Toon posts:

Telfort Internet ervaringen topic - Deel 14 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 16 Laatste
Acties:
 • 89.594 views

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg
Meest gestelde vraag: Hoe stap ik over?

Inhoud

Producten
Maximale snelheid
ADSL1/ADSL2/ADSL2+
Telefonie
Modems
Contract
Overstappen
Tiscali / 12move
Veel gestelde vragen
Afsluiting


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Producten
20 Mb
Je betaalt de eerste 6 maanden € 19,95 per maand en daarna het vaste lage bedrag van € 24,95

* Geen extra kosten voor gebruik vaste lijn
* Gratis draadloos modem in bruikleen
* Geen aansluitkosten
* Eenvoudig zelf te installeren
* 5 gratis mailboxen van 50 MB
* 5 e-mailadressen per mailbox

Afhankelijk van de afstand tussen je woning en de KPN wijkcentrale kan de snelheid lager uitvallen. Telfort heeft op haar website een postcode check staan die een indicatie geeft van de te behalen snelheid:

Extra diensten:

Bij deze internetverbinding krijg je ook nog de volgende diensten:

• 5 mailboxen
• 25 e-mailadressen
• Webmail functionaliteit
• 50 MB mailboxruimte

Er is geen homepage ruimte en er zijn ook geen binaire nieuwsgroepen.

GEEN doorbelasting vaste lijn

Het maakt niet uit of je een KPN telefoonabonnement hebt. Er is geen doorbelasting voor de vaste lijn. Dus de prijs blijft altijd € 19,95 voor internet. Het zal wel in de prijs verwerkt zitten.
LET OP!
Voor Telfort internet heb je een vaste lijn nodig. Heb je op het aan te sluiten adres geen vast KPN telefoonabonnement of internet van een andere ADSL aanbieder? Dan betaal je eenmalig € 49,95 voor het activeren van je vaste lijn. Je hebt geen vast KPN telefoonabonnement nodig en betaalt ook geen extra maandelijkse kosten.
Bron: Telfort Productoverview

Administratiekosten

Bij het aanvragen van een Telfort abonnement wordt éénmalig € 14,95 in rekening gebracht voor verzend en administratiekosten.

DSL netwerk

Telfort levert primair op het Tiscali ADSL netwerk waar beschikbaar, daarnaast wordt gebruik gemaakt van lijnen op het KPN ADSL netwerk. Het mooie is dat bij beide netwerken de instellingen van de modem gelijk zijn.


Leuk artikel trouwens in de Telegraaf (bron)
Telfort internet is een dienst die het onlangs overgenomen Tiscali Nederland uitvoert voor Telfort. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het netwerk van Tiscali in combinatie met dat van KPN. Dit netwerk dekt sinds kort 96 procent van Nederland.
Dus Tiscali verzorgt de dienst Telfort Internet inderdaad :)

Was ook te verwachten gezien dezelfde modems ook geleverd worden bijvoorbeeld. En de extra dekking is nu aanwezig door gebruik te maken ook van het ADSL netwerk van KPN naast dat van Tiscali.

IP adres

Bij Telfort krijg je een dynamisch IP adres op basis van DHCP. Als je de modem aan laat staan zal die echter niet veranderen. Kan natuurlijk voorkomen dat bij werkzaamheden ofzo je IP adres anders wordt. De ZyXEL modem ondersteund DynDNS.org, dus voor de mensen die een (web)server willen draaien kunnen bij DynDNS.org een subdomeintje aanmaken die altijd naar je eigen IP verwijst. Zodra je IP veranderd update de modem de DNS verwijzing.

Levertijd

De levertijd is per aansluiting natuurlijk verschillend. Dit zijn de meest voorkomende levertijden:

Kale lijn: Ongeveer 3 weken. Een KPN monteur komt ook de lijn controleren.
Lijn met KPN telefonie: Ongeveer 2 weken. Indien er ook een DSL signaal op staat van een andere provider kun je zelf een overstap datum kiezen. De eerste overstap mogelijkheid is altijd 2 weken na de huidige datum.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Maximale snelheid

Veel mensen vragen zich af wat de maximale snelheid is die ze gaan halen. Het antwoord is heel simpel: Het maximale wat mogelijk is op je koperlijn in combinatie met het type wijkcentrale.

:? Dat is allemaal heel leuk, maar ik wil toch weten wat ik zou kunnen halen zodat ik kan op basis daarvan kan kiezen tussen Kabel of ADSL internet.

Op http://internet.telfort.nl/ vind je een tooltje die je een indicatie geeft. Deze ziet er zo uit:Deze geeft een indicatie op basis van de geschatte afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Indien je de afstand wilt zien kun je deze link gebruiken. Deze database is echter wel oud. Kijk vervolgens in dit grafiekje om de maximale theoretische snelheid te bekijken.

:? Ik haal de snelheid niet die in de grafiek staat!

Dat kan heel goed kloppen omdat dit de maximale theoretische snelheid is. We gaan er dan van uit de je zelf alles optimaal hebt aangesloten en de koperkabel in optimale staat is. Dit is meestal nooit het geval. Onthoud dat deze grafieken in testlab's zijn gemaakt.

Gebruikte URL's:

Postcode afstand database
ADSL2 snelheid grafiek

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


ADSL1/ADSL2/ADSL2+

In de vorige delen is vaak verwarring naar voren gekomen betreffende de verschillen tussen ADSL1, ADSL2 en ADSL2+. De standaarden zijn het volgende:

ADSL1: Maximale downstream van 8 mbit/s.
ADSL2: Maximale downstream van 12 mbit/s.
ADSL2+: Maximale downstream van 24 mbit/s.

Het moge duidelijk zijn dat je dus een ADSL2+ verbinding wilt. Indien je op het Tiscali Wholesale netwerk bent aangesloten hoef je je geen zorgen te maken, het hele Tiscali Wholesale netwerk is ADSL2+ geschikt.

Indien je op het KPN netwerk aangesloten wordt is het verhaal anders. Na wat rondvragen (bedankt BjcK) ben ik er achter gekomen dat KPN onderscheid maakt in 2 typen wijkcentrales, namelijk ADSL1 en ADSL2+.
In een ADSL2+ centrale zijn alle kaarten ADSL2+ en zul je dus een ADSL2+ verbinding moeten kunnen opbouwen. In een ADSL1 centrale kunnen zowel ADSL1 als ADSL2+ kaarten zijn. Om de centrale toch als ADSL1 te houden tot de ombouw voltooid is zijn in de daar aanwezige kaarten een ADSL2 profiel met een maximale downstream van 8 mbit gezet.

Mocht je dus in je modem zien dat je modem gebruikt maakt van ADSL2 (dus niet ADSL2PLUS) en de downstream ligt rond de 8 mbit, dan weet je de reden. Deze word gecapped om alles in de centrale gelijk te houden. Ik denk dat dit gedaan wordt om niemand het voordeel te geven om eerder aangesloten te zijn op een ADSL2+ kaart. Want dat wilt iedereen natuurlijk en is het krabben, bijten en gillen om dat voor elkaar te krijgen. ;)

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


TelefonieTelfort levert hiernaast ook nog telefonie voor 9,95 per maand. Dit kan alleen in combinatie met een Telfort internet abonnement, dus dat komt dan totaal uit op € 29,90. Je belt naar alle vaste nummers in Nederland gratis zonder starttarief. Ook een nummer porteren van een andere aanbieder is mogelijk.

Er wordt gebruik gemaakt van de VoIP techniek. Je krijgt de SIP gegevens thuisgestuurd dus je hoeft niet het bijgeleverde modem te gebruiken. Dit raadt Telfort uiteraard wel aan en ze zullen alleen de ZyXEL modem ondersteunen. Welke provider doet dat niet? Dus een ander modem met VoIP functionaliteit, een hardphone of PBX software als Asterisk en 3cx kun je ook gebruiken.

Dit zijn de instellingen die je voor vaste telefonie kunt gebruiken:
Klik hier en dan op "Telfort vast bellen gebruiken zonder Telfort internetmodem"

Diensten

Bij Telfort telefonie zitten de volgende diensten bij:

• Voicemail
• 0900 en/of 06 nummers blokkeren
• Nummerweergave (Als je telefoon dit ondersteund)
• Nummer porteren mogelijk (Kost eenmalig € 9,95)

Nummer porteren

Het porteren van een nummer is mogelijk. Dit betekent dat je je huidige vaste telefoonnummer kan meenemen naar Telfort. Voor de juiste volgorde van aanvraag kun je het beste even kijken bij Overstappen

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Modems

Telfort levert modems van het merk ZyXEL. Het gaat om de ZyXEL 2602H-D serie en de ZyXEL 2602R serie. De R serie heeft maar 1 ethernetpoort. De D versie heeft er 4 en kan ook met WiFi geleverd worden. Er is geen life-line aanwezig. Dit kun je eventueel zelf voor elkaar krijgen met bijvoorbeeld de Artech 521 switch.

Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

Hier kun je de modem in detail zien, hoge resolutie plaatjes gevonden op de chinese ZyXEL site:Klik op een afbeelding om deze te vergroten


De kosten voor de modems:

• Standaard modem: € 0,- (Los: € 69,-)
• Multipc modem: € 30,- (Los: € 99,-)
• Draadloos modem: € 70,- (Los: € 139,-)

Het zijn allemaal modems met een routerfunctie ingebouwd. Dit is nodig om de telefonie werkend te houden. De R serie heeft dit dus ook, ook al is er maar één ethernetpoort. Met een simpele switch erachter kun je dus meerdere pc's aansluiten.

In de modems zit een firmware ingebouwd waarin de netwerkinstellingen al goed staan. Het is dus niet nodig de VPI/VCI waardes en dergelijke te veranderen. Verders is in de modem niks afgeschermd. Indien je via een andere VoIP telefonieaanbieder wilt gaan bellen is dit gewoon mogelijk met dit modem.

Handleidingen

Indien je de handleidingen bent kwijtgeraakt kun je ze ook in PDF vorm krijgen:

Basis en Multi-PC modem
Draadloos modem
Telefonie

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Contract

Bij telfort sluit je een contract af voor één jaar. Na dit jaar kun je het contract per maand opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit staat allemaal in de algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.
15.1 Tenzij in de Overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor onbepaalde tijd, met een minimumduur van 12 maanden.

15.3 De opzegtermijn voor de Klant bedraagt bij Overeenkomsten voor onbepaalde tijd één maand na afloop van de minimumduur. Indien de Overeenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd bedraagt de opzegtermijn voor de Klant één maand voor het einde van de duur van de Overeenkomst. Als moment van opzeggen geldt het moment van ontvangst van de opzegging door Telfort. Opzegging geschiedt op de wijze zoals beschreven op de Website.
Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Overstappen

Het overstappen gedeelte splits ik op in 2 delen: Internet en Telefonie. Voor beiden gelden andere stappen om een overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ik heb nu internet via:
Kabel
ADSL
Geen- of inbel internet

Ik telefoneer via:
KPN analoge lijn of ISDN lijn
KPN InternetPlusBellen
Andere VoIP aanbieder


Kabelinternet
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je vanaf kabel komt.
 • Levertijd: 2 a 4 weken (Komt overeen met de opzegtermijn bij de meeste kabel aanbieders)
Als je zeker wilt zijn dat je niet zonder internet zit kan je wachten tot je online status aangeeft: stap 4 met opzeggen bij de kabelaar. Echter heb je zo kans op een (kleine) overlap met twee verbindingen en dus extra kosten.

ADSL (Heb je InternetPlusBellen. Klik hier. InternetPlusBellen heeft een andere procedure.)
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je al een ADSL verbinding hebt.
 • Print de opzegbrief die Telfort je aanbiedt.
 • Verstuur de brief pas als je in stap 4 bent.
De brief kun je pas later versturen om zeker te zijn dat je huidige aanbieder niet een slooporder indient zodat je ADSL signaal door Telfort kan worden overgenomen. Dit kan een week tot twee weken duren na aanvraag.

Eerder opzeggen KAN goed gaan, maar als je huidige aanbieder toch eerder een slooporder indient en Telfort heeft nog migratie aangevraagd, dan gaat alles fout en zit je zo 2 á 3 weken zonder internet

Als de opzegtermijn bij de huidige ISP 1 maand bedraagt is het meest optimaal om een overstap aan te vragen met een wens datum over 6 weken. Na twee weken is je aanvraag bevestigd en kan je de opzegging versturen naar de huidige aanbieder met de maand opzegtermijn. Zo betaal je het minst dubbel en toch zeker van een juiste volgorde/planning.

Geen internet of inbelinternet
 • Vraag Telfort aan.
 • Een inbel-abonnement kan je direct opzeggen of als je zeker wilt zijn dat je niet zonder zit kan je dat pas doen als je in stap 4 bent. Dan heb je ook de datum van Telfort ontvangen wanneer de verbinding wordt geleverd.
Sommige ISP's (bijvoorbeeld XS4all) hebben ook de mogelijkheid om een los abonnement voor mail en inbel toegang te behouden tegen een laag maandbedrag. Voordat je opzegt bedenk of je daar interesse in hebt en informeer daar dan naar. Dan in plaats van een opzegging alleen daarbij aangeven dat je zo'n abonnement voor je mail adres wilt behouden.

Telefonie

KPN analoge lijn of ISDN
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
KPN InternetPlusBellen
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN IPB abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
Andere VoIP aanbieder
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je VoIP abonnement WEL op. Geef aan dat het telefoonnummer geporteerd moet worden.
 • Van Telfort ontvang je een brief met de porteringsdatum.
Je bent uiteraard altijd zelf verantwoordelijk voor het stoppen van een abonnement. In principe zegt Telfort niks op maar ziet KPN een uitportering als opzegging. Controleer dus altijd zelf of een opzegging goed gaat om dubbele kosten te voorkomen!

Opleverdatum

Een kale lijn opleveren duurt meestal 3 weken. Het is niet mogelijk een exacte datum te kiezen. Dit kan alleen als er al een DSL signaal op deze locatie is en deze wordt overgenomen. Wil je zo snel mogelijk weten wanneer je lijn aangesloten gaat worden? Wacht dan tot 7 dagen na je bestelling (de cooldown periode) en bel 0900-9596. Vaak zal er echter nog geen datum bekend zijn omdat de KPN dit bepaald na het telefoontje voor de afspraak betreffende het testen en labelen van de lijn.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Tiscali / 12move

Sinds kort is bekend gemaakt dat Tiscal en 12move gaan veranderen van naam. Alle klanten van beide providers komen onder één dak genaamd Telfort Internet. Er schijnt niks te veranderen aan de diensten die je hebt, alleen de algemene voorwaarden wijzigen. De belangrijkste wijzigingen zijn volgens de website van Tiscali:
De meest belangrijke wijzigingen betreffen (kort weergegeven):

- aansprakelijkheid, artikel 16: de aansprakelijkheid van Telfort per aansprakelijkheidsstelling is beperkt tot twee maal het door de klant verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende diensten, waarbij per jaar tegenover dezelfde klant de aansprakelijkheid is beperkt tot maximaal viermaal het verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende dienst(en).

- prijswijzigingen artikel 9: prijswijzigingen worden 4 weken van te voren bekend gemaakt, waarbij de klant tot 4 weken na de bekendmaking het recht heeft de overeenkomst te beëindigen.

- privacy, artikel 11: De klant verleent toestemming aan Telfort om zijn of haar persoons- en verkeersgegevens op te nemen en te verwerken in de klantenregistratie van Telfort die benodigd is voor een goed beheer en exploitatie van de systemen en netwerken van Telfort en voor de (administratieve) beheerstaken. De klantenregistratie is slechts toegankelijk voor Telfort en groepsmaatschappijen en wordt niet aan derden verstrekt behoudens een aantal specifiek genoemde gevallen.

- geschillencommissie, artikel 19: geschillen kunnen aanhangig worden gemaakt bij De Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten (zie: www.sgc.nl).


Aangezien de voorwaarden wijzigen mag je je lopende abonnement bij Tiscali of 12move opzeggen. Dit staat ook op de website van beide providers:
Tiscali

Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 13 januari 2008 telefonisch uw abonnement opzeggen per 14 januari 2008. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).

12move
Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 9 december 2007 telefonisch uw abonnement opzeggen per 10 december 2007. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).
:? Ah mooi dus ik ga nu ook 19,95 betalen en 20mbit krijgen?

Nee dat dus weer niet. Alleen de naam veranderd. Je snelheid, e-mail, telefoonnummers en prijs per maand blijft hetzelfde.

:? Oh, maar kan ik mijn huidige abonnement dan omzetten?

Op de veelgestelde vragen pagina staat dat het in veel gevallen mogelijk zal zijn. Wat ze precies bedoelen staat er niet bij. Ik neem aan dat dezelfde regels gelden als bij Tiscali. Je dient je huidige abonnement minimaal een jaar te hebben. Zeker weten doe ik dit niet natuurlijk.

Meer informatie kun je vinden op de websites van Tiscali en 12move:

http://www.tiscali.nl/telfort
http://www.12move.nl/telfort

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Veelgestelde vragen

:S Ga ik ook 20 mbit download snelheid halen?

Dat is lastig te zeggen. 20 mbit betekent dat de maximale snelheid 20 mbit per seconde is. Om dit te halen moet je niet te ver van de wijkcentrale wonen. Ook moet je de modem bij je ISRA punt aansluiten. Houd de DSL bekabeling zo kort mogelijk.

:? Kan ik met één telefoon zowel via Telfort als mijn KPN lijn bellen?

Nee, het ZyXEL modem heeft geen zogenaamde life-line poort. Met een arttech 521 switch kun je dit wel voor elkaar krijgen. Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

:? Waarom duurt het zo lang voordat de telefoon over gaat?

Dit komt omdat VoIP een heel andere techniek is dan analoog bellen. Bij analoog bellen wordt elk nummer wat je intoetst direct aan de centrale doorgegeven. Bij VoIP moet het te bellen telefoonnummer in één keer doorgegeven worden. Daarom wacht de modem standaard 5 seconden om te zien of je helemaal klaar bent met het intoetsen van het telefoonnummer. Je kunt ook de modem de opdracht geven het ingetoetste nummer gelijk te versturen door een # achter het nummer in te toetsen. In de webinterface kun je deze functie ook instellen dat de modem na bijvoorbeeld 2 seconden al gaat bellen. Let wel op dat je dan OF snel intoetst OF dat je een DECT toestel hebt die het nummer snel kiest. (Dus nummer intoetsen voordat je op het hoorntje drukt).

:? Help, nummerherkenning doet het niet!

Dan heb je waaschijnlijk een toestel die de nummerherkenning via de FSK methode verwacht in plaats van DTMF. Dit kun je in de modem interface wijzigen bij de phonepoort instellingen.

:? Ik heb al een router met WiFi. Kan ik die blijven gebruiken met dat ZyXEL modem?

Ja dat kan. Echter, de ZyXEL modem heeft ook al een router functie. Het beste kun je de router functie van de ZyXEL modem intact laten, anders werken de telefoonpoorten niet meer. Zet je eigen draadloze router om naar een access point:

• Zet de DHCP server in je router uit
• Stop de kabel die normaal in de WAN aansluiting gaat in één van de LAN aansluitingen
• Klaar :)

:? Kan ik meer dan één telefoon aansluiten?

Ja dat kan. Dit kun je doen door de lijn te splitten na de modem. Let op de aansluitfactor van elk toestel. Indien deze te hoog is kan het voorkomen dat het toestel niet meer werkt. Verdeel dan de toestellen over de 2 phone poorten op de modem. In de webconfiguratie kun je voor elk poortje instellen welk telefoonnummer deze gebruikt.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP.

:? Help, ik heb in de modem een aantal instellingen veranderd en nu doet ie niks meer!

Geen nood, dit is eenvoudig op te lossen. Kijk of het POWER lampje stabiel brandt. Indien dit het geval is even een pen/paperclip pakken. Op de achterkant van het modem vind je een klein gaatje waar 'reset' bij staat. Nu druk je dat gaatje in tot het POWER lampje gaat knipperen. Nu is de modem terug naar de fabrieksinstellingen en kun je 'm weer opnieuw instaleren.

:? Kan ik mijn vaste telefoonabonnement van KPN gewoon behouden?

Ja dat kan. Indien je al ADSL hebt en je stapt over naar Telfort kun je gewoon je huidige splitter blijven gebruiken. Heb je nog geen ADSL en vraag je Telfort aan, dan wordt er een splitter meegeleverd.

:? Kan ik met het Telfort modem ook van een andere VoIP dienst gebruik maken?

Ja dat kan gewoon. De modem is wel standaard voorgeconfigureerd voor de eigen VoIP dienst, dus je zult de advanced setup moeten gebruiken om alle gegevens in te vullen.

:? Hoe doe je aan portforwarding met telfort zyxel modems?
Hier staat een mooie stappen plan om je poorten te forwarden. Specifiek voor Azureus kun je deze stappenplan volgen.

:? Hoe kan ik port scan doen om te controleren of deze goed geforward is?
Er zijn een aantal online security checkers die dit voor je willen doen:
ShieldsUp

:? Hoe kan ik me snelheid inschatten (down attenuation) van me huidige provider?
Je kunt je down attenuation (zie je zyxsel stats) delen door 13.8. Ook kun je kijken naar deze grafiek. Deze afbeelding geeft we de ideale omstandigheden door.

:? Mijn DNS is een beetje traag :? . Hoe kan ik dit tweaken?
Je kunk je DNS veranderen naar een van de OpenDNS IP's, voor het sneller laden van pagina's (bijv. 208.67.222.222- en - 208.67.220.220).

:? Ik haal 6mbit op ADSL2+. Hoe kan ik me modem in stellen op adsl2 om meer uit me verbinding te halen?
Zie deze reactie voor een stappenplan.

:? Hoe kan me snelheid het beste testen?
Het is lastig om een betrouwbare resultaat te krijgen van http://speedtest.nl bijvoorbeeld. Wil je op een grotere hap data kauwen, gebruik de 100 MB testbestand van Telfort zelf.

:? Mijn Zyxel modem is steeds 100% load wat kan ik hier aan doen?
Zet bandwidth management uit.

:? Ik ben down!
Zyxel heeft zelf een FAQ die je stapsgewijs door dit probleem kan helpen.

:? Ik ben af en toe down!
Ook hiervoor heeft Zyxel zelf een FAQ.

:? Mijn modem is defect! Wat nu?
U kunt uitsluiten dat de modem het probleem is door een andere modem op dezelfde aansluiting te gebruiken. De kans dat twee dezelfde modems tegelijkertijd defect zijn is te verwaarlozen. Indien ook de tweede modem het niet doet, licht het niet aan de modem. U kunt het beste contact opnemen met uw provider. Zij kunnen contact opnemen met de Telco om na te gaan wat er verkeerd is gegaan bij het aansluiten.

:? Heeft Telfort een datalimiet?
Nee een Fair Use Policy, wat dit betekend dat je niet oneindig kan downloaden maar, er zijn tot dus ver nog geen meldingen bekent dat Telfort gebruikers de lijn hebben geknepen.

:?Valt er nog iets te tweaken aan mijn snelheid?
Ja dat kan, je heb hier wel een tweakbare modem voor nodig lt_cmd_data heeft een video tutorial gemaakt hoe met een tweakbare speedtouch modem eenvoudig enkele mbits meer uit je internet snelheid kan behalen. Dit tweaken wordt gerealiseerd door ruis marge te verlagen op een stabiel niveau. De regel is hoe minder marge(snr) hoe groter de kans op wegvallen van de verbinding (klapperen). Andersom hoe meer marge hoe beter de lijn ruis op kan vangen. Praktijk wijst dat een stabiele snr waarde per verbinding en per tijdstip anders is. Meeste modem hebben een default marge waarde tussen de 7~8dB http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/ een simpele tweede hands speedtouch 546 is voor één tientje te vinden op marktplaats. (http://kopen.marktplaats....=0&srt=pu&p=1&av[-1][0]=0)

:? Help mijn lijn valt af en toe weg wat kan ik het beste doen?
Dit wordt klapperen van de verbinding genoemd, het kan zijn dat je dagen nergens last van hebt en op bepaald moment je internet het spontaan niet meer doet. Je kan de verbinding uptime controleren door in het advanced menu naar packet statistics tegaan klik hier (http://192.168.1.254/SystStatusFrame.html) en dan naar regel 1-ENET in de zyxel niet te verwarren met system up time. Je kan zelf actie ondernemen door een tweakbare (bijv speedtouch) modem aan te sluiten en de ruis marge te verhogen tot een stabiel niveau waarbij je nog een redelijke snelheid behoudt. Zie in de video tutorial van lt_cmd_data hoe je een speedtouch modem aansluit op je telfort verbinding. Je kan ook je verbinding laten verlagen door de telfort service desk te bellen met de klacht klapperen de verbinding. Dit duurt zo 15 werkdagen voordat ze je profiel in de centrale verlaagt hebben.

:? Ik gebruik nu een speedtouch als router maar deze heeft geen voip kan ik de zyxel als voip gebruiken?
Ja dat kan, je speedtouch blijft je modem/router en regelt het internet verkeer. lt_cmd_data heeft een video tutorial gemaakt wat je precies moet veranderen in de zyxel modem.

:? Webpagina's laden langzaam kan ik wat kan ik hier aan doen?
Je kunk je DNS veranderen naar een van de gratis OpenDNS IP's, voor het sneller laden van pagina's (bijv. 208.67.222.222- en - 208.67.220.220). Zie hier hoe eenvoudig dit te realiseren is per besturingsysteem https://www.opendns.com/homenetwork/start/computer/ Je kan het ook één keer centraal doorvoeren in telfort zyxel router in plaats in per besturingsysteem je moet dit op twee plekken invullen zowel WAN als LAN.
Gebruik je een speedtouch modem is het verstandigste om het via telnet sessie je dns te veranderen. Zie dezelfde video tutorial als het tweaken van de speedtouch modem. http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/

Je kan telfort's proxy server gebruiken
proxy.tiscali.nl port 8080 Zie deze screenshot hoe je dit insteld in firefox en in Internet explorer http://www.xs4all.nl/~hie...rt(tiscali)proxygroot.JPG

:? Help ik kan sommige pagina's niet bereiken.
Dit hoeft niet aan telfort te liggen maar aan je pc zelf probeer je dns cache is te flushen.
Windows XP start, uitvoeren, cmd openen, C:\>ipconfig /flushdns
Vista ga naar start, All Programs, Accessories, rechtermuisknop Command Prompt, selecteer in het snelmenu Run As Administrator in dosbox vul je in C:\>ipconfig /flushdns "Successfully flushed the DNS Resolver Cache."
Mocht dat niet helpen probeer eens OpenDNS IP's https://www.opendns.com/homenetwork/start/computer/


:?Hoe kan ik me snelheid inschatten (down attenuation) van me huidige provider?
Je kunt je down attenuation (zie je zyxsel stats) delen door 13.8. Ook kun je kijken naar deze grafiek. Deze afbeelding geeft we de ideale omstandigheden door.
Login op je zyxel modem (http://192.168.1.254) sla de wizard over en ga naar advanced. In het rechter menu ga je naar Maintenance>Diagnostic en kies je voor tabblad DSL Line en druk je op de knop DSL Line Status.
Hierin zie je attenuation staan wat een vaste waarde is voor de afstand van de centrale
attenuation||afstand||ideale omstandigheden||ruwe schatting praktijk
1- 12dB = 0~900 meter = ~24~23mbit je wordt gecapt op 20mbit
12- 18dB = 900~1300 meter = ~23~21mbit praktijk kan 20~18mbit zijn
18 - 23dB = 1300~1700 meter = ~21~19mbit praktijk default intrainwaarde kan 18~16 mbit zijn
23 - 29dB = 1700~2100 meter = ~19-15mbit praktijk default intrainwaarde kan 16~13mbit zijn
29 - 35dB = 2100~2500 meter = ~15-12mbit praktijk default intrainwaarde kan 13~9mbit zijn
35 - 40dB = 2500~2900 meter = ~12-9mbit praktijk default intrainwaarde kan 8~6mbit zijn
40 - 46dB = 2900~3300 meter = ~9-7mbit praktijk default intrainwaarde kan 6~5mbit zijn
46 - 51dB = 3300~3700 meter = ~7-5mbit praktijk default intrainwaarde kan 4-3mbit zijn (tip zet adsl2+ naar adsl2 om voor ~50kB meer)
51 - 57dB = 3700~4100 meter = ~5-4mbit praktijk default intrainwaarde kan 2-1mbit zijn (tip zet adsl2+ naar adsl2 om voor ~100kB meer)

:? Zijn er tools om mij internet lijn in de gaten te houden?
Standaard voor de zyxel modem niet, Je kan de verbinding uptime controleren door in het advanced menu naar packet statistics tegaan klik hier (http://192.168.1.254/SystStatusFrame.html) en dan naar regel 1-ENET in de zyxel niet te verwarren met system up time. Voor sommige modems (speedtouch) is er een freeware tool die de snr waarde en de verbinding snelheid in de gaten kan houden http://www.vwlowen.co.uk/internet/files.htm#routerstatslite.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP. In de video tutorial van lt_cmd_data zie je ook hoe je dit stap voor stap toepast. http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/

:?Mijn Zyxel modem is steeds 100% load wat kan ik hier aan doen?
Zet bandwidth management uit. Maar zorg dat tijdens het telefoneren je download en upload van p2p programma's niet volledig in gebruik zijn.

:?Hoe kan ik telnet gebruiken met de standaard zyxel modem?
Ja, dat kan dit staat standaard uitgeschakeld. Lees hier hoe je dit inschakeld http://www.zyxelsupport.nl/z008.html

:? Ik gebruik een speedtouch modem maar ik zie om de 2uur DHCC in mijn logfile moet ik me hier zorgen om maken?
Nee, standaard voert telfort om de 2uur een dhcc renew controle uit dit(dhcp over wan) dit heeft geen invloed op je verbinding de speedtouch gaat pas de verbinding verbreken zodra er een nieuw ipadress lease gegeven wordt als dat niet het geval blijft de verbinding up. Ook als de dhcp server plat ligt blijft je verbinding up tot dat je een nieuw ipadress krijgt.

:? Ik heb de zyxel modem met wireless waar moet ik precies op letten?
Gebruik WPA2-PSK encryptie als je laptop of andere wireless apparatuur dat ook ondersteunen. Mocht je wireless verbinding vaak weg vallen probeer eens een ander kanaal. Of zover mogelijk minstus 2 kanalen van andere gebruikte kanalen te zitten de zyxel biedt 13wireless kanalen op de 2.4ghz band. Tip als dit niet helpt koop eventueel een 5ghz wireless acces point. De 5ghz band is nog vrij leeg in vergelijking met de 2.4ghz band.
Lees hier wat er allemaal op de 2.4ghz band zit Wikipedia: Electromagnetic interference at 2.4GHz
Het controleren van de gebruikte kanalen kan met http://www.netstumbler.com/downloads/ programma goed in kaart worden gebracht. Probeer met de laptop rond het huis te lopen om deze in kaart te brengen.
Zie hier voor een uitgebreide handleiding voor het instellen van draadloze modem.
Zilveren modem onder XP link http://klantenservice.int...-XP-(zilveren-modem).aspx
Zwart modem onder XP link http://klantenservice.int...inding-(zwart-modem).aspx
Zilveren modem onder Vista link http://klantenservice.int...sta-(zilveren-modem).aspx

:? Is er een storing of onderhoud meldings pagina?
Ja, op http://klantenservice.internet.telfort.nl/Mededelingen.aspx staan storingen en meldingen geplaats praktijk is dat telfort nooit snel is met het melden van storingen.

:? Heeft telfort usenet server met binaries?
Nee, maar er zijn genoeg usenet providers waarvoor je een paar euro een goede retentie en snelheid hebt.

:? Ik doe veel aan online gamen wat is de ping naar tweakers?
Telfort maakt zoveel mogelijk gebruik van tiscali netwerk. Hiermee haal je zo 8~11ms

:? Hoe kan ik de laatste firmware controleren?
Telfort maakt zijn eigen aangepaste firmware voor de zyxel modems. Deze kan je hier downloaden http://klantenservice.int...t-modem.aspx#openfaq10781


Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Afsluiting

Dit is alweer deel 14 het Telfort topic. Uiteraard houden we ons in dit topic aan de regels die op GOT gelden.

Terug naar bovenCredits gaan nog steeds naar trolleystad voor het aanmaken van deze geweldige TS!

Telfort nieuwsgroep
De nieuwsgroep over Telfort en zijn gebruikers kun je hier vinden.

Status Controle?
Je kan rond stap 2 / 3 je adres gegevens even mailen naar telfort@totaalgeflipt.nl om te weten hoelang het nog gaat duren.

Topic Updates
Voor TS suggesties kun je het best een DM of een mail sturen. Deze zullen dan bij het volgende deel worden ingesloten.

Update: 24 Mei 2008
FAQ geupdate! Met heel veel dank aan lt_cmd_data voor de info! *O*

Update: 2 December 2008
Wederom de FAQ bijgewerkt met wat heerlijke gegevens van lt_cmd_data. Onze dank is grooooot _O_

Update 1 Maart 2009
Kosten voor oplevering KPN lijn (E 49,95) bijgevoegd. Met dank aan jipenjanneke voor de tip :Y) .


Deel 14 Alweer! *O* Sorry voor de vertraging (ruim 1300 posts :X )


Waarschuwing:
Melding van 'het werkt hier niet/wel' heeft weinig toegevoegde waarde in dit topic! Bespreek iets specifiek of laat de reactie achterwege, niemand kan er iets mee. GoT is geen plaats om storingen te melden over diensten.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Xaero
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 09:19
Misschien wat info toevoegen over dat 4mb abbonoment?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 291785
 • Registratie: Februari 2009
 • Niet online
quote:
danielv schreef op zondag 01 maart 2009 @ 10:18:
ik download ongeveer 4 BR films per dag;)
Off topic:

Heb je uberhaupt nog wel tijd om die allemaal te kijken ?

ja wel hoor ik heb genoeg tijd, meestal kijk ik 1 film per dag... maar de rest is gewoon voor de collectie;)


ADSL centrale Zh is nog steeds niet geupdate naar adsl 2+ bij wie al wel???

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Marzman
 • Registratie: December 2001
 • Niet online

Marzman

They'll never get caught.

Het moet er wel in inderdaad, maar ik vind het niet een erg interessant abonnement (tenzij je ergens op een adsl1 centrale zit). Het oude 20 mbit abo is net zo duur als het 4 mbit abo dat ze nu aan bieden. Ik hoop dat ze de prijs niet aan gaan passen voor mensen die al langer klant zijn.

☻/ Please consider the environment before printing this signature
/▌
/ \ <-- This is bob. copy and paste him and he will soon take over the world.


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 236439

Telefonie ligt er weer eens uit, omgeving 2803 (gouda)

Internet werkt altijd naar behoren, paar maandjes achter elkaar +1 TB gedownload geen problemen mee gehad, tegenwoordig downloaden we niet zo veel meer, stabiel rond de 75 Gb ofzo :D.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Alex)
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 05-04 18:40
En volgens mij ligt 't er alweer zo'n 7 uur uit. Althans, Outlokok meldt mij dat hij 7 uur terug voor het laatst contact heeft gehad met mijn thuis gehoste Exchange-server. Pingen geeft ook geen replies, en LogMeIn zegt dat mijn server ongeveer 7 uur down is. Regio 4816.

Prutsers daar...

We are shaping the future


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 47200

hier ook WEER stuk ....

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 291785
 • Registratie: Februari 2009
 • Niet online
in noord nederland geen problemen

 • Martinus
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 27-05 21:43
hier ook nie Noord Ned.

Al heb ik wel vaak dat de verbinding tussen zon 16:00 en 24:00 minder stabiel is of niet de volle snelheid geeft. Mss een vast update/patch moment?

no comment


 • NNF
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 14-03 11:13
Ik denk eerder dat er dan gewoon meer mensen zitten te internetten ;)

 • Anoniem: 291785
 • Registratie: Februari 2009
 • Niet online
klopt, ik weet niet meer waar ik het heb gelezen ( oh ja bij dat amx gedoe in amsterdam dan de totale bandbreedte in gebruik per uren) ofzo iets

 • Togvet
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 02-02-2022
De kosten voor de modems die in de TS staan kloppen niet meer. Het multi-pc modem wordt sowiezo niet meer geleverd. Het draadloos modem kost nu €100,-. Het basis modem is nog steeds gratis. Dit zijn dus de kosten voor het na-bestellen van modems, als je modem dus buiten de garantie defect is geraakt.

Anoniem: 206812

dit staat op de site

Indien je slechts 1 PC wilt aansluiten op het modem en het is geen laptop, dan kun je kiezen voor het basismodem. Wil je meerdere PC's aansluiten of gebruik maken van draadloos internet voor uw laptop, kies dan voor het draadloos modem. Het draadloos modem is kosteloos inbegrepen bij het Telfort 20 Mb abonnement. Bij het 4 Mb abonnement betaal je eenmalig €99,- voor het draadloos modem. Het basismodem is voor beide abonnementen gratis in bruikleen.


plus een wijziging voor oud speelinq/tiscali klanten

Je kunt overstappen naar een Telfort abonnement. Telfort rekent hiervoor eenmalig €24,95 administratiekosten. Je betaalt dan €19,95 per maand voor Telfort 4 Mb en €24,95 voor Telfort 20 Mb. Meer informatie over hoe je je huidige abonnement kunt wijzigen, vind je op de online klantenservice.

maar ook als je je abbo wilt wijzigen naar hoger/lager [van 4 naar 20 of omgekeerd] betaal je die 24,95

[Voor 32% gewijzigd door Anoniem: 206812 op 03-03-2009 00:35]


 • Anoniem: 291785
 • Registratie: Februari 2009
 • Niet online
Ik heb nog een draadloos modem liggen, die ik niet gebriuikt (zyxel ding) iemand interesse?

 • Xaero
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 09:19
Wat wil je d'r voor hebben?:+

 • Anoniem: 291785
 • Registratie: Februari 2009
 • Niet online
hardware;) bied maar wat aan :+

 • HeyDude
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 22:20

HeyDude

Blijven lachen!

Anoniem: 291785 schreef op dinsdag 03 maart 2009 @ 06:57:
Ik heb nog een draadloos modem liggen, die ik niet gebriuikt (zyxel ding) iemand interesse?
Als het maar niet je gehuurde Zyxel is... Die moet je inleveren als je Telfort verlaat als klant.

Klik hier ! | Mijn V&A advertenties | Join het DPC Whatpulse team


 • Anoniem: 291785
 • Registratie: Februari 2009
 • Niet online
Ik heb er twee;)
we hebben een nieuwe gekregen omdat de oude "kapot" was, maar later bleek van niet, en dus hebben we er twee:P

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22:55
Modbreak:Hier hebben we een vraag&aanbod gedeelte voor, niet de bedoeling om van GoT een marktplaats te maken.

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • Anoniem: 291785
 • Registratie: Februari 2009
 • Niet online
ecxuses, maar ik bedoelde het als oplossing van de problemen;)

 • Laguna
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 29-05 20:51

Laguna

Connaisseur

Status update

Opleverdatum: 22 januari, in de loop van de dag springt het DSL lampje aan, alle waardes van de DSL line in orde en internet werkt.

Anderhalve week later DSL lampje uit en met geen mogelijkheid meer aan te krijgen.
 • Met Telfort telefonisch contact opgenomen, probleem gemeld zou eerst met aderpaar te maken hebben, maar dat bleek onzin.
 • Nogmaals telefonisch contact opgenomen, medewerker melding gemaakt en zou bij hun 2de lijns uitgezet worden.
 • Week later weer gebeld en werd er gemeld dat hun 2de lijns op 10 februari een onderzoek hebben gestart en dat dat onderzoek 10 werkdagen zou duren (belachelijk lang naar mijn mening, maar goed).
 • Na die 10 werkdagen weer gebeld en het was nog steeds in onderzoek zou nu 10 tot 15 werkdagen duren.
 • Week later weer gebeld (inmiddels werkt het internet al een maand niet) en het is nog steeds in onderzoek, medewerker ging er weer melding van maken en om een update vragen. Ook gevraagd waarom er niet gewoon een monteur gestuurd kon worden, daar moest de 2de lijns dan opdracht voor geven aan een KPN monteur. Waarom dat tot op heden nog steeds niet is gedaan, kon hij niet zeggen daar ging de 2de lijns over. Op mijn vraag binnen wat voor termijn ik een oplossing kon verwachten krijg je als antwoord zo snel mogelijk...
Echt belachelijk een nieuwe klant, kan anderhalve week gebruik maken van zijn dienst en vervolgens werkt het al een maand niet...

Iemand nog tips hoe dit verder aan te pakken?

Antec Solo * Corsair HX-650 * Gigabyte EP45-UD3R * Intel Core2Duo E8400 * 4x Kingston 2GB DDR2 PC6400 * Intel Postville 80GB SSD * 4x WD5000AAKS 500GB raid5 * Sony Optiarc AD-7240S * Sapphire HD 5750 Vapor-X * Acer P235H


 • Lekkere Loempia
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 31-10-2022
Anoniem: 291785 schreef op dinsdag 03 maart 2009 @ 22:01:
Ik heb er twee;)
we hebben een nieuwe gekregen omdat de oude "kapot" was, maar later bleek van niet, en dus hebben we er twee:P
Ik heb ook twee Zyxels liggen (niet draadloos). Kwam een monteur langs, vanalles testen en weer weg.

Ik: "Je vergeet het testmodem weer mee te nemen".
Monteur: "Geen zin meer om mee te nemen, hou maar"
Ik: "Ook goed"

Wel handig. Als er iets mis is met de lijn, kan ik direct testen of het aan de operationele modem brak is. Scheelt weer een tijd bij de helpdesk, als ze weer dezelfde vragen stellen , zoals altijd ;)

 • funk-e
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 28-05 22:59
In het kader van 'je hoort mensen alleen wanneer er problemen zijn'
Ik heb nu 2 maanden telfort internet (20mb)

Ik ben overgestapt van Online naar Telfort wegens de prijs: +- €15,- goedkoper
en ik ben erg tevreden. Goede snelheid, erg stabiele verbindingen en alles werkte
binnen 3 minuten (modem aansluiten, stekker in steken, aanmelden en internetten
maar!

...less is more


 • Anoniem: 291785
 • Registratie: Februari 2009
 • Niet online
[quote]funk-e schreef op woensdag 04 maart 2009 @ 14:58:
In het kader van 'je hoort mensen alleen wanneer er problemen zijn'
Ik heb nu 2 maanden telfort internet (20mb)[/qoute]


Ik zit al ongeveer een jaar bij telfort, en het bevalt me wel, geen gezeur over datalimiet, maximale snelheid ( zelfs hoger dan de centrale ( i.p.v 800KBs =1,1MB/s) telefonie doet wel af en toe raar ( ruis en lange verbindtijd enz.) zijn er mensen met dezelfde problemen??

1- 12dB = 0~900 meter = ~24~23mbit je wordt gecapt op 20mbit
12- 18dB = 900~1300 meter = ~23~21mbit praktijk kan 20~18mbit zijn
18 - 23dB = 1300~1700 meter = ~21~19mbit praktijk default intrainwaarde kan 18~16 mbit zijn
23 - 29dB = 1700~2100 meter = ~19-15mbit praktijk default intrainwaarde kan 16~13mbit zijn
29 - 35dB = 2100~2500 meter = ~15-12mbit praktijk default intrainwaarde kan 13~9mbit zijn
35 - 40dB = 2500~2900 meter = ~12-9mbit praktijk default intrainwaarde kan 8~6mbit zijn
40 - 46dB = 2900~3300 meter = ~9-7mbit praktijk default intrainwaarde kan 6~5mbit zijn
46 - 51dB = 3300~3700 meter = ~7-5mbit praktijk default intrainwaarde kan 4-3mbit zijn (tip zet adsl2+ naar adsl2 om voor ~50kB meer)
51 - 57dB = 3700~4100 meter = ~5-4mbit praktijk default intrainwaarde kan 2-1mbit zijn (tip zet adsl2+ naar adsl2 om voor ~100kB meer)

bij mij krijg ik een 5dB signaal :) maar centrale is maar adsl1 maar als ie geupdate wordt _/-\o_ (ooit :+ )

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22:55
Laguna schreef op woensdag 04 maart 2009 @ 14:42:
Status update

Opleverdatum: 22 januari, in de loop van de dag springt het DSL lampje aan, alle waardes van de DSL line in orde en internet werkt.

Anderhalve week later DSL lampje uit en met geen mogelijkheid meer aan te krijgen.
 • Met Telfort telefonisch contact opgenomen, probleem gemeld zou eerst met aderpaar te maken hebben, maar dat bleek onzin.
 • Nogmaals telefonisch contact opgenomen, medewerker melding gemaakt en zou bij hun 2de lijns uitgezet worden.
 • Week later weer gebeld en werd er gemeld dat hun 2de lijns op 10 februari een onderzoek hebben gestart en dat dat onderzoek 10 werkdagen zou duren (belachelijk lang naar mijn mening, maar goed).
 • Na die 10 werkdagen weer gebeld en het was nog steeds in onderzoek zou nu 10 tot 15 werkdagen duren.
 • Week later weer gebeld (inmiddels werkt het internet al een maand niet) en het is nog steeds in onderzoek, medewerker ging er weer melding van maken en om een update vragen. Ook gevraagd waarom er niet gewoon een monteur gestuurd kon worden, daar moest de 2de lijns dan opdracht voor geven aan een KPN monteur. Waarom dat tot op heden nog steeds niet is gedaan, kon hij niet zeggen daar ging de 2de lijns over. Op mijn vraag binnen wat voor termijn ik een oplossing kon verwachten krijg je als antwoord zo snel mogelijk...
Echt belachelijk een nieuwe klant, kan anderhalve week gebruik maken van zijn dienst en vervolgens werkt het al een maand niet...

Iemand nog tips hoe dit verder aan te pakken?
Ik heb even gezocht in oude topic, was die aansluiting waar je schreef dat het eigenlijk nog nooit gewerkt heeft via Telfort. Dat Telfort de aansluiting ziet als 'nooit eerder gebruikt' toch? Daar zit dan ergens in de lijn een vreemde verwisseling onderweg naar de centrale of toch een oude aansluiting van een eerdere bewoner gebruikt die 1.5 week die nu is opgeheven. En de aansluitnig van Telfort die je aangevraagt hebt is dan of het andere aderpaar of ergens foutief geleverd nog.

Klopt?

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • Laguna
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 29-05 20:51

Laguna

Connaisseur

bjck schreef op woensdag 04 maart 2009 @ 20:13:
[...]


Ik heb even gezocht in oude topic, was die aansluiting waar je schreef dat het eigenlijk nog nooit gewerkt heeft via Telfort. Dat Telfort de aansluiting ziet als 'nooit eerder gebruikt' toch? Daar zit dan ergens in de lijn een vreemde verwisseling onderweg naar de centrale of toch een oude aansluiting van een eerdere bewoner gebruikt die 1.5 week die nu is opgeheven. En de aansluitnig van Telfort die je aangevraagt hebt is dan of het andere aderpaar of ergens foutief geleverd nog.

Klopt?
Nee heeft wel gewerkt via Telfort, modem was ook al aangesloten een paar dagen voor de opleverdatum (22 januari), toen brandde het DSL lampje niet, maar ergens gedurende die dag ging het wel branden en toen werkte internet ook.

Maar Telfort schiet hier toch echt te kort, zo moeilijk is het onderzoeken niet. Stap 1 je controleert je eigen systemen, als alles daar klopt ga je naar stap 2, je stuurt een KPN monteur aan om het uit te zoeken. Daar hoeft echt geen maand overheen te gaan.

Antec Solo * Corsair HX-650 * Gigabyte EP45-UD3R * Intel Core2Duo E8400 * 4x Kingston 2GB DDR2 PC6400 * Intel Postville 80GB SSD * 4x WD5000AAKS 500GB raid5 * Sony Optiarc AD-7240S * Sapphire HD 5750 Vapor-X * Acer P235H


Anoniem: 293746

Gisteren na zeven maanden geregeld problemen te hebben gehad met Telfort telefonie de kogel door de kerk gejaagd: Per april stap ik over op een andere provider!

Geregeld hebben we storingen zoals niet bereikbaar zijn (telefoon gaat bij ons niet over of de beller krijgt dat melding dat het gekozen nummer geen aansluiting heeft), de andere partij niet kunnen horen (en visa versa) en niemand te pakken kunnen krijgen (terwijl deze gewoon thuis zijn). Vaak lost resetten van het modem dit op, maar dit is maar van tijdelijke duur en je hebt het ook niet altijd zelf in de gaten als mensen je niet kunnen bereiken. Wat ik erover heb gelezen is dat vervangen van het modem door een ander merk de problemen ook niet oplost, het probleem schijnt echt bij Telfort zelf te zitten...

Hiervoor hadden we InternetPlusBellen van KPN, waarmee ik nauwelijks tot geen problemen had. Het overstappen kost me wel nog 5 maanden abonnementstarief (wat door Telfort in een keer geïnt zal worden), maar dat heb ik ervoor over. Ook zullen we maandelijks ca. 10 Euro (inclusief belkosten naar vaste telefonie, want die zijn bij Telfort inclusief) duurder uit gaan zijn, maar ook dat nemen we voor lief...

Over het internetgedeelte heb ik overigens (bijna) geen klachten, dat werkte eigenlijk (bijna) altijd naar behoren en was lekker snel.

M.vr.gr.,
Sander.

Anoniem: 277559

Anoniem: 293746 schreef op donderdag 05 maart 2009 @ 10:40:
Gisteren na zeven maanden geregeld problemen te hebben gehad met Telfort telefonie de kogel door de kerk gejaagd: Per april stap ik over op een andere provider!

Geregeld hebben we storingen zoals niet bereikbaar zijn (telefoon gaat bij ons niet over of de beller krijgt dat melding dat het gekozen nummer geen aansluiting heeft), de andere partij niet kunnen horen (en visa versa) en niemand te pakken kunnen krijgen (terwijl deze gewoon thuis zijn). Vaak lost resetten van het modem dit op, maar dit is maar van tijdelijke duur en je hebt het ook niet altijd zelf in de gaten als mensen je niet kunnen bereiken. Wat ik erover heb gelezen is dat vervangen van het modem door een ander merk de problemen ook niet oplost, het probleem schijnt echt bij Telfort zelf te zitten...

Hiervoor hadden we InternetPlusBellen van KPN, waarmee ik nauwelijks tot geen problemen had. Het overstappen kost me wel nog 5 maanden abonnementstarief (wat door Telfort in een keer geïnt zal worden), maar dat heb ik ervoor over. Ook zullen we maandelijks ca. 10 Euro (inclusief belkosten naar vaste telefonie, want die zijn bij Telfort inclusief) duurder uit gaan zijn, maar ook dat nemen we voor lief...

Over het internetgedeelte heb ik overigens (bijna) geen klachten, dat werkte eigenlijk (bijna) altijd naar behoren en was lekker snel.

M.vr.gr.,
Sander.
hier in regio 0515, ( sneek, friesland)

ook deze problemen we meenden dat wij de enige waren..."gelukkig" dus niet....

 • o_f_course
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 26-05 16:40
Ook een tijd de verbindingsproblemen met de telefoon gehad, maar gelukkig de laatste maanden niet meer.

Ik heb echter een ander probleem. Even een schetsje van de situatie:
Ik heb een pc die voor VPN gebruikt wordt naar kantoor.
Ik heb een pc die gewoon voor thuis, waarop oa utorrent draait.

Ze komen samen in een netwerk via een router (van een ADSL2+ modem gemaakt), waarna een kabel naar de basis Zyxel modem gaat.

Ik kan soms wel een VPN verbinding beginnen (hij geeft connected terug), maar een remote pc sessie (mstsc) lukt dan niet.
Reset van modem en router (waarschijnlijk modem al genoeg) is dan voldoende.

Wat is het probleem? aantal connecties?

Teveel aan het downloaden? Ik laat uTorrent niet de volledige bandbreedte opvreten.

Iets voor een aparte treath?

facts don't care about your feelings


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09:09
@ telefonieproblemen: Ik draai hier budgetphone met een fritz!box en dat draait enorm goed. Alleen als de stroom uitvalt of telfort DHCP uitzet of geen routering heeft gaat het fout, bellers komen dan echter mooi bij de voicemail uit, dus ook dat is niet een enorm probleem.
Ik heb het vermoeden dat de VOIP-oplossing die telfort implementeert capaciteits-problemen heeft/had waardoor telfonie sterk wisselend werkt voor verschillende klanten.

specs


 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22:55
o_f_course schreef op donderdag 05 maart 2009 @ 11:38:
Ook een tijd de verbindingsproblemen met de telefoon gehad, maar gelukkig de laatste maanden niet meer.

Ik heb echter een ander probleem. Even een schetsje van de situatie:
Ik heb een pc die voor VPN gebruikt wordt naar kantoor.
Ik heb een pc die gewoon voor thuis, waarop oa utorrent draait.

Ze komen samen in een netwerk via een router (van een ADSL2+ modem gemaakt), waarna een kabel naar de basis Zyxel modem gaat.

Ik kan soms wel een VPN verbinding beginnen (hij geeft connected terug), maar een remote pc sessie (mstsc) lukt dan niet.
Reset van modem en router (waarschijnlijk modem al genoeg) is dan voldoende.

Wat is het probleem? aantal connecties?

Teveel aan het downloaden? Ik laat uTorrent niet de volledige bandbreedte opvreten.

Iets voor een aparte treath?
Als apart topic hoort het meer in netwerken. Waarschijnlijk stopt het met werken omdat je dubbel NAT gebruikt? De ZyXEL staat als router en je (gefabriceerde) ook.

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • o_f_course
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 26-05 16:40
Van de NAT zou ik moeten nakijken, maar daar heb ik dan alleen de poort voor uTorrent doorgestuurd (hebben we het over het zelfde?)

En excuus, ik was niet correct, ik heb m'n adsl modem met 4 poorten verbouwd van router naar switch door de dhcp uit te zetten.

Ik denk dat ik idd maar een topic ga aanmaken onder netwerken, vanavond. tenzij iemand hier nog een briljante ingeving heeft...

facts don't care about your feelings


 • AtRi
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 18-05 15:48
Probeer het eens zonder utorrent, en moet er geen poort geforward worden voor die remote pc?

 • o_f_course
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 26-05 16:40
Als uTorrent uit staat heb ik geen probleem, nooit. Als ik uTorrent laat draaien, dan soms wel.

Port forwarding voor de VPN tunnel? Ik ga dat navragen. misschien maakt dat het wat 'strakker'.
Maar persoonlijk vermoed ik toch dat uTorrent ergens in de router/switch iets teveel voor zichzelf opeist oid.

facts don't care about your feelings


 • AtRi
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 18-05 15:48
Ik denk dat utorrent in het routermodem teveel vraagt (verbindingen). Dat aantal kan je in utorrent terugzetten.

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
Zijn er meer mensen die problemen hebben met het verzenden van e-mail in outlook expres ?

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
o_f_course schreef op donderdag 05 maart 2009 @ 13:51:
Als uTorrent uit staat heb ik geen probleem, nooit. Als ik uTorrent laat draaien, dan soms wel.

Port forwarding voor de VPN tunnel? Ik ga dat navragen. misschien maakt dat het wat 'strakker'.
Maar persoonlijk vermoed ik toch dat uTorrent ergens in de router/switch iets teveel voor zichzelf opeist oid.
Kijk anders even hier:

http://www.zyxelsupport.nl/a003.html

 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09:09
o_f_course schreef op donderdag 05 maart 2009 @ 13:51:
Als uTorrent uit staat heb ik geen probleem, nooit. Als ik uTorrent laat draaien, dan soms wel.

Port forwarding voor de VPN tunnel? Ik ga dat navragen. misschien maakt dat het wat 'strakker'.
Maar persoonlijk vermoed ik toch dat uTorrent ergens in de router/switch iets teveel voor zichzelf opeist oid.
Err, voor VPN inkomend via het modem zul je wel wat poorten moeten openen, als je vanuit huis naar bedrijf gaat hoeft het vaak niet. Daarna zul je dus wel een RDP over je VPN op moeten bouwen en niet via publiek netwerk.
Als ik de rest zo lees zul je Utorrent duidelijk moeten inperken, het gemiddelde modem wil veel minder als de NAT-tabel volloopt.

specs


 • Soepstengel
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 08:32
Even een vraagje. Ik wil binnenkort een nieuw modem kopen ter vervanging van het Zyxel modem van telfort. Ik heb een tweedehands modem gevonden die Annex A is, maar aan mijn splitter te zien heb ik een Annex B aansluiting (er staat met grote letters ISDN op). Kan ik daar een nieuw modem op aan sluiten dat Annex A is? Ik heb verschillende reacties gezien in oude topics maar ik kan hier geen duidelijk antwoord op vinden.

Desktop: Ryzen 3600 | 16 GB | Radeon RX 6800 | Asus MG279Q


Anoniem: 156423

Meer mensen die geen telefonie hebben op dit moment?
Allebei de tel. nummers staan op ''On Register''.

De DHCP staat wel uit sinds eergisteren (ga ik overschuiven naar mijn nieuwe server) maar de logs vertellen me dat er na 16:00 vandaag nog gebeld is :?.

Dus dat zou er niks mee te maken mogen hebben.

 • AtRi
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 18-05 15:48
Soepstengel schreef op donderdag 05 maart 2009 @ 17:12:
Even een vraagje. Ik wil binnenkort een nieuw modem kopen ter vervanging van het Zyxel modem van telfort. Ik heb een tweedehands modem gevonden die Annex A is, maar aan mijn splitter te zien heb ik een Annex B aansluiting (er staat met grote letters ISDN op). Kan ik daar een nieuw modem op aan sluiten dat Annex A is? Ik heb verschillende reacties gezien in oude topics maar ik kan hier geen duidelijk antwoord op vinden.
Als je een isdn aansluiting hebt kun je alleen een isdn-modem (annex B) gebruiken.

 • Soepstengel
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 08:32
AtRi schreef op donderdag 05 maart 2009 @ 17:38:
[...]


Als je een isdn aansluiting hebt kun je alleen een isdn-modem (annex B) gebruiken.
Hmmm, dat is best vervelend... Ik gebruik geen ISDN meer namelijk maar annex B modems zijn lastig te vinden en best duur... Misschien dat ik telfort ga vragen om mijn lijn om te zetten naar anoloog...
Anoniem: 156423 schreef op donderdag 05 maart 2009 @ 17:19:
Meer mensen die geen telefonie hebben op dit moment?
Allebei de tel. nummers staan op ''On Register''.

De DHCP staat wel uit sinds eergisteren (ga ik overschuiven naar mijn nieuwe server) maar de logs vertellen me dat er na 16:00 vandaag nog gebeld is :?.

Dus dat zou er niks mee te maken mogen hebben.
Bij mij werkt alles gewoon (regio 0181)

Desktop: Ryzen 3600 | 16 GB | Radeon RX 6800 | Asus MG279Q


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09:09
Soepstengel schreef op donderdag 05 maart 2009 @ 17:45:
[...]

Hmmm, dat is best vervelend... Ik gebruik geen ISDN meer namelijk maar annex B modems zijn lastig te vinden en best duur... Misschien dat ik telfort ga vragen om mijn lijn om te zetten naar anoloog...
Tja, omzetten van lijn gaat waarschijnlijk niet zonder verlies van ADSL...
De gemiddelde fritz!box is goed/sneller/eerder in Annex B te krijgen en dan vaak ook enkele tientjes goedkoper.
Maar goed, ik ben nogal tevreden met m'n fritz!box en dus nogal subjectief... ;)

specs


Anoniem: 156423

Soepstengel schreef op donderdag 05 maart 2009 @ 17:45:
[...]

Hmmm, dat is best vervelend... Ik gebruik geen ISDN meer namelijk maar annex B modems zijn lastig te vinden en best duur... Misschien dat ik telfort ga vragen om mijn lijn om te zetten naar anoloog...


[...]

Bij mij werkt alles gewoon (regio 0181)
Mmm... vaag dan, ik zit in 0180 (dus nog dichtbij ook).

Zou iemand even kunnen bevestigen of het uitzetten (dus niet bridgen) van DHCP telefonie onmogelijk maakt?
D8 het niet namelijk, maar wil het liever even zeker weten.

Wellicht ook maar eens voor een andere provider kijken, telefonie storingen zijn er vrij vaak, en mijn server lust wel een wat hogere upload. Een brief naar Telfort over de gemaakte kosten van de klantenservice enkele maanden geleden geeft ook geen response, wat dus in mijn ogen betekend dat Telfort onwijs slecht met klanten omgaat.

Edit:
Het lijkt weer te werken.

 • leonardus
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 06:21
Laguna, regel bij een kennis even een andere modem. Probeer die, werkt die wel dan heb je je antwoord al. Werkt die niet laat dan zsm een nieuwe modem komen. Suc6

Leonardus


 • o_f_course
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 26-05 16:40
Zal ik doen, ziet er interessant uit.
Loekie schreef op donderdag 05 maart 2009 @ 15:27:
[...]

Daarna zul je dus wel een RDP over je VPN op moeten bouwen en niet via publiek netwerk.
Als ik de rest zo lees zul je Utorrent duidelijk moeten inperken, het gemiddelde modem wil veel minder als de NAT-tabel volloopt.
De NAT tabel is redelijk leeg: utorrent heeft maar 1 item ofzo in gebruik. :?
Wat valt niet onder een 'gemiddeld modem', of ben je dan meteen honderden euro's verder? Is m'n SMC 7908VoWBRA modem van betere kwaliteit?
http://www.smc.com/files/AL/DS_7908VoWBRA.pdf

Anyway, ik ga wel neuzen in 'zyxelsupport en VPN' topic.

facts don't care about your feelings


 • resma
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 24-05 17:33
Ik heb nu sinds begin van dit jaar Telfort internet en telefonie (ADSL over ISDN). Ik ben eigenlijk zeer tevreden. De kostenbesparing t.o.v. KPN belbasis i.c.m. Euronet ADSL pro is enorm. Daarnaast is mijn downloadsnelheid meer dan verdubbeld en mooi constant (overdag, 's avonds en weekends). Internet heeft er (bij mijn weten) nog niet uitgelegen.

Telefonie heeft er sinds januari een paar uur uitgelegen (na een stroomstoring). Uiteindelijk bracht resetten van de Zyxel hier weer leven in.

Al met al geen slechte score voor 29,90 p/m (ja ik was net op tijd).

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
Zijn er ook mensen met recente ervaringen bij gebruik van de combinatie Telfort adsl met Optibel en of Budget Phone icm P2P programma's ? Hoe is dan de kwaliteit van de telefoongesprekken alsmede de bereikbaarheid (in-uitgaand) ?

 • o_f_course
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 26-05 16:40
Scandic2008 schreef op zaterdag 07 maart 2009 @ 09:40:
Zijn er ook mensen met recente ervaringen bij gebruik van de combinatie Telfort adsl met Optibel en of Budget Phone icm P2P programma's ? Hoe is dan de kwaliteit van de telefoongesprekken alsmede de bereikbaarheid (in-uitgaand) ?
Alleen met Telfort telefonie icm P2P: je moet voldoende bandbreedte reserveren voor de telefonie. Dito als je via uitzendinggemist iets wilt bekijken: houdt hier ruimte voor.
Geen ervaring met QOS in de zyxel modem.

facts don't care about your feelings


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09:09
Hier budgetphone, telfort met een fritz!box: Alleen tijdens stroomstoring krijg ik de voicemail van budgetphone. Uitgaand gebruik ik een betamax kloon wegens veel naar buitenland bellen, in geval van problemen budgetphone-telfort schijnt het aantrekkelijk te zijn op de betaserver van budgetphone over te stappen.

specs


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Wortelstok
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 17-05 10:10
Scandic2008 schreef op zaterdag 07 maart 2009 @ 09:40:
Zijn er ook mensen met recente ervaringen bij gebruik van de combinatie Telfort adsl met Optibel en of Budget Phone icm P2P programma's ? Hoe is dan de kwaliteit van de telefoongesprekken alsmede de bereikbaarheid (in-uitgaand) ?
QOS heeft niet zoveel met Telfort, Optibel of Budgetphone te maken. Tenzij een provider een aparte VC op telefonie zet, of VOIP pakketten prioriteit geeft maakt dat allemaal niet uit.
Wel met je modem. Zyxel doet het wel aardig, maar haalt het niet bij (zelfs de goedkoopste) Fritz!box. Bereikbaarheid is geen probleem, maar de Zyxel begint heel erg te kraken bij P2P. Fritz! houdt het ook niet helemaal droog bij een grote zwerm peers in combinatie met VOIP, maar hij buffert het inkomende gesprek een beetje, zodat het geluid enigszins acceptabel blijft.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 54709

Ik heb eergisteren mijn Telfort Internet abb. opgezegd.
Reden: Goedkopere ADSL (20Mb/1Mb) + telefoon bij Compuserve. Geen snelheidsaanpassing.
Morele reden: De extreem dure kosten voor support of administratieve zaken via 0900 nummer.
Verder zit ik op een centrale die 'te ver weg' is en haal niet mijn optimale snelheid.
En, ik heb met "regelmaat" down-time omdat de dns gereset wordt.....
Al met al, prima ISP maar tegen "een prijs".

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
P2P verkeer laat zich wel instellen,bij mijn weten zijn het de UDP-sessies die het Voip-verkeer nadelig beinvloeden of om zeep helpen.
Over welke Fritzbox heb je het ? (als je over de goedkoopste praat ?)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Marzman
 • Registratie: December 2001
 • Niet online

Marzman

They'll never get caught.

Anoniem: 54709 schreef op zondag 08 maart 2009 @ 09:59:
Ik heb eergisteren mijn Telfort Internet abb. opgezegd.
Reden: Goedkopere ADSL (20Mb/1Mb) + telefoon bij Compuserve. Geen snelheidsaanpassing.
Morele reden: De extreem dure kosten voor support of administratieve zaken via 0900 nummer.
Verder zit ik op een centrale die 'te ver weg' is en haal niet mijn optimale snelheid.
En, ik heb met "regelmaat" down-time omdat de dns gereset wordt.....
Al met al, prima ISP maar tegen "een prijs".
Compuserve heeft ook een 0900-nummer en je zit daar net zo ver van de centrale. Vergeleken met de nieuwe Telfort abonnementen is het inderdaad wel goedkoper.
Wortelstok schreef op zondag 08 maart 2009 @ 03:57:
[...]

QOS heeft niet zoveel met Telfort, Optibel of Budgetphone te maken. Tenzij een provider een aparte VC op telefonie zet, of VOIP pakketten prioriteit geeft maakt dat allemaal niet uit.
Wel met je modem. Zyxel doet het wel aardig, maar haalt het niet bij (zelfs de goedkoopste) Fritz!box. Bereikbaarheid is geen probleem, maar de Zyxel begint heel erg te kraken bij P2P. Fritz! houdt het ook niet helemaal droog bij een grote zwerm peers in combinatie met VOIP, maar hij buffert het inkomende gesprek een beetje, zodat het geluid enigszins acceptabel blijft.
Als je een voipgesprek gaat bufferen heb je een ontzettend iritante vertraging op de lijn. Ik moet zeggen dat ik helemaal geen problemen heb met mijn Zyxel en het Voipbuster account dat er in staat. Ook niet als ik vol aan het downloaden ben.

[Voor 39% gewijzigd door Marzman op 08-03-2009 12:07]

☻/ Please consider the environment before printing this signature
/▌
/ \ <-- This is bob. copy and paste him and he will soon take over the world.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • funrider
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 26-05 15:01
Bij mijn ouders was het Telfort bellen een groot drama. Internet nooit problemen gehad. Bellen lag er nonstop uit en de modem moest constant gereset worden (soft,hardreset). Nu Alice aan het proberen tot op heden ok echter sommige DECT toestellen blijken hun Copperject 1616 modems ook niet te werken ;) Bij mij thuis draait t bij Alice prima met Siemens DECT telefoon type 260

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Wortelstok
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 17-05 10:10
Scandic2008 schreef op zondag 08 maart 2009 @ 10:02:
P2P verkeer laat zich wel instellen,bij mijn weten zijn het de UDP-sessies die het Voip-verkeer nadelig beinvloeden of om zeep helpen.
Over welke Fritzbox heb je het ? (als je over de goedkoopste praat ?)
Dan heb ik het over de Fritz!box Fon (zonder toevoeging), in duitsland op Ebay te koop voor bijna niets meer (zie voorbeeld).
Je moet deze vervolgens omflashen naar de internationale versie, en naar annex-A. De nieuwste (engelse) firmware is 06.04.49. Eventueel een kabeltje bijfabrieken als je nog een KPN lijn hebt. Hiervoor zijn uitgebreide gebruiksaanwijzingen in de duitse fora te vinden. Dit (classic) apparaatje gebruik je als modem/router/voip. Je moet er dan een switch/accespoint achter zetten, want hij heeft maar 1 LAN uit.
Bijkomend voordeel van de Fon "classic" ten opzichte van de Fon Wlan en 7050 (die ik ook heb) is dat hij (bij mij althans) hoger intraint als je hem van annex-B naar annex-A hebt omgeflasht.

Het is een beetje prutsen, maar je gelooft je oren niet als je daarna gaat bellen. En als modem/router is hij ook zeer goed.
Marzman schreef op zondag 08 maart 2009 @ 12:05:
Als je een voipgesprek gaat bufferen heb je een ontzettend iritante vertraging op de lijn.
Ik zeg alleen dat ik merk dat de Fritz! ook iets met de inkomende pakketjes (QOS) doet. Ik vermoed dat dat bufferen is, maar in iedere geval is van het hakkelen dat ik op mijn Zyxel (of Copperjet) hoor niets of vrijwel niets te merken. En ja de latency wordt dan wat groter in dit soort uitzonderlijke situaties, maar je kunt tenminste nog een fatsoenlijk gesprek voeren.
Fijn dat je geen problemen hebt met je Zyxel. Ik had hem laatst 1 dag in plaats van Fritz! gezet om eens te proberen en kreeg mijn hele gezin over me heen.

[Voor 19% gewijzigd door Wortelstok op 08-03-2009 15:26]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09:09
Dat reflashen van de fritz!box lukt niet altijd goed en zelfs dan is het niet altijd zo dat deze beter intraint. Aan de andere kant is het voor weinig geld geen gekke optie en als hij werkt doet hij het goed.
* Loekie is een tevreden Fritz!Box 7270 gebruiker :)

specs


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • HeyDude
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 22:20

HeyDude

Blijven lachen!

Loekie schreef op zondag 08 maart 2009 @ 15:34:
Dat reflashen van de fritz!box lukt niet altijd goed
Als het flashen zelf mislukt of nog erger, de aanpassing zoals hierboven mislukken is de Fritz!box met een recover
image (.exe bij AVM.de te downloaden) weer snel werkend te krijgen.

Of bedoel iets anders :?

Klik hier ! | Mijn V&A advertenties | Join het DPC Whatpulse team


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mno
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 08:03
Kan iemand mij vertellen wat hier het probleem kan zijn?

Mijn XS4ALL-lijn (Lite, 8Mb) is afgelopen vrijdag omgezet naar het Telfort 20Mb abonnement. Het vreemde is dat mijn modem (zowel de meegeleverde Zyxel als mijn eigen Fritz!Box 7140) 'slechts' intraint op 13 a 14 Mb.

Ik woon volgens speedtest.nl op slechts 790 meter van de ADSL-centrale. Volgens de snelheidscheck op telfort.nl zou ik ook gewoon 20Mb moeten kunnen halen. De interne bekabeling heb ik gechecked en kort gehouden, de RJ11 kabel van minder dan 1 meter zit rechtstreeks op mijn isra-punt.

De lage intrain-snelheid wordt volgens mij veroorzaakt door de hoge line attenuation. Beide geprobeerde modems geven aan dat deze rond de 25dB ligt. Dat is toch te hoog voor 790 meter tussen centrale en mijn huis?

Zou ik een slechte lijn hebben? Zou het kunnen dat ik nog last heb van het oude XS4ALL-signaal op de koperdraadjes?

Gewoon rösti


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • AtRi
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 18-05 15:48
Die 790 m is de afstand hemelsbreed, een lineatt. van 25 db duidt op een werkelijke kabellengte van ~1900 m.
Dus dan klopt de intrainwaarde weer aardig. Mijn fritzbox traint in op 14605 bij een att. van 22 db.
Ik moet bij mij nog steeds een keer de binnenhuis-bedrading helemaal nalopen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Isow
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07-08-2022
Ik heb sinds kort ook een Telfort abonnement met de standaard meegeleverde ZyXel Modem maar werkt niet egt zo goed.
Ik wil mijn eigen D-Link router DSL-2740B instellen maar dat gaat niet omdat ik bij internet providers geen telfort kan kiezen.
Weet iemand welke ik moet kiezen zodat ik deze toch nog kan instellen?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mno
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 08:03
Isow schreef op zondag 08 maart 2009 @ 19:47:
Ik heb sinds kort ook een Telfort abonnement met de standaard meegeleverde ZyXel Modem maar werkt niet egt zo goed.
...
Weet iemand welke ik moet kiezen zodat ik deze toch nog kan instellen?
Hier staan de instellingen:
Wat zijn de netwerkinstellingen?

Gewoon rösti


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mno
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 08:03
AtRi schreef op zondag 08 maart 2009 @ 16:39:
Die 790 m is de afstand hemelsbreed, een lineatt. van 25 db duidt op een werkelijke kabellengte van ~1900 m.
Hmm, het zou natuurlijk kunnen dat de werkelijke kabellengte inderdaad zo veel hoger is. Is nog ergens na te kijken wat de werkelijke kabellengte is? Hoe zou de check op de telfort site het berekenen?

Gewoon rösti


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Isow
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 07-08-2022
Thnx Het werkt nu:D

 • Ruffzz
 • Registratie: Februari 2009
 • Nu online
Ik heb hier de laatste dagen dat sites niet direct willen laden. Firefox geeft aan dat site niet optijd reageert maar dat betwijfel ik. Door een aantal keer op f5 te drukken laad hij uiteindelijk wel maar het is vreselijk irritant.

Dit is overigens niet op alle websites. Zou dit aan de verbinding liggen?

 • HeyDude
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 22:20

HeyDude

Blijven lachen!

Ruffzz schreef op maandag 09 maart 2009 @ 11:43:
[...]

Dit is overigens niet op alle websites. Zou dit aan de verbinding liggen?
Laat ik nou dit probleem ook hebben sinds een dikke week, ik dacht dat het aan mijn Wifi adapter of iets dergelijks zou liggen.
Ik heb mijn DNS servers al aangepast, maar zelfs dit helpt niet.

Iemand anders nog tips of ligt het aan mijn modem/Telfort???

Klik hier ! | Mijn V&A advertenties | Join het DPC Whatpulse team


 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
Ik weet niet of het gaat helpen maar probeer even flushdns en kijk wat er dan gebeurt.Anders zou ik idd modem even uit en aan doen.

 • Spacespider
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 22:50
Ruffzz schreef op maandag 09 maart 2009 @ 11:43:
Ik heb hier de laatste dagen dat sites niet direct willen laden. Firefox geeft aan dat site niet optijd reageert maar dat betwijfel ik. Door een aantal keer op f5 te drukken laad hij uiteindelijk wel maar het is vreselijk irritant.

Dit is overigens niet op alle websites. Zou dit aan de verbinding liggen?
Open eens twee cmd venstertjes en ping naar je modem en naar bijvoorbeeld google. Dus in een venster "ping 192.168.1.254 -t" en in het andere venster "ping www.google.nl -t". Deze laat je gewoon lekker op de achtergrond lopen en zodra jij problemen hebt met het openen van een site kijk je als er een time-out staat.

 • HeyDude
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 22:20

HeyDude

Blijven lachen!

Ik zal thuis eens driftig gaan pingen en flushen.
Scandic2008 schreef op maandag 09 maart 2009 @ 14:44:
Ik weet niet of het gaat helpen maar probeer even flushdns en kijk wat er dan gebeurt.Anders zou ik idd modem even uit en aan doen.
Het modem uitzetten is voor mij wel een oplossing voor het probleem wat we hier schetsen.
Maar het is nu niet een oplossing die ik het liefst wil...

Klik hier ! | Mijn V&A advertenties | Join het DPC Whatpulse team


 • FrankGuthrie
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 19-05 16:49

FrankGuthrie

I Wanna Be Kate

Ruffzz schreef op maandag 09 maart 2009 @ 11:43:
Ik heb hier de laatste dagen dat sites niet direct willen laden. Firefox geeft aan dat site niet optijd reageert maar dat betwijfel ik. Door een aantal keer op f5 te drukken laad hij uiteindelijk wel maar het is vreselijk irritant.

Dit is overigens niet op alle websites. Zou dit aan de verbinding liggen?
Ook ik heb de laatste paar dagen last van een 'lage' donwload snelheid. Kom niet boven de 600KB uit met een 20 MB verbinding. Is wel een stukken beter geweest. Maar sinds een paar dagen heeft de verbining er moeite mee.

Nou gebeurt dit bij mij vaker, maar dan klapt de verbinding eruit. Telfort wordt eruit geschopt aan het einde van mijn contract.

Russian Blue Neji
Kate Bush
Blue Horizon(a website about Star Trek & Babylon 5)


 • Glashelder
 • Registratie: September 2002
 • Niet online

Glashelder

Anti Android

Ik gebruik nu een speedtouch als router maar deze heeft geen voip kan ik de zyxel als voip gebruiken?
Ja dat kan, je speedtouch blijft je modem/router en regelt het internet verkeer. lt_cmd_data heeft een video tutorial gemaakt wat je precies moet veranderen in de zyxel modem.
In de video tutorial er is een tabblad 'WAN Backup Setup' te zien. Dit tabblad mis ik in mijn Zyxel? Ik heb exact dezelfde router als die in de tutorial gebruikt wordt..?

IEF in "Zyxel P-2602R voip modem zonder nat inst..."

Heb een R dus..suxage..

[Voor 9% gewijzigd door Glashelder op 09-03-2009 17:51]

PV 4915wp op oost, 2680 wp op west, 1900 wp op zuid. pvoutput


 • Ruffzz
 • Registratie: Februari 2009
 • Nu online
HeyDude schreef op maandag 09 maart 2009 @ 12:33:
[...]


Laat ik nou dit probleem ook hebben sinds een dikke week, ik dacht dat het aan mijn Wifi adapter of iets dergelijks zou liggen.
Ik heb mijn DNS servers al aangepast, maar zelfs dit helpt niet.

Iemand anders nog tips of ligt het aan mijn modem/Telfort???
Ik heb het gedaan en op een gegeven moment krijg ik dit : Time out bij opdracht.
Ik heb toen gelijk google gestart en hij kon weer niet laden. een halve minuut later ging hij weer door pingen en kon ik weer verder internetten..

Wat is dit??

 • Ruffzz
 • Registratie: Februari 2009
 • Nu online
Die quote was trouwens voor Spacespider bedoelt :P

 • defiant
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 08:39

defiant

Moderator General Chat
Ik heb telfort vandaag ook opgezegd ivm de komst van een glasvezel verbinding. Al met al moet ik zeggen dat ik redelijk tevreden was, ik heb wel een paar keer een grote storing meegemaakt, dus perfect was het zeker niet. Ik neem iig geen ADSL meer op mijn huidige locatie, ik woon te ver van de centrale af om echt fatsoenlijke snelheden te halen want ik haal nu 7.5mbit met een afstand van 2.6km tot de centrale.

Climate dashboard | “Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.”


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09:09
Ruffzz schreef op maandag 09 maart 2009 @ 20:34:
[...]

Ik heb het gedaan en op een gegeven moment krijg ik dit : Time out bij opdracht.
Ik heb toen gelijk google gestart en hij kon weer niet laden. een halve minuut later ging hij weer door pingen en kon ik weer verder internetten..

Wat is dit??
Als beide pings op hetzelfde moment wegvallen heb je last van instabiel (draadoos?) internet en dan weet je dus waar het aan ligt. Als een van beide wel netjes door blijft lopen weet je ook waar het aan ligt ;)

specs


 • jacky00
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 24-01 20:07
Meer mensen last van bellen ?

Gebeld/bellen lukt nog wel, maar je kan elkaar niet horen.

Zie ook geen storingen bij Telfort site

 • Laguna
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 29-05 20:51

Laguna

Connaisseur

Laguna schreef op woensdag 04 maart 2009 @ 14:42:
Status update

Opleverdatum: 22 januari, in de loop van de dag springt het DSL lampje aan, alle waardes van de DSL line in orde en internet werkt.

Anderhalve week later DSL lampje uit en met geen mogelijkheid meer aan te krijgen.
 • Met Telfort telefonisch contact opgenomen, probleem gemeld zou eerst met aderpaar te maken hebben, maar dat bleek onzin.
 • Nogmaals telefonisch contact opgenomen, medewerker melding gemaakt en zou bij hun 2de lijns uitgezet worden.
 • Week later weer gebeld en werd er gemeld dat hun 2de lijns op 10 februari een onderzoek hebben gestart en dat dat onderzoek 10 werkdagen zou duren (belachelijk lang naar mijn mening, maar goed).
 • Na die 10 werkdagen weer gebeld en het was nog steeds in onderzoek zou nu 10 tot 15 werkdagen duren.
 • Week later weer gebeld (inmiddels werkt het internet al een maand niet) en het is nog steeds in onderzoek, medewerker ging er weer melding van maken en om een update vragen. Ook gevraagd waarom er niet gewoon een monteur gestuurd kon worden, daar moest de 2de lijns dan opdracht voor geven aan een KPN monteur. Waarom dat tot op heden nog steeds niet is gedaan, kon hij niet zeggen daar ging de 2de lijns over. Op mijn vraag binnen wat voor termijn ik een oplossing kon verwachten krijg je als antwoord zo snel mogelijk...
Inmiddels 4 dagen na het laatste telefoongesprek met de helpdesk een telefoontje van KPN gehad om een afspraak te maken met een monteur die vandaag was langsgekomen en wat bleek kabelbreuk in de telefooncentrale... en daar gaat dan gewoon een maand overheen eer dat zo'n monteur via KPN aangestuurd wordt, geweldige procedures bij Telfort.

Antec Solo * Corsair HX-650 * Gigabyte EP45-UD3R * Intel Core2Duo E8400 * 4x Kingston 2GB DDR2 PC6400 * Intel Postville 80GB SSD * 4x WD5000AAKS 500GB raid5 * Sony Optiarc AD-7240S * Sapphire HD 5750 Vapor-X * Acer P235H


Anoniem: 236439

Ik ga volgende week verhuizen naar mijn nieuwe woning. Waarbij ik via internet de verhuis wzard heb gevolgt, echter zie ik nu bij de FAQ staan dat je ook via KPN de verhuizing moet doorgeven. Maar daar hebben wij geen abo van. Heeft dat misschien te maken met de vaste lijn toeslag die normaal al bij het abo van telfort zit. Of is het KPN gedeelte in dit verhaal overbodig ?

Verhuizing van alleen Telfort internet -> verhuis wizard van telfort voldoende -> of moet ik meer doen?

 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09:09
Anoniem: 236439 schreef op dinsdag 10 maart 2009 @ 01:25:
Ik ga volgende week verhuizen naar mijn nieuwe woning. Waarbij ik via internet de verhuis wzard heb gevolgt, echter zie ik nu bij de FAQ staan dat je ook via KPN de verhuizing moet doorgeven. Maar daar hebben wij geen abo van. Heeft dat misschien te maken met de vaste lijn toeslag die normaal al bij het abo van telfort zit. Of is het KPN gedeelte in dit verhaal overbodig ?

Verhuizing van alleen Telfort internet -> verhuis wizard van telfort voldoende -> of moet ik meer doen?
In zo'n geval hoef je geen contact op te nemen met KPN, telfort verhuist je ADSL only lijn voor je.

specs


 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
Laguna schreef op dinsdag 10 maart 2009 @ 00:14:
[...]


Inmiddels 4 dagen na het laatste telefoongesprek met de helpdesk een telefoontje van KPN gehad om een afspraak te maken met een monteur die vandaag was langsgekomen en wat bleek kabelbreuk in de telefooncentrale... en daar gaat dan gewoon een maand overheen eer dat zo'n monteur via KPN aangestuurd wordt, geweldige procedures bij Telfort.
Tja dat is idd vervelend,maar Telfort zal niet de eerste prioriteit hebben bij KPN.Je zou als pleister op de wonden compensatie kunnen "eisen" .

 • MensionXL
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online

MensionXL

Optimaliseren!

Oproep: Uw klacht over Telfort

http://www.trosradar.nl/index.php?id=576

Radar bemoeit zich er ook al mee dus. :)

Goedkoop bellen via VoIP


 • Joosie200
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
Zijn er meer in de omgeving Zwolle en omstreken waarbij hun modem/router Zyxel een rood lampje laat branden bij internet? Bij mij hakte het erin om klokslag 21:00 uur. Dit bericht tik ik nu van mijn Samsung NC10 met onbeveiligd draadloos internetverbinding ;) Was namelijk net bezig in Warhammer Online en huppakee disconnect. Nu gebeurt dat wel vaker, maar na 5 min sprong het groene/gele lampje op rood bij internet. Even de site van telfort gechecked, niks van een storing in mijn gebied als ik de site mag geloven.

Dus.. omgeving 038/Zwolle, nog meer die nu geen internet hebben?

 • Flappie
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 08:02
Joosie200 schreef op dinsdag 10 maart 2009 @ 21:37:
Zijn er meer in de omgeving Zwolle en omstreken waarbij hun modem/router Zyxel een rood lampje laat branden bij internet? Bij mij hakte het erin om klokslag 21:00 uur. Dit bericht tik ik nu van mijn Samsung NC10 met onbeveiligd draadloos internetverbinding ;) Was namelijk net bezig in Warhammer Online en huppakee disconnect. Nu gebeurt dat wel vaker, maar na 5 min sprong het groene/gele lampje op rood bij internet. Even de site van telfort gechecked, niks van een storing in mijn gebied als ik de site mag geloven.

Dus.. omgeving 038/Zwolle, nog meer die nu geen internet hebben?
Ja net een telefoontje van iemand in Hengelo met een rood internet lampje op zijn Zyxel.

 • Helsie
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
MensionXL schreef op dinsdag 10 maart 2009 @ 16:15:
Oproep: Uw klacht over Telfort

http://www.trosradar.nl/index.php?id=576

Radar bemoeit zich er ook al mee dus. :)
Goeie tip, heb mijn klachten doorgegeven. En ze hoeven me verder niet te benaderen, aangezien ik zojuist opgezegd heb. Ben die bagger echt beu en het is de eerste keer dat een internet provider er direct na het eerste jaar uit gaat.


---
Edit @ ck2000nl : Heb dus ook aanvraag bij Ziggo ingediend. :)

[Voor 7% gewijzigd door Helsie op 11-03-2009 08:53]


 • ck2000nl
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 15-05 11:28
Joosie200 schreef op dinsdag 10 maart 2009 @ 21:37:
Zijn er meer in de omgeving Zwolle en omstreken waarbij hun modem/router Zyxel een rood lampje laat branden bij internet? Bij mij hakte het erin om klokslag 21:00 uur. Dit bericht tik ik nu van mijn Samsung NC10 met onbeveiligd draadloos internetverbinding ;) Was namelijk net bezig in Warhammer Online en huppakee disconnect. Nu gebeurt dat wel vaker, maar na 5 min sprong het groene/gele lampje op rood bij internet. Even de site van telfort gechecked, niks van een storing in mijn gebied als ik de site mag geloven.

Dus.. omgeving 038/Zwolle, nog meer die nu geen internet hebben?
Ik woon in Zwolle en had van 15:30 tot ongeveer 17:30 last van een klapperlijn met Telfort. Mijn moeder belde met haar mobiel mij, waarom de huistelefoon steeds uit viel. Ik zei: wees niet getreurd, want aan het einde van de maand loopt ook onze telefonie via Ziggo (wacht op nummerportering, internet werkt al).
Waarom Ziggo? Ben die terrorisering van Hellfort echt zat :X

| Sony VAIO Pro 13" 8GB 256GB ssd Windows 8 |


 • Harmen
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 09:06

Harmen

⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Heb sinds gisteravond problemen in 050 (Groningen).
Modem krijgt geen dhcp instellingen meer. (Speedtouch WL780)
Heb hem al een paar keer gerestart. :/

Alle lampjes worden wel gewoon groen, echter geen verbinding...

[Voor 17% gewijzigd door Harmen op 11-03-2009 09:42]

Whatever.


 • Rubke
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 29-05 20:57
sinds gisterenavond ook geen DHCP meer regio 043

 • ck2000nl
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 15-05 11:28
Heb dit jaar wel meerdere storingen gehad (klapperlijn), maar ik neem niet eens meer de moeite om te gaan bellen of mailen. Vertrekken is de beste optie. Zag vanochtend wel dat ik groene lichtjes had op de Zyxel.

| Sony VAIO Pro 13" 8GB 256GB ssd Windows 8 |


 • Biobakker
 • Registratie: Augustus 2002
 • Niet online
Zaandam vanochtend ook geen verbinding, huisgenoot heeft gebeld en de helpdesk meldt dat het een "grote" storing is. Ik zit het alleen nog niet terug op de statuspagina.

Dat zeg ik....


 • Helsie
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
Zijn er mensen die ervaring hebben met het opzeggen bij Telfort middels het doorgeven van hun Telfort contract nr bij de aanvraag van een nieuw Ziggo internet abo?

Als dat goed functioneert, hoef ik tenminste niet uitgebreid te gaan bellen en dergelijke.
Biobakker schreef op woensdag 11 maart 2009 @ 09:53:
Zaandam vanochtend ook geen verbinding, huisgenoot heeft gebeld en de helpdesk meldt dat het een "grote" storing is. Ik zit het alleen nog niet terug op de statuspagina.
Dat is toch standaard zo? Nu is het tenminste net alsof er al enkele weken geen storing meer is geweest bij Telfort. ;)

[Voor 44% gewijzigd door Helsie op 11-03-2009 09:54]


Anoniem: 294755

Veldhoven (040) dus ook "grote" storing, na de helpdesk gebeld te hebben gehoord. Sinds gisteravond ca 21:00 geen internet en dus ook geen telefoon. :|
Ik maak dit niet zo vaak mee.

 • BlueCola
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 03-04 23:44
Geen goede ervaring met telfort. We hadden opgegeven om te verhuizen. Op de dag van verhuizing sloot ik de modem aan. Maar we kregen geen internet. Ik de klantenservice bellen, zeiden dat ze van niks wisten. Ik kon 6 weken wachten. Toen heb ik gezegt : Vaarwel, ik stap over naar een andere provider. En toen was ik daar geen klant meer.

And that's how one and one makes three.


 • Biobakker
 • Registratie: Augustus 2002
 • Niet online
Helsie schreef op woensdag 11 maart 2009 @ 09:53:
Zijn er mensen die ervaring hebben met het opzeggen bij Telfort middels het doorgeven van hun Telfort contract nr bij de aanvraag van een nieuw Ziggo internet abo?

Als dat goed functioneert, hoef ik tenminste niet uitgebreid te gaan bellen en dergelijke.


[...]

Dat is toch standaard zo? Nu is het tenminste net alsof er al enkele weken geen storing meer is geweest bij Telfort. ;)
Ik heb zelf niet zoveel problemen met Telfort, het ligt er iig niet vaak uit. Alsnog heb ik alsnog aanhalingstekens gebruikt :P

Dat zeg ik....


 • Alex)
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 05-04 18:40
En bij mij thuis in Breda geen internet. Geen ping-responses, en dit ongeveer 15 minuten nu.

* Alex) is blij dat hij binnenkort klant is bij Ziggo, slechter dan dit kan gewoon niet meer...

We are shaping the future


 • flip154
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 05-05 08:48
040 (Eindhoven) heeft ook sinds 20:00 gisteren avond geen internet, rood lampje aan.

[Voor 5% gewijzigd door flip154 op 11-03-2009 13:21]


 • dingo35
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 07:10
Alex) schreef op woensdag 11 maart 2009 @ 12:52:
En bij mij thuis in Breda geen internet. Geen ping-responses, en dit ongeveer 15 minuten nu.
De storing breidt zich verder uit; sinds ca 13:15 hier in Etten-Leur ook geen Telfort meer....

Anoniem: 70162

flip154 schreef op woensdag 11 maart 2009 @ 13:19:
040 (Eindhoven) heeft ook sinds 20:00 gisteren avond geen internet, rood lampje aan.
mkay, hier nergens last van.
woensel dat is :)

 • Tidaku
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
Den Haag, geen internet.

 • flip154
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 05-05 08:48
Anoniem: 70162 schreef op woensdag 11 maart 2009 @ 13:26:
[...]

mkay, hier nergens last van.
woensel dat is :)
Tongelre is down :)

 • LCD_viewer
 • Registratie: November 2007
 • Niet online
Er staat serieus een melding op de telfort site. :)

Niet gelijk wanhopen er zijn heus meer providers die ook wel eens problemen hebben, ik moet zeggen dat ik extreem weinig downtime heb. Dus eerlijk gezegd ben ik wel tevreden. :)
11-03-2009 Verstoring internet en vast bellen voor ongeveer 2000 klanten

Als gevolg van een verstoring kunnen klanten welke verbonden zijn via het KPN netwerk op het moment hinder ondervinden met het bezoeken van internet pagina's en vast bellen.

De verstoring beperkt zich tot ongeveer 2000 eindgebruikers.

Onze excuses voor het ongemak.
Klantenservice internet
bron
Pagina: 1 2 3 ... 16 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Er zullen vanaf eind april duidelijk herkenbare gebruikers zijn van Telfort. Deze zullen duidelijk herkenbaar zijn aan: een gebruikersnaam die begint met Telfort en dan een naam (Bijvoorbeeld: Telfort Joris), logo & signature.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee