Toon posts:

Telfort Internet ervaringen topic - Deel 18 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 16 Laatste
Acties:
 • 123.609 views

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg
Meest gestelde vraag: Hoe stap ik over?

Inhoud

Producten
Maximale snelheid
ADSL1/ADSL2/ADSL2+
Telefonie
Modems
Contract
Overstappen
Veel gestelde vragen
Afsluiting


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Producten
20 Mb
Je betaalt de eerste 6 maanden € 19,95 per maand en daarna het vaste lage bedrag van € 24,95

* Geen extra kosten voor gebruik vaste lijn
* Gratis draadloos modem in bruikleen
* Geen aansluitkosten
* Eenvoudig zelf te installeren
* 5 gratis mailboxen van 50 MB
* 5 e-mailadressen per mailbox

Afhankelijk van de afstand tussen je woning en de KPN wijkcentrale kan de snelheid lager uitvallen. Telfort heeft op haar website een postcode check staan die een indicatie geeft van de te behalen snelheid:

Extra diensten:

Bij deze internetverbinding krijg je ook nog de volgende diensten:

• 5 mailboxen
• 25 e-mailadressen
• Webmail functionaliteit
• 50 MB mailboxruimte

Er is geen homepage ruimte en er zijn ook geen binaire nieuwsgroepen.

GEEN doorbelasting vaste lijn

Het maakt niet uit of je een KPN telefoonabonnement hebt. Er is geen doorbelasting voor de vaste lijn. Dus de prijs blijft altijd € 19,95 voor internet. Het zal wel in de prijs verwerkt zitten.
LET OP!
Voor Telfort internet heb je een vaste lijn nodig. Heb je op het aan te sluiten adres geen vast KPN telefoonabonnement of internet van een andere ADSL aanbieder? Dan betaal je eenmalig € 49,95 voor het activeren van je vaste lijn. Je hebt geen vast KPN telefoonabonnement nodig en betaalt ook geen extra maandelijkse kosten.
Bron: Telfort Productoverview

Administratiekosten

Bij het aanvragen van een Telfort abonnement wordt éénmalig € 14,95 in rekening gebracht voor verzend en administratiekosten.

DSL netwerk

Telfort levert primair op het Tiscali ADSL netwerk waar beschikbaar, daarnaast wordt gebruik gemaakt van lijnen op het KPN ADSL netwerk. Het mooie is dat bij beide netwerken de instellingen van de modem gelijk zijn.


Leuk artikel trouwens in de Telegraaf (bron)
Telfort internet is een dienst die het onlangs overgenomen Tiscali Nederland uitvoert voor Telfort. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het netwerk van Tiscali in combinatie met dat van KPN. Dit netwerk dekt sinds kort 96 procent van Nederland.
Dus Tiscali verzorgt de dienst Telfort Internet inderdaad :)

Was ook te verwachten gezien dezelfde modems ook geleverd worden bijvoorbeeld. En de extra dekking is nu aanwezig door gebruik te maken ook van het ADSL netwerk van KPN naast dat van Tiscali.

IP adres

Bij Telfort krijg je een dynamisch IP adres op basis van DHCP. Als je de modem aan laat staan zal die echter niet veranderen. Kan natuurlijk voorkomen dat bij werkzaamheden ofzo je IP adres anders wordt. De ZyXEL modem ondersteund DynDNS.org, dus voor de mensen die een (web)server willen draaien kunnen bij DynDNS.org een subdomeintje aanmaken die altijd naar je eigen IP verwijst. Zodra je IP veranderd update de modem de DNS verwijzing.

Levertijd

De levertijd is per aansluiting natuurlijk verschillend. Dit zijn de meest voorkomende levertijden:

Kale lijn: Ongeveer 3 weken. Een KPN monteur komt ook de lijn controleren.
Lijn met KPN telefonie: Ongeveer 2 weken. Indien er ook een DSL signaal op staat van een andere provider kun je zelf een overstap datum kiezen. De eerste overstap mogelijkheid is altijd 2 weken na de huidige datum.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Maximale snelheid

Veel mensen vragen zich af wat de maximale snelheid is die ze gaan halen. Het antwoord is heel simpel: Het maximale wat mogelijk is op je koperlijn in combinatie met het type wijkcentrale.

:? Dat is allemaal heel leuk, maar ik wil toch weten wat ik zou kunnen halen zodat ik kan op basis daarvan kan kiezen tussen Kabel of ADSL internet.

Op http://internet.telfort.nl/ vind je een tooltje die je een indicatie geeft. Deze ziet er zo uit:Deze geeft een indicatie op basis van de geschatte afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Indien je de afstand wilt zien kun je deze link gebruiken. Deze database is echter wel oud. Kijk vervolgens in dit grafiekje om de maximale theoretische snelheid te bekijken.

:? Ik haal de snelheid niet die in de grafiek staat!

Dat kan heel goed kloppen omdat dit de maximale theoretische snelheid is. We gaan er dan van uit de je zelf alles optimaal hebt aangesloten en de koperkabel in optimale staat is. Dit is meestal nooit het geval. Onthoud dat deze grafieken in testlab's zijn gemaakt.

Gebruikte URL's:

Postcode afstand Checker
ADSL2 snelheid grafiek

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


ADSL1/ADSL2/ADSL2+

In de vorige delen is vaak verwarring naar voren gekomen betreffende de verschillen tussen ADSL1, ADSL2 en ADSL2+. De standaarden zijn het volgende:

ADSL1: Maximale downstream van 8 mbit/s.
ADSL2: Maximale downstream van 12 mbit/s.
ADSL2+: Maximale downstream van 24 mbit/s.

Het moge duidelijk zijn dat je dus een ADSL2+ verbinding wilt. Indien je op het Tiscali Wholesale netwerk bent aangesloten hoef je je geen zorgen te maken, het hele Tiscali Wholesale netwerk is ADSL2+ geschikt.

Indien je op het KPN netwerk aangesloten wordt is het verhaal anders. Na wat rondvragen (bedankt BjcK) ben ik er achter gekomen dat KPN onderscheid maakt in 2 typen wijkcentrales, namelijk ADSL1 en ADSL2+.
In een ADSL2+ centrale zijn alle kaarten ADSL2+ en zul je dus een ADSL2+ verbinding moeten kunnen opbouwen. In een ADSL1 centrale kunnen zowel ADSL1 als ADSL2+ kaarten zijn. Om de centrale toch als ADSL1 te houden tot de ombouw voltooid is zijn in de daar aanwezige kaarten een ADSL2 profiel met een maximale downstream van 8 mbit gezet.

Mocht je dus in je modem zien dat je modem gebruikt maakt van ADSL2 (dus niet ADSL2PLUS) en de downstream ligt rond de 8 mbit, dan weet je de reden. Deze word gecapped om alles in de centrale gelijk te houden. Ik denk dat dit gedaan wordt om niemand het voordeel te geven om eerder aangesloten te zijn op een ADSL2+ kaart. Want dat wilt iedereen natuurlijk en is het krabben, bijten en gillen om dat voor elkaar te krijgen. ;)

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


TelefonieTelfort levert hiernaast ook nog telefonie voor € 9,95 per maand. Dit kan alleen in combinatie met een Telfort internet abonnement, dus dat komt dan totaal uit op € 34,90. Je belt naar alle vaste nummers in Nederland gratis met een starttaruief van € 0,05. Ook een nummer porteren van een andere aanbieder is mogelijk.

Er wordt gebruik gemaakt van de VoIP techniek. Je krijgt de SIP gegevens thuisgestuurd dus je hoeft niet het bijgeleverde modem te gebruiken. Dit raadt Telfort uiteraard wel aan en ze zullen alleen de ZyXEL modem ondersteunen. Welke provider doet dat niet? Dus een ander modem met VoIP functionaliteit, een hardphone of PBX software als Asterisk en 3cx kun je ook gebruiken.

Dit zijn de instellingen die je voor vaste telefonie kunt gebruiken:
Klik hier en dan op "Telfort vast bellen gebruiken zonder Telfort internetmodem"

Diensten

Bij Telfort telefonie zitten de volgende diensten bij:

• Voicemail
• 0900 en/of 06 nummers blokkeren
• Nummerweergave (Als je telefoon dit ondersteund)
• Nummer porteren mogelijk (Kost eenmalig € 9,95)

Nummer porteren

Het porteren van een nummer is mogelijk. Dit betekent dat je je huidige vaste telefoonnummer kan meenemen naar Telfort. Voor de juiste volgorde van aanvraag kun je het beste even kijken bij Overstappen

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Modems

Telfort levert modems van het merk ZyXEL. Het gaat om de ZyXEL 2602H-D serie en de ZyXEL 2602R serie. De R serie heeft maar 1 ethernetpoort. De D versie heeft er 4 en kan ook met WiFi geleverd worden. Er is geen life-line aanwezig. Dit kun je eventueel zelf voor elkaar krijgen met bijvoorbeeld de Artech 521 switch.

Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

Hier kun je de modem in detail zien, hoge resolutie plaatjes gevonden op de chinese ZyXEL site:Klik op een afbeelding om deze te vergroten


De kosten voor de modems:

• Standaard modem: € 0,- (Los: € 69,-)
• Multipc modem: € 30,- (Los: € 99,-)
• Draadloos modem: € 70,- (Los: € 139,-)

Het zijn allemaal modems met een routerfunctie ingebouwd. Dit is nodig om de telefonie werkend te houden. De R serie heeft dit dus ook, ook al is er maar één ethernetpoort. Met een simpele switch erachter kun je dus meerdere pc's aansluiten.

In de modems zit een firmware ingebouwd waarin de netwerkinstellingen al goed staan. Het is dus niet nodig de VPI/VCI waardes en dergelijke te veranderen. Verders is in de modem niks afgeschermd. Indien je via een andere VoIP telefonieaanbieder wilt gaan bellen is dit gewoon mogelijk met dit modem.

Handleidingen

Indien je de handleidingen bent kwijtgeraakt kun je ze ook in PDF vorm krijgen:

Basis en Multi-PC modem
Draadloos modem
Telefonie

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Contract

Bij telfort sluit je een contract af voor één jaar. Na dit jaar kun je het contract per maand opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit staat allemaal in de algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.
15.1 Tenzij in de Overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor onbepaalde tijd, met een minimumduur van 12 maanden.

15.3 De opzegtermijn voor de Klant bedraagt bij Overeenkomsten voor onbepaalde tijd één maand na afloop van de minimumduur. Indien de Overeenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd bedraagt de opzegtermijn voor de Klant één maand voor het einde van de duur van de Overeenkomst. Als moment van opzeggen geldt het moment van ontvangst van de opzegging door Telfort. Opzegging geschiedt op de wijze zoals beschreven op de Website.
Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Overstappen

Het overstappen gedeelte splits ik op in 2 delen: Internet en Telefonie. Voor beiden gelden andere stappen om een overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ik heb nu internet via:
Kabel
ADSL
Geen- of inbel internet

Ik telefoneer via:
KPN analoge lijn of ISDN lijn
KPN InternetPlusBellen
Andere VoIP aanbieder


Kabelinternet
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je vanaf kabel komt.
 • Levertijd: 2 a 4 weken (Komt overeen met de opzegtermijn bij de meeste kabel aanbieders)
Als je zeker wilt zijn dat je niet zonder internet zit kan je wachten tot je online status aangeeft: stap 4 met opzeggen bij de kabelaar. Echter heb je zo kans op een (kleine) overlap met twee verbindingen en dus extra kosten.

ADSL (Heb je InternetPlusBellen. Klik hier. InternetPlusBellen heeft een andere procedure.)
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je al een ADSL verbinding hebt.
 • Print de opzegbrief die Telfort je aanbiedt.
 • Verstuur de brief pas als je in stap 4 bent.
De brief kun je pas later versturen om zeker te zijn dat je huidige aanbieder niet een slooporder indient zodat je ADSL signaal door Telfort kan worden overgenomen. Dit kan een week tot twee weken duren na aanvraag.

Eerder opzeggen KAN goed gaan, maar als je huidige aanbieder toch eerder een slooporder indient en Telfort heeft nog migratie aangevraagd, dan gaat alles fout en zit je zo 2 á 3 weken zonder internet

Als de opzegtermijn bij de huidige ISP 1 maand bedraagt is het meest optimaal om een overstap aan te vragen met een wens datum over 6 weken. Na twee weken is je aanvraag bevestigd en kan je de opzegging versturen naar de huidige aanbieder met de maand opzegtermijn. Zo betaal je het minst dubbel en toch zeker van een juiste volgorde/planning.

Geen internet of inbelinternet
 • Vraag Telfort aan.
 • Een inbel-abonnement kan je direct opzeggen of als je zeker wilt zijn dat je niet zonder zit kan je dat pas doen als je in stap 4 bent. Dan heb je ook de datum van Telfort ontvangen wanneer de verbinding wordt geleverd.
Sommige ISP's (bijvoorbeeld XS4all) hebben ook de mogelijkheid om een los abonnement voor mail en inbel toegang te behouden tegen een laag maandbedrag. Voordat je opzegt bedenk of je daar interesse in hebt en informeer daar dan naar. Dan in plaats van een opzegging alleen daarbij aangeven dat je zo'n abonnement voor je mail adres wilt behouden.

Telefonie

KPN analoge lijn of ISDN
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
KPN InternetPlusBellen
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN IPB abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
Andere VoIP aanbieder
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je VoIP abonnement WEL op. Geef aan dat het telefoonnummer geporteerd moet worden.
 • Van Telfort ontvang je een brief met de porteringsdatum.
Je bent uiteraard altijd zelf verantwoordelijk voor het stoppen van een abonnement. In principe zegt Telfort niks op maar ziet KPN een uitportering als opzegging. Controleer dus altijd zelf of een opzegging goed gaat om dubbele kosten te voorkomen!

Opleverdatum

Een kale lijn opleveren duurt meestal 3 weken. Het is niet mogelijk een exacte datum te kiezen. Dit kan alleen als er al een DSL signaal op deze locatie is en deze wordt overgenomen. Wil je zo snel mogelijk weten wanneer je lijn aangesloten gaat worden? Wacht dan tot 7 dagen na je bestelling (de cooldown periode) en bel 0900-9596. Vaak zal er echter nog geen datum bekend zijn omdat de KPN dit bepaald na het telefoontje voor de afspraak betreffende het testen en labelen van de lijn.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Veelgestelde vragen

:S Ga ik ook 20 mbit download snelheid halen?

Dat is lastig te zeggen. 20 mbit betekent dat de maximale snelheid 20 mbit per seconde is. Om dit te halen moet je niet te ver van de wijkcentrale wonen. Ook moet je de modem bij je ISRA punt aansluiten. Houd de DSL bekabeling zo kort mogelijk.

:? Kan ik met één telefoon zowel via Telfort als mijn KPN lijn bellen?

Nee, het ZyXEL modem heeft geen zogenaamde life-line poort. Met een arttech 521 switch kun je dit wel voor elkaar krijgen. Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

:? Waarom duurt het zo lang voordat de telefoon over gaat?

Dit komt omdat VoIP een heel andere techniek is dan analoog bellen. Bij analoog bellen wordt elk nummer wat je intoetst direct aan de centrale doorgegeven. Bij VoIP moet het te bellen telefoonnummer in één keer doorgegeven worden. Daarom wacht de modem standaard 5 seconden om te zien of je helemaal klaar bent met het intoetsen van het telefoonnummer. Je kunt ook de modem de opdracht geven het ingetoetste nummer gelijk te versturen door een # achter het nummer in te toetsen. In de webinterface kun je deze functie ook instellen dat de modem na bijvoorbeeld 2 seconden al gaat bellen. Let wel op dat je dan OF snel intoetst OF dat je een DECT toestel hebt die het nummer snel kiest. (Dus nummer intoetsen voordat je op het hoorntje drukt).

:? Help, nummerherkenning doet het niet!

Dan heb je waaschijnlijk een toestel die de nummerherkenning via de FSK methode verwacht in plaats van DTMF. Dit kun je in de modem interface wijzigen bij de phonepoort instellingen.

:? Ik heb al een router met WiFi. Kan ik die blijven gebruiken met dat ZyXEL modem?

Ja dat kan. Echter, de ZyXEL modem heeft ook al een router functie. Het beste kun je de router functie van de ZyXEL modem intact laten, anders werken de telefoonpoorten niet meer. Zet je eigen draadloze router om naar een access point:

• Zet de DHCP server in je router uit
• Stop de kabel die normaal in de WAN aansluiting gaat in één van de LAN aansluitingen
• Klaar :)

:? Kan ik meer dan één telefoon aansluiten?

Ja dat kan. Dit kun je doen door de lijn te splitten na de modem. Let op de aansluitfactor van elk toestel. Indien deze te hoog is kan het voorkomen dat het toestel niet meer werkt. Verdeel dan de toestellen over de 2 phone poorten op de modem. In de webconfiguratie kun je voor elk poortje instellen welk telefoonnummer deze gebruikt.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP.

:? Help, ik heb in de modem een aantal instellingen veranderd en nu doet ie niks meer!

Geen nood, dit is eenvoudig op te lossen. Kijk of het POWER lampje stabiel brandt. Indien dit het geval is even een pen/paperclip pakken. Op de achterkant van het modem vind je een klein gaatje waar 'reset' bij staat. Nu druk je dat gaatje in tot het POWER lampje gaat knipperen. Nu is de modem terug naar de fabrieksinstellingen en kun je 'm weer opnieuw instaleren.

:? Kan ik mijn vaste telefoonabonnement van KPN gewoon behouden?

Ja dat kan. Indien je al ADSL hebt en je stapt over naar Telfort kun je gewoon je huidige splitter blijven gebruiken. Heb je nog geen ADSL en vraag je Telfort aan, dan wordt er een splitter meegeleverd.

:? Kan ik met het Telfort modem ook van een andere VoIP dienst gebruik maken?

Ja dat kan gewoon. De modem is wel standaard voorgeconfigureerd voor de eigen VoIP dienst, dus je zult de advanced setup moeten gebruiken om alle gegevens in te vullen.

:? Hoe doe je aan portforwarding met telfort zyxel modems?
Om te zorgen dan applicaties goed door de router heen komen, kun je de benodigde porten forwarden. Een van de meest complete websites voor all modems/routers is PortForward.com. De meest voorkomende Zyxel modem is de P-2602R-DA1. Alle populaire applicaties en games forwarden met deze modem vind je hier. (TIP!)

:? Hoe kan ik port scan doen om te controleren of deze goed geforward is?
Er zijn een aantal online security checkers die dit voor je willen doen:
ShieldsUp

:? Hoe kan ik me snelheid inschatten (down attenuation) van me huidige provider?
Je kunt je down attenuation (zie je zyxsel stats) delen door 13.8. Ook kun je kijken naar deze grafiek. Deze afbeelding geeft we de ideale omstandigheden door.

:? Mijn DNS is een beetje traag :? . Hoe kan ik dit tweaken?
Je kunk je DNS veranderen naar een van de OpenDNS IP's, voor het sneller laden van pagina's (bijv. 208.67.222.222- en - 208.67.220.220).

:? Ik haal 6mbit op ADSL2+. Hoe kan ik me modem in stellen op adsl2 om meer uit me verbinding te halen?
Zie deze reactie voor een stappenplan.

:? Hoe kan me snelheid het beste testen?
Het is lastig om een betrouwbare resultaat te krijgen van http://speedtest.nl bijvoorbeeld. Wil je op een grotere hap data kauwen, gebruik de 100 MB testbestand van Telfort zelf.

:? Mijn Zyxel modem is steeds 100% load wat kan ik hier aan doen?
Zet bandwidth management uit.

:? Ik ben down!
Zyxel heeft zelf een FAQ die je stapsgewijs door dit probleem kan helpen.

:? Ik ben af en toe down!
Ook hiervoor heeft Zyxel zelf een FAQ.

:? Mijn modem is defect! Wat nu?
U kunt uitsluiten dat de modem het probleem is door een andere modem op dezelfde aansluiting te gebruiken. De kans dat twee dezelfde modems tegelijkertijd defect zijn is te verwaarlozen. Indien ook de tweede modem het niet doet, licht het niet aan de modem. U kunt het beste contact opnemen met uw provider. Zij kunnen contact opnemen met de Telco om na te gaan wat er verkeerd is gegaan bij het aansluiten.

:? Heeft Telfort een datalimiet?
Nee een Fair Use Policy, wat dit betekend dat je niet oneindig kan downloaden maar, er zijn tot dus ver nog geen meldingen bekent dat Telfort gebruikers de lijn hebben geknepen.

:?Valt er nog iets te tweaken aan mijn snelheid?
Ja dat kan, je heb hier wel een tweakbare modem voor nodig lt_cmd_data heeft een video tutorial gemaakt hoe met een tweakbare speedtouch modem eenvoudig enkele mbits meer uit je internet snelheid kan behalen. Dit tweaken wordt gerealiseerd door ruis marge te verlagen op een stabiel niveau. De regel is hoe minder marge(snr) hoe groter de kans op wegvallen van de verbinding (klapperen). Andersom hoe meer marge hoe beter de lijn ruis op kan vangen. Praktijk wijst dat een stabiele snr waarde per verbinding en per tijdstip anders is. Meeste modem hebben een default marge waarde tussen de 7~8dB http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/ een simpele tweede hands speedtouch 546 is voor één tientje te vinden op marktplaats. (http://kopen.marktplaats....=0&srt=pu&p=1&av[-1][0]=0)

:? Help mijn lijn valt af en toe weg wat kan ik het beste doen?
Dit wordt klapperen van de verbinding genoemd, het kan zijn dat je dagen nergens last van hebt en op bepaald moment je internet het spontaan niet meer doet. Je kan de verbinding uptime controleren door in het advanced menu naar packet statistics tegaan klik hier (http://192.168.1.254/SystStatusFrame.html) en dan naar regel 1-ENET in de zyxel niet te verwarren met system up time. Je kan zelf actie ondernemen door een tweakbare (bijv speedtouch) modem aan te sluiten en de ruis marge te verhogen tot een stabiel niveau waarbij je nog een redelijke snelheid behoudt. Zie in de video tutorial van lt_cmd_data hoe je een speedtouch modem aansluit op je telfort verbinding. Je kan ook je verbinding laten verlagen door de telfort service desk te bellen met de klacht klapperen de verbinding. Dit duurt zo 15 werkdagen voordat ze je profiel in de centrale verlaagt hebben.

:? Ik gebruik nu een speedtouch als router maar deze heeft geen voip kan ik de zyxel als voip gebruiken?
Ja dat kan, je speedtouch blijft je modem/router en regelt het internet verkeer. lt_cmd_data heeft een video tutorial gemaakt wat je precies moet veranderen in de zyxel modem.

:? Webpagina's laden langzaam kan ik wat kan ik hier aan doen?
Je kunk je DNS veranderen naar een van de gratis OpenDNS IP's, voor het sneller laden van pagina's (bijv. 208.67.222.222- en - 208.67.220.220). Zie hier hoe eenvoudig dit te realiseren is per besturingsysteem https://www.opendns.com/homenetwork/start/computer/ Je kan het ook één keer centraal doorvoeren in telfort zyxel router in plaats in per besturingsysteem je moet dit op twee plekken invullen zowel WAN als LAN.
Gebruik je een speedtouch modem is het verstandigste om het via telnet sessie je dns te veranderen. Zie dezelfde video tutorial als het tweaken van de speedtouch modem. http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/

Je kan telfort's proxy server gebruiken
proxy.tiscali.nl port 8080 Zie deze screenshot hoe je dit insteld in firefox en in Internet explorer http://www.xs4all.nl/~hie...rt(tiscali)proxygroot.JPG

:? Help ik kan sommige pagina's niet bereiken.
Dit hoeft niet aan telfort te liggen maar aan je pc zelf probeer je dns cache is te flushen.
Windows XP start, uitvoeren, cmd openen, C:\>ipconfig /flushdns
Vista ga naar start, All Programs, Accessories, rechtermuisknop Command Prompt, selecteer in het snelmenu Run As Administrator in dosbox vul je in C:\>ipconfig /flushdns "Successfully flushed the DNS Resolver Cache."
Mocht dat niet helpen probeer eens OpenDNS IP's https://www.opendns.com/homenetwork/start/computer/


:?Hoe kan ik me snelheid inschatten (down attenuation) van me huidige provider?
Je kunt je down attenuation (zie je zyxsel stats) delen door 13.8. Ook kun je kijken naar deze grafiek. Deze afbeelding geeft we de ideale omstandigheden door.
Login op je zyxel modem (http://192.168.1.254) sla de wizard over en ga naar advanced. In het rechter menu ga je naar Maintenance>Diagnostic en kies je voor tabblad DSL Line en druk je op de knop DSL Line Status.
Hierin zie je attenuation staan wat een vaste waarde is voor de afstand van de centrale
attenuation||afstand||ideale omstandigheden||ruwe schatting praktijk
1- 12dB = 0~900 meter = ~24~23mbit je wordt gecapt op 20mbit
12- 18dB = 900~1300 meter = ~23~21mbit praktijk kan 20~18mbit zijn
18 - 23dB = 1300~1700 meter = ~21~19mbit praktijk default intrainwaarde kan 18~16 mbit zijn
23 - 29dB = 1700~2100 meter = ~19-15mbit praktijk default intrainwaarde kan 16~13mbit zijn
29 - 35dB = 2100~2500 meter = ~15-12mbit praktijk default intrainwaarde kan 13~9mbit zijn
35 - 40dB = 2500~2900 meter = ~12-9mbit praktijk default intrainwaarde kan 8~6mbit zijn
40 - 46dB = 2900~3300 meter = ~9-7mbit praktijk default intrainwaarde kan 6~5mbit zijn
46 - 51dB = 3300~3700 meter = ~7-5mbit praktijk default intrainwaarde kan 4-3mbit zijn (tip zet adsl2+ naar adsl2 om voor ~50kB meer)
51 - 57dB = 3700~4100 meter = ~5-4mbit praktijk default intrainwaarde kan 2-1mbit zijn (tip zet adsl2+ naar adsl2 om voor ~100kB meer)

:? Zijn er tools om mij internet lijn in de gaten te houden?
Standaard voor de zyxel modem niet, Je kan de verbinding uptime controleren door in het advanced menu naar packet statistics tegaan klik hier (http://192.168.1.254/SystStatusFrame.html) en dan naar regel 1-ENET in de zyxel niet te verwarren met system up time. Voor sommige modems (speedtouch) is er een freeware tool die de snr waarde en de verbinding snelheid in de gaten kan houden http://www.vwlowen.co.uk/internet/files.htm#routerstatslite.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP. In de video tutorial van lt_cmd_data zie je ook hoe je dit stap voor stap toepast. http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/

:?Mijn Zyxel modem is steeds 100% load wat kan ik hier aan doen?
Zet bandwidth management uit. Maar zorg dat tijdens het telefoneren je download en upload van p2p programma's niet volledig in gebruik zijn.

:?Hoe kan ik telnet gebruiken met de standaard zyxel modem?
Ja, dat kan dit staat standaard uitgeschakeld. Lees hier hoe je dit inschakeld http://www.zyxelsupport.nl/z008.html

:? Ik gebruik een speedtouch modem maar ik zie om de 2uur DHCC in mijn logfile moet ik me hier zorgen om maken?
Nee, standaard voert telfort om de 2uur een dhcc renew controle uit dit(dhcp over wan) dit heeft geen invloed op je verbinding de speedtouch gaat pas de verbinding verbreken zodra er een nieuw ipadress lease gegeven wordt als dat niet het geval blijft de verbinding up. Ook als de dhcp server plat ligt blijft je verbinding up tot dat je een nieuw ipadress krijgt.

:? Ik heb de zyxel modem met wireless waar moet ik precies op letten?
Gebruik WPA2-PSK encryptie als je laptop of andere wireless apparatuur dat ook ondersteunen. Mocht je wireless verbinding vaak weg vallen probeer eens een ander kanaal. Of zover mogelijk minstus 2 kanalen van andere gebruikte kanalen te zitten de zyxel biedt 13wireless kanalen op de 2.4ghz band. Tip als dit niet helpt koop eventueel een 5ghz wireless acces point. De 5ghz band is nog vrij leeg in vergelijking met de 2.4ghz band.
Lees hier wat er allemaal op de 2.4ghz band zit Wikipedia: Electromagnetic interference at 2.4GHz
Het controleren van de gebruikte kanalen kan met http://www.netstumbler.com/downloads/ programma goed in kaart worden gebracht. Probeer met de laptop rond het huis te lopen om deze in kaart te brengen.
Zie hier voor een uitgebreide handleiding voor het instellen van draadloze modem.
Zilveren modem onder XP link http://klantenservice.int...-XP-(zilveren-modem).aspx
Zwart modem onder XP link http://klantenservice.int...inding-(zwart-modem).aspx
Zilveren modem onder Vista link http://klantenservice.int...sta-(zilveren-modem).aspx

:? Is er een storing of onderhoud meldings pagina?
Ja, op http://klantenservice.internet.telfort.nl/Mededelingen.aspx staan storingen en meldingen geplaats praktijk is dat telfort nooit snel is met het melden van storingen.

:? Heeft telfort usenet server met binaries?
Nee, maar er zijn genoeg usenet providers waarvoor je een paar euro een goede retentie en snelheid hebt.

:? Ik doe veel aan online gamen wat is de ping naar tweakers?
Telfort maakt zoveel mogelijk gebruik van tiscali netwerk. Hiermee haal je zo 8~11ms

:? Hoe kan ik de laatste firmware controleren?
Telfort maakt zijn eigen aangepaste firmware voor de zyxel modems. Deze kan je hier downloaden http://klantenservice.int...t-modem.aspx#openfaq10781

Telfort nieuwsgroep
De nieuwsgroep over Telfort en zijn gebruikers kun je hier vinden.

Status Controle?
Je kan rond stap 2 / 3 je adres gegevens even mailen naar telfort@totaalgeflipt.nl om te weten hoelang het nog gaat duren, of je spreekt Telfort Webcare aan!


Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Afsluiting

Dit is alweer deel 18 het Telfort topic. Uiteraard houden we ons in dit topic aan de regels die op GOT gelden.

Terug naar boven
Topic Updates
Voor TS suggesties kun je het best een DM of een mail sturen. Deze zullen dan bij het volgende deel worden ingesloten.
 • Update: 24 Mei 2008
FAQ geupdate! Met heel veel dank aan lt_cmd_data voor de info! *O*
 • Update: 2 December 2008
Wederom de FAQ bijgewerkt met wat heerlijke gegevens van lt_cmd_data. Onze dank is grooooot _O_
 • Update 1 Maart 2009
Kosten voor oplevering KPN lijn (E 49,95) bijgevoegd. Met dank aan jipenjanneke voor de tip :Y) .
 • Update 22 September 2009
Uniek in dit topic is de gelegenheid te posten met medewerkers van Telfort zelf. Telfort Webcare staat klaar om je vragen aan te horen. Hiermee hebben we gelijk een inside voice over de storingen, updates en verbeteringen bij Telfort. Onze dank is zéér groot.
 • Update 17 Januari 2010
Portforwards koppeling bijgewerkt, en een paar dooie links verwijderd, met dank aan verschillende users op dit forum.

Deel 18 Alweer! *O*Waarschuwing:
Melding van 'het werkt hier niet/wel' heeft weinig toegevoegde waarde in dit topic! Bespreek iets specifiek of laat de reactie achterwege, niemand kan er iets mee. GoT is geen plaats om storingen te melden over diensten. Willen we ook allemaal stoppen (of ernstig matigen) met het posten van speedtest plaatjes? Meldt het liever in tekst wat je meet en wat de resultaten zijn, houdt het meer leesbaar.

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
** LET OP **

Jejeh meld dat er een phisingmail in omloop is:

Let op Telfort.nl Rekeninghouder,

Dit bericht is uit de Database Information Technology messaging service
center, voor al onze e-mail account houders. Alle berichten hub systemen
zal ondergaan regelmatig gepland onderhoud. Toegang tot uw mailbox via
onze mail portaal zal niet beschikbaar zijn voor een bepaalde periode van
tijd tijdens deze aanhoudingsperiode.

We zullen het uitvoeren van service onderhoud aan onze database en e-mail
account center voor betere online diensten. Wij zijn het verwijderen van
alle ongebruikte-mail accounts te creëren van meer ruimte voor nieuwe
accounts.

Om te verzekeren dat u niet ervaren service onderbrekingen / mogelijke
deactivering Gelieve je moet de antwoorden op deze e-mail onmiddellijk
bevestiging van uw e-mailaccount Telfort.nl gegevens hieronder in voor de
bevestiging / identificatie

1. Voornaam & Achternaam:
2. Volledige Login Email Adres:
3. Wachtwoord:
4. Bevestig uw Huidig wachtwoord:

OPMERKING: Uw gegevens zullen niet worden gedeeld.

Niet het bovenstaande proces te voltooien binnen de kortst mogelijke
termijn zal resulteren in zowel inkomende en uitgaande mislukkingen op uw
e-mail. Dit zal voorkomen dat u van het verzenden of ontvangen
e-mailberichten. Zorg ervoor dat de bovenstaande gegevens correct zijn,
zodat we herstellen uw account gegevens, dit zal helpen voorkomen dat uw
account schorsen of sluiten. Gebruikers hebben vaak vertelden ons dat hoe
meer ze gebruik Telfort.nl dienst, hoe meer ze ontdekken de voordelen. We
zullen blijven werken op het maken van Telfort.nl de beste e-mailservice,
en we waarderen je bij ons voor de rit.

Onze excuses voor het ongemak dat we zouden kunnen hebben omdat je,
verwachten dat onze nieuwe e-mail functies. Gelieve helpen verspreiden
deze belangrijke informatie, door deze voor andere gebruikers. U ontvangt
een bevestigingsbrief van onze klantenservice na onze upgraden.

Bedankt voor het begrip van onze benarde situatie.
Engr. Cees Van Jonge
Web-mail Management Team. (c)


Trap hier niet in, Telfort zal nooit om wachtwoorden vragen ter identificatie ( enzeker niet 2x :X ). Trap er dus niet in!

 • kieltju
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 12-03 19:54
Ik moet zeggen dat ik anderhalf jaar zonder noemenswaardige problemen bij telfort aangesloten ben geweest.
Echter had telfort niet veel zin in mijn verhuiszing en heb ik, helaas, mijn aansluiting opgezegd. Na wat foutjes in het vernieuwen en verhuizen, heb ik mijn vertrouwen verloren.

Na enkele telefoontjes waaruit meerdere beloftes en toezeggingen zijn gekomen die nooit zijn nagekomen werd ik afgelopen week ineens doorverbonden. Helaas kreeg ik een botte lol aan de lijn die mij wel even vertelde dat mijn prioriteiten verkeerd zijn en dat ik via internet de verhuizing opnieuw moet aanvragen, dit zou 6 weken duren. Wat is er nu gebeurd? Telfort heeft eerst mijn abo willen verlengen (nieuw contract etc) en daarna willen verhuizen, wat dus niet kan volgens hun systeem. Hier kan ik niks aan doen en dit hebben ze zelf aangeboden zo te doen. Ik vind het erg raar allemaal.

<Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr>


 • Ferry34
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 23:28
edit.

glasvezel is aangevraagd en op 1 februari ben ik verlost van Telfort.
Het kon zelfs binnen enkele uren worden geactiveerd, maar ik heb een snelle router moeten bestellen die de snelheden aankan.

Ja, deze antieke die ik nu heb is snel genoeg voor adsl......

[Voor 141% gewijzigd door Ferry34 op 17-01-2010 18:34]


Anoniem: 139386

Mijn internet houd er net spontaan mee op,

DSL Lampje is uitgegaan dus geen signaal op de lijn.

meer mensen met problemen?

 • BorgMan
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 17-03 08:10
^ Ja, ik, maar voor mij is er een ticket aangemaakt. Mijn DSL lampje is trouwens heel zenuwachtig aan het knipperen in plaats van uitblijven, dit is anders dan de vorige keer. Telfort Webcare, weet jij wanneer ik kan verwachten dat een afspraak met de monteur gemaakt wordt?

Bunny scientific facts: Bunnies can't assimilate. BUT THEY CAN DANCE!


Anoniem: 300018

@flappie27,

Ik zie af en toe (ong. om de 3 dagen) een reboot van het modem, verder ziet de verbinding er goed uit.
Wat bedoelt u precies met het wegvallen van de verbinding? Is dit op een of meerdere computers, valt ook het DSL signaal weg, kunt u lokaal nog wel verbinding maken (dus tussen lokale computers)?
Is er overigens een speciale reden om gebruik te maken van 192.168.2.xxx (zo te zien wel goed geconfigureerd overigens)?

@Arie, Vinzz,

_/-\o_

@jejeh,

Bedankt voor de melding, heb deze overgenomen.

@FVV,

Op dit moment is er geen storing gaande. Heeft u de bekabeling gecontroleerd, modem gereboot etc?

@BorgMan,

De gegevens welke wij twee maanden geleden van u ontvangen hebben wijzen naar een stabiele verbinding (2,5 dagen), verbonden op 18 mbit.
Het ticket wat ik toen aan had gemaakt had betrekking op het niet halen van de snelheid (max 10 Mbit), dit is opgelost (zie boven). Bedoelt u een ander ticket/andere aansluiting?

Wouter

 • Crayne
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 11-10-2021

Crayne

Have testicles, will travel

Ik heb een Telfort 20mb + vast bellen abonnement (overigens tot nu toe naar alle tevredenheid)

Ik ben een paar weken geleden verhuisd vanuit een apartement naar een eenzinswoning. In het apartement was het IS/RA punt gewoon een plaat met telefooncontact op de muur. Modem erin, telefoon in het modem en gaan.

In mijn nieuwe woning zit in de meterkast de meest linkse van de voorbeelden hieronder. In de woonkamer bevindt zich een afdekplaat zoals de tweede van rechts hieronder.Volledig gehinderd door enige kennis van zaken heb ik dit weekend geprobeerd mijn modem aan te sluiten in de woonkamer. Resultaat is een verlicht DSL lampje, maar een modem dat intraint op 1.147Kb/s en geen werkende internetverbinding. Mijn vraag nu: is het wel de bedoeling om daar mijn modem aan te sluiten, of moet het modem echt aan het IS/RA punt worden bevestigd?

Heb ik dan het goede idee in mijn hoofd met het volgende plaatje?D.w.z.

1. De draad die nu uit IS/RA punt komt doorknippen/
2. Stekkertje aan draad knijpen die uit IS/RA punt komt -> in WAN port modem
3. Stekkertje aan draad knijpen die verder loopt -> in Phone port 1 of 2
4. Telefoon in contactdoos in woonkamer
5. PCs met UTP in modem LAN ports

Zit nu thuis met een hoogzwangere vrouw die de hele dag verstoken is van communicatie buiten GSM (en dat wordt duur), dus het vuur van de hel brandt op mijn hielen. ;)

Mijn Library Thing catalogus


Anoniem: 300018

@Crayne,

Ik zou u zeker adviseren de modem op het ISRA punt in de meterkast aan te sluiten. Het is niet nodig om de bestaande kabel door te knippen. Het is waarschijnlijk handiger om een telefoonkabeltje uit het aansluitpakket door te knippen, deze is namelijk al voorzien van een RJ11 stekkertje.
Aan de bovenkant van het ISRA punt zit een klepje, welke u met een platte schroevendraaier makkelijk kunt openen. Vervolgens ziet u van links naar rechts 5 schroefjes (1a, 1b, aarde, 2a, 2b). Normaal gesproken staat het signaal op de 2 meest linker schroefjes (1a, 1b), controleer of deze aangesloten zijn. Hierop kunt u de middelste twee aders (die in het midden van de RJ11 connector uit komen) van de telefoonkabel aansluiten, dit is doorgaans rood/blauw (ronde kabel) of rood/groen (platte kabel). Zorg ervoor dat de schroefjes niet te strak vast worden gedraaid en dat de aders geen sluiting maken.
Alle andere kabels welke nog in het ISRA punt aanwezig zijn kunt u verwijderen en het ISRA punt weer sluiten. Vervolgens klikt u de RJ11 connector in het poortje DSL van de modem, deze zou nu een werkend DSL signaal moeten ontvangen.
U kunt eventueel nog een RJ11 connector aan de oude telefoondraad krimpen (en deze vervolgens in het phone poortje aansluiten), om uw interne telefonie bekabeling te blijven gebruiken.

Wouter

 • BorgMan
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 17-03 08:10
Eh... Dat lijkt mij heel erg sterk. De ticket die is aangemaakt toendertijd betrof een probleem rond 30 december. De monteur is de 6e langsgeweest, ik heb ook braaf een SMSje gehad met de melding dat jullie het probleem meenden te hebben opgelost, en het heeft een week lang gewerkt. Het werkt nu niet meer sinds afgelopen woensdag (de 13e).

Zal ik maar gewoon weer de klantenservice bellen? Mocht je het nodig hebben (je hebt me blijkbaar met iemand anders verward) dan bij deze mijn gegevens:

MM Bosscha
Delfstraat 52/128
2015BM Haarlem

Het moge duidelijk zijn dat ik niet blij ben dat ik binnen zeer korte tijd al praktisch twee weken zonder internet zit.

Bunny scientific facts: Bunnies can't assimilate. BUT THEY CAN DANCE!


 • Crayne
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 11-10-2021

Crayne

Have testicles, will travel

Anoniem: 300018 schreef op maandag 18 januari 2010 @ 13:02:
Ik zou u zeker adviseren de modem op het ISRA punt in de meterkast aan te sluiten. Het is niet nodig om de bestaande kabel door te knippen. Het is waarschijnlijk handiger om een telefoonkabeltje uit het aansluitpakket door te knippen, deze is namelijk al voorzien van een RJ11 stekkertje.
Maar ik heb wel het juiste idee dus? Dit is alleen een iets andere uitwerking (niet knippen, maar een los telefoonkabeltje ontdoen van de RJ11 stekker en deze met de draden op het IS/RA punt aansluiten) lijkt me, of zie ik dat verkeerd?

Ik heb helaas geen aansluitpakket gehad (tenzij het op mijn oude adres is geleverd), maar ik neem aan dat het hier willekeurig welk telefoonkabeltje betreft.
Aan de bovenkant van het ISRA punt zit een klepje, welke u met een platte schroevendraaier makkelijk kunt openen. Vervolgens ziet u van links naar rechts 5 schroefjes (1a, 1b, aarde, 2a, 2b). Normaal gesproken staat het signaal op de 2 meest linker schroefjes (1a, 1b), controleer of deze aangesloten zijn. Hierop kunt u de middelste twee aders (die in het midden van de RJ11 connector uit komen) van de telefoonkabel aansluiten, dit is doorgaans rood/blauw (ronde kabel) of rood/groen (platte kabel). Zorg ervoor dat de schroefjes niet te strak vast worden gedraaid en dat de aders geen sluiting maken. Alle andere kabels welke nog in het ISRA punt aanwezig zijn kunt u verwijderen en het ISRA punt weer sluiten. Vervolgens klikt u de RJ11 connector in het poortje DSL van de modem, deze zou nu een werkend DSL signaal moeten ontvangen. U kunt eventueel nog een RJ11 connector aan de oude telefoondraad krimpen (en deze vervolgens in het phone poortje aansluiten), om uw interne telefonie bekabeling te blijven gebruiken.
Dus, samenvattend:

IS/RA punt openen, draden die nu vast zitten op 1a en 1b losmaken, draden uit een telefoonkabeltje aansluiten op punten 1a en 1b, andere kant met RJ11 stekkertje in WAN, dan stekkertje aan de oude draad krimpen voor telefonie?

Dank voor de snelle respons overigens. :)

Mijn Library Thing catalogus


 • PetersNL
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 16-03 10:57
Anoniem: 300018 schreef op maandag 18 januari 2010 @ 12:27:
@flappie27,

Ik zie af en toe (ong. om de 3 dagen) een reboot van het modem, verder ziet de verbinding er goed uit.
Wat bedoelt u precies met het wegvallen van de verbinding? Is dit op een of meerdere computers, valt ook het DSL signaal weg, kunt u lokaal nog wel verbinding maken (dus tussen lokale computers)?
Is er overigens een speciale reden om gebruik te maken van 192.168.2.xxx (zo te zien wel goed geconfigureerd overigens)?

[...]

Wouter
Die 192.168.2.xxx heb ik destijds ingesteld, omdat ik bezig was met een (andere) router in te stellen als switch.

Als het dsl signaal voor de andere gebruikers ook wegvalt zal ik even moeten navragen bij m'n huisgenoten. De verbinding tussen de andere pc's zal ik even moeten checken de volgende keer dat 'ie wegvalt. Wanneer ik echter met m'n router probeer te pingen krijg ik geen verbinding.

Net trouwens weer een paar keer hetzelfde probleem gehad bij het checken van youtube filmpjes. Zowel in chrome als in IE viel de verbinding 20~30 seconden weg.

/Edit:
Na het bekijken van dit filmpje in Chrome viel de verbinding weg na het bufferen van de eerste 25s. Vervolgens m'n NAS proberen te pingen, maar helaas ook geen verbinding mee gekregen.

Toen de switch die tussen m'n computer en de router zit verwisseld met een andere switch, en hetzelfde filmpje weer geladen. Maar ik kreeg weer hetzelfde resultaat..

Het vreemde is dat wanneer ik een tijdje een torrent aan laat staan (en verder niets met m'n pc doe) ik in mn downloadprogramma geen verbindingsverliezen zie in de downloadgrafiek. Het lijkt zich dus te beperken tot youtube :S

[Voor 22% gewijzigd door PetersNL op 18-01-2010 14:15]


 • NimRod1337
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 22:01
Anoniem: 300018 schreef op maandag 18 januari 2010 @ 12:27:
@flappie27,
Is er overigens een speciale reden om gebruik te maken van 192.168.2.xxx (zo te zien wel goed geconfigureerd overigens)?
Veel routers hebben 192.168.1.bla ingesteld, als je dan 2 van deze routers hebt, ben je gedwongen 1 van de 2 aan te passen naar een ander class c network id. Volkomen normaal. Sommigen zeggen dan meteen, 2 routers, dat is vragen om moeilijkheden, hetgeen bs is.
@Arie, Vinzz,

_/-\o_
Glad I could help :)

 • Bulldock
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 21-03 22:31
Na in het vorige topic (terecht) veel geklaagd te hebben, vind ik het nu wel op z'n plaats om een voorzichtig complimentje te maken. De verbinding werkt al ruim 1 maand uitermate stabiel en bovendien op topsnelheid. Wel even afkloppen uiteraard!

 • Haan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 07:39

Haan

dotnetter

Ik zag dit topic toevallig in de active topics voorbij komen, en ging toen even op Telfort.nl kijken. Nu ga ik over 30 dagen overstappen van Online naar Telfort :P

Oude situatie: ~6Mb voor €18,- + €10,95 voor KPN budget lijn. (per jaar: €347,40)
Nieuwe situatie: 20Mb voor €24,95 (eerste half jaar zelf maar 9,95) + gratis draadloos modem + 9,95 onbeperkt bellen naar vaste nummers en een tientje voor nummerbehoud (eerste jaar: €338,75)

Dus voor vrijwel hetzelfde bedrag minstens dubbel zo snel internet (beetje pessimistisch ingeschat) en veel goedkoper bellen :)

Nu nog even een maandje wachten en dan hopen dat de overstap goed verloopt..

Kater? Eerst water, de rest komt later


 • funrider
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 20-03 15:58
Haan schreef op maandag 18 januari 2010 @ 14:50:
Ik zag dit topic toevallig in de active topics voorbij komen, en ging toen even op Telfort.nl kijken. Nu ga ik over 30 dagen overstappen van Online naar Telfort :P

Dus voor vrijwel hetzelfde bedrag minstens dubbel zo snel internet (beetje pessimistisch ingeschat) en veel goedkoper bellen :)

Nu nog even een maandje wachten en dan hopen dat de overstap goed verloopt..
Waarom heb je niet voor Alice gekozen? Veel betere telefoon kwaliteit en zonder starttarief en nog goedkoper per maand ook. Je zou eens de recente consumentenbond test moeten zien daar komt Telfort wederom al slechtste uit de bus voornamelijk qua bellen. Qua internetsnelheid zijn Telfort, Alice maar ook Tele2 gelijk met de 20MB abo's. Nadeel van Alice is wel dat je zelf een draadloos modem moet hebben wil je draadloos hebben en je betaalt eenmalig 99 euro om aan te sluiten (had ik vorig jaar gratis bij actie).

[Voor 9% gewijzigd door funrider op 18-01-2010 16:24]


 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
funrider schreef op maandag 18 januari 2010 @ 16:22:
[...]


Waarom heb je niet voor Alice gekozen? Veel betere telefoon kwaliteit en zonder starttarief en nog goedkoper per maand ook. Je zou eens de recente consumentenbond test moeten zien daar komt Telfort wederom al slechtste uit de bus voornamelijk qua bellen. Qua internetsnelheid zijn Telfort, Alice maar ook Tele2 gelijk met de 20MB abo's. Nadeel van Alice is wel dat je zelf een draadloos modem moet hebben wil je draadloos hebben en je betaalt eenmalig 99 euro om aan te sluiten (had ik vorig jaar gratis bij actie).
Aasluit en afsluitkosten zijn inderdaad fors hoger. Leuk dat "maandelijks opzeggen" maar een beetje portemonee denkend mens kijkt naar de aan en aflluitkosten en denkt 2 keer na. Niet dat er iets mis is met de diensten van Alice, maar die verdomde kleine lettertjes doen vaak zeer.

 • Haan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 07:39

Haan

dotnetter

Ik bel ook niet zo heel erg veel, dus dat maakt me niet zo heel veel uit, het is vooral handig dat het contract met KPN wegvalt, dus weer minder administratie.
Daarbij is (12 x 19,95) = €239,40 bij Alice, duurder dan ((6 x 9,95) + (6 x 24,95)) = €209,40 bij Telfort.

Aansluitkosten bij Alice zijn zo te zien alleen 100 euro als je nog geen actieve vaste lijn hebt, anders betaal je niks, net als bij Telfort.

Kater? Eerst water, de rest komt later


 • Tantalus22
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 01-03 14:59
@ Wouter / Hugo

Zou een van jullie mij alsjeblieft willen bellen? (vriendelijke toon) Het probleem blijft onopgelost! :-(

 • funrider
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 20-03 15:58
Haan schreef op maandag 18 januari 2010 @ 16:49:
Ik bel ook niet zo heel erg veel, dus dat maakt me niet zo heel veel uit, het is vooral handig dat het contract met KPN wegvalt, dus weer minder administratie.
Daarbij is (12 x 19,95) = €239,40 bij Alice, duurder dan ((6 x 9,95) + (6 x 24,95)) = €209,40 bij Telfort.

Aansluitkosten bij Alice zijn zo te zien alleen 100 euro als je nog geen actieve vaste lijn hebt, anders betaal je niks, net als bij Telfort.
Als je nog KPN lijn hebt ben je niet die 100 euro kwijt. Van verdere afsluitkosten weet ik niets. Je moet overigens in het geval van telefoon maar eens uitrekenen. Als je veel/gemiddeld belt wordt Alice echt vele malen interessanter. Ook is het netwerk een stuk stabieler (vooral telefonisch). Mijn ouders hebben 1 jaar ellende van Telfort achter de rug. Nu over naar Alice en zeer tevreden en nog voordeliger per maand ook. 29,90 ipv 34,90 (toen was de prijs nog allebei 30 p/mnd). Nu betaal je ook bij Telfort een starttarief en dat kan flink oplopen.

Ik hou zelf niet zo van eenmalige kortingsprijzen zoals KPN/Telfort/Hi doet. De KPN bedrijven hebben juist veel kleine lettertjes en support desk is veelal prijzig en slecht. Je wilt niet weten hoe moeilijk het was om van InternetplusBellen af te komen toen ik 2 jaar terug had. Ging bij Tele2 een stuk beter en netter.

 • Laguna
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 07:31

Laguna

Connaisseur

Ik heb de laatste tijd problemen met het luisteren naar de stream van FreshFM constant buffer problemen en begint onderhand erg irritant te worden. Even een traceroute uitgevoerd en de routering lijkt niet lekker te lopen, ik hoop dat hier wat aan gedaan kan worden.

Modem al diverse malen reset zonder resultaat, verder is mijn verbinding uitstekend.

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Bezig met het traceren van de route naar freshfmonline.com [209.249.222.18]
via maximaal 30 hops:

 1   2 ms   2 ms   1 ms 192.168.1.254
 2  16 ms  15 ms  21 ms 195-240-223-254.ip.telfort.nl [195.240.223.254]

 3  17 ms  16 ms  15 ms 172.26.43.113
 4   *    *    *   Time-out bij opdracht.
 5   *    *    63 ms nl-rt-dc2-zsi-sg01-xe-0-2-0.0.kpn.net [139.156.1
13.128]
 6   *    18 ms  18 ms nl-asd-dc2-zsi-sg01-ae0.30.kpn.net [139.156.112.
32]
 7  18 ms  18 ms  17 ms nl-asd-dc2-ias-csg01.kpn.net [139.156.113.143]
 8  18 ms  19 ms  18 ms static.kpn.net [193.172.217.102]
 9  19 ms  18 ms  19 ms ge-3-1-0.mpr1.ams1.nl.above.net [64.125.25.13]
 10  104 ms  102 ms  102 ms so-0-2-0.mpr1.lga5.us.above.net [64.125.25.57]
 11  119 ms  118 ms  117 ms so-1-1-0.mpr1.ord2.us.above.net [64.125.27.169]

 12  122 ms  122 ms  121 ms 209.249.59.1
 13  122 ms  122 ms  122 ms 209.249.222.18

De trace is voltooid.

[Voor 3% gewijzigd door Laguna op 19-01-2010 19:22]

Antec Solo * Corsair HX-650 * Gigabyte EP45-UD3R * Intel Core2Duo E8400 * 4x Kingston 2GB DDR2 PC6400 * Intel Postville 80GB SSD * 4x WD5000AAKS 500GB raid5 * Sony Optiarc AD-7240S * Sapphire HD 5750 Vapor-X * Acer P235H


 • scofield
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 21-03 21:47
Met vaste telefonie het probleem dat ik in gesprek blijk te zijn terwijl er niet gebeld wordt hier vandaan.
Meer gebruikers momenteel dit probleem, pc 2405.
edit:
geen idee wat het prob nou in het modem geweest is, maar na zachte reset alles weer ok, blijft een vreemd ding die zyxel.

[Voor 29% gewijzigd door scofield op 19-01-2010 19:20]


 • heaky
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 27-10-2019
Ben ook aan het speuren waar voor mijn gevoel de vertraging hier vandaan komt. Ben een oud Speedlinq klant met een speedtouch 716 (6.2.29.2) die is mee verhuist. Lees meerdere mensen met een speedtouch waarbij de eerste hop zo hoog uitkomt, is hier echt de winst te behalen met een ander knap modem of moet ik het verder op in het netwerk gaan (laten) zoeken?

ps. intrusion detection, Web Browsing Interception staan al uitgeschakeld.


Traceren van de route naar www.tweakers.net [213.239.154.35]
via maximaal 30 hops:

1 44 ms 99 ms 99 ms speedtouch.lan [192.168.0.254]
2 19 ms * 23 ms 195-240-223-254.ip.telfort.nl [195.240.223.254]

3 19 ms * 18 ms 172.26.43.113
4 * * * Time-out bij opdracht.
5 17 ms * 20 ms www.tweakers.net [213.239.154.35]

De trace is voltooid.

Anoniem: 300018

@Laguna,

Ik heb hier exact dezelfde tracert over een Telfort lijn, zelfs nog een paar ms langzamer.
Waarom plaatst een Nederlandse radio zender hun streamserver in de U.S.? Daar snap ik echt helemaal niets van.

U ziet dat tussen deze hops de grootste latency erbij komt wanneer u de zee oversteekt naar de U.S.

code:
1
2
 9  19 ms  18 ms  19 ms ge-3-1-0.mpr1.ams1.nl.above.net [64.125.25.13]
 10  104 ms  102 ms  102 ms so-0-2-0.mpr1.lga5.us.above.net [64.125.25.57]


@heaky,

De eerste hop lijkt wel degelijk uw probleem te zijn.

Zo ziet hij er bijvoorbeeld uit op de 2602HW waar ik nu op zit.

code:
1
2
3
4
5
Tracing route to tweakers.net [213.239.154.35]
over a maximum of 30 hops:

 1  <1 ms  <1 ms  <1 ms 192.168.1.254
 2  17 ms  16 ms  15 ms 82-168-53-158.ip.telfort.nl [82.168.53.158]

Hugo

 • Ruffzz
 • Registratie: Februari 2009
 • Nu online
@telfort webcare.

Gisteren kreeg ik tot mijn verbazing een e-mail van telfort dat ik een onveilige proxy had en dat er klachten zijn ontvangen wat mijn internetverbinding betreft.

Het volgende bericht heb ik via google gevonden maar is exact het zelfde wat in mijn e-mail stond ;

"[TELFORT] Officiele waarschuwing onveilige proxy 82.x.x.x
Geachte heer/mevrouw,

LET OP : Deze e-mail bevat belangrijke informatie over een beveiligingsprobleem wat op uw Internetverbinding is aangetroffen. Leest u deze e-mail alstublieft aandachtig door.

Het Telfort Abuseteam heeft klachten ontvangen over een beveiligingsprobleem wat zich voordoet op uw computer/internetverbinding. Het betreft hier een vrij ernstig beveiligingsprobleem welke op grote schaal gebruikt wordt om grote hoeveelheden ongewenste e-mail (spam) te verzenden. Een enorm bijkomend nadeel voor u is dat deze 'misbruikers' ook in staat zullen zijn uw computer geheel binnen te dringen, en ook hetgeen wat u op uw computer doet kunnen volgen.

- Oorzaak van het probleem

De oorzaak van dit probleem is in praktisch alle gevallen een bot welke zich genesteld heeft in het besturingssysteem van uw computer. Deze bot is een proces welke op de achtergrond van uw systeem draait, welke van tijd tot tijd grote hoeveelheden spam-email zal verzenden, zonder dat u daar als gebruiker zijnde iets van merkt. Een dergelijke bot komt op het systeem door menselijke interactie. Veel voorkomende oorzaken van de laatste tijd zijn virussen welke zich via populaire messengerprogramma's zoals msn messenger, Windows Live messenger, AOL etc. verspreiden, of het gebruik van gedownloade software via peer2peer (limewire, bearshare etc), torrentnetwerken of usenet. Wij gaan er natuurlijk vanuit dat er geen sprake is van opzet aan uw kant, maar het is uiteraard wel zaak om verdere overlast voor andere internetgebruikers te voorkomen.

- Oplossing van het probleem

Doordat dit probleem geen virus is maar een totaal ander (schadelijker) beveiligingsprobleem, is het probleem helaas niet te verwijderen door een virusscanner. Wij raden u aan in dit geval de harde schijf van uw computer te formatteren om er zodoende zeker van te zijn dat dit probleem opgelost is. Uiteraard is het ons bekend dat dit een vrij ingrijpende stap is, maar helaas de enige manier om absolute zekerheid te hebben in het verwijderen van dit probleem.

Zodra uw harde schijf geformatteerd is, is het uiteraard wel aan te raden uw computer uit te rusten met antivirussoftware en software tegen antispyware. Tevens is het altijd erg aan te raden om er voor te zorgen dat uw Windowsinstallatie volledig up to date is, met de Windowsupdate-functie. Voorbeelden van beveiligingssoftware vindt u onderaan dit mailbericht.

[knip]

- Vervolg na de oplossing van het probleem
[knip]


- Extra tips en oplossingen
[knip]

- Voorbeelden van beveiligingssoftware
[knip]

Mocht u na het lezen van dit e-mailbericht nog verdere vragen hebben, of extra informatie willen hebben in de vorm van e-mailheaders, dan kunt u dit per kerende mail kenbaar maken. Ook als u acties heeft ondernomen om dit probleem op te lossen, vernemen wij dit graag van u.

Met vriendelijke groet,
Telfort B.V.


Zojuist heb ik op beide computers een schone installatie uitgevoerd van windows 7 + ESET smartsecurity 4.
Ook heb ik het modem gereset.

Op een of andere manier is het mailtje met het hele verhaal van hierboven verdwenen uit de mailbox ( ik gebruik uitsluitend de telfort webmail functie) ik kan ik geen reply geven over mijn acties die ik heb uitgevoerd. Misschien kan iemand van webcare er voor zorgen dat mijn bericht aankomt bij de juiste personen ?

Anoniem: 300018

U kunt aangeven wat u gedaan heeft om het probleem te verhelpen op abuse@telfort.nl
Vermeld daarbij ook uw postcode en huisnummmer.

Hugo

 • dobbytc
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:18
Internet loopt hier een beetje raar te doen, ik heb ineens volgens speedtest.net een ping van rond de 1500 ms en een upload van nog maar 0,4 Mbps waar ik een week geleden nog 0,73 Mbps upload had de downloadsnelheid is nog wel normaal. Net nog even pingtest.net gedaan en daar heb ik een 8% packetlos, hebben meer mensen deze problemen en zou er toevallig een storing kunnen zijn bij telfort?

p.s. mijn abbo is er eentje vanuit de tiscaly tijd met 8 mbps download.

 • artharpe
 • Registratie: Juli 2002
 • Niet online
Ik zit momenteel met een VPN probleem, ik probeer via Telfort verbinding te maken met een Small Business Server 2003. Ik krijg bij het checken van het wachtwoord error 806, GRE encapsulation. Dezelfde inlogpoging gaat wel goed over een Ziggo internetverbinding heen. Volgens mij heb ik de meest recente Firmware en heb een rule aangemaakt voor GRE PPTP verkeer op port 47, helaas bied dit nog geen soelaas, iemand ideeen?

 • pven
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online
Ruffzz schreef op woensdag 20 januari 2010 @ 10:45:
@telfort webcare.

Gisteren kreeg ik tot mijn verbazing een e-mail van telfort dat ik een onveilige proxy had en dat er klachten zijn ontvangen wat mijn internetverbinding betreft.
Dat bericht heb ik laatst ook ontvangen, overigens volledig terecht omdat ik een besmette PC in mijn netwerk had hangen. Ik heb ze dat gemeld via een reply (richting abuse) en kreeg daar binnen een uur weer een keurig antwoord op.

Kortom: zoek de besmette PC (want die is er), formatteer die PC en meld terug dat je actie hebt ondernomen.

Bij mij kwam de mail trouwens van abuseteam@telfort.nl

[Voor 4% gewijzigd door pven op 20-01-2010 16:32]

We gaan eraan! || Marktplaats-meuk. Afdingen mag! ;-) || slotje.com for sale || Dank pven!


 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22-03 20:05
Laguna schreef op dinsdag 19 januari 2010 @ 18:35:
Ik heb de laatste tijd problemen met het luisteren naar de stream van FreshFM constant buffer problemen en begint onderhand erg irritant te worden. Even een traceroute uitgevoerd en de routering lijkt niet lekker te lopen, ik hoop dat hier wat aan gedaan kan worden.

Modem al diverse malen reset zonder resultaat, verder is mijn verbinding uitstekend.

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Bezig met het traceren van de route naar freshfmonline.com [209.249.222.18]
via maximaal 30 hops:

 1   2 ms   2 ms   1 ms 192.168.1.254
 2  16 ms  15 ms  21 ms 195-240-223-254.ip.telfort.nl [195.240.223.254]

 3  17 ms  16 ms  15 ms 172.26.43.113
 4   *    *    *   Time-out bij opdracht.
 5   *    *    63 ms nl-rt-dc2-zsi-sg01-xe-0-2-0.0.kpn.net [139.156.1
13.128]
 6   *    18 ms  18 ms nl-asd-dc2-zsi-sg01-ae0.30.kpn.net [139.156.112.
32]
 7  18 ms  18 ms  17 ms nl-asd-dc2-ias-csg01.kpn.net [139.156.113.143]
 8  18 ms  19 ms  18 ms static.kpn.net [193.172.217.102]
 9  19 ms  18 ms  19 ms ge-3-1-0.mpr1.ams1.nl.above.net [64.125.25.13]
 10  104 ms  102 ms  102 ms so-0-2-0.mpr1.lga5.us.above.net [64.125.25.57]
 11  119 ms  118 ms  117 ms so-1-1-0.mpr1.ord2.us.above.net [64.125.27.169]

 12  122 ms  122 ms  121 ms 209.249.59.1
 13  122 ms  122 ms  122 ms 209.249.222.18

De trace is voltooid.
Daar komt die stream helemaal niet vandaan, alleen de pagina van de player. De stream kan je zien met netstat op je commandprompt (of netstat -n). Die komt uit Nederland gewoon zo te zien, de Winamp/Shoutcast, Onlineplayer en de Windowsmedia player versie niet allemaal vanaf dezelfde server en niet vanuit hetzelfde netwerk.

Wat ook makkelijk is, tcpview (van Microsoft technet te downloaden gratis): http://technet.microsoft....ysinternals/bb897437.aspx

De online player & shoutcast (winamp) komt vanaf 194.110.221.100 (zie je met netstat -n alleen, de hostname resolved maar één kant op door onvolledige configuratie daar). Misschien is die gewoon druk of hebben ze een probleem bij die hoster/dienst.

De Windowsmedia player komt vanaf 213.132.182.122, misschien die proberen?

[Voor 9% gewijzigd door bjck op 20-01-2010 17:59]

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • hakuin
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 25-02 21:23
Overgestapt van compuserve naar Telfort. Op zich is de verbinding wel goed, alleen soms tussen 17.00 en 20.00 wordt de verbinding brak. Pagina's laden duurt lang.
Nu is het wel zo dat mijn modem niet 30 cm van het isra-punt is verbonden (denk 10 meter). Dat kan ook niet want het isra punt zit onder de vloer en de vorige bewoners zijn zo aardig geweest een tegelvloer op het luik te leggen. De kabel loopt verder met harde kpnkabel naar boven en komt uit in een verdeeldoos.
Nu heb ik bij de woningbouwvereniging al aangekaart (gelijk toen ik de woning ging huren) dat zij een nieuw isra-punt moeten laten aanleggen door de KPN, maar er wordt maar geen actie ondernomen.
Mijn vraag aan o.a webcare: Is de woningbouwvereniging dat verplicht? Ze zeggen als het werkt doen we niks, maar het werkt niet 100 procent.

 • Just_A_User
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 21-03 14:59
dobbytc schreef op woensdag 20 januari 2010 @ 14:03:
Internet loopt hier een beetje raar te doen, ik heb ineens volgens speedtest.net een ping van rond de 1500 ms en een upload van nog maar 0,4 Mbps waar ik een week geleden nog 0,73 Mbps upload had de downloadsnelheid is nog wel normaal. Net nog even pingtest.net gedaan en daar heb ik een 8% packetlos, hebben meer mensen deze problemen en zou er toevallig een storing kunnen zijn bij telfort?

p.s. mijn abbo is er eentje vanuit de tiscaly tijd met 8 mbps download.
Ik heb ook wat problemen. Dwz, ik heb wel internet e.d. maar m'n downloadspeed komt niet boven de 1.2 Mb/s uit waar ik normaal 1.8/1.9 Mb/s haal. Upload is ook heel erg laag. Ik heb AVG geinstalleerd gisteren maar ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat die het probleem is, of zou dat wel kunnen?

De genoemde snelheden haal ik dus in NewsLeecher wanneer ik download bij Eweka. Ik dacht eerst dat het misschien aan Eweka lag, maar als ik dat uitzet en gewoon mn internet snelheid test is dat ook traag, dus het probleem ligt niet bij Eweka.

Nog meer mensen die merken dat internet traag is?

Edit: Probleem lijkt zichzelf te hebben opgelost. :)

Och ja, je moet toch wat he.


Anoniem: 300018

@hakuin,

De woningbouwvereniging is gewoon verplicht om werkende infrastructuur te verzorgen. Als het niet helemaal werkt, werkt het dus niet. Gewoon aangeven dat het niet werkt en dat zij het op moeten lossen.

@dobbytc, Just_A_User,

Probeer TCP Optimizer eens

Wouter

Anoniem: 26156

Tis 35 days, 4 hours, 0 minutes and 25 seconds since donderdag, 17 december

http://www.timeanddate.co...&hour=8&min=0&sec=0&p0=16

Het begon allemaal met het aanvragen van vast bellen voor mn vader. In mn haast heb ik per abuis mijn eigen nummer aangevraagd voor het porteren. Binnen het uur kwam ik daarachter en heb geprobeerd via de klanten service dat recht te zetten. Werd gerust gesteld dat het vanzelf fout zou lopen en dan kon ik het nog een keer proberen. Helaas liep het niet fout. Mijn eigen nummer werd heel eenvoudig van mij afgepakt en aan mijn vader gegeven. Misschien omdat we dezelfde voorletters hebben, beetje sneu dat dat maar zo kan. Er werd niet gecheckt of dat nummer wel op dat adres geregistreerd stond. Klanten service gebeld, konden ze ook niet rechtzetten, gewoon nog een keer laten porteren met het goede nummer. Afijn nummer weg, dikke pech, was ook mijn fout.

Tweede portering aangevraagd, deze liep voorspoedig geen fouten gemaakt met het aanvragen. En het werkte netjes............... tot 17 dec dus..

De dag waarop Telfort in al haar wijsheid besloot het vastbellen van mn vader op te heffen. En al bijna evenlang probeer ik ze aan het verstand te krijgen dat ze hem weer gewoon aanschakelen.

Schijnbaar is dat een onmogelijke zaak, tlijkt wel een parlementare enquette ofzo die onderzoeken die ze moeten doen naar zoiets.

6 jan is voor de tweede keer een onderzoek gestart met als uiteindelijke doel het weer aanschakelen van vast bellen. De vrouw die ik destijds sprak gaf mij goede hoop, ze zei dat het eigenlijk de volgende dag al klaar kon zijn. Maar ze moest eerst nog met haar chef overleggen. Vroeg wanneer hoor ik er meer van dan? Ze wilde wel terug bellen. Dat heeft ze keurig gedaan. De termijn waarop het gefixed zou zijn verhoogde ze echter naar een week. Afijn, had goede hoop nu in ieder geval het afhandelen correct ging en dat ze zei dat het nu goed zou komen.

Mijn vader had op dezelfde dag nog gefrustreerd een mailtje gestuurd over dit onderwerp en kreeg toen de volgende reply:

Sent: Monday, January 11, 2010 5:39 PM
Subject: Antwoord op uw vraag aan de klantenservice

Geachte heer x,

Op 06-01-2010 heeft u een vraag gesteld aan de klantenservice van Telfort Internet via het online webformulier. Naar aanleiding van deze vraag kan ik u het volgende informeren.

Momenteel staat er sinds 7 januari een onderzoek open om nummer xxxxxx1988 opnieuw te activeren. Daar een degelijk onderzoek tot 10 werkdagen kan duren raad ik u aan dit af te wachten. Mijn excuses voor het ongemak.

Heeft u nog vragen? Kijk dan op telfort.nl/klantenservice. Hier vindt u eenvoudig en snel antwoord op al uw vragen.

Met vriendelijke groet,
Telfort B.V.

Afdeling Klantenservice internet

Onderhand zijn we 2 weken verder. Zojuist weer gebeld naar dat fijne goedkope nummer. Maar nee, konden ze niet zo zien hoe het ermee stond. Mn telefoon vond het wel welletjes en hield er mee op. Was de moed kwijt om dat nog een keer te proberen. Daarom maar in pen geklommen op dit forum. Kan ik rustig mn frustraties op een gedetaileerde manier kwijt zonder dat dat 30 cent per minuut kost en tig keer in de wacht te staan en van hot naar her te worden doorverbonden.

Al met al nogal een kosten post. Alleen je mobiel te gebruiken, lekker goedkoop nummer van de klantenservice. Niet waarvoor je overschakeld naar vastbellen, lekker onbeperkt bellen naar vast nummers. Niet dus, erg handig ook allemaal als er het een en ander plaats vindt in de familie wat nu ook het geval is. Nee dat leuker want goedkoper kunnen we niet beamen.

Tot op heden kunnen wij niet stellen dat de klantenservice zn werk voorbeeldig doet. Hopelijk zitten er bij telfort webcare wel mensen die verder komen dan de conclusie: ja we zien dat ie uitgeschakeld staat maar waarom, daar moeten we een onderzoek naar starten..................................................

Verbaas ons.............

http://telfort.gebruikers...thread.php?thread_id=1638

Anoniem: 300018

@Booij,

Vervelend dat het al zo lang duurt. Ik zou graag willen kijken of ik een en ander voor u kan bespoedigen.
Graag ontvang ik per DM beide postcodes, huisnummers + de betreffende telefoonnummers.

Hugo

 • dobbytc
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:18
ik heb nog even lopen kijken en het lijkt erop dat utorrent de boosdoener is; nu nog uitvinden wat ik eraan kan doen

 • pascalw
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 18-03 15:12
Bah bah wat weet de telfort klantenservice je toch goed als grof vuil te behandelen.

Wij hebben al een tijdje last van instabiel en ontzettend traag internet (soms halen we maar max 25kb/s!). Aangezien onze woning een huurhuis is hebben we eerst via de woningvereniging een elektricien laten komen om de kabels in huis te controleren. Alles was in orde.

Nu vandaag heeft mijn vrouw de helpdesk gebeld om het probleem aan te kaarten. Meneer aan de andere kant van de lijn wilde echter niets van het probleem geloven, want, vanaf zijn kant van de lijn zag het er op het moment gewoon goed uit. Dat het internet traag was weet meneer aan het feit dat we "zeker torrents zaten te downloaden". De brutaliteit!

Verder "moet je het modem maar aansluiten in de kruipruimte".

So much for klantenservice.

[Voor 3% gewijzigd door pascalw op 21-01-2010 15:00]


Anoniem: 300018

@Booij,

Het telefoonnummer bij uw vader is inmiddels weer in de lucht, aan een coulance wordt gewerkt.

@PWSoft,

Graag ontvang ik uw postcode en huisnummer om uw verbinding na te kunnen kijken.
Waar/hoe merkt u de traagheid?
Heeft u dit ook als er maar 1 computer op het modem zit aangesloten?

Hugo

Anoniem: 26156

Het duurt even, maar na 35 dagen is het toch eindelijk gefixed.....

Koste maar een kwartiertje om het probleem uiteindelijk op te lossen :o . Wel jammer dat de gewone klantenservice van Telfort dat niet lukte :( . Had ons een maand ergernis, frustratie en kosten gescheeld..... |:(

Ook niet echt mijn manier om problemen op te lossen door ze aan de grote klok te hangen. Als technisch ingesteld persoon is het wel een logisch gevolg. Maar wat voor de mensen die niet zo handig met computers zijn???

Afijn, eens kijken hoe lang het goed gaat. :z

Anoniem: 300018

@Booij,

U had zoals u zelf zegt een een order ingeschoten op uw eigen telefoonnummer.
De aansluiting is nu weer actief en er zijn geen opzeg of portering orders verbonden aan dit nummer.
U hoeft dus niet in spanning te wachten hoe lang het goed gaat, als er nu geen wijzigingen meer voor worden doorgegeven blijft hij gewoon net zolang actief als u wilt.

Hugo

 • Laguna
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 07:31

Laguna

Connaisseur

bjck schreef op woensdag 20 januari 2010 @ 17:38:
[...]


Daar komt die stream helemaal niet vandaan, alleen de pagina van de player. De stream kan je zien met netstat op je commandprompt (of netstat -n). Die komt uit Nederland gewoon zo te zien, de Winamp/Shoutcast, Onlineplayer en de Windowsmedia player versie niet allemaal vanaf dezelfde server en niet vanuit hetzelfde netwerk.

Wat ook makkelijk is, tcpview (van Microsoft technet te downloaden gratis): http://technet.microsoft....ysinternals/bb897437.aspx

De online player & shoutcast (winamp) komt vanaf 194.110.221.100 (zie je met netstat -n alleen, de hostname resolved maar één kant op door onvolledige configuratie daar). Misschien is die gewoon druk of hebben ze een probleem bij die hoster/dienst.

De Windowsmedia player komt vanaf 213.132.182.122, misschien die proberen?
Ik had ook netstat gebruikt alleen zonder -n vandaar dat ik uitkwam bij freshfmonline.com, maar inderdaad blijkt dus in Nederland gehost te zijn. Sinds vandaag lijkt het weer goed te zijn, dus het probleem zal dan wel bij de hoster/dienst gezeten hebben. Bedankt voor het corrigeren.

Antec Solo * Corsair HX-650 * Gigabyte EP45-UD3R * Intel Core2Duo E8400 * 4x Kingston 2GB DDR2 PC6400 * Intel Postville 80GB SSD * 4x WD5000AAKS 500GB raid5 * Sony Optiarc AD-7240S * Sapphire HD 5750 Vapor-X * Acer P235H


 • Ruffzz
 • Registratie: Februari 2009
 • Nu online
Internet is zeer traag hier en sommige websites laden niet. Meer mensen last van ?
Omgeving den bosch

 • pascalw
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 18-03 15:12
@Telfort Webcare / Hugo

Zie DM.

Anoniem: 133692

Ruffzz schreef op donderdag 21 januari 2010 @ 18:52:
Internet is zeer traag hier en sommige websites laden niet. Meer mensen last van ?
Omgeving den bosch
Hier in Veghel hetzelfde.
Mijn verbinding is al superlang snel en stabiel, maar vanavond niet. Ik zie continu "wachten op........."

Telefonie werkt wel goed. Tweakers werkt ook goed, maar veel andere sites niet.

[Voor 6% gewijzigd door Anoniem: 133692 op 21-01-2010 20:14]


 • TargetX
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 23-02 13:40
Anoniem: 133692 schreef op donderdag 21 januari 2010 @ 20:13:
[...]


Hier in Veghel hetzelfde.
Mijn verbinding is al superlang snel en stabiel, maar vanavond niet. Ik zie continu "wachten op........."

Telefonie werkt wel goed. Tweakers werkt ook goed, maar veel andere sites niet.
Heb hier het zelfde, Telfort helpdesk wilde me natuurlijk niet helpen omdat ik er een Cisco-router achter heb hangen en hun modem in bridge-mode heb staan. Volgens hun was 'de lijn in orde', met het advies om eens met het modem in gateway-mode te proberen.

Er is niets veranderd aan de config dus verwacht dat ik dus ook door deze storing ben getroffen, zit hier zelf in Eindhoven trouwens.

Edit: overigens is t probleem bij mij trouwens de upload, op speedtest.nl krijg ik zelfs een timeout tijdens de upload-test! Download gaat soms nog snel (~1800KB/s) maar soms ook slechts 300KB/s. Op mijn router kan ik zien dat ons eigen verkeer niet meer dan 20KB/s bedraagt, hier kan t dus ook niet door komen.

[Voor 17% gewijzigd door TargetX op 21-01-2010 20:27]


 • Ruffzz
 • Registratie: Februari 2009
 • Nu online
Anoniem: 133692 schreef op donderdag 21 januari 2010 @ 20:13:
[...]


Hier in Veghel hetzelfde.
Mijn verbinding is al superlang snel en stabiel, maar vanavond niet. Ik zie continu "wachten op........."

Telefonie werkt wel goed. Tweakers werkt ook goed, maar veel andere sites niet.
Spijker ... kop ... ik woon ook in veghel :P

Anoniem: 341349

Hier in Drenthe Hoogeveen geen verbinding met internet. Nog meer mensen die geen verbinding meer hebben?

Nu maar internet via de telefoon

 • lehoon
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 23-09-2014
Ook hier in Eindhoven is weer eens niet vooruit te branden. Veel pagina niet te bereiken en als ze laden gaat dat zeer langzaam. :(
Browsen met de GSM gaat nu in ieder geval vele malen beter. 8)7

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt en naar verwachting hebben ze het na weekend al wel weer verholpen :z

 • JeRa
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 22-01 22:45

JeRa

Authentic

Eindhoven hier, verbinding is waardeloos. Helft van de tijd worden connections gedropped, andere helft werkt het traag. Beetje jammer.

ifconfig eth0 down


 • Ruffzz
 • Registratie: Februari 2009
 • Nu online
Ik kan niet eens de server van mijn opleiding bereiken en ik moet morgen een aantal dingen af hebben!!! Godver hier wordt ik niet vrolijk van.. Nog even en wij zitten (gelukkig) op glas.. Hoop dat daar minder problematiek mee is

[Voor 10% gewijzigd door Ruffzz op 21-01-2010 22:36]


 • BorgMan
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 17-03 08:10
Hey Telfort... The hell is going on? Jullie zouden me gisteren erover bellen, niet gebeurt, en aangezien jullie morgen wel kunnen bellen maar die monteur toch pas in de nieuwe week langs kan komen gaan we zo langzamerhand richting de twee weken zonder internet. Ik mag blij zijn dat Vodafone nog niet aan de bel hangt met m'n tethering, maar aan de andere kant begint dat ook steeds meer kuren te vertonen dus zal best kunnen dat ik straks thuis helemaal geen internet meer heb; dat vooruitzicht maakt dat ik graag wil weten wanneer jullie monteurs team eruit is wat er mis gaat en waar. Twee weken aaneengesloten is een erg lange tijd, vooral als mijn geldstroom richting jullie gewoon door blijft lopen en dan te bedenken dat ik totaal al bijna drie weken zonder zit....

Bunny scientific facts: Bunnies can't assimilate. BUT THEY CAN DANCE!


 • himlims_
 • Registratie: Juni 2000
 • Niet online

himlims_

🐧 Linux HOoligan

just for the record;
de issues van gister lijken hier (Oss) verholpen

* himlims_ gebruitk telfort nu 2+ jr, dit is eerste keer dat ik hinder ondervond met deze provider.
werkelijk niet's te klagen

[Voor 50% gewijzigd door himlims_ op 22-01-2010 10:10]

🆂🆃🅴🅰🅼: 🆁🅾🅾🆃🅶🅰🅼🅴🆁_🅲🅾🅼
🅿🆂🅽: 🅷🅾🅻🅻🅰🅽🅳🅷🅰🆁🅳🆂


 • lehoon
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 23-09-2014
Nog 5 maanden en ik ga weer terug naar Online. In 4 jaar tijd (wanadoo, orange, online) nooit problemen gehad voor vrijwel hetzelfde maandbedrag.
Bij Telfort krijgen ze het niet eens voor elkaar om een Internetverbinding 2 maanden probleemloos te laten werken.

Anoniem: 300018

Er was gisterenavond een storing waardoor gebruikers in de regio Eindhoven langzaam ladende pagina's konden ondervinden. De storing is inmiddels opgelost, we houden het echter nog wel in de gaten.

@PWSoft,

Zet de modem maar terug op ADSL2+, dan kunnen we het profiel gaan aanpassen.

@BorgMan,

Ik heb contact opgenomen met de betreffende afdeling, zij zullen vandaag contact met u opnemen.

Wouter

 • Anoniem: 256386
 • Registratie: Maart 2008
 • Niet online
hakuin schreef op woensdag 20 januari 2010 @ 19:59:
Overgestapt van compuserve naar Telfort. Op zich is de verbinding wel goed, alleen soms tussen 17.00 en 20.00 wordt de verbinding brak. Pagina's laden duurt lang.
Nu is het wel zo dat mijn modem niet 30 cm van het isra-punt is verbonden (denk 10 meter). Dat kan ook niet want het isra punt zit onder de vloer en de vorige bewoners zijn zo aardig geweest een tegelvloer op het luik te leggen. De kabel loopt verder met harde kpnkabel naar boven en komt uit in een verdeeldoos.
Nu heb ik bij de woningbouwvereniging al aangekaart (gelijk toen ik de woning ging huren) dat zij een nieuw isra-punt moeten laten aanleggen door de KPN, maar er wordt maar geen actie ondernomen.
Mijn vraag aan o.a webcare: Is de woningbouwvereniging dat verplicht? Ze zeggen als het werkt doen we niks, maar het werkt niet 100 procent.
bij mij is het 15 meter en ik haal 9.5 mb/s. Anderen die ik ken hebben zit de modem ook 20 meter van de isra punt af. Daarmee wil ik zeggen dat slechte verbinding niet altijd hieraan hoef te liggen.
Waarom was je verbinding met CS wel goed en bij Telfort opeens minder? Je modem is toch tussentijds niet verplaatst?
Ook ik heb bij CS en Telfort last gehad dat mijn verbinding avonden wegviel en telkens zeiden ze bij helpdesk zet uw modem dichterbij isra punt. Ik dacht het niet en na 1 of 2 dagen had ik weer stabiele verbinding. Volgens mij rommelt KPN zo nu en dan wat aan de verbindingen

 • drdre1973
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 14-01 00:04
Beste webcare,

Ik heb sinds vanochtend geen internet en geen telefonie meer .
dit is de 2e keer deze week en eerlijk gezegd begint de lol er nu vanaf te gaan :(

dsl lampje doet het en hij heeft ook een vaste verbinding maar dhcp wordt niet toegekend.
[UPDATE]
probleem is opgelost.
wan to wan/router stond op drop in plaats van permit
nu werkt alles naar behoren
[/update]


Kan je me helpen ?

Gr,

Dre

[Voor 18% gewijzigd door drdre1973 op 22-01-2010 16:50]


 • pascalw
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 18-03 15:12
@Telfort Webcare gedaan. Wat gaat er nu precies gebeuren? Alvast bedankt.

[Voor 5% gewijzigd door pascalw op 22-01-2010 18:44]


 • Jasper Janssen
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 08-02 23:39

Jasper Janssen

Socialmediaredacteur
hakuin schreef op woensdag 20 januari 2010 @ 19:59:
Overgestapt van compuserve naar Telfort. Op zich is de verbinding wel goed, alleen soms tussen 17.00 en 20.00 wordt de verbinding brak. Pagina's laden duurt lang.
Nu is het wel zo dat mijn modem niet 30 cm van het isra-punt is verbonden (denk 10 meter). Dat kan ook niet want het isra punt zit onder de vloer en de vorige bewoners zijn zo aardig geweest een tegelvloer op het luik te leggen. De kabel loopt verder met harde kpnkabel naar boven en komt uit in een verdeeldoos.
Nu heb ik bij de woningbouwvereniging al aangekaart (gelijk toen ik de woning ging huren) dat zij een nieuw isra-punt moeten laten aanleggen door de KPN, maar er wordt maar geen actie ondernomen.
Mijn vraag aan o.a webcare: Is de woningbouwvereniging dat verplicht? Ze zeggen als het werkt doen we niks, maar het werkt niet 100 procent.
Let wel op dat de woningbouwvereniging niet verantwoordelijk is voor jouw vloeren, en dat ze dus in principe kunnen eisen dat je de vloer afbreekt over dat luik. Dat zal sowieso overigens moeten gebeuren om wat te doen, want anders kan KPN fysiek niet het IS/RA punt verleggen.
NimRod1337 schreef op maandag 18 januari 2010 @ 14:11:
Veel routers hebben 192.168.1.bla ingesteld, als je dan 2 van deze routers hebt, ben je gedwongen 1 van de 2 aan te passen naar een ander class c network id. Volkomen normaal. Sommigen zeggen dan meteen, 2 routers, dat is vragen om moeilijkheden, hetgeen bs is.
Als je exact weet wat je doet kan het wel werken -- dat wil niet zeggen dat het geen vragen om moeilijkheden is. Meerdere routers achter elkaar is op zich niet fout, maar meerdere NAPT homerouters geeft vaak problemen. Op zijn minst zit je met het issue van een gedeeld broadcast domain, wat je binnen een thuisnetwerk meestal net niet wil hebben (dan werkt bijv windows networking discovery niet).

[Voor 24% gewijzigd door Jasper Janssen op 22-01-2010 20:29]


 • hakuin
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 25-02 21:23
Anoniem: 256386 schreef op vrijdag 22 januari 2010 @ 10:59:
[...]


bij mij is het 15 meter en ik haal 9.5 mb/s. Anderen die ik ken hebben zit de modem ook 20 meter van de isra punt af. Daarmee wil ik zeggen dat slechte verbinding niet altijd hieraan hoef te liggen.
Waarom was je verbinding met CS wel goed en bij Telfort opeens minder? Je modem is toch tussentijds niet verplaatst?
Ook ik heb bij CS en Telfort last gehad dat mijn verbinding avonden wegviel en telkens zeiden ze bij helpdesk zet uw modem dichterbij isra punt. Ik dacht het niet en na 1 of 2 dagen had ik weer stabiele verbinding. Volgens mij rommelt KPN zo nu en dan wat aan de verbindingen
Ik denk zelf dat het niet zoveel uitmaakt, omdat het kabel is met een harde kern(zelfde soort kwaliteit die onder de grond ligt). In mijn vorige huis maakte het ook niets uit. Maar als ik bij telfort ga klagen, komen ze met het verhaal dat ik mijn modem 30 cm van mijn isra-punt moet plaatsen.
Mijn verbinding bij cs was goed en het modem staat op precies dezelfde plaats.

 • hakuin
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 25-02 21:23
Jasper Janssen schreef op vrijdag 22 januari 2010 @ 20:19:
[...]


Let wel op dat de woningbouwvereniging niet verantwoordelijk is voor jouw vloeren, en dat ze dus in principe kunnen eisen dat je de vloer afbreekt over dat luik. Dat zal sowieso overigens moeten gebeuren om wat te doen, want anders kan KPN fysiek niet het IS/RA punt verleggen.
De vorige bewoners hebben die vloer geplaatst en ik heb het gemeld voor ik de woning betrok. Via de buurvrouw is het mogelijk om bij het isra punt te komen (bijna zeker).

Anoniem: 300018

@PWSoft,

Ik heb het profiel van uw lijn aangepast naar uw huidige (maximum) snelheid. Vervolgens houden we uw aansluiting in de monitoring indien dit het probleem niet op lost.

@hakuin,

Klopt het dat u recent een snelheidsupgrade heeft gekregen? Ik kan de snelheid ter behoeve van stabiliteit weer omlaag brengen...

Wouter

 • Josha872
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 28-07-2022
@ Telfort Webcare

De laatste dagen heb ik geen stabiele verbinding meer. Normaal haal ik zo'n 1720 KB/s en nu schommelt de snelheid rond de 350 KB/s. Dat is nu geval sinds een dag of drie. Mijn postcode is 8261 HT hn 96

De bron van de informatie is het probleem niet want het testbestand van Telfort geeft dezelfde snelheid.

Zou u eens kunnen kijken waar dat ligt?

 • pascalw
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 18-03 15:12
Anoniem: 300018 schreef op maandag 25 januari 2010 @ 11:14:
@PWSoft,

Ik heb het profiel van uw lijn aangepast naar uw huidige (maximum) snelheid. Vervolgens houden we uw aansluiting in de monitoring indien dit het probleem niet op lost.
Bedankt, alleen doet hij nu helemaal niets meer. Op het modem brand alleen het power en ethernet lampje, af en toe gaat DSL heel even aan en vrij snel weer uit. Heb het modem al even uit gehad en weer aangezet maar dat had geen invloed.

Anoniem: 300018

@Josha872,

Waarschijnlijk heeft het te maken met het (gemiddelde) dataverkeer van 20 GB (5-9 up, 9-15 down) per dag.
Ik krijg ook pingtijden van bijna een halve seconde terug... Misschien wordt het tijd de Linksys een beetje te beveiligen? :-)

Wouter

 • Josha872
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 28-07-2022
Er zit toch een wachtwoord op?

Anoniem: 300018

@PWSoft,

Er lijkt een probleem in de infrastructuur te zijn, de KPN is aangestuurd. In de tussentijd ga ik er vanuit dat de lijn straks weer terug zal komen, hetzij nog steeds instabiel.

@Josha872,

Dat zou kunnen. Ik zie hier dat er in ieder geval een hele zooi bitjes door de lijn gestampt worden. Als u een lagere snelheid haalt, zou ik toch even kijken of er meerdere gebruikers verbonden zijn :)

Wouter

 • KhaZ
 • Registratie: November 2003
 • Nu online

KhaZ

Alfa Romeo

@ Telfort Webcare:

Heb sinds begin december een Telfort 20Mbit abonnement. Bevalt prima, behalve de afgelopen 3 weken. Elke ~3 minuten ligt de internetverbinding er ~1 minuut uit (klapperlijn?). De bedrade en draadloze verbinding lijken in orde: ik kan gewoon bij het modem komen als de internetverbinding is verloren.

Als ik de pagina van het modem bekijk wanneer internet uit valt staan er ook geen intrain waarden: DSL verbindingseigenschappen staat op 0kb up en down.

Zou jij willen kijken of je iets geks ziet waardoor dit komt? Het is sinds een paar weken. Postcode is 3706 ED, huisnummer 861.

Alvast bedankt!

AMD 5800X3D | MSI B450 Tomahawk MAX | 16GB DDR4 Crucial 3.200Mhz CAS 16 | PNY GeForce RTX 2060 | Samsung 970 Evo Plus 500GB


 • Josha872
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 28-07-2022
Bedankt voor het nagaan. Blijkt dat ik zelf zo snugger was geweest om mijn wireless tijdelijk vrij toegangelijk te maken en vergeten 8)7 terug te zetten. Afgelopen dagen heb ik zelf niets gedownload maar in Linksys stond toch 20 GB/dag. Is die 20 GB/dag btw een gemiddelde? Van laatst een dag gehad met 60 GB en niets geen problemen gehad. Maar de dagen er voor en erna niet grote bestanden binnen gehaald.

 • pascalw
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 18-03 15:12
@Telfort Webcare,
bedoel je een algemene storing, of specifiek bij mij?

Anoniem: 300018

@Khaz,

Dat ziet er inderdaad erg slecht uit. Hoe zit het met de interne bekabeling? Korte kabel tussen modem en ISRA, geen splitter?

@PWSoft,

Dit is alleen op uw verbinding. Waarschijnlijk een losse kabel of een administratief foutje..

Wouter

 • KhaZ
 • Registratie: November 2003
 • Nu online

KhaZ

Alfa Romeo

Anoniem: 300018 schreef op maandag 25 januari 2010 @ 13:35:
@Khaz,

Dat ziet er inderdaad erg slecht uit. Hoe zit het met de interne bekabeling? Korte kabel tussen modem en ISRA, geen splitter?
Moet ik nakijken, we hebben destijds de stekker erin gestoken en toen werkte het. Ben nu op 't werk, ik zal 't je laten weten hoe de bekabeling loopt.

AMD 5800X3D | MSI B450 Tomahawk MAX | 16GB DDR4 Crucial 3.200Mhz CAS 16 | PNY GeForce RTX 2060 | Samsung 970 Evo Plus 500GB


 • pascalw
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 18-03 15:12
@Telfort Webcare,
Kan dit wellicht de oorzaak van alle problemen zijn?

Edit 19:16u: wat is er nu precies aan mijn verbinding gedaan? Hij is nog steeds helemaal dood, DSL status down. Dit wordt van kwaad tot erger zo...

Edit 26-01 11:18u: Nog steeds down. Dit is wel héél erg vervelend.

[Voor 64% gewijzigd door pascalw op 26-01-2010 11:19]


 • Antonius
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 11-03 21:30
Nog even terugkomend op mijn probleem van een paar weken terug:
Antonius in "Telfort Internet ervaringen topic - Deel 17"

Ik weet niet wat er veranderd is, maar de verbinding lijkt sindsdien stabiel.

 • Glacier
 • Registratie: Juli 2000
 • Niet online
Ik zou vandaag overgaan van XS4ALL naar Telfort, maar ik heb nu geen internet, niet van XS4ALL en van Telfort..wat zou er aan de hand kunnen zijn?

Edit: het is al opgelost en ik surf nu via Telfort 8)

[Voor 16% gewijzigd door Glacier op 26-01-2010 10:47]


Anoniem: 338626

Mijn verbinding is sinds enige zeer onbetrouwbaar. Download en upload snelheden zijn overdag OK, maar in de avonden vallen deze terug naar onwerkbare snelheden. Hoe tot een oplossing te komen?

 • Anoniem: 316349
 • Registratie: Augustus 2009
 • Niet online
@ Telfort Webcare

D.m.v. de test in de 1e post:


(Rode lijn ben ik. Circa 300m van de centrale af)

Waar is mijn +- overige 12mbit? (Aangezien we al eerdere discussies hierover gevoerd hebben (En over de telefoon) houd ik het kort)

[Voor 35% gewijzigd door Anoniem: 316349 op 26-01-2010 13:18]


 • BorgMan
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 17-03 08:10
OK, net de monteur over de vloer gehad, en die meldde doodleuk dat het de modem was; zijn ARGUS tester pikte het signaal gewoon op. Blijf het een beetje raar vinden dat het ding het zolang uithoudt en na de vorige tests er uitgerekend een week na dato er mee ophoudt, maar het zal de wet van Murphy zijn. In ieder geval dank, ik wacht de nieuwe modem af...

Bunny scientific facts: Bunnies can't assimilate. BUT THEY CAN DANCE!


 • joepert
 • Registratie: Februari 2007
 • Niet online
Anoniem: 338626 schreef op dinsdag 26 januari 2010 @ 10:17:
Mijn verbinding is sinds enige zeer onbetrouwbaar. Download en upload snelheden zijn overdag OK, maar in de avonden vallen deze terug naar onwerkbare snelheden. Hoe tot een oplossing te komen?
Heb ik de laatste tijd ook regelmatig last van, maar ik verdenk ook mijn draadloze netwerk van onbetrouwbaarheid. Heb jij bedraad? En waar woon je?

Anoniem: 338626

joepert schreef op dinsdag 26 januari 2010 @ 11:48:
[...]

Heb ik de laatste tijd ook regelmatig last van, maar ik verdenk ook mijn draadloze netwerk van onbetrouwbaarheid. Heb jij bedraad? En waar woon je?
Zowel bedraad, wireless via switch of direct aangesloten op de router/modem verbinding blijft ver beneden peil. Ik woon overigens in Uithoorn.

 • S0epkip
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 21-03 16:25
Heeft iemand hier al eens zijn verbinding getweakt (met bv. DMT) zoals lt_cmd_data? (Ik heb al twee keer misgeschoten met een onflashbare Speedtouch, helaas)

Ondertussen ben ik er wel achter dat je een firmware < v6.1.4 moet hebben (dus 5.x?) en ik vraag me af of die modems dan wel een beetje stabiel draaien en of de firewall naar behoren in te stellen is?

Weet iemand of er misschien ook andere (modernere?) modems zijn die nog steeds tweakbaar zijn met tools als DMT?

2430Wp ZW


 • joepert
 • Registratie: Februari 2007
 • Niet online
Anoniem: 338626 schreef op dinsdag 26 januari 2010 @ 11:53:
[...]


Zowel bedraad, wireless via switch of direct aangesloten op de router/modem verbinding blijft ver beneden peil. Ik woon overigens in Uithoorn.
Ik in Utrecht, moet het maar even bedraad gaan proberen.

 • S0epkip
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 21-03 16:25
Anoniem: 316349 schreef op dinsdag 26 januari 2010 @ 11:22:
@ Telfort Webcare

D.m.v. de test in de 1e post:

[afbeelding]


Waar is mijn +- overige 12mbit? (Aangezien we al eerdere discussies hierover gevoerd hebben (En over de telefoon) houd ik het kort)
Haal je -8 mbit dan? :?

Mijne:
Afstand (m) Centrale Postcode Plaats Netnummer
1149 Delft-Voorhof 2624AV DELFT 015
Waar is mijn overige 13 mbit? :( ... :+

Ik vind trouwens wel dat ik lage snelheden haal met een indicatie van 1,1km!

[Voor 11% gewijzigd door S0epkip op 26-01-2010 12:24]

2430Wp ZW


 • Anoniem: 316349
 • Registratie: Augustus 2009
 • Niet online
@ Soepkip,

Ja, ik haal 8 mbit, met uitspringers naar een volle 20mbit verbinding (Voor een half uur). Echter beweert Telfort (Klantenservice, 2e lijn, technische dienst word ik nooit naar doorverbonden) dat het onmogelijk is.

1.1KM zit nog ruim op 24mbit hoor. (500M, 1000M, enz.)

[Voor 11% gewijzigd door Anoniem: 316349 op 26-01-2010 12:29]


Anoniem: 300018

@Antonius,

Goed om te horen! :)

@S0epkip en TehKill3r,

Jullie lijken op een ADSL1 colo aangesloten te zitten.
Graag jullie poscode+huisnummer per DM om dit te kunnen bevestigen.

Hugo

 • pascalw
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 18-03 15:12
@Telfort Webcare,
U heeft gisteren aan mijn verbinding gesleuteld (zie http://gathering.tweakers.net/forum/view_message/33341972), echter is mijn verbinding sindsdien helemaal dood. Is daar al iets over bekend?

Nevermind, KPN monteur is aan de deur geweest en de modem blijkt defect.

[Voor 18% gewijzigd door pascalw op 26-01-2010 15:16]


 • Anoniem: 316349
 • Registratie: Augustus 2009
 • Niet online
@ Telfort Webcare

Marreh, al een duidelijkheid waarom ik nog altijd uitspringers heb naar een volle 20mbit verbinding? (Aangezien ik weer zie staan 'ADSL1'. Wanneer worden die dingen dan 's eindelijk vervangen? Of zal ik de carbidbus er nog tegen aan moeten zetten...)

Anoniem: 300018

@PWSoft,

Gelukkig is de oorzaak eindelijk gevonden. Ik begrijp dat het heel frustrerend is dat het een aantal weken en pogingen gekost heeft.
Modems gaan soms op zo'n rare en langslepende manier defect dat het in sommige situaties op afstand heel moeilijk is om direct de juiste conclusie te trekken.

@TehKill3r,

U zit inderdaad aangesloten op een ADSL1 centrale. Niet alle lijnkaarten zijn ADSL2(+) waardoor KPN orders boven de 8Mbit afwijst voor alle providers op het WBA-A netwerk in uw centrale.
Voor u is ook al een keer geprobeerd om te upgraden naar 20Mbit.
U zit overigens wel op een ADSL2 lijnkaart waardoor dit mogelijk ook op de statuspagina van uw modem wordt weergegeven.

Over het upgraden van de centrale is nu helaas niets te zeggen. Met VDSL in het vooruitzicht is de kans echter gering.

Hugo

 • Anoniem: 316349
 • Registratie: Augustus 2009
 • Niet online
Anoniem: 300018 schreef op dinsdag 26 januari 2010 @ 15:49:

@TehKill3r,

U zit inderdaad aangesloten op een ADSL1 centrale. Niet alle lijnkaarten zijn ADSL2(+) waardoor KPN orders boven de 8Mbit afwijst voor alle providers op het WBA-A netwerk in uw centrale.
Voor u is ook al een keer geprobeerd om te upgraden naar 20Mbit.
U zit overigens wel op een ADSL2 lijnkaart waardoor dit mogelijk ook op de statuspagina van uw modem wordt weergegeven.

Over het upgraden van de centrale is nu helaas niets te zeggen. Met VDSL in het vooruitzicht is de kans echter gering.

Hugo
Leg mij dat eens uit. Normaal word ik doorgestuurd naar KPN over de wijkcentrale. (Dit begrijp ik), maar daar word ik weer terug gestuurd. Nu word er gezegt 'Over het upgraden van de centrale is nu helaas niets te zeggen'.
En wat mag VDSL wel niet zijn? Word zeker ook eerst toegepast in de grotere steden?


Edit: Wacht eens even.

Niet alle wijkcentrale's ondersteunen ADSL2+. Dat begrijp ik. Wel zit ik op een ADSL2+ Lijn kaart? Dit wil dus zeggen dat ik wel 20mbit kan halen, maar dat ik ergens geknepen word? (Aangezien ik aan mag nemen dat een ADSL2+ lijn-kaart niet in een ADSL1 centrale thuis hoort)

[Voor 13% gewijzigd door Anoniem: 316349 op 26-01-2010 15:56]


Anoniem: 300018

Er is nog weinig bekend. KPN is de netwerkleverancier en wanneer ze uw centrale gaan upgraden naar volledig ADSL2 of VDSL is tot nu toe simpelweg niet bekend gemaakt.

Zie dit recente nieuwsbericht, de uitrol is nog pril.

nieuws: KPN start vdsl2-proeven in Den Haag en Renkum

Edit: Antwoord op uw edit, zoals ik zei wijst KPN alle orders hoger dan 8Mbit af. Dat betekend dat u een 8Mbit profiel heeft.
Er zitten ADSL2 kaarten in ADSL1 centrales omdat deze in de loop der tijd defecte ADSL1 lijnkaarten hebben vervangen maar ze zijn vaak in de minderheid.

Hugo

[Voor 26% gewijzigd door Anoniem: 300018 op 26-01-2010 16:13]


 • TNO
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22-03 11:42

TNO

cake.

Goed, op aanraden van de telefonische helpdesk toch maar eens mijn "IS/RA" punt open staan schroeven..Krijg je dit te zien :X . Ik weet in ieder geval dat ik vanavond maar 's alle kabeltjes uit ga zoeken. Daarnaast ben ik ook erg benieuwd wat die soort-van zekering daar doet. (Ex-huurwoning)

Verklaart wel waarom ik geen DSL signaal had O-). Eerst maar 's even eten koken

 • Jasper Janssen
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 08-02 23:39

Jasper Janssen

Socialmediaredacteur
Ziet eruit als een foliecondensator, waarschijnlijk zit er ook nog ergens een weerstandje en samen vormen die dan een RC-kring, oftewel een hoog- danwel laagdoorlaatfilter. Waarschijnlijk filtert dat op een primitieve manier alle adsl-stoorsignalen van je mooie analoge lijn af.

Waarschijnlijk heeft iemand hier zitten klussen, want KPN doet niet dat soort dingen voor zo ver ik weet.

 • Anoniem: 316349
 • Registratie: Augustus 2009
 • Niet online
@ Telfort Webcare

Ofwel, wij hebben gewoon een abbonoment, die onmogelijk is te behalen, en toch hebben wij de abbonoment kunnen afsluiten zonder op de hoogte gebracht te worden dat wij nooit hoger dan 8mbit halen? (Tuurlijk weet ik dat er een scan voor is op de Telfort site, maar stel je weet dat niet) dan betalen wij dus ondertussen al ruim 1.5 jaar te veel.

 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 05:43
Anoniem: 316349 schreef op dinsdag 26 januari 2010 @ 19:15:
@ Telfort Webcare

Ofwel, wij hebben gewoon een abbonoment, die onmogelijk is te behalen, en toch hebben wij de abbonoment kunnen afsluiten zonder op de hoogte gebracht te worden dat wij nooit hoger dan 8mbit halen? (Tuurlijk weet ik dat er een scan voor is op de Telfort site, maar stel je weet dat niet) dan betalen wij dus ondertussen al ruim 1.5 jaar te veel.
Je abonnement is gebaseerd op de stelling dat er maximaal 20Mbit gehaald kan worden welke door technische factoren beperkt kan zijn.

specs


 • TNO
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22-03 11:42

TNO

cake.

Even een kleine update, ik heb 't nu tot zover gekregen:

http://i47.tinypic.com/e0r6vp.jpg
en
http://i46.tinypic.com/oat1zl.jpg

Alle verschillende combinaties rood en blauw inmiddels geprobeerd.
Daarnaast ook alle combinaties met "oker/geel" wat waarschijnlijk Oranje mag voorstellen in combinatie met wit..

Herkent iemand deze situatie en heeft er een helder idee bij? :), of moet ik dit anders in een apart topic zetten.

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22-03 20:05
Die zwarte + transparante (linkerkant in je foto samen) is eerste aderpaar. Stap58 systeem zo te zien.

[Voor 3% gewijzigd door bjck op 26-01-2010 21:28]

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • TNO
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22-03 11:42

TNO

cake.

Hmm, dankje voor de informatie! Voor alle duidelijkheid, ik kan nu aderparen als:
transparant - zwart (getest, geen signaal)
transparant - wit (nu aan het testen, nog geen signaal)
maken. Maar na een rondje google zou het signaal ook nog op rood - rood, blauw - blauw, etc kunnen staan?
Grijs heeft kennelijk geen functie, en zou alleen aarde zijn.

Ik ga gewoon nogmaals alle mogelijkheden proberen. Maar zo is het wel weer een lekker gepiel ;(

Edit: uit meerdere bronnen nu gelezen dat als transparant/zwart of transparant/wit niks oplevert je er over moet gaan bellen. Morgen bellen dus.

[Voor 14% gewijzigd door TNO op 26-01-2010 22:20]


Anoniem: 338626

@Telfort Webcare,

Graag nog antwoord op onderstaand bericht.
Anoniem: 338626 schreef op dinsdag 26 januari 2010 @ 10:17:
Mijn verbinding is sinds enige dagen zeer onbetrouwbaar. Download en upload snelheden zijn overdag OK, maar in de avonden vallen deze terug naar onwerkbare snelheden. Hoe tot een oplossing te komen?

Anoniem: 300018

@Sebase_,

Is de intrainsnelheid s'avonds ook lager?
Graag ontvang ik uw postcode en huisnummer om de aansluiting vanaf hier te bekijken.

Hugo

 • Jasper Janssen
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 08-02 23:39

Jasper Janssen

Socialmediaredacteur
TNO schreef op dinsdag 26 januari 2010 @ 20:40:
Even een kleine update, ik heb 't nu tot zover gekregen:

Alle verschillende combinaties rood en blauw inmiddels geprobeerd.
Daarnaast ook alle combinaties met "oker/geel" wat waarschijnlijk Oranje mag voorstellen in combinatie met wit..

Herkent iemand deze situatie en heeft er een helder idee bij? :), of moet ik dit anders in een apart topic zetten.
Die aders die in paren om elkaar heen gedraaid zitten zijn de aderparen in dit geval (ergens best logisch), andere kleurcodering dan standaard rood/blauw/oranje/wit/trans, of rood groen geel zwart of blauw/wit oranje/wit groen/wit bruin/wit for that matter.

Bij zo'n non-standaard kleurcodering is het zelden een probleem om even een KPN monteur langs te laten komen die het nakijkt, maar zelf proberen zo ver je kan is altijd wel de snellere oplossing.

 • BertusG
 • Registratie: November 2003
 • Niet online
Vanmorgen vond ik een brief van Telfort in de bus met een bevestiging dat m'n abonnement is opgezegd. Nu heb ik dit zelf nooit opgezegd en wil dit ook helemaal niet. Direct Telfort gebeld, en als het goed is wordt de opzegging geannuleerd (ik hoop het want heb mijn verbinding echt nodig voor werk).

Maar nu de grote vraag, hoe kan het dat iemand anders mijn verbinding krijgt opgezegd? De jongeman van de helpdesk kon nog wel zien dat het verzoek van een andere provider kwam. Maar dit zou toch in theorie (en praktijk helaas) betekenen dat je bijvoorbeeld van een willekeurig persoon de verbinding op kunt zeggen??
Pagina: 1 2 3 ... 16 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee