Toon posts:

Telfort Internet ervaringen topic - Deel 13 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 15 Laatste
Acties:
 • 96.756 views

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg
Meest gestelde vraag: Hoe stap ik over?

Inhoud

Producten
Maximale snelheid
ADSL1/ADSL2/ADSL2+
Telefonie
Modems
Contract
Overstappen
Tiscali / 12move
Veel gestelde vragen
Afsluiting


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Producten
20 Mb
Je betaalt de eerste 6 maanden € 19,95 per maand en daarna het vaste lage bedrag van € 24,95

* Geen extra kosten voor gebruik vaste lijn
* Gratis draadloos modem in bruikleen
* Geen aansluitkosten
* Eenvoudig zelf te installeren
* 5 gratis mailboxen van 50 MB
* 5 e-mailadressen per mailbox

Afhankelijk van de afstand tussen je woning en de KPN wijkcentrale kan de snelheid lager uitvallen. Telfort heeft op haar website een postcode check staan die een indicatie geeft van de te behalen snelheid:

Extra diensten:

Bij deze internetverbinding krijg je ook nog de volgende diensten:

• 5 mailboxen
• 25 e-mailadressen
• Webmail functionaliteit
• 50 MB mailboxruimte

Er is geen homepage ruimte en er zijn ook geen binaire nieuwsgroepen.

GEEN doorbelasting vaste lijn

Het maakt niet uit of je een KPN telefoonabonnement hebt. Er is geen doorbelasting voor de vaste lijn. Dus de prijs blijft altijd € 19,95 voor internet. Het zal wel in de prijs verwerkt zitten.

Administratiekosten

Bij het aanvragen van een Telfort abonnement wordt éénmalig € 14,95 in rekening gebracht voor verzend en administratiekosten.

DSL netwerk

Telfort levert primair op het Tiscali ADSL netwerk waar beschikbaar, daarnaast wordt gebruik gemaakt van lijnen op het KPN ADSL netwerk. Het mooie is dat bij beide netwerken de instellingen van de modem gelijk zijn.


Leuk artikel trouwens in de Telegraaf (bron)
Telfort internet is een dienst die het onlangs overgenomen Tiscali Nederland uitvoert voor Telfort. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het netwerk van Tiscali in combinatie met dat van KPN. Dit netwerk dekt sinds kort 96 procent van Nederland.
Dus Tiscali verzorgt de dienst Telfort Internet inderdaad :)

Was ook te verwachten gezien dezelfde modems ook geleverd worden bijvoorbeeld. En de extra dekking is nu aanwezig door gebruik te maken ook van het ADSL netwerk van KPN naast dat van Tiscali.

IP adres

Bij Telfort krijg je een dynamisch IP adres op basis van DHCP. Als je de modem aan laat staan zal die echter niet veranderen. Kan natuurlijk voorkomen dat bij werkzaamheden ofzo je IP adres anders wordt. De ZyXEL modem ondersteund DynDNS.org, dus voor de mensen die een (web)server willen draaien kunnen bij DynDNS.org een subdomeintje aanmaken die altijd naar je eigen IP verwijst. Zodra je IP veranderd update de modem de DNS verwijzing.

Levertijd

De levertijd is per aansluiting natuurlijk verschillend. Dit zijn de meest voorkomende levertijden:

Kale lijn: Ongeveer 3 weken. Een KPN monteur komt ook de lijn controleren.
Lijn met KPN telefonie: Ongeveer 2 weken. Indien er ook een DSL signaal op staat van een andere provider kun je zelf een overstap datum kiezen. De eerste overstap mogelijkheid is altijd 2 weken na de huidige datum.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Maximale snelheid

Veel mensen vragen zich af wat de maximale snelheid is die ze gaan halen. Het antwoord is heel simpel: Het maximale wat mogelijk is op je koperlijn in combinatie met het type wijkcentrale.

:? Dat is allemaal heel leuk, maar ik wil toch weten wat ik zou kunnen halen zodat ik kan op basis daarvan kan kiezen tussen Kabel of ADSL internet.

Op http://internet.telfort.nl/ vind je een tooltje die je een indicatie geeft. Deze ziet er zo uit:

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/snelheid.jpg


Deze geeft een indicatie op basis van de geschatte afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Indien je de afstand wilt zien kun je deze link gebruiken. Deze database is echter wel oud. Kijk vervolgens in dit grafiekje om de maximale theoretische snelheid te bekijken.

:? Ik haal de snelheid niet die in de grafiek staat!

Dat kan heel goed kloppen omdat dit de maximale theoretische snelheid is. We gaan er dan van uit de je zelf alles optimaal hebt aangesloten en de koperkabel in optimale staat is. Dit is meestal nooit het geval. Onthoud dat deze grafieken in testlab's zijn gemaakt.

Gebruikte URL's:

Postcode afstand database
ADSL2 snelheid grafiek

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


ADSL1/ADSL2/ADSL2+

In de vorige delen is vaak verwarring naar voren gekomen betreffende de verschillen tussen ADSL1, ADSL2 en ADSL2+. De standaarden zijn het volgende:

ADSL1: Maximale downstream van 8 mbit/s.
ADSL2: Maximale downstream van 12 mbit/s.
ADSL2+: Maximale downstream van 24 mbit/s.

Het moge duidelijk zijn dat je dus een ADSL2+ verbinding wilt. Indien je op het Tiscali Wholesale netwerk bent aangesloten hoef je je geen zorgen te maken, het hele Tiscali Wholesale netwerk is ADSL2+ geschikt.

Indien je op het KPN netwerk aangesloten wordt is het verhaal anders. Na wat rondvragen (bedankt BjcK) ben ik er achter gekomen dat KPN onderscheid maakt in 2 typen wijkcentrales, namelijk ADSL1 en ADSL2+.
In een ADSL2+ centrale zijn alle kaarten ADSL2+ en zul je dus een ADSL2+ verbinding moeten kunnen opbouwen. In een ADSL1 centrale kunnen zowel ADSL1 als ADSL2+ kaarten zijn. Om de centrale toch als ADSL1 te houden tot de ombouw voltooid is zijn in de daar aanwezige kaarten een ADSL2 profiel met een maximale downstream van 8 mbit gezet.

Mocht je dus in je modem zien dat je modem gebruikt maakt van ADSL2 (dus niet ADSL2PLUS) en de downstream ligt rond de 8 mbit, dan weet je de reden. Deze word gecapped om alles in de centrale gelijk te houden. Ik denk dat dit gedaan wordt om niemand het voordeel te geven om eerder aangesloten te zijn op een ADSL2+ kaart. Want dat wilt iedereen natuurlijk en is het krabben, bijten en gillen om dat voor elkaar te krijgen. ;)

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Telefonie

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/telefoondoos.jpg


Telfort levert hiernaast ook nog telefonie voor 9,95 per maand. Dit kan alleen in combinatie met een Telfort internet abonnement, dus dat komt dan totaal uit op € 29,90. Je belt naar alle vaste nummers in Nederland gratis zonder starttarief. Ook een nummer porteren van een andere aanbieder is mogelijk.

Er wordt gebruik gemaakt van de VoIP techniek. Je krijgt de SIP gegevens thuisgestuurd dus je hoeft niet het bijgeleverde modem te gebruiken. Dit raadt Telfort uiteraard wel aan en ze zullen alleen de ZyXEL modem ondersteunen. Welke provider doet dat niet? Dus een ander modem met VoIP functionaliteit, een hardphone of PBX software als Asterisk en 3cx kun je ook gebruiken.

Dit zijn de instellingen die je voor vaste telefonie kunt gebruiken:
Klik hier en dan op "Telfort vast bellen gebruiken zonder Telfort internetmodem"

Diensten

Bij Telfort telefonie zitten de volgende diensten bij:

• Voicemail
• 0900 en/of 06 nummers blokkeren
• Nummerweergave (Als je telefoon dit ondersteund)
• Nummer porteren mogelijk (Kost eenmalig € 9,95)

Nummer porteren

Het porteren van een nummer is mogelijk. Dit betekent dat je je huidige vaste telefoonnummer kan meenemen naar Telfort. Voor de juiste volgorde van aanvraag kun je het beste even kijken bij Overstappen

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Modems

Telfort levert modems van het merk ZyXEL. Het gaat om de ZyXEL 2602H-D serie en de ZyXEL 2602R serie. De R serie heeft maar 1 ethernetpoort. De D versie heeft er 4 en kan ook met WiFi geleverd worden. Er is geen life-line aanwezig. Dit kun je eventueel zelf voor elkaar krijgen met bijvoorbeeld de Artech 521 switch.

Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

Hier kun je de modem in detail zien, hoge resolutie plaatjes gevonden op de chinese ZyXEL site:


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein1.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein2.jpghttp://crew.tweakers.net/bjck/telfort/modem_klein3.jpg
Klik op een afbeelding om deze te vergroten


De kosten voor de modems:

• Standaard modem: € 0,- (Los: € 69,-)
• Multipc modem: € 30,- (Los: € 99,-)
• Draadloos modem: € 70,- (Los: € 139,-)

Het zijn allemaal modems met een routerfunctie ingebouwd. Dit is nodig om de telefonie werkend te houden. De R serie heeft dit dus ook, ook al is er maar één ethernetpoort. Met een simpele switch erachter kun je dus meerdere pc's aansluiten.

In de modems zit een firmware ingebouwd waarin de netwerkinstellingen al goed staan. Het is dus niet nodig de VPI/VCI waardes en dergelijke te veranderen. Verders is in de modem niks afgeschermd. Indien je via een andere VoIP telefonieaanbieder wilt gaan bellen is dit gewoon mogelijk met dit modem.

Handleidingen

Indien je de handleidingen bent kwijtgeraakt kun je ze ook in PDF vorm krijgen:

Basis en Multi-PC modem
Draadloos modem
Telefonie

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Contract

Bij telfort sluit je een contract af voor één jaar. Na dit jaar kun je het contract per maand opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit staat allemaal in de algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.
15.1 Tenzij in de Overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor onbepaalde tijd, met een minimumduur van 12 maanden.

15.3 De opzegtermijn voor de Klant bedraagt bij Overeenkomsten voor onbepaalde tijd één maand na afloop van de minimumduur. Indien de Overeenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd bedraagt de opzegtermijn voor de Klant één maand voor het einde van de duur van de Overeenkomst. Als moment van opzeggen geldt het moment van ontvangst van de opzegging door Telfort. Opzegging geschiedt op de wijze zoals beschreven op de Website.
Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Overstappen

Het overstappen gedeelte splits ik op in 2 delen: Internet en Telefonie. Voor beiden gelden andere stappen om een overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ik heb nu internet via:
Kabel
ADSL
Geen- of inbel internet

Ik telefoneer via:
KPN analoge lijn of ISDN lijn
KPN InternetPlusBellen
Andere VoIP aanbieder


Kabelinternet
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je vanaf kabel komt.
 • Levertijd: 2 a 4 weken (Komt overeen met de opzegtermijn bij de meeste kabel aanbieders)
Als je zeker wilt zijn dat je niet zonder internet zit kan je wachten tot je online status aangeeft: stap 4 met opzeggen bij de kabelaar. Echter heb je zo kans op een (kleine) overlap met twee verbindingen en dus extra kosten.

ADSL (Heb je InternetPlusBellen. Klik hier. InternetPlusBellen heeft een andere procedure.)
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je al een ADSL verbinding hebt.
 • Print de opzegbrief die Telfort je aanbiedt.
 • Verstuur de brief pas als je in stap 4 bent.
De brief kun je pas later versturen om zeker te zijn dat je huidige aanbieder niet een slooporder indient zodat je ADSL signaal door Telfort kan worden overgenomen. Dit kan een week tot twee weken duren na aanvraag.

Eerder opzeggen KAN goed gaan, maar als je huidige aanbieder toch eerder een slooporder indient en Telfort heeft nog migratie aangevraagd, dan gaat alles fout en zit je zo 2 á 3 weken zonder internet

Als de opzegtermijn bij de huidige ISP 1 maand bedraagt is het meest optimaal om een overstap aan te vragen met een wens datum over 6 weken. Na twee weken is je aanvraag bevestigd en kan je de opzegging versturen naar de huidige aanbieder met de maand opzegtermijn. Zo betaal je het minst dubbel en toch zeker van een juiste volgorde/planning.

Geen internet of inbelinternet
 • Vraag Telfort aan.
 • Een inbel-abonnement kan je direct opzeggen of als je zeker wilt zijn dat je niet zonder zit kan je dat pas doen als je in stap 4 bent. Dan heb je ook de datum van Telfort ontvangen wanneer de verbinding wordt geleverd.
Sommige ISP's (bijvoorbeeld XS4all) hebben ook de mogelijkheid om een los abonnement voor mail en inbel toegang te behouden tegen een laag maandbedrag. Voordat je opzegt bedenk of je daar interesse in hebt en informeer daar dan naar. Dan in plaats van een opzegging alleen daarbij aangeven dat je zo'n abonnement voor je mail adres wilt behouden.

Telefonie

KPN analoge lijn of ISDN
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
KPN InternetPlusBellen
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN IPB abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
Andere VoIP aanbieder
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je VoIP abonnement WEL op. Geef aan dat het telefoonnummer geporteerd moet worden.
 • Van Telfort ontvang je een brief met de porteringsdatum.
Je bent uiteraard altijd zelf verantwoordelijk voor het stoppen van een abonnement. In principe zegt Telfort niks op maar ziet KPN een uitportering als opzegging. Controleer dus altijd zelf of een opzegging goed gaat om dubbele kosten te voorkomen!

Opleverdatum

Een kale lijn opleveren duurt meestal 3 weken. Het is niet mogelijk een exacte datum te kiezen. Dit kan alleen als er al een DSL signaal op deze locatie is en deze wordt overgenomen. Wil je zo snel mogelijk weten wanneer je lijn aangesloten gaat worden? Wacht dan tot 7 dagen na je bestelling (de cooldown periode) en bel 0900-9596. Vaak zal er echter nog geen datum bekend zijn omdat de KPN dit bepaald na het telefoontje voor de afspraak betreffende het testen en labelen van de lijn.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Tiscali / 12move

Sinds kort is bekend gemaakt dat Tiscal en 12move gaan veranderen van naam. Alle klanten van beide providers komen onder één dak genaamd Telfort Internet. Er schijnt niks te veranderen aan de diensten die je hebt, alleen de algemene voorwaarden wijzigen. De belangrijkste wijzigingen zijn volgens de website van Tiscali:
De meest belangrijke wijzigingen betreffen (kort weergegeven):

- aansprakelijkheid, artikel 16: de aansprakelijkheid van Telfort per aansprakelijkheidsstelling is beperkt tot twee maal het door de klant verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende diensten, waarbij per jaar tegenover dezelfde klant de aansprakelijkheid is beperkt tot maximaal viermaal het verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende dienst(en).

- prijswijzigingen artikel 9: prijswijzigingen worden 4 weken van te voren bekend gemaakt, waarbij de klant tot 4 weken na de bekendmaking het recht heeft de overeenkomst te beëindigen.

- privacy, artikel 11: De klant verleent toestemming aan Telfort om zijn of haar persoons- en verkeersgegevens op te nemen en te verwerken in de klantenregistratie van Telfort die benodigd is voor een goed beheer en exploitatie van de systemen en netwerken van Telfort en voor de (administratieve) beheerstaken. De klantenregistratie is slechts toegankelijk voor Telfort en groepsmaatschappijen en wordt niet aan derden verstrekt behoudens een aantal specifiek genoemde gevallen.

- geschillencommissie, artikel 19: geschillen kunnen aanhangig worden gemaakt bij De Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten (zie: www.sgc.nl).


Aangezien de voorwaarden wijzigen mag je je lopende abonnement bij Tiscali of 12move opzeggen. Dit staat ook op de website van beide providers:
Tiscali

Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 13 januari 2008 telefonisch uw abonnement opzeggen per 14 januari 2008. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).

12move
Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 9 december 2007 telefonisch uw abonnement opzeggen per 10 december 2007. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).
:? Ah mooi dus ik ga nu ook 19,95 betalen en 20mbit krijgen?

Nee dat dus weer niet. Alleen de naam veranderd. Je snelheid, e-mail, telefoonnummers en prijs per maand blijft hetzelfde.

:? Oh, maar kan ik mijn huidige abonnement dan omzetten?

Op de veelgestelde vragen pagina staat dat het in veel gevallen mogelijk zal zijn. Wat ze precies bedoelen staat er niet bij. Ik neem aan dat dezelfde regels gelden als bij Tiscali. Je dient je huidige abonnement minimaal een jaar te hebben. Zeker weten doe ik dit niet natuurlijk.

Meer informatie kun je vinden op de websites van Tiscali en 12move:

http://www.tiscali.nl/telfort
http://www.12move.nl/telfort

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Veelgestelde vragen

:S Ga ik ook 20 mbit download snelheid halen?

Dat is lastig te zeggen. 20 mbit betekent dat de maximale snelheid 20 mbit per seconde is. Om dit te halen moet je niet te ver van de wijkcentrale wonen. Ook moet je de modem bij je ISRA punt aansluiten. Houd de DSL bekabeling zo kort mogelijk.

:? Kan ik met één telefoon zowel via Telfort als mijn KPN lijn bellen?

Nee, het ZyXEL modem heeft geen zogenaamde life-line poort. Met een arttech 521 switch kun je dit wel voor elkaar krijgen. Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

:? Waarom duurt het zo lang voordat de telefoon over gaat?

Dit komt omdat VoIP een heel andere techniek is dan analoog bellen. Bij analoog bellen wordt elk nummer wat je intoetst direct aan de centrale doorgegeven. Bij VoIP moet het te bellen telefoonnummer in één keer doorgegeven worden. Daarom wacht de modem standaard 5 seconden om te zien of je helemaal klaar bent met het intoetsen van het telefoonnummer. Je kunt ook de modem de opdracht geven het ingetoetste nummer gelijk te versturen door een # achter het nummer in te toetsen. In de webinterface kun je deze functie ook instellen dat de modem na bijvoorbeeld 2 seconden al gaat bellen. Let wel op dat je dan OF snel intoetst OF dat je een DECT toestel hebt die het nummer snel kiest. (Dus nummer intoetsen voordat je op het hoorntje drukt).

:? Help, nummerherkenning doet het niet!

Dan heb je waaschijnlijk een toestel die de nummerherkenning via de FSK methode verwacht in plaats van DTMF. Dit kun je in de modem interface wijzigen bij de phonepoort instellingen.

:? Ik heb al een router met WiFi. Kan ik die blijven gebruiken met dat ZyXEL modem?

Ja dat kan. Echter, de ZyXEL modem heeft ook al een router functie. Het beste kun je de router functie van de ZyXEL modem intact laten, anders werken de telefoonpoorten niet meer. Zet je eigen draadloze router om naar een access point:

• Zet de DHCP server in je router uit
• Stop de kabel die normaal in de WAN aansluiting gaat in één van de LAN aansluitingen
• Klaar :)

:? Kan ik meer dan één telefoon aansluiten?

Ja dat kan. Dit kun je doen door de lijn te splitten na de modem. Let op de aansluitfactor van elk toestel. Indien deze te hoog is kan het voorkomen dat het toestel niet meer werkt. Verdeel dan de toestellen over de 2 phone poorten op de modem. In de webconfiguratie kun je voor elk poortje instellen welk telefoonnummer deze gebruikt.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP.

:? Help, ik heb in de modem een aantal instellingen veranderd en nu doet ie niks meer!

Geen nood, dit is eenvoudig op te lossen. Kijk of het POWER lampje stabiel brandt. Indien dit het geval is even een pen/paperclip pakken. Op de achterkant van het modem vind je een klein gaatje waar 'reset' bij staat. Nu druk je dat gaatje in tot het POWER lampje gaat knipperen. Nu is de modem terug naar de fabrieksinstellingen en kun je 'm weer opnieuw instaleren.

:? Kan ik mijn vaste telefoonabonnement van KPN gewoon behouden?

Ja dat kan. Indien je al ADSL hebt en je stapt over naar Telfort kun je gewoon je huidige splitter blijven gebruiken. Heb je nog geen ADSL en vraag je Telfort aan, dan wordt er een splitter meegeleverd.

:? Kan ik met het Telfort modem ook van een andere VoIP dienst gebruik maken?

Ja dat kan gewoon. De modem is wel standaard voorgeconfigureerd voor de eigen VoIP dienst, dus je zult de advanced setup moeten gebruiken om alle gegevens in te vullen.

:? Hoe doe je aan portforwarding met telfort zyxel modems?
Hier staat een mooie stappen plan om je poorten te forwarden. Specifiek voor Azureus kun je deze stappenplan volgen.

:? Hoe kan ik port scan doen om te controleren of deze goed geforward is?
Er zijn een aantal online security checkers die dit voor je willen doen:
ShieldsUp

:? Hoe kan ik me snelheid inschatten (down attenuation) van me huidige provider?
Je kunt je down attenuation (zie je zyxsel stats) delen door 13.8. Ook kun je kijken naar deze grafiek. Deze afbeelding geeft we de ideale omstandigheden door.

:? Mijn DNS is een beetje traag :? . Hoe kan ik dit tweaken?
Je kunk je DNS veranderen naar een van de OpenDNS IP's, voor het sneller laden van pagina's (bijv. 208.67.222.222- en - 208.67.220.220).

:? Ik haal 6mbit op ADSL2+. Hoe kan ik me modem in stellen op adsl2 om meer uit me verbinding te halen?
Zie deze reactie voor een stappenplan.

:? Hoe kan me snelheid het beste testen?
Het is lastig om een betrouwbare resultaat te krijgen van http://speedtest.nl bijvoorbeeld. Wil je op een grotere hap data kauwen, gebruik de 100 MB testbestand van Telfort zelf.

:? Mijn Zyxel modem is steeds 100% load wat kan ik hier aan doen?
Zet bandwidth management uit.

:? Ik ben down!
Zyxel heeft zelf een FAQ die je stapsgewijs door dit probleem kan helpen.

:? Ik ben af en toe down!
Ook hiervoor heeft Zyxel zelf een FAQ.

:? Mijn modem is defect! Wat nu?
U kunt uitsluiten dat de modem het probleem is door een andere modem op dezelfde aansluiting te gebruiken. De kans dat twee dezelfde modems tegelijkertijd defect zijn is te verwaarlozen. Indien ook de tweede modem het niet doet, licht het niet aan de modem. U kunt het beste contact opnemen met uw provider. Zij kunnen contact opnemen met de Telco om na te gaan wat er verkeerd is gegaan bij het aansluiten.

:? Heeft Telfort een datalimiet?
Nee een Fair Use Policy, wat dit betekend dat je niet oneindig kan downloaden maar, er zijn tot dus ver nog geen meldingen bekent dat Telfort gebruikers de lijn hebben geknepen.

:?Valt er nog iets te tweaken aan mijn snelheid?
Ja dat kan, je heb hier wel een tweakbare modem voor nodig lt_cmd_data heeft een video tutorial gemaakt hoe met een tweakbare speedtouch modem eenvoudig enkele mbits meer uit je internet snelheid kan behalen. Dit tweaken wordt gerealiseerd door ruis marge te verlagen op een stabiel niveau. De regel is hoe minder marge(snr) hoe groter de kans op wegvallen van de verbinding (klapperen). Andersom hoe meer marge hoe beter de lijn ruis op kan vangen. Praktijk wijst dat een stabiele snr waarde per verbinding en per tijdstip anders is. Meeste modem hebben een default marge waarde tussen de 7~8dB http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/ een simpele tweede hands speedtouch 546 is voor één tientje te vinden op marktplaats. (http://kopen.marktplaats....=0&srt=pu&p=1&av[-1][0]=0)

:? Help mijn lijn valt af en toe weg wat kan ik het beste doen?
Dit wordt klapperen van de verbinding genoemd, het kan zijn dat je dagen nergens last van hebt en op bepaald moment je internet het spontaan niet meer doet. Je kan de verbinding uptime controleren door in het advanced menu naar packet statistics tegaan klik hier (http://192.168.1.254/SystStatusFrame.html) en dan naar regel 1-ENET in de zyxel niet te verwarren met system up time. Je kan zelf actie ondernemen door een tweakbare (bijv speedtouch) modem aan te sluiten en de ruis marge te verhogen tot een stabiel niveau waarbij je nog een redelijke snelheid behoudt. Zie in de video tutorial van lt_cmd_data hoe je een speedtouch modem aansluit op je telfort verbinding. Je kan ook je verbinding laten verlagen door de telfort service desk te bellen met de klacht klapperen de verbinding. Dit duurt zo 15 werkdagen voordat ze je profiel in de centrale verlaagt hebben.

:? Ik gebruik nu een speedtouch als router maar deze heeft geen voip kan ik de zyxel als voip gebruiken?
Ja dat kan, je speedtouch blijft je modem/router en regelt het internet verkeer. lt_cmd_data heeft een video tutorial gemaakt wat je precies moet veranderen in de zyxel modem.

:? Webpagina's laden langzaam kan ik wat kan ik hier aan doen?
Je kunk je DNS veranderen naar een van de gratis OpenDNS IP's, voor het sneller laden van pagina's (bijv. 208.67.222.222- en - 208.67.220.220). Zie hier hoe eenvoudig dit te realiseren is per besturingsysteem https://www.opendns.com/homenetwork/start/computer/ Je kan het ook één keer centraal doorvoeren in telfort zyxel router in plaats in per besturingsysteem je moet dit op twee plekken invullen zowel WAN als LAN.
Gebruik je een speedtouch modem is het verstandigste om het via telnet sessie je dns te veranderen. Zie dezelfde video tutorial als het tweaken van de speedtouch modem. http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/

Je kan telfort's proxy server gebruiken
proxy.tiscali.nl port 8080 Zie deze screenshot hoe je dit insteld in firefox en in Internet explorer http://www.xs4all.nl/~hie...rt(tiscali)proxygroot.JPG

:? Help ik kan sommige pagina's niet bereiken.
Dit hoeft niet aan telfort te liggen maar aan je pc zelf probeer je dns cache is te flushen.
Windows XP start, uitvoeren, cmd openen, C:\>ipconfig /flushdns
Vista ga naar start, All Programs, Accessories, rechtermuisknop Command Prompt, selecteer in het snelmenu Run As Administrator in dosbox vul je in C:\>ipconfig /flushdns "Successfully flushed the DNS Resolver Cache."
Mocht dat niet helpen probeer eens OpenDNS IP's https://www.opendns.com/homenetwork/start/computer/


:?Hoe kan ik me snelheid inschatten (down attenuation) van me huidige provider?
Je kunt je down attenuation (zie je zyxsel stats) delen door 13.8. Ook kun je kijken naar deze grafiek. Deze afbeelding geeft we de ideale omstandigheden door.
Login op je zyxel modem (http://192.168.1.254) sla de wizard over en ga naar advanced. In het rechter menu ga je naar Maintenance>Diagnostic en kies je voor tabblad DSL Line en druk je op de knop DSL Line Status.
Hierin zie je attenuation staan wat een vaste waarde is voor de afstand van de centrale
attenuation||afstand||ideale omstandigheden||ruwe schatting praktijk
1- 12dB = 0~900 meter = ~24~23mbit je wordt gecapt op 20mbit
12- 18dB = 900~1300 meter = ~23~21mbit praktijk kan 20~18mbit zijn
18 - 23dB = 1300~1700 meter = ~21~19mbit praktijk default intrainwaarde kan 18~16 mbit zijn
23 - 29dB = 1700~2100 meter = ~19-15mbit praktijk default intrainwaarde kan 16~13mbit zijn
29 - 35dB = 2100~2500 meter = ~15-12mbit praktijk default intrainwaarde kan 13~9mbit zijn
35 - 40dB = 2500~2900 meter = ~12-9mbit praktijk default intrainwaarde kan 8~6mbit zijn
40 - 46dB = 2900~3300 meter = ~9-7mbit praktijk default intrainwaarde kan 6~5mbit zijn
46 - 51dB = 3300~3700 meter = ~7-5mbit praktijk default intrainwaarde kan 4-3mbit zijn (tip zet adsl2+ naar adsl2 om voor ~50kB meer)
51 - 57dB = 3700~4100 meter = ~5-4mbit praktijk default intrainwaarde kan 2-1mbit zijn (tip zet adsl2+ naar adsl2 om voor ~100kB meer)

:? Zijn er tools om mij internet lijn in de gaten te houden?
Standaard voor de zyxel modem niet, Je kan de verbinding uptime controleren door in het advanced menu naar packet statistics tegaan klik hier (http://192.168.1.254/SystStatusFrame.html) en dan naar regel 1-ENET in de zyxel niet te verwarren met system up time. Voor sommige modems (speedtouch) is er een freeware tool die de snr waarde en de verbinding snelheid in de gaten kan houden http://www.vwlowen.co.uk/internet/files.htm#routerstatslite.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP. In de video tutorial van lt_cmd_data zie je ook hoe je dit stap voor stap toepast. http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/

:?Mijn Zyxel modem is steeds 100% load wat kan ik hier aan doen?
Zet bandwidth management uit. Maar zorg dat tijdens het telefoneren je download en upload van p2p programma's niet volledig in gebruik zijn.

:?Hoe kan ik telnet gebruiken met de standaard zyxel modem?
Ja, dat kan dit staat standaard uitgeschakeld. Lees hier hoe je dit inschakeld http://www.zyxelsupport.nl/z008.html

:? Ik gebruik een speedtouch modem maar ik zie om de 2uur DHCC in mijn logfile moet ik me hier zorgen om maken?
Nee, standaard voert telfort om de 2uur een dhcc renew controle uit dit(dhcp over wan) dit heeft geen invloed op je verbinding de speedtouch gaat pas de verbinding verbreken zodra er een nieuw ipadress lease gegeven wordt als dat niet het geval blijft de verbinding up. Ook als de dhcp server plat ligt blijft je verbinding up tot dat je een nieuw ipadress krijgt.

:? Ik heb de zyxel modem met wireless waar moet ik precies op letten?
Gebruik WPA2-PSK encryptie als je laptop of andere wireless apparatuur dat ook ondersteunen. Mocht je wireless verbinding vaak weg vallen probeer eens een ander kanaal. Of zover mogelijk minstus 2 kanalen van andere gebruikte kanalen te zitten de zyxel biedt 13wireless kanalen op de 2.4ghz band. Tip als dit niet helpt koop eventueel een 5ghz wireless acces point. De 5ghz band is nog vrij leeg in vergelijking met de 2.4ghz band.
Lees hier wat er allemaal op de 2.4ghz band zit Wikipedia: Electromagnetic interference at 2.4GHz
Het controleren van de gebruikte kanalen kan met http://www.netstumbler.com/downloads/ programma goed in kaart worden gebracht. Probeer met de laptop rond het huis te lopen om deze in kaart te brengen.
Zie hier voor een uitgebreide handleiding voor het instellen van draadloze modem.
Zilveren modem onder XP link http://klantenservice.int...-XP-(zilveren-modem).aspx
Zwart modem onder XP link http://klantenservice.int...inding-(zwart-modem).aspx
Zilveren modem onder Vista link http://klantenservice.int...sta-(zilveren-modem).aspx

:? Is er een storing of onderhoud meldings pagina?
Ja, op http://klantenservice.internet.telfort.nl/Mededelingen.aspx staan storingen en meldingen geplaats praktijk is dat telfort nooit snel is met het melden van storingen.

:? Heeft telfort usenet server met binaries?
Nee, maar er zijn genoeg usenet providers waarvoor je een paar euro een goede retentie en snelheid hebt.

:? Ik doe veel aan online gamen wat is de ping naar tweakers?
Telfort maakt zoveel mogelijk gebruik van tiscali netwerk. Hiermee haal je zo 8~11ms

:? Hoe kan ik de laatste firmware controleren?
Telfort maakt zijn eigen aangepaste firmware voor de zyxel modems. Deze kan je hier downloaden http://klantenservice.int...t-modem.aspx#openfaq10781


Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Afsluiting

Dit is alweer deel 13 het Telfort topic. Uiteraard houden we ons in dit topic aan de regels die op GOT gelden.

Terug naar bovenCredits gaan nog steeds naar trolleystad voor het aanmaken van deze geweldige TS!

Telfort nieuwsgroep
De nieuwsgroep over Telfort en zijn gebruikers kun je hier vinden.

Status Controle?
Je kan rond stap 2 / 3 je adres gegevens even mailen naar telfort@totaalgeflipt.nl om te weten hoelang het nog gaat duren.

Topic Updates
Voor TS suggesties kun je het best een DM of een mail sturen. Deze zullen dan bij het volgende deel worden ingesloten.

Update: 24 Mei 2008
FAQ geupdate! Met heel veel dank aan lt_cmd_data voor de info! *O*

Update: 2 December 2008
Wederom de FAQ bijgewerkt met wat heerlijke gegevens van lt_cmd_data. Onze dank is grooooot _O_

Deel 13 Alweer! *O*


Waarschuwing:
Melding van 'het werkt hier niet/wel' heeft weinig toegevoegde waarde in dit topic! Bespreek iets specifiek of laat de reactie achterwege, niemand kan er iets mee. GoT is geen plaats om storingen te melden over diensten.

[Voor 0% gewijzigd door DeX op 02-12-2008 21:57. Reden: Prijzen aangepast]


Anoniem: 282442

Hierbij mijn down attenuation (en nog wat extra info):

noise margin upstream: 15 db
output power downstream: 20 db
attenuation upstream: 23 db
tone 0- 31: 00 00 00 09 99 aa aa aa aa aa aa a9 99 98 76 52
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 7 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 48 db

Dankzij de mooie FAQ update van zojuist, kan ik de conclusie trekken dat ik dus nog wat verder van de centrale zit...

 • wiebjuh16
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 11:23
ja dat klopt, ogeveer 3,5 kilometer (48:13,8= 3,47)
maar goed, zou je die tonen ook eens willen posten? zo kan ik zien of je op adsl1 of 2 zit
Je noise margin downstream van 7db, is eigenlijk wat magertjes, op het randje!

[Voor 21% gewijzigd door wiebjuh16 op 02-12-2008 22:39]


Anoniem: 282442

noise margin upstream: 15 db
output power downstream: 19 db
attenuation upstream: 23 db
tone 0- 31: 00 00 00 08 99 aa aa aa aa aa aa aa 99 98 76 52
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 7 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 48 db
tone 32- 63: 88 88 99 99 88 88 98 88 78 77 77 77 77 78 99 99
tone 64- 95: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99
tone 96-127: 99 99 99 98 89 99 99 99 99 99 99 88 88 88 88 88
tone 128-159: 88 88 88 88 88 88 87 88 68 88 78 88 77 88 88 77
tone 160-191: 77 77 77 87 77 77 77 28 77 77 77 77 77 77 77 76
tone 192-223: 77 77 77 77 67 55 54 11 56 55 65 54 65 55 54 45
tone 224-255: 55 55 44 44 44 44 34 33 33 33 22 42 20 21 12 00
tone 256-287: 00 22 20 20 20 22 22 22 20 22 22 22 00 00 02 01
tone 288-319: 00 00 01 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 320-351: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 352-383: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 384-415: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 416-447: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 448-479: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
tone 480-511: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

Ik zat op ADSL2PLUS, maar dit heb ik net via telnet gewijzigd naar ADSL2. Dit scheelt alweer +- 500kb...

 • NNF
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 14-03 11:13
wiebjuh16 schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 22:32:
Je noise margin downstream van 7db, is eigenlijk wat magertjes, op het randje!
Dat is misschien zo, maar zo regelt die ZyXEL dat nu eenmaal standaard. Je kunt er via Telnet wel aan prutsen zodat hij wat snelheid opoffert voor een wat hogere noise margin, maar goed, dat lijkt me hier niet van toepassing (N1ckter wil immers méér snelheid :P). Die margin downstream van 7 geeft wél aan dat de lijn al zo'n beetje aan zijn max zit en dus niet veel hoger in zal kunnen trainen dan die 5 Mbit. Is toch wel laag, misschien loont het de moeite om toch de bekabeling nog eens na te kijken? Ook al omdat de upstream zo laag is.

[Voor 18% gewijzigd door NNF op 02-12-2008 22:56]


Anoniem: 282442

Inderdaad, om de snelheid is het me te doen! :9

Ik ben bang dat het aan de bekabeling niet ligt. Heb zojuist naast het modem gestaan met laptop en nieuwe UTP kabel direct verbonden. Het ISRA punt is via stekkertje naar modem gekoppeld via ook een nieuw (bijgeleverd) kabeltje. Maakt het verschil om een kabel van 15cm ipv 50cm te gebruiken? lijkt me zelf wat sterk.... :+

Ik begrijp niet helemaal wat die noise waardes zeggen, maar stel nu dat het modem inderdaad op zn max intraint op (nu inmiddels) 5543 kbps; hoe vertaalt dit zich naar daadwerkelijk download snelheid...?

[Voor 39% gewijzigd door Anoniem: 282442 op 02-12-2008 23:09]


 • NNF
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 14-03 11:13
Delen door 10, dus +/- 550 kB/sec.

Anoniem: 282442

:| ....
Da's toch een stuk minder dan ik initieel haalbaar had geacht. Maar goed, so be it.
Het inkorten van de kabel met een paar cm zal daar ook niks meer aan toe voegen ben ik bang...

Hier nog mensen (positieve) ervaringen met TCPOptimizer?

BTW; dit zijn mijn eerste actieve uurtjes op got, maar sta echt versteld van de hulp en de reactiesnelheid _/-\o_

 • NNF
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 14-03 11:13
Inkorten zal inderdaad niet helpen, maar hoe zit de kabel op het ISRA-punt aangesloten? Wat voor type ISRA is het, heb je wel de goede aders aangesloten? Misschien dat daar nog winst te behalen valt. Oh, je had ge-edit ;) Als het zo'n ISRA-punt is waar een telefoonstekkertje in gaat dan zal daar ook weinig aan te doen zijn verder. Als het er zo één is met losse draden en schroefjes dan zou er nog iets niet goed kunnen zitten.

TCP Optimizer en dergelijke dingen zijn voor 99% flauwekul, bovendien zal dat de intrainsnelheid van je modem niet verhogen en dus ook je downloadsnelheid niet verhogen. Het heeft geen zin om aan je Windows-installatie te prutsen als je modem gewoon niet harder kan :)

[Voor 25% gewijzigd door NNF op 02-12-2008 23:36]


Anoniem: 282442

Inderdaad met een stekkertje, dus daar valt weinig aan te passen.
In ieder geval bedankt voor de support, maar dan ligt hier voor mij dus indd de max! helaas...

 • Chrizzly
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 03-06 09:47
Gisteravond weer heel de avond een rood lampje. Vanmorgen ook nog steeds. Modem geeft wel aan dat DSL Up is met een snelhied van 10mbit. In deel 12 las ik van sommige mensen dat ze ook nog geen internet hadden, maar anderen zeggen dat het opgelost zou zijn. Op de website van Telfort is natuurlijk weer niets te vinden. Gaat het om een grootschalige storing?

Eigenlijk wil ik zo snel mogelijk van het abonnement af, telefonie werkt bijna nooit en internet werkt ook te vaak niet. Ik kan het zeker niet tussentijds opzeggen of wel?

 • macwtr
 • Registratie: April 2004
 • Niet online
Hier in Assen ligt het er sinds gistermiddag 15:00 ook weer uit. Kan geen contact leggen met de DHCP server. Op dit moment ligt er nog steeds uit. Bij mijn ouders 20 km hier vandaan lag het er eergisteren uit, gisterochtend was het daar weer in orde.

Lekker bezig daar bij Telfort. Stoort me nog het meeste dat er op de website absoluut niets over terug te vinden is. Kan me nog herinneren dat Telfort bij een vorige storing uiteindelijk maar wat op de site gezet had "omdat er zoveel mensen belden". Zucht, wat dachten jullie van metéén op de site zetten? Dan bellen er waarschijnlijk direct minder mensen...

 • NNF
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 14-03 11:13
Overigens, wat betreft mijn klapperende verbinding waar ik in het vorige deel over klaagde: heb wat via Telnet zitten rommelen, aan de hand van deze pagina (ik zie hier wel eens mensen schelden op ZyXEL, maar dit is toch de beste documentatie die ik ooit gezien heb!). Hij traint nu iets lager in (17902/1128) maar lijkt vooralsnog stabiel :)

 • NoTimeRemains
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 10:58
toen ik gisteren keek was het volgens de FAQ van Zyxel over de ADSL problemen is er een probleem tussen de centrale en de provider.
na een keer resetten ging het DSL lampje rood branden, wat er op zou moeten wijzen dat er dus geen ADSL signaal binnen komt.
ook in de configpagina van het modem stond het IP adres op 0.0.0.0
ook ben ik geen splitter meer tussen het beginpunt en het modem meer inzitten.

ik zal mits ik vandaag weer geen internet heb (ben nu op mijn werk) eens wat stappen doen.

This is the Way.


 • lt_cmd_data
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 12:06
macwtr schreef op woensdag 03 december 2008 @ 09:16:
Hier in Assen ligt het er sinds gistermiddag 15:00 ook weer uit. Kan geen contact leggen met de DHCP server. Op dit moment ligt er nog steeds uit. Bij mijn ouders 20 km hier vandaan lag het er eergisteren uit, gisterochtend was het daar weer in orde.

Lekker bezig daar bij Telfort. Stoort me nog het meeste dat er op de website absoluut niets over terug te vinden is. Kan me nog herinneren dat Telfort bij een vorige storing uiteindelijk maar wat op de site gezet had "omdat er zoveel mensen belden". Zucht, wat dachten jullie van metéén op de site zetten? Dan bellen er waarschijnlijk direct minder mensen...
Probeer eens een speedtouch modem deze behoud als goed is zijn ip adres ook als de dhcp server down is. zie TS.
NoTimeRemains schreef op woensdag 03 december 2008 @ 10:03:
toen ik gisteren keek was het volgens de FAQ van Zyxel over de ADSL problemen is er een probleem tussen de centrale en de provider.
na een keer resetten ging het DSL lampje rood branden, wat er op zou moeten wijzen dat er dus geen ADSL signaal binnen komt.
ook in de configpagina van het modem stond het IP adres op 0.0.0.0
ook ben ik geen splitter meer tussen het beginpunt en het modem meer inzitten.

ik zal mits ik vandaag weer geen internet heb (ben nu op mijn werk) eens wat stappen doen.
Er is een verschil tussen signaal en ip adres.
Als je een intrain waarde hebt zeg 12923kB dan heb je signaal.
Als je geen ipadress hebt en het lampje brand rood maar wel een intrain waarde dan is er een dhcp probleem over de wan(internet) verbinding.

[Voor 34% gewijzigd door lt_cmd_data op 03-12-2008 10:08]


 • macwtr
 • Registratie: April 2004
 • Niet online
Probeer eens een speedtouch modem deze behoud als goed is zijn ip adres ook als de dhcp server down is. zie TS.
Ik heb een Speedtouch... ;)

Kom bij Speedlinq vandaan.

[Voor 8% gewijzigd door macwtr op 03-12-2008 10:10]


 • Thombias
 • Registratie: November 2001
 • Niet online
NNF schreef op woensdag 03 december 2008 @ 09:49:
Overigens, wat betreft mijn klapperende verbinding waar ik in het vorige deel over klaagde: heb wat via Telnet zitten rommelen, aan de hand van deze pagina (ik zie hier wel eens mensen schelden op ZyXEL, maar dit is toch de beste documentatie die ik ooit gezien heb!). Hij traint nu iets lager in (17902/1128) maar lijkt vooralsnog stabiel :)
Bij mij geen problemen met de Zyxel. Prima apparaat. De enige problemen die voorkomen zijn de problemen van de aanleverende partij.

Anoniem: 280876

Bij mijn ouders (omgeving 071) ook sinds gistermiddag een rood internet lampje :/

 • KoffieNT
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 18:52

KoffieNT

banaan

2 weken geleden de Telfort Helpdesk even gebeld over een verhuizing die de 15e gaat plaats vinden.

De huidige situatie:

Telfort 20mbit internet (19,95 p/m)
Telefoon van KPN (16,37 p/m + belkosten)

Toekomstige situatie

Telfort 20mbit internet (19,95 p/m)
Telfort bellen (9,95 p/m, gratis naar vaste nummers, ik neem dan zelf nog een los mobiel abonnementje waarmee ik dan mobiele nummers bel)


Volgens een mevrouw van de Telfort-helpdesk kun je niet EN verhuizen, EN het abonnement veranderen. Volgens haar moest ik eerst alles opzeggen, en dan opnieuw aanvragen in het nieuwe huis.
Zo gezegt, zo gedaan. De 14e zou alles ophouden, de 15e zou alles aangesloten zijn in mn nieuwe huis, perfect dus.

Een week later kreeg ik een brief waarin stond dat het niet mogelijk was een telefoonabonnement van Telfort in mn nieuwe huis te krijgen omdat er nog geen aansluiting lag...

Telfort weer gebeld, ik kreeg een meneer aan de lijn waarmee ik telefonisch heb geregeld dat het internetabonnement verhuisd werd, dat er een telefoonabonnement bij kwam, en dat KPN opgezegd wordt. Het kan dus WEL.


Wat is nu het vervelende hieraan, ik heb pas de 22e internet, niet de 15e als ik in het nieuwe huis zit, en dat komt omdat ik NU te laat ben met aanvragen..

Als ICT-er is het al vervelend als internet er 1 dag uit ligt, laat staan een hele week. En dan heb ik het niet eens over 'entertainmentinternet' :P, maar ook voor school, stage etc.


Bedankt mevrouw xxx ! |:(

[Voor 3% gewijzigd door KoffieNT op 03-12-2008 11:02]

:D


 • lt_cmd_data
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 12:06
03-12-08 Landelijke problemen met Internet en Vast bellen

Op dit moment kunt u landelijk problemen ondervinden met internet en vast bellen.
We zijn ons bewust van dit probleem en werken aan een oplossing
Onze excuses voor het ongemak.
Klantenservice internet

bron

 • RvL
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 16:46
Anoniem: 282442 schreef op dinsdag 02 december 2008 @ 23:25:
:| ....
Da's toch een stuk minder dan ik initieel haalbaar had geacht. Maar goed, so be it.
Het inkorten van de kabel met een paar cm zal daar ook niks meer aan toe voegen ben ik bang...

Hier nog mensen (positieve) ervaringen met TCPOptimizer?

BTW; dit zijn mijn eerste actieve uurtjes op got, maar sta echt versteld van de hulp en de reactiesnelheid _/-\o_
Waar je je waarschijnlijk in vergist is het verschil in Megabit (Mb, of Mbps) en MegaByte (MB, let op de hoofdletter B ). Volgens je eerst post had je dik 5000Kbps (Kilobit dus), wat neer komt op dik 5Mbps

Als je iets download in je browser wordt het standaard altijd weergegeven in Bytes. Afhankelijk van de snelheid in Kilobytes of Megabytes.

Zoals je waarschijnlijk weet gaan er 8 bits in 1 Byte. Om van Megabits naar MegaBytes te gaan, deel je dat getal dus door 8. In dit geval is omrekenen van Kilobits naar KiloBytes wat nauwkeuriger.

5000Kbps / 8 = 625 KB/s. Dit is dan nog eens theoretisch. Realistischer is delen door 10 (overhead door headers e.d.). Dus je downloadsnelheid klopt heel aardig.

De dingen die je leest over 1,5MB/s (en dan nog niet tevreden): die mensen hebben dus wel een minimale downstream van 15Mbit!

Edit:
5534Kbps is je intrain downstream op dit moment lees is. Dit komt neer op 691,75 KB/s theoretisch. Realistisch om en nabij 553,4 KB/s ;-)

[Voor 5% gewijzigd door RvL op 03-12-2008 12:35]

Liefde maakt een smal bed breed!
Nu de dekens nog...


 • Vlooi
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 14-03 09:02
Wij liggen hier al een paar dagen te klooien met het internet (omgeving nijmegen).
Viel maandagmiddag uit, gisterochtend (dinsdag) was het er om 11 uur weer om vervolgens om 15 uur er weer uit te vliegen.
Tot op heden nog geen signaal meer gehad :(

[Voor 4% gewijzigd door Vlooi op 03-12-2008 11:53]


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 12:17
RvL schreef op woensdag 03 december 2008 @ 11:32:
[...]


Waar je je waarschijnlijk in vergist is het verschil in Megabit (Mb, of Mbps) en MegaByte (MB, let op de hoofdletter B). Volgens je eerst post had je dik 5000Kbps (Kilobit dus), wat neer komt op dik 5Mbps

Als je iets download in je browser wordt het standaard altijd weergegeven in Bytes. Afhankelijk van de snelheid in Kilobytes of Megabytes.

Zoals je waarschijnlijk weet gaan er 8 bits in 1 Byte. Om van Megabits naar MegaBytes te gaan, deel je dat getal dus door 8. In dit geval is omrekenen van Kilobits naar KiloBytes wat nauwkeuriger.

5000Kbps / 8 = 625 KB/s. Dit is dan nog eens theoretisch. Realistischer is delen door 10 (overhead door headers e.d.). Dus je downloadsnelheid klopt heel aardig.

De dingen die je leest over 1,5MB/s (en dan nog niet tevreden): die mensen hebben dus wel een minimale downstream van 15Mbit!

Edit:
5534Kbps is je intrain downstream op dit moment lees is. Dit komt neer op 691,75 KB/s theoretisch. Realistisch om en nabij 553,4 KB/s ;-)
Spuit 11 ;)
Meeste instanties gaan uit van een verschil van 9,6, maar 10 rekent makkelijker ;)

Hier trouwens weer DHCP-probleem, vast IP instellen(zelfde als ik had) werkt (logischerwijs) niet :S

[Voor 4% gewijzigd door Loekie op 03-12-2008 12:15]

specs


 • RvL
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 16:46
Wat factor 10 betreft wel. Ik had/heb alleen de indruk dat er niet helemaal begrepen werd wat het verschil tussen Mb en MB was ;) En dat zag ik nergens echt lekker uitgelegd worden.

Dus vandaar die verduidelijking: waarom factor 10 (9,6)

Liefde maakt een smal bed breed!
Nu de dekens nog...


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 12:17
Weet iemand trouwens het std Subnetmask van de ADSL lijn, alle andere zaken heb ik al een subnetmask kan ik niet achterhalen. Ik vermoed dat het daar nu nog op fout zou kunnen gaan.

specs


 • Rolfy
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 17:24
Dankzij de tips van @lt_cmd_data heb ik via Marktplaats een Speedtouch 546 op de kop getikt.
Moet zeggen, werkt perfect, ook de DMT-tool is geinig om je verbinding te kunnen tweaken.

Ik had niet zozeer problemen met de snelheden of iets dergelijks, maar wel nogal wat problemen met de registratie van mijn Budgetphone telefoonnummer via de Zyxel. Om de haverklap mislukte de registratie, waardoor bellers mijn voicemail kregen of erger, wat ik ook aan tijden etc. veranderde. Zelf kon ik wel blijven bellen, omdat het account van Voipbuster zich wel netjes registreerde via de Zyxel. Gevolg: wel een kiestoon, maar niet gebeld kunnen worden.

Via Ebay een (duitse AnnexB) Fritz!box 7050 gekocht, deze omgezet naar Annex A, maar helaas, deze haalde bij lange na niet de intrainsnelheden van de Zyxel. Is ook logisch, aangezien de filters van Annex B op ISDN gebaseerd zijn. Maakte mij ook al niet uit, want ik heb voor € 10 een Speedtouch 546 gekocht, en deze nu als modem in gebruik.

Daarachter de Fritzbox 7050 aangesloten. De 7050 heeft een ISDN S0 bus, waardoor ik nu mijn (dure) ISDN telefoons weer kan gebruiken. Deze combinatie werkt perfect, registratie Budgetphone werkt goed, ISDN apparatuur werkt goed, en als je de DNS server in de Speedtouch aanvult met de OpenDNS servers, werkt het helemaal lekker allemaal.

Uiteindelijk heb ik nu voor € 50 totaal een perfect werkend geheel, bedankt voor de tips @lt_cmd_data _/-\o_

 • NoTimeRemains
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 10:58
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
SAR Driver Counters Display:
inPkts    = 0x00000000, inDiscards  = 0x00000000
outPkts    = 0x000000c7, outDiscards  = 0x00000000
inF4Pkts   = 0x00000000, outF4Pkts   = 0x00000000
inF5Pkts   = 0x00000000, outF5Pkts   = 0x00000000
openChan   = 0x00000002, closeChan   = 0x00000000
txRate(Bps)  =     74, rxRate(Bps)  =     0

DSL Line Status:
noise margin upstream: 10 db
output power downstream: 21 db 
attenuation upstream: 13 db
tone  0- 31: 00 00 00 06 89 ab bc cc cc cc dd cc dc cc cb 99 
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
noise margin downstream: 8 db
output power upstream: 12 db 
attenuation downstream: 30 db
tone 32- 63: 00 03 56 77 78 98 89 99 99 99 aa aa ba aa aa b9 
tone 64- 95: ba 99 aa aa a9 a9 aa 99 aa 92 a9 99 99 a9 99 98 
tone 96-127: 99 99 89 98 99 88 78 88 77 89 88 88 88 77 77 78 
tone 128-159: 77 87 87 77 77 88 78 78 87 77 77 77 87 77 77 77 
tone 160-191: 77 77 78 77 78 77 77 77 76 77 67 76 67 67 77 77 
tone 192-223: 67 76 67 77 66 77 66 54 66 66 66 66 65 66 66 66 
tone 224-255: 66 66 66 66 66 56 65 65 55 55 55 66 56 56 66 58 
tone 256-287: 1a aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa 
tone 288-319: aa 79 aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa 
tone 320-351: aa aa aa aa aa aa aa aa 99 99 99 99 99 99 99 99 
tone 352-383: 99 99 99 98 99 99 98 88 88 88 88 88 88 88 88 88 
tone 384-415: 77 78 87 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 
tone 416-447: 77 77 77 76 66 66 66 66 66 66 66 66 66 66 66 65 
tone 448-479: 55 55 55 55 55 55 55 55 44 44 44 44 44 44 44 33 
tone 480-511: 33 32 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 10 

DHCP: Server
IP Pool Starting Address: 192.168.1.33
Pool Size: 32

ZyNOS Firmware Version: V3.40(ASG.2)b1 | 08/26/2008

WAN Information:
DSL Mode: ADSL2PLUS
IP Address: 0.0.0.0
IP Subnet Mask: 0.0.0.0
Default Gateway: N/A
VPI/VCI: 0/34

LAN Information:
IP Address: 192.168.1.254
IP Subnet Mask: 255.255.255.0

dit is de log die ik net tijdens de middagpauze heb gekopieerd. hoe zijn deze waardes?

This is the Way.


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 12:17
NoTimeRemains schreef op woensdag 03 december 2008 @ 13:08:
code:
1
2
3
4
5
6
7
<KNIP>
WAN Information:
DSL Mode: ADSL2PLUS
IP Address: 0.0.0.0
IP Subnet Mask: 0.0.0.0
Default Gateway: N/A
VPI/VCI: 0/34

dit is de log die ik net tijdens de middagpauze heb gekopieerd. hoe zijn deze waardes?
Die wil ik ook wel, kwa snelheid dan. Alleen kun je het internet nog niet op, waarschijnlijk wegens DHCP-problemen. Ik merk dat telfort je geen toegang verschaft met vast ingestelde IP-instellingen(zelfde IP als in gebruik na toewijzing door DHCP), zijn er hier mensen met een vast IP? M'n fritz!box verliest nl het IP als lease niet verlengd wordt :S.

[Voor 21% gewijzigd door Loekie op 03-12-2008 14:00]

specs


 • 2Dutch
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

2Dutch

No worries eeh!

nav mijn webformulier richting telfort dd 2-12 (ivm hun niet werkende DNS , waarom er op de site niks over staat e.d.) een rappe maar niet echt nuttige reactie:
Hartelijk dank voor uw webformulier van 02-12-2008 met ticketnummer 1565422. Naar aanleiding van deze vraag kan ik u het volgende informeren.

Er bestaat bij een aantal lijnen inderdaad een storing. KPN is deze aan het oplossen.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groeten,

Telfort klantenservice internet
1: ik heb het over een aantal dagen problemen mbt hun eigen DNS, niet dat mijn lijn dood is ofzo
2: waarom staat er niks over een evt brakke DNS @ site? Geen antwoord hierop.

Het gaat dus niet over de huidige storing dd 3-12 waarbij alles uitvalt, bovendien is de mail raar geformuleerd. Geef dan aan "er zijn dd 3-12 problemen bekend, zie site" . Beetje jammer dit, maar goed, het valt helaas in mijn lijn der verwachtingen, denk niet dat de helpdeskers daar voldoende tijd krijgen een informatief mailtje te tikken ;)

| The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten |


 • lt_cmd_data
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 12:06
2Dutch schreef op woensdag 03 december 2008 @ 15:02:
nav mijn webformulier richting telfort dd 2-12 (ivm hun niet werkende DNS , waarom er op de site niks over staat e.d.) een rappe maar niet echt nuttige reactie:
[...]
1: ik heb het over een aantal dagen problemen mbt hun eigen DNS, niet dat mijn lijn dood is ofzo
2: waarom staat er niks over een evt brakke DNS @ site? Geen antwoord hierop.

Het gaat dus niet over de huidige storing dd 3-12 waarbij alles uitvalt, bovendien is de mail raar geformuleerd. Geef dan aan "er zijn dd 3-12 problemen bekend, zie site" . Beetje jammer dit, maar goed, het valt helaas in mijn lijn der verwachtingen, denk niet dat de helpdeskers daar voldoende tijd krijgen een informatief mailtje te tikken ;)
Opendns al eens geprobeerd?
Zie hier wat je er nog meer mee kan doen.

[Voor 5% gewijzigd door lt_cmd_data op 03-12-2008 15:19]


 • Chrizzly
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 03-06 09:47
Storing treft Telfortklanten
Blijkbaar hoor ik bij die 1%, samen met nog een aantal uit dit topic. Het is trouwens wel de 3e dag al, betekent dat dat we deze maand niets hoeven te betalen? :9

Edit: gaat het in het bericht misschien om een andere storing, omdat hij vannacht pas ontstaan zou zijn?

[Voor 24% gewijzigd door Chrizzly op 03-12-2008 16:20]


 • hjs
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online
Sinds ik firmware AJZ.5 firmware erop heb gegooid en wat instellingen van budgetphone heb overgenomen voor de Zyxel lijkt het bellen wel erg goed te gaan :) (21/11 gedaan)

Welke instellingen van budgetphone :?
ik geloof dat ik dit heb ingetikt, maar ik zal het thuis nog eens nakijken
(advanced)
Expiration Duration: 6000
Register Re-send timer: 60
Session Expires: 1800
Min-SE: 1800

 • FrankGuthrie
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 02-06 15:11

FrankGuthrie

I Wanna Be Kate

Ik heb nog steed een crapppy lijn. Upload in utorrent is niet eens 0.6 KB dat terwijl ik heel wat deel,. Kan de site speedtest.nl en binsearch.info niet openenen. Lijkt wel of ze de sites express blokeren. Wordt echt schijtziek van Telfort. De laatste 2 maanden is het huilen.

Russian Blue Neji
Kate Bush
Blue Horizon(a website about Star Trek & Babylon 5)


 • Hurricane
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 02-06 12:07

Hurricane

Alles is anders dan het lijkt!

FrankGuthrie schreef op woensdag 03 december 2008 @ 19:50:
Ik heb nog steed een crapppy lijn. Upload in utorrent is niet eens 0.6 KB dat terwijl ik heel wat deel,. Kan de site speedtest.nl en binsearch.info niet openenen. Lijkt wel of ze de sites express blokeren. Wordt echt schijtziek van Telfort. De laatste 2 maanden is het huilen.
Verander eerst eens je DNS in die van OPENDNS en probeer dan die site's nog eens te bezoeken.

 • heuker
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 14:14
kan iemand misschien de instellingen posten wat betreft de subnet mask en de default gateway van telfort? Het ip heb ik wel...

Om nu de hele tijd via mn telefoon te internetten, is ook weer zo wat :)

 • Xaero
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 03-06 11:11
heuker schreef op woensdag 03 december 2008 @ 21:24:
kan iemand misschien de instellingen posten wat betreft de subnet mask en de default gateway van telfort? Het ip heb ik wel...

Om nu de hele tijd via mn telefoon te internetten, is ook weer zo wat :)
Je bedoelt waarschijnlijk dit:

- IP Subnet Mask: 255.255.248.0
- Default Gateway: 82.169.151.254

 • wyrdt
 • Registratie: Juni 2006
 • Niet online

wyrdt

Een oude amateur

De oude ISP heeft geen keus, die zal je lijn vrij moeten geven. Maar dan moet je wel de juiste volgorde aanhouden.

Dat systeem waar je het over hebt moet je niet zien als direct met letterlijke vlaggen, maar meer als: locked of niet locked. Wordt er een mutatie uitgevoerd op die lijn, dan is deze gelocked, er kan dan geen andere order worden uitgevoerd op die lijn. Die lock, of flag zoals jij het noemt, zorgt ervoor dat de toestand na een wijziging gegarandeerd kan worden, anders krijg je dus een onbekende uitkomst. Nadat een mutatie is uitgevoerd gaat het slot er weer af en is lijn vrij voor een volgende mutatie.
Je hebt gewoon de verkeerde volgorde aangehouden waarbij XS4all van hun 'netwerk partner' een lock-status hebben doorgekregen en wellicht probeert XS4all het een paar keer, maar daarna gaat de fout door naar jou in de vorm van: "Sorry, volgens........ kunt u niet aangesloten worden"

Wellicht kan de sloop van Telfort nog gestopt worden en dan XS4all aangevraagd worden en vervolgens overstap, maar ik denk dat je met downtime te maken krijgt. Leadtimes in dergelijke systemen kunnen soms weken, maar soms ook minder dan een week zijn.
Ik heb bij Telfort op dezelfde dag dat ik mij bij XS4ALL heb aangemeld mijn contract ( zonder openstaande rekeningen)met het daarvoor bestemde formulier van XS4ALL op gezegd; beide dus op 15 November.
Op 18 November werd dit schriftelijk bevestigd door Telfort.
Geheel correct dus.
Door wat jij zegt "de Lock"niet vrij te geven door Telfort, kon XS4ALL de lijn niet voorbereiden/overnemen.
Annulering door XS4ALL op 25 November.
Tot vandaag zit de Lock er nog steeds op, vandaag nog laten controleren.

Door relaties die ik heb binnen KPN kan ik het daar hoog spelen,
Ook zij geven aan dat Telfort fout zit, net als de mensen bij Consuwijzer;
Bij Consuwijzer nemen zij mijn klacht dan ook serieus in behandeling.

Bij KPN intern geeft Telfort aan de lijn te blijven vasthouden, tot aan het einde van de contractdatum, 18 December dus.
De zaak ziet door toedoen van Telfort zo vast als een huis.

[Voor 9% gewijzigd door wyrdt op 03-12-2008 21:41]

IPB over ISDN sinds juni 2006, EB firmware 1.41.4-iptv , telefonie sinds Februari ok Prijs van IPB staat niet meer in verhouding tot snelheid.Daar naast snel internet via Speedlinq


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 12:17
wyrdt schreef op woensdag 03 december 2008 @ 21:28:
[...]


Ik heb bij Telfort op dezelfde dag dat ik mij bij XS4ALL heb aangemeld mijn contract ( zonder openstaande rekeningen)met het daarvoor bestemde formulier van XS4ALL op gezegd; beide dus op 15 November.
Op 18 November werd dit schriftelijk bevestigd door Telfort.
Geheel correct dus.
Door wat jij zegt "de Lock"niet vrij te geven door Telfort, kon XS4ALL de lijn niet voorbereiden/overnemen.
Annulering door XS4ALL op 25 November.
Tot vandaag zit de Lock er nog steeds op, vandaag nog laten controleren.

Door relaties die ik heb binnen KPN kan ik het daar hoog spelen,
Ook zij geven aan dat Telfort fout zit, net als de mensen bij Consuwijzer;
Bij Consuwijzer nemen zij mijn klacht dan ook serieus in behandeling.

Bij KPN intern geeft Telfort aan de lijn te blijven vasthouden, tot aan het einde van de contractdatum, 18 December dus.
De zaak ziet door toedoen van Telfort zo vast als een huis.
Je hebt dus niet de bevestiging van XS4all afgewacht? Ik ben echt geen telfort-vriend, maar je hebt het m.i. echt niet enorm handig aangepakt. Ruim voor einde contract bestel je internet via de volgende aanbieder, je geeft een wensdatum na je huidige contract, zodra je bevestiging hebt zeg je telfort op waarbij je aangeeft dat je lijn wordt overgenomen door nieuwe aanbieder. Telfort werkt dan netjes mee hoor.
Jij hebt tegelijk opgezegd en nieuw aangevraagd en XS4all houd 7(of 8 ) dagen bedenktijd aan waarna vervolgens aanvraag door gaat naar netwerkbeheerder, die geeft antwoord hetgeen XS4all naar je terugspeelt. Tja en toen had Telfort de sloop al ingeschoten.
Als Telfort die sloop heeft ingeschoten is er vanaf een bepaald moment geen invloed meer op uit te oefenen en kan die sloop alleen maar door blijven lopen.
Die pagina van Consuwijzer geeft ook duidelijk deze wijze aan.
Ik hoop voor je dat er binnen KPN het een en ander geregeld kan worden, parallelle aanleg op 2e aderpaar indien mogelijk. Als je vriendjes hoger zitten, dan ben je sneller aan de beurt.

[Voor 3% gewijzigd door Loekie op 03-12-2008 23:27]

specs


Anoniem: 171536

Ik heb een zeer slechte ervaring met Telfort en dat terwijl ze mij nog niet eens hebben aangesloten.

Situatie is als volgt:

Ik heb 15 november een aanvraag ingediend voor Telfort ADSL 20 Mb voor 19,95 p/m. Hierbij heb ik aangegeven dat er reeds een signaal van online op de lijn zat tot 30 november. Vervolgens bevestiging van de aanvraag gekregen, waarin alles klopte. In deze bevestiging stond dat de telfort verbinding rond 11 december opgeleverd zou worden.

Afgelopen zondag (30 november dus) heeft online het ADSL signaal afgesloten. Hiernaast las ik afgelopen weekend op tweakers dat Telfort de tarieven voor 20 Mbit verbindingen omhoog heeft gegooid, maar dat dit niet goldt voor aanvragen die voor 1 december zijn ingediend. So far so good :)

Tot mijn grote verbazing ontving ik afgelopen dinsdag een kort mailtje van Telfort dat ze mijn aansluiting niet konden opleveren. Ze noemden geen reden van de afwijzing, maar die zou ik zsm schriftelijk ontvangen. Direct maar even met de klantenservice gebeld.

De iets wat onzekere Telfort medewerker vertelde mij, dat de aanvraag was geannuleerd omdat de netwerkleverancier geen ander signaal op mijn lijn aantrof om over te nemen?! :| Beetje vreemde reden voor een afwijzing lijkt mij, en hiernaast heb ik ook duidelijk aangeven bij de aanvraag dat er reeds een ander signaal tot 30 november aanwezig zou zijn, maar dat deze al was opgezegd.

Vervolgens heb ik gevraagd of deze aanvraag opnieuw kon worden ingeschoten. Dit kon wel volgens de medewerker, maar dan alleen wel onder de nieuwe voorwaarden. Hierna volgde een hele lange discussie tussen mij en de medewerker, waarbij ik heb aangeven dat allemaal wel heel toevallig is en dat ik sterk het vermoeden heb dat er opzet in het spel is. De medewerker vond het allemaal heel vervelend, maar hij kon er niks aan doen, en leidinggevende kreeg ik niet te spreken.

Telfort was op geen enkele wijze bereid tot een compromis om mij de verbinding alsnog tegen de oude voorwaarden te leveren.

Kortom: In mijn optiek heeft Telfort de aanvraag met een vage onduidelijke reden afgewezen, om mij vervolgens dezelfde aansluiting te leveren tegen een hoger tarief. Iets anders kan ik er niet van maken.

 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 12:17
Of je het het wel heel strak gepland met 15 dagen voordat je abonnement afloopt over te stappen. Je hebt bij Online toch niet gezegd dat je het abonnement per einde contract(30-11) wilde stopzetten?
Een nieuwe ADSL-aanvraag duurt ongeveer 5 weken, een verhuizing ook zeker 3 weken, een overtap ook 4 weken, hoe denk je dat binnen 2 weken rond te kunnen laten breien?

specs


 • franssie
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 18:25

franssie

Save the albatross

streefdatum is dacht ik dag+1 (morgen in normaal Nederlands), ze hebben dus nog een hoop te doen, zeker aangezien dat niet te combineren is met de wet kopen op afstand.
Enige wat je kan doen (al schiet je er persoonlijk niet zoveel mee op, op korte termijn dan) is klagen waar je kan, zoals de http://www.consumentenautoriteit.nl/ca/index.jsp
Bij genoeg klachten over een bedrijf gaan ze echt bij dat bedrijf zeuren. (ben tevreden TF gebruiker overigens - maar mij hebben ze niet zo genaaid)

🎸 Niets is zo permanent als een tijdelijke oplossing | Een goed probleem komt nooit alleen | Gibson guitar Fender Guitar God Damn Guitar


 • murata
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 03-06 16:09
Anoniem: 171536 schreef op woensdag 03 december 2008 @ 23:21:
Ik heb een zeer slechte ervaring met Telfort en dat terwijl ze mij nog niet eens hebben aangesloten.

Situatie is als volgt:

Ik heb 15 november een aanvraag ingediend voor Telfort ADSL 20 Mb voor 19,95 p/m. Hierbij heb ik aangegeven dat er reeds een signaal van online op de lijn zat tot 30 november. Vervolgens bevestiging van de aanvraag gekregen, waarin alles klopte. In deze bevestiging stond dat de telfort verbinding rond 11 december opgeleverd zou worden.

Afgelopen zondag (30 november dus) heeft online het ADSL signaal afgesloten. Hiernaast las ik afgelopen weekend op tweakers dat Telfort de tarieven voor 20 Mbit verbindingen omhoog heeft gegooid, maar dat dit niet goldt voor aanvragen die voor 1 december zijn ingediend. So far so good :)

Tot mijn grote verbazing ontving ik afgelopen dinsdag een kort mailtje van Telfort dat ze mijn aansluiting niet konden opleveren. Ze noemden geen reden van de afwijzing, maar die zou ik zsm schriftelijk ontvangen. Direct maar even met de klantenservice gebeld.

De iets wat onzekere Telfort medewerker vertelde mij, dat de aanvraag was geannuleerd omdat de netwerkleverancier geen ander signaal op mijn lijn aantrof om over te nemen?! :| Beetje vreemde reden voor een afwijzing lijkt mij, en hiernaast heb ik ook duidelijk aangeven bij de aanvraag dat er reeds een ander signaal tot 30 november aanwezig zou zijn, maar dat deze al was opgezegd.

Vervolgens heb ik gevraagd of deze aanvraag opnieuw kon worden ingeschoten. Dit kon wel volgens de medewerker, maar dan alleen wel onder de nieuwe voorwaarden. Hierna volgde een hele lange discussie tussen mij en de medewerker, waarbij ik heb aangeven dat allemaal wel heel toevallig is en dat ik sterk het vermoeden heb dat er opzet in het spel is. De medewerker vond het allemaal heel vervelend, maar hij kon er niks aan doen, en leidinggevende kreeg ik niet te spreken.

Telfort was op geen enkele wijze bereid tot een compromis om mij de verbinding alsnog tegen de oude voorwaarden te leveren.

Kortom: In mijn optiek heeft Telfort de aanvraag met een vage onduidelijke reden afgewezen, om mij vervolgens dezelfde aansluiting te leveren tegen een hoger tarief. Iets anders kan ik er niet van maken.
heb precies hetzelfde gehad, had ook orange en ben overgestapt naar telfort.
alleen bij mij is het begin november gebeurt waardoor ik alsnog een nieuwe bestelling kon plaatsen met de oude voorwaarden.

 • murata
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 03-06 16:09
hjs schreef op woensdag 03 december 2008 @ 16:33:
Sinds ik firmware AJZ.5 firmware erop heb gegooid en wat instellingen van budgetphone heb overgenomen voor de Zyxel lijkt het bellen wel erg goed te gaan :) (21/11 gedaan)

Welke instellingen van budgetphone :?
ik geloof dat ik dit heb ingetikt, maar ik zal het thuis nog eens nakijken
(advanced)
Expiration Duration: 6000
Register Re-send timer: 60
Session Expires: 1800
Min-SE: 1800
welke modem heb je?
ik zocht nieuwe firmware voor mijn draadloze modem en kwam dit tegen

Firmware voor de 2602H-D/HW-D (uitvoering: zilver)
13/06/07 Analoog 340AJZ4D0 Optimalisaties:
* Verbeteringen in het telefoniegedeelte, hogere betrouwbaarheid en beschikbaarheid van telefonie
* Mogelijkheid om in de toekomst makkelijker de firmware te updaten

 • hjs
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online
Het zyxel draadloze modem, hier staat de versie die ik gebruikt heb. (D0 versie)

 • RvL
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 16:46
En werkt die firmware ook met Telfort telefonie? Beter gezegd, werkt Telfort telefonie met die firmware? ;)

Liefde maakt een smal bed breed!
Nu de dekens nog...


 • hjs
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online
hjs schreef op woensdag 03 december 2008 @ 16:33:
Sinds ik firmware AJZ.5 firmware erop heb gegooid en wat instellingen van budgetphone heb overgenomen voor de Zyxel lijkt het bellen wel erg goed te gaan :) (21/11 gedaan)
O-)

 • RvL
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 16:46
Lalalala, tijd voor koffie....

(Even onderuit proberen te praten)
Maar je had het over Budgetphone, dus ik stond op een dwaalspoor ;)

Liefde maakt een smal bed breed!
Nu de dekens nog...


 • Blisterin_Bull
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 18:10

Blisterin_Bull

⭐⭐⭐⭐⭐

Ja, dat werkt. :P
Alleen heeft die Zyxel een rare bug; De uPNP server valt er na een paar dagen uptime uit.
Maargoed, heb nu een FritzBox 7270 welke ook goed werkt met Telfort internet + Vast Bellen.

Systeem specs


 • Chrizzly
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 03-06 09:47
Vanmorgen had ik eindelijk weer groene lampjes. De storing lijkt voorbij te zijn, na bijna 3 dagen zonder internet gezeten te hebben. Hopelijk werkt de telefonie nu ook beter, dat was namelijk wat ze zouden fixen.

 • Vlooi
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 14-03 09:02
Ben benieuwd hoe ze dat gaan oplossen met de abonnees die al zolang niets hebben kunnen doen.

 • 2Dutch
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

2Dutch

No worries eeh!

lt_cmd_data schreef op woensdag 03 december 2008 @ 15:14:
[...]

Opendns al eens geprobeerd?
Zie hier wat je er nog meer mee kan doen.
Heb allang opendsn ingevuld hoor (maar dat stond@ vorige topic @ einde) en in mijn formulier naar Telfort gaf ik aan dat ik met hun DNS nergens kwam, maar met opendsn geen probs heb. Oftewel: waarom ze dat niet @ site zetten, desnoods wat andere kpn DNSjes vermelden als backup. Scheelt je als bedrijf nog calls ook.

Wel bedankt voor je moeite om me suggesties te geven, sowieso nuttig voor anderen die net het topic binnenwandelen :> :)

| The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten |


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 12:17
Blisterin_Bull schreef op donderdag 04 december 2008 @ 08:55:
Ja, dat werkt. :P
Alleen heeft die Zyxel een rare bug; De uPNP server valt er na een paar dagen uptime uit.
Maargoed, heb nu een FritzBox 7270 welke ook goed werkt met Telfort internet + Vast Bellen.
Hoe bevalt deze? Ik vraag me af hoe ik de Fritz!Box zijn WAN-lease langer kan laten houden gezien de DHCP troubles de laatste dagen.

specs


 • Mafkees
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
Ben nu meer dan een maand aan het wachten op mijn internetaansluiting. Heb op 4 november Telfort Internet 20Mb aangevraagd en netjes een bevestiging gekregen dat het 4 tot 6 weken ging duren. Na een paar weken heb ik netjes mijn doe-het-zelf pakket ontvangen en ben de boel vast gaan aansluiten. Het enige ISRA punt dat ik heb is een telefoonstekker in de woonkamer dus dat was mooi makkelijk 8).

Op 28 november kreeg ik een mailtje dat mijn internetverbinding opgeleverd was. Ik meteen proberen!! Niks... Alles gecontroleerd, aderparen verwisseld en nog eens alles gecontroleerd. Maar het enige lampje dat op het modem brandde was "power" (en ethernet). Ik de klantenservice bellen en die vertelden me dat er een storing was en dat ze me daarom niet konden helpen omdat ze niet konden vertellen of het probleem bij mij lag of dat het een bij de storing hoorde.

Als je de helpdesk nu belt, krijg je bij technische ondersteuning te horen dat er momenteel een storing is. Volgens de website treft dat dus 'slechts' 1% van de klanten. Ik heb het modem meerdere malen gereset maar ik krijg nooit meer lampjes brandend dan power en ethernet. Het lijkt dus alsof er helemaal geen signaal op de telefoonaansluiting staat. Maar goed, ze kunnen me dus niet helpen.

Zou je ook bij deze storing gewoon een lampje moeten krijgen dat er wel signaal op staat oid? Of komt een rood lampje alleen voor als het modem al eens verbinding heeft gemaakt ofzo. Word er ondertussen een beetje moe van, want in tegenstelling tot de poster boven mij die 3 dagen zonder internet heeft gezeten, zit ik dus al ruim een maand zonder...

Zwei Gegenstände von der gleichen logischen Form sind - abgesehen von ihren externen Eigenschaften - von einander nur dadurch unterschieden, dass sie verschieden sind.


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 12:17
Mafkees schreef op donderdag 04 december 2008 @ 10:16:
Ben nu meer dan een maand aan het wachten op mijn internetaansluiting. Heb op 4 november Telfort Internet 20Mb aangevraagd en netjes een bevestiging gekregen dat het 4 tot 6 weken ging duren. Na een paar weken heb ik netjes mijn doe-het-zelf pakket ontvangen en ben de boel vast gaan aansluiten. Het enige ISRA punt dat ik heb is een telefoonstekker in de woonkamer dus dat was mooi makkelijk 8).

Op 28 november kreeg ik een mailtje dat mijn internetverbinding opgeleverd was. Ik meteen proberen!! Niks... Alles gecontroleerd, aderparen verwisseld en nog eens alles gecontroleerd. Maar het enige lampje dat op het modem brandde was "power" (en ethernet). Ik de klantenservice bellen en die vertelden me dat er een storing was en dat ze me daarom niet konden helpen omdat ze niet konden vertellen of het probleem bij mij lag of dat het een bij de storing hoorde.

Als je de helpdesk nu belt, krijg je bij technische ondersteuning te horen dat er momenteel een storing is. Volgens de website treft dat dus 'slechts' 1% van de klanten. Ik heb het modem meerdere malen gereset maar ik krijg nooit meer lampjes brandend dan power en ethernet. Het lijkt dus alsof er helemaal geen signaal op de telefoonaansluiting staat. Maar goed, ze kunnen me dus niet helpen.

Zou je ook bij deze storing gewoon een lampje moeten krijgen dat er wel signaal op staat oid? Of komt een rood lampje alleen voor als het modem al eens verbinding heeft gemaakt ofzo. Word er ondertussen een beetje moe van, want in tegenstelling tot de poster boven mij die 3 dagen zonder internet heeft gezeten, zit ik dus al ruim een maand zonder...
Bij die storing krijgt je modem geen IP, jouw modem krijgt geen sync(DSL).
Je bent gewoon goedkoop afgescheept ben ik bang :(
Heb je een huisnummertoevoeging? Dat is nl een std punt waarop het fout gaat, je kunt ook altijd voor de installatiemonteur gaan, kost wat maar laat het ook werkend achter of je hoeft niet te betalen.

specs


 • NNF
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 14-03 11:13
Mafkees schreef op donderdag 04 december 2008 @ 10:16:
Ben nu meer dan een maand aan het wachten op mijn internetaansluiting. Heb op 4 november Telfort Internet 20Mb aangevraagd en netjes een bevestiging gekregen dat het 4 tot 6 weken ging duren. Na een paar weken heb ik netjes mijn doe-het-zelf pakket ontvangen en ben de boel vast gaan aansluiten. Het enige ISRA punt dat ik heb is een telefoonstekker in de woonkamer dus dat was mooi makkelijk 8).
Weet je dat heel zeker? Ik heb ook zo'n ding in de woonkamer, maar daar staat toch echt geen signaal op. Is lang geleden al vervangen door een ander ISRA-punt.

[Voor 4% gewijzigd door NNF op 04-12-2008 11:04]


 • Chrizzly
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 03-06 09:47
@Mafkees
Ik vond 3 dagen geen internet al een probleem, mislukte verkopen omdat ik rekeningen en mailtjes niet kon controleren en niet gebeld kon worden. Een maand is dan wel heel erg lang, maar kan gebeuren bij aanvragen nieuw abonnement.

Wij kregen de modem ruim een week voordat het internet opgeleverd zou worden en konden na 1-2 dagen al internetten. Pas een week later kregen we bericht dat we officieel konden internetten. Alleen telefonie werkte nog niet, dat duurde nog een week langer. Toen we voor de eerste keer verbinding probeerden te maken en geen internet hadden brandde volgens mij alleen het powerlampje, geen rood lampje, die heb ik 25 november pas voor het eerst gezien.

Is er al een lijntest gedaan?
Eerst moet KPN de lijn geschikt maken voor ADSL en dan moet Telfort het abonnement activeren, zo heb ik me laten vertellen. Je hebt dus te maken met 2 partijen die naar elkaar zullen wijzen.

Wat geeft je modemlog aan bij DSL status? Geeft de beginpagina (bij advanced settings) wel aan dat DSL Up is, met een snelheid er achter?

 • jejeh
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 17:56
ik zag dit niet in de openingspost staan

http://internet.telfort.nl/shop/internet-4mb.html

een nieuw abbo.

 • KoffieNT
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 18:52

KoffieNT

banaan

wtf..voor 5 euro minder 15 (van de 20) mbit minder...niet echt in verhouding?


Jammer dat ze de tarieven verhoogd hebben, vond 19,95 voor 20mbit altijd een redelijke prijs, 24,95 klinkt meteen weer een stuk duurder..

[Voor 6% gewijzigd door KoffieNT op 04-12-2008 12:20]

:D


 • Mafkees
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
Loekie schreef op donderdag 04 december 2008 @ 10:23:
[...]
Bij die storing krijgt je modem geen IP, jouw modem krijgt geen sync(DSL).
Je bent gewoon goedkoop afgescheept ben ik bang :(
Heb je een huisnummertoevoeging? Dat is nl een std punt waarop het fout gaat, je kunt ook altijd voor de installatiemonteur gaan, kost wat maar laat het ook werkend achter of je hoeft niet te betalen.
Heb geen huisnummer toevoeging, maar woon wel op de 3e woonlaag. Ik heb ook geen monteur nodig eigenlijk, alleen maar een lijn waar gewoon signaal op staat :P
NNF schreef op donderdag 04 december 2008 @ 11:04:
[...]
Weet je dat heel zeker? Ik heb ook zo'n ding in de woonkamer, maar daar staat toch echt geen signaal op. Is lang geleden al vervangen door een ander ISRA-punt.
Ik woon in een appartementje op de 3e woonlaag en heb nergens iets waar m'n telefoonlijn binnenkomt. Het enige in mijn meterkast is elektriciteit en gas.
Chrizzly schreef op donderdag 04 december 2008 @ 11:16:
Wat geeft je modemlog aan bij DSL status? Geeft de beginpagina (bij advanced settings) wel aan dat DSL Up is, met een snelheid er achter?
Het modem geeft overal aan dat DSL down is en dus ook geen snelheid =(

Zwei Gegenstände von der gleichen logischen Form sind - abgesehen von ihren externen Eigenschaften - von einander nur dadurch unterschieden, dass sie verschieden sind.


 • jejeh
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 17:56
KoffieNT1.5 schreef op donderdag 04 december 2008 @ 12:03:
wtf..voor 5 euro minder 15 (van de 20) mbit minder...niet echt in verhouding?
idd een beetje vreemd.

 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

De telefonie is ook weer eens dramatisch. Voor zover ik weet al een paar dagen geen bellen mogelijk :/

Still warm the blood that courses through my veins. | PvOutput | ARSENAL FC


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 12:17
Mafkees schreef op donderdag 04 december 2008 @ 12:05:
Heb geen huisnummer toevoeging, maar woon wel op de 3e woonlaag. Ik heb ook geen monteur nodig eigenlijk, alleen maar een lijn waar gewoon signaal op staat :P
Toch niet boven een winkel oid heh? Heb je een huisnummer in de vorm nn-III of nn 3 of een mutatie daarop?
Dan gaat het om een toevoeging en dan kon het nog wel eens complex worden, als je verbinding is opgeleverd staat er ergens signaal. Een monteur krijgt netjes mee waar dat binnenkomt of kan dat met een meter opzoeken.
Ik woon in een appartementje op de 3e woonlaag en heb nergens iets waar m'n telefoonlijn binnenkomt. Het enige in mijn meterkast is elektriciteit en gas.
Of is het een soort van kamer waarbij je huisnummer gelijk is aan BG? Dan zit je ISRA sowieso op de BG.
[...]

Het modem geeft overal aan dat DSL down is en dus ook geen snelheid =(
Duidelijk geen sync. Heb je overigens telefonie via vaste lijn? Dan kan dat nog een manier zijn om zelf met een ouderwets telefoon toestel te testen.

[Voor 6% gewijzigd door Loekie op 04-12-2008 12:22]

specs


 • witteveder
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 16-05 11:22
KoffieNT1.5 schreef op donderdag 04 december 2008 @ 12:03:
wtf..voor 5 euro minder 15 (van de 20) mbit minder...niet echt in verhouding?


Jammer dat ze de tarieven verhoogd hebben, vond 19,95 voor 20mbit altijd een redelijke prijs, 24,95 klinkt meteen weer een stuk duurder..
Ik liep wat achter blijkbaar? Gaat mijn abonnment nu 24.95 kosten? Ik ben al ruim een jaar bij telfort.

 • KoffieNT
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 18:52

KoffieNT

banaan

witteveder schreef op donderdag 04 december 2008 @ 12:23:
[...]


Ik liep wat achter blijkbaar? Gaat mijn abonnment nu 24.95 kosten? Ik ben al ruim een jaar bij telfort.
Ik ook, ik betaal ook gewoon al (ik denk) een maand of 15 gewoon 19,95, geen idee of het voor al bestaande abonnees duurder gaat worden. (waarschijnlijk wel he...)
Wel ga ik binnenkort verhuizen en wordt het abonnement meeverhuisd en komt er +bellen bij. Geen idee hoe het in mijn geval gaat lopen :P.

:D


 • jejeh
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 17:56
Actievoorwaarden Telfort ADSL Voordeel actie

1. Actieperiode: De Telfort ADSL Voordeelactie loopt van 1 december 2008 tot 1 april 2009.
2. De actie betreft voor een Telfort internet 4 Mb abonnement de eerste 6 maanden voor € 14,95 per maand i.p.v. € 19,95 per maand en bij een Telfort internet 20 Mb abonnement de eerste 6 maanden voor € 19,95 per maand i.p.v. € 24,95 per maand. De abonnementen worden aangegaan voor de duur van 1 jaar. Bovendien kun je bij je aanvraag voor het Telfort internet 20 Mb abonnement kiezen voor een draadloos modem dat je gratis in bruikleen ontvangt. Voor het verzenden van het draadloos modem betaal je eenmalig de verzendkosten van € 14,95. Deze kosten vind je terug op de eerste nota van Telfort

 • Rolfy
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 17:24
toevallig op tv een reclame gezien voor Telfort internet.
Was een reclame met 6 maanden lang korting op het 20 Mb abonnement, € 5 korting per maand.
Als ik het me goed herinner kost het abonnement inclusief de korting de eerste 6 maanden € 14,95 per maand, daarna € 19,95 per maand. Betreft een jaarabonnement stond erbij.

Lijkt me dan ook erg sterk dat nieuwe abonnees € 24,95 zouden gaan betalen?

[Voor 11% gewijzigd door Rolfy op 04-12-2008 13:03]


 • jejeh
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 17:56
nieuwe abbo,s 4 mb, eerste 6 mnd 14,95 daarna 19,95
nieuwe abbo,s 20mb ,eerste 6 mnd 19,95 daarna 24,95

zo begrijp ik het.

 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 12:17
Dit onderwerp is al enige tijd bekend en is ook al besproken, lees even de laatste pagina's van deel 12.
Wel een aanvulling voor de startpost waard though, ik zie dat het er al half staat. :)

specs


 • catt4u
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 30-11-2019
Voor iedereen hier op het forum die alleen maar klaagt over Telfort;
Lees het art. in de volgende link eens ;)

Ik ben nog steeds heel erg tevreden over onze aansluiting.
Uptime sinds aansluiting begin september: 2068:31:24 :)
En ook geen klachten over bellen/gebeld worden van/naar vast of mobiel :+

Telfort rulez hier _/-\o_

 • KoffieNT
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 18:52

KoffieNT

banaan

Rolfy schreef op donderdag 04 december 2008 @ 13:02:
toevallig op tv een reclame gezien voor Telfort internet.
Was een reclame met 6 maanden lang korting op het 20 Mb abonnement, € 5 korting per maand.
Als ik het me goed herinner kost het abonnement inclusief de korting de eerste 6 maanden € 14,95 per maand, daarna € 19,95 per maand. Betreft een jaarabonnement stond erbij.

Lijkt me dan ook erg sterk dat nieuwe abonnees € 24,95 zouden gaan betalen?
Eigenlijk een beetje raar zo'n actie, want nu worden mensen weer "verplicht" om een jaarabonnement te nemen, terwijl net vrijwel overal maandelijkse opzegging mogelijk is. (moet zijn)

Die reclame kan trouwens niet kloppen, tenzij het voor het 4mbit abonnement is.
Zie de post van jejeh;
4mbit = 1e 6 maanden @ 14,95, daarna 19,95
20mbit = 1e 6maanden @ 19,95, daarna 24,95

Dus ze hebben de tarieven verhoogd en dat brengen ze nu als een actie dat je korting krijgt terwijl je dus meer gaat betalen... :|
jejeh schreef op donderdag 04 december 2008 @ 13:09:
nieuwe abbo,s 4 mb, eerste 6 mnd 14,95 daarna 19,95
nieuwe abbo,s 20mb ,eerste 6 mnd 19,95 daarna 24,95

zo begrijp ik het.
You are correct sir :).

[Voor 22% gewijzigd door KoffieNT op 04-12-2008 13:32]

:D


 • Mafkees
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
Loekie schreef op donderdag 04 december 2008 @ 12:21:
Toch niet boven een winkel oid heh? Heb je een huisnummer in de vorm nn-III of nn 3 of een mutatie daarop?
Dan gaat het om een toevoeging en dan kon het nog wel eens complex worden, als je verbinding is opgeleverd staat er ergens signaal. Een monteur krijgt netjes mee waar dat binnenkomt of kan dat met een meter opzoeken.

Of is het een soort van kamer waarbij je huisnummer gelijk is aan BG? Dan zit je ISRA sowieso op de BG.
Het is een huisje op de 3e woonlaag waar je binnenkomt door eerst 5 trappen omhoog te lopen in een gezamenlijke gallerij. In totaal zijn er 8 woningen. In de kelder (waar iedereen z'n eigen keldertje heeft) zitten wel allerlei bakken aan de muur (nog niet precies naar gekeken), maar ik kan me niet voorstellen dat ik daar dan iets zou moeten aanpassen.
Duidelijk geen sync. Heb je overigens telefonie via vaste lijn? Dan kan dat nog een manier zijn om zelf met een ouderwets telefoon toestel te testen.
Nopez, ook geen bellen.. was idd een mogelijkheid geweest dan.

Ik kan natuurlijk een monteur laten komen. Kost me even iets minder dan 50E maar dan werkt het wel idd...

Zwei Gegenstände von der gleichen logischen Form sind - abgesehen von ihren externen Eigenschaften - von einander nur dadurch unterschieden, dass sie verschieden sind.


 • vulliw
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online
Ik heb ook altijd ISDN gehad, ben naar Telfort gegaan zij hebben mijn ISDN opgezegd.
Maar ik heb nu via een ISDN lijn ADSL via Telfort.
Ik heb ook een Zyxel Modem draadloos werkt verder prima.
Alleen heb ik nog isdn toestellen !!!!
Kan ik die ook via een fritzbox werkend krijgen!!!
Ik heb al iemand hier gehad met een frizbox internet werkte maar wel trager en de telefoon kreeg hij niet aan het werken, helaas dus.
Rolfy schreef op woensdag 03 december 2008 @ 12:29:
Dankzij de tips van @lt_cmd_data heb ik via Marktplaats een Speedtouch 546 op de kop getikt.
Moet zeggen, werkt perfect, ook de DMT-tool is geinig om je verbinding te kunnen tweaken.

Ik had niet zozeer problemen met de snelheden of iets dergelijks, maar wel nogal wat problemen met de registratie van mijn Budgetphone telefoonnummer via de Zyxel. Om de haverklap mislukte de registratie, waardoor bellers mijn voicemail kregen of erger, wat ik ook aan tijden etc. veranderde. Zelf kon ik wel blijven bellen, omdat het account van Voipbuster zich wel netjes registreerde via de Zyxel. Gevolg: wel een kiestoon, maar niet gebeld kunnen worden.

Via Ebay een (duitse AnnexB) Fritz!box 7050 gekocht, deze omgezet naar Annex A, maar helaas, deze haalde bij lange na niet de intrainsnelheden van de Zyxel. Is ook logisch, aangezien de filters van Annex B op ISDN gebaseerd zijn. Maakte mij ook al niet uit, want ik heb voor € 10 een Speedtouch 546 gekocht, en deze nu als modem in gebruik.

Daarachter de Fritzbox 7050 aangesloten. De 7050 heeft een ISDN S0 bus, waardoor ik nu mijn (dure) ISDN telefoons weer kan gebruiken. Deze combinatie werkt perfect, registratie Budgetphone werkt goed, ISDN apparatuur werkt goed, en als je de DNS server in de Speedtouch aanvult met de OpenDNS servers, werkt het helemaal lekker allemaal.

Uiteindelijk heb ik nu voor € 50 totaal een perfect werkend geheel, bedankt voor de tips @lt_cmd_data _/-\o_

Vulliw


 • lt_cmd_data
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 12:06
Het is nu veel aantrekkelijker om bijvoorbeeld een alice adsl een maandje op proef te nemen en als dat bevalt daar te blijven kleven. En denk dat ze ook op lange termijn veel nieuwe klanten verliezen bij telfort, telfort is en blijft een blijft low budget merk, en als ze het dan duurder maken tja dan lopen er klanten weg. Naar mijn mening konden ze beter zo constructie bij telfort maken.
12mbit voor 15,95
20mbit voor 19,95
Betaal je eerlijker naar snelheid en heb je in 1x een betere concurrentie positie tegenover alice dsl.

 • _root
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 18:25
Mafkees schreef op donderdag 04 december 2008 @ 14:06[/message]:
[...]

Het is een huisje op de 3e woonlaag waar je binnenkomt door eerst 5 trappen omhoog te lopen in een gezamenlijke gallerij. In totaal zijn er 8 woningen. In de kelder (waar iedereen z'n eigen keldertje heeft) zitten wel allerlei bakken aan de muur (nog niet precies naar gekeken), maar ik kan me niet voorstellen dat ik daar dan iets zou moeten aanpassen.
[...]
Ha, STAP 58 aansluitingen, paar kastjes in de kelders, woningen hebben een aansluitingen vanaf die kasten.
Kan je zelf niets aan doen (sloten), Telfort bellen en aangeven dat je geen verbinding hebt.

Wel de juiste draden gebruikt ? (uit mijn hoofd zwart en transparant) :?

PVoutput 3250 WP


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 12:17
vulliw schreef op donderdag 04 december 2008 @ 15:32:
Ik heb ook altijd ISDN gehad, ben naar Telfort gegaan zij hebben mijn ISDN opgezegd.
Maar ik heb nu via een ISDN lijn ADSL via Telfort.
Ik heb ook een Zyxel Modem draadloos werkt verder prima.
Alleen heb ik nog isdn toestellen !!!!
Kan ik die ook via een fritzbox werkend krijgen!!!
Ik heb al iemand hier gehad met een frizbox internet werkte maar wel trager en de telefoon kreeg hij niet aan het werken, helaas dus.
[...]
Hangt van je Fritz!Box af, als deze een S0 bus heeft kun je zo je ISDN-centrale er op aansluiten. De std kabels bij de Fritz!Box zijn ietwat lang(4,5m) en dat scheelt hier iets van 400 Kbit.

specs


 • Mafkees
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
_root schreef op donderdag 04 december 2008 @ 15:43:
[...]


Ha, STAP 58 aansluitingen, paar kastjes in de kelders, woningen hebben een aansluitingen vanaf die kasten.
Kan je zelf niets aan doen (sloten), Telfort bellen en aangeven dat je geen verbinding hebt.

Wel de juiste draden gebruikt ? (uit mijn hoofd zwart en transparant) :?
Voor zover ik weet wel. Naja, d'r komt een mannetje langs komende week, dus hopen dat het dan maar geregeld is :)

Zwei Gegenstände von der gleichen logischen Form sind - abgesehen von ihren externen Eigenschaften - von einander nur dadurch unterschieden, dass sie verschieden sind.


 • pven
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online
Mijn verbinding is de hele ochtend aan het stuiteren (modem herstart zichzelf ook iedere keer) en de DNS-server lijkt eruit te liggen. :/

Heeft het zin dat ik hier Telfort over bel? In het verleden heb ik ze nooit aan de lijn kunnen krijgen en was het bellen achteraf gezien geldverspilling.

* pven gaat sowieso weg bij Telfort en is aan het overwegen om ze in gebreke te stellen en alle betalingen stop te zetten

We gaan eraan! || Marktplaats-meuk. Afdingen mag! ;-) || slotje.com for sale || Dank pven!


 • KoffieNT
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 18:52

KoffieNT

banaan

Ik zou het effe een dagje aankijken. Als je morgen nog steeds geen verbinding hebt zou ik wel effe bellen.

Ik heb de afgelopen week ook af en toe 10 minuten geen internet gehad, msn etc bleef het dan wel weer gewoon doen..maar nu doet alles het weer as usual.

:D


 • pven
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online
Ik werk vandaag vanuit huis, dat is best lastig zonder internet. ;)

Interessant leesvoer:
Wet_implementatie_Europees_regelgevingskader_elektronische_communicatie_(13-05-2004)_(stb189).pdf
U kunt restitutie vragen van abonnementsgelden gedurende de periode dat u niet van de dienst gebruik heeft kunnen maken zie Wet telecommunicatie artikel 7.1g
U kunt tevens vervolgschade vorderen ( i.v.m. mobiele belkosten en/of aangetekende brieven).

[7.1g. "de schadevergoedingsregeling of terugbetalingsregeling die geldt
indien de overeenkomst, voor zover het het kwaliteitsniveau van de
geleverde dienst betreft, niet wordt nagekomen,"]
U kunt kijken wat u in de AV kunt terugvinden t.a.v. schadevergoeding omdat in de kwaliteit van de verleende dienst ernstig is tekort geschoten. Er werd n.l. gedurende .... dagen geen dienst geleverd zonder dat er inspanningen verricht werden e.e.a. zo spoedig mogelijk te herstellen.
Hierbij geldt dat de wet boven de A.V. staat
-------------------
Als u binnen 14 dagen geen toegang tot uw e-mail boxen heeft en/of nog steeds bent afgesloten, stuur dan schriftelijk aangetekend met ontvangstbevestiging dat u met onmiddellijke ingang uw overeenkomst als ontbonden beschouwt omdat Telfort in gebreke is gebleven de verbinding te herstellen en u een schriftelijke factuur te sturen van het openstaande bedrag in december 2004 te sturen. U wordt niet in de gelegenheid gesteld om te kijken of dit een terechte factuur is. Trek meteen uw toestemming tot a.i. per direct in.
Verzoek om toezending schriftelijke bevestiging einde overeenkomst binnen 14 dagen + vergoeding vervolgkosten binnen 4 weken.
Geeft aan dat u, mocht de schriftelijke bevestiging einde overeenkomst, schriftelijke factuur december 2004 en/of vergoeding vervolgkosten achterwege blijven, u e.e.a. als een geschil bij de Geschillencommissie Telecommunicatie zult voorleggen.

Op het moment dat u de brief post ter ontbinding overeenkomst kunt u bij de bank een verzoek tot zo spoedig mogelijke blokkade rekening Green isp bv/telfort laten zetten.
Het lastige is dat het er bij mij minstens een keer per dag (tegenwoordig vaker) uitknalt en dat het daarna meestal weer werkt. Het is niet zo dat het dagen op rij niet werkt, maar de kleine storinkjes leiden wel tot een hele hoop irritatie en frustratie.

Ik zal eens kijken wat mijn rechtsbijstand me voor tips geeft. Wie niet vraagt ... ;)

We gaan eraan! || Marktplaats-meuk. Afdingen mag! ;-) || slotje.com for sale || Dank pven!


 • JosWo
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 31-05 23:01
catt4u schreef op donderdag 04 december 2008 @ 13:27:
Ik ben nog steeds heel erg tevreden over onze aansluiting.
Uptime sinds aansluiting begin september: 2068:31:24 :)
En ook geen klachten over bellen/gebeld worden van/naar vast of mobiel :+
Telfort rulez hier _/-\o_
Ik ben heel benieuwd of je het bijgeleverde Zyxel modem gebruikt of een ander modem?

 • KoffieNT
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 18:52

KoffieNT

banaan

pven schreef op vrijdag 05 december 2008 @ 10:01:
Ik werk vandaag vanuit huis, dat is best lastig zonder internet. ;)
Aah, dan idd toch effe bellen :P.
smokesign schreef op vrijdag 05 december 2008 @ 10:37:
[...]

Ik ben heel benieuwd of je het bijgeleverde Zyxel modem gebruikt of een ander modem?
Ik weetniet hoe iedereens ervaringen zijn met de Zyxels, maar ik ben er eigenlijk wel tevreden over, in de zin van: Doet het gewoon.

Enige vind ik wel dat het portforwarden nogal omslachtig is, op mn oude Tomson was het een kwestie van totaal 3xklikken+poortnummer invullen ofzo.

:D


 • NNF
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 14-03 11:13
Portforwarden op de ZyXEL is ook heel eenvoudig, je moet alleen die firewall uitzetten ;) Voegt toch weinig toe, IMO.

Anoniem: 259584

Moet ik me over het volgende zorgen maken?

staat in de logs van het modem


121 12/01/2008 16:31:35 syn flood TCP 192.168.1.34:52455 64.15.120.230:443 ATTACK
122 12/01/2008 16:31:31 syn flood TCP 192.168.1.34:52447 64.15.120.230:443 ATTACK
123 12/01/2008 16:31:22 syn flood TCP 192.168.1.34:52444 64.15.120.230:443 ATTACK
124 12/01/2008 16:31:14 syn flood TCP 192.168.1.34:52434 64.15.120.230:443 ATTACK
125 12/01/2008 16:31:02 syn flood TCP 192.168.1.34:52433 64.15.120.230:443 ATTACK
126 12/01/2008 16:30:50 syn flood TCP 192.168.1.34:55122 64.15.120.230:80 ATTACK
127 12/01/2008 16:19:16 syn flood TCP 192.168.1.34:60421 64.15.120.230:443 ATTACK
128 12/01/2008 16:18:39 syn flood TCP 192.168.1.34:60419 64.15.120.230:443 ATTACK

 • pven
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online
[google=syn flood TCP ATTACK] :Y)

Als je PCs goed zijn beveiligd (recente antivirus en updates) dan zou ik me er geen zorgen om maken.

We gaan eraan! || Marktplaats-meuk. Afdingen mag! ;-) || slotje.com for sale || Dank pven!


 • Xaero
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 03-06 11:11
Anoniem: 259584 schreef op vrijdag 05 december 2008 @ 12:46:

121 12/01/2008 16:31:35 syn flood TCP 192.168.1.34:52455 64.15.120.230:443 ATTACK
Het dikgedrukte is een IP van youtube. Dus ik zou me niet zo'n zorgen maken. Waarschijnlijk snel filmpjes wezen kijken oid. Wat je router opvat als een attack.

 • vulliw
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online
Dus je kunt er geen isdn toestel apart op aan sluiten ???? alleen een isdn centrale???
[...]

Hangt van je Fritz!Box af, als deze een S0 bus heeft kun je zo je ISDN-centrale er op aansluiten. De std kabels bij de Fritz!Box zijn ietwat lang(4,5m) en dat scheelt hier iets van 400 Kbit.
[/quote]

Vulliw


Anoniem: 259584

pven schreef op vrijdag 05 december 2008 @ 12:51:
[google=syn flood TCP ATTACK] :Y)

Als je PCs goed zijn beveiligd (recente antivirus en updates) dan zou ik me er geen zorgen om maken.
Zit op een linux bak, gebruik geen goede anti vir..:p

maar seri ik begijp het is niet erg, allemaal

 • Doane
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 03-06 14:29
Hmm...jammermomentje: Op zaterdag (of zondag), maar in ieder geval vòòr 1-12 een abo via de site voor familie besteld. Telfort mailt op 1-12 de bevestiging met doodleuk een abo van 24,95.
Gebeld, ze kunnen er niets meer aan doen. Bestelling is toch vòòr 1-12 gedaan?
(Wel 6 maanden 5 euro korting en gratis draadloze zaadlozer maar toch....Jammer!)

Reacher said nothing / Everybody counts or nobody counts


 • pven
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online
Ik zou het niet pikken, dan regelen ze maar iets. Telfort maakt zich er op deze manier natuurlijk erg makkelijk vanaf en je trapt er nog in ook. Die modem is volgens mij in bruikleen, dus daar verdien je later ook niets aan. ;)

We gaan eraan! || Marktplaats-meuk. Afdingen mag! ;-) || slotje.com for sale || Dank pven!


 • Doane
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 03-06 14:29
pven schreef op vrijdag 05 december 2008 @ 15:51:
Ik zou het niet pikken, dan regelen ze maar iets. Telfort maakt zich er op deze manier natuurlijk erg makkelijk vanaf en je trapt er nog in ook. Die modem is volgens mij in bruikleen, dus daar verdien je later ook niets aan. ;)
Well, ik heb net gebeld en toch flink aangehouden dat ik dit niet vond kunnen.
Maar ik probeer het gewoon nog een paar keer. Ervaring leert nl. dat de behulpzaamheid en bereidheid per medewerker nogal verschillen.

/edit: Bij de derde poging en derde medewerker werd er een service-request aangemaakt om precies na te laten gaan wanneer de aanvraag binnen kwam. Als dat vòòr 30-12, 23.59 uur was, krijgen we het 19,95-abo.

[Voor 16% gewijzigd door Doane op 05-12-2008 16:39]

Reacher said nothing / Everybody counts or nobody counts


 • BasKrie
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 26-03 09:59
Anoniem: 171536 schreef op woensdag 03 december 2008 @ 23:21:
Ik heb een zeer slechte ervaring met Telfort en dat terwijl ze mij nog niet eens hebben aangesloten.

Situatie is als volgt:

Ik heb 15 november een aanvraag ingediend voor Telfort ADSL 20 Mb voor 19,95 p/m. Hierbij heb ik aangegeven dat er reeds een signaal van online op de lijn zat tot 30 november. Vervolgens bevestiging van de aanvraag gekregen, waarin alles klopte. In deze bevestiging stond dat de telfort verbinding rond 11 december opgeleverd zou worden.

Afgelopen zondag (30 november dus) heeft online het ADSL signaal afgesloten. Hiernaast las ik afgelopen weekend op tweakers dat Telfort de tarieven voor 20 Mbit verbindingen omhoog heeft gegooid, maar dat dit niet goldt voor aanvragen die voor 1 december zijn ingediend. So far so good :)

Tot mijn grote verbazing ontving ik afgelopen dinsdag een kort mailtje van Telfort dat ze mijn aansluiting niet konden opleveren. Ze noemden geen reden van de afwijzing, maar die zou ik zsm schriftelijk ontvangen. Direct maar even met de klantenservice gebeld.
Wat ik uit bovenstaande begrijp heb je eerst Online opgezegd en toen Telfort aangevraagd, dat is ook de verkeerde volgorde, heeft ook elke keer in de startpost gestaan, eerst de nieuwe aanvragen en dan rustig wachten je oude ISP wordt vanzelf opgezegd aangezien hun lijn wordt overgenomen.

 • japie101
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 02-06 23:42
Ik heb zelf Telfort internet met een Cisco router.

Ik heb echter een probleempje met vast bellen.
Ik gebruik hier een softphone voor (X-Lite), maar heb dan one way audio.

Degene die belt hoort mij wel, maar ik hoor degene die belt niet.
Dus wel outbound audio, maar geen inbound audio.

Is er iemand die toevallig ook Telfort heeft, en een Cisco router, en die toevallig kan vertellen hoe dit op te lossen?

Thanks!

 • Joosie200
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
catt4u schreef op donderdag 04 december 2008 @ 13:27:
Voor iedereen hier op het forum die alleen maar klaagt over Telfort;
Lees het art. in de volgende link eens ;)
quote: uit 't artikel
Albrecht plaatst daarbij wel een kanttekening. “DSL-aanbieders bieden weliswaar minder snelheid dan ze zeggen, maar voor grofweg vergelijkbare snelheden betaal je met een kabelabonnement meer.”
En das nu net waarom ik van @home naar Compuserve en van Compuserve nu naar Telfort ben gegaan. Want voor vergelijkbare snelheden ben je idd goedkoper uit bij DSL-aanbieders. Bedoel, ik betaalde doodleuk voor een 4MB lijntje 20 euro bij @home terwijl ik dat nu nog doe maar dan bij Telfort en aan 10MB zit. Das wel 50% onder hun kunnen, maar als nog 2,5 keer meer waar voor mijn geld om zo maar te zeggen.

En toch gaat die tariefwijziging wel voor mij aanleiding zijn om 3 maand van te voren alvast een opzegbrief naar Telfort te sturen. Je bent dief van je eigen portemonnee wanneer je niet bijv. gaat naar Alice, waar je voor dezelfde euro een hogere snelheid kan krijgen. (in geval van nieuw abonnement). Even los van dat hanteer ik zelf het principe 1 jaar bij een internet aanbieder en weer door naar de volgende. Dus het is mij om 't even, na een jaar hou ik het toch al voor gezien. Simpelweg omdat de internet aanbiedermarkt zich zo ontwikkeld dat je na een jaar wellicht veel beter uit bent bij de concurrent. Das waarom ik elk jaar verander van aanbieder. Niet omdat ik ontevreden ben.

Want ik heb niks te klagen over Telfort. Ze doen het veel beter i.v.m. toen ik nog @home had. En ze zijn gelijk aan Compuserve. Heb tot dusver nog 2x gehad dat het internet er uit lag, maar dat was op momenten dat 't landelijke storing was bij Telfort. Telefonie voldoet ook. Ik heb dus niks te klagen, maar ook niks positief te melden. ;) Want om nu te zeggen dat Telfort voor mij nu echt boven de anderen uitsteekt, nou nee. :P

 • KoffieNT
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 18:52

KoffieNT

banaan

Onvoorstelbaar Telfort :).

In mijn vorige post schreef ik dit:
KoffieNT1.5 schreef op woensdag 03 december 2008 @ 10:56:
2 weken geleden de Telfort Helpdesk even gebeld over een verhuizing die de 15e gaat plaats vinden.

De huidige situatie:

Telfort 20mbit internet (19,95 p/m)
Telefoon van KPN (16,37 p/m + belkosten)

Toekomstige situatie

Telfort 20mbit internet (19,95 p/m)
Telfort bellen (9,95 p/m, gratis naar vaste nummers, ik neem dan zelf nog een los mobiel abonnementje waarmee ik dan mobiele nummers bel)


Volgens een mevrouw van de Telfort-helpdesk kun je niet EN verhuizen, EN het abonnement veranderen. Volgens haar moest ik eerst alles opzeggen, en dan opnieuw aanvragen in het nieuwe huis.
Zo gezegt, zo gedaan. De 14e zou alles ophouden, de 15e zou alles aangesloten zijn in mn nieuwe huis, perfect dus.

Een week later kreeg ik een brief waarin stond dat het niet mogelijk was een telefoonabonnement van Telfort in mn nieuwe huis te krijgen omdat er nog geen aansluiting lag...

Telfort weer gebeld, ik kreeg een meneer aan de lijn waarmee ik telefonisch heb geregeld dat het internetabonnement verhuisd werd, dat er een telefoonabonnement bij kwam, en dat KPN opgezegd wordt. Het kan dus WEL.


Wat is nu het vervelende hieraan, ik heb pas de 22e internet, niet de 15e als ik in het nieuwe huis zit, en dat komt omdat ik NU te laat ben met aanvragen..

Als ICT-er is het al vervelend als internet er 1 dag uit ligt, laat staan een hele week. En dan heb ik het niet eens over 'entertainmentinternet' :P, maar ook voor school, stage etc.


Bedankt mevrouw xxx ! |:(
Vandaag kreeg ik een brief binnen dat het WEER niet mogelijk is om een aansluiting te plaatsen.........
Meteen de helpdesk gebeld en het hele verhaal nogmaals verteld (totaal 65minuten gebeld, ook weer mooi op verdient denk ik dan)

Om een lang verhaal kort te maken:

14november gebeld met Telfort en het EXACTE advies opgevolgd, week later gaat het totaal mis.
Nieuwe aanvraag, resultaat: Internetaansluiting ook een week later, kan eigenlijk niet want ik ben vrij afhankelijk van internet.
Week later gaat het weer totaal mis.
De reden was elke keer dat er geen aansluiting was op ons nieuwe adres, duh? We wonen er nog niet? Maar dit zou dus geregeld worden.
We hebben 65minuten gebeld met Telfort en nu is het zo geregeld dat we 26 december een internetaansluiting hebben, dwz 11 dagen geen internet, waar dat dus origineel 0 dagen (perfect) geen internet was...

Nogmaals, we hebben exact gedaan wat Telfort ons adviseerd en omdat het bij hun totaal misgaat heb ik nu 11 dagen geen verbinding.

ONGELOOFELIJK. Ik ga een klacht indienen.

:D


 • lt_cmd_data
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 12:06
pven schreef op vrijdag 05 december 2008 @ 09:54:
Mijn verbinding is de hele ochtend aan het stuiteren (modem herstart zichzelf ook iedere keer) en de DNS-server lijkt eruit te liggen. :/

Heeft het zin dat ik hier Telfort over bel? In het verleden heb ik ze nooit aan de lijn kunnen krijgen en was het bellen achteraf gezien geldverspilling.

* pven gaat sowieso weg bij Telfort en is aan het overwegen om ze in gebreke te stellen en alle betalingen stop te zetten
Probeer eens een andere adsl2+ modem bijvoorbeeld een speedtouch 546 (marktplaats +/-10euro) zie TS hoe deze te configen en te tweaken voor telfort.

 • alienfruit
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 19:02

alienfruit

the alien you never expected

Tjonguh, wat heefte Telfort toch een trage uploadsnelheid naar Nederlandse servers. Ik haal maar 100kb/s met mijn 4-20mbit abonnement! Het is wel een stuk sneller dan mijn @home lijn...

 • Hurricane
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 02-06 12:07

Hurricane

Alles is anders dan het lijkt!

alienfruit schreef op vrijdag 05 december 2008 @ 23:37:
Tjonguh, wat heefte Telfort toch een trage uploadsnelheid naar Nederlandse servers. Ik haal maar 100kb/s met mijn 4-20mbit abonnement! Het is wel een stuk sneller dan mijn @home lijn...
Ik hoop dat je een grapje maakt. DSL kan maximaal 1mb up zijn met de huidige standaarden die hier gebruikt worden. 4mb gaat dus nooit werken. Dan is die 100kb/s gewoon goed!

 • Sideshowbobbie
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 26-05 22:12
Volgens de Telfort site zijn de problemen opgelost. Toch heb ik al een aantal dagen achter elkaar dat ik mijn modem moet herstarten, omdat deze 's ochtends een rood lampje geeft bij internet. Toch vreemd, hopelijk dat dit snel wordt opgelost. Het is in ieder geval een stuk minder irritant dan vorige week, toen mijn verbinding er iedere keer uitklapte :')

 • chucky666
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

chucky666

d.y.w.play?

ik heb een speedtough 780wl voor 20 euro gekocht en met de zyxel geruild.
en alle problemen zijn verdwenen met deze router.
worden draadloos er niet meer afgegooid en kan nu gewoon bellen als ik zwaar aan het downloaden ben, eerst moest ik utorrent uitzetten als ik gebeld werd en nu kan die gewoon aan blijven staan.
voor 20 euro een hoop ergenissen minder, ik ben blij :)

een OW voor blaten in de IT? laat IT dan maar voortaan links liggen :(


Anoniem: 102013

Wat belachelijk! Ik heb sinds zondag geen internet meer. Vervolgens maandag naar de klantenservice gebeld, zij vertelden mij dat er een storing was. Op de site stond een paar dagen later dat de storing was verholpen, maar ik had nog steeds geen internet.

Net dus gebeld naar Telfort en zeggen ze nu dat wegens migratie van Speedlinq abonnement naar Telfort is er iets is omgezet waardoor ik geen internet heb. Ik moet maar afwachten tot 15 december, dan is de migratie rond.

Vervolgens weer terug gebeld wegens prijs van 35 euro (speedlinq) die ik nog steeds betaal ipv 30 (telfort), terwijl ik 3 maanden geleden al heb omgezet. En deze meneer zegt eerst dat ik geen aanvraag heb gedaan tot omzetting van mijn Speedlinq abonnement. Ik zei daarop, dat ik geen internet heb wegens de migratie. Hij antwoordde dat het probleem lag aan de storing. Ik vertelde dat de storing al is verholpen. "Ja u heeft gelijk de storing is inderdaad al verholpen. Ja u moet gewoon even wachten tot 15 december want dan is de migratie rond. " Ik heb dus wel een aanvraag gedaan tot omzetting van mijn abonnement? "Ja ik heb op het verkeerde scherm zitten kijken. Wacht maar gewoon af tot 15 december en als er dan nog problemen zijn, moet u terugbellen"

pfffff ik word nu echt moe van telfort...
Pagina: 1 2 3 ... 15 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee