• Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52


Welkom in het discussietopic over de iPhone. Je kunt in deze startpost informatie vinden over de functionaliteit van de iPhone, de accessoires en de specificaties. De topicstart is voornamelijk gericht op de 3GS. Maar in de volgende post kun je een FAQ vinden met wat tips en antwoorden op veelgestelde vragen over alle iPhone-modellen.

De iPhone 3GS 16GB en 32GB zal vanaf 26 juni officieel verkrijgbaar zijn in Nederland. Het is nog onduidelijk of hier ook de iPhone 3G 8GB verkrijgbaar zal blijven. De exclusieve provider is T-Mobile en de iPhone zal waarschijnlijk worden geleverd in combinatie met 3 scherpe 2 jarige abonnementen vanaf 30 euro die allemaal belminuten, sms-berichten en mobiel breedband (2048/384 Kbps) bevatten. Ook in België zal de iPhone vanaf 26 juni verkrijgbaar zijn. Hier zijn nog geen details over bekend.

Voor iPhone bezitters van de originele iPhone en iPhone 3G is het leuk om te weten dat de iPhone 3.0 software op 17 juni om 19:00 officieel is vrijgegeven. Meer informatie hierover is te vinden in de tweede post in het topic.


Interface

De iPhone draait op een afgeslankte versie van Mac OS X, gedoopt OS X iPhone. Daardoor heb je o.a. de beschikking over een HTML email client, de Safari webbrowser etc. Ook andere achterliggende geavanceerde techniek uit Mac OS X is beschikbaar op de iPhone.


Multitouch

De iPhone heeft geen knoppen maar een gigantisch (3,5") scherm. Via dit scherm bedien je de iPhone, hierdoor is het mogelijk om de interface te laten veranderen naar gelang de applicatie dit verlangt. Fysieke knoppen zitten niet meer in de weg, en nemen geen kostbare ruimte in als je ze niet nodig hebt.

De iPhone is de eerste en vooralsnog enige telefoon die uitgerust is met multitouch technologie. Hierdoor is het mogelijk om met behulp van gestures de telefoon te bedienen. Natuurlijk kun je de telefoon gewoon aanraken zoals een traditionaal touchscreen. Dit kan echter gewoon met je vingers en daarvoor is dus geen stylus nodig. Het echt revolutionaire aan de iPhone is dat dit ook met meerdere vingers tegelijk kan. Hierdoor kun je dus snel tekst invoeren. Maar je kunt ook bijv. inzoomen op een foto door twee vingers uit elkaar te bewegen.

Door geavanceerde predictive text input kun je snel tekst invoeren op de iPhone. Dit werkt behoorlijk goed, al is het even wennen in het begin.


Sensoren

De iPhone beschikt over verschillende sensoren, die het gebruik vergemakkelijken. De lichtsensor past de felheid van het display aan op de lichtomstandigheden, zodat het scherm optimaal afleesbaar is en stroom bespaard wordt waar mogelijk. De proximitysensor zorgt dat het scherm wordt uitgeschakeld als je de telefoon bij de oor houdt. Hierdoor bespaar je stroom en zijn ongewenste aanrakingen met je oor niet mogelijk. Tot slot zit er ook nog een accelleratiesensor ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat de iPhone weet of je hem op z'n kant houdt of niet. Zo kun je bijv. een breedbeeldfilmpje bekijken door de iPhone te draaien, ook is het mogelijk om zo landscape foto's nog beter te bekijken, of om bijv. de coverflow navigatie te gebruiken om je favoriete album te vinden.Functionaliteit

Telefoon

De iPhone doet alles wat je van een mobiele telefoon mag verwachten, bellen, smsen etc. Een speciale functie van de iPhone is visual voicemail. Je ziet een overzicht van je voicemail bericht en je kunt degene die je wilt horen aanklikken. Dus je hoeft ze niet één voor één af te luisteren. Je kunt je contactlijst syncen met adresboek (Mac), Entourage (Mac) of Outlook (Windows). Ook kun je via internet syncen met Yahoo! adresboek. Daarnaast ondersteunt de iPhone Microsoft Exchange en Mobile Me, wat het mogelijk maakt om contacts te pushen en gepusht te krijgen, waardoor ze on-the-fly bijgewerkt worden.


iPod

De iPhone doet alles wat je iPod ook doet, maar dan mooier en beter. Het grote scherm (3,5") is uiteraard uitstekend geschikt om videomateriaal te bekijken. Maar je kunt ook prima muziek luisteren. De interface is volledig vernieuwd t.o.v. de huidige iPods en je kunt bijv. navigeren middels coverflow. Wat kan de iPhone allemaal afspelen? Het is ook mogelijk om de iPhone middels component of composiet aan te sluiten op een TV.

Daarnaast is het mogelijk om vanuit de iTunes app muziek, podcasts, muziekvideo's, tv series, films en iTunes U content aan te schaffen. Dit wordt ook weer teruggesynct naar de computer middels iTunes.

Audio: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3 and 4), Apple Lossless, AIFF and WAV.

Video: H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 768 Kbps, 320 by 240 pixels, 30 frames per sec., Baseline Profile up to Level 1.3 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per sec., Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48 kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats.


Safari

De iPhone beschikt, volgens Apple, over de meest geavanceerde browser ooit, Safari. Dit mobiele broertje doet in niets onder voor de desktop variant. Helaas wordt Java niet ondersteund (Javascript wel) en Flash (vooralsnog) ook niet. Wel zit er ondersteuning in voor bepaalde HTML5 elementen. Youtube is ondanks het gebrek aan flash toch geen probleem, omdat de iPhone toegang heeft tot betere kwaliteit filmpjes van Youtube in H.264 formaat. Daarbij wordt vanaf bookmarks worden automatisch gesynced met je desktop computer. Daarnaast is het mogelijk om bookmarks (waarbij o.a. de zoom onthouden wordt) te plaatsen op je springboard. Die zijn dus met 1 tap bereikbaar.


Mail

De emailclient heeft ondersteuning voor HTML en ondersteunt alle IMAP en POP mailboxen. Push-mail is mogelijk via een speciale (gratis) Yahoo mailaccount. Daarnaast is de mogelijk met Exchange servers en een MobileMe account.

Je kunt daarnaast op vastgestelde tijden je andere IMAP en POP mailboxen laten controleren. Daarnaast wordt je mail sowieso opgehaald bij het openen van de applicatie. De emailaccounts (dus de instellingen, niet de emails) worden gesynced met je desktop computer, dit kan met Mail (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows).


Agenda

Het is mogelijk je afspraken te syncen met iCal (Mac), Entourage (Mac) en Outlook (Windows). Je kunt op je iPhone alle afspraken inzien en evt. nieuwe toevoegen. Ook kan je agenda via CalDAV, Exchange of Mobile Me draadloos up-to-date gehouden worden, waarbij afspraken dus ook weer automatisch gepusht worden van je PC of Mac naar je iPhone en vice versa.


Camera (Photo & Video)

De iPhone 3GS beschikt over een 3,2 megapixel camera met autofocus (de iPhone 3G over een 2 megapixel camera zonder autofocus).

Bij de iPhone 3GS is middels het blauwe vlak op het scherm mogelijk om middels een focuspunt op het scherm zelf te kiezen waarop moet worden gefocused. Deze foto's kun je vervolgens syncen met iPhoto (Mac), Adobe Photoshop Elements, Adobe Photoshop Album of een willekeurige map op je computer. Daarnaast kun je foto's middels Mobile Me of Flickr, direct naar je online gallery publiceren of bijv. naar iemand emailen. Een andere leuke feature is dat de iPhone automatisch de locatie kan toevoegen, geotagging. De locatie wordt bepaald met een combinatie van de ingebouwde (A-)GPS, GSM en Wifi.

Het is natuurlijk ook mogelijk om foto's of afbeeldingen gemaakt met bijv. een andere camera op de iPhone zetten door ze te syncen vanaf je Mac of PC, ze op te slaan vanaf internet via de Safari webbrowser of ze op te slaan vanuit een email attachement. Deze kunnen vervolgens worden weergegeven middels de foto applicatie.
Daarnaast biedt de iPhone 3GS de mogelijkheid om video's op te nemen (640*480 @30fps). Deze video's kunnen op de iPhone worden bewerkt en daarna worden gedeeld middels email, MobileMe of YouTube.Google Maps

Via deze applicatie is het mogelijk om Google Maps te raadplegen, incl. routeplanning, satellietbeelden, fileinformatie etc. Dit is nu inclusief locatiebepaling d.m.v. (A-)GPS, GSM en Wifi. De iPhone 3G heeft ingebouwde GPS en gebruikt daarnaast dus de locatie van telefoonmasten en wifi hotspots om de locatie te bepalen en een snelle fix te krijgen voor de GPS. De iPhone 3GS voegt daar nog een ingebouwd kompas aan toe. Deze zorgt ervoor dat het mogelijk is om de kaart precies uit te lijnen in de richting dat je kijkt. Daarnaast kan het kompas zelfstandig worden geraadpleegd in een eigen applicatie. Natuurlijk is Google Maps, GPS en kompas ook aan te roepen door App ontwikkelaars :)


Andere standaard applicaties

Standaard worden onder andere een uitgebreide wetenschappelijke rekenmachine, een uitgebreide klok (met o.a. wereldklok, timer, stopwatch en wekker functionaliteiten), een weer, een aandelen, een dictafoon, de App Store en de iTunes Store applicaties meegeleverd. Op de iPhone 3GS kunnen daar nog de kompas en Nike+ applicaties aan worden toegevoegd.


Meer applicaties?

Apple brengt zelf regelmatig updates uit, waarmee programma's toegevoegd worden aan de iPhone. Zo zijn later o.a. de dictafoon, de iTunes en App Store toegevoegd.
Daarnaast heeft de iPhone uitgebreide ondersteuning voor web applicaties. Zo kan iedereen websites maken die geschikt zijn voor de iPhone. Hier levert Apple ook ondersteuning voor. Natuurlijk is dat leuk, maar de mogelijkheden blijven beperkt.

Gelukkig zijn er ook native applicaties beschikbaar van third parties. Deze zijn gemaakt met de iPhone SDK en kunnen aangeschaft worden via de App Store op de iPhone of via iTunes op de PC en Mac. De ontwikkeltools kunnen door iedereen gratis gedownload worden, om als ontwikkelaar je software ook daardwerkelijk te verspreiden en op de iPhone te kunnen testen moet je 99 euro betalen. Vervolgens heb je de keus om de applicatie gratis aan te bieden of tegen een vergoeding. Hierbij gaat 30% naar Apple toe (die daarvan alle kosten betaald voor de verspreiding) en 70% naar de ontwikkelaar. Als het je ook leuk lijkt om met de SDK aan de gang te gaan, dan kun je het beste even in dit topic kijken: [iPhone & iPod touch SDK] Ervaringen & Discussie.
De App Store is inmiddels een groot succes. Eind april werd de miljardste (!) app gedownload uit de App Store. Er zijn inmiddels meer dan 50.000 applicaties te vinden in de App Store en volgens Apple neemt dit aantal alleen maar sneller toe...

Nog een andere mogelijkheid is om de iPhone te jailbreaken. Dit kan worden besproken in [iPhone & iPod touch] Jailbreaken - Deel 3.

Er zijn inmiddels al aardig wat applicaties beschikbaar, kijk voor de favorieten van je mede-tweakers in [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie #2, [iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia en Rock! Deel 2 & [iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps.
Accessoires

De iPhone beschikt over een iPod dockconnector aansluiting en daarnaast kunnen accessoires aangesloten worden middels bluetooth. Vanaf de 3.0 software is het daarnaast mogelijk voor apps om te communiceren met die aangesloten accessoires. De iPhone kan daarnaast met de meeste iPod accessoires overweg. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop accessoires, die speciaal beschikbaar zijn voor de iPhone. TomTom heeft bijv. een speciale houder ontwikkeld voor autonavigatie die vanaf deze zomer zal worden geleverd.

Kijk in de Apple Store voor alle beschikbare accessoires.


Apple levert speciale oordopjes (met microfoon) mee met de iPhone. Een speciale dock, waarbij je toegang hebt tot de homeknop is er ook. Let daarbij op dat de dock's van de iPhone 3G(S) en de originele iPhone niet uitwisselbaar zijn.

In the free iPod Book 4.0 van iLounge zijn verschillende accessoires te vinden van 3rd party's. Dit zijn o.a. armbanden, cases en screenprotectors. Voor het bespreken van cases en andere beschermingsmogelijkheden voor je iPhone kun je hier terecht: [iPhone & iPod touch] Cases, hoesjes & bescherming.

Daarnaast kunnen de bluetooth headsets (ook stereo via A2DP) kunnen besproken worden in
[iPhone & iPod touch] Bluetooth headsets & ervaringen. Speakersets met dockconnector hebben ook een eigen topic: [iPhone & iPod] Speakerdocks ervaringen & discussie :) .


Specificaties

Tussen haakjes staan de (mits van toepassing) afwijkende specificaties van de iPhone 3G.

• Afmetingen - 115,5 x 61,1 x 12,3mm
• Gewicht - 135 gram (133 gram)
• Scherm - 3.5 inch - 320 x 480 - 163 ppi
• Opslag - (8GB), 16GB of 32GB
• Camera - 3,2 megapixels met autofocus (2.0 megapixels zonder autofocus)
• Kleur - (8GB in zwart) & 16GB of 32GB in wit of zwart

• UMTS/HSDPA - 850, 1900, 2100 MHz tot 7,2 Mbps (tot 3,6 Mbps)
• GSM / EDGE - 850, 900, 1800, 1900 MHz
• Wi-Fi - 802.11b/g met geavanceerde beveiligingsopties zoals WPA2 en 802.1X
• Wi-Fi - Bluetooth 2.1 + EDR (Bluetooth 2.0 + EDR)

• Batterij
- Lithium
- Bellen - tot 12 uur met 2G en tot 5 uur met 3G (tot 10 uur met 2G en tot 5 uur met 3G)
- Internet - tot 7 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G (tot 9 uur met Wi-Fi en tot 6 uur met 3G)
- Video - tot 10 uur (tot 7 uur)
- Audio - tot 30 uur (tot 24 uur)
- Standby - tot 300 uur

• Aansluitingen e.d.
- 30 pins iPod dock aansluiting
- 3.5mm jack met audio en microfoon ondersteuning
- SIM kaart houder
- Ingebouwde luidspreker
- Ingebouwde microfoon

• Fysieke knoppen:
- Volume luider / zachter
- Geluid aan / uit
- Sluimer / Waakstand
- Thuisknop

In de doos zit: iPhone 3G (S), stereoheadset met microfoon, dockconnector-naar-USB-kabel, USB-lichtnetadapter, documentatie, reinigings- en poetsdoekje en een pinnetje voor het plaatsen van de simkaart


Klik hier voor de uitgebreide tech specs.T-Mobile prijzen en abonnementen


De iPhone 3GS en iPhone 3G zijn exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile in combinatie met 3 abonnementen die een looptijd hebben van 2 jaar. Alle abonnementen zijn in combinatie met onbeperkt dataverkeer via HSDPA (2048/384 Kbps) en WiFi hotspots. Daarnaast is ook gebruik van Visual Voicemail gratis.

Maandelijkse kosten:29,9544,9564,95
Belminuten:150300500
Sms-berichten:150300500
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 8GB iPhone 3G:29,950,000,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 16GB iPhone 3GS:99,9529,950,00
Toestelprijs bij 2-jarig abonnement 32GB iPhone 3GS:199,95119,9559,95


De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone] Provider & Abonnementen - deel 8.


Mobistar prijzen en abonnementen


In België is de iPhone beschikbaar bij Mobistar. De iPhone is daar simlockvrij te koop en hoeft niet gekocht te worden i.c.m. een abonnement. Dit is misschien ook interessant voor de Nederlandse importeerders. De prijs is 475 euro voor de 8GB 3G versie, 575 euro voor de 16GB 3GS versie en 675 euro voor de 32GB variant. Ter info, verder is de telefoon ook simlockvrij in Italie te koop daar zijn de prijzen 25 euro hoger bij Apple en 45 euro hoger bij Tim & Vodafone. Meer info over importeren is te vinden in
[iPhone] Importeren en / of losse koop.

Er zijn daarnaast drie abonnementen voor de iPhone:

Maandelijkse kosten:30,0045,0060,00
Belminuten1:180360540
Sms-berichten1:3006001200
Dataverkeer:200MB500MB1GB

1 Let op: dit zijn dus steeds x aantal belminuten of SMSjes, dus niet én én zoals bij T-Mobile in Nederland.

De discussie over de prijzen en abonnementen kan plaatsvinden in [iPhone] Provider & Abonnementen - deel 8.


Links naar andere relevante topics op GoT


Prijs, levertijden, abonnementen & importeren:
[iPhone] Levertijden
[iPhone] Provider & Abonnementen - deel 8
[iPhone 3GS] Importeren en / of losse koop - Deel 2

Handige software en aanverwante diensten:
[iPhone] Tethering (je internetverbinding delen met je pc)
[MobileMe] Ervaringen & Discussie
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie #2
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps

Jailbreaken:
[iPhone & iPod touch] Jailbreaken - Deel 3
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia en Rock! Deel 2
[iPhone & iPod touch] Post hier je mods

Accessoires:
[iPhone & iPod touch] Cases, hoesjes & bescherming
[iPhone & iPod touch] Bluetooth headsets & ervaringen
[iPhone & iPod] Speakerdocks ervaringen & discussie

iPod touch:
[iPod touch] Ervaringen & Discussie - Deel 7


De vorige delen:
deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6, deel 7, deel 8, deel 9, deel 10, deel 11, deel 12, deel 13, deel 14,
deel 15, deel 16, deel 17, deel 18, deel 19, deel 20, deel 21, deel 22,
deel 23


"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

iPhone FAQ

Inhoudsopgave
« · ^

Wat zijn de verschillen tussen de iPhone 3G en de nieuwe 3GS versie?
Van buiten zijn de telefoons identiek. De afmetingen zijn gelijk, de kleuren zijn gelijk en de metalen rand is even groot. Tenminste ze zijn gelijk op het eerste gezicht. De iPhone 3GS is namelijk voorzien van een speciale coating die vingerafdrukken onzichtbaar moet maken. Daarnaast is de belettering op de achterkant, o.a. "iPhone" en daaronder nu ook glimmend zoals het Apple logo.De iPhone 3GS kent van binnen echter wel een groot aantal veranderingen. De telefoon is volgens Apple tot 2 keer zo snel, alhoewel op de keynote zelfs taken getoond werden die meer dan 3,5 keer zo snel gaan t.o.v. de iPhone 3G. Hierbij moet rekening worden gehouden dat is getest met iPhone OS 3.0 op beide apparaten. Dit OS biedt toch al enige snelheidswinst t.o.v. 2.0. Het is nog onduidelijk hoe deze snelheidswinst wordt behaald, maar het ligt voor de hand dat dit volgt uit een snellere processor en een verdubbeling van het RAM geheugen.Een andere verdubbeling vindt plaats in de opslag. Zo is de nieuwe iPhone 3GS voor dezelfde prijs* voorzien van twee keer zoveel opslag. De twee uitvoeringen zijn 16GB en 32GB. Deze zijn beide is wit en zwart leverbaar.

De iPhone 3GS kent Nike+ ondersteuning, hiermee kunnen gemakkelijk de hardloopprestaties worden bijgehouden en evt. gedeeld (wel is een extra sensor benodigd). Verder is ook de batterijduur verbeterd. De batterij gaat met bepaalde taken (o.a. muziek luisteren, video kijken, bellen via 2G en internetten via wifi significant langer mee). Daarnaast is de iPhone 3GS uitgerust met een 3 megapixel camera met autofocus, een video-opname en edit mogelijkheid. Tot slot zijn ook de toegankelijkheidsopties sterk verbeterd met onder andere voiceover en als meest opmerkelijke hands-free voicecontrol.

*De prijzen verschillen tussen de landen, in Amerika is de prijs iig gelijk gebleven.

« · ^

Wat is de nieuwe functionaliteit van de iPhone 3.0 software?
Op 17 maart is een preview gegeven van de nieuwe iPhone 3.0 software. Op de keynote van de WWDC is nogmaals kort ingegaan op de functionaliteit van deze update. De update is op 17 juni gratis beschikbaar gesteld aan bezitters van de originele iPhone (2G) en de iPhone 3G. Het bereid de functionaliteit van de iPhone uit en daarnaast bevat het een grote uitbreiding van de functionaliteit die beschikbaar is voor ontwikkelaars.

Om met het laatste meteen te beginnen. De SDK zal meer dan 1000 nieuwe API's bevatten. Daarnaast is er de mogelijkheid om push notificaties toe te voegen, peer-to-peer connectiviteit (andere apparaten vinden die de app draaien via wifi of bluetooth) en te verbinden met third party accessoires via de dockconnector of bluetooth. Het zal ook mogelijk worden om betaalde uitbereidingen binnen een app beschikbaar te maken. Tot slot staat Apple ook turn by turn navigatie toe. TomTom komt sowieso met een speciale houder (zie hierboven) en allerlei gelokaliseerde versies van TomTom voor de iPhone.

Voor de gewone gebruiker komen er ook meer dan genoeg verbeteringen, naast de apps met meer functionaliteit... Knippen, kopieren en plakken komt beschikbaar in de apps van Apple en third parties. In alle belangrijke applicaties zal het landscape toetsenbord beschikbaar zijn, dus niet alleen meer in de Safari browser, maar ook in de SMS, Mail en Notes app.

De SMS app wordt omgedoopt in Messages en gaat ook MMS* ondersteunen. Daarnaast wordt het mogelijk om een of meerdere berichten door te sturen en kun je ook individuele berichten, naast gehele threads, verwijderen. Verder komt er nog een nieuwe applicatie genaamd Voice Memos. Dat spreekt voor zich ;). Er wordt ook A2DP* toegevoegd.

In de 2.0 software werd het mogelijk om te zoeken binnen de contactpersonen, met de 3.0 software wordt dat systemwide. Dat betekent dat het beschikbaar komt in o.a. de Mail en iPod apps. Maar ook betekent dat dat er middels Spotlight in alle apps gezocht worden.

Tethering-ondersteuning zal ook worden ingebouwd. Dat houdt in dat internet delen met een laptop mogelijk zal worden. Desondanks houdt Apple nog een slag om de arm, want dit zal alleen in overleg met de individuele carriers worden aangeboden. Het zal in Nederland worden aangeboden, maar het is nog onduidelijk wat de kosten zullen zijn :)

Overigens zijn er nog veel meer (kleine) verbeteringen. Gizmodo heeft een mooi overzicht, ook van de kleinere dingen:
Other good features: Notes Sync, audio/video tags, live streaming, shake to shuffle, Wi-Fi auto login, Stereo Bluetooth, LDAP, iTunes account creation, YouTube ratings, Anti-Phishing, Call Log, Parental Controls, Media Scrubber, OTA profiles, VPN on demand, Languages, YouTube subscriptions, YouTube accounts and Encrypted profiles. Also, auto-fills.
*Vanwege hardware beperkingen zullen A2DP en MMS helaas niet beschikbaar komen voor iPhone 2G gebruikers.


« · ^

Wat zijn de verschillen tussen de eerste generatie iPhone en de nieuwe 3G versie?
De grootste verschillen zitten van binnen, zo gaat de batterij nu iets langer mee, de geluidskwaliteit is verbeterd en natuurlijk zijn 3G (UMTS & HSDPA) en GPS toegevoegd.

Het uiterlijk is ook veranderd, de achterkant is nu enigsinds afgerond. Hij is iets dikker geworden, een paar mm, maar het volume is afgenomen, vanwege de veel sterker aflopende achterkant. Daarnaast is de achterkant niet meer van aluminium, maar van glossy wit of zwart plastic. Tot slot, zijn de knoppen aan de zijkant nu van metaal.


« · ^

Wat is de nieuwe functionaliteit van de iPhone 2.0 software?
De functionaliteit is voor de nieuwe en oude iPhone gelijk en is alleen beperkt door de hardware. Het is onder te verdelen in 3 categoriën: de nieuwe functionaliteit die vooral interessant voor bedrijven is, de SDK en de nieuwe functionaliteit voor de "gewone" consumenten.

Voor bedrijven is er naast Microsoft Exchange support, ondersteuning voor Cisco VPN netwerken, auto-discovery, remote wipe en betere beveiligingen voor draadloze netwerken, zoals 802.1X en WPA2 worden ondersteund.

De SDK voegt de mogelijkheid toe voor ontwikkelaars om software te ontwikkelen. Deze software wordt verkocht via de App store. Deze zorgt er ook voor dat updates beschikbaar worden gesteld etc. De AppStore is beschikbaar in 62 landen, en alle applicaties die kleiner zijn dan 10 MB kunnen via het mobiele netwerk worden gedownload.

Voor de eindgebruiker zijn er ook veel nieuwe features, ik zal de belangrijkste hier noemen. Er is volledige ondersteuning voor zowel iWork als MS Office documenten (incl. Powerpoint). In het adresboek zit nu ook een zoekfunctie. In Mail is het mogelijk om meerdere e-mails tegelijk te verwijderen of verplaatsen.


« · ^

Hoe kan ik aan een simlockvrije iPhone komen?
Met de komst van de nieuwe 3G iPhone zal importeren een stuk lastiger worden. In Amerika zal de telefoon alleen nog maar geactiveerd verkocht worden. Dus je kunt niet zomaar de winkel uit lopen, je zult een abonnement erbij moeten afsluiten. Misschien komen er wel mogelijkheden in andere landen, want vanaf 11 juli zal de iPhone in 22 landen te koop zijn en later dit jaar zelfs in 70 landen.

In België en Frankrijk moet de iPhone ook simlockvrij verkocht worden. Dat betekent dat er daar een mogelijkheid zal zijn om aan een simlockvrije telefoon te komen. Het probleem daarbij is alleen de prijs, want het zal waarschijnlijk niet goedkoop worden. In Engeland zal de iPhone ook prepaid te krijgen zijn, misschien dat daar mogelijkheden voor komen :)

Het importeren (wordt verder besproken in [iPhone 3GS] Importeren en / of losse koop - Deel 2.


« · ^

Waar kan ik de handleiding eigenlijk vinden?
De iPhone is voor veel mensen het eerste Apple produkt en daarom kunnen er een aantal zaken onduidelijk zijn. Het feit dat je niet eens een handleiding meegeleverd krijgt en alleen een snelstartgids helpt hier natuurlijk niet aan mee. Dus om te beginnen. De nederlandse handleiding is te downloaden op:
Apple iPhone handleiding.

Daarnaast staat bij de bookmarks op de iPhone zelf ook een link naar de "iPhone User Guide". Dit is een link naar de website van Apple, waarin op een speciaal voor de iPhone gemaakte site ook allerlei dingen worden uitgelegd.


« · ^

Hoe kan ik de iPhone klaarmaken voor gebruik?
Als je je iPhone voor de 1e keer aanzet krijg je na het opstarten en ingeven van je pincode het volgende scherm:


Hiermee bedoelt apple dat je je telefoon aan je pc of mac dient te koppelen en via iTunes dient aan te melden. Mocht je iTunes nog niet geinstalleerd hebben kun je deze downloaden via:
iTunes Download pagina

Hierna is je iPhone actief en kun je bellen en alle andere dingen doen die mogelijk zijn met een iPhone.


« · ^

Ik heb geen creditcard en wil me toch registreren om mijn iPhone te kunnen gebruiken?
Je kunt in het registratiescherm ook kiezen voor de optie:
Geen - aanschaffen van betaalde applicaties is niet mogelijk
Click 'n Buy - voor aanschaffen via je afschrijving van je bankrekening.


« · ^

Hoe kan ik een eigen ringtone instellen?
Mac gebruikers kunnen dit het makkelijkst doen via het programmapakket iLife '08 van Apple zelf waarin het programma Garageband zit. Hiermee kun je een willekeurig audiobestand selecteren bewerken en omzetten naar het juiste formaat zodat je iPhone hem accepteert als beltoon.

Voor Windows gebruikers is er het programma iPhone Ringtone Maker van Efiko Software. Je kunt daarvan een demo downloaden welke je 3 ringtones laat maken. Vanuit dit programma wordt het direct toegevoegd aan je ringtone collectie in iTunes 7.7. Logischerwijs dien je op de Mac en PC nog wel even te synchroniseren en daarna via het instellingen menu je ringtone in te stellen.

Daarnaast kan het ook via iTunes zelf (met dank aan Fab1Man):
 • Ga naar de MP3 die je wilt converten naar ringtone.
 • Rechtsklik op MP3 -> Info Tonen -> Opties -> stel bij begintijd je starttijd in, dus stel op 0:10 gaat dat in waarmee je wilt beginnen. Eindtijd moet maximaal 40 seconden later zijn.
 • Sluit venster.
 • Rechtsklik op MP3 -> Selectie converteren naar AAC
 • Rechtsklik op de ringtone -> In Windows Explorer tonen.
 • Extensie wijzigen van m4a naar m4r.
 • Plaats je ringtone in een map waar je 'm wilt hebben en dubbelklik op de ringtone.
 • Er komt een nieuwe tab bij in iTunes, genaamd ringtones.
 • Wanneer je nu je iPhone synchroniseert, heb je de tab "Ringtones". Hierin kun je de gewenste ringtone(s) selecteren om te syncen met je iPhone.
« · ^

Hoe kan ik de autocorrectie en autoaanvulling van het woordenboek uitzetten?
Dat is mogelijk via "instellingen", "algemeen", "toetsenbord" en dan "autocorrectie". Kijk wel voor de zekerheid of de taal juist staat ingesteld, voordat je het (uit frustratie) uitzet. Daarnaast is het van belang te weten dat het woordenboek getrained kan worden. Door 3 keer een woord te typen of weg te drukken kun je het trainen.


« · ^

Wil je apps uit de store via je pc installeren op je iPhone maar heb je daar geen rechten toe volgens iTunes?
Probeer in bovenaan in de werkbalk van itunes het volgende in te stellen:
Store -> Computer Machtigen met dank aan Erulezz

Het terugsyncen van apps die gekocht zijn via de iPhone wil ook niet altijd lekker gaan. Je kunt dit handmatig doen, door de iPhone aan te sluiten en dan in de linkerkolom van iTunes met de rechtermuisknop te klikken op de iPhone en te kiezen voor "zet aankopen over".


« · ^

Hoe kan ik apps verwijderen welke via de iPhone zijn geinstalleerd?
- Houd je vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Tik op het kruisje in de hoek van het programma dat u wilt verwijderen.
- Tik op 'Verwijder' en druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


« · ^

Hoe kan ik het springboard / homescreen organiseren?
- Houd uw vinger op een willekeurig programmasymbool op het beginscherm tot de
symbolen gaan bewegen.
- Sleep het icoontje naar de gewenste plaats.druk vervolgens op de thuisknop om de wijziging te bewaren.


« · ^

Hoe kan ik een filmpje omzetten voor gebruik op de iPhone?
Mits hij aan de goede voorwaarden voldoet kun je hem via iTunes zo overzetten. Mocht je een afwijkend bestandsformaat hebben. Dan zijn er heel veel opties. In de AMD FAQ is er een gedeelte aan gewijd: AMD FAQ.

iLounge heeft ook twee fantastische guides hierover gemaakt:
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Mac)
The Complete Guide to iPod, iPhone and Apple TV Video Conversion (Windows)

Voor Windows gebruikers is er daarnaast in PMD nog een uitstekende handleiding te vinden: Video coderen voor je PMD: Tips en trucs.


« · ^

Waarom geeft Google Maps geeft een grote blauwe pulserende ring om mijn locatie?
Deze ring geeft aan hoeveel "afwijking" er is op dat moment. De afwijking zal binnen groter zijn, omdat GPS dan geen of geen goede fix kan krijgen. Dan wordt er overgeschakeld op de minder precieze locatiebepaling met behulp van GSM masten en wifi.


« · ^

Waarom kan ik niet navigeren?
Google Maps is een locatiebepalend programma met routeplan mogelijkheden. Het is dus wel mogelijk om een route te plannen en deze dan te volgen op het scherm. Het is niet mogelijk om aanwijzingen te krijgen.

Bij de iPhone 3.0 software zijn er speciale api's toegevoegd die navigatie met iPhone mogelijk moeten maken. TomTom heeft zijn pakket aangekondigd. Hierbij is optioneel ook een autohouder leverbaar. Beide zullen in de zomer beschikbaar komen. Het houdt echter niet op met TomTom. Het ligt in de lijn de verwachting dat vele partijen met navigatiesoftware zullen komen, vanwege de nieuwe api's en gezien het succes van de iPhone en de App Store. Inmiddels zijn er al verschillende paketten verkrijgbaar, kijk daarvoor o.a. in [iPhone navigatie] Navigon MobileNavigator en [iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie.


« · ^

Hoe kan ik tabbladen gebruiken in Safari?
Het onderste icoontje (de twee kleine venstertjes achter elkaar) eenmaal aanklikken en je kunt met meerdere vensters/tabbladen internetten. In de 3.0 software is het ook mogelijk om alle tabbladen te sluiten. Je krijgt dan een lege pagina.


« · ^

Hoe kan ik links in een nieuw tabblad openen en bijv. snel naar beneden scrollen?
Er zijn een aantal onmisbare bookmarklets voor de iPhone. Eén daarvan voorziet alle links in een pagina van een target=blank wat betekent dat die de pagina in een nieuwe tab (helaas wel in de voorgrond) opent. Daarnaast is "scroll down" een goeie; naar de bodem van een pagina scrollen kon nog niet handig zoals dat wel met naar de top scrollen kan; handig op forums. En natuurlijk Find in this page: Maakt je zoekterm geel, onmisbaar.
Tenslotte nog wat zoekbookmarks, met YubNub als aanrader. Zie:
http://doctyper.com/archi...a-small-iphone-annoyance/
http://www.lifeclever.com...marklets-for-your-iphone/

Overigens kun je in de 3.0 software de link ingedrukt houden en dan kiezen om een link in een nieuw tabblad te openen :).

Met dank aan Zpottr

« · ^

Sneller internetten met GPRS en 3G?
Via T-Mobile is het mogelijk om compressie aan (of uit) te zetten om zo websites sneller te kunnen laden. Ga met de Safari browser hiervoor naar http://speed.t-mobile.nl/.


« · ^

Ik kan de Scientific calculator niet vinden alleen de standaard?
Kantel je iPhone eens op zijn kant en dan schakelt de calculator ook om naar de uitgebreide variant.


« · ^

Hoe maak ik een screenshot op de iPhone ?
Houd de home-knop ingedrukt en druk één maal op de aan/uit-knop. Je screenshot word nu in de foto-rol geplaatst (zelfde locatie als de foto's van de camera).

De screenshots worden opgeslagen als PNG's. Bestandsgrote is ongeveer 50-100 KB :)
Met dank aan Good Fella


« · ^

Waar kan ik leuke en handige software vinden?
Op GoT zijn er nu 3 topics die gaan over de applicaties voor de iPhone en iPod touch. In die topics kun je daarover discussiëren en de favorieten van je medetweakers vinden:
[iPhone & iPod touch] App Store Ervaringen & Discussie #2
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia en Rock! Deel 2
[iPhone & iPod touch] Handige websites en web apps

Daarnaast zijn er ook wat losse topics over de hele populaire apps, kijk daarvoor in de topiclisting van AMD: iPods, iPhones & iTunes.


« · ^

Tot slot, er is altijd wel iets te wensen qua functionaliteit of oplossen van bugs: wat doet Apple daarmee?
Het is leuk om hier daarover te discussieren. Maar als je echt Apple wilt bereiken, dan kun je beter het iPhone Feedback formulier gebruiken :)
Het grootste gedeelte van de FAQ is gemaakt door harley _/-\o_


Als je ook tips hebt of wilt bijdragen aan de FAQ, stuur het naar me op via mail, DM o.i.d en ik zet het erbij :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Froggle
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 05-06 21:49
Het werd weer eens tijd. Weer een nieuwe om te bookmarken. Maar waar hadden we het laatst over? Snelheid 3G verbinding geloof ik. Hier mijn speedtest:

XBL: Froggle | PSN: FroggleNL | Strava | Untappd


 • Snippertje
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 15:12

Snippertje

Light up your life

In de op staat dit:

Daarnaast is het mogelijk om bookmarks (waarbij o.a. de zoom onthouden wordt) te plaatsen op je springboard. Die zijn dus met 1 tap bereikbaar.

Hoe doe je dit? Wist namelijk niet dat dit kon.

Discord kanaal: https://discord.gg/X3CqdTKd


 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

Hmm ik moet maar eens op meer plekken testen dan. Het betreft Noord Groningen maar ik dacht KPN dus sowieso wel goed. Die maat op Vodafone zit gewoon op dezelfde mast uiteindelijk lijkt me? Maar die 1,9 mbit is dat wel eens hoger geweest? User pvven haalde iig wel weer 7,2 mbit zei hij tegen mij maar die heeft dan weer geen iPhone :). Iemand hier wel eens de 7,2 aangetikt met een iPhone?

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
Snippertje schreef op zondag 31 januari 2010 @ 12:00:
In de op staat dit:

Daarnaast is het mogelijk om bookmarks (waarbij o.a. de zoom onthouden wordt) te plaatsen op je springboard. Die zijn dus met 1 tap bereikbaar.

Hoe doe je dit? Wist namelijk niet dat dit kon.
Gewoon in safari een bookmark maken (plusje) en dan "zet in beginscherm".
MsG schreef op zondag 31 januari 2010 @ 12:00:
Hmm ik moet maar eens op meer plekken testen dan. Het betreft Noord Groningen maar ik dacht KPN dus sowieso wel goed. Die maat op Vodafone zit gewoon op dezelfde mast uiteindelijk lijkt me? Maar die 1,9 mbit is dat wel eens hoger geweest? User pvven haalde iig wel weer 7,2 mbit zei hij tegen mij maar die heeft dan weer geen iPhone :). Iemand hier wel eens de 7,2 aangetikt met een iPhone?
De T-Mobile iPhone abonnementen zijn in principe gelimiteerd op 2 mbit, dus veel mensen zullen niet hoger halen :).

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Froggle
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 05-06 21:49
@Hoedje: We kunnen ook niet alles hebben. Of maximale snelheid en een beperkt download limiet, of een lagere snelheid en onbeperkt. Dan zou ik toch kiezen voor het laatste. Anders zit ik daar het zelfde mee te kijken als m'n belminuten en smsjes. Daarbij denk ik dat T-Mobile makkelijk de snelheid zou kunnen upgraden, maar de dekking is helaas niet overal even denderend. Ik zit hier tevens maar in een boerengat in Brabant, waar ik dus wel de maximale downloadsnelheid haal.

XBL: Froggle | PSN: FroggleNL | Strava | Untappd


 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

Het ging me meer om de mensen die hem los hebben met hun eigen abbo. Bijv tringg zoals ik of het Vodafone super sim abbo oid.

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


 • arjan571
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 28-05 08:46
lifeguard schreef op zaterdag 30 januari 2010 @ 13:25:
[...]

Ik laat de gehele iPhone uit tot ik er zeker van ben dat mijn abo ingaat.
Alleen heb ik gisteren wel even flink zitten internetten, mailen en de appstore leeg gehaald :(
Lifeguard, als je je Iphone op vliegtuigmodus zet en alleen Wifi aanzet kan er toch weinig mis gaan ?

Anoniem: 247433

Ik ga waarschijnlijk mijn N97 mini ruilen voor de iPhone 3GS 32GB Wit (lijkt me toch een goeie deal, of zegt iemand naar ervaring met het gebruik van de iPhone niet doen ;) ? ) , maar er zit een T-Mobile simlock op ik heb op het moment nog T-Mobile maar vanaf april ga ik over naar Kpn. Is het mogelijk deze dan simlock vrij te laten maken of kan dat pas naar een bepaalde tijd en vervalt de garantie dan ?

[Voor 15% gewijzigd door Anoniem: 247433 op 31-01-2010 16:04]


 • Snippertje
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 15:12

Snippertje

Light up your life

Anoniem: 247433 schreef op zondag 31 januari 2010 @ 16:03:
Ik ga waarschijnlijk mijn N97 mini ruilen voor de iPhone 3GS 32GB Wit (lijkt me toch een goeie deal, of zegt iemand naar ervaring met het gebruik van de iPhone niet doen ;) ? ) , maar er zit een T-Mobile simlock op ik heb op het moment nog T-Mobile maar vanaf april ga ik over naar Kpn. Is het mogelijk deze dan simlock vrij te laten maken of kan dat pas naar een bepaalde tijd en vervalt de garantie dan ?
Je kan hem simlock vrij maken. Kost je 120 euro.

Discord kanaal: https://discord.gg/X3CqdTKd


Anoniem: 323548

Hebben jullie enig idee hoe het mogelijk is de telefoonnummers van 50 contacten in mijn iPhone te wijzigen? Gezien ik momenteel Tringg klant ben, kan ik geen 0900-nummers bellen. Op http://www.vraagalex.nl/0900-lijst.html staan voor vrijwel alle nummers de alternatieve telefoonnummers.

Handmatig vinden en wijzigen van elk nummer is alleen veel werk. Ik hoop dat er een beter alternatief is. 8)9

 • Megaflix
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 03-11-2022
Syncen met je computer en dan op de pc de telefoonnummers wijzigen en dan weer syncen?

 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

Anoniem: 247433 schreef op zondag 31 januari 2010 @ 16:03:
Ik ga waarschijnlijk mijn N97 mini ruilen voor de iPhone 3GS 32GB Wit (lijkt me toch een goeie deal, of zegt iemand naar ervaring met het gebruik van de iPhone niet doen ;) ? ) , maar er zit een T-Mobile simlock op ik heb op het moment nog T-Mobile maar vanaf april ga ik over naar Kpn. Is het mogelijk deze dan simlock vrij te laten maken of kan dat pas naar een bepaalde tijd en vervalt de garantie dan ?
Het kan ook op een niet-legale manier, die hier niet besproken mag worden, maar deze methode werkt net zo goed als de dure 120 euro variant. Laat je dus niet afschrikken. Ik zou alleen al om het waardevastheidsverschil die symbian telefoon ruilen voor een iPhone.

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


 • rclahsen
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 08:53
Snippertje schreef op zondag 31 januari 2010 @ 16:08:
[...]


Je kan hem simlock vrij maken. Kost je 120 euro.
Kan de eerste eigenaar dit alleen doen? Of ook mensen die de telefoon tweedehands hebben gekocht?

Anoniem: 323548

In Nederland moet een simlock één jaar na aanschaf verwijderd worden door de provider (gratis!) als de klant daarom vraagt. Mensen doen dit ook wel zelf, met op internet gevonden codes, of schakelen een bedrijf in om hun toestel simlock vrij te maken. Dit soort unlocken is legaal maar gebeurt natuurlijk wel op eigen risico. Het laten aanpassen of vervangen van de firmware (de software in de telefoon) is daarentegen illegaal, want het schendt het auteursrecht.

Het lijkt me dat met de verkoop van een product ook de garantie en dit soort rechten mee worden verkocht.

[Voor 10% gewijzigd door Anoniem: 323548 op 31-01-2010 21:45]


 • Snippertje
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 15:12

Snippertje

Light up your life

rclahsen schreef op zondag 31 januari 2010 @ 21:36:
[...]


Kan de eerste eigenaar dit alleen doen? Of ook mensen die de telefoon tweedehands hebben gekocht?
Eerste eigenaar kan het doen en dan wordt het na verloop van tijd goedkoper. Voor een andere eigenaar kost het altijd 120 euro.

Discord kanaal: https://discord.gg/X3CqdTKd


 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

Klopt, ook al heb je hem een jaar, als tweede eigenaar word je alsnog genaaid bij T-Mobile. Zie ook: Sim unlocken T-Mobile als 2e eigenaar

Mijn advies: Zelf unlocken.

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


 • rclahsen
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 08:53
MsG schreef op maandag 01 februari 2010 @ 00:02:
Klopt, ook al heb je hem een jaar, als tweede eigenaar word je alsnog genaaid bij T-Mobile. Zie ook: Sim unlocken T-Mobile als 2e eigenaar

Mijn advies: Zelf unlocken.
Of als je hem gelockt wil kopen, eerst vragen of de eerste eigenaar hem bij T-Mobile wil unlocken en het bedrag bijbetalen wat hij aan T-Mobile moet betalen. Is denk ik de meest praktische oplossing.

 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

Mwoah dat kost geld terwijl de softwarematige unlock net zo goed werkt.

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


 • rclahsen
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 08:53
MsG schreef op maandag 01 februari 2010 @ 08:25:
Mwoah dat kost geld terwijl de softwarematige unlock net zo goed werkt.
Ja, maar een officiële unlock zal ook zo zijn waarde hebben. Denk dat, mocht je hem na verloop van tijd willen doorverkopen, een officiële simlockvrije iPhone een hogere waarde vertegenwoordigt dan een die d.m.v. een jailbreak geen simlock meer heeft. Omdat meer mensen dan interesse hebben die liever niets met hacking te maken willen hebben (klinkt eng) en je ook zonder zorgen een nieuwe firmware op de telefoon kan zetten via iTunes.

Bovendien is de kans ook aanwezig dat de 3GS inmiddels > 3 maanden oud is. Dan is simlock vrij maken bij T-Mobile ook goedkoper.

 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

Ja 30 euro er af, maar ik vraag me af of hij 90 euro meer waard is. Een software matige unlock is gewoon verkoopbaar als softwarematig simlockvrij.

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


 • lifeguard
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 21-05 13:56
arjan571 schreef op zondag 31 januari 2010 @ 13:16:
[...]


Lifeguard, als je je Iphone op vliegtuigmodus zet en alleen Wifi aanzet kan er toch weinig mis gaan ?
Dat is waar, alleen heb mijn Wifi nog niet werkend gekregen.
Tmobile heeft mij telefonisch toegezegd dat wanneer ik het door hun verkregen uurtje erop heb zitten, de telefoon geen bereik meer zou hebben, dus ik speel maar wat met dat ding. ( al 3 dagen)
Vandaag krijg ik bericht hoe of wat :)

 • qbix
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 30-12-2022
Nog even terug komend op het voorgaande topic.

Omdat de Iphone zowel voor werk als prive gebruikt wordt wil ik groepen aanmaken.
Nu heb ik al gevonden dat die mogelijkheid bestaat (welk app gerbuiken jullie?)
Alleen zoek ik nog een extra mogelijkheid.

Waarom:
Om prive en werkt telefonie te scheiden is het handig als contactpersonen uit de groep werk gebeld worden met een andere afzenden (of anoniem).
Het is namelijk de bedoeling dat mensen terug bellen naar het vaste nummer, en niet naar het mobiele nummer, dat van de Iphone.

Liever niet anoniem bellen, maar is het mogelijk het nummer mee te sturen van de vaste lijn?

Deze reactie neem ik in ieder geval al mee:
#31#[nummer] zorgt ervoor dat je anoniem belt

 • FireFoz
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 14:12
Is er hier iemand die een memorecorder heeft? Ik heb namelijk een memorecorder nodig en vind de memorecorder op de iphone niet echt voldoende. Ik vraag me echter af of echte memorecorders heel veel beter zijn.

Ik heb er een nodig om interviews op te nemen, soms buiten.

Ik zit te denken aan deze:

http://www.kieskeurig.nl/...r/olympus/ws-450s/342066/

dus heeft er iemand ervaring met echte memorecorders vs iphone recorder?

Leef lekker in het nu, er is niks anders


 • Saninl
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 14:11
Froggle schreef op zondag 31 januari 2010 @ 11:47:
Het werd weer eens tijd. Weer een nieuwe om te bookmarken. Maar waar hadden we het laatst over? Snelheid 3G verbinding geloof ik. Hier mijn speedtest:

[afbeelding]
Ik haal maar 300 download met vodafone :/

 • XeNeRgY
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online
lifeguard schreef op maandag 01 februari 2010 @ 12:02:
[...]

Dat is waar, alleen heb mijn Wifi nog niet werkend gekregen.
Tmobile heeft mij telefonisch toegezegd dat wanneer ik het door hun verkregen uurtje erop heb zitten, de telefoon geen bereik meer zou hebben, dus ik speel maar wat met dat ding. ( al 3 dagen)
Vandaag krijg ik bericht hoe of wat :)
Sorry hoor, maar je bent wel erg naief als je denkt dat je bereik weg valt na een 'verkregen uurtje'. Alsof iemand bij t-mobile gaat klokken wanneer je gratis uurtje er op zit. Nee, je krijgt straks een dikke rekening omdat je al een aantal dagen flink hebt lopen internetten en de app store hebt leeggehaald zonder internet bundel.

Bovendien gaat internet nooit per uur behalve in een internetcafé. Op je telefoon betaal je het datagebruik en dat is erg duur zonder internet bundel O-)

 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

Vodafone heeft zonder bundel 75 cent per 15 minuten, dus wat je zegt klopt niet altijd. Ben het wel met je eens dat het erg naïef en dom is om gewoon te surfen zonder bundel, dat gaat behoorlijk wat geld kosten.

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


 • Dj Neo Ziggy
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 08:45
Mijn zus heeft ook een Iphone gekocht 3Gs 16gb, en probeert hem nu te activeren voor de appstore.
Maar het volgende:
Je kunt in het registratiescherm ook kiezen voor de optie:
Geen - aanschaffen van betaalde applicaties is niet mogelijk
Click 'n Buy - voor aanschaffen via je afschrijving van je bankrekening.
Zijn niet meer aanwezig, er is alleen nog maar keuze tussen CC of een Itunes card.

Wat is hoop? Uitgestelde teleurstelling


 • XeNeRgY
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online
Dj Neo Ziggy schreef op maandag 01 februari 2010 @ 21:23:
Mijn zus heeft ook een Iphone gekocht 3Gs 16gb, en probeert hem nu te activeren voor de appstore.
Maar het volgende:

[...]


Zijn niet meer aanwezig, er is alleen nog maar keuze tussen CC of een Itunes card.
Klopt, had ik laatst ook.

 • Dj Neo Ziggy
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 08:45
En? wat is de oplossing?

Wat is hoop? Uitgestelde teleurstelling


 • tdw
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 04-06 18:14

tdw

Amai seg!

Saninl schreef op maandag 01 februari 2010 @ 20:02:
[...]

Ik haal maar 300 download met vodafone :/
Vodafone:

"There is that sort of assumption by the government that we're all driving around at 8 o'clock in the morning to be really annoying"
~ James May


 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

Saninl schreef op maandag 01 februari 2010 @ 20:02:
[...]

Ik haal maar 300 download met vodafone :/
Haal je niet kilobits en kilobytes in de war? Een factor 8 verschil. Die speedtest App staat standaard op BIT, dus je moet het nog delen door 8 om op een kilobyte-waarde te komen.

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


 • ralpje
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 14:08

ralpje

Deugpopje

Een gratis artikel uit de iTunes store halen, en pas bij het afrekenen je account aanmaken. Dan krijg je wel de optie 'geen'.

Freelance (Microsoft) Cloud Consultant & Microsoft Certified Trainer


 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

Toch vind ik dit wel een lelijk "foutje". Ik heb toen de eerste avond met mijn iphone ook helemaal moeten googlen op truukjes om die CC te omzeilen.

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


 • dangerpaki
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 05-06 16:34
Saninl schreef op maandag 01 februari 2010 @ 20:02:
[...]

Ik haal maar 300 download met vodafone :/
Ja dat probleem heb ik dus ook, en dan heb ik het wel gewoon over kb/s (een kleine b en geen hoofdletter b). Dat terwijl je theoretisch tot 3096 zou moeten kunnen. Heb je toevallig ook zo'n Vodafone super sim only?
Wat voor vodafone abonnement heb jij? een Super sim only? En welke instellingen gebruik jij voor je internet? Ik heb namelijk vol bereik maar haal die snelheden echt niet die jij haalt? Wel gewoon volledig bereik op 3G. Dus daar kan het niet aan liggen zou ik denken.

[Voor 5% gewijzigd door dangerpaki op 01-02-2010 22:41]


 • Ri_ck
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 22-09-2010
Ik ben ook wel benieuwd of je andere instellingen hebt of iets.. Ik haal maximaal 160kB/s met Vodafone en dat terwijl ik vol bereik heb. Heb soms ook wel dat ie de 30 kB/s nog niet eens haalt...

[afbeelding]

 • Jo-re-mi
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 21-06-2021

Jo-re-mi

_ _ _d(□_□)b

Ik heb vanochtend mijn iPhone 3G gerestored naar 3.0.1 en opnieuw gejailbreakt.
Maar nu krijg ik geen internet meer via 3G of GPRS. Melding: Could not activate cellular data network: you are not subscribed to a cellular data service. Provider is Hi (=KPN)
Hiervoor werkte 'ie vlekkeloos! Geen probleem met internet of wat dan ook. Had toen ook versie 3.0.1.

Heeft iemand een gouden tip om dit te fixxen?
Heb al via unlockit.co.nz geprobeerd.

 • Ccc
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 05-06 17:08
Ik heb een Iphone in België gekocht. Alleen nu heb ik een probleem met het ken getal.
Als ik een nummer toevoeg aan mijn contacten of bel naar een vast netwerk in mijn regio,(dan praat ik over 045,046,047 enzo) dan worden deze fout weergegeven.

Het zou moeten zijn (045) 123 45 67, maar mijn iphone geeft aan (0451) 23 45 67.
De regionotatie staat goed bij de instellingen. En als ik een 010 of 020 nummer bel of toevoeg gaat het wel goed.

Is dit op te lossen?

[Voor 4% gewijzigd door Ccc op 02-02-2010 10:10]


 • XeNeRgY
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online
Creditcard gebruiken :P

 • virtualJac
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 28-05 11:36
Om nog even terug te komen op mijn vraag in het vorige topic:

ik krijg het niet voor elkaar om te mmsen met me iPhone. Ik kan bij algemeen - netwerk niks instellen ofzo. Kan schijnbaar bij Vodafone wel. Ik heb BEN als provider dus via het t-mobile netwerk. Maar heb wel BEN mms instellingen die ik dien te gebruiken. Waar kan ik deze in godsnaam invoeren???

there's no tweak without the tweaker


 • kmf
 • Registratie: November 2000
 • Niet online
is het mogelijk om orphaned settings weg te gooien?

Oftwel, ik heb een aantal apps welke de settings in de "settings" zitten. De app is weggegooid, maar de settings blijven staan...

One thing's certain: the iPad seriously increases toilet time.


 • eeyore98
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 23-03-2018
ik wil de iphone graag gaan gebruiken als navigatiesysteem met de applicatie CoPilot Benelux uit de app store. nou ben ik een complete onbekende met navigatie dus vraag is wat heb ik verder nodig (bijvoorbeeld qua stroomvoorziening want die accu blijft niet lang vol natuurlijk) en houder ??? welke - waar ??

thnks ;)

 • hemiparo
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 17:48
Hoe kan ik een afbeelding van het scherm van mijn iPhone maken?

 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

hemiparo schreef op dinsdag 02 februari 2010 @ 13:07:
Hoe kan ik een afbeelding van het scherm van mijn iPhone maken?
Staat in de topicstart hoe dat moet.

Still warm the blood that courses through my veins. | PvOutput | ARSENAL FC


 • hemiparo
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 17:48
Gunner schreef op dinsdag 02 februari 2010 @ 13:08:
[...]

Staat in de topicstart hoe dat moet.
Gevonden! - Pfff... helemaal overheen gelezen dus... thanks!

 • tdw
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 04-06 18:14

tdw

Amai seg!

dangerpaki schreef op maandag 01 februari 2010 @ 22:37:
[...]

Wat voor vodafone abonnement heb jij? een Super sim only? En welke instellingen gebruik jij voor je internet? Ik heb namelijk vol bereik maar haal die snelheden echt niet die jij haalt? Wel gewoon volledig bereik op 3G. Dus daar kan het niet aan liggen zou ik denken.
Ik heb een Basis 22,50 met Zorgeloos Mobiel Internet Blox en een SMS verdubbelaar.
Ri_ck schreef op maandag 01 februari 2010 @ 23:43:
[...]


Ik ben ook wel benieuwd of je andere instellingen hebt of iets.. Ik haal maximaal 160kB/s met Vodafone en dat terwijl ik vol bereik heb. Heb soms ook wel dat ie de 30 kB/s nog niet eens haalt...

[afbeelding]
Instellingen heb ik van de vodafone site:
Ga naar 'Instellingen' -> 'Algemeen' -> 'Netwerk' -> 'Mobiel Datanetwerk'
APN: live.vodafone.com
Gebruikersnaam: vodafone
Wachtwoord: vodafone

"There is that sort of assumption by the government that we're all driving around at 8 o'clock in the morning to be really annoying"
~ James May


 • dangerpaki
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 05-06 16:34
tdw schreef op dinsdag 02 februari 2010 @ 16:07:
[...]

Ik heb een Basis 22,50 met Zorgeloos Mobiel Internet Blox en een SMS verdubbelaar.


[...]

Instellingen heb ik van de vodafone site:


[...]
hmm heb een super sim only, en dat is in principe gewoon ook een abonnement met mobiel internet blox en sms verdubbelaar, en gebruik dezelfde instellingen. Gisteren avond haalde ik wel weer meer snelheid. Ik denk dat het toevallig zo is dat ik alleen getest heb op verkeerde momenten.

 • tdw
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 04-06 18:14

tdw

Amai seg!

dangerpaki schreef op dinsdag 02 februari 2010 @ 16:20:
[...]

hmm heb een super sim only, en dat is in principe gewoon ook een abonnement met mobiel internet blox en sms verdubbelaar, en gebruik dezelfde instellingen. Gisteren avond haalde ik wel weer meer snelheid. Ik denk dat het toevallig zo is dat ik alleen getest heb op verkeerde momenten.
Dat zou ook kunnen, of je hebt toevallig de verkeerde server te pakken :)

"There is that sort of assumption by the government that we're all driving around at 8 o'clock in the morning to be really annoying"
~ James May


 • Perzikvrucht
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 05-06 09:28
Heb sinds een tijdje last van slechte WiFi ontvangst op mijn iPhone 2G. De iPhone vindt wel gewoon Wifi, maar ik heb altijd maar 1 streepje (eigenlijk stipje) bereik. Snelheid met speedtest:

Download: 101.1 kB/s
Upload: 283.2 kB/s

Heb ook even speedtest gedraaid met een andere iPhone 2G, daar was de download snelheid ongeveer 700kB/s, en upload was hetzelfde. Ook gebruikte we dezelfde server (Mechelen).
Hoe kan dit? Ik snap sowieso niet waarom mijn download snelheid zo laag zijn, aangezien de upload snelheid wel normaal is. Dan zou je toch denken dat het bereik goed genoeg is om een even snelle download snelheid te krijgen als de upload snelheid?

Ik draai OS 3.1.2. Weet iemand de oorzaak? Of nog beter, de oplossing?

 • rclahsen
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 08:53
Ccc schreef op dinsdag 02 februari 2010 @ 10:10:
Ik heb een Iphone in België gekocht. Alleen nu heb ik een probleem met het ken getal.
Als ik een nummer toevoeg aan mijn contacten of bel naar een vast netwerk in mijn regio,(dan praat ik over 045,046,047 enzo) dan worden deze fout weergegeven.

Het zou moeten zijn (045) 123 45 67, maar mijn iphone geeft aan (0451) 23 45 67.
De regionotatie staat goed bij de instellingen. En als ik een 010 of 020 nummer bel of toevoeg gaat het wel goed.

Is dit op te lossen?
Op dit moment niet. Heb gewoon een 3G uit Nederland. Geeft hetzelfde resultaat, dus op zich is dit niet een fout die komt doordat je je telefoon uit België hebt gehaald. Wellicht een idee om het door te geven aan Apple?

Niet dat ik je een garantie geef dat Apple er wat aan doet, maar wellicht kunnen ze het fixen bij de volgende firmware release.

 • Ri_ck
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 22-09-2010
Ga naar 'Instellingen' -> 'Algemeen' -> 'Netwerk' -> 'Mobiel Datanetwerk'
APN: live.vodafone.com
Gebruikersnaam: vodafone
Wachtwoord: vodafone

ja die instellingen heb ik ook gebruikt.. Kan ook niet anders volgens mij! Zal t in t weekend in een wat grotere stad proberen! Zit hier namelijk nogal in een gehucht ;) maja wel vol bereik!! Thanks voor je reactie iig

 • Tourniquet
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 17:54

Tourniquet

Hiya, fellas!

iPhone OS 3.1.3 is beschikbaar:
http://www.iphoneclub.nl/59815/iphone-os-3-1-3-beschikbaar/
Apple heeft zojuist iPhone OS 3.1.3 beschikbaar gesteld. Volgens de omschrijving van Apple bevat deze bugfixes en verbeteringen, waaronder:

- Nauwkeuriger weergave van batterijniveau op de iPhone 3GS;
- Oplossing voor problemen waarbij applicaties van derden niet starten.
- Bug opgelost waardoor applicaties crashen bij gebruik van het Japanse Kana-toetsenbord.

If our brain was easy to understand, we would be too dumb to understand.


 • Ccc
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 05-06 17:08
rclahsen schreef op dinsdag 02 februari 2010 @ 19:19:
[...]


Op dit moment niet. Heb gewoon een 3G uit Nederland. Geeft hetzelfde resultaat, dus op zich is dit niet een fout die komt doordat je je telefoon uit België hebt gehaald. Wellicht een idee om het door te geven aan Apple?

Niet dat ik je een garantie geef dat Apple er wat aan doet, maar wellicht kunnen ze het fixen bij de volgende firmware release.
THanks ik ga het eens proberen.

Anoniem: 307734

Hm 'gelukkig' geen update die opweegt tegen alle voordelen van een jailbreak.

 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

Bah alweer een haarscheurtje ontdekt. Het gaat vanaf de behuizingzijkant naar de volume zachteren harder knop. Volgens mij zijn die behuizingen eigenlijk zelf wat zwak ofzo want heb op andere plekken waar de knoppen zitten ook al een haarscheurtje dan dan naar de bovenkant loopt tegen de bezel aan. Nou ja laat maar lekker zo anders krijg je een bekrast model terug enzo maar vind het wel slech van Apple

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


Anoniem: 59576

Ik weet niet of het aan mij ligt of niet, ik heb het iig nog nooit eerder gezien.

Als ik Sleepcycle gebruik, zet ik mn telefoon altijd op vliegtuigmodus, net zette ik dat per ongeluk ook aan en ipv dat het vliegtuigje in beeld springt komt ie nou mooi 'aanvliegen'! :D en daarna weer wegvliegen bij het uitzetten van vliegtuigmodus!
dat zijn de leuke details O+

edit:
owjah... sinds 3.1.3 doet ie dat dus :+

[Voor 6% gewijzigd door Anoniem: 59576 op 03-02-2010 16:31]


 • deeltje
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 15-05 13:28

deeltje

.Part of my particles are part

Anoniem: 59576 schreef op woensdag 03 februari 2010 @ 16:30:
Ik weet niet of het aan mij ligt of niet, ik heb het iig nog nooit eerder gezien.

Als ik Sleepcycle gebruik, zet ik mn telefoon altijd op vliegtuigmodus, net zette ik dat per ongeluk ook aan en ipv dat het vliegtuigje in beeld springt komt ie nou mooi 'aanvliegen'! :D en daarna weer wegvliegen bij het uitzetten van vliegtuigmodus!
dat zijn de leuke details O+

edit:
owjah... sinds 3.1.3 doet ie dat dus :+
Dat vliegtuigje vloog bij mij hetzelfde op 3.1.2 als op 3.1.3 :)

 • tdw
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 04-06 18:14

tdw

Amai seg!

3.1.2 vliegt bij mij het vliegtuigje ook :)

"There is that sort of assumption by the government that we're all driving around at 8 o'clock in the morning to be really annoying"
~ James May


 • sekeroglan
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 05-06 22:02

sekeroglan

Bezint eer ge begint.

Ik wilde net mijn Iphone ook updaten, maar is afgesloten met een foutmelding :? en nu doet de Iphone niks meer...

https://card.exophase.com/1/1116015.png


 • autoreverse
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 02-06 13:49
sekeroglan schreef op woensdag 03 februari 2010 @ 18:24:
Ik wilde net mijn Iphone ook updaten, maar is afgesloten met een foutmelding :? en nu doet de Iphone niks meer...
"Bezint eer ge begint" :+

 • sekeroglan
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 05-06 22:02

sekeroglan

Bezint eer ge begint.

Ja, maar ik heb hem gewoon op de dock gezet en kreeg de melding update beschikbaar en klikte op installeren en na 30 sec. kreeg ik een foutmelding en is Itunes gesloten en blijft de Iphone (3GS 32GB ) hangen op het installeer balkje :?

Wat moet ik nu doen? gewoon afwachten ofzo...

https://card.exophase.com/1/1116015.png


 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


 • Ruubster
 • Registratie: Augustus 2008
 • Niet online
sekeroglan schreef op woensdag 03 februari 2010 @ 18:35:
[...]


Ja, maar ik heb hem gewoon op de dock gezet en kreeg de melding update beschikbaar en klikte op installeren en na 30 sec. kreeg ik een foutmelding en is Itunes gesloten en blijft de Iphone (3GS 32GB ) hangen op het installeer balkje :?

Wat moet ik nu doen? gewoon afwachten ofzo...
Ik zou zeggen: Itunes proberen op te starten, als ie dan niet doorgaat, loskoppelen, en iphone opnieuw opstarten. Hij zal waarschijnlijk niet meer opstarten, dus dan zou ik m proberen aan te sluiten op de pc en dan proberen te herstellen. Mss dat DFU-mode daarbij helpt, daarmee kan je hem vrijwel altijd herstellen. De werking van DFU staat hier: http://www.iphoneclub.nl/...i-begrippen/3400-dfu.html

Succes!

 • sekeroglan
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 05-06 22:02

sekeroglan

Bezint eer ge begint.

Ruubster schreef op woensdag 03 februari 2010 @ 19:33:
[...]

Ik zou zeggen: Itunes proberen op te starten, als ie dan niet doorgaat, loskoppelen, en iphone opnieuw opstarten. Hij zal waarschijnlijk niet meer opstarten, dus dan zou ik m proberen aan te sluiten op de pc en dan proberen te herstellen. Mss dat DFU-mode daarbij helpt, daarmee kan je hem vrijwel altijd herstellen. De werking van DFU staat hier: http://www.iphoneclub.nl/...i-begrippen/3400-dfu.html

Succes!
d:)b

Gelukkig dat ik 5 min. daarvoor een back-up had gemaakt.

Hij is nu aan het herstellen, hopelijk raak ik niks kwijt :)

https://card.exophase.com/1/1116015.png


 • lowfi
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 05-06 22:51
Iemand met navigon en 3.1.3? Sinds ik de update heb geinstalleerd is navigon namelijk helemaal van zijn padje af…

Maps werkt wel goed.

 • !GN!T!ON
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 04-06 03:50
edit:

sorry ik zie net dat een specifieke vraag in een apart topique moet, excuus :)

[Voor 87% gewijzigd door !GN!T!ON op 03-02-2010 20:13]


Anoniem: 323548

De nieuwe firmware heeft toch Tethering ingebakken?

Wat heb je trouwens aan een iPhone docking station?

 • hemiparo
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 17:48
Helaas geen tethering voor mij... Is er een manier om terug te gaan naar 3.1.2?

Anoniem: 107960

Tethering doet het bij mij op 3.1.3 nadat ik de juiste ipcc toegevoegd heb!

Sinds 3.1.3 synct mijn iPhone echter geen calenders en contacten meer over MobileMe.

Blijkbaar ben ik ook niet de enige: http://discussions.info.a...threadID=2322343&tstart=0

Hebben anderen hier ervaringen mee?

 • dangerpaki
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 05-06 16:34
Wat trouwens erg mooi is, met de nieuwe firmware kan je in je recente gesprekkenlijst, als je op het blauwe pijltje van een ecent gebelde contact tikt, ook zien hoe vaak en hoe lang je deze gebeld hebt. Volgens mij kon dat voorheen niet.

 • hemiparo
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 17:48
dangerpaki schreef op woensdag 03 februari 2010 @ 20:42:
Wat trouwens erg mooi is, met de nieuwe firmware kan je in je recente gesprekkenlijst, als je op het blauwe pijltje van een ecent gebelde contact tikt, ook zien hoe vaak en hoe lang je deze gebeld hebt. Volgens mij kon dat voorheen niet.
Ik dacht het wel... maar weet het niet zeker. Nu in ieder geval wel, lekker duidelijk. Is het ook mogelijk om bepaalde regels te verwijderen?
Anoniem: 107960 schreef op woensdag 03 februari 2010 @ 20:36:
Tethering doet het bij mij op 3.1.3 nadat ik de juiste ipcc toegevoegd heb!
En hoe doe ik dat? Misschien werkt het dan toch nog?

[Voor 50% gewijzigd door hemiparo op 03-02-2010 21:01]


 • 25287
 • Registratie: Januari 1970
 • Niet online
dangerpaki schreef op woensdag 03 februari 2010 @ 20:42:
Wat trouwens erg mooi is, met de nieuwe firmware kan je in je recente gesprekkenlijst, als je op het blauwe pijltje van een ecent gebelde contact tikt, ook zien hoe vaak en hoe lang je deze gebeld hebt. Volgens mij kon dat voorheen niet.
Niet om je vreugd te bederven, maar dat kon inderdaad al :) er zitten geen echte wijzigingen in de nieuwe update, afgezien van de fixes.

Anoniem: 59576

25287 schreef op woensdag 03 februari 2010 @ 21:01:
[...]


Niet om je vreugd te bederven, maar dat kon inderdaad al :) er zitten geen echte wijzigingen in de nieuwe update, afgezien van de fixes.
niet om jouw vreugd te bederven, maar ik kon met de firmware hiervoor nog niet zien hoelang ik een gesprek heb gevoerd en dat kan nou wel... en dat weet ik 100% zeker omdat ik daar ook al op hoopte bij de vorige update! :)

 • Hoedje
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 15:52
Ik draai nog 3.1.2 en daar kun je het ook gewoon zien :)

"If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not."


Anoniem: 107960

hemiparo schreef op woensdag 03 februari 2010 @ 20:59:
[...]

Ik dacht het wel... maar weet het niet zeker. Nu in ieder geval wel, lekker duidelijk. Is het ook mogelijk om bepaalde regels te verwijderen?


[...]

En hoe doe ik dat? Misschien werkt het dan toch nog?
Even naar http://help.benm.at/ surfen op je iPhone en dan onderaan 'Tethering' selecteren. Daarna kun je door een lijst van landen heen bladeren, hier moet je uiteraard Nederland selecteren. Dan krijg je een lijst van providers en de mogelijkheid om de bijbehorende ipcc bestand te downloaden.

Dit werkt in ieder geval voor Hi Nederland.

[Voor 3% gewijzigd door Anoniem: 107960 op 03-02-2010 22:24]


Anoniem: 59576

Hoedje schreef op woensdag 03 februari 2010 @ 21:08:
Ik draai nog 3.1.2 en daar kun je het ook gewoon zien :)
wel vreemd, want het viel mij ook op dat ik meer details te zien kreeg als ik op 'dat blauwe pijltje' drukte...
noujah, misschien heb ik t mis... voor mij een nieuwe ervaring iig :)

Anoniem: 25735

Ik ben al een tijdje opzoek naar een soort kilometer registratie programma.
Het is heel simpel voor het bijhouden van Kilometer, Locatie, Tijd en Datum.
Ik zou met Notities al heel goed uit de voeten kunnen, maar om die vervolgens 1 voor 1 weer over te typen is ook niet de bedoeling.

Naar mijn weten kunnen de notities niet gesynchroniseerd worden of opgeslagen / gekopieerd worden.

Een applicatie laten schrijven is ook niet echt handig.
Iemand toevallig hier ervaringen mee met bepaalde bestaande programma;s?

Excel zou een hele goeie opties kunnen zijn, maar daar lees ik dan weer geen positieve dingen over.

 • Calitomnication
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 09:59

Calitomnication

Dream Of Calitomnication

Ik heb er vanmorgen 3.1.3 opgezet (3G). Maar sinds die tijd doet mijn 3G het niet meer. Héél even heeft ie het gedaan, meteen na een restart, maar nu niets. Collega (ook 3G met update) heeft sinds vanmorgen hetzelfde probleem. Voorheen hadden wij hier altijd vol bereik.

Zit overigens op het standaard T-mobile iPhone abonement

Kleine update:
Als ik mijn telefoon voor het eerst aanzet zit deze wel op 3G. Dit voor een 10 seconden, daarna zet ie 'm meteen terug naar GPRS.

[Voor 28% gewijzigd door Calitomnication op 04-02-2010 12:45]

Garmin Forerunner 245 | hardlopen ftw! | Voeg me toe op Gamin Connect of Strava
tips voor New York


 • CoiLive
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 05-06 22:21
Hier doet 3G het prima. Heb hem ook geupdate en het standaard T-Mobile iPhone abbo :)

 • Miki
 • Registratie: November 2001
 • Nu online
Anoniem: 25735 schreef op donderdag 04 februari 2010 @ 11:21:
Ik ben al een tijdje opzoek naar een soort kilometer registratie programma.
Het is heel simpel voor het bijhouden van Kilometer, Locatie, Tijd en Datum.
Ik zou met Notities al heel goed uit de voeten kunnen, maar om die vervolgens 1 voor 1 weer over te typen is ook niet de bedoeling.

Naar mijn weten kunnen de notities niet gesynchroniseerd worden of opgeslagen / gekopieerd worden.

Een applicatie laten schrijven is ook niet echt handig.
Iemand toevallig hier ervaringen mee met bepaalde bestaande programma;s?

Excel zou een hele goeie opties kunnen zijn, maar daar lees ik dan weer geen positieve dingen over.
Al aan Google docs gedacht?

Ik gebruikte dit vroeger veel, ik schreef de km-stand dan even tijdelijk op en zodra ik achter mijn computer thuis of op het werk was werkte ik mijn registratie bij. Nu is het volgens mij ook mogelijk om via de iPhone bestanden te bewerken al dan niet in beperkte mate.

Als je persé een app zoekt dan zou je trip cubby kunnen proberen. http://appcubby.com/trip/screenshots.html

[Voor 5% gewijzigd door Miki op 04-02-2010 13:09]

Samsung TV QE55Q9F 2018 | Sonos Beam gen1 | Sonos Sub gen3 | Sonos One 2x | APsystems 14x315Wp - ZW |  MacBook Pro 13" 2017 |  MacBook Air 13" 2017 I  iPad 2018 |  iPhone 12 |  TV 2021 4K |  AirPods Pro gen2


 • Calitomnication
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 09:59

Calitomnication

Dream Of Calitomnication

CoiLive schreef op donderdag 04 februari 2010 @ 12:54:
Hier doet 3G het prima. Heb hem ook geupdate en het standaard T-Mobile iPhone abbo :)
Hmm, 3G doet het alweer. Heeft er toch een aantal uren uitgelegen vandaag. Mss hebben ze een storing gehad die net toevallig samenviel met onze upgrade.

Garmin Forerunner 245 | hardlopen ftw! | Voeg me toe op Gamin Connect of Strava
tips voor New York


 • Perzikvrucht
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 05-06 09:28
barzi schreef op dinsdag 02 februari 2010 @ 18:37:
Heb sinds een tijdje last van slechte WiFi ontvangst op mijn iPhone 2G. De iPhone vindt wel gewoon Wifi, maar ik heb altijd maar 1 streepje (eigenlijk stipje) bereik. Snelheid met speedtest:

Download: 101.1 kB/s
Upload: 283.2 kB/s

Heb ook even speedtest gedraaid met een andere iPhone 2G, daar was de download snelheid ongeveer 700kB/s, en upload was hetzelfde. Ook gebruikte we dezelfde server (Mechelen).
Hoe kan dit? Ik snap sowieso niet waarom mijn download snelheid zo laag zijn, aangezien de upload snelheid wel normaal is. Dan zou je toch denken dat het bereik goed genoeg is om een even snelle download snelheid te krijgen als de upload snelheid?

Ik draai OS 3.1.2. Weet iemand de oorzaak? Of nog beter, de oplossing?
Iemand?

 • eeyore98
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 23-03-2018
eeyore98 schreef op dinsdag 02 februari 2010 @ 12:56:
ik wil de iphone graag gaan gebruiken als navigatiesysteem met de applicatie CoPilot Benelux uit de app store. nou ben ik een complete onbekende met navigatie dus vraag is wat heb ik verder nodig (bijvoorbeeld qua stroomvoorziening want die accu blijft niet lang vol natuurlijk) en houder ??? welke - waar ??

thnks ;)
heb het progje inmiddels aangeschaft en ziet er goed uit - dus anyone ideetjes voor mijn eerdere vraag ??

Thnks ;)

 • ThinkPad
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 18:11

ThinkPad

Moderator Wonen & Mobiliteit
www.dealextreme.com heeft wel wat goedkoop spul voor de iPhone :)

Duurt alleen wel even voordat het er is (week/anderhalf week/2 week) en je moet met Paypal betalen (account kun je zo aanmaken, en koppelen aan je bankrekening)

Gas besparen door CV-tuning | Elektriciteit besparen
Geen vragen via privébericht die ook via het forum kunnen a.u.b.


 • virtualJac
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 28-05 11:36
virtualJac schreef op dinsdag 02 februari 2010 @ 10:47:
Om nog even terug te komen op mijn vraag in het vorige topic:

ik krijg het niet voor elkaar om te mmsen met me iPhone. Ik kan bij algemeen - netwerk niks instellen ofzo. Kan schijnbaar bij Vodafone wel. Ik heb BEN als provider dus via het t-mobile netwerk. Maar heb wel BEN mms instellingen die ik dien te gebruiken. Waar kan ik deze in godsnaam invoeren???
iemand??? ;(

there's no tweak without the tweaker


Anoniem: 323548

Ik zou niet te veel investeren om je iPhone als TomTom te gebruiken, je hebt heel vaak geen signaal.

 • hemiparo
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 17:48
Even een herhaling van mijn vraag: is het mogelijk om bepaalde gesprekken uit de belhistorie lijst te halen?

Anoniem: 25735

Miki schreef op donderdag 04 februari 2010 @ 13:04:
[...]

Al aan Google docs gedacht?

Ik gebruikte dit vroeger veel, ik schreef de km-stand dan even tijdelijk op en zodra ik achter mijn computer thuis of op het werk was werkte ik mijn registratie bij. Nu is het volgens mij ook mogelijk om via de iPhone bestanden te bewerken al dan niet in beperkte mate.

Als je persé een app zoekt dan zou je trip cubby kunnen proberen. http://appcubby.com/trip/screenshots.html
Het thuis verwerken is geen probleem daar heb ik excel voor of mijn tijdregistratie.
Het gaat mij puur om het moment van in de auto stappen tot het vertrekken bij een klant.

Trip cubby is al weer veeeeeeeeeels te uitgebreid en je kunt niet syncen. Ja oke online, maar dan ben ik afhankelijk van appcubby. Dat wil ik zeker niet.

Ik doe het nu via notities en dat is al super, het is heeeeeel basic. Misschien dan maar een excel programma aanschaffen voor de iPhone, 1 van de 100. Terwijl ze allemaal slechte reviews krijgen.
Soms geheel onterecht want sommige missen de optie om video's te kunnen verwerken in excel.

Uhm oke, dat noem ik kansloos commentaar die onnodig het product omlaag haalt en dus geen goeie indicatie kan geven of het nou wel of niet werkt.

 • trekker22
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 17:36
Anoniem: 323548 schreef op donderdag 04 februari 2010 @ 17:58:
Ik zou niet te veel investeren om je iPhone als TomTom te gebruiken, je hebt heel vaak geen signaal.
Anoniem: 323548 schreef op donderdag 04 februari 2010 @ 17:58:
Ik zou niet te veel investeren om je iPhone als TomTom te gebruiken, je hebt heel vaak geen signaal.
totaal geen last van, wel andere software dan tomtom of navigon! perfect icm bodit houder!

 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

En als je je 3G /2G uitzet en enkel de GPS van de iPhone zn werk laat doen?

Navigeren is een drama op de iPhone, dat is mn ervaring met zowel een 3G als een 3GS. Een data abbo heelt de wond een beetje, maar een 80 euro HTC doet het een stuk beter dan dit glimmertje. Voor de rest een heel leuk toestel, maar de GPS viel me behoorlijk tegen.

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


 • rhos
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 04-06 10:38
ik krijg binnenkort mijn iphone 3g2 32gb. ondertussen ben ik aan het uitzoeken hoe ik mijn google agendag kan blijven gebruiken en hoe ik mijn gmail contacten kan blijven syncen. nu heb ik nog een android g1 maar wil weer iets anders.

dus mijn vragen kan ik zomaar zonder tussenkomst van een andere app mijn contacten beheren en gebruiken?

en is het mogelijk dat de standaard agenda sync met mijn google agenda?

ow en misschien iemand met ervaringen wat betreft de camera? is het wat?

our greatest fear is not that we are inadequate but that we are powerful beyond measure


 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

Heb je überhaupt 1 nanoseconde zelf gezocht? Het is prima mogelijk, beide dingen wat je wil. De rest laat ik je even zelf uitvinden :).

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


 • hemiparo
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 17:48
Terwijl dat laatste (de camera) nu echt een persoonlijke smaak is... en die is in mijn ogen gewoon te slecht... snelle kiekjes gaan nog maar een huidige SE geeft veel betere resultaten.

 • Bloemstukje
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 16:51
hemiparo schreef op vrijdag 05 februari 2010 @ 17:34:
Terwijl dat laatste (de camera) nu echt een persoonlijke smaak is... en die is in mijn ogen gewoon te slecht... snelle kiekjes gaan nog maar een huidige SE geeft veel betere resultaten.
Koop jij een telefoon voor de camera dan ? Misschien slim om voor een fatsoenlijk camera te gaan shoppen ? Of wacht; die belt natuurlijk niet :o ! Camera kwaliteit is zo irrelevant voor de kwaliteit van een Telefoon :')

gewoon nee.


 • hemiparo
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 17:48
SanderPS3 schreef op vrijdag 05 februari 2010 @ 17:39:
[...]


Koop jij een telefoon voor de camera dan ? Misschien slim om voor een fatsoenlijk camera te gaan shoppen ? Of wacht; die belt natuurlijk niet :o ! Camera kwaliteit is zo irrelevant voor de kwaliteit van een Telefoon :')
Volgens mij geef ik gewoon een reactie op een vraag... hoeft dus niet zo opgewonden te doen!

Ik koop een telefoon niet speciaal voor een camera nee, maar als ik een smartphone koop verwacht ik van de onderdelen toch wel een goede kwaliteit. Zeker als het een hoge prijs is. En dan is de camera van de iPhone echt onder de maat. En dat JIJ de kwaliteit van een camera irrelevant vindt... er wordt gewoon een vraag gesteld en ik geef mijn mening...

 • Uitje
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 06-04 16:16
Zojuist tegen een probleem aangelopen met het afspelen van video. Heb een dvd omgezet naar een .mp4 bestand en deze met itunes op m'n iPhone gezet. Krijg echter bij het afspelen een groen beeld te zien. Hoor wel gewoon geluid. Zet ik hetzelfde bestand op m'n iPod Touch dat speelt ie prima af.
Heb al gezocht op inet en wel gelezen dat het vaker voorkomt alleen tot nu toe nog geen oplossing gezien.
Iemand enig idee waar dit aan kan liggen?

 • virtualJac
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 28-05 11:36
SanderPS3 schreef op vrijdag 05 februari 2010 @ 17:39:
[...]


Koop jij een telefoon voor de camera dan ? Misschien slim om voor een fatsoenlijk camera te gaan shoppen ? Of wacht; die belt natuurlijk niet :o ! Camera kwaliteit is zo irrelevant voor de kwaliteit van een Telefoon :')
jouw mening. Ik heb een goede camera, maar die draag ik niet altijd bij me. Mijn telefoon wel. Ik verwacht dan ook dat mijn multimedia PDA telefoon Smartphone whatever een beetje fatsoenlijke kwaliteit foto maakt. Die van mijn iPhone 3gs vind ik zwaar ondermaats. Alleen met ideaal licht is het te doen. Verder zijn de foto's stukken minder dan op bijv mijn Nokia n serie of SE. Dus als bovenstaande om mijn mening vraagt hoe de camera
is? Dan vind ik hem ook ronduit bagger. Ondermaats :)

there's no tweak without the tweaker


Anoniem: 323548

trekker22 schreef op donderdag 04 februari 2010 @ 22:48:
[...]
[...]

totaal geen last van, wel andere software dan tomtom of navigon! perfect icm bodit houder!
Zorgt een Brodit houder dan voor een beter signaal? Ik heb echt vrijwel nooit bereik met Navigon/TomTom. Met Google Maps gaat het wel altijd (90% van de tijd) goed en als het daar niet goed gaat, dan kun je de verklaring altijd wel zelf verzinnen: tunnel, bunker, lift e.d.

 • MsG
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 17:15

MsG

Forumzwerver

SanderPS3 schreef op vrijdag 05 februari 2010 @ 17:39:
[...]


Koop jij een telefoon voor de camera dan ? Misschien slim om voor een fatsoenlijk camera te gaan shoppen ? Of wacht; die belt natuurlijk niet :o ! Camera kwaliteit is zo irrelevant voor de kwaliteit van een Telefoon :')
Argh waarom moeten die Mac aanhangers altijd alles verdedigen. Ze zetten een camera er vast op om hem niet te gebruiken :').

Feit is gewoon dat het geen geweldige camera is, maar voor mij iig wel beter dan waar ik vanaf kwam (HTC toestel).
Anoniem: 323548 schreef op vrijdag 05 februari 2010 @ 21:38:
[...]
Zorgt een Brodit houder dan voor een beter signaal? Ik heb echt vrijwel nooit bereik met Navigon/TomTom. Met Google Maps gaat het wel altijd (90% van de tijd) goed en als het daar niet goed gaat, dan kun je de verklaring altijd wel zelf verzinnen: tunnel, bunker, lift e.d.
Gebruik je wel 3G en 2G voor navigatie? Als ik dat ook aanzet kan ik prima navigeren. Echter zonder 2G en 3G is het prut met peren idd.

[Voor 31% gewijzigd door MsG op 05-02-2010 22:26]

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Let op of je post niet beter past in een van de volgende topics:
[iPhone 3GS] Provider & Abonnementen - deel 8
[iPhone 3GS] Importeren en / of losse koop - Deel 2

Om de doorzoekbaarheid te verbeteren moeten problemen en specifieke vragen in een apart (nieuw) topic: iPods, iPhones & iTunes Beleid.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee