Toon posts:

Telfort Internet ervaringen topic - Deel 7 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1
Acties:
 • 195.240 views

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-05 18:37
http://flameseeker.com/titel-deel7.jpg
Meest gestelde vraag: Hoe stap ik over?

Inhoud

Producten
Maximale snelheid
ADSL1/ADSL2/ADSL2+
Telefonie
Modems
Contract
Overstappen
Tiscali / 12move
Veel gestelde vragen
Afsluiting


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Producten

Telfort bied voor € 19,95 per maand maximaal 20 mbit download snelheid aan via ADSL. Afhankelijk van de afstand tussen je woning en de KPN wijkcentrale kan de snelheid lager uitvallen. Telfort heeft op haar website een postcode check staan die een indicatie geeft van de te behalen snelheid:

Extra diensten:

Bij deze internetverbinding krijg je ook nog de volgende diensten:

• 5 mailboxen
• 25 e-mailadressen
• Webmail functionaliteit
• 50 MB mailboxruimte

Er is geen homepage ruimte en er zijn ook geen binaire nieuwsgroepen.

GEEN doorbelasting vaste lijn

Het maakt niet uit of je een KPN telefoonabonnement hebt. Er is geen doorbelasting voor de vaste lijn. Dus de prijs blijft altijd € 19,95 voor internet. Het zal wel in de prijs verwerkt zitten.

Administratiekosten

Bij het aanvragen van een Telfort abonnement wordt éénmalig € 14,95 in rekening gebracht voor verzend en administratiekosten.

DSL netwerk

Telfort levert primair op het Tiscali ADSL netwerk waar beschikbaar, daarnaast wordt gebruik gemaakt van lijnen op het KPN ADSL netwerk. Het mooie is dat bij beide netwerken de instellingen van de modem gelijk zijn.


Leuk artikel trouwens in de Telegraaf (bron)
Telfort internet is een dienst die het onlangs overgenomen Tiscali Nederland uitvoert voor Telfort. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het netwerk van Tiscali in combinatie met dat van KPN. Dit netwerk dekt sinds kort 96 procent van Nederland.
Dus Tiscali verzorgt de dienst Telfort Internet inderdaad :)

Was ook te verwachten gezien dezelfde modems ook geleverd worden bijvoorbeeld. En de extra dekking is nu aanwezig door gebruik te maken ook van het ADSL netwerk van KPN naast dat van Tiscali.

IP adres

Bij Telfort krijg je een dynamisch IP adres op basis van DHCP. Als je de modem aan laat staan zal die echter niet veranderen. Kan natuurlijk voorkomen dat bij werkzaamheden ofzo je IP adres anders wordt. De ZyXEL modem ondersteund DynDNS.org, dus voor de mensen die een (web)server willen draaien kunnen bij DynDNS.org een subdomeintje aanmaken die altijd naar je eigen IP verwijst. Zodra je IP veranderd update de modem de DNS verwijzing.

Levertijd

De levertijd is per aansluiting natuurlijk verschillend. Dit zijn de meest voorkomende levertijden:

Kale lijn: Ongeveer 3 weken. Een KPN monteur komt ook de lijn controleren.
Lijn met KPN telefonie: Ongeveer 2 weken. Indien er ook een DSL signaal op staat van een andere provider kun je zelf een overstap datum kiezen. De eerste overstap mogelijkheid is altijd 2 weken na de huidige datum.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Maximale snelheid

Veel mensen vragen zich af wat de maximale snelheid is die ze gaan halen. Het antwoord is heel simpel: Het maximale wat mogelijk is op je koperlijn in combinatie met het type wijkcentrale.

:? Dat is allemaal heel leuk, maar ik wil toch weten wat ik zou kunnen halen zodat ik kan op basis daarvan kan kiezen tussen Kabel of ADSL internet.

Op http://internet.telfort.nl/ vind je een tooltje die je een indicatie geeft. Deze ziet er zo uit:

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/snelheid.jpg


Deze geeft een indicatie op basis van de geschatte afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Indien je de afstand wilt zien kun je deze link gebruiken. Deze database is echter wel oud. Kijk vervolgens in dit grafiekje om de maximale theoretische snelheid te bekijken.

:? Ik haal de snelheid niet die in de grafiek staat!

Dat kan heel goed kloppen omdat dit de maximale theoretische snelheid is. We gaan er dan van uit de je zelf alles optimaal hebt aangesloten en de koperkabel in optimale staat is. Dit is meestal nooit het geval. Onthoud dat deze grafieken in testlab's zijn gemaakt.

Gebruikte URL's:

Postcode afstand database
ADSL2 snelheid grafiek

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


ADSL1/ADSL2/ADSL2+

In de vorige delen is vaak verwarring naar voren gekomen betreffende de verschillen tussen ADSL1, ADSL2 en ADSL2+. De standaarden zijn het volgende:

ADSL1: Maximale downstream van 8 mbit/s.
ADSL2: Maximale downstream van 12 mbit/s.
ADSL2+: Maximale downstream van 24 mbit/s.

Het moge duidelijk zijn dat je dus een ADSL2+ verbinding wilt. Indien je op het Tiscali Wholesale netwerk bent aangesloten hoef je je geen zorgen te maken, het hele Tiscali Wholesale netwerk is ADSL2+ geschikt.

Indien je op het KPN netwerk aangesloten wordt is het verhaal anders. Na wat rondvragen (bedankt BjcK) ben ik er achter gekomen dat KPN onderscheid maakt in 2 typen wijkcentrales, namelijk ADSL1 en ADSL2+.
In een ADSL2+ centrale zijn alle kaarten ADSL2+ en zul je dus een ADSL2+ verbinding moeten kunnen opbouwen. In een ADSL1 centrale kunnen zowel ADSL1 als ADSL2+ kaarten zijn. Om de centrale toch als ADSL1 te houden tot de ombouw voltooid is zijn in de daar aanwezige kaarten een ADSL2 profiel met een maximale downstream van 8 mbit gezet.

Mocht je dus in je modem zien dat je modem gebruikt maakt van ADSL2 (dus niet ADSL2PLUS) en de downstream ligt rond de 8 mbit, dan weet je de reden. Deze word gecapped om alles in de centrale gelijk te houden. Ik denk dat dit gedaan wordt om niemand het voordeel te geven om eerder aangesloten te zijn op een ADSL2+ kaart. Want dat wilt iedereen natuurlijk en is het krabben, bijten en gillen om dat voor elkaar te krijgen. ;)

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Telefonie

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/telefoondoos.jpg


Telfort levert hiernaast ook nog telefonie voor 9,95 per maand. Dit kan alleen in combinatie met een Telfort internet abonnement, dus dat komt dan totaal uit op € 29,90. Je belt naar alle vaste nummers in Nederland gratis zonder starttarief. Ook een nummer porteren van een andere aanbieder is mogelijk.

Er wordt gebruik gemaakt van de VoIP techniek. Je krijgt de SIP gegevens thuisgestuurd dus je hoeft niet het bijgeleverde modem te gebruiken. Dit raadt Telfort uiteraard wel aan en ze zullen alleen de ZyXEL modem ondersteunen. Welke provider doet dat niet? Dus een ander modem met VoIP functionaliteit, een hardphone of PBX software als Asterisk en 3cx kun je ook gebruiken.

Dit zijn de instellingen die je voor vaste telefonie kunt gebruiken:
Klik hier en dan op "Telfort vast bellen gebruiken zonder Telfort internetmodem"

Diensten

Bij Telfort telefonie zitten de volgende diensten bij:

• Voicemail
• 0900 en/of 06 nummers blokkeren
• Nummerweergave (Als je telefoon dit ondersteund)
• Nummer porteren mogelijk (Kost eenmalig € 9,95)

Nummer porteren

Het porteren van een nummer is mogelijk. Dit betekent dat je je huidige vaste telefoonnummer kan meenemen naar Telfort. Voor de juiste volgorde van aanvraag kun je het beste even kijken bij Overstappen

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Modems

Telfort levert modems van het merk ZyXEL. Het gaat om de ZyXEL 2602H-D serie en de ZyXEL 2602R serie. De R serie heeft maar 1 ethernetpoort. De D versie heeft er 4 en kan ook met WiFi geleverd worden. Er is geen life-line aanwezig. Dit kun je eventueel zelf voor elkaar krijgen met bijvoorbeeld de Artech 521 switch.

Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

Hier kun je de modem in detail zien, hoge resolutie plaatjes gevonden op de chinese ZyXEL site:


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein1.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein2.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein3.jpg
Klik op een afbeelding om deze te vergroten


De kosten voor de modems:

• Standaard modem: € 0,- (Los: € 69,-)
• Multipc modem: € 30,- (Los: € 99,-)
• Draadloos modem: € 70,- (Los: € 139,-)

Het zijn allemaal modems met een routerfunctie ingebouwd. Dit is nodig om de telefonie werkend te houden. De R serie heeft dit dus ook, ook al is er maar één ethernetpoort. Met een simpele switch erachter kun je dus meerdere pc's aansluiten.

In de modems zit een firmware ingebouwd waarin de netwerkinstellingen al goed staan. Het is dus niet nodig de VPI/VCI waardes en dergelijke te veranderen. Verders is in de modem niks afgeschermd. Indien je via een andere VoIP telefonieaanbieder wilt gaan bellen is dit gewoon mogelijk met dit modem.

Handleidingen

Indien je de handleidingen bent kwijtgeraakt kun je ze ook in PDF vorm krijgen:

Basis en Multi-PC modem
Draadloos modem
Telefonie

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Contract

Bij telfort sluit je een contract af voor één jaar. Na dit jaar kun je het contract per maand opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit staat allemaal in de algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.
15.1 Tenzij in de Overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor onbepaalde tijd, met een minimumduur van 12 maanden.

15.3 De opzegtermijn voor de Klant bedraagt bij Overeenkomsten voor onbepaalde tijd één maand na afloop van de minimumduur. Indien de Overeenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd bedraagt de opzegtermijn voor de Klant één maand voor het einde van de duur van de Overeenkomst. Als moment van opzeggen geldt het moment van ontvangst van de opzegging door Telfort. Opzegging geschiedt op de wijze zoals beschreven op de Website.
Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Overstappen

Het overstappen gedeelte splits ik op in 2 delen: Internet en Telefonie. Voor beiden gelden andere stappen om een overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ik heb nu internet via:
Kabel
ADSL
Geen- of inbel internet

Ik telefoneer via:
KPN analoge lijn of ISDN lijn
KPN InternetPlusBellen
Andere VoIP aanbieder


Kabelinternet
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je vanaf kabel komt.
 • Levertijd: 2 a 4 weken (Komt overeen met de opzegtermijn bij de meeste kabel aanbieders)
Als je zeker wilt zijn dat je niet zonder internet zit kan je wachten tot je online status aangeeft: stap 4 met opzeggen bij de kabelaar. Echter heb je zo kans op een (kleine) overlap met twee verbindingen en dus extra kosten.

ADSL (Heb je InternetPlusBellen. Klik hier. InternetPlusBellen heeft een andere procedure.)
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je al een ADSL verbinding hebt.
 • Print de opzegbrief die Telfort je aanbiedt.
 • Verstuur de brief pas als je in stap 4 bent.
De brief kun je pas later versturen om zeker te zijn dat je huidige aanbieder niet een slooporder indient zodat je ADSL signaal door Telfort kan worden overgenomen. Dit kan een week tot twee weken duren na aanvraag.

Eerder opzeggen KAN goed gaan, maar als je huidige aanbieder toch eerder een slooporder indient en Telfort heeft nog migratie aangevraagd, dan gaat alles fout en zit je zo 2 á 3 weken zonder internet

Als de opzegtermijn bij de huidige ISP 1 maand bedraagt is het meest optimaal om een overstap aan te vragen met een wens datum over 6 weken. Na twee weken is je aanvraag bevestigd en kan je de opzegging versturen naar de huidige aanbieder met de maand opzegtermijn. Zo betaal je het minst dubbel en toch zeker van een juiste volgorde/planning.

Geen internet of inbelinternet
 • Vraag Telfort aan.
 • Een inbel-abonnement kan je direct opzeggen of als je zeker wilt zijn dat je niet zonder zit kan je dat pas doen als je in stap 4 bent. Dan heb je ook de datum van Telfort ontvangen wanneer de verbinding wordt geleverd.
Sommige ISP's (bijvoorbeeld XS4all) hebben ook de mogelijkheid om een los abonnement voor mail en inbel toegang te behouden tegen een laag maandbedrag. Voordat je opzegt bedenk of je daar interesse in hebt en informeer daar dan naar. Dan in plaats van een opzegging alleen daarbij aangeven dat je zo'n abonnement voor je mail adres wilt behouden.

Telefonie

KPN analoge lijn of ISDN
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
KPN InternetPlusBellen
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN IPB abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
Andere VoIP aanbieder
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je VoIP abonnement WEL op. Geef aan dat het telefoonnummer geporteerd moet worden.
 • Van Telfort ontvang je een brief met de porteringsdatum.
Je bent uiteraard altijd zelf verantwoordelijk voor het stoppen van een abonnement. In principe zegt Telfort niks op maar ziet KPN een uitportering als opzegging. Controleer dus altijd zelf of een opzegging goed gaat om dubbele kosten te voorkomen!

Opleverdatum

Een kale lijn opleveren duurt meestal 3 weken. Het is niet mogelijk een exacte datum te kiezen. Dit kan alleen als er al een DSL signaal op deze locatie is en deze wordt overgenomen. Wil je zo snel mogelijk weten wanneer je lijn aangesloten gaat worden? Wacht dan tot 7 dagen na je bestelling (de cooldown periode) en bel 0900-9596. Vaak zal er echter nog geen datum bekend zijn omdat de KPN dit bepaald na het telefoontje voor de afspraak betreffende het testen en labelen van de lijn.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Tiscali / 12move

Sinds kort is bekend gemaakt dat Tiscal en 12move gaan veranderen van naam. Alle klanten van beide providers komen onder één dak genaamd Telfort Internet. Er schijnt niks te veranderen aan de diensten die je hebt, alleen de algemene voorwaarden wijzigen. De belangrijkste wijzigingen zijn volgens de website van Tiscali:
De meest belangrijke wijzigingen betreffen (kort weergegeven):

- aansprakelijkheid, artikel 16: de aansprakelijkheid van Telfort per aansprakelijkheidsstelling is beperkt tot twee maal het door de klant verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende diensten, waarbij per jaar tegenover dezelfde klant de aansprakelijkheid is beperkt tot maximaal viermaal het verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende dienst(en).

- prijswijzigingen artikel 9: prijswijzigingen worden 4 weken van te voren bekend gemaakt, waarbij de klant tot 4 weken na de bekendmaking het recht heeft de overeenkomst te beëindigen.

- privacy, artikel 11: De klant verleent toestemming aan Telfort om zijn of haar persoons- en verkeersgegevens op te nemen en te verwerken in de klantenregistratie van Telfort die benodigd is voor een goed beheer en exploitatie van de systemen en netwerken van Telfort en voor de (administratieve) beheerstaken. De klantenregistratie is slechts toegankelijk voor Telfort en groepsmaatschappijen en wordt niet aan derden verstrekt behoudens een aantal specifiek genoemde gevallen.

- geschillencommissie, artikel 19: geschillen kunnen aanhangig worden gemaakt bij De Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten (zie: www.sgc.nl).


Aangezien de voorwaarden wijzigen mag je je lopende abonnement bij Tiscali of 12move opzeggen. Dit staat ook op de website van beide providers:
Tiscali

Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 13 januari 2008 telefonisch uw abonnement opzeggen per 14 januari 2008. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).

12move
Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 9 december 2007 telefonisch uw abonnement opzeggen per 10 december 2007. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).
:? Ah mooi dus ik ga nu ook 19,95 betalen en 20mbit krijgen?

Nee dat dus weer niet. Alleen de naam veranderd. Je snelheid, e-mail, telefoonnummers en prijs per maand blijft hetzelfde.

:? Oh, maar kan ik mijn huidige abonnement dan omzetten?

Op de veelgestelde vragen pagina staat dat het in veel gevallen mogelijk zal zijn. Wat ze precies bedoelen staat er niet bij. Ik neem aan dat dezelfde regels gelden als bij Tiscali. Je dient je huidige abonnement minimaal een jaar te hebben. Zeker weten doe ik dit niet natuurlijk.

Meer informatie kun je vinden op de websites van Tiscali en 12move:

http://www.tiscali.nl/telfort
http://www.12move.nl/telfort

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Veelgestelde vragen

:S Ga ik ook 20 mbit download snelheid halen?

Dat is lastig te zeggen. 20 mbit betekent dat de maximale snelheid 20 mbit per seconde is. Om dit te halen moet je niet te ver van de wijkcentrale wonen. Ook moet je de modem bij je ISRA punt aansluiten. Houd de DSL bekabeling zo kort mogelijk.

:? Kan ik met één telefoon zowel via Telfort als mijn KPN lijn bellen?

Nee, het ZyXEL modem heeft geen zogenaamde life-line poort. Met een arttech 521 switch kun je dit wel voor elkaar krijgen. Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

:? Waarom duurt het zo lang voordat de telefoon over gaat?

Dit komt omdat VoIP een heel andere techniek is dan analoog bellen. Bij analoog bellen wordt elk nummer wat je intoetst direct aan de centrale doorgegeven. Bij VoIP moet het te bellen telefoonnummer in één keer doorgegeven worden. Daarom wacht de modem standaard 5 seconden om te zien of je helemaal klaar bent met het intoetsen van het telefoonnummer. Je kunt ook de modem de opdracht geven het ingetoetste nummer gelijk te versturen door een # achter het nummer in te toetsen. In de webinterface kun je deze functie ook instellen dat de modem na bijvoorbeeld 2 seconden al gaat bellen. Let wel op dat je dan OF snel intoetst OF dat je een DECT toestel hebt die het nummer snel kiest. (Dus nummer intoetsen voordat je op het hoorntje drukt).

:? Help, nummerherkenning doet het niet!

Dan heb je waaschijnlijk een toestel die de nummerherkenning via de FSK methode verwacht in plaats van DTMF. Dit kun je in de modem interface wijzigen bij de phonepoort instellingen.

:? Ik heb al een router met WiFi. Kan ik die blijven gebruiken met dat ZyXEL modem?

Ja dat kan. Echter, de ZyXEL modem heeft ook al een router functie. Het beste kun je de router functie van de ZyXEL modem intact laten, anders werken de telefoonpoorten niet meer. Zet je eigen draadloze router om naar een access point:

• Zet de DHCP server in je router uit
• Stop de kabel die normaal in de WAN aansluiting gaat in één van de LAN aansluitingen
• Klaar :)

:? Kan ik meer dan één telefoon aansluiten?

Ja dat kan. Dit kun je doen door de lijn te splitten na de modem. Let op de aansluitfactor van elk toestel. Indien deze te hoog is kan het voorkomen dat het toestel niet meer werkt. Verdeel dan de toestellen over de 2 phone poorten op de modem. In de webconfiguratie kun je voor elk poortje instellen welk telefoonnummer deze gebruikt.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP.

:? Help, ik heb in de modem een aantal instellingen veranderd en nu doet ie niks meer!

Geen nood, dit is eenvoudig op te lossen. Kijk of het POWER lampje stabiel brandt. Indien dit het geval is even een pen/paperclip pakken. Op de achterkant van het modem vind je een klein gaatje waar 'reset' bij staat. Nu druk je dat gaatje in tot het POWER lampje gaat knipperen. Nu is de modem terug naar de fabrieksinstellingen en kun je 'm weer opnieuw instaleren.

:? Kan ik mijn vaste telefoonabonnement van KPN gewoon behouden?

Ja dat kan. Indien je al ADSL hebt en je stapt over naar Telfort kun je gewoon je huidige splitter blijven gebruiken. Heb je nog geen ADSL en vraag je Telfort aan, dan wordt er een splitter meegeleverd.

:? Kan ik met het Telfort modem ook van een andere VoIP dienst gebruik maken?

Ja dat kan gewoon. De modem is wel standaard voorgeconfigureerd voor de eigen VoIP dienst, dus je zult de advanced setup moeten gebruiken om alle gegevens in te vullen.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Afsluiting

Dit is alweer deel 5 het Telfort topic. Uiteraard houden we ons in dit topic aan de regels die op GOT gelden.

Terug naar bovenCredits gaan naar trolleystad voor het aanmaken van deze geweldige TS!

Telfort nieuwsgroep
De nieuwsgroep over Telfort en zijn gebruikers kun je hier vinden.

Status Controle?
Je kan rond stap 2 / 3 je adres gegevens even mailen naar telfort@totaalgeflipt.nl om te weten hoelang het nog gaat duren.

Happy Posting!

 • Black-Shades
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online
ik heb sinds kort ook internet van telfort en wil graag de routerfunctie van de ZyXEL 2602R modem uitzetten en de D-link DGL-4300 als router gebruiken. Dit omdat ik het netwerk hiermee veel beter kan beveiligen en meer kan instellen. telefoon van telfort ga ik toch niet gebruiken, we zijn hier in huis allen mobiel ;)

ik weet alleen niet hoe ik de d-link router moet instellen. heb al heel wat gezocht naar mensen die de zelfde router hebben maar kon nog geen antwoord vinden. iedereen geeft de volgende settings aan om het werkend te krijgen maar die kan ik niet instellen (zie foto)

modus: rfc1483 bridged
vpi: 0
vci: 34
multiplexing: LLC
http://www.clan-wfm.com/demos/d-link.jpg

hoop dat iemand me kan helpen want vrijdag is mijn oude kabel internet afgelopen en moet ik het netwerk weer werkend hebben voor mijn huisgenoten.

bij deze mijn signaal waardes voor die gene die er belang bij heeft :D

noise margin upstream: 7 db
output power downstream: 20 db
attenuation upstream: 4 db
noise margin downstream: 11 db (varieert tussen 1 en 15)
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 15 db

[Voor 14% gewijzigd door Black-Shades op 27-02-2008 23:12]


 • Snowmiss
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 07-08 11:34
Anoniem: 251198 schreef op zaterdag 01 maart 2008 @ 13:49:
[...]


Waar heb je mee getest Snowmiss, site of programma?
Vergeten te melden: de twee Engelse zinnen komen van de site van speedtest.bbned.nl
Het downloaden met 1600 KB/s zie ik bij binnenhalen 100MB testbestand van die site, maar ook als ik download met proggie van usenet
http://www.danchi.nl/springsteen/DL_Speed.jpg

 • Lekkere Loempia
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 22-07 14:13
Handig zo'n forum. Ik zit ook al te kloten. Gateway is half naar de klote volgens mij. Na de gateway geeft hij 0,0 response.
http://img297.imageshack.us/img297/762/tracertnunlbw4.png

Op de pagina met servicemeldingen staat geen onderhoud aangegeven. Dus er is iets down of iemand doet zijn werk nu even niet zo goed :(
Sommige sites zijn trouwens wel bereikbaar (zoals telfort.nl, nu.nl) maar vele andere ook weer niet (voornamelijk sites uit de VS zover ik ervaar).

 • Thijss
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 03-05 19:05
Ik heb vandaag iets vreemds met mijn Telfort 20Mbit internetverbining: de snelheid die ik op Speedtest.nl en Speedtest.net haal, is vele malen hoger dan een ADSL2 lijn volgens mij zou kunnen halen.

Speedtest.net:

http://www.speedtest.net/result/242961523.png

Dat zou neer moeten komen op 60Mbit.
Dan speedtest.nl:

http://img90.imageshack.us/img90/4442/150mbitjb4.jpg

Wat neer zou moeten komen op 150Mbit 8)7 Iemand enig idee hoe dit kan? Of die speedtesten kloppen niet, of Telfort is me aan het matsen :)

 • Thijss
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 03-05 19:05
Het lijkt mij een foutje te zijn of iets dergelijks. Een bestand downloaden van bbned gaat inderdaad met normale snelheid (1.9 MB/sec), echter die speedtest daar geeft ook weer astronomische waarden, wat de grafiek wel leuk maakt: :P

http://img116.imageshack.us/img116/4792/naamlooswy3.jpg

Anoniem: 27577

DJ Chicken schreef op vrijdag 07 maart 2008 @ 12:56:

Wanneer ik het kapje er af schroef zou ik het 2e aderpaar als losse draadjes moeten zien?
En vervolgens het 1e aderpaar losmaken en het 2e aderpaar op mijn ISRA vastmaken, vervolgens het kapje er weer op?
Ja :)

http://www.mxstream.nl/support/Uitvraag/stekkerdoos.jpg

Bij een ISRA als de 2e van links, is dan de rechter "poort" de aansluiting voor het 2e aderpaar?

[Voor 20% gewijzigd door Anoniem: 27577 op 07-03-2008 13:01]


 • Skywalker
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 07-06 09:55

Skywalker

Use the force Luke!!

job schreef op donderdag 06 maart 2008 @ 16:01:
Skywalker, wat zei/zegt de postcodecheck als je naar jouw postcode zoekt?
Ik neem aan dat daar dan gewoon maximaal 8mbit staat.

Niet elke centrale kan adsl2+ leveren.
Gaat dit nog vervangen worden? Ik vind dat ze dat er wel bij mogen vermelden. Zoiets van "We kunnen U wel aansluiten, maar de centrale bij U in de buurt kan maximaal ADSL2 aan en nog geen ADSL2+"

Begrijp me niet verkeerd 8Mbit vind ik prima, had ik bij XS4all ook, maar had toch liever gezien dat ik op 10 - 12 Mbit zou zitten.

Heb net de test nogmaals gedaan op de site van Telfort. Zie het resultaat. Dan valt het toch wel een beetje tegen.

http://www.upload-images.net/imagen/0e004ba929.jpg

May the force be with you!!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • De.Schurk
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 18-07 10:05
Foutje..

Even een heel vervelend probleem !
Sinds 2 weken gaat mn nieuwgroepen download via eweka.nl erg langzaam.

Dit ligt niet aan mijn PC, ik heb het namelijk ook op mn laptop.
Ik heb vorige maand een firmware upgrade uitgevoerd op mn router, ik dacht dus dat dit het mogelijk kon zijn. Dus ik heb zojuist de orginele firmware terug laten zetten. Zonder resultaat.

Als ik een bin test bestand van 100mb download kom ik gewoon rond de 1500 kb/s.

Voorheen haalde ik dit ook met eweka dmv newsleecher.

Newsleecher icm Eweka laat 8 connecties toe, deze worden ineens niet meer gebruikt door newsleecher.

Zie screenshot :

http://img86.imageshack.us/img86/5980/sshotbk7.gif
http://img86.imageshack.us/my.php?image=sshotbk7.gif

Zijn er meerdere mensen die plots problemen hebben ?
Knijpt Telfort mij af ?

Anoniem: 32279

Drukte helpdesk:

Maandag

Dindag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag
http://internet.telfort.nl/5/gfx/helpdesk/dagen/zondag.png

Ik dacht dat je altijd het beste vroeg kan bellen, maar dat is dus helemaal niet zo. Wel fijn dat Telfort bewust met het probleem van de helpdesk bezig is door dit soort schema's te plaatsen op haar site. Jammer alleen dat er geen schaal op de y as zit. Als je daar 0 tot 100% zou neerzetten, dan zit Telfort wel vaak rond de 80%.....

[Voor 68% gewijzigd door Anoniem: 32279 op 15-03-2008 22:32]


 • slaay
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 06-08 11:40

slaay

Natuurbeleven.com

tismij schreef op zondag 16 maart 2008 @ 13:25:
[...]


bij mij zie ik daar echt geen CRC/FEC/HEC errors staan, bij mijn Speedtouch zag ik die gewoon allemaal staan (ik had er ook aardig wat toen ik bij Orange zat) nu kan ik het echter nergens vinden.
Packet stats had ik al gevonden maar die geeft geen specificaties van errors/warnings met aantallen.
Ik kan ook niet vinden of en hoe het evt. in te stellen is met logging.
http://www.mennoslaats.nl/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=3929&g2_serialNumber=1
Bij Errors lijkt me toch dat daar de CRC errors komen te staan, of heb ik het nu mis?

Dich bis echt unne foëzen haas


 • Help!!!!
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online

Help!!!!

Mr Majestic

Oude Situatie:
 • KPN Telefoonlijn
 • XS4ALL ADSL via “MXSTREAM”
 • Speedtouch 780WL
 • 6 mbit (zeer stabiel)
Nieuwe situatie:
 • KPN + XS4ALL allebei opgezegd.
 • Nadat signaal op de lijn dood was Telfort Internet zonder bellen aangevraagd.
 • 13 mbit (telfort sitecheck)
 • Telfort site nog in fase 3 Technische oplevering.‘In behandeling Werkzaamheden in de telefooncentrale’
 • Nog geen modempakket of brief ontvangen
Issue ? :
Zag gisteren ineens het DSL lampje op de 780WL branden en keek in de modem en daar lijkt ie op 1 mbit in te trainen. Heb de modem gereset maar dat hielp niet.

Ik weet dat e.e.a. nog niet volledig is opgeleverd maar vraag me af of ik nu al depressief moet worden…….. :o

Hierbij een scan van de modem gegevens Telfort en XS4ALL destijds ernaast.

[Voor 3% gewijzigd door Help!!!! op 18-03-2008 10:18]

PC Specs
Asus Crosshair VI Hero 370X | AMD 3700X | 16GB DDR4 3200C14 B-die | ASUS RTX 3080 TUF OC | Crucial M500 240GB SATA | LG 38GN950-B 3840*1600p 160Hz | Corsair RM850x |


 • laurentbas
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 18:21
Goedepaasmiddag mensen,

Zijn er nog meer mensen die last hebben van een ontzettend instabiele lijn? Ik had hiervoor planet internet en daarbij downloadde ik met een vrij constante snelheid uit mijn eweka nieuwsgroepen. Nu ik dat met telfort doe schommelt de snelheid enorm. Het lijkt bijna een vast interval te zijn. Ik heb hieronder een plaatje neergezet van ongeveer een half uur downloaden. Hoe komt dit en hoe kom ik er vanaf? (mijn pc zit wired aan de modem!)

http://i32.tinypic.com/f2ue85.jpg
http://i27.tinypic.com/8ybyno.jpg
http://i32.tinypic.com/s13imv.jpg

edit: Plaatjes toegevoegd

[Voor 10% gewijzigd door laurentbas op 23-03-2008 14:47]


 • Marzman
 • Registratie: December 2001
 • Niet online

Marzman

They'll never get caught.

laurentbas schreef op zondag 23 maart 2008 @ 14:11:
Goedepaasmiddag mensen,

Zijn er nog meer mensen die last hebben van een ontzettend instabiele lijn? Ik had hiervoor planet internet en daarbij downloadde ik met een vrij constante snelheid uit mijn eweka nieuwsgroepen. Nu ik dat met telfort doe schommelt de snelheid enorm. Het lijkt bijna een vast interval te zijn. Ik heb hieronder een plaatje neergezet van ongeveer een half uur downloaden. Hoe komt dit en hoe kom ik er vanaf? (mijn pc zit wired aan de modem!)

[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]

edit: Plaatjes toegevoegd
Nee, heb ik geen last van met Telfort. Download vanaf Tweaknews gaat gewoon met maximale snelheid.
http://home.concepts.nl/~wbn0046/telfort.png
http://home.concepts.nl/~wbn0046/telfort2.png

☻/ Please consider the environment before printing this signature
/▌
/ \ <-- This is bob. copy and paste him and he will soon take over the world.


 • Lekkere Loempia
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 22-07 14:13
Arggh, weer sores bij Telfort. Merkte steeds op dat pagina's laden vrij traag ging. Bij een paar keer tracen via de command prompt, zag ik al wat vreemds bij de 3e hop gebeuren. Nu een plotter erop gezet en duidelijker kan het niet.
http://img166.imageshack.us/img166/9874/telfortshitfd1.png

Zodra de pagina wordt opgevraagd, ontstaat er een behoorlijke package loss varierend van 25% tot 80% en blijft ook constant aanhouden bij alles wat ik opvraag. Wel logisch, aangezien alles altijd door datzelfde punt gaat. Is weer een vrolijk pasen bij Telfort })
Zijn er nog meer die hier last van hebben? Maar weer zien hoe snel dit wordt opgelost.

 • Acid Vendetta
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 20:57
Thuis heb ik nog een Speedtouch 706 liggen die ik wil gebruiken inplaats van de standaard Zyxel.

Bij de configuratietool staan er alleen maar KPN, Versatel en BBned. Ik kan dus geen Tiscali kiezen. Hoe kan ik dit werkend krijgen?

Ik heb Telfort zonder telefonie.

Speedtouch site:

Deze wizard configureert de SpeedTouch 706(WL) of 706i(WL) voor vele Nederlandse netwerk configuraties (KPN, BBned, Tiscali, Versatel of Wanadoo)

http://i29.tinypic.com/2qitfzr.png

[Voor 29% gewijzigd door Acid Vendetta op 26-03-2008 19:05]


 • Frankisback
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 05-08 09:17
Ik heb momenteel ook internet van Telfort, maar ik ben nog niet helemaal tevreden over de snelheid, want ik zit nu op 7mbit, maar volgens de postcode check zou ik 14mbit moeten kunnen halen.

Nu ik mijn situatie in mijn appartement als volgt:
http://i26.tinypic.com/255s2mr.png

Nu vraag ik mij het volgende af om de snelheid op te kunnen schroeven.

Is het nuttig om een splitter te plaatsen in de meterkast en daar dan direct de modem op aan te sluiten in de meterkast en dan een netwerk kabel te trekken van 15 meter naar mijn voormalige israpunt om dan daar mijn computer op aan te sluiten

Oftwel mijn isra punt verplaatsen naar mijn Meterkast.

Wat denken jullie? Heeft dit nut of zou het zonde van de tijd en nut zijn.

Anoniem: 125499

Meer mensen met een Telfort mail probleem? Sinds een week regelmatig het volgende probleem:
Uitgaande mail blijft hangen bij het afronden van de verzending.

http://img222.imageshack.us/img222/1451/telfortmailsucksmx7.jpg

Anoniem: 253666

neographikal schreef op donderdag 03 april 2008 @ 14:58:
En ja hoor, voor de mensen die vanaf XS4All overstappen: ze beweren een maand door te mogen factureren omdat het om een migratie gaat. "Door akkoord te gaan met de voorwaarden van de nieuwe provider, geeft u uw nieuwe provider opdracht om een eventuele opzegging bij de huidige provider te annuleren en de verbinding over te laten nemen. Uw nieuwe provider dient ons vervolgens te berichten dat ze uw verbinding gaan overnemen. Vanaf het moment dat wij dit bericht ontvangen gaat uw opzegtermijn van 1 maand in en start de daadwerkelijke migratie. U ontvangt tevens van XS4ALL een brief met het verzoek uw opzegging te bevestigen."

Telfort zegt niks op en het is ook leuk dat dit ook in de algemene voorwaarden van XS4All staat. :z
Kijk even op de status pagina van XS4ALL adsl, daar staat de datum dat de overstap gemeld is door Telfort aan XS4ALL. Bij mij staat daar bijvoorbeeld 29-2. Dus +1 maand is dus 29-3. Mijn abbo is 1-4 overgezet naar telfort, dus alles wat ik na de datum van 1-4 aan XS4all betaald heb zou ik terug moeten krijgen. 24e van de maand is de afreken datum van XS4all voor mij, dus als ik voor 14-4 nog geen bericht heb van XS dat ik geld terug krijg zet ik een storno op hun afschrijvingen en stel ik hen in gebreken voor het te veel betaalde geld. Maar tot nog toe wordt mij aan de telefoon met XS sales verzekerd dat alles netjes terug gestort wordt wat teveel betaald is.

http://img238.imageshack.us/img238/5805/opzeggingxsve8.jpg

 • DefLite
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 28-07 07:24

DefLite

Why so serious?

Ik kwam deze pagina net tegen en volgens die berekening kan ik maximaal maar 6406 kilobit/s.
http://img396.imageshack.us/img396/2051/speedee7.jpg
Volgens telfort zou ik wel maximum speed kunnen halen(waar baseren zij het op? de dichtst bijzijnde centrale oid?)

Ik kan mijn dichtsbijzijnde centrale niet zien op http://spike.oli.tudelft.nl/adsl/postcodecentrale.cfm en andere websites werken ook niet(huis is 8 maanden geleden gebouwd).

Hier zijn de lijn diagnostics
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
noise margin upstream: 8 db
output power downstream: 22 db 
attenuation upstream: 23 db
tone  0- 31: 00 00 00 0c dc ed ee fe ee ee ee ee dd dc b9 60 
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
noise margin downstream: 7 db
output power upstream: 12 db 
attenuation downstream: 47 db
tone 32- 63: 99 aa bb bb bb ba aa aa ba aa ab cc dd dd dd d2 
tone 64- 95: dd dd dd dc cc bc cc cc cb bb bb bb ba bb bb bb 
tone 96-127: bb bb bb ba 98 aa aa aa aa aa aa a9 aa a9 99 99 
tone 128-159: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 89 98 98 87 72 77 
tone 160-191: 88 87 88 88 87 77 77 77 77 67 77 77 77 77 77 77 
tone 192-223: 77 77 77 77 76 65 66 65 52 25 55 55 55 55 54 44 
tone 224-255: 54 44 44 23 24 22 22 22 22 02 21 21 11 00 00 00 
tone 256-287: 40 40 40 40 c0 40 40 40 40 40 40 40 40 c0 40 40 
tone 288-319: 40 c0 40 40 40 c0 c0 40 40 c0 40 40 40 c0 c0 c0 
tone 320-351: 40 c0 40 c0 40 c0 c0 40 c0 c0 40 40 40 c0 c0 c0 
tone 352-383: 40 40 40 c0 40 40 c0 40 c0 40 c0 40 40 40 c0 c0 
tone 384-415: 40 c0 c0 40 40 c0 c0 c0 c0 c0 40 40 c0 c0 c0 c0 
tone 416-447: 40 40 40 c0 40 c0 c0 40 c0 c0 c0 40 40 c0 40 c0 
tone 448-479: 40 40 c0 40 40 40 40 40 c0 40 40 c0 c0 40 40 c0 
tone 480-511: c0 c0 40 c0 40 40 40 c0 c0 c0 c0 c0 40 c0 c0 c0


dsl line
code:
1
2
3
4
5
6
7
SAR Driver Counters Display:
inPkts    = 0x000052a3, inDiscards  = 0x00000000
outPkts    = 0x00003e16, outDiscards  = 0x00000000
inF4Pkts   = 0x00000000, outF4Pkts   = 0x00000000
inF5Pkts   = 0x00000000, outF5Pkts   = 0x00000000
openChan   = 0x00000002, closeChan   = 0x00000000
txRate(Bps)  =    621, rxRate(Bps)  =    775Een tracert naar tweakers.net en google.nl kwam hier op uit

http://img230.imageshack.us/img230/7264/tracertmd7.jpg

Router is de
P-2602HW-D1A met nieuwste firmware( V3.40(AJZ.2))
VPI/VCI: 0/34
Encapsulation Enet Encap(dit moet rfc 1483 zijn heb ik begrepen maar als ik dat instel krijgt de router geen ip :S )
De modem staat 30 centimeter van het ISRA punt.

Ik hoop dat dit genoeg informatie is : )

 • Chutney
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 05-08 23:01
VonFoX schreef op zaterdag 05 april 2008 @ 12:37:
Tiscali was altijd prima, maar sinds Telfort is het bagger :( Trage verbinding, veel disconnects, mail problemen, bagger helpdesk. En ik zit er nog maanden aan vast :(

* VonFoX is zwaar ontevreden.
Ik weet het niet, maar Telfort is rebranded Tiscali.. alles achter de schermen is gewoon in het beheer van Tiscali, Voip en de verbinding zelf.

Geen last van uptime problemen of instabiliteit hierzo, snelle connectie en weinig disconnects. Ik lees de thread gewoon mee maar reageer zelden, daarom deze reactie.. goede ervaringen zijn er namelijk ook ;)

http://members.lycos.nl/mastrab/got/telnet.png
clickable

 • Lekkere Loempia
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 22-07 14:13
Harmani schreef op maandag 07 april 2008 @ 14:53:
Hoeveel Connecties/minuut halen jullie via telfort adsl op www.speedtest.nl?

Ik kan me herinneren dat toen mijn lijn net actief was ik iets van 850 Conn/min haalde. Ik heb dit echter nooit weer gezien.. meestel ligt het nu tussen de 100 en 140 Conn/min.

Zijn dit wel normale waardes?
Heb net gemeten en dit zijn mijn waardes. Download klopt wel, haal max in het echt 850 Kb/s.
http://img229.imageshack.us/img229/9615/afbeelding2lg9.png

Vooral in de avond vaak last van een tragere verbinding. Erg :r
Denk dat het te maken heeft met de snelle groei van Telfort. Ik snap niet hoe ze keer op keer voor elkaar krijgen in de beginfase technisch in capaciteit tekort komen. Dat kunnen ze best incalculeren, maar blijkbaar is dit allemaal nog freakin' rocket science :S

[Voor 26% gewijzigd door Lekkere Loempia op 07-04-2008 15:27]


 • AeroTech2
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 27-08-2021

AeroTech2

The One doesn't excist

Nu ik na 2 maanden eindelijk internet van Telfort heb zit ik nu met nog een probleem.
Nu heb ik thuis een server en wil daarop bijvoorbeeld een ventrilo server laten draaien.
Omdat te kunnen doen moet ik poorten openzetten.
Eenmaal gedaan bij "Port Forwarding" word er nog geen poort opengegooid.

http://img87.imageshack.us/img87/3268/zyxelvr5.th.jpg
Vink ik "Active Firewall" AF en klik op apply dan na een paar seconden dat de modem vast loopt en de CPU van de modem 100% word en ermee stopt.

Heb de modem gereset en gelaten zoals het was en liep alweer vast.
Toen heb ik mijn server waarop "Windows Server 2003 Enterprise" draaid uitschakelde en de modem weer opnieuw opstarte deed het internet het weer.

Kan deze modem nou niet zoveel aan of ligt het aan mijn server wat ik dus betwijfel?

\


 • Y3LLoW
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 02-08 16:04
Y3LLoW schreef op zondag 13 april 2008 @ 12:00:
Daar ben ik dan weer. Mijn internet van telfort is geleverd op het nieuwe adres maar dan wel op het 2e aderpaar schijnbaar...

Nu zou ik dus de oranje plus witte kabel moeten aansluiten ipv de rode en blauwe. Echter hier snap ik dus niks van... Ik heb zo'n stopcontact isra punt, hier zitten dus vier aansluitpuntjes in voor de stekker. Zou iemand mij een goede uitleg kunnen geven wat te doen?

Want onderaan zitten ook nog een groene plus zwarte kabel...
EDIT: http://img413.imageshack.us/img413/4867/isra3vc7.th.gif

Zo ziet het eruit, zou iemand mij kunnnen helpen?

Geen flauwekulletjes


Anoniem: 112231

Anoniem: 258633 schreef op maandag 14 april 2008 @ 20:39:
bij mijn centrale is geen adsl2+ beschikbaar.
betekend dit dan dat ik trager internet heb?
en kan ik dan nog wel adsl2+ verwachten binnenkort?
Met jouw attenuation/afstand maakt het niet veel uit of je ADSL2+ of "ouderwets" ADSL hebt.

Dit plaatje heb ik volgens mij al uit deze thread, maar ik post het nog maar een keer.

http://u.lfms.nl/adsl2-distances.jpg

Anoniem: 193080

tafmaf schreef op dinsdag 15 april 2008 @ 07:09:
[...]

Nee dan doet je modem het helemaal niet.
Dus zelfs geen instabiele lijn.
Klopt, net een ISDN modem geprobeerd maar dat werkt niet. Dit is de aansluiting:


Volgens de aansluiting ISDN Punt NT1


Daaronder hangt nog deze kast, geen idee wat het is maar het draad komt daar uit (naar de stekkerdoos):


Plaatjes zijn klikbaar.

Anoniem: 193080

Thombias schreef op dinsdag 15 april 2008 @ 10:25:
[...]


Heb je NT1 er nog tussen zitten? Die moet er zo ie zo tussen uit.
Waarschijnlijk zal in de centrale de boel wel omgezet zijn.
Er zit geen vierkante NT1 (die ze tegenwoordig uitgeven) meer tussen. De draden zitten direct op dat rare kastje aangesloten.
Hurricane schreef op dinsdag 15 april 2008 @ 14:03:
[...]


Kan je eens een betere foto maken van de onderste foto? En als het kan ook even van de binnenkant. Het lijkt dat op een kastje (Met relais) wat vroeger tussen de isra en verschillende telefoons gezet werd zodat als er 1 telefoon werd opgepakt je met de andere telefoons niet kon meeluisteren.
Ik heb nog even wat foto's van dat kastje gemaakt. Het ziet er extreem ouderwets en gaar uit.Dit is van boven.

 • markweb4871
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 22:56
hmd01 schreef op vrijdag 18 april 2008 @ 19:35:
Ik gebruik al een tijdje telfort internet. Het heeft een tijd lang prima gewerkt, maar begint nu kuren te krijgen. :? ...
Wie kan mij verder helpen met onderstaande foutmeldingen:


Ik de 4 poorts Zyxel.
probeer eens dit te doen:
En dan op herstellen te drukken.

[Voor 22% gewijzigd door bjck op 15-11-2010 21:36]

Pagina: 1

Dit topic is gesloten.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee