Toon posts:

[iPhone] Ervaringen & Discussie - Deel 22 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 87.202 views

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52


Welkom in het discussietopic over de iPhone. Je kunt in deze startpost informatie vinden over de functionaliteit van de iPhone, de accessoires en de specificaties. De topicstart is voornamelijk gericht op de 3GS. Maar in de volgende post kun je een FAQ vinden met wat tips en antwoorden op veelgestelde vragen over alle iPhone-modellen.

De iPhone 3GS 16GB en 32GB zal vanaf 26 juni officieel verkrijgbaar zijn in Nederland. Het is nog onduidelijk of hier ook de iPhone 3G 8GB verkrijgbaar zal blijven. De exclusieve provider is T-Mobile en de iPhone zal waarschijnlijk worden geleverd in combinatie met 3 scherpe 2 jarige abonnementen vanaf 30 euro die allemaal belminuten, sms-berichten en mobiel breedband (2048/384 Kbps) bevatten. Ook in België zal de iPhone vanaf 26 juni verkrijgbaar zijn. Hier zijn nog geen details over bekend.

Voor iPhone bezitters van de originele iPhone en iPhone 3G is het leuk om te weten dat de iPhone 3.0 software op 17 juni om 19:00 officieel is vrijgegeven. Meer informatie hierover is te vinden in de tweede post in het topic.


Interface

De iPhone draait op een afgeslankte versie van Mac OS X, gedoopt OS X iPhone. Daardoor heb je o.a. de beschikking over een HTML email client, de Safari webbrowser etc. Ook andere achterliggende geavanceerde techniek uit Mac OS X is beschikbaar op de iPhone.


Multitouch

De iPhone heeft geen knoppen maar een gigantisch (3,5") scherm. Via dit scherm bedien je de iPhone, hierdoor is het mogelijk om de interface te laten veranderen naar gelang de applicatie dit verlangt. Fysieke knoppen zitten niet meer in de weg, en nemen geen kostbare ruimte in als je ze niet nodig hebt.

De iPhone is de eerste en vooralsnog enige telefoon die uitgerust is met multitouch technologie. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van gestures de telefoon te bedienen. Natuurlijk kun je de telefoon gewoon aanraken zoals een traditionaal touchscreen. Dit kan echter gewoon met je vingers en daarvoor is dus geen stylus nodig. Het echt revolutionaire aan de iPhone is dat dit ook met meerdere vingers tegelijk kan. Hierdoor kun je dus snel tekst invoeren. Maar je kunt ook bijv. inzoomen op een foto door twee vingers uit elkaar te bewegen.

Door geavanceerde predictive text input kun je snel tekst invoeren op de iPhone. Dit werkt behoorlijk goed, al is het even wennen in het begin.


Sensoren

De iPhone beschikt over verschillende sensoren, die het gebruik vergemakkelijken. De lichtsensor past de felheid van het display aan op de lichtomstandigheden, zodat het scherm optimaal afleesbaar is en stroom bespaard wordt waar mogelijk. De proximitysensor zorgt dat het scherm wordt uitgeschakeld als je de telefoon bij de oor houdt. Hierdoor bespaar je stroom en zijn ongewenste aanrakingen met je oor niet mogelijk. Tot slot zit er ook nog een accelleratiesensor ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat de iPhone weet of je hem op z'n kant houdt of niet. Zo kun je bijv. een breedbeeldfilmpje bekijken door de iPhone te draaien, ook is het mogelijk om zo landscape foto's nog beter te bekijken, of om bijv. de coverflow navigatie te gebruiken om je favoriete album te vinden.Functionaliteit

Telefoon

De iPhone doet alles wat je van een mobiele telefoon mag verwachten, bellen, smsen etc. Een speciale functie van de iPhone is visual voicemail. Je ziet een overzicht van je voicemail bericht en je kunt degene die je wilt horen aanklikken. Dus je hoeft ze niet één voor één af te luisteren. Je kunt je contactlijst syncen met adresboek (Mac), Entourage (Mac) of Outlook (Windows). Ook kun je via internet syncen met Yahoo! adresboek. Daarnaast ondersteunt de iPhone Microsoft Exchange en Mobile Me, wat het mogelijk maakt om contacts te pushen en gepusht te krijgen, waardoor ze on-the-fly bijgewerkt worden.


iPod

De iPhone doet alles wat je iPod ook doet, maar dan mooier en beter. Het grote scherm (3,5") is uiteraard uitstekend geschikt om videomateriaal te bekijken. Maar je kunt ook prima muziek luisteren. De interface is volledig vernieuwd t.o.v. de huidige iPods en je kunt bijv. navigeren middels coverflow. Wat kan de iPhone allemaal afspelen? Het is ook mogelijk om de iPhone middels component of composiet aan te sluiten op een TV.

Daarnaast is het mogelijk om vanuit de iTunes app muziek, podcasts, muziekvideo's, tv series, films en iTunes U content aan te schaffen. Dit wordt ook weer teruggesynct naar de computer middels iTunes.

Audio: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3 and 4), Apple Lossless, AIFF and WAV.

Video: H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 768 Kbps, 320 by 240 pixels, 30 frames per sec., Baseline Profile up to Level 1.3 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats.


Safari

De iPhone beschikt, volgens Apple, over de meest geavanceerde browser ooit, Safari. Dit mobiele broertje doet in niets onder voor de desktop variant. Helaas wordt Java niet ondersteund (Javascript wel) en Flash (vooralsnog) ook niet. Wel zit er ondersteuning in voor bepaalde HTML5 elementen. Youtube is ondanks het gebrek aan flash toch geen probleem, omdat de iPhone toegang heeft tot betere kwaliteit filmpjes van Youtube in H.264 formaat. Daarbij wordt vanaf bookmarks worden automatisch gesynced met je desktop computer. Daarnaast is het mogelijk om bookmarks (waarbij o.a. de zoom onthouden wordt) te plaatsen op je springboard. Die zijn dus met 1 tap bereikbaar.


Mail

De emailclient heeft ondersteuning voor HTML en ondersteunt alle IMAP en POP mailboxen. Push-mail is mogelijk via een speciale (gratis) Yahoo mailaccount. Daarnaast is de mogelijk met Exchange servers en een MobileMe account.

Je kunt daarnaast op vastgestelde tijden je andere IMAP en POP mailboxen laten controleren. Daarnaast wordt je mail sowieso opgehaald bij het openen van de applicatie. De emailaccounts (dus de instellingen, niet de emails) worden gesynced met je desktop computer, dit kan met Mail (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows).


Agenda

Het is mogelijk je afspraken te syncen met iCal (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows). Je kunt op je iPhone alle afspraken inzien en evt. nieuwe toevoegen. Ook kan je agenda via CalDAV, Exchange of Mobile Me draadloos up-to-date gehouden worden, waarbij afspraken dus ook weer automatisch gepusht worden van je PC of Mac naar je iPhone en vice versa.


Camera (Photo & Video)

De iPhone 3GS beschikt over een 3,2 megapixel camera met autofocus (de iPhone 3G over een 2 megapixel camera zonder autofocus).

Bij de iPhone 3GS is middels het blauwe vlak op het scherm mogelijk om middels een focuspunt op het scherm zelf te kiezen waarop moet worden gefocused. Deze foto's kun je vervolgens syncen met iPhoto (Mac), Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop Album of een willekeurige map op je computer. Daarnaast kun je foto's middels Mobile Me of Flickr, direct naar je online gallery publiceren of bijv. naar iemand emailen. Een andere leuke feature is dat de iPhone automatisch de locatie kan toevoegen, geotagging. De locatie wordt bepaald met een combinatie van de ingebouwde (A-)GPS, GSM en Wifi.

Het is natuurlijk ook mogelijk om foto's of afbeeldingen gemaakt met bijv. een andere camera op de iPhone zetten door ze te syncen vanaf je Mac of PC, ze op te slaan vanaf internet via de Safari webbrowser of ze op te slaan vanuit een email attachement. Deze kunnen vervolgens worden weergegeven middels de foto applicatie.
Daarnaast biedt de iPhone 3GS de mogelijkheid om video's op te nemen (640*480 @30fps). Deze video's kunnen op de iPhone worden bewerkt en daarna worden gedeeld middels email, MobileMe of YouTube.Google Maps

Via deze applicatie is het mogelijk om Google Maps te raadplegen, incl. routeplanning, satellietbeelden, fileinformatie etc. Dit is nu inclusief locatiebepaling d.m.v. (A-)GPS, GSM en Wifi. De iPhone 3G heeft ingebouwde GPS en gebruikt daarnaast dus de locatie van telefoonmasten en wifi hotspots om de locatie te bepalen en een snelle fix te krijgen voor de GPS. De iPhone 3GS voegt daar nog een ingebouwd kompas aan toe. Deze zorgt ervoor dat het mogelijk is om de kaart precies uit te lijnen in de richting dat je kijkt. Daarnaast kan het kompas zelfstandig worden geraadpleegd in een eigen applicatie. Natuurlijk is Google Maps, GPS en kompas ook aan te roepen door App ontwikkelaars :)


Andere standaard applicaties

Standaard worden onder andere een uitgebreide wetenschappelijke rekenmachine, een uitgebreide klok (met o.a. wereldklok, timer, stopwatch en wekker functionaliteiten), een weer, een aandelen, een dictafoon, de App Store en de iTunes Store applicaties meegeleverd. Op de iPhone 3GS kunnen daar nog de kompas en Nike+ applicaties aan worden toegevoegd.


Meer applicaties?

Apple brengt zelf regelmatig updates uit, waarmee programma's toegevoegd worden aan de iPhone. Zo zijn later o.a. de dictafoon, de iTunes en App Store toegevoegd.
Daarnaast heeft de iPhone uitgebreide ondersteuning voor web applicaties. Zo kan iedereen websites maken die geschikt zijn voor de iPhone. Hier levert Apple ook ondersteuning voor. Natuurlijk is dat leuk, maar de mogelijkheden blijven beperkt.

Gelukkig zijn er ook native applicaties beschikbaar van third parties. Deze zijn gemaakt met de iPhone SDK en kunnen aangeschaft worden via de App Store op de iPhone of via iTunes op de PC en Mac. De ontwikkeltools kunnen door iedereen gratis gedownload worden, om als ontwikkelaar je software ook daardwerkelijk te verspreiden en op de iPhone te kunnen testen moet je 99 euro betalen. Vervolgens heb je de keus om de applicatie gratis aan te bieden of tegen een vergoeding. Hierbij gaat 30% naar Apple toe (die daarvan alle kosten betaald voor de verspreiding) en 70% naar de ontwikkelaar. Als het je ook leuk lijkt om met de SDK aan de gang te gaan, dan kun je het beste even in dit topic kijken: [iPhone & iPod touch SDK] Ervaringen & Discussie.
De App Store is inmiddels een groot succes. Eind april werd de miljardste (!) app gedownload uit de App Store. Er zijn inmiddels meer dan 50.000 applicaties te vinden in de App Store en volgens Apple neemt dit aantal alleen maar sneller toe...

Nog een andere mogelijkheid is om de iPhone te jailbreaken. Dit kan worden besproken in [iPhone & iPod Touch] Jailbreaken - Deel 2.

Er zijn inmiddels al aardig wat applicaties beschikbaar, kijk voor de favorieten van je mede-tweakers in [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie, [iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer & [iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps.
Accessoires

De iPhone beschikt over een iPod dockconnector aansluiting en daarnaast kunnen accessoires aangesloten worden middels bluetooth. Vanaf de 3.0 software is het daarnaast mogelijk voor apps om te communiceren met die aangesloten accessoires. De iPhone kan daarnaast met de meeste iPod accessoires overweg. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop accessoires, die speciaal beschikbaar zijn voor de iPhone. TomTom heeft bijv. een speciale houder ontwikkeld voor autonavigatie die vanaf deze zomer zal worden geleverd.

Kijk in de Apple Store voor alle beschikbare accessoires.


Apple levert speciale oordopjes (met microfoon) mee met de iPhone. Een speciale dock, waarbij je toegang hebt tot de homeknop is er ook. Let daarbij op dat de dock's van de iPhone 3G (S) en de originele iPhone niet uitwisselbaar zijn.

In the free iPod Book 4.0 van iLounge zijn verschillende accessoires te vinden van 3rd party's. Dit zijn o.a. armbanden, cases en screenprotectors. Voor het bespreken van cases en andere beschermingsmogelijkheden voor je iPhone kun je hier terecht: [iPhone & iPod Touch] Cases, hoesjes & bescherming.

Daarnaast kunnen de bluetooth headsets (ook stereo via A2DP) kunnen besproken worden in
[iPhone & iPod Touch 2G] Bluetooth headsets & ervaringen. Speakersets met dockconnector hebben ook een eigen topic: [iPhone & iPod] Speakerdocks ervaringen & discussie :) .


Specificaties

Tussen haakjes staan de (mits van toepassing) afwijkende specificaties van de iPhone 3G.

• Afmetingen - 115,5 x 61,1 x 12,3mm
• Gewicht - 135 gram (133 gram)
• Scherm - 3.5 inch - 320 x 480 - 163 ppi
• Opslag - (8GB), 16GB of 32GB
• Camera - 3,2 megapixels met autofocus (2.0 megapixels zonder autofocus)
• Kleur - (8GB in zwart) & 16GB of 32GB in wit of zwart

• UMTS/HSDPA - 850, 1900, 2100 MHz tot 7,2 Mbps (tot 3,6 Mbps)
• GSM / EDGE - 850, 900, 1800, 1900 MHz
• Wi-Fi - 802.11b/g met geavanceerde beveiligingsopties zoals WPA2 en 802.1X
• Wi-Fi - Bluetooth 2.1 + EDR (Bluetooth 2.0 + EDR)

• Batterij
- Lithium
- Bellen - tot 12 uur met 2G en tot 5 uur met 3G (tot 10 uur met 2G en tot 5 uur met 3G)
- Internet - tot 7 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G (tot 9 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G)
- Video - tot 10 uur (tot 7 uur)
- Audio - tot 30 uur (tot 24 uur)
- Standby - tot 300 uur

• Aansluitingen e.d.
- 30 pins iPod dock aansluiting
- 3.5mm jack met audio en microfoon ondersteuning
- SIM kaart houder
- Ingebouwde luidspreker
- Ingebouwde microfoon

• Fysieke knoppen:
- Volume luider / zachter
- Geluid aan / uit
- Sluimer / Waakstand
- Thuisknop

In de doos zit: iPhone 3G (S), stereoheadset met microfoon, dockconnector-naar-USB-kabel, USB-lichtnetadapter, documentatie, reinigings- en poetsdoekje en een pinnetje voor het plaatsen van de simkaart


Klik hier voor de uitgebreide tech specs.T-Mobile prijzen en abonnementen


De iPhone 3GS en iPhone 3G zijn exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile in combinatie met 3 abonnementen die een looptijd hebben van 2 jaar. Alle abonnementen zijn in combinatie met onbeperkt dataverkeer via HSDPA (2048/384 Kbps) en WiFi hotspots. Daarnaast is ook gebruik van Visual Voicemail gratis.

Maandelijkse kosten:29,9544,9564,95
Belminuten:150300500
Sms-berichten:150300500
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 8GB iPhone 3G:29,950,000,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 16GB iPhone 3GS:99,9529,950,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 32GB iPhone 3GS:199,95119,9559,95


De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3GS] Provider & Abonnementen - deel 7.


Mobistar prijzen en abonnementen


In België is de iPhone beschikbaar bij Mobistar. De iPhone is daar simlockvrij te koop en hoeft niet gekocht te worden i.c.m. een abonnement. Dit is misschien ook interessant voor de Nederlandse importeerders. De prijs is 475 euro voor de 8GB 3G versie, 575 euro voor de 16GB 3GS versie en 675 euro voor de 32GB variant. Ter info, verder is de telefoon ook simlockvrij in Italie te koop daar zijn de prijzen 25 euro hoger bij Apple en 45 euro hoger bij Tim & Vodafone. Meer info over importeren is te vinden in
[iPhone 3GS] Importeren en / of losse koop.

Er zijn daarnaast drie abonnementen voor de iPhone:

Maandelijkse kosten:30,0045,0060,00
Belminuten1:180360540
Sms-berichten1:3006001200
Dataverkeer:200MB500MB1GB

1 Let op: dit zijn dus steeds x aantal belminuten of SMSjes, dus niet én én zoals bij T-Mobile in Nederland.

De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone 3GS] Provider & Abonnementen - deel 7.


Links naar andere relevante topics op GoT


Prijs, abonnementen & importeren:
[iPhone 3GS] Provider & Abonnementen - deel 7
[iPhone 3GS] Importeren en / of losse koop

Handige software en aanverwante diensten:
[iPhone] Tethering (je internetverbinding delen met je pc)
[MobileMe] Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps

Jailbreaken:
[iPhone & iPod touch] Jailbreaken - Deel 2
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer
[iPhone & iPod touch] Post hier je mods

Accessoires:
[iPhone & iPod Touch] Cases, hoesjes & bescherming
[iPhone & iPod Touch 2G] Bluetooth headsets & ervaringen
[iPhone & iPod] Speakerdocks ervaringen & discussie

iPod touch:
[iPod touch 2G] Ervaringen & Discussie - Deel 6


De vorige delen:
deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8, deel 9, deel 10, deel 11, deel 12, deel 13, deel 14,
deel 15, deel 16, deel 17, deel 18, deel 19, deel 20, deel 21


"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

iPhone FAQ

Inhoudsopgave
« · ^

Wat zijn de verschillen tussen de iPhone 3G en de nieuwe 3GS versie?
Van buiten zijn de telefoons identiek. De afmetingen zijn gelijk, de kleuren zijn gelijk en de metalen rand is even groot. Tenminste ze zijn gelijk op het eerste gezicht. De iPhone 3GS is namelijk voorzien van een speciale coating die vingerafdrukken onzichtbaar moet maken. Daarnaast is de belettering op de achterkant, o.a. "iPhone" en daaronder nu ook glimmend zoals het Apple logo.De iPhone 3GS kent van binnen echter wel een groot aantal veranderingen. De telefoon is volgens Apple tot 2 keer zo snel, alhoewel op de keynote zelfs taken getoond werden die meer dan 3,5 keer zo snel gaan t.o.v. de iPhone 3G. Hierbij moet rekening worden gehouden dat is getest met iPhone OS 3.0 op beide apparaten. Dit OS biedt toch al enige snelheidswinst t.o.v. 2.0. Het is nog onduidelijk hoe deze snelheidswinst wordt behaald, maar het ligt voor de hand dat dit volgt uit een snellere processor en een verdubbeling van het RAM geheugen.Een andere verdubbeling vindt plaats in de opslag. Zo is de nieuwe iPhone 3GS voor dezelfde prijs* voorzien van twee keer zoveel opslag. De twee uitvoeringen zijn 16GB en 32GB. Deze zijn beide is wit en zwart leverbaar.

De iPhone 3GS kent Nike+ ondersteuning, hiermee kunnen gemakkelijk de hardloopprestaties worden bijgehouden en evt. gedeeld (wel is een extra sensor benodigd). Verder is ook de batterijduur verbeterd. De batterij gaat met bepaalde taken (o.a. muziek luisteren, video kijken, bellen via 2G en internetten via wifi significant langer mee). Daarnaast is de iPhone 3GS uitgerust met een 3 megapixel camera met autofocus, een video-opname en edit mogelijkheid. Tot slot zijn ook de toegankelijkheidsopties sterk verbeterd met onder andere voiceover en als meest opmerkelijke hands-free voicecontrol.

*De prijzen verschillen tussen de landen, in Amerika is de prijs iig gelijk gebleven.

« · ^

Wat is de nieuwe functionaliteit van de iPhone 3.0 software?
Op 17 maart is een preview gegeven van de nieuwe iPhone 3.0 software. Op de keynote van de WWDC is nogmaals kort ingegaan op de functionaliteit van deze update. De update is op 17 juni gratis beschikbaar gesteld aan bezitters van de originele iPhone (2G) en de iPhone 3G. Het bereid de functionaliteit van de iPhone uit en daarnaast bevat het een grote uitbreiding van de functionaliteit die beschikbaar is voor ontwikkelaars.

Om met het laatste meteen te beginnen. De SDK zal meer dan 1000 nieuwe API's bevatten. Daarnaast is er de mogelijkheid om push notificaties toe te voegen, peer-to-peer connectiviteit (andere apparaten vinden die de app draaien via wifi of bluetooth) en te verbinden met third party accessoires via de dockconnector of bluetooth. Het zal ook mogelijk worden om betaalde uitbereidingen binnen een app beschikbaar te maken. Tot slot staat Apple ook turn by turn navigatie toe. TomTom komt sowieso met een speciale houder (zie hierboven) en allerlei gelokaliseerde versies van TomTom voor de iPhone.

Voor de gewone gebruiker komen er ook meer dan genoeg verbeteringen, naast de apps met meer functionaliteit... Knippen, kopieren en plakken komt beschikbaar in de apps van Apple en third parties. In alle belangrijke applicaties zal het landscape toetsenbord beschikbaar zijn, dus niet alleen meer in de Safari browser, maar ook in de SMS, Mail en Notes app.

De SMS app wordt omgedoopt in Messages en gaat ook MMS* ondersteunen. Daarnaast wordt het mogelijk om een of meerdere berichten door te sturen en kun je ook individuele berichten, naast gehele threads, verwijderen. Verder komt er nog een nieuwe applicatie genaamd Voice Memos. Dat spreekt voor zich ;). Er wordt ook A2DP* toegevoegd.

In de 2.0 software werd het mogelijk om te zoeken binnen de contactpersonen, met de 3.0 software wordt dat systemwide. Dat betekent dat het beschikbaar komt in o.a. de Mail en iPod apps. Maar ook betekent dat dat er middels Spotlight in alle apps gezocht worden.

Tethering-ondersteuning zal ook worden ingebouwd. Dat houdt in dat internet delen met een laptop mogelijk zal worden. Desondanks houdt Apple nog een slag om de arm, want dit zal alleen in overleg met de individuele carriers worden aangeboden. Het zal in Nederland worden aangeboden, maar het is nog onduidelijk wat de kosten zullen zijn :)

Overigens zijn er nog veel meer (kleine) verbeteringen. Gizmodo heeft een mooi overzicht, ook van de kleinere dingen:
Other good features: Notes Sync, audio/video tags, live streaming, shake to shuffle, Wi-Fi auto login, Stereo Bluetooth, LDAP, iTunes account creation, YouTube ratings, Anti-Phishing, Call Log, Parental Controls, Media Scrubber, OTA profiles, VPN on demand, Languages, YouTube subscriptions, YouTube accounts and Encrypted profiles. Also, auto-fills.
*Vanwege hardware beperkingen zullen A2DP en MMS helaas niet beschikbaar komen voor iPhone 2G gebruikers.


« · ^

Wat zijn de verschillen tussen de eerste generatie iPhone en de nieuwe 3G versie?
De grootste verschillen zitten van binnen, zo gaat de batterij nu iets langer mee, de geluidskwaliteit is verbeterd en natuurlijk zijn 3G (UMTS & HSDPA) en GPS toegevoegd.

Het uiterlijk is ook veranderd, de achterkant is nu enigsinds afgerond. Hij is iets dikker geworden, een paar mm, maar het volume is afgenomen, vanwege de veel sterker aflopende achterkant. Daarnaast is de achterkant niet meer van aluminium, maar van glossy wit of zwart plastic. Tot slot, zijn de knoppen aan de zijkant nu van metaal.


« · ^

Wat is de nieuwe functionaliteit van de iPhone 2.0 software?
De functionaliteit is voor de nieuwe en oude iPhone gelijk en is alleen beperkt door de hardware. Het is onder te verdelen in 3 categoriën: de nieuwe functionaliteit die vooral interessant voor bedrijven is, de SDK en de nieuwe functionaliteit voor de "gewone" consumenten.

Voor bedrijven is er naast Microsoft Exchange support, ondersteuning voor Cisco VPN netwerken, auto-discovery, remote wipe en betere beveiligingen voor draadloze netwerken, zoals 802.1X en WPA2 worden ondersteund.

De SDK voegt de mogelijkheid toe voor ontwikkelaars om software te ontwikkelen. Deze software wordt verkocht via de App store. Deze zorgt er ook voor dat updates beschikbaar worden gesteld etc. De AppStore is beschikbaar in 62 landen, en alle applicaties die kleiner zijn dan 10 MB kunnen via het mobiele netwerk worden gedownload.

Voor de eindgebruiker zijn er ook veel nieuwe features, ik zal de belangrijkste hier noemen. Er is volledige ondersteuning voor zowel iWork als MS Office documenten (incl. Powerpoint). In het adresboek zit nu ook een zoekfunctie. In Mail is het mogelijk om meerdere e-mails tegelijk te verwijderen of verplaatsen.


« · ^

Hoe kan ik aan een simlockvrije iPhone komen?
Met de komst van de nieuwe 3G iPhone zal importeren een stuk lastiger worden. In Amerika zal de telefoon alleen nog maar geactiveerd verkocht worden. Dus je kunt niet zomaar de winkel uit lopen, je zult een abonnement erbij moeten afsluiten. Misschien komen er wel mogelijkheden in andere landen, want vanaf 11 juli zal de iPhone in 22 landen te koop zijn en later dit jaar zelfs in 70 landen.

In België en Frankrijk moet de iPhone ook simlockvrij verkocht worden. Dat betekent dat er daar een mogelijkheid zal zijn om aan een simlockvrije telefoon te komen. Het probleem daarbij is alleen de prijs, want het zal waarschijnlijk niet goedkoop worden. In Engeland zal de iPhone ook prepaid te krijgen zijn, misschien dat daar mogelijkheden voor komen :)

Het importeren (wordt verder besproken in [iPhone 3GS] Importeren en / of losse koop.


« · ^

Waar kan ik de handleiding eigenlijk vinden?
De iPhone is voor veel mensen het eerste Apple produkt en daarom kunnen er een aantal zaken onduidelijk zijn. Het feit dat je niet eens een handleiding meegeleverd krijgt en alleen een snelstartgids helpt hier natuurlijk niet aan mee. Dus om te beginnen. De nederlandse handleiding is te downloaden op:
Apple iPhone handleiding.

Daarnaast staat bij de bookmarks op de iPhone zelf ook een link naar de "iPhone User Guide". Dit is een link naar de website van Apple, waarin op een speciaal voor de iPhone gemaakte site ook allerlei dingen worden uitgelegd.


« · ^

Hoe kan ik de iPhone klaarmaken voor gebruik?
Als je je iPhone voor de 1e keer aanzet krijg je na het opstarten en ingeven van je pincode het volgende scherm:


Hiermee bedoelt apple dat je je telefoon aan je pc of mac dient te koppelen en via iTunes dient aan te melden. Mocht je iTunes nog niet geinstalleerd hebben kun je deze downloaden via:
iTunes Download pagina

Hierna is je iPhone actief en kun je bellen en alle andere dingen doen die mogelijk zijn met een iPhone.


« · ^

Ik heb geen creditcard en wil me toch registreren om mijn iPhone te kunnen gebruiken?
Je kunt in het registratiescherm ook kiezen voor de optie:
Geen - aanschaffen van betaalde applicaties is niet mogelijk
Click 'n Buy - voor aanschaffen via je afschrijving van je bankrekening.


« · ^

Hoe kan ik een eigen ringtone instellen?
Mac gebruikers kunnen dit het makkelijkst doen via het programmapakket iLife '08 van Apple zelf waarin het programma Garageband zit. Hiermee kun je een willekeurig audiobestand selecteren bewerken en omzetten naar het juiste formaat zodat je iPhone hem accepteert als beltoon.

Voor Windows gebruikers is er het programma iPhone Ringtone Maker van Efiko Software. Je kunt daarvan een demo downloaden welke je 3 ringtones laat maken. Vanuit dit programma wordt het direct toegevoegd aan je ringtone collectie in iTunes 7.7. Logischerwijs dien je op de Mac en PC nog wel even te synchroniseren en daarna via het instellingen menu je ringtone in te stellen.

Daarnaast kan het ook via iTunes zelf (met dank aan Fab1Man):
 • Ga naar de MP3 die je wilt converten naar ringtone.
 • Rechtsklik op MP3 -> Info Tonen -> Opties -> stel bij begintijd je starttijd in, dus stel op 0:10 gaat dat in waarmee je wilt beginnen. Eindtijd moet maximaal 40 seconden later zijn.
 • Sluit venster.
 • Rechtsklik op MP3 -> Selectie converteren naar AAC
 • Rechtsklik op de ringtone -> In Windows Explorer tonen.
 • Extensie wijzigen van m4a naar m4r.
 • Plaats je ringtone in een map waar je 'm wilt hebben en dubbelklik op de ringtone.
 • Er komt een nieuwe tab bij in iTunes, genaamd ringtones.
 • Wanneer je nu je iPhone synchroniseert, heb je de tab "Ringtones". Hierin kun je de gewenste ringtone(s) selecteren om te syncen met je iPhone.
« · ^

Hoe kan ik de autocorrectie en autoaanvulling van het woordenboek uitzetten?
Dat is mogelijk via "instellingen", "algemeen", "toetsenbord" en dan "autocorrectie". Kijk wel voor de zekerheid of de taal juist staat ingesteld, voordat je het (uit frustratie) uitzet. Daarnaast is het van belang te weten dat het woordenboek getrained kan worden. Door 3 keer een woord te typen of weg te drukken kun je het trainen.


« · ^

Wil je apps uit de store via je pc installeren op je iPhone maar heb je daar geen rechten toe volgens iTunes?
Probeer in bovenaan in de werkbalk van itunes het volgende in te stellen:
Store -> Computer Machtigen met dank aan Erulezz

Het terugsyncen van apps die gekocht zijn via de iPhone wil ook niet altijd lekker gaan. Je kunt dit handmatig doen, door de iPhone aan te sluiten en dan in de linkerkolom van iTunes met de rechtermuisknop te klikken op de iPhone en te kiezen voor "zet aankopen over".


« · ^

Hoe kan ik apps verwijderen welke via de iPhone zijn geinstalleerd?
- Houd je vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Tik op het kruisje in de hoek van het programma dat u wilt verwijderen.
- Tik op 'Verwijder' en druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


« · ^

Hoe kan ik het springboard / homescreen organiseren?
- Houd uw vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Sleep het icoontje naar de gewenste plaats.druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


« · ^

Hoe kan ik een filmpje omzetten voor gebruik op de iPhone?
Mits hij aan de goede voorwaarden voldoet kun je hem via iTunes zo overzetten. Mocht je een afwijkend bestandsformaat hebben. Dan zijn er heel veel opties. In de AMD FAQ is er een gedeelte aan gewijd: AMD FAQ.

iLounge heeft ook twee fantastische guides hierover gemaakt:
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Mac)
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Windows)

Voor Windows gebruikers is er daarnaast in PMD nog een uitstekende handleiding te vinden: Video coderen voor je PMD: Tips en trucs.


« · ^

Waarom geeft Google Maps geeft een grote blauwe pulserende ring om mijn locatie?
Deze ring geeft aan hoeveel "afwijking" er is op dat moment. De afwijking zal binnen groter zijn, omdat GPS dan geen of geen goede fix kan krijgen. Dan wordt er overgeschakeld op de minder precieze locatiebepaling met behulp van GSM masten en wifi.


« · ^

Waarom kan ik niet navigeren?
Google Maps is een locatiebepalend programma met routeplan mogelijkheden. Het is dus wel mogelijk om een route te plannen en deze dan te volgen op het scherm. Het is niet mogelijk om aanwijzingen te krijgen.

Bij de iPhone 3.0 software zijn er speciale api's toegevoegd die navigatie met iPhone mogelijk moeten maken. TomTom heeft zijn pakket aangekondigd. Hierbij is optioneel ook een autohouder leverbaar. Beide zullen in de zomer beschikbaar komen. Het houdt echter niet op met TomTom. Het ligt in de lijn de verwachting dat vele partijen met navigatiesoftware zullen komen, vanwege de nieuwe api's en gezien het succes van de iPhone en de App Store. Inmiddels zijn er al verschillende paketten verkrijgbaar, kijk daarvoor o.a. in [iPhone] Navigon MobileNavigator nu in AppStore en [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie.


« · ^

Hoe kan ik tabbladen gebruiken in Safari?
Het onderste icoontje (de twee kleine venstertjes achter elkaar) eenmaal aanklikken en je kunt met meerdere vensters/tabbladen internetten. In de 3.0 software is het ook mogelijk om alle tabbladen te sluiten. Je krijgt dan een lege pagina.


« · ^

Hoe kan ik links in een nieuw tabblad openen en bijv. snel naar beneden scrollen?
Er zijn een aantal onmisbare bookmarklets voor de iPhone. Eén daarvan voorziet alle links in een pagina van een target=blank wat betekent dat die de pagina in een nieuwe tab (helaas wel in de voorgrond) opent. Daarnaast is "scroll down" een goeie; naar de bodem van een pagina scrollen kon nog niet handig zoals dat wel met naar de top scrollen kan; handig op forums. En natuurlijk Find in this page: Maakt je zoekterm geel, onmisbaar.
Tenslotte nog wat zoekbookmarks, met YubNub als aanrader. Zie:
http://doctyper.com/archi...a-small-iphone-annoyance/
http://www.lifeclever.com...marklets-for-your-iphone/

Overigens kun je in de 3.0 software de link ingedrukt houden en dan kiezen om een link in een nieuw tabblad te openen :).

Met dank aan Zpottr

« · ^

Sneller internetten met GPRS en 3G?
Via T-Mobile is het mogelijk om compressie aan (of uit) te zetten om zo websites sneller te kunnen laden. Ga met de Safari browser hiervoor naar http://speed.t-mobile.nl/.


« · ^

Ik kan de Scientific calculator niet vinden alleen de standaard?
Kantel je iPhone eens op zijn kant en dan schakelt de calculator ook om naar de uitgebreide variant.


« · ^

Hoe maak ik een screenshot op de iPhone ?
Houd de home-knop ingedrukt en druk één maal op de aan/uit-knop. Je screenshot word nu in de foto-rol geplaatst (zelfde locatie als de foto's van de camera).

De screenshots worden opgeslagen als PNG's. Bestandsgrootte is ongeveer 50-100 KB :)
Met dank aan Good Fella


« · ^

Waar kan ik leuke en handige software vinden?
Op GoT zijn er nu 3 topics die gaan over de applicaties voor de iPhone en iPod touch. In die topics kun je daarover discussiëren en de favorieten van je medetweakers vinden:
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia & Installer
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps

Daarnaast zijn er ook wat losse topics over de hele populaire apps, kijk daarvoor in de topiclisting van AMD: Apple Media Devices.


« · ^

Tot slot, er is altijd wel iets te wensen qua functionaliteit of oplossen van bugs: wat doet Apple daarmee?
Het is leuk om hier daarover te discussieren. Maar als je echt Apple wilt bereiken, dan kun je beter het iPhone Feedback formulier gebruiken :)
Het grootste gedeelte van de FAQ is gemaakt door harley _/-\o_


Als je ook tips hebt of wilt bijdragen aan de FAQ, stuur het naar me op via mail, DM o.i.d en ik zet het erbij :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Shabbaman
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 05-06 14:56

Shabbaman

Got love?

Shabbaman schreef op woensdag 22 juli 2009 @ 13:24:
Is er iemand die ervaring heeft met een Griffin Itrip voor de Nano 4g in combinatie met een Iphone? Het apparaat is volgens compatibel met alle ipods, inclusief de touch 2g. Een hardwarematige reden waarom het niet zou werken kan ik eigenlijk niet bedenken... Googlen levert me ook wat gemengde reacties op.
Ik heb het ding ondertussen binnen, en het werkt prima. De kwaliteit is... wat je van radio kan verwachten. Het apparaat werkt wel met de Iphone, alleen krijg je wel twee meldingen dat het apparaatje niet compatibel is en of je flight mode aan wilt zetten.

"Our words are backed with NUCLEAR WEAPONS!" - Mahatma Gandhi


 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13-01 10:59
Anoniem: 248577 schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 10:26:
[...]

Ok, goed te weten. Dacht al dat er iets mis was met het knopje. Maar het is dus 'normaal' dat ie wat los zit als ie op 'tril' staat.
Wat ik overigens kwalijker vind aan het knopje is dat als die op normaal staat, er een kleine opening achter het schuifje zit. Hiermee staat iPhone redelijk open voor vuil.

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Heb even met de nieuwe headset (zoals meegeleverd met de 3GS) kunnen spelen. Mooi ding hoor, volgens mij betere bescherming van de kabel en de volumeregeling is super handig. Helaas niet helemaal compatible met de 3G :'(

Zoef


 • Ruubster
 • Registratie: Augustus 2008
 • Niet online
touchie75 schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 10:16:
[...]


niemand een oplossing voor het probleem van itunes : apple mobile device helper doet het niet meer
hij ziet de iphone wel maar gaat niet syncen..
Heb wel iets gevonden: http://discussions.apple....threadID=2068285&tstart=0

Maar het lijkt me dat je dit ook al had gevonden. Hij/zij had een app draaien die stoorde met syncen. Misschien is dat een idee? Staat onderaan de pagina... En anders zou ik het ook niet weten, mss je Iphone herstellen.

[Voor 4% gewijzigd door Ruubster op 31-07-2009 11:04]


 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Ruubster schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 11:01:
[...]


Heb wel iets gevonden: http://discussions.apple....threadID=2068285&tstart=0

Maar het lijkt me dat je dit ook al had gevonden. Hij/zij had een app draaien die stoorde met syncen. Misschien is dat een idee? Staat onderaan de pagina... En anders zou ik het ook niet weten, mss je Iphone herstellen.
Er zijn ook mensen die problemen met syncen hebben als de iPhone op een hub of zelfs front panel poort hangt.

Zoef


 • Ruubster
 • Registratie: Augustus 2008
 • Niet online
Zpottr schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 11:07:
[...]

Er zijn ook mensen die problemen met syncen hebben als de iPhone op een hub of zelfs front panel poort hangt.
Ja dat klopt, heb hier bij 1 pc thuis dat als ik een usb-stick in het frontpanelpoort doe, de pc de usb-stick helemaal niet ziet. Heeft denk ik te maken met USB v1 en v2.

Edit:
Maar de pc ziet de Iphone wel gewoon, dus lijkt me sterk dat het dan daar iets mee te maken heeft.

[Voor 11% gewijzigd door Ruubster op 31-07-2009 11:15]


 • Hydra
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 09:17
Zpottr schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 11:07:
Er zijn ook mensen die problemen met syncen hebben als de iPhone op een hub of zelfs front panel poort hangt.
Yup. In sommige poorten krijg ik een "This accessoire is not compatible bla bla" melding als ik daar m'n kabel in steek. Zullen wel USB 1.x poorten zijn ofzo.

https://niels.nu


 • touchie75
 • Registratie: Juli 2007
 • Niet online
andere usb kabel helpt ook niet, heb device gestart en stopgezet en weer gestart (via services,windows )
itunes eraf gehaald en er weer op gezet. niksssss helpt *zucht*

 • Xeanor
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 05-06 11:15
Shabbaman schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 10:47:
[...]


Ik heb het ding ondertussen binnen, en het werkt prima. De kwaliteit is... wat je van radio kan verwachten. Het apparaat werkt wel met de Iphone, alleen krijg je wel twee meldingen dat het apparaatje niet compatibel is en of je flight mode aan wilt zetten.
Klinkt als een fijn ding. :) Dat internetradio werkt toch niet echt als je in de trein oid zit, zo'n ding biedt misschien uitkomst. :)

 • Reinigingsdoek
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 17-05 23:37
[quote]Reinigingsdoek schreef op donderdag 30 juli 2009 @ 14:36:
Heel vreemd!

De laatste paar keer dat ik in de auto met de oortjes iemand wilde bellen, belde de iPhone iemand anders dan ik riep. "Kim, prive!" riep ik, iPhone: "Kim Prive" en vervolgens krijg ik Dick Prive aan de lijn?
Dat is nu al zo'n 3x voorgekomen, met verschillende namen...

iemand een idee?Al eens geprobeerd: "bel kim prive"?

Of probeer voice command eens op engels te zetten.


Geprobeerd, alle uitspraken heb ik geprobeerd. Ook bij muziek doet 'ie het vaak niet goed.
"Speel nummers van John Petrucci."
Krijg je terug: "Speel nummers van Sia"
En dan krijg je ineens Sia te horen..

Hoe kan ik Voice Control op engels zetten??

 • Vanx
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-06 20:20
@Reinigingsdoek

Instellingen->Algemeen->Landinstellingen->Stembediening en dan op engels. Het bellen van bijvoorbeeld "thuis" wordt er niet makkelijker op... Het spelen van michael jackson nummers wel.

 • touchie75
 • Registratie: Juli 2007
 • Niet online
hm hij doet het nu wel mét foutmelding. wel paar x overnieuw moeten doen.

 • Alsatian
 • Registratie: Juni 2007
 • Niet online
Bosmonster schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 08:42:
[...]


In normale stand zit ie muurvast, als je hem naar trillen draait komt de knop altijd wat los te zitten, ook op een 3GS, is wat dat betreft ook precies hetzelfde mechanisme als de 3G.
Ga jij mij nu vertellen dat mijn muurvast zittende mute knopje in de tril stand wiebelt? ;)

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Xeanor schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 12:00:
[...]

Klinkt als een fijn ding. :) Dat internetradio werkt toch niet echt als je in de trein oid zit, zo'n ding biedt misschien uitkomst. :)
Dit is een zender, geen ontvanger ;)
Reinigingsdoek schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 12:07:
[quote]Reinigingsdoek schreef op donderdag 30 juli 2009 @ 14:36:
De laatste paar keer dat ik in de auto met de oortjes iemand wilde bellen, belde de iPhone iemand anders dan ik riep. "Kim, prive!" riep ik, iPhone: "Kim Prive" en vervolgens krijg ik Dick Prive aan de lijn?
Dat is nu al zo'n 3x voorgekomen, met verschillende namen...
(...)
Geprobeerd, alle uitspraken heb ik geprobeerd. Ook bij muziek doet 'ie het vaak niet goed.
"Speel nummers van John Petrucci."
Krijg je terug: "Speel nummers van Sia"
En dan krijg je ineens Sia te horen..
Dit zijn twee heel verschillende problemen he!
In het eerste geval is het echt een fout van de iPhone (hij zegt dat ie Kim gaat bellen maar belt het nummer van Dick);
In het tweede geval word je gewoon niet goed verstaan, en het is bekend dat de namen in bv. iPod en adresboek geïnterpreteerd worden in de taal waarin je deze functie instelt dus je zult Sjon Petrukkie moeten zeggen of zo als ie op Nederlands staat. Verder is het geen verrassing dat voice control, zeker deze soort die niet getrained hoeft te worden, een minder dan 100% succespercentage heeft - en al helemaal in een auto.

Dus heb je beide problemen of heb je één van de gevallen niet goed beschreven?

[Voor 5% gewijzigd door Zpottr op 31-07-2009 13:16]

Zoef


 • NokiaFan
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 05-06 06:50
Denk dat veel mensen hier op gewacht hebben...
Griffin Reveal nu ook leverbaar via de Apple Store.

Leverbaar incl. verzendkosten voor € 30,31. :*)

 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13-01 10:59
Alsatian schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 12:31:
[...]


Ga jij mij nu vertellen dat mijn muurvast zittende mute knopje in de tril stand wiebelt? ;)
Nee, maar wel dat je waarschijnlijk de enige iPhone bezitter bent waar die muurvast zit in stil-stand ;)

 • SeenD
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 26-05 22:50
Bij mij zit ie ook gewoon vast als ie op stilstand staat.
Geen gewiebel.

Ik speelde altijd met t knopje, totdat ik hoorde dat ie bij sommige mensen kapot ging... :S

Something something


 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
NokiaFan schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 13:22:
Denk dat veel mensen hier op gewacht hebben...
Griffin Reveal nu ook leverbaar via de Apple Store.

Leverbaar incl. verzendkosten voor € 30,31. :*)
Qua hoesje zou ik er nog wel mee willen rondlopen (ben niet zo van de styling vernaggelen ;)), maar hoe dun de hoes ook is... Dock's en autohouders kun je wel vergeten met dit soort dingen. Dus vallen ze af imo :)

 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13-01 10:59
SeenD schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 14:09:
Bij mij zit ie ook gewoon vast als ie op stilstand staat.
Geen gewiebel.

Ik speelde altijd met t knopje, totdat ik hoorde dat ie bij sommige mensen kapot ging... :S
Ik denk dat je het 'gewiebel' een beetje te overdreven interpreteert. Ik heb hier alle iPhones op de zaak even in handen genomen en ze zijn allemaal hetzelfde. Het knopje zit niet muurvast, maar ietwat losser in stil-stand dan in normaal.

Maar goed, er zullen vast uitzonderingen zijn :)

 • Ruubster
 • Registratie: Augustus 2008
 • Niet online
Bosmonster schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 14:15:
[...]


Ik denk dat je het 'gewiebel' een beetje te overdreven interpreteert. Ik heb hier alle iPhones op de zaak even in handen genomen en ze zijn allemaal hetzelfde. Het knopje zit niet muurvast, maar ietwat losser in stil-stand dan in normaal.

Maar goed, er zullen vast uitzonderingen zijn :)
Maar dan hebben we het echt over 0,2 mm, en echt niet meer dan 1 mm of zo. Of ja, die knop beweegt bij mij zo minimaal, dat ik t normaal vind :P

 • n0valyfe
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 20-12-2021
Wordt die iPhone niet extra hard beschadigd met zo'n case, tenzij hij valt natuurlijk, aangezien zo een hoes toch eigenlijk gewoon een grote opening is waar vuil zich kan ophopen en zo de iPhone bekrassen? Om deze reden heb ik een leren hoesje met stoffen binnen afwerking gekocht in plaats van zo een plastieken case.

 • krizzziz
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 15:41
n0valyfe schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 16:12:
Wordt die iPhone niet extra hard beschadigd met zo'n case, tenzij hij valt natuurlijk, aangezien zo een hoes toch eigenlijk gewoon een grote opening is waar vuil zich kan ophopen en zo de iPhone bekrassen? Om deze reden heb ik een leren hoesje met stoffen binnen afwerking gekocht in plaats van zo een plastieken case.
ik heb hier wel last van. Als mijn iphone in mijn incase zit dan hoopt het vuil toch wel op!

Ik ga binnenkort een lederen hoes proberen. Misschien verbetert het.

ehhhh..HOI


 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

n0valyfe schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 16:12:
Wordt die iPhone niet extra hard beschadigd met zo'n case, tenzij hij valt natuurlijk, aangezien zo een hoes toch eigenlijk gewoon een grote opening is waar vuil zich kan ophopen en zo de iPhone bekrassen? Om deze reden heb ik een leren hoesje met stoffen binnen afwerking gekocht in plaats van zo een plastieken case.
Bij een videoreview van de reveal case op Youtube beschrijft iemand dat deze case precies dat gedaan heeft. Zijn 3GS bekrast door vuil tussen de case en het toestel.

PSN: Shiver23


 • n0valyfe
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 20-12-2021
Inderdaad. Ik heb ooit eens de iPhone van een barman mogen gebruiken om er even mee te spelen en hij had zo een rubberen hoes. Deze had ik er zonder erbij na te denken afgehaald omdat ik graag de iPhone wou aanvoelen zoals ik hem zou kopen.

Er viel evenveel vuil uit als bij een toetsenbord, en nu moet je maar eens even je toetsenbord omdraaien en er ergens mee tegen tikken, bv. uw bureau. You'll see.

 • Bjornson
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 27-05-2021
n0valyfe schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 18:05:
Inderdaad. Ik heb ooit eens de iPhone van een barman mogen gebruiken om er even mee te spelen en hij had zo een rubberen hoes. Deze had ik er zonder erbij na te denken afgehaald omdat ik graag de iPhone wou aanvoelen zoals ik hem zou kopen.

Er viel evenveel vuil uit als bij een toetsenbord, en nu moet je maar eens even je toetsenbord omdraaien en er ergens mee tegen tikken, bv. uw bureau. You'll see.
Ik heb ook een rubberen/silicone hoesje en idd daar gaat veel stof uit je zak enzo aan zitten..
Ik heb mede daarom dus de reveal besteld.. hopelijk valt het daarbij mee..

 • Koploper
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 05-06 23:42
Firmware 3.0.1 is beschikbaar via iTunes!! De update “verhelpt problemen met de kwetsbaarheid van de sms-functionaliteit”. :)

Anoniem: 50624

kRiZzZiZ schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 16:28:
[...]


ik heb hier wel last van. Als mijn iphone in mijn incase zit dan hoopt het vuil toch wel op!

Ik ga binnenkort een lederen hoes proberen. Misschien verbetert het.
Ik heb een Knomo Slim leather sleeve gekocht, bevalt erg goed :) Wel wat aan de prijzige kant, maar dan heb je wel echt leer met een fluwelen binnenkant die de iPhone goed beschermt.

Anoniem: 50624

Koploper schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 20:38:
Firmware 3.0.1 is beschikbaar via iTunes!! De update “verhelpt problemen met de kwetsbaarheid van de sms-functionaliteit”. :)
Update geïnstalleerd hier :) Kans dat je zo'n SMS krijgt is vrij klein, maar better safe then sorry :)

 • n0valyfe
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 20-12-2021
Ik heb momenteel zo een leren hoesje met zeer dunnen stoffen binnenkant, echt heel dun. Heb je er ook met zo een laagje wol of zachter materiaal want het voelt soms nogal hard aan, nu wel niet dat het krassen gaat maken.

 • touchie75
 • Registratie: Juli 2007
 • Niet online
ik heb de nieuwe software er op 3.01 wat is er nu anders ??
ps: weer die foutmelding van mobiledevicehelper doet het niet..
net daarvoor wel de software erop gekregen..
raar

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
touchie75 schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 22:42:
ik heb de nieuwe software er op 3.01 wat is er nu anders ??
Dat werd toch gewoon gemeld toen je de update deed :? Een nogal kritische kwetsbaarheid in de SMS-app is verholpen.

Zoef


 • Warfare
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 00:19
Echt een drama om nu een Iphone 3GS te bemachtigen. Vandaag stad en land afgereden. Na 20 winkels de hoop maar opgegeven. Sommige winkels hadden het over een levertijd van 2 weken, en anderen zelfs over december |:( .

Mocht iemand nog een idee hebben waar ik terecht kan dan hoor ik het graag.

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Warfare schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 23:02:
Sommige winkels hadden het over een levertijd van 2 weken, en anderen zelfs over december |:( .
December :') Sorry, heb geen tip voor je maar dat vind ik echt grappig.

Zoef


 • Bjornson
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 27-05-2021
Warfare schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 23:02:
Echt een drama om nu een Iphone 3GS te bemachtigen. Vandaag stad en land afgereden. Na 20 winkels de hoop maar opgegeven. Sommige winkels hadden het over een levertijd van 2 weken, en anderen zelfs over december |:( .

Mocht iemand nog een idee hebben waar ik terecht kan dan hoor ik het graag.
Simlockvrij?
http://www.iphonemonster.nl/

Heb ik mijn iPhone 3GS ook gekocht, super service en relaxte kerel.. (en nee, ik heb geen aandelen ;) )

 • n0valyfe
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 20-12-2021
De problemen zijn weer terug met de batterij.

Gisteren ging de batterij ongelofelijk snel van 100% richting de 70% waarna deze op een normaal gestabiliseerd tempo naar 0% ging. Ik dacht eerst dat dit kwam doordat ik op 70% een reboot heb gedaan waardoor ik dacht dat hij nu de batterij normaal gebruikt. Maar nu ging hij echter terug naar direct naar 70%.

Ik heb dan maar opnieuw in de muur gestoken en gewacht tot deze terug op 100% stond. Direct daarna heb ik hem op 100% gereboot met de gedachte dat hij nu vanaf 100% de batterij normaal zal gaan gebruiken maar weeral ging hij direct naar 70%. Nu lijkt hij echter weer op een normaal tempo te ontladen.

Alle betterij moordende functies staan uit, WiFi, 3G, Push, geen jailbreak, geen sim lock whatsoever.

Heeft iemand anders dit probleem ook?

 • Mag
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 13-10-2020
n0valyfe schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 10:43:
De problemen zijn weer terug met de batterij.

Gisteren ging de batterij ongelofelijk snel van 100% richting de 70% waarna deze op een normaal gestabiliseerd tempo naar 0% ging. Ik dacht eerst dat dit kwam doordat ik op 70% een reboot heb gedaan waardoor ik dacht dat hij nu de batterij normaal gebruikt. Maar nu ging hij echter terug naar direct naar 70%.

Ik heb dan maar opnieuw in de muur gestoken en gewacht tot deze terug op 100% stond. Direct daarna heb ik hem op 100% gereboot met de gedachte dat hij nu vanaf 100% de batterij normaal zal gaan gebruiken maar weeral ging hij direct naar 70%. Nu lijkt hij echter weer op een normaal tempo te ontladen.

Alle betterij moordende functies staan uit, WiFi, 3G, Push, geen jailbreak, geen sim lock whatsoever.

Heeft iemand anders dit probleem ook?
Heb je je batterij al gekalibreerd?

 • Daejji
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 05-06 13:45
Bjornson schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 10:03:
[...]


Simlockvrij?
http://www.iphonemonster.nl/

Heb ik mijn iPhone 3GS ook gekocht, super service en relaxte kerel.. (en nee, ik heb geen aandelen ;) )
Is dat niet een beetje HEEL ERG duur??
Hij vraagt voor een 3GS van 16 GB maar liefst € 849
In Belgie koop je de 3GS van 16 GB voor € 575
Nogal een groot verschil als je het mij vraagt. :?

 • DeluxZ
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 02-06 17:25

DeluxZ

Livin' the good life

n0valyfe schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 10:43:
De problemen zijn weer terug met de batterij.

Gisteren ging de batterij ongelofelijk snel van 100% richting de 70% waarna deze op een normaal gestabiliseerd tempo naar 0% ging. Ik dacht eerst dat dit kwam doordat ik op 70% een reboot heb gedaan waardoor ik dacht dat hij nu de batterij normaal gebruikt. Maar nu ging hij echter terug naar direct naar 70%.

Ik heb dan maar opnieuw in de muur gestoken en gewacht tot deze terug op 100% stond. Direct daarna heb ik hem op 100% gereboot met de gedachte dat hij nu vanaf 100% de batterij normaal zal gaan gebruiken maar weeral ging hij direct naar 70%. Nu lijkt hij echter weer op een normaal tempo te ontladen.

Alle betterij moordende functies staan uit, WiFi, 3G, Push, geen jailbreak, geen sim lock whatsoever.

Heeft iemand anders dit probleem ook?
Wat bedoel je nou met een "reboot". Zet je hem daan aan en uit? Restore je hem dan? Of geef je de iPhone een harde reset.

Heb je in het begin volledig opgeladen, leeg laten lopen totdat je iPhone uitgaat en dan volledig opgeladen?

]|[ Apple Macbook Pro Retina 13" ]|[


 • n0valyfe
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 20-12-2021
Ik heb men batterij al verschillende keren gekalibreerd. Heb geen id hoe dit komt.

 • wvexeltweakers
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 02-06 17:28

wvexeltweakers

Impossibilium 0 obligatio est

NokiaFan schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 13:22:
Denk dat veel mensen hier op gewacht hebben...
Griffin Reveal nu ook leverbaar via de Apple Store.

Leverbaar incl. verzendkosten voor € 30,31. :*)
Duur condoompje...
8)7

Samsung S23 Ultra 256GB


 • n0valyfe
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 20-12-2021
@ wvexeltweaker,

Ik ben waarschijnlijk de enige die hem net heel goedkoop vind. Ik heb 20 euro betaald voor een leren hoesje...

Verder heb ik 2 interessante topics gevonden op Macrumors. Wat me opvalt is dat de ene zegt dat een volledige ontlading goed is om te kalibreren en de andere zegt dan weer adt het slecht is en vermeden moet worden. Ik heb op dit moment de batterij al 2 maal helemaal laten afgaan totdat de iPhone vanzelf uitvalt.

Ik ben van plan dit nog 1 maal te doen en hem dan op te laden tot 100% en hem er daarna nog voor de zekerheid enkele uurtjes extra in te laten zitten. Daarna laat ik hem niet meer helemaal plat gaan maar laad ik pas op rond 10-5%.

Hopelijk zal de batterij dan wat normaler doen want als ik mijn usage/standby tijden zie en dan naar men percentage kijk en dat vergelijk met deze dan is er toch echt wel iets fout.

http://forums.macrumors.c...6020&posted=1#post7906020

Zeker even een kijke neme op dat topic.

En dan heb ik ook nog dit topic.

http://forums.macrumors.c...hread.php?t=728224&page=2

Iedereen heeft duidelijk een andere mening over Li batterijen.

 • Bjornson
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 27-05-2021
Paddepoel schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 10:55:
[...]


Is dat niet een beetje HEEL ERG duur??
Hij vraagt voor een 3GS van 16 GB maar liefst € 849
In Belgie koop je de 3GS van 16 GB voor € 575
Nogal een groot verschil als je het mij vraagt. :?
In NL betaal je altijd die prijs. Zeker weten dat je in NL geen 3GS voor 575 kunt krijgen..
In Belgie zijn ze idd goedkoper, geen idee waarom.. Misschien met invoerrechten-betaling-btw shizzle..?

Voor NL is de prijs dus normaal...

 • Shiver23
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

Shiver23

Wat sta je nou te kijken!

Bjornson schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 13:16:
[...]


In NL betaal je altijd die prijs. Zeker weten dat je in NL geen 3GS voor 575 kunt krijgen..
In Belgie zijn ze idd goedkoper, geen idee waarom.. Misschien met invoerrechten-betaling-btw shizzle..?

Voor NL is de prijs dus normaal...
Maar dan haal je hem toch in België?
Voor dat verschil kan je wel wat heen en weer rijden.

PSN: Shiver23


 • Dutch_Razor
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 05-06 12:25
kRiZzZiZ schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 16:28:
[...]


ik heb hier wel last van. Als mijn iphone in mijn incase zit dan hoopt het vuil toch wel op!

Ik ga binnenkort een lederen hoes proberen. Misschien verbetert het.
Als je echt 0 krassen wilt moet je eens een invisibleshield proberen, dan komt er ook geen vuil tussen en kun je em vervolgens overal in duwen ;)

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Bjornson schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 13:16:
[...]


In NL betaal je altijd die prijs. Zeker weten dat je in NL geen 3GS voor 575 kunt krijgen..
In Belgie zijn ze idd goedkoper, geen idee waarom.. Misschien met invoerrechten-betaling-btw shizzle..?

Voor NL is de prijs dus normaal...
Prijsverschil is puur de tussenhandel :) aangezien die telefoons in Belgie of Italie gekocht zijn.

Zoef


 • Bjornson
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 27-05-2021
Shiver23 schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 13:20:
[...]

Maar dan haal je hem toch in België?
Voor dat verschil kan je wel wat heen en weer rijden.
haha ja dat kan.. maar toen ik de iPhone 3GS gekocht had was hij nog niet in NL en Belgie te krijgen.
iphonemonster had toen namelijk iPhones uit Italie..
(maakt geen drol uit want de NL taal herkent de iPhone als je hem voor het eerst aan iTunes moet hangen, de eventuele NL handleiding staat online en garantie werkt via hem)

Magoed als ze in Belgie wel te leveren zijn, zou ik zeggen rij een dagje naar Belgie en haal een iPhone (en een Belgische friet.. ;) )

 • MrRobert
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 16:24
Nou jah ik heb hem besteld in belgie, maar er is daar ook een lever probleem. Ben al 2x voor niks 25 km gereden, gelukkig wel met een diezel :) dus vallen de kosten wel nog mee.

Nu heb ik hem in Hasselt bij een Reseller besteld, ze weten alleen niet hoelang de levertijd is.

iRacing Profiel


 • n0valyfe
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 20-12-2021
Ik gok voor België nog een week aangezien ze mij al 2 maal voor een levering hadden gewaarschuwd welke exact 1 week en 4 dage uit elkaar lagen. Ik had hem bij de tweede levering en stond 6de op de wachtlijst. De laatste stond maar op plaats 9 dus de wachtlijsten vallen zeer goed mee, moet je wel een voorschot betalen, welke je zelf mag bepalen! laat je niet misleiden, sommige klootzakke zeggen belachelijke prijzen voorschot, ik heb 50 euro betaald, in een andere winkel aanvaardde ze enkel 275 voorschot. Misschien vertrouwen ze nen drol van 18 jaar ni, da kan het ook zijn =)

Ik begin me trouwens af te vragen of de batterij niet in een deel defect is ofzo. Gaat mega snel leeg en op 39% gaat hij nu ineens deftig leeg, sta nu al een uur of 2 op standby op40-39%

Anoniem: 312529

Warfare schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 23:02:
Echt een drama om nu een Iphone 3GS te bemachtigen. Vandaag stad en land afgereden. Na 20 winkels de hoop maar opgegeven. Sommige winkels hadden het over een levertijd van 2 weken, en anderen zelfs over december |:( .

Mocht iemand nog een idee hebben waar ik terecht kan dan hoor ik het graag.
In Italië bijvoorbeeld.

 • DeluxZ
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 02-06 17:25

DeluxZ

Livin' the good life

n0valyfe schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 14:39:
Ik gok voor België nog een week aangezien ze mij al 2 maal voor een levering hadden gewaarschuwd welke exact 1 week en 4 dage uit elkaar lagen. Ik had hem bij de tweede levering en stond 6de op de wachtlijst. De laatste stond maar op plaats 9 dus de wachtlijsten vallen zeer goed mee, moet je wel een voorschot betalen, welke je zelf mag bepalen! laat je niet misleiden, sommige klootzakke zeggen belachelijke prijzen voorschot, ik heb 50 euro betaald, in een andere winkel aanvaardde ze enkel 275 voorschot. Misschien vertrouwen ze nen drol van 18 jaar ni, da kan het ook zijn =)

Ik begin me trouwens af te vragen of de batterij niet in een deel defect is ofzo. Gaat mega snel leeg en op 39% gaat hij nu ineens deftig leeg, sta nu al een uur of 2 op standby op40-39%
Geef je iPhone is een harde reset. Je hebt het alleen over kalibreren maar dit hoef je maar 1 keer te doen per maand volgens het advies van Apple.

hard reset uitleg

Wel van te voren even backup maken zodat je alles backuped via iTunes.

]|[ Apple Macbook Pro Retina 13" ]|[


 • Palomar
 • Registratie: Februari 2000
 • Niet online
Ik zie op de t-mobile site dat de levertijd van de 3GS 8 weken is :/ Is dat overal zo? Of hebben telecomwinkels hem wel op voorraad? Ben nl. aan een nieuwe telefoon toe en zo'n iphone lijkt me wel wat. Maar 8 weken, kom op zeg.....

[Voor 10% gewijzigd door Palomar op 02-08-2009 00:21]


 • Vanitas
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 23-12-2022
Ik had binnen 1.5 week m'n 3GS 32GB. (Vanaf bestellen totdat ik hem kon ophalen) Dus het valt nog wel mee.

[Voor 26% gewijzigd door Vanitas op 02-08-2009 01:14]

Even though I walk through the valley of the shadow of death. I will fear no evil.


 • Icephase
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 14:40

Icephase

Alle generalisaties zijn FOUT!

Eigenlijk een beetje off-topic denk ik, maar toch ff reageren...

Ik heb mijn 3GS 16GB Wit vorige week bij the Phone House gehaald. Hadden er nog een paar op voorraad. Ook de Belcompany had ze nog genoeg (zwart én wit zelfs). Alleen de T-mobile shop had 8 weken levertijd (zit notabene NAAST de belcompany!!!)... Verdere shops niet gevraagd, Phone house had een inruilactie met oude mobieltjes voor nog eens 20 euro korting.

 • n0valyfe
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 20-12-2021
Goed nieuws =) voor mij althans.

Ik had hem dus tot gisteren morgen laten opladen tot 100% en heb hem er gisteren om 9 uur 's morgens uit gehaald. Hij ging daarna wel snel naar beneden tot 70% waarna hij even stabiel bleef en dan terug snel naar 35%. Tussen 35% en 29% heeft hij daarna wel enkele uren blijven hangen qua percentage dus dat is wel goed. Op 29% heeft hij trouwens 2 uur gestaan en heb ondertussen nog verschillende malen zitten smses. Nadat ik een sms had verstuurd sprong de batterij zelfs terug naar 35% om dan weer langzaam naar de 18% te gaan waar hij nu op staat (14:04 nu)

Dus van 100% naar 18% heeft hij een volledige dag en nacht gedaan plus nu nog eens tot 2 uur dus in totaal 29 uur waarvan ongeveer 3 uur echt gebruik was. Ik heb daarbij nog eens extreem vaak het scherm moeten aanzetten om mijn batterij percentage te checken dus ik vind dit goed meevallen en hoop enkel dat dat batterij percentage zich na verloop van tijd wel zal aanpassen. Kalibreren heb ik nu al 2 maal gedaan en ga het geen 3de keer doen aangezien ik op verschillende plaatsen lees dat je dit zoveel mogelijk moet vermijden.

 • sekeroglan
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 05-06 22:02

sekeroglan

Bezint eer ge begint.

Ik heb pas de iPhone 3GS gehaald.

Nu wil graag mijn gevens ( contacten) overzetten vanuit mijn iPhone 3G naar mijn 3GS, alleen ik kom er niet uit. Ik heb al op mijn nieuwe iPhone vanuit mijn simkaart gekopierd alleen hij heeft zie ik ook nummers opgeslagen op mijn iPhone 3G. Hoe kan ik die nummers ook overmaken?

https://card.exophase.com/1/1116015.png


 • Bjornson
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 27-05-2021
sekeroglan schreef op zondag 02 augustus 2009 @ 14:19:
Ik heb pas de iPhone 3GS gehaald.

Nu wil graag mijn gevens ( contacten) overzetten vanuit mijn iPhone 3G naar mijn 3GS, alleen ik kom er niet uit. Ik heb al op mijn nieuwe iPhone vanuit mijn simkaart gekopierd alleen hij heeft zie ik ook nummers opgeslagen op mijn iPhone 3G. Hoe kan ik die nummers ook overmaken?
Misschien kun je je oude iphone syncen met je pc/mac.. en vervolgens je nieuwe iphone met je pc/mac..?

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
sekeroglan schreef op zondag 02 augustus 2009 @ 14:19:
Ik heb pas de iPhone 3GS gehaald.

Nu wil graag mijn gevens ( contacten) overzetten vanuit mijn iPhone 3G naar mijn 3GS, alleen ik kom er niet uit. Ik heb al op mijn nieuwe iPhone vanuit mijn simkaart gekopierd alleen hij heeft zie ik ook nummers opgeslagen op mijn iPhone 3G. Hoe kan ik die nummers ook overmaken?
Je doet veel te moeilijk :) die contacten zijn toch gesynchroniseerd met je Mac of PC neem ik aan? Anders moet je daar gewoon even voor zorgen.

Edit: laat :)

[Voor 5% gewijzigd door Zpottr op 02-08-2009 14:41]

Zoef


 • sekeroglan
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 05-06 22:02

sekeroglan

Bezint eer ge begint.

Bjornson schreef op zondag 02 augustus 2009 @ 14:26:
[...]


Misschien kun je je oude iphone syncen met je pc/mac.. en vervolgens je nieuwe iphone met je pc/mac..?
Zpottr schreef op zondag 02 augustus 2009 @ 14:32:
[...]

Je doet veel te moeilijk :) die contacten zijn toch gesynchroniseerd met je Mac of PC neem ik aan? Anders moet je daar gewoon even voor zorgen.

Edit: laat :)
Bedankt!

ik ga er gelijk mee aan de slag!

https://card.exophase.com/1/1116015.png


 • DeluxZ
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 02-06 17:25

DeluxZ

Livin' the good life

n0valyfe schreef op zondag 02 augustus 2009 @ 14:07:
Goed nieuws =) voor mij althans.

Ik had hem dus tot gisteren morgen laten opladen tot 100% en heb hem er gisteren om 9 uur 's morgens uit gehaald. Hij ging daarna wel snel naar beneden tot 70% waarna hij even stabiel bleef en dan terug snel naar 35%. Tussen 35% en 29% heeft hij daarna wel enkele uren blijven hangen qua percentage dus dat is wel goed. Op 29% heeft hij trouwens 2 uur gestaan en heb ondertussen nog verschillende malen zitten smses. Nadat ik een sms had verstuurd sprong de batterij zelfs terug naar 35% om dan weer langzaam naar de 18% te gaan waar hij nu op staat (14:04 nu)

Dus van 100% naar 18% heeft hij een volledige dag en nacht gedaan plus nu nog eens tot 2 uur dus in totaal 29 uur waarvan ongeveer 3 uur echt gebruik was. Ik heb daarbij nog eens extreem vaak het scherm moeten aanzetten om mijn batterij percentage te checken dus ik vind dit goed meevallen en hoop enkel dat dat batterij percentage zich na verloop van tijd wel zal aanpassen. Kalibreren heb ik nu al 2 maal gedaan en ga het geen 3de keer doen aangezien ik op verschillende plaatsen lees dat je dit zoveel mogelijk moet vermijden.
Is het nu opgelost ? Ik heb al meerdere keren wat dingen gevraagd om je te helpen en die negeer je gewoon of je geeft er simpelweg geen antwoord op.
DeluxZ schreef op zondag 02 augustus 2009 @ 00:06:
[...]


Geef je iPhone is een harde reset. Je hebt het alleen over kalibreren maar dit hoef je maar 1 keer te doen per maand volgens het advies van Apple.

hard reset uitleg

Wel van te voren even backup maken zodat je alles backuped via iTunes.
DeluxZ schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 11:17:
[...]


Wat bedoel je nou met een "reboot". Zet je hem daan aan en uit? Restore je hem dan? Of geef je de iPhone een harde reset.

Heb je in het begin volledig opgeladen, leeg laten lopen totdat je iPhone uitgaat en dan volledig opgeladen?

]|[ Apple Macbook Pro Retina 13" ]|[


 • ykz
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 26-04 23:04
Ik heb gisteren mn iPhone 3GS geupdate naar 3.0.1, maar nu werken sommige apps als Skype, Google (Earth), Facebook, eBuddy en nog wat andere niet.
Ook na een restore sluiten ze elke keer meteen af....Heeft iemand anders hier ook last van?

 • TheSlider
 • Registratie: Juli 2000
 • Niet online
ykz schreef op zondag 02 augustus 2009 @ 23:05:
Ik heb gisteren mn iPhone 3GS geupdate naar 3.0.1, maar nu werken sommige apps als Skype, Google (Earth), Facebook, eBuddy en nog wat andere niet.
Ook na een restore sluiten ze elke keer meteen af....Heeft iemand anders hier ook last van?
Had ik ook last van, geen enkele app startte meer op na de upgrade. Bij mij hielp het om 1 keer een (gratis) app uit de AppStore te installeren. Vervolgens werkten alle apps weer. Vreemd, ik had dit nu op mijn 3GS, maar heb het ook een keer op een iPod touch gehad.

 • Vanitas
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 23-12-2022
TheSlider schreef op zondag 02 augustus 2009 @ 23:34:
[...]

Had ik ook last van, geen enkele app startte meer op na de upgrade. Bij mij hielp het om 1 keer een (gratis) app uit de AppStore te installeren. Vervolgens werkten alle apps weer. Vreemd, ik had dit nu op mijn 3GS, maar heb het ook een keer op een iPod touch gehad.
Of misschien dat nog zelf een keer rebooten bij zulke problemen ook wel handig is. Fixt meestal wel de vreemde startup problemen.

Even though I walk through the valley of the shadow of death. I will fear no evil.


 • ykz
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 26-04 23:04
Hmm.. Een nieuwe app installeren en een reboot laten de apps nog steeds niet werken :(
Denk dat ik nog n keer probeer te restoren dan maar.

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
ykz schreef op maandag 03 augustus 2009 @ 08:31:
Hmm.. Een nieuwe app installeren en een reboot laten de apps nog steeds niet werken :(
Denk dat ik nog n keer probeer te restoren dan maar.
Heb je één iTunes account of meerdere waaronder je apps hebt gekocht?

Zoef


 • einreb73
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 25-05 22:12
Warfare schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 23:02:
Echt een drama om nu een Iphone 3GS te bemachtigen. Vandaag stad en land afgereden. Na 20 winkels de hoop maar opgegeven. Sommige winkels hadden het over een levertijd van 2 weken, en anderen zelfs over december |:( .

Mocht iemand nog een idee hebben waar ik terecht kan dan hoor ik het graag.
Hi,

ik heb gisteren een 3GS gehaald in de MM gehaald te Den Haag , ze hadden er nog wel een paar staan.

suc6

 • ykz
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 26-04 23:04
Zpottr schreef op maandag 03 augustus 2009 @ 08:54:
[...]

Heb je één iTunes account of meerdere waaronder je apps hebt gekocht?
Gewoon één account.

Overigens werken ze nog steeds niet na een nieuwe restore.
Best wel frustrerend dit :(

 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13-01 10:59
En als je zo'n app die niet werkt even delete en opnieuw installeert uit de app store?

[Voor 10% gewijzigd door Bosmonster op 03-08-2009 11:19]


 • ykz
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 26-04 23:04
Nee, dan werkt het nog steeds niet...
Ik heb nou al 3 keer geprobeerd te restoren (met jailbreak en zonder), alle apps verwijderd en opnieuw gesynct, reboot en een app installeren hielp ook niet.
Hebben jullie allemaal al geupdate naar 3.0.1?
Mss dat ik een downgrade probeer als dat mogelyk is...

 • Vanx
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-06 20:20
Hmm downgrade is niet mogelijk volgens mij, wel vervelende situatie. Of even de helpdesk bellen of vervangingen zoeken voor de apps die crashen.

 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13-01 10:59
Ik heb nog niet geupdate. Wacht denk ik even op de volgende (grotere) update.

 • Vanx
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-06 20:20
Ik wacht nog even tot de jailbreak van 3.1 er is. Elke keer opnieuw al die cydia apps downloaden na een jailbreak moet je zoveel mogelijk vermijden.

 • joint_me
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 01-06 16:04
Kun je notifications aanpassen op de iPhone, zodat ze meer zoals Android binnen komen. Die groene pop-up lijkt me niet zo handig.

Steun ook Klimmen tegen MS


 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13-01 10:59
joint_me schreef op maandag 03 augustus 2009 @ 14:46:
Kun je notifications aanpassen op de iPhone, zodat ze meer zoals Android binnen komen. Die groene pop-up lijkt me niet zo handig.
Wat is er niet zo handig aan? Als je in standby staat krijg je een popupje met het bericht erin (veel simpeler kan het niet) en als je in je telefoon zit komt er ook een getalletje bij de app te staan met het aantal notifications van die app.

Hoe doet Android dat dan?

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
Beter :PJe moet even het widget gedeelte negeren :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13-01 10:59
Ik zie niet wat het voordeel is :? Waar is dit zoveel anders dan de iPhone?

Je kunt direct reageren, maar dat is wel iets heel specifieks voor SMS'jes. Notifications kunnen door alle apps gebruikt worden. Daarnaast start de SMS app in een tiende van een seconde op ofzo op mn 3GS.. dus boeien :? Zie ik tenminste ook direct de gehele conversatie. Dus als het over het direct reageren gaat vind ik dat persoonlijk een nadeel, heb liever dat gewoon de app opstart, of dat ik zelf de keuze heb wat ik doe met de notification.

[Voor 91% gewijzigd door Bosmonster op 03-08-2009 15:45]


 • ykz
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 26-04 23:04
Hmm... Ik heb mijn iPhone nu restored en ingesteld als nieuwe iPhone ipv. naar een backup.
Nou ziet het ernaar uit dat de apps weer normaal werken gelukkig :)

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Bosmonster schreef op maandag 03 augustus 2009 @ 15:42:
Ik zie niet wat het voordeel is :? Waar is dit zoveel anders dan de iPhone?
Er zitten wel een paar flinke missers in de iPhone-notificaties:
* Ze onderbreken waar je mee bezig bent
* Ze schalen niet naar meerdere ontvangen berichten

Een notification area is een veel elegantere oplossing.

Zoef


 • autoreverse
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 02-06 13:49
n0valyfe schreef op zondag 02 augustus 2009 @ 14:07:
Goed nieuws =) voor mij althans.

Ik had hem dus tot gisteren morgen laten opladen tot 100% en heb hem er gisteren om 9 uur 's morgens uit gehaald. Hij ging daarna wel snel naar beneden tot 70% waarna hij even stabiel bleef en dan terug snel naar 35%. Tussen 35% en 29% heeft hij daarna wel enkele uren blijven hangen qua percentage dus dat is wel goed. Op 29% heeft hij trouwens 2 uur gestaan en heb ondertussen nog verschillende malen zitten smses. Nadat ik een sms had verstuurd sprong de batterij zelfs terug naar 35% om dan weer langzaam naar de 18% te gaan waar hij nu op staat (14:04 nu)

Dus van 100% naar 18% heeft hij een volledige dag en nacht gedaan plus nu nog eens tot 2 uur dus in totaal 29 uur waarvan ongeveer 3 uur echt gebruik was. Ik heb daarbij nog eens extreem vaak het scherm moeten aanzetten om mijn batterij percentage te checken dus ik vind dit goed meevallen en hoop enkel dat dat batterij percentage zich na verloop van tijd wel zal aanpassen. Kalibreren heb ik nu al 2 maal gedaan en ga het geen 3de keer doen aangezien ik op verschillende plaatsen lees dat je dit zoveel mogelijk moet vermijden.
Good work, MacGyver! :)

 • Vanx
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 04-06 20:20
Heeft iemand, behalve bitesms, een oplossing voor de missende character counter? Ik vind het vervelend als ik net een sms'je teveel betaal voor een paar tekentjes.

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Vanx schreef op maandag 03 augustus 2009 @ 23:11:
Heeft iemand, behalve bitesms, een oplossing voor de missende character counter? Ik vind het vervelend als ik net een sms'je teveel betaal voor een paar tekentjes.
Regeltjes tellen en genoegen nemen met ~150 karakters :)

Zoef


Anoniem: 240181

Ik heb de 3G vanaf 02 - 2009 en moet je zeggen dat ik de iphone haal met +- 6:00 uur gebruik, en 1 dag en 14 uur standbye. Heb hem ong elke dag aan de lader hangen omdat ik 3G (grootste energieverslinder), WIFI (als ik (vlakbij) thuis ben en de display op +- 35% van de helderheid heb staan. Push notificatie om de 30 min. enabled, en ook nog Ipod mode icm sony earplugs. Ben er dik tevreden mee, over de 3GS is er veel geklaagd met problemen met de accu. De 3Gs is in mijn ogen een hoogstandje van technisch vernuf, dat de hardware limieten overschrijdt.

Kan iemand zijn (goed gekalibreerde) 3Gs batt stats posten ter vergelijking met de mijne?

 • touchie75
 • Registratie: Juli 2007
 • Niet online
ik heb ook problemen met eigenlijk alle apps na de update van 3.01 3gs..
reboot/ uninstall en weer installeren helpt ook niet..

 • Froggle
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 05-06 21:49
Nou, laat ik dit topic ook eens gaan volgen. Inmiddels vanaf de release in het bezit van de 3GS 32GB. Ben er nog erg blij mee. Ik heb in de tussentijd wel al een review van de 3GS geplaatst op Tweakers. Daar staat over het algemeen in hoe het er bij mij aan toe ging met m'n iPhone. Ik zal bij deze dus het topic in de gaten en jullie op de hoogte houden. ;)

XBL: Froggle | PSN: FroggleNL | Strava | Untappd


 • joint_me
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 01-06 16:04
Zpottr schreef op maandag 03 augustus 2009 @ 21:14:
[...]

Er zitten wel een paar flinke missers in de iPhone-notificaties:
* Ze onderbreken waar je mee bezig bent
* Ze schalen niet naar meerdere ontvangen berichten

Een notification area is een veel elegantere oplossing.
touché, precies de twee punten waaraan ik me zou kunnen storen :)

Steun ook Klimmen tegen MS


 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13-01 10:59
Dat onderbreken lijkt me logisch, het is per slot van rekening een notification... Als ik een spelletje zit te spelen wil ik er graag op gewezen worden dat ik een bericht krijg. Door die directe notificaties is de schaling naar meerdere berichten ook niet nodig. Je ziet per slot van rekening in je app-overzicht precies hoeveel berichten en van welke apps ze afkomstig zijn.

Notification area lijkt me niks eigenlijk. Dus daar kunnen de meningen over verschillen. Dat Android dat per definitie beter doet is dus niet waar.

[Voor 23% gewijzigd door Bosmonster op 04-08-2009 08:55]


Anoniem: 86703

Het enige waar ik me aan irriteer is het feit dat ik ze niet uit kan zetten. Bij sms en gemiste foontjes hoef ik geen popup. Ik zie ze vanzelf wel..

 • ione
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Zit even met de volgende twee 'probleempjes':

- op het icoontje van AppStore staat een rode 1 welke aangeeft dat er 1 update gevonden is van een applicatie. Dit blijkt Navigon te zijn. Maar ik heb deze al via de laptop binnengehaald en daarna met iTunes gesynct. Op de iPhone draait dus al de nieuwe versie. Toch blijft dit getalletje staan. Hoe kan ik de iPhone wijsmaken dat de update al gedraaid heeft?

- soms komt het voor dat de icoontjes van sommige applicaties ineens niet meer kloppen. Bijv. de applicatie Bus had eerst een icoontje van een bushalte (wat klopte). Vanochtend zie ik ineens dat er het icoontje van Keeper staat (zo'n hangslotje). Ik had ook eerst de Free-versie van Brothers in Arms geinstalleerd. Daarna de gekochte versie en de Free-versie verwijderd. Sinds vanochtend zie ik dat het icoontje van de free-versie er weer staat, maar dat daarmee de volledige versie wordt opgestart. Het lijkt dus dat de snelkoppelingen wel werken, maar de icoontjes soms in de war raken. Waar kan dat aan liggen? Hoe refresh' je het scherm?

 • joint_me
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 01-06 16:04
Bosmonster schreef op dinsdag 04 augustus 2009 @ 08:54:
Dat onderbreken lijkt me logisch, het is per slot van rekening een notification... Als ik een spelletje zit te spelen wil ik er graag op gewezen worden dat ik een bericht krijg. Door die directe notificaties is de schaling naar meerdere berichten ook niet nodig. Je ziet per slot van rekening in je app-overzicht precies hoeveel berichten en van welke apps ze afkomstig zijn.

Notification area lijkt me niks eigenlijk. Dus daar kunnen de meningen over verschillen. Dat Android dat per definitie beter doet is dus niet waar.
Wat is er mis met een geluidje? *piep* *piep*, wijst mij meer dan genoeg op de aanwezigheid van een sms. Het is niet dat ik gelijk terug hoef te smsen.

Om dan, als ik klaar ben met spelen, via de notification area snel naar mijn ingekomen berichten kan gaan, lijkt mij verdomd fijn.

Steun ook Klimmen tegen MS


 • Ruubster
 • Registratie: Augustus 2008
 • Niet online
Anoniem: 240181 schreef op dinsdag 04 augustus 2009 @ 00:17:
Ik heb de 3G vanaf 02 - 2009 en moet je zeggen dat ik de iphone haal met +- 6:00 uur gebruik, en 1 dag en 14 uur standbye. Heb hem ong elke dag aan de lader hangen omdat ik 3G (grootste energieverslinder), WIFI (als ik (vlakbij) thuis ben en de display op +- 35% van de helderheid heb staan. Push notificatie om de 30 min. enabled, en ook nog Ipod mode icm sony earplugs. Ben er dik tevreden mee, over de 3GS is er veel geklaagd met problemen met de accu. De 3Gs is in mijn ogen een hoogstandje van technisch vernuf, dat de hardware limieten overschrijdt.

Kan iemand zijn (goed gekalibreerde) 3Gs batt stats posten ter vergelijking met de mijne?
Heb mijn Iphone 3GS nu sinds donderdag, en ik zal eens kijken hoe lang ik nu met een volle accu doe. Ik moet zeggen dat ik tot nu toe tevreden ben met de accu, hij gaat bij mij toch al ongeveer 2 dagen mee.
Ik weet niet of ie helemaal goed is gekalibreerd, heb hem 2x laten leeglopen en daarna weer tot 100% vol.

Dus de stats krijg je nog ;)

 • drunkfux
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 22-05 10:38
Anoniem: 86703 schreef op dinsdag 04 augustus 2009 @ 08:58:
Het enige waar ik me aan irriteer is het feit dat ik ze niet uit kan zetten. Bij sms en gemiste foontjes hoef ik geen popup. Ik zie ze vanzelf wel..
voor 99 centjes van je ellende verlost

klik:
http://h.imagehost.org/t/0501/PopupBlocker.jpg

[Voor 5% gewijzigd door drunkfux op 04-08-2009 10:57]

Systeem Specs


Anoniem: 86703

drunkfux schreef op dinsdag 04 augustus 2009 @ 10:56:
[...]


voor 99 centjes van je ellende verlost

klik:
Thanks!

Ik neem aan dat dit voor jailbroken iPhones is?

 • Paradise
 • Registratie: Juni 2000
 • Niet online
Anoniem: 86703 schreef op dinsdag 04 augustus 2009 @ 11:39:
[...]

Thanks!

Ik neem aan dat dit voor jailbroken iPhones is?
Correct, het is een applicatie uit Cydia.

Anoniem: 240181

Ruubster schreef op dinsdag 04 augustus 2009 @ 10:25:
[...]


Heb mijn Iphone 3GS nu sinds donderdag, en ik zal eens kijken hoe lang ik nu met een volle accu doe. Ik moet zeggen dat ik tot nu toe tevreden ben met de accu, hij gaat bij mij toch al ongeveer 2 dagen mee.
Ik weet niet of ie helemaal goed is gekalibreerd, heb hem 2x laten leeglopen en daarna weer tot 100% vol.

Dus de stats krijg je nog ;)
Ok thanx ! Heb hem wederom aan de lader hangen, ik heb gemerkt dat de capaciteit per laad beurt verschilt. Als ik hem overcharge (geeft aan datie vol zit, en nog door laat hangen) blijft de batt meter langer op full capacity, dan het precieze mikmak. Toch vind ik de Iphone de beste uitvinding ooit betreft mobiele telefonie en smartphone categorie. Heerlijk zon toestel.

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online
Bosmonster schreef op dinsdag 04 augustus 2009 @ 08:54:
Dat onderbreken lijkt me logisch, het is per slot van rekening een notification... Als ik een spelletje zit te spelen wil ik er graag op gewezen worden dat ik een bericht krijg.
De notifications zoals ze nu zijn stelen focus - not done voor een simpel berichtje. Misschien OK voor de battery warning, anders niets. Je kunt niet eens een telefoongesprek beëindigen als er een sms-popup staat ffs.
Door die directe notificaties is de schaling naar meerdere berichten ook niet nodig. Je ziet per slot van rekening in je app-overzicht precies hoeveel berichten en van welke apps ze afkomstig zijn.
dan moet je alle Apps die mogelijk notifications ahterlaten op één scherm zetten en bovendien krijg je ze pas te zien als je naar dat scherm gaat.

Sorry, maar het huidige systeem is een luie, niet vol te houden 'oplossing'. Samen met bv. de ramp die applicatie(data)management is een van de dingen waar je aan ziet dat de iPhone iets sneller groot wordt dan Apple kan bijhouden.

Zoef


 • hansem
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 04-06 18:49
Weet iemand welke auto lader werkt met de 3gs? Degene die ik nu heb die alles wel laad (iPod Touch (1g), iPod Nano) maar dus niet de nieuwe 3gs.

Welke kan ik aanschaffen die het wel doet?

Anoniem: 144797

Hier een lader die perfect werkt. En het is nog een goede houder en een fmtransmitter ook. Dus gelijk handsfree.

de onderste

http://www.wheelsonlineautos.nl/Electronica/Ipod-Iphone

 • HaterFrame
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 15:51

HaterFrame

Well... Poo came out!

hansem schreef op dinsdag 04 augustus 2009 @ 13:08:
Weet iemand welke auto lader werkt met de 3gs? Degene die ik nu heb die alles wel laad (iPod Touch (1g), iPod Nano) maar dus niet de nieuwe 3gs.

Welke kan ik aanschaffen die het wel doet?
Ik heb er hier 1 over, mocht je in de buurt van hengelo wonen mag je hem van mij komen ophalen :)

Overigens heb ik de laatste tijd last van een laggende interface, heb het idee dat dit bij 3.0 gekomen is (heb nog niet naar 3.0.1 geupdate ivb met problemen die daar weer mee zijn)

Iemand hier ook last van? Dan met name een slecht reagerende ipod, af en toe complete vastlopers... Heel irritant

I am the great Cornholio!


 • eWobbuh
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 30-05 10:20
MetaFrame schreef op dinsdag 04 augustus 2009 @ 13:40:
[...]

Ik heb er hier 1 over, mocht je in de buurt van hengelo wonen mag je hem van mij komen ophalen :)

Overigens heb ik de laatste tijd last van een laggende interface, heb het idee dat dit bij 3.0 gekomen is (heb nog niet naar 3.0.1 geupdate ivb met problemen die daar weer mee zijn)

Iemand hier ook last van? Dan met name een slecht reagerende ipod, af en toe complete vastlopers... Heel irritant
Toevallig met FM transmitter? Werk in Hengelo vandaar... :)

greetz, me

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Let op of je post niet beter past in een van de volgende topics:
[iPhone 3GS] Provider & Abonnementen - deel 7
[iPhone 3GS] Importeren en / of losse koop - Deel 2

Om de doorzoekbaarheid te verbeteren moeten problemen en specifieke vragen in een apart (nieuw) topic: iPods, iPhones & iTunes Beleid.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee