Toon posts:

Telfort Internet ervaringen topic - Deel 9 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 66.520 views

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-05 18:37
http://flameseeker.com/titel-deel9.jpg
Meest gestelde vraag: Hoe stap ik over?

Inhoud

Producten
Maximale snelheid
ADSL1/ADSL2/ADSL2+
Telefonie
Modems
Contract
Overstappen
Tiscali / 12move
Veel gestelde vragen
Afsluiting


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Producten

Telfort bied voor € 19,95 per maand maximaal 20 mbit download snelheid aan via ADSL. Afhankelijk van de afstand tussen je woning en de KPN wijkcentrale kan de snelheid lager uitvallen. Telfort heeft op haar website een postcode check staan die een indicatie geeft van de te behalen snelheid:

Extra diensten:

Bij deze internetverbinding krijg je ook nog de volgende diensten:

• 5 mailboxen
• 25 e-mailadressen
• Webmail functionaliteit
• 50 MB mailboxruimte

Er is geen homepage ruimte en er zijn ook geen binaire nieuwsgroepen.

GEEN doorbelasting vaste lijn

Het maakt niet uit of je een KPN telefoonabonnement hebt. Er is geen doorbelasting voor de vaste lijn. Dus de prijs blijft altijd € 19,95 voor internet. Het zal wel in de prijs verwerkt zitten.

Administratiekosten

Bij het aanvragen van een Telfort abonnement wordt éénmalig € 14,95 in rekening gebracht voor verzend en administratiekosten.

DSL netwerk

Telfort levert primair op het Tiscali ADSL netwerk waar beschikbaar, daarnaast wordt gebruik gemaakt van lijnen op het KPN ADSL netwerk. Het mooie is dat bij beide netwerken de instellingen van de modem gelijk zijn.


Leuk artikel trouwens in de Telegraaf (bron)
Telfort internet is een dienst die het onlangs overgenomen Tiscali Nederland uitvoert voor Telfort. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het netwerk van Tiscali in combinatie met dat van KPN. Dit netwerk dekt sinds kort 96 procent van Nederland.
Dus Tiscali verzorgt de dienst Telfort Internet inderdaad :)

Was ook te verwachten gezien dezelfde modems ook geleverd worden bijvoorbeeld. En de extra dekking is nu aanwezig door gebruik te maken ook van het ADSL netwerk van KPN naast dat van Tiscali.

IP adres

Bij Telfort krijg je een dynamisch IP adres op basis van DHCP. Als je de modem aan laat staan zal die echter niet veranderen. Kan natuurlijk voorkomen dat bij werkzaamheden ofzo je IP adres anders wordt. De ZyXEL modem ondersteund DynDNS.org, dus voor de mensen die een (web)server willen draaien kunnen bij DynDNS.org een subdomeintje aanmaken die altijd naar je eigen IP verwijst. Zodra je IP veranderd update de modem de DNS verwijzing.

Levertijd

De levertijd is per aansluiting natuurlijk verschillend. Dit zijn de meest voorkomende levertijden:

Kale lijn: Ongeveer 3 weken. Een KPN monteur komt ook de lijn controleren.
Lijn met KPN telefonie: Ongeveer 2 weken. Indien er ook een DSL signaal op staat van een andere provider kun je zelf een overstap datum kiezen. De eerste overstap mogelijkheid is altijd 2 weken na de huidige datum.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Maximale snelheid

Veel mensen vragen zich af wat de maximale snelheid is die ze gaan halen. Het antwoord is heel simpel: Het maximale wat mogelijk is op je koperlijn in combinatie met het type wijkcentrale.

:? Dat is allemaal heel leuk, maar ik wil toch weten wat ik zou kunnen halen zodat ik kan op basis daarvan kan kiezen tussen Kabel of ADSL internet.

Op http://internet.telfort.nl/ vind je een tooltje die je een indicatie geeft. Deze ziet er zo uit:

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/snelheid.jpg


Deze geeft een indicatie op basis van de geschatte afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Indien je de afstand wilt zien kun je deze link gebruiken. Deze database is echter wel oud. Kijk vervolgens in dit grafiekje om de maximale theoretische snelheid te bekijken.

:? Ik haal de snelheid niet die in de grafiek staat!

Dat kan heel goed kloppen omdat dit de maximale theoretische snelheid is. We gaan er dan van uit de je zelf alles optimaal hebt aangesloten en de koperkabel in optimale staat is. Dit is meestal nooit het geval. Onthoud dat deze grafieken in testlab's zijn gemaakt.

Gebruikte URL's:

Postcode afstand database
ADSL2 snelheid grafiek

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


ADSL1/ADSL2/ADSL2+

In de vorige delen is vaak verwarring naar voren gekomen betreffende de verschillen tussen ADSL1, ADSL2 en ADSL2+. De standaarden zijn het volgende:

ADSL1: Maximale downstream van 8 mbit/s.
ADSL2: Maximale downstream van 12 mbit/s.
ADSL2+: Maximale downstream van 24 mbit/s.

Het moge duidelijk zijn dat je dus een ADSL2+ verbinding wilt. Indien je op het Tiscali Wholesale netwerk bent aangesloten hoef je je geen zorgen te maken, het hele Tiscali Wholesale netwerk is ADSL2+ geschikt.

Indien je op het KPN netwerk aangesloten wordt is het verhaal anders. Na wat rondvragen (bedankt BjcK) ben ik er achter gekomen dat KPN onderscheid maakt in 2 typen wijkcentrales, namelijk ADSL1 en ADSL2+.
In een ADSL2+ centrale zijn alle kaarten ADSL2+ en zul je dus een ADSL2+ verbinding moeten kunnen opbouwen. In een ADSL1 centrale kunnen zowel ADSL1 als ADSL2+ kaarten zijn. Om de centrale toch als ADSL1 te houden tot de ombouw voltooid is zijn in de daar aanwezige kaarten een ADSL2 profiel met een maximale downstream van 8 mbit gezet.

Mocht je dus in je modem zien dat je modem gebruikt maakt van ADSL2 (dus niet ADSL2PLUS) en de downstream ligt rond de 8 mbit, dan weet je de reden. Deze word gecapped om alles in de centrale gelijk te houden. Ik denk dat dit gedaan wordt om niemand het voordeel te geven om eerder aangesloten te zijn op een ADSL2+ kaart. Want dat wilt iedereen natuurlijk en is het krabben, bijten en gillen om dat voor elkaar te krijgen. ;)

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Telefonie

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/telefoondoos.jpg


Telfort levert hiernaast ook nog telefonie voor 9,95 per maand. Dit kan alleen in combinatie met een Telfort internet abonnement, dus dat komt dan totaal uit op € 29,90. Je belt naar alle vaste nummers in Nederland gratis zonder starttarief. Ook een nummer porteren van een andere aanbieder is mogelijk.

Er wordt gebruik gemaakt van de VoIP techniek. Je krijgt de SIP gegevens thuisgestuurd dus je hoeft niet het bijgeleverde modem te gebruiken. Dit raadt Telfort uiteraard wel aan en ze zullen alleen de ZyXEL modem ondersteunen. Welke provider doet dat niet? Dus een ander modem met VoIP functionaliteit, een hardphone of PBX software als Asterisk en 3cx kun je ook gebruiken.

Dit zijn de instellingen die je voor vaste telefonie kunt gebruiken:
Klik hier en dan op "Telfort vast bellen gebruiken zonder Telfort internetmodem"

Diensten

Bij Telfort telefonie zitten de volgende diensten bij:

• Voicemail
• 0900 en/of 06 nummers blokkeren
• Nummerweergave (Als je telefoon dit ondersteund)
• Nummer porteren mogelijk (Kost eenmalig € 9,95)

Nummer porteren

Het porteren van een nummer is mogelijk. Dit betekent dat je je huidige vaste telefoonnummer kan meenemen naar Telfort. Voor de juiste volgorde van aanvraag kun je het beste even kijken bij Overstappen

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Modems

Telfort levert modems van het merk ZyXEL. Het gaat om de ZyXEL 2602H-D serie en de ZyXEL 2602R serie. De R serie heeft maar 1 ethernetpoort. De D versie heeft er 4 en kan ook met WiFi geleverd worden. Er is geen life-line aanwezig. Dit kun je eventueel zelf voor elkaar krijgen met bijvoorbeeld de Artech 521 switch.

Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

Hier kun je de modem in detail zien, hoge resolutie plaatjes gevonden op de chinese ZyXEL site:


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein1.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein2.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein3.jpg
Klik op een afbeelding om deze te vergroten


De kosten voor de modems:

• Standaard modem: € 0,- (Los: € 69,-)
• Multipc modem: € 30,- (Los: € 99,-)
• Draadloos modem: € 70,- (Los: € 139,-)

Het zijn allemaal modems met een routerfunctie ingebouwd. Dit is nodig om de telefonie werkend te houden. De R serie heeft dit dus ook, ook al is er maar één ethernetpoort. Met een simpele switch erachter kun je dus meerdere pc's aansluiten.

In de modems zit een firmware ingebouwd waarin de netwerkinstellingen al goed staan. Het is dus niet nodig de VPI/VCI waardes en dergelijke te veranderen. Verders is in de modem niks afgeschermd. Indien je via een andere VoIP telefonieaanbieder wilt gaan bellen is dit gewoon mogelijk met dit modem.

Handleidingen

Indien je de handleidingen bent kwijtgeraakt kun je ze ook in PDF vorm krijgen:

Basis en Multi-PC modem
Draadloos modem
Telefonie

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Contract

Bij telfort sluit je een contract af voor één jaar. Na dit jaar kun je het contract per maand opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit staat allemaal in de algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.
15.1 Tenzij in de Overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor onbepaalde tijd, met een minimumduur van 12 maanden.

15.3 De opzegtermijn voor de Klant bedraagt bij Overeenkomsten voor onbepaalde tijd één maand na afloop van de minimumduur. Indien de Overeenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd bedraagt de opzegtermijn voor de Klant één maand voor het einde van de duur van de Overeenkomst. Als moment van opzeggen geldt het moment van ontvangst van de opzegging door Telfort. Opzegging geschiedt op de wijze zoals beschreven op de Website.
Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Overstappen

Het overstappen gedeelte splits ik op in 2 delen: Internet en Telefonie. Voor beiden gelden andere stappen om een overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ik heb nu internet via:
Kabel
ADSL
Geen- of inbel internet

Ik telefoneer via:
KPN analoge lijn of ISDN lijn
KPN InternetPlusBellen
Andere VoIP aanbieder


Kabelinternet
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je vanaf kabel komt.
 • Levertijd: 2 a 4 weken (Komt overeen met de opzegtermijn bij de meeste kabel aanbieders)
Als je zeker wilt zijn dat je niet zonder internet zit kan je wachten tot je online status aangeeft: stap 4 met opzeggen bij de kabelaar. Echter heb je zo kans op een (kleine) overlap met twee verbindingen en dus extra kosten.

ADSL (Heb je InternetPlusBellen. Klik hier. InternetPlusBellen heeft een andere procedure.)
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je al een ADSL verbinding hebt.
 • Print de opzegbrief die Telfort je aanbiedt.
 • Verstuur de brief pas als je in stap 4 bent.
De brief kun je pas later versturen om zeker te zijn dat je huidige aanbieder niet een slooporder indient zodat je ADSL signaal door Telfort kan worden overgenomen. Dit kan een week tot twee weken duren na aanvraag.

Eerder opzeggen KAN goed gaan, maar als je huidige aanbieder toch eerder een slooporder indient en Telfort heeft nog migratie aangevraagd, dan gaat alles fout en zit je zo 2 á 3 weken zonder internet

Als de opzegtermijn bij de huidige ISP 1 maand bedraagt is het meest optimaal om een overstap aan te vragen met een wens datum over 6 weken. Na twee weken is je aanvraag bevestigd en kan je de opzegging versturen naar de huidige aanbieder met de maand opzegtermijn. Zo betaal je het minst dubbel en toch zeker van een juiste volgorde/planning.

Geen internet of inbelinternet
 • Vraag Telfort aan.
 • Een inbel-abonnement kan je direct opzeggen of als je zeker wilt zijn dat je niet zonder zit kan je dat pas doen als je in stap 4 bent. Dan heb je ook de datum van Telfort ontvangen wanneer de verbinding wordt geleverd.
Sommige ISP's (bijvoorbeeld XS4all) hebben ook de mogelijkheid om een los abonnement voor mail en inbel toegang te behouden tegen een laag maandbedrag. Voordat je opzegt bedenk of je daar interesse in hebt en informeer daar dan naar. Dan in plaats van een opzegging alleen daarbij aangeven dat je zo'n abonnement voor je mail adres wilt behouden.

Telefonie

KPN analoge lijn of ISDN
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
KPN InternetPlusBellen
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN IPB abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
Andere VoIP aanbieder
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je VoIP abonnement WEL op. Geef aan dat het telefoonnummer geporteerd moet worden.
 • Van Telfort ontvang je een brief met de porteringsdatum.
Je bent uiteraard altijd zelf verantwoordelijk voor het stoppen van een abonnement. In principe zegt Telfort niks op maar ziet KPN een uitportering als opzegging. Controleer dus altijd zelf of een opzegging goed gaat om dubbele kosten te voorkomen!

Opleverdatum

Een kale lijn opleveren duurt meestal 3 weken. Het is niet mogelijk een exacte datum te kiezen. Dit kan alleen als er al een DSL signaal op deze locatie is en deze wordt overgenomen. Wil je zo snel mogelijk weten wanneer je lijn aangesloten gaat worden? Wacht dan tot 7 dagen na je bestelling (de cooldown periode) en bel 0900-9596. Vaak zal er echter nog geen datum bekend zijn omdat de KPN dit bepaald na het telefoontje voor de afspraak betreffende het testen en labelen van de lijn.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Tiscali / 12move

Sinds kort is bekend gemaakt dat Tiscal en 12move gaan veranderen van naam. Alle klanten van beide providers komen onder één dak genaamd Telfort Internet. Er schijnt niks te veranderen aan de diensten die je hebt, alleen de algemene voorwaarden wijzigen. De belangrijkste wijzigingen zijn volgens de website van Tiscali:
De meest belangrijke wijzigingen betreffen (kort weergegeven):

- aansprakelijkheid, artikel 16: de aansprakelijkheid van Telfort per aansprakelijkheidsstelling is beperkt tot twee maal het door de klant verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende diensten, waarbij per jaar tegenover dezelfde klant de aansprakelijkheid is beperkt tot maximaal viermaal het verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende dienst(en).

- prijswijzigingen artikel 9: prijswijzigingen worden 4 weken van te voren bekend gemaakt, waarbij de klant tot 4 weken na de bekendmaking het recht heeft de overeenkomst te beëindigen.

- privacy, artikel 11: De klant verleent toestemming aan Telfort om zijn of haar persoons- en verkeersgegevens op te nemen en te verwerken in de klantenregistratie van Telfort die benodigd is voor een goed beheer en exploitatie van de systemen en netwerken van Telfort en voor de (administratieve) beheerstaken. De klantenregistratie is slechts toegankelijk voor Telfort en groepsmaatschappijen en wordt niet aan derden verstrekt behoudens een aantal specifiek genoemde gevallen.

- geschillencommissie, artikel 19: geschillen kunnen aanhangig worden gemaakt bij De Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten (zie: www.sgc.nl).


Aangezien de voorwaarden wijzigen mag je je lopende abonnement bij Tiscali of 12move opzeggen. Dit staat ook op de website van beide providers:
Tiscali

Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 13 januari 2008 telefonisch uw abonnement opzeggen per 14 januari 2008. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).

12move
Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 9 december 2007 telefonisch uw abonnement opzeggen per 10 december 2007. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).
:? Ah mooi dus ik ga nu ook 19,95 betalen en 20mbit krijgen?

Nee dat dus weer niet. Alleen de naam veranderd. Je snelheid, e-mail, telefoonnummers en prijs per maand blijft hetzelfde.

:? Oh, maar kan ik mijn huidige abonnement dan omzetten?

Op de veelgestelde vragen pagina staat dat het in veel gevallen mogelijk zal zijn. Wat ze precies bedoelen staat er niet bij. Ik neem aan dat dezelfde regels gelden als bij Tiscali. Je dient je huidige abonnement minimaal een jaar te hebben. Zeker weten doe ik dit niet natuurlijk.

Meer informatie kun je vinden op de websites van Tiscali en 12move:

http://www.tiscali.nl/telfort
http://www.12move.nl/telfort

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Veelgestelde vragen

:S Ga ik ook 20 mbit download snelheid halen?

Dat is lastig te zeggen. 20 mbit betekent dat de maximale snelheid 20 mbit per seconde is. Om dit te halen moet je niet te ver van de wijkcentrale wonen. Ook moet je de modem bij je ISRA punt aansluiten. Houd de DSL bekabeling zo kort mogelijk.

:? Kan ik met één telefoon zowel via Telfort als mijn KPN lijn bellen?

Nee, het ZyXEL modem heeft geen zogenaamde life-line poort. Met een arttech 521 switch kun je dit wel voor elkaar krijgen. Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

:? Waarom duurt het zo lang voordat de telefoon over gaat?

Dit komt omdat VoIP een heel andere techniek is dan analoog bellen. Bij analoog bellen wordt elk nummer wat je intoetst direct aan de centrale doorgegeven. Bij VoIP moet het te bellen telefoonnummer in één keer doorgegeven worden. Daarom wacht de modem standaard 5 seconden om te zien of je helemaal klaar bent met het intoetsen van het telefoonnummer. Je kunt ook de modem de opdracht geven het ingetoetste nummer gelijk te versturen door een # achter het nummer in te toetsen. In de webinterface kun je deze functie ook instellen dat de modem na bijvoorbeeld 2 seconden al gaat bellen. Let wel op dat je dan OF snel intoetst OF dat je een DECT toestel hebt die het nummer snel kiest. (Dus nummer intoetsen voordat je op het hoorntje drukt).

:? Help, nummerherkenning doet het niet!

Dan heb je waaschijnlijk een toestel die de nummerherkenning via de FSK methode verwacht in plaats van DTMF. Dit kun je in de modem interface wijzigen bij de phonepoort instellingen.

:? Ik heb al een router met WiFi. Kan ik die blijven gebruiken met dat ZyXEL modem?

Ja dat kan. Echter, de ZyXEL modem heeft ook al een router functie. Het beste kun je de router functie van de ZyXEL modem intact laten, anders werken de telefoonpoorten niet meer. Zet je eigen draadloze router om naar een access point:

• Zet de DHCP server in je router uit
• Stop de kabel die normaal in de WAN aansluiting gaat in één van de LAN aansluitingen
• Klaar :)

:? Kan ik meer dan één telefoon aansluiten?

Ja dat kan. Dit kun je doen door de lijn te splitten na de modem. Let op de aansluitfactor van elk toestel. Indien deze te hoog is kan het voorkomen dat het toestel niet meer werkt. Verdeel dan de toestellen over de 2 phone poorten op de modem. In de webconfiguratie kun je voor elk poortje instellen welk telefoonnummer deze gebruikt.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP.

:? Help, ik heb in de modem een aantal instellingen veranderd en nu doet ie niks meer!

Geen nood, dit is eenvoudig op te lossen. Kijk of het POWER lampje stabiel brandt. Indien dit het geval is even een pen/paperclip pakken. Op de achterkant van het modem vind je een klein gaatje waar 'reset' bij staat. Nu druk je dat gaatje in tot het POWER lampje gaat knipperen. Nu is de modem terug naar de fabrieksinstellingen en kun je 'm weer opnieuw instaleren.

:? Kan ik mijn vaste telefoonabonnement van KPN gewoon behouden?

Ja dat kan. Indien je al ADSL hebt en je stapt over naar Telfort kun je gewoon je huidige splitter blijven gebruiken. Heb je nog geen ADSL en vraag je Telfort aan, dan wordt er een splitter meegeleverd.

:? Kan ik met het Telfort modem ook van een andere VoIP dienst gebruik maken?

Ja dat kan gewoon. De modem is wel standaard voorgeconfigureerd voor de eigen VoIP dienst, dus je zult de advanced setup moeten gebruiken om alle gegevens in te vullen.

:? Hoe doe je aan portforwarding met telfort zyxel modems?
Hier staat een mooie stappen plan om je poorten te forwarden. Specifiek voor Azureus kun je deze stappenplan volgen.

:? Hoe kan ik port scan doen om te controleren of deze goed geforward is?
Er zijn een aantal online security checkers die dit voor je willen doen:
ShieldsUp

:? Hoe kan ik me snelheid inschatten (down attenuation) van me huidige provider?
Je kunt je down attenuation (zie je zyxsel stats) delen door 13.8. Ook kun je kijken naar deze grafiek. Deze afbeelding geeft we de ideale omstandigheden door.

:? Mijn DNS is een beetje traag :? . Hoe kan ik dit tweaken?
Je kunk je DNS veranderen naar een van de OpenDNS IP's, voor het sneller laden van pagina's (bijv. 208.67.222.222- en - 208.67.220.220).

:? Ik haal 6mbit op ADSL2+. Hoe kan ik me modem in stellen op adsl2 om meer uit me verbinding te halen?
Zie deze reactie voor een stappenplan.

:? Hoe kan me snelheid het beste testen?
Het is lastig om een betrouwbare resultaat te krijgen van http://speedtest.nl bijvoorbeeld. Wil je op een grotere hap data kauwen, gebruik de 100 MB testbestand van Telfort zelf.

:? Mijn Zyxel modem is steeds 100% load wat kan ik hier aan doen?
Zet bandwidth management uit.

:? Ik ben down!
Zyxel heeft zelf een FAQ die je stapsgewijs door dit probleem kan helpen.

:? Ik ben af en toe down!
Ook hiervoor heeft Zyxel zelf een FAQ.

:? Mijn modem is defect! Wat nu?
U kunt uitsluiten dat de modem het probleem is door een andere modem op dezelfde aansluiting te gebruiken. De kans dat twee dezelfde modems tegelijkertijd defect zijn is te verwaarlozen. Indien ook de tweede modem het niet doet, licht het niet aan de modem. U kunt het beste contact opnemen met uw provider. Zij kunnen contact opnemen met de Telco om na te gaan wat er verkeerd is gegaan bij het aansluiten.

:? Heeft Telfort een datalimiet?
Nee een Fair Use Policy, wat dit betekend dat je niet oneindig kan downloaden maar, er zijn tot dus ver nog geen meldingen bekent dat Telfort gebruikers de lijn hebben geknepen.


Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Afsluiting

Dit is alweer deel 9 het Telfort topic. Uiteraard houden we ons in dit topic aan de regels die op GOT gelden.

Terug naar bovenCredits gaan nog steeds naar trolleystad voor het aanmaken van deze geweldige TS!

Telfort nieuwsgroep
De nieuwsgroep over Telfort en zijn gebruikers kun je hier vinden.

Status Controle?
Je kan rond stap 2 / 3 je adres gegevens even mailen naar telfort@totaalgeflipt.nl om te weten hoelang het nog gaat duren.

Topic Updates
Voor TS suggesties kun je het best een DM of een mail sturen. Deze zullen dan bij het volgende deel worden ingesloten.

Update: 24 Mei 2008
FAQ geupdate! Met heel veel dank aan lt_cmd_data voor de info! *O*

[Voor 100% gewijzigd door DeX op 24-05-2008 10:21]


 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-05 18:37
Reserved

Anoniem: 87552

Ik heb 1.5 week geleden het pakket al ontvangen maar blijf tot op heden in stap 3 staan ;(
Ook nog geen bevestiging met inloggegevens en opleverdatum ontvangen.
Over 1.5 week, op 3 juni, zou ik overgezet moeten zijn van Planet Naar telfort. Tot op heden heb ik mezelf kunnen bedwingen te bellen, Bang dat ze zeggen '' Ja meneer, u moet geduld hebben''

Zijn er meer mensen waarbij het zo lang duurde voor ze van stap 3 naar 4 gingen? Of zou het kunnen liggen aan het feit dat ik ook Vast Bellen erbij besteld heb(overname kpn-telefoonlijn)?

 • The Legend
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 02-07 14:20
mace schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 08:21:
Gisteren heb ik bij iemand het zyxel modem even geinstalleerd, en volgens de informatie in de brief gaat de lijn officieel maandag pas aan, en dan gaat de telefonie dus ook over van KPN op Telfort.

Nu had ik gisteren al internet, maar nog geen SIP. Dit is niet zo gek natuurlijk want de lijn is nog van KPN. Echter kon ik ook niet bij het emailadres, niet via pop maar ook niet via webmail. Wordt deze maandag pas geactiveerd? Of is er iets mis?

offtopic:
Een MAC is in principe helemaal geen PC, immers is de PC van oudsher een IBM compatible, en tot voor het intel-mac tijdperk hadden de MACs een compleet andere architectuur (68k of PPC).

Nu zou je kunnen zeggen dat een MAC ook een PC is omdat het ten eerste een persoonlijke computer is, zoals PC, en ten tweede is er tegenwoordig weinig verschil meer in hardware. Toch vind ik zelf het nog belangrijk om het onderscheid te maken tussen MAC en PC. Straks gaat iedereen zijn MAC "PC" noemen, dan wordt het wel erg ingewikkeld. :P
Bij mij werd het internet op 19 mei opgeleverd, telefonie 3 dagen daarna (op de dag dat de KPN brief op de mat viel) en het administratieve gedeelte (mailbox, aanpassen eigen gegevens etc) een dag daarna. Binnen 5 dagen na oplevering van het internet dus alles geregeld.

Ik ben toch malle pietje niet!


 • jejeh
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 02-07 17:45
zo heb nu een ander modem op de lijn.
intrainen gaat nu weer op 18 plus en zeer stabiel,ook na 10 keer opnieuw aan/uit altijd 18plus.
mijn eigen modem traint heel vaak lager in of in een goede bui 18 plus om daarna te gaan resyncen.
dat wordt dus een belletje voor een ander modem.

edit: heb nu mijn eigen modem er weer op hangen en nu traint dat kreng wel steeds 18 plus in.
zou het mogelijk zijn dat de instabiliteit iets met de telefonie te maken heeft ?
heb nu nl geen telefonie omdat het test modem dat ook niet had ingesteld.
nu zonder de sips lijkt het wel stabiel.
telefonie was overigens voipbuster ism budgetphone.

[Voor 40% gewijzigd door jejeh op 24-05-2008 11:34]


 • PieperM
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 07:25
Anoniem: 87552 schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 10:38:

Zijn er meer mensen waarbij het zo lang duurde voor ze van stap 3 naar 4 gingen? Of zou het kunnen liggen aan het feit dat ik ook Vast Bellen erbij besteld heb(overname kpn-telefoonlijn)?
Ik ben binnen twee dagen van stap 3 naar 4 gegaan. Ik vraag het aan op een kale lijn, misschien scheelt dat. Maar even bellen kan toch geen kwaad? :)

"Non scholae sed vitae discimus"


 • MensionXL
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online

MensionXL

Optimaliseren!

MensionXL schreef op vrijdag 23 mei 2008 @ 20:48:
Hoe bevalt het modem eigenlijk onder jullie? Loopt het soms vast wanneer er bijvoorbeeld veel connecties worden gemaakt? (door torrents bijvoorbeeld) En is het soms zo dat Telefonie eruit knalt? (Als gevolg van dat het modem vastloopt)
Anyone? :)
Yapser schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 12:39:
[...]

Het schijnt iig dat-ie max. 1024 connecties aankan (512 per host). Niet enorm veel ofzo dus. Ga er vanuit dat je Telefonie ook klapt ;)
OK, bedankt. :)

[Voor 27% gewijzigd door MensionXL op 24-05-2008 13:12]

Goedkoop bellen via VoIP


 • BHQ
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 02-07 18:17
Het schijnt iig dat-ie max. 1024 connecties aankan (512 per host). Niet enorm veel ofzo dus. Ga er vanuit dat je Telefonie ook klapt ;)

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 00:22
Yapser schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 12:39:
[...]

Het schijnt iig dat-ie max. 1024 connecties aankan (512 per host). Niet enorm veel ofzo dus. Ga er vanuit dat je Telefonie ook klapt ;)
Die ZyXEL modems kunnen totaal ~6000 NAT connecties aan. Staat standaard gelimiteerd op 2048 per host (pc) zodat niet 1 computer alles kan gebruiken.

Kan wel zijn dat hij dan moeite krijgt natuurlijk, zeker als de firewall ook nog eens aan staat en het druk krijgt. En al helemaal als je gaat torrenten en je port niet juist opent en forward die je ook in je torrentclient hebt ingesteld.

Controleer of je port open staat en goed is geforward en zet anders daarna de firewall eens uit om te kijken of het dan beter gaat :)

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • BHQ
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 02-07 18:17
bjck schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 13:29:
[...]
Die ZyXEL modems kunnen totaal ~6000 NAT connecties aan. Staat standaard gelimiteerd op 2048 per host (pc) zodat niet 1 computer alles kan gebruiken.
NAT (Including Multi-to-multi NAT) / SUA, 1024 NAT Sessions, 512 Per Host
Da's de info bij het enkel-poorts modempje de Telfort page. Mocht dat echt zo hoog zijn (een router met DD-WRT als firmware doet er max. 4096 :o) dan heb ik niets gezegd ;)

 • MensionXL
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online

MensionXL

Optimaliseren!

Yapser schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 13:48:
[...]


[...]

Da's de info bij het enkel-poorts modempje de Telfort page. Mocht dat echt zo hoog zijn (een router met DD-WRT als firmware doet er max. 4096 :o) dan heb ik niets gezegd ;)
Bij het multi-pc en draadloze modem staat alleen "NAT (includes multi-to-multi NAT) / SUA, 512 NAT Sessions Per Host". Lijkt mij dus dat de info niet volledig is, want dit zou dan tot een oneindig aantal connecties leiden.

Maar klopt het dat het 1port en 4port's modem exact hetzelfde zijn op die 3 porten na?

[Voor 7% gewijzigd door MensionXL op 24-05-2008 14:04]

Goedkoop bellen via VoIP


 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 21-06-2021
Yapser schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 12:39:
[...]

Het schijnt iig dat-ie max. 1024 connecties aankan (512 per host). Niet enorm veel ofzo dus. Ga er vanuit dat je Telefonie ook klapt ;)
Je telefoon gedeelte wordt moeizaam als er te veel udp sessies open staan.Waar de grens exact zit weet ik niet maar ook dat is trial and error of navragen.

Anoniem: 179986

Yapser schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 13:48:
[...]


[...]

Da's de info bij het enkel-poorts modempje de Telfort page. Mocht dat echt zo hoog zijn (een router met DD-WRT als firmware doet er max. 4096 :o) dan heb ik niets gezegd ;)
bjck heeft volgens mij gewoon gelijk hoor, als je met telnet inlogged op de router kan je ook zien dat ie op 2048 staat gelimiteerd

NAT session number per host: 2048

[Voor 5% gewijzigd door Anoniem: 179986 op 24-05-2008 14:07]


 • BHQ
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 02-07 18:17
Anoniem: 179986 schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 14:07:
[...]

bjck heeft volgens mij gewoon gelijk hoor, als je met telnet inlogged op de router kan je ook zien dat ie op 2048 staat gelimiteerd

NAT session number per host: 2048
Informatie op de Telfort site klopt dus niet, duidelijk :)

 • MensionXL
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online

MensionXL

Optimaliseren!

Yapser schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 14:14:
[...]

Informatie op de Telfort site klopt dus niet, duidelijk :)
Telfort heeft het volgens mij hier vandaan.

Ik snap er niet veel meer van, volgens Telfort wordt er een 2602R geleverd, maar dat is dan weer deze welke niet gelijk is aan die van Telfort, want die van Telfort lijkt een 2602R-D te zijn... Snappen jullie het nog? :P

Goedkoop bellen via VoIP


 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 21:12
MensionXL schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 14:18:
[...]


Telfort heeft het volgens mij hier vandaan.

Ik snap er niet veel meer van, volgens Telfort wordt er een 2602R geleverd, maar dat is dan weer deze welke niet gelijk is aan die van Telfort, want die van Telfort lijkt een 2602R-D te zijn... Snappen jullie het nog? :P
Jep, die 2602R die je laat zien is het C model (2602R-61C of 2602R-63C). Telfort is ondertussen al overgestapt naar de D modellen. De 2602H serie was bij Tiscali ook eerst zo'n zwart ding (C-model).

 • catchingfire
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 22:13
Hoe kan ik bandwidth management zo instellen zodat ik fatsoenlijk kan bellen en downloaden tegelijk?

Momenteel heb ik SIP op HIGH priority met een 128kbps bandwidth budget. Kan max downloaden met ~850kByte/sec. Als ik die download (usenet) afknijp tot max 400kByte/sec is het nog steeds niet te doen met bellen.. onverstaanbaar, een en al gestotter. Da's toch niet normaal?

Edit: dit downloaden gebeurt wireless (want wired verbindingen doet m'n Zyxel niet fatsoenlijk), de CPU usage van de router schommelt tijdens alleen het downloaden al tussen de 60 en 90%... zonder enige encryptie, stel je voor dat ie dat ook nog zou moeten doen... alleen mac-filtering.

Anoniem: 256545

Zit nu al ruim een week zonder stabiele verbinding ( 3192 ) , de DSL verbinding valt na 10 a 15 sec. al weg. Heb de modem maar in de meterkast gehangen waar het singaal binnen komt maar helpt niks. Al genoeg ressets geprobeert maar helaas, en die helpdesk heb je ook geen ene reet aan, alleen maar die standaard antwoorden :O :O .
Eerste 3 maanden perfect gewerkt en nu ineens niet meer.
Heb uit armoe maar een chello-starter erbij genomen zodat ik iig kan surfen. :9
Mooiste is nog dat zo,n ventje van dat callcenter tegen mij zei dat ik een kabel van max 30 cm moest gebruiken , ik vroeg aan hem waarom telfort dan een standaard kabel van 1 meter meestuurd . 8)7 , daar had ie ff geen antwoord op, ik hoop dat ik komende week weer een werkende verbinding heb maar afgaand op het callcenter niveau heb ik er een hard hoofd in :(

 • Henk007
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 11-06 19:00
Een bekende van mij heeft 28-04 Telfort ADSL besteld. Netjes de eerste 3 stappen in het proces doorlopen en hij kreeg gisteren (23-05) een mail dat zijn verbinding was geactiveerd :) De status staat momenteel nog op 'Technische oplevering'
Echter:
Hij heeft nog steeds geen installatiepakket (modem) ontvangen. Het 'leuke' is verder dat op een mailtje naar de klantenservice het antwoord kwam dat het nog niet verzonden was en een telefonisch contact met diezelfde klantenservice leerde dat het al 14-05 verzonden zou zijn :+
Even geduldig afwachten dan maar.

[Voor 6% gewijzigd door Henk007 op 24-05-2008 16:33]


 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 21:12
catchingfire schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 15:04:
Hoe kan ik bandwidth management zo instellen zodat ik fatsoenlijk kan bellen en downloaden tegelijk?

Momenteel heb ik SIP op HIGH priority met een 128kbps bandwidth budget. Kan max downloaden met ~850kByte/sec. Als ik die download (usenet) afknijp tot max 400kByte/sec is het nog steeds niet te doen met bellen.. onverstaanbaar, een en al gestotter. Da's toch niet normaal?

Edit: dit downloaden gebeurt wireless (want wired verbindingen doet m'n Zyxel niet fatsoenlijk), de CPU usage van de router schommelt tijdens alleen het downloaden al tussen de 60 en 90%... zonder enige encryptie, stel je voor dat ie dat ook nog zou moeten doen... alleen mac-filtering.
WiFi vreet inderdaad CPU. Ook al is het niet encrypted. Dan gaat je telefonie inderdaad stotteren als je zwaar gaat downloaden. Probeer het eens bekabeld om te controleren of dit inderdaad het probleem is.

 • catchingfire
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 22:13
trolleystad schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 16:27:
WiFi vreet inderdaad CPU. Ook al is het niet encrypted. Dan gaat je telefonie inderdaad stotteren als je zwaar gaat downloaden. Probeer het eens bekabeld om te controleren of dit inderdaad het probleem is.
Het punt is dat ik die PC niet wired kan verbinden met m'n router... krijgt geen IP.... gekke is dat ik dat probleem maar met 1 (toevallig ook m'n enige Vista) PC heb, laptops (XP, Macbook) die ik wired verbind doen 't wel meteen goed.

Heb zojuist een modem-factory-reset gedaan zodat alles weer origineel staat.. hopelijk lost dit wat op. Het wired-connectie-probleem is er in ieder geval nog steeds :(

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 21-06-2021
catchingfire schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 17:08:
[...]


Het punt is dat ik die PC niet wired kan verbinden met m'n router... krijgt geen IP.... gekke is dat ik dat probleem maar met 1 (toevallig ook m'n enige Vista) PC heb, laptops (XP, Macbook) die ik wired verbind doen 't wel meteen goed.

Heb zojuist een modem-factory-reset gedaan zodat alles weer origineel staat.. hopelijk lost dit wat op. Het wired-connectie-probleem is er in ieder geval nog steeds :(
Krijg je een IP adres toegewezen in de range van 169 etc ? Indien ja dan is dat er eentje vanuit windows en daar kun je idd niet mee het internet op.

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 21-06-2021
Anoniem: 256545 schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 15:43:
Zit nu al ruim een week zonder stabiele verbinding ( 3192 ) , de DSL verbinding valt na 10 a 15 sec. al weg. Heb de modem maar in de meterkast gehangen waar het singaal binnen komt maar helpt niks. Al genoeg ressets geprobeert maar helaas, en die helpdesk heb je ook geen ene reet aan, alleen maar die standaard antwoorden :O :O .
Eerste 3 maanden perfect gewerkt en nu ineens niet meer.
Heb uit armoe maar een chello-starter erbij genomen zodat ik iig kan surfen. :9
Mooiste is nog dat zo,n ventje van dat callcenter tegen mij zei dat ik een kabel van max 30 cm moest gebruiken , ik vroeg aan hem waarom telfort dan een standaard kabel van 1 meter meestuurd . 8)7 , daar had ie ff geen antwoord op, ik hoop dat ik komende week weer een werkende verbinding heb maar afgaand op het callcenter niveau heb ik er een hard hoofd in :(
Dat kabel verhaal qua lengte is natuurlijk onzin.Werk je bedraad of draadloos ?

 • Ewix
 • Registratie: Juni 2007
 • Niet online
Voor het gebruik van usenet heb ik ergens een abonnementje afgesloten. Ik ben echter geen fanatiek gebruiker dus daarom heb ik een 2.5 mbit pakket genomen.

De snelheid schommelt tussen de 280 en de 320 kb per seconde. M'n ADSL-lijn kan uiteraard veel sneller, maar is het mogelijk dat dit schommelen een probleem aan mijn kant is?

(n.b. wanneer ik een speedlimit van 200 kb instel is de snelheid wel constant)

Wie kan meer vertellen hierover?

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 00:22
Ewix schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 19:13:
Voor het gebruik van usenet heb ik ergens een abonnementje afgesloten. Ik ben echter geen fanatiek gebruiker dus daarom heb ik een 2.5 mbit pakket genomen.

De snelheid schommelt tussen de 280 en de 320 kb per seconde. M'n ADSL-lijn kan uiteraard veel sneller, maar is het mogelijk dat dit schommelen een probleem aan mijn kant is?

(n.b. wanneer ik een speedlimit van 200 kb instel is de snelheid wel constant)

Wie kan meer vertellen hierover?
Dat schommelen komt door hun. De manier van 'knijpen' om te zorgen dat jij niet harder gaat dan 2.5Mbps laat het schommelen. Dat lukt niet zomaar met een vlakke lijn. Als jij het knijpt gaat dat wel gemakkelijk, maar vanaf hun kant dat centraal niet zo gemakkelijk.

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • Ewix
 • Registratie: Juni 2007
 • Niet online
bjck schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 19:20:
[...]


Dat schommelen komt door hun. De manier van 'knijpen' om te zorgen dat jij niet harder gaat dan 2.5Mbps laat het schommelen. Dat lukt niet zomaar met een vlakke lijn. Als jij het knijpt gaat dat wel gemakkelijk, maar vanaf hun kant dat centraal niet zo gemakkelijk.
Dus als ik zelf een limit instel hoeft de server niet te corrigeren en om die reden is de snelheid wel constant?

Dit heeft overigens weinig meer met Telfort te maken nu, maar het is duidelijk denk ik :)

[Voor 8% gewijzigd door Ewix op 24-05-2008 19:25]


 • MensionXL
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online

MensionXL

Optimaliseren!

Ewix schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 19:13:
Voor het gebruik van usenet heb ik ergens een abonnementje afgesloten. Ik ben echter geen fanatiek gebruiker dus daarom heb ik een 2.5 mbit pakket genomen.

De snelheid schommelt tussen de 280 en de 320 kb per seconde. M'n ADSL-lijn kan uiteraard veel sneller, maar is het mogelijk dat dit schommelen een probleem aan mijn kant is?

(n.b. wanneer ik een speedlimit van 200 kb instel is de snelheid wel constant)

Wie kan meer vertellen hierover?
Komt waarschijnlijk doordat je de server deelt met andere mensen, hierdoor varieert de belasting en schommelt dus ook je downloadsnelheid. Ik zou me er niet al te druk om maken.

Spuitelf. :z

Goedkoop bellen via VoIP


 • catchingfire
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 22:13
Scandic2008 schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 18:13:
Krijg je een IP adres toegewezen in de range van 169 etc ? Indien ja dan is dat er eentje vanuit windows en daar kun je idd niet mee het internet op.
Yes... de vraag is.. hoe lossen we dit op? Ik heb al een fixed IP geprobeerd vanuit de PC, maar ook dat helpt niet.

Anoniem: 256545

Scandic2008 schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 18:16:
[...]


Dat kabel verhaal qua lengte is natuurlijk onzin.Werk je bedraad of draadloos ?
Ik werk bedraad. Dat kabel verhaal is idd ook onzin, ik heb er nomaal 3m tussen zitten en dat heeft de eerste 3 maanden perfect gewerkt, nooit geen storing gehad en altijd 16mb.
In de week van de grote KPN storing zakte hij al naar 13mb en de dagen daarna begon ie uit te vallen, eerst om de 5 minuten en nu dus om de 10 sec ongeveer. :'(
Ik heb niets veranderd ofzo . Alle soorten resets al geprobeerd maar zonder resultaat.

 • hjs
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online
Ewix schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 19:13:
Voor het gebruik van usenet heb ik ergens een abonnementje afgesloten. Ik ben echter geen fanatiek gebruiker dus daarom heb ik een 2.5 mbit pakket genomen.
niks met Telfort te maken, maar je kan ook bij Astraweb een x aantal gb inkopen. Soort prepaid, download je wel op volle snelheid ;)

 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 01:17
MensionXL schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 14:03:
Maar klopt het dat het 1port en 4port's modem exact hetzelfde zijn op die 3 porten na?
Het 1 poorts modem is een stuk kleiner dan het 4 poorts modem.
Het 1 poorts modem is eigenlijk al aardig groot, de 4 poorts versie is gewoon echt lomp groot.

Kwa werking en chipset is er weinig verschil. Zou me niet verbazen als die dingen verder hetzelfde zijn.

[Voor 19% gewijzigd door job op 24-05-2008 22:00]


 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 21:12
catchingfire schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 17:08:
[...]


Het punt is dat ik die PC niet wired kan verbinden met m'n router... krijgt geen IP.... gekke is dat ik dat probleem maar met 1 (toevallig ook m'n enige Vista) PC heb, laptops (XP, Macbook) die ik wired verbind doen 't wel meteen goed.

Heb zojuist een modem-factory-reset gedaan zodat alles weer origineel staat.. hopelijk lost dit wat op. Het wired-connectie-probleem is er in ieder geval nog steeds :(
Hmmz, Vista. Check eens of er een driverupdate is voor je netwerkkaart op de website van de fabrikant. Als dat niet wilt lukken kun je nog een andere ethernetkabel proberen of je netwerkkaart eens instellen op 10mb/half duplex.

 • catchingfire
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 22:13
trolleystad schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 22:33:
Hmmz, Vista. Check eens of er een driverupdate is voor je netwerkkaart op de website van de fabrikant. Als dat niet wilt lukken kun je nog een andere ethernetkabel proberen of je netwerkkaart eens instellen op 10mb/half duplex.
Heb toevallig vandaag de drivers geupdate (Gigabyte 780G bordje) en de CAT5 kabel die ik gebruikte vervangen door een nieuwe CAT6 ethernetkabel... maar niks. Ga morgen dat 10mbit/half duplex gebeuren eens proberen, als ik kan vinden waar ik dat kan instellen.

Momenteel is het probleem dat ie een 169.xxxxxxxxx IP krijgt, dus hij "ziet" de router geeneens. De wireless verbinding (met een sitecom usb-wifi stickie) doet 't wel goed, maar ik heb het zaakje liever wired aangesloten om de router minder te belasten.

Acties:
 • 0Henk 'm!

5183

Sjonge wat een verademing zo'n echt modem! Heb de boel net vast zitten configureren (komt pas 6 juni, maar dan is het maar klaar ;)) en ik zit te genieten! Zit nu al 3 jaar met een brak Versahel (tegenwoordig Tele2) modem waarop je nog niet eens WPA kan instellen. Kan nu lekker weer alles zelf bepalen en fine tunen, en geloof me: dat is genieten als systeembeheerder zijnde :P

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dav0s
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 01-07 11:53
catchingfire schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 23:42:
[...]


Heb toevallig vandaag de drivers geupdate (Gigabyte 780G bordje) en de CAT5 kabel die ik gebruikte vervangen door een nieuwe CAT6 ethernetkabel... maar niks. Ga morgen dat 10mbit/half duplex gebeuren eens proberen, als ik kan vinden waar ik dat kan instellen.

Momenteel is het probleem dat ie een 169.xxxxxxxxx IP krijgt, dus hij "ziet" de router geeneens. De wireless verbinding (met een sitecom usb-wifi stickie) doet 't wel goed, maar ik heb het zaakje liever wired aangesloten om de router minder te belasten.
Dit heeft meestal te maken met het probleem dat Windows Vista nog wel eens IPv6 als belangrijkste vorm van verbinden wil instellen en daardoor IPv4 volledig negeert. Wat je het beste even kan proberen is het modem aangesloten laten, dus pc direct op modem en modem op dsl lijn, en dan op die manier je netwerkkaart volledig deinstalleren via 'beheren' -> 'apparaatbeheer' en vervolgens weer installeren. Op dat moment pakt ie vaak (doordat hij contact heeft met het modem), automatisch IPv4 als belangrijkste vorm van verbinden...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 21:12
Dav0s schreef op zondag 25 mei 2008 @ 01:01:
[...]


Dit heeft meestal te maken met het probleem dat Windows Vista nog wel eens IPv6 als belangrijkste vorm van verbinden wil instellen en daardoor IPv4 volledig negeert. Wat je het beste even kan proberen is het modem aangesloten laten, dus pc direct op modem en modem op dsl lijn, en dan op die manier je netwerkkaart volledig deinstalleren via 'beheren' -> 'apparaatbeheer' en vervolgens weer installeren. Op dat moment pakt ie vaak (doordat hij contact heeft met het modem), automatisch IPv4 als belangrijkste vorm van verbinden...
Dat zou het misschien ook kunnen zijn. Dat 10 mbit/half duplex vind je door naar de eigenschappen van je netwerkkaart (niet de eigenschappen van de verbinding dus) te gaan (via het netwerkcentrum) en daar op "Configureren" te klikken, tabblad geavanceerd, en dan moet er iets als "Linkspeed/Duplexmode" of "Mediatype" staan. Dat verschilt per kaart.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 21-06-2021
Anoniem: 256545 schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 20:20:
[...]


Ik werk bedraad. Dat kabel verhaal is idd ook onzin, ik heb er nomaal 3m tussen zitten en dat heeft de eerste 3 maanden perfect gewerkt, nooit geen storing gehad en altijd 16mb.
In de week van de grote KPN storing zakte hij al naar 13mb en de dagen daarna begon ie uit te vallen, eerst om de 5 minuten en nu dus om de 10 sec ongeveer. :'(
Ik heb niets veranderd ofzo . Alle soorten resets al geprobeerd maar zonder resultaat.
Qua tijd misschien niet mogelijk,maar kun je wat zien in de logfile van je modem of lukt zelfs dat niet ? Anders wordt het toch tijd dat Telfort even een kijkje laat nemen in de centrale resp even je lijn gaat doormeten.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 256545

Scandic2008 schreef op zondag 25 mei 2008 @ 10:45:
[...]


Qua tijd misschien niet mogelijk,maar kun je wat zien in de logfile van je modem of lukt zelfs dat niet ? Anders wordt het toch tijd dat Telfort even een kijkje laat nemen in de centrale resp even je lijn gaat doormeten.
Ze zijn momenteel bezig met het onderzoek naar de lijn, dat kan 5 tot 10 werkdagen duren, 5 dagen zijn nu voorbij dus maar even het einde van komende week afwachten. ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 21-06-2021
catchingfire schreef op zaterdag 24 mei 2008 @ 23:42:
[...]


Heb toevallig vandaag de drivers geupdate (Gigabyte 780G bordje) en de CAT5 kabel die ik gebruikte vervangen door een nieuwe CAT6 ethernetkabel... maar niks. Ga morgen dat 10mbit/half duplex gebeuren eens proberen, als ik kan vinden waar ik dat kan instellen.

Momenteel is het probleem dat ie een 169.xxxxxxxxx IP krijgt, dus hij "ziet" de router geeneens. De wireless verbinding (met een sitecom usb-wifi stickie) doet 't wel goed, maar ik heb het zaakje liever wired aangesloten om de router minder te belasten.
Ik ken je verdere indeling en de spec van het moederboard niet,maar een ander pci kaartje kun je niet even testen misschien ?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • _Apache_
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 22:06

_Apache_

For life.

Is er al meer bekend over de storing die nieuwe abbonees pest sinds gistermiddag 14:00.

Heb namelijk mijn broer in Den Haag geprobeerd aan te sluiten, alles leek in orde, maar de eenmalige activatie lukt niet, Telfort gebeld, en - zonder wachtijd! ( had op zaterdag middag wel erger verwacht) - kon de medewerker mij melden dat het om een storing bij Telfort ging en ze waren er mee bezig.

De eenmalige activatie op connect.adslvandaag.nl werkte niet, als het verholpen is kan ik mijn broer een seintje geven dat hij loskan gaan ;)

Zonneboiler | Zonnepanelen


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rolfy
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 00:15
JAAAAA!!!! Het is me gelukt!!!!

Ik ben een van de vele Telfort gebruikers die door Telfort/KPN op een gecapte ADSL2 verbinding met 8 Mb/s waren gezet.... NOMORE!!!

Vele brieven, telefoontjes en gezeur heeft het me gekost, maar het is gelukt om mijn verbinding naar ADSL2PLUS te krijgen :*)

Het is eigenlijk heel stom hoe ik erachter kwam dat ADSL2+ mogelijk moest zijn: toen ook ik last kreeg van de grote KPN internetstoring, heb ik mijn wireless kaart aangesloten, en logde in bij mijn buurman. Zag ik dus in zijn modem dat hij bij Speedlinq een ADSL2+ verbinding had met 12Mb/s.... en laat Speedlinq nou overgenomen zijn door Telfort, én hier verbinding maken via KPN....

Dus toen was de laatste brief snel geschreven aan Telfort >:)

Maar ok, ik start net Altbinz om een dvd te downloaden, en ik zie dat hij begint te downloaden met 1300 Kb/s terwijl dit anders altijd maximaal 830 Kb/s was....

En ja hoor, ik durfde niet te gaan kijken, maar mijn Zyxelletje verbindt nu op ADSL2PLUS, met de volgende getallen:

12751 kbps / 1031 kbps

noise margin upstream: 12 db
output power downstream: 22 db
attenuation upstream: 14 db
tone 0- 31: 00 00 00 06 89 ab bb bc cd dd dd dc cc cc bb 99
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 8 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 31 db
tone 32- 63: 02 34 55 77 78 99 9a ab bb bc cc cc cc dd dd dd
tone 64- 95: dd dd dc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc
tone 96-127: cc cc cc bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb
tone 128-159: bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb aa aa aa
tone 160-191: aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa
tone 192-223: aa aa aa aa aa aa aa aa aa a9 aa a9 a9 99 a9 99
tone 224-255: 99 99 99 99 99 99 99 9a 2a 99 99 99 99 8a 88 75
tone 256-287: 05 99 aa aa aa aa aa a9 a9 aa 99 99 99 99 99 99
tone 288-319: 99 88 99 99 99 99 88 88 88 88 88 88 88 87 74 67
tone 320-351: 77 77 77 77 77 77 77 76 77 67 76 66 66 66 66 66
tone 352-383: 66 66 55 65 55 55 55 54 44 03 44 44 54 44 44 44
tone 384-415: 44 34 44 44 44 44 44 44 32 44 43 44 43 33 33 22
tone 416-447: 23 32 22 00 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 21 22
tone 448-479: 22 22 22 22 22 21 01 11 11 10 11 11 00 00 00 00
tone 480-511: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

Dus ik ben heel erg blij dat telfort/kpn dit voor me heeft willen doen _/-\o_
Jongens, het kan dus (als de centrale ADSL2+ is) wel!!! Nu maar hopen dat het zo blijft....

Heb ik wel een vraagje aan de techneuten onder ons: ik ben natuurlijk al erg blij met deze snelheidsverhoging, maar komen mijn bovengenoemde getallen een beetje overeen met de maximale snelheid met deze noise margin en attenuation waarden? Ik heb gelezen in de diverse topics dat je bij maximale verbinding een noise margin downstream van ongeveer 6 db zou hebben. Ik zit op 8 db nu?

Nogmaals, ik ben supertevreden hoor nu :)

[Voor 3% gewijzigd door Rolfy op 25-05-2008 13:47]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dav0s
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 01-07 11:53
_Apache_ schreef op zondag 25 mei 2008 @ 13:19:
Is er al meer bekend over de storing die nieuwe abbonees pest sinds gistermiddag 14:00.

Heb namelijk mijn broer in Den Haag geprobeerd aan te sluiten, alles leek in orde, maar de eenmalige activatie lukt niet, Telfort gebeld, en - zonder wachtijd! ( had op zaterdag middag wel erger verwacht) - kon de medewerker mij melden dat het om een storing bij Telfort ging en ze waren er mee bezig.

De eenmalige activatie op connect.adslvandaag.nl werkte niet, als het verholpen is kan ik mijn broer een seintje geven dat hij loskan gaan ;)
De storing speelt nog steeds...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • tomvdlee
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 30-06 17:39
Heb voor twee familieleden Telfort internet en bellen aangevraagd en bij allebei problemen gehad. Als eerste op het moment van instellen bleek er een storing te zijn met het bellen. Bij de tweede is er nu weer, het hele weekend al, een storing met het activeren. Nergens enige mededeling te vinden. Moet je het belachelijk dure helpdesknummer bellen. Bah, heb nu al mijn buik vol van dat Telfort.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BHQ
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 02-07 18:17
Iemand al (meer) ervaringen met het aanvragen van Telfort op het 2e kale koperpaar, als 2e DSL lijn dus?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 21:12
Yapser schreef op zondag 25 mei 2008 @ 16:39:
Iemand al (meer) ervaringen met het aanvragen van Telfort op het 2e kale koperpaar, als 2e DSL lijn dus?
Ik heb 'm op het 2e aderpaar, wat wil je weten? Er is geen verschil met het 1e aderpaar.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • catchingfire
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 22:13
Dav0s schreef op zondag 25 mei 2008 @ 01:01:
Dit heeft meestal te maken met het probleem dat Windows Vista nog wel eens IPv6 als belangrijkste vorm van verbinden wil instellen en daardoor IPv4 volledig negeert. Wat je het beste even kan proberen is het modem aangesloten laten, dus pc direct op modem en modem op dsl lijn, en dan op die manier je netwerkkaart volledig deinstalleren via 'beheren' -> 'apparaatbeheer' en vervolgens weer installeren. Op dat moment pakt ie vaak (doordat hij contact heeft met het modem), automatisch IPv4 als belangrijkste vorm van verbinden...
Geprobeerd: ONBEKEND NETWERK, IP 169.254.....

IPv6 uitvinken bij netwerkeigenschappen en op "herstellen" klikken levert:
ONBEKEND NETWERK, IP 169.254.....
trolleystad schreef op zondag 25 mei 2008 @ 08:13:
Dat zou het misschien ook kunnen zijn. Dat 10 mbit/half duplex vind je door naar de eigenschappen van je netwerkkaart (niet de eigenschappen van de verbinding dus) te gaan (via het netwerkcentrum) en daar op "Configureren" te klikken, tabblad geavanceerd, en dan moet er iets als "Linkspeed/Duplexmode" of "Mediatype" staan. Dat verschilt per kaart.
Ook geprobeerd: ONBEKEND NETWERK, IP 169.254.....

Ook heb ik nog geprobeerd een fixed IP:
TCP/IPv6 uitgevinkt
TCP/IPv4 settings:
IP: 192.168.1.100
Subnetmasker: 255.255.255.0
Standaardgateway: 192.168.1.254
VoorkeursDNS: 192.168.1.254
Alternatieve DNS: <leeg>

... en toen werkte het opeens heel eventjes.. totdat ik probeerde een foto (gewoon, een JPG'je van ~3MB te openen vanuit de WIRED aangesloten PC op een WIRELESS aangesloten laptop: router-reset. Op zich lijkt het fixed instellen van een IP en het uitzetten van TCP/IPv6 wel beter te werken.. maar dan loop ik weer tegen andere issues aan. Dit is overigens met alleen MAC-filtering, geen WEP/WPA achtige encryptie.

Dus.... nog meer dingen die ik kan proberen behalve een PCI NIC kaartje?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BHQ
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 02-07 18:17
trolleystad schreef op zondag 25 mei 2008 @ 19:30:
[...]

Ik heb 'm op het 2e aderpaar, wat wil je weten? Er is geen verschil met het 1e aderpaar.
zonder vooraf in te lezen
Je hebt dus op je 1e aderpaar al DSL? Hoe ging dat met de aanvraag/oplevering en kwam d'r nog een monteurtje langs?

Ik heb al gevallen gelezen waarbij het goed ging, maar just curious :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 21:12
Yapser schreef op zondag 25 mei 2008 @ 20:00:
[...]

zonder vooraf in te lezen
Je hebt dus op je 1e aderpaar al DSL? Hoe ging dat met de aanvraag/oplevering en kwam d'r nog een monteurtje langs?

Ik heb al gevallen gelezen waarbij het goed ging, maar just curious :)
Niet meer, ik had nog een oud speedlinq signaal erop staan. Kan niks fout aan gaan in principe. Voor zover ik gehoord heb komen er tegenwoordig geen monteurs meer langs bij kale lijnen. Het is eigenlijk heel simpel.

* Je vraagt DSL aan terwijl je al DSL hebt. Je geeft bij het bestellen aan dat je GEEN dsl hebt (anders neemt Telfort het over) en dat je GEEN vaste telefonie hebt.
* Telfort dient bij KPN een order in voor een kale lijn
* KPN controleert of je een leeg aderpaar hebt. Zo ja, gaat het door. Zo nee, dan krijg je een brief thuis dat het niet kan.

Dus zolang je geen brief krijgt gaat het goed. Wel had ik de pech dat mijn 2e aderpaar niet aangesloten was in de wijkverdeler, dus moest er alsnog een monteur komen. Ervaringen van anderen maakt niet uit, dat risico loop jij ook.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • bpethke
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 03-04-2016
Zijn er meer mensen met hikkende telefoon gesprekken als er met volle snelheid wordt gedownload?

Ik download vrij vaak met Pan (onder linux) uit de nieuwgroepen (eweka server) en dat gaat behoorlijk vlot.
Echter wanneer ik ga vellen dan stottert het gesprek.
Ik dacht altijd dat dit soort modems een deel van de bandbreedte reserveerde voor het telefoon gesprek.

Gebruik het 4 poorts Zyxel modem (telfort)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • nl196318
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 22-06 20:09
catchingfire schreef op zondag 25 mei 2008 @ 19:36:
[...]


Geprobeerd: ONBEKEND NETWERK, IP 169.254.....

IPv6 uitvinken bij netwerkeigenschappen en op "herstellen" klikken levert:
ONBEKEND NETWERK, IP 169.254.....


[...]


Ook geprobeerd: ONBEKEND NETWERK, IP 169.254.....


Ook heb ik nog geprobeerd een fixed IP:
TCP/IPv6 uitgevinkt
TCP/IPv4 settings:
IP: 192.168.1.100
Subnetmasker: 255.255.255.0
Standaardgateway: 192.168.1.254
VoorkeursDNS: 192.168.1.254
Alternatieve DNS: <leeg>

... en toen werkte het opeens heel eventjes.. totdat ik probeerde een foto (gewoon, een JPG'je van ~3MB te openen vanuit de WIRED aangesloten PC op een WIRELESS aangesloten laptop: router-reset. Op zich lijkt het fixed instellen van een IP en het uitzetten van TCP/IPv6 wel beter te werken.. maar dan loop ik weer tegen andere issues aan. Dit is overigens met alleen MAC-filtering, geen WEP/WPA achtige encryptie.

Dus.... nog meer dingen die ik kan proberen behalve een PCI NIC kaartje?
Mogelijke oorzaak kan ook een key in het register zijn, gevonden op Mircosoft :

Vista kan geen IP-adres ophalen van bepaalde routers of DHCP-servers

In Windows XP Service Pack 2 is de markering BROADCAST in DHCP-discoverypakketten ingesteld op 0 (uitgeschakeld). In Windows Vista is deze juist niet uitgeschakeld. Daarom kunnen sommige routers en DHCP-servers de DHCP-discoverypakketten niet verwerken. U merkt dit aan het feit dat Vista geen IP-adres kan verkrijgen. Een aanpassing in het Windows Vista-register kan dit probleem oplossen.

1. Start de register-editor.
2. Maak een back-up van uw Windows Vista-register voordat u wijzigingen in het register gaat aanbrengen.
3. Klik op de volgende registersubsleutel: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\
Parameters\Interfaces\{GUID}
4. Klik in dit registerpad op de subsleutel (GUID) die overeenkomt met de netwerkadapter die op het netwerk is aangesloten.
5. Kies Bewerken >> Nieuw en klik op DWORD (32-bits)-waarde.
6. Typ DhcpConnDisableBcastFlagToggle in het vak Nieuwe waarde nr. 1 en druk op Enter.
7. Klik met de rechtermuisknop op DhcpConnDisableBcastFlagToggle en klik op Aanpassen.
8. Typ 1 in het vak Waardegegevens en klik op OK.
9. Sluit de register-editor.


top

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dav0s
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 01-07 11:53
catchingfire schreef op zondag 25 mei 2008 @ 19:36:
[...]


Geprobeerd: ONBEKEND NETWERK, IP 169.254.....

IPv6 uitvinken bij netwerkeigenschappen en op "herstellen" klikken levert:
ONBEKEND NETWERK, IP 169.254.....


[...]


Ook geprobeerd: ONBEKEND NETWERK, IP 169.254.....

Ook heb ik nog geprobeerd een fixed IP:
TCP/IPv6 uitgevinkt
TCP/IPv4 settings:
IP: 192.168.1.100
Subnetmasker: 255.255.255.0
Standaardgateway: 192.168.1.254
VoorkeursDNS: 192.168.1.254
Alternatieve DNS: <leeg>

... en toen werkte het opeens heel eventjes.. totdat ik probeerde een foto (gewoon, een JPG'je van ~3MB te openen vanuit de WIRED aangesloten PC op een WIRELESS aangesloten laptop: router-reset. Op zich lijkt het fixed instellen van een IP en het uitzetten van TCP/IPv6 wel beter te werken.. maar dan loop ik weer tegen andere issues aan. Dit is overigens met alleen MAC-filtering, geen WEP/WPA achtige encryptie.

Dus.... nog meer dingen die ik kan proberen behalve een PCI NIC kaartje?
Anders misschien toch even proberen de netwerkkaart opnieuw te installeren met het modem aangesloten. Je weet maar nooit...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hielko
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 22:19
Vraagje: is die Zyxel ook te gebruiken als gewoon een modem, ipv een router? Ik zag een optie om te switchen tussen mode routing of mode bridge, maar dat laatste leverde geen werkende internetverbinding op.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • LeGato23
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Hielko schreef op zondag 25 mei 2008 @ 23:35:
Vraagje: is die Zyxel ook te gebruiken als gewoon een modem, ipv een router? Ik zag een optie om te switchen tussen mode routing of mode bridge, maar dat laatste leverde geen werkende internetverbinding op.
Ja, de Zyxel is prima te gebruiken als alleen modem, dus in bridging mode. Ik heb dit al meerdere malen zo geconfigureerd met Zyxel 2602H-D1A modems.
Werkt als een trein. Je kan hiermee je public ip address doorgeven aan bijvoorbeeld een achterliggende router of firewall.
Heb je de juiste VPI/VCI waarde voor de desbetreffende provider ingevuld?
Heb je een dhcp server/vaste adressen voor je clients? (in bridging mode werkt dhcp server van Zyxel volgens mij niet meer...)
Heb je het achterliggende apparaat ook als default gateway voor je clients opgegeven?

[Voor 22% gewijzigd door LeGato23 op 25-05-2008 23:51]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 00:22
Makkelijkste is om het via de Wizard te doen en niet handmatig. Als je het handmatig doet moet je ook bij LAN de DHCP server utizetten en NAT op 'none' zetten met de hand :)

Je telefonie werkt niet natuurlijk als je hem bridged :)

[Voor 14% gewijzigd door bjck op 25-05-2008 23:57]

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hielko
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 22:19
Ik heb het ondertussen aan de praat geloof ik, maar waarom zou ik de dhcp server moeten uitzetten en nat op none zetten? Mijn andere router krijgt nu al van de Zyxel als ip adres mijn 'internet ip adres'. Overigens heb ik geen telefonie van telfort, dus dat kan ik ook niet slopen :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • LeGato23
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Hielko schreef op maandag 26 mei 2008 @ 00:12:
Ik heb het ondertussen aan de praat geloof ik, maar waarom zou ik de dhcp server moeten uitzetten en nat op none zetten? Mijn andere router krijgt nu al van de Zyxel als ip adres mijn 'internet ip adres'. Overigens heb ik geen telefonie van telfort, dus dat kan ik ook niet slopen :)
Omdat dhcp en natten niet meer door de Zyxel uitgevoerd worden, omdat je bridging mode gebruikt.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Booster
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 01-05 17:06

Booster

Superuser

Zijn er hier meer mensen die hebben gemerkt dat de postcodecheck en het bestelproces op de Telfort website vaak niet goed werken? Ik wilde vanavond even bestellen, maar eerst werkte de postcodecheck helemaal niet ("Tijdelijk buiten werking voor dit adres" oid) en bij het bestelproces kreeg ik een onbekende fout.

Na een tijdje werkte de postcodecheck wel weer, en de eerste paar stappen van het bestelproces ook, maar na het opgeven van de opleverdatum krijg ik weer de onbekende fout.

Dat wordt bellen morgen ;)

The cake is a lie | The Borealis awaits...


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dav0s
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 01-07 11:53
Booster schreef op maandag 26 mei 2008 @ 00:27:
Zijn er hier meer mensen die hebben gemerkt dat de postcodecheck en het bestelproces op de Telfort website vaak niet goed werken? Ik wilde vanavond even bestellen, maar eerst werkte de postcodecheck helemaal niet ("Tijdelijk buiten werking voor dit adres" oid) en bij het bestelproces kreeg ik een onbekende fout.

Na een tijdje werkte de postcodecheck wel weer, en de eerste paar stappen van het bestelproces ook, maar na het opgeven van de opleverdatum krijg ik weer de onbekende fout.

Dat wordt bellen morgen ;)
Valt misschien onder dezelfde storing als de activatie van een nieuwe verbinding :?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Booster
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 01-05 17:06

Booster

Superuser

Zou kunnen. Vorige week had ik trouwens al last van hetzelfde met de postcodecheck.

The cake is a lie | The Borealis awaits...


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • catchingfire
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 22:13
bpethke schreef op zondag 25 mei 2008 @ 21:37:
Zijn er meer mensen met hikkende telefoon gesprekken als er met volle snelheid wordt gedownload?

Ik download vrij vaak met Pan (onder linux) uit de nieuwgroepen (eweka server) en dat gaat behoorlijk vlot.
Echter wanneer ik ga vellen dan stottert het gesprek.
Ik dacht altijd dat dit soort modems een deel van de bandbreedte reserveerde voor het telefoon gesprek.
Is dit met zelfs met een wired verbinding van modem/router->download-PC?

Ik heb hetzelfde probleem met het draadloze modem/router doosje... zelfs als ik bandwidth management instel en zelf als ik m'n newsgroup-download afknijp tot 50% van m'n bandbreedte.
nl196318 schreef op zondag 25 mei 2008 @ 21:40:
Mogelijke oorzaak kan ook een key in het register zijn, gevonden op Mircosoft :

Vista kan geen IP-adres ophalen van bepaalde routers of DHCP-servers
...
Dat gaan we vanavond even proberen... thanks!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • matthijst
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01:33
Iemand een mening over de standaard draadloze router die je van Telfort kunt "krijgen"?
Is deze de 70 euro waard, of kun je beter een losse switch erachter kopen, zoals bv. een
Belkin N Wireless Router: http://mycom.nl/Products/...reless_Router/181083.aspx

[Voor 25% gewijzigd door matthijst op 26-05-2008 09:28]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • hjs
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online
matthijst schreef op maandag 26 mei 2008 @ 09:23:
Iemand een mening over de standaard draadloze router die je van Telfort kunt "krijgen"?
Is deze de 70 euro waard, of kun je beter een losse switch erachter kopen, zoals bv. een
Belkin N Wireless Router: http://mycom.nl/Products/...reless_Router/181083.aspx
Mij bevalt hij uitstekend, maar ik ben dan ook maar een standaard gebruiker (geen torrents oid)
Stroom verbruik vind ik ook acceptable, zo'n 10 watt gemiddeld.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 248548

matthijst schreef op maandag 26 mei 2008 @ 09:23:
Iemand een mening over de standaard draadloze router die je van Telfort kunt "krijgen"?
Mij bevalt hij ook goed. Enige "probleem" vind ik dat je er maar 2 sip providers op kunt registreren. Ik had er liever minstens 4 gezien.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 21-06-2021
bpethke schreef op zondag 25 mei 2008 @ 21:37:
Zijn er meer mensen met hikkende telefoon gesprekken als er met volle snelheid wordt gedownload?

Ik download vrij vaak met Pan (onder linux) uit de nieuwgroepen (eweka server) en dat gaat behoorlijk vlot.
Echter wanneer ik ga vellen dan stottert het gesprek.
Ik dacht altijd dat dit soort modems een deel van de bandbreedte reserveerde voor het telefoon gesprek.

Gebruik het 4 poorts Zyxel modem (telfort)
Normaal gesproken zou het QOS ook in werking moeten treden maar blijkbaar heeft dat ook zijn beperkingen.Kijk eens hoeveel udp sessies je hebt lopen en probeer met trial and error eerst eens op de juist werkende verhouding te komen.Bel je met een dect toestel of een vast toestel ? Probeer eens of er een verschil is tussen beiden.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 21-06-2021
matthijst schreef op maandag 26 mei 2008 @ 09:23:
Iemand een mening over de standaard draadloze router die je van Telfort kunt "krijgen"?
Is deze de 70 euro waard, of kun je beter een losse switch erachter kopen, zoals bv. een
Belkin N Wireless Router: http://mycom.nl/Products/...reless_Router/181083.aspx
Router achter router is niet altijd ideaal en kan problemen geven met het openen van poorten.Verder is het all-in one concept op zich niet verkeerd.Naar mijn mening kun je het gerust proberen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Xiquena
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 10-02-2017
Is de storing al opgelost wat betreft de activatie van nieuwe abonnee's. Is dus de eerste activatie van de internetverbinding als je naar de activatiepagina gaat.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • matthijst
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01:33
Xiquena schreef op maandag 26 mei 2008 @ 10:36:
Is de storing al opgelost wat betreft de activatie van nieuwe abonnee's. Is dus de eerste activatie van de internetverbinding als je naar de activatiepagina gaat.
Nee, vanmiddag, verwachten ze....

Het ingevoerde telefoonnummer is volgens onze administratie niet gekoppeld aan een standaard KPN-telefoonabonnement zoals BelBudget, BelBasis, BelPlus of ISDN-2. Controleer het ingevoerde telefoonnummer en probeer het nogmaals. Als u beschikt over een gecombineerd internet- en telefoonabonnement van KPN of een telefoonabonnement bij een andere provider heeft, kies dan onderstaande optie als huidige telefoonaansluiting. Als u problemen blijft ondervinden bij de controle van uw telefoonnummer, neem dan contact op met de klantenservice.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ssj_gohan
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 17-07-2017

ssj_gohan

Darwin FTW!

Nu we het toch over bridgen hebben

Ik wil mijn WL500gPremium voorzien van DD-WRT (voornamelijk vanwege hotspot functie en meer functionaliteiten dan Oleg 1.9.7-10). Hoewel de firmware upgrade perfect verloopt, en ik alles goed heb kunnen instellen, krijg ik met geen mogelijkheid een IP van de ZyXEL 2602.

Wat heb ik gedaan
 • De ZyXEL wil ik als router draaiend houden i.v.m. VOIP
 • De WL500gP heb ik in DD-WRT als dhcp forwarder gezet, met de gateway op 192.168.1.254
 • De modus van de dd-wrt heb ik gezet op router ipv gateway (router mode wilt zeggen dat er reeds een dhcp apparaat in het netwerk is, en gateway dat de dd-wrt AP alszijnde een router gaat werken)
 • De wl500gP een ander ip gegeven (192.168.2.1 tot 192.168.2.100 met een ander subnet: 255.255.254.0 ipv 255.255.255.0
Uiteindelijk ontvangt mijn wl500gP netjes een WAN ip van de ZyXEL wanneer ik de ZyXEL als router/modem heb draaien en mijn WL500gP alszijnde forwarder. (WL500gP krijgt als ip 192.168.1.33 als dat er toe doet :p ), maar de pc's/laptops aan de andere kant krijgen geen IP adres. Wanneer ik de laptop/pc's instel met statisch IP adres, kunnen GEEN van alle internetten/verbinding maken met elkaar. Wanneer ik DHCP aanzet, krijgen geen van de pc's een IP toegewezen.

Het is wel een vreemd probleem, maar graag zou ik van mede DD-WRT -ers een antwoord willen verkrijgen. Aangezien ik graag de hotspot functie wil uit proberen, en natuurlijk de leuke GUI

Kenzy von Hollandheim 6-12-1996 - 5-7-2009 - Gravity is not a version of the truth. It is the truth. Anyone who doubts it is invited to jump out a tenth story window.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • bpethke
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 03-04-2016
catchingfire schreef op maandag 26 mei 2008 @ 09:01:
[...]


Is dit met zelfs met een wired verbinding van modem/router->download-PC?

Ik heb hetzelfde probleem met het draadloze modem/router doosje... zelfs als ik bandwidth management instel en zelf als ik m'n newsgroup-download afknijp tot 50% van m'n bandbreedte.


[...]


Dat gaan we vanavond even proberen... thanks!
Voor mij gaat dat niet gelden omdat ik Ubuntu 7.10 draai

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • bpethke
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 03-04-2016
Scandic2008 schreef op maandag 26 mei 2008 @ 10:13:
[...]

Normaal gesproken zou het QOS ook in werking moeten treden maar blijkbaar heeft dat ook zijn beperkingen.Kijk eens hoeveel udp sessies je hebt lopen en probeer met trial and error eerst eens op de juist werkende verhouding te komen.Bel je met een dect toestel of een vast toestel ? Probeer eens of er een verschil is tussen beiden.
Bij mij staat

SIP TOS Priority Setting op 5
RTP TOS Priority Setting ook op 5


Hoe conroleer ik udp sessies? wat is het eigenlijk?
Vast of dect maakt niet uit heb ik ondervonden

[Voor 3% gewijzigd door bpethke op 26-05-2008 11:36]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Leftblank
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 20:26
Even 'n vraagje tussendoor; weet iemand toevallig of je ergens je VOIP password kunt aanvragen bij Telfort? Er is zo'n vrolijk configuratiepaneel voor 'vast bellen', maar die pagina's werken niet...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dav0s
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 01-07 11:53
Leftblank schreef op maandag 26 mei 2008 @ 13:16:
Even 'n vraagje tussendoor; weet iemand toevallig of je ergens je VOIP password kunt aanvragen bij Telfort? Er is zo'n vrolijk configuratiepaneel voor 'vast bellen', maar die pagina's werken niet...
Ik begreep net van iemand op het Telfort gebruikersforum dat die pagina's er ook uit liggen door dezelfde storing als de 'activatie-storing'.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • LeGato23
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
ssj_gohan schreef op maandag 26 mei 2008 @ 11:17:
Nu we het toch over bridgen hebben
...
• De ZyXEL wil ik als router draaiend houden i.v.m. VOIP
Dus eigenlijk wil je in jouw situatie niet bridgen ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 21-06-2021
bpethke schreef op maandag 26 mei 2008 @ 11:35:
[...]


Bij mij staat

SIP TOS Priority Setting op 5
RTP TOS Priority Setting ook op 5


Hoe conroleer ik udp sessies? wat is het eigenlijk?
Vast of dect maakt niet uit heb ik ondervonden
Er wordt bij internet tcp en udp gebruikt.Met tcp/ip kun je data versturen over een netwerk.
Bij udp kun je er vanuit gaan dat het allemaal net iets minder nauwkeurig is als het gaat om de overdracht.Zie ook deze link:

Wikipedia: User Datagram Protocol

Via het commando netstat -a onder dos kun je zien hoeveel tcp en udp verbindingen je open hebt staan.Heb je veel udp sessies open staan dan zou het misschien zo kunnen zijn dat je voip-gedeelte daar last van heeft en begint te stotteren.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 263107

Activatie ging perfect, ca 1 minuut. Was gisteren ook al een uur of 5 bezig geweest. Kwam er vandaag achter dat er een storing was met de activatie pagina. Stond op het punt mijn modem door de kamer teslingeren. Maar vandaag gelukkig alles goed gekomen.

Ik kan nog niets vertellen over de stabiliteit.

Op dit moment ruim 14 mbit van de 20, Hier ben ik zeer tevreden mee.

Als ik andere berichten lees, mag ik helemaal niet klagen.

Is er wellicht nog iemand die d.m.v. één of andere tweak met modem of pc de snelheid nog hoger kan krijgen??? Niet dat het echt nodig is maar houdt ervan om te experimenteren.

Echt waar mensen, Telfort internet, ik kan het iedereen aanraden.

groeten

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • bpethke
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 03-04-2016
Scandic2008 schreef op maandag 26 mei 2008 @ 16:33:
[...]


Er wordt bij internet tcp en udp gebruikt.Met tcp/ip kun je data versturen over een netwerk.
Bij udp kun je er vanuit gaan dat het allemaal net iets minder nauwkeurig is als het gaat om de overdracht.Zie ook deze link:

Wikipedia: User Datagram Protocol

Via het commando netstat -a onder dos kun je zien hoeveel tcp en udp verbindingen je open hebt staan.Heb je veel udp sessies open staan dan zou het misschien zo kunnen zijn dat je voip-gedeelte daar last van heeft en begint te stotteren.
Gelukkig kan ik deze commando ook onder linux geven ;)

er kwamen nogal wat verbindingen voorbij, zal eens gaan kijken hoe ik dan kan reduceren onder linux

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 21:12
Anoniem: 263107 schreef op maandag 26 mei 2008 @ 16:41:
Activatie ging perfect, ca 1 minuut. Was gisteren ook al een uur of 5 bezig geweest. Kwam er vandaag achter dat er een storing was met de activatie pagina. Stond op het punt mijn modem door de kamer teslingeren. Maar vandaag gelukkig alles goed gekomen.

Ik kan nog niets vertellen over de stabiliteit.

Op dit moment ruim 14 mbit van de 20, Hier ben ik zeer tevreden mee.

Als ik andere berichten lees, mag ik helemaal niet klagen.

Is er wellicht nog iemand die d.m.v. één of andere tweak met modem of pc de snelheid nog hoger kan krijgen??? Niet dat het echt nodig is maar houdt ervan om te experimenteren.

Echt waar mensen, Telfort internet, ik kan het iedereen aanraden.

groeten
Het modem en de DSLAM in de wijkcentrale kiezen niet voor niets deze 14 mbit waarde. Als je daaraan gaat klooien wordt je lijn (hoogstwaarschijnlijk) instabiel. Ik heb zelf liever stabiel maar iets trager internet dan snel en onstabiel.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • _Apache_
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 22:06

_Apache_

For life.

Anoniem: 263107 schreef op maandag 26 mei 2008 @ 16:41:
Activatie ging perfect, ca 1 minuut. Was gisteren ook al een uur of 5 bezig geweest. Kwam er vandaag achter dat er een storing was met de activatie pagina. Stond op het punt mijn modem door de kamer teslingeren. Maar vandaag gelukkig alles goed gekomen.

Ik kan nog niets vertellen over de stabiliteit.

Op dit moment ruim 14 mbit van de 20, Hier ben ik zeer tevreden mee.

Als ik andere berichten lees, mag ik helemaal niet klagen.

Is er wellicht nog iemand die d.m.v. één of andere tweak met modem of pc de snelheid nog hoger kan krijgen??? Niet dat het echt nodig is maar houdt ervan om te experimenteren.

Echt waar mensen, Telfort internet, ik kan het iedereen aanraden.

groeten
Hieruit kan ik concluderen dat de activatiestoring verholpen is?

Goed nieuws, :)

Zonneboiler | Zonnepanelen


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 263107

Ik had in ieder geval geen problemen meer met de activatie
_Apache_ schreef op maandag 26 mei 2008 @ 17:05:
[...]


Hieruit kan ik concluderen dat de activatiestoring verholpen is?

Goed nieuws, :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 256545

Vandaag is mijn DSL verbinding eindelijk weer hesteld na 9 dagen. :)
Ook weer de oude snelheid, 15mb , hopen dat ie het blijft doen nu. :o

(helaas, na 1 1/2 uur knalt de verbinding er weer uit ) :'(

[Voor 20% gewijzigd door Anoniem: 256545 op 26-05-2008 18:44]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mindcre8r
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 30-06 11:12

mindcre8r

The Baka Crow..

vandaag mijn adsl aangesloten..

internet gewoon (http) is best snel, speedtest haalt 12 mbit

maar gebruik ik usenet (tweaknews) dan haal ik maar 3 mbit :(

hier is schagen overgens

Tameguchi kitten ja ney o


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Martijn
 • Registratie: Juli 1999
 • Laatst online: 21:51
Even een vraagje, weet namelijk niet of het volgende problemen gaat opleveren. Ik heb momenteel een Speedlinq abo voor 30 euro p.m. Nu heb ik deze opgezegd per 30-06-2008. Net heb ik Telfort besteld voor 19,95 per maand en gedaan alsof ik helemaal geen lijn heb, oftewel ze moeten een nieuwe lijn activeren. Ik heb in het verleden namelijk vaak zat van die porteringsproblemen gehad, en daarbij leek het me ook nog wel mogelijk dat ze gaan zeuren over een speedlinq-->telfort migratie aangezien het in feite onder hetzelfde bedrijf vallen...

In de startpost staat namelijk een iets andere werkwijze, maar volgens mij zit ik zo redelijk safe niet?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • PieperM
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 07:25
Martijn schreef op maandag 26 mei 2008 @ 18:50:
Even een vraagje, weet namelijk niet of het volgende problemen gaat opleveren. Ik heb momenteel een Speedlinq abo voor 30 euro p.m. Nu heb ik deze opgezegd per 30-06-2008. Net heb ik Telfort besteld voor 19,95 per maand en gedaan alsof ik helemaal geen lijn heb, oftewel ze moeten een nieuwe lijn activeren. Ik heb in het verleden namelijk vaak zat van die porteringsproblemen gehad, en daarbij leek het me ook nog wel mogelijk dat ze gaan zeuren over een speedlinq-->telfort migratie aangezien het in feite onder hetzelfde bedrijf vallen...

In de startpost staat namelijk een iets andere werkwijze, maar volgens mij zit ik zo redelijk safe niet?
Tja, als je het niet erg vind om even zonder internet te zitten ben je nu wel safe ja.
Wanneer Telfort echter al snel met de voorbereidingen begint en er achterkomt dat er nog signaal op het koper staat dan ben je de klos; dan kan je alles opnieuw gaan aanvragen en dat kan wel even duren! Zie ook de rest van dit topic.

"Non scholae sed vitae discimus"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 21:12
PieperM schreef op maandag 26 mei 2008 @ 19:01:
[...]


Tja, als je het niet erg vind om even zonder internet te zitten ben je nu wel safe ja.
Wanneer Telfort echter al snel met de voorbereidingen begint en er achterkomt dat er nog signaal op het koper staat dan ben je de klos; dan kan je alles opnieuw gaan aanvragen en dat kan wel even duren! Zie ook de rest van dit topic.
Tenzij hij een 2e aderpaar heeft. Veel woningen hebben dat. Als hij maar 1 aderpaar heeft en Telfort dient een opleververzoek in bij KPN, dan wordt deze afgewezen vanwege een aanwezig DSL signaal. En dan zit je toch gauw 4 weken zonder internet omdat je dan moet wachten met aanvragen totdat het signaal eraf is. (Of 7 dagen eerder vanwege de wettelijke cool-down periode, maar dan nog loop je risico op een afwijzing als het signaal er te laat afgehaald wordt.)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Masimo
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 23:14
ssj_gohan schreef op maandag 26 mei 2008 @ 11:17:
Nu we het toch over bridgen hebben

Ik wil mijn WL500gPremium voorzien van DD-WRT (voornamelijk vanwege hotspot functie en meer functionaliteiten dan Oleg 1.9.7-10). Hoewel de firmware upgrade perfect verloopt, en ik alles goed heb kunnen instellen, krijg ik met geen mogelijkheid een IP van de ZyXEL 2602.

Wat heb ik gedaan
 • De ZyXEL wil ik als router draaiend houden i.v.m. VOIP
 • De WL500gP heb ik in DD-WRT als dhcp forwarder gezet, met de gateway op 192.168.1.254
 • De modus van de dd-wrt heb ik gezet op router ipv gateway (router mode wilt zeggen dat er reeds een dhcp apparaat in het netwerk is, en gateway dat de dd-wrt AP alszijnde een router gaat werken)
 • De wl500gP een ander ip gegeven (192.168.2.1 tot 192.168.2.100 met een ander subnet: 255.255.254.0 ipv 255.255.255.0
Uiteindelijk ontvangt mijn wl500gP netjes een WAN ip van de ZyXEL wanneer ik de ZyXEL als router/modem heb draaien en mijn WL500gP alszijnde forwarder. (WL500gP krijgt als ip 192.168.1.33 als dat er toe doet :p ), maar de pc's/laptops aan de andere kant krijgen geen IP adres. Wanneer ik de laptop/pc's instel met statisch IP adres, kunnen GEEN van alle internetten/verbinding maken met elkaar. Wanneer ik DHCP aanzet, krijgen geen van de pc's een IP toegewezen.

Het is wel een vreemd probleem, maar graag zou ik van mede DD-WRT -ers een antwoord willen verkrijgen. Aangezien ik graag de hotspot functie wil uit proberen, en natuurlijk de leuke GUI
Twee apparaten in verschillende subnets gaan niks doorgeven. Dat werkt alleen goed m.b.v. routing tables a.f.a.i.k. Misschien dat je al geholpen bent door het subnet in de Asus aan te passen naar 255.255.255.0.
Maar dan nog heb je twee machientjes die IP adressen uitdelen in je netwerk.

Zo instellen:

Zyxel gebruiken met standaard instellingen (in jouw geval IP 192.168.1.254).
In de Asus een kabel pluggen op een LAN poort (niet op de WAN). Het andere eind van de kabel in een LAN poort van de Zyxel.
De Asus instellen met een vast IP adres (bijv. 192.168.1.253) in HETZELFDE subnet als de Zyxel.
Asus in accesspoint modus. DHCP uit (!).
In de Asus het gateway adres instellen op 192.168.1.254.
(Zo zorg je ervoor dat de Zyxel de IP adressen uitdeelt in je netwerk, en dat de Asus ze doorgeeft).

Dan moet het wat mij betreft werken. Althans zo draait het bij mij ook (met standaard Asus firmware en ander getalletjes ;) )
Eerst effe draaien zonder wireless security. Als het werkt kun je die vervolgens ook inschakelen.

PS.: De Asus kan ook automatisch een IP adres van de Zyxel krijgen. Zoals jouww geval. Dat heeft echter als nadeel dat het kan veranderen. Dat gebeurd niet vaak, maar kan voorkomen. Met een vast IP adres is de Asus altijd terug te vinden in je netwerk.

[Voor 5% gewijzigd door Masimo op 26-05-2008 19:41]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Blackraven
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 30-06 12:07
ssj_gohan schreef op maandag 26 mei 2008 @ 11:17:
...
Het is wel een vreemd probleem, maar graag zou ik van mede DD-WRT -ers een antwoord willen verkrijgen.
...
Ik heb 'm router achter router draaien en voorlopig nog geen problemen ondervonden.
Heel even bridged geprobeerd, en ook dat werkt, maar dan werkt uiteraard m'n telefoon niet meer.
Enige wat ik heb gedaan is een ander subnet aangemaakt, DHCP en Firewall uit op de Zyxel en dan de DD-WRT router met een vast ip ingesteld. en dat ip nummer als DMZ (default server) ingesteld op de Zyxel.
Als je je asus alleen als AP wilt gebruiken, volg dan:
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Wireless_Access_Point
of bovenstaande post uiteraard 8)7

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • OMD
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 00:30
Wat zorgt ervoor dat je internet steeds trager wordt?

Er staat nu: DSL Up 18929 kbps / 1084 kbps
dat was 2 dagen geleden nog 20812 / 1084 kbps

is daar een reden voor?

Ik haal nu elk uur lagere snelheden. van de week nog vrolijk op 2045 kb/s
1 uur geleden op 1925 kb/s en nu zit ik max 1750 kb/s...

zijn ze ergens mee bezig of doe ik iets fout?

R7 3700X // Corsair H115 RGB // MSI B450 Mortar Max // 16Gb G.Skill Flare C14 // Corsair Air 540 // MSI RTX2080 Gaming X Trio // Adata XPG 1TB


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 256545

OMD schreef op maandag 26 mei 2008 @ 19:59:
Wat zorgt ervoor dat je internet steeds trager wordt?

Er staat nu: DSL Up 18929 kbps / 1084 kbps
dat was 2 dagen geleden nog 20812 / 1084 kbps

is daar een reden voor?

Ik haal nu elk uur lagere snelheden. van de week nog vrolijk op 2045 kb/s
1 uur geleden op 1925 kb/s en nu zit ik max 1750 kb/s...

zijn ze ergens mee bezig of doe ik iets fout?
Ik haal nu elk uur lagere snelheden. van de week nog vrolijk op 2045 kb/s
1 uur geleden op 1925 kb/s en nu zit ik max 1750 kb/s...

zijn ze ergens mee bezig of doe ik iets fout?
[/quote]

Ik wil je niet ongerust maken maar zo begon mijn storing ook. :N
Eerst werd de verbinding steeds trager om vervolgens na een week geen stabiele DSL lijn meer te hebben. Ik zit inmiddels al 9 dagen zonder, Telfort is bezig met een onderzoek naar mijn lijn.
Ik erger mij wel aan zeer gebrekkige klantenservice, geen mailtje of wat dan ook , je moet zelf steeds bellen wat de situatie is.
Toen ik vanmiddag thuis kwam had ik tot mijn verbazing ineens weer een stabiel DSL singaal, :Y alleen knalde ie er na 2 uur weer uit . Nu heb ik weer een singaal wat steeds na 10 a 20 sec. wegvalt. :(
Ben dus nog niks opgeschoten helaas.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 00:22
Twee verschillende dingen door elkaar hier:

• De ADSL lijnsnelheid wordt iets lager, dat kan komen door meer verstoring op de kabelbundel waardoor jouw lijn ook heen loopt. Misschien iets tijdelijks gebeurd, monteur die er mee bezig was bijvoorbeeld. Of misschien meer mensen die hun ADSL modem aanzetten. Vaak als je 's morgens je modem herstart is het hoger dan 's avonds ook.

• De behaalde snelheid is lager op bepaalde tijdstippen. Dat kan komen door heel veel redenen... Misschien is het drukker bij bijvoorbeeld je usenet aanbieder 's avonds. Misschien iets tussen Telfort en die aanbieder in het netwerk of een netwerk van derde dat er tussen zit. Als je aansluiting via het KPN ADSL netwerk loopt kan het sowieso iets trager zijn op drukke momenten omdat ze nog bezig zijn met herstel werkzaamheden in het netwerk bij mijn weten.

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Martijn
 • Registratie: Juli 1999
 • Laatst online: 21:51
trolleystad schreef op maandag 26 mei 2008 @ 19:14:
[...]

Tenzij hij een 2e aderpaar heeft. Veel woningen hebben dat. Als hij maar 1 aderpaar heeft en Telfort dient een opleververzoek in bij KPN, dan wordt deze afgewezen vanwege een aanwezig DSL signaal. En dan zit je toch gauw 4 weken zonder internet omdat je dan moet wachten met aanvragen totdat het signaal eraf is. (Of 7 dagen eerder vanwege de wettelijke cool-down periode, maar dan nog loop je risico op een afwijzing als het signaal er te laat afgehaald wordt.)
Ik ben er inderdaad eigenlijk vanuit gegaan dat er meerdere lijnen de woning inkomen. In dat geval zou Telfort in de komende weken gewoon moeten opleveren en daarna vervalt op 30 juni speedlinq gewoon... ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • _Apache_
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 22:06

_Apache_

For life.

Registratie storing is opgelost.

Broer is vanuit Den Haag online nu.

Echter, postcode check gaf aan een 16 van de 20Mbit, en hij is nu online met (speedtest.nl laten doen)

3347kbps down
720 kbps up
23.0 conn/min
22. ms ping

Die laatste vind ik hoog, en die bovenste twee erg laag. Wat kan ik doen om dit te verbeteren?

Hij beschikt over de draadloze modem met WPA2 beveiling over een kleine 10 meter, met een core2duo bak aan het einde, Vista 64 SP1.

Heb van zaterdag ook nog wat data uit zen modem getrokken, wat attenuation upstream, tone , noise margin downstream etc, wel toen hij nog niet geactiveerd was, dus weet niet of het betrouwbare info is.

Wat kan ik met deze info en hoe krijg ik die snelheden omhoog?

[Voor 6% gewijzigd door _Apache_ op 26-05-2008 20:43]

Zonneboiler | Zonnepanelen


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 21:12
Martijn schreef op maandag 26 mei 2008 @ 20:27:
[...]

Ik ben er inderdaad eigenlijk vanuit gegaan dat er meerdere lijnen de woning inkomen. In dat geval zou Telfort in de komende weken gewoon moeten opleveren en daarna vervalt op 30 juni speedlinq gewoon... ;)
En anders zit je 4 weken zonder internet. Grote gok als je 't mij vraagt.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 00:22
_Apache_ schreef op maandag 26 mei 2008 @ 20:42:
Registratie storing is opgelost.

Broer is vanuit Den Haag online nu.

Echter, postcode check gaf aan een 16 van de 20Mbit, en hij is nu online met (speedtest.nl laten doen)

3347kbps down
720 kbps up
23.0 conn/min
22. ms ping

Die laatste vind ik hoog, en die bovenste twee erg laag. Wat kan ik doen om dit te verbeteren?

Hij beschikt over de draadloze modem met WPA2 beveiling over een kleine 10 meter, met een core2duo bak aan het einde, Vista 64 SP1.

Heb van zaterdag ook nog wat data uit zen modem getrokken, wat attenuation upstream, tone , noise margin downstream etc, wel toen hij nog niet geactiveerd was, dus weet niet of het betrouwbare info is.

Wat kan ik met deze info en hoe krijg ik die snelheden omhoog?
Ik lees 'speedtest' en 'wifi' als twee monsterlijke factoren van onbetrouwbaar snelheids testen. Kijk eens in je modem welke snelheid op de status pagina is te zien :)

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • _Apache_
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 22:06

_Apache_

For life.

bjck schreef op maandag 26 mei 2008 @ 21:02:
[...]
Ik lees 'speedtest' en 'wifi' als twee monsterlijke factoren van onbetrouwbaar snelheids testen. Kijk eens in je modem welke snelheid op de status pagina is te zien :)
Hmm, daar was ik dus al bang voor, k kan NU niet zo in zijn modem kijken, woon 20 km verderop ;). Maar zaterdag was dat hier gelijkwaardig aan.

3000 om 750kbps

Dit is wel wat ik zaterdag nog uit zijn modem heb getrokken,

noise margin upstream: 25 db
output power downstream: 20 db
attenuation upstream: 13 db
tone 0- 31: 00 00 00 05 66 88 88 88 98 89 99 98 88 86 54 20
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 31 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 32 db
tone 32- 63: 00 00 00 00 11 22 22 22 33 32 23 32 22 23 43 33
tone 64- 95: 33 33 33 33 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22
tone 96-127: 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22
tone 128-159: 22 22 22 22 22 22 22 21 21 11 11 11 11 10 00 11
tone 160-191: 11 11 11 11 11 11 10 11 11 11 11 11 11 11 11 11
tone 192-223: 11 11 11 11 11 11 11 10 11 11 11 11 11 11 11 11
tone 224-255: 11 11 11 11 12 21 11 11 11 11 11 12 11 11 10 00
tone 256-287: 00 12 22 22 22 22 22 22 22 22 21 12 22 22 22 11
tone 288-319: 11 11 11 11 11 11 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 320-351: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 352-383: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 384-415: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 416-447: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 448-479: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 480-511: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

__
Hoe krikken we het op?

Modem zit zonder splitter op zijn ISRA punt, met de meegeleverde telfort kabels aangesloten, draadloos gericht op zijn desktop, ontvangst in Vista geeft 'Uitstekend, 54MBps'

[Voor 4% gewijzigd door _Apache_ op 26-05-2008 21:11]

Zonneboiler | Zonnepanelen


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Die Bruine
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 27-06 21:16
Ik had het idee om in de startpost ook "bekende problemen" op te nemen. Zodra ik wat download vernaggeld mijn inkomende VOIP stroom. Natuurlijk kun je dat verwachten, maar met maar 1 download 10 peers en maximaal 10 connecties vind ik dit wel een probleem. Sterker nog, als ik 10 bestanden tegelijk download met internet explorer krijg ik hetzelfde gezeik. En volgens mij ben ik 1 van velen die hier last van hebben. Als ik het had geweten was ik niet naar Telfort gegaan. Ik snap best dat vele Torrents voor problemen kunnen zorgen. Maar na een reset met 1 download op 10/10, nee dat is gewoon slecht.

...heeft geleerd vandaag al te doen wat morgen pas hoeft te gebeuren


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 00:22
_Apache_ schreef op maandag 26 mei 2008 @ 21:08:
[...]

Hmm, daar was ik dus al bang voor, k kan NU niet zo in zijn modem kijken, woon 20 km verderop ;). Maar zaterdag was dat hier gelijkwaardig aan.

3000 om 750kbps

Dit is wel wat ik zaterdag nog uit zijn modem heb getrokken,

noise margin upstream: 25 db
output power downstream: 20 db
attenuation upstream: 13 db
tone 0- 31: 00 00 00 05 66 88 88 88 98 89 99 98 88 86 54 20
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 31 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 32 db
tone 32- 63: 00 00 00 00 11 22 22 22 33 32 23 32 22 23 43 33
tone 64- 95: 33 33 33 33 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22
tone 96-127: 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22
tone 128-159: 22 22 22 22 22 22 22 21 21 11 11 11 11 10 00 11
tone 160-191: 11 11 11 11 11 11 10 11 11 11 11 11 11 11 11 11
tone 192-223: 11 11 11 11 11 11 11 10 11 11 11 11 11 11 11 11
tone 224-255: 11 11 11 11 12 21 11 11 11 11 11 12 11 11 10 00
tone 256-287: 00 12 22 22 22 22 22 22 22 22 21 12 22 22 22 11
tone 288-319: 11 11 11 11 11 11 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 320-351: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 352-383: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 384-415: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 416-447: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 448-479: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 480-511: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

__
Hoe krikken we het op?

Modem zit zonder splitter op zijn ISRA punt, met de meegeleverde telfort kabels aangesloten, draadloos gericht op zijn desktop, ontvangst in Vista geeft 'Uitstekend, 54MBps'
Toen was de verbinding nog niet geactiveerd zo te zien. Die SNR is zowel up- als downstream erg hoog dus die verbinding loopt hier nog niet op maximale snelheid :)

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Pino64
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 21:48
Die Bruine schreef op maandag 26 mei 2008 @ 21:23:
Ik had het idee om in de startpost ook "bekende problemen" op te nemen. Zodra ik wat download vernaggeld mijn inkomende VOIP stroom. Natuurlijk kun je dat verwachten, maar met maar 1 download 10 peers en maximaal 10 connecties vind ik dit wel een probleem. Sterker nog, als ik 10 bestanden tegelijk download met internet explorer krijg ik hetzelfde gezeik. En volgens mij ben ik 1 van velen die hier last van hebben. Als ik het had geweten was ik niet naar Telfort gegaan. Ik snap best dat vele Torrents voor problemen kunnen zorgen. Maar na een reset met 1 download op 10/10, nee dat is gewoon slecht.
Zou dit niet aan de modem kunnen liggen? Ik heb dit namelijk nog niet gemerkt (kan ook te weinig connecties hebben gehad tot nu toe), maar gebruik ook een andere router achter de modem.
Misschien kan de CPU van de modem het allemaal niet aan? Even uitsluiten :)

[Voor 3% gewijzigd door Pino64 op 26-05-2008 21:52]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • _Apache_
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 22:06

_Apache_

For life.

bjck schreef op maandag 26 mei 2008 @ 21:34:
[...]


Toen was de verbinding nog niet geactiveerd zo te zien. Die SNR is zowel up- als downstream erg hoog dus die verbinding loopt hier nog niet op maximale snelheid :)
SNR, signal to noise ratio?! leert google mij.

Ok, hoe krijgen wij die klein?

Sorry voor de directe vragen, maar heb weinig ervaring met modems, netwerken wel wat tho, maar termen zoals dB's bij modems en intrainen zeggen mij niet bar veel.

Zonneboiler | Zonnepanelen


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 00:22
_Apache_ schreef op maandag 26 mei 2008 @ 21:51:
[...]


SNR, signal to noise ratio?! leert google mij.

Ok, hoe krijgen wij die klein?

Sorry voor de directe vragen, maar heb weinig ervaring met modems, netwerken wel wat tho, maar termen zoals dB's bij modems en intrainen zeggen mij niet bar veel.
Nadat je de verbinding hebt geactiveerd zal die veranderen doordat de snelheid van de lijn omhoog gezet wordt door Telfort. Als je aansluiting op het BaByXL netwerk zit is de eerste snelheid bij oplevering 1024/512 en als je verbinding veel sneller kan dan dat zie je hoge SNR waardes.

Na de activatie zou de juiste (wide-open) snelheid op de lijn gezet worden en gaat je SNR naar 6 a 7dB omdat je verbinding op maximale snelheid loopt. Dat doet Telfort, kan je zelf niet.

Welke snelheid staat er nu in dat modem in de webinterface als lijnsnelheid, die is belangrijk nu...

[Voor 7% gewijzigd door bjck op 26-05-2008 23:01]

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 21-06-2021
_Apache_ schreef op maandag 26 mei 2008 @ 21:08:
[...]

Hmm, daar was ik dus al bang voor, k kan NU niet zo in zijn modem kijken, woon 20 km verderop ;). Maar zaterdag was dat hier gelijkwaardig aan.

Modem zit zonder splitter op zijn ISRA punt, met de meegeleverde telfort kabels aangesloten, draadloos gericht op zijn desktop, ontvangst in Vista geeft 'Uitstekend, 54MBps'
Laat hem eens op BBNed de 100MB downloaden en kijk wat er dan uit komt

http://speedtest.bbned.nl/
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee