Toon posts:

[iPhone 3G] Ervaringen & Discussie Deel 17 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 10 Laatste
Acties:
 • 80.301 views

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 09:33

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter


Welkom in het discussietopic over de iPhone. Je kunt in deze startpost informatie vinden over de functionaliteit van de iPhone, de accessoires en de specificaties. Daarnaast kun je in de volgende post een FAQ vinden met wat tips en antwoorden op veelgestelde vragen.

Het is eindelijk zover! De iPhone (3G) is sinds 11 juli officieel verkrijgbaar in Nederland. De exclusieve provider is T-Mobile en de iPhone wordt geleverd in combinatie met 3 scherpe 2 jarige abonnementen vanaf 30 euro die allemaal belminuten, sms-berichten en mobiel breedband (2048/384 Kbps) bevatten.

Ook in België is de iPhone sinds 11 juli officieel verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie verderop in deze startpost.


Interface

De iPhone draait op een afgeslankte versie van Mac OS X, gedoopt OS X iPhone. Daardoor heb je o.a. de beschikking over een HTML email client, de Safari webbrowser etc. Ook andere achterliggende geavanceerde techniek uit Mac OS X is beschikbaar op de iPhone.


Multitouch

De iPhone heeft geen knoppen maar een gigantisch (3,5") scherm. Via dit scherm bedien je de iPhone, hierdoor is het mogelijk om de interface te laten veranderen naar gelang de applicatie dit verlangt. Fysieke knoppen zitten niet meer in de weg, en nemen geen kostbare ruimte in als je ze niet nodig hebt.

De iPhone is de eerste en vooralsnog enige telefoon die uitgerust is met multitouch technologie. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van gestures de telefoon te bedienen. Natuurlijk kun je de telefoon gewoon aanraken zoals een traditionaal touchscreen. Dit kan echter gewoon met je vingers en daarvoor is dus geen stylus nodig. Het echt revolutionaire aan de iPhone is dat dit ook met meerdere vingers tegelijk kan. Hierdoor kun je dus snel tekst invoeren. Maar je kunt ook bijv. inzoomen op een foto door twee vingers uit elkaar te bewegen.

Door geavanceerde predictive text input kun je snel tekst invoeren op de iPhone. Dit werkt behoorlijk goed, al is het even wennen in het begin.


Sensoren

De iPhone beschikt over verschillende sensoren, die het gebruik vergemakkelijken. De lichtsensor past de felheid van het display aan, aan de lichtomstandigheden, zodat het scherm optimaal afleesbaar is en stroom bespaard wordt waar mogelijk. De proximitysensor zorgt dat het scherm wordt uitgeschakeld als je de telefoon bij de oor houdt. Hierdoor bespaar je stroom en zijn ongewenste aanrakingen met je oor niet mogelijk. Tot slot zit er ook nog een accelleratiesensor ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat de iPhone weet of je hem op z'n kant houdt of niet. Zo kun je bijv. een breedbeeldfilmpje bekijken door de iPhone te draaien, ook is het mogelijk om zo landscape foto's nog beter te bekijken, of om bijv. de coverflow navigatie te gebruiken om je favoriete album te vinden.Functionaliteit

Telefoon

De iPhone doet alles wat je van een mobiele telefoon mag verwachten, bellen, smsen etc. Een speciale functie van de iPhone is visual voicemail. Je ziet een overzicht van je voicemail bericht en je kunt degene die je wilt horen aanklikken. Dus je hoeft ze niet één voor één af te luisteren. Je kunt je contactlijst syncen met adresboek (Mac), Entourage (Mac) of Outlook (Windows). Ook kun je via internet syncen met Yahoo! adresboek. Daarnaast ondersteunt de iPhone Microsoft Exchange en Mobile Me, wat het mogelijk maakt om contacts te pushen en gepusht te krijgen, waardoor ze on-the-fly bijgewerkt worden.


iPod

De iPhone doet alles wat je iPod ook doet, maar dan mooier en beter. Het grote scherm (3,5") is uiteraard uitstekend geschikt om videomateriaal te bekijken. Maar je kunt ook prima muziek luisteren. De interface is volledig vernieuwd t.o.v. de huidige iPods en je kunt bijv. navigeren middels coverflow. Wat kan de iPhone allemaal afspelen? Het is ook mogelijk om de iPhone middels component of composiet aan te sluiten op een TV.

Audio: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3 and 4), Apple Lossless, AIFF and WAV.

Video: H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 768 Kbps, 320 by 240 pixels, 30 frames per sec., Baseline Profile up to Level 1.3 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formatsSafari

De iPhone beschikt, volgens Apple, over de meest geavanceerde browser ooit, Safari. Dit mobiele broertje doet in niets onder voor de desktop variant. Helaas wordt Java niet ondersteund (Javascript wel) en Flash (vooralsnog) ook niet. Youtube is toch geen probleem, omdat de iPhone toegang heeft tot betere kwaliteit filmpjes van Youtube in H.264 formaat. Bookmarks worden automatisch gesynced met je desktop computer. Daarnaast is het mogelijk om tot 8 bookmarks (waarbij o.a. de zoom onthouden wordt) te plaatsen op je springboard. Die zijn dus met 1 tap bereikbaar.


Mail

De emailclient heeft ondersteuning voor HTML en ondersteunt alle IMAP en POP mailboxen. Push-mail is mogelijk via een speciale (gratis) Yahoo mailaccount. Daarnaast is de mogelijk met Exchange servers en een MobileMe account.

Je kunt daarnaast op vastgestelde tijden je andere IMAP en POP mailboxen laten controleren. Daarnaast wordt je mail sowieso opgehaald bij het openen van de applicatie. De emailaccounts (dus de instellingen, niet de emails) worden gesynced met je desktop computer, dit kan met Mail (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows).


Agenda

Het is mogelijk je afspraken te syncen met iCal (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows). Je kunt op je iPhone alle afspraken inzien en evt. nieuwe toevoegen. Ook je agenda kan via Exchange of Mobile Me draadloos up-to-date gehouden worden, waarbij afspraken dus ook weer automatisch gepusht worden van je PC of Mac naar je iPhone en vice versa.


Photo (Camera)

De iPhone beschikt over een 2,0 Megapixel camera. Hiermee kun je nog best redelijke foto's maken, deze foto's kun je vervolgens syncen met iPhoto (Mac), Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop Album of een willekeurige map op je computer. Daarnaast kun je foto's middels Mobile Me, direct naar je online gallery publiceren of bijv. naar iemand emailen. Een andere leuke feature is dat de iPhone automatisch de locatie kan toevoegen, geotagging. De locatie wordt bepaald met een combinatie van de ingebouwde (A-)GPS, GSM en Wifi.

Het is natuurlijk ook mogelijk om foto's of afbeeldingen gemaakt met bijv. een andere camera op de iPhone zetten door ze te syncen vanaf je Mac of PC, ze op te slaan vanaf internet via de Safari webbrowser of ze op te slaan vanuit een email attachement.


Google Maps

Via deze applicatie is het mogelijk om Google Maps te raadplegen, incl. routeplanning, satellietbeelden, fileinformatie etc. Dit is nu inclusief locatiebepaling d.m.v. (A-)GPS, GSM en Wifi. De iPhone 3G heeft ingebouwde GPS en gebruikt daarnaast dus de locatie van telefoonmasten en wifi hotspots om de locatie te bepalen en een snelle fix te krijgen voor de GPS.


Andere standaard applicaties

Standaard worden onder andere een uitgebreide wetenschappelijke rekenmachine, een uitgebreide klok (met o.a. wereldklok, timer, stopwatch en wekker functionaliteiten), weer en aandelen applicaties meegeleverd.


Meer applicaties?

Apple brengt zelf regelmatig updates uit, waarmee programma's toegevoegd worden aan de iPhone. Zo zijn later bijv. de iTunes en App Store toegevoegd.

Daarnaast heeft de iPhone uitgebreide ondersteuning voor web applicaties. Zo kan iedereen websites maken die geschikt zijn voor de iPhone. Hier levert Apple ook ondersteuning voor. Natuurlijk is dat leuk, maar de mogelijkheden blijven beperkt.

Gelukkig zijn er ook native applicaties beschikbaar van third parties. Deze zijn gemaakt met de iPhone SDK en kunnen aangeschaft worden via de App Store op de iPhone of via iTunes op de PC en Mac. De ontwikkeltools kunnen door iedereen gratis gedownload worden, om als ontwikkelaar je software ook daardwerkelijk te verspreiden en op de iPhone te kunnen testen moet je 99 euro betalen. Vervolgens heb je de keus om de applicatie gratis aan te bieden of tegen een vergoeding. Hierbij gaat 30% naar Apple toe (die daarvan alle kosten betaald voor de verspreiding) en 70% naar de ontwikkelaar. Als het je ook leuk lijkt om met de SDK aan de gang te gaan, dan kun je het beste even in dit topic kijken: [iPhone & iPod touch SDK] Ervaringen & Discussie.


Er zijn inmiddels veel ontwikkelaars bezig met het ontwikkelen van software voor de iPhone (en iPod touch). De verscheidenheid van de applicaties is enorm, je moet hierbij denken aan een applicatie van eBay om je online veiling te bekijken, maar ook medische applicaties en bijv. games. Apple heeft al een aantal prijzen bekend gemaakt, zo zal Super Monkey Ball (met meer dan 100 levels) 10 dollar gaan kosten. Maar er zullen ook een groot aantal gratis applicaties beschikbaar komen. Het is immers aan de ontwikkelaar of hij wel of niet geld wil vragen voor een applicatie.


Nog een andere mogelijkheid is om de iPhone te jailbreaken. Dit kan worden besproken in [iPhone & iPod touch] Jailbreaken.

Er zijn inmiddels al aardig wat applicaties beschikbaar, kijk voor de favorieten van je mede-tweakers in [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie, [iPhone & iPod touch] Onmisbare applicaties (na jailbreak) & [iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps.
Accessoires

De iPhone beschikt over een iPod dockconnector aansluiting. De iPhone kan met de meeste iPod accessoires overweg. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop accessoires, die speciaal beschikbaar zijn voor de iPhone. Het lijkt erop dat ondersteuning voor de iPod Radio Remote en Nike+ eraan zit te komen, maar het is onduidelijk of deze ook opnieuw uitgebracht zullen worden of dat de huidige versies de iPhone (3G) zullen ondersteunen.

Kijk in de Apple Store voor alle beschikbare accessoires.


http://images.apple.com/iphone/images/accessories_headset20080609.jpg
Apple levert speciale oordopjes (met microfoon) mee met de iPhone. Een speciale dock, waarbij je toegang hebt tot de homeknop is er ook. Let daarbij op dat de dock's van de iPhone 3G en de originele iPhone niet uitwisselbaar zijn. Tot slot, heeft Apple een kleine bluetooth headset geintroduceerd (die zie je links).

In the free iPod Book 4.0 van iLounge zijn verschillende accessoires te vinden van 3rd party's. Dit zijn o.a. armbanden, cases en screenprotectors.


Specificaties


• Afmetingen - 115,5 x 61,1 x 12,3mm
• Gewicht - 133 gram
• Scherm - 3.5 inch - 320 x 480 (163 ppi)
• Opslag - 8GB of 16GB (waarvan ongeveer 500 MB wordt ingenomen door het OS)
• Camera - 2.0 megapixels
• Kleur - zwart (8GB) & wit of zwart (16GB)

• UMTS/HSDPA - 850, 1900, 2100 MHz
• GSM / EDGE - 850, 900, 1800, 1900 MHz
• Wi-Fi - 802.11b/g (met geavanceerde beveiligingsopties zoals WPA2 en 802.1X)
• Wi-Fi - Bluetooth 2.0 + EDR

• Batterij
- Lithium
- Bellen - tot 10 uur met 2G en tot 5 uur met 3G
- Internet - tot 7 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G
- Video - tot 7 uur
- Audio - tot 24 uur
- Standby - tot 300 uur

• Aansluitingen e.d.
- 30 pins iPod dock aansluiting
- 3.5mm jack met audio en microfoon ondersteuning
- SIM kaart houder
- Ingebouwde luidspreker
- Ingebouwde microfoon

• Fysieke knoppen:
- Volume luider / zachter
- Geluid aan / uit
- Sluimer / Waakstand
- Thuisknop

In de doos zit: iPhone 3G, stereoheadset met microfoon, dockconnector-naar-USB-kabel, USB-lichtnetadapter, documentatie, reinigings- en poetsdoekje en een pinnetje voor het plaatsen van de simkaart


Klik hier voor de uitgebreide tech specs.T-Mobile prijzen en abonnementen

De iPhone 3G is exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile in combinatie met 3 abonnementen die een looptijd hebben van 2 jaar. Alle abonnementen zijn in combinatie met onbeperkt dataverkeer via HSDPA (2048/384 Kbps) en WiFi hotspots. Daarnaast is ook gebruik van Visual Voicemail gratis.

Maandelijkse kosten:29,9544,9564,95
Belminuten:150300500
Sms-berichten:150300500
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 8GB:79,951,001,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 16GB:159,9579,9519,95


De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6.


Mobistar prijzen en abonnementen

In België is de iPhone beschikbaar bij Mobistar. De iPhone is daar simlockvrij te koop en hoeft niet gekocht te worden i.c.m. een abonnement. Dit is misschien ook interessant voor de Nederlandse importeerders, alhoewel het niet duidelijk is of er misschien wel een countrylock op zit, waardoor de iPhone alsnog alleen bij de operators in België gebruikt kan worden. De prijs is 525 euro voor de 8GB versie en 615 euro voor de 16GB versie. Er zijn daarnaast drie abonnementen voor de iPhone, deze geven overigens geen lagere aanschafprijs voor de iPhone, omdat dat in België verboden is, vanwege het verbod op koppelverkoop. De abonnementen zijn ook met andere toestellen te krijgen en de iPhone is ook met alle andere (of dus geen) abonnementen van Mobistar te koop.

Maandelijkse kosten:30,0045,0060,00
Belminuten1:180360540
Sms-berichten1:3006001200
Dataverkeer:200MB500MB1GB

1 Let op: dit zijn dus steeds x aantal belminuten of SMSjes, dus niet én én zoals bij T-Mobile in Nederland.

De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6.


Links naar andere relevante topics op GoT


Prijs, abonnementen & importeren:
[iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6
[iPhone] Importeren deel 2

Handige software en aanverwante diensten:
[MobileMe] Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer

Jailbreaken:
[iPhone & iPod touch] Jailbreaken

iPod touch:
[iPod touch] Ervaringen & Discussie - Deel 5


De vorige delen:
deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8, deel 9, deel 10, deel 11, deel 12, deel 13, deel 14,
deel 15, deel 16

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 09:33

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
FAQ

Wat zijn de verschillen tussen de eerste generatie iPhone en de nieuwe 3G versie?

De grootste verschillen zitten van binnen, zo gaat de batterij nu iets langer mee, de geluidskwaliteit is verbeterd en natuurlijk zijn 3G (UMTS & HSDPA) en GPS toegevoegd.

Het uiterlijk is ook veranderd, de achterkant is nu enigsinds afgerond. Hij is iets dikker geworden, een paar mm, maar het volume is afgenomen, vanwege de veel sterker aflopende achterkant. Daarnaast is de achterkant niet meer van aluminium, maar van glossy wit of zwart plastic. Tot slot, zijn de knoppen aan de zijkant nu van metaal.


Wat is de nieuwe functionaliteit van de 2.0 software?

De functionaliteit is voor de nieuwe en oude iPhone gelijk en is alleen beperkt door de hardware. Het is onder te verdelen in 3 categoriën: de nieuwe functionaliteit die vooral interessant voor bedrijven is, de SDK en de nieuwe functionaliteit voor de "gewone" consumenten.

Voor bedrijven is er naast Microsoft Exchange support, ondersteuning voor Cisco VPN netwerken, auto-discovery, remote wipe en betere beveiligingen voor draadloze netwerken, zoals 802.1X en WPA2 worden ondersteund.

De SDK voegt de mogelijkheid toe voor ontwikkelaars om software te ontwikkelen. Deze software wordt verkocht via de App store. Deze zorgt er ook voor dat updates beschikbaar worden gesteld etc. De AppStore is beschikbaar in 62 landen, en alle applicaties die kleiner zijn dan 10 MB kunnen via het mobiele netwerk worden gedownload.

Voor de eindgebruiker zijn er ook veel nieuwe features, ik zal de belangrijkste hier noemen. Er is volledige ondersteuning voor zowel iWork als MS Office documenten (incl. Powerpoint). In het adresboek zit nu ook een zoekfunctie. In Mail is het mogelijk om meerdere e-mails tegelijk te verwijderen of verplaatsen.


Hoe kan ik aan een simlockvrije iPhone komen?

Met de komst van de nieuwe 3G iPhone zal importeren een stuk lastiger worden. In Amerika zal de telefoon alleen nog maar geactiveerd verkocht worden. Dus je kunt niet zomaar de winkel uit lopen, je zult een abonnement erbij moeten afsluiten. Misschien komen er wel mogelijkheden in andere landen, want vanaf 11 juli zal de iPhone in 22 landen te koop zijn en later dit jaar zelfs in 70 landen.

In België en Frankrijk moet de iPhone ook simlockvrij verkocht worden. Dat betekent dat er daar een mogelijkheid zal zijn om aan een simlockvrije telefoon te komen. Het probleem daarbij is alleen de prijs, want het zal waarschijnlijk niet goedkoop worden. In Engeland zal de iPhone ook prepaid te krijgen zijn, misschien dat daar mogelijkheden voor komen :)

Het importeren (wordt verder besproken in [iPhone 3G] Importeren, wat zijn de mogelijkheden?.


Waar kan ik de handleiding eigenlijk vinden?

De iPhone is voor veel mensen het eerste Apple produkt en daarom kunnen er een aantal zaken onduidelijk zijn. Het feit dat je niet eens een handleiding meegeleverd krijgt en alleen een snelstartgids helpt hier natuurlijk niet aan mee. Dus om te beginnen. De nederlandse handleiding is te downloaden op:
Apple iPhone handleiding.

Daarnaast staat bij de bookmarks op de iPhone zelf ook een link naar de "iPhone User Guide". Dit is een link naar de website van Apple, waarin op een speciaal voor de iPhone gemaakte site ook allerlei dingen worden uitgelegd.


Hoe kan ik de iPhone klaarmaken voor gebruik?

Als je je iPhone voor de 1e keer aanzet krijg je na het opstarten en ingeven van je pincode het volgende scherm:
http://support.apple.com/library/APPLE/APPLECARE_ALLGEOS/TS1558/TS1558_1.jpg


Hiermee bedoelt apple dat je je telefoon aan je pc of mac dient te koppelen en via iTunes dient aan te melden. Mocht je iTunes nog niet geinstalleerd hebben kun je deze downloaden via:
iTunes Download pagina

Hierna is je iPhone actief en kun je bellen en alle andere dingen doen die mogelijk zijn met een iPhone.


Ik heb geen creditcard en wil me toch registreren om mijn iPhone te kunnen gebruiken?

Je kunt in het registratiescherm ook kiezen voor de optie:
Geen - aanschaffen van betaalde applicaties is niet mogelijk
Click 'n Buy - voor aanschaffen via je afschrijving van je bankrekening.


Hoe kan ik een eigen ringtone instellen?

Mac gebruikers kunnen dit het makkelijkst doen via het programmapakket iLife '08 van Apple zelf waarin het programma Garageband zit. Hiermee kun je een willekeurig audiobestand selecteren bewerken en omzetten naar het juiste formaat zodat je iPhone hem accepteert als beltoon.

Voor Windows gebruikers is er het programma iPhone Ringtone Maker van Efiko Software. Je kunt daarvan een demo downloaden welke je 3 ringtones laat maken. Vanuit dit programma wordt het direct toegevoegd aan je ringtone collectie in iTunes 7.7. Logischerwijs dien je op de Mac en PC nog wel even te synchroniseren en daarna via het instellingen menu je ringtone in te stellen.

Daarnaast kan het ook via iTunes zelf (met dank aan Fab1Man):
 • Ga naar de MP3 die je wilt converten naar ringtone.
 • Rechtsklik op MP3 -> Info Tonen -> Opties -> stel bij begintijd je starttijd in, dus stel op 0:10 gaat dat in waarmee je wilt beginnen. Eindtijd moet maximaal 40 seconden later zijn.
 • Sluit venster.
 • Rechtsklik op MP3 -> Selectie converteren naar AAC
 • Rechtsklik op de ringtone -> In Windows Explorer tonen.
 • Extensie wijzigen van m4a naar m4r.
 • Plaats je ringtone in een map waar je 'm wilt hebben en dubbelklik op de ringtone.
 • Er komt een nieuwe tab bij in iTunes, genaamd ringtones.
 • Wanneer je nu je iPhone synchroniseert, heb je de tab "Ringtones". Hierin kun je de gewenste ringtone(s) selecteren om te syncen met je iPhone.
Hoe kan ik de autocorrectie en autoaanvulling van het woordenboek uitzetten?

Dat is mogelijk via "instellingen", "algemeen", "toetsenbord" en dan "autocorrectie". Kijk wel voor de zekerheid of de taal juist staat ingesteld, voordat je het (uit frustratie) uitzet. Daarnaast is het van belang te weten dat het woordenboek getrained kan worden. Door 3 keer een woord te typen of weg te drukken kun je het trainen.


Wil je apps uit de store via je pc installeren op je iPhone maar heb je daar geen rechten toe volgens iTunes?

Probeer in bovenaan in de werkbalk van itunes het volgende in te stellen:
Store -> Computer Machtigen met dank aan Erulezz

Het terugsyncen van apps die gekocht zijn via de iPhone wil ook niet altijd lekker gaan. Je kunt dit handmatig doen, door de iPhone aan te sluiten en dan in de linkerkolom van iTunes met de rechtermuisknop te klikken op de iPhone en te kiezen voor "zet aankopen over".


Hoe kan ik apps verwijderen welke via de iPhone zijn geinstalleerd?

- Houd je vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Tik op het kruisje in de hoek van het programma dat u wilt verwijderen.
- Tik op 'Verwijder' en druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik het springboard organiseren?

- Houd uw vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Sleep het icoontje naar de gewenste plaats.druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik een filmpje omzetten voor gebruik op de iPhone?

Mits hij aan de goede voorwaarden voldoet kun je hem via iTunes zo overzetten. Mocht je een afwijkend bestandsformaat hebben. Dan zijn er heel veel opties. iLounge heeft twee fantastische guides hierover gemaakt:
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Mac)
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Windows)

Voor Windows gebruikers is er daarnaast in PMD nog een fantastische handleiding te vinden: Video coderen voor je PMD: Tips en trucs.


Waarom geeft Google Maps geeft een grote blauwe pulserende ring om mijn locatie?

Deze ring geeft aan hoeveel "afwijking" er is op dat moment. De afwijking zal binnen groter zijn, omdat GPS dan geen of geen goede fix kan krijgen. Dan wordt er overgeschakeld op de minder precieze locatiebepaling met behulp van GSM masten en wifi.


Waarom kan ik niet navigeren?

Google Maps is een locatiebepalend programma met routeplan mogelijkheden. Het is dus wel mogelijk om een route te plannen en deze dan te volgen op het scherm. Het is niet mogelijk om aanwijzingen te krijgen.

Gesproken navigatie is nog niet mogelijk alhoewel er al een werkende Tomtom is geshowed door TomTom en Telenav ook al navigatie officieel heeft aangekondigd zie ook nieuws: Telenav kondigt navigatie voor iPhone 3G aan


Hoe kan ik tabbladen gebruiken in Safari?

Het onderste icoontje (de twee kleine venstertjes achter elkaar) eenmaal aanklikken en je kunt met meerdere vensters/tabbladen internetten.


Hoe kan ik links in een nieuw tabblad openen en bijv. snel naar beneden scrollen?

Er zijn een aantal onmisbare bookmarklets voor de iPhone. Eén daarvan voorziet alle links in een pagina van een target=blank wat betekent dat die de pagina in een nieuwe tab (helaas wel in de voorgrond) opent. Daarnaast is "scroll down" een goeie; naar de bodem van een pagina scrollen kon nog niet handig zoals dat wel met naar de top scrollen kan; handig op forums. En natuurlijk Find in this page: Maakt je zoekterm geel, onmisbaar.
Tenslotte nog wat zoekbookmarks, met YubNub als aanrader. Zie:
http://doctyper.com/archi...a-small-iphone-annoyance/
http://www.lifeclever.com...marklets-for-your-iphone/
Met dank aan Zpottr

Sneller internetten met GPRS en 3G?

Via T-Mobile is het mogelijk om compressie aan (of uit) te zetten om zo websites sneller te kunnen laden. Ga met de Safari browser hiervoor naar http://speed.t-mobile.nl/.


Ik kan de Scientific calculator niet vinden alleen de standaard?

Kantel je iPhone eens op zijn kant en dan schakelt de calculator ook om naar de uitgebreide variant.


Hoe maak ik een screenshot op de iPhone ?

Houd de home-knop ingedrukt en druk één maal op de aan/uit-knop. Je screenshot word nu in de foto-rol geplaatst (zelfde locatie als de foto's van de camera).

De screenshots worden opgeslagen als PNG's. Bestandsgrote is ongeveer 50-100 KB :)
Met dank aan Good Fella


Waar kan ik leuke en handige software vinden?

Op GoT zijn er nu 3 topics die gaan over de applicaties voor de iPhone en iPod touch. In die topics kun je daarover discussiëren en de favorieten van je medetweakers vinden:
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps


Mijn iPhone is gevallen of anders kapot gegaan wat niet onder de garantie valt, wat nu?

Geen nood! Wanneer je toestel buiten de garantie kapot is, kun je bij T-mobile voor 226,- Euro excl. btw een nieuw toestel bestellen. Dit geldt voor de 16GB versie.
Met dank aan B2


Tot slot, er is altijd wel iets te wensen qua functionaliteit of oplossen van bugs: wat doet Apple daarmee?

Het is leuk om hier daarover te discussieren. Maar als je echt Apple wilt bereiken, dan kun je beter het iPhone Feedback formulier gebruiken :)

Het grootste gedeelte van de FAQ is gemaakt door harley _/-\o_


Als je ook tips hebt of wilt bijdragen aan de FAQ, stuur het naar me op via mail, DM o.i.d en ik zet het erbij :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 09:33

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Er is in het laatste deel aardig wat geschreven over iPhone headsets en autoaccessoires, als iemand over een van die twee onderwerpen een topic wilt openen, ga je gang!

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Anoniem: 151407
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
Krijg net mijn Iphone 3G binnen van 2call.
helemaal top geregeld. en simlock vrij (doosje deels italiaans) met vodafone.
t-mobile is bij mij in de buurt pudding kwa bereik en vodafone dekt wel volledig hiero :)
damn 3g is wel een verbetering kwa snelheid dan de oude 16 gb 2g die ik hiervoor had.
nu heb ik gekozen voor de 8 gb omdat ik van mijn vorige 16 gb ook maar 3 gb muziek erop had staan:)

[Voor 3% gewijzigd door Anoniem: 151407 op 29-11-2008 16:27]


Anoniem: 233874

In de FAQ van de topic strat vind ik terug:

Hoe kan ik de autocorrectie en autoaanvulling van het woordenboek uitzetten?

Dat is niet mogelijk. Kijk wel voor de zekerheid of de taal juist staat ingesteld. Daarnaast is het van belang te weten dat het woordenboek getrained kan worden. Door 3 keer een woord te typen of weg te drukken kun je het trainen.


Dit kan sinds 2.2 natuurlijk wel. Misschien handig dit even aan te passen.

 • endless90
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 02-06 11:38
Ik ben nog steeds opzoek naar een app (desnoods van Cydia of Installer) om mijn telefoon softwarematig op ''stil'' te zetten en dus niet het knopje op mijn iPhone te hoeven gebruiken.
Deze is namelijk ontzettend los gaan zitten de laatste tijd.

Iemand die bekend is met een dergelijke app :)?

 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

Ik heb nu al een paar keer gehad dat ik moeite heb met telefooncentrales/keuzemenu's. Er wordt dan niets geregistreerd als ik op de iphone toetsen indruk. Is dit een bekend probleem, of doe ik zelf misschien iets fout?

PSN: Shiver23


 • Valderrama
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 06-06 20:25
Hoe gaat Apple/Bel company tegenwoordig om met haarscheurtje is de casing van de 3G's?

Op de mijne heb ik zo'n scheurtje ontdekt van ongeveer een halve centimeter lang.

 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

Valderrama schreef op zaterdag 29 november 2008 @ 23:54:
Hoe gaat Apple/Bel company tegenwoordig om met haarscheurtje is de casing van de 3G's?

Op de mijne heb ik zo'n scheurtje ontdekt van ongeveer een halve centimeter lang.
http://www.iphoneclub.nl/...hoe-zit-het-met-garantie/

PSN: Shiver23


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 09:33

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Shiver23 schreef op zaterdag 29 november 2008 @ 21:06:
Ik heb nu al een paar keer gehad dat ik moeite heb met telefooncentrales/keuzemenu's. Er wordt dan niets geregistreerd als ik op de iphone toetsen indruk. Is dit een bekend probleem, of doe ik zelf misschien iets fout?
Het lijkt me dat je er weinig fout aan kan doen. Maar werkt het wel met andere mobiele telefoons? Ik heb er zelf nog nooit problemen mee gehad, maar dat gaat dan ook om telefooncentrales (+irritantje bijbehorende bandjes) van klantenservices van (grote) bedrijven. Ik heb zelf namelijk geen vaste telefoonaansluiting, dus alles gaat via de mobiel.
Dotto schreef op zaterdag 29 november 2008 @ 17:49:
Ik ben nog steeds opzoek naar een app (desnoods van Cydia of Installer) om mijn telefoon softwarematig op ''stil'' te zetten en dus niet het knopje op mijn iPhone te hoeven gebruiken.
Deze is namelijk ontzettend los gaan zitten de laatste tijd.

Iemand die bekend is met een dergelijke app :)?
Dat zal met een app uit de App Store niet lukken, je kunt dus het beste hier even zoeken/vragen: [iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer.
Anoniem: 233874 schreef op zaterdag 29 november 2008 @ 16:42:
In de FAQ van de topic strat vind ik terug:

Hoe kan ik de autocorrectie en autoaanvulling van het woordenboek uitzetten?

Dat is niet mogelijk. Kijk wel voor de zekerheid of de taal juist staat ingesteld. Daarnaast is het van belang te weten dat het woordenboek getrained kan worden. Door 3 keer een woord te typen of weg te drukken kun je het trainen.


Dit kan sinds 2.2 natuurlijk wel. Misschien handig dit even aan te passen.
Goed punt :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Dr. Strangelove
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 16:24
:(

Ik sluit mijn iPhone aan voor de 2.2 update, update gaat van start en opeens krijg ik de melding dat ik mijn iPod moet herstellen. Hij zal daarna een backup terugzetten. Nou vooruit dan maar... ding herstelt zichzelf, om vervolgens op te starten minus al mijn programma's!!! Niets in de backup directory van iTunes, leeg! Nu is dat niet zo'n punt voor de meeste programma's, maar ik had twee gekochte programma's erbij zitten en die ben ik nu dus definitief kwijt?! Ik zie niet waar ik ze opnieuw kan downloaden.

These are my principles. If you don't like them, I have others.


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 09:33

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Dr. Strangelove schreef op zondag 30 november 2008 @ 10:49:
:(

Ik sluit mijn iPhone aan voor de 2.2 update, update gaat van start en opeens krijg ik de melding dat ik mijn iPod moet herstellen. Hij zal daarna een backup terugzetten. Nou vooruit dan maar... ding herstelt zichzelf, om vervolgens op te starten minus al mijn programma's!!! Niets in de backup directory van iTunes, leeg! Nu is dat niet zo'n punt voor de meeste programma's, maar ik had twee gekochte programma's erbij zitten en die ben ik nu dus definitief kwijt?! Ik zie niet waar ik ze opnieuw kan downloaden.
Rustig aan...

Dat is sowieso vreemd, de programma's horen gewoon nog in iTunes te staan. Die verdwijnen immers niet als je iPhone wordt herstelt. In de linkerbalk staat een kopje programma's en vanaf iTunes kun je dus gewoon weer syncen, evt. moet je eerst de iPhone nog machtigen.

Optie 2 is om met dezelfde account als je de programma's hebt gekocht ze opnieuw te downloaden middels iTunes (je hoeft dan niet opnieuw te betalen, je kunt ze onbeperkt opnieuw downloaden). Je kunt zelfs nog via de store je aankoopgeschiedenis bekijken, als je niet meer weet wat je had gekocht. De laatste optie is gelijk aan optie 2, maar het dan via de App Store op de iPhone te doen :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • rclahsen
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 16:58
Spuit 11, zie het antwoord van Hoedje

[Voor 76% gewijzigd door rclahsen op 30-11-2008 11:09]


 • Dr. Strangelove
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 16:24
Hoedje schreef op zondag 30 november 2008 @ 10:56:
[...]

Rustig aan...

Dat is sowieso vreemd, de programma's horen gewoon nog in iTunes te staan. Die verdwijnen immers niet als je iPhone wordt herstelt. In de linkerbalk staat een kopje programma's en vanaf iTunes kun je dus gewoon weer syncen, evt. moet je eerst de iPhone nog machtigen.

Optie 2 is om met dezelfde account als je de programma's hebt gekocht ze opnieuw te downloaden middels iTunes (je hoeft dan niet opnieuw te betalen, je kunt ze onbeperkt opnieuw downloaden). Je kunt zelfs nog via de store je aankoopgeschiedenis bekijken, als je niet meer weet wat je had gekocht. De laatste optie is gelijk aan optie 2, maar het dan via de App Store op de iPhone te doen :)
Optie werkt dus niet, tabje is leeg.

Optie 2 was niet mogelijk dacht ik? Ik heb al een mail naar Apple gecomponeerd. Zal proberen opnieuw te downloaden, thanks for the info :)

These are my principles. If you don't like them, I have others.


 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
Jij zit fout ;) Het is heel simpel, je kiest gewoon voor melding zoals je normaal zou doen. Als je die hebt ingesteld, dan komt er daaronder een vakje waar je de tweede melding kunt instellen.
Dan heeft het misschien te maken met Exchange ActiveSync, want hier kan dat dus écht niet.
Heb gisteravond vanalles weer geprobeerd, maar nogo. Er verschijnt geen extra vak, en als ik een alert instel, save, opnieuw edit, en een tweede alert probeer aan te vinken, dan verschuift het alert gewoon.

 • Punksmurf
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 07-07-2022
ActiveSync? Dat is toch voor WM devices (en sinds Vista ook niet meer nodig).

Maar wat ik eerder zei, met Exchange kan je maar 1 alert instellen (het is mij althans niet gelukt er meer in te krijgen).

met een hamer past alles


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 09:33

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Dr. Strangelove schreef op zondag 30 november 2008 @ 11:11:
[...]


Optie werkt dus niet, tabje is leeg.

Optie 2 was niet mogelijk dacht ik? Ik heb al een mail naar Apple gecomponeerd. Zal proberen opnieuw te downloaden, thanks for the info :)
Optie 2 kan gewoon en optie 3 dus ook. Je hoeft niet opnieuw te betalen :)
UltraSub schreef op zondag 30 november 2008 @ 11:15:
[...]

Dan heeft het misschien te maken met Exchange ActiveSync, want hier kan dat dus écht niet.
Heb gisteravond vanalles weer geprobeerd, maar nogo. Er verschijnt geen extra vak, en als ik een alert instel, save, opnieuw edit, en een tweede alert probeer aan te vinken, dan verschuift het alert gewoon.
Punksmurf schreef op zondag 30 november 2008 @ 11:25:
ActiveSync? Dat is toch voor WM devices (en sinds Vista ook niet meer nodig).

Maar wat ik eerder zei, met Exchange kan je maar 1 alert instellen (het is mij althans niet gelukt er meer in te krijgen).
Dat moet dan idd aan Exchange liggen, met MobileMe en direct syncen kun je wel twee alerts instellen.

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

Dr. Strangelove schreef op zondag 30 november 2008 @ 11:11:
[...]


Optie werkt dus niet, tabje is leeg.
Ben je ingelogged? Probeer deze iTunes nog eens te authorizeren voor je account.
Optie 2 was niet mogelijk dacht ik? Ik heb al een mail naar Apple gecomponeerd. Zal proberen opnieuw te downloaden, thanks for the info :)
Opnieuw downloaden gaat probleemloos voor apps. Voor muziek e.d. moet je op je blote knietjes.

Zoef


Anoniem: 272952

Elke keer als ik Safari opstart krijg ik eerst de Speedmanager pagina van T-Mobile, zowel in 2.1 als in 2.2. Iemand daar ook last van? En belangrijker, iemand een oplossing?

Alvast bedankt!

 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
Punksmurf schreef op zondag 30 november 2008 @ 11:25:
ActiveSync? Dat is toch voor WM devices (en sinds Vista ook niet meer nodig).
Nope.. jij denkt aan een hard wired situatie. Maar push icm Exchange is toch echt ActiveSync. Check de properties maar eens in Exchange, en eventviewer meldingen ;)
Maar wat ik eerder zei, met Exchange kan je maar 1 alert instellen (het is mij althans niet gelukt er meer in te krijgen).
Dat denk ik dus ook. Denk dat het heeft te maken met hoe eea geregeld is in je agenda daar.

Anoniem: 61797

Anoniem: 272952 schreef op zondag 30 november 2008 @ 12:11:
Elke keer als ik Safari opstart krijg ik eerst de Speedmanager pagina van T-Mobile, zowel in 2.1 als in 2.2. Iemand daar ook last van? En belangrijker, iemand een oplossing?

Alvast bedankt!
Ikzelf heb dat ook, al is het maar kort, is volgens mij ooit eerder gevraagd maar tot nu toe nooit een oplossing/antwoord gezien.

 • Yzord
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 06-06 16:49

Yzord

Ubi fumus, ibi ignis

Anoniem: 272952 schreef op zondag 30 november 2008 @ 12:11:
Elke keer als ik Safari opstart krijg ik eerst de Speedmanager pagina van T-Mobile, zowel in 2.1 als in 2.2. Iemand daar ook last van? En belangrijker, iemand een oplossing?

Alvast bedankt!
Volgens mij vraagt hij dat de hele tijd als je je telefoon opnieuw hebt opgestart. Cache etc. zal wel verwijderd worden ofzo.

 • MOL-20.000
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 07:03
Ik zit met het volgend probleem. Ik heb een iphone 3g van t-mobile. Maar wanneer ik mij sim er in doe zegt hij dat ik geen bevoegde simkaart heb. Hierdoor kan ik hem niet activeren via itunes.

Wat is er hiervoor gebeurt. Ik had al een iphone 3g alleen deze is kapot gegaan. Dit was een nieuwe iphone met een nieuw i-300 abo. In de tussen tijd heeft de sim in een nokia gezeten. Nu heb ik een anderen iphone van t-mobile alleen nu een 16gig versie, maar deze geeft een probleem.
Update:

Oke, ik ben nu al 2 dagen aan het stoeien met de telefoon. tevens ben ik er mee naar de tmobile store geweest. Nu denk ik dus dat ik een iphone heb gekocht uit het buitenland. Aangzien er een sticker op zit van t-mobile op de achterkant die begint met een duitse tekst, denk ik dat het een toestel uit oostenrijk is.

Klopt het dat de oostenrijkse iphone van t-mobile niet werkt met een nederlandse t-mobile sim en is er een mannier om te achterhalen waar de iphone vandaan is gekomen?

Anoniem: 232049

MOL-20.000 schreef op zondag 30 november 2008 @ 17:02:
[...]

Update:
Nu denk ik dus dat ik een iphone heb gekocht uit het buitenland. Aangzien er een sticker op zit van t-mobile op de achterkant die begint met een duitse tekst, denk ik dat het een toestel uit oostenrijk is.
Hoezo denk je dat? Weet je niet waar je de iPhone gekocht hebt? Als die gewoon, legaal via T-Mobile is geleverd, moet het mijns inziens een foutje zijn als je inderdaad een *buitenlandse* iPhone hebt, hij moet het in ieder geval gewoon doen, anders kun je teruggaan en gewoon een nieuwe krijgen?

[Voor 9% gewijzigd door Anoniem: 232049 op 30-11-2008 17:28]


 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

MOL-20.000 schreef op zondag 30 november 2008 @ 17:02:
[...]


Update:

Oke, ik ben nu al 2 dagen aan het stoeien met de telefoon. tevens ben ik er mee naar de tmobile store geweest. Nu denk ik dus dat ik een iphone heb gekocht uit het buitenland. Aangzien er een sticker op zit van t-mobile op de achterkant die begint met een duitse tekst, denk ik dat het een toestel uit oostenrijk is.

Klopt het dat de oostenrijkse iphone van t-mobile niet werkt met een nederlandse t-mobile sim en is er een mannier om te achterhalen waar de iphone vandaan is gekomen?
Die Duitse stikker zit erop omdat de Nederlandse iPhones bij T-Mobile Duitsland vandaan komen. Dat is volkomen normaal. Contact opnemen met T-Mobile en dan zouden die het op moeten lossen.

PSN: Shiver23


 • Punksmurf
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 07-07-2022
UltraSub schreef op zondag 30 november 2008 @ 12:11:
[...]

Nope.. jij denkt aan een hard wired situatie. Maar push icm Exchange is toch echt ActiveSync. Check de properties maar eens in Exchange, en eventviewer meldingen ;)
Geen flauw idee... heb zelf geen Exchange server of iets... Maar ik neem je woorden graag voor waar aan. Ik ken ActiveSync alleen van WinCE/WM synchronisatie, wist niet dat de naam ook voor andere producten wordt gebruikt.
Dat denk ik dus ook. Denk dat het heeft te maken met hoe eea geregeld is in je agenda daar.
Ja, of iets in het protocol ofzo. Geen idee, maar wel jammer.

met een hamer past alles


 • MOL-20.000
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 07:03
Shiver23 schreef op zondag 30 november 2008 @ 17:38:
[...]

Die Duitse stikker zit erop omdat de Nederlandse iPhones bij T-Mobile Duitsland vandaan komen. Dat is volkomen normaal. Contact opnemen met T-Mobile en dan zouden die het op moeten lossen.
Ik heb deze iphone via marktplaats gekocht. Hier zijden ze dat hij van t-mobile was. Maar daar heb ik nu dus me bedenkingen over. Ik heb contact gehad met t-mobile alleen die willen me alleen helpen met de orginelen bon. Zonder de bon kost het me 49 euro onderzoeks koste en daarbij komt de reperatie kosten. En die bon heb ik dus niet :X. Ik heb nog gevraagd of ze via de serial van het toestel iets meer info er over konden op vragen, maar dat ging niet volgens de t-mobile medewerker....

Ik heb nu een paar opties.
Laten onderzoeken/maken door t-mobile.
Unlocken
terug gaan naar de verkoper (krijg ik alleen niet te pakken)

Anoniem: 193080

Waarschijnlijk zit er gewoon een simlock op je iPhone. Je zou een hardwarematige unlock kunnen gebruiken (zo'n simkaart geval).

 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

Leuk die nieuwe optie om podcasts te downloaden. Alleen als ik een filmpje/vodcast kijk stopt de weergave als een podcast in de achtergrond gedownload is. Komt dit anderen bekend voor? Even rapportje naar Apple sturen.

PSN: Shiver23


 • legendx2
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 11-12-2020
Ik heb een tijdje geleden een 2dehands Iphone gekocht een nederlandse 8gb 3g T-Mobile.

Nu heb ik boven in me scherm 1 klein lichtpuntje wat wss een heldere/vaste/luie/dode pixel is. :|
Ik heb wel de bon ( kopie ). Maar valt dit onder de garantie ?

Ik heb zelf al 10 uur een pixel fixer film gedraaid maar dat hielp niet.

Maar kan ik dan nu gewoon terug naar de T-Mobile winkel gaan of doen ze dat niet voor 1 pixel ?

Of heeft iemand anders nog (creatieve) ideeën :?

[Voor 10% gewijzigd door legendx2 op 01-12-2008 00:54]


 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

Mijn clicker in de headsetkabel deed niets meer - en de mic was ook dood. Dus geen gesprekken aannemen, niet iPod pauzeren of nummer skippen. Boeh.

Kabeltje eens wat vaster aangeduwd -> werkt niet.
Op aanraden van mensen op het Apple BB settings ge-reset -> niets (maar wel al m'n apps door elkaar, grom).
Stekkertje schoongemaakt met alcohol, werkt niet.
Uiteindelijk maar eens gaan vissen met klein ijzerdraadje -> zie foto :) Zat een halve cm^3 aan pocketlint in aangestampt.

http://i34.tinypic.com/5npsm0.jpg

[Voor 7% gewijzigd door Zpottr op 01-12-2008 01:28]

Zoef


 • Stewie!
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 15:01

Stewie!

Keen must die!

Ik heb een AT&T iPhone abo genomen deze week en meteen de nieuwe iPhone met apps volgezet. Wat zit de Amerikaanse appstore toch vol met goede applicaties. Afgelopen vrijdag waren alle games 99 dollarcent met de black Friday sale.
Mogen ze in NL ook wel eens gaan doen :)

 • FerdiV
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 11-05 11:24
Ik heb al een week geen update van een programma gehad, dat baart me zorgen. Normaal heb ik elke dag wel wat. Ik heb denk zo'n 80 apps.

www.MacNoob.nl


 • Eximius
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 06-06 15:01
FerdiV schreef op maandag 01 december 2008 @ 08:01:
Ik heb al een week geen update van een programma gehad, dat baart me zorgen. Normaal heb ik elke dag wel wat. Ik heb denk zo'n 80 apps.
Misschien is het gewoon wat rustiger met ontwikkelen van updates voor de App's?

Ik had gisteren gewoon nog 2 updates voor Apps van mij :)

 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

Ik zie net dat er stof tussen het scherm zit. Het zit bij de plek aan de zijkant waar net wat licht van het scherm doorheen komt. Wat denken jullie? Garantie of vette pech? Heb hem wel verzekerd.

PSN: Shiver23


 • Eximius
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 06-06 15:01
Shiver23 schreef op maandag 01 december 2008 @ 08:41:
Ik zie net dat er stof tussen het scherm zit. Het zit bij de plek aan de zijkant waar net wat licht van het scherm doorheen komt. Wat denken jullie? Garantie of vette pech? Heb hem wel verzekerd.
Persoonlijk vermoed ik dat het een gevalletje vette pech is.
Maar je zou altijd even kunnen proberen, zeker omdat je ook een verzekering hebt :)

 • Stouten
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 08-06-2022
Zpottr schreef op maandag 01 december 2008 @ 01:27:
Mijn clicker in de headsetkabel deed niets meer - en de mic was ook dood. Dus geen gesprekken aannemen, niet iPod pauzeren of nummer skippen. Boeh.

Kabeltje eens wat vaster aangeduwd -> werkt niet.
Op aanraden van mensen op het Apple BB settings ge-reset -> niets (maar wel al m'n apps door elkaar, grom).
Stekkertje schoongemaakt met alcohol, werkt niet.
Uiteindelijk maar eens gaan vissen met klein ijzerdraadje -> zie foto :) Zat een halve cm^3 aan pocketlint in aangestampt.

...
Damn, ik heb precies hetzelfde! Had al een ander headset geprobeerd maar dat mocht niet baten. Zal het zometeen ook eens proberen. Jammer genoeg gaat mijn iphone sowieso terug, vanaf het begin werkt een van de twee speakers al niet. Dus ik ga even kijken wat ze daar mee van plan zijn.

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

Stouten schreef op maandag 01 december 2008 @ 09:37:
[...]

Damn, ik heb precies hetzelfde! Had al een ander headset geprobeerd maar dat mocht niet baten. Zal het zometeen ook eens proberen. Jammer genoeg gaat mijn iphone sowieso terug, vanaf het begin werkt een van de twee speakers al niet. Dus ik ga even kijken wat ze daar mee van plan zijn.
Er zit maar één speaker in :+

Dat andere gat is een microfoon. Er is niets mis met je iPhone (behalve die halve spijkerbroek in de headset-aansluiting ;) )

http://home.planet.nl/%7Epiet2081/iphone/i1.jpg

[Voor 5% gewijzigd door Zpottr op 01-12-2008 09:54]

Zoef


 • Stouten
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 08-06-2022
Zpottr schreef op maandag 01 december 2008 @ 09:50:
[...]

Er zit maar één speaker in :)

Dat andere gat is een microfoon. Er is niets mis met je iPhone (behalve een halve spijkerbroek in de headset-aansluiting ;) )
[afbeelding]
Dan was mijn eerste indruk toch de juiste, ik dacht dat al toen ik heb net had. Die halve spijkerbroek heb ik er inmiddels uitgevist het werkt allemaal weer <3

 • Sparta
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 16-05 16:34
Wat gebruikt iedereen hier om z'n iPhone te beschermen? (Ik heb hier geen topic over gezien?)

Ik zit erover te denken om een FullBodyFilms.com Protection Pack te halen. Dit is voor + zij + achter-zijde bescherming, maar heb nog geen ervaringen hiermee kunnen vinden?
Ze bieden namelijk ook een reflective film aan, wat de iPhone - als hij uit / op standby staat - een spiegel-finish geeft.
Ik vraag mij af hoe dat in de praktijk werkt, of het niet teveel spiegelt bijvoorbeeld. En hoe goed (of niet) het werkt. :)

http://www.fullbodyfilms.com/The_Protection_Pack.html
http://www.fullbodyfilms.com/Reflect_Film.html

 • philipnorth
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 25-05 19:28

philipnorth

Zeg maar Danny

Sparta schreef op maandag 01 december 2008 @ 10:28:
Wat gebruikt iedereen hier om z'n iPhone te beschermen? (Ik heb hier geen topic over gezien?)

Ik zit erover te denken om een FullBodyFilms.com Protection Pack te halen. Dit is voor + zij + achter-zijde bescherming, maar heb nog geen ervaringen hiermee kunnen vinden?
Ze bieden namelijk ook een reflective film aan, wat de iPhone - als hij uit / op standby staat - een spiegel-finish geeft.
Ik vraag mij af hoe dat in de praktijk werkt, of het niet teveel spiegelt bijvoorbeeld. En hoe goed (of niet) het werkt. :)

http://www.fullbodyfilms.com/The_Protection_Pack.html
http://www.fullbodyfilms.com/Reflect_Film.html
Ik gebruik zelf op dit moment een Griffin Wave Case. Bevalt op zich prima, alhoewel ik het screen protector deel weg heb gelaten. Deze gaf allemaal luchtbellen etc en kreeg ik niet lekker weg. Is ook echt een kunststof schermpje wat je erover heen legt. Werkte op zich wel heel erg goed.

Ik ben nog wel op zoek naar iets anders, maar op dit moment voldoet deze case prima.

plaatje:
http://a248.e.akamai.net/7/248/8352/1155/as-images.apple.com/is/image/AppleInc/TS476?

Bij apple store:
http://store.apple.com/nl/product/TS476ZM/A

-Xbox Gamertag: Dbongers


 • Dutch_Razor
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 05-06 12:25
Sparta schreef op maandag 01 december 2008 @ 10:28:
Wat gebruikt iedereen hier om z'n iPhone te beschermen? (Ik heb hier geen topic over gezien?)

Ik zit erover te denken om een FullBodyFilms.com Protection Pack te halen. Dit is voor + zij + achter-zijde bescherming, maar heb nog geen ervaringen hiermee kunnen vinden?
Ze bieden namelijk ook een reflective film aan, wat de iPhone - als hij uit / op standby staat - een spiegel-finish geeft.
Ik vraag mij af hoe dat in de praktijk werkt, of het niet teveel spiegelt bijvoorbeeld. En hoe goed (of niet) het werkt. :)

http://www.fullbodyfilms.com/The_Protection_Pack.html
http://www.fullbodyfilms.com/Reflect_Film.html
Ik heb wel goede ervaringen met de invisibleSHIELD van Zagg, eerst vloeistof sproeien, dan aanbrengen en daarna uitstrijken, totaal geen luchtbelletje eronder :D

Full body vind ik wat minder met die losse flapjes, maar als je het eenmaal dr op hebt gekregen zit dat ook goed.

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

Dutch_Razor schreef op maandag 01 december 2008 @ 16:04:
Ik heb wel goede ervaringen met de invisibleSHIELD van Zagg, eerst vloeistof sproeien, dan aanbrengen en daarna uitstrijken, totaal geen luchtbelletje eronder :D
Hier ben ik wel benieuwd naar, en dan met name de achterkant. Je kunt een hoop foto's vinden van als zo'n ding er net op zit maar is het duurzaam? Hoe lang zit die van jou er op? Heb je je telefoon 'altijd' in je broekzak en zitten de randjes e.d. dan na een paar maanden nog goed vast?

[Voor 4% gewijzigd door Zpottr op 01-12-2008 16:38]

Zoef


 • leonvw
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 02-05 20:02
Yeah!
De zoektoch naar een goed en betaalbaar setje in-ear oordopjes met microfoon en muziek aansturing is geslaagd _/-\o_

http://nl.europe.creative...ategory=441&product=17989

Heb de 630 al in de normale versie en dit zijn toch wel de fijnste oordopjes die ik gehad heb... Zeker voor dat geld!
De 630i is identiek, op de microfoon na en is "speciaal" gemaakt voor iPhone _/-\o_

 • Diddle
 • Registratie: December 2001
 • Niet online
Ik vind het zo zonde om een iPhone helemaal ingepakt te zien in een case. Je doet dat neem ik aan om de achterkant te beschermen, maar wat heb je daaraan als je hem toch niet ziet? Ik heb mijn case inmiddels aan de kant gezet, een screenprotector gekocht bij DX. De achterkant krast bij mij toch niet omdat ik hem niet met mijn sleutels in mijn broekzak stop. Het enige wat ik zou overwegen is dat Invisible Shield, maar ik heb er ook geen zin in eigenlijk. Hij krast niet zichtbaar, het scherm zelf is beschermd tegen mijn nagels en zand en je kan nog zien dat het een iPhone is, dus ik ben tevreden. :)

Bedenk me trouwens net dat zo'n case misschien helpt tegen laten vallen, dan zou een case handig zijn. Maar ik vind het nog steeds de moeite niet waard om mijn iPhone daarvoor dikker en nóg groter te laten worden.

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 09:33

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Daar ben ik het wel mee eens. De (witte*) iPhone is absoluut niet gevoelig voor krassen (i.t.t bijv. de roestvrijstalen achterkant van de meeste iPods). Daarom heb ik ook geen case of beschermfolie er omheen zitten. Hij is nog steeds helemaal krasvrij, dus ik verwacht de rest van de twee jaar ook wel te halen. Het is naar mijn mening dan ook overbodig voor de iPhone.

*Van wat ik zie bij vrienden is het bij de zwarte niet anders.

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • AjodokusK
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 14-09-2020
Als het goed is dan komt mijn witte Iphone 3G deze week binnen, dus ik ben alvast een beetje aan het inlezen. Mijn grote vraag is alleen: wat is nou precies de reden van Apple, dat ze geen SMS applicatie uitbrengen voor landscape/portet mode, of hiervoor niet de vrijheid geven aan ontwikkelaars. Ik zie het namelijk niet zitten om het toestel te jailbreaken, puur om mysms te kunnen draaien. Heeft iemand hier een verhelderend antwoord op?

 • jefjef
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 03-06 21:38

jefjef

learning by doing

Eindelijk vandaag de grote dag! mijn iPhone (vanaf de launch in bezit) wordt vandaag officieel een telefoontoestel! Na maanden lopen pielen is vandaag mijn nummer overgezet naar t-mobile en ik moet zeggen snel, safe en simpel! toch even een vraag is er een overzicht van symbolen wat naast het bereiksgrafiekje verschijnt? ik bedoel 3G snap ik, 4kantje snap ik ook wel (is toch edge?) maar wat is een blauw puntje?

oja enne wanneer ik documenten (word, pdf enz) via mail binnen krijg. kan ik deze dan gewoon opslaan in een map?

andere vraag is. Ik heb nu in mijn iphone de contactenlijst up to date en aangepast.
Ik wil deze graag syncen met mijn outlook maar ik op tab blad "info" geen keuze aangeven van gegevens iPhone overzetten naar outlook. Of zie ik deze over het hoofd?

[Voor 31% gewijzigd door jefjef op 01-12-2008 20:35]


Anoniem: 61797

jefjef schreef op maandag 01 december 2008 @ 20:19:
Eindelijk vandaag de grote dag! mijn iPhone (vanaf de launch in bezit) wordt vandaag officieel een telefoontoestel! Na maanden lopen pielen is vandaag mijn nummer overgezet naar t-mobile en ik moet zeggen snel, safe en simpel! toch even een vraag is er een overzicht van symbolen wat naast het bereiksgrafiekje verschijnt? ik bedoel 3G snap ik, 4kantje snap ik ook wel (is toch edge?) maar wat is een blauw puntje?

oja enne wanneer ik documenten (word, pdf enz) via mail binnen krijg. kan ik deze dan gewoon opslaan in een map?

andere vraag is. Ik heb nu in mijn iphone de contactenlijst up to date en aangepast.
Ik wil deze graag syncen met mijn outlook maar ik op tab blad "info" geen keuze aangeven van gegevens iPhone overzetten naar outlook. Of zie ik deze over het hoofd?
1 Het rondje is je GPRS
2 Opslaan kan zonder jailbreak niet (geloof ik) lezen wel.

 • Crazyclaws
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 03-06 15:10
Zpottr schreef op maandag 01 december 2008 @ 09:50:
[...]

Er zit maar één speaker in :+

Dat andere gat is een microfoon. Er is niets mis met je iPhone (behalve die halve spijkerbroek in de headset-aansluiting ;) )

[afbeelding]
LOL!!! En ik wilde van de week nog wel naar T-mobile om te vragen of ze dit konden repareren. Jullie hebben mij een behoorlijke afgang bespaart. :+ _/-\o_

Onder de grote rots, naast die kleine


 • philipnorth
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 25-05 19:28

philipnorth

Zeg maar Danny

Diddle schreef op maandag 01 december 2008 @ 18:25:
Ik vind het zo zonde om een iPhone helemaal ingepakt te zien in een case. Je doet dat neem ik aan om de achterkant te beschermen, maar wat heb je daaraan als je hem toch niet ziet? Ik heb mijn case inmiddels aan de kant gezet, een screenprotector gekocht bij DX. De achterkant krast bij mij toch niet omdat ik hem niet met mijn sleutels in mijn broekzak stop. Het enige wat ik zou overwegen is dat Invisible Shield, maar ik heb er ook geen zin in eigenlijk. Hij krast niet zichtbaar, het scherm zelf is beschermd tegen mijn nagels en zand en je kan nog zien dat het een iPhone is, dus ik ben tevreden. :)

Bedenk me trouwens net dat zo'n case misschien helpt tegen laten vallen, dan zou een case handig zijn. Maar ik vind het nog steeds de moeite niet waard om mijn iPhone daarvoor dikker en nóg groter te laten worden.
Ben ik het op zich wel mee eens, het is voor mij ook meer een psychologisch iets denk ik.
Ik ben bij mijn laatste 2 toestellen (HTC's) gewoon gewend dat er een tasje oid bij zat.

Ik moet wel heel eerlijk zeggen dat de Griffin Wave de iPhone niet echt groter maakt.
Maar zonder is hij zeker mooier :)

Ik ga denk ik eens een tijdje zonder werken weer, en kijken of ik iets merk van de krasbaarheid van de (witte) iPhone.

-Xbox Gamertag: Dbongers


 • legendx2
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 11-12-2020
legendx2 schreef op maandag 01 december 2008 @ 00:53:
Ik heb een tijdje geleden een 2dehands Iphone gekocht een nederlandse 8gb 3g T-Mobile.

Nu heb ik boven in me scherm 1 klein lichtpuntje wat wss een heldere/vaste/luie/dode pixel is. :|
Ik heb wel de bon ( kopie ). Maar valt dit onder de garantie ?

Ik heb zelf al 10 uur een pixel fixer film gedraaid maar dat hielp niet.

Maar kan ik dan nu gewoon terug naar de T-Mobile winkel gaan of doen ze dat niet voor 1 pixel ?

Of heeft iemand anders nog (creatieve) ideeën :?
iemand ? :?

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

Blijkbaar zijn ze blij met jou als klant... niet te lang over twijfelen zou ik zeggen, mooie deal :)
AjodokusK schreef op maandag 01 december 2008 @ 20:12:
Als het goed is dan komt mijn witte Iphone 3G deze week binnen, dus ik ben alvast een beetje aan het inlezen. Mijn grote vraag is alleen: wat is nou precies de reden van Apple, dat ze geen SMS applicatie uitbrengen voor landscape/portet mode, of hiervoor niet de vrijheid geven aan ontwikkelaars. Ik zie het namelijk niet zitten om het toestel te jailbreaken, puur om mysms te kunnen draaien. Heeft iemand hier een verhelderend antwoord op?
Wat precies de reden is kan niemand hier je vertellen. Ik kan het op zich wel begrijpen omdat ik vind dat het portrait-toetsenbordje veel sneller werkt dan landscape (!). In landscape moeten mijn duimen veel te ver reizen, ik vertrouw liever op de auto-correctie. Wellicht denkt iemand bij Apple daar ook zo over.

En dan zou het te verklaren zijn uit het feit dat Safari zo'n beetje de enige originele applicatie is waarbij een landscape viewport echt nuttig is.

[Voor 57% gewijzigd door Zpottr op 01-12-2008 22:32]

Zoef


Anoniem: 131623


 • Sparta
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 16-05 16:34
Dutch_Razor schreef op maandag 01 december 2008 @ 16:04:
[...]


Ik heb wel goede ervaringen met de invisibleSHIELD van Zagg, eerst vloeistof sproeien, dan aanbrengen en daarna uitstrijken, totaal geen luchtbelletje eronder :D

Full body vind ik wat minder met die losse flapjes, maar als je het eenmaal dr op hebt gekregen zit dat ook goed.
Die heb ik gisteravond ook maar gehaald; scheelt weer een hoop gepiel om hem in z'n dock te krijgen.
Bevalt prima; iPhone is - natuurlijk - ook stukken minder glad. Helaas zit/zat er 1 miniem zwart stipje in het shield na aanbrengen, nog geprobeerd weg te halen met een naald (shield los, met botte kant van de naald proberen het vuiltje weg te halen), maar nogo ..
Nouja, afgezien van dat zit hij er helemaal strak op en lijkt het me inderdaad een prima aankoop. :)

Reden voor aankoop was 1) Zodat ik niet constant m'n scherm hoef te poetsen, 2) Bescherming overall 3) Achterkant beschermen.
Als ik kijk wat er met m'n Nano 3G gebeurd is zonder bescherming ... :X

Anoniem: 232049

Zpottr schreef op maandag 01 december 2008 @ 01:27:
Mijn clicker in de headsetkabel deed niets meer - en de mic was ook dood. Dus geen gesprekken aannemen, niet iPod pauzeren of nummer skippen. Boeh.

Kabeltje eens wat vaster aangeduwd -> werkt niet.
Op aanraden van mensen op het Apple BB settings ge-reset -> niets (maar wel al m'n apps door elkaar, grom).
Stekkertje schoongemaakt met alcohol, werkt niet.
Uiteindelijk maar eens gaan vissen met klein ijzerdraadje -> zie foto :) Zat een halve cm^3 aan pocketlint in aangestampt.

[afbeelding]
Haha, ik sta ook dagelijks in het hoofdtelefoon-gat te blazen, er zitten bij mij ook altijd pluisjes in!

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 09:33

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
legendx2 schreef op maandag 01 december 2008 @ 00:53:
Ik heb een tijdje geleden een 2dehands Iphone gekocht een nederlandse 8gb 3g T-Mobile.

Nu heb ik boven in me scherm 1 klein lichtpuntje wat wss een heldere/vaste/luie/dode pixel is. :|
Ik heb wel de bon ( kopie ). Maar valt dit onder de garantie ?

Ik heb zelf al 10 uur een pixel fixer film gedraaid maar dat hielp niet.

Maar kan ik dan nu gewoon terug naar de T-Mobile winkel gaan of doen ze dat niet voor 1 pixel ?

Of heeft iemand anders nog (creatieve) ideeën :?
Ik zou zeggen probeer het eerst eens bij een winkel. Alleen T-Mobile zal met zekerheid kunnen zeggen of je daar garantie op krijgt. Je zou evt. ook eerst de klantenservice op kunnen bellen :)
Zpottr schreef op maandag 01 december 2008 @ 22:26:
[...]
Wat precies de reden is kan niemand hier je vertellen. Ik kan het op zich wel begrijpen omdat ik vind dat het portrait-toetsenbordje veel sneller werkt dan landscape (!). In landscape moeten mijn duimen veel te ver reizen, ik vertrouw liever op de auto-correctie. Wellicht denkt iemand bij Apple daar ook zo over.

En dan zou het te verklaren zijn uit het feit dat Safari zo'n beetje de enige originele applicatie is waarbij een landscape viewport echt nuttig is.
Mee eens, in het begin vond ik de landscape handiger. Maar ik ben er nu veel langzamer mee, omdat de duimen gewoon te ver moeten reizen :) Autocorrectie en twee duimen gaat echt snel. Overigens zou het natuurlijk wel mooi zijn als Apple de optie geeft, aangezien vast niet iedereen er zo over zal denken.

Overigens denk ik dat het bij Safari wel werkt in landscape alleen is, omdat Safari de enige app is die ook in landscape te gebruiken is. Mail en SMS kun je immers sowieso al niet in landscape gebruiken (afgezien nog van het toetsenbord).

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 09:33

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Een aantal posts zijn verplaatst naar [iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6.

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • The_Ghost16
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 09:08
Best irritante bug tegen gekomen net. Ben ik aan het bellen en krijg ik een sms binnen. Kan ik het gesprek niet beeindigen voordat ik iets gedaan heb met het smsje.

Hebben meer mensen dit probleem al ondervonden. Was voor mij de eerste keer maar vond het best raar.

 • Yzord
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 06-06 16:49

Yzord

Ubi fumus, ibi ignis

Scheelt dat de andere kant hem toch gewoon ophangt?

 • Sparta
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 16-05 16:34
Hoedje schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 11:40:
[...]
Overigens zou het natuurlijk wel mooi zijn als Apple de optie geeft, aangezien vast niet iedereen er zo over zal denken.
Ik meen gelezen te hebben dat dit in 2.2 zou komen, maar niet dus? (Ik blijf nog even lekker op 2.1).

Overigens verbaast het mij ook wel hoe snel ik het aanleer. Een half jaar geleden heb ik nog een TyTN II van de hand gedaan omdat ik gewoon niet kon wennen aan het iniemienie keyboard, maar bij de iPhone vlieg ik eroverheen binnen een paar dagen tijd. :)

 • sunoke
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
Eergisteravond m'n iPhone 3G in het (gebruikte, nr 1) toilet laten vallen. Na afspoelen onder de kraan en een nachtje drogen, werkt ie, voor zover ik kan zien, nog helemaal naar behoren. Wel kreeg ik af en toe de melding dat het aangesloten apparaat niet compatible was met m'n iPhone, dus voor mensen die zich afvroegen of hun iPhone toilet compatible was, dit is niet het geval.

Gelukkig heb ik het apparaat verzekerd, dus mocht het onverwacht uitvallen, kan ik een nieuwe claimen :)

 • --MeAngry--
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 11:31

--MeAngry--

aka Qonstrukt

sunoke schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 13:16:
Eergisteravond m'n iPhone 3G in het (gebruikte, nr 1) toilet laten vallen. Na afspoelen onder de kraan en een nachtje drogen, werkt ie, voor zover ik kan zien, nog helemaal naar behoren. Wel kreeg ik af en toe de melding dat het aangesloten apparaat niet compatible was met m'n iPhone, dus voor mensen die zich afvroegen of hun iPhone toilet compatible was, dit is niet het geval.

Gelukkig heb ik het apparaat verzekerd, dus mocht het onverwacht uitvallen, kan ik een nieuwe claimen :)
Waarschijnlijk is de connector nog een beetje vochtig, ik heb het probleem namelijk ook gehad toen ik de connector schoon probeerde te maken. Na een dagje verdwijnt dat probleem vanzelf, de connector is gewoon erg gevoelig voor vocht.

Kia e-Soul MY2020 64kWh ExecutiveLine


 • jeroentje
 • Registratie: Augustus 2007
 • Niet online
Yzord schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 12:37:
Scheelt dat de andere kant hem toch gewoon ophangt?
en als de ander ook een iphone heeft en een sms krijgt :P zie hier niet de oplossing, maar ontwijkend gedrag voor het probleem ;)

Anoniem: 232049

sunoke schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 13:16:
Eergisteravond m'n iPhone 3G in het (gebruikte, nr 1) toilet laten vallen. Na afspoelen onder de kraan en een nachtje drogen, werkt ie, voor zover ik kan zien, nog helemaal naar behoren. Wel kreeg ik af en toe de melding dat het aangesloten apparaat niet compatible was met m'n iPhone, dus voor mensen die zich afvroegen of hun iPhone toilet compatible was, dit is niet het geval.

Gelukkig heb ik het apparaat verzekerd, dus mocht het onverwacht uitvallen, kan ik een nieuwe claimen :)
je moet ook afleren staand te plassen.... Als je had gezeten, was 'ie op het zachte kleedje gevallen.... :+

 • leonvw
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 02-05 20:02
Sparta schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 13:05:

Overigens verbaast het mij ook wel hoe snel ik het aanleer. Een half jaar geleden heb ik nog een TyTN II van de hand gedaan omdat ik gewoon niet kon wennen aan het iniemienie keyboard, maar bij de iPhone vlieg ik eroverheen binnen een paar dagen tijd. :)
Hier nog een :)
Heb mijn TyTNII nu in de kast liggen en daar blijft hij ook tenzij ik een nieuwe eigenaar kan vinden ervoor :P
Het toetsenbord en het touchscreen werkt gewoon zoveel beter bij de iPhone _/-\o_

 • leonvw
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 02-05 20:02
sunoke schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 13:16:
Eergisteravond m'n iPhone 3G in het (gebruikte, nr 1) toilet laten vallen. Na afspoelen onder de kraan en een nachtje drogen, werkt ie, voor zover ik kan zien, nog helemaal naar behoren. Wel kreeg ik af en toe de melding dat het aangesloten apparaat niet compatible was met m'n iPhone, dus voor mensen die zich afvroegen of hun iPhone toilet compatible was, dit is niet het geval.

Gelukkig heb ik het apparaat verzekerd, dus mocht het onverwacht uitvallen, kan ik een nieuwe claimen :)
Ik kan je aanraden om alsnog direct een melding te maken bij je verzekering hiervoor. De eerste paar weken doet hij het nog gewoon, maar daarna gaat er een hoop oxideren van binnen en is hij alsnog kapot.

Enne..... Ruikt hij nog een beetje fris? :+

 • Yzord
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 06-06 16:49

Yzord

Ubi fumus, ibi ignis

sunoke schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 13:16:
Eergisteravond m'n iPhone 3G in het (gebruikte, nr 1) toilet laten vallen. Na afspoelen onder de kraan en een nachtje drogen, werkt ie, voor zover ik kan zien, nog helemaal naar behoren. Wel kreeg ik af en toe de melding dat het aangesloten apparaat niet compatible was met m'n iPhone, dus voor mensen die zich afvroegen of hun iPhone toilet compatible was, dit is niet het geval.

Gelukkig heb ik het apparaat verzekerd, dus mocht het onverwacht uitvallen, kan ik een nieuwe claimen :)
ik zal je moeten teleurstellen....vochtschade wordt in 99% van alle verzekeringsgevallen niet vergoed!!

 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

Yzord schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 14:02:
[...]


ik zal je moeten teleurstellen....vochtschade wordt in 99% van alle verzekeringsgevallen niet vergoed!!
Tuurlijk wel. Als je een verzekering hebt van Pro Assist zou vocht gewoon gedekt moeten zijn.

PSN: Shiver23


 • rockmanz
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
Yzord schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 14:02:
[...]


ik zal je moeten teleurstellen....vochtschade wordt in 99% van alle verzekeringsgevallen niet vergoed!!
De proassist verzekering levert mij een nieuw toestel in alle gevallen dat er iets mee gebeurt behalve als hij gestolen is*. En er staat letterlijk op het document dat ik kreeg toen ik de verzekering afsloot in de t-mobile winkel: "Dekking tegen val-, stoot en waterschade." God, wat voel ik me opeens speciaal dat mijn verzekering in die 1% valt :')

*=in de voorwaarden staat wel dat ik geen nieuw toestel krijg mocht er sprake zijn geweest van atoomkernreacties

 • The_Ghost16
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 09:08
Ga er maar van uit dat je dan een refurbished toestel terug krijgt ;)

Ik krijg wel gewoon mijn eigen toestel terug nadat het scherm/glasplaat gebarsten was na een val. Echter zit er nu wel een dikker scherm op. Waardoor het home knopje niet zo lekker meer voegt maar het werkt wel.
Maar die jongen van pro-assist zei tegen mij dat ze bijna altijd refurbished toestellen terug geven.

Anoniem: 232049

Nog even voor de zekerheid (voor degene die het al hebben getest/meegemaakt): als je met een (gejailbreakte) iPhone over de grens gaat, kun je gerust gebruik maken van (open) wifi netwerken? GPRS en evt. 3G (die zet ik dan uit natuurlijk) zullen middels de instelling 'dataroaming uit' geen internet verbinding maken/zoeken?
Edit: @sunoke: thanks, dan gaat de iPhone mee.. :)

[Voor 15% gewijzigd door Anoniem: 232049 op 02-12-2008 15:44]


 • sunoke
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
Anoniem: 232049 schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 14:30:
Nog even voor de zekerheid (voor degene die het al hebben getest/meegemaakt): als je met een (gejailbreakte) iPhone over de grens gaat, kun je gerust gebruik maken van (open) wifi netwerken? GPRS en evt. 3G (die zet ik dan uit natuurlijk) zullen middels de instelling 'dataroaming uit' geen internet verbinding maken/zoeken?
Ik zit nu in Zweden, en ik kan gewoon gebruik maken van wifi met data roaming uit. Geen extra geld daarvoor hoeven te betalen in de afgelopen maanden. Jailbraken heeft daar verder niets mee te maken.


Wat betreft die verzekering: ik ben verzekerd bij Unigarant en ik heb ze net een mailtje gestuurd met melding en de vraag wat ze van mij verder verwachten.

Verder heb ik het apparaat grondig afgespoeld, dus het ruikt niet smerig meer XD

[Voor 5% gewijzigd door sunoke op 02-12-2008 15:08. Reden: toevoeging]


 • STIMPPYYY
 • Registratie: December 2001
 • Nu online
Sinds vandaag heb ik een scheur(tje) in mijn iPhone. Deze zit boven de knop waarmee je het geluid op stil zit. Deze is ongeveer 4mm groot, kan ik hiermee terug naar de t-mobile shop?

 • Anoniem: 151407
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
sunoke schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 13:16:
Eergisteravond m'n iPhone 3G in het (gebruikte, nr 1) toilet laten vallen. Na afspoelen onder de kraan en een nachtje drogen, werkt ie, voor zover ik kan zien, nog helemaal naar behoren. Wel kreeg ik af en toe de melding dat het aangesloten apparaat niet compatible was met m'n iPhone, dus voor mensen die zich afvroegen of hun iPhone toilet compatible was, dit is niet het geval.

Gelukkig heb ik het apparaat verzekerd, dus mocht het onverwacht uitvallen, kan ik een nieuwe claimen :)
moet je ook geen pron kijken op fappod.com >:)
iig mazzel dat je bent verzekerd. anders zo zonde van een mooi apparaat.
daarom mensen, neem nooit je telefoon of andere hardware mee naar de plee. 8)

 • MethodP
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 03-03-2022

MethodP

baanaan

STIMPPYYY schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 15:38:
Sinds vandaag heb ik een scheur(tje) in mijn iPhone. Deze zit boven de knop waarmee je het geluid op stil zit. Deze is ongeveer 4mm groot, kan ik hiermee terug naar de t-mobile shop?
Volgens mij zat het zo

als je het scheurtje kunt voelen krijg je geen garantie, anders wel. Dus als het een haarscheurtje valt het onder garantie.

Heb je een witte iPhone?

 • leonvw
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 02-05 20:02
Yzord schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 14:02:
[...]


ik zal je moeten teleurstellen....vochtschade wordt in 99% van alle verzekeringsgevallen niet vergoed!!
Wordt wel vergoed hoor :Y

 • STIMPPYYY
 • Registratie: December 2001
 • Nu online
MethodP schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 15:44:
[...]


Volgens mij zat het zo

als je het scheurtje kunt voelen krijg je geen garantie, anders wel. Dus als het een haarscheurtje valt het onder garantie.

Heb je een witte iPhone?
Nee ik heb een zwarte hoezo? Ik las inderdaad iets over het feit of je het kan voelen of niet...

Je kan het voelen als je er met je nagel overheen gaat ja, maar met je vinger niet.. ik snap deze idiote regeling ook niet helemaal.

 • Stouten
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 08-06-2022
Ik begin nu steeds meer haarscheurtjes te krijgen (witte 3g) vooral rondom mijn connector, van die porseleinachtige scheurtjes. Zijn niet voelbaar, toestel werkt voor de rest perfect. Wil niet het risico lopen dat ik een refurbished version terug krijg of zijn die gewoon "as good as new" ?

 • Yzord
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 06-06 16:49

Yzord

Ubi fumus, ibi ignis

Uit welke week is jullie Iphone? vanaf week 33 zou het namelijk niet meer voor moeten komen.

 • Stouten
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 08-06-2022
Damned, 88832XP01R4, oftewel week 32... What to do?

 • STIMPPYYY
 • Registratie: December 2001
 • Nu online
85829LC1Y7K

Dus uit week 29? Dit is het SN.

 • Stouten
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 08-06-2022
STIMPPYYY schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 16:20:
85829LC1Y7K

Dus uit week 29? Dit is het SN.
Ja het gaat om de 4de en 5de digit. Jij zou dus ook recht moeten hebben op een nieuwe >:)

 • STIMPPYYY
 • Registratie: December 2001
 • Nu online
Ben benieuwd... ik ga gewoon een keer naar de t-mobile winkel. Heb hem op marktplaats gekocht met garantie (kassa) bon. Ik heb laatst nog gevraagd in de t-mobile winkel of dit een probleem was, dit was het gelukkig niet.

Erger me er verder niet aan, telefoon werkt prima. Heb ook geen zin om straks 40 euro te moeten betalen om dat ding terug te krijgen of is dit niet mogelijk?

 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

Eindelijk zijn de in-ear headphones te koop: http://store.apple.com/us...=MTcyOTAyNw&p=1&s=priceHL
Helaas nog niet in Nederland. De eerste reviews maar even afwachten.

PSN: Shiver23


 • Stouten
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 08-06-2022
Hmmm, waarom zou je 40 euro moeten betalen? Ik mag verwachten dat ik voor zo'n apparaat wat voor dik 800 euro de toonbank overvliegt (weliswaar in abbo vorm) toch wel enige coulance van een bedrijf mag verwachten.

Ik ben al zo lang aan het wachten op die in-ear dingen, schoot maar niet op met apple :'( maar ze zijn er dus :9~

[Voor 21% gewijzigd door Stouten op 02-12-2008 16:31]


 • Anoniem: 151407
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
Yzord schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 16:08:
Uit welke week is jullie Iphone? vanaf week 33 zou het namelijk niet meer voor moeten komen.
heb een week 41 iphone dus zal wel goed zitten.

 • Cubix
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Shiver23 schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 16:30:
Eindelijk zijn de in-ear headphones te koop: http://store.apple.com/us...=MTcyOTAyNw&p=1&s=priceHL
Helaas nog niet in Nederland. De eerste reviews maar even afwachten.
Deze in-ear headphones worden niet door de iPhone (3g) ondersteund zie ik. Het volume gebeuren werkt misschien niet.

 • Stouten
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 08-06-2022
Het probleem schijnt dus te komen doordat het onderliggende metalen frame van de iphone kan gaan uitzetten door warmte en er hierdoor meer druk/spanning op de behuizing komt.

 • Stouten
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 08-06-2022
Cubix schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 16:32:
[...]


Deze in-ear headphones worden niet door de iPhone (3g) ondersteund zie ik. Het volume gebeuren werkt misschien niet.
Maar ik mag er toch wel van uit gaan dat de microfoon werkt? Dan ben ik al blij genoeg.

 • MethodP
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 03-03-2022

MethodP

baanaan

STIMPPYYY schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 16:00:
[...]


Nee ik heb een zwarte hoezo? Ik las inderdaad iets over het feit of je het kan voelen of niet...

Je kan het voelen als je er met je nagel overheen gaat ja, maar met je vinger niet.. ik snap deze idiote regeling ook niet helemaal.
omdat ik had gehoord dat het vooral bij witte voorkwam.
Maar vanaf week 33 komt het helemaal niet meer voor?
Wel weer jammer van Apple, dat ze iets waarvan de behuizing gwoon niet goed is op de markt brengen.

 • Padvinder
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 02-06 16:30

Padvinder

doet z&#039;n best

STIMPPYYY schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 16:25:
Ben benieuwd... ik ga gewoon een keer naar de t-mobile winkel. Heb hem op marktplaats gekocht met garantie (kassa) bon. Ik heb laatst nog gevraagd in de t-mobile winkel of dit een probleem was, dit was het gelukkig niet.
Garantie geldt alleen voor de eerste koper en is niet overdraagbaar. Dus ik hoop dat T-mobile een beetje coulant is voor je.

Anoniem: 131623

Eindelijk app voor Hyves op iPhone
http://www.iphoneclub.nl/wp-content/uploads/2008/12/img_0011-166x250.png

Met de iPhone-app is het mogelijk je vriendenlijst als adresboek te gebruiken. Met één klik kun je ze bellen, mailen sms'en, een prive-bericht sturen of krabbelen. Om te kunnen bellen moeten ze wel hun telefoonnummer in hun Hyves-profiel hebben staan.

Meer info/screenshots

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 09:33

Hoedje

Moderator Apple Talk
Topicstarter
Apple heeft officieel bekend gemaakt dat van de nieuwe in-ears alleen de volumeregeling niet zal werken bij de iPhone en de iPhone 3G. Dus de mic en de knop zullen gewoon werken (net als met de bijgeleverde head-set).

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Vincitore
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 05-08-2021
Anoniem: 131623 schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 22:17:
Eindelijk app voor Hyves op iPhone
[afbeelding]

Met de iPhone-app is het mogelijk je vriendenlijst als adresboek te gebruiken. Met één klik kun je ze bellen, mailen sms'en, een prive-bericht sturen of krabbelen. Om te kunnen bellen moeten ze wel hun telefoonnummer in hun Hyves-profiel hebben staan.

Meer info/screenshots
Oh ideaal :D Telkens als ik een bericht krijg via me Hyves en ik wil die bekijken op me iPhone dan duurt het of heel lang om te openen of hij opent niet eens en kan ik me bericht niet lezen. Hopelijk is dat nu opgelost.. ik ga het meteen installeren wanneer het er is :)

Stats


 • Patriot
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 06-06 21:05

Patriot

Fulltime #whatpulsert

Hoedje schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 23:01:
Apple heeft officieel bekend gemaakt dat van de nieuwe in-ears alleen de volumeregeling niet zal werken bij de iPhone en de iPhone 3G. Dus de mic en de knop zullen gewoon werken (net als met de bijgeleverde head-set).
Gaat dat om deze dingen? Ik heb namelijk In-ears van Apple, maar daarvan is er toevallig laatst één stukgegaan (hij doet het nog maar de twee delen zijn losgeraakt). Ik was al op zoek naar een versie met microfoon, maar kon die niet vinden bij de iPhone accessoires. Nu keek ik toevallig bij de iPod accessoires en zag ik deze staan.

Om de volumeregeling geef ik niets, kopen dus?

 • ppl
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Hoedje schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 23:01:
Apple heeft officieel bekend gemaakt dat van de nieuwe in-ears alleen de volumeregeling niet zal werken bij de iPhone en de iPhone 3G. Dus de mic en de knop zullen gewoon werken (net als met de bijgeleverde head-set).
Dat is al officieel bekend net na de officiele aankondiging van de nieuwe oortjes (de normale en de in-ear). Was namelijk al te vinden in de Apple store. Leuk dat ze het nu ook in een supportdoc hebben gestopt.

 • Hielko
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 16:36
Ik heb sinds kort een iPhone, maar klopt het dat je je mails niet kan sorteren? Ik heb mijn Iphone zo ingesteld dat ie mijn gmail via imap weer kan geven, maar helaas laat ie allerlei jaren oude mails zien in plaats van de 50 recenste.

 • Diddle
 • Registratie: December 2001
 • Niet online
Hielko schreef op woensdag 03 december 2008 @ 02:04:
Ik heb sinds kort een iPhone, maar klopt het dat je je mails niet kan sorteren? Ik heb mijn Iphone zo ingesteld dat ie mijn gmail via imap weer kan geven, maar helaas laat ie allerlei jaren oude mails zien in plaats van de 50 recenste.
Weet je zeker dat je het hebt ingesteld op de manier waarop Google het voorgeschreven heeft voor de iPhone? Al mijn Gmail IMAP accounts laten bij mij namelijk de 50 meest recente emails zien, zowel in de Inbox folder als de All Mail.

 • GreenStuff
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 17-03 07:53
Nieuwe headset van Apple:
http://store.apple.com/nl/product/MA850G/A?cid=OAS-EMEA-AFF
:)


Duhhh sorry was al bekend

[Voor 21% gewijzigd door GreenStuff op 03-12-2008 09:07]

Panasonic TX-P55VT60 | Pioneer VSX-828-K | Mede8er MED600X3D

Pagina: 1 2 3 ... 10 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Let op of je post niet beter past in een van de volgende topics:
[iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 6
[iPhone 3G] Importeren, wat zijn de mogelijkheden? Deel 2
[iPhone & iPod touch] Jailbreaken
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps

Om de doorzoekbaarheid te verbeteren moeten problemen en specifieke vragen in een apart (nieuw) topic: Apple Media Devices Beleid.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee