Toon posts:

Telfort Internet ervaringen topic - Deel 10 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 77.164 views

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 07-06 14:24
http://flameseeker.com/titel-deel9.jpg
Meest gestelde vraag: Hoe stap ik over?

Inhoud

Producten
Maximale snelheid
ADSL1/ADSL2/ADSL2+
Telefonie
Modems
Contract
Overstappen
Tiscali / 12move
Veel gestelde vragen
Afsluiting


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Producten

Telfort bied voor € 19,95 per maand maximaal 20 mbit download snelheid aan via ADSL. Afhankelijk van de afstand tussen je woning en de KPN wijkcentrale kan de snelheid lager uitvallen. Telfort heeft op haar website een postcode check staan die een indicatie geeft van de te behalen snelheid:

Extra diensten:

Bij deze internetverbinding krijg je ook nog de volgende diensten:

• 5 mailboxen
• 25 e-mailadressen
• Webmail functionaliteit
• 50 MB mailboxruimte

Er is geen homepage ruimte en er zijn ook geen binaire nieuwsgroepen.

GEEN doorbelasting vaste lijn

Het maakt niet uit of je een KPN telefoonabonnement hebt. Er is geen doorbelasting voor de vaste lijn. Dus de prijs blijft altijd € 19,95 voor internet. Het zal wel in de prijs verwerkt zitten.

Administratiekosten

Bij het aanvragen van een Telfort abonnement wordt éénmalig € 14,95 in rekening gebracht voor verzend en administratiekosten.

DSL netwerk

Telfort levert primair op het Tiscali ADSL netwerk waar beschikbaar, daarnaast wordt gebruik gemaakt van lijnen op het KPN ADSL netwerk. Het mooie is dat bij beide netwerken de instellingen van de modem gelijk zijn.


Leuk artikel trouwens in de Telegraaf (bron)
Telfort internet is een dienst die het onlangs overgenomen Tiscali Nederland uitvoert voor Telfort. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het netwerk van Tiscali in combinatie met dat van KPN. Dit netwerk dekt sinds kort 96 procent van Nederland.
Dus Tiscali verzorgt de dienst Telfort Internet inderdaad :)

Was ook te verwachten gezien dezelfde modems ook geleverd worden bijvoorbeeld. En de extra dekking is nu aanwezig door gebruik te maken ook van het ADSL netwerk van KPN naast dat van Tiscali.

IP adres

Bij Telfort krijg je een dynamisch IP adres op basis van DHCP. Als je de modem aan laat staan zal die echter niet veranderen. Kan natuurlijk voorkomen dat bij werkzaamheden ofzo je IP adres anders wordt. De ZyXEL modem ondersteund DynDNS.org, dus voor de mensen die een (web)server willen draaien kunnen bij DynDNS.org een subdomeintje aanmaken die altijd naar je eigen IP verwijst. Zodra je IP veranderd update de modem de DNS verwijzing.

Levertijd

De levertijd is per aansluiting natuurlijk verschillend. Dit zijn de meest voorkomende levertijden:

Kale lijn: Ongeveer 3 weken. Een KPN monteur komt ook de lijn controleren.
Lijn met KPN telefonie: Ongeveer 2 weken. Indien er ook een DSL signaal op staat van een andere provider kun je zelf een overstap datum kiezen. De eerste overstap mogelijkheid is altijd 2 weken na de huidige datum.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Maximale snelheid

Veel mensen vragen zich af wat de maximale snelheid is die ze gaan halen. Het antwoord is heel simpel: Het maximale wat mogelijk is op je koperlijn in combinatie met het type wijkcentrale.

:? Dat is allemaal heel leuk, maar ik wil toch weten wat ik zou kunnen halen zodat ik kan op basis daarvan kan kiezen tussen Kabel of ADSL internet.

Op http://internet.telfort.nl/ vind je een tooltje die je een indicatie geeft. Deze ziet er zo uit:

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/snelheid.jpg


Deze geeft een indicatie op basis van de geschatte afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Indien je de afstand wilt zien kun je deze link gebruiken. Deze database is echter wel oud. Kijk vervolgens in dit grafiekje om de maximale theoretische snelheid te bekijken.

:? Ik haal de snelheid niet die in de grafiek staat!

Dat kan heel goed kloppen omdat dit de maximale theoretische snelheid is. We gaan er dan van uit de je zelf alles optimaal hebt aangesloten en de koperkabel in optimale staat is. Dit is meestal nooit het geval. Onthoud dat deze grafieken in testlab's zijn gemaakt.

Gebruikte URL's:

Postcode afstand database
ADSL2 snelheid grafiek

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


ADSL1/ADSL2/ADSL2+

In de vorige delen is vaak verwarring naar voren gekomen betreffende de verschillen tussen ADSL1, ADSL2 en ADSL2+. De standaarden zijn het volgende:

ADSL1: Maximale downstream van 8 mbit/s.
ADSL2: Maximale downstream van 12 mbit/s.
ADSL2+: Maximale downstream van 24 mbit/s.

Het moge duidelijk zijn dat je dus een ADSL2+ verbinding wilt. Indien je op het Tiscali Wholesale netwerk bent aangesloten hoef je je geen zorgen te maken, het hele Tiscali Wholesale netwerk is ADSL2+ geschikt.

Indien je op het KPN netwerk aangesloten wordt is het verhaal anders. Na wat rondvragen (bedankt BjcK) ben ik er achter gekomen dat KPN onderscheid maakt in 2 typen wijkcentrales, namelijk ADSL1 en ADSL2+.
In een ADSL2+ centrale zijn alle kaarten ADSL2+ en zul je dus een ADSL2+ verbinding moeten kunnen opbouwen. In een ADSL1 centrale kunnen zowel ADSL1 als ADSL2+ kaarten zijn. Om de centrale toch als ADSL1 te houden tot de ombouw voltooid is zijn in de daar aanwezige kaarten een ADSL2 profiel met een maximale downstream van 8 mbit gezet.

Mocht je dus in je modem zien dat je modem gebruikt maakt van ADSL2 (dus niet ADSL2PLUS) en de downstream ligt rond de 8 mbit, dan weet je de reden. Deze word gecapped om alles in de centrale gelijk te houden. Ik denk dat dit gedaan wordt om niemand het voordeel te geven om eerder aangesloten te zijn op een ADSL2+ kaart. Want dat wilt iedereen natuurlijk en is het krabben, bijten en gillen om dat voor elkaar te krijgen. ;)

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Telefonie

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/telefoondoos.jpg


Telfort levert hiernaast ook nog telefonie voor 9,95 per maand. Dit kan alleen in combinatie met een Telfort internet abonnement, dus dat komt dan totaal uit op € 29,90. Je belt naar alle vaste nummers in Nederland gratis zonder starttarief. Ook een nummer porteren van een andere aanbieder is mogelijk.

Er wordt gebruik gemaakt van de VoIP techniek. Je krijgt de SIP gegevens thuisgestuurd dus je hoeft niet het bijgeleverde modem te gebruiken. Dit raadt Telfort uiteraard wel aan en ze zullen alleen de ZyXEL modem ondersteunen. Welke provider doet dat niet? Dus een ander modem met VoIP functionaliteit, een hardphone of PBX software als Asterisk en 3cx kun je ook gebruiken.

Dit zijn de instellingen die je voor vaste telefonie kunt gebruiken:
Klik hier en dan op "Telfort vast bellen gebruiken zonder Telfort internetmodem"

Diensten

Bij Telfort telefonie zitten de volgende diensten bij:

• Voicemail
• 0900 en/of 06 nummers blokkeren
• Nummerweergave (Als je telefoon dit ondersteund)
• Nummer porteren mogelijk (Kost eenmalig € 9,95)

Nummer porteren

Het porteren van een nummer is mogelijk. Dit betekent dat je je huidige vaste telefoonnummer kan meenemen naar Telfort. Voor de juiste volgorde van aanvraag kun je het beste even kijken bij Overstappen

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Modems

Telfort levert modems van het merk ZyXEL. Het gaat om de ZyXEL 2602H-D serie en de ZyXEL 2602R serie. De R serie heeft maar 1 ethernetpoort. De D versie heeft er 4 en kan ook met WiFi geleverd worden. Er is geen life-line aanwezig. Dit kun je eventueel zelf voor elkaar krijgen met bijvoorbeeld de Artech 521 switch.

Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

Hier kun je de modem in detail zien, hoge resolutie plaatjes gevonden op de chinese ZyXEL site:


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein1.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein2.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein3.jpg
Klik op een afbeelding om deze te vergroten


De kosten voor de modems:

• Standaard modem: € 0,- (Los: € 69,-)
• Multipc modem: € 30,- (Los: € 99,-)
• Draadloos modem: € 70,- (Los: € 139,-)

Het zijn allemaal modems met een routerfunctie ingebouwd. Dit is nodig om de telefonie werkend te houden. De R serie heeft dit dus ook, ook al is er maar één ethernetpoort. Met een simpele switch erachter kun je dus meerdere pc's aansluiten.

In de modems zit een firmware ingebouwd waarin de netwerkinstellingen al goed staan. Het is dus niet nodig de VPI/VCI waardes en dergelijke te veranderen. Verders is in de modem niks afgeschermd. Indien je via een andere VoIP telefonieaanbieder wilt gaan bellen is dit gewoon mogelijk met dit modem.

Handleidingen

Indien je de handleidingen bent kwijtgeraakt kun je ze ook in PDF vorm krijgen:

Basis en Multi-PC modem
Draadloos modem
Telefonie

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Contract

Bij telfort sluit je een contract af voor één jaar. Na dit jaar kun je het contract per maand opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit staat allemaal in de algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.
15.1 Tenzij in de Overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor onbepaalde tijd, met een minimumduur van 12 maanden.

15.3 De opzegtermijn voor de Klant bedraagt bij Overeenkomsten voor onbepaalde tijd één maand na afloop van de minimumduur. Indien de Overeenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd bedraagt de opzegtermijn voor de Klant één maand voor het einde van de duur van de Overeenkomst. Als moment van opzeggen geldt het moment van ontvangst van de opzegging door Telfort. Opzegging geschiedt op de wijze zoals beschreven op de Website.
Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Overstappen

Het overstappen gedeelte splits ik op in 2 delen: Internet en Telefonie. Voor beiden gelden andere stappen om een overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ik heb nu internet via:
Kabel
ADSL
Geen- of inbel internet

Ik telefoneer via:
KPN analoge lijn of ISDN lijn
KPN InternetPlusBellen
Andere VoIP aanbieder


Kabelinternet
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je vanaf kabel komt.
 • Levertijd: 2 a 4 weken (Komt overeen met de opzegtermijn bij de meeste kabel aanbieders)
Als je zeker wilt zijn dat je niet zonder internet zit kan je wachten tot je online status aangeeft: stap 4 met opzeggen bij de kabelaar. Echter heb je zo kans op een (kleine) overlap met twee verbindingen en dus extra kosten.

ADSL (Heb je InternetPlusBellen. Klik hier. InternetPlusBellen heeft een andere procedure.)
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je al een ADSL verbinding hebt.
 • Print de opzegbrief die Telfort je aanbiedt.
 • Verstuur de brief pas als je in stap 4 bent.
De brief kun je pas later versturen om zeker te zijn dat je huidige aanbieder niet een slooporder indient zodat je ADSL signaal door Telfort kan worden overgenomen. Dit kan een week tot twee weken duren na aanvraag.

Eerder opzeggen KAN goed gaan, maar als je huidige aanbieder toch eerder een slooporder indient en Telfort heeft nog migratie aangevraagd, dan gaat alles fout en zit je zo 2 á 3 weken zonder internet

Als de opzegtermijn bij de huidige ISP 1 maand bedraagt is het meest optimaal om een overstap aan te vragen met een wens datum over 6 weken. Na twee weken is je aanvraag bevestigd en kan je de opzegging versturen naar de huidige aanbieder met de maand opzegtermijn. Zo betaal je het minst dubbel en toch zeker van een juiste volgorde/planning.

Geen internet of inbelinternet
 • Vraag Telfort aan.
 • Een inbel-abonnement kan je direct opzeggen of als je zeker wilt zijn dat je niet zonder zit kan je dat pas doen als je in stap 4 bent. Dan heb je ook de datum van Telfort ontvangen wanneer de verbinding wordt geleverd.
Sommige ISP's (bijvoorbeeld XS4all) hebben ook de mogelijkheid om een los abonnement voor mail en inbel toegang te behouden tegen een laag maandbedrag. Voordat je opzegt bedenk of je daar interesse in hebt en informeer daar dan naar. Dan in plaats van een opzegging alleen daarbij aangeven dat je zo'n abonnement voor je mail adres wilt behouden.

Telefonie

KPN analoge lijn of ISDN
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
KPN InternetPlusBellen
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN IPB abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
Andere VoIP aanbieder
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je VoIP abonnement WEL op. Geef aan dat het telefoonnummer geporteerd moet worden.
 • Van Telfort ontvang je een brief met de porteringsdatum.
Je bent uiteraard altijd zelf verantwoordelijk voor het stoppen van een abonnement. In principe zegt Telfort niks op maar ziet KPN een uitportering als opzegging. Controleer dus altijd zelf of een opzegging goed gaat om dubbele kosten te voorkomen!

Opleverdatum

Een kale lijn opleveren duurt meestal 3 weken. Het is niet mogelijk een exacte datum te kiezen. Dit kan alleen als er al een DSL signaal op deze locatie is en deze wordt overgenomen. Wil je zo snel mogelijk weten wanneer je lijn aangesloten gaat worden? Wacht dan tot 7 dagen na je bestelling (de cooldown periode) en bel 0900-9596. Vaak zal er echter nog geen datum bekend zijn omdat de KPN dit bepaald na het telefoontje voor de afspraak betreffende het testen en labelen van de lijn.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Tiscali / 12move

Sinds kort is bekend gemaakt dat Tiscal en 12move gaan veranderen van naam. Alle klanten van beide providers komen onder één dak genaamd Telfort Internet. Er schijnt niks te veranderen aan de diensten die je hebt, alleen de algemene voorwaarden wijzigen. De belangrijkste wijzigingen zijn volgens de website van Tiscali:
De meest belangrijke wijzigingen betreffen (kort weergegeven):

- aansprakelijkheid, artikel 16: de aansprakelijkheid van Telfort per aansprakelijkheidsstelling is beperkt tot twee maal het door de klant verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende diensten, waarbij per jaar tegenover dezelfde klant de aansprakelijkheid is beperkt tot maximaal viermaal het verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende dienst(en).

- prijswijzigingen artikel 9: prijswijzigingen worden 4 weken van te voren bekend gemaakt, waarbij de klant tot 4 weken na de bekendmaking het recht heeft de overeenkomst te beëindigen.

- privacy, artikel 11: De klant verleent toestemming aan Telfort om zijn of haar persoons- en verkeersgegevens op te nemen en te verwerken in de klantenregistratie van Telfort die benodigd is voor een goed beheer en exploitatie van de systemen en netwerken van Telfort en voor de (administratieve) beheerstaken. De klantenregistratie is slechts toegankelijk voor Telfort en groepsmaatschappijen en wordt niet aan derden verstrekt behoudens een aantal specifiek genoemde gevallen.

- geschillencommissie, artikel 19: geschillen kunnen aanhangig worden gemaakt bij De Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten (zie: www.sgc.nl).


Aangezien de voorwaarden wijzigen mag je je lopende abonnement bij Tiscali of 12move opzeggen. Dit staat ook op de website van beide providers:
Tiscali

Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 13 januari 2008 telefonisch uw abonnement opzeggen per 14 januari 2008. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).

12move
Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 9 december 2007 telefonisch uw abonnement opzeggen per 10 december 2007. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).
:? Ah mooi dus ik ga nu ook 19,95 betalen en 20mbit krijgen?

Nee dat dus weer niet. Alleen de naam veranderd. Je snelheid, e-mail, telefoonnummers en prijs per maand blijft hetzelfde.

:? Oh, maar kan ik mijn huidige abonnement dan omzetten?

Op de veelgestelde vragen pagina staat dat het in veel gevallen mogelijk zal zijn. Wat ze precies bedoelen staat er niet bij. Ik neem aan dat dezelfde regels gelden als bij Tiscali. Je dient je huidige abonnement minimaal een jaar te hebben. Zeker weten doe ik dit niet natuurlijk.

Meer informatie kun je vinden op de websites van Tiscali en 12move:

http://www.tiscali.nl/telfort
http://www.12move.nl/telfort

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Veelgestelde vragen

:S Ga ik ook 20 mbit download snelheid halen?

Dat is lastig te zeggen. 20 mbit betekent dat de maximale snelheid 20 mbit per seconde is. Om dit te halen moet je niet te ver van de wijkcentrale wonen. Ook moet je de modem bij je ISRA punt aansluiten. Houd de DSL bekabeling zo kort mogelijk.

:? Kan ik met één telefoon zowel via Telfort als mijn KPN lijn bellen?

Nee, het ZyXEL modem heeft geen zogenaamde life-line poort. Met een arttech 521 switch kun je dit wel voor elkaar krijgen. Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

:? Waarom duurt het zo lang voordat de telefoon over gaat?

Dit komt omdat VoIP een heel andere techniek is dan analoog bellen. Bij analoog bellen wordt elk nummer wat je intoetst direct aan de centrale doorgegeven. Bij VoIP moet het te bellen telefoonnummer in één keer doorgegeven worden. Daarom wacht de modem standaard 5 seconden om te zien of je helemaal klaar bent met het intoetsen van het telefoonnummer. Je kunt ook de modem de opdracht geven het ingetoetste nummer gelijk te versturen door een # achter het nummer in te toetsen. In de webinterface kun je deze functie ook instellen dat de modem na bijvoorbeeld 2 seconden al gaat bellen. Let wel op dat je dan OF snel intoetst OF dat je een DECT toestel hebt die het nummer snel kiest. (Dus nummer intoetsen voordat je op het hoorntje drukt).

:? Help, nummerherkenning doet het niet!

Dan heb je waaschijnlijk een toestel die de nummerherkenning via de FSK methode verwacht in plaats van DTMF. Dit kun je in de modem interface wijzigen bij de phonepoort instellingen.

:? Ik heb al een router met WiFi. Kan ik die blijven gebruiken met dat ZyXEL modem?

Ja dat kan. Echter, de ZyXEL modem heeft ook al een router functie. Het beste kun je de router functie van de ZyXEL modem intact laten, anders werken de telefoonpoorten niet meer. Zet je eigen draadloze router om naar een access point:

• Zet de DHCP server in je router uit
• Stop de kabel die normaal in de WAN aansluiting gaat in één van de LAN aansluitingen
• Klaar :)

:? Kan ik meer dan één telefoon aansluiten?

Ja dat kan. Dit kun je doen door de lijn te splitten na de modem. Let op de aansluitfactor van elk toestel. Indien deze te hoog is kan het voorkomen dat het toestel niet meer werkt. Verdeel dan de toestellen over de 2 phone poorten op de modem. In de webconfiguratie kun je voor elk poortje instellen welk telefoonnummer deze gebruikt.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP.

:? Help, ik heb in de modem een aantal instellingen veranderd en nu doet ie niks meer!

Geen nood, dit is eenvoudig op te lossen. Kijk of het POWER lampje stabiel brandt. Indien dit het geval is even een pen/paperclip pakken. Op de achterkant van het modem vind je een klein gaatje waar 'reset' bij staat. Nu druk je dat gaatje in tot het POWER lampje gaat knipperen. Nu is de modem terug naar de fabrieksinstellingen en kun je 'm weer opnieuw instaleren.

:? Kan ik mijn vaste telefoonabonnement van KPN gewoon behouden?

Ja dat kan. Indien je al ADSL hebt en je stapt over naar Telfort kun je gewoon je huidige splitter blijven gebruiken. Heb je nog geen ADSL en vraag je Telfort aan, dan wordt er een splitter meegeleverd.

:? Kan ik met het Telfort modem ook van een andere VoIP dienst gebruik maken?

Ja dat kan gewoon. De modem is wel standaard voorgeconfigureerd voor de eigen VoIP dienst, dus je zult de advanced setup moeten gebruiken om alle gegevens in te vullen.

:? Hoe doe je aan portforwarding met telfort zyxel modems?
Hier staat een mooie stappen plan om je poorten te forwarden. Specifiek voor Azureus kun je deze stappenplan volgen.

:? Hoe kan ik port scan doen om te controleren of deze goed geforward is?
Er zijn een aantal online security checkers die dit voor je willen doen:
ShieldsUp

:? Hoe kan ik me snelheid inschatten (down attenuation) van me huidige provider?
Je kunt je down attenuation (zie je zyxsel stats) delen door 13.8. Ook kun je kijken naar deze grafiek. Deze afbeelding geeft we de ideale omstandigheden door.

:? Mijn DNS is een beetje traag :? . Hoe kan ik dit tweaken?
Je kunk je DNS veranderen naar een van de OpenDNS IP's, voor het sneller laden van pagina's (bijv. 208.67.222.222- en - 208.67.220.220).

:? Ik haal 6mbit op ADSL2+. Hoe kan ik me modem in stellen op adsl2 om meer uit me verbinding te halen?
Zie deze reactie voor een stappenplan.

:? Hoe kan me snelheid het beste testen?
Het is lastig om een betrouwbare resultaat te krijgen van http://speedtest.nl bijvoorbeeld. Wil je op een grotere hap data kauwen, gebruik de 100 MB testbestand van Telfort zelf.

:? Mijn Zyxel modem is steeds 100% load wat kan ik hier aan doen?
Zet bandwidth management uit.

:? Ik ben down!
Zyxel heeft zelf een FAQ die je stapsgewijs door dit probleem kan helpen.

:? Ik ben af en toe down!
Ook hiervoor heeft Zyxel zelf een FAQ.

:? Mijn modem is defect! Wat nu?
U kunt uitsluiten dat de modem het probleem is door een andere modem op dezelfde aansluiting te gebruiken. De kans dat twee dezelfde modems tegelijkertijd defect zijn is te verwaarlozen. Indien ook de tweede modem het niet doet, licht het niet aan de modem. U kunt het beste contact opnemen met uw provider. Zij kunnen contact opnemen met de Telco om na te gaan wat er verkeerd is gegaan bij het aansluiten.

:? Heeft Telfort een datalimiet?
Nee een Fair Use Policy, wat dit betekend dat je niet oneindig kan downloaden maar, er zijn tot dus ver nog geen meldingen bekent dat Telfort gebruikers de lijn hebben geknepen.


Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Afsluiting

Dit is alweer deel 9 het Telfort topic. Uiteraard houden we ons in dit topic aan de regels die op GOT gelden.

Terug naar bovenCredits gaan nog steeds naar trolleystad voor het aanmaken van deze geweldige TS!

Telfort nieuwsgroep
De nieuwsgroep over Telfort en zijn gebruikers kun je hier vinden.

Status Controle?
Je kan rond stap 2 / 3 je adres gegevens even mailen naar telfort@totaalgeflipt.nl om te weten hoelang het nog gaat duren.

Topic Updates
Voor TS suggesties kun je het best een DM of een mail sturen. Deze zullen dan bij het volgende deel worden ingesloten.

Update: 24 Mei 2008
FAQ geupdate! Met heel veel dank aan lt_cmd_data voor de info! *O*


Deel 10 Alweer! *O*

(Image zal later worden geupdate. Geblaat als: Je plaatje klopt niet! hoeft dus niet)

 • MensionXL
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online

MensionXL

Optimaliseren!

Zojuist eindelijk antwoord gehad op een mail die bijna 2 weken geleden is verzonden:
Geachte heer/mevrouw MensionXL,

Hartelijk dank voor uw webformulier van 12-06-2008 met ticketnummer 1390352. Naar aanleiding van deze vraag kan ik u het volgende informeren.

U vraagt in uw bericht naar de kosten van uw KPN-lijn.

Als u uw KPN-abonnement opzegt, zal KPN € 9,50 per maand aan netwerkkosten aan Telfort internet doorberekenen. Telfort brengt dit bedrag tegelijk met uw maandelijkse abonnementskosten aan u in rekening.

Als u echter overstapt naar Telfort 20Mb, dan zitten deze netwerkkosten inbegrepen bij uw abonnement. Indien u Telfort vast bellen bestelt en u laat uw nummer porteren, dan vervalt uw telefoonlijn en hoeft u ook geen netwerkkosten te betalen.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.


Met vriendelijke groeten,

Telfort klantenservice internet
Ik snap hun niet, ze beweren dat ze de lijnhuur doorbelasten als ik Telfort Internet heb, maar als ik Telfort Internet heb, wordt het niet doorbelast want het is al inbegrepen. (WTF :P?) En als ik Telefonie bestel bij hun, vervalt mijn telefoonlijn en hoef ik ook geen netwerkkosten te betalen. Dus weet iemand nou wat ze bedoelen? Ik kan me hier geen wijs uit maken. 8)7

Ik zie wel in de TS:
GEEN doorbelasting vaste lijn

Het maakt niet uit of je een KPN telefoonabonnement hebt. Er is geen doorbelasting voor de vaste lijn. Dus de prijs blijft altijd € 19,95 voor internet. Het zal wel in de prijs verwerkt zitten.
Maar waarom doet de helpdesk dan zo vaag? :?

[Voor 10% gewijzigd door MensionXL op 25-06-2008 12:11]

Goedkoop bellen via VoIP


 • moer
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 08-06 11:03
Anoniem: 266041 schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 10:09:
Hallo ik heb een tijd terug dus ook telfort internet+bellen besteld,
mijn oplever datum in de brief die ze mij stuurden was 24juni, maandag 23juni kreeg
ik echter al een email met de tekst

" Gefeliciteerd! Uw Telfort internet 20 Mb-abonnement is geactiveerd.

Wilt u optimaal gebruik maken van de vele voordelen van uw abonnement? Abonneer u dan ook op onze aanvullende diensten zoals Telfort vast bellen of e-mail antivirus enz enz....."

Je zou dus denken dat ik ben aangesloten maar ik krijg met geen mogenlijkheid dat dsl lampje aan de praat, dat lamje blijft simpelweg gewoon uit, GEEN signaal dus.

Heb al van alles geprobeerd, rechtstreeks op de isra, kabbeltjes omgewisseld enz enz..

Wat ik me nu afvraag is of ik nu al wel aangeloten ben want via de orderstatus zit in nog bij stap 4, zou dit niet stap 5 moeten zijn als je aangeloten bent? of moet je gewoon uit gaan van de mail die ze mij 23juni stuurden en zal er dan waarschijnlijk een ander probleem aanwezig zijn??
Mijn verbinding zou pas volgende week geactiveerd worden (orderstatus is ook pas bij stap 4) maar ik heb gister al de modem ontvangen en alles werkt.

Bij een familielid waren er ook problemen met de activatie. ADSL lampje wilde ook hier niet branden, alles 5x nagelopen en andere kabels gebruikt. Uiteindelijk contact met Telfort gehad en zij hebben een KPN monteur gestuurd, er was volgens mij iets mis in het verdeelstation. Kan trouwens 2 weken duren voordat die monteur langskomt

 • 13art
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 07-06 18:49

13art

Moderator Mobile
(jarig!)
Laat ik mijn vraag anders formuleren:

Is elke adsl 2+ modem zondermeer geschikt om te gebruiken ipv de Zyxel modem? Want dacht ook iets gelezen te hebben over protocollen die een modem aan kan en dat moet overeenkomen met het protocol dat de provider gebruikt oid...... Kan het alleen nu zo snel niet meer terug vinden dus blijft wat vaag helaas...

Wanneer een potvis in een pispot pist heb je een pispot vol met potvispis


 • Blaze85
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
Blaze85 schreef op dinsdag 24 juni 2008 @ 23:11:
Ander vraagje:

http://www.speedtest.nl/TestSuite/TestController.asp


[...]


Onder welke omstandigheden is het aantal connections belangrijk??
Niemand ?

 • Blaze85
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
MensionXL schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 11:50:
Zojuist eindelijk antwoord gehad op een mail die bijna 2 weken geleden is verzonden:


[...]


Ik snap hun niet, ze beweren dat ze de lijnhuur doorbelasten als ik Telfort Internet heb, maar als ik Telfort Internet heb, wordt het niet doorbelast want het is al inbegrepen. (WTF :P?) En als ik Telefonie bestel bij hun, vervalt mijn telefoonlijn en hoef ik ook geen netwerkkosten te betalen. Dus weet iemand nou wat ze bedoelen? Ik kan me hier geen wijs uit maken. 8)7
Leuk, dus als ik aleen Telfort ADSL neem rekent KPN 9,50 door aan Telfort omdat ik geen KPN-telefoonlijn meer heb? Het abonnement wordt er dan helemaal niet leuk op.

Dan kan ik beter Tele 2 nemen. Daar betaal je "maar" 5 euro extra voor ADSL als je geen vaste KPN meer hebt.

[Voor 6% gewijzigd door Blaze85 op 25-06-2008 13:04]


Anoniem: 54235

Eigenlijk is het niet echt belangrijk onder normale omstandigheden. Er wordt doodleuk geprobeerd hoeveel connecties je maximaal naar een bepaalde server kunt doen als je aan 1 ruk door aan het verbinden bent..

Tevens zou ik je speedtest.nl willen afraden, en kijken naar speedtest.net hier kun je een locatie selecteren en worden grotere bestanden getest. (=betrouwbaarder)

 • Blaze85
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
Het lijkt me duidelijk dat de OP dan niet meer klopt:

"
GEEN doorbelasting vaste lijn

Het maakt niet uit of je een KPN telefoonabonnement hebt. Er is geen doorbelasting voor de vaste lijn. Dus de prijs blijft altijd € 19,95 voor internet. Het zal wel in de prijs verwerkt zitten."

Telfort rekent gewoon 9,50 extra. Dit maakt het abo meteen bijna 50% duurder :r

 • Blaze85
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
Anoniem: 54235 schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 12:59:
[...]


Eigenlijk is het niet echt belangrijk onder normale omstandigheden. Er wordt doodleuk geprobeerd hoeveel connecties je maximaal naar een bepaalde server kunt doen als je aan 1 ruk door aan het verbinden bent..

Tevens zou ik je speedtest.nl willen afraden, en kijken naar speedtest.net hier kun je een locatie selecteren en worden grotere bestanden getest. (=betrouwbaarder)
Ok, bedankt :)

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
DjWannaB2002 schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 12:16:
Laat ik mijn vraag anders formuleren:

Is elke adsl 2+ modem zondermeer geschikt om te gebruiken ipv de Zyxel modem? Want dacht ook iets gelezen te hebben over protocollen die een modem aan kan en dat moet overeenkomen met het protocol dat de provider gebruikt oid...... Kan het alleen nu zo snel niet meer terug vinden dus blijft wat vaag helaas...
Quote:

Er wordt gebruik gemaakt van de VoIP techniek. Je krijgt de SIP gegevens thuisgestuurd dus je hoeft niet het bijgeleverde modem te gebruiken. Dit raadt Telfort uiteraard wel aan en ze zullen alleen de ZyXEL modem ondersteunen. Welke provider doet dat niet? Dus een ander modem met VoIP functionaliteit, een hardphone of PBX software als Asterisk en 3cx kun je ook gebruiken.

Unquote

Daarnaast zijn er idd bepaalde protocollen nodig waaronder

Encapsulation = PPPoA VCMux
VPI = 8
VCI = 48

dan wel

Encapsulation = 1483 Bridged LLC
VPI = 0
VCI = 34

De eerste als het via de KPN-lijn loopt,de tweede als het via Tsicali loopt.Hopelijk ben ik niks vergeten ?!

 • MensionXL
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online

MensionXL

Optimaliseren!

Blaze85 schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 13:12:
Het lijkt me duidelijk dat de OP dan niet meer klopt:

"
GEEN doorbelasting vaste lijn

Het maakt niet uit of je een KPN telefoonabonnement hebt. Er is geen doorbelasting voor de vaste lijn. Dus de prijs blijft altijd € 19,95 voor internet. Het zal wel in de prijs verwerkt zitten."

Telfort rekent gewoon 9,50 extra. Dit maakt het abo meteen bijna 50% duurder :r
Ik snap er nu niks meer van. De helpdesk beweert dat het wel doorbelast wordt, maar de website niet. :? Ik ga ze nog maar een keer mailen en even dat gratis nummer bellen. Ik houd jullie op de hoogte.

Goedkoop bellen via VoIP


 • Soepstengel
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 08-06 14:33
MensionXL schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 13:19:
[...]


Ik snap er nu niks meer van. De helpdesk beweert dat het wel doorbelast wordt, maar de website niet. :? Ik ga ze nog maar een keer mailen en even dat gratis nummer bellen. Ik houd jullie op de hoogte.
Het wordt niet doorbelast, dat weet ik zeker want ik betaal gewoon netjes de 30 euro per maand. Ze deden in het begin wel een beetje gek met de rekeningen, schijnt dat je vooruit moet betalen en dan komt daar achteraf nog een bedrag bij voor het naar mobiel bellen en eventuele andere kosten maar dat zit allemaal gewoon goed (bij mij iig).

Desktop: Ryzen 3600 | 16 GB | Radeon RX 6800 | Asus MG279Q


 • MensionXL
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online

MensionXL

Optimaliseren!

Soepstengel schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 13:28:
[...]


Het wordt niet doorbelast, dat weet ik zeker want ik betaal gewoon netjes de 30 euro per maand. Ze deden in het begin wel een beetje gek met de rekeningen, schijnt dat je vooruit moet betalen en dan komt daar achteraf nog een bedrag bij voor het naar mobiel bellen en eventuele andere kosten maar dat zit allemaal gewoon goed (bij mij iig).
Het is duidelijk dat je niks doorbelast krijgt als je óók Telefonie afneemt, maar hoe dit met Internet (dus zonder Telefonie) zit, is onbekend.

Als dit alsnog doorberekend wordt, dan ga ik niet voor die 4 euro per maand die ik extra bij Orange betaal, lopen kutten bij Telfort. Maar anders scheelt het me mooi ff 14 euro per maand wat ik dus wel de moeite waard vind.

Weet iemand misschien wat dat gratis nummer is van Telfort? :P Ik kan het nergens vinden.

[Voor 19% gewijzigd door MensionXL op 25-06-2008 13:35]

Goedkoop bellen via VoIP


 • Thyraon
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 07-06 11:49
Nog maar een keer hier, aangezien deel 9 inmiddels dicht is:

Het is misschien een wat domme vraag, maar kan ik met m'n Telfort-telefoonnummer en meegeleverde telefonie-gegevens gebruikmaken van een IP-telefoon die ik met een ethernet-kabel in (bijvoorbeeld) mijn router prik? Of kan ik alleen bellen via het Zyxel-modem door een telefoon met conventionele aansluiting rechtstreeks op het modem te prikken?

 • MensionXL
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online

MensionXL

Optimaliseren!

Thyraon schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 13:35:
Nog maar een keer hier, aangezien deel 9 inmiddels dicht is:

Het is misschien een wat domme vraag, maar kan ik met m'n Telfort-telefoonnummer en meegeleverde telefonie-gegevens gebruikmaken van een IP-telefoon die ik met een ethernet-kabel in (bijvoorbeeld) mijn router prik? Of kan ik alleen bellen via het Zyxel-modem door een telefoon met conventionele aansluiting rechtstreeks op het modem te prikken?
Als je telefoon SIP ondersteunt, is dat gewoon mogelijk. :)

[Voor 0% gewijzigd door MensionXL op 25-06-2008 13:38. Reden: \0/ 1337]

Goedkoop bellen via VoIP


 • Xavier
 • Registratie: November 2000
 • Niet online
MensionXL schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 13:30:
[...]


Het is duidelijk dat je niks doorbelast krijgt als je óók Telefonie afneemt, maar hoe dit met Internet (dus zonder Telefonie) zit, is onbekend.

Als dit alsnog doorberekend wordt, dan ga ik niet voor die 4 euro per maand die ik extra bij Orange betaal, lopen kutten bij Telfort. Maar anders scheelt het me mooi ff 14 euro per maand wat ik dus wel de moeite waard vind.

Weet iemand misschien wat dat gratis nummer is van Telfort? :P Ik kan het nergens vinden.
Ik heb sinds vorige week alleen maar internet. Ik heb nog geen rekening gezien maar ik heb nergens een doorbelasting gezien over het ontbreken van een aansluiting. Als er opeens een extra bedrag op mijn lijst komt moet ik gaan bellen...

 • 13art
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 07-06 18:49

13art

Moderator Mobile
(jarig!)
Scandic2008 schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 13:18:
[...]


Quote:

Er wordt gebruik gemaakt van de VoIP techniek. Je krijgt de SIP gegevens thuisgestuurd dus je hoeft niet het bijgeleverde modem te gebruiken. Dit raadt Telfort uiteraard wel aan en ze zullen alleen de ZyXEL modem ondersteunen. Welke provider doet dat niet? Dus een ander modem met VoIP functionaliteit, een hardphone of PBX software als Asterisk en 3cx kun je ook gebruiken.

Unquote

Daarnaast zijn er idd bepaalde protocollen nodig waaronder

Encapsulation = PPPoA VCMux
VPI = 8
VCI = 48

dan wel

Encapsulation = 1483 Bridged LLC
VPI = 0
VCI = 34

De eerste als het via de KPN-lijn loopt,de tweede als het via Tsicali loopt.Hopelijk ben ik niks vergeten ?!
Super dank je wel. Dat PPPoA heb ik inderdaad ergens anders ook gelezen dus dat zal wel goed komen dan :) Al heb ik geen flauw idee wat het inhoudt!

Wanneer een potvis in een pispot pist heb je een pispot vol met potvispis


 • Thyraon
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 07-06 11:49
MensionXL schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 13:37:
[...]


Als je telefoon SIP ondersteunt, is dat gewoon mogelijk. :)
Great, bedankt voor je antwoord!

 • brentnl
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 08-06 12:05
Scandic2008 schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 08:21:
[...]


De Asus heeft op zich niks met telefonie te maken.Echter als je problemen hebt met het een of ander, is het in mijn opvatting zinvol om eerst de basissetting goed werkende te krijgen dus ook telefonie.Vandaar.

Maak je veel gebruik van P2P software resp is er een verschil tussen de bereikbaarheid als je wel gebruik maakt van je computer en niet ?
Er staan 3 pc's op de router aangesloten, 2 wired, 1 laptop (wireless). Verder waren deze allemaal zo goed als idle wat betreft het internet gebruik. Ja, een internet radio stond open, meer niet.
Verder gebruik ik Grabit om te downloaden van nieuwsgroepen..

 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 22:51
MensionXL schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 13:30:
[...]


Het is duidelijk dat je niks doorbelast krijgt als je óók Telefonie afneemt, maar hoe dit met Internet (dus zonder Telefonie) zit, is onbekend.
Dan wordt het ook niet doorbelast.
Ik betaal 19.95 per maand aan telfort, en that's it.

[Voor 8% gewijzigd door job op 25-06-2008 14:30]


 • MensionXL
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online

MensionXL

Optimaliseren!

job schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 14:30:
[...]
Dan wordt het ook niet doorbelast.
Ik betaal 19.95 per maand aan telfort, en that's it.
Okay dan is dat duidelijk. :) Bedankt.

Goedkoop bellen via VoIP


 • Blaze85
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
job schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 14:30:
[...]
Dan wordt het ook niet doorbelast.
Ik betaal 19.95 per maand aan telfort, en that's it.
Waarom rekent Tele2 dan wel 5 euro extra als je geen vaste lijn van KPN hebt?

 • jejeh
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 02:23
niemand last gehad van de rode lamp ?
telfort is sinds een tijdje bezig met mijn klapperlijn,is nu redelijk stabiel,maar om de paar dagen gaat de rode lamp branden.na reboot loopt dat kreng weer een aantal dgn.

 • MensionXL
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online

MensionXL

Optimaliseren!

Blaze85 schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 14:51:
[...]


Waarom rekent Tele2 dan wel 5 euro extra als je geen vaste lijn van KPN hebt?
Waarschijnlijk omdat Telfort een dochterondermening is van KPN, en laat KPN nou net degene zijn die het koper beheert. ;)
jejeh schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 14:51:
niemand last gehad van de rode lamp ?
telfort is sinds een tijdje bezig met mijn klapperlijn,is nu redelijk stabiel,maar om de paar dagen gaat de rode lamp branden.na reboot loopt dat kreng weer een aantal dgn.
Haha rode lamp, lijkt wel alsof het een vreselijk alarm is ofzo :D

Goedkoop bellen via VoIP


 • Blaze85
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
Kunnen hier meer mensen bevestigen die enkel en alleen 20mbit ADSL van Telfort hebben dat het ook daadwerkelijk 19,95 is, ook al heb je geen vaste KPN-telefoonlijn?

En hoe staat het met de ping van Telfort 20mbit ADSL? Gaat het online gamen prima met dit abonnement?

 • Blaze85
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
MensionXL schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 14:58:
[...]


Waarschijnlijk omdat Telfort een dochterondermening is van KPN, en laat KPN nou net degene zijn die het koper beheert. ;)


[...]


Haha rode lamp, lijkt wel alsof het een vreselijk alarm is ofzo :D
Dat vind ik juist het vreemde: waarom biedt Planet (dochter van KPN) ADSL aan voor 52,25 euro per maand voor een 6mbit down/0,75mbit up lijn, terwijl Telfort (dochter van KPN) een ADSL-abo heeft van 19,95 euro per maand met een 20/1mbit lijn? Dit is toch absurd?

 • arieh
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 16:34
Blaze85 schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 15:01:
Kunnen hier meer mensen bevestigen die enkel en alleen 20mbit ADSL van Telfort hebben dat het ook daadwerkelijk 19,95 is, ook al heb je geen vaste KPN-telefoonlijn?

En hoe staat het met de ping van Telfort 20mbit ADSL? Gaat het online gamen prima met dit abonnement?
kjik een paar postings hierboven van JOB.....

 • MensionXL
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online

MensionXL

Optimaliseren!

Blaze85 schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 15:03:
[...]


Dat vind ik juist het vreemde: waarom biedt Planet (dochter van KPN) ADSL aan voor 52,25 euro per maand voor een 6mbit down/0,75mbit up lijn, terwijl Telfort (dochter van KPN) een ADSL-abo heeft van 19,95 euro per maand met een 20/1mbit lijn? Dit is toch absurd?
Tjah, ik geef je geen ongelijk. Maar ik denk (weet 100% zeker) dat het te maken heeft met dat Planet opereert op het KPN netwerk, en Telfort op het BabyXL netwerk (welke simpelweg dus veel goedkoper is)

En je betaalt uiteraard ook voor het merk he ;) Alhoewel ik betwijfel of je eigenlijk wel zo blij moet zijn met Planet/XS4All (en al die andere ondernemingen die gebruik maken van het KPN netwerk), deze netwerken lijken er ook regelmatig uit te liggen, en dat is naar mijn mening werkelijk absurd voor die prijs. ;)
Blaze85 schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 15:01:
Kunnen hier meer mensen bevestigen die enkel en alleen 20mbit ADSL van Telfort hebben dat het ook daadwerkelijk 19,95 is, ook al heb je geen vaste KPN-telefoonlijn?

En hoe staat het met de ping van Telfort 20mbit ADSL? Gaat het online gamen prima met dit abonnement?
De ping lijkt tussen de 19ms en 20ms te variëren onder idle. :) Met het Zyxel modem dan.

[Voor 19% gewijzigd door MensionXL op 25-06-2008 15:17]

Goedkoop bellen via VoIP


Anoniem: 266041

moer schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 12:06:
[...]


Mijn verbinding zou pas volgende week geactiveerd worden (orderstatus is ook pas bij stap 4) maar ik heb gister al de modem ontvangen en alles werkt.

Bij een familielid waren er ook problemen met de activatie. ADSL lampje wilde ook hier niet branden, alles 5x nagelopen en andere kabels gebruikt. Uiteindelijk contact met Telfort gehad en zij hebben een KPN monteur gestuurd, er was volgens mij iets mis in het verdeelstation. Kan trouwens 2 weken duren voordat die monteur langskomt
Heb zojuist gebeld en er werd mij verteld dat de lijn idd al geactiveerd is maar dat er waarschijnlijk een ander probleem is, over 10 dgn word het waarschijnlijk opgelost..........lekker is dat 10dgn!!!!!

 • Blaze85
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
edit: laat maar ;)

[Voor 89% gewijzigd door Blaze85 op 25-06-2008 16:35]


 • Blaze85
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
MensionXL schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 15:16:
[...]


Tjah, ik geef je geen ongelijk. Maar ik denk (weet 100% zeker) dat het te maken heeft met dat Planet opereert op het KPN netwerk, en Telfort op het BabyXL netwerk (welke simpelweg dus veel goedkoper is)

En je betaalt uiteraard ook voor het merk he ;) Alhoewel ik betwijfel of je eigenlijk wel zo blij moet zijn met Planet/XS4All (en al die andere ondernemingen die gebruik maken van het KPN netwerk), deze netwerken lijken er ook regelmatig uit te liggen, en dat is naar mijn mening werkelijk absurd voor die prijs. ;)


[...]


De ping lijkt tussen de 19ms en 20ms te variëren onder idle. :) Met het Zyxel modem dan.
Telfort opereert op het babyxl netwerk? Vreemd, volgens de check is dat netwerk niet eens beschikbaar op mijn postcode:

BaByXL bbned MXStream Versatel
Niet beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar

Maar volgens de Telfort site kunnen ze de ADSL lijn toch leveren...

[Voor 7% gewijzigd door Blaze85 op 25-06-2008 16:35]


 • Cthulhu
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 21-11-2022

Cthulhu

Carpe Noctem

Gaat het echt een paar weken duren, als je het aanvraagt?? Woon samen met mn broer,maar die gaat moven, de 7e juli
Hebben nu Ziggo, maar broer neemt Ziggo mee(werkt er, kan die af en toe de verbindng op 20mb zetten :P ), ik denk dat ik Telfort neem, zonder telefonie
Wordt tijd dat ik ga bestellen

See you in the Galaxies Far, Far Away ....


 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
deding schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 14:14:
[...]

Er staan 3 pc's op de router aangesloten, 2 wired, 1 laptop (wireless). Verder waren deze allemaal zo goed als idle wat betreft het internet gebruik. Ja, een internet radio stond open, meer niet.
Verder gebruik ik Grabit om te downloaden van nieuwsgroepen..
Bij mijn weten genereren de nieuwsgroepen a la Grabit niet heel veel udp sessies (met name deze drukken telefonie weg) Ik heb geen idee hoe het met internet radio is.
Misschien zinvol om eens 1-2 dagen zonder Grabit en internet radio te kijken hoe de bereikbaarheid is ?

 • Blaze85
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
Offtopic vraagjes:

eigenlijk zijn zowel de kabel als de telefoonlijn toch gewoon 2 koperen draadjes die met precies dezelfde techniek werken?

En waarom maken ze niet meteen alle centrales VDSL-proof, dat biedt veel hogere snelheden?

 • Adlermann
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 23:06
Blaze85 schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 16:53:
Offtopic vraagjes:

eigenlijk zijn zowel de kabel als de telefoonlijn toch gewoon 2 koperen draadjes die met precies dezelfde techniek werken?

En waarom maken ze niet meteen alle centrales VDSL-proof, dat biedt veel hogere snelheden?
Euh, soms zie ik het somber in voor de mensheid....

kabel gebruikt hele andere technieken dan de telefoonlijn.

Tweede vraag: $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

 • MensionXL
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online

MensionXL

Optimaliseren!

Blaze85 schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 16:53:
Offtopic vraagjes:

eigenlijk zijn zowel de kabel als de telefoonlijn toch gewoon 2 koperen draadjes die met precies dezelfde techniek werken?

En waarom maken ze niet meteen alle centrales VDSL-proof, dat biedt veel hogere snelheden?
Grootste nadeel van VDSL is dat de afstand tussen aansluiting en centrale maximaal 1200 meter mag zijn, terwijl dit bij ADSL 8 km kan zijn. Tjah, gewoon niet handig voor de consument aangezien sommige metingen niet eens kloppen, of één of andere dwaas verlengt z'n IS/RA-punt met een 100 meter lange telefoonkabel. :P Gewoon geen optie dus.

Goedkoop bellen via VoIP


 • BHQ
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 05-06 22:38
Blaze85 schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 15:01:
Kunnen hier meer mensen bevestigen die enkel en alleen 20mbit ADSL van Telfort hebben dat het ook daadwerkelijk 19,95 is, ook al heb je geen vaste KPN-telefoonlijn?
Het is algemeen bekend dat die 19,95 -incl- eventuele non-linesharing is..
En hoe staat het met de ping van Telfort 20mbit ADSL? Gaat het online gamen prima met dit abonnement?
Sure. Ping is idd ~20ms idle ofzo. Dat ga je dus niet merken in games.
Blaze85 schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 16:32:
Maar volgens de Telfort site kunnen ze de ADSL lijn toch leveren...
Juh. Mocht d'r echt geen Tiscali zijn, dan leveren ze op het KPN netwerk.
Blaze85 schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 16:53:
Offtopic vraagjes:

eigenlijk zijn zowel de kabel als de telefoonlijn toch gewoon 2 koperen draadjes die met precies dezelfde techniek werken?
:D
En waarom maken ze niet meteen alle centrales VDSL-proof, dat biedt veel hogere snelheden?
Betaal jij 't?

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 07-06 21:18
Blaze85 schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 16:32:
[...]


Telfort opereert op het babyxl netwerk? Vreemd, volgens de check is dat netwerk niet eens beschikbaar op mijn postcode:

BaByXL bbned MXStream Versatel
Niet beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar

Maar volgens de Telfort site kunnen ze de ADSL lijn toch leveren...
Die check is uit 2002 en zwaar verouderd. Heel veel laatste BaByXL centrales staan daar niet in de database. Dus grote kans dat dit wel het geval is.

En als dat niet het geval is kan Telfort je ook via het KPN netwerk (niet mxstream, ander netwerk) aansluiten op Telfort gewoon.

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 01:19
MensionXL schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 17:27:
[...]


Grootste nadeel van VDSL is dat de afstand tussen aansluiting en centrale maximaal 1200 meter mag zijn, terwijl dit bij ADSL 8 km kan zijn. Tjah, gewoon niet handig voor de consument aangezien sommige metingen niet eens kloppen, of één of andere dwaas verlengt z'n IS/RA-punt met een 100 meter lange telefoonkabel. :P Gewoon geen optie dus.
En daarom wordt VDSL in de wijkverdelers ingebouwd, elke nieuwe verdeler die nu geplaatst of vervangen wordt is VDSL-capable. VDSL wordt ook wel eens FttC genoemd, vanaf centrale tot wijkverdeler is het glas, daarna koper. Voordeel is dat het koper hergebruikt kan worden, nadeel is dat het koper hergebruikt kan worden ;)
Het is nog even de vraag hoe dit geplaatst moet worden naast glasvezel, zeker de kosten voor het zogenaamde donkere glas zijn niet al te hoog meer.

specs


 • taz3d_nl
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 02-06 21:53
bjck schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 18:24:
[...]


Die check is uit 2002 en zwaar verouderd. Heel veel laatste BaByXL centrales staan daar niet in de database. Dus grote kans dat dit wel het geval is.

En als dat niet het geval is kan Telfort je ook via het KPN netwerk (niet mxstream, ander netwerk) aansluiten op Telfort gewoon.
Is er geen up to date database beschikbaar dan ?

 • Blaze85
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
MensionXL schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 17:27:
[...]


Grootste nadeel van VDSL is dat de afstand tussen aansluiting en centrale maximaal 1200 meter mag zijn, terwijl dit bij ADSL 8 km kan zijn. Tjah, gewoon niet handig voor de consument aangezien sommige metingen niet eens kloppen, of één of andere dwaas verlengt z'n IS/RA-punt met een 100 meter lange telefoonkabel. :P Gewoon geen optie dus.
Aha. Hoe belangrijk is het eigenlijk dat je tussen de modem en IS/RA punt een korte telefoonlijn tot de modem gebruikt? Mijn lijn is ongeveer een meter, als dat 20 cm wordt is dat een stuk beter dan??

 • Blaze85
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
bjck schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 18:24:
[...]


Die check is uit 2002 en zwaar verouderd. Heel veel laatste BaByXL centrales staan daar niet in de database. Dus grote kans dat dit wel het geval is.

En als dat niet het geval is kan Telfort je ook via het KPN netwerk (niet mxstream, ander netwerk) aansluiten op Telfort gewoon.
Ok :)

 • Blaze85
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
Ze zijn schijnbaar al flink bezig:
Wikipedia: VDSL

Ook de afstand tot de centrale wordt veel minder interessant:

Er is nu ook een nieuwe versie van VDSL gestandaardiseerd. Deze heet VDSL2 en is op voornamelijk twee punten verbeterd:

* De snelheid is opgetrokken tot 100 Mbps up- en download,
* De maximale afstand tussen aansluiting en centrale is verhoogd naar 3500 meter.

Wikipedia: VDSL2

:9~

 • MensionXL
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online

MensionXL

Optimaliseren!

Blaze85 schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 19:15:
[...]


Aha. Hoe belangrijk is het eigenlijk dat je tussen de modem en IS/RA punt een korte telefoonlijn tot de modem gebruikt? Mijn lijn is ongeveer een meter, als dat 20 cm wordt is dat een stuk beter dan??
Ach het valt opzich wel mee. 20cm of 1m is te verwaarlozen. Ik heb hier 30meter tussen m'n IS/RA-punt en m'n modem en het scheelt ongeveer 100Kbit's ofzo, verwaarloosbaar dus. ;) Ik heb verder ook geen mogelijkheid om een modem in m'n meterkast aan te sluiten, of ik moet een stroomkabel van 30 meter aanleggen. :D

Het is vaak dat de consument gare telefoonkabeltjes gebruikt ;) Als je gewoon een goede kabel haalt is er niks aan de hand. :)

Goedkoop bellen via VoIP


 • Blaze85
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
MensionXL schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 19:23:
[...]


Ach het valt opzich wel mee. 20cm of 1m is te verwaarlozen. Ik heb hier 30meter tussen m'n IS/RA-punt en m'n modem en het scheelt ongeveer 100Kbit's ofzo, verwaarloosbaar dus. ;) Ik heb verder ook geen mogelijkheid om een modem in m'n meterkast aan te sluiten, of ik moet een stroomkabel van 30 meter aanleggen. :D

Het is vaak dat de consument gare telefoonkabeltjes gebruikt ;) Als je gewoon een goede kabel haalt is er niks aan de hand. :)
:D

Gare telefoonkabeltjes... is er verschil in kwaliteit dan?

 • rikrik
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 08-06 13:13
MensionXL schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 19:23:
[...]


Ach het valt opzich wel mee. 20cm of 1m is te verwaarlozen. Ik heb hier 30meter tussen m'n IS/RA-punt en m'n modem en het scheelt ongeveer 100Kbit's ofzo, verwaarloosbaar dus. ;) Ik heb verder ook geen mogelijkheid om een modem in m'n meterkast aan te sluiten, of ik moet een stroomkabel van 30 meter aanleggen. :D

Het is vaak dat de consument gare telefoonkabeltjes gebruikt ;) Als je gewoon een goede kabel haalt is er niks aan de hand. :)
Is een kabel van de gamma een beetje goede kwaliteit? (25 meter is toch een hoop lijkt me als het slechte kwaliteit is..)

[Voor 16% gewijzigd door rikrik op 25-06-2008 21:02]


 • MensionXL
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online

MensionXL

Optimaliseren!

rikrik schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 20:39:
[...]


Is een kabel van de gamma een beetje goede kwaliteit? (25 meter is toch een hoop lijkt me als het slechte kwaliteit is..)
Gewoon zorgen dat je zo'n dikke ronde hebt, dan zit je goed. ;)
Blaze85 schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 20:25:
[...]


:D

Gare telefoonkabeltjes... is er verschil in kwaliteit dan?
Blijkt, naar mijn ervaring is het signaal altijd slechter met platte dan met ronde (en dus beter afgeschermde) telefoonkabels. Het verklaart ook waarom ik er maar 100Kbit (of misschien helemaal niets, het is slechts een momentopname en fluctueert sterk) op achteruit ben gegaan. (Ingetraind op 16Mbit trouwens) CRC fouten heb ik ook vrijwel niet, zelfs minder dan mensen die hun modem dichter bij het IS/RA punt hebben staan.

Goedkoop bellen via VoIP


 • rikrik
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 08-06 13:13
Dan zit ik dus fout :'( Heb een dunne ronde kabel.. Andere kabels waren er niet bij de gamma, alleen platte kabels.

Zou het heel veel verschil maken als ik een dikke ronde kabel zou kopen? (Waar kan ik die het beste kopen dan, en hoe duur is dat ongeveer?)

 • MensionXL
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online

MensionXL

Optimaliseren!

rikrik schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 21:03:
Dan zit ik dus fout :'( Heb een dunne ronde kabel.. Andere kabels waren er niet bij de gamma, alleen platte kabels.

Zou het heel veel verschil maken als ik een dikke ronde kabel zou kopen? (Waar kan ik die het beste kopen dan, en hoe duur is dat ongeveer?)
Hoe ver zit je nu dan van je IS/RA-punt af? En heb je slechte intrainwaarden dan?

Goedkoop bellen via VoIP


 • rikrik
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 08-06 13:13
25 meter, wat ik raar vind is dat de attenuation downstream 39 db aangeeft, terwijl op het andere aderpaar de modem 36db aangeeft. (Ik heb mijn eigen verbinding van telfort, ouders en broertje zitten bij hetnet :P) Het andere aderpaar is met een platte kabel aangesloten van ook ongeveer 20-25 meter..

9750 kbps / 1103 kbps
noise margin upstream: 8 db
output power downstream: 22 db
attenuation upstream: 17 db
tone 0- 31: 00 00 00 0c cc dd ed ee fe ef fe ee ed dc ba 84
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 7 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 39 db
tone 32- 63: 00 00 22 45 67 78 99 99 99 99 99 99 99 9b cc cc
tone 64- 95: bb cb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb
tone 96-127: bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb
tone 128-159: bb bb bb bb 2a aa aa aa a9 a9 99 99 99 99 99 99
tone 160-191: 99 99 99 99 99 99 95 89 99 99 99 99 99 99 99 99
tone 192-223: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99
tone 224-255: 99 99 99 98 77 47 89 99 99 99 99 98 87 77 76 74
tone 256-287: 05 77 77 77 88 88 88 87 78 77 77 77 77 77 77 77
tone 288-319: 77 77 77 77 77 76 55 56 66 66 55 55 55 55 55 55
tone 320-351: 55 55 55 44 45 04 04 04 44 04 04 44 44 44 44 44
tone 352-383: 43 44 00 44 22 22 00 02 20 02 22 22 22 22 22 22
tone 384-415: 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 21 22 22 22 21 12
tone 416-447: 11 11 10 01 10 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 448-479: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 480-511: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

 • MensionXL
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online

MensionXL

Optimaliseren!

rikrik schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 21:15:
25 meter, wat ik raar vind is dat de attenuation downstream 39 db aangeeft, terwijl op het andere aderpaar de modem 36db aangeeft. (Ik heb mijn eigen verbinding van telfort, ouders en broertje zitten bij hetnet :P) Het andere aderpaar is met een platte kabel aangesloten van ook ongeveer 20-25 meter..

9750 kbps / 1103 kbps

[...]
Het zou je telefoonkabel kunnen zijn, maar natuurlijk ook het andere modem dat weer anders intraint.
Als je het echt zou willen weten, dan zou je je modem direct op je IS/RA-punt aan moeten sluiten. Ik heb dat bij mij ook gedaan en het scheelde 1dB op m'n downstream attenuation. (Totaal was het 16dB wat goed overeenkomt met m'n afstand tot de centrale)

Goedkoop bellen via VoIP


 • rikrik
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 08-06 13:13
MensionXL schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 21:23:
[...]


Het zou je telefoonkabel kunnen zijn, maar natuurlijk ook het andere modem dat weer anders intraint.
Als je het echt zou willen weten, dan zou je je modem direct op je IS/RA-punt aan moeten sluiten. Ik heb dat bij mij ook gedaan en het scheelde 1dB op m'n downstream attenuation. (Totaal was het 16dB wat goed overeenkomt met m'n afstand tot de centrale)
Ok, ik zal het binnekort eens proberen.

 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 01:19
rikrik schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 21:03:
Dan zit ik dus fout :'( Heb een dunne ronde kabel.. Andere kabels waren er niet bij de gamma, alleen platte kabels.

Zou het heel veel verschil maken als ik een dikke ronde kabel zou kopen? (Waar kan ik die het beste kopen dan, en hoe duur is dat ongeveer?)
Als je zelf een tang hebt om RJ11 te krimpen kun je ook CAT5E kabel gebruiken, gebruik dan niet de goedkoopste, maar de iets duurdere waarbij de aders zelf massief zijn(dus geen bundeltjes van koperdraadjes). 1 paar pakken, deze in het middelste paar polen(bij standaard situatie) steken en krimpen.
Als je het nog beter wil doen, moet je STP of FTP-kabel kopen. Zeker als je langs trafo's van bijvoorbeeld halogeen lampen gaat met je kabel.

specs


 • MaKK0
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 03-05 09:59
Sinds gisteren om een uurtje of 2100 ligt mn DLS signaal eruit om de ~30 seconden. Is er iets bekend? Ik zie namelijk niets op de Telfort website staan.

Als ik al verbinding heb geeft ie 12987 kbps / 1031 kbps aan. Dit was eerst ook een stukje hoger.

Iemand een leuk idee?

 • catchingfire
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 19:22
't is weer zover... ik bel vanuit m'n vaste telzooi telefoon m'n mobiel en ik ben.. ik gesprek! Da's frappant! Van mobiel->telfort gaat helemaal niet... call failed zegt 'm iphone.

geen storingen/onderhoud gemeld natuurlijk!

 • humme
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 23-04 14:41
Telefoon werkt weer niet, gaat alleen maar over en is dan dood. Wordt er een beetje moe van om weer voor de tigste keer naar de helpdesk te bellen, 'wilt u het modem uit en aan zetten' en 'wilt u het nummer en tijd noteren wanneer er geen verbinding gemaakt kan worden'.
Is er iemand bij wie de telefonie wel goed werkt? Er staat geen melding bij storingen.

 • Totaalgeflipt
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 17:11

Totaalgeflipt

De enige echte

humme schreef op donderdag 26 juni 2008 @ 08:46:
Telefoon werkt weer niet, gaat alleen maar over en is dan dood. Wordt er een beetje moe van om weer voor de tigste keer naar de helpdesk te bellen, 'wilt u het modem uit en aan zetten' en 'wilt u het nummer en tijd noteren wanneer er geen verbinding gemaakt kan worden'.
Is er iemand bij wie de telefonie wel goed werkt? Er staat geen melding bij storingen.
Werkt hier nog altijd prima

Anoniem: 87552

ja, telefoon doet het niet, 1051, lampje groen, hoor kiestoon maar gaat niet over, inkomend vanaf mobiel, gaat over op mobiel maar geen geluid op mijn vaste telefoon

 • Totaalgeflipt
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 17:11

Totaalgeflipt

De enige echte

Anoniem: 87552 schreef op donderdag 26 juni 2008 @ 10:24:
ja, telefoon doet het niet, 1051, lampje groen, hoor kiestoon maar gaat niet over, inkomend vanaf mobiel, gaat over op mobiel maar geen geluid op mijn vaste telefoon
Telefoon powercyclen?

Anoniem: 125531

Hey... Kan iemand me aub vertellen hoe je een modem moet intrainen. Als ik deze stappenplan volg (Monaliza in "Telfort Internet ervaringen topic - Deel 7"), dan zegt Telnet dat er geen verbinding met 192.168.1.254 gemaakt kan worden.
Het probleem is dat ik vandaag van 6mbit naar 20mbit bet overgezet en haal maar 11mbit..
Kan iemand me helpen aub????":S

Anoniem: 87552

Anoniem: 87552 schreef op donderdag 26 juni 2008 @ 10:24:
ja, telefoon doet het niet, 1051, lampje groen, hoor kiestoon maar gaat niet over, inkomend vanaf mobiel, gaat over op mobiel maar geen geluid op mijn vaste telefoon
storing inmiddels toegegeven door telfort

 • kamerplant
 • Registratie: Juli 2001
 • Niet online

kamerplant

lekker toch

Zijn er ergens eigenlijk betrouwbaarheidsreporten in te zien wat betreft de Voip dienst van Telfort? Ik wil gewoon weten hoe betrouwbaar de dienst momenteel is, uitgaan van forumreacties is niet betrouwbaar, evenmin van een mening van een helpdesker. Zijn deze gegevens er ook ergens?

We bellen thuis momenteel nog via de analoge lijn van KPN. Superbetrouwbaar natuurlijk. Ik vraag me af wat ik moet inleveren als we naar Telfort zouden gaan.

[Voor 22% gewijzigd door kamerplant op 26-06-2008 10:47]


Anoniem: 87552

nee flip, ik wacht altijd even af, vooral als ik op dat moment nog andere reacties omtrent een storing lees. Meestal ligt het namelijk aan de provider of, bij sites die uit de lucht zijn, aan de sites. Alleen die die zijn niet zo snel met het openbaar maken van een storing, dus ga ik meestal niet lopen klooien met mijn pc of instellingen maar wacht rustig af tot ''het'' het weer doet. Gelukkig kan je hier altijd kijken of er iets mis is met Telfort

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
Datafeest schreef op donderdag 26 juni 2008 @ 10:46:
Zijn er ergens eigenlijk betrouwbaarheidsreporten in te zien wat betreft de Voip dienst van Telfort? Ik wil gewoon weten hoe betrouwbaar de dienst momenteel is, uitgaan van forumreacties is niet betrouwbaar, evenmin van een mening van een helpdesker. Zijn deze gegevens er ook ergens?

We bellen thuis momenteel nog via de analoge lijn van KPN. Superbetrouwbaar natuurlijk. Ik vraag me af wat ik moet inleveren als we naar Telfort zouden gaan.
Die reports zullen er ongetwijfeld zijn maar dei krijg je niet zomaar.De performance van de Telfort telefoonverbinding in sterk onderhevig aan fluctuaties,zowel vast vast als mobiel vast en vv.
Ga er maar vanuit dat je betrouwbaarheid tov een analoge lijn op dit moment met een kwart zo niet meer gehalveerd wordt,tenzij je bij die mensen hoort,die nergens last van hebben,maar dan krijg ik toch de indruk dat die groep klein aan het worden is.

Ik blijf het merkwaardig vinden,dat ze niet zoals KPN tijdens hun IPB-crisis niet gewoon aangeven waar het probleem zit,wat ze er aan gaan doen om het op te lossen en welke tijdsfasering er uitgezet is :O

 • JosWo
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 23:42
Datafeest schreef op donderdag 26 juni 2008 @ 10:46:
We bellen thuis momenteel nog via de analoge lijn van KPN. Superbetrouwbaar natuurlijk. Ik vraag me af wat ik moet inleveren als we naar Telfort zouden gaan.
Ik zou maar mooi die KPN lijn houden ALS je prijs stelt op bereikbaarheid. Op dit moment is het gewoon regelmatig huilen met de pet op, dus niet kunnen bellen of gebeld worden!
Ik heb het maar opgegeven om regelmatig op een dag te testen met mijn mobiel of mijn "vaste" nummer het wel doet 8)7

 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 01:19
Anoniem: 125531 schreef op donderdag 26 juni 2008 @ 10:36:
Hey... Kan iemand me aub vertellen hoe je een modem moet intrainen. Als ik deze stappenplan volg (Monaliza in "Telfort Internet ervaringen topic - Deel 7"), dan zegt Telnet dat er geen verbinding met 192.168.1.254 gemaakt kan worden.
Het probleem is dat ik vandaag van 6mbit naar 20mbit bet overgezet en haal maar 11mbit..
Kan iemand me helpen aub????":S
Die 20 is een tot-waarde :)
Als je centrale ook nog eens geen ADSL2+ doet, dan houd het even op.
Via telnet kun je dan wel proberen hoger te komen, maar dat lukt dan toch niet en ka het modem niet eens syncen.
Telnet moet je eerst toestaan via web-interface onder: Advanced >> Remote management >> Telnet, soms moet je ook nog een firewall-rule aanmaken.
Succes.

specs


 • The Legend
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 23:16
Ik heb sinds een week ineens een lagere downstream:
noise margin upstream: 8 db
output power downstream: 22 db
attenuation upstream: 15 db
tone 0- 31: 00 00 00 0b cc dd dc dd dd cd cc cc cb ba a9 75
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 7 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 34 db
tone 32- 63: 00 02 55 67 77 88 99 9a aa aa aa aa aa aa aa a9
tone 64- 95: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 98 89 88 88 88 88 88
tone 96-127: 88 88 88 88 88 88 88 98 88 88 88 88 88 88 88 88
tone 128-159: 88 88 88 88 88 88 88 88 88 87 77 77 77 77 77 77
tone 160-191: 77 77 77 77 77 77 77 77 77 78 78 88 88 78 88 88
tone 192-223: 88 87 77 77 77 88 87 77 87 88 77 88 77 88 78 77
tone 224-255: 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 27 77 77 77 76
tone 256-287: 07 88 88 88 88 88 88 78 78 78 77 77 77 77 77 77
tone 288-319: 77 78 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77
tone 320-351: 77 77 75 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77
tone 352-383: 77 77 77 76 66 66 66 66 66 65 66 55 55 51 25 55
tone 384-415: 55 55 55 55 55 55 55 55 44 55 55 55 55 54 44 43
tone 416-447: 44 44 44 44 44 43 33 22 20 02 22 23 33 32 22 22
tone 448-479: 22 22 22 22 22 22 12 22 22 22 22 22 21 10 12 12
tone 480-511: 11 11 11 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
Met 10227 kbps / 989 kbps. Ik heb hier eerder 13888 kbps / 1015 kbps gehad. Modem is direct op het ISRA (lasdop) aangesloten (kabeltje max 20 centimeter). Vandaag heb ik voor de zekerheid even een nieuw RJ11 stekkertje geknepen maar dat mocht niet baten. M'n attenuation downstream is nu gewoon hoger dan 1,5 week geleden. Wat kan ik hier nu aan doen :?

Ik ben toch malle pietje niet!


 • Togvet
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 02-02-2022
Scandic2008 schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 13:18:
[...]


Daarnaast zijn er idd bepaalde protocollen nodig waaronder

Encapsulation = PPPoA VCMux
VPI = 8
VCI = 48

dan wel

Encapsulation = 1483 Bridged LLC
VPI = 0
VCI = 34

De eerste als het via de KPN-lijn loopt,de tweede als het via Tsicali loopt.Hopelijk ben ik niks vergeten ?!
Volgens mij klopt dit niet helemaal, de volgende gegevens staan op de website van telfort internet:

Als u er niet uit komt, kunt u contact opnemen met de fabrikant van uw modem en hen deze instellingen geven. Zij kunnen u dan helpen met het instellen van uw modem voor het Telfort netwerk.

Mode: RFC1483 Routed
Protocol: ENET ENCAP (Ethernet Encapsulation)
Multiplexing: LLC (Logical Link Control)
Encapsulation: AAL5 snap
VPI: 0
VCI: 34
IP-adres: Dynamisch
Een gebruikersnaam of wachtwoord evenals een "hostname" hoeft u NIET in te voeren.

 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 01:19
The Legend schreef op donderdag 26 juni 2008 @ 12:16:
Ik heb sinds een week ineens een lagere downstream:


[...]


Met 10227 kbps / 989 kbps. Ik heb hier eerder 13888 kbps / 1015 kbps gehad. Modem is direct op het ISRA (lasdop) aangesloten (kabeltje max 20 centimeter). Vandaag heb ik voor de zekerheid even een nieuw RJ11 stekkertje geknepen maar dat mocht niet baten. M'n attenuation downstream is nu gewoon hoger dan 1,5 week geleden. Wat kan ik hier nu aan doen :?
Aardverschuiving gehad? ;)
Dit topic staat serieus vol met mensen die sinds een week of 3-4 lagere intrainsnelheden bereiken, dit eigenlijk al sinds die ATM-storing van KPN een aantal weken terug. Zou het daarmee te maken kunnen hebben?

specs


Anoniem: 220818

Wie heeft er ook last van het traag openen van internet-pagina's.

Heeft dit met de DNS-servers van Telfort te maken misschien?

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 07-06 21:18
rikrik schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 21:15:
25 meter, wat ik raar vind is dat de attenuation downstream 39 db aangeeft, terwijl op het andere aderpaar de modem 36db aangeeft. (Ik heb mijn eigen verbinding van telfort, ouders en broertje zitten bij hetnet :P) Het andere aderpaar is met een platte kabel aangesloten van ook ongeveer 20-25 meter..

9750 kbps / 1103 kbps

[...]
Dat is een verschil in apparatuur en interpretatie. Andere apparatuur op de centrale misschien en ander modem type wat het net iets anders rapporteert. En grootste verschil is denk ik wel in ADSL, ADSL2 of ADSL2+ van de verbinding ;) Als die niet gelijk is kan je het sowieso niet vergelijken al :)

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • kamerplant
 • Registratie: Juli 2001
 • Niet online

kamerplant

lekker toch

smokesign schreef op donderdag 26 juni 2008 @ 11:51:
[...]


Ik zou maar mooi die KPN lijn houden ALS je prijs stelt op bereikbaarheid.
Is dat niet het doel van een telefoonlijn dan? :D
Wel triest om dit te horen trouwens :X Je zou denken dat Voip na 5 jaar wel een keer betrouwbaar is :P

 • Blaze85
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
Waarom zou de levertijd van ADSL op een kale lijn bij Telfort trouwens 3 weken duren? Waarom sturen ze die modem niet direct op en gaan met die banaan binnen een paar dagen?

 • PoweRoy
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 07-06 21:45

PoweRoy

funky!

Blaze85 schreef op donderdag 26 juni 2008 @ 15:02:
Waarom zou de levertijd van ADSL op een kale lijn bij Telfort trouwens 3 weken duren? Waarom sturen ze die modem niet direct op en gaan met die banaan binnen een paar dagen?
minimaal 1 week cooldown periode (internet aanvraag)
2 weken voor een stekkertje in kpn centrale in te pluggen en doosje op te sturen

[This space is for rent]


 • Blaze85
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
PoweRoy schreef op donderdag 26 juni 2008 @ 15:06:
[...]


minimaal 1 week cooldown periode (internet aanvraag)
2 weken voor een stekkertje in kpn centrale in te pluggen en doosje op te sturen
Ok :P :o

 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 01:19
rikrik schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 21:15:
25 meter, wat ik raar vind is dat de attenuation downstream 39 db aangeeft, terwijl op het andere aderpaar de modem 36db aangeeft. (Ik heb mijn eigen verbinding van telfort, ouders en broertje zitten bij hetnet :P) Het andere aderpaar is met een platte kabel aangesloten van ook ongeveer 20-25 meter..

9750 kbps / 1103 kbps

[...]
Tja, dat kan het verschil betekenen van verschillende aderparen, verschillende modems, verschillende kabels en het gebruik van de parallelle lijn. Als je 2 ADSL lijnen hebt en je bent stevig aan het downen zal dat invloed hebben op het andere aderpaar, ik ken een geval waarbij 2 wide open verbinding sync verloren als op 1 van beide een download van snelle server werd gestart. Na het afsluiten van de ene(wegens overstap) werd de ander netjes stabiel onder zelfde randvoorwaarden.

specs


 • MensionXL
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online

MensionXL

Optimaliseren!

Ik sta nu al 11 dagen op "Acceptatie van uw bestelling" :( Klopt dit wel?

Goedkoop bellen via VoIP


 • rikrik
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 08-06 13:13
bjck schreef op donderdag 26 juni 2008 @ 14:03:
[...]


Dat is een verschil in apparatuur en interpretatie. Andere apparatuur op de centrale misschien en ander modem type wat het net iets anders rapporteert. En grootste verschil is denk ik wel in ADSL, ADSL2 of ADSL2+ van de verbinding ;) Als die niet gelijk is kan je het sowieso niet vergelijken al :)
Oke, telfort logt in op ADSL2+, en hetnet op ADSL, en het telfort abonnement zit gewoon op het netwerk van telfort zelf, en het hetnet abonnement zit op het kpn netwerk.
MensionXL schreef op donderdag 26 juni 2008 @ 15:46:
Ik sta nu al 11 dagen op "Acceptatie van uw bestelling" :( Klopt dit wel?
Ja, ik stond ongeveer 14 dagen op die stap.

[Voor 16% gewijzigd door rikrik op 26-06-2008 16:09]


 • Smarty77
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 06-06 22:56
Ik vind het echt heeeeel vreemd... Toen alles nog Tiscali was heb ik echt nooit problemen gehad met telefonie!! Nu ik naar 20Mbit ben gegaan en dus naar Telfort heb ik continue problemen...
 • Niet gebeld kunnen worden (blij dat ik mijn KPN lijn nog heb!!!)
 • Spook bellers, telefoon gaat over zonder nummer herkenning als je oppakt is het stil en word de verbinding verbroken!
Terwijl het netwerk toch hetzelfde is gebleven... het enige wat bij mij nog meer is veranderd is dat ik nu het grijze modem heb ipv die zwarte... Zou dit nog effect hebben. Misschien hebben alle mensen met bovenstaande problemen wel het nieuwe type modem en diegene die het oude modem hebben niet??

 • funrider
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 26-05 15:01
bij Telfort duidelijk niet. Tussen de middag sprak ik mn ouders nog ff en er waren weer verhalen dat vanmorgen ook daar ellende was. Is vrijwel altijd landelijk probleem zelden uniek geval. Blijf bij je KPN vaste lijn. Ik heb zelf ook IPB gehad was ook drama qua bellen. Nu zelf zeer tevreden met Tele2 Compleet daar geen VOIP klachten.
Datafeest schreef op donderdag 26 juni 2008 @ 14:19:
[...]

Is dat niet het doel van een telefoonlijn dan? :D
Wel triest om dit te horen trouwens :X Je zou denken dat Voip na 5 jaar wel een keer betrouwbaar is :P

 • Blaze85
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
Zo, besteld, adsl 20 mbit. Hopelijk wordt het geen drama (wat heb ik er toch weer vertrouwen in :P)

 • Toad
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 04-06 12:16
Datafeest schreef op donderdag 26 juni 2008 @ 10:46:
Zijn er ergens eigenlijk betrouwbaarheidsreporten in te zien wat betreft de Voip dienst van Telfort? Ik wil gewoon weten hoe betrouwbaar de dienst momenteel is, uitgaan van forumreacties is niet betrouwbaar, evenmin van een mening van een helpdesker. Zijn deze gegevens er ook ergens?

We bellen thuis momenteel nog via de analoge lijn van KPN. Superbetrouwbaar natuurlijk. Ik vraag me af wat ik moet inleveren als we naar Telfort zouden gaan.
Hier in Vlaardingen ook weer storing vandaag met telefonie van Telfort. Eerst was het een of twee dagen in de week mis, nu is het bijna dagelijks mis.

Ik heb nog nooit van Telfort vernomen waar de problemen aan te wijten zijn en wat ze er aan gaan doen. Volgens mij weten ze zelf niet eens de oorzaak van de vrijwel dagelijkse problemen bij telefonie en dat is wellicht het ergste: er is geen enkel vooruitzicht dat de problemen worden opgelost.
Je vraagt je af wat je moet inleveren als je naar Telfort gaat? Nou dat is simpel: bij het analoge bellen deed de telefonie het vrijwel altijd, bij Telfort heb je vrijwel dagelijks storing zodat je urenlang niet kan bellen of gebeld kan worden en de ellende lijkt met de dag toe te nemen.

Ik vind het een beetje vergelijkbaar met water uit de kraan: je verwacht gewoon dat er water uit de kraan komt als je die openzet. Als Telfort een waterleiding bedrijf had, dan zat je vrijwel dagelijks urenlang zonder water.

Als je de telefoon geen dag kunt missen, bijvoorbeeld i.v.m ziekte of iets dergelijks, begin er dan helemaal nooit aan. De kans is erg groot dat je in noodgevallen niet kunt bellen of dat je niet gebeld kunt worden door iemand die jou dringend nodig heeft.

Ik overdrijf echt niet: als ik dit geweten had was ik er nooit aan begonnen. December gaat Telfort eruit want dan is het jaar ellende om.

Enige voordeel is dat het niet duur lijkt, maar tien euro per maand voor een telefoon die er bijna dagelijks urenlang uit ligt, is helemaal niet goedkoop.

Ik zou liever iets meer betalen voor wel een betrouwbare telefoonverbinding.

 • rikrik
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 08-06 13:13
rikrik schreef op woensdag 25 juni 2008 @ 21:28:
[...]


Ok, ik zal het binnekort eens proberen.
Heb het geprobeerd, maakt geen verschil tussen een kabeltje van 20CM en de 25M kabel

 • BaseT
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 26-05 13:51
Toad schreef op donderdag 26 juni 2008 @ 17:47:
[...]


Hier in Vlaardingen ook weer storing vandaag met telefonie van Telfort. Eerst was het een of twee dagen in de week mis, nu is het bijna dagelijks mis.

Ik heb nog nooit van Telfort vernomen waar de problemen aan te wijten zijn en wat ze er aan gaan doen. Volgens mij weten ze zelf niet eens de oorzaak van de vrijwel dagelijkse problemen bij telefonie en dat is wellicht het ergste: er is geen enkel vooruitzicht dat de problemen worden opgelost.
Je vraagt je af wat je moet inleveren als je naar Telfort gaat? Nou dat is simpel: bij het analoge bellen deed de telefonie het vrijwel altijd, bij Telfort heb je vrijwel dagelijks storing zodat je urenlang niet kan bellen of gebeld kan worden en de ellende lijkt met de dag toe te nemen.

Ik vind het een beetje vergelijkbaar met water uit de kraan: je verwacht gewoon dat er water uit de kraan komt als je die openzet. Als Telfort een waterleiding bedrijf had, dan zat je vrijwel dagelijks urenlang zonder water.

Als je de telefoon geen dag kunt missen, bijvoorbeeld i.v.m ziekte of iets dergelijks, begin er dan helemaal nooit aan. De kans is erg groot dat je in noodgevallen niet kunt bellen of dat je niet gebeld kunt worden door iemand die jou dringend nodig heeft.

Ik overdrijf echt niet: als ik dit geweten had was ik er nooit aan begonnen. December gaat Telfort eruit want dan is het jaar ellende om.

Enige voordeel is dat het niet duur lijkt, maar tien euro per maand voor een telefoon die er bijna dagelijks urenlang uit ligt, is helemaal niet goedkoop.

Ik zou liever iets meer betalen voor wel een betrouwbare telefoonverbinding.
Dan ben ik bang voor je dat er toch echt lokaal op jou aansluiting iets grondig verkeerd gaat.
Mijn telefonie ligt er ook weleens uit maar dat is echt niet meer dan enkele uren per maand.

Dat iedere dag bij jou de telefonie een paar uur niet werkt en bij mij wel lijkt mij duidelijk aangeven dat er een probleem zit op jou adres. Dit kan dan alleen maar een probleem zijn in jou aansluiting. Die zou ik dan als ik jou was ook nog maar eens grondig doornemen.

Sorry dat ik wat direct over kom maar je post is gewoon totaal niet wat ik ervaar met mijn telfort internet en telefonie.

Is er iets fout? "Ik heb het niet gedaan"


 • Toad
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 04-06 12:16
sander_t schreef op donderdag 26 juni 2008 @ 20:03:
[...]


Dan ben ik bang voor je dat er toch echt lokaal op jou aansluiting iets grondig verkeerd gaat.
Mijn telefonie ligt er ook weleens uit maar dat is echt niet meer dan enkele uren per maand.

Dat iedere dag bij jou de telefonie een paar uur niet werkt en bij mij wel lijkt mij duidelijk aangeven dat er een probleem zit op jou adres. Dit kan dan alleen maar een probleem zijn in jou aansluiting. Die zou ik dan als ik jou was ook nog maar eens grondig doornemen.

Sorry dat ik wat direct over kom maar je post is gewoon totaal niet wat ik ervaar met mijn telfort internet en telefonie.
Ik neem dan aan dat jij of iemand anders de hele dag thuis is en de telefoon dan regelmatig gebruikt? Want als je hele dag op je werk bent dan zul je inderdaad weinig last hebben van een storing thuis, want die telefoon wordt dan toch niet gebruikt.

Vanmorgen was er een landelijke storing bij Telfort en bij jou ook neem ik aan?

 • kamerplant
 • Registratie: Juli 2001
 • Niet online

kamerplant

lekker toch

sander_t schreef op donderdag 26 juni 2008 @ 20:03:
[...]


Dan ben ik bang voor je dat er toch echt lokaal op jou aansluiting iets grondig verkeerd gaat.
Mijn telefonie ligt er ook weleens uit maar dat is echt niet meer dan enkele uren per maand.
Je doet alsof het normaal is dat jouw telefonie er wel eens uit ligt. In de tijd dat wij KPN analoog hebben kan ik mij geen enkel moment herinneren dat het plat lag, dat is al zeker 15 jaar lang zo. Telfort bestaat niet eens een jaar, en nu spreek je al van "het ligt er ook eens uit". Ik vind dat niet bepaald normaal ofzo :X

Gelukkig trouwens doet de internetverbinding het prima. Ik gebruik Telfort vanaf het eerste moment en ik heb geen klagen over de verbinding, helemaal top :). 20 euro voor betrouwbaar 20Mbps (ok, ingetraint op 13Mbps) is ook nu nog een goede deal.

[Voor 4% gewijzigd door kamerplant op 26-06-2008 23:08]


 • BaseT
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 26-05 13:51
Ik zit overdag vrij vaak thuis dus gebruik mijn telefoon dan ook redelijk vaak.
Vanochtend ook gewoon gebeld en dus niets gemerkt van landelijke storing.

Een landelijke storing betekent volgens mij alleen maar dat de storing op meerdere plaatsen in het land zit maar niet dat iedereen er last van heeft.

Zoals ik al aangaf heb ik ook wel eens last van algemene storingen maar dat is niet meer dan een paar uur per maand in mijn ervaring.

Dagelijks problemen heb ik dan ook absoluut niet. Ik kan de telefoon gebruiken op de momenten dat ik dat wil en heb nog nooit van mensen gehoord dat ik niet bereikbaar ben.

Of ik dit normaal vind heeft er natuurlijk niets mee te maken. Voip techniek is nu eenmaal gevoeliger voor storingen en niet te vergelijken met een analoge telefoon aansluiting. Dat wist ik toen ik dit product bestelde. Bij mij werkt het gewoon dus hoor je mij niet klagen. Er zijn niet dagelijks grote storingen volgens mij dus moet het probleem ergens anders liggen lijkt mij. Veel problemen met adsl en voip ontstaan nu eenmaal door lokale problemen in de aansluitingen thuis. Slechte kwaliteit bekabeling, slecht isra punt en aftakkingen op het isra naar andere locaties in het huis kunnen allemaal voor veel problemen zorgen.

Bij mij werkt het als ik het nodig heb.

(edit: reactie uitgebreid)

[Voor 36% gewijzigd door BaseT op 26-06-2008 23:26]

Is er iets fout? "Ik heb het niet gedaan"


 • Blackraven
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 08-06 10:45
sander_t schreef op donderdag 26 juni 2008 @ 23:09:
Zoals ik al aangaf heb ik ook wel eens last van algemene storingen maar dat is niet meer dan een paar uur per maand in mijn ervaring.
...
Er zijn niet dagelijks grote storingen volgens mij dus moet het probleem ergens anders liggen lijkt mij. Veel problemen met adsl en voip ontstaan nu eenmaal door lokale problemen in de aansluitingen thuis.
Nou, een paar uur per maand is mij toch nog iets teveel. En het is bij mij gemiddeld iets van 1x per week. Bij het voormalige @home nog maar 1x last van een storing gehad, maar toen werkten m'n tv zenders en internet ook niet meer.
Ik heb geen enkel probleem met mijn adsl, maar wel met voip. Dus ik ben het niet met je eens dat het aan mijn bekabeling zou liggen. Ik denk toch echt dat het voip probleem bij telfort ligt en niet bij de gebruikers, zoals jij suggereert.

 • BaseT
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 26-05 13:51
Blackraven schreef op vrijdag 27 juni 2008 @ 09:44:
[...]
.... Ik heb geen enkel probleem met mijn adsl, maar wel met voip. Dus ik ben het niet met je eens dat het aan mijn bekabeling zou liggen. Ik denk toch echt dat het voip probleem bij telfort ligt en niet bij de gebruikers, zoals jij suggereert.
Blijft dan toch vreemd dat het bij mij most of the time wel werkt en bij anderen niet. Daar kan ik maar één conclusie uit trekken.

Is er iets fout? "Ik heb het niet gedaan"


Anoniem: 265800

En weer last van storingen met vast bellen. Telefoon die niet overgaat en geen bereikbaardheid netzoals gisteren.

Anoniem: 266047

Op 14 juni via de website ADSL 20 mbit (zonder telefonie)besteld op een kale lijn, zat nog niets op. Er is helemaal geen KPN monteur geweest?! 24 Juni het DHZ pakket binnen, nog geen DSL signaal op het isra-punt. Op de 25ste de brief met gegevens. Gisteren op isra DSL signaal. Direct op het isra-punt de zyxtel, die direct met ethernet in de laptop. 100 MB bin van bbned, 100 MB bin van FTP telfort: 1.54 MB/sec. Enigzins constante download via Eweka paysever nntp:119 downstream (zonder ssl) van 1475 KB/s - 1525 KB/s.
Wanneer ik alleen de aders rood en blauw laat zitten bovenstaande snelheid. Als ik ook oranje en wit aansluit, dan is het net wat minder 1350 KB die zijn er weer snel af ;)
Alles is aangesloten puur op israpunt, zonder andere aftakkingen. Geen vaste telefonie van kpn aanwezig, ook niet via Telfort (gelukkig maar). Als ik de stekker in het isra punt doe die naar de wcd in de woonkamer loopt, en daar het modem inprik is de snelheid precies gelijk.

De afstand vanaf uw postcode naar de telefooncentrale is naar schatting: 236 meter moet toch beter kunnen? Maar ik kwam van Sikko kabel 4 mbit voor €29.99, nu ongeveer 12 mbit voor €20,- toch wel positief, maar ik wil sneller downloaden :*)

Vanavond eens even telnetten naar de Zyxtel

[Voor 55% gewijzigd door Anoniem: 266047 op 27-06-2008 10:40. Reden: afstand tot centrale erbij.]


 • peacelord
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 18:31
Anoniem: 265800 schreef op vrijdag 27 juni 2008 @ 09:55:
En weer last van storingen met vast bellen. Telefoon die niet overgaat en geen bereikbaardheid netzoals gisteren.
Same here!

[Voor 3% gewijzigd door peacelord op 27-06-2008 10:08]

4130 WP zuidelijke oriëntatie 14 x ja solar en SE 3500 HD


 • iMars
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 20:40
rikrik schreef op donderdag 26 juni 2008 @ 16:07:
[...]


Oke, telfort logt in op ADSL2+, en hetnet op ADSL, en het telfort abonnement zit gewoon op het netwerk van telfort zelf, en het hetnet abonnement zit op het kpn netwerk.


[...]


Ja, ik stond ongeveer 14 dagen op die stap.
Ik precies een week, op de dag nauwkeurig :P
Paar dagen later is de status "Technische oplevering"...
In de week van 3 juli zal het geactiveerd worden.
Gisteren mijn modem gekregen, maar ik was er niet, bij de buren afgeleverd, vandaag maar ff kennis maken met mijn nieuwe buren :+

Vind het wel snel gaan...
Mja, je hebt positeve en negatiefe ervaringen, die van mij is tot nu toe positief ;)

Koop hier mijn P1 reader :)


 • arnova
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 15:51

arnova

weet veel, maar niet alles

Hier ook WEER voor de zoveelste keer storing met telefonie van Telfort. Ik ga nu echt een brief aan ze schrijven om mijn contract te laten ontbinden op grond van hun wanprestatie. Nog even voor de duidelijkheid:

NEEM GEEN VASTE TELEFONIE VAN TELFORT!!! HET IS ALLEEN MAAR GEZEUR EN ER IS NA EEN HALF JAAR NOG STEEDS GEEN ZICHT OP VERBETERING!!!

 • hjs
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online
Mhhh, bij ons begint die telefoon ellende nu ook :(

 • graziemille
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 07-05 17:14
Smarty77 schreef op donderdag 26 juni 2008 @ 16:19:

• Spook bellers, telefoon gaat over zonder nummer herkenning als je oppakt is het stil en word de verbinding verbroken!

Hehe, eindelijk eens een post van iemand die OOK spookbellers heeft.
Ik ervaar dit ook al sinds ik telefoneer via Telfort (sinds november vorig jaar en verder probleemloos)

Ook al bij de helpdesk aangekaart, maar zij beginnen over 'misschien een probleem met nummerherkenning'
Maar dat heeft er echt niets mee te maken.

Wat opvalt, is dat het telefoonlampje op het modem knippert, ten teken van een inkomend gesprek, maar in de telefoonlog is het inkomend gesprek niet terug te vinden.
Ik verdenk het modem ervan om 'zomaar' een inkomend gesprek te genereren, wat er eigenlijk niet is.

Nog meer mensen met dit verschijnsel??

 • Googolplex
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 26-12-2021
Hmm, dat is duidelijk. Wilde hier mijn klachten over het bellen even kwijt, maar zie dat ik niet de enige ben. Duurde net 40 seconden voordat mijn mobiel overging nadat ik op de bel toets heb gedrukt (vanaf de Telfort lijn dus). Ook duurde het een halve minuut voordat hij overging (van mobiel naar de vaste Telfort lijn).

Drama dus...

 • Toad
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 04-06 12:16
Het ziet er naar uit dat de storingen bij Telfortbellen nu een structureel karakter beginnen te krijgen. Heeft iemand wel eens van iemand bijTelfort gehoord wat de oorzaken van deze problemen zijn(te veel klanten?, kinderziektes?).

Ik heb de indruk dat de meeste storingen bij Telfort telefonie in de ochtend plaatsvinden, hebben jullie die ervaring ook?

Ik heb diverse collega's die ook VOIP bellen, maar dan via de kabel en die hebben bijna nooit probelemen. Dus de techniek VOIP kan wel storingsvrij werken.

 • jorgvandijk
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 01-08-2019
graziemille schreef op vrijdag 27 juni 2008 @ 10:53:
[...]


Hehe, eindelijk eens een post van iemand die OOK spookbellers heeft.
Ik ervaar dit ook al sinds ik telefoneer via Telfort (sinds november vorig jaar en verder probleemloos)

Ook al bij de helpdesk aangekaart, maar zij beginnen over 'misschien een probleem met nummerherkenning'
Maar dat heeft er echt niets mee te maken.

Wat opvalt, is dat het telefoonlampje op het modem knippert, ten teken van een inkomend gesprek, maar in de telefoonlog is het inkomend gesprek niet terug te vinden.
Ik verdenk het modem ervan om 'zomaar' een inkomend gesprek te genereren, wat er eigenlijk niet is.

Nog meer mensen met dit verschijnsel??
Heb dezelfde ervaring,

Ik gebruike een speedtouch 716 w

 • Toad
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 04-06 12:16
webmail schreef op vrijdag 27 juni 2008 @ 10:13:
[...]

Ik precies een week, op de dag nauwkeurig :P
Paar dagen later is de status "Technische oplevering"...
In de week van 3 juli zal het geactiveerd worden.
Gisteren mijn modem gekregen, maar ik was er niet, bij de buren afgeleverd, vandaag maar ff kennis maken met mijn nieuwe buren :+

Vind het wel snel gaan...
Mja, je hebt positeve en negatiefe ervaringen, die van mij is tot nu toe positief ;)
Ik denk dat je helemaal geen ervaring hebt met Telfort, want je bent nog niet eens aangesloten. Het enige wat je ervaren hebt is dat de modem tijdig is bezorgd. Kan er op wijzen dat Telfort het niet meer zo druk heeft met aanmelding van nieuwe klanten. Verbaast me niets met zo'n brakke telefoonverbinding.

Mijn ervaring met Telfort: internetten doet het vrijwel probleemloos met de beloofde snelheid.

Telefonie is ronduit verschrikkelijk: het aantal langdurige storingen neemt in hoog tempo toe. Als ik dat van te voren geweten had, was ik er nooit aan begonnen.

Ik heb nu al het punt bereikt dat wanneer ik wil gaan bellen, ik me afvraag of ie het nu wel zal doen en als er een tijdje niet gebeld wordt, ik met mijn mobiel mijn eigen vaste nummer ga bellen om te checken of ie het nog wel doe.

Kortom: het vertrouwen in Telforttelefonie is gedaald tot nul.

Zijn er nog overstappers van Telfort naar andere providers met vastbellen die wel een betrouwbare telefoonverbinding aanbieden? Als het wat duurder is, is dat geen probleem dat heb ik wel over voor een betrouwbare telefoonverbinding.
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Melding van 'het werkt hier niet/wel' heeft weinig toegevoegde waarde in dit topic! Bespreek iets specifiek of laat de reactie achterwege, niemand kan er iets mee. GoT is geen plaats om storingen te melden over diensten.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee