Toon posts:

Telfort Internet ervaringen topic - Deel 11 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 13 Laatste
Acties:
 • 94.662 views

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg
Meest gestelde vraag: Hoe stap ik over?

Inhoud

Producten
Maximale snelheid
ADSL1/ADSL2/ADSL2+
Telefonie
Modems
Contract
Overstappen
Tiscali / 12move
Veel gestelde vragen
Afsluiting


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Producten

Telfort bied voor € 19,95 per maand maximaal 20 mbit download snelheid aan via ADSL. Afhankelijk van de afstand tussen je woning en de KPN wijkcentrale kan de snelheid lager uitvallen. Telfort heeft op haar website een postcode check staan die een indicatie geeft van de te behalen snelheid:

Extra diensten:

Bij deze internetverbinding krijg je ook nog de volgende diensten:

• 5 mailboxen
• 25 e-mailadressen
• Webmail functionaliteit
• 50 MB mailboxruimte

Er is geen homepage ruimte en er zijn ook geen binaire nieuwsgroepen.

GEEN doorbelasting vaste lijn

Het maakt niet uit of je een KPN telefoonabonnement hebt. Er is geen doorbelasting voor de vaste lijn. Dus de prijs blijft altijd € 19,95 voor internet. Het zal wel in de prijs verwerkt zitten.

Administratiekosten

Bij het aanvragen van een Telfort abonnement wordt éénmalig € 14,95 in rekening gebracht voor verzend en administratiekosten.

DSL netwerk

Telfort levert primair op het Tiscali ADSL netwerk waar beschikbaar, daarnaast wordt gebruik gemaakt van lijnen op het KPN ADSL netwerk. Het mooie is dat bij beide netwerken de instellingen van de modem gelijk zijn.


Leuk artikel trouwens in de Telegraaf (bron)
Telfort internet is een dienst die het onlangs overgenomen Tiscali Nederland uitvoert voor Telfort. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het netwerk van Tiscali in combinatie met dat van KPN. Dit netwerk dekt sinds kort 96 procent van Nederland.
Dus Tiscali verzorgt de dienst Telfort Internet inderdaad :)

Was ook te verwachten gezien dezelfde modems ook geleverd worden bijvoorbeeld. En de extra dekking is nu aanwezig door gebruik te maken ook van het ADSL netwerk van KPN naast dat van Tiscali.

IP adres

Bij Telfort krijg je een dynamisch IP adres op basis van DHCP. Als je de modem aan laat staan zal die echter niet veranderen. Kan natuurlijk voorkomen dat bij werkzaamheden ofzo je IP adres anders wordt. De ZyXEL modem ondersteund DynDNS.org, dus voor de mensen die een (web)server willen draaien kunnen bij DynDNS.org een subdomeintje aanmaken die altijd naar je eigen IP verwijst. Zodra je IP veranderd update de modem de DNS verwijzing.

Levertijd

De levertijd is per aansluiting natuurlijk verschillend. Dit zijn de meest voorkomende levertijden:

Kale lijn: Ongeveer 3 weken. Een KPN monteur komt ook de lijn controleren.
Lijn met KPN telefonie: Ongeveer 2 weken. Indien er ook een DSL signaal op staat van een andere provider kun je zelf een overstap datum kiezen. De eerste overstap mogelijkheid is altijd 2 weken na de huidige datum.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Maximale snelheid

Veel mensen vragen zich af wat de maximale snelheid is die ze gaan halen. Het antwoord is heel simpel: Het maximale wat mogelijk is op je koperlijn in combinatie met het type wijkcentrale.

:? Dat is allemaal heel leuk, maar ik wil toch weten wat ik zou kunnen halen zodat ik kan op basis daarvan kan kiezen tussen Kabel of ADSL internet.

Op http://internet.telfort.nl/ vind je een tooltje die je een indicatie geeft. Deze ziet er zo uit:

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/snelheid.jpg


Deze geeft een indicatie op basis van de geschatte afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Indien je de afstand wilt zien kun je deze link gebruiken. Deze database is echter wel oud. Kijk vervolgens in dit grafiekje om de maximale theoretische snelheid te bekijken.

:? Ik haal de snelheid niet die in de grafiek staat!

Dat kan heel goed kloppen omdat dit de maximale theoretische snelheid is. We gaan er dan van uit de je zelf alles optimaal hebt aangesloten en de koperkabel in optimale staat is. Dit is meestal nooit het geval. Onthoud dat deze grafieken in testlab's zijn gemaakt.

Gebruikte URL's:

Postcode afstand database
ADSL2 snelheid grafiek

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


ADSL1/ADSL2/ADSL2+

In de vorige delen is vaak verwarring naar voren gekomen betreffende de verschillen tussen ADSL1, ADSL2 en ADSL2+. De standaarden zijn het volgende:

ADSL1: Maximale downstream van 8 mbit/s.
ADSL2: Maximale downstream van 12 mbit/s.
ADSL2+: Maximale downstream van 24 mbit/s.

Het moge duidelijk zijn dat je dus een ADSL2+ verbinding wilt. Indien je op het Tiscali Wholesale netwerk bent aangesloten hoef je je geen zorgen te maken, het hele Tiscali Wholesale netwerk is ADSL2+ geschikt.

Indien je op het KPN netwerk aangesloten wordt is het verhaal anders. Na wat rondvragen (bedankt BjcK) ben ik er achter gekomen dat KPN onderscheid maakt in 2 typen wijkcentrales, namelijk ADSL1 en ADSL2+.
In een ADSL2+ centrale zijn alle kaarten ADSL2+ en zul je dus een ADSL2+ verbinding moeten kunnen opbouwen. In een ADSL1 centrale kunnen zowel ADSL1 als ADSL2+ kaarten zijn. Om de centrale toch als ADSL1 te houden tot de ombouw voltooid is zijn in de daar aanwezige kaarten een ADSL2 profiel met een maximale downstream van 8 mbit gezet.

Mocht je dus in je modem zien dat je modem gebruikt maakt van ADSL2 (dus niet ADSL2PLUS) en de downstream ligt rond de 8 mbit, dan weet je de reden. Deze word gecapped om alles in de centrale gelijk te houden. Ik denk dat dit gedaan wordt om niemand het voordeel te geven om eerder aangesloten te zijn op een ADSL2+ kaart. Want dat wilt iedereen natuurlijk en is het krabben, bijten en gillen om dat voor elkaar te krijgen. ;)

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Telefonie

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/telefoondoos.jpg


Telfort levert hiernaast ook nog telefonie voor 9,95 per maand. Dit kan alleen in combinatie met een Telfort internet abonnement, dus dat komt dan totaal uit op € 29,90. Je belt naar alle vaste nummers in Nederland gratis zonder starttarief. Ook een nummer porteren van een andere aanbieder is mogelijk.

Er wordt gebruik gemaakt van de VoIP techniek. Je krijgt de SIP gegevens thuisgestuurd dus je hoeft niet het bijgeleverde modem te gebruiken. Dit raadt Telfort uiteraard wel aan en ze zullen alleen de ZyXEL modem ondersteunen. Welke provider doet dat niet? Dus een ander modem met VoIP functionaliteit, een hardphone of PBX software als Asterisk en 3cx kun je ook gebruiken.

Dit zijn de instellingen die je voor vaste telefonie kunt gebruiken:
Klik hier en dan op "Telfort vast bellen gebruiken zonder Telfort internetmodem"

Diensten

Bij Telfort telefonie zitten de volgende diensten bij:

• Voicemail
• 0900 en/of 06 nummers blokkeren
• Nummerweergave (Als je telefoon dit ondersteund)
• Nummer porteren mogelijk (Kost eenmalig € 9,95)

Nummer porteren

Het porteren van een nummer is mogelijk. Dit betekent dat je je huidige vaste telefoonnummer kan meenemen naar Telfort. Voor de juiste volgorde van aanvraag kun je het beste even kijken bij Overstappen

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Modems

Telfort levert modems van het merk ZyXEL. Het gaat om de ZyXEL 2602H-D serie en de ZyXEL 2602R serie. De R serie heeft maar 1 ethernetpoort. De D versie heeft er 4 en kan ook met WiFi geleverd worden. Er is geen life-line aanwezig. Dit kun je eventueel zelf voor elkaar krijgen met bijvoorbeeld de Artech 521 switch.

Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

Hier kun je de modem in detail zien, hoge resolutie plaatjes gevonden op de chinese ZyXEL site:


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein1.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein2.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein3.jpg
Klik op een afbeelding om deze te vergroten


De kosten voor de modems:

• Standaard modem: € 0,- (Los: € 69,-)
• Multipc modem: € 30,- (Los: € 99,-)
• Draadloos modem: € 70,- (Los: € 139,-)

Het zijn allemaal modems met een routerfunctie ingebouwd. Dit is nodig om de telefonie werkend te houden. De R serie heeft dit dus ook, ook al is er maar één ethernetpoort. Met een simpele switch erachter kun je dus meerdere pc's aansluiten.

In de modems zit een firmware ingebouwd waarin de netwerkinstellingen al goed staan. Het is dus niet nodig de VPI/VCI waardes en dergelijke te veranderen. Verders is in de modem niks afgeschermd. Indien je via een andere VoIP telefonieaanbieder wilt gaan bellen is dit gewoon mogelijk met dit modem.

Handleidingen

Indien je de handleidingen bent kwijtgeraakt kun je ze ook in PDF vorm krijgen:

Basis en Multi-PC modem
Draadloos modem
Telefonie

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Contract

Bij telfort sluit je een contract af voor één jaar. Na dit jaar kun je het contract per maand opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit staat allemaal in de algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.
15.1 Tenzij in de Overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor onbepaalde tijd, met een minimumduur van 12 maanden.

15.3 De opzegtermijn voor de Klant bedraagt bij Overeenkomsten voor onbepaalde tijd één maand na afloop van de minimumduur. Indien de Overeenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd bedraagt de opzegtermijn voor de Klant één maand voor het einde van de duur van de Overeenkomst. Als moment van opzeggen geldt het moment van ontvangst van de opzegging door Telfort. Opzegging geschiedt op de wijze zoals beschreven op de Website.
Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Overstappen

Het overstappen gedeelte splits ik op in 2 delen: Internet en Telefonie. Voor beiden gelden andere stappen om een overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ik heb nu internet via:
Kabel
ADSL
Geen- of inbel internet

Ik telefoneer via:
KPN analoge lijn of ISDN lijn
KPN InternetPlusBellen
Andere VoIP aanbieder


Kabelinternet
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je vanaf kabel komt.
 • Levertijd: 2 a 4 weken (Komt overeen met de opzegtermijn bij de meeste kabel aanbieders)
Als je zeker wilt zijn dat je niet zonder internet zit kan je wachten tot je online status aangeeft: stap 4 met opzeggen bij de kabelaar. Echter heb je zo kans op een (kleine) overlap met twee verbindingen en dus extra kosten.

ADSL (Heb je InternetPlusBellen. Klik hier. InternetPlusBellen heeft een andere procedure.)
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je al een ADSL verbinding hebt.
 • Print de opzegbrief die Telfort je aanbiedt.
 • Verstuur de brief pas als je in stap 4 bent.
De brief kun je pas later versturen om zeker te zijn dat je huidige aanbieder niet een slooporder indient zodat je ADSL signaal door Telfort kan worden overgenomen. Dit kan een week tot twee weken duren na aanvraag.

Eerder opzeggen KAN goed gaan, maar als je huidige aanbieder toch eerder een slooporder indient en Telfort heeft nog migratie aangevraagd, dan gaat alles fout en zit je zo 2 á 3 weken zonder internet

Als de opzegtermijn bij de huidige ISP 1 maand bedraagt is het meest optimaal om een overstap aan te vragen met een wens datum over 6 weken. Na twee weken is je aanvraag bevestigd en kan je de opzegging versturen naar de huidige aanbieder met de maand opzegtermijn. Zo betaal je het minst dubbel en toch zeker van een juiste volgorde/planning.

Geen internet of inbelinternet
 • Vraag Telfort aan.
 • Een inbel-abonnement kan je direct opzeggen of als je zeker wilt zijn dat je niet zonder zit kan je dat pas doen als je in stap 4 bent. Dan heb je ook de datum van Telfort ontvangen wanneer de verbinding wordt geleverd.
Sommige ISP's (bijvoorbeeld XS4all) hebben ook de mogelijkheid om een los abonnement voor mail en inbel toegang te behouden tegen een laag maandbedrag. Voordat je opzegt bedenk of je daar interesse in hebt en informeer daar dan naar. Dan in plaats van een opzegging alleen daarbij aangeven dat je zo'n abonnement voor je mail adres wilt behouden.

Telefonie

KPN analoge lijn of ISDN
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
KPN InternetPlusBellen
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN IPB abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
Andere VoIP aanbieder
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je VoIP abonnement WEL op. Geef aan dat het telefoonnummer geporteerd moet worden.
 • Van Telfort ontvang je een brief met de porteringsdatum.
Je bent uiteraard altijd zelf verantwoordelijk voor het stoppen van een abonnement. In principe zegt Telfort niks op maar ziet KPN een uitportering als opzegging. Controleer dus altijd zelf of een opzegging goed gaat om dubbele kosten te voorkomen!

Opleverdatum

Een kale lijn opleveren duurt meestal 3 weken. Het is niet mogelijk een exacte datum te kiezen. Dit kan alleen als er al een DSL signaal op deze locatie is en deze wordt overgenomen. Wil je zo snel mogelijk weten wanneer je lijn aangesloten gaat worden? Wacht dan tot 7 dagen na je bestelling (de cooldown periode) en bel 0900-9596. Vaak zal er echter nog geen datum bekend zijn omdat de KPN dit bepaald na het telefoontje voor de afspraak betreffende het testen en labelen van de lijn.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Tiscali / 12move

Sinds kort is bekend gemaakt dat Tiscal en 12move gaan veranderen van naam. Alle klanten van beide providers komen onder één dak genaamd Telfort Internet. Er schijnt niks te veranderen aan de diensten die je hebt, alleen de algemene voorwaarden wijzigen. De belangrijkste wijzigingen zijn volgens de website van Tiscali:
De meest belangrijke wijzigingen betreffen (kort weergegeven):

- aansprakelijkheid, artikel 16: de aansprakelijkheid van Telfort per aansprakelijkheidsstelling is beperkt tot twee maal het door de klant verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende diensten, waarbij per jaar tegenover dezelfde klant de aansprakelijkheid is beperkt tot maximaal viermaal het verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende dienst(en).

- prijswijzigingen artikel 9: prijswijzigingen worden 4 weken van te voren bekend gemaakt, waarbij de klant tot 4 weken na de bekendmaking het recht heeft de overeenkomst te beëindigen.

- privacy, artikel 11: De klant verleent toestemming aan Telfort om zijn of haar persoons- en verkeersgegevens op te nemen en te verwerken in de klantenregistratie van Telfort die benodigd is voor een goed beheer en exploitatie van de systemen en netwerken van Telfort en voor de (administratieve) beheerstaken. De klantenregistratie is slechts toegankelijk voor Telfort en groepsmaatschappijen en wordt niet aan derden verstrekt behoudens een aantal specifiek genoemde gevallen.

- geschillencommissie, artikel 19: geschillen kunnen aanhangig worden gemaakt bij De Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten (zie: www.sgc.nl).


Aangezien de voorwaarden wijzigen mag je je lopende abonnement bij Tiscali of 12move opzeggen. Dit staat ook op de website van beide providers:
Tiscali

Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 13 januari 2008 telefonisch uw abonnement opzeggen per 14 januari 2008. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).

12move
Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 9 december 2007 telefonisch uw abonnement opzeggen per 10 december 2007. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).
:? Ah mooi dus ik ga nu ook 19,95 betalen en 20mbit krijgen?

Nee dat dus weer niet. Alleen de naam veranderd. Je snelheid, e-mail, telefoonnummers en prijs per maand blijft hetzelfde.

:? Oh, maar kan ik mijn huidige abonnement dan omzetten?

Op de veelgestelde vragen pagina staat dat het in veel gevallen mogelijk zal zijn. Wat ze precies bedoelen staat er niet bij. Ik neem aan dat dezelfde regels gelden als bij Tiscali. Je dient je huidige abonnement minimaal een jaar te hebben. Zeker weten doe ik dit niet natuurlijk.

Meer informatie kun je vinden op de websites van Tiscali en 12move:

http://www.tiscali.nl/telfort
http://www.12move.nl/telfort

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Veelgestelde vragen

:S Ga ik ook 20 mbit download snelheid halen?

Dat is lastig te zeggen. 20 mbit betekent dat de maximale snelheid 20 mbit per seconde is. Om dit te halen moet je niet te ver van de wijkcentrale wonen. Ook moet je de modem bij je ISRA punt aansluiten. Houd de DSL bekabeling zo kort mogelijk.

:? Kan ik met één telefoon zowel via Telfort als mijn KPN lijn bellen?

Nee, het ZyXEL modem heeft geen zogenaamde life-line poort. Met een arttech 521 switch kun je dit wel voor elkaar krijgen. Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

:? Waarom duurt het zo lang voordat de telefoon over gaat?

Dit komt omdat VoIP een heel andere techniek is dan analoog bellen. Bij analoog bellen wordt elk nummer wat je intoetst direct aan de centrale doorgegeven. Bij VoIP moet het te bellen telefoonnummer in één keer doorgegeven worden. Daarom wacht de modem standaard 5 seconden om te zien of je helemaal klaar bent met het intoetsen van het telefoonnummer. Je kunt ook de modem de opdracht geven het ingetoetste nummer gelijk te versturen door een # achter het nummer in te toetsen. In de webinterface kun je deze functie ook instellen dat de modem na bijvoorbeeld 2 seconden al gaat bellen. Let wel op dat je dan OF snel intoetst OF dat je een DECT toestel hebt die het nummer snel kiest. (Dus nummer intoetsen voordat je op het hoorntje drukt).

:? Help, nummerherkenning doet het niet!

Dan heb je waaschijnlijk een toestel die de nummerherkenning via de FSK methode verwacht in plaats van DTMF. Dit kun je in de modem interface wijzigen bij de phonepoort instellingen.

:? Ik heb al een router met WiFi. Kan ik die blijven gebruiken met dat ZyXEL modem?

Ja dat kan. Echter, de ZyXEL modem heeft ook al een router functie. Het beste kun je de router functie van de ZyXEL modem intact laten, anders werken de telefoonpoorten niet meer. Zet je eigen draadloze router om naar een access point:

• Zet de DHCP server in je router uit
• Stop de kabel die normaal in de WAN aansluiting gaat in één van de LAN aansluitingen
• Klaar :)

:? Kan ik meer dan één telefoon aansluiten?

Ja dat kan. Dit kun je doen door de lijn te splitten na de modem. Let op de aansluitfactor van elk toestel. Indien deze te hoog is kan het voorkomen dat het toestel niet meer werkt. Verdeel dan de toestellen over de 2 phone poorten op de modem. In de webconfiguratie kun je voor elk poortje instellen welk telefoonnummer deze gebruikt.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP.

:? Help, ik heb in de modem een aantal instellingen veranderd en nu doet ie niks meer!

Geen nood, dit is eenvoudig op te lossen. Kijk of het POWER lampje stabiel brandt. Indien dit het geval is even een pen/paperclip pakken. Op de achterkant van het modem vind je een klein gaatje waar 'reset' bij staat. Nu druk je dat gaatje in tot het POWER lampje gaat knipperen. Nu is de modem terug naar de fabrieksinstellingen en kun je 'm weer opnieuw instaleren.

:? Kan ik mijn vaste telefoonabonnement van KPN gewoon behouden?

Ja dat kan. Indien je al ADSL hebt en je stapt over naar Telfort kun je gewoon je huidige splitter blijven gebruiken. Heb je nog geen ADSL en vraag je Telfort aan, dan wordt er een splitter meegeleverd.

:? Kan ik met het Telfort modem ook van een andere VoIP dienst gebruik maken?

Ja dat kan gewoon. De modem is wel standaard voorgeconfigureerd voor de eigen VoIP dienst, dus je zult de advanced setup moeten gebruiken om alle gegevens in te vullen.

:? Hoe doe je aan portforwarding met telfort zyxel modems?
Hier staat een mooie stappen plan om je poorten te forwarden. Specifiek voor Azureus kun je deze stappenplan volgen.

:? Hoe kan ik port scan doen om te controleren of deze goed geforward is?
Er zijn een aantal online security checkers die dit voor je willen doen:
ShieldsUp

:? Hoe kan ik me snelheid inschatten (down attenuation) van me huidige provider?
Je kunt je down attenuation (zie je zyxsel stats) delen door 13.8. Ook kun je kijken naar deze grafiek. Deze afbeelding geeft we de ideale omstandigheden door.

:? Mijn DNS is een beetje traag :? . Hoe kan ik dit tweaken?
Je kunk je DNS veranderen naar een van de OpenDNS IP's, voor het sneller laden van pagina's (bijv. 208.67.222.222- en - 208.67.220.220).

:? Ik haal 6mbit op ADSL2+. Hoe kan ik me modem in stellen op adsl2 om meer uit me verbinding te halen?
Zie deze reactie voor een stappenplan.

:? Hoe kan me snelheid het beste testen?
Het is lastig om een betrouwbare resultaat te krijgen van http://speedtest.nl bijvoorbeeld. Wil je op een grotere hap data kauwen, gebruik de 100 MB testbestand van Telfort zelf.

:? Mijn Zyxel modem is steeds 100% load wat kan ik hier aan doen?
Zet bandwidth management uit.

:? Ik ben down!
Zyxel heeft zelf een FAQ die je stapsgewijs door dit probleem kan helpen.

:? Ik ben af en toe down!
Ook hiervoor heeft Zyxel zelf een FAQ.

:? Mijn modem is defect! Wat nu?
U kunt uitsluiten dat de modem het probleem is door een andere modem op dezelfde aansluiting te gebruiken. De kans dat twee dezelfde modems tegelijkertijd defect zijn is te verwaarlozen. Indien ook de tweede modem het niet doet, licht het niet aan de modem. U kunt het beste contact opnemen met uw provider. Zij kunnen contact opnemen met de Telco om na te gaan wat er verkeerd is gegaan bij het aansluiten.

:? Heeft Telfort een datalimiet?
Nee een Fair Use Policy, wat dit betekend dat je niet oneindig kan downloaden maar, er zijn tot dus ver nog geen meldingen bekent dat Telfort gebruikers de lijn hebben geknepen.


Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Afsluiting

Dit is alweer deel 11 het Telfort topic. Uiteraard houden we ons in dit topic aan de regels die op GOT gelden.

Terug naar bovenCredits gaan nog steeds naar trolleystad voor het aanmaken van deze geweldige TS!

Telfort nieuwsgroep
De nieuwsgroep over Telfort en zijn gebruikers kun je hier vinden.

Status Controle?
Je kan rond stap 2 / 3 je adres gegevens even mailen naar telfort@totaalgeflipt.nl om te weten hoelang het nog gaat duren.

Topic Updates
Voor TS suggesties kun je het best een DM of een mail sturen. Deze zullen dan bij het volgende deel worden ingesloten.

Update: 24 Mei 2008
FAQ geupdate! Met heel veel dank aan lt_cmd_data voor de info! *O*


Deel 11 Alweer! *O*


Waarschuwing:
Melding van 'het werkt hier niet/wel' heeft weinig toegevoegde waarde in dit topic! Bespreek iets specifiek of laat de reactie achterwege, niemand kan er iets mee. GoT is geen plaats om storingen te melden over diensten.

 • JohnStaakke
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 10:42
Mooie OP. Heb nu sinds februari Telfort, af en toe ligt de telefoon er wel uit, maar heb wel het idee dat ze er wat aan doen...

 • hjs
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online
DeX schreef op maandag 11 augustus 2008 @ 11:22:
Afsluiting

Dit is alweer deel 9 het Telfort topic. Uiteraard houden we ons in dit topic aan de regels die op GOT gelden.
Deel 9 alweer :+

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
Stuur anders een DM?

 • flip154
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 15-03 15:24
Sinds een klein maandje is telfort adsl geactiveerd. Regelmatig gebeurd het dat elke 5min het modem connectie verliest en opnieuw het DSL en internet ledje gaan knipperen. Er zijn ook perioden dat ie urenlang stabiel is. Mijn kennis van adsl theorie is maar heel rudimentair. Ik heb deze diagnostics uit het modem opgehaald:
8886 kbps / 275 kbps

noise margin upstream: 8 db
output power downstream: 22 db
attenuation upstream: 54 db
tone 0- 31: 00 00 00 00 01 12 23 33 34 44 55 55 55 55 54 55
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 8 db
output power upstream: 11 db
attenuation downstream: 53 db
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 12 22 22 44 45 55 55 65 66 77
tone 64- 95: 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77
tone 96-127: 77 77 77 77 77 88 88 88 88 78 88 88 88 88 88 58
tone 128-159: 88 77 88 68 87 78 88 88 67 88 77 57 77 75 22 57
tone 160-191: 77 77 77 77 77 77 50 46 77 77 88 88 88 88 87 87
tone 192-223: 27 88 88 88 88 87 77 54 77 88 99 75 77 82 88 88
tone 224-255: 88 77 77 77 75 26 77 77 77 77 77 77 77 54 15 65
tone 256-287: 06 78 77 87 77 87 88 88 88 88 88 88 87 77 77 57
tone 288-319: 77 27 77 78 77 77 77 77 77 77 77 77 77 76 77 75
tone 320-351: 77 77 77 67 76 47 65 55 65 56 65 55 55 55 55 55
tone 352-383: 55 55 34 54 44 45 44 44 44 22 22 21 00 00 02 22
tone 384-415: 22 22 44 44 44 42 42 22 22 23 22 22 22 22 32 22
tone 416-447: 23 42 22 22 22 22 22 21 12 22 22 22 22 22 22 22
tone 448-479: 21 21 11 10 00 11 02 22 12 11 11 10 10 00 00 00
tone 480-511: 00 01 01 01 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

SAR Driver Counters Display:
inPkts = 0x000268ca, inDiscards = 0x00000003
outPkts = 0x000217b2, outDiscards = 0x00000023
inF4Pkts = 0x00000000, outF4Pkts = 0x00000000
inF5Pkts = 0x00000003, outF5Pkts = 0x00000002
openChan = 0x00000023, closeChan = 0x00000021
txRate(Bps) = 0, rxRate(Bps) = 0
Het verdeelstation zou binnen 1km afliggen, dus misschien dat de hoge attenuation het probleem kan zijn? Zo ja, wat zou ik daar aan kunnen doen behalve de helpdesk bellen?

edit: ik heb het standaard zyxel modem zonder splitter (geen voip in abonement) rechtstreeks aangesloten op het ISRA punt. Bekabeling is ongeveer een halve meter.

[Voor 12% gewijzigd door flip154 op 11-08-2008 16:18]


 • ck2000nl
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 08-03 15:42
Had een vergelijkbaar probleem, alleen zit ik 2,5 KM van de centrale. Soms een hele week zonder problemen, en dan weer dagen waar de verbinding om de haverklap eruit licht... De oplossing die Telfort (het beste uit kwam) is mijn snelheid te limiteren van 8000 kbps naar de helft.... Terwijl de verbinding voorheen zonder problemen op die snelheid heeft gewerkt...

| Sony VAIO Pro 13" 8GB 256GB ssd Windows 8 |


Anoniem: 32279

flip154 schreef op maandag 11 augustus 2008 @ 14:53:
Sinds een klein maandje is telfort adsl geactiveerd. Regelmatig gebeurd het dat elke 5min het modem connectie verliest en opnieuw het DSL en internet ledje gaan knipperen. Er zijn ook perioden dat ie urenlang stabiel is.
Heb sinds een week exact hetzelfde probleem in Harlingen (mijn buurman ook). Leek opgelost (2e lijsnsmelding geworden bij de helpdesk). Gisteren opeens weer problemen, vandaag weer 2 keer gebeld, maar probleem is nog niet opgelost (Telfort had nog geen terugkoppeling van KPN monteur gehad).

Ik snap niet waarom ik hier last van heb. Heb al 6 maanden zonder problemen Telfort gehad en opeens dit probleem? Ik kon altijd super downloaden met 1,8MB/sec. en nu opeens 2 seconden internet, dan vliegt verbinding eruit en gaat hij het signaal detecteren, initializen en krijg ik weer 2 seconden verbinding en vliegt hij er weer uit... zucht

Hiervoor heb ik jarenlang Xs4all gehad en nooit dit soort problemen? En ik heb niks aangepast aan bekabeling etc. Wel apart dat meer mensen dit probleem dus hebben nu.

Als het niet opgelost wordt ga ik trouwens niet akkoord met lagere snelheid (zoals user hierboven), dan stap ik wel weer over (damn, elk jaar moet dit nu bijna omdat ik bij elke provider gedonder krijg , of het nu adsl of kabel is....)

[Voor 30% gewijzigd door Anoniem: 32279 op 11-08-2008 16:03]


 • Sendar
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 14:49
Hier precies hetzelfde ( Leiden). Helpdesk medewerkers wordt je ook niet echt blij van, elke x weer iets anders.. Maar ligt altijd aan mij. Met Speedlinq nooit ergens last van gehad en nu constant.

Maar goed. Ging weer een maand goed, maar nu vorige week weer twee dagen zonder gezeten en nu wisselde verbinding. Nu ben ik gelukkig veel weg en erger ik me er niet meer aan, maar blijft vervelend. Zeker als het weer weer slechter wordt ;)

http://www.flickr.com/photos/sendar/ - www.sanderhendriks.eu - www.twomendesign.nl


Anoniem: 241294

flip154 schreef op maandag 11 augustus 2008 @ 14:53:
Sinds een klein maandje is telfort adsl geactiveerd. Regelmatig gebeurd het dat elke 5min het modem connectie verliest en opnieuw het DSL en internet ledje gaan knipperen. Er zijn ook perioden dat ie urenlang stabiel is. Mijn kennis van adsl theorie is maar heel rudimentair. Ik heb deze diagnostics uit het modem opgehaald:


[...]


Het verdeelstation zou binnen 1km afliggen, dus misschien dat de hoge attenuation het probleem kan zijn? Zo ja, wat zou ik daar aan kunnen doen behalve de helpdesk bellen?

edit: ik heb het standaard zyxel modem zonder splitter (geen voip in abonement) rechtstreeks aangesloten op het ISRA punt. Bekabeling is ongeveer een halve meter.
Ergens in je aansluitsituatie zit iets fout. Je haalt met de upstream maar 275 kbps. Dit zou in bijna alle gevallen in de buurt van 1024 moeten zitten. Is het punt waarop je modem hebt aangesloten wel de hoofdaansluiting van je woning? Zitten er nog aftakkingen voor je modem?

Wat bedoel je met het verdeelstation? Als je de wijkcentrale bedoelt komen je waardes niet overeen met wat je zou moeten kunnen halen. Meestal is het zo, mits goed koper buitenshuis, je de max. snelheid wel zou moeten halen. attenuation downstream: 53 db / 13,8 = 3.84 km. Doe eens een postcodecheck en kijk waar je ongeveer op uit komt, want dit zou een uitkomst kunnen zijn als je afgaat op de waardes die je nu in je modem hebt staan.

[Voor 3% gewijzigd door Anoniem: 241294 op 11-08-2008 20:17. Reden: Stuk vergeten]


 • flip154
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 15-03 15:24
Anoniem: 241294 schreef op maandag 11 augustus 2008 @ 16:58:
[...]


Ergens in je aansluitsituatie zit iets fout. Je haalt met de upstream maar 275 kbps. Dit zou in bijna alle gevallen in de buurt van 1024 moeten zitten. Is het punt waarop je modem hebt aangesloten wel de hoofdaansluiting van je woning? Zitten er nog aftakkingen voor je modem?

Wat bedoel je met het verdeelstation? Als je de wijkcentrale bedoelt komen je waardes niet overeen met wat je zou moeten kunnen halen. Meestal is het zo, mits goed koper buitenshuis, je de max. snelheid wel zou moeten halen. attenuation downstream: 53 db / 13,8 = 3.84 km. Doe eens een postcodecheck en kijk waar je ongeveer op uit komt.
Afstand tot de wijkcentrale komt overeen met ~300m in een postcode check. Het modem is inderdaad (rechtstreeks) aangesloten op de hoofdaansluiting, maar het is een oud huis en waarschijnlijk valt er wel het een en ander schoon te maken/vervangen. Ik ga het zo even openschroeven en bekijken.

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22-03 20:05
flip154 schreef op maandag 11 augustus 2008 @ 14:53:
Sinds een klein maandje is telfort adsl geactiveerd. Regelmatig gebeurd het dat elke 5min het modem connectie verliest en opnieuw het DSL en internet ledje gaan knipperen. Er zijn ook perioden dat ie urenlang stabiel is. Mijn kennis van adsl theorie is maar heel rudimentair. Ik heb deze diagnostics uit het modem opgehaald:


[...]


Het verdeelstation zou binnen 1km afliggen, dus misschien dat de hoge attenuation het probleem kan zijn? Zo ja, wat zou ik daar aan kunnen doen behalve de helpdesk bellen?

edit: ik heb het standaard zyxel modem zonder splitter (geen voip in abonement) rechtstreeks aangesloten op het ISRA punt. Bekabeling is ongeveer een halve meter.
Je up- en downstream SNR zijn gelijk, dat klopt niet. Dat duidt op een probleem met je aansluiting, een van beide draden maakt nauwelijks contact. De afstand naar de centrale hoeft dus ook helemaal geen bijna 4km te zijn, dat komt mede daardoor.

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


Anoniem: 192060

Sendar schreef op maandag 11 augustus 2008 @ 16:46:
Hier precies hetzelfde ( Leiden). Helpdesk medewerkers wordt je ook niet echt blij van, elke x weer iets anders.. Maar ligt altijd aan mij. Met Speedlinq nooit ergens last van gehad en nu constant.

Maar goed. Ging weer een maand goed, maar nu vorige week weer twee dagen zonder gezeten en nu wisselde verbinding. Nu ben ik gelukkig veel weg en erger ik me er niet meer aan, maar blijft vervelend. Zeker als het weer weer slechter wordt ;)
Nou jongens troost je hier in Spijkenisse hetzelfde liedje dus het ligt niet aan ons maar duidelijk aan Telfort die is aan het klooien met onze verbindingen. Moedeloos wordt je ervan :'(
O ja en mijn payserver Eweka daar heb ik nu downloads die door de helft zijn gegaan op volle snelheid volgens mij worden we expres afgeknepen of is er gebrek aan capaciteit. |:(

[Voor 10% gewijzigd door Anoniem: 192060 op 11-08-2008 19:55]


 • xxxMaverick
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 15:50
Mijn ervaring met telfort: in het nieuwe huis net vandaag aangesloten. Eerste tests: stabiel internet en telefoon. Snelheid 1,6mb sec dus ben zeer tevreden

 • Masimo
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 22-03 23:25
bjck schreef op maandag 11 augustus 2008 @ 18:51:
[...]

Je up- en downstream SNR zijn gelijk, dat klopt niet. Dat duidt op een probleem met je aansluiting, een van beide draden maakt nauwelijks contact. De afstand naar de centrale hoeft dus ook helemaal geen bijna 4km te zijn, dat komt mede daardoor.
Kun je uitleggen waarom de twee SNR's niet gelijk mogen zijn? Even de situatie hier:

noise margin upstream: 9 db
output power downstream: 18 db
attenuation upstream: 1 db

noise margin downstream: 7 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 11 db

SNR's niet gelijk maar wel bijna. Is 2 db verschil genoeg? (3db is factor 10, toch?). De boel draait hier superstabiel. 2070 kB/sec strakke downloadsnelheid vanaf eweka. Ook geen last gehad van recente storingen. Ook geen enkel probleem met telefonie. Att. down van 12 naar 11 db sinds een weekje. Ben dus 75 m korter bij de centrale gekomen :+

 • kavorka
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 20-03 12:55
Op dit moment heb ik Tele2 (alleen internet en voetbal) + KPN belbudget. Aangezien de voetbal nu ook door mijn kabelboer wordt uitgezonden heb ik uit finacieel oogpunt besloten Tele2 op te zeggen en Telfort aan te vragen.

Nu heb ik in aanvraagprocedure aangevinkt dat ik nu KPN belbudget heb, maar dat ik geen bellen wil via Telfort. Zeggen zij nu ook mijn KPN abonnement op?

 • Thombias
 • Registratie: November 2001
 • Niet online
Zijn er gebruikers van Telfort die onlangs hebben gemerkt dat hun centrale is geupgrade? van ADSL1(of ADSL2) naar ADSL2+.
Wat is jullie ervaring? Moest je bellen naar Telfort om op een 20mb profiel gezet te worden of ging het automatisch?

 • Doane
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 22-03 12:35
Als er nog ADSL van KPN op een lijn zit en dat abo loopt af op 8-9 en Telfort gaat in per 22-8, neemt Telfort dat dan gewoon over en verdwijnt het KPN-signaal automatisch? Of moet ik Telfort vragen om pas op 8-9 aan te sluiten?

Reacher said nothing / Everybody counts or nobody counts


Anoniem: 270882

Ik ben van plan om de overstap van Tele2 naar Telfort te maken. Nu wil ik een internet + bellen abo aanvragen. Ik zie dat de basismodem van Telfort geen draadloos bevat. Is het mogelijk om een ander modem (met draadloos) te gebruiken in plaats van dat basismodem? Kan ik dan nog wel gebruik maken van het bel-gedeelte van Telfort of moet je perse dat modem gebruiken?

Alvast bedankt!

Anoniem: 32279

Ik heb een update van dit probleem ontvangen van Telfort:

Er gaat veel mis momenteel bij KPN. Er zijn kennelijk aanpassingen aan het netwerk daar geweest en een groot deel van de Telfort klanten heeft nu een wegvallende verbinding (om de 2 minuten is het signaal weg).

Advies: bellen en vragen naar de status van het probleem voor jouw postcode en huisnummer en 2e lijn laten bellen met KPN. Dit kost een paar uurtjes. In de loop van de avond / morgenochtend kan ik bellen en hoor ik wat KPN voor mij kan gaan doen.

Kortom, landelijke storing voor veel klanten van Telfort, al wil men het daar nog geen storing noemen (maar de helpdeskmedewerker gaf aan dat hij alleen maar dit soort telefoontjes momenteel kreeg).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anoniem: 270882 schreef op dinsdag 12 augustus 2008 @ 11:54:
Ik ben van plan om de overstap van Tele2 naar Telfort te maken. Nu wil ik een internet + bellen abo aanvragen. Ik zie dat de basismodem van Telfort geen draadloos bevat. Is het mogelijk om een ander modem (met draadloos) te gebruiken in plaats van dat basismodem? Kan ik dan nog wel gebruik maken van het bel-gedeelte van Telfort of moet je perse dat modem gebruiken?

Alvast bedankt!
Zeker kan dit, zelf heb ik een 2e hands speedtouch 716i gekocht voor 25 euro en die aangesloten op de telfort modem. De speedtouch heb ik als router ingesteld en die geeft ook een draadloze verbinding. Je kan ook bijv. de speedtouch alleen gebruiken, maar dan kreeg ik ongeveer 400KB/sec langzamere verbinding en nu gebruik ik ze dus allebei aan elkaar gekoppeld voor optimale prestaties.

Je kan ook bij telfort een draadloze modem kopen tegen meerprijs (maar een 2e hands speedtouch of andere router is veel voordeliger, maar vergt wat aanpassingen van de configuratie via de standaard wizard die in die modem zit, moeilijk is het dus niet).

[Voor 47% gewijzigd door Anoniem: 32279 op 12-08-2008 12:07]


Anoniem: 270882

@snoeki

Ah okee, dus je hebt eerst de Telfort modem waar je je bel-gedeelte en internet op aan hebt gesloten. En vervolgens daarachter nog je router voor je wireless?

Anoniem: 32279

Anoniem: 270882 schreef op dinsdag 12 augustus 2008 @ 12:27:
@snoeki

Ah okee, dus je hebt eerst de Telfort modem waar je je bel-gedeelte en internet op aan hebt gesloten. En vervolgens daarachter nog je router voor je wireless?
Ja, alleen gebruik ik het belgedeelte niet (maar dat maakt niet uit). Het kan op 2 manieren:

Speedtouch 716 modem zonder telfort modem gebruiken

Let op: ik haal hiermee niet mijn maximale snelheid, maar dat hoeft voor jou niet zo te zijn:

stap 1: speedtouch 716 aangesloten en voorzien van nieuwste firmware
stap 2: het bestand genaamd "http://www.speedtouch.nl/downloads/ST7xx_config_nl_R6x_v16.exe" gestart
stap 3: 1 x op volgende drukken, hij controleert nu de speedtouch
stap 4: ik krijg nu een keuze uit 3 opties: providers met RFC1483 verbinding, providers met
PPPoA verbinding of Tiscali met Telefonie. Ik kies providers met RFC1483 verbinding en druk
volgende
stap 5: als netwerkoperator kies ik tiscali en druk volgende
stap 6: proxy adres vul ik onzin in, proxy poort geef ik 5060 op, adres registrator vul ik
onzin in en poort registrator laat ik ook leeg en druk volgende
stap 7: telefoonnummer vul ik 0 in, gebruikersnaam vul ik onzin in, wachtwoord laat ik leeg
en druk volgende
stap 8: hier vul ik 3 keer Administrator in
stap 9: hier kies ik middel (wep)
Nu gaat de speedtouch alles instellen en klik ik voltooien.

Telfort standaardmodem + speedtouch 716 (voor router en draadloos netwerk):

Dit is de beste oplossing. Geeft maximale snelheid en je kan beide modems benaderen en instellen. En het belangrijkste: bij problemen ziet telfort haar eigen modem aan het netwerk hangen en niet een ander type en zo wordt je dus altijd snel geholpen en krijg je geen gezeur.

hier de handleiding hoe je de speedtouch 716 (van o.a. xs4all en andere providers) als switch kan gebruiken op je standaard Zyxel modem (met dank aan user trolleystad):

* Je ZyXEL modem plaats je bij je ISRA punt. Maar sluit deze nog niet op de pc aan.
* Sluit de speedtouch aan op je PC
* Log in op de speedtouch via http://speedtouch.lan (of http://192.168.1.254)
* Ga naar de ethernetinterface in het menu (home network -> interfaces -> local network -> configure) en zet DHCP uit. Voeg een nieuw IP adres toe (waar nu dus 10.0.0.138 en 192.168.1.254 staat). Dat IP adres kan bijvoorbeeld 192.168.1.250 zijn.
* Verwijder de andere 2 IP adressen. (Dus 192.168.1.254 en 10.0.0.138)
* Sluit nu de ethernetkabel tussen de ZyXEL en speedtouch aan. De ethernetkabel moet in poort 1 van de speedtouch zitten.

Je speedtouch kun je nu bereiken op 192.168.1.250 en de ZyXEL op 192.168.1.254. Mocht je instellingen willen veranderen. Als je nu een PC aansluit zal deze een IP krijgen van de ZyXEL DHCP server. Je Speedtouch is nu een AP/switch. Ook de telefoonpoorten werken trouwens nog.

Veel plezier ermee, zo kan je gratis van je standaard Zyxel modem met 1 poort gelijk meerdere pc's aansluiten en ook je draadloze netwerk blijft beschikbaar. Het werkt hier uitstekend.

[Voor 103% gewijzigd door Anoniem: 32279 op 12-08-2008 12:42]


 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
flip154 schreef op maandag 11 augustus 2008 @ 18:19:
[...]


Afstand tot de wijkcentrale komt overeen met ~300m in een postcode check. Het modem is inderdaad (rechtstreeks) aangesloten op de hoofdaansluiting, maar het is een oud huis en waarschijnlijk valt er wel het een en ander schoon te maken/vervangen. Ik ga het zo even openschroeven en bekijken.
Die 300 m is hemelsbreed en zo loopt de kabel niet.Wil je het exact weten dan moet een lijnmeting aanvragen.Schoonmaken zal niet veel brengen tenzij er sprake is van oxidatie,maar dat betwijfel ik.

Wellicht heeft te maken met de genoemde update dat er meer problemen zijn.

Anoniem: 270882

@ snoeki

Harstikke bedankt! Ik denk dat ik vandaag mijn Tele2 abo op ga zeggen en Telfort aanvragen. Ik neem aan dat ik inplaats van een Speedtouch 716 ook een Linksys WRT54G kan gebruiken? Ben van plan om je 2e optie te gebruiken aangezien dit geen snelheidsverlies (iig bij jou) opleverd.

Anoniem: 32279

Anoniem: 270882 schreef op dinsdag 12 augustus 2008 @ 12:51:
@ snoeki

Harstikke bedankt! Ik denk dat ik vandaag mijn Tele2 abo op ga zeggen en Telfort aanvragen. Ik neem aan dat ik inplaats van een Speedtouch 716 ook een Linksys WRT54G kan gebruiken? Ben van plan om je 2e optie te gebruiken aangezien dit geen snelheidsverlies (iig bij jou) opleverd.
Ja, dat gaat werken. Kijk ook eens hier:
http://www.adslforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=18564

[Voor 33% gewijzigd door Anoniem: 32279 op 12-08-2008 13:17]


 • CyBeRSPiN
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 16:01

CyBeRSPiN

sinds 2001

Doane schreef op dinsdag 12 augustus 2008 @ 10:32:
Als er nog ADSL van KPN op een lijn zit en dat abo loopt af op 8-9 en Telfort gaat in per 22-8, neemt Telfort dat dan gewoon over en verdwijnt het KPN-signaal automatisch? Of moet ik Telfort vragen om pas op 8-9 aan te sluiten?
Zover ik weet moet je juist zorgen dat er overlap is, dan kan de monteur in de wijkcentrale zo het stekkertje verhuizen, en heb jij maar heel even geen internet :)

 • Doane
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 22-03 12:35
CyBeRSPiN schreef op dinsdag 12 augustus 2008 @ 15:40:
[...]

Zover ik weet moet je juist zorgen dat er overlap is, dan kan de monteur in de wijkcentrale zo het stekkertje verhuizen, en heb jij maar heel even geen internet :)
Ha, perfect, dan laat ik het zo. KPN Direct-abo loopt t/m 8-9 en Telfort sluit aan op 22-8. Dus Telfort-signaal komt in de plaats van KPN-signaal op hetzelfde aderpaar?

Reacher said nothing / Everybody counts or nobody counts


Anoniem: 32279

Doane schreef op dinsdag 12 augustus 2008 @ 15:54:
[...]

Ha, perfect, dan laat ik het zo. KPN Direct-abo loopt t/m 8-9 en Telfort sluit aan op 22-8. Dus Telfort-signaal komt in de plaats van KPN-signaal op hetzelfde aderpaar?
Van xs4all naar telfort ging het inderdaad over hetzelfde aderpaar (gelukkig). Dus zal wel bij jou ook het geval zijn (uitgaande dat xs4all dochteronderneming is van kpn).

Hier heb ik weer internet, benieuwd hoe lang het nu online blijft. Heb het weer sinds 11:00 vanochtend. Net nog gebeld met de helpdesk om te vragen wat kpn nu gedaan heeft en mevrouw aan de lijn wilde dat niet vertellen en vond dat ik teveel bel. "U belt ons 3 keer per dag en dat is vervelend" zei ze me... Ik heb haar een fijne avond gewenst en medegedeeld dat ik morgen weer bel om de reden te horen (kpn had nog niet geantwoord). Nu maar hopen dat ik een bekwame vent aan de lijn krijg (niet dat ik iets tegen vrouwen heb, maar vrouwen op een technische helpdesk vertrouw ik nooit).

 • Doane
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 22-03 12:35
Anoniem: 32279 schreef op dinsdag 12 augustus 2008 @ 19:12:Nu maar hopen dat ik een bekwame vent aan de lijn krijg (niet dat ik iets tegen vrouwen heb, maar vrouwen op een technische helpdesk vertrouw ik nooit).
omg...you just opened a can of worms.... :)

Reacher said nothing / Everybody counts or nobody counts


Anoniem: 32279

Doane schreef op dinsdag 12 augustus 2008 @ 20:58:
omg...you just opened a can of worms.... :)
Ik heb op een helpdesk gewerkt (hogeschool) en wij hadden een vrouwelijke collega: riekje sikkema. Aardige dame, alleen gaf ze iedereen die belde (medewerkers van die school en studenten) steevast 1 advies: reset je pc. Na een paar jaar hadden wij als helpdesk een verbod op het woord resetten gekregen van onze leidinggevende en stond mevrouw bekend als riekje reset-me-maar :D _/-\o_

Nou, geheel offtopic weer. Hier draait het internet weer als vanouds (afkloppen). Een ieder die ook een haperende verbinding heeft: blijven bellen (ik belde 3 keer per dag). Als je op het bandje te horen krijgt dat het erg druk is en je beter een dag later kan terugbellen: niet doen! Ik heb nooit langer dan 9 minuten in de wacht gestaan. Lieg als ze vragen waar de modem staat (alleen liegen als hij niet binnen 1 meter van de muur staat), vertel niks over routers e.d. en laat ze maar testen. Als je een goede helpdeskmedewerker hebt bekijkt hij de log files en zal er geconcludeerd worden dat je verbinding inderdaad opeens erg brak is en krijgt kpn opdracht dit uit te zoeken. Duurt 48 uur voordat kpn met een monteur in de centrale is geweest. Krijg je 2 tot 5 dagen of zelfs 5 tot 10 dagen te horen? Niet geloven, uur later nog een keer bellen en nogmaals informeren. Nadeel is wel dat Telfort erg goed noteert hoe vaak je belt en je krijgt vast te horen dat je al eerder gebeld hebt. Maar de goede personen daar doen moeite voor je. Vraag dagelijks een statusupdate (kost je helaas ongeveer 3 euro aan belkosten, maar blijf druk zetten). Laat de helpdeskemedewerker informeren naar de status en vraag wat ze voor je kunnen doen (bijv. melding opnieuw aanmelden of 2e lijn naar kpn laten bellen om druk te zetten). Zo heeft het bij mij gewerkt.

 • BramV
 • Registratie: Augustus 2007
 • Nu online
sinds november Telfort op zich tevreden maar:
ik ben van +- 1.8 MB/s naar 1.3 MB/s gezakt met newsserver (xsnews).
bbned speedtest ook 1.3 MB/s
afstand central +-500 mtr.

noise margin upstream: 8 db
output power downstream: 21 db
attenuation upstream: 4 db
tone 0- 31: 00 00 00 0c cc de dd fe ee ef ff ed ee dd ca 85
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 7 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 15 db
interface status 19933 kbps / 1121 kbps
modem zit bijna direct op isra punt in meterkast niets veranderd.

enig idee?

 • vr6-only
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 13:24

vr6-only

Blub Blub

BramV schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 00:04:
sinds november Telfort op zich tevreden maar:
ik ben van +- 1.8 MB/s naar 1.3 MB/s gezakt met newsserver (xsnews).
bbned speedtest ook 1.3 MB/s
afstand central +-500 mtr.

noise margin upstream: 8 db
output power downstream: 21 db
attenuation upstream: 4 db
tone 0- 31: 00 00 00 0c cc de dd fe ee ef ff ed ee dd ca 85
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 7 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 15 db
interface status 19933 kbps / 1121 kbps
modem zit bijna direct op isra punt in meterkast niets veranderd.

enig idee?
Wellicht je PC?

Je intrainwaardes zien er goed uit en je modem halt ook 19.9933 kbps (20 Mbit = 20480 kbps)

Modem een reset gegeven?
Werk je draadloos?

It ain't stupid if it works!


 • Switek
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 13:22
Ik heb hier sinds vanochtend geen internet en telefoon meer. Modem gereset maar dat helpt niet. De juiste lampjes gaan wel branden maar het modem krijgt geen WAN ip-adres. Geen internet! dat is me de afgelopen 5 jaar met ADSLdirect van KPN niet gebeurd.

edit: Zonder aanwijzbare reden werkt het nu weer, gelukkig.

[Voor 12% gewijzigd door Switek op 13-08-2008 08:50]


 • wes-
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 09:59
Nijmegen ligt er weer uit..

 • LeGato23
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Bij mij sinds gisteravond rond een uurtje of 18:00uur ook geen verbinding meer... (regio Nijmegen)

[Voor 3% gewijzigd door LeGato23 op 13-08-2008 09:14]


Anoniem: 192060

Switek schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 08:40:
Ik heb hier sinds vanochtend geen internet en telefoon meer. Modem gereset maar dat helpt niet. De juiste lampjes gaan wel branden maar het modem krijgt geen WAN ip-adres. Geen internet! dat is me de afgelopen 5 jaar met ADSLdirect van KPN niet gebeurd.

edit: Zonder aanwijzbare reden werkt het nu weer, gelukkig.
Dat is toevallig ik heb dit ook gehad. Vanacht een download aangezet en vanochtend het rode internet lampje aan in plaats van groen.
Ook nu werkt het weer. Ik zit in Spijkenisse.

Anoniem: 192060

vr6-only schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 02:40:
[...]


Wellicht je PC?

Je intrainwaardes zien er goed uit en je modem halt ook 19.9933 kbps (20 Mbit = 20480 kbps)

Modem een reset gegeven?
Werk je draadloos?
Dit ligt niet aan de pc of modem het ligt gewoon aan Telfort heb hier hetzelfde in Spijkenisse. Eerst 15 mbit nu 12 mbit en downloads van rond de 100 kbit/s terwijl dit vele malen hoger moet zijn.

 • dj_dysaster
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 13:41
Hier in de regio emmen ook veel problemen met de verbinding, na een ander modem erbij te hebben gepakt (dacht dat mn modem misschien defect was) en die te hebben ingesteld krijg ik soms een ip in de 1.253.x.x range :S

Goed we wachten af.......

Anoniem: 43754

Hier sinds vanochtend geen internet meer.... 1645TC Ursem... nog meer mensen last in omgeving NoordHolland-Noord? Heb telfort al gebeld, maar hier vandaan onbereikbaar.. tutututututu...

Maar even rustig afwachten denk ik... :'(


***
Ongelovelijk toch... tikker ik dit berichtje.... zie ik in mijn ooghoeken opeens dat het internet lampie weer aangaat :P Kijkt telfort soms mee ofzo O-)
Hier nu weer internet na er de hele ochtend uit te hebben gelegen _/-\o_

[Voor 34% gewijzigd door Anoniem: 43754 op 13-08-2008 10:01]


Anoniem: 32279

Anoniem: 192060 schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 09:21:
[...]


Dat is toevallig ik heb dit ook gehad. Vanacht een download aangezet en vanochtend het rode internet lampje aan in plaats van groen.
Ook nu werkt het weer. Ik zit in Spijkenisse.
hier in harlingen ook. Heb ook geen kpn telefonie meer... Ik bellen met kpn, ben ik de rekening vergeten te betalen en was ik afgesloten :X

Maar ze sluiten me weer aan en ik betaal hem even zodra ik weer internet heb. Vreemd genoeg had ik ondanks het rode lampje wel een goede verbinding volgens mijn modem (status up met 18953 kbitjes), maar geen internet. Mijn buurman stond om 06:30 ook al bij mijn deur dat hij rode lampjes op de modem had. Geen idee wat de status nu bij ons in de straat is, hoop dat het weer werkt.

[Voor 29% gewijzigd door Anoniem: 32279 op 13-08-2008 10:07]


 • KGB007
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 09-06-2022
Misschien is het al eerder gemeld maar is het normaal dat je bij een internetprovider een e-mail wachtwoord van maximaal 8 karakters kan hebben?

Ik ben best tevreden over mijn verbinding, geen uitval, 1350kb/s stabiel (Eweka) dus hier niks te klagen.
(:) ik kwam van een casema kabel abb. van 200kb/s)

Maar dat ik vijf weken mailtjes moet sturen naar de klantenservice met de vraag waarom ik outlook (en welke pop3-aanmeldend programma dan ook) niet aan de praat krijg. Vijf weken lang verhalen over instellingen, firewalls, account opnieuw aanmaken, misschien internet-security herinstalleren en dat ik na vijf weken het bericht krijg dat mijn wachtwoord misschien te lang is..........erg slecht. Ik dacht dat je je wachtwoord juist lang moest maken. En buiten dat, met de webmail werkt het wel alleen de pop3-server pikt het niet. Lijkt mij toch niet heel moeilijk om dat te wijzigen (of zeg ik nu iets heel doms).

Anoniem: 32279

KGB007 schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 10:05:
na vijf weken het bericht krijg dat mijn wachtwoord misschien te lang is
Werkt het nu met een korter wachtwoord wel in outlook?

 • Spacespider
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 18-03 19:41
KGB007 schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 10:05:
Maar dat ik vijf weken mailtjes moet sturen naar de klantenservice met de vraag waarom ik outlook (en welke pop3-aanmeldend programma dan ook) niet aan de praat krijg. Vijf weken lang verhalen over instellingen, firewalls, account opnieuw aanmaken, misschien internet-security herinstalleren en dat ik na vijf weken het bericht krijg dat mijn wachtwoord misschien te lang is..........erg slecht. Ik dacht dat je je wachtwoord juist lang moest maken. En buiten dat, met de webmail werkt het wel alleen de pop3-server pikt het niet. Lijkt mij toch niet heel moeilijk om dat te wijzigen (of zeg ik nu iets heel doms).
Het is zo dat als je via webmail inlogt, dat formuliertje automatisch de laatste paar tekens eraf knipt, je wachtwoord bij hun is dus echt maar maximaal 8 tekens lang. Eigenlijk wel slecht dat het wachtwoord niet langer kan...

 • KGB007
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 09-06-2022
Anoniem: 32279 schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 10:08:
[...]

Werkt het nu met een korter wachtwoord wel in outlook?
Ik heb nu een korter wachtwoord en nu werkt outlook gewoon. Ik vond het ook erg slecht dat ze vijf weken en veel mogelijke oplossingen nodig hadden om mij te melden dat mijn wachtwoord misschien te lang was.

@spacespider.

Misschien begrijp ik jou verkeerd, maar bij de webmail kon ik juist wel inloggen met een wachtwoord van meer dan 8 karakters en bij de pop3 niet. Of bedoelde je zoiets?

 • Spacespider
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 18-03 19:41
KGB007 schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 10:22:
[...]
Misschien begrijp ik jou verkeerd, maar bij de webmail kon ik juist wel inloggen met een wachtwoord van meer dan 8 karakters en bij de pop3 niet. Of bedoelde je zoiets?
Dat klopt, stel je gebruikt het wachtwoord abc1234567, dan veranderd de inlogpagina van webmail dat automatisch in abc12345 en vergelijkt dat met de gegevens in de Telfort database. Het wachtwoord wat hun in de database hebben is dus nooit langer dan 8 tekens.

Probeer maar in te loggen via webmail met de eerste 8 tekens van je wachtwoord.

[Voor 6% gewijzigd door Spacespider op 13-08-2008 10:31]


 • Martijn02
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 19-03 14:13

Martijn02

/* No Comment */

Om mezelf maar even te quoten...
Martijn02 schreef op woensdag 06 augustus 2008 @ 11:33:
 • 10 juli aangevraagd (nieuw adres, kale lijn, dus zonder KPN)
 • Ergens tussen 21 en 25 juni: Modem ontvangen (afgeleverd bij de buren, ik was op vakantie)
 • Brief gekregen dat er woensdag 30 juli opgeleverd zou worden ("als het onverhoopt later wordt dan houden we u op de hoogte" -> jeah right)
 • Vrijdag 1 augustus: nog geen signaal op de lijn -> Helpdesk gebeld, "Ja het kan soms 2 dagen langer duren voordat de aansluiting is gemaakt, probeer het morgen nog eens"
 • Dinsdag 5 augustus: nog steeds geen signaal -> Helpdesk gebeld: "Ok, we gaan een onderzoek starten, dat kan tussen de 2 en de 10 werkdagen duren, het is een stilzwijgend onderzoek, dus u hoort er niets van, het DSL lampje op het modem zal op een gegeven moment gaan branden."
Goed... dus de komende 10 dagen afwachten, kijken of ik al signaal krijg. Beetje kut dat ze niet even een belletje doen. Zou zo fijn zijn als je dag 3 gebeld wordt met. "Dag mijnheer Martijn02, we hebben de problemen op uw verbinding opgelost, als het goed is zou het vanaf nu moeten wachten, als het niet werkt kunt u dan even terugbellen?"

Nouja, nu kan ik de komende 2 weken iedere dag met spanning naar de meterkast lopen, modem resetten, en 5 minuten wachten op een groen DSL lampje. 't heeft ook zijn charmes natuurlijk... :S
 • Zondag 10 Augustus: Eerste rekening ontvangen, uit de specificatie blijkt dat ik al vanaf 29 juli voor internet betaal, maar er werkt nog niets. (en dat weten ze bij Telfort) Heb me er een paar uur over opgewonden, maar heb besloten nog even geduldig te wachten tot het werkt. Die halve maand die ik nu te veel betaal is max 10,- om daar nu een boze aangetekende brief voor te schijven is me de moeite niet waard
 • Dinsdag 12 augustus: Wordt 's morgens gebeld door KPN. "We willen graag een monteur langs sturen om te kijken naar uw breedbandverbinding. Schikt vanmiddag tussen 2 en 4?"
Resultaat, monteur is langs geweest, hangt biepertje aan de lijn. belt met zijn maatje in de centrale, vinden uit dat ze ergens iets niet goed gepatched hebben. Verder liep hij alleen maar te klagen over de aansluiting, en dat hij baalde dat het niet werkte. Verder vond hij mijn aansluiting naar het modem maar niets, en bleef er maar over doorzeiken.

Als ik nou 50m kabel aan het ISRA-punt geknoopt had, had hij wat mij betreft gelijk, maar mijn modem staat in de meterkast. En is direct op de ISRA aangesloten met een van de bijgeleverde telefoniekabeltjes welke ik in 2en geknipt heb en aan een kant gestript en in de ISRA geschroefd, en aan de andere kant in de modem geprikt. Er zit ongeveer 40cm kabel tussen de modem en het ISRA!

Wat bleek er nou aan de hand? Het kabeltje had een zachte kern. En dat gaf alleen maar problemen zei hij. Prutswerk. Hij rukte de boel er af, en sloot het uiteindelijk weer aan onder de mededeling van "Nou.. Ik sluit het wel aan.. Maar als het niet werkt weet je hoe het komt." (oh, en een goed kabeltje kon/wilde hij me niet geven of verkopen, nog kon hij me vertellen waar ik wel een goed kabeltje kon halen)

Maargoed... Ik heb internet! Over de stabiliteit kan ik nog niet veel zeggen, maar de snelheid is netjes. Speedtestje met BBnet doet 54 seconden over 100mb, met een gemiddelde snelheid rond de 1925kb/s. Nu kan ik eindelijk verhuizen :P

 • KGB007
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 09-06-2022
Spacespider schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 10:30:
[...]


Dat klopt, stel je gebruikt het wachtwoord abc1234567, dan veranderd de inlogpagina van webmail dat automatisch in abc12345 en vergelijkt dat met de gegevens in de Telfort database. Het wachtwoord wat hun in de database hebben is dus nooit langer dan 8 tekens.

Probeer maar in te loggen via webmail met de eerste 8 tekens van je wachtwoord.
Ok op die manier. Zouden ze de pop-server niet zo in kunnen stellen dat deze hetzelfde doet?

 • basduijn
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 01-09-2022
Nu we het toch over wachtwoorden hebben...wat ik ook erg slecht vind is dat als je je wachtwoord niet meer weet, zij het gewoon op kunnen noemen. Het is dus blijkbaar mogelijk als helpdesk om van iedereen het wachtwoord op te vragen.

Dit vind ik dus best wel klote, aangezien ik mijn wachtwoord voor meerdere toepassingen gebruik.

Dat de helpdesk het kan resetten, okee, maar dat ze het kunnen lezen ....

Anoniem: 32279

Martijn02 schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 10:36:
welke ik in 2en geknipt heb en aan een kant gestript en in de ISRA geschroefd, en aan de andere kant in de modem geprikt. Er zit ongeveer 40cm kabel tussen de modem en het ISRA!
Damn, die beste man had niet bij mij moeten kijken. Ik had geen telefonie kabel en heb een echt zware utpkabel gepakt (waar ik nog 100 meter van had liggen) en die door allereerst via het isra punt waar ik heb rechtstreeks op heb aangesloten (net als jij dus) in de woonkamer naar de meterkast getrokken (vinden ze niet fijn, 2 kabels in 1 buis) en toen via een lege electrabuis 26 meter naar de zolder getrokken en daar de kabel wat gestript, stukje erop gemonteerd (niet echt netjes, had geen goede tang liggen) en in de modem en het werkt al jaren :+

Kortom, als het ooit kapot gaat door die zachte kern, gewoon utp kabel gebruiken en 2 aderparen op een telefoonplugje zetten (of hoe dat klikdingetje ook heet) en het werkt.

En update: internet werkt weer bij mij :D en nu weer bij de buurman niet 8)7
Straks even die knuppels bellen voor de 100e keer.

[Voor 8% gewijzigd door Anoniem: 32279 op 13-08-2008 12:20]


 • wes-
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 09:59
Nijmegen lijkt weer up te zijn, kan iemand dit bevestigen?

Anoniem: 32279

wes- schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 15:34:
Nijmegen lijkt weer up te zijn, kan iemand dit bevestigen?
Net helpdesk gebeld, melding hoor je nog wel over de telefoon (dat er daar een storing is).

Nog een update: vanochtend was er een landelijke storing, vandaar de rode lampjes op de modems voor diegene die er vroeg bijwaren.

Ik heb ook nog eens over mijn probleem gebeld. Man man man, vriendelijk zijn ze niet meer tegen mij. Gesprek gaat nu zo:

Helpdesk: U heeft gisteren 3 keer gebeld, klopt dat?
Ik: ja, ik bel gemiddeld 2 keer per dag met uw helpdesk
Helpdesk: Gisteren is u verteld dat u niet zo vaak moet bellen en dat u 10 dagen geduld moet hebben. Klopt dat?
Ik: ja, dat is mij verteld.
Helpdesk: Ok. Wat wilt u weten?
Ik: ik wil graag een update van mijn 2e lijns melding
Helpdesk: KPN heeft nog steeds geen terugkoppeling gegeven
Ik: Ok. Wat ga je daaraan doen....

pffff, straks kom ik nog op de zwarte lijst te staan. Mag nu pas vrijdag weer bellen ;(

 • Toolskyn
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 29-12-2022

Toolskyn

€ 500,-

wes- schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 15:34:
Nijmegen lijkt weer up te zijn, kan iemand dit bevestigen?
Hier (Nijmegen-Oost) was de lijn weer terug vanaf zo ongeveer 15:00, dus het lijkt idd weer te werken.

gewooniets.nl


 • Doane
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 22-03 12:35
Anoniem: 32279 schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 16:08:
[...]Helpdesk: U heeft gisteren 3 keer gebeld, klopt dat?
Ik: ja, ik bel gemiddeld 2 keer per dag met uw helpdesk
Helpdesk: Gisteren is u verteld dat u niet zo vaak moet bellen en dat u 10 dagen geduld moet hebben. Klopt dat?
Ik: ja, dat is mij verteld.
Helpdesk: Ok. Wat wilt u weten?
Ik: ik wil graag een update van mijn 2e lijns melding
Helpdesk: KPN heeft nog steeds geen terugkoppeling gegeven
Ik: Ok. Wat ga je daaraan doen....

pffff, straks kom ik nog op de zwarte lijst te staan. Mag nu pas vrijdag weer bellen ;(
Er is een hele dunne lijn tussen vasthoudendheid en plain irritantheid....don't duw je geluk!

Reacher said nothing / Everybody counts or nobody counts


Anoniem: 271062

ik heb een vraagje, ik woon naast een kpn wijkcentrale, maar volgens de snelheidscheck haal ik geen 20 mb, hoe zit dat?

http://img170.imageshack.us/img170/403/telfortinternet2ip5.th.png

[Voor 3% gewijzigd door een moderator op 13-08-2008 19:03. Reden: groetjes]


 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22-03 20:05
Anoniem: 271062 schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 19:01:
ik heb een vraagje, ik woon naast een kpn wijkcentrale, maar volgens de snelheidscheck haal ik geen 20 mb, hoe zit dat?

[afbeelding]
Geen ADSL2+ apparatuur op die centrale, vandaar de maximaal 8Mbps snelheid.

Ik heb de groetjes onder je post weg gehaald, is niet gewenst op GoT

[Voor 9% gewijzigd door bjck op 13-08-2008 19:03]

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


Anoniem: 271062

oke, bedankt voor de antwoord :-)

(sorry v/d groetjes, net nieuw hier en wist niet dat het mocht)

Anoniem: 88208

Ik heb hier ook maximaal 8Mbit. Centrale CdK, Cadier en Keer. Echter kom ik van Speedlinq af (6mbit+bellen) en had Telfort gebeld om over te stappen naar Telfort 20Mbit + bellen. Geen probleem. Ik vroeg wat mijn snelheid zou worden...rond 17/18 Mbit...Mooi, ik sleep die gast dus naar de centrale als ik maar 8Mbit haal... Gezeik altijd met dat KPN :/

 • OgWok
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 15:21

OgWok

U.N.C.L.E.

Sommigen van jullie kennen deze "box" misschien:

http://super-moem.pointclark.net/GOT/LIF_EX.jpg

Vandaag teruggestuurd naar zijn baas. Nee, mis hem niet, heb liever de Zyxel van Telfort.
Ook een brief gekregen met excuses over de slechte/trage communicatie tijdens mijn aanvraag. Die ging namelijk bijna de mist in door verkeerde interpretatie van huisnummer toevoeging

MacPro Core i5 750, Mac Mini, hier en daar een verdwaalde pc.....


 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
Anoniem: 88208 schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 19:48:
Ik vroeg wat mijn snelheid zou worden...rond 17/18 Mbit...Mooi, ik sleep die gast dus naar de centrale als ik maar 8Mbit haal... Gezeik altijd met dat KPN :/
Waar is die 17/18 Mbit op gebaseerd ? En heb je zelf een postcode check gedaan (ook al is die niet bindend ?)

 • Aldmar
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 14-02 13:59

Aldmar

Niks...

Hebben er meer mensen last van een trage verbinding? Ik zit hier op 8mbit snelheid, maar ben de hele middag/avond nog niet boven de 150 kb/s uitgekomen. Zowel leechen uit nieuwsgroepen, het surfen als het 100mb bestand van telfort komen tergend langzaam binnen...

Modem traint normaal in (7996/1023 kbps) en er is ook niets verandert wat betreft de bekabeling oid... :|

Omgeving Zwolle

[Voor 16% gewijzigd door Aldmar op 13-08-2008 22:27]


 • nautaonline
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 14:28
Vanochtend had ik van pakweg 0500-0830 geen IP, zag rond 0700 dat ik een ander IP had gekregen, wel een Tiscali Internet IP, na modem reset was dat 0.0.0.0, en daarna toen ik later weer terug kwam rond 08:30 was er weer een Internet IPtje met internet toegang.

Dit is nu al de 2de keer dat t gebeurt.

Anoniem: 88208

Scandic2008 schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 21:35:
[...]


Waar is die 17/18 Mbit op gebaseerd ? En heb je zelf een postcode check gedaan (ook al is die niet bindend ?)
Hij deed even een postcode lijnmeting ofzoiets...

Edit: ja duh, al 101 keer postcodecheck gedaan, komt nergens hoger dan 8mbit.

[Voor 12% gewijzigd door Anoniem: 88208 op 13-08-2008 23:07]


 • Vegnagun939
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 02-11-2021
Aldmar schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 22:26:
Hebben er meer mensen last van een trage verbinding? Ik zit hier op 8mbit snelheid, maar ben de hele middag/avond nog niet boven de 150 kb/s uitgekomen. Zowel leechen uit nieuwsgroepen, het surfen als het 100mb bestand van telfort komen tergend langzaam binnen...

Modem traint normaal in (7996/1023 kbps) en er is ook niets verandert wat betreft de bekabeling oid... :|

Omgeving Zwolle
Daar heb ik ook al de hele avond last van, omgeving Leerdam

 • ck2000nl
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 08-03 15:42
Vanaf ongeveer 0:00 is mijn Telfort verbinding (Zwolle, 8031VV) ermee opgehouden: oftewel DSL lampje is gewoon groen, maar internet lampje is rood. Gebruik Zyxel D1A modem met het wireless gedeelte gedeactiveerd. Niks aan de setup veranderd en ook telefonie ligt er dus uit. Gaat lekker, Telfort!

Wat heb ik al geprobeerd?
-computer gereset
-softe reset vanuit de webinterface van de modem/router
-reset via aan/uit knopje modem/router
-adapter erin en er weer uit van de modem/router

Wou gister nog een verzoek indienen bij die Telfort knuppels, om een lijnmeting aan te vragen omdat ik het er niet mee eens ben, dat mijn intrain snelheid is verlaagd. Volgens KPN helpdesk, kunnen ze zelfs ADSL Premium (8 - 20 Mbit) op mijn adres aanbieden volgens hun laatste gegevens! Die gaf ook aan dat hij nog niet eerder had meegemaakt (hij zat 3 jaar op de KNP/Het Net helpdesk) dat ze de snelheid van een verbinding moesten halveren (van 8200 kbps -> 4570 kbps) om hem weer stabiel te kunnen krijgen... Ik word voorgelogen door Telfort...grrrrrrrr |:(

[Voor 2% gewijzigd door ck2000nl op 14-08-2008 08:22. Reden: Aangevuld!]

| Sony VAIO Pro 13" 8GB 256GB ssd Windows 8 |


 • Xanthorax
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 15:40
Hier in Deventer (7411) het zelfde verhaal.
Wel DSL aka het groene lampje, maar geen IP adres. Dit is sinds 01:00 vandaag zo.

[Voor 47% gewijzigd door Xanthorax op 14-08-2008 07:59]


 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22-03 20:05
Anoniem: 88208 schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 19:48:
Ik heb hier ook maximaal 8Mbit. Centrale CdK, Cadier en Keer. Echter kom ik van Speedlinq af (6mbit+bellen) en had Telfort gebeld om over te stappen naar Telfort 20Mbit + bellen. Geen probleem. Ik vroeg wat mijn snelheid zou worden...rond 17/18 Mbit...Mooi, ik sleep die gast dus naar de centrale als ik maar 8Mbit haal... Gezeik altijd met dat KPN :/
Anoniem: 88208 schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 23:06:
[...]


Hij deed even een postcode lijnmeting ofzoiets...

Edit: ja duh, al 101 keer postcodecheck gedaan, komt nergens hoger dan 8mbit.
Je gaat ook niet meer halen dan 8Mbps daar, geen enkele DSL-telco heeft ADSL2+ geschikte apparatuur geplaatst op die centrale op dit moment.

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • Slasher
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

Slasher

Right part of the Evil twins

Zijn er meer mensen in omgeving Lelystad/Zwolle met problemen met de internet verbinding? Klantenservice is nu al onbereikbaar

 • Sneezzer
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 13-02 11:56
Idem hier in de regio apeldoorn... ik krijg geen IP meer

Tevens problemen met mijn telfort gsm internet

Amiga 500, eos 350d, HTPC, GamePC


 • cool0
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 25-02 22:02
Hoe zit het eigenlijk met die artech switch hoe gaat dat in zijn werk?

Ik vrees niet de man die 10.000 trappen heeft beoefend maar de man die 1 trap 10.000 keer heeft geoefend


 • TheDweep
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 27-05-2021
Sinds vandaag Telfort Internet. Ben gelijk bezig geweest om dat ZyXEL modem te vervangen voor de Speedtouch 716 V5 WL. Ik kom echter niet erg ver.

Uit het ZyXEL modem heb ik de volgende settings gehaald:

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Mode:        [u]Routing[/u]
        Bridge
Encapsulation:   PPPoA
        RFC 1483
        [u]ENET ENCAP[/u]
        PPPoE
Multiplexing:     VC
        [u]LLC[/u]

VPI       0
VCI       34


In de Speedtouch kan ik echter de setting ENET ENCAP niet vinden. De andere settings resulteren in het niet functioneren van PPP.

Iemand enig idee hoe de 716 wel te gebruiken is?

 • ck2000nl
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 08-03 15:42
@Slasher: Lelystad/Zwolle is wel een groot gebied... Maar als je goed had gelezen, dan heb ik in mijn vorige post al iets over een storing gezegd in Zwolle.

De helpdesk zegt dat de storing ook van toepassing is op Groningen, Leeuwarden, Deventer, Zwolle en nog wat plaatsen. De wachttijd is meer dan 10 minuten....

| Sony VAIO Pro 13" 8GB 256GB ssd Windows 8 |


 • Hachy
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 15:48

Hachy

Laadpas Nerd

Regio Apeldoorn, gisterenavond om 23:21 Tijdens een potje online C&C3, ineens -boom- verbinding weg. modem gereset, geen IP meer. Modem traint netjes in, lijkt op een overleden DHCP server ofzo.

Lekker profi trouwens, vanochtend nog steeds niet opgelost. Om 09.00 gaat de helpdesk open, en 09.05 ineens deze storingsmelding:
14-08-2008
Problemen op het ADSL netwerk van Telfort, diverse locaties

Momenteel kunnen abonnees die wonen in Apeldoorn, Deventer, Dronten, Groningen, Lelystad en Zwolle problemen ondervinden met het tot stand brengen van een ADSL verbinding.

Wij zijn ons bewust van dit probleem en werken aan een oplossing.
Wij verzoeken u vriendelijk om niets aan uw instellingen van uw computer te wijzigen.

Onze excuses voor het ongemak.
Klantenservice internet
Ze gaan het dus NU pas oplossen pfff way to go Telfort..

Ioniq5 & Zoe | 13000 Wp | LaadpasTop10.nl | Goedkoperrijden.blogspot.com


 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
Anoniem: 88208 schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 23:06:
[...]


Hij deed even een postcode lijnmeting ofzoiets...

Edit: ja duh, al 101 keer postcodecheck gedaan, komt nergens hoger dan 8mbit.
Duh,antwoord is al gegeven zie reactie bjck

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
TheDweep schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 09:29:
Sinds vandaag Telfort Internet. Ben gelijk bezig geweest om dat ZyXEL modem te vervangen voor de Speedtouch 716 V5 WL. Ik kom echter niet erg ver.

Uit het ZyXEL modem heb ik de volgende settings gehaald:

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Mode:        [u]Routing[/u]
        Bridge
Encapsulation:   PPPoA
        RFC 1483
        [u]ENET ENCAP[/u]
        PPPoE
Multiplexing:     VC
        [u]LLC[/u]

VPI       0
VCI       34


In de Speedtouch kan ik echter de setting ENET ENCAP niet vinden. De andere settings resulteren in het niet functioneren van PPP.

Iemand enig idee hoe de 716 wel te gebruiken is?
Doe je dit via de speedtouch config tool of op een andere manier ?

 • Rixard
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 16-03 14:31
Momenteel hier ook een storing in Groningen. Zelfde tijdstip als Hachy al aangaf, sinds gisteravond geen internet meer.

 • Krypt
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 22-03 19:28
Ik heb ook een telfort abonnement afgesloten, en deze zal 1 of 2 september actief moeten worden.
Nu is het zo dat ik het modem al aangesloten heb op mijn 2e aderpaar waar telfort op aangesloten zou moeten worden. Nu zijn de technische werkzaamheden al afgerond, maar de technische oplevering nog niet. Klopt het dan dat de ik dan nog geen linesync heb?

Maak me nl. een beetje zorgen dat ze de aanvraag niet op de 2e aderpaar hebben gedaan.

Pvouput live


 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22-03 20:05
http://klantenservice.int...ort-diverse-locaties.aspx

14-08-2008
Problemen op het ADSL netwerk van Telfort, diverse locaties

Momenteel kunnen abonnees die wonen in Apeldoorn, Deventer, Dronten, Groningen, Lelystad en Zwolle problemen ondervinden met het tot stand brengen van een ADSL verbinding.

Wij zijn ons bewust van dit probleem en werken aan een oplossing.
Wij verzoeken u vriendelijk om niets aan uw instellingen van uw computer te wijzigen.

Onze excuses voor het ongemak.
Klantenservice internet

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • ck2000nl
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 08-03 15:42
@bjck: Hachy had de melding al in zijn post ---> Hachy in "Telfort Internet ervaringen topic - Deel 11" :) ;)

| Sony VAIO Pro 13" 8GB 256GB ssd Windows 8 |


 • TheDweep
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 27-05-2021
Scandic2008 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 09:40:
[...]


Doe je dit via de speedtouch config tool of op een andere manier ?
Dat doe ik via de Speedtouch Setup in het modem. Ik config via een Mac, install tools van bijvoorbeeld Speedinq(mijn vorige ISP) werken dus niet.

 • El Jazzaff
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 04-02 16:03
Hier op dit moment geen last van een storing... Omgeving Apeldoorn..

Anoniem: 192060

Aldmar schreef op woensdag 13 augustus 2008 @ 22:26:
Hebben er meer mensen last van een trage verbinding? Ik zit hier op 8mbit snelheid, maar ben de hele middag/avond nog niet boven de 150 kb/s uitgekomen. Zowel leechen uit nieuwsgroepen, het surfen als het 100mb bestand van telfort komen tergend langzaam binnen...

Modem traint normaal in (7996/1023 kbps) en er is ook niets verandert wat betreft de bekabeling oid... :|

Omgeving Zwolle
Hoi, dat is toevallig heb ik ook al dagen last van een 12 mbit intrain en vaak maar 100 kb/s downloads ook op mijn payserver Eweka gaat het niet goed.

Omgeving Spijkenisse

Anoniem: 179986

El Jazzaff schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 10:51:
Hier op dit moment geen last van een storing... Omgeving Apeldoorn..
KPN's netwerk heeft geen storing dus dan ben je waarschijnlijk daar op aangesloten

[Voor 53% gewijzigd door Anoniem: 179986 op 14-08-2008 10:54]


Anoniem: 192060

Zijn er trouwens nog meer mensen in de omgeving van Spijkenisse en Rotterdam met een trage verbinding en wel een juiste intrainwaarde.

 • Aldmar
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 14-02 13:59

Aldmar

Niks...

Anoniem: 179986 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 10:53:
[...]

KPN's netwerk heeft geen storing dus dan ben je waarschijnlijk daar op aangesloten
Voor zover ik weet ben ik ook aangesloten via KPN, maar ik heb wel last van de storing. Ik woon zelf niet midden in Zwolle, maar 10km verderop. Ik heb op dit moment wel internet, niet de normale snelheid maar wel iets beter dan gister. Gister was het 100-150 kb/s nu zit ik rond de 250/300 kb/s...

 • Hachy
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 15:48

Hachy

Laadpas Nerd

Hmm, maar jij krijgt dus in elk geval wel een IP adres. Heb het vermoeden dat alle abonnees in bovenstaande plaatsen gewoon geen IP krijgen. Heeft iemand al van de helpdesk vernomen wat er nu werkelijk aan de hand is? (maw is er al iemand 'doorheen' gekomen?)

Ioniq5 & Zoe | 13000 Wp | LaadpasTop10.nl | Goedkoperrijden.blogspot.com


 • Slasher
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

Slasher

Right part of the Evil twins

Hachy schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 09:31:
Regio Apeldoorn, gisterenavond om 23:21 Tijdens een potje online C&C3, ineens -boom- verbinding weg. modem gereset, geen IP meer. Modem traint netjes in, lijkt op een overleden DHCP server ofzo.

Lekker profi trouwens, vanochtend nog steeds niet opgelost. Om 09.00 gaat de helpdesk open, en 09.05 ineens deze storingsmelding:


[...]


Ze gaan het dus NU pas oplossen pfff way to go Telfort..
Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ze er pas na 09:00 zijn achtergekomen anders had je toch al die tijd wel het probleem kunnen oplossen

Als dat zo is vind ik dat wel héél erg slecht, zo niet amateuristisch

 • ck2000nl
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 08-03 15:42
Ik krijg idd geen IP, en de wachttijd is meer dan 10 minuten. Heb bijna een lening nodig om de gesprekken naar die Telfort knuppels te kunnen financieren...

| Sony VAIO Pro 13" 8GB 256GB ssd Windows 8 |


 • Slasher
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

Slasher

Right part of the Evil twins

ck2000nl schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 11:29:
Ik krijg idd geen IP, en de wachttijd is meer dan 10 minuten. Heb bijna een lening nodig om de gesprekken naar die Telfort knuppels te kunnen financieren...
Dat de helpdesk duur is had je voor het afsluiten van je abbo kunnen bekijken, Dat het duur is ben ik met je eens, dat je vaker als je denkt moet bellen is een ander verhaal :)

 • NimRod1337
 • Registratie: November 2002
 • Nu online
TheDweep schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 09:29:
Sinds vandaag Telfort Internet. Ben gelijk bezig geweest om dat ZyXEL modem te vervangen voor de Speedtouch 716 V5 WL. Ik kom echter niet erg ver.

Uit het ZyXEL modem heb ik de volgende settings gehaald:

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Mode:        [u]Routing[/u]
        Bridge
Encapsulation:   PPPoA
        RFC 1483
        [u]ENET ENCAP[/u]
        PPPoE
Multiplexing:     VC
        [u]LLC[/u]

VPI       0
VCI       34


In de Speedtouch kan ik echter de setting ENET ENCAP niet vinden. De andere settings resulteren in het niet functioneren van PPP.

Iemand enig idee hoe de 716 wel te gebruiken is?
Staat RFC 1483 er wel bij? Dit werkt ook voor Telfort/Tiscali (verder LLC en 0-34 kiezen).

 • NimRod1337
 • Registratie: November 2002
 • Nu online
Weet iemand of poort 25 bij Telfort voorlopig nog geopend blijft, of dat er plannen zijn om deze te sluiten?

 • TJAARDA|IA
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 01-08-2019
Sinds 3 maand gebruiker van telfort internet. Via de postcodecheck was de verbindingssnelheid geschat op 19 mb. hij is daadwerkelijk op 13,5 mb blijven hangen.

Ik heb op het forum gelezen dat veel gebruikers bij toch een hoge intrim snelheid een trage verbinding hebben. Ook ik omg. Sneek heb hier last van, de laatste dagen komt de snelheid s'avonds niet hoger dan 1 mb!! Heb vanmorgen met de helpdesk gebeld en er is een lijnmeting gedaan, maar niets aan aan de hand. Er is mij verzocht in de avond als dit zich weer voordoet contact met de helpdesk op te nemen....... Ik had zelf een idee dat het ligt aan te weinig capaciteit bij Telfort, maar dat is volgens hun niet het geval. Wie heeft er nog meer last van en hebben jullie een idee wat de oorzaak kan zijn?

Anoniem: 192060

TJAARDA schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 12:04:
Sinds 3 maand gebruiker van telfort internet. Via de postcodecheck was de verbindingssnelheid geschat op 19 mb. hij is daadwerkelijk op 13,5 mb blijven hangen.

Ik heb op het forum gelezen dat veel gebruikers bij toch een hoge intrim snelheid een trage verbinding hebben. Ook ik omg. Sneek heb hier last van, de laatste dagen komt de snelheid s'avonds niet hoger dan 1 mb!! Heb vanmorgen met de helpdesk gebeld en er is een lijnmeting gedaan, maar niets aan aan de hand. Er is mij verzocht in de avond als dit zich weer voordoet contact met de helpdesk op te nemen....... Ik had zelf een idee dat het ligt aan te weinig capaciteit bij Telfort, maar dat is volgens hun niet het geval. Wie heeft er nog meer last van en hebben jullie een idee wat de oorzaak kan zijn?
Ik heb precies hetzelfde 12 mbit intrain en downloadsnelheid vaak rond de 100 tot 150kb/s. Ik woon in Spijkenisse nabij Rotterdam. Ik heb nog geen contact gehad met de helpdesk mede omdat ik er niet doorheen kom, wachttijden tot 10 minuten of langer. Het is afwachten maar op betere tijden als die er al komen of anders naar een andere provider uit gaan kijken denk ik.

 • ck2000nl
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 08-03 15:42
Nu bellen! Kreeg net binnen 5 minuten iemand aan de lijn en de mededeling is dat ze nog niet de oorzaak weten van de grote storing. Lekker....

| Sony VAIO Pro 13" 8GB 256GB ssd Windows 8 |


 • Xanthorax
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 15:40
Het lijkt er op dat er een stuk glas kapot is.
bron: Tiscali forum.

ps. bellen met de helpdesk lijkt me vrij zinloos, kost alleen geld, lost niks op en veroorzaakt alleen stress.

[Voor 30% gewijzigd door Xanthorax op 14-08-2008 12:21]


Anoniem: 192060

ck2000nl schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 12:15:
Nu bellen! Kreeg net binnen 5 minuten iemand aan de lijn en de mededeling is dat ze nog niet de oorzaak weten van de grote storing. Lekker....
Ga nu meteen bellen houd jullie op de hoogte.

 • WeeJeWel
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 20-03 17:27
Sinds vandaag lag de KPN telefoonlijn eruit, dus maar telfort aangesloten. Die wizard zei dat het allemaal goed was, de router ook, maar ik hoor geen kiestoon. De ring test doet het ook niet, dus ik verdenk de kabels. Dit is mijn opstelling:

DSL --- Zyxel --- Phone1 ---<==== 2 telefoons, gesplit via kabels die al zo waren, geen splitter oid.

Iemand een idee waar het aan kan liggen? Of kan die router gewoon niet overweg met zo'n splitsysteem?

code:
1
2
SIP 1    On Register 0570551794@tel.telefoniedienst.nl
SIP 2    Inactive    @tel.telefoniedienst.nl

Homey — Critics are those without skills to create.


 • Hans van Eijsden
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 18-03 19:19
WeeJeWel schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 12:36:
code:
1
2
SIP 1    On Register 0570551794@tel.telefoniedienst.nl
SIP 2    Inactive    @tel.telefoniedienst.nl
Zo te zien is je netnummer 0570. En dat is omgeving Deventer. Deventer heeft storing, ik vermoed dus dat dat momenteel het probleem is. Zie boven!

https://www.hansvaneijsden.com


 • ck2000nl
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 08-03 15:42
@WeeJeWel: ligt zelfs de koperen telefoonlijn (normaal vast bellen) eruit in Deventer? Is best omvangrijk dan, deze storing.

| Sony VAIO Pro 13" 8GB 256GB ssd Windows 8 |


 • Hachy
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 15:48

Hachy

Laadpas Nerd

0570 staat bij je telefoonnummer, Deventer dus. Er is een grote storing op internet niveau o.a. in Deventer zoals je hierboven kunt lezen. Ze verwachten het vandaag opgelost te hebben.

Waarschijnlijk blijft je internet lampje ook rood branden?

Trouwens als er mogelijk een kabel geraakt is, zijn er deze week geen NS werkzaamheden aan het spoor tussen Apeldoorn en Amersfoort? Hmmm... waar zou die kabel liggen?

Speculatie natuurlijk maar het zou er iets mee te maken kunnen hebben.

[Voor 33% gewijzigd door Hachy op 14-08-2008 12:50]

Ioniq5 & Zoe | 13000 Wp | LaadpasTop10.nl | Goedkoperrijden.blogspot.com


Anoniem: 192060

Anoniem: 192060 schreef op donderdag 14 augustus 2008 @ 12:21:
[...]

Ga nu meteen bellen houd jullie op de hoogte.
Ik heb even gebeld en na 2,5 minuut aan de beurt >:) en ze gaan mijn profiel aanpassen van 15 mbit naar 12 mbit zodat ik een stabielere en snellere lijn krijg. Gaat 5 - 10 werkdagen duren dus ik hoop dat voor mijn vakantie de lijn weer in orde is.

 • _Thanatos_
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 13-02 10:23

_Thanatos_

Ja, en kaal

Sommige links in de startpost werken niet (meer). Misschien handig om die ff aan te passen? :)

日本!🎌

Pagina: 1 2 3 ... 13 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Melding van 'het werkt hier niet/wel' heeft weinig toegevoegde waarde in dit topic! Bespreek iets specifiek of laat de reactie achterwege, niemand kan er iets mee. GoT is geen plaats om storingen te melden over diensten.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee