. Zou dit zijn omdat t-mobile meer overslaat van 3G naar GPRS?

 • VR46
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 05-06 13:41
Moet de iphone 3g voor het gebruik van maps eigenlijk verbinding maken met internet? Of gaat dat gewoon via GPS? Ik heb nooit echt begrepen hoe dit nou werkt... Ik weet wel dat de locatiebepaling tot stand wordt gebracht door coordinatie met GPS, Wifi en communicatietorens, maar het gebruikt toch Google Maps?

 • Knopsje
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 18:00
De locatie bepaling gebeurd door middel van (A)GPS, dat wil zeggen dat behalve GPS ook communicatietorens en wifi netwerken worden gebruikt om je locatie te bepalen. Vervolgens heb je inderdaad een internet verbinding nodig om de kaart te laden (google maps) waarop je kunt zien waar je bent.

 • Oscar the Grouch
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 15:24

Oscar the Grouch

Ex-Admin

Question everything

ZpAz schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 20:48:
Great... mijn iphone is niet onbeschadigd uit zijn val gekomen, dikke scheuren in het glast :/

Ik hoop dat tmobile hier garantie op geeft. : (

Volgens de site niet : ( Morgen maar eens bellen
Laten vallen kan toch nooit onder garantie vallen? Zoiets zou je hooguit via een verzekering kunnen regelen, maar met garantie heeft het niets te maken.
'Wij garanderen dat u als klant uw iPhone niet op de grond laat stuiteren' :? ;)

 I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve


 • Tonkey
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 14:02
Tja, als je een apparaatje van 700 euro kapot laat vallen, hoop je natuurlijk dat het toch nog goed komt ;)
Maar ik gok ook niet dat dit gemaakt zal worden (onder garantie dan)...

 • steefje
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 05-06 19:29
Ik heb mijn iphone sinds gisteren en tot nu toe zeer tevreden. Ben nog niet overal uit, maar dat komt vanzelf. Iets waar ik niets van snap is dat sommige spellen vragen om OS 2.1. Op google vind ik hier niet veel over, maar volgens Itunes heb ik de laatste software. Zie ik iets over het hoofd?

Laat maar, op een of andere manier update die nu wel.

[Voor 9% gewijzigd door steefje op 18-10-2008 13:47]

PSN ID Binloading_nl


 • Pretorian_
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 11-07-2022

Pretorian_

It's time to burn

vandevorst schreef op zaterdag 18 oktober 2008 @ 00:27:
[...]


Ahh, dat is inderdaad een icoontje, ik zag alleen verschillende creditcard (merken?)!!! maar inderdaad, er is zo'n icoontje!!
Stom, sorry! 8)7 :o

Uw account is aangemaakt :) :) :)
ok dan, geniet ervan!

@wealthy_beggar: oh ja? ik kan gewoon albumillustraties ophalen. extragratis.

Blog: De Burgemeester Live | Software en Media ontwikkellaars gezocht bij Innovadis


 • l00pz
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 09:00
Weet iemand als het mogelijk is om in Safari met 1 beweging / toets naar de onderkant van een pagina te navigeren? Of moet je altijd door alles heen bladeren..

 • Knopsje
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 18:00
Hard sliden? :P

[Voor 11% gewijzigd door Knopsje op 18-10-2008 17:02]


 • l00pz
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 09:00
Zal niet echt de oplossing worden denk ik ;)

Anoniem: 151391

haha, idd zo hard met je vinger op en neer rossen dat het net 1 beweging lijkt...

 • Chriztiaan
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 17:52
Zie [iPhone 3G] Home knop kapot en iTunes wil restoren :)

[Voor 97% gewijzigd door een moderator op 19-10-2008 09:59]


Anoniem: 232049

fetcher schreef op zaterdag 18 oktober 2008 @ 11:29:
Wat mij opviel nadat ik mijn t-mobile sim had vervangen voor een Vodafone sim is dat mijn batterij levensduur behoorlijk steeg. Zou dit zijn omdat t-mobile meer overslaat van 3G naar GPRS?
Ik durf te wedden van wel. Ik was had mijn iPhone pas een paar weken nadat mijn abonnement was ingegaan. Ik stapte over van Telfort naar t-mobile en merkte dat mijn sony ericsson ineens ook minder lang deed met de batterij. Ik ervaar slechtere dekking sinds ik van provider wisselde. Je telefoon moet harder 'uitsturen' of uitzende als het signaal zwak is en dat kost meer energie. Op mijn werk heb ik met mijn iPhone perfecte 3G ontvangst en thuis nauwelijks. Het valt me op dat de dagen dat ik niet op mijn werk ben langer met de batterij doe. En dat komt niet doordat ik thuis meer tijd heb om te spelen met dat ding, ik gebruik thuis meer mijn Mac ;)

 • jefjef
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 03-06 21:38

jefjef

learning by doing

las ik net op iLounge.com
iPhone Software 2.2 features emoji, Google Street View, more Developers have found a number of features hidden in iPhone Software 2.2, which is currently in beta and was recently updated and seeded to developers. Although the release notes list only “compatibility testing” as the only change, according to Mac Rumors, developers have found some new features hidden in iPhone’s framework files. A number of hidden Japanese emoji icons were found, which if implemented will answer one of the most common complaints about the iPhone from Japanese users, support for Street View in the Google Maps application, and a new toggle in the iPhone’s keyboard settings to turn Auto-Correction on and off. Apple has yet to announce a firm release date for iPhone Software 2.2.

iemand al uitgeprobeerd?

 • Egoist
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Nou ik heb vanwege de beroerde 3g ontvangst van de iphone een half jaar lang 50% korting op mijn abbo gekregen van t-mobile. Das nog geen oplossing want die zal van apple moeten komen maar het verzacht de pijn wel een beetje.

Anoniem: 212478

jefjef schreef op zondag 19 oktober 2008 @ 01:19:
las ik net op iLounge.com
iPhone Software 2.2 features emoji, Google Street View, more Developers have found a number of features hidden in iPhone Software 2.2, which is currently in beta and was recently updated and seeded to developers. Although the release notes list only “compatibility testing” as the only change, according to Mac Rumors, developers have found some new features hidden in iPhone’s framework files. A number of hidden Japanese emoji icons were found, which if implemented will answer one of the most common complaints about the iPhone from Japanese users, support for Street View in the Google Maps application, and a new toggle in the iPhone’s keyboard settings to turn Auto-Correction on and off. Apple has yet to announce a firm release date for iPhone Software 2.2.

iemand al uitgeprobeerd?
Hoe kun je nou een firmware testen die er nog niet is voor het gewone publiek? Als ie er was geweest, dan hadden we 'm allemaal al :|

Anoniem: 52385

Weet iemand hoe ik de smsjes van mijn iPhone op mijn imac krijg?

Anoniem: 269592

Ik heb iets vreemds. Ik heb mijn iPhone 3G origineel gfe-unlockt via T-Mobile maar volgens mij heeft dit niets met het probleem te doen. Als ik iets uit de appstore wil downloaden geeft hij sinds gisteren een melding dat mijn wachtwoord niet klopt. Weet iemand hoe dit op te lossen is? Hij heeft het altijd gedaan ook via KPN (gisteren zelfs nog via 3G)

 • Knopsje
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 18:00
En als je het via iTunes probeert?

 • justifire
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 07:09

justifire

Shut up and squat !!

Anoniem: 269592 schreef op zondag 19 oktober 2008 @ 11:31:
Ik heb iets vreemds. Ik heb mijn iPhone 3G origineel gfe-unlockt via T-Mobile maar volgens mij heeft dit niets met het probleem te doen. Als ik iets uit de appstore wil downloaden geeft hij sinds gisteren een melding dat mijn wachtwoord niet klopt. Weet iemand hoe dit op te lossen is? Hij heeft het altijd gedaan ook via KPN (gisteren zelfs nog via 3G)
Weet je zeker dat je verbinding hebt met de server?
Anders eens via wifi proberen.

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • vozzie
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 30-05 14:22

vozzie

Zo beter?

Ik ben zeker niet de enige die zich eraan irriteert dat er geen caching is met Safari. Zit verdomme 8 of 16 GB intern in, ze zouden daar toch wel een klein stukje van voor caching kunnen gebruiken.

Iemand die iets weet of Apple daarmee bezig is ?

 • Wizz15
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 26-10-2022
Anoniem: 269592 schreef op zondag 19 oktober 2008 @ 11:31:
Ik heb iets vreemds. Ik heb mijn iPhone 3G origineel gfe-unlockt via T-Mobile maar volgens mij heeft dit niets met het probleem te doen. Als ik iets uit de appstore wil downloaden geeft hij sinds gisteren een melding dat mijn wachtwoord niet klopt. Weet iemand hoe dit op te lossen is? Hij heeft het altijd gedaan ook via KPN (gisteren zelfs nog via 3G)
Dit probleem had ik vrijdag ook de hele dag, denk dat er iets met de server was, inmiddels is het bij mij alweer verholpen. Had je dit probleem ook als je vanuit iTunes naar de appstore wil gaan?

PSN: RikBruil | BFBC2 stats


Anoniem: 269592

Wizz15 schreef op zondag 19 oktober 2008 @ 14:55:
[...]


Dit probleem had ik vrijdag ook de hele dag, denk dat er iets met de server was, inmiddels is het bij mij alweer verholpen. Had je dit probleem ook als je vanuit iTunes naar de appstore wil gaan?
Nee via iTunes gaat het goed alleen op de iPhone gaat het niet. Heel vreemd.

 • GekkeCoen
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 01-03-2022
Safari schijnt zo'n uitgebreide browser te zijn. Maar is het ook mogelijk om streaming videos te bekijken via Flash of Windows Media player? Zoals uitzending gemist etc.

 • zezke
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 15:30
GekkeCoen schreef op zondag 19 oktober 2008 @ 18:05:
Safari schijnt zo'n uitgebreide browser te zijn. Maar is het ook mogelijk om streaming videos te bekijken via Flash of Windows Media player? Zoals uitzending gemist etc.
Ik weet niet wie je dat verteld heeft, maar het is nogal gezever. Geen flash en overduidelijk speelt hij geen microsoftspecifieke bestanden. What the hell, je kan er zelfs niks mee downloaden.

 • Atlas
 • Registratie: Mei 2002
 • Niet online

Atlas

Ik flits niet meer terug!

Ik heb de iphone nu een week en er zijn toch een aantal negatieve dingen die ik nu ben tegengekomen:
• Er staat nergens hoeveel tekens je al getikt hebt in je SMS-je
• Ontvangsbevestiging van je SMS-je is niet mogelijk
• Ik vind hem traag bij het openen van je mail applicatie en je sms-applicatie.
• De GPS-fix is erg traag en werkt niet altijd even goed.
• Safari crasht echt ranzig vaak :X

Hopelijk brengt 2.2 hier wat verandering in :)

Join the dark side, we have cookies :)
You need only two tools. WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and shouldn't, use the tape.


Anoniem: 151391

Anoniem: 52385 schreef op zondag 19 oktober 2008 @ 11:21:
Weet iemand hoe ik de smsjes van mijn iPhone op mijn imac krijg?
Niet. :p

 • SaURoN
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Syphone schijnt met wat aanpassingen wel te werken , niet 100% maar wel 90%

Tis mij iig gelukt om smsjes er in te krijgen met 2.1 en itunes 8

 • ppl
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Egoist schreef op zondag 19 oktober 2008 @ 03:02:
Nou ik heb vanwege de beroerde 3g ontvangst van de iphone een half jaar lang 50% korting op mijn abbo gekregen van t-mobile. Das nog geen oplossing want die zal van apple moeten komen maar het verzacht de pijn wel een beetje.
Zoals al vaker verteld heeft Apple niets te maken met het brakke T-Mobile netwerk welke de slechte ontvangstproblemen veroorzaakt. Het is inmiddels al wetenschappelijk aangetoond dat er met de iPhone zelf niets aan de hand is naast dat er al diverse mensen zijn die dit al proefondervindelijke hebben vast kunnen stellen door er een Vodafone of KPN sim in te stoppen. Er is maar 1 oplossing en dat is dat T-Mobile meer gaat investeren in een goed en landelijk dekkend netwerk zodat deze het niveau van de netwerken van KPN en Vodafone kan evenaren. Ieder andere mogelijkheid is echt geen oplossing. Mocht het wel aan je iPhone liggen dan is dat ding gewoon stuk en moet je 'm laten repareren of omruilen bij T-Mobile.

Voortaan dus eerst even zoeken en ook in het juiste topic plaatsen. Je melding van de korting hoort eerder in het abonnementen topic thuis en niet hier.
Atlas schreef op zondag 19 oktober 2008 @ 19:18:
Ik heb de iphone nu een week en er zijn toch een aantal negatieve dingen die ik nu ben tegengekomen:
• Er staat nergens hoeveel tekens je al getikt hebt in je SMS-je
• Ontvangsbevestiging van je SMS-je is niet mogelijk
• Ik vind hem traag bij het openen van je mail applicatie en je sms-applicatie.
• De GPS-fix is erg traag en werkt niet altijd even goed.
• Safari crasht echt ranzig vaak :X

Hopelijk brengt 2.2 hier wat verandering in :)
Tja, "traag" is een heel betrekkelijk begrip wat iedereen weer op een hele andere manier invult. Wat versta je onder traag?

Je mail programma kun je wat sneller maken door in te stellen dat hij geen voorbeeld moet tonen (standaard staat deze op 2 regels) en je kunt automatisch mail ophalen wanneer je de applicatie start ook uitschakelen wat weer scheelt. Zelf vind ik de applicatie erg snel, ook met de hoeveelheid mappen die ik heb en de mail die erin zit (waarbij je overigens ook weer in kan voeren hoeveel berichten hij maximaal download).

GPS is helaas ALTIJD traag. Er wordt echter eerst getracht om middels AGPS wat aan globale positiemeting te doen (via het gsm netwerk en wifi) om daarna met de echte GPS dan een preciezere fix te krijgen. Dat verkrijgen van een fix duurt altijd een seconde of 30 en kan simpelweg niet veel sneller worden gemaakt. Alle GPS apparaat heeft dat "probleem". Ik moet zeggen dat sinds Google wat heeft lopen knutselen aan het algoritme achter Google Maps ik die navigatie toch wat minder vindt. Het is lang niet zo snel met het aangeven van de positie (bij het rijden is het niet meer vloeiend, hij schiet naar het volgende stuk) en het is er niet nauwkeuriger op geworden terwijl dat volgens Google wel zo zou moeten zijn.

Dat van SMS is al vaker besproken en verder niet te verholpen tenzij je je dingen als bitesms en jailbreak gaat gebruiken (zoekt en gij zult vinden).

 • Backpacker
 • Registratie: December 2004
 • Niet online
Anoniem: 212478 schreef op zondag 19 oktober 2008 @ 03:56:
[...]


Hoe kun je nou een firmware testen die er nog niet is voor het gewone publiek? Als ie er was geweest, dan hadden we 'm allemaal al :|
Omdat ze een beta-versie hebben gekregen om hun software te testen ;)

Duurzaamheidmaatregelen aan het treffen? Lees https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/2114724 even ivm het energielabel


 • Egoist
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
ppl schreef op zondag 19 oktober 2008 @ 22:30:
[...]

Zoals al vaker verteld heeft Apple niets te maken met het brakke T-Mobile netwerk welke de slechte ontvangstproblemen veroorzaakt. Het is inmiddels al wetenschappelijk aangetoond dat er met de iPhone zelf niets aan de hand is naast dat er al diverse mensen zijn die dit al proefondervindelijke hebben vast kunnen stellen door er een Vodafone of KPN sim in te stoppen. Er is maar 1 oplossing en dat is dat T-Mobile meer gaat investeren in een goed en landelijk dekkend netwerk zodat deze het niveau van de netwerken van KPN en Vodafone kan evenaren. Ieder andere mogelijkheid is echt geen oplossing. Mocht het wel aan je iPhone liggen dan is dat ding gewoon stuk en moet je 'm laten repareren of omruilen bij T-Mobile.

Voortaan dus eerst even zoeken en ook in het juiste topic plaatsen. Je melding van de korting hoort eerder in het abonnementen topic thuis en niet hier.
Ach gossie toch... Nee ik ben gek, ik heb al jarenlang t-mobile en met mijn oude toestel heb ik thuis wel 3g bereik waar ik dat met mijn iphone niet heb zoals ook al eerder gemeld in deze draadjes. Voortaan dus eerst even zoeken voordat je je vlammenwerper uit het vet haalt lieverd.

Hoewel dit niet het iphone abbo topic is mag men toch aannemen dat 90% hier dat ding met een t-mobile abbo heeft en dan is een simpele mededeling over minsten 90 euro korting misschien wel relevant voor die laatste persoon die nog niets over de problemen heeft gehoord.

Het is een hardstikke leuk telefoontje hoor, zeker met een jailbreak, maar het apparaat heeft ook gewoon zijn tekortkomingen en daar kunnen we het hier toch rustig over hebben. Dit is tweakers.net niet apple.com

groetjes

 • Tjebakka
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 02-06 07:12

Tjebakka

PSN: Currahee_Ross

Ik liep vandaag (en gister en eergister blijkbaar) tegen iets raars aan. De batterij gaf vanaf vrijdag (na volledig opladen) 14:00 aan 100% vol te zijn. Zaterdag ook de gehele dag. Tot opeens om 20:00 zondag, hij volledig leeg was. Was daar niet echt blij mee. Hebben meer mensen dit ervaren?

If it aint fixed, it's broken.


 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
ppl schreef op zondag 19 oktober 2008 @ 22:30:
[...]

Zoals al vaker verteld heeft Apple niets te maken met het brakke T-Mobile netwerk welke de slechte ontvangstproblemen veroorzaakt. Het is inmiddels al wetenschappelijk aangetoond dat er met de iPhone zelf niets aan de hand is naast dat er al diverse mensen zijn die dit al proefondervindelijke hebben vast kunnen stellen door er een Vodafone of KPN sim in te stoppen. Er is maar 1 oplossing en dat is dat T-Mobile meer gaat investeren in een goed en landelijk dekkend netwerk zodat deze het niveau van de netwerken van KPN en Vodafone kan evenaren. Ieder andere mogelijkheid is echt geen oplossing. Mocht het wel aan je iPhone liggen dan is dat ding gewoon stuk en moet je 'm laten repareren of omruilen bij T-Mobile.
Er is één test geweest, die aantoonde dat de iPhone 3G iets minder ontvangst had dan andere toestellen. En zij concludeerden dat dit niet zo'n probleem was. Ik heb nog geen enkele andere test het zelfde zien aantonen? Ook ik zeg hardware probleem (icm brak netwerk idd).
Het kan niet zo zijn dat overal ter wereld mensen klagen dat andere toestellen wél ontvangst hebben, en de iPhone niet of minder. Dat zijn andere providers maat, als het daar optreedt, is er ook wel iets mis met het ding. Dat het wordt verergerd door T-Mobile's netwerk geloof ik meteen, maar schuif het niet af dat er niks met je appeltje is, omdat er ergens een testje geweest is. 1000'en klagende users zeggen mij meer.
Egoist schreef op maandag 20 oktober 2008 @ 00:09:
[...]
Het is een hardstikke leuk telefoontje hoor, zeker met een jailbreak, maar het apparaat heeft ook gewoon zijn tekortkomingen en daar kunnen we het hier toch rustig over hebben. Dit is tweakers.net niet apple.com
Precies!
Maar je praat over de appeltjes van mensen. Dan is men al snel geneigd de tekortkomingen niet meer te (willen) zien.

Anoniem: 233874

Bakkert schreef op maandag 20 oktober 2008 @ 02:20:
Ik liep vandaag (en gister en eergister blijkbaar) tegen iets raars aan. De batterij gaf vanaf vrijdag (na volledig opladen) 14:00 aan 100% vol te zijn. Zaterdag ook de gehele dag. Tot opeens om 20:00 zondag, hij volledig leeg was. Was daar niet echt blij mee. Hebben meer mensen dit ervaren?
Exact hetzelfde heb ik pasgeleden ook gehad. Hij leek helemaal vol, en opeens viel hijuit omdat hij leeg was. Ook geen waarschuwing gehad van 20% en 10%.Na het opladen deed hij het weer gewoon goed. Geen idee waar dit doorkomt.

 • Daejji
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 05-06 13:45
Blijft toch wel vreemd dat er velen zijn die een Iphone hebben met Vodafone en die een veel beter bereik hebben.

 • MarcelG
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 31-05 23:49

MarcelG

parttime guru, fulltime idiot

Nou, ik moet bij deze even mijn petje afnemen voor de Apple service ; ik heb 2,5 week geleden m'n iPhone geretourneerd bij TPH, omdat er een barst zat tussen het simslot en de metalen rand.
Wat schetst mijn verbazing: afgelopen vrijdag kon ik een volledig nieuwe iPhone 3G ophalen! Geen gezeur over eigen risico, beschuldigingen van laten vallen etc, gewoon zonder gezeur omruilen die hap.

Nu heb ik dus weer een krasvrije en barstvrije versie! Whoohoo!
Oh ja, en de "repair" in Itunes was ook kipsimpel ; eerst upgraden naar 2.1, vervolgens een "restore from backup", en op de passwords (pushmail, wifi, VPN grouppassword) na was alles weer terug.
Toppie!

Nu nog pushmail aan de gang zien te krijgen zonder VPN - dit zou sinds kort bij ons bedrijfsnetwerk (AtosOrigin) mogelijk zijn....eens even uitvogelen.

 • Flaterik
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 30-05 08:18
iPhone 3G met prepaid... 699,95 in T-Mobile shops. Goed nieuws lijkt me.

http://www.iphonemedia.nl...-mobile-prepaidpakket/444

Digital Nomad, frequent flyer en minimalist...https://erikvandermeulen.nl


 • IJnte
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 05-06 08:22
Flaterik schreef op maandag 20 oktober 2008 @ 12:51:
iPhone 3G met prepaid... 699,95 in T-Mobile shops. Goed nieuws lijkt me.

http://www.iphonemedia.nl...-mobile-prepaidpakket/444
Totdat je de prijs per minuut ziet ...

Exploring the world by bicycle! cyclingsilk.wordpress.com


 • To_Tall
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 01:03
IJnte schreef op maandag 20 oktober 2008 @ 13:18:
[...]

Totdat je de prijs per minuut ziet ...
Nou dan maak je de belminuten op en ga je naar vodafone en sluitr je daar een 1 jarig iPhone abbo af ;)

A Soldiers manual and a pair of boots.


 • Vos
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 14:22

Vos

AFCA

To_Tall schreef op maandag 20 oktober 2008 @ 13:31:
[...]

Nou dan maak je de belminuten op en ga je naar vodafone en sluitr je daar een 1 jarig iPhone abbo af ;)
Het iPhone abonnement van Vodafone is voor 2 jaar :).

En het toestel zal vast nog wel gelocked zijn voor TM only.

[Voor 10% gewijzigd door Vos op 20-10-2008 13:43]

#36


 • Erhnam
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 14:22

Erhnam

het Hardware-Hondje :]

Flaterik schreef op maandag 20 oktober 2008 @ 12:51:
iPhone 3G met prepaid... 699,95 in T-Mobile shops. Goed nieuws lijkt me.

http://www.iphonemedia.nl...-mobile-prepaidpakket/444
Er staat niet bij of het een 8 of 16gb is. Is die verder met sim-lock?

http://www.xbmcfreak.nl/


 • IJnte
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 05-06 08:22
Erhnam schreef op maandag 20 oktober 2008 @ 13:55:
[...]


Er staat niet bij of het een 8 of 16gb is. Is die verder met sim-lock?
8GB en Simlock.. zie FP T.net

Exploring the world by bicycle! cyclingsilk.wordpress.com


 • Zilla
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 16:57
Misschien een stomme vraag, maar is het mogelijk om deze 100 euro beltegoed te gebruiken om de phone legaal te laten unlocken? Zoja, dan heb je voor 699,95 een legaal simlockvrije iphone :)

 • Motabeatz
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 16:10
Heb deze case er nu een weekje of 2 op zitten, bevalt zeer goed

iLike d:)b

[Voor 38% gewijzigd door Motabeatz op 21-10-2008 00:44. Reden: typo]

motabeatz.com


 • Egoist
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Ik heb er zo'n crystal clear magic touch case om zitten voor op mijn werk, zie hier:
http://www.youtube.com/watch?v=QccWhkeLW8U

Bevalt goed, touchscreen werkt wel minder maar nog voldoende. Telefoon wordt er wel een stukje lomper van maar hij kan dan wel tegen een stootje en dat is wel nodig ook. Buiten mijn werk om gebruik ik hem altijd zonder case en dat heeft toch mijn voorkeur natuurlijk.

Anoniem: 212478

Bakkert schreef op maandag 20 oktober 2008 @ 02:20:
Ik liep vandaag (en gister en eergister blijkbaar) tegen iets raars aan. De batterij gaf vanaf vrijdag (na volledig opladen) 14:00 aan 100% vol te zijn. Zaterdag ook de gehele dag. Tot opeens om 20:00 zondag, hij volledig leeg was. Was daar niet echt blij mee. Hebben meer mensen dit ervaren?
Ik heb dat sinds vandaag ook ineens. Juist na het volledig opladen een reboot gedaan om er zeker van te zijn dat er geen progsels blijven hangen.

Vannacht was 'ie opgeladen. Ga naar bed, word wakker en heb een halve batterij over. Erg vaag.

 • ppl
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Egoist schreef op maandag 20 oktober 2008 @ 00:09:
[...]


Ach gossie toch... Nee ik ben gek, ik heb al jarenlang t-mobile en met mijn oude toestel heb ik thuis wel 3g bereik waar ik dat met mijn iphone niet heb zoals ook al eerder gemeld in deze draadjes. Voortaan dus eerst even zoeken voordat je je vlammenwerper uit het vet haalt lieverd.

Hoewel dit niet het iphone abbo topic is mag men toch aannemen dat 90% hier dat ding met een t-mobile abbo heeft en dan is een simpele mededeling over minsten 90 euro korting misschien wel relevant voor die laatste persoon die nog niets over de problemen heeft gehoord.

Het is een hardstikke leuk telefoontje hoor, zeker met een jailbreak, maar het apparaat heeft ook gewoon zijn tekortkomingen en daar kunnen we het hier toch rustig over hebben. Dit is tweakers.net niet apple.com
Als je dan toch zo geweldig bent, waarom post je het dan wederom in het verkeerde draadje?

Terkortkomingen kun je prima melden maar dan wel in de juiste topics en met de juiste info en graag met een beetje fatsoen. Niet dat domme geemmer in verkeerde topics als wat jij er nu van maakt. Dat draagt namelijk absoluut niet bij aan de sfeer en de informatieve inhoud van een topic. Buiten dat is het gewoon een loze melding waar niemand wat aan heeft. Als je ontvangst problemen hebt dan moet je bij T-Mobile gaan lopen klagen. Als zij zeggen dat het prima in orde is en je hebt met andere telefoons ook gezien dat het in orde is waarom dan niet je iPhone voor reparatie aanbieden? Niemand die er aan denkt dat het ding ook net als de overige apparatuur gewoon stuk kan gaan. Dat is nou erg jammer want nu wordt er meteen gedacht op het niveau van samenzweringen en weet ik wat nog meer.

Zoals eerder al eens is aangehaald: een beetje meer respect hier mag wel. Ik kom soms nogal sterk het idee dat ik eerder op een of ander meidenforum zit dan op een forum voor tweakers die de koe bij de horens vat en het probleem zelf wel eventjes oplost.
UltraSub schreef op maandag 20 oktober 2008 @ 06:51:
[...]

Er is één test geweest, die aantoonde dat de iPhone 3G iets minder ontvangst had dan andere toestellen. En zij concludeerden dat dit niet zo'n probleem was. Ik heb nog geen enkele andere test het zelfde zien aantonen? Ook ik zeg hardware probleem (icm brak netwerk idd).
Het kan niet zo zijn dat overal ter wereld mensen klagen dat andere toestellen wél ontvangst hebben, en de iPhone niet of minder. Dat zijn andere providers maat, als het daar optreedt, is er ook wel iets mis met het ding. Dat het wordt verergerd door T-Mobile's netwerk geloof ik meteen, maar schuif het niet af dat er niks met je appeltje is, omdat er ergens een testje geweest is. 1000'en klagende users zeggen mij meer.
En waar komen de klachten allemaal vandaan? De USA waar AT&T in enkele weken tijd een landelijk dekkend 3G netwerk moet uitrollen terwijl ze hun gewone GSM netwerk nog niet eens op orde hebben (wat ook bevestigd wordt door alle andere niet-iPhone users die over dat netwerk steen en been lopen te klagen). Hetzelfde verhaal gaat min of meer op voor Nederland. T-Mobile heeft geen landelijk dekkend 3G netwerk, geeft een veel te optimistische kaart en ook niet-iPhone gebruikers melden klachten m.b.t. ontvangst waarbij notabene het Agentschap Telecom dit nog eens bevestigd met een test die ze hebben gedaan (wat weer een followup was van voorgaande testen waarbij T-Mobile er ook al niet te best uitkwam).
In Duitsland hoor je er niemand over terwijl men daar ook over het T-Mobile netwerk gaat, een netwerk welke al heel wat volwassener is dan de Nederlandse tak.

Overigens lijkt het mij verstandiger om eens te kijken naar de hoeveelheid gebruikers die er geen last van hebben EN de hoeveelheid die er wel last van heeft. Dat samen geeft ook de enige juiste indruk. Als je alleen de klagers gaat vergelijken ben je een hele domme vergelijking aan het maken omdat die heel erg eenzijdig is (geldt dus ook als je alleen naar de positieve mensen gaat kijken).

Uiteindelijk lijkt het me gewoon het verstandigst dat mensen als iets niet werkt eerst eens bij T-Mobile gaan informeren. Kan zijn dat er een storing is, kan zijn dat er simpelweg geen dekkend netwerk voor je is (komt ook aardig vaak voor) en kan ook gewoon zijn dat je iPhone stuk is en gerepareerd moet worden. Met domweg hier komen klagen los je de problemen niet op, het lucht hooguit eventjes op. Dit is tweakers.net, tweakers lossen het probleem op en gaan niet steevast posts en topics lang lopen emmeren. Dit is namelijk weer hetzelfde gezeik als een paar pagina's terug en dit lijkt haast wel iedere 5 pagina's weer terug te komen. Be a man and stop whining!

@ NickySantoro: heb je misschien ook een foto van de achterkant van je case? Ziet er eigenlijk wel tof uit.
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Let op of je post niet beter past in een van de volgende topics:
[iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6
[iPhone 3G] Importeren, wat zijn de mogelijkheden? Deel 2
[iPhone & iPod touch] Jailbreaken
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps

Om de doorzoekbaarheid te verbeteren moeten problemen en specifieke vragen in een apart (nieuw) topic: Apple Media Devices Beleid.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee