Toon posts:

Telfort Internet ervaringen topic - Deel 17 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 69.362 views

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg
Meest gestelde vraag: Hoe stap ik over?

Inhoud

Producten
Maximale snelheid
ADSL1/ADSL2/ADSL2+
Telefonie
Modems
Contract
Overstappen
Tiscali / 12move
Veel gestelde vragen
Afsluiting


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Producten
20 Mb
Je betaalt de eerste 6 maanden € 19,95 per maand en daarna het vaste lage bedrag van € 24,95

* Geen extra kosten voor gebruik vaste lijn
* Gratis draadloos modem in bruikleen
* Geen aansluitkosten
* Eenvoudig zelf te installeren
* 5 gratis mailboxen van 50 MB
* 5 e-mailadressen per mailbox

Afhankelijk van de afstand tussen je woning en de KPN wijkcentrale kan de snelheid lager uitvallen. Telfort heeft op haar website een postcode check staan die een indicatie geeft van de te behalen snelheid:

Extra diensten:

Bij deze internetverbinding krijg je ook nog de volgende diensten:

• 5 mailboxen
• 25 e-mailadressen
• Webmail functionaliteit
• 50 MB mailboxruimte

Er is geen homepage ruimte en er zijn ook geen binaire nieuwsgroepen.

GEEN doorbelasting vaste lijn

Het maakt niet uit of je een KPN telefoonabonnement hebt. Er is geen doorbelasting voor de vaste lijn. Dus de prijs blijft altijd € 19,95 voor internet. Het zal wel in de prijs verwerkt zitten.
LET OP!
Voor Telfort internet heb je een vaste lijn nodig. Heb je op het aan te sluiten adres geen vast KPN telefoonabonnement of internet van een andere ADSL aanbieder? Dan betaal je eenmalig € 49,95 voor het activeren van je vaste lijn. Je hebt geen vast KPN telefoonabonnement nodig en betaalt ook geen extra maandelijkse kosten.
Bron: Telfort Productoverview

Administratiekosten

Bij het aanvragen van een Telfort abonnement wordt éénmalig € 14,95 in rekening gebracht voor verzend en administratiekosten.

DSL netwerk

Telfort levert primair op het Tiscali ADSL netwerk waar beschikbaar, daarnaast wordt gebruik gemaakt van lijnen op het KPN ADSL netwerk. Het mooie is dat bij beide netwerken de instellingen van de modem gelijk zijn.


Leuk artikel trouwens in de Telegraaf (bron)
Telfort internet is een dienst die het onlangs overgenomen Tiscali Nederland uitvoert voor Telfort. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het netwerk van Tiscali in combinatie met dat van KPN. Dit netwerk dekt sinds kort 96 procent van Nederland.
Dus Tiscali verzorgt de dienst Telfort Internet inderdaad :)

Was ook te verwachten gezien dezelfde modems ook geleverd worden bijvoorbeeld. En de extra dekking is nu aanwezig door gebruik te maken ook van het ADSL netwerk van KPN naast dat van Tiscali.

IP adres

Bij Telfort krijg je een dynamisch IP adres op basis van DHCP. Als je de modem aan laat staan zal die echter niet veranderen. Kan natuurlijk voorkomen dat bij werkzaamheden ofzo je IP adres anders wordt. De ZyXEL modem ondersteund DynDNS.org, dus voor de mensen die een (web)server willen draaien kunnen bij DynDNS.org een subdomeintje aanmaken die altijd naar je eigen IP verwijst. Zodra je IP veranderd update de modem de DNS verwijzing.

Levertijd

De levertijd is per aansluiting natuurlijk verschillend. Dit zijn de meest voorkomende levertijden:

Kale lijn: Ongeveer 3 weken. Een KPN monteur komt ook de lijn controleren.
Lijn met KPN telefonie: Ongeveer 2 weken. Indien er ook een DSL signaal op staat van een andere provider kun je zelf een overstap datum kiezen. De eerste overstap mogelijkheid is altijd 2 weken na de huidige datum.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Maximale snelheid

Veel mensen vragen zich af wat de maximale snelheid is die ze gaan halen. Het antwoord is heel simpel: Het maximale wat mogelijk is op je koperlijn in combinatie met het type wijkcentrale.

:? Dat is allemaal heel leuk, maar ik wil toch weten wat ik zou kunnen halen zodat ik kan op basis daarvan kan kiezen tussen Kabel of ADSL internet.

Op http://internet.telfort.nl/ vind je een tooltje die je een indicatie geeft. Deze ziet er zo uit:Deze geeft een indicatie op basis van de geschatte afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Indien je de afstand wilt zien kun je deze link gebruiken. Deze database is echter wel oud. Kijk vervolgens in dit grafiekje om de maximale theoretische snelheid te bekijken.

:? Ik haal de snelheid niet die in de grafiek staat!

Dat kan heel goed kloppen omdat dit de maximale theoretische snelheid is. We gaan er dan van uit de je zelf alles optimaal hebt aangesloten en de koperkabel in optimale staat is. Dit is meestal nooit het geval. Onthoud dat deze grafieken in testlab's zijn gemaakt.

Gebruikte URL's:

Postcode afstand Checker
ADSL2 snelheid grafiek

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


ADSL1/ADSL2/ADSL2+

In de vorige delen is vaak verwarring naar voren gekomen betreffende de verschillen tussen ADSL1, ADSL2 en ADSL2+. De standaarden zijn het volgende:

ADSL1: Maximale downstream van 8 mbit/s.
ADSL2: Maximale downstream van 12 mbit/s.
ADSL2+: Maximale downstream van 24 mbit/s.

Het moge duidelijk zijn dat je dus een ADSL2+ verbinding wilt. Indien je op het Tiscali Wholesale netwerk bent aangesloten hoef je je geen zorgen te maken, het hele Tiscali Wholesale netwerk is ADSL2+ geschikt.

Indien je op het KPN netwerk aangesloten wordt is het verhaal anders. Na wat rondvragen (bedankt BjcK) ben ik er achter gekomen dat KPN onderscheid maakt in 2 typen wijkcentrales, namelijk ADSL1 en ADSL2+.
In een ADSL2+ centrale zijn alle kaarten ADSL2+ en zul je dus een ADSL2+ verbinding moeten kunnen opbouwen. In een ADSL1 centrale kunnen zowel ADSL1 als ADSL2+ kaarten zijn. Om de centrale toch als ADSL1 te houden tot de ombouw voltooid is zijn in de daar aanwezige kaarten een ADSL2 profiel met een maximale downstream van 8 mbit gezet.

Mocht je dus in je modem zien dat je modem gebruikt maakt van ADSL2 (dus niet ADSL2PLUS) en de downstream ligt rond de 8 mbit, dan weet je de reden. Deze word gecapped om alles in de centrale gelijk te houden. Ik denk dat dit gedaan wordt om niemand het voordeel te geven om eerder aangesloten te zijn op een ADSL2+ kaart. Want dat wilt iedereen natuurlijk en is het krabben, bijten en gillen om dat voor elkaar te krijgen. ;)

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


TelefonieTelfort levert hiernaast ook nog telefonie voor € 9,95 per maand. Dit kan alleen in combinatie met een Telfort internet abonnement, dus dat komt dan totaal uit op € 34,90. Je belt naar alle vaste nummers in Nederland gratis met een starttaruief van € 0,05. Ook een nummer porteren van een andere aanbieder is mogelijk.

Er wordt gebruik gemaakt van de VoIP techniek. Je krijgt de SIP gegevens thuisgestuurd dus je hoeft niet het bijgeleverde modem te gebruiken. Dit raadt Telfort uiteraard wel aan en ze zullen alleen de ZyXEL modem ondersteunen. Welke provider doet dat niet? Dus een ander modem met VoIP functionaliteit, een hardphone of PBX software als Asterisk en 3cx kun je ook gebruiken.

Dit zijn de instellingen die je voor vaste telefonie kunt gebruiken:
Klik hier en dan op "Telfort vast bellen gebruiken zonder Telfort internetmodem"

Diensten

Bij Telfort telefonie zitten de volgende diensten bij:

• Voicemail
• 0900 en/of 06 nummers blokkeren
• Nummerweergave (Als je telefoon dit ondersteund)
• Nummer porteren mogelijk (Kost eenmalig € 9,95)

Nummer porteren

Het porteren van een nummer is mogelijk. Dit betekent dat je je huidige vaste telefoonnummer kan meenemen naar Telfort. Voor de juiste volgorde van aanvraag kun je het beste even kijken bij Overstappen

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Modems

Telfort levert modems van het merk ZyXEL. Het gaat om de ZyXEL 2602H-D serie en de ZyXEL 2602R serie. De R serie heeft maar 1 ethernetpoort. De D versie heeft er 4 en kan ook met WiFi geleverd worden. Er is geen life-line aanwezig. Dit kun je eventueel zelf voor elkaar krijgen met bijvoorbeeld de Artech 521 switch.

Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

Hier kun je de modem in detail zien, hoge resolutie plaatjes gevonden op de chinese ZyXEL site:Klik op een afbeelding om deze te vergroten


De kosten voor de modems:

• Standaard modem: € 0,- (Los: € 69,-)
• Multipc modem: € 30,- (Los: € 99,-)
• Draadloos modem: € 70,- (Los: € 139,-)

Het zijn allemaal modems met een routerfunctie ingebouwd. Dit is nodig om de telefonie werkend te houden. De R serie heeft dit dus ook, ook al is er maar één ethernetpoort. Met een simpele switch erachter kun je dus meerdere pc's aansluiten.

In de modems zit een firmware ingebouwd waarin de netwerkinstellingen al goed staan. Het is dus niet nodig de VPI/VCI waardes en dergelijke te veranderen. Verders is in de modem niks afgeschermd. Indien je via een andere VoIP telefonieaanbieder wilt gaan bellen is dit gewoon mogelijk met dit modem.

Handleidingen

Indien je de handleidingen bent kwijtgeraakt kun je ze ook in PDF vorm krijgen:

Basis en Multi-PC modem
Draadloos modem
Telefonie

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Contract

Bij telfort sluit je een contract af voor één jaar. Na dit jaar kun je het contract per maand opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit staat allemaal in de algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.
15.1 Tenzij in de Overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor onbepaalde tijd, met een minimumduur van 12 maanden.

15.3 De opzegtermijn voor de Klant bedraagt bij Overeenkomsten voor onbepaalde tijd één maand na afloop van de minimumduur. Indien de Overeenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd bedraagt de opzegtermijn voor de Klant één maand voor het einde van de duur van de Overeenkomst. Als moment van opzeggen geldt het moment van ontvangst van de opzegging door Telfort. Opzegging geschiedt op de wijze zoals beschreven op de Website.
Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Overstappen

Het overstappen gedeelte splits ik op in 2 delen: Internet en Telefonie. Voor beiden gelden andere stappen om een overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ik heb nu internet via:
Kabel
ADSL
Geen- of inbel internet

Ik telefoneer via:
KPN analoge lijn of ISDN lijn
KPN InternetPlusBellen
Andere VoIP aanbieder


Kabelinternet
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je vanaf kabel komt.
 • Levertijd: 2 a 4 weken (Komt overeen met de opzegtermijn bij de meeste kabel aanbieders)
Als je zeker wilt zijn dat je niet zonder internet zit kan je wachten tot je online status aangeeft: stap 4 met opzeggen bij de kabelaar. Echter heb je zo kans op een (kleine) overlap met twee verbindingen en dus extra kosten.

ADSL (Heb je InternetPlusBellen. Klik hier. InternetPlusBellen heeft een andere procedure.)
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je al een ADSL verbinding hebt.
 • Print de opzegbrief die Telfort je aanbiedt.
 • Verstuur de brief pas als je in stap 4 bent.
De brief kun je pas later versturen om zeker te zijn dat je huidige aanbieder niet een slooporder indient zodat je ADSL signaal door Telfort kan worden overgenomen. Dit kan een week tot twee weken duren na aanvraag.

Eerder opzeggen KAN goed gaan, maar als je huidige aanbieder toch eerder een slooporder indient en Telfort heeft nog migratie aangevraagd, dan gaat alles fout en zit je zo 2 á 3 weken zonder internet

Als de opzegtermijn bij de huidige ISP 1 maand bedraagt is het meest optimaal om een overstap aan te vragen met een wens datum over 6 weken. Na twee weken is je aanvraag bevestigd en kan je de opzegging versturen naar de huidige aanbieder met de maand opzegtermijn. Zo betaal je het minst dubbel en toch zeker van een juiste volgorde/planning.

Geen internet of inbelinternet
 • Vraag Telfort aan.
 • Een inbel-abonnement kan je direct opzeggen of als je zeker wilt zijn dat je niet zonder zit kan je dat pas doen als je in stap 4 bent. Dan heb je ook de datum van Telfort ontvangen wanneer de verbinding wordt geleverd.
Sommige ISP's (bijvoorbeeld XS4all) hebben ook de mogelijkheid om een los abonnement voor mail en inbel toegang te behouden tegen een laag maandbedrag. Voordat je opzegt bedenk of je daar interesse in hebt en informeer daar dan naar. Dan in plaats van een opzegging alleen daarbij aangeven dat je zo'n abonnement voor je mail adres wilt behouden.

Telefonie

KPN analoge lijn of ISDN
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
KPN InternetPlusBellen
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN IPB abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
Andere VoIP aanbieder
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je VoIP abonnement WEL op. Geef aan dat het telefoonnummer geporteerd moet worden.
 • Van Telfort ontvang je een brief met de porteringsdatum.
Je bent uiteraard altijd zelf verantwoordelijk voor het stoppen van een abonnement. In principe zegt Telfort niks op maar ziet KPN een uitportering als opzegging. Controleer dus altijd zelf of een opzegging goed gaat om dubbele kosten te voorkomen!

Opleverdatum

Een kale lijn opleveren duurt meestal 3 weken. Het is niet mogelijk een exacte datum te kiezen. Dit kan alleen als er al een DSL signaal op deze locatie is en deze wordt overgenomen. Wil je zo snel mogelijk weten wanneer je lijn aangesloten gaat worden? Wacht dan tot 7 dagen na je bestelling (de cooldown periode) en bel 0900-9596. Vaak zal er echter nog geen datum bekend zijn omdat de KPN dit bepaald na het telefoontje voor de afspraak betreffende het testen en labelen van de lijn.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Tiscali / 12move

Sinds kort is bekend gemaakt dat Tiscal en 12move gaan veranderen van naam. Alle klanten van beide providers komen onder één dak genaamd Telfort Internet. Er schijnt niks te veranderen aan de diensten die je hebt, alleen de algemene voorwaarden wijzigen. De belangrijkste wijzigingen zijn volgens de website van Tiscali:
De meest belangrijke wijzigingen betreffen (kort weergegeven):

- aansprakelijkheid, artikel 16: de aansprakelijkheid van Telfort per aansprakelijkheidsstelling is beperkt tot twee maal het door de klant verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende diensten, waarbij per jaar tegenover dezelfde klant de aansprakelijkheid is beperkt tot maximaal viermaal het verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende dienst(en).

- prijswijzigingen artikel 9: prijswijzigingen worden 4 weken van te voren bekend gemaakt, waarbij de klant tot 4 weken na de bekendmaking het recht heeft de overeenkomst te beëindigen.

- privacy, artikel 11: De klant verleent toestemming aan Telfort om zijn of haar persoons- en verkeersgegevens op te nemen en te verwerken in de klantenregistratie van Telfort die benodigd is voor een goed beheer en exploitatie van de systemen en netwerken van Telfort en voor de (administratieve) beheerstaken. De klantenregistratie is slechts toegankelijk voor Telfort en groepsmaatschappijen en wordt niet aan derden verstrekt behoudens een aantal specifiek genoemde gevallen.

- geschillencommissie, artikel 19: geschillen kunnen aanhangig worden gemaakt bij De Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten (zie: www.sgc.nl).


Aangezien de voorwaarden wijzigen mag je je lopende abonnement bij Tiscali of 12move opzeggen. Dit staat ook op de website van beide providers:
Tiscali

Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 13 januari 2008 telefonisch uw abonnement opzeggen per 14 januari 2008. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).

12move
Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 9 december 2007 telefonisch uw abonnement opzeggen per 10 december 2007. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).
:? Ah mooi dus ik ga nu ook 19,95 betalen en 20mbit krijgen?

Nee dat dus weer niet. Alleen de naam veranderd. Je snelheid, e-mail, telefoonnummers en prijs per maand blijft hetzelfde.

:? Oh, maar kan ik mijn huidige abonnement dan omzetten?

Op de veelgestelde vragen pagina staat dat het in veel gevallen mogelijk zal zijn. Wat ze precies bedoelen staat er niet bij. Ik neem aan dat dezelfde regels gelden als bij Tiscali. Je dient je huidige abonnement minimaal een jaar te hebben. Zeker weten doe ik dit niet natuurlijk.

Meer informatie kun je vinden op de websites van Tiscali en 12move:

http://www.tiscali.nl/telfort
http://www.12move.nl/telfort

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Veelgestelde vragen

:S Ga ik ook 20 mbit download snelheid halen?

Dat is lastig te zeggen. 20 mbit betekent dat de maximale snelheid 20 mbit per seconde is. Om dit te halen moet je niet te ver van de wijkcentrale wonen. Ook moet je de modem bij je ISRA punt aansluiten. Houd de DSL bekabeling zo kort mogelijk.

:? Kan ik met één telefoon zowel via Telfort als mijn KPN lijn bellen?

Nee, het ZyXEL modem heeft geen zogenaamde life-line poort. Met een arttech 521 switch kun je dit wel voor elkaar krijgen. Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

:? Waarom duurt het zo lang voordat de telefoon over gaat?

Dit komt omdat VoIP een heel andere techniek is dan analoog bellen. Bij analoog bellen wordt elk nummer wat je intoetst direct aan de centrale doorgegeven. Bij VoIP moet het te bellen telefoonnummer in één keer doorgegeven worden. Daarom wacht de modem standaard 5 seconden om te zien of je helemaal klaar bent met het intoetsen van het telefoonnummer. Je kunt ook de modem de opdracht geven het ingetoetste nummer gelijk te versturen door een # achter het nummer in te toetsen. In de webinterface kun je deze functie ook instellen dat de modem na bijvoorbeeld 2 seconden al gaat bellen. Let wel op dat je dan OF snel intoetst OF dat je een DECT toestel hebt die het nummer snel kiest. (Dus nummer intoetsen voordat je op het hoorntje drukt).

:? Help, nummerherkenning doet het niet!

Dan heb je waaschijnlijk een toestel die de nummerherkenning via de FSK methode verwacht in plaats van DTMF. Dit kun je in de modem interface wijzigen bij de phonepoort instellingen.

:? Ik heb al een router met WiFi. Kan ik die blijven gebruiken met dat ZyXEL modem?

Ja dat kan. Echter, de ZyXEL modem heeft ook al een router functie. Het beste kun je de router functie van de ZyXEL modem intact laten, anders werken de telefoonpoorten niet meer. Zet je eigen draadloze router om naar een access point:

• Zet de DHCP server in je router uit
• Stop de kabel die normaal in de WAN aansluiting gaat in één van de LAN aansluitingen
• Klaar :)

:? Kan ik meer dan één telefoon aansluiten?

Ja dat kan. Dit kun je doen door de lijn te splitten na de modem. Let op de aansluitfactor van elk toestel. Indien deze te hoog is kan het voorkomen dat het toestel niet meer werkt. Verdeel dan de toestellen over de 2 phone poorten op de modem. In de webconfiguratie kun je voor elk poortje instellen welk telefoonnummer deze gebruikt.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP.

:? Help, ik heb in de modem een aantal instellingen veranderd en nu doet ie niks meer!

Geen nood, dit is eenvoudig op te lossen. Kijk of het POWER lampje stabiel brandt. Indien dit het geval is even een pen/paperclip pakken. Op de achterkant van het modem vind je een klein gaatje waar 'reset' bij staat. Nu druk je dat gaatje in tot het POWER lampje gaat knipperen. Nu is de modem terug naar de fabrieksinstellingen en kun je 'm weer opnieuw instaleren.

:? Kan ik mijn vaste telefoonabonnement van KPN gewoon behouden?

Ja dat kan. Indien je al ADSL hebt en je stapt over naar Telfort kun je gewoon je huidige splitter blijven gebruiken. Heb je nog geen ADSL en vraag je Telfort aan, dan wordt er een splitter meegeleverd.

:? Kan ik met het Telfort modem ook van een andere VoIP dienst gebruik maken?

Ja dat kan gewoon. De modem is wel standaard voorgeconfigureerd voor de eigen VoIP dienst, dus je zult de advanced setup moeten gebruiken om alle gegevens in te vullen.

:? Hoe doe je aan portforwarding met telfort zyxel modems?
Hier staat een mooie stappen plan om je poorten te forwarden. Specifiek voor Azureus kun je deze stappenplan volgen.

:? Hoe kan ik port scan doen om te controleren of deze goed geforward is?
Er zijn een aantal online security checkers die dit voor je willen doen:
ShieldsUp

:? Hoe kan ik me snelheid inschatten (down attenuation) van me huidige provider?
Je kunt je down attenuation (zie je zyxsel stats) delen door 13.8. Ook kun je kijken naar deze grafiek. Deze afbeelding geeft we de ideale omstandigheden door.

:? Mijn DNS is een beetje traag :? . Hoe kan ik dit tweaken?
Je kunk je DNS veranderen naar een van de OpenDNS IP's, voor het sneller laden van pagina's (bijv. 208.67.222.222- en - 208.67.220.220).

:? Ik haal 6mbit op ADSL2+. Hoe kan ik me modem in stellen op adsl2 om meer uit me verbinding te halen?
Zie deze reactie voor een stappenplan.

:? Hoe kan me snelheid het beste testen?
Het is lastig om een betrouwbare resultaat te krijgen van http://speedtest.nl bijvoorbeeld. Wil je op een grotere hap data kauwen, gebruik de 100 MB testbestand van Telfort zelf.

:? Mijn Zyxel modem is steeds 100% load wat kan ik hier aan doen?
Zet bandwidth management uit.

:? Ik ben down!
Zyxel heeft zelf een FAQ die je stapsgewijs door dit probleem kan helpen.

:? Ik ben af en toe down!
Ook hiervoor heeft Zyxel zelf een FAQ.

:? Mijn modem is defect! Wat nu?
U kunt uitsluiten dat de modem het probleem is door een andere modem op dezelfde aansluiting te gebruiken. De kans dat twee dezelfde modems tegelijkertijd defect zijn is te verwaarlozen. Indien ook de tweede modem het niet doet, licht het niet aan de modem. U kunt het beste contact opnemen met uw provider. Zij kunnen contact opnemen met de Telco om na te gaan wat er verkeerd is gegaan bij het aansluiten.

:? Heeft Telfort een datalimiet?
Nee een Fair Use Policy, wat dit betekend dat je niet oneindig kan downloaden maar, er zijn tot dus ver nog geen meldingen bekent dat Telfort gebruikers de lijn hebben geknepen.

:?Valt er nog iets te tweaken aan mijn snelheid?
Ja dat kan, je heb hier wel een tweakbare modem voor nodig lt_cmd_data heeft een video tutorial gemaakt hoe met een tweakbare speedtouch modem eenvoudig enkele mbits meer uit je internet snelheid kan behalen. Dit tweaken wordt gerealiseerd door ruis marge te verlagen op een stabiel niveau. De regel is hoe minder marge(snr) hoe groter de kans op wegvallen van de verbinding (klapperen). Andersom hoe meer marge hoe beter de lijn ruis op kan vangen. Praktijk wijst dat een stabiele snr waarde per verbinding en per tijdstip anders is. Meeste modem hebben een default marge waarde tussen de 7~8dB http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/ een simpele tweede hands speedtouch 546 is voor één tientje te vinden op marktplaats. (http://kopen.marktplaats....=0&srt=pu&p=1&av[-1][0]=0)

:? Help mijn lijn valt af en toe weg wat kan ik het beste doen?
Dit wordt klapperen van de verbinding genoemd, het kan zijn dat je dagen nergens last van hebt en op bepaald moment je internet het spontaan niet meer doet. Je kan de verbinding uptime controleren door in het advanced menu naar packet statistics tegaan klik hier (http://192.168.1.254/SystStatusFrame.html) en dan naar regel 1-ENET in de zyxel niet te verwarren met system up time. Je kan zelf actie ondernemen door een tweakbare (bijv speedtouch) modem aan te sluiten en de ruis marge te verhogen tot een stabiel niveau waarbij je nog een redelijke snelheid behoudt. Zie in de video tutorial van lt_cmd_data hoe je een speedtouch modem aansluit op je telfort verbinding. Je kan ook je verbinding laten verlagen door de telfort service desk te bellen met de klacht klapperen de verbinding. Dit duurt zo 15 werkdagen voordat ze je profiel in de centrale verlaagt hebben.

:? Ik gebruik nu een speedtouch als router maar deze heeft geen voip kan ik de zyxel als voip gebruiken?
Ja dat kan, je speedtouch blijft je modem/router en regelt het internet verkeer. lt_cmd_data heeft een video tutorial gemaakt wat je precies moet veranderen in de zyxel modem.

:? Webpagina's laden langzaam kan ik wat kan ik hier aan doen?
Je kunk je DNS veranderen naar een van de gratis OpenDNS IP's, voor het sneller laden van pagina's (bijv. 208.67.222.222- en - 208.67.220.220). Zie hier hoe eenvoudig dit te realiseren is per besturingsysteem https://www.opendns.com/homenetwork/start/computer/ Je kan het ook één keer centraal doorvoeren in telfort zyxel router in plaats in per besturingsysteem je moet dit op twee plekken invullen zowel WAN als LAN.
Gebruik je een speedtouch modem is het verstandigste om het via telnet sessie je dns te veranderen. Zie dezelfde video tutorial als het tweaken van de speedtouch modem. http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/

Je kan telfort's proxy server gebruiken
proxy.tiscali.nl port 8080 Zie deze screenshot hoe je dit insteld in firefox en in Internet explorer http://www.xs4all.nl/~hie...rt(tiscali)proxygroot.JPG

:? Help ik kan sommige pagina's niet bereiken.
Dit hoeft niet aan telfort te liggen maar aan je pc zelf probeer je dns cache is te flushen.
Windows XP start, uitvoeren, cmd openen, C:\>ipconfig /flushdns
Vista ga naar start, All Programs, Accessories, rechtermuisknop Command Prompt, selecteer in het snelmenu Run As Administrator in dosbox vul je in C:\>ipconfig /flushdns "Successfully flushed the DNS Resolver Cache."
Mocht dat niet helpen probeer eens OpenDNS IP's https://www.opendns.com/homenetwork/start/computer/


:?Hoe kan ik me snelheid inschatten (down attenuation) van me huidige provider?
Je kunt je down attenuation (zie je zyxsel stats) delen door 13.8. Ook kun je kijken naar deze grafiek. Deze afbeelding geeft we de ideale omstandigheden door.
Login op je zyxel modem (http://192.168.1.254) sla de wizard over en ga naar advanced. In het rechter menu ga je naar Maintenance>Diagnostic en kies je voor tabblad DSL Line en druk je op de knop DSL Line Status.
Hierin zie je attenuation staan wat een vaste waarde is voor de afstand van de centrale
attenuation||afstand||ideale omstandigheden||ruwe schatting praktijk
1- 12dB = 0~900 meter = ~24~23mbit je wordt gecapt op 20mbit
12- 18dB = 900~1300 meter = ~23~21mbit praktijk kan 20~18mbit zijn
18 - 23dB = 1300~1700 meter = ~21~19mbit praktijk default intrainwaarde kan 18~16 mbit zijn
23 - 29dB = 1700~2100 meter = ~19-15mbit praktijk default intrainwaarde kan 16~13mbit zijn
29 - 35dB = 2100~2500 meter = ~15-12mbit praktijk default intrainwaarde kan 13~9mbit zijn
35 - 40dB = 2500~2900 meter = ~12-9mbit praktijk default intrainwaarde kan 8~6mbit zijn
40 - 46dB = 2900~3300 meter = ~9-7mbit praktijk default intrainwaarde kan 6~5mbit zijn
46 - 51dB = 3300~3700 meter = ~7-5mbit praktijk default intrainwaarde kan 4-3mbit zijn (tip zet adsl2+ naar adsl2 om voor ~50kB meer)
51 - 57dB = 3700~4100 meter = ~5-4mbit praktijk default intrainwaarde kan 2-1mbit zijn (tip zet adsl2+ naar adsl2 om voor ~100kB meer)

:? Zijn er tools om mij internet lijn in de gaten te houden?
Standaard voor de zyxel modem niet, Je kan de verbinding uptime controleren door in het advanced menu naar packet statistics tegaan klik hier (http://192.168.1.254/SystStatusFrame.html) en dan naar regel 1-ENET in de zyxel niet te verwarren met system up time. Voor sommige modems (speedtouch) is er een freeware tool die de snr waarde en de verbinding snelheid in de gaten kan houden http://www.vwlowen.co.uk/internet/files.htm#routerstatslite.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP. In de video tutorial van lt_cmd_data zie je ook hoe je dit stap voor stap toepast. http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/

:?Mijn Zyxel modem is steeds 100% load wat kan ik hier aan doen?
Zet bandwidth management uit. Maar zorg dat tijdens het telefoneren je download en upload van p2p programma's niet volledig in gebruik zijn.

:?Hoe kan ik telnet gebruiken met de standaard zyxel modem?
Ja, dat kan dit staat standaard uitgeschakeld. Lees hier hoe je dit inschakeld http://www.zyxelsupport.nl/z008.html

:? Ik gebruik een speedtouch modem maar ik zie om de 2uur DHCC in mijn logfile moet ik me hier zorgen om maken?
Nee, standaard voert telfort om de 2uur een dhcc renew controle uit dit(dhcp over wan) dit heeft geen invloed op je verbinding de speedtouch gaat pas de verbinding verbreken zodra er een nieuw ipadress lease gegeven wordt als dat niet het geval blijft de verbinding up. Ook als de dhcp server plat ligt blijft je verbinding up tot dat je een nieuw ipadress krijgt.

:? Ik heb de zyxel modem met wireless waar moet ik precies op letten?
Gebruik WPA2-PSK encryptie als je laptop of andere wireless apparatuur dat ook ondersteunen. Mocht je wireless verbinding vaak weg vallen probeer eens een ander kanaal. Of zover mogelijk minstus 2 kanalen van andere gebruikte kanalen te zitten de zyxel biedt 13wireless kanalen op de 2.4ghz band. Tip als dit niet helpt koop eventueel een 5ghz wireless acces point. De 5ghz band is nog vrij leeg in vergelijking met de 2.4ghz band.
Lees hier wat er allemaal op de 2.4ghz band zit Wikipedia: Electromagnetic interference at 2.4GHz
Het controleren van de gebruikte kanalen kan met http://www.netstumbler.com/downloads/ programma goed in kaart worden gebracht. Probeer met de laptop rond het huis te lopen om deze in kaart te brengen.
Zie hier voor een uitgebreide handleiding voor het instellen van draadloze modem.
Zilveren modem onder XP link http://klantenservice.int...-XP-(zilveren-modem).aspx
Zwart modem onder XP link http://klantenservice.int...inding-(zwart-modem).aspx
Zilveren modem onder Vista link http://klantenservice.int...sta-(zilveren-modem).aspx

:? Is er een storing of onderhoud meldings pagina?
Ja, op http://klantenservice.internet.telfort.nl/Mededelingen.aspx staan storingen en meldingen geplaats praktijk is dat telfort nooit snel is met het melden van storingen.

:? Heeft telfort usenet server met binaries?
Nee, maar er zijn genoeg usenet providers waarvoor je een paar euro een goede retentie en snelheid hebt.

:? Ik doe veel aan online gamen wat is de ping naar tweakers?
Telfort maakt zoveel mogelijk gebruik van tiscali netwerk. Hiermee haal je zo 8~11ms

:? Hoe kan ik de laatste firmware controleren?
Telfort maakt zijn eigen aangepaste firmware voor de zyxel modems. Deze kan je hier downloaden http://klantenservice.int...t-modem.aspx#openfaq10781


Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Afsluiting

Dit is alweer deel 17 het Telfort topic. Uiteraard houden we ons in dit topic aan de regels die op GOT gelden.

Terug naar bovenCredits gaan nog steeds naar trolleystad voor het aanmaken van deze geweldige TS!

Telfort nieuwsgroep
De nieuwsgroep over Telfort en zijn gebruikers kun je hier vinden.

Status Controle?
Je kan rond stap 2 / 3 je adres gegevens even mailen naar telfort@totaalgeflipt.nl om te weten hoelang het nog gaat duren, of je spreekt Telfort Webcare aan!

Topic Updates
Voor TS suggesties kun je het best een DM of een mail sturen. Deze zullen dan bij het volgende deel worden ingesloten.

Update: 24 Mei 2008
FAQ geupdate! Met heel veel dank aan lt_cmd_data voor de info! *O*

Update: 2 December 2008
Wederom de FAQ bijgewerkt met wat heerlijke gegevens van lt_cmd_data. Onze dank is grooooot _O_

Update 1 Maart 2009
Kosten voor oplevering KPN lijn (E 49,95) bijgevoegd. Met dank aan jipenjanneke voor de tip :Y) .

Update 22 September 2009
Uniek in dit topic is de gelegenheid te posten met medewerkers van Telfort zelf. Telfort Webcare staat klaar om je vragen aan te horen. Hiermee hebben we gelijk een inside voice over de storingen, updates en verbeteringen bij Telfort. Onze dank is zéér groot.

Deel 17 Alweer! *O*Waarschuwing:
Melding van 'het werkt hier niet/wel' heeft weinig toegevoegde waarde in dit topic! Bespreek iets specifiek of laat de reactie achterwege, niemand kan er iets mee. GoT is geen plaats om storingen te melden over diensten. Willen we ook allemaal stoppen (of ernstig matigen) met het posten van speedtest plaatjes? Meldt het liever in tekst wat je meet en wat de resultaten zijn, houdt het meer leesbaar.

 • Villean
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 20-03 19:14
Sinds enige tijd gaat mijn usenet verbinding bizar traag. Waar ik eerst 1.3MB haalde haal ik nu nog maar 16KB. Torrent gaan nog wel snel en het browsen en daarbij "gewoon" downloaden gaat ook heel prima.

Ik heb al het nodige aan instelling op de PC verandert maar het leuke is dat het sinds vorige week op alle 3 de pc's hier het geval is. Zelf een laptop die ik nooit aanraak dus heel precies het zelfde euvel.

Wordt ik toevallig geknepen op usenet verkeer???

Core i75820K@4Ghz | 128GB DDR4 | GTX680 | // Canon R5 | 14mm F2.8L II | 35mm F1.4L II | 50mm F1.2L | 70-200mm F2.8 IS II | Sigma 85mm F1.4 |


 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 19:04
Villean schreef op zaterdag 14 november 2009 @ 12:12:
Word ik toevallig geknepen op usenet verkeer???
Welke usenet provider heb je?
Heb je het al eens getest met ssl?

 • Villean
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 20-03 19:14
Ik heb Tweaknews en die geven het altijd per mail aan als het iets aan de hand is geweest.
SSL net aan gezet maar helaas nog steeds een trage verbinding.
Gebruik Newsleecher 4.0 beta 7

Core i75820K@4Ghz | 128GB DDR4 | GTX680 | // Canon R5 | 14mm F2.8L II | 35mm F1.4L II | 50mm F1.2L | 70-200mm F2.8 IS II | Sigma 85mm F1.4 |


 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 19:04
Ik heb nog nooit een mailtje van tweaknews mogen krijgen tijdens een storing.
In elkgeval.. Hier met tweaknews met een telfort verbinding trek ik mijn hele lijn vol.

Dus kijk eens of er wellicht wat raars aan de hand is in jouw netwerk.
Wellicht dat er iemand stevig zit te uploaden (kijk of de lan lampjes van je modem/router flink knipperen, terwijl met je pc niets op het internet doet).
Kijk eens op welke snelheid je modem is ingetraind. (zal wel goedzitten aangezien je nog kan browsen e.d.)
Kijk eens of een modem (en eventuele router) reset verschil maakt.

Vanaf hier heb ik in elkgeval geen problemen.

[Voor 59% gewijzigd door job op 14-11-2009 13:26]


 • Villean
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 20-03 19:14
Offtopic:
Geachte klant,

Gisteravond om 21:07 is het NIKHEF datacentrum in Amsterdam getroffen door een ernstige stroomstoring. Tijdens de storing, waardoor twee van onze AMS-IX verbindingen wegvielen, waren de downloadsnelheden minder (mogelijk aanzienlijk
minder) dan normaal. Onze AMS-IX link naar SARA heeft het verkeer voor een groot deel overgenomen.
De storing is rond 1:00 vannacht compleet opgelost.

Onze excuses voor het eventueel geleden ongemak.

Met vriendelijke groet,
TweakNews
/offtopic

Upload was idd het eerste waar ik aan dacht maar zelfs als ik alles pc's uit zet behalve 1. En op die pc alles uit behalve newsleecher is het downloaden via newsleecher traag. En als ik bv alleen utorrent aan zet en daarin zelfs niet mn upload blokkeer dan download ik tot ongeveer 1.3MB.

Modem is ondertussen gereset en het heeft geen verschil gemaakt. De modem traind in op 14400.
Router is ook gerest en het wifi apperaat ook maar daar zit ik niet tussen.
De hoofd PC gaat direct naar de ADSL modem.

Even gekeken of het aan newsleecher ligt maar het Grabit wat ik net heb geinstalleed geeft het zelfde resultaat.

[Voor 15% gewijzigd door Villean op 14-11-2009 14:37]

Core i75820K@4Ghz | 128GB DDR4 | GTX680 | // Canon R5 | 14mm F2.8L II | 35mm F1.4L II | 50mm F1.2L | 70-200mm F2.8 IS II | Sigma 85mm F1.4 |


 • Woudloper
 • Registratie: November 2001
 • Niet online

Woudloper

« - _ - »

Anoniem: 300018 schreef op vrijdag 13 november 2009 @ 17:10:
@Woudloper,

Bij overgang/upgrade naar een Telfort abonnement blijft uw huidige webspace behouden!
Maak voor de zekerheid wel een backup.

Hugo
Helder verhaal. Dus overstappen is geen probleem. Voordeel is dat ik een snellere modem krijg en dat ik ook iets minder geld per maand kwijt ben.
robbvdb schreef op vrijdag 13 november 2009 @ 20:13:
Wel teken je daarmee bij voor een jaar Woudoper! Als je dat wilt dan is een upgrade de oplossing.
Wat bedoel je daarmee? Is dat normaal anders dan?

 • xxxMaverick
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 23-03 15:50
net als enkele weken geleden is het weer zover. Opeens maar max 1.3mb/s ipv de gebruikelijke 1.8. Is 2 weken goed geweest en nu weer drama??

 • robbvdb
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 24-03 00:02
Woudloper schreef op zaterdag 14 november 2009 @ 18:30:
[...]


Helder verhaal. Dus overstappen is geen probleem. Voordeel is dat ik een snellere modem krijg en dat ik ook iets minder geld per maand kwijt ben.


[...]


Wat bedoel je daarmee? Is dat normaal anders dan?
Heel simpel; er zijn mensen die enorm tevreden zijn met Telfort maar ook mensen met hun bedenkingen.

Een provider kan er bij een upgrade van jouw internet op 2 manieren mee omgaan:
1: Je bent en blijft dezelfde klant en dus is je looptijd de tijd dat je al klant bent.
Na minimaal een jaar kan je met en opzegtermijn van een maand weg.

2: Je hebt een upgrade op je abonnement en we maken dus vanaf het moment van upgrade
de termijn van een jaar opnieuw aan; oftewel, als je nu al langere tijd klant bent kan je met een
maand weg, als je uograde zit je minimaal een jaar extra aan Telfort vast.

Voor mij was het de reden dit destijds niet te doen! Ik had vanaf overgang van Tiscali naar Telfort op alle gebieden een mindere kwaliteit. Ik heb er wel 1,5 jaar over gedaan om te kijken waar ik naartoe zou gaan omdat het natuurlijk bij andere providers ook niet altijd "rozengeur en maneschijn" is!

 • ronn0
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 20-03 07:50
S0epkip schreef op zaterdag 14 november 2009 @ 22:00:
Ik kan natuurlijk ook bellen, maar dat kost weer geld....

De wensdatum voor oplevering van mijn verbinding is 1 december a.s., maar de technische werkzaamheden zijn al afgerond en ik heb het modem ondertussen ontvangen. Is er een mogelijkheid om het contract eerder in te laten gaan en de verbinding dus eerder beschikbaar te krijgen?

Ik had niet verwacht dat dit zo snel zou gaan! :)
Jazeker, als alles is aangesloten moet je naar een domeinnaam / ip-adres in de installatiehandleiding gaan. Dan is het geactiveerd, succes. :)

(Komt voort uit het vorige topic)

Anoniem: 262155

Ik wilde even zeggen dat ik mijn internetsnelheid terug heb.

ik was mijn LAN driver vergeten te instaleren. Ik heb net windows 7 en alles leek al voor mij gedaan. Maar achteraf zag ik dat mijn lan op 10mbit gecapped was. Na download van correcte driver, download ik weer met 2000KBs/sec :D

 • BlueTec
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 21-02 21:24
Villean schreef op zaterdag 14 november 2009 @ 14:28:
Upload was idd het eerste waar ik aan dacht maar zelfs als ik alles pc's uit zet behalve 1. En op die pc alles uit behalve newsleecher is het downloaden via newsleecher traag. En als ik bv alleen utorrent aan zet en daarin zelfs niet mn upload blokkeer dan download ik tot ongeveer 1.3MB.
Mijn Grabit downloads zijn ook opeens dramatisch traag. Zit nu op 800 KB/s ipv de gebruikelijke 1400 KB/s.
Had 3 weken terug ook al modem problemen. Toen werd mijn Draytek opeens niet meer herkend op het Telfort netwerk, mijn originele Zyxel wel. Paar dagen later werkte de Draytrek opeens weer zonder problemen. Maar volgens de helpdesk ligt dat natuurlijk nooooit aan telfort :(

 • Laguna
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 23:16

Laguna

Connaisseur

Volgens mij zijn er weer eens routeringsproblemen bij Telfort, sommige websites staan er direct andere komen belachelijk traag binnen. Ik probeer momenteel iTunes 9.0.2 binnen te halen en zit na 10 minuten pas op 0,60 MB van de 99,0 MB...

Antec Solo * Corsair HX-650 * Gigabyte EP45-UD3R * Intel Core2Duo E8400 * 4x Kingston 2GB DDR2 PC6400 * Intel Postville 80GB SSD * 4x WD5000AAKS 500GB raid5 * Sony Optiarc AD-7240S * Sapphire HD 5750 Vapor-X * Acer P235H


 • ginod
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 22-03 15:12
Ik heb ook rare dingen. Bepaalde belgische websites openen heeeeeeel traag, en ook via winamp een belgische radiozender beluisteren gaat enorm traag, en heel veel bufferen. Een amerikaanse zender doet het perfect. Maar vul ik in Winamp de proxy.tiscali.nl:8080 in, dan gaat het radiostation weer wel snel en goed, zonder bufferen.

wazig.

24/7: Legendary Club Sounds on http://tunein.com/radio/Lazer-Hot-Hits-s161805/


 • lt_cmd_data
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 24-03 13:49
Laguna schreef op zondag 15 november 2009 @ 12:43:
Volgens mij zijn er weer eens routeringsproblemen bij Telfort, sommige websites staan er direct andere komen belachelijk traag binnen. Ik probeer momenteel iTunes 9.0.2 binnen te halen en zit na 10 minuten pas op 0,60 MB van de 99,0 MB...
Ik ervaar hetzelfde op elke site.
tomtom.com
canon.com
winamp.com
update.microsoft.com
nvidia.com
Downloaden gaat met jawel 800bytes per sec terug naar 28k8 tijdperk?
Ik moet regelmatig (soms 5x) download annuleren en vervolgens herstarten, dan gaat hij weer met vollebak. (15mbit in mijn geval) Gebruik van DownThemAll (firefox plugin) heeft geen effect.
Ik vermoed dat er iets mis is met de backbone van telfort.

[Voor 10% gewijzigd door lt_cmd_data op 15-11-2009 15:15]


 • Villean
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 20-03 19:14
BlueTec schreef op zondag 15 november 2009 @ 10:40:
[...]


Mijn Grabit downloads zijn ook opeens dramatisch traag. Zit nu op 800 KB/s ipv de gebruikelijke 1400 KB/s.
Had 3 weken terug ook al modem problemen. Toen werd mijn Draytek opeens niet meer herkend op het Telfort netwerk, mijn originele Zyxel wel. Paar dagen later werkte de Draytrek opeens weer zonder problemen. Maar volgens de helpdesk ligt dat natuurlijk nooooit aan telfort :(
Dat noem ik niet dramatich traag ik haal nu een spectculaire 0.6KB typisch dat het alleen met usenet is.

Core i75820K@4Ghz | 128GB DDR4 | GTX680 | // Canon R5 | 14mm F2.8L II | 35mm F1.4L II | 50mm F1.2L | 70-200mm F2.8 IS II | Sigma 85mm F1.4 |


 • ronn0
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 20-03 07:50
Villean schreef op zondag 15 november 2009 @ 15:43:
[...]


Dat noem ik niet dramatich traag ik haal nu een spectculaire 0.6KB typisch dat het alleen met usenet is.
Hier 1200KB, maar die ligt normaal op 1800/1900KB. :(

 • ginod
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 22-03 15:12
lt_cmd_data schreef op zondag 15 november 2009 @ 15:08:
[...]

Ik moet regelmatig (soms 5x) download annuleren en vervolgens herstarten, dan gaat hij weer met vollebak.
Ik heb dat dus juist met een radiozender in Winamp. Pas na 5/6 keer gaat hij ineens heeel snel bufferen, en dan kan ik ook zonder problemen luisteren. Het is alsof er 4 van de 5 apparaten kapot zijn, en je bij de 5e poging ineens op de goeie uitkomt !

24/7: Legendary Club Sounds on http://tunein.com/radio/Lazer-Hot-Hits-s161805/


Anoniem: 151007

Ik wordt echt ronduit ziek van die verbinding!

 • Dorus12
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 01:02
Hier ook heeeeeele trage verbindingen naar sommige sites.
Andere gaan super.
Vreemd.

Telfort heeft gevraagd aan alle met een "stroperige verbinding" een dm te sturen aan Webcare.

 • giantgiantus
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 23:17
Ik snap er ook niets van. Sommige site's werken als normaal, download snelheid met usenet is ook prima, maar sommige site's krijg ik helemaal niet geladen. Het is ook niet de DNS server. Hij vind de website direct.
Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd wel echt veel meer problemen met internet ondervind.

 • Sideshowbobbie
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 24-03 14:39
Ook hier sommige sites die nagenoeg niet doorladen en andere sites doen het perfect. Erg irritant. Het is echt een jaar lang goed gegaan, geen problemen. Maar sinds een maand loopt het niet altijd even vlekkeloos...

 • Dorus12
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 01:02
Gelukkig werkt tweakers wel anders hadden we het niet van elkaar geweten :)
Hopelijk reageert telfort snel.

 • BlueTec
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 21-02 21:24
Villean schreef op zondag 15 november 2009 @ 15:43:
[...]


Dat noem ik niet dramatich traag ik haal nu een spectculaire 0.6KB typisch dat het alleen met usenet is.
Je hebt gelijk, het is gewoon veel trager. 0.6KB is pre-isdn snelheid. Wel nostalgisch ;)

Trouwens mijn snelheid is gedurende de dag verder gedaald naar gemiddeld 300KB/s. :'(

 • rappie_nl
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 14-03 11:14

rappie_nl

Gewoon doen

Sinds deze week heb ik het idee dat sommige site traag laden. Maar vandaag is een dieptepunt, sommige sites laden extreem traag. Erg vervelend.

Een voorbeeld is citymall036.nl (duurde 23 minuten), gmail, tweakers, zijn daar in tegen wel goed te bereiken.

 • LoneRanger
 • Registratie: Februari 2000
 • Niet online
rappie_nl schreef op zondag 15 november 2009 @ 19:41:

Een voorbeeld is citymall036.nl (duurde 23 minuten)
Duurt hier iets van 15 seconden.
Ook even usenet getest maar die gaat hier ook maximaal. [1.9MB/s]

Only fools are enslaved by time and space.


 • spone
 • Registratie: Mei 2002
 • Niet online
Sideshowbobbie schreef op zondag 15 november 2009 @ 19:12:
Ook hier sommige sites die nagenoeg niet doorladen en andere sites doen het perfect. Erg irritant. Het is echt een jaar lang goed gegaan, geen problemen. Maar sinds een maand loopt het niet altijd even vlekkeloos...
Hier is het ook een jaar of wat goed gegaan, sinds twee maanden hier loopt het ronduit beroerd. Voor de rest hetzelfde verhaal als jij. Via een VPN en een proxyserver op het werk loopt het wel soepel, dus dan voorlopig maar op die manier even surfen.

Anoniem: 114910

Volgens mij is het niet alleen bij telfort, Ik hoor vrienden van mij die het net en kpn hebben met dezelfde problemen. Dus ik denk dat het probleem eerder ergens bij KPN ligt....

 • Wreckage1980
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 16-01 19:41
@ Telfort Webcare,

Ik moet nog steeds regelmatig (meerdere keren per dag) mijn modem resetten om weer verbinding te krijgen, dit had ik in deel 16 reeds gemeld, maar nog geen reactie gehad, vandaar mijn repost :)

Anoniem: 39403

rappie_nl schreef op zondag 15 november 2009 @ 19:41:
Sinds deze week heb ik het idee dat sommige site traag laden. Maar vandaag is een dieptepunt, sommige sites laden extreem traag. Erg vervelend.

Een voorbeeld is citymall036.nl (duurde 23 minuten), gmail, tweakers, zijn daar in tegen wel goed te bereiken.
En hoe loopt een traceroute bij jou?

Ik heb geen problemen met die site:
router#traceroute citymall036.nl

Type escape sequence to abort.
Tracing the route to citymall036.nl (91.184.10.53)

1 82-168-53-94.ip.telfort.nl (82.168.53.94) 20 msec 24 msec 24 msec
2 te-1-2.cr1.nkf.proserve.nl (195.69.144.214) 24 msec 20 msec 24 msec
3 te1-2-vl7.cr2.eun.nl.proserve.nl (80.84.254.46) 20 msec 24 msec 40 msec
4 vz011.hostnet.nl (91.184.8.67) 24 msec * 20 msec
5 citymall036.nl (91.184.10.53) 20 msec 24 msec 20 msec

router#ping 91.184.10.53 siz 1500 r 50 df

Type escape sequence to abort.
Sending 50, 1500-byte ICMP Echos to 91.184.10.53, timeout is 2 seconds:
Packet sent with the DF bit set
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Success rate is 100 percent (50/50), round-trip min/avg/max = 36/37/44 ms
router#

 • dôh
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 21-03 16:54
Villean schreef op zondag 15 november 2009 @ 15:43:
[...]


Dat noem ik niet dramatich traag ik haal nu een spectculaire 0.6KB typisch dat het alleen met usenet is.
Hetzelfde probleem heb ik sinds ca. een week. Downloads starten op 0.6KB/sec. Wanneer ik de download een x aantal keer herstart knalt hij meteen richting the 2000KB/sec... Heel erg raar! Het ligt niet aan mijn source, want vanaf een andere verbinding haal ik direct de volledige snelheid.

Rare is, wanneer een file dan bijv. met 2000KB/sec binnen is gekomen, de volgende weer met 0.6KB/sec verder gaat.

Ik heb helemaal niks aan mijn instellingen lopen veranderen, heb voor de zekerheid het modem één keer opnieuw gestart. Haalde niks uit.

Is dit al een bekend probleem bij Telfort Webcare? :o Zo nee, kunnen jullie eens kijken wat hier de oorzaak van is? :)

Polestar 2 | Honda S2000


 • S0epkip
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 23-03 11:09
ronn0 schreef op zondag 15 november 2009 @ 01:57:
[...]


Jazeker, als alles is aangesloten moet je naar een domeinnaam / ip-adres in de installatiehandleiding gaan. Dan is het geactiveerd, succes. :)

(Komt voort uit het vorige topic)
Relaxt, dat ga ik proberen! :)

2430Wp ZW


 • rappie_nl
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 14-03 11:14

rappie_nl

Gewoon doen

Anoniem: 39403 schreef op zondag 15 november 2009 @ 21:47:
[...]

En hoe loopt een traceroute bij jou?

Ik heb geen problemen met die site:
router#traceroute citymall036.nl

Type escape sequence to abort.
Tracing the route to citymall036.nl (91.184.10.53)

1 82-168-53-94.ip.telfort.nl (82.168.53.94) 20 msec 24 msec 24 msec
2 te-1-2.cr1.nkf.proserve.nl (195.69.144.214) 24 msec 20 msec 24 msec
3 te1-2-vl7.cr2.eun.nl.proserve.nl (80.84.254.46) 20 msec 24 msec 40 msec
4 vz011.hostnet.nl (91.184.8.67) 24 msec * 20 msec
5 citymall036.nl (91.184.10.53) 20 msec 24 msec 20 msec

router#ping 91.184.10.53 siz 1500 r 50 df

Type escape sequence to abort.
Sending 50, 1500-byte ICMP Echos to 91.184.10.53, timeout is 2 seconds:
Packet sent with the DF bit set
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Success rate is 100 percent (50/50), round-trip min/avg/max = 36/37/44 ms
router#
Dit is mijn trace route. Ik kan niks vreemds ontdekken daarin. Het zelfde probleem heb ik met sidn.nl. Beide sites laden wel (geen time-out e.d). Maar gaan echt ontzettend langzaam. Als ik naar de (html) source van beide website kijk dan zie ik dat er beetje bij beetje een paar regels bijkomen. Sidn website is na 4 minuten nog bij regel 17.

Ik heb het voor de zekerheid ook getest met m'n netboek en oude laptop. Zelfde resultaat, dat terwijl andere website normaal bereikbaar zijn.

Tracing route to citymall036.nl [91.184.10.53]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 10.0.0.1
2 2 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.254
3 * 21 ms 20 ms 82-169-7-254.ip.telfort.nl [82.169.7.254]
4 21 ms 20 ms 20 ms te-1-2.cr1.nkf.proserve.nl [195.69.144.214]
5 21 ms 21 ms 20 ms te1-2-vl7.cr2.eun.nl.proserve.nl [80.84.254.46]
6 22 ms 20 ms 21 ms vz011.hostnet.nl [91.184.8.67]
7 20 ms 20 ms 20 ms vps1466.vandalfsenmedia-vps.nl [91.184.10.53]

Trace complete.

Anoniem: 300018

@all,

Er lijken problemen met dataverkeer te zijn. We zijn momenteel druk bezig het probleem te lokaliseren, ik houd jullie op de hoogte. We blij zijn dat jullie het hier ook melden, wat bijdraagt aan de impact analyse.

Wouter

[Voor 31% gewijzigd door Anoniem: 300018 op 16-11-2009 09:53]


 • Fist
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 21:25
Ik heb ook al een hele tijd problemen met mijn telfort verbinding. Al sinds jaren viel de verbinding vaak weg indien ik torrents downloadde. Soms viel ie helemaal niet uit, maar meestal bleef hij uitvallen en ging hij niet meer aan tot ik hem resette. Hij valt dan uit, en gaat na ongeveer 2 minuten weer terug aan. Soms valt hij ook uit bij normaal gedrag. Draadloos+draad vallen in dat geval uit. Dit probleem doet zich al tijden voor. Een tijd geleden hadden we al gebeld naar de helpdesk, maar die kon ons toen vrij weinig zinnigs melden. Maar nu ik MW2 heb aangeschaft, en de multiplayer gewoon niet kan spelen door de verbinding, ben ik het zat en ga er toch echt achteraan.
Hoop dat ik via deze weg antwoord kan krijgen, Anders moet ik weer dat dure helpdesk nummer bellen:(

[Voor 5% gewijzigd door Fist op 16-11-2009 10:52]


 • Ruffzz
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 23-03 08:39
Ik vroeg me af of het mogelijk is via het modem een (vast) nummer te blokkeren. Zo ja kan iemand mij uitleggen hoe ? Thx

 • Villean
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 20-03 19:14
Anoniem: 300018 schreef op maandag 16 november 2009 @ 09:20:
@all,

Er lijken problemen met dataverkeer te zijn. We zijn momenteel druk bezig het probleem te lokaliseren, ik houd jullie op de hoogte. We blij zijn dat jullie het hier ook melden, wat bijdraagt aan de impact analyse.

Wouter
In mijn geval is dat het dichtknijpen van de usenet poorten 119 & 583 en met SSL. En dit heb ik getest door mijn Laptop mee te nemen naar de buurvrouw die ook telfort heeft en daar op het netwerk aan te sluiten. En het probleem was weg :+ . Sterker nog om er volledig zeker van de zijn hebben we even modems gewisseld en het probleem is er alleen in mijn huis.

Het lijkt me toch erg sterk dat het dan aan mij ligt als we volledig netwerk gewisseld hebben en het probleem alleen bij mij optreed. En tevens ook alleen met usenet want torrens en dergelijk gaan wel goed.

Core i75820K@4Ghz | 128GB DDR4 | GTX680 | // Canon R5 | 14mm F2.8L II | 35mm F1.4L II | 50mm F1.2L | 70-200mm F2.8 IS II | Sigma 85mm F1.4 |


 • ginod
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 22-03 15:12
Anoniem: 300018 schreef op maandag 16 november 2009 @ 09:20:
@all,

Er lijken problemen met dataverkeer te zijn. We zijn momenteel druk bezig het probleem te lokaliseren, ik houd jullie op de hoogte. We blij zijn dat jullie het hier ook melden, wat bijdraagt aan de impact analyse.

Wouter
Ben benieuwd ! In ieder geval tof dat er via deze weg gelijk contact is. Ik ben eigenlijk ook geen echte klager, want op zich kun je nog wel internetten, maar Usenet gaat inderdaad een stuk trager, a 1,2 MB/s ipv 1,9 MB, en sommige sites / radiostreams is inderdaad, 4 a 5 keer opnieuw connecten, en dan gaat het ook goed.

Alleen servers overnemen via RADMIN gaat vaak enorm t....r.....a.....a....g. Wat normaal goed gaat.

24/7: Legendary Club Sounds on http://tunein.com/radio/Lazer-Hot-Hits-s161805/


 • ind0mi
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 24-03 14:06

ind0mi

PSN: DexFaya

Ik heb al een hele tijd internet van Telfort ben er zeer tevreden mee.. maar ben nu aant twijfelen om telefonie van Telfort ook erbij te pakken. (loopt nu nog via Ziggo) . Wat is jullie ervaring met Telfort telefonie?

 • o_f_course
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 24-03 14:08
ind0mi schreef op maandag 16 november 2009 @ 10:41:
Ik heb al een hele tijd internet van Telfort ben er zeer tevreden mee.. maar ben nu aant twijfelen om telefonie van Telfort ook erbij te pakken. (loopt nu nog via Ziggo) . Wat is jullie ervaring met Telfort telefonie?
Ik heb weinig te klagen meer hierover (Lunteren). Gelukkig is er dan nog Voicemail en die kun je naar een vrij instelbare e-mail adres laten sturen.
Zo af en toe reset ik de modem (stekker eruit en er weer in na een paar seconden :O ). Anders krijg ik geen remote desktop connectie met kantoor.
Dat hoort natuurlijk niet nodig te zijn, maar daar ben ik wel aan gewend.

Door die resets heb ik natuurlijk niet echt super lange termijn tests voor de telefoon.

Geluidskwaliteit is goed, geen hakkelende verbinding oid.

Soms heb je rare dingen: bv pasgeleden bij bellen: gaat over, plotseling in gesprek. Maar dat kan ook heel goed aan ontvangende kant zijn. nogmaals proberen en hij gaat gewoon over.
En dat soort problemen is echt zeldzaam tegenwoordig.

Ik ben er wel tevreden over tegenwoordig.
Oude koeien: twee jaar geleden was het echt bagger... Toen was ik echt blij dat ik ook een mobiel had.

facts don't care about your feelings


 • pauldegroot
 • Registratie: April 2006
 • Niet online

pauldegroot

silent sounds

Hier ook problemen met de snelheid.

Normaal haal ik ongeveer 1200KB/s en nu tussen de 50 en 200 KB/s.
Dit sinds drie dagen geleden, mijn modem geeft ook rare waardes ineens zonder dat er aan de bekabeling iets veranderd is.

Hier mijn line test:
DSL 11195 kbps / 1031 kbps

noise margin upstream: 10 db
output power downstream: 21 db
attenuation upstream: 13 db
tone 0- 31: 00 00 00 06 89 ab cc cc cc cd cd cc cc cb bb aa
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 6 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 30 db
tone 32- 63: 02 36 78 99 9a ab bb bb cc cc cd dd dd dd dd dd
tone 64- 95: d2 cc cc cc cc cc cc cc cb bc cb bb bc bb bb bb
tone 96-127: bb bb bb bb bb bb bb bb ab aa ab ba aa aa aa aa
tone 128-159: aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa a9
tone 160-191: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99
tone 192-223: 99 99 99 88 88 88 88 88 88 88 88 88 88 88 88 88
tone 224-255: 88 88 88 88 88 88 88 88 88 88 87 77 77 87 87 75
tone 256-287: 07 9b bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb ba bb
tone 288-319: ab aa aa aa aa aa aa aa aa aa 99 99 99 99 99 88
tone 320-351: 88 88 88 77 77 77 77 66 66 55 42 24 55 55 54 44
tone 352-383: 44 43 33 33 23 22 22 22 22 11 22 22 22 22 22 22
tone 384-415: 22 12 22 22 22 21 00 00 11 22 22 22 22 22 22 22
tone 416-447: 22 22 22 22 22 21 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22
tone 448-479: 22 22 20 00 02 22 12 22 22 22 22 12 11 11 11 11
tone 480-511: 11 10 01 10 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
Tussen de 7 en 6/5 zit heel veel ruis.

Dit is in Haren (GN) trouwens.

 • Generals
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 22-02 11:29
Ook hier heb ik sinds gisteren/vandaag problemen met de snelheid. Normaal gesproken haal ik zo'n 880KB/s en nu verschilt het continu tussen de 50 en 300KB/s. Upload is wel normaal.

Locatie: Dalen (Drenthe)

 • pauldegroot
 • Registratie: April 2006
 • Niet online

pauldegroot

silent sounds

Mijn upload is inderdaad ook nog normaal.

Anoniem: 327102

}:O Voor iedereen met problemen met openen van sommige websites! }:O

Als je weer eens een site hebt die megatraag opent, druk op conrol+shift+delete en verwijder tijderlijke internet bestanden (internet explorer), druk dan op F5.
In mijn geval opent ie de site dan wel.

Het is natuulijk geen oplossing maar zo lang telfort nog geen oplossing bied kan je tenminste wel die site openen.

Verder raad ik iedereen aan om eens in de 3 dagen telfort te bellen en het probleem voor te leggen, misschien dat ze er dan wat vaart achter zetten.

En voor de kosten hoef je het niet te laten want telfort heeft de kosten van de helpdesk (0900-99596) teruggeschroeft naar 1 eurocent per minuut.

 • Harmen
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 22:31

Harmen

⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Heb er hier sinds gisteravond ook last van.
Werk thuis, dus merk het nu overal mee.

Streaming internet klapt er vaak uit.
Tevens bel ik zakelijk via voip, dit hapert behoorlijk.
Mn vaste lijn haperde ook vernam ik net.
Wel balen.

Iemand al gesproken met de helpdesk?

Line test:
noise margin upstream: 11 db
output power downstream: 21 db
attenuation upstream: 10 db
tone 0- 31: 00 00 00 07 99 ab cc cc cd dd dc cc cc cb ba 98
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 6 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 25 db

Locatie, Groningen-Zuid

[Voor 101% gewijzigd door Harmen op 16-11-2009 14:44]

Whatever.


Anoniem: 327102

Komt misschien door mij, ben net helemaal uit me dag gegaan bij die helpdesk en ze hebben me toen met iemand doorverbonden die een heel stuk hoger stond als die domme telefonisten in de eerste lijn. Ze garandeerden me dat er iets aan gedaan zou worden.

Heb ook gelijk uitgelegd wat ik allemaal al gedaan had voordat ze met die hele vragenlijst komen want die sukkels zijn gewoon van de straat af geraapt en werken volgens een stappenplan uit een boekje.

[Voor 28% gewijzigd door Anoniem: 327102 op 16-11-2009 14:43]


 • xxxMaverick
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 23-03 15:50
Anoniem: 327102 schreef op maandag 16 november 2009 @ 14:40:
Komt misschien door mij, ben net helemaal uit me dag gegaan bij die helpdesk en ze hebben me toen met iemand doorverbonden die een heel stuk hoger stond als die domme telefonisten in de eerste lijn. Ze garandeerden me dat er iets aan gedaan zou worden.

Heb ook gelijk uitgelegd wat ik allemaal al gedaan had voordat ze met die hele vragenlijst komen want die sukkels zijn gewoon van de straat af geraapt en werken volgens een stappenplan uit een boekje.
Lol, ze hebben je gewoon naar de buurman doorgezet die vervolgens zei: ja meneer gaan we oplossen!

En weer verlaat een tevreden klacht het pand :o

 • Tourniquet
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 23-03 23:41

Tourniquet

Hiya, fellas!

Ik ben voor mijn ouders een beetje aan het rondshoppen naar een nieuwe internet+bellen abo. Momenteel zitten ze op een Het Net (inmiddels opgegaan in KPN) Surfen & Bellen abo van € 29,95 + €10 voor onbeperkt bellen. De internetsnelheid is inmiddels zwaar uit de tijd (1,5 Mb/s / 256 Kb/s) dus het lijkt de de moeite waard om over te stappen op bijvoorbeeld Telfort 20 Mb + vast bellen voor € 34,90. Ze gaan er dan qua internetsnelheid enorm op vooruit en het is ook nog eens € 5 goedkoper (dat compenseert de € 0,05 startkosten per gesprek weer ;) )

Ik maak me alleen een beetje zorgen over een soepele overstap (heb inmiddels al genoeg "horrorverhalen" gehoord van mislukte overstappen). Voor Het Net Internet&Bellen lag er namelijk een ISDN-lijn en ik heb het vermoeden dat de verbinding nog steeds via een ISDN DSLAM loopt. De Experiabox die ze nu hebben is volgens mij ook een Annex-B type.

Is het nu gewoon mogelijk om bovengenoemd Telfort abo aan te vragen? Want als ik op de site van Tele2 een beschikbaarheidscheck doe krijg ik een afwijzend resultaat omdat het telefoonnummer nog bekend staat als ISDN-lijn.

If our brain was easy to understand, we would be too dumb to understand.


Anoniem: 327102

xxxMaverick schreef op maandag 16 november 2009 @ 14:44:
[...]


Lol, ze hebben je gewoon naar de buurman doorgezet die vervolgens zei: ja meneer gaan we oplossen!

En weer verlaat een tevreden klacht het pand :o
Ik denk t niet, want er staat nu ineens een melding op de storingspagina :+ zie link

[Voor 16% gewijzigd door Anoniem: 327102 op 16-11-2009 14:59]


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 01:15
Tourniquet schreef op maandag 16 november 2009 @ 14:46:
Ik maak me alleen een beetje zorgen over een soepele overstap (heb inmiddels al genoeg "horrorverhalen" gehoord van mislukte overstappen). Voor Het Net Internet&Bellen lag er namelijk een ISDN-lijn en ik heb het vermoeden dat de verbinding nog steeds via een ISDN DSLAM loopt. De Experiabox die ze nu hebben is volgens mij ook een Annex-B type.
Je hebt dus nu ADSL over ISDN, ik zou ofwel aan webcare of telefonisch vragen of dat zonder meer overgezet kan worden. Waarschijnlijk kan er best rekening mee gehouden worden.

specs


 • pauldegroot
 • Registratie: April 2006
 • Niet online

pauldegroot

silent sounds

Het is wel heel bont aan het worden inmiddels, maximaal 25KB/s met de 100MB image van de telfort server. Gemiddeld 18KB/s! Hoop dat ze er snel iets aan doen.

Anoniem: 300018

@all,

Om 2 uur vanmiddag heeft 1 van onze leveranciers een wijziging in zijn netwerk gemaakt, waarschijnlijk zijn hiermee de problemen verholpen. Graag ontvangen we voorbeelden van gebruikers die na 2 uur vanmiddag nog problemen ondervinden.

@pauldegroot,

Downloaden vanaf ftp.telfort.nl staat compleet los van bovenstaande storing. Sinds wanneer ondervindt u problemen met de snelheid?

Wouter

[Voor 22% gewijzigd door Anoniem: 300018 op 16-11-2009 16:11]


 • Harmen
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 22:31

Harmen

⭐⭐⭐⭐⭐⭐

@Telfort Webcare,

Als jullie eens terug kijken naar de reacties van ons dan kan je het zien.

Voorbeeld:
Speedtest.net (download 0,64Mb/s / upload 0,85 Mb/s)
Downloaden van een 100MB test file gaat met 20/30 KB/s
http://speedtest.bbned.nl/download/file100mb.bin
Livestreams die steeds uitvallen.
Telefoon hapert

[Voor 8% gewijzigd door Harmen op 16-11-2009 16:14]

Whatever.


Anoniem: 327124

Ik heb sindskort een nieuwe router, En ik heb nu de sitecom 300n : http://www.hardware.info/images/news/sitecom_wl_306_550.jpg

Sindsdien valt er niks meer uit, ik heb hem nu bijna 2.5 weken ;-)

[Voor 70% gewijzigd door Anoniem: 327124 op 16-11-2009 16:14]


 • pauldegroot
 • Registratie: April 2006
 • Niet online

pauldegroot

silent sounds

Ik zit nog steeds op 25KB/s met uitschieters naar 80dus voor mij nog steeds hetzelfde probleem.
Mijn ouders hebben ook een aansluiting hier in Haren en die zitten op 1.1MB/s in plaats van de gebruikelijke 1.9 tot 2 MB/s.

Meer mensen met Telfort ken ik zo niet.

Anoniem: 300018

@Harmen,

Heeft het laden van websites na 14:00 uur nog problemen opgeleverd? Welke snelheden haalt u (op dit moment) naar ftp://ftp.telfort.nl/pub/test/100megabyte.bin?

Wouter

 • Harmen
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 22:31

Harmen

⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Hij blijft steken op 50 KB/sec.

[Voor 3% gewijzigd door Harmen op 16-11-2009 16:27]

Whatever.


Anoniem: 300018

@Harmen,

Direct bedraad via ZyXEL modem, zonder andere computers en/of VPN en dergelijke grappen? Download u mbv browser of ftp client? Zou u uw gegevens (postcode zonder spatie + huisnummer) per DM toe kunnen zenden?

Wouter

 • pauldegroot
 • Registratie: April 2006
 • Niet online

pauldegroot

silent sounds

@Webcare

Op dit moment haal ik tussen de 20 en de 35KB/s met de 100megabyte.bin. Ik geloof dat mijn snelheid sinds afgelopen zaterdag of vrijdag gezakt is.

Eerst kwam ik niet meer hoger dan 350KB/s en dit zakte later door tot 200 tot 250KB/s. Sinds gisteravond is de snelheid maximaal 90KB/s en nu dus rond de 30KB/s

Dit is ook direct bedraad. ISRA>10cm kabel>modem>5m UTP>PC.

[Voor 8% gewijzigd door pauldegroot op 16-11-2009 16:32]


 • Wreckage1980
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 16-01 19:41
@ Webcare,

Vandaag kreeg ik heel vrolijk een rekening van mijn vorige ISP KPN voor komende maand.. blijkbaar hebben jullie de opzegging niet goed geregeld? Lijkt mij niet de bedoeling dat ik zometeen dubbele kosten heb.

Overigens werkt mijn modem nog steeds bagger!

Anoniem: 327102

@webcare

Werkt nog steeds mega traag, site zoals MSN, Paypal, Rabobank, en ga zo maar door.

Als je t mij vraagt is het gewoon een probleem met de DNS server van Telfort want ik heb het probleem alleen maar met browser gerelateerde handelingen.

Op me usenet account haal ik zonder problemen 2000 kbps/sec
Ook via ftp downloaden haal ik bijna de volle mep binnen.

 • Spacespider
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 21:16
Anoniem: 327102 schreef op maandag 16 november 2009 @ 17:09:
@webcare

Werkt nog steeds mega traag, site zoals MSN, Paypal, Rabobank, en ga zo maar door.

Als je t mij vraagt is het gewoon een probleem met de DNS server van Telfort want ik heb het probleem alleen maar met browser gerelateerde handelingen.

Op me usenet account haal ik zonder problemen 2000 kbps/sec
Ook via ftp downloaden haal ik bijna de volle mep binnen.
Lijkt me niet... Werkt het wel goed als je andere DNS servers (bijvoorbeeld OpenDNS) gebruikt dan?

 • jejeh
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 00:08
nope hier ook opendns en ook last van dikke shit door een dunne pijp.
veel sites werken prima ,sommige laten lang op zich wachten.

Anoniem: 206812

ook hier toch nog steeds een aantal pagina's die erg langzaam laden.[of niet ] [gebruik al lang open dns maar heb ook normale dns geprobeerd geen verschil]]

dus probleem lijkt toch niet verholpen te zijn.
gekke is inderdaad dat ik ook wel gewoon kan downloaden en het bin bestand ook op normale snelheid binnenkomt [iets trager welliswaar maar niet noemenswaardig]

[Voor 12% gewijzigd door Anoniem: 206812 op 16-11-2009 18:53]


 • Tourniquet
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 23-03 23:41

Tourniquet

Hiya, fellas!

Loekie schreef op maandag 16 november 2009 @ 15:17:
[...]

Je hebt dus nu ADSL over ISDN, ik zou ofwel aan webcare of telefonisch vragen of dat zonder meer overgezet kan worden. Waarschijnlijk kan er best rekening mee gehouden worden.
Ik heb inmiddels in (hele) oude topics gelezen dat het geen probleem moet zijn. De oude ISDN lijn wordt gewoon in de centrale omgezet naar POTS. :)

If our brain was easy to understand, we would be too dumb to understand.


 • UTwizard
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 24-03 16:49
Ook hier (postcode 7103) last van traag openende websites en mijn Usenet downloads blijven hangen op 760 kb/s (constant) in plaats van de standaard 1800.

 • Villean
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 20-03 19:14
We hebben weer snelheid eerst 0.6KB nu 1MB tis nog niet wat het geweest was maar we kunnen weer vooruit :)

Core i75820K@4Ghz | 128GB DDR4 | GTX680 | // Canon R5 | 14mm F2.8L II | 35mm F1.4L II | 50mm F1.2L | 70-200mm F2.8 IS II | Sigma 85mm F1.4 |


 • giantgiantus
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 23:17
Bij mij in Amsterdam werkt alles weer naar behoren.

 • Ruudox
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 20:46
Hier in de buurt van Enschede gaat het internet ook al traag.
Mijn download blijft op 5a600kb/s(normaal 2100).
Dacht eerst dat het aan usenet lag maar ik merkte later dat alles traag ging.

 • Anoniem: 327189
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
Hier in Hardenberg is het ook kommer en kwel met mn Telfort verbinding. Het word idd steeds trager heb ik het idee. Ik haal nu op Speedtest met pijn en moeite 50 kb, terwijl ik normaal op mn 20mb verbinding 13mb ofzo haal. Upload lijkt wel redelijk normaal.

 • AtRi
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 24-03 15:55
Uit de openingspost, voor wie die niet gelezen heeft:

Waarschuwing:
Melding van 'het werkt hier niet/wel' heeft weinig toegevoegde waarde in dit topic! Bespreek iets specifiek of laat de reactie achterwege, niemand kan er iets mee. GoT is geen plaats om storingen te melden over diensten. Willen we ook allemaal stoppen (of ernstig matigen) met het posten van speedtest plaatjes? Meldt het liever in tekst wat je meet en wat de resultaten zijn, houdt het meer leesbaar.

 • S0epkip
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 23-03 11:09
ronn0 schreef op zondag 15 november 2009 @ 01:57:
[...]


Jazeker, als alles is aangesloten moet je naar een domeinnaam / ip-adres in de installatiehandleiding gaan. Dan is het geactiveerd, succes. :)

(Komt voort uit het vorige topic)
Vandaag het modem aangesloten, echter geen DSL verbinding verkregen. Na een uur nog steeds geen knipperende (en vooral geen constant brandende) DSL led gezien, helaas.

Het modem zit direct op het ISRA punt in de woonkamer, waar twee aderparen binnenkomen. Het tweede aderpaar moet ik nog proberen.

2430Wp ZW


Anoniem: 39403

pruimman schreef op maandag 16 november 2009 @ 19:35:
Hier in de buurt van Enschede gaat het internet ook al traag.
Mijn download blijft op 5a600kb/s(normaal 2100).
Dacht eerst dat het aan usenet lag maar ik merkte later dat alles traag ging.
Probeer eens iets specifieker te zijn. Hier heeft echt niemand iets aan. Waardeloze post.

Traceroutes, en waar download je vandaan? Daar hebben ze bij Telfort iets aan. Je bent toch een tweaker!! ;)

 • xxxMaverick
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 23-03 15:50
Nou die snelheid blijft echt klote zeg. Nu met 200kb/s aan het downloaden in grabit. Normaal 1.8mb/s, go telfort.

En op die servicepagine van ze doen ze of alles gewoon goed loopt????

/edit

ook slordig dat de link naar de serviceblog op de homepage gewoon niet werkt, daar klikt dus duidelijk nooit iemand op

[Voor 26% gewijzigd door xxxMaverick op 16-11-2009 22:36]


 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 22-03 20:05
xxxMaverick schreef op maandag 16 november 2009 @ 22:35:
Nou die snelheid blijft echt klote zeg. Nu met 200kb/s aan het downloaden in grabit. Normaal 1.8mb/s, go telfort.
Waar vandaan is wel handig om te melden, welke usenet aanbieder gebruik je bijvoorbeeld met hoeveel threads?

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • robbvdb
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 24-03 00:02
Anoniem: 39403 schreef op maandag 16 november 2009 @ 22:09:
[...]


Probeer eens iets specifieker te zijn. Hier heeft echt niemand iets aan. Waardeloze post.

Traceroutes, en waar download je vandaan? Daar hebben ze bij Telfort iets aan. Je bent toch een tweaker!! ;)
Je hebt gelijk dat aan zijn post niemand iets heeft. Maarrrr......denk jij nu werkelijk dat ze op hoger technisch niveau bij Telfort niet weten waar de schoen wringt? Dat men afhankelijk is van de Tweakers hier die aangeven waar het fout gaat?

Daar kan men heel eenvoudig elke status van het netwerk zien en monitoren, naar de individuele klanten toe en al helemaal naar hun 'leveranciers' toe zoals de webcare dat zo mooi noemt! Daar kunnen ze zelfs precies bekijken hoe vol 'de pijp'naar buiten zit, en hoeveel capaciteit er nog overte kort is. Bij de term overboeking hebben die providers het altijd over de overboeking direct op de centrale en eigen netwerk; laat maar eens een dag bij alle Nederlandse providers een team van tweakers mee-snuffelen achter de schermen.
Dan weet je meteen waarom die ene provider inderdaad veel sneller aanvoelt dan de ander terwijl hij op papier even snel zou moeten zijn of zelfs langzamer.

Telfort loopt al vanaf de overname van Tiscali op het randje van de capaciteit 'naar buiten' ; het interne netwerk van Telfort blinkt niet uit in stabiliteit en kwaliteit maar komt nog wel een beetje op een snelheid die ze kunnen verdedigen met wat ze in het contract lijken te bieden. We zijn bij Telfort inmiddels aangekomen in een tijd, waar marketing het enige is dat telt, waarbij ze moeten gillen over de 20Mb voor een schappelijke prijs, maar waar ze verzwijgen dat de geringe capaciteit naar buiten maakt dat pagina`s van ver met regelmaat laden zoals in het tijdperk van de inbelmodems!

Dat internet pagina`s werkelijk ( zeker in relatie tot andere providers ! ) nooit echt meer vlot zijn geweest na de overname zit hem puur in de keuze van de routering, leveranciers en de ingekochte capaciteit.
Doe voor de lol als je de kans eens hebt vanaf 2 huizen naast elkaar een test vanaf telfort en vanaf een andere "KPN-provider" naar een server 'ver weg'. Zowel een tracert als een flinke download. Zie je hem al; de route gaat voor een heel groot gedeelte identiek, en lokaal ( op KPN en Telfort ) draai je allebei je snelheid wél, naar buiten haal je hem niet op Telfort, wél op die andere KPN-provider met dezelfde route.

Telfort is gewoon KPN, maar dan het B-merk; daar is duidelijk in de marketing voor gekozen ( als je probleem met Telfort juridisch wat lastiger voor ze wordt krijg je zelfs antwoord van .....uist ja:KPN! ipv van Telfort ).

KPN bepaalt ook dus hoe ver de kraan open gaat vanaf de backbone naar buiten; en dat is beduidend minder ver dan bij haar andere providers die meer kosten. Het is dat de andere netwerken ( zoals BBned bijv. ) de capaciteit ook niet hebben, maar anders moesten we met zijn allen de club van KPN maar eens de rug toe keren..

Allemaal op naar de kabel, glasvezel en BBned zal KPN en haar dochters misschien eens tot ander gedachten brengen als het om marketing gaat. Of doet telfort het wél goed? KPN maakt recordwinsten, iemand die de cijfers van Telfort ergens weet te vinden?

 • Anoniem: 327189
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
Volgens mij heeft elke provider wel wat. Ik zat voor de overname van via Speedlinq op het BBnet, wat een verschrikkelijk drama was (Vooral met de VOIP en eindeloos klapperen). Sinds de overname is dat een stuk stabieler geworden. Wat mijn geduld positief beinvloed is dat je nu eenmaal niet voor een dubbeltje op de eerste rang kunt zitten en over het algemeen ben ik ook dik tevreden al haal ik de 20mb bij lange na niet.

Overigens heb ik mn normale snelheid weer terug hier. Mn payservertje (XSnews) slurpt weer vrolijk met 1200 kb het usenet leeg. En ik neem de opmerkingen hier te rade en ga uitzoeken hoe ik in hemelsnaam een goede traceroute tevoorschijn tover lol.

 • xxxMaverick
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 23-03 15:50
bjck schreef op maandag 16 november 2009 @ 22:40:
[...]


Waar vandaan is wel handig om te melden, welke usenet aanbieder gebruik je bijvoorbeeld met hoeveel threads?
nu xsnews met 8 threads, paar weken geleden ben ik weggestapt van hitnews omdat de snelheid daar maar 1.2mb/s was. Achteraf blijkbaar ook telfort

 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 01:15
Tourniquet schreef op maandag 16 november 2009 @ 18:52:
[...]


Ik heb inmiddels in (hele) oude topics gelezen dat het geen probleem moet zijn. De oude ISDN lijn wordt gewoon in de centrale omgezet naar POTS. :)
Bij omzetting van ISDN naar IPB gebeurt die omzetting niet. Je hebt het dus over de overname door Telfort in zo'n geval?

specs


 • Tourniquet
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 23-03 23:41

Tourniquet

Hiya, fellas!

Loekie schreef op dinsdag 17 november 2009 @ 00:48:
[...]

Bij omzetting van ISDN naar IPB gebeurt die omzetting niet. Je hebt het dus over de overname door Telfort in zo'n geval?
Inderdaad. Zie o.a. remco_k in "Telfort Internet ervaringen topic - Deel 8" en bjck in "Telfort Internet ervaringen topic - Deel 4". Blijkbaar neemt Telfort (want KPN dochter?) wel de moeite om de lijn om te prikken, terwijl andere providers (Tele2) zeggen "sorry het is een ISDN-lijn, we kunnen niet leveren".

If our brain was easy to understand, we would be too dumb to understand.


 • ginod
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 22-03 15:12
Anoniem: 300018 schreef op maandag 16 november 2009 @ 16:07:
@all,

Om 2 uur vanmiddag heeft 1 van onze leveranciers een wijziging in zijn netwerk gemaakt, waarschijnlijk zijn hiermee de problemen verholpen. Graag ontvangen we voorbeelden van gebruikers die na 2 uur vanmiddag nog problemen ondervinden.

Wouter
Ik kon pas gisternacht proberen, maar mijn problemen leken opgelost te zijn ! :) Heb alleen Usenet niet kunnen testen, maar echte problemen had ik daar ook niet mee.

24/7: Legendary Club Sounds on http://tunein.com/radio/Lazer-Hot-Hits-s161805/


Anoniem: 39403

't spijt me zeer, maar ik heb nog niet 1 technisch stukje in je hele verhaal kunnen ontdekken.
Maarrrr......denk jij nu werkelijk dat ze op hoger technisch niveau bij Telfort niet weten waar de schoen wringt? Dat men afhankelijk is van de Tweakers hier die aangeven waar het fout gaat?

Daar kan men heel eenvoudig elke status van het netwerk zien en monitoren, naar de individuele klanten toe en al helemaal naar hun 'leveranciers' toe zoals de webcare dat zo mooi noemt!
Als echt alles te monitoren was, hadden ze net zo goed de helpdesk dicht kunnen gooien... Het is onmogelijk om echt alles te zien in een netwerk (beheer zelf ook zo een netwerk als dat van Telfort ;)), dus klant input kan dan helpen om je in de juiste richting te sturen. Het zou niet de eerste keer zijn dat mede dankzij goede input van een paar technische klanten de beheerder van het netwerk in de juiste richting gezet wordt.
Telfort loopt al vanaf de overname van Tiscali op het randje van de capaciteit 'naar buiten'
Ik kan je vertellen dat het met de capaciteit van Telfort momenteel echt wel goed zit. Je praat momenteel zelfs over enkele tientallen Gigabits overcapaciteit. Ergens lijkt iets niet lekker te zitten in het netwerk van Telfort momenteel, dat ben ik met je eens, dus laten we proberen ze te helpen ipv alleen te klagen. Dan hebben we binnenkort misschien een zeer goede internet dienst voor deze prijs ;)

 • o_f_course
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 24-03 14:08
Anoniem: 39403 schreef op dinsdag 17 november 2009 @ 09:26:
[...]
laten we proberen ze te helpen ipv alleen te klagen. Dan hebben we binnenkort misschien een zeer goede internet dienst voor deze prijs ;)
Precies.

Overigens: Diegene die OpenDNS adviseerde: ik heb het er weer uit gegooid. m'n remote verbinding via vpn wilde niet meer werken. Weer terug naar alleen Telfort's DNS.
Ik geef toe dat ik te weinig hiervan afweet, en het dus gewoon uit interesse gedaan had. ('baadt het niet dan schaadt het ook niet') Het heeft me vanmorgen echter een uur werktijd gekost. |:(
Nie wieder. (Dus wel schade, vooral als je het op positie 1 en 2 in Zyxel's lijstje zet...)

M'n systeembeheerder heeft me een virtuele draai om de oren gegeven. :$

facts don't care about your feelings


 • o_f_course
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 24-03 14:08
@Telfort Webcare
Al iets over mijn verbinding gehoord? (ADSL1 bij Telfort versus ADSL2plus bij KPN op dezelfde centrale)

facts don't care about your feelings


Anoniem: 327102

Op de website van telfort staat dat t probleem opgelost is. Zie link

Ik moet zeggen, tot nu toe doet alles het snel met uitzondering van Rabo internetbankieren.
Die laat me pagina pas zien na 10 seconden.

Als het alleen die rabo site is die langzaam gaat kan ik er mee leven, daar kom ik toch niet vaak op. :+
Maar goed, laat ik niet te hard juichen.

Ben benieuwd hoe het nu bij anderen gaat.

Anoniem: 300018

robbvdb schreef op maandag 16 november 2009 @ 22:50:
[...]
Je hebt gelijk dat aan zijn post niemand iets heeft. Maarrrr......denk jij nu werkelijk dat ze op hoger technisch niveau bij Telfort niet weten waar de schoen wringt? Dat men afhankelijk is van de Tweakers hier die aangeven waar het fout gaat?

Daar kan men heel eenvoudig elke status van het netwerk zien en monitoren, naar de individuele klanten toe en al helemaal naar hun 'leveranciers' toe zoals de webcare dat zo mooi noemt! Daar kunnen ze zelfs precies bekijken hoe vol 'de pijp'naar buiten zit, en hoeveel capaciteit er nog overte kort is.
Onjuist. Bij zulke netwerken zit het netwerkbeheer echt niet achter een soort supercomputers waar ze een verbinding individueel kunnen volgen vanaf het telefoonstopcantact bij de klant thuis tot aan de fiber backbone en dat voor bijvoorbeeld een half miljoen aansluitingen tegelijk. Zo werkt het simpelweg niet.

Daarom is het juist heel waardevol om feedback van gebruikers te krijgen, het zij via de klantenservice, het zij via dit forum.

Op die manier kunnen snel patronen ontdekt worden en des te sneller kunnen problemen worden opgelost.
Bij de term overboeking hebben die providers het altijd over de overboeking direct op de centrale en eigen netwerk; laat maar eens een dag bij alle Nederlandse providers een team van tweakers mee-snuffelen achter de schermen.
Dan weet je meteen waarom die ene provider inderdaad veel sneller aanvoelt dan de ander terwijl hij op papier even snel zou moeten zijn of zelfs langzamer.
Overboeking doet iedereen natuurlijk, als je 100.000 aansluitingen hebt van 20Mb heb je geen 2.000.000Mb aan bandbreedte nodig. Er wordt uiteraard voldoende aan capaciteitsmanagement gedaan om te voorkomen dat klanten ooit overboeking zouden kunnen merken. Langzamere snelheid is niet altijd een gevolg van capaciteit te kort en dus van overboeking, zo zwart/wit is het niet.
Telfort loopt al vanaf de overname van Tiscali op het randje van de capaciteit 'naar buiten' ; het interne netwerk van Telfort blinkt niet uit in stabiliteit en kwaliteit maar komt nog wel een beetje op een snelheid die ze kunnen verdedigen met wat ze in het contract lijken te bieden. We zijn bij Telfort inmiddels aangekomen in een tijd, waar marketing het enige is dat telt, waarbij ze moeten gillen over de 20Mb voor een schappelijke prijs, maar waar ze verzwijgen dat de geringe capaciteit naar buiten maakt dat pagina`s van ver met regelmaat laden zoals in het tijdperk van de inbelmodems!
Onjuist. Afgelopen zomer is de capaciteit van ons core netwerk en transit/peering zelfs verviervoudigd en voor die tijd was er ook al sprake van overcapaciteit.

De uitbereiding is gedaan om voorbereidt te zijn op de toekomst en om ook dan een goed werkende verbinding te kunnen garanderen.

De capaciteit van het core netwerk heeft overigens ook niets met de intrainsnelheid van een verbinding te maken.
Dat internet pagina`s werkelijk ( zeker in relatie tot andere providers ! ) nooit echt meer vlot zijn geweest na de overname zit hem puur in de keuze van de routering, leveranciers en de ingekochte capaciteit.
Doe voor de lol als je de kans eens hebt vanaf 2 huizen naast elkaar een test vanaf telfort en vanaf een andere "KPN-provider" naar een server 'ver weg'. Zowel een tracert als een flinke download. Zie je hem al; de route gaat voor een heel groot gedeelte identiek, en lokaal ( op KPN en Telfort ) draai je allebei je snelheid wél, naar buiten haal je hem niet op Telfort, wél op die andere KPN-provider met dezelfde route.
Onjuist. Aan ons Tiscali core netwerk is zelfs vrijwel niets veranderd. Zeker niet in negatieve zin. Dit netwerk is niet de oorzaak van de vertraging die sommige klanten merken en heeft zelfs overcapaciteit.

We merken dat er een aantal gebruikers zijn die last hebben van dit probleem. De voorbeelden die we tot nu toe hebben zijn gebruikers die op het KPN netwerk zitten, echter heeft het merendeel deel van onze klanten op het KPN netwerk geen last van dit probleem. Anders was het in dit topic nog wel even drukker dan het nu is!

Rob, het is dus absoluut niet zo zwart wit te stellen als je hier doet.
Telfort is gewoon KPN, maar dan het B-merk; daar is duidelijk in de marketing voor gekozen ( als je probleem met Telfort juridisch wat lastiger voor ze wordt krijg je zelfs antwoord van .....uist ja:KPN! ipv van Telfort ).

KPN bepaalt ook dus hoe ver de kraan open gaat vanaf de backbone naar buiten; en dat is beduidend minder ver dan bij haar andere providers die meer kosten. Het is dat de andere netwerken ( zoals BBned bijv. ) de capaciteit ook niet hebben, maar anders moesten we met zijn allen de club van KPN maar eens de rug toe keren..
Totaal uit de lucht gegrepen. Zo werkt dit niet.
Allemaal op naar de kabel, glasvezel en BBned zal KPN en haar dochters misschien eens tot ander gedachten brengen als het om marketing gaat. Of doet telfort het wél goed? KPN maakt recordwinsten, iemand die de cijfers van Telfort ergens weet te vinden?
De jaarcijfers zijn sinds Telfort onderdeel is geworden van KPN hier te vinden: http://www.kpn.com/corporate/nl-1.htm

Nogmaals een oproep aan iedereen die last heeft van trage pageloads, maar ook diegene waar het alweer naar behoren werkt;

Graag ontvangen wij per DM uw postcode en huisnummer zodat dit probleem voor alle getroffen gebruikers zo snel mogelijk uit de wereld geholpen kan worden.

Hugo

[Voor 4% gewijzigd door Anoniem: 300018 op 17-11-2009 16:19]


 • cornfed99111
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 21:26
@ Telfort Webcare

Ik kan niet inloggen voor mijn orderstatus op de Telfort site.
Hij breekt af met een foutmelding.
Ik heb je een DM gestuurd met mijn gegevens.

Anoniem: 300018

@Tourniquet,
U heeft ondanks het opzeggen van de telefonie nu nog steeds ADSL over ISDN.
Bij een overname zullen wij, indien nadrukkelijk anders wordt aangegeven, u ook weer een ISDN modem leveren en zal het signaal nog steeds ADSL over ISDN zijn en niet over POTS.

@cornfed99111,

Vreemd, ik krijg met uw gegevens dezelfde foutmelding.
Ik kan u wel melden dat uw bestelling er goed in staat en alles op schema is om uw wensdatum van 1 december te gaan halen.

Hugo

 • cornfed99111
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 21:26
@ Telfort Webcare

Bedankt voor de nakijken. Ben weer gerust gesteld. :*)

 • Wreckage1980
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 16-01 19:41
@Telfort Webcare,

Ik heb dit reeds eerder gepost, maar nog geen antwoord.
Telfort zou mijn vorige ISP opzeggen, maar ik krijg toch nog een factuur voor komende maand?
Vorige ISP was KPN (HetNet), kunnen jullie nakijken hoe dit kan.

 • Hyena
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 23-03 13:04
Ik zie dat Telfort de aanbieding voor 20mb internet heeft verlengd tot 31 December 2009. Misschien offtopic maar ik heb een vraag over Telfort Voip. Is het mogelijk om naar het Telfort Voip SIP adres te bellen vanuit een andere SIP provider? (Bijv. Budgetphone) Laat Telfort peering toe naar hun netwerk?

Chill | BMW i3 60Ah Lodge Privé


Anoniem: 39403

Hyena schreef op dinsdag 17 november 2009 @ 14:48:
Ik zie dat Telfort de aanbieding voor 20mb internet heeft verlengd tot 31 December 2009. Misschien offtopic maar ik heb een vraag over Telfort Voip. Is het mogelijk om naar het Telfort Voip SIP adres te bellen vanuit een andere SIP provider? (Bijv. Budgetphone) Laat Telfort peering toe naar hun netwerk?
Nee, is niet mogelijk.

 • Tourniquet
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 23-03 23:41

Tourniquet

Hiya, fellas!

Anoniem: 300018 schreef op dinsdag 17 november 2009 @ 13:19:
@Tourniquet,
U heeft ondanks het opzeggen van de telefonie nu nog steeds ADSL over ISDN.
Bij een overname zullen wij, indien nadrukkelijk anders wordt aangegeven, u ook weer een ISDN modem leveren en zal het signaal nog steeds ADSL over ISDN zijn en niet over POTS.

Hugo
Ok. Het maakt mij ook niet zoveel uit (zolang het maar werkt ;) ), maar in eerder topics in deze reeks wordt door ex-KPN/HetNet/Planet "IPB-ers via ISDN" steeds aangegeven dat ze gewoon een Annex-A ZyXel modem hebben ontvangen. Maar we zullen zien. ;)

If our brain was easy to understand, we would be too dumb to understand.


Anoniem: 327102

1 Ding is zeker, Telfort verdient hier wel een warme douche mee.

Welke provider komt op een forum om de problemen van gebruikers op te lossen.

PERFECT Geregeld!! _/-\o_

Mag ook wel is gezegd worden.

 • Chutney
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 27-11-2022
xxxMaverick schreef op maandag 16 november 2009 @ 22:35:
Nou die snelheid blijft echt klote zeg. Nu met 200kb/s aan het downloaden in grabit. Normaal 1.8mb/s, go telfort.

En op die servicepagine van ze doen ze of alles gewoon goed loopt????
Hier via TweakNews met 8 draadjes en Newsleecher als client de volgende snelheid.. dik tevreden hier!


 • cornfed99111
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 21:26
Anoniem: 327102 schreef op dinsdag 17 november 2009 @ 15:25:
1 Ding is zeker, Telfort verdient hier wel een warme douche mee.

Welke provider komt op een forum om de problemen van gebruikers op te lossen.

PERFECT Geregeld!! _/-\o_

Mag ook wel is gezegd worden.
Nou ja, er zijn wel meerdere Webcareteams van diverse providers actief zoals van Tele2, Online, UPC of Alice.
Maar je hebt wel gelijk dat ik nog nooit een zo hulpvaardig Webcareteam heb meegemaakt.
Bij sommige providers lijkt het wel of je met de geheime dienst te maken hebt.
Die kunnen nog wat leren van Telfort.

Anoniem: 300018

@xxxMaverick,

Ik ben uw aansluiting momenteel aan het onderzoeken.

@o_f_course,

Daarover is bij mij helaas nog niets niets bekend.

Hugo

Anoniem: 300018

@Wreckage1980,

Ik heb het probleem van uw opzegging uitgezocht. Onze systemen geven aan dat de opzegging succesvol aan Het Net is doorgegeven.
De opzegging blijft wel uw eigen verantwoordelijkheid maar we zijn absoluut bereid u te gemoed te komen.
Zou u willen informeren bij HetNet naar de status van uw opzegging?
Staat hij geplanned en zo ja wanneer?
In het geheel niet aanwezig?
Inmiddels al wel uitgevoerd en heeft u slechts een laaste factuur ontvangen?

De dubbele abonnementskosten zullen door ons worden gecrediteerd.

Hugo

 • S0epkip
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 23-03 11:09
ronn0 schreef op zondag 15 november 2009 @ 01:57:
[...]


Jazeker, als alles is aangesloten moet je naar een domeinnaam / ip-adres in de installatiehandleiding gaan. Dan is het geactiveerd, succes. :)

(Komt voort uit het vorige topic)
Vandaag het modem aangesloten, echter geen DSL verbinding verkregen. Na een uur nog steeds geen knipperende (en vooral geen constant brandende) DSL led gezien, helaas.

Het modem zit direct op het ISRA punt in de woonkamer, waar twee aderparen binnenkomen. Het tweede aderpaar moet ik nog proberen.

Iemand hier nog een idee over? Het gaat over mijn reeds geleverde modem i.c.m. een wensdatum van 1 december a.s. (Tweede aderpaar nog niet geprobeerd.)

2430Wp ZW


 • drunkfux
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 11-03 16:17
lol, gister haalde ik nog de volle 20mbit en nu gaat het niet sneller dan 50 KB/s...
tweaknews via ssl met newsleecher, gewoon surfen is ook niet vooruit te branden, Lemmer, Friesland..

Wth is er aan de hand?

Systeem Specs

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee