Toon posts:

Telfort Internet ervaringen topic - Deel 15 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 13 Laatste
Acties:
 • 72.473 views

 • DeX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 30-01 18:13
http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg
Meest gestelde vraag: Hoe stap ik over?

Inhoud

Producten
Maximale snelheid
ADSL1/ADSL2/ADSL2+
Telefonie
Modems
Contract
Overstappen
Tiscali / 12move
Veel gestelde vragen
Afsluiting


http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Producten
20 Mb
Je betaalt de eerste 6 maanden € 19,95 per maand en daarna het vaste lage bedrag van € 24,95

* Geen extra kosten voor gebruik vaste lijn
* Gratis draadloos modem in bruikleen
* Geen aansluitkosten
* Eenvoudig zelf te installeren
* 5 gratis mailboxen van 50 MB
* 5 e-mailadressen per mailbox

Afhankelijk van de afstand tussen je woning en de KPN wijkcentrale kan de snelheid lager uitvallen. Telfort heeft op haar website een postcode check staan die een indicatie geeft van de te behalen snelheid:

Extra diensten:

Bij deze internetverbinding krijg je ook nog de volgende diensten:

• 5 mailboxen
• 25 e-mailadressen
• Webmail functionaliteit
• 50 MB mailboxruimte

Er is geen homepage ruimte en er zijn ook geen binaire nieuwsgroepen.

GEEN doorbelasting vaste lijn

Het maakt niet uit of je een KPN telefoonabonnement hebt. Er is geen doorbelasting voor de vaste lijn. Dus de prijs blijft altijd € 19,95 voor internet. Het zal wel in de prijs verwerkt zitten.
LET OP!
Voor Telfort internet heb je een vaste lijn nodig. Heb je op het aan te sluiten adres geen vast KPN telefoonabonnement of internet van een andere ADSL aanbieder? Dan betaal je eenmalig € 49,95 voor het activeren van je vaste lijn. Je hebt geen vast KPN telefoonabonnement nodig en betaalt ook geen extra maandelijkse kosten.
Bron: Telfort Productoverview

Administratiekosten

Bij het aanvragen van een Telfort abonnement wordt éénmalig € 14,95 in rekening gebracht voor verzend en administratiekosten.

DSL netwerk

Telfort levert primair op het Tiscali ADSL netwerk waar beschikbaar, daarnaast wordt gebruik gemaakt van lijnen op het KPN ADSL netwerk. Het mooie is dat bij beide netwerken de instellingen van de modem gelijk zijn.


Leuk artikel trouwens in de Telegraaf (bron)
Telfort internet is een dienst die het onlangs overgenomen Tiscali Nederland uitvoert voor Telfort. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het netwerk van Tiscali in combinatie met dat van KPN. Dit netwerk dekt sinds kort 96 procent van Nederland.
Dus Tiscali verzorgt de dienst Telfort Internet inderdaad :)

Was ook te verwachten gezien dezelfde modems ook geleverd worden bijvoorbeeld. En de extra dekking is nu aanwezig door gebruik te maken ook van het ADSL netwerk van KPN naast dat van Tiscali.

IP adres

Bij Telfort krijg je een dynamisch IP adres op basis van DHCP. Als je de modem aan laat staan zal die echter niet veranderen. Kan natuurlijk voorkomen dat bij werkzaamheden ofzo je IP adres anders wordt. De ZyXEL modem ondersteund DynDNS.org, dus voor de mensen die een (web)server willen draaien kunnen bij DynDNS.org een subdomeintje aanmaken die altijd naar je eigen IP verwijst. Zodra je IP veranderd update de modem de DNS verwijzing.

Levertijd

De levertijd is per aansluiting natuurlijk verschillend. Dit zijn de meest voorkomende levertijden:

Kale lijn: Ongeveer 3 weken. Een KPN monteur komt ook de lijn controleren.
Lijn met KPN telefonie: Ongeveer 2 weken. Indien er ook een DSL signaal op staat van een andere provider kun je zelf een overstap datum kiezen. De eerste overstap mogelijkheid is altijd 2 weken na de huidige datum.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Maximale snelheid

Veel mensen vragen zich af wat de maximale snelheid is die ze gaan halen. Het antwoord is heel simpel: Het maximale wat mogelijk is op je koperlijn in combinatie met het type wijkcentrale.

:? Dat is allemaal heel leuk, maar ik wil toch weten wat ik zou kunnen halen zodat ik kan op basis daarvan kan kiezen tussen Kabel of ADSL internet.

Op http://internet.telfort.nl/ vind je een tooltje die je een indicatie geeft. Deze ziet er zo uit:Deze geeft een indicatie op basis van de geschatte afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Indien je de afstand wilt zien kun je deze link gebruiken. Deze database is echter wel oud. Kijk vervolgens in dit grafiekje om de maximale theoretische snelheid te bekijken.

:? Ik haal de snelheid niet die in de grafiek staat!

Dat kan heel goed kloppen omdat dit de maximale theoretische snelheid is. We gaan er dan van uit de je zelf alles optimaal hebt aangesloten en de koperkabel in optimale staat is. Dit is meestal nooit het geval. Onthoud dat deze grafieken in testlab's zijn gemaakt.

Gebruikte URL's:

Postcode afstand database
ADSL2 snelheid grafiek

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


ADSL1/ADSL2/ADSL2+

In de vorige delen is vaak verwarring naar voren gekomen betreffende de verschillen tussen ADSL1, ADSL2 en ADSL2+. De standaarden zijn het volgende:

ADSL1: Maximale downstream van 8 mbit/s.
ADSL2: Maximale downstream van 12 mbit/s.
ADSL2+: Maximale downstream van 24 mbit/s.

Het moge duidelijk zijn dat je dus een ADSL2+ verbinding wilt. Indien je op het Tiscali Wholesale netwerk bent aangesloten hoef je je geen zorgen te maken, het hele Tiscali Wholesale netwerk is ADSL2+ geschikt.

Indien je op het KPN netwerk aangesloten wordt is het verhaal anders. Na wat rondvragen (bedankt BjcK) ben ik er achter gekomen dat KPN onderscheid maakt in 2 typen wijkcentrales, namelijk ADSL1 en ADSL2+.
In een ADSL2+ centrale zijn alle kaarten ADSL2+ en zul je dus een ADSL2+ verbinding moeten kunnen opbouwen. In een ADSL1 centrale kunnen zowel ADSL1 als ADSL2+ kaarten zijn. Om de centrale toch als ADSL1 te houden tot de ombouw voltooid is zijn in de daar aanwezige kaarten een ADSL2 profiel met een maximale downstream van 8 mbit gezet.

Mocht je dus in je modem zien dat je modem gebruikt maakt van ADSL2 (dus niet ADSL2PLUS) en de downstream ligt rond de 8 mbit, dan weet je de reden. Deze word gecapped om alles in de centrale gelijk te houden. Ik denk dat dit gedaan wordt om niemand het voordeel te geven om eerder aangesloten te zijn op een ADSL2+ kaart. Want dat wilt iedereen natuurlijk en is het krabben, bijten en gillen om dat voor elkaar te krijgen. ;)

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


TelefonieTelfort levert hiernaast ook nog telefonie voor 9,95 per maand. Dit kan alleen in combinatie met een Telfort internet abonnement, dus dat komt dan totaal uit op € 29,90. Je belt naar alle vaste nummers in Nederland gratis zonder starttarief. Ook een nummer porteren van een andere aanbieder is mogelijk.

Er wordt gebruik gemaakt van de VoIP techniek. Je krijgt de SIP gegevens thuisgestuurd dus je hoeft niet het bijgeleverde modem te gebruiken. Dit raadt Telfort uiteraard wel aan en ze zullen alleen de ZyXEL modem ondersteunen. Welke provider doet dat niet? Dus een ander modem met VoIP functionaliteit, een hardphone of PBX software als Asterisk en 3cx kun je ook gebruiken.

Dit zijn de instellingen die je voor vaste telefonie kunt gebruiken:
Klik hier en dan op "Telfort vast bellen gebruiken zonder Telfort internetmodem"

Diensten

Bij Telfort telefonie zitten de volgende diensten bij:

• Voicemail
• 0900 en/of 06 nummers blokkeren
• Nummerweergave (Als je telefoon dit ondersteund)
• Nummer porteren mogelijk (Kost eenmalig € 9,95)

Nummer porteren

Het porteren van een nummer is mogelijk. Dit betekent dat je je huidige vaste telefoonnummer kan meenemen naar Telfort. Voor de juiste volgorde van aanvraag kun je het beste even kijken bij Overstappen

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Modems

Telfort levert modems van het merk ZyXEL. Het gaat om de ZyXEL 2602H-D serie en de ZyXEL 2602R serie. De R serie heeft maar 1 ethernetpoort. De D versie heeft er 4 en kan ook met WiFi geleverd worden. Er is geen life-line aanwezig. Dit kun je eventueel zelf voor elkaar krijgen met bijvoorbeeld de Artech 521 switch.

Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

Hier kun je de modem in detail zien, hoge resolutie plaatjes gevonden op de chinese ZyXEL site:Klik op een afbeelding om deze te vergroten


De kosten voor de modems:

• Standaard modem: € 0,- (Los: € 69,-)
• Multipc modem: € 30,- (Los: € 99,-)
• Draadloos modem: € 70,- (Los: € 139,-)

Het zijn allemaal modems met een routerfunctie ingebouwd. Dit is nodig om de telefonie werkend te houden. De R serie heeft dit dus ook, ook al is er maar één ethernetpoort. Met een simpele switch erachter kun je dus meerdere pc's aansluiten.

In de modems zit een firmware ingebouwd waarin de netwerkinstellingen al goed staan. Het is dus niet nodig de VPI/VCI waardes en dergelijke te veranderen. Verders is in de modem niks afgeschermd. Indien je via een andere VoIP telefonieaanbieder wilt gaan bellen is dit gewoon mogelijk met dit modem.

Handleidingen

Indien je de handleidingen bent kwijtgeraakt kun je ze ook in PDF vorm krijgen:

Basis en Multi-PC modem
Draadloos modem
Telefonie

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Contract

Bij telfort sluit je een contract af voor één jaar. Na dit jaar kun je het contract per maand opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Dit staat allemaal in de algemene voorwaarden die je hier kunt vinden.
15.1 Tenzij in de Overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor onbepaalde tijd, met een minimumduur van 12 maanden.

15.3 De opzegtermijn voor de Klant bedraagt bij Overeenkomsten voor onbepaalde tijd één maand na afloop van de minimumduur. Indien de Overeenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd bedraagt de opzegtermijn voor de Klant één maand voor het einde van de duur van de Overeenkomst. Als moment van opzeggen geldt het moment van ontvangst van de opzegging door Telfort. Opzegging geschiedt op de wijze zoals beschreven op de Website.
Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Overstappen

Het overstappen gedeelte splits ik op in 2 delen: Internet en Telefonie. Voor beiden gelden andere stappen om een overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ik heb nu internet via:
Kabel
ADSL
Geen- of inbel internet

Ik telefoneer via:
KPN analoge lijn of ISDN lijn
KPN InternetPlusBellen
Andere VoIP aanbieder


Kabelinternet
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je vanaf kabel komt.
 • Levertijd: 2 a 4 weken (Komt overeen met de opzegtermijn bij de meeste kabel aanbieders)
Als je zeker wilt zijn dat je niet zonder internet zit kan je wachten tot je online status aangeeft: stap 4 met opzeggen bij de kabelaar. Echter heb je zo kans op een (kleine) overlap met twee verbindingen en dus extra kosten.

ADSL (Heb je InternetPlusBellen. Klik hier. InternetPlusBellen heeft een andere procedure.)
 • Vraag Telfort aan en geef aan dat je al een ADSL verbinding hebt.
 • Print de opzegbrief die Telfort je aanbiedt.
 • Verstuur de brief pas als je in stap 4 bent.
De brief kun je pas later versturen om zeker te zijn dat je huidige aanbieder niet een slooporder indient zodat je ADSL signaal door Telfort kan worden overgenomen. Dit kan een week tot twee weken duren na aanvraag.

Eerder opzeggen KAN goed gaan, maar als je huidige aanbieder toch eerder een slooporder indient en Telfort heeft nog migratie aangevraagd, dan gaat alles fout en zit je zo 2 á 3 weken zonder internet

Als de opzegtermijn bij de huidige ISP 1 maand bedraagt is het meest optimaal om een overstap aan te vragen met een wens datum over 6 weken. Na twee weken is je aanvraag bevestigd en kan je de opzegging versturen naar de huidige aanbieder met de maand opzegtermijn. Zo betaal je het minst dubbel en toch zeker van een juiste volgorde/planning.

Geen internet of inbelinternet
 • Vraag Telfort aan.
 • Een inbel-abonnement kan je direct opzeggen of als je zeker wilt zijn dat je niet zonder zit kan je dat pas doen als je in stap 4 bent. Dan heb je ook de datum van Telfort ontvangen wanneer de verbinding wordt geleverd.
Sommige ISP's (bijvoorbeeld XS4all) hebben ook de mogelijkheid om een los abonnement voor mail en inbel toegang te behouden tegen een laag maandbedrag. Voordat je opzegt bedenk of je daar interesse in hebt en informeer daar dan naar. Dan in plaats van een opzegging alleen daarbij aangeven dat je zo'n abonnement voor je mail adres wilt behouden.

Telefonie

KPN analoge lijn of ISDN
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
KPN InternetPlusBellen
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je KPN IPB abonnement NIET op.
 • Van Telfort en KPN ontvang je een brief met de porteringsdatum en de bevestiging dat je KPN abonnement beeïndigd wordt.
Andere VoIP aanbieder
 • Vraag Telfort Telefonie aan.
 • Zeg zelf je VoIP abonnement WEL op. Geef aan dat het telefoonnummer geporteerd moet worden.
 • Van Telfort ontvang je een brief met de porteringsdatum.
Je bent uiteraard altijd zelf verantwoordelijk voor het stoppen van een abonnement. In principe zegt Telfort niks op maar ziet KPN een uitportering als opzegging. Controleer dus altijd zelf of een opzegging goed gaat om dubbele kosten te voorkomen!

Opleverdatum

Een kale lijn opleveren duurt meestal 3 weken. Het is niet mogelijk een exacte datum te kiezen. Dit kan alleen als er al een DSL signaal op deze locatie is en deze wordt overgenomen. Wil je zo snel mogelijk weten wanneer je lijn aangesloten gaat worden? Wacht dan tot 7 dagen na je bestelling (de cooldown periode) en bel 0900-9596. Vaak zal er echter nog geen datum bekend zijn omdat de KPN dit bepaald na het telefoontje voor de afspraak betreffende het testen en labelen van de lijn.

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Tiscali / 12move

Sinds kort is bekend gemaakt dat Tiscal en 12move gaan veranderen van naam. Alle klanten van beide providers komen onder één dak genaamd Telfort Internet. Er schijnt niks te veranderen aan de diensten die je hebt, alleen de algemene voorwaarden wijzigen. De belangrijkste wijzigingen zijn volgens de website van Tiscali:
De meest belangrijke wijzigingen betreffen (kort weergegeven):

- aansprakelijkheid, artikel 16: de aansprakelijkheid van Telfort per aansprakelijkheidsstelling is beperkt tot twee maal het door de klant verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende diensten, waarbij per jaar tegenover dezelfde klant de aansprakelijkheid is beperkt tot maximaal viermaal het verschuldigde jaarabonnement voor de desbetreffende dienst(en).

- prijswijzigingen artikel 9: prijswijzigingen worden 4 weken van te voren bekend gemaakt, waarbij de klant tot 4 weken na de bekendmaking het recht heeft de overeenkomst te beëindigen.

- privacy, artikel 11: De klant verleent toestemming aan Telfort om zijn of haar persoons- en verkeersgegevens op te nemen en te verwerken in de klantenregistratie van Telfort die benodigd is voor een goed beheer en exploitatie van de systemen en netwerken van Telfort en voor de (administratieve) beheerstaken. De klantenregistratie is slechts toegankelijk voor Telfort en groepsmaatschappijen en wordt niet aan derden verstrekt behoudens een aantal specifiek genoemde gevallen.

- geschillencommissie, artikel 19: geschillen kunnen aanhangig worden gemaakt bij De Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten (zie: www.sgc.nl).


Aangezien de voorwaarden wijzigen mag je je lopende abonnement bij Tiscali of 12move opzeggen. Dit staat ook op de website van beide providers:
Tiscali

Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 13 januari 2008 telefonisch uw abonnement opzeggen per 14 januari 2008. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).

12move
Indien u bezwaar heeft tegen de wijzigingen dan kunt u tot en met 9 december 2007 telefonisch uw abonnement opzeggen per 10 december 2007. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-9596 (€ 0,30 p/min).
:? Ah mooi dus ik ga nu ook 19,95 betalen en 20mbit krijgen?

Nee dat dus weer niet. Alleen de naam veranderd. Je snelheid, e-mail, telefoonnummers en prijs per maand blijft hetzelfde.

:? Oh, maar kan ik mijn huidige abonnement dan omzetten?

Op de veelgestelde vragen pagina staat dat het in veel gevallen mogelijk zal zijn. Wat ze precies bedoelen staat er niet bij. Ik neem aan dat dezelfde regels gelden als bij Tiscali. Je dient je huidige abonnement minimaal een jaar te hebben. Zeker weten doe ik dit niet natuurlijk.

Meer informatie kun je vinden op de websites van Tiscali en 12move:

http://www.tiscali.nl/telfort
http://www.12move.nl/telfort

Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Veelgestelde vragen

:S Ga ik ook 20 mbit download snelheid halen?

Dat is lastig te zeggen. 20 mbit betekent dat de maximale snelheid 20 mbit per seconde is. Om dit te halen moet je niet te ver van de wijkcentrale wonen. Ook moet je de modem bij je ISRA punt aansluiten. Houd de DSL bekabeling zo kort mogelijk.

:? Kan ik met één telefoon zowel via Telfort als mijn KPN lijn bellen?

Nee, het ZyXEL modem heeft geen zogenaamde life-line poort. Met een arttech 521 switch kun je dit wel voor elkaar krijgen. Life-line (ook wel FXO of PSTN-passthrough genoemd) is om je huidige KPN (analoge) verbinding aan te kunnen sluiten op je VoIP modem. Dit kan gebruikt worden om inkomende gesprekken van beide lijnen (KPN en VoIP) op hetzelfde toestel te kunnen gebruiken.

:? Waarom duurt het zo lang voordat de telefoon over gaat?

Dit komt omdat VoIP een heel andere techniek is dan analoog bellen. Bij analoog bellen wordt elk nummer wat je intoetst direct aan de centrale doorgegeven. Bij VoIP moet het te bellen telefoonnummer in één keer doorgegeven worden. Daarom wacht de modem standaard 5 seconden om te zien of je helemaal klaar bent met het intoetsen van het telefoonnummer. Je kunt ook de modem de opdracht geven het ingetoetste nummer gelijk te versturen door een # achter het nummer in te toetsen. In de webinterface kun je deze functie ook instellen dat de modem na bijvoorbeeld 2 seconden al gaat bellen. Let wel op dat je dan OF snel intoetst OF dat je een DECT toestel hebt die het nummer snel kiest. (Dus nummer intoetsen voordat je op het hoorntje drukt).

:? Help, nummerherkenning doet het niet!

Dan heb je waaschijnlijk een toestel die de nummerherkenning via de FSK methode verwacht in plaats van DTMF. Dit kun je in de modem interface wijzigen bij de phonepoort instellingen.

:? Ik heb al een router met WiFi. Kan ik die blijven gebruiken met dat ZyXEL modem?

Ja dat kan. Echter, de ZyXEL modem heeft ook al een router functie. Het beste kun je de router functie van de ZyXEL modem intact laten, anders werken de telefoonpoorten niet meer. Zet je eigen draadloze router om naar een access point:

• Zet de DHCP server in je router uit
• Stop de kabel die normaal in de WAN aansluiting gaat in één van de LAN aansluitingen
• Klaar :)

:? Kan ik meer dan één telefoon aansluiten?

Ja dat kan. Dit kun je doen door de lijn te splitten na de modem. Let op de aansluitfactor van elk toestel. Indien deze te hoog is kan het voorkomen dat het toestel niet meer werkt. Verdeel dan de toestellen over de 2 phone poorten op de modem. In de webconfiguratie kun je voor elk poortje instellen welk telefoonnummer deze gebruikt.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP.

:? Help, ik heb in de modem een aantal instellingen veranderd en nu doet ie niks meer!

Geen nood, dit is eenvoudig op te lossen. Kijk of het POWER lampje stabiel brandt. Indien dit het geval is even een pen/paperclip pakken. Op de achterkant van het modem vind je een klein gaatje waar 'reset' bij staat. Nu druk je dat gaatje in tot het POWER lampje gaat knipperen. Nu is de modem terug naar de fabrieksinstellingen en kun je 'm weer opnieuw instaleren.

:? Kan ik mijn vaste telefoonabonnement van KPN gewoon behouden?

Ja dat kan. Indien je al ADSL hebt en je stapt over naar Telfort kun je gewoon je huidige splitter blijven gebruiken. Heb je nog geen ADSL en vraag je Telfort aan, dan wordt er een splitter meegeleverd.

:? Kan ik met het Telfort modem ook van een andere VoIP dienst gebruik maken?

Ja dat kan gewoon. De modem is wel standaard voorgeconfigureerd voor de eigen VoIP dienst, dus je zult de advanced setup moeten gebruiken om alle gegevens in te vullen.

:? Hoe doe je aan portforwarding met telfort zyxel modems?
Hier staat een mooie stappen plan om je poorten te forwarden. Specifiek voor Azureus kun je deze stappenplan volgen.

:? Hoe kan ik port scan doen om te controleren of deze goed geforward is?
Er zijn een aantal online security checkers die dit voor je willen doen:
ShieldsUp

:? Hoe kan ik me snelheid inschatten (down attenuation) van me huidige provider?
Je kunt je down attenuation (zie je zyxsel stats) delen door 13.8. Ook kun je kijken naar deze grafiek. Deze afbeelding geeft we de ideale omstandigheden door.

:? Mijn DNS is een beetje traag :? . Hoe kan ik dit tweaken?
Je kunk je DNS veranderen naar een van de OpenDNS IP's, voor het sneller laden van pagina's (bijv. 208.67.222.222- en - 208.67.220.220).

:? Ik haal 6mbit op ADSL2+. Hoe kan ik me modem in stellen op adsl2 om meer uit me verbinding te halen?
Zie deze reactie voor een stappenplan.

:? Hoe kan me snelheid het beste testen?
Het is lastig om een betrouwbare resultaat te krijgen van http://speedtest.nl bijvoorbeeld. Wil je op een grotere hap data kauwen, gebruik de 100 MB testbestand van Telfort zelf.

:? Mijn Zyxel modem is steeds 100% load wat kan ik hier aan doen?
Zet bandwidth management uit.

:? Ik ben down!
Zyxel heeft zelf een FAQ die je stapsgewijs door dit probleem kan helpen.

:? Ik ben af en toe down!
Ook hiervoor heeft Zyxel zelf een FAQ.

:? Mijn modem is defect! Wat nu?
U kunt uitsluiten dat de modem het probleem is door een andere modem op dezelfde aansluiting te gebruiken. De kans dat twee dezelfde modems tegelijkertijd defect zijn is te verwaarlozen. Indien ook de tweede modem het niet doet, licht het niet aan de modem. U kunt het beste contact opnemen met uw provider. Zij kunnen contact opnemen met de Telco om na te gaan wat er verkeerd is gegaan bij het aansluiten.

:? Heeft Telfort een datalimiet?
Nee een Fair Use Policy, wat dit betekend dat je niet oneindig kan downloaden maar, er zijn tot dus ver nog geen meldingen bekent dat Telfort gebruikers de lijn hebben geknepen.

:?Valt er nog iets te tweaken aan mijn snelheid?
Ja dat kan, je heb hier wel een tweakbare modem voor nodig lt_cmd_data heeft een video tutorial gemaakt hoe met een tweakbare speedtouch modem eenvoudig enkele mbits meer uit je internet snelheid kan behalen. Dit tweaken wordt gerealiseerd door ruis marge te verlagen op een stabiel niveau. De regel is hoe minder marge(snr) hoe groter de kans op wegvallen van de verbinding (klapperen). Andersom hoe meer marge hoe beter de lijn ruis op kan vangen. Praktijk wijst dat een stabiele snr waarde per verbinding en per tijdstip anders is. Meeste modem hebben een default marge waarde tussen de 7~8dB http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/ een simpele tweede hands speedtouch 546 is voor één tientje te vinden op marktplaats. (http://kopen.marktplaats....=0&srt=pu&p=1&av[-1][0]=0)

:? Help mijn lijn valt af en toe weg wat kan ik het beste doen?
Dit wordt klapperen van de verbinding genoemd, het kan zijn dat je dagen nergens last van hebt en op bepaald moment je internet het spontaan niet meer doet. Je kan de verbinding uptime controleren door in het advanced menu naar packet statistics tegaan klik hier (http://192.168.1.254/SystStatusFrame.html) en dan naar regel 1-ENET in de zyxel niet te verwarren met system up time. Je kan zelf actie ondernemen door een tweakbare (bijv speedtouch) modem aan te sluiten en de ruis marge te verhogen tot een stabiel niveau waarbij je nog een redelijke snelheid behoudt. Zie in de video tutorial van lt_cmd_data hoe je een speedtouch modem aansluit op je telfort verbinding. Je kan ook je verbinding laten verlagen door de telfort service desk te bellen met de klacht klapperen de verbinding. Dit duurt zo 15 werkdagen voordat ze je profiel in de centrale verlaagt hebben.

:? Ik gebruik nu een speedtouch als router maar deze heeft geen voip kan ik de zyxel als voip gebruiken?
Ja dat kan, je speedtouch blijft je modem/router en regelt het internet verkeer. lt_cmd_data heeft een video tutorial gemaakt wat je precies moet veranderen in de zyxel modem.

:? Webpagina's laden langzaam kan ik wat kan ik hier aan doen?
Je kunk je DNS veranderen naar een van de gratis OpenDNS IP's, voor het sneller laden van pagina's (bijv. 208.67.222.222- en - 208.67.220.220). Zie hier hoe eenvoudig dit te realiseren is per besturingsysteem https://www.opendns.com/homenetwork/start/computer/ Je kan het ook één keer centraal doorvoeren in telfort zyxel router in plaats in per besturingsysteem je moet dit op twee plekken invullen zowel WAN als LAN.
Gebruik je een speedtouch modem is het verstandigste om het via telnet sessie je dns te veranderen. Zie dezelfde video tutorial als het tweaken van de speedtouch modem. http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/

Je kan telfort's proxy server gebruiken
proxy.tiscali.nl port 8080 Zie deze screenshot hoe je dit insteld in firefox en in Internet explorer http://www.xs4all.nl/~hie...rt(tiscali)proxygroot.JPG

:? Help ik kan sommige pagina's niet bereiken.
Dit hoeft niet aan telfort te liggen maar aan je pc zelf probeer je dns cache is te flushen.
Windows XP start, uitvoeren, cmd openen, C:\>ipconfig /flushdns
Vista ga naar start, All Programs, Accessories, rechtermuisknop Command Prompt, selecteer in het snelmenu Run As Administrator in dosbox vul je in C:\>ipconfig /flushdns "Successfully flushed the DNS Resolver Cache."
Mocht dat niet helpen probeer eens OpenDNS IP's https://www.opendns.com/homenetwork/start/computer/


:?Hoe kan ik me snelheid inschatten (down attenuation) van me huidige provider?
Je kunt je down attenuation (zie je zyxsel stats) delen door 13.8. Ook kun je kijken naar deze grafiek. Deze afbeelding geeft we de ideale omstandigheden door.
Login op je zyxel modem (http://192.168.1.254) sla de wizard over en ga naar advanced. In het rechter menu ga je naar Maintenance>Diagnostic en kies je voor tabblad DSL Line en druk je op de knop DSL Line Status.
Hierin zie je attenuation staan wat een vaste waarde is voor de afstand van de centrale
attenuation||afstand||ideale omstandigheden||ruwe schatting praktijk
1- 12dB = 0~900 meter = ~24~23mbit je wordt gecapt op 20mbit
12- 18dB = 900~1300 meter = ~23~21mbit praktijk kan 20~18mbit zijn
18 - 23dB = 1300~1700 meter = ~21~19mbit praktijk default intrainwaarde kan 18~16 mbit zijn
23 - 29dB = 1700~2100 meter = ~19-15mbit praktijk default intrainwaarde kan 16~13mbit zijn
29 - 35dB = 2100~2500 meter = ~15-12mbit praktijk default intrainwaarde kan 13~9mbit zijn
35 - 40dB = 2500~2900 meter = ~12-9mbit praktijk default intrainwaarde kan 8~6mbit zijn
40 - 46dB = 2900~3300 meter = ~9-7mbit praktijk default intrainwaarde kan 6~5mbit zijn
46 - 51dB = 3300~3700 meter = ~7-5mbit praktijk default intrainwaarde kan 4-3mbit zijn (tip zet adsl2+ naar adsl2 om voor ~50kB meer)
51 - 57dB = 3700~4100 meter = ~5-4mbit praktijk default intrainwaarde kan 2-1mbit zijn (tip zet adsl2+ naar adsl2 om voor ~100kB meer)

:? Zijn er tools om mij internet lijn in de gaten te houden?
Standaard voor de zyxel modem niet, Je kan de verbinding uptime controleren door in het advanced menu naar packet statistics tegaan klik hier (http://192.168.1.254/SystStatusFrame.html) en dan naar regel 1-ENET in de zyxel niet te verwarren met system up time. Voor sommige modems (speedtouch) is er een freeware tool die de snr waarde en de verbinding snelheid in de gaten kan houden http://www.vwlowen.co.uk/internet/files.htm#routerstatslite.

:? Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP. In de video tutorial van lt_cmd_data zie je ook hoe je dit stap voor stap toepast. http://www.xs4all.nl/~hiemstr3/ronald/got/DMT-video/

:?Mijn Zyxel modem is steeds 100% load wat kan ik hier aan doen?
Zet bandwidth management uit. Maar zorg dat tijdens het telefoneren je download en upload van p2p programma's niet volledig in gebruik zijn.

:?Hoe kan ik telnet gebruiken met de standaard zyxel modem?
Ja, dat kan dit staat standaard uitgeschakeld. Lees hier hoe je dit inschakeld http://www.zyxelsupport.nl/z008.html

:? Ik gebruik een speedtouch modem maar ik zie om de 2uur DHCC in mijn logfile moet ik me hier zorgen om maken?
Nee, standaard voert telfort om de 2uur een dhcc renew controle uit dit(dhcp over wan) dit heeft geen invloed op je verbinding de speedtouch gaat pas de verbinding verbreken zodra er een nieuw ipadress lease gegeven wordt als dat niet het geval blijft de verbinding up. Ook als de dhcp server plat ligt blijft je verbinding up tot dat je een nieuw ipadress krijgt.

:? Ik heb de zyxel modem met wireless waar moet ik precies op letten?
Gebruik WPA2-PSK encryptie als je laptop of andere wireless apparatuur dat ook ondersteunen. Mocht je wireless verbinding vaak weg vallen probeer eens een ander kanaal. Of zover mogelijk minstus 2 kanalen van andere gebruikte kanalen te zitten de zyxel biedt 13wireless kanalen op de 2.4ghz band. Tip als dit niet helpt koop eventueel een 5ghz wireless acces point. De 5ghz band is nog vrij leeg in vergelijking met de 2.4ghz band.
Lees hier wat er allemaal op de 2.4ghz band zit Wikipedia: Electromagnetic interference at 2.4GHz
Het controleren van de gebruikte kanalen kan met http://www.netstumbler.com/downloads/ programma goed in kaart worden gebracht. Probeer met de laptop rond het huis te lopen om deze in kaart te brengen.
Zie hier voor een uitgebreide handleiding voor het instellen van draadloze modem.
Zilveren modem onder XP link http://klantenservice.int...-XP-(zilveren-modem).aspx
Zwart modem onder XP link http://klantenservice.int...inding-(zwart-modem).aspx
Zilveren modem onder Vista link http://klantenservice.int...sta-(zilveren-modem).aspx

:? Is er een storing of onderhoud meldings pagina?
Ja, op http://klantenservice.internet.telfort.nl/Mededelingen.aspx staan storingen en meldingen geplaats praktijk is dat telfort nooit snel is met het melden van storingen.

:? Heeft telfort usenet server met binaries?
Nee, maar er zijn genoeg usenet providers waarvoor je een paar euro een goede retentie en snelheid hebt.

:? Ik doe veel aan online gamen wat is de ping naar tweakers?
Telfort maakt zoveel mogelijk gebruik van tiscali netwerk. Hiermee haal je zo 8~11ms

:? Hoe kan ik de laatste firmware controleren?
Telfort maakt zijn eigen aangepaste firmware voor de zyxel modems. Deze kan je hier downloaden http://klantenservice.int...t-modem.aspx#openfaq10781


Terug naar boven

http://crew.tweakers.net/bjck/telfort_standaard.jpg


Afsluiting

Dit is alweer deel 15 het Telfort topic. Uiteraard houden we ons in dit topic aan de regels die op GOT gelden.

Terug naar bovenCredits gaan nog steeds naar trolleystad voor het aanmaken van deze geweldige TS!

Telfort nieuwsgroep
De nieuwsgroep over Telfort en zijn gebruikers kun je hier vinden.

Status Controle?
Je kan rond stap 2 / 3 je adres gegevens even mailen naar telfort@totaalgeflipt.nl om te weten hoelang het nog gaat duren.

Topic Updates
Voor TS suggesties kun je het best een DM of een mail sturen. Deze zullen dan bij het volgende deel worden ingesloten.

Update: 24 Mei 2008
FAQ geupdate! Met heel veel dank aan lt_cmd_data voor de info! *O*

Update: 2 December 2008
Wederom de FAQ bijgewerkt met wat heerlijke gegevens van lt_cmd_data. Onze dank is grooooot _O_

Update 1 Maart 2009
Kosten voor oplevering KPN lijn (E 49,95) bijgevoegd. Met dank aan jipenjanneke voor de tip :Y) .


Deel 15 Alweer! *O*


Waarschuwing:
Melding van 'het werkt hier niet/wel' heeft weinig toegevoegde waarde in dit topic! Bespreek iets specifiek of laat de reactie achterwege, niemand kan er iets mee. GoT is geen plaats om storingen te melden over diensten.

 • LuckY
 • Registratie: December 2007
 • Niet online
* LuckY gaat op kamers en neemt daar een 20Mbit abbo.
Na contact met de HD kreeg ik binnen een hafluur de volgende antwoorden:
- De FUP ligt ongeveer op 250 GB
- Port 25 staat open
- Je mag eigen Servers draaien mits niet zakelijke
- Ze knijpen geen FTP of NNTP, Mits je niet aan je FUP zit.

Nu was mijn vraag eingelijk klopt dit wat men beweert, hebben jullie Known Issues met telfort?
Ik was van plan om de Zyxel in een bridgemodus te zetten en dan een aan VPN router te hangen.

Kunnen jullie hier jullie reflectie opgeven ?

Wat me het eerste opviel was een goede helpdesk die niet $random antwoorden gaf maar het nog ging bevestigen bij zijn collega, hij belde ook binnen een halfuur terug met de antwoorden d:)b Nu maar hopen dat het geen lokkertje is, zodra je een abonnement heb afgesloten dat je achterin de lijn aansluit :+Die Algemene voorwaarden zijn ook lekker :+
zie :
http://telfort.nl/voorwaarden/internet/
12.6 De Klant mag de Dienst niet gebruiken voor het versturen van spam. Onder spam wordt verstaan: het ongevraagd verzenden van grote hoeveelheden e-mail met dezelfde inhoud en/of het ongevraagd in grote aantallen nieuwsgroepen op het internet posten van een bericht met dezelfde inhoud en/of het ongevraagd verzenden van e-mail met een ongevraagde commerciële boodschap
Dus als ik er telkens één karakter in wijzigt is het geen spam meer :Y)


JvS schreef op maandag 15 juni 2009 @ 10:07:
[...]

Dat van die FUP heb ik nooit van gehoord. Ik heb weleens meer dan 250GB gehaald en nooit wat van gehoord. Ik heb ook nog niemand in deze topics gehoord die ook maar iets over datagebruik gehoord heeft. Volgens mij is dat hele datagebruik met normale abonnementen in Nederland totaal geen issue meer.

Poort 25 open weet ik niet. Lijkt me eigenlijk wel gek, omdat alle ISP's die dichtzetten (ivm spammingproblemen, mag je een relayserver gebruiken).
FUP moet ergens bekend staan volgens de A.V. moet het _ergens_ op de site staan. Maar ik wil gewoon weten of het een issue is, als ik veel remote backups maak van meerdere servers (prive) dan wil ik niet als ik van 400 GB een backup maak gezeik krijg.

En dat poort 25 relayen is niet zo een probleem, mits hun servers een beetje goed zijn. Liever trek ik alles zelf binnen.

[Voor 25% gewijzigd door LuckY op 15-06-2009 10:46]


Anoniem: 179986

Wat me het eerste opviel was een goede helpdesk die niet $random antwoorden gaf maar het nog ging bevestigen bij zijn collega, hij belde ook binnen een halfuur terug met de antwoorden
Wel grappig dan dat het alsnog onzin is wat ze daar verkondigen. Datalimieten hebben ze godzijdank gewoon niet. En als je het driedubbele naar binnenhaalt dan knijpen ze alsnog niets af. Maar voor de helpdesk van Telfort is het een gewoonte om nonsense te verspreiden als het om de fair use policy gaat, dat doen ze sinds dag 1 al namelijk.

 • LuckY
 • Registratie: December 2007
 • Niet online
Ahh, zolang die andere antwoorden kloppen is het dan nog niet erg.
goh wat erg onbeperkt downloaden :+

Binnekort maar is bestellen, wat ik wel rot vindt is dat je persé het pakket moet ontvangen op de lokatie van de ADSL, dat is momenteel 2 uur rijden voor mij.

 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 10:04
LuckyY schreef op maandag 15 juni 2009 @ 10:37:
* job gaat op kamers en neemt daar een 20Mbit abbo.
Na contact met de HD kreeg ik binnen een hafluur de volgende antwoorden:
- De FUP ligt ongeveer op 250 GB
- Port 25 staat open
- Je mag eigen Servers draaien mits niet zakelijke
- Ze knijpen geen FTP of NNTP, Mits je niet aan je FUP zit.

Nu was mijn vraag eingelijk klopt dit wat men beweert, hebben jullie Known Issues met telfort?
Ik was van plan om de Zyxel in een bridgemodus te zetten en dan een aan VPN router te hangen.
Ik ben enkele weken geleden wel geknepen op mijn nntp verbinding. SSL aan en het ging weer op max.
Kan natuurlijk ook zijn dat tweaknews toen raar deed.. maar raar dat ssl dan probleemloos werkt
Oftewel, ik weet het niet zeker. Ik zal mijn verbruik per maand eens bijhouden en dan kijken of ze weer knijpen op nntp.

[Voor 3% gewijzigd door job op 15-06-2009 16:06]


Anoniem: 179986

Toen Ziggo beticht werd van traffic shaping lag het ook aan Tweaknews. Dat is laatst nog in het nieuws gekomen.

Anoniem: 155599

Als je van het tiscali netwerk kwam (tijd terug) en ja had toendertijd firmware van tiscali voor de modem (zyxel2602hw) is het dan beter om van firmware te veranderen?

 • ebia
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 24-03 20:50
Voor diegene die het wat interesseert: Dat ZyXEL 2602R modem is een behoorlijke energieslurper. Gisteren aan mijn stroommetertje gehangen. Wat blijkt is dat het ding in idle (uberhaupt zonder adsl connectie) zo'n 8 Watt slurpt. Dat doet mijn Fritz!box onder volle belasting (over wifi).

 • KillerBee
 • Registratie: Februari 2002
 • Niet online

KillerBee

This fragster is unstoppable!

@Dex

Nog een kleine wijziging voor in de openingspost, onder kopje Telefonie: Telfort berekend sinds kort (helaas) een starttarief van € 0,05 ct per gesprek. Ter info ;)

[Voor 3% gewijzigd door KillerBee op 15-06-2009 18:51]

Mijn Systeem "Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"


 • LoneRanger
 • Registratie: Februari 2000
 • Niet online
LuckyY schreef op maandag 15 juni 2009 @ 10:37:

- De FUP ligt ongeveer op 250 GB
Dat wist ik niet eens, niet dat ik daar ooit in de buurt kom. :P
Na aanleiding van jou post eens uitgezocht maar ik kom niet verder dan een halve TB in ruim een jaar. :+

Only fools are enslaved by time and space.


 • LuckY
 • Registratie: December 2007
 • Niet online
50 DVD's de maand, ongeveer 2 dvd's de dag..... kom je niet heel snel aan of je moet determined om je HD's vol te krijgen,,,,

 • Helsie
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
LuckyY schreef op maandag 15 juni 2009 @ 20:31:
50 DVD's de maand, ongeveer 2 dvd's de dag..... kom je niet heel snel aan of je moet determined om je HD's vol te krijgen,,,,
Met 20 bluray films kom je al een eind in de richting van wat je wel kunt kijken én toch je data hoeveelheid zou halen... ;)

 • M3rcury
 • Registratie: Augustus 2004
 • Niet online

M3rcury

Quick

LuckyY schreef op maandag 15 juni 2009 @ 10:37:
* M3rcury gaat op kamers en neemt daar een 20Mbit abbo.
Na contact met de HD kreeg ik binnen een hafluur de volgende antwoorden:
- De FUP ligt ongeveer op 250 GB
Mwah, geen probleem hier. Ik haal eigenlijk alleen maar HD films binnen (deze maand x-men en the matrix) wat samen al meer dan 200gb is. Verder nog wat kleine dingetjes. Ik denk dat ik aan een dikke 400gb per maand zit, en ik heb er nog nooit wat van gehoord.

No signature required.


 • objectief2
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 17:01
ebia schreef op maandag 15 juni 2009 @ 17:20:
Voor diegene die het wat interesseert: Dat ZyXEL 2602R modem is een behoorlijke energieslurper. Gisteren aan mijn stroommetertje gehangen. Wat blijkt is dat het ding in idle (uberhaupt zonder adsl connectie) zo'n 8 Watt slurpt. Dat doet mijn Fritz!box onder volle belasting (over wifi).
Dit kan ik bevestigen, heb het laatst zelf ook gemeten 8 a 9 Watt. Toch iets om rekening mee te houden bij de aanschaf of gebruik van een ander modem icm Telfort.

 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

Ik vind dat niet eigenlijk vrij weinig. En dan ben ik naar eigen zeggen erg energiebewust als het om stroomverbruik gaat.

[Voor 52% gewijzigd door Gunner op 16-06-2009 13:15]

Still warm the blood that courses through my veins. | PvOutput | ARSENAL FC


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 16:11
Gunner schreef op dinsdag 16 juni 2009 @ 13:15:
Ik vind dat niet eigenlijk vrij weinig. En dan ben ik naar eigen zeggen erg energiebewust als het om stroomverbruik gaat.
Vind je dat nu veel of weinig?
Als je het afzet tegen functies van een fritzbox vind ik dat nl wel redelijk veel. Als het tenminste over het std. modem gaat.

specs


 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

Weinig. Ik heb diverse andere netwerkproducten staan die meer verbruiken dan 8 watt. Weinig apparaten die idle minder verbruiken (en dan vergelijk ik niet met bijvoorbeeld dvd-spelers of televisies want die doen echt niets standby).

Still warm the blood that courses through my veins. | PvOutput | ARSENAL FC


 • Fly-guy
 • Registratie: Juni 2000
 • Niet online
Even een kort vraagje, als ik mijn abonnement opzeg (ben langer dan een jaar abonnee, dus kan volgens de telfort site per direct met een maand opzegtermijn opzeggen, vervalt dan mijn email adres? Ik zou aannemen van wel, maar mijn zonnet email adres werkt na al die jaren ook nog, terwijl ik al jaren niet meer met zonnet/versatel/tele2 te maken heb...

 • Togvet
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 02-02-2022
Ja, bij telfort vervalt dan je mailadres.

 • KooolaNL
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 27-03 00:42

KooolaNL

Hurry up noob microwave

ik heb telfort nu al zeker 1 jaar

snelheid blijft altijd stabiel

ik heb maar een keer gehad dat het internet het niet dee

Geen klachten en ik vind de snelheid die ze leveren voor 20.40 per maand

super :D

hier kon u advertentie staan


Anoniem: 50683

Ik zou volgens de snelheidscheck van TF 16Mb moeten hebben, ik kom maar op max. 10Mb, vind ik nogal een groot verschil. Zegt iemand deze cijfers wat? ik snap er weinig van van die down/upstream db's etc,
(heb wel een SP780WL als router/modem)
Modulation: G.992.5 Annex A
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.029 / 9.920
Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 133,09 / 2,77
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 13,0 / 28,0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 9,0 / 8,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 638 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 0
CRC Errors (Up/Down): 190 / 834
HEC Errors (Up/Down): 818 / 368
postcodecheck op bbed: De afstand van de locatie tot aan de centrale bedraagt circa 1436 meter.

[Voor 5% gewijzigd door Anoniem: 50683 op 17-06-2009 18:57]


Anoniem: 304034

@ Joris Telfort

Ik had het idee dat we aardig aan het comminiceren waren, maar het is weer even stil geworden na mijn post van donderdag 11 juni. Wordt hier nog naar gekeken?
Bij voorbaat dank.

Anoniem: 304034 in "Telfort Internet ervaringen topic - Deel 14"

Anoniem: 300260

@ Reintjedevos, ik heb ons standpunt gegeven, hier verandert niets aan.

Anoniem: 304034

@ Telfort Joris

Maar u kunt wel antwoord geven op enkele eenvoudige stellingen uit mijn postings. Dat is wel zo beleefd.

1. De actie Internet met gratis telefonie liep niet in maart 2005. Er was wel één pakket “Tiscali ADSL special met Telefonie”.
2. Hoofdstuk 2 van de AV valt ook onder de bepalingen van Hoofdstuk 1. De diensten staan dus niet los van elkaar en vallen onder dezelfde AV.
3. Ik heb meerdere bevestigingen dat ik telefonie kan opzeggen. Telfort komt daar later op terug.
4. Telfort stuurt oud-Tiscali-klanten een mail dat telefonie wegens de prijswijziging per 1 mei opgezegd kan worden, maar die klanten kunnen later volgens Telfort toch niet opzeggen.
5. Als een dienst al gratis zou zijn, kan de hele overeenkomst opgezegd worden wegens een prijsverhoging. Er staat daarover immers niets in de algemene voorwaarden.

Anoniem: 300260

Hier kan ik helaas niet op antwoorden.

 • Glashelder
 • Registratie: September 2002
 • Niet online

Glashelder

Anti Android

Anoniem: 50683 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 12:55:
Ik zou volgens de snelheidscheck van TF 16Mb moeten hebben, ik kom maar op max. 10Mb, vind ik nogal een groot verschil. Zegt iemand deze cijfers wat? ik snap er weinig van van die down/upstream db's etc,
(heb wel een SP780WL als router/modem)


[...]


postcodecheck op bbed: De afstand van de locatie tot aan de centrale bedraagt circa 1436 meter.
Van die test klopt helemaal niets. Ik zou ook 16mbit kunnen halen volgens de check. Echte snelheid:
code:
1
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 921 / 4.571

PV 4915wp op oost, 2680 wp op west, 1900 wp op zuid. pvoutput


 • Jewie
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 15-01-2022
Ik weet eigenlijk niet of dit het juiste topic is, anders mijn excuses.

De laatste paar dagen merk ik dat mijn snelheid een stukje lager is tijdens het surfen op internet. Ik heb eens in mijn Zyxel modem gekeken en bij de logs gezien dat er voortdurend 'Attacks' plaatsvinden vanuit een vaste source-IP '192.168.1.xx:xxxx'. Als message heb ik staan: 'syn flood TCP'.

Hoe kan ik deze attacks afweren en is er een verband tussen de lagere surfsnelheid/reactiesnelheid en deze aanvallen?

Alvast bedankt!

 • saharoen
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 12:48

 • Jewie
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 15-01-2022
Excuses. Ik reageerde inderdaad te snel hier.

 • ebia
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 24-03 20:50
Gunner schreef op dinsdag 16 juni 2009 @ 14:18:
Weinig. Ik heb diverse andere netwerkproducten staan die meer verbruiken dan 8 watt. Weinig apparaten die idle minder verbruiken (en dan vergelijk ik niet met bijvoorbeeld dvd-spelers of televisies want die doen echt niets standby).
Nou mijn (single) digitenne tuner slurpt in standby anders 8 watt... Nogal veel voor een apparaat wat verder niet zoveel doet dan alleen de tijd weergeven. Ben daar niet zo tevreden mee.

Ook kan ik vertellen dat de Fritz!box 7170 in idle zo'n 5 a 6 watt trekt. Elke 1 watt kost ongeveer 2 euro per jaar. Alleen al kan het gebruik van een ander modem (en deze vooral uitzetten als je hem niet gebruikt) je dus zo een paar euro per jaar opleveren (en een beter milieu natuurlijk O-) )

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
Anoniem: 50683 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 12:55:
Ik zou volgens de snelheidscheck van TF 16Mb moeten hebben, ik kom maar op max. 10Mb, vind ik nogal een groot verschil. Zegt iemand deze cijfers wat? ik snap er weinig van van die down/upstream db's etc,
(heb wel een SP780WL als router/modem)


[...]


postcodecheck op bbed: De afstand van de locatie tot aan de centrale bedraagt circa 1436 meter.
Het verschil zal hem zeker niet zitten in de Speedtouch of Zyxel.De afstand in meters zal hemelsbreed zijn en dat komt niet altijd overeen met de werkelijk afstand.Mbt db's,zie het ook openingstopic.Verder is de test op de site qua snelheid altijd een indicatie niet meer en of minder.

Anoniem: 304034

Anoniem: 304034 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 17:43:
@ Telfort Joris

Maar u kunt wel antwoord geven op enkele eenvoudige stellingen uit mijn postings. Dat is wel zo beleefd.

1. De actie Internet met gratis telefonie liep niet in maart 2005. Er was wel één pakket “Tiscali ADSL special met Telefonie”.
2. Hoofdstuk 2 van de AV valt ook onder de bepalingen van Hoofdstuk 1. De diensten staan dus niet los van elkaar en vallen onder dezelfde AV.
3. Ik heb meerdere bevestigingen dat ik telefonie kan opzeggen. Telfort komt daar later op terug.
4. Telfort stuurt oud-Tiscali-klanten een mail dat telefonie wegens de prijswijziging per 1 mei opgezegd kan worden, maar die klanten kunnen later volgens Telfort toch niet opzeggen.
5. Als een dienst al gratis zou zijn, kan de hele overeenkomst opgezegd worden wegens een prijsverhoging. Er staat daarover immers niets in de algemene voorwaarden.
Anoniem: 300260 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 18:21:
Hier kan ik helaas niet op antwoorden.
Ik zou graag weten waarom u hier niet op kunt antwoorden. De stellingen lijken me eenduidig genoeg.

 • JJ Le Funk
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online
Ter info: nav. connectieproblemen met internet (ik woon in de provincie Flevoland) zojuist gebeld naar Telfort. De helpdeskmedewerker bevestigde dat er momenteel een megastoring is waaraan wordt gewerkt...

~


 • Hurricane
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 14:48

Hurricane

Alles is anders dan het lijkt!

Dank u. Had net ook al een collega aan de lijn die hetzelfde had. Ook bij mij ligt het er nu uit. Uurtje geleden kon ik nog internetten. Na het eten was het over. (Almelo hier)
18-06-2009 Verstoring internet en vast bellen, diverse locaties

Als gevolg van een storing kunt u op dit moment hinder ondervinden met vast bellen en het bezoeken van internet pagina's.

De verstoring beperkt zich tot de onderstaande locaties:
Aml-C (Almelo-Centrum)
Aml-Sfh (Almelo-Schelfhorst)
Alr-Hvn (Almere-Haven)
Alr-Sc (Almere-Stad Centrum)
Alr-Shk (Almere-Stad Hollandse Kant)
Hm-C (Helmond-Centrum)

[Voor 56% gewijzigd door Hurricane op 18-06-2009 18:09]


 • Polster
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 28-03 10:51
"18-06-2009 Verstoring internet en vast bellen, diverse locaties

Als gevolg van een storing kunt u op dit moment hinder ondervinden met vast bellen en het bezoeken van internet pagina's.

De verstoring beperkt zich tot de onderstaande locaties:
Aml-C (Almelo-Centrum)
Aml-Sfh (Almelo-Schelfhorst)
Alr-Hvn (Almere-Haven)
Alr-Sc (Almere-Stad Centrum)
Alr-Shk (Almere-Stad Hollandse Kant)
Hm-C (Helmond-Centrum)

Onze excuses voor het ongemak.
Klantenservice internet"

 • Dj-sannieboy
 • Registratie: Augustus 2004
 • Niet online
Zit maar even via mobiel internet, want heb een rood internet lampje op mijn modem. Net voor 't eten gebeurde het, telefoon en internet klapte eruit. Modem aan en uit gedaan maar dat hielp natuurlijk niks. Nu hopen dat 't niet te lang duurt.

 • witteveder
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 03-03 15:36
-laat maar-

[Voor 95% gewijzigd door witteveder op 18-06-2009 18:55]


 • Hurricane
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 14:48

Hurricane

Alles is anders dan het lijkt!

Hier doet ie het weer.

Anoniem: 300260

Anoniem: 304034 schreef op donderdag 18 juni 2009 @ 17:04:
[...]


[...]

Ik zou graag weten waarom u hier niet op kunt antwoorden. De stellingen lijken me eenduidig genoeg.
Elk antwoord wat ik geef, wordt beantwoord met diverse tegen vragen. Geen antwoord lijkt goed genoeg voor u. Op het Tiscali forum zei u dat alles duidelijk was. In diverse e-mails is dit ook al duidelijk aan u gemaakt en ook per telefoon is dit al aan u meegedeeld. Tevens is dit ook per brief aan u meegedeeld.
Dat u het er niet mee eens bent is duidelijk, maar we kunnen het niet blijven uitleggen.

Anoniem: 304034

Anoniem: 300260 schreef op vrijdag 19 juni 2009 @ 10:21:
[...]


Elk antwoord wat ik geef, wordt beantwoord met diverse tegen vragen. Geen antwoord lijkt goed genoeg voor u. Op het Tiscali forum zei u dat alles duidelijk was. In diverse e-mails is dit ook al duidelijk aan u gemaakt en ook per telefoon is dit al aan u meegedeeld. Tevens is dit ook per brief aan u meegedeeld.
Dat u het er niet mee eens bent is duidelijk, maar we kunnen het niet blijven uitleggen.
Dat lijkt me logisch als er geen antwoord wordt gegeven op de gestelde vragen, Telfort telkens iets nieuws verzint om haar gelijk te krijgen en Telfort op basis van die kromme redenering nog eens € 30 van me wil hebben.
Lees de discussie er nog maar eens goed op na.

Overigens ontving ik zojuist een herinnering. Of ik € 19,49 wil overmaken. Anders sluiten ze mijn e-mail, internet- en eventueel vast bellenverbinding af. Daarvoor willen ze me dan nog eens € 20 in rekening brengen.

Modbreak:Zullen we het hier gewoon bij laten? Anders kunnen jullie in DM verder gaan, maar geen reden om het topic nog verder te vervuilen. Op een gegeven moment is een discussie simpelweg ten einde.


Nog een week of drie tot ik naar de geschillencommissie ga.

[Voor 10% gewijzigd door IEF op 22-06-2009 10:03]


Anoniem: 269592

Anoniem: 304034 schreef op vrijdag 19 juni 2009 @ 13:32:
[...]

Dat lijkt me logisch als er geen antwoord wordt gegeven op de gestelde vragen, Telfort telkens iets nieuws verzint om haar gelijk te krijgen en Telfort op basis van die kromme redenering nog eens € 30 van me wil hebben.
Lees de discussie er nog maar eens goed op na.

Overigens ontving ik zojuist een herinnering. Of ik € 19,49 wil overmaken. Anders sluiten ze mijn e-mail, internet- en eventueel vast bellenverbinding af. Daarvoor willen ze me dan nog eens € 20 in rekening brengen.

*snip*

Nog een week of drie tot ik naar de geschillencommissie ga.
Ik zou direct gaan. Ben ik blij dat ik een rechtsbijstand verzekering heb. Ik sleur ze gelijk voor de rechter
.

[Voor 9% gewijzigd door IEF op 22-06-2009 10:04]


Anoniem: 300260

Het is helaas niet mogelijk om onderscheid te maken in de herinneringen tussen ex-klanten die nog een openstaande vordering bij ons hebben open staan en tussen klanten die nog wel ADSL van ons hebben. De € 20 zal ook niet worden berekend bij ex-klanten die geen ADSL meer van ons hebben.

 • NNF
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 14-03 11:13
ebia schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 22:35:
[...]


Nou mijn (single) digitenne tuner slurpt in standby anders 8 watt... Nogal veel voor een apparaat wat verder niet zoveel doet dan alleen de tijd weergeven. Ben daar niet zo tevreden mee.

Ook kan ik vertellen dat de Fritz!box 7170 in idle zo'n 5 a 6 watt trekt. Elke 1 watt kost ongeveer 2 euro per jaar. Alleen al kan het gebruik van een ander modem (en deze vooral uitzetten als je hem niet gebruikt) je dus zo een paar euro per jaar opleveren (en een beter milieu natuurlijk O-) )
Hoera, 2 euro per jaar! Dus als ik een nieuwe Fritzbox á 120 euro koop heb ik over 30 jaar het verschil van 2W eruit :+

 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 16:11
NNF schreef op vrijdag 19 juni 2009 @ 19:03:
[...]


Hoera, 2 euro per jaar! Dus als ik een nieuwe Fritzbox á 120 euro koop heb ik over 30 jaar het verschil van 2W eruit :+
T.o.v. std modem en daarnaast is die onder belasting waarschijnlijk meer aan het zuipen, als je daar ook het verschil aan features tegen afzet(en in mijn geval stabiele verbinding) hoeft dat ding zich zelf niet terug te verdienen in besparing. Alleen het genot van een goed werkende aansluiting is me al 100 euro waard.

specs


 • Hurricane
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 14:48

Hurricane

Alles is anders dan het lijkt!

Ligt het aan mij of is telfort nu downloaden vanaf usenet aan het knijpen? Bij poort 119 haal ik max 313kb/s en dat stuitert erg, op bv poort 80 de volle bak en 1 strakke lijn?

Anoniem: 39403

Hurricane schreef op zaterdag 20 juni 2009 @ 15:42:
Ligt het aan mij of is telfort nu downloaden vanaf usenet aan het knijpen? Bij poort 119 haal ik max 313kb/s en dat stuitert erg, op bv poort 80 de volle bak en 1 strakke lijn?
Zou het niet aan de andere kant kunnen liggen? ;) Ik haal momenteel gewoon volle bak hierzo via XSnews.

 • Hurricane
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 14:48

Hurricane

Alles is anders dan het lijkt!

Lag aan de andere kant ja. Vond het wel raar dat het met een andere poort wel goed ging. Die hield er op een gegeven moment ook mee op. Toen een tijdje niets, en nu weer normale snelheid op 119.

 • Quacka
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 03-09-2020
Ik heb vandaag weer eens heel de dag last van uitvallend internet.
Zou mijn modem weer gammel worden? (maanden geleden hetzelfde probleem gehad -> sinds ik een nieuw modem heb is het weer goed)
Mijn computer verliest soms verbinding met het modem, maar vaker verliest het modem verbinding met internet. Ik heb vanmiddag zelfs mijn modem herstart, wat in elk geval wel opleverde dat het weer een tijdje werkt.
Ik word hier alleen wel moedeloos van.

(en het is niet dat ik vandaag bijzondere dingen met mijn internet doe: alleen een beetje internetten, dus niet zwaar downloaden ofzo)

Hulp wordt niet gewaardeerd. Zoek het dus zelf uit


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mexel
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 02-02 10:38

Mexel

↓ volgende bericht hieronder ↓

ik heb laatst een mooi tooltje gemaakt waarmee je kunt zien wat je maximaal kan halen op je adres

dit op basis van de Attenuation (dB) downstream
er was al een tool hiervoor maar deze was niet meer up-to-date

Hoe je Attenuation (dB) uitlezen.
login op de zyxel (192.168.1.254)
ga naar maintenance en dan naar diagnostics
kies het tabblad DSL Line en kies onderaan de pagina voor Capure All LogsIn het grijze venster zie je een aantal regels
ga naar de regel met attenuation downstream: ??db

De Tool.

ga naar http://www.xray-design.nl/tweakers/adsl
mocht je een gele balk krijgen klik dan hierop en klik op bestand downloaden
kies vervolgens voor openen

LET OP : voor deze tool heb je excel2003 of 2007 voor nodig

Vul bij Vul hier je db`s in van je lijn (dB) je aantal db`s in die je in de modem heb gezien

Veel plezier ermee ik hoop dat jullie er wat aan hebben.
aan deze tool kunnen geen rechten worden ontleent, de tool is een indicatie op basis van de koper waarde`s van 13.81. het kan zijn dat de koper in jou straat net iets meer of minder kwa kwaliteit is.

[Voor 3% gewijzigd door Mexel op 27-06-2009 09:17. Reden: tumbje gemaakt]

↓ volgende bericht hieronder ↓


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mexel
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 02-02 10:38

Mexel

↓ volgende bericht hieronder ↓

Dit is mijn resultaat

Vul hier je db`s in van je lijn (dB) 42,00
Max snelheid op ADSL1 - kb/s 6611
Max snelheid op ADSL2+ - kb/s 8294
Afstand wijkcentrale in meters 3041
Kabel verlies (dB/km) - Standaard = 13.81 13,81

en wat denk je het klopt als een bus
ik zit in holtenbroek zwolle en ik zit aangesloten op zwolle centrum
afstands berekening gedaan en ik kom uit op 2700 meter maar we nemen het ruim, imeers lopen de kabels niet recht onder de grond.

↓ volgende bericht hieronder ↓


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 303343

Ik had een maand ofzo geleden in het Telfort topic gepost dat mijn internet willekeurig steeds uitvalt. Er werd mij verteld dat dit aan spyware kon liggen. Ik heb een spyware scan gedaan, en het probleem was weg.

Nu is het probleem echter terug, en ook spywareblaster/ad-aware/NOD32 scans lijken niet te helpen. Wat nu?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mexel
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 02-02 10:38

Mexel

↓ volgende bericht hieronder ↓

format C: lijkt me dan het beste
sommige scanners lijken te helpen maar er blijft altijd wel iets achter op je pc

ook ik doe soms een frisse format C: zodat alles weer lekker soepel draait

↓ volgende bericht hieronder ↓


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • vulliw
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online
en dit is mijn resultaat !!!!

Vul hier je db`s in van je lijn (dB) 24,00
Max snelheid op ADSL1 - kb/s 8000
Max snelheid op ADSL2+ - kb/s 18670
Afstand wijkcentrale in meters 1738 dit klopt niet is maar 1090 mt
Kabel verlies (dB/km) - Standaard = 13.81 13,81
mexel schreef op zondag 21 juni 2009 @ 09:01:
Dit is mijn resultaat

Vul hier je db`s in van je lijn (dB) 42,00
Max snelheid op ADSL1 - kb/s 6611
Max snelheid op ADSL2+ - kb/s 8294
Afstand wijkcentrale in meters 3041
Kabel verlies (dB/km) - Standaard = 13.81 13,81

en wat denk je het klopt als een bus
ik zit in holtenbroek zwolle en ik zit aangesloten op zwolle centrum
afstands berekening gedaan en ik kom uit op 2700 meter maar we nemen het ruim, imeers lopen de kabels niet recht onder de grond.

Vulliw


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 16:11
mexel schreef op zondag 21 juni 2009 @ 07:11:
Veel plezier ermee ik hoop dat jullie er wat aan hebben.
aan deze tool kunnen geen rechten worden ontleent, de tool is een indicatie op basis van de koper waarde`s van 13.81. het kan zijn dat de koper in jou straat net iets meer of minder kwa kwaliteit is.
Werkt ook in OOO3, berekening komt niet superstrak uit, zit op iets meer dan 3200m van DSLAM, maar deze komt uit op 3041. Wel mooie tool, is het mogelijk om ook ADSL2 mee te nemen? Boven ca 2,5km via KPN-WLR zit je nl op ADSL2 als centrale dit toelaat.

specs


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 277669

Vul hier je db`s in van je lijn (dB) 6,00

Max snelheid op ADSL1 - kb/s 8000

Max snelheid op ADSL2+ - kb/s 24000

Afstand wijkcentrale in meters 434


Kabel verlies (dB/km) - Standaard = 13.81 13,81


:)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Prolution
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 17:28
mexel schreef op zondag 21 juni 2009 @ 07:11:
ik heb laatst een mooi tooltje gemaakt waarmee je kunt zien wat je maximaal kan halen op je adres

dit op basis van de Attenuation (dB) downstream
er was al een tool hiervoor maar deze was niet meer up-to-date

Hoe je Attenuation (dB) uitlezen.
login op de zyxel (192.168.1.254)
ga naar maintenance en dan naar diagnostics
kies het tabblad DSL Line en kies onderaan de pagina voor Capure All Logs

[afbeelding]

In het grijze venster zie je een aantal regels
ga naar de regel met attenuation downstream: ??db

De Tool.

ga naar http://www.xray-design.nl/adsl
mocht je een gele balk krijgen klik dan hierop en klik op bestand downloaden
kies vervolgens voor openen

LET OP : voor deze tool heb je excel2003 of 2007 voor nodig

Vul bij Vul hier je db`s in van je lijn (dB) je aantal db`s in die je in de modem heb gezien

Veel plezier ermee ik hoop dat jullie er wat aan hebben.
aan deze tool kunnen geen rechten worden ontleent, de tool is een indicatie op basis van de koper waarde`s van 13.81. het kan zijn dat de koper in jou straat net iets meer of minder kwa kwaliteit is.
Zo "zelf gemaakt" is deze tool overigens niet hoor, alleen vertaald en een plaatje bijgezet.
Ik kwam deze ADSL Calculator al een tijdje terug tegen op internet ;)
Zie http://forums.whirlpool.n...s-archive.cfm/626639.html
Directe link naar originele excel bestand: http://www.users.on.net/~...ool/adsl2calculatorv1.xls

Desalniettemin is het een handig tooltje om te kijken of je het maximale uit je ADSL verbinding haalt. En om te zien hoelang je telefoonlijntje echt is (die postcode checks zoals http://pcdb.bbned.nl zijn meestal niet echt nauwkeurig)
Maar het belangrijkste: Het is een theoretische berekening, in de praktijk heb je ook met overspraak en de kwaliteit van de lijn te maken :) .

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mexel
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 02-02 10:38

Mexel

↓ volgende bericht hieronder ↓

Prolution schreef op zondag 21 juni 2009 @ 13:43:
[...]


Zo "zelf gemaakt" is deze tool overigens niet hoor, alleen vertaald en een plaatje bijgezet.
Ik kwam deze ADSL Calculator al een tijdje terug tegen op internet ;)
Zie http://forums.whirlpool.n...s-archive.cfm/626639.html
Directe link naar originele excel bestand: http://www.users.on.net/~...ool/adsl2calculatorv1.xls

Desalniettemin is het een handig tooltje om te kijken of je het maximale uit je ADSL verbinding haalt. En om te zien hoelang je telefoonlijntje echt is (die postcode checks zoals http://pcdb.bbned.nl zijn meestal niet echt nauwkeurig)
Maar het belangrijkste: Het is een theoretische berekening, in de praktijk heb je ook met overspraak en de kwaliteit van de lijn te maken :) .
resultaat pcdb.bbned.nl
Centrale: Zl-C
Locatie: Zwolle-Centrum
De afstand van de locatie tot aan de centrale bedraagt circa 2627 meter.

maar ik weet zelf dat ik op 3 kilometer zit
ooit nagevraagd bij me provider
die hebben een meting gedaan

en het klopt de tool bestond al een tijdje maar ik heb hem aangepast
in de oude zaten wat fouten die zijn nu eruit gehaald

en ik ga deze tool ooit verder ontwikkelen

↓ volgende bericht hieronder ↓


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • tismij
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 28-03 10:36
iemand anders last van een klapperende lijn?
Sinds vanavond ineens om de haverklap een resettende ADSL lijn, nog niet eerder gehad.


Edit: mijn down snelheid is na nog vaker uitvallen nu nog maar 12Mb terwijl die gisteren nog 14Mb was, en vanochtend weer enkele malen ADSL restart (niet modem maar alleen de ADSL lijn).
Kan dit aan mijn modem liggen of is dit echt Telfort?

[Voor 48% gewijzigd door tismij op 22-06-2009 08:03]

It has always been the prerogative of children and fools to point out that the emperor has no clothes but the emperor remains the emperor and the fool is just a fool.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
Anoniem: 303343 schreef op zondag 21 juni 2009 @ 11:12:
Ik had een maand ofzo geleden in het Telfort topic gepost dat mijn internet willekeurig steeds uitvalt. Er werd mij verteld dat dit aan spyware kon liggen. Ik heb een spyware scan gedaan, en het probleem was weg.

Nu is het probleem echter terug, en ook spywareblaster/ad-aware/NOD32 scans lijken niet te helpen. Wat nu?
Kun je nog wat meer gegevens omhooghalen ? Is het met downloaden zo en zonder stabiel of maakt het niet uit,is het bij draadloos of bedraad enz enz.

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
tismij schreef op zondag 21 juni 2009 @ 19:29:
iemand anders last van een klapperende lijn?
Sinds vanavond ineens om de haverklap een resettende ADSL lijn, nog niet eerder gehad.


Edit: mijn down snelheid is na nog vaker uitvallen nu nog maar 12Mb terwijl die gisteren nog 14Mb was, en vanochtend weer enkele malen ADSL restart (niet modem maar alleen de ADSL lijn).
Kan dit aan mijn modem liggen of is dit echt Telfort?
Misschien is het zinnig om even je waarden uit je modem te plaatsen want obv deze gegevens is er niet veel te zeggen.

 • kever678
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 28-03 18:59
mexel schreef op zondag 21 juni 2009 @ 07:11:
ik heb laatst een mooi tooltje gemaakt waarmee je kunt zien wat je maximaal kan halen op je adres

etc etc
Wat heb je er aan veranderd dan? :9

 • tismij
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 28-03 10:36
Scandic2008 schreef op maandag 22 juni 2009 @ 09:12:
[...]


Misschien is het zinnig om even je waarden uit je modem te plaatsen want obv deze gegevens is er niet veel te zeggen.
Dit is mijn DSL line status nu:

noise margin upstream: 12 db
output power downstream: 22 db
attenuation upstream: 12 db
tone 0- 31: 00 00 00 07 99 ab bc cc cc cc dd cc cc cc bb 99
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 8 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 28 db
tone 32- 63: 02 35 56 77 78 99 99 ab bb bb bb bb bb bb bb bb
tone 64- 95: bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb ba
tone 96-127: aa aa aa bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb
tone 128-159: bb bb bb bb bb bb bb bb bb 2a bb bb ab aa aa aa
tone 160-191: aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa
tone 192-223: a9 aa 99 aa aa aa 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99
tone 224-255: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 87
tone 256-287: 38 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99
tone 288-319: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 89 99 89 88 88 88
tone 320-351: 88 88 88 78 88 78 88 88 87 77 77 77 77 77 77 77
tone 352-383: 77 77 67 77 76 66 66 66 55 55 56 66 66 66 66 55
tone 384-415: 55 55 55 55 55 55 55 55 54 55 55 55 44 44 44 44
tone 416-447: 44 44 44 43 44 44 44 43 34 34 33 33 33 33 33 22
tone 448-479: 32 22 33 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22
tone 480-511: 22 22 22 22 22 12 22 22 21 11 11 10 00 01 01 10

Na resetten heb ik nu 13Mb, maar hoe lang die lijn stabiel blijft weet ik niet en het is nog steeds 1-2Mb minder dan eerst (als de lijn stabiel blijft kan ik daar wel mee leven).
Overigens had ik bij de Telfort snelheidstest 19Mb maar die heb ik echt nooit gehaald, in het begin 16Mb met een nette stabiele verbinding maar het laatste half jaar is dat geleidelijk verminderd naar ruim 14Mb en nu weer een kleine 13Mb, en erger de lijn is ook steeds minder stabiel.
Kan ik de verbinding verbeteren met een ander modem dan dat standaard Zyxel modem?
(een draytek of linksys ofzo, in ieder geval 1 met voip en met niet teveel snelheidsverlies tov de Zyxel)

It has always been the prerogative of children and fools to point out that the emperor has no clothes but the emperor remains the emperor and the fool is just a fool.


 • Anoniem: 119722
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online
Het is weer een poosje goed gegaan, op snelheid. Sinds gisteravond is het weer mis.Telefoon modem snelheid! Ping 234ms, normaal 42ms!


 • kever678
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 28-03 18:59
Anders doe je een normale ping naar bv google oid...

 • Hurricane
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 14:48

Hurricane

Alles is anders dan het lijkt!

Precies, je pingt nu een server in portugal als ik het goed zie. Dat kan dus op heel wat punten fout gaan buiten telfort om.

 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 16:11
Hurricane schreef op maandag 22 juni 2009 @ 14:50:
Precies, je pingt nu een server in portugal als ik het goed zie. Dat kan dus op heel wat punten fout gaan buiten telfort om.
Poortugal ligt in NL :)
En is de 2e optie naast Amsterdam.

[Voor 6% gewijzigd door Loekie op 22-06-2009 14:56]

specs


 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 26-03 22:27
Loekie schreef op maandag 22 juni 2009 @ 14:55:
[...]

Poortugal ligt in NL :)
En is de 2e optie naast Amsterdam.
Netwerk technisch kan het heel ver van elkaar liggen. Geografische verdeling wordt hier gebruikt met de aanname dat die netwerken dan ook aan elkaar verbonden zijn. Zelfs in hetzelfde datacenter in Amsterdam kunnen netwerken twee kasten van elkaar zijn die toch verkeer uitwisselen via Frankfurt (bijv).

Toch is het de beste keuze om gewoon een ISP in Nederland te kiezen, bij voorkeur een test station dat bij een van de grotere staat zodat de kans op een directe route (peering) het hoogst is.

[Voor 16% gewijzigd door bjck op 22-06-2009 16:45]

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


Anoniem: 155599

Anoniem: 119722 schreef op maandag 22 juni 2009 @ 12:33:
Het is weer een poosje goed gegaan, op snelheid. Sinds gisteravond is het weer mis.Telefoon modem snelheid! Ping 234ms, normaal 42ms!

[afbeelding]
Inderdaad dat is goed mis. Als ik met die server speedtest haal ik zeker niet die foute resultaten.

 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 16:11
bjck schreef op maandag 22 juni 2009 @ 16:16:
[...]


Netwerk technisch kan het heel ver van elkaar liggen. Geografische verdeling wordt hier gebruikt met de aanname dat die netwerken dan ook aan elkaar verbonden zijn. Zelfs in hetzelfde datacenter in Amsterdam kunnen netwerken twee kasten van elkaar zijn die toch verkeer uitwisselen via Frankfurt (bijv).

Toch is het de beste keuze om gewoon een ISP in Nederland te kiezen, bij voorkeur een test station dat bij een van de grotere staat zodat de kans op een directe route (peering) het hoogst is.
Tuurlijk, maar in dit geval is het geografisch iig nog in Nederland en geeft speedtest.net deze zelf als alternatief voor Amsterdam. Resulaten wijken ook vrij weinig van elkaar af, maar toch haalt deze niet het onderste uit de kan: mijn magere 6,2/0,9 Mbit wordt niet volledig volgetrokken getest met 1 actieve PC(bekabeld) achter het modem. Test komt dan uit op 5,1/0,5 terwijl ik dit met web en ftp-verkeer wel voltrek.

* Loekie heeft geen supersnelle lijn...

specs


Anoniem: 269592

Ik wil bij Telfort weg. Teveel gedoe met dat telefonie gedeelte. Wat is nu de juiste procedure hiervoor? Ik zie veel ellende op fora dus wil mijn kop niet stoten. 8)7

 • Anoniem: 119722
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online
Allemaal leuk die theoretische verklaringen. De praktijk bewijst anders. Vlak na de test op Poortugaal ping ik op Mokum op 123ms lager maar altijd nog slecht. Hij zit nu nog op 120 (Poortugaal op 95ms)

[Voor 8% gewijzigd door Anoniem: 119722 op 22-06-2009 18:49]


 • Jumpman
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 15:42
Hier geen noemenswaardige problemen. Mijn snelheid daalt wel erg, woon hier 1,5 jaar en de snelheid was eerst 19.768 Mb's down en 1.038 Mb's up met 10 ms ping.

Eerste computer in de IP range achter de (100MB Category 5e 15 meter) ZyXEL 2602HW (standaard Wireless Modem/Router Telfort), kabel Modem naar ISRA punt 1 meter).[Voor 38% gewijzigd door Jumpman op 22-06-2009 19:07]

Nintendo Network ID: Oo_Morris_oO | PSN: Oo_Morris_oO.


 • Anoniem: 119722
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online
Ik meet nu 47ms Amsterdam en 49ms Poortugaal.Geen 10ms zoals hierboven. Ook nog nooit gemeten |:(

 • Mexel
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 02-02 10:38

Mexel

↓ volgende bericht hieronder ↓

kever678 schreef op maandag 22 juni 2009 @ 09:59:
[...]


Wat heb je er aan veranderd dan? :9
een paar schoonheids foutjes in de bron berekening
er werd verwezen naar een http adres als source
maar mocht de site offline zijn kun je het lokaal al niet meer uitvoeren
nu kun je het opslaan en dan ook uitvoeren

oja mijn speedtest geeft hetvolgende


upload is laag omdat ik een kabel vanaf het isra heb getrokken naar de slaapkamer
15 meter utp

en ik woon iets verder van de centrale af dus dit is maximaal

↓ volgende bericht hieronder ↓


Anoniem: 70378

Enter your Downstream attenuation (dB) 9,00

Attainable Rate (ADSL1) - kb/s 8000

Attainable Rate (ADSL2+) - kb/s 24000

Distance to the exchange (metres) 652

Anoniem: 155599

Er zijn volgens mij weinig tot geen alternatieven voor telfort?
Ik game nog steeds met lag op de xbox en ben het wel zat.
Maar ja 8mb/1mb voor 20 euro in de maand, dat is volgens mij wel de beste deal die je voor dat geld kan krijgen.

 • Fuzzillogic
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 04-12-2022
Als ik m'n modem/router vervang door een ander exemplaar (ander MAC-adres dus), krijg ik dan een nieuw IP-adres? Ik host m'n websiteje nog zelf thuis. Nou wil ik die wel gaan migreren, maar wel zo handig om te weten of ik dat beter kan doen voordat ik de vervangende modem/router in gebruik neem, of dat dat niet uitmaakt. Anders ligt de boel er 2x in korte tijd uit ipv 1x, ivm DNS-wijzigingen, en dat zou ook weer jammer zijn.

 • Satch
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
De attenuation downstream is volgens mijn modem 51 db. Volgens die Excel tool kom ik dan uit op 4,5 mbit bij 3,6 km afstand als maximum. Echter geeft elke online afstand meter 5800m aan als afstand. Daarom zit ik nu ook op 1mbit. Wat wel superstabiel is. Zal ik vragen om het intrainen te laten verhogen naar 2 mbit? Wat denken jullie jongens? :)

 • Mexel
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 02-02 10:38

Mexel

↓ volgende bericht hieronder ↓

Fuzzillogic schreef op dinsdag 23 juni 2009 @ 02:41:
Als ik m'n modem/router vervang door een ander exemplaar (ander MAC-adres dus), krijg ik dan een nieuw IP-adres? Ik host m'n websiteje nog zelf thuis. Nou wil ik die wel gaan migreren, maar wel zo handig om te weten of ik dat beter kan doen voordat ik de vervangende modem/router in gebruik neem, of dat dat niet uitmaakt. Anders ligt de boel er 2x in korte tijd uit ipv 1x, ivm DNS-wijzigingen, en dat zou ook weer jammer zijn.
Als je een andere modem aansluit krijg je ook een andere ipadres.
heb het hier ooit getest met 3 modems
Satch schreef op dinsdag 23 juni 2009 @ 02:59:
De attenuation downstream is volgens mijn modem 51 db. Volgens die Excel tool kom ik dan uit op 4,5 mbit bij 3,6 km afstand als maximum. Echter geeft elke online afstand meter 5800m aan als afstand. Daarom zit ik nu ook op 1mbit. Wat wel superstabiel is. Zal ik vragen om het intrainen te laten verhogen naar 2 mbit? Wat denken jullie jongens? :)
het ligt ook aan de koper kwaliteit wat onder de grond ligt
en vaak geven online postcode checks niet goed aan hoever je van de centrale afzit
het was ooit een indicatie en die hebben ze helaas niet bij gewerkt

↓ volgende bericht hieronder ↓


 • musicfreak
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 17:10
Anoniem: 155599 schreef op dinsdag 23 juni 2009 @ 00:27:
Maar ja 8mb/1mb voor 20 euro in de maand, dat is volgens mij wel de beste deal die je voor dat geld kan krijgen.
http://www.online.nl/aanbiedingen/adsl-extra/ al eens bekeken? :)

 • Anoniem: 119722
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online
Satch schreef op dinsdag 23 juni 2009 @ 02:59:
De attenuation downstream is volgens mijn modem 51 db. Volgens die Excel tool kom ik dan uit op 4,5 mbit bij 3,6 km afstand als maximum.
Waar vind ik die excel tool?

[Voor 14% gewijzigd door Anoniem: 119722 op 23-06-2009 12:13]


 • Satch
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
Excel tool is hier te vinden: mexel in "Telfort Internet ervaringen topic - Deel 15"
Maar een aantal posts terug. :)

 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

een paar maand geleden heb ik via de website van telfort aangegeven dat ik niet meer vermeld wilde worden in het telefoonboek. Hoe lang duurt zo'n aanpassing, want vooralsnog sta ik er gewoon in.

Still warm the blood that courses through my veins. | PvOutput | ARSENAL FC


 • Mexel
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 02-02 10:38

Mexel

↓ volgende bericht hieronder ↓

Gunner schreef op dinsdag 23 juni 2009 @ 13:23:
een paar maand geleden heb ik via de website van telfort aangegeven dat ik niet meer vermeld wilde worden in het telefoonboek. Hoe lang duurt zo'n aanpassing, want vooralsnog sta ik er gewoon in.
in welke telefoonboek sta je
en heb je het via mijntelfort gedaan

het kan soms een maand of 2 duren maar soms ook langer

↓ volgende bericht hieronder ↓


 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 26-03 22:27
Satch schreef op dinsdag 23 juni 2009 @ 02:59:
De attenuation downstream is volgens mijn modem 51 db. Volgens die Excel tool kom ik dan uit op 4,5 mbit bij 3,6 km afstand als maximum. Echter geeft elke online afstand meter 5800m aan als afstand. Daarom zit ik nu ook op 1mbit. Wat wel superstabiel is. Zal ik vragen om het intrainen te laten verhogen naar 2 mbit? Wat denken jullie jongens? :)
Bij die hogere dempingen en afstanden is de aanname met delen door 13.81 niet meer zo correct af te lezen. Verbindingen van 4000m tot 8000m zitten allemaal in de 50 t/m 60dB demping.

Zou je verbinding zeker niet laten verhogen of daar naar vragen, grote kans dat het instabiel wordt heb je dan.

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • Satch
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
Oke bedankt voor de info! Telfort Joris heeft ook al aangegeven dat 1 Mbit echt de max is. Voor de downloads die wat meer haast hebben gebruik ik dan wel een 2 Mbit umts verbinding. :)

Anoniem: 300260

Gunner schreef op dinsdag 23 juni 2009 @ 13:23:
een paar maand geleden heb ik via de website van telfort aangegeven dat ik niet meer vermeld wilde worden in het telefoonboek. Hoe lang duurt zo'n aanpassing, want vooralsnog sta ik er gewoon in.
Hier in de systemen gaat wat mis met uw gegevens, dit gaan we rechtzetten.

 • Slasher
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

Slasher

Right part of the Evil twins

Anoniem: 300260 schreef op woensdag 24 juni 2009 @ 13:01:
[...]


Hier in de systemen gaat wat mis met uw gegevens, dit gaan we rechtzetten.
Ik heb je net een DM gestuurd mijn gegevens staan ook nog steeds niet goed op de site van de telefoongids, terwijl het op mijntelfort wel goed staat.

Anoniem: 300260

Gelijk meegenomen in hetzelfde ticket.

 • Slasher
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

Slasher

Right part of the Evil twins

Anoniem: 300260 schreef op woensdag 24 juni 2009 @ 13:37:
Gelijk meegenomen in hetzelfde ticket.
Willen jullie er wel op letten dat we 2 verschillende klanten zijn ondanks dezelfde achternaam

Anoniem: 300260

Het was mij al opgevallen dat jullie verschillende adressen hadden, had nog niet gezien dat jullie dezelfde achternaam hadden.

 • Fuzzillogic
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 04-12-2022
Over telefoongidsen gesproken: ik heb me (geruime tijd) geleden ook weer uitgeschreven, omdat bleek dat die telefoongidsboeren hun databases blijken door te verkopen aan andere instanties. Het idee achter een telefoongids is natuurlijk prima, en ik wil daar graag in vermeld staan, maar NIET als dat betekent dat mijn gegevens vervolgens worden doorgevraagd en ik een stortvloed van allerlei telemarketeers over me heen krijg. Zijn die voorwaarden inmiddels aangepast, of is die gids nog steeds hoofdzakelijk een lokkertje om maar lekker commercieel te kunnen handelen met gegevens van nietsvermoedende mensen?

Overigens was dat uitschrijven ook niet bepaald een doorslaand succes: ik word ondanks infofilter nog steeds lastiggevallen door bedrijven die met "oude bestanden" werken. En bedankt hè.

 • Mexel
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 02-02 10:38

Mexel

↓ volgende bericht hieronder ↓

Fuzzillogic schreef op woensdag 24 juni 2009 @ 14:15:
Over telefoongidsen gesproken: ik heb me (geruime tijd) geleden ook weer uitgeschreven, omdat bleek dat die telefoongidsboeren hun databases blijken door te verkopen aan andere instanties. Het idee achter een telefoongids is natuurlijk prima, en ik wil daar graag in vermeld staan, maar NIET als dat betekent dat mijn gegevens vervolgens worden doorgevraagd en ik een stortvloed van allerlei telemarketeers over me heen krijg. Zijn die voorwaarden inmiddels aangepast, of is die gids nog steeds hoofdzakelijk een lokkertje om maar lekker commercieel te kunnen handelen met gegevens van nietsvermoedende mensen?

Overigens was dat uitschrijven ook niet bepaald een doorslaand succes: ik word ondanks infofilter nog steeds lastiggevallen door bedrijven die met "oude bestanden" werken. En bedankt hè.
dan moet je dat gewoon melden bij de opta lijkt me
als ze met oude bestanden werken

Tips: noteer de naam van de medewerker en voor welk bedrijf ze belt en waar ze werkt
Dit moeten ze vertellen wettelijk

↓ volgende bericht hieronder ↓


 • RSP
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09-03 14:11
Normaal geen problemen met de verbinding, maar sinds een stroomstoring vanavond heb ik geen verbinding meer. Het vreemde is dat mijn Speedtouch 706 (had ik al toen het nog speedlinq heette) aangeeft dat alles in orde is... Echter gaat het ledje van intermet op het apparaat zelf niet branden.

Dit schrijf ik vanaf m'n telefoon, vandaar een kort bericht, maar wellicht kan iemand me hier helpen?

 • Mexel
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 02-02 10:38

Mexel

↓ volgende bericht hieronder ↓

RSP schreef op woensdag 24 juni 2009 @ 21:16:
Normaal geen problemen met de verbinding, maar sinds een stroomstoring vanavond heb ik geen verbinding meer. Het vreemde is dat mijn Speedtouch 706 (had ik al toen het nog speedlinq heette) aangeeft dat alles in orde is... Echter gaat het ledje van intermet op het apparaat zelf niet branden.

Dit schrijf ik vanaf m'n telefoon, vandaar een kort bericht, maar wellicht kan iemand me hier helpen?
probeer eens een hardreset en via speedlinqsupport ff de software ophalen van de 706
http://www.speedlinqsuppo...ctionid=7&id=23&Itemid=29
en dan ff je 706 opnieuw instellen

↓ volgende bericht hieronder ↓


 • Arie-Kanarie
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 23-03 12:39

Arie-Kanarie

Een keer wat anders

Ik zit er aan te denken om over te stappen op telfort 20 MB, maar zonder bellen via internet. Bellen we graag blijven doen via KPN icm. Tele2.
Kan ik gewoon via de overstapservice (die verder duidelijk in elkaar zit) Telfot 20MB aanvragen en aangeven dat ik mijn abo bij Xs4All wil opzeggen? Of moet ik nog ergens speciaal aangeven dat de KPN lijn intakt moet blijven?
Dit is mij nog niet helemaal duidelijk.

Software ontwikkelen in de Achterhoek voor leuke klanten door heel Nederland? Klik hier


 • Mexel
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 02-02 10:38

Mexel

↓ volgende bericht hieronder ↓

Arie-Kanarie schreef op donderdag 25 juni 2009 @ 10:33:
Ik zit er aan te denken om over te stappen op telfort 20 MB, maar zonder bellen via internet. Bellen we graag blijven doen via KPN icm. Tele2.
Kan ik gewoon via de overstapservice (die verder duidelijk in elkaar zit) Telfot 20MB aanvragen en aangeven dat ik mijn abo bij Xs4All wil opzeggen? Of moet ik nog ergens speciaal aangeven dat de KPN lijn intakt moet blijven?
Dit is mij nog niet helemaal duidelijk.
via de site aanvragen en dij het tabblad internet kiezen voor
Ik heb een normale KPN-telefoonaansluiting met een BelBudget, BelBasis of BelVrij abonnement.
en het telefoonnummer invullen van kpn

dan vraag je namelijk alleen internet aan en blijft de telefoonlijn intact en kan telfort over die lijn leveren

↓ volgende bericht hieronder ↓


 • Arie-Kanarie
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 23-03 12:39

Arie-Kanarie

Een keer wat anders

mexel schreef op donderdag 25 juni 2009 @ 11:00:
[...]


via de site aanvragen en dij het tabblad internet kiezen voor
Ik heb een normale KPN-telefoonaansluiting met een BelBudget, BelBasis of BelVrij abonnement.
en het telefoonnummer invullen van kpn

dan vraag je namelijk alleen internet aan en blijft de telefoonlijn intact en kan telfort over die lijn leveren
Oke dat is duidelijk.
Ik had namelijk hetzelfde aan de helpdesk gevraagd en dat leverde het volgende op:
Telfort klantenservice
Op 16-06-2009 heeft u een vraag gesteld aan de klantenservice van Telfort Internet via het online webformulier. Naar aanleiding van deze vraag kan ik u het volgende informeren.

Als u de overstap naar ons maakt, nemen we het gehele abonnement over. Telfort biedt tot 20mb internet abonnementen.
Kan aan mij liggen, maar ik volgde het niet helemaal. Zeker niet toen ik later hier in de TS las dat je wel gewoon je KPNlijn kan behouden.
Ik neem aan dat ik dan wel gewoon 20 Mbit krijg? In theorie dan, volgens de postcodecheck van Telfort zal het zon 16Mbit zijn. Al is het 10Mbit, dan is het nog sneller, en stuk goedkoper, dan de 4 Mbit die we nu hebben :).

Software ontwikkelen in de Achterhoek voor leuke klanten door heel Nederland? Klik hier


 • Mexel
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 02-02 10:38

Mexel

↓ volgende bericht hieronder ↓

Arie-Kanarie schreef op donderdag 25 juni 2009 @ 11:29:
[...]

Oke dat is duidelijk.
Ik had namelijk hetzelfde aan de helpdesk gevraagd en dat leverde het volgende op:

[...]

Kan aan mij liggen, maar ik volgde het niet helemaal. Zeker niet toen ik later hier in de TS las dat je wel gewoon je KPNlijn kan behouden.
Ik neem aan dat ik dan wel gewoon 20 Mbit krijg? In theorie dan, volgens de postcodecheck van Telfort zal het zon 16Mbit zijn. Al is het 10Mbit, dan is het nog sneller, en stuk goedkoper, dan de 4 Mbit die we nu hebben :).
mooie mail
ze kunnen alles ook overnemen als je kiest voor de 2e optie
maar als ik u was zou ik de eerste nemen

↓ volgende bericht hieronder ↓


 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 15-07-2022
tismij schreef op maandag 22 juni 2009 @ 10:27:
[...]


Dit is mijn DSL line status nu:

noise margin upstream: 12 db
output power downstream: 22 db
attenuation upstream: 12 db
tone 0- 31: 00 00 00 07 99 ab bc cc cc cc dd cc cc cc bb 99
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
noise margin downstream: 8 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 28 db
tone 32- 63: 02 35 56 77 78 99 99 ab bb bb bb bb bb bb bb bb
tone 64- 95: bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb ba
tone 96-127: aa aa aa bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb
tone 128-159: bb bb bb bb bb bb bb bb bb 2a bb bb ab aa aa aa
tone 160-191: aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa aa
tone 192-223: a9 aa 99 aa aa aa 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99
tone 224-255: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 87
tone 256-287: 38 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99
tone 288-319: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 89 99 89 88 88 88
tone 320-351: 88 88 88 78 88 78 88 88 87 77 77 77 77 77 77 77
tone 352-383: 77 77 67 77 76 66 66 66 55 55 56 66 66 66 66 55
tone 384-415: 55 55 55 55 55 55 55 55 54 55 55 55 44 44 44 44
tone 416-447: 44 44 44 43 44 44 44 43 34 34 33 33 33 33 33 22
tone 448-479: 32 22 33 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22
tone 480-511: 22 22 22 22 22 12 22 22 21 11 11 10 00 01 01 10

Na resetten heb ik nu 13Mb, maar hoe lang die lijn stabiel blijft weet ik niet en het is nog steeds 1-2Mb minder dan eerst (als de lijn stabiel blijft kan ik daar wel mee leven).
Overigens had ik bij de Telfort snelheidstest 19Mb maar die heb ik echt nooit gehaald, in het begin 16Mb met een nette stabiele verbinding maar het laatste half jaar is dat geleidelijk verminderd naar ruim 14Mb en nu weer een kleine 13Mb, en erger de lijn is ook steeds minder stabiel.
Kan ik de verbinding verbeteren met een ander modem dan dat standaard Zyxel modem?
(een draytek of linksys ofzo, in ieder geval 1 met voip en met niet teveel snelheidsverlies tov de Zyxel)
Om onderaan te beginnen,je zou kunnen testen met een Speedtouch modem of een Draytek,maar of dat zoveel stabieler is weet ik niet.De ervaringen lopen daar over uiteen.De snelheidstest van 19 Mb is niet meer dan een indicatie dus neem dat niet als richtlijn.slecht een ruwe indicatie.

Gezien je waarden uit je modem kom je idd zo rond de 13-16 Mb.Wellicht blijft je modem contact zoeken met de dslam en is dat een eventuele oorzaak van de niet stabiele verbinding.
Pagina: 1 2 3 ... 13 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Willen we allemaal stoppen (of ernstig matigen) met het posten van speedtest plaatjes? Meldt het liever in tekst wat je meet en wat de resultaten zijn, houdt het meer leesbaar.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee