Toon posts:

Telfort Internet ervaringen topic - Deel 18 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1
Acties:
 • 123.464 views

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-05 18:37
http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg
Meest gestelde vraag: Hoe stap ik over?

Inhoud

Producten
Maximale snelheid
ADSL1/ADSL2/ADSL2+
Telefonie
Modems
Contract
Overstappen
Veel gestelde vragen
Afsluiting


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Producten
20 Mb
Je betaalt de eerste 6 maanden € 19,95 per maand en daarna het vaste lage bedrag van € 24,95

* Geen extra kosten voor gebruik vaste lijn
* Gratis draadloos modem in bruikleen
* Geen aansluitkosten
* Eenvoudig zelf te installeren
* 5 gratis mailboxen van 50 MB
* 5 e-mailadressen per mailbox

Afhankelijk van de afstand tussen je woning en de KPN wijkcentrale kan de snelheid lager uitvallen. Telfort heeft op haar website een postcode check staan die een indicatie geeft van de te behalen snelheid:

Extra diensten:

Bij deze internetverbinding krijg je ook nog de volgende diensten:

• 5 mailboxen
• 25 e-mailadressen
• Webmail functionaliteit
• 50 MB mailboxruimte

Er is geen homepage ruimte en er zijn ook geen binaire nieuwsgroepen.

GEEN doorbelasting vaste lijn

Het maakt niet uit of je een KPN telefoonabonnement hebt. Er is geen doorbelasting voor de vaste lijn. Dus de prijs blijft altijd € 19,95 voor internet. Het zal wel in de prijs verwerkt zitten.
LET OP!
Voor Telfort internet heb je een vaste lijn nodig. Heb je op het aan te sluiten adres geen vast KPN telefoonabonnement of internet van een andere ADSL aanbieder? Dan betaal je eenmalig € 49,95 voor het activeren van je vaste lijn. Je hebt geen vast KPN telefoonabonnement nodig en betaalt ook geen extra maandelijkse kosten.
Bron: Telfort Productoverview

Administratiekosten

Bij het aanvragen van een Telfort abonnement wordt éénmalig € 14,95 in rekening gebracht voor verzend en administratiekosten.

DSL netwerk

Telfort levert primair op het Tiscali ADSL netwerk waar beschikbaar, daarnaast wordt gebruik gemaakt van lijnen op het KPN ADSL netwerk. Het mooie is dat bij beide netwerken de instellingen van de modem gelijk zijn.


Leuk artikel trouwens in de Telegraaf (bron)
Telfort internet is een dienst die het onlangs overgenomen Tiscali Nederland uitvoert voor Telfort. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het netwerk van Tiscali in combinatie met dat van KPN. Dit netwerk dekt sinds kort 96 procent van Nederland.
Dus Tiscali verzorgt de dienst Telfort Internet inderdaad :)

Was ook te verwachten gezien dezelfde modems ook geleverd worden bijvoorbeeld. En de extra dekking is nu aanwezig door gebruik te maken ook van het ADSL netwerk van KPN naast dat van Tiscali.

IP adres

Bij Telfort krijg je een dynamisch IP adres op basis van DHCP. Als je de modem aan laat staan zal die echter niet veranderen. Kan natuurlijk voorkomen dat bij werkzaamheden ofzo je IP adres anders wordt. De ZyXEL modem ondersteund DynDNS.org, dus voor de mensen die een (web)server willen draaien kunnen bij DynDNS.org een subdomeintje aanmaken die altijd naar je eigen IP verwijst. Zodra je IP veranderd update de modem de DNS verwijzing.

Levertijd

De levertijd is per aansluiting natuurlijk verschillend. Dit zijn de meest voorkomende levertijden:

Kale lijn: Ongeveer 3 weken. Een KPN monteur komt ook de lijn controleren.
Lijn met KPN telefonie: Ongeveer 2 weken. Indien er ook een DSL signaal op staat van een andere provider kun je zelf een overstap datum kiezen. De eerste overstap mogelijkheid is altijd 2 weken na de huidige datum.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Maximale snelheid

Veel mensen vragen zich af wat de maximale snelheid is die ze gaan halen. Het antwoord is heel simpel: Het maximale wat mogelijk is op je koperlijn in combinatie met het type wijkcentrale.

:? Dat is allemaal heel leuk, maar ik wil toch weten wat ik zou kunnen halen zodat ik kan op basis daarvan kan kiezen tussen Kabel of ADSL internet.

Op http://internet.telfort.nl/ vind je een tooltje die je een indicatie geeft. Deze ziet er zo uit:Deze geeft een indicatie op basis van de geschatte afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Indien je de afstand wilt zien kun je deze link gebruiken. Deze database is echter wel oud. Kijk vervolgens in dit grafiekje om de maximale theoretische snelheid te bekijken.

:? Ik haal de snelheid niet die in de grafiek staat!

Dat kan heel goed kloppen omdat dit de maximale theoretische snelheid is. We gaan er dan van uit de je zelf alles optimaal hebt aangesloten en de koperkabel in optimale staat is. Dit is meestal nooit het geval. Onthoud dat deze grafieken in testlab's zijn gemaakt.

Gebruikte URL's:

Postcode afstand Checker
ADSL2 snelheid grafiek

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


ADSL1/ADSL2/ADSL2+

In de vorige delen is vaak verwarring naar voren gekomen betreffende de verschillen tussen ADSL1, ADSL2 en ADSL2+. De standaarden zijn het volgende:

ADSL1: Maximale downstream van 8 mbit/s.
ADSL2: Maximale downstream van 12 mbit/s.
ADSL2+: Maximale downstream van 24 mbit/s.

Het moge duidelijk zijn dat je dus een ADSL2+ verbinding wilt. Indien je op het Tiscali Wholesale netwerk bent aangesloten hoef je je geen zorgen te maken, het hele Tiscali Wholesale netwerk is ADSL2+ geschikt.

Indien je op het KPN netwerk aangesloten wordt is het verhaal anders. Na wat rondvragen (bedankt BjcK) ben ik er achter gekomen dat KPN onderscheid maakt in 2 typen wijkcentrales, namelijk ADSL1 en ADSL2+.
In een ADSL2+ centrale zijn alle kaarten ADSL2+ en zul je dus een ADSL2+ verbinding moeten kunnen opbouwen. In een ADSL1 centrale kunnen zowel ADSL1 als ADSL2+ kaarten zijn. Om de centrale toch als ADSL1 te houden tot de ombouw voltooid is zijn in de daar aanwezige kaarten een ADSL2 profiel met een maximale downstream van 8 mbit gezet.

Mocht je dus in je modem zien dat je modem gebruikt maakt van ADSL2 (dus niet ADSL2PLUS) en de downstream ligt rond de 8 mbit, dan weet je de reden. Deze word gecapped om alles in de centrale gelijk te houden. Ik denk dat dit gedaan wordt om niemand het voordeel te geven om eerder aangesloten te zijn op een ADSL2+ kaart. Want dat wilt iedereen natuurlijk en is het krabben, bijten en gillen om dat voor elkaar te krijgen. ;)

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


TelefonieTelfort levert hiernaast ook nog telefonie voor € 9,95 per maand. Dit kan alleen in combinatie met een Telfort internet abonnement, dus dat komt dan totaal uit op € 34,90. Je belt naar alle vaste nummers in Nederland gratis met een starttaruief van € 0,05. Ook een nummer porteren van een andere aanbieder is mogelijk.

Er wordt gebruik gemaakt van de VoIP techniek. Je krijgt de SIP gegevens thuisgestuurd dus je hoeft niet het bijgeleverde modem te gebruiken. Dit raadt Telfort uiteraard wel aan en ze zullen alleen de ZyXEL modem ondersteunen. Welke provider doet dat niet? Dus een ander modem met VoIP functionaliteit, een hardphone of PBX software als Asterisk en 3cx kun je ook gebruiken.

Dit zijn de instellingen die je voor vaste telefonie kunt gebruiken:
Klik hier en dan op "Telfort vast bellen gebruiken zonder Telfort internetmodem"

Diensten

Bij Telfort telefonie zitten de volgende diensten bij:

• Voicemail
• 0900 en/of 06 nummers blokkeren
• Nummerweergave (Als je telefoon dit ondersteund)
• Nummer porteren mogelijk (Kost eenmalig € 9,95)

Nummer porteren

Het porteren van een nummer is mogelijk. Dit betekent dat je je huidige vaste telefoonnummer kan meenemen naar Telfort. Voor de juiste volgorde van aanvraag kun je het beste even kijken bij Overstappen

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Modems

Telfort levert modems van het merk ZyXEL. Het gaat om de ZyXEL 2602H-D serie en de ZyXEL 2602R serie. De R serie heeft maar 1 ethernetpoort. De D versie heeft er 4 en kan ook met WiFi geleverd worden. Er is geen life-line aanwezig. Dit kun je eventueel zelf voor elkaar krijgen met bijvoorbeeld de Artech 521 switch.

Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

Hier kun je de modem in detail zien, hoge resolutie plaatjes gevonden op de chinese ZyXEL site:Klik op een afbeelding om deze te vergroten


De kosten voor de modems:

• Standaard modem: € 0,- (Los: € 69,-)
• Multipc modem: € 30,- (Los: € 99,-)
• Draadloos modem: € 70,- (Los: € 139,-)

Het zijn allemaal modems met een routerfunctie ingebouwd. Dit is nodig om de telefonie werkend te houden. De R serie heeft dit dus ook, ook al is er maar één ethernetpoort. Met een simpele switch erachter kun je dus meerdere pc's aansluiten.

In de modems zit een firmware ingebouwd waarin de netwerkinstellingen al goed staan. Het is dus niet nodig de VPI/VCI waardes en dergelijke te veranderen. Verders is in de modem niks afgeschermd. Indien je via een andere VoIP telefonieaanbieder wilt gaan bellen is dit gewoon mogelijk met dit modem.

Handleidingen

Indien je de handleidingen bent kwijtgeraakt kun je ze ook in PDF vorm krijgen:

Basis en Multi-PC modem
Draadloos modem
Telefonie

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Contract

Bij telfort sluit je een contract af voor één jaar. Na dit jaar kun je het contract per maand opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit staat allemaal in de algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.
15.1 Tenzij in de Overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor onbepaalde tijd, met een minimumduur van 12 maanden.

15.3 De opzegtermijn voor de Klant bedraagt bij Overeenkomsten voor onbepaalde tijd één maand na afloop van de minimumduur. Indien de Overeenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd bedraagt de opzegtermijn voor de Klant één maand voor het einde van de duur van de Overeenkomst. Als moment van opzeggen geldt het moment van ontvangst van de opzegging door Telfort. Opzegging geschiedt op de wijze zoals beschreven op de Website.
Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Overstappen

Het overstappen gedeelte splits ik op in 2 delen: Internet en Telefonie. Voor beiden gelden andere stappen om een overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ik heb nu internet via:
Kabel
ADSL
Geen- of inbel internet

Ik telefoneer via:
KPN analoge lijn of ISDN lijn
KPN InternetPlusBellen
Andere VoIP aanbieder


Kabelinternet
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je vanaf kabel komt.
 • Levertijd: 2 a 4 weken (Komt overeen met de opzegtermijn bij de meeste kabel aanbieders)
Als je zeker wilt zijn dat je niet zonder internet zit kan je wachten tot je online status aangeeft: stap 4 met opzeggen bij de kabelaar. Echter heb je zo kans op een (kleine) overlap met twee verbindingen en dus extra kosten.

ADSL (Heb je InternetPlusBellen. Klik hier. InternetPlusBellen heeft een andere procedure.)
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je al een ADSL verbinding hebt.
 • Print de opzegbrief die Telfort je aanbiedt.
 • Verstuur de brief pas als je in stap 4 bent.
De brief kun je pas later versturen om zeker te zijn dat je huidige aanbieder niet een slooporder indient zodat je ADSL signaal door Telfort kan worden overgenomen. Dit kan een week tot twee weken duren na aanvraag.

Eerder opzeggen KAN goed gaan, maar als je huidige aanbieder toch eerder een slooporder indient en Telfort heeft nog migratie aangevraagd, dan gaat alles fout en zit je zo 2 á 3 weken zonder internet

Als de opzegtermijn bij de huidige ISP 1 maand bedraagt is het meest optimaal om een overstap aan te vragen met een wens datum over 6 weken. Na twee weken is je aanvraag bevestigd en kan je de opzegging versturen naar de huidige aanbieder met de maand opzegtermijn. Zo betaal je het minst dubbel en toch zeker van een juiste volgorde/planning.

Geen internet of inbelinternet
 • Vraag Telfort aan.
 • Een inbel-abonnement kan je direct opzeggen of als je zeker wilt zijn dat je niet zonder zit kan je dat pas doen als je in stap 4 bent. Dan heb je ook de datum van Telfort ontvangen wanneer de verbinding wordt geleverd.
Sommige ISP's (bijvoorbeeld XS4all) hebben ook de mogelijkheid om een los abonnement voor mail en inbel toegang te behouden tegen een laag maandbedrag. Voordat je opzegt bedenk of je daar interesse in hebt en informeer daar dan naar. Dan in plaats van een opzegging alleen daarbij aangeven dat je zo'n abonnement voor je mail adres wilt behouden.

Telefonie

KPN analoge lijn of ISDN
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
KPN InternetPlusBellen
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN IPB abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
Andere VoIP aanbieder
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je VoIP abonnement WEL op. Geef aan dat het telefoonnummer geporteerd moet worden.
 • Van Telfort ontvang je een brief met de porteringsdatum.
Je bent uiteraard altijd zelf verantwoordelijk voor het stoppen van een abonnement. In principe zegt Telfort niks op maar ziet KPN een uitportering als opzegging. Controleer dus altijd zelf of een opzegging goed gaat om dubbele kosten te voorkomen!

Opleverdatum

Een kale lijn opleveren duurt meestal 3 weken. Het is niet mogelijk een exacte datum te kiezen. Dit kan alleen als er al een DSL signaal op deze locatie is en deze wordt overgenomen. Wil je zo snel mogelijk weten wanneer je lijn aangesloten gaat worden? Wacht dan tot 7 dagen na je bestelling (de cooldown periode) en bel 0900-9596. Vaak zal er echter nog geen datum bekend zijn omdat de KPN dit bepaald na het telefoontje voor de afspraak betreffende het testen en labelen van de lijn.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Veelgestelde vragen

:S Ga ik ook 20 mbit download snelheid halen?

Dat is lastig te zeggen. 20 mbit betekent dat de maximale snelheid 20 mbit per seconde is. Om dit te halen moet je niet te ver van de wijkcentrale wonen. Ook moet je de modem bij je ISRA punt aansluiten. Houd de DSL bekabeling zo kort mogelijk.

:? Kan ik met één telefoon zowel via Telfort als mijn KPN lijn bellen?

Nee, het ZyXEL modem heeft geen zogenaamde life-line poort. Met een arttech 521 switch kun je dit wel voor elkaar krijgen. Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

:? Waarom duurt het zo lang voordat de telefoon over gaat?

Dit komt omdat VoIP een heel andere techniek is dan analoog bellen. Bij analoog bellen wordt elk nummer wat je intoetst direct aan de centrale doorgegeven. Bij VoIP moet het te bellen telefoonnummer in één keer doorgegeven worden. Daarom wacht de modem standaard 5 seconden om te zien of je helemaal klaar bent met het intoetsen van het telefoonnummer. Je kunt ook de modem de opdracht geven het ingetoetste nummer gelijk te versturen door een # achter het nummer in te toetsen. In de webinterface kun je deze functie ook instellen dat de modem na bijvoorbeeld 2 seconden al gaat bellen. Let wel op dat je dan OF snel intoetst OF dat je een DECT toestel hebt die het nummer snel kiest. (Dus nummer intoetsen voordat je op het hoorntje drukt).

:? Help, nummerherkenning doet het niet!

Dan heb je waaschijnlijk een toestel die de nummerherkenning via de FSK methode verwacht in plaats van DTMF. Dit kun je in de modem interface wijzigen bij de phonepoort instellingen.

:? Ik heb al een router met WiFi. Kan ik die blijven gebruiken met dat ZyXEL modem?

Ja dat kan. Echter, de ZyXEL modem heeft ook al een router functie. Het beste kun je de router functie van de ZyXEL modem intact laten, anders werken de telefoonpoorten niet meer. Zet je eigen draadloze router om naar een access point:

• Zet de DHCP server in je router uit
• Stop de kabel die normaal in de WAN aansluiting gaat in één van de LAN aansluitingen
• Klaar :)

:? Kan ik meer dan één telefoon aansluiten?

Ja dat kan. Dit kun je doen door de lijn te splitten na de modem. Let op de aansluitfactor van elk toestel. Indien deze te hoog is kan het voorkomen dat het toestel niet meer werkt. Verdeel dan de toestellen over de 2 phone poorten op de modem. In de webconfiguratie kun je voor elk poortje instellen welk telefoonnummer deze gebruikt.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP.

:? Help, ik heb in de modem een aantal instellingen veranderd en nu doet ie niks meer!

Geen nood, dit is eenvoudig op te lossen. Kijk of het POWER lampje stabiel brandt. Indien dit het geval is even een pen/paperclip pakken. Op de achterkant van het modem vind je een klein gaatje waar 'reset' bij staat. Nu druk je dat gaatje in tot het POWER lampje gaat knipperen. Nu is de modem terug naar de fabrieksinstellingen en kun je 'm weer opnieuw instaleren.

:? Kan ik mijn vaste telefoonabonnement van KPN gewoon behouden?

Ja dat kan. Indien je al ADSL hebt en je stapt over naar Telfort kun je gewoon je huidige splitter blijven gebruiken. Heb je nog geen ADSL en vraag je Telfort aan, dan wordt er een splitter meegeleverd.

:? Kan ik met het Telfort modem ook van een andere VoIP dienst gebruik maken?

Ja dat kan gewoon. De modem is wel standaard voorgeconfigureerd voor de eigen VoIP dienst, dus je zult de advanced setup moeten gebruiken om alle gegevens in te vullen.

:? Hoe doe je aan portforwarding met telfort zyxel modems?
Om te zorgen dan applicaties goed door de router heen komen, kun je de benodigde porten forwarden. Een van de meest complete websites voor all modems/routers is PortForward.com. De meest voorkomende Zyxel modem is de P-2602R-DA1. Alle populaire applicaties en games forwarden met deze modem vind je hier. (TIP!)

:? Hoe kan ik port scan doen om te controleren of deze goed geforward is?
Er zijn een aantal online security checkers die dit voor je willen doen:
ShieldsUp

:? Hoe kan ik me snelheid inschatten (down attenuation) van me huidige provider?
Je kunt je down attenuation (zie je zyxsel stats) delen door 13.8. Ook kun je kijken naar deze grafiek. Deze afbeelding geeft we de ideale omstandigheden door.

:? Mijn DNS is een beetje traag :? . Hoe kan ik dit tweaken?
Je kunk je DNS veranderen naar een van de OpenDNS IP's, voor het sneller laden van pagina's (bijv. 208.67.222.222- en - 208.67.220.220).

:? Ik haal 6mbit op ADSL2+. Hoe kan ik me modem in stellen op adsl2 om meer uit me verbinding te halen?
Zie deze reactie voor een stappenplan.

:? Hoe kan me snelheid het beste testen?
Het is lastig om een betrouwbare resultaat te krijgen van http://speedtest.nl bijvoorbeeld. Wil je op een grotere hap data kauwen, gebruik de 100 MB testbestand van Telfort zelf.

:? Mijn Zyxel modem is steeds 100% load wat kan ik hier aan doen?
Zet bandwidth management uit.

:? Ik ben down!
Zyxel heeft zelf een FAQ die je stapsgewijs door dit probleem kan helpen.

:? Ik ben af en toe down!
Ook hiervoor heeft Zyxel zelf een FAQ.

:? Mijn modem is defect! Wat nu?
U kunt uitsluiten dat de modem het probleem is door een andere modem op dezelfde aansluiting te gebruiken. De kans dat twee dezelfde modems tegelijkertijd defect zijn is te verwaarlozen. Indien ook de tweede modem het niet doet, licht het niet aan de modem. U kunt het beste contact opnemen met uw provider. Zij kunnen contact opnemen met de Telco om na te gaan wat er verkeerd is gegaan bij het aansluiten.

:? Heeft Telfort een datalimiet?
Nee een Fair Use Policy, wat dit betekend dat je niet oneindig kan downloaden maar, er zijn tot dus ver nog geen meldingen bekent dat Telfort gebruikers de lijn hebben geknepen.

:?Valt er nog iets te tweaken aan mijn snelheid?
Ja dat kan, je heb hier wel een tweakbare modem voor nodig lt_cmd_data heeft een video tutorial gemaakt hoe met een tweakbare speedtouch modem eenvoudig enkele mbits meer uit je internet snelheid kan behalen. Dit tweaken wordt gerealiseerd door ruis marge te verlagen op een stabiel niveau. De regel is hoe minder marge(snr) hoe groter de kans op wegvallen van de verbinding (klapperen). Andersom hoe meer marge hoe beter de lijn ruis op kan vangen. Praktijk wijst dat een stabiele snr waarde per verbinding en per tijdstip anders is. Meeste modem hebben een default marge waarde tussen de 7~8dB http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/ een simpele tweede hands speedtouch 546 is voor één tientje te vinden op marktplaats. (http://kopen.marktplaats....=0&srt=pu&p=1&av[-1][0]=0)

:? Help mijn lijn valt af en toe weg wat kan ik het beste doen?
Dit wordt klapperen van de verbinding genoemd, het kan zijn dat je dagen nergens last van hebt en op bepaald moment je internet het spontaan niet meer doet. Je kan de verbinding uptime controleren door in het advanced menu naar packet statistics tegaan klik hier (http://192.168.1.254/SystStatusFrame.html) en dan naar regel 1-ENET in de zyxel niet te verwarren met system up time. Je kan zelf actie ondernemen door een tweakbare (bijv speedtouch) modem aan te sluiten en de ruis marge te verhogen tot een stabiel niveau waarbij je nog een redelijke snelheid behoudt. Zie in de video tutorial van lt_cmd_data hoe je een speedtouch modem aansluit op je telfort verbinding. Je kan ook je verbinding laten verlagen door de telfort service desk te bellen met de klacht klapperen de verbinding. Dit duurt zo 15 werkdagen voordat ze je profiel in de centrale verlaagt hebben.

:? Ik gebruik nu een speedtouch als router maar deze heeft geen voip kan ik de zyxel als voip gebruiken?
Ja dat kan, je speedtouch blijft je modem/router en regelt het internet verkeer. lt_cmd_data heeft een video tutorial gemaakt wat je precies moet veranderen in de zyxel modem.

:? Webpagina's laden langzaam kan ik wat kan ik hier aan doen?
Je kunk je DNS veranderen naar een van de gratis OpenDNS IP's, voor het sneller laden van pagina's (bijv. 208.67.222.222- en - 208.67.220.220). Zie hier hoe eenvoudig dit te realiseren is per besturingsysteem https://www.opendns.com/homenetwork/start/computer/ Je kan het ook één keer centraal doorvoeren in telfort zyxel router in plaats in per besturingsysteem je moet dit op twee plekken invullen zowel WAN als LAN.
Gebruik je een speedtouch modem is het verstandigste om het via telnet sessie je dns te veranderen. Zie dezelfde video tutorial als het tweaken van de speedtouch modem. http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/

Je kan telfort's proxy server gebruiken
proxy.tiscali.nl port 8080 Zie deze screenshot hoe je dit insteld in firefox en in Internet explorer http://www.xs4all.nl/~hie...rt(tiscali)proxygroot.JPG

:? Help ik kan sommige pagina's niet bereiken.
Dit hoeft niet aan telfort te liggen maar aan je pc zelf probeer je dns cache is te flushen.
Windows XP start, uitvoeren, cmd openen, C:\>ipconfig /flushdns
Vista ga naar start, All Programs, Accessories, rechtermuisknop Command Prompt, selecteer in het snelmenu Run As Administrator in dosbox vul je in C:\>ipconfig /flushdns "Successfully flushed the DNS Resolver Cache."
Mocht dat niet helpen probeer eens OpenDNS IP's https://www.opendns.com/homenetwork/start/computer/


:?Hoe kan ik me snelheid inschatten (down attenuation) van me huidige provider?
Je kunt je down attenuation (zie je zyxsel stats) delen door 13.8. Ook kun je kijken naar deze grafiek. Deze afbeelding geeft we de ideale omstandigheden door.
Login op je zyxel modem (http://192.168.1.254) sla de wizard over en ga naar advanced. In het rechter menu ga je naar Maintenance>Diagnostic en kies je voor tabblad DSL Line en druk je op de knop DSL Line Status.
Hierin zie je attenuation staan wat een vaste waarde is voor de afstand van de centrale
attenuation||afstand||ideale omstandigheden||ruwe schatting praktijk
1- 12dB = 0~900 meter = ~24~23mbit je wordt gecapt op 20mbit
12- 18dB = 900~1300 meter = ~23~21mbit praktijk kan 20~18mbit zijn
18 - 23dB = 1300~1700 meter = ~21~19mbit praktijk default intrainwaarde kan 18~16 mbit zijn
23 - 29dB = 1700~2100 meter = ~19-15mbit praktijk default intrainwaarde kan 16~13mbit zijn
29 - 35dB = 2100~2500 meter = ~15-12mbit praktijk default intrainwaarde kan 13~9mbit zijn
35 - 40dB = 2500~2900 meter = ~12-9mbit praktijk default intrainwaarde kan 8~6mbit zijn
40 - 46dB = 2900~3300 meter = ~9-7mbit praktijk default intrainwaarde kan 6~5mbit zijn
46 - 51dB = 3300~3700 meter = ~7-5mbit praktijk default intrainwaarde kan 4-3mbit zijn (tip zet adsl2+ naar adsl2 om voor ~50kB meer)
51 - 57dB = 3700~4100 meter = ~5-4mbit praktijk default intrainwaarde kan 2-1mbit zijn (tip zet adsl2+ naar adsl2 om voor ~100kB meer)

:? Zijn er tools om mij internet lijn in de gaten te houden?
Standaard voor de zyxel modem niet, Je kan de verbinding uptime controleren door in het advanced menu naar packet statistics tegaan klik hier (http://192.168.1.254/SystStatusFrame.html) en dan naar regel 1-ENET in de zyxel niet te verwarren met system up time. Voor sommige modems (speedtouch) is er een freeware tool die de snr waarde en de verbinding snelheid in de gaten kan houden http://www.vwlowen.co.uk/internet/files.htm#routerstatslite.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP. In de video tutorial van lt_cmd_data zie je ook hoe je dit stap voor stap toepast. http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/

:?Mijn Zyxel modem is steeds 100% load wat kan ik hier aan doen?
Zet bandwidth management uit. Maar zorg dat tijdens het telefoneren je download en upload van p2p programma's niet volledig in gebruik zijn.

:?Hoe kan ik telnet gebruiken met de standaard zyxel modem?
Ja, dat kan dit staat standaard uitgeschakeld. Lees hier hoe je dit inschakeld http://www.zyxelsupport.nl/z008.html

:? Ik gebruik een speedtouch modem maar ik zie om de 2uur DHCC in mijn logfile moet ik me hier zorgen om maken?
Nee, standaard voert telfort om de 2uur een dhcc renew controle uit dit(dhcp over wan) dit heeft geen invloed op je verbinding de speedtouch gaat pas de verbinding verbreken zodra er een nieuw ipadress lease gegeven wordt als dat niet het geval blijft de verbinding up. Ook als de dhcp server plat ligt blijft je verbinding up tot dat je een nieuw ipadress krijgt.

:? Ik heb de zyxel modem met wireless waar moet ik precies op letten?
Gebruik WPA2-PSK encryptie als je laptop of andere wireless apparatuur dat ook ondersteunen. Mocht je wireless verbinding vaak weg vallen probeer eens een ander kanaal. Of zover mogelijk minstus 2 kanalen van andere gebruikte kanalen te zitten de zyxel biedt 13wireless kanalen op de 2.4ghz band. Tip als dit niet helpt koop eventueel een 5ghz wireless acces point. De 5ghz band is nog vrij leeg in vergelijking met de 2.4ghz band.
Lees hier wat er allemaal op de 2.4ghz band zit Wikipedia: Electromagnetic interference at 2.4GHz
Het controleren van de gebruikte kanalen kan met http://www.netstumbler.com/downloads/ programma goed in kaart worden gebracht. Probeer met de laptop rond het huis te lopen om deze in kaart te brengen.
Zie hier voor een uitgebreide handleiding voor het instellen van draadloze modem.
Zilveren modem onder XP link http://klantenservice.int...-XP-(zilveren-modem).aspx
Zwart modem onder XP link http://klantenservice.int...inding-(zwart-modem).aspx
Zilveren modem onder Vista link http://klantenservice.int...sta-(zilveren-modem).aspx

:? Is er een storing of onderhoud meldings pagina?
Ja, op http://klantenservice.internet.telfort.nl/Mededelingen.aspx staan storingen en meldingen geplaats praktijk is dat telfort nooit snel is met het melden van storingen.

:? Heeft telfort usenet server met binaries?
Nee, maar er zijn genoeg usenet providers waarvoor je een paar euro een goede retentie en snelheid hebt.

:? Ik doe veel aan online gamen wat is de ping naar tweakers?
Telfort maakt zoveel mogelijk gebruik van tiscali netwerk. Hiermee haal je zo 8~11ms

:? Hoe kan ik de laatste firmware controleren?
Telfort maakt zijn eigen aangepaste firmware voor de zyxel modems. Deze kan je hier downloaden http://klantenservice.int...t-modem.aspx#openfaq10781

Telfort nieuwsgroep
De nieuwsgroep over Telfort en zijn gebruikers kun je hier vinden.

Status Controle?
Je kan rond stap 2 / 3 je adres gegevens even mailen naar telfort@totaalgeflipt.nl om te weten hoelang het nog gaat duren, of je spreekt Telfort Webcare aan!


Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Afsluiting

Dit is alweer deel 18 het Telfort topic. Uiteraard houden we ons in dit topic aan de regels die op GOT gelden.

Terug naar boven
Topic Updates
Voor TS suggesties kun je het best een DM of een mail sturen. Deze zullen dan bij het volgende deel worden ingesloten.
 • Update: 24 Mei 2008
FAQ geupdate! Met heel veel dank aan lt_cmd_data voor de info! *O*
 • Update: 2 December 2008
Wederom de FAQ bijgewerkt met wat heerlijke gegevens van lt_cmd_data. Onze dank is grooooot _O_
 • Update 1 Maart 2009
Kosten voor oplevering KPN lijn (E 49,95) bijgevoegd. Met dank aan jipenjanneke voor de tip :Y) .
 • Update 22 September 2009
Uniek in dit topic is de gelegenheid te posten met medewerkers van Telfort zelf. Telfort Webcare staat klaar om je vragen aan te horen. Hiermee hebben we gelijk een inside voice over de storingen, updates en verbeteringen bij Telfort. Onze dank is zéér groot.
 • Update 17 Januari 2010
Portforwards koppeling bijgewerkt, en een paar dooie links verwijderd, met dank aan verschillende users op dit forum.

Deel 18 Alweer! *O*Waarschuwing:
Melding van 'het werkt hier niet/wel' heeft weinig toegevoegde waarde in dit topic! Bespreek iets specifiek of laat de reactie achterwege, niemand kan er iets mee. GoT is geen plaats om storingen te melden over diensten. Willen we ook allemaal stoppen (of ernstig matigen) met het posten van speedtest plaatjes? Meldt het liever in tekst wat je meet en wat de resultaten zijn, houdt het meer leesbaar.

 • Crayne
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 11-10-2021

Crayne

Have testicles, will travel

Ik heb een Telfort 20mb + vast bellen abonnement (overigens tot nu toe naar alle tevredenheid)

Ik ben een paar weken geleden verhuisd vanuit een apartement naar een eenzinswoning. In het apartement was het IS/RA punt gewoon een plaat met telefooncontact op de muur. Modem erin, telefoon in het modem en gaan.

In mijn nieuwe woning zit in de meterkast de meest linkse van de voorbeelden hieronder. In de woonkamer bevindt zich een afdekplaat zoals de tweede van rechts hieronder.Volledig gehinderd door enige kennis van zaken heb ik dit weekend geprobeerd mijn modem aan te sluiten in de woonkamer. Resultaat is een verlicht DSL lampje, maar een modem dat intraint op 1.147Kb/s en geen werkende internetverbinding. Mijn vraag nu: is het wel de bedoeling om daar mijn modem aan te sluiten, of moet het modem echt aan het IS/RA punt worden bevestigd?

Heb ik dan het goede idee in mijn hoofd met het volgende plaatje?D.w.z.

1. De draad die nu uit IS/RA punt komt doorknippen/
2. Stekkertje aan draad knijpen die uit IS/RA punt komt -> in WAN port modem
3. Stekkertje aan draad knijpen die verder loopt -> in Phone port 1 of 2
4. Telefoon in contactdoos in woonkamer
5. PCs met UTP in modem LAN ports

Zit nu thuis met een hoogzwangere vrouw die de hele dag verstoken is van communicatie buiten GSM (en dat wordt duur), dus het vuur van de hel brandt op mijn hielen. ;)

Mijn Library Thing catalogus


 • Anoniem: 316349
 • Registratie: Augustus 2009
 • Niet online
@ Telfort Webcare

D.m.v. de test in de 1e post:


(Rode lijn ben ik. Circa 300m van de centrale af)

Waar is mijn +- overige 12mbit? (Aangezien we al eerdere discussies hierover gevoerd hebben (En over de telefoon) houd ik het kort)

[Voor 35% gewijzigd door Anoniem: 316349 op 26-01-2010 13:18]


 • TNO
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 19:04

TNO

cake.

Goed, op aanraden van de telefonische helpdesk toch maar eens mijn "IS/RA" punt open staan schroeven..Krijg je dit te zien :X . Ik weet in ieder geval dat ik vanavond maar 's alle kabeltjes uit ga zoeken. Daarnaast ben ik ook erg benieuwd wat die soort-van zekering daar doet. (Ex-huurwoning)

Verklaart wel waarom ik geen DSL signaal had O-). Eerst maar 's even eten koken

 • TNO
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 19:04

TNO

cake.

Even een kleine update, ik heb 't nu tot zover gekregen:

http://i47.tinypic.com/e0r6vp.jpg
en
http://i46.tinypic.com/oat1zl.jpg

Alle verschillende combinaties rood en blauw inmiddels geprobeerd.
Daarnaast ook alle combinaties met "oker/geel" wat waarschijnlijk Oranje mag voorstellen in combinatie met wit..

Herkent iemand deze situatie en heeft er een helder idee bij? :), of moet ik dit anders in een apart topic zetten.

 • Hyena
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 04-08 12:42
@WouterEen paar dagen geleden ben ik op de hoogte gebracht dat mijn telfort aansluiting klaar was voor gebruik. Na het bepalen van de locatie van het IS/RA punt kwam ik erachter dat dit alleen een plaat met telefooncontact op de muur was. (Derde van links op de foto Type U2, bij mij wel andersom dus aansluiting beneden, dummy boven) De meterkast is verder leeg. (alleen grond) Bij het aansluiten van de telefoonstekker in het hoofdstopcontact met de kabel naar de dsl poort krijg ik na 5 minuten geen groen lampje bij DSL. Alleen het powerlampje blijft stabiel branden. DSL lampje doet helemaal niets.

Ik heb ook even de aderparen omgewisseld (http://klantenservice.int...ng-na-installatie%29.aspx)

Dit werkt ook niet. Ik ga ook even achter de afdekking kijken, misschien is de aansluiting zelf niet in orde?

Edit: Heb ook even de probleemoplosser doorlopen maar dit bied geen oplossing:

Overzicht van uw situatie (eerder gemaakte keuzes)

1. Internet werkt helemaal niet(aanpassen)
2. Verbinding is opgeleverd(aanpassen)
3. Power lampje brandt ononderbroken(aanpassen)
4. DSL lampje knippert/brandt helemaal niet(aanpassen)
5. Aansluiting gecontroleerd, lampje brandt nog niet/knippert(aanpassen)
6. Modem gereset, lampje brandt nog steeds niet/knippert nog steeds(aanpassen)
7. DSL kabel vervangen, lampje brandt niet/knippert(aanpassen)
8. De splitter is verwijderd. Het DSL lampje brandt niet.(aanpassen) (Geen splitter aangesloten)
9. Aderparen gecontroleerd, lampje brandt niet/knippert(aanpassen)

[Voor 29% gewijzigd door Hyena op 01-02-2010 19:12]

Chill | BMW i3 60Ah Lodge Privé


 • S0epkip
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 31-07 19:24
Ik zou toch meer moeten kunnen halen?
Resultaat pcdb.bbned.nl (postcodecheck bbned)

De afstand van de locatie tot aan de centrale bedraagt circa 1203 meter.
Afstand (m) Centrale Postcode Plaats Netnummer
1149 Delft-Voorhof 2624AV DELFT 015
Uit mijn Zyxel:
code:
1
2
3
4
5
6
7
noise margin upstream: 10 db
output power downstream: 17 db 
attenuation upstream: 11 db

noise margin downstream: 9 db
output power upstream: 12 db 
attenuation downstream: 30 db
Modem zit zonder splitter met een kabeltje van 20cm aan de wandcontactdoos, alle contacten heb ik vandaag gecheckt.

(ISRA waarschijnlijk beneden in gezamenlijke meterkast)

Kan ik (met een multimeter?) nog iets meten aan het rood/blauw aderpaar in de wandcontactdoos?
Enter your Downstream attenuation (dB) : 30.00
Attainable Rate (ADSL1) - kb/s 7928
Attainable Rate (ADSL2+) - kb/s 15277
Distance to the exchange (metres) 2172
Cable Loss (dB/km) - Default = 13.81 13.81
http://waffs.servaus.net/adsl2+/?sort=downAtt&order=asc

Echter ook uit mijn Zyxel
code:
1
2
Interface  Status Rate
DSL      Up  5467 kbps / 970 kbps

:|

[Voor 18% gewijzigd door S0epkip op 01-02-2010 23:49]

2430Wp ZW


 • Hyena
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 04-08 12:42
arieh schreef op dinsdag 02 februari 2010 @ 08:04:
[...]


In het stenen tijdperk toen mijn analoge lijn werd opgeleverd in m'n nieuwe huurwoning, had ik ook geen (telefoon) signaal. Ook bij mij zat in die tijd de telefoonstekker aan de onderkant ipv de bovenkant. Toen de monteur uiteindelijk de lijn kwam controleren bleek dat het aangesloten aderpaar aan de bovenkant zat (en dus niet onder).
maw het zou mij niets verbazen als er echter de dummyplaat een gewone aansluiting schuilgaat, waarop je je modem kan aansluiten.
Ik heb even een foto gemaakt om aan te geven hoe de aansluiting eruit ziet. Kan je hier nog iets op aansluiten?
Anoniem: 300018 schreef op dinsdag 02 februari 2010 @ 11:08:

@Hyena,

Als u als laatste inderdaad wilt controleren of er iets achter het blindplaatje zit dan heeft u zelf alles gedaan wat mogelijk is.
Zit daar niets dan zal er een monteur aangestuurd worden.

Hugo
Kan u op basis van de foto inschatten of er een monteur aangestuurd moet worden?

(Hoezo popups? Gewoon de directe link gebruikt 0 popups!)

Chill | BMW i3 60Ah Lodge Privé


 • Hyena
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 04-08 12:42
Anoniem: 300018 schreef op dinsdag 02 februari 2010 @ 13:52:

@Hyena,

Daar ziet u uw tweede aderpaar dan toch zitten, de oranje en de witte draad. :)
Deze dienen dan nu aangesloten te worden i.p.v. rood en blauw.

Hugo
Bedankt voor de snelle reactie. Is het als ik het goed begrijp moet ik nu door middel van het aansluitdoosje aansluiten?Moet ik nu de oranje draad op de rode draad aansluiten en de witte draad op de groene draad uit het doosje?

Chill | BMW i3 60Ah Lodge Privé


 • Puch-Maxi
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 00:48
Zet Schoonoord ook maar in dat lijstje, DHCP is dood hiero.
Telfort DHCP fail

[Voor 59% gewijzigd door Puch-Maxi op 03-02-2010 02:58. Reden: Plaatje]

My favorite programming language is solder.


 • Hyena
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 04-08 12:42
De afspraak met de monteur was snel gemaakt. Hij belde alleen wel op 2 telefoonnummers. (1 is een KPN internet +bellen lijn en hij vroeg of het om een babyXL lijn ging, verwarrend)

De KPN monteur is net weg. Na het doormeten van de lijn kwam hij tot de conclusie dat er geen signaal op stond. Dus hij ging even naar de centrale. Vanuit daar belde hij mij om door te geven dat het signaal erop moest staan. Na terugkomst zei hij dat ik alles zelf weer mocht aansluiten. Hij belde even naar telfort en zij konden het modem zien. Alles prima.

Nu ben ik over de snelheid toch niet tevreden. Mocht het aan instellingen aan mijn kant liggen hoor ik het graag.

Via de Telfort postcode check krijg ik 15 tot 20Mb. Mijn verwachting is dan ook om rond die snelheid uit te komen.

Dit zijn de gegevens van de bbned.nl:

Dit is een BBned locatie.
Linesharing is beschikbaar.

Centrale: Alr-Sc
Locatie: Almere-Stad Centrum
De afstand van de locatie tot aan de centrale bedraagt circa 215 meter.

Your current bandwidth reading is: 3.45 Mbps which means you can download at 442.16 KB/sec. from our servers.

Interface Status Rate
DSL Up 13466 kbps / 137 kbps
LAN Up 100M/Full Duplex
WLAN InActive N/A

noise margin upstream: 10 db
output power downstream: 17 db
attenuation upstream: 3 db
tone 0- 31: 00 00 00 05 54 32 21 11 12 22 22 32 35 33 33 32
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 9 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 15 db
tone 32- 63: 11 25 56 67 77 78 88 78 77 77 77 76 66 66 66 76
tone 64- 95: 66 65 55 55 55 55 66 67 77 77 66 65 55 55 54 45
tone 96-127: 54 44 44 44 33 34 33 33 42 22 33 33 33 34 44 44
tone 128-159: 44 44 44 44 55 55 65 56 66 66 66 66 66 66 66 66
tone 160-191: 66 67 67 77 77 77 76 77 77 77 77 77 77 77 87 78
tone 192-223: 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 76 66
tone 224-255: 66 66 66 66 66 66 66 66 66 67 77 77 77 27 77 78
tone 256-287: 68 99 88 88 88 88 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99
tone 288-319: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 9a aa aa aa aa aa aa
tone 320-351: aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa
tone 352-383: aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa
tone 384-415: aa aa aa aa aa aa aa aa aa a9 aa aa 9a aa aa aa
tone 416-447: aa aa a9 aa 99 a9 aa 99 aa 99 aa a9 99 99 99 99
tone 448-479: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 9a 9a
tone 480-511: aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa a9

Alles zit direct aangesloten. IS/RA punt>grijze Telfort draadje> modem>gele UTP kabel naar PC.

Edit: Dit was trouwens mijn eerste meeting bij BBned. Hoe is dit te verklaren?

[Voor 4% gewijzigd door Hyena op 03-02-2010 16:15]

Chill | BMW i3 60Ah Lodge Privé


 • Hyena
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 04-08 12:42
Anoniem: 300018 schreef op donderdag 04 februari 2010 @ 10:24:

@Hyena

Bedankt voor de complimenten. :)

Hugo
@Hugo, 2de monteur ook net weg. Ze belde al om half 9 voor een afspraak dus dat ging heel vlot! Bij aankomst vroeg hij of er een wandcontactdoos geplaatst moest worden. Ik antwoordde dat ik meer over de snelheid inzat. Hij heeft de wandcontactdoos teruggeplaatst en de lijn doorgemeten. Hij zegt dat er 15Mb op staat. Hij had ook nog gebeld naar Tiscali Wholesale en die zegt dat de upload erg laag was maar ze zien de modem met 14Mb.

Dus hij zegt tot de modem ziet het er goed uit, Ik kan verder niets voor je doen. Misschien is de modem defect. Want ik haal nu nog steeds maar 6Mb (Zowel op mijn computer (Ubuntu 9.10) als op die van mijn vriendin (Windows 7)

Dus ik heb nu een verbetering van 2Mbps.Interface Status Rate
DSL Up 13635 kbps / 221 kbps
LAN Up 100M/Full Duplex
WLAN InActive N/A

noise margin upstream: 10 db
output power downstream: 18 db
attenuation upstream: 4 db
tone 0- 31: 00 00 00 06 66 43 22 22 23 23 33 44 44 44 43 32
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 7 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 13 db
tone 32- 63: 00 24 56 77 77 88 89 88 88 87 77 77 77 77 77 77
tone 64- 95: 77 77 76 65 55 66 67 77 77 77 77 76 66 66 65 55
tone 96-127: 55 55 55 55 55 54 44 44 44 44 44 44 45 55 55 55
tone 128-159: 55 56 66 67 67 67 67 87 77 77 77 77 67 77 77 77
tone 160-191: 77 77 77 77 78 88 87 88 88 88 88 88 88 98 98 88
tone 192-223: 88 88 88 88 99 99 89 92 99 88 88 87 78 77 77 77
tone 224-255: 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 78 88 88 88 88 99
tone 256-287: 79 aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa
tone 288-319: aa aa aa aa aa a9 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99
tone 320-351: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99
tone 352-383: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 98 98
tone 384-415: 98 88 88 88 98 88 88 88 88 88 88 99 89 99 99 99
tone 416-447: 99 99 99 99 99 99 99 98 99 99 99 88 88 88 88 88
tone 448-479: 88 88 88 88 88 88 88 88 88 88 88 88 89 99 99 99
tone 480-511: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 88

De monteur heeft ook nog verschillende kabeltjes gebruikt. En zegt dat het goed en kort aangesloten zit. (Grijze en Groene uit de dhz instalatie kit) Kan je mij verder helpen?

Edit: Mijn upload is wel laag, ik kom niet verder als tuseen de 0.1 en 0.19 Mbps

Chill | BMW i3 60Ah Lodge Privé


 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 20:36
neusje80 schreef op donderdag 04 februari 2010 @ 15:59:
[...]

zou graag een pm willen versturen maar ik heb echt geen idee hoe?
Bij je voorkeuren opgeven dat je prive berichten (Direct messages) kunt ontvangen en dan op het http://tweakimg.net/g/forum/images/icons/dm.gif icoontje drukken bij TelfortWebcare.

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


Anoniem: 300018

@Deefjuh,

Graag ontvang ik uw postcode en huisnummer per DM.

@nFo,

Zijn dit toevallig 10 Powerpoint lachen gieren brullen bestanden van 5MB per stuk? ;)
De mailboxgrootte is 50MB. Staat op 1 van de machines de optie toevallig aan om gelezen berichten alsnog op de server achter te laten?

@sandz,

Die postcode en dat huisnummer kunt u weer weg editten. :)
De verbinding is niet instabiel, heel erg stabiel zelfs. Snelheid ook prima op 15718kbps down en 1099kbps upload.
Heeft u toevallig een draadloze router die u i.c.m. ons basismodem gebruikt?

@S0epkip,

Voor uw snelheid heeft het INP1 gedaan wat er verwacht werd. De intrainsnelheid ligt hoger en is constanter.
Zie dit overzicht van lijnmetingen op uw aansluiting, gisteren 11:29 is de eerste meting na het toepassen van het nieuwe profiel:Nu ben ik heel benieuwd of hij voor u ook sneller aanvoelt.

@neusje80,

Uw verbinding is nog steeds perfect stabiel. Voorlopig kan hij dus op het 20Mbit profiel blijven staan.

Hugo

[Voor 21% gewijzigd door Anoniem: 300018 op 05-02-2010 11:18]


 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

Kan ik ongestraft een Siemens Gigaset C470 IP configureren met de SIP-instellingen van Telfort?

Ezechiël 25:17 | 10x295wp Pal Zuid | PVoutput


 • Luuk1983
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 22:01
doublehelix schreef op dinsdag 02 maart 2010 @ 11:23:
[...]

Hoeveel Km woon je van de centrale af ?
Output power downstream: 23 db

Als ik dat deel door 13,8 dan kom ik uit op een Max snelheid van 1,66Mbit en een afstand tussen de 2100 en 2500 meter:

AMD Ryzen 7 3700X | Gigabyte X570 Aorus ELITE | 32GB Corsair vengence 3200 | MSI RTX3080 Gaming Z | Kingston KC2000 2TB, Samsung 850 EVO 1TB | Fractal Define C TG | Scythe Mugen 5 | Seasonic Focus Plus Gold 650 | HTC Vive


Anoniem: 272280

Tijdens stotterend gesprek: 13,5% cpu load en 35% geheugen gebruikt.
Als ik niet bel is het 6,5% cpu load en ook 35% geheugen gebruikt.

Logging staat uit en QoS ( = traffic shaping neem ik aan?) laat het volgende zien:Dit staat al zo ingesteld sinds het begin (ruim een jaar terug) dus ga er van uit dat dit klopt?
Of kan ik hier nog wat aan tweaken om te proberen of het helpt?

 • Spacespider
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 04-08 11:15
Temptation schreef op woensdag 24 maart 2010 @ 21:16:
@ Mgear

Zou dan mijn upkoadsnelheid niet ook in moeten zakken? Kan iemand mij ook vertellen of de waardes uit mijn modem wel goed zijn.

noise margin upstream: 8 db
output power downstream: 23 db
attenuation upstream: 3 db
tone 0- 31: 00 00 00 0b cc de dd ee ee ee ee ef ed dc ba 84
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 7 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 14 db

erg vreemd dat alleen de downsnelheid zo in kan zakken
Als je het onderstaande plaatje bekijkt dan zie je dat eerst de upload komt en daarna de download. Hoe langer de kabel tussen de centrale en je woning hoe meer er aan de rechterkant afgaat. Daarom zal je bijna altijd je upload wel halen. Als mensen hun upload niet halen heeft het vaak te maken met slechte (interne) bekabeling omdat het signaal verstoord word in plaats van verzwakt.


 • RaZ
 • Registratie: November 2000
 • Niet online
GekkePrutser schreef op dinsdag 06 april 2010 @ 23:15:
Ik ben benieuwd of deze storing het nieuws gaat halen... [..]


Ik zit dus nu via BlueTooth met een niet Web'n'Walk abo van T-Mobile, ik moet gewoon ff mailen enzo.....

Dit zuigt dus echt..

 • nautaonline
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21:05


Grafiekje van mn downtime. Tussen 20:10 en 23:35 was er bij mij geen verbinding.

[Voor 3% gewijzigd door nautaonline op 06-04-2010 23:56]


 • Gersomvg
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 28-06 08:49
Gersompie schreef op dinsdag 06 april 2010 @ 23:54:
Hier 23:54 @ Goes, Zeeland
Internet weer up en running. Nu nog weer even zo snel als we het gewend zijn (tis nu een beetje traag)
En nu istie ook weer snel =)


edit: Tijd in plaatje ^^ klopt niet. Heb die test toch echt 10 minuten geleden uitgevoerd..

[Voor 12% gewijzigd door Gersomvg op 07-04-2010 00:08]


 • MagnetiO
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 01-12-2020
Gersompie schreef op woensdag 07 april 2010 @ 00:05:
[...]

En nu istie ook weer snel =)

[afbeelding]
edit: Tijd in plaatje ^^ klopt niet. Heb die test toch echt 10 minuten geleden uitgevoerd..
Snel??? ziet dit er niet veel beter uit?


Tijd in plaatje is 0:57 07-04-2010

 • Yellowneck
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online

Yellowneck

Dure hobby....:\

MagnetiO schreef op woensdag 07 april 2010 @ 01:00:
[...]


Snel??? ziet dit er niet veel beter uit?

[afbeelding]
Tijd in plaatje is 0:57 07-04-2010
offtopic:
tsss

moet toch maar eens een gigabit router halen om te kijken of hier niet meer uit te persen valt O-) 8)7
Dit is dus geen Telfort, vandaar de offtopic tags.
Ohja, volgens mijn provider (Lijbrandt) gaat het om een 10mbit DLS-verbinding :')

Maargoed, om met de rest mee te gaan:

Mobiel Internet (in Den Haag althans) is ook weer up :) ..jeeej. Heb mn mobiel 7 keer lopen resetten ofzo :P totdat ik besloot de klantenservice te bellen en jahoor kreeg meteen een bandje te horen dat er internetprobs waren 8)7

[Voor 7% gewijzigd door Yellowneck op 07-04-2010 03:24]

Fotogear: Canon EOS RP | Canon 400D + BG-E3 | RF 24-105mm F4.0L | 50mm F1.8 | 17-40mm F4.0L | 70-200mm F4.0L | 100mm F2.8L Macro | 430EX II


 • Madshark
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
offtopic:
[quote]MagnetiO schreef op woensdag 07 april 2010 @ 01:00:
[...]


Snel??? ziet dit er niet veel beter uit?

[afbeelding]
Tijd in plaatje is 0:57 07-04-2010
[/quote]

Kaashema lijn? :D
In Eindhoven met ONSnet hebben ze het anders nog een stukje beter :P (vanaf RDP op een bakje die bij een kennis staat)

ONTOPIC
Heb intussen hier in Rotterdam-Zuid weer 1 werkende lijn (andere is nog steeds koos-IP-loos)

[Voor 4% gewijzigd door Madshark op 07-04-2010 04:13]


 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-05 18:37
Een van de redenen dat ik zoveel afwezig ben in mijn eigen topic, is dat ik niets te melden hebt. Gisteravond voor het eerst echte problemen gehad met Telfort, maar vooralsnog heb ik weinig negatiefs over ze te zeggen. Speedtest ziet er netjes uit, en we kunnen volgens mij weer vrolijk verder.


 • vinnux
 • Registratie: Maart 2001
 • Niet online
Alles doet het weer in omgeving Den Bosch. Hier een klein grafiekje van de downtime zoals gezien vanaf een server in omgeving Den Bosch. Zoals te zien tussen ~19:30 tot ~4:30 geen internet.


 • Anoniem: 312857
 • Registratie: Augustus 2009
 • Niet online
Jongens,

Heb het volgende probleem: internet lag er uit --> reset modum (hielp niet) --> hard reset van de modum (hielp niet). toen hebben we gewacht tot internet het deed. internet deed het de volgende ochtend maar telefonie ligt eruit. normaal gesproken is het dan een kwestie van het boekje volgen maar dat werkt natuurlijk niet. ik kom tot stap 17/18 maar dan krijg ik het volgende te zien:

ik neem aan dat dit jullie wel bekend voor komt maar wat moet ik nu doen? heb kwartier lang geprobeerd om de klantenservice te bereiken maar er staan steeds wachtende voor me. ik de Wizard gewoon goed uitgevoerd en alle wachtwoorden kloppen gewoon. alles 10 x gechecked en het probleem zit echt niet in het invullen van de verkeerde gegevens.

bij die foutmelding geeft hij ook aan "Please make sure your DSL cable is connected". ik weet zeker dat die correct aangesloten is en het lampje van DSL brandt ook nog eens.

IEMAND EEN OPLOSSING?

alvast bedankt.

 • basix
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 06-08 15:50
Hoi allemaal,

Ik ben afgelopen weekend bezig geweest om een dsl verbinding bij een vriend van mij aan te sluiten. De verbinding komt binnen op een 12 aderige kabel en is afgemonteerd op een lsa strook. Volgens de helpdesk van Telfort is deze verbinding op aderpaar 1 afgesloten. Echter is die aderpaar niet doorgepatched. Het zou aderpaar 3 of 4 moeten zijn. Hier komt binnenkort een monteur van KPN voor langs om de boel door te meten en te labellen.

Als ik nu echter naar de wandcontactdoos kijk waar ik het modem nu alvast op aangesloten, dan heb ik mijn twijfels of deze correct is aangesloten met de juiste aders. Kan iemand dit verifieren?

De kabel die van onderaf komt vanuit het beeld is de dsl verbinding naar het modem. Die 8 aderige kabel is de patch vanaf de lsastrook. Kan iemand aangeven of dat de juiste kleuren en aansluitingen zijn?


Alvast bedankt.

 • BakkerM
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 19:55
Ik heb een opmerking/vraag betreft de Zylex modem. Zie onderstaand exemplaar:Dit exemplaar heb ik bij het abonnement gekregen (destijds nog Tiscali - 12MB). Nu valt het me op dat de modem kuren begint te vertonen, steeds vaker valt Wireless weg waardoor de modem weer gereset dient te worden. Kan een modem in de loop der tijd 'slechter' worden wat WLAN betreft?

Tevens, als ik bij status kijk heeft de modem 100% CPU usage wanneer er gedownload wordt (bijv. bij het leeg trekken van Usenet). Is dit normaal? Continue 100% gebruik tijdens downloaden lijkt me niet goed, het lijkt me dat er aangenomen er meer CPU kracht nodig is, want hij zal wel meer dan de huidige 100% nodig hebben. Is deze modem/router te traag? Binnenkort wordt het 20mb internet (gister besteld), is deze router dan nog wel goed genoeg?Is er iemand die hier iets zinnigs over kan zeggen over de WLAN-prestatie degradatie en de 100% CPU usage? :)

ps: ik heb de meest actuele firmware: ZyNOS Firmware Version: V3.40(AJZ.5)

[Voor 3% gewijzigd door BakkerM op 10-04-2010 20:24]


Anoniem: 300018

Uw spectrum ziet er gevisualiseerd zo uit:Er is duidelijk een flinke "deuk" te zien in uw spectrum. Dit is een storingsbron, nu is alleen de vraag wat, waar en hoe ;)
U kunt proberen het modem aan te sluiten op een andere stroomgroep.
Wat staat er voor electrische apparatuur in de buurt van uw modem? Subwoofers, voedingen, dimmers, verlichting, elektronisch kinderspeelgoed?

Ter vergelijking, dit is de modem waar ik nu op zit te werken:Hoe groter de afstand en demping des te lager worden de staven, dit loopt dan ook geleidelijk af.
Uw spectrum vertoont echt een deuk en dit duidt op wat anders dan puur lijnlengte, slecht koper of lassen.

Voor dat visualiseren heeft een tweaker ooit een mooie tool gemaakt, deze staat hier
Plaats de regels met upload tonen (volledig, incl. tone xx) in het upstream veld en de downloadtonen in het downstream veld.

Hugo

[Voor 42% gewijzigd door Anoniem: 300018 op 28-04-2010 16:49]


 • Totaalgeflipt
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 20:55

Totaalgeflipt

De enige echte

Anoniem: 300018 schreef op woensdag 28 april 2010 @ 16:22:
Uw spectrum ziet er gevisualiseerd zo uit:

[afbeelding]

Er is duidelijk een flinke "deuk" te zien in uw spectrum. Dit is een storingsbron, nu is alleen de vraag wat, waar en hoe ;)
U kunt proberen het modem aan te sluiten op een andere stroomgroep.
Wat staat er voor electrische apparatuur in de buurt van uw modem? Subwoofers, voedingen, dimmers, verlichting, elektronisch kinderspeelgoed?

Ter vergelijking, dit is de modem waar ik nu op zit te werken:

[afbeelding]

Hoe groter de afstand en demping des te lager worden de staven, dit loopt dan ook geleidelijk af.
Uw spectrum vertoont echt een deuk en dit duidt op wat anders dan puur lijnlengte, slecht koper of lassen.

Voor dat visualiseren heeft een tweaker ooit een mooie tool gemaakt, deze staat hier
Plaats de regels met upload tonen (volledig, incl. tone xx) in het upstream veld en de downloadtonen in het downstream veld.

Hugo
Leuk leuk leuk :)

Zo ziet die van mij eruit :P


 • OgWok
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 07-08 12:09

OgWok

U.N.C.L.E.

Had de laatste tijd het idee dat het langzamer gaat en nu zie ik dit:Kom nog niet eens aan de helft van de opgegeven 20 Mbit. Anderen ook deze ervaring?
Hoe is de helpdesk tegenwoordig? Vind zelf het verschil tussen 20 Mbit en 7.5Mbit wel erg groot.
Ik niet blij....

MacPro Core i5 750, Mac Mini, hier en daar een verdwaalde pc.....


 • Anoniem: 198824
 • Registratie: November 2006
 • Niet online
OgWok schreef op woensdag 28 april 2010 @ 19:11:
Had de laatste tijd het idee dat het langzamer gaat en nu zie ik dit:

[[afbeelding[]]

Kom nog niet eens aan de helft van de opgegeven 20 Mbit. Anderen ook deze ervaring?
Hoe is de helpdesk tegenwoordig? Vind zelf het verschil tussen 20 Mbit en 7.5Mbit wel erg groot.
Ik niet blij....
Let niet op de banners maar probeer deze is.
ik heb een 6Mb lijn en hij komt redelijk in de buurt met deze test.

 • OgWok
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 07-08 12:09

OgWok

U.N.C.L.E.

Anoniem: 198824 schreef op woensdag 28 april 2010 @ 19:57:
[...]

Let niet op de banners maar probeer deze is.
ik heb een 6Mb lijn en hij komt redelijk in de buurt met deze test.
[afbeelding]
Bedankt voor de tip. Nu zie ik dit:

Laat ik zeggen dat er een goeie 6 Mbit zoek is.
Weet Telfort wat er aan de hand is?

[Voor 4% gewijzigd door OgWok op 28-04-2010 20:21]

MacPro Core i5 750, Mac Mini, hier en daar een verdwaalde pc.....


 • OgWok
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 07-08 12:09

OgWok

U.N.C.L.E.

Totaalgeflipt schreef op woensdag 28 april 2010 @ 20:22:
[...]
Hoe traint je modem in, dat is alleen belangrijk ;)
Dat klopt. Thanks for the tip. Het modem trainde te laag in. Met putty en "wan adsl opencmd adsl2+" begint het er weer op te lijken :)


Ben nog 3Mbit kwijt...iemand een goed idee?

MacPro Core i5 750, Mac Mini, hier en daar een verdwaalde pc.....


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • OgWok
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 07-08 12:09

OgWok

U.N.C.L.E.

Gebruik nu een Thomson TG784; heb een aantal FEC errors down. Kan iemand me uitleggen wat dat inhoud?


De FEC errors down lopen gestaag op.

[Voor 11% gewijzigd door OgWok op 02-05-2010 17:53]

MacPro Core i5 750, Mac Mini, hier en daar een verdwaalde pc.....


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • bartbrinkman
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 07-08 09:28
Ik zag hier dat leuke tooltje om je verbinding te visualiseren maaar bij mij zit er een gat in. Kan niet goed zijn denk ik?Ook vroeg ik mij af hoe je kan voorkomen dat wanneer je belt het nummer word meegestuurd. Oftewel anoniem nummer.
Pagina: 1

Dit topic is gesloten.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee