Toon posts:

Post hier foto's en specs van je home cinema! Deel 45 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 372.737 views

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 01:14
Post hier pic's en specs van je home-cinema! Deel 45 !!

Je zou kunnen zeggen dat het ooit allemaal eens begonnen naar aanleiding van een topic van tbusquet (link), waar veel plaatjes van zijn subwoofer project en HT ruimte werden gepost. Ook bij anderen ontstond de drang om plaatjes van de eigen HT te posten. Helemaal nadat een vervolgtopic (link) werd gestart. Zo ontstond het idee van het eerste "Post-hier-je-foto's topic". En ondertussen zijn we al bij deel 45 aangekomen :)

Wat willen we graag
Er gelden wat richtlijnen voor dit topic. Hieronder wat we graag zien:
 • Natuurlijk foto's van je eigen home cinema set, met de nadruk op je eigen. Foto's van andere home cinema's voegen ons inziens niet heel veel toe en leiden veelal tot veel offtopic posts.
 • Een home cinema laat je natuurlijk het beste zien door foto's, dat is echter geen vereiste. Als je graag je set met ons wilt delen is dat natuurlijk prima. Als je niet over een digicam beschikt of er aan kunt komen mag je ook gerust je specs posten, maar probeer er dan wat plaatjes bij te zoeken (van de fabrikant) om het nog interessant te houden ;)
 • Als je toch al foto's aan het maken bent, doe dat dan niet alleen van je apparatuur en scherm of TV, maar pak ook wat mee van de ruimte, de zitlocatie, speakerplaatsing, etc. Die Marantzen hebben we nou wel gezien, een beetje variatie mag best :P
 • Foto's die misschien onnuttig lijken zijn ook prima. Denk aan de achterkant van een receiver, de aansluitterminals van een speaker, de golfbalstructuur van een basreflexpijp, de inputs van een projector, etc. Voor de HT-freaks is dat namelijk erg interessant.
 • Uiteraard worden een beetje degelijke kwaliteit foto's meer gewaardeerd dan die van je 5 jaar oude 120x90 webcam. Grote foto's is ook prima, maar deze moet je absoluut resizen en de kleinere versie voor het forum gebruiken. Zie onderaan deze post voor meer info.
Wat willen we liever niet
Er zijn ook wat dingen die we liever niet zien in dit topic gezien het daar niet voor bedoeld is of sowieso niet op dit forum past. Let hier even op.
 • Ga niet om de 100 posts weer nieuwe foto's van je eigen set neerzetten. Als je je eigen set te vaak showt hebben we het op den duur wel gezien. Of je moet iets ingrijpends hebben veranderd wat het waard is om direct te vermelden, of je moet nieuwe foto's hebben van iets dat je voorgaande keer niet hebt laten zien. Het topic gaat snel, niet iedereen zal stukken terugbladeren, dus je hoeft die post dan niet te editten maar je kunt dan gewoon een nieuwe plaatsen, zolang het maar niet steeds hetzelfde is.
 • Dit is geen "wat-moet-ik-kopen"-thread; start zo'n discussie dan ook niet hier. Dat is sowieso al niet echt gewenst binnen Audio en HiFi. De volgorde is: eerst zelf op onderzoek uitgaan, winkels bezoeken, speakers luisteren, en dan terugkomen voor je ervaringen en een discussie, want dan weet je namelijk waar je over praat :) . Het is makkelijker voor jezelf en zeker voor anderen om dit gescheiden te houden.
  Dat geldt eigenlijk ook voor alle andere vragen behalve degene die gerelateerd zijn aan een HT set. Vragen waarvoor je geen topic "mag" openen stel je hier ook niet. Dat is niet om vervelend te doen, maar zonder die regel wordt het nogal een onoverzichtelijke boel.
 • Liever ook geen merken-discussies, geen mediadrager-discussies en geen kabel-discussies. Met name die laatste lopen vaak uit tot flames en andere ongein. Een conclusie wordt niet getrokken. Laat op dit gebied anderen ook in hun waarde. Als jij niks moet hebben van duurdere kabels is dat prima, maar ga geen discussie aan met iemand die daar wel graag geld aan besteedt. En andersom gaat hetzelfde op.
 • Iedereen heeft een set van een andere klasse. De ene persoon heeft een 11.2 home cinema en een über geluidje, de ander nauwelijks een 14" TV met Trust speakers. Ga elkaar niet uitlachen. Dat je thuis op de grond loopt de krijsen van het lachen is best, maar het komt niet zo leuk over als je dit op het forum laat weten.
 • Het gaat dus om je Home Cinema. Nu is de definitie hiervan wellicht wat lastig vast te stellen, het gaat om de plek waar jij je films kijkt. Echter kan dit ook gewoon achter je PC monitor zijn met een surround speakersetje. Nu valt dit gevoelsmatig niet echt onder "Home Cinema" en er zijn ook weinig mensen die het interessant vinden. Je moet het maar zo zien, als je set enkel uit PC onderdelen bestaat, post het dan maar liever niet. Het is ook weer niet verboden ofzo, als het er gewoon erg goed uitziet hebben we er weinig moeite mee. Het is een beetje een gevoelskwestie. Maar als straks de helft enkel uit PC setjes bestaat zal dit kennelijk moeten worden verscherpt :P.
Wat hebben we al gehad
Een berg links naar voorgaande topics:
Foto's uploaden, posten, resizen, etc
Voor de mensen met wat minder forum ervaring ;) bij deze een overzichtje van de mogelijkheden bij het posten van foto's.

De benodigde webspace
Je hebt webspace nodig waar je je plaatje op kunt parkeren om vervolgens dit plaatje op het forum te laten zien. Je kunt dus niet een attachment bij je bericht voegen (iets dat op sommige andere fora wel werkt). Je moet voor je eigen ruimte zorgen.

Hiervoor kun je de ruimte gebruiken die veelal beschikbaar wordt gesteld door je internet provider. Deze is te benaderen via FTP. Meer info en instructies zijn de vinden bij je provider.

Er is ook de mogelijkheid om je foto's door Tweakers te laten hosten. Dit kan door het Tweakers.net Fotoalbum aan te schaffen. Dit aanschaffen gebeurt door het inleveren van Karma. Meer over karma en de karmastore is hier te lezen: De Karma F.A.Q.. Meer uitleg over het fotoalbum staat dan weer hier: De Karma F.A.Q. / Fotoalbum

Een andere optie is een 'picserver' gebruiken, bijvoorbeeld http://www.tinypic.com

ImageShack gebruikt sinds een tijdje popups, in een mate van aggressiviteit die bijna niet te blokkeren is. Hosten op een niet-IS-site verdient dus de voorkeur. Ook op GoT zullen je foto's dus niet direct zichbaar zijn maar verstopt achter een link.

De benodigde 'tags'
De nieuwe lay-out van GoT laat het toe ongeresizede plaatjes te posten, maar denk eraan, niet iedereen heeft deze functie aanstaan/gebruikt de nieuwe lay-out, dus resize altijd je plaatjes :>

Om een plaatje te tonen in je post kun je de volgende tags gebruiken:

code:
1
[img]http://www.domein.nl/plaatje.jpg[/img]

Waarbij je dus de url van je plaatje tussen de img tags zet. Dit gebruik je voor normale plaatjes, met een normale bestandsgrootte en normale afmetingen (zo rond de 640x480).

code:
1
[img=512,,1]http://www.domein.nl/plaatje.jpg[/img]

Dit gebruik je voor plaatjes die een slagje groter zijn, bijv. 1024x768, maar nog steeds een normale bestandsgrootte (ca 100KB per stuk ofzo). Door de opgegeven waarde '512' wordt het plaatje verkleind afgebeeld, maar een linkje naar het origineel welke opent in een nieuw venster.

Voor hele grote plaatjes met een ruime bestandsgrootte moet je zogeheten thumbnails gebruiken. Ofwel: een kleine versie van het plaatje welke je tevens gebruikt als link naar de grote versie. Je kunt hier niet van de resize functie van het forum gebruik maken omdat mensen alsnog het hele bestand moeten downloaden, het wordt enkel verkleind weergegeven. Voor mensen met een tragere verbinding of mobiele gebruikers is het niet fijn om eerst 2MB te downloaden voor 3 plaatjes (bovenop de rest van het topic).

Mochten er toch te grote foto's worden gepost dan zullen deze door een admin of moderator aan worden gepast naar directe links. Je post zal wel open blijven zodat je deze nog wel aan kan passen zodra je kleinere foto's hebt.

Deze code dien je dan te gebruiken:

code:
1
2
[url=http://www.domeinm.nl/plaatje.jpg]
[img]http://www.domein.nl/thumbnail.jpg[/img][/url]

Let dus op het verschil tussen plaatje.jpg (de grote versie) en thumbnail.jpg (de kleine versie).
En verder
En verder veel plezier :), bij problemen kun je een TopicReport (TR) sturen middels het handje bovenaan.

Happy posting en pats er lekker op los :P

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 01:14
Ik heb Post hier foto's en specs van je home cinema! Deel 45 maar vast in het leven geroepen. Het vorige deel zat inderdaad nog niet aan de duizend posts. Aangezien er redelijk offtopic werd gepost door het posten van home cinema's van anderen (soms met zeer ranzige hotlink protection methoden) leek het me wel handig om met een nieuw deel te beginnen. Dit in plaats van heel het deel 44 op te gaan schonen :)

Vanaf nu dan ook het verzoek om alleen nog eigen home cinema's te posten zoals door meerdere mensen in het vorige topic reeds was aangegeven.

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • vosss
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 18-04 13:40
Vanaf nu dan ook het verzoek om alleen nog eigen home cinema's te posten zoals door meerdere mensen in het vorige topic reeds was aangegeven.
Zou je niet het goede voorbeeld geven FeaR? :P

Ik wil een fotootje van jouw setup zien :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 01:14
vosss schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 19:58:
[...]
Ik wil een fotootje van jouw setup zien :)
Maar dan ben ik weer in strijd met het puntje dat je niet om de zo veel posts weer foto's moet gaan posten van je eigen home cinema. En aangezien ik niets nieuws heb sinds de Velodyne SPL-1200 Ultra...

Apparatuur:
 • Microsoft XBox Elite (120 GB)
 • Sony Playstation 3 Fat (250 GB)
 • Denon DVD-2500 BT
 • Denon AVR-2809
En om dan ook maar het punt aan te halen van de achterkant van de apparatuur showen:


Subwoofer en front left speaker:


Al heb ik ze met covers staan aangezien ik dat wat rustiger vind ogen:


En de subwoofer staat nu op een Auralex Subdude HD:


Speakers:Rears worden vervangen voor een Focal Chorus 816V (of een 816W of 826V als ik daar goedkoop aan kan komen), maar dat kan pas zodra ik op mezelf woon en dan de ruimte ook heb.

Apparatuur wat niet op de foto staat:TV wordt op den duur vervangen voor een Panasonic VT30 in 50", maar ook hier geld dat ik dan eerst op mezelf moet.

En in tegenstelling tot 99% van de mensen hier doe ik alles nog met de originele remotes van de apparatuur. Nog nooit echt de behoefte gehad voor een Logitech Harmony. Al vind ik de Harmony 1100 wel erg leuk qua gadgetgehalte.

[Voor 19% gewijzigd door FeaR op 05-07-2011 20:43. Reden: Foto's toegevoegd van bepaalde producten]

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • The Eagle
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 00:51
Leuk spul FeaR :)

Maar als ik jou was zou ik mijn meubeltje in het midden eens wat ondersteuning geven. Zakt een beetje door onder al het gewicht zo lijkt het.

Geloof ook niet dat die ieniemienie wieltjes het erg leuk vinden dat ze zoveel gewicht moeten torsen. Als dat Leenbakker spul is, scheuren de verticale assen van die wieltjes zo uit de bodemplaat als je de boel probeert te verplaatsen :X Been there, done that :X

Of is je foto nou zo scheel? :P

[Voor 4% gewijzigd door The Eagle op 05-07-2011 21:30]

Al is het nieuws nog zo slecht, het wordt leuker als je het op zijn Brabants zegt :)


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • EMDB
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 22-05 16:41
Nieuw topic, inderdaad weer tijd voor eigen HTs. Daarom een update: nieuwe TV...

Wat je ziet:
Philips 52PFL8605 52" LED TV met Ambilight
Harman Kardon AVR-255
UPC Pace HD MediaBox
Panasonic DMP-BDT110 BluRay speler.
Apple TV met ChrystalHD en XBMC Mediacenter
KEF IQ50 fronts
Magnat Needle Alu center
KEF IQ10 rears op Atacama Nexus stands
Synology DS211 NAS met 2 x 2TB in RAID met audio en video content

Wat je niet ziet:
Logitech Harmony 700 remote
XBOX360
WII

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 01:14
The Eagle schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 21:30:
Leuk spul FeaR :)

Maar als ik jou was zou ik mijn meubeltje in het midden eens wat ondersteuning geven. Zakt een beetje door onder al het gewicht zo lijkt het.

Geloof ook niet dat die ieniemienie wieltjes het erg leuk vinden dat ze zoveel gewicht moeten torsen. Als dat Leenbakker spul is, scheuren de verticale assen van die wieltjes zo uit de bodemplaat als je de boel probeert te verplaatsen :X Been there, done that :X

Of is je foto nou zo scheel? :P
Meubel is in elkaar gezet door een ervaren timmerman, dus zeker geen Leen Bakker-spul of wat dan ook. Wieltjes zijn ook gewoon zwenkwieltjes die per stuk tientallen kilo's aan moeten kunnen. TV-meubel wegrijden gaat dan ook goed. Hoopte dat de platen met 30 mm dikte wel genoeg ondersteuning hadden aan vier wieltjes. Ging in het begin ook goed, maar als je dan een Blu-rayspeler van tien kilo gaat kopen dan gaat het toch allemaal wat verder doorhangen. Overigens is het effect op de foto groter dan in het echt. En aangezien ik toch een nieuw TV-meubel wil laat ik het lekker doorhangen :) .

Wil graag vier losse kastjes naast elkaar om zo alle componenten in een apart kastje te stoppen. Liefst vijf kastjes, want moet nog een keer een eindversterker bij komen of de ruimte om naar losse voor- en eindbak te gaan. Wordt wellicht ook zelfbouw, want de kant-en-klare meubels kunnen over het algemeen geen eindversterker kwijt van een kilo of 35 en met een diepte van meer dan 50 cm.

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 154173

Wauw, ziet er netjes uit EMDB!
Fear, heb je misschien ook een overzichtfoto van de opstelling?
Ben erg benieuwd.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • deepbass909
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 00:30

deepbass909

[☼☼] [:::][:::] [☼☼]

FeaR schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 20:14:
[...]
En om dan ook maar het punt aan te halen van de achterkant van de apparatuur showen:
[afbeelding]
[...]
Daar kunnen veel meer draadjes in! Het is dat het nu te donker is (geen camera beschikbaar met flitser), anders had ik even foto's gepost van de achterkant van mijn tv en receiver...

Mijn motto, als je inputs hebt, moet je ze gebruiken :+

Waarschuwing, opperprutser aan het werk... en als je een opmerking van mij niet snapt, klik dan hier


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 01:14
Anoniem: 154173 schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 21:56:
Fear, heb je misschien ook een overzichtfoto van de opstelling?
Ben erg benieuwd.
Nope, die heb ik niet. Mede doordat het ook niet allemaal echt handig staat. TV staat niet bij de center en weet ik al niet meer. Maar goed, je moet wat als je nog thuis woont. Wilde de Chorus 826W eigenlijk ook pas kopen zodra ik op mezelf ging, maar aangezien ze Limited zijn toch maar snel gekocht toen ik nog een paar zag staan.
deepbass909 schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 22:02:
[...]
Daar kunnen veel meer draadjes in! Het is dat het nu te donker is (geen camera beschikbaar met flitser), anders had ik even foto's gepost van de achterkant van mijn tv en receiver...

Mijn motto, als je inputs hebt, moet je ze gebruiken :+
Op die foto had ik alles ontkoppeld, vandaar dat er eigenlijk niet veel te zien is. Maar op zich is het zo veel nog niet:
 • drie keer HDMI in (PS3, XBox en Denon DVD-2500 BT)
 • twee keer optisch in (Logitech Squeezebox en PC)
 • één keer digitale coax in (Philips TV)
 • één keer HDMI out (naar de Philips TV)
 • één keer subwoofer pre-out
 • één keer een W&M Tornado Powercord

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • LuPo
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 31-05 16:38
Mooi FeaR en EMDB. Ik volg 'em weer!

4620 Wp PV ZZO 52° | Hyundai IONIQ5 73kWh Connect


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • vosss
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 18-04 13:40
Ik vind zowel de Focal Chorus 826W als de KEF IQ50 hele mooie luidsprekers.

Ik heb ze nog nooit in het echt gehoord en ik denk dat ik ze ook allebei te duur ga vinden om ooit voor mezelf te kopen. Maar mooi zijn ze zeker :9

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 01-06 17:58
Kleine repost omdat ik niet echt meer iets nieuws gekocht heb, denk ook de laatste pics voor de grote verhuizing ;)

Audio @ work:
(KRK RP5 G2, Little Dot DAC, Little Dot Amp, UE TripleFi 10vi)


Audio @ computer:
(KRK RP8 G2, KRK 10S, Cambridge Audio Azur 540Rv2, AKG K271)


Audio @ woonkamer:
(Def Tech SC7001, Def Tech CLR2002, Def Tech BP6, NAD T774, NAD C370, NAD C270, NAD C541, PS3, Pioneer LX5090, HTPC)Snel verhuizen dan komen er mooie nieuwe foto's ;)

[Voor 5% gewijzigd door ConZito op 05-07-2011 22:38]


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 382536

FeaR schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 20:14:
[...]


En in tegenstelling tot 99% van de mensen hier doe ik alles nog met de originele remotes van de apparatuur. Nog nooit echt de behoefte gehad voor een Logitech Harmony. Al vind ik de Harmony 1100 wel erg leuk qua gadgetgehalte.
Netjes kevin.... Ziet er goed uit! Nu nog een eigen huisje regelen zodat alles beter tot zijn recht komt :) .

Overigens hoor ik dan ook bij die 1%.... Ook ik heb geen harmony..... Al vraag ik mij af hoe lang ik het nog vol ga houden want soms twijfel ik toch wel!! Wellicht binnenkort is even voor gaan zitten en kijken welke mogelijkheden er zijn 8)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 01-06 17:58
Leven zonder een Harmony is echt zwaar lijkt me :P

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • deepbass909
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 00:30

deepbass909

[☼☼] [:::][:::] [☼☼]

FeaR schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 22:26:
[...]


Nope, die heb ik niet. Mede doordat het ook niet allemaal echt handig staat. TV staat niet bij de center en weet ik al niet meer. Maar goed, je moet wat als je nog thuis woont. Wilde de Chorus 826W eigenlijk ook pas kopen zodra ik op mezelf ging, maar aangezien ze Limited zijn toch maar snel gekocht toen ik nog een paar zag staan.


[...]


Op die foto had ik alles ontkoppeld, vandaar dat er eigenlijk niet veel te zien is. Maar op zich is het zo veel nog niet:
 • drie keer HDMI in (PS3, XBox en Denon DVD-2500 BT)
 • twee keer optisch in (Logitech Squeezebox en PC)
 • één keer digitale coax in (Philips TV)
 • één keer HDMI out (naar de Philips TV)
 • één keer subwoofer pre-out
 • één keer een W&M Tornado Powercord
Valt nog steeds mee. Hoewel het bij mij iets minder is geworden (de meeste apparaten lopen via HDMI rechtstreeks naar de tv, bij gebrek aan HDMI op de receiver), blijft het veel bij mij:
Naar de receiver:
 • Optisch van Humax PVR
 • Optisch van de Cambridge DVD
 • Optisch van de TV
 • Coax-digitaal vanaf de mediaplayer
 • Analoog vanaf de mediaplayer (voor niet door mijn receiver ondersteunde digitale formats, zoals youtube)
 • Component vanaf de dvd
 • Component vanaf de Humax
De receiver uit:
 • Component naar de tv
 • Composiet naar de tv
 • Analoog audio naar de tv (samen met composiet op de SCART aangesloten)
 • 5 keer speakerkabel
Ik zal het binnenkort eens op de foto zetten, ziet er vol uit (achter op de tv is trouwens erger... 4x HDMI, component, kabel, optical, Scart en ethernet :X )
ConZito schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 22:54:
Leven zonder een Harmony is echt zwaar lijkt me :P
Inderdaad... Ik heb er tegenwoordig zelfs 2 in gebruik B)

Er ligt een nieuwe Harmony One, maar die ben ik nog aan het programmeren waarvoor helaas Windows nodig is. Dus nu is het nog even primair de Harman Kardon TC30 tot de One helemaal goed werkt

[Voor 11% gewijzigd door deepbass909 op 05-07-2011 23:01]

Waarschuwing, opperprutser aan het werk... en als je een opmerking van mij niet snapt, klik dan hier


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 01:14
deepbass909 schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 23:00:
[...]Valt nog steeds mee. Hoewel het bij mij iets minder is geworden (de meeste apparaten lopen via HDMI rechtstreeks naar de tv, bij gebrek aan HDMI op de receiver), blijft het veel bij mij:
Naar de receiver:
 • Optisch van Humax PVR
 • Optisch van de Cambridge DVD
 • Optisch van de TV
 • Coax-digitaal vanaf de mediaplayer
 • Analoog vanaf de mediaplayer (voor niet door mijn receiver ondersteunde digitale formats, zoals youtube)
 • Component vanaf de dvd
 • Component vanaf de Humax
De receiver uit:
 • Component naar de tv
 • Composiet naar de tv
 • Analoog audio naar de tv (samen met composiet op de SCART aangesloten)
 • 5 keer speakerkabel
Ik zeg toch dat het mee valt? Zo veel apparaten heb ik niet. Maar zo te zien doet jouw receiver niet naar converting aangezien je component en composiet out gebruikt. Ik kan alles naar de receiver zetten en nog steeds met maar één HDMI-kabel naar de TV gaan, dus dat scheelt sowieso al een berg kabels (gelukkig).
Inderdaad... Ik heb er tegenwoordig zelfs 2 in gebruik B)
Ik vind de vertraging die een remote als een Harmony heeft nog steeds vervelend. Idem met het switchen van de input van bijvoorbeeld TV naar de Blu-rayspeler. Voor mijn gevoel heb ik sneller alles voor elkaar met losse remotes dan met één Harmony. Of je moet dus macro's gaan maken, dan kan het wel weer makkelijk zijn.

Twijfel er dus wel aan om er eentje te kopen. De Harmony 100 is qua prijs zeer leuk en ligt volgens mij ook een stuk beter in de hand dan een 1100. Maar die 1100 met het touchscreen is wel weer echt een leuke gadget en dus meer mijn ding. Maar dan betaal ik 200 euro meer voor een leuke gimmick, wellicht toch maar met een One beginnen.

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 154173

FeaR schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 22:26:
[...]


Nope, die heb ik niet. Mede doordat het ook niet allemaal echt handig staat. TV staat niet bij de center en weet ik al niet meer. Maar goed, je moet wat als je nog thuis woont. Wilde de Chorus 826W eigenlijk ook pas kopen zodra ik op mezelf ging, maar aangezien ze Limited zijn toch maar snel gekocht toen ik nog een paar zag staan.
Ah ok, duidelijk. Ik moest vandaag nog aan je denken trouwens. Moest een paar 816W inpakken die aan iemand was verkocht voor 649 euro p/s ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 01:14
Anoniem: 154173 schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 23:29:
[...]Ah ok, duidelijk. Ik moest vandaag nog aan je denken trouwens. Moest een paar 816W inpakken die aan iemand was verkocht voor 649 euro p/s ;)
Ik wacht geduldig af... er komt (hopelijk) nog wel een keer een paar te koop te staan. Al is een 816W voor rear eigenlijk nergens voor nodig, de V is meer dan genoeg. Maar als ze toch te koop staan. Geloof dat er zelfs een keer een paar op Marktplaats weg ging voor nog geen 700 - 800 euro. Dan is het een no-brainer. Staat nu weer een paar te koop, wel in de verkeerde kleur.

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • KunDun
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 28-05 11:24
EMDB schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 21:35:
Nieuw topic, inderdaad weer tijd voor eigen HTs. Daarom een update: nieuwe TV...


Wat je ziet:
Philips 52PFL8605 52" LED TV met Ambilight
Harman Kardon AVR-255
UPC Pace HD MediaBox
Panasonic DMP-BDT110 BluRay speler.
Apple TV met ChrystalHD en XBMC Mediacenter
KEF IQ50 fronts
Magnat Needle Alu center
KEF IQ10 rears op Atacama Nexus stands
Synology DS211 NAS met 2 x 2TB in RAID met audio en video content

Wat je niet ziet:
Logitech Harmony 700 remote
XBOX360
WII
Ziet er goed uit, waar heb je de stands voor je rear speakers vandaan ?
Wil dit graag weten aangezien ik zelf ook die Kef rears heb :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • EMDB
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 22-05 16:41
KunDun schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 23:37:
[...]
Ziet er goed uit, waar heb je de stands voor je rear speakers vandaan ?
Wil dit graag weten aangezien ik zelf ook die Kef rears heb :)
http://www.bestekeus.nl/p...ndard_Black-pId-6233.html

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • EMDB
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 22-05 16:41
vosss schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 22:33:
Ik vind zowel de Focal Chorus 826W als de KEF IQ50 hele mooie luidsprekers.

Ik heb ze nog nooit in het echt gehoord en ik denk dat ik ze ook allebei te duur ga vinden om ooit voor mezelf te kopen. Maar mooi zijn ze zeker :9
Mijn IQ50's waren 249 euries pst. toen de IQ serie er uit ging en nog net te koop waren, de IQ10's 149 euries pst. Gewoon goed betaalbaar dus dacht ik zo...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 01:14
EMDB schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 23:50:
[...]
Mijn IQ50's waren 249 euries pst. toen de IQ serie er uit ging en nog net te koop waren, de IQ10's 149 euries pst. Gewoon goed betaalbaar dus dacht ik zo...
Mijn Focal 826W zijn normaal 1099 de stuk, maar ik heb ze voor 900 gehaald. Al weet ik niet wat de prijs nu zou doen, want alle gemaakte modellen zijn reeds verkocht. De Velodyne SPL-1200 Ultra is nieuw €1790,- maar ik heb hem (tweedehands) op de kop weten te tikken voor duizend euro minder :*)

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • vosss
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 18-04 13:40
Pfff wat een geld!

Ik ben gelukkig ook heel blij met mijn Jamo's die een stuk goedkoper waren.

Sterker nog, ik heb voor 815 euro in totaal een setje Jamo S506, een S60CEN en een Onkyo 508 voor bij de tv en een setje Eltax Monitor III en een Marantz PM53 voor bij de computer.

Minder geld en op meer plekken leuk geluid, dus ik mag niet klagen :+

 • LuPo
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 31-05 16:38
vosss schreef op woensdag 06 juli 2011 @ 05:46:
Pfff wat een geld!

Ik ben gelukkig ook heel blij met mijn Jamo's die een stuk goedkoper waren.

Sterker nog, ik heb voor 815 euro in totaal een setje Jamo S506, een S60CEN en een Onkyo 508 voor bij de tv en een setje Eltax Monitor III en een Marantz PM53 voor bij de computer.

Minder geld en op meer plekken leuk geluid, dus ik mag niet klagen :+
Ieder waar naar z'n geld. ;)

Het gaat erom of je zelf tevreden bent. Ik vind in Nederland dat er wel erg veel mensen altijd maar naar anderen kijken (bekend onder het fenomeen: "Keeping up with the Joneses") die het nòg mooier hebben. Vervolgens zijn ze zelf weer ontevreden met hun eigen spullen en gaan ze weer 'upgraden'.

Ik ben blij met m'n Klipsch set (2x RF-52, 2x RB-51, RC-10 en RW-10D). Totaalprijs €968 (normale nieuwprijs als ik geen korting had gehad: €1894). Ik ben er tevreden mee en luister iedere dag met veel plezier naar het mooie geluid dat uit de set komt.

4620 Wp PV ZZO 52° | Hyundai IONIQ5 73kWh Connect


 • DjVe
 • Registratie: September 2007
 • Nu online
FeaR schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 23:59:
[...]


Mijn Focal 826W zijn normaal 1099 de stuk, maar ik heb ze voor 900 gehaald. Al weet ik niet wat de prijs nu zou doen, want alle gemaakte modellen zijn reeds verkocht. De Velodyne SPL-1200 Ultra is nieuw €1790,- maar ik heb hem (tweedehands) op de kop weten te tikken voor duizend euro minder :*)
lucky basterd....ik zoek ook nog een leuke sub, echter moet mijn spaarpotje nog goed groeien ;)

 • MPAnnihilator
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 07-04 17:52
LuPo schreef op woensdag 06 juli 2011 @ 07:30:
[...]

Het gaat erom of je zelf tevreden bent. Ik vind in Nederland dat er wel erg veel mensen altijd maar naar anderen kijken (bekend onder het fenomeen: "Keeping up with the Joneses") die het nòg mooier hebben. Vervolgens zijn ze zelf weer ontevreden met hun eigen spullen en gaan ze weer 'upgraden'.
Je moet ergens tevreden zijn , je mag je er zeker niet ongelukkig door voelen , maar hoop doet natuurlijk wel leven.

Mijn Specs


 • Strikeman225
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 30-04 08:24
ConZito schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 22:33:
Kleine repost omdat ik niet echt meer iets nieuws gekocht heb, denk ook de laatste pics voor de grote verhuizing ;)

Audio @ work:
(KRK RP5 G2, Little Dot DAC, Little Dot Amp, UE TripleFi 10vi)
[afbeelding]

Audio @ computer:
(KRK RP8 G2, KRK 10S, Cambridge Audio Azur 540Rv2, AKG K271)
[afbeelding]

Audio @ woonkamer:
(Def Tech SC7001, Def Tech CLR2002, Def Tech BP6, NAD T774, NAD C370, NAD C270, NAD C541, PS3, Pioneer LX5090, HTPC)
[afbeelding]

[afbeelding]
Snel verhuizen dan komen er mooie nieuwe foto's ;)
Een krk liefhebber ;) hier ook een. Wat doe je voor werk als ik mag vragen? :)
Heb sinds kort een upgrade gekocht (sneak hieronder O-) 5.1 set (2x krk rp8, 3x krk rp8 g2, 1x 10s) nu compleet)

nu nog een keer de boel afmaken en daar dan een volwaardige post van maken;)
LuPo schreef op woensdag 06 juli 2011 @ 07:30:
[...]


Ieder waar naar z'n geld. ;)

Het gaat erom of je zelf tevreden bent. Ik vind in Nederland dat er wel erg veel mensen altijd maar naar anderen kijken (bekend onder het fenomeen: "Keeping up with the Joneses") die het nòg mooier hebben. Vervolgens zijn ze zelf weer ontevreden met hun eigen spullen en gaan ze weer 'upgraden'.

Ik ben blij met m'n Klipsch set (2x RF-52, 2x RB-51, RC-10 en RW-10D). Totaalprijs €968 (normale nieuwprijs als ik geen korting had gehad: €1894). Ik ben er tevreden mee en luister iedere dag met veel plezier naar het mooie geluid dat uit de set komt.
Ik ben ook tevreden met m'n setje, zeker niet bedoeld als 'Keeping up with the Joneses'.

[Voor 26% gewijzigd door Strikeman225 op 06-07-2011 11:26]

"For me there's only one music: good music" || WoW: Kazzak: Isímode (100 Pala); Al'Akir: Lolalock (90 Lock), Strikeman (Mage), Sherpepunt(Warrior), Dadruid(Druid)


 • Olaf90
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 03-09-2022
KunDun schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 23:37:
[...]


Ziet er goed uit, waar heb je de stands voor je rear speakers vandaan ?
Wil dit graag weten aangezien ik zelf ook die Kef rears heb :)
Voordat je ze daar gaat bestellen wil ik je even wijzen op deze site

Heb zelf dezelfde stands daar besteld. Scheelt aardig wat geld en de winkel is prima.

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

Vrijdag schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 10:24:
[...]

Bij de Ikea (waar anders? :P) kan je ook klittenband strookjes kopen, erg handig om kabels bij elkaar te houden en makkelijker dan tie-wraps omdat je ze eenvoudig weer kan loshalen :)
Ideaal, binnenkort maar eens shoppen dan!
Dank voor de tip. :)
Ziet er schitterend uit zeg! _O_

Het leven is te kort om geduld te hebben!


 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 01:14
Jordy van e schreef op woensdag 06 juli 2011 @ 07:47:
[...]
lucky basterd....ik zoek ook nog een leuke sub, echter moet mijn spaarpotje nog goed groeien ;)
Ik heb ook niet lang na hoeven denken toen ik een bericht kreeg dat ik die subwoofer voor dat geld over kon nemen. Wel snel even wat reviews gelezen en informatie ingewonnen, want had me nog nooit in een Velodyne verdiept. Puur omdat ik dacht dat ik toch nooit zo'n merk thuis zou hebben staan. Subwoofer dus blind gekocht, maar met sommige bedragen voor sommige merken kan dat gewoon :P

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • deepbass909
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 00:30

deepbass909

[☼☼] [:::][:::] [☼☼]

FeaR schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 23:13:
[...]


Ik zeg toch dat het mee valt? Zo veel apparaten heb ik niet. Maar zo te zien doet jouw receiver niet naar converting aangezien je component en composiet out gebruikt. Ik kan alles naar de receiver zetten en nog steeds met maar één HDMI-kabel naar de TV gaan, dus dat scheelt sowieso al een berg kabels (gelukkig).
Helaas en gelukkig niet ;) Sowieso heeft de Cambridge Audio 540Rv1 geen HDMI, dus voor digitale video moet ik toch per apparaat een kabel leggen. Verder doet hij met video niks anders dan doorschakelen, dus s-video altijd naar s-video out, composiet naar composiet out en idem voor component. Dit schakelen wordt wel met extreem goede schakelingen gedaan, waardoor er geen kwaliteitsverlies optreed (de gelukkig).
Idealiter zou ik vanaf de receiver 1 set kabels hebben lopen in de verschillende formats die de tv ondersteund (s-video valt hierdoor af). Zo had ik het ook altijd met de oude tv, maar goed, die ondersteunde ook alleen composiet :X

Composiet heb ik trouwens ook echt nodig. Als ik om wat voor reden even iets snel wil aansluiten, zijn de front-ingangen van de receiver daarvoor het makkelijkst, maar dat is dus alleen composiet.
[...]


Ik vind de vertraging die een remote als een Harmony heeft nog steeds vervelend. Idem met het switchen van de input van bijvoorbeeld TV naar de Blu-rayspeler. Voor mijn gevoel heb ik sneller alles voor elkaar met losse remotes dan met één Harmony. Of je moet dus macro's gaan maken, dan kan het wel weer makkelijk zijn.

Twijfel er dus wel aan om er eentje te kopen. De Harmony 100 is qua prijs zeer leuk en ligt volgens mij ook een stuk beter in de hand dan een 1100. Maar die 1100 met het touchscreen is wel weer echt een leuke gadget en dus meer mijn ding. Maar dan betaal ik 200 euro meer voor een leuke gimmick, wellicht toch maar met een One beginnen.
Die vertraging kan je helemaal naar smaak instellen bij de One of één van de andere meer geavanceerdere Harmony's. De 100 bestaat trouwens niet (meer).
En vergis je trouwens niet in hoeveel tijd je eigenlijk met verschillende remotes bezig bent. Van helemaal uit naar tv kijken op mijn Humax duurt 8,5 seconde, waarbij de volle 8,5 seconden door de tv komen. Omschakelen van bron gaat praktisch direct en is de vertraging de tijd die de nieuwe bron nodig heeft om "wakker" te worden en de tijd die het op mijn receiver kost om naar de juiste input over te schakelen (helaas kan dit alleen sequentieel, dus als ik bijv. van Video 2 naar Video 1 moet ik alle inputs langs met een snelheid van ongeveer 2 inputs per seconde, want sneller kan de receiver weer niet bijhouden...)

Het grootste minpunt is het programmeren, daar ben je gewoon echt even mee bezig voor het helemaal staat zoals je wilt (vooral de functies voor de verschillende knoppen goed krijgen...) Maar ja, dat is de prijs van een extreem programmeerbare remote.

Waarschuwing, opperprutser aan het werk... en als je een opmerking van mij niet snapt, klik dan hier


 • Póg mo Thóin
 • Registratie: December 2004
 • Niet online
EMDB schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 23:50:
[...]
Mijn IQ50's waren 249 euries pst. toen de IQ serie er uit ging en nog net te koop waren, de IQ10's 149 euries pst. Gewoon goed betaalbaar dus dacht ik zo...
Echt geen geld! En ook nog eens voor één van de mooiste speakerseries die ken. De huidige modellen van Kef vind ik qua design een stuk minder. Als ik ze zou tegenkomen dan zou ik moeite hebben mezelf in te houden :D

Riamh mé ag dul a thabhairt duit suas, ní bheidh mé in iúl duit síos


 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 01-06 17:58
Strikeman225 schreef op woensdag 06 juli 2011 @ 10:20:
[...]

Een krk liefhebber ;) hier ook een. Wat doe je voor werk als ik mag vragen? :)
Heb sinds kort een upgrade gekocht (sneak hieronder O-) 5.1 set (2x krk rp8, 3x krk rp8 g2, 1x 10s) nu compleet)
[afbeelding]
nu nog een keer de boel afmaken en daar dan een volwaardige post van maken;)


[...]

Ik ben ook tevreden met m'n setje, zeker niet bedoeld als 'Keeping up with the Joneses'.
Ik werk bij een marketing bureau, vandaar dat ook alles mag en niets te gek is ;)

Deze KRK's gaan na m'n verhuizing ook naar zolder voor een 4.1 oplossing. Dan kijken of er op het werk nog iets voor terug komt komt of dat het bij de oordopjes blijft. Bij de PC komen in iedergeval Genelec 6010A's.

Naast m'n werk wil ik nog wel eens iets masteren voor bands, maar dat doe ik tegenwoordig bijna altijd in de studio.

 • joenevd
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 02-06 23:11
LuPo schreef op woensdag 06 juli 2011 @ 07:30:
[...]

Het gaat erom of je zelf tevreden bent. Ik vind in Nederland dat er wel erg veel mensen altijd maar naar anderen kijken (bekend onder het fenomeen: "Keeping up with the Joneses") die het nòg mooier hebben. Vervolgens zijn ze zelf weer ontevreden met hun eigen spullen en gaan ze weer 'upgraden'.
Is dit forum daar niet een heel mooi voorbeeld van? 8)7
Ik denk dat de meesten een soort van bevestiging zoeken met het plaatsen van zijn set-up.
(Dat had ik in ieder geval wel een beetje)

[Voor 11% gewijzigd door joenevd op 06-07-2011 21:12]


 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 01:14
ConZito schreef op woensdag 06 juli 2011 @ 18:46:
[...]Deze KRK's gaan na m'n verhuizing ook naar zolder voor een 4.1 oplossing. Dan kijken of er op het werk nog iets voor terug komt komt of dat het bij de oordopjes blijft. Bij de PC komen in iedergeval Genelec 6010A's.
Mocht je die Little Dot buizenversterker een keer kwijt moeten dan houd ik me aanbevolen O-)

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 01-06 17:58
FeaR schreef op woensdag 06 juli 2011 @ 21:13:
[...]


Mocht je die Little Dot buizenversterker een keer kwijt moeten dan houd ik me aanbevolen O-)
Ik wil er een bij, dat ding staat echt dikke prima op het werk met die DAC. Ik had het ooit aangeschaft voor thuis, maar daar is het eigenlijk nooit aangekomen. Maar nu moet ik dus ook nog iets voor thuis achter de computer, dus de kans is vrij gaat dat ik tzt. nog zoiets erbij koop, maar dan die grotere buizenamp, de MK IV.

Het zijn echt superdingen :)

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 01:14
ConZito schreef op woensdag 06 juli 2011 @ 21:38:
[...]Ik wil er een bij, dat ding staat echt dikke prima op het werk met die DAC. Ik had het ooit aangeschaft voor thuis, maar daar is het eigenlijk nooit aangekomen. Maar nu moet ik dus ook nog iets voor thuis achter de computer, dus de kans is vrij gaat dat ik tzt. nog zoiets erbij koop, maar dan die grotere buizenamp, de MK IV.

Het zijn echt superdingen :)
Moet nog even kijken hoe ik het geluid bij mijn PC wil gaan regelen aangezien die naar een aparte kamer gaat. Aan de ene kant denk ik aan een leuk paar studiomonitoren aangezien ik daar toch iets meer mee heb dan een simpel pc-setje. Losse speakers en versterker zie ik eigenlijk niet zitten qua kabels en weer een apparaat bij de PC hebben staan.

Maar voor de hoofdtelefoon moet er gewoon een versterker komen. Dan zeul ik de hoofdtelefoon wel mee als ik deze bij de PC of bij de home cinema nodig heb. Al ken ik mezelf en grote kans dat er op den duur op beide plekken een hoofdtelefoon ligt :P

Maar dat is nu nog niet ter sprake, maar een beetje rond kijken voor de toekomst kan nooit kwaad.

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • LuPo
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 31-05 16:38
offtopic:
Heb je een nieuwe job FeaR? Slotje-modje.. :+

4620 Wp PV ZZO 52° | Hyundai IONIQ5 73kWh Connect


 • NvM
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 02-06 13:36
Kleine sneak peak alvast.


 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 01:14
LuPo schreef op woensdag 06 juli 2011 @ 22:15:
offtopic:
Heb je een nieuwe job FeaR? Slotje-modje.. :+
Jup, en ik weet echt niet hoe ik er aan kom :P

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

Nu nog in het roze, staat je helemaal goed. 8) :+

Het leven is te kort om geduld te hebben!


 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 01:14
Joopieboy schreef op donderdag 07 juli 2011 @ 00:25:
Nu nog in het roze, staat je helemaal goed. 8) :+
Dat is gelukkig alleen voor nieuwe modjes *klopt af*.
Nu alleen nog global-/banrechten, kan ik jullie overal editten >:)

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • MorosMyrddin
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 20:53

MorosMyrddin

Zet die Ploat af !!

Net men nieuw onkyo en jamo setje binnen gekregen (de ibood van vorige week)
straks een update van men volledige media hoekje

(sorry voor de gsm-foto, voor de andere foto's zoek ik wel even een camera)

Raspberry Pi - Dell M1330 - Dell XPS L502x - Surface Pro 4 i5 - Lumia 950xl - Microsoft Band


 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

FeaR schreef op donderdag 07 juli 2011 @ 00:30:
[...]


Dat is gelukkig alleen voor nieuwe modjes *klopt af*.
Nu alleen nog global-/banrechten, kan ik jullie overal editten >:)
Doe maar niet haha _O-

Het leven is te kort om geduld te hebben!


 • boomr
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 03-06 14:38
Nieuw speelgoed bij moros...snel in elkaar zetten en foto's posten:)
Meestal als ik iets nieuws in huis haal ben ik als een blij kind op kerstavond en kan ik echt geen 2 minuten wachten met uitpakken:)

https://eu.diablo3.com/en/profile/admrobo-1762/hero/79407822 - Xbox gamertag: control1983


 • KillaZ
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 21:56
lj_tree schreef op donderdag 07 juli 2011 @ 12:40:
Nieuw speelgoed bij moros...snel in elkaar zetten en foto's posten:)
Meestal als ik iets nieuws in huis haal ben ik als een blij kind op kerstavond en kan ik echt geen 2 minuten wachten met uitpakken:)
ha herkenbaar! :D
Daar snapt mijn vriendin echt helemaal niets van :+

K to the KillaZ


 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Nu online

SjoerdV nl

Be the change.

Zal hier binnenkort ook eens mijn bescheiden setje neerzetten :)

4 x Monitor Audio Bronze B's
1 x MA center
SVS 12-39 subwoofer

Bovenstaande aangestuurd door een Denon 2805
Beeld wordt verzorgd door een Samsung LE40A656 LCD-scherm ism een Mede8er MX500

 • Mektheb
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 00:59
lekker setje is het toch ook he :), mooi hoor ( heb het ook )

 • Lapras
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 30-05 15:04

Lapras

Ice beam

Samen met mijn vriendin heb ik een nieuwe versterker met speakers gekocht. Het doel was om Spotify te integreren in onze huiskamer, los van de computers. Sonos was dus een makkelijke optie (wel wat prijzig).

Uiteindelijk hebben we gekozen voor een Sonos Zoneplayer 120 met twee Paradigm Monitor 9 v6 speakers. Prima set vooralsnog, al zijn we er nog niet helemaal uit hoe het precies moet staan.

 • Juronymous
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 02-06 15:25
FeaR schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 23:33:
[...]


Ik wacht geduldig af... er komt (hopelijk) nog wel een keer een paar te koop te staan. Al is een 816W voor rear eigenlijk nergens voor nodig, de V is meer dan genoeg. Maar als ze toch te koop staan. Geloof dat er zelfs een keer een paar op Marktplaats weg ging voor nog geen 700 - 800 euro. Dan is het een no-brainer. Staat nu weer een paar te koop, wel in de verkeerde kleur.
Hobo Hifi heeft de 816W in de summer sale voor 649 p/stuk. Alleen in Apeldoorn en Arnhem geloof ik. En maar in 1 kleur (Mokka).

 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 01-06 17:58
Meh, waren mijn speakers maar in de bonus, dan zou ik zo nog een setje van die dingen als rears neerzetten :P

Anoniem: 154173

Juronymous schreef op donderdag 07 juli 2011 @ 15:24:
[...]


Hobo Hifi heeft de 816W in de summer sale voor 649 p/stuk. Alleen in Apeldoorn en Arnhem geloof ik. En maar in 1 kleur (Mokka).
Bij ons in Apeldoorn zijn ze reeds verkocht :)

Anoniem: 397269

ConZito schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 22:33:
Kleine repost omdat ik niet echt meer iets nieuws gekocht heb, denk ook de laatste pics voor de grote verhuizing ;)

Audio @ work:
(KRK RP5 G2, Little Dot DAC, Little Dot Amp, UE TripleFi 10vi)
[afbeelding]

Audio @ computer:
(KRK RP8 G2, KRK 10S, Cambridge Audio Azur 540Rv2, AKG K271)
[afbeelding]

Audio @ woonkamer:
(Def Tech SC7001, Def Tech CLR2002, Def Tech BP6, NAD T774, NAD C370, NAD C270, NAD C541, PS3, Pioneer LX5090, HTPC)
[afbeelding]

[afbeelding]
Snel verhuizen dan komen er mooie nieuwe foto's ;)
Leuke setup kerel :) waarom geen kopelefoon gebruiken op je werk ipv je in-ears aan te sluiten op de LDmkiii?

Hoe bevalt trouwens de LD DAC ism de mkiii? Ben nog zelf aan het twijfelen om ook een LD DAC aan te schaffen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • vosss
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 18-04 13:40
Vrijdag schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 10:24:
Ok hier had ik dus even kortsluiting in mn hoofd voordat ik die zin snapte.

Ik was echt zo van vrijdag schrijft op dinsdag iets terwijl het donderdag is wtf?!?!!? :P

Dat duurde even voordat ik in de gaten had dat vrijdag een nick was zegmaar :+
Ik snapte er helemaal niks van :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MorosMyrddin
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 20:53

MorosMyrddin

Zet die Ploat af !!

Wat zie je :
Samsung UE46C5100
Telenet HD Digicorder
Onkyo TX-SR309
Jamo A 102 HCS 6
een kleine gedeelte van men Coca Cola collectie (men vriendin en ik gingen elk 4 hokjes vullen, zij is niet verdere geraakt dan haar Twilight boeken 8)7

Wat zie je niet:
Netgear EVA9100
Server : Dell Power Edge SC1430
Dell XPS M1330, word soms gebruikt want de 9100 speelt niet altijd alles af.


de zit kant met achteraan op de kast de subwoofer


Wat komt er nog:
HTPC met de nodige ingebouwde opslagruimte, de server zal ik verkopen ook de EVA 9100 zal moeten vertrekken.
universele afstandbediening, er liggen er nu 5, soms echt een ramp om de juiste vast te nemen...
arm voor de tv, de voet zorgt nu dat de tv te groot is voor de (Ikea) kast.
indirecte verlichting rond te tv en kast.

Raspberry Pi - Dell M1330 - Dell XPS L502x - Surface Pro 4 i5 - Lumia 950xl - Microsoft Band


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 01-06 17:58
Anoniem: 397269 schreef op donderdag 07 juli 2011 @ 23:19:
[...]

Leuke setup kerel :) waarom geen kopelefoon gebruiken op je werk ipv je in-ears aan te sluiten op de LDmkiii?

Hoe bevalt trouwens de LD DAC ism de mkiii? Ben nog zelf aan het twijfelen om ook een LD DAC aan te schaffen.
Die in-ears zijn dan wel weer van het niveau dat ze die AKG die ik thuis heb er makelijk uitspelen. Heb weinig headphones gehoord in die prijsklasse die echt merkbaar beter spelen. Sowieso nog zat andere voordelen, minder warm en je kan een oortje in om toch nog iets te horen. Voor op het werk heeft het in ieder geval m'n voorkeur.

De DAC is min of meer onmisbaar als je het geheel aan een PC knoopt. Ik heb als enig vergelijk de DAC Magic van Cambridge en ze ontlopen elkaar niet echt. Ik denk dat als een DAC fatsoenlijk opgebouwd is dat het verschil voornamelijk tussen de oren zit. Daargelaten de echte budgetmodelletjes van 50 euro, dat klinkt inderdaad nergens naar.

[Voor 8% gewijzigd door ConZito op 08-07-2011 09:25]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • LuPo
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 31-05 16:38
@MorosMyrddin Mooi 4-delig canvas schilderij op de muur! Set-up ook dik in orde zo te zien. :)

Subwoofer op de kast lijkt me alleen niet zo handig.

4620 Wp PV ZZO 52° | Hyundai IONIQ5 73kWh Connect


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MorosMyrddin
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 20:53

MorosMyrddin

Zet die Ploat af !!

de subwoofer ging ik ook eerst achter de zetel plaatsen, maar om de onderburen niet de nodige last te bezorgen... en de subwoofer staat niet al te luid, de kast trilt ook niet mee waardoor ik daar geen last van heb.

Het 4-delig canvas heeft 6 weken op zich laten wachten tegen dat die geleverd werd maar hij hangt daar mooi We zijn nogal fan van de VS en dan vooral New York.

Raspberry Pi - Dell M1330 - Dell XPS L502x - Surface Pro 4 i5 - Lumia 950xl - Microsoft Band


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 191050

Lapras schreef op donderdag 07 juli 2011 @ 14:33:
Samen met mijn vriendin heb ik een nieuwe versterker met speakers gekocht. Het doel was om Spotify te integreren in onze huiskamer, los van de computers. Sonos was dus een makkelijke optie (wel wat prijzig).

Uiteindelijk hebben we gekozen voor een Sonos Zoneplayer 120 met twee Paradigm Monitor 9 v6 speakers. Prima set vooralsnog, al zijn we er nog niet helemaal uit hoe het precies moet staan.
Mag ik vragen waar je de Paradigm's hebt gehaald? Waren ze daar ook goed te beluisteren? Als ik de reviews lees en de Paradigm's zie overweeg ik deze ook voor de volgende upgrade, maar voor zover ik heb kunnen zien is er maar 1 dealer in Nederland.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • KillaZ
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 21:56
MorosMyrddin schreef op vrijdag 08 juli 2011 @ 09:37:
de subwoofer ging ik ook eerst achter de zetel plaatsen, maar om de onderburen niet de nodige last te bezorgen... en de subwoofer staat niet al te luid, de kast trilt ook niet mee waardoor ik daar geen last van heb.

Het 4-delig canvas heeft 6 weken op zich laten wachten tegen dat die geleverd werd maar hij hangt daar mooi We zijn nogal fan van de VS en dan vooral New York.
Je weet dat als jij je sub goed insteld je buren er geen last van hebben ? ;)

Kwestie van tegel --> geen spikes --> eventueel dempingsmat onder de tegel.


Mijn buren hebben totaal geen last van mijn BK sub, terwijl deze 5 cm van hun dunste muur af staat.

K to the KillaZ


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Benga
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 03-06 13:50
Mooie componenten! Ik ben zelf ook sterk aan het twijfelen deze amp te bestellen. (slechts 275€ tegenwoordig!!)
Welke speakers stuur je aan? Zou ze koppelen aan mijn b&w 684's. Heb hem gehoord met 685 en was mooi warm geluid O+

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mektheb
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 00:59
Samsung L37A552 Full hd 24P ( Judder probleem ) de deur uit en LG 47LX9500 Infinia Full LED de deur in !

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Póg mo Thóin
 • Registratie: December 2004
 • Niet online
Mektheb schreef op vrijdag 08 juli 2011 @ 10:50:
Samsung L37A552 Full hd 24P ( Judder probleem ) de deur uit en LG 47LX9500 Infinia Full LED de deur in !
Een verademing lijkt me dat! 37" is echt veel te klein. Hoezo de keus voor dit model?

Riamh mé ag dul a thabhairt duit suas, ní bheidh mé in iúl duit síos


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • EMDB
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 22-05 16:41
Mektheb schreef op vrijdag 08 juli 2011 @ 10:50:
Samsung L37A552 Full hd 24P ( Judder probleem ) de deur uit en LG 47LX9500 Infinia Full LED de deur in !
foto's or it did not happen!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Lapras
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 30-05 15:04

Lapras

Ice beam

Anoniem: 191050 schreef op vrijdag 08 juli 2011 @ 09:40:
[...]


Mag ik vragen waar je de Paradigm's hebt gehaald? Waren ze daar ook goed te beluisteren? Als ik de reviews lees en de Paradigm's zie overweeg ik deze ook voor de volgende upgrade, maar voor zover ik heb kunnen zien is er maar 1 dealer in Nederland.
Heb ze gekocht bij Hobo Hifi in Amsterdam. Daar hebben we in een luisterkamer gezeten waar die Paradigma's stonden. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik voor dat bezoek nog nooit van het merk had gehoord en volgens mij waren dit ook de enige in de 'goedkope' luisterkamer (tot 600E) van dat merk die er stonden.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Sir_Hendro
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 02-06 14:06
MorosMyrddin schreef op vrijdag 08 juli 2011 @ 09:08:
Wat zie je :
Samsung UE46C5100
Telenet HD Digicorder
Onkyo TX-SR309
Jamo A 102 HCS 6
een kleine gedeelte van men Coca Cola collectie (men vriendin en ik gingen elk 4 hokjes vullen, zij is niet verdere geraakt dan haar Twilight boeken 8)7

Wat zie je niet:
Netgear EVA9100
Server : Dell Power Edge SC1430
Dell XPS M1330, word soms gebruikt want de 9100 speelt niet altijd alles af.

[afbeelding]
de zit kant met achteraan op de kast de subwoofer
[afbeelding]

Wat komt er nog:
HTPC met de nodige ingebouwde opslagruimte, de server zal ik verkopen ook de EVA 9100 zal moeten vertrekken.
universele afstandbediening, er liggen er nu 5, soms echt een ramp om de juiste vast te nemen...
arm voor de tv, de voet zorgt nu dat de tv te groot is voor de (Ikea) kast.
indirecte verlichting rond te tv en kast.
Ik ben ook Coca Cola fan alleen heb ik niks van hun behalve een mooie flessenopener. Ik wil ook wel zo een mooi Cola kussentje en de cola truck en een mooi setje Coca Cola glazen :D

Hier in Essen was vorige kerst nog een Coca Cola kraampje vol met Coca Cola hebbe dingetjes O+ Me vriendin vind alleen de glazen mooi maar heeft verder niks met Coca Cola ;(

[Voor 6% gewijzigd door Sir_Hendro op 08-07-2011 15:23]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mektheb
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 00:59
Póg mo Thóin schreef op vrijdag 08 juli 2011 @ 11:05:
[...]

Een verademing lijkt me dat! 37" is echt veel te klein. Hoezo de keus voor dit model?
Nou heel simpel het design en alle features en het was de flagship voor 2010 van LG LED.
en hij was in de aanbieding met 2 brillen ( standaard geloof ik )
Verder komt de 37 uit mijn oude slaap kamer thuis en woon nu samen en die was het mooiste dus ging in de woonkamer, maar voldoet niet meer

@ EMDB dont you worry zodra die binnen is gaat hij op de shot !

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 23:14

Bommes

Capo del formaggio

Na wat gesjouw staan de magnats weer beneden.
Voornaamste reden:
"Vond het vroeger met die grote speakers toch beter klinken"
Aldus mijn vrouw toen we een tijdje terug en film zaten te kijken.. Brede grijns
Dusss..:

In het kastje zelf staat een probeersel van een restje hout en een auto speakert,
ik wilde enkel ff checken wat een center speaker zou toevoegen aan het geheel tijdens film of tv kijken.
Normaal zitten de covers op de magnats maar hier huizen enkel Harde Politie serie liefhebbers dus ik dacht laat ik ze maar eens zonder front op de foto zetten. :P
De eltaxjes zijn niet weg maar staan nu:

Niet aangesloten maar enkel even om de reactie van mijn vrouw te peilen.
Die was er al meteen toen ze thuis kwam..
"Nu staan er wel erg veel speakers ineens.. "... :'(

Wat er op de foto's staat:
Amp: Marantz SR 5400
Bron: Marantz CD 72 / LG dvd-hdd recorder
Fronts: Magnat Vector 55
Rears: Eltax monitor 3
Center: doe het zelf tijdelijk test object
Tv: LG 26 inch een of ander oud type
Alles aan elkaar verbonden met drop veters en gamma snoer

[Voor 12% gewijzigd door Bommes op 08-07-2011 16:33]

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Renegade666
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 21:00
Niet aangesloten maar enkel even om de reactie van mijn vrouw te peilen.
Die was er al meteen toen ze thuis kwam..
"Nu staan er wel erg veel speakers ineens.. "...

hehe, vrouwen.. :P

Panasonic 55FZ804 | Marantz sr7010 | Dune HD Pro 4K | Panasonic dp-ub424 | 2x Klipsch RF82 | 2x RP-140SA | 2x RB61 | 2xRB51 | RC52 Mk2 | SVS PB-1000 |


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 374197

Vandaag heb ik mij een humax ihdr-5050c aangeschaft en moet zeggen het beeld is zeker beter en mooier geworden.
Sorry voor de slechte foto.

[Voor 6% gewijzigd door Anoniem: 374197 op 08-07-2011 20:03]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DrSnuggles
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 03-11-2022

DrSnuggles

Terrapin Station

Vast een tof apparaatje, maar moet je nu niet altijd je kastje open hebben als je televisie wilt kijken?

Learn something new every day.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • daan08
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 18-04 16:04

daan08

PEBKAC

Dat valt toch gewoon op te lossen met een infrarood verlenger?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 23:14

Bommes

Capo del formaggio

Inderdaad...evengoed hoe ik ook lulde als brugman de eltaxjes blijven er niet staan.. :'(

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 374197

Klop ik heb het deurtje altijd open maar dat voor de versterker de onkyo tx-sr508 word redelijk warm daarom heb ik het deurtje open.
Ik vind het niet hinderlijk want de deur zit aan de raam kant en daar loop ik toch nooit.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • NvM
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 02-06 13:36
Benga schreef op vrijdag 08 juli 2011 @ 10:46:
[...]


Mooie componenten! Ik ben zelf ook sterk aan het twijfelen deze amp te bestellen. (slechts 275€ tegenwoordig!!)
Welke speakers stuur je aan? Zou ze koppelen aan mijn b&w 684's. Heb hem gehoord met 685 en was mooi warm geluid O+
Ik gebruik als frontspeaker de Kef C7.

Meer foto's:

Wat je ziet staat vermeldt in de foto's.

Wat je niet ziet:

- iMac (via HDMI aangesloten op de televisie, ik gebruik XBMC voor films en series)
- Kef C4 subwoofer
- Coca cola platenspeler (tof!)

Op termijn wordt de Yamaha RX-457 vervangen door een Marantz SR5005.

[Voor 4% gewijzigd door NvM op 15-07-2011 16:52]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 23:14

Bommes

Capo del formaggio

NvM schreef op vrijdag 08 juli 2011 @ 23:17:
[...]


Ik stuur ze aan met Kef C7's.
Denk dat je dit andersom bedoeld.. ;)

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


 • NvM
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 02-06 13:36
Bommes schreef op vrijdag 08 juli 2011 @ 23:20:
[...]

Denk dat je dit andersom bedoeld.. ;)
Oeps. Gewijzigd! :+

 • DrSnuggles
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 03-11-2022

DrSnuggles

Terrapin Station

Naast dat ik je opstelling er erg strak uit vind zien, zijn de foto's heel erg cool :).

Learn something new every day.


 • vosss
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 18-04 13:40
Bommes schreef op vrijdag 08 juli 2011 @ 20:44:
[...]

Inderdaad...evengoed hoe ik ook lulde als brugman de eltaxjes blijven er niet staan.. :'(
Verman jezelf! Vrouwen hebben er geen verstand van. Ik ook niet, maar tegenover de vrouw pretendeer ik van wel. Dus ik weet het beter. En de boxen blijven staan. Omdat ik dat zeg.

Jij bemoeit je toch ook niet met wat voor nieuwe stofzuiger of strijkbout ze wilt hebben? Daar heeft zij verstand van. Waarschijnlijk ook niet, maar dat pretendeert ze dan gewoon. En dan komt die superdeluxe strijkbout er gewoon en hou jij je kop en denk je bij jezelf strijken zul je godverdomme en blijf van mn speakers af!!!!

:+

 • Doppert
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 25-01-2022
vosss schreef op zaterdag 09 juli 2011 @ 02:03:
[...]


Verman jezelf! Vrouwen hebben er geen verstand van. Ik ook niet, maar tegenover de vrouw pretendeer ik van wel. Dus ik weet het beter. En de boxen blijven staan. Omdat ik dat zeg.

Jij bemoeit je toch ook niet met wat voor nieuwe stofzuiger of strijkbout ze wilt hebben? Daar heeft zij verstand van. Waarschijnlijk ook niet, maar dat pretendeert ze dan gewoon. En dan komt die superdeluxe strijkbout er gewoon en hou jij je kop en denk je bij jezelf strijken zul je godverdomme en blijf van mn speakers af!!!!

:+
Zo hoor ik het graag! Vrouwen doen de strijk en mannen luisteren muziek _/-\o_ _/-\o_

http://raptr.com/Doppert/about


 • MorosMyrddin
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 20:53

MorosMyrddin

Zet die Ploat af !!

eerst was mijn vriendin ook tegen al die boxen, alé melk-kartonnetjes voor sommigen :)
maar nu ze de geluidskwaliteit hoort ten opzichte van de ingebouwde tv speaker is ze toch veranderd van mening.

Raspberry Pi - Dell M1330 - Dell XPS L502x - Surface Pro 4 i5 - Lumia 950xl - Microsoft Band


 • LuPo
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 31-05 16:38
Anoniem: 374197 schreef op vrijdag 08 juli 2011 @ 20:02:
Vandaag heb ik mij een humax ihdr-5050c aangeschaft en moet zeggen het beeld is zeker beter en mooier geworden.
Misschien handig om te vermelden waar je vanaf komt? analoge TV of digitale TV? Dat maakt namelijk nog wel een verschil. De stap tussen analoge TV en digitale TV vind ik schrikbarend groot (qua kwaliteitsverschil).

4620 Wp PV ZZO 52° | Hyundai IONIQ5 73kWh Connect


 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 23:14

Bommes

Capo del formaggio

vosss schreef op zaterdag 09 juli 2011 @ 02:03:
[...]


Verman jezelf! Vrouwen hebben er geen verstand van. Ik ook niet, maar tegenover de vrouw pretendeer ik van wel. Dus ik weet het beter. En de boxen blijven staan. Omdat ik dat zeg.

Jij bemoeit je toch ook niet met wat voor nieuwe stofzuiger of strijkbout ze wilt hebben? Daar heeft zij verstand van. Waarschijnlijk ook niet, maar dat pretendeert ze dan gewoon. En dan komt die superdeluxe strijkbout er gewoon en hou jij je kop en denk je bij jezelf strijken zul je godverdomme en blijf van mn speakers af!!!!

:+
Nou ja nu is het wel zo dat ik me daar ook mee bemoei.. :P
moet het tenslotte ook betalen dus dan zoek ik het ook uit.

Wat betreft die speakertjes, het maakt mij niets uit, we kijken 2 films per jaar of zo, dat kan ik ook wel zonder rear speakers.
Set word verder alleen gebruikt om muziek te luisteren en dat gaat goed genoeg met enkel de 2 fronts.

Zit wel met een dilemma, de speakers die ik niet als front op stel worden ook niet gebruikt.
Boven op de pc kamer heb ik geen speakers opgesteld staan en heb daar ook geen behoefte aan (muziek op de pc of games gebruik ik altijd mijn koptelefoon en wil ook niet anders.)
Of te wel als ik nu de magnats laat staan dan worden de eltaxjes niet gebruikt, of anders om.. :? :|

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


Anoniem: 362006
Versterking:

Sony STR-DA1200ES voor HT, center, rear en sub
CR Developments "Kalypso" 4x EL84 push/pull voor stereo/HT-fronts

Digitale bronnen:

Sony BDP-S570 voor BluRay/DVD
Sony DVP-NS78HDMI voor DIVX-schijfjes
Cambridge-Audio 640C V2 voor CD
PC voor FLAC, MP3, DIVX, MPEG4, HD-video bestanden en streaming radio, digitaal via SoundBlaster Live! 24-bit external, Video via HDMi 1.4
Humax IR-Fox digitale tv/radio

Analoge bronnen:

Thorens TD160 met Denon DL-110 high output MC-element
Cambridge Audio 540P MM-phonotrap

Beeldweergave:
Sony KDL-40EX700 40" lcd-tv

geluidsweergave:

Monitor Audio BR5 als fronts
Monitor Audio BR1 als surround en rear
Monitor Audio BR-LCR als center
Mordaunt-Short avant MS309i 175w 25cm longthrow woofer active sub

Kabels:

Monster XP2 luidspreker kabel voor rears en center
van den Hull pure silver voor fronts
Cambridge Audio en HQ Professional interlinks

PC:

Core i7 965+ @4,2GHZ
Kingston HyperX 6gb (XMP1800)
2x Asus EAH HD6850
2x OCZ Vertex II 60GB
1x Samsung Greenpoint 7200RPM 1,5TB
Soundblaster Live! 24-bit External
Recom Windowcase (5fans)
Recom 750W PSU

[Voor 3% gewijzigd door Anoniem: 362006 op 09-07-2011 12:04]


 • vosss
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 18-04 13:40
Bommes schreef op zaterdag 09 juli 2011 @ 10:56:
[...]

Nou ja nu is het wel zo dat ik me daar ook mee bemoei.. :P
moet het tenslotte ook betalen dus dan zoek ik het ook uit.

Wat betreft die speakertjes, het maakt mij niets uit, we kijken 2 films per jaar of zo, dat kan ik ook wel zonder rear speakers.
Set word verder alleen gebruikt om muziek te luisteren en dat gaat goed genoeg met enkel de 2 fronts.

Zit wel met een dilemma, de speakers die ik niet als front op stel worden ook niet gebruikt.
Boven op de pc kamer heb ik geen speakers opgesteld staan en heb daar ook geen behoefte aan (muziek op de pc of games gebruik ik altijd mijn koptelefoon en wil ook niet anders.)
Of te wel als ik nu de magnats laat staan dan worden de eltaxjes niet gebruikt, of anders om.. :? :|
Dus eigenlijk heb je die Eltaxjes over, begrijp ik dat goed? :)

 • Renegade666
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 21:00
vosss schreef op zaterdag 09 juli 2011 @ 02:03:
[...]


Verman jezelf! Vrouwen hebben er geen verstand van. Ik ook niet, maar tegenover de vrouw pretendeer ik van wel. Dus ik weet het beter. En de boxen blijven staan. Omdat ik dat zeg.

Jij bemoeit je toch ook niet met wat voor nieuwe stofzuiger of strijkbout ze wilt hebben? Daar heeft zij verstand van. Waarschijnlijk ook niet, maar dat pretendeert ze dan gewoon. En dan komt die superdeluxe strijkbout er gewoon en hou jij je kop en denk je bij jezelf strijken zul je godverdomme en blijf van mn speakers af!!!!

:+
Amen _/-\o_

Panasonic 55FZ804 | Marantz sr7010 | Dune HD Pro 4K | Panasonic dp-ub424 | 2x Klipsch RF82 | 2x RP-140SA | 2x RB61 | 2xRB51 | RC52 Mk2 | SVS PB-1000 |


 • MeneerDJC
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 18-12-2020
MorosMyrddin schreef op vrijdag 08 juli 2011 @ 09:08:
Wat zie je :
Samsung UE46C5100
Telenet HD Digicorder
Onkyo TX-SR309
Jamo A 102 HCS 6
een kleine gedeelte van men Coca Cola collectie (men vriendin en ik gingen elk 4 hokjes vullen, zij is niet verdere geraakt dan haar Twilight boeken 8)7

Wat zie je niet:
Netgear EVA9100
Server : Dell Power Edge SC1430
Dell XPS M1330, word soms gebruikt want de 9100 speelt niet altijd alles af.
Hoi,

Waar heb je dat 4-luik van New York gekocht als ik vragen mag?

Groeten,
Dirk

Anoniem: 374197

LuPo.
Ik had al digitaal tv van ziggo alleen nog op een oude ontvanger via scart.
En ik heb nu de nieuwe via hdmi en hd zenders op mijn tv en daar zie ik zeker veel verschil in.

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 01:14
Persoonlijk vind ik de speaker wat aan de kleine kant voor zo'n grove standaard, maar ik vind het wel erg vet gedaan op deze manier. Weer eens wat anders dan die normale standaards :)

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


Anoniem: 362006

FeaR schreef op zaterdag 09 juli 2011 @ 13:53:
[...]


Persoonlijk vind ik de speaker wat aan de kleine kant voor zo'n grove standaard, maar ik vind het wel erg vet gedaan op deze manier. Weer eens wat anders dan die normale standaards :)
Thx! Vond inderdaad de reguliere standaards te duur en niet mooi :-). Aangezien ze aan beide zijden naast de bank staan oogt het niet zo massaal.

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 01:14
Anoniem: 362006 schreef op zaterdag 09 juli 2011 @ 15:00:
[...]Thx! Vond inderdaad de reguliere standaards te duur en niet mooi :-). Aangezien ze aan beide zijden naast de bank staan oogt het niet zo massaal.
Stands van het merk en de serie zelf kunnen echt achterlijk duur zijn inderdaad. Soms kom je met de combinatie boekenplankluidspreker plus de originele stand bijna gelijk of hoger uit dan de vloerstaander uit die zelfde serie. Dan kan je wel aan gaan kloten met stands welke "universeel" zijn, maar zoek dan maar eens iets wat matched.

Maar die oplossing van jou is dus echt apart: het is op zich redelijk grof, massief en zwaar (zowel qua looks als gewicht waarschijnlijk). Maar door het gaas en doordat de stenen niet helemaal aansluiten is het weer open. Ik zou niet weten waar ik het toe zou moeten passen, maar zoiets wil ik ook wel hebben staan. Desnoods als nachtkastje. Nogmaals kuddo's :)

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


Anoniem: 362006

FeaR schreef op zaterdag 09 juli 2011 @ 15:10:
[...]


Stands van het merk en de serie zelf kunnen echt achterlijk duur zijn inderdaad. Soms kom je met de combinatie boekenplankluidspreker plus de originele stand bijna gelijk of hoger uit dan de vloerstaander uit die zelfde serie. Dan kan je wel aan gaan kloten met stands welke "universeel" zijn, maar zoek dan maar eens iets wat matched.

Maar die oplossing van jou is dus echt apart: het is op zich redelijk grof, massief en zwaar (zowel qua looks als gewicht waarschijnlijk). Maar door het gaas en doordat de stenen niet helemaal aansluiten is het weer open. Ik zou niet weten waar ik het toe zou moeten passen, maar zoiets wil ik ook wel hebben staan. Desnoods als nachtkastje. Nogmaals kuddo's :)
Was voor iets heel anders in de Gamma en plots had ik een eureka-moment. De rekjes wegen 35kg per stuk (het zijn er dus twee per zuil) en de natuurstenen plaat ook nog eens 15kg. 85kg excl. luidspreker op je nachtkastje wordt wat te veel van het goede :P

Wellicht een gat in de markt en crea-bea zuilenhandeltje? :+

Het grijs/witte van de stenen past perfect bij de rest van het interieur. Mijn vriendin houdt van de natuur en ik meer van strak. Icm de walnoot luidsprekers de ideale mix.

Ik hoef mij in ieder geval geen zorgen te maken over zeurende wederhelften, zoals ik hier meerdere keren in het topic voorbij heb zien komen O-)

 • RuudBurger
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 31-05 23:43
Mijn setje deze week geupdate, dan maar nieuwe foto's.Meer foto's: http://www.flickr.com/pho...72157627028238933/detail/

Wat u ziet:
2 x KEF Q300 voor
2 x KEF Q100 achter
1 x KEF Q200c center
Yamaha RX-V667
LG 47LH5000 47"

Wat u niet ziet:
Zotac ZBOX HD-ID11, welke het geheel aanstuurt via XBMC
Linux server, aan andere kant van de kamer, in een hoekje.

 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 23:14

Bommes

Capo del formaggio

vosss schreef op zaterdag 09 juli 2011 @ 11:25:
[...]


Dus eigenlijk heb je die Eltaxjes over, begrijp ik dat goed? :)
Nou ja over, ik ben er dus nog niet uit of ik ze beneden wil laten staan, vind ze erg goed klinken voor muziek weer gave, voor film/tv missen ze the kick in the ass die de magnats wel hebben.
Maar ik vind ze wel mooier staan in onze kamer dan de vloerstaanders.

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


 • RexP
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 01-06 22:09
NvM schreef op vrijdag 08 juli 2011 @ 23:17:
[...]
Ik gebruik als frontspeaker de Kef C7.
[...]
Op termijn wordt de Yamaha RX-457 vervangen door een Marantz SR5005.
Ik zie dat je ook de Marantz PM6003 versterker hebt, naast je Yamaha receiver. Heb je de receiver aangesloten op de Marantz of heb je stereo en surround apart?

 • FigurantXL
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 00:55
vosss schreef op zaterdag 09 juli 2011 @ 02:03:
[...]


Verman jezelf! Vrouwen hebben er geen verstand van. Ik ook niet, maar tegenover de vrouw pretendeer ik van wel. Dus ik weet het beter. En de boxen blijven staan. Omdat ik dat zeg.

Jij bemoeit je toch ook niet met wat voor nieuwe stofzuiger of strijkbout ze wilt hebben? Daar heeft zij verstand van. Waarschijnlijk ook niet, maar dat pretendeert ze dan gewoon. En dan komt die superdeluxe strijkbout er gewoon en hou jij je kop en denk je bij jezelf strijken zul je godverdomme en blijf van mn speakers af!!!!

:+
Het zou me niet verbazen als je nog steeds zelf je kleren strijkt, de was doet en nog steeds opzoek naar een vrouw bent ;)

 • MorosMyrddin
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 20:53

MorosMyrddin

Zet die Ploat af !!

MeneerDJC schreef op zaterdag 09 juli 2011 @ 12:18:
[...]


Hoi,

Waar heb je dat 4-luik van New York gekocht als ik vragen mag?

Groeten,
Dirk
voor de liefhebbers :p

http://www.maisonsdumonde...ken-nyc-sunset-116148.htm

daar hebben ze namelijk zeer mooie doeken voor een redelijke prijs

Raspberry Pi - Dell M1330 - Dell XPS L502x - Surface Pro 4 i5 - Lumia 950xl - Microsoft Band


 • rhos
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 03-06 12:32
MorosMyrddin schreef op zaterdag 09 juli 2011 @ 18:34:
[...]

voor de liefhebbers :p

http://www.maisonsdumonde...ken-nyc-sunset-116148.htm

daar hebben ze namelijk zeer mooie doeken voor een redelijke prijs
hang dan echte kunst aan je muur. maar mooie setjes hier. ik ga eens opzoek naar een nieuwe versterker en zal dan de boel ook w eer eens updaten. en uploaden.

our greatest fear is not that we are inadequate but that we are powerful beyond measure


Anoniem: 374197

RuudBurger
Wow wat zijn die nieuwe serie van kef mooi.
En hoe klink het nu wil zelf mischien over een tijdje ook kef serie halen en de center hoe klink die kwa stemmen.
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Let op!

 • Dit is geen "wat-moet-ik-kopen"-topic: start zo'n discussie dan ook niet hier.
  Zie ook de Topic Start bij "Wat hebben we liever niet" voor de reden.

 • Let ook op de grootte van de foto's wanneer je deze post: de banner rond te grote foto's met betrekking tot het thumbnails maken staat er niet voor niets! Te grote foto's worden getrashed.

 • Dingen als "ik ben nog maar xx jaar' of "het is maar een studentensetje" mag je ook achterwege laten. Dit voegt niets toe.

 • Het is niet nodig om een hele post te quoten als je zelf maar één of twee regels te posten hebt. Knip in dat geval de essentie uit de quote en post die.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee