• Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52


Welkom in het discussietopic over de iPhone. Je kunt in deze startpost informatie vinden over de functionaliteit van de iPhone, de accessoires en de specificaties. Daarnaast kun je in de volgende post een FAQ vinden met wat tips en antwoorden op veelgestelde vragen.

De iPhone 3GS 16GB en 32GB zal vanaf 26 juni officieel verkrijgbaar zijn in Nederland. Het is nog onduidelijk of hier ook de iPhone 3G 8GB verkrijgbaar zal blijven. De exclusieve provider is T-Mobile en de iPhone zal waarschijnlijk worden geleverd in combinatie met 3 scherpe 2 jarige abonnementen vanaf 30 euro die allemaal belminuten, sms-berichten en mobiel breedband (2048/384 Kbps) bevatten. Ook in België zal de iPhone vanaf 26 juni verkrijgbaar zijn. Hier zijn nog geen details over bekend.

Voor iPhone bezitters van de originele iPhone en iPhone 3G is het leuk om te weten dat de iPhone 3.0 software op 17 juni om 19:00 officieel is vrijgegeven. Meer informatie hierover is te vinden in de tweede post in het topic.


Interface

De iPhone draait op een afgeslankte versie van Mac OS X, gedoopt OS X iPhone. Daardoor heb je o.a. de beschikking over een HTML email client, de Safari webbrowser etc. Ook andere achterliggende geavanceerde techniek uit Mac OS X is beschikbaar op de iPhone.


Multitouch

De iPhone heeft geen knoppen maar een gigantisch (3,5") scherm. Via dit scherm bedien je de iPhone, hierdoor is het mogelijk om de interface te laten veranderen naar gelang de applicatie dit verlangt. Fysieke knoppen zitten niet meer in de weg, en nemen geen kostbare ruimte in als je ze niet nodig hebt.

De iPhone is de eerste en vooralsnog enige telefoon die uitgerust is met multitouch technologie. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van gestures de telefoon te bedienen. Natuurlijk kun je de telefoon gewoon aanraken zoals een traditionaal touchscreen. Dit kan echter gewoon met je vingers en daarvoor is dus geen stylus nodig. Het echt revolutionaire aan de iPhone is dat dit ook met meerdere vingers tegelijk kan. Hierdoor kun je dus snel tekst invoeren. Maar je kunt ook bijv. inzoomen op een foto door twee vingers uit elkaar te bewegen.

Door geavanceerde predictive text input kun je snel tekst invoeren op de iPhone. Dit werkt behoorlijk goed, al is het even wennen in het begin.


Sensoren

De iPhone beschikt over verschillende sensoren, die het gebruik vergemakkelijken. De lichtsensor past de felheid van het display aan op de lichtomstandigheden, zodat het scherm optimaal afleesbaar is en stroom bespaard wordt waar mogelijk. De proximitysensor zorgt dat het scherm wordt uitgeschakeld als je de telefoon bij de oor houdt. Hierdoor bespaar je stroom en zijn ongewenste aanrakingen met je oor niet mogelijk. Tot slot zit er ook nog een accelleratiesensor ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat de iPhone weet of je hem op z'n kant houdt of niet. Zo kun je bijv. een breedbeeldfilmpje bekijken door de iPhone te draaien, ook is het mogelijk om zo landscape foto's nog beter te bekijken, of om bijv. de coverflow navigatie te gebruiken om je favoriete album te vinden.Functionaliteit

Telefoon

De iPhone doet alles wat je van een mobiele telefoon mag verwachten, bellen, smsen etc. Een speciale functie van de iPhone is visual voicemail. Je ziet een overzicht van je voicemail bericht en je kunt degene die je wilt horen aanklikken. Dus je hoeft ze niet één voor één af te luisteren. Je kunt je contactlijst syncen met adresboek (Mac), Entourage (Mac) of Outlook (Windows). Ook kun je via internet syncen met Yahoo! adresboek. Daarnaast ondersteunt de iPhone Microsoft Exchange en Mobile Me, wat het mogelijk maakt om contacts te pushen en gepusht te krijgen, waardoor ze on-the-fly bijgewerkt worden.


iPod

De iPhone doet alles wat je iPod ook doet, maar dan mooier en beter. Het grote scherm (3,5") is uiteraard uitstekend geschikt om videomateriaal te bekijken. Maar je kunt ook prima muziek luisteren. De interface is volledig vernieuwd t.o.v. de huidige iPods en je kunt bijv. navigeren middels coverflow. Wat kan de iPhone allemaal afspelen? Het is ook mogelijk om de iPhone middels component of composiet aan te sluiten op een TV.

Daarnaast is het mogelijk om vanuit de iTunes app muziek, podcasts, muziekvideo's, tv series, films en iTunes U content aan te schaffen. Dit wordt ook weer teruggesynct naar de computer middels iTunes.

Audio: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3 and 4), Apple Lossless, AIFF and WAV.

Video: H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 768 Kbps, 320 by 240 pixels, 30 frames per sec., Baseline Profile up to Level 1.3 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats.


Safari

De iPhone beschikt, volgens Apple, over de meest geavanceerde browser ooit, Safari. Dit mobiele broertje doet in niets onder voor de desktop variant. Helaas wordt Java niet ondersteund (Javascript wel) en Flash (vooralsnog) ook niet. Wel zit er ondersteuning in voor bepaalde HTML5 elementen. Youtube is ondanks het gebrek aan flash toch geen probleem, omdat de iPhone toegang heeft tot betere kwaliteit filmpjes van Youtube in H.264 formaat. Daarbij wordt vanaf bookmarks worden automatisch gesynced met je desktop computer. Daarnaast is het mogelijk om bookmarks (waarbij o.a. de zoom onthouden wordt) te plaatsen op je springboard. Die zijn dus met 1 tap bereikbaar.


Mail

De emailclient heeft ondersteuning voor HTML en ondersteunt alle IMAP en POP mailboxen. Push-mail is mogelijk via een speciale (gratis) Yahoo mailaccount. Daarnaast is de mogelijk met Exchange servers en een MobileMe account.

Je kunt daarnaast op vastgestelde tijden je andere IMAP en POP mailboxen laten controleren. Daarnaast wordt je mail sowieso opgehaald bij het openen van de applicatie. De emailaccounts (dus de instellingen, niet de emails) worden gesynced met je desktop computer, dit kan met Mail (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows).


Agenda

Het is mogelijk je afspraken te syncen met iCal (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows). Je kunt op je iPhone alle afspraken inzien en evt. nieuwe toevoegen. Ook kan je agenda via CalDAV, Exchange of Mobile Me draadloos up-to-date gehouden worden, waarbij afspraken dus ook weer automatisch gepusht worden van je PC of Mac naar je iPhone en vice versa.


Camera (Photo & Video)

De iPhone 3GS beschikt over een 3,2 megapixel camera met autofocus (de iPhone 3G over een 2 megapixel camera zonder autofocus).

Bij de iPhone 3GS is middels het blauwe vlak op het scherm mogelijk om middels een focuspunt op het scherm zelf te kiezen waarop moet worden gefocused. Deze foto's kun je vervolgens syncen met iPhoto (Mac), Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop Album of een willekeurige map op je computer. Daarnaast kun je foto's middels Mobile Me of Flickr, direct naar je online gallery publiceren of bijv. naar iemand emailen. Een andere leuke feature is dat de iPhone automatisch de locatie kan toevoegen, geotagging. De locatie wordt bepaald met een combinatie van de ingebouwde (A-)GPS, GSM en Wifi.

Het is natuurlijk ook mogelijk om foto's of afbeeldingen gemaakt met bijv. een andere camera op de iPhone zetten door ze te syncen vanaf je Mac of PC, ze op te slaan vanaf internet via de Safari webbrowser of ze op te slaan vanuit een email attachement. Deze kunnen vervolgens worden weergegeven middels de foto applicatie.
Daarnaast biedt de iPhone 3GS de mogelijkheid om video's op te nemen (640*480 @30fps). Deze video's kunnen op de iPhone worden bewerkt en daarna worden gedeeld middels email, MobileMe of YouTube.Google Maps

Via deze applicatie is het mogelijk om Google Maps te raadplegen, incl. routeplanning, satellietbeelden, fileinformatie etc. Dit is nu inclusief locatiebepaling d.m.v. (A-)GPS, GSM en Wifi. De iPhone 3G heeft ingebouwde GPS en gebruikt daarnaast dus de locatie van telefoonmasten en wifi hotspots om de locatie te bepalen en een snelle fix te krijgen voor de GPS. De iPhone 3GS voegt daar nog een ingebouwd kompas aan toe. Deze zorgt ervoor dat het mogelijk is om de kaart precies uit te lijnen in de richting dat je kijkt. Daarnaast kan het kompas zelfstandig worden geraadpleegd in een eigen applicatie. Natuurlijk is Google Maps, GPS en kompas ook aan te roepen door App ontwikkelaars :)


Andere standaard applicaties

Standaard worden onder andere een uitgebreide wetenschappelijke rekenmachine, een uitgebreide klok (met o.a. wereldklok, timer, stopwatch en wekker functionaliteiten), een weer, een aandelen, een dictafoon, de App Store en de iTunes Store applicaties meegeleverd. Op de iPhone 3GS kunnen daar nog de kompas en Nike+ applicaties aan worden toegevoegd.


Meer applicaties?

Apple brengt zelf regelmatig updates uit, waarmee programma's toegevoegd worden aan de iPhone. Zo zijn later o.a. de dictafoon, de iTunes en App Store toegevoegd.
Daarnaast heeft de iPhone uitgebreide ondersteuning voor web applicaties. Zo kan iedereen websites maken die geschikt zijn voor de iPhone. Hier levert Apple ook ondersteuning voor. Natuurlijk is dat leuk, maar de mogelijkheden blijven beperkt.

Gelukkig zijn er ook native applicaties beschikbaar van third parties. Deze zijn gemaakt met de iPhone SDK en kunnen aangeschaft worden via de App Store op de iPhone of via iTunes op de PC en Mac. De ontwikkeltools kunnen door iedereen gratis gedownload worden, om als ontwikkelaar je software ook daardwerkelijk te verspreiden en op de iPhone te kunnen testen moet je 99 euro betalen. Vervolgens heb je de keus om de applicatie gratis aan te bieden of tegen een vergoeding. Hierbij gaat 30% naar Apple toe (die daarvan alle kosten betaald voor de verspreiding) en 70% naar de ontwikkelaar. Als het je ook leuk lijkt om met de SDK aan de gang te gaan, dan kun je het beste even in dit topic kijken: [iPhone & iPod touch SDK] Ervaringen & Discussie.
De App Store is inmiddels een groot succes. Eind april werd de miljardste (!) app gedownload uit de App Store. Er zijn inmiddels meer dan 50.000 applicaties te vinden in de App Store en volgens Apple neemt dit aantal alleen maar sneller toe...

Nog een andere mogelijkheid is om de iPhone te jailbreaken. Dit kan worden besproken in [iPhone & iPod Touch] Jailbreaken - Deel 2.

Er zijn inmiddels al aardig wat applicaties beschikbaar, kijk voor de favorieten van je mede-tweakers in [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie, [iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer & [iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps.
Accessoires

De iPhone beschikt over een iPod dockconnector aansluiting en daarnaast kunnen accessoires aangesloten worden middels bluetooth. Vanaf de 3.0 software is het daarnaast mogelijk voor apps om te communiceren met die aangesloten accessoires. De iPhone kan daarnaast met de meeste iPod accessoires overweg. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop accessoires, die speciaal beschikbaar zijn voor de iPhone. TomTom heeft bijv. een speciale houder ontwikkeld voor autonavigatie die vanaf deze zomer zal worden geleverd.

Kijk in de Apple Store voor alle beschikbare accessoires.


Apple levert speciale oordopjes (met microfoon) mee met de iPhone. Een speciale dock, waarbij je toegang hebt tot de homeknop is er ook. Let daarbij op dat de dock's van de iPhone 3G (S) en de originele iPhone niet uitwisselbaar zijn.

In the free iPod Book 4.0 van iLounge zijn verschillende accessoires te vinden van 3rd party's. Dit zijn o.a. armbanden, cases en screenprotectors. Voor het bespreken van cases en andere beschermingsmogelijkheden voor je iPhone kun je hier terecht: [iPhone & iPod Touch] Cases, hoesjes & bescherming.

Daarnaast kunnen de bluetooth headsets (ook stereo via A2DP) kunnen besproken worden in
[iPhone & iPod Touch 2G] Bluetooth headsets & ervaringen. Speakersets met dockconnector hebben ook een eigen topic: [iPhone & iPod] Speakerdocks ervaringen & discussie :) .


Specificaties

Tussen haakjes staan de (mits van toepassing) afwijkende specificaties van de iPhone 3G.

• Afmetingen - 115,5 x 61,1 x 12,3mm
• Gewicht - 135 gram (133 gram)
• Scherm - 3.5 inch - 320 x 480 - 163 ppi
• Opslag - (8GB), 16GB of 32GB
• Camera - 3,2 megapixels met autofocus (2.0 megapixels zonder autofocus)
• Kleur - (8GB in zwart) & 16GB of 32GB in wit of zwart

• UMTS/HSDPA - 850, 1900, 2100 MHz tot 7,2 Mbps (tot 3,6 Mbps)
• GSM / EDGE - 850, 900, 1800, 1900 MHz
• Wi-Fi - 802.11b/g met geavanceerde beveiligingsopties zoals WPA2 en 802.1X
• Wi-Fi - Bluetooth 2.1 + EDR (Bluetooth 2.0 + EDR)

• Batterij
- Lithium
- Bellen - tot 12 uur met 2G en tot 5 uur met 3G (tot 10 uur met 2G en tot 5 uur met 3G)
- Internet - tot 7 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G (tot 9 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G)
- Video - tot 10 uur (tot 7 uur)
- Audio - tot 30 uur (tot 24 uur)
- Standby - tot 300 uur

• Aansluitingen e.d.
- 30 pins iPod dock aansluiting
- 3.5mm jack met audio en microfoon ondersteuning
- SIM kaart houder
- Ingebouwde luidspreker
- Ingebouwde microfoon

• Fysieke knoppen:
- Volume luider / zachter
- Geluid aan / uit
- Sluimer / Waakstand
- Thuisknop

In de doos zit: iPhone 3G (S), stereoheadset met microfoon, dockconnector-naar-USB-kabel, USB-lichtnetadapter, documentatie, reinigings- en poetsdoekje en een pinnetje voor het plaatsen van de simkaart


Klik hier voor de uitgebreide tech specs.T-Mobile prijzen en abonnementen


De iPhone 3GS en iPhone 3G zijn exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile in combinatie met 3 abonnementen die een looptijd hebben van 2 jaar. Alle abonnementen zijn in combinatie met onbeperkt dataverkeer via HSDPA (2048/384 Kbps) en WiFi hotspots. Daarnaast is ook gebruik van Visual Voicemail gratis.

Maandelijkse kosten:29,9544,9564,95
Belminuten:150300500
Sms-berichten:150300500
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 8GB iPhone 3G:29,950,000,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 16GB iPhone 3GS:99,9529,950,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 32GB iPhone 3GS:199,95119,9559,95


De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3GS] Provider & Abonnementen - deel 7.


Mobistar prijzen en abonnementen


In België is de iPhone beschikbaar bij Mobistar. De iPhone is daar simlockvrij te koop en hoeft niet gekocht te worden i.c.m. een abonnement. Dit is misschien ook interessant voor de Nederlandse importeerders. De prijs is 475 euro voor de 8GB 3G versie, 575 euro voor de 16GB 3GS versie en 675 euro voor de 32GB variant. Ter info, verder is de telefoon ook simlockvrij in Italie te koop daar zijn de prijzen 25 euro hoger bij Apple en 45 euro hoger bij Tim & Vodafone. Meer info over importeren is te vinden in
[iPhone 3GS] Importeren en / of losse koop.

Er zijn daarnaast drie abonnementen voor de iPhone:

Maandelijkse kosten:30,0045,0060,00
Belminuten1:180360540
Sms-berichten1:3006001200
Dataverkeer:200MB500MB1GB

1 Let op: dit zijn dus steeds x aantal belminuten of SMSjes, dus niet én én zoals bij T-Mobile in Nederland.

De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3GS] Provider & Abonnementen - deel 7.


Links naar andere relevante topics op GoT


Prijs, abonnementen & importeren:
[iPhone 3GS] Provider & Abonnementen - deel 7
[iPhone 3GS] Importeren en / of losse koop

Handige software en aanverwante diensten:
[iPhone] Tethering (je internetverbinding delen met je pc)
[MobileMe] Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps

Jailbreaken:
[iPhone & iPod touch] Jailbreaken - Deel 2
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer
[iPhone & iPod touch] Post hier je mods

Accessoires:
[iPhone & iPod Touch] Cases, hoesjes & bescherming
[iPhone & iPod Touch 2G] Bluetooth headsets & ervaringen
[iPhone & iPod] Speakerdocks ervaringen & discussie

iPod touch:
[iPod touch 2G] Ervaringen & Discussie - Deel 6


De vorige delen:
deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8, deel 9, deel 10, deel 11, deel 12, deel 13, deel 14,
deel 15, deel 16, deel 17, deel 18, deel 19


[Voor 4% gewijzigd door Hoedje op 26-06-2009 18:18]

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
FAQ

Wat zijn de verschillen tussen de iPhone 3G en de nieuwe 3GS versie?

Van buiten zijn de telefoons identiek. De afmetingen zijn gelijk, de kleuren zijn gelijk en de metalen rand is even groot. Tenminste ze zijn gelijk op het eerste gezicht. De iPhone 3GS is namelijk voorzien van een speciale coating die vingerafdrukken onzichtbaar moet maken. Daarnaast is de belettering op de achterkant, o.a. "iPhone" en daaronder nu ook glimmend zoals het Apple logo.De iPhone 3GS kent van binnen echter wel een groot aantal veranderingen. De telefoon is volgens Apple tot 2 keer zo snel, alhoewel op de keynote zelfs taken getoond werden die meer dan 3,5 keer zo snel gaan t.o.v. de iPhone 3G. Hierbij moet rekening worden gehouden dat is getest met iPhone OS 3.0 op beide apparaten. Dit OS biedt toch al enige snelheidswinst t.o.v. 2.0. Het is nog onduidelijk hoe deze snelheidswinst wordt behaald, maar het ligt voor de hand dat dit volgt uit een snellere processor en een verdubbeling van het RAM geheugen.Een andere verdubbeling vindt plaats in de opslag. Zo is de nieuwe iPhone 3GS voor dezelfde prijs* voorzien van twee keer zoveel opslag. De twee uitvoeringen zijn 16GB en 32GB. Deze zijn beide is wit en zwart leverbaar.

De iPhone 3GS kent Nike+ ondersteuning, hiermee kunnen gemakkelijk de hardloopprestaties worden bijgehouden en evt. gedeeld (wel is een extra sensor benodigd). Verder is ook de batterijduur verbeterd. De batterij gaat met bepaalde taken (o.a. muziek luisteren, video kijken, bellen via 2G en internetten via wifi significant langer mee). Daarnaast is de iPhone 3GS uitgerust met een 3 megapixel camera met autofocus, een video-opname en edit mogelijkheid. Tot slot zijn ook de toegankelijkheidsopties sterk verbeterd met onder andere voiceover en als meest opmerkelijke hands-free voicecontrol.

*De prijzen verschillen tussen de landen, in Amerika is de prijs iig gelijk gebleven.

Wat is de nieuwe functionaliteit van de iPhone 3.0 software?

Op 17 maart is een preview gegeven van de nieuwe iPhone 3.0 software. Op de keynote van de WWDC is nogmaals kort ingegaan op de functionaliteit van deze update. De update is op 17 juni gratis beschikbaar gesteld aan bezitters van de originele iPhone (2G) en de iPhone 3G. Het bereid de functionaliteit van de iPhone uit en daarnaast bevat het een grote uitbreiding van de functionaliteit die beschikbaar is voor ontwikkelaars.

Om met het laatste meteen te beginnen. De SDK zal meer dan 1000 nieuwe API's bevatten. Daarnaast is er de mogelijkheid om push notificaties toe te voegen, peer-to-peer connectiviteit (andere apparaten vinden die de app draaien via wifi of bluetooth) en te verbinden met third party accessoires via de dockconnector of bluetooth. Het zal ook mogelijk worden om betaalde uitbereidingen binnen een app beschikbaar te maken. Tot slot staat Apple ook turn by turn navigatie toe. TomTom komt sowieso met een speciale houder (zie hierboven) en allerlei gelokaliseerde versies van TomTom voor de iPhone.

Voor de gewone gebruiker komen er ook meer dan genoeg verbeteringen, naast de apps met meer functionaliteit... Knippen, kopieren en plakken komt beschikbaar in de apps van Apple en third parties. In alle belangrijke applicaties zal het landscape toetsenbord beschikbaar zijn, dus niet alleen meer in de Safari browser, maar ook in de SMS, Mail en Notes app.

De SMS app wordt omgedoopt in Messages en gaat ook MMS* ondersteunen. Daarnaast wordt het mogelijk om een of meerdere berichten door te sturen en kun je ook individuele berichten, naast gehele threads, verwijderen. Verder komt er nog een nieuwe applicatie genaamd Voice Memos. Dat spreekt voor zich ;). Er wordt ook A2DP* toegevoegd.

In de 2.0 software werd het mogelijk om te zoeken binnen de contactpersonen, met de 3.0 software wordt dat systemwide. Dat betekent dat het beschikbaar komt in o.a. de Mail en iPod apps. Maar ook betekent dat dat er middels Spotlight in alle apps gezocht worden.

Tethering-ondersteuning zal ook worden ingebouwd. Dat houdt in dat internet delen met een laptop mogelijk zal worden. Desondanks houdt Apple nog een slag om de arm, want dit zal alleen in overleg met de individuele carriers worden aangeboden. Het zal in Nederland worden aangeboden, maar het is nog onduidelijk wat de kosten zullen zijn :)

Overigens zullen er nog veel meer (kleine) verbeteringen zijn. Gizmodo heeft een mooi overzicht, ook van de kleinere dingen:
Other good features: Notes Sync, audio/video tags, live streaming, shake to shuffle, Wi-Fi auto login, Stereo Bluetooth, LDAP, iTunes account creation, YouTube ratings, Anti-Phishing, Call Log, Parental Controls, Media Scrubber, OTA profiles, VPN on demand, Languages, YouTube subscriptions, YouTube accounts and Encrypted profiles. Also, auto-fills.
*Vanwege hardware beperkingen zullen A2DP en MMS helaas niet beschikbaar komen voor iPhone 2G gebruikers.


Wat zijn de verschillen tussen de eerste generatie iPhone en de nieuwe 3G versie?

De grootste verschillen zitten van binnen, zo gaat de batterij nu iets langer mee, de geluidskwaliteit is verbeterd en natuurlijk zijn 3G (UMTS & HSDPA) en GPS toegevoegd.

Het uiterlijk is ook veranderd, de achterkant is nu enigsinds afgerond. Hij is iets dikker geworden, een paar mm, maar het volume is afgenomen, vanwege de veel sterker aflopende achterkant. Daarnaast is de achterkant niet meer van aluminium, maar van glossy wit of zwart plastic. Tot slot, zijn de knoppen aan de zijkant nu van metaal.


Wat is de nieuwe functionaliteit van de iPhone 2.0 software?

De functionaliteit is voor de nieuwe en oude iPhone gelijk en is alleen beperkt door de hardware. Het is onder te verdelen in 3 categoriën: de nieuwe functionaliteit die vooral interessant voor bedrijven is, de SDK en de nieuwe functionaliteit voor de "gewone" consumenten.

Voor bedrijven is er naast Microsoft Exchange support, ondersteuning voor Cisco VPN netwerken, auto-discovery, remote wipe en betere beveiligingen voor draadloze netwerken, zoals 802.1X en WPA2 worden ondersteund.

De SDK voegt de mogelijkheid toe voor ontwikkelaars om software te ontwikkelen. Deze software wordt verkocht via de App store. Deze zorgt er ook voor dat updates beschikbaar worden gesteld etc. De AppStore is beschikbaar in 62 landen, en alle applicaties die kleiner zijn dan 10 MB kunnen via het mobiele netwerk worden gedownload.

Voor de eindgebruiker zijn er ook veel nieuwe features, ik zal de belangrijkste hier noemen. Er is volledige ondersteuning voor zowel iWork als MS Office documenten (incl. Powerpoint). In het adresboek zit nu ook een zoekfunctie. In Mail is het mogelijk om meerdere e-mails tegelijk te verwijderen of verplaatsen.


Hoe kan ik aan een simlockvrije iPhone komen?

Met de komst van de nieuwe 3G iPhone zal importeren een stuk lastiger worden. In Amerika zal de telefoon alleen nog maar geactiveerd verkocht worden. Dus je kunt niet zomaar de winkel uit lopen, je zult een abonnement erbij moeten afsluiten. Misschien komen er wel mogelijkheden in andere landen, want vanaf 11 juli zal de iPhone in 22 landen te koop zijn en later dit jaar zelfs in 70 landen.

In België en Frankrijk moet de iPhone ook simlockvrij verkocht worden. Dat betekent dat er daar een mogelijkheid zal zijn om aan een simlockvrije telefoon te komen. Het probleem daarbij is alleen de prijs, want het zal waarschijnlijk niet goedkoop worden. In Engeland zal de iPhone ook prepaid te krijgen zijn, misschien dat daar mogelijkheden voor komen :)

Het importeren (wordt verder besproken in [iPhone 3GS] Importeren en / of losse koop.


Waar kan ik de handleiding eigenlijk vinden?

De iPhone is voor veel mensen het eerste Apple produkt en daarom kunnen er een aantal zaken onduidelijk zijn. Het feit dat je niet eens een handleiding meegeleverd krijgt en alleen een snelstartgids helpt hier natuurlijk niet aan mee. Dus om te beginnen. De nederlandse handleiding is te downloaden op:
Apple iPhone handleiding.

Daarnaast staat bij de bookmarks op de iPhone zelf ook een link naar de "iPhone User Guide". Dit is een link naar de website van Apple, waarin op een speciaal voor de iPhone gemaakte site ook allerlei dingen worden uitgelegd.


Hoe kan ik de iPhone klaarmaken voor gebruik?

Als je je iPhone voor de 1e keer aanzet krijg je na het opstarten en ingeven van je pincode het volgende scherm:


Hiermee bedoelt apple dat je je telefoon aan je pc of mac dient te koppelen en via iTunes dient aan te melden. Mocht je iTunes nog niet geinstalleerd hebben kun je deze downloaden via:
iTunes Download pagina

Hierna is je iPhone actief en kun je bellen en alle andere dingen doen die mogelijk zijn met een iPhone.


Ik heb geen creditcard en wil me toch registreren om mijn iPhone te kunnen gebruiken?

Je kunt in het registratiescherm ook kiezen voor de optie:
Geen - aanschaffen van betaalde applicaties is niet mogelijk
Click 'n Buy - voor aanschaffen via je afschrijving van je bankrekening.


Hoe kan ik een eigen ringtone instellen?

Mac gebruikers kunnen dit het makkelijkst doen via het programmapakket iLife '08 van Apple zelf waarin het programma Garageband zit. Hiermee kun je een willekeurig audiobestand selecteren bewerken en omzetten naar het juiste formaat zodat je iPhone hem accepteert als beltoon.

Voor Windows gebruikers is er het programma iPhone Ringtone Maker van Efiko Software. Je kunt daarvan een demo downloaden welke je 3 ringtones laat maken. Vanuit dit programma wordt het direct toegevoegd aan je ringtone collectie in iTunes 7.7. Logischerwijs dien je op de Mac en PC nog wel even te synchroniseren en daarna via het instellingen menu je ringtone in te stellen.

Daarnaast kan het ook via iTunes zelf (met dank aan Fab1Man):
 • Ga naar de MP3 die je wilt converten naar ringtone.
 • Rechtsklik op MP3 -> Info Tonen -> Opties -> stel bij begintijd je starttijd in, dus stel op 0:10 gaat dat in waarmee je wilt beginnen. Eindtijd moet maximaal 40 seconden later zijn.
 • Sluit venster.
 • Rechtsklik op MP3 -> Selectie converteren naar AAC
 • Rechtsklik op de ringtone -> In Windows Explorer tonen.
 • Extensie wijzigen van m4a naar m4r.
 • Plaats je ringtone in een map waar je 'm wilt hebben en dubbelklik op de ringtone.
 • Er komt een nieuwe tab bij in iTunes, genaamd ringtones.
 • Wanneer je nu je iPhone synchroniseert, heb je de tab "Ringtones". Hierin kun je de gewenste ringtone(s) selecteren om te syncen met je iPhone.
Hoe kan ik de autocorrectie en autoaanvulling van het woordenboek uitzetten?

Dat is mogelijk via "instellingen", "algemeen", "toetsenbord" en dan "autocorrectie". Kijk wel voor de zekerheid of de taal juist staat ingesteld, voordat je het (uit frustratie) uitzet. Daarnaast is het van belang te weten dat het woordenboek getrained kan worden. Door 3 keer een woord te typen of weg te drukken kun je het trainen.


Wil je apps uit de store via je pc installeren op je iPhone maar heb je daar geen rechten toe volgens iTunes?

Probeer in bovenaan in de werkbalk van itunes het volgende in te stellen:
Store -> Computer Machtigen met dank aan Erulezz

Het terugsyncen van apps die gekocht zijn via de iPhone wil ook niet altijd lekker gaan. Je kunt dit handmatig doen, door de iPhone aan te sluiten en dan in de linkerkolom van iTunes met de rechtermuisknop te klikken op de iPhone en te kiezen voor "zet aankopen over".


Hoe kan ik apps verwijderen welke via de iPhone zijn geinstalleerd?

- Houd je vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Tik op het kruisje in de hoek van het programma dat u wilt verwijderen.
- Tik op 'Verwijder' en druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik het springboard organiseren?

- Houd uw vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Sleep het icoontje naar de gewenste plaats.druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


Hoe kan ik een filmpje omzetten voor gebruik op de iPhone?

Mits hij aan de goede voorwaarden voldoet kun je hem via iTunes zo overzetten. Mocht je een afwijkend bestandsformaat hebben. Dan zijn er heel veel opties. iLounge heeft twee fantastische guides hierover gemaakt:
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Mac)
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Windows)

Voor Windows gebruikers is er daarnaast in PMD nog een fantastische handleiding te vinden: Video coderen voor je PMD: Tips en trucs.


Waarom geeft Google Maps geeft een grote blauwe pulserende ring om mijn locatie?

Deze ring geeft aan hoeveel "afwijking" er is op dat moment. De afwijking zal binnen groter zijn, omdat GPS dan geen of geen goede fix kan krijgen. Dan wordt er overgeschakeld op de minder precieze locatiebepaling met behulp van GSM masten en wifi.


Waarom kan ik niet navigeren?

Google Maps is een locatiebepalend programma met routeplan mogelijkheden. Het is dus wel mogelijk om een route te plannen en deze dan te volgen op het scherm. Het is niet mogelijk om aanwijzingen te krijgen.

Bij de iPhone 3.0 software zijn er speciale api's toegevoegd die navigatie met iPhone mogelijk moeten maken. TomTom heeft zijn pakket aangekondigd. Hierbij is optioneel ook een autohouder leverbaar. Beide zullen in de zomer beschikbaar komen. Het houdt echter niet op met TomTom. Het ligt in de lijn de verwachting dat vele partijen met navigatiesoftware zullen komen, vanwege de nieuwe api's en gezien het succes van de iPhone en de App Store.


Hoe kan ik tabbladen gebruiken in Safari?

Het onderste icoontje (de twee kleine venstertjes achter elkaar) eenmaal aanklikken en je kunt met meerdere vensters/tabbladen internetten.


Hoe kan ik links in een nieuw tabblad openen en bijv. snel naar beneden scrollen?

Er zijn een aantal onmisbare bookmarklets voor de iPhone. Eén daarvan voorziet alle links in een pagina van een target=blank wat betekent dat die de pagina in een nieuwe tab (helaas wel in de voorgrond) opent. Daarnaast is "scroll down" een goeie; naar de bodem van een pagina scrollen kon nog niet handig zoals dat wel met naar de top scrollen kan; handig op forums. En natuurlijk Find in this page: Maakt je zoekterm geel, onmisbaar.
Tenslotte nog wat zoekbookmarks, met YubNub als aanrader. Zie:
http://doctyper.com/archi...a-small-iphone-annoyance/
http://www.lifeclever.com...marklets-for-your-iphone/
Met dank aan Zpottr

Sneller internetten met GPRS en 3G?

Via T-Mobile is het mogelijk om compressie aan (of uit) te zetten om zo websites sneller te kunnen laden. Ga met de Safari browser hiervoor naar http://speed.t-mobile.nl/.


Ik kan de Scientific calculator niet vinden alleen de standaard?

Kantel je iPhone eens op zijn kant en dan schakelt de calculator ook om naar de uitgebreide variant.


Hoe maak ik een screenshot op de iPhone ?

Houd de home-knop ingedrukt en druk één maal op de aan/uit-knop. Je screenshot word nu in de foto-rol geplaatst (zelfde locatie als de foto's van de camera).

De screenshots worden opgeslagen als PNG's. Bestandsgrote is ongeveer 50-100 KB :)
Met dank aan Good Fella


Waar kan ik leuke en handige software vinden?

Op GoT zijn er nu 3 topics die gaan over de applicaties voor de iPhone en iPod touch. In die topics kun je daarover discussiëren en de favorieten van je medetweakers vinden:
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps


Tot slot, er is altijd wel iets te wensen qua functionaliteit of oplossen van bugs: wat doet Apple daarmee?

Het is leuk om hier daarover te discussieren. Maar als je echt Apple wilt bereiken, dan kun je beter het iPhone Feedback formulier gebruiken :)

Het grootste gedeelte van de FAQ is gemaakt door harley _/-\o_


Als je ook tips hebt of wilt bijdragen aan de FAQ, stuur het naar me op via mail, DM o.i.d en ik zet het erbij :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
*knip*

[Voor 122% gewijzigd door Hoedje op 20-06-2009 08:35]

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Erhnam
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 14:22

Erhnam

het Hardware-Hondje :]

Is de eerder gelekte GM van 3.0 nou dezelfde als nu te downloaden is, of de te downloaden build nieuwer?

http://www.xbmcfreak.nl/


 • Executor16
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
Ik las net dat sommigen met de 3.0 GM geen update te zien kregen zojuist.

 • Stephan11117
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 03-06 22:07
Erhnam schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 19:26:
Is de eerder gelekte GM van 3.0 nou dezelfde als nu te downloaden is, of de te downloaden build nieuwer?
Dat is dezelfde. Versie #7A341.

 • Animal
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 01-06 17:55
Ik heb ook al een week de 3.0 GM en krijg GEEN update binnen.

(3.0 is de nieuwste zegt ie)

verder heb ik IM+ 3.0.. ik dacht dat deze push notifications(nee niet per mail) zou ondersteunen? Ik kan hier nergens wat over vinden.. Iemand meer info?

Anoniem: 119077

mensen hij is geinstalleerd en running. Alles zonder problemen verlopen.

Nu nog wachten op jailbreak. Weet iemand wanneer die uitkomt? vandaag nog of toch moeten we wachten tot vrijdag?

veel plezier met 3.0

 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 22-05 18:43
Directe downloads van de 3.0 firmware zijn ook beschikbaar:

iPhone 1e generatie
iPhone1,1_3.0_7A341_Restore.ipsw

iPhone 3G
iPhone1,2_3.0_7A341_Restore.ipsw

iPhone 3G S
iPhone2,1_3.0_7A341_Restore.ipsw

Voor de jailbreak en extra info kan je terecht in [iPhone & iPod Touch] Jailbreaken - Deel 2
Vandaag of morgen komt de QuickPwn wel online om de 3.0 mee te jailbreaken

Wiethoofds meuk en 'overige'


Anoniem: 192999

iemand al mms getest

 • Executor16
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
Kun je dat tethering nou helemaal niet aanzetten? Ik zie het nergens staan namelijk.

 • Executor16
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
Kost 50 cent per bericht he :D

 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 22-05 18:43
Executor16 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 19:41:
Kun je dat tethering nou helemaal niet aanzetten? Ik zie het nergens staan namelijk.
Als T-mobile het heeft uitgeschakeld (wat zo is) valt het alleen aan te zetten met een jailbreak.

Wiethoofds meuk en 'overige'


 • johnneman
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 04-06 19:41

johnneman

rofl de bofl

Wiethoofd schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 19:33:
Directe downloads van de 3.0 firmware zijn ook beschikbaar:

iPhone 1e generatie
iPhone1,1_3.0_7A341_Restore.ipsw

iPhone 3G
iPhone1,2_3.0_7A341_Restore.ipsw

iPhone 3G S
iPhone2,1_3.0_7A341_Restore.ipsw
Dit is wel dé 3.0 software? just to be sure..

wow, downloaden via deze link van apple gaat wel vele malen sneller dan via iTunes. Via iTunes duurt t bij mij 30 minuten. bedankt!

edit: geen idee hoe ik dit bestand aan de praat kon krijgen. moest er ff voor googlen. voor de medemens onder ons:

- iPhone1,2_3.0_7A341_Restore.ipsw downloaden
- Laatste versie van iTunes installeren (8.2)
- iTunes starten
- iPhone verbinden met iTunes
- Shift indrukt houden en op de restore button klikken
- Blader vervolgens naar het iPhone1,2_3.0_7A341_Restore.ipsw bestand en voilá!

[Voor 16% gewijzigd door johnneman op 17-06-2009 19:57]

Tempus: It is said we all have a twin someplace in the world. Why Mr. Kent, without those glasses, I'd say you'd look exactly like.. well, d0h:\:p


 • DesertShooter
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 04-06 17:48

DesertShooter

Afgekickt

Executor16 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 19:41:
[...]


Kost 50 cent per bericht he :D
2 SMS'jes binnen de bundel O+ (via Vodafone Super Sim... ) . Ik heb de update binnen, ik wacht alleen nog even op het iPhone Dev Team

[Voor 5% gewijzigd door DesertShooter op 17-06-2009 19:55]


 • tom_aagten
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 01-02 15:05
kost een mms 2 smsjes binnen de bundel?
heb je een bron?

 • Executor16
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
tom_aagten schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 19:48:
kost een mms 2 smsjes binnen de bundel?
heb je een bron?
Dat zou wel mooi zijn, maar wil ik best wel zeker weten voordat ik er tig ga versturen :D

[Voor 7% gewijzigd door Executor16 op 17-06-2009 19:50]


 • Nik
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 25-05 20:35
3.0 is een feit! Hij draait als een zonnetje! Nu even alle functies verkennen.

\o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/\o/ \o/

Om dit bericht wat nu te geven: iPhone heeft geen 2 updates nodig. Controle van de software duurt het langst. Het opstarten heb je echt nog meer geduld voor nodig. Maar halleluja, wat werkt spotlight mooi / goed! En mms-en werkt out of the box hier!? En dat met een Vodafone kaart en Belgische iPhone. Zo straks netwerk tethering met Vodafone proberen. Ik hoop dat ook dat prima werkt.

[Voor 92% gewijzigd door Nik op 17-06-2009 19:54]


 • Hielko
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 17:23
Je kan het even checken via de my t-mobile pagina.

 • Knopsje
 • Registratie: November 2006
 • Nu online
Kost 50 cent volgens de t-mobile FAQ:
Is het gebruik van mms mogelijk met de iPhone?
Met de vernieuwde iPhone's kun je mms'en. Voor alle andere iPhone-toestellen moet softwareversie 3.0 gedownload worden. Er zijn geen extra instellingen nodig om te kunnen mms'en. Het gebruik van mms is bij de speciale iPhone-abonnementen niet inclusief. Het versturen van een mms kost € 0,50 in Nederland.

 • Executor16
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
Dat gaan we dan dus niet gebruiken... Dan e-mail ik liever.

 • DesertShooter
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 04-06 17:48

DesertShooter

Afgekickt

Hoho, ik heb het over vodafone, dat had ik even moeten vermelden. Bij T-Mobile kost het helaas 50 cent.

Anoniem: 192999

werkt niet :(

 • 6killer
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 16:18
Ik heb 2 probleempjes, de automatische dimfunctie van de helderheid werkt niet meer, en ik de camera zie ik linksonder een zwart vakje wat me naar de fotos brengt (icoon mist daar). Ben ik de enige hiermee?
Wat een afzetters bij Tmobile ook ... Ik weet dat het van te voren niet in het abbonement zat, maar kom op 50 cent?

Why did the programmer quit his job? - He didn't get arrays.


Anoniem: 50624

Engadget heeft een review van de 3Gs online geplaatst.

 • 0fbe
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 16:20
6killer schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 19:58:
Ik heb 2 probleempjes, de automatische dimfunctie van de helderheid werkt niet meer, en ik de camera zie ik linksonder een zwart vakje wat me naar de fotos brengt (icoon mist daar). Ben ik de enige hiermee?
Dat hokje hoort zo, dat is een thumbnail van je vorige foto ;)

 • --MeAngry--
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 16:24

--MeAngry--

aka Qonstrukt

6killer schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 19:58:
Ik heb 2 probleempjes, de automatische dimfunctie van de helderheid werkt niet meer, en ik de camera zie ik linksonder een zwart vakje wat me naar de fotos brengt (icoon mist daar). Ben ik de enige hiermee?
Voor het eerste zou ik m'n iPhone gewoon eens goed oppoetsen, goede kans dat de sensor gewoon vies is. Voor het tweede; dat hoort zo, als je nu een foto maakt, dan krijg je die daar te zien. :)

Kia e-Soul MY2020 64kWh ExecutiveLine


 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

Welke baseband krijgt de iphone hierdoor?

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


 • stftweaker
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 16:46
hmm installatie ging goed alleen ben al mijn apps kwijt :P is dit normaal en moet ik w8en tot die ook op os 3 kunnen of...?

How are you doing?


 • Tom
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online
stftweaker schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:00:
hmm installatie ging goed alleen ben al mijn apps kwijt :P is dit normaal en moet ik w8en tot die ook op os 3 kunnen of...?
Staan die niet op de 3e pagina?
Op m'n 2e pagina staat maar 1 app omdat ze op de eerste pagina voice memo erbij hebben gezet. Al mijn oude apps (vroeger op de 2e pagina) staan nu dus op de 3e pagina. (of hoe ze die dingen ook noemen)

 • stftweaker
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 16:46
Tom schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:04:
[...]

Staan die niet op de 3e pagina?
Op m'n 2e pagina staat maar 1 app omdat ze op de eerste pagina voice memo erbij hebben gezet. Al mijn oude apps (vroeger op de 2e pagina) staan nu dus op de 3e pagina. (of hoe ze die dingen ook noemen)
na een reboot idd op pagina 3 :)

How are you doing?


Anoniem: 125531

Gizmodo review van de iPhone 3GS: http://gizmodo.com/5293388/iphone-3gs-review

De snelheid schijnt verbeterd te zijn en de 3GS runt de apps (games) vele malen sneller dan zijn voorganger.
Check even de video!

[Voor 4% gewijzigd door Anoniem: 125531 op 17-06-2009 20:07]


Anoniem: 192999

Sorry mensen,

Mijn fout. MMS werkt wel. had alleen het geduld niet om lang te wachten totdat het mms-je verstuurd was.

 • Moe_Szyslak
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 20-05 12:02
Anoniem: 50624 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 19:59:
Engadget heeft een review van de 3Gs online geplaatst.
En Gizmodo ook ;)
Er staan een aantal hele informatieve filmpjes bij waarbij ze de 3G en 3GS naast elkaar gebruiken. Kun je pas echt goed het snelheidsverschil zien.

[Voor 19% gewijzigd door Moe_Szyslak op 17-06-2009 20:08]


Anoniem: 125531

Moe_Szyslak schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:07:
[...]

En Gizmodo ook ;)
Er staan een aantal hele informatieve filmpjes bij waarbij ze de 3G en 3GS naast elkaar gebruiken. Kun je pas echt goed het snelheidsverschil zien.
Dat heb ik al boven aangegeven ;)
Anoniem: 50624 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 19:59:
Engadget heeft een review van de 3Gs online geplaatst.
Anoniem: 125531 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:06:
Gizmodo review van de iPhone 3GS: http://gizmodo.com/5293388/iphone-3gs-review

De snelheid schijnt verbeterd te zijn en de 3GS runt de apps (games) vele malen sneller dan zijn voorganger.
Check even de video!
Erg leuk! Beter dan die iPhone 3.0 update muk a la 'hij installeert' 'hij installeert' Straks ff kijken dit!!

Asus ZenBook BX410UA-GV182R: 14,0" 1920x1080 mat IPS/ Intel HD 620 / Intel Core i5-7200U 3,1GHz/ 8192MB 2133MHz RAM
512GB SSD + 2TB HDD/ Backlight keyboard, BlueTooth, Wi-Fi AC, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB C, Cardreader / Windows 10 Pro 64 bit


 • Royz
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 14:33

Royz

Kleurenblind!!

Tering, dat spotlight is ook zwaar verborgen zeg

Fotografie kanalen: Website - Royz.nl | YouTube - @Royz.nl | Instagram - @Royz.nl.


 • Executor16
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
6killer schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 19:58:
Ik heb 2 probleempjes, de automatische dimfunctie van de helderheid werkt niet meer, en ik de camera zie ik linksonder een zwart vakje wat me naar de fotos brengt (icoon mist daar). Ben ik de enige hiermee?
dan moet je eerst een foto maken, daar kom dan een thumbnail van de vorige :D

 • f.h
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 15:36
Anoniem: 192999 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:06:
Sorry mensen,

Mijn fout. MMS werkt wel. had alleen het geduld niet om lang te wachten totdat het mms-je verstuurd was.
Waar heb je dan de mogelijkheid om bijvoorbeeld een foto toe te voegen aan je bericht? Heb via de iphoneclub.nl al wel de juiste instellingen, maar zie nergens waar ik kan mms-en?

En dat tethering zie ik inderdaad ook nergens staan.

 • Yihaaa
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 05-06 13:57
Ben benieuwd of bij de nieuwe 3Gs het volgende geldt: "will it blend? " :+ :+

 • CAB-46
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 08-03-2020
iemand problemen met connectie naar itunes store

We could not complete your itunes store request
an unknown error occurred (-9807)

There was an error in the itunes store please try again later

Sysspecs zie http://tweakers.net/gallery/89657/sys


 • rockmanz
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
Royz schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:12:
Tering, dat spotlight is ook zwaar verborgen zeg
:/ Een swipe naar links? Mijn iphone staat altijd op de home pagina en zoniet dan druk ik even op home, bovendien kan je kennelijk ook instellen dat met een dubbele druk op de homeknop je naar spotlight gaat. Niet te moeilijk lijkt me.
En hier zijn mijn 2 cents over de update: YES, eindelijk landscape keyboarding d:)b

 • Tom
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online
Maar tethering zit er helemaal niet in? Zou toch onder settings > general > network moeten zitten. Zeker omdat ik T-Mobile heb?

 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

Ik zie bij engadget de nummeric battery staan. Hoe krijg ik die? Dus een percentage van de accu naast het balkje.

[Voor 27% gewijzigd door Shiver23 op 17-06-2009 20:20]

PSN: Shiver23


 • KoenCows
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 10:41
Heeft iemand ook de directe link voor de Ipod Touch 1steGen?

 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 22-05 18:43
KoenCows schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:21:
Heeft iemand ook de directe link voor de Ipod Touch 1steGen?
Dat is een betaalde firmwareversie, die zal je dus zelf moeten kopen (of buiten tweakers om vinden).
Shiver23 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:20:
Ik zie bij engadget de nummeric battery staan. Hoe krijg ik die? Dus een percentage van de accu naast het balkje.
Tik eens op je accu-icoontje, als het goed is veranderd deze nu naar numeric.

[Voor 35% gewijzigd door Wiethoofd op 17-06-2009 20:23]

Wiethoofds meuk en 'overige'


 • Cubix
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Ik heb net OS 3.0 op mijn iPhone 3G gezet. Wat me als eerste opviel is het verbeterde contrast. Ik heb er verder nog niemand anders over gehoord. Merken jullie het? De kleuren zijn dieper en minder flets. Ik heb mijn iPhone vergeleken met een andere en ja, het is echt anders.

Buiten dat zijn een aantal icoontjes herontworpen, valt me ook nu pas op.

 • Chester
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Ik had voorheen de 5 icon dock in gebruik, met Safari als laatste icon. Maar nu is m'n Safari icon dus verdwenen :+ Iemand enig idee hoe ik het terug kan krijgen?

edit:
nvm, ik ben blind :X Hij staat nu op een erg onlogische plek, vandaar dat ik em niet kon vinden :P

[Voor 25% gewijzigd door Chester op 17-06-2009 20:25]

"The test of a work of art is, in the end, our affection for it, not our ability to explain why it is good." - Stanley Kubrick


 • KoenCows
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 10:41
Wiethoofd schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:23:
[...]

Dat is een betaalde firmwareversie, die zal je dus zelf moeten kopen (of buiten tweakers om vinden).


[...]

Tik eens op je accu-icoontje, als het goed is veranderd deze nu naar numeric.
Ik snap hem al. Heb al betaald en erop gezet. Kan Steve Jobs zijn salaris van 1 dollar ook weer overgemaakt worden.

 • Newjersey
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 05-06 09:59
CAB-46 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:19:
iemand problemen met connectie naar itunes store

We could not complete your itunes store request
an unknown error occurred (-9807)

There was an error in the itunes store please try again later
Hier ook last van, verder doet me tel niks meer.. zal wel komen omdat ie die firmware update van t-mobile niet kan ophalen ofzo?

 • Def!ance
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 06-01 16:21

Def!ance

Assumption is the mother.....

iemand die me kan wijzen op de "truc" om tethering weer aan de gang te krijgen nu in 3.0 final :P

http://www.gotlive.nl | XBL : DeFiAnCeNL


 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

Wiethoofd schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:23:
[...]

Tik eens op je accu-icoontje, als het goed is veranderd deze nu naar numeric.
Doet het niet. Ik heb de GM draaien. Zou dat het verschil maken? Raar.

PSN: Shiver23


 • Chester
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Shiver23 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:26:
[...]

Doet het niet. Ik heb de GM draaien. Zou dat het verschil maken? Raar.
Denk het niet. Werkt bij mij in de 3.0 final ook niet,

"The test of a work of art is, in the end, our affection for it, not our ability to explain why it is good." - Stanley Kubrick


 • Kuhr89
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 16:57
Dat is volgens mij alleen bij de 3Gs. Want het lukt me hier ook niet om percentage te krijgen..

| PS5 PSN: Hitting-Apex89


 • Dutch-gabber
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 07-05 16:53
Ik heb de firmware gedownload, en mn iPhone aangesloten aan mn pc, terwijl de iPhone in die geblokkeerde modus stond. (Dit is omdat hij gejailbreakd is) Maar als ik nu via iTunes update krijg ik "error=1604" en op apple.com is er niks over te vinden :( Iemand een idee?

 • Royz
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 14:33

Royz

Kleurenblind!!

OK, wie gaat notifications bij mij testen? :P

Fotografie kanalen: Website - Royz.nl | YouTube - @Royz.nl | Instagram - @Royz.nl.


 • Tonkey
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 14:02
Werkt zeer goed, moet ik zeggen.
Veel goede veranderingen!!! :D

Spotlight vooral, werkt heerlijk!!!
Nu nog wachten op jailbreak en ik ben klaar :P

 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

Kuhr89 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:29:
Dat is volgens mij alleen bij de 3Gs. Want het lukt me hier ook niet om percentage te krijgen..
Bij de review van Engadget hebben ze het op de 3G en 3Gs allebei aanstaan.

PSN: Shiver23


 • 6killer
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 16:18
Cubix schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:23:
Ik heb net OS 3.0 op mijn iPhone 3G gezet. Wat me als eerste opviel is het verbeterde contrast. Ik heb er verder nog niemand anders over gehoord. Merken jullie het? De kleuren zijn dieper en minder flets. Ik heb mijn iPhone vergeleken met een andere en ja, het is echt anders.

Buiten dat zijn een aantal icoontjes herontworpen, valt me ook nu pas op.
Staat helderheid niet gewoon hoger? Dat had ik nl en de auto dim functie doet t niet meer (bij mij)

 • Newjersey
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 05-06 09:59
hmm al mijn apps klappen er nu uit.. iemand hier last van?

 • fsfikke
 • Registratie: Maart 2003
 • Niet online

fsfikke

* * * *

Is het normaal dat na een update via iTunes mijn iPhone 2g weer gesimlocked is :'(

Ahh, ik zie het al, ik had moeten shift-updaten (de gedownloade ipsw voor de 2G accepteerde die niet dus ik heb iTunes 3.0 laten downloaden en installeren.

doe dat dus in geen geval als je een unlocked 2G iPhone hebt :P

[Voor 57% gewijzigd door fsfikke op 17-06-2009 20:36]

Zijn spaties in de aanbieding ofzo? www.spatiegebruik.nl


 • Sydney08
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 02-03 16:23
Newjersey schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:32:
hmm al mijn apps klappen er nu uit.. iemand hier last van?
Heb ik ook last van, ik ben nu aan het zoeken naar een oplossing :(

Tomorrow is not today!


 • f.h
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 15:36
[b][message=32120679,noline]Frank2006 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:17
Waar heb je dan de mogelijkheid om bijvoorbeeld een foto toe te voegen aan je bericht? Heb via de iphoneclub.nl al wel de juiste instellingen, maar zie nergens waar ik kan mms-en?

En dat tethering zie ik inderdaad ook nergens staan.
Om hier nog even op terug te komen. Op het forum van onemorething staat dit bij mensen in het "nieuw bericht" scherm:


Dat cameraatje staat er bij mij dus niet? Heb fabriek unlockte iPhone uit Italië met KPN Hi.

 • Cubix
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
6killer schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:32:
[...]


Staat helderheid niet gewoon hoger? Dat had ik nl en de auto dim functie doet t niet meer (bij mij)
Nee, het viel me al op, ook met contrast op hoog, en vergeleken met een andere iPhone die eerst wel gelijk leek.

 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

fsfikke schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:32:
Is het normaal dat na een update via iTunes mijn iPhone 2g weer gesimlocked is :'(
Wel als hij niet écht geunlocked was, maar puur door zo'n yellowstone-achtig iets. Welcome bij de veel-te-dure-ipod-touch-gekocht club *O*.

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


 • Valderrama
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 00:11
NOg meer mensen die hun iPhone na de 3.0 installatie niet geauthentiseerd krijgen?

Ik kan al 15 minuten lang geen verbinding krijgen met de iTunes store . "Er heeft zich een time out van de netwerkverbinding voor gedaan."

Mijn iPhone 3G is 100% origineel...

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
Frank2006 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:34:
[...]


Om hier nog even op terug te komen. Op het forum van onemorething staat dit bij mensen in het "nieuw bericht" scherm:
[afbeelding]

Dat cameraatje staat er bij mij dus niet? Heb fabriek unlockte iPhone uit Italië met KPN Hi.
Heb je wel MMS aangezet? Dus onder instellingen, berichten en dan de MMS slider :) .

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • CAB-46
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 08-03-2020
Newjersey schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:25:
[...]


Hier ook last van, verder doet me tel niks meer.. zal wel komen omdat ie die firmware update van t-mobile niet kan ophalen ofzo?
Dat raar Ik heb een sim only van t-mobile weet niet of dat uitmaakt denk het niet want bij het updaten naar 2.0 ging alles goed iemand anders nog een idee?

Sysspecs zie http://tweakers.net/gallery/89657/sys


 • f.h
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 15:36
Hoedje schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:36:
[...]


Heb je wel MMS aangezet? Dus onder instellingen, berichten en dan de MMS slider :) .
Daar staan bij mij 2 opties:

Toon voorvertoning en Herhaal melding :9

 • Chester
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Frank2006 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:37:
[...]


Daar staan bij mij 2 opties:

Toon voorvertoning en Herhaal melding :9
Heb je 3.0 wel geinstalleerd? :+

"The test of a work of art is, in the end, our affection for it, not our ability to explain why it is good." - Stanley Kubrick


 • fsfikke
 • Registratie: Maart 2003
 • Niet online

fsfikke

* * * *

MsG schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:35:
[...]


Wel als hij niet écht geunlocked was, maar puur door zo'n yellowstone-achtig iets. Welcome bij de veel-te-dure-ipod-touch-gekocht club *O*.
Misschien dat dit helpt, ik ga het nu proberen:
http://www.iphoneclub.nl/...ocked-3-0gm-unlocked.html

Zijn spaties in de aanbieding ofzo? www.spatiegebruik.nl


 • Nik
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 25-05 20:35
Hoedje schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:36:
[...]


Heb je wel MMS aangezet? Dus onder instellingen, berichten en dan de MMS slider :) .
Die heb ik dus ook niet. Geen 'foto' icoon, geen mms slider. Ik kan wel gegevens invullen voor mms bij de instellingen voor mobiel datanetwerk, maar wat is daar precies in moet vullen is een raadsel. Ik zoek nu naar de juiste instellingen. Ook een simlockvrije Belgigsche iPhone met 3.0 en Vodafone netwerk. Tethering is ook niet beschikbaar.

Reboot zorgt voor mms!

[Voor 12% gewijzigd door Nik op 17-06-2009 20:54]


 • f.h
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 15:36
Chester schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:38:
[...]


Heb je 3.0 wel geinstalleerd? :+
O dat moest ook? :+

Ja heb ik zonder problemen kunnen doen.

 • Newjersey
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 05-06 09:59
Spacey23 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:33:
[...]


Heb ik ook last van, ik ben nu aan het zoeken naar een oplossing :(
Ik heb het gevonden, heb even opnieuw mijn apps gesynchroniseert, en dit werkt.. al m'n apps doen het weer :)

 • 6killer
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 16:18
Frank2006 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:37:
[...]


Daar staan bij mij 2 opties:

Toon voorvertoning en Herhaal melding :9
Hier ook, ik kreeg mms ok niet aan de praat. (italiaanse import met vodafone)

 • f.h
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 15:36
Nik schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:39:
[...]


Die heb ik dus ook niet. Geen 'foto' icoon, geen mms slider. Ik kan wel gegevens invullen voor mms bij de instellingen voor mobiel datanetwerk, maar wat is daar precies in moet vullen is een raadsel. Ik zoek nu naar de juiste instellingen. Ook een simlockvrije Belgigsche iPhone met 3.0 en Vodafone netwerk.
Ik heb 'mijn' instellingen hier vandaan.
[b][message=32120851,noline]6killer schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:40
Hier ook, ik kreeg mms ok niet aan de praat. (italiaanse import met vodafone)
'Blij' in ieder geval dat het niet aan mij ligt dan :)

[Voor 17% gewijzigd door f.h op 17-06-2009 20:41]


 • Furfoot
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 10-05 10:34
Valderrama schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:35:
NOg meer mensen die hun iPhone na de 3.0 installatie niet geauthentiseerd krijgen?

Ik kan al 15 minuten lang geen verbinding krijgen met de iTunes store . "Er heeft zich een time out van de netwerkverbinding voor gedaan."

Mijn iPhone 3G is 100% origineel...
Ik heb precies hetzelfde. Ik zie alleen de melding op mijn iphone dat ik met Itunes moet verbinden, vervolgens geeft itunes aan dat er een network timeout is opgetreden.

Instagram


 • Snippertje
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 15:12

Snippertje

Light up your life

Nik schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:39:
[...]


Die heb ik dus ook niet. Geen 'foto' icoon, geen mms slider. Ik kan wel gegevens invullen voor mms bij de instellingen voor mobiel datanetwerk, maar wat is daar precies in moet vullen is een raadsel. Ik zoek nu naar de juiste instellingen. Ook een simlockvrije Belgigsche iPhone met 3.0 en Vodafone netwerk. Tethering is ook niet beschikbaar.
Hier hetzelfde probleem :? Ook is de optie push bij instellingen weg? Klopt dat?

Discord kanaal: https://discord.gg/X3CqdTKd


 • Valderrama
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 00:11
Furfoot schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:41:
[...]


Ik heb precies hetzelfde. Ik zie alleen de melding op mijn iphone dat ik met Itunes moet verbinden, vervolgens geeft itunes aan dat er een network timeout is opgetreden.
Nou... dan vrees ik dat we niet de enigen zijn en dat dit wellicht nog wel eens lang kan duren voordat we een keer onze telefoon mogen gebruiken. Op het moment is het een iBrick.

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
Er zijn nog drie reviews van de 3G S, alhoewel die Engadget en Gizmodo wel de beste lijken te zijn:
SunTimes
Wall Street Journal
Cnet

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • amsterdammertje
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 15:15
Dit heb ik helaas ook. Als ik echter in itunes onder store op itunes store klik kom ik wel daar terecht. Echter wil het dus niet werken als ik op mijn iphone in itunes klik
Furfoot schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:41:
[...]


Ik heb precies hetzelfde. Ik zie alleen de melding op mijn iphone dat ik met Itunes moet verbinden, vervolgens geeft itunes aan dat er een network timeout is opgetreden.

"waar je natuurlijk altijd voor moet zorgen is dat die twee verschillende elementen als een Chinees puzzeltje in elkaar steken; dus dat je d'r niet om heen gaat lopen fucken!''


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
Snippertje schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:41:
[...]


Hier hetzelfde probleem :? Ook is de optie push bij instellingen weg? Klopt dat?
Nee, die instellingen staan nu onder Mail, Contacten en Agenda en dan Nieuwe gegevens.

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • f.h
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 15:36
Edit: Hoedje was me voor.

[Voor 95% gewijzigd door f.h op 17-06-2009 20:45]


 • 6killer
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 16:18
Valderrama schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:42:
[...]


Nou... dan vrees ik dat we niet de enigen zijn en dat dit wellicht nog wel eens lang kan duren voordat we een keer onze telefoon mogen gebruiken. Op het moment is het een iBrick.
Reboot eens even ;)

 • Tom
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online
Hoe zit het nu met tethering (3G via T-Mobile iPhone abo).
Dat is sowieso niet te vinden dus omdat je via T-Mobile bent aangemeld?

 • Valderrama
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 00:11
De iPHone heb ik al eens uit en aan gezet. Snap niet waarom ik mijn pc zou moeten rebooten, als dat is wat je bedoeld. Maar goed, zal het eens proberen.

 • Tom
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online
Valderrama schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:42:
[...]


Nou... dan vrees ik dat we niet de enigen zijn en dat dit wellicht nog wel eens lang kan duren voordat we een keer onze telefoon mogen gebruiken. Op het moment is het een iBrick.
Volgens mij zijn de servers wat overbelast (Moartn @ t.net via twitter):
http://twitter.com/MoartnW/statuses/2210541698
http://twitter.com/MoartnW/statuses/2210555434

 • CAB-46
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 08-03-2020
Ik heb ook last van de time-out . Als ik me iphone uit en aan zet krijg ik een melding

simlock actief
plaast een geldige simkaart zonder pincode om de iphone te activeren

heeft iemand anders dit ook?

Sysspecs zie http://tweakers.net/gallery/89657/sys


 • 6killer
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 16:18
Valderrama schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:47:
[...]


De iPHone heb ik al eens uit en aan gezet. Snap niet waarom ik mijn pc zou moeten rebooten, als dat is wat je bedoeld. Maar goed, zal het eens proberen.
Sorry ik quote de verkeerde 8)7
Frank2006 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:40:
[...]


Ik heb 'mijn' instellingen hier vandaan.


[...]


'Blij' in ieder geval dat het niet aan mij ligt dan :)
Reboot eens, bij mij bracht dat uitkomst. Alleen helderheid is bij mij nog niet goed.

 • Newjersey
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 05-06 09:59
CAB-46 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:48:
Ik heb ook last van de time-out . Als ik me iphone uit en aan zet krijg ik een melding

simlock actief
plaast een geldige simkaart zonder pincode om de iphone te activeren

heeft iemand anders dit ook?
Dit had ik ook, hij moet gewoon even contact met de itunes store maken om iets te downloaden, daarna werkte die van mij vreemd genoeg..

 • Alpha-sphere
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 14-12-2021
Tom schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:47:
Hoe zit het nu met tethering (3G via T-Mobile iPhone abo).
Dat is sowieso niet te vinden dus omdat je via T-Mobile bent aangemeld?
Was het niet zo dat T-Mobile NL het nog niet ondersteund? En als ze het ondersteunen dan gaan ze er geld voor vragen.

Assume there are no rules and it's one big free for all


 • Eximius
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 15:01
Heb hier ook problemen met connecten naar de iTunes store, eerste iPhone ging goed, 2e heeft het probleem, rebooten van iPhone of Laptop heeft niks uitgemaakt.

Apple overbelast?

 • RSD1982
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 02-06 15:39
Zijn hier mensen die de GM versie draaien en ook de codeslot aan hebben staan. Ik moet sinds os 3.0 elke 24 uur de codeslot veranderen van m'n iPhone. Best wel irritant.
Iemand hetzelfde probleem en een oplossing?

[Voor 3% gewijzigd door RSD1982 op 17-06-2009 20:51]


 • f.h
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 15:36
6killer schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:49:


Reboot eens, bij mij bracht dat uitkomst. Alleen helderheid is bij mij nog niet goed.
Zojuist gedaan (met de methode door de home en 'lock' toets vast te houden en nu staan zowel de instellingen als het cameraatje er wel!

 • Snippertje
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 15:12

Snippertje

Light up your life

Frank2006 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:51:
[...]


Zojuist gedaan (met de methode door de home en 'lock' toets vast te houden en nu staan zowel de instellingen als het cameraatje er wel!
Klopt werkt hier ook :)

Discord kanaal: https://discord.gg/X3CqdTKd


 • L_i_Q_u_i_D
 • Registratie: Juni 2003
 • Niet online
Werkt Push uberhaupt bij iemand bij het gebruik met Exchange? Ik krijg alleen een notificatie wanneer Fetch ingesteld staat...... :(

Heb geen geklooide 3G, standaard T-Mobieltje.

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
Tom schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:47:
Hoe zit het nu met tethering (3G via T-Mobile iPhone abo).
Dat is sowieso niet te vinden dus omdat je via T-Mobile bent aangemeld?
Ja, dat klopt. Je zal dan een andere IPCC file moeten gebruiken (Erhnam in "[iPhone OS 3.0 Beta] Ervaringen & Discussie") en met een Mac is dat heel makkelijk (Tourniquet in "[iPhone OS 3.0 Beta] Ervaringen & Discussie").

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • outlandos
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 14:02
Check PM!

[Voor 98% gewijzigd door Hoedje op 17-06-2009 21:00]


 • SaturN
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 05-06 07:48
CAB-46 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 20:48:
Ik heb ook last van de time-out . Als ik me iphone uit en aan zet krijg ik een melding

simlock actief
plaast een geldige simkaart zonder pincode om de iphone te activeren

heeft iemand anders dit ook?
Yep :)

Hier ook een probleempje, na de update naar 3.0 blijft m'n iphone alleen nog maar het usb kabeltje naar iTunes plaatje op het display zien. Kan alleen emergency calls maken met het ding.

Als de iPhone is verbonden met pc en ik start iTunes op dan komt er een minuutje later de melding "We could not complete your iTunes store request. The network connection timed out.

Lekker is dat...

[Voor 29% gewijzigd door SaturN op 17-06-2009 21:04]

Pagina: 1 2 3 ... 10 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee