Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52


Welkom in het discussietopic over de iPhone. Je kunt in deze startpost informatie vinden over de functionaliteit van de iPhone, de accessoires en de specificaties. Daarnaast kun je in de volgende post een FAQ vinden met wat tips en antwoorden op veelgestelde vragen.

De iPhone 3GS 16GB en 32GB zal vanaf 26 juni officieel verkrijgbaar zijn in Nederland. Het is nog onduidelijk of hier ook de iPhone 3G 8GB verkrijgbaar zal blijven. De exclusieve provider is T-Mobile en de iPhone zal waarschijnlijk worden geleverd in combinatie met 3 scherpe 2 jarige abonnementen vanaf 30 euro die allemaal belminuten, sms-berichten en mobiel breedband (2048/384 Kbps) bevatten. Ook in België zal de iPhone vanaf 26 juni verkrijgbaar zijn. Hier zijn nog geen details over bekend.

Voor iPhone bezitters van de originele iPhone en iPhone 3G is het leuk om te weten dat de iPhone 3.0 software op 17 juni om 19:00 officieel is vrijgegeven. Meer informatie hierover is te vinden in de tweede post in het topic.


Interface

De iPhone draait op een afgeslankte versie van Mac OS X, gedoopt OS X iPhone. Daardoor heb je o.a. de beschikking over een HTML email client, de Safari webbrowser etc. Ook andere achterliggende geavanceerde techniek uit Mac OS X is beschikbaar op de iPhone.


Multitouch

De iPhone heeft geen knoppen maar een gigantisch (3,5") scherm. Via dit scherm bedien je de iPhone, hierdoor is het mogelijk om de interface te laten veranderen naar gelang de applicatie dit verlangt. Fysieke knoppen zitten niet meer in de weg, en nemen geen kostbare ruimte in als je ze niet nodig hebt.

De iPhone is de eerste en vooralsnog enige telefoon die uitgerust is met multitouch technologie. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van gestures de telefoon te bedienen. Natuurlijk kun je de telefoon gewoon aanraken zoals een traditionaal touchscreen. Dit kan echter gewoon met je vingers en daarvoor is dus geen stylus nodig. Het echt revolutionaire aan de iPhone is dat dit ook met meerdere vingers tegelijk kan. Hierdoor kun je dus snel tekst invoeren. Maar je kunt ook bijv. inzoomen op een foto door twee vingers uit elkaar te bewegen.

Door geavanceerde predictive text input kun je snel tekst invoeren op de iPhone. Dit werkt behoorlijk goed, al is het even wennen in het begin.


Sensoren

De iPhone beschikt over verschillende sensoren, die het gebruik vergemakkelijken. De lichtsensor past de felheid van het display aan op de lichtomstandigheden, zodat het scherm optimaal afleesbaar is en stroom bespaard wordt waar mogelijk. De proximitysensor zorgt dat het scherm wordt uitgeschakeld als je de telefoon bij de oor houdt. Hierdoor bespaar je stroom en zijn ongewenste aanrakingen met je oor niet mogelijk. Tot slot zit er ook nog een accelleratiesensor ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat de iPhone weet of je hem op z'n kant houdt of niet. Zo kun je bijv. een breedbeeldfilmpje bekijken door de iPhone te draaien, ook is het mogelijk om zo landscape foto's nog beter te bekijken, of om bijv. de coverflow navigatie te gebruiken om je favoriete album te vinden.Functionaliteit

Telefoon

De iPhone doet alles wat je van een mobiele telefoon mag verwachten, bellen, smsen etc. Een speciale functie van de iPhone is visual voicemail. Je ziet een overzicht van je voicemail bericht en je kunt degene die je wilt horen aanklikken. Dus je hoeft ze niet één voor één af te luisteren. Je kunt je contactlijst syncen met adresboek (Mac), Entourage (Mac) of Outlook (Windows). Ook kun je via internet syncen met Yahoo! adresboek. Daarnaast ondersteunt de iPhone Microsoft Exchange en Mobile Me, wat het mogelijk maakt om contacts te pushen en gepusht te krijgen, waardoor ze on-the-fly bijgewerkt worden.


iPod

De iPhone doet alles wat je iPod ook doet, maar dan mooier en beter. Het grote scherm (3,5") is uiteraard uitstekend geschikt om videomateriaal te bekijken. Maar je kunt ook prima muziek luisteren. De interface is volledig vernieuwd t.o.v. de huidige iPods en je kunt bijv. navigeren middels coverflow. Wat kan de iPhone allemaal afspelen? Het is ook mogelijk om de iPhone middels component of composiet aan te sluiten op een TV.

Daarnaast is het mogelijk om vanuit de iTunes app muziek, podcasts, muziekvideo's, tv series, films en iTunes U content aan te schaffen. Dit wordt ook weer teruggesynct naar de computer middels iTunes.

Audio: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3 and 4), Apple Lossless, AIFF and WAV.

Video: H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 768 Kbps, 320 by 240 pixels, 30 frames per sec., Baseline Profile up to Level 1.3 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats.


Safari

De iPhone beschikt, volgens Apple, over de meest geavanceerde browser ooit, Safari. Dit mobiele broertje doet in niets onder voor de desktop variant. Helaas wordt Java niet ondersteund (Javascript wel) en Flash (vooralsnog) ook niet. Wel zit er ondersteuning in voor bepaalde HTML5 elementen. Youtube is ondanks het gebrek aan flash toch geen probleem, omdat de iPhone toegang heeft tot betere kwaliteit filmpjes van Youtube in H.264 formaat. Daarbij wordt vanaf bookmarks worden automatisch gesynced met je desktop computer. Daarnaast is het mogelijk om bookmarks (waarbij o.a. de zoom onthouden wordt) te plaatsen op je springboard. Die zijn dus met 1 tap bereikbaar.


Mail

De emailclient heeft ondersteuning voor HTML en ondersteunt alle IMAP en POP mailboxen. Push-mail is mogelijk via een speciale (gratis) Yahoo mailaccount. Daarnaast is de mogelijk met Exchange servers en een MobileMe account.

Je kunt daarnaast op vastgestelde tijden je andere IMAP en POP mailboxen laten controleren. Daarnaast wordt je mail sowieso opgehaald bij het openen van de applicatie. De emailaccounts (dus de instellingen, niet de emails) worden gesynced met je desktop computer, dit kan met Mail (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows).


Agenda

Het is mogelijk je afspraken te syncen met iCal (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows). Je kunt op je iPhone alle afspraken inzien en evt. nieuwe toevoegen. Ook kan je agenda via CalDAV, Exchange of Mobile Me draadloos up-to-date gehouden worden, waarbij afspraken dus ook weer automatisch gepusht worden van je PC of Mac naar je iPhone en vice versa.


Camera (Photo & Video)

De iPhone 3GS beschikt over een 3,2 megapixel camera met autofocus (de iPhone 3G over een 2 megapixel camera zonder autofocus).

Bij de iPhone 3GS is middels het blauwe vlak op het scherm mogelijk om middels een focuspunt op het scherm zelf te kiezen waarop moet worden gefocused. Deze foto's kun je vervolgens syncen met iPhoto (Mac), Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop Album of een willekeurige map op je computer. Daarnaast kun je foto's middels Mobile Me of Flickr, direct naar je online gallery publiceren of bijv. naar iemand emailen. Een andere leuke feature is dat de iPhone automatisch de locatie kan toevoegen, geotagging. De locatie wordt bepaald met een combinatie van de ingebouwde (A-)GPS, GSM en Wifi.

Het is natuurlijk ook mogelijk om foto's of afbeeldingen gemaakt met bijv. een andere camera op de iPhone zetten door ze te syncen vanaf je Mac of PC, ze op te slaan vanaf internet via de Safari webbrowser of ze op te slaan vanuit een email attachement. Deze kunnen vervolgens worden weergegeven middels de foto applicatie.
Daarnaast biedt de iPhone 3GS de mogelijkheid om video's op te nemen (640*480 @30fps). Deze video's kunnen op de iPhone worden bewerkt en daarna worden gedeeld middels email, MobileMe of YouTube.Google Maps

Via deze applicatie is het mogelijk om Google Maps te raadplegen, incl. routeplanning, satellietbeelden, fileinformatie etc. Dit is nu inclusief locatiebepaling d.m.v. (A-)GPS, GSM en Wifi. De iPhone 3G heeft ingebouwde GPS en gebruikt daarnaast dus de locatie van telefoonmasten en wifi hotspots om de locatie te bepalen en een snelle fix te krijgen voor de GPS. De iPhone 3GS voegt daar nog een ingebouwd kompas aan toe. Deze zorgt ervoor dat het mogelijk is om de kaart precies uit te lijnen in de richting dat je kijkt. Daarnaast kan het kompas zelfstandig worden geraadpleegd in een eigen applicatie. Natuurlijk is Google Maps, GPS en kompas ook aan te roepen door App ontwikkelaars :)


Andere standaard applicaties

Standaard worden onder andere een uitgebreide wetenschappelijke rekenmachine, een uitgebreide klok (met o.a. wereldklok, timer, stopwatch en wekker functionaliteiten), een weer, een aandelen, een dictafoon, de App Store en de iTunes Store applicaties meegeleverd. Op de iPhone 3GS kunnen daar nog de kompas en Nike+ applicaties aan worden toegevoegd.


Meer applicaties?

Apple brengt zelf regelmatig updates uit, waarmee programma's toegevoegd worden aan de iPhone. Zo zijn later o.a. de dictafoon, de iTunes en App Store toegevoegd.
Daarnaast heeft de iPhone uitgebreide ondersteuning voor web applicaties. Zo kan iedereen websites maken die geschikt zijn voor de iPhone. Hier levert Apple ook ondersteuning voor. Natuurlijk is dat leuk, maar de mogelijkheden blijven beperkt.

Gelukkig zijn er ook native applicaties beschikbaar van third parties. Deze zijn gemaakt met de iPhone SDK en kunnen aangeschaft worden via de App Store op de iPhone of via iTunes op de PC en Mac. De ontwikkeltools kunnen door iedereen gratis gedownload worden, om als ontwikkelaar je software ook daardwerkelijk te verspreiden en op de iPhone te kunnen testen moet je 99 euro betalen. Vervolgens heb je de keus om de applicatie gratis aan te bieden of tegen een vergoeding. Hierbij gaat 30% naar Apple toe (die daarvan alle kosten betaald voor de verspreiding) en 70% naar de ontwikkelaar. Als het je ook leuk lijkt om met de SDK aan de gang te gaan, dan kun je het beste even in dit topic kijken: [iPhone & iPod touch SDK] Ervaringen & Discussie.
De App Store is inmiddels een groot succes. Eind april werd de miljardste (!) app gedownload uit de App Store. Er zijn inmiddels meer dan 50.000 applicaties te vinden in de App Store en volgens Apple neemt dit aantal alleen maar sneller toe...

Nog een andere mogelijkheid is om de iPhone te jailbreaken. Dit kan worden besproken in [iPhone & iPod Touch] Jailbreaken - Deel 2.

Er zijn inmiddels al aardig wat applicaties beschikbaar, kijk voor de favorieten van je mede-tweakers in [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie, [iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer & [iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps.
Accessoires

De iPhone beschikt over een iPod dockconnector aansluiting en daarnaast kunnen accessoires aangesloten worden middels bluetooth. Vanaf de 3.0 software is het daarnaast mogelijk voor apps om te communiceren met die aangesloten accessoires. De iPhone kan daarnaast met de meeste iPod accessoires overweg. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop accessoires, die speciaal beschikbaar zijn voor de iPhone. TomTom heeft bijv. een speciale houder ontwikkeld voor autonavigatie die vanaf deze zomer zal worden geleverd.

Kijk in de Apple Store voor alle beschikbare accessoires.


Apple levert speciale oordopjes (met microfoon) mee met de iPhone. Een speciale dock, waarbij je toegang hebt tot de homeknop is er ook. Let daarbij op dat de dock's van de iPhone 3G (S) en de originele iPhone niet uitwisselbaar zijn.

In the free iPod Book 4.0 van iLounge zijn verschillende accessoires te vinden van 3rd party's. Dit zijn o.a. armbanden, cases en screenprotectors. Voor het bespreken van cases en andere beschermingsmogelijkheden voor je iPhone kun je hier terecht: [iPhone & iPod Touch] Cases, hoesjes & bescherming.

Daarnaast kunnen de bluetooth headsets (ook stereo via A2DP) kunnen besproken worden in
[iPhone & iPod Touch 2G] Bluetooth headsets & ervaringen. Speakersets met dockconnector hebben ook een eigen topic: [iPhone & iPod] Speakerdocks ervaringen & discussie :) .


Specificaties

Tussen haakjes staan de (mits van toepassing) afwijkende specificaties van de iPhone 3G.

• Afmetingen - 115,5 x 61,1 x 12,3mm
• Gewicht - 135 gram (133 gram)
• Scherm - 3.5 inch - 320 x 480 - 163 ppi
• Opslag - (8GB), 16GB of 32GB
• Camera - 3,2 megapixels met autofocus (2.0 megapixels zonder autofocus)
• Kleur - (8GB in zwart) & 16GB of 32GB in wit of zwart

• UMTS/HSDPA - 850, 1900, 2100 MHz tot 7,2 Mbps (tot 3,6 Mbps)
• GSM / EDGE - 850, 900, 1800, 1900 MHz
• Wi-Fi - 802.11b/g met geavanceerde beveiligingsopties zoals WPA2 en 802.1X
• Wi-Fi - Bluetooth 2.1 + EDR (Bluetooth 2.0 + EDR)

• Batterij
- Lithium
- Bellen - tot 12 uur met 2G en tot 5 uur met 3G (tot 10 uur met 2G en tot 5 uur met 3G)
- Internet - tot 7 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G (tot 9 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G)
- Video - tot 10 uur (tot 7 uur)
- Audio - tot 30 uur (tot 24 uur)
- Standby - tot 300 uur

• Aansluitingen e.d.
- 30 pins iPod dock aansluiting
- 3.5mm jack met audio en microfoon ondersteuning
- SIM kaart houder
- Ingebouwde luidspreker
- Ingebouwde microfoon

• Fysieke knoppen:
- Volume luider / zachter
- Geluid aan / uit
- Sluimer / Waakstand
- Thuisknop

In de doos zit: iPhone 3G (S), stereoheadset met microfoon, dockconnector-naar-USB-kabel, USB-lichtnetadapter, documentatie, reinigings- en poetsdoekje en een pinnetje voor het plaatsen van de simkaart


Klik hier voor de uitgebreide tech specs.T-Mobile prijzen en abonnementen


De iPhone 3GS en iPhone 3G zijn exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile in combinatie met 3 abonnementen die een looptijd hebben van 2 jaar. Alle abonnementen zijn in combinatie met onbeperkt dataverkeer via HSDPA (2048/384 Kbps) en WiFi hotspots. Daarnaast is ook gebruik van Visual Voicemail gratis.

Maandelijkse kosten:29,9544,9564,95
Belminuten:150300500
Sms-berichten:150300500
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 8GB iPhone 3G:29,950,000,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 16GB iPhone 3GS:99,9529,950,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 32GB iPhone 3GS:199,95119,9559,95


De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3GS] Provider & Abonnementen - deel 7.


Mobistar prijzen en abonnementen


In België is de iPhone beschikbaar bij Mobistar. De iPhone is daar simlockvrij te koop en hoeft niet gekocht te worden i.c.m. een abonnement. Dit is misschien ook interessant voor de Nederlandse importeerders. De prijs is 475 euro voor de 8GB 3G versie, 575 euro voor de 16GB 3GS versie en 675 euro voor de 32GB variant. Ter info, verder is de telefoon ook simlockvrij in Italie te koop daar zijn de prijzen 25 euro hoger bij Apple en 45 euro hoger bij Tim & Vodafone. Meer info over importeren is te vinden in
[iPhone 3GS] Importeren en / of losse koop.

Er zijn daarnaast drie abonnementen voor de iPhone:

Maandelijkse kosten:30,0045,0060,00
Belminuten1:180360540
Sms-berichten1:3006001200
Dataverkeer:200MB500MB1GB

1 Let op: dit zijn dus steeds x aantal belminuten of SMSjes, dus niet én én zoals bij T-Mobile in Nederland.

De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3GS] Provider & Abonnementen - deel 7.


Links naar andere relevante topics op GoT


Prijs, abonnementen & importeren:
[iPhone 3GS] Provider & Abonnementen - deel 7
[iPhone 3GS] Importeren en / of losse koop

Handige software en aanverwante diensten:
[iPhone] Tethering (je internetverbinding delen met je pc)
[MobileMe] Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps

Jailbreaken:
[iPhone & iPod touch] Jailbreaken - Deel 2
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer
[iPhone & iPod touch] Post hier je mods

Accessoires:
[iPhone & iPod Touch] Cases, hoesjes & bescherming
[iPhone & iPod Touch 2G] Bluetooth headsets & ervaringen
[iPhone & iPod] Speakerdocks ervaringen & discussie

iPod touch:
[iPod touch 2G] Ervaringen & Discussie - Deel 6


De vorige delen:
deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8, deel 9, deel 10, deel 11, deel 12, deel 13, deel 14,
deel 15, deel 16, deel 17, deel 18, deel 19, deel 20


"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

iPhone FAQ

Inhoudsopgave
« · ^

Wat zijn de verschillen tussen de iPhone 3G en de nieuwe 3GS versie?
Van buiten zijn de telefoons identiek. De afmetingen zijn gelijk, de kleuren zijn gelijk en de metalen rand is even groot. Tenminste ze zijn gelijk op het eerste gezicht. De iPhone 3GS is namelijk voorzien van een speciale coating die vingerafdrukken onzichtbaar moet maken. Daarnaast is de belettering op de achterkant, o.a. "iPhone" en daaronder nu ook glimmend zoals het Apple logo.De iPhone 3GS kent van binnen echter wel een groot aantal veranderingen. De telefoon is volgens Apple tot 2 keer zo snel, alhoewel op de keynote zelfs taken getoond werden die meer dan 3,5 keer zo snel gaan t.o.v. de iPhone 3G. Hierbij moet rekening worden gehouden dat is getest met iPhone OS 3.0 op beide apparaten. Dit OS biedt toch al enige snelheidswinst t.o.v. 2.0. Het is nog onduidelijk hoe deze snelheidswinst wordt behaald, maar het ligt voor de hand dat dit volgt uit een snellere processor en een verdubbeling van het RAM geheugen.Een andere verdubbeling vindt plaats in de opslag. Zo is de nieuwe iPhone 3GS voor dezelfde prijs* voorzien van twee keer zoveel opslag. De twee uitvoeringen zijn 16GB en 32GB. Deze zijn beide is wit en zwart leverbaar.

De iPhone 3GS kent Nike+ ondersteuning, hiermee kunnen gemakkelijk de hardloopprestaties worden bijgehouden en evt. gedeeld (wel is een extra sensor benodigd). Verder is ook de batterijduur verbeterd. De batterij gaat met bepaalde taken (o.a. muziek luisteren, video kijken, bellen via 2G en internetten via wifi significant langer mee). Daarnaast is de iPhone 3GS uitgerust met een 3 megapixel camera met autofocus, een video-opname en edit mogelijkheid. Tot slot zijn ook de toegankelijkheidsopties sterk verbeterd met onder andere voiceover en als meest opmerkelijke hands-free voicecontrol.

*De prijzen verschillen tussen de landen, in Amerika is de prijs iig gelijk gebleven.

« · ^

Wat is de nieuwe functionaliteit van de iPhone 3.0 software?
Op 17 maart is een preview gegeven van de nieuwe iPhone 3.0 software. Op de keynote van de WWDC is nogmaals kort ingegaan op de functionaliteit van deze update. De update is op 17 juni gratis beschikbaar gesteld aan bezitters van de originele iPhone (2G) en de iPhone 3G. Het bereid de functionaliteit van de iPhone uit en daarnaast bevat het een grote uitbreiding van de functionaliteit die beschikbaar is voor ontwikkelaars.

Om met het laatste meteen te beginnen. De SDK zal meer dan 1000 nieuwe API's bevatten. Daarnaast is er de mogelijkheid om push notificaties toe te voegen, peer-to-peer connectiviteit (andere apparaten vinden die de app draaien via wifi of bluetooth) en te verbinden met third party accessoires via de dockconnector of bluetooth. Het zal ook mogelijk worden om betaalde uitbereidingen binnen een app beschikbaar te maken. Tot slot staat Apple ook turn by turn navigatie toe. TomTom komt sowieso met een speciale houder (zie hierboven) en allerlei gelokaliseerde versies van TomTom voor de iPhone.

Voor de gewone gebruiker komen er ook meer dan genoeg verbeteringen, naast de apps met meer functionaliteit... Knippen, kopieren en plakken komt beschikbaar in de apps van Apple en third parties. In alle belangrijke applicaties zal het landscape toetsenbord beschikbaar zijn, dus niet alleen meer in de Safari browser, maar ook in de SMS, Mail en Notes app.

De SMS app wordt omgedoopt in Messages en gaat ook MMS* ondersteunen. Daarnaast wordt het mogelijk om een of meerdere berichten door te sturen en kun je ook individuele berichten, naast gehele threads, verwijderen. Verder komt er nog een nieuwe applicatie genaamd Voice Memos. Dat spreekt voor zich ;). Er wordt ook A2DP* toegevoegd.

In de 2.0 software werd het mogelijk om te zoeken binnen de contactpersonen, met de 3.0 software wordt dat systemwide. Dat betekent dat het beschikbaar komt in o.a. de Mail en iPod apps. Maar ook betekent dat dat er middels Spotlight in alle apps gezocht worden.

Tethering-ondersteuning zal ook worden ingebouwd. Dat houdt in dat internet delen met een laptop mogelijk zal worden. Desondanks houdt Apple nog een slag om de arm, want dit zal alleen in overleg met de individuele carriers worden aangeboden. Het zal in Nederland worden aangeboden, maar het is nog onduidelijk wat de kosten zullen zijn :)

Overigens zijn er nog veel meer (kleine) verbeteringen. Gizmodo heeft een mooi overzicht, ook van de kleinere dingen:
Other good features: Notes Sync, audio/video tags, live streaming, shake to shuffle, Wi-Fi auto login, Stereo Bluetooth, LDAP, iTunes account creation, YouTube ratings, Anti-Phishing, Call Log, Parental Controls, Media Scrubber, OTA profiles, VPN on demand, Languages, YouTube subscriptions, YouTube accounts and Encrypted profiles. Also, auto-fills.
*Vanwege hardware beperkingen zullen A2DP en MMS helaas niet beschikbaar komen voor iPhone 2G gebruikers.


« · ^

Wat zijn de verschillen tussen de eerste generatie iPhone en de nieuwe 3G versie?
De grootste verschillen zitten van binnen, zo gaat de batterij nu iets langer mee, de geluidskwaliteit is verbeterd en natuurlijk zijn 3G (UMTS & HSDPA) en GPS toegevoegd.

Het uiterlijk is ook veranderd, de achterkant is nu enigsinds afgerond. Hij is iets dikker geworden, een paar mm, maar het volume is afgenomen, vanwege de veel sterker aflopende achterkant. Daarnaast is de achterkant niet meer van aluminium, maar van glossy wit of zwart plastic. Tot slot, zijn de knoppen aan de zijkant nu van metaal.


« · ^

Wat is de nieuwe functionaliteit van de iPhone 2.0 software?
De functionaliteit is voor de nieuwe en oude iPhone gelijk en is alleen beperkt door de hardware. Het is onder te verdelen in 3 categoriën: de nieuwe functionaliteit die vooral interessant voor bedrijven is, de SDK en de nieuwe functionaliteit voor de "gewone" consumenten.

Voor bedrijven is er naast Microsoft Exchange support, ondersteuning voor Cisco VPN netwerken, auto-discovery, remote wipe en betere beveiligingen voor draadloze netwerken, zoals 802.1X en WPA2 worden ondersteund.

De SDK voegt de mogelijkheid toe voor ontwikkelaars om software te ontwikkelen. Deze software wordt verkocht via de App store. Deze zorgt er ook voor dat updates beschikbaar worden gesteld etc. De AppStore is beschikbaar in 62 landen, en alle applicaties die kleiner zijn dan 10 MB kunnen via het mobiele netwerk worden gedownload.

Voor de eindgebruiker zijn er ook veel nieuwe features, ik zal de belangrijkste hier noemen. Er is volledige ondersteuning voor zowel iWork als MS Office documenten (incl. Powerpoint). In het adresboek zit nu ook een zoekfunctie. In Mail is het mogelijk om meerdere e-mails tegelijk te verwijderen of verplaatsen.


« · ^

Hoe kan ik aan een simlockvrije iPhone komen?
Met de komst van de nieuwe 3G iPhone zal importeren een stuk lastiger worden. In Amerika zal de telefoon alleen nog maar geactiveerd verkocht worden. Dus je kunt niet zomaar de winkel uit lopen, je zult een abonnement erbij moeten afsluiten. Misschien komen er wel mogelijkheden in andere landen, want vanaf 11 juli zal de iPhone in 22 landen te koop zijn en later dit jaar zelfs in 70 landen.

In België en Frankrijk moet de iPhone ook simlockvrij verkocht worden. Dat betekent dat er daar een mogelijkheid zal zijn om aan een simlockvrije telefoon te komen. Het probleem daarbij is alleen de prijs, want het zal waarschijnlijk niet goedkoop worden. In Engeland zal de iPhone ook prepaid te krijgen zijn, misschien dat daar mogelijkheden voor komen :)

Het importeren (wordt verder besproken in [iPhone 3GS] Importeren en / of losse koop.


« · ^

Waar kan ik de handleiding eigenlijk vinden?
De iPhone is voor veel mensen het eerste Apple produkt en daarom kunnen er een aantal zaken onduidelijk zijn. Het feit dat je niet eens een handleiding meegeleverd krijgt en alleen een snelstartgids helpt hier natuurlijk niet aan mee. Dus om te beginnen. De nederlandse handleiding is te downloaden op:
Apple iPhone handleiding.

Daarnaast staat bij de bookmarks op de iPhone zelf ook een link naar de "iPhone User Guide". Dit is een link naar de website van Apple, waarin op een speciaal voor de iPhone gemaakte site ook allerlei dingen worden uitgelegd.


« · ^

Hoe kan ik de iPhone klaarmaken voor gebruik?
Als je je iPhone voor de 1e keer aanzet krijg je na het opstarten en ingeven van je pincode het volgende scherm:


Hiermee bedoelt apple dat je je telefoon aan je pc of mac dient te koppelen en via iTunes dient aan te melden. Mocht je iTunes nog niet geinstalleerd hebben kun je deze downloaden via:
iTunes Download pagina

Hierna is je iPhone actief en kun je bellen en alle andere dingen doen die mogelijk zijn met een iPhone.


« · ^

Ik heb geen creditcard en wil me toch registreren om mijn iPhone te kunnen gebruiken?
Je kunt in het registratiescherm ook kiezen voor de optie:
Geen - aanschaffen van betaalde applicaties is niet mogelijk
Click 'n Buy - voor aanschaffen via je afschrijving van je bankrekening.


« · ^

Hoe kan ik een eigen ringtone instellen?
Mac gebruikers kunnen dit het makkelijkst doen via het programmapakket iLife '08 van Apple zelf waarin het programma Garageband zit. Hiermee kun je een willekeurig audiobestand selecteren bewerken en omzetten naar het juiste formaat zodat je iPhone hem accepteert als beltoon.

Voor Windows gebruikers is er het programma iPhone Ringtone Maker van Efiko Software. Je kunt daarvan een demo downloaden welke je 3 ringtones laat maken. Vanuit dit programma wordt het direct toegevoegd aan je ringtone collectie in iTunes 7.7. Logischerwijs dien je op de Mac en PC nog wel even te synchroniseren en daarna via het instellingen menu je ringtone in te stellen.

Daarnaast kan het ook via iTunes zelf (met dank aan Fab1Man):
 • Ga naar de MP3 die je wilt converten naar ringtone.
 • Rechtsklik op MP3 -> Info Tonen -> Opties -> stel bij begintijd je starttijd in, dus stel op 0:10 gaat dat in waarmee je wilt beginnen. Eindtijd moet maximaal 40 seconden later zijn.
 • Sluit venster.
 • Rechtsklik op MP3 -> Selectie converteren naar AAC
 • Rechtsklik op de ringtone -> In Windows Explorer tonen.
 • Extensie wijzigen van m4a naar m4r.
 • Plaats je ringtone in een map waar je 'm wilt hebben en dubbelklik op de ringtone.
 • Er komt een nieuwe tab bij in iTunes, genaamd ringtones.
 • Wanneer je nu je iPhone synchroniseert, heb je de tab "Ringtones". Hierin kun je de gewenste ringtone(s) selecteren om te syncen met je iPhone.
« · ^

Hoe kan ik de autocorrectie en autoaanvulling van het woordenboek uitzetten?
Dat is mogelijk via "instellingen", "algemeen", "toetsenbord" en dan "autocorrectie". Kijk wel voor de zekerheid of de taal juist staat ingesteld, voordat je het (uit frustratie) uitzet. Daarnaast is het van belang te weten dat het woordenboek getrained kan worden. Door 3 keer een woord te typen of weg te drukken kun je het trainen.


« · ^

Wil je apps uit de store via je pc installeren op je iPhone maar heb je daar geen rechten toe volgens iTunes?
Probeer in bovenaan in de werkbalk van itunes het volgende in te stellen:
Store -> Computer Machtigen met dank aan Erulezz

Het terugsyncen van apps die gekocht zijn via de iPhone wil ook niet altijd lekker gaan. Je kunt dit handmatig doen, door de iPhone aan te sluiten en dan in de linkerkolom van iTunes met de rechtermuisknop te klikken op de iPhone en te kiezen voor "zet aankopen over".


« · ^

Hoe kan ik apps verwijderen welke via de iPhone zijn geinstalleerd?
- Houd je vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Tik op het kruisje in de hoek van het programma dat u wilt verwijderen.
- Tik op 'Verwijder' en druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


« · ^

Hoe kan ik het springboard / homescreen organiseren?
- Houd uw vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Sleep het icoontje naar de gewenste plaats.druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


« · ^

Hoe kan ik een filmpje omzetten voor gebruik op de iPhone?
Mits hij aan de goede voorwaarden voldoet kun je hem via iTunes zo overzetten. Mocht je een afwijkend bestandsformaat hebben. Dan zijn er heel veel opties. In de AMD FAQ is er een gedeelte aan gewijd: AMD FAQ.

iLounge heeft ook twee fantastische guides hierover gemaakt:
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Mac)
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Windows)

Voor Windows gebruikers is er daarnaast in PMD nog een uitstekende handleiding te vinden: Video coderen voor je PMD: Tips en trucs.


« · ^

Waarom geeft Google Maps geeft een grote blauwe pulserende ring om mijn locatie?
Deze ring geeft aan hoeveel "afwijking" er is op dat moment. De afwijking zal binnen groter zijn, omdat GPS dan geen of geen goede fix kan krijgen. Dan wordt er overgeschakeld op de minder precieze locatiebepaling met behulp van GSM masten en wifi.


« · ^

Waarom kan ik niet navigeren?
Google Maps is een locatiebepalend programma met routeplan mogelijkheden. Het is dus wel mogelijk om een route te plannen en deze dan te volgen op het scherm. Het is niet mogelijk om aanwijzingen te krijgen.

Bij de iPhone 3.0 software zijn er speciale api's toegevoegd die navigatie met iPhone mogelijk moeten maken. TomTom heeft zijn pakket aangekondigd. Hierbij is optioneel ook een autohouder leverbaar. Beide zullen in de zomer beschikbaar komen. Het houdt echter niet op met TomTom. Het ligt in de lijn de verwachting dat vele partijen met navigatiesoftware zullen komen, vanwege de nieuwe api's en gezien het succes van de iPhone en de App Store. Inmiddels zijn er al verschillende paketten verkrijgbaar, kijk daarvoor o.a. in [iPhone] Navigon MobileNavigator nu in AppStore en [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie.


« · ^

Hoe kan ik tabbladen gebruiken in Safari?
Het onderste icoontje (de twee kleine venstertjes achter elkaar) eenmaal aanklikken en je kunt met meerdere vensters/tabbladen internetten. In de 3.0 software is het ook mogelijk om alle tabbladen te sluiten. Je krijgt dan een lege pagina.


« · ^

Hoe kan ik links in een nieuw tabblad openen en bijv. snel naar beneden scrollen?
Er zijn een aantal onmisbare bookmarklets voor de iPhone. Eén daarvan voorziet alle links in een pagina van een target=blank wat betekent dat die de pagina in een nieuwe tab (helaas wel in de voorgrond) opent. Daarnaast is "scroll down" een goeie; naar de bodem van een pagina scrollen kon nog niet handig zoals dat wel met naar de top scrollen kan; handig op forums. En natuurlijk Find in this page: Maakt je zoekterm geel, onmisbaar.
Tenslotte nog wat zoekbookmarks, met YubNub als aanrader. Zie:
http://doctyper.com/archi...a-small-iphone-annoyance/
http://www.lifeclever.com...marklets-for-your-iphone/

Overigens kun je in de 3.0 software de link ingedrukt houden en dan kiezen om een link in een nieuw tabblad te openen :).

Met dank aan Zpottr

« · ^

Sneller internetten met GPRS en 3G?
Via T-Mobile is het mogelijk om compressie aan (of uit) te zetten om zo websites sneller te kunnen laden. Ga met de Safari browser hiervoor naar http://speed.t-mobile.nl/.


« · ^

Ik kan de Scientific calculator niet vinden alleen de standaard?
Kantel je iPhone eens op zijn kant en dan schakelt de calculator ook om naar de uitgebreide variant.


« · ^

Hoe maak ik een screenshot op de iPhone ?
Houd de home-knop ingedrukt en druk één maal op de aan/uit-knop. Je screenshot word nu in de foto-rol geplaatst (zelfde locatie als de foto's van de camera).

De screenshots worden opgeslagen als PNG's. Bestandsgrootte is ongeveer 50-100 KB :)
Met dank aan Good Fella


« · ^

Waar kan ik leuke en handige software vinden?
Op GoT zijn er nu 3 topics die gaan over de applicaties voor de iPhone en iPod touch. In die topics kun je daarover discussiëren en de favorieten van je medetweakers vinden:
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps

Daarnaast zijn er ook wat losse topics over de hele populaire apps, kijk daarvoor in de topiclisting van AMD: Apple Media Devices.


« · ^

Tot slot, er is altijd wel iets te wensen qua functionaliteit of oplossen van bugs: wat doet Apple daarmee?
Het is leuk om hier daarover te discussieren. Maar als je echt Apple wilt bereiken, dan kun je beter het iPhone Feedback formulier gebruiken :)
Het grootste gedeelte van de FAQ is gemaakt door harley _/-\o_


Als je ook tips hebt of wilt bijdragen aan de FAQ, stuur het naar me op via mail, DM o.i.d en ik zet het erbij :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • CyBeR
 • Registratie: September 2001
 • Niet online

CyBeR

💩

Bjornson schreef op zondag 28 juni 2009 @ 13:41:
Is het mogelijk om een snelkoppeling te maken naar een instelling in het menu?

Wat ik eigenlijk wil is de internet tethering als koppeling aan en uit te kunnen zetten.
Zo hoef ik dus niet heel het menu door om de functie snel aan te kunnen zetten..

Iemand een idee of dat kan?!
Nee, kan niet. Maar waarom wil je tethering uit zetten? Als je het niet actief aan het gebruiken bent verbruikt 't ook geen batterij ofzo hoor..

All my posts are provided as-is. They come with NO WARRANTY at all.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • outlandos
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 18:06
Als je een topic wilt volgen, dan kan dat via de bookmark functie (http://gathering.tweakers.net/forum/list_bookmarks). Immers een topic zou weinig interessant zijn om te volgen als de eerste 20+ posts alleen maar zijn, om aan te geven dat ze het topic weer gaan volgen ;)

[Voor 90% gewijzigd door Hoedje op 29-06-2009 09:14]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ves
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 07:21

Ves

A gadget addicted Bounty

Misschien iets om in het volgende deel toe te voegen.iRinger, fantastisch programma on ringtones te maken.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • CyberSnooP
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 02-06 14:21

CyberSnooP

^^^^ schrijft --->

iRinger lijkt prima te werken: een zelfgemaakte beltoon staat nu in iTunes bij beltonen. Ik moet nog even wachten op mijn eerste iPhone om het echt te testen natuurlijk. Je krijgt wel wat donation en sponsor nags voor je kiezen, maar dat is te doen.

|_____vakje______|


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • martijnd
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 27-02 20:15
Erg handig een externe accu en hard case in 1. Ik heb er een review van gemaakt. Deze kun je hier lezen: http://www.mobilecowboys.nl/gadgets/10028

[Voor 30% gewijzigd door martijnd op 28-06-2009 15:58]

Zij die het opgeven weten nooit hoe dicht ze bij hun doel waren!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Xeanor
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 05-06 11:15
Ze beginnen steeds mooier en compacter te worden, die battery packs.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Limbeckx
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13:27
Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken. Zo'n Juice Pack. iPhone wordt er dik van en lelijk. Ik laad wel wat vaker op :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • martijnd
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 27-02 20:15
Maar ja soms heb je even geen stroom bij de hand, en dan is het echt super handig.

Zij die het opgeven weten nooit hoe dicht ze bij hun doel waren!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
CyberSnooP schreef op zondag 28 juni 2009 @ 15:22:
iRinger lijkt prima te werken: een zelfgemaakte beltoon staat nu in iTunes bij beltonen. Ik moet nog even wachten op mijn eerste iPhone om het echt te testen natuurlijk. Je krijgt wel wat donation en sponsor nags voor je kiezen, maar dat is te doen.
Voor de Mac-gebruikers: je kunt ringtones gewoon naar je iPhone exporteren vanuit een recente versie van Garageband.

Zoef


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Atlas
 • Registratie: Mei 2002
 • Niet online

Atlas

Ik flits niet meer terug!

Zpottr schreef op zondag 28 juni 2009 @ 20:09:
[...]

Voor de Mac-gebruikers: je kunt ringtones gewoon naar je iPhone exporteren vanuit een recente versie van Garageband.
Ook op een andere PC dan waar je iTunes aan gekoppeld is?

Join the dark side, we have cookies :)
You need only two tools. WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and shouldn't, use the tape.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DeluxZ
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 02-06 17:25

DeluxZ

Livin' the good life

Voor de Mac-gebruikers: je kan gewoon een ringtone maken met iTunes, zonder extra programma's! Gister gedaan :) Werkt simpel.

Filmpje: http://www.labnol.org/sof...ns-with-free-itunes/4738/

Is ook te gebruiken voor Windows users ;)

[Voor 9% gewijzigd door DeluxZ op 28-06-2009 20:28]

]|[ Apple Macbook Pro Retina 13" ]|[


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ThePupD
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 25-12-2020

ThePupD

Standing Tall And Talented

Probeer applications op mijn iphone te zetten, maar na mail enzo in te vullen vrgt ie om creditcard. en al die gegevens invullen en zodner dat kan t niet. Maar ik heb geen creditcard, en nu...?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • CyberSnooP
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 02-06 14:21

CyberSnooP

^^^^ schrijft --->

Een iPhone ringtone is dus een kort AAC-bestand met de extensie "m4r" en door het toe te voegen aan je iTunes library komt het in een beltonen sectie te staan die automatisch met je iPhone synchroniseert.

Dat klinkt inderdaad niet als iets waar ik persé een apart programma voor nodig heb :)

|_____vakje______|


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Atlas schreef op zondag 28 juni 2009 @ 20:11:
Ook op een andere PC dan waar je iTunes aan gekoppeld is?
Uhh... geen idee :)

Zoef


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nitai
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 09:32

Nitai

Feels good man

VesNL schreef op zondag 28 juni 2009 @ 14:07:
Misschien iets om in het volgende deel toe te voegen.iRinger, fantastisch programma on ringtones te maken.
Ik vind Audiko veel beter/makkelijker/sneller werken :)

Vinnu#2173 | Thats all folks!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • LesCacques
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 22-05-2022

LesCacques

Les Cacques sont retournés

ThePupD schreef op zondag 28 juni 2009 @ 20:41:
Probeer applications op mijn iphone te zetten, maar na mail enzo in te vullen vrgt ie om creditcard. en al die gegevens invullen en zodner dat kan t niet. Maar ik heb geen creditcard, en nu...?
Is dat via je iphone?

Want ik heb via de optie ClickandBuy gedaan, me paypal account gekoppeld aan me bankrekening.

Geen creditcard voor nodig.. :P

je ne sais cacques


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • B2
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 14:30

B2

wa' seggie?

En jahoor.... een barst in mn 3G bij de dockconnector... ongeveer 1cm groot... Wie weet wat de actuele status is van hoe T-mobile met deze barsten omgaat? Heb het toestel niet verzekerd via T-mobile.

[Voor 4% gewijzigd door B2 op 28-06-2009 21:10]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ThePupD
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 25-12-2020

ThePupD

Standing Tall And Talented

Ok ik heb nu ook click and buy gedaan dus dat is prima. Maar nu zet ik voor het eerst mn iphone aan mn MBP, en doe m in de usb. Maar mn mbp herkent niks... dus itunes herkent geen iphone en mn iphone doet ook niks herkennen. Hoe kan dat?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • LesCacques
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 22-05-2022

LesCacques

Les Cacques sont retournés

Je moet je itunes koppelen aan je apple id als het goed is. Bij store en dan aanmelden, dan moet je machtiging geven en als het goed is dan werkt het :D

je ne sais cacques


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Kev7381
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-06 00:32
is er een oplossing bij emails eigelijk van de iphone?

ik moet nu elke keer op MAIL klikken om nieuwe emails binnen te krijgen.

bij mijn Xperia (WM6.1) krijg ik gewoon direct een melding dat ik een emial binnen krijg...

iemand een idee?:)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Atlas
 • Registratie: Mei 2002
 • Niet online

Atlas

Ik flits niet meer terug!

Kev7381 schreef op zondag 28 juni 2009 @ 22:21:
is er een oplossing bij emails eigelijk van de iphone?

ik moet nu elke keer op MAIL klikken om nieuwe emails binnen te krijgen.

bij mijn Xperia (WM6.1) krijg ik gewoon direct een melding dat ik een emial binnen krijg...

iemand een idee?:)
Setting => mail => fetch new data? ;)

Join the dark side, we have cookies :)
You need only two tools. WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and shouldn't, use the tape.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MarcoC
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 16:15
Ik heb MMS op mijn 2G iPhone :D .

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • fsfikke
 • Registratie: Maart 2003
 • Niet online

fsfikke

* * * *

MarcoC schreef op zondag 28 juni 2009 @ 22:23:
Ik heb MMS op mijn 2G iPhone :D .
Dat is natuurlijk heel fijn voor je maar denk je niet ook dat voor de rest van de mensen hier wel leuk is om te weten hoe dat kan ipv alleen te weten dat jij dat kan?
http://www.iphoneclub.nl/...one-met-os-3-0-jailbreak/

Zijn spaties in de aanbieding ofzo? www.spatiegebruik.nl


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Morpheus_at_work
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 22-05-2019
het begint nu toch echt te kriebelen over 10 uur komt de bezorger langs, hopelijk gelijk een goede ervaring.

iets met lenzen


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ThePupD
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 25-12-2020

ThePupD

Standing Tall And Talented

ikl heb vrijdag met sim card geactiveerd in itunes... maar heb nu een nieuw account aangemkaat met nieuwe email. Nu zet ik mijn iphone via usb aan de MBP en hij herkent niks. hoe kan ikz orgen dat mijn iphone gekoppelt wordt aan itunes en dat ie gewoon mijn ipohone herkent? kan e rnu helemaal niks opzetten vanaf mijn mbp

edit: vreemd... ik pas de usb kabel van mijn ipod touch en ik plug mn iphone eropaan... en hij herkent het nu wel en werkt. Hoe kan dat nou?
vrijdag met de iphone meegeleverde usb kabel mn iphone gactiveerd... nuw il ik nummers eropzetten en hij herkent mn hele iphone niet. Sluit dezelfde kabel (alleen dan die van mijn touch) erop aan, en hij herkent m wel. Das toch raar?

[Voor 37% gewijzigd door ThePupD op 28-06-2009 23:22]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • CobraX
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 14-02-2014
Ok zo ziet m'n kompas schermpje er altijd uit.De "locatie bepalen" knop (linksbeneden) is altijd uitgegrijsd en ik kan ook nooit m'n locatie bepalen (altijd de error: your location could not be determined na zo'n 30 seconden). Ik heb nog een gewoon Edge abo bij Mobistar, maar kan wel met WiFi de Google Maps inladen. Ik denk m.a.w. dat ik een kapotte GPS receiver heb. Morgen eens naar Apple bellen en zien wat hun uitleg is.

 • DeluxZ
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 02-06 17:25

DeluxZ

Livin' the good life

Kan je je kompas niet in zo een achtje draaien om hem opnieuw te 'kalibreren'? Of heb je dit al een keer gedaan?

]|[ Apple Macbook Pro Retina 13" ]|[


 • --MeAngry--
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 16:24

--MeAngry--

aka Qonstrukt

ThePupD schreef op zondag 28 juni 2009 @ 23:11:
ikl heb vrijdag met sim card geactiveerd in itunes... maar heb nu een nieuw account aangemkaat met nieuwe email. Nu zet ik mijn iphone via usb aan de MBP en hij herkent niks. hoe kan ikz orgen dat mijn iphone gekoppelt wordt aan itunes en dat ie gewoon mijn ipohone herkent? kan e rnu helemaal niks opzetten vanaf mijn mbp

edit: vreemd... ik pas de usb kabel van mijn ipod touch en ik plug mn iphone eropaan... en hij herkent het nu wel en werkt. Hoe kan dat nou?
vrijdag met de iphone meegeleverde usb kabel mn iphone gactiveerd... nuw il ik nummers eropzetten en hij herkent mn hele iphone niet. Sluit dezelfde kabel (alleen dan die van mijn touch) erop aan, en hij herkent m wel. Das toch raar?
Nee, je kabel is waarschijnlijk gewoon stuk. Op je iPhone zelf kun je onder Store ook gewoon uitloggen en inloggen onder een andere gebruikersnaam trouwens.

Kia e-Soul MY2020 64kWh ExecutiveLine


 • CobraX
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 14-02-2014
DeluxZ schreef op maandag 29 juni 2009 @ 00:00:
Kan je je kompas niet in zo een achtje draaien om hem opnieuw te 'kalibreren'? Of heb je dit al een keer gedaan?
Dat helpt niet hoor. Vanboven zie ik het veranderen als ik m'n iPhone beweeg, maar de coördinaten krijg ik beneden niet (zoals hier bvb) en het knopje linksonder blijft uitgegrijsd.

 • Fab1Man
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 05-06 21:04

Fab1Man

Live life to the fullest

CobraX schreef op maandag 29 juni 2009 @ 01:15:
[...]


Dat helpt niet hoor. Vanboven zie ik het veranderen als ik m'n iPhone beweeg, maar de coördinaten krijg ik beneden niet (zoals hier bvb) en het knopje linksonder blijft uitgegrijsd.
Heb je de iPhone al eens hersteld?

 • Oppie
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 05-01-2022
CobraX schreef op maandag 29 juni 2009 @ 01:15:
[...]


Dat helpt niet hoor. Vanboven zie ik het veranderen als ik m'n iPhone beweeg, maar de coördinaten krijg ik beneden niet (zoals hier bvb) en het knopje linksonder blijft uitgegrijsd.
Hier werkte het zonder meer. Zonder achtjes. Heb je wel een werkende 3G / GPRS verbinding?

 • CobraX
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 14-02-2014
Fab1Man schreef op maandag 29 juni 2009 @ 01:22:
[...]

Heb je de iPhone al eens hersteld?
Ja al een keertje of 2 via iTunes. Zelfs 1x in Recovery mode moeten gaan omdat ik een error kreeg tijdens de 2de restore.
Oppie schreef op maandag 29 juni 2009 @ 01:50:
[...]


Hier werkte het zonder meer. Zonder achtjes. Heb je wel een werkende 3G / GPRS verbinding?
Ik heb enkel Edge en WiFi. Met WiFi kan ik de Google Maps binnenhalen en de A-GPS receiver in de iPhone 3GS zou de rest toch moeten doen? M.a.w. hij zou de locatie toch moeten kunnen bepalen zonder 3G. Althans dat is wat ik ervan denk. Ik vind het nog steeds enorm bizar dat dat knopje hier ALTIJD uitgegrijsd is.

[Voor 7% gewijzigd door CobraX op 29-06-2009 02:05]


 • Anoniem: 308145
 • Registratie: Juni 2009
 • Niet online
Het is heel aardig dat je speciaal bent geregistreerd om ons dit mee te delen. Maar dit is gewoon spam.

[Voor 94% gewijzigd door Hoedje op 29-06-2009 09:09]


 • Relis
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 20-05 20:57
Er van uit gaande dat je alles naar mp3 kan converten met een paar gratis apps en dan vervolgens in itunes er een ringtone van kan maken (begin/eindtijd, convert AAC, extension veranderen) lijkt me die app een klein beetje overbodig :+

 • --MeAngry--
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 16:24

--MeAngry--

aka Qonstrukt

CobraX schreef op maandag 29 juni 2009 @ 02:04:
[...]


Ja al een keertje of 2 via iTunes. Zelfs 1x in Recovery mode moeten gaan omdat ik een error kreeg tijdens de 2de restore.


[...]


Ik heb enkel Edge en WiFi. Met WiFi kan ik de Google Maps binnenhalen en de A-GPS receiver in de iPhone 3GS zou de rest toch moeten doen? M.a.w. hij zou de locatie toch moeten kunnen bepalen zonder 3G. Althans dat is wat ik ervan denk. Ik vind het nog steeds enorm bizar dat dat knopje hier ALTIJD uitgegrijsd is.
Persoonlijk zou ik er eens een SIM van iemand anders met een 3G abo in doen. Een UMTS SIM dus. Ik heb echter zo het vermoeden dat je GPS chip inderdaad niet functioneert.

Kia e-Soul MY2020 64kWh ExecutiveLine


Anoniem: 86703

Even een vraagje mbt de batterijduur.

Ik heb sinds dit weekend een 3Gs maat ik vind de accu bijzonder snel leeggaan. Als ik even bezig ben met wat apps dan zie ik dat ding gewoon leeggeslurpt worden.

Is dit normaal? Hoe lang doen jullie gemiddeld met een volle accu?

 • Flowmo
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 26-05 23:05
Ik lees net het nieuwsbericht over mogelijke oververhitting van de 3GS, nog meer mensen hier die hetzelfde constateren?

 • IJnte
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 05-06 08:22
Ik vond de oude 3G al wat warm worden bij intensief 3G gebruik. Lijkt me dat inderdaad dat de elektronica toch wat te veel vermogen vraagt van de accu waardoor deze zo warm wordt.

Exploring the world by bicycle! cyclingsilk.wordpress.com


 • Kuhr89
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 16:57
Ik heb het idee dat mijn iPhone 3G juist op een aantal punten slomer is geworden door OS3.. Bijvoorbeeld het openen en terug gaan in menu's van bijvoorbeeld berichten. Dat duurt soms best een tijdje. Daarnaast het menu Instellingen, het terug gaan en het aanklikken. Mn vriendin dacht ook al dat het wat langzamer was. Internet is dan wel weer sneller, alleen als ik 2 tabbladen heb en ik wil er eentje weg doen, dan blijft hij soms half hangen...

Meer mensen hier last van.. Of op bepaalde punten wat langzamer?

| PS5 PSN: Hitting-Apex89


 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
Kuhr89 schreef op maandag 29 juni 2009 @ 10:47:
Ik heb het idee dat mijn iPhone 3G juist op een aantal punten slomer is geworden door OS3.. Bijvoorbeeld het openen en terug gaan in menu's van bijvoorbeeld berichten. Dat duurt soms best een tijdje. Daarnaast het menu Instellingen, het terug gaan en het aanklikken. Mn vriendin dacht ook al dat het wat langzamer was. Internet is dan wel weer sneller, alleen als ik 2 tabbladen heb en ik wil er eentje weg doen, dan blijft hij soms half hangen...

Meer mensen hier last van.. Of op bepaalde punten wat langzamer?
Ik kreeg van iemand in het vorige topic (sorry, ff nick kwijt), de tip om push uit te zetten. Dat heb ik daarna op meerdere plaatsen gelezen op het net als een oplossing. Hier werkte het iig niet. Dus inderdaad, die van mij is ook een stuk langzamer, en Safari is hier serieus langzamer. Echt niet meer relaxed. De "ervaring" is een beetje er vanaf. Is niet leuk meer. Hoop dat dit snel gefixed wordt in 3.0.1 of zo.

 • Kuhr89
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 16:57
Ik heb ook Push aanstaan voor mijn Fontys Mail. Die kan ik inderdaad wel uit zetten. Vind het wel jammer dat je geen voorbeeld krijgt van je mailtje bij de Push. Ik zal het eens gaan proberen.. Mn vriendin heeft het niet aanstaan, dus dat voorspelt niet veel goed. Safari is wel wat sneller denk ik... Maar omdat we net nieuwe router hebben die een stuk sneller is met wifi kan het ook daaraan liggen dat die compenseerd haha

| PS5 PSN: Hitting-Apex89


Anoniem: 236146

Flowmo schreef op maandag 29 juni 2009 @ 10:19:
Ik lees net het nieuwsbericht over mogelijke oververhitting van de 3GS, nog meer mensen hier die hetzelfde constateren?
Nadat m'n 3GS een uur aan het syncen was met m'n PC (zo'n 18GB) was hij wel warm, maar hij was nog prima vast te houden. Dat lijkt me dus niks bijzonders. Verder wordt ie, ook bij 'redelijk intensief' gebruik (Google Maps, 3GS + GPS) helemaal niet warm.

Anoniem: 112223

Vanaf gister werkt internet op mijn iphone 3gs opeens niet meer. 3g pakt ie niet en ook de wifi connection lukt niet meer. Weet iemand waar dit aan zou kunnen liggen, heb al wel wat gegoogled maar nog niets kunnen vinden.

edit: 3g icoontje is ook niet meer te zien

[Voor 9% gewijzigd door Anoniem: 112223 op 29-06-2009 13:47]


Anoniem: 234657

Mijn Iphone 2g word sinds 3.0 ook erg warm , net boven de batterij, en dit zonder reden.
Tijdens het opladen , spelen van een spelletje of bellen, of gewoon als hij niks aan het doen is word het "appeltje" op de achterkant erg heet en de omgeving ervan ook.

Lijkt me niet de bedoeling, en heb het sinds mn upgrade naar 3.0.

Cpu belasting opeens hoger dan met 2.2.1?

Anoniem: 112223

edit

[Voor 66% gewijzigd door Anoniem: 112223 op 29-06-2009 13:47]


 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Wat betreft het warm worden van het apparaatje staat er op de FP nu een nieuwspost over: nieuws: Gebruikers iPhone 3GS melden oververhittingsproblemen.

 • Jo-re-mi
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 21-06-2021

Jo-re-mi

_ _ _d(□_□)b

Relis schreef op maandag 29 juni 2009 @ 09:04:
Er van uit gaande dat je alles naar mp3 kan converten met een paar gratis apps en dan vervolgens in itunes er een ringtone van kan maken (begin/eindtijd, convert AAC, extension veranderen) lijkt me die app een klein beetje overbodig :+
Dit is leuk.
Maar werkt niet bij iTunes op m'n Mac.
Iemand een goed idee hiervoor?

 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
J0sTJos schreef op maandag 29 juni 2009 @ 13:57:
[...]


Dit is leuk.
Maar werkt niet bij iTunes op m'n Mac.
Iemand een goed idee hiervoor?
Waarom werkt het niet dan?
Let je er op dat een ringtone niet langer mag zijn dan 30 seconden?

 • Dirk0s
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 13:49
heeft iemand een idee hoelang het duurt voordat je iphone weer opgeladen is met dit of soort gelijk apparaat als deze:
http://www.pdashop.nl/pro...ne-emergency-charger.html ?

ik hoorde namelijk van een maat dat er externe batterijen zijn die je iphone binnen 10 min weer opladen en dat je dat ong 2-3 x kan doen en dan moet je die externe batterij ook weer opladen.

 • Jo-re-mi
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 21-06-2021

Jo-re-mi

_ _ _d(□_□)b

UltraSub schreef op maandag 29 juni 2009 @ 14:11:
[...]

Waarom werkt het niet dan?
Let je er op dat een ringtone niet langer mag zijn dan 30 seconden?
Ik kan in iTunes niet selecteren "Converteren naar AAC". Ik kan alleen doen "Create a MP3 version", terwijl het al een mp3je is..
Ik kan het met Garageband doen, dat weet ik. Maar is best omslachtig.

[Voor 9% gewijzigd door Jo-re-mi op 29-06-2009 14:17]


 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Dirk0s schreef op maandag 29 juni 2009 @ 14:11:
heeft iemand een idee hoelang het duurt voordat je iphone weer opgeladen is met dit of soort gelijk apparaat als deze:
http://www.pdashop.nl/pro...ne-emergency-charger.html ?

ik hoorde namelijk van een maat dat er externe batterijen zijn die je iphone binnen 10 min weer opladen en dat je dat ong 2-3 x kan doen en dan moet je die externe batterij ook weer opladen.
Met dit ding -als die 800 staat voor de batterijcapaciteit- is het antwoord oneindig lang ;) het is echt een noodoplossing die je lege iPhone niet helemaal kan opladen.

Er zijn wel grotere versies in de markt maar daar moet je ook niet te veel van verwachten. Het best werkt het een iPhone op te laden van pakweg 10% tot pakweg 70 a 80% - daarna gaat het laden veel langzamer en inefficienter.

En zelfs al heb je voldoende capaciteit om je iPhone helemaal van nul op te laden (je hebt dan wel een goede 2000mAh nodig) dan duurt dat zeker geen 10 minuten maar aanmerkelijk langer dan dat je de iPhone charger zou gebruiken. Er zijn accu packs op de markt met enkele Ah, daarmee zou je het wellicht 2 of 3 keer kunnen redden. Dan ben je echter wel wat geld kwijt.

Je maat heeft je grote verhalen lopen vertellen, kortom.

Zoef


 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
J0sTJos schreef op maandag 29 juni 2009 @ 14:15:
[...]


Ik kan in iTunes niet selecteren "Converteren naar AAC". Ik kan alleen doen "Create a MP3 version", terwijl het al een mp3je is..
Ik kan het met Garageband doen, dat weet ik. Maar is best omslachtig.
In iTunes settings bij de import settings even selecteren dat het formaat AAC moet zijn. Dit is aan elkaar gekoppeld.
RoD schreef op maandag 29 juni 2009 @ 13:47:
Wat betreft het warm worden van het apparaatje staat er op de FP nu een nieuwspost over: nieuws: Gebruikers iPhone 3GS melden oververhittingsproblemen.
Wat een heerlijk flamefest toch weer - zat T.net verlegen om ad impressions? Ik begrijp werkelijk niet dat dit soort rotzooi op de FP terecht komt.

Het hele artikel slaat nergens op, geen enkele fabrikant kan miljoenen apparaten verkopen zonder dat er enkele defect zijn - bovendien gaat het hier op wellicht één geval na om puur subjectieve waarneming van "warmte". Het geval van verkleuring is er vor zover ik kan nagaan één waar volgens mij niets zeker is over de omstandigheden (zat het ding in een case, stond het op een dashboard in de Franse zon, wat was de ondergrond, etc.). Maar op de een of andere manier is er altijd een blik tweakertjes dat aan de ene kant roept dat Apple rotzooi maakt, maar aan de andere kant 100% perfectie verwacht van datzelfde bedrijf. Heerlijk.

[Voor 56% gewijzigd door Zpottr op 29-06-2009 14:35]

Zoef


 • Dirk0s
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 13:49
Zpottr schreef op maandag 29 juni 2009 @ 14:23:
[...]

Met dit ding -als die 800 staat voor de batterijcapaciteit- is het antwoord oneindig lang ;) het is echt een noodoplossing die je lege iPhone niet helemaal kan opladen.

Er zijn wel grotere versies in de markt maar daar moet je ook niet te veel van verwachten. Het best werkt het een iPhone op te laden van pakweg 10% tot pakweg 70 a 80% - daarna gaat het laden veel langzamer en inefficienter.

En zelfs al heb je voldoende capaciteit om je iPhone helemaal van nul op te laden (je hebt dan wel een goede 2000mAh nodig) dan duurt dat zeker geen 10 minuten maar aanmerkelijk langer dan dat je de iPhone charger zou gebruiken. Er zijn accu packs op de markt met enkele Ah, daarmee zou je het wellicht 2 of 3 keer kunnen redden. Dan ben je echter wel wat geld kwijt.

Je maat heeft je grote verhalen lopen vertellen, kortom.
Dat ga ik hem dan maar vertellen ook! haha

Dan nog een vraag, klinkt misschien raar.
Ik heb via itunes gekozen om betalingen via Click and buy te doen.
Keek ik vandaag op mijn Bankrekening van abn, zag ik dat er niks vanaf geschreven was. Ik dacht dus dat het automatisch van je rekening geschreven zou worden wanneer je een app kocht.

Moet ik deze via Click and buy site betalen of wat? beetje raar

 • Vaal
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 15:51

Vaal

𝖁𝖆𝖓 𝕭𝖎𝖓𝖘𝖇𝖊𝖗𝖌𝖊𝖓, 𝖑𝖚𝖑!

M'n output van de koptelefoon KRAAKT. Kutzooi. Bij de belcompany willen/mogen/kunnen ze hem niet innemen, en t-mobile zit te emmeren omdat het abonnement op m'n moeders naam staat (ooit lang lang geleden gedaan toen ik nog geen 18 was).

:'(

𝕾𝖏𝖔𝖓𝖓𝖎𝖊, 𝖟𝖊 𝖑𝖊𝖌 𝖔𝖕 𝖏𝖊 𝖜𝖆𝖌𝖊𝖓!


 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Vaal schreef op maandag 29 juni 2009 @ 14:47:
M'n output van de koptelefoon KRAAKT. Kutzooi. Bij de belcompany willen/mogen/kunnen ze hem niet innemen, en t-mobile zit te emmeren omdat het abonnement op m'n moeders naam staat (ooit lang lang geleden gedaan toen ik nog geen 18 was).

:'(
Heb je al eens alle pluis er uit gevist (met een haakje gebogen uit een heeeel dun ijzerdraadje, bv uit een sluitstrip)?

Zoef


 • CobraX
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 14-02-2014
--MeAngry-- schreef op maandag 29 juni 2009 @ 10:05:
[...]

Persoonlijk zou ik er eens een SIM van iemand anders met een 3G abo in doen. Een UMTS SIM dus. Ik heb echter zo het vermoeden dat je GPS chip inderdaad niet functioneert.
Net bij een kameraad geweest die een iPhone 3G heeft met 3G abo. Hij kan perfect met WiFi en de ingebouwde GPS chipset zijn locatie bepalen. Mijn sim kaart in zijn iPhone ging ook prima. Zijn sim kaart in mijn iPhone 3GS en locatie bepaling ging ook niet. De GPS receiver is volgens mij gewoon los of kapot. Ik ga hem zo meteen binnen doen voor reparatie.

Anoniem: 110229

Hmm ik heb een probleem met mijn 3G. Kan niemand horen tijdens het bellen. Moet het gesprek perse op luidspreker zetten. Maar is met apple bellen denk ik.

 • Vaal
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 15:51

Vaal

𝖁𝖆𝖓 𝕭𝖎𝖓𝖘𝖇𝖊𝖗𝖌𝖊𝖓, 𝖑𝖚𝖑!

Zpottr schreef op maandag 29 juni 2009 @ 14:50:
[...]

Heb je al eens alle pluis er uit gevist (met een haakje gebogen uit een heeeel dun ijzerdraadje, bv uit een sluitstrip)?
Zit niks in, heb de iPhone net uit de verpakking gehaald :p

𝕾𝖏𝖔𝖓𝖓𝖎𝖊, 𝖟𝖊 𝖑𝖊𝖌 𝖔𝖕 𝖏𝖊 𝖜𝖆𝖌𝖊𝖓!


 • dangerpaki
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 05-06 16:34
Vaal schreef op maandag 29 juni 2009 @ 14:47:
M'n output van de koptelefoon KRAAKT. Kutzooi. Bij de belcompany willen/mogen/kunnen ze hem niet innemen, en t-mobile zit te emmeren omdat het abonnement op m'n moeders naam staat (ooit lang lang geleden gedaan toen ik nog geen 18 was).

:'(
wat voor kutzooi is dat nou (sorry voor het woordgebruik) maar die gasten proberen zich ook overal onderuit te knijpen. je komt met een telefoon met bon erbij met de vraag of ze die willen repareren. het heeft compleet niets met het abonnement te maken maar met de telefoon dus het maakt ook geen ruk uit of het abonnement op iemand anders zn naam staat. en ze kunnen toch heus wel aan je achternaam zien dat je tot dezelfde familie behoort. wat eingelijk ook helemaal neit nodig zou zijn gezien hetgeen wat ik hierboven net zeg.

 • rammes
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 17:30

rammes

koekebakker 1e klas

ik heb hier 2x 3gs liggen 16gb wit en zwart. De witte gaat retour deze heeft een heel vaag defect aan het beeldscherm

[Voor 38% gewijzigd door rammes op 29-06-2009 15:37]

Ik zou het doen!


 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

rammes schreef op maandag 29 juni 2009 @ 15:37:
ik heb hier 2x 3gs liggen 16gb wit en zwart. De witte gaat retour deze heeft een heel vaag defect aan het beeldscherm

[afbeelding]
Als je een screenshot maakt ziet het er wel normaal uit? Wat vreemd zeg.

PSN: Shiver23


 • rammes
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 17:30

rammes

koekebakker 1e klas

Shiver23 schreef op maandag 29 juni 2009 @ 15:50:
[...]

Als je een screenshot maakt ziet het er wel normaal uit? Wat vreemd zeg.
ja het is duidelijk iets dat met het scherm te maken heeft.

Ik zou het doen!


 • Pierz
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 12:57
Vaal schreef op maandag 29 juni 2009 @ 14:47:
M'n output van de koptelefoon KRAAKT. Kutzooi. Bij de belcompany willen/mogen/kunnen ze hem niet innemen, en t-mobile zit te emmeren omdat het abonnement op m'n moeders naam staat (ooit lang lang geleden gedaan toen ik nog geen 18 was).

:'(
Even terug naar waar je hem gekocht hebt, daar moeten ze je helpen.

 • Vaal
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 15:51

Vaal

𝖁𝖆𝖓 𝕭𝖎𝖓𝖘𝖇𝖊𝖗𝖌𝖊𝖓, 𝖑𝖚𝖑!

Pierz schreef op maandag 29 juni 2009 @ 16:35:
[...]


Even terug naar waar je hem gekocht hebt, daar moeten ze je helpen.
Precies niet dus... Apple heeft met T-Mobile een deal dat zij ook de reparatie verzorgen. Wel pick-up-and-return maar dan moet wel m'n moeder bellen...

𝕾𝖏𝖔𝖓𝖓𝖎𝖊, 𝖟𝖊 𝖑𝖊𝖌 𝖔𝖕 𝖏𝖊 𝖜𝖆𝖌𝖊𝖓!


 • DJT88
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 13-10-2022
Anoniem: 110229 schreef op maandag 29 juni 2009 @ 15:06:
Hmm ik heb een probleem met mijn 3G. Kan niemand horen tijdens het bellen. Moet het gesprek perse op luidspreker zetten. Maar is met apple bellen denk ik.
Dan heeft ie niet gedetecteerd dat je koptelefoon verwijderd is. Even opnieuw erin stoppen, en er weer uit halen. Dat zou moeten werken :)

2JZ TT6 :D


 • CobraX
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 14-02-2014
Zo mijn iPhone 3GS is binnen gedaan voor reparatie. Hopelijk heb ik hem terug binnen 2-3 weken.

 • Uberprutser
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 15:37
CobraX schreef op maandag 29 juni 2009 @ 17:46:
Zo mijn iPhone 3GS is binnen gedaan voor reparatie. Hopelijk heb ik hem terug binnen 2-3 weken.
En dan hebben ze niet zoiets als een DOA regeling binnen 8 dagen?!

[sarcastmode]

Ik HAAT mijn 3GS: Ik wil netjes de accu helemaal leeg laten lopen maar... Ik heb hem vrijdag opgehaald, helemaal opgeladen en nu heb ik nog 31% lading...

[/sarcastmode]

edit: Omdat ik hem toch leeg wil hebben nu maar 538 streamend via mijn Airport aangezet :+

[Voor 50% gewijzigd door Uberprutser op 29-06-2009 18:42]

As you may already have guessed, following the instructions may break your system and you are on your own to fix it again.


 • dropkikker
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 11:49
Wie weet er hoe ik mijn contacten van mijn N95 kan overzetten, zonder ze 1 voor 1 te moeten overtypen..

Als ik mijn oude simkaart van vofafone erin stop en op importeer simcontacten klik gebeurt er niets namelijk..

Groeten Mark

 • Uberprutser
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 15:37
dropkikker schreef op maandag 29 juni 2009 @ 18:51:
Wie weet er hoe ik mijn contacten van mijn N95 kan overzetten, zonder ze 1 voor 1 te moeten overtypen..

Als ik mijn oude simkaart van vofafone erin stop en op importeer simcontacten klik gebeurt er niets namelijk..

Groeten Mark
Al je contacten naar je simkaart kopieren (in contacten: opties, markeringen aan / uit, Alle markeren > Kopier naar SIM.
Daarna kan je ze wel importeren in je iPhone omdat alle nummers in je toestel staan en niet op je simkaart.

As you may already have guessed, following the instructions may break your system and you are on your own to fix it again.


 • outlandos
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 18:06
Ik heb net mijn simlock vrije iPhone uit Belgie uitgepakt en gelijk al iets tegen gekomen waar ik niets van snap:

Als ik op Saffari druk en hij een pagina gaat zoeken krijg ik deze pop-up: Mobiele datanetwerk activeren niet mogelijk: PDP-identiteit niet geaccepteerd

Weet iemand hoe ik dit kan verhelpen? Ik heb een Vodofone abonnement inc. onbeperkt internet blox..

edit: sorry, ik moet leren googlen! :+

[Voor 5% gewijzigd door outlandos op 29-06-2009 19:41]


 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
Ballebek schreef op maandag 29 juni 2009 @ 18:39:
[...]
edit: Omdat ik hem toch leeg wil hebben nu maar 538 streamend via mijn Airport aangezet :+
Laat hem dan streamen via 3G, gaat een stuk harder ;)
dropkikker schreef op maandag 29 juni 2009 @ 18:51:
Wie weet er hoe ik mijn contacten van mijn N95 kan overzetten, zonder ze 1 voor 1 te moeten overtypen..

Als ik mijn oude simkaart van vofafone erin stop en op importeer simcontacten klik gebeurt er niets namelijk..

Groeten Mark
Met je Nokia software naar Outlook sychroniseren. Daar netjes in orde maken (kost beetje tijd, maar dan heb je ook wat), en dan via iTunes of over the air synchroniseren met je iPhone. Echt, bijt een keer door de zure appel, reorganiseer al je contacten per-fect in Outlook, en profiteer er jaren van. Iedere telefoon die je nu krijgt kan met Outlook syncen. Dat geklooi met simkaart copies...

[Voor 15% gewijzigd door UltraSub op 29-06-2009 19:37]


 • CobraX
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 14-02-2014
Ballebek schreef op maandag 29 juni 2009 @ 18:39:
[...]
En dan hebben ze niet zoiets als een DOA regeling binnen 8 dagen?!
Hij is niet kapot hé, hij werkt perfect. Enkel de GPS chipset is volgens mij kapot ofwel een kabeltje los of zo. Dus nee geen DOA. Hij vroeg wel meteen of ik hem al gebruikt had om te sms'en of bellen. Ik zei ja. Vanaf dat je dat ermee gedaan hebt gelden er blijkbaar andere garantieregelingen (dat vertelde hij mij). M.a.w. hij moest opgestuurd worden voor reparatie.

 • --MeAngry--
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 16:24

--MeAngry--

aka Qonstrukt

Doe je goed, ik trok de mijne de 2e dag in zo'n 10 uur leeg door onder andere 2 uur de GPS te gebruiken en de rest van de tijd te gamen en te kloten. :+

Nu gaat het al beter, heb em de hele dag bij me gehad, niet heel veel mee gedaan, en de batterij zit nog op 79%. Dus ik ga er vanuit dat de batterij ongeveer even lang mee zal gaan als bij m'n 2G. (Maximaal 2 dagen bij redelijk wat gebruik.)

Overigens heb ik gisteren ook Firemint Real Racing gekocht, man, wat een vette game! Kan het echt iedereen aanraden die van racegames houd. Ik ga het niet met Gran Turismo vergelijken, maar de bediening is wel echt goed. :)

[Voor 3% gewijzigd door --MeAngry-- op 29-06-2009 19:44]

Kia e-Soul MY2020 64kWh ExecutiveLine


 • Dirk0s
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 13:49
Dirk0s schreef op maandag 29 juni 2009 @ 14:29:
[...]


Dan nog een vraag, klinkt misschien raar.
Ik heb via itunes gekozen om betalingen via Click and buy te doen.
Keek ik vandaag op mijn Bankrekening van abn, zag ik dat er niks vanaf geschreven was. Ik dacht dus dat het automatisch van je rekening geschreven zou worden wanneer je een app kocht.

Moet ik deze via Click and buy site betalen of wat? beetje raar
Niemand die me kan helpen? als ik naar mijn click and buy account ga staan daar 3 apps die nog betaald moeten worden, maar ik heb er al meer gekocht en er is ook nog niks van mijn bankrekening afgeschreven?

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Dirk0s schreef op maandag 29 juni 2009 @ 20:11:
[...]


Niemand die me kan helpen? als ik naar mijn click and buy account ga staan daar 3 apps die nog betaald moeten worden, maar ik heb er al meer gekocht en er is ook nog niks van mijn bankrekening afgeschreven?
Volgens mij sparen ze het een paar dagen op om transactiekosten te besparen. Zorg wel dat je genoeg saldo hebt als je C&B gebruikt!!

Zoef


 • Bloemstukje
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 16:51
EDIT : sorry verkeerde topic :)

[Voor 87% gewijzigd door Bloemstukje op 29-06-2009 20:24]

gewoon nee.


 • Uberprutser
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 15:37
CobraX schreef op maandag 29 juni 2009 @ 19:41:
[...]
Hij is niet kapot hé, hij werkt perfect. Enkel de GPS chipset is volgens mij kapot
Dat is toch een defect? Perfect werken is als je GPS het daadwerkelijk doet!
Als het geluid het niet gedaan had had je het dan wel een defect genoemd?
Een DOA (Dead On Arrival) product is een product dat binnen een week (8 dagen) na ontvangst defect is / gaat.

As you may already have guessed, following the instructions may break your system and you are on your own to fix it again.


Anoniem: 110229

DJT88 schreef op maandag 29 juni 2009 @ 17:24:
[...]


Dan heeft ie niet gedetecteerd dat je koptelefoon verwijderd is. Even opnieuw erin stoppen, en er weer uit halen. Dat zou moeten werken :)
Helaas werkte dat niet, ook omdat ik destijds geen koptelefoon oid heb aangesloten gehad. Blijft een raar gevalletje.

 • Promy
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 05-06 22:14
Sinds enkele dagen ook de trotse eigenaar van een 3Gs... maar na een tijdje een windows mobile gsm te hebben gebruikt vroeg ik me af of er een mogelijkheid was om (eventueel na jailbreak) de berichten te synchroniseren met outlook.
Dus niet via imap of pop3...
De handleiding vermeld het alleszins niet en op verschillende fora kan ik het ook niet specifiek terugvinden... :(

 • outlandos
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 18:06
Als ik een contactpersoon wil toevoegen, in dit geval Cécile, hoe krijg ik dat streepje op de e dan?

 • Xeanor
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 05-06 11:15
Outlandos schreef op maandag 29 juni 2009 @ 22:28:
Als ik een contactpersoon wil toevoegen, in dit geval Cécile, hoe krijg ik dat streepje op de e dan?
Even je vinger op de e houden.

 • Diddle
 • Registratie: December 2001
 • Niet online
Outlandos schreef op maandag 29 juni 2009 @ 22:28:
Als ik een contactpersoon wil toevoegen, in dit geval Cécile, hoe krijg ik dat streepje op de e dan?
Even de e ingedrukt houden.

 • outlandos
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 18:06
Bedankt, jullie allebei! ;)

Nu nog even een vraagje, hoe raden jullie me aan de iPhone schoon te maken? Woensdag krijg ik de Innocase II binnen en er zitten nu allemaal vette vingers en vegen op enzo, ik wil voor ik mijn iPhone in die case doe natuurlijk wel dat ie volledig schoon is!

Anoniem: 230207

Mijn iPod functie doet een beetje raar. Nu heb ik wat muziek van m'n pc erop gezet en een nummer op de iPhone gedownload deze speelt hij alleen niet samen af in shuffle :/

 • Phoniac
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 08-06-2021
CobraX schreef op zondag 28 juni 2009 @ 23:37:
Ok zo ziet m'n kompas schermpje er altijd uit.

[afbeelding]

De "locatie bepalen" knop (linksbeneden) is altijd uitgegrijsd en ik kan ook nooit m'n locatie bepalen (altijd de error: your location could not be determined na zo'n 30 seconden). Ik heb nog een gewoon Edge abo bij Mobistar, maar kan wel met WiFi de Google Maps inladen. Ik denk m.a.w. dat ik een kapotte GPS receiver heb. Morgen eens naar Apple bellen en zien wat hun uitleg is.
Kan het zijn dat je je locatievoorzieningen aan moet zetten? (instellingen > algemeen)
Misschien heb je dat allang geprobeerd, maar dat blijkt in ieder geval niet uit je vraag.


Outlandos schreef op maandag 29 juni 2009 @ 23:02:
Bedankt, jullie allebei! ;)

Nu nog even een vraagje, hoe raden jullie me aan de iPhone schoon te maken? Woensdag krijg ik de Innocase II binnen en er zitten nu allemaal vette vingers en vegen op enzo, ik wil voor ik mijn iPhone in die case doe natuurlijk wel dat ie volledig schoon is!
Een microvezeldoekje doet wonderen :)

Anoniem: 151391

Even een vraagje over de mophie juice pack air. Ik ben er over aan het denken om deze aan te schaffen maar ik vroeg me af hoe deze werkt met de trilfunctie van de iphone. Voel je deze nog voldoende?

 • matinez
 • Registratie: Augustus 2003
 • Niet online
Anoniem: 110229 schreef op maandag 29 juni 2009 @ 20:55:
[...]


Helaas werkte dat niet, ook omdat ik destijds geen koptelefoon oid heb aangesloten gehad. Blijft een raar gevalletje.
Bekend probleem de laatste tijd. Ligt hem aan de apple codec chip in het toestel. Heb de afgelopen tijd meer van dit probleem gehoord. Als je het toestel naar Apple stuurt voor garantie, zeggen ze dat hij waterschade heeft gehad (wat niet waar is in de meeste gevallen) kosten zijn voor jezelf.

 • apNia
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 15:46

apNia

Schreeuwen en Nibbits eten!

Iemand enig idee hoe je er voor zorgt dat het alarm ZONDER tril functie afgaat? Ik wil hem als wekker gebruiken, maar de tril op m'n nachtkastje gaat me niet zulke fijne wake ups geven ben ik bang.

Ik kan 'm wel op silent zetten, en vibrate uit op silent, maar dat betekent ook dat ik eventuele telefoontjes moet missen (soms moet ie aan voor noodgevallen). Is er nergens een setting die bepaalt of het alarm met of zonder tril moet?

 • dropkikker
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 11:49
Met je Nokia software naar Outlook sychroniseren. Daar netjes in orde maken (kost beetje tijd, maar dan heb je ook wat), en dan via iTunes of over the air synchroniseren met je iPhone. Echt, bijt een keer door de zure appel, reorganiseer al je contacten per-fect in Outlook, en profiteer er jaren van. Iedere telefoon die je nu krijgt kan met Outlook syncen. Dat geklooi met simkaart copies...
[/quote]


Thanks Mate! _/-\o_

Het is voor elkaar nu, ik weet niet of ik het op de juiste manier heb gedaan, maar het is in orde!
Ik heb mijn contactenlijst via Pcsuite verzonden naar mijn emailadres en vanaf mijn iphone heb ik alle adressen toegevoegd. :)

Anoniem: 244234

Mensen, ik heb tot nu toe nog steeds de N96.
Had toen een abonnemet van de KPN, internet + TV.
Weet iemand of je op deze Iphone ook TV kan kijken?

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Anoniem: 244234 schreef op dinsdag 30 juni 2009 @ 08:25:
Mensen, ik heb tot nu toe nog steeds de N96.
Had toen een abonnemet van de KPN, internet + TV.
Weet iemand of je op deze Iphone ook TV kan kijken?
Niet langs die weg, daar heb je een speciaal toestel voor nodig. Op wat journaals en een enkel programma dat z'n uitzending online zet na is het antwoord dus nee.

Zoef


Anoniem: 244234

Zpottr schreef op dinsdag 30 juni 2009 @ 08:34:
[...]

Niet langs die weg, daar heb je een speciaal toestel voor nodig. Op wat journaals en een enkel programma dat z'n uitzending online zet na is het antwoord dus nee.
Bedankt voor je snelle reactie!

 • CobraX
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 14-02-2014
Phoniac schreef op maandag 29 juni 2009 @ 23:29:
Kan het zijn dat je je locatievoorzieningen aan moet zetten? (instellingen > algemeen)
Misschien heb je dat allang geprobeerd, maar dat blijkt in ieder geval niet uit je vraag.
Jup allemaal gedaan. Ergens terug al vermeld. Als je dat uitzet, begint de iPhone trouwens direct te klagen dat dat aan moet staan. :)

 • ruco88
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 24-05 17:03
Anoniem: 244234 schreef op dinsdag 30 juni 2009 @ 08:25:
Mensen, ik heb tot nu toe nog steeds de N96.
Had toen een abonnemet van de KPN, internet + TV.
Weet iemand of je op deze Iphone ook TV kan kijken?
Het kan wel als je een tuner in je pc hebt met Orblive http://www.orb.com/iphone_how en anders met een standalone kastje een slingbox http://www.slingmedia.com/.

Bij beide zorg je dan zelf voor de streams die je dan op je iPhone kan kijken.

 • Rijk Lemming
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 11-04 06:53
Ik probeer het voor elkaar te krijgen dat mijn Google agenda automatisch synchroniseert met mijn iPhone en ik deze agenda ook vanaf iCal op m'n Mac kan benaderen... Dat lukt heel aardig!
Nu wil ik echter ook nog dat ik de agenda van mijn vriendin ook kan zien, en zij die van mij... Ook dat lukt vrij aardig maar net niet helemaal. De iPhone-agenda lijkt niet te begrijpen dat ik gemachtigd ben om haar agenda in te zien?
Bovendien is op misterieuze wijze de optie op mijn iPhone verdwenen om een afspraak in een bepaalde agenda te zetten :s. Bij mijn vriendin heb ik alles precies hetzelfde ingesteld en bij haar bestaat die optie nog wel!

Ideeën?

Update:
Als ik één van mijn agenda's bekijk, en ik voeg een afspraak toe, verschijnt de optie om een agenda te kiezen wel, maar is ie grijs ('unclickable'...)
Ik heb de agenda van mijn vriendin nu ook op mijn eigen iPhone en iCal gekregen door in iCal een 'abonnement' te nemen op haar agenda.

[Voor 18% gewijzigd door Rijk Lemming op 30-06-2009 14:30. Reden: Spatie toegevoegd]


 • ThePupD
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 25-12-2020

ThePupD

Standing Tall And Talented

Rijk Lemming schreef op dinsdag 30 juni 2009 @ 11:54:
Ik probeer het voor elkaar te krijgen dat mijn Google agenda automatisch synchroniseert met mijn iPhone en ik deze agenda ook vanaf iCal op m'n Mac kan benaderen... Dat lukt heel aardig!
Nu wil ik echter ook nog dat ik de agenda van mijn vriendin ook kan zien, en zij die van mij... Ook dat lukt vrij aardig maar net niet helemaal. De iPhone-agenda lijkt niet te begrijpen dat ik gemachtigd ben om haar agenda in te zien?
Bovendien is op misterieuze wijze de optie op mijn iPhone verdwenen om een afspraak in een bepaalde agenda te zetten :s. Bij mijn vriendin heb ik alles precies hetzelfde ingesteld en bij haar bestaat die optie nog wel!

Ideeën?
Misschien niet zo dwangmatig alles van je vriendin willen weten en lezen? (hehe... is dus een grapje)

8)7

 • Sgimi
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 11-05 22:08
Promy schreef op maandag 29 juni 2009 @ 21:27:
Sinds enkele dagen ook de trotse eigenaar van een 3Gs... maar na een tijdje een windows mobile gsm te hebben gebruikt vroeg ik me af of er een mogelijkheid was om (eventueel na jailbreak) de berichten te synchroniseren met outlook.
Dus niet via imap of pop3...
De handleiding vermeld het alleszins niet en op verschillende fora kan ik het ook niet specifiek terugvinden... :(
Heb je het nu over synchronisatie met Exchange of Outlook (USB)?

Als je het hebt over Exchange: dat is zeker mogelijk, heb het zojuist zelf aan de praat gekregen. Wat handigheidjes: laat bij het domain veld leeg, zet ook geen 'domein/' of 'domein\' voor de username, dat gaat namelijk fout kwam ik proefondervindelijk achter... Daarna liep de synchroniseren echter prima, zelfs met SSL.

 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
Sgimi schreef op dinsdag 30 juni 2009 @ 12:04:
[...]
Wat handigheidjes: laat bij het domain veld leeg, zet ook geen 'domein/' of 'domein\' voor de username, dat gaat namelijk fout kwam ik proefondervindelijk achter...
Hier gewoon op alle iPhones die ik ken van vrienden en verschillende domeinen wel ingevuld. Geen enkel probleem. Lijkt dus iets met jouw domein specifiek...
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee