Acties:
 • +33Henk 'm!

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 07:31
Mede-auteurs:
 • LankHoar
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 25-03 06:54

LankHoar

 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 22:49

timmie271

Hét grote motortopic - Deel 24

Waarom dit topic?!
Dit topic is langzamerhand van een topic over een paar beginnersvragen uitgegroeid tot de vast hangplek voor allerlei verschillende motorrijders. Ondertussen zitten hier dus ook gevorderden, met 20 jaar en duizenden kilometers motor ervaring.

Maar, in dit topic is geen enkele motorgerelateerde vraag te gek. Van "hoe doe ik lucht in mijn banden", "waarom beslaat mijn helm" tot het verschil tussen koppel en vermogen, hoe komt het dat banden blijven plakken op de weg.

Van slowchat tot aankoophulp, van nieuwe gadgets of upgrades, van supermooie tot ronduit slechte motorritten,.... voor ongezouten motor-meningen kunt u hier terecht!
Inhoudsopgave
Houd je kop erbij
Op straat valt er niets te winnen, enkel te verliezen
Veel van de posters hier hebben redelijk wat asfaltkilometers achter de rug en enkelen hebben het asfalt van dichtbij kunnen inspecteren. Het motorrijden is een leuke bezigheid maar het is belangrijk om te weten wat de motor kan en vooral wat jij kan. Om het met een Joe Bar wijsheid te illustreren: "Je hebt minder te vrezen van de honderd paarden onder het zadel dan van de ezel die erop zit." Sommigen gaan de bocht door met de knie aan de grond, trekken wheelies van enkele honderden meters of maken een stoppie van 100m. Dergelijke dingen zijn absoluut niet de bedoeling. Je bent geen god, je bent niet Valentino Rossi, je bent een gewone sterveling.
Gebruik je verstand tijdens het rijden en heb lol. Maar ga nooit boven je kunnen rijden.
Bescherming
Kleding
Iedereen is het erover eens: beschermende kleding is belangrijk en kan je leven redden. Er zijn echter veel verschillende vormen van beschermende kleding en de prioriteit voor kleding is per persoon verschillend. Wil je zo goed mogelijke bescherming en mag comfort hier op inleveren of wil je goed beschermd zijn maar ook de hele dag in diezelfde kleding kunnen rondlopen in de stad? Onderstaand een vergelijking van de materialen waarna je zelf kunt kiezen waar jouw voorkeur naar uitgaat. Deze vergelijking gaat in principe ook op voor handschoenen.

Tegenwoordig heeft veel motorkleding een CE keurmerk. Staar je niet blind op alleen het materiaal, maar kijk ook vooral wat voor keurmerk je kleding heeft gekregen. Opvallend is dat er ook binnen een klasse van het keurmerk nog veel variatie kan zijn in hoe lang je een glijder kunt maken in de betreffende kleding. Kijk hier voor een degelijke uitleg over het CE keurmerk: https://www.revitsport.co...entrum/revit-ce-markering
 • Leer

  Leer heeft een hoge slijtvastheid en biedt hierdoor een goede bescherming bij het maken van een schuiver op hogere snelheid. Over het algemeen zit leer ook 'lekkerder' (subjectief) om het lichaam. Het zit strak om de huid en trekt daardoor minder snel aan je op de snelweg dan andere materialen.
  Een nadeel hiervan is wel meteen dat je een leren pak niet over je dagelijkse kleding kunt aantrekken. Hierdoor moet je je bij bijvoorbeeld woon-werk verkeer altijd compleet omkleden. Ook passen er minder spullen in je pak. Een kleine portemonnee voor pasjes, een telefoon en misschien een klein bosje met huissleutels en je zakken zitten vol. Een leren pak is doorgaans ook niet waterdicht. Dat komt door de delen elastiek die op het pak zitten en de naden die praktisch niet waterdicht te maken zijn.
 • Textiel

  Qua bescherming staat textiel op een goede tweede plek. Er is ontzettend veel aanbod en hierdoor is er voor elk budget een pak te vinden. Een belangrijk voordeel van textiel is dat er waterdichte varianten van beschikbaar zijn. Hierdoor is het uitermate geschikt als woon-werk kleding. Zeker ook omdat je reguliere kleding onder het pak aangetrokken kan worden. Textielpakken hebben over het algemeen ook de breedste inzetbaarheid v.w.b. comfort bij verschillende temperaturen. Een pak komt vaak met een uitneembare thermovoering waardoor je zowel een zomer- als winterpak tot je beschikking hebt. De mate van bescherming is vaak uit te breiden met inzetstukken op bijvoorbeeld de rug en heupen.
  Een nadeel van textiel is dat het, zeker bij een net iets te ruime maat, kan gaan flapperen op hogere snelheid. Omdat het niet zo nauw aansluit om je lichaam kan hierdoor een trekkende kracht ervaren worden door het pak. Een textielpak dat goed op maat is heeft dit minder maar zo strak als een leren pak wordt het niet snel.

  Daarnaast zijn er enkele belangrijke features voor textielpakken beschikbaar
  1. Goretex/Aerotex membranen. Hierdoor wordt het pak waterdicht, maar blijft het ademend zodat je minder zweet.
  2. CORDURA lining. Dit zorgt voor bescherming die door het textiel verweven zit. Hoe hoger de Denier-waarde, hoe meer de beschermende kracht van het pak toeneemt.
 • Casual kleding

  Een materiaal in opkomst. Het bestaat al langer maar er komen steeds meer varianten van op de markt. Het belangrijkste voordeel is dat het ontzettend comfortabel is náást de motor. Een dagje naar de motorbeurs zonder je kapot te zweten in al je kleding? Ga met deze op pad. Is het stervensheet buiten en wil je genieten van de koelere wind? Ga met deze kleding rijden. De bescherming van de broeken is vaak uit te breiden met inzetstukken op bijvoorbeeld de heupen.
  Nadelen van deze materialen zijn dat het snel koud wordt. Het is erg lichte kleding en laat hierdoor veel wind door. De lichtere materialen zorgen er ook voor dat het qua veiligheid de minste bescherming biedt. Het is doorgaans niet waterdicht.
Een leren pak is duurder dan een textielpak! Nou, niet per sé. Een nieuw leren combipak is voor minder te koop dan een uitgebreid textielpak. Maar over het algemeen geldt het volgende qua aanschaf:
Goedkoopst: Casual (vanaf €100 tot ongeveer €300 voor een jas of broek)
Gemiddeld: Textiel (vanaf €50 tot meer dan €1000 voor een jas of broek)
Duurst: Leer (vanaf €200 tot meer dan €1000 voor een jas of broek)

Zoals hierboven al gezegd, een leren pak kan gekocht worden voor minder dan een textielpak. Dat komt met name door de vele uitrusting mogelijkheden van een textielpak. Leren pakken worden met name duur als je naar de combipakken gaat kijken. Echt duur wordt het wanneer je een overall van je MotoGP-held wilt kopen. Het belangrijkste is dat je kleding koopt waar je je prettig in voelt. Een concessie doen in veiligheid door bijvoorbeeld textiel te kopen i.p.v. leer, maar het daardoor wel altijd aan trekken, levert meer veiligheid op dan een leren pak aan de kledinghanger in de kast terwijl jij op de motor zit. Omdat elk materiaal zijn eigen voor- en nadelen heeft komt het vaak voor dat motorrijders meerdere pakken hebben. Hierdoor kunnen ze afhankelijk van de weersomstandigheden toch comfortabel motorrijden.
Schoenen/Laarzen
Ik wil graag motorrijden maar mijn laarzen zitten niet lekker en met gympies vind ik niet veilig. Dan tref je het, de motorschoenen worden steeds populairder en daardoor wordt er meer geïnvesteerd in de veiligheid ervan en het aanbod wordt ruimer. Maar er is ook binnen de categorie laarzen behoorlijk veel keuze!
 • Laarzen

  Meest voorkomend als bescherming voor de voeten zijn de laarzen. Vooral omdat dit gemeengoed is maar over het algemeen bieden ze ook betere bescherming voor de enkels en/of scheenbenen. Er zijn vele soorten laarzen: sportlaarzen, tourlaarzen en allroadlaarzen. Elk met hun eigen voordelen.
  1. Sportlaarzen

   De laarzen die Rossi en Dovizioso ook aan hebben, dus die moet je hebben! Deze laarzen beschikken doorgaans over de meest uitgebreide bescherming. Denk hierbij aan je tenen, enkels, hakken en vaak ook tegen verdraaiïng. Sportlaarzen zijn hierdoor vaak ontzettend 'stug' en niet comfortabel om een hele dag op te lopen. Ze zijn soms waterdicht, maar aangezien dat niet de prioriteit van de laars is is dat vaker uitzondering dan gemeengoed.
  2. Tourlaarzen

   Een belangrijke feature van deze laarzen is waterdichtheid. Hiervoor worden de laarzen vaak voorzien van een membraan dat ook bescherming tegen wind biedt. De laarzen zijn hierdoor uitermate geschikt als woon-werk schoeisel. Omdat fabrikanten vaak kiezen voor extra versteviging met lappen leer en inzetstukken bij de enkel bieden ze uitstekende bescherming. Omdat ze minder stijf zijn dan sportlaarzen kan op tourlaarzen makkelijker gelopen worden.
  3. Allroadlaarzen

   De naam zegt het al, dit zijn laarzen voor gebruik bij allroad rijden. Ze zijn hoger dan normale laarzen en bieden uitgebreidere bescherming voor de scheenbenen. Het merendeel is bovendien uitgerust met een waterdicht membraan. Bij rijden op 'normale motoren' worden deze eigenlijk niet gebruikt.
 • Schoenen

  Motorschoenen zijn in opkomst. Ze bieden veel comfort naast de motor waardoor je prima door de stad of op kantoor kunt lopen. Ze bieden echter minder of zelfs geen bescherming voor de scheenbenen en enkels. Doordat ze laag zijn trek je ze wel makkelijker aan dan bijvoorbeeld hoge laarzen. Hierdoor zijn ze tijdens het rijden ook wat kouder. Ook kun je de broek niet over de opening dragen, waardoor ze nauwelijks waterdicht zijn.
Helmen
Je kent die dingen wel. Ze zorgen ervoor dat niemand je verschrikte gezicht ziet bij die tankslapper of die wheely die iets te hoog ging... :+
Helmen worden gemaakt van twee materialen: polycarbonaat of glasvezel. Als je een helm koopt van polycarbonaat dan moet je kijken naar de houdbaarheidsdatum. Ja, op een helm zit een houdbaarheidsdatum en in het geval van polycarbonaat helmen zeker. Omdat de buitenschil uitdroogt waardoor de helm vergrote kans heeft om in kleine stukjes kapot te springen wanneer je valt. De maximale leeftijd bedraagt over het algemeen 5 jaar. In het geval van een glasvezelhelm heb je geen houdbaarheidsdatum qua uitdrogen maar doorgaans moeten deze elke 10 jaar vervangen worden volgens de fabrikanten.

De helm moet goed strak zitten. In het begin zit alles strak maar een net te losse helm rammelt na enkele maanden door de speling al los op je kop dus laat je goed informeren. Pas meerdere merken! De pasvorm van HJC is bijvoorbeeld 100% verschillend met die van Schuberth. Probeer eventueel een proefrit te versieren om de kwaliteiten van de helm op het gebied van lawaai uit te testen. Bij een goede motorzaak zal dit normaliter geen probleem zijn. Testen op efficiëntie bij vallen hoef je niet te doen, dat hebben ze al gedaan en de helm hoort ook een keurmerk te hebben in dat geval. Een helm welke is gevallen moet je normaal gesproken weggooien omdat het schokabsorberend materiaal onder de schil al is ingedeukt en is uitgewerkt. Er zijn fabrikanten (bijvoorbeeld Shoei en Arai) welke kunnen testen of je gevallen helm nog veilig genoeg is om je kersenpit te beschermen :+

Een helm online kopen kan een miskoop zijn omdat die voor specifieke markten zijn gemaakt i.v.m. de hoofdvorm. Er zal geen verschil zijn (hoop ik toch :+) tussen een helm welke bedoeld is voor de Belgische, Nederlandse of Duitse markt, een verschil tussen een Nederlandse helm en een Aziatische helm qua pasvorm is aanwezig.
Airbag Vesten
Zoals de naam al doet vermoeden is dit een vest dat je draagt met een airbagsysteem erin. De luchtzakken in zo'n vest worden opgeblazen met een CO2 capsule, en in de compactere vesten met Argon. Het is voornamelijk een bescherming voor de romp en nek. Er zijn 3 varianten:
 • een vest dat je onder je motorjas draagt
 • een geïntegreerd airbagsysteem in je jas
 • een vest dat je over je motorjas draagt
Vesten die onder de kleding gedragen worden zijn nogal compacte systemen, net als sommige geïntegreerde systemen in een jas. Er is namelijk niet heel veel ruimte onder of in je jas, vooral als je een sportief leren pak draagt. Stretchpanelen of truukjes met panelen die 'uitvouwen' door toepassing van klitteband moeten dan de noodzakelijke extra ruimte bieden én voorkomen dat je bv een rib breekt omdat je jas te strak zit. Een systeem onder of in de jas is praktischer/esthetischer dan een los vest over je (mooie) jack, maar een vest dat over de jas gedragen wordt heeft doorgaans een groter volume en beschermt daardoor beter. Het is dus een compromis, maar het is altijd beter dan niets. Vergelijk een opgeblazen Helite Turtle 2 maar met een Alpinestars Tech-Air 5, en je ziet het verschil.
In deze video wordt getoond op welke manieren een airbagvest (in dit geval een Hit-Air vest) beschermt: YouTube: JARI test of Hit-Air airbag Je ziet oa het belang van een goede 'kraag' rond de nek om het hoofd en nek te beschermen tegen overstrekken (wat bv een dwarsleasie kan veroorzaken).

Het activeren van de airbag kan op 2 manieren:
 • mechanische activatie
 • electronische activatie
Activatie
Hoe activeren we de airbag in geval van een ongeluk? De simpelste manier is met een trekkoord. Er is een kort riempje met een gesp die je ergens aan je frame vast moet maken en daar laten zitten. Aan je vest zit een wat langere riem, die je elke keer dat je gaat rijden, vast moet klikken aan dat gespje dat reeds aan de motor zat. Als je de motor onvrijwillig verlaat, trekt het koord strak, en wordt de airbag geactiveerd. Je trekt in feite een kogel weg, waardoor een pin de verzegeling van de CO2 (of Argon) capsule verbreekt, en je vest loopt in luttele milliseconden vol. Je moet best hard trekken aan dat koord om onbedoelde activatie te voorkomen; dat gebeurt pas bij een kracht van minimaal 30kg. De kabels rekken bovendien een beetje mee, dus er is wat speling. Overigens kun je bij een aantal vesten, zoals de Helite en Hit-Air zelf de CO2 capsule wisselen nadat de airbag geactiveerd is geweest. Hierbij ligt de verantwoording voor het controleren van je vest op beschadigingen bij de rijder, dus gebruik daarbij je verstand. Andere merken verplichten je het vest (of de jas met ingebouwde airbag) terug te sturen voor inspectie en weer gebruiksklaar maken. Als zij constateren dat de airbag onherstelbaar is beschadigd, moet je een nieuwe kopen.

Dan zijn er electronische varianten. Deze werken autonoom, en bepalen aan de hand van meerdere sensoren of jij aan het crashen bent. Meestal is dit een GPS, in combinatie met gyroscopen en accelerometers die samen kunnen vaststellen of je ineens iets geks aan het doen bent. De electronische airbag van Helite heeft bovendien nog een optionele voorvorksensor waarin ook een accelerometer zit die puur naar de motor kijkt. Samen met de sensoren in het vest is zo in een aantal gevallen sneller te bepalen dat we ons in een crash situatie bevinden. Helite beweert dat hun electronische airbag weer 20ms sneller reageert door die voorvorksensor. Echter, met een electronisch airbagvest krijg je er naast je headset, navigatie en mobiele telefoon weer iets bij dat je moet opladen. Er wordt een accuduur geclaimd van 25 uur door de verschillende fabrikanten, wat neekomt op een dag of 3. Wordt je vaak verrast door een lege telefoon of headset, is een electronisch airbagvest misschien niet de beste keuze voor jou...

Sommige fabrikanten van electronische airbagvesten werken met een lease-systeem. Dat doen ze om de hoge kosten van een airbagvest een beetje draaglijker te maken. Zo heb je een systeem van In&Motion, dat oa door Klim, Ixon, Furigan, RST en Held word gebruikt. Zo betaal je voor het Klim vest €420, en kun je een leasecontract afsluiten voor €120/jaar, en na drie jaar kun je 'm dan voor €99 kopen. Je kunt ook eenmalig €399 betalen en dan is ie gewoon van jou, zonder verdere kosten.

Kosten
Een airbagvest is niet goedkoop, maar biedt extra bescherming die met andere middelen niet of moeilijk te realiseren is. De 'kraag' van een airbagvest stabiliseert de nek en voorkomt dat deze overstrekt of comprimeert. Dat kan ook met een nekbrace, maar dat is minder comfortabel. Ook de bescherming van de interne organen en ribbenkast is vrijwel niet te realiseren met een normaal motorjack. Voor de rug hebben een aantal airbagsystemen een dubbele protectie: bovenop de airbag zit een rugprotector die de kracht nog eens verspreid over de gehele airbag, waardoor deze de impact nóg meer dempt.

De mechanische vesten van Helite en Hit-Air zijn al verkrijgbaar voor onder de €500.
Helite biedt ook een electronische versie aan van haar populaire Turtle 2, de E-Turtle die rond de €700 kost. Helite produceert ook jassen met ingebouwde airbag.
Vesten van Daynese en Alpinestars en de systemen op basis van de In&Motion zijn rond de €800. Bovendien bieden zij ook complete jassen en pakken met geïntegreerde airbag aan.

De prijzen gaan echter gestaag naar beneden. Genoemde prijzen zijn van 2022. Inmiddels zijn er ook airbagvesten gezien op AliExpress, maar daar heb ik geen vertrouwen in. Het is niet een simpele zak die je opblaast; er zitten meerdere aspecten aan die bepalen of je er überhaupt wat aan gaat hebben bij een crash. Geld besparen op veiligheidsmiddelen is nooit verstandig.

Ryan van het Youtube kanaal FortNine heeft een verhelderende video over airbagvesten gemaakt: YouTube: Motorcycle Airbags Exist – But No One Uses Them?
Tips!
 • Vermogen zegt weinig:

  Je kan beter op een trage motor snel zijn dan met een snelle motor traag. Motorrijden betekent onherroepelijk bochten maken. Daar kan je beter je techniek op gaan verbeteren en daar heb je geen supersnelle GSX-R1000/ZZR1400 voor nodig maar een makke en betrouwbare motor welke je vertrouwen geeft en niet plots uitbreekt door het overdaad aan koppel.  Houd wel rekening met je rijbewijs categorie!
  1. Categorie A1 is voor motoren tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
  2. Categorie A2 is voor motoren met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. Je moet minimaal 2 jaar rijbewijs A1 hebben. Met ingang van 31 december 2013 kun je het rijbewijs A2 ook rechtstreeks halen. Dus zonder dat je eerst rijbewijs A1 hebt gehaald. Ook in dat geval is de minimumleeftijd 20 jaar.
  3. Categorie A is voor motoren met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 21 jaar waar wel wat regels aan vastzitten. Indien in het bezit van A2 kan 2 jaar na het behalen van dit rijbewijs overwogen worden om A te halen zonder eventuele restricties. Als het rijbewijs eerder word gehaald dan kan code 80 van het rijbewijs afgehaald worden 2 jaar na het behalen van het A2 rijbewijs. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen zonder een A1/A2 rijbewijs. Hiervoor geld dan wel dat tot 2 jaar na het behalen van het A-rijbewijs of als de bestuurder 24 word er code 80 op het rijbewijs staat. Hiermee mag de bestuurde met maximaal 35kW rijden. Als het rijbewijs word behaald op de 24e of later dan gelden er geen overige regels.


  Als je geen 'volwaardig' rijbewijs hebt en op zoek naar een motor bent kan het zinvol zijn om een motor te kopen waarvan het vermogen geknepen is. Als je dan een categorie hoger hebt gehaald van je rijbewijs kun je dezelfde motor houden maar dan zonder vermogensbeperking. Daarnaast hebben geknepen motoren meer dan eens ietsjes meer vermogen dan een af-fabriek 11/35kW motor.
 • Welke motor moet ik hebben?

  Je moet een motor kiezen welke je mooi vindt, wij kunnen je niet zeggen welke motor je moet hebben. Je moet gaan proefrijden om uit te maken welke motor je het beste vindt rijden. De een prefereert een koppelmotor zoals een dikke Twin (RSV Mille, TL1000R aka "the widow maker"), de ander wil zich een koning op de weg voelen (BMW R1200GS), weer een ander wil weer de ultieme hooligan zijn (NX250 :+ ) en sommigen willen graag op een chopper rijden (Savage 650 :+, of erger nog, een Virago! ) proefrijden is gewoon hier het advies. Vragen om advies over verschillende motoren is uiteraard mogelijk :)  Zie ook deze video van RevZilla met daarin een beknopte uitleg over de voor- en nadelen van verschillende motortypes: YouTube: Motorcycle Types for Beginners - How to Choose at RevZilla.com En deze website is ook handig: https://cycle-ergo.com/
 • Bandenkeuze

  Battlax, Supercorsa, BT010, BT012SS, Metzeler Roadtec Z6, Diablo Strada... Laat je niet gek maken als beginner. Als beginner ga je toch als een dweil door de bocht. Je hebt immers nog te weinig ervaring om met 160km/h met de knie aan de grond en het handje zwaaiend naar de camera te rijden. Je hebt geen nood aan supersnelle circuitbanden maar aan degelijke banden met een iets wat harder middenstuk en een zachtere wang welke jou vertrouwen en voldoende feedback geeft. Zulke banden zijn de Bridgestone BT020NT, de Metzeler Roadtec Z6 en de Diablo Strada. Je kan zacht rubber (BT010, Continental 208, Michelin Pilot Powers,...) gaan monteren maar het zou zonde zijn om zo'n toch niet al te goedkope band vierkant te rijden. Banden vergelijken: https://www.mijnbandenvergelijker.nl/
 • Motorrijden is lekker goedkoop

  Vergeet dat maar snel. Het hangt af van welke motor je rijdt, hoe je rijdt en wat voor soort aandrijving de motor heeft.  Bij cardan hoef je maar eens in de zoveel tijd de splines in te vetten en de cardanolie bij te vullen. Bij ketting moet je de ketting soms gaan vervangen in combinatie met de tandwielen en dat is geen goedkope zaak. Dat kan €200 kosten maar misschien ook €400 voor een bepaalde motor. Riemaandrijving kan zelfs €1000 kosten (staat wel tegenover dat die bij normaal gebruik 100.000km meegaat).  Een achterband, BT010 (zacht rubber voor een sportmotor) in de maat 160/60-17, kost bijvoorbeeld €206.02 exclusief montage. Een Metzeler Tourance 130/70-17 (onroad gerichte band voor een Enduro) kost ongeveer €130, net als een BT45.  En je kan voor €1000 een pekelhok kopen en er dan achter komen dat, wil je een beetje veilig kunnen rijden, er voor nog een keer €1000 onderhoud aan zit te komen. Ook een mooi opgepoetste frisse motor in een showroom kan een geïmporteerde schadebak zijn met een schimmig verleden. Heb je er geen kijk op, neem dan iemand mee die dat wel heeft....  Kortom: Motorrijden kan je zo duur maken als je wilt. Wil je een racer rijden dan moet je rekening houden met de verhoogde slijtage van de banden en de ketting. Rijd je een tourmotor dan loopt het allemaal niet zo hard met de slijtage. Maar je kunt er niet vanuit gaan dat motorrijden goedkoop is, vooral niet wanneer je nog kleding en een helm moet aanschaffen. Maar je krijgt er wel een hele hoop lol en plezier voor terug!
Off-Road rijden, een andere tak van sport?
Omdat motorrijden vaak geassocieerd wordt met een stukje ‘persoonlijke vrijheid’ en die vrijheid ook geen grenzen hoeft te hebben waarbij je jezelf alleen maar op de geëigende paden gaat begeven kun je er ook voor kiezen om buiten de geplaveide asfaltjungle om een route te gaan zoeken. In principe kun je natuurlijk met iedere motorfiets over een zandpad gaan rijden maar het is aanbevelenswaardig om hier een machine voor te gebruiken welke wat hoger op z’n wielen staat en daarmee dus ook beter opgewassen is tegen het, vaak minder vlakke ‘wegdek’ wat je onderweg kunt gaan aantreffen als je ooit besluit om het asfalt of de klinkers te gaan verlaten én daarbij dus Off-Road gaat.

Om hier alle takken van sport aangaande het Off-Road rijden, zoals bijvoorbeeld Endurance, Motorcross (MX) óf Trial volledig uit te schrijven gaat een beetje ver maar ook met een zogenaamde All-Road motorfiets kun je vaak al een hoop plezier beleven op de minder goed verharde wegen. Je moet met zo’n All-Road motorfiets natuurlijk niet proberen om deel te gaan nemen aan evenmenten zoals de Ertzberg Rodeo óf een Red Bull Knock-Out maar een normale, gemiddeld tot goed onderhouden, zandweg of zandpad is meestal geen enkel probleem voor zo’n machine. Zelfs niet als er de standaard banden gemonteerd zijn. Als er zogenaamde ‘noppen banden’ gemonteerd worden kun je er vaak zelfs ook nog wel een slecht onderhouden zandpad mee bedwingen.

Voor de liefhebbers van Off-Road rijden bestaat er hier op Gathering of Tweakers ook een geheel eigen topic aangaande een populaire vorm hiervan:Hierin wordt alles aangaande die tak van sport besproken waarbij je eigenlijk al met iedere ‘All-Road’ motorfiets (of ander voertuig) op een leuke én vooral legale manier met je eigen voertuig buiten de standaard wegen om kunt gaan rijden.
De wat technischere zaken
 • Ketting spannen:

  Naargelang je kilometers vreet met de motor zal de ketting ook langer worden. Je zal deze dan moeten spannen. Het beste om deze te spannen in wanneer het voorste tandwiel, de as waar de achterbrug om draait en het achtertandwiel in lijn staan. De ketting is dan op zijn maximale lengte. Je moet de speling van de ketting gaan meten op het strakste deel van de ketting (dan heb je de minste kettingspelling). Hoeveel de kettingspeling moet bedragen kun je raadplegen in de handleiding van je motor.  Als de ketting te strak zit dan ga je het lager aan het voorste tandwiel en de keerring sneller doen verslijten en zal de versnellingsbak gaan uitlodderen in het motorcarter. Zorg dat de ketting nooit te strak staat! Je kunt het ook voelen in je linkervoetsteun in de vorm van een trilling wanneer de ketting te strak staat.
 • Ander uitlaatje monteren

  Veel mensen monteren een aftermarket uitlaat voor wat meer geluid, niets is mooier dan je motor te horen brullen ;). Wanneer je een andere uitlaat monteert dan standaard dan beïnvloed je de werking van de motor en kan de motor arm gaan lopen waardoor deze intern veel warmer wordt wat kan resulteren in motorschade. Het is dan ook raadzaam om de motor op een testbank te zetten in welke mate de motor arm loopt. Stel bij, of laat dit doen, wat moet om de motor zo optimaal mogelijk te laten werken. Wanneer je echter het volledige uitlaatsysteem gaat veranderen dan moet je 90% zeker je motor opnieuw laten afstellen.
 • Dynojet, Powercommander, Factory Pro, Rapid Bike.... ik word gek

  Om de motor af te stellen zijn er verschillende setjes op de markt te verkrijgen. Voor motoren uitgerust met carburateurs zijn er de Dynojet en Factory Pro kitjes te verkrijgen welke bestaan uit onder andere gasnaalden, sproeiers en eventueel andere veren. Voor motoren met injectie zijn er de Powercommander en de Rapid Bike module verkrijgbaar. Bij de montage van die kitjes zal men de motor op de testbank moeten (laten) afstellen.
 • Rare bandenslijtage:

  Wanneer de band erg raar slijt ondanks het feit dat je goed plat door de bocht gaat dan moet je de vering nakijken. Hier kun je beter vanaf blijven als je niet met deze materie bekend bent. Wil je er toch aan werken dan moet je voor 2 dingen zorgen: doe het op een weg welke je heel goed kent omdat de motor plots heel anders kan reageren in de bocht en schrijf alles op wat je hebt aangepast zodat je terug kunt keren naar een bepaalde (begin)situatie. Als je niet weet wat je doet dan moet je eraf blijven
Milieuzones en regels in het buitenland

Datum informatie: 06-07-2017
Bronnen:
https://www.anwb.nl/vakan...eustickers-en-milieuzones
https://www.anwb.nl/vakan...erkeersregels#milieuzones
http://www.urbanaccessregulations.eu/
https://speedingeurope.com/
Milieuzones
 • Nederland: Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, in de toekomst Leiden en Nijmegen. Geldt niet voor motoren.
 • Belgie: Antwerpen LEZ: Geldt niet voor motoren.
 • Denemarken: Ecosticker. Geldt niet voor motoren.
 • Duitsland: Umweltplakette. Geldt niet voor motoren.
 • Groot Britannie: London: LEZ en congestion charge. Geldt niet voor motoren.
 • Durham: ?
 • Hongarije: Smogalarm voor emissienorm Euro 0, Euro 1 en Euro 3, evenals Euro 2 indien gefabriceerd voor 1995. Geen idee hoe motoren worden beoordeeld.
 • Frankrijk: Parijs, permanente milieuzone. Motoren van vóór 1 juni2000 niet toegestaan tussen 8:00-20:00.
 • In geval van extreme luchtvervuiling als tijdelijke milieuzone: Lyon, Lille, Grenoble. (in de toekomst Avignon, Bordeaux, Cannes, Clermont-Ferrand, Dijon, Montpellier, Rouen, Straatsburg en Toulouse.)
 • Italie: Steden met ZTL: zona traffico limitato. Steden met milieuzones zijn bijvoorbeeld Rome, Bologna, Bolzano, Brixen, Lucca, Florence, Pisa, Triest, Turijn en Verona. Regio's zijn bijvoorbeeld de Aosta-vallei, Toscane en Trentino. Niet eenduidig geregeld: https://www.anwb.nl/vakantie/italie/informatie/milieuzones
 • Noorwegen: Dieselvoertuigen bij smog.
 • Oostenrijk: Abgasplakette voor Vrachtwagens.
 • Spanje: Milieuzones in steden: Area de prioridad residencial (alleen toegankelijk voor vergunninghouders).
 • Tsjechië: Praag, vignet nog niet verplicht.
 • Zweden: Stockholm, Gotenborg: Congestion tax. Geldt niet voor motoren.

tussen
file rijden toegestaan?
hesje verplicht bij pech?
GPS flits
info
toegestaan?
verband
trommel verplicht?
reserve
bril verplicht?
action  camera toegestaan?autobahn
vignet nodig?
Belgiëjajajaneeneejanee
Bulgarije?janeeja??nee
Denemarkenneeneejaneeneejanee
Duitslandneeneeneeneeneeja**nee
Estland?janeejaneejanee
Finlandneejajanee?janee
Frankrijk
nee
ja
nee
neeneejanee
Hongarije?jajaja?jaja
Ierlandjaneejaneeneejanee
Italiëjajajanee?janee
Kroatië?neejanee?janee
Letland?jajanee?janee
Litouwen?jajanee?janee
Luxemburg?jajanee?neenee
Nederlandjaneejaneeneejanee
Noorwegenneejajanee?jaja
Oostenrijkneejajajajaja**ja
Polen?jajanee?janee
Portugaljajajaneejaja**nee
Roemeniejaneejaneeneejanee
Slovenië?jajaja*?jaja
Slowakijë?jajaja?janee
Spanjeneejajaneejaja**nee
Tsjechiëneeja*neeja?janee
UKjaneejaneeneejanee
Zwedenjaneejanee?ja**nee
Zwitserlandneeneeneeneejajaja


De ANWB adviseert bestuurders met een rijbewijs waarin staat dat ze een bril of contactlenzen dragen (beperking code 01), een reservebril mee te nemen, ook om een eventuele discussie met de politie ter plaatse te voorkomen.

** = gebruik van dashboard- of action camera wordt sterk afgeraden
Het gebruik van dashboard- of actioncamera blijft een onduidelijke zaak. Het gebruik van een camera is alleen verboden in Luxemburg. In de meeste andere landen van Europa is het gebruik van een dashboard- of actioncamera toegestaan. Vaak zijn er echter restricties bij het gebruik - zoals in Oostenrijk, Portugal en Spanje - die het feitelijk onmogelijk maken om opnamen te maken.

Bron: https://www.dc10skyriders.nl/buitenland.html

Handige links
(Ver-)Koop sites motoren en onderdelen
(Ver-)Koop sites kleding en helmen
YouTube kanalenInformatie / Belangenverenigingen/ Misc.
Agenda met , uiteraard motorgerelateerde, GoT Activiteiten
Wat?Én wanneer gaat dat dan plaatsvinden?Link naar bijbehorend topic
GoT Tour / Rit20+21+22 September 2019GoT Luxemburg Rit
Vorige delen
DeelGestart opTopicstarter
123 Mei 2005Reveller
217 Augustus 2005Breadfan
315 Oktober 2005Chevy454
411 Februari 2006Chevy454
524 Mei 2006teacher
611 September 2006IKKE86
73 November 2006StarWing
85 Januari 2007Chevy454
94 Maart 2007Chevy454
1011 April 2007Chevy454
119 Mei 2007FragDaddy
1211 Juni 2007StarWing
1314 Juli 2007shaggy8675
143 Oktober 2007Chakotay
1529 September 2013teacher
1610 Januari 2015teacher
174 November 2015Hooglander1
1810 Augustus 2016Chakotay
1914 Maart 2017lolgast
201 Augustus 2017caesar1000
216 Februari 2018lolgast
2222 Juni 2018Will_M
2311 februari 2019lolgast
244 juli 2019lolgast
Overzicht met rijders en woonomgeving
België: Antwerpen
UserMerkTypeBouwjaar
@YoukHondaVFR800Fi2001
@ZorgBMWF750 GS2021
België: Brabant
UserMerkTypeBouwjaar
@C-sharpHondaCBF 10002007
@kazzzdafkeBMWS1000R2016
[@SmokingSigBMWF800GS2010
@TomsworldYamahaMT072017
België: Limburg
UserMerkTypeBouwjaar
@Least InklingBMWR1200 GSA2015
België: Oost-Vlaanderen
UserMerkTypeBouwjaar
@DryhteSuzukiDL650xt V-Strom2018
EnergicaEva Esseesse92019
@FuelkeHondaCBR500 R2018
@BobbyDgtlKTMDuke 7902018
KTMEXC 2502019
@ThemNutsHondaCB650R2019
@PinusRigidaHondaCB125 R2019
België: West-Vlaanderen
UserMerkTypeBouwjaar
@AnoshkyKawasakiZ1000SX2018
@CDA441HondaVFR8002004
Duitsland: Hessen
UserMerkTypeBouwjaar
@StinjKawasakiZX6-R2019
@Jolke HondaVTR1000F Firestorm2004
Engeland: Reading
UserMerkTypeBouwjaar
@ToolkiTMoto GuzziV7iii Rough2018
Ierland: Dublin
UserMerkTypeBouwjaar
@WannialHondaCB600-S2009
HondaCB600-FA2008
Nederland: Drenthe
UserMerkTypeBouwjaar
@TaygetaKTMSMT 9902011
@AndréTriumphSpeed Triple T5091998
@Robbie TKawasakiZ750s2007
@KraanmachinistBMWF650 Funduro1997
@ZethielKawasakiVersys 6502007
Nederland: Flevoland
UserMerkTypeBouwjaar
@xosApriliaTuono V4 1100 Factory2018
DucatiPanigale V4R RF2019
@TylenYamahaR1M2018
@Skipper-93ApriliaTuono2004
@SmurfLinkKawasakiER6 F2014
@timmie271HondaCBR650 RA2019
@spinnenmanTriumphTiger 8002011
@DynazapYamahaMT072014
@botooHarley DavidsonDyna Lowrider S (FXDLS)2016
@nldlsTriumphTiger 1200 XC2013
@jordeeehDucatiMonster M9001995
@SkylerNLYamahaFZ62007
Nederland: Friesland
UserMerkTypeBouwjaar
@ExigenceTriumphStreet Triple 6752008
SuzukiDR6501993
@janboTriumphTiger Sport2016
DucatiHypermotard 1100S2007
@ProqzorKawasakiZ7502008
@The ExecuterYamahaFZ6 S 2007
@ArjenIsM3YamahaFZ1 SA Fazer2011
Nederland: Gelderland
UserMerkTypeBouwjaar
@GrubeaterHondaTransalp XL600V1995
BMWR1200RT-P2009
@AcidBurnHondaCBR600F1988
@BartWTriumphTiger 800 XC2011
@byn124YamahaYZF 1000R Thunderace1996
@caesar1000KTMDuke 1252011
@IcephaseDucatiMultistrada 9502017
@TribunusMotorloos-0000
@PilatuSKTMRC82010
@JapioooHarley DavidsonRoad King1999
@prutsgerYamahaXJ 900S Diversion2001
@Rick-JanKawasakiZ1000SX2019
@[Mad Max]Suzuki DL650 V-Strom2007
@sawmireYamahaFZ1S2006
@BioflapSuzukiGSX14002006
@InZaneHondaCB1000R2008
@DraZ666KawasakiZ7502008
@Stevie07KawasakiVersys 6502017
@L-VISSuzukiGSF1200 S Touring (Bandit)2002
@LexoTriumphSpeed Triple 955i2003
@steffexYamahaMT-072016
@PatrockKTM1190 Adventure2016
@alexthegratYamahaFZS 1000 Fazer2005
@MichielK71HondaTransalp 7002010
@NL-RaVeRHarley DavidsonSportster Iron 8832018
@NederlandhcHondaVFR 7501990
@KtenolixSuzukiBandit GSF 650A2011
@ArdjKawasakiZ7502008
@elrondsurionKawasakiVulcan S2020
@NLDVianeTriumphStreet Triple2013
@DateTime.NowHondaCB 600 F Hornet2009
@TwijfelsYamahaYZF R62006
@DragonSlayer666YamahaFZ6-S Fazer2007
@JohnnyFZ1YamahaFZ1-N0000
@UTwizardKawasakiZ9002020
DucatiMonster 797+2020
@Jurrian120KawasakiVN900 Classic2007
@A13XHusqvarnaNorden 9012022
@FBTNKTM990 SMT2012
@dierYamahaYZF R12004
@KarsYamahaTDM 8502001
@FreelanceSuzukiV-Strom DL10002002
KTM1190 Adventure2014
@HompuYamahaMT-072014
@13artKawasaki Versys 1000 SE2020
@VaniskaHarley DavidsonDyna Super Glide (FXDX)2000
@crepkonMoto GuzziV85 TT2022
@SpacialzSuzukiGSX-R 7502002
@MathijsRTriumphSpeed Triple2007
Nederland: Groningen
UserMerkTypeBouwjaar
@antonboonstraHondaCBR600F1997
ZeroSR ZF12.52015
@418O2KTMSuperduke 9902006
@darkkingllTriumphStreet Triple 765 RS2019
@esaxumHeinkelTourist 103 A21965
@gebruikershaesDucatiMonster 6962010
@SecsytimeTriumphStreet Triple R2014
@ZondagskindjeHarley DavidsonSoftail Slim FLSL2018
@Shadow_AgentYamahaTDM 9002002
@The1WhoKnockzHondaCBR 600 FS2003
@nehal3mHondaXL600V Transalp1999
YamahaTT3501991
@BooyaaYamahaMT-092014
@TankiejTriumphScrambler 1200XE2020
Nederland: Limburg
UserMerkTypeBouwjaar
@DrivinUCrazyYamaha Tracer 9GT2021
@EoghlearTriumphTiger 850 Sport2021
@RonsterTriumphThruxton2007
@RonsterDucatiMultistrada 1260S GT2020
@KleusYamahaFJR13002008
@ThoitKTMEXC5002012
TriumphTiger Explorer 12002013
@4x2HondaNC700X2013
HondaNSS250XE207
@GH45TSuzukiSV 6502019
@TWCRayYamahaFZ6 Fazer 6002004
@ricjuhHondaCBR600rr2004
Nederland: Noord-Brabant
UserMerkTypeBouwjaar
@BinoliraoSuzuki GSF 650 Bandit2006
@BommesMoto GuzziV85 TT2020
VespaGTS 2502006
@ConteasterKawasakiZ8002013
@HTT-ThalanHondaNC700X2012
@LeviathiusKawasakiVulcan S2016
@PazziHondaNT700V2015
@TheSnakeYamaha FZS6002003
@StacheldrahtSuzukiGSXS 7502019
@Will_MYamaha MT102016
Yamaha XTZ690 / Ténéré 7002020
@bakvisApriliaShiver 7502010
@erik23HondaCB5001976
BMWF700 GS2013
@BioHazardBMWR1200R2017
@FiddlezKawasakiER-52004
@JoopieboyBMWR1250 GS-A HP2020
@SkarlocDucati9161996
KTMSuperduke 990R2010
HondaCB600 Hornet2007
@J-PBMWGS1200R2007
@joudenSuzukiGSXF 6502010
@MelkunieYamahaTénéré 700 World Raid2022
@XeposHondaCBF 5002006
@ThalaronKawasakiVulcan S2021
@TheBrut3KawasakiZ1000SX2014
@streamnlCagivaRaptor 6502006
@WielerManiakBMWG310-R2017
@psnepvangersHondaVFR 800Fi2001
@UberdudeYamahaMT-092017
@DarkvisjeSuzukiGSXR 10002008
@mkrmrBMWK1600 GT2019
@KiswumKawasakiZR7-S2004
@f2ride2001SuzukiTL1000-S1997
@harleyHondaGL1500 + Diligence Zijspan1989
HondaGL18002005
BuellXB12SS Lightning Long2009
@cossy nlSuzukiGSF650 Bandit2005
@HkuitTriumphRS955i2001
SuzukiGSX1100f1989
@FiXeR.nlTriumphSpeed Triple 10502007
@BastiaanHondaCBR1000F Super Sport1991
@spijk860KTMDuke 6902017
@GekkenhuisYamahaMT-072021
@TopjeHondaCB900F Bol d'or1990
AMF/Aermacchi/HarleyCX250 twee-takt~1975-80
@XenophonHarley DavidsonRoad Glide Special2021
@steven1191SuzukiIntruder (M109R/M1800R)2019
@FeddeYamahaMT-09 SP2022
@ModzDucati8482008
Nederland: Noord-Holland
UserMerkTypeBouwjaar
@__fred__YamahaFJR-13002003
@Miss_80YamahaXJ6-FA2010
@EBOOZKawasakiZ9002021
@FreubelSuzukiV-strom XTA2019
@GenjiBladeHondaVFR800Fi2000
@Nero22TriumphStreet Triple 6752016
@charrelBMWR1200R LC2016
@GloriXTriumphStreet Triple R2013
@dion_bBMWR801990
@FrunzYamahaR12002
@GeeMoneyHondaCBR600F4i2005
@BluRayHondaNC7002012
@SlideR NLYamahaTDM 9002002
@OphidianKawasakiNinja 650 KRT2017
@WoaskKTMDuke 1252016
@RubmanHondaVFR 800 FI2001
@CrimsoonYamahaXJ 600S Diversion1996
@Wild ChocolateBMWK100 RS1986
@NycreaMoto GuzziStelvio2011
@flowiejYamahaTracer 9002016
@com2,1ghzKTMSuper Duke 1290 GT2018
@FSJerraBMWR1200GS Adventure2006
@tim427BMWF650 GS2011
@S4AllSuzukiDL650 V-Strom2013
@Imo62KTMKTM 1090 Adventure2019
@GroeverSuzukiDL650 V-Strom2011
@AlexvbpHondaCB500 F2015
@SorboHondaNC700X2013
@JanPedaalKawasakiKLV 10002005
@ConwaDucatiHypermotard 939 SP2016
HondaCB500 (Caféracer)1976
Husqvarna7012017
@WiLLoW_TieNBMWR850R1996
BMWR1100GS 1998
HondaCMX 4501986
HondaCMX 4501990
Harley-DavidsonXL883C2002
@NabooBMWS1000R2019
@sebashHondaCB600F2010
@dubbeldekkertTriumphTiger 800XC2014
@ll roel jV-StromDL6502013
@KalevandaalTriumphTiger 1200 Explorer XC2013
Nederland: Overijsel
UserMerkTypeBouwjaar
@-Muncky-YamahaMT092021
@BergieYamahaMT092014
@ephymerousKTM1190 Adventure2014
@Mu.siQKawasakiER6-F2015
@securitymayoHondaST1100 Pan European 1999
@NielsjuhzSuzukiSV650 S1999
@RickzSuzukiGSX-R 10002005
@BvZwolleBMWS1000XR2016
@McKaamosHondaMagna V301985
@MrXen0TriumphSpeed Four2006
@GodoftwenteHondaCBR600RR2005
@sypieBMWR1100 RT1996
@vozHondaCBR1000 F1993
@DestructionYamahaFZS 600 Fazer2000
@gbwHondaNC700 X2012
@StreepjeYamahaMT10 SP2017
@lekkereten4BMWK75 RT1993
@WaajApriliaETV 1000 Caponord2001
BMWS1000 XR2017
@PhreakKTMSuperduke 1290R2017
@josje94SuzukiSV 650S2002
@aseppieKawasakiZZR 600E1994
@KryziekDucatiMonster 11002009
@kneusteunHondaXRV7501995
KTM990 SM2008
@StalensnuitjeTriumphTiger 8002012
@s006110YamahaVirago XV11001993
HondaVFR 800 VTEC2003
@BlackHatHusqvarnaVitpilen 7012020
@LankHoarHarley DavidsonDyna Street Bob (FXDB)2009
@Overdrive97SuzukiGSF1200 Bandit S2001
@MSENFTriumphSpeed Triple RS2022
Nederland: Utrecht
UserMerkTypeBouwjaar
@badkuipHonda CBF10002008
@DeshmirSuzuki GSX-R 6002011
@EthirtyYamahaTracer 7002017
@Het VosjeSuzuki GSX-R 6002004
@PeSrHondaVTX 18002003
@SimconApriliaTuono 1000R2006
HondaVFR8001999
@Furbz4300HondaCBR1100 XX Super Blackbird1997
@daredhaBMWR 1100 GS1999
@PheraXYamahaMT09 Tracer2015
@ProfaNeBMWF650GS2012
@Shivs------------
@XLordSuzukiGSF650 SA Bandit2008
@thijsqDucatiMonster 7502001
@bleufred1BMWR850R2000
@cyntaxMoto GuzziV50 NATO1985
BMWR1200GS Adventure2018
@stevemanHondaCBR 600RR2005
TriumphStreetTriple 765 RS2017
@iFrostApriliaShiver 7502010
@cooper_s1YamahaTDM 9002005
@HikariMisakoBMWK751993
@youridv1SuzukiV-Strom DL1050XT2022
Nederland: Zeeland
UserMerkTypeBouwjaar
@mr_zippeySuzuki GSF 600 (Bandit)1995
Suzuki GSF 1200 (Bandit)2004
@MuddyMagicalHondaNTV 6501996
@radium6969YamahaV-Max 12001986
@R0y.KTMSuperduke 1290R2017
@RZorYamahaXS4001978
@fdeesTriumphScrambler 1200XE2019
@Jon156BMWR1150GS Twinspark2003
Nederland: Zuid-Holland
UserMerkTypeBouwjaar
@geert_sHondaCB1000R2011
@ChakotayBMWR1200GS2005
@Frans92HondaVFR 8002002
@knoffyHondaCB500X2013
@noesBMWR1250 RS2020
BMWR1200 RT2005
@RodyBMWS1000RR2016
@ShininNLKawasakiZZR-14002013
@w4rguyHondaCB600F Hornet2008
@Wekko306TriumphDaytona 6752007
@k1NGYamaha YZF-R62008
@aidanlKawasaki Versys 6500000
@zer0-overloadKawasakiZX6R1995
KawasakiZX6R2007
@SvenBravo7KawasakiZ8002016
@VrijdagHondaHawk GT6501988
@thijsco19KTMSMT 9902012
@CodeCasterYamahaFZ-1 Fazer2007
@_Apache_YamahaFJR1300A2004
@tdwYamahaFZ6 Fazer2004
@PaniniSuzukiSV650S2007
@zjorsieHondaNTV 6501995
@sylvesterrrHondaCBR600RR2009
@Señor SjonHondaVFR 800Fi2002
@kalekatYamahaFZS 600 Fazer2003
@MitsszYamahaR62008
YamahaXJ6S Diversion2011
@JoeplaHondaAfrica Twin Adventure Sports2019
KTMDuke 1252013
@TheRookieBMWR1200 RT2006
@XoxolSuzukiDL650 V-Strom2005
@PagmanYamahaTracer 9002015
@BMKawasakiVersys 6502016
@BMTriumphTiger 900 GT Pro2020
@VuikieBMWR1150GS2000
@sham27 BMWR1200GS Rallye2017
@Cobraa HondaCBR600RR2009
@SemperFidelisHondaCB600 S2001
@yozgoesdigitalBMWF800GS2008
@InperiosusSuzukiSFV6502013
@mphilippBMWK1600GTL2018
@teacherBMWK1600GT2017
@SavageBrotherYamahaTénéré 7002021
@Source90 TriumphTiger 800 XCA2018
@iMarsKTM1290 Super Adventure R2020
@RealPGBMWF750 GS2019
Slowakije: Bratislava
UserMerkTypeBouwjaar
@Imperial_MasterBMWK1300R2010
Spanje: Madrid
UserMerkTypeBouwjaar
@ChaotYamahaXV250 Virago1998
Zwitserland: Zürich
UserMerkTypeBouwjaar
@teigetjuhHondaTransalp 6502003
@azt33BMWS1000 R2016
@timpy007HondaCBF 600 SA2006
Nieuw Zeeland: Christchurch
UserMerkTypeBouwjaar
@bluebearKawasakiVN900 Custom2010
Niet gesorteerd: Niet doorgegeven
UserMerkTypeBouwjaar
@-tom-562Suzuki GSX-R 6002004
@OrnathonApriliaRSV Mille2001
SuzukiGSX1300R2002
@FragDaddyHarley DavidsonNightrod Special2007
SuzukiGSX Streetfighter0000
@GuusjeeHondaCB900 Hornet2002
Wil je ook in de lijst? Laat dan de gegevens (merk / type / bouwjaar / een foto én je provincie) achter in een topic-post en plaats daarbij een notificatie naar de topicstarter(s)
Veel plezier in dit nieuwe deel!


Schaamteloos gejat van Hooglander1'sChakotay's vorige startpost :P

Woon-werkverkeer met de motor in België door DinX
We zitten hier allemaal als motorrijders onder elkaar, dus niemand zal het hier gek vinden dat we veel plezier beleven aan het motorrijden. Daarbij levert de motor gebruiken om naar het werk te gaan nog andere voordelen op. Het gaat in de eerste plaats sneller (minder last van files), je hebt meestal geen probleem met parkeren, het is leuker dan in een koekblik zitten enz…

Voor de Belgen komt daar nog een groot extra voordeel bij kijken: het is mogelijk motorgerelateerde kosten aan te geven als werkelijke beroepsonkosten in België. Hoe dat in zijn werk gaat leggen we hier kort uit.
Inhoudsopgave
Forfaitaire beroepskosten <> werkelijke beroepskosten
In België kan men voor de beroepsonkosten kiezen tussen de forfaitaire vergoeding en de werkelijke beroepsonkosten. De forfaitaire beroepsonkosten werken met bepaalde percentages bij bepaalde schalen van inkomen. Voor inkomens boven de €18.880 bedraagt dit 3% met een maximum van €3.950.

Voor het invullen van de belastingbrief moet je weten of de werkelijke kosten boven de €3.950 uitkomen. Wanneer je het merendeel van je kilometers doet voor woon-werkverkeer ga je hier al snel boven zitten, zal je dadelijk in het voorbeeld zien.

Bij de werkelijke beroepsonkosten gaan we echt alles aangeven wat gebruikt wordt voor het werk. In de praktijk gaat dit zelfs verder dan de motor alleen in dit voorbeeld. Dat kan in sommige sectoren gaan van werkkledij die zelf dient aangekocht te worden tot een bepaald percentage van je thuiscomputer als je na je uren thuis nog voor de baas werkt. Vergeet zulke zaken dus niet wanneer je toch bezig bent om je werkelijke kosten te bewijzen als je de motor aangeeft.
Wat mag aangegeven worden?
In de praktijk is deze vrij simpel samen te vatten: alles wat ook maar iets te maken heeft met de motor kan je aangeven als beroepsonkosten. Je moet natuurlijk niet overdrijven maar er zijn zaken bij waar je niet meteen aan zou denken
 • De motor zelf
 • Inschrijving
 • Verzekering
 • Kledij
 • Accessoires
 • Wegenhulp
 • Parkeerplaats
 • Onderhoud
 • Banden
 • Benzine
 • ...
Er is 1 onderverdeling die gemaakt kan worden tussen de zaken die je gaat aangeven als beroepsonkosten. Er zijn éénmalige/lopende kosten en kosten die je over een bepaalde periode kan afschrijven. Daar bestaan officiële regels voor, maar in de praktijk kan hiervan afgeweken worden. Daar komen we verderop op terug.

Eénmalige/lopende kosten zijn dingen zonder specifieke levensduur: inschrijving, verzekering, pechhulp, bepaalde accessoires of onderhoud. Die betaal je of één keer in het begin of om de zoveel tijd, maar vallen niet af te schrijven. De bedragen zijn daarbij ook niet altijd gelijk.
Dingen die je gaat afschrijven zijn zaken zoals de motor zelf en kledij. Dat koop je om de x tijd aan en gaat x tijd mee.

Een speciaal deeltje is misschien de garage. Dit is simpel als je een garage huurt, dat is x euro per maand. Maar ook wanneer je eigenaar bent van een eigen woning met garage, of garagebox kan je dit aangeven. Heb je bijvoorbeeld een hypotheek op je woning dan kan je het gedeelte van de interest dat voor de garage wordt betaald aangeven als parkeerkosten.
Hoe mag je het afschrijven?
Dingen die afgeschreven worden zijn in de praktijk voornamelijk de motor zelf en de kledij. Hier bestaan officiële regels voor over wat algemeen aanvaard wordt. Je kan daar wel van afwijken, daar komen we verderop op terug.

Voor de motor gaat men er bij de belastingdienst van uit dat deze wordt afgeschreven in een periode van 5 jaar.
Voor de kledij telt men standaard een afschrijving in 3 jaar.
Bij bepaalde accessoires kan je eventueel ook kiezen voor een afschrijving. Dingen als een topkoffer die je nadien gekocht hebt, een rugzak die je specifiek voor op de motor gebruikt, noem maar op.

Bij de afschrijving kan je kiezen voor een degressieve afschrijving of een lineaire afschrijving. Bij een degressieve afschrijving kan je bijvoorbeeld kiezen om het eerste jaar 40% af te schrijven, het tweede jaar 25%, het derde jaar 15%, het vierde jaar 10% en het vijfde jaar 10%. Bij de motor zijn dat bijvoorbeeld normale bedragen. Het moment dat die motor de motorzaak uit rijdt is hij 1km verder al een heel deel van z'n waarde kwijt.

Hoeveel mag aangegeven worden?
De belangrijkste factor in heel de berekening is de verhouding tussen het aantal beroepskilometers en privékilometers. Het totaalbedrag van onkosten wordt verrekend naar deze verhouding. Hier zit natuurlijk een "common sense" verhouding in. Als je aan de belastingdienst een verhouding aangeeft van 90% beroepskilometers zullen ze hun wenkbrauwen wel eens fronsen. 75% is in de praktijk al een realistischer getal. Maar, je gaat dit moeten berekenen.

Woon je bijvoorbeeld 50km enkele rit van je werk, en ga je 200 dagen per jaar met de motor werken dan heb je 20.000 km gereden naar en van je werk.
Als je dat jaar totaal 25.000km hebt gereden heb je dus 80% van je kilometers gedaan met woon-werkverkeer. Die 80% ga je nadien gebruiken op de eindsom. Dat totaal aantal kilometers ziet men gewoon op de facturen van de motorzaak. Daar wordt meestal de huidige tellerstand op vermeld.

Een wat moeilijker geval is het bedrag van de motor dat je gaat afschrijven. Officieel is het bedrag dat kan afgeschreven worden van een voertuig de aankoopprijs - de restwaarde. Laat die restwaarde nu moeilijk te berekenen zijn op voorhand. Je weet na een tijd wel min of meer hoeveel kilometers je doet per jaar en hoe je motor eruit ziet na die jaren, maar zeker weet je het nooit. Je kan bijvoorbeeld 4 jaar lang netjes je woon-werk kilometers doen (misschien maar 5.000km woon-werk op 8.000 totaal), amper op reis gaan, het ding elk weekend mooi in de was zetten. Dan heb je een motor die er nog nagelnieuw uit ziet, een nog hoge verkoopwaarde heeft. Als je in dat 5de jaar besluit een halve wereldreis te maken, het ding 8 x tegen de grond laat gaan en een hele winter door de pekel rijdt dan gaat de verkoopwaarde waarschijnlijk heel wat minder zijn.

Daar dien je weer common sense te gebruiken. Ikzelf weet dat in mijn geval de motor vaak echt wel op is na die jaren. Vorige motoren hadden vaak nog een inruil van €1.500 of zo. Niet echt de moeite dus. De laatste die ik verkocht had dan weer een overnameprijs van enkele duizenden euro's.
In de praktijk komt het hier neer op hoe "correct" dat je wil zijn richting de belastingdienst. Je kan bijvoorbeeld bij de aankoop van een volgende motor aan de belastingdienst laten weten "ik heb m'n vorige wel helemaal afgeschreven, maar heb er uiteindelijk toch nog €x.000 voor gekregen, ik zal dat van het bedrag van m'n volgende motor aftrekken".

Voor al de rest is het gewoon heel het bedrag dat je gaat aangeven. Factuurtjes bijhouden en alles optellen.
Officieel vs praktijk
Als je al het bovenstaande gelezen hebt zal je waarschijnlijk al de indruk gekregen hebben dat veel dingen niet geheel zwart-wit zijn.
Om te beginnen heb je al de afschrijftermijnen (5 jaar voor de motor, 3 jaar voor kledij), je hebt het aantal dagen die je met de motor bent gaan werken (valt moeilijk te bewijzen) en nog wat factoren.

Ik kan hier louter mijn eigen ervaringen vertellen.

In de eerste plaats loont het om een keer op bezoek te gaan bij de belastingdienst zelf.Het zijn echt geen enge mannetjes die je op alle mogelijke manieren willen tegenwerken opdat je zo weinig mogelijk voordeel zou krijgen. Je kan gewoon een afspraak maken, al je papierwerk meenemen en je persoonlijke situatie voorleggen. Ze doorlopen dan samen me jou je aangifte (of het gedeelte beroepsonkosten).

In mijn geval was de motor zoiets. Voor de belastingdienst was het geen probleem dat ik de motor in 3 jaar af schrijf. Ik koop in de praktijk echt niet elke 3 jaar een nieuwe motor (de laatste wel moet ik zeggen). Of het nu over 3 jaar wordt afgeschreven of over 5 jaar maakt op het einde van de rit dus niet zoveel uit voor vadertje staat. Die motor wordt gewoon "op" gereden. Wat je dan wel krijgt in de praktijk is dat je 3 jaar lang zeer veel beroepsonkosten hebt en daarna enkele jaren wat minder.

De kledij is een soortgelijk geval. Ik schrijf die gewoon in 1 jaar af (als ik me goed herinner). Je gaat hier in de praktijk geen misbruik van maken door elk jaar een nieuw pak te kopen. Een pak is ook op voorhand moeilijk te schatten hoe lang het mee gaat.Maak je een keer een schuiver dan dien je sowieso een nieuw pak te kopen. Soms koop je er 2 op een jaar (winterpak en zomerpak). Soms gaan ze jarenlang mee en soms vallen ze na anderhalf jaar uit elkaar.
Bij mij komt kledij dus gewoon samen op het hoopje met standaard facturen terecht.

Ook het aantal werkelijke kilometers woon-werk met de motor is zoiets waar je gewoon common sense moet gebruiken. Je kan heel erg eerlijk zijn en elke dag bijhouden of je met de motor, auto of trein was. Maar uiteindelijk moet je het pas het jaar erop aangeven. Wie kan dat dan nog bewijzen? Ikzelf maak daar gewoon een schatting. Als je 220 werkdagen hebt gehad, het een strenge winter is geweest met wekenlang sneeuw en je het jaar erop op je aangifte zet dat je 220 dagen met de motor bent geweest zal de controleur wederom z'n wenkbrauwen fronsen.
Maar wederom: laat de belastingdienst maar het tegendeel bewijzen. Ikzelf maak daar een eerlijke schatting. Vorig jaar gaat het waarschijnlijk daadwerkelijk 220 dagen met de motor worden (op hier en daar een dag met de auto na) wegens de zachte winter. Gaat het wekenlang sneeuwen zal ik bijvoorbeeld 180 dagen aangeven.

Uiteindelijk staat het iedereen vrij om te kiezen wat hij/zij daarmee doet. Ik kan enkel zeggen dat de kans zeer groot is dat ze de documenten opvragen of dat je zelfs uitgenodigd wordt om op bezoek te komen om je verhaal te doen. In mijn geval kom ik soms net niet aan de €10.000 beroepsonkosten (de jaren dat ik de motor afschrijf). Dan gaat er echt wel een lampje branden bij de belastingdienst en kan je beter zorgen dat je het kan verklaren allemaal.
Ik weet niet of het in dit geval op dezelfde manier werkt als bij andere belastingfraude.Maar vaak komt dat neer op 5 jaar terugbetalen.

Eerlijkheid brengt je dus het verst in dit geval denk ik. Want je gaat sowieso een keer gecontroleerd worden met zulke bedragen.
Voorbeeld
Een voorbeeld maakt het misschien snel duidelijk.We gaan er hier uit dat alles nieuw gekocht is en dit het eerste jaar is dat het aangegeven wordt.

• Motor inclusief accessoires: aankoopprijs €15.000
• Inschrijving: €250
• Verzekering: €500 per jaar
• Kledij: aankoopprijs €1.200
• Benzine: gemiddeld €1,4296 in 2015
• Garage: €150 intrest
• Pechhulp: €70 per jaar
• Onderhoud met nieuwe banden: €400

In dit voorbeeld gaan we uit van een totaal van 25.000km in 2015 en een afstand tot het werk van 50km enkele rit en dit 200 dagen.

• Eerst berekenen we de verhouding woon-werk ten opzicht van het totaal. 20.000 km van de 25.000 is 75%
• De motor schrijven we af in 5 jaar en we houden geen rekening met een restwaarde (125.000km na 5 jaar) om het makkelijk te houden. 5 jaar lang schrijven we dus een bedrag van €3.000 af per jaar.
• De kledij schrijven we af over 3 jaar. 3 jaar lang komt dit neer op €400 per jaar.
• Benzine: We gaan hier uit van een gemiddeld verbruik van 6,5l/100km. Je mag hier gerust het echte gemiddelde verbruik van je motor rekenen (praktijk). 25.000 / 100 * 6,5 = 1.625 liter x €1,4296 = €2.323
• De rest zijn allemaal variabele kosten, ditjes en datjes die niet afgeschreven worden.Een totaal van €1.370

Dat komt uiteindelijk op een totale som van €7.093. We hebben 75% van onze kilometers gedaan met woon-werkverkeer. Op onze belastingbrief vullen we dus een bedrag in van €5.319,75.
Dit is ruimschoots boven het maximum forfaitair bedrag van €3.950.
Opmerkingen
• Eerlijkheid brengt je het verst
• Vraag een factuur in de winkel in plaats van een kassabonnetje. Kassabonnetjes zijn vaak thermisch en zijn na een jaar niet meer leesbaar (of je moet er meteen een kopie van maken). Op kassabonnetjes staat vaak ook geen naam. Bij een controle willen ze natuurlijk zien dat je het zelf betaald hebt.
• Hou echt alles bij, hoe klein ook. Soms denk je "Het is maar €20", maar ik denk dat de meesten zichzelf wel herkennen in het feit dat je meestal wel met iéts buiten komt als je bij de motorzaak passeert. Vele kleine bonnetjes maken op een jaar tijd toch nog een mooi bedrag.
• Ga eventueel de eerste keer dat je zo'n "dossiertje" maakt eens langs bij de belastingdienst. Bel ze even op, leg uit dat je je motor wil inbrengen als beroepsonkosten en dat je het voor de eerste keer een keer samen met hun wil doorlope. Je hebt dan meteen ook iemand z'n naam om de volgende jaren in je "dossiertje" te zetten ("Naar analogie van jaar x, toen nagekeken door <controleur>"). Ze bijten heus niet.
• Rekenmodule: http://static.tijd.be/gel...roepskosten2011/motor.htm

[Voor 255% gewijzigd door LankHoar op 21-03-2023 20:16]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 22:49
Nu alweer :o

Gamertag: timmie271


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Pagman
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 23:20
Vroeem

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 07:31
Ja, blijkbaar zit iedereen net als ik weinig op de motor en veel achter de computer berichten te spammen. Dan gaat het hard :+

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 22:49
Ben gewoon steeds aan het werk hoor :+ Al mag ik volgende week wel 3x met de motor naar werk ivm het ontbreken van de auto die CC heeft -O- Wel weer goed voor 450 snelwegkilometers :+

Gamertag: timmie271


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • LankHoar
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 25-03 06:54

LankHoar

Langharig tuig

Topicstarter
Wij nerds moeten minder nerden en meer biken! 8)

When life throws you a curve, lean into it and have faith! ~ Looking for a job in a fun IT company? Ask me about it!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Destruction
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 00:52

Destruction

(ex-)Automonteur

Nieuw deel, nieuwe pic:
Goed weg gezet, laatste rit geen bijzonderheden, alles prima. Hij heeft toen 2 weken (op de jffy) in de schuur (met volle zon erop) stil gestaan. Toen ik 'm naar buiten had geduwd zag ik al een raar plasje liggen, maar in 1e instantie viel me niks bijzonders op aan de CBR. Dus omkleden, starten en wegwezen.

De 1e beste bocht die ik met een beetje tempo wil nemen deed me twijfelen aan de bandenspanning, en bij een gratis luchtpomp hier in de buurt kijk ik naar de vorkpoten, en toen bleek de linker echt _zeiknat_ te zijn :/

Parts zijn onderweg. Keerringen, stofkappen, borgclips en verse vorkolie. Hopelijk snel weer scheuren 8)

de camera van m'n huidige telefoon (huawei p10) staat de laatste tijd in aardappel modus... :X

[Voor 6% gewijzigd door Destruction op 04-07-2019 19:49]

Citroen Berlingo 2.0HDi '05 | Yamaha FZS600 Fazer '00 | Gravity is a myth, earth sucks.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 25-03 16:44

Chakotay

Lick here to continue

@Destruction je voorvork is incontinent :+

@lolgast goed bezig!

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 22:49
Destruction schreef op donderdag 4 juli 2019 @ 19:48:
De 1e beste bocht die ik met een beetje tempo wil nemen deed me twijfelen aan de bandenspanning
Hier wilde ik vorige week maandag de bandenspanning ook omlaag brengen, maar dat ging niet helemaal goed. Luchtding deed het niet dus uiteindelijk met 1.3 bar naar de profile tyrecenter gereden die mij wel wilde helpen.. Dat waren 4 bochten en 1 rotonde (gelukkig rechtdoor) die heel vervelend waren op dat moment |:( |:(

Gamertag: timmie271


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 25-03 16:44

Chakotay

Lick here to continue

@timmie271 een tankstation in Amersfoort was daar ook leuk mee... Die lieten doodleuk de bandenpomp aanstaan, terwijl de achterliggende luchtoevoer al uitgeschakeld was. Je kon er dus een muntje in gooien, spanning instellen, slang op je ventiel zetten en dan.... Loopt hij leeg 8)7 Zet dat ding dan helemaal uit :X

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Tylen
 • Registratie: September 2000
 • Nu online

Tylen

Dutch ProClass 1000 #56 ⭐⭐⭐⭐⭐

Ola 👋🏻

“Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.”


 • LankHoar
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 25-03 06:54

LankHoar

Langharig tuig

Topicstarter
Even mijn vraag hier opnieuw stellen, wellicht krijg ik nog goede tips:

Wat zijn helms die een opvallende kleur (liefst wit) hebben, tussen de 200-300 euro en op deze helms lijken:
https://www.louis.eu/arti...d51bf3111169d364bdf5b63ad
https://www.motozem.cz/in...corpion-exo-510-air-bila/

Safety first, vandaar de kleur, en geen jet helm o.i.d.

Thanks :)

When life throws you a curve, lean into it and have faith! ~ Looking for a job in a fun IT company? Ask me about it!


Acties:
 • +10Henk 'm!

 • Vuikie
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 23:20
@lolgast
Je mag mij wel in de ts zetten(als ik voldoe)
Ik heb een BMW R1150GS uit 2000 en ben woonachtig in Zuid-Holland.
Foto van de 1150GS:


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Stacheldraht
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 14-04-2020

Stacheldraht

Frankfurt am Main

LankHoar schreef op donderdag 4 juli 2019 @ 20:08:
Even mijn vraag hier opnieuw stellen, wellicht krijg ik nog goede tips:

Wat zijn helms die een opvallende kleur (liefst wit) hebben, tussen de 200-300 euro en op deze helms lijken:
https://www.louis.eu/arti...d51bf3111169d364bdf5b63ad
https://www.motozem.cz/in...corpion-exo-510-air-bila/

Safety first, vandaar de kleur, en geen jet helm o.i.d.

Thanks :)
Deze in het wit ;)

https://www.motorkledingc...-boxer-v8-full-black.html

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • NLDViane
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 23:03
Wat, nu al weer een nieuw topic? Die vorige hadden we pas net :o

Anyhow, kruipolie heeft geholpen op de schokbreker achter, veervoorspanning is weer instelbaar *O*
Tegen de tijd dat m'n schouder iets minder stijfjes is maar eens kijken of ik nog zo'n houten reet krijg

 • Maegrim
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 05-03 14:39
Chakotay schreef op donderdag 4 juli 2019 @ 19:59:
@timmie271 een tankstation in Amersfoort was daar ook leuk mee... Die lieten doodleuk de bandenpomp aanstaan, terwijl de achterliggende luchtoevoer al uitgeschakeld was. Je kon er dus een muntje in gooien, spanning instellen, slang op je ventiel zetten en dan.... Loopt hij leeg 8)7 Zet dat ding dan helemaal uit :X
Welke? :P

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • A13X
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 01:47

A13X

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

👋🏻

The tweaker formaldehyde known as Raym09


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • darkkingll
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 25-03 18:40
Hmm, nieuw topic? Meh..

* darkkingll checkt in vanuit Bala, wales

Acties:
 • +18Henk 'm!

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 00:14
Terugvindplaatje :P

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter! || De Echte Hardcore Tweaker kijkt niet op Tweakers, maar verwijst naar Linus Tech Tips.


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 22:49
Zie ik daar @SmurfLink links op de foto staan :+

Gamertag: timmie271


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 25-03 16:44

Chakotay

Lick here to continue

Die Shell aan de Hogeweg die inmiddels al een paar jaar onbemand is. Nothing of value was lost there :+

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 00:14

Ethirty

Who...me?

Oh ja, onder al dat stof heb ik nog een motor staan... :$

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • mr_zippey
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 24-03 18:49
lolgast schreef op donderdag 4 juli 2019 @ 19:41:

Hét grote motortopic - Deel 23
hmm is het nou 23 of 24?! :+

W211 E200K - GSF 600 Bandit '95 - GSF 1200 Bandit '04


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
Net maar weer eens een ritje gemaakt. Tot nu toe dit jaar nog maar erg weinig gereden, maar net was wel weer even lekker. Het stuk dijk gepakt wat we ook reden aan het begin van de Tweakers rit laatst. Ben er al veel te vaak geweest, maar dat maakt het bochten pakken ook wel heerlijk daar.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • SmurfLink
 • Registratie: Juni 2016
 • Niet online
timmie271 schreef op donderdag 4 juli 2019 @ 20:51:
[...]


Zie ik daar @SmurfLink links op de foto staan :+
Whahaha, was het maar zo'n feest :p

Nou was mijn blik waarschijnlijk meer goedkeurend geweest dan deze afgunst. _O-

[Voor 16% gewijzigd door SmurfLink op 04-07-2019 21:38]


Acties:
 • +5Henk 'm!

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 07:31
mr_zippey schreef op donderdag 4 juli 2019 @ 21:37:
[...]


hmm is het nou 23 of 24?! :+
Die vergat ik bij het vorige deel ook al ;w

Acties:
 • +4Henk 'm!

 • SmurfLink
 • Registratie: Juni 2016
 • Niet online
lolgast schreef op donderdag 4 juli 2019 @ 21:40:
[...]

Die vergat ik bij het vorige deel ook al ;w
:(:) Ach de jaren beginnen nu toch echt te tellen....

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • psnepvangers
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 10-03 10:45
Oh ja, dit topic! Zal toch weer eens kijken. ;) nu zijn het helaas alleen nog wat plezierritjes van 100km per week... Erg jammer.

Vanaf september een andere baan (zonder leasebak) dus dan komt er toch minimaal 10k per jaar bij op de VFR! En dan maar eens volgend jaar kijken, of een ander kuipruitje er op, of toch iets als een V-Strom...

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 07:31
@SmurfLink Das hetzelfde jaar :+

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • SmurfLink
 • Registratie: Juni 2016
 • Niet online
Jouw levensjaren dan he :P was een subtiele manier van je vertellen dat je bejaard begint te worden en dingen door elkaar haalt.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 07:31
Ook daarvoor geldt, das hetzelfde jaar ;) We lullen te veel hier

[Voor 21% gewijzigd door lolgast op 04-07-2019 21:57]


 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 22:49
lolgast schreef op donderdag 4 juli 2019 @ 21:56:
Ook daarvoor geldt, das hetzelfde jaar ;) We lullen te veel hier
Wat een discussie zeg met @SmurfLink _O- _O- _O-

Ik ben net een week 22 dus de komende 51 weken blijf ik dat ook :+ :9B

Gamertag: timmie271


 • BvZwolle
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-03 18:02
@lolgast Bij mij mag de Tiger 1050 eruit en de Explorer 1200 erin!

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • mr_zippey
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 24-03 18:49
timmie271 schreef op donderdag 4 juli 2019 @ 21:59:
[...]


Wat een discussie zeg met @SmurfLink _O- _O- _O-

Ik ben net een week 22 dus de komende 51 weken blijf ik dat ook :+ :9B
doe mij maar +20 maar dan doe ik ook mee :9B

W211 E200K - GSF 600 Bandit '95 - GSF 1200 Bandit '04


 • InZane
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 20:48
Huh wat? Gaan we zitten taggen?

 • LankHoar
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 25-03 06:54

LankHoar

Langharig tuig

Topicstarter
Weet iemand wat voor type blok onder deze custom bike ligt? Het is een Buell/Harley custom build, en Buell is pas in 1983 begonnen en in 2009 opgedoekt (in 2003 overgekocht door Harley). Het lijkt me een Evo te kunnen zijn, maar ben niet zeker.

https://motorky.bazos.cz/...vidson-Bobber-1200-XL.php

When life throws you a curve, lean into it and have faith! ~ Looking for a job in a fun IT company? Ask me about it!


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 07:31
@BvZwolle Is gedaan!
@InZane Was een idee van @wimmel_1 2 delen terug volgens mij. Dan wordt bij een nieuw deel iedereen die erin staat even wakker geschud, waardoor de kans op een actuele TS groter is (zie ook het verzoek van bvzwolle hierboven :+ )

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • steveman
 • Registratie: Mei 2001
 • Laatst online: 23:10

steveman

Comfortabel ten onder

"Take the risk of thinking for yourself. Much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way." -Christopher Hitchens | In memoriam? 🏁 ipv kruis!


 • InZane
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 20:48
Oh die @wimmel_1 weer :P
Nou vooruit, het is gelukt. Ik rij alleen nog steeds op dat ouwe herriehok.
Heb vandaag wel een nieuw leaseblik opgehaald, maar dat telt niet he? :+

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Vuikie
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 23:20
16... Het aantal seconde dat ik naar haar mag kijken voordat mijn vrouw er wat van zegt.
16... Het aantal uren dat ik haar wel even zou willen 'lenen' :+

PS @lolgast de 1150gs is uit 2000 8) (y)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • steveman
 • Registratie: Mei 2001
 • Laatst online: 23:10

steveman

Comfortabel ten onder

Bandendude was blij met me vandaag, had de banden in de auto liggen in de brandende zon de hele dag, ze gingen zeer makkelijk om de velg :)

"Take the risk of thinking for yourself. Much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way." -Christopher Hitchens | In memoriam? 🏁 ipv kruis!


 • mr_zippey
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 24-03 18:49

W211 E200K - GSF 600 Bandit '95 - GSF 1200 Bandit '04


 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 25-03 16:44

Chakotay

Lick here to continue

Heh, blijkbaar had de vorige niet dichtgehoeven... Ik ben benieuwd of deze na 10k wel weer dicht moet :P

Goede kwaliteit die achterbrug hierboven :D

[Voor 18% gewijzigd door Chakotay op 04-07-2019 22:25]

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 07:31
@Outerspace deepbass909 in "Hét grote motortopic - Deel 22"
Het zou fijn zijn als er ooit eens duidelijkheid komt... :/

Acties:
 • +6Henk 'm!

 • teacher
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 00:37

teacher

Frontpage Admin / Global Moderator

Dysgaf!

Even een actiefoto nog van de hondadag:

* teacher doet het niet zo goed in de warmte :9

Zoveel foto's heb ik niet van mezelf op de motor, dus best wel eens leuk. Misschien moet ik net als mike on the bike ook een insta 360 x camera kopen :P

Wise enough to play the fool


 • Grubeater
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 24-03 00:12

Grubeater

Gëxcommuniseerde Aap.

@teacher Die Africa Twin uit 1996 nog gezien? Met hem was ik de vorige 2 Honda dagen mee als verkeersregelaar.

@Chakotay en @lolgast lekker duidelijk weer.

Honda Transalp XL600V | BMW R1200RT-P | Mijn fotomeuk | Revit Eclipse doorwaaijas XL nodig? DM mij.


 • teacher
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 00:37

teacher

Frontpage Admin / Global Moderator

Dysgaf!

Grubeater schreef op donderdag 4 juli 2019 @ 22:39:
@teacher Die Africa Twin uit 1996 nog gezien? Met hem was ik de vorige 2 Honda dagen mee als verkeersregelaar.
:Y

Wise enough to play the fool


Acties:
 • +9Henk 'm!

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 07:31
De volgende keer kunnen ze de rambam krijgen tot er een geschreven regel bekend is. Dit schiet toch niet op.. In deel 22 heb ik destijds geprobeerd erover te discussiëren maar dat was tevergeefs en wordt er ineens gedreigd met sluiten, nu doe ik het volgens die standaard, is er weer een ander beleid...

 • Grubeater
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 24-03 00:12

Grubeater

Gëxcommuniseerde Aap.

Een vraag stellen hierover in Lieve Adjes?

Honda Transalp XL600V | BMW R1200RT-P | Mijn fotomeuk | Revit Eclipse doorwaaijas XL nodig? DM mij.


 • Outerspace
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 00:41

Outerspace

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit

AFX Ghey Edition by HlpDsK

Ghehehe. Laat ik @deepbass909 maar een uitspraak doen als VV mod. Vanuit andere onderdelen is de noodzaak er niet meer, maar misschien hier nog wel :)

Sorry voor de verwarring iig.
Grubeater schreef op donderdag 4 juli 2019 @ 22:51:
Een vraag stellen hierover in Lieve Adjes?
Eerder in Verkeer & Vervoer feedback

[Voor 19% gewijzigd door Outerspace op 04-07-2019 22:55]

Jack of all trades | Screener | Tweakers Gallery | Spotify!
Zoekt nieuwe collega's in omgeving Twente


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • R0y.
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 23:42
Bijna @Vrijdag, en dan vakantie voor een aantal weken *O*

Acties:
 • +6Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

Houden we het wel even lief? Ik weet dat je het kan :>

[Voor 23% gewijzigd door deepbass909 op 04-07-2019 23:22]

Het leven is te kort om geduld te hebben!


 • MuddyMagical
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 24-03 20:26
Hier ook nog een ordinaire tvp.

De NTV ligt volledig uit elkaar. Frame is ingekort, gestraald en gaat morgen in de primer. Nog ff 2 weken naar India en werken tot eind augustus en dan aan de slag om die motor weer op te bouwen.
Hopelijk dit jaar nog rijden!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

Ook commentaar op of vragen over moderatie horen niet in het topic thuis!

[Voor 75% gewijzigd door deepbass909 op 04-07-2019 23:29]

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • +6Henk 'm!

 • Frans92
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 25-03 07:18

Frans92

VFR800

Nieuw topic is een nieuwe foto. Maar toch wacht ik even tot woensdag met de nieuwe foto, want dan heb ik als het goed is een VFR800!

XBL: DonFrans


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Grubeater
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 24-03 00:12

Grubeater

Gëxcommuniseerde Aap.

Ik zocht een programma om *.gdb routes om te zetten naar tracks: http://www.sackman.info/.
Werkt goed als je eenmaal de juiste optie hebt gevonden.

Honda Transalp XL600V | BMW R1200RT-P | Mijn fotomeuk | Revit Eclipse doorwaaijas XL nodig? DM mij.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • BvZwolle
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 25-03 18:02
Joopieboy schreef op donderdag 4 juli 2019 @ 23:23:
[mbr]Ook commentaar op of vragen over moderatie horen niet in het topic thuis![/]
Hehe... >:)

Ontopic: BPM net betaald voor de Explorer. Nu nog wachten op het kentekenbewijs... -O- ***duurt lang***

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DrivinUCrazy
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 23:00

DrivinUCrazy

Vechte, valle en opstoan

Grubeater schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 00:26:
Ik zocht een programma om *.gdb routes om te zetten naar tracks: http://www.sackman.info/.
Werkt goed als je eenmaal de juiste optie hebt gevonden.
Myrouteapp zou dat ook moeten kunnen volgens mij. :)

't Is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag, dat heel Holland Limburgs lult.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 22:47

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Retouraantrefopmerking.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • gebruikershaes
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 07:28
Joopieboy schreef op donderdag 4 juli 2019 @ 23:23:
[mbr]Ook commentaar op of vragen over moderatie horen niet in het topic thuis![/]
Hide your kids hide your wife. Joopie is een mod geworden :D

Oh het is nog vroeg... :|

[Voor 6% gewijzigd door gebruikershaes op 05-07-2019 07:55]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • R0y.
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 23:42
gebruikershaes schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 07:53:
[...]

Hide your kids hide your wife. Joopie is een mod geworden :D

Oh het is nog vroeg... :|
listen to me carefully.. I will say this only once...

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 22:47

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

R0y. schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 08:00:
[...]


listen to me carefully.. I will say this only once...
But he was jast pissing buoy....

Acties:
 • +9Henk 'm!

 • Melkunie
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 20:09
Goeie god, nieuw topic en meteen totale anarchie hier

Kutbikers :+

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 22:47

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Melkunie schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 08:22:
Goeie god, nieuw topic en meteen totale anarchie hier

Kutbikers :+
Hey jongens, we hebben een overlastgever hier }:| * HTT-Thalan ketting erbij pakt

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ghostrider
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 24-03 16:09

Ghostrider

GSX-R 1000 k3

@xos Zie je wel op zandvoort dan.

Ik rijdt ook groep 2 ivm ontbreken enige kennis van de baan.

Ter herkennen aan een circuitmotor met diverse reclame erop, Revitpak en LS2 cr2 helm.

Asus Zenbook i7 256gb


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • A13X
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 01:47

A13X

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Melkunie schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 08:22:
Goeie god, nieuw topic en meteen totale anarchie hier

Kutbikers :+

The tweaker formaldehyde known as Raym09


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • SmurfLink
 • Registratie: Juni 2016
 • Niet online
timmie271 schreef op donderdag 4 juli 2019 @ 21:59:
[...]


Wat een discussie zeg met @SmurfLink _O- _O- _O-

Ik ben net een week 22 dus de komende 51 weken blijf ik dat ook :+ :9B
Pfff broekie!

Acties:
 • +13Henk 'm!

 • k1NG
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 22-03 14:18
Kreeg toevallig een notificatie, maar het lijstje in de eerste post "Overzicht met rijders en woonomgeving" klopt niet meer. Ik ben sindskort overgestapt van een FZ8-N naar een R6 :)

[Voor 17% gewijzigd door k1NG op 05-07-2019 08:58]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Booyaa
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 24-03 19:05
@Vrijdag waarom post je vrijdag foto's op donderdag?

Ik vind dat je even je best mag doen voor vandaag

Acties:
 • +7Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

Melkunie schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 08:22:
Goeie god, nieuw topic en meteen totale anarchie hier

Kutbikers :+
Offtopic: ik moet wel mijn reputatie hoog houden he. Iets met een Gixxer ofzo he @Raym09, ik noem geen namen :+

Anyway, nog maar eens een foto:

Samen met mijn maatje *O*

Nog meer mensen die niet gaan rijden dit weekend? :+ Volgend weekend weer een rit, zelf uitgezette route door de achterhoek. We hebben alleen een elektromotor bij dit keer, dat wordt veel lange koffiepauzes. :P

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • _Apache_
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 25-03 14:42

_Apache_

For life.

Eee... deeltje 24. Ik lees nog steeds vrolijk mee.

En de motor tikt de km's ook weg alsof het niets is, inmiddels staat de odometer iets boven de 160d km.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 25-03 16:44

Chakotay

Lick here to continue

@_Apache_ zo, aardige kmstand :)

Als we dan toch aan het spammen zijn:

Poll: Wat is jouw kilometerstand
0-10.000
10.001-25.000
25.001-50.000
50.001-75.000
75.001-100.000
100.001-150.000
150.001-200.000
meer dan 200.000
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=401912&layout=2&sort=prc

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


Acties:
 • +11Henk 'm!

 • Twijfels
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 19:09
Nieuw topic vraagt om nieuwe foto's :o


Staan pas 23dkm's op in zijn 13 levensjaren, zal de komende jaren wel harder gaan met woon-werk verkeer :)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

Twijfels schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 09:19:
Nieuw topic vraagt om nieuwe foto's :o

[Afbeelding]
Staan pas 23dkm's op in zijn 13 levensjaren, zal de komende jaren wel harder gaan met woon-werk verkeer :)
Haha mooi, nog een fris en jong exemplaar. 8) Ik weet niet wat jij aan woon-werk kilometers gaat rijden? Bij mij ging er een 20dkm per jaar op de klok bij. :) Nadeel is wel dat deze motoren daar eigenlijk niet optimaal voor zijn, je moet dan toch al snel richting toursport banden, en ook qua bagage edg... Het kan hoor, maar zo een motor verdient stiekem beter. 8)

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • _Apache_
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 25-03 14:42

_Apache_

For life.

Gekocht in juli '15, met 74d op de teller. Nu op 160k.

Maar zo een FJR is daar wel een hele geschikte machine voor. 8)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Twijfels
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 19:09
Joopieboy schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 09:23:
[...]

Haha mooi, nog een fris en jong exemplaar. 8) Ik weet niet wat jij aan woon-werk kilometers gaat rijden? Bij mij ging er een 20dkm per jaar op de klok bij. :) Nadeel is wel dat deze motoren daar eigenlijk niet optimaal voor zijn, je moet dan toch al snel richting toursport banden, en ook qua bagage edg... Het kan hoor, maar zo een motor verdient stiekem beter. 8)
Weet ik zelf ook nog niet precies, laatste jaar van mijn studie komend jaar nog dus waar ik zal stranden voor een vaste baan is een verrassing. Zal eerst komende half jaar beperkt blijven tot 40km per dag.

Inderdaad niet optimaal, maar ach, motorrijden hoort toch ook oncomfortabel en onpraktisch te zijn?
Scheelt dat ik zelf de banden kan wisselen en dus de winterdag er banden als de Road 5 ofzo op zal gooien, op de mooie dagen lekker bochtige binnenwegen pakken en wat langer onderweg zijn :*)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

Dat leer je ergens ook wel een keer af. :P Het is idd zeker hartstikke mooi en qua rijden, sturen en alles is het een perfecte motor, niks op aan te merken. Ik zou dan ook zeggen lekker genieten!

Dit is trouwens bij mij de grootste zichtbare 'schade' aan de motor die de kilometerstand laat zien:

En nee, ik heb echt nog nooit met pekel gereden of voordat er geregend was nadat er een periode gestrooid is. De meesten hier weten ook wel hoe vaak ik hem deed wassen en hoe zuinig ik was. Het spul slijt er gewoon enorm van. Regen rijden edg, je krijgt een hoop aanslag en corrosie.

Daarnaast ook de vele beurtjes en dure vervangonderdelen zoals remmen, kettingset, bougies, luchtfilter, etc.

[Voor 61% gewijzigd door Joopieboy op 05-07-2019 09:31]

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Twijfels
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 19:09
Joopieboy schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 09:28:
Dat leer je ergens ook wel een keer af. :P Het is idd zeker hartstikke mooi en qua rijden, sturen en alles is het een perfecte motor, niks op aan te merken. Ik zou dan ook zeggen lekker genieten!
Zal inderdaad wel, maar moet zeggen dat ook met tourritjes van 200km zonder tussenstop ik nergens last van heb :)
Maar de kans is zeker aanwezig dat ik over een paar jaar toch op zoek ga naar een leuke naked als vervanger, zo'n MT-09 SP of nieuwe Striple RS blijft toch ook stiekem wel een droommotor :9~

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

Twijfels schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 09:30:
[...]


Zal inderdaad wel, maar moet zeggen dat ook met tourritjes van 200km zonder tussenstop ik nergens last van heb :)
Maar de kans is zeker aanwezig dat ik over een paar jaar toch op zoek ga naar een leuke naked als vervanger, zo'n MT-09 SP of nieuwe Striple RS blijft toch ook stiekem wel een droommotor :9~
Ook heel gaaf O+ En zolang je hendels goed afgesteld zijn, je houding goed is, en je een beetje kan doorrijden op je eigen tempo is er niks mis mee. Ik rijd ook zonder echte problemen 6-700km op een dag met de Gixxer, dus het kan zeker wel. :)

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 22:47

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Weet iemand een offroad winkel ergens in Breda of omgeving, of op de route vanaf Breda naar Arnhem, die BIB Mousse heeft (of zou kunnen hebben) liggen?

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Rubman
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 25-03 17:12

Rubman

Retarded or just overjoyed!

om weer even jaloezie op te wekken bij @Joopieboy
Wederom 1/19 gereden met de Viffer >:)

Werk hard!, zeur niet!, verwacht niets!!


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 25-03 16:44

Chakotay

Lick here to continue

Hier ook jarenlang en in totaal zo'n 150k km woonwerk-verkeer & vakanties gedaan op sportmotoren, kan prima *O*

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

Rubman schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 09:33:
om weer even jaloezie op te wekken bij @Joopieboy
Wederom 1/19 gereden met de Viffer >:)
Ik mag helaas niks meer zeggen, maar ik vind dat fijn voor je. :+

Woon werk deed ik trouwens ook netjes 1 op 15 met de Gixxer hoor, dus ja, het kan. :)

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Rubman
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 25-03 17:12

Rubman

Retarded or just overjoyed!

Joopieboy schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 09:35:
[...]

Ik mag helaas niks meer zeggen, maar ik vind dat fijn voor je. :+

Woon werk deed ik trouwens ook netjes 1 op 15 met de Gixxer hoor, dus ja, het kan. :)
Ik ben op zoek naar een keer in de 1/20 of hoger te rijden, tijd voor een keer een lange rit naar vakantiebestemming ofzo dan moet het zeker haalbaar zijn.

Eerst maar even een Pair/Flappermod uitvoeren, maarja iets met tijd er voor over hebben enzo 8)

Werk hard!, zeur niet!, verwacht niets!!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 22:47

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Rubman schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 09:37:
[...]

Ik ben op zoek naar een keer in de 1/20 of hoger te rijden, tijd voor een keer een lange rit naar vakantiebestemming ofzo dan moet het zeker haalbaar zijn.

Eerst maar even een Pair/Flappermod uitvoeren, maarja iets met tijd er voor over hebben enzo 8)
http://www.fuelly.com/mot...a/vfr800_interceptor/2001

Mysterie opgelost. Next! :+.

- edit -

http://www.fuelly.com/motorcycle/honda/xl600v_transalp/1989

Bovendien zit ik zelf ook wel aardig bovenin de curve :7.

- edit 2 -

En om voor mij totaal onvatbare redenen zijn XR eigenaren niet zo geinteresseerd in het verbruik :+.

http://www.fuelly.com/motorcycle/honda/xr600r

[Voor 24% gewijzigd door HTT-Thalan op 05-07-2019 09:45]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rubman
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 25-03 17:12

Rubman

Retarded or just overjoyed!

HTT-Thalan schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 09:43:
[...]


http://www.fuelly.com/mot...a/vfr800_interceptor/2001

Mysterie opgelost. Next! :+.

- edit -

http://www.fuelly.com/motorcycle/honda/xl600v_transalp/1989

Bovendien zit ik zelf ook wel aardig bovenin de curve :7.

- edit 2 -

En om voor mij totaal onvatbare redenen zijn XR eigenaren niet zo geinteresseerd in het verbruik :+.

http://www.fuelly.com/motorcycle/honda/xr600r
Dit is weer in mpg daar hebben we natuurlijk niks aan he :+

spoiler:
ik weet dat je hem om kan zetten naar 1/100 overzicht

[Voor 6% gewijzigd door Rubman op 05-07-2019 09:52]

Werk hard!, zeur niet!, verwacht niets!!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Peekster
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 23-03 22:49
Rubman schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 09:37:
[...]

Ik ben op zoek naar een keer in de 1/20 of hoger te rijden, tijd voor een keer een lange rit naar vakantiebestemming ofzo dan moet het zeker haalbaar zijn.

Eerst maar even een Pair/Flappermod uitvoeren, maarja iets met tijd er voor over hebben enzo 8)
Honda NC750. Moet je je best mee doen onder de 1 op 35 mee te halen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • SmokingSig
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 23-03 11:11
Hieeeeeeeeeeeer gaan we weer.

Ohja voor de belgen dit weekend: http://www.spa-francorcha...019-07-05/bikers-classics

70 Jaar biker classic http://www.bikersclassics.be/

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • _Apache_
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 25-03 14:42

_Apache_

For life.

Rubman schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 09:33:
om weer even jaloezie op te wekken bij @Joopieboy
Wederom 1/19 gereden met de Viffer >:)
Mijn pa rijdt regelmatig 1:19-20 met de FJR. Maar ik doe liever smiles per gallon op de tweewieler :)
En dan haalt mijn FJR met moeite de 6,2l/100km (1:16 en een beetje)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rubman
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 25-03 17:12

Rubman

Retarded or just overjoyed!

_Apache_ schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 10:11:
[...]

Mijn pa rijdt regelmatig 1:19-20 met de FJR. Maar ik doe liever smiles per gallon op de tweewieler :)
En dan haalt mijn FJR met moeite de 6,2l/100km (1:16 en een beetje)
Het leuke is, dat dit dus ook gewoon echt leuk rijden is. Niet te zuinig met gas en vooral niet te snel doorschakelen 8)

Werk hard!, zeur niet!, verwacht niets!!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • k1NG
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 22-03 14:18
Twijfels schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 09:19:
Nieuw topic vraagt om nieuwe foto's :o

Staan pas 23dkm's op in zijn 13 levensjaren, zal de komende jaren wel harder gaan met woon-werk verkeer :)
Heerlijke machine he? Blijf het echt ongelofelijk vinden hoeveel plezier ik tot nu toe heb op deze motor.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Twijfels
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 19:09
k1NG schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 10:12:
[...]


Heerlijke machine he? Blijf het echt ongelofelijk vinden hoeveel plezier ik tot nu toe heb op deze motor.
Mag er zeker niet mee klagen! Komend van een CB500 uit 1997 is het helemaal geweldig _/-\o_

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • DragonSlayer666
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 17-03 21:50
@wimmel_1 @lolgast Mag ik heel vervelend zijn? Ik weet dat ik er nog maar amper bij ben, helaas amper kunnen rijden ivm het ongeluk in oktober, en daardoor ook niet veel hier. Doet stiekem best wel pijn om die brommer te zien staan en van iedereen foto's te zien zonder dat ik kan/mag rijden. 8)7 |:(

Maar goed, Ik woon inmiddels in de Achterhoek en heb tegenwoordig een 2007 FZ6S Fazer. :+

Never ride faster than your guardian angel can fly.


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • f2ride2001
 • Registratie: Oktober 2013
 • Laatst online: 23-03 22:28
Ik zal ook eens meedoen. Hier een leuk plaatje van mijn trots:
Met dank aan Moto73, die gasten kunnen wel fotograferen :P

https://tweakers.net/ext/f/0vIwcdgLEjHKDzDPEaaO0GRg/thumb.jpg

@lolgast Deze mag in de lijst.

PS mag je er ook meerdere in zetten?

[Voor 5% gewijzigd door f2ride2001 op 05-07-2019 10:29]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Will_M
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online

Will_M

Intentionally Left Blank

@k1NG Plaaltje is aangepast (incl. model). Jaartal is zo te zien 2008 (US model).

@DragonSlayer666 Je bent wat plaatsen gestegen in het lijstje door van Utrecht naar Overijsel te verhuizen :P Nieuwe foto komt nog wel een keer (denk ik), nu is 't een iets wat rara Yammie :+

@f2ride2001 Onder welke provincie mogen we je plaatsen én wat is 't bouwjaar van de TL :) meerdere foto's kan natuurlijk ook als je 't linkje naar het album opgeeft :o

[Voor 43% gewijzigd door Will_M op 05-07-2019 10:45]

Boldly going forward, 'cause we can't find reverse


Acties:
 • +6Henk 'm!

 • Waaj
 • Registratie: Januari 2019
 • Niet online
@wimmel_1 De laatste keer dat ik er was lag de Achterhoek in Gelderland ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • k1NG
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 22-03 14:18
wimmel_1 schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 10:35:
@k1NG Plaaltje is aangepast (incl. model). Jaartal is zo te zien 2008 (US model).
Klopt helemaal :)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Will_M
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online

Will_M

Intentionally Left Blank

Waaj schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 10:39:
@wimmel_1 De laatste keer dat ik er was lag de Achterhoek in Gelderland ;)
Er zijn dus toch nog meer mensen welke vroeger tijdens aardrijkskunde wél opgelet hebben…. :P

Boldly going forward, 'cause we can't find reverse


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 22:49
Joopieboy schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 09:03:
[...]

Offtopic: ik moet wel mijn reputatie hoog houden he. Iets met een Gixxer ofzo he @Raym09, ik noem geen namen :+

Anyway, nog maar eens een foto:
[Afbeelding]
Samen met mijn maatje *O*

Nog meer mensen die niet gaan rijden dit weekend? :+ Volgend weekend weer een rit, zelf uitgezette route door de achterhoek. We hebben alleen een elektromotor bij dit keer, dat wordt veel lange koffiepauzes. :P
Weekenden zijn doordeweeks voor mij :+

Gamertag: timmie271


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DragonSlayer666
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 17-03 21:50
wimmel_1 schreef op vrijdag 5 juli 2019 @ 10:44:
[...]


Er zijn dus toch nog meer mensen welke vroeger tijdens aardrijkskunde wél opgelet hebben…. :P
Hahahah, geweldig! Hoeveel plaatsen ben ik nu gestegen? :P

Never ride faster than your guardian angel can fly.

Pagina: 1 2 3 ... 467 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee