Toon posts:

Hét grote motortopic - Deel 23 Vorige deelOverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 101 Laatste
Acties:
 • 268.664 views

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 09:54
Mede-auteur:
 • Will_M
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online

Will_M

Hét grote motortopic - Deel 23

Waarom dit topic?!
Dit topic is langzamerhand van een topic over een paar beginnersvragen uitgegroeid tot de vast hangplek voor allerlei verschillende motorrijders. Ondertussen zitten hier dus ook gevorderden, met 20 jaar en duizenden kilometers motor ervaring.

Maar, in dit topic is geen enkele motorgerelateerde vraag te gek. Van "hoe doe ik lucht in mijn banden", "waarom beslaat mijn helm" tot het verschil tussen koppel en vermogen, hoe komt het dat banden blijven plakken op de weg.

Van slowchat tot aankoophulp, van nieuwe gadgets of upgrades, van supermooie tot ronduit slechte motorritten,.... voor ongezouten motor-meningen kunt u hier terecht!
Inhoudsopgave
Houd je kop erbij
Op straat valt er niets te winnen, enkel te verliezen
Veel van de posters hier hebben redelijk wat asfaltkilometers achter de rug en enkelen hebben het asfalt van dichtbij kunnen inspecteren. Het motorrijden is een leuke bezigheid maar het is belangrijk om te weten wat de motor kan en vooral wat jij kan. Om het met een Joe Bar wijsheid te illustreren: "Je hebt minder te vrezen van de honderd paarden onder het zadel dan van de ezel die erop zit." Sommigen gaan de bocht door met de knie aan de grond, trekken wheelies van enkele honderden meters of maken een stoppie van 100m. Dergelijke dingen zijn absoluut niet de bedoeling. Je bent geen god, je bent niet Valentino Rossi, je bent een gewone sterveling.
Gebruik je verstand tijdens het rijden en heb lol. Maar ga nooit boven je kunnen rijden.
Bescherming
Kleding
Iedereen is het erover eens: beschermende kleding is belangrijk en kan je leven redden. Er zijn echter veel verschillende vormen van beschermende kleding en de prioriteit voor kleding is per persoon verschillend. Wil je zo goed mogelijke bescherming en mag comfort hier op inleveren of wil je goed beschermd zijn maar ook de hele dag in diezelfde kleding kunnen rondlopen in de stad? Onderstaand een vergelijking van de materialen waarna je zelf kunt kiezen waar jouw voorkeur naar uitgaat. Deze vergelijking gaat in principe ook op voor handschoenen.
 • Leer

  Leer heeft een hoge slijtvastheid en biedt hierdoor een goede bescherming bij het maken van een schuiver op hogere snelheid. Over het algemeen zit leer ook 'lekkerder' (subjectief) om het lichaam. Het zit strak om de huid en trekt daardoor minder snel aan je op de snelweg dan andere materialen.
  Een nadeel hiervan is wel meteen dat je een leren pak niet over je dagelijkse kleding kunt aantrekken. Hierdoor moet je je bij bijvoorbeeld woon-werk verkeer altijd compleet omkleden. Ook passen er minder spullen in je pak. Een kleine portemonnee voor pasjes, een telefoon en misschien een klein bosje met huissleutels en je zakken zitten vol. Een leren pak is doorgaans ook niet waterdicht. Dat komt door de delen elastiek die op het pak zitten en de naden die praktisch niet waterdicht te maken zijn.
 • Textiel

  Qua bescherming staat textiel op een goede tweede plek. Er is ontzettend veel aanbod en hierdoor is er voor elk budget een pak te vinden. Een belangrijk voordeel van textiel is dat er waterdichte varianten van beschikbaar zijn. Hierdoor is het uitermate geschikt als woon-werk kleding. Zeker ook omdat je reguliere kleding onder het pak aangetrokken kan worden. Textielpakken hebben over het algemeen ook de breedste inzetbaarheid v.w.b. comfort bij verschillende temperaturen. Een pak komt vaak met een uitneembare thermovoering waardoor je zowel een zomer- als winterpak tot je beschikking hebt. De mate van bescherming is vaak uit te breiden met inzetstukken op bijvoorbeeld de rug en heupen.
  Een nadeel van textiel is dat het, zeker bij een net iets te ruime maat, kan gaan flapperen op hogere snelheid. Omdat het niet zo nauw aansluit om je lichaam kan hierdoor een trekkende kracht ervaren worden door het pak. Een textielpak dat goed op maat is heeft dit minder maar zo strak als een leren pak wordt het niet snel.

  Daarnaast zijn er enkele belangrijke features voor textielpakken beschikbaar
  1. Goretex/Aerotex membranen. Hierdoor wordt het pak waterdicht, maar blijft het ademend zodat je minder zweet.
  2. CORDURA lining. Dit zorgt voor bescherming die door het textiel verweven zit. Hoe hoger de Denier-waarde, hoe meer de beschermende kracht van het pak toeneemt.
 • Casual kleding

  Een materiaal in opkomst. Het bestaat al langer maar er komen steeds meer varianten van op de markt. Het belangrijkste voordeel is dat het ontzettend comfortabel is náást de motor. Een dagje naar de motorbeurs zonder je kapot te zweten in al je kleding? Ga met deze op pad. Is het stervensheet buiten en wil je genieten van de koelere wind? Ga met deze kleding rijden. De bescherming van de broeken is vaak uit te breiden met inzetstukken op bijvoorbeeld de heupen.
  Nadelen van deze materialen zijn dat het snel koud wordt. Het is erg lichte kleding en laat hierdoor veel wind door. De lichtere materialen zorgen er ook voor dat het qua veiligheid de minste bescherming biedt. Het is doorgaans niet waterdicht.
Een leren pak is duurder dan een textielpak! Nou, niet per sé. Een nieuw leren combipak is voor minder te koop dan een uitgebreid textielpak. Maar over het algemeen geldt het volgende qua aanschaf:
Goedkoopst: Casual (vanaf €100 tot ongeveer €300 voor een jas of broek)
Gemiddeld: Textiel (vanaf €50 tot meer dan €1000 voor een jas of broek)
Duurst: Leer (vanaf €200 tot meer dan €1000 voor een jas of broek)

Zoals hierboven al gezegd, een leren pak kan gekocht worden voor minder dan een textielpak. Dat komt met name door de vele uitrusting mogelijkheden van een textielpak. Leren pakken worden met name duur als je naar de combipakken gaat kijken. Echt duur wordt het wanneer je een overall van je MotoGP-held wilt kopen. Het belangrijkste is dat je kleding koopt waar je je prettig in voelt. Een concessie doen in veiligheid door bijvoorbeeld textiel te kopen i.p.v. leer, maar het daardoor wel altijd aan trekken, levert meer veiligheid op dan een leren pak aan de kledinghanger in de kast terwijl jij op de motor zit. Omdat elk materiaal zijn eigen voor- en nadelen heeft komt het vaak voor dat motorrijders meerdere pakken hebben. Hierdoor kunnen ze afhankelijk van de weersomstandigheden toch comfortabel motorrijden.
Schoenen/Laarzen
Ik wil graag motorrijden maar mijn laarzen zitten niet lekker en met gympies vind ik niet veilig. Dan tref je het, de motorschoenen worden steeds populairder en daardoor wordt er meer geïnvesteerd in de veiligheid ervan en het aanbod wordt ruimer. Maar er is ook binnen de categorie laarzen behoorlijk veel keuze!
 • Laarzen

  Meest voorkomend als bescherming voor de voeten zijn de laarzen. Vooral omdat dit gemeengoed is maar over het algemeen bieden ze ook betere bescherming voor de enkels en/of scheenbenen. Er zijn vele soorten laarzen: sportlaarzen, tourlaarzen en allroadlaarzen. Elk met hun eigen voordelen.
  1. Sportlaarzen

   De laarzen die Rossi en Dovizioso ook aan hebben, dus die moet je hebben! Deze laarzen beschikken doorgaans over de meest uitgebreide bescherming. Denk hierbij aan je tenen, enkels, hakken en vaak ook tegen verdraaiïng. Sportlaarzen zijn hierdoor vaak ontzettend 'stug' en niet comfortabel om een hele dag op te lopen. Ze zijn soms waterdicht, maar aangezien dat niet de prioriteit van de laars is is dat vaker uitzondering dan gemeengoed.
  2. Tourlaarzen

   Een belangrijke feature van deze laarzen is waterdichtheid. Hiervoor worden de laarzen vaak voorzien van een membraan dat ook bescherming tegen wind biedt. De laarzen zijn hierdoor uitermate geschikt als woon-werk schoeisel. Omdat fabrikanten vaak kiezen voor extra versteviging met lappen leer en inzetstukken bij de enkel bieden ze uitstekende bescherming. Omdat ze minder stijf zijn dan sportlaarzen kan op tourlaarzen makkelijker gelopen worden.
  3. Allroadlaarzen

   De naam zegt het al, dit zijn laarzen voor gebruik bij allroad rijden. Ze zijn hoger dan normale laarzen en bieden uitgebreidere bescherming voor de scheenbenen. Het merendeel is bovendien uitgerust met een waterdicht membraan. Bij rijden op 'normale motoren' worden deze eigenlijk niet gebruikt.
 • Schoenen

  Motorschoenen zijn in opkomst. Ze bieden veel comfort naast de motor waardoor je prima door de stad of op kantoor kunt lopen. Ze bieden echter minder of zelfs geen bescherming voor de scheenbenen en enkels. Doordat ze laag zijn trek je ze wel makkelijker aan dan bijvoorbeeld hoge laarzen. Hierdoor zijn ze tijdens het rijden ook wat kouder. Ook kun je de broek niet over de opening dragen, waardoor ze nauwelijks waterdicht zijn.
Helmen
Je kent die dingen wel. Ze zorgen ervoor dat niemand je verschrikte gezicht ziet bij die tankslapper of die wheely die iets te hoog ging... :+
Helmen worden gemaakt van twee materialen: polycarbonaat of glasvezel. Als je een helm koopt van polycarbonaat dan moet je kijken naar de houdbaarheidsdatum. Ja, op een helm zit een houdbaarheidsdatum en in het geval van polycarbonaat helmen zeker. Omdat de buitenschil uitdroogt waardoor de helm vergrote kans heeft om in kleine stukjes kapot te springen wanneer je valt. De maximale leeftijd bedraagt over het algemeen 5 jaar. In het geval van een glasvezelhelm heb je geen houdbaarheidsdatum qua uitdrogen maar doorgaans moeten deze elke 10 jaar vervangen worden volgens de fabrikanten.

De helm moet goed strak zitten. In het begin zit alles strak maar een net te losse helm rammelt na enkele maanden door de speling al los op je kop dus laat je goed informeren. Pas meerdere merken! De pasvorm van HJC is bijvoorbeeld 100% verschillend met die van Schuberth. Probeer eventueel een proefrit te versieren om de kwaliteiten van de helm op het gebied van lawaai uit te testen. Bij een goede motorzaak zal dit normaliter geen probleem zijn. Testen op efficiëntie bij vallen hoef je niet te doen, dat hebben ze al gedaan en de helm hoort ook een keurmerk te hebben in dat geval. Een helm welke is gevallen moet je normaal gesproken weggooien omdat het schokabsorberend materiaal onder de schil al is ingedeukt en is uitgewerkt. Er zijn fabrikanten (bijvoorbeeld Shoei en Arai) welke kunnen testen of je gevallen helm nog veilig genoeg is om je kersenpit te beschermen :+

Een helm online kopen kan een miskoop zijn omdat die voor specifieke markten zijn gemaakt i.v.m. de hoofdvorm. Er zal geen verschil zijn (hoop ik toch :+) tussen een helm welke bedoeld is voor de Belgische, Nederlandse of Duitse markt, een verschil tussen een Nederlandse helm en een Aziatische helm qua pasvorm is aanwezig.
Tips!
 • Vermogen zegt weinig:

  Je kan beter op een trage motor snel zijn dan met een snelle motor traag. Motorrijden betekent onherroepelijk bochten maken. Daar kan je beter je techniek op gaan verbeteren en daar heb je geen supersnelle GSX-R1000/ZZR1400 voor nodig maar een makke en betrouwbare motor welke je vertrouwen geeft en niet plots uitbreekt door het overdaad aan koppel.  Houd wel rekening met je rijbewijs categorie!
  1. Categorie A1 is voor motoren tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
  2. Categorie A2 is voor motoren met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. Je moet minimaal 2 jaar rijbewijs A1 hebben. Met ingang van 31 december 2013 kun je het rijbewijs A2 ook rechtstreeks halen. Dus zonder dat je eerst rijbewijs A1 hebt gehaald. Ook in dat geval is de minimumleeftijd 20 jaar.
  3. Categorie A is voor motoren met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. Je moet dan minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. Dan is de minimumleeftijd 24 jaar.


  Als je geen 'volwaardig' rijbewijs hebt en op zoek naar een motor bent kan het zinvol zijn om een motor te kopen waarvan het vermogen geknepen is. Als je dan een categorie hoger hebt gehaald van je rijbewijs kun je dezelfde motor houden maar dan zonder vermogensbeperking. Daarnaast hebben geknepen motoren meer dan eens ietsjes meer vermogen dan een af-fabriek 11/35kW motor.
 • Welke motor moet ik hebben?

  Je moet een motor kiezen welke je mooi vindt, wij kunnen je niet zeggen welke motor je moet hebben. Je moet gaan proefrijden om uit te maken welke motor je het beste vindt rijden. De een prefereert een koppelmotor zoals een dikke Twin (RSV Mille, TL1000R aka "the widow maker"), de ander wil zich een koning op de weg voelen (BMW R1200GS), weer eenander wil weer de ultieme hooligan zijn (NX250 :+ ) en sommigen willen graag op een chopper rijden (Savage 650 :+, of erger nog, een Virago! ) proefrijden is gewoon hier het advies. Vragen om advies over verschillende motoren is uiteraard mogelijk :)  Zie ook deze video van RevZilla met daarin een beknopte uitleg over de voor- en nadelen van verschillende motortypes: YouTube: Motorcycle Types for Beginners - How to Choose at RevZilla.com
 • Bandenkeuze

  Battlax, Supercorsa, BT010, BT012SS, Metzeler Roadtec Z6, Diablo Strada... Laat je niet gek maken als beginner. Als beginner ga je toch als een dweil door de bocht. Je hebt immers nog te weinig ervaring om met 160km/h met de knie aan de grond en het handje zwaaiend naar de camera te rijden. Je hebt geen nood aan supersnelle circuitbanden maar aan degelijke banden met een iets wat harder middenstuk en een zachtere wang welke jou vertrouwen en voldoende feedback geeft. Zulke banden zijn de Bridgestone BT020NT, de Metzeler Roadtec Z6 en de Diablo Strada. Je kan zacht rubber (BT010, Continental 208, Michelin Pilot Powers,...) gaan monteren maar het zou zonde zijn om zo'n toch niet al te goedkope band vierkant te rijden.
 • Motorrijden is lekker goedkoop

  Vergeet dat maar snel. Het hangt af van welke motor je rijdt, hoe je rijdt en wat voor soort aandrijving de motor heeft.  Bij cardan hoef je maar eens in de zoveel tijd de splines in te vetten en de cardanolie bij te vullen. Bij ketting moet je de ketting soms gaan vervangen in combinatie met de tandwielen en dat is geen goedkope zaak. Dat kan €200 kosten maar misschien ook €400 voor een bepaalde motor. Riemaandrijving kan zelfs €1000 kosten (staat wel tegenover dat die bij normaal gebruik 100.000km meegaat).  Een achterband, BT010 (zacht rubber voor een sportmotor) in de maat 160/60-17, kost bijvoorbeeld €206.02 exclusief montage. Een Metzeler Tourance 130/70-17 (onroad gerichte band voor een Enduro) kost ongeveer €130, net als een BT45.  En je kan voor €1000 een pekelhok kopen en er dan achter komen dat, wil je een beetje veilig kunnen rijden, er voor nog een keer €1000 onderhoud aan zit te komen. Ook een mooi opgepoetste frisse motor in een showroom kan een geïmporteerde schadebak zijn met een schimmig verleden. Heb je er geen kijk op, neem dan iemand mee die dat wel heeft....  Kortom: Motorrijden kan je zo duur maken als je wilt. Wil je een racer rijden dan moet je rekening houden met de verhoogde slijtage van de banden en de ketting. Rijd je een tourmotor dan loopt het allemaal niet zo hard met de slijtage. Maar je kunt er niet vanuit gaan dat motorrijden goedkoop is, vooral niet wanneer je nog kleding en een helm moet aanschaffen. Maar je krijgt er wel een hele hoop lol en plezier voor terug!
De wat technischere zaken
 • Ketting spannen:

  Naargelang je kilometers vreet met de motor zal de ketting ook langer worden. Je zal deze dan moeten spannen. Het beste om deze te spannen in wanneer het voorste tandwiel, de as waar de achterbrug om draait en het achtertandwiel in lijn staan. De ketting is dan op zijn maximale lengte. Je moet de speling van de ketting gaan meten op het strakste deel van de ketting (dan heb je de minste kettingspelling). Hoeveel de kettingspeling moet bedragen kun je raadplegen in de handleiding van je motor.  Als de ketting te strak zit dan ga je het lager aan het voorste tandwiel en de keerring sneller doen verslijten en zal de versnellingsbak gaan uitlodderen in het motorcarter. Zorg dat de ketting nooit te strak staat! Je kunt het ook voelen in je linkervoetsteun in de vorm van een trilling wanneer de ketting te strak staat.
 • Ander uitlaatje monteren

  Veel mensen monteren een aftermarket uitlaat voor wat meer geluid, niets is mooier dan je motor te horen brullen ;). Wanneer je een andere uitlaat monteert dan standaard dan beïnvloed je de werking van de motor en kan de motor arm gaan lopen waardoor deze intern veel warmer wordt wat kan resulteren in motorschade. Het is dan ook raadzaam om de motor op een testbank te zetten in welke mate de motor arm loopt. Stel bij, of laat dit doen, wat moet om de motor zo optimaal mogelijk te laten werken. Wanneer je echter het volledige uitlaatsysteem gaat veranderen dan moet je 90% zeker je motor opnieuw laten afstellen.
 • Dynojet, Powercommander, Factory Pro, Rapid Bike.... ik word gek

  Om de motor af te stellen zijn er verschillende setjes op de markt te verkrijgen. Voor motoren uitgerust met carburateurs zijn er de Dynojet en Factory Pro kitjes te verkrijgen welke bestaan uit onder andere gasnaalden, sproeiers en eventueel andere veren. Voor motoren met injectie zijn er de Powercommander en de Rapid Bike module verkrijgbaar. Bij de montage van die kitjes zal men de motor op de testbank moeten (laten) afstellen.
 • Rare bandenslijtage:

  Wanneer de band erg raar slijt ondanks het feit dat je goed plat door de bocht gaat dan moet je de vering nakijken. Hier kun je beter vanaf blijven als je niet met deze materie bekend bent. Wil je er toch aan werken dan moet je voor 2 dingen zorgen: doe het op een weg welke je heel goed kent omdat de motor plots heel anders kan reageren in de bocht en schrijf alles op wat je hebt aangepast zodat je terug kunt keren naar een bepaalde (begin)situatie. Als je niet weet wat je doet dan moet je eraf blijven
Milieuzones en regels in het buitenland

Datum informatie: 06-07-2017
Bronnen:
https://www.anwb.nl/vakan...eustickers-en-milieuzones
https://www.anwb.nl/vakan...erkeersregels#milieuzones
http://www.urbanaccessregulations.eu/
Milieuzones
 • Nederland: Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, in de toekomst Leiden en Nijmegen. Geldt niet voor motoren.
 • Belgie: Antwerpen LEZ: Geldt niet voor motoren.
 • Denemarken: Ecosticker. Geldt niet voor motoren.
 • Duitsland: Umweltplakette. Geldt niet voor motoren.
 • Groot Britannie: London: LEZ en congestion charge. Geldt niet voor motoren.
 • Durham: ?
 • Hongarije: Smogalarm voor emissienorm Euro 0, Euro 1 en Euro 3, evenals Euro 2 indien gefabriceerd voor 1995. Geen idee hoe motoren worden beoordeeld.
 • Frankrijk: Parijs, permanente milieuzone. Motoren van vóór 1 juni2000 niet toegestaan tussen 8:00-20:00.
 • In geval van extreme luchtvervuiling als tijdelijke milieuzone: Lyon, Lille, Grenoble. (in de toekomst Avignon, Bordeaux, Cannes, Clermont-Ferrand, Dijon, Montpellier, Rouen, Straatsburg en Toulouse.)
 • Italie: Steden met ZTL: zona traffico limitato. Steden met milieuzones zijn bijvoorbeeld Rome, Bologna, Bolzano, Brixen, Lucca, Florence, Pisa, Triest, Turijn en Verona. Regio's zijn bijvoorbeeld de Aosta-vallei, Toscane en Trentino. Niet eenduidig geregeld: https://www.anwb.nl/vakantie/italie/informatie/milieuzones
 • Noorwegen: Dieselvoertuigen bij smog.
 • Oostenrijk: Abgasplakette voor Vrachtwagens.
 • Spanje: Milieuzones in steden: Area de prioridad residencial (alleen toegankelijk voor vergunninghouders).
 • Tsjechië: Praag, vignet nog niet verplicht.
 • Zweden: Stockholm, Gotenborg: Congestion tax. Geldt niet voor motoren.

tussen
file rijden toegestaan?
hesje verplicht bij pech?
GPS flits
info
toegestaan?
verband
trommel verplicht?
reserve
bril verplicht?
action  camera toegestaan?autobahn
vignet nodig?
Belgiëjajajaneeneejanee
Bulgarije?janeeja??nee
Denemarkenneeneejaneeneejanee
Duitslandneeneeneeneeneeja**nee
Estland?janeejaneejanee
Finlandneejajanee?janee
Frankrijk
nee
ja
nee
neeneejanee
Hongarije?jajaja?jaja
Ierlandjaneejaneeneejanee
Italiëjajajanee?janee
Kroatië?neejanee?janee
Letland?jajanee?janee
Litouwen?jajanee?janee
Luxemburg?jajanee?neenee
Nederlandjaneejaneeneejanee
Noorwegenneejajanee?jaja
Oostenrijkneejajajajaja**ja
Polen?jajanee?janee
Portugaljajajaneejaja**nee
Slovenië?jajaja*?jaja
Slowakijë?jajaja?janee
Spanjeneejajaneejaja**nee
Tsjechiëneeja*neeja?janee
UKjaneejaneeneejanee
Zwedenjaneejanee?ja**nee
Zwitserlandneeneeneeneejajaja


De ANWB adviseert bestuurders met een rijbewijs waarin staat dat ze een bril of contactlenzen dragen (beperking code 01), een reservebril mee te nemen, ook om een eventuele discussie met de politie ter plaatse te voorkomen.

** = gebruik van dashboard- of action camera wordt sterk afgeraden
Het gebruik van dashboard- of actioncamera blijft een onduidelijke zaak. Het gebruik van een camera is alleen verboden in Luxemburg. In de meeste andere landen van Europa is het gebruik van een dashboard- of actioncamera toegestaan. Vaak zijn er echter restricties bij het gebruik - zoals in Oostenrijk, Portugal en Spanje - die het feitelijk onmogelijk maken om opnamen te maken.

Bron: https://www.dc10skyriders.nl/buitenland.html

Handige links
(Ver-)Koop sitesInformatie / Belangenverenigingen
Agenda met , uiteraard motorgerelateerde, GoT Activiteiten
Wat?Én wanneer gaat dat dan plaatsvinden?Link naar bijbehorend topic
GoT Meet + Rit15 Juli 2018GoT MotorTocht 2018
GoT Tour / Rit1+2 September 2018GoT Eifel Rit
GoT Meet + Rit22 Juni 2019GoT MotorTocht 2019
GoT Tour / Rit20+21+22 September 2019GoT Luxemburg Rit
Vorige delen
DeelGestart opTopicstarter
123 Mei 2005Reveller
217 Augustus 2005Breadfan
315 Oktober 2005Chevy454
411 Februari 2006Chevy454
524 Mei 2006teacher
611 September 2006IKKE86
73 November 2006StarWing
85 Januari 2007Chevy454
94 Maart 2007Chevy454
1011 April 2007Chevy454
119 Mei 2007FragDaddy
1211 Juni 2007StarWing
1314 Juli 2007shaggy8675
143 Oktober 2007Chakotay
1529 September 2013teacher
1610 Januari 2015teacher
174 November 2015Hooglander1
1810 Augustus 2016Chakotay
1914 Maart 2017lolgast
201 Augustus 2017caesar1000
216 Februari 2018lolgast
2222 Juni 2018wimmel_1
2311 februari 2019lolgast
Chatten over motoren :?
Sinds DinX zich openlijk verveelt heeft hij uit pure verveling (je moet toch wat :P ) een channel op de irc servers van tweakers.net geopend. Alle motorgerelateerde zaken er mogelijk dus voor wat slowchat is dit de plek :P

server: irc.tweakers.net
channel: got-motor
Klik
Overzicht met rijders en woonomgeving
UserMotormerkMotortypeBouwjaarProvincie
@__fred__ YamahaFJR-13002003Noord-Holland
@Miss_80 YamahaXJ6-FA2010Noord-Holland
@EBOOZ YamahaMT-072015Noord-Holland
@Freubel Kawasaki Versys MK12009Noord-Holland
@GenjiBlade HondaVFR800Fi2000Noord-Holland
@Hamza KawasakiER6F2015Noord-Holland
@Nero22 TriumphStreet Triple 6752016Noord-Holland
@charrel BMWR1200R LC2016Noord-Holland
@GloriX TriumphStreet Triple R2013Noord-Holland
@dion_bBMWR801990Noord-Holland
@Frunz YamahaR12002Noord-Holland
@GeeMoney HondaCBR600F4i2005Noord-Holland
@BluRay HondaNC7002012Noord-Holland
@SlideR NL YamahaTDM 9002002Noord-Holland
@Ophidian KawasakiNinja 650 KRT2017Noord-Holland
@Woask KTMDuke 1252016Noord-Holland
@Rubman HondaVFR 800 FI2001Noord-Holland
@CrimsoonYamahaXJ 600S Diversion1996Noord-Holland
@Wild Chocolate BMWK100 RS1986Noord-Holland
@Nycrea Moto GuzziStelvio2011Noord-Holland
@flowiejSuzukiGSR 6002006Noord-Holland
@com2,1ghzKTMSuper Duke 1290 GT2018Noord-Holland
@FSJerraYamahaFZS 600 Fazer1998Noord-Holland
@tim427BMWF650 GS2011Noord-Holland
@S4AllSuzukiDL650 V-Strom2013Noord-Holland
@Imo62 KTMKTM 1090 Adventure2019Noord-Holland
@GroeverSuzukiV-Strom 6502011Noord-Holland
@Alexvbp HondaCB500 F2015Noord-Holland
@Exigence Kawasaki / SuzukiZX6R / DR6501998/1993Friesland
@janbo Triumph / DucatiTiger Sport / Hypermotard 1100S2016/2007Friesland
@Proqzor KawasakiZ7502008Friesland
@antonboonstra Honda / ZeroCBR600F / SR ZF12.51997/2015Groningen
@418O2 Suzuki / BMWGSX-R 600 / K75RT1997/1994Groningen
@darkkingll TriumphSpeed Four2005Groningen
@esaxumHeinkelTourist 103 A21965Groningen
@gebruikershaes DucatiMonster 6962010Groningen
@Secsytime TriumphStreet Triple R2014Groningen
@Zondagskindje Harley DavidsonSoftail Slim FLSL2018Groningen
@Shadow_Agent YamahaTDM 9002002Groningen
@Taygeta KTMSMT 9902011Drenthe
@AndréTriumphSpeed Triple T5091998Drenthe
@Robbie T KawasakiZ750s2007Drenthe
@xos Aprilia / Aprilia / DucatiTuono V4 1100 Factory / RSV4 RF / Panigale V4R RF2018/2017/2019Flevoland
@Tylen YamahaR1M2018Flevoland
@Skipper-93 ApriliaTuono2004Flevoland
@SmurfLink KawasakiER-6F2014Flevoland
@timmie271 HondaCBR250 R2012Flevoland
@spinnenmanYamahaMT032008Flevoland
@Dynazap YamahaMT-072014Flevoland
@Grubeater HondaTransalp XL600V1995Gelderland
@AcidBurn HondaCBR600F1988Gelderland
@BartW TriumphTiger 800 XC2011Gelderland
@byn124 YamahaYZF 1000R Thunderace1996Gelderland
@caesar1000 KTMDuke 1252011Gelderland
@Icephase DucatiST4s ABS2002Gelderland
@Tribunus ---Gelderland
@PilatuS KTMRC82010Gelderland
@Japiooo Harley DavidsonRoad King1999Gelderland
@prutsger YamahaXJ 900S Diversion2001Gelderland
@Rick-Jan Suzuki / YamahaGSR 600 - YZF R62006/2004Gelderland
@Ruerd Jan Suzuki DL-650 V-strom2007Gelderland
@sawmire Yamaha MT-07 Moto-Cage2015Gelderland
@TankiejTriumphTiger 8002013Gelderland
@Bioflap SuzukiGSX14002006Gelderland
@InZane HondaCBR600F1995Gelderland
@DraZ666 KawasakiZ7502008Gelderland
@Stevie07 KawasakiVersys 6502017Gelderland
@Raym09 YamahaFZ1 N2006Gelderland
@L-VIS SuzukiBandit 1200S Touring2002Gelderland
@Lexo TriumphSpeed Triple 955i2003Gelderland
@steffex YamahaMT-072016Gelderland
@Patrock Yamaha / SuzukiFZ1 N / V-Strom 6502009Gelderland
@alexthegrat HondaCB600F2000Gelderland
@MichielK71 HondaTransalp 7002010Gelderland
@NL-RaVeR Harley DavidsonSportster Iron 8832018Gelderland
@NederlandhcHondaVFR 7501990Gelderland
@KtenolixSuzukiBandit GSF650 A2011Gelderland
@Ardj KawasakiZ7502008Gelderland
@elrondsurionSuzukiMarauder VZ16002007Gelderland
@NLDVianeKawasaki / TriumphNinja 300 / Street Triple2013/2013Gelderland
@DateTime.NowHondaCB 600 F Hornet2009Gelderland
@TwijfelsYamahaYZF R62006Gelderland
@Bergie YamahaMT-092014Overijssel
@ephymerous ApriliaSMT 9902011Overijssel
@Mu.siQKawasakiER6-F2015Overijssel
@securitymayo HondaPan European ST11001999Overijssel
@NielsjuhzSuzukiSV650 S1999Overijssel
@RickzSuzukiGSX-R 10002005Overijssel
@BvZwolleTriumph / YamahaTiger 1050 ABS / FZS-600 Fazer2008/2003Overijssel
@McKaamosHondaCBR600F1997Overijssel
@MrXen0TriumphSpeed Four2006Overijssel
@GodoftwenteHondaCBR600RR2005Overijssel
@sypieBMWR1100 RT1996Overijssel
@voz HondaCBR1000 F1993Overijssel
@Destruction HondaCBR 600F21991Overijssel
@gbwHondaNC700 X2012Overijssel
@StreepjeYamahaMT-10 SP2017Overijssel
@DeshmirSuzuki GSX-R 6002011Utrecht
@DragonSlayer666TriumphStreet Triple2008Utrecht
@Ethirty YamahaTracer 7002017Utrecht
@FreelanceSuzukiV-Strom DL10002002Utrecht
@Het Vosje Suzuki GSX-R 6002004Utrecht
@MaegrimHonda / TriumphVFR800 / Street Triple RX2001/2016Utrecht
@Anoniem: 134660 HondaVTX 18002003Utrecht
@SimconAprilia / HondaTuono 1000R / VFR8002006/1999Utrecht
@Furbz4300SuzukiGSXF 6001995Utrecht
@daredhaBMWR 1100 GS1999Utrecht
@PheraXYamahaMT-09 Tracer2015Utrecht
@ProfaNe SuzukiGSR6002006Utrecht
@Shivs BMWR1100 GS1998Utrecht
@XLord SuzukiGSF650 SA Bandit2008Utrecht
@BinoliraoSuzuki GSF 650 Bandit2006Noord-Brabant
@thijsq DucatiMonster 7502001Utrecht
@BommesSuzuki / VespaDL 1000 V-Strom / GTS 2502006/2006Noord-Brabant
@Conteaster KawasakiZ8002013Noord-Brabant
@HTT-ThalanHonda / YamahaTransalp XL600V / WR426F1988 / 2002Noord-Brabant
@it0YamahaTDM8501992Noord-Brabant
@LeviathiusYamahaMT-072015Noord-Brabant
@lolgastDucati749s2005Noord-Brabant
@PazziHondaNT700V2015Noord-Brabant
@Anoniem: 30036Yamaha FZS6002003Noord-Brabant
@StacheldrahtSuzukiBandit 650-Noord-Brabant
@wimmel_1 Yamaha MT-102016Noord-Brabant
@bakvisApriliaShiver 7502010Noord-Brabant
@erik23 Honda / BMWCB500 / F700 GS1976 / 2013Noord-Brabant
@BioHazardKawasakiER6N2011Noord-Brabant
@SpongeRobBuell1125CR2009Noord-Brabant
@FiddlezKawasakiER-52004Noord-Brabant
@Joopieboy SuzukiGSX-R 750 K42004Noord-Brabant
@SkarlocDucati9161996Noord-Brabant
@J-PBMWGS1200R2007Noord-Brabant
@joudenSuzukiGSXF 6502010Noord-Brabant
@MelkunieSuzukiV-Strom DL650A2007Noord-Brabant
@XeposHondaCBF 5002006Noord-Brabant
@ThalaronBMWR1150R2004Noord-Brabant
@TheBrut3KawasakiZ1000SX2014Noord-Brabant
@streamnlCagivaRaptor 6502006Noord-Brabant
@WielerManiakBMWG310-R2017Noord-Brabant
@psnepvangersHondaVFR 800Fi2001Noord-Brabant
@UberdudeYamahaMT-072018Noord-Brabant
@DarkvisjeHondaCB600F (Hornet) 2011Noord-Brabant
@gauchov6BMWR1200 RS / K1300 GT2011 / 2009Noord-Brabant
@Kiswum KawasakiZR7-S2004Noord-Brabant
@DrivinUCrazyYamaha XT1200Z Super Tenere2012Limburg
@EoghlearTriumphStreet Scrambler 9002019Limburg
@Maverick!TriumphThruxton2007Limburg
@KleusYamahaFJR13002008Limburg
@ThoitKTM / HondaEXC500 / Pan European ST13002012/2004Limburg
@mr_zippeySuzuki Bandit 6001995Zeeland
@MuddyMagicalHondaNTV 6501996Zeeland
@radium6969YamahaV-Max 12001986Zeeland
@R0y.SuzukiGSR 7502011Zeeland
@RZorYamahaXS4001978Zeeland
@ChakotayAprilia / DucatiETV 1000 Caponord / 7492001 / 2006Zuid-Holland
@Frans92YamahaFZS 600 Fazer2000Zuid-Holland
@knoffyHondaCB500X2013Zuid-Holland
@noesBMWS1000RR / R1200 RT2010/2005Zuid-Holland
@RodyBMWS1000RR2016Zuid-Holland
@ShininNLKawasakiZZR-14002009Zuid-Holland
@w4rguyHondaCB600F Hornet2008Zuid-Holland
@Wekko306 TriumphDaytona 6752007Zuid-Holland
@k1NGYamaha FZ8-Zuid-Holland
@aidanlKawasaki Versys 650-Zuid-Holland
@zer0-overloadKawasakiZX6R / ZX6R1995/2007Zuid-Holland
@SvenBravo7KawasakiZ8002016Zuid-Holland
@VrijdagKawasaki / HondaGPZ 500s / Hawk GT6501995/1988Zuid-Holland
@thijsco19YamahaMT032008Zuid-Holland
@CodeCasterYamahaFZ-1 Fazer2007Zuid-Holland
@_Apache_YamahaFJR1300A2004Zuid-Holland
@tdwYamahaFZ6 Fazer2004Zuid-Holland
@Panini SuzukiSV650S2007Zuid-Holland
@zjorsie HondaNTV 6501995Zuid-Holland
@sylvesterrr HondaCBR600RR2009Zuid-Holland
@Señor SjonHonda / YamahaVFR 800Fi / FZS 600 Fazer2002/2002Zuid-Holland
@kalekatYamahaFZS 600 Fazer2003Zuid-Holland
@Mitssz YamahaR32016Zuid-Holland
@JoeplaYamahaXT 660R2011Zuid-Holland
@TheRookieBMWR1100 RT1997Zuid-Holland
@XoxolSuzukiDL650 V-Strom2005Zuid-Holland
@PagmanYamahaTracer 7002016Zuid-Holland
@BM KawasakiVersys 6502016Zuid-Holland
@C-sharpHondaCBF 10002007Vlaams-Brabant
@kazzzdafkeBMWS1000R2016Vlaams-Brabant
@SmokingSigHondaCB500s / CB5001999Vlaams-Brabant
@TomsworldYamahaMT-072017Vlaams Brabant
@Least InklingBMWR1200 GSA2015Limburg (BE)
@DryhteSuzukiV-Strom DL650xt2018Oost-Vlaanderen
@FuelkeHondaCBR500 R2018Oost-Vlaanderen
@BobbyDgtlKTMDuke 7902018Oost-Vlaanderen
@AnoshkyKawasakiZ1000SX2018West-Vlaanderen
@CDA441HondaVFR8002004West-Vlaanderen
@YoukHondaVFR800Fi2001Antwerpen (BE)
@Stinj KawasakiZX6-R2019Frankfürt A.M. (DE)
@teigetjuhHondaTransalp 6502003Kanton Zürich (CH)
@azt33BMWS1000 R2016Zürich (CH)
@ChaotYamahaXV250 Virago1998Madrid (ES)
@ToolkiTMoto GuzziV7iii Rough2018Reading (UK)
@cyntaxMoto GuzziV50NATO1985-
@iMarsSuzukiSV 1000 N2003-
@Imperial_MasterBMWK1300R2009-
@-tom-562 Suzuki GSX-R 6002004-
@OrnathonAprilia / SuzukiRSV Mille / GSX1300R2001/2002-
@FragDaddyHarley Davidson / SuzukiNightrod Special / Streetfighter2007/?-
@GuusjeeHondaHornet 9002002-

Wil je ook in de lijst? Laat dan de gegevens (merk / type / bouwjaar / een foto én je provincie) achter in een topic-post en plaats daarbij een notificatie naar de topicstarter(s)
Veel plezier in dit nieuwe deel!


Schaamteloos gejat van Hooglander1'sChakotay's vorige startpost :P

Woon-werkverkeer met de motor in België door DinX
We zitten hier allemaal als motorrijders onder elkaar, dus niemand zal het hier gek vinden dat we veel plezier beleven aan het motorrijden. Daarbij levert de motor gebruiken om naar het werk te gaan nog andere voordelen op. Het gaat in de eerste plaats sneller (minder last van files), je hebt meestal geen probleem met parkeren, het is leuker dan in een koekblik zitten enz…

Voor de Belgen komt daar nog een groot extra voordeel bij kijken: het is mogelijk motorgerelateerde kosten aan te geven als werkelijke beroepsonkosten in België. Hoe dat in zijn werk gaat leggen we hier kort uit.
Inhoudsopgave
Forfaitaire beroepskosten <> werkelijke beroepskosten
In België kan men voor de beroepsonkosten kiezen tussen de forfaitaire vergoeding en de werkelijke beroepsonkosten. De forfaitaire beroepsonkosten werken met bepaalde percentages bij bepaalde schalen van inkomen. Voor inkomens boven de €18.880 bedraagt dit 3% met een maximum van €3.950.

Voor het invullen van de belastingbrief moet je weten of de werkelijke kosten boven de €3.950 uitkomen. Wanneer je het merendeel van je kilometers doet voor woon-werkverkeer ga je hier al snel boven zitten, zal je dadelijk in het voorbeeld zien.

Bij de werkelijke beroepsonkosten gaan we echt alles aangeven wat gebruikt wordt voor het werk. In de praktijk gaat dit zelfs verder dan de motor alleen in dit voorbeeld. Dat kan in sommige sectoren gaan van werkkledij die zelf dient aangekocht te worden tot een bepaald percentage van je thuiscomputer als je na je uren thuis nog voor de baas werkt. Vergeet zulke zaken dus niet wanneer je toch bezig bent om je werkelijke kosten te bewijzen als je de motor aangeeft.
Wat mag aangegeven worden?
In de praktijk is deze vrij simpel samen te vatten: alles wat ook maar iets te maken heeft met de motor kan je aangeven als beroepsonkosten. Je moet natuurlijk niet overdrijven maar er zijn zaken bij waar je niet meteen aan zou denken
 • De motor zelf
 • Inschrijving
 • Verzekering
 • Kledij
 • Accessoires
 • Wegenhulp
 • Parkeerplaats
 • Onderhoud
 • Banden
 • Benzine
 • ...
Er is 1 onderverdeling die gemaakt kan worden tussen de zaken die je gaat aangeven als beroepsonkosten. Er zijn éénmalige/lopende kosten en kosten die je over een bepaalde periode kan afschrijven. Daar bestaan officiële regels voor, maar in de praktijk kan hiervan afgeweken worden. Daar komen we verderop op terug.

Eénmalige/lopende kosten zijn dingen zonder specifieke levensduur: inschrijving, verzekering, pechhulp, bepaalde accessoires of onderhoud. Die betaal je of één keer in het begin of om de zoveel tijd, maar vallen niet af te schrijven. De bedragen zijn daarbij ook niet altijd gelijk.
Dingen die je gaat afschrijven zijn zaken zoals de motor zelf en kledij. Dat koop je om de x tijd aan en gaat x tijd mee.

Een speciaal deeltje is misschien de garage. Dit is simpel als je een garage huurt, dat is x euro per maand. Maar ook wanneer je eigenaar bent van een eigen woning met garage, of garagebox kan je dit aangeven. Heb je bijvoorbeeld een hypotheek op je woning dan kan je het gedeelte van de interest dat voor de garage wordt betaald aangeven als parkeerkosten.
Hoe mag je het afschrijven?
Dingen die afgeschreven worden zijn in de praktijk voornamelijk de motor zelf en de kledij. Hier bestaan officiële regels voor over wat algemeen aanvaard wordt. Je kan daar wel van afwijken, daar komen we verderop op terug.

Voor de motor gaat men er bij de belastingdienst van uit dat deze wordt afgeschreven in een periode van 5 jaar.
Voor de kledij telt men standaard een afschrijving in 3 jaar.
Bij bepaalde accessoires kan je eventueel ook kiezen voor een afschrijving. Dingen als een topkoffer die je nadien gekocht hebt, een rugzak die je specifiek voor op de motor gebruikt, noem maar op.

Bij de afschrijving kan je kiezen voor een degressieve afschrijving of een lineaire afschrijving. Bij een degressieve afschrijving kan je bijvoorbeeld kiezen om het eerste jaar 40% af te schrijven, het tweede jaar 25%, het derde jaar 15%, het vierde jaar 10% en het vijfde jaar 10%. Bij de motor zijn dat bijvoorbeeld normale bedragen. Het moment dat die motor de motorzaak uit rijdt is hij 1km verder al een heel deel van z'n waarde kwijt.

Hoeveel mag aangegeven worden?
De belangrijkste factor in heel de berekening is de verhouding tussen het aantal beroepskilometers en privékilometers. Het totaalbedrag van onkosten wordt verrekend naar deze verhouding. Hier zit natuurlijk een "common sense" verhouding in. Als je aan de belastingdienst een verhouding aangeeft van 90% beroepskilometers zullen ze hun wenkbrauwen wel eens fronsen. 75% is in de praktijk al een realistischer getal. Maar, je gaat dit moeten berekenen.

Woon je bijvoorbeeld 50km enkele rit van je werk, en ga je 200 dagen per jaar met de motor werken dan heb je 20.000 km gereden naar en van je werk.
Als je dat jaar totaal 25.000km hebt gereden heb je dus 80% van je kilometers gedaan met woon-werkverkeer. Die 80% ga je nadien gebruiken op de eindsom. Dat totaal aantal kilometers ziet men gewoon op de facturen van de motorzaak. Daar wordt meestal de huidige tellerstand op vermeld.

Een wat moeilijker geval is het bedrag van de motor dat je gaat afschrijven. Officieel is het bedrag dat kan afgeschreven worden van een voertuig de aankoopprijs - de restwaarde. Laat die restwaarde nu moeilijk te berekenen zijn op voorhand. Je weet na een tijd wel min of meer hoeveel kilometers je doet per jaar en hoe je motor eruit ziet na die jaren, maar zeker weet je het nooit. Je kan bijvoorbeeld 4 jaar lang netjes je woon-werk kilometers doen (misschien maar 5.000km woon-werk op 8.000 totaal), amper op reis gaan, het ding elk weekend mooi in de was zetten. Dan heb je een motor die er nog nagelnieuw uit ziet, een nog hoge verkoopwaarde heeft. Als je in dat 5de jaar besluit een halve wereldreis te maken, het ding 8 x tegen de grond laat gaan en een hele winter door de pekel rijdt dan gaat de verkoopwaarde waarschijnlijk heel wat minder zijn.

Daar dien je weer common sense te gebruiken. Ikzelf weet dat in mijn geval de motor vaak echt wel op is na die jaren. Vorige motoren hadden vaak nog een inruil van €1.500 of zo. Niet echt de moeite dus. De laatste die ik verkocht had dan weer een overnameprijs van enkele duizenden euro's.
In de praktijk komt het hier neer op hoe "correct" dat je wil zijn richting de belastingdienst. Je kan bijvoorbeeld bij de aankoop van een volgende motor aan de belastingdienst laten weten "ik heb m'n vorige wel helemaal afgeschreven, maar heb er uiteindelijk toch nog €x.000 voor gekregen, ik zal dat van het bedrag van m'n volgende motor aftrekken".

Voor al de rest is het gewoon heel het bedrag dat je gaat aangeven. Factuurtjes bijhouden en alles optellen.
Officieel vs praktijk
Als je al het bovenstaande gelezen hebt zal je waarschijnlijk al de indruk gekregen hebben dat veel dingen niet geheel zwart-wit zijn.
Om te beginnen heb je al de afschrijftermijnen (5 jaar voor de motor, 3 jaar voor kledij), je hebt het aantal dagen die je met de motor bent gaan werken (valt moeilijk te bewijzen) en nog wat factoren.

Ik kan hier louter mijn eigen ervaringen vertellen.

In de eerste plaats loont het om een keer op bezoek te gaan bij de belastingdienst zelf.Het zijn echt geen enge mannetjes die je op alle mogelijke manieren willen tegenwerken opdat je zo weinig mogelijk voordeel zou krijgen. Je kan gewoon een afspraak maken, al je papierwerk meenemen en je persoonlijke situatie voorleggen. Ze doorlopen dan samen me jou je aangifte (of het gedeelte beroepsonkosten).

In mijn geval was de motor zoiets. Voor de belastingdienst was het geen probleem dat ik de motor in 3 jaar af schrijf. Ik koop in de praktijk echt niet elke 3 jaar een nieuwe motor (de laatste wel moet ik zeggen). Of het nu over 3 jaar wordt afgeschreven of over 5 jaar maakt op het einde van de rit dus niet zoveel uit voor vadertje staat. Die motor wordt gewoon "op" gereden. Wat je dan wel krijgt in de praktijk is dat je 3 jaar lang zeer veel beroepsonkosten hebt en daarna enkele jaren wat minder.

De kledij is een soortgelijk geval. Ik schrijf die gewoon in 1 jaar af (als ik me goed herinner). Je gaat hier in de praktijk geen misbruik van maken door elk jaar een nieuw pak te kopen. Een pak is ook op voorhand moeilijk te schatten hoe lang het mee gaat.Maak je een keer een schuiver dan dien je sowieso een nieuw pak te kopen. Soms koop je er 2 op een jaar (winterpak en zomerpak). Soms gaan ze jarenlang mee en soms vallen ze na anderhalf jaar uit elkaar.
Bij mij komt kledij dus gewoon samen op het hoopje met standaard facturen terecht.

Ook het aantal werkelijke kilometers woon-werk met de motor is zoiets waar je gewoon common sense moet gebruiken. Je kan heel erg eerlijk zijn en elke dag bijhouden of je met de motor, auto of trein was. Maar uiteindelijk moet je het pas het jaar erop aangeven. Wie kan dat dan nog bewijzen? Ikzelf maak daar gewoon een schatting. Als je 220 werkdagen hebt gehad, het een strenge winter is geweest met wekenlang sneeuw en je het jaar erop op je aangifte zet dat je 220 dagen met de motor bent geweest zal de controleur wederom z'n wenkbrauwen fronsen.
Maar wederom: laat de belastingdienst maar het tegendeel bewijzen. Ikzelf maak daar een eerlijke schatting. Vorig jaar gaat het waarschijnlijk daadwerkelijk 220 dagen met de motor worden (op hier en daar een dag met de auto na) wegens de zachte winter. Gaat het wekenlang sneeuwen zal ik bijvoorbeeld 180 dagen aangeven.

Uiteindelijk staat het iedereen vrij om te kiezen wat hij/zij daarmee doet. Ik kan enkel zeggen dat de kans zeer groot is dat ze de documenten opvragen of dat je zelfs uitgenodigd wordt om op bezoek te komen om je verhaal te doen. In mijn geval kom ik soms net niet aan de €10.000 beroepsonkosten (de jaren dat ik de motor afschrijf). Dan gaat er echt wel een lampje branden bij de belastingdienst en kan je beter zorgen dat je het kan verklaren allemaal.
Ik weet niet of het in dit geval op dezelfde manier werkt als bij andere belastingfraude.Maar vaak komt dat neer op 5 jaar terugbetalen.

Eerlijkheid brengt je dus het verst in dit geval denk ik. Want je gaat sowieso een keer gecontroleerd worden met zulke bedragen.
Voorbeeld
Een voorbeeld maakt het misschien snel duidelijk.We gaan er hier uit dat alles nieuw gekocht is en dit het eerste jaar is dat het aangegeven wordt.

• Motor inclusief accessoires: aankoopprijs €15.000
• Inschrijving: €250
• Verzekering: €500 per jaar
• Kledij: aankoopprijs €1.200
• Benzine: gemiddeld €1,4296 in 2015
• Garage: €150 intrest
• Pechhulp: €70 per jaar
• Onderhoud met nieuwe banden: €400

In dit voorbeeld gaan we uit van een totaal van 25.000km in 2015 en een afstand tot het werk van 50km enkele rit en dit 200 dagen.

• Eerst berekenen we de verhouding woon-werk ten opzicht van het totaal. 20.000 km van de 25.000 is 75%
• De motor schrijven we af in 5 jaar en we houden geen rekening met een restwaarde (125.000km na 5 jaar) om het makkelijk te houden. 5 jaar lang schrijven we dus een bedrag van €3.000 af per jaar.
• De kledij schrijven we af over 3 jaar. 3 jaar lang komt dit neer op €400 per jaar.
• Benzine: We gaan hier uit van een gemiddeld verbruik van 6,5l/100km. Je mag hier gerust het echte gemiddelde verbruik van je motor rekenen (praktijk). 25.000 / 100 * 6,5 = 1.625 liter x €1,4296 = €2.323
• De rest zijn allemaal variabele kosten, ditjes en datjes die niet afgeschreven worden.Een totaal van €1.370

Dat komt uiteindelijk op een totale som van €7.093. We hebben 75% van onze kilometers gedaan met woon-werkverkeer. Op onze belastingbrief vullen we dus een bedrag in van €5.319,75.
Dit is ruimschoots boven het maximum forfaitair bedrag van €3.950.
Opmerkingen
• Eerlijkheid brengt je het verst
• Vraag een factuur in de winkel in plaats van een kassabonnetje. Kassabonnetjes zijn vaak thermisch en zijn na een jaar niet meer leesbaar (of je moet er meteen een kopie van maken). Op kassabonnetjes staat vaak ook geen naam. Bij een controle willen ze natuurlijk zien dat je het zelf betaald hebt.
• Hou echt alles bij, hoe klein ook. Soms denk je "Het is maar €20", maar ik denk dat de meesten zichzelf wel herkennen in het feit dat je meestal wel met iéts buiten komt als je bij de motorzaak passeert. Vele kleine bonnetjes maken op een jaar tijd toch nog een mooi bedrag.
• Ga eventueel de eerste keer dat je zo'n "dossiertje" maakt eens langs bij de belastingdienst. Bel ze even op, leg uit dat je je motor wil inbrengen als beroepsonkosten en dat je het voor de eerste keer een keer samen met hun wil doorlope. Je hebt dan meteen ook iemand z'n naam om de volgende jaren in je "dossiertje" te zetten ("Naar analogie van jaar x, toen nagekeken door <controleur>"). Ze bijten heus niet.
• Rekenmodule: http://static.tijd.be/gel...roepskosten2011/motor.htm

[Voor 255% gewijzigd door Will_M op 27-06-2019 17:28]


 • Ghostrider
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 10:14

Ghostrider

GSX-R 1000 k3

In de titel staat nog 22, 23 dus, bedankt!

Asus Zenbook i7 256gb


 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 28-03 16:08

Chakotay

Lick here to continue

@lolgast kan je mijn nieuwe 749 in dit nieuwe deel erbij zetten? :)

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • Shivs
 • Registratie: Januari 2010
 • Niet online
En door! Het was vanochtend goed te doen naar werk toe, eindelijk na twee weken regen.

 • Ghostrider
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 10:14

Ghostrider

GSX-R 1000 k3

Bedankt, net iets sneller :>

[Voor 91% gewijzigd door Ghostrider op 11-02-2019 13:32]

Asus Zenbook i7 256gb


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 09:54
Is al opgelost zie ik.. :)

@Chakotay Hij staat er bij! Gelukkig wist ik het bouwjaar uit mijn hoofd :+

 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
Alweer een nieuwe, gaat weer hard :)

 • Ghostrider
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 10:14

Ghostrider

GSX-R 1000 k3

Is er dit jaar alweer een rit gepland? Eventueel wil ik wel wat organiseren.

[Voor 33% gewijzigd door Ghostrider op 11-02-2019 13:33]

Asus Zenbook i7 256gb


 • André
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 29-03 14:58

André

Analytics dude

Aanwezig, Speed Triple klopt ook nog steeds.

 • Frans92
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 07:14

Frans92

VFR800

Nieuw topic *O*

XBL: DonFrans


 • SmurfLink
 • Registratie: Juni 2016
 • Niet online
Naww, tot ziens oude topic :'(

[Voor 3% gewijzigd door SmurfLink op 11-02-2019 13:36]


 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 10:33

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Mijn startpost motordetails mogen wel opgepoetst worden!

Honda Transalp Rally XL600V uit 1988Yamaha WR426F uit 2002


 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 09:49
Kon ik weer die hele lange startpost doorscrollen terwijl ik door elkaar geschud word in een bus ergens bij Hellevoetsluis :X

En voor een eventuele rit ben ik altijd beschikbaar. Kan ik nog wat leren van jullie :Y)

Gamertag: timmie271


 • A13X
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 10:16

A13X

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

@Ghostrider
Nog niet, staat wel in de planning.

Organisatie zal aan het begin van het seizoen opgestart worden.

Maar.... Doen we dit jaar ook weer een megamotormeet? Of maken we er een tweakers voorjaarsrit van? Of meerdere in de diverse windstreken?

[Voor 3% gewijzigd door A13X op 11-02-2019 13:37]

The tweaker formaldehyde known as Raym09


 • Ghostrider
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 10:14

Ghostrider

GSX-R 1000 k3

Eigen tweakers rit lijkt me beter.

Asus Zenbook i7 256gb


 • Leviathius
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 09:45
Ik ben voorstander van meerdere Tweakers Motor Events dit jaar! *O*

Voorjaar meeting (desnoods regionaal)
Zomer rit buiten Nederland
Zomer rit in Nederland
Najaar meeting

Hopelijk kan ik dit jaar wel mee met het weekendje weg. Afgelopen 2x moeten missen helaas.

YouTube: MotorcycleGeek | Kawasaki Vulcan S te koop


 • charrel
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 07:54

charrel

Cortisol4life..

Voor de startpost, ik heb nu alleen nog maar een BMW r1200r lc uit v2016.
De rest is verkocht.

 • com2,1ghz
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 09:26
Mag ook wel in de startpost:

KTM Super Duke 1290 GT 2018
Noord-Holland


 • bakvis
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 08:30

bakvis

Tweakers.Nerd

ordinaire tvp

Mijn Specs


 • BvZwolle
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 28-03 09:22
charrel schreef op maandag 11 februari 2019 @ 13:38:
Voor de startpost, ik heb nu alleen nog maar een BMW r1200r lc uit v2016.
De rest is verkocht.
Nog maar..? Is net zoveel waard als mijn Tijger, de Yamaha van mijn vrouw en beide auto's... :w

 • Ghostrider
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 10:14

Ghostrider

GSX-R 1000 k3

Weekendje winterberg is niet zo heel duur en is erg leuk motorrijden ;)

Asus Zenbook i7 256gb


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 09:54
@HTT-Thalan @charrel Is bijgewerkt!
@com2,1ghz Je staat er bij!

Ritjes in NL probeer ik bij te zijn, weekendjes weg zijn niet aan mij besteed :)

 • Pagman
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 29-03 21:22
charrel schreef op maandag 11 februari 2019 @ 13:38:
Voor de startpost, ik heb nu alleen nog maar een BMW r1200r lc uit v2016.
De rest is verkocht.
is de R afgeleid van de RT, of juist andersom?
Want op foto's lijkt de R een kleinere fiets dan de RT.

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Nu online
Dit jaar weer een GoT MC rit naar het buitenland? :9

/edit: Ik beloof dat ik rustig over de rotondes zal gaan :')

[Voor 38% gewijzigd door Vrijdag op 11-02-2019 14:18]

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter! || De Echte Hardcore Tweaker kijkt niet op Tweakers, maar verwijst naar Linus Tech Tips.


 • SmokingSig
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 09:19
@lolgast Hier mag je er nog een CB500 bijzetten ! Nu dus een CB500 en CB500S. Beiden 1999.

 • SmurfLink
 • Registratie: Juni 2016
 • Niet online
Ik hoop ook zeker van de partij te zijn met een eventuele meet/rit! Ff straks wat vertrouwen boeken met wat nieuwe lessen en dan gaan met die hap. Wil 'm sowieso naar z'n grote beurt rijden dit jaar (27/30k op de teller) dus dan moet ik nog wel ff m'n best doen. :p

 • Frans92
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 07:14

Frans92

VFR800

Vrijdag schreef op maandag 11 februari 2019 @ 13:48:
Dit jaar weer een GoT MC rit naar het buitenland? :9
Afgelopen jaar was erg gezellig en een mooie rit, dus goed idee!

XBL: DonFrans


 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 10:33

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

SmurfLink schreef op maandag 11 februari 2019 @ 13:50:
Ik hoop ook zeker van de partij te zijn met een eventuele meet/rit! Ff straks wat vertrouwen boeken met wat nieuwe lessen en dan gaan met die hap. Wil 'm sowieso naar z'n grote beurt rijden dit jaar (27/30k op de teller) dus dan moet ik nog wel ff m'n best doen. :p
Ik wil je ook wel een lesje zandhappen geven :Y dan kan er weinig misgaan en het helpt echt bakken met het vertrouwen op het asfalt. Is graties :).

 • Maegrim
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 05-03 14:39
Je kijkt ff een dag niet en gelijk het topic weg :(

 • Dryhte
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 23-03 07:07
HTT-Thalan schreef op maandag 11 februari 2019 @ 13:52:
[...]


Ik wil je ook wel een lesje zandhappen geven :Y dan kan er weinig misgaan en het helpt echt bakken met het vertrouwen op het asfalt. Is graties :).
Waar zit jij ergens? Indien regio zuidwest en je doet het op een dag die ik 'geregeld' krijg, kom ik ook graag meehappen...

 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 10:33

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Dryhte schreef op maandag 11 februari 2019 @ 13:56:
[...]


Waar zit jij ergens? Indien regio zuidwest en je doet het op een dag die ik 'geregeld' krijg, kom ik ook graag meehappen...
Breda en het zal altijd in het weekend zijn :).

 • SniperGuy
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09:53
Maar goed dat het CJIB hier niet controleert: topics gaan harder dan wettelijk toegestaan :P

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Nu online
SniperGuy schreef op maandag 11 februari 2019 @ 13:59:
Maar goed dat het CJIB hier niet controleert: topics gaan harder dan wettelijk toegestaan :P
Gelukkig maar dat we niet LUID SCHREEUWEND over de Lekdijk lopen dan :P

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter! || De Echte Hardcore Tweaker kijkt niet op Tweakers, maar verwijst naar Linus Tech Tips.


 • Rubman
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 29-03 21:32

Rubman

Retarded or just overjoyed!

Zo een nieuw deeltje O-)

@SniperGuy @wimmel_1 @Joepla\, thx voor de input, die 3 polige relais heb ik wel gezien geloof ik, maar niet onder zadel :X achter mijn linker voorkuip.

ik ga in ieder geval even op onderzoek uit en anders vraag ik bij de eerste grote beurt over een maandje of ze hem daar kunnen vervangen en nakijken.

Werk hard!, zeur niet!, verwacht niets!!


 • charrel
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 07:54

charrel

Cortisol4life..

Pagman schreef op maandag 11 februari 2019 @ 13:47:
[...]

is de R afgeleid van de RT, of juist andersom?
Want op foto's lijkt de R een kleinere fiets dan de RT.
Nee joh, het blok en cardan is hetzelfde maar verder zijn ze totaal verschillend. De r heeft geen telelever maar gewoon een "normale" upside down vork. Is veel lichter, heeft meer koppel dan de rt door het luchtfilter huis wat anders is. De R is een stuk kleiner maar rijdt zo ongelofelijk lekker en strak.
BvZwolle schreef op maandag 11 februari 2019 @ 13:41:
[...]

Nog maar..? Is net zoveel waard als mijn Tijger, de Yamaha van mijn vrouw en beide auto's... :w
Tja, ik had al 11 jaar geen nieuwe wegmotor gekocht dus het budget was ernaar. Hier ook 1 avensis en 1 yaris erbij. Zijn samen een stuk goedkoper dan de motor voor de "hobby" ;)
Zoals het ook hoort!

[Voor 28% gewijzigd door charrel op 11-02-2019 14:09]


 • McKaamos
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online

McKaamos

Master of the Edit-button

Vrijdag schreef op maandag 11 februari 2019 @ 14:02:
[...]

Gelukkig maar dat we niet LUID SCHREEUWEND over de Lekdijk lopen dan :P
of hard stampend :+

Hey, pssssst! Wanna buy some stuf? | Opel Vectra C GTS 1.8 '06 | Honda CBR600F '97 | Honda Magna V30 '85


 • Frans92
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 07:14

Frans92

VFR800Voor in de OP @wimmel_1 en @lolgast

Bonuspunten als jullie de motoren op de achtergrond herkennen.
EDIT: En als jullie de hand en voet rechts in beeld herkennen: 2 bonuspunten :+

[Voor 13% gewijzigd door Frans92 op 11-02-2019 14:14]

XBL: DonFrans


 • elrondsurion
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 08:28
@lolgast zou je mij over kunnen zetten van Utrecht naar Gelderland?

Alvast bedankt.

 • Leviathius
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 09:45
Frans92 schreef op maandag 11 februari 2019 @ 14:13:
[Afbeelding]

Voor in de OP @wimmel_1 en @lolgast

Bonuspunten als jullie de motoren op de achtergrond herkennen.
EDIT: En als jullie de hand en voet rechts in beeld herkennen: 2 bonuspunten :+
Die van @R0y. en @Vrijdag ? Wat win ik nu :+

Heb het waarschijnlijk fout, maar kan mij herinneren dat hun motoren op die lijken.

[Voor 8% gewijzigd door Leviathius op 11-02-2019 14:16]

YouTube: MotorcycleGeek | Kawasaki Vulcan S te koop


 • Frans92
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 07:14

Frans92

VFR800

Leviathius schreef op maandag 11 februari 2019 @ 14:15:
[...]


Die van @R0y. en @Vrijdag ? Wat win ik nu :+

Heb het waarschijnlijk fout, maar kan mij herinneren dat hun motoren op die lijken.
Zoals gezegd, een bonuspunt. Kijk maar bij de duimpjes bij je post.

XBL: DonFrans


 • Leviathius
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 09:45
Frans92 schreef op maandag 11 februari 2019 @ 14:16:
[...]


Zoals gezegd, een bonuspunt. Kijk maar bij de duimpjes bij je post.
Yessss! :9 Alles voor de karmapunten he 8)

YouTube: MotorcycleGeek | Kawasaki Vulcan S te koop


 • Dryhte
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 23-03 07:07
Leviathius schreef op maandag 11 februari 2019 @ 14:17:
[...]


Yessss! :9 Alles voor de karmapunten he 8)
Krijg je karma voor duimpjes? Dacht het niet? (niet dat daar een erg doorzichtig systeem achterzit)

 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 10:33

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Leviathius schreef op maandag 11 februari 2019 @ 14:17:
[...]


Yessss! :9 Alles voor de karmapunten he 8)
Zeg, ouwe filmert, review jij alleen nieuw gebruikt en/zo garagemotoren? Misschien wil je binnenkort wel je eerste noppenfiets testen? Dan doen we dat samen met de zandhaples van @Dryhte en @SmurfLink.

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 09:54
Is een duimpje een karmapunt waard dan? :+

@alles-en-iedereen die een wijziging heeft aangevraagd: Ik spaar ze even op tot ik vanavond thuis op de bank zit. Voordat ik weer 20 keer op Wijzig kan drukken :9

 • SmurfLink
 • Registratie: Juni 2016
 • Niet online
HTT-Thalan schreef op maandag 11 februari 2019 @ 14:18:
[...]


Zeg, ouwe filmert, review jij alleen nieuw gebruikt en/zo garagemotoren? Misschien wil je binnenkort wel je eerste noppenfiets testen? Dan doen we dat samen met de zandhaples van @Dryhte en @SmurfLink.
:p ehm, je weet dat mijn primaire angst is om op m'n smoel te gaan he. Hoe gaat zandhappen en gigantisch onvermijdelijk op m'n smoel gaan daarmee helpen?
Vrijdag schreef op maandag 11 februari 2019 @ 14:02:
[...]

Gelukkig maar dat we niet LUID SCHREEUWEND over de Lekdijk lopen dan :P
Dat zouden we als protestmars moeten doen. Zo in de stijl van die harley josti's van South park, met z'n allen in motorkleding over de lekdijk lopen BRAAAAPPPPP BBRRRRRRRR BAP BAP BAP VROAAAARRRRRR schreeuwend. _O-

[Voor 30% gewijzigd door SmurfLink op 11-02-2019 14:22]


 • Leviathius
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 09:45
No idea of duimpjes punten waard zijn, maar ik zou ook echt niet weten hoe het karma systeem anders zou werken... dus ik houd dat lekker aan.

@HTT-Thalan Ik review alles wat interessant is en los en vast zit! Dus kom maar op met die noppenfiets van je :9. Is serieus wel een leuk idee om een review van te maken. Eerste keer offroad op een motor met noppenbanden. 'OMG NOOB TRIES MSX AND FAILS MISERABLY!!!' :+

YouTube: MotorcycleGeek | Kawasaki Vulcan S te koop


 • ephymerous
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 10:29
Fijn een nieuw topic! Mag ik met de SMT in de startpost? De Shiver is allang weg :)

XXXVI


 • InZane
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 09:11
Zeg, wie zit mij te taggen? Ooh een nieuw topic! :P
Uh, ja ik heb die ouwe CBR nog steeds, dus mijn info klopt.

Voor een GoT ritje in Nederland ben ik wel weer te porren :)

Zijn er trouwens nog Tweakers die naar de Motorbeurs gaan?

 • Ghostrider
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 10:14

Ghostrider

GSX-R 1000 k3

Zijn er trouwens nog Tweakers die naar de Motorbeurs gaan?
Nee helaas niet, maar goed ik had er zin in maar komt me niet uit dit keer.

Asus Zenbook i7 256gb


 • Darkvisje
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 02-03 12:36
InZane schreef op maandag 11 februari 2019 @ 14:23:
Zeg, wie zit mij te taggen? Ooh een nieuw topic! :P
Uh, ja ik heb die ouwe CBR nog steeds, dus mijn info klopt.

Voor een GoT ritje in Nederland ben ik wel weer te porren :)

Zijn er trouwens nog Tweakers die naar de Motorbeurs gaan?
Check! zaterdags :)

 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 28-03 16:08

Chakotay

Lick here to continue

Zo, stelletje spammers... Goed bezig om het allemaal bij te houden @lolgast!

Wat doe je als eerste als je een nieuwe motor binnenkrijgt, uit elkaar halen natuurlijk *O*Even gecontroleerd wat de staat van de aandrijfriemen is, zoals verwacht hard aan vervanging toe. Echter nog geen droogtescheurtjes of rafels, hiermee durf ik het nog wel aan om naar de garage te rijden ipv dat ik hem in een aanhanger breng :P

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • BvZwolle
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 28-03 09:22
InZane schreef op maandag 11 februari 2019 @ 14:23:
Zeg, wie zit mij te taggen? Ooh een nieuw topic! :P
Uh, ja ik heb die ouwe CBR nog steeds, dus mijn info klopt.

Voor een GoT ritje in Nederland ben ik wel weer te porren :)

Zijn er trouwens nog Tweakers die naar de Motorbeurs gaan?
Yep, vrijdag. Eerst wakker worden na een nachtdienst (08:30 uur thuis) en dan rond 12 uur gedouchet en wel ri Utrecht. Dus als je een wandelende zombie tegen komt....

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Nu online
SmurfLink schreef op maandag 11 februari 2019 @ 14:21:
[...]

[...]

Dat zouden we als protestmars moeten doen. Zo in de stijl van die harley josti's van South park, met z'n allen in motorkleding over de lekdijk lopen BRAAAAPPPPP BBRRRRRRRR BAP BAP BAP VROAAAARRRRRR schreeuwend. _O-
*proest*

Dat zou echt hilarisch zijn _/-\o_ _O-

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter! || De Echte Hardcore Tweaker kijkt niet op Tweakers, maar verwijst naar Linus Tech Tips.


 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

:w

Oude weer vol ofzo? 10k post is zo 2000 :+

Het leven is te kort om geduld te hebben!


 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 28-03 16:08

Chakotay

Lick here to continue

@SmurfLink @Vrijdag prima plan, ik doe mee *O*

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 10:33

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

SmurfLink schreef op maandag 11 februari 2019 @ 14:21:
:p ehm, je weet dat mijn primaire angst is om op m'n smoel te gaan he. Hoe gaat zandhappen en gigantisch onvermijdelijk op m'n smoel gaan daarmee helpen?
Heel serieus antwoord: Kennis en ervaring. Ten eerste leer je wennen aan bewegingen die een motor op het asfalt normaliter niet maakt (of hoort te maken) zoals een zwevend achterwiel (en soms voorwiel). Ten tweede leer je veel meer balans te houden bij langzame manoeuvres. Ten derde: áls je valt, valt je in de regel erg zacht (we gaan ervanuit dat je op je eerste les nog geen race gaat houden) en is de schade afwezig of zeer beperkt. We zullen iets voor je moeten regelen waar je op kunt rijden (want een ninja doet het niet zo geweldig in het terrein denk ik, zeker niet met straatbanden) maar desnoods pak je de WR van mij mee :).

De kennis en ervaring die je opdoet maakt dat je minder nerveus bent, weet wat je kan verwachten, je de fiets nog kan redden als er iets gebeurt en dat je meer met geknepen billen hoeft te rijden (en dat scheelt 90% met hoe je er nu in zit).

 • mkrmr
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 29-03 18:14

mkrmr

Tesla Model Y, BMW K1600

SmurfLink schreef op maandag 11 februari 2019 @ 14:21:
Dat zouden we als protestmars moeten doen. Zo in de stijl van die harley josti's van South park, met z'n allen in motorkleding over de lekdijk lopen BRAAAAPPPPP BBRRRRRRRR BAP BAP BAP VROAAAARRRRRR schreeuwend. _O-
En voor de lol ook een paar 1% MC's uitnodigen om mee te lopen O-) })

 • Robbie T
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 10:21
@lolgast Mijn locatie mag geupdate worden :-). Drenthe

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 09:54
@Chakotay Lekker bezig. De special screws screw heeft dus niet voor uitdagingen gezorgd :+

 • Kalevandaal
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 27-03 18:09
Ghostrider schreef op maandag 11 februari 2019 @ 13:28:
In de titel staat nog 22, 23 dus, bedankt!
@lolgast als je vanavond edit corrigeer je dit dan ook? De header van de topic start staat nog deel 22

 • kazzzdafke
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 10:04
Effe deze ook weer volgen :)

BMW S1000R sold! Hello SPEED RS :)


 • SmurfLink
 • Registratie: Juni 2016
 • Niet online
HTT-Thalan schreef op maandag 11 februari 2019 @ 14:32:
[...]


Heel serieus antwoord: Kennis en ervaring. Ten eerste leer je wennen aan bewegingen die een motor op het asfalt normaliter niet maakt (of hoort te maken) zoals een zwevend achterwiel (en soms voorwiel). Ten tweede leer je veel meer balans te houden bij langzame manoeuvres. Ten derde: áls je valt, valt je in de regel erg zacht (we gaan ervanuit dat je op je eerste les nog geen race gaat houden) en is de schade afwezig of zeer beperkt. We zullen iets voor je moeten regelen waar je op kunt rijden (want een ninja doet het niet zo geweldig in het terrein denk ik, zeker niet met straatbanden) maar desnoods pak je de WR van mij mee :).

De kennis en ervaring die je opdoet maakt dat je minder nerveus bent, weet wat je kan verwachten, je de fiets nog kan redden als er iets gebeurt en dat je meer met geknepen billen hoeft te rijden (en dat scheelt 90% met hoe je er nu in zit).
Dat klinkt inderdaad wel als iets wat ik kan gebruiken, maar dat zal niet met m'n eigen fiets kunnen inderdaad. :p

 • Rubman
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 29-03 21:32

Rubman

Retarded or just overjoyed!

Wel mooi nieuw topic, iedereen een notificatie en BAM!! Spamgolf..

@HTT-Thalan dat lijkt mij serieus ook wel lachen, al doet een Viffer het ook niet zo denderend in het zand denk ik.
Misschien neef een keer aankijken of die zijn crosser nog heeft.

Werk hard!, zeur niet!, verwacht niets!!


 • BvZwolle
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 28-03 09:22
Ik wil best een toertocht meedoen, maar ben bang dat mijn enorm onregelmatige werk roet in het eten gaat gooien. Ik houd de berichtgeving in de gaten!

 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 28-03 16:08

Chakotay

Lick here to continue

lolgast schreef op maandag 11 februari 2019 @ 14:36:
@Chakotay Lekker bezig. De special screws screw heeft dus niet voor uitdagingen gezorgd :+
Nope, is blijkbaar 'gewoon' een holle bout met een klein boutje erin. Alleen zorgen dat ik het niet kwijtraak :+

Welke mafkees heeft trouwens de bevesting van die kuipen ontworen? Van boven in 10 seconden los met een paar snelsluiters, maar aan de onderkant zitten de 2 kuipdelen aan elkaar vast met 2 bouten, met aan de binnenkant een losse moer... Daar maar snel iets anders op verzinnen, gezien de grote ringen die ik vond die daar niet horen heeft een vorige eigenaar daar ook al zitten klooien :P

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 09:54
Die aan de onderkant zijn niet handig nee, maar dat hoort niet met een losse moer ;) Daar hoort zo'n schuifclipje met schroefdraad te zitten.

Ik zag trouwens ook dat de snelsluiters van in ieder geval de linkse kant van de kuipen er niet op zitten?

Hier zie je ze zitten, aan de bovenkant van de kuip. Speciaal voor @Tylen met de windrichting mee :+

[Voor 19% gewijzigd door lolgast op 11-02-2019 14:56]


 • Stacheldraht
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 14-04-2020

Stacheldraht

Frankfurt am Main

Damn voorlopig door een blessure even uitgeschakeld voor het motorrijden, hoop over een week of 8 weer op de motor te kunnen stappen.

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei


 • Rubman
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 29-03 21:32

Rubman

Retarded or just overjoyed!

Wat betreft toertjes, count me in.

Heb de vorige gemist omdat ik toen nog net mijn bewijs had en het qua planning niet helemaal uit kwam.
Nu ga ik er gewoon tijd voor maken.

Doel dit jaar is meer (veel meer) toeren 8)

Werk hard!, zeur niet!, verwacht niets!!


 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 28-03 16:08

Chakotay

Lick here to continue

@lolgast de S & R hebben snelsluiters met een ring, ik heb de plebs-versie :P Die heeft wel snelsluiters, maar met inbus-koppen ipv een mooi ringetje. Die zijn nog gewoon compleet :)

Volgens de partslist horen deze in de onderkuip geklemd te zitten, rubberen busjes met schroefdraad in het midden.

@Stacheldraht ai, beterschap! Wat heb je gedaan?

[Voor 14% gewijzigd door Chakotay op 11-02-2019 15:00]

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • Tylen
 • Registratie: September 2000
 • Nu online

Tylen

Dutch ProClass 1000 #56 ⭐⭐⭐⭐⭐

lolgast schreef op maandag 11 februari 2019 @ 14:52:
Die aan de onderkant zijn niet handig nee, maar dat hoort niet met een losse moer ;) Daar hoort zo'n schuifclipje met schroefdraad te zitten.

Ik zag trouwens ook dat de snelsluiters van in ieder geval de linkse kant van de kuipen er niet op zitten?[Afbeelding]

Hier zie je ze zitten, aan de bovenkant van de kuip. Speciaal voor @Tylen met de windrichting mee :+
[Afbeelding]
I taught you well young padawan 8)

“Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.”


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 09:54
@Chakotay Dat rubbertje zegt me even niks moet ik eerlijk bekennen (vrouwlief is dan ook (nog steeds...) zwanger)

Voor die snelsluiters heb ik ooit contact gehad met de dealer omdat ik dacht dat ik er 1 kwijt was en ze zijn los te koop. Geen idee wat het moet kosten. Maar het ziet er veel vetter uit :D

 • Maegrim
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 05-03 14:39
Leviathius schreef op maandag 11 februari 2019 @ 14:15:
[...]


Die van @R0y. en @Vrijdag ? Wat win ik nu :+

Heb het waarschijnlijk fout, maar kan mij herinneren dat hun motoren op die lijken.
M'n VFR staat er links ook bij maar die telt niet ofzo :+

 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 28-03 16:08

Chakotay

Lick here to continue

@lolgast dat soort spul is allemaal prima per stuk te bestellen. Binnenkort eerst maar eens een beurtje doen, en dan samen met wat daar uit komt allemaal in 1x bestellen, scheelt weer verzendkosten voor dat soort klein spul.

Net even een voorzichtig rondje gereden, voelt allemaal prima aan *O* Wel weer even wennen om op een sportfiets te zitten na 2 jaar dagelijks op de tractor :+

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • radium6969
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 09:24
SmurfLink schreef op maandag 11 februari 2019 @ 14:21:
[...]

:p ehm, je weet dat mijn primaire angst is om op m'n smoel te gaan he. Hoe gaat zandhappen en gigantisch onvermijdelijk op m'n smoel gaan daarmee helpen?

[...]

Dat zouden we als protestmars moeten doen. Zo in de stijl van die harley josti's van South park, met z'n allen in motorkleding over de lekdijk lopen BRAAAAPPPPP BBRRRRRRRR BAP BAP BAP VROAAAARRRRRR schreeuwend. _O-
Remmen is angst! 8)7 .

CHICKEN SPEARS, CHICKEN SPEARS, CHICKEN SPEARS! 8) :+Ontopic:
Still alive… Mooie reminder om weer eens de Vmax te starten en als het droog is een rondje te doen. Zeeland/Brabant represent y'all! O-)

 • Frans92
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 07:14

Frans92

VFR800

Maegrim schreef op maandag 11 februari 2019 @ 15:37:
[...]

M'n VFR staat er links ook bij maar die telt niet ofzo :+
Hahaha, bonuspunt voor het herkennen van je eigen motor :9

XBL: DonFrans


 • charrel
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 07:54

charrel

Cortisol4life..

lolgast schreef op maandag 11 februari 2019 @ 14:52:
Die aan de onderkant zijn niet handig nee, maar dat hoort niet met een losse moer ;) Daar hoort zo'n schuifclipje met schroefdraad te zitten.

Ik zag trouwens ook dat de snelsluiters van in ieder geval de linkse kant van de kuipen er niet op zitten?[Afbeelding]

Hier zie je ze zitten, aan de bovenkant van de kuip. Speciaal voor @Tylen met de windrichting mee :+
[Afbeelding]
Lol, ik zou zeggen dat andersom gestroomlijnder is. O-)

 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 10:33

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Nou, de WR heeft een identiek probleem aan de Kawa: Bij hoge toeren hakkelen en inhouden _O-.

Morgen aanhangertje bekijken, als dat het word heb ik gelijk iets om dat ding bij Ad na te kijken :Y.

 • InZane
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 09:11
radium6969 schreef op maandag 11 februari 2019 @ 15:50:
[...]
Ontopic:
Still alive… Mooie reminder om weer eens de Vmax te starten en als het droog is een rondje te doen. Zeeland/Brabant represent y'all! O-)
Ik heb de CBR al onder z'n dekentje vandaan gehaald. De accu is opgeladen. De bandjes heb ik gecontroleerd, maar die zijn nog goed op spanning. Olie was al oké toen ik hem wegzette. Aangezien er niks onder de brommer ligt, zal dat niet ineens verdwenen zijn :+

Donderdag ben ik vrij, dus dan gaan we maar weer eens een rondje wagen :)

 • SniperGuy
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09:53
Chakotay schreef op maandag 11 februari 2019 @ 14:28:
Zo, stelletje spammers... Goed bezig om het allemaal bij te houden @lolgast!

Wat doe je als eerste als je een nieuwe motor binnenkrijgt, uit elkaar halen natuurlijk *O*

[Afbeelding: 749 riemen]

Even gecontroleerd wat de staat van de aandrijfriemen is, zoals verwacht hard aan vervanging toe. Echter nog geen droogtescheurtjes of rafels, hiermee durf ik het nog wel aan om naar de garage te rijden ipv dat ik hem in een aanhanger breng :P
Is het nog de eerste set riemen? Lijkt me vergeleken met een distributieketting super simpel om de boel te vervangen :Y

 • charrel
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 07:54

charrel

Cortisol4life..

@lolgast

Kan deze in de topicstart:
https://photos.app.goo.gl/PgqQu9qM7GnRtoVQ9

[Voor 111% gewijzigd door charrel op 11-02-2019 16:14]


 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 28-03 16:08

Chakotay

Lick here to continue

SniperGuy schreef op maandag 11 februari 2019 @ 16:10:
[...]


Is het nog de eerste set riemen? Lijkt me vergeleken met een distributieketting super simpel om de boel te vervangen :Y
2e set, bij 10k vervangen. Dat was echter in 2011... Kan qua kilometers nog prima, maar ze zijn flink over datum. Alsnog vervangen doet. Is inderdaad prima om te laten doen, maar aangezien ze er toch af moeten voor kleppen stellen wat ik liever uitbesteed, mogen ze dan ook meteen meegenomen worden. Alleen nog even uitzoeken waar ik hem heen breng :) Olie/filters/remmen/etc ga ik wel zelf doen.

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Nu online
Maegrim schreef op maandag 11 februari 2019 @ 15:37:
[...]

M'n VFR staat er links ook bij maar die telt niet ofzo :+
Da's een Grote Menerenmotor. Geen Terror Biker Gnome fiets :P

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter! || De Echte Hardcore Tweaker kijkt niet op Tweakers, maar verwijst naar Linus Tech Tips.


 • Stacheldraht
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 14-04-2020

Stacheldraht

Frankfurt am Main

Nogal in de lappenmand wat begonnen is met een zware verkoudheid :-(

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei


 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 10:33

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Bestelling gedaan :). Pre-oiled luchtfilter, oliefilter, iridium bougie en een carb revisie kit.
Morgen is het binnen, dan gaan we dat ding helemaal doorlopen en zorgen dat hij weer stottervrij loopt.

Na goed zoeken (@lolgast) vond ik alsnog een klein friemeltje onder de lichtknop dat ooit bedoeld is geweest voor richtingaanwijzers. Ik ga er dus een setje op fröbelen en aansluiten, zijn we weer lekker compliant. Paar spiegels is vast ook zo gevonden.

Dan blijft er de issue van het geluid. Het ding maakt zo allejezus veel kabaal dat ik me ervoor schaam ermee door de wijk te rijden :X.

 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 28-03 16:08

Chakotay

Lick here to continue

@HTT-Thalan bind deze achterop en verbind em met dat knipperknopje, dan kan je een set oordopjes afschieten elke keer als je langs iemand rijdt :+

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 10:33

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Chakotay schreef op maandag 11 februari 2019 @ 16:55:
@HTT-Thalan bind deze achterop en verbind em met dat knipperknopje, dan kan je een set oordopjes afschieten elke keer als je langs iemand rijdt :+

[Afbeelding]
_O-

En voor mezelf een noise canceling helm B-).

 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 28-03 16:08

Chakotay

Lick here to continue

Over herrie gesproken, blijft leuk zo'n droge open koppeling... Klinkt als een bak knikkers bij het starten en wegrijden, maar als je eenmaal wat ging erin hebt gaat het allemaal prima soepel *O*

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • Will_M
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online

Will_M

Intentionally Left Blank

Topicstarter
lolgast schreef op maandag 11 februari 2019 @ 14:18:
Is een duimpje een karmapunt waard dan? :+

@alles-en-iedereen die een wijziging heeft aangevraagd: Ik spaar ze even op tot ik vanavond thuis op de bank zit. Voordat ik weer 20 keer op Wijzig kan drukken :9
Waarvoor DANK!!! (y) (y)

Maar het principe achter m'n "TAG" actie van een tijdje geleden heeft dus effect gesorteerd.... Iedereen weet nu 't nieuwe topique te vinden :9

Boldly going forward, 'cause we can't find reverse


 • InZane
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 09:11
wimmel_1 schreef op maandag 11 februari 2019 @ 17:10:
[...]


Waarvoor DANK!!! (y) (y)

Maar het principe achter m'n "TAG" actie van een tijdje geleden heeft dus effect gesorteerd.... Iedereen weet nu 't nieuwe topique te vinden :9
Topique? Je zit al met je hoofd op de camping in Frankrijk? :+

 • Will_M
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online

Will_M

Intentionally Left Blank

Topicstarter
InZane schreef op maandag 11 februari 2019 @ 17:14:
[...]


Topique? Je zit al met je hoofd op de camping in Frankrijk? :+
Was 't maar zo'n feest. Ik zit deze hele week weer met m'n neus in de boeken en / of naar "old-skool" terminal schermpjes te turen op m'n laptop.

:9 8)

Boldly going forward, 'cause we can't find reverse


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 09:54
@alles-en-iedereen die hierboven een wijziging heeft aangevraagd: Ik hoop dat het goed is gegaan met allemaal in een keer :D

@Chakotay Heeft hij ze het dichte deksel er nog op zitten? Met open carbon kapje wordt het nog een tandje erger <3 Elke keer als ik in de stoet sta bij bijvoorbeeld de TT van Assen zie ik ook een hoop hoofdjes onrustig om zich heen kijken :9

 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 28-03 16:08

Chakotay

Lick here to continue

@lolgast jup, open koppelingsdeksel en monoposto-kontje zitten er bij. En for some reason 2 losse compleet verweerde rem/koppelingsreservoirdekseltjes. Die zien eruit alsof ze in een pot remvloeistof bewaard zijn... Geen idee waarom die niet gewoon weggemikt zijn :P

Nu zit er een beide kanten een dekseltje met ingevreesd Ducati-logotje op:

Alles daar omheen ziet er nog netjes uit, dus het lijkt me dat het verweren van die orignele deksels pas na het demonteren gebeurd is.

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • ToolkiT
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:56

ToolkiT

brit-tweaker

Vrijdag schreef op zondag 10 februari 2019 @ 09:34:
@charrel die Triumph is ook best mooi zeg! Over pk zou ik me dan weer minder druk maken. Mijn Hawkje heeft ook maar iets van 58 ponies (inmiddels zal dat wel minder zijn) maar voor wat ik er mee doe, plezierritjes en posen, is het prima voldoende.

Maar ik heb dan ook de filosofie "als je hard rijdt is is het sneller voorbij en kan niemand je zien" :P
Mee eens, mijn Guzzi heeft ook maar 58PK ofzo maar behalve als je vol gas op de snelweg wil is dat totaal geen issue.. en met een naked wil je dat toch niet..
Vandaag reed ik het stuk snelweg welke ik vroeger dagelijks op de fazer reed.. toen reed ik vaak 90+ MPH op de rustige stukken, maar op de guzzi redlinede ik in zijn 6 al bij 95 a100... Op de fazer kon ik in zijn 2 denk ik sneller dan in de 6 op de Guzzi.. maar mis ik dat? nee niet echt want snelweg rijden is toch niks aan en vermijd ik als ik voor de lol rijd..

Moest vandaag naar London om mijn paspoort op te halen bij de ambassade, en op de terugweg maar even hier een pitstop gemaakt:

Mag je een gegeten paard in de bek kijken?


 • NLDViane
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 09:14
He, nieuw topic! @lolgast @wimmel_1 Mag ik dit keer ook in de OP? :)

Heb een Kawasaki Ninja 300 uit 2013, woonachtig in Gelderland

https://imgur.com/a/QifRhXB

 • S4All
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online
@lolgast volgens mij leven wij in 2019.
In je lijst met vorige topics staat deze als februari 2018

@Vrijdag en @SmurfLink dat lekdijk event moet dan wel met mooi weer zodat ze daar allemaal in de tuin zitten te genieten van de stilte 😈 (bonus: hebben wij het ook niet koud)

 • Maegrim
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 05-03 14:39
Nee sorry, die ninja is 296cc en vanaf 300cc zijn motoren welkom in de topicstart :Y

:+

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 09:54
@NLDViane Je staat er bij!

@S4All Sssst, het leven gaat al hard zat :9

 • NLDViane
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 09:14
Maegrim schreef op maandag 11 februari 2019 @ 19:22:
Nee sorry, die ninja is 296cc en vanaf 300cc zijn motoren welkom in de topicstart :Y

:+
Sst, het duurt nog zo lang voor het juni is...
lolgast schreef op maandag 11 februari 2019 @ 19:23:
@NLDViane Je staat er bij!

@S4All Sssst, het leven gaat al hard zat :9
Thanks!

 • Frans92
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 07:14

Frans92

VFR800

Net mijn karmapunten weer verdiend, niet hier op het forum @Leviathius , maar in het echt :+
Er stond een jongedame bij de sportschool met een niet werkende motor. Ze was druk aan het bellen over een gebrek aan motorolie omdat het lampje brandde. Zelf even de sporttas in de auto gelegd en weer teruggelopen.
Ik vroeg wat er aan de hand was, de motor startte niet... Ze had geen idee wat het zou kunnen zijn.

Ik draaide de sleutel om, zette de killswitch op aan en toen startte de motor toch wel *O*

Ik geloof dat ik voor haar de held van de dag was :P

XBL: DonFrans


 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 28-03 16:08

Chakotay

Lick here to continue

@Frans92 hahaha, goed bezig! Had je stiekem zelf die killswitch omgezet toen ze naar binnen liep? :+

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul

Pagina: 1 2 3 ... 101 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee