Toon posts:

Telfort Internet ervaringen topic - Deel 6 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 14 Laatste
Acties:
 • 153.260 views

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
http://flameseeker.com/titel-deel6.jpg
Meest gestelde vraag: Hoe stap ik over?

Inhoud

Producten
Maximale snelheid
ADSL1/ADSL2/ADSL2+
Telefonie
Modems
Contract
Overstappen
Tiscali / 12move
Veel gestelde vragen
Afsluiting


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Producten

Telfort bied voor € 19,95 per maand maximaal 20 mbit download snelheid aan via ADSL. Afhankelijk van de afstand tussen je woning en de KPN wijkcentrale kan de snelheid lager uitvallen. Telfort heeft op haar website een postcode check staan die een indicatie geeft van de te behalen snelheid:

Extra diensten:

Bij deze internetverbinding krijg je ook nog de volgende diensten:

• 5 mailboxen
• 25 e-mailadressen
• Webmail functionaliteit
• 50 MB mailboxruimte

Er is geen homepage ruimte en er zijn ook geen binaire nieuwsgroepen.

GEEN doorbelasting vaste lijn

Het maakt niet uit of je een KPN telefoonabonnement hebt. Er is geen doorbelasting voor de vaste lijn. Dus de prijs blijft altijd € 19,95 voor internet. Het zal wel in de prijs verwerkt zitten.

Administratiekosten

Bij het aanvragen van een Telfort abonnement wordt éénmalig € 14,95 in rekening gebracht voor verzend en administratiekosten.

DSL netwerk

Telfort levert primair op het Tiscali ADSL netwerk waar beschikbaar, daarnaast wordt gebruik gemaakt van lijnen op het KPN ADSL netwerk. Het mooie is dat bij beide netwerken de instellingen van de modem gelijk zijn.


Leuk artikel trouwens in de Telegraaf (bron)
Telfort internet is een dienst die het onlangs overgenomen Tiscali Nederland uitvoert voor Telfort. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het netwerk van Tiscali in combinatie met dat van KPN. Dit netwerk dekt sinds kort 96 procent van Nederland.
Dus Tiscali verzorgt de dienst Telfort Internet inderdaad :)

Was ook te verwachten gezien dezelfde modems ook geleverd worden bijvoorbeeld. En de extra dekking is nu aanwezig door gebruik te maken ook van het ADSL netwerk van KPN naast dat van Tiscali.

IP adres

Bij Telfort krijg je een dynamisch IP adres op basis van DHCP. Als je de modem aan laat staan zal die echter niet veranderen. Kan natuurlijk voorkomen dat bij werkzaamheden ofzo je IP adres anders wordt. De ZyXEL modem ondersteund DynDNS.org, dus voor de mensen die een (web)server willen draaien kunnen bij DynDNS.org een subdomeintje aanmaken die altijd naar je eigen IP verwijst. Zodra je IP veranderd update de modem de DNS verwijzing.

Levertijd

De levertijd is per aansluiting natuurlijk verschillend. Dit zijn de meest voorkomende levertijden:

Kale lijn: Ongeveer 3 weken. Een KPN monteur komt ook de lijn controleren.
Lijn met KPN telefonie: Ongeveer 2 weken. Indien er ook een DSL signaal op staat van een andere provider kun je zelf een overstap datum kiezen. De eerste overstap mogelijkheid is altijd 2 weken na de huidige datum.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Maximale snelheid

Veel mensen vragen zich af wat de maximale snelheid is die ze gaan halen. Het antwoord is heel simpel: Het maximale wat mogelijk is op je koperlijn in combinatie met het type wijkcentrale.

:? Dat is allemaal heel leuk, maar ik wil toch weten wat ik zou kunnen halen zodat ik kan op basis daarvan kan kiezen tussen Kabel of ADSL internet.

Op http://internet.telfort.nl/ vind je een tooltje die je een indicatie geeft. Deze ziet er zo uit:

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/snelheid.jpg


Deze geeft een indicatie op basis van de geschatte afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Indien je de afstand wilt zien kun je deze link gebruiken. Deze database is echter wel oud. Kijk vervolgens in dit grafiekje om de maximale theoretische snelheid te bekijken.

:? Ik haal de snelheid niet die in de grafiek staat!

Dat kan heel goed kloppen omdat dit de maximale theoretische snelheid is. We gaan er dan van uit de je zelf alles optimaal hebt aangesloten en de koperkabel in optimale staat is. Dit is meestal nooit het geval. Onthoud dat deze grafieken in testlab's zijn gemaakt.

Gebruikte URL's:

Postcode afstand database
ADSL2 snelheid grafiek

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


ADSL1/ADSL2/ADSL2+

In de vorige delen is vaak verwarring naar voren gekomen betreffende de verschillen tussen ADSL1, ADSL2 en ADSL2+. De standaarden zijn het volgende:

ADSL1: Maximale downstream van 8 mbit/s.
ADSL2: Maximale downstream van 12 mbit/s.
ADSL2+: Maximale downstream van 24 mbit/s.

Het moge duidelijk zijn dat je dus een ADSL2+ verbinding wilt. Indien je op het Tiscali Wholesale netwerk bent aangesloten hoef je je geen zorgen te maken, het hele Tiscali Wholesale netwerk is ADSL2+ geschikt.

Indien je op het KPN netwerk aangesloten wordt is het verhaal anders. Na wat rondvragen (bedankt BjcK) ben ik er achter gekomen dat KPN onderscheid maakt in 2 typen wijkcentrales, namelijk ADSL1 en ADSL2+.
In een ADSL2+ centrale zijn alle kaarten ADSL2+ en zul je dus een ADSL2+ verbinding moeten kunnen opbouwen. In een ADSL1 centrale kunnen zowel ADSL1 als ADSL2+ kaarten zijn. Om de centrale toch als ADSL1 te houden tot de ombouw voltooid is zijn in de daar aanwezige kaarten een ADSL2 profiel met een maximale downstream van 8 mbit gezet.

Mocht je dus in je modem zien dat je modem gebruikt maakt van ADSL2 (dus niet ADSL2PLUS) en de downstream ligt rond de 8 mbit, dan weet je de reden. Deze word gecapped om alles in de centrale gelijk te houden. Ik denk dat dit gedaan wordt om niemand het voordeel te geven om eerder aangesloten te zijn op een ADSL2+ kaart. Want dat wilt iedereen natuurlijk en is het krabben, bijten en gillen om dat voor elkaar te krijgen. ;)

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Telefonie

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/telefoondoos.jpg


Telfort levert hiernaast ook nog telefonie voor 9,95 per maand. Dit kan alleen in combinatie met een Telfort internet abonnement, dus dat komt dan totaal uit op € 29,90. Je belt naar alle vaste nummers in Nederland gratis zonder starttarief. Ook een nummer porteren van een andere aanbieder is mogelijk.

Er wordt gebruik gemaakt van de VoIP techniek. Je krijgt de SIP gegevens thuisgestuurd dus je hoeft niet het bijgeleverde modem te gebruiken. Dit raadt Telfort uiteraard wel aan en ze zullen alleen de ZyXEL modem ondersteunen. Welke provider doet dat niet? Dus een ander modem met VoIP functionaliteit, een hardphone of PBX software als Asterisk en 3cx kun je ook gebruiken.

Dit zijn de instellingen die je voor vaste telefonie kunt gebruiken:
Klik hier en dan op "Telfort vast bellen gebruiken zonder Telfort internetmodem"

Diensten

Bij Telfort telefonie zitten de volgende diensten bij:

• Voicemail
• 0900 en/of 06 nummers blokkeren
• Nummerweergave (Als je telefoon dit ondersteund)
• Nummer porteren mogelijk (Kost eenmalig € 9,95)

Nummer porteren

Het porteren van een nummer is mogelijk. Dit betekent dat je je huidige vaste telefoonnummer kan meenemen naar Telfort. Voor de juiste volgorde van aanvraag kun je het beste even kijken bij Overstappen

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Modems

Telfort levert modems van het merk ZyXEL. Het gaat om de ZyXEL 2602H-D serie en de ZyXEL 2602R serie. De R serie heeft maar 1 ethernetpoort. De D versie heeft er 4 en kan ook met WiFi geleverd worden. Er is geen life-line aanwezig. Dit kun je eventueel zelf voor elkaar krijgen met bijvoorbeeld de Artech 521 switch.

Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

Hier kun je de modem in detail zien, hoge resolutie plaatjes gevonden op de chinese ZyXEL site:


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein1.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein2.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein3.jpg
Klik op een afbeelding om deze te vergroten


De kosten voor de modems:

• Standaard modem: € 0,- (Los: € 69,-)
• Multipc modem: € 30,- (Los: € 99,-)
• Draadloos modem: € 70,- (Los: € 139,-)

Het zijn allemaal modems met een routerfunctie ingebouwd. Dit is nodig om de telefonie werkend te houden. De R serie heeft dit dus ook, ook al is er maar één ethernetpoort. Met een simpele switch erachter kun je dus meerdere pc's aansluiten.

In de modems zit een firmware ingebouwd waarin de netwerkinstellingen al goed staan. Het is dus niet nodig de VPI/VCI waardes en dergelijke te veranderen. Verders is in de modem niks afgeschermd. Indien je via een andere VoIP telefonieaanbieder wilt gaan bellen is dit gewoon mogelijk met dit modem.

Handleidingen

Indien je de handleidingen bent kwijtgeraakt kun je ze ook in PDF vorm krijgen:

Basis en Multi-PC modem
Draadloos modem
Telefonie

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Contract

Bij telfort sluit je een contract af voor één jaar. Na dit jaar kun je het contract per maand opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit staat allemaal in de algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.
15.1 Tenzij in de Overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor onbepaalde tijd, met een minimumduur van 12 maanden.

15.3 De opzegtermijn voor de Klant bedraagt bij Overeenkomsten voor onbepaalde tijd één maand na afloop van de minimumduur. Indien de Overeenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd bedraagt de opzegtermijn voor de Klant één maand voor het einde van de duur van de Overeenkomst. Als moment van opzeggen geldt het moment van ontvangst van de opzegging door Telfort. Opzegging geschiedt op de wijze zoals beschreven op de Website.
Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Overstappen

Het overstappen gedeelte splits ik op in 2 delen: Internet en Telefonie. Voor beiden gelden andere stappen om een overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ik heb nu internet via:
Kabel
ADSL
Geen- of inbel internet

Ik telefoneer via:
KPN analoge lijn of ISDN lijn
KPN InternetPlusBellen
Andere VoIP aanbieder


Kabelinternet
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je vanaf kabel komt.
 • Levertijd: 2 a 4 weken (Komt overeen met de opzegtermijn bij de meeste kabel aanbieders)
Als je zeker wilt zijn dat je niet zonder internet zit kan je wachten tot je online status aangeeft: stap 4 met opzeggen bij de kabelaar. Echter heb je zo kans op een (kleine) overlap met twee verbindingen en dus extra kosten.

ADSL (Heb je InternetPlusBellen. Klik hier. InternetPlusBellen heeft een andere procedure.)
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je al een ADSL verbinding hebt.
 • Print de opzegbrief die Telfort je aanbiedt.
 • Verstuur de brief pas als je in stap 4 bent.
De brief kun je pas later versturen om zeker te zijn dat je huidige aanbieder niet een slooporder indient zodat je ADSL signaal door Telfort kan worden overgenomen. Dit kan een week tot twee weken duren na aanvraag.

Eerder opzeggen KAN goed gaan, maar als je huidige aanbieder toch eerder een slooporder indient en Telfort heeft nog migratie aangevraagd, dan gaat alles fout en zit je zo 2 á 3 weken zonder internet

Als de opzegtermijn bij de huidige ISP 1 maand bedraagt is het meest optimaal om een overstap aan te vragen met een wens datum over 6 weken. Na twee weken is je aanvraag bevestigd en kan je de opzegging versturen naar de huidige aanbieder met de maand opzegtermijn. Zo betaal je het minst dubbel en toch zeker van een juiste volgorde/planning.

Geen internet of inbelinternet
 • Vraag Telfort aan.
 • Een inbel-abonnement kan je direct opzeggen of als je zeker wilt zijn dat je niet zonder zit kan je dat pas doen als je in stap 4 bent. Dan heb je ook de datum van Telfort ontvangen wanneer de verbinding wordt geleverd.
Sommige ISP's (bijvoorbeeld XS4all) hebben ook de mogelijkheid om een los abonnement voor mail en inbel toegang te behouden tegen een laag maandbedrag. Voordat je opzegt bedenk of je daar interesse in hebt en informeer daar dan naar. Dan in plaats van een opzegging alleen daarbij aangeven dat je zo'n abonnement voor je mail adres wilt behouden.

Telefonie

KPN analoge lijn of ISDN
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
KPN InternetPlusBellen
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN IPB abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
Andere VoIP aanbieder
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je VoIP abonnement WEL op. Geef aan dat het telefoonnummer geporteerd moet worden.
 • Van Telfort ontvang je een brief met de porteringsdatum.
Je bent uiteraard altijd zelf verantwoordelijk voor het stoppen van een abonnement. In principe zegt Telfort niks op maar ziet KPN een uitportering als opzegging. Controleer dus altijd zelf of een opzegging goed gaat om dubbele kosten te voorkomen!

Opleverdatum

Een kale lijn opleveren duurt meestal 3 weken. Het is niet mogelijk een exacte datum te kiezen. Dit kan alleen als er al een DSL signaal op deze locatie is en deze wordt overgenomen. Wil je zo snel mogelijk weten wanneer je lijn aangesloten gaat worden? Wacht dan tot 7 dagen na je bestelling (de cooldown periode) en bel 0900-9596. Vaak zal er echter nog geen datum bekend zijn omdat de KPN dit bepaald na het telefoontje voor de afspraak betreffende het testen en labelen van de lijn.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Tiscali / 12move

Sinds kort is bekend gemaakt dat Tiscal en 12move gaan veranderen van naam. Alle klanten van beide providers komen onder één dak genaamd Telfort Internet. Er schijnt niks te veranderen aan de diensten die je hebt, alleen de algemene voorwaarden wijzigen. De belangrijkste wijzigingen zijn volgens de website van Tiscali:
De meest belangrijke wijzigingen betreffen (kort weergegeven):

- aansprakelijkheid, artikel 16: de aansprakelijkheid van Telfort per aansprakelijkheidsstelling is beperkt tot twee maal het door de klant verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende diensten, waarbij per jaar tegenover dezelfde klant de aansprakelijkheid is beperkt tot maximaal viermaal het verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende dienst(en).

- prijswijzigingen artikel 9: prijswijzigingen worden 4 weken van te voren bekend gemaakt, waarbij de klant tot 4 weken na de bekendmaking het recht heeft de overeenkomst te beëindigen.

- privacy, artikel 11: De klant verleent toestemming aan Telfort om zijn of haar persoons- en verkeersgegevens op te nemen en te verwerken in de klantenregistratie van Telfort die benodigd is voor een goed beheer en exploitatie van de systemen en netwerken van Telfort en voor de (administratieve) beheerstaken. De klantenregistratie is slechts toegankelijk voor Telfort en groepsmaatschappijen en wordt niet aan derden verstrekt behoudens een aantal specifiek genoemde gevallen.

- geschillencommissie, artikel 19: geschillen kunnen aanhangig worden gemaakt bij De Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten (zie: www.sgc.nl).


Aangezien de voorwaarden wijzigen mag je je lopende abonnement bij Tiscali of 12move opzeggen. Dit staat ook op de website van beide providers:
Tiscali

Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 13 januari 2008 telefonisch uw abonnement opzeggen per 14 januari 2008. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).

12move
Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 9 december 2007 telefonisch uw abonnement opzeggen per 10 december 2007. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).
:? Ah mooi dus ik ga nu ook 19,95 betalen en 20mbit krijgen?

Nee dat dus weer niet. Alleen de naam veranderd. Je snelheid, e-mail, telefoonnummers en prijs per maand blijft hetzelfde.

:? Oh, maar kan ik mijn huidige abonnement dan omzetten?

Op de veelgestelde vragen pagina staat dat het in veel gevallen mogelijk zal zijn. Wat ze precies bedoelen staat er niet bij. Ik neem aan dat dezelfde regels gelden als bij Tiscali. Je dient je huidige abonnement minimaal een jaar te hebben. Zeker weten doe ik dit niet natuurlijk.

Meer informatie kun je vinden op de websites van Tiscali en 12move:

http://www.tiscali.nl/telfort
http://www.12move.nl/telfort

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Veelgestelde vragen

:S Ga ik ook 20 mbit download snelheid halen?

Dat is lastig te zeggen. 20 mbit betekent dat de maximale snelheid 20 mbit per seconde is. Om dit te halen moet je niet te ver van de wijkcentrale wonen. Ook moet je de modem bij je ISRA punt aansluiten. Houd de DSL bekabeling zo kort mogelijk.

:? Kan ik met één telefoon zowel via Telfort als mijn KPN lijn bellen?

Nee, het ZyXEL modem heeft geen zogenaamde life-line poort. Met een arttech 521 switch kun je dit wel voor elkaar krijgen. Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

:? Waarom duurt het zo lang voordat de telefoon over gaat?

Dit komt omdat VoIP een heel andere techniek is dan analoog bellen. Bij analoog bellen wordt elk nummer wat je intoetst direct aan de centrale doorgegeven. Bij VoIP moet het te bellen telefoonnummer in één keer doorgegeven worden. Daarom wacht de modem standaard 5 seconden om te zien of je helemaal klaar bent met het intoetsen van het telefoonnummer. Je kunt ook de modem de opdracht geven het ingetoetste nummer gelijk te versturen door een # achter het nummer in te toetsen. In de webinterface kun je deze functie ook instellen dat de modem na bijvoorbeeld 2 seconden al gaat bellen. Let wel op dat je dan OF snel intoetst OF dat je een DECT toestel hebt die het nummer snel kiest. (Dus nummer intoetsen voordat je op het hoorntje drukt).

:? Help, nummerherkenning doet het niet!

Dan heb je waaschijnlijk een toestel die de nummerherkenning via de FSK methode verwacht in plaats van DTMF. Dit kun je in de modem interface wijzigen bij de phonepoort instellingen.

:? Ik heb al een router met WiFi. Kan ik die blijven gebruiken met dat ZyXEL modem?

Ja dat kan. Echter, de ZyXEL modem heeft ook al een router functie. Het beste kun je de router functie van de ZyXEL modem intact laten, anders werken de telefoonpoorten niet meer. Zet je eigen draadloze router om naar een access point:

• Zet de DHCP server in je router uit
• Stop de kabel die normaal in de WAN aansluiting gaat in één van de LAN aansluitingen
• Klaar :)

:? Kan ik meer dan één telefoon aansluiten?

Ja dat kan. Dit kun je doen door de lijn te splitten na de modem. Let op de aansluitfactor van elk toestel. Indien deze te hoog is kan het voorkomen dat het toestel niet meer werkt. Verdeel dan de toestellen over de 2 phone poorten op de modem. In de webconfiguratie kun je voor elk poortje instellen welk telefoonnummer deze gebruikt.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP.

:? Help, ik heb in de modem een aantal instellingen veranderd en nu doet ie niks meer!

Geen nood, dit is eenvoudig op te lossen. Kijk of het POWER lampje stabiel brandt. Indien dit het geval is even een pen/paperclip pakken. Op de achterkant van het modem vind je een klein gaatje waar 'reset' bij staat. Nu druk je dat gaatje in tot het POWER lampje gaat knipperen. Nu is de modem terug naar de fabrieksinstellingen en kun je 'm weer opnieuw instaleren.

:? Kan ik mijn vaste telefoonabonnement van KPN gewoon behouden?

Ja dat kan. Indien je al ADSL hebt en je stapt over naar Telfort kun je gewoon je huidige splitter blijven gebruiken. Heb je nog geen ADSL en vraag je Telfort aan, dan wordt er een splitter meegeleverd.

:? Kan ik met het Telfort modem ook van een andere VoIP dienst gebruik maken?

Ja dat kan gewoon. De modem is wel standaard voorgeconfigureerd voor de eigen VoIP dienst, dus je zult de advanced setup moeten gebruiken om alle gegevens in te vullen.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Afsluiting

Dit is alweer deel 5 het Telfort topic. Uiteraard houden we ons in dit topic aan de regels die op GOT gelden.

Terug naar bovenCredits gaan naar trolleystad voor het aanmaken van deze geweldige TS!

Telfort nieuwsgroep
De nieuwsgroep over Telfort en zijn gebruikers kun je hier vinden.

Happy Posting!

 • nFo
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 01:00
Waar vind je de ordernummer ?
In de overeenkomst zie ik niks staan. :?

Anoniem: 32279

nFo schreef op zondag 03 februari 2008 @ 13:11:
Waar vind je de ordernummer ?
In de overeenkomst zie ik niks staan. :?
krijg je in een brief thuis.

Openingspost klopt niet geheel, Telfort zegt inmiddels bij een aantal ADSL providers zelf het abonnement op als je overstapt (o.a. bij XS4all). Dit hebben ze in iedergeval bij mij gedaan.

Heeft iemand een handleiding hoe je een speedtouch 716 als router aansluit op de Telfort modem? Dus de pc's aansluiten op de speedtouch en de speedtouch niet meer als modem gebruiken, maar enkel de draadloze routerfunctie (dus in principe als switch)?

 • janklp
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 27-05 09:11

janklp

FortyTwo Capital

Janusz schreef op zondag 03 februari 2008 @ 12:39:
Lastig toch altijd dat overschakelen naar een andere provider. Zoals ik op de vorige pagina's gelezen heb is het niet meer mogelijk mijn speedtouch 585 te gebruiken als modem. Volgens mij zijn er in dit topic wel mensen die de speedtouch geconfigureerd hebben als Accespoint, hoe gaat dat precies in zijn werk. Steek je dan een netwerkkabel uit het modem in poort 1 van de speedtouch en run je daarna die speciale setup om de speedtouch aan te passen aan de acces point funtie?
Badtothebone schreef op zondag 03 februari 2008 @ 12:53:
[...]


Vraag jij je af of mensen die hebben gezegd dat ze eerder konden interneten dat hun oplever datum was niet de waarheid vertellen?

Waarom kan men gewoon niet wachten , dit is al 1000x keer voorbijgekomen. Als je op je oplever datum geen internet heb dan pas heb je reden om vragen te stellen, eerder niet , lijkt mij iig.

Hetzelfde verhaal bij alle vragen over de snelheid , ik heb maar 10 mbit, ik heb maar 14 mbit enzovoort, jammer dan, Telfort geeft geen garantie dat je de 20 mbit gaat halen en de snelheid check op de Telfort pagina is gewoon een indicatie.

Ik kon trouwens wel interneten voor mijn oplever datum maar het heeft geen enkele nut om te klagen / vragen waarom je geen internet heb als je opleverdatum er nog niet is.

Wees geduldig zou ik zeggen er is niet voor niets een stappen plan!
Mee eens inderdaad. Rest mij nog wel een vraagje hierover, als de opleverdatum eenmaal bereikt is heb je die gehele dag dan al internet? Want ik ga in de middag op wintersport en wil eigenlijk 's ochtends het internet voor de rest thuis geinstalleerd hebben.

Edit: repost van laatste pagina vorige topic.

 • DeliciousBrown®
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 25-05 17:57
@ snoeki

Hier al wel eens gekeken? :

Speedtouch 716 V5 - Advanced Settings oa VOIP

Anoniem: 249464

Correctie: het draadloze modem heeft wel een "lifeline"

http://dl01.zyxel.com/Dow...asheet/P-2602HW-D1A_1.pdf

 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 01:41
nFo schreef op zondag 03 februari 2008 @ 13:11:
Waar vind je de ordernummer ?
In de overeenkomst zie ik niks staan. :?
In de tweede email die ontvangt zodra je de bestelling online hebt afgesloten.
Geachte heer X,

Hierbij bevestigen wij uw bestelling van een Telfort internet 20 Mb-abonnement, bij ons bekend onder het ordernummer XXXXXXX. Bewaar dit nummer zorgvuldig. Met dit ordernummer kunt u via www.telfort.nl/orderstatus de status van uw internetbestelling opvragen.

Binnen enkele dagen ontvangt u via de post een bevestiging met alle relevante details.

Met vriendelijke groet,
Telfort klantenservice
edit: poeh poeh.. de basismodems zijn weer verkrijgbaar.
De abonnementsaanvraag voor mijn baas staat eindelijk op stap 4.
Heeft 5 week geduurt.

[Voor 56% gewijzigd door job op 03-02-2008 13:43]


Anoniem: 238288

Masimo schreef op zondag 03 februari 2008 @ 13:12:
We moeten Telfort natuurlijk wel een kans geven. Per slot van rekening zijn we, als rechtgeaarde zunige hollanders, weer als een stel aasgieren op die aanbieding gedoken. Wegens de overweldigende belangstelling komen die jongens (en meisjes) waarschijnlijk om in administratie, migratie en klachten.
Ik ben het er wel mee eens dat het nivo en de bereikbaarheid van de helpdesk beneden de maat is.
Snelheidsproblemen had ik wel verwacht. Die had ik in het begin bij Tiscali ook. Na een maandje liep alles zonder problemen en ik heb in drie jaar tijd slechts 1 storing gehad.

By the way, mijn download schijnt zich momenteel weer te herstellen. Ik zit nu alweer op 1.6 1.9 MB/sec
En nee, ik werk er niet en ik heb geen aandelen. ;)
Wat versta jij dan onder een kans geven?
Het niveau en de bereikbaarheid van de helpdesk zijn beneden de maat, dat vind je dan weer wel.
Helaas is het zo, dat je de kans die je ze kan geven wel via die helpdesk gaat.

Dat ze omkomen in de klachten, dat zegt toch eigenlijk al genoeg over de fouten die ze blijven maken. Grappig om te weten misschien; gisteren klachtticketnr. **3096, binnen 1 dag zijn daar zoveel klachten bijgekomen dat ze nu al bij ticketnr. **3599 zijn. Dat zijn 503 klachten in een dag.

Het is natuurlijk ook heel makkelijk praten als het bij jezelf thuis prima werkt.
En ik vind het misselijk om te spreken van dat we een stel aasgieren zijn, Telfort kennelijk ook dan, want die moet nu Ho tegen nieuwe klanten zeggen ipv als een stelletje debielen maar klanten aannemen en problemen niet oplossen omdat ze er veel te veel maken.

 • Lekkere Loempia
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 31-10-2022
Anoniem: 238288 schreef op zondag 03 februari 2008 @ 13:48:
[...]

Wat versta jij dan onder een kans geven?
Het niveau en de bereikbaarheid van de helpdesk zijn beneden de maat, dat vind je dan weer wel.
Helaas is het zo, dat je de kans die je ze kan geven wel via die helpdesk gaat.

Dat ze omkomen in de klachten, dat zegt toch eigenlijk al genoeg over de fouten die ze blijven maken. Grappig om te weten misschien; gisteren klachtticketnr. **3096, binnen 1 dag zijn daar zoveel klachten bijgekomen dat ze nu al bij ticketnr. **3599 zijn. Dat zijn 503 klachten in een dag.

Het is natuurlijk ook heel makkelijk praten als het bij jezelf thuis prima werkt.
En ik vind het misselijk om te spreken van dat we een stel aasgieren zijn, Telfort kennelijk ook dan, want die moet nu Ho tegen nieuwe klanten zeggen ipv als een stelletje debielen maar klanten aannemen en problemen niet oplossen omdat ze er veel te veel maken.
Ik denk dat je even rustig adem moet halen, even naar buiten, etc ;)
Ten eerste is het nu al tig keer duideljk gemaakt dat alle systemen en het netwerk van Tiscali waren. Dan kan je op jouw tenen aanvoelen, dat ze doortellen op basis van wat er al in het systeem aan Tiscali troep staat. Je moet gigantisch veel klanten hebben, wil je 503 klachten per dag trekken.
Hoe weet jij dat ze omkomen in klachten? Je maakt een aanname die nergens op gegrond is. En voor de rest is het heel simpel: een betere wereld zonder debielen begint toch echt bij jezelf O-)

 • Badtothebone
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online

Badtothebone

hatsieflatsie

Overgenomen uit vorige topic deel 5. Deze is nog niet op slot en ik heb per ongeluk daarin gepost.
Anoniem: 228031 schreef op zondag 03 februari 2008 @ 11:57:
Zijn er meer mensen die sinds zaterdag opeens een lagere snelheid hebben.? Ik ben sinds 24 januari aangesloten en het modem (ZyXel 2602HW-D1A) trainde in op 12551.
Ik had in Newsleecher een vrij constanste download can 1260 Kb/sec. Nu gingen zaterdag opeens (tot 3 maal toe) de lampjes van DSL/internet en Phone1 en 2 uit . De boel ging weer knipperen en even later was alles wer intect. ECHTER; de intrainsnelheid van de modem was nog maar 8000 !!! dat is een derde minder als voorheen. Ook vandaag gebeurde het zelfde weer en heb nu nog maar 6000 als intrain waarde staan. Als het zo doorgaat houden we niets meer over.
iemand dezelfde ervaring????
Ik had ook een keer ineens een lagere snelheid, toevallig gebeurde dit toen ik van Vista naar Windows XP Pro ging. 18 mbit naar 11 mbit.

Dit vond ik vreemd maar dacht dat het aan mijn netwerk drivers zou liggen of iets dergelijks totdat ik in mijn modem ging kijken en zag dat hij opnieuw getraind had van 18 mbit naar 11 mbit.

Met een beetje zoekwerk en handleiding lezen :P koos ik de optie "Reset DSL Line" en het was weer als vanouds.

Ik weet niet of dit al eerder voorbij gekomen is maar dacht dat het het melden waard was in dit geval.

http://glenn-chambers.nl/files/resetline-small.PNG

https://valid.x86.fr/xhfd5e


Anoniem: 110734

ff een vraagje, hoe kan ik me poorten openzetten voor utorrent en msn etc ik heb een ZyXEL P-2602R-D1A modem.

Anoniem: 29616

Vraag: bij mij ging ADSL gelijk met met de vaste KPN telefoonlijn plat afgelopen donderdag. Hoort het 'dood' gaan van de vaste telefoonlijn bij de portering naar Telfort Vast Bellen? Ik zie hier niets van in de TS, weet dat de portering naar VOIP 4 dagen kost maar houdt dat in dat de te porteren vaste telefoonnr ook tot 4 dagen uit de lucht is? Anders moet ik een storing melden bij het KPN Vaste Net.
bvd voor iemand die zijn ervaringen met mij wil deln

 • Yzord
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 08:43

Yzord

Ubi fumus, ibi ignis

Nou ik heb niks te klagen hoor over telfort, ook al heb ik uren aan de lijn gehangen en tis nieuwe aanvragen moeten doen. Eenmaal werkend werkt het als een tierelier ;)

 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 01:41
job schreef op zondag 03 februari 2008 @ 13:36:
edit: poeh poeh.. de basismodems zijn weer verkrijgbaar.
De abonnementsaanvraag voor mijn baas staat eindelijk op stap 4.
Heeft 5 week geduurt.
Even een update.. De verbinding is online.
Het modem lag al een dag op de gallery voor mijn baas zijn deur (hij is op vakantie).
Lekker slim van de postbode :P.
Ohja, heb een multimodem gekregen ipv basis, dus blijkbaar zijn die dingen nog steeds op.
lekker lomp groot is zo'n basismodem, en compleet overbodig voor een gezin waar maar 1 pc staat. maarja.

In elkgeval. Ik heb de boel nu even profisorisch aangesloten.
Voor de splitter zeker zo'n 6 meter telefoonkabel (van meterkast naar woonkamer).
Na de splitter 5 meter kabel naar de studiehoek.
En dan alsnog de waarde (schrik niet) van: 20177 kbps down / 1099 kbps up.
In elkgeval een hele vooruit gang voor mijn baas, die vorige week nog via een een 56K modem zat in te bellen :D

 • Dolan
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 07:20
Nee dat heeft ie niet.

 • markweb4871
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 23:04
Ik sta al meer dan 1 week in fase 1 van het orderproces. Meer mensen hier last van?

 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 01:41
markweb4871 schreef op zondag 03 februari 2008 @ 17:10:
Ik sta al meer dan 1 week in fase 1 van het orderproces. Meer mensen hier last van?
Dat is normaal. Je hebt een opzeg termijn van 7 werkdagen.
Dus je staat minimaal 1 3/7 week op fase 1.

 • LazyMe
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 03-06 08:59
markweb4871 schreef op zondag 03 februari 2008 @ 17:10:
Ik sta al meer dan 1 week in fase 1 van het orderproces. Meer mensen hier last van?
Stond ik 4 weken in

 • janklp
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 27-05 09:11

janklp

FortyTwo Capital

Ik snap er even niet veel meer van. Wij hebben thuis een centrale bijeenkomst van 12 telefoonlijnen. Deze kunnen toch allemaal (natuurlijk niet tegelijk) gebruikt worden met Telfort? Dit omdat er maar 2 lijnen aangesloten zitten op het modem. Wat een gedoe toch weer zo'n overschakeling :(

 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 01:41
Wat bedoel je precies met lijnen?
Normaal gesproken is 1 lijn 2 aders (zoals ze het isra binnenkomen). Daarna is 1 lijn vaak 1 kabel van 4 aders.

heb je een meervoudige isdn aansluiting?

[Voor 13% gewijzigd door job op 03-02-2008 17:48]


 • janklp
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 27-05 09:11

janklp

FortyTwo Capital

job schreef op zondag 03 februari 2008 @ 17:41:
Wat bedoel je precies met lijnen?
Normaal gesproken is 1 lijn 2 aders (zoals ze het isra binnenkomen). Daarna is 1 lijn vaak 1 kabel van 4 aders.

heb je een meervoudige isdn aansluiting?
Zoals je merkt heb ik niet heel veel verstand van de materie maar onderzoek op internet gaf me niet veel opheldering. Ik denk dat ik de situatie wat te moelijk geschetst heb. Wij hebben een redelijk groot huis met een telefoon aansluiting op 12 punten in het huis. Er hoeft maar met 1 aansluiting tegelijk gebeld te kunnen worden. Al deze aansluitingen komen op een gezamelijk punt de meterkast in. Gaat dit werken?

 • IceStorm
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 08:38

IceStorm

This place is GoT-like!!!

Iemand toevallig ervaring met het volgende? Ik ga per 18 feb mijn nieuwe woning in dus ik was nu maar vast ADSL aan het aanvragen. Punt is, je kunt zoiets niet opgeven en om de huidige bewoners nu op te zadelen met mijn contract/modem is ook weer zo wat.
Iemand ervaring met de situatie of een oplossing? Ik ga morgen sowieso even met Telfort aan de lijn hangen maar wie weet heeft er iemand al iets kant en klaars ;)

 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 01:41
Janusz schreef op zondag 03 februari 2008 @ 18:38:
Al deze aansluitingen komen op een gezamelijk punt de meterkast in. Gaat dit werken?
Oooooh. zo.
Als je de boel goed aansluit wel. Ik neem aan dat je nog een homefox/telefooncentrale hebt hangen?
Je kan namelijk nooit 12 lijnen aansluiten op 1 isra (dan is de weerstand te hoog).

Ga nu eerst maar eens kijken hoe de boel exact is aangesloten.
Dus bekeken vanaf het isra punt (die dikke blauwe/grijze kabel).
De gouden regel is. De splitter en/of modem moet je aansluiten als allereerste. Daarna pas gaan splitsen.

Het enige waar ik nog aan twijfel is de vraag of je telfort telefonie kan gebruiken icm een telefooncentrale. tenminste ik neem aan dat je met het vraagstuk over telefonie hebt.

[Voor 43% gewijzigd door job op 03-02-2008 18:53]


 • Zasa
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 02-06 07:59
Hallo,

Ik wil hierbij mijn vraag opnieuw vragen

Ik was bij Telfort geweigerd omdat mijn lijn niet actief was het betreffende een nieuw bouw woning

Nou is mijn vraag hoe ik mijn lijn actief kan krijgen

Alvast bedankt

 • markweb4871
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 23:04
Zasa schreef op zondag 03 februari 2008 @ 19:59:
Hallo,

Ik wil hierbij mijn vraag opnieuw vragen

Ik was bij Telfort geweigerd omdat mijn lijn niet actief was het betreffende een nieuw bouw woning

Nou is mijn vraag hoe ik mijn lijn actief kan krijgen

Alvast bedankt
Lijkt mij dat dat een KPN kwestie is. Als KPN nog geen signaal heeft staan op een betreffende wijk/straart is het vrijwel onmogelijk om dan ADSL aan te vragen. Je zou contact met KPN kunnen opnemen inzake het aansluiten van deze wijkcentrale.

 • korna
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 03-06 11:36
Ik ben opzoek naar een ander ADSL abonnement en ik vind Telfort wel interessant. Alleen alle klachten in de Telfort threads brengen me aan het twijfelen. Als jullie nog konden kiezen (of voor degene die dat nog kunnen) zouden jullie dan nog steeds met Telfort in zee gaan? Of zouden jullie kiezen voor bijvoorbeeld Orange of Compuserve?

Multiplayer shooting games define community as a community of killers, the high-tech version of a tribe of paleolithic hunters.


 • janklp
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 27-05 09:11

janklp

FortyTwo Capital

job schreef op zondag 03 februari 2008 @ 18:47:
[...]

Oooooh. zo.
Als je de boel goed aansluit wel. Ik neem aan dat je nog een homefox/telefooncentrale hebt hangen?
Je kan namelijk nooit 12 lijnen aansluiten op 1 isra (dan is de weerstand te hoog).

Ga nu eerst maar eens kijken hoe de boel exact is aangesloten.
Dus bekeken vanaf het isra punt (die dikke blauwe/grijze kabel).
De gouden regel is. De splitter en/of modem moet je aansluiten als allereerste. Daarna pas gaan splitsen.

Het enige waar ik nog aan twijfel is de vraag of je telfort telefonie kan gebruiken icm een telefooncentrale. tenminste ik neem aan dat je met het vraagstuk over telefonie hebt.
Bedankt voor je hulp. Ik heb eens even goed in de meterkast gekeken en onderstaande niet kwalitatieve foto gemaakt dat hopelijk meer inzicht geeft in de situatie. Let niet op de montage, dit heb ik ooit voor mn ouders gedaan toen ik 14 was :P Daarna werkte het gewoon dus nooit de bende netjes opgehangen.
Klik voor de foto

Nogmaals de situatie geschetst:
1. Nu hebben we normale ADSL via Orange, geen ISDN.
2. Ik werk nu met een draadloos Speedtouc 585 modem
3. Achter de splitter zit dus de installatie die de telefoonleiding splitst over de vertrekken in het huis zoals dat overal wel zal gaan.

Wat ik wil:
- Draadloos internet door heel het huis
- Kunnen bellen zoals nu ook overal kan

Super bedankt alvast!

Anoniem: 241294

korna schreef op zondag 03 februari 2008 @ 21:08:
Ik ben opzoek naar een ander ADSL abonnement en ik vind Telfort wel interessant. Alleen alle klachten in de Telfort threads brengen me aan het twijfelen. Als jullie nog konden kiezen (of voor degene die dat nog kunnen) zouden jullie dan nog steeds met Telfort in zee gaan? Of zouden jullie kiezen voor bijvoorbeeld Orange of Compuserve?
Als je in de threads van andere providers kijkt zie je ook veel klachten. Als je kijkt naar consumentenprogramma's zie je ook veel klachten. Mensen die tevreden zijn over hun, in dit geval, provider profileren zich meestal minder. Het is een persoonlijke keuze die je moet maken. Enige advies dat je iemand kan geven is dat hij/zij een abonnement afsluit die aan zijn/haar wensen tegemoet komt. Kortom; kies gewoon zelf en laat je leiden door je eigen gevoel, kijk niet teveel naar de negatieve wanklanken hier en elders op het net. Ik ben zelf van Tiscali overgezet naar Telfort. Tot nu toe niet veel klagen, ware het dat ik nog steeds niet snap waarom mijn download niet boven de 15 mbit uit komt, alles wijst erop dat mijn upgrade namelijk doorgevoerd is. Heb er 1,5 mbit bij gekregen terwijl de afstand van mijn huis tot aan de wijkcentrale 840 meter is. Aansluitsituatie in huis is optimaal, dus moet ergens buitenshuis liggen naar mijn mening. Doordat ik van Tiscali afkom weet ik niet in hoeverre mijn ervarigen van belang zijn, wil echter wel opmerken dat ik, van wat ik gemerkt hebt, een zeer stabiele verbinding heb. Draai al meer dan een jaar zo en heb één keer een korte storing van 15 min. gehad. Ik wens je in ieder geval succes met het maken van de keuze.

[Voor 0% gewijzigd door Anoniem: 241294 op 04-02-2008 20:43. Reden: Afstand wijkcentrale geupdate n.a.v. meting.]


 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 01:41
Janusz schreef op zondag 03 februari 2008 @ 21:28:
Klik voor de foto

Wat ik wil:
- Draadloos internet door heel het huis
- Kunnen bellen zoals nu ook overal kan

Super bedankt alvast!
Ja oke, maar wil je straks bellen via kpn of via telfort?

 • janklp
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 27-05 09:11

janklp

FortyTwo Capital

job schreef op zondag 03 februari 2008 @ 21:40:
[...]
Ja oke, maar wil je straks bellen via kpn of via telfort?
Telfort inderaad

 • hvgsel
 • Registratie: Januari 2008
 • Niet online
korna schreef op zondag 03 februari 2008 @ 21:08:
Ik ben opzoek naar een ander ADSL abonnement en ik vind Telfort wel interessant. Alleen alle klachten in de Telfort threads brengen me aan het twijfelen. Als jullie nog konden kiezen (of voor degene die dat nog kunnen) zouden jullie dan nog steeds met Telfort in zee gaan? Of zouden jullie kiezen voor bijvoorbeeld Orange of Compuserve?
Ik ben het met de vorige spreker eens. Als ik hier naar het toch betrekkelijk gering aantal negatieve en soms ongenuanceerde reakties kijk, dan moet de meerderheid van de aansluitingen goed gaan. Ik heb inmiddels ervaring met twee goed verlopen aansluitingen en een derde onderweg. Dat Telfort een beetje slachtoffer van het eigen (aanbiedings-)succes wordt, is helder, echter geldt dat alleen voor de helpdesk die natuurlijk ook weer vaak onnodig geraadpleegd wordt (zie dit forum). Ik neem aan dat dat een tijdelijke kwestie is, gezien de aanloopdrukte. De oude Tiscali (nu Telfort) helpdesk kende in ieder geval een goed service-niveau.

Orange heeft ook een helpdesk die niet optimaal functioneert, vaak op het onbeleefde af is en kent lange wachttijden voor storingen. Ik heb er wat ervaringen mee bij vrienden van me.
Compuserve gaat over hetzelfde, ex-Tiscali, nu Telfort netwerk, dus dat zal weinig of geen verschil maken en is bovendien duurder.

Als de techniek eenmaal goed werkt, en dat doet ie meestal direct, dan zul je zien dat het niet veel uitmaakt waar je je aansluiting neemt. Telfort is bovendien over de hele linie sneller dan je vorige provider en voor veeeel minder geld. Bedenk dat ook eens mensen, voor je hier een litanie begint.

 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 01:41
Hmm, zoek eerst eens uit hoeveel kpn lijnen jullie nu hebben. Op de foto lijkt het alsof jullie beide lijnen gebruiken, of het is "verkeerd" aangesloten.
En hoeveel telefoons hebben jullie. Je kan namelijk straffeloos veel telefoons aan het modem hangen.

[Voor 20% gewijzigd door job op 03-02-2008 23:41]


 • janklp
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 27-05 09:11

janklp

FortyTwo Capital

job schreef op zondag 03 februari 2008 @ 23:41:
[...]

Hmm, zoek eerst eens uit hoeveel kpn lijnen jullie nu hebben. Op de foto lijkt het alsof jullie beide lijnen gebruiken, of het is "verkeerd" aangesloten.
En hoeveel telefoons hebben jullie. Je kan namelijk straffeloos veel telefoons aan het modem hangen.
We hebben inderdaad maar 1 lijn van KPN. Die verkeerde aansluiting is volgens mij het overblijfsel van een oude ISDN lijn. Maar als er onbeperkt telefoons aan gehangen kan worden moet het in principe gewoon goed gaan dus.

Anoniem: 238288

Lekkere Loempia schreef op zondag 03 februari 2008 @ 14:19:
[...]


Ik denk dat je even rustig adem moet halen, even naar buiten, etc ;)
Ten eerste is het nu al tig keer duideljk gemaakt dat alle systemen en het netwerk van Tiscali waren. Dan kan je op jouw tenen aanvoelen, dat ze doortellen op basis van wat er al in het systeem aan Tiscali troep staat. Je moet gigantisch veel klanten hebben, wil je 503 klachten per dag trekken.
Hoe weet jij dat ze omkomen in klachten? Je maakt een aanname die nergens op gegrond is. En voor de rest is het heel simpel: een betere wereld zonder debielen begint toch echt bij jezelf O-)
Ben nu de hele dag buiten geweest, denk er nog steeds zo over.

Dat het op het systeem van Tiscali draait, dat weet ik ook wel hoor, temeer omdat ik mail met - en mail krijg van de klantenservice van Tiscali. :+

Telfort=Tiscali, Tiscali=Telfort dus ja, ik kan aannemen dat ze veel fouten maken.
Ook al zullen er foutmeldingen van Tiscali gebruikers tussenzitten, dat neemt niet weg dat 503 (over het algemeen) klachten in 1 dag voor Tiscali/Telfort/12Move tesamen, toch een behoorlijk hoge score is.!

Mijn aanname was dus hier op gegrond, dat leek me voor de niet debielen onder ons toch duidelijk genoeg. ;)

 • GurbY{nl}
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 08:34

GurbY{nl}

GurbY{nl}

Ben dit weekend overgezet van Tiscali naar Telfort. Alles lijkt te werken, alhoewel de ping over het Telfort koper plotseling 24 is, daar waar ie via Tiscali altijd 10-12 was naar NL servers.

Maar dan wat anders. Ik heb in totaal 3 pc's aan een Linksys WAG200 hangen: een laptop met ingebouwde WiFi, en 2 pc's met linksys adapters: 1 usb en 1 ingebouwde.

Als ik de speedtest van bbned doe (is redelijk betrouwbaar) dan kom ik met de laptop rond de 1,1M/sec downloadsnelheid uit. Dat lijkt me ok; volgens de lokatietest van Telfort zou er rond de 12MB snelheid (max uiteraard) haalbaar moeten zijn van de 20, op mijn adres.

De pc's echter komen niet verder dan 550? Gek genoeg is dat precies de helft? Ook als ik alles uitzet en één voor één op de lijn gooi, blijft het hetzelfde. Ik heb met gpedit.msc gekeken naar de bandwith van de QoS maar die staat overal gelijk...
Wat kan dat nou weer zijn? Kan niet de WAG zijn; die regelt het voor allemaal identiek toch? Instellingen zijn verder standaard.

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
gyedema schreef op maandag 04 februari 2008 @ 07:24:
Ben dit weekend overgezet van Tiscali naar Telfort. Alles lijkt te werken, alhoewel de ping over het Telfort koper plotseling 24 is, daar waar ie via Tiscali altijd 10-12 was naar NL servers.

Maar dan wat anders. Ik heb in totaal 3 pc's aan een Linksys WAG200 hangen: een laptop met ingebouwde WiFi, en 2 pc's met linksys adapters: 1 usb en 1 ingebouwde.

Als ik de speedtest van bbned doe (is redelijk betrouwbaar) dan kom ik met de laptop rond de 1,1M/sec downloadsnelheid uit. Dat lijkt me ok; volgens de lokatietest van Telfort zou er rond de 12MB snelheid (max uiteraard) haalbaar moeten zijn van de 20, op mijn adres.

De pc's echter komen niet verder dan 550? Gek genoeg is dat precies de helft? Ook als ik alles uitzet en één voor één op de lijn gooi, blijft het hetzelfde. Ik heb met gpedit.msc gekeken naar de bandwith van de QoS maar die staat overal gelijk...
Wat kan dat nou weer zijn? Kan niet de WAG zijn; die regelt het voor allemaal identiek toch? Instellingen zijn verder standaard.
550 zal ongeveer wel kloppen met 54g adapters in combinatie met Windows XP. Dat is namelijke een beetje de limit van je wifi. Vista haalt er iets meer uit vanwegen de iets betere netwerkstack. Als je echt full speed wil moet je of naar 802.11N verkassen, of naar the good old UTP :)

 • GurbY{nl}
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 08:34

GurbY{nl}

GurbY{nl}

DeX schreef op maandag 04 februari 2008 @ 07:50:
[...]


550 zal ongeveer wel kloppen met 54g adapters in combinatie met Windows XP. Dat is namelijke een beetje de limit van je wifi. Vista haalt er iets meer uit vanwegen de iets betere netwerkstack. Als je echt full speed wil moet je of naar 802.11N verkassen, of naar the good old UTP :)
Maar dan is het toch gek dat (met een ingebouwde 54g adapter) de laptop de dubbele snelheid haalt?? En los daarvan: ik ben het niet met je eens dat 550kbps de limiet is; volgens mij moet je theoretisch (!) dus rond de 5mb/sec kunnen halen; dus zou met een 20MB adsl lijn (waarvan 12 effectief) in theorie ook een download van ca. 1,2MB/sec mogelijk moeten zijn en dat is precies wat de laptop wél doet en de pc's slechts de helft.

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
gyedema schreef op maandag 04 februari 2008 @ 07:53:
[...]


Maar dan is het toch gek dat (met een ingebouwde 54g adapter) de laptop de dubbele snelheid haalt?? En los daarvan: ik ben het niet met je eens dat 550kbps de limiet is; volgens mij moet je theoretisch (!) dus rond de 5mb/sec kunnen halen; dus zou met een 20MB adsl lijn (waarvan 12 effectief) in theorie ook een download van ca. 1,2MB/sec mogelijk moeten zijn en dat is precies wat de laptop wél doet en de pc's slechts de helft.
Is inderdaad raar. Of ik doe iets massaal fout want ik draai met 2 laptops op 54G en haal op allebei max 550 - 570 KB. Mijn PC echter pompt lekker over de max snelheid 1,2 - 1,4 MB/s

 • sverzijl
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 00:36
DeX schreef op maandag 04 februari 2008 @ 08:14:
[...]


Is inderdaad raar. Of ik doe iets massaal fout want ik draai met 2 laptops op 54G en haal op allebei max 550 - 570 KB. Mijn PC echter pompt lekker over de max snelheid 1,2 - 1,4 MB/s
Hier 3 laptops met 54g (1x vista, 2x XP), allemaal halen ze rond de 1.3MB/s (max snelheid telfort lijn is hier 1.6MB/s via UTP). 550KB/s lijkt me toch iets mis te zijn.

 • GurbY{nl}
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 08:34

GurbY{nl}

GurbY{nl}

sverzijl schreef op maandag 04 februari 2008 @ 09:13:
[...]

Hier 3 laptops met 54g (1x vista, 2x XP), allemaal halen ze rond de 1.3MB/s (max snelheid telfort lijn is hier 1.6MB/s via UTP). 550KB/s lijkt me toch iets mis te zijn.
Ja precies. Maar wat? Helemaal omdat het op de laptop wél gehaald wordt, en de twee pc's niet. Overigens alle 3 xp pro. Ik zal tussen de middag voor de zekerheid de instellingen van de qos nog eens nalopen, of die óf allemaal disabled zijn óf allemaal enabled op 0% maar als ik me niet vergis staat dat allemaal standaard ingesteld.

Anoniem: 27577

korna schreef op zondag 03 februari 2008 @ 21:08:
Ik ben opzoek naar een ander ADSL abonnement en ik vind Telfort wel interessant. Alleen alle klachten in de Telfort threads brengen me aan het twijfelen. Als jullie nog konden kiezen (of voor degene die dat nog kunnen) zouden jullie dan nog steeds met Telfort in zee gaan? Of zouden jullie kiezen voor bijvoorbeeld Orange of Compuserve?
Ik zit met hetzelfde "probleem", maar kan pas in de week van 5 mei aanvragen omdat m'n appartement dan pas wordt opgeleverd. Ik blijf gewoon tot die tijd de threads volgens en hoop dat er tegen die tijd minder problemen zijn cq de eerste drukte voorbij is :P

 • hvgsel
 • Registratie: Januari 2008
 • Niet online
gyedema schreef op maandag 04 februari 2008 @ 09:52:
[...]

Ja precies. Maar wat? Helemaal omdat het op de laptop wél gehaald wordt, en de twee pc's niet. Overigens alle 3 xp pro. Ik zal tussen de middag voor de zekerheid de instellingen van de qos nog eens nalopen, of die óf allemaal disabled zijn óf allemaal enabled op 0% maar als ik me niet vergis staat dat allemaal standaard ingesteld.
1. TCPOptimizer draaien op de twee PC's; scheelt stukken.
2. Sterkte signaal kan verder heel bepalend zijn.
3 Drivers Linksys NW-kaarten vervangen; op de site van Linksys staan vaak zeer oude en buggy drivers. Welke kaarten van welk release met welke chipsets heb je ? Google maar eens.
4. Is er ergens een USB 1.1 poort? Dan ben je gebonden aan ong. 500 Mbps. Met USB 2.0 moet gemakkelijk rond 2000 halen.
5. WZC gebruiken en instellingen NW-kaarten optimaliseren.

 • Masimo
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 00:31
gyedema schreef op maandag 04 februari 2008 @ 09:52:
[...]

Ja precies. Maar wat? Helemaal omdat het op de laptop wél gehaald wordt, en de twee pc's niet. Overigens alle 3 xp pro. Ik zal tussen de middag voor de zekerheid de instellingen van de qos nog eens nalopen, of die óf allemaal disabled zijn óf allemaal enabled op 0% maar als ik me niet vergis staat dat allemaal standaard ingesteld.
Die 550 KB/sec is het maximum voor een standaard XP draadloze verbinding. Bij internet abo's boven de 4 Mbits moet je gaan tweaken.
Als je XP draait, gebruik dan TCPOptimizer van Speedguide.net. Dat doet wonderen voor je snelheid.
Op Vista heb je er niets aan, want die verbinding tuned zichzelf.
Bedraad haal ik hier dikke 2 MB/sec. Draadloos zit ik rond de 1.8 - 1.9 MB/sec (XP optimized met TCPOptimizer / Vista standaard, beiden op dezelfde laptop).
Check ook nog even je router en zorg ervoor dat ie alleen 54g toelaat. Een mixed mode instelling (54 b en g) verlaagd de snelheid, omdat er bandbreedte gereserveerd wordt voor b verkeer.

 • GurbY{nl}
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 08:34

GurbY{nl}

GurbY{nl}

hvgsel schreef op maandag 04 februari 2008 @ 10:12:
[...]


1. TCPOptimizer draaien op de twee PC's; scheelt stukken.
2. Sterkte signaal kan verder heel bepalend zijn.
3 Drivers Linksys NW-kaarten vervangen; op de site van Linksys staan vaak zeer oude en buggy drivers. Welke kaarten van welk release met welke chipsets heb je ? Google maar eens.
4. Is er ergens een USB 1.1 poort? Dan ben je gebonden aan ong. 500 Mbps. Met USB 2.0 moet gemakkelijk rond 2000 halen.
5. WZC gebruiken en instellingen NW-kaarten optimaliseren.
1. OK; ga ik proberen
2. Sterkte signaal: bij de twee pc's allebei varierend van "zeer goed" tot "uitstekend"; allebei "verbonden met 54MBps" in taakbalk te zien; laptop verbinding doorgaans "zeer goed" en "verbonden met 24mbps" in taakbalk.
3. Laatste drivers staan erop; overigens is op één pc een linksys usb adapter, de ander een interne kaart. Overigens maakt het niet uit of alle pc's aan staan of slechts één.
4. Voor zover ik weet niet. De linksys is een WUSB54G die 2.0 aankan. Maar als er iets anders aanhangt (joystick/printer) die 1.1 gebruikt, zou die dan invloed hebben op de download snelheid? Hij gebruikt dan voor de adapter toch de 2.0 hub?
5. Waarom adviseer je WZC ipv de Linksys monitor? Zou daar verschil in zitten? Heb ik overigens al op één pc geprobeerd maar maakt geen verschil.

Anoniem: 248336

Ik heb vanmorgen Telfort aangevraagt en zit nu op Surfen en bellen van Het Net .. wanneer kan ik het beste dat abbotje opzeggen ?? (Opzeggen kan tegenwoordig per maand daar).Als ik de bevestiging van telfort heb gehad?? of kan dat gelijk al?? alvast bedankt

 • Masimo
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 00:31
gyedema schreef op maandag 04 februari 2008 @ 10:24:
[...]

1. OK; ga ik proberen
2. Sterkte signaal: bij de twee pc's allebei varierend van "zeer goed" tot "uitstekend"; allebei "verbonden met 54MBps" in taakbalk te zien; laptop verbinding doorgaans "zeer goed" en "verbonden met 24mbps" in taakbalk.
3. Laatste drivers staan erop; overigens is op één pc een linksys usb adapter, de ander een interne kaart. Overigens maakt het niet uit of alle pc's aan staan of slechts één.
4. Voor zover ik weet niet. De linksys is een WUSB54G die 2.0 aankan. Maar als er iets anders aanhangt (joystick/printer) die 1.1 gebruikt, zou die dan invloed hebben op de download snelheid? Hij gebruikt dan voor de adapter toch de 2.0 hub?
5. Waarom adviseer je WZC ipv de Linksys monitor? Zou daar verschil in zitten? Heb ik overigens al op één pc geprobeerd maar maakt geen verschil.
Check ook nog de driver van je laptop met ingebouwde wifi-adapter. Als het een intel is, installeer dan absoluut de nieuwste driver. Check dan in de adapter eigenschappen. Daar zit ergens onder geavanceerde instellingen een instelling die voorkomt dat je adapter zich iedere keer terugschakelt naar lagere snelheid om zo energie te besparen. Die 24 mbps melding van je herinnerde me aan een probleem dat ik ooit had. Toen viel me verbinding iedere keer weg omdat de driver energie wilde besparen.

Anoniem: 32279

bedankt, is alweer 2 jaar geleden dat ik dat topic bekeken had, daarmee kom ik er wel uit. Mooie tip.

 • GurbY{nl}
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 08:34

GurbY{nl}

GurbY{nl}

Masimo schreef op maandag 04 februari 2008 @ 10:17:
[...]


Die 550 KB/sec is het maximum voor een standaard XP draadloze verbinding. Bij internet abo's boven de 4 Mbits moet je gaan tweaken.
Als je XP draait, gebruik dan TCPOptimizer van Speedguide.net. Dat doet wonderen voor je snelheid.
Op Vista heb je er niets aan, want die verbinding tuned zichzelf.
Bedraad haal ik hier dikke 2 MB/sec. Draadloos zit ik rond de 1.8 - 1.9 MB/sec (XP optimized met TCPOptimizer / Vista standaard, beiden op dezelfde laptop).
Check ook nog even je router en zorg ervoor dat ie alleen 54g toelaat. Een mixed mode instelling (54 b en g) verlaagd de snelheid, omdat er bandbreedte gereserveerd wordt voor b verkeer.
Damn... die laatste komt me bekend voor; die zou best eens op mixed kunnen staan... Ga ik vanmiddag direct bekijken. Verder over de verbinding: als die 550kb/sec zonder tweaks het maximum is, hoe kom ik dan in godesnaam op die laptop op 1.1MB/sec?

 • Totaalgeflipt
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 06:12

Totaalgeflipt

De enige echte

Alweer een nieuwe :)

 • ma9ma
 • Registratie: Januari 2000
 • Nu online

ma9ma

MoDiMiDoFrSaSo

Ik zit op dit moment nog steeds bij Tiscali en zou de switch naar Telfort al gemaakt hebben ware het niet dat ik dan verplicht ben om mijn Tiscali Telefonie abo mee te nemen naar Telfort omdat dit contract pas per september 2008 afloopt. Nu is dat op zich niet zo'n groot probleem, Telfort + KPN Belbudget of alleen Telfort maakt qua kosten niet zoveel uit, zolang je maar uit belt via Telfort. Nu hebben wij thuis 2 telefoonsets en het voordeel van een Telfort/Tiscali + KPN Belbudget combinatie is dat mocht de ene lijn bezet zijn we op de andere lijn nog bereikbaar zijn. En dát gaat volgens mij met een Telfort + Telfort Vast Bellen niet lukken omdat je maar één nummer hebt, ondanks dat mijn ZyXEL 2602HW modem 2 SIP connecties heeft.

Nu kan ik volgens mij (ik zit nu niet thuis) in mijn Zyxel aangeven dat lijn 1 de Telfort lijn is en lijn 2 een VOIP accountje via VOXALOT waarbij ik dus met een telefoon op lijn 2 kan uitbellen en met een andere telefoon op lijn 1 nog gebeld kan worden en/of ook kan uitbellen. Gaat dat werken? Kan ik met 2 telefoons op 2 lijnen met 2 verschillende VOIP accounts tegelijkertijd bellen cq gebeld worden?

Fünf auf der nach oben offenen Richterskala


 • Dj-sannieboy
 • Registratie: Augustus 2004
 • Niet online
Gister een email van Telfort gekregen met de melding dat ik over ben naar Telfort.
Voorheen hadden we een Tiscali T12 abonnement, wat altijd prima liep. Stabiel, vrij snel (zeker als je naar de prijs krijgt) en goedkoop bellen. Toch overgegaan op Telfort, omdat 't toch weer wat tientjes scheelt. Niks van gemerkt moet ik zeggen. Stabiliteit is nog steeds prima en de snelheid ook. Nu dus een 20Mbit verbinding maar haal helaas maar maximaal 850KB met Newsleecher. Modem traint ook in rond de 8200kpbs. Dit haalde ik ongeveer ook met het T12 abonnement. Dus echte snelheidswinst hebben we niet. Zit dan ook 2,9KM van de centrale af. (als ik de waarde van de router bekijk). Volgens de Telfort check moet ik rond de 12Mbit kunnen halen. Toch jammer dat er geen centrale dichtbij is, maar het is niet anders.

 • ManiacScum
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 03-06 18:35
Weet iemand het 'goede' faxnummer van Telfort?
Ik wil namelijk een verhuizing doorgeven. (en dat moet zo snel mogelijk)

Het kan volgens mij niet via mail....

 • Dav0s
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 02-06 15:35
Magma schreef op maandag 04 februari 2008 @ 11:20:
Ik zit op dit moment nog steeds bij Tiscali en zou de switch naar Telfort al gemaakt hebben ware het niet dat ik dan verplicht ben om mijn Tiscali Telefonie abo mee te nemen naar Telfort omdat dit contract pas per september 2008 afloopt. Nu is dat op zich niet zo'n groot probleem, Telfort + KPN Belbudget of alleen Telfort maakt qua kosten niet zoveel uit, zolang je maar uit belt via Telfort. Nu hebben wij thuis 2 telefoonsets en het voordeel van een Telfort/Tiscali + KPN Belbudget combinatie is dat mocht de ene lijn bezet zijn we op de andere lijn nog bereikbaar zijn. En dát gaat volgens mij met een Telfort + Telfort Vast Bellen niet lukken omdat je maar één nummer hebt, ondanks dat mijn ZyXEL 2602HW modem 2 SIP connecties heeft.

Nu kan ik volgens mij (ik zit nu niet thuis) in mijn Zyxel aangeven dat lijn 1 de Telfort lijn is en lijn 2 een VOIP accountje via VOXALOT waarbij ik dus met een telefoon op lijn 2 kan uitbellen en met een andere telefoon op lijn 1 nog gebeld kan worden en/of ook kan uitbellen. Gaat dat werken? Kan ik met 2 telefoons op 2 lijnen met 2 verschillende VOIP accounts tegelijkertijd bellen cq gebeld worden?
Als je de Telfort lijn op SIP1 insteld, en de VOXALOT lijn op SIP2, en je stelt het onder Phones even zo in dat het Phone1-poortje alleen gebruik maakt van SIP1 voor in- en uitgaand en je doet hetzelfde voor het Phone2-poortje, dan zou dat wel moeten werken volgens mij...

 • ma9ma
 • Registratie: Januari 2000
 • Nu online

ma9ma

MoDiMiDoFrSaSo

Dav0s schreef op maandag 04 februari 2008 @ 11:45:
[...]
Als je de Telfort lijn op SIP1 insteld, en de VOXALOT lijn op SIP2, en je stelt het onder Phones even zo in dat het Phone1-poortje alleen gebruik maakt van SIP1 voor in- en uitgaand en je doet hetzelfde voor het Phone2-poortje, dan zou dat wel moeten werken volgens mij...
Dat vermoeden heb ik ook maar ik zou voor ik overstap wel zekerheid willen hebben. Maar nu zit ik net te bedenken dat ik dat natuurlijk ook makkelijk kan testen met mijn huidige Tiscali zetting. Doh! Ik zal dat in de loop van de week eens testen en dan inderdaad Tiscali op 1, VOIP op 2, modem instellen zoals jij al hebt aangegeven en testen met die hap.

Fünf auf der nach oben offenen Richterskala


 • GurbY{nl}
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 08:34

GurbY{nl}

GurbY{nl}

hvgsel schreef op maandag 04 februari 2008 @ 10:12:
[...]


1. TCPOptimizer draaien op de twee PC's; scheelt stukken.
2. Sterkte signaal kan verder heel bepalend zijn.
3 Drivers Linksys NW-kaarten vervangen; op de site van Linksys staan vaak zeer oude en buggy drivers. Welke kaarten van welk release met welke chipsets heb je ? Google maar eens.
4. Is er ergens een USB 1.1 poort? Dan ben je gebonden aan ong. 500 Mbps. Met USB 2.0 moet gemakkelijk rond 2000 halen.
5. WZC gebruiken en instellingen NW-kaarten optimaliseren.
Dom als ik ben (..) begin ik bij andere opties dan optie 1. Net even tussen de middag. Verder nog een reg tweak (van tiscali site) gedaan. Alles had geen effect.
Dan draai ik TCP Optimizer, kies voor optimized settings, ok, ok, reboot, en hup. Download met 1.23mb/sec. Top dus!! Dank voor die (gouden) tip!

 • Gitano
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 18-05 17:20
korna schreef op zondag 03 februari 2008 @ 21:08:
Ik ben opzoek naar een ander ADSL abonnement en ik vind Telfort wel interessant. Alleen alle klachten in de Telfort threads brengen me aan het twijfelen. Als jullie nog konden kiezen (of voor degene die dat nog kunnen) zouden jullie dan nog steeds met Telfort in zee gaan? Of zouden jullie kiezen voor bijvoorbeeld Orange of Compuserve?
Op persoonlijke ervaring afgaande zou ik zo weer telfort aanvragen. Mijn aanvraag is dan ook volgens het boekje verlopen. Op 2 jan. de aanvraag gedaan en afgelope vrijdag 1 feb (mijn opgegeven wensdatum) om 12uur smiddag oude provider eraf en telfort erop. Even vanuit mijn werk snel naar huis gegaan om het nieuwe modem erop te prikken en alles draaide weer met meer snelheid :-) (Ik had 10Mbit en telfort traint in bij mij op 16,5Mbit en die snelheid lijkt tot nu toe stabiel. )

Wat mij betreft een aanrader. Gewoon zorgen dat je de juiste aanvraag doet volgens mij. Exect opgeven wat je situatie is.. wel/geen adsl al en wel/geen kpn .. Ik had geen KPN wel ADSL ook zo opgegeven bij de aanvraag en zonder 1 belletje naar de helpdesk is het gewoon goed verlopen en surf ik nu goedkoop en sneller over telfort.

 • JohnStaakke
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 01-06 13:04
Als het goed is word mijn lijn 7 februari opgeleverd, ik hou moed dat ik nu eindelijk na 6 maanden kan internetten in mijn eigen huis :')

 • sverzijl
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 00:36
Masimo schreef op maandag 04 februari 2008 @ 10:17:
[...]
Die 550 KB/sec is het maximum voor een standaard XP draadloze verbinding. Bij internet abo's boven de 4 Mbits moet je gaan tweaken.
Dat is vreemd, ik heb nog nooit iets getweaked aan m'n 2 windows XP (SP2) laptops qua netwerk en haal draadloos iets van 1,3MB/s (als ik download via Telfort, bedraad max 1.6MB/s). Gewoon draadloze filecopy (van server naar laptop bijv) zelfs 2MB/s.
Maar goed, voor sommigen blijkbaar wel nodig om TCPOptimizer te draaien.

 • Snoes
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 02-06 19:58

Snoes

marcel

JohnStaakke schreef op maandag 04 februari 2008 @ 13:34:
Als het goed is word mijn lijn 7 februari opgeleverd, ik hou moed dat ik nu eindelijk na 6 maanden kan internetten in mijn eigen huis :')
Bij jou is er ook nogal wat tijd overheen gegaan. We deden beide eind dec de aanvraag, die van mij werd geweigerd, m'n 2de aanvraag wordt op de 8ste opgeleverd.

Maar goed, hopen dat ie bij beiden werkt straks.

 • Superseb
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:17
Rekkie schreef op maandag 04 februari 2008 @ 11:40:
Weet iemand het 'goede' faxnummer van Telfort?
Ik wil namelijk een verhuizing doorgeven. (en dat moet zo snel mogelijk)

Het kan volgens mij niet via mail....
Waarom moeilijk als het makkelijk kan?
Verhuizing Telfort internet- en vast bellen-abonnement

1.
Samenvatting
Samengevat gelden voor een verhuizing (adreswijziging) de volgende richtlijnen:
Verhuistermijn 4-6 weken voor verhuisdatum
Manier van aanmelden Op Mijn Telfort. Hier kiest u voor "Verhuizen".
Verhuiskosten € 59,-
2.

Voor wie is deze handleiding
Deze handleiding is van toepassing indien u momenteel beschikt over een Telfort internetabonnement en u gaat verhuizen naar een ander adres.

Let op! Heeft u ook een Telfort mobiel abonnement? Dan dient u de verhuizing tevens aan te melden op Mijn Telfort mobiel
3.
Hoe werkt het?
U kunt uw huidige Telfort internetaansluiting meeverhuizen naar het nieuwe adres. Wij zorgen ervoor dat de internetaansluiting op uw oude adres wordt opgeheven, en dat de aansluiting op de door u gewenste datum (met inachtneming van de minimale meldingstermijn van 4 tot 6 weken) weer op het nieuwe adres wordt geactiveerd. Daarnaast zorgen wij er uiteraard voor dat alle gegevens in onze administratie worden gewijzigd.

 • Totaalgeflipt
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 06:12

Totaalgeflipt

De enige echte

Anoniem: 248336 schreef op maandag 04 februari 2008 @ 10:29:
Ik heb vanmorgen Telfort aangevraagt en zit nu op Surfen en bellen van Het Net .. wanneer kan ik het beste dat abbotje opzeggen ?? (Opzeggen kan tegenwoordig per maand daar).Als ik de bevestiging van telfort heb gehad?? of kan dat gelijk al?? alvast bedankt
Damn, wordt automatisch opgezegd als ze je nummer overnmen

 • Lexus!
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
Ik heb Telfort ook aangevraagd een tijdje geleden, maar nu las ik wat verontrustende berichten in het Call of Duty 4 topic. Spelers van online games zouden problemen hebben met de ping snelheid? Hebben hier al meer mensen last van gehad of zou dit probleem bij gebruikers zelf zitten?

 • hvgsel
 • Registratie: Januari 2008
 • Niet online
gyedema schreef op maandag 04 februari 2008 @ 12:42:
[...]

Dom als ik ben (..) begin ik bij andere opties dan optie 1. Net even tussen de middag. Verder nog een reg tweak (van tiscali site) gedaan. Alles had geen effect.
Dan draai ik TCP Optimizer, kies voor optimized settings, ok, ok, reboot, en hup. Download met 1.23mb/sec. Top dus!! Dank voor die (gouden) tip!
Ik zou het natuurlijk niet durven zeggen, maar als je het zelf zegt is het waar natuurlijk ! :) .

We komen natuurlijk bijna allemaal van veel langzamer verbindingen en daar hadden we geen last van dit soort zaken met maximale dl-snelheden van zo'n 300-400.

Als je nog antwoord wilt op je andere vragen, dan hoor ik het wel.

Succes ermee.

[Voor 17% gewijzigd door hvgsel op 04-02-2008 14:25]


 • GurbY{nl}
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 08:34

GurbY{nl}

GurbY{nl}

sverzijl schreef op maandag 04 februari 2008 @ 13:52:
[...]

Dat is vreemd, ik heb nog nooit iets getweaked aan m'n 2 windows XP (SP2) laptops qua netwerk en haal draadloos iets van 1,3MB/s (als ik download via Telfort, bedraad max 1.6MB/s). Gewoon draadloze filecopy (van server naar laptop bijv) zelfs 2MB/s.
Maar goed, voor sommigen blijkbaar wel nodig om TCPOptimizer te draaien.
Inderdaad. Het gekke is: bij de Tiscali T6 aansluiting haalde ik op de pc downloads van zeg 650kbps. Na omsluiten naar het (goedkopere én snellere) Telfort abo bleek dat de download niet verder kwam dan ca. 550. Zijnde ongeveer de helft van hetgeen de laptop voorelkaar kreeg.

Of er nu verschil in heeft gezeten kom je niet meer achter; de situatie is niet meer terug te draaien. Feit is dat toch na de overgang 2 pc's niet verder kwamen dan die 550 en na de TCP optimize daar toch in één keer 1.3MBpsec van konden maken. Weird....

 • GurbY{nl}
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 08:34

GurbY{nl}

GurbY{nl}

Lexus! schreef op maandag 04 februari 2008 @ 14:16:
Ik heb Telfort ook aangevraagd een tijdje geleden, maar nu las ik wat verontrustende berichten in het Call of Duty 4 topic. Spelers van online games zouden problemen hebben met de ping snelheid? Hebben hier al meer mensen last van gehad of zou dit probleem bij gebruikers zelf zitten?
Ben zelf een verwoed BF2 speler en had op de Tiscali T6 een ping van 10-12. Nu met Telfort ca. 24. Het blijkt dat dat inherent is aan het netwerk; niet aan de gebruiker dus.

 • Pizzaman
 • Registratie: December 2000
 • Niet online

Pizzaman

16:00 Cup-a-soup.

Goed ik heb weer een nieuwe vraag voor dit topic. :D

De oude bewoner van mijn huidige huis heeft zijn internet-abo niet opgezegd. Er staat dus nog signaal op de lijn. Volgens de KPN-helpdesk moet ik om dit geregeld te krijgen bij Telfort via een speciale procedure internet aanvragen.

Heeft iemand hier al ervaringen mee ?

 • JohnStaakke
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 01-06 13:04
Snoes schreef op maandag 04 februari 2008 @ 13:53:
[...]


Bij jou is er ook nogal wat tijd overheen gegaan. We deden beide eind dec de aanvraag, die van mij werd geweigerd, m'n 2de aanvraag wordt op de 8ste opgeleverd.

Maar goed, hopen dat ie bij beiden werkt straks.
Haha, ja, bij mij duurde het een tijd voordat ik van Orange af was. Veel succes iig :Y

 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 01:41
Hoeveel telefoons gebruik je nu eigenlijk? met 4 telefoons zit je namelijk al over de aansluitwaarde van je kpn verbinding heen. Heb je nu eigenlijk 1 kpn lijn of 2? (hoeveel telefoonnummers heb je?)
Zomaar 12 telefoons aan je telfort hangen gaat niet lukken, grote kans dat je dan aan een telefooncentrale moet (als dat al werkt).
Pizzaman schreef op maandag 04 februari 2008 @ 14:27:
Heeft iemand hier al ervaringen mee ?
Wat zou deze speciale procedure dan moeten zijn?

[Voor 54% gewijzigd door job op 04-02-2008 15:11]


 • Superseb
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:17
Pizzaman schreef op maandag 04 februari 2008 @ 14:27:
Goed ik heb weer een nieuwe vraag voor dit topic. :D

De oude bewoner van mijn huidige huis heeft zijn internet-abo niet opgezegd. Er staat dus nog signaal op de lijn. Volgens de KPN-helpdesk moet ik om dit geregeld te krijgen bij Telfort via een speciale procedure internet aanvragen.

Heeft iemand hier al ervaringen mee ?
Telfort internet 20 Mb bestellen

Huidige internetverbinding

ADSL
van een andere aanbieder

 • Thombias
 • Registratie: November 2001
 • Niet online
Misschien een tip voor hobbisten die het startpakket al binnen hebben ruim voor de oplevering van de lijn.
Als je bijv. telefoondraad aanlegt van het modem naar bijvoorbeeld de eerste etage dan kun je met de ringtest, die je via het interface van het modem kunt benaderen, de lijn testen (op breuken, correct aangesloten, etc.).
Natuurlijk aan de andere kant wel een telefoonaparaat knopen.

Anoniem: 251198

Voor zover ik uit de handleiding weet: per aansluiting op het modem 4 telefoons dus maximaal 8
Je kan beide aansluitingen gebruiken wel de SIP 2 ook invullen!

groet Bill
job schreef op maandag 04 februari 2008 @ 15:01:
[...]

Hoeveel telefoons gebruik je nu eigenlijk? met 4 telefoons zit je namelijk al over de aansluitwaarde van je kpn verbinding heen. Heb je nu eigenlijk 1 kpn lijn of 2? (hoeveel telefoonnummers heb je?)
Zomaar 12 telefoons aan je telfort hangen gaat niet lukken, grote kans dat je dan aan een telefooncentrale moet (als dat al werkt).


[...]

Wat zou deze speciale procedure dan moeten zijn?

 • janklp
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 27-05 09:11

janklp

FortyTwo Capital

job schreef op maandag 04 februari 2008 @ 15:01:
[...]

Hoeveel telefoons gebruik je nu eigenlijk? met 4 telefoons zit je namelijk al over de aansluitwaarde van je kpn verbinding heen. Heb je nu eigenlijk 1 kpn lijn of 2? (hoeveel telefoonnummers heb je?)
Zomaar 12 telefoons aan je telfort hangen gaat niet lukken, grote kans dat je dan aan een telefooncentrale moet (als dat al werkt).
We hebben maar 1 lijn van KPN en ook maar 1 nummer :)

We hebben 12 aansluitingen in ons huis, eigenlijk worden er daar maar 2 van gebruikt met draadloze telefoons. Maar in principe is het wel relax als ze allemaal zouden kunnen werken. Maar echt gebruikt worden er maar 2.

 • Masimo
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 00:31
gyedema schreef op maandag 04 februari 2008 @ 14:23:
[...]

Inderdaad. Het gekke is: bij de Tiscali T6 aansluiting haalde ik op de pc downloads van zeg 650kbps. Na omsluiten naar het (goedkopere én snellere) Telfort abo bleek dat de download niet verder kwam dan ca. 550. Zijnde ongeveer de helft van hetgeen de laptop voorelkaar kreeg.

Of er nu verschil in heeft gezeten kom je niet meer achter; de situatie is niet meer terug te draaien. Feit is dat toch na de overgang 2 pc's niet verder kwamen dan die 550 en na de TCP optimize daar toch in één keer 1.3MBpsec van konden maken. Weird....
Tsja, de wondere wereld van Microsoft :) XP onthoud blijkbaar bepaalde settings en blijft die aanhouden. Ik weet uit ervaring dat een draadloze verbinding in XP SP2 default sneller is dan in XP "Original". Tooltjes als TCPOptimizer zijn daarvoor erg handig.

Nu nog wachten op een verbeterslag voor Vista, want die mag wel wat sneller.

 • Snowmiss
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 02-06 18:13
Anoniem: 248336 schreef op maandag 04 februari 2008 @ 10:29:
Ik heb vanmorgen Telfort aangevraagt en zit nu op Surfen en bellen van Het Net .. wanneer kan ik het beste dat abbotje opzeggen ?? (Opzeggen kan tegenwoordig per maand daar).Als ik de bevestiging van telfort heb gehad?? of kan dat gelijk al?? alvast bedankt
ik zou zeggen lees het TS even

 • Dirkson
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 30-07-2021
Zou 1-feb worden aangesloten. Helaas tot op heden nog geen modem pakket of andere correspondentie mogen ontvangen. En als ik niet zelf naar de klantenservice had gebeld had ik nu nog niet geweten dat het aansluiten van de lijn pas op 13-feb geplanned staat. :( Hoe moeilijk is het nou om naar je klanten toe te communiceren?

Had eigenlijk gehoopt nu af te zijn van het ge-k*t met ISP's na Speedlinq, maar helaas dus hier ook een valse start. Moet zeggen dat de klantenservice wel (veel) beter te bereiken is. Nu maar duimen dat de 13e ook daadwerkelijk de lijn wordt opgeleverd.

[Voor 0% gewijzigd door Dirkson op 04-02-2008 17:17. Reden: smilie fix]


 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 01:41
Janusz schreef op maandag 04 februari 2008 @ 16:32:
We hebben maar 1 lijn van KPN en ook maar 1 nummer :)

We hebben 12 aansluitingen in ons huis, eigenlijk worden er daar maar 2 van gebruikt met draadloze telefoons. Maar in principe is het wel relax als ze allemaal zouden kunnen werken. Maar echt gebruikt worden er maar 2.
1 lijn, oke.. dan zou je nog even kunnen kijken naar hoe de boel is aangesloten.
Uit het isra hoef je maar 2 draadjes te pakken ipv 4 (wat ik op de foto meende te zien).

2 toestellen moet prima kunnen.
Elk toestel heeft namelijk een bepaalde aansluitfactor. Het kpn isra en het telfort modem heeft een maximale aansluitfactor. Ga je daar met je telefoons overheen dan krijg je problemen (telefoons die niet overgan e.d.). Het KPN isra heeft een aansluitfactor van 5.
De zyxel heeft een maximal aansluitfactor van 3 per poort, waar je wel 3 moderne toestellen aan kan hangen. Als je maar 2 van de 12 aansluitingen gebruikt zou ik zeggen dat het moet werken.

[Voor 27% gewijzigd door job op 04-02-2008 18:01]


Anoniem: 27577

Ik krijg 5 mei de sleutel van mijn nieuwe appartement. Zou het de moeite lonen om nu alvast Telfort aan te vragen op mijn ouders adres en medio maart door te geven dat ik per 5 mei verhuisd ben (en dus de aansluiting verplaatst moet worden)? In theorie zou ik dan sneller inet kunnen hebben op het nieuwe adres dan wanneer ik het eind april aanvraag. Of zou dit erg probleemgevoelig zijn?

edit: Of natuurlijk gewoon aan de oude bewoners vragen of ik het vast aan kan vragen op het tweede aderpaar, dat kan natuurlijk ook. In welke situaties gaat dit niet werken? In een pand uit 2003 mag je neem ik aan verwachten dat er een bruikbaar tweede aderpaar is (mits nog niet in gebruik uiteraard)?

[Voor 28% gewijzigd door Anoniem: 27577 op 04-02-2008 18:58]


Anoniem: 193080

Ik heb net mn Tiscali abonnement omgezet naar Telfort. Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat het helemaal omgezet is.

 • .NCK
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 03-06 11:50
Op 18 maart word onze IPB verbinding overgezet naar Telfort internet + bellen, wanneer kan je de opzegbrief van KPN verwachten? Vandaag zijn we in stap 4 beland....

 • musicfreak
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 06:56
Anoniem: 238288 schreef op maandag 04 februari 2008 @ 01:39:
Ook al zullen er foutmeldingen van Tiscali gebruikers tussenzitten, dat neemt niet weg dat 503 (over het algemeen) klachten in 1 dag voor Tiscali/Telfort/12Move tesamen, toch een behoorlijk hoge score is.!
Het zijn gewoon 503 mailtjes, of 503 tickets (incl. telefoontjes). Hoe kom je erbij dat het 503 klachten zijn?

Anoniem: 32279

Voor de geinteresseerden hier de handleiding hoe je de speedtouch 716 (van o.a. xs4all en andere providers) als switch kan gebruiken op je standaard Zyxel modem (met dank aan user trolleystad):

* Je ZyXEL modem plaats je bij je ISRA punt. Maar sluit deze nog niet op de pc aan.
* Sluit de speedtouch aan op je PC
* Log in op de speedtouch via http://speedtouch.lan (of http://192.168.1.254)
* Ga naar de ethernetinterface in het menu (home network -> interfaces -> local network -> configure) en zet DHCP uit. Voeg een nieuw IP adres toe (waar nu dus 10.0.0.138 en 192.168.1.254 staat). Dat IP adres kan bijvoorbeeld 192.168.1.250 zijn.
* Verwijder de andere 2 IP adressen. (Dus 192.168.1.254 en 10.0.0.138)
* Sluit nu de ethernetkabel tussen de ZyXEL en speedtouch aan. De ethernetkabel moet in poort 1 van de speedtouch zitten.

Je speedtouch kun je nu bereiken op 192.168.1.250 en de ZyXEL op 192.168.1.254. Mocht je instellingen willen veranderen. Als je nu een PC aansluit zal deze een IP krijgen van de ZyXEL DHCP server. Je Speedtouch is nu een AP/switch. Ook de telefoonpoorten werken trouwens nog.

Veel plezier ermee, zo kan je gratis van je standaard Zyxel modem met 1 poort gelijk meerdere pc's aansluiten en ook je draadloze netwerk blijft beschikbaar. Het werkt hier uitstekend.

Je kan trouwens rond de 25 euro wel een 2e hands speedtouch 716 op de kop tikken, stuk goedkoper dan de draadloze Zyxel modem of een draadloze switch :+

[Voor 16% gewijzigd door Anoniem: 32279 op 04-02-2008 21:16]


 • Anoniem: 184673
 • Registratie: Augustus 2006
 • Niet online
Heb sinds 2 januari telfort dik tevreden alleen vraag ik me af wanneer ze de rekening sturen?

 • objectief2
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 03-06 19:51
Anoniem: 184673 schreef op maandag 04 februari 2008 @ 21:13:
Heb sinds 2 januari telfort dik tevreden alleen vraag ik me af wanneer ze de rekening sturen?
Fysiek sturen ze nooit een rekening denk ik. Door mijn mobiel internet van Telfort weet ik dat je door in te loggen op de site je facturen kunt bekijken. Dit geldt denk ik ook voor vast internet :)

Anoniem: 32279

Anoniem: 184673 schreef op maandag 04 februari 2008 @ 21:13:
Heb sinds 2 januari telfort dik tevreden alleen vraag ik me af wanneer ze de rekening sturen?
Die krijg je niet denk ik, komen waarschijnljik net als de mobiele telefonie rekeningen in het online rekeningoverzicht op www.telfort.nl te staan.

 • peternator
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 04:56

peternator

Shoop da whoop.

Eindelijk sinds eind vorige week mijn Telfort 20Mbit aansluiting liggen, afgelopen vrijdag het pakket binnen gekregen en geinstalleerd.. Maar wat schetst mijn verbazing:

6807 kbps / 1070 kbps :X

En dit terwijl de DSL mode toch echt ADSL2PLUS aangeeft.. Als ik brakke bekabeling had zou ik die 1070kbps Up toch ook niet halen? Of zie ik dat verkeerd..

DSL status:
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
noise margin upstream: 8 db
output power downstream: 20 db 
attenuation upstream: 17 db
tone  0- 31: 00 00 00 0c cc dd ee dd ee ee ed dd dd cb ba 85 
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
noise margin downstream: 7 db
output power upstream: 12 db 
attenuation downstream: 39 db
tone 32- 63: 00 12 34 56 78 99 9a ab bb bb bb bb bb bb bb bb 
tone 64- 95: ab bb ba aa aa aa a9 99 99 99 99 99 99 99 99 99 
tone 96-127: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 98 99 
tone 128-159: 98 88 88 88 88 78 88 87 78 88 68 88 87 77 77 77 
tone 160-191: 76 77 77 77 77 76 52 45 65 67 77 77 67 77 77 77 
tone 192-223: 77 77 77 77 67 77 77 76 25 77 75 77 77 77 74 77 
tone 224-255: 77 77 76 56 54 25 56 77 77 56 35 67 66 76 44 42 
tone 256-287: 02 44 65 60 74 73 76 63 43 45 54 55 43 04 45 43 
tone 288-319: 35 45 55 04 03 42 00 24 42 30 41 40 22 42 12 20 
tone 320-351: 00 00 00 00 00 00 00 00 01 00 00 00 00 00 00 00 
tone 352-383: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
tone 384-415: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
tone 416-447: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
tone 448-479: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
tone 480-511: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00


..en dan heb ik het nog niet eens over m'n ping :/

Volgens de de check van BBned zit ik tussen de 16 à 1700 meter van de centrale af. Ik zit in een sociale huurwoning met de meterkast 'buiten' mijn huis (in een gesloten portiek). Hier zit het ISRA punt dan ook (lasdop) welke met een naar mijn mening redelijk dikke kabel onder de vloer en door de muur loopt naar mijn woonkamer waar ik mijn ZyXEL modem met een 'varkenssnuit' op de wandcontactdoos heb aangesloten.

Ik heb al een aantal keren de DSL lijn gereset, gepowercycled, en tevens de modem een nachtje van de stroom gehad, maar helaas zonder resultaat, hij blijf tussen 6,8 en 7,2 mbit schommelen.

Iemand enig idee? Ik mag helaas het ISRA punt niet openbreken om de modem daar te installeren, maar om eerlijk te zijn vermoed ik dat als ik de modem daar installeer waarschijnlijk niet 'ineens' een 15+mbit verbinding heb..

Edit:
In de mail van Telfort staat dat 4 februari (vandaag) de lijn pas actief komt, zou het zo kunnen zijn dat er nog een 'cap' op de lijn zit?

[Voor 3% gewijzigd door peternator op 04-02-2008 21:31]

Meshify C: Ryzen 5 5600G - Radeon RX 6700XT 12GB - B550 AORUS PRO AC - 32GB Kingston FURY Beast DDR4-3200 - Kingston A2000 1TB


 • fulgore
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 25-05 13:43
Ik ben gewoon in één x over van SpeedXS naar Telfort. Zonder ook maar één probleempje _/-\o_
Zelfs van SpeedXS een laatste factuur tot 4 februari mogen ontvangen. Echt geweldig.
Had dit niet verwacht eerlijk gezegd.

Wat aansluiting ISRA punt betreft. Mijn modem staat 30 meter van dat punt af en haal: DSL Up 19761 kbps / 1147 kbps _/-\o_

Xbox One GamerTag 'QuarterCask'


Anoniem: 241294

PTRdesign schreef op maandag 04 februari 2008 @ 21:24:

DSL status:
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
noise margin upstream: 8 db
output power downstream: 20 db 
attenuation upstream: 17 db
tone  0- 31: 00 00 00 0c cc dd ee dd ee ee ed dd dd cb ba 85 
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
noise margin downstream: 7 db
output power upstream: 12 db 
attenuation downstream: 39 db
tone 32- 63: 00 12 34 56 78 99 9a ab bb bb bb bb bb bb bb bb 
tone 64- 95: ab bb ba aa aa aa a9 99 99 99 99 99 99 99 99 99 
tone 96-127: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 98 99 
tone 128-159: 98 88 88 88 88 78 88 87 78 88 68 88 87 77 77 77 
tone 160-191: 76 77 77 77 77 76 52 45 65 67 77 77 67 77 77 77 
tone 192-223: 77 77 77 77 67 77 77 76 25 77 75 77 77 77 74 77 
tone 224-255: 77 77 76 56 54 25 56 77 77 56 35 67 66 76 44 42 
tone 256-287: 02 44 65 60 74 73 76 63 43 45 54 55 43 04 45 43 
tone 288-319: 35 45 55 04 03 42 00 24 42 30 41 40 22 42 12 20 
tone 320-351: 00 00 00 00 00 00 00 00 01 00 00 00 00 00 00 00 
tone 352-383: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
tone 384-415: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
tone 416-447: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
tone 448-479: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
tone 480-511: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00


..en dan heb ik het nog niet eens over m'n ping :/

Volgens de de check van BBned zit ik tussen de 16 à 1700 meter van de centrale af. Ik zit in een sociale huurwoning met de meterkast 'buiten' mijn huis (in de hal, ik moet door de voordeur naar buiten om bij de meterkast te komen). Hier zit het ISRA punt dan ook (lasdop) welke met een naar mijn mening redelijk dikke kabel onder de vloer en door de muur loopt naar mijn woonkamer waar ik mijn ZyXEL modem met een 'varkenssnuit' op de wandcontactdoos heb aangesloten.

Ik heb al een aantal keren de DSL lijn gereset, gepowercycled, en tevens de modem een nachtje van de stroom gehad, maar helaas zonder resultaat, hij blijf tussen 6,8 en 7,2 mbit schommelen.

Iemand enig idee? Ik mag helaas het ISRA punt niet openbreken om de modem daar te installeren, maar om eerlijk te zijn vermoed ik dat als ik de modem daar installeer waarschijnlijk niet 'ineens' een 15+mbit verbinding heb..
De waarde in regel 8 [attenuation downstream: 39 db] is nogal hoog... Deze geeft aan dat de afstand bijna 2 km. tot de wijkcentrale is. Je upstream is wel ok, maar die wordt meestal ook wel gehaald. Een lagere waarde [ook de intrainwaarde] is meestal het gevolg van een probleem. Denk bijv. aan kortsluiting in je lijn of storing door invloeden van buitenaf.

Hoe lang is de kabel tussen je lasdop en je aansluiting in je woning? Dit kan ook een grote invloed hebben op de te behalen snelheid.

Zie net je edit; het zou kunnen dat je nog de lijn van je 'oude' provider erop hebt zitten. Het duurt soms tot max. 24 uur na je initiële opleverdatum dat alles goed werkt. Kijk het even aan tot morgen om te zien of er verandering in komt.

[Voor 4% gewijzigd door Anoniem: 241294 op 04-02-2008 21:35. Reden: Toevoeging doordat poster extra info gaf.]


 • peternator
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 04:56

peternator

Shoop da whoop.

Anoniem: 241294 schreef op maandag 04 februari 2008 @ 21:31:
[...]


De waarde in bold is nogal hoog... Deze geeft aan dat de afstand bijna 2 km. tot de wijkcentrale is. Je upstream is wel ok, maar die wordt meestal ook wel gehaald. Een lagere waarde [ook de intrainwaarde] is meestal het gevolg van een probleem. Denk bijv. aan kortsluiting in je lijn of storing door invloeden van buitenaf.

Hoe lang is de kabel tussen je lasdop en je aansluiting in je woning? Dit kan ook een grote invloed hebben op de te behalen snelheid.
Ik gok op een meter of 4 à 5 vanaf de lasdop naar mijn woonkamer, maar weet niet zeker waar dat verrekte kabeltje langs loopt...

Je hebt het over mogelijke kortsluiting in de lijn, hoe zou ik dit kunnen controleren?

@ Mosquito: Zie net je edit. Ik werk bij KPN en kan zien dat, voordat ik op dit adres woonde (en dat is nog maar net) de lijn geheel leeg was, op beide aderparen, zou de snelheid van de vorige bewoner hier eventueel nogsteeds invloed op kunnen hebben?

[Voor 13% gewijzigd door peternator op 04-02-2008 21:38]

Meshify C: Ryzen 5 5600G - Radeon RX 6700XT 12GB - B550 AORUS PRO AC - 32GB Kingston FURY Beast DDR4-3200 - Kingston A2000 1TB


 • Volkert
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 03-06 14:32
Anoniem: 241294 schreef op maandag 04 februari 2008 @ 21:31:
[...]
De waarde in regel 8 [attenuation downstream: 39 db] is nogal hoog... Deze geeft aan dat de afstand bijna 2 km. tot de wijkcentrale is.
Ahum, 39 dB is 2,5 - 3 km koperkabel en dan is rond de 7 Mbps normaal.

Niets meer aan doen verder, zonde van de inspanningen en frustraties.

 • --MeAngry--
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 02-06 11:39

--MeAngry--

aka Qonstrukt

Volkert schreef op maandag 04 februari 2008 @ 21:46:
[...]

Ahum, 39 dB is 2,5 - 3 km koperkabel en dan is rond de 7 Mbps normaal.

Niets meer aan doen verder, zonde van de inspanningen en frustraties.
Goed, maar dit kan dus ook makkelijk beinvloed zijn door de afstand van het ISRA-punt naar het modem. Die is waarschijnlijk veel te lang.
Ik zit namelijk, hemelsbreed, ruim 3 km van de centrale af, maar heb wel een heel kort kabeltje van het ISRA punt naar het modem, en dus een snelheid van boven de 8mbit. :)

Kia e-Soul MY2020 64kWh ExecutiveLine


Anoniem: 241294

Volkert schreef op maandag 04 februari 2008 @ 21:46:
[...]

Ahum, 39 dB is 2,5 - 3 km koperkabel en dan is rond de 7 Mbps normaal.

Niets meer aan doen verder, zonde van de inspanningen en frustraties.
Je hebt gelijk. Rekenfoutje 8)7

Anoniem: 32279

waar kan je een tabelletje vinden met hoeveel attenuation downstream de lengte van de lijn is? Of weten jullie dit uit ervaring?

 • RvdMeer
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 05-02 14:09
Ik vraag me nog steeds af hoe ik zeker kan weten dat mijn wijkcentrale ADSL2+ compatible is. Wellicht is het al eerder gezegt maar de vorige delen waren zo enorm groot dat ik niet alles heb kunnen lezen. :) Tevens zie ik het zo ook niet terug komen in de bovenstaande uitleg aan het begin van het deel.

Anoniem: 241294

PTRdesign schreef op maandag 04 februari 2008 @ 21:36:
[...]


Ik gok op een meter of 4 à 5 vanaf de lasdop naar mijn woonkamer, maar weet niet zeker waar dat verrekte kabeltje langs loopt...

Je hebt het over mogelijke kortsluiting in de lijn, hoe zou ik dit kunnen controleren?

@ Mosquito: Zie net je edit. Ik werk bij KPN en kan zien dat, voordat ik op dit adres woonde (en dat is nog maar net) de lijn geheel leeg was, op beide aderparen, zou de snelheid van de vorige bewoner hier eventueel nogsteeds invloed op kunnen hebben?
Het zou een verschil kunnen maken als er 4 à 5 meter, of zelf meer, kabel tussen zit, maar gezien de afstand van tussen de 2,5 en 3 km. afstand [Volkert bedankt voor het attenderen op mijn vergissing!] zal je nooit veel hoger halen denk ik. Sluit me dan ook bij Volkert aan en ben geneigd te zeggen dat je zo goed als op het max. haalbare zit.

Die kortsluiting zou met een meting [lijnmeting, als nog een actieve KPN-lijn hebt, of seltmeting; door je provider uit te laten voeren] aan te tonen zijn. Maar of het zo is en dus een hogere snelheid haalbaar is betwijfel ik.

Anoniem: 241294

Anoniem: 32279 schreef op maandag 04 februari 2008 @ 21:57:
waar kan je een tabelletje vinden met hoeveel attenuation downstream de lengte van de lijn is? Of weten jullie dit uit ervaring?
Je moet die waarde delen door 13,8. Dat geeft een redelijke indicatie hoe lang je lijn daadwerkelijk is.

[Voor 0% gewijzigd door Anoniem: 241294 op 04-02-2008 22:05. Reden: Woordje te veel.]


 • Thijs_O
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 15-05 21:52
Net een 30 euro p/m abo afgesloten bij Telfort. We komen van KPN, met IPB, en heb TS braaf gevolgd en KPN niet opgezegd, zou allemaal vanzelf moeten gaan met IPB. Aangegeven rond medio maart over te willen stappen; heeft geen directe haast.

Ben wel benieuwd naar de haalbare snelheid. Zit 2100 meter van de centrale af. Telfortsite zegt 15mbit maar dat vind ik een beetje te optimistisch. Als we de 10 mbit halen ben ik wel tevreden voorlopig. ;)

Systeempje: [MSI P45 Neo2 - Intel C2Q6600@3.2Ghz - OCZ 4GB PC8000 Platinum - Spinpoint F1 750GB - MSI ATi HD4850 - Cooler Master Real Power M620Watt - Antec Solo Piano Black]


 • Anoniem: 184673
 • Registratie: Augustus 2006
 • Niet online
Anoniem: 32279 schreef op maandag 04 februari 2008 @ 21:14:
[...]

Die krijg je niet denk ik, komen waarschijnljik net als de mobiele telefonie rekeningen in het online rekeningoverzicht op www.telfort.nl te staan.
Zijn een beetje laat nog geen rekening op de site...

 • Volkert
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 03-06 14:32
RvdMeer schreef op maandag 04 februari 2008 @ 21:59:
Ik vraag me nog steeds af hoe ik zeker kan weten dat mijn wijkcentrale ADSL2+ compatible is.
Da's heel makkelijk, als je "toontjestabel" boven de 256 gaat, heb je ADSL2+.

Bij bijvoorbeeld PTRdesign zie je dus dat ie daadwerkelijk ook ADSL2+ heeft, alleen die laatste tonen zetten qua extra snelheid niet zoveel zoden meer aan de dijk, omdat daar maar heel weinig bits in gepropt kunnen worden.

 • Anoniem: 229792
 • Registratie: Augustus 2007
 • Niet online
Op het moment heb ik een abbo bij tele2, wat echt ZUIGT, de snelheid is om te huilen, en de service is ook echt bagger.
Telfort spreekt me wel aan, en de centrale ligt 660m van mijn huis vandaan.

Nu las ik in de TS dat er ook ADSL1 wijken bestaan, hoe kom ik daar achter?

 • peternator
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 04:56

peternator

Shoop da whoop.

Anoniem: 241294 schreef op maandag 04 februari 2008 @ 22:02:
[...]


Het zou een verschil kunnen maken als er 4 à 5 meter, of zelf meer, kabel tussen zit, maar gezien de afstand van tussen de 2,5 en 3 km. afstand [Volkert bedankt voor het attenderen op mijn vergissing!] zal je nooit veel hoger halen denk ik. Sluit me dan ook bij Volkert aan en ben geneigd te zeggen dat je zo goed als op het max. haalbare zit.

Die kortsluiting zou met een meting [lijnmeting, als nog een actieve KPN-lijn het, of seltmeting door je provider uit te laten voeren] aan te tonen zijn. Maar of het zo is en dus een hogere snelheid haalbaar is betwijfel ik.
In ieder geval bedankt voor de opheldering! Ik leg me er eerst maar bij neer :) Ik ben al lang blij dat ik na een periode van helemaal geen internet nu eindelijk weer internet heb! :*)

Meshify C: Ryzen 5 5600G - Radeon RX 6700XT 12GB - B550 AORUS PRO AC - 32GB Kingston FURY Beast DDR4-3200 - Kingston A2000 1TB

Pagina: 1 2 3 ... 14 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee