Toon posts:

Telfort Internet ervaringen topic - Deel 16 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1
Acties:
 • 65.186 views

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-05 18:37
http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg
Meest gestelde vraag: Hoe stap ik over?

Inhoud

Producten
Maximale snelheid
ADSL1/ADSL2/ADSL2+
Telefonie
Modems
Contract
Overstappen
Tiscali / 12move
Veel gestelde vragen
Afsluiting


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Producten
20 Mb
Je betaalt de eerste 6 maanden € 19,95 per maand en daarna het vaste lage bedrag van € 24,95

* Geen extra kosten voor gebruik vaste lijn
* Gratis draadloos modem in bruikleen
* Geen aansluitkosten
* Eenvoudig zelf te installeren
* 5 gratis mailboxen van 50 MB
* 5 e-mailadressen per mailbox

Afhankelijk van de afstand tussen je woning en de KPN wijkcentrale kan de snelheid lager uitvallen. Telfort heeft op haar website een postcode check staan die een indicatie geeft van de te behalen snelheid:

Extra diensten:

Bij deze internetverbinding krijg je ook nog de volgende diensten:

• 5 mailboxen
• 25 e-mailadressen
• Webmail functionaliteit
• 50 MB mailboxruimte

Er is geen homepage ruimte en er zijn ook geen binaire nieuwsgroepen.

GEEN doorbelasting vaste lijn

Het maakt niet uit of je een KPN telefoonabonnement hebt. Er is geen doorbelasting voor de vaste lijn. Dus de prijs blijft altijd € 19,95 voor internet. Het zal wel in de prijs verwerkt zitten.
LET OP!
Voor Telfort internet heb je een vaste lijn nodig. Heb je op het aan te sluiten adres geen vast KPN telefoonabonnement of internet van een andere ADSL aanbieder? Dan betaal je eenmalig € 49,95 voor het activeren van je vaste lijn. Je hebt geen vast KPN telefoonabonnement nodig en betaalt ook geen extra maandelijkse kosten.
Bron: Telfort Productoverview

Administratiekosten

Bij het aanvragen van een Telfort abonnement wordt éénmalig € 14,95 in rekening gebracht voor verzend en administratiekosten.

DSL netwerk

Telfort levert primair op het Tiscali ADSL netwerk waar beschikbaar, daarnaast wordt gebruik gemaakt van lijnen op het KPN ADSL netwerk. Het mooie is dat bij beide netwerken de instellingen van de modem gelijk zijn.


Leuk artikel trouwens in de Telegraaf (bron)
Telfort internet is een dienst die het onlangs overgenomen Tiscali Nederland uitvoert voor Telfort. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het netwerk van Tiscali in combinatie met dat van KPN. Dit netwerk dekt sinds kort 96 procent van Nederland.
Dus Tiscali verzorgt de dienst Telfort Internet inderdaad :)

Was ook te verwachten gezien dezelfde modems ook geleverd worden bijvoorbeeld. En de extra dekking is nu aanwezig door gebruik te maken ook van het ADSL netwerk van KPN naast dat van Tiscali.

IP adres

Bij Telfort krijg je een dynamisch IP adres op basis van DHCP. Als je de modem aan laat staan zal die echter niet veranderen. Kan natuurlijk voorkomen dat bij werkzaamheden ofzo je IP adres anders wordt. De ZyXEL modem ondersteund DynDNS.org, dus voor de mensen die een (web)server willen draaien kunnen bij DynDNS.org een subdomeintje aanmaken die altijd naar je eigen IP verwijst. Zodra je IP veranderd update de modem de DNS verwijzing.

Levertijd

De levertijd is per aansluiting natuurlijk verschillend. Dit zijn de meest voorkomende levertijden:

Kale lijn: Ongeveer 3 weken. Een KPN monteur komt ook de lijn controleren.
Lijn met KPN telefonie: Ongeveer 2 weken. Indien er ook een DSL signaal op staat van een andere provider kun je zelf een overstap datum kiezen. De eerste overstap mogelijkheid is altijd 2 weken na de huidige datum.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Maximale snelheid

Veel mensen vragen zich af wat de maximale snelheid is die ze gaan halen. Het antwoord is heel simpel: Het maximale wat mogelijk is op je koperlijn in combinatie met het type wijkcentrale.

:? Dat is allemaal heel leuk, maar ik wil toch weten wat ik zou kunnen halen zodat ik kan op basis daarvan kan kiezen tussen Kabel of ADSL internet.

Op http://internet.telfort.nl/ vind je een tooltje die je een indicatie geeft. Deze ziet er zo uit:Deze geeft een indicatie op basis van de geschatte afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Indien je de afstand wilt zien kun je deze link gebruiken. Deze database is echter wel oud. Kijk vervolgens in dit grafiekje om de maximale theoretische snelheid te bekijken.

:? Ik haal de snelheid niet die in de grafiek staat!

Dat kan heel goed kloppen omdat dit de maximale theoretische snelheid is. We gaan er dan van uit de je zelf alles optimaal hebt aangesloten en de koperkabel in optimale staat is. Dit is meestal nooit het geval. Onthoud dat deze grafieken in testlab's zijn gemaakt.

Gebruikte URL's:

Postcode afstand database
ADSL2 snelheid grafiek

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


ADSL1/ADSL2/ADSL2+

In de vorige delen is vaak verwarring naar voren gekomen betreffende de verschillen tussen ADSL1, ADSL2 en ADSL2+. De standaarden zijn het volgende:

ADSL1: Maximale downstream van 8 mbit/s.
ADSL2: Maximale downstream van 12 mbit/s.
ADSL2+: Maximale downstream van 24 mbit/s.

Het moge duidelijk zijn dat je dus een ADSL2+ verbinding wilt. Indien je op het Tiscali Wholesale netwerk bent aangesloten hoef je je geen zorgen te maken, het hele Tiscali Wholesale netwerk is ADSL2+ geschikt.

Indien je op het KPN netwerk aangesloten wordt is het verhaal anders. Na wat rondvragen (bedankt BjcK) ben ik er achter gekomen dat KPN onderscheid maakt in 2 typen wijkcentrales, namelijk ADSL1 en ADSL2+.
In een ADSL2+ centrale zijn alle kaarten ADSL2+ en zul je dus een ADSL2+ verbinding moeten kunnen opbouwen. In een ADSL1 centrale kunnen zowel ADSL1 als ADSL2+ kaarten zijn. Om de centrale toch als ADSL1 te houden tot de ombouw voltooid is zijn in de daar aanwezige kaarten een ADSL2 profiel met een maximale downstream van 8 mbit gezet.

Mocht je dus in je modem zien dat je modem gebruikt maakt van ADSL2 (dus niet ADSL2PLUS) en de downstream ligt rond de 8 mbit, dan weet je de reden. Deze word gecapped om alles in de centrale gelijk te houden. Ik denk dat dit gedaan wordt om niemand het voordeel te geven om eerder aangesloten te zijn op een ADSL2+ kaart. Want dat wilt iedereen natuurlijk en is het krabben, bijten en gillen om dat voor elkaar te krijgen. ;)

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


TelefonieTelfort levert hiernaast ook nog telefonie voor € 9,95 per maand. Dit kan alleen in combinatie met een Telfort internet abonnement, dus dat komt dan totaal uit op € 34,90. Je belt naar alle vaste nummers in Nederland gratis met een starttaruief van € 0,05. Ook een nummer porteren van een andere aanbieder is mogelijk.

Er wordt gebruik gemaakt van de VoIP techniek. Je krijgt de SIP gegevens thuisgestuurd dus je hoeft niet het bijgeleverde modem te gebruiken. Dit raadt Telfort uiteraard wel aan en ze zullen alleen de ZyXEL modem ondersteunen. Welke provider doet dat niet? Dus een ander modem met VoIP functionaliteit, een hardphone of PBX software als Asterisk en 3cx kun je ook gebruiken.

Dit zijn de instellingen die je voor vaste telefonie kunt gebruiken:
Klik hier en dan op "Telfort vast bellen gebruiken zonder Telfort internetmodem"

Diensten

Bij Telfort telefonie zitten de volgende diensten bij:

• Voicemail
• 0900 en/of 06 nummers blokkeren
• Nummerweergave (Als je telefoon dit ondersteund)
• Nummer porteren mogelijk (Kost eenmalig € 9,95)

Nummer porteren

Het porteren van een nummer is mogelijk. Dit betekent dat je je huidige vaste telefoonnummer kan meenemen naar Telfort. Voor de juiste volgorde van aanvraag kun je het beste even kijken bij Overstappen

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Modems

Telfort levert modems van het merk ZyXEL. Het gaat om de ZyXEL 2602H-D serie en de ZyXEL 2602R serie. De R serie heeft maar 1 ethernetpoort. De D versie heeft er 4 en kan ook met WiFi geleverd worden. Er is geen life-line aanwezig. Dit kun je eventueel zelf voor elkaar krijgen met bijvoorbeeld de Artech 521 switch.

Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

Hier kun je de modem in detail zien, hoge resolutie plaatjes gevonden op de chinese ZyXEL site:Klik op een afbeelding om deze te vergroten


De kosten voor de modems:

• Standaard modem: € 0,- (Los: € 69,-)
• Multipc modem: € 30,- (Los: € 99,-)
• Draadloos modem: € 70,- (Los: € 139,-)

Het zijn allemaal modems met een routerfunctie ingebouwd. Dit is nodig om de telefonie werkend te houden. De R serie heeft dit dus ook, ook al is er maar één ethernetpoort. Met een simpele switch erachter kun je dus meerdere pc's aansluiten.

In de modems zit een firmware ingebouwd waarin de netwerkinstellingen al goed staan. Het is dus niet nodig de VPI/VCI waardes en dergelijke te veranderen. Verders is in de modem niks afgeschermd. Indien je via een andere VoIP telefonieaanbieder wilt gaan bellen is dit gewoon mogelijk met dit modem.

Handleidingen

Indien je de handleidingen bent kwijtgeraakt kun je ze ook in PDF vorm krijgen:

Basis en Multi-PC modem
Draadloos modem
Telefonie

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Contract

Bij telfort sluit je een contract af voor één jaar. Na dit jaar kun je het contract per maand opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit staat allemaal in de algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.
15.1 Tenzij in de Overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor onbepaalde tijd, met een minimumduur van 12 maanden.

15.3 De opzegtermijn voor de Klant bedraagt bij Overeenkomsten voor onbepaalde tijd één maand na afloop van de minimumduur. Indien de Overeenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd bedraagt de opzegtermijn voor de Klant één maand voor het einde van de duur van de Overeenkomst. Als moment van opzeggen geldt het moment van ontvangst van de opzegging door Telfort. Opzegging geschiedt op de wijze zoals beschreven op de Website.
Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Overstappen

Het overstappen gedeelte splits ik op in 2 delen: Internet en Telefonie. Voor beiden gelden andere stappen om een overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ik heb nu internet via:
Kabel
ADSL
Geen- of inbel internet

Ik telefoneer via:
KPN analoge lijn of ISDN lijn
KPN InternetPlusBellen
Andere VoIP aanbieder


Kabelinternet
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je vanaf kabel komt.
 • Levertijd: 2 a 4 weken (Komt overeen met de opzegtermijn bij de meeste kabel aanbieders)
Als je zeker wilt zijn dat je niet zonder internet zit kan je wachten tot je online status aangeeft: stap 4 met opzeggen bij de kabelaar. Echter heb je zo kans op een (kleine) overlap met twee verbindingen en dus extra kosten.

ADSL (Heb je InternetPlusBellen. Klik hier. InternetPlusBellen heeft een andere procedure.)
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je al een ADSL verbinding hebt.
 • Print de opzegbrief die Telfort je aanbiedt.
 • Verstuur de brief pas als je in stap 4 bent.
De brief kun je pas later versturen om zeker te zijn dat je huidige aanbieder niet een slooporder indient zodat je ADSL signaal door Telfort kan worden overgenomen. Dit kan een week tot twee weken duren na aanvraag.

Eerder opzeggen KAN goed gaan, maar als je huidige aanbieder toch eerder een slooporder indient en Telfort heeft nog migratie aangevraagd, dan gaat alles fout en zit je zo 2 á 3 weken zonder internet

Als de opzegtermijn bij de huidige ISP 1 maand bedraagt is het meest optimaal om een overstap aan te vragen met een wens datum over 6 weken. Na twee weken is je aanvraag bevestigd en kan je de opzegging versturen naar de huidige aanbieder met de maand opzegtermijn. Zo betaal je het minst dubbel en toch zeker van een juiste volgorde/planning.

Geen internet of inbelinternet
 • Vraag Telfort aan.
 • Een inbel-abonnement kan je direct opzeggen of als je zeker wilt zijn dat je niet zonder zit kan je dat pas doen als je in stap 4 bent. Dan heb je ook de datum van Telfort ontvangen wanneer de verbinding wordt geleverd.
Sommige ISP's (bijvoorbeeld XS4all) hebben ook de mogelijkheid om een los abonnement voor mail en inbel toegang te behouden tegen een laag maandbedrag. Voordat je opzegt bedenk of je daar interesse in hebt en informeer daar dan naar. Dan in plaats van een opzegging alleen daarbij aangeven dat je zo'n abonnement voor je mail adres wilt behouden.

Telefonie

KPN analoge lijn of ISDN
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
KPN InternetPlusBellen
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN IPB abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
Andere VoIP aanbieder
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je VoIP abonnement WEL op. Geef aan dat het telefoonnummer geporteerd moet worden.
 • Van Telfort ontvang je een brief met de porteringsdatum.
Je bent uiteraard altijd zelf verantwoordelijk voor het stoppen van een abonnement. In principe zegt Telfort niks op maar ziet KPN een uitportering als opzegging. Controleer dus altijd zelf of een opzegging goed gaat om dubbele kosten te voorkomen!

Opleverdatum

Een kale lijn opleveren duurt meestal 3 weken. Het is niet mogelijk een exacte datum te kiezen. Dit kan alleen als er al een DSL signaal op deze locatie is en deze wordt overgenomen. Wil je zo snel mogelijk weten wanneer je lijn aangesloten gaat worden? Wacht dan tot 7 dagen na je bestelling (de cooldown periode) en bel 0900-9596. Vaak zal er echter nog geen datum bekend zijn omdat de KPN dit bepaald na het telefoontje voor de afspraak betreffende het testen en labelen van de lijn.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Tiscali / 12move

Sinds kort is bekend gemaakt dat Tiscal en 12move gaan veranderen van naam. Alle klanten van beide providers komen onder één dak genaamd Telfort Internet. Er schijnt niks te veranderen aan de diensten die je hebt, alleen de algemene voorwaarden wijzigen. De belangrijkste wijzigingen zijn volgens de website van Tiscali:
De meest belangrijke wijzigingen betreffen (kort weergegeven):

- aansprakelijkheid, artikel 16: de aansprakelijkheid van Telfort per aansprakelijkheidsstelling is beperkt tot twee maal het door de klant verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende diensten, waarbij per jaar tegenover dezelfde klant de aansprakelijkheid is beperkt tot maximaal viermaal het verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende dienst(en).

- prijswijzigingen artikel 9: prijswijzigingen worden 4 weken van te voren bekend gemaakt, waarbij de klant tot 4 weken na de bekendmaking het recht heeft de overeenkomst te beëindigen.

- privacy, artikel 11: De klant verleent toestemming aan Telfort om zijn of haar persoons- en verkeersgegevens op te nemen en te verwerken in de klantenregistratie van Telfort die benodigd is voor een goed beheer en exploitatie van de systemen en netwerken van Telfort en voor de (administratieve) beheerstaken. De klantenregistratie is slechts toegankelijk voor Telfort en groepsmaatschappijen en wordt niet aan derden verstrekt behoudens een aantal specifiek genoemde gevallen.

- geschillencommissie, artikel 19: geschillen kunnen aanhangig worden gemaakt bij De Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten (zie: www.sgc.nl).


Aangezien de voorwaarden wijzigen mag je je lopende abonnement bij Tiscali of 12move opzeggen. Dit staat ook op de website van beide providers:
Tiscali

Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 13 januari 2008 telefonisch uw abonnement opzeggen per 14 januari 2008. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).

12move
Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 9 december 2007 telefonisch uw abonnement opzeggen per 10 december 2007. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).
:? Ah mooi dus ik ga nu ook 19,95 betalen en 20mbit krijgen?

Nee dat dus weer niet. Alleen de naam veranderd. Je snelheid, e-mail, telefoonnummers en prijs per maand blijft hetzelfde.

:? Oh, maar kan ik mijn huidige abonnement dan omzetten?

Op de veelgestelde vragen pagina staat dat het in veel gevallen mogelijk zal zijn. Wat ze precies bedoelen staat er niet bij. Ik neem aan dat dezelfde regels gelden als bij Tiscali. Je dient je huidige abonnement minimaal een jaar te hebben. Zeker weten doe ik dit niet natuurlijk.

Meer informatie kun je vinden op de websites van Tiscali en 12move:

http://www.tiscali.nl/telfort
http://www.12move.nl/telfort

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Veelgestelde vragen

:S Ga ik ook 20 mbit download snelheid halen?

Dat is lastig te zeggen. 20 mbit betekent dat de maximale snelheid 20 mbit per seconde is. Om dit te halen moet je niet te ver van de wijkcentrale wonen. Ook moet je de modem bij je ISRA punt aansluiten. Houd de DSL bekabeling zo kort mogelijk.

:? Kan ik met één telefoon zowel via Telfort als mijn KPN lijn bellen?

Nee, het ZyXEL modem heeft geen zogenaamde life-line poort. Met een arttech 521 switch kun je dit wel voor elkaar krijgen. Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

:? Waarom duurt het zo lang voordat de telefoon over gaat?

Dit komt omdat VoIP een heel andere techniek is dan analoog bellen. Bij analoog bellen wordt elk nummer wat je intoetst direct aan de centrale doorgegeven. Bij VoIP moet het te bellen telefoonnummer in één keer doorgegeven worden. Daarom wacht de modem standaard 5 seconden om te zien of je helemaal klaar bent met het intoetsen van het telefoonnummer. Je kunt ook de modem de opdracht geven het ingetoetste nummer gelijk te versturen door een # achter het nummer in te toetsen. In de webinterface kun je deze functie ook instellen dat de modem na bijvoorbeeld 2 seconden al gaat bellen. Let wel op dat je dan OF snel intoetst OF dat je een DECT toestel hebt die het nummer snel kiest. (Dus nummer intoetsen voordat je op het hoorntje drukt).

:? Help, nummerherkenning doet het niet!

Dan heb je waaschijnlijk een toestel die de nummerherkenning via de FSK methode verwacht in plaats van DTMF. Dit kun je in de modem interface wijzigen bij de phonepoort instellingen.

:? Ik heb al een router met WiFi. Kan ik die blijven gebruiken met dat ZyXEL modem?

Ja dat kan. Echter, de ZyXEL modem heeft ook al een router functie. Het beste kun je de router functie van de ZyXEL modem intact laten, anders werken de telefoonpoorten niet meer. Zet je eigen draadloze router om naar een access point:

• Zet de DHCP server in je router uit
• Stop de kabel die normaal in de WAN aansluiting gaat in één van de LAN aansluitingen
• Klaar :)

:? Kan ik meer dan één telefoon aansluiten?

Ja dat kan. Dit kun je doen door de lijn te splitten na de modem. Let op de aansluitfactor van elk toestel. Indien deze te hoog is kan het voorkomen dat het toestel niet meer werkt. Verdeel dan de toestellen over de 2 phone poorten op de modem. In de webconfiguratie kun je voor elk poortje instellen welk telefoonnummer deze gebruikt.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP.

:? Help, ik heb in de modem een aantal instellingen veranderd en nu doet ie niks meer!

Geen nood, dit is eenvoudig op te lossen. Kijk of het POWER lampje stabiel brandt. Indien dit het geval is even een pen/paperclip pakken. Op de achterkant van het modem vind je een klein gaatje waar 'reset' bij staat. Nu druk je dat gaatje in tot het POWER lampje gaat knipperen. Nu is de modem terug naar de fabrieksinstellingen en kun je 'm weer opnieuw instaleren.

:? Kan ik mijn vaste telefoonabonnement van KPN gewoon behouden?

Ja dat kan. Indien je al ADSL hebt en je stapt over naar Telfort kun je gewoon je huidige splitter blijven gebruiken. Heb je nog geen ADSL en vraag je Telfort aan, dan wordt er een splitter meegeleverd.

:? Kan ik met het Telfort modem ook van een andere VoIP dienst gebruik maken?

Ja dat kan gewoon. De modem is wel standaard voorgeconfigureerd voor de eigen VoIP dienst, dus je zult de advanced setup moeten gebruiken om alle gegevens in te vullen.

:? Hoe doe je aan portforwarding met telfort zyxel modems?
Hier staat een mooie stappen plan om je poorten te forwarden. Specifiek voor Azureus kun je deze stappenplan volgen.

:? Hoe kan ik port scan doen om te controleren of deze goed geforward is?
Er zijn een aantal online security checkers die dit voor je willen doen:
ShieldsUp

:? Hoe kan ik me snelheid inschatten (down attenuation) van me huidige provider?
Je kunt je down attenuation (zie je zyxsel stats) delen door 13.8. Ook kun je kijken naar deze grafiek. Deze afbeelding geeft we de ideale omstandigheden door.

:? Mijn DNS is een beetje traag :? . Hoe kan ik dit tweaken?
Je kunk je DNS veranderen naar een van de OpenDNS IP's, voor het sneller laden van pagina's (bijv. 208.67.222.222- en - 208.67.220.220).

:? Ik haal 6mbit op ADSL2+. Hoe kan ik me modem in stellen op adsl2 om meer uit me verbinding te halen?
Zie deze reactie voor een stappenplan.

:? Hoe kan me snelheid het beste testen?
Het is lastig om een betrouwbare resultaat te krijgen van http://speedtest.nl bijvoorbeeld. Wil je op een grotere hap data kauwen, gebruik de 100 MB testbestand van Telfort zelf.

:? Mijn Zyxel modem is steeds 100% load wat kan ik hier aan doen?
Zet bandwidth management uit.

:? Ik ben down!
Zyxel heeft zelf een FAQ die je stapsgewijs door dit probleem kan helpen.

:? Ik ben af en toe down!
Ook hiervoor heeft Zyxel zelf een FAQ.

:? Mijn modem is defect! Wat nu?
U kunt uitsluiten dat de modem het probleem is door een andere modem op dezelfde aansluiting te gebruiken. De kans dat twee dezelfde modems tegelijkertijd defect zijn is te verwaarlozen. Indien ook de tweede modem het niet doet, licht het niet aan de modem. U kunt het beste contact opnemen met uw provider. Zij kunnen contact opnemen met de Telco om na te gaan wat er verkeerd is gegaan bij het aansluiten.

:? Heeft Telfort een datalimiet?
Nee een Fair Use Policy, wat dit betekend dat je niet oneindig kan downloaden maar, er zijn tot dus ver nog geen meldingen bekent dat Telfort gebruikers de lijn hebben geknepen.

:?Valt er nog iets te tweaken aan mijn snelheid?
Ja dat kan, je heb hier wel een tweakbare modem voor nodig lt_cmd_data heeft een video tutorial gemaakt hoe met een tweakbare speedtouch modem eenvoudig enkele mbits meer uit je internet snelheid kan behalen. Dit tweaken wordt gerealiseerd door ruis marge te verlagen op een stabiel niveau. De regel is hoe minder marge(snr) hoe groter de kans op wegvallen van de verbinding (klapperen). Andersom hoe meer marge hoe beter de lijn ruis op kan vangen. Praktijk wijst dat een stabiele snr waarde per verbinding en per tijdstip anders is. Meeste modem hebben een default marge waarde tussen de 7~8dB http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/ een simpele tweede hands speedtouch 546 is voor één tientje te vinden op marktplaats. (http://kopen.marktplaats....=0&srt=pu&p=1&av[-1][0]=0)

:? Help mijn lijn valt af en toe weg wat kan ik het beste doen?
Dit wordt klapperen van de verbinding genoemd, het kan zijn dat je dagen nergens last van hebt en op bepaald moment je internet het spontaan niet meer doet. Je kan de verbinding uptime controleren door in het advanced menu naar packet statistics tegaan klik hier (http://192.168.1.254/SystStatusFrame.html) en dan naar regel 1-ENET in de zyxel niet te verwarren met system up time. Je kan zelf actie ondernemen door een tweakbare (bijv speedtouch) modem aan te sluiten en de ruis marge te verhogen tot een stabiel niveau waarbij je nog een redelijke snelheid behoudt. Zie in de video tutorial van lt_cmd_data hoe je een speedtouch modem aansluit op je telfort verbinding. Je kan ook je verbinding laten verlagen door de telfort service desk te bellen met de klacht klapperen de verbinding. Dit duurt zo 15 werkdagen voordat ze je profiel in de centrale verlaagt hebben.

:? Ik gebruik nu een speedtouch als router maar deze heeft geen voip kan ik de zyxel als voip gebruiken?
Ja dat kan, je speedtouch blijft je modem/router en regelt het internet verkeer. lt_cmd_data heeft een video tutorial gemaakt wat je precies moet veranderen in de zyxel modem.

:? Webpagina's laden langzaam kan ik wat kan ik hier aan doen?
Je kunk je DNS veranderen naar een van de gratis OpenDNS IP's, voor het sneller laden van pagina's (bijv. 208.67.222.222- en - 208.67.220.220). Zie hier hoe eenvoudig dit te realiseren is per besturingsysteem https://www.opendns.com/homenetwork/start/computer/ Je kan het ook één keer centraal doorvoeren in telfort zyxel router in plaats in per besturingsysteem je moet dit op twee plekken invullen zowel WAN als LAN.
Gebruik je een speedtouch modem is het verstandigste om het via telnet sessie je dns te veranderen. Zie dezelfde video tutorial als het tweaken van de speedtouch modem. http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/

Je kan telfort's proxy server gebruiken
proxy.tiscali.nl port 8080 Zie deze screenshot hoe je dit insteld in firefox en in Internet explorer http://www.xs4all.nl/~hie...rt(tiscali)proxygroot.JPG

:? Help ik kan sommige pagina's niet bereiken.
Dit hoeft niet aan telfort te liggen maar aan je pc zelf probeer je dns cache is te flushen.
Windows XP start, uitvoeren, cmd openen, C:\>ipconfig /flushdns
Vista ga naar start, All Programs, Accessories, rechtermuisknop Command Prompt, selecteer in het snelmenu Run As Administrator in dosbox vul je in C:\>ipconfig /flushdns "Successfully flushed the DNS Resolver Cache."
Mocht dat niet helpen probeer eens OpenDNS IP's https://www.opendns.com/homenetwork/start/computer/


:?Hoe kan ik me snelheid inschatten (down attenuation) van me huidige provider?
Je kunt je down attenuation (zie je zyxsel stats) delen door 13.8. Ook kun je kijken naar deze grafiek. Deze afbeelding geeft we de ideale omstandigheden door.
Login op je zyxel modem (http://192.168.1.254) sla de wizard over en ga naar advanced. In het rechter menu ga je naar Maintenance>Diagnostic en kies je voor tabblad DSL Line en druk je op de knop DSL Line Status.
Hierin zie je attenuation staan wat een vaste waarde is voor de afstand van de centrale
attenuation||afstand||ideale omstandigheden||ruwe schatting praktijk
1- 12dB = 0~900 meter = ~24~23mbit je wordt gecapt op 20mbit
12- 18dB = 900~1300 meter = ~23~21mbit praktijk kan 20~18mbit zijn
18 - 23dB = 1300~1700 meter = ~21~19mbit praktijk default intrainwaarde kan 18~16 mbit zijn
23 - 29dB = 1700~2100 meter = ~19-15mbit praktijk default intrainwaarde kan 16~13mbit zijn
29 - 35dB = 2100~2500 meter = ~15-12mbit praktijk default intrainwaarde kan 13~9mbit zijn
35 - 40dB = 2500~2900 meter = ~12-9mbit praktijk default intrainwaarde kan 8~6mbit zijn
40 - 46dB = 2900~3300 meter = ~9-7mbit praktijk default intrainwaarde kan 6~5mbit zijn
46 - 51dB = 3300~3700 meter = ~7-5mbit praktijk default intrainwaarde kan 4-3mbit zijn (tip zet adsl2+ naar adsl2 om voor ~50kB meer)
51 - 57dB = 3700~4100 meter = ~5-4mbit praktijk default intrainwaarde kan 2-1mbit zijn (tip zet adsl2+ naar adsl2 om voor ~100kB meer)

:? Zijn er tools om mij internet lijn in de gaten te houden?
Standaard voor de zyxel modem niet, Je kan de verbinding uptime controleren door in het advanced menu naar packet statistics tegaan klik hier (http://192.168.1.254/SystStatusFrame.html) en dan naar regel 1-ENET in de zyxel niet te verwarren met system up time. Voor sommige modems (speedtouch) is er een freeware tool die de snr waarde en de verbinding snelheid in de gaten kan houden http://www.vwlowen.co.uk/internet/files.htm#routerstatslite.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP. In de video tutorial van lt_cmd_data zie je ook hoe je dit stap voor stap toepast. http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/

:?Mijn Zyxel modem is steeds 100% load wat kan ik hier aan doen?
Zet bandwidth management uit. Maar zorg dat tijdens het telefoneren je download en upload van p2p programma's niet volledig in gebruik zijn.

:?Hoe kan ik telnet gebruiken met de standaard zyxel modem?
Ja, dat kan dit staat standaard uitgeschakeld. Lees hier hoe je dit inschakeld http://www.zyxelsupport.nl/z008.html

:? Ik gebruik een speedtouch modem maar ik zie om de 2uur DHCC in mijn logfile moet ik me hier zorgen om maken?
Nee, standaard voert telfort om de 2uur een dhcc renew controle uit dit(dhcp over wan) dit heeft geen invloed op je verbinding de speedtouch gaat pas de verbinding verbreken zodra er een nieuw ipadress lease gegeven wordt als dat niet het geval blijft de verbinding up. Ook als de dhcp server plat ligt blijft je verbinding up tot dat je een nieuw ipadress krijgt.

:? Ik heb de zyxel modem met wireless waar moet ik precies op letten?
Gebruik WPA2-PSK encryptie als je laptop of andere wireless apparatuur dat ook ondersteunen. Mocht je wireless verbinding vaak weg vallen probeer eens een ander kanaal. Of zover mogelijk minstus 2 kanalen van andere gebruikte kanalen te zitten de zyxel biedt 13wireless kanalen op de 2.4ghz band. Tip als dit niet helpt koop eventueel een 5ghz wireless acces point. De 5ghz band is nog vrij leeg in vergelijking met de 2.4ghz band.
Lees hier wat er allemaal op de 2.4ghz band zit Wikipedia: Electromagnetic interference at 2.4GHz
Het controleren van de gebruikte kanalen kan met http://www.netstumbler.com/downloads/ programma goed in kaart worden gebracht. Probeer met de laptop rond het huis te lopen om deze in kaart te brengen.
Zie hier voor een uitgebreide handleiding voor het instellen van draadloze modem.
Zilveren modem onder XP link http://klantenservice.int...-XP-(zilveren-modem).aspx
Zwart modem onder XP link http://klantenservice.int...inding-(zwart-modem).aspx
Zilveren modem onder Vista link http://klantenservice.int...sta-(zilveren-modem).aspx

:? Is er een storing of onderhoud meldings pagina?
Ja, op http://klantenservice.internet.telfort.nl/Mededelingen.aspx staan storingen en meldingen geplaats praktijk is dat telfort nooit snel is met het melden van storingen.

:? Heeft telfort usenet server met binaries?
Nee, maar er zijn genoeg usenet providers waarvoor je een paar euro een goede retentie en snelheid hebt.

:? Ik doe veel aan online gamen wat is de ping naar tweakers?
Telfort maakt zoveel mogelijk gebruik van tiscali netwerk. Hiermee haal je zo 8~11ms

:? Hoe kan ik de laatste firmware controleren?
Telfort maakt zijn eigen aangepaste firmware voor de zyxel modems. Deze kan je hier downloaden http://klantenservice.int...t-modem.aspx#openfaq10781


Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Afsluiting

Dit is alweer deel 16 het Telfort topic. Uiteraard houden we ons in dit topic aan de regels die op GOT gelden.

Terug naar bovenCredits gaan nog steeds naar trolleystad voor het aanmaken van deze geweldige TS!

Telfort nieuwsgroep
De nieuwsgroep over Telfort en zijn gebruikers kun je hier vinden.

Status Controle?
Je kan rond stap 2 / 3 je adres gegevens even mailen naar telfort@totaalgeflipt.nl om te weten hoelang het nog gaat duren, of je spreekt Telfort Webcare aan!

Topic Updates
Voor TS suggesties kun je het best een DM of een mail sturen. Deze zullen dan bij het volgende deel worden ingesloten.

Update: 24 Mei 2008
FAQ geupdate! Met heel veel dank aan lt_cmd_data voor de info! *O*

Update: 2 December 2008
Wederom de FAQ bijgewerkt met wat heerlijke gegevens van lt_cmd_data. Onze dank is grooooot _O_

Update 1 Maart 2009
Kosten voor oplevering KPN lijn (E 49,95) bijgevoegd. Met dank aan jipenjanneke voor de tip :Y) .

Update 22 September 2009
Uniek in dit topic is de gelegenheid te posten met medewerkers van Telfort zelf. Telfort Webcare staat klaar om je vragen aan te horen. Hiermee hebben we gelijk een inside voice over de storingen, updates en verbeteringen bij Telfort. Onze dank is zéér groot.

Deel 16 Alweer! *O*


Waarschuwing:
Melding van 'het werkt hier niet/wel' heeft weinig toegevoegde waarde in dit topic! Bespreek iets specifiek of laat de reactie achterwege, niemand kan er iets mee. GoT is geen plaats om storingen te melden over diensten. Willen we ook allemaal stoppen (of ernstig matigen) met het posten van speedtest plaatjes? Meldt het liever in tekst wat je meet en wat de resultaten zijn, houdt het meer leesbaar.

[Voor 0% gewijzigd door DeX op 22-09-2009 17:20. Reden: Wijzigen prijzen / DM link weg]


 • pven
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online
Sinds een dag heb ik een Fritz; leuk spul. *O*

Internet werkt, maar met telefonie kom ik er niet aan uit:

(Ja: ik weet dat het telefoonnummer 10-cijferig moet zijn, ik wil voorkomen dat jullie me gaan bellen. ;))

Veel meer kan ik niet instellen. Als ik bel dan krijg ik een ingespreks-toon; als ik mezelf bel, dan hoor ik het in de hoorn overgaan maar mijn telefoon gaat niet over. Ik begin te twijfelen of ik het juiste wachtwoord gebruik, maar aan de andere kant heb ik maar één wachtwoord voor telefonie ontvangen.

Iemand tips? :)

We gaan eraan! || Marktplaats-meuk. Afdingen mag! ;-) || slotje.com for sale || Dank pven!


 • jeroenvdnberg
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 18-08 15:03
pven schreef op vrijdag 02 oktober 2009 @ 11:02:
Ik ga er later vandaag nog eens naar kijken. Nadat ik de Fritz! 7140 (dat is hem dus ;)) aan heb gesloten, beweert deze dat er geen nieuwe firmware beschikbaar is; dit heb ik gecontroleerd door in het menu zelf op iets als 'bijwerken firmware' te klikken.
Ik heb zelf een 7170 met Firmware version 58.04.76
Volgens mij is die voor andere modellen ook wel beschikbaar..

Mijn telefonie config (werkend) ziet er zo uit


 • EWK
 • Registratie: Mei 2006
 • Niet online

EWK

Een fles dode pixels te koop!

Ik moet zeggen dat ik echt heel erg tevreden ben met Telfort, ik hoor vaak negatieve verhalen, maar ik vind dat er ook wel eens wat postiefs gezegd mag worden.

Hier bijna 2 jaar Telfort (alleen internet), en heeft er maar 2 keer één dag uit gelegen de afgelopen twee jaar.
Ik zit volgens mij 1100 meter van de centrale en haal een prima snelheid. En dat voor €19,99 €20,44 incl lijnhuur.

[Voor 6% gewijzigd door EWK op 06-10-2009 21:25]

Hoi!


 • N97
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 27-06 11:30
EWK schreef op dinsdag 06 oktober 2009 @ 21:20:
Ik moet zeggen dat ik echt heel erg tevreden ben met Telfort, ik hoor vaak negatieve verhalen, maar ik vind dat er ook wel eens wat postiefs gezegd mag worden.

Hier bijna 2 jaar Telfort (alleen internet), en heeft er maar 2 keer één dag uit gelegen de afgelopen twee jaar.
Ik zit volgens mij 1100 meter van de centrale en haal een prima snelheid. En dat voor €19,99 €20,44 incl lijnhuur.

[afbeelding]
Ik zit al sinds 2006 op het Tiscali Netwerk (wat nu Telfort is) en het heeft in die 3 jaar misschien een paar keer uitgelegen. Verwaarloosbaar. Tot Mei 2009 was ik tevreden.
Ik woon zelf 1300 meter (hemelsbreed) van de centrale en heb een huurlijn.


 • Masterkale1
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 28-07 16:46
Robinski schreef op woensdag 07 oktober 2009 @ 09:45:
[...]


Het downloaden vanaf nieuwsgroepen is niet echt een betrouwbare manier om te kijken hoe snel je lijn (echt) is, want het probleem kan overal in Nederland zitten. Grote kans dat het gewoon druk is.

Met 1 meter vanaf je aansluitpunt zul je die 13.7 niet echt kunnen verbeteren (wat dus ook de max van je verbindig zou moeten zijn), je zou nog eens kunnen kijken of je IS/RA echt goed is. Dus in je modem kijken naar je attenuation en SNR. Maar als je op +/- 2KM van de centrale zit ga je niet echt verbetering kunnen halen meer, behalve als je IS/RA deels geoxideerd is.

Daarnaast is het iets langzamer worden van je lijn, ook mogelijk veroorzaakt door overspraak (zoals al vaker genoemd), doordat meer mensen in je buurt ADSL hebben genomen de laatste tijd.


Is dat dit??

noise margin upstream: 8 db
output power downstream: 23 db
attenuation upstream: 4 db
tone 0- 31: 00 00 00 0a bc dd dd de ee ee ee ee ed dc ba 84
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 7 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 13 db
tone 32- 63: 22 45 77 89 9a ab bb bb bc cc cc cc cc cd dd dd
tone 64- 95: dd cc cc cc cc bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb
tone 96-127: bb bb bb bb 2b bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb aa
tone 128-159: aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa 99 9a
tone 160-191: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99
tone 192-223: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 98 99 88
tone 224-255: 88 98 98 99 99 99 99 98 98 88 88 88 88 88 88 88
tone 256-287: 88 88 88 88 88 88 88 88 88 88 88 88 88 87 87 77
tone 288-319: 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77
tone 320-351: 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 78 77 78 77 77 77
tone 352-383: 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77
tone 384-415: 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77
tone 416-447: 77 77 77 77 77 77 66 67 76 76 67 66 66 66 66 66
tone 448-479: 66 66 66 66 66 66 66 66 66 66 66 66 66 66 66 66
tone 480-511: 66 66 66 66 66 66 66 66 66 66 66 66 66 66 66 66

Speakers: Isophon 2x Cassiano`s D 2x FRC-C - 1x FRC-D - 5x top speakers Accuton . Sub: SVS SB13ultra, subdude HD - Preamp:Datasat RS20i - Amp: Marantz 2 x MM8077 Cinemike bridged 5/7CH ch - Mediaplayer: Oppo upd-203 Cinemike - Beamer: JVC X7500


Anoniem: 300018

@Masterkale1,

Hier ziet u het tonenspectrum gevisualiseerd.

http://img39.imageshack.us/img39/1139/masterkale1.th.jpg
(volledig formaat)

Zoals u ziet zijn er geen verstoringen in de downstream en loopt het spectrum op een natuurlijke wijze af.
Kunt u ons uw postcode en huisnummer per DM toesturen voor verder onderzoek?

@Kavorka,
De telefoonlijn tussen de centrale en uw woning is hierin de bepalende factor. Aangezien die bij een overstap niet veranderd en wij net als Tele2 ADSL2+ techniek gebruiken kunt u er vanuit gaan dat de snelheid gelijk blijft.
Het modem kan nog een heel klein verschil geven maar dit zijn geen hele Mbit's.
U heeft met een reeds opgeleverde 20Mbit verbinding een betrouwbaardere snelheid inschatting als die van een vergelijking tussen twee postcodechecks.

Hugo

[Voor 4% gewijzigd door Anoniem: 300018 op 07-10-2009 13:48]


 • Anoniem: 119722
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online
Ik wacht wel weer totdat ze op snelheid zijn. Ik weet bij wie het ligt :)
50mi naar Capelle a/d Ijssel lijkt me overdreven. Ik zit in Kralingen tegen Capelle aan, pakweg 3km.


 • xp7amrkr
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 21:11

xp7amrkr

De enige echte!

@Telfort,

Ik heb nu al geruime tijd bij jullie een 20Mbit internet aansluiting. Dit 'werkt' gewoon, echter is het bijna altijd tussen 18:00-20:00 zeer traag. (laadtijd van 1min bij bijvoorbeeld www.google.nl)

Sinds Maandag heb ik geen stabiele lijn meer, websites openen duurt zeer lang en soms gaat het helemaal niet. www.speedtest.net laat zien dat ik een download van 0.84Mb/s heb en een upload van 0.56Mb/s. Als ik nu een bestand download van zeg 500Mb gaat dat gewoon niet omdat de verbinding al verbroken is voordat hij binnen is. Als ik met een programma als Grabit een test bestand binnen probeer te halen kom ik niet boven de 400kb/s met constant verbindingsverlies.

Wat is er hier aan de hand? Dit is echt ronduit belachelijk. Ik kan nu amper 80Mb in 10min downloaden!

http://tweakers.net/ext/f/erul725FJhd05WXX65DYf9E8/full.png
Postcode: 2725NR

True science is not measured by its successes, but by its ability to learn gracefully from its failures.


 • LucienS
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 18-08 19:59
@ Telfort Webcare
Dinsdag heb ik mijn doe het zelf pakket (20Mbit) ontvangen. De door jullie aangekondigde opleverdatum 17/10, uiteraard direct toch al aangesloten. Helaas uitsluitend het power lampje brandde.
Sinds gisterenmiddag brandt DSL en internet. Hoge intrainwaarde 18685 kbps / 1103 kbps maar het resultaat down is tegenvallend.


noise margin upstream: 10 db
output power downstream: 21 db
attenuation upstream: 4 db
tone 0- 31: 00 00 00 0c cc dd de ed ee fe ee ee ed ec ca 85
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 9 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 15 db
tone 32- 63: 22 47 89 9a bb bb cc cd dd dd dd dd de ed dd dd
tone 64- 95: dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
tone 96-127: dc dc cc cc cc cc cc dd cd cc cc cc cc cc dd dd
tone 128-159: cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc cc bc bb bb
tone 160-191: cb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb
tone 192-223: bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb aa ab aa aa
tone 224-255: ab bb aa ab aa ab bb bb bb bb bb b2 bb bb bb bb
tone 256-287: 8b bc cb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb
tone 288-319: bb bb bb bb bb ba bb ba aa ab bb aa ba aa aa aa
tone 320-351: aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa
tone 352-383: aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa
tone 384-415: aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa
tone 416-447: aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa a9 99 99 99 99
tone 448-479: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99
tone 480-511: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 88


Afstand IS/RA punt > modem 1m.
Afstand 5262CP > centrale 466m
DSL ADSL2PLUS

Wordt dit vanzelf beter na de door jullie aangegeven opleverdatum, of kan er wellicht op een andere manier verbetering worden geboekt?

I'm fed up 'cause all you wanna do is critisize.... (Alexander O'Neal '84)


 • Fuzzillogic
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 19-03 18:13
dingo35 schreef op zaterdag 10 oktober 2009 @ 17:33:
Aan iedereen met een Fritzbox 7270, die een zeer slechte verbinding met enkele reconnections/resyncs/retrainings per uur hebben: vervang die extreem lange bijgeleverde kabel eens door een heel kort exemplaar.

Ik heb zelfs mijn "oude" adsl-kabeltje gebruikt, twisted pair EN afgeschermd, je kunt het 4 pins modemblokje gewoon in het 8 pins DSL-blokje stoppen, past precies, en dezelfde pennen worden gebruikt.

Al een halve dag geen enkele resync meer, crc-errors drastisch gedaald; kortom, geen enkele reden meer om het Zyxel-modem als bridge vóór te schakelen!!!!
Ik heb sinds enkele dagen ook een 7270, en ook bakken met CRC-errors, met bijbehorende DSL-resyncs waarbij dus alle connecties gedropt worden. Niet handig. De ZyXEL, de oude zwarte, had hier geen last van. Maar die heeft de geest gegeven (brakke elco's...).

De kabels heb ik kort. Direct aan ISRA-aansluitpunt geschroefd, en minder dan een meter lang. Met of zonder splitter maakt niet uit.

Grafiekjes van de 7270:


Zeer opmerkelijk dat het alleen 's avonds en 's nachts gebeurt. En ja, 's nachts slaap ik ;) Zoals je kunt zien heeft het niets met internetgebruik te maken, de lijn vol gebruiken of niets doen, het maakt niks uit. Ik werkte vandaag thuis, en daarbij doe ik regelmatig dingen online, maar ook dat lijkt geen effect op de CRC-errors te hebben.

Ik heb vanavond de helpdesk gebeld, maar die konden ook niet veel meer doen dan de lijn doormeten om te concluderen dat daar niks bijzonders mee aan de hand was. Ik word morgen teruggebeld als het goed is, maar heeft iemand dit eerder gezien, en mogelijk al een verklaring?

 • Henkie-Jan
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 02-08 18:07
Dag,

Ik hbe de onderstaande waarden bij de verbinding. Eigenlijk vind ik het verschil tussen de RCO snelheid en de werkelijke snelheid erg groot. We wonen volgens de testen 484 meter van de centrale. Iemand enig idee hoe de werkelijke snelheid omhoog kan? Of webcare een idee?

Let trouwens ook op alle errors in drie dagen tijd!

[Voor 7% gewijzigd door Henkie-Jan op 20-10-2009 16:16]


 • Henkie-Jan
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 02-08 18:07
Anoniem: 300018 schreef op woensdag 21 oktober 2009 @ 12:17:
@Henkie-Jan,

Volgens mij was de afstand 484 een veel voorkomende waarde uit de bbned postcode check. Deze wordt teruggegeven als het niet helemaal zeker is. Wat zegt onze postcodecheck?
14 tot 19mbit. Dan zou het in de buurt komen. ;) Maar verklaart volgens mij nog niet alle errors en het wegvallen van de verbinding. En het verschil met RCO?

Heb met enige regelmaat dat het DSL singaal weg valt. minuut of 2-3 brandt er geen linesync en probeert ie ook niet in te trainen. En dan traint ie wel weer in. Ook soms als ik het modem aan zet, traint ie in. Valt ie weg, en traint ie nog een keer in.

Rechts op dit plaatje staan de errors:Update: Gisteravond is het singaal ook weer weggevallen!

[Voor 5% gewijzigd door Henkie-Jan op 21-10-2009 12:34]


 • DJSmiley
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 16:19

DJSmiley

Moderator Internet & Netwerken
Jaguar645 schreef op dinsdag 27 oktober 2009 @ 22:20:
Het gaat een beetje af en aan hier, dan werkt het weer prima een tijd lang. Maar je kan er ook zomaar weer een half uur uitliggen (Haarlem hier).
Hier (Nunspeet) had ik ook even verbinding, maar die is alweer pleiten. Kwam een paar keer terug, maar is inmiddels alweer down vanaf een uur of 21.00

Duidelijk is te zien dat t vandaag meer down dan up geweest is.edit: Hij komt zojuist terug... nu eens zien voor hoelang. Via mobiel is amper werkbaar, brak bereik dus moet het met GPRS doen... :(

[Voor 10% gewijzigd door DJSmiley op 27-10-2009 22:32]


 • robbvdb
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 10:35beter zal het vast niet worden! Vanmorgen op Apeldoorn dus dramatische snelheden!

Modem traint prima in ( nah ja, 5,5Mb ), uiteraard geen andere downs lopen, het werkt maar daar heb je alles mee gehad! Kan niet wachten totdat Alice hier draait. De laatste week is Telfort wel weer zo ontzettend brak dat mijn overstap ook doorgegaan was als ze me een jaar voor niets internet hadden aangeboden nu!

Nog anderen vandaag met deze mooie snelheden?

Voordat webcare gaat gaat roepen dat speedtest niet betrouwbaar is: testfile 100mb komt ook met 50KB/sec binnen!

[Voor 58% gewijzigd door robbvdb op 29-10-2009 11:51. Reden: toevoeging]


 • funk-e
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 10:21
Leeuwarden meldt zich ook! postcode 8918Mijn upload is sneller dan mijn download.
Ik zou vandaag thuis werken via VPN, maar dat gaat dus helaas niet door :(

...less is more


 • Axelfoley007
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 20:29
Hebben meerdere mensen last van heel veel packet loss, Ik zit altijd op teamspeak maar er zijn zo nu en dan momenten dat niemand mij hoort omdat ik zo ontzettende veel packet loss heb. Ik heb meerdere ts servers bij verschillende hostingen geprobeerd maar met hetzelfde resultaat.

Daarnaast heb ik ook in cod4 en W@W in verschillende servers om de zoveel tijd connection interrupted staan. Als ik dan tegelijk een ping naar www.google.nl aanzet komen die requests ook niet aan.

Modem al een aantal keer gereset maar mocht niet helpen, iemand vergelijkbare problemen ?

Snelheid lijkt wel goed:


ps, browsen gaat zo nu en dan ook traag (logisch)

[Voor 9% gewijzigd door Axelfoley007 op 29-10-2009 13:29]


 • Henkie-Jan
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 02-08 18:07
Hier ook problemen met de snelheid. Zuid-west Drenthe. Telefoon ging ook met schokjes. Ging zelfs eerst niet over!:(

[Voor 30% gewijzigd door Henkie-Jan op 29-10-2009 13:24]


 • Ruffzz
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 19:24
Hallo,

Ik heb net het modem gereset omdat ik nu al een aantal weken niet hoger uitkom dan 700 kbp/s, terwijl ik voorheen altijd met gemak 1,2 mb haalde. Dit is zomaar van de ene op de andere dag gebeurt en ik dacht wel dat het over zou gaan maar nee. Dus besloot ik om het modem te resetten.

Tot mijn verbazing kwam ik er net achter dat ik nu zels niet hoger kom dan 100/120 kbps :| .
Mijn setup ;
Het modem staat zo dicht mogelijk bij het irsa punt. 2 pc's zijn met een kabel verbonden. 1 pc staat op de zolder. Die is verbonden via een switch op 1 verdieping lager. De switch is wederom een verdieping lager(woonkamer) direct verbonden met het modem. De pc beneden in de woonkamer is direct verbonden met het modem.

Het kan niet aan de bekabeling liggen aangezien de pc beneden in de woonkamer dezelfde snelheid haalt als op zolder.

Iemand nog tips m.b.t. het modem?

Misschien dat een telfort webcare medewerker mij kan helpen ?

Ik woon in veghel / brabant

[Voor 7% gewijzigd door Ruffzz op 29-10-2009 13:34]


 • robbvdb
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 10:35

Apeldoorn ook weer op fabuleuze snelheid! We gaan kijken hoe lang!

@webcare nog een verklaring gehad van beheer? Graagmachien langs de A1 een kabel geraakt, kast eruit gereden door een vrachtauto of t mexicaanse griep-virus nu in t overgrote deel dan de DSLAM`s?

Nee, zonder gekheid, wel benieuwd naar een (eerlijke) verklaring.

 • TJAARDA|IA
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 01-08-2019
Ik maak nu meer dan een jaar gebruik van Telfort en ondanks flinke problemen de eerste maanden is de lijn nu redelijk stabiel. Nu ook de nieuwe firmware voor de Fritzbox 7270 beschikbaar is heb ik de Fritz rechtstreeks op de ADSL lijn aangesloten. De maanden daarvoor was het noodzakelijk om de Fritz achter de Zyxell in de bridge mode te plaatsen.

In beide bovenstaande genoemde configuraties heb ik veel last van jitter (soms meer dan 25000 ms) tijdens het bellen. Ik maak niet gebruik van Telfort vastbellen, maar van Callvoip, budgetphone en SMSDISCOUNT (Betamax). De extreme hoge waarde was voor mij aanleiding om een support vragen in te dienen bij AVM. Mijn idee was dat deze hoge waarde een fout in het modem zou moeten zijn. Uit de analyse van het ADSL signaal kwam het volgende:
For the received RTP data, the FRITZ!Box accepts these, however the values
appear to be completely OK. Thus the FRITZ!Box has no influence on the
asummed incorrect values in sending direction as it does not caculate any
values, but accepts the transferred reports of the counterpart every 5
seconds as an RTCP packet and displays the jitter value in the last
received RCTP-packet on the user interface. So, the irrationally high valus
for "Jitter" in sending direction is caused by the remote side.


Ik heb hierover contact gehad met de helpdesk van Telfort, maar kom niet verder. De Fritzbox wordt niet ondersteund.

Hieronder staan de waarden van de ASDL lijn:


Hieronder het spectrum. In het spectrum zit een witte streep, kan dit ook een mogelijke oorzaak zijn van de jitterwaarde?


Hebben jullie nog suggesties en misschien is het probleem herkenbaar?

 • TJAARDA|IA
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 01-08-2019
Loekie schreef op woensdag 04 november 2009 @ 21:27:
[...]

Je lijngrafiekje ziet er redelijk uit, toen ik nog ADSL had met de laatste firmware die jij nu ws ook hebt zag het er minder mooi uit. Je hebt wel af en toe wegvallen van frames zie ik, maar niet extreem hoog.
Ik heb niet zo erg last van jitter als jij en het enige nummer waar ik dat bij zie is dat van budgetphone, maar meer dan 150ms wordt het niet. Weet je zeker dat je 25s aan jitter hebt?
Sinds de overstap op kabel vanaf telfort zijn deze waarden nauwelijks anders, maar nog steeds bij budgetphone duidelijk hoger dan andere nummers via betamax Ik zou dus in eerste instantie daar naar kijken.
De betamax client is beter dan budgetphone en callvoip. Toch ook daar soms burst en ook dat hoor je duidelijk in het gesprek. Voor de beller zelf (SEND) is het geluid bij Callvoip duidelijk beter dan budgetphone. Alleen hebben wij aan onze kant (RECEIVE) met deze waarden echt geen ISDN kwaliteit...... . Een wat hogere delay waarde is dan nog beter dan een hoge jitter waarde.

De vraag is of Telfort de lijnkwaliteit nog zou kunnen verbeteren, want dit is toch de basis voor de VOIP kwaliteit. Misschien wil webcare hierop ook een reactie geven?

Een overzicht van de transmissie van een aantal gesprekken:
Pagina: 1

Dit topic is gesloten.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee