Toon posts:

Telfort Internet ervaringen topic - Deel 8 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 93.490 views

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-05 18:37
http://flameseeker.com/titel-deel7.jpg
Meest gestelde vraag: Hoe stap ik over?

Inhoud

Producten
Maximale snelheid
ADSL1/ADSL2/ADSL2+
Telefonie
Modems
Contract
Overstappen
Tiscali / 12move
Veel gestelde vragen
Afsluiting


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Producten

Telfort bied voor € 19,95 per maand maximaal 20 mbit download snelheid aan via ADSL. Afhankelijk van de afstand tussen je woning en de KPN wijkcentrale kan de snelheid lager uitvallen. Telfort heeft op haar website een postcode check staan die een indicatie geeft van de te behalen snelheid:

Extra diensten:

Bij deze internetverbinding krijg je ook nog de volgende diensten:

• 5 mailboxen
• 25 e-mailadressen
• Webmail functionaliteit
• 50 MB mailboxruimte

Er is geen homepage ruimte en er zijn ook geen binaire nieuwsgroepen.

GEEN doorbelasting vaste lijn

Het maakt niet uit of je een KPN telefoonabonnement hebt. Er is geen doorbelasting voor de vaste lijn. Dus de prijs blijft altijd € 19,95 voor internet. Het zal wel in de prijs verwerkt zitten.

Administratiekosten

Bij het aanvragen van een Telfort abonnement wordt éénmalig € 14,95 in rekening gebracht voor verzend en administratiekosten.

DSL netwerk

Telfort levert primair op het Tiscali ADSL netwerk waar beschikbaar, daarnaast wordt gebruik gemaakt van lijnen op het KPN ADSL netwerk. Het mooie is dat bij beide netwerken de instellingen van de modem gelijk zijn.


Leuk artikel trouwens in de Telegraaf (bron)
Telfort internet is een dienst die het onlangs overgenomen Tiscali Nederland uitvoert voor Telfort. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het netwerk van Tiscali in combinatie met dat van KPN. Dit netwerk dekt sinds kort 96 procent van Nederland.
Dus Tiscali verzorgt de dienst Telfort Internet inderdaad :)

Was ook te verwachten gezien dezelfde modems ook geleverd worden bijvoorbeeld. En de extra dekking is nu aanwezig door gebruik te maken ook van het ADSL netwerk van KPN naast dat van Tiscali.

IP adres

Bij Telfort krijg je een dynamisch IP adres op basis van DHCP. Als je de modem aan laat staan zal die echter niet veranderen. Kan natuurlijk voorkomen dat bij werkzaamheden ofzo je IP adres anders wordt. De ZyXEL modem ondersteund DynDNS.org, dus voor de mensen die een (web)server willen draaien kunnen bij DynDNS.org een subdomeintje aanmaken die altijd naar je eigen IP verwijst. Zodra je IP veranderd update de modem de DNS verwijzing.

Levertijd

De levertijd is per aansluiting natuurlijk verschillend. Dit zijn de meest voorkomende levertijden:

Kale lijn: Ongeveer 3 weken. Een KPN monteur komt ook de lijn controleren.
Lijn met KPN telefonie: Ongeveer 2 weken. Indien er ook een DSL signaal op staat van een andere provider kun je zelf een overstap datum kiezen. De eerste overstap mogelijkheid is altijd 2 weken na de huidige datum.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Maximale snelheid

Veel mensen vragen zich af wat de maximale snelheid is die ze gaan halen. Het antwoord is heel simpel: Het maximale wat mogelijk is op je koperlijn in combinatie met het type wijkcentrale.

:? Dat is allemaal heel leuk, maar ik wil toch weten wat ik zou kunnen halen zodat ik kan op basis daarvan kan kiezen tussen Kabel of ADSL internet.

Op http://internet.telfort.nl/ vind je een tooltje die je een indicatie geeft. Deze ziet er zo uit:

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/snelheid.jpg


Deze geeft een indicatie op basis van de geschatte afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Indien je de afstand wilt zien kun je deze link gebruiken. Deze database is echter wel oud. Kijk vervolgens in dit grafiekje om de maximale theoretische snelheid te bekijken.

:? Ik haal de snelheid niet die in de grafiek staat!

Dat kan heel goed kloppen omdat dit de maximale theoretische snelheid is. We gaan er dan van uit de je zelf alles optimaal hebt aangesloten en de koperkabel in optimale staat is. Dit is meestal nooit het geval. Onthoud dat deze grafieken in testlab's zijn gemaakt.

Gebruikte URL's:

Postcode afstand database
ADSL2 snelheid grafiek

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


ADSL1/ADSL2/ADSL2+

In de vorige delen is vaak verwarring naar voren gekomen betreffende de verschillen tussen ADSL1, ADSL2 en ADSL2+. De standaarden zijn het volgende:

ADSL1: Maximale downstream van 8 mbit/s.
ADSL2: Maximale downstream van 12 mbit/s.
ADSL2+: Maximale downstream van 24 mbit/s.

Het moge duidelijk zijn dat je dus een ADSL2+ verbinding wilt. Indien je op het Tiscali Wholesale netwerk bent aangesloten hoef je je geen zorgen te maken, het hele Tiscali Wholesale netwerk is ADSL2+ geschikt.

Indien je op het KPN netwerk aangesloten wordt is het verhaal anders. Na wat rondvragen (bedankt BjcK) ben ik er achter gekomen dat KPN onderscheid maakt in 2 typen wijkcentrales, namelijk ADSL1 en ADSL2+.
In een ADSL2+ centrale zijn alle kaarten ADSL2+ en zul je dus een ADSL2+ verbinding moeten kunnen opbouwen. In een ADSL1 centrale kunnen zowel ADSL1 als ADSL2+ kaarten zijn. Om de centrale toch als ADSL1 te houden tot de ombouw voltooid is zijn in de daar aanwezige kaarten een ADSL2 profiel met een maximale downstream van 8 mbit gezet.

Mocht je dus in je modem zien dat je modem gebruikt maakt van ADSL2 (dus niet ADSL2PLUS) en de downstream ligt rond de 8 mbit, dan weet je de reden. Deze word gecapped om alles in de centrale gelijk te houden. Ik denk dat dit gedaan wordt om niemand het voordeel te geven om eerder aangesloten te zijn op een ADSL2+ kaart. Want dat wilt iedereen natuurlijk en is het krabben, bijten en gillen om dat voor elkaar te krijgen. ;)

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Telefonie

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/telefoondoos.jpg


Telfort levert hiernaast ook nog telefonie voor 9,95 per maand. Dit kan alleen in combinatie met een Telfort internet abonnement, dus dat komt dan totaal uit op € 29,90. Je belt naar alle vaste nummers in Nederland gratis zonder starttarief. Ook een nummer porteren van een andere aanbieder is mogelijk.

Er wordt gebruik gemaakt van de VoIP techniek. Je krijgt de SIP gegevens thuisgestuurd dus je hoeft niet het bijgeleverde modem te gebruiken. Dit raadt Telfort uiteraard wel aan en ze zullen alleen de ZyXEL modem ondersteunen. Welke provider doet dat niet? Dus een ander modem met VoIP functionaliteit, een hardphone of PBX software als Asterisk en 3cx kun je ook gebruiken.

Dit zijn de instellingen die je voor vaste telefonie kunt gebruiken:
Klik hier en dan op "Telfort vast bellen gebruiken zonder Telfort internetmodem"

Diensten

Bij Telfort telefonie zitten de volgende diensten bij:

• Voicemail
• 0900 en/of 06 nummers blokkeren
• Nummerweergave (Als je telefoon dit ondersteund)
• Nummer porteren mogelijk (Kost eenmalig € 9,95)

Nummer porteren

Het porteren van een nummer is mogelijk. Dit betekent dat je je huidige vaste telefoonnummer kan meenemen naar Telfort. Voor de juiste volgorde van aanvraag kun je het beste even kijken bij Overstappen

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Modems

Telfort levert modems van het merk ZyXEL. Het gaat om de ZyXEL 2602H-D serie en de ZyXEL 2602R serie. De R serie heeft maar 1 ethernetpoort. De D versie heeft er 4 en kan ook met WiFi geleverd worden. Er is geen life-line aanwezig. Dit kun je eventueel zelf voor elkaar krijgen met bijvoorbeeld de Artech 521 switch.

Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

Hier kun je de modem in detail zien, hoge resolutie plaatjes gevonden op de chinese ZyXEL site:


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein1.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein2.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein3.jpg
Klik op een afbeelding om deze te vergroten


De kosten voor de modems:

• Standaard modem: € 0,- (Los: € 69,-)
• Multipc modem: € 30,- (Los: € 99,-)
• Draadloos modem: € 70,- (Los: € 139,-)

Het zijn allemaal modems met een routerfunctie ingebouwd. Dit is nodig om de telefonie werkend te houden. De R serie heeft dit dus ook, ook al is er maar één ethernetpoort. Met een simpele switch erachter kun je dus meerdere pc's aansluiten.

In de modems zit een firmware ingebouwd waarin de netwerkinstellingen al goed staan. Het is dus niet nodig de VPI/VCI waardes en dergelijke te veranderen. Verders is in de modem niks afgeschermd. Indien je via een andere VoIP telefonieaanbieder wilt gaan bellen is dit gewoon mogelijk met dit modem.

Handleidingen

Indien je de handleidingen bent kwijtgeraakt kun je ze ook in PDF vorm krijgen:

Basis en Multi-PC modem
Draadloos modem
Telefonie

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Contract

Bij telfort sluit je een contract af voor één jaar. Na dit jaar kun je het contract per maand opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit staat allemaal in de algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.
15.1 Tenzij in de Overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor onbepaalde tijd, met een minimumduur van 12 maanden.

15.3 De opzegtermijn voor de Klant bedraagt bij Overeenkomsten voor onbepaalde tijd één maand na afloop van de minimumduur. Indien de Overeenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd bedraagt de opzegtermijn voor de Klant één maand voor het einde van de duur van de Overeenkomst. Als moment van opzeggen geldt het moment van ontvangst van de opzegging door Telfort. Opzegging geschiedt op de wijze zoals beschreven op de Website.
Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Overstappen

Het overstappen gedeelte splits ik op in 2 delen: Internet en Telefonie. Voor beiden gelden andere stappen om een overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ik heb nu internet via:
Kabel
ADSL
Geen- of inbel internet

Ik telefoneer via:
KPN analoge lijn of ISDN lijn
KPN InternetPlusBellen
Andere VoIP aanbieder


Kabelinternet
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je vanaf kabel komt.
 • Levertijd: 2 a 4 weken (Komt overeen met de opzegtermijn bij de meeste kabel aanbieders)
Als je zeker wilt zijn dat je niet zonder internet zit kan je wachten tot je online status aangeeft: stap 4 met opzeggen bij de kabelaar. Echter heb je zo kans op een (kleine) overlap met twee verbindingen en dus extra kosten.

ADSL (Heb je InternetPlusBellen. Klik hier. InternetPlusBellen heeft een andere procedure.)
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je al een ADSL verbinding hebt.
 • Print de opzegbrief die Telfort je aanbiedt.
 • Verstuur de brief pas als je in stap 4 bent.
De brief kun je pas later versturen om zeker te zijn dat je huidige aanbieder niet een slooporder indient zodat je ADSL signaal door Telfort kan worden overgenomen. Dit kan een week tot twee weken duren na aanvraag.

Eerder opzeggen KAN goed gaan, maar als je huidige aanbieder toch eerder een slooporder indient en Telfort heeft nog migratie aangevraagd, dan gaat alles fout en zit je zo 2 á 3 weken zonder internet

Als de opzegtermijn bij de huidige ISP 1 maand bedraagt is het meest optimaal om een overstap aan te vragen met een wens datum over 6 weken. Na twee weken is je aanvraag bevestigd en kan je de opzegging versturen naar de huidige aanbieder met de maand opzegtermijn. Zo betaal je het minst dubbel en toch zeker van een juiste volgorde/planning.

Geen internet of inbelinternet
 • Vraag Telfort aan.
 • Een inbel-abonnement kan je direct opzeggen of als je zeker wilt zijn dat je niet zonder zit kan je dat pas doen als je in stap 4 bent. Dan heb je ook de datum van Telfort ontvangen wanneer de verbinding wordt geleverd.
Sommige ISP's (bijvoorbeeld XS4all) hebben ook de mogelijkheid om een los abonnement voor mail en inbel toegang te behouden tegen een laag maandbedrag. Voordat je opzegt bedenk of je daar interesse in hebt en informeer daar dan naar. Dan in plaats van een opzegging alleen daarbij aangeven dat je zo'n abonnement voor je mail adres wilt behouden.

Telefonie

KPN analoge lijn of ISDN
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
KPN InternetPlusBellen
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN IPB abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
Andere VoIP aanbieder
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je VoIP abonnement WEL op. Geef aan dat het telefoonnummer geporteerd moet worden.
 • Van Telfort ontvang je een brief met de porteringsdatum.
Je bent uiteraard altijd zelf verantwoordelijk voor het stoppen van een abonnement. In principe zegt Telfort niks op maar ziet KPN een uitportering als opzegging. Controleer dus altijd zelf of een opzegging goed gaat om dubbele kosten te voorkomen!

Opleverdatum

Een kale lijn opleveren duurt meestal 3 weken. Het is niet mogelijk een exacte datum te kiezen. Dit kan alleen als er al een DSL signaal op deze locatie is en deze wordt overgenomen. Wil je zo snel mogelijk weten wanneer je lijn aangesloten gaat worden? Wacht dan tot 7 dagen na je bestelling (de cooldown periode) en bel 0900-9596. Vaak zal er echter nog geen datum bekend zijn omdat de KPN dit bepaald na het telefoontje voor de afspraak betreffende het testen en labelen van de lijn.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Tiscali / 12move

Sinds kort is bekend gemaakt dat Tiscal en 12move gaan veranderen van naam. Alle klanten van beide providers komen onder één dak genaamd Telfort Internet. Er schijnt niks te veranderen aan de diensten die je hebt, alleen de algemene voorwaarden wijzigen. De belangrijkste wijzigingen zijn volgens de website van Tiscali:
De meest belangrijke wijzigingen betreffen (kort weergegeven):

- aansprakelijkheid, artikel 16: de aansprakelijkheid van Telfort per aansprakelijkheidsstelling is beperkt tot twee maal het door de klant verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende diensten, waarbij per jaar tegenover dezelfde klant de aansprakelijkheid is beperkt tot maximaal viermaal het verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende dienst(en).

- prijswijzigingen artikel 9: prijswijzigingen worden 4 weken van te voren bekend gemaakt, waarbij de klant tot 4 weken na de bekendmaking het recht heeft de overeenkomst te beëindigen.

- privacy, artikel 11: De klant verleent toestemming aan Telfort om zijn of haar persoons- en verkeersgegevens op te nemen en te verwerken in de klantenregistratie van Telfort die benodigd is voor een goed beheer en exploitatie van de systemen en netwerken van Telfort en voor de (administratieve) beheerstaken. De klantenregistratie is slechts toegankelijk voor Telfort en groepsmaatschappijen en wordt niet aan derden verstrekt behoudens een aantal specifiek genoemde gevallen.

- geschillencommissie, artikel 19: geschillen kunnen aanhangig worden gemaakt bij De Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten (zie: www.sgc.nl).


Aangezien de voorwaarden wijzigen mag je je lopende abonnement bij Tiscali of 12move opzeggen. Dit staat ook op de website van beide providers:
Tiscali

Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 13 januari 2008 telefonisch uw abonnement opzeggen per 14 januari 2008. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).

12move
Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 9 december 2007 telefonisch uw abonnement opzeggen per 10 december 2007. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).
:? Ah mooi dus ik ga nu ook 19,95 betalen en 20mbit krijgen?

Nee dat dus weer niet. Alleen de naam veranderd. Je snelheid, e-mail, telefoonnummers en prijs per maand blijft hetzelfde.

:? Oh, maar kan ik mijn huidige abonnement dan omzetten?

Op de veelgestelde vragen pagina staat dat het in veel gevallen mogelijk zal zijn. Wat ze precies bedoelen staat er niet bij. Ik neem aan dat dezelfde regels gelden als bij Tiscali. Je dient je huidige abonnement minimaal een jaar te hebben. Zeker weten doe ik dit niet natuurlijk.

Meer informatie kun je vinden op de websites van Tiscali en 12move:

http://www.tiscali.nl/telfort
http://www.12move.nl/telfort

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Veelgestelde vragen

:S Ga ik ook 20 mbit download snelheid halen?

Dat is lastig te zeggen. 20 mbit betekent dat de maximale snelheid 20 mbit per seconde is. Om dit te halen moet je niet te ver van de wijkcentrale wonen. Ook moet je de modem bij je ISRA punt aansluiten. Houd de DSL bekabeling zo kort mogelijk.

:? Kan ik met één telefoon zowel via Telfort als mijn KPN lijn bellen?

Nee, het ZyXEL modem heeft geen zogenaamde life-line poort. Met een arttech 521 switch kun je dit wel voor elkaar krijgen. Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

:? Waarom duurt het zo lang voordat de telefoon over gaat?

Dit komt omdat VoIP een heel andere techniek is dan analoog bellen. Bij analoog bellen wordt elk nummer wat je intoetst direct aan de centrale doorgegeven. Bij VoIP moet het te bellen telefoonnummer in één keer doorgegeven worden. Daarom wacht de modem standaard 5 seconden om te zien of je helemaal klaar bent met het intoetsen van het telefoonnummer. Je kunt ook de modem de opdracht geven het ingetoetste nummer gelijk te versturen door een # achter het nummer in te toetsen. In de webinterface kun je deze functie ook instellen dat de modem na bijvoorbeeld 2 seconden al gaat bellen. Let wel op dat je dan OF snel intoetst OF dat je een DECT toestel hebt die het nummer snel kiest. (Dus nummer intoetsen voordat je op het hoorntje drukt).

:? Help, nummerherkenning doet het niet!

Dan heb je waaschijnlijk een toestel die de nummerherkenning via de FSK methode verwacht in plaats van DTMF. Dit kun je in de modem interface wijzigen bij de phonepoort instellingen.

:? Ik heb al een router met WiFi. Kan ik die blijven gebruiken met dat ZyXEL modem?

Ja dat kan. Echter, de ZyXEL modem heeft ook al een router functie. Het beste kun je de router functie van de ZyXEL modem intact laten, anders werken de telefoonpoorten niet meer. Zet je eigen draadloze router om naar een access point:

• Zet de DHCP server in je router uit
• Stop de kabel die normaal in de WAN aansluiting gaat in één van de LAN aansluitingen
• Klaar :)

:? Kan ik meer dan één telefoon aansluiten?

Ja dat kan. Dit kun je doen door de lijn te splitten na de modem. Let op de aansluitfactor van elk toestel. Indien deze te hoog is kan het voorkomen dat het toestel niet meer werkt. Verdeel dan de toestellen over de 2 phone poorten op de modem. In de webconfiguratie kun je voor elk poortje instellen welk telefoonnummer deze gebruikt.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP.

:? Help, ik heb in de modem een aantal instellingen veranderd en nu doet ie niks meer!

Geen nood, dit is eenvoudig op te lossen. Kijk of het POWER lampje stabiel brandt. Indien dit het geval is even een pen/paperclip pakken. Op de achterkant van het modem vind je een klein gaatje waar 'reset' bij staat. Nu druk je dat gaatje in tot het POWER lampje gaat knipperen. Nu is de modem terug naar de fabrieksinstellingen en kun je 'm weer opnieuw instaleren.

:? Kan ik mijn vaste telefoonabonnement van KPN gewoon behouden?

Ja dat kan. Indien je al ADSL hebt en je stapt over naar Telfort kun je gewoon je huidige splitter blijven gebruiken. Heb je nog geen ADSL en vraag je Telfort aan, dan wordt er een splitter meegeleverd.

:? Kan ik met het Telfort modem ook van een andere VoIP dienst gebruik maken?

Ja dat kan gewoon. De modem is wel standaard voorgeconfigureerd voor de eigen VoIP dienst, dus je zult de advanced setup moeten gebruiken om alle gegevens in te vullen.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Afsluiting

Dit is alweer deel 8 het Telfort topic. Uiteraard houden we ons in dit topic aan de regels die op GOT gelden.

Terug naar bovenCredits gaan naar trolleystad voor het aanmaken van deze geweldige TS!

Telfort nieuwsgroep
De nieuwsgroep over Telfort en zijn gebruikers kun je hier vinden.

Status Controle?
Je kan rond stap 2 / 3 je adres gegevens even mailen naar telfort@totaalgeflipt.nl om te weten hoelang het nog gaat duren.

Als deze topic over de 1000 posts komt, gelieve een nieuwe deel aan te maken. Ik hoef niet verantwoordelijk te zijn voor het maken van nieuwe topics. Bovendien is het volgen van een topic met ruim 1800 posts een beetje lastig. Maak dus gerust deel 9 aan als deze topic de 1000 posts grens heeft gehaald.

 • Ray
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 20-06 18:58
wellicht handig om aan te geven dat de overstap xs4all > telfort tegenwoordig vlekkenloos en zonder dubbele kosten verloopt. Ze hebben schijnbaar hun interne beleid aangepast

 • - peter -
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 20:27
Tevens misschien die formule om je afstand te bereken mbv je down attenuation + wat uitleg ?

 • hjs
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online
2 mei om 8 uur 's ochtends gaat bij mij de schakelaar om kreeg ik vandaag te horen :+
Mooie reden om die dag maar vrij te nemen en zo van een heerlijk lang weekend te genieten ;)

 • 2Dutch
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

2Dutch

No worries eeh!

Ik meen te hebben gelezen dat de modems huurmodem zijn tegenwoordig (ergens in een voorgaand topic), oftewel: na je contractperiode weer inleveren..niet voor iedereen even relevant, maar het is misschien wel handig voor in de startpost :)

Voor mij wordt het toch een "in de kast hebben liggen reservemodem" want ik schaf zelf een Draytek V2700VG aan :> Overigens ga ik rond de 7e mei Telfort aanvragen, gezien de levertijd van een week of drie en het feit dat we de 15e pas de sleutel van de woning krijgen (en genoeg andere dingen te doen hebben voor iig 2 weken). Ben erg benieuwd dat de snelheid gaat worden, de Telfort indicatie is 19mbit, maar de centralecheck weet niet hoe ver we van de centrale zitten. Ach ja, lig er niet zo heel erg wakker van, ben met 10mbit al tevree ;)

| The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten |


Anoniem: 39403

hmd01 schreef op vrijdag 18 april 2008 @ 20:21:
DHCP stond op server. Die imageshack afbeelding krijg ik niet op mijn scherm...
Nog geen succes..
Reset je modem eens naar default instellingen (knopje aan de achterkant).
Vaak lost dat wel wat vage problemen op.

Anoniem: 133692

Ook maar weer eens een positief bericht over de klantenservice.

Telfort internet + telefonie werkt hier sinds november probleemloos.
Afgelopen donderdag werkte internet (en dus telefonie) niet. DSL lampje brande groen, maar het internet lampje rood.
Zelfde verhaal met een andere modem die ik geprobeerd had.

Toen maar even met een GSM naar de klantenservice gebeld.
De heer vertelde mij dat er idd een storing in mijn regio was (Veghel).
Dus ze waren er van bewust en er werd aan gewerkt.

Zowaar werkte een paar uur later alles weer naar behoren.

Eerste keer in mijn leven dat ik een klantenservice gebeld heb.
Inclusief menu doorlopen en gesprek met die meneer duurde het gesprek slecht 2.42 minuut.
Dus voor 1 euro wist ik dat het probleem niet bij mij lag, maar bij de centrale.

 • Domino
 • Registratie: Juli 1999
 • Laatst online: 21:59

Domino

Wen ADA moon??

Zojuist mijn doe-het-zelf installatie pakket mogen ontvangen van de TNT. Natuurlijk meteen

aan het klussen gegaan, het betreft een nieuwe aansluiting zonder vaste lijn. Even puzzelen

welk aderpaar ik moest hebben, maar na een minuut of 10 voila, internet.

Internet kan nog niet geactiveerd worden, maar de intrain waardes zijn om te huilen:

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
SAR Driver Counters Display:
inPkts    = 0x00000293, inDiscards  = 0x00000001
outPkts    = 0x000002ed, outDiscards  = 0x00000000
inF4Pkts   = 0x00000000, outF4Pkts   = 0x00000000
inF5Pkts   = 0x00000001, outF5Pkts   = 0x00000001
openChan   = 0x00000003, closeChan   = 0x00000001
txRate(Bps)  =     74, rxRate(Bps)  =     80

DSL Line Status:
noise margin upstream: 26 db
output power downstream: 18 db 
attenuation upstream: 13 db
tone  0- 31: 00 00 00 06 66 77 88 88 99 99 89 98 88 76 64 20 
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
noise margin downstream: 31 db
output power upstream: 12 db 
attenuation downstream: 30 db
tone 32- 63: 00 00 00 00 11 22 22 22 22 32 33 33 33 33 33 33 
tone 64- 95: 33 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 
tone 96-127: 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 
tone 128-159: 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 21 11 11 
tone 160-191: 21 11 21 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 21 
tone 192-223: 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 
tone 224-255: 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 12 11 11 11 00 
tone 256-287: 01 11 11 12 11 11 11 11 11 11 11 11 11 21 11 11 
tone 288-319: 11 11 11 11 11 11 11 01 10 01 10 01 10 00 00 01 
tone 320-351: 10 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
tone 352-383: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
tone 384-415: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
tone 416-447: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
tone 448-479: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
tone 480-511: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 

DHCP: Server
IP Pool Starting Address: 192.168.1.33
Pool Size: 32

ZyNOS Firmware Version: V3.40(ASG.1) | 12/07/2007

WAN Information:
DSL Mode: ADSL2PLUS
IP Address: 1.253.180.225
IP Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 1.253.180.1
VPI/VCI: 0/34

LAN Information:
IP Address: 192.168.1.254
IP Subnet Mask: 255.255.255.0


En een overzicht van de status pagina van het modem :'( :

http://members.home.nl/rcadee/telfort-small.jpg

Iemand een idee?

An IPv6 packet walks into a bar. Nobody talks to him. pvoutput


 • DeliciousBrown®
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 19-05 00:07
Volgens mij zit je nog niet eens op het Telfort netwerk, want je hebt in ieder geval niet de standaard gateway die ik bij mezelf en meerdere mensen op het Telfort netwerk heb gezien. Je ip-adres oogt mij ook wat vreemd want je zou er eerder een uit de 82.x.x.x-range verwachten.

Wanneer zou de verbinding opgeleverd worden?

 • Domino
 • Registratie: Juli 1999
 • Laatst online: 21:59

Domino

Wen ADA moon??

24 april, zou dit een oude ADSL verbinding zijn?
Lijkt me erg sterk dat die zolang doorloopt, ik woon hier al 5 jaar.

An IPv6 packet walks into a bar. Nobody talks to him. pvoutput


 • kaajee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01-05 11:04
In het kader van een plaatje zegt meer dan woorden, hierbij voor de volledigheid, even grafisch de instellingen voor een Speedtouch (780, andere type vrijwel hetzelfde) om Telfort Vast bellen (VoIP) in te stellen (er zijn nogal wat mensen die een Speedtouch gebruiken, leek me wel handig:

http://www.xs4all.nl/~joho071/kj/dump/telfort-st1.jpg

&

http://www.xs4all.nl/~joho071/kj/dump/telfort-st2.jpg

Waar 0201234567 staat vul je vanzelfsprekend je eigen telefoonnummer in.
Het wachtwoord heb je gekregen bij het afsluiten van Telfort Vast bellen (en kan online aangapst worden in 'Mijn Telfort')

Anoniem: 179986

Domino schreef op zaterdag 19 april 2008 @ 11:08:
Internet kan nog niet geactiveerd worden, maar de intrain waardes zijn om te huilen:
wat ik heb gehoord de afgelopen topics is dat je pas op de echte snelheid kan intrainen op het moment dat je verbinding daadwerkelijk geactiveerd is via de webpagina.

 • westlym
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 01-07 21:00
hallo allemaal,

ik heb moeite met het instellen van de Zyxel (firewall). Ik wil bepaalde poorten openmaken, maar ik krijg telkens een foutmelding in desbetreffende applicatie, nl. Azureas.
Mijn vraag is nu: als ik de firewall van de Zyxel uitschakel, want kunnen de gevolgen zijn? Kunnen mensen van buitenaf aan de Voip eigenschappen komen? Wordt de NAT uitgeschakeld?
Ik heb op mijn eigen computer een firewall en een virusscan.

Ik heb hiervoor de helpdesk van Telfort opgebeld, maar ze konden mij niet helpen met de bovenstaande vragen.

Anoniem: 179986

er zijn geen gevolgen, gewoon uitzetten dat ding.

 • DeliciousBrown®
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 19-05 00:07
Ik weet niet meer precies wie het vroeg en in welk deel van dit topic het was (ik ben ook te lui om te zoeken), maar kan nu met zekerheid zeggen dat de Siemens Experia Box met firmware 1.41.4-iptv (Feb 6 2007 21:12:35) (sx551) gewoon te gebruiken is op het Telfort netwerk met de volgende instellingen :

Service provider: Other (er is geen andere keuze mogelijk)
Protocol: Bridging (MER)
IP address type: Obtained automatically
Host name: SX551 (standaard, maar mag je zelf weten)
MTU: 1500
Line mode: Automatic (alles tot aan G.992.5 adsl2+ werkt)
Encapsulation: LLC
QoS class: UBR
VPI / VCI: 0/34
PPPoE pass-through: On
UPnP: Off

Vreemd genoeg branden alleen de "OK" en "Power" led en knippert de "Voip" led (begrijpelijk met de oude ipb-instellingen) waardoor je dus in eerste instantie zou denken dat de modem niet op het internet zit. Na het raadplegen van de status pagina zag ik wel dat de Siemens veel lager intraint ( 17586 kbps down en 1121 kbps up) dan de Speedtouch 716v5 en de Zyxel P-2602R-D1A, maar het surfen / downloaden ging net zo goed eigenlijk.

Het is dat ik met de Zyxel problemen met voip heb, maar dit modem traint wel het snelst van allemaal in (19456 kbps down en 1158 kbps up) anders was ik natuurlijk niet aan het experimenteren geslagen. Het blijft natuurlijk wel vervelend als ik tijdens de gesprekken soms tot 4 seconden niets hoor en al het mogelijke heb gedaan in het modem om voip (sip) voorrang te verlenen, maar dat is dus alleen outbound.

De Speedtouch traint lager in ( max 18245 kbps down en 960 kbps up ook na het tweaken met DMT-tool), maar verbreekt gesprekken als ik opneem, dus die biedt ook geen oplossing voor mijn belprobleem en mag ik dus weer op zoek naar iets anders. Nu maar hopen dat de Fritzbox die ik van de week van plan ben aan te gaan schaffen soelaas biedt, want anders weet ik het ook niet meer wat ik aan mijn voip probleem met Telfort vast bellen kan doen.

 • chucky666
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

chucky666

d.y.w.play?

mmmm ben nu dan ook over naar telfort, maandag internet geactiveerd en gisteren is me telefoon geactiveerd.
moet zeggen is allemaal gladjes verlopen en nergens problemen mee gehad.
kom van xs4all en kpn af.
het enigste wat ik jammer vindt is dat ik dus op een adsl2 kast zit.
zou je ook ergens kunnen uitzoeken of dat er in de nabijje toekomst ze hem ombouwen naar adsl2+ ?
vind het een beetje jammer dat je voor 20mb betaalt en je kan maar 8 halen.
terwijl er op de centrale ook tiscali,bbnet enzo te verkrijgen is zo te zien, dus waarom dan weer op kpn aansluiten :(

een OW voor blaten in de IT? laat IT dan maar voortaan links liggen :(


 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 21:12
chucky666 schreef op zaterdag 19 april 2008 @ 15:57:
mmmm ben nu dan ook over naar telfort, maandag internet geactiveerd en gisteren is me telefoon geactiveerd.
moet zeggen is allemaal gladjes verlopen en nergens problemen mee gehad.
kom van xs4all en kpn af.
het enigste wat ik jammer vindt is dat ik dus op een adsl2 kast zit.
zou je ook ergens kunnen uitzoeken of dat er in de nabijje toekomst ze hem ombouwen naar adsl2+ ?
vind het een beetje jammer dat je voor 20mb betaalt en je kan maar 8 halen.
terwijl er op de centrale ook tiscali,bbnet enzo te verkrijgen is zo te zien, dus waarom dan weer op kpn aansluiten :(
Gaat niet gebeuren vanwege uitrol VDSL. ADSL2+ kun je vergeten :)

 • Speedmaster
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 22:21

Speedmaster

Make my day...

He Dex, het is deel 8 maar in de TS staat nog deel 7 vermeld.

 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 01:17
Domino schreef op zaterdag 19 april 2008 @ 11:08:
Zojuist mijn doe-het-zelf installatie pakket mogen ontvangen van de TNT. Natuurlijk meteen
aan het klussen gegaan, het betreft een nieuwe aansluiting zonder vaste lijn. Even puzzelen
welk aderpaar ik moest hebben, maar na een minuut of 10 voila, internet.

Internet kan nog niet geactiveerd worden, maar de intrain waardes zijn om te huilen:

[Iemand een idee?
Ja, eerst de boel activeren, dan krijg je je volle snelheid.

 • rickhansen
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 02-07 15:36
Wij hebben ook telfort internet + bellen bestelt, en als het goed is worden wij tussen 24 en 28 april overgezet.

Wij hebben nu nog internet + bellen van de kpn.

Nou staat er in de TS:
KPN InternetPlusBellen

* Vraag Telfort Telefonie aan.
* Zeg zelf je KPN IPB abonnement NIET op.
* Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
Maar wij hebben verder geen bevestiging dat ons kpn abonnement beeindigt wordt.
Moeten wij nu alsnog zelf een brief sturen, of komt het wel goed.

Iemand ervaring hiermee?

 • pascalw
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 01-07 00:11
quote: topicstart
Status Controle?
Je kan rond stap 2 / 3 je adres gegevens even mailen naar telfort@totaalgeflipt.nl om te weten hoelang het nog gaat duren.
Hoe zit het daar eigelijk mee? Wie of wat is telfort@totaalgeflipt.nl? Het email adres doet vermoeden dat deze niet direct gerelateerd aan telfort zijn, maar hoe komen ze dan aan die gegevens?

 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 01:17
Totaalgeflipt is een user hier op het forum. Totaalgeflipt
Hij werkt voor telfort/kpn

Hij heeft dus als domeinnaam zijn username.
En heeft een telfort mailbox aangemaakt om die mailtjes apart te houden van zijn prive mail.

[Voor 4% gewijzigd door job op 19-04-2008 20:19]


 • pascalw
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 01-07 00:11
job schreef op zaterdag 19 april 2008 @ 20:19:
Totaalgeflipt is een user hier op het forum. Totaalgeflipt
Hij werkt voor telfort/kpn

Hij heeft dus als domeinnaam zijn username.
En heeft een telfort mailbox aangemaakt om die mailtjes apart te houden van zijn prive mail.
Ah ok, bedankt voor de uitleg.

 • kaajee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01-05 11:04
Wellicht een domme vraag, maar kun je met 'Telfort -Vast bellen-' eigenlijk een ingesproken voicemail bericht ook beluisteren met een telefoon? Door een nummer te bellen? Bij mobiel is dat 1233, maar ik kan er bij -Vast bellen- niets over vinden. Behalve dat het voicemail bericht je per e-mail (als wav bijlage) wordt toegstuurd........

Anoniem: 133692

Ik heb begrepen dat dat niet kan.
Daarom gebruik ik het antwoordapparaat van mijn Siemens telefoon. Dan kan dat wel.

 • chucky666
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

chucky666

d.y.w.play?

trolleystad schreef op zaterdag 19 april 2008 @ 16:44:
[...]

Gaat niet gebeuren vanwege uitrol VDSL. ADSL2+ kun je vergeten :)
Lekker dan :(
betekent dit dat ik voortaan alleen op 8 mb zit of gaat het later sneller als ze vdsl hebben uitgerolt ?

als het betekent dat ik op 8 mb blijf zie ik toch een mooie reden om het op te zeggen en naar een andere provider over te stappen die 8mb aanbied met telefoon.
ben ik goedkoper uit.
want ze geven aan dat ik 20mb kan halen, en dat het langzamer kan zijn als de bedrading niet goed is en hoever je van de centrale woont.
maar niets over dat de centrale wordt gecapt op 8mb.


en dan kom je dit tegen op de telfort site :
Centrale: Rt-Trb Rotterdam-Terbregge (BabyXL ADSL2PLUS)
Afstand: 914 meter volgens postcode
Attenuation downstream: 23 db
23db/13.8 = 1700 meter tot centrale volgens berekening
Modem traint in op: 15002 kbps / 1162 kbps
Download groot bestand vanaf tiscali server 1,5MB/sec

dus sommige sluiten ze aan op babyxl en andere op kpn ?
dus adsl2+ zit wel op de centrale ?
ff bellen met telfort of ze me op een andere aansluiting kunnen gooien ofzo :?

[Voor 26% gewijzigd door chucky666 op 20-04-2008 12:05]

een OW voor blaten in de IT? laat IT dan maar voortaan links liggen :(


 • Johny_B
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 30-06 07:34
@chucky666: Als je even de openingspost lees, bij snelheid, en de grafiekjes even bekijkt dan zie je dat de snelheid die je haalt alleen met ADSL2PLUS te halen is. Door afstand en kabelkwaliteit haal je minder. Telfort kan je dus niet op 2PLUS zetten, daar zit je al op. Even de bekabeling in je huis checken. Afstand modem->ISRA en kijken of je iets beters haalt en de vorige topics er even bij halen voor overige tips.

 • Dutchmega
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Ik heb ook eens Telfort aangevraagd, hiervoor had ik internet en telefoon van @Home (geen KPN aansluiting). Internet wordt volgende week geactiveerd.

Echter, ik heb het modem aangesloten en ik heb geen signaal. (DSL lampje knippert ook niet ofzo)
Komt dat signaal pas als internet geactiveerd word?

Het leuke is, ik heb hier 2 telefoon aansluitingen, eentje is later bijgezet een aantal jaar terug (onduidelijke redenen waarom) en er is geen kiestoon op geen enkele..

 • Vorkie
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Mijn ervaring:

Toen Telfort opgeleverd was had ik een verbinding van 8Mbit, op zich niets mis mee, maar met verschillende metingen (Zowel op websites alsmede door de telforthelpdesk) kwam het uit op 700 meter (Waardoor is dus wel hoger zal moeten kunnen).
Hiervoor zat ik op advanced met 12Mbit en daar haalde ik gewoon 12Mbit.
Call aangemaakt, 2 weken niets gehoort, weer gebeld, nogmaals alles uitgelegt en hij ging een call aanmaken waarom ik zo laag intrain qua afstand.
Na 1 week keek ik in het modem en stond hij ineens op 4!Mbit!!!
Week gewacht, misschien waren ze ermee bezig.
Na 1 week nog steeds 4Mbit, ik gebeld en kreeg ik als antwoord: Ja, de technische afdeling heeft je op 4Mbit gezet, omdat de lijn onstabiel was!?
Ik uitleggen dat het op 8Mbit perfect werkte + ik hiervoor met 12Mbit ook een superstabiele verbinding had en of ze het dan terug willen zeggen op 8Mbit.
Nee kan niet, krijg je dan als antwoord.
Ik voel me nu flink in de zeik gezet door hun, want ze nemen nog ineens de moeite om er wat aan te doen.
Kan net zogoed aan het modem liggen (Is niets mee gedaan), de koperlijn kan slecht zijn, wordt ook niets mee gedaan.
Zodra ik dit jaar uit hebt gezeten ga ik lekker weg bij Telfort, want ik vind dit onacceptabel.


Heeft iemand nog een idee wat ik zal kunnen doen hiermee?

 • s3.
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 02-07 10:46
Dutchmega schreef op zondag 20 april 2008 @ 14:19:
Ik heb ook eens Telfort aangevraagd, hiervoor had ik internet en telefoon van @Home (geen KPN aansluiting). Internet wordt volgende week geactiveerd.

Echter, ik heb het modem aangesloten en ik heb geen signaal. (DSL lampje knippert ook niet ofzo)
Komt dat signaal pas als internet geactiveerd word?


Het leuke is, ik heb hier 2 telefoon aansluitingen, eentje is later bijgezet een aantal jaar terug (onduidelijke redenen waarom) en er is geen kiestoon op geen enkele..
Ik zit ook hiermee, hoort dit zo ? Mijn abbo wordt a.s donderdag geactiveerd.

 • Slasher
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

Slasher

Right part of the Evil twins

Domino schreef op zaterdag 19 april 2008 @ 11:39:
24 april, zou dit een oude ADSL verbinding zijn?
Lijkt me erg sterk dat die zolang doorloopt, ik woon hier al 5 jaar.
Heb je de verbinding wel geactiveerd? Je ip adres is 1.x.x.x en geen 82.x.x.x

Ben je al langs de activatiepagina gegaan?

En je oplever datum is pas 24 april dus heb nog even geduld

[Voor 26% gewijzigd door Slasher op 20-04-2008 17:00]


 • Ray
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 20-06 18:58
mmm op dit moment - 800 kbs snelheid (normaal 2000 kbs constant) ik vroeg me dus af hoe kan ik eigenlijk zien op ik nu op het kpn wholesale netwerk of baby xl zit ? (dan kan ik kijken of er ergens storing is)

is dit ergens in de modem af te lezen ?

 • Thijs_O
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 02-02 18:20
Ik heb hier een Telfort 20mbinternetonly abonnement a 20 euro p/m met 't Zyxel modem en heb daarbij zelf twee aparte VoIP-providers gekozen. Budgetphone voor inkomend verkeer en VoIPCheap voor uitgaand verkeer. Beide zijn goed ingesteld incl callerID e.d. maar ik heb enorm veel last van storingen tijdens gesprekken. Ruis, gestotter etc zodat gesprekken eigenlijk te vermoeiend zijn om vol te houden. Ik heb in de router netjes bij bandwith allocation alles behalve beide VoIP-protocollen op low gezet en die 2 op high, 't geheel is active e.d. dus dat zou moeten werken. Maar toch blijft de verbinding brak. Is er een andere manier om QoS goed en wel tot stand te brengen? :)

Systeempje: [MSI P45 Neo2 - Intel C2Q6600@3.2Ghz - OCZ 4GB PC8000 Platinum - Spinpoint F1 750GB - MSI ATi HD4850 - Cooler Master Real Power M620Watt - Antec Solo Piano Black]


 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 21:12
Thijs_O schreef op zondag 20 april 2008 @ 20:16:
Ik heb hier een Telfort 20mbinternetonly abonnement a 20 euro p/m met 't Zyxel modem en heb daarbij zelf twee aparte VoIP-providers gekozen. Budgetphone voor inkomend verkeer en VoIPCheap voor uitgaand verkeer. Beide zijn goed ingesteld incl callerID e.d. maar ik heb enorm veel last van storingen tijdens gesprekken. Ruis, gestotter etc zodat gesprekken eigenlijk te vermoeiend zijn om vol te houden. Ik heb in de router netjes bij bandwith allocation alles behalve beide VoIP-protocollen op low gezet en die 2 op high, 't geheel is active e.d. dus dat zou moeten werken. Maar toch blijft de verbinding brak. Is er een andere manier om QoS goed en wel tot stand te brengen? :)
Misschien eerst de oorzaak van het probleem opzoeken? Is je verbinding altijd brak of alleen als je aan het downloaden bent?

 • chucky666
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

chucky666

d.y.w.play?

Johny_B schreef op zondag 20 april 2008 @ 13:14:
@chucky666: Als je even de openingspost lees, bij snelheid, en de grafiekjes even bekijkt dan zie je dat de snelheid die je haalt alleen met ADSL2PLUS te halen is. Door afstand en kabelkwaliteit haal je minder. Telfort kan je dus niet op 2PLUS zetten, daar zit je al op. Even de bekabeling in je huis checken. Afstand modem->ISRA en kijken of je iets beters haalt en de vorige topics er even bij halen voor overige tips.
ja dat lees ik dat je maar 8 mb haalt als je op adsl2 zit.
maar zoals je ook kan lezen sta ik dus op adsl2 en niet op adsl2+, dus heb 8 mb.
iemand anders op het telfort forum zit dus op dezelfde centrale namelijk rotterdam terbregge en deze heeft dus gewoon adsl2+
maar die zit dus op voormalige babyxl aangesloten en ik op de kpn in dezelfde centrale.
dus ze moeten dan niet zeggen dat iedereen op dezelfde centrale gewoon op 8mb gezet wordt omdat niet alles adsl2+ is.
dat was mijn punt.

een OW voor blaten in de IT? laat IT dan maar voortaan links liggen :(


 • Thijs_O
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 02-02 18:20
trolleystad schreef op zondag 20 april 2008 @ 20:36:
[...]

Misschien eerst de oorzaak van het probleem opzoeken? Is je verbinding altijd brak of alleen als je aan het downloaden bent?
Ah, sorry als ik wat te weinig info gaf. :P Het is zo dat wanneer ik download via nieuwsgroepen, de verbinding echt zo vaag wordt dat er echt geen woord te verstaan. Zelfs wanneer de max. snelheid van Newsleecher is ingesteld op 70% van de 10mbit waar de Zyxel op intraint. Maargoed, dat is min of meer logisch (hoewel de resterende 30% voldoende zou moeten zijn voor VoIP). Echter, de storingen doen zich ook voor wanneer er niet gedownload wordt, en enkel wat gesurft (zonder enige noemenswaardige belasting van de lijn). Dan zijn ze wel iets minder erg (je kan woorden herkennen zegmaar) maar conversatie is vermoeiend. Oftewel, zelfs gewoon www-verkeer lijkt een conflict te veroorzaken.

Overigens wel een mogelijk relevante toevoeging: een tijdje terug deed dit probleem zich ook voor en bekeek ik de logs van de router. Die gaven aan dat om 23:00 een gesprek begon, en om 23:15 waren er 'attacks' van een bepaald IP. Het gesprek eindigde om 23:30, maar rond 23:15 vond er inderdaad storing plaats in het gesprek. Een whois op 't IP resulteerde in een site die op dat moment inderdaad bezocht werd. Oftewel: site wordt bezocht > storing in VoIP verkeer. Ergens moet QoS toch gewoon góed in te stellen zijn?

Systeempje: [MSI P45 Neo2 - Intel C2Q6600@3.2Ghz - OCZ 4GB PC8000 Platinum - Spinpoint F1 750GB - MSI ATi HD4850 - Cooler Master Real Power M620Watt - Antec Solo Piano Black]


 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 21:12
Ik denk dat het in dit geval geen QoS probleem is. Koppel maar eens al je pc's los. Is het probleem er dan nog steeds? Dan heb je een dataverkeer probleem. Welke codecs gebruik je? Standaard staat G729 als primaire codec, maar daar heb ik slechte ervaringen mee. Telfort zelf gebruikt G711. Je hebt iets meer datatransport dan (niet echt noemenswaardig op een 20 mb lijn, maar goed). Hier zit geen compressie overheen. Dus dan heb je sowiezo al minder CPU load op je modem.

 • Johny_B
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 30-06 07:34
chucky666 schreef op zondag 20 april 2008 @ 20:46:
[...]

ja dat lees ik dat je maar 8 mb haalt als je op adsl2 zit.
maar zoals je ook kan lezen sta ik dus op adsl2 en niet op adsl2+, dus heb 8 mb.
iemand anders op het telfort forum zit dus op dezelfde centrale namelijk rotterdam terbregge en deze heeft dus gewoon adsl2+
maar die zit dus op voormalige babyxl aangesloten en ik op de kpn in dezelfde centrale.
dus ze moeten dan niet zeggen dat iedereen op dezelfde centrale gewoon op 8mb gezet wordt omdat niet alles adsl2+ is.
dat was mijn punt.
Als je het gewoon eens in een rekenmachine intypt en de bits en bytes eens uit elkaar houd dan zie je dat je ook op ADSL2Plus bent aangesloten en dat de 'problemen' zich binnenshuis afspelen of dat je op jouw afstand gewoon geen betere snelheid kan halen. Denk vooral even na over het verschil tussen ADSL2 en ADSL2PLUS, reken even met bit en bytes en dan zie je dat je ADSL2PLUS bent aangesloten en dat je voor de rest even bij jezelf moet controleren. Onthoud dat het een verbinding is tot 20 Mb/s, staat in de AV en daar ben je mee akkoord gegaan. Lijken me geen slechte waardes op jouw afstand als je intern verlies meeneemt in de vergelijking.

ADSL is overigens 8 Mb/s
ADSL2 is 12 Mb/s
ADSL2PLUS is tot 24 Mb/s en in abonnementsvorm meestal tot 20 Mb/s.

 • kaajee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01-05 11:04
Dutchmega schreef op zondag 20 april 2008 @ 14:19:
Ik heb ook eens Telfort aangevraagd, hiervoor had ik internet en telefoon van @Home (geen KPN aansluiting). Internet wordt volgende week geactiveerd.

Echter, ik heb het modem aangesloten en ik heb geen signaal. (DSL lampje knippert ook niet ofzo)
Komt dat signaal pas als internet geactiveerd word?

Het leuke is, ik heb hier 2 telefoon aansluitingen, eentje is later bijgezet een aantal jaar terug (onduidelijke redenen waarom) en er is geen kiestoon op geen enkele..
&
s3. schreef op zondag 20 april 2008 @ 16:52:
[...]


Ik zit ook hiermee, hoort dit zo ? Mijn abbo wordt a.s donderdag geactiveerd.
Ik heb eergisteren een abonnement genomen op de Volkskrant, het abonnement gaat 1 mei 2008 in, nu kijk ik iedere dag op m'n deurmat bij mijn voordeur maar geen Volkskrant, is dit normaal?

 • Ray
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 20-06 18:58
chucky666 schreef op zondag 20 april 2008 @ 20:46:
[...]

maar die zit dus op voormalige babyxl aangesloten en ik op de kpn in dezelfde centrale.
hoe weet je op welk netwerk je zit aangesloten ? is dit in de modem uit te lezen ?

 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 21:12
Ray schreef op zondag 20 april 2008 @ 22:50:
[...]


hoe weet je op welk netwerk je zit aangesloten ? is dit in de modem uit te lezen ?
http://www1.oli.tudelft.nl/adsl/postcodecentrale.cfm

Anoniem: 259561

Ik heb een probleem met mijn telefonie.
Inkomend Budgetphone, uitgaand VoipBuster.

Alles werkt prima, ik kan bellen en gebeld worden.
Maar als ik ergens naartoe bel waar ik in een menu kom waarin ik een keuze moet maken, dan komen mijn keuzes niet door. Ik kan drukken wat ik wil, maar ik krijg steevast de mededeling dat ik geen keuze gemaakt heb. 8)7

Dit heb ik met meerdere telefoons geprobeerd, dus daar ligt het niet aan.
Telefoon staat ingesteld op tone.

Weet iemand misschien wat ik verkeerd ingesteld heb?

[Voor 3% gewijzigd door Anoniem: 259561 op 21-04-2008 01:39]


 • Ray
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 20-06 18:58
ok dan heb ik de centrale maar nog niet de aanbieder.

Op 22 mei 2003 is voor het laatst de dekking bepaald voor de centrale Te-Centrum (voor Versatel in september 2002).

Op deze datum was baby xl niet beschikbaar maar goed we zijn bijna 5 jaar verder. Toen ik op xs4all zat stond in mijn speedtouch modem bij dsl status het netwerk wel vermeld (dsl van kpn) vandaar mijn vraag

 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 21:12
Anoniem: 259561 schreef op maandag 21 april 2008 @ 01:37:
Ik heb een probleem met mijn telefonie.
Inkomend Budgetphone, uitgaand VoipBuster.

Alles werkt prima, ik kan bellen en gebeld worden.
Maar als ik ergens naartoe bel waar ik in een menu kom waarin ik een keuze moet maken, dan komen mijn keuzes niet door. Ik kan drukken wat ik wil, maar ik krijg steevast de mededeling dat ik geen keuze gemaakt heb. 8)7

Dit heb ik met meerdere telefoons geprobeerd, dus daar ligt het niet aan.
Telefoon staat ingesteld op tone.

Weet iemand misschien wat ik verkeerd ingesteld heb?
http://192.168.1.254/

- Advanced setup
- Voip
- SIP
- SIP1 of SIP 2 kiezen
- Advanced setup
- DTMF mode, staat dit op SIP info? Probeer eens PCM. En anders RFC 2833. Ik gebruik ook Voipbuster en heb 'm op PCM staan.

 • s3.
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 02-07 10:46
noise margin upstream: 10 db
output power downstream: 15 db
attenuation upstream: 2 db
tone 0- 31: 00 00 00 06 9a ab bb cc cc cc cd dd dc cb ba a9
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 8 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 9 db
tone 32- 63: 00 05 67 88 99 aa bb cc cc dd dd dd dd dd dd dd
tone 64- 95: dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
tone 96-127: dd dd dd dc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc
tone 128-159: cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cb cc cc c2 bb
tone 160-191: bb bb bb bb bb bb bb bb bb ba ba ab ab aa ab bb
tone 192-223: ab ba aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa
tone 224-255: aa aa aa 9a 9a a9 aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa
tone 256-287: 7b ba aa aa aa aa ab ba aa ab ab ba bb ba aa ab
tone 288-319: ab ba ab bb bb ba bb bb bb bb aa ba ba aa bb ab
tone 320-351: ba ab bb bb ba ab bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb
tone 352-383: bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb
tone 384-415: bb bb bb bb bb bb bb bb aa ab ba ba ab aa aa aa
tone 416-447: aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa 9a 99 99 99
tone 448-479: 99 99 99 99 99 99 99 99 89 88 88 88 88 87 77 77
tone 480-511: 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77

Kan hieruit iemand iets opmaken ?

Trouwens, ik heb als ip 192.xxx.xxx.xx, hoort dit niet 82.xx te zijn ?
Modem traint wel in op 19013 kbps / 1031 kbps

 • lt_cmd_data
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 02-07 12:42
westlym schreef op zaterdag 19 april 2008 @ 13:11:
hallo allemaal,

ik heb moeite met het instellen van de Zyxel (firewall). Ik wil bepaalde poorten openmaken, maar ik krijg telkens een foutmelding in desbetreffende applicatie, nl. Azureas.
Mijn vraag is nu: als ik de firewall van de Zyxel uitschakel, want kunnen de gevolgen zijn? Kunnen mensen van buitenaf aan de Voip eigenschappen komen? Wordt de NAT uitgeschakeld?
Ik heb op mijn eigen computer een firewall en een virusscan.

Ik heb hiervoor de helpdesk van Telfort opgebeld, maar ze konden mij niet helpen met de bovenstaande vragen.
Je moet de port 2x forwarden zowel bij NAT als bij Firewall.

/edit
Ik heb hier aantal screenshots gemaakt hoe je stap voor stap portforward met de telfort zyxel router Handleiding Portforwarding Zyxel Telfort

Om te kijken ofdat je firewall het nog goed doet kan je een gratis port scan doen
https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2
> Proceed
nieuwe pagina laat in
> All Service Ports
nieuwe pagina laat in
Your computer at IP:
82.xxx.xxx.xxx
Is being carefully examined:
Als goed is moet er 1056 groene bloken verschijnen.
Je kan ook custom port selecteren
>https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2
> Proceed
nieuwe pagina laat in
>onder You may select any service from among those listed above . . .
vul je in 6895 of een andere port die je wil testen
> probe this port
The GRC server is attempting to establish a TCP
connection to Port 6895 of your computer located
at Internet at IP address 82.xxx.xxx.xxx:
Port is Open (als programma aanstaat en alles goed is geforward)
Port is Closed (port is geforward maar het programma is niet actief)
Port is Stealth (controleer je settings en dat het programma aanstaat)

Laatste tip kijk ook ofdat het programma ook in windows firewall wordt toegelaten

[Voor 68% gewijzigd door lt_cmd_data op 21-04-2008 14:54]


 • chunyu
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 08-05 01:01
Klopt het dat Telfort sommige internet pagina's blocken?

Voor de universiteit moet ik soms VPN gebruiken, ivm met licenties.
Dan werken alle site opeens prima...

Toen ik net telfort had, kon ik naar alle sites surfen...

 • lt_cmd_data
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 02-07 12:42
Nee telfort is geen China :-)
Alle pagina's zijn te bereiken er wordt niks geblokkeerd.

Anoniem: 27577

chunyu schreef op maandag 21 april 2008 @ 10:37:
Voor de universiteit moet ik soms VPN gebruiken, ivm met licenties.
Dan werken alle site opeens prima...
DNS probleem neem ik aan?

 • kaajee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01-05 11:04
s3. schreef op maandag 21 april 2008 @ 10:19:
..............

Kan hieruit iemand iets opmaken ?

Trouwens, ik heb als ip 192.xxx.xxx.xx, hoort dit niet 82.xx te zijn ?
Modem traint wel in op 19013 kbps / 1031 kbps
Wat is je probleem dan? Je hebt toch prima waardes? 19013 kbps / 1031 kbps......

En dat 192.nummer is gewoon het ip adres dat je modem aan je pc's uitdeelt middels DHCP....
In het modem zelf staat vast ergens 82.xx

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 00:22
chunyu schreef op maandag 21 april 2008 @ 10:37:
Klopt het dat Telfort sommige internet pagina's blocken?

Voor de universiteit moet ik soms VPN gebruiken, ivm met licenties.
Dan werken alle site opeens prima...

Toen ik net telfort had, kon ik naar alle sites surfen...
lt_cmd_data schreef op maandag 21 april 2008 @ 10:42:
Nee telfort is geen China :-)
Alle pagina's zijn te bereiken er wordt niks geblokkeerd.
Geef dan voorbeeld URL's, zo is het gissen met z'n allen naar niets.

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • beuker123
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 24-01-2017
s3. schreef op maandag 21 april 2008 @ 10:19:
Kan hieruit iemand iets opmaken ?
Voor uitgebreide uitleg zie de site van Zyxel, het onderdeel
Problemen met de verbinding tussen modem en wijkcentrale
http://www.zyxelsupport.nl/a006.html

 • lt_cmd_data
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 02-07 12:42
s3. schreef op maandag 21 april 2008 @ 10:19:

Kan hieruit iemand iets opmaken ?

Trouwens, ik heb als ip 192.xxx.xxx.xx, hoort dit niet 82.xx te zijn ?
Modem traint wel in op 19013 kbps / 1031 kbps
Ja je verbinding is 19mB
De modem/router werkt met Network address translation Wikipedia: Network address translation
Kort houdt dit in dat je 82.xxx.xxx.xxx je internet adress is en NAT zorgt ervoor dat je met meerdere computers van het zelfde ip adres gebruik kan maken. Als jij 1 port modem heb dan zou je een eenvoudig netwerkswitch kunnen aan schaffen en meerdere pc's/laptops van internet kunnen voorzien, zonder daarvoor in je instellingen hoeft te rommelen. Dit kan tot 253 pc/laptops daarna moet je je dhcp server subnetmask aanpassen en je clientpoll vergroten. Maar voor als nog neem ik niet aan dat je er 252 extra computers op aan gaat sluiten, maar het kan wel!

 • bpethke
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 03-04-2016
Hier is eindelijk vorige week de aansluiting rond.

Half december 2007 de aanvraag ingediend, in Jan kwam de goedkeuring, @Home opgezegd.
Feb 2008 modem ontvangen met brief, wacht op definieve aansluiting.

Vaak en vele malen gebeld veel reakties gehad, tot 2x toe een kpn monteur, alles goed aangesloten, geen storingen, modem in orde.

Vorige week kwam de 3e monteur, die hoorde het verhaal aan en zei, wach effe en weg was hij.
30 minuten later kwam hij terug, met de mededeling, probeer het eens.

En waarempel het werkt.

Conclusie, fysiek niet aangesloten in de centrale.

Hoe is het nu mogelijk dat bij metingen op afstand door telfort keihard werd beweerd dat alles inorde was.

Nu nog proberen de volle snelheid te krijgen, ik woon ongeveer 100m van de centrale af en kom op ongeveer 1416.3 KByte/sec
misschien dat de lijn vanaf de centrale met een grote boog gaat?

iedergeval zoals het nu werkt ben ik wel tevreden over, de eerdere afhandeling is slordig, maar het verbaasd me niks van een budget provider

 • Mabili
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 01:52
kaajee schreef op maandag 21 april 2008 @ 11:01:
[...]

En dat 192.nummer is gewoon het ip adres dat je modem aan je pc's uitdeelt middels DHCP....
In het modem zelf staat vast ergens 82.xx
Weet jij zeker dat je antwoord klopt of zie ik iets over het hoofd?

Buiten het punt dat het gewoon werkt heb ik zelf ook onder de Wan status als IP adres: 195.240.xxx.xx range. en die is toch zeker anders dan de ip range 192.168.x.xx die binnen de lan dhcp verdeeld word.

[Voor 7% gewijzigd door Mabili op 21-04-2008 11:56]


Anoniem: 259561

trolleystad schreef op maandag 21 april 2008 @ 08:09:
[...]


http://192.168.1.254/

- Advanced setup
- Voip
- SIP
- SIP1 of SIP 2 kiezen
- Advanced setup
- DTMF mode, staat dit op SIP info? Probeer eens PCM. En anders RFC 2833. Ik gebruik ook Voipbuster en heb 'm op PCM staan.
_/-\o_ En bedankt.
Dat is de oplossing.
Helemaal weer blij :)

 • KatirZan
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 19:02

KatirZan

Wandelende orgaanzak

Hmmkay, ondertussen al lekker 1,5e week gebruik kunnen maken van het Telfort netwerk, paar kleine opmerkingen/aanduidingen....

Eerst een paar kleine facts :

- Adsl centrale volgens enkele checkups 2190 meter
- Hoofdtelefoon aansluiting in huis (zonder telefoon, geen nieuw is/ra punt)
- Single PC modem
- Alles nieuw bekabelt
- Modem trained in op adsl2plus

Alsvolgt :

Na het aansluiten van dit alles 1 van mijn PC's aangeschakeld en de lijn geactiveerd bij Telfort, vervolgens modem herstart en via de browser naar de modem.
Intrain waardes als volgt :

Attenuation upstream : 19dB
Attenuation downstream : 43dB

Volgens mijn berekening (42/13.6)*1000 = 3088,235 meter
Niet echt overeen met de postcodecheck van Telfort, KPN, Tiscali en nog wat andere sites...

Beetje apart, 900 meter verschil in afstand, dus ben ik wat na gaan kijken. Heb eventjes de postcode en het huisnummer van iemand aan het einde van de straat (andere postcode) ingevult, welke zich ongeveer 200 meter van mijn huis af bevindt.... Deze was volgens de checks 1890 meter van de centrale af, wat klopt, aangezien diegene zijn modem (via KPN zelf zakelijk internet) 26 dB downstream intrained.

Afijn, dan sla je al snel jezelf voor je kop, omdat je dan aan jezelf begint te twijfelen of je daadwerkelijk alle kabels netjes en kort hebt aangesloten....

Maarja, dat is dus wel het geval... Nu staat hierboven al aangegeven dat het huis wat ik sinds kort bewoon een hoofdtelefoon aansluiting ipv een standaard IS/RA punt bevat... Dus zo'n mooie, met blauw omtrokken, dikke telefoonkabel dwars door mijn kruipruimte heen, de meterkast in, waar een hele mooie profi aangesloten (not...) telefoonaansluiting zat... Deze heb ik verwijderd om vervolgens de splitter direct op het IS/RA punt aan te sluiten...

Kabel van de splitter naar mijn modem verkort, welke nu 12 centimeter lang is... Dit verhoogte mijn downloadsnelheid via het BBNed netwerk van 869kb/s naar 882kb/s....

Nu ben ik niet de grootste leek op aarde wat dit soort zaken betreft, maar het lijkt mij stug dat een kabel, welke 200 meter langer hoort te zijn, een afstand van bijna 1200 meter afloopt van een huis dat schuin tegenover dat van mij ligt welke wel een normale train waarde heeft...

Opzich hoor je mij niet klagen, de snelheid is leuk genoeg om een hoop mee te doen, en dat tegen een schappelijkere prijs dan de provider die ik voorheen had, met een lagere snelheid.

Is het mogelijk om de kwaliteit van de telefoonkabel te verbeteren (door bijv. de kabel flink in te korten, tot vlak na binnenkomst in huis) en de modem hier nog verder op aan te sluiten...

Of gewoon een nieuw IS/RA punt laten leggen door KPN....(wat waarschijnlijk een flink aantal duiten moet kosten :P ).

Wabbawabbawabbawabba


 • kaajee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01-05 11:04
Mabili schreef op maandag 21 april 2008 @ 11:47:
[...]


Weet jij zeker dat je antwoord klopt of zie ik iets over het hoofd?

Buiten het punt dat het gewoon werkt heb ik zelf ook onder de Wan status als IP adres: 195.240.xxx.xx range. en die is toch zeker anders dan de ip range 192.168.x.xx die binnen de lan dhcp verdeeld word.
Dan heb je dus geen IP adres in de 82.xx reeks maar in de 195.240.x.x reeks (ook Green ISP, dus ook Telfort), ik weet niet hoe jij in je eerste post dan bij een 82.xx reeks komt, maar jij schrijft dat op, ik niet................

En lees anders het verhaal van lt_cmd_data daar staat het duidelijk in, en verder is er ook genoeg te vinden over NAT/routers/switches/WAN/LAN etc......

[Voor 15% gewijzigd door kaajee op 21-04-2008 13:20]


 • Mabili
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 01:52
kaajee schreef op maandag 21 april 2008 @ 13:16:
[...]

Dan heb je dus geen IP adres in de 82.xx reeks maar in de 195.240.x.x reeks (ook Green ISP, dus ook Telfort), ik weet niet hoe jij in je eerste post dan bij een 82.xx reeks komt, maar jij schrijft dat op, ik niet................

En lees anders het verhaal van lt_cmd_data daar staat het duidelijk in, en verder is er ook genoeg te vinden over NAT/routers/switches/WAN/LAN etc......
Maakt niet uit ;)
Maar ik reageer alleen naar aanleiding van je reactie op een andere poster S3
Voor de rest hoor je mij tot nu toe nog niet klagen over slechte verbindigen alleen vroeg ik me net als die andere persoon af hoe het zit met die ip adressen.. Maar dat is voor mij nu helder geworden :)

 • Hurricane
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 21:03

Hurricane

Alles is anders dan het lijkt!

KatirZan schreef op maandag 21 april 2008 @ 12:58:
Is het mogelijk om de kwaliteit van de telefoonkabel te verbeteren (door bijv. de kabel flink in te korten, tot vlak na binnenkomst in huis) en de modem hier nog verder op aan te sluiten...
Dat gaat dus helemaal niets uitmaken. De kabel di gebruikt word is waarschijnlijk beter dan de kabel die je zelf gaat gebruiken.

 • rickhansen
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 02-07 15:36
rickhansen schreef op zaterdag 19 april 2008 @ 19:51:
Wij hebben ook telfort internet + bellen bestelt, en als het goed is worden wij tussen 24 en 28 april overgezet.

Wij hebben nu nog internet + bellen van de kpn.

Nou staat er in de TS:

[...]


Maar wij hebben verder geen bevestiging dat ons kpn abonnement beeindigt wordt.
Moeten wij nu alsnog zelf een brief sturen, of komt het wel goed.

Iemand ervaring hiermee?
Iemand?

 • KatirZan
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 19:02

KatirZan

Wandelende orgaanzak

Hurricane schreef op maandag 21 april 2008 @ 13:45:
[...]


Dat gaat dus helemaal niets uitmaken. De kabel di gebruikt word is waarschijnlijk beter dan de kabel die je zelf gaat gebruiken.
Mja, de kabel die ik gebruik is gewoon een cat6 kabel, alleen was ik van plan de router in de kruipruimte te plaatsen....dus net na binnenkomst...
Heb KPN daarnet gebelt om een lijnmeting te doen, volgens hun zit er wel ietswat interferance in, ze gingen het nakijken....

Wabbawabbawabbawabba


 • Chutney
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 30-06 21:15
bjck schreef op maandag 21 april 2008 @ 11:12:
[...]


[...]


[...]


Geef dan voorbeeld URL's, zo is het gissen met z'n allen naar niets.
imageshack.us bijvoorbeeld de hele ochtend tot nu toe traag of onbereikbaar.

 • s3.
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 02-07 10:46
Wat ik overigens heb ondervonden is dat ADSL slecht is in tegelijk meerdere bronnen te pingen dan kabel. Bijvoorbeeld via een serverbrowser als HLSW/ASE. Heb er ongeveer 27 servers staan en wanneer ik de lijst ping krijg ik een ping van gemiddeld 50. Met kabel was dat 20 a 30.

Anoniem: 27577

s3. schreef op maandag 21 april 2008 @ 18:16:
Wat ik overigens heb ondervonden is dat ADSL slecht is in tegelijk meerdere bronnen te pingen dan kabel.
En dat is inherent aan de techniek wil je zeggen, of ligt dat aan Telfort?

Goed, ik zie net dat ik weer van stap 3 naar stap 1 gegaan ben. Afgewezen dus voor het tweede aderpaar. Aangezien ik nog niet bij de post op mijn nieuwe adres kan, neem ik aan dat dit de reden is.

Op het eerste aderpaar dan maar. Kan ik het gewoon daarop aanvragen met een nieuwe aanvraag, of moet de huidige order dan worden omgezet ofzo?

De huidige bewoners hebben telefonie van KPN en weten dat ik het alvast aanvraag. Nadat Telfort op aderpaar 1 zit samen met KPN telefonie, kunnen ze dan hun nummer/lijn nog gewoon verhuizen naar hun nieuwe adres?

[Voor 56% gewijzigd door Anoniem: 27577 op 21-04-2008 18:20]


 • Leftblank
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 20:26
Alles draait hier in principe lekker, ik zit alleen nogsteeds met een VOIP probleempje vanaf m'n PC. Ik probeer met X-Lite via Telfort te bellen, de registration van 't nummer werkt goed, ik kan ook gebeld worden, maar uitgaand krijg ik altijd de melding 'the person you are calling is unavailable', of ik nou +31, +0031 of 'niks' als prefix invul bij 't intikken van 't nummer. Google biedt helaas geen hulp hiermee.

Settings die ik gebruik;
Display/authorization user name; telefoonnummer plus regiocode
Domain: tel.telefoniedienst.nl
Set outbound via: proxy, met adres sip.telefoniedienst.nl (andere settings hiervoor werken helaas ook niet).

Iemand 'n idee?

 • mjszwo
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Ik ben helaas niet helemaal happy met Telfort. Sinds 4 dagen heb ik een instabiele internetverbinding, waarbij de upstream prima is, maar de downstream gemiddeld 6kB/s. Ook verliest het modem telkens het DSL signaal. Meerdere malen contact gehad met de helpdesk en inmiddels voor 20 euro (€0.30 per minuut) met hen gebelt :(

Telkens opnieuw uitleggen dat het modem in de meterkast hangt en de kabellengte tussen ISRA en modem 20 cm is. Deze kabel heb ik ook vervangen voor alle zekerheid (zit geen splitter tussen, heb VOIP). Ook gingen ze keer op keer de lijn doormeten en kreeg ik te horen dat de waarden zeer netjes waren. Mooi, maar ik heb wel problemen. Nu is het eindelijk naar de 2e lijn doorgespeelt, die het naar KPN gaan doorspelen als ze er niet uit komen. Maar voordat zij klaar zijn, zijn we 5 tot 10 werkdagen verder.
Nu zit ik dus nog minimaal 5 dagen (ga maar uit van 10) met halfgaar internet dat er om de haverklap uit ligt en telefonie dat telkens wegvalt... bah... Opzich hoeft het niet perse aan Telfort te liggen, maar ze hadden dit sneller/beter kunnen oppakken bij de helpdesk, we zijn nu 4 dagen verder zonder enige voortgang. :/

 • s3.
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 02-07 10:46
Wat ook vrij irritant is, dat mn pc (p4 2.4) de snelheid niet echt kan bijbenen. Als ik zowat als test een venster neem en die steeds heen en weer schuif dan gaat mijn snelheid helemaal omlaag :s

 • KatirZan
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 19:02

KatirZan

Wandelende orgaanzak

s3. schreef op maandag 21 april 2008 @ 21:26:
Wat ook vrij irritant is, dat mn pc (p4 2.4) de snelheid niet echt kan bijbenen. Als ik zowat als test een venster neem en die steeds heen en weer schuif dan gaat mijn snelheid helemaal omlaag :s
dat is een heel vreemd probleem, misschien wordt het eens tijd je PC opnieuw te installeren ;)

Wabbawabbawabbawabba


 • Johnny E
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 02-07 09:48

Johnny E

Dôh !!

Gisteren is mijn oude 8mbit Speedlinq (babyxl) verbinding omgezet naar een 20Mbit Telfort verbinding. Nu probeer ik met het Zyxel modem verbinding te krijgen, ik krijg netjes een IP adres 82.168.57.x maar verder werkt niets, als ik m'n oude modem weer op hang krijg ik ook netjes een ip (195.241.27.x) en werkt alles naar behoren.

De config van de Zyxel heb ik vergeleken met die van m'n Linksys en alles staat imho goed.
Moet het MAC van de nieuwe modem soms nog geactiveerd worden?


Update:
Nadat ik de Zyxel via telnet een sys default heb opgedragen lijkt alles te werken.
Beetje vaag.

[Voor 10% gewijzigd door Johnny E op 21-04-2008 23:00]

Specs!


 • Maestro
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 02:22
Vorkie schreef op zondag 20 april 2008 @ 14:30:
Mijn ervaring:

Toen Telfort opgeleverd was had ik een verbinding van 8Mbit, op zich niets mis mee, maar met verschillende metingen (Zowel op websites alsmede door de telforthelpdesk) kwam het uit op 700 meter (Waardoor is dus wel hoger zal moeten kunnen).
Hiervoor zat ik op advanced met 12Mbit en daar haalde ik gewoon 12Mbit.
Call aangemaakt, 2 weken niets gehoort, weer gebeld, nogmaals alles uitgelegt en hij ging een call aanmaken waarom ik zo laag intrain qua afstand.
Na 1 week keek ik in het modem en stond hij ineens op 4!Mbit!!!
Week gewacht, misschien waren ze ermee bezig.
Na 1 week nog steeds 4Mbit, ik gebeld en kreeg ik als antwoord: Ja, de technische afdeling heeft je op 4Mbit gezet, omdat de lijn onstabiel was!?
Ik uitleggen dat het op 8Mbit perfect werkte + ik hiervoor met 12Mbit ook een superstabiele verbinding had en of ze het dan terug willen zeggen op 8Mbit.
Nee kan niet, krijg je dan als antwoord.
Ik voel me nu flink in de zeik gezet door hun, want ze nemen nog ineens de moeite om er wat aan te doen.
Kan net zogoed aan het modem liggen (Is niets mee gedaan), de koperlijn kan slecht zijn, wordt ook niets mee gedaan.
Zodra ik dit jaar uit hebt gezeten ga ik lekker weg bij Telfort, want ik vind dit onacceptabel.

Heeft iemand nog een idee wat ik zal kunnen doen hiermee?
Ik heb het probleem ook gehad bij Speedlinq enkele maanden geleden. Na 7 maanden een stabiele lijn met 12-13mbit download begon de lijn ineens als een gek te klapperen. Ook call uitgezet, maar geen reactie gehad. Volgende dag ontdek ik dat de Speedtouch is gesneuveld en na het vervangen van dat ding tegen een FritzBox: Hiep hoi, weer 13 mbit.

Totdat twee weken later ik geen bit hoger kom als 7996/1023, hebben ze dus fijn een 8mbit profiel ingezet 'om de klapperlijn te verhelpen' En onmogelijk ongedaan te maken natuurlijk. Bijzonder irritant dat dit (schijnbaar regelmatig) zonder overleg met de klant wordt geflikt! Mijn oplossing is geweest om juist Telfort op een nieuw aderpaar te laten activeren, waardoor ik toevallig sinds vandaag (KPN monteur is vanochtend geweest) de hoogste snelheid ooit in deze woning heb: 13,8mbit. Ik pas de volgende keer wel goed op voordat ik ga bellen voor een klapperlijn oid!

Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in NYC and his head is meowing in LA. Do you understand this? And radio operates the same way: you send signals here, they receive them there. The only difference is there's no cat


 • Madshark
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
Ik speel met de gedachten om te gaan overstappen naar Telfort, maar zit met 2 vragen.

1.
Op dit moment zit ik nog met een orange verbinding, nadeel vind ik dat de pingtijden (BBned netwerk) hier altijd best hoog liggen ( gemiddeld 35ms ). Dit schijnt inhert aan BBned te zijn.

Indien ik zou overstappen naar Telfort, wordt ik dan op het KPN netwerk aangesloten dat veel lagere pingtijden geeft ?
(wat zijn evt. jullie pingwaardes naar bijv. 193.33.60.33 )

2.
Zijn er hier mensen die van Orange zijn overgestapt, hoe is de overstap gegaan, vloeiend ?

3.
Ik zit redelijk ver van de centrale, zo'n 2550 meter (check1) totaan 2850 (andere check).
Mijn Orange Livebox trainde op 11mbit tijdens vorst en 9mbit in het rest van jaar. Upload is altijd 1024 geweest (en altijd stable). Maar met Speedtouch en Zyxel modems kreeg ik altijd lagere waardes op mijn orange lijn. Zowel de speedtouch (716) als de Zyxel (geen idee welke) trainen nooit hoger dan 7.5mbit, upload nagenoeg hetzelfde. En ja, netto zaten ze ook echt totaan 200kb/sec lager;

Wat zou mijn snelheid (kunnen) worden met de Telfort Zyxel modem als ik aan het KPN netwerk komt te hangen.
9~11mbit wat mijn livebox nu haalt of de 7.5mbit wat de niet livebox modems op dit moment hier behalen ?

Op dit moment heb ik een speedtouch 716V5 aangesloten, dit zijn de stats:

Modulation: G.992.5 annex A
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.018 / 6.922
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 0,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 15,5 / 35,0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,0 / 10,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 145.089
CRC Errors (Up/Down): 0 / 524
HEC Errors (Up/Down): 0 / 462

 • Lekkere Loempia
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 13-06 17:56
Johnny E schreef op maandag 21 april 2008 @ 22:32:
Gisteren is mijn oude 8mbit Speedlinq (babyxl) verbinding omgezet naar een 20Mbit Telfort verbinding. Nu probeer ik met het Zyxel modem verbinding te krijgen, ik krijg netjes een IP adres 82.168.57.x maar verder werkt niets, als ik m'n oude modem weer op hang krijg ik ook netjes een ip (195.241.27.x) en werkt alles naar behoren.

De config van de Zyxel heb ik vergeleken met die van m'n Linksys en alles staat imho goed.
Moet het MAC van de nieuwe modem soms nog geactiveerd worden?


Update:
Nadat ik de Zyxel via telnet een sys default heb opgedragen lijkt alles te werken.
Beetje vaag.
Ik had hetzelfde. Vervolgens de Zyxel aangesloten en de wizard voor internet activeren doorlopen. Nadat deze voltooid was en ik opnieuw de Linksys eraan had aangesloten, liep alles wel. Je krijgt trouwens met andere modems altijd een andere ip adres. Als je de helpdesk belt, moet je dat ook erbij zeggen met internetproblemen. Bij mij kon de medewerker niks zien, omdat de log van het Zyxel profiel dan niks geeft.

 • Volkert
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 01-07 21:37
@Madshark

1. Dat IP-adres levert zo'n 200-500 ms ...
2. Iedere overstap heeft altijd extra risico's m.b.t. downtime en administratief gezeur, dus bedenk eerst wat je te winnen hebt.
3. Ik haal met 40 dB downstream attenuation ongeveer 7100 kbps met het Telfort ZyXEL modem, dus ik neem aan dat jij met 35 dB rond de 8000-9000 zult uitkomen.

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 00:22
Madshark schreef op dinsdag 22 april 2008 @ 04:12:
Ik speel met de gedachten om te gaan overstappen naar Telfort, maar zit met 2 vragen.

1.
Op dit moment zit ik nog met een orange verbinding, nadeel vind ik dat de pingtijden (BBned netwerk) hier altijd best hoog liggen ( gemiddeld 35ms ). Dit schijnt inhert aan BBned te zijn.
Je zit op het Orange netwerk, niet op BBned. Orange heeft ook een eigen ADSL netwerk :)

De pingtijden (latency) wordt bepaald door een basis van je lijn zelf totaan het netwerk van de ISP in A'dam (meestal). Dus het stuk tussen modem en DSLAM in de centrale over de telefoonlijn (koper) en het netwerk van de ISP in het land om je naar een centraal punt te brengen op hun core netwerk.

De latency van een ADSL verbinding wordt bepaald door de instellingen van de telco (ADSL netwerk beheerder) op de DSLAM apparatuur voornamelijk. Dat kan een 8ms zijn, maar ook een 20ms of zelfs tot 80ms afhankelijk van de hoeveelheid foutcorrectie op de verbinding.

Een ander deel is transport in Nederland. Zo heeft het vanaf Groningen naar Amsterdam misschien 1 a 2ms extra (soms wel 6ms) dan vanaf Hilversum naar Amsterdam bijvoorbeeld.

Laatste factor is de peering en transit keuze van de ISP, hoe is deze verbonden met de andere netwerken die samen het Internet vormen. Er is een goede kans dat routes veelal gelijk zijn, maar naar specifieke servers in specifieke netwerken tref je toch soms andere routes (vaak buiten NL wel). Die kunnen langer/korter zijn en de heen route kan je zien, echter terug niet zomaar en die kan verschillen van elkaar en per ISP weer.

BBned & KPN hebben op hun ADSL netwerk meestal een 8 a 12ms, Orange, Tele2 en BaByXL hebben een 16 a 20ms op hun ADSL lijnen standaard. Iets meer fout correctie wordt daar toegepast wat wel hogere lijn snelheden kan opleveren en meer stabiliteit op de data doorvoer.

Mijn ervaring is of het nu 10 of 20ms is niet zo schokkend verschillend is, als het maar stabiel is en niet schommelt tussen 20 en 80ms constant. En vreemde routes over diverse netwerken om via New York bij Parijs te komen zijn veel erger omdat je dan 100ms extra hebt :)
Indien ik zou overstappen naar Telfort, wordt ik dan op het KPN netwerk aangesloten dat veel lagere pingtijden geeft ?
(wat zijn evt. jullie pingwaardes naar bijv. 193.33.60.33 )
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
PING gradius.leeghanger.nl (193.33.60.33): 56 data bytes
64 bytes from 193.33.60.33: icmp_seq=0 ttl=59 time=22.9 ms
64 bytes from 193.33.60.33: icmp_seq=1 ttl=59 time=22.9 ms
64 bytes from 193.33.60.33: icmp_seq=2 ttl=59 time=22.5 ms
64 bytes from 193.33.60.33: icmp_seq=3 ttl=59 time=23.6 ms
64 bytes from 193.33.60.33: icmp_seq=4 ttl=59 time=21.6 ms
64 bytes from 193.33.60.33: icmp_seq=5 ttl=59 time=22.0 ms
64 bytes from 193.33.60.33: icmp_seq=6 ttl=59 time=22.3 ms
64 bytes from 193.33.60.33: icmp_seq=7 ttl=59 time=23.3 ms
64 bytes from 193.33.60.33: icmp_seq=8 ttl=59 time=23.3 ms
64 bytes from 193.33.60.33: icmp_seq=9 ttl=59 time=23.6 ms

--- gradius.leeghanger.nl ping statistics ---
10 packets transmitted, 10 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 21.6/22.8/23.6 ms
2.
Zijn er hier mensen die van Orange zijn overgestapt, hoe is de overstap gegaan, vloeiend ?
Net zo vloeiend lijkt me als vanaf elke andere ISP. Het is alleen een probleem als je te vroeg opzegt bij Orange, maar dat is bij elke ISP als je te vroeg opzegt bij een overstap. Dus eerst aanvragen en wachten tot je ingepland bent voor de overstap, dan pas de opzegging de deur uit.
3.
Ik zit redelijk ver van de centrale, zo'n 2550 meter (check1) totaan 2850 (andere check).
Mijn Orange Livebox trainde op 11mbit tijdens vorst en 9mbit in het rest van jaar. Upload is altijd 1024 geweest (en altijd stable). Maar met Speedtouch en Zyxel modems kreeg ik altijd lagere waardes op mijn orange lijn. Zowel de speedtouch (716) als de Zyxel (geen idee welke) trainen nooit hoger dan 7.5mbit, upload nagenoeg hetzelfde. En ja, netto zaten ze ook echt totaan 200kb/sec lager;

Wat zou mijn snelheid (kunnen) worden met de Telfort Zyxel modem als ik aan het KPN netwerk komt te hangen.
9~11mbit wat mijn livebox nu haalt of de 7.5mbit wat de niet livebox modems op dit moment hier behalen ?
Moeilijk te zeggen, omdat elke apparatuur combinatie anders reageert. Nu heeft Orange die Livebox natuurlijk ontwikkelt om zo optimaal mogelijk met hun apparatuur samen te werken. En ook Telfort heeft hun modems ontwikkelt om optimaal te werken met hun apparatuur (en die van KPN). Ik zou eerder de 11Mbps aanhouden dan de 7.5Mbps.

Mits natuurlijk je centrale ADSL2+ ondersteunt voor het Telfort netwerk (BaByXL of KPN waarop je wordt aangesloten). Anders is het 8Mbps maximaal :)
Op dit moment heb ik een speedtouch 716V5 aangesloten, dit zijn de stats:

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN
Dat is het Orange netwerk, niet BBned. Die heeft bij mijn weten geen IFTN chipsets in hun apparatuur/netwerk.

[Voor 5% gewijzigd door bjck op 22-04-2008 08:19]

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • wicked1980
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 15-06 08:51
Kreeg gisteravond deze brief...

=======================================================================
Geachte heer ******,

Onlangs heeft u een Telfort internetabonnement bij ons aangevraagd. Deze opdracht met ordernummer 1433122 kan Telfort tot haar grote spijt niet in behandeling nemen.

Onze netwerkleverancier heeft te kennen gegeven dat uw verzoek niet uitvoerbaar is.

Telfort kent niet de exacte oorzaak, maar de meest voorkomende redenen waarom een internetaanvraag niet uitvoerbaar is, zijn:
- u beschikt al over (breedband) internet, u dient uw aanvraag in te dienen als een overstap
- u heeft reeds een aanvraag bij een andere internetaanbieder lopen
- u heeft een meervoudige KPN-telefoonaansluiting (met groepsnummer of doorkiesnummer)
- u heeft een aanvraag ingediend alsof u een telefoonlijn heeft zonder vast KPN telefonie abonnement, terwijl uit de administratie blijkt dat u wel een vast KPN telefonie abonnement heeft, of andersom.

Wanneer de betreffende reden door u is opgeheven, kunt u uiteraard opnieuw internet bestellen.


Binnen enkele dagen ontvangt u hiervan via de post een meer uitgebreide bevestiging.

Met vriendelijke groet,
Telfort klantenservice


Tel 0900 9596 (30 eurocent p/min)
www.telfort.nl/klantenservice


(tm018.02)
=======================================================================

Iemand ervaring mee?

 • thejoker80
 • Registratie: April 2002
 • Niet online

thejoker80

leuk hè?

bjck schreef op dinsdag 22 april 2008 @ 08:17:

Net zo vloeiend lijkt me als vanaf elke andere ISP. Het is alleen een probleem als je te vroeg opzegt bij Orange, maar dat is bij elke ISP als je te vroeg opzegt bij een overstap. Dus eerst aanvragen en wachten tot je ingepland bent voor de overstap, dan pas de opzegging de deur uit.
Wat is precies het probleem als je te vroeg opzegt? Ik heb nu al bijna 4 weken (ruim 21 dagen) geen internet bij Orange en ga zo dus ook bellen om op te zeggen. Wat mij betreft kan het per direct opgezegd worden want ik heb toch geen internet. Echter wil ik zo snel mogelijk weer internet van telfort. What to do? :)

 • kaajee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01-05 11:04
wicked1980 schreef op dinsdag 22 april 2008 @ 09:01:
Kreeg gisteravond deze brief...

=======================================================================
...............
Onze netwerkleverancier heeft te kennen gegeven dat uw verzoek niet uitvoerbaar is.

Telfort kent niet de exacte oorzaak, maar de meest voorkomende redenen waarom een internetaanvraag niet uitvoerbaar is, zijn:
- u beschikt al over (breedband) internet, u dient uw aanvraag in te dienen als een overstap
- u heeft reeds een aanvraag bij een andere internetaanbieder lopen
- u heeft een meervoudige KPN-telefoonaansluiting (met groepsnummer of doorkiesnummer)
- u heeft een aanvraag ingediend alsof u een telefoonlijn heeft zonder vast KPN telefonie abonnement, terwijl uit de administratie blijkt dat u wel een vast KPN telefonie abonnement heeft, of andersom.
................................
Iemand ervaring mee?
Jee, dat is nou jammer!!! Ben ik net vandaag m'n glazen bol vergeten!!!!

Maw. hoe zouden wij hier ervaring mee moeten hebben als je nog niet eens weet wáárom het niet uitgevoerd kan worden. Nu staan er nog 4/5 mogelijke redenen, waarom zouden wij wél weten wat de reden is en Telfort zelf nog niet, want die schrijven ook heel netjes; "Binnen enkele dagen ontvangt u hiervan via de post een meer uitgebreide bevestiging."

Weet je wat ik zou doen als ik jou was? Even die brief afwachten, als er dan meer duidelijkheid van hun gegeven wordt en het is voor jou nog niet duidelijk, plaats je hier weer een berichtje............

 • JosWo
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 29-06 20:47
Op dit moment geen mogelijkheid om te bellen en gebeld te worden.
Als ik met mijn mobiel het vaste nummer bel gaat hij gewoon over maar thuis hoor ik dus niets. Hier op postcode 9451, meer die dit ook hebben?
Ook geen melding van een storing op de Telfort site.
Begin nu toch spijt te krijgen dat ik mijn vaste KPN lijn opgezegd heb :(

[Voor 40% gewijzigd door JosWo op 22-04-2008 13:37]


 • wicked1980
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 15-06 08:51
kaajee schreef op dinsdag 22 april 2008 @ 09:15:
[...]

Jee, dat is nou jammer!!! Ben ik net vandaag m'n glazen bol vergeten!!!!

Maw. hoe zouden wij hier ervaring mee moeten hebben als je nog niet eens weet wáárom het niet uitgevoerd kan worden. Nu staan er nog 4/5 mogelijke redenen, waarom zouden wij wél weten wat de reden is en Telfort zelf nog niet, want die schrijven ook heel netjes; "Binnen enkele dagen ontvangt u hiervan via de post een meer uitgebreide bevestiging."

Weet je wat ik zou doen als ik jou was? Even die brief afwachten, als er dan meer duidelijkheid van hun gegeven wordt en het is voor jou nog niet duidelijk, plaats je hier weer een berichtje............
Waar ik meer op doelde was het waarschijnlijk zeer bureaucratische proces waar ik doorheen moet voordat eindelijk duidelijk wordt waar het probleem zit ;)

 • bloody
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 02-07 14:27

bloody

0.000 KB!!

Ik heb nu eindelijk telefoon na 1,5 maand wachten, en heb daar enkele problemen mee:
 1. Als mensen mij bellen horen ze vaak een in gesprek toon, terwijl ik dat zeker niet ben.
 2. Uitgaand bellen lukt bijna nooit --> altijd een in gesprek toon.
  Als ik nu gewoon mobiel bel, zijn ze niet in gesprek, dus het heeft toch met telfort telefonie te maken imho.
Wat info:
- Zwarte modem, op 1 meter afstand van isra punt aangesloten
- 1 telefoon aangesloten op poort 1

Waar zou dit (met name het tweede probleem) aan kunnen liggen? Vreselijk irritant namelijk.

nope


Anoniem: 248548

wicked1980 schreef op dinsdag 22 april 2008 @ 10:05:
Waar ik meer op doelde was het waarschijnlijk zeer bureaucratische proces waar ik doorheen moet voordat eindelijk duidelijk wordt waar het probleem zit ;)
Van die brief zul je ook niet wijzer worden. Het zijn allemaal automatisch gegenereerde brieven die in zeer algemene termen aangeven dat er "een of ander probleem was .... blah blah. Voor meer informatie staan de medewerkers van onze telefonische helpdesk tot uw beschikking (30ct/min)"

 • WASonline
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 27-06 19:24
Ik wacht al meer dan een maand op een DSL signaal.. De opleveringsdatum van telfort telefonie en internet was op 17 maart, dus ik zit hier al meer dan een maand zonder internet en telefonie.

Een week of 4 geleden heeft een van de service medewerkers van Telfort een storingsticket aangemaakt bij KPN maar ik heb er nog altijd niets van gehoord.. Als ik bel om te vragen wat de status van de melding is word ik ook niet veel wijzer, veel verder dan "Helaas, dat is ook onbekend voor ons" komen we niet. Kortom, ik wacht al meer als een maand (terwijl men wel goed genoeg is om een rekening te sturen!) zonder indicatie wanneer het gemaakt zou kunnen worden. Persoonlijk vind ik dit ongekend slechte service.

Heeft iemand nog suggesties hoe ik dit zo snel mogelijk zou kunnen regelen? Ik sta echt op het punt om de hele boel op te zeggen en een andere provider te nemen.

 • kaajee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01-05 11:04
WASonline schreef op dinsdag 22 april 2008 @ 10:53:
.......

Heeft iemand nog suggesties hoe ik dit zo snel mogelijk zou kunnen regelen? Ik sta echt op het punt om de hele boel op te zeggen en een andere provider te nemen.
Dat laatste dus..........

 • thejoker80
 • Registratie: April 2002
 • Niet online

thejoker80

leuk hè?

thejoker80 schreef op dinsdag 22 april 2008 @ 09:10:
[...]


Wat is precies het probleem als je te vroeg opzegt? Ik heb nu al bijna 4 weken (ruim 21 dagen) geen internet bij Orange en ga zo dus ook bellen om op te zeggen. Wat mij betreft kan het per direct opgezegd worden want ik heb toch geen internet. Echter wil ik zo snel mogelijk weer internet van telfort. What to do? :)
En ondertussen opgezegd per direct bij Orange en aangemeld bij Telfort, duurt alleen nog wel 21 dagen..... :(

 • bloody
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 02-07 14:27

bloody

0.000 KB!!

bloody schreef op dinsdag 22 april 2008 @ 10:25:
Ik heb nu eindelijk telefoon na 1,5 maand wachten, en heb daar enkele problemen mee:
 1. Als mensen mij bellen horen ze vaak een in gesprek toon, terwijl ik dat zeker niet ben.
 2. Uitgaand bellen lukt bijna nooit --> altijd een in gesprek toon.
  Als ik nu gewoon mobiel bel, zijn ze niet in gesprek, dus het heeft toch met telfort telefonie te maken imho.
Zo te zien op het forum van tiscali is het een bekende storing, en er schijnt aan gewerkt te worden.
Dit als info voor anderen. 8)

nope


Anoniem: 244295

ook hier geen bellen en gebeld worden. Als ik naar huis bel, dan gaat ook op mijn mobiel niks over. Ook andere Telfortnrs. bij ons in de plaats geen sjoege. toch wel vaak achter elkaar hoor. jammer.
3411 gebied.

[Voor 3% gewijzigd door Anoniem: 244295 op 22-04-2008 11:20]


Anoniem: 214738

Ik kan ook niet naar buiten bellen met mijn Telfort vastbellen-telefoon noch opgebeld worden.
Is me nog niet eerder gebeurd. Regio Haaglanden.

Anoniem: 179986

Zie ik dit nou verkeerd of is telfort op hun eigen netwerk bezig met traffic shaping?

5615 TISNL-BACKBONE Green ISP B.V. 23 2201 8.59%

Nou weet ik niet in hoeverre dit daadwerkelijk invloed heeft op de snelheid (aangezien ik er nooit problemen mee heb) maar dat het tussen alle andere bekende providers zoals comcast uit de vs en het altijd brakke upc staat vind ik jammer.

Aldus het onderzoek hiernaar.

 • Me_Again
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 16-10-2019
Ik heb een vraag omtrent mijn downloadsnelheid.

Per 21 april (gister) zou mijn lijn opgeleverd worden, volgens Telfort. Het doe-het-zelf-pakket ontving ik vorige week al en uiteraard direct aangesloten. De lijn bleek eerder opgeleverd te zijn, want ik had direct verbinding.

De Telfort modem gaf de volgende snelheid weer:
downstream: 6624 kbps
upstream: 720 kbps


Dit kan wel kloppen, want de telefooncentrale waar ik op aangesloten zit ondersteunt nog geen ADSL2+.

Met deze snelheden haalde ik een downloadsnelheid in Newsleecher (via Eweka) schommeld tussen 500 en 667 KB/s. Niet echt stabiel dus.

Echter vanochtend viel de verbinding even weg. Na een minuutje was de lijn weer oke. Vanaf dat moment gaf de modem juist hogere snelheden aan, namelijk:
downstream: 8000 kbps
upstream: 960 kbps


Met deze hogere snelheid haalde Newsleecher (via Eweka) een stabiele 815 KB/s continue. Helaas viel de downstream snelheid na twee uren terug van 8000kbps naar 6624kbs. De upstream bleef wel op 960kbps. Ook verdween de stabiele downloadsnelheid in Newsleecher en veranderde weer naar een schommeling tussen ca. 500 en 670 KB/s.

Heeft iemand hier een verklaring voor? Waarom is mijn downloadsnelheid wel stabiel is met de 8000kbps en waarom haal ik deze snelheid nu niet meer? Waarom zakt de downstream wel in, terwijl de upstream gelijk blijft...

[Voor 28% gewijzigd door Me_Again op 22-04-2008 12:23]


 • wicked1980
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 15-06 08:51
Anoniem: 248548 schreef op dinsdag 22 april 2008 @ 10:37:
[...]

Van die brief zul je ook niet wijzer worden. Het zijn allemaal automatisch gegenereerde brieven die in zeer algemene termen aangeven dat er "een of ander probleem was .... blah blah. Voor meer informatie staan de medewerkers van onze telefonische helpdesk tot uw beschikking (30ct/min)"
Klopt, heb dus maar even gebeld met Telfort.

Zij krijgen een terugkoppeling van KPN dat er laswerkzaamheden nodig zijn in de wijkcentrale om een lijn bij mij binnen te krijgen. Maar, 3 jaar geleden heb ik telefoon en ADSL van KPN gehad, dus die lijn ligt er al!
Dat er geen signaal op staat, dat kan ik me voorstellen.

Vervolgens met KPN gebeld, en die bevestigen mij dat er inderdaad een lijn bij mij binnenkomt. Dus die zien geen problemen. Waarom dan toch een fout bij Telfort???

Dit gaat echt een heel vervelend verhaal worden ben ik bang...

 • Dav0s
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 01-07 11:53
wicked1980 schreef op dinsdag 22 april 2008 @ 13:06:
[...]


Klopt, heb dus maar even gebeld met Telfort.

Zij krijgen een terugkoppeling van KPN dat er laswerkzaamheden nodig zijn in de wijkcentrale om een lijn bij mij binnen te krijgen. Maar, 3 jaar geleden heb ik telefoon en ADSL van KPN gehad, dus die lijn ligt er al!
Dat er geen signaal op staat, dat kan ik me voorstellen.

Vervolgens met KPN gebeld, en die bevestigen mij dat er inderdaad een lijn bij mij binnenkomt. Dus die zien geen problemen. Waarom dan toch een fout bij Telfort???

Dit gaat echt een heel vervelend verhaal worden ben ik bang...
Misschien per-ongeluk een shared aanvraag terwijl je geen KPN hebt?
Of toch nog een ander ADSL abonnement actief op die telefoonlijn?

Anoniem: 212758

Iemand hier ervaring met een Fritz!Box Fon WLAN 7140 Annex B modem i.c.m. met Telfort telefonie via sip.telefoniedienst.nl?

jvdv

 • wicked1980
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 15-06 08:51
Dav0s schreef op dinsdag 22 april 2008 @ 13:08:
[...]


Misschien per-ongeluk een shared aanvraag terwijl je geen KPN hebt?
Of toch nog een ander ADSL abonnement actief op die telefoonlijn?
Nope, duidelijk aangegeven dat het een volledig nieuwe/kale aanvraag betreft

En wat KPN betreft is de lijn schoon.

Zit nu te kijken naar Alice Easy, maar kan er op wachten dat ik daar tegen hetzelfde aanloop natuurlijk :(

 • lt_cmd_data
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 02-07 12:42
Me_Again schreef op dinsdag 22 april 2008 @ 12:04:
Ik heb een vraag omtrent mijn downloadsnelheid.

Per 21 april (gister) zou mijn lijn opgeleverd worden, volgens Telfort. Het doe-het-zelf-pakket ontving ik vorige week al en uiteraard direct aangesloten. De lijn bleek eerder opgeleverd te zijn, want ik had direct verbinding.

De Telfort modem gaf de volgende snelheid weer:
downstream: 6624 kbps
upstream: 720 kbps


Dit kan wel kloppen, want de telefooncentrale waar ik op aangesloten zit ondersteunt nog geen ADSL2+.

Met deze snelheden haalde ik een downloadsnelheid in Newsleecher (via Eweka) schommeld tussen 500 en 667 KB/s. Niet echt stabiel dus.

Echter vanochtend viel de verbinding even weg. Na een minuutje was de lijn weer oke. Vanaf dat moment gaf de modem juist hogere snelheden aan, namelijk:
downstream: 8000 kbps
upstream: 960 kbps


Met deze hogere snelheid haalde Newsleecher (via Eweka) een stabiele 815 KB/s continue. Helaas viel de downstream snelheid na twee uren terug van 8000kbps naar 6624kbs. De upstream bleef wel op 960kbps. Ook verdween de stabiele downloadsnelheid in Newsleecher en veranderde weer naar een schommeling tussen ca. 500 en 670 KB/s.

Heeft iemand hier een verklaring voor? Waarom is mijn downloadsnelheid wel stabiel is met de 8000kbps en waarom haal ik deze snelheid nu niet meer? Waarom zakt de downstream wel in, terwijl de upstream gelijk blijft...

[afbeelding]
Ik gok dat je nog op adsl 1 snelheid zit
Login op je zyxel router
advanced dus geen wizard
Maintenance
Diagnostic
tabblad dsl-line
"reset adsl line" < je lijn traint opnieuw in
je internet valt voor 1minuut weg en kijk daarna wat je snelheid is.
grote kans dat je nog op adsl1 zit en na deze reset zit je op adsl2+
Je kan dit ook zien met je dsl line status, tone 256 tot 511 zijn allemaal 0. = adsl 1
en als tone 32 tot 500+ hoger dan 1 is zit je op adsl2+
Kijk eventueel hier https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2
ofdat er staat 82-xxx-xxx-xxx.ip.telfort.nl dan weet je ofdat je op telfort zit.

[Voor 3% gewijzigd door lt_cmd_data op 22-04-2008 13:28]


 • Dav0s
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 01-07 11:53
lt_cmd_data schreef op dinsdag 22 april 2008 @ 13:19:
[...]

Ik gok dat je nog op adsl 1 snelheid zit
Login op je zyxel router
advanced dus geen wizard
Maintenance
Diagnostic
tabblad dsl-line
"reset adsl line"
je internet valt voor 1minuut weg en kijk daarna wat je snelheid is.
grote kans dat je nog op adsl1 zit en na deze reset zit je op adsl2+
Je kan dit ook zien met je dsl line status, tone 256 tot 511 zijn allemaal 0. = adsl 1
en als tone 32 tot 500+ hoger dan 1 is zit je op adsl2+
Maar als je de quote leest zie je dat zijn telefooncentrale ook geen adsl2+ ondersteunt :)
Misschien staat hij juist wel op adsl2+ en helpt het je modem in te stellen op adsl1, als dat inderdaad in de wijkcentrale zit.

 • Me_Again
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 16-10-2019
Naja ik ging er een beetje van uit dat het geen ADSL2+ ondersteunt, aangezien ik maar maximaal 8mbit haalde en hier op het platteland zit :P

 • JosWo
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 29-06 20:47
Blijkt dat ik gisteren middag/avond ook al niet bereikbaar was.
Valt er hier iets over te verhalen bij Telfort? Per slot van rekening betaal je toch voor die telefonie

 • Me_Again
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 16-10-2019
lt_cmd_data schreef op dinsdag 22 april 2008 @ 13:19:
[...]Ik gok dat je nog op adsl 1 snelheid zit
Login op je zyxel router
advanced dus geen wizard
Maintenance
Diagnostic
tabblad dsl-line
"reset adsl line" < je lijn traint opnieuw in
je internet valt voor 1minuut weg en kijk daarna wat je snelheid is.
grote kans dat je nog op adsl1 zit en na deze reset zit je op adsl2+
Je kan dit ook zien met je dsl line status, tone 256 tot 511 zijn allemaal 0. = adsl 1
en als tone 32 tot 500+ hoger dan 1 is zit je op adsl2+
Kijk eventueel hier https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2
ofdat er staat 82-xxx-xxx-xxx.ip.telfort.nl dan weet je ofdat je op telfort zit.
Na het resetten krijg ik de volgende snelheden: 6656 kbps / 832 kbps

tone 256 tot 511 zijn allemaal 0, dus ik kan ervan uitgaan dat ik ADSL1 heb?

https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 geeft aan dat ik op het Telfort netwerk zit: 195-xxx-xxx-xxx.ip.telfort.nl. Het valt mij op dat mijn IP-adres nog steeds hetzelfde is en niet is veranderd. Zou ik de modem een half uurtje moeten uitzetten en resetten om een ander IP-adres te krijgen. Misschien dat de snelheid dan wel weer richting de 8000 kbps wil.

De downloadsnelheid met de huidige 6656kbps is nog steeds erg instabiel in Newsleecher.

Net even bij iemand anders met mijn Eweka account gedownload in Newsleecher, waar ik een stabiele 1,23 MB/s haal. Het ligt dus echt aan mijn lijn.

 • Dav0s
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 01-07 11:53
Me_Again schreef op dinsdag 22 april 2008 @ 13:50:
[...]
Na het resetten krijg ik de volgende snelheden: 6656 kbps / 832 kbps

tone 256 tot 511 zijn allemaal 0, dus ik kan ervan uitgaan dat ik ADSL1 heb?

https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 geeft aan dat ik op het Telfort netwerk zit: 195-xxx-xxx-xxx.ip.telfort.nl. Het valt mij op dat mijn IP-adres nog steeds hetzelfde is en niet is veranderd. Zou ik de modem een half uurtje moeten uitzetten en resetten om een ander IP-adres te krijgen. Misschien dat de snelheid dan wel weer richting de 8000 kbps wil.

De downloadsnelheid met de huidige 6656kbps is nog steeds erg instabiel in Newsleecher.

Net even bij iemand anders met mijn Eweka account gedownload in Newsleecher, waar ik een stabiele 1,23 MB/s haal. Het ligt dus echt aan mijn lijn.
Hmm, ik zou toch even bellen. Dan kunnen ze daar de lijn doormeten :)
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee