• Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52


Welkom in het discussietopic over de iPhone. Je kunt in deze startpost informatie vinden over de functionaliteit van de iPhone, de accessoires en de specificaties. Daarnaast kun je in de volgende post een FAQ vinden met wat tips en antwoorden op veelgestelde vragen.

De iPhone 3G S 16GB en 32GB zal vanaf 26 juni officieel verkrijgbaar zijn in Nederland. Het is nog onduidelijk of hier ook de iPhone 3G 8GB verkrijgbaar zal blijven. De exclusieve provider is T-Mobile en de iPhone zal waarschijnlijk worden geleverd in combinatie met 3 scherpe 2 jarige abonnementen vanaf 30 euro die allemaal belminuten, sms-berichten en mobiel breedband (2048/384 Kbps) bevatten. Ook in België zal de iPhone vanaf 26 juni verkrijgbaar zijn. Hier zijn nog geen details over bekend.

Voor iPhone bezitters van de originele iPhone en iPhone 3G is het leuk om te weten dat de iPhone 3.0 software op 17 juni officieel zal worden vrijgegeven. Meer informatie hierover is te vinden in de tweede post in het topic.


Interface

De iPhone draait op een afgeslankte versie van Mac OS X, gedoopt OS X iPhone. Daardoor heb je o.a. de beschikking over een HTML email client, de Safari webbrowser etc. Ook andere achterliggende geavanceerde techniek uit Mac OS X is beschikbaar op de iPhone.


Multitouch

De iPhone heeft geen knoppen maar een gigantisch (3,5") scherm. Via dit scherm bedien je de iPhone, hierdoor is het mogelijk om de interface te laten veranderen naar gelang de applicatie dit verlangt. Fysieke knoppen zitten niet meer in de weg, en nemen geen kostbare ruimte in als je ze niet nodig hebt.

De iPhone is de eerste en vooralsnog enige telefoon die uitgerust is met multitouch technologie. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van gestures de telefoon te bedienen. Natuurlijk kun je de telefoon gewoon aanraken zoals een traditionaal touchscreen. Dit kan echter gewoon met je vingers en daarvoor is dus geen stylus nodig. Het echt revolutionaire aan de iPhone is dat dit ook met meerdere vingers tegelijk kan. Hierdoor kun je dus snel tekst invoeren. Maar je kunt ook bijv. inzoomen op een foto door twee vingers uit elkaar te bewegen.

Door geavanceerde predictive text input kun je snel tekst invoeren op de iPhone. Dit werkt behoorlijk goed, al is het even wennen in het begin.


Sensoren

De iPhone beschikt over verschillende sensoren, die het gebruik vergemakkelijken. De lichtsensor past de felheid van het display aan op de lichtomstandigheden, zodat het scherm optimaal afleesbaar is en stroom bespaard wordt waar mogelijk. De proximitysensor zorgt dat het scherm wordt uitgeschakeld als je de telefoon bij de oor houdt. Hierdoor bespaar je stroom en zijn ongewenste aanrakingen met je oor niet mogelijk. Tot slot zit er ook nog een accelleratiesensor ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat de iPhone weet of je hem op z'n kant houdt of niet. Zo kun je bijv. een breedbeeldfilmpje bekijken door de iPhone te draaien, ook is het mogelijk om zo landscape foto's nog beter te bekijken, of om bijv. de coverflow navigatie te gebruiken om je favoriete album te vinden.Functionaliteit

Telefoon

De iPhone doet alles wat je van een mobiele telefoon mag verwachten, bellen, smsen etc. Een speciale functie van de iPhone is visual voicemail. Je ziet een overzicht van je voicemail bericht en je kunt degene die je wilt horen aanklikken. Dus je hoeft ze niet één voor één af te luisteren. Je kunt je contactlijst syncen met adresboek (Mac), Entourage (Mac) of Outlook (Windows). Ook kun je via internet syncen met Yahoo! adresboek. Daarnaast ondersteunt de iPhone Microsoft Exchange en Mobile Me, wat het mogelijk maakt om contacts te pushen en gepusht te krijgen, waardoor ze on-the-fly bijgewerkt worden.


iPod

De iPhone doet alles wat je iPod ook doet, maar dan mooier en beter. Het grote scherm (3,5") is uiteraard uitstekend geschikt om videomateriaal te bekijken. Maar je kunt ook prima muziek luisteren. De interface is volledig vernieuwd t.o.v. de huidige iPods en je kunt bijv. navigeren middels coverflow. Wat kan de iPhone allemaal afspelen? Het is ook mogelijk om de iPhone middels component of composiet aan te sluiten op een TV.

Daarnaast is het mogelijk om vanuit de iTunes app muziek, podcasts, muziekvideo's, tv series, films en iTunes U content aan te schaffen. Dit wordt ook weer teruggesynct naar de computer middels iTunes.

Audio: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3 and 4), Apple Lossless, AIFF and WAV.

Video: H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 768 Kbps, 320 by 240 pixels, 30 frames per sec., Baseline Profile up to Level 1.3 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats.


Safari

De iPhone beschikt, volgens Apple, over de meest geavanceerde browser ooit, Safari. Dit mobiele broertje doet in niets onder voor de desktop variant. Helaas wordt Java niet ondersteund (Javascript wel) en Flash (vooralsnog) ook niet. Wel zit er ondersteuning in voor bepaalde HTML5 elementen. Youtube is ondanks het gebrek aan flash toch geen probleem, omdat de iPhone toegang heeft tot betere kwaliteit filmpjes van Youtube in H.264 formaat. Daarbij wordt vanaf bookmarks worden automatisch gesynced met je desktop computer. Daarnaast is het mogelijk om bookmarks (waarbij o.a. de zoom onthouden wordt) te plaatsen op je springboard. Die zijn dus met 1 tap bereikbaar.


Mail

De emailclient heeft ondersteuning voor HTML en ondersteunt alle IMAP en POP mailboxen. Push-mail is mogelijk via een speciale (gratis) Yahoo mailaccount. Daarnaast is de mogelijk met Exchange servers en een MobileMe account.

Je kunt daarnaast op vastgestelde tijden je andere IMAP en POP mailboxen laten controleren. Daarnaast wordt je mail sowieso opgehaald bij het openen van de applicatie. De emailaccounts (dus de instellingen, niet de emails) worden gesynced met je desktop computer, dit kan met Mail (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows).


Agenda

Het is mogelijk je afspraken te syncen met iCal (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows). Je kunt op je iPhone alle afspraken inzien en evt. nieuwe toevoegen. Ook kan je agenda via CalDAV, Exchange of Mobile Me draadloos up-to-date gehouden worden, waarbij afspraken dus ook weer automatisch gepusht worden van je PC of Mac naar je iPhone en vice versa.


Camera (Photo & Video)

De iPhone 3G S beschikt over een 3,2 megapixel camera met autofocus (de iPhone 3G over een 2 megapixel camera zonder autofocus).

Bij de iPhone 3G S is middels het blauwe vlak op het scherm mogelijk om middels een focuspunt op het scherm zelf te kiezen waarop moet worden gefocused. Deze foto's kun je vervolgens syncen met iPhoto (Mac), Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop Album of een willekeurige map op je computer. Daarnaast kun je foto's middels Mobile Me of Flickr, direct naar je online gallery publiceren of bijv. naar iemand emailen. Een andere leuke feature is dat de iPhone automatisch de locatie kan toevoegen, geotagging. De locatie wordt bepaald met een combinatie van de ingebouwde (A-)GPS, GSM en Wifi.

Het is natuurlijk ook mogelijk om foto's of afbeeldingen gemaakt met bijv. een andere camera op de iPhone zetten door ze te syncen vanaf je Mac of PC, ze op te slaan vanaf internet via de Safari webbrowser of ze op te slaan vanuit een email attachement. Deze kunnen vervolgens worden weergegeven middels de foto applicatie.
Daarnaast biedt de iPhone 3G S de mogelijkheid om video's op te nemen (640*480 @30fps). Deze video's kunnen op de iPhone worden bewerkt en daarna worden gedeeld middels email, MobileMe of YouTube.Google Maps

Via deze applicatie is het mogelijk om Google Maps te raadplegen, incl. routeplanning, satellietbeelden, fileinformatie etc. Dit is nu inclusief locatiebepaling d.m.v. (A-)GPS, GSM en Wifi. De iPhone 3G heeft ingebouwde GPS en gebruikt daarnaast dus de locatie van telefoonmasten en wifi hotspots om de locatie te bepalen en een snelle fix te krijgen voor de GPS. De iPhone 3G S voegt daar nog een ingebouwd kompas aan toe. Deze zorgt ervoor dat het mogelijk is om de kaart precies uit te lijnen in de richting dat je kijkt. Daarnaast kan het kompas zelfstandig worden geraadpleegd in een eigen applicatie. Natuurlijk is Google Maps, GPS en kompas ook aan te roepen door App ontwikkelaars :)


Andere standaard applicaties

Standaard worden onder andere een uitgebreide wetenschappelijke rekenmachine, een uitgebreide klok (met o.a. wereldklok, timer, stopwatch en wekker functionaliteiten), een weer, een aandelen, een dictafoon, de App Store en de iTunes Store applicaties meegeleverd. Op de iPhone 3G S kunnen daar nog de kompas en Nike+ applicaties aan worden toegevoegd.


Meer applicaties?

Apple brengt zelf regelmatig updates uit, waarmee programma's toegevoegd worden aan de iPhone. Zo zijn later o.a. de dictafoon, de iTunes en App Store toegevoegd.
Daarnaast heeft de iPhone uitgebreide ondersteuning voor web applicaties. Zo kan iedereen websites maken die geschikt zijn voor de iPhone. Hier levert Apple ook ondersteuning voor. Natuurlijk is dat leuk, maar de mogelijkheden blijven beperkt.

Gelukkig zijn er ook native applicaties beschikbaar van third parties. Deze zijn gemaakt met de iPhone SDK en kunnen aangeschaft worden via de App Store op de iPhone of via iTunes op de PC en Mac. De ontwikkeltools kunnen door iedereen gratis gedownload worden, om als ontwikkelaar je software ook daardwerkelijk te verspreiden en op de iPhone te kunnen testen moet je 99 euro betalen. Vervolgens heb je de keus om de applicatie gratis aan te bieden of tegen een vergoeding. Hierbij gaat 30% naar Apple toe (die daarvan alle kosten betaald voor de verspreiding) en 70% naar de ontwikkelaar. Als het je ook leuk lijkt om met de SDK aan de gang te gaan, dan kun je het beste even in dit topic kijken: [iPhone & iPod touch SDK] Ervaringen & Discussie.
De App Store is inmiddels een groot succes. Eind april werd de miljardste (!) app gedownload uit de App Store. Er zijn inmiddels meer dan 50.000 applicaties te vinden in de App Store en volgens Apple neemt dit aantal alleen maar sneller toe...

Nog een andere mogelijkheid is om de iPhone te jailbreaken. Dit kan worden besproken in [iPhone & iPod Touch] Jailbreaken - Deel 2.

Er zijn inmiddels al aardig wat applicaties beschikbaar, kijk voor de favorieten van je mede-tweakers in [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie, [iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer & [iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps.
Accessoires

De iPhone beschikt over een iPod dockconnector aansluiting en daarnaast kunnen accessoires aangesloten worden middels bluetooth. Vanaf de 3.0 software is het daarnaast mogelijk voor apps om te communiceren met die aangesloten accessoires. De iPhone kan daarnaast met de meeste iPod accessoires overweg. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop accessoires, die speciaal beschikbaar zijn voor de iPhone. TomTom heeft bijv. een speciale houder ontwikkeld voor autonavigatie die vanaf deze zomer zal worden geleverd.

Kijk in de Apple Store voor alle beschikbare accessoires.


Apple levert speciale oordopjes (met microfoon) mee met de iPhone. Een speciale dock, waarbij je toegang hebt tot de homeknop is er ook. Let daarbij op dat de dock's van de iPhone 3G (S) en de originele iPhone niet uitwisselbaar zijn.

In the free iPod Book 4.0 van iLounge zijn verschillende accessoires te vinden van 3rd party's. Dit zijn o.a. armbanden, cases en screenprotectors.


Specificaties

Tussen haakjes staan de (mits van toepassing) afwijkende specificaties van de iPhone 3G.

• Afmetingen - 115,5 x 61,1 x 12,3mm
• Gewicht - 135 gram (133 gram)
• Scherm - 3.5 inch - 320 x 480 - 163 ppi
• Opslag - (8GB), 16GB of 32GB
• Camera - 3,2 megapixels met autofocus (2.0 megapixels zonder autofocus)
• Kleur - (8GB in zwart) & 16GB of 32GB in wit of zwart

• UMTS/HSDPA - 850, 1900, 2100 MHz tot 7,2 Mbps (tot 3,6 Mbps)
• GSM / EDGE - 850, 900, 1800, 1900 MHz
• Wi-Fi - 802.11b/g met geavanceerde beveiligingsopties zoals WPA2 en 802.1X
• Wi-Fi - Bluetooth 2.1 + EDR (Bluetooth 2.0 + EDR)

• Batterij
- Lithium
- Bellen - tot 12 uur met 2G en tot 5 uur met 3G (tot 10 uur met 2G en tot 5 uur met 3G)
- Internet - tot 7 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G (tot 9 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G)
- Video - tot 10 uur (tot 7 uur)
- Audio - tot 30 uur (tot 24 uur)
- Standby - tot 300 uur

• Aansluitingen e.d.
- 30 pins iPod dock aansluiting
- 3.5mm jack met audio en microfoon ondersteuning
- SIM kaart houder
- Ingebouwde luidspreker
- Ingebouwde microfoon

• Fysieke knoppen:
- Volume luider / zachter
- Geluid aan / uit
- Sluimer / Waakstand
- Thuisknop

In de doos zit: iPhone 3G (S), stereoheadset met microfoon, dockconnector-naar-USB-kabel, USB-lichtnetadapter, documentatie, reinigings- en poetsdoekje en een pinnetje voor het plaatsen van de simkaart


Klik hier voor de uitgebreide tech specs.T-Mobile prijzen en abonnementen

Let op: dit zijn de vermoedelijke (uitgelekte) prijzen. Ze zijn nog niet officieel bekend gemaakt door T-Mobile.

De iPhone 3G S en iPhone 3G zijn exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile in combinatie met 3 abonnementen die een looptijd hebben van 2 jaar. Alle abonnementen zijn in combinatie met onbeperkt dataverkeer via HSDPA (2048/384 Kbps) en WiFi hotspots. Daarnaast is ook gebruik van Visual Voicemail gratis.

Maandelijkse kosten:29,9544,9564,95
Belminuten:150300500
Sms-berichten:150300500
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 8GB iPhone 3G:0,000,000,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 16GB iPhone 3G S:79,950,000,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 32GB iPhone 3G S:159,950,000,00


De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 7.


Mobistar prijzen en abonnementen

Let op: deze informatie is van toepassing op de iPhone 3G, over de iPhone 3G S 16GB & 32GB en de gecontinueerde iPhone 3G 8GB is nog niets bekend.

In België is de iPhone beschikbaar bij Mobistar. De iPhone is daar simlockvrij te koop en hoeft niet gekocht te worden i.c.m. een abonnement. Dit is misschien ook interessant voor de Nederlandse importeerders, alhoewel het niet duidelijk is of er misschien wel een countrylock op zit, waardoor de iPhone alsnog alleen bij de operators in België gebruikt kan worden. De prijs is 525 euro voor de 8GB versie en 615 euro voor de 16GB versie. Er zijn daarnaast drie abonnementen voor de iPhone, deze geven overigens geen lagere aanschafprijs voor de iPhone, omdat dat in België verboden is, vanwege het verbod op koppelverkoop. De abonnementen zijn ook met andere toestellen te krijgen en de iPhone is ook met alle andere (of dus geen) abonnementen van Mobistar te koop.

Maandelijkse kosten:30,0045,0060,00
Belminuten1:180360540
Sms-berichten1:3006001200
Dataverkeer:200MB500MB1GB

1 Let op: dit zijn dus steeds x aantal belminuten of SMSjes, dus niet én én zoals bij T-Mobile in Nederland.

De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 7.


Links naar andere relevante topics op GoT


Prijs, abonnementen & importeren:
[iPhone 3G] Provider & Abonnementen - deel 7
[iPhone] Importeren deel 2

Handige software en aanverwante diensten:
[MobileMe] Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer

Jailbreaken:
[iPhone & iPod Touch] Jailbreaken - Deel 2
[iPhone & iPod Touch] Post hier je mods

iPod touch:
[iPod touch 2G] Ervaringen & Discussie - Deel 6


De vorige delen:
deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8, deel 9, deel 10, deel 11, deel 12, deel 13, deel 14,
deel 15, deel 16, deel 17, deel 18,[Voor 8% gewijzigd door Hoedje op 09-06-2009 15:47]

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
FAQ


Wat zijn de verschillen tussen de iPhone 3G en de nieuwe 3G S versie?

Van buiten zijn de telefoons identiek. De afmetingen zijn gelijk, de kleuren zijn gelijk en de metalen rand is even groot. Tenminste ze zijn gelijk op het eerste gezicht. De iPhone 3G S is namelijk voorzien van een speciale coating die vingerafdrukken onzichtbaar moet maken.De iPhone 3G S kent van binnen echter wel een groot aantal veranderingen. De telefoon is volgens Apple tot 2 keer zo snel, alhoewel op de keynote zelfs taken getoond werden die meer dan 3,5 keer zo snel gaan t.o.v. de iPhone 3G. Hierbij moet rekening worden gehouden dat is getest met iPhone OS 3.0 op beide apparaten. Dit OS biedt toch al enige snelheidswinst t.o.v. 2.0. Het is nog onduidelijk hoe deze snelheidswinst wordt behaald, maar het ligt voor de hand dat dit volgt uit een snellere processor en een verdubbeling van het RAM geheugen.Een andere verdubbeling vindt plaats in de opslag. Zo is de nieuwe iPhone 3G S voor dezelfde prijs voorzien van twee keer zoveel opslag. De twee uitvoeringen zijn 16GB en 32GB. Deze zijn beide is wit en zwart leverbaar.

De iPhone 3G S kent Nike+ ondersteuning, hiermee kunnen gemakkelijk de hardloopprestaties worden bijgehouden en evt. gedeeld (wel is een extra sensor benodigd). Verder is ook de batterijduur verbeterd. De batterij gaat met bepaalde taken (o.a. muziek luisteren, video kijken, bellen via 2G en internetten via wifi significant langer mee). Daarnaast is de iPhone 3G S uitgerust met een 3 megapixel camera met autofocus, een video-opname en edit mogelijkheid. Tot slot zijn ook de toegankelijkheidsopties sterk verbeterd met onder andere voiceover en als meest opmerkelijke hands-free voicecontrol.


Wat is de nieuwe functionaliteit van de iPhone 3.0 software?

Op 17 maart is een preview gegeven van de nieuwe iPhone 3.0 software. Op de keynote van de WWDC is nogmaals kort ingegaan op de functionaliteit van deze update. De update zal komende zomer gratis beschikbaar worden gesteld aan bezitters van de originele iPhone (2G) en de iPhone 3G. Het bereid de functionaliteit van de iPhone uit en daarnaast bevat het een grote uitbreiding van de functionaliteit die beschikbaar is voor ontwikkelaars.

Om met het laatste meteen te beginnen. De SDK zal meer dan 1000 nieuwe API's bevatten. Daarnaast is er de mogelijkheid om push notificaties toe te voegen, peer-to-peer connectiviteit (andere apparaten vinden die de app draaien via wifi of bluetooth) en te verbinden met third party accessoires via de dockconnector of bluetooth. Het zal ook mogelijk worden om betaalde uitbereidingen binnen een app beschikbaar te maken. Tot slot staat Apple ook turn by turn navigatie toe. TomTom komt sowieso met een speciale houder (zie hierboven) en allerlei gelokaliseerde versies van TomTom voor de iPhone.

Voor de gewone gebruiker komen er ook meer dan genoeg verbeteringen, naast de apps met meer functionaliteit... Knippen, kopieren en plakken komt beschikbaar in de apps van Apple en third parties. In alle belangrijke applicaties zal het landscape toetsenbord beschikbaar zijn, dus niet alleen meer in de Safari browser, maar ook in de SMS, Mail en Notes app.

De SMS app wordt omgedoopt in Messages en gaat ook MMS* ondersteunen. Daarnaast wordt het mogelijk om een of meerdere berichten door te sturen en kun je ook individuele berichten, naast gehele threads, verwijderen. Verder komt er nog een nieuwe applicatie genaamd Voice Memos. Dat spreekt voor zich ;). Er wordt ook A2DP* toegevoegd.

In de 2.0 software werd het mogelijk om te zoeken binnen de contactpersonen, met de 3.0 software wordt dat systemwide. Dat betekent dat het beschikbaar komt in o.a. de Mail en iPod apps. Maar ook betekent dat dat er middels Spotlight in alle apps gezocht worden.

Tethering-ondersteuning zal ook worden ingebouwd. Dat houdt in dat internet delen met een laptop mogelijk zal worden. Desondanks houdt Apple nog een slag om de arm, want dit zal alleen in overleg met de individuele carriers worden aangeboden. Het zal in Nederland worden aangeboden, maar het is nog onduidelijk wat de kosten zullen zijn :)

Overigens zullen er nog veel meer (kleine) verbeteringen zijn. Gizmodo heeft een mooi overzicht, ook van de kleinere dingen:
Other good features: Notes Sync, audio/video tags, live streaming, shake to shuffle, Wi-Fi auto login, Stereo Bluetooth, LDAP, iTunes account creation, YouTube ratings, Anti-Phishing, Call Log, Parental Controls, Media Scrubber, OTA profiles, VPN on demand, Languages, YouTube subscriptions, YouTube accounts and Encrypted profiles. Also, auto-fills.
*Vanwege hardware beperkingen zullen A2DP en MMS helaas niet beschikbaar komen voor iPhone 2G gebruikers.


Wat zijn de verschillen tussen de eerste generatie iPhone en de nieuwe 3G versie?

De grootste verschillen zitten van binnen, zo gaat de batterij nu iets langer mee, de geluidskwaliteit is verbeterd en natuurlijk zijn 3G (UMTS & HSDPA) en GPS toegevoegd.

Het uiterlijk is ook veranderd, de achterkant is nu enigsinds afgerond. Hij is iets dikker geworden, een paar mm, maar het volume is afgenomen, vanwege de veel sterker aflopende achterkant. Daarnaast is de achterkant niet meer van aluminium, maar van glossy wit of zwart plastic. Tot slot, zijn de knoppen aan de zijkant nu van metaal.


Wat is de nieuwe functionaliteit van de iPhone 2.0 software?

De functionaliteit is voor de nieuwe en oude iPhone gelijk en is alleen beperkt door de hardware. Het is onder te verdelen in 3 categoriën: de nieuwe functionaliteit die vooral interessant voor bedrijven is, de SDK en de nieuwe functionaliteit voor de "gewone" consumenten.

Voor bedrijven is er naast Microsoft Exchange support, ondersteuning voor Cisco VPN netwerken, auto-discovery, remote wipe en betere beveiligingen voor draadloze netwerken, zoals 802.1X en WPA2 worden ondersteund.

De SDK voegt de mogelijkheid toe voor ontwikkelaars om software te ontwikkelen. Deze software wordt verkocht via de App store. Deze zorgt er ook voor dat updates beschikbaar worden gesteld etc. De AppStore is beschikbaar in 62 landen, en alle applicaties die kleiner zijn dan 10 MB kunnen via het mobiele netwerk worden gedownload.

Voor de eindgebruiker zijn er ook veel nieuwe features, ik zal de belangrijkste hier noemen. Er is volledige ondersteuning voor zowel iWork als MS Office documenten (incl. Powerpoint). In het adresboek zit nu ook een zoekfunctie. In Mail is het mogelijk om meerdere e-mails tegelijk te verwijderen of verplaatsen.


Hoe kan ik aan een simlockvrije iPhone komen?

Met de komst van de nieuwe 3G iPhone zal importeren een stuk lastiger worden. In Amerika zal de telefoon alleen nog maar geactiveerd verkocht worden. Dus je kunt niet zomaar de winkel uit lopen, je zult een abonnement erbij moeten afsluiten. Misschien komen er wel mogelijkheden in andere landen, want vanaf 11 juli zal de iPhone in 22 landen te koop zijn en later dit jaar zelfs in 70 landen.

In België en Frankrijk moet de iPhone ook simlockvrij verkocht worden. Dat betekent dat er daar een mogelijkheid zal zijn om aan een simlockvrije telefoon te komen. Het probleem daarbij is alleen de prijs, want het zal waarschijnlijk niet goedkoop worden. In Engeland zal de iPhone ook prepaid te krijgen zijn, misschien dat daar mogelijkheden voor komen :)

Het importeren (wordt verder besproken in [iPhone 3G] Importeren, wat zijn de mogelijkheden? Deel 2.


Waar kan ik de handleiding eigenlijk vinden?

De iPhone is voor veel mensen het eerste Apple produkt en daarom kunnen er een aantal zaken onduidelijk zijn. Het feit dat je niet eens een handleiding meegeleverd krijgt en alleen een snelstartgids helpt hier natuurlijk niet aan mee. Dus om te beginnen. De nederlandse handleiding is te downloaden op:
Apple iPhone handleiding.

Daarnaast staat bij de bookmarks op de iPhone zelf ook een link naar de "iPhone User Guide". Dit is een link naar de website van Apple, waarin op een speciaal voor de iPhone gemaakte site ook allerlei dingen worden uitgelegd.


Hoe kan ik de iPhone klaarmaken voor gebruik?

Als je je iPhone voor de 1e keer aanzet krijg je na het opstarten en ingeven van je pincode het volgende scherm:


Hiermee bedoelt apple dat je je telefoon aan je pc of mac dient te koppelen en via iTunes dient aan te melden. Mocht je iTunes nog niet geinstalleerd hebben kun je deze downloaden via:
iTunes Download pagina

Hierna is je iPhone actief en kun je bellen en alle andere dingen doen die mogelijk zijn met een iPhone.


Ik heb geen creditcard en wil me toch registreren om mijn iPhone te kunnen gebruiken?

Je kunt in het registratiescherm ook kiezen voor de optie:
Geen - aanschaffen van betaalde applicaties is niet mogelijk
Click 'n Buy - voor aanschaffen via je afschrijving van je bankrekening.


Hoe kan ik een eigen ringtone instellen?

Mac gebruikers kunnen dit het makkelijkst doen via het programmapakket iLife '08 van Apple zelf waarin het programma Garageband zit. Hiermee kun je een willekeurig audiobestand selecteren bewerken en omzetten naar het juiste formaat zodat je iPhone hem accepteert als beltoon.

Voor Windows gebruikers is er het programma iPhone Ringtone Maker van Efiko Software. Je kunt daarvan een demo downloaden welke je 3 ringtones laat maken. Vanuit dit programma wordt het direct toegevoegd aan je ringtone collectie in iTunes 7.7. Logischerwijs dien je op de Mac en PC nog wel even te synchroniseren en daarna via het instellingen menu je ringtone in te stellen.

Daarnaast kan het ook via iTunes zelf (met dank aan Fab1Man):
 • Ga naar de MP3 die je wilt converten naar ringtone.
 • Rechtsklik op MP3 -> Info Tonen -> Opties -> stel bij begintijd je starttijd in, dus stel op 0:10 gaat dat in waarmee je wilt beginnen. Eindtijd moet maximaal 40 seconden later zijn.
 • Sluit venster.
 • Rechtsklik op MP3 -> Selectie converteren naar AAC
 • Rechtsklik op de ringtone -> In Windows Explorer tonen.
 • Extensie wijzigen van m4a naar m4r.
 • Plaats je ringtone in een map waar je 'm wilt hebben en dubbelklik op de ringtone.
 • Er komt een nieuwe tab bij in iTunes, genaamd ringtones.
 • Wanneer je nu je iPhone synchroniseert, heb je de tab "Ringtones". Hierin kun je de gewenste ringtone(s) selecteren om te syncen met je iPhone.
Hoe kan ik de autocorrectie en autoaanvulling van het woordenboek uitzetten?

Dat is mogelijk via "instellingen", "algemeen", "toetsenbord" en dan "autocorrectie". Kijk wel voor de zekerheid of de taal juist staat ingesteld, voordat je het (uit frustratie) uitzet. Daarnaast is het van belang te weten dat het woordenboek getrained kan worden. Door 3 keer een woord te typen of weg te drukken kun je het trainen.


Wil je apps uit de store via je pc installeren op je iPhone maar heb je daar geen rechten toe volgens iTunes?

Probeer in bovenaan in de werkbalk van itunes het volgende in te stellen:
Store -> Computer Machtigen met dank aan Erulezz

Het terugsyncen van apps die gekocht zijn via de iPhone wil ook niet altijd lekker gaan. Je kunt dit handmatig doen, door de iPhone aan te sluiten en dan in de linkerkolom van iTunes met de rechtermuisknop te klikken op de iPhone en te kiezen voor "zet aankopen over".


Hoe kan ik apps verwijderen welke via de iPhone zijn geinstalleerd?

- Houd je vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Tik op het kruisje in de hoek van het programma dat u wilt verwijderen.
- Tik op 'Verwijder' en druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik het springboard organiseren?

- Houd uw vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Sleep het icoontje naar de gewenste plaats.druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik een filmpje omzetten voor gebruik op de iPhone?

Mits hij aan de goede voorwaarden voldoet kun je hem via iTunes zo overzetten. Mocht je een afwijkend bestandsformaat hebben. Dan zijn er heel veel opties. iLounge heeft twee fantastische guides hierover gemaakt:
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Mac)
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Windows)

Voor Windows gebruikers is er daarnaast in PMD nog een fantastische handleiding te vinden: Video coderen voor je PMD: Tips en trucs.


Waarom geeft Google Maps geeft een grote blauwe pulserende ring om mijn locatie?

Deze ring geeft aan hoeveel "afwijking" er is op dat moment. De afwijking zal binnen groter zijn, omdat GPS dan geen of geen goede fix kan krijgen. Dan wordt er overgeschakeld op de minder precieze locatiebepaling met behulp van GSM masten en wifi.


Waarom kan ik niet navigeren?

Google Maps is een locatiebepalend programma met routeplan mogelijkheden. Het is dus wel mogelijk om een route te plannen en deze dan te volgen op het scherm. Het is niet mogelijk om aanwijzingen te krijgen.

Bij de iPhone 3.0 software zijn er speciale api's toegevoegd die navigatie met iPhone mogelijk moeten maken. TomTom heeft zijn pakket aangekondigd. Hierbij is optioneel ook een autohouder leverbaar. Beide zullen in de zomer beschikbaar komen. Het houdt echter niet op met TomTom. Het ligt in de lijn de verwachting dat vele partijen met navigatiesoftware zullen komen, vanwege de nieuwe api's en gezien het succes van de iPhone en de App Store.


Hoe kan ik tabbladen gebruiken in Safari?

Het onderste icoontje (de twee kleine venstertjes achter elkaar) eenmaal aanklikken en je kunt met meerdere vensters/tabbladen internetten.


Hoe kan ik links in een nieuw tabblad openen en bijv. snel naar beneden scrollen?

Er zijn een aantal onmisbare bookmarklets voor de iPhone. Eén daarvan voorziet alle links in een pagina van een target=blank wat betekent dat die de pagina in een nieuwe tab (helaas wel in de voorgrond) opent. Daarnaast is "scroll down" een goeie; naar de bodem van een pagina scrollen kon nog niet handig zoals dat wel met naar de top scrollen kan; handig op forums. En natuurlijk Find in this page: Maakt je zoekterm geel, onmisbaar.
Tenslotte nog wat zoekbookmarks, met YubNub als aanrader. Zie:
http://doctyper.com/archi...a-small-iphone-annoyance/
http://www.lifeclever.com...marklets-for-your-iphone/
Met dank aan Zpottr

Sneller internetten met GPRS en 3G?

Via T-Mobile is het mogelijk om compressie aan (of uit) te zetten om zo websites sneller te kunnen laden. Ga met de Safari browser hiervoor naar http://speed.t-mobile.nl/.


Ik kan de Scientific calculator niet vinden alleen de standaard?

Kantel je iPhone eens op zijn kant en dan schakelt de calculator ook om naar de uitgebreide variant.


Hoe maak ik een screenshot op de iPhone ?

Houd de home-knop ingedrukt en druk één maal op de aan/uit-knop. Je screenshot word nu in de foto-rol geplaatst (zelfde locatie als de foto's van de camera).

De screenshots worden opgeslagen als PNG's. Bestandsgrote is ongeveer 50-100 KB :)
Met dank aan Good Fella


Waar kan ik leuke en handige software vinden?

Op GoT zijn er nu 3 topics die gaan over de applicaties voor de iPhone en iPod touch. In die topics kun je daarover discussiëren en de favorieten van je medetweakers vinden:
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps


Tot slot, er is altijd wel iets te wensen qua functionaliteit of oplossen van bugs: wat doet Apple daarmee?

Het is leuk om hier daarover te discussieren. Maar als je echt Apple wilt bereiken, dan kun je beter het iPhone Feedback formulier gebruiken :)

Het grootste gedeelte van de FAQ is gemaakt door harley _/-\o_


Als je ook tips hebt of wilt bijdragen aan de FAQ, stuur het naar me op via mail, DM o.i.d en ik zet het erbij :)

[Voor 11% gewijzigd door Hoedje op 09-06-2009 15:53]

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Cs_Alpha
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 01-06 11:28

Cs_Alpha

Dus...

Anoniem: 144797 schreef op woensdag 15 april 2009 @ 23:44:
Ik wil hier een duurdere en zeer goede variant noemen van een ipod / iphone houder/transmitter/oplader etc....

http://www.wheelsonlineau...9274e087b7d9aedf648a5d6d5
Beetje duur en jammer dat je hier weer zo'n losse 30-pin connector in moet drukken..

Heb liever iets met een pass-trough connector zoals die brodit houders.. :)

 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

Cs_Alpha schreef op donderdag 16 april 2009 @ 10:19:
[...]

Beetje duur en jammer dat je hier weer zo'n losse 30-pin connector in moet drukken..

Heb liever iets met een pass-trough connector zoals die brodit houders.. :)
Wat een belachelijke prijs voor zo'n ding zeg.

PSN: Shiver23


 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Shiver23 schreef op donderdag 16 april 2009 @ 10:20:
[...]

Wat een belachelijke prijs voor zo'n ding zeg.
Haha ja. Voor ongeveer een-tiende krijg je bij DX hetzelfde apparaat. Dat vervolgens inderdaad niet echt lekker werkt... losse dock-stekker inderdaad, maar erger is nog dat je om te kunnen bellen OOk nog een 3.5mm plug moet verbinden. Maar die zorgt er weer voor dat de geluidskwaliteit voor muziek minder wordt (Line out <-> headphoneuitgang). En het 3.5 stekkertje in een van beide laten zitten terwijl je via de dock connector muziek luistert gaat niet, dan blijft het stil. Oh ja, en de zendfrequentie wordt afgebeeld op een schermpje dat van je af is gericht. Nee, top dingetje :)

Zoef


 • Reloader
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18:31
welke screenprotectors en cases gebruiken jullie?

Ik heb een 2g en zoek nu een goeie screenprotector en een leuke case of iets wat er omheen kan. wie heeft een leuke/goede tip :) (weet dat dit het 3g topic is maar er is geen 2g topic toch?)

Anoniem: 144797

Tja, het bevalt mij goed. Had eerst een DealExtreme geval maar die viel steeds weg. Deze werkt goed. Inderdaad 2 stekkers aansluiten. Dat duurt maximaal 10 seconden voordat je gaat rijden. Overigens laad hij ook op daarvoor had ik eerst een tussenstekkertje nodig, dat kostte toen alleen al 40 euro.

Anoniem: 272952

Mijn complimenten voor dit Topic! :)

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Reloader schreef op donderdag 16 april 2009 @ 12:22:
welke screenprotectors en cases gebruiken jullie?

Ik heb een 2g en zoek nu een goeie screenprotector en een leuke case of iets wat er omheen kan. wie heeft een leuke/goede tip :) (weet dat dit het 3g topic is maar er is geen 2g topic toch?)
Best Skins Ever op achterkant en een Brando Ultraclear screen protector op de voorkant. Perfect, alleen de achterkant wil je af en toe vervangen (randjes worden los en vuil).

Zoef


 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Anoniem: 144797 schreef op donderdag 16 april 2009 @ 12:24:
Tja, het bevalt mij goed. Had eerst een DealExtreme geval maar die viel steeds weg. Deze werkt goed. Inderdaad 2 stekkers aansluiten. Dat duurt maximaal 10 seconden voordat je gaat rijden. Overigens laad hij ook op daarvoor had ik eerst een tussenstekkertje nodig, dat kostte toen alleen al 40 euro.
Blij dat het jou bevalt, ik kwam misschien wat bot over. Maar ik vind het ding de DX prijs nét waard ;)

Zoef


 • EN-IS
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 18:08
Ik weet niet of dit hier hoort, maar mijn 3G verbinding is weg.

Sinds gisterenavond geen 3G, iTunes gaf een melding (wat het al een hele week geeft) dat de carrier settings geupdate moesten worden, nou dat deed ik al de hele week, en gisterenavond ook al gedaan, en ineens was mijn 3G verbinding weg.

Ik zit nu thuis, en thuis had ik altijd 3G verbinding, dus het kan niet aan locatie liggen. Het kan ook niet aan de instellingen liggen, want ik heb niets veranderd aan toestel, 3G en Data Roaming staan aan.

Heeft iemand hier ervaring mee? Enige tips zijn welkom!

 • MarkvE
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 24-02 13:20
EN-IS schreef op donderdag 16 april 2009 @ 17:37:
Ik weet niet of dit hier hoort, maar mijn 3G verbinding is weg.

Sinds gisterenavond geen 3G, iTunes gaf een melding (wat het al een hele week geeft) dat de carrier settings geupdate moesten worden, nou dat deed ik al de hele week, en gisterenavond ook al gedaan, en ineens was mijn 3G verbinding weg.

Ik zit nu thuis, en thuis had ik altijd 3G verbinding, dus het kan niet aan locatie liggen. Het kan ook niet aan de instellingen liggen, want ik heb niets veranderd aan toestel, 3G en Data Roaming staan aan.

Heeft iemand hier ervaring mee? Enige tips zijn welkom!
Heb je al eens geprobeerd om de optie 3G uit te zetten in de settings, 10 seconden te wachten. Dan deze optie weer inschakelen en dan rebooten. Heb het wel eens gehad, hierna werkte het dan weer.

Vormkracht10


 • Reloader
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18:31
is de 3g qua bouw hetzelfde aan de voorkant als de 2g? want dan past een 3g screenprotector ook op mijn 2g namelijk.. kan voor de 2g niet zoveel vinden :(

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
Reloader schreef op donderdag 16 april 2009 @ 21:33:
is de 3g qua bouw hetzelfde aan de voorkant als de 2g? want dan past een 3g screenprotector ook op mijn 2g namelijk.. kan voor de 2g niet zoveel vinden :(
Bij de 2G is de rand om het scherm wat smaller dus dat zal niet zo goed lukken. Alhoewel, als je een dunne screenprotector (dus zeg maar geen Invisible Shield) dan moet het wel lukken met een beetje bijknippen :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • EN-IS
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 18:08
MarkvE schreef op donderdag 16 april 2009 @ 18:59:
[...]


Heb je al eens geprobeerd om de optie 3G uit te zetten in de settings, 10 seconden te wachten. Dan deze optie weer inschakelen en dan rebooten. Heb het wel eens gehad, hierna werkte het dan weer.
Dat heb ik ook al geprobeerd. Ik heb ook meerdere instellingen uit gezet (zoals 3G, data roaming, edge) en dan weer aangezet, gereboot, en dat wel tien keer. Het heeft allemaal niet geholpen. Zelfs met een ander (prepaid t-mobile) simkaart heb ik ook geen 3G.

Erg vreemd, van het ene moment naar de ander, verdwijnt 3G. Ik heb op de t-mobile coverage tool gekeken, en geheel woonplaats valt onder volledige dekking.

EDIT:
Moet wel even vermeld worden, toen ik dit toestel van iemand overnam, had ik ook geen 3G verbinding met mijn abbo, dit kwam hoogstwaarschijnlijk omdat "Data Roaming" op OFF stond, toen ik het ON zetten, had ik 3G. Nu staat het ook op ON maar geen 3G verbinding.

[Voor 15% gewijzigd door EN-IS op 16-04-2009 21:45]


 • Diddle
 • Registratie: December 2001
 • Niet online
Reloader schreef op donderdag 16 april 2009 @ 21:33:
is de 3g qua bouw hetzelfde aan de voorkant als de 2g? want dan past een 3g screenprotector ook op mijn 2g namelijk.. kan voor de 2g niet zoveel vinden :(
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11387 (2G versie)

Werkt perfect, heb zelf de 3G versie nu (iets breder dus), maar de 2G versie werkte ook prima. Aanbrengen gaat makkelijk, het is nauwelijks zichtbaar (al helemaal niet tijdens gebruik) en het touchscreen blijft perfect werken. :)

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Reloader schreef op donderdag 16 april 2009 @ 21:33:
is de 3g qua bouw hetzelfde aan de voorkant als de 2g? want dan past een 3g screenprotector ook op mijn 2g namelijk.. kan voor de 2g niet zoveel vinden :(
Zoals ik al zei, Brando:
http://mobile.brando.com....2474&dept_id=&cat_id=0864
Duurder dan DX maar het geld waard (helderder, harder, mooier gesneden)

[Voor 8% gewijzigd door Zpottr op 17-04-2009 09:14]

Zoef


 • Reloader
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18:31
aah, deze had ik nog niet gevonden op screenprotector.nl hebben ze alleen de 3g variant

 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

EN-IS schreef op donderdag 16 april 2009 @ 17:37:
Ik weet niet of dit hier hoort, maar mijn 3G verbinding is weg.

Sinds gisterenavond geen 3G, iTunes gaf een melding (wat het al een hele week geeft) dat de carrier settings geupdate moesten worden, nou dat deed ik al de hele week, en gisterenavond ook al gedaan, en ineens was mijn 3G verbinding weg.

Ik zit nu thuis, en thuis had ik altijd 3G verbinding, dus het kan niet aan locatie liggen. Het kan ook niet aan de instellingen liggen, want ik heb niets veranderd aan toestel, 3G en Data Roaming staan aan.

Heeft iemand hier ervaring mee? Enige tips zijn welkom!
Ik heb zelf een toestel gehad die vanaf het begin af aan geen 3G-verbinding had. Die is uiteindelijk vervangen. Wat je zou kunnen doen is je netwerkverbinding herstellen bij instellingen. Dan eventueel een factory reset. Mocht dat allemaal niet helpen dan is er waarschijnlijk een defect. Je zou kunnen testen of het aan het netwerk ligt door je simkaart in een ander UMTS-toestel te stoppen. Als je dan wel verbinding hebt weet je iig zeker dat het aan het toestel ligt.

PSN: Shiver23


 • Wackmack
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 16:02
Hallo,

Wat doet Data-Roaming met je Iphone in Nederland? En waarom staat het standaard uit?

Weet wel dat het veel geld kan kosten in het buitenland maar snap de functie niet.

 • EN-IS
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 18:08
Shiver23 schreef op vrijdag 17 april 2009 @ 10:13:
[...]

Ik heb zelf een toestel gehad die vanaf het begin af aan geen 3G-verbinding had. Die is uiteindelijk vervangen. Wat je zou kunnen doen is je netwerkverbinding herstellen bij instellingen. Dan eventueel een factory reset. Mocht dat allemaal niet helpen dan is er waarschijnlijk een defect. Je zou kunnen testen of het aan het netwerk ligt door je simkaart in een ander UMTS-toestel te stoppen. Als je dan wel verbinding hebt weet je iig zeker dat het aan het toestel ligt.
Ja het is opgelost. ik zal even toelichten hoe: ik heb van alles geprobeerd, 3G aan en uit, dataroaming aan en uit, instellingen resetten, 15x toestel aan en uit gezet. Niks, niets hielp.

Toen de SIMkaart van T-Mobile in een ander toestel gedaan, 3G verbinding werkt, eventjes op internet geweest, toen simkaart weer terug gedaan in iPhone, en ineens had ik meteen 3G verbinding. Erg raar.

Ik denk dat het komt door die "carrier update settings" van iTunes, die de instellingen omschopt, want toen verlies ik ineens de 3G verbinding. Gelukkig werkt nu alles weer :)

 • touchie75
 • Registratie: Juli 2007
 • Niet online
ik heb problemen met mijn geluid. ik denk zelf dat er rommel inzit maar hoe los ik dit nu op?? heb al met een compressor geprobeerd, en via jailbraik geluid harder gezet maar hielp ook niet.

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Versteegrob schreef op vrijdag 17 april 2009 @ 13:03:
Hallo,

Wat doet Data-Roaming met je Iphone in Nederland? En waarom staat het standaard uit?

Weet wel dat het veel geld kan kosten in het buitenland maar snap de functie niet.
Dat staat in de vorige topics wel uitgelegd, maar kort gezegd (als je gewoon T-Mobile gebruikt):
* In Nederland maak je alleen verbinding met T-Mobile dus ben je nooit aan het roamen. Functie is irrelevant, aan of uit.
* In het buitenland ben je per definitie aan het roamen dus beschermt deze functie je tegen hoge kosten door dataverkeer.

Zoef


 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
touchie75 schreef op vrijdag 17 april 2009 @ 13:04:
ik heb problemen met mijn geluid. ik denk zelf dat er rommel inzit maar hoe los ik dit nu op?? heb al met een compressor geprobeerd, en via jailbraik geluid harder gezet maar hielp ook niet.
Neem een sluitstrip voor een boterhamzakje, strip 1cm plastic er af. Buig het kleinste haakje dat je kunt maken en ga een paar minuten vissen. Ben dan verbaasd over hoeveel troep er uit komt.

Edit: Ik heb het dus over je hoofdtelefoonaansluiting.

[Voor 6% gewijzigd door Zpottr op 17-04-2009 14:04]

Zoef


 • Red
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 03-02 15:15

Red

Blue

Okay, ik zal eerst even uitleggen waar ik mee werk en wat ik doe / heb gedaan en dus mijn ervaring met de iPhone 3G:

Het gaat hier om een iPhone 3G, geimporteerd vanuit Belgie. Nog nooit gejailbreaked of andere rare dingen mee gedaan. Firmware 2.2.1.

Ik kan hier eigenlijk niet meer fatsoenlijk mee bellen, ik krijg telkens de melding Geen service. En als ik wel ontvangst heb dan wordt de verbinding niet of slecht opgebouwd. Ik hoor dan vaak mensen aan de andere kant wel, maar de mensen horen mij niet of alszijnde Alien (nee, ik heb geen stemvervormer dan ;-) )

Als het gesprek is opgebouwd dan komt het ook vaak voor dat binnen enkele minuten het gesprek wordt beeindigd en dan krijg ik de melding "Gesprek mislukt" en is te lezen in de display Geen Service.

Ik dacht eerst dat het aan mijn SIM-kaartje lag. Dit is niet het geval. Het probleem doet zich zowel voor met T-Mobile sim, KPN simkaartje of Vodafone simkaartje.

Ik heb ook al dmv. meerdere DFU restores geprobeerd de telefoon helemaal te herstellen, maar het probleem blijft dan bestaan.

Iemand enig idee wat ik nog meer zou kunnen proberen, voordat ik mijn telefoon terugbreng naar Belgie?

 • Anoniem: 151407
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
yeah er komt binnenkort een app voor vodafone gebruikers.
net als de bel status van t-mobile.

http://www.iphoneclub.nl/...vodafone-in-ontwikkeling/

http://www.youtube.com/watch?v=LEjy7YLOtV8

Anoniem: 187172

Red schreef op vrijdag 17 april 2009 @ 16:09:
Okay, ik zal eerst even uitleggen waar ik mee werk en wat ik doe / heb gedaan en dus mijn ervaring met de iPhone 3G:

Het gaat hier om een iPhone 3G, geimporteerd vanuit Belgie. Nog nooit gejailbreaked of andere rare dingen mee gedaan. Firmware 2.2.1.

Ik kan hier eigenlijk niet meer fatsoenlijk mee bellen, ik krijg telkens de melding Geen service. En als ik wel ontvangst heb dan wordt de verbinding niet of slecht opgebouwd. Ik hoor dan vaak mensen aan de andere kant wel, maar de mensen horen mij niet of alszijnde Alien (nee, ik heb geen stemvervormer dan ;-) )

Als het gesprek is opgebouwd dan komt het ook vaak voor dat binnen enkele minuten het gesprek wordt beeindigd en dan krijg ik de melding "Gesprek mislukt" en is te lezen in de display Geen Service.

Ik dacht eerst dat het aan mijn SIM-kaartje lag. Dit is niet het geval. Het probleem doet zich zowel voor met T-Mobile sim, KPN simkaartje of Vodafone simkaartje.

Ik heb ook al dmv. meerdere DFU restores geprobeerd de telefoon helemaal te herstellen, maar het probleem blijft dan bestaan.

Iemand enig idee wat ik nog meer zou kunnen proberen, voordat ik mijn telefoon terugbreng naar Belgie?
Dat is vervelend. Je zou hier eens kunnen kijken, misschien dat het raakvlakken heeft met jouw probleem.

 • touchie75
 • Registratie: Juli 2007
 • Niet online
Zpottr schreef op vrijdag 17 april 2009 @ 14:01:
[...]

Neem een sluitstrip voor een boterhamzakje, strip 1cm plastic er af. Buig het kleinste haakje dat je kunt maken en ga een paar minuten vissen. Ben dan verbaasd over hoeveel troep er uit komt.

Edit: Ik heb het dus over je hoofdtelefoonaansluiting.
ik over het boxje linksonder... daar kan ik niet in preukelen toch?

 • Schotborgh
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 28-12-2020
Zoals jullie bij andere topics hebben kunnen zien twijfel ik al een tijdje over welke apple product ik zal gaan aanschaffen. Ipod nano, Ipod touch en natuurlijk Iphone. Aangezien mijn telefoon na 3 jaar dienst al een tijdje toe is aan vervanging ben ik natuurlijk automatisch bij Iphone uitgekomen. Eerst dacht ik aan splitsen van telefoon, maar bij nader inzien leek het mij toch niet zo praktisch.

Nu zou ik heel graag de Iphone 3G willen hebben, maar heb totaal geen zin in een abonnement van 2 jaar met internet, belminuten en smsbundel vast te zitten aangezien geen flauw idee in welk land ik over een jaar of eerder zit. Dat hele T-mobile gebeuren gaat dus niet werken.

Je voelt het waarschijnlijk aankomen nu wil ik toch een Iphone hebben. Maar nee het hoeft niet PERSE 3G te zijn. 2G lijkt mij ook prima, ben al blij zat dat het Wifi heeft. Ik heb dat internetgebeuren onderweg niet nodig (en jah ik weet dat het handig is, maar ik hoef het niet). Heb begrepen dat de verschillen niet wezenlijk groot zijn. Zo zou (als het klopt) 2G geen gps hebben en het snelle internet niet kunnen (wat ik toch niet hoef) en nog een aantal kleine dingetjes die ook niet direct relevant in mijn ogen zijn.

Ik ben er op de hoogte van dat ik een Iphone 2G zou kunnen aanschaffen op Ebay voor een aantrekkelijke prijs. Nu ga ik echter ook naar V.S. (Florida) komende week en vroeg mij af wat de mogelijkheden zijn voor het aanschaffen van de Iphone daar (2G of 3G maakt niet uit). Ik weet dat ze ze inmiddels los verkopen (3G) bij AT&T maar ik vroeg mij af of er andere mogelijkheden zijn. Over het algemeen zijn dergelijke producten in V.S. goedkoper en ik heb momenteel te weinig tijd om te gaan klooien met bieden op ebay.

P.S. ik heb geen enkele ervaring met Iphones, alles is op basis van wat ik gehoord of gelezen heb.

Iemand tips of iets dergelijks of wellicht opmerking?

Alvast bedankt _/-\o_

 • Punksmurf
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 07-07-2022
Beetje een zoekvraag maar verschillen zijn GPS en 3G voor de 3G. En natuurlijk een iets ander design, zo heb je voor de 2G geloof ik een verloop stukje nodig om een andere koptelefoon te gebruiken.

Wellicht vergeet ik iets? Maar dit is in ieder geval het belangrijkste.

En als je toch naar de VS gaat lijkt het me idd makkelijk om hem daar zelf te halen ipv met verzenden te klooien. Zie het import-topic voor meer informatie die wellicht handig is voor je.

[Voor 25% gewijzigd door Punksmurf op 17-04-2009 20:08]

met een hamer past alles


 • Reloader
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18:31
Versteegrob schreef op vrijdag 17 april 2009 @ 13:03:
Hallo,

Wat doet Data-Roaming met je Iphone in Nederland? En waarom staat het standaard uit?

Weet wel dat het veel geld kan kosten in het buitenland maar snap de functie niet.
en voor de mensen in de buurt van de grens.. .op mijn vorige school kreeg ik dagelijks smsjes "welkom bij mobistar" (belgie)

is toch vervelend als je telefoon dan steeds verbinding heeft :)


overigens bij brando in de vs een Screenprotector besteld :) en een siliconen case.. want die 3g dingen passen voor geen meter op mijn 2g helaas... voor de achterkant kan ik niets nuttigs vinden behalve die siliconen dingetjes...

[Voor 19% gewijzigd door Reloader op 17-04-2009 21:23]


 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Punksmurf schreef op vrijdag 17 april 2009 @ 20:07:
Beetje een zoekvraag maar verschillen zijn GPS en 3G voor de 3G. En natuurlijk een iets ander design, zo heb je voor de 2G geloof ik een verloop stukje nodig om een andere koptelefoon te gebruiken.

Wellicht vergeet ik iets? Maar dit is in ieder geval het belangrijkste.
En geen A2DP voor iPhone V1 in de nieuwe software. Niet voor iedereen belangrijk (voor mij wel) :)

Zoef


 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 22-05 18:43
Zpottr schreef op zaterdag 18 april 2009 @ 10:36:
En geen A2DP voor iPhone V1 in de nieuwe software. Niet voor iedereen belangrijk (voor mij wel) :)
Dat komt gewoon omdat de hardware van de 2G geen A2DP ondersteund, de bluetoothchip in de 3G en de iPod Touch 2G wel.

Wiethoofds meuk en 'overige'


 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Wiethoofd schreef op zaterdag 18 april 2009 @ 13:50:
[...]

Dat komt gewoon omdat de hardware van de 2G geen A2DP ondersteund, de bluetoothchip in de 3G en de iPod Touch 2G wel.
Eh, ja? Dan zit het er toch niet in of wel ;) Ik zei niks over de oorzaak.

Overigens geloof ik Apple niet 1,2,3 dat de hardware het niet kan. Is dit niet gewoon 1 vd upgrade incentives richting V1-bezitters? Zie ook MMS: maak de kat wijs dat dat een hardware-issue is. Licentiekosten, OK dat geloof ik meteen, en ik kan me voorstellen dat Apple dat niet meer gaat betalen voor een 2jr oude telefoon. Maar bij het hardware-verhaal heb ik grote twijfels.

Zoef


 • musiqman
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 18-04-2021
Idd ik gebruik met veel plezier swirley mms.

Ik hoop dat bluetooth a2dp ook werkt met mn 1gen (geen 2g vrinden)


Het enigste wat ik mis is de nselheid van 3g en mischien gps ingebouwd.


Groot voordeel vind ik de robuustheid. De mijne is al een aantal keer goed gevalln (achterkan, hoeken en voorkant) niks mis mee. Moet je met een plastieken 3g niet doen.

Apple: 15.4 MacBook Pro 2.2Ghz te koop.


 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 22-05 18:43
musiqman schreef op zaterdag 18 april 2009 @ 17:28:
Ik hoop dat bluetooth a2dp ook werkt met mn 1gen (geen 2g vrinden)
Eerste generatie iPhone: iPhone 2G
Tweede generatie iPhone: iPhone 3G
;)
Het enigste wat ik mis is de snelheid van 3g en mischien gps ingebouwd.
Er zijn modules te koop waarmee je echte GPS krijgt op je iPhone/iPod Touch ipv de "assisted GPS" waar de 3G gebruik van maakt. :Y)

Wiethoofds meuk en 'overige'


 • alwaysleft
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 22-04-2019
Is het echt aan te raden een screenprotector te gebruiken of niet?

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
Zpottr schreef op zaterdag 18 april 2009 @ 16:26:
[...]
Overigens geloof ik Apple niet 1,2,3 dat de hardware het niet kan. Is dit niet gewoon 1 vd upgrade incentives richting V1-bezitters? Zie ook MMS: maak de kat wijs dat dat een hardware-issue is. Licentiekosten, OK dat geloof ik meteen, en ik kan me voorstellen dat Apple dat niet meer gaat betalen voor een 2jr oude telefoon. Maar bij het hardware-verhaal heb ik grote twijfels.
Tja, dat zal wel een discussiepunt blijven, we zullen het nooit zeker weten :). Het zijn zulke vreemde features om niet aan te bieden als het niet gaat om hardwarebeperkingen, immers alle andere grote softwareverbeteringen worden wel aangeboden aan bezitters van de iPhone 2G.

A2DP is behoorlijk zwaar qua processorkracht, dus ik kan me voorstellen dat de 2G dat gewoon net niet lekker doet op de achtergrond. Bij MMS ligt het waarschijnlijk aan de implementatie. Het kan natuurlijk gewoon via het datanetwerk, zoals SwirleyMMS, maar Apple zal waarschijnlijk voor een andere (nettere?) implementatie gaan.
Wiethoofd schreef op zaterdag 18 april 2009 @ 13:50:
[...]

Dat komt gewoon omdat de hardware van de 2G geen A2DP ondersteund, de bluetoothchip in de 3G en de iPod Touch 2G wel.
Ik denk dat het eerder ligt aan de processor dan de bluetoothchip. De 2G heeft namelijk een v2.0 + EDR bluetoothchip. Die zou dat gewoon moeten kunnen. Alhoewel de chip geen 2.1 ondersteunt i.t.t. de iPhone 3G en de iPod touch 2G, dus er is verschil. Maar dat zou niet uit mogen maken voor A2DP.
Wiethoofd schreef op zaterdag 18 april 2009 @ 17:32:
[...]

Er zijn modules te koop waarmee je echte GPS krijgt op je iPhone/iPod Touch ipv de "assisted GPS" waar de 3G gebruik van maakt. :Y)
Dat klopt niet :). De iPhone 3G heeft weldegelijk echte GPS. Het assisted gedeelte slaat alleen op het feit dat er hulpmiddelen zijn, waardoor je o.a. sneller een fix hebt en dus sneller je locatie bepaald kan worden. Zie ook de wiki over A-GPS: Wikipedia: Assisted GPS.

Overigens zijn die add-ons leuk voor de iPod touch en de iPhone, maar tot op heden heb je een jailbreak nodig om ze te kunnen gebruiken. In de 3.0 firmware zal er wel ondersteuning zijn om via de dockconnector of bluetooth accessoires te verbinden en dan zullen er vast ook GPS ontvangers komen.

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

Ik heb laatst mijn computer opnieuw geinstalleerd (windows) en nu heb ik een probleempje. Iedere keer als ik mijn iPhone synchroniseer met iTunes moet ik mijn itunes wachtwoord invullen om de computer te machtigen. Enig idee hoe ik dit kan verhelpen? Begint behoorlijk irritant te worden namelijk.

PSN: Shiver23


 • jefjef
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 03-06 21:38

jefjef

learning by doing

musiqman schreef op zaterdag 18 april 2009 @ 17:28:
Idd ik gebruik met veel plezier swirley mms.

Ik hoop dat bluetooth a2dp ook werkt met mn 1gen (geen 2g vrinden)


Het enigste wat ik mis is de nselheid van 3g en mischien gps ingebouwd.


Groot voordeel vind ik de robuustheid. De mijne is al een aantal keer goed gevalln (achterkan, hoeken en voorkant) niks mis mee. Moet je met een plastieken 3g niet doen.
Oef.. Moest toch echt 3 maal lezen. Eventueel in het vervolg eerst in word typen --> spellingscontrole --> knippen --> en dan plakken in forum berichten? ;)

 • EN-IS
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 18:08
Shiver23 schreef op zaterdag 18 april 2009 @ 19:26:
Ik heb laatst mijn computer opnieuw geinstalleerd (windows) en nu heb ik een probleempje. Iedere keer als ik mijn iPhone synchroniseer met iTunes moet ik mijn itunes wachtwoord invullen om de computer te machtigen. Enig idee hoe ik dit kan verhelpen? Begint behoorlijk irritant te worden namelijk.
Je moet iTunes machtigen, of je account, ik weet het niet zeker, maar het staat onder een van de menu's, het staat onder STORE (tenminste bij mij) en dan Authorize Computer, misschien komt het daardoor?

Succes!

 • icegodd
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 04-06 15:48
een vraag over exchange met iphone.

ik maak zelf geen gebruikt van exchange. maar mijn vader wilde op zijn werk een collega met een iphone aanmelden op hun exchange server. zodat hij/zij zijn emails enzo kan ophalen via hun bedrijf exchange server.
alleen mijn vader zei lukt alleen als de exchange account van die collega admin rechten hebben.

is dit waar??? mot een exchange account een admin rechten om te sync met een iphone???

 • MacorgaZ
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 14:32
jefjef schreef op zaterdag 18 april 2009 @ 23:40:
[...]


Oef.. Moest toch echt 3 maal lezen. Eventueel in het vervolg eerst in word typen --> spellingscontrole --> knippen --> en dan plakken in forum berichten? ;)
Lukte dat al niet in 1 keer? Dan vraag ik me af hoe het je afgaat op andere fora >:).

[Voor 4% gewijzigd door MacorgaZ op 19-04-2009 17:43]

Tesla Model 3 SR+ 2020 | Midnight Silver


 • Dutch_Razor
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 05-06 12:25
icegodd schreef op zondag 19 april 2009 @ 17:36:
een vraag over exchange met iphone.

ik maak zelf geen gebruikt van exchange. maar mijn vader wilde op zijn werk een collega met een iphone aanmelden op hun exchange server. zodat hij/zij zijn emails enzo kan ophalen via hun bedrijf exchange server.
alleen mijn vader zei lukt alleen als de exchange account van die collega admin rechten hebben.

is dit waar??? mot een exchange account een admin rechten om te sync met een iphone???
Eh nee, bij mij werkt dat gewoon zonder hoor.

 • musiqman
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 18-04-2021
Wiethoofd schreef op zaterdag 18 april 2009 @ 17:32:
[...]

Eerste generatie iPhone: iPhone 2G
Tweede generatie iPhone: iPhone 3G
;)

[...]

Er zijn modules te koop waarmee je echte GPS krijgt op je iPhone/iPod Touch ipv de "assisted GPS" waar de 3G gebruik van maakt. :Y)
Heb nog eens verder gezocht in onze Apr TD ''archieven'':

iPhone
iPhone 3G

De eerste iPhone heeft nooit een aanvullende benaming gekregen van Apple zoals de 3G wel (staat voor het netwerk)

Er is geen 2G netwerk, en het is het eerste model.

[Voor 6% gewijzigd door musiqman op 19-04-2009 20:44]

Apple: 15.4 MacBook Pro 2.2Ghz te koop.


 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

musiqman schreef op zondag 19 april 2009 @ 20:43:
[...]
Er is geen 2G netwerk, en het is het eerste model.
GSM is het 2G netwerk. En EDGE is 2,5G

PSN: Shiver23


Anoniem: 297567

Hoi,

Ik heb de iphone 3g, al een maand en nu heb ik problemen bij het bellen.

Probleem is dat het geluid vervormd wordt, ik hoor de tegenpartij wel goed, maar zij horen mij vervormd.
Het komt af en toe voor, maar hierdoor kan ik dus ook geen fatsoenlijk gesprek voeren.
Als ik dan ophang en terug bel dan blijft het nog steeds en soms doet ie het gewoon goed.

Heeft iemand een iedee waardoor dit zou kunnen komen en of iemand anders soortgelijk problemen heeft?

Dus bij het bellen slechte geluidskwaliteit voor de tegenpartij.... Ontvangst is goed.

 • Eximius
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 15:01
Sinds enkele weken heb ik slecht bereik om mijn 3g in combinatie met Tmobile, mijn vriendin ervaart dit probleem ook sinds enkele weken.

met regelmaat No Service, terwijl ik gewoon op plaatsen ben / kom waar ik normaal geen problemen had, ook met de iPhone niet.

Ook de call-setup gaat sinds enkele weken meer fout dan goed.

Meer mensen met deze issues?

 • kronk
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
Ik had zaterdag weer een bekend probleem, waar ik zelf vorig jaar ook last van heb gehad op mijn SE m600. Ik heb volledig 3G ontvangst, maar ik kan niet bellen of gebeld worden. Pas als ik op de iphone 3G uit zet, dan kan ik weer bellen en vice versa. Ik hoop dat dit een tijdelijk probleem is, want mijn contract met iphone van 2 jaar heb ik net aangevraagd. Alhoewel als ik in de Kuip (en omstreken) zit kan ik met volledig bereik nooit internetten en die andere functies aanroepen.

 • Eximius
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 15:01
kronk schreef op maandag 20 april 2009 @ 09:29:
Ik had zaterdag weer een bekend probleem, waar ik zelf vorig jaar ook last van heb gehad op mijn SE m600. Ik heb volledig 3G ontvangst, maar ik kan niet bellen of gebeld worden. Pas als ik op de iphone 3G uit zet, dan kan ik weer bellen en vice versa. Ik hoop dat dit een tijdelijk probleem is, want mijn contract met iphone van 2 jaar heb ik net aangevraagd.
Dit lijkt een beetje op mijn probleem met call setup, net T-Mobile hierover gebeld.
Binnen 2 dagen ligt er een nieuwe simkaart in de brievenbus, ik ben benieuwd of dit iets gaat uitmaken.

 • Julio_Ricardo
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 11:12
kronk schreef op maandag 20 april 2009 @ 09:29:
Ik had zaterdag weer een bekend probleem, waar ik zelf vorig jaar ook last van heb gehad op mijn SE m600. Ik heb volledig 3G ontvangst, maar ik kan niet bellen of gebeld worden. Pas als ik op de iphone 3G uit zet, dan kan ik weer bellen en vice versa. Ik hoop dat dit een tijdelijk probleem is, want mijn contract met iphone van 2 jaar heb ik net aangevraagd. Alhoewel als ik in de Kuip (en omstreken) zit kan ik met volledig bereik nooit internetten en die andere functies aanroepen.
Ik kom voornamelijk met wedstrijden van Feyenoord in en om de Kuip en kan dan ook nooit internetten ondanks vol bereik. Ik heb dit altijd geweten aan het feit dat er 50.000 mensen afhankelijk zijn van slechts een paar masten.

 • musiqman
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 18-04-2021
Shiver23 schreef op zondag 19 april 2009 @ 21:03:
[...]

GSM is het 2G netwerk. En EDGE is 2,5G
Ik zie het:
GSM netwerken
Tegenwoordig wordt voor voice communicatie nog steeds gebruik gemaakt van de 2G netwerken. Datacommunicatie verloopt tegenwoordig echter via andere standaarden. Deze zijn gebundeld onder bijvoorbeeld 2.5G (waaronder GPRS) en 3G (onder andere UMTS). Er wordt al hard gewerkt aan de ontwikkeling van 4G data netwerken. Het streven hierbij is het tot stand brengen van een volledig IP gebaseerd systeem dat in feite een soort full speed wireless Internet moet worden.
My Bad betreffende het netwerk. d:)b

Apple: 15.4 MacBook Pro 2.2Ghz te koop.


 • kronk
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
Julio_Ricardo schreef op maandag 20 april 2009 @ 10:01:
[...]


Ik kom voornamelijk met wedstrijden van Feyenoord in en om de Kuip en kan dan ook nooit internetten ondanks vol bereik. Ik heb dit altijd geweten aan het feit dat er 50.000 mensen afhankelijk zijn van slechts een paar masten.
Wat vrienden van mij hebben vodafone en hebben er geen problemen mee, maar misschien dat dat het is. De klantenservice kon me verder ook niet helpen, behalve later technisch onderzoek bij aanhoudende problemen etc.

 • Daejji
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 05-06 13:45
kronk schreef op maandag 20 april 2009 @ 15:10:
[...]


Wat vrienden van mij hebben vodafone en hebben er geen problemen mee, maar misschien dat dat het is. De klantenservice kon me verder ook niet helpen, behalve later technisch onderzoek bij aanhoudende problemen etc.
Mensen die ik ken met Vodafone hebben ook altijd veel meer en veel beter bereik, was het maar 11 juli 2010, dan gaat deze jongen of met de nieuwe Iphone naar Vodafone of met de oude... :+

 • peerke63
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 12-02-2022
Ik heb hetzelfde probleem gehad met verschillende Nokia's op het KPN-netwerk.
En nooit weten ze bij KPN mij te vertellen waar het aan ligt. :'(

 • vgroenewold
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 29-05 10:09
Ik zit er heel erg aan te denken om de back-cover te vervangen met een iFixit-guide, aangezien ik een scheurtje heb (1 vd eerste iPhones) en er zelf een stukje daardoor is afgebroken. Ik vertrouw T-mobile niet echt, in de zin dat men dat vast als schade zal zien wat door mij is aangebracht... dat hoef ik zeg maar niet te horen nadat ik 'em 2 weken kwijt ben geweest. Ik ben vrij handig en waag mij aan wel meer dingen, hoewel de iPhone wel de moeilijkste zal zijn tot nu toe. Ik kan echter nergens back-covers vinden...officiele dan, ook niet op iFixIt. Iemand advies?

 • joopata
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 19-11-2020

 • touchie75
 • Registratie: Juli 2007
 • Niet online
niemand die me kan helpen mbt het geluid wat minder is op mijn iphone ? :-( denk zelf dat er rommel inzit, maar hoe krijg ik dat eruit ?? heb al met een compressor geprobeerd, maar werd er niet beter van helaas.
baal er ontzettend van, ik hoor heel vaak mijn foon niet, ook al heb ik hem in mijn broekzak zonder hoesje. of hij heeft dan geen bereik kan ook natuurlijk..

Anoniem: 227507

touchie75 schreef op dinsdag 21 april 2009 @ 12:34:
niemand die me kan helpen mbt het geluid wat minder is op mijn iphone ? :-( denk zelf dat er rommel inzit, maar hoe krijg ik dat eruit ?? heb al met een compressor geprobeerd, maar werd er niet beter van helaas.
baal er ontzettend van, ik hoor heel vaak mijn foon niet, ook al heb ik hem in mijn broekzak zonder hoesje. of hij heeft dan geen bereik kan ook natuurlijk..
Misschien kun je er beter mee terug gaan naar de winkel.
Zou er niet bij vertellen dat je met een compressor in de speaker hebt geblazen.
Dit zijn aardig fragiele speakers die een stoot luch uit een compressor niet kunnen waarderen misschien.
Weet niet of dit inderdaad schade toebrengt maar als je het er bij zegt zal men misschien garantie wijgeren.
Mischien is het ook makkelijk om te kijken of het wel aan de speaker ligt aangezien je zelf ook zegt dat het zou kunnen dat je geen bereik hebt ;)

Why did the programmer quit his job? - He didn't get arrays.


 • KingKoning
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 16:34
touchie75 schreef op dinsdag 21 april 2009 @ 12:34:
niemand die me kan helpen mbt het geluid wat minder is op mijn iphone ? :-( denk zelf dat er rommel inzit, maar hoe krijg ik dat eruit ?? heb al met een compressor geprobeerd, maar werd er niet beter van helaas.
baal er ontzettend van, ik hoor heel vaak mijn foon niet, ook al heb ik hem in mijn broekzak zonder hoesje. of hij heeft dan geen bereik kan ook natuurlijk..
dat laatste kan je toch testen door een nummer op je iphone via de speaker af te spelen? of een game spelen met de speaker aan. en als je geen bereik heb heb je in principe ook geen gemiste oproep - want dan wordt de beller doorgeschakeld naar je voicemail..

ik zou terug naar de winkel gaan/je verzekering bellen.

 • Tommzz
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 15:41
vandaag ook de iPhone bij verlenging van mijn abbo gekregen.
Na wat gespeel ermee, wil ik wat applicaties op de iPhone zetten.
Nu blijven de applicaties echter op "wachten" en "laden" staan. Wat moet ik nu doen?

 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 22-05 18:43
Al eens je iPhone herstart? Eventueel aankoppelen aan iTunes en opnieuw synchroniseren en kijken hoe ver je komt.

Wiethoofds meuk en 'overige'


 • Tommzz
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 15:41
Wiethoofd schreef op dinsdag 21 april 2009 @ 20:08:
Al eens je iPhone herstart? Eventueel aankoppelen aan iTunes en opnieuw synchroniseren en kijken hoe ver je komt.
Super, het werkt! bedankt ;)

 • touchie75
 • Registratie: Juli 2007
 • Niet online
oke bedankt ! ja klopt ik heb wel gewoon bereik, want ik krijg geen voice-mails. muziek afluisteren is idd ook erg zacht. toch maar naar de winkel..

[Voor 5% gewijzigd door touchie75 op 22-04-2009 07:37]


 • Sn0wblind
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 30-05 09:22
Heb me Iphone eindelijk weer terug na een weekje wachtten.

Maar wat een drama, dit is wel de beste die ik tot nu toe had. dus met het minste lightleak, nug nog maar een heel klein beetje, maar ik snap gewoon niet waarom die quality contol van Apple beter kan. Het zal de meestten niet opvallen van dat lightleak maar als je het eenmaal ziet ga je erop letten. Voor zo;n duur toestel mag je wel meer verwachtten imo.

 • Grozno
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 19:18

Grozno

acts without consequence!

alwaysleft schreef op zaterdag 18 april 2009 @ 19:10:
Is het echt aan te raden een screenprotector te gebruiken of niet?
Ik zou het wel doen, mijn iPhone heeft al wel wat krasjes op het scherm hier en daar.

Advocatus ineptias | Free Speech Online

Grozno schreef op donderdag 23 april 2009 @ 01:19:
[...]

Ik zou het wel doen, mijn iPhone heeft al wel wat krasjes op het scherm hier en daar.
Op het scherm? Deze is van glas en krast zeker niet snel, geen idee wat jij bij je broekzak ingooit, maar ik heb ook weleens sleutels erbij in, maar nog geen krassen op het scherm, jij vervoert hem in een doos stanlymesjes? ;)

Why did the programmer quit his job? - He didn't get arrays.


 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

Sn0wblind schreef op donderdag 23 april 2009 @ 01:05:
Heb me Iphone eindelijk weer terug na een weekje wachtten.

Maar wat een drama, dit is wel de beste die ik tot nu toe had. dus met het minste lightleak, nug nog maar een heel klein beetje, maar ik snap gewoon niet waarom die quality contol van Apple beter kan. Het zal de meestten niet opvallen van dat lightleak maar als je het eenmaal ziet ga je erop letten. Voor zo;n duur toestel mag je wel meer verwachtten imo.
Alle 3G's hebben hier volgens mij last van. Ben er iig nog geen één tegengekomen die het niet had (en ik heb er zelf alleen al drie gehad). Maar blijkbaar is lightleak ook dustleak. Heb dit toestel nu 2 maanden en alweer stof onder het scherm. Zelfs de nokia's met verwisselbare covers hadden niet zo snel stof onder het scherm.

PSN: Shiver23


 • Sn0wblind
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 30-05 09:22
Shiver23 schreef op donderdag 23 april 2009 @ 09:56:
[...]

Alle 3G's hebben hier volgens mij last van. Ben er iig nog geen één tegengekomen die het niet had (en ik heb er zelf alleen al drie gehad). Maar blijkbaar is lightleak ook dustleak. Heb dit toestel nu 2 maanden en alweer stof onder het scherm. Zelfs de nokia's met verwisselbare covers hadden niet zo snel stof onder het scherm.
dat is dus het gene waar ik bang voor ben.

 • Stouten
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 08-06-2022
Bij mij is er alleen maar stof onder het scherm gekomen nadat hij 3 x is gevallen vanaf +- 1.5 meter

 • TUX2K
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 05-06 13:03
Ik heb een lekker vaag probleem met met mijn Iphone.
Als de telefoon uit standby komt en ik moet het toestel unlocken (schuiven onder beeld) dan reageert het het touchscreen niet.
Als ik dan op het standby knop druk werkt en weer uit standby haal dan doet hij het wel weer.

Soms stop te touch screen ook gewoon zonder reden, even naar standby en weer terug lost het probleem weer op.

Ik mij toestel al hersteld, nu is het minder vaak maar toch komt het soms nog voor, erg lastig als ik dus moet opnemen wat dat lukt dus niet.

Iemand een suggestie.

Anoniem: 230001

Ik heb een vraag.
Zoals het er nu naar uitziet zal ik mijn WM in gaan ruilen voor een iPhone omdat Androis op dit moment ook niet echt een alternatief is en zeker door 3.0 er voorlopig niets in de buurt zal komen van een iPhone.
Ik ben nu al mijn muziek wat ik op mijn harde schijf heb staan aan het doorlopen en nummers die ik niet vind worden verwijderd. Bij de overige nummers ben ik de titel en de artiest aan het verbeteren/aanpassen.
Mijn vraag is nu of het voor de iPhone wat uitmaakt of de titel eerst staat of moet de artiest eerst staan? Ik weet namelijk niet of dat de iPhone het verschil ziet tussen artiest en titel

Alvast dank.

 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 22-05 18:43
Zolang de informatie in je ID3-tag maar goed staat is er niets aan de hand, iTunes kijkt niet naar de bestandsnaam.

Wiethoofds meuk en 'overige'


Anoniem: 230001

Wiethoofd schreef op donderdag 23 april 2009 @ 21:41:
Zolang de informatie in je ID3-tag maar goed staat is er niets aan de hand, iTunes kijkt niet naar de bestandsnaam.
Wat bedoel je met ID3-tag?
Verder neem ik aan dat je bedoelt dat het niet uitmaakt of het artiest-naam is of naam-artiest.

 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 22-05 18:43
http://nl.wikipedia.org/wiki/ID3-tag
ID3 is een tabel voor metadata die gebruikt wordt voor de audiobestandsindeling MP3. Deze bevat gegevens zoals de titel, artiest, albumtracknummer en andere informatie van het bestand waarin het is opgenomen.
Zolang het in het bestand goed staat leest iTunes het goed en dus ook je iPhone/iPod Touch, de bestandsnaam maakt niet uit, die staat los van de informatie in het bestand.

Wiethoofds meuk en 'overige'


Anoniem: 230001

Ok, bedankt voor de antwoorden.

 • Pizzaman
 • Registratie: December 2000
 • Niet online

Pizzaman

16:00 Cup-a-soup.

Ik heb even een vraagje voor mensen die de Iphone hebben in combinatie met Vodafone (zijn die er?). Ik heb nu 3 weken deze combo, en bij het bellen ontstaat er bij de ontvanger soms zo veel gekraak door de hoorn dat ik onverstaanbaar word en het gesprek zelfs moet beëindigen. Er is geen pijl op te trekken wanneer het gebeurd, binnen/buiten maakt niks uit.

Iemand hier ervaring mee? Ligt dit aan Vodafone of kan het wellicht ook aan de Iphone liggen?!

 • Pendora
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 18:58
Pizzaman schreef op vrijdag 24 april 2009 @ 10:49:
Ik heb even een vraagje voor mensen die de Iphone hebben in combinatie met Vodafone (zijn die er?). Ik heb nu 3 weken deze combo, en bij het bellen ontstaat er bij de ontvanger soms zo veel gekraak door de hoorn dat ik onverstaanbaar word en het gesprek zelfs moet beëindigen. Er is geen pijl op te trekken wanneer het gebeurd, binnen/buiten maakt niks uit.

Iemand hier ervaring mee? Ligt dit aan Vodafone of kan het wellicht ook aan de Iphone liggen?!
Ik heb zelf sinds november de iPhone met Vodafone maar ik heb nog nooit gehoord dat de ontvanger last heeft van gekraak.

 • InZane
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 12:25
Pizzaman schreef op vrijdag 24 april 2009 @ 10:49:
Ik heb even een vraagje voor mensen die de Iphone hebben in combinatie met Vodafone (zijn die er?). Ik heb nu 3 weken deze combo, en bij het bellen ontstaat er bij de ontvanger soms zo veel gekraak door de hoorn dat ik onverstaanbaar word en het gesprek zelfs moet beëindigen. Er is geen pijl op te trekken wanneer het gebeurd, binnen/buiten maakt niks uit.

Iemand hier ervaring mee? Ligt dit aan Vodafone of kan het wellicht ook aan de Iphone liggen?!
Mijn vriendin heeft dit ook gehad met haar iPhone (T-Mobile). Je hoorde de typische GSM storing soms zo erg dat ze bijna niet meer te verstaan was. Ik had met mijn iPhone nergens last van (ook T-Mobile).
In de winkel wisten ze ons al snel te vertellen dat ze een oud type SIM kaart had en die hebben ze gelijk vervangen. Sindsdien is het inderdaad over met de storing :)

 • Pizzaman
 • Registratie: December 2000
 • Niet online

Pizzaman

16:00 Cup-a-soup.

Hm een oud type SIM kaart?! Ik heb mijn SIM-kaart direct met mijn toestel gekregen, 3 weken terug ongeveer. Kan het dan alsnog aan de SIM-kaart liggen?

 • brsm
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 18-05 09:29
Jongens, Ik heb afgelopen zaterdag mijn toestel op moeten sturen naar Proassist wegens vochtschade. Nu is mijn vraag; Als ik een "nieuwe" mocht krijgt is dat dan een echt nieuwe iphone of refurbished? Ik ben een beetje huiverig met Proassist. Heb eigenlijk alleen maar nare ervaringen met dat bedrijf mja de voorwaarden zijn prima.

 • Aight!
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 18:55

Aight!

&#039;A toy robot...&#039;

iSneaker schreef op vrijdag 24 april 2009 @ 23:02:
Jongens, Ik heb afgelopen zaterdag mijn toestel op moeten sturen naar Proassist wegens vochtschade. Nu is mijn vraag; Als ik een "nieuwe" mocht krijgt is dat dan een echt nieuwe iphone of refurbished? Ik ben een beetje huiverig met Proassist. Heb eigenlijk alleen maar nare ervaringen met dat bedrijf mja de voorwaarden zijn prima.
Heb van de week mijne ook terug gekregen, had paar stukjes eruit, krassen op het scherm en het knopje voor stil was afgebroken. Kreeg gewoon een hele nieuwe case :).

Binnen 2 weken had ik hem terug, alleen balen dat je zo een bout leen telefoon krijgt. Ik had een T-Mobile MDA, wat een kak apparaat was dat!

 • Sn0wblind
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 30-05 09:22
iSneaker schreef op vrijdag 24 april 2009 @ 23:02:
Jongens, Ik heb afgelopen zaterdag mijn toestel op moeten sturen naar Proassist wegens vochtschade. Nu is mijn vraag; Als ik een "nieuwe" mocht krijgt is dat dan een echt nieuwe iphone of refurbished? Ik ben een beetje huiverig met Proassist. Heb eigenlijk alleen maar nare ervaringen met dat bedrijf mja de voorwaarden zijn prima.
ze schijnen nieuw te zijn maar het lijkt ook een andere serie te zjn, hele andere serie nummer reeks ofzo.

tot nu toe heb ik bij elke teruggekregen Iphone wel wat kuren meegemaakt terwijl die bij mensen die ik ken die deze nog niet hebben laten vervangen geen lightleak enzo hebben

 • Keppie
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 25-05 14:52
Ik heb sinds korte tijd nu ook een stofje onder me scherm. Wat doen jullie hieraan gaan je er mee terug of leer je er mee leven. Ik erger me er steeds meer aan namelijk.

 • Fietsbel
 • Registratie: April 2000
 • Niet online

Fietsbel

¯\_(ツ)_/¯

Die van mij heeft behoorlijk veel stof onder het scherm zitten, uber irritant.

39


 • wvexeltweakers
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 02-06 17:28

wvexeltweakers

Impossibilium 0 obligatio est

Is het mogelijk om een aantal contacten in je iPhone te beveiligen?

Ik zou er bijv. graag gegevens van paspoort etc inzetten, maar als ik mijn iPhone nu verlies terwijl hij aanstaat, kan iedereen in de Contactenlijst.

Tips? :?

Samsung S23 Ultra 256GB


 • fZeroNewbie
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 16-05 21:25

fZeroNewbie

believe the reggie(revo)lution

als je met active sync en exchange werkt kun je in geval van diefstal je mail/agenda/contacts remote verwijderen (als het goed is)

 • musiqman
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 18-04-2021
Een iPhone terug onder voorwaarde van Apple zal waarschijnlijk net als iPods mogelijk refurbished zijn (wat inhoud dat het toestel een getest en werkend binnenwerk heeft, met een nieuw uiterlijk)

Apple: 15.4 MacBook Pro 2.2Ghz te koop.


 • Liegebeest
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 19:04
iSneaker schreef op vrijdag 24 april 2009 @ 23:02:
Jongens, Ik heb afgelopen zaterdag mijn toestel op moeten sturen naar Proassist wegens vochtschade. Nu is mijn vraag; Als ik een "nieuwe" mocht krijgt is dat dan een echt nieuwe iphone of refurbished? Ik ben een beetje huiverig met Proassist. Heb eigenlijk alleen maar nare ervaringen met dat bedrijf mja de voorwaarden zijn prima.
Ik had die van mij laten kletteren (barst in scherm, zijkant case open, knopje voor stil los) en kreeg een refurb. Niets mis mee en is als nieuw.
Is het mogelijk om een aantal contacten in je iPhone te beveiligen?

Ik zou er bijv. graag gegevens van paspoort etc inzetten, maar als ik mijn iPhone nu verlies terwijl hij aanstaat, kan iedereen in de Contactenlijst.

Tips?
Kijk eens naar de mSecure app en vergelijkbare apps, die zijn daar speciaal voor bedoeld. Ze bewaren je gegevens encrypted en je kan er alleen bij met een password. Je adres boek is strikt genomen natuurlijk niet bedoeld voor dit soort dingen :)

[Voor 29% gewijzigd door Liegebeest op 25-04-2009 17:18]

Liege, liege, liegebeest!


 • wvexeltweakers
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 02-06 17:28

wvexeltweakers

Impossibilium 0 obligatio est

Kijk eens naar de mSecure app en vergelijkbare apps, die zijn daar speciaal voor bedoeld. Ze bewaren je gegevens encrypted en je kan er alleen bij met een password. Je adres boek is strikt genomen natuurlijk niet bedoeld voor dit soort dingen :)
Bedankt voor je tip! Kwam nu LockBox tegen in AppStore. Doet hetzelfde als mSecure, maar dan gratis.

Samsung S23 Ultra 256GB


 • jefjef
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 03-06 21:38

jefjef

learning by doing

MacorgaZ schreef op zondag 19 april 2009 @ 17:43:
[...]


Lukte dat al niet in 1 keer? Dan vraag ik me af hoe het je afgaat op andere fora >:).
Zuchtend en steunend... 8)

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
iSneaker schreef op vrijdag 24 april 2009 @ 23:02:
Jongens, Ik heb afgelopen zaterdag mijn toestel op moeten sturen naar Proassist wegens vochtschade. Nu is mijn vraag; Als ik een "nieuwe" mocht krijgt is dat dan een echt nieuwe iphone of refurbished? Ik ben een beetje huiverig met Proassist. Heb eigenlijk alleen maar nare ervaringen met dat bedrijf mja de voorwaarden zijn prima.
Niks mis met refurbished. Waar ben je bang voor? Een refurb is iha beter nagekeken dan een nieuwe.

Zoef


 • wvexeltweakers
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 02-06 17:28

wvexeltweakers

Impossibilium 0 obligatio est

Heeft iemand hier al ervaringen opgedaan met Kaarten in het buitenland?
Als ik het goed begrijp gebruikt de iPhone 3G GPS Assist, maar ik weet dus niet in hoeverre dit in het buitenland ook functioneert...

Samsung S23 Ultra 256GB


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
wvexeltweakers schreef op zondag 26 april 2009 @ 14:06:
Heeft iemand hier al ervaringen opgedaan met Kaarten in het buitenland?
Als ik het goed begrijp gebruikt de iPhone 3G GPS Assist, maar ik weet dus niet in hoeverre dit in het buitenland ook functioneert...
Het grote probleem (op dit moment) met Google Maps is dat de kaarten via de mobiele dataverbinding worden opgehaald. Dus als je dat in het buitenland gaat gebruiken kost het je (veel) dataverkeer en dat is erg kostbaar. Na de release van 3.0 software zullen er ook snel navigatie en andere kaartenprogramma's komen met offline kaartenmateriaal en dat is dat min-of-meer opgelost :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • rimave
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 18:04
Ik merk dat mijn iPhone haarscheurtjes begint te krijgen. Dit is m'n tweede al, want van de eerste was de camera defect. Heeft het zin hem om te laten ruilen? Het is een witte, dus je ziet het wel. Ik heb de iPhone altijd netjes in een Foofpod tasje. Ik heb hem nooit los in de broekzak. Ik ben er erg zuinig op. Mijn iPhone abbo is nog niet eens in gegaan, dus het is wel een beetje zonde om gelijk al een met haarscheurtjes te hebben. In juni gaat het abbo pas in.

The only thing better than a cow, is a human. Unless you need milk. Then you really need a cow.


 • kenneth
 • Registratie: September 2001
 • Niet online

kenneth

achter de duinen

Steeds vaker en vaker bevriest m'n iPhone zomaar een halve tot twee seconde. Al paar keer powercycle gedaan, maar het blijft. Anderen dit symptoom ook?

[rant]:{ Net zo hinderlijk als het opnemen van artiesten die je alleen in compilaties hebt. Zo is de Artists-weergave onbruikbaar omdat ik drie compilatie-albums heb met artiesten die alleen op die albums staan. Hoppekee, 45 artiesten erbij 8)7 Dat was met de gewone iPod niet zo. Raar dat het nu wel opeens zo is en niet uit te schakelen is.

[/rant]

Look, runners deal in discomfort. After you get past a certain point, that’s all there really is. There is no finesse here.


 • The_Ghost16
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 16:19
Ja het zou beter zijn als daar dan de album artiest staat. Is bij mij iig altijd Various Artists dan.

Maar ik gebruik eigenlijk altijd mijn album lijst. Luister toch alleen per cd.

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
kenneth schreef op maandag 27 april 2009 @ 12:20:
Steeds vaker en vaker bevriest m'n iPhone zomaar een halve tot twee seconde. Al paar keer powercycle gedaan, maar het blijft. Anderen dit symptoom ook?
ja, hier ook. Heeft bij mij denk ik te maken met mail ophalen uit een heel grote IMAP-box.

Zoef


 • injectx
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 03-05 14:47
kenneth schreef op maandag 27 april 2009 @ 12:20:
Steeds vaker en vaker bevriest m'n iPhone zomaar een halve tot twee seconde. Al paar keer powercycle gedaan, maar het blijft. Anderen dit symptoom ook?

[rant]

[afbeelding]

:{ Net zo hinderlijk als het opnemen van artiesten die je alleen in compilaties hebt. Zo is de Artists-weergave onbruikbaar omdat ik drie compilatie-albums heb met artiesten die alleen op die albums staan. Hoppekee, 45 artiesten erbij 8)7 Dat was met de gewone iPod niet zo. Raar dat het nu wel opeens zo is en niet uit te schakelen is.

[/rant]
Hmm ik snap je probleem niet zo goed. Op de afbeelding hierboven heb je het volgens mij weer over een totaal ander probleem. Dit lijkt me eenvoudig op te lossen door de artiest dezelfde naam te geven en niet 2(ivm hoofdlettergevoeligheid). Je eigenlijke vraag m.b.t. meerdere artiesten op een album zou je misschien kunnen oplossen door in itunes voor die 3 cd's "deel van verzameling" aan te vinken. Al weet ik niet zeker wat het resultaat zal zijn. Sowieso denk ik dat je in itunes moet zijn voor de oplossing.
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee