Toon posts:

Telfort Internet ervaringen topic - Deel 4 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 17 Laatste
Acties:
 • 84.599 views sinds 30-01-2008

 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 29-06 18:12
http://www.digiron.nl/telfort/titel-deel4.jpg
Meest gestelde vraag: Hoe stap ik over?

Inhoud

Producten
Maximale snelheid
ADSL1/ADSL2/ADSL2+
Telefonie
Modems
Contract
Overstappen
Tiscali / 12move
Veel gestelde vragen
Afsluiting


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Producten

Telfort bied voor € 19,95 per maand maximaal 20 mbit download snelheid aan via ADSL. Afhankelijk van de afstand tussen je woning en de KPN wijkcentrale kan de snelheid lager uitvallen. Telfort heeft op haar website een postcode check staan die een indicatie geeft van de te behalen snelheid:

Extra diensten:

Bij deze internetverbinding krijg je ook nog de volgende diensten:

• 5 mailboxen
• 25 e-mailadressen
• Webmail functionaliteit
• 50 MB mailboxruimte

Er is geen homepage ruimte en er zijn ook geen binaire nieuwsgroepen.

GEEN doorbelasting vaste lijn

Het maakt niet uit of je een KPN telefoonabonnement hebt. Er is geen doorbelasting voor de vaste lijn. Dus de prijs blijft altijd € 19,95 voor internet. Het zal wel in de prijs verwerkt zitten.

Administratiekosten

Bij het aanvragen van een Telfort abonnement wordt éénmalig € 14,95 in rekening gebracht voor verzend en administratiekosten.

DSL netwerk

Telfort levert primair op het Tiscali ADSL netwerk waar beschikbaar, daarnaast wordt gebruik gemaakt van lijnen op het KPN ADSL netwerk. Het mooie is dat bij beide netwerken de instellingen van de modem gelijk zijn.


Leuk artikel trouwens in de Telegraaf (bron)
Telfort internet is een dienst die het onlangs overgenomen Tiscali Nederland uitvoert voor Telfort. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het netwerk van Tiscali in combinatie met dat van KPN. Dit netwerk dekt sinds kort 96 procent van Nederland.
Dus Tiscali verzorgt de dienst Telfort Internet inderdaad :)

Was ook te verwachten gezien dezelfde modems ook geleverd worden bijvoorbeeld. En de extra dekking is nu aanwezig door gebruik te maken ook van het ADSL netwerk van KPN naast dat van Tiscali.

IP adres

Bij Telfort krijg je een dynamisch IP adres op basis van DHCP. Als je de modem aan laat staan zal die echter niet veranderen. Kan natuurlijk voorkomen dat bij werkzaamheden ofzo je IP adres anders wordt. De ZyXEL modem ondersteund DynDNS.org, dus voor de mensen die een (web)server willen draaien kunnen bij DynDNS.org een subdomeintje aanmaken die altijd naar je eigen IP verwijst. Zodra je IP veranderd update de modem de DNS verwijzing.

Levertijd

De levertijd is per aansluiting natuurlijk verschillend. Dit zijn de meest voorkomende levertijden:

Kale lijn: Ongeveer 3 weken. Een KPN monteur komt ook de lijn controleren.
Lijn met KPN telefonie: Ongeveer 2 weken. Indien er ook een DSL signaal op staat van een andere provider kun je zelf een overstap datum kiezen. De eerste overstap mogelijkheid is altijd 2 weken na de huidige datum.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Maximale snelheid

Veel mensen vragen zich af wat de maximale snelheid is die ze gaan halen. Het antwoord is heel simpel: Het maximale wat mogelijk is op je koperlijn in combinatie met het type wijkcentrale.

:? Dat is allemaal heel leuk, maar ik wil toch weten wat ik zou kunnen halen zodat ik kan op basis daarvan kan kiezen tussen Kabel of ADSL internet.

Op http://internet.telfort.nl/ vind je een tooltje die je een indicatie geeft. Deze ziet er zo uit:

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/snelheid.jpg


Deze geeft een indicatie op basis van de geschatte afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Indien je de afstand wilt zien kun je deze link gebruiken. Deze database is echter wel oud. Kijk vervolgens in dit grafiekje om de maximale theoretische snelheid te bekijken.

:? Ik haal de snelheid niet die in de grafiek staat!

Dat kan heel goed kloppen omdat dit de maximale theoretische snelheid is. We gaan er dan van uit de je zelf alles optimaal hebt aangesloten en de koperkabel in optimale staat is. Dit is meestal nooit het geval. Onthoud dat deze grafieken in testlab's zijn gemaakt.

Gebruikte URL's:

Postcode afstand database
ADSL2 snelheid grafiek

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


ADSL1/ADSL2/ADSL2+

In de vorige delen is vaak verwarring naar voren gekomen betreffende de verschillen tussen ADSL1, ADSL2 en ADSL2+. De standaarden zijn het volgende:

ADSL1: Maximale downstream van 8 mbit/s.
ADSL2: Maximale downstream van 12 mbit/s.
ADSL2+: Maximale downstream van 24 mbit/s.

Het moge duidelijk zijn dat je dus een ADSL2+ verbinding wilt. Indien je op het Tiscali Wholesale netwerk bent aangesloten hoef je je geen zorgen te maken, het hele Tiscali Wholesale netwerk is ADSL2+ geschikt.

Indien je op het KPN netwerk aangesloten wordt is het verhaal anders. Na wat rondvragen (bedankt BjcK) ben ik er achter gekomen dat KPN onderscheid maakt in 2 typen wijkcentrales, namelijk ADSL1 en ADSL2+.
In een ADSL2+ centrale zijn alle kaarten ADSL2+ en zul je dus een ADSL2+ verbinding moeten kunnen opbouwen. In een ADSL1 centrale kunnen zowel ADSL1 als ADSL2+ kaarten zijn. Om de centrale toch als ADSL1 te houden tot de ombouw voltooid is zijn in de daar aanwezige kaarten een ADSL2 profiel met een maximale downstream van 8 mbit gezet.

Mocht je dus in je modem zien dat je modem gebruikt maakt van ADSL2 (dus niet ADSL2PLUS) en de downstream ligt rond de 8 mbit, dan weet je de reden. Deze word gecapped om alles in de centrale gelijk te houden. Ik denk dat dit gedaan wordt om niemand het voordeel te geven om eerder aangesloten te zijn op een ADSL2+ kaart. Want dat wilt iedereen natuurlijk en is het krabben, bijten en gillen om dat voor elkaar te krijgen. ;)

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Telefonie

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/telefoondoos.jpg


Telfort levert hiernaast ook nog telefonie voor 9,95 per maand. Dit kan alleen in combinatie met een Telfort internet abonnement, dus dat komt dan totaal uit op € 29,90. Je belt naar alle vaste nummers in Nederland gratis zonder starttarief. Ook een nummer porteren van een andere aanbieder is mogelijk.

Er wordt gebruik gemaakt van de VoIP techniek. Je krijgt de SIP gegevens thuisgestuurd dus je hoeft niet het bijgeleverde modem te gebruiken. Dit raadt Telfort uiteraard wel aan en ze zullen alleen de ZyXEL modem ondersteunen. Welke provider doet dat niet? Dus een ander modem met VoIP functionaliteit, een hardphone of PBX software als Asterisk en 3cx kun je ook gebruiken.

Dit zijn de instellingen die je voor vaste telefonie kunt gebruiken:
Klik hier en dan op "Telfort vast bellen gebruiken zonder Telfort internetmodem"

Diensten

Bij Telfort telefonie zitten de volgende diensten bij:

• Voicemail
• 0900 en/of 06 nummers blokkeren
• Nummerweergave (Als je telefoon dit ondersteund)
• Nummer porteren mogelijk (Kost eenmalig € 9,95)

Nummer porteren

Het porteren van een nummer is mogelijk. Dit betekent dat je je huidige vaste telefoonnummer kan meenemen naar Telfort. Voor de juiste volgorde van aanvraag kun je het beste even kijken bij Overstappen

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Modems

Telfort levert modems van het merk ZyXEL. Het gaat om de ZyXEL 2602H-D serie en de ZyXEL 2602R serie. De R serie heeft maar 1 ethernetpoort. De D versie heeft er 4 en kan ook met WiFi geleverd worden. Er is geen life-line aanwezig. Dit kun je eventueel zelf voor elkaar krijgen met bijvoorbeeld de Artech 521 switch.

Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

Hier kun je de modem in detail zien, hoge resolutie plaatjes gevonden op de chinese ZyXEL site:


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein1.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein2.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein3.jpg
Klik op een afbeelding om deze te vergroten


De kosten voor de modems:

• Standaard modem: € 0,- (Los: € 69,-)
• Multipc modem: € 30,- (Los: € 99,-)
• Draadloos modem: € 70,- (Los: € 139,-)

Het zijn allemaal modems met een routerfunctie ingebouwd. Dit is nodig om de telefonie werkend te houden. De R serie heeft dit dus ook, ook al is er maar één ethernetpoort. Met een simpele switch erachter kun je dus meerdere pc's aansluiten.

In de modems zit een firmware ingebouwd waarin de netwerkinstellingen al goed staan. Het is dus niet nodig de VPI/VCI waardes en dergelijke te veranderen. Verders is in de modem niks afgeschermd. Indien je via een andere VoIP telefonieaanbieder wilt gaan bellen is dit gewoon mogelijk met dit modem.

Handleidingen

Indien je de handleidingen bent kwijtgeraakt kun je ze ook in PDF vorm krijgen:

Basis en Multi-PC modem
Draadloos modem
Telefonie

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Contract

Bij telfort sluit je een contract af voor één jaar. Na dit jaar kun je het contract per maand opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit staat allemaal in de algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.
15.1 Tenzij in de Overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor onbepaalde tijd, met een minimumduur van 12 maanden.

15.3 De opzegtermijn voor de Klant bedraagt bij Overeenkomsten voor onbepaalde tijd één maand na afloop van de minimumduur. Indien de Overeenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd bedraagt de opzegtermijn voor de Klant één maand voor het einde van de duur van de Overeenkomst. Als moment van opzeggen geldt het moment van ontvangst van de opzegging door Telfort. Opzegging geschiedt op de wijze zoals beschreven op de Website.
Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Overstappen

Het overstappen gedeelte splits ik op in 2 delen: Internet en Telefonie. Voor beiden gelden andere stappen om een overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ik heb nu internet via:
Kabel
ADSL
Geen- of inbel internet

Ik telefoneer via:
KPN analoge lijn of ISDN lijn
KPN InternetPlusBellen
Andere VoIP aanbieder


Kabelinternet
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je vanaf kabel komt.
 • Levertijd: 2 a 4 weken (Komt overeen met de opzegtermijn bij de meeste kabel aanbieders)
Als je zeker wilt zijn dat je niet zonder internet zit kan je wachten tot je online status aangeeft: stap 4 met opzeggen bij de kabelaar. Echter heb je zo kans op een (kleine) overlap met twee verbindingen en dus extra kosten.

ADSL (Heb je InternetPlusBellen. Klik hier. InternetPlusBellen heeft een andere procedure.)
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je al een ADSL verbinding hebt.
 • Print de opzegbrief die Telfort je aanbiedt.
 • Verstuur de brief pas als je in stap 4 bent.
De brief kun je pas later versturen om zeker te zijn dat je huidige aanbieder niet een slooporder indient zodat je ADSL signaal door Telfort kan worden overgenomen. Dit kan een week tot twee weken duren na aanvraag.

Eerder opzeggen KAN goed gaan, maar als je huidige aanbieder toch eerder een slooporder indient en Telfort heeft nog migratie aangevraagd, dan gaat alles fout en zit je zo 2 á 3 weken zonder internet

Als de opzegtermijn bij de huidige ISP 1 maand bedraagt is het meest optimaal om een overstap aan te vragen met een wens datum over 6 weken. Na twee weken is je aanvraag bevestigd en kan je de opzegging versturen naar de huidige aanbieder met de maand opzegtermijn. Zo betaal je het minst dubbel en toch zeker van een juiste volgorde/planning.

Geen internet of inbelinternet
 • Vraag Telfort aan.
 • Een inbel-abonnement kan je direct opzeggen of als je zeker wilt zijn dat je niet zonder zit kan je dat pas doen als je in stap 4 bent. Dan heb je ook de datum van Telfort ontvangen wanneer de verbinding wordt geleverd.
Sommige ISP's (bijvoorbeeld XS4all) hebben ook de mogelijkheid om een los abonnement voor mail en inbel toegang te behouden tegen een laag maandbedrag. Voordat je opzegt bedenk of je daar interesse in hebt en informeer daar dan naar. Dan in plaats van een opzegging alleen daarbij aangeven dat je zo'n abonnement voor je mail adres wilt behouden.

Telefonie

KPN analoge lijn of ISDN
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
KPN InternetPlusBellen
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN IPB abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
Andere VoIP aanbieder
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je VoIP abonnement WEL op. Geef aan dat het telefoonnummer geporteerd moet worden.
 • Van Telfort ontvang je een brief met de porteringsdatum.
Je bent uiteraard altijd zelf verantwoordelijk voor het stoppen van een abonnement. In principe zegt Telfort niks op maar ziet KPN een uitportering als opzegging. Controleer dus altijd zelf of een opzegging goed gaat om dubbele kosten te voorkomen!

Opleverdatum

Een kale lijn opleveren duurt meestal 3 weken. Het is niet mogelijk een exacte datum te kiezen. Dit kan alleen als er al een DSL signaal op deze locatie is en deze wordt overgenomen. Wil je zo snel mogelijk weten wanneer je lijn aangesloten gaat worden? Wacht dan tot 7 dagen na je bestelling (de cooldown periode) en bel 0900-9596. Vaak zal er echter nog geen datum bekend zijn omdat de KPN dit bepaald na het telefoontje voor de afspraak betreffende het testen en labelen van de lijn.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Tiscali / 12move

Sinds kort is bekend gemaakt dat Tiscal en 12move gaan veranderen van naam. Alle klanten van beide providers komen onder één dak genaamd Telfort Internet. Er schijnt niks te veranderen aan de diensten die je hebt, alleen de algemene voorwaarden wijzigen. De belangrijkste wijzigingen zijn volgens de website van Tiscali:
De meest belangrijke wijzigingen betreffen (kort weergegeven):

- aansprakelijkheid, artikel 16: de aansprakelijkheid van Telfort per aansprakelijkheidsstelling is beperkt tot twee maal het door de klant verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende diensten, waarbij per jaar tegenover dezelfde klant de aansprakelijkheid is beperkt tot maximaal viermaal het verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende dienst(en).

- prijswijzigingen artikel 9: prijswijzigingen worden 4 weken van te voren bekend gemaakt, waarbij de klant tot 4 weken na de bekendmaking het recht heeft de overeenkomst te beëindigen.

- privacy, artikel 11: De klant verleent toestemming aan Telfort om zijn of haar persoons- en verkeersgegevens op te nemen en te verwerken in de klantenregistratie van Telfort die benodigd is voor een goed beheer en exploitatie van de systemen en netwerken van Telfort en voor de (administratieve) beheerstaken. De klantenregistratie is slechts toegankelijk voor Telfort en groepsmaatschappijen en wordt niet aan derden verstrekt behoudens een aantal specifiek genoemde gevallen.

- geschillencommissie, artikel 19: geschillen kunnen aanhangig worden gemaakt bij De Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten (zie: www.sgc.nl).


Aangezien de voorwaarden wijzigen mag je je lopende abonnement bij Tiscali of 12move opzeggen. Dit staat ook op de website van beide providers:
Tiscali

Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 13 januari 2008 telefonisch uw abonnement opzeggen per 14 januari 2008. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).

12move
Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 9 december 2007 telefonisch uw abonnement opzeggen per 10 december 2007. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).
:? Ah mooi dus ik ga nu ook 19,95 betalen en 20mbit krijgen?

Nee dat dus weer niet. Alleen de naam veranderd. Je snelheid, e-mail, telefoonnummers en prijs per maand blijft hetzelfde.

:? Oh, maar kan ik mijn huidige abonnement dan omzetten?

Op de veelgestelde vragen pagina staat dat het in veel gevallen mogelijk zal zijn. Wat ze precies bedoelen staat er niet bij. Ik neem aan dat dezelfde regels gelden als bij Tiscali. Je dient je huidige abonnement minimaal een jaar te hebben. Zeker weten doe ik dit niet natuurlijk.

Meer informatie kun je vinden op de websites van Tiscali en 12move:

http://www.tiscali.nl/telfort
http://www.12move.nl/telfort

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Veelgestelde vragen

:S Ga ik ook 20 mbit download snelheid halen?

Dat is lastig te zeggen. 20 mbit betekent dat de maximale snelheid 20 mbit per seconde is. Om dit te halen moet je niet te ver van de wijkcentrale wonen. Ook moet je de modem bij je ISRA punt aansluiten. Houd de DSL bekabeling zo kort mogelijk.

:? Kan ik met één telefoon zowel via Telfort als mijn KPN lijn bellen?

Nee, het ZyXEL modem heeft geen zogenaamde life-line poort. Met een arttech 521 switch kun je dit wel voor elkaar krijgen. Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

:? Waarom duurt het zo lang voordat de telefoon over gaat?

Dit komt omdat VoIP een heel andere techniek is dan analoog bellen. Bij analoog bellen wordt elk nummer wat je intoetst direct aan de centrale doorgegeven. Bij VoIP moet het te bellen telefoonnummer in één keer doorgegeven worden. Daarom wacht de modem standaard 5 seconden om te zien of je helemaal klaar bent met het intoetsen van het telefoonnummer. Je kunt ook de modem de opdracht geven het ingetoetste nummer gelijk te versturen door een # achter het nummer in te toetsen. In de webinterface kun je deze functie ook instellen dat de modem na bijvoorbeeld 2 seconden al gaat bellen. Let wel op dat je dan OF snel intoetst OF dat je een DECT toestel hebt die het nummer snel kiest. (Dus nummer intoetsen voordat je op het hoorntje drukt).

:? Help, nummerherkenning doet het niet!

Dan heb je waaschijnlijk een toestel die de nummerherkenning via de FSK methode verwacht in plaats van DTMF. Dit kun je in de modem interface wijzigen bij de phonepoort instellingen.

:? Ik heb al een router met WiFi. Kan ik die blijven gebruiken met dat ZyXEL modem?

Ja dat kan. Echter, de ZyXEL modem heeft ook al een router functie. Het beste kun je de router functie van de ZyXEL modem intact laten, anders werken de telefoonpoorten niet meer. Zet je eigen draadloze router om naar een access point:

• Zet de DHCP server in je router uit
• Stop de kabel die normaal in de WAN aansluiting gaat in één van de LAN aansluitingen
• Klaar :)

:? Kan ik meer dan één telefoon aansluiten?

Ja dat kan. Dit kun je doen door de lijn te splitten na de modem. Let op de aansluitfactor van elk toestel. Indien deze te hoog is kan het voorkomen dat het toestel niet meer werkt. Verdeel dan de toestellen over de 2 phone poorten op de modem. In de webconfiguratie kun je voor elk poortje instellen welk telefoonnummer deze gebruikt.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP.

:? Help, ik heb in de modem een aantal instellingen veranderd en nu doet ie niks meer!

Geen nood, dit is eenvoudig op te lossen. Kijk of het POWER lampje stabiel brandt. Indien dit het geval is even een pen/paperclip pakken. Op de achterkant van het modem vind je een klein gaatje waar 'reset' bij staat. Nu druk je dat gaatje in tot het POWER lampje gaat knipperen. Nu is de modem terug naar de fabrieksinstellingen en kun je 'm weer opnieuw instaleren.

:? Kan ik mijn vaste telefoonabonnement van KPN gewoon behouden?

Ja dat kan. Indien je al ADSL hebt en je stapt over naar Telfort kun je gewoon je huidige splitter blijven gebruiken. Heb je nog geen ADSL en vraag je Telfort aan, dan wordt er een splitter meegeleverd.

:? Kan ik met het Telfort modem ook van een andere VoIP dienst gebruik maken?

Ja dat kan gewoon. De modem is wel standaard voorgeconfigureerd voor de eigen VoIP dienst, dus je zult de advanced setup moeten gebruiken om alle gegevens in te vullen.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Afsluiting

Dit is alweer deel 4 het Telfort topic. Uiteraard houden we ons in dit topic aan de regels die op GOT gelden. Ik ga niet voor modje spelen, want dat ben ik niet :+

Heb je toevoegingen/aanvullingen, zet ze maar in een reactie, dan plaats ik het er bij. Een PB sturen kan natuurlijk ook.

Changelog

• 05-12-07: Deel 4 geopend. Uitleg over verschil ADSL1/ADSL2/ADSL2+ toegevoegd en aan FAQ toegevoegd dat het mogelijk is een andere VoIP dienst te gebruiken.


Terug naar boven

[Voor 100% gewijzigd door Dolan op 05-12-2007 12:59]


 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 29-06 18:12
http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Mededeling

Wegens omstandigheden waar ik op een publiek forum liever even niet op in ga heb ik besloten te stoppen met het onderhouden van dit topic. Aangezien het alweer tijd was voor deel 4 heb ik besloten om het deze keer nog te doen. Wie zich geroepen voelt om het werk van mij over te nemen mag mij een berichtje sturen met motivatie. Ik zal dat de bronbestanden (indien gewenst) doorsturen. Als je zelf nog mooier werk levert in The Gimp/Photoshop is dat natuurlijk ook goed. Verder ook het verzoek niet in dit topic over deze beslissing te discussiëren. Dat is offtopic.

Ook wil ik verzoeken om te stoppen met het etaleren van behaalde snelheden en DSL statistieken. Het heeft weinig nut voor de rest om dat te showen aangezien bij iedereen de koperlijn anders is. Ook het bestelproces kennen we ondertussen. Lijstjes als van aanvraag tot oplevering zijn niet meer nodig. In de vorige delen staan er genoeg van.

[Voor 24% gewijzigd door Dolan op 05-12-2007 09:17]


 • stimpyrulez
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 22:22
Damian schreef op woensdag 05 december 2007 @ 08:28:
[...]


Ik had het ook de 22 aangevraagd dus... ik denk dat je snel zult volgen ;)
Mmm nou zal straks is kijken.

Of ben ik nu eigenlijk wat vergeten? Heb wel zo'n brief van Telfort gehad, met de uitleg van de stappen, maar daar hoefde je toch niks bij te bevestigen?? (wat ik overigens wel vreemd vind, aangezien je anders zo voor iemand anders internet kan aanvragen) 8)7


Edit: Net effe gekeken en sta dus nu in status 3, aangezien ik nog geen KPN aansluiting hiervoor had! :), dus het schiet op, nu maar effe wachten wanneer dat volk kan, hoop toch nog wel effe voor de kerst!

[Voor 18% gewijzigd door stimpyrulez op 05-12-2007 09:27]


 • The - DDD
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 03-09-2019
Slasher schreef op woensdag 05 december 2007 @ 09:17:
[...]


Aangetekende brief sturen, en/of of bellen / mailen en 2 of 3 dagen later controleren of het wel in het systeem staat, en vragen wanneer je een bevestiging krijgt en dat in de gaten houden
Ok maar moet ik nou opzeggen per 18 januari of per 18 december. Ook zoiets flauws... XS4All rekent een maand opzeg termijn. Dus als je daar op in wilt haken, dan moet je per 18 december opzeggen om 18 januari van ze af te zijn.

Terwijl ik een maand opzeg termijn interpreteer als: Als ik datum noem dat ik wil stoppen en die dat um ligt minstens een maand in de toekomst, dan moet XS4All daar naar luisteren.

EDIT:

Net even met de opzeg service van XS4All gebeld en gevraagd. XS4All wacht op bericht van Telfort. Zodra dit binnen is, krijg ik een brief van XS4All. Met daarin een verzoek om bevestiging. Dit moet ik schriftelijk bevestigen en dan is het klaar. Echter zal er dan een maand overlap zijn in abbonementsgeld. Wat ik persoonlijk raar vind. Dit spreekt ook finaal tegen wat telfort mij heeft aangegeven, die zeggen "stap 4, brief sturen aan oude provider".

Wat is dus wijs om te doen? Stom dat de OPTA hier niet een nette procedure voor regelt die OOK gaat over de abbonements kosten.

[Voor 42% gewijzigd door The - DDD op 05-12-2007 09:35]

http://blog.leenarts.net/


 • Damian
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 19-06 07:57

Damian

Insane Obtrusion

stimpyrulez schreef op woensdag 05 december 2007 @ 09:17:
[...]


Mmm nou zal straks is kijken.

Of ben ik nu eigenlijk wat vergeten? Heb wel zo'n brief van Telfort gehad, met de uitleg van de stappen, maar daar hoefde je toch niks bij te bevestigen?? (wat ik overigens wel vreemd vind, aangezien je anders zo voor iemand anders internet kan aanvragen) 8)7


Edit: Net effe gekeken en sta dus nu in status 3, aangezien ik nog geen KPN aansluiting hiervoor had! :), dus het schiet op, nu maar effe wachten wanneer dat volk kan, hoop toch nog wel effe voor de kerst!
Ik sta nu inderdaad ook in 3 ;)

Maar jij had dus ook geen ADSL of een tel lijn voor de aanvraag?

Dan zit ik in exact hetzelfde traject als jou, en houd ik je ff in de gaten ;)

Ieri ero quiete perché oggi sarò la tempesta


 • Hachy
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 29-06 20:01

Hachy

Laadpas Nerd

@Trolly:

Onderaan bij aflsluiting staat 'Dit is alweer deel 2 telfort topic' ofzoiets.
Verders hele mooie startpost weer!
mphilipp schreef op woensdag 05 december 2007 @ 00:00:
[...]

Daarom juist. Heb je die prijzen gezien? Klopt geen reet van. Producten die met KPN label €75 kosten, gaan weg voor €20. Voeg daar wat inside knowledge toe, en ik zeg je dat ze het eruit flikkeren. Kopercentrales kosten veel te veel. Renovaties van die centrales kosten teveel €'s en levert relatief te weinig op, vooral door het versneld wegvallen van analoge telefonie. En vergeet de kabelaars niet. Marges staan onder druk, dus het is tijd voor iets dat de anderen niet hebben, en waar veel winst mee te behalen valt.
Oeh... hou me in spanning... inside info, how exciting!!

Ik las gisteren nog dat de nederlandse huishoudens nog het meeste vasthouden aan de analoge telefonielijnen, vergeleken met alle andere europese landen. Dus zo versneld is dat nou ook weer niet. :O

Bovendien zou het wel prettig zijn om of bronnen te noemen ofgewoon niets te zeggen.
Zo, en nu weer ontopic.

Ioniq5 & Zoe | 13000 Wp | LaadpasTop10.nl | Goedkoperrijden.blogspot.com


Anoniem: 43971

Weet iemand of de internetverbinding zou moeten kunnen werken voordat de kpn-monteur langs is geweest? Scheelt een week wachten, en nutteloos getroubleshoot :)

 • TwiSteD1
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 16:06
Ik had 21 november de aanvraag bij telfort gedaan en heb gisteren de router binnen gekregen. Nu blijkt het een draadloos modem te zijn, terwijl ik een multi-pc modem besteld heb. Betekend dit dus dat ik de draadloze modem voor de prijs van een multi-pc modem(30 euro) krijg?

 • Rolfy
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 13-07-2021
Anoniem: 43971 schreef op woensdag 05 december 2007 @ 11:27:
Weet iemand of de internetverbinding zou moeten kunnen werken voordat de kpn-monteur langs is geweest? Scheelt een week wachten, en nutteloos getroubleshoot :)
In veel gevallen wel ja... en aangezien er bij jou een KPN monteur langs komt, zul je waarschijnlijk een nieuwe lijn hebben gekregen? Grote kans dat deze dan nu al werkt, is een kwestie van het modem aansluiten volgens mij, zie je snel genoeg welke lampjes gaan branden...

Als het DSL lampje groen wordt, is er zover ik weet verbinding, maar als er medegebruikers zijn die het beter weten, dan hoor je dat snel genoeg denk ik _/-\o_

Anoniem: 1886

Ik overweeg ook over te stappen naar Telfort Internet. Ik heb nu KPN Direct ADSL sinds iets meer dan twee jaar. Ik begrijp dat het na een jaar per maand opzegbaar is (bij mij dus).

Als ik alle info in dit topic goed begrijp kan ik het als volgt regelen?
- Telfort Internet aanvragen met ingangsdatum 16 januari (vandaag over 6 weken)
- KPN Direct-ADSL opzeggen per 5 januari (vandaag over 1 maand)

En ik kan mijn vaste telefoonlijn via KPN dan later altijd nog opzeggen, toch?

 • Hachy
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 29-06 20:01

Hachy

Laadpas Nerd

Direct ADSL pas opzeggen in stap 4 van je telfort aanvraag. Als je geen telefonie van telfort neemt en dus ook je nummer niet meeneemt kan je gewoon via KPN blijven bellen en eventueel later altijd nog naar Telfort overstappen met je telefonie.

Ioniq5 & Zoe | 13000 Wp | LaadpasTop10.nl | Goedkoperrijden.blogspot.com


Anoniem: 1886

Hachy schreef op woensdag 05 december 2007 @ 11:36:
Direct ADSL pas opzeggen in stap 4 van je telfort aanvraag. Als je geen telefonie van telfort neemt en dus ook je nummer niet meeneemt kan je gewoon via KPN blijven bellen en eventueel later altijd nog naar Telfort overstappen met je telefonie.
Thanks, komt goed.

Alhoewel, denk dat ik mijn KPN vaste lijn maar z.s.m. opzeg. Kan toch al bellen via Budgetphone.

[Voor 27% gewijzigd door Anoniem: 1886 op 05-12-2007 11:40]


Anoniem: 43971

Rolfy schreef op woensdag 05 december 2007 @ 11:33:
[...]


In veel gevallen wel ja... en aangezien er bij jou een KPN monteur langs komt, zul je waarschijnlijk een nieuwe lijn hebben gekregen? Grote kans dat deze dan nu al werkt, is een kwestie van het modem aansluiten volgens mij, zie je snel genoeg welke lampjes gaan branden...

Als het DSL lampje groen wordt, is er zover ik weet verbinding, maar als er medegebruikers zijn die het beter weten, dan hoor je dat snel genoeg denk ik _/-\o_
Punt is, op dit moment krijg ik geen dsl lampje aan, en dan wil ik weten of dit nu aan mijn aansluitgepruts ligt of gewoon dat de lijn nog niet klaar is. Ben een beetje ongeduldig :+

 • Martinus
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 30-06 08:43
Ja dus....

KPN kerel loopt net binnen, ik zeg ach het werkt al een dag of wat. Tering moet ik daar 6 trappen voor lopen? zegt die. Hoefde helemaal niks te tekenen, heeft niks door gemeten, helemaal niks gedaan. Ben daar gewoon een halve dag voor thuis geweest. Dus mensen als het werkt bel die mensen ff en vraag of het noodzakenlijk is dat ze bij je langkomen, echt zonde van de tijd om thuis te zijn.

no comment


 • CSB
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 00:07

CSB

:D

Mijn verbinding is opgeleverd! Alleen haal ik via speedtest.net net aan 12 mbit, terwijl het modem intraint op 16,5. Maar goed, het is ook NET actief, dus misschien trekt dat nog bij.

Met zo'n administrator heb je geen users meer nodig...


Anoniem: 238102

The - DDD schreef op woensdag 05 december 2007 @ 09:08:
Ik lees allemaal kreten dat XS4All een pijn in het achterwerk is om vanaf te komen. Zoals de oplettende lezer gezien heeft heb ik ook Telfort aangevraagd en zit ik nu nog bij XS4All...

Wat voor ongein haalt XS4All allemaal uit dan? En wat moet ik doen om die jongens hun werk goed uit te laten voeren?
Nou om even wat op te noemen.

Ze melken de oude klant zoveel mogelijk uit, zonder ook maar iets van hun kant na te komen.

Als je netjes volgens de algemene voorwaarden opzegt, en een hiervoor een maand van te voren dit regelt, kost het je toch nog een maand zonder dat ze nog wat leveren.
Dus als je eind oktober op zegt met ingang van 1 december, krijg je 29 oktober een brief, dat je pas kan opzeggen als de nieuwe provider actief is, en deze derde partij dit doorgegeven heeft aan xs4all.
Ondanks dat je netjes geregeld hebt, dat voor 1-12, de nieuwe provider actief is.
(en je zelf de abbo betaald, maar hier schijnbaar voor de rest niets over hebt in te brengen)

Op 29 november is de nieuwe provider actief, dus xs4all levert dus geen internet meer aan jou.
Je kan echter nog niet opzeggen, aangezien je hier dus niets in te zeggen hebt volgens xs4all.

Op 4 december krijg je een brief van xs4all, dat je nu kan opzeggen, maar met een maand opzeg termijn. Abbo duurt dan nog tot 4-1-2008, aangezien nu pas de opzegtermijn ingaat.
Na opzeggen is de volgende dag ook je email account weg, en levert xs4all dus echt helemaal niets meer.
Maar je betaald hier dus nog wel een maand extra voor door.
(dus voor mij geldt wel de opzegtermijn, maar niet voor xs4all)

Het gaat mij dus niet alleen om de 54,- wat ik per maand betaalde, maar ook om hoe ze met oude klanten omgaan.
Ik ben altijd tevreden geweest met xs4all, en had ook het idee van als het niet zou bevallen bij een andere provider, ik daar weer terug zou keren.
Maar door het feit dat ze zo omgaan met oude klanten, en die nog even lekker willen uitmelken, is mijn achting voor xs4all aardig gedaald.

wat je hier aan kan doen is niks..
Of een maandelange strubbeling met ze over het teveel betaalde.
Ik hou de eer aan mezelf, betaal het maar en ga hier geen energie aan verspillen. (zonde van de tijd)

Wat je misschien wel kan proberen, is om direct vandaag bij xs4all op te zeggen, en telfort zo snel mogelijk aan laten sluiten.
Dat zou dan moeten kunnen aangezien die maand opzegtermijn pas ingaat op het moment dat je overgegaan bent.
Ben ik wel benieuwd naar hoe ze daar mee omgaan.

[Voor 6% gewijzigd door Anoniem: 238102 op 05-12-2007 12:29]


 • mike4y
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 29-06 06:55
Martinus schreef op woensdag 05 december 2007 @ 11:52:
Ja dus....

KPN kerel loopt net binnen, ik zeg ach het werkt al een dag of wat. Tering moet ik daar 6 trappen voor lopen? zegt die. Hoefde helemaal niks te tekenen, heeft niks door gemeten, helemaal niks gedaan. Ben daar gewoon een halve dag voor thuis geweest. Dus mensen als het werkt bel die mensen ff en vraag of het noodzakenlijk is dat ze bij je langkomen, echt zonde van de tijd om thuis te zijn.
Maar waar bel je dan heen Telfort of KPN?

 • Damian
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 19-06 07:57

Damian

Insane Obtrusion

Martinus schreef op woensdag 05 december 2007 @ 11:52:
Ja dus....

KPN kerel loopt net binnen, ik zeg ach het werkt al een dag of wat. Tering moet ik daar 6 trappen voor lopen? zegt die. Hoefde helemaal niks te tekenen, heeft niks door gemeten, helemaal niks gedaan. Ben daar gewoon een halve dag voor thuis geweest. Dus mensen als het werkt bel die mensen ff en vraag of het noodzakenlijk is dat ze bij je langkomen, echt zonde van de tijd om thuis te zijn.
Hmm ok, dus ze wachten niet op de monteur van KPN, voordat ze het modem versturen enzo?

Ieri ero quiete perché oggi sarò la tempesta


 • RichieB
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 22:48
TwiSteD1 schreef op woensdag 05 december 2007 @ 11:29:
Ik had 21 november de aanvraag bij telfort gedaan en heb gisteren de router binnen gekregen. Nu blijkt het een draadloos modem te zijn, terwijl ik een multi-pc modem besteld heb. Betekend dit dus dat ik de draadloze modem voor de prijs van een multi-pc modem(30 euro) krijg?
Waarschijnlijk wel. Zat er geen brief bij waarin stond dat je maar 30 euro hoeft te betalen? Bij mijn multi-pc modem zat wel een brief dat die gratis was omdat de single-pc modem tijdelijk niet leverbaar was.

 • Martinus
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 30-06 08:43
Damian schreef op woensdag 05 december 2007 @ 12:10:
[...]

Hmm ok, dus ze wachten niet op de monteur van KPN, voordat ze het modem versturen enzo?
Nope, mijn traject, ...aanvraag... na 2 week brief, na 3 week een doos met modem etc, na 4 week brief dat het binnen 2 wk na levering doos werkt en dat de KPN 1 dag voor genoemde opleverdatum komt meten. (schone lijn btw) Werkte al 1 week voor opleverdatum.
mike4y schreef op woensdag 05 december 2007 @ 12:06:
[...]

Maar waar bel je dan heen Telfort of KPN?
Telfort belde me om de datum door te geven, en als ik info wilde hoe laat precies etc dan moest ik KPN bellen, zonder specifiek te noemen welek afdeling(planning gok ik)

no comment


 • dinkelover
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 20-06 14:16
CSB schreef op woensdag 05 december 2007 @ 11:56:
Mijn verbinding is opgeleverd! Alleen haal ik via speedtest.net net aan 12 mbit, terwijl het modem intraint op 16,5. Maar goed, het is ook NET actief, dus misschien trekt dat nog bij.
Wanneer heb je besteld, weet je dat toevallig nog? Speedtest is een slechte test voor deze snelheid. 12MBit is heel goed zelfs via speedtest. En de lijn wordt echt niet beter hoor naarmate de tijd verstrijkt. Bjck had ergens een link van die testbestanden staan tot 1000MB op Gigabit verbindingen. Die trok mijn lijn (Tele2 20Mbit) volledig vol. Ik zal zo eens zoeken.

Maar een andere vraag. Is er alleen via Internet te bestellen of ook telefonisch? Want via internet bestellen heb je die cooldown periode van 7 dagen waardoor je opleverdatum wellicht paar dagen later wordt. Telefonisch wordt het opgenomen en is het contract definitief lijkt me dus kan het orderproces sneller in werking treden. Of hebben ze die cooldown in elk orderproces ingebakken? Iemand concrete info daarover?

pepernooot


 • Superseb
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 16:54
Voor zover ik weet is dat ook een koop-op-afstand procedure... Maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.

Test bestanden via ftp://ftp.telfort.nl of http://test.leaseweb.nl

 • musicfreak
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 21:41
dinkelover schreef op woensdag 05 december 2007 @ 12:32:
Maar een andere vraag. Is er alleen via Internet te bestellen of ook telefonisch?
Kan ook telefonisch via 0800 - 1707.

Mijn muziekcollectie op Discogs.


 • Superseb
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 16:54
Daar was je als tweaker niet achter gekomen? :P

 • AtRi
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 30-06 10:14
In de startpost lees ik dat de zyxel-modems ook een lifeline-loopthrough hebben.
Ik meen dat dit vroeger bij tiscali altijd gedeactiveerd was in de modems. Werkt dat nu wel?

 • mike4y
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 29-06 06:55
Zo vreemd?

Morgen wordt mijn lijn officieel opgeleverd.
Als sinds het weekend al signaal en een heel behoorlijke downstream van 1610 (afstand tot centrale +/- 2400 meter).
Nu is vanochtend de KPN man langsgeweest. Ik had namelijk om een nieuwe aansluiting gevraagd op het tweede paar.
Vijf minuten voordat er aangebeld werd viel het ADSL signaal weg.
De man keek bij het ISRApunt en vroeg of alles werkte. Ik zei tot 5 minuten geleden wel!
Dat klopt dat heb ik gedaan (om te testen) zei hij. Nu dacht ik dan komt het signaal wel weer zo terug.
Hij is ondertussen al weer drie uur weg maar nog steeds geen signaal terug.
Klopt dit wel of ben ik gewoon te ongeduldig.

 • Bull
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 28-06 19:14
FF nog over het opzegtermijn bij je huidige ISP.

Ik heb nu Internet van Planet Internet. Aangezien Telfort €33 goedkoper is heb ik op 3 december Internet bij Telfort aangevraagd en ingevuld dat Telfort mijn lijn op 15 februari 2008 kan overnemen. Het contract van Planet Internet loopt tot 17 februari 2008 dus ik zou op z'n laatst op 17 januari 2008 kunnen opzeggen.

Wat ik nu heb gedaan is in de opzegbrief naar Planet Internet vermeld dat Telfort dus op 15 februari 2008 mijn verbinding gaat overnemen en ik dacht bij mijzelf ik stuur de brief vast maar op dan ben ik mooi op tijd of had ik daarmee beter nog even kunnen wachten en pas in januari de brief moeten versturen?

Mijn brief:

Beëindiging overeenkomst

Gegevens aanbieder

Planet Internet
t.a.v. Klantenservice
Postbus 3053
3800 DB Amersfoort

Gegevens klant


Betreft: Beëindiging overeenkomst

Geachte heer/ mevrouw,

Via deze weg deel ik u mede dat ik Telfort de opdracht heb gegeven om mijn ADSL-verbinding per 15-02-2008 over te nemen. Om die reden beëindig ik hierbij mijn ADSL-abonnement tegen het einde van de abonnementsperiode, die afloopt op 17-02-2008.

Mijn abonnementsgegevens:
Gebruikersnaam: *****
E-mailadres: ******
Klantnummer: ******

Ik wil benadrukken dat het hier om een zogenaamde 'Telco-telco migratie' gaat en dat u dus rekening dient te houden met het feit dat mijn ADSL-verbinding behouden moet blijven voor overname door Telfort.

Ik ga er vanuit dat hiermee de overeenkomst tegen het einde van de lopende abonnementsperiode is beëindigd. Graag ontvang ik van u ook nog een bevestiging van de beëindiging van de overeenkomst.

Met vriendelijke groet,

https://tweakers.net/gallery/18583/inventaris/


 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 29-06 18:12
AtRi schreef op woensdag 05 december 2007 @ 12:51:
In de startpost lees ik dat de zyxel-modems ook een lifeline-loopthrough hebben.
Ik meen dat dit vroeger bij tiscali altijd gedeactiveerd was in de modems. Werkt dat nu wel?
Waar lees je dat dan? De modems hebben geen life-line.

 • Slasher
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

Slasher

Right part of the Evil twins

Bull schreef op woensdag 05 december 2007 @ 12:55:
FF nog over het opzegtermijn bij je huidige ISP.

Ik heb nu Internet van Planet Internet. Aangezien Telfort €33 goedkoper is heb ik op 3 december Internet bij Telfort aangevraagd en ingevuld dat Telfort mijn lijn op 15 februari 2008 kan overnemen. Het contract van Planet Internet loopt tot 17 februari 2008 dus ik zou op z'n laatst op 17 januari 2008 kunnen opzeggen.

Wat ik nu heb gedaan is in de opzegbrief naar Planet Internet vermeld dat Telfort dus op 15 februari 2008 mijn verbinding gaat overnemen en ik dacht bij mijzelf ik stuur de brief vast maar op dan ben ik mooi op tijd of had ik daarmee beter nog even kunnen wachten en pas in januari de brief moeten versturen?
Doen als je in stap 4 van het orderproces zit, dan kan planet de lijn niet meer slopen.

Lees ook mijn topic over het opzeggen van Planet en hou de boel goed in de gaten.

[Voor 8% gewijzigd door Slasher op 05-12-2007 13:08]


 • mike4y
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 29-06 06:55
Martinus schreef op woensdag 05 december 2007 @ 12:24:
Telfort belde me om de datum door te geven, en als ik info wilde hoe laat precies etc dan moest ik KPN bellen, zonder specifiek te noemen welek afdeling(planning gok ik)
Heeft iemand het nummer om KPN te bellen of gaat dat altijd via 0900-0244 of het storingsnummer 0800-0407

 • Bull
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 28-06 19:14
Slasher schreef op woensdag 05 december 2007 @ 13:07:
[...]


Doen als je in stap 4 van het orderproces zit, dan kan planet de lijn niet meer slopen.

Lees ook mijn topic over het opzeggen van Planet en hou de boel goed in de gaten.
Ik zit volgens mij nu nog in stap 1, heb de brief van Telfort zelfs nog niet eens ontvangen. Nou ja, ik zie wel hoe het loopt. Ik heb in de brief de datum vermeld wanneer het moet stoppen.

https://tweakers.net/gallery/18583/inventaris/


 • Kokkers
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 22-06 16:10
Verdraaid ... ik heb sinds 3 weken een nieuw appartement waar ik zodirekt natuurlijk ook wil kunnen internetten. Ik heb dus alvast een aanvraag gedaan voor Telfort ADSL op mijn nieuwe adres.
Nu krijg ik na 3 weken onderstaande afwijzing, lekker vaag.

De vorige bewoner is het huis uitgekicked gezien de grote hoeveelheid post van gerechtsdeurwaarders. Ik vermoed dat er op de naam van de oude bewoner nog verbindingen aktief zijn in mijn nieuwe woning.

Ik voel hem al aankomen, dit traject gaat waarschijnlijk weer weken duren...

:(
Geachte Kokkers,

Onlangs heeft u een Telfort internetabonnement bij ons aangevraagd. Deze opdracht met ordernummer xxxxxxx kan Telfort tot haar grote spijt niet in behandeling nemen.
Onze netwerkleverancier heeft te kennen gegeven dat uw verzoek niet uitvoerbaar is.

Telfort kent niet de exacte oorzaak, maar de meest voorkomende redenen waarom een internetaanvraag niet uitvoerbaar is, zijn:
- u beschikt al over (breedband) internet, u dient uw aanvraag in te dienen als een overstap
- u heeft reeds een aanvraag bij een andere internetaanbieder lopen
- u heeft een meervoudige KPN-telefoonaansluiting (met groepsnummer of doorkiesnummer)
- u heeft een aanvraag ingediend alsof u een telefoonlijn heeft zonder vast KPN telefonie abonnement, terwijl uit de administratie blijkt dat u wel een vast KPN telefonie abonnement heeft, of andersom.

Wanneer de betreffende reden door u is opgeheven, kunt u uiteraard opnieuw internet bestellen.

Binnen enkele dagen ontvangt u hiervan via de post een meer uitgebreide bevestiging.

 • Sjefke_koning
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 27-01-2020
Even een vraag. Ik heb zojuist Telfort Internet en vaste telefonie aangevraagd, deze zou geleverd kunnen worden per 7 januari 2008. Nu heb ik op dit moment nog IPB, de opzegtermijn is een maand (net zoals velen van jullie bevestigd gekregen aan de telefoon: werd ook expliciet gevraagd of ik de KPN versie had). Ik moet alleen per 7 december opzeggen om 7 januari afgesloten te zijn.

Nu lees ik dat je pas moet opzeggen als je in stap 4 bent. Dat zal voor mij te laat zijn, omdat ik uiterlijk morgen op moet zeggen bij KPN.

Nu vertelde een Telfort medewerker mij dat ik pas ga betalen als ik ben aangesloten. Dus als ik pas opzeg per 7 februari bij KPN en dan pas omga naar Telfort, zou ik pas per 7 februari hoeven betalen bij Telfort...?

Komt iemand dit bekend voor, of moet ik wellicht mijn aanmelddatum bij Telfort verruimen naar 7 februari?

Of zou ik gewoon nu al bij KPN moeten opzeggen?

Alvast bedankt voor wat tips!

 • Slasher
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

Slasher

Right part of the Evil twins

Bull schreef op woensdag 05 december 2007 @ 13:30:
[...]


Ik zit volgens mij nu nog in stap 1, heb de brief van Telfort zelfs nog niet eens ontvangen. Nou ja, ik zie wel hoe het loopt. Ik heb in de brief de datum vermeld wanneer het moet stoppen.
Als je nu al gaat opzeggen kan het zijn dat planet een zogenaamde "sloop opdracht" op de lijn gaat zetten en dan kan het zijn dat je zonder internet komt te zitten

 • Speed24
 • Registratie: Augustus 1999
 • Niet online
Kokkers schreef op woensdag 05 december 2007 @ 13:30:
Verdraaid ... ik heb sinds 3 weken een nieuw appartement waar ik zodirekt natuurlijk ook wil kunnen internetten. Ik heb dus alvast een aanvraag gedaan voor Telfort ADSL op mijn nieuwe adres.
Nu krijg ik na 3 weken onderstaande afwijzing, lekker vaag.

De vorige bewoner is het huis uitgekicked gezien de grote hoeveelheid post van gerechtsdeurwaarders. Ik vermoed dat er op de naam van de oude bewoner nog verbindingen aktief zijn in mijn nieuwe woning.

Ik voel hem al aankomen, dit traject gaat waarschijnlijk weer weken duren...

:(


[...]
Zoals ik het lees is, is het vooral door een technische reden afgewezen.

Weet je zeker dat de aansluiting op dat huisnummer zit?
Aangezien je in een appartement woont, kunnen de problemen ontstaan doordat je huisnummer+toevoeging:
 • niet bekend is bij KPN (en alleen de hoofdaansluiting op het primaire huisnummer)
 • OF onder een andere titel in hun systeem staat (1B staat als 1-II bekend).

 • RichieB
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 22:48
AtRi schreef op woensdag 05 december 2007 @ 12:51:
In de startpost lees ik dat de zyxel-modems ook een lifeline-loopthrough hebben.
Ik meen dat dit vroeger bij tiscali altijd gedeactiveerd was in de modems. Werkt dat nu wel?
Alleen de ZyXEL Prestige 2602HL en 2602HWL hebben een lifeline. Deze modellen worden volgens mij niet door Telfort uitgeleverd.

 • Bull
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 28-06 19:14
Kokkers schreef op woensdag 05 december 2007 @ 13:30:
Verdraaid ... ik heb sinds 3 weken een nieuw appartement waar ik zodirekt natuurlijk ook wil kunnen internetten. Ik heb dus alvast een aanvraag gedaan voor Telfort ADSL op mijn nieuwe adres.
Nu krijg ik na 3 weken onderstaande afwijzing, lekker vaag.

De vorige bewoner is het huis uitgekicked gezien de grote hoeveelheid post van gerechtsdeurwaarders. Ik vermoed dat er op de naam van de oude bewoner nog verbindingen aktief zijn in mijn nieuwe woning.

Ik voel hem al aankomen, dit traject gaat waarschijnlijk weer weken duren...

:(


[...]
Das inderdaad knap lullig voor jou. Jij kon niet weten dat de lijn al in gebruik was.

https://tweakers.net/gallery/18583/inventaris/


 • Kokkers
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 22-06 16:10
Speed24 schreef op woensdag 05 december 2007 @ 13:35:
[...]

Zoals ik het lees is, is het vooral door een technische reden afgewezen.

Weet je zeker dat de aansluiting op dat huisnummer zit?
Aangezien je in een appartement woont, kunnen de problemen ontstaan doordat je huisnummer+toevoeging:
 • niet bekend is bij KPN (en alleen de hoofdaansluiting op het primaire huisnummer)
 • OF onder een andere titel in hun systeem staat (1B staat als 1-II bekend).
Over het huisnummer kan geen misverstand bestaan. Het is een enkel, volwaardig huisnummer.
In de (eigen) meterkast is alles op orde. Maar even de post afwachten...

Anoniem: 238633

Ik zou op 30 november opgeleverd worden (ADSL-migratie van vorige provider). Sinds 30 november heb ik geen ADSL-signaal meer, dus geen Telfort, en heb meerdere keren met de helpdesk gebeld. Officiele status is nu dat er een storingsonderzoek loopt dat 10 werkdagen duurt (tot 19 december).

Mijn vorige ADSL-abonnement had ik sinds 2005. Derhalve een prima ADSL-verbinding. Nu ineens een probleem? Heel vreemd. O ja, ik heb Vast Bellen aangevraagd. Dus tot eind december geen Internet (thuiswerken, email, Telebankieren, etc) EN geen telefoon.

Ik vraag me af wat er nodig is om een prioriteitsverhogende status te krijgen. Dit kun je toch niet met droge ogen menen: tot eind december loopt er een onderzoek? U moet maar even geduld hebben? Ongelofelijk.

Wie heeft advies voor mij? Zijn er escalatiemogelijkheden die ik kan triggeren? Of is het wachten op het wassende water.

 • Pallas
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 08-12-2021
Mhh ik heb vandaag het pakket besteld en zit nu momenteel nog op kabel... deze gaat per 1 januari eruit.. ik heb niet aangegeven aan telfort dat we kabel hebben.. Hoop dat het allemaal goed gaat lopen..

 • Bull
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 28-06 19:14
Slasher schreef op woensdag 05 december 2007 @ 13:35:
[...]


Als je nu al gaat opzeggen kan het zijn dat planet een zogenaamde "sloop opdracht" op de lijn gaat zetten en dan kan het zijn dat je zonder internet komt te zitten
Hmm, hopelijk gebeurt dat niet anders zit ik straks meer dan een maand zonder internet. Als ze gewoon de opzegbrief goed lezen dan moet het goed komen.

Heb de brieven van Telfort ook net binnen :)

https://tweakers.net/gallery/18583/inventaris/


Anoniem: 1886

Zo, Telfort Internet is aangevraagd! Wensdatum 14 januari. Zit nu uiteraard in stap 1 :).

Hmm lekker, van 1.5 naar max 20 Mbit, en van 21,95 naar 19,95 :)

 • supersatan
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 29-06 12:59
Anoniem: 1886 schreef op woensdag 05 december 2007 @ 11:33:
Ik overweeg ook over te stappen naar Telfort Internet. Ik heb nu KPN Direct ADSL sinds iets meer dan twee jaar. Ik begrijp dat het na een jaar per maand opzegbaar is (bij mij dus).

Als ik alle info in dit topic goed begrijp kan ik het als volgt regelen?
- Telfort Internet aanvragen met ingangsdatum 16 januari (vandaag over 6 weken)
- KPN Direct-ADSL opzeggen per 5 januari (vandaag over 1 maand)

En ik kan mijn vaste telefoonlijn via KPN dan later altijd nog opzeggen, toch?
Telfort aanvragen en KPN NIET opzeggen!
Ik ben zelf ook overgestapt van DIRECT-ADSL naar Telfort. Telfort neemt je ADSL over en je DIRECT-ADSL van KPN wordt vanzelf opgezegd. De Opzegbrief van KPN krijg je echter pas nadat je Telfort abonnement actief is.

 • DERop
 • Registratie: December 2007
 • Niet online
[...]

Zoals ik het lees is, is het vooral door een technische reden afgewezen.

Weet je zeker dat de aansluiting op dat huisnummer zit?
Aangezien je in een appartement woont, kunnen de problemen ontstaan doordat je huisnummer+toevoeging:
 • niet bekend is bij KPN (en alleen de hoofdaansluiting op het primaire huisnummer)
 • OF onder een andere titel in hun systeem staat (1B staat als 1-II bekend).
Same here. Heb mijn overstap aangevraagd op 4 november en gisteren eenzelfde mailtje. Telfort gebeld waar ik kreeg te horen dat de huisnummertoevoeging onbekend is bij KPN, met het verzoek om zelf KPN te bellen. Inmiddels 3 keer en vier keer met KPN aan de lijn gehangen. Bij de ADSL-klantenservice van KPN werd ik in eerste instantie afgewimpeld. Na een tweede keer Telfort te hebben gesproken ("wij kunnen er niet veel meer aan doen dan de aanvraag opnieuw indienen, maar de kans is groot dat ie dan opnieuw wordt afgekeurd"), heb ik bij KPN expres een verkeerde keuze gemaakt in het menu om zo de Canvas registratie te kunnen achterhalen. De eerste medewerker kon mij niet helpen. Uiteindelijk via 1e lijn ADSL terecht gekomen bij 2e lijn en technisch aanspreekpunt (?) en die geven aan dat het door mij ingediende verzoek gewoon goed moet zijn... Telfort heeft de aanvraag nu opnieuw ingediend, maar ik vrees het ergste... :(

Jammer dat Telfort zelf niet meer probeert te doen. Het wordt voor mij straks gewoon gokken wat de toevoeging is. Na 2 zal ik B proberen en ook nog II. Geldverspilling lijkt mij, maar wie ben ik... :?
Iemand nog tips?

 • rick77
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 26-06 20:36

rick77

... get to the point!

supersatan schreef op woensdag 05 december 2007 @ 14:00:
[...]
Telfort aanvragen en KPN NIET opzeggen!
Ik ben zelf ook overgestapt van DIRECT-ADSL naar Telfort. Telfort neemt je ADSL over en je DIRECT-ADSL van KPN wordt vanzelf opgezegd. De Opzegbrief van KPN krijg je echter pas nadat je Telfort abonnement actief is.
Had KPN gemaild en dit was idd. het antwoord (Direct ADSL niet zelf opzeggen) wat ik van hen kreeg. Maar je bent naar mijn weten de eerste die zijn (succesvolle) praktijkervaring hiermee post. Goed om te lezen.

 • CSB
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 00:07

CSB

:D

dinkelover schreef op woensdag 05 december 2007 @ 12:32:
[...]

Wanneer heb je besteld, weet je dat toevallig nog? Speedtest is een slechte test voor deze snelheid. 12MBit is heel goed zelfs via speedtest. En de lijn wordt echt niet beter hoor naarmate de tijd verstrijkt. Bjck had ergens een link van die testbestanden staan tot 1000MB op Gigabit verbindingen. Die trok mijn lijn (Tele2 20Mbit) volledig vol. Ik zal zo eens zoeken.
6 November heb ik het besteld. Let wel: geen KPN op de telefoonlijn. Dus geen huidige provider of whatever. Die monteur kwam en binnen 10 minuten had ik internet. Oja, 1 GB in 12 minuten, give or take. Ik ben best tevreden. ;)

Met zo'n administrator heb je geen users meer nodig...


Anoniem: 77240

Dank voor de duidelijk openingspost over ADSL/ADSL2/ADSL2+.

Toch nog even een vraagje hierover:

Volgens mijn modem ben ik verbonden met ADSL2PLUS (DSL Mode). De downloadsnelheid echter ligt rond 8Mbps (zoals de genoemde snelheid bij niet volledig omgebouwde adsl2 centrales). Het modem geeft als snelheid aan: 10250 kbps / 1026 kbps. Wordt dit dan veroorzaakt door een slechte lijn / afstand tot centrale? Ik twijfel omdat de snelheidsindicatie op telfort.nl op mijn adres rond de 17Mbps aangeeft, wat dus dubbel zo snel is als de nu behaalde snelheid.

De check op bbned (http://pcdb.bbned.nl/) geeft aan dat de afstand tot de centrale centrale 1606 meter is. Volgens de grafiek in de openingspost zou de snelheid op die afstand bij ADSL2+ dan nog rond de 20Mbit moeten zijn. Heeft iemand suggesties waar dit verschil in kan zitten?

 • Kokkers
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 22-06 16:10
Om even terug te komen op het Telfort mailtje over de onuitvoerbaarheid van mijn internetbestelling;
Ik heb Telfort klantenservice even gebeld en die zeggen dat er geen DSL aangevraagd kan worden omdat er geen KPN lijn ligt naar mijn nieuwe adres. Telfort zegt niks te kunnen doen zonder vaste lijn bij KPN (daar heb ik 3 weken op moeten wachten).

Telfort adviseert mij een belbudget abo te nemen bij KPN.

Vervolgens KPN gebeld en die zeggen dat dit 10,50 per maand + 47,00 aansluitkosten gaat kosten en dat ik vast zit aan een jaarcontract. Vriendelijke medewerker van KPN zei dat het erg vreemd is dat de consument dit zelf moet regelen aangezien Telfort ook directe contacten heeft met KPN.

Telfort adverteert naar mijn weten ook dat er geen kosten voor de vaste lijn worden doorberekend naar de eindgebruiker. Zelf vind ik het bijzonder vreemd als ik wil internetten en bellen via Telfort ik alsnog eerst bij KPN een abonnement op een telefoonlijn moet nemen.

Heb ik gewoon de verkeerde Telfort medewerker aan de lijn gekregen die het makkelijk afschuift naar KPN?

Iemand anders een mening?

 • AtRi
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 30-06 10:14
trolleystad schreef op woensdag 05 december 2007 @ 13:01:
[...]

Waar lees je dat dan? De modems hebben geen life-line.
Sorry, te snel/niet goed gelezen. Het staat inderdaad in de start post dat ze geen lifeline hebben. :o

 • majoh
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 30-06 12:00

majoh

ᕦ(ò_óˇ)ᕤ

rick77 schreef op woensdag 05 december 2007 @ 14:28:
[...]

Had KPN gemaild en dit was idd. het antwoord (Direct ADSL niet zelf opzeggen) wat ik van hen kreeg. Maar je bent naar mijn weten de eerste die zijn (succesvolle) praktijkervaring hiermee post. Goed om te lezen.
Yup, dit wilde ik dus ook graag weten... Had ik al gevraagd voordat ik Telfort aangevraagd had, geen reactie toen, heb dus n.a.v. startpost de datum over 6 weken laten zetten, zodat ik in stap 4 de opzeg brief de deur uit kon doen. Als ik dit eerder geweten had, had ik nu wrs al Telfort internet...

Ach ja, nu scheelt t me iig een postzegel :+

 • TwiSteD1
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 16:06
RichieB schreef op woensdag 05 december 2007 @ 12:18:
[...]


Waarschijnlijk wel. Zat er geen brief bij waarin stond dat je maar 30 euro hoeft te betalen? Bij mijn multi-pc modem zat wel een brief dat die gratis was omdat de single-pc modem tijdelijk niet leverbaar was.
Er zit wel een brief bij, maar er staat niets in over de betaling van het modem, dus ik wacht het nog maar even af.

Ik heb bij mijn huidige provider soms problemen met het intrainen van de modem, als ik de modem bijvoorbeeld reboot duurt het minstends een half uur voordat ik weer verbinding heb. Soms heeft de modem wel verbinding (maar de pc heeft geen verbinding met internet), maar de statuspagina van de modem geeft wel aan dat er een paarhonderd CRC errors zijn. De afstand tot de centrale is 1 tot 1,5 kilometer.

Ligt dit aan de kwaliteit van de koperdraad of de brakke modem ? Als dit bij Telfort ook het geval is laat ik i.i.g. een monteur langskomen.

[Voor 6% gewijzigd door TwiSteD1 op 05-12-2007 15:13]


 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 29-06 18:12
Anoniem: 77240 schreef op woensdag 05 december 2007 @ 14:58:
Dank voor de duidelijk openingspost over ADSL/ADSL2/ADSL2+.

Toch nog even een vraagje hierover:

Volgens mijn modem ben ik verbonden met ADSL2PLUS (DSL Mode). De downloadsnelheid echter ligt rond 8Mbps (zoals de genoemde snelheid bij niet volledig omgebouwde adsl2 centrales). Het modem geeft als snelheid aan: 10250 kbps / 1026 kbps. Wordt dit dan veroorzaakt door een slechte lijn / afstand tot centrale? Ik twijfel omdat de snelheidsindicatie op telfort.nl op mijn adres rond de 17Mbps aangeeft, wat dus dubbel zo snel is als de nu behaalde snelheid.

De check op bbned (http://pcdb.bbned.nl/) geeft aan dat de afstand tot de centrale centrale 1606 meter is. Volgens de grafiek in de openingspost zou de snelheid op die afstand bij ADSL2+ dan nog rond de 20Mbit moeten zijn. Heeft iemand suggesties waar dit verschil in kan zitten?
Zoals je zelf al aangeeft traint je modem in op 10 mbit downstream. Dat je 8 mbit haalt ligt waarschijnlijk aan je testmethode. Test a.u.b. niet via sites als www.speedtest.net , die geven een onbetrouwbare uitslag. Op jouw verbinding is de cap niet van toepassing.

Waarom haal je dan maar 10 mbit? Het kan zijn dat de lijn langer is dan wat de postcode check verwacht. Kijk eens naar je DSL waardes. Deel de Downstream attenuation door 13,8 en dan weet je ongeveer hoe lang de lijn in het echt is.

 • Hachy
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 29-06 20:01

Hachy

Laadpas Nerd

//Offtopic

Sinterklaas zat zo te balen
iedereen zit alles te herhalen

Hoewel het er niet toe doet wat sinterklaas vindt
af en toe lijken de mensen wel blind

Maar wat ergert hem nog het most,
mensen lezen niet eens de startpost!

Newbies wees nu eens een dame of een heer,
en lees die hele draad een keer !

Sinterklaas en Telfortpiet

Ioniq5 & Zoe | 13000 Wp | LaadpasTop10.nl | Goedkoperrijden.blogspot.com


 • Speed24
 • Registratie: Augustus 1999
 • Niet online
Kokkers schreef op woensdag 05 december 2007 @ 14:59:
Om even terug te komen op het Telfort mailtje over de onuitvoerbaarheid van mijn internetbestelling;
Ik heb Telfort klantenservice even gebeld en die zeggen dat er geen DSL aangevraagd kan worden omdat er geen KPN lijn ligt naar mijn nieuwe adres. Telfort zegt niks te kunnen doen zonder vaste lijn bij KPN (daar heb ik 3 weken op moeten wachten).

Telfort adviseert mij een belbudget abo te nemen bij KPN.

Vervolgens KPN gebeld en die zeggen dat dit 10,50 per maand + 47,00 aansluitkosten gaat kosten en dat ik vast zit aan een jaarcontract. Vriendelijke medewerker van KPN zei dat het erg vreemd is dat de consument dit zelf moet regelen aangezien Telfort ook directe contacten heeft met KPN.

Telfort adverteert naar mijn weten ook dat er geen kosten voor de vaste lijn worden doorberekend naar de eindgebruiker. Zelf vind ik het bijzonder vreemd als ik wil internetten en bellen via Telfort ik alsnog eerst bij KPN een abonnement op een telefoonlijn moet nemen.

Heb ik gewoon de verkeerde Telfort medewerker aan de lijn gekregen die het makkelijk afschuift naar KPN?

Iemand anders een mening?
Heb je geen huisnummer-toevoeging, krijg je toch nog problemen :(

Is het appartement al oud? Pas omgezet van 1 huis --> meerdere appartementen?

Heb je al direct met KPN gecommuniceerd? Zij kunnen aangeven of er überhaupt een verbinding is, of dat er misschien toch onder een ander huisnummer de aansluiting is geregistreerd.

Lijkt me toch heel sterk dat er geen aansluiting zou zijn. Je hebt wel een binnenkomende lijn in je meterkast?

 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 29-06 18:12
Hachy schreef op woensdag 05 december 2007 @ 15:26:
//Offtopic

Sinterklaas zat zo te balen
iedereen zit alles te herhalen

Hoewel het er niet toe doet wat sinterklaas vindt
af en toe lijken de mensen wel blind

Maar wat ergert hem nog het most,
mensen lezen niet eens de startpost!

Newbies wees nu eens een dame of een heer,
en lees die hele draad een keer !

Sinterklaas en Telfortpiet
Ik ben het volledig met je eens. Ik word er ook een beetje moe van om telkens dezelfde vragen te zien. :X

 • dhm00
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 04-04-2021
Ik zit met het zelfde probleem.
Ik heb zojuist Telfort aangevraagd en las bij de eerste pagina van dit topic dat je IPB niet moet opzeggen?? Het zou vanzelf gaan??

Kan iemand dit verder toelichten moet ik nou wel of niet KPN IPB opzeggen????
Sjefke_koning schreef op woensdag 05 december 2007 @ 13:33:
Even een vraag. Ik heb zojuist Telfort Internet en vaste telefonie aangevraagd, deze zou geleverd kunnen worden per 7 januari 2008. Nu heb ik op dit moment nog IPB, de opzegtermijn is een maand (net zoals velen van jullie bevestigd gekregen aan de telefoon: werd ook expliciet gevraagd of ik de KPN versie had). Ik moet alleen per 7 december opzeggen om 7 januari afgesloten te zijn.

Nu lees ik dat je pas moet opzeggen als je in stap 4 bent. Dat zal voor mij te laat zijn, omdat ik uiterlijk morgen op moet zeggen bij KPN.

Nu vertelde een Telfort medewerker mij dat ik pas ga betalen als ik ben aangesloten. Dus als ik pas opzeg per 7 februari bij KPN en dan pas omga naar Telfort, zou ik pas per 7 februari hoeven betalen bij Telfort...?

Komt iemand dit bekend voor, of moet ik wellicht mijn aanmelddatum bij Telfort verruimen naar 7 februari?

Of zou ik gewoon nu al bij KPN moeten opzeggen?

Alvast bedankt voor wat tips!

 • Hachy
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 29-06 20:01

Hachy

Laadpas Nerd

Goed Trolley, krijg jij een lekkere taai taai pop bij je modem 8)7
En die non-readers die gaan gewoon in de zak mee naar Spanje en daar krijgen ze spanky spanky van Spanky-piet 8)7

Ioniq5 & Zoe | 13000 Wp | LaadpasTop10.nl | Goedkoperrijden.blogspot.com


 • musicfreak
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 21:41
dhm00 schreef op woensdag 05 december 2007 @ 15:34:
Kan iemand dit verder toelichten moet ik nou wel of niet KPN IPB opzeggen????
Je geeft zelf al het antwoord. Wat is dit nou voor een vraag?

Mijn muziekcollectie op Discogs.


 • RockGirl
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 06-01 14:12
trolleystad schreef op woensdag 05 december 2007 @ 15:31:
[...]

Ik ben het volledig met je eens. Ik word er ook een beetje moe van om telkens dezelfde vragen te zien. :X
Ik ook. :X

 • Help!!!!
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online

Help!!!!

Mr Majestic

Hachy schreef op woensdag 05 december 2007 @ 15:26:
//Offtopic

Sinterklaas zat zo te balen
iedereen zit alles te herhalen

Hoewel het er niet toe doet wat sinterklaas vindt
af en toe lijken de mensen wel blind

Maar wat ergert hem nog het most,
mensen lezen niet eens de startpost!

Newbies wees nu eens een dame of een heer,
en lees die hele draad een keer !

Sinterklaas en Telfortpiet
biglol :D

PC Specs
Asus Crosshair VI Hero 370X | AMD 3700X | 16GB DDR4 3200C14 B-die | ASUS RTX 3080 TUF OC | Crucial M500 240GB SATA | LG 38GN950-B 3840*1600p 160Hz | Corsair RM850x |


 • KennieNL
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 28-06 19:25
nog een vraagje over het ADSL/ADSL2/ADSL2+ gebeuren.. hier is een KPN centrale en ik heb zware vermoedens dat deze niet volledig ADSL2+ (weet ik uiteraard nog niet zeker.. volgende week wordt mn verbinding pas actief), als de indicatie meter van telfort een snelheid van >8Mbit aangeeft.. is het dan wel een ADSL2+ centrale? Of is er eigenlijk geen manier om er achter te komen tot je verbinding er is? (Centrale is overigens 6031/Nedw-C)

 • thefxr
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 28-06 02:09
Kokkers schreef op woensdag 05 december 2007 @ 14:59:
Om even terug te komen op het Telfort mailtje over de onuitvoerbaarheid van mijn internetbestelling;
Ik heb Telfort klantenservice even gebeld en die zeggen dat er geen DSL aangevraagd kan worden omdat er geen KPN lijn ligt naar mijn nieuwe adres. Telfort zegt niks te kunnen doen zonder vaste lijn bij KPN (daar heb ik 3 weken op moeten wachten).

Telfort adviseert mij een belbudget abo te nemen bij KPN.

Vervolgens KPN gebeld en die zeggen dat dit 10,50 per maand + 47,00 aansluitkosten gaat kosten en dat ik vast zit aan een jaarcontract. Vriendelijke medewerker van KPN zei dat het erg vreemd is dat de consument dit zelf moet regelen aangezien Telfort ook directe contacten heeft met KPN.

Telfort adverteert naar mijn weten ook dat er geen kosten voor de vaste lijn worden doorberekend naar de eindgebruiker. Zelf vind ik het bijzonder vreemd als ik wil internetten en bellen via Telfort ik alsnog eerst bij KPN een abonnement op een telefoonlijn moet nemen.

Heb ik gewoon de verkeerde Telfort medewerker aan de lijn gekregen die het makkelijk afschuift naar KPN?

Iemand anders een mening?
ik denk idd de verkeerde medewerker, bel nog eens een x, totdat je iemand aan de lijn krijgt, die je meer wil helpen.
volgens mij is het zo, dat als er geen lijn ligt, dat KPN die kosteloos moet gaan aanleggen. :+

 • Totaalgeflipt
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23:39

Totaalgeflipt

De enige echte

Nou hier bij mijn vader inmiddels ook aangesloten, en logt netjes in: 19563 kbps / 1158 kbps
Alleen nu heb ik 1 vraag.

Mijn vader heeft de multipc modem gekregen. En we hebben hier achter de Linksys WRT54G hangen V7.0

Draadloos is nu online na een beetje gepruts.
Maar is er een mogelijkheid om die linksys zo in te stellen dat hij als ap werkt, nog te bereiken is via de webinterface, draadloos, en hij ip adressen uitgeeft, dus de pc niet blijft hangen op netwerkadres verkrijgen?

Iemand enig idee of een goede tut om die wrt54g als AP in te stellen.... met de boven genoemde opties?

[Voor 32% gewijzigd door Totaalgeflipt op 05-12-2007 20:08]


 • supersatan
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 29-06 12:59
rick77 schreef op woensdag 05 december 2007 @ 14:28:
[...]

Had KPN gemaild en dit was idd. het antwoord (Direct ADSL niet zelf opzeggen) wat ik van hen kreeg. Maar je bent naar mijn weten de eerste die zijn (succesvolle) praktijkervaring hiermee post. Goed om te lezen.
Misschien handig als dit ook in de startpost komt te staan. Daar staat nu nog niks over DIRECT-ADSL.

Anoniem: 207968

Ondertussen word er rustig doorgepost in deel 3 :P

 • KennieNL
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 28-06 19:25
Totaalgeflipt schreef op woensdag 05 december 2007 @ 19:23:
Nou hier bij mijn vader inmiddels ook aangesloten, en logt netjes in: 19563 kbps / 1158 kbps
Alleen nu heb ik 1 vraag.

Mijn vader heeft de multipc modem gekregen. En we hebben hier achter de Linksys WRT54G hangen V7.0

Draadloos is nu online na een beetje gepruts.
Maar is er een mogelijkheid om die linksys zo in te stellen dat hij als ap werkt, nog te bereiken is via de webinterface, draadloos, en hij ip adressen uitgeeft, dus de pc niet blijft hangen op netwerkadres verkrijgen?

Iemand enig idee of een goede tut om die wrt54g als AP in te stellen.... met de boven genoemde opties?
Laat de Zyxel gewoon DHCP (ip uitdelen doen), stel je LinkSys in dan DHCP uit staat, plug netwerk kabel in zyxel lan poort en in linksys lan poort (_NIET_ de WAN) en klaar :)

 • Totaalgeflipt
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23:39

Totaalgeflipt

De enige echte

KennieNL schreef op woensdag 05 december 2007 @ 22:37:
[...]


Laat de Zyxel gewoon DHCP (ip uitdelen doen), stel je LinkSys in dan DHCP uit staat, plug netwerk kabel in zyxel lan poort en in linksys lan poort (_NIET_ de WAN) en klaar :)
Ja, heb het nu indd werkend, maar had niet begrepen, dat ik dan de linksys niet meer kan benaderen, maar dat is nu opgelost en werkt.

Alleen krijg ik de poorten toch niet geforward, netjes ingesteld via de NAT optie, maar utorrent blijft rood aangeven.

 • Operations
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 15:37
Ben nog steeds van plan om dit abbo-tje te nemen in mijn nieuwe huis :) Zijn er nog helemaal geen echte grote problemen bekend met het telfort 20Mbit abbo? Zoals bijvoorbeeld mensen bij wie het helemaal niet wil werken of die van de 20 maar 4mbit halen? Of mensen die om een andere reden spijt hebben van hun abbo?

PC1: ASUS Prime X570-Pro -- 3900X incl. X72 -- 64GB PC4-25600 -- WD Black SN850 2TB -- HP Z43 | Servers: 2x Supermicro X9SRL-F -- E5-2690 v2 -- 192GB PC3-12800 -- Synology DS3617xs: 8x1,92TB SSD RAID F1 -- 3x8TB WD Purple RAID5


 • TotalRoef
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 20-06 19:42
Even een vraagje.. mijn excuses als er al antwoord is gegeven hierop, maar kon niet precies het antwoord vinden in 1 van de 4 topics, en heb geen zin om 70 euro nutteloos uit te geven;)

Ik heb op dit moment kabel internet van casema dat binnekomt via zo' n standaard motorola modem. Aangezien ik geen zin had in kabels door mn huis heb ik een wireless access point van deonet waarvan het signaal weer wordt opgevangen door een d-link dwl 122 usb wireless adapter.

Nou wil ik dolgraag overstappen op telfort maar is de vraag dus; kan ik mn wireless access point blijven gebruiken? In samenwerking met het de standaard zylex modem? Of is het beter om meteen een wireless zylex modem te bestellen?

Bij voorbaat dank! :)

 • Anoniem: 174639
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
Dat zal prima werken, maar je zult ff wat moeten instellen.

Geen zin of te technisch voor je? Koop gewoon de zyxel met WIFI.

 • R2L
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 00:56
Anoniem: 174639 schreef op woensdag 05 december 2007 @ 23:20:
Dat zal prima werken, maar je zult ff wat moeten instellen.

Geen zin of te technisch voor je? Koop gewoon de zyxel met WIFI.
Scheelt je ook nog eens in de stroomkosten.
Die wireless access point van deonet kost je al gauw 15 tot EUR. 30 per jaar aan stroom...

 • Totaalgeflipt
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23:39

Totaalgeflipt

De enige echte

Heb net deze hele how-to doorgenomen, maar ik krijg het nog niet aan de praat
http://forum.tiscali.nl/viewtopic.php?t=2775

Iemand portforwarding al goed gekregen, ik maakgebruik van Utorrent op poort 53799
Iemand die hier ook problemen mee heeft?

 • mphilipp
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 17:30

mphilipp

Romanes eunt domus

Martinus schreef op woensdag 05 december 2007 @ 11:52:
Dus mensen als het werkt bel die mensen ff en vraag of het noodzakenlijk is dat ze bij je langkomen, echt zonde van de tijd om thuis te zijn.
Voor de eerste afspraak is het (volgens t'fort) onmogelijk om iets te veranderen, of zelfs maar een berichtje aan de KPN mannen te geven. En t'fort zei ook dat ze alleen komen als het nodig is. Ze zouden ook de meting vanuit de centrale kunnen doen, en als daar aanleiding voor is, komen ze langs. Op zich lijkt me dat dan weer gelöl, want anders komen ze niet bij iemand waar het perfect werkt. Tenzij de metingen iets anders zeggen natuurlijk.

Maar spaar je dus de moeite om t'fort te bewegen die lui niet te laten komen. Een eenmaal in gang gezet proces is niet meer te stuiten blijkbaar...

System 1” is fast, instinctive and emotional; “System 2” is slower, more deliberative, and more logical.


 • Totaalgeflipt
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23:39

Totaalgeflipt

De enige echte

mphilipp schreef op donderdag 06 december 2007 @ 00:44:
[...]

Voor de eerste afspraak is het (volgens t'fort) onmogelijk om iets te veranderen, of zelfs maar een berichtje aan de KPN mannen te geven. En t'fort zei ook dat ze alleen komen als het nodig is. Ze zouden ook de meting vanuit de centrale kunnen doen, en als daar aanleiding voor is, komen ze langs. Op zich lijkt me dat dan weer gelöl, want anders komen ze niet bij iemand waar het perfect werkt. Tenzij de metingen iets anders zeggen natuurlijk.

Maar spaar je dus de moeite om t'fort te bewegen die lui niet te laten komen. Een eenmaal in gang gezet proces is niet meer te stuiten blijkbaar...
Bellen met SVN 0800-0407 aangeven dat er een monteur komt. Dan kunnen hun een opdracht vinden, en die annuleren.

Heb ik nu al 2x gedaan omdat telfort zich netjes aan de afspraken houd.
En KPN ook want monteur is netjes geannuleerd.

[Voor 14% gewijzigd door Totaalgeflipt op 06-12-2007 00:52]


 • Alex)
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 06-05 09:08
Nou, dan zal ik mijn ervaringen ook maar eens posten:

Heb sinds afgelopen weekend thuis Telfort Internet + Bellen, heb een downtime gehad van + 30 seconden. QuickNet (vorige provider) zou afgelopen zijn per 30/11 en Telfort zou pas op 3/12 gaan leveren, maar vrijdagavond (rond 1.30) was ineens de verbinding weg ("The connection to Windows Live Messenger was lost, restoring connection in 0:15")... daarna weer online. Ik merkte pas dat ik over was toen ik op een website zag "Your IP:" gevolgd door een voor mij onbekend IP-adres. Hostname die eindigde op .telfort.nl verklapte alles :+

Modem was 2,5 week eerder binnengekomen (multi-pc met VoIP), die hebben we meteen geconfigureerd en ingezet, werkte perfect met onze oude 8 Mbit-verbinding van QuickNet, we kregen zelfs een snellere verbinding (9,2 Mbit down / 1,2 Mbit up), helemaal prima dus.

De verbinding zelf is lekker snel (~1,9 MB/s down) en er zijn zo te zien geen poorten geblokkeerd. Ik kreeg mijn Exchange-server eerst niet aan de pruttel via Telfort's SMTP-server, maar uiteindelijk ontdekte ik dat mijn MX-record fout was. Zonder een juist MX-record accepteert de SMTP-server het dus niet.

Het modem heeft 2 nadelen, vind ik: trage configuratiepagina's en een korte DHCP-leasetijd (8 uur).

We are shaping the future


 • mphilipp
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 17:30

mphilipp

Romanes eunt domus

Totaalgeflipt schreef op donderdag 06 december 2007 @ 00:52:
[...]
Bellen met SVN 0800-0407 aangeven dat er een monteur komt. Dan kunnen hun een opdracht vinden, en die annuleren.
Wat is dat voor nummer? KPN direct ofzo? Wat is SVN?

Ik heb gisteren dus t'fort gebeld met een vraag over die monteurs en die kwibus aan de telefoon zei dat het onmogelijk was om iets aan hen door te geven, dan wel de (eerste) afspraak te veranderen.

btw: het KPN mannetje zelf zei ook al dat ik hen niet terug kon bellen als ik onverhoopt niet kon komen. Ik moest dat via t'fort doen. Vage bende is het weer...

[Voor 14% gewijzigd door mphilipp op 06-12-2007 01:20]

System 1” is fast, instinctive and emotional; “System 2” is slower, more deliberative, and more logical.


Anoniem: 237663

mphilipp schreef op donderdag 06 december 2007 @ 01:19:
[...]

Wat is dat voor nummer? KPN direct ofzo? Wat is SVN?

Ik heb gisteren dus t'fort gebeld met een vraag over die monteurs en die kwibus aan de telefoon zei dat het onmogelijk was om iets aan hen door te geven, dan wel de (eerste) afspraak te veranderen.

btw: het KPN mannetje zelf zei ook al dat ik hen niet terug kon bellen als ik onverhoopt niet kon komen. Ik moest dat via t'fort doen. Vage bende is het weer...
t'fort scheelt wel 1 letter met telfort

die k'bus aan de t'foon zei dat het K'N m'netje bla, v'ge b'nde! :)

 • ChromeFR
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 29-06 10:43

ChromeFR

Qui est l'exemple?

Mijn TELE2 abonnement loopt op 8 januari a.s. af. Ik heb reeds een Telfort abonnement aangevraagd en daar als opleverdatum 1 januari a.s. opgegeven.

Levert dit nu problemen op? Omdat het TELE2 abonnement nog actief is? Maak mij er ineens zorgen om...

 • Anoniem: 174639
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
Was niet nodig geweest. Gewoon 8 januari opgeven. Tot die tijd loopt ook jouw Tele2 lijn namelijk.

Er is verder niets aan de hand hoor. Je wordt in de centrale van poort x naar poort y gezet, meer niet.

Jij krijgt het pakketje binnen van Telfort en dan hebben ze op 1 januari tot 18:00 uur de tijd om jouw verbinding om te zetten.

[Voor 88% gewijzigd door Anoniem: 174639 op 06-12-2007 02:58]


Anoniem: 165469

Sjefke_koning schreef op woensdag 05 december 2007 @ 13:33:
Even een vraag. Ik heb zojuist Telfort Internet en vaste telefonie aangevraagd, deze zou geleverd kunnen worden per 7 januari 2008. Nu heb ik op dit moment nog IPB, de opzegtermijn is een maand (net zoals velen van jullie bevestigd gekregen aan de telefoon: werd ook expliciet gevraagd of ik de KPN versie had). Ik moet alleen per 7 december opzeggen om 7 januari afgesloten te zijn.

Nu lees ik dat je pas moet opzeggen als je in stap 4 bent. Dat zal voor mij te laat zijn, omdat ik uiterlijk morgen op moet zeggen bij KPN.
Zowel ik als m'n vader zaten in hetzelfde schuitje. Bij m'n vader was het net zo last minute als jij. Hij zat (naar jouw situatie omgerekend) op 7 december nog in stap 3. Ik heb toen op de deadline (bij jou dus 7 december zeg maar) telefonisch opgezegd. Dat kon dan niet, maar zeer uitdrukkelijk is er een notitie gemaakt dat hij op tijd had opgezegd. Mochten er problemen komen dan zouden we hieraan kunnen refereren, werd medegedeeld. Blijft link, bewijzen heeft hij niet, maar goed, in het ergste geval zou het niet meer dan 1 maand extra moeten kosten als het toch misgaat.

Ikzelf had het wat eenvoudiger omdat ik een paar weken extra ruimte had. Toch is mijn oplevering (19/12) ook na de 1-maand-contractopzegtermijn (10/1 einde contract, dus 10/12 moet het opgezegd zijn). Om helemaal op zeker te spelen heb ikzelf een aangetekende brief gestuurd voor de opzegging.

 • Romac
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 22-06 08:56
Anoniem: 238102 schreef op woensdag 05 december 2007 @ 01:27:
[...]


Yep, ik had/heb ook een ISDN lijn.
De ISDN lijn blijft fysiek gewoon liggen, je hebt alleen daar geen of weinig erg meer in.
De dienst van de KPN over deze lijn wordt stopgezet en als het internet gebeuren van de oude provider stopt, het nieuwe modem inpluggen en werken.

Wel rekening houden met 4 dagen dat je geen telefoon hebt.
KPN sluit de telefoon af, en na 4 dagen gaat dat ook via het modem.

Het enigste probleem wat je waarschijnlijk kan verwachten is van je oude provider, hoe die met overstappen omgaat.
Xs4all staat wat dat betreft imho op nummer 1 van degene die hier slecht mee omgaan.
Hutchy,
Bedankt voor je antwoord, daar ben ik erg blij mee. Dacht dat ik nooit makkelijk van mijn ISDN kon
afkomen. Nog één vraagje, ik heb direct-adsl ook van KPN - is het dan niet eenvoudiger ?
(had dit al in deel-3 aan je gevraagd maar ben bang dat je dit in de massa gemist hebt ?)

 • Totaalgeflipt
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 23:39

Totaalgeflipt

De enige echte

mphilipp schreef op donderdag 06 december 2007 @ 01:19:
[...]

Wat is dat voor nummer? KPN direct ofzo? Wat is SVN?

Ik heb gisteren dus t'fort gebeld met een vraag over die monteurs en die kwibus aan de telefoon zei dat het onmogelijk was om iets aan hen door te geven, dan wel de (eerste) afspraak te veranderen.

btw: het KPN mannetje zelf zei ook al dat ik hen niet terug kon bellen als ik onverhoopt niet kon komen. Ik moest dat via t'fort doen. Vage bende is het weer...
Storingsdienst Vaste Net, zij plannen dit soort monteurs in, en kunnen het ook opzeggen. Gewoon net doen of je vaste telefonie hebt, en dan het verhaal uitleggen.

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 30-06 07:21
mike4y schreef op woensdag 05 december 2007 @ 12:55:
Zo vreemd?

Morgen wordt mijn lijn officieel opgeleverd.
Als sinds het weekend al signaal en een heel behoorlijke downstream van 1610 (afstand tot centrale +/- 2400 meter).
Nu is vanochtend de KPN man langsgeweest. Ik had namelijk om een nieuwe aansluiting gevraagd op het tweede paar.
Vijf minuten voordat er aangebeld werd viel het ADSL signaal weg.
De man keek bij het ISRApunt en vroeg of alles werkte. Ik zei tot 5 minuten geleden wel!
Dat klopt dat heb ik gedaan (om te testen) zei hij. Nu dacht ik dan komt het signaal wel weer zo terug.
Hij is ondertussen al weer drie uur weg maar nog steeds geen signaal terug.
Klopt dit wel of ben ik gewoon te ongeduldig.
Dat is heel raar, gelijk de hekpdesk bellen en het melden zou ik zeggen.

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • 2xdehelft
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 17:10
Ik heb op het moment een Internetplusbellen abbo van de KPN (planet) met een contract tot augustug 2008. Op 1 maart ga ik verhuizen naar een nieuwe woning. Nu wil ik Telfort Internet aanvragen op het nieuwe adres, en IPB lozen. Ik heb geen zin om eerst mijn IPB abbo nog te verhuizen naar mijn nieuwe adres, aangezien je dan weer €50,- verhuiskosten betaald. Ook wil ik eigenlijk volledig van het telefoniegebeuren af. (gebruik mijn mobiel toch bijna altijd)

Is er een mogelijkheid om van dat IPB abbo af te komen wegens verhuizing, of zou ik dan een boete moeten betalen. Weet iemand mischien hoe hoog deze boete zal zijn?

 • mike4y
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 29-06 06:55
bjck schreef op donderdag 06 december 2007 @ 08:39:
[...]


Dat is heel raar, gelijk de hekpdesk bellen en het melden zou ik zeggen.
Ondertussen ook gebeurd. Ook via KPN geprobeerd maar die kunnen niks betekenen moet via Telfort.
Telfort reageerde gisterenavond nog met antwoord KPN man heeft waarschijnlijk de lijn gedeactiveerd i.p.v. geactiveerd. Een storingsmelding wordt aangemaakt en nu maar wachten hoelang dat duurt.
Vandaag zou de officieele oplevering zijn. Gelukkig werkt op lijn 1 XS4ALL nog.

 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 19:34
2xdehelft schreef op donderdag 06 december 2007 @ 08:49:
Is er een mogelijkheid om van dat IPB abbo af te komen wegens verhuizing, of zou ik dan een boete moeten betalen. Weet iemand mischien hoe hoog deze boete zal zijn?
Verhuizen is geen optie.. ze zullen ipb waarschijnlijk ook op je nieuwe verbinding kunnen aanbieden.

De boete (afkoopsom eigenlijk) zal dan gewoon de resterende maanden * prijs zijn.
Mits kpn er mee instemd, en de boel voor je wilt opzeggen.

[Voor 66% gewijzigd door job op 06-12-2007 08:53]


 • Tasminos
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
mike4y schreef op donderdag 06 december 2007 @ 08:52:
[...]


Ondertussen ook gebeurd. Ook via KPN geprobeerd maar die kunnen niks betekenen moet via Telfort.
Telfort reageerde gisterenavond nog met antwoord KPN man heeft waarschijnlijk de lijn gedeactiveerd i.p.v. geactiveerd. Een storingsmelding wordt aangemaakt en nu maar wachten hoelang dat duurt.
Vandaag zou de officieele oplevering zijn. Gelukkig werkt op lijn 1 XS4ALL nog.
Ik heb ook inmiddels de modem en de brief. In de brief staat dat ik vanaf vandaag internet moet hebben. Als ik straks thuis ben ga ik dat checken. Wat mij wel dwars zit is dat er nog een afspraak staat voor een kpn monteur volgende week. Als die maar niet bij de boel komt deactiveren. 8)7

 • Anoniem: 63996
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
Hier nu 1 week telfort als internet provider en telefoonprovider en moet zeggen dat het heel goed bevalt. En scheeld mij gewoon 100 euro per maand in kosten. Kom van Multikabel

Anoniem: 1886

100 euro?? 8)7

 • Madone
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 19-05-2020
Vraagje over Telfort telefonie of is daar een andere thread voor?

Het gebeurt mij met bepaalde regelmaat dat als ik bel de telefoon bij de andere partij wel overgaat maar ik hoor niks, geen toon dat ie aan het bellen is. De andere partij neemt dan op maar die hoort dus ook niks. Zijn er meer mensen die hier last van hebben of de oplossing hiervoor weten?

 • Hakkie
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 07-06 11:12
Alex) schreef op donderdag 06 december 2007 @ 00:58:
[...]
Ik kreeg mijn Exchange-server eerst niet aan de pruttel via Telfort's SMTP-server, maar uiteindelijk ontdekte ik dat mijn MX-record fout was. Zonder een juist MX-record accepteert de SMTP-server het dus niet.
[...]
Gewoon uit nieuwsgierigheid en om te leren: mag ik vragen wat er aan de hand was met je MX-record? Heeft normaal gesproken alleen toch maar een of meerdere entries (verschillende prioriteiten) met elk een Type-A adres? Of bedoel jij SPF gegevens?

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 30-06 07:21
2xdehelft schreef op donderdag 06 december 2007 @ 08:49:
Ik heb op het moment een Internetplusbellen abbo van de KPN (planet) met een contract tot augustug 2008. Op 1 maart ga ik verhuizen naar een nieuwe woning. Nu wil ik Telfort Internet aanvragen op het nieuwe adres, en IPB lozen. Ik heb geen zin om eerst mijn IPB abbo nog te verhuizen naar mijn nieuwe adres, aangezien je dan weer €50,- verhuiskosten betaald. Ook wil ik eigenlijk volledig van het telefoniegebeuren af. (gebruik mijn mobiel toch bijna altijd)

Is er een mogelijkheid om van dat IPB abbo af te komen wegens verhuizing, of zou ik dan een boete moeten betalen. Weet iemand mischien hoe hoog deze boete zal zijn?
Je verliest wel je telefoonnummer dat je nu hebt. Als je binnen hetzelfde netnummer gebied verhuisd tenminste, als je naar een ander netnummer gebied verhuist moest je sowieso een ander nummer natuurlijk.

Je kan wel nummers meenemen van aanbieder naar aanbieder, maar niet een nummer van een ander adres meenemen naar een nieuwe adres door een nieuwe aanbieder. Dus verhuizen van nummer en tegelijk van aanbieder wisselen kan volgens mij niet.

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • Ericr
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 20-06 10:35
Sinds een paar dagen ook aangesloten. Had wel een iets hogere snelheid verwacht dan 14 mbit/s maar goed. Voor de € 40,- per maand die ik nu uitspaar t.o.v. Casema mag ik niet klagen.

De afstand tot de centrale is toch wel iets langer als ik mijn lijnspecs moet geloven. Volgens de sites waar je de lengte kan nagaan is het 700 meter maar volgens de lijnspecs eerder iets van 1,3 Km. 700 meter leek me ook vrij laag aangezien zelfs een loodrechte lijn naar de centrale meer dan 800 meter is. Met redelijk wat bochtige wegen vanaf de centrale naar mijn huis kom je dan wel boven de kilometer uit.

Modem dichtbij het ISRA-punt plaatsen leverde nog wel wat winst op, had eerst een teleurstellende 9,5 mbit/s over een oude kabel. Helaas is de kabel naar het ISRA-punt toe ook vrij oud, denk dat ik anders nog wel wat hogere snelheden kan halen.

 • Kokkers
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 22-06 16:10
thefxr schreef op woensdag 05 december 2007 @ 18:24:
[...]


ik denk idd de verkeerde medewerker, bel nog eens een x, totdat je iemand aan de lijn krijgt, die je meer wil helpen.
volgens mij is het zo, dat als er geen lijn ligt, dat KPN die kosteloos moet gaan aanleggen. :+
Helaas ook bij een 2e medewerker hetzelfde verhaal. Ik heb onderstaande mail via het klantenservice webformulier naar Telfort gestuurd.
Beste ontvanger,

Binnekort is mijn nieuwe woning op [postcode huisnummer] gereed en ik dacht hierop alvast handig Telfort ADSL aan te vragen om zodoende spoedig in mijn nieuwe woning te kunnen internetten.

14 Nov 07: Postcode check beschikbaarheid Telfort internet op adres
15 Nov 07: Online aanvraag Telfort internet (ordernummer [ordernummer])
04 Dec 07: Ontvangst e-mail onuitvoerbaarheid internetbestelling

Ik heb telefonisch contact gehad met Telfort over de reden van onuitvoerbaarheid.
Er is mij door Telfort verteld dat er via de netwerkleverancier (KPN) is vernomen dat er geen vaste lijn ligt naar mijn woning.

Ik heb een eigen huisnummer zonder toevoeging en mijn woning is 6 jaar geleden gebouwd. De meterkast in mijn nieuwe woning is prima in orde, alle aansluitingen (inclusief KPN afmontage) zijn aanwezig. De 'boor-mal' voor het KPN Experia modem van de vorige bewoner hangt zelfs nog in de meterkast. Dat het niet mogelijk zou zijn mijn woning aan te sluiten gaat er bij mij niet in.
KPN is naar mijn weten verplicht om een eventuele benodigde lijn te leveren!

Ik bestel bij Telfort een abonnement om te kunnen internetten en te bellen, vervolgens vereist Telfort van mij dat ik bij KPN ook maar een telefoonabonnement af moet sluiten. Door 2 callcenter medewerkers is mij verteld dat dit het de makkelijkste weg is. Vanuit het oogpunt van Telfort kan ik me dit voorstellen ja! Ik word als klant echter wel opgezadeld met een (onnodig!) jaarabonnement van E10,50 / maand en E47,- aansluitkosten.

Telfort heeft, neem ik aan, direkte contacten voor aanvragen bij de netwerkleverancier.
Ik vind het vreemd dat Telfort een nieuwe eindgebruiker zelf aan laat modderen met dit soort zaken.

Ik hoop dat u met mij eens bent dat dit een rare gang van zaken is.

Vriendelijke groet,

[knip]

 • binky_nl
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 10-06 09:18
Madone schreef op donderdag 06 december 2007 @ 09:30:
Vraagje over Telfort telefonie of is daar een andere thread voor?

Het gebeurt mij met bepaalde regelmaat dat als ik bel de telefoon bij de andere partij wel overgaat maar ik hoor niks, geen toon dat ie aan het bellen is. De andere partij neemt dan op maar die hoort dus ook niks. Zijn er meer mensen die hier last van hebben of de oplossing hiervoor weten?
Ik had het zelfde probleem , ga naar de instel pagina van de zyxel (de wizard) waar je telefoon activeert en plaats bij sip 1 ook een vinkje bij phone 2 .(hiermee activeer je de tweede phone poort , bij sip 2 alles uitlaten )

bij mij was de phone 1 uitgang brak en dit was de oplossing die telfort mij gaf en krijg binnen 5 werkdagen een nieuw modem thuis

Apple , Apple , DS1512+, DSM 4.2, LG 760S, Playon HD


 • hepabolu
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 15-03-2021
Ik heb nu alle topics doorgelezen, maar ben het overzicht een beetje kwijt, dus vandaar deze vraag:

mensen die een overname hebben aangevraagd, schrijven soms dat het al eerder wordt opgeleverd. Klopt dat? Zo ja, hoeveel eerder?

Ik moest namelijk een overname-aanvraag doen omdat kl*e provider een signaal op de lijn liet staan, terwijl ik administratief al afgesloten was en ik dus al 5 weken helemaal geen verbinding heb.

 • Alex)
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 06-05 09:08
Hakkie schreef op donderdag 06 december 2007 @ 09:41:
[...]

Gewoon uit nieuwsgierigheid en om te leren: mag ik vragen wat er aan de hand was met je MX-record? Heeft normaal gesproken alleen toch maar een of meerdere entries (verschillende prioriteiten) met elk een Type-A adres? Of bedoel jij SPF gegevens?
Ik had een fout bij het invoeren gemaakt (half gekeken, niet gecheckt):

Wat het moet zijn:
intranet.alex-media.nl MX10 intranet.alex-media.nl 3600
intranet.alex-media.nl A [mijn ip] 3600

Wat ik had ingevoerd:
intranet.alex-media.nl MX10 intranet 3600
intranet.alex-media.nl A [mijn ip] 3600

Ofwel: die MX-record kon nooit geresolved worden... toen ik het foutje ontdekte en verbeterde, werkte alles meteen :)

We are shaping the future


 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 30-06 07:21
Kokkers schreef op donderdag 06 december 2007 @ 10:44:
[...]


Helaas ook bij een 2e medewerker hetzelfde verhaal. Ik heb onderstaande mail via het klantenservice webformulier naar Telfort gestuurd.

[...]
Van deze situaties hebben alle ADSL aanbieders last. Dat IPB eerst wel mogelijk was komt omdat die mensen vaste telefonie hadden via KPN en daarop (op de lijn waar dat nummer op zat) is ADSL gezet toen.

Blijkbaar staat bij KPN in de lijnen administratie (kanvas) het huisnummer, toevoeging en/of postcode van je woning anders dan jij op de voordeur hebt staan. En dus kan een nieuwe aanvraag op dat adres niet worden aangesloten omdat er op dat adres geen lijn is. De lijn is er wel, maar staat op een ander adres/notatie wellicht.

Als je dan eerst weer KPN telefonie aanvraagt gaat KPN uitzoeken welke lijn naar je woning gaat en sluit daarop je nummer aan. Dan kan een ISP weer ADSL aansluiten omdat het nummer dan als referentie dient voor de te vinden lijn.

Is een situatie die al meerdere keren in het topic naar boven is gekomen. 't Komt voor bij bijvoorbeed:

• Splitsing van een woning in meerdere appartementen met toevoegingen. Of een kavel waar eerst 1 huis stond wat er nu twee zijn geworden bijvoobeeld.
• Veranderingen dus aan de woon, nummering situatie. Andere situatie kan zijn dat een (deel)straat opeens bij een andere gemeente hoort met andere straatnaam/postcode etc.
• Woonboten zijn ook zo'n geval omdat die vaak wat verschoven/verplaatst worden of hernummerd zijn en de ISRA aansluitingen daarvan op de wal staan.
• Notatie van de huisnummer toevoeging, zo zijn bijvoorbeeld 2, II, 2H schrijfwijze van dezelfde woning. Of de onderste van een appartement kan zonder toevoeging zijn, maar ook met BG.

[Voor 27% gewijzigd door bjck op 06-12-2007 13:52]

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • Kokkers
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 22-06 16:10
bjck schreef op donderdag 06 december 2007 @ 13:45:
[...]


Van deze situaties hebben alle ADSL aanbieders last. Dat IPB eerst wel mogelijk was komt omdat die mensen vaste telefonie hadden via KPN en daarop (op de lijn waar dat nummer op zat) is ADSL gezet toen.

Blijkbaar staat bij KPN in de lijnen administratie (kanvas) het huisnummer, toevoeging en/of postcode van je woning anders dan jij op de voordeur hebt staan. En dus kan een nieuwe aanvraag op dat adres niet worden aangesloten omdat er op dat adres geen lijn is. De lijn is er wel, maar staat op een ander adres/notatie wellicht.

Als je dan eerst weer KPN telefonie aanvraagt gaat KPN uitzoeken welke lijn naar je woning gaat en sluit daarop je nummer aan. Dan kan een ISP weer ADSL aansluiten omdat het nummer dan als referentie dient voor de te vinden lijn.

Is een situatie die al meerdere keren in het topic naar boven is gekomen. 't Komt voor bij bijvoorbeed:

• Splitsing van een woning in meerdere appartementen met toevoegingen. Of een kavel waar eerst 1 huis stond wat er nu twee zijn geworden bijvoobeeld.
• Veranderingen dus aan de woon, nummering situatie. Andere situatie kan zijn dat een (deel)straat opeens bij een andere gemeente hoort met andere straatnaam/postcode etc.
• Woonboten zijn ook zo'n geval omdat die vaak wat verschoven/verplaatst worden of hernummerd zijn en de ISRA aansluitingen daarvan op de wal staan.
Niet relevant lijkt mij, over het huisnummer van mijn nieuwe adres kan geen misverstand bestaan.
Er is simpelweg niets veranderd en huisnummer toevoegingen kennen ze niet in de straat waar ik woon.
Ik schreef eerder:
Ik heb een eigen huisnummer zonder toevoeging en mijn woning is 6 jaar geleden gebouwd. De meterkast in mijn nieuwe woning is prima in orde, alle aansluitingen (inclusief KPN afmontage) zijn aanwezig. De 'boor-mal' voor het KPN Experia modem van de vorige bewoner hangt zelfs nog in de meterkast. Dat het niet mogelijk zou zijn mijn woning aan te sluiten gaat er bij mij niet in.
Pagina: 1 2 3 ... 17 Laatste

Dit topic is gesloten.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee