Toon posts:

Telfort Internet ervaringen topic - Deel 16 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 12 Laatste
Acties:
 • 65.343 views

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg
Meest gestelde vraag: Hoe stap ik over?

Inhoud

Producten
Maximale snelheid
ADSL1/ADSL2/ADSL2+
Telefonie
Modems
Contract
Overstappen
Tiscali / 12move
Veel gestelde vragen
Afsluiting


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Producten
20 Mb
Je betaalt de eerste 6 maanden € 19,95 per maand en daarna het vaste lage bedrag van € 24,95

* Geen extra kosten voor gebruik vaste lijn
* Gratis draadloos modem in bruikleen
* Geen aansluitkosten
* Eenvoudig zelf te installeren
* 5 gratis mailboxen van 50 MB
* 5 e-mailadressen per mailbox

Afhankelijk van de afstand tussen je woning en de KPN wijkcentrale kan de snelheid lager uitvallen. Telfort heeft op haar website een postcode check staan die een indicatie geeft van de te behalen snelheid:

Extra diensten:

Bij deze internetverbinding krijg je ook nog de volgende diensten:

• 5 mailboxen
• 25 e-mailadressen
• Webmail functionaliteit
• 50 MB mailboxruimte

Er is geen homepage ruimte en er zijn ook geen binaire nieuwsgroepen.

GEEN doorbelasting vaste lijn

Het maakt niet uit of je een KPN telefoonabonnement hebt. Er is geen doorbelasting voor de vaste lijn. Dus de prijs blijft altijd € 19,95 voor internet. Het zal wel in de prijs verwerkt zitten.
LET OP!
Voor Telfort internet heb je een vaste lijn nodig. Heb je op het aan te sluiten adres geen vast KPN telefoonabonnement of internet van een andere ADSL aanbieder? Dan betaal je eenmalig € 49,95 voor het activeren van je vaste lijn. Je hebt geen vast KPN telefoonabonnement nodig en betaalt ook geen extra maandelijkse kosten.
Bron: Telfort Productoverview

Administratiekosten

Bij het aanvragen van een Telfort abonnement wordt éénmalig € 14,95 in rekening gebracht voor verzend en administratiekosten.

DSL netwerk

Telfort levert primair op het Tiscali ADSL netwerk waar beschikbaar, daarnaast wordt gebruik gemaakt van lijnen op het KPN ADSL netwerk. Het mooie is dat bij beide netwerken de instellingen van de modem gelijk zijn.


Leuk artikel trouwens in de Telegraaf (bron)
Telfort internet is een dienst die het onlangs overgenomen Tiscali Nederland uitvoert voor Telfort. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het netwerk van Tiscali in combinatie met dat van KPN. Dit netwerk dekt sinds kort 96 procent van Nederland.
Dus Tiscali verzorgt de dienst Telfort Internet inderdaad :)

Was ook te verwachten gezien dezelfde modems ook geleverd worden bijvoorbeeld. En de extra dekking is nu aanwezig door gebruik te maken ook van het ADSL netwerk van KPN naast dat van Tiscali.

IP adres

Bij Telfort krijg je een dynamisch IP adres op basis van DHCP. Als je de modem aan laat staan zal die echter niet veranderen. Kan natuurlijk voorkomen dat bij werkzaamheden ofzo je IP adres anders wordt. De ZyXEL modem ondersteund DynDNS.org, dus voor de mensen die een (web)server willen draaien kunnen bij DynDNS.org een subdomeintje aanmaken die altijd naar je eigen IP verwijst. Zodra je IP veranderd update de modem de DNS verwijzing.

Levertijd

De levertijd is per aansluiting natuurlijk verschillend. Dit zijn de meest voorkomende levertijden:

Kale lijn: Ongeveer 3 weken. Een KPN monteur komt ook de lijn controleren.
Lijn met KPN telefonie: Ongeveer 2 weken. Indien er ook een DSL signaal op staat van een andere provider kun je zelf een overstap datum kiezen. De eerste overstap mogelijkheid is altijd 2 weken na de huidige datum.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Maximale snelheid

Veel mensen vragen zich af wat de maximale snelheid is die ze gaan halen. Het antwoord is heel simpel: Het maximale wat mogelijk is op je koperlijn in combinatie met het type wijkcentrale.

:? Dat is allemaal heel leuk, maar ik wil toch weten wat ik zou kunnen halen zodat ik kan op basis daarvan kan kiezen tussen Kabel of ADSL internet.

Op http://internet.telfort.nl/ vind je een tooltje die je een indicatie geeft. Deze ziet er zo uit:Deze geeft een indicatie op basis van de geschatte afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Indien je de afstand wilt zien kun je deze link gebruiken. Deze database is echter wel oud. Kijk vervolgens in dit grafiekje om de maximale theoretische snelheid te bekijken.

:? Ik haal de snelheid niet die in de grafiek staat!

Dat kan heel goed kloppen omdat dit de maximale theoretische snelheid is. We gaan er dan van uit de je zelf alles optimaal hebt aangesloten en de koperkabel in optimale staat is. Dit is meestal nooit het geval. Onthoud dat deze grafieken in testlab's zijn gemaakt.

Gebruikte URL's:

Postcode afstand database
ADSL2 snelheid grafiek

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


ADSL1/ADSL2/ADSL2+

In de vorige delen is vaak verwarring naar voren gekomen betreffende de verschillen tussen ADSL1, ADSL2 en ADSL2+. De standaarden zijn het volgende:

ADSL1: Maximale downstream van 8 mbit/s.
ADSL2: Maximale downstream van 12 mbit/s.
ADSL2+: Maximale downstream van 24 mbit/s.

Het moge duidelijk zijn dat je dus een ADSL2+ verbinding wilt. Indien je op het Tiscali Wholesale netwerk bent aangesloten hoef je je geen zorgen te maken, het hele Tiscali Wholesale netwerk is ADSL2+ geschikt.

Indien je op het KPN netwerk aangesloten wordt is het verhaal anders. Na wat rondvragen (bedankt BjcK) ben ik er achter gekomen dat KPN onderscheid maakt in 2 typen wijkcentrales, namelijk ADSL1 en ADSL2+.
In een ADSL2+ centrale zijn alle kaarten ADSL2+ en zul je dus een ADSL2+ verbinding moeten kunnen opbouwen. In een ADSL1 centrale kunnen zowel ADSL1 als ADSL2+ kaarten zijn. Om de centrale toch als ADSL1 te houden tot de ombouw voltooid is zijn in de daar aanwezige kaarten een ADSL2 profiel met een maximale downstream van 8 mbit gezet.

Mocht je dus in je modem zien dat je modem gebruikt maakt van ADSL2 (dus niet ADSL2PLUS) en de downstream ligt rond de 8 mbit, dan weet je de reden. Deze word gecapped om alles in de centrale gelijk te houden. Ik denk dat dit gedaan wordt om niemand het voordeel te geven om eerder aangesloten te zijn op een ADSL2+ kaart. Want dat wilt iedereen natuurlijk en is het krabben, bijten en gillen om dat voor elkaar te krijgen. ;)

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


TelefonieTelfort levert hiernaast ook nog telefonie voor € 9,95 per maand. Dit kan alleen in combinatie met een Telfort internet abonnement, dus dat komt dan totaal uit op € 34,90. Je belt naar alle vaste nummers in Nederland gratis met een starttaruief van € 0,05. Ook een nummer porteren van een andere aanbieder is mogelijk.

Er wordt gebruik gemaakt van de VoIP techniek. Je krijgt de SIP gegevens thuisgestuurd dus je hoeft niet het bijgeleverde modem te gebruiken. Dit raadt Telfort uiteraard wel aan en ze zullen alleen de ZyXEL modem ondersteunen. Welke provider doet dat niet? Dus een ander modem met VoIP functionaliteit, een hardphone of PBX software als Asterisk en 3cx kun je ook gebruiken.

Dit zijn de instellingen die je voor vaste telefonie kunt gebruiken:
Klik hier en dan op "Telfort vast bellen gebruiken zonder Telfort internetmodem"

Diensten

Bij Telfort telefonie zitten de volgende diensten bij:

• Voicemail
• 0900 en/of 06 nummers blokkeren
• Nummerweergave (Als je telefoon dit ondersteund)
• Nummer porteren mogelijk (Kost eenmalig € 9,95)

Nummer porteren

Het porteren van een nummer is mogelijk. Dit betekent dat je je huidige vaste telefoonnummer kan meenemen naar Telfort. Voor de juiste volgorde van aanvraag kun je het beste even kijken bij Overstappen

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Modems

Telfort levert modems van het merk ZyXEL. Het gaat om de ZyXEL 2602H-D serie en de ZyXEL 2602R serie. De R serie heeft maar 1 ethernetpoort. De D versie heeft er 4 en kan ook met WiFi geleverd worden. Er is geen life-line aanwezig. Dit kun je eventueel zelf voor elkaar krijgen met bijvoorbeeld de Artech 521 switch.

Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

Hier kun je de modem in detail zien, hoge resolutie plaatjes gevonden op de chinese ZyXEL site:Klik op een afbeelding om deze te vergroten


De kosten voor de modems:

• Standaard modem: € 0,- (Los: € 69,-)
• Multipc modem: € 30,- (Los: € 99,-)
• Draadloos modem: € 70,- (Los: € 139,-)

Het zijn allemaal modems met een routerfunctie ingebouwd. Dit is nodig om de telefonie werkend te houden. De R serie heeft dit dus ook, ook al is er maar één ethernetpoort. Met een simpele switch erachter kun je dus meerdere pc's aansluiten.

In de modems zit een firmware ingebouwd waarin de netwerkinstellingen al goed staan. Het is dus niet nodig de VPI/VCI waardes en dergelijke te veranderen. Verders is in de modem niks afgeschermd. Indien je via een andere VoIP telefonieaanbieder wilt gaan bellen is dit gewoon mogelijk met dit modem.

Handleidingen

Indien je de handleidingen bent kwijtgeraakt kun je ze ook in PDF vorm krijgen:

Basis en Multi-PC modem
Draadloos modem
Telefonie

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Contract

Bij telfort sluit je een contract af voor één jaar. Na dit jaar kun je het contract per maand opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit staat allemaal in de algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.
15.1 Tenzij in de Overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor onbepaalde tijd, met een minimumduur van 12 maanden.

15.3 De opzegtermijn voor de Klant bedraagt bij Overeenkomsten voor onbepaalde tijd één maand na afloop van de minimumduur. Indien de Overeenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd bedraagt de opzegtermijn voor de Klant één maand voor het einde van de duur van de Overeenkomst. Als moment van opzeggen geldt het moment van ontvangst van de opzegging door Telfort. Opzegging geschiedt op de wijze zoals beschreven op de Website.
Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Overstappen

Het overstappen gedeelte splits ik op in 2 delen: Internet en Telefonie. Voor beiden gelden andere stappen om een overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ik heb nu internet via:
Kabel
ADSL
Geen- of inbel internet

Ik telefoneer via:
KPN analoge lijn of ISDN lijn
KPN InternetPlusBellen
Andere VoIP aanbieder


Kabelinternet
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je vanaf kabel komt.
 • Levertijd: 2 a 4 weken (Komt overeen met de opzegtermijn bij de meeste kabel aanbieders)
Als je zeker wilt zijn dat je niet zonder internet zit kan je wachten tot je online status aangeeft: stap 4 met opzeggen bij de kabelaar. Echter heb je zo kans op een (kleine) overlap met twee verbindingen en dus extra kosten.

ADSL (Heb je InternetPlusBellen. Klik hier. InternetPlusBellen heeft een andere procedure.)
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je al een ADSL verbinding hebt.
 • Print de opzegbrief die Telfort je aanbiedt.
 • Verstuur de brief pas als je in stap 4 bent.
De brief kun je pas later versturen om zeker te zijn dat je huidige aanbieder niet een slooporder indient zodat je ADSL signaal door Telfort kan worden overgenomen. Dit kan een week tot twee weken duren na aanvraag.

Eerder opzeggen KAN goed gaan, maar als je huidige aanbieder toch eerder een slooporder indient en Telfort heeft nog migratie aangevraagd, dan gaat alles fout en zit je zo 2 á 3 weken zonder internet

Als de opzegtermijn bij de huidige ISP 1 maand bedraagt is het meest optimaal om een overstap aan te vragen met een wens datum over 6 weken. Na twee weken is je aanvraag bevestigd en kan je de opzegging versturen naar de huidige aanbieder met de maand opzegtermijn. Zo betaal je het minst dubbel en toch zeker van een juiste volgorde/planning.

Geen internet of inbelinternet
 • Vraag Telfort aan.
 • Een inbel-abonnement kan je direct opzeggen of als je zeker wilt zijn dat je niet zonder zit kan je dat pas doen als je in stap 4 bent. Dan heb je ook de datum van Telfort ontvangen wanneer de verbinding wordt geleverd.
Sommige ISP's (bijvoorbeeld XS4all) hebben ook de mogelijkheid om een los abonnement voor mail en inbel toegang te behouden tegen een laag maandbedrag. Voordat je opzegt bedenk of je daar interesse in hebt en informeer daar dan naar. Dan in plaats van een opzegging alleen daarbij aangeven dat je zo'n abonnement voor je mail adres wilt behouden.

Telefonie

KPN analoge lijn of ISDN
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
KPN InternetPlusBellen
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN IPB abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
Andere VoIP aanbieder
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je VoIP abonnement WEL op. Geef aan dat het telefoonnummer geporteerd moet worden.
 • Van Telfort ontvang je een brief met de porteringsdatum.
Je bent uiteraard altijd zelf verantwoordelijk voor het stoppen van een abonnement. In principe zegt Telfort niks op maar ziet KPN een uitportering als opzegging. Controleer dus altijd zelf of een opzegging goed gaat om dubbele kosten te voorkomen!

Opleverdatum

Een kale lijn opleveren duurt meestal 3 weken. Het is niet mogelijk een exacte datum te kiezen. Dit kan alleen als er al een DSL signaal op deze locatie is en deze wordt overgenomen. Wil je zo snel mogelijk weten wanneer je lijn aangesloten gaat worden? Wacht dan tot 7 dagen na je bestelling (de cooldown periode) en bel 0900-9596. Vaak zal er echter nog geen datum bekend zijn omdat de KPN dit bepaald na het telefoontje voor de afspraak betreffende het testen en labelen van de lijn.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Tiscali / 12move

Sinds kort is bekend gemaakt dat Tiscal en 12move gaan veranderen van naam. Alle klanten van beide providers komen onder één dak genaamd Telfort Internet. Er schijnt niks te veranderen aan de diensten die je hebt, alleen de algemene voorwaarden wijzigen. De belangrijkste wijzigingen zijn volgens de website van Tiscali:
De meest belangrijke wijzigingen betreffen (kort weergegeven):

- aansprakelijkheid, artikel 16: de aansprakelijkheid van Telfort per aansprakelijkheidsstelling is beperkt tot twee maal het door de klant verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende diensten, waarbij per jaar tegenover dezelfde klant de aansprakelijkheid is beperkt tot maximaal viermaal het verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende dienst(en).

- prijswijzigingen artikel 9: prijswijzigingen worden 4 weken van te voren bekend gemaakt, waarbij de klant tot 4 weken na de bekendmaking het recht heeft de overeenkomst te beëindigen.

- privacy, artikel 11: De klant verleent toestemming aan Telfort om zijn of haar persoons- en verkeersgegevens op te nemen en te verwerken in de klantenregistratie van Telfort die benodigd is voor een goed beheer en exploitatie van de systemen en netwerken van Telfort en voor de (administratieve) beheerstaken. De klantenregistratie is slechts toegankelijk voor Telfort en groepsmaatschappijen en wordt niet aan derden verstrekt behoudens een aantal specifiek genoemde gevallen.

- geschillencommissie, artikel 19: geschillen kunnen aanhangig worden gemaakt bij De Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten (zie: www.sgc.nl).


Aangezien de voorwaarden wijzigen mag je je lopende abonnement bij Tiscali of 12move opzeggen. Dit staat ook op de website van beide providers:
Tiscali

Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 13 januari 2008 telefonisch uw abonnement opzeggen per 14 januari 2008. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).

12move
Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 9 december 2007 telefonisch uw abonnement opzeggen per 10 december 2007. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).
:? Ah mooi dus ik ga nu ook 19,95 betalen en 20mbit krijgen?

Nee dat dus weer niet. Alleen de naam veranderd. Je snelheid, e-mail, telefoonnummers en prijs per maand blijft hetzelfde.

:? Oh, maar kan ik mijn huidige abonnement dan omzetten?

Op de veelgestelde vragen pagina staat dat het in veel gevallen mogelijk zal zijn. Wat ze precies bedoelen staat er niet bij. Ik neem aan dat dezelfde regels gelden als bij Tiscali. Je dient je huidige abonnement minimaal een jaar te hebben. Zeker weten doe ik dit niet natuurlijk.

Meer informatie kun je vinden op de websites van Tiscali en 12move:

http://www.tiscali.nl/telfort
http://www.12move.nl/telfort

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Veelgestelde vragen

:S Ga ik ook 20 mbit download snelheid halen?

Dat is lastig te zeggen. 20 mbit betekent dat de maximale snelheid 20 mbit per seconde is. Om dit te halen moet je niet te ver van de wijkcentrale wonen. Ook moet je de modem bij je ISRA punt aansluiten. Houd de DSL bekabeling zo kort mogelijk.

:? Kan ik met één telefoon zowel via Telfort als mijn KPN lijn bellen?

Nee, het ZyXEL modem heeft geen zogenaamde life-line poort. Met een arttech 521 switch kun je dit wel voor elkaar krijgen. Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

:? Waarom duurt het zo lang voordat de telefoon over gaat?

Dit komt omdat VoIP een heel andere techniek is dan analoog bellen. Bij analoog bellen wordt elk nummer wat je intoetst direct aan de centrale doorgegeven. Bij VoIP moet het te bellen telefoonnummer in één keer doorgegeven worden. Daarom wacht de modem standaard 5 seconden om te zien of je helemaal klaar bent met het intoetsen van het telefoonnummer. Je kunt ook de modem de opdracht geven het ingetoetste nummer gelijk te versturen door een # achter het nummer in te toetsen. In de webinterface kun je deze functie ook instellen dat de modem na bijvoorbeeld 2 seconden al gaat bellen. Let wel op dat je dan OF snel intoetst OF dat je een DECT toestel hebt die het nummer snel kiest. (Dus nummer intoetsen voordat je op het hoorntje drukt).

:? Help, nummerherkenning doet het niet!

Dan heb je waaschijnlijk een toestel die de nummerherkenning via de FSK methode verwacht in plaats van DTMF. Dit kun je in de modem interface wijzigen bij de phonepoort instellingen.

:? Ik heb al een router met WiFi. Kan ik die blijven gebruiken met dat ZyXEL modem?

Ja dat kan. Echter, de ZyXEL modem heeft ook al een router functie. Het beste kun je de router functie van de ZyXEL modem intact laten, anders werken de telefoonpoorten niet meer. Zet je eigen draadloze router om naar een access point:

• Zet de DHCP server in je router uit
• Stop de kabel die normaal in de WAN aansluiting gaat in één van de LAN aansluitingen
• Klaar :)

:? Kan ik meer dan één telefoon aansluiten?

Ja dat kan. Dit kun je doen door de lijn te splitten na de modem. Let op de aansluitfactor van elk toestel. Indien deze te hoog is kan het voorkomen dat het toestel niet meer werkt. Verdeel dan de toestellen over de 2 phone poorten op de modem. In de webconfiguratie kun je voor elk poortje instellen welk telefoonnummer deze gebruikt.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP.

:? Help, ik heb in de modem een aantal instellingen veranderd en nu doet ie niks meer!

Geen nood, dit is eenvoudig op te lossen. Kijk of het POWER lampje stabiel brandt. Indien dit het geval is even een pen/paperclip pakken. Op de achterkant van het modem vind je een klein gaatje waar 'reset' bij staat. Nu druk je dat gaatje in tot het POWER lampje gaat knipperen. Nu is de modem terug naar de fabrieksinstellingen en kun je 'm weer opnieuw instaleren.

:? Kan ik mijn vaste telefoonabonnement van KPN gewoon behouden?

Ja dat kan. Indien je al ADSL hebt en je stapt over naar Telfort kun je gewoon je huidige splitter blijven gebruiken. Heb je nog geen ADSL en vraag je Telfort aan, dan wordt er een splitter meegeleverd.

:? Kan ik met het Telfort modem ook van een andere VoIP dienst gebruik maken?

Ja dat kan gewoon. De modem is wel standaard voorgeconfigureerd voor de eigen VoIP dienst, dus je zult de advanced setup moeten gebruiken om alle gegevens in te vullen.

:? Hoe doe je aan portforwarding met telfort zyxel modems?
Hier staat een mooie stappen plan om je poorten te forwarden. Specifiek voor Azureus kun je deze stappenplan volgen.

:? Hoe kan ik port scan doen om te controleren of deze goed geforward is?
Er zijn een aantal online security checkers die dit voor je willen doen:
ShieldsUp

:? Hoe kan ik me snelheid inschatten (down attenuation) van me huidige provider?
Je kunt je down attenuation (zie je zyxsel stats) delen door 13.8. Ook kun je kijken naar deze grafiek. Deze afbeelding geeft we de ideale omstandigheden door.

:? Mijn DNS is een beetje traag :? . Hoe kan ik dit tweaken?
Je kunk je DNS veranderen naar een van de OpenDNS IP's, voor het sneller laden van pagina's (bijv. 208.67.222.222- en - 208.67.220.220).

:? Ik haal 6mbit op ADSL2+. Hoe kan ik me modem in stellen op adsl2 om meer uit me verbinding te halen?
Zie deze reactie voor een stappenplan.

:? Hoe kan me snelheid het beste testen?
Het is lastig om een betrouwbare resultaat te krijgen van http://speedtest.nl bijvoorbeeld. Wil je op een grotere hap data kauwen, gebruik de 100 MB testbestand van Telfort zelf.

:? Mijn Zyxel modem is steeds 100% load wat kan ik hier aan doen?
Zet bandwidth management uit.

:? Ik ben down!
Zyxel heeft zelf een FAQ die je stapsgewijs door dit probleem kan helpen.

:? Ik ben af en toe down!
Ook hiervoor heeft Zyxel zelf een FAQ.

:? Mijn modem is defect! Wat nu?
U kunt uitsluiten dat de modem het probleem is door een andere modem op dezelfde aansluiting te gebruiken. De kans dat twee dezelfde modems tegelijkertijd defect zijn is te verwaarlozen. Indien ook de tweede modem het niet doet, licht het niet aan de modem. U kunt het beste contact opnemen met uw provider. Zij kunnen contact opnemen met de Telco om na te gaan wat er verkeerd is gegaan bij het aansluiten.

:? Heeft Telfort een datalimiet?
Nee een Fair Use Policy, wat dit betekend dat je niet oneindig kan downloaden maar, er zijn tot dus ver nog geen meldingen bekent dat Telfort gebruikers de lijn hebben geknepen.

:?Valt er nog iets te tweaken aan mijn snelheid?
Ja dat kan, je heb hier wel een tweakbare modem voor nodig lt_cmd_data heeft een video tutorial gemaakt hoe met een tweakbare speedtouch modem eenvoudig enkele mbits meer uit je internet snelheid kan behalen. Dit tweaken wordt gerealiseerd door ruis marge te verlagen op een stabiel niveau. De regel is hoe minder marge(snr) hoe groter de kans op wegvallen van de verbinding (klapperen). Andersom hoe meer marge hoe beter de lijn ruis op kan vangen. Praktijk wijst dat een stabiele snr waarde per verbinding en per tijdstip anders is. Meeste modem hebben een default marge waarde tussen de 7~8dB http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/ een simpele tweede hands speedtouch 546 is voor één tientje te vinden op marktplaats. (http://kopen.marktplaats....=0&srt=pu&p=1&av[-1][0]=0)

:? Help mijn lijn valt af en toe weg wat kan ik het beste doen?
Dit wordt klapperen van de verbinding genoemd, het kan zijn dat je dagen nergens last van hebt en op bepaald moment je internet het spontaan niet meer doet. Je kan de verbinding uptime controleren door in het advanced menu naar packet statistics tegaan klik hier (http://192.168.1.254/SystStatusFrame.html) en dan naar regel 1-ENET in de zyxel niet te verwarren met system up time. Je kan zelf actie ondernemen door een tweakbare (bijv speedtouch) modem aan te sluiten en de ruis marge te verhogen tot een stabiel niveau waarbij je nog een redelijke snelheid behoudt. Zie in de video tutorial van lt_cmd_data hoe je een speedtouch modem aansluit op je telfort verbinding. Je kan ook je verbinding laten verlagen door de telfort service desk te bellen met de klacht klapperen de verbinding. Dit duurt zo 15 werkdagen voordat ze je profiel in de centrale verlaagt hebben.

:? Ik gebruik nu een speedtouch als router maar deze heeft geen voip kan ik de zyxel als voip gebruiken?
Ja dat kan, je speedtouch blijft je modem/router en regelt het internet verkeer. lt_cmd_data heeft een video tutorial gemaakt wat je precies moet veranderen in de zyxel modem.

:? Webpagina's laden langzaam kan ik wat kan ik hier aan doen?
Je kunk je DNS veranderen naar een van de gratis OpenDNS IP's, voor het sneller laden van pagina's (bijv. 208.67.222.222- en - 208.67.220.220). Zie hier hoe eenvoudig dit te realiseren is per besturingsysteem https://www.opendns.com/homenetwork/start/computer/ Je kan het ook één keer centraal doorvoeren in telfort zyxel router in plaats in per besturingsysteem je moet dit op twee plekken invullen zowel WAN als LAN.
Gebruik je een speedtouch modem is het verstandigste om het via telnet sessie je dns te veranderen. Zie dezelfde video tutorial als het tweaken van de speedtouch modem. http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/

Je kan telfort's proxy server gebruiken
proxy.tiscali.nl port 8080 Zie deze screenshot hoe je dit insteld in firefox en in Internet explorer http://www.xs4all.nl/~hie...rt(tiscali)proxygroot.JPG

:? Help ik kan sommige pagina's niet bereiken.
Dit hoeft niet aan telfort te liggen maar aan je pc zelf probeer je dns cache is te flushen.
Windows XP start, uitvoeren, cmd openen, C:\>ipconfig /flushdns
Vista ga naar start, All Programs, Accessories, rechtermuisknop Command Prompt, selecteer in het snelmenu Run As Administrator in dosbox vul je in C:\>ipconfig /flushdns "Successfully flushed the DNS Resolver Cache."
Mocht dat niet helpen probeer eens OpenDNS IP's https://www.opendns.com/homenetwork/start/computer/


:?Hoe kan ik me snelheid inschatten (down attenuation) van me huidige provider?
Je kunt je down attenuation (zie je zyxsel stats) delen door 13.8. Ook kun je kijken naar deze grafiek. Deze afbeelding geeft we de ideale omstandigheden door.
Login op je zyxel modem (http://192.168.1.254) sla de wizard over en ga naar advanced. In het rechter menu ga je naar Maintenance>Diagnostic en kies je voor tabblad DSL Line en druk je op de knop DSL Line Status.
Hierin zie je attenuation staan wat een vaste waarde is voor de afstand van de centrale
attenuation||afstand||ideale omstandigheden||ruwe schatting praktijk
1- 12dB = 0~900 meter = ~24~23mbit je wordt gecapt op 20mbit
12- 18dB = 900~1300 meter = ~23~21mbit praktijk kan 20~18mbit zijn
18 - 23dB = 1300~1700 meter = ~21~19mbit praktijk default intrainwaarde kan 18~16 mbit zijn
23 - 29dB = 1700~2100 meter = ~19-15mbit praktijk default intrainwaarde kan 16~13mbit zijn
29 - 35dB = 2100~2500 meter = ~15-12mbit praktijk default intrainwaarde kan 13~9mbit zijn
35 - 40dB = 2500~2900 meter = ~12-9mbit praktijk default intrainwaarde kan 8~6mbit zijn
40 - 46dB = 2900~3300 meter = ~9-7mbit praktijk default intrainwaarde kan 6~5mbit zijn
46 - 51dB = 3300~3700 meter = ~7-5mbit praktijk default intrainwaarde kan 4-3mbit zijn (tip zet adsl2+ naar adsl2 om voor ~50kB meer)
51 - 57dB = 3700~4100 meter = ~5-4mbit praktijk default intrainwaarde kan 2-1mbit zijn (tip zet adsl2+ naar adsl2 om voor ~100kB meer)

:? Zijn er tools om mij internet lijn in de gaten te houden?
Standaard voor de zyxel modem niet, Je kan de verbinding uptime controleren door in het advanced menu naar packet statistics tegaan klik hier (http://192.168.1.254/SystStatusFrame.html) en dan naar regel 1-ENET in de zyxel niet te verwarren met system up time. Voor sommige modems (speedtouch) is er een freeware tool die de snr waarde en de verbinding snelheid in de gaten kan houden http://www.vwlowen.co.uk/internet/files.htm#routerstatslite.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP. In de video tutorial van lt_cmd_data zie je ook hoe je dit stap voor stap toepast. http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/

:?Mijn Zyxel modem is steeds 100% load wat kan ik hier aan doen?
Zet bandwidth management uit. Maar zorg dat tijdens het telefoneren je download en upload van p2p programma's niet volledig in gebruik zijn.

:?Hoe kan ik telnet gebruiken met de standaard zyxel modem?
Ja, dat kan dit staat standaard uitgeschakeld. Lees hier hoe je dit inschakeld http://www.zyxelsupport.nl/z008.html

:? Ik gebruik een speedtouch modem maar ik zie om de 2uur DHCC in mijn logfile moet ik me hier zorgen om maken?
Nee, standaard voert telfort om de 2uur een dhcc renew controle uit dit(dhcp over wan) dit heeft geen invloed op je verbinding de speedtouch gaat pas de verbinding verbreken zodra er een nieuw ipadress lease gegeven wordt als dat niet het geval blijft de verbinding up. Ook als de dhcp server plat ligt blijft je verbinding up tot dat je een nieuw ipadress krijgt.

:? Ik heb de zyxel modem met wireless waar moet ik precies op letten?
Gebruik WPA2-PSK encryptie als je laptop of andere wireless apparatuur dat ook ondersteunen. Mocht je wireless verbinding vaak weg vallen probeer eens een ander kanaal. Of zover mogelijk minstus 2 kanalen van andere gebruikte kanalen te zitten de zyxel biedt 13wireless kanalen op de 2.4ghz band. Tip als dit niet helpt koop eventueel een 5ghz wireless acces point. De 5ghz band is nog vrij leeg in vergelijking met de 2.4ghz band.
Lees hier wat er allemaal op de 2.4ghz band zit Wikipedia: Electromagnetic interference at 2.4GHz
Het controleren van de gebruikte kanalen kan met http://www.netstumbler.com/downloads/ programma goed in kaart worden gebracht. Probeer met de laptop rond het huis te lopen om deze in kaart te brengen.
Zie hier voor een uitgebreide handleiding voor het instellen van draadloze modem.
Zilveren modem onder XP link http://klantenservice.int...-XP-(zilveren-modem).aspx
Zwart modem onder XP link http://klantenservice.int...inding-(zwart-modem).aspx
Zilveren modem onder Vista link http://klantenservice.int...sta-(zilveren-modem).aspx

:? Is er een storing of onderhoud meldings pagina?
Ja, op http://klantenservice.internet.telfort.nl/Mededelingen.aspx staan storingen en meldingen geplaats praktijk is dat telfort nooit snel is met het melden van storingen.

:? Heeft telfort usenet server met binaries?
Nee, maar er zijn genoeg usenet providers waarvoor je een paar euro een goede retentie en snelheid hebt.

:? Ik doe veel aan online gamen wat is de ping naar tweakers?
Telfort maakt zoveel mogelijk gebruik van tiscali netwerk. Hiermee haal je zo 8~11ms

:? Hoe kan ik de laatste firmware controleren?
Telfort maakt zijn eigen aangepaste firmware voor de zyxel modems. Deze kan je hier downloaden http://klantenservice.int...t-modem.aspx#openfaq10781


Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Afsluiting

Dit is alweer deel 16 het Telfort topic. Uiteraard houden we ons in dit topic aan de regels die op GOT gelden.

Terug naar bovenCredits gaan nog steeds naar trolleystad voor het aanmaken van deze geweldige TS!

Telfort nieuwsgroep
De nieuwsgroep over Telfort en zijn gebruikers kun je hier vinden.

Status Controle?
Je kan rond stap 2 / 3 je adres gegevens even mailen naar telfort@totaalgeflipt.nl om te weten hoelang het nog gaat duren, of je spreekt Telfort Webcare aan!

Topic Updates
Voor TS suggesties kun je het best een DM of een mail sturen. Deze zullen dan bij het volgende deel worden ingesloten.

Update: 24 Mei 2008
FAQ geupdate! Met heel veel dank aan lt_cmd_data voor de info! *O*

Update: 2 December 2008
Wederom de FAQ bijgewerkt met wat heerlijke gegevens van lt_cmd_data. Onze dank is grooooot _O_

Update 1 Maart 2009
Kosten voor oplevering KPN lijn (E 49,95) bijgevoegd. Met dank aan jipenjanneke voor de tip :Y) .

Update 22 September 2009
Uniek in dit topic is de gelegenheid te posten met medewerkers van Telfort zelf. Telfort Webcare staat klaar om je vragen aan te horen. Hiermee hebben we gelijk een inside voice over de storingen, updates en verbeteringen bij Telfort. Onze dank is zéér groot.

Deel 16 Alweer! *O*


Waarschuwing:
Melding van 'het werkt hier niet/wel' heeft weinig toegevoegde waarde in dit topic! Bespreek iets specifiek of laat de reactie achterwege, niemand kan er iets mee. GoT is geen plaats om storingen te melden over diensten. Willen we ook allemaal stoppen (of ernstig matigen) met het posten van speedtest plaatjes? Meldt het liever in tekst wat je meet en wat de resultaten zijn, houdt het meer leesbaar.

[Voor 0% gewijzigd door DeX op 22-09-2009 17:20. Reden: Wijzigen prijzen / DM link weg]


 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
** Gereserveerd voor actuele storingen en andere informatie **


17-09-2009 - Verstoring internet en vast bellen, diverse locaties

Als gevolg van een verstoring kunt u op dit moment hinder ondervinden met vast bellen en het bezoeken van internet pagina's.

De verstoring beperkt zich tot een gedeelte van het KPN netwerk. Dit zullen 2 tot 3 keer per dag korte onderbrekingen zijn van 5 tot 10 minuten.
Duurt de onderbreking die u ervaart langer dan 25 minuten dan verzoeken wij u contact op te nemen met onze helpdesk.

We werken aan een oplossing,
onze excuses voor het ongemak.

Klantenservice internet.
Storing status: Actueel

[Voor 87% gewijzigd door DeX op 25-09-2009 23:00]


 • pven
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online
Deze storing begint nu toch wat te irriteren, en dan met name het gebrek aan een actuele status. Iemand een idee waarom dit zo moeilijk op te lossen is? :?

We gaan eraan! || Marktplaats-meuk. Afdingen mag! ;-) || slotje.com for sale || Dank pven!


 • Luuk1983
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 25-03 20:37
De prijzen in de TopicStart kloppen niet allemaal meer. Met name in het 'bellen' deel staan er verkeerde prijzen. Er staat dat het totaal van internet en bellen € 29,90 is, dit is tegenwoordig 34,90.
Ook staat er dat er geen starttarief is. Ook dit is niet meer actueel. Tegenwoordig is het starttarief 5 cent.

AMD Ryzen 7 5800X3D | Gigabyte X570 Aorus ELITE | 32GB Corsair vengence 3200 | MSI RTX3080 Gaming Z | Kingston KC2000 2TB, Samsung 850 EVO 1TB | Fractal Define C TG | Scythe Mugen 5 | Seasonic Focus Plus Gold 650 | HTC Vive


 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
Luuk1983 schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 08:51:
De prijzen in de TopicStart kloppen niet allemaal meer. Met name in het 'bellen' deel staan er verkeerde prijzen. Er staat dat het totaal van internet en bellen € 29,90 is, dit is tegenwoordig 34,90.
Ook staat er dat er geen starttarief is. Ook dit is niet meer actueel. Tegenwoordig is het starttarief 5 cent.
Thanks Luuk, het is aangepast! DM-men mag ook over TS updates en fouten.

 • Nyxium
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 23-03 07:02
Als eerst mijn complimenten voor het 16e deel, ziet er erg compleet uit!

Nou betaal ik dus voor telfort internet (tot 20mbit/s) +bellen. Maar de snelheid die ik haal is 3.6 mbit. Ik heb dus al het een en andere uitgezocht, en ook hier zie ik weer dat de snelheid afhankelijk is van de afstand tussen het huis en de centrale. Ik woon 6 km van de centrale ongeveer dus dat zou mijn snelheid kunnen verklaren.

Aan mijn opstelling kan het niet liggen, telefoonkabeltje uit ISRA punt is 30cm gaat in de splitter, DSL uitgang is verbonden met draadje van 20 cm naar de zyxel router waar het internet en telfoonsignaal gescheiden worden.

Nu ben ik aan het uitzoeken hoe ik nu wel die snelheid zou kunnen halen, of goedkoper dezelfde snelheid zou halen. Heb de volgende mogelijkheden bedacht.

1. Ziggo abbonement alles in 1 (kabel, dus zo goed als gegarandeerde snelheid als waar je voor betaald)

2. Verhuizen, om zo dichter bij de centrale te wonen (vrij radicale oplossing)

3. Internet verbinding van 20 mbit downgraden naar een 4 mbit lijn (als het moet bij een andere provider)

Zouden jullie misschien nog oplossingen weten, om een hogere snelheid te halen met mijn huidige telfort abbo? Want ik denk dus dat het niet anders kan dan dat het aan de afstand van mijn huis tot aan de centrale ligt.

wat adviseren jullie?

alvast bedankt.

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
Nyxium schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 09:39:
Als eerst mijn complimenten voor het 16e deel, ziet er erg compleet uit!

Nou betaal ik dus voor telfort internet (tot 20mbit/s) +bellen. Maar de snelheid die ik haal is 3.6 mbit. Ik heb dus al het een en andere uitgezocht, en ook hier zie ik weer dat de snelheid afhankelijk is van de afstand tussen het huis en de centrale. Ik woon 6 km van de centrale ongeveer dus dat zou mijn snelheid kunnen verklaren.

Aan mijn opstelling kan het niet liggen, telefoonkabeltje uit ISRA punt is 30cm gaat in de splitter, DSL uitgang is verbonden met draadje van 20 cm naar de zyxel router waar het internet en telfoonsignaal gescheiden worden.

Nu ben ik aan het uitzoeken hoe ik nu wel die snelheid zou kunnen halen, of goedkoper dezelfde snelheid zou halen. Heb de volgende mogelijkheden bedacht.

1. Ziggo abbonement alles in 1 (kabel, dus zo goed als gegarandeerde snelheid als waar je voor betaald)

2. Verhuizen, om zo dichter bij de centrale te wonen (vrij radicale oplossing)

3. Internet verbinding van 20 mbit downgraden naar een 4 mbit lijn (als het moet bij een andere provider)

Zouden jullie misschien nog oplossingen weten, om een hogere snelheid te halen met mijn huidige telfort abbo? Want ik denk dus dat het niet anders kan dan dat het aan de afstand van mijn huis tot aan de centrale ligt.

wat adviseren jullie?

alvast bedankt.
Als je van hoge snelheden houdt, heb ik veel goeds gehoord over Ziggo, op de levering van het apparatuur na. Optie 2 lijkt me inderdaad erg radicaal. Downgraden naar 4 mbit is natuurlijk ook een oplossing. Je zit inderdaad vast aan die afstand tot de centrale. 6 KM is inderdaad zeer pittig.

Anoniem: 300018

pven schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 08:36:
Deze storing begint nu toch wat te irriteren, en dan met name het gebrek aan een actuele status. Iemand een idee waarom dit zo moeilijk op te lossen is? :?
De melding op onze storingspagina is helaas iet wat overdreven. Ik ben er nu mee bezig om dit aan te laten passen.

De werkelijke onderbrekingen zijn geweest:

20-09-09, van 19:03 tot 19:08

17-09-09, van 12:13 tot 12:18

16-09-09, van 20:55 tot 20:59

16-09-09, van 12:16 tot 12:26

16-09-09, van 04:37 tot 04:47

14-09-09, van 21:49 tot 21:58

14-09-09, van 20:48 tot 20:58

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een definitieve oplossing voor de onderbrekingen.

Hugo

Anoniem: 155599

Altijd handig om te weten of er een storing was.

 • jeroenvdnberg
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 10-03 17:44
Anoniem: 155599 schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 11:40:
Altijd handig om te weten of er een storing was.
Als ze nu ook eens direct op de site aan gaan geven wanneer er storingen zijn...en ze ook eindelijk eens goed op gaan lossen.. :)

 • pven
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online
jeroenvdnberg schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 14:22:
[...]


Als ze nu ook eens direct op de site aan gaan geven wanneer er storingen zijn...en ze ook eindelijk eens goed op gaan lossen.. :)
Inderdaad. Wat heb ik er nou aan om een paar dagen later te lezen dat er idd storing was? :?

We gaan eraan! || Marktplaats-meuk. Afdingen mag! ;-) || slotje.com for sale || Dank pven!


Anoniem: 300018

Ik begrijp heel goed wat jullie bedoelen. Aan de oplossing wordt ook gewerkt, echter zijn niet alle problemen even gemakkelijk te reproduceren, op te lossen en te implementeren. Zeker met een grote klant impact dient alles van binnen en van buiten getest te worden om te voorkomen dat problemen toe- in plaats van afnemen.

Ik hou jullie op de hoogte.

Hugo

 • RvL
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 25-03 22:22
om te voorkomen dat problemen af- in plaats van toenemen
Ik mag hopen dat je dit andersom bedoeld. Immers het oplossen van problemen heeft toch als doel dat het aantal probleemgevallen afneemt? ;)

Overigens moet ik zeggen dat ik van alle perikelen gespaard blijf. Ik heb een stabiele verbinding op +/- 16Mbit, kan altijd bellen en gebeld en heb nooit echte problemen gehad.

* RvL klopt 't even af ;)

Liefde maakt een smal bed breed!
Nu de dekens nog...


Anoniem: 300018

Foutje, die is inderdaad andersom bedoeld. ;)

Hugo

 • Capa
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 22-03 14:35
In de topicstart staat dit:
Update 22 September 2009
Uniek in dit topic is de gelegenheid te posten met medewerkers van Telfort zelf. Telfort Webcare staat klaar om je vragen aan te horen. Hiermee hebben we gelijk een inside voice over de storingen, updates en verbeteringen bij Telfort. Onze dank is zéér groot.
Met daarin dus een link voor een PM naar TF Webcare.

Nu staat er in de sig van mijn collega's dit: Wij helpen u graag op dit openbare forum. Telfort webcare reageert niet op privéberichten.


Dus die link in topicstart moet even aangepast worden denk ik O-)

 • thefxr
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 14-03 23:05
Anoniem: 300018 schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 09:58:
[...]

De melding op onze storingspagina is helaas iet wat overdreven. Ik ben er nu mee bezig om dit aan te laten passen.

De werkelijke onderbrekingen zijn geweest:

20-09-09, van 19:03 tot 19:08

17-09-09, van 12:13 tot 12:18

16-09-09, van 20:55 tot 20:59

16-09-09, van 12:16 tot 12:26

16-09-09, van 04:37 tot 04:47

14-09-09, van 21:49 tot 21:58

14-09-09, van 20:48 tot 20:58

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een definitieve oplossing voor de onderbrekingen.

Hugo
geldt dit voor zowel KPN als Tiscali?

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
Capa schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 16:01:
In de topicstart staat dit:

[...]


Met daarin dus een link voor een PM naar TF Webcare.

Nu staat er in de sig van mijn collega's dit: Wij helpen u graag op dit openbare forum. Telfort webcare reageert niet op privéberichten.


Dus die link in topicstart moet even aangepast worden denk ik O-)
Fixed. Moest natuurlijk gewoon de profile page zijn. Thanks for the tip!

 • Mafketel
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 31-08-2022
Anoniem: 300018 schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 14:37:
Ik begrijp heel goed wat jullie bedoelen. Aan de oplossing wordt ook gewerkt, echter zijn niet alle problemen even gemakkelijk te reproduceren, op te lossen en te implementeren. Zeker met een grote klant impact dient alles van binnen en van buiten getest te worden om te voorkomen dat problemen af- in plaats van toenemen.

Ik hou jullie op de hoogte.

Hugo
Betekent het op de hoogte houden ook een "uitleg" wat er gebeurd? Ook al is er nog geen oplossing.

Ik ben namenlijk wel benieuwd wat er nu voor zorgt dat het hele ip netwerk/laag van telfort niet meer te bereiken is. Ligt het atm eruit(als er nog atm linken liggen) gaan de brasjes op hol? Hoe zit het eigenlijk met telfort's structuur?
In de wijkcentrales staan er een hoop dslammetjes van telfort(of zijn deze van de kpn?) Deze dslametjes communiceren dan onderling? of naar een centraal punt? Is hier misschien publieke info over?

De uitleg hoeft niet in jip en jannekes taal ;) of we begrijpen het hier wel of er loopt iemand rond die het voor de rest vertaalt of we zoeken het zelf verder wel uit
[nog kleiner]volgens mij is deze specifieke storing al langer, maar heb geen logs om dit te staven. Na mijn vakantie, sinds 6 sept thuis, stak het heel snel de kop op. Daarvoor weet ik niet.[/nogkleiner]

Anoniem: 304034

Nyxium schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 09:39:
1. Ziggo abbonement alles in 1 (kabel, dus zo goed als gegarandeerde snelheid als waar je voor betaald)
Ik ben zelf in mei overgestapt van Telfort naar Ziggo.
Hoewel het een kwestie is van geluk of pech hebben (Ziggo staat op plaats 9 van de Providermonitor van de Consumentenbond en Telfort maar twee plaatsen lager op 11) ben ik er enorm op vooruit gegaan. Ik heb geen enkel probleem gehad met overstappen. Voordeel is dat je het even (bijvoorbeeld enkele weken) kunt laten overlappen, als je wilt.
Mijn laagst gemeten snelheid is 19,43 Mb/s, up 2,80 Mb/s, ping maximaal 26 ms (cijfers van speedtest.net).
Aantal storingen sinds 1 mei: Nul.
Ik heb ook wel andere verhalen gehoord, hoor. Maar ik ben dus erg tevreden. Zoals ik zei: een kwestie is van geluk of pech hebben.

 • Chrizzly
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 25-01 22:36
Ik heb een 2e speedtouch 780wl gekocht omdat ik problemen had met Telfort en op deze modem via dmt wilde proberen de snr te veranderen. De verbinding valt namelijk geregeld een paar seconden weg.

Nu zie ik in dmt het volgende staan:
Errors
Received FEC : 1209013
Received CRC : 30
Received HEC : 29
Transmitted FEC : 0
Transmitted CRC : 10237
Transmitted HEC : 59757

Near end failures since reset
Loss of frame: 0 failures
Loss of signal: 0 failures
Loss of power: 0 failures
Errored seconds: 21 seconds
Near end failures last 15 minutes
Loss of frame: 0 seconds
Loss of signal: 0 seconds
Loss of power: 0 seconds
Errored seconds: 0 seconds
Near end failures current day
Errored seconds: 21 seconds
Near end failures previous day
Errored seconds: 0 seconds

DSL-Link Uptime : 0 days, 21:34:19
Verdere waarden:
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.029 / 12.589
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 15,0 / 31,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 13,5 / 10,0
De Transmitted CRC en HEC zijn ontstaan direct nadat ik de modem aanzette en daarna is er nog niets bijgekomen. Wel vraag ik me af of de Received FEC: 1209013 normaal is in deze korte tijd. (Ben trouwens heel de dag op mijn werk geweest dus er is geen/amper verkeer geweest.)

De snr heb ik inmiddels een paar stappen verhoogd, maar bij de SNR-monitor in dmt zie ik ook soms een verticaal rood streepje komen wat aan moet geven dat de snr te laag is (?) en soms heb ik even helemaal geen signaal zonder dat de modem zelf aangeeft dat de linestate down is.
Ik heb net routerstats lite gestart en die toont na een paar seconden al een snr die naar 0 zakt. Is dit normaal?

Modem hangt zo dicht mogelijk bij het aansluitpunt en er hangt niets aan de modem. Alles gebeurt via de ingebouwde Wifi.

Wat kan ik nog meer proberen? SNR verder verhogen?

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 08:29
Chrizzly schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 18:32:

[...]

De Transmitted CRC en HEC zijn ontstaan direct nadat ik de modem aanzette en daarna is er nog niets bijgekomen. Wel vraag ik me af of de Received FEC: 1209013 normaal is in deze korte tijd. (Ben trouwens heel de dag op mijn werk geweest dus er is geen/amper verkeer geweest.)
Je kijkt naar tellers die gaan over laag 1 en daar gaat altijd 'data' overheen, of jij nu TCP/IP pakketjes verplaatst of niet op je verbinding. Het aantal FEC kan je veel noemen, maar het is hersteld en dus kan 't geen enkel kwaad. Daar zijn die chipsets voor gemaakt, juist om verstoringen te kunnen opvangen door foutcorrectie. Misschien is er wat verstoring op je verbinding die soms terug keert of een ruis op de achtergrond die soms harder of zachter is.

Je aansluiting optimaal tussen ISRA en modem? Kabels niet om adapters heen gedraaid of onnodig veel verbindings stukjes/contacten?

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • Chrizzly
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 25-01 22:36
Ik heb het oorspronkelijke kabeltje tussen de modem en het ISRA punt. Dit is een vrij kort kabeltje.
Er zit geen splitter tussen want we bellen via VOIP. Er is 1 telefoon op de modem aangesloten verder niets.

Er is geen duidelijk ISRA punt, maar het is een telefoonaansluiting in de muur. Dus niet in de meterkast ofzo. Dit is wel het punt waar de telefoonkabel het huis binnenkomt. Er zijn meerdere aansluitingen voor telefoons in het huis, zou de lijn dan voor dit aansluitpunt gesplitst zijn?

In RouterStats zie ik inmiddels 5x een SNR van 0dB staan binnen een uur, waarvan 4 tussen 19.00 en 19.15. Is dit erg?

Het lijkt trouwens alsof de verbinding vaker even wegvalt als de DHCC vernieuwd wordt of als de VOIP opnieuw registreert, maar dit weet ik niet zeker.

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 08:29
Chrizzly schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 19:34:
Ik heb het oorspronkelijke kabeltje tussen de modem en het ISRA punt. Dit is een vrij kort kabeltje.
Er zit geen splitter tussen want we bellen via VOIP. Er is 1 telefoon op de modem aangesloten verder niets.

Er is geen duidelijk ISRA punt, maar het is een telefoonaansluiting in de muur. Dus niet in de meterkast ofzo. Dit is wel het punt waar de telefoonkabel het huis binnenkomt. Er zijn meerdere aansluitingen voor telefoons in het huis, zou de lijn dan voor dit aansluitpunt gesplitst zijn?
Dat kan heel goed je officiële ISRA punt zijn in de wand, komt heel veel voor dit. Zo'n kapje met twee rondjes waarvan er 1 een varkenssnuit stekker heeft meestal dan.

Als je dan meerdere aansluitpunten in huis hebt zijn deze meestal binnen in 'bijgezet' en dus afsplitsingen op de lijn. Deze moet je wel losmaken want dat gaat ten koste van je signaal en zeker je stabiliteit. En als 't wat ouder is wil het contact tussen de stekker en de stekkerdoos ook niet 100% zijn. Dan klemt de stekker niet helemaal bijvoorbeeld of zijn de klemmen in je aansluiting wat 'zwart' geworden (aangeslagen). Je kan dit best met een schroevendraaier beetje bekrassen bijvoorbeeld (zonder deze uit te buigen).

Als je ze niet los kan of wilt maken (de extra aansluitpunten) zeker weten dat er niets op is aangesloten, dat is nog een stapje erger voor je signaal een oud toestel of extra bel ofzo.
In RouterStats zie ik inmiddels 5x een SNR van 0dB staan binnen een uur, waarvan 4 tussen 19.00 en 19.15. Is dit erg?
Dat zijn momenten dat de verstoring/ruis op de lijn hoger is, bij 0dB SNR zit je op het randje dat je DSL signaal en de achtergrond ruis bijna één worden.
Het lijkt trouwens alsof de verbinding vaker even wegvalt als de DHCC vernieuwd wordt of als de VOIP opnieuw registreert, maar dit weet ik niet zeker.
Wat voor modem met welke software? In oudere Speedtouch firmwares was dit het geval dat verkrijgen van de DHCP lease een korte onderbreking gaf steeds in plaats van een verlenging op 50% van de tijd netjes.

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • Chrizzly
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 25-01 22:36
Bedankt voor alle info. Het is inderdaad een kapje met 2 rondjes.
Liever haal ik de kabeltjes nog niet los tot ik de rest geprobeerd heb. Er is in ieder geval verder niets op aangesloten, we hebben namelijk geen gewone telefoonlijn.

Het gaat om een Speedtouch 780wl met firmware 6.1.7.2. Hiervoor heb ik een half jaar lang een 780wl met firmware 6.2.x gehad. Dat is dacht ik nu nog de laatste firmware. De firmware heb ik destijds geupgrade vanwege de problemen, maar dit hielp niet veel. Met de meegeleverde Zyxel (P-2602R-D1A) die ik daarvoor had ging het ook niet probleemloos, die heb ik al een half jaar niet meer geprobeerd.
Kan het door de telefoon komen die op de modem aangesloten is? Deze is vrij nieuw, maar 't is wel een goedkoop profoon geval.

Het laatste uur is de snr trouwens niet meer onder de 9 gekomen.

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 08:29
Chrizzly schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 20:35:
Bedankt voor alle info. Het is inderdaad een kapje met 2 rondjes.
Liever haal ik de kabeltjes nog niet los tot ik de rest geprobeerd heb. Er is in ieder geval verder niets op aangesloten, we hebben namelijk geen gewone telefoonlijn.
Eerst aansluiting nalopen en in orde maken, dan ander modem testen (met resente firmware). Je draait 't nu om, ook prima natuurlijk :)
Het gaat om een Speedtouch 780wl met firmware 6.1.7.2. Hiervoor heb ik een half jaar lang een 780wl met firmware 6.2.x gehad. Dat is dacht ik nu nog de laatste firmware. De firmware heb ik destijds geupgrade vanwege de problemen, maar dit hielp niet veel. Met de meegeleverde Zyxel (P-2602R-D1A) die ik daarvoor had ging het ook niet probleemloos, die heb ik al een half jaar niet meer geprobeerd.
Kan het door de telefoon komen die op de modem aangesloten is? Deze is vrij nieuw, maar 't is wel een goedkoop profoon geval.
Toestel na je modem heeft 0,0 met je ADSL signaal te maken. Tenzij je een cheap DECT set hebt die je bovenop je modem plaatst en zo de boel staat te verstoren in de omgeving.
Het laatste uur is de snr trouwens niet meer onder de 9 gekomen.
:)

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


Anoniem: 300018

@Nyxium,

Zoals u zelf al aangeeft, 6km kan de snelheid verklaren. Voor die afstand is 3,6 mbit zeer redelijk. Ik kan uw lijn doormeten, maar verwacht dat er niet veel meer data door de lijn geperst kan worden. U kunt mij hiervoor uw gegevens per DM toezenden.

@Chrizzly,

Uit uw uitleg maak ik op dat de aansluiting in principe in orde is. Ik zou u zeker aanraden om het ISRA punt eens open te schroeven en een kijkje te nemen. Hiervoor hoeft alleen de varkenssnuit uit het stopcontact gehaald te worden, niet onherstelbaar. Het grote aantal fouten zelfs bij vrijwel geen dataverkeer, is niet de bedoeling.
Ik vermoed dat er een kruisverbinding in uw ISRA punt aanwezig is. De meeste kruisverbindingen zijn van de blauwe ader (B ) naar de witte (EB), een zogenaamde B-EB lus. Dit kan direct gebeuren, door middel van een kort draadje van rechtsboven naar rechtsonder. Of het kan indirect gebeuren, wanneer er schakeldraden tussen het telefoon contact en het "blinde" contact zijn geplaatst.
In beide gevallen kan de kruisverbinding verwijderd worden. Deze kruisverbindingen zorgen voor extra weerstand/ruis/e.d. en komen niet ten goede aan uw verbinding. Deze B-EB lussen komen voornamelijk in oudere aansluitingen voor, aangezien ze oorspronkelijk bedoeld waren voor een primitieve vorm van wissel gesprekken: wanneer men 2 draaischijf telefoons had, kon er door middel van een B-EB lus kennisgeving van een tweede beller gegeven worden. Kortom, dit is antiek en achterhaald; weg halen die rommel.

Wouter

 • Thoraxx
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 01:47
Voor mij zijn de storingen nu de druppel die de emmer doet overlopen.

Al sinds het begin kan ik niet normaal bellen, altijd echo's en als ik aan het downloaden ben dan hapert de lijn al helemaal erg. Elke keer als ik download en er komt telefoon komen mijn ouders weer zeuren dat ik moet stoppen met downloaden omdat ze het gesprek niet meer kunnen verstaan. Dan nu ook nog de storingen erbij en het feit dat ze vergeleken met kabel internet veel minder capaciteiten hebben om omhoog te gaan qua snelheid, is het voor mij nu tijd om over te stappen!

Anoniem: 300018

@Thoraxx,

Echo's op de lijn worden veroorzaakt door de verbinding tussen het modem en uw telefoontoestel. U kunt het volume van uw telefoontoestel verlagen, of als niets anders werkt (dus ook geen ander toestel) kunt u het volume via het modem verlagen.
Als u het ZyXEL modem (in standaard instellingen) gebruikt, kan het zijn dat u problemen ondervindt bij het downloaden van torrents. Dit komt doordat torrent programma's zeer veel verbindingen tegelijkertijd maken, waardoor er geen bandbreedte voor telefonie over is. Oplossing: geen torrents gebruiken, of globaal connectie limiet omlaag stellen.

Wouter

 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

Hoe lang gaat het nog duren voordat mijn vermelding in de telefoongids verdwenen is?

Still warm the blood that courses through my veins. | PvOutput | ARSENAL FC


Anoniem: 297394

Verbinding is weer niet stabiel. Wel ok ingetrained maar tergend langzame download (vanaf alle lokaties).

@Telfort Webcare:
Wat zijn de concrete oorzaken van de problemen van de laatste maanden? (Nee, het is niet m'n router, firewall enz.)
Netwerk aan het omgooien, capaciteitsproblemen, uitzendkrachten? What's up Doc?

Anoniem: 300018

@Gunner,

Uw vermelding op http://www.detelefoongids.nl/ is inmiddels weg. Welke vermelding bedoelt u?

@Yus4,

Dat hangt af van welke storing u last heeft gehad. Er waren vorige week twee grote storingen ivm gebroken glasvezels, welke een voor een gelast moesten worden.

Wouter

 • lt_cmd_data
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 09:57
Is er momenteel een storing bekent in Vlaardingen?
Postcode 3134 CB
Familielid heeft grotendeels van de dag geen internet en voip.
Gegevens per DM verstuurd naar telfort webcare

 • thefxr
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 14-03 23:05
Ik heb zojuist via email mijn factuur binnen gekregen, hij was op 22 sept 12.33 uur verzonden en ik krijg hem op 23 sept 18.30 uur binnen.
Is die mail nu 30 uren onderweg geweest?

 • Nyxium
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 23-03 07:02
@Telfort Webcare
Mijn lijn is al zeer vaak doorgemeten. hierbij zijn nooit gekke dingen naar boven komen drijven, toch bedankt. En zoals u ook aangeeft is 3.6 mbit/s een zeer nette snelheid voor die afstand.

Voor mij zit er dus niks anders op dan overstappen op de kabel als ik met hoge snelheid wil downloaden.

 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

Anoniem: 300018 schreef op woensdag 23 september 2009 @ 15:58:
@Gunner,

Uw vermelding op http://www.detelefoongids.nl/ is inmiddels weg. Welke vermelding bedoelt u?
Dan heb je iemand anders voor je denk ik, want ik vind mezelf nog steeds.

Still warm the blood that courses through my veins. | PvOutput | ARSENAL FC


 • Lexus!
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
Op dit moment zit ik noodgedwongen ergens anders te werken omdat mijn Telfort lijn er helaas uitligt. Dat zul je altijd zien, verzet je je wekelijkse thuiswerkdag, heb je geen internet...! De internet helpdesk is wegens technische redenen onbereikbaar.. Hopen dat het morgen weer over is! Iemand anders ook last van deze storing?

Edit; Ah, nu verschijnt er een storingsmelding op telfort.nl...

[Voor 9% gewijzigd door Lexus! op 24-09-2009 09:46]


 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

Lexus! schreef op donderdag 24 september 2009 @ 09:42:
Op dit moment zit ik noodgedwongen ergens anders te werken omdat mijn Telfort lijn er helaas uitligt. Dat zul je altijd zien, verzet je je wekelijkse thuiswerkdag, heb je geen internet...! De internet helpdesk is wegens technische redenen onbereikbaar.. Hopen dat het morgen weer over is! Iemand anders ook last van deze storing?

Edit; Ah, nu verschijnt er een storingsmelding op telfort.nl...
M'n vrouw heeft er idd ook last van vernam ik. Ik vind de verstoring erg onduidelijk, want ik zou niet weten of ik op het KPN-netwerk zit ja of nee.
Als gevolg van een verstoring kunt u op dit moment hinder ondervinden met vast bellen en het bezoeken van internet pagina's.

De verstoring beperkt zich tot klant die aangesloten zijn via het KPN netwerk.

Onze excuses voor het ongemak.

Klantenservice internet

Still warm the blood that courses through my veins. | PvOutput | ARSENAL FC


 • Lexus!
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
Gunner schreef op donderdag 24 september 2009 @ 09:49:
[...]

M'n vrouw heeft er idd ook last van vernam ik. Ik vind de verstoring erg onduidelijk, want ik zou niet weten of ik op het KPN-netwerk zit ja of nee.


[...]
Mja daar heb je gelijk in, maar nu staat er in elk geval iets... Ik was vanaf 7:45 thuis aan het werk, maar zonder internet. Klantenservice is pas vanaf 9:00 bereikbaar, dus tot die tijd was het zoiezo wachten. Tot 5 minuten geleden was er helemaal niets vermeld over storingen, en de helpdesk lag er telefonisch ook al uit. Nu heb ik het geluk dat ik 32 uur bij een opdrachtgever werk dus dat ik mijn thuiswerk kan verplaatsen, maar anders had ik als parttime webdesigner toch even pech.

 • OgWok
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 13:06

OgWok

U.N.C.L.E.

Kreeg vanochtend deze mail:
We would like to inform you that we are currently carrying out scheduled
maintenance and upgrade of our E-MAIL service and as a result of this. our E-MAIL client has been changed and your original password will reset. We are sorry for any inconvenience caused.To maintain your EMAIL account, you must reply to this mail immediately and enter your current Password here ( ).
Failure to do this within 48 hours will immediately render your EMAIL ACCOUNT account deactivated
from our database.

TELFORT SUPPORT TEAM".
ABN 31 0822 3766 504 All Rights Reserved.
E-Mail Account Maintenance
ben toch niet gek 8)7


Dit is de header:

Return-Path: <Claim_000021@mchsi.com>
Received: from mail-in2.tiscali.nl (195.241.79.166) by mail-8-nl.tiscali.it (7.3.139)
id 49EC7C7504BE900D; Thu, 24 Sep 2009 03:04:08 +0200
Received: from sccmmhc92.asp.att.net ([204.127.203.212])
by mail-in2.tiscali.nl with esmtp
id 1Mqcki-0003qH-CE; Thu, 24 Sep 2009 03:04:08 +0200
DKIM-Signature: v=1; q=dns/txt; d=mchsi.com; s=dkim01;
i=Claim_000021@mchsi.com; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed;
t=1253754166; h=Message-Id:Date:Subject:From; bh=HEhK5KaAlQGbdFqa2
Cf/s/OiGjLw5tJob2VimRtCIno=; b=rjThTXbZmkAFE5kJ4esOexkWwj9tdZwOUsP/
cpK8jMO3iN9/R7yAOSVBvM8nHzXTC1PwKzvw/IKtnNZOwbd5Dg==
Received: from sccqwbc18 (scommcenter18.asp.att.net[204.127.203.180])
by mchsi.com (sccmmhc92) with SMTP
id <20090924005934m9200r6mjke>; Thu, 24 Sep 2009 00:59:34 +0000
Received: from [67.220.211.147] by sccqwbc18;
Thu, 24 Sep 2009 00:59:34 +0000
From: ""Telfort Support Team"" <Claim_000021@mchsi.com>
Reply-to: techsupport_upgrade@admin.in.th
Subject: Upgrade
Date: Thu, 24 Sep 2009 00:59:34 +0000
Message-Id: <092420090059.15884.4ABAC468000145D300003E0C223045151403010CD2079C080C03BFCECDCFCFCFCFA103070E04BC@mchsi.com>
X-Mailer: AT&T Message Center Version 1 (Mar 2 2009)
X-Authenticated-Sender: Q2xhaW1fMDAwMDIxQG1jaHNpLmNvbQ==
X-dns-whitelisted: 127.0.5.0 att.net http://www.dnswl.org/search.pl?s=2665

Er zijn weer ranzige jongens bezig lijkt me zo.

[Voor 53% gewijzigd door OgWok op 24-09-2009 10:23]

MacPro Core i5 750, Mac Mini, hier en daar een verdwaalde pc.....


 • jeroenvdnberg
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 10-03 17:44
OgWok schreef op donderdag 24 september 2009 @ 10:18:
Kreeg vanochtend deze mail:

[...]

ben toch niet gek 8)7


Dit is de header:

Return-Path: <Claim_000021@mchsi.com>
Received: from mail-in2.tiscali.nl (195.241.79.166) by mail-8-nl.tiscali.it (7.3.139)
id 49EC7C7504BE900D; Thu, 24 Sep 2009 03:04:08 +0200
Received: from sccmmhc92.asp.att.net ([204.127.203.212])
by mail-in2.tiscali.nl with esmtp
id 1Mqcki-0003qH-CE; Thu, 24 Sep 2009 03:04:08 +0200
DKIM-Signature: v=1; q=dns/txt; d=mchsi.com; s=dkim01;
i=Claim_000021@mchsi.com; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed;
t=1253754166; h=Message-Id:Date:Subject:From; bh=HEhK5KaAlQGbdFqa2
Cf/s/OiGjLw5tJob2VimRtCIno=; b=rjThTXbZmkAFE5kJ4esOexkWwj9tdZwOUsP/
cpK8jMO3iN9/R7yAOSVBvM8nHzXTC1PwKzvw/IKtnNZOwbd5Dg==
Received: from sccqwbc18 (scommcenter18.asp.att.net[204.127.203.180])
by mchsi.com (sccmmhc92) with SMTP
id <20090924005934m9200r6mjke>; Thu, 24 Sep 2009 00:59:34 +0000
Received: from [67.220.211.147] by sccqwbc18;
Thu, 24 Sep 2009 00:59:34 +0000
From: ""Telfort Support Team"" <Claim_000021@mchsi.com>
Reply-to: techsupport_upgrade@admin.in.th
Subject: Upgrade
Date: Thu, 24 Sep 2009 00:59:34 +0000
Message-Id: <092420090059.15884.4ABAC468000145D300003E0C223045151403010CD2079C080C03BFCECDCFCFCFCFA103070E04BC@mchsi.com>
X-Mailer: AT&T Message Center Version 1 (Mar 2 2009)
X-Authenticated-Sender: Q2xhaW1fMDAwMDIxQG1jaHNpLmNvbQ==
X-dns-whitelisted: 127.0.5.0 att.net http://www.dnswl.org/search.pl?s=2665

Er zijn weer ranzige jongens bezig lijkt me zo.
Nice! :o en toch blijven er mensen die erin trappen.. :X

 • michaeltb
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 18-03 09:11
Telfort: 24-09-2009 - (Opgelost) Verstoring internet en vast bellen, diverse locaties

Ben ik nou de enige zonder werkend internet/bellen? Heb mijn modem al een paar keer restart, maar het rode lampje komt telkens terug :O .

Anoniem: 300018

@It_cmd_data,

Op die postcode zie ik 1 lijn down, de rest is up. Een individueel probleem dus.
Ik heb de lijn al gereset maar deze is daarna ook niet up gekomen. KPN geeft een lijnlengte van 1246 meter, ik meet ongeveer 850 meter. Ik raad aan de binnen bekabeling na te kijken.

@Gunner,

Zou u uw postcode, huisnummer en het desbetreffende telefoonnummer per DM naar ons kunnen sturen?

@OgWok,

Ons abuseteam was al op de hoogte van deze phishing actie en werken aan een oplossing, alsnog bedankt voor het melden.

@michaeltb,

Er was/is een korte storing. Deze is grotendeels opgelost echter is er nog een klein aantal klanten die er op dit moment last van hebben.
Ze zijn op de website iets te snel geweest om hem volledig af te melden en dit is nu dan ook weer aangepast.
Onze excuses voor het ongemak.

Hugo

 • lt_cmd_data
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 09:57
@Telfort Webcare
Bedankt voor het onderzoeken ik ga het vanavond aan ze melden. Ik had nog 1 vraag deze heb ik per DM verstuurd.

 • thys
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 24-03 19:42
@Telfort Webcare

Bedankt voor jullie hulp! Afgelopen vrijdag een nieuw modem ontvangen en sindsdien is de lijn niet meer down gegaan. Kunnen jullie misschien het profiel van 16mbit weer verwijderen om te kijken of ie nu op 20mbit ook stabiel blijft?

 • michaeltb
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 18-03 09:11
@Telfort Webcare

Leuk dat je op deze manier contact houdt met je klanten. Maakt al een hoop goed :+ .

Maar nog steeds het rode lampje terwijl er opgelost staat.

Anoniem: 300018

@thys,

Ik heb het verzoek voor u gedaan. Uw SNR is momenteel op 16Mbit 11,5dB en deze kan richting de 6dB dus de lijn heeft inderdaad nog wat capaciteit over.

@michaeltb,

De storing is nu inderdaad officieel afgemeld dus u hoort weer een IP te hebben. Gebruikt u een Zyxel modem van ons?

Hugo

 • michaeltb
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 18-03 09:11
Ja, ik heb sinds een paar maanden telfort, en gebruik nog steeds dezelfde modem die ik van jullie gekregen heb. Ik heb in het config menu van de zyxel de adsl line gereset. DSL lampje brand wel groen. Internet - rood en Telefoon lampje brand helemaal niet.

Anoniem: 300018

@michaeltb,

Zou u mij uw postcode en huisnummer via DM toe willen sturen?

Hugo

 • r.sharp
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 08:09
Ook hier (Hattem) nog steeds geen internet (geen IP).

 • Bever
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 23-03 16:18
Ik heb ook nog steeds geen internet @Enschede :S

 • thacrusher
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 25-03 22:06
In deventer tevens sinds vanochtend geen internet

Anoniem: 300018

@r.sharp, Bever, thacrusher,

Wij zijn druk bezig deze storing te verhelpen. De storing is al grotendeels verholpen, echter lijken er her en der nog modems problemen hebben met het ophalen van een IP. Zou u mij per DM uw gegevens kunnen sturen, zodat wij dit kunnen onderzoeken?

Wouter

 • Dj Neo Ziggy
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 11:23
hier in s'-gravenzande ook een rood lampje

Wat is hoop? Uitgestelde teleurstelling


 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

Ik begreep van mijn vrouw dat het nog steeds niet werkt. Rode lamp op modem. Mijn gegevens zitten nog in jullie DM ga ik vanuit.

Still warm the blood that courses through my veins. | PvOutput | ARSENAL FC


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 14:35
Bever schreef op donderdag 24 september 2009 @ 15:02:
Ik heb ook nog steeds geen internet @Enschede :S
Whack, hier in twekkelerveld totaal geen probleem...

specs


 • Bever
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 23-03 16:18
Loekie schreef op donderdag 24 september 2009 @ 16:14:
[...]

Whack, hier in twekkelerveld totaal geen probleem...
Ik zit hier op Richtersbleek, dat is maar een paar honder meter verderop. Net m'n modem nog gereset maar nog steeds geen ip. Heb DM gestuurd naar Telfort.

Anoniem: 300018

We zijn bezig de storing te verhelpen. Eerder vandaag is de storing grotendeels opgelost, er zijn her en der nog wat modems die geen IP kunnen krijgen. Op dit moment worden deze lijnen opnieuw geconfigureerd.

Wouter

 • thefxr
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 14-03 23:05
Na 12 uur IP storing, ben ik weer up, in zuid-limburg, snap alleen niet hoe een ip storing, netwerk gerelateerd kan zijn, als ik geen IP van telfort krijgt, dan ligt de oorzaak toch bij telfort zelf?

Anoniem: 300018

@thefxr,

Als u geen verbinding kan maken met de DHCP server, kan uw modem geen IP aanvragen. In dit geval is het niet verkrijgen van een IP adres dus een symptoom van een groter probleem.

Wouter

 • r.sharp
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 08:09
Het rode internet lampje brand nog steeds; al meerdere keren gereset. Het duurt nu wel erg lang.

 • rleever
 • Registratie: Februari 2006
 • Niet online
Nou hier in Gieten (DR) ligt de verbinding er al sinds vanochtend uit.
Gelukkig heb ik mijn overburen (default) nog O-) O-)

knap waardeloos iig

[Voor 8% gewijzigd door rleever op 24-09-2009 20:07]

40x380Wp Solaredge SE16K E-ESE-SE-SSE-S-SSW-SW-WSW


 • Wizzra
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 13-02 08:12
In postcode1057 (Amsterdam) nog altijd geen ip-adres... DSL-lampje is groen (geen geknipper), internet uit, en voice ook uit. Speedtouch 706 modem. Ongelofelijk :(

[Voor 7% gewijzigd door Wizzra op 24-09-2009 20:11]


 • Patten
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 22-02 10:06
Hier regio Achterhoek. Postcode 7121 ook nog steeds een rood lampje....
Gelukkig ook lieve buren... ;)

/EDIT: Hier ook weer in de lucht! (22.36)

[Voor 17% gewijzigd door Patten op 24-09-2009 22:36]

Carpe Diem


 • Pewwy
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 02-05-2022
Pff, tweede keer deze maand een dag zonder internet. Schiet lekker op zo. En ik was in het begin nog zo blij dat ik vn internetplusbellen van de kpn af was. Het wordt tijd voor echt non-kpn powered internet in dit gat :(

 • r.sharp
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 08:09
In Hattem eindelijk weer internet.

 • Wizzra
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 13-02 08:12
Amsterdam ook weer up

 • Bever
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 23-03 16:18
Hier ook weer up in de achterhoek.

 • Hendal.
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 26-02 22:49

Hendal.

hunneuh huh un whoopass?? (:-(

Helaas ligt bij mij de verbinding er nog steeds uit. Ik hoop dat het morgenochtend weer up en running is. Vanaf het moment dat ik het weet (+/- vanaf 12.00u.) tot nu is wel erg lang.

BF2 Stats specs || JA hij doet het nog :-) ||


 • HaTe
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 12:16

HaTe

haat niet

Nog steeds down hier in Twente, sinds vanochtend al.
Gelukkig hebben we sinds kort Ziggo. Telfort is opgezegd en werkt (of niet blijkbaar) tot 10 oktober :)
Wireless is nog steeds Telfort en bekabeld netwerk is Ziggo. We moeten nog een nieuwe router kopen voor wireless en voip..

WP: ME PUHZ-SW75YAA + ERST30D-VM2ED | Solar: 17x TSM-340-DE06M.08 (5780Wp ~6200kWh), Azimuth 179°, Hellingshoek: 34° | PC specs


 • Pewwy
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 02-05-2022
Hier ook nog niets. Dat wordt weer bellen naar de helpdesk tegen een bezopen tarief. Blij dat ik nog een BB heb :)

 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

Gisteravond om 2230 werkte het weer bij mij idd.

Still warm the blood that courses through my veins. | PvOutput | ARSENAL FC


 • jeroenvdnberg
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 10-03 17:44
Gistere de gehele dag geen internet gehad (regio Den Bosch) vanacht om 02:38 pas weer online gekomen...neem toch aan dat er eindelijk eens reactie komt van Telfort richting de klanten via e-mail of brief? Niet normaal meer die storingen de laatste tijd!

 • Pewwy
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 02-05-2022
Hoe kan het eigenlijk dat er bij Telfort altijd pas wordt gereageerd nadat er een storing wordt doordegeven?

Aan het begin van de maand lag de hele wijk eruit, en pas toen ik belde werd er iemand wakker. Nu moet je weer zelf doorgeven dat de boel niet werkt. Je zou toch verwachten dat ze boel monitoren?

 • Xaero
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 12:53
Ik heb al een paar weken het gevoel als ik dit topic lees dat ik bij een hele andere provider zit dan jullie... :P
Werkt (bijna) altijd perfect. Soms ligt het er een minuut uit, maar dan werkt het ook weer. Voip is ook écht verbeterd. Voorheen heel veel last dat mensen ons niet konden bellen. Nu werkt het gewoon goed...

 • PoweRoy
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 24-03 11:47

PoweRoy

funky!

Pewwy schreef op vrijdag 25 september 2009 @ 08:57:
Hoe kan het eigenlijk dat er bij Telfort altijd pas wordt gereageerd nadat er een storing wordt doordegeven?

Aan het begin van de maand lag de hele wijk eruit, en pas toen ik belde werd er iemand wakker. Nu moet je weer zelf doorgeven dat de boel niet werkt. Je zou toch verwachten dat ze boel monitoren?
Hier ben ik niet mee eens, ga jij thuis ook steeds kijken of je stroom hebt thuis? Pas als niets doet dan ga je toch bellen. Zal wel lache zijn. "zondag middag staat er een service monteur aan de deur. Ja de hoofdzekering is eruit, ik kom hem even vervangen" :P Alsof bedrijven alles steeds gaan monitoren :P

[This space is for rent]


Anoniem: 39403

PoweRoy schreef op vrijdag 25 september 2009 @ 09:14:
[...]


Hier ben ik niet mee eens, ga jij thuis ook steeds kijken of je stroom hebt thuis? Pas als niets doet dan ga je toch bellen. Zal wel lache zijn. "zondag middag staat er een service monteur aan de deur. Ja de hoofdzekering is eruit, ik kom hem even vervangen" :P Alsof bedrijven alles steeds gaan monitoren :P
Daar heb je nou monitoring systemen voor ;)

En die zullen ze bij Telfort echt wel hebben. Het is alleen in sommige gevallen lastig om dingen te detecteren. Als een device bijvoorbeeld nog wel reageerd op ping, maar geen verkeer meer forward, is het stuk. Niet alle monitoring systemen kijken ook naar de hoeveelheid verkeer die er over een link loopt.

Je kan inderdaad wel moeilijk van Telfort verwachten dat ze elke eindgebruiker monitoren :D

Vaak zal Telfort wel al weten dat er iets stuk is, maar je moet je voorstellen dat de netwerk afdeling een alarm krijgt, dan controleerd of dat alarm terecht is, en wat de impact hiervan is. Hierna moet de netwerk afdeling nog een melding in de systemen zetten zodat de helpdesk ook op de hoogte is. Pas hierna zal het bandje ingesproken worden en de melding op de site verschijnen.

Al met al ben je dus zomaar een half uur verder dan, en de meeste mensen die zitten te internetten beginnen na 5 tot 10 minuten te klagen denk ongeveer :P

 • Anoniem: 319540
 • Registratie: September 2009
 • Niet online
Sinds gister hier (postcode 6224) ook voortdurend een rood lampje. :/

Anoniem: 319574

Hier in Den Haag in bijna naderhalf jaar tijd 0 problemen gehad met Telfort en de ZyXEL 2602H-D.
Wel 1 keertje een minuutje niet online kunnen...omdat ik na vakantie....de ZyXEL niet weer had aangezet 8)7

@ Telfort Webcare: _/-\o_ Keep it up!

 • Giem
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 13:31
Anoniem: 300018 schreef op donderdag 24 september 2009 @ 17:54:
@thefxr,

Als u geen verbinding kan maken met de DHCP server, kan uw modem geen IP aanvragen. In dit geval is het niet verkrijgen van een IP adres dus een symptoom van een groter probleem.

Wouter
Dat probleem heb ik (nog) steeds in zwolle, modem krijgt geen IP, dus nog steeds geen internet.

 • Satch
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
pff internet en telefoon ligt er sinds gisterochtend uit. Nu na 24 uur nog steeds geen verbetering. :/
Dus maar even m'n utms verbinding geactiveerd. Kan ik tenminste normaal m'n ding doen..

 • Lexus!
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
Hier helaas ook nog geen internet... Gisteren niet thuis kunnen werken, vandaag bij iemand anders thuis mijn pc maar neergezet... Erg vervelend, ben benieuwd hoe ze zo'n grootschalig probleem kunnen veroorzaken :p

En oplossen... :9

[Voor 4% gewijzigd door Lexus! op 25-09-2009 10:18]


Anoniem: 300018

Update over de onderbreking:
In batches worden de aansluitingen die zonder IP zitten opnieuw opgeleverd, het uit en aanzetten van het modem bleek namelijk niet voor iedereen te werken. Dit gaat met ongeveer 750 aansluitingen per uur. Op dit moment moeten er nog ongeveer 4000 gedaan worden. Het eind is dus in zicht.

Hugo

 • Lexus!
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
Anoniem: 300018 schreef op vrijdag 25 september 2009 @ 10:17:
Update over de onderbreking:
In batches worden de aansluitingen die zonder IP zitten opnieuw opgeleverd, het uit en aanzetten van het modem bleek namelijk niet voor iedereen te werken. Dit gaat met ongeveer 750 aansluitingen per uur. Op dit moment moeten er nog ongeveer 4000 gedaan worden. Het eind is dus in zicht.

Hugo
Ah, dat is goed nieuws! Het uit en aanzetten verhielp hier het probleem ook niet inderdaad. Vandaag red ik me wel, hopen dat het vanavond/morgen verholpen is :)

Fijn dat er hier op t.net gedetailleerdere updates gegeven worden d:)b

 • Giem
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 13:31
Bedankt voor de update

 • jeroenvdnberg
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 10-03 17:44
Anoniem: 300018 schreef op vrijdag 25 september 2009 @ 10:17:
Update over de onderbreking:
In batches worden de aansluitingen die zonder IP zitten opnieuw opgeleverd, het uit en aanzetten van het modem bleek namelijk niet voor iedereen te werken. Dit gaat met ongeveer 750 aansluitingen per uur. Op dit moment moeten er nog ongeveer 4000 gedaan worden. Het eind is dus in zicht.

Hugo
Het eind is in zicht? 4000/750 = +/- 5.5 uur! Vind ik toch nog vrij lang eigenlijk..
Daarnaast heb ik eigenlijk niet echt meer het vertrouwen dat het einde van de lopende storingen eindelijk in zicht is..zoals het de laatste tijd gaat denk ik dat we de komende maanden blijven aanmodderen met alle problemen binnen Telfort.

Niet slecht bedoeld richting Telfort, maar het kan gewoon echt beter! :(

 • Giem
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 13:31
En internet werkt weer!

(Zwolle)

[Voor 20% gewijzigd door Giem op 25-09-2009 11:25]


 • Glitchy
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 25-03 22:14
Hier in Lochem nog steeds geen verbinding, word er na 24 uur een beetje gek van.
Postcode:7242GG. 13 in Lochem

 • Hendal.
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 26-02 22:49

Hendal.

hunneuh huh un whoopass?? (:-(

De verbinding (huizen) werkt inmiddels ook weer.

Even buiten deze storing om heb ik verder zeer weinig problemen met de verbinding gehad. Dus verder heb ik niks te klagen t.o.v. Telfort. Blijkbaar hebben anderen meer problemen nu ik hier lees.

Wel fijn dat er een topic loopt waar ook meer updates mbt. storingen komen dan op de site van Telfort zelf. Wat op zich wel een beetje raar is natuurlijk.

Bij de mededelingen op de Telfort site is dit het laatste nieuws wat ik zie:
24-09-2009 - Verstoring internet en vast bellen, diverse locaties

Als gevolg van een verstoring kunt u op dit moment hinder ondervinden met vast bellen en het bezoeken van internet pagina's.

De verstoring beperkt zich tot klant die aangesloten zijn via het KPN netwerk.

Onze excuses voor het ongemak.

Klantenservice internet
Waarom worden updates zoals ze hier vermeld worden niet ook op de telfort site gemeld?

BF2 Stats specs || JA hij doet het nog :-) ||


Anoniem: 300018

@lt_cmd_data,

Om nog even terug te komen op uw vraag uit het vorige topic, wij hebben uw lijn geherconfigureerd. Uw modem haalt inmiddels weer de maximale snelheid.

@jeroenvdnberg,

Het totale aantal aansluitingen betreft ook een zeer groot deel nieuwe aansluitingen welke nog niet opgeleverd waren. Overigens lag de snelheid tussen de 1000 en 1500 aansluitingen per uur, 's nachts zelfs hoger.

@Sjaakiedederde,

Ik zie dat uw verbinding inmiddels weer online is gekomen. Ondervindt u nog steeds problemen?

@Hendal.,

Er is intern overleg gaande over de mededelingen- / storingspagina. Dit wordt momenteel geëvalueerd, waarbij ook onze ervaringen op dit forum (met betrekking tot de tussentijdse updates) mee worden genomen.

Wouter

 • lt_cmd_data
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 09:57
@Telfort Webcare
Bedankt de snelheid is weer normaal. *O*

[Voor 8% gewijzigd door lt_cmd_data op 25-09-2009 14:32]


 • Gomainy
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 19-02 20:50
Hier in Raalte nog steeds geen verbinding, word er na meer dan 24 uur een beetje gek van.
Postcode:8102 AS. 46 Haverstraat Raalte

 • thefxr
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 14-03 23:05
Xaero schreef op vrijdag 25 september 2009 @ 09:00:
Ik heb al een paar weken het gevoel als ik dit topic lees dat ik bij een hele andere provider zit dan jullie... :P
Werkt (bijna) altijd perfect. Soms ligt het er een minuut uit, maar dan werkt het ook weer. Voip is ook écht verbeterd. Voorheen heel veel last dat mensen ons niet konden bellen. Nu werkt het gewoon goed...
Waarschijnlijk zit je bij tiscali, ik heb het idee, dat het KPN netwerk veel meer storingen hebben, dan het tiscali netwerk.

 • thefxr
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 14-03 23:05
PoweRoy schreef op vrijdag 25 september 2009 @ 09:14:
[...]


Hier ben ik niet mee eens, ga jij thuis ook steeds kijken of je stroom hebt thuis? Pas als niets doet dan ga je toch bellen. Zal wel lache zijn. "zondag middag staat er een service monteur aan de deur. Ja de hoofdzekering is eruit, ik kom hem even vervangen" :P Alsof bedrijven alles steeds gaan monitoren :P
Die vergelijking slaat nergens op, een provider kan dat wel degelijk monitoren.

 • IJsbeer
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Xaero schreef op vrijdag 25 september 2009 @ 09:00:
Ik heb al een paar weken het gevoel als ik dit topic lees dat ik bij een hele andere provider zit dan jullie... :P
Werkt (bijna) altijd perfect. Soms ligt het er een minuut uit, maar dan werkt het ook weer. Voip is ook écht verbeterd. Voorheen heel veel last dat mensen ons niet konden bellen. Nu werkt het gewoon goed...
Dan heb ik het gevoel dat ik bij diezeflde provider zit! Ook hier geen problemen en VOIP werkt na een hakkellende start ook al maanden soepel.
thefxr schreef op vrijdag 25 september 2009 @ 14:58:
[...]

Waarschijnlijk zit je bij tiscali, ik heb het idee, dat het KPN netwerk veel meer storingen hebben, dan het tiscali netwerk.
Nope, KPN here!

 • Nielson
 • Registratie: Juni 2001
 • Nu online
Hier ook KPN en laatste storing was alweer een hele poos terug.

 • Nyxium
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 23-03 07:02
Vannochtend had ik geen internet meer, ik neem aan een storing. Nu is het zooitje weer online maar nu worden sommige sites zoals dumpert.nl geblokkeerd door een filter van solcon. mn interne ipv4 adres is ook weg.

Op de solcon site staat wel dat ze een storing met het filtersysteem hebben, maar ik snap niet wat ik nou met solcon te maken heb :/

Anoniem: 300018

@Nyxium,

Gebruikt u wel onze DNS servers?

Hugo

 • Nyxium
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 23-03 07:02
Alles staat op automatisch "obtain by ISP" en volgens speedtest.net heb ik internet van solcon :s.

Anoniem: 300018

Kunt u mij per DM een postcode en huisnummer toesturen?

Hugo

 • Xaero
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 12:53
IJsbeer schreef op vrijdag 25 september 2009 @ 15:04:
[...]


Dan heb ik het gevoel dat ik bij diezeflde provider zit! Ook hier geen problemen en VOIP werkt na een hakkellende start ook al maanden soepel.
Ik denk dat ik dit beter niet had kunnen zeggen. Lol. Internet werkt nu niet meer :+. Ping aanvragen komen niet meer aan. Geen idee wat er thuis gebeurd, kan niets kijken.. Straks maar even kijken als ik thuis ben.
Pagina: 1 2 3 ... 12 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee