Post hier pic's en specs van je home-cinema! Deel 50!!

Je zou kunnen zeggen dat het ooit allemaal eens begonnen naar aanleiding van een topic van @tbusquet , waar veel plaatjes van zijn subwoofer project en HT ruimte werden gepost. Ook bij anderen ontstond de drang om plaatjes van de eigen HT te posten. Helemaal nadat een vervolgtopic Home-theatre af ! incl. foto's werd gestart. Zo ontstond het idee van het eerste "Post-hier-je-foto's topic". En ondertussen zijn we al bij deel 50 aangekomen :)

Wat willen we graag
Er gelden wat richtlijnen voor dit topic. Hieronder wat we graag zien:
 • Natuurlijk foto's van je eigen home cinema set, met de nadruk op je eigen. Foto's van andere home cinema's voegen ons inziens niet heel veel toe en leiden veelal tot veel offtopic posts.
 • Een home cinema laat je natuurlijk het beste zien door foto's, dat is echter geen vereiste. Als je graag je set met ons wilt delen is dat natuurlijk prima. Als je niet over een digicam beschikt of er aan kunt komen mag je ook gerust je specs posten, maar probeer er dan wat plaatjes bij te zoeken (van de fabrikant) om het nog interessant te houden ;)
 • Als je toch al foto's aan het maken bent, doe dat dan niet alleen van je apparatuur en scherm of TV, maar pak ook wat mee van de ruimte, de zitlocatie, speakerplaatsing, etc. Die Marantzen hebben we nou wel gezien, een beetje variatie mag best :P
 • Foto's die misschien onnuttig lijken zijn ook prima. Denk aan de achterkant van een receiver, de aansluitterminals van een speaker, de golfbalstructuur van een basreflexpijp, de inputs van een projector, etc. Voor de HT-freaks is dat namelijk erg interessant.
Wat willen we liever niet
Waar is dit topic niet voor of past niet binnen dit forum?
 • Ga niet om de 100 posts weer nieuwe foto's van je eigen set neerzetten. Als je je eigen set te vaak showt hebben we het op den duur wel gezien. Of je moet iets ingrijpends hebben veranderd wat het waard is om direct te vermelden, of je moet nieuwe foto's hebben van iets dat je voorgaande keer niet hebt laten zien. Het topic gaat snel, niet iedereen zal stukken terugbladeren, dus je hoeft die post dan niet te editten maar je kunt dan gewoon een nieuwe plaatsen, zolang het maar niet steeds hetzelfde is.
 • Dit is geen "wat-moet-ik-kopen"-thread; start zo'n discussie dan ook niet hier. Koopadvies mag in Consumentenelektronica Aankoopadvies.
 • Voor kleine audio gerelateerde vragen kan je terecht in Het Kleine Vragen Topic. Voor aankoopadvies graag een topic openen in
 • Dat geldt eigenlijk ook voor alle andere vragen behalve degene die gerelateerd zijn aan een HT set. Vragen waarvoor je geen topic "mag" openen stel je hier ook niet. Dat is niet om vervelend te doen, maar zonder die regel wordt het nogal een onoverzichtelijke boel.
 • Liever ook geen merken-discussies, geen mediadrager-discussies en geen kabel-discussies. Met name die laatste lopen vaak uit tot flames en andere ongein. Een conclusie wordt niet getrokken. Laat op dit gebied anderen ook in hun waarde. Als jij niks moet hebben van duurdere kabels is dat prima, maar ga geen discussie aan met iemand die daar wel graag geld aan besteedt. En andersom gaat hetzelfde op.
 • Iedereen heeft een set van een andere klasse. De ene persoon heeft een 11.2.4 home cinema en een über geluidje, de ander een 20" TV met Sweex speakers. Ga elkaar niet uitlachen. Dat je thuis op de grond loopt de krijsen van het lachen is best, maar het komt niet zo leuk over als je dit op het forum laat weten ;)
 • Het gaat dus om je Home Cinema. Nu is de definitie hiervan wellicht wat lastig vast te stellen, het gaat om de plek waar jij je films kijkt. Echter kan dit ook gewoon achter je PC monitor zijn met een surround speakersetje. Nu valt dit gevoelsmatig niet echt onder "Home Cinema" en er zijn ook weinig mensen die het interessant vinden. Je moet het maar zo zien, als je set enkel uit PC onderdelen bestaat, post het dan maar liever niet. Het is ook weer niet verboden ofzo, als het er gewoon erg goed uitziet hebben we er weinig moeite mee. Het is een beetje een gevoelskwestie. Maar als straks de helft enkel uit PC setjes bestaat zal dit kennelijk moeten worden verscherpt :P.
Wat hebben we al gehad
Een berg links naar voorgaande topics:
En verder
Voor audio-/hifi meubels is een dedicated topic:Het grote Audiomeubel topic!.
Akoestische aanpassingen, -verbeteringen, et cetera mogen in Het grote akoestiek topic

Bij problemen kun je een TopicReport (TR) sturen middels het handje bovenaan.

Happy posting en pats er lekker op los 8)

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.

Dank @FeaR om dit topic Abraham te laten zien \0/

* The Eagle ziet net dat ie geen recente foto's meer heeft, toch maar eens even zoeken :)

Hier een oudere dan:

Witte speakers (Philips FB821) zijn inmiddels naar zolder verhuisd.
Verder ziet u 2x Klipsch F3. Verscholen in het kastje een Klipsch C20 en Sub10, alsook een Denon set (AVR, BR, CD), Pi met Volumio + Allo Boss DAC en Thorens TD160 die al een aantal jaren stof staat te trekken.

[Voor 70% gewijzigd door The Eagle op 06-04-2023 11:06]

Al is het nieuws nog zo slecht, het wordt leuker als je het op zijn Brabants zegt :)


 • ChiLLeR
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 04-06 22:23
The Eagle schreef op donderdag 6 april 2023 @ 11:03:
Dank @FeaR om dit topic Abraham te laten zien \0/

* The Eagle ziet net dat ie geen recente foto's meer heeft, toch maar eens even zoeken :)

Hier een oudere dan:
[Afbeelding]
Witte speakers (Philips FB821) zijn inmiddels naar zolder verhuisd.
Verder ziet u 2x Klipsch F3. Verscholen in het kastje een Klipsch C20 en Sub10, alsook een Denon set (AVR, BR, CD), Pi met Volumio + Allo Boss DAC en Thorens TD160 die al een aantal jaren stof staat te trekken.
Een huis telefoon is tegenwoordig ook een relikwie aan het worden ;)

>> Signature?


 • SoulShot
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 08-06 10:31
Gezien nieuwe topic, voor de geinteresseerden hier link naar mijn eerste post op't eind van vorig deel.

@Ayazis Had ook die vrees met speakers zo dicht tegen de muur te zetten. Ik heb de bijhorende mousse in de flowport gestoken en moet zeggen dat mijn oor alleszins de speakers nog goed vinden klinken. De sub vangt inderdaad veel bas op (80 Hz crossover), waardoor de speakers minder hard "blazen" langs de flowport.

@Hulleman Ja soms zonlicht op tv bij avondzon, maar is maar max. uurtje of zo en op dat moment kijken we niet vaak tv. En er zijn gordijnen :)

@T-MOB surround speaker achter gordijn was eigenlijk niet gepland, maar ze zijn toevallig wel beter weggewerkt zo. Zal inderdaad niet even helder klinker als zonder gordijn, al zijn het vrij dunne gordijnen (één laag stof, niet verduisterend).

Echte in walls vind ik, ondanks weggewerkt, nog altijd niet zo mooi vanwege die rechthoeken die in je muur zitten zoals foto hieronder, maar is mijn mening natuurlijk :)



Ik heb echter op een bepaald moment toch speaker doek gekocht, maar met idee de twee flanken van de voorzetwand in speakerdoek te bekleden (of zelfs de hele voorzetwand), maar heb de speakers op een bepaald moment neergezet zoals je ziet op de foto, en vind het eigenlijk goed zo :-)

In opbouw van deze living was er sterke afweging uitzicht/geluidskwaliteit.Ik heb zelfs even getwijfeld om terug te gaan naar een enkele soundbar, maar werd ik zelfs wat triest van na échte surround te hebben gehad. Ik ben dus blij dat ik een 5.1 setup heb gehouden, mits wat compromissen tov beste geluidstechnische plaatsing.

[Voor 34% gewijzigd door SoulShot op 06-04-2023 12:25]


Acties:
 • +31Henk 'm!

 • tbusquet
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 29-05 21:49
Ook maar weer een update.

Nieuwe centerspeaker b&w htm1 Nautilus.
De Atmos speakers in nieuwe opstelling.
De surround speakers op stands gezet.
Twee nieuw gebouwde eindversterkers;
1x 2 kanaals 1200w classe D voor de subs.
1x 4 kanaals 400w classe D als bi-amp voor de fronts.






















[Voor 37% gewijzigd door tbusquet op 06-04-2023 13:23]

"What are you doing ?" "Filming this dead bird." "Why ?" "Because it's beautiful." Gratis mij quoten is verleden tijd, iedere quote van mij kost vanaf nu €1,79 excl. 19% btw ©

ChiLLeR schreef op donderdag 6 april 2023 @ 11:38:
[...]
Een huis telefoon is tegenwoordig ook een relikwie aan het worden ;)
Die is inmiddels ook al afgekoppeld (en vaste lijn uit Ziggo triple play doorgeschakeld naar mijn mobiel). Scheelt toch weer drie adapters in huis aan stroomverbruik, alle beetjes helpen :Y)

Al is het nieuws nog zo slecht, het wordt leuker als je het op zijn Brabants zegt :)


 • Stimulate14
 • Registratie: Augustus 2014
 • Laatst online: 16:40

Stimulate14

⭐⭐⭐

Wat een units zeg.

Acties:
 • +13Henk 'm!

 • Skalaar
 • Registratie: September 2013
 • Laatst online: 22:57

Skalaar

What air defence doing?

Hier dan mijn opstelling. Eindelijk alles werkend, wat een genot. Kabeltjes wegwerken heb ik nog geen zin in gehad en de TV ga ik nog ophangen.

TV: Philips 55OLED806/12
AV: Yamaha RX-V475
Front: Boston Acoustics A25
Center: Boston Acoustics A225C
Rear: Boston Acoustics A23
Sub: Boston Acoustics ASW250





Powered by AMD Ryzen 5 – 5600X | Nitro+ 6950 XT | ROG Strix X570-E | Trident Z 32GB 3600Mhz | RM850x | NZXT H500


 • Exirion
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 22:01
tbusquet schreef op donderdag 6 april 2023 @ 13:09:
Twee nieuw gebouwde eindversterkers;
1x 2 kanaals 1200w classe D voor de subs.
1x 4 kanaals 400w classe D als bi-amp voor de fronts.
Bekende kasten ;)





Bij Hifi2000 besteld in 2005, de Pesante Dissipante. 18 jaar geleden alweer :{

"Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal." - Albert Einstein


 • PhilipsFan
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 16:55
SoulShot schreef op donderdag 6 april 2023 @ 12:14:
Gezien nieuwe topic, voor de geinteresseerden hier link naar mijn eerste post op't eind van vorig deel.

[...]

In opbouw van deze living was er sterke afweging uitzicht/geluidskwaliteit.Ik heb zelfs even getwijfeld om terug te gaan naar een enkele soundbar, maar werd ik zelfs wat triest van na échte surround te hebben gehad. Ik ben dus blij dat ik een 5.1 setup heb gehouden, mits wat compromissen tov beste geluidstechnische plaatsing.
Mooie strakke opstelling.

Ik vind dat altijd zo grappig, die 'WAF'. Veel vrouwen doen moeilijk over speakers, terwijl die vaak strak zijn en een symmetrische opstelling kennen. Maar een hele kamer vol met rommelig speelgoed is dan weer geen probleem. Consequent? I think not...

Then again, als ik sommige opstellingen hier zie, vooral met Atmos speakers, dan wordt het mij ook wat teveel. Het zal vast fantastisch klinken, maar 5.1 is bij mij wel de limiet.

 • SoulShot
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 08-06 10:31
PhilipsFan schreef op donderdag 6 april 2023 @ 20:55:
[...]

Mooie strakke opstelling.

Ik vind dat altijd zo grappig, die 'WAF'. Veel vrouwen doen moeilijk over speakers, terwijl die vaak strak zijn en een symmetrische opstelling kennen. Maar een hele kamer vol met rommelig speelgoed is dan weer geen probleem. Consequent? I think not...

Then again, als ik sommige opstellingen hier zie, vooral met Atmos speakers, dan wordt het mij ook wat teveel. Het zal vast fantastisch klinken, maar 5.1 is bij mij wel de limiet.
Tja, verschil is wel dat speelgoed opruimbaar is, speakers plaatsen is permanent. Ik had in mijn vorige woning 3010i's als surround aan de rand van mijn zetel (kleine bookshelves), ik moet zelf toegeven dat ik dat ook niet erg mooi vond en opzoek was naar iets anders voor nieuwe woning toen ik op de MK1's ben gestoten. Ook nog even getwijfeld voor ingebouwde plafond speakers, maar - hoewel niet getest - ik niet echt overtuigd was dat je daar een surround gevoel van zou krijgen gezien plaatsing niet juist is.

Heb even getwijfeld om een home cinema kamer te maken op zolder, waar het er dan wel echt mocht uitzien als home cinema met focus op geluidskwaliteit ipv uitzicht (meer aanwezige speakers, Atmos eventueel). Uiteindelijk zou ik er niet veel gezeten hebben omdat "snel even iets in de living opzetten" gemakkelijker is.

[Voor 7% gewijzigd door SoulShot op 07-04-2023 09:23]


 • ChiLLeR
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 04-06 22:23
PhilipsFan schreef op donderdag 6 april 2023 @ 20:55:
[...]

Mooie strakke opstelling.

Ik vind dat altijd zo grappig, die 'WAF'. Veel vrouwen doen moeilijk over speakers, terwijl die vaak strak zijn en een symmetrische opstelling kennen. Maar een hele kamer vol met rommelig speelgoed is dan weer geen probleem. Consequent? I think not...

Then again, als ik sommige opstellingen hier zie, vooral met Atmos speakers, dan wordt het mij ook wat teveel. Het zal vast fantastisch klinken, maar 5.1 is bij mij wel de limiet.
Tja vrouwen kijken er toch op een andere manier naar, wij mannen kijken ook naar de techniek en begrijpen dat het een rechthoekige kast is omdat het een speaker is. Net zoals wij slecht kunnen begrijpen waarom vrouwen een dure designer tas begeren. Ik generaliseer uiteraard. Een grote zwarte bass box vind ik ook niet super mooi in het interieur maar ik stoorde mij er niet aan dat om ik het van toegevoegde waarde vond voor het geluid. Ik heb nu een Beolab 19 en ja dat is qua object in de woonkamer echt wel mooier dan een zwarte piano lak vierkante doos :D

>> Signature?


Acties:
 • +15Henk 'm!

 • CPM
 • Registratie: November 2008
 • Niet online

CPM

Ik doe maar wat, jij dan?

- Denon X2700H-DAB X3800H
- LG C1 65"
- Dali Oberon 7
- Dali Opticon Vokal mk1
- Dali Alteco C1
- SVS SB-1000
- MiniDSP 2x4HD
- Strelitzia (plant)

Wat je niet ziet:
- Xbox series X
- SVS SB-1000 Pro
- Jamo Sub 210 AIYIMA A07 48v 5.2a bass shaker versterker
- 4 x Dayton Audio TT25 PUCK mini tactile transducer
- Dali Oberon 1

| LG C1 65" | Denon x3800h | Dali: Oberon: 7+1+Vokal-Opticon: Vokal-Zensor:1+3-Alteco C1 | SVS: SB-1K Pro - SB-1K | Wharfedale Diamond 10.7 | Denon X2200w | XBOX Series X | MHI SRK/ZSW50 | Carrier 5.3 | Q-cells 16 x 340Wp G9 | SE3000HD+SE2000M |


 • tbusquet
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 29-05 21:49
Exirion schreef op donderdag 6 april 2023 @ 19:52:
[...]

Bekende kasten ;)

[Afbeelding]

[Afbeelding]

Bij Hifi2000 besteld in 2005, de Pesante Dissipante. 18 jaar geleden alweer :{
Ja super fijne kasten. Idd van hifi2000, tegenwoordig modushop. Enigszins betaalbaar als je voor staal gaat met aluminium front. Helemaal van aluminium is het mooiste maar wel erg aan de prijs voor een 4u chassis met heatsinks.

Super strak gebouwd trouwens! Petje af!

[Voor 3% gewijzigd door tbusquet op 07-04-2023 14:38]

"What are you doing ?" "Filming this dead bird." "Why ?" "Because it's beautiful." Gratis mij quoten is verleden tijd, iedere quote van mij kost vanaf nu €1,79 excl. 19% btw ©


 • tbusquet
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 29-05 21:49
PhilipsFan schreef op donderdag 6 april 2023 @ 20:55:
[...]

Mooie strakke opstelling.

Ik vind dat altijd zo grappig, die 'WAF'. Veel vrouwen doen moeilijk over speakers, terwijl die vaak strak zijn en een symmetrische opstelling kennen. Maar een hele kamer vol met rommelig speelgoed is dan weer geen probleem. Consequent? I think not...

Then again, als ik sommige opstellingen hier zie, vooral met Atmos speakers, dan wordt het mij ook wat teveel. Het zal vast fantastisch klinken, maar 5.1 is bij mij wel de limiet.
Ik snap helemaal wat je zegt. Toen ik nieuwe kasten voor mijn subwoofers bouwde schrok ik zelf ook hoe enorm groot ze zijn. Wit maken hielp enorm. En ik beschouw ze echt als meubelstukken nu. Bovendien went het zo ontzettend snel.

Net zoals (jammer genoeg) de 85" tv.. Flink ding.. maar binnen 2 weken vind je het al niet groot meer.

Ik heb er ook echt de ruimte voor en daar heb ik ook mazzel mee. Al hoewel.. waar het ooit allemaal mee begon, dit topic.. een kamer van 12/14m2 helemaal vol met luidsprekers en apparatuur.

[Voor 9% gewijzigd door tbusquet op 07-04-2023 14:54]

"What are you doing ?" "Filming this dead bird." "Why ?" "Because it's beautiful." Gratis mij quoten is verleden tijd, iedere quote van mij kost vanaf nu €1,79 excl. 19% btw ©


Acties:
 • +18Henk 'm!

 • TheKerremenke
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 22:00
Nieuw deel, 👍🏽 Abraham!! 5️⃣0️⃣

Dan maar ook even opnieuw de foto’s posten. Weinig gewijzigd tov vorige keer. Enkel van de XTZ 12.17 subwoofer de defecte A/B versterker vervangen voor een D Edge versterker. Dat was een kwestie van schroeven los draaien. Oude versterker losmaken van 2 kabels. Nieuwe versterker vast maken aan 2 kabels en schroeven weer vast draaien. Appeltje eitje. 8)

Opstelling:
Beeld: Epson TW7300 - Xtrem screen 106” 0.9 ALR - TV Sony 49X8505 - Apple TV 4K HDR Cinemike - AQ Cinnamon HDMI
Geluid: NAD T758v3 - GhentAudio 4ch Hypex NC122mp [5.1.4] - 2x Sonus Faber Sonetto V - 2x Sonetto I - Sonetto Center II - 4x Dali Altecos C-1 Atmos - XTZ 12.17 Edge - Gaia III - AQ Chicago
Analoog: Pro-ject RPM 1 Carbon 2M Red - Cambridge CP1 - AQ Forrest
Power: Supra Lorad MD06 Black stekkerdoos & Supra Lorad Silver SPC kabel


[Voor 3% gewijzigd door TheKerremenke op 07-04-2023 14:59]

iPad 12.9 Pro 2021  iPhone 14 Pro Zilver  Apple Watch Series 6 Product Red  Apple TV 4K HDR & 4K & HD  HomePod Mini’s  AirPods Max & Pro  MagSafe  HomeKit  CarPlay


 • tbusquet
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 29-05 21:49
TheKerremenke schreef op vrijdag 7 april 2023 @ 14:56:
Nieuw deel, 👍🏽 Abraham!! 5️⃣0️⃣

Dan maar ook even opnieuw de foto’s posten. Weinig gewijzigd tov vorige keer. Enkel van de XTZ 12.17 subwoofer de defecte A/B versterker vervangen voor een D Edge versterker. Dat was een kwestie van schroeven los draaien. Oude versterker losmaken van 2 kabels. Nieuwe versterker vast maken aan 2 kabels en schroeven weer vast draaien. Appeltje eitje. 8)

Opstelling:
Beeld: Epson TW7300 - Xtrem screen 106” 0.9 ALR - TV Sony 49X8505 - Apple TV 4K HDR Cinemike - AQ Cinnamon HDMI
Geluid: NAD T758v3 - GhentAudio 4ch Hypex NC122mp [5.1.4] - 2x Sonus Faber Sonetto V - 2x Sonetto I - Sonetto Center II - 4x Dali Altecos C-1 Atmos - XTZ 12.17 Edge - Gaia III - AQ Chicago
Analoog: Pro-ject RPM 1 Carbon 2M Red - Cambridge CP1 - AQ Forrest
Power: Supra Lorad MD06 Black stekkerdoos & Supra Lorad Silver SPC kabel


[Afbeelding][Afbeelding][Afbeelding]
[Afbeelding][Afbeelding]
Ziet er mega strak uit!

Kunnen die nc122mp's wel voldoende vermogen leveren voor je fronts? Of zijn ze 4 ohm en bi-amped?
Edit: zie dat nom impedantie idd 4 ohm is.

Zit al een poosje te twijfelen om naar 4x NC500mp of 2x NC502mp te gaan.

"What are you doing ?" "Filming this dead bird." "Why ?" "Because it's beautiful." Gratis mij quoten is verleden tijd, iedere quote van mij kost vanaf nu €1,79 excl. 19% btw ©


 • TheKerremenke
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 22:00
tbusquet schreef op vrijdag 7 april 2023 @ 15:02:
[...]


Ziet er mega strak uit!

Kunnen die nc122mp's wel voldoende vermogen leveren voor je fronts? Of zijn ze 4 ohm en bi-amped?
Edit: zie dat nom impedantie idd 4 ohm is.

Zit al een poosje te twijfelen om naar 4x NC500mp of 2x NC502mp te gaan.
De nc122 mp’s versterken de atmos luidsprekers aan het plafond. Genoeg vermogen daarvoor 8)

iPad 12.9 Pro 2021  iPhone 14 Pro Zilver  Apple Watch Series 6 Product Red  Apple TV 4K HDR & 4K & HD  HomePod Mini’s  AirPods Max & Pro  MagSafe  HomeKit  CarPlay


 • tbusquet
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 29-05 21:49
TheKerremenke schreef op vrijdag 7 april 2023 @ 15:14:
[...]


De nc122 mp’s versterken de atmos luidsprekers aan het plafond. Genoeg vermogen daarvoor 8)
Ow zeker idd!

Niet lullig bedoeld trouwens, maar verdienen die SF's niet stiekem een betere versterker?

"What are you doing ?" "Filming this dead bird." "Why ?" "Because it's beautiful." Gratis mij quoten is verleden tijd, iedere quote van mij kost vanaf nu €1,79 excl. 19% btw ©


Acties:
 • +30Henk 'm!

 • Haas
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 22:19


Wat leuk, deel 50! Ik volg al sinds het eerste deel dit topic. Tijd om eens mijn huidige setup te delen. :)

Wat is er te allemaal te zien en niet te zien:
Cambridge Audio CXA80
Project-Audio X2
iFi Audio ZEN Phono
Sonos Port
Q Acoustics 3050i
LG 55B6V 55" OLED TV
AppleTV 4K
Meze 99 Classics
AudioQuest Dragonfly Cobalt
AudioQuest PowerQuest 2
Bekabeling van AudioQuest Evergreen, Forest en Pearl.



Ook heel blij met het Audio-Technica VM740ML element. :*)

Apple MacBook Pro 14 (2021), Mac mini M1 (2020), iPhone 13 Pro (2021), iPad Air (2020) & AirPods Pro 2 (2022) | Cambridge Audio CXA80 | Project-Audio X2 | Q Acoustics 3050i | LG 55B6V 55" OLED


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • TheKerremenke
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 22:00
tbusquet schreef op vrijdag 7 april 2023 @ 15:17:
[...]


Ow zeker idd!

Niet lullig bedoeld trouwens, maar verdienen die SF's niet stiekem een betere versterker?
Jawel. Had een tijdje een aantal Lindemann Musicbooks 55’s er tussen staan als versterking. Maar dit gaf juist een aarde probleem. Dus veel ruis ruis via de luidsprekers. Zelfs als het afspelen van geluid gepauzeerd was. Dus het plan van processor/versterker voorlopig on-hold gezet. Zeker gezien de gestegen prijzen van versterkers en processors.

iPad 12.9 Pro 2021  iPhone 14 Pro Zilver  Apple Watch Series 6 Product Red  Apple TV 4K HDR & 4K & HD  HomePod Mini’s  AirPods Max & Pro  MagSafe  HomeKit  CarPlay


 • the-body
 • Registratie: December 2000
 • Niet online

the-body

Ja, zo heet ik nou eenmaal

Wat een schitterende achterwand! Welk product heb je hiervoor gebruikt?

This title is for sale, please send me a PM


Acties:
 • +10Henk 'm!

 • Haas
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 22:19
the-body schreef op vrijdag 7 april 2023 @ 16:29:
[...]


Wat een schitterende achterwand! Welk product heb je hiervoor gebruikt?


Dank je wel! Het is een eigen ontwerp, MDF + profiellatten.
Verf heb ik op kleur laten mengen zodat het matcht bij het luidsprekerdoek.

Apple MacBook Pro 14 (2021), Mac mini M1 (2020), iPhone 13 Pro (2021), iPad Air (2020) & AirPods Pro 2 (2022) | Cambridge Audio CXA80 | Project-Audio X2 | Q Acoustics 3050i | LG 55B6V 55" OLED


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • NeWSJuNK
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 08-06 14:09
Skalaar schreef op donderdag 6 april 2023 @ 19:01:
Hier dan mijn opstelling. Eindelijk alles werkend, wat een genot. Kabeltjes wegwerken heb ik nog geen zin in gehad en de TV ga ik nog ophangen.

TV: Philips 55OLED806/12
AV: Yamaha RX-V475
Front: Boston Acoustics A25
Center: Boston Acoustics A225C
Rear: Boston Acoustics A23
Sub: Boston Acoustics ASW250

[Afbeelding]

[Afbeelding]

[Afbeelding]
Top speakers (A25) voor een budget prijs. 👍

Acties:
 • +8Henk 'm!

 • CPM
 • Registratie: November 2008
 • Niet online

CPM

Ik doe maar wat, jij dan?

Hier ook nog even een foto van de mencave. Hier verdwijnen de spullen naar toe die niet in de woonkamer mogen.

- Samsung 48" (UE48H6240AW)
- Onkyo TX-NR509 (receiver)
- Onkyo A-9010 (zone2 / surround back / stereo)
- Onkyo BD-SP309
- Xbox 360
- Chromecast
- Dali Zensor 3
- Norstone Stylum 3 stand
- Dali Oberon Vokal
- Wharfedale Diamond 220
- Dali E-600 Connect stand
- Onkyo SKW-501 subwoofer (2x)
- TT circuit voor de kids.
- Samsung PS-FTHQ22 surrounds (gare dingen dus afgekoppeld)

De Zensor 3 speakers luister ik vooral naar in stereo maar ook met de Wharfedale's er bij klinkt het erg goed. de Zensor hebben betere positionering van instrumenten terwijl de Wharfedale's wat breder beeld geven. Qua laag zijn de Zensor's stukken beter, maar qua hoog vullen de Wharfedale's de Zensor's goed aan.

To do:
- Dali connect stands vullen met zand
- Raspberry Pi met een hifi hat
- kabels wegwerken.
- andere surround speakers

[Voor 11% gewijzigd door CPM op 11-04-2023 13:24]

| LG C1 65" | Denon x3800h | Dali: Oberon: 7+1+Vokal-Opticon: Vokal-Zensor:1+3-Alteco C1 | SVS: SB-1K Pro - SB-1K | Wharfedale Diamond 10.7 | Denon X2200w | XBOX Series X | MHI SRK/ZSW50 | Carrier 5.3 | Q-cells 16 x 340Wp G9 | SE3000HD+SE2000M |


 • Morpheus2003
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 16:45
Haas schreef op vrijdag 7 april 2023 @ 15:18:
[Afbeelding]

Wat leuk, deel 50! Ik volg al sinds het eerste deel dit topic. Tijd om eens mijn huidige setup te delen. :)

Wat is er te allemaal te zien en niet te zien:
Cambridge Audio CXA80
Project-Audio X2
iFi Audio ZEN Phono
Sonos Port
Q Acoustics 3050i
LG 55B6V 55" OLED TV
AppleTV 4K
Meze 99 Classics
AudioQuest Dragonfly Cobalt
AudioQuest PowerQuest 2
Bekabeling van AudioQuest Evergreen, Forest en Pearl.

[Afbeelding]

Ook heel blij met het Audio-Technica VM740ML element. :*)
Gaaf zeg! Naast je TV, zijn dat akoestische panelen? Zoja welke als ik vragen mag?

Acties:
 • +8Henk 'm!

 • Haas
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 22:19
Morpheus2003 schreef op dinsdag 11 april 2023 @ 17:02:
[...]


Gaaf zeg! Naast je TV, zijn dat akoestische panelen? Zoja welke als ik vragen mag?


Ja klopt! :)
Het zijn de panelen van Acupanel, een collega had daarover getipt en zeker geen spijt van. Mooie kwaliteit en gemakkelijk te verwerken: https://www.acupanel.com/...nelen-met-houten-lamellen

Apple MacBook Pro 14 (2021), Mac mini M1 (2020), iPhone 13 Pro (2021), iPad Air (2020) & AirPods Pro 2 (2022) | Cambridge Audio CXA80 | Project-Audio X2 | Q Acoustics 3050i | LG 55B6V 55" OLED


 • Stimulate14
 • Registratie: Augustus 2014
 • Laatst online: 16:40

Stimulate14

⭐⭐⭐

Houden jullie allemaal wel geld over voor kijk- en luistergeld :D ?

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Togi
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 08-06 13:26
tbusquet schreef op vrijdag 7 april 2023 @ 15:17:
[...]


Ow zeker idd!

Niet lullig bedoeld trouwens, maar verdienen die SF's niet stiekem een betere versterker?
Is dat niet waar het hier omdraaid

Upgrade speaker => Versterker is te min dus een upgrade nodig => Tja nu zijn de speakers te min dus....... _O-

 • Flurk
 • Registratie: April 2023
 • Laatst online: 14-05 21:05
Hallo enkele foto's van mijn HT












specs:

Meridian 861 v6 reference surround processor
Meridian UHD722 HDMI processor
Panasonic DP-UB9000 speler

JVC Laser DLA-NZ7 (wordt volgende week geïnstalleerd)
Stewart Studiotek 130 3m breed projectiescherm

Luidsprekers
Meridian DSP7200 fronts
Meridian DSP5200 surround
Meridian DSP5200c center luidspreker
Meridian DSP SW5500 sub

Paul

 • timovd
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 19:48

timovd

Voorsprong door techniek

@Flurk Heel vet!
Hoor je de fan van de beamer niet zo vlak boven je hoofd? Met de balken lijkt het niet heel moeilijk om Atmos-speakers te installeren.

Gasloos huis 9kW Panasonic WH-MDC09J3E5 | Atlantic Explorer V4 270L | todo: SMA 3 fasen + APS micro's


 • Wekko306
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 23:25
Flurk schreef op donderdag 20 april 2023 @ 14:30:
Hallo enkele foto's van mijn HT
[Afbeelding]

[Afbeelding]

[Afbeelding]

[Afbeelding]

[Afbeelding]

[Afbeelding]

specs:

Meridian 861 v6 reference surround processor
Meridian UHD722 HDMI processor
Panasonic DP-UB9000 speler

JVC Laser DLA-NZ7 (wordt volgende week geïnstalleerd)
Stewart Studiotek 130 3m breed projectiescherm

Luidsprekers
Meridian DSP7200 fronts
Meridian DSP5200 surround
Meridian DSP5200c center luidspreker
Meridian DSP SW5500 sub

Paul
Toffe ruimte!

Misschien vertekenen de foto's wat of is het heel bewust, maar zou je de stoelen niet liever wat verder naar voren zetten? Je zit nu zoals gezegd precies onder de beamer en het lijkt alsof je er vrij ver vandaan zit zo en je reads dan weer erg dichtbij staan.

Quest 2 kopen? Gebruik mijn referral link voor €30 store credit: https://www.oculus.com/referrals/link/BroodRoosterNL/


 • Flurk
 • Registratie: April 2023
 • Laatst online: 14-05 21:05
@timovd

de projector staat in eco modus, de fan maakt geen storend geluid, alleen een licht (aangenaam) gezoem.

@Wekko306

De foto bedriegt, daar deze met een breedhoek? lens genomen is. Ik denk dat de afstand vanaf de eerste rij ongeveer 5 m is.

Paul

 • Wekko306
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 23:25
Flurk schreef op donderdag 20 april 2023 @ 18:24:
@timovd

de projector staat in eco modus, de fan maakt geen storend geluid, alleen een licht (aangenaam) gezoem.

@Wekko306

De foto bedriegt, daar deze met een breedhoek? lens genomen is. Ik denk dat de afstand vanaf de eerste rij ongeveer 5 m is.

Paul
Ah vandaar. Puur op basis van de foto's dacht ik dat de stoelen misschien wel naar voren konden tot waar die tafeltjes nu staan, maar bij een huidige 5m afstand van een 3m breed scherm kan ik me voorstellen dat je die behoefte niet meteen zo hebt.
Wederom, erg gave ruimte!

Quest 2 kopen? Gebruik mijn referral link voor €30 store credit: https://www.oculus.com/referrals/link/BroodRoosterNL/


 • A. Qonsaides
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 06-06 22:08
Flurk schreef op donderdag 20 april 2023 @ 14:30:
Hallo enkele foto's van mijn HT
[Afbeelding]

[Afbeelding]

[Afbeelding]

[Afbeelding]

[Afbeelding]

[Afbeelding]

specs:

Meridian 861 v6 reference surround processor
Meridian UHD722 HDMI processor
Panasonic DP-UB9000 speler

JVC Laser DLA-NZ7 (wordt volgende week geïnstalleerd)
Stewart Studiotek 130 3m breed projectiescherm

Luidsprekers
Meridian DSP7200 fronts
Meridian DSP5200 surround
Meridian DSP5200c center luidspreker
Meridian DSP SW5500 sub

Paul
De NZ7 is een schitterende projector. Hier hangt inmiddels ruim een jaar een NZ7. 8)
Flurk schreef op donderdag 20 april 2023 @ 14:30:
Hallo enkele foto's van mijn HT
[Afbeelding]

[Afbeelding]

[Afbeelding]

[Afbeelding]

[Afbeelding]

[Afbeelding]

specs:

Meridian 861 v6 reference surround processor
Meridian UHD722 HDMI processor
Panasonic DP-UB9000 speler

JVC Laser DLA-NZ7 (wordt volgende week geïnstalleerd)
Stewart Studiotek 130 3m breed projectiescherm

Luidsprekers
Meridian DSP7200 fronts
Meridian DSP5200 surround
Meridian DSP5200c center luidspreker
Meridian DSP SW5500 sub

Paul
Gaaf spul en ruimte :)
Wist dat Meridian leuk spul was, zat die typenummers even te googlen...erg gaaf als je de mogelijkheid hebt dat neer te kunnen zetten.

Al is het nieuws nog zo slecht, het wordt leuker als je het op zijn Brabants zegt :)


 • ChiLLeR
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 04-06 22:23
Flurk schreef op donderdag 20 april 2023 @ 14:30:
Hallo enkele foto's van mijn HT
[Afbeelding]

[Afbeelding]

[Afbeelding]

[Afbeelding]

[Afbeelding]

[Afbeelding]

specs:

Meridian 861 v6 reference surround processor
Meridian UHD722 HDMI processor
Panasonic DP-UB9000 speler

JVC Laser DLA-NZ7 (wordt volgende week geïnstalleerd)
Stewart Studiotek 130 3m breed projectiescherm

Luidsprekers
Meridian DSP7200 fronts
Meridian DSP5200 surround
Meridian DSP5200c center luidspreker
Meridian DSP SW5500 sub

Paul
Mooie ruimte zeg! En ook leuke spullen.
The 861v6 originally sold for $26,000.
En een HDMI processor kende ik niet eerder, ook een mooie oplossing voor een projector als je echt allemaal losse processors hebt.
Ik zie geen versterker staan, wat gebruik je daarvoor? Of zijn de Meridians actieve speakers?
Ja dus de Meridians zijn actieve speakers met eigen DSP, hence the name 8)7

Soort B&O maar dan meer hifi, Leuk spul!

>> Signature?


 • Thalaron
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 01:29
Zo… ik heb een gok genomen en 2e hands luidsprekers via Marktplaats gekocht middels verzending. Spannend! Nooit eerder gedaan!

Hoewel ik niet ontevreden ben met de huidige setupinstructies, MOET de subwoofer nu wel ondersteuning geven aan de set. Hopelijk is dit straks niet meer het geval bij alles behalve eventueel films / AAA++ series.

Ik heb ter vervanging van mijn KEF T301(c) front set voor een nette prijs een (hopelijk) upgrade die onderweg is;

- Loewe Compose (center, zwart)
- Loewe Reference ID (2x / fronts)

Wat formaat/ oorspronkelijke adviesprijs betreft zou ik zeggen dat het beter zal zijn. Mochten ze écht goed bevallen dan ga ik ook nog zoeken naar en 2e set Reference ID ter vervanging van de rear speakers, of indien ze niet bevallen dan terug op MP.. maar dat is niet de verwachting :D

X-Box ID & PlayStation ID: Thalaron1985 / UnTapped: Thalaron (https://untp.beer/Q4OBy) / SolarEdge 18x Denon (Glas-Glas) 5,49 kWp


Acties:
 • +1Henk 'm!
Thalaron schreef op zondag 23 april 2023 @ 00:05:
Wat formaat/ oorspronkelijke adviesprijs betreft zou ik zeggen dat het beter zal zijn.
Snelle Google geeft mij dat het bereik van zowel KEF als Loewe op 80 Hz ligt, dat geeft mijns inziens meer aan of er verschil in zit qua benodigde ondersteuning in het laag dan een adviesprijs. Kan alleen niet zo snel vinden of de 80 Hz gelijk gemeten is, anders gaat mijn vergelijk sowieso scheef.

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • Thalaron
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 01:29
@FeaR klopt, maar gelet op het verschil in afmeting ga ik toch uit van een aanzienlijk verschil in de praktijk. Maar goed, dat gaan we dus nog meemaken!

In het ergste geval scheelt het niets, dan gat ie terug op MP :)

Inhoud 1,4 liter / 4 liter, aldus de specificaties. Iets zegt mij dat er, ondanks gelijk frequentiebereik, er een merkbaar verschil zal zijn.

*Thalaron hoopt er in ieder geval op!

Edit:
Los van het fysieke verschil tussen de 2, verwacht ik dat de Loewe toch wat minder moeite zal hebben met het daadwerkelijk produceren van 80Hz -120Hz. Ik kan de handleiding van de Loewe zo 123 niet vinden, maar bij de KEF moest de receiver ingesteld worden dat vanaf 120Hz naar de subwoofer gaat en de luidspreker op klein moest worden ingesteld.

Maar goed, zoals gezegd gaan we het meemaken! Zodra ze hangen zal ik hier uiteraard een vóór en ná showen + mijn 1e indruk van de verschillen (hopende dat deze hoorbaar aanwezig zijn) :)

Loewe;
3-weg-basreflex
4 liter inhoud
4,4kg

2 x 155 mm basluidspreker
2 x 155 mm passief membraan
2 x 60 mm keramische breedbandluidspreker

KEF;
Two and a half-way closed box
1.4 liter inhoud
1.5kg

2 x 115mm (4.5in.) dual layer MF
25mm (1in.) aluminium HF

[Voor 79% gewijzigd door Thalaron op 23-04-2023 10:08]

X-Box ID & PlayStation ID: Thalaron1985 / UnTapped: Thalaron (https://untp.beer/Q4OBy) / SolarEdge 18x Denon (Glas-Glas) 5,49 kWp


Acties:
 • +1Henk 'm!
Thalaron schreef op zondag 23 april 2023 @ 01:26:
Inhoud 1,4 liter / 4 liter, aldus de specificaties. Iets zegt mij dat er, ondanks gelijk frequentiebereik, er een merkbaar verschil zal zijn.
Inhoud van de Loewe is inderdaad meer en ook de units zijn één inch groter. Vandaar dat ik ook zei dat de specs (mijn reactie) niets zeggen zonder aan te geven hoe er aan die 80 Hz gekomen is. Als Loewe op -3 dB meet en KEF op -6 dB dan houdt het op. Ik kon het zo snel niet vinden gisteren, plus ik wilde naar bed :P
...maar bij de KEF moest de receiver ingesteld worden dat vanaf 120Hz naar de subwoofer gaat en de luidspreker op klein moest worden ingesteld.
Met Loewe zal je ook voor "SMALL" moeten gaan, dat is de default/best practice als je een subwoofer aan hebt gesloten. De crossover van 120 Hz doet mij neigen dat de 80 Hz op de normale - 3 dB is gemeten. Dan klopt het ook dat de subwoofer aan moet om een deel midrange mee te nemen. Puur afgaand op specs ben ik nog steeds bang voor weinig verschil. Om de subwoofer puur voor LFE aan te laten vullen zou ik kijken naar speakers die onder de 50/60 Hz zitten. Helaas is er wel samenhang tussen diepgang en grootte van de kast. Ergens is het consessies maken.

Maar nogmaals, ik ga puur uit op de specs/theorie in combinatie met jouw eisen. Mogelijk werkt de praktijk anders.

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • Thalaron
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 01:29
@FeaR
Mocht het geluid gelijk zijn dan ziet het er in ieder geval wat luxueuzer uit.

We hebben gekozen voor (vlakke) luidsprekers aan de wand omdat we geen zuilen o.i.d. in de kamer willen neerzetten. dus de keuze/opties zijn wat dat betreft redelijk beperkt.

Zoals gezegd is het een gokje, echter voor het geld dat ik ervoor heb moeten betalen raak ik ze desnoods altijd weer kwijt :)

X-Box ID & PlayStation ID: Thalaron1985 / UnTapped: Thalaron (https://untp.beer/Q4OBy) / SolarEdge 18x Denon (Glas-Glas) 5,49 kWp


Acties:
 • +1Henk 'm!
Thalaron schreef op zondag 23 april 2023 @ 14:50:
Zoals gezegd is het een gokje, echter voor het geld dat ik ervoor heb moeten betalen raak ik ze desnoods altijd weer kwijt :)
Het is niet dat ik je aanschaf de grond in probeer te boren. Integendeel, ik hoop dat het je brengt wat je wilt. Niets leuker dan upgrades doen. Het was meer dat ik verwachtingen las en die, puur op specs, niet kon rijmen. Speakers op "SMALL" is bijvoorbeeld niet negatief in een setup al klinkt het mogelijk wel zo. Ook de crossover van de Loewe zou ik op 120 Hz zetten als uitgangspunt als de opgegeven 80 Hz bij - 3 dB is gemeten.

[Voor 10% gewijzigd door FeaR op 23-04-2023 15:22]

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • tbusquet
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 29-05 21:49
FeaR schreef op zondag 23 april 2023 @ 15:06:
[...]


Het is niet dat ik je aanschaf de grond in probeer te boren. Integendeel, ik hoop dat het je brengt wat je wilt. Niets leuker dan upgrades doen. Het was meer dat ik verwachtingen las en die, puur op specs, niet kon rijmen. Speakers op "SMALL" is bijvoorbeeld niet negatief in een setup al klinkt het mogelijk wel zo. Ook de crossover van de Loewe zou ik op 120 Hz zetten als uitgangspunt als de opgegeven 80 Hz bij - 3 dB is gemeten.
Ben ik het helemaal mee eens. Ik cross mijn fronts die in room 20hz halen ook af op 60hz naar de subs. Klinkt gewoon veel beter en de reserve die de 15" subs en de versterkers hebben is zoveel groter.

"What are you doing ?" "Filming this dead bird." "Why ?" "Because it's beautiful." Gratis mij quoten is verleden tijd, iedere quote van mij kost vanaf nu €1,79 excl. 19% btw ©


Acties:
 • +27Henk 'm!

 • Thalaron
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 01:29
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

X-Box ID & PlayStation ID: Thalaron1985 / UnTapped: Thalaron (https://untp.beer/Q4OBy) / SolarEdge 18x Denon (Glas-Glas) 5,49 kWp


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • jelleeelco
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 05-06 15:00
Leuk om de Kefs hier te zien, al heb je ze nu vervangen. Heb dezelfde kefs en ben er erg tevreden over. Laag houdt niet over idd, maar plaatsing is erg mooi.

Hoe heb je alle draden weggewerkt als ik vragen mag? Ingefreesd?

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Stimulate14
 • Registratie: Augustus 2014
 • Laatst online: 16:40

Stimulate14

⭐⭐⭐

CPM schreef op dinsdag 11 april 2023 @ 13:15:
Hier ook nog even een foto van de mencave. Hier verdwijnen de spullen naar toe die niet in de woonkamer mogen.

- Samsung 48" (UE48H6240AW)
- Onkyo TX-NR509 (receiver)
- Onkyo A-9010 (zone2 / surround back / stereo)
- Onkyo BD-SP309
- Xbox 360
- Chromecast
- Dali Zensor 3
- Norstone Stylum 3 stand
- Dali Oberon Vokal
- Wharfedale Diamond 220
- Dali E-600 Connect stand
- Onkyo SKW-501 subwoofer (2x)
- TT circuit voor de kids.
- Samsung PS-FTHQ22 surrounds (gare dingen dus afgekoppeld)

De Zensor 3 speakers luister ik vooral naar in stereo maar ook met de Wharfedale's er bij klinkt het erg goed. de Zensor hebben betere positionering van instrumenten terwijl de Wharfedale's wat breder beeld geven. Qua laag zijn de Zensor's stukken beter, maar qua hoog vullen de Wharfedale's de Zensor's goed aan.

To do:
- Dali connect stands vullen met zand
- Raspberry Pi met een hifi hat
- kabels wegwerken.
- andere surround speakers

[Afbeelding][Afbeelding][Afbeelding]
Die speelmat he 8) wat voor autootjes heb je staan?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Thalaron
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 01:29
jelleeelco schreef op maandag 1 mei 2023 @ 09:23:
[...]


Leuk om de Kefs hier te zien, al heb je ze nu vervangen. Heb dezelfde kefs en ben er erg tevreden over. Laag houdt niet over idd, maar plaatsing is erg mooi.

Hoe heb je alle draden weggewerkt als ik vragen mag? Ingefreesd?
Ik had bij de bouw al e.e.a. aan leidingen laten leggen. Maar bij de verbouwing / afwerking van de muren besloten dat al die zuilen toch wel wat lomp waren en veelal in de weg stonden. Ofwel, gekozen om in te leveren op kwaliteit ten behoeve van esthetiek en gemak (het oog wilt ook wat en mijn vrouw vond die zuilen een doorn in het oog).

Toen dus besloten om de met een sleuvenzaag los te gaan op de muur. Hierbij ben ik vanuit de plek waar de receiver moest komen/ daar waar bestaande leidingen konden worden verzet gaan passen en meten. Al met al was het doel dus om nergens meer kabels te zien.

Er zijn in de woonkamer nu nog maar 3 kabels te zien (met moeite). 1 voor de subwoofer die achter de bank tegen de muur staat, maar kabels dus achter de sub uit het zicht. Kabel loopt via een loze leiding terug naar de receiver in de kast onder de TV. De andere kabel zit onder de eettafel voor de monitor (Mac Mini die in de keukenkast is weggewerkt) maar op ongeveer een meter hoogte, dus ook amper te zien.

Verder ben ik zeker tevreden over de KEF’s. Zeer goed geluid ondanks het formaat m.u.v. het lage deel. De Subwoofer (SVS) pakt dit prima op, maar die heb ik niet altijd aanstaan (avond/nacht) en dan wil ik ook nog wat laag erbij. De Loewe Reference ID geven, hoewel minder dan gehoopt maar meer dan verwacht, net het kleine zetje extra.

Nu alleen nog de staande lamp in de leeshoek van mijn vrouw wegwerken ;) :+

[Voor 16% gewijzigd door Thalaron op 01-05-2023 12:21]

X-Box ID & PlayStation ID: Thalaron1985 / UnTapped: Thalaron (https://untp.beer/Q4OBy) / SolarEdge 18x Denon (Glas-Glas) 5,49 kWp


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • jelleeelco
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 05-06 15:00
Thalaron schreef op maandag 1 mei 2023 @ 12:15:
[...]


Ik had bij de bouw al e.e.a. aan leidingen laten leggen. Maar bij de verbouwing / afwerking van de muren besloten dat al die zuilen toch wel wat lomp waren en veelal in de weg stonden. Ofwel, gekozen om in te leveren op kwaliteit ten behoeve van esthetiek en gemak (het oog wilt ook wat en mijn vrouw vond die zuilen een doorn in het oog).

Toen dus besloten om de met een sleuvenzaag los te gaan op de muur. Hierbij ben ik vanuit de plek waar de receiver moest komen/ daar waar bestaande leidingen konden worden verzet gaan passen en meten. Al met al was het doel dus om nergens meer kabels te zien.

Er zijn in de woonkamer nu nog maar 3 kabels te zien (met moeite). 1 voor de subwoofer die achter de bank tegen de muur staat, maar kabels dus achter de sub uit het zicht. Kabel loopt via een loze leiding terug naar de receiver in de kast onder de TV. De andere kabel zit onder de eettafel voor de monitor (Mac Mini die in de keukenkast is weggewerkt) maar op ongeveer een meter hoogte, dus ook amper te zien.

Nu alleen nog de staande lamp in de leeshoek van mijn vrouw wegwerken ;) :+
Dank voor je reactie! Ik begrijp dat je receiver in de buurt van je speakers staat. Wij gaan in september een aanbouw plaatsen en ik worstel met de plek van de receiver. Momenteel staat die mooi in een trapkast, met alle apparatuur. Maar huidige plek van de tv is aan de aangrenzende wand dus alle kabels zijn lekker kort. Met de uitbouw zou ik HDMI moeten leggen van ca 20 meter. Ik heb dat ik het verleden gedaan met optische kabels. Maar het werkte niet vlekkeloos (regelmatig dropouts) en het loopt door de kruipruimte...niet ideaal voor als er een keer iets is.

Toch maar over een kastje nadenken...(het is maar een versterker met een shield, xbox en een kpn kastje).

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Thalaron
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 01:29
@jelleeelco
De receiver staat inderdaad in de buurt. In het middelste vak in de kast onder de TV om precies te zijn. Nog even wat oude foto's van stal gehaald voor het geval dat je er iets aan hebt :);
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

X-Box ID & PlayStation ID: Thalaron1985 / UnTapped: Thalaron (https://untp.beer/Q4OBy) / SolarEdge 18x Denon (Glas-Glas) 5,49 kWp


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • tbusquet
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 29-05 21:49
Ziet er super chique uit zeg!

"What are you doing ?" "Filming this dead bird." "Why ?" "Because it's beautiful." Gratis mij quoten is verleden tijd, iedere quote van mij kost vanaf nu €1,79 excl. 19% btw ©


Acties:
 • +33Henk 'm!

 • turkey744
 • Registratie: Juni 2019
 • Laatst online: 07-06 17:26
Eindelijk uit de studentenkamer. Ook gelijk een upgrade ernaast genomen. Kef R3 en R2c, met Dali fazon sat als surrounds en een svs pb1000 pro. X3500h als versterker en een 55inch Q70R tv.


Van:



Acties:
 • +8Henk 'm!

 • SandsOfArrakis
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 20:05

SandsOfArrakis

The Spice Must Flow.



Met de nieuwe TV erbij is mijn huiskamer setup bij deze compleet.

Wat valt er zoal te zien :

TV : Toshiba 55UA2B63DG
Versterker: Octavio AMP
DAC : Loxjie D30 (verbonden met de MacBook Air)
Blu-Ray : Panasonic DMP-BD60
Streamer : Cambridge Audio CXNv2
Laptop : 2017 MacBook Air
Speakers : Dali Spektor 2 op Dali E600 stands
Subwoofer : JVC SP-PW100

Verborgen achter de TV hangt mijn Ziggo Next Mini ontvanger.

[Voor 5% gewijzigd door SandsOfArrakis op 13-05-2023 19:11]

He who controls the Spice, controls the Universe.


Acties:
 • +22Henk 'm!

 • Mavi86
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 31-05 22:39
Even geleden heb ik mijn zoektocht naar actieve speakers gepost hier op tweakers. Deze kwamen ter vervanging van mijn soundbar die ik destijds al had verkocht.
Ik kwam toen uiteindelijke op de Forte A5 Speakers van Argon Audio uit.

zie originele post:
Mavi86 schreef op maandag 29 augustus 2022 @ 13:16:
Niet de allerhoogste kwaliteit wat jullie wellicht gewend zijn maar ik ben er wel blij mee dus laat graag even mijn set zien.

Tv: LG OLED55C16LA
Speakers : Argon Audio Forte A5
Console : Ps5

Mijn vorige tv was een Philps 49inch. ( type weet ik zo niet meer) en het geluid liep daar via de soundbar Yamaha YSP 2500. Ik was niet meer zo blij met mijn soundbar, geluid was opzich prima maar het blokkeerde net een stukje van het tv beeld en sowieso vond ik het gewoon niet zo "clean" ogen.
Bij de nieuwe tv wist ik dus al dat ik de soundbar niet meer terug ging plaatsen dus ik heb deze verkocht. Na wat zoekwerk naar speakers ben ik uitgekomen op deze Forte A5 speakers.
Ze staan nu sinds afgelopen zaterdag in de woonkamer en ik ben er zeer tevreden over. Geluid is mooi vol en wam. Muziek, film en gamen klinkt allemaal beter dan ik had verwacht.
Sowieso een flinke upgrade tov de soundbar.

Alleen nog even wat kabeltjes beter wegwerken :)


[Afbeelding]

[Afbeelding]

[Afbeelding]
De speakers zijn aangesloten op de tv en ik luisterde voornamelijk dan ook muziek via de spotify app op de tv. Op een gegeven moment begon ik dat toch niet zo handig te vinden en heb ik de Argon Audio SOLO muziekstreamer aangeschaft. Nu stap ik met muziek aan van de fiets af en met een druk op de knop speelt de muziek binnen in huis verder via de streamer. helemaal top.
Ook heb ik hier op tweakers van iemand de tip gekregen een subwoofer toe te voegen en dit heb ik inmiddels ook gedaan. De Argon Audio BASS8 Mk2. Ik was al erg tevreden met het geluid maar met de sub erbij klinkt het nog beter.

Dus de nieuwe opstelling is als volgt

Tv: LG OLED55C16LA
Speakers : Argon Audio Forte A5
Subwoofer : Argon Audio BASS8 Mk2
Muziekstreamer : Argon Audio SOLO
Console : Ps5

Ik kan niet anders zeggen dat ik erg blij ben met het geluid. muziek luisteren is echt genieten zo.

wat nieuwe plaatjes:






www.mariovisser.com


Acties:
 • +5Henk 'm!

 • ndjong
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
Ik zit nog even te twijfelen hoe ik dit ga aanpakken.

De lattenwand is wat mij betreft breed genoeg in het midden.
Echter de onderkant van de muur was zodanig beschadigd door hangende plankjes die nu weg zijn, dat ik daar ook een stukje Lattenwand heb geplaatst.

Ik ben er alleen niet zeker van of ik het zo houdt of toch de gehele wand breder zal maken, wat vinden jullie?


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Robinho96
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 23:59
ndjong schreef op zaterdag 27 mei 2023 @ 16:46:
Ik zit nog even te twijfelen hoe ik dit ga aanpakken.

De lattenwand is wat mij betreft breed genoeg in het midden.
Echter de onderkant van de muur was zodanig beschadigd door hangende plankjes die nu weg zijn, dat ik daar ook een stukje Lattenwand heb geplaatst.

Ik ben er alleen niet zeker van of ik het zo houdt of toch de gehele wand breder zal maken, wat vinden jullie?

[Afbeelding]
Ik zou het breder maken, is esthetisch ook beter.
@ndjong ik zou denk ik juist een stuk van de bovenkant af halen, net zo hoog als de breedte van de stukken die je nu links en rechts hebt. Ziet er denk ik heel mooi uit.
Als je nu de lattenwand breder maakt blijf je de naden zien.
Prima uit te testen hoe dat er uit ziet btw, paar flinke vellen wit papier voor hangen.

Al is het nieuws nog zo slecht, het wordt leuker als je het op zijn Brabants zegt :)


 • ndjong
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
The Eagle schreef op zaterdag 27 mei 2023 @ 18:55:
@ndjong ik zou denk ik juist een stuk van de bovenkant af halen, net zo hoog als de breedte van de stukken die je nu links en rechts hebt. Ziet er denk ik heel mooi uit.
Als je nu de lattenwand breder maakt blijf je de naden zien.
Prima uit te testen hoe dat er uit ziet btw, paar flinke vellen wit papier voor hangen.
Ik ga het testen, bedankt voor het idee!
Breder maken zal trouwens geen naden opleveren, ik haal dan de lage stukken weg en plaats volledige panelen ervoor terug.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • lHybridl
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 07-06 19:33
Weet iemand een beetje welke sites en winkels kant en klare tv meubels levert?

Acties:
 • 0Henk 'm!
lHybridl schreef op maandag 29 mei 2023 @ 21:33:
Weet iemand een beetje welke sites en winkels kant en klare tv meubels levert?
Vraag het eens in Het grote Audiomeubel topic! zou ik zeggen :)

Al is het nieuws nog zo slecht, het wordt leuker als je het op zijn Brabants zegt :)


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • lHybridl
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 07-06 19:33
Oké thanks

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Stimulate14
 • Registratie: Augustus 2014
 • Laatst online: 16:40

Stimulate14

⭐⭐⭐

ndjong schreef op zaterdag 27 mei 2023 @ 16:46:
Ik zit nog even te twijfelen hoe ik dit ga aanpakken.

De lattenwand is wat mij betreft breed genoeg in het midden.
Echter de onderkant van de muur was zodanig beschadigd door hangende plankjes die nu weg zijn, dat ik daar ook een stukje Lattenwand heb geplaatst.

Ik ben er alleen niet zeker van of ik het zo houdt of toch de gehele wand breder zal maken, wat vinden jullie?

[Afbeelding]
Ik zou het doortrekken tot het niveau van de onderste linie. En daarnaast, waarom 2 subs :o?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • shpponer
 • Registratie: Augustus 2022
 • Laatst online: 08-06 14:03
Ben dit topic al een tijdje in de gaten aan het houden. In juni krijgen we de sleutel van ons nieuw huis en we willene en soort Cinewall bouwen. Aangezien ik een PS5 en een switch heb vroeg ik me af of hier wellicht mensen zijn die hun game apparatuur ook in een nisje oid hebben verwerkt :) Ik ben namelijk opzoek naar inspiratie maar vind weinig cinewalls / setups waar de Playstation / Switch mooi zijn "verstopt"

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Deleon78
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 00:28
Heb je dit topic en het audiomeubel topic al doorgenomen?

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • tormentor1985
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 18:19
Stimulate14 schreef op dinsdag 30 mei 2023 @ 09:29:
[...]


En daarnaast, waarom 2 subs :o?
Algemeen bekend dat 1 subwoofer altijd wel zorgt dat het laag op veel plekken in de kamer gecanceld of juist versterkt zal worden door staande golven. Door 2 of meer subwoofers te gebruiken kan je dat proberen te elimineren.

Ik heb zelf 2 x een PB1000 en zelfs dan krijg je het niet overal mooi egaal en zijn er plekken waar de bas minder is of juist dubbel. Maar op de luisterplek is het goed en daar gaat het om natuurlijk :) Het grote voordeel is daarnaast ook gewoon extra db's waardoor de subs individueel wat minder hard hoeven met toch een goed resultaat. Vinden over het algemeen buren prettig :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Stimulate14
 • Registratie: Augustus 2014
 • Laatst online: 16:40

Stimulate14

⭐⭐⭐

Weer wat geleerd.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • j-phone
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 01:35
@Stimulate14 om het verhaal van @tormentor1985 wat aan te vullen; 4 subwoofers zijn nog beter om de bas op meerdere luisterplekken goed te krijgen.

Journalism 101: "If someone says it's raining & another person says it's dry. It's not your job to quote them both. Your job is to look out the fucking window and find out which is true."


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Laurens85
 • Registratie: Februari 2016
 • Laatst online: 20:39
j-phone schreef op dinsdag 30 mei 2023 @ 18:25:
@Stimulate14 om het verhaal van @tormentor1985 wat aan te vullen; 4 subwoofers zijn nog beter om de bas op meerdere luisterplekken goed te krijgen.
Ik zou er gelijk 12 kopen.

Arcam SA20 || MA Silver300 7G || Pro-Ject Debut Carbon EVO met Ortofon 2M Blue || NAD C545bee || NAD T567 || discogs.com/user/Vinyl_Laurens/collection


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Chester
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Gewoon op de subwoofer zitten, heb je er maar 1tje pp nodig :Y)

"The test of a work of art is, in the end, our affection for it, not our ability to explain why it is good." - Stanley Kubrick


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • j-phone
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 01:35
Laurens85 schreef op dinsdag 30 mei 2023 @ 20:27:
[...]

Ik zou er gelijk 12 kopen.
In een normale ruimte is 4 wel voldoende, maar er zijn builds waar 16 tot 18 subs vrij normaal zijn.

Journalism 101: "If someone says it's raining & another person says it's dry. It's not your job to quote them both. Your job is to look out the fucking window and find out which is true."


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Jag
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 08-06 13:10
j-phone schreef op dinsdag 30 mei 2023 @ 22:17:
[...]


In een normale ruimte is 4 wel voldoende, maar er zijn builds waar 16 tot 18 subs vrij normaal zijn.
Voor kwaliteit zijn 4 subs optimaal en is er van meer niet veel winst te verwachten, althans dat is de consensus. Voor kwantiteit in grote setups met grote wensen, bijv diepgang <20hz op of boven referentie niveau, kunnen meer subs nodig zijn :).

Acties:
 • +5Henk 'm!

 • Thomas
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Thomas

☷☰



Verhuisd, iets cleanere setup, “helaas” speakers los op de kast, vriendin werd niet blij van standaarden.

De TV is een oude Philips die nodig aan vervanging toe is i.v.m. kuren. Dat wordt waarschijnlijk een 55” tegenover de huidige 40”.

Speakers LS50 Black Edition, met een KEF 8b Sub en Naim Uniti Atom. Ik ben voorzichtig aan het fantaseren over een upgrade naar een meer veelzijdige versterker en R3 Meta’s met een R2 Meta center. Dan kunnen de LS50’s naar mijn werkkamer :). Heb anderzijds ook wel interesse in de LS60’s maar ik heb een voorkeur voor passieve speakers.

 • AntoniusDD
 • Registratie: Maart 2020
 • Laatst online: 03-06 15:03
Thomas schreef op vrijdag 2 juni 2023 @ 13:17:

Verhuisd, iets cleanere setup, “helaas” speakers los op de kast, vriendin werd niet blij van standaarden.
ik zou de sub elders plaatsen en kastjes met TV centraal / hart wandvlak. Verder ziet het aardig uit als je de schilderijen ook nog effe recht hangt :+

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Thomas
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Thomas

☷☰

AntoniusDD schreef op zaterdag 3 juni 2023 @ 15:02:
[...]


ik zou de sub elders plaatsen en kastjes met TV centraal / hart wandvlak. Verder ziet het aardig uit als je de schilderijen ook nog effe recht hangt :+
Haha, de prints hangen inmiddels recht :p. Sub ergens anders zetten zit ik ook aan te denken, maar dan moet ik een langere kabel gaan kopen :(

Acties:
 • 0Henk 'm!
Thomas schreef op maandag 5 juni 2023 @ 10:26:
[...]


Haha, de prints hangen inmiddels recht :p. Sub ergens anders zetten zit ik ook aan te denken, maar dan moet ik een langere kabel gaan kopen :(
Is nog altijd een stuk goedkoper dan een nieuw meubel ;)

Al is het nieuws nog zo slecht, het wordt leuker als je het op zijn Brabants zegt :)

Pagina: 1

Let op:

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee