Toon posts:

Telfort Internet ervaringen topic - Deel 12 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 12 Laatste
Acties:
 • 80.487 views

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg
Meest gestelde vraag: Hoe stap ik over?

Inhoud

Producten
Maximale snelheid
ADSL1/ADSL2/ADSL2+
Telefonie
Modems
Contract
Overstappen
Tiscali / 12move
Veel gestelde vragen
Afsluiting


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Producten

Telfort bied voor € 19,95 per maand maximaal 20 mbit download snelheid aan via ADSL. Afhankelijk van de afstand tussen je woning en de KPN wijkcentrale kan de snelheid lager uitvallen. Telfort heeft op haar website een postcode check staan die een indicatie geeft van de te behalen snelheid:

Extra diensten:

Bij deze internetverbinding krijg je ook nog de volgende diensten:

• 5 mailboxen
• 25 e-mailadressen
• Webmail functionaliteit
• 50 MB mailboxruimte

Er is geen homepage ruimte en er zijn ook geen binaire nieuwsgroepen.

GEEN doorbelasting vaste lijn

Het maakt niet uit of je een KPN telefoonabonnement hebt. Er is geen doorbelasting voor de vaste lijn. Dus de prijs blijft altijd € 19,95 voor internet. Het zal wel in de prijs verwerkt zitten.

Administratiekosten

Bij het aanvragen van een Telfort abonnement wordt éénmalig € 14,95 in rekening gebracht voor verzend en administratiekosten.

DSL netwerk

Telfort levert primair op het Tiscali ADSL netwerk waar beschikbaar, daarnaast wordt gebruik gemaakt van lijnen op het KPN ADSL netwerk. Het mooie is dat bij beide netwerken de instellingen van de modem gelijk zijn.


Leuk artikel trouwens in de Telegraaf (bron)
Telfort internet is een dienst die het onlangs overgenomen Tiscali Nederland uitvoert voor Telfort. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het netwerk van Tiscali in combinatie met dat van KPN. Dit netwerk dekt sinds kort 96 procent van Nederland.
Dus Tiscali verzorgt de dienst Telfort Internet inderdaad :)

Was ook te verwachten gezien dezelfde modems ook geleverd worden bijvoorbeeld. En de extra dekking is nu aanwezig door gebruik te maken ook van het ADSL netwerk van KPN naast dat van Tiscali.

IP adres

Bij Telfort krijg je een dynamisch IP adres op basis van DHCP. Als je de modem aan laat staan zal die echter niet veranderen. Kan natuurlijk voorkomen dat bij werkzaamheden ofzo je IP adres anders wordt. De ZyXEL modem ondersteund DynDNS.org, dus voor de mensen die een (web)server willen draaien kunnen bij DynDNS.org een subdomeintje aanmaken die altijd naar je eigen IP verwijst. Zodra je IP veranderd update de modem de DNS verwijzing.

Levertijd

De levertijd is per aansluiting natuurlijk verschillend. Dit zijn de meest voorkomende levertijden:

Kale lijn: Ongeveer 3 weken. Een KPN monteur komt ook de lijn controleren.
Lijn met KPN telefonie: Ongeveer 2 weken. Indien er ook een DSL signaal op staat van een andere provider kun je zelf een overstap datum kiezen. De eerste overstap mogelijkheid is altijd 2 weken na de huidige datum.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Maximale snelheid

Veel mensen vragen zich af wat de maximale snelheid is die ze gaan halen. Het antwoord is heel simpel: Het maximale wat mogelijk is op je koperlijn in combinatie met het type wijkcentrale.

:? Dat is allemaal heel leuk, maar ik wil toch weten wat ik zou kunnen halen zodat ik kan op basis daarvan kan kiezen tussen Kabel of ADSL internet.

Op http://internet.telfort.nl/ vind je een tooltje die je een indicatie geeft. Deze ziet er zo uit:

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/snelheid.jpg


Deze geeft een indicatie op basis van de geschatte afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Indien je de afstand wilt zien kun je deze link gebruiken. Deze database is echter wel oud. Kijk vervolgens in dit grafiekje om de maximale theoretische snelheid te bekijken.

:? Ik haal de snelheid niet die in de grafiek staat!

Dat kan heel goed kloppen omdat dit de maximale theoretische snelheid is. We gaan er dan van uit de je zelf alles optimaal hebt aangesloten en de koperkabel in optimale staat is. Dit is meestal nooit het geval. Onthoud dat deze grafieken in testlab's zijn gemaakt.

Gebruikte URL's:

Postcode afstand database
ADSL2 snelheid grafiek

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


ADSL1/ADSL2/ADSL2+

In de vorige delen is vaak verwarring naar voren gekomen betreffende de verschillen tussen ADSL1, ADSL2 en ADSL2+. De standaarden zijn het volgende:

ADSL1: Maximale downstream van 8 mbit/s.
ADSL2: Maximale downstream van 12 mbit/s.
ADSL2+: Maximale downstream van 24 mbit/s.

Het moge duidelijk zijn dat je dus een ADSL2+ verbinding wilt. Indien je op het Tiscali Wholesale netwerk bent aangesloten hoef je je geen zorgen te maken, het hele Tiscali Wholesale netwerk is ADSL2+ geschikt.

Indien je op het KPN netwerk aangesloten wordt is het verhaal anders. Na wat rondvragen (bedankt BjcK) ben ik er achter gekomen dat KPN onderscheid maakt in 2 typen wijkcentrales, namelijk ADSL1 en ADSL2+.
In een ADSL2+ centrale zijn alle kaarten ADSL2+ en zul je dus een ADSL2+ verbinding moeten kunnen opbouwen. In een ADSL1 centrale kunnen zowel ADSL1 als ADSL2+ kaarten zijn. Om de centrale toch als ADSL1 te houden tot de ombouw voltooid is zijn in de daar aanwezige kaarten een ADSL2 profiel met een maximale downstream van 8 mbit gezet.

Mocht je dus in je modem zien dat je modem gebruikt maakt van ADSL2 (dus niet ADSL2PLUS) en de downstream ligt rond de 8 mbit, dan weet je de reden. Deze word gecapped om alles in de centrale gelijk te houden. Ik denk dat dit gedaan wordt om niemand het voordeel te geven om eerder aangesloten te zijn op een ADSL2+ kaart. Want dat wilt iedereen natuurlijk en is het krabben, bijten en gillen om dat voor elkaar te krijgen. ;)

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Telefonie

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/telefoondoos.jpg


Telfort levert hiernaast ook nog telefonie voor 9,95 per maand. Dit kan alleen in combinatie met een Telfort internet abonnement, dus dat komt dan totaal uit op € 29,90. Je belt naar alle vaste nummers in Nederland gratis zonder starttarief. Ook een nummer porteren van een andere aanbieder is mogelijk.

Er wordt gebruik gemaakt van de VoIP techniek. Je krijgt de SIP gegevens thuisgestuurd dus je hoeft niet het bijgeleverde modem te gebruiken. Dit raadt Telfort uiteraard wel aan en ze zullen alleen de ZyXEL modem ondersteunen. Welke provider doet dat niet? Dus een ander modem met VoIP functionaliteit, een hardphone of PBX software als Asterisk en 3cx kun je ook gebruiken.

Dit zijn de instellingen die je voor vaste telefonie kunt gebruiken:
Klik hier en dan op "Telfort vast bellen gebruiken zonder Telfort internetmodem"

Diensten

Bij Telfort telefonie zitten de volgende diensten bij:

• Voicemail
• 0900 en/of 06 nummers blokkeren
• Nummerweergave (Als je telefoon dit ondersteund)
• Nummer porteren mogelijk (Kost eenmalig € 9,95)

Nummer porteren

Het porteren van een nummer is mogelijk. Dit betekent dat je je huidige vaste telefoonnummer kan meenemen naar Telfort. Voor de juiste volgorde van aanvraag kun je het beste even kijken bij Overstappen

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Modems

Telfort levert modems van het merk ZyXEL. Het gaat om de ZyXEL 2602H-D serie en de ZyXEL 2602R serie. De R serie heeft maar 1 ethernetpoort. De D versie heeft er 4 en kan ook met WiFi geleverd worden. Er is geen life-line aanwezig. Dit kun je eventueel zelf voor elkaar krijgen met bijvoorbeeld de Artech 521 switch.

Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

Hier kun je de modem in detail zien, hoge resolutie plaatjes gevonden op de chinese ZyXEL site:


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein1.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein2.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein3.jpg
Klik op een afbeelding om deze te vergroten


De kosten voor de modems:

• Standaard modem: € 0,- (Los: € 69,-)
• Multipc modem: € 30,- (Los: € 99,-)
• Draadloos modem: € 70,- (Los: € 139,-)

Het zijn allemaal modems met een routerfunctie ingebouwd. Dit is nodig om de telefonie werkend te houden. De R serie heeft dit dus ook, ook al is er maar één ethernetpoort. Met een simpele switch erachter kun je dus meerdere pc's aansluiten.

In de modems zit een firmware ingebouwd waarin de netwerkinstellingen al goed staan. Het is dus niet nodig de VPI/VCI waardes en dergelijke te veranderen. Verders is in de modem niks afgeschermd. Indien je via een andere VoIP telefonieaanbieder wilt gaan bellen is dit gewoon mogelijk met dit modem.

Handleidingen

Indien je de handleidingen bent kwijtgeraakt kun je ze ook in PDF vorm krijgen:

Basis en Multi-PC modem
Draadloos modem
Telefonie

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Contract

Bij telfort sluit je een contract af voor één jaar. Na dit jaar kun je het contract per maand opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit staat allemaal in de algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.
15.1 Tenzij in de Overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor onbepaalde tijd, met een minimumduur van 12 maanden.

15.3 De opzegtermijn voor de Klant bedraagt bij Overeenkomsten voor onbepaalde tijd één maand na afloop van de minimumduur. Indien de Overeenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd bedraagt de opzegtermijn voor de Klant één maand voor het einde van de duur van de Overeenkomst. Als moment van opzeggen geldt het moment van ontvangst van de opzegging door Telfort. Opzegging geschiedt op de wijze zoals beschreven op de Website.
Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Overstappen

Het overstappen gedeelte splits ik op in 2 delen: Internet en Telefonie. Voor beiden gelden andere stappen om een overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ik heb nu internet via:
Kabel
ADSL
Geen- of inbel internet

Ik telefoneer via:
KPN analoge lijn of ISDN lijn
KPN InternetPlusBellen
Andere VoIP aanbieder


Kabelinternet
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je vanaf kabel komt.
 • Levertijd: 2 a 4 weken (Komt overeen met de opzegtermijn bij de meeste kabel aanbieders)
Als je zeker wilt zijn dat je niet zonder internet zit kan je wachten tot je online status aangeeft: stap 4 met opzeggen bij de kabelaar. Echter heb je zo kans op een (kleine) overlap met twee verbindingen en dus extra kosten.

ADSL (Heb je InternetPlusBellen. Klik hier. InternetPlusBellen heeft een andere procedure.)
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je al een ADSL verbinding hebt.
 • Print de opzegbrief die Telfort je aanbiedt.
 • Verstuur de brief pas als je in stap 4 bent.
De brief kun je pas later versturen om zeker te zijn dat je huidige aanbieder niet een slooporder indient zodat je ADSL signaal door Telfort kan worden overgenomen. Dit kan een week tot twee weken duren na aanvraag.

Eerder opzeggen KAN goed gaan, maar als je huidige aanbieder toch eerder een slooporder indient en Telfort heeft nog migratie aangevraagd, dan gaat alles fout en zit je zo 2 á 3 weken zonder internet

Als de opzegtermijn bij de huidige ISP 1 maand bedraagt is het meest optimaal om een overstap aan te vragen met een wens datum over 6 weken. Na twee weken is je aanvraag bevestigd en kan je de opzegging versturen naar de huidige aanbieder met de maand opzegtermijn. Zo betaal je het minst dubbel en toch zeker van een juiste volgorde/planning.

Geen internet of inbelinternet
 • Vraag Telfort aan.
 • Een inbel-abonnement kan je direct opzeggen of als je zeker wilt zijn dat je niet zonder zit kan je dat pas doen als je in stap 4 bent. Dan heb je ook de datum van Telfort ontvangen wanneer de verbinding wordt geleverd.
Sommige ISP's (bijvoorbeeld XS4all) hebben ook de mogelijkheid om een los abonnement voor mail en inbel toegang te behouden tegen een laag maandbedrag. Voordat je opzegt bedenk of je daar interesse in hebt en informeer daar dan naar. Dan in plaats van een opzegging alleen daarbij aangeven dat je zo'n abonnement voor je mail adres wilt behouden.

Telefonie

KPN analoge lijn of ISDN
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
KPN InternetPlusBellen
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN IPB abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
Andere VoIP aanbieder
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je VoIP abonnement WEL op. Geef aan dat het telefoonnummer geporteerd moet worden.
 • Van Telfort ontvang je een brief met de porteringsdatum.
Je bent uiteraard altijd zelf verantwoordelijk voor het stoppen van een abonnement. In principe zegt Telfort niks op maar ziet KPN een uitportering als opzegging. Controleer dus altijd zelf of een opzegging goed gaat om dubbele kosten te voorkomen!

Opleverdatum

Een kale lijn opleveren duurt meestal 3 weken. Het is niet mogelijk een exacte datum te kiezen. Dit kan alleen als er al een DSL signaal op deze locatie is en deze wordt overgenomen. Wil je zo snel mogelijk weten wanneer je lijn aangesloten gaat worden? Wacht dan tot 7 dagen na je bestelling (de cooldown periode) en bel 0900-9596. Vaak zal er echter nog geen datum bekend zijn omdat de KPN dit bepaald na het telefoontje voor de afspraak betreffende het testen en labelen van de lijn.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Tiscali / 12move

Sinds kort is bekend gemaakt dat Tiscal en 12move gaan veranderen van naam. Alle klanten van beide providers komen onder één dak genaamd Telfort Internet. Er schijnt niks te veranderen aan de diensten die je hebt, alleen de algemene voorwaarden wijzigen. De belangrijkste wijzigingen zijn volgens de website van Tiscali:
De meest belangrijke wijzigingen betreffen (kort weergegeven):

- aansprakelijkheid, artikel 16: de aansprakelijkheid van Telfort per aansprakelijkheidsstelling is beperkt tot twee maal het door de klant verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende diensten, waarbij per jaar tegenover dezelfde klant de aansprakelijkheid is beperkt tot maximaal viermaal het verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende dienst(en).

- prijswijzigingen artikel 9: prijswijzigingen worden 4 weken van te voren bekend gemaakt, waarbij de klant tot 4 weken na de bekendmaking het recht heeft de overeenkomst te beëindigen.

- privacy, artikel 11: De klant verleent toestemming aan Telfort om zijn of haar persoons- en verkeersgegevens op te nemen en te verwerken in de klantenregistratie van Telfort die benodigd is voor een goed beheer en exploitatie van de systemen en netwerken van Telfort en voor de (administratieve) beheerstaken. De klantenregistratie is slechts toegankelijk voor Telfort en groepsmaatschappijen en wordt niet aan derden verstrekt behoudens een aantal specifiek genoemde gevallen.

- geschillencommissie, artikel 19: geschillen kunnen aanhangig worden gemaakt bij De Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten (zie: www.sgc.nl).


Aangezien de voorwaarden wijzigen mag je je lopende abonnement bij Tiscali of 12move opzeggen. Dit staat ook op de website van beide providers:
Tiscali

Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 13 januari 2008 telefonisch uw abonnement opzeggen per 14 januari 2008. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).

12move
Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 9 december 2007 telefonisch uw abonnement opzeggen per 10 december 2007. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).
:? Ah mooi dus ik ga nu ook 19,95 betalen en 20mbit krijgen?

Nee dat dus weer niet. Alleen de naam veranderd. Je snelheid, e-mail, telefoonnummers en prijs per maand blijft hetzelfde.

:? Oh, maar kan ik mijn huidige abonnement dan omzetten?

Op de veelgestelde vragen pagina staat dat het in veel gevallen mogelijk zal zijn. Wat ze precies bedoelen staat er niet bij. Ik neem aan dat dezelfde regels gelden als bij Tiscali. Je dient je huidige abonnement minimaal een jaar te hebben. Zeker weten doe ik dit niet natuurlijk.

Meer informatie kun je vinden op de websites van Tiscali en 12move:

http://www.tiscali.nl/telfort
http://www.12move.nl/telfort

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Veelgestelde vragen

:S Ga ik ook 20 mbit download snelheid halen?

Dat is lastig te zeggen. 20 mbit betekent dat de maximale snelheid 20 mbit per seconde is. Om dit te halen moet je niet te ver van de wijkcentrale wonen. Ook moet je de modem bij je ISRA punt aansluiten. Houd de DSL bekabeling zo kort mogelijk.

:? Kan ik met één telefoon zowel via Telfort als mijn KPN lijn bellen?

Nee, het ZyXEL modem heeft geen zogenaamde life-line poort. Met een arttech 521 switch kun je dit wel voor elkaar krijgen. Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

:? Waarom duurt het zo lang voordat de telefoon over gaat?

Dit komt omdat VoIP een heel andere techniek is dan analoog bellen. Bij analoog bellen wordt elk nummer wat je intoetst direct aan de centrale doorgegeven. Bij VoIP moet het te bellen telefoonnummer in één keer doorgegeven worden. Daarom wacht de modem standaard 5 seconden om te zien of je helemaal klaar bent met het intoetsen van het telefoonnummer. Je kunt ook de modem de opdracht geven het ingetoetste nummer gelijk te versturen door een # achter het nummer in te toetsen. In de webinterface kun je deze functie ook instellen dat de modem na bijvoorbeeld 2 seconden al gaat bellen. Let wel op dat je dan OF snel intoetst OF dat je een DECT toestel hebt die het nummer snel kiest. (Dus nummer intoetsen voordat je op het hoorntje drukt).

:? Help, nummerherkenning doet het niet!

Dan heb je waaschijnlijk een toestel die de nummerherkenning via de FSK methode verwacht in plaats van DTMF. Dit kun je in de modem interface wijzigen bij de phonepoort instellingen.

:? Ik heb al een router met WiFi. Kan ik die blijven gebruiken met dat ZyXEL modem?

Ja dat kan. Echter, de ZyXEL modem heeft ook al een router functie. Het beste kun je de router functie van de ZyXEL modem intact laten, anders werken de telefoonpoorten niet meer. Zet je eigen draadloze router om naar een access point:

• Zet de DHCP server in je router uit
• Stop de kabel die normaal in de WAN aansluiting gaat in één van de LAN aansluitingen
• Klaar :)

:? Kan ik meer dan één telefoon aansluiten?

Ja dat kan. Dit kun je doen door de lijn te splitten na de modem. Let op de aansluitfactor van elk toestel. Indien deze te hoog is kan het voorkomen dat het toestel niet meer werkt. Verdeel dan de toestellen over de 2 phone poorten op de modem. In de webconfiguratie kun je voor elk poortje instellen welk telefoonnummer deze gebruikt.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP.

:? Help, ik heb in de modem een aantal instellingen veranderd en nu doet ie niks meer!

Geen nood, dit is eenvoudig op te lossen. Kijk of het POWER lampje stabiel brandt. Indien dit het geval is even een pen/paperclip pakken. Op de achterkant van het modem vind je een klein gaatje waar 'reset' bij staat. Nu druk je dat gaatje in tot het POWER lampje gaat knipperen. Nu is de modem terug naar de fabrieksinstellingen en kun je 'm weer opnieuw instaleren.

:? Kan ik mijn vaste telefoonabonnement van KPN gewoon behouden?

Ja dat kan. Indien je al ADSL hebt en je stapt over naar Telfort kun je gewoon je huidige splitter blijven gebruiken. Heb je nog geen ADSL en vraag je Telfort aan, dan wordt er een splitter meegeleverd.

:? Kan ik met het Telfort modem ook van een andere VoIP dienst gebruik maken?

Ja dat kan gewoon. De modem is wel standaard voorgeconfigureerd voor de eigen VoIP dienst, dus je zult de advanced setup moeten gebruiken om alle gegevens in te vullen.

:? Hoe doe je aan portforwarding met telfort zyxel modems?
Hier staat een mooie stappen plan om je poorten te forwarden. Specifiek voor Azureus kun je deze stappenplan volgen.

:? Hoe kan ik port scan doen om te controleren of deze goed geforward is?
Er zijn een aantal online security checkers die dit voor je willen doen:
ShieldsUp

:? Hoe kan ik me snelheid inschatten (down attenuation) van me huidige provider?
Je kunt je down attenuation (zie je zyxsel stats) delen door 13.8. Ook kun je kijken naar deze grafiek. Deze afbeelding geeft we de ideale omstandigheden door.

:? Mijn DNS is een beetje traag :? . Hoe kan ik dit tweaken?
Je kunk je DNS veranderen naar een van de OpenDNS IP's, voor het sneller laden van pagina's (bijv. 208.67.222.222- en - 208.67.220.220).

:? Ik haal 6mbit op ADSL2+. Hoe kan ik me modem in stellen op adsl2 om meer uit me verbinding te halen?
Zie deze reactie voor een stappenplan.

:? Hoe kan me snelheid het beste testen?
Het is lastig om een betrouwbare resultaat te krijgen van http://speedtest.nl bijvoorbeeld. Wil je op een grotere hap data kauwen, gebruik de 100 MB testbestand van Telfort zelf.

:? Mijn Zyxel modem is steeds 100% load wat kan ik hier aan doen?
Zet bandwidth management uit.

:? Ik ben down!
Zyxel heeft zelf een FAQ die je stapsgewijs door dit probleem kan helpen.

:? Ik ben af en toe down!
Ook hiervoor heeft Zyxel zelf een FAQ.

:? Mijn modem is defect! Wat nu?
U kunt uitsluiten dat de modem het probleem is door een andere modem op dezelfde aansluiting te gebruiken. De kans dat twee dezelfde modems tegelijkertijd defect zijn is te verwaarlozen. Indien ook de tweede modem het niet doet, licht het niet aan de modem. U kunt het beste contact opnemen met uw provider. Zij kunnen contact opnemen met de Telco om na te gaan wat er verkeerd is gegaan bij het aansluiten.

:? Heeft Telfort een datalimiet?
Nee een Fair Use Policy, wat dit betekend dat je niet oneindig kan downloaden maar, er zijn tot dus ver nog geen meldingen bekent dat Telfort gebruikers de lijn hebben geknepen.


Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Afsluiting

Dit is alweer deel 11 het Telfort topic. Uiteraard houden we ons in dit topic aan de regels die op GOT gelden.

Terug naar bovenCredits gaan nog steeds naar trolleystad voor het aanmaken van deze geweldige TS!

Telfort nieuwsgroep
De nieuwsgroep over Telfort en zijn gebruikers kun je hier vinden.

Status Controle?
Je kan rond stap 2 / 3 je adres gegevens even mailen naar telfort@totaalgeflipt.nl om te weten hoelang het nog gaat duren.

Topic Updates
Voor TS suggesties kun je het best een DM of een mail sturen. Deze zullen dan bij het volgende deel worden ingesloten.

Update: 24 Mei 2008
FAQ geupdate! Met heel veel dank aan lt_cmd_data voor de info! *O*


Deel 12 Alweer! *O*


Waarschuwing:
Melding van 'het werkt hier niet/wel' heeft weinig toegevoegde waarde in dit topic! Bespreek iets specifiek of laat de reactie achterwege, niemand kan er iets mee. GoT is geen plaats om storingen te melden over diensten.

 • Stiegl
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 26-05 15:37
[Repost uit het vorige topic]

Ik heb een Zyxel 2602H modem (zwart model). Deze traint op 11734/992.
Nu probeerde ik pas het modem van mijn vader, een nieuwe Zyxel 2602 (zilver model) en deze trainde ongeveer 1500 kbps hoger dan het mijne.
Is mijn modem in te stellen zodat hij dat ook gaat doen?
Ik heb geprobeerd te spelen met "wan adsl targetnoise" maar daar bereik ik eigenlijk weinig mee.
Is er trouwens ergens een manual van al die telnet commando's?

Uit onderzoek is gebleken dat 85% van alle statistieken niet klopt


 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
Stiegl schreef op zondag 12 oktober 2008 @ 19:28:
[Repost uit het vorige topic]

Is er trouwens ergens een manual van al die telnet commando's?
Bedoel je deze ?

http://www.zyxelsupport.nl/z008.html

 • Stiegl
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 26-05 15:37
Die had ik inderdaad ook gezien. Wat ik eigenlijk zoek is een overzicht wat er allemaal te doen is met dat menu, en een overzicht wat ik met de commando's in "command mode" kan doen.

Uit onderzoek is gebleken dat 85% van alle statistieken niet klopt


 • Bergie
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 25-05 15:23

Bergie

Lekker belangrijk...

Nog maar even mijn vraag uit het vorige topic:

Heeft Telfort geen faxnummer meer ofzo? Ik zit te zoeken op hun site maar kan het nergens meer vinden. Dit heeft er eerder toch wel opgestaan meen ik me te herinneren :?

Yamaha MT-09


 • pven
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online
Ik weet niet zeker of het faxnummer klopt, maar Google gaf me 020 2005050 terug.

We gaan eraan! || Marktplaats-meuk. Afdingen mag! ;-) || slotje.com for sale || Dank pven!


 • Soepstengel
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 08:32
Misschien een gekke vraag maar weet iemand of Telfort port 9 blokkeert? Ik kan namelijk (sinds een aantal weken) mijn computer niet meer via internet aanzetten terwijl de poort in mijn router wel gewoon netjes open staat.

Desktop: Ryzen 3600 | 16 GB | Radeon RX 6800 | Asus MG279Q


 • funrider
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 26-05 15:01
Is het overigens niet verstandig om in de startpost iets te vermelden over de afgelopen telefonie problemen bij telfort en dat die nog steeds spelen (stukje vermelden van telfort mededelingen site zelf).

offtopic: de postcode link check van tudelft werkt niet ook staat er in het starttopic nog 'deel 11' ipv 12.

[Voor 49% gewijzigd door funrider op 13-10-2008 10:19]


 • JosWo
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 16-12-2022
funrider schreef op maandag 13 oktober 2008 @ 10:17:
Is het overigens niet verstandig om in de startpost iets te vermelden over de afgelopen telefonie problemen bij telfort en dat die nog steeds spelen (stukje vermelden van telfort mededelingen site zelf).
psssssst het gaat nu al een paar dagen goed met telefonie, zou het dan toch waar zijn die mededeling? Zie trouwens dat ze het overzicht met storingen hebben vervangen door die mededeling. Deed natuurlijk wel zeer dat dagelijkse rijtje, hoe dan ook voorlopig lijkt het de goede kant op te gaan.

 • OgWok
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 07:46

OgWok

U.N.C.L.E.

Om 10:31 geen telefoon, mijn nummer niet bereikbaar :( Wel een Telfort antwoordapparaat.
Ping met Emule Plus erg slecht; maar 6 servers onder de 100 ........... grrrrrrrrrrrrrr

[Voor 9% gewijzigd door OgWok op 13-10-2008 13:06]

MacPro Core i5 750, Mac Mini, hier en daar een verdwaalde pc.....


Anoniem: 39403

Wat wil je hiermee zeggen? Is de vraag of er nog meer mensen last hebben? Of is het een losse Flame?

Bij mij werkt het momenteel goed. Misschien moet je je modem eens uit en aan zetten?

[Voor 30% gewijzigd door Anoniem: 39403 op 13-10-2008 13:03]


 • rudyhattem
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 21-04 13:26
Anoniem: 39403 schreef op maandag 13 oktober 2008 @ 13:03:
Wat wil je hiermee zeggen? Is de vraag of er nog meer mensen last hebben? Of is het een losse Flame?

Bij mij werkt het momenteel goed. Misschien moet je je modem eens uit en aan zetten?
Ik heb nog steeds problemen dat mijn modem (st) na het bellen met telfort klanten reset. Kom van speedlinq af. NOg steeds geen oplossing voor gevonden.Ook telfort heeft geen oplossing...

Weet iemand wat ik hier aan kan doen?

 • alphonss
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 06-04 15:38
Mijn laatste week is ingegaan als Telfort (voorheen Speedlinq) klant.
Ik heb netjes een 'laatste afrekening' gekregen, volgende week neemt de nieuwe ADSL provider het over.

Ik moest lachen om de laatste reactie, over mijn opzegtermijn. De vraag via het e-mail formulier werd pas 10! dagen later beantwoord, met het verzoek om te bellen....

Ik had intussen al een brief gestuurd (niet aangetekend) en die was bevestigd.

Technisch perfect, maar de administratie is een puinhoop. Dat is de reden dat ik weg ben gegaan.
Ik heb 6 maanden moeten 'bellen' om €103,- terug te krijgen vanwege een niet geleverd modem. Mijn belkosten daarvoor zijn inmiddels in totaal € 70,- Na een half jaar is die €103,- uitbetaald.

Ik kreeg daarna diverse aanmaningen, en dreigingen met afsluiting als ik niet €103,- zou betalen 8)7
Ik heb ze niet duidelijk kunnen maken, dat ik alle moeite had moeten doen, om nou net die kosten terug te krijgen, en dus een fout moest zijn in de administratie. Er is mij vaak beloofd om de belkosten te betalen. Tot op heden is dit niet gelukt.

Dus heb ik zelf er maar een eind aan gemaakt, als je niet tevreden bent, moet je overstappen.

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
Soepstengel schreef op zondag 12 oktober 2008 @ 23:05:
Misschien een gekke vraag maar weet iemand of Telfort port 9 blokkeert? Ik kan namelijk (sinds een aantal weken) mijn computer niet meer via internet aanzetten terwijl de poort in mijn router wel gewoon netjes open staat.
Lijkt mij niet.Niet toevallig een firewall dat de oorzaak van de blokkade zou kunnen zijn ?

 • Soepstengel
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 08:32
Nope, beide de hardware firewall op de router als mijn software firewall op mijn PC heb ik ten tijde van het testen uitgezet.

Desktop: Ryzen 3600 | 16 GB | Radeon RX 6800 | Asus MG279Q


 • OgWok
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 07:46

OgWok

U.N.C.L.E.

alphonss schreef op dinsdag 14 oktober 2008 @ 02:17:
Mijn laatste week is ingegaan als Telfort (voorheen Speedlinq) klant.
Ik heb netjes een 'laatste afrekening' gekregen, volgende week neemt de nieuwe ADSL provider het over.
En wie gaat het worden en waarom ??

MacPro Core i5 750, Mac Mini, hier en daar een verdwaalde pc.....


Anoniem: 32279

Wie kan helpen met het opzeggen?

Ik moet volgens de website de helpdesk bellen, maar uit ervaring met mobiele telefonie van telfort weet ik dat je dan een adres krijgt en nog een brief moet sturen. Wie heeft dat adres voor mij? Dan kan ik de helpdesk overslaan.

Hebben jullie trouwens dit al gezien?
U kunt uw Telfort internetabonnement telefonisch opzeggen via 0900-9596. U betaalt voor een gesprek € 0,30 per minuut (met een maximum van € 15,- per gesprek) plus de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon.
Absurd niet? Een maximum van 15 euro??? Dat is bijna gelijk aan een maandabonnement :X
Oftwel max. 50 minuten hang je aan de telefoon...

Ik ga overstappen naar Ziggo. Duurder, maar ik trek het niet meer bij Telfort met de helpdesk en telefonie problemen.

[Voor 8% gewijzigd door Anoniem: 32279 op 14-10-2008 14:05]


 • OgWok
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 07:46

OgWok

U.N.C.L.E.

Misschien heb je hier wat aan:

Telfort
Postbus 2823
3500 GV Utrecht

(dacht overigens dat de helpdesk nu € 0,15 was....)

[Voor 26% gewijzigd door OgWok op 14-10-2008 14:15]

MacPro Core i5 750, Mac Mini, hier en daar een verdwaalde pc.....


 • peukiemon
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 28-05 22:46
Nou ik heb het inmiddels helemaal gehad met Telfort en ga mijn abbonent eenzijdig opzeggen.
Zit inmiddels anderhalve maand zonder telefoon en internet, elke keer hetzelfde gezeik er is een ticket aangemaakt meneer max 15 dagen en het moet weer werken.
Niet dus, meer dan 70 euro aan belkosten naar de helpdesk, internet abbonementen die doorlopen maar
waar ik geen gebruik van kan maken.
Telfort houd zich niet aan hun eigen afspraken dus mijns inziens contractbreuk.
Iemand hier ervaringen mee? Of toch rechtsbijstand inschakelen om de kosten vergoed te krijgen.

 • Bergie
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 25-05 15:23

Bergie

Lekker belangrijk...

peukiemon schreef op dinsdag 14 oktober 2008 @ 18:43:
Nou ik heb het inmiddels helemaal gehad met Telfort en ga mijn abbonent eenzijdig opzeggen.
Zit inmiddels anderhalve maand zonder telefoon en internet, elke keer hetzelfde gezeik er is een ticket aangemaakt meneer max 15 dagen en het moet weer werken.
Niet dus, meer dan 70 euro aan belkosten naar de helpdesk, internet abbonementen die doorlopen maar
waar ik geen gebruik van kan maken.
Telfort houd zich niet aan hun eigen afspraken dus mijns inziens contractbreuk.
Iemand hier ervaringen mee? Of toch rechtsbijstand inschakelen om de kosten vergoed te krijgen.
Ik weet niet of je nu al je rechtsbijstand in kan schakelen. Ik heb eigenlijk geen idee wat daarvoor de voorwaarden zijn. Moet je dan niet aantoonbaar in conflict zijn oid? Nu heb je alleen telefonische toezeggingen.

Opzeggen kan door ze in gebreke te stellen (zie de AV). Hiervoor moet je ze schriftelijk (aangetekend!) een redelijke termijn geven om het probleem alsnog op te lossen. Als het daarna nog niet werkt mag je je contract ontbinden.

Het probleem is alleen dat Telfort blijkbaar ook niet op aangetekende brieven reageert (die van mij in ieder geval niet) en de definitie van een redelijke termijn niet vast ligt. Ik weet niet precies hoe dat werkt maar ik kan me voorstellen dat als jij zegt dat het binnen 5 werkdagen opgelost moet zijn Telfort dit niet als redelijke termijn ziet.

Daarna krijg je nog eens het probleem van het daadwerkelijk laten ontbinden van je contract en het stopzetten van de automatische incasso. Maar op dat moment denk ik dat je meer hulp van je rechtsbijstandverzekering mag verwachten.

Yamaha MT-09


 • peukiemon
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 28-05 22:46
Aangetekende brief werkt niet omdat ze alleen een postbus adres hebben.
Dus vandaar dat ik iets heb van dan maar de rechtsbijstand inschakelen, ik heb ze een termijn van 5 werkdagen
gegeven, maar geen reactie.
Op mail wordt niet gereageerd, 15 werkbare dagen zijn al 30 dagen verstreken.
Ik denk dat ik eerst maar de automatische incasso ga stopzetten, dan kunnen ze vast heel snel reageren :-)

 • Xaero
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 21:54
peukiemon schreef op dinsdag 14 oktober 2008 @ 19:32:
Aangetekende brief werkt niet omdat ze alleen een postbus adres hebben.
Dus vandaar dat ik iets heb van dan maar de rechtsbijstand inschakelen, ik heb ze een termijn van 5 werkdagen
gegeven, maar geen reactie.
Op mail wordt niet gereageerd, 15 werkbare dagen zijn al 30 dagen verstreken.
Ik denk dat ik eerst maar de automatische incasso ga stopzetten, dan kunnen ze vast heel snel reageren :-)
Ik denk dat je eerder een incasso-bureau en aanmaningen krijgt..

 • Wackoz
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 22:18
peukiemon schreef op dinsdag 14 oktober 2008 @ 19:32:

Ik denk dat ik eerst maar de automatische incasso ga stopzetten, dan kunnen ze vast heel snel reageren :-)
Inderdaad imo de beste oplossing ;) Heb ik zelf ook gedaan bij mijn tragische verhaal mbt telfort;
Wackoz in het Telfort internet ervaringen topic deel 11

De service daar is compleet bagger. De administratie nog rampzaliger. Alle medewerkers weten van niets en jij zit altijd fout ;)

Telfort zal gaan lopen dreigen met administratieve blokades en dat soort kul. Er werd tegen mij ook nog gezegd dat ik een deurwaarder kon ontvangen, nou die had ik graag te woord gestaan :)

één is geen, twee is één


 • Szaby
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-05 16:11
Ik heb ook es wat:

Mijn ouders hebben ook telfort, die hebben nooit (maar ook echt nog nooit) problemen gehad (ze zitten al denk +-8 maanden bij telfort).

Ikzelf zat nog bij tele2, maar nu mijn contract is afgelopen, en ik ook verhuisde(weet uit ervaring dat verhuizen bij tele2 een ramp kan zijn :P ) dacht ik: probeer ik telfort maar es.

Dus....ik heerlijk naar telfort toe. Alles liep soepel, 8 okt. zou alles klaar zijn. Kreeg 1 okt een e-mail dat mijn verbinding klaar was. (7 dagen voor tijd - das netjes)

Goed leuk. Nu nog modem. Was voor het eerst niet thuis (2de v. okt.), dus even nog een dag wachten. Maar niks. Drie dagen daarna met klanteservice gebeld....ja zij wisten van niks, maar ze sturen een nieuwe modem op, en als ik die andere alsnog kreeg graag retour sturen. Op de 10de belde ik nog een keer van: joh...waar blijft die modem? - met als antwoord: oeps, verkeerd in het systeem ingevoerd, zal hem alsnog versturen.

Vandaag belde ik (uit nieuwsgierigheid) op om te vragen hoever het versturen was. Wat blijkt: alweer verkeerd ingevoerd...ja sorry, mijn collega heeft het blijkbaar foutief ingevoerd, zal hem deze goed doorzetten, en hij zal morgen de deur uit gaan.

Dus....(beetje aan het prutsen daarzo)....ff afwachten. (maar het leuke is ze hebben al geld van mijn rekening afgeschreven. Maar goed, ik wacht nog af totdat ik het modem daadwerkelijk heb, en alles doet het. Als het zover is, zal ik even met hun praten over een creditnota)

[Voor 0% gewijzigd door Szaby op 14-10-2008 19:58. Reden: typo]


 • peukiemon
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 28-05 22:46
[/quote]Ik denk dat je eerder een incasso-bureau en aanmaningen krijgt..[quote]

Die mogen ze sturen geen probleem, maar onder wat voor motto willen ze dat doen.
Ik betaal voor een dienst die ik niet krijg ze hebben zich zelf niet aan de voorwaarden gehouden.
Ik zou zelf een incasso die kant op moeten sturen.(sterker nog dat kan tegenwoordig)

 • Speedmaster
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 05:25

Speedmaster

Make my day...

peukiemon schreef op dinsdag 14 oktober 2008 @ 19:32:
Aangetekende brief werkt niet omdat ze alleen een postbus adres hebben.
Ook de afhaler van de postbus post moet teken voor de aangetekende poststukken die in de zak zitten.
Dus aangetekend naar de postbus kan wel degelijk.

[Voor 8% gewijzigd door Speedmaster op 14-10-2008 20:07]


 • peukiemon
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 28-05 22:46
Klopt maar iedereen kan tekenen ook een postbusrunner en wie zegt dat het dan goed terchtkomt.
Heb dit al verscheidende malen meegemaakt aangetekend werkt niet.
Persoonlijk heen gaan dan weer wel en afgeven.

 • Bergie
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 25-05 15:23

Bergie

Lekker belangrijk...

peukiemon schreef op dinsdag 14 oktober 2008 @ 20:14:
Klopt maar iedereen kan tekenen ook een postbusrunner en wie zegt dat het dan goed terchtkomt.
Zoiets zal het ongetwijfeld zijn maar wiens probleem is dat? Ik vind het eigenlijk het probleem van Telfort; jij kan niet meer doen dan een brief sturen. Dat Telfort hun administratie (of welke afdeling dan ook) niet op orde hebben is hun eigen probleem. Naja, uiteindelijk is het helaas in de praktijk weer jouw/ons probleem want je kan ze gewoon niet fatsoenlijk bereiken.

- Aangetekende brieven wordt blijkbaar niet of nauwelijks op gereageerd
- Via de website een formulier invullen geeft meestal na 1 a 2 week alleen een standaard antwoord vanaf een noreply adres waar dus je ook niks mee opschiet
- Telefonisch loop je tegen een muur van incapabele medewerkers op die niks kunnen/willen/mogen
- Een faxnummer maken ze zelf ook al geen melding meer van.

Yamaha MT-09


 • RvL
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 00:13
Ik heb sinds maandag ook internet + telefonie van Telfort. Het werkte in een keer. Misschien heb ik ze wat gematst door daags na het ontvangen van het pakket voor twee weken op vakantie te gaan ;-)

Tot nu toe valt het me absoluut niet tegen. Berichten hier en op de rest van internet deden me twijfelen aan mijn beslissing, maar die twijfels beginnen langzaam weg te trekken.

Wat me alleen wel een beetje tegenvalt is de snelheid van internet via wlan. Een simpele snelheidstest (100mb bestand download van internet) via bedraad viel goed uit: zo rond de 1,8MB, dus zo'n 14Mbit.


Daarna een WLAN kaartje in m'n PC gebouwd want een netwerkkabel via de trap naar boven, met halverwege een switch omdat de kabel te kort was vind vriendin-lief niet grappig. Dus draadloos. PC is nu voorzien van een Linksys WMP54G v4.1 kaartje. Wederom het 100 mb bestand gedownload maar de snelhuid is nu fors lager:tussen 500 en 660kB (4 - 5,3 Mbps). Hoewel nog altijd beter als m'n oude verbinding is het verschil tussen bedraad en draadloos wel erg groot imo. Ik heb wat zitten spelen met instellingen, QoS aangezet, antenne beter gericht (waardoor signaal nu vrijwel altijd vol is), maar de snelheid wordt er niet beter op. Het is vooral download die er onder te leiden heeft, upload is vrijwel de volle Mbit (zo rond 930 kbps).

Wat status gegevens van de meegeleverde ZyXel modem/router:
code:
1
2
3
4
5
6
noise margin upstream: 8 db
output power downstream: 21 db 
attenuation upstream: 10 db
noise margin downstream: 5 db
output power upstream: 12 db 
attenuation downstream: 28 db


DSL verbinding staat volgens het modem traint in op 16266 kbps down tegen 1106 kbps up.

Is er iets wat ik kan doen om de draadloze verbinding te verbeteren?

Liefde maakt een smal bed breed!
Nu de dekens nog...


Anoniem: 195381

Hallo allemaal,

Sinds de overstap van SpeedLinq internet plus bellen naar Telfort ipb heb ik geen fatsoenlijk werkende voicemail meer. D.w.z. ik kan geen meldtekst inspreken omdat voicemail niet meer af te luisteren valt
via 1233 maar enkel in de mail als attachment wordt meegestuurd.

Na de overstap was de meldtekst plotseling verdwenen, en is dus nu niet opnieuw in te spreken.
Mail naar telfort is helaas nog niet beantwoord.

Heeft iemand hier een oplossing voor ?

M.v.gr.
Alex Bartels

 • Patjuh1990
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 22:02
Kan iemand mij vertellen wat ik als gebruikersnaam en wachtwoord moet invullen in onze SpeedTouch 780WL?

onze-naam@telfort.nl en het wachtwoord uit de brief levert niks op. Via de ZyXEL modem werkt alles wel.

 • rudyhattem
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 21-04 13:26
Patjuh1990 schreef op dinsdag 14 oktober 2008 @ 21:28:
Kan iemand mij vertellen wat ik als gebruikersnaam en wachtwoord moet invullen in onze SpeedTouch 780WL?

onze-naam@telfort.nl en het wachtwoord uit de brief levert niks op. Via de ZyXEL modem werkt alles wel.
admin

admin

 • rudyhattem
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 21-04 13:26
Sorry foutje..

The default user is ‘Administrator’ and the default password is blank.

 • rudyhattem
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 21-04 13:26
Patjuh1990 schreef op dinsdag 14 oktober 2008 @ 21:28:
Kan iemand mij vertellen wat ik als gebruikersnaam en wachtwoord moet invullen in onze SpeedTouch 780WL?

onze-naam@telfort.nl en het wachtwoord uit de brief levert niks op. Via de ZyXEL modem werkt alles wel.
Zou je mij eens kunnen vertellen of je modem reset nadat je iemand met een telfort abo hebt gebeld met je SpeedTouch modem.. Die van mij reset namelijk steeds.. En blijkbaar kan niemand mij verder helpen. Zelfs op dit forum niet..

 • Patjuh1990
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 22:02
rudyhattem schreef op dinsdag 14 oktober 2008 @ 21:35:
[...]


Sorry foutje..

The default user is ‘Administrator’ and the default password is blank.
Het gaat om de gegevens waarmee ik moet inloggen op het netwerk van Telfort.

Edit: Waarschijnlijk moet ik iets met de VTI / PPPoE instellingen ofzo gaan doen... maar kan in de speedtouch niks vinden waar ik dat kan aanpassen.

[Voor 19% gewijzigd door Patjuh1990 op 14-10-2008 22:03]


 • wiebjuh16
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 07:56
2 10/14/2008 22:02:38 SIP Response Error :method:INVITE Rsp code:603

probeerde zonet te bellen wat dus niet lukte, weet iemand toevallig wat deze code betekent? ken 487 en 503 wel.

 • Togvet
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 02-02-2022
Hierbij de Sip error codes

 • rudyhattem
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 21-04 13:26
Patjuh1990 schreef op dinsdag 14 oktober 2008 @ 21:42:
[...]


Het gaat om de gegevens waarmee ik moet inloggen op het netwerk van Telfort.

Edit: Waarschijnlijk moet ik iets met de VTI / PPPoE instellingen ofzo gaan doen... maar kan in de speedtouch niks vinden waar ik dat kan aanpassen.
Ohw. sorry. Daar moet je inderdaad dezelfde gegevens invullen. Probeer anders dit bestandje even.

 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Nu online
Patjuh1990 schreef op dinsdag 14 oktober 2008 @ 21:28:
Kan iemand mij vertellen wat ik als gebruikersnaam en wachtwoord moet invullen in onze SpeedTouch 780WL?

onze-naam@telfort.nl en het wachtwoord uit de brief levert niks op. Via de ZyXEL modem werkt alles wel.
Je hebt dit tooltje nodig, anders kun je de config van telfort niet gebruiken.
Gebruik dan dezelfde instellingen als hier en je zou er uit moeten kunnen komen.
De Web-interface laat dit niet zien, dus de enige manier is het tooltje.

specs


 • Patjuh1990
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 22:02
Jups het werkt nu! Ik moest niet PPPoA hebben maar die ander (naam alweer kwijt)

Edit: ff wat anders, ik kon via de Experiabox altijd lokaal op mijn server komen via ons openbare ip adres (81.207.XX.XX). Alleen nu met een precies zelfde modem (SpeedTouch 780WL) wil dat niet meer! is dit iets wat je in kan stellen of ligt dat aan de provider?

[Voor 63% gewijzigd door Patjuh1990 op 14-10-2008 23:25]


 • StephanVierkant
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 15-05 20:44
Op 2 oktober heeft Telfort naar eigen zeggen een internetaansluiting opgeleverd, maar de lijn is nog steeds helemaal dood. Aan de stand van de bekabeling in de meterkast kan ik wel zeggen dat de laatste paar jaar daar ook niets mee gebeurd is. Inmiddels heb ik ze gebeld en een KPN-monteur zal deze week bellen voor een afspraak.

Nu vraag ik me af wat zo'n monteur meer kan dan ik. Er staat totaal geen spanning op de lijn, dus de aansluiting lasdop <> modem is niet het probleem. Wat gaat zo'n monteur doen als de lijn dood is?

 • Patjuh1990
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 22:02
Stephan4kant schreef op dinsdag 14 oktober 2008 @ 23:33:
Op 2 oktober heeft Telfort naar eigen zeggen een internetaansluiting opgeleverd, maar de lijn is nog steeds helemaal dood. Aan de stand van de bekabeling in de meterkast kan ik wel zeggen dat de laatste paar jaar daar ook niets mee gebeurd is. Inmiddels heb ik ze gebeld en een KPN-monteur zal deze week bellen voor een afspraak.

Nu vraag ik me af wat zo'n monteur meer kan dan ik. Er staat totaal geen spanning op de lijn, dus de aansluiting lasdop <> modem is niet het probleem. Wat gaat zo'n monteur doen als de lijn dood is?
Die gaat dan in de centrale kijken. Waarschijnlijk zijn jullie gewoon niet aangesloten. Wij hadden precies hetzelfde en hebben sinds vandaag eindelijk internet na 1 week en 1 dag :)

 • AtRi
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 18-05 15:48
[b][message=30890666,noline]
Is er iets wat ik kan doen om de draadloze verbinding te verbeteren?
TCPOptimizer downloaden en draaien. Deze zet allerlei instellingen optimaal voor de ingestelde verbinding.
Werkte bij mij perfekt.

Anoniem: 157064

Heb je toevallig de BandWidthManagement aan staan/gekonfigureert?
Zet deze eens UIT.
Bij mij knalt dan nl. bij een upload ook de komplete modem eruit. (Reboot)
rudyhattem schreef op dinsdag 14 oktober 2008 @ 21:38:
[...]


Zou je mij eens kunnen vertellen of je modem reset nadat je iemand met een telfort abo hebt gebeld met je SpeedTouch modem.. Die van mij reset namelijk steeds.. En blijkbaar kan niemand mij verder helpen. Zelfs op dit forum niet..

 • Hurricane
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 27-05 15:23

Hurricane

Alles is anders dan het lijkt!

Stephan4kant schreef op dinsdag 14 oktober 2008 @ 23:33:

Nu vraag ik me af wat zo'n monteur meer kan dan ik. Er staat totaal geen spanning op de lijn, dus de aansluiting lasdop <> modem is niet het probleem. Wat gaat zo'n monteur doen als de lijn dood is?
Bij Adsl-only, dus zonder een normale telefoonlijn, staat er helemaal geen spanning op de lijn! Gewoon modem aansluiten op rood/blauw en kijken of het modem in sync komt.

 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Nu online
Patjuh1990 schreef op dinsdag 14 oktober 2008 @ 23:09:
Jups het werkt nu! Ik moest niet PPPoA hebben maar die ander (naam alweer kwijt)

Edit: ff wat anders, ik kon via de Experiabox altijd lokaal op mijn server komen via ons openbare ip adres (81.207.XX.XX). Alleen nu met een precies zelfde modem (SpeedTouch 780WL) wil dat niet meer! is dit iets wat je in kan stellen of ligt dat aan de provider?
Waarom zou je lokaal via je openbare adres je modem willen benaderen? ;)
Anyway, dan zul je iets als remote management aan het publieke adres moeten toewijzen, ik heb het modem niet meer en weet dus ook niet waar je dat kan vinden.
Sowieso is remote management een linke optie, 1 fout en je komt toch niet meer bij het modem.

specs


Anoniem: 204574

Soepstengel schreef op zondag 12 oktober 2008 @ 23:05:
Misschien een gekke vraag maar weet iemand of Telfort port 9 blokkeert? Ik kan namelijk (sinds een aantal weken) mijn computer niet meer via internet aanzetten terwijl de poort in mijn router wel gewoon netjes open staat.
Nee, poort 9 wordt standaard niet tegengehouden.
Maak je toevallig gebruik van Statich DHCP? (zet vinkje aan bij Client list bij Reserve) of zet de firewall (tijdelijk) uit en test via http://www.dslreports.com/wakeup

 • rudyhattem
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 21-04 13:26
Patjuh1990 schreef op dinsdag 14 oktober 2008 @ 23:09:
Jups het werkt nu! Ik moest niet PPPoA hebben maar die ander (naam alweer kwijt)

Edit: ff wat anders, ik kon via de Experiabox altijd lokaal op mijn server komen via ons openbare ip adres (81.207.XX.XX). Alleen nu met een precies zelfde modem (SpeedTouch 780WL) wil dat niet meer! is dit iets wat je in kan stellen of ligt dat aan de provider?
Mooi. fijn dat het werkt nu.
Kun je voor mij eens proberen iemand anders te bellen die ook telfort heeft met het speedtouch modem? Reset het modem ook na het verbreken van de verbinding?

Anoniem: 166325

Hier nog een blije klant van Telfort (ahum.)

In december 2007 internet aangevraagd bij Telfort. Deze werd netjes opgeleverd op 4 januari.
Prima in orde.

Maar toen begon het lange verhaal.

Op 4 augustus gaf ik een adreswijziging door, hiervan kreeg ik per mail een bevestiging. In deze mail staat ook: "Binnen enkele dagen ontvangt u een schriftelijke bevestiging per reguliere post met alle verdere relevante gegevens."
Nooit ontvangen, maargoed.

Op 1 september had ik nog geen internet, dus uit nieuwsgierigheid bel ik ze om te vragen wanneer het rond is. Men geeft aan dat het verhuisverzoek in behandeling is en dit binnen enkele dagen opgeleverd zal worden. Ok, prima. :)

Om een heel lang verhaal kort te maken: tot en met vandaag heb ik elke week wel een keer gebeld en ook een keer gemaild. Er zijn mij al minstens, zonder aan te dikken, 6 verschillende dingen verteld. Ik vermoed dat men aan het gissen is wat het probleem is en dus ter plekke iets verzint. Zo zou mijn adres niet zijn verwerkt, het lag aan KPN, ik heb het niet goed aangesloten, en toen ik vanochtend belde, zou er nog een andere provider actief zijn. Ik zie namelijk op mijn modem wél een geel lampje voor het DSL signaal, maar het lampje Internet brandt rood. Bij de helpdesk zeggen ze geen DSL signaal te hebben op mijn adres, ze kunnen vanzelfsprekend ook geen IP adres krijgen.

Gister is er een KPN monteur geweest die inderdaad constateerde dat er een DSL signaal is, en dat alles juist is aangesloten.
Ook voer ik elke dag wel een hard reset uit op het modem.

Ik heb direct contact opgenomen met de vorige bewoner, maar die geeft aan dat hij het internet heeft laten verhuizen met hem, en dit ook al werkt bij hem, hij heeft ook contact opgenomen met zijn provider en die geven aan niet meer actief te zijn.

Gister heb ik Telfort een aangetekende brief gestuurd waarin ik aangeef de situatie binnen 10 werkdagen opgelost wil hebben. Hierin heb ik tevens vermeld dat ik het onlangs geincasseerde bedrag (90 euro, 30 euro internet+telefonie en 60 euro verhuiskosten, belachelijk) heb laten storneren, en dat ik wil dat zij de kosten over de niet geleverde periode verrekenen danwel terugstorten. Als het binnen de gestelde termijn niet is opgelost zal ik het contract laten ontbinden en de Geschillen Comissie inschakelen. En ik zal even kijken of mijn rechtsbijstandverzekering er iets aan kan doen.

Ik vind het echt te bizar. Als je internet aanvraagt dan doe ze er van alles aan, maar als bestaande klant is er opeens veel minder haast, dit werd mij nota bene aan de telefoon bevestigd. 8)7

Ik ben echt zwaar pissed off, het is dat ik zo'n nette persoonlijkheid ben maar je zou er wel de neiging van krijgen naar het hoofdkantoor te gaan en die mensen met netwerkkabels te zwepen tot ze de verbinding in werking hebben gesteld.

Status: 11 weeks and counting...

 • basduijn
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 01-09-2022
Gisteren heb ik (weer eens) de helpdesk gebeld van Telfort.
Dit omdat mijn internet heel erg traag was en omdat mijn telefoon stotterde.
Ik was al enigzins geirriteerd omdat ik twee weken geleden een aangetekende brief heb gestuurd en nog geen reactie heb ontvangen. Elke keer als ik een storing heb lost zich dit na een paar uur of na een dag op, maar intussen kan ik mooi nie belle nie en ok nie internetten nie.

Het enige wat ik wou, was de helpdesk vragen of zij in "mijn dossier" zetten dat ik Telfort tot zaterdag de tijd geef om te reageren op mijn aangetekende brief. Daarna ga ik een klacht indienen bij de geschillencommissie. Die meneer van de helpdesk vraagt mij als eerste om mijn postcode, dus ik zeg : "Vierentwintig-elf, Karel Dirk.", waarop hij vraagt of Karel met een K is of met een C.

Ik wordt dan heel erg boos. Ik vraag hem of hij het telefoonalfabet kent en daarna volgt er een discussie, waarop ik ophang en opnieuw bel. Ditmaal krijg ik een andere medewerker aan de lijn die gelukkig het telefoonalfabet wel kent. Hij noteert datgene wat ik hem vraag en vervolgens hang ik op.

Nu maar afwachten of Telfort reageert. Ik geef ze tot zaterdag de tijd en dan dien ik een klacht in bij de geschillencommissie. Ik ben het onderhand spuugzat !

 • robertpNL
 • Registratie: Augustus 2003
 • Niet online
basduijn schreef op woensdag 15 oktober 2008 @ 11:42:
Het enige wat ik wou, was de helpdesk vragen of zij in "mijn dossier" zetten dat ik Telfort tot zaterdag de tijd geef om te reageren op mijn aangetekende brief. Daarna ga ik een klacht indienen bij de geschillencommissie. Die meneer van de helpdesk vraagt mij als eerste om mijn postcode, dus ik zeg : "Vierentwintig-elf, Karel Dirk.", waarop hij vraagt of Karel met een K is of met een C.

Ik wordt dan heel erg boos.
Nou nou, dat je daar boos over kan worden en in discussie gaat. Verwacht je van een telefoonmedewerker/ster dat hij het zogenoemde 'telefoon-alphabet' moet kennen? Niet iedereen hoeft zich direct naar jouw verwachte niveau aan te passen. Daarbij ken ik ook een Carel. En, ik word toch ook niet boos als iemand "ik wordt" met dt schrijft?

 • basduijn
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 01-09-2022
robertpNL schreef op woensdag 15 oktober 2008 @ 12:48:
[...]


Nou nou, dat je daar boos over kan worden en in discussie gaat. Verwacht je van een telefoonmedewerker/ster dat hij het zogenoemde 'telefoon-alphabet' moet kennen? Niet iedereen hoeft zich direct naar jouw verwachte niveau aan te passen. Daarbij ken ik ook een Carel. En, ik word toch ook niet boos als iemand "ik wordt" met dt schrijft?
Pff. Van mij mag je boos worden.
Ik verwacht dat een helpdesker OP ZIJN MINST het telefoon alfabet (en geen alphabet) kent.
Dat hij daarnaast mijn storing niet op kan lossen zal mij (na 100 keer bellen) een worst zijn.
Als het maar geregistreerd wordt, zodat ze later niet zeggen dat ik het niet gemeldt (<-- kom maar met je commentaar) heb.

 • Bergie
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 25-05 15:23

Bergie

Lekker belangrijk...

robertpNL schreef op woensdag 15 oktober 2008 @ 12:48:
[...]


Nou nou, dat je daar boos over kan worden en in discussie gaat. Verwacht je van een telefoonmedewerker/ster dat hij het zogenoemde 'telefoon-alphabet' moet kennen? Niet iedereen hoeft zich direct naar jouw verwachte niveau aan te passen. Daarbij ken ik ook een Carel. En, ik word toch ook niet boos als iemand "ik wordt" met dt schrijft?
Mwah om nou direct op te hangen gaat mij inderdaad ook een beetje te ver maar ik vind wel dat een helpdeskmedewerker die aan praktisch elke klant zijn of haar postcode huisnummer combinatie vraagt mag weten dat met Karel de letter K bedoeld wordt.

Yamaha MT-09


 • basduijn
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 01-09-2022
Bergie schreef op woensdag 15 oktober 2008 @ 13:52:
[...]

Mwah om nou direct op te hangen gaat mij inderdaad ook een beetje te ver maar ik vind wel dat een helpdeskmedewerker die aan praktisch elke klant zijn of haar postcode huisnummer combinatie vraagt mag weten dat met Karel de letter K bedoeld wordt.
Ik heb niet zomaar opgehangen. Ik heb eerst vriendelijk gevraagd of ik een collega mocht spreken omdat ik bang ben dat als je niet weet hoe het telefoon alfabet gaat, je ook niet weet hoe je internet schrijft. Maar meneer zei dat ik het met hem zou moeten doen. Daar dacht ik dus even anders over.

 • Antwan46
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 19-10-2020
basduijn schreef op woensdag 15 oktober 2008 @ 14:04:
[...]


Ik heb niet zomaar opgehangen. Ik heb eerst vriendelijk gevraagd of ik een collega mocht spreken omdat ik bang ben dat als je niet weet hoe het telefoon alfabet gaat, je ook niet weet hoe je internet schrijft. Maar meneer zei dat ik het met hem zou moeten doen. Daar dacht ik dus even anders over.
Geen wonder dat die persoon vraagt naar een K of C van Carel.
Ga dan ook de internationale NATO spellings alfabet, alternatieve spelling gebruiken.

http://www.luisteramateur...lingalfabet.htm&frameMain

 • Bergie
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 25-05 15:23

Bergie

Lekker belangrijk...

Toch denk ik dat je meer succes hebt met het telefoonalfabet; is misschien geen standaard maar kent wel bijna iedereen.

Yamaha MT-09


Anoniem: 37763

Haal hier (centrum amsterdam) met vrij recent Telfort abbo maar 5700 van de 20mbit.
Neem aan dat hier vast vrij weinig aan te doen valt? Viel wel erg tegen aangezien de telfort website zo'n 12mbit aangaf.

Gelukkig ligt hier vanaf januari een glasvezel verbinding.

 • OgWok
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 07:46

OgWok

U.N.C.L.E.

Lijkt er wel op dat als je Emule gebruikt je de Zyxell 2x per dag mag restarten. Anders, na verloop van tijd, geen mail of internet of telefoon. En dan staat Emule op 60 KB down en 40 KB up.

Iemand een oplossing of goede tip ??

Dsl line status:
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
noise margin upstream: 8 db
output power downstream: 23 db 
attenuation upstream: 7 db
tone  0- 31: 00 00 00 0b cc dd de ee ff ee ff ed ed dc cb 95 
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
noise margin downstream: 7 db
output power upstream: 12 db 
attenuation downstream: 20 db

[Voor 49% gewijzigd door OgWok op 15-10-2008 18:52]

MacPro Core i5 750, Mac Mini, hier en daar een verdwaalde pc.....


 • Bergie
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 25-05 15:23

Bergie

Lekker belangrijk...

Anoniem: 37763 schreef op woensdag 15 oktober 2008 @ 18:26:
Haal hier (centrum amsterdam) met vrij recent Telfort abbo maar 5700 van de 20mbit.
Neem aan dat hier vast vrij weinig aan te doen valt? Viel wel erg tegen aangezien de telfort website zo'n 12mbit aangaf.

Gelukkig ligt hier vanaf januari een glasvezel verbinding.
Die postcode check zegt inderdaad niet zoveel. Die gaf bij mij zo'n 14MBit aan maar in de praktijk is 2MBit het maximaal haalbare :|

Yamaha MT-09


 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
Bergie schreef op woensdag 15 oktober 2008 @ 18:53:
[...]

Die postcode check zegt inderdaad niet zoveel. Die gaf bij mij zo'n 14MBit aan maar in de praktijk is 2MBit het maximaal haalbare :|
Als dat zo is dan klopt er iets niet,want een afwijking is altijd aan de orde,maar deze verschillen wijzen op andere problemen.Heeft Telfort hier al eens officieel op gereageerd ? Hoeveel meter zit je van de centrale af (hemelsbreed) ?

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
OgWok schreef op woensdag 15 oktober 2008 @ 18:44:
Lijkt er wel op dat als je Emule gebruikt je de Zyxell 2x per dag mag restarten. Anders, na verloop van tijd, geen mail of internet of telefoon. En dan staat Emule op 60 KB down en 40 KB up.

Iemand een oplossing of goede tip ??

Dsl line status:
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
noise margin upstream: 8 db
output power downstream: 23 db 
attenuation upstream: 7 db
tone  0- 31: 00 00 00 0b cc dd de ee ff ee ff ed ed dc cb 95 
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
noise margin downstream: 7 db
output power upstream: 12 db 
attenuation downstream: 20 db
Lijkt me een kwestie van trial and error want je modem is met wellicht te veel aan verbindingen gewoon aan het verzuipen.Heb je veel sessies open staan tijdens het downloaden ?

 • RvL
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 00:13
AtRi schreef op woensdag 15 oktober 2008 @ 01:09:
[...]


TCPOptimizer downloaden en draaien. Deze zet allerlei instellingen optimaal voor de ingestelde verbinding.
Werkte bij mij perfekt.
Inderdaad, dat heeft perfect geholpen. Haal nu draadloos gemiddeld 1,2 Mbps. Is maar een verdubbeling... ;-)

Liefde maakt een smal bed breed!
Nu de dekens nog...


 • OgWok
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 07:46

OgWok

U.N.C.L.E.

Scandic2008 schreef op woensdag 15 oktober 2008 @ 20:49:
[...]


Lijkt me een kwestie van trial and error want je modem is met wellicht te veel aan verbindingen gewoon aan het verzuipen.Heb je veel sessies open staan tijdens het downloaden ?
Gemiddeld 6 - 9 download en 4 - 8 upload. Niet schokkend veel verbindingen dus......

MacPro Core i5 750, Mac Mini, hier en daar een verdwaalde pc.....


 • Bergie
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 25-05 15:23

Bergie

Lekker belangrijk...

Scandic2008 schreef op woensdag 15 oktober 2008 @ 20:47:
[...]


Als dat zo is dan klopt er iets niet,want een afwijking is altijd aan de orde,maar deze verschillen wijzen op andere problemen.Heeft Telfort hier al eens officieel op gereageerd ? Hoeveel meter zit je van de centrale af (hemelsbreed) ?
Haha, Telfort en reageren _O-

Volgens Telfort (1 van de telfort medewerkers die op het tiscali forum actief is) is dit het maximum wat kpn op mijn adres kan leveren.

Heb dit toevallig vorige week nog eens naar de KPN internet helpdesk gemailed (naja, webformulier ingevuld) om dit te verifiëren en die zeggen letterlijk:
"KPN beschikt niet over de benodigde informatie en systemen om uw vraag te kunnen beantwoorden"
En verwijzen me doodleuk weer naar Telfort. Dus ik heb maar een reactie gestuurd dat het netwerk van KPN is, de centrale's van KPN zijn en Telfort van KPN is dus dat ze geen inzicht in hun eigen systemen hebben onzin is :P

Yamaha MT-09


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Nu online
Bergie schreef op woensdag 15 oktober 2008 @ 21:58:
[...]

Haha, Telfort en reageren _O-

Volgens Telfort (1 van de telfort medewerkers die op het tiscali forum actief is) is dit het maximum wat kpn op mijn adres kan leveren.

Heb dit toevallig vorige week nog eens naar de KPN internet helpdesk gemailed (naja, webformulier ingevuld) om dit te verifiëren en die zeggen letterlijk:
"KPN beschikt niet over de benodigde informatie en systemen om uw vraag te kunnen beantwoorden"
En verwijzen me doodleuk weer naar Telfort. Dus ik heb maar een reactie gestuurd dat het netwerk van KPN is, de centrale's van KPN zijn en Telfort van KPN is dus dat ze geen inzicht in hun eigen systemen hebben onzin is :P
Toch is het zo, telfort neemt namelijk formeel een grootverbruik lijn af van KPN. De internethelpdesk van KPN kan daar helemaal niets mee.

specs


 • Patjuh1990
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 22:02
rudyhattem schreef op woensdag 15 oktober 2008 @ 11:30:
[...]


Mooi. fijn dat het werkt nu.
Kun je voor mij eens proberen iemand anders te bellen die ook telfort heeft met het speedtouch modem? Reset het modem ook na het verbreken van de verbinding?
Ik ken nog wel iemand met Telfort maar niemand die ook een SpeedTouch modem erbij gebruikt... Gaat 'm niet worden dus ;)

 • DeliciousBrown®
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 25-05 17:57
Speedtouch (716v5) werkt hier perfect met Telfort en ik heb hem ingesteld met de "user.ini" (met wat aanpassingen) van speedtouch.nl : http://www.speedtouch.nl/i_mac_linux.html

[Voor 4% gewijzigd door DeliciousBrown® op 16-10-2008 00:36]


 • Bergie
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 25-05 15:23

Bergie

Lekker belangrijk...

Loekie schreef op woensdag 15 oktober 2008 @ 22:46:
[...]

Toch is het zo, telfort neemt namelijk formeel een grootverbruik lijn af van KPN. De internethelpdesk van KPN kan daar helemaal niets mee.
Ja, maar als het maximum volgens Telfort bepaald wordt door KPN lijkt mij KPN de juiste partij om dit bij te kunnen verifieren.
Dat hun internethelpdesk dat niet direct kan zien, prima, maar dan sturen ze de vraag maar door naar de juiste afdeling ipv mij af te schepen met een standaard antwoord waar ik niks mee kan.

Yamaha MT-09


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Nu online
Bergie schreef op donderdag 16 oktober 2008 @ 08:18:
[...]

Ja, maar als het maximum volgens Telfort bepaald wordt door KPN lijkt mij KPN de juiste partij om dit bij te kunnen verifieren.
Dat hun internethelpdesk dat niet direct kan zien, prima, maar dan sturen ze de vraag maar door naar de juiste afdeling ipv mij af te schepen met een standaard antwoord waar ik niks mee kan.
Je bent geen klant bij hun, dus ze kunnen en mogen niets voor je doen.
Je gaat toch ook niet naar de garage als je PC stuk is?
En natuurlijk zegt telfort dat het maximum bepaald wordt door KPN, da's de makkelijke uitweg.
Als je op http://pcdb.bbned.nl je postcode invult op wat voor afstand kom je ongeveer uit? Dat is nl de hoofdfactor v.w.b. snelheid, daarna is bekabeling de eerstvolgende.

specs


 • KroeT
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 07:53

KroeT

[...]

Krijgen jullie wel eens een reactie van de internethelpdesk? Ik heb nu al meerdere malen een klacht ingestuurd via het formulier op de site (over de kwaliteit van Telefonie, niet over het internet - dat werkt prima) maar ik heb nog geen enkele keer een reactie ontvangen. Ik kan dan wel met aangetekende brieven gaan werken, maar ik wil gewoon even wat feedback van die jongens voordat ik gelijk vol in de aanval ga. Zoals het nu gaat zeg ik gewoon mijn abonnement op per einde contract.

Peace is not simply the absence of war.


 • basduijn
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 01-09-2022
op de telfort site zag ik::
Ook de komende weken zullen we nog een aantal verbeteringen doorvoeren.
Mochten er zich onverhoopt nog storingen voordoen in de dienstverlening, dan melden wij dit op de gebruikelijke plek op onze online klantenservice bij de mededelingen
Wij vragen nog even uw geduld en uw begrip zodat wij de problemen helemaal op kunnen lossen.
Onze excuses voor het eventuele ongemak.
Wat ik gewoon schandalig vind is dat Telfort bovenstaande tekst op hun website heeft staan (en dus toegeeft dat niet kunnen leveren wat gevraagd is, namelijk een stabiele lijn) en gewoon weigert om op die basis het abonnement te beëindigen. Dat ze niet reageren op aangetekende brieven en ook niet op webformulier als de inhoud hen niet aanstaat. (Ik heb twee keer het webformulier ingevuld. De eerste keer kreeg ik na 1 dag een reactie, de tweede keer, hetzelfde bericht, nog steeds geen reactie.) Ze zullen mij ondertussen wel een zeur vinden, maar laat ze dan maar mijn contract beëindigen, dan zijn ze van me af. Tot die tijd doe ik ALLES om zo snel mogelijk van mijn contract af te komen.

[Voor 3% gewijzigd door basduijn op 16-10-2008 11:28]


 • OgWok
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 07:46

OgWok

U.N.C.L.E.

KroeT schreef op donderdag 16 oktober 2008 @ 10:42:
Krijgen jullie wel eens een reactie van de internethelpdesk? Ik heb nu al meerdere malen een klacht ingestuurd via het formulier op de site (over de kwaliteit van Telefonie, niet over het internet - dat werkt prima) maar ik heb nog geen enkele keer een reactie ontvangen. Ik kan dan wel met aangetekende brieven gaan werken, maar ik wil gewoon even wat feedback van die jongens voordat ik gelijk vol in de aanval ga. Zoals het nu gaat zeg ik gewoon mijn abonnement op per einde contract.
Geen reaktie internethelpdesk na een vraag van mij. Ook geen bevestiging van aankomst met bv. een casenummer. Helemaal niets, dus nooit meer gebruikt; dat leer je snel af.

[Voor 6% gewijzigd door OgWok op 16-10-2008 12:53]

MacPro Core i5 750, Mac Mini, hier en daar een verdwaalde pc.....


 • DeliciousBrown®
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 25-05 17:57
Zoals al in de eerdere topics voorbij is gekomen, vrees ik dat de telefonie van Telfort mede dankzij het modem wat zij verschaffen ook voor veel problemen zorgt. Sinds ik het modem vervangen heb door mijn oude Speedtouch 716v5, die weliswaar lager intraint dan de Zyxel p2602r-d1a, heb ik geen moment meer hinder ondervonden van haperende of wegvallende telefoongesprekken, connectie problemen met bellen, of een wel branded voip lampje hebben terwijl het in werkelijkheid niet mogelijk is om te bellen. Het kan natuurlijk ook gewoon een kwestie van mazzel hebben zijn, maar na de modemwisseltruc kwamen al de eerder genoemde problemen gelijk weer terug.

De cpu in het type Zyxelmodem wat ik heb is dus te brak om meerdere dingen tegelijk te verwerken, zoals vermeld in eerdere topics, daardoor kan het voor de doorsnee gebruiker gaan lijken alsof de telefonie service van Telfort alleen maar bagger is. Maar niet iedereen heeft een ander modem achter de hand en de tijd of zin om hiermee aan de slag te gaan om de boel werkend te krijgen.

Ik praat niets goed voor Telfort, ook ik heb mijn nodige onenigheden met de helpdesk gehad en ik heb nog steeds wat onenigheid met ze betreffende een onnodige snelheidscap zomaar opeens, maar een hoop problemen kunnen / konden voorkomen worden door het leveren van betere hardware aan de eindgebruikers aangezien de modems tegenwoordig in bruikleen zijn.

 • Squeezert
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 15-02-2022
Ik ben al enige tijd klant bij Telfort sinds de overname van Tiscali. Telfort heeft de boel duidelijk NIET voor elkaar. Prijs jezelf gelukkig als het werkt. Want wanneer je de molen ingaat wordt je snel moedeloos en gefrustreerd. De aftersales van dit bedrijf zijn 'non existant'.

In februari dit jaar ben ik verhuisd. Halverwege maart is de verbinding door Telfort opgeleverd (bevestigd per brief). Het heeft tot eind juni geduurd voordat ik daadwerkelijk verbinding had! De onzin en de leugens die je keer op keer van de klantenservice hoort is werkelijk ongelofelijk. Minstens iedere week gebeld. Iedere keer was er wel iets anders aan de hand. Op brieven wordt in het geheel niet gereageerd.

Mijn verbinding heeft daarna tussen 15 juli en 17 augustus niet gefunctioneerd. Waarom dit een maand moest duren is en blijft voor altijd een raadsel. Terwijl Telfort bevestigd dat het probleem bij hun ligt, moet je alsnog verplicht per brief gaan smeken om compensatie. Nu half oktober nog niets gehoord. Zelfs geen ontvangstbevestiging van mijn brief. Maar haal het niet in je hoofd om te stoneren. Dan zijn ze er namelijk als de kippen bij.

De modem van Zyxel is niet al te best.
Duidelijk niet berekenend op veel verbindingen (zoals torrents). De NAT loopt na verloop van tijd vol en gooit dan al je verbindingen plat en dus ook je telefoonverbinding. Bellen en flink downloaden tegelijkertijd is er zo wie zo niet bij.

Bellen met Telfort is altijd een verassing of werkt. Soms helemaal niet. Vaak wel, maar de gesprekskwaliteit doet denken aan de gesprekken tussen Housten en Neil Armstrong tijdens maanlanding in 1969.

Ik klink misschien wat gelaten. Dit komt omdat ik inmiddels geaccepteerd heb dat Telfort gewoon een zielig bedrijf is met uber slechte producten en diensten. Als dit jaar is afgelopen. No more Telfort!

 • OgWok
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 07:46

OgWok

U.N.C.L.E.

Ja, als je het voorgaande leest word je niet vrolijk. Maar proberen het beste ervan te maken, want ik zit ook voor een jaar vast. Waarschijnlijk wissel ik de Zyxell nog om voor bv. een Fritz!box Fon in de hoop nog enigzins het beste van de twee werelden te krijgen.

MacPro Core i5 750, Mac Mini, hier en daar een verdwaalde pc.....


 • Patjuh1990
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 22:02
DeliciousBrown® schreef op donderdag 16 oktober 2008 @ 00:36:
Speedtouch (716v5) werkt hier perfect met Telfort en ik heb hem ingesteld met de "user.ini" (met wat aanpassingen) van speedtouch.nl : http://www.speedtouch.nl/i_mac_linux.html
Ik wil graag ons openbare ip adres lokaal kunnen benaderen, kan in dat instellen in user.ini? en zo ja hoe.

Wat is trouwens het verschil tussen deze 2?

http://www.patjuhsplace.nl/downloads/files/speedtouch.JPG

Router - standaard configuratie met VOIP
Router - gebruikers LAN met VOIP

Hij staat nu op "Router - standaard configuratie met VOIP"

[Voor 24% gewijzigd door Patjuh1990 op 16-10-2008 15:03]


 • DeliciousBrown®
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 25-05 17:57
Ik denk dat je onder [ service.ini ] een regel moet toevoegen "add name=" en dan verder daaronder de poorten en het protocol wat je wilt gebruiken "rule add name= protocol=udp portrange= / tcp portrange=". Ook moet je nog wat settings in je firewall aanpassen, maar ik raad je aan om dat gewoon via het menu in de Speedtouch te doen onder "Toolbox".

Misschien is het verschil het wel of niet inschakelen van de dhcp server van het modem?

[Voor 11% gewijzigd door DeliciousBrown® op 16-10-2008 15:23]


 • rudyhattem
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 21-04 13:26
Patjuh1990 schreef op woensdag 15 oktober 2008 @ 23:54:
[...]


Ik ken nog wel iemand met Telfort maar niemand die ook een SpeedTouch modem erbij gebruikt... Gaat 'm niet worden dus ;)
Hoi, dat is juist goed. Ik bel naar mensen met een telfort abo. Ik gebruik Speedtouch, die anderen niet. Mijn speedtouch reset nadat het gesprek beëindigd is en dus de verbinding is verbroken. Aan de andere kant is er niets aan de hand.
Zou je dat eens willen proberen?

Bij voorbaat dank.

Anoniem: 166325

Squeezert schreef op donderdag 16 oktober 2008 @ 14:27:
[...]

In februari dit jaar ben ik verhuisd. Halverwege maart is de verbinding door Telfort opgeleverd (bevestigd per brief). Het heeft tot eind juni geduurd voordat ik daadwerkelijk verbinding had! De onzin en de leugens die je keer op keer van de klantenservice hoort is werkelijk ongelofelijk. Minstens iedere week gebeld. Iedere keer was er wel iets anders aan de hand. Op brieven wordt in het geheel niet gereageerd.
[...]
Lotgenoot!
Dit geeft me weinig hoop. Ik heb namelijk precies hetzelfde probleem (zie eerdere reactie dit topic).
Ik heb op 4 augustus een adreswijziging doorgegeven en ik heb nog steeds geen verbinding. En inderdaad, ook mij wordt elke weer als ik bel weer iets compleet anders verteld! :/
Mijn abonnement loopt tot 1 januari. Voor mij staat het vast: ik zeg Telfort op. De vraag is alleen nog bij welke provider ik dan wel een abonnement ga aanvragen.

 • Patjuh1990
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 22:02
Ik heb hem nogmaals opnieuw geconfigureerd met "Router - standaard configuratie zonder telefonie" en nu kan ik ons openbare ip adres wel lokaal benaderen! Beetje vreemd vind ik het wel maargoed, zolang het werkt ben ik blij :)

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22:55
Bergie schreef op donderdag 16 oktober 2008 @ 08:18:
[...]

Ja, maar als het maximum volgens Telfort bepaald wordt door KPN lijkt mij KPN de juiste partij om dit bij te kunnen verifieren.
Dat hun internethelpdesk dat niet direct kan zien, prima, maar dan sturen ze de vraag maar door naar de juiste afdeling ipv mij af te schepen met een standaard antwoord waar ik niks mee kan.
Die juiste afdeling is geen afdeling die iets verkoopt aan consumenten, alleen aan andere ISP's. De communicatie loopt dan dus ook via andere ISP's en niet via andere contact mogelijkheden voor consumenten met KPN.
Patjuh1990 schreef op donderdag 16 oktober 2008 @ 15:59:
Ik heb hem nogmaals opnieuw geconfigureerd met "Router - standaard configuratie zonder telefonie" en nu kan ik ons openbare ip adres wel lokaal benaderen! Beetje vreemd vind ik het wel maargoed, zolang het werkt ben ik blij :)
Elke configuratie wizard heeft ook andere instellingen, dus welke je download waar vandaan kan verder naast je internet/dsl instellingen ook andere veranderingen hebben. Zo kunnen bepaalde dingen zoals nat-loopback waar het hier over gaat opeens aan staan :)

[Voor 31% gewijzigd door bjck op 16-10-2008 16:29]

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • Gunner0616
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 22:14
Hey

ik ben klant bij telfort maar sinds een paar uurtjes heb ik last van hoge ping (ingame) dus ik heb een tracert gedaan.. en volgens mij is er wat mis met een network switch ofwzo?? maarja mijn vraag was heeft iemand anders hier ook problemen mee of ben ik de enige?

Bezig met het traceren van de route naar Service.alpha-networks.co.uk [217.146.8
6.20]
via maximaal 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.254
2 * 14 ms 15 ms 82-169-7-254.ip.telfort.nl [82.169.7.254]
3 * * 15 ms vpn494-telfort.bcsw1.asd-nh.net.tiscali.nl [195.
241.4.178]
4 15 ms 16 ms 16 ms ae2.25-ams20.ip.tiscali.net [77.67.64.1]
5 109 ms 109 ms 106 ms xe-5-0-0.lon10.ip.tiscali.net [89.149.187.21]
6 106 ms 105 ms 107 ms telewest-gw.ip.tiscali.net [213.200.78.38]
7 102 ms 102 ms 103 ms osr-hsd-bus1-ge26.network.virginmedia.net [194.1
17.136.121]
8 113 ms 112 ms 110 ms telewest.killercreation.co.uk [194.117.147.66]
9 117 ms 117 ms 114 ms Service.alpha-networks.co.uk [217.146.86.20]

De trace is voltooid.


ah nvm ze hebben t al gefixt

 • Patjuh1990
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 22:02
bjck schreef op donderdag 16 oktober 2008 @ 16:11:
[...]

Elke configuratie wizard heeft ook andere instellingen, dus welke je download waar vandaan kan verder naast je internet/dsl instellingen ook andere veranderingen hebben. Zo kunnen bepaalde dingen zoals nat-loopback waar het hier over gaat opeens aan staan :)
Aha ok! ;) Bij SpeedTouch beweren ze trouwens dat softwareversie 7.4.3.2 Experiabox software is :? Dat vind ik heeeeeeel vreemd aangezien deze SpeedTouch 780WL gewoon zelf gekocht is. Hij is gekocht via Vraag & Aanbod hier op Tweakers. Heeft de verkoper er misschien mee lopen rommelen? hoewel ook dat onwaarschijnlijk is omdat die in een ongeopende doos zat.

p.s. sorry ik ga nu denk ik wel een beetje off-topic

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
Patjuh1990 schreef op donderdag 16 oktober 2008 @ 18:14:
[...]


Aha ok! ;) Bij SpeedTouch beweren ze trouwens dat softwareversie 7.4.3.2 Experiabox software is :? Dat vind ik heeeeeeel vreemd aangezien deze SpeedTouch 780WL gewoon zelf gekocht is. Hij is gekocht via Vraag & Aanbod hier op Tweakers. Heeft de verkoper er misschien mee lopen rommelen? hoewel ook dat onwaarschijnlijk is omdat die in een ongeopende doos zat.
Als het al een Speedtouch 780 voor de KPNIPB zou zijn dan wordt de variant 7.4.5.1-GN geladen want is de huidige firmware-versie voor KPN-IPB.Vraag anders even na bij KPN IPB 0800-0407.

Anoniem: 227892

Weet iemand of het mogelijk is om Internet van Telfort te nemen en toch je Belbudget van KPN bij KPN te houden.

 • NNF
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 14-03 11:13
Uiteraard is dat mogelijk, gewoon alleen internet bestellen en geen telefonie nemen.

 • Bergie
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 25-05 15:23

Bergie

Lekker belangrijk...

Anoniem: 227892 schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 09:40:
Weet iemand of het mogelijk is om Internet van Telfort te nemen en toch je Belbudget van KPN bij KPN te houden.
Uiteraard kan dat; heb het zelf ook. Dan heb je in ieder geval altijd de zekerheid van een werkende telefoonlijn :)

Yamaha MT-09


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Nu online
Patjuh1990 schreef op donderdag 16 oktober 2008 @ 18:14:
[...]


Aha ok! ;) Bij SpeedTouch beweren ze trouwens dat softwareversie 7.4.3.2 Experiabox software is :? Dat vind ik heeeeeeel vreemd aangezien deze SpeedTouch 780WL gewoon zelf gekocht is. Hij is gekocht via Vraag & Aanbod hier op Tweakers. Heeft de verkoper er misschien mee lopen rommelen? hoewel ook dat onwaarschijnlijk is omdat die in een ongeopende doos zat.

p.s. sorry ik ga nu denk ik wel een beetje off-topic
Ik weet dat er eind vorig jaar een versie 7.4.1.7 van SpeedTouch is uitgeweest maar dat deze teruggetrokken is wegens instabiliteit. Wellicht heb je op een of andere schimmige wijze deze firmware op je box staan. Een andere mogelijkheid is dat je een ST780 SME(oid) hebt, dat is een ST780 die technisch gelijk is aan de WL maar een Sip-proxy heeft ingebouwd. Dan zou je onder toolbox ook een sipserver moeten vinden. Dit zelfde hebben de EB's van KPN trouwens ook.
Ik had graag die versie gehad, maar Alcatel levert deze niet uit in NL naar ik begrepen heb. Ik wacht nu tot de Fritz!Box WLAN international uit is, helaas wel 2x zo duur...

specs


 • Patjuh1990
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 22:02
Linksboven staat inderdaad ST780. En we hebben een Sip Server ingebouwd (dat moest ook wel) omdat we bij Telfort bellen via internet.

http://www.patjuhsplace.nl/downloads/files/ST780.JPG

Het adresboek slaat trouwens niks op :'( net als dat ik onder Telefonie geen inkomende/uitgaande oproepen kan zien. Kon bij de Experiabox wel.

[Voor 26% gewijzigd door Patjuh1990 op 17-10-2008 14:21]


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Nu online
Patjuh1990 schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 14:20:
Linksboven staat inderdaad ST780. En we hebben een Sip Server ingebouwd (dat moest ook wel) omdat we bij Telfort bellen via internet.

[afbeelding]

Het adresboek slaat trouwens niks op :'( net als dat ik onder Telefonie geen inkomende/uitgaande oproepen kan zien. Kon bij de Experiabox wel.
Da's geen SIP-server, da's een SIP-client ;) Net als het standaard modem trouwens.
Je kunt geen SIP-phone(wifi-phone of iets als een siemens gigaset C450 IP) aanmelden direct op de box zelf. Dat is de reden waarom ik het apparaat weer retour winkel heb verstuurd.
Hoe je dan aan die firmware-versie komt is mij ook een raadsel.
Pas als je in de ST780 een actief SIP-account hebt geladen kun je dat hier zien, dat kon iig wel met de laatste firmware-versie via de SpeedTouch-site.

specs


 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
Loekie schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 14:59:
[...]

.
Hoe je dan aan die firmware-versie komt is mij ook een raadsel.
Als het idd een KPNIPB gerelateerd modem is,dat is dat niet heel gek,want die software wordt dan geladen als er contact wordt gemaakt met Internet.
Laat anders KPN adhv de gegevens die onderop op je modem staan een check doen !?

 • Patjuh1990
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 22:02
Oei, ik had deze al eens aangesloten toen we nog op de lijn van kpn zaten (IPB dus). Zou dat het zijn...

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
Patjuh1990 schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 15:55:
Oei, ik had deze al eens aangesloten toen we nog op de lijn van kpn zaten (IPB dus). Zou dat het zijn...
Zeker weten ! ;)

Dus even een factory reset doen ! Succes.

 • Patjuh1990
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 22:02
Scandic2008 schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 16:20:
[...]


Zeker weten ! ;)

Dus even een factory reset doen ! Succes.
Dat is al zovaak gedaan... ook toen we al op de lijn van Telfort zaten (gister zelfs nog).

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
Patjuh1990 schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 16:35:
[...]


Dat is al zovaak gedaan... ook toen we al op de lijn van Telfort zaten (gister zelfs nog).
Heb je na de "klik" nog even de reset knop vast gehouden totdat de groene lampjes uit zijn gegaan en de power rood ging branden ? (eerder moet je namelijk de reset-knop niet loslaten) Je mag dit maar 1x per uur doen.

 • supernovum
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 23-04 09:06
Ik heb gezocht naar topic's over de pingsnelheden van Telfort internetgebruikers, ik kan dat echter moeilijk vinden op internet.

Is het misschien mogelijk dat een aantal gebruikers dat kunnen testen (bv. op www.speedtest.net) en die ervaringen met mij kunnen delen. Ik speel namelijk regelmatig Counterstrike Source. Daar heb ik nu met Ziggo een ping van gemiddeld 15. Ik heb gisteren Telfort besteld, ik heb echter nog enige twijfel of ik dat moet annuleren of niet, puur om die ping. Ik woon zelf in Breda en de afstand tot de centrale was 1.5 km dacht ik.

ps: waar zou ik de afstand tot de centrale kunnen laten berekenen?

 • Patjuh1990
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 22:02
Scandic2008 schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 17:17:
Heb je na de "klik" nog even de reset knop vast gehouden totdat de groene lampjes uit zijn gegaan en de power rood ging branden ? (eerder moet je namelijk de reset-knop niet loslaten) Je mag dit maar 1x per uur doen.
Euhm ik heb hem wel eens op die manier gereset (ook een paar keer via de webinterface). Ik heb het idee dat deze firmware versie er altijd al op heeft gestaan...
supernovum schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 17:51:
Ik heb gezocht naar topic's over de pingsnelheden van Telfort internetgebruikers, ik kan dat echter moeilijk vinden op internet.

Is het misschien mogelijk dat een aantal gebruikers dat kunnen testen (bv. op www.speedtest.net) en die ervaringen met mij kunnen delen. Ik speel namelijk regelmatig Counterstrike Source. Daar heb ik nu met Ziggo een ping van gemiddeld 15. Ik heb gisteren Telfort besteld, ik heb echter nog enige twijfel of ik dat moet annuleren of niet, puur om die ping. Ik woon zelf in Breda en de afstand tot de centrale was 1.5 km dacht ik.

ps: waar zou ik de afstand tot de centrale kunnen laten berekenen?
17-10-2008
http://www.speedtest.net/result/340490437.png

16-10-2008
http://www.speedtest.net/result/339861693.png

9590 kb/s Download is het snelste wat ik tot nu toe heb gehaald (2,1 km vanaf de centrale)

Afstand tot de centrale check je hier: http://pcdb.bbned.nl

[Voor 19% gewijzigd door Patjuh1990 op 17-10-2008 18:18]


 • Hurricane
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 27-05 15:23

Hurricane

Alles is anders dan het lijkt!

Patjuh1990 schreef op vrijdag 17 oktober 2008 @ 18:15:
[...]


9590 kb/s Download is het snelste wat ik tot nu toe heb gehaald (2,1 km vanaf de centrale)

Afstand tot de centrale check je hier: http://pcdb.bbned.nl
De afstand die die website weergeeft klopt voor geen meter. Volgens de site zit ik op 1900meter maar in werkelijkheid is dat 2,6km (4tel)

Mijn ping naar Amsterdam is trouwens 25ms.

 • catchingfire
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 23-05 13:25
Ik heb de laatste tijd ERG vaak dat de wireless eruit klapt van m'n zyxel geval, en dan na een halve minuut ofzo weer online is.

Ik heb alles redelijk default ingesteld. WPA-PSK, geen MAC-filter, firewall aan, bandwidth management uit, ...
CPU usage is vrij laag, ~10% nu. Iemand enig idee?

Welke settings gebruiken jullie in jullie torrent-clients om de modem/router-load zo minimaal mogelijk te houden?

 • pven
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online
Hier stond onzin, ik was in de war.
De afstand van de locatie tot aan de centrale bedraagt circa 91 meter.
Met veel pijn en moeite haal ik 15mbit. :/

[Voor 75% gewijzigd door pven op 17-10-2008 20:47]

We gaan eraan! || Marktplaats-meuk. Afdingen mag! ;-) || slotje.com for sale || Dank pven!

Pagina: 1 2 3 ... 12 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Het is niet de bedoeling dat iedereen individueel laat weten of het niet of wel (weer) werkt met je aansluiting, zo kunnen we natuurlijk een heel topic met 1000 posts gaan vullen en draagt niets bij.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee