Toon posts:

Telfort Internet ervaringen topic - Deel 7 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 20 Laatste
Acties:
 • 195.405 views

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
http://flameseeker.com/titel-deel7.jpg
Meest gestelde vraag: Hoe stap ik over?

Inhoud

Producten
Maximale snelheid
ADSL1/ADSL2/ADSL2+
Telefonie
Modems
Contract
Overstappen
Tiscali / 12move
Veel gestelde vragen
Afsluiting


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Producten

Telfort bied voor € 19,95 per maand maximaal 20 mbit download snelheid aan via ADSL. Afhankelijk van de afstand tussen je woning en de KPN wijkcentrale kan de snelheid lager uitvallen. Telfort heeft op haar website een postcode check staan die een indicatie geeft van de te behalen snelheid:

Extra diensten:

Bij deze internetverbinding krijg je ook nog de volgende diensten:

• 5 mailboxen
• 25 e-mailadressen
• Webmail functionaliteit
• 50 MB mailboxruimte

Er is geen homepage ruimte en er zijn ook geen binaire nieuwsgroepen.

GEEN doorbelasting vaste lijn

Het maakt niet uit of je een KPN telefoonabonnement hebt. Er is geen doorbelasting voor de vaste lijn. Dus de prijs blijft altijd € 19,95 voor internet. Het zal wel in de prijs verwerkt zitten.

Administratiekosten

Bij het aanvragen van een Telfort abonnement wordt éénmalig € 14,95 in rekening gebracht voor verzend en administratiekosten.

DSL netwerk

Telfort levert primair op het Tiscali ADSL netwerk waar beschikbaar, daarnaast wordt gebruik gemaakt van lijnen op het KPN ADSL netwerk. Het mooie is dat bij beide netwerken de instellingen van de modem gelijk zijn.


Leuk artikel trouwens in de Telegraaf (bron)
Telfort internet is een dienst die het onlangs overgenomen Tiscali Nederland uitvoert voor Telfort. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het netwerk van Tiscali in combinatie met dat van KPN. Dit netwerk dekt sinds kort 96 procent van Nederland.
Dus Tiscali verzorgt de dienst Telfort Internet inderdaad :)

Was ook te verwachten gezien dezelfde modems ook geleverd worden bijvoorbeeld. En de extra dekking is nu aanwezig door gebruik te maken ook van het ADSL netwerk van KPN naast dat van Tiscali.

IP adres

Bij Telfort krijg je een dynamisch IP adres op basis van DHCP. Als je de modem aan laat staan zal die echter niet veranderen. Kan natuurlijk voorkomen dat bij werkzaamheden ofzo je IP adres anders wordt. De ZyXEL modem ondersteund DynDNS.org, dus voor de mensen die een (web)server willen draaien kunnen bij DynDNS.org een subdomeintje aanmaken die altijd naar je eigen IP verwijst. Zodra je IP veranderd update de modem de DNS verwijzing.

Levertijd

De levertijd is per aansluiting natuurlijk verschillend. Dit zijn de meest voorkomende levertijden:

Kale lijn: Ongeveer 3 weken. Een KPN monteur komt ook de lijn controleren.
Lijn met KPN telefonie: Ongeveer 2 weken. Indien er ook een DSL signaal op staat van een andere provider kun je zelf een overstap datum kiezen. De eerste overstap mogelijkheid is altijd 2 weken na de huidige datum.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Maximale snelheid

Veel mensen vragen zich af wat de maximale snelheid is die ze gaan halen. Het antwoord is heel simpel: Het maximale wat mogelijk is op je koperlijn in combinatie met het type wijkcentrale.

:? Dat is allemaal heel leuk, maar ik wil toch weten wat ik zou kunnen halen zodat ik kan op basis daarvan kan kiezen tussen Kabel of ADSL internet.

Op http://internet.telfort.nl/ vind je een tooltje die je een indicatie geeft. Deze ziet er zo uit:

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/snelheid.jpg


Deze geeft een indicatie op basis van de geschatte afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Indien je de afstand wilt zien kun je deze link gebruiken. Deze database is echter wel oud. Kijk vervolgens in dit grafiekje om de maximale theoretische snelheid te bekijken.

:? Ik haal de snelheid niet die in de grafiek staat!

Dat kan heel goed kloppen omdat dit de maximale theoretische snelheid is. We gaan er dan van uit de je zelf alles optimaal hebt aangesloten en de koperkabel in optimale staat is. Dit is meestal nooit het geval. Onthoud dat deze grafieken in testlab's zijn gemaakt.

Gebruikte URL's:

Postcode afstand database
ADSL2 snelheid grafiek

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


ADSL1/ADSL2/ADSL2+

In de vorige delen is vaak verwarring naar voren gekomen betreffende de verschillen tussen ADSL1, ADSL2 en ADSL2+. De standaarden zijn het volgende:

ADSL1: Maximale downstream van 8 mbit/s.
ADSL2: Maximale downstream van 12 mbit/s.
ADSL2+: Maximale downstream van 24 mbit/s.

Het moge duidelijk zijn dat je dus een ADSL2+ verbinding wilt. Indien je op het Tiscali Wholesale netwerk bent aangesloten hoef je je geen zorgen te maken, het hele Tiscali Wholesale netwerk is ADSL2+ geschikt.

Indien je op het KPN netwerk aangesloten wordt is het verhaal anders. Na wat rondvragen (bedankt BjcK) ben ik er achter gekomen dat KPN onderscheid maakt in 2 typen wijkcentrales, namelijk ADSL1 en ADSL2+.
In een ADSL2+ centrale zijn alle kaarten ADSL2+ en zul je dus een ADSL2+ verbinding moeten kunnen opbouwen. In een ADSL1 centrale kunnen zowel ADSL1 als ADSL2+ kaarten zijn. Om de centrale toch als ADSL1 te houden tot de ombouw voltooid is zijn in de daar aanwezige kaarten een ADSL2 profiel met een maximale downstream van 8 mbit gezet.

Mocht je dus in je modem zien dat je modem gebruikt maakt van ADSL2 (dus niet ADSL2PLUS) en de downstream ligt rond de 8 mbit, dan weet je de reden. Deze word gecapped om alles in de centrale gelijk te houden. Ik denk dat dit gedaan wordt om niemand het voordeel te geven om eerder aangesloten te zijn op een ADSL2+ kaart. Want dat wilt iedereen natuurlijk en is het krabben, bijten en gillen om dat voor elkaar te krijgen. ;)

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Telefonie

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/telefoondoos.jpg


Telfort levert hiernaast ook nog telefonie voor 9,95 per maand. Dit kan alleen in combinatie met een Telfort internet abonnement, dus dat komt dan totaal uit op € 29,90. Je belt naar alle vaste nummers in Nederland gratis zonder starttarief. Ook een nummer porteren van een andere aanbieder is mogelijk.

Er wordt gebruik gemaakt van de VoIP techniek. Je krijgt de SIP gegevens thuisgestuurd dus je hoeft niet het bijgeleverde modem te gebruiken. Dit raadt Telfort uiteraard wel aan en ze zullen alleen de ZyXEL modem ondersteunen. Welke provider doet dat niet? Dus een ander modem met VoIP functionaliteit, een hardphone of PBX software als Asterisk en 3cx kun je ook gebruiken.

Dit zijn de instellingen die je voor vaste telefonie kunt gebruiken:
Klik hier en dan op "Telfort vast bellen gebruiken zonder Telfort internetmodem"

Diensten

Bij Telfort telefonie zitten de volgende diensten bij:

• Voicemail
• 0900 en/of 06 nummers blokkeren
• Nummerweergave (Als je telefoon dit ondersteund)
• Nummer porteren mogelijk (Kost eenmalig € 9,95)

Nummer porteren

Het porteren van een nummer is mogelijk. Dit betekent dat je je huidige vaste telefoonnummer kan meenemen naar Telfort. Voor de juiste volgorde van aanvraag kun je het beste even kijken bij Overstappen

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Modems

Telfort levert modems van het merk ZyXEL. Het gaat om de ZyXEL 2602H-D serie en de ZyXEL 2602R serie. De R serie heeft maar 1 ethernetpoort. De D versie heeft er 4 en kan ook met WiFi geleverd worden. Er is geen life-line aanwezig. Dit kun je eventueel zelf voor elkaar krijgen met bijvoorbeeld de Artech 521 switch.

Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

Hier kun je de modem in detail zien, hoge resolutie plaatjes gevonden op de chinese ZyXEL site:


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein1.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein2.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein3.jpg
Klik op een afbeelding om deze te vergroten


De kosten voor de modems:

• Standaard modem: € 0,- (Los: € 69,-)
• Multipc modem: € 30,- (Los: € 99,-)
• Draadloos modem: € 70,- (Los: € 139,-)

Het zijn allemaal modems met een routerfunctie ingebouwd. Dit is nodig om de telefonie werkend te houden. De R serie heeft dit dus ook, ook al is er maar één ethernetpoort. Met een simpele switch erachter kun je dus meerdere pc's aansluiten.

In de modems zit een firmware ingebouwd waarin de netwerkinstellingen al goed staan. Het is dus niet nodig de VPI/VCI waardes en dergelijke te veranderen. Verders is in de modem niks afgeschermd. Indien je via een andere VoIP telefonieaanbieder wilt gaan bellen is dit gewoon mogelijk met dit modem.

Handleidingen

Indien je de handleidingen bent kwijtgeraakt kun je ze ook in PDF vorm krijgen:

Basis en Multi-PC modem
Draadloos modem
Telefonie

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Contract

Bij telfort sluit je een contract af voor één jaar. Na dit jaar kun je het contract per maand opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit staat allemaal in de algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.
15.1 Tenzij in de Overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor onbepaalde tijd, met een minimumduur van 12 maanden.

15.3 De opzegtermijn voor de Klant bedraagt bij Overeenkomsten voor onbepaalde tijd één maand na afloop van de minimumduur. Indien de Overeenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd bedraagt de opzegtermijn voor de Klant één maand voor het einde van de duur van de Overeenkomst. Als moment van opzeggen geldt het moment van ontvangst van de opzegging door Telfort. Opzegging geschiedt op de wijze zoals beschreven op de Website.
Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Overstappen

Het overstappen gedeelte splits ik op in 2 delen: Internet en Telefonie. Voor beiden gelden andere stappen om een overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ik heb nu internet via:
Kabel
ADSL
Geen- of inbel internet

Ik telefoneer via:
KPN analoge lijn of ISDN lijn
KPN InternetPlusBellen
Andere VoIP aanbieder


Kabelinternet
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je vanaf kabel komt.
 • Levertijd: 2 a 4 weken (Komt overeen met de opzegtermijn bij de meeste kabel aanbieders)
Als je zeker wilt zijn dat je niet zonder internet zit kan je wachten tot je online status aangeeft: stap 4 met opzeggen bij de kabelaar. Echter heb je zo kans op een (kleine) overlap met twee verbindingen en dus extra kosten.

ADSL (Heb je InternetPlusBellen. Klik hier. InternetPlusBellen heeft een andere procedure.)
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je al een ADSL verbinding hebt.
 • Print de opzegbrief die Telfort je aanbiedt.
 • Verstuur de brief pas als je in stap 4 bent.
De brief kun je pas later versturen om zeker te zijn dat je huidige aanbieder niet een slooporder indient zodat je ADSL signaal door Telfort kan worden overgenomen. Dit kan een week tot twee weken duren na aanvraag.

Eerder opzeggen KAN goed gaan, maar als je huidige aanbieder toch eerder een slooporder indient en Telfort heeft nog migratie aangevraagd, dan gaat alles fout en zit je zo 2 á 3 weken zonder internet

Als de opzegtermijn bij de huidige ISP 1 maand bedraagt is het meest optimaal om een overstap aan te vragen met een wens datum over 6 weken. Na twee weken is je aanvraag bevestigd en kan je de opzegging versturen naar de huidige aanbieder met de maand opzegtermijn. Zo betaal je het minst dubbel en toch zeker van een juiste volgorde/planning.

Geen internet of inbelinternet
 • Vraag Telfort aan.
 • Een inbel-abonnement kan je direct opzeggen of als je zeker wilt zijn dat je niet zonder zit kan je dat pas doen als je in stap 4 bent. Dan heb je ook de datum van Telfort ontvangen wanneer de verbinding wordt geleverd.
Sommige ISP's (bijvoorbeeld XS4all) hebben ook de mogelijkheid om een los abonnement voor mail en inbel toegang te behouden tegen een laag maandbedrag. Voordat je opzegt bedenk of je daar interesse in hebt en informeer daar dan naar. Dan in plaats van een opzegging alleen daarbij aangeven dat je zo'n abonnement voor je mail adres wilt behouden.

Telefonie

KPN analoge lijn of ISDN
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
KPN InternetPlusBellen
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN IPB abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
Andere VoIP aanbieder
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je VoIP abonnement WEL op. Geef aan dat het telefoonnummer geporteerd moet worden.
 • Van Telfort ontvang je een brief met de porteringsdatum.
Je bent uiteraard altijd zelf verantwoordelijk voor het stoppen van een abonnement. In principe zegt Telfort niks op maar ziet KPN een uitportering als opzegging. Controleer dus altijd zelf of een opzegging goed gaat om dubbele kosten te voorkomen!

Opleverdatum

Een kale lijn opleveren duurt meestal 3 weken. Het is niet mogelijk een exacte datum te kiezen. Dit kan alleen als er al een DSL signaal op deze locatie is en deze wordt overgenomen. Wil je zo snel mogelijk weten wanneer je lijn aangesloten gaat worden? Wacht dan tot 7 dagen na je bestelling (de cooldown periode) en bel 0900-9596. Vaak zal er echter nog geen datum bekend zijn omdat de KPN dit bepaald na het telefoontje voor de afspraak betreffende het testen en labelen van de lijn.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Tiscali / 12move

Sinds kort is bekend gemaakt dat Tiscal en 12move gaan veranderen van naam. Alle klanten van beide providers komen onder één dak genaamd Telfort Internet. Er schijnt niks te veranderen aan de diensten die je hebt, alleen de algemene voorwaarden wijzigen. De belangrijkste wijzigingen zijn volgens de website van Tiscali:
De meest belangrijke wijzigingen betreffen (kort weergegeven):

- aansprakelijkheid, artikel 16: de aansprakelijkheid van Telfort per aansprakelijkheidsstelling is beperkt tot twee maal het door de klant verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende diensten, waarbij per jaar tegenover dezelfde klant de aansprakelijkheid is beperkt tot maximaal viermaal het verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende dienst(en).

- prijswijzigingen artikel 9: prijswijzigingen worden 4 weken van te voren bekend gemaakt, waarbij de klant tot 4 weken na de bekendmaking het recht heeft de overeenkomst te beëindigen.

- privacy, artikel 11: De klant verleent toestemming aan Telfort om zijn of haar persoons- en verkeersgegevens op te nemen en te verwerken in de klantenregistratie van Telfort die benodigd is voor een goed beheer en exploitatie van de systemen en netwerken van Telfort en voor de (administratieve) beheerstaken. De klantenregistratie is slechts toegankelijk voor Telfort en groepsmaatschappijen en wordt niet aan derden verstrekt behoudens een aantal specifiek genoemde gevallen.

- geschillencommissie, artikel 19: geschillen kunnen aanhangig worden gemaakt bij De Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten (zie: www.sgc.nl).


Aangezien de voorwaarden wijzigen mag je je lopende abonnement bij Tiscali of 12move opzeggen. Dit staat ook op de website van beide providers:
Tiscali

Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 13 januari 2008 telefonisch uw abonnement opzeggen per 14 januari 2008. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).

12move
Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 9 december 2007 telefonisch uw abonnement opzeggen per 10 december 2007. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).
:? Ah mooi dus ik ga nu ook 19,95 betalen en 20mbit krijgen?

Nee dat dus weer niet. Alleen de naam veranderd. Je snelheid, e-mail, telefoonnummers en prijs per maand blijft hetzelfde.

:? Oh, maar kan ik mijn huidige abonnement dan omzetten?

Op de veelgestelde vragen pagina staat dat het in veel gevallen mogelijk zal zijn. Wat ze precies bedoelen staat er niet bij. Ik neem aan dat dezelfde regels gelden als bij Tiscali. Je dient je huidige abonnement minimaal een jaar te hebben. Zeker weten doe ik dit niet natuurlijk.

Meer informatie kun je vinden op de websites van Tiscali en 12move:

http://www.tiscali.nl/telfort
http://www.12move.nl/telfort

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Veelgestelde vragen

:S Ga ik ook 20 mbit download snelheid halen?

Dat is lastig te zeggen. 20 mbit betekent dat de maximale snelheid 20 mbit per seconde is. Om dit te halen moet je niet te ver van de wijkcentrale wonen. Ook moet je de modem bij je ISRA punt aansluiten. Houd de DSL bekabeling zo kort mogelijk.

:? Kan ik met één telefoon zowel via Telfort als mijn KPN lijn bellen?

Nee, het ZyXEL modem heeft geen zogenaamde life-line poort. Met een arttech 521 switch kun je dit wel voor elkaar krijgen. Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

:? Waarom duurt het zo lang voordat de telefoon over gaat?

Dit komt omdat VoIP een heel andere techniek is dan analoog bellen. Bij analoog bellen wordt elk nummer wat je intoetst direct aan de centrale doorgegeven. Bij VoIP moet het te bellen telefoonnummer in één keer doorgegeven worden. Daarom wacht de modem standaard 5 seconden om te zien of je helemaal klaar bent met het intoetsen van het telefoonnummer. Je kunt ook de modem de opdracht geven het ingetoetste nummer gelijk te versturen door een # achter het nummer in te toetsen. In de webinterface kun je deze functie ook instellen dat de modem na bijvoorbeeld 2 seconden al gaat bellen. Let wel op dat je dan OF snel intoetst OF dat je een DECT toestel hebt die het nummer snel kiest. (Dus nummer intoetsen voordat je op het hoorntje drukt).

:? Help, nummerherkenning doet het niet!

Dan heb je waaschijnlijk een toestel die de nummerherkenning via de FSK methode verwacht in plaats van DTMF. Dit kun je in de modem interface wijzigen bij de phonepoort instellingen.

:? Ik heb al een router met WiFi. Kan ik die blijven gebruiken met dat ZyXEL modem?

Ja dat kan. Echter, de ZyXEL modem heeft ook al een router functie. Het beste kun je de router functie van de ZyXEL modem intact laten, anders werken de telefoonpoorten niet meer. Zet je eigen draadloze router om naar een access point:

• Zet de DHCP server in je router uit
• Stop de kabel die normaal in de WAN aansluiting gaat in één van de LAN aansluitingen
• Klaar :)

:? Kan ik meer dan één telefoon aansluiten?

Ja dat kan. Dit kun je doen door de lijn te splitten na de modem. Let op de aansluitfactor van elk toestel. Indien deze te hoog is kan het voorkomen dat het toestel niet meer werkt. Verdeel dan de toestellen over de 2 phone poorten op de modem. In de webconfiguratie kun je voor elk poortje instellen welk telefoonnummer deze gebruikt.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP.

:? Help, ik heb in de modem een aantal instellingen veranderd en nu doet ie niks meer!

Geen nood, dit is eenvoudig op te lossen. Kijk of het POWER lampje stabiel brandt. Indien dit het geval is even een pen/paperclip pakken. Op de achterkant van het modem vind je een klein gaatje waar 'reset' bij staat. Nu druk je dat gaatje in tot het POWER lampje gaat knipperen. Nu is de modem terug naar de fabrieksinstellingen en kun je 'm weer opnieuw instaleren.

:? Kan ik mijn vaste telefoonabonnement van KPN gewoon behouden?

Ja dat kan. Indien je al ADSL hebt en je stapt over naar Telfort kun je gewoon je huidige splitter blijven gebruiken. Heb je nog geen ADSL en vraag je Telfort aan, dan wordt er een splitter meegeleverd.

:? Kan ik met het Telfort modem ook van een andere VoIP dienst gebruik maken?

Ja dat kan gewoon. De modem is wel standaard voorgeconfigureerd voor de eigen VoIP dienst, dus je zult de advanced setup moeten gebruiken om alle gegevens in te vullen.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Afsluiting

Dit is alweer deel 5 het Telfort topic. Uiteraard houden we ons in dit topic aan de regels die op GOT gelden.

Terug naar bovenCredits gaan naar trolleystad voor het aanmaken van deze geweldige TS!

Telfort nieuwsgroep
De nieuwsgroep over Telfort en zijn gebruikers kun je hier vinden.

Status Controle?
Je kan rond stap 2 / 3 je adres gegevens even mailen naar telfort@totaalgeflipt.nl om te weten hoelang het nog gaat duren.

Happy Posting!

 • nFo
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 01:00
Jeuh, mooie start post. _/-\o_

Ik krijg alleen Internet niet aan de praat op mijn: FRITZ!Box Fon WLAN 7170 ?
Internet lukt wel op dat gratis zyxel modem :P , maar heeft geen WLAN.

 • SaN
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 03-06 18:52
kapert schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 13:51:
[...]


Update, inmiddels heb ik het pakket binnen en heb ik de boel aangesloten. En ja hoor: Internet :D. Van de speedtest van bbned download ik met 1.54 mb per seconde dus ik ben wel tevreden. Ik ga straks mijn router e.d. erop aansluiten en dan zou ik even tcp optimizer draaien en dan maar even verder kijken hoe is het met de snelheden. Want ik denk dat er nog wel ietsjes meer uit te persen valt ;) .
Door dit soort berichten ga ik toch sterk twijfelen. Ik heb mijn abonnement de 5e besteld, en na ontvangst van het pakket had ik een DSL signaal, maar ik ontvang geen ip adres. Eerst trainde de modem laag in op 6 of 7000 kbs, maar sinds gisteren op adsl2 snelheden van 14000 of meer.

Nou heb ik bij het aanmelden aangegeven dat ik een kale lijn had, maar ik denk dus dat dit niet zo is. Ik lees in de vorige topics dat dat af en toe een probleem is (dat de oude provider nog niet is opgezegd oid.) Kan de Telfort helpdesk dit voor mij uitzoeken, of zullen ze gewoon zeggen dat ik maar moet wachten tot de officiele opleverdatum? (4 maart) Ik zit in stap 4 en heb alles al ontvangen.

 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 07:20
sander-sp schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 16:34:
[...]
Ik lees in de vorige topics dat dat af en toe een probleem is (dat de oude provider nog niet is opgezegd oid.) Kan de Telfort helpdesk dit voor mij uitzoeken, of zullen ze gewoon zeggen dat ik maar moet wachten tot de officiele opleverdatum? (4 maart) Ik zit in stap 4 en heb alles al ontvangen.
Telfort weet dat pas als het fout gegaan is met opleveren.

 • YoshiBignose
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 31-05 14:48
Wij hebben hele tijd geleden internet afgesloten bij Tiscali... betalen 28.95 per maand voor 400kb/sec en geen datalimiet.

Is het tegenwoordig goedkoper en kan ik zo veranderen van abonnement?

Facts don't care about your feelings


 • kapert
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 03-06 20:30
Tot nu toe bevalt Telfort mij echt prima. Ik heb het zoals eerder gezegd de 10e van februari besteld en heb nu, 16 dagen later, al internet! En op prima snelheden: ik download nu met 1600 kb per seconde zo goed als constant van Grabit dus mij hoor je niet klagen ;) Bij mij was het het een fluitje van een cent het aansluiten en binnen 5 minuten zat ik al op internet.

@ Sander: Ik denk je inderdaad beter even contact kan opnemen met de helpdesk en dan kijken wat hun je precies aanraden/vertellen. Succes in ieder geval!

 • Anoniem: 213892
 • Registratie: Maart 2007
 • Niet online
@kapert, brande het internet lichte toenook groen? of eerst nog rood en nadat je had geactiveerd groen? ben ik even benieuwd naar(A) heb nu ook nog adsl van vorige provider...

[Voor 14% gewijzigd door Anoniem: 213892 op 26-02-2008 16:57]


 • Googolplex
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 26-12-2021
Slasher schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 11:40:
[...]


Het is inderdaad 4 werkdagen ná oplevering, maar goed hou je de splitter er tussen, dan ben je nog gewoon via KPN aan het bellen en is er toch geen probleem?

En als je geen kiestoom hebt dan splitter weghalen plug in op modem en opnieuw registeren
Dan is het prima. Wist niet of het op de een of andere manier ook kwaad kon als ik gewoon via PKN blijf bellen (dat de Telfort bellen procedure dan niet in werking wordt gesteld oid). Maar goed, dit zal wel heel dom klinken ben ik bang, ghehe ;).


Trouwens, wat ik zelf wel heel handig vond om te weten bij mijn aanvraag, is dat je de afstand tussen je huis en de centrale vrij nauwkeurig kan bepalen met die downstream attenuation (dB waarde / 13,8 = afstand in km). Is het misschien niet handig dit in de TS te zetten? Bespaart denk ik wel vragen van mensen die willen weten hoe snel hun internet zal worden. Het is geen zekerheid, maar voor mij was het een zeer behoorlijke indicatie...

 • kapert
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 03-06 20:30
Anoniem: 213892 schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 16:56:
@kapert, brande het internet lichte toenook groen? of eerst nog rood en nadat je had geactiveerd groen? ben ik even benieuwd naar(A) heb nu ook nog adsl van vorige provider...
Hij was meteen al groen, hij knipperde in het begin een beetje. Maar dat was bij DSL ook. En toen even op internet en Voilà internet :D

[Voor 51% gewijzigd door kapert op 26-02-2008 17:00]


Anoniem: 248548

@Trolleystad.
We zijn het niet altijd met elkaar eens, maar kudo's voor je mooie startpost.
Moet maar eens gezegd worden.

 • Lifelogger
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 03-05 13:25
nFo schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 16:26:
Jeuh, mooie start post. _/-\o_

Ik krijg alleen Internet niet aan de praat op mijn: FRITZ!Box Fon WLAN 7170 ?
Internet lukt wel op dat gratis zyxel modem :P , maar heeft geen WLAN.
Alle instellingen over genomen van de Zyxel?

 • kapert
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 03-06 20:30
Je kan je Fritz ook als Acces Point gebruiken. En de Zyxel als modem en voor de telefonie.
Al is het natuurlijk makkelijker als je de Zyxel helemaal weg kan laten natuurlijk.

[Voor 32% gewijzigd door kapert op 26-02-2008 17:03]


 • Anoniem: 213892
 • Registratie: Maart 2007
 • Niet online
dan zal ik nog even moeten wachten denk ik? mijn officieele oplevering is ook volgende week, 5maart ofzo... het internet lampje is nog steeds rood:P

 • Help!!!!
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online

Help!!!!

Mr Majestic

Heb in overleg met XS4all hun ADSL op 16jan08 opgezegd per donderdag 21 feb 08. (=einddatum jaarcontract)
KPN telefoonlijn heb ik per maandag25feb08 opgezegd.

Van beide partijen netjes opzegbrieven gehad. Alleen in de brief van xs4all wordt geen specifieke datum genoemd.

Tot maandag 25feb08 had ik gek genoeg nog gewoon ADSL. Ergens in de loop van maandag kon ik mijn KPN telefoonlijn en ADSL niet meer gebruiken. Dus de lijn is blijkbaar gesloopt.

Echter in bij XS4all orderstatus staan alleen de stappen ingediend en verzonden met datum 16jan08. Helaas nog geen stap "beeindigd" met een datum.

Tevens is er gewoon een abonnement geincasseerd per voor de periode tot half mrt08

Weet iemand:
- wanneer die derde stap in de orderstatus verschijnt.
- of ik er vanuit mag gaan dat ADSL van xs4all nu definitief van mijn lijn is.
- of je automatisch een correctie van de factuur + terugstorting krijgt.

Wil graag Telfort gaan bestellen maar wil wel zeker weten dat ik definitief van XS4all afgesloten ben. :)

PC Specs
Asus ROG Strix B650E-E | AMD 7700X | G-Skill 32GB DDR5 6000C30 M-die | 4090 FE | LG 38GN950-B 3840*1600p 160Hz | Corsair RM1000x Shift | WD Black SN850X 1TB M.2


 • Prolution
 • Registratie: Februari 2003
 • Nu online
Ik heb telfort 8 februari aangevraagd, op het 2e aderpaar. Het ging allemaal lekker snel, 20 februari mailtje gekregen dat de internet verbinding zal worden geactiveerd in de week van 6 maart.
21 februari brieven ontvangen met diverse inlog gegevens(kreeg 3 exact dezelfde brieven binnen :P). Vorige week zaterdag ook het (basis)modem ontvangen, helaas staat er nog geen adsl signaal op het 2e aderpaar (adsl en internet lichten beide niet op)

Nu wou ik alvast mijn telfort mail adres instellen, maar dat werkte nog niet. Ook inloggen op de webmail werkt niet. Inloggen op de zogenaamde ''Mijn Telfort'' werkte ook nog niet, maar met de klantcode lukte het wel :).

Ik vraag me dus ook af of het klopt dat ik nog niet gebruik kan maken van mijn mail?

 • Ray
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 14-05 18:29
hee een vers deel. dan herhaal ik hier mijn vraag nog maar even. Ik zit in fase 3 van de bestelling maar wil toch eigenlijk niet de wireless modem maar de multi pc. Nu lees ik hier in het topic reacties van mensen die dit voor elkaar gekregen hebben. Ik heb dus gebeld maar ze willen het gewoon niet wijzigen. Hoe pak ik dit aan ? iemand een tip ?

 • Y3LLoW
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 25-05 16:03
1 April trek ik in mijn nieuwe huis in. Hier ga ik telfort internet aanvragen, echter nu is mijn vraag: Wanneer moet ik internet bij telfort bestellen als ik 1 april pas in he thuis kan! Zou het liefst dna internet hebben!

Geen flauwekulletjes


Anoniem: 27577

Y3LLoW schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 18:19:
1 April trek ik in mijn nieuwe huis in. Hier ga ik telfort internet aanvragen, echter nu is mijn vraag: Wanneer moet ik internet bij telfort bestellen als ik 1 april pas in he thuis kan! Zou het liefst dna internet hebben!
Ik zit in dezelfde situatie, maar trek er begin mei in. Ik ga gewoon voorstellen aan de huidige bewoners om op het 2e aderpaar aan te vragen. Als dat er niet is, is het pech hebben :)

Je moet het iig met de huidige bewoners overleggen, je kunt het niet zomaar op andermans adres aanvragen (uit beleefdheid). Daarnaast gaat er post van Telfort aankomen op dat adres, da's ook wel fijn om te weten.

 • nFo
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 01:00
Lifelogger schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 17:00:
[...]


Alle instellingen over genomen van de Zyxel?
Nee, maar VCI was toch: 34 ?
Zal is kijken in de ZyXel modem.
Bedankt. :)

 • The Legend
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 09:02
Ik heb nu Orange ADSL Extra met een einde contractdatum 29 juni 2008. Ik wil overstappen naar Telfort ADSL + Telefonie maar belangrijk is dat downtime zoveel mogelijk wordt uitgesloten. Bij Telfort kun je 3 maand van te voren een aanvraag plaatsen. Als ik nu een aanvraag doe op de maximale datum 26 mei 2008, wanneer kan ik dan Orange opzeggen? Ik heb een opzegtermijn van 1 maand. Een maand of iets langer dubbel betalen vind ik niet erg als ik daarmee downtime voorkom :)

Ik ben toch malle pietje niet!


 • energizer23
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 24-04 12:01
Geweldige topicstart!
Ik mis alleen 1 puntje waar ik nu zelf tegen aanloop.

Ik heb nu Speedlinq. Via hun website krijg je de indruk dat ze je binnenkort de mogelijkheid zullen bieden om huidige klanten over te laten stappen naar Telfort 20mbps. Hier ben ik dus ook in geïnteresseerd. Ik heb nu echter nog een KPN Belbudget abonnement en betaal dus 9 euro nogwat per maand extra voor die lijn. Ik wil dit graag gaan omzetten naar een kale lijn (bij Speedlinq moest je destijds een tientje extra betalen per maand hiervoor, bij Telfort is dit gratis).

Weet iemand wat ik het beste kan doen? Wachten tot Speedlinq met de Telfort aanbieding komt en dan aangeven bij KPN dat ik van een abo naar een kale lijn wil?

Anoniem: 54235

Anoniem: 27577 schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 15:16:
[...]


Kan ik me voorstellen, maar heb jij enig inzicht in waarom mails (via form op de site) stelselmatig niet beantwoord worden, ook niet als deze wél op een vriendelijke toon geschreven zijn?
offtopic:
Ik ben werkzaam voor de helpdesk van een grote Nederlandse Bank. (Hey Fatima!), en handel dus dagelijk veel gesprekken af. Ook krijg ik vaak gefrustreerde mensen aan de telefoon, die het hoog nodig vinden om mij te gaan uitschelden. Ik ben immers de domme helpdeskmedewerker en de domme student die gestopt is met zijn studie. (Tenminste dat wordt in het algemeen aangenomen). Ik weet niet hoe het bij telfort zit met de mailtjes, maar bij ons (bank helpdesk internetbankieren) worden deze door 1 a 2 personen beantwoord. Zo kan het komen dat er een wachtrij ontstaat.

Nu is het bij ons wel dat mensen eerder bellen dan mailen.

Wanneer ik mensen als pigsbutt an de lijn krijg, is het heel makkelijk: 1x vragen of mijnheer wilt dimmen, waarna ik simpelweg de verbinding verbreek, telefoonnummer op de zwarte lijst zet en een klacht indien...dan kan mijnheer bellen wat hij wilt, alleen gaat dat niet zo goed.

Maar dat was offtopic

 • HansH
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 24-05 10:16
kapert schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 17:00:
[...]


Hij was meteen al groen, hij knipperde in het begin een beetje. Maar dat was bij DSL ook. En toen even op internet en Voilà internet :D
Hmm zo ook maar eens proberen aan te sluiten. :D Wanneer had jij een brief gekregen met de gegevens? Die heb ik namelijk nog niet gehad..

 • CremersDH
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 10-05 19:54
quote]Johny_B schreef op maandag 25 februari 2008 @ 19:58:
[...]


Als je ooit iets van moviestream hebt gebruikt dan blijf je facturen van 0 euro ontvangen. Als je direct adsl hebt gehad en je account op de service pagina's van kpn is niet goed afgesloten dan blijf je ook nulfacturen ontvangen. Even bellen/mailen met KPN en dan zetten ze dat uit. Factuur van 0 euri is beter dan dat ze je nog echt wat in rekening brengen ;)
[/quote]

Inmiddels gebeld en op verzoek gemaild.

Je wil nooit weten wat hun oplossing was ? Heel professioneel hebben ze mijn email adres vervangen door xx@xx.xx. Dan krijg ik inderdaad de mail niet meer. Maar wat een klungerige oplossing is dat zeg....

Anoniem: 193080

TCP Optimizer is wel een tip, zorgt voor een iets snellere verbinding. Scheelde bij mij niet heel veel maar het is toch weer meegenomen.

 • Bull
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 03-06 21:28
Ik weet niet of dit Telfort gerelateerd is, maar MSN doet het de hele dag al niet en de Hotmail en Live website doe het ook al niet. Gisteren werkte alles nog perfect...

Daarnaast doen een aantal andere website het opeens niet meer :/

Meer mensen dit probleem ervaren?

https://tweakers.net/gallery/18583/inventaris/


Anoniem: 27577

Is geen Telfort-probleem, heeft iedereen last van.

 • kapert
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 03-06 20:30
HansH schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 20:14:
[...]

Hmm zo ook maar eens proberen aan te sluiten. :D Wanneer had jij een brief gekregen met de gegevens? Die heb ik namelijk nog niet gehad..
Haha ja dat vind ik ook zo raar. Ik heb hem dus ook nog niet gehad (Ik verwacht hem overigens morgen ongeveer). Ik kon uit nieuwsgierigheid niet wachten en heb de boel maar aangesloten. En ik heb dus al wel internet :9 . Dus hier een tot dusverre zéér tevreden klant. _/-\o_

 • Bull
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 03-06 21:28
Anoniem: 27577 schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 20:36:
Is geen Telfort-probleem, heeft iedereen last van.
Ok dan ;(

https://tweakers.net/gallery/18583/inventaris/


 • Manatwork
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 16-04 15:10
Ik heb nu sinds een paar dagen Telfort Internet+bellen en zoals het er nu uitziet werkt het perfect. Mooie bandbreedte (stabiel 18149 kbps down, 1031 kbps up), attenuation downstream 13dB, dus <1km koper. Ik gebruik de wireless Zyxel, ik hoop dat die het goed blijft doen want ik lees hier en daar wat minder positieve berichten over dit modem (CPU usage van 100% en dergelijke)
Maar goed, wat mij betreft is Telfort I+B een aanrader en het scheelt mij ook nog eens 40 euri per maand met mijn vorige situatie 8)7 .

 • Ray
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 14-05 18:29
Manatwork schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 22:10:
Ik heb nu sinds een paar dagen Telfort Internet+bellen en zoals het er nu uitziet werkt het perfect. Mooie bandbreedte (stabiel 18149 kbps down, 1031 kbps up), attenuation downstream 13dB, dus <1km koper. Ik gebruik de wireless Zyxel, ik hoop dat die het goed blijft doen want ik lees hier en daar wat minder positieve berichten over dit modem (CPU usage van 100% en dergelijke)
Maar goed, wat mij betreft is Telfort I+B een aanrader en het scheelt mij ook nog eens 40 euri per maand met mijn vorige situatie 8)7 .
haal je die max snelheden ook terwijl wireless aan staat op die modem ? er word hier namelijk gezegd dat die combinatie niet wil werken (en daarom wil ik van modem wijzigen)

 • Lifelogger
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 03-05 13:25
nFo schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 18:29:
[...]

Nee, maar VCI was toch: 34 ?
Zal is kijken in de ZyXel modem.
Bedankt. :)
Is het intussen al gelukt? Ben heel benieuwd... Mijn aansluiting is 3 maart klaar en wil de Fritz!box er ook aan hangen.

 • nFo
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 01:00
Lifelogger schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 22:42:
[...]


Is het intussen al gelukt? Ben heel benieuwd... Mijn aansluiting is 3 maart klaar en wil de Fritz!box er ook aan hangen.
Het werkt eindelijk met deze settings op de Fritz box 7170: :7
Na een halve dag prutsen. :/
http://infomb.googlepages...an7170telfortsettings.jpg

Ik weet niet of het zo goed is, maar werkt prima zo.
Die postcode snelheids check van telfort klopte precies.
Woei dat gaat hard. :P

[Voor 38% gewijzigd door nFo op 26-02-2008 22:48]


 • slaay
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 01-06 18:15

slaay

Natuurbeleven.com

nFo schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 22:45:
[...]


Het werkt eindelijk met deze settings op de Fritz box 7170: :7
Na een halve dag prutsen. :/
http://infomb.googlepages...an7170telfortsettings.jpg

Ik weet niet of het zo goed is, maar werkt prima zo.
Die postcode snelheids check van telfort klopte precies.
Woei dat gaat hard. :P
Met welke waarde traint je Fritzbox in? Ik weet dat voorheen maar 16 mbit ofzo max was van een Fritzbox, maar dat zal allang niet meer zo zijn verwacht ik ;)

Dich bis echt unne foëzen haas


 • thefxr
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 04-05 04:23
heeft iemand al faxen via voip aan het werken gekregen? in de meegeleverde zyxel

 • hvgsel
 • Registratie: Januari 2008
 • Niet online
Ray schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 18:12:
hee een vers deel. dan herhaal ik hier mijn vraag nog maar even. Ik zit in fase 3 van de bestelling maar wil toch eigenlijk niet de wireless modem maar de multi pc. Nu lees ik hier in het topic reacties van mensen die dit voor elkaar gekregen hebben. Ik heb dus gebeld maar ze willen het gewoon niet wijzigen. Hoe pak ik dit aan ? iemand een tip ?
Volgens mij schrijven ze zelf op de site dat wijzigingen mogelijk zijn, mits je niet te dicht tegen oplevering en dus aflevering van je modem zit.
Zoek maar eens.
Mij is het in ieder geval gelukt, half december, van een wireless naar een basis modem te gaan.

Anoniem: 248548

Anoniem: 54235 schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 19:49:

Ik ben werkzaam voor de helpdesk van een grote Nederlandse Bank. (Hey Fatima!), en handel dus dagelijk veel gesprekken af. Ook krijg ik vaak gefrustreerde mensen aan de telefoon, die het hoog nodig vinden om mij te gaan uitschelden. Ik ben immers de domme helpdeskmedewerker en de domme student die gestopt is met zijn studie. (Tenminste dat wordt in het algemeen aangenomen).

Wanneer ik mensen als pigsbutt an de lijn krijg, is het heel makkelijk: 1x vragen of mijnheer wilt dimmen, waarna ik simpelweg de verbinding verbreek, telefoonnummer op de zwarte lijst zet en een klacht indien...dan kan mijnheer bellen wat hij wilt, alleen gaat dat niet zo goed.
Ach ventje blaas niet zo hoog van de toren. Ik heb mijn eigen accountmanager bij diezelfde grote bank als waar jij zegt te werken. Die is altijd erg blij als ik bel want dat betekent vrijwel altijd provisieinkomsten in het laatje.

 • Chillosophy
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 03-06 14:23
Gaat wel erg offtopic hier.

Anyway, voor de mensen die een router achter het modem hebben even een samenvatting van mijn vraag en de antwoorden in het vorige topic:

NAT -> Portforwarding -> Default server: ip-adres van de router (aangewezen door de ZyXEL)
Security -> Vinkje uit bij active firewall

 • AtRi
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 01-06 22:00
slaay schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 23:03:
[...]

Met welke waarde traint je Fritzbox in? Ik weet dat voorheen maar 16 mbit ofzo max was van een Fritzbox, maar dat zal allang niet meer zo zijn verwacht ik ;)
Vorige week een 7170 aangesloten op telfort. Traint in op 20.000 Down en 1200 up. Ben prima tevreden.

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
Anoniem: 193080 schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 20:32:
TCP Optimizer is wel een tip, zorgt voor een iets snellere verbinding. Scheelde bij mij niet heel veel maar het is toch weer meegenomen.
Op XP had ik last van een maximale download van rond de 550 KB/s. Op Vista haalde ik 780 KB/s en dacht ik dat het dus aan de betere protocolstack van Vista lag. Maar door die optimizer tool trek ik nu zo'n 1,4 MB/s binnen :9 !

Anoniem: 238288

Anoniem: 54235 schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 14:17:
[...]


Wanneer ik Dhr Pigbutt aan de telefoon krijg wordt deze vriendelijk 10 minuten in de wacht gezet. Onbeleefd!
Hi hi, Grapjas!

Tien minuten in de wacht??
Hmm, zonder dat ze weten wie je bent..... eerder een minuut of 25 in de wacht.

Probeer het falen van de helpdesk nou niet op de "vriendelijkheid" van de bellers af te schuiven ja.
Dank u wel!

Anoniem: 54235

Anoniem: 238288 schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 08:39:
[...]


Hi hi, Grapjas!

Tien minuten in de wacht??
Hmm, zonder dat ze weten wie je bent..... eerder een minuut of 25 in de wacht.

Probeer het falen van de helpdesk nou niet op de "vriendelijkheid" van de bellers af te schuiven ja.
Dank u wel!
Hmm, bij telfort zeker? Niet bij waar ik werk? Ik zet je zo 10 minuten in de wacht als men begint uit te schelden, en neerbuigend te praten. Onder het motto "Even navragen"

 • YoshiBignose
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 31-05 14:48
Wij hebben hele tijd geleden internet afgesloten bij Tiscali... betalen 28.95 per maand voor 400kb/sec en geen datalimiet.

Is het tegenwoordig goedkoper en kan ik zo veranderen van abonnement??

Facts don't care about your feelings


Anoniem: 247116

Ik heb anderhalve week geleden besteld en eergisteren ook het wireless modem nog kunnen aanpassen naar het standaard modem. Na de verhalen over het gezeur met de wireless zyxel heb ik besloten de Netgear DG834N aan te schaffen, zodra mijn lijn en alles is opgeleverd ben ik van plan de netgear rechtstreeks aan te sluiten en de zyxel (basis) helemaal buiten beschouwing te laten. Ik heb namelijk alleen internet. Zal alleen even stoeien zijn met de instellingen? Iemand ervaringen met (de) Netgear?

 • Def!ance
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 06-01 16:21

Def!ance

Assumption is the mother.....

Anoniem: 54235 schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 19:49:
[...]


offtopic:
Ik ben werkzaam voor de helpdesk van een grote Nederlandse Bank. (Hey Fatima!), en handel dus dagelijk veel gesprekken af. Ook krijg ik vaak gefrustreerde mensen aan de telefoon, die het hoog nodig vinden om mij te gaan uitschelden. Ik ben immers de domme helpdeskmedewerker en de domme student die gestopt is met zijn studie. (Tenminste dat wordt in het algemeen aangenomen). Ik weet niet hoe het bij telfort zit met de mailtjes, maar bij ons (bank helpdesk internetbankieren) worden deze door 1 a 2 personen beantwoord. Zo kan het komen dat er een wachtrij ontstaat.

Nu is het bij ons wel dat mensen eerder bellen dan mailen.

Wanneer ik mensen als pigsbutt an de lijn krijg, is het heel makkelijk: 1x vragen of mijnheer wilt dimmen, waarna ik simpelweg de verbinding verbreek, telefoonnummer op de zwarte lijst zet en een klacht indien...dan kan mijnheer bellen wat hij wilt, alleen gaat dat niet zo goed.

Maar dat was offtopic
sorry maar dan mag jouw manager zich erg hard gaan schamen want dit is geen manier hoe je met betalende klanten omgaat (edit : en al helemaal niet bij een BANK, waar HUN geld op staat, en JOUW loon van betaald word)

de betere werkwijze is 3x vragen om te dimmen en hierna de verbinding verbreken, jij verbreekt wel erg snel.
En die zwarte lijst is al helemaal te dom voor woorden, heb jij geen begrip voor de klant ? geloof me na de eerste keer dat jij verbreekt binden ze HEEL snel in.


(jah werk bij een hoster en pak ook helldesk tel aan af en toe)
Anoniem: 54235 schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 09:09:
[...]


Hmm, bij telfort zeker? Niet bij waar ik werk? Ik zet je zo 10 minuten in de wacht als men begint uit te schelden, en neerbuigend te praten. Onder het motto "Even navragen"
ok toegegeven, dit doe ik ook >:)

[Voor 17% gewijzigd door Def!ance op 27-02-2008 09:54]

http://www.gotlive.nl | XBL : DeFiAnCeNL


 • Lifelogger
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 03-05 13:25
nFo schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 22:45:
[...]


Het werkt eindelijk met deze settings op de Fritz box 7170: :7
Na een halve dag prutsen. :/
http://infomb.googlepages...an7170telfortsettings.jpg

Ik weet niet of het zo goed is, maar werkt prima zo.
Die postcode snelheids check van telfort klopte precies.
Woei dat gaat hard. :P
Dank voor de reply en de screenshot! Nu kan ik met een gerust hard een Fritzbox bestellen en weet ik ook dat het gaat werken. :-) Wel zo prettig.

Anoniem: 248548

Anoniem: 54235 schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 09:09:
[...]


Hmm, bij telfort zeker? Niet bij waar ik werk? Ik zet je zo 10 minuten in de wacht als men begint uit te schelden, en neerbuigend te praten. Onder het motto "Even navragen"
[ ] geschikt
[x] ongeschikt :N

 • Totaalgeflipt
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09:44

Totaalgeflipt

De enige echte

Mooie TS

 • scorpion303
 • Registratie: Juni 2002
 • Niet online
Anoniem: 213892 schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 17:03:
dan zal ik nog even moeten wachten denk ik? mijn officieele oplevering is ook volgende week, 5maart ofzo... het internet lampje is nog steeds rood:P
Ik heb de boel rond 1 februari aangevraagd. Verwachte week van oplevering starte afgelopen maandag. Inmiddels ben ik in stap 4 aanbeland, heb de router al binnen en heb zowel via mail als per brief bevestigd gekregen dat ik ben aangesloten. Ik heb echter ook last van een rood internetlampje... DSL is wel gewoon groen... Tijd om te bellen, of maar gewoon even wachten tot volgende week?

Ik kan wel de gegevens uit de router plukken, maar die lijken te duiden op een 'normale' adsl aansluiting, terwijl de desbetreffende centrale weldegenlijk adsl2+ ondersteund..


noise margin upstream: 14 db
output power downstream: 9 db
attenuation upstream: 3 db
tone 0- 31: 00 00 00 04 45 56 66 76 66 66 65 55 44 20 00 00
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 28 db (is dit niet wat hoog??)
output power upstream: 11 db
attenuation downstream: 17 db
tone 32- 63: 00 00 04 45 55 55 55 54 54 44 54 44 44 55 54 55
tone 64- 95: 04 44 44 44 44 44 43 44 43 33 33 33 33 33 33 33
tone 96-127: 33 33 33 33 33 33 33 32 22 22 22 22 20 00 00 00
tone 128-159: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 160-191: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 192-223: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 224-255: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 256-287: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 288-319: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 320-351: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 352-383: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 384-415: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 416-447: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 448-479: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 480-511: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

 • Brian
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 22-05 21:43
Ik werd vanochtend wakker, en mijn internet (van KPN) werkte niet meer, alles "groen" maar geen internet. Dus ik ga kijken in de modem, zie ik dat de intrain waarde op 8mbit (normaal is dat 3mbit) staat. Toen schoot het mij ineens in het zin dat ik aan het einde van deze maand over zou stappen op Telfort. Dus ik de modem pakken en de handleiding snel doorgespit. Daarna de splitter en kabeltjes even vervangen door nieuwere en kortere.

Helaas werkte het niet in 1x! Wat blijkt, ik had de kabeltjes van de lijn en van de telefoon omgewisseld, ze zijn namelijk van dezelfde kleur en grote :X Dus de draadjes weer omgewisseld en ik kreeg een mooie welkoms pagina met activeer knop. Geactiveerd en ik kon direct gaan met die banaan.

Niets meer dan lof voor Telfort. *O* Perfect. Ik heb KPN trouwens telefonisch opgezegd, en daarna Telfort aangevraagd. Dit is tot nu toe zonder problemen. VOIP heb ik nog niet geprobeerd, maar dat schijnt ook later opgeleverd te worden.

Ik vraag me nog 1 ding af. Volgens mijn router is de ADSLcentrale 'ADSL2', maar ik train in op 8mbit. ADSL2 is maximaal 10 of 12 mbit, toch? Dus de verbinding wordt op ADSL(1) snelheid gecapped?

 • Lifelogger
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 03-05 13:25
Hmmm lekker dan...

Telfort Internet aangevraagd met overstap vanaf XS4ALL... Sta een paar dagen op status 3 en vervolgens weer terug bij af en in status 1 gezet.

Net de helpdesk gebeld (overigens maar 1 minuut wachttijd) en krijg ik te horen dat KPN de aanvraag geannuleerd heeft omdat het "numerieke deel" van mijn adres aanvraag niet goed zou zijn. Euh? Heb nu ook ADSL. Heel vaag...

Kan ik eerst KPN opbellen om te vragen hoe het zit en dan weer Telfort bellen om te zeggen dat ze het opnieuw moeten aanvragen. Nog langer bezig...

 • IceStorm
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 08:38

IceStorm

This place is GoT-like!!!

Nog een veer voor Telfort. Zit nu 3 dagen in mijn nieuwe huisje en zou volgende week pas oplevering krijgen (donderdag 6 maart), maar wat blijkt, sinds vanmorgen werkt alles al als een speer :) Ik zit volgens de postcodecheck op 1500 meter van de centrale (ik verwacht eigenlijk dat het meer is gezien de hemelsbrede afstand) en zit op 15608 kbps / 1031 kbps. Dat resulteerde net in een 1,6 MB/s download vanaf een FTP dus je hoort mij niet klagen ;)

 • BHQ
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 03-06 16:12
Brian schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 10:57:
Ik vraag me nog 1 ding af. Volgens mijn router is de ADSLcentrale 'ADSL2', maar ik train in op 8mbit. ADSL2 is maximaal 10 of 12 mbit, toch? Dus de verbinding wordt op ADSL(1) snelheid gecapped?
Probably is dat dus een KPN centrale waarvan de DSL2 lijnkaarten gecapt zijn op dezelfde snelheid als de DSL1 kaarten.

 • Nilco
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 09:18
AtRi schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 01:06:
[...]


Vorige week een 7170 aangesloten op telfort. Traint in op 20.000 Down en 1200 up. Ben prima tevreden.
Woon jij in de centrale??

 • Superseb
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:17
scorpion303 schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 10:37:
[...]

Ik heb de boel rond 1 februari aangevraagd. Verwachte week van oplevering starte afgelopen maandag. Inmiddels ben ik in stap 4 aanbeland, heb de router al binnen en heb zowel via mail als per brief bevestigd gekregen dat ik ben aangesloten. Ik heb echter ook last van een rood internetlampje... DSL is wel gewoon groen... Tijd om te bellen, of maar gewoon even wachten tot volgende week?
Als je een mail hebt gehad dat het geactiveerd is zou het moeten werken. Gaat het hier om een overname of een nieuwe lijn?

Wat voor modem heb je gekregen? Misschien voor de zekerheid even resetten.

 • SaN
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 03-06 18:52
scorpion303 schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 10:37:
[...]

Ik heb de boel rond 1 februari aangevraagd. Verwachte week van oplevering starte afgelopen maandag. Inmiddels ben ik in stap 4 aanbeland, heb de router al binnen en heb zowel via mail als per brief bevestigd gekregen dat ik ben aangesloten. Ik heb echter ook last van een rood internetlampje... DSL is wel gewoon groen... Tijd om te bellen, of maar gewoon even wachten tot volgende week?

Ik kan wel de gegevens uit de router plukken, maar die lijken te duiden op een 'normale' adsl aansluiting, terwijl de desbetreffende centrale weldegenlijk adsl2+ ondersteund..


noise margin upstream: 14 db
output power downstream: 9 db
attenuation upstream: 3 db
tone 0- 31: 00 00 00 04 45 56 66 76 66 66 65 55 44 20 00 00
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 28 db (is dit niet wat hoog??)
output power upstream: 11 db
attenuation downstream: 17 db
tone 32- 63: 00 00 04 45 55 55 55 54 54 44 54 44 44 55 54 55
tone 64- 95: 04 44 44 44 44 44 43 44 43 33 33 33 33 33 33 33
tone 96-127: 33 33 33 33 33 33 33 32 22 22 22 22 20 00 00 00
tone 128-159: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 160-191: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 192-223: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 224-255: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 256-287: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 288-319: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 320-351: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 352-383: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 384-415: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 416-447: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 448-479: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 480-511: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
Ik zou bellen. Ik heb ongeveer hetzelfde, maar mijn aansluitdatum is nog niet geweest. Ik denk dat dat wanneer ik bel ze gewoon zeggen dat ik nog maar moet wachten.

 • scorpion303
 • Registratie: Juni 2002
 • Niet online
Superseb schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 11:16:
[...]
Als je een mail hebt gehad dat het geactiveerd is zou het moeten werken. Gaat het hier om een overname of een nieuwe lijn?
Geen idee... Ik woon pas 1 maand in dit nieuwe huis en ben er vanuit gegaan dat de vorige bewoner alle ADSL-zaken tijdig heeft stopgezet, als hij uberhaubt al ADSL-internet heeft gehad.. Gezien mijn vermoeden dat er nog een 'oude' ADSL verbinding actief is, is de lijn misschien niet meer zo nieuw als eerst gedacht..
Wat voor modem heb je gekregen? Misschien voor de zekerheid even resetten.
Gewoon de normale 1xUTP router.. Hoe reset ik die? Gewoon aan en uit of komen hier paperclips bij kijken... (ik zit nu op m'n werk en kan me de router zo snel niet voor de geest halen, sorry).

 • scorpion303
 • Registratie: Juni 2002
 • Niet online
sander-sp schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 11:35:
[...]

Ik zou bellen. Ik heb ongeveer hetzelfde, maar mijn aansluitdatum is nog niet geweest. Ik denk dat dat wanneer ik bel ze gewoon zeggen dat ik nog maar moet wachten.
Ik denk dat ze dat bij mij ook zullen zeggen... Ik zit nog in de week van oplevering, dus die loopt door tot 23h59 op zondag.. Gezien enkele andere reacties in dit topic over de bereikbaarheid van de helpdesk wacht ik wel tot maandeg! :)

 • Superseb
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:17
scorpion303 schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 11:54:
[...]

Geen idee... Ik woon pas 1 maand in dit nieuwe huis en ben er vanuit gegaan dat de vorige bewoner alle ADSL-zaken tijdig heeft stopgezet, als hij uberhaubt al ADSL-internet heeft gehad.. Gezien mijn vermoeden dat er nog een 'oude' ADSL verbinding actief is, is de lijn misschien niet meer zo nieuw als eerst gedacht..


[...]

Gewoon de normale 1xUTP router.. Hoe reset ik die? Gewoon aan en uit of komen hier paperclips bij kijken... (ik zit nu op m'n werk en kan me de router zo snel niet voor de geest halen, sorry).
Dan lijkt me het meest voor de hand liggend dat je op de ADSL verbinding van de vorige provider zit (ivm rode INET LED). Kijk eens of je een mogelijkheid hebt tot het aansluiten van een tweede aderpaar.

[Voor 0% gewijzigd door Superseb op 27-02-2008 12:21. Reden: typo]


 • TheRyzenDude
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 02-06 13:30
Nogmaals even vraag.

voor mijn moeder heb ik telfort + bellen aangevraag.
ze heeft op dit moment @home + bellen van hun.

wie heeft er ervaring met de nummerporting van @home naar telfort.
en per wanneer zou ik @home moeten aangeven om mijn abbo te laten stopzetten dan.

je leeft maar 1 x maak er dan ook in 1x wat van en maak geen half werk.


 • AtRi
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 01-06 22:00
Volgens postcodecheck op 550 m. Alleen is het helaas niet bij mij maar bij vrienden, bij mij thuis traint ie (Draytek) in op 17.500 down en 9800 up, op ong. 1500 m. van de centrale.

 • SaN
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 03-06 18:52
Superseb schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 11:57:
[...]


Dan lijkt me het meest voor de hand liggend dat je op de ADSL verbinding van je vorige provider zit (ivm rode INET LED). Kijk eens of je een mogelijkheid hebt tot het aansluiten van een tweede aderpaar.
En als dit het geval is en je kan niks aansluiten op een tweede aderpaar? Wat is dan de volgende stap?

 • Superseb
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:17
Heb je de aanvraag gedaan als overname of nieuwe lijn? (Bij een overname valt je huidige DSL weg en komt het nieuwe erop, hierbij hoeft er dus geen ander aderpaar getest te worden).

Als je het echte IS/RA punt hebt, en daarin geen tweede aderpaar kan testen lijkt me het verstandig om het modem nog even te resetten.

Anoniem: 251198

scorpion303 schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 10:37:
[...]

Ik heb de boel rond 1 februari aangevraagd. Verwachte week van oplevering starte afgelopen maandag. Inmiddels ben ik in stap 4 aanbeland, heb de router al binnen en heb zowel via mail als per brief bevestigd gekregen dat ik ben aangesloten. Ik heb echter ook last van een rood internetlampje... DSL is wel gewoon groen... Tijd om te bellen, of maar gewoon even wachten tot volgende week?

Ik kan wel de gegevens uit de router plukken, maar die lijken te duiden op een 'normale' adsl aansluiting, terwijl de desbetreffende centrale weldegenlijk adsl2+ ondersteund..


noise margin upstream: 14 db
output power downstream: 9 db
attenuation upstream: 3 db
tone 0- 31: 00 00 00 04 45 56 66 76 66 66 65 55 44 20 00 00
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 28 db (is dit niet wat hoog??)
output power upstream: 11 db
attenuation downstream: 17 db
tone 32- 63: 00 00 04 45 55 55 55 54 54 44 54 44 44 55 54 55
tone 64- 95: 04 44 44 44 44 44 43 44 43 33 33 33 33 33 33 33
tone 96-127: 33 33 33 33 33 33 33 32 22 22 22 22 20 00 00 00
tone 128-159: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 160-191: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 192-223: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 224-255: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 256-287: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 288-319: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 320-351: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 352-383: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 384-415: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 416-447: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 448-479: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 480-511: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
Dit zijn typische waarden voor een ADSL1 aansluiting.
Ik denk dat dit het signaal is van je oude (huidige) ISP.

[Edit] eerste opmerking is al beantwoord ....

De noise margin is hoog, dus goed, hoe hoger hoe beter!

Deze waarde geeft aan dat er een laag storings nivo is t.o.v.
het nuttige ADSL signaal. Omdat het waarschijnlijk een
tamelijk langzame verbinding betreft kan deze waarde
zo hoog zijn. Heb ik namelijk ook.

Echter je moet er vanuit gaan dat dit slechter wordt,
bij het ADSL2+ signaal zal de modem intrainen tot
een noise margin van ca. 7 dB, om zodoende de hoogst
mogelijke snelheid uit de verbinding te persen.

ADSL2+ gebruikt namelijk een 2x zo grote bandbreedte,
deze is omgekeerd evenredig met de noise margin.

Bill, :*)

 • SaN
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 03-06 18:52
Superseb schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 12:30:
Heb je de aanvraag gedaan als overname of nieuwe lijn? (Bij een overname valt je huidige DSL weg en komt het nieuwe erop, hierbij hoeft er dus geen ander aderpaar getest te worden).

Als je het echte IS/RA punt hebt, en daarin geen tweede aderpaar kan testen lijkt me het verstandig om het modem nog even te resetten.
Ik heb aangegeven dat het een kale lijn is, maar waarschijnlijk heeft degene die er hiervoor zat ook adsl gehad maar het niet opgezegd. Ik trainde eerst in op ongeveer 7000kbs, nu meestal op ongeveer 14000kbs. Dat lijkt nu dus wel te kloppen, maar gisteren trainde hij tussendoor weer een keer heel laag in op 6000 oid. Vreemd dus.

Maar wat nu als blijkt dat ik dus verkeerd doorgegeven heb dat ik een kale lijn heb, komt het dan gewoon goed, of moet ik of telfort daar nog wat extra's voor doen? Ik heb ze al geprobeerd te bellen, maar de wachttijd is langer dan 10 minuten, dus daar ga ik vooralsnog even niet op wachten voor dat tarief. Ervaringsdeskundigen hier?

 • Superseb
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:17
Bij een kale lijn wordt er standaard geprobeerd te leveren op het tweede aderpaar. Als je geen brief krijgt dat je aanvraag is afgewezen kan er geleverd worden.

Dus nu heb je bericht gekregen dat het actief is, maar dan wel op het tweede aderpaar.

 • SaN
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 03-06 18:52
Ok, en dan hoef ik verder zelf niks te doen? Alleen maar wachten op de officiele opleverdatum? Ik heb wel een tweede aansluiting in de meterkast, maar daar komt geen dsl signaal uit. Verder kan ik dat kastje zelf niet open maken staat er op.

Dit zijn de gegevens uit de modem mocht iemand er nog iets aan kunnen zien:

14116 kbps / 1006 kbps

noise margin upstream: 10 db
output power downstream: 22 db
attenuation upstream: 8 db
tone 0- 31: 00 00 00 08 9a ab bc cc cc cc cc dd dc cc ba 98
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 10 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 21 db
tone 32- 63: 04 57 89 9a aa bb bb bb ba ba ba ab bb bb bb ba
tone 64- 95: aa bb ba aa aa aa aa aa 9a aa aa aa aa a9 a9 a9
tone 96-127: a9 99 9a 99 a9 99 99 09 99 99 99 99 98 99 99 90
tone 128-159: 99 98 99 99 99 99 99 98 99 98 98 98 98 99 99 89
tone 160-191: 98 88 89 88 88 88 88 88 88 88 88 88 88 88 08 80
tone 192-223: 88 88 88 88 88 88 88 88 88 88 78 88 88 88 88 87
tone 224-255: 88 87 77 87 88 77 88 87 78 70 87 87 28 88 87 99
tone 256-287: 5a aa aa bb ab bb bb bb bb ba bb ab ab ba aa aa
tone 288-319: aa a0 aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa
tone 320-351: a9 a9 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 09 99
tone 352-383: 99 99 99 99 99 99 99 99 88 88 88 88 88 88 88 88
tone 384-415: 88 88 88 88 88 88 88 77 77 77 77 77 77 77 77 77
tone 416-447: 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 66 66
tone 448-479: 66 66 66 66 66 66 66 66 66 65 55 55 55 55 55 55
tone 480-511: 55 55 55 55 55 55 55 55 55 55 54 44 44 44 44 32

Modem resetten en terugzetten naar fabrieksinstellingen heb ik allemaal al geprobeerd.

[Voor 145% gewijzigd door SaN op 27-02-2008 13:14]


 • Snowmiss
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 02-06 18:13
Anoniem: 251198 schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 12:41:
[...]
Echter je moet er vanuit gaan dat dit slechter wordt,
bij het ADSL2+ signaal zal de modem intrainen tot
een noise margin van ca. 7 dB, om zodoende de hoogst
mogelijke snelheid uit de verbinding te persen.

ADSL2+ gebruikt namelijk een 2x zo grote bandbreedte,
deze is omgekeerd evenredig met de noise margin.
Bedankt voor deze uitleg, snap ik direct waarom mijn noise margin 6 dB is.

Anoniem: 32279

Telfort is actief bezig de spammers aan te pakken:

http://forum.fok.nl/topic/1130069

Omdat er vooral gebashed wordt in dat topic hier de openingspost voordat hij gesloten is:
kwam ik gister thuis, ik denk even lekker fokken, krijg ik ineens de mededeling 'Uw internet is afgesloten omdat er vanaf uw adres spam is verstuurd' Dus ik check de logs op m'n server en zie dat er een stukje malware bezig is geweest, maar die had ik er al afgehaald enkele dagen terug

dus ik bel naar de technische dienst om door te geven dat het probleem al opgelost is en dat de blokkade weg mag.. wat blijkt? ik moet een afspraak maken met de abuse afdeling, die gaan me over een aantal dagen bellen en dan gaat mogelijk de blokkade eraf.. dus nu zit ik dagen zonder internet terwijl ik internet nodig heb voor m'n werk (webdesigner) en er vrijdag weer een deadline aankomt

[Voor 81% gewijzigd door Anoniem: 32279 op 27-02-2008 13:09]


 • nitpicker
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 23:28
DeX schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 16:09:
Afsluiting

Dit is alweer deel 5 het Telfort topic. Uiteraard houden we ons in dit topic aan de regels die op GOT gelden.
Herstel: 7e! :)

Btw. heeft iemand een antwoord op mijn vraag?

 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 07:20
Anoniem: 32279 schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 13:07:
Telfort is actief bezig de spammers aan te pakken:

http://forum.fok.nl/topic/1130069

Omdat er vooral gebashed wordt in dat topic hier de openingspost voordat hij gesloten is:
kwam ik gister thuis, ik denk even lekker fokken, krijg ik ineens de mededeling 'Uw internet is afgesloten omdat er vanaf uw adres spam is verstuurd' Dus ik check de logs op m'n server en zie dat er een stukje malware bezig is geweest, maar die had ik er al afgehaald enkele dagen terug

dus ik bel naar de technische dienst om door te geven dat het probleem al opgelost is en dat de blokkade weg mag.. wat blijkt? ik moet een afspraak maken met de abuse afdeling, die gaan me over een aantal dagen bellen en dan gaat mogelijk de blokkade eraf.. dus nu zit ik dagen zonder internet terwijl ik internet nodig heb voor m'n werk (webdesigner) en er vrijdag weer een deadline aankomt
Terecht natuurlijk. Moet je voorstellen als alle mailservers van Telfort op een blacklist gezet wordt en dat niemand meer een mailtje kan sturen, dan zijn de rapen pas echt gaar :+

[Voor 1% gewijzigd door Dolan op 27-02-2008 13:26. Reden: typo]


 • nFo
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 01:00
Lifelogger schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 09:53:
[...]


Dank voor de reply en de screenshot! Nu kan ik met een gerust hard een Fritzbox bestellen en weet ik ook dat het gaat werken. :-) Wel zo prettig.
Ok mooi.
Zijn erg fijne modems die fritz, nog geen gezeur mee gehad. :)

Ik zat steeds mijn wachtwoord enzo in te voeren, maar dat was helemaal niet nodig.
Dus toen maar de settings van de ZyXEL modem gebruikt. :P
http://infomb.googlepages.com/zyxelsettings.jpg

 • Slasher
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

Slasher

Right part of the Evil twins

Anoniem: 32279 schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 13:07:
Telfort is actief bezig de spammers aan te pakken:

http://forum.fok.nl/topic/1130069

Omdat er vooral gebashed wordt in dat topic hier de openingspost voordat hij gesloten is:
kwam ik gister thuis, ik denk even lekker fokken, krijg ik ineens de mededeling 'Uw internet is afgesloten omdat er vanaf uw adres spam is verstuurd' Dus ik check de logs op m'n server en zie dat er een stukje malware bezig is geweest, maar die had ik er al afgehaald enkele dagen terug

dus ik bel naar de technische dienst om door te geven dat het probleem al opgelost is en dat de blokkade weg mag.. wat blijkt? ik moet een afspraak maken met de abuse afdeling, die gaan me over een aantal dagen bellen en dan gaat mogelijk de blokkade eraf.. dus nu zit ik dagen zonder internet terwijl ik internet nodig heb voor m'n werk (webdesigner) en er vrijdag weer een deadline aankomt
Ben jij dat, volgens mij had ik in dat topic ook een reply gedaan ;)

Anoniem: 54235

Def!ance schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 09:45:
[...]


sorry maar dan mag jouw manager zich erg hard gaan schamen want dit is geen manier hoe je met betalende klanten omgaat (edit : en al helemaal niet bij een BANK, waar HUN geld op staat, en JOUW loon van betaald word)

de betere werkwijze is 3x vragen om te dimmen en hierna de verbinding verbreken, jij verbreekt wel erg snel.
En die zwarte lijst is al helemaal te dom voor woorden, heb jij geen begrip voor de klant ? geloof me na de eerste keer dat jij verbreekt binden ze HEEL snel in.


(jah werk bij een hoster en pak ook helldesk tel aan af en toe)


[...]


ok toegegeven, dit doe ik ook >:)
Ik vraag inderdaad eerst of meneer/mevrouw een andere toon wilt aanslaan, hierna verzoek ik een tweede keer of meneer/mevrouw wilt kalmeren. Een derde keer geef ik aan dat ik niet verwacht dat dit gesprek een goed einde gaat hebben, en dat ik de verbinding ga verbreken. Ik maak hier een klacht over aan (om mijzelf in te dekken) en ik zet de beller op een zwarte lijst. Bij de volgende keer dat deze meneer belt staat er in het scherm dat er stennis is geschopt en dat dit herhaling kan opleveren...

 • Giant87
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 02-06 13:38
Dat is dus al heel anders dan dat je het eerst deed voor doen...

Ontopic, heb nu Chello (soort van Classic, met nog steeds een com21 modem :+ Harderwijk..) en ga overstappen op Telfort. Zit helaas 2,5km vd centrale af.. Maar goed dan nog haal ik ongeveer een 2-3x hogere snelheid voor de helft van het geld.

 • Manatwork
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 16-04 15:10
Ray schreef op dinsdag 26 februari 2008 @ 22:42:
[...]


haal je die max snelheden ook terwijl wireless aan staat op die modem ? er word hier namelijk gezegd dat die combinatie niet wil werken (en daarom wil ik van modem wijzigen)
Volgens mij is het geen probleem. Als ik een bestand download gaat dat via de netwerkkabel met 1,84MByte/sec met wireless geactiveerd. OK, die gebruik ik dan even niet. De processorbelasting van het modem is dan ongeveer 14%.
Misschien gaat het fout bij een minder goede verbinding naar de centrale. Als het modem het druk heeft met allerhande foutcorrecties komt hij misschien capaciteit te kort. Geen idee, just my 2cents.

Anoniem: 54235

Giant87 schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 14:03:
Ontopic, heb nu Chello (soort van Classic, met nog steeds een com21 modem :+ Harderwijk..) en ga overstappen op Telfort. Zit helaas 2,5km vd centrale af.. Maar goed dan nog haal ik ongeveer een 2-3x hogere snelheid voor de helft van het geld.
Ik zit als ik fiets naar de centrale 2,5 km hier vanaf. Echter volgens mijn lijn testen kom ik uit op 1,66km. Even afwachten dus wat de precieze afstand is.

Anoniem: 179986

trolleystad schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 13:26:
[...]

Terecht natuurlijk. Moet je voorstellen als alle mailservers van Telfort op een blacklist gezet wordt en dat niemand meer een mailtje kan sturen, dan zijn de rapen pas echt gaar :+
xs4all praktijken bij telfort. Die sloten om werkelijk tig redenen je verbinding af en niet alleen om spammen of omdat je een virusje op je pc hebt die je internet verbinding misbruikt, dat is een ding dat zeker is. Zolang ze niet zo ver gaan bij telfort als bij die andere provider hoor je mij niet zeuren maar er is duidelijk een grens en xs4all heeft die jaren geleden al overschreden en ik vraag me af of telfort dezelfde kant op gaat.

 • Lifelogger
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 03-05 13:25
nFo schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 13:27:
[...]

Ok mooi.
Zijn erg fijne modems die fritz, nog geen gezeur mee gehad. :)

Ik zat steeds mijn wachtwoord enzo in te voeren, maar dat was helemaal niet nodig.
Dus toen maar de settings van de ZyXEL modem gebruikt. :P
http://infomb.googlepages.com/zyxelsettings.jpg
He he he... screenshot even mee gepakt. :-) Kan ik straks alles in één keer mooi alles instellen. Hoop dat VoIP straks ook gelijk goed gaat.

Moet zeggen dat ik die Fritz!Box ook wel hoog heb zitten. Veel over gelezen. Ben benieuwd.

 • IJsbeer
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Anoniem: 179986 schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 14:15:
[...]


xs4all praktijken bij telfort. Die sloten om werkelijk tig redenen je verbinding af en niet alleen om spammen of omdat je een virusje op je pc hebt die je internet verbinding misbruikt, dat is een ding dat zeker is. Zolang ze niet zo ver gaan bij telfort als bij die andere provider hoor je mij niet zeuren maar er is duidelijk een grens en xs4all heeft die jaren geleden al overschreden en ik vraag me af of telfort dezelfde kant op gaat.
Ik vind het goede zaak dat providers hiertegen optreden! Mensen die misbruik (al dan niet bewust) van het internet moeten geweerd worden!

Anoniem: 253666

Onderstaande firmware is de meest recente die ik kon vinden op de Zyxel site.

P-2602HWL-D1A 3.40(ADQ.4)C0 N/A 04-02-2007 4 MB US | Europe

1: Is dit ook werkelijk de meest recente voor de Zyxel 2602HW-D1A of is er een recentere?

2: En lost de meest rencente firmware problemen op of blijf je nog met problemen zitten?

Gr. Mochel

(uitspr. Mosjel)

Anoniem: 253666

En nog een vraag die ik nergens kan vinden:
Wat is het verschil tussen de Zyxel 2602HWL-D1A en de Zyxel 2602HWL-D3A en zijn er mensen die de laaste hebben ontvangen?

 • Superseb
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:17
Edit knop mag hoor. ;)

D1A is PSTN (analoog) en D3A is ISDN (digitaal)

De meest recente firmware is AJZ2D0 voor de D1A en de AOA2D0 voor de D3A.

Ook hier terug te vinden.

 • mastair
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 22:51
Wat een stelletje debielen bij Telfort zeg. 8)7

Ik bellen omdat ik al 3 dagen zonder telefonie zit. Zou op de 25e overgaan volgens KPN, en inderdaad. Had alleen nog geen activatiebrief gekregen. Dus vandaag maar even gebeld.

Ja volgens het systeem zou de brief door u ontvangen moeten zijn. Ik ga eens even navragen.

Ja sorry, de brief kan niet opnieuw verstuurd worden. Ik kan u wel doorverbinden met de technische kant, zodat zij het kunnen activeren. Ja vind ik ook best.

Ok meneer, we hebben het voor u geactiveerd, maar het vervelende is dat u telkens wanneer het modem gereset wordt, ons weer moet bellen. :?

Wat moet ik hier nou mee?

Ik zeg maar zo, ik zeg maar niks.


Anoniem: 150139

2 weken geleden internet+bellen van telfort besteld . Maar nu krijg je standaard geen draadloos modem , terwijl we alles draadloos thuis hebben . Nu heb ik nog een SpeedTouch 716v5 ADSL2 Voip thuis die ik momenteel gebruik voor normaal internet van kpn . Kan ik deze gewoon blijven gebruiken ?

Of ben ik verplicht om die Zyxel ofzoiets te gaan gebruiken voor het internet en bellen .

 • beuker123
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 11-08-2022
Anoniem: 150139 schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 14:43:
2 weken geleden internet+bellen van telfort besteld . Maar nu krijg je standaard geen draadloos modem , terwijl we alles draadloos thuis hebben . Nu heb ik nog een SpeedTouch 716v5 ADSL2 Voip thuis die ik momenteel gebruik voor normaal internet van kpn . Kan ik deze gewoon blijven gebruiken ?

Of ben ik verplicht om die Zyxel ofzoiets te gaan gebruiken voor het internet en bellen .
De toegestuurde Zyxel kan je gewoon in de verpakking laten en zorgvuldig bewaren, krijg je tegenwoordig in bruikleen. Telfort maakt gebruik van het netwerk van (het vroegere) BabyXL, dat altijd open is geweest, je kan hierop een vreemd modem aansluiten en configureren. Op de Telfort site staat precies hoe je dit moet doen. Alleen geeft Telfort dan geen support.

Anoniem: 150139

Dat is mooi , Bedankt voor de snelle reactie .

Peter

Anoniem: 251198

Anoniem: 253666 schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 14:25:
Onderstaande firmware is de meest recente die ik kon vinden op de Zyxel site.

P-2602HWL-D1A 3.40(ADQ.4)C0 N/A 04-02-2007 4 MB US | Europe

1: Is dit ook werkelijk de meest recente voor de Zyxel 2602HW-D1A of is er een recentere?

2: En lost de meest rencente firmware problemen op of blijf je nog met problemen zitten?

Gr. Mochel

(uitspr. Mosjel)
Die kan je beter niet gebruiken, er is een speciale Telfort versie (zie Telfort site).
Deze versie is voorzien van de standaard Telfort instellingen, dus snel en probleemloos
te activeren. Andere ISP protocollen zijn ook mogelijk.

Overigens heb ik geprobeerd om de 3.40(ADQ.4)C0 versie te uploaden
in de zyxel modem, ik kreeg echter een fout melding.

Momenteel draait mijn oude ISP op de zyxel zonder problemen.
Ik ga 3-3-2008 over, fingers crossed .. haha ..

Bill, :*)

Anoniem: 251198

Superseb schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 14:30:
Edit knop mag hoor. ;)

D1A is PSTN (analoog) en D3A is ISDN (digitaal)

De meest recente firmware is AJZ2D0 voor de D1A en de AOA2D0 voor de D3A.

Ook hier terug te vinden.
Dit is wel de special Telfort versie, zie vorig bericht van mij...

Bill, :*)

Anoniem: 24301

mastair schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 14:40:
Wat een stelletje debielen bij Telfort zeg. 8)7

Ik bellen omdat ik al 3 dagen zonder telefonie zit. Zou op de 25e overgaan volgens KPN, en inderdaad. Had alleen nog geen activatiebrief gekregen. Dus vandaag maar even gebeld.

Ja volgens het systeem zou de brief door u ontvangen moeten zijn. Ik ga eens even navragen.

Ja sorry, de brief kan niet opnieuw verstuurd worden. Ik kan u wel doorverbinden met de technische kant, zodat zij het kunnen activeren. Ja vind ik ook best.

Ok meneer, we hebben het voor u geactiveerd, maar het vervelende is dat u telkens wanneer het modem gereset wordt, ons weer moet bellen. :?

Wat moet ik hier nou mee?
Inloggen op mijntelfort.nl en het wachtwoord voor je telefonie aanpassen.
Dan heb je alle benodigde gegevens en je eigen wachtwoord.

 • Helsie
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
Rond 13 februari aangevraagd voor oplevering op 9 mei. Kreeg prima alle bevestigingen enzo, en zojuist stonden ze al met het modem aan de deur. Da's pas op tijd!

Anoniem: 54122

Zucht,

Telfort zou op 4 februari de internetverbinding opleveren die ik begin januari heb aangevraagd. Er is echter iets misgegaan waardoor ze de aanvraag wel hebben bevestigd, maar hij is nooit verder in gang gezet. Daar zijn ze vandaag achter gekomen nadat ik vorige week en de week daarvoor ook al had gebeld. Nu kan ik de aanvraag weer helemaal opnieuw gaan doen, maar niet meer bij Telfort.

 • beuker123
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 11-08-2022
nitpicker schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 13:12:
[...]


Herstel: 7e! :)

Btw. heeft iemand een antwoord op mijn vraag?
In principe is Oranje verplicht mee te werken aan het porteren van jouw telefoonnummer. Dit heeft de OPTA ongeveer een jaar geleden voor ons geregeld. Maar of dat gratis kan ?

Telfort rekent voor het porteren 10 Euro omdat ze het een en ander voor je regelen.

Telefoonnummers worden gratis verspreid/uitgedeeld. Zelf heb ik van VoipBuster 2 jaar geleden gratis een vast eigen nummer gekregen. Vroeger bleef de uitdeler van het telefoonnummer eigenaar van het nummer, sinds een aantal jaren is de gebruiker eigenaar, dit is volgens mij door Brussel geregeld.

 • studiohans
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 03-06 11:26
Probeer al vanaf begin december een nieuwe aansluiting te krijgen bij een adsl provider...
Nu na genoeg weken te wachten krijg ik weer een afmelding van mijn aanvraag.

Ze kunnen me niet aansluiten omdat mijn telefoonnummer niet gekoppeld is aan mijn postcode.
Dit terwijl bij navraag bij kpn alles goed staat in hun systeem.

Wie heeft er ook last van gehad, en hoe kan ik nu dan toch eindelijk internet via adsl krijgen op mijn huisadres?

 • beuker123
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 11-08-2022
nitpicker schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 13:12:
[...]


Herstel: 7e! :)

Btw. heeft iemand een antwoord op mijn vraag?
Kijk ook even hierop:
http://klantenservice.int...-vragen/Nummerbehoud.aspx

 • beuker123
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 11-08-2022
Anoniem: 150139 schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 14:57:
Dat is mooi , Bedankt voor de snelle reactie .

Peter
Kijk ook even hierop:

http://klantenservice.int...elfort-internetmodem.aspx

 • mastair
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 22:51
Anoniem: 24301 schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 15:09:
[...]


Inloggen op mijntelfort.nl en het wachtwoord voor je telefonie aanpassen.
Dan heb je alle benodigde gegevens en je eigen wachtwoord.
Ja dat gaat dus niet.

Vast bellen is mogelijk (nog) niet bij u geactiveerd. U kunt uw instellingen pas wijzigen nadat u de activatiebevestiging voor vast bellen ontvangen hebt.

Ik zeg maar zo, ik zeg maar niks.


 • beuker123
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 11-08-2022
mastair schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 16:11:
[...]

Ja dat gaat dus niet.

Vast bellen is mogelijk (nog) niet bij u geactiveerd. U kunt uw instellingen pas wijzigen nadat u de activatiebevestiging voor vast bellen ontvangen hebt.
Na activering van Telfort vast bellen kon ik wel bellen en gebeld worden maar leek het een en ander niet te werken.
De volgende avond bleek alles wel te werken. Alsof Telfort die nacht in een batch alles had geupdated.
Ik kon van SIP1 naar SIP2 bellen en andersom, tegelijk van en naar beide SIPS (dat lukte niet op de dag van activering), en ik kon nu ook inloggen op mijn telefooninstelling en gesprekskosten.

Na de brief met de vast bellen toegangscode nooit meer enig teken van leven (brief/mail) van Telfort gehad.

N.B.
Je hoeft het modem alleen maar te resetten (paperclip in het gaatje) na een BIOSupdate (flash), dan gaan de SIP-instellingen verloren. Het gewone resetten via de aan/uit-schakelaar tast de instellingen niet aan, modem traint dan alleen opnieuw in.

 • Hielko
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 09:31
Bij deze ook maar eens mijn ervaring met Telfort. Heb 5 feb voor het eerst de helpdesk gebeld dat ik geen dsl signaal op mijn lijn heb staan (daarvoor had ik een andere provider) en dat is nu (ruim 3 week later!) nog steeds niet opgelost...

Heb ondertussen wel een adsl signaal op mijn lijn staan, maar dat is een signaal van iemand anders (en op mijn lijn zit volgens de helpdesk ook iemand, die dus ook niet kan internetten). Het enige wat moet gebeuren is dat iemand van kpn even in de wijkcentrale het juiste stekkertje omwisseld, maar dat is blijkbaar te moeilijk..........

 • thefxr
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 04-05 04:23
Anoniem: 54235 schreef op woensdag 27 februari 2008 @ 09:09:
[...]


Hmm, bij telfort zeker? Niet bij waar ik werk? Ik zet je zo 10 minuten in de wacht als men begint uit te schelden, en neerbuigend te praten. Onder het motto "Even navragen"
met die houding zal je ook altijd eerstelijns blijven :)
Pagina: 1 2 3 ... 20 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee