Toon posts:

Post hier foto's en specs van je home cinema! Deel 38 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 371.333 views

 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 01-06 17:58
Mede-auteur:
 • Barry
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 23-06-2022

Barry

Post hier pic's en specs van je home-cinema! Deel 38

Je zou kunnen zeggen dat het ooit allemaal eens begonnen naar aanleiding van een topic van tbusquet (link), waar veel plaatjes van zijn subwoofer project en HT ruimte werden gepost. Ook bij anderen ontstond de drang om plaatjes van de eigen HT te posten. Helemaal nadat een vervolgtopic (link) werd gestart. Zo ontstond het idee van het eerste "Post-hier-je-foto's topic".

Wat willen we graag
Er gelden wat richtlijnen voor dit topic. Hieronder wat we graag zien:
 • Natuurlijk foto's van je home cinema set, dat is echter geen vereiste. Als je graag je stereo set met ons wilt delen is dat natuurlijk ook prima. Liefst zelfgemaakte foto's. Als je niet over een digicam beschikt of er aan kunt komen mag je ook gerust je specs posten, maar probeer er dan wat plaatjes bij te zoeken (van de fabrikant) om het nog interessant te houden ;)
 • Als je toch al foto's aan het maken bent, doe dat dan niet alleen van je apparatuur en scherm of TV, maar pak ook wat mee van de ruimte, de zitlocatie, speakerplaatsing, etc. Die Marantzen hebben we nou wel gezien, een beetje variatie mag best :P
 • Foto's die misschien onnuttig lijken zijn ook prima. Denk aan de achterkant van een receiver, de aansluitterminals van een speaker, de golfbalstructuur van een basreflexpijp, de inputs van een projector, etc. Voor de HT-freaks is dat namelijk erg interessant.
 • Uiteraard worden een beetje degelijke kwaliteit foto's meer gewaardeerd dan die van je 5 jaar oude 120x90 webcam. Grote foto's is ook prima, maar deze moet je absoluut resizen en de kleinere versie voor het forum gebruiken. Zie onderaan deze post voor meer info.
Wat willen we liever niet
Er zijn ook wat dingen die we liever niet zien in dit topic gezien het daar niet voor bedoeld is of sowieso niet op dit forum past. Let hier even op.
 • Ga niet om de 100 posts weer nieuwe foto's van je eigen set neerzetten. Als je je eigen set te vaak showt hebben we het op den duur wel gezien. Of je moet iets ingrijpends hebben veranderd wat het waard is om direct te vermelden, of je moet nieuwe foto's hebben van iets dat je voorgaande keer niet hebt laten zien. Het topic gaat snel, niet iedereen zal stukken terugbladeren, dus je hoeft die post dan niet te editten maar je kunt dan gewoon een nieuwe plaatsen, zolang het maar niet steeds hetzelfde is.
 • Dit is geen "wat-moet-ik-kopen"-thread; start zo'n discussie dan ook niet hier. Dat is sowieso al niet echt gewenst binnen AVH (de volgorde is: eerst zelf op onderzoek uitgaan, winkels bezoeken, speakers luisteren, en dan terugkomen voor je ervaringen en een discussie, want dan weet je namelijk waar je over praat :) ), maar dit topic is er dus ook niet voor. Het is makkelijker voor jezelf en zeker voor anderen om dit gescheiden te houden.
  Dat geldt eigenlijk ook voor alle andere vragen behalve degene die gerelateerd zijn aan een HT set. Vragen waarvoor je geen topic "mag" openen stel je hier ook niet. Dat is niet om vervelend te doen, maar zonder die regel wordt het nogal een onoverzichtelijke boel.
 • Liever ook geen Bose-discussies en zeker geen kabeldiscussies. Met name die laatste lopen vaak uit tot flames en andere ongein. Een conclusie wordt niet getrokken. Laat op dit gebied anderen ook in hun waarde. Als jij niks moet hebben van duurdere kabels is dat prima, maar ga geen discussie aan met iemand die daar wel graag geld aan besteedt. En andersom gaat hetzelfde op.
 • Iedereen heeft een set van een andere klasse. De ene heeft een Cine 9 hangen en een über geluidje, de ander nauwelijks een 14" TV met Trust speakers. Ga elkaar niet uitlachen. Dat je thuis op de grond loopt de krijsen van het lachen is best, maar het komt niet zo leuk over als je dit op het forum laat weten.
 • Het gaat dus om je Home Cinema. Nu is de definitie hiervan wellicht wat lastig vast te stellen, het gaat om de plek waar jij je films kijkt. Echter kan dit ook gewoon achter je PC monitor zijn met een surround speakersetje. Nu valt dit gevoelsmatig niet echt onder "Home Cinema" en er zijn ook weinig mensen die het interessant vinden. Je moet het maar zo zien, als je set enkel uit PC onderdelen bestaat, post het dan maar liever niet. Het is ook weer niet verboden ofzo, als het er gewoon erg goed uitziet hebben we er weinig moeite mee. Het is een beetje een gevoelskwestie. Maar als straks de helft enkel uit PC setjes bestaat zal dit kennelijk moeten worden verscherpt :P.
Wat hebben we al gehad
Een berg links naar voorgaande topics:

Post hier foto's en specs van je home-cinema!
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 2
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 3
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 4
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 5
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 6
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 7
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 8
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 9
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 10
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 11
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 12
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 13
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 14
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 15
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 16
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 17
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 18
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 19
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 20
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 21
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 22
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 23
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 24
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 25
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 26
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 27
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 28
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 29
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 30
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 31
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 32
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 33
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 34
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 35
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 36
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 37

Foto's uploaden, posten, resizen, etc
Voor de mensen met wat minder forum ervaring ;) bij deze een overzichtje van de mogelijkheden bij het posten van foto's.

De benodigde webspace
Je hebt webspace nodig waar je je plaatje op kunt parkeren om vervolgens dit plaatje op het forum te laten zien. Je kunt dus niet een attachment bij je bericht voegen (iets dat op sommige andere fora wel werkt). Je moet voor je eigen ruimte zorgen.

Hiervoor kun je de ruimte gebruiken die veelal beschikbaar wordt gesteld door je internet provider. Deze is te benaderen via FTP. Meer info en instructies zijn de vinden bij je provider. (bijv. Planet, @Home, xs4all)

Een andere optie is een 'picserver' gebruiken, bijvoorbeeld http://picserver.student.utwente.nl/ of http://www.tinypic.com

ImageShack gebruikt sinds een tijdje popups, in een mate van aggressiviteit die bijna niet te blokkeren is. Hosten op een niet-IS-site verdient dus de voorkeur. Ook op GoT zullen je foto's dus niet direct zichbaar zijn maar verstopt achter een link.

De benodigde 'tags'
De nieuwe lay-out van GoT laat het toe ongeresizede plaatjes te posten, maar denk eraan, niet iedereen heeft deze functie aanstaan/gebruikt de nieuwe lay-out, dus resize altijd je plaatjes :>

Om een plaatje te tonen in je post kun je de volgende tags gebruiken:

[img]http://www.domein.nl/plaatje.jpg[/img]
Waarbij je dus de url van je plaatje tussen de img tags zet. Dit gebruik je voor normale plaatjes, met een normale bestandsgrootte en normale afmetingen (zo rond de 640x480).

[img=512,,1]http://www.domein.nl/plaatje.jpg[/img]
Dit gebruik je voor plaatjes die een slagje groter zijn, bijv. 1024x768, maar nog steeds een normale bestandsgrootte (ca 100KB per stuk ofzo). Door de opgegeven waarde '512' wordt het plaatje verkleind afgebeeld, maar een linkje naar het origineel welke opent in een nieuw venster.

Voor hele grote plaatjes met een ruime bestandsgrootte moet je zogeheten thumbnails gebruiken. Ofwel: een kleine versie van het plaatje welke je tevens gebruikt als link naar de grote versie. Je kunt hier niet van de resize functie van het forum gebruik maken omdat mensen alsnog het hele bestand moeten downloaden, het wordt enkel verkleind weergegeven. Voor mensen met een tragere verbinding is het niet fijn om eerst 2MB te downloaden voor 3 plaatjes (bovenop de rest van het topic). (gebeurt het toch dan wordt je post ge-edit en worden er links van gemaakt).
Deze code dien je dan te gebruiken:

[url=http://www.domeinm.nl/plaatje.jpg]
[img]http://www.domein.nl/thumbnail.jpg[/img][/url]
Let dus op het verschil tussen plaatje.jpg (de grote versie) en thumbnail.jpg (de kleine versie).

Bij de preview van je bericht kun je op het knopje Check images klikken. Dit zorgt ervoor dat de afmetingen van de images automatisch bij de img tags gezet worden. Dit komt het linken naar een bepaalde post in dit topic ten goede.

En verder
En verder veel plezier :), bij problemen kun je een TopicReport (TR) sturen middels het handje bovenaan. Happy posting en pats er lekker op los :P

Owja, je kunt ook nog verder kletsen op irc.tweakers.net in kanaal #audio
Directe link • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 01-06 17:58
Net een hele nette oplossing aangeboden gekregen van AND Benelux en Correct Rotterdam. Mijn huidige NAD T754 receiver heeft wat kuren en problemen. Teveel ruis en brom dan je mag verwachten van een NAD. Na een reparatiepoging helaas nogsteeds problemen. Vervolgens hebben ze een nieuwe receiver aangeboden ter vervanging van de NAD T754.

Ik ben nu dus een T747 rijker, zodra deze binnen is uiteraard foto's :)

Anoniem: 294506

Yeah eerste post :)

Heb inmiddels m'n xbox verkocht en heb nu dus een ps3 staan.

Hier wat foto's van hoe het er nu bij staat.

Wat je ziet? Even de belangrijkste dingen dan..

- 42 inch plasma van Samsung
- Canton chrono 507 dc speakers
- Arcam A90 stereo versterker
- Ps3 Slim 250gb
- V-dac voor de ps3 naar de versterker
- Archos 605 wifi voor het nodige muziek

Ben nog opzoek naar een canton sub en arcam tuner/cd speler.

:)

[Voor 76% gewijzigd door Anoniem: 294506 op 11-01-2010 14:30]


 • ramonkampinga
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 18-03 12:14
Na lang het forum te hebben gevolgd eindelijk verhuist en een set-up ingericht die de moeite waard is om hier te tonen!

De specs:

>> HTPC (http://tweakers.net/gallery/66506/sys):

TV kaart:
- Terratec Cinergy S2 PCI HD (DVB-S, DVB-S2, PCI)
Behuizing:
- Origen AE X15E (ATX, 0W, Zilver, Closed, LCD, IR)
Geheugen intern:
- 4GB (2x 2GB) DDR2 PC2-8500 (DDR2-1066), 5 (Kingston HyperX KHX8500D2K2/4G)
Harde schijven intern:
- Samsung EcoGreen F2 EG HD154UI, 1.5TB SATA-300, 32MB, 5400rpm
- Seagate Barracuda 7200.11 ST31000333AS, 1TB SATA-300, 32MB, 32MB, 7200rpm
Moederbord:
- Gigabyte GA-EP45-DS3P, Intel P45 (775, PCI, 3x PCI-e 1x, 2x PCI-e 2.0 16x, PCI-e 4x, ATX, 2x Firewire 400, 8x USB 2.0, 2x LAN 1Gbps, 2x PS/2, PATA-133, 6x SATA-300, JBOD, RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10)
Optische drive:
- Asus 16x48x, DVD-E616A (Retail, Zwart)
Overclocking & cooling:
- Scythe Ninja Mini Rev. B (478, 754, 775, 939, 940, 1156, 1366, AM2, AM2+, AM3)
- 2x Noctua NF-R8 (80mm, 17dB, 3/4p, Wit/Rood)
Processor:
- Intel Core 2 Duo E8400 (775, Dual, 3GHz, 6MB, 4x333MHz)
Videokaart:
- Gigabyte GV-N98TSL-1GI, GeForce 9800 GT 1000MB (, Passieve koeling, PCI-e 2.0 16x)
Voeding:
- Nexus RX-6300
Software:
- OS: Windows Vista x64
- Media playback: Mediaportal

>>TV: LG 42SL8000

>>GAME: Sony PlayStation 3 60Gb + WiFi + Card Reader

>>RECEIVER: Onkyo TX-SR507 Zwart

>>CD: Technics

>>Boxen: Jamo A 405 HCS 5

>>LED verlichting: Vogels 700 kleuren.

>> TV Meubel: Zelf ontworpen en daarna laten bouwen (Sketch up bestand)
- Er zit een master/slave schakel doos in waardoor alles echt uitgaat als ik de receiver uit doe. Echter blijft er nog net genoeg stroom door lopen om de receiver in stand-by te houden zodat de AB blijft werken.

>> Afstandsbedieningen:
- Onkyo Universal remote (Receiver, CD, TV, HTPC)
- Logitech Dinovo Mini (HTPC)
- Vogels LED verlichting AB
- Iphone (Mediaportal en Itunes)
- PS3 Controller(s)
De foto’s (klikbaar):Hoor graag wat jullie er van vinden! :D

 • Anoniem: 150297
 • Registratie: Juli 2005
 • Niet online
Nou echt heel mooi allemaal!

 • LuPo
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 31-05 16:38
Ziet er goed en netjes uit schurkie! Alle kabels mooi weggewerkt en het tv-meubel kan me ook wel bekoren. :)

4620 Wp PV ZZO 52° | Hyundai IONIQ5 73kWh Connect


 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 01-06 17:58
Die Origen AE behuizing blijft wel heel erg gaaf en netjes. Persoonlijk vind ik hem net even te duur, maar je krijgt wel een serieus af product.

Verder vind ik je kamer wat leegjes, maar ieder z'n ding. Kast is erg netjes, kabeltje ook netjes weggewerkt, niets om je voor te schamen in ieder geval :)

 • Yellowneck
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online

Yellowneck

Dure hobby....:\

Afgezien van het afschuwelijke kleed O-) , erg strak :).

Fotogear: Canon EOS RP | Canon 400D + BG-E3 | RF 24-105mm F4.0L | 50mm F1.8 | 17-40mm F4.0L | 70-200mm F4.0L | 100mm F2.8L Macro | 430EX II


 • ramonkampinga
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 18-03 12:14
ConZito schreef op maandag 11 januari 2010 @ 13:54:
Die Origen AE behuizing blijft wel heel erg gaaf en netjes. Persoonlijk vind ik hem net even te duur, maar je krijgt wel een serieus af product.

Verder vind ik je kamer wat leegjes, maar ieder z'n ding. Kast is erg netjes, kabeltje ook netjes weggewerkt, niets om je voor te schamen in ieder geval :)
Kast heb ik 2de hands voor 180 euro gekocht :) dus dat is nog te overzien!

En ach we wonen hier pas net 1 maandje, dus moet nog wat ruimte blijven om uit te breiden :)
Yellowneck schreef op maandag 11 januari 2010 @ 13:57:
Afgezien van het afschuwelijke kleed O-) , erg strak :).
Tja ieder zo zijn eigen smaak :D

Anoniem: 116571

Gisteren mijn nieuwe aanschaf opgehaald


Nu nog even doorsparen voor de boxen, en dan zijn we er.
Mijn verhaal:

Ik had een 7.1 versterker van H/K met een tweetal Kef iQ5 erop. Echter besefte ik me na een tijdje dat heel dat 5.1/7.1 niks ging worden, omdat het A: Duur is om een goede setup neer te zetten (te duur voor mij), en B: Ik 99% van de tijd muziek luister, en maar af en toe een film, en C: Bij die films een goede stereo setup ook prima is ;)

Dus, de Kefs verkocht,deze vond ik na een half jaar toch al niet helemaal prettige vanwege de iets nadrukkelijke bas (zelfs met de poorten dicht), en afgelopen weekend de HK AVR4550 ook de deur uit (deze miste ook wel wat in het laag, waarschijnlijk door vermogen, maar dit sloot weer goed aan bij de Kefs).

Ik heb dus besloten een Rotel te kopen omdat ik weet dat deze (voor mijn oren) heel fijn samenspelen met B&Ws wat mijn favoriete merk is kwa luister gemak. Ik wil echter zelfbouwen, en ik ben nu dus aan het sparen voor de Vifa Column-1 van Speakerland in Oss. Veel mensen kopen eerst de boxen, dan pas de versterker, maar (In My Opinion) is er meer keus uit speakers (en is daar makkelijker in te varieren) dan in versterkers, dus zoek ik gewoon boxen die heerlijk klinken, en ook heerlijk klinken op deze versterker. Hij heeft genoeg vermogen tot zijn beschikken, met zijn dual mono setup en flinke voeding.

Het fijne aan zelfbouwen is natuurlijk dat je het filter nog een keer kan aanpassen, en je je versterker mee kunt nemen naar zo'n zaak om een even goed te luisteren, en kijken wat er mogelijk is, zonder je gelijk 3 prijsklasses hoger te bevinden :o :9

Plaatje van de beoogde Vifa's:


Dus, nog even een paar weekjes geduld, en nu eerst nog even op zoek naar een goede regelbare DAC, of een voorversterker...

 • M3rcury
 • Registratie: Augustus 2004
 • Niet online

M3rcury

Quick

Anoniem: 294506 schreef op maandag 11 januari 2010 @ 13:15:

- V-dac voor de ps3 naar de versterker


:)
Wat doet dat V-Dac ding precies?

[Voor 65% gewijzigd door M3rcury op 11-01-2010 14:53]

No signature required.


 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Nu online

FeaR

ModeratoR Consumentenelektronica

In GoT we trust

M3rcury schreef op maandag 11 januari 2010 @ 14:53:
[...]Wat doet dat V-Dac ding precies?
Wat elke DAC doet: digitaal signaal naar analoog omzetten (Digital to Analogue Converter).

Dus digitale audio wat binnen komt via de optische toslink, digitale coax of USB omzetten naar twee maal RCA (en dus analoog). Links is dus output en rechts input. Alleen lijkt het alsof er links maar één kabel zit, maar dat komt doordat de stekker onder elkaar zitten en niet naast elkaar.

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • Touchdomex
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 22:01

Touchdomex

Meisje!

ConZito schreef op maandag 11 januari 2010 @ 13:13:
Net een hele nette oplossing aangeboden gekregen van AND Benelux en Correct Rotterdam. Mijn huidige NAD T754 receiver heeft wat kuren en problemen. Teveel ruis en brom dan je mag verwachten van een NAD. Na een reparatiepoging helaas nogsteeds problemen. Vervolgens hebben ze een nieuwe receiver aangeboden ter vervanging van de NAD T754.

Ik ben nu dus een T747 rijker, zodra deze binnen is uiteraard foto's :)
Daar zit toch juist wel HDMI op of niet? :D

Wel een erg nette oplossing!

_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' Bombus Flavifrons adoratie _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '\@_ || Let's Play: Paradox-billiards-vostroyan-roulette-fourth dimensional-hypercube-chess-strip-poker


 • M a r c o
 • Registratie: April 2006
 • Niet online

M a r c o

are you looking at me?

FeaR1986 schreef op maandag 11 januari 2010 @ 14:57:
[...]
Wat elke DAC doet: digitaal signaal naar analoog omzetten (Digital to Analogue Converter).

Dus digitale audio wat binnen komt via de optische toslink, digitale coax of USB omzetten naar twee maal RCA (en dus analoog). Links is dus output en rechts input. Alleen lijkt het alsof er links maar één kabel zit, maar dat komt doordat de stekker onder elkaar zitten en niet naast elkaar.
@NWitkamp,
Waarom dan niet gewoon de RCA pluggen van de AV kabel van de PS3 gebruiken?

 • Balboa
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 20:47
Workaholic schreef op zondag 10 januari 2010 @ 12:49:
[...]
Jup.. dat is de advertentie :) 3k + gratis van de hul bekabeling twv 180 euro.

Gekocht bij hobo hifi in Enschede voor 4000 euro. Bon + garantie dus gewoon aaanwezig.
[...]
@Workaholic Wat een afschrijving in zo'n korte periode! Zijn de speakers die je wil hebben niet ergens 2e hands te krijgen? Voor dat geld zou "ik" nog even verder kijken, ook verder dan Hobo. Ze hebben leuke dingen daar, maar zooooo standaard / mainstream.

Maar ach, als je het geld er voor over hebt.....wie ben ik dan ;)

Handtekening


 • HenkS
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 18-05-2022

HenkS

Da_king alias HenkS

Schurkie> Ziet er erg mooi uit.

vraag zit die kabelgoot onder je tv echt op de muur of ook een deel in de muur. Ik vind hem namelijk erg plat en daarom voor mezelf eventueel ook wel een oplossing ipv frasen in de muur + stucken etc..

Wat is dat dus voor kabelgoot?

 • ramonkampinga
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 18-03 12:14
HenkS schreef op maandag 11 januari 2010 @ 15:34:
Schurkie> Ziet er erg mooi uit.

vraag zit die kabelgoot onder je tv echt op de muur of ook een deel in de muur. Ik vind hem namelijk erg plat en daarom voor mezelf eventueel ook wel een oplossing ipv frasen in de muur + stucken etc..

Wat is dat dus voor kabelgoot?
Deze goot zit gewoon op de muur vast (zonder infrezen).
Heb hem gehaald bij de lokale tv boer dus is helaas geen merk..maar Vogels heeft een zelfde oplossing (wel iets duurder) http://www.vogels.com/web...0-HIDE-A-WIRE-SILVERC.htm

 • grass460
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 22:23

grass460

[DPC] Division_Brabant

@ schurkie!
Mooie setup en prachtig meubel.
IK heb zelf ook een meubel ontworpen en ben deze nu aan het bouwen. wou hem eigenlijk zwevend ophangen, zoals jij nu hebt. Hou heb jij dat gerealiseerd, de montage van jouw meubel?

en dat ventilatie rooster bovenop is neem ik aan voor de htpc?

 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 01-06 17:58
Touchdomex schreef op maandag 11 januari 2010 @ 15:02:
[...]


Daar zit toch juist wel HDMI op of niet? :D

Wel een erg nette oplossing!
Zeker erg nette oplossing ben ik dan ook heel gelukkig mee. Spreekt ook voor ze dat er nog weldegelijk importeurs en winkels zijn die service leveren. Dat is wat mij betreft ook echt de grote meerwaarde van in een winkel iets kopen en dan ook gewoon de wat duurdere merken.

Op de NAD T747 zit dus inderdaad HDMI, mooi meegenomen natuurlijk. Hij levert op papier iets minder vermogen en heeft wat minder optische SPDIF inputs, maar vanwege de HDMI zijn die ook niet meer nodig dan. Hele mooie aanwinst zo, ben ik weer HD-audio ready ;)

Ohw en die Rotel, wat blijft dat spul toch mooi :9~

 • ramonkampinga
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 18-03 12:14
grass460 schreef op maandag 11 januari 2010 @ 15:44:
@ schurkie!
Mooie setup en prachtig meubel.
IK heb zelf ook een meubel ontworpen en ben deze nu aan het bouwen. wou hem eigenlijk zwevend ophangen, zoals jij nu hebt. Hou heb jij dat gerealiseerd, de montage van jouw meubel?

en dat ventilatie rooster bovenop is neem ik aan voor de htpc?
Ja het ventilatie rooster is voor de HTPC die al zijn warmte naar achter blaast en dus ook kwijt moet :)

Het meubel weegt zo'n 80 Kg + apparatuur zo'n 110 Kg dus was nog aardig klusje :D

Ik heb een (goede kwaliteitsoort hout) lat diagonaal doorgezaagd en daarvan 1 deel aan de muur gehangen (10 schroeven a 14 cm lengte 8)7 ) en 1 deel onder het tv meubel laten monteren.

Heb nog paar foto's gemaakt van het ophangen (klikbaar):
 • Deniax
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 28-03 14:42
Mystika
eindelijk ook mijn update eens posten.

Sinds gisteren de beamer aan de praat gekregen en het scherm opgehangen:

We zien in de 'bioscoop hoek':
-Epson TW3500 (full hd)
-100inch remote screen (gain 1.8)
-2x JBL E80
-Center, sub, rears van HK
-Logitech Dinovo Edge
-Harmony Remote
Leuke huiskamer! Fijne aan een HT huiskamer is dat je niet ongezellig elke keer naar de HT zolder of kelder hoeft :)

Alleen paar puntjes van kritiek:

1) Kijk of je je scherm wat lager kan hangen, die hangt echt te hoog
2) Ruim dat tafeltje onder het scherm op :P Niet alleen staat het netter, maar nog belangrijker, die spullen reflecteren op je scherm waardoor je contrast achteruit gaat
3) Ga voor minimaal 5.1 in een HT :)

 • HenkS
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 18-05-2022

HenkS

Da_king alias HenkS

schurkie! schreef op maandag 11 januari 2010 @ 15:41:
[...]


Deze goot zit gewoon op de muur vast (zonder infrezen).
Heb hem gehaald bij de lokale tv boer dus is helaas geen merk..maar Vogels heeft een zelfde oplossing (wel iets duurder) http://www.vogels.com/web...0-HIDE-A-WIRE-SILVERC.htm
bij zoiets vraag ik me af of je voor het merk betaald of wat je daadwerkelijk koopt :)
je moet het knippen, met tape op de muur plakken en het kost 35,- waarbij de meeste ook nog s 10,- afleverkosten rekenen als ik op kieskeurig.nl kijk :)

wel handig zoals het eruit ziet, maar ik vraag me af of het ook echt zo strak uitziet in het echt als op de foto's... en niet meer als een gevouwen papiertje op de muur geplakt..

 • ramonkampinga
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 18-03 12:14
HenkS schreef op maandag 11 januari 2010 @ 16:06:
[...]


bij zoiets vraag ik me af of je voor het merk betaald of wat je daadwerkelijk koopt :)
je moet het knippen, met tape op de muur plakken en het kost 35,- waarbij de meeste ook nog s 10,- afleverkosten rekenen als ik op kieskeurig.nl kijk :)

wel handig zoals het eruit ziet, maar ik vraag me af of het ook echt zo strak uitziet in het echt als op de foto's... en niet meer als een gevouwen papiertje op de muur geplakt..
Tja... Ik zou zeggen ga bij je lokale tv winkel langs en vraag wat ze hebben.
Mijn stukje plastic koste 8 euro :) (en ik kreeg hem gratis bij mijn tv ) 8)

 • Anoniem: 159816
 • Registratie: November 2005
 • Niet online
M a r c o schreef op maandag 11 januari 2010 @ 15:31:
[...]


@NWitkamp,
Waarom dan niet gewoon de RCA pluggen van de AV kabel van de PS3 gebruiken?
Omdat de PS3 vrij prut is kwa output?

Disclaimer: nooit de PS3 gehoord op een goede set, maar dat is meestal de reden voor een standalone DAC

Anoniem: 294506

Anoniem: 159816 schreef op maandag 11 januari 2010 @ 16:31:
[...]

Omdat de PS3 vrij prut is kwa output?

Disclaimer: nooit de PS3 gehoord op een goede set, maar dat is meestal de reden voor een standalone DAC
Dank voor uw antwoord :) is idd de reden. Er komt denk ik nog wel gewoon een losse cd speler of tuner van Arcam, maar wacht nog even tot ik een leuke aanbieding voorbij zie komen.

 • RnB
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 22:25
schurkie! schreef op maandag 11 januari 2010 @ 13:42:
Na lang het forum te hebben gevolgd eindelijk verhuist en een set-up ingericht die de moeite waard is om hier te tonen!

Hoor graag wat jullie er van vinden! :D
Superstrak!
Ik vraag me alleen één ding af en dat is hoe jij tv kijkt. Op de foto zie ik zoveel spiegeling op je tv, dat het gewoon niet prettig meer kijkt.
Verduister je de kamer dan steeds of valt die spiegeling in real life reuze mee?

 • MartijnGizmo
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 02-06 18:19

MartijnGizmo

Supercalifragilistic

Mijn tv spiegelt op foto's nog wel meer, maar daar zie je in de praktijk niks van. :)

 • deepbass909
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 17:26

deepbass909

[☼☼] [:::][:::] [☼☼]

PHiXioN schreef op zondag 10 januari 2010 @ 20:10:
Monitor audio's klinken altijd erg mooi, maar ik vind die RS-serie niet echt moeder's mooiste.
Gelukkig verschillen smaken, want ik vind ze prachtig. Ik moet wel toegeven dat ik ze met het doek ervoor ga gebruiken, want al het zilver leidt wel af naast de tv. Dan heb ik liever een egale zwarte band.
Brimme schreef op zondag 10 januari 2010 @ 20:55:
[...]


Ik heb een half jaar met mijn oude monitor audio Center gespeeld samen met mijn Rs6 speakers en was ook altijd heel erg tevreden totdat ik voor de RSCLR ging,Dit was echt een wereld van verschil, het geluid klink nu veel ruimtelijker en de "bubble" is gewoon beter geworden.

De Nieuwe Rx serie heeft de tweaters van de Gold serie en die schijnen weer anders te zijn.

Geniet van je speakers, ze zullen steeds beter gaan klinken!
Klopt. Ik verwacht dat het hoog daardoor wat gecontroleerder zal klinken. De Gold serie is wat beheerster in geluid, maar die lagen voor mij helaas buiten budget. Maar voor een center is het niet heel erg als die wat anders klinkt, zolang met name het mid-gebied waarin de stemmen zitten goed past bij de fronts.
Chevy454 schreef op zondag 10 januari 2010 @ 22:50:
[...]


Mooie speakers die RS8 :) Ik kon ook een stel RS8 2de hands kopen maar dat zou er over zijn geweest in een slaapkamer van 4x4 waar al RS1 speaker staan...
2 of 3 RS1's zouden bij mij nu niet misstaan (als surrounds en eventueel rear center), maar ik moet het voorlopig even hiermee doen. In een kleine ruimte zou ik zelf de RS8 niet neerzetten. Ze produceren erg veel laag (aangezien ze tot 33Hz op -3dB komen) en dat kan in een kleine ruimte echt een probleem worden. Ik was daar zelfs al bang voor in mijn woonkamer, die 30m2 is. Gelukkig is de vorm daarvan alles behalve vierkant en kan het geluid dus goed weg. Het enige nadeel is dat ik m'n speakers niet optimaal kan plaatsen... Voor mijn luisterpositie staan ze eigenlijk te dicht op elkaar, waardoor het stereobeeld wat verdwijnt... Maar ik heb helaas geen andere keus in dit huis...


Ik heb nu wel een subje over ;) Want naast deze speakers is die echt niet meer nodig. Nog meer laag gaan mijn beneden buren niet echt waarderen gok ik O-)

Waarschuwing, opperprutser aan het werk... en als je een opmerking van mij niet snapt, klik dan hier


 • ramonkampinga
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 18-03 12:14
RnB schreef op maandag 11 januari 2010 @ 17:32:
[...]


Superstrak!
Ik vraag me alleen één ding af en dat is hoe jij tv kijkt. Op de foto zie ik zoveel spiegeling op je tv, dat het gewoon niet prettig meer kijkt.
Verduister je de kamer dan steeds of valt die spiegeling in real life reuze mee?
Ow daar heb je helemaal geen last van, alleen als je een indirecte flits erop zet krijg je dit soort effecten.

Kijk maar naar de donkere foto's daar heb je geen spiegeling en is op het zelfde moment in de tijd genomen.

En als de tv uit staat is het juist wel weer aardig dat hij een beetje spiegelt :)

 • Mystikal
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 08:52

Mystikal

It never hurts to help

Aangezien het vorige topic alweer gesloten is...

Eindelijk ook mijn update eens posten.

Sinds gisteren de beamer aan de praat gekregen en het scherm opgehangen:

We zien in de 'bioscoop hoek':
-Epson TW3500 (full hd)
-100inch remote screen (gain 1.8)
-2x JBL E80
-Center, sub, rears van HK
-Logitech Dinovo Edge
-Harmony Remote 885


In de tvhoek:
-Antec Fusion Black (met Mediaportal)
-HK AVR 147
-HK fronts
-Samsung HD Decoder
Eerste filmavond gisteravond was echt SUPER. Wat een ervaring, voor mij geen Metropolis meer _/-\o_
Zelfs mijn moeder was impressed :P

*niet alles is zichtbaar op de foto's.
** 3 weken geleden voor het eerst vader geworden, dus vandaar de 'rommel'.

Basement Bios ---- Exo-S


 • Pepppie
 • Registratie: November 2008
 • Niet online
Na al geruime tijd dit topic te volgen, zal ik nu ook maar eens zelf m'n setje posten!

U ziet..
Sony 32S3000 televisie
Harman Kardon HK3490 receiver
Harman Kardon 'The Bridge' met een iPod Touch
Sony PlayStation 3 met een 500GB harde schijf
Dali Suite 2.5 speakers (Van den Hull 'clearwater' bekabeling)

De speakers heb ik inmiddels alweer een jaar of 5 in mijn bezit en lijken nog steeds beter te gaan klinken (onzin natuurlijk ;) ), maar ben er meer dan tevreden over. Ook de keuze voor een stereo-receiver ipv een 5/6/7.1 is naar mijn mening nog altijd de beste als je veel muziek luistert.

 • deepbass909
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 17:26

deepbass909

[☼☼] [:::][:::] [☼☼]

Ja natuurlijk is dat onzin, elke audio-liefhebber weet dat het natuurlijk door de kabels komt :p

Maar het is wel zo dat speakers enige inspeeltijd nodig hebben (in het geval van de RS 8's van wordt zo'n 60 uur aanbevolen).

Waarschuwing, opperprutser aan het werk... en als je een opmerking van mij niet snapt, klik dan hier


 • Chevy454
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online
deepbass909 schreef op maandag 11 januari 2010 @ 17:34:
Ik heb nu wel een subje over ;) Want naast deze speakers is die echt niet meer nodig. Nog meer laag gaan mijn beneden buren niet echt waarderen gok ik O-)
33Hz bij -3dB is heel erg leuk natuurlijk maar ik heb de crossover op 50Hz staan. Mijn BR6 speakers kunnen ook zo laag gaan maar de subwoofer kan toch meer en dieper laag produceren.

Maar in een 2.0 setup is dat zo fucking goed met die zuilen :Y

[Voor 6% gewijzigd door Chevy454 op 11-01-2010 19:58]

Wanneer iedereen zijn hoofd verliest en jij houdt het hoofd koel dan heb jij het probleem niet begrepen. You think I'm expensive, try hiring an amateur.


 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 01-06 17:58
Mijn fronts lopen tot 15Hz ofzo, niet echt eerlijk aangezien er per front gewoon een subwoofer aanwezg is. Ik ben er nog altijd ernstig blij mee, zit wel te denken aan een kleine 6" sub voor bij de center met high-inputs, gewoon omdat het kan :)

 • deepbass909
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 17:26

deepbass909

[☼☼] [:::][:::] [☼☼]

Chevy454 schreef op maandag 11 januari 2010 @ 19:58:
[...]


33Hz bij -3dB is heel erg leuk natuurlijk maar ik heb de crossover op 50Hz staan. Mijn BR6 speakers kunnen ook zo laag gaan maar de subwoofer kan toch meer en dieper laag produceren.

Maar in een 2.0 setup is dat zo fucking goed met die zuilen :Y
Ik ken de BR6 niet heel goed, ik heb ze maar heel even gehoord, en eigenlijk direct van m'n short-list gestreept. Ik vond de klank van die speakers in combinatie met mijn versterker heel erg tegenvallen. Maar ook tussen de RS6 en 8 zit al een behoorlijk verschil in laagproductie, ook al ontlopen ze elkaar op papier maar weinig. De extra woofer en grotere klankkast hebben toch behoorlijk veel invloed.

Welke ik overigens heel bizar vond, was de GS-10. Die bookshelves produceerde in een luisterruimte zowat nog meer laag dan een RS6 speaker... (als in, je loopt de ruimte binnen, en het eerst wat je afvraagt, voor je überhaupt weet welke speakers er aan staan, welke sub er toch mee staat te spelen... 8)7 )

Waarschuwing, opperprutser aan het werk... en als je een opmerking van mij niet snapt, klik dan hier


 • SlasZ
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 31-05 15:44
deepbass909 schreef op maandag 11 januari 2010 @ 20:46:
[...]


Ik ken de BR6 niet heel goed, ik heb ze maar heel even gehoord, en eigenlijk direct van m'n short-list gestreept. Ik vond de klank van die speakers in combinatie met mijn versterker heel erg tegenvallen. Maar ook tussen de RS6 en 8 zit al een behoorlijk verschil in laagproductie, ook al ontlopen ze elkaar op papier maar weinig. De extra woofer en grotere klankkast hebben toch behoorlijk veel invloed.

Welke ik overigens heel bizar vond, was de GS-10. Die bookshelves produceerde in een luisterruimte zowat nog meer laag dan een RS6 speaker... (als in, je loopt de ruimte binnen, en het eerst wat je afvraagt, voor je überhaupt weet welke speakers er aan staan, welke sub er toch mee staat te spelen... 8)7 )
Dat heb ik ook al gehoord van mensen. Ik denk dat ik toch maar eens een paar GS 10 speakers ga testen. Hoe goed moeten de GS 80 dan niet klinken :9~

 • Jism
 • Registratie: Juni 2002
 • Niet online
schurkie! schreef op maandag 11 januari 2010 @ 16:01:
[...]


Ja het ventilatie rooster is voor de HTPC die al zijn warmte naar achter blaast en dus ook kwijt moet :)

Het meubel weegt zo'n 80 Kg + apparatuur zo'n 110 Kg dus was nog aardig klusje :D

Ik heb een (goede kwaliteitsoort hout) lat diagonaal doorgezaagd en daarvan 1 deel aan de muur gehangen (10 schroeven a 14 cm lengte 8)7 ) en 1 deel onder het tv meubel laten monteren.

Heb nog paar foto's gemaakt van het ophangen (klikbaar):

[afbeelding]

[afbeelding]
Maar hoe heb je het uiteindelijk nou opgehangen?

Ik ben wel benieuwd. Ik vind de kleuren van je meubel ook lekker strak!

M'n magische bol werken.


 • Corona
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 27-05 16:48
Anoniem: 116571 schreef op maandag 11 januari 2010 @ 14:18:
Gisteren mijn nieuwe aanschaf opgehaald


Nu nog even doorsparen voor de boxen, en dan zijn we er.
Mijn verhaal:

Ik had een 7.1 versterker van H/K met een tweetal Kef iQ5 erop. Echter besefte ik me na een tijdje dat heel dat 5.1/7.1 niks ging worden, omdat het A: Duur is om een goede setup neer te zetten (te duur voor mij), en B: Ik 99% van de tijd muziek luister, en maar af en toe een film, en C: Bij die films een goede stereo setup ook prima is ;)

Dus, de Kefs verkocht,deze vond ik na een half jaar toch al niet helemaal prettige vanwege de iets nadrukkelijke bas (zelfs met de poorten dicht), en afgelopen weekend de HK AVR4550 ook de deur uit (deze miste ook wel wat in het laag, waarschijnlijk door vermogen, maar dit sloot weer goed aan bij de Kefs).

Ik heb dus besloten een Rotel te kopen omdat ik weet dat deze (voor mijn oren) heel fijn samenspelen met B&Ws wat mijn favoriete merk is kwa luister gemak. Ik wil echter zelfbouwen, en ik ben nu dus aan het sparen voor de Vifa Column-1 van Speakerland in Oss. Veel mensen kopen eerst de boxen, dan pas de versterker, maar (In My Opinion) is er meer keus uit speakers (en is daar makkelijker in te varieren) dan in versterkers, dus zoek ik gewoon boxen die heerlijk klinken, en ook heerlijk klinken op deze versterker. Hij heeft genoeg vermogen tot zijn beschikken, met zijn dual mono setup en flinke voeding.

Het fijne aan zelfbouwen is natuurlijk dat je het filter nog een keer kan aanpassen, en je je versterker mee kunt nemen naar zo'n zaak om een even goed te luisteren, en kijken wat er mogelijk is, zonder je gelijk 3 prijsklasses hoger te bevinden :o :9

Plaatje van de beoogde Vifa's:
[afbeelding]

Dus, nog even een paar weekjes geduld, en nu eerst nog even op zoek naar een goede regelbare DAC, of een voorversterker...
Mooie versterker heb je zeg!
Ikzelf heb een Rotel rsx-1058 en heb er geen moment spijt van.Mijn oude Onkyo deed het niet meer,en eigenlijk liep ik tegen deze receiver aan,ik wilde nl weer een onkyo kopen.Maar voor een paar honderd euro meer was de Rotel dus van mij.

Let wel op met je speakers.Rotel levert meer power dan cambridge audio,ik heb namelijk met C Rutgers,de eigenaar/maker van Hepta Zaandam staan praten en die wist mij te melden dat het ong 3 db scheelde.

Nu mijn Hepta three's eindelijk zijn ingespeeld ben ik tot de conclusie gekomen dat dit voor dit moment de perfecte combinatie is voor mij.
Afgelopen zaterdag liep ik in Rotterdam langs Audio Gallery en zag daar een klipsch rc-35 center speaker staan voor €149,-.Het is dan wel een wat ouder model,maar voor dat geld kon ik m niet laten staan.Dus mijn oude b&w center gaat nu als center rear dienst doen.

Nu moet ik nog een nwe subwoofer hebben,maar ja,das wel een moeilijk geval.
Ik zit al een paar dagen te kijken en bieden op marktplaats voor een mooie,nette goed merk sub.Alleen er zijn zoveel kapers :P

EN daar zag ik toevallig een advertentie van een klipsch sub,nu is mijn vraag,wat kan ik ervan verwachten,ik zag reviews op internet,maar alleen maar van amerikanen,en die houden van boom boom sound.Ik zoek een sub die alleen dienst doet in 5.1,normaal bij muziek heb ik alleen mijn fronts aan.Zou deze klipsch dan goed zijn?

 • deepbass909
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 17:26

deepbass909

[☼☼] [:::][:::] [☼☼]

SlasZ schreef op maandag 11 januari 2010 @ 21:06:
[...]


Dat heb ik ook al gehoord van mensen. Ik denk dat ik toch maar eens een paar GS 10 speakers ga testen. Hoe goed moeten de GS 80 dan niet klinken :9~
Om eerlijk te zijn, ik heb geen flauw idee... Toen ik ging luisteren om m'n shortlist op te stellen, heb ik een bepaald budget vastgesteld en heb vooral niet boven budget geluisterd. Ik heb ze later wel op een andere versterker gehoord (een Cambridge Audio Azur 940A als ik me goed herinner) en dat klonk erg goed. Ze hebben nog meer balans en controle dan de Silver. De Platinum was helemaal mooi, maar goed, daar betaal je ook voor.

Maar ik weet ook dat je bij een Monitor Audio echt een goed matchende versterker moet hebben. Met een Marantz klonk het echt nergens naar, terwijl een set B&W's (die op mijn Azur weer nergens naar klonken) met de Marzantz goed matchte.
Daarom ook echt mijn advies, als je ergens gaat luisteren, gebruik altijd of je eigen versterker of hetzelfde model dat al in de ruimte staat.

Ik snap persoonlijk ook niet de combinatie die Monitor Audio gebruikt op de VAT-show. Ik heb die combinatie nu 3 keer gehoord (ik ben het merk versterker kwijt...), maar dat klinkt echt nergens naar... Te weinig laag, teveel mid...

Waarschuwing, opperprutser aan het werk... en als je een opmerking van mij niet snapt, klik dan hier


 • grass460
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 22:23

grass460

[DPC] Division_Brabant

schurkie! schreef op maandag 11 januari 2010 @ 16:01:
[...]


Ja het ventilatie rooster is voor de HTPC die al zijn warmte naar achter blaast en dus ook kwijt moet :)

Het meubel weegt zo'n 80 Kg + apparatuur zo'n 110 Kg dus was nog aardig klusje :D

Ik heb een (goede kwaliteitsoort hout) lat diagonaal doorgezaagd en daarvan 1 deel aan de muur gehangen (10 schroeven a 14 cm lengte 8)7 ) en 1 deel onder het tv meubel laten monteren.

Heb nog paar foto's gemaakt van het ophangen (klikbaar):

[afbeelding]


[afbeelding]
aha kast trekt zich vast op schuine kant van de balk d:)b

Hmm wordt wel lastig bij mij. De muur waar ie aan komt is van holle beton stenen bedacht ik me net 8)7 :X

 • ramonkampinga
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 18-03 12:14
grass460 schreef op dinsdag 12 januari 2010 @ 00:52:
[...]

aha kast trekt zich vast op schuine kant van de balk d:)b

Hmm wordt wel lastig bij mij. De muur waar ie aan komt is van holle beton stenen bedacht ik me net 8)7 :X
Jism schreef op maandag 11 januari 2010 @ 21:09:
[...]


Maar hoe heb je het uiteindelijk nou opgehangen?

Ik ben wel benieuwd. Ik vind de kleuren van je meubel ook lekker strak!
Ja door dat de lat schuine zijden heeft krijg je eigenlijk een soort gigantische haak, waardoor het meubel naar de muur toegetrokken wordt.

De onderkant duwt vervolgens tegen de muur aan waardoor het blijft hangen.

Holle beton stenen kun je ook wel wat aan ophangen maar dan heb je wel speciale pluggen nodig, kwestie van goed uitrekenen wat de draagkracht is van elke schroef_plug combi. En proberen anders je meubel lichter te maken, ik heb gekozen voor 4 cm dikke planken maar de standaard maat van 1.8 cm voldoet ook en maakt het meubel 2 x zo licht.

succes ermee! 8)

Anoniem: 116571

Corona schreef op maandag 11 januari 2010 @ 21:24:
[...]


Mooie versterker heb je zeg!
Ikzelf heb een Rotel rsx-1058 en heb er geen moment spijt van.Mijn oude Onkyo deed het niet meer,en eigenlijk liep ik tegen deze receiver aan,ik wilde nl weer een onkyo kopen.Maar voor een paar honderd euro meer was de Rotel dus van mij.

Let wel op met je speakers.Rotel levert meer power dan cambridge audio,ik heb namelijk met C Rutgers,de eigenaar/maker van Hepta Zaandam staan praten en die wist mij te melden dat het ong 3 db scheelde.
Thnx, vandaag de RC-1070 erbij besteld als pre-amp, de DAC komt van Ebay (gigawork) :)


RC-1070
Corona schreef op maandag 11 januari 2010 @ 21:24:
[...]
Nu moet ik nog een nwe subwoofer hebben,maar ja,das wel een moeilijk geval.
Ik zit al een paar dagen te kijken en bieden op marktplaats voor een mooie,nette goed merk sub.Alleen er zijn zoveel kapers :P

EN daar zag ik toevallig een advertentie van een klipsch sub,nu is mijn vraag,wat kan ik ervan verwachten,ik zag reviews op internet,maar alleen maar van amerikanen,en die houden van boom boom sound.Ik zoek een sub die alleen dienst doet in 5.1,normaal bij muziek heb ik alleen mijn fronts aan.Zou deze klipsch dan goed zijn?
Ik heb zelf een subwoofer gebouwd, en heb deze nu in zijn 3e behuizing zitten.. Hier zit hij al een jaartje of 2 in, en ben er nu erg tevreden mij.. Je zegt dat je niet van boom boom houd, maar als je hem alleen voor films gebruikt kan dit juist wel leuk zijn (explosies etc). Als je echter toch van directe, snelle bass houd, dan zou ik aanraden om voor een gesloten behuizing te kijken.. Maar zoals altijd geld: luisteren, en eerst je budget vaststellen :p

 • DjVe
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 19:41
Wederom mooie setjes :)

 • LuPo
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 31-05 16:38
ConZito schreef op maandag 11 januari 2010 @ 20:20:
Mijn fronts lopen tot 15Hz ofzo, niet echt eerlijk aangezien er per front gewoon een subwoofer aanwezg is. Ik ben er nog altijd ernstig blij mee, zit wel te denken aan een kleine 6" sub voor bij de center met high-inputs, gewoon omdat het kan :)
offtopic:
Ik mag toch hopen dat jij en Barry wel even hebben overlegd voordat je zomaar een nieuw deeltje bent begonnen? :)

4620 Wp PV ZZO 52° | Hyundai IONIQ5 73kWh Connect


 • Mystikal
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 08:52

Mystikal

It never hurts to help

Deniax schreef op maandag 11 januari 2010 @ 16:04:
Mystika
[...]
Leuke huiskamer! Fijne aan een HT huiskamer is dat je niet ongezellig elke keer naar de HT zolder of kelder hoeft :)

Alleen paar puntjes van kritiek:

1) Kijk of je je scherm wat lager kan hangen, die hangt echt te hoog
2) Ruim dat tafeltje onder het scherm op :P Niet alleen staat het netter, maar nog belangrijker, die spullen reflecteren op je scherm waardoor je contrast achteruit gaat
3) Ga voor minimaal 5.1 in een HT :)
1) Scherm kan wel 'wat' lager, maar dat is maar minimaal. Ik gok een cm of 15. Probleem is dat mijn beamer op een kastje staat (+/- 2,5mtr hoog) en ik lastig naar beneden kan projecteren. Op termijn komt er een andere kast waar de beamer in komt te staan, dus dan wordt het allemaal wat beter. Ik vind het zelf niet echt te hoog eigenlijk. Ik kan heerlijk met mijn hoofd op de hoofdsteun liggen en naar het scherm kijken
2) Kastje gaat op termijn ook weg, maar mijn nieuwe held Sem zijn speelhoek gaat daar komen. Dus ik zal die hoek nooit leeg krijgen, totdat hij wat ouder is en het speelgoed in zijn speelkamer kan zetten.
3) Ik heb 5.1 :? De center staat onder het kastje (voorlopig). Ik wil hem eigenlijk later op het kastje zetten of op het muurtje achter het scherm, al weet ik niet wat dat gaat doen met de kwaliteit van het geluid.

Ik had/heb overigens ook de mogelijkheid om de hele bios in de kelder te zetten (2,70 x 8 mtr), maar dan moet je altijd apart gaan zitten. Ik vind de woonkamer toch nog altijd het meest ideale, zeker als je een gezin hebt. Als je alleen met je maten gaat kijken is een kelder natuurlijk ideaal. 100% donker, mooie afmeting. Ach wellicht ooit nog eens in de toekomst. Daarnaast zit ik ook met mijn mediacenter die nu ook gewoon in de woonkamer staat om te gebruiken icm de tv. Dan moet ik alweer een andere mediacenter hebben voor in de kelder etc. Niet echt praktisch allemaal.

[Voor 17% gewijzigd door Mystikal op 12-01-2010 11:43]

Basement Bios ---- Exo-S


 • LuPo
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 31-05 16:38
Mystikal schreef op dinsdag 12 januari 2010 @ 11:40:
[...]

Ik had/heb overigens ook de mogelijkheid om de hele bios in de kelder te zetten (2,70 x 8 mtr), maar dan moet je altijd apart gaan zitten. Ik vind de woonkamer toch nog altijd het meest ideale, zeker als je een gezin hebt. Als je alleen met je maten gaat kijken is een kelder natuurlijk ideaal. 100% donker, mooie afmeting. Ach wellicht ooit nog eens in de toekomst. Daarnaast zit ik ook met mijn mediacenter die nu ook gewoon in de woonkamer staat om te gebruiken icm de tv. Dan moet ik alweer een andere mediacenter hebben voor in de kelder etc. Niet echt praktisch allemaal.
Tevens ziet de vrouw des huizes je dan nooit meer. Lijkt me ook niet echt bevorderlijk voor een relatie. ;)

4620 Wp PV ZZO 52° | Hyundai IONIQ5 73kWh Connect


 • Who Am I?
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 16:13
Mystikal schreef op dinsdag 12 januari 2010 @ 11:40:
[...]


Ik had/heb overigens ook de mogelijkheid om de hele bios in de kelder te zetten (2,70 x 8 mtr), maar dan moet je altijd apart gaan zitten. Ik vind de woonkamer toch nog altijd het meest ideale, zeker als je een gezin hebt. Als je alleen met je maten gaat kijken is een kelder natuurlijk ideaal. 100% donker, mooie afmeting. Ach wellicht ooit nog eens in de toekomst. Daarnaast zit ik ook met mijn mediacenter die nu ook gewoon in de woonkamer staat om te gebruiken icm de tv. Dan moet ik alweer een andere mediacenter hebben voor in de kelder etc. Niet echt praktisch allemaal.
Wel gaaf een scherm van 8m breed, maar is 2,7m niet wat dichtbij dan? :z

Sony A77II +A7III, Sigma 35mm f1.4 ART, Tamron 17-28mm f2.8, Sony 85mm f1.8, Sigma 18-35mm f1.8 ART, Tamron SP 70-200mm f2.8, Minolta 35-70mm f3.5


 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 01-06 17:58
LuPo schreef op dinsdag 12 januari 2010 @ 11:29:
[...]


offtopic:
Ik mag toch hopen dat jij en Barry wel even hebben overlegd voordat je zomaar een nieuw deeltje bent begonnen? :)
Nope, want ik zag een beetje te laat dat hij iets wilde "editten" daarom heb ik hem mede-auteur gemaakt toen ik naderhand nog even de laatste pages in het oude topic zat terug te kijken.

 • HenkS
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 18-05-2022

HenkS

Da_king alias HenkS

LuPo schreef op dinsdag 12 januari 2010 @ 11:52:
[...]


Tevens ziet de vrouw des huizes je dan nooit meer. Lijkt me ook niet echt bevorderlijk voor een relatie. ;)
of net wel :9

 • Hakker
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 02-06 20:44

Hakker

a.k.a The Dude

Heb nu dit


Samsung LE46B553 (sinds 1,5 jaar)


Marantz SR8002 (sinds een jaartje)

http://www.audioholics.com/images/genie21.jpg
Modaunt Short Genie (een jaartje of 4)


_/-\o_ OPPO BDP-83 Blu-ray speler _/-\o_ (sinds een maandje)

Alles verbonden via of wel een HQ HDMI kabel of Qed kabels. Enige waar ik misschien nog aan denk is om de TV te upgraden voor een LED TV maar dan wil ik eerst een goeie prijs zien te krijgen voor mijn LCD ;)

Artificial Intelligence is no match for natural stupidity | Mijn DVD's | Mijn Games | D2X account: Hakker9


 • Martijn1990
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 02-06 18:57
Leuke spullen hoor, alleen lijkt het mij leuker om eigen fotos van je set te zien. Deze foto's kunnen we allemaal wel opzoeken ;-)

 • Hakker
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 02-06 20:44

Hakker

a.k.a The Dude

mjah moet ik eerst een nieuwe batterij voor de camera hebben nu doet ie niks :(

Artificial Intelligence is no match for natural stupidity | Mijn DVD's | Mijn Games | D2X account: Hakker9


Anoniem: 294506

Hakker schreef op dinsdag 12 januari 2010 @ 16:46:
Heb nu dit

[afbeelding]
Samsung LE46B553 (sinds 1,5 jaar)

[afbeelding]
Marantz SR8002 (sinds een jaartje)

[afbeelding]
Modaunt Short Genie (een jaartje of 4)

[afbeelding]
_/-\o_ OPPO BDP-83 Blu-ray speler _/-\o_ (sinds een maandje)

Alles verbonden via of wel een HQ HDMI kabel of Qed kabels. Enige waar ik misschien nog aan denk is om de TV te upgraden voor een LED TV maar dan wil ik eerst een goeie prijs zien te krijgen voor mijn LCD ;)
Wat vraag je voor je tv dan? misschien wel interesse. Even zo want pm lukte niet.

 • lapino
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 02:34
Eindelijk is alles klaar. Living behangen met vliesbehang en geschilderd, nieuw av meubel, nieuwe dressoir+eettafel, verlichting, Canton Chrono 5.1 speakerset, Marantz SR6004 receiver, Panasonic P50V10, Optoma HD20 projector, 300cm diagonaal projectiescherm Beamax. In tv kastje zitten een Popcorn Hour, Panasonic BluRay speler, Xbox360 en PS3. Héél gezellig 's avonds én overdag :)

ps: projector is ondertussen correct afgesteld, was bij foto's nog niet gebeurd
ps2: meubelen komen van bij www.karat.nu

 • loewie1984
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 17:02

loewie1984

music addict! pizza monster!!

1 woord: vet

discogs


Anoniem: 269152

Mooi!Hoop dat ik later ook zo'n mooi huis kan betalen;)

 • Yellowneck
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online

Yellowneck

Dure hobby....:\

Damn, wat een gigantische huis en superstrak ingericht!
/me Veegt z'n bek ff af
Hoe gaan de kinderen om met al dit elektronicageweld?
Wat had je hiervoor dan?

[Voor 32% gewijzigd door Yellowneck op 12-01-2010 21:05]

Fotogear: Canon EOS RP | Canon 400D + BG-E3 | RF 24-105mm F4.0L | 50mm F1.8 | 17-40mm F4.0L | 70-200mm F4.0L | 100mm F2.8L Macro | 430EX II


 • This-is-life
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 02-06 08:53
Prachtig zeg!

Dat is echt mijn stijl en wat ik ook wil als ik een eigen huis ga kopen!

 • silitek
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 02-05 11:35

silitek

Tubes Only

Mooie strakke inrichting... ;)

Tubes....It's what make music music!


 • b0123405
 • Registratie: December 2009
 • Niet online
Zo! Heel erg mooi!

Heb meteen inspiratie opgedaan voor mijn eigen huis, ooit.

 • Waffle
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 02-06 18:32
Ik ben nogal een nieuweling in het beamer gebeuren, maar dat wat jij hebt lijkt me ook wel wat. Ik zie alleen 2 spotjes volgens mij achter het doek zitten, is dit alleen voor de sfeer als je de beamer niet gebruikt of geeft het ook een extra effect achter het doek langs?

In ieder geval prachtige huis.

Anoniem: 339326

Belgie zeker :-)
Mooi hoor.

 • lapino
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 02:34
Spotjes zijn zowel voor sfeer maar geven ook beetje tegenlicht. Bedankt in elk geval voor de mooie comments.

 • lapino
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 02:34
Yellowneck schreef op dinsdag 12 januari 2010 @ 21:00:
Damn, wat een gigantische huis en superstrak ingericht!
/me Veegt z'n bek ff af
Hoe gaan de kinderen om met al dit elektronicageweld?
Wat had je hiervoor dan?
Mijn dochter van 5,5j oud weet onderhand wel wat ze mag aanraken en wat niet. Is een tweede kindje op komst (februari) dus dat zal even afwachten worden. Maar goed, ze kunnen het wel aanleren om van die dure spullen af te blijven. En samen met dochter Ice Age of Coraline bekijken op groot scherm is zalig :)

Voorheen had ik een Pioneer 436FDE plasma en een Optoma HD70 projector. Ben eigenlijk al een jaar of vijf elk jaar stuk voor stuk aan het upgraden. Dan eens receiver, dan eens nieuwe speakers en zo blijf je toch beetje bij. Doordat we living ineens volledig hebben geredesigned, was er ook rekening gehouden in budget voor nieuwe receiver, speakers en projector is zoals gezegd gratis geruild door Optoma. Dus prijs viel nog mee. Heb overigens doek zelf ingebouwd, indien interesse kan ik wel link posten naar thread met info hoe ik alles heb gedaan.

 • TFDev
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 22:52
Jaa Link graag :D Ik heb net mijn 1e huis gekocht, al is de woonkamer dan niet ZO groot (:')) wil ik ook een beetje die kant op die jij hebt met de inrichting. (kleuren enz) En evt in de toekomst ook een beamer erbij :)

 • noks
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 12-10-2022
Killed-1 schreef op dinsdag 12 januari 2010 @ 23:23:
Jaa Link graag :D Ik heb net mijn 1e huis gekocht, al is de woonkamer dan niet ZO groot (:')) wil ik ook een beetje die kant op die jij hebt met de inrichting. (kleuren enz) En evt in de toekomst ook een beamer erbij :)
Zie alleen maar rode kussentjes en placemats, de rest is kleurloos.

 • Yellowneck
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online

Yellowneck

Dure hobby....:\

noks schreef op woensdag 13 januari 2010 @ 00:49:
[...]


Zie alleen maar rode kussentjes en placemats, de rest is kleurloos.
Mierenneuker :> Denk dat hij met kleuren ook de zwart, grijs, en wit bedoeld, ook al valt dit offcieel niet onder de 'kleuren'....

Fotogear: Canon EOS RP | Canon 400D + BG-E3 | RF 24-105mm F4.0L | 50mm F1.8 | 17-40mm F4.0L | 70-200mm F4.0L | 100mm F2.8L Macro | 430EX II


 • lapino
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 02:34
Gezelligheid in ons interieur komt overigens voor groot stuk uit verlichting maar dat 'vang' je niet zo makkelijk op foto's natuurlijk. Binnen paar weken komt er nog een heel grote foto aan muur, zodra ons tweede kindje er is dus, zal ook al wat meer aankleding geven.

Paar foto's van drietal jaar geleden toen ik doek heb ingebouwd:

Foto's:

maken van een kader voor verlaagd plafond en aan plafond bevestigen, zodat doek kan geplaatst worden

slijpwerk en component/stroom kabel door wachtbuis getrokken, kabelgoot HDMI zit ook klaar (geen foto van)[Voor 95% gewijzigd door lapino op 13-01-2010 08:24]


 • lapino
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 02:34
Schoonbroer die pleisterwerk is komen doen...
zicht op 'gewone' setup met plasma en doek opgerold in verlaagd plafond


doek naar beneden


de toestellen


Themescene HD70 (1280x720p)


Verhouding grootte projectie <> 43" plasma


Vorige meubels[Voor 33% gewijzigd door lapino op 13-01-2010 08:25]


 • fozzie
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 10:50
[quote]lapino schreef op woensdag 13 januari 2010 @ 08:22:


Verhouding grootte projectie <> 43" plasma


Ik zeg maar niets en ga jaloers in een hoekje zitten :9~

 • MrAcid
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
Sjezus, zal je altijd zien: heb ik eindelijk foto's gemaakt van m'n troep komt er iemand met zo'n prachtige inrichting aanzetten.. :+ De eerste setup waarin ik een beamer + scherm "mooi" vindt! Erg strak gedaan met dat verlaagde stuk plafond! Jammer dat de beamer nog altijd in het zicht hangt, maar goed, dat zijn kleine dingen.

Toch nog maar even mijn eigen setup plaatsen dan. Ondanks het voorafgaande geweld:

Panasonic 42" Plasma TV (TH42PX80)
Jamo surround set (A402 HSC5)
Onkyo receiver (TX-SR507)
Mac Mini met Plex als Media Center (CoreDuo 1.83, 2GB, 80GB)
Cisco HD decoder met PVR (8455DVB)
Vijf terabyte hardeschijven (2 voor films, 2 voor tv series en 1 voor Time Machine backups, de 6e is gisteravond besteld) :o
Logitech universele afstandsbediening (Harmony 555)*
Marmitek infrarood extender (IRControl Pro8)**
Logitech bluetooth toetsenbord (Mediaboard Pro)***

*Om alles met één afstandbediening te kunnen bedienen;
**Om de deurtjes altijd gesloten te kunnen houden;
***Om de Mac Mini te herstarten/configureren als het een keer nodig is

Foto's horen er natuurlijk ook bij (iets grotere versies staan hier: Flickr)
Ben benieuwd.

[Voor 11% gewijzigd door MrAcid op 13-01-2010 19:53]


Anoniem: 118498

@lapino

maar klopt het dat het huidige plafond ook al verlaagd is, gezien daar spotjes in hangen?

[Voor 5% gewijzigd door Anoniem: 118498 op 13-01-2010 10:58]


 • Phyt_
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 16:30
@mracid ziet er netjes uit.

Vraagje hoe klinkt die Jamo 5.1 set?
Ik ben erg gecharmeerd over het design van die woofer.
Dit zeker gezien tegen over, harman kardon woofer :D.

You know you ve played warcraft III too much when.... Your sitting next to a guy at the busstop waiting for a bus, and he stands up before the bus gets there, and you claim that hes map hacking


 • LuPo
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 31-05 16:38
MrAcid, ziet er tof uit hoor! :*) Je kunt niet alles hebben en er zullen altijd mensen zijn die het nog mooier hebben. ;)
Je hebt het in ieder geval netjes ingericht, ik vind alleen het wit-gehalte vrij hoog. Maar dat is puur smaak.

Heb je overigens de receiver + speakers bij iBood gekocht? Ik zie namelijk al meerdere keren de combinatie Jamo speakers en Onkyo receiver langskomen. :P

@ lapino, in één woord: GE-WEL-DIG! _/-\o_

4620 Wp PV ZZO 52° | Hyundai IONIQ5 73kWh Connect


 • MrAcid
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
Ik heb totaal geen referentie van andere setjes, heb hem tegen alle adviezen hier op Tweakers in zelfs zonder luisteren gekocht (iBOOD), maar ik vind het echt prima klinken. Erg tevreden over dus. Was 2.0 geluid gewend bij het kijken van mijn films, dit is toch wel even wat anders. :)

En het is, naar mijn mening, inderdaad ook nog eens mooi spul om te zien. Sommige setjes die hier langskomen zou ik echt nooit in mijn woonkamer willen hebben, puur om het design. Net waar je prioriteiten liggen natuurlijk.

 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 01-06 17:58
Leuk huis en geniaal mooie vloer :)

Netjes opgelost door alles gewoon in de kastjes te leggen, kan het heel erg waarderen :)

 • goosche
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 30-05 01:56
lapino schreef op woensdag 13 januari 2010 @ 08:22:
Schoonbroer die pleisterwerk is komen doen...
[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

zicht op 'gewone' setup met plasma en doek opgerold in verlaagd plafond
[afbeelding]

doek naar beneden
[afbeelding]

de toestellen
[afbeelding]

Themescene HD70 (1280x720p)
[afbeelding]

Verhouding grootte projectie <> 43" plasma
[afbeelding]

Vorige meubels

[afbeelding]

[afbeelding]
verkoop jij je vorige meubelen ook?

Anoniem: 268916

zit weer hoop mooi spul bij

 • MrAcid
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
ConZito schreef op woensdag 13 januari 2010 @ 13:44:
Leuk huis en geniaal mooie vloer :)

Netjes opgelost door alles gewoon in de kastjes te leggen, kan het heel erg waarderen :)
Thanks. :)

 • r.e.s
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 29-05 21:54
lapino schreef op woensdag 13 januari 2010 @ 08:14:
Gezelligheid in ons interieur komt overigens voor groot stuk uit verlichting maar dat 'vang' je niet zo makkelijk op foto's natuurlijk. Binnen paar weken komt er nog een heel grote foto aan muur, zodra ons tweede kindje er is dus, zal ook al wat meer aankleding geven.

Paar foto's van drietal jaar geleden toen ik doek heb ingebouwd:
_/-\o_ Damm, wanneer ik ooit naar een koophuis ga wil ik het ook zo maken echt super gaaf

Anoniem: 294506

@Lapino

Zie voor het eerst eens iemand met de zelfde Canton chrono 507 speakers :) Ben je er beetje tevreden over in combinatie met Marantz?

 • Peerkuh_B
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 13-05-2010
Mijn opstelling:

Mijn boxen zijn van Phonar, een redelijk onbekend maar erg goed Duits merk:
Sub: AS1000
Center: Camparo
Front: 2x P400
Rear: 2x P200

Mijn versterker is van Marantz, de SR 4002

Als NMT gebruik ik een popcorn hour a-110 met 1TB schijf.

Als TV heb ik een 37" flatscreen van Philips, niet eens full HD.

Al met al erg tevreden over dit setje, vooral het geluid!
Zou pics uploaden maar heb geen webspace :)

Anoniem: 116571

Peerkuh_B schreef op woensdag 13 januari 2010 @ 15:43:

Zou pics uploaden maar heb geen webspace :)
Fotos -en- specs, niet alleen specs he :9

http://www.imageshack.us

[Voor 10% gewijzigd door Anoniem: 116571 op 13-01-2010 15:59]


 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 01-06 17:58
Laten we daar maar liever tinypic oid. van maken.

 • Firestorm
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 01-06 12:31

Firestorm

Ik hou altijd schroefjes over

flickr werkt ook erg goed..

 • lapino
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 02:34
Bedankt voor de comments. Ben heel tevreden van die Cantons, zeker in combo met Marantz (al heb ik wel wat problemen gehad met mijn SR6004 maar nu ok). Spotjes in normaal plafond zijn ingebouwd bij ruwbouw, dus is niet verlaagd. Enige mankement is dat ik vergeten ben om bij ruwbouw brede buis in te bouwen voor hdmi kabel, dus heb (lang) naar oplossing moeten zoeken met hdmi extenders maar nu werkt alles prima. Meubelen van vorige setup zijn al overgenomen door kameraad.

Enige wat nu nog op verlanglijstje staat is een betere beamer, vermoedelijk de Panasonic AE4000 maar madam wil nog geen akkoord geven ;)

Trouwens, waar ik wél nog mee zit is dat ik mijn xbox/ps3 en receiver niet in afgesloten kastje durf te gebruiken vanwege hitte. Heb al overwogen om in achterkant paar extra gaten te boren met klokboor maar is iets wat ook niet bepaald geruststellend is in een kast van ettelijke duizenden euro :/

Anoniem: 294506

lapino schreef op woensdag 13 januari 2010 @ 16:43:
Bedankt voor de comments. Ben heel tevreden van die Cantons, zeker in combo met Marantz (al heb ik wel wat problemen gehad met mijn SR6004 maar nu ok). Spotjes in normaal plafond zijn ingebouwd bij ruwbouw, dus is niet verlaagd. Enige mankement is dat ik vergeten ben om bij ruwbouw brede buis in te bouwen voor hdmi kabel, dus heb (lang) naar oplossing moeten zoeken met hdmi extenders maar nu werkt alles prima. Meubelen van vorige setup zijn al overgenomen door kameraad.

Enige wat nu nog op verlanglijstje staat is een betere beamer, vermoedelijk de Panasonic AE4000 maar madam wil nog geen akkoord geven ;)

Trouwens, waar ik wél nog mee zit is dat ik mijn xbox/ps3 en receiver niet in afgesloten kastje durf te gebruiken vanwege hitte. Heb al overwogen om in achterkant paar extra gaten te boren met klokboor maar is iets wat ook niet bepaald geruststellend is in een kast van ettelijke duizenden euro :/
Op welke manier speel je muziek dan af? via bluray? of xbox/ps3?

Zal ook zeker wel gaaf zijn gamen op zo een scherm. Laat het maar weten als je je projector weg doet :) Zit namelijk ook te kijken om een scherm op te hangen met beamer of projector. Kamer is alleen veel ste klein, maar ben thuiswonende student dus het kan :)

[Voor 10% gewijzigd door Anoniem: 294506 op 13-01-2010 17:01]


 • lapino
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 02:34
Meestal via mijn Marantz zélf, zit zo'n bluetooth dongle bij voor iPod touch :)

Anoniem: 294506

lapino schreef op woensdag 13 januari 2010 @ 17:00:
Meestal via mijn Marantz zélf, zit zo'n bluetooth dongle bij voor iPod touch :)
Had mijn post hier boven even aangepast, maar je hebt al gereageerd. Maar dat is ook een manier inderdaad. Zoek zelf nog een goede manier voor de beste kwaliteit. Heb het nu via ps3 en externe dac, maar wil toch maar een goede arcam cd speler erbij aanschaffen denk ik.

 • Slux
 • Registratie: December 2002
 • Niet online
schurkie! schreef op maandag 11 januari 2010 @ 13:42:
Na lang het forum te hebben gevolgd eindelijk verhuist en een set-up ingericht die de moeite waard is om hier te tonen!
Mooi setje, lijkt op dezeals alles klaar is zal ik foto's posten, de kast moet ik nog opgehangen maar +/- 130KG lukt me nog niet in me eentje

 • HenkS
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 18-05-2022

HenkS

Da_king alias HenkS

lapino schreef op woensdag 13 januari 2010 @ 16:43:
Trouwens, waar ik wél nog mee zit is dat ik mijn xbox/ps3 en receiver niet in afgesloten kastje durf te gebruiken vanwege hitte. Heb al overwogen om in achterkant paar extra gaten te boren met klokboor maar is iets wat ook niet bepaald geruststellend is in een kast van ettelijke duizenden euro :/
Ik heb dat ook, ik heb een kast van teak, vrij zwaar (en duur) en ga er aan de achterkant ook niks uitboren.

Dus ik zet het kaste gewoon open als ik ga ps3-en en doe hem weer dicht als ik klaar ben.
(ik wil ook foto's maken, maar ik wacht nog tot ik in mijn gekochte huis kan trekken en dat is pas in juli :( )

 • Peerkuh_B
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 13-05-2010
let op dat een xbox erg gevoelig voor warmte is. De levensduur van je xbox gaat erg achteruit als je je xbox niet voldoende kan koelen.

Anoniem: 236741

Beste mede-forumlede, na veel lezen hier en al die mooie setup's gezien te hebben.
Dacht ik bij mezelf zal mijn bescheiden setupje ook eens
laten zien, zodat jullie er eens op of aanmerkingen op kunnen geven.

Mijn huidige ht-set bestaat uit:

TV: LG 37LH4000
Blu-ray: PS3
Reciever: Onkyo tx-sr607
Speakers: JBL SCS 200.5
HDTV: Cisco 8455 ZIGGO

Wil mijn JBL's gaan vervangen voor iets anders en ik denk de wharfedale diamond 10.0
maar ben er nog niet over uit (tip zijn welkom haha )


Anoniem: 294506

Anoniem: 236741 schreef op donderdag 14 januari 2010 @ 15:58:
Beste mede-forumlede, na veel lezen hier en al die mooie setup's gezien te hebben.
Dacht ik bij mezelf zal mijn bescheiden setupje ook eens
laten zien, zodat jullie er eens op of aanmerkingen op kunnen geven.

Mijn huidige ht-set bestaat uit:

TV: LG 37LH4000
Blu-ray: PS3
Reciever: Onkyo tx-sr607
Speakers: JBL SCS 200.5
HDTV: Cisco 8455 ZIGGO

Wil mijn JBL's gaan vervangen voor iets anders en ik denk de wharfedale diamond 10.0
maar ben er nog niet over uit (tip zijn welkom haha )


[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
Hou je je eigen receiver? En wat is het budget ?

 • fr3z
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 25-12-2022
Mooie home cinema's die hier voorbij komen, heb zojuist m'n CM1's binnen dus het geweld kan beginnen! :D


B&W CM1


B&W CM1's + LG 32LH3000


B&W CM1's + LG 32LH3000


NAD L75 Receiver


Alles wat uit het bovenste komt, komt uit een iMac 24" of MBP13"

Ja ik weet het de opstelling is niet ideaal zo maar het geld was op dus het moet maar even zo.
NAD heb ik van m'n pa geleend, dus daar komt nog een vervanger voor.

Wat er nog verandert gaat worden:
- Andere meubel of speakerstands.
- Eigen receiver.
- Zelfgemaakte kabels met bananaplugs.
- Nog 2 CM1's + CM Centre + SW O-)

Nog 1 dan om het af te leren. :D

Anoniem: 185410

Leuke foto's!

Mag ik je vragen waarom je voor de CM-serie hebt gekozen ipv voor de 600 serie? Niet dat ik zeg dat je die had moeten kopen, maar ik ben niet bekend met de monitoren uit de CM serie. Vandaar.

 • fr3z
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 25-12-2022
Thanks, tuurlijk mag dat!
Omdat ik ze mooier vind, ik ben er van plan toch zo lang mogelijk mee toen doen. En moet je er dus ook een lange tijd tegen aan kijken, anders had ik spijt gehad. Dat weet ik nu al. :)

Anoniem: 236741

Ja ik behoud de onkyo en het budget is zo'n 600 euro
Anoniem: 294506 schreef op donderdag 14 januari 2010 @ 17:18:
[...]


Hou je je eigen receiver? En wat is het budget ?

 • el-jorge
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 22-05 23:44

el-jorge

turn around and feel the vibe

Anoniem: 294506 schreef op maandag 11 januari 2010 @ 13:15:
Yeah eerste post :)

Heb inmiddels m'n xbox verkocht en heb nu dus een ps3 staan.

...

- V-dac voor de ps3 naar de versterker
edit: was al beantwoord

[Voor 13% gewijzigd door el-jorge op 15-01-2010 11:52]

Spielerei...


 • TFDev
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 22:52
Ik ben gister wezen luisteren bij een audiozaak in deventer, en daar hadden ze de monitors van de 6 serie (68x) en de cm1's. En ondanks het prijsverschil zou ik ook meteen voor de CM1's gaan! Die klinken zoveel beter, ondanks de 13cm vs 16cm driver!
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Let op!

Dit is geen "wat-moet-ik-kopen"-topic: start zo'n discussie dan ook niet hier.
Zie ook de Topic Start bij "Wat hebben we liever niet" voor de reden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee