Toon posts:

Het Krat- en Kistradio Topic [Deel 19] Vorige deelOverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 101 Laatste
Acties:
 • 585.532 views

Onderwerpen


 • Michel5128
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 19:53
Mede-auteurs:
 • wesleytjuh
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 09:16

wesleytjuh

 • Stekeltje
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 16:16

Stekeltje

Krat- en Kistradio Topic deel XIX
Voorgaande topics:
Deel 1Deel 2Deel 3Deel 4Deel 5Deel 6Deel 7Deel 8Deel 9Deel 10Deel 11Deel 12Deel 13Deel 14Deel 15Deel 16Deel 17Deel 18
Deel 19! Na jaren van verbetering is de topicstart een erg overzichtelijk startpunt geworden voor de beginner! Dus 'beginners', jullie zijn erg welkom, maar graag eerst even deze beginpost goed doorlezen. Hiermee toon je je dankbaar voor alle inzet van de Tweakers die je in het bouwen voorgingen, en je wordt er zeker wijzer van! Ook is het gewenst de zoekfunctie te gebruiken, veel vragen zijn al tig keer gesteld en tig keer beantwoord. Verder is het behalve nuttig ook erg interessant om de voorgaande topics door te lezen.

Kom je er niet uit, dan kan je hier in dit topic om hulp vragen, maar wees daarbij s.v.p. volledig en laat merken dat je al een en ander gelezen hebt.

Post hier je mooiste zelfbouwradio's en vragen/opmerkingen die er mee te maken hebben! Deze topicstart is gebaseerd op die van Thinkpad, en uitgebreid en geüpdatet met aanvullende informatie. Dank gaat uit naar allen die bijgedragen hebben aan dit topic. Voor aanvullingen suggesties graag een Direct Message.
Introductie

Het hoofdonderwerp van deze reeks is het zelf bouwen van een draagbare radio. Het mooie hiervan is dat je het zo mooi, gek en duur kan maken als je zelf wilt. De term bierkratradio is voor de meeste projecten al niet eens meer van toepassing omdat velen met hout zelf een kistje maken wat perfect past bij de inhoud en het gewenste resultaat. We beschouwen daarom twee verschillende behuizingen:
 • De kratradio
 • De kistradio

Kratradio
Het ‘lenen’ van een krat om een kratradio te maken is natuurlijk een ideale manier om een mooie uitstraling te krijgen. Echter heeft een krat dunne wanden en is hij na het uithollen ook niet meer zo stevig. Daarom is het handig er altijd een houten bodem in te maken. Verder is het aan te raden ook binnenwanden van hout te maken. Het is belangrijk dat je een goede luchtdichte ruimte krijgt. Dit komt de akoestiek met name de bas zeer ten goede.

Kistradio
Hout is makkelijk te bewerken waardoor bijna iedere combinatie van vorm, formaat en kleur te realiseren is. Daarom is dit type behuizing erg populair geworden onder de draagbare radio’s. Houtsoorten die hier voor gebruikt worden zijn voornamelijk MDF en multiplex, beide goed verkrijgbaar bij iedere bouwmarkt.

BEGINNERS LET OP:
GRAAG EERST DE HELE TOPICSTART DOORLEZEN ALVORENS JE VRAAG TE PLAATSEN. ER KOMEN VEEL BEGINNERSVRAGEN STEEDS WEER TERUG WAAR DUIDELIJK UIT BLIJKT DAT MEN ZICH NIET HEEFT INGELEZEN. GEPAST IS HET ZELFS OM EERST EENS EEN VORIG DEEL DOOR TE BLADEREN, JE LEERT ER EEN HOOP VAN! ALVAST BEDANKT! :)
Techniek

Er zijn veel verschillende manieren om het elektrotechnische deel op te bouwen, er zijn veel combinaties denkbaar. Zo zijn er ontwerpen die zich richten op compactheid, zuinigheid of juist het voortbrengen van veel volume. Een aantal basismogelijkheden zijn:
 • Lood-gelaccu, Class-D versterker en autospeakers. De Class-D versterker is erg zuinig en past daarom goed bij de kleine capaciteit van de gelaccu.
 • (Auto)accu, autoversterker en autospeakers. Minder zuinig maar makkelijk aan te sluiten.
 • Autoaccu, autoradio en autospeakers. Eigenlijk het oorspronkelijke idee van een radiokist. Voordeel hier ligt in de vele mogelijkheden van een autoradio, zoals radiofunctie, usb, aux, bluetooth en de vele equalizer en geheugen functies.
Elke mogelijkheid heeft zo zijn voor- en nadelen, zoals altijd met keuzes ;). Deels zal je keuze bepaald worden door wat je al in huis hebt. De meeste projecten beginnen namelijk met spullen die men nog heeft liggen. Hieronder wordt uitgelegd wat de redenen voor een bepaalde keuze kunnen zijn.
Class-D versterker + Gelaccu + Autospeakers:

Deze combinatie is verreweg de grootste favoriet onder de Tweakers. Class-D versterkers zoals de TA2024, TA2020, TK2050 en de MaxAmp zijn erg zuinig met energie, relatief goedkoop in aanschaf en geven erg goed geluid. Ze hebben een zeer goed rendement. Gecombineerd met een gelaccu kun je erg lang spelen (15uur+) en je radio is licht en handzaam. Class-D versterkers zijn goed verkrijgbaar (zie kopje winkels).

De TA2024 kan aan 2 speakers evenveel Watt's leveren als autoversterkers met schreeuwende opschriften als 200 Watt aan 2 speakers op 12 volt. Ook een veelgebruikte kleine versterker als de Marquant MCA-200 met een opdruk die een vermogen van 2x 100Watt suggereert levert op 12v niets meer dan een TA2024 kan. Wel is de TA2024 vele malen zuiniger met energie (om in combinatie met een mp3-speler, iPod of telefoon het maximale uit een TA2024 te halen moet je wel een gemodde versie kopen, zelf de weerstandsmod toepassen of een voorversterkertje gebruiken).

Wil je net iets meer vermogen dan de standaard 2x15W, dan kun je denken aan een TA2020 (2x25W op 14,6v) of een TK2050 (2-4x100W op 30v). Hoewel deze laatste in theorie 10x meer vermogen levert, is dit bij lange na niet 10x zo hard. Het is dus maar de vraag of de onevenredige stijging in verbruik het je waard is.

Een andere optie is de MaxAmp, een Klasse-D versterker speciaal ontwikkeld voor het gebruik in een kistradio. Ook deze versterker werkt op 12V, maar dan met een stuk hoger rendement dan de overige versterkers. Wanneer er op een gemiddeld volume gespeeld wordt kan de speelduur zo nog eens met 20% verlengd worden. Het vermogen is te vergelijken met een TA2020. Let wel, vermogen is afhankelijk van de spanning, dus zowel bij de TA2020 als de MaxAmp is het hogere vermogen pas beschikbaar bij 14VDC. Dit levert een normale loodaccu niet, waardoor het vermogen vergelijkbaar is met een TA2024. Verder beschikt de MaxAmp over eenvoudige volume regeling, dit kan simpelweg verwezenlijkt worden door een Lineaire potmeter aan te sluiten, de MaxAmp doet de rest. Ook de MaxAmp kan net als de TA2024 gemod worden voor gebruik met een muziekspeler met een laag uitgangsvermogen. Hiervoor hoef je geen weerstanden te vervangen, maar kan je simpelweg een soldeer jumper dicht solderen.

Een Class-D is alleen een versterker dus in tegenstelling tot een autoradio heb je geen FM-ontvanger en zal je als muziekbron een losse mp3- speler of telefoon moeten gebruiken. Maar hier is wat op gevonden. Met een mp3-decoder met ingebouwde FM-tuner kun je radio luisteren, geheugenkaarten en usb-sticks uitlezen en ook nog een externe mp3-speler aansluiten. Dit alles is te bedienen met een afstandsbediening, ideaal! Mp3-decoders zijn te vinden in de verschillende webshops en op Ebay.


Autoversterker + (Auto)accu + Autospeakers:

Deze tweede optie heeft voornamelijk dezelfde mogelijkheden als de eerste optie, zij het dat je een autoversterker gebruikt. Soms kunnen autoversterkers meer vermogen leveren op 12v dan de versterkers hier boven. Dit komt omdat ze intern gebruik maken van een step-up converter die het voltage opschroeft. Dit maakt deze versterkers meteen ook weer zwaar, prijzig en onzuinig. Als geluidsbron verbind je in deze oplossing een mp3-speler zoals een iPod middels een Jack-Cinch kabel aan de versterker. Het volume kun je dan doorgaans regelen met zowel de versterker zelf als met de mp3-speler.

Het voordeel van een autoversterker tegenover een TA2024 is dat je vaak meer aansluit- en instelmogelijkheden hebt zoals het aansluiten van 4 luidsprekers, een lage-tonenfilter, volumeregeling enz.

Een simpele, veel gebruikte autoversterker is de MCA-200 van Marquant, verkrijgbaar bij Kijkshop en MediaMarkt. Maar natuurlijk kun je ook zwaardere versterkers toepassen, meerkanaal's etc. Heb je nog geen versterker liggen die je kunt gebruiken en je gaat een nieuwe kopen, blijft de voorkeur toch uitgaan naar de TA2024 of andere Class-D versterker.


Autoradio + Autoaccu + Autospeakers:

De grote voordelen van deze combinatie zijn de hoge capaciteit van de accu en de all-in-one oplossing van de autoradio. Autoaccu's zijn doorgaans van een hoge capaciteit waardoor de radio erg lang kan spelen. De autoradio is je muziekbron en je hebt dus een set die volledig op zichzelf muziek kan maken. Vaak kun je bij moderne autoradio's ook gebruik maken van SD-kaarten, memorysticks en een AUX-ingang voor mp3-spelers.

Onderdelen zijn vaak al voorhanden in menig hobbyschuur. Autoradio's hebben een (4kanaals) ingebouwde versterker waar je aardig wat volume mee kan creëren, dit betekent dat het niet nodig is een extra versterker te gebruiken. Deze zal namelijk vrijwel geen extra vermogen aan de installatie toevoegen. Zie ook de FAQ-vraag "Hoeveel watt heb ik nodig om écht hard te spelen?"

Belangrijke nadelen: Het gewicht en formaat van de accu, en de autoaccu mag niet gekanteld worden. Een autoradio kan op flink volume aardig wat stroom verbruiken en kan duur zijn in aanschaf.
Winkels

Sinds de start van deze topic-reeks zijn er gespecialiseerde winkels in draagbare audio ontstaan, gerund door mede-tweakers die ook actief zijn in dit forum. Deze webwinkels verkopen vele versterkers, accu's, voedingen, voltmeters, componenten en accessoires. Enkele van deze winkels zijn:
 • www.accusafe.nl (voor de Accusafe, versterkers, speakers, accessoires en complete sets)
 • www.doehetzelfaudio.nl (vele Sure-Electronics versterkers o.a. 15, 25, 50, 100watt en veel accessoires)
 • www.conrad.nl (elektronicagigant, heeft bijna alles wat je kunt bedenken)
 • Ook een zoekopdracht op Ebay zal veel (goedkope) resultaten opleveren.
De basis

Voorbeeld aansluitschema

Links: aansluitschema TA2024. Rechts: aansluitschema autoversterker.


Attentie: Je moet bij autoversterkers de "REM+" ook aansluiten op de plus pool (+) van je accu, anders doet de versterker helemaal niets. Verder zijn dit de schema's in uiterst simpele vorm. Je kunt hier natuurlijk volop wijzigingen en verbeteringen op aan brengen.


Aansluitschema met versterker, voeding, lader en accu

Een aansluitschema waarin ook voeding en lader zijn verwerkt vind je hier: lredev in "Het Krat- en Kistradio Topic [deel 7]". Ook is uitgetekend waar eventueel een powerled / LED-spanningsbewaker en/of een voltmeter te plaatsen. Voor een compleet aangesloten systeem zie de FAQ van Accusafe.nl.
http://i48.tinypic.com/2hdpnqv.jpg

Een tip voor alle elektronica problemen: METEN = WETEN. Dus koop om te beginnen een multimeter die al voor enkele euro's bij de bouwmarkt verkrijgbaar is. Hiermee kun je veel problemen uitsluiten en opsporen die te maken hebben met o.a. accu, lader, versterker en de rest! Het is nog leerzaam ook!


De accu

Je kunt een normale auto accu/motor accu gebruiken, maar deze hebben als nadeel dat er zuur in zit, en dat je ze daarom niet mag kantelen (deze hebben meestal wel lekker veel capaciteit, variërend van 44Ah tot meer dan 100Ah). Het handigste voor een kratradio is een variant van de loodaccu, de lood-gelaccu. Deze hebben een lagere capaciteit, maar zijn niet gevoelig voor kantelen (behalve bij het opladen, dit dient rechtop te gebeuren).

Autoaccu's haal je bij de sloop voor een paar tientjes, uit je vaders auto, de bouwmarkt of auto-onderdelenhandel.

Gelaccu's koop je bij Conrad, Elektronica-Online, Accusafe of Baco Army Goods. Verder kan je deze vaak voor een prikkie of gratis ophalen bij beveiligingsbedrijven. Deze accu's worden namelijk gebruikt als noodstroom voorziening in alarminstallaties en preventief vervangen na een X aantal jaar. Dan zijn ze vaak nog in erg goede staat.

Geheel nieuw zijn de Li-ion accu's. Deze zijn de laatste tijd erg betaalbaar geworden. Ze zijn licht en erg klein. Zoek voor deze accu's eens op Ebay naar 12V Rechargeable Li-ion Battery. Je krijgt er een lader bij en ook een ontlaadbeveiliging is standaard ingebouwd. Je zet hem aan en uit met de ingebouwde schakelaar. Enig nadeel hiervan kan zijn dat je de accu niet diep weg kunt bouwen waardoor je niet meer bij de schakelaar komt. Sommige mensen hier hebben de schakelaar succesvol uitgebouwd en met draad verlengt. Er is echter ook gebleken dat de capaciteit van deze accu's 'te goed zijn om waar te zijn'. Iemand schrijft in zijn blog dat hij maar 36% van de opgegeven capaciteit in zijn accu had zitten. Deze accu is dus niet duur, maar je moet er dan ook niet te veel van verwachten. De prijs/capaciteit verhouding zijn uiteindelijk prima.


Het laden van een accu

Voor lood-gelaccu's is het laden redelijk kritisch. Ze worden bij voorkeur geladen met ongeveer 1/10de van de capaciteit. Dus een 7Ah accu, laad je het beste met een 0,7A (700mA) lader, ook wel bekend als 'druppellader'. Deze druppelladers kun je continu aan de accu laten hangen. Autoaccu's zijn minder gevoelig, maar 1/10 is ook hier een mooie richtlijn. Acculaders met een grotere laadstroom of een laadspanning van meer dan 13,8V zijn niet geschikt om een gel-accu permanent mee op te laden!

Een goedkope 600mA druppellader is te vinden bij onder andere de eerder genoemde webwinkels. Laden met een druppellader duurt ongeveer 15 uur bij een 7,2Ah accu.

Het is overigens niet aan te raden tegelijk de accu op te laden en te spelen van de accu. De versterker trekt dan stroom van de lader waardoor het laadproces langer duurt. Ook kan dit schade veroorzaken aan de lader. beter is om met een schakelaar de versterker aan een voeding te koppelen (zie kopje aansluitschema hierboven).


De luidsprekers

Goede luidsprekers zijn van groot belang voor een mooie weergave van het geluid. Voor kratradio's loont het niet het duurste van het duurste te nemen maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten.

Het beste is te gaan voor speakers met een hoog rendement uitgedrukt in dB/1W/1m, bijvoorbeeld 91dB is een mooi waarde. De hiervoor genoemde versterkers werken allemaal het best met 4Ohm's speakers, 8Ohm kan, maar dan heb je minder volume. Bij een belasting van 2Ohm raakt de versterker oververhit en zal zichzelf uitschakelen.

Verder is het van belang te letten op de diameter. Uit een luidspreker met een diameter van 10cm gaat geen overweldigende bas komen. Beter kun je dan kiezen voor 13 of 17cm speakers. De Marquant en Boschmann speakers zijn leuk omdat ze goedkoop zijn en fatsoenlijk volume teweeg brengen. In een kratje wat buiten gebruikt wordt zoek je niet naar een audiofile oplossing. Wil je kwalitatief betere speakers dan zijn merken als Pioneer en Sony echte aanraders. Je kan natuurlijk ook eerst goedkope speakers inbouwen en een zomertje later upgraden. De maten zijn redelijk gestandaardiseerd dus ombouwen is dan geen probleem.

Autospeakers kun je vinden bij de Kijkshop, Mediamarkt of Conrad. Ook op de autosloperij kan je vaak nog goede speakers halen voor weinig geld.


De voeding

Soms heb je behoefte om ook op netstroom te kunnen spelen. Je hebt hier een voeding voor nodig. Afhankelijk van de gebruikte autoradio/versterker kan deze stromen trekken van 1 - 5A. Een simpel adaptertje van 500mA is dus niet voldoende. Een TA2024 trekt maximaal 2A. Verstandig is om hier iets boven te gaan zitten. Op Ebay worden verschillende 12V 5A voedingen aangeboden voor minder dan 15 euro, vaak onder de term “TFT Power Supply” oid. Let er bij het aansluiten van de voeding op dat de voeding gelijkspanning (DC) is en dat je die juist aansluit. Een wisselspanningsadapter (te herkennen aan het ~ teken of AC bij de output) is dus ONGESCHIKT!

Om een voeding aan te sluiten kun je de stekker er af knippen en van de gestripte draad de + en - aansluiten. Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van een DC-jacksocket.


Ontladen & beveiligingscircuitjes tegen diepontlading

Een groot probleem met de radiokistjes is dat je de accu te ver ontlaad. De spanning van gelaccu's mag niet onder de 11,4 Volt komen. Vanaf dan noemen we de accu leeg. Nu kan je dit in de gaten houden met een voltmeter waarop je het voltage kan aflezen, maar je kan ook een stapje verder gaan met een speciaal ontworpen accubeschermer. Hier de mogelijkheden:

Een voltmeter
Vanaf een eurootje of 5 kun je op Ebay al leuke (digitale) voltmeters kopen. Zo kun je de accuspanning voortdurend in de gaten houden. Let er bij aanschaf op of de meter die je koopt een externe voeding nodig heeft. Als deze 5 of 9 volt moet zijn moet je hier dus rekening mee houden.

Simpele spanningsbewaker (plaatje)
Dit is de meeste simpele spanningsbewaker, afkomstig van Circuits Online. Bij 12 Volt brandt de groene LED. Bij het dalen van de voedingsspanning begint de rode LED langzaam op te gloeien terwijl de groene LED dooft. Bij ca. 11,5 Volt is de groene gedoofd en brandt de rode volop. Let op: je moet het exacte omschakelpunt zelf nog instellen met de potmeter. (11,4V = ROOD)

Simpele spanningsbewaker 2
Wederom van Circuits Online. Deze spanningsbewaker bewaakt de spanning van een accu of een batterij. De schakeling werkt vrij simpel. Er is een groene en een rode LED. Onder normale omstandigheden brandt de groene LED. Wanneer de spanning onder een bepaald punt zakt, gaat de groene LED uit en gaat de rode branden. Het omslagpunt is te regelen met de potmeter.

Happers Kratsafe 2.1
Happers Kratsafe is een schakeling die er voor zorgt dat je versterker wordt losgekoppeld van de accu als de spanning onder 11,4 Volt komt. Daarbij wordt dan gelijk accu verbonden met de lader en de versterker met de eventueel ingebouwde / aangesloten voeding. De onderdelen voor de schakeling zijn voor rond de 12 euro bij Conrad te bestellen. Zie voor meer info: Anoniem: 219973 in "Het kratradio topic [deel 5]" voor het schema en voor de onderdelen bij Conrad.

Wesley's AccuSafe
Een nieuwe accuspanningsbewaker op basis van de HKS ontwikkeld door tweaker Wesleytjuh. Deze is opgebouwd op een speciaal door hem ontwikkelde PCB en heeft handige connectors om hem makkelijk aan te sluiten. Daarnaast schakelt hij ook automatisch over op "accu laden" en "versterker op voeding" als de voeding spanning geeft. Om te bestellen ga je naar store.accusafe.nl. Hij is er als kit om zelf te solderen (tutorial) of voorgeassembleerd. Voor specifieke informatie kun je contact opnemen met Wesley via DM of via de website Accusafe. DUS NIET IN DIT TOPIC! Algemene vragen mogen uiteraard wel. Een schema van een compleet aangesloten systeem vind je hier.

FAQ :?
Veel gestelde vragen & antwoorden uit dit en eerdere topics:Kijk voor meer veelgestelde vragen op www.accusafe.nl/faq/!


Om hard te kunnen spelen hoef je helemaal geen grote en onzuinige versterker te hebben. JvS heeft daar wat zinnige dingen over gezegd: JvS in "Het kratradio topic [deel 4]". De 2x15w van de TA2024 gaat echt al heel erg hard. Happer maakt ook nog de vergelijking tussen TA2024 en autoradio in Anoniem: 219973 in "Het kratradio topic [deel 4]". Overigens is ook het vermogen van de MCA-200 zwaar overdreven net zoals bij veel andere merken. Deze Marquant levert ongeveer 2x15watt RMS, het absolute maximum wat op 12V gehaald kan worden.


Wat voor kabeltje heb ik nodig om mijn telefoon/mp3-speler/PSP etc. aan te sluiten op de versterker?

Op een autoversterker is dit simpel te doen met het onderstaande kabeltje.
http://tweakers.net/ext/f/PPbHV9ISzAbiqsjHaT0UsiLj/full.jpg


Bij een TA2024 ligt het wat ingewikkelder. Hier moet je zelf nog een 3,5mm jackplug aan maken. Op heidehifi.nl kun je zien hoe dat moet. Accusafe heeft een mooie tutorial gemaakt voor het solderen van een 3,5mm socket.

Je kunt dit soms ook als optie mee bestellen.Hoe lang kan mijn kistradio spelen op de accu ?

Meestal is het ongeveer 5 á 6 uur met de genoemde Marquant versterker op een 7Ah gelaccu, meer dan het dubbele voor een TA2024 (je kunt natuurlijk meerdere kleine accu's parallel zetten om meer capaciteit te krijgen). Dit is natuurlijk afhankelijk van de gebruikte versterker en het afspeel volume. Wil je het verbruik van je versterker meten, dat doe je door een ampère- of multimeter in serie aan te sluiten: Klik voor plaatje!


Is dit een goede combinatie versterker/speakers/accu/acculader?

Vrijwel elke combinatie zal gaan werken, maar je kunt je het beste houden aan de in deze post beschreven specificaties. Dan weet je zeker dat je goed zit en vaak haal je zo het beste rendement.


Welke luidsprekers raden jullie aan?

Over het algemeen zal gelden: hoe groter de diameter, hoe beter de bastonen zullen klinken. Speakers met een diameter van 10cm zijn niet aan te raden omdat deze gewoonweg te klein zijn om mooi geluid te produceren. Beter is dan 13 of 17cm. Ook het rendement is van belang. Je kunt het beste luidsprekers nemen met een rendement van 90dB/1W/1m of meer. Zo speel je harder met gelijk vermogen.


Hoe krijg ik meer bas in mijn kist?

Als eerste is het verstandig om te controleren of je speakers wel 'in fase' met elkaar zijn aangesloten. Dit is zo als de draadjes van beide speakers van de plus van de versterker ook naar de plus van de speakers gaan. Als je denkt dat je bas mist draai de draden dan eens bij 1 speaker om, er kan niets door kapot gaan. Heb je nu ineens meer bas? Dan stonden je speakers uit fase.

Verder is het zoals hierboven gezegd van belang dat je speakers niet te klein zijn. Ook helpt het veel om je krat of kist goed luchtdicht te maken. Zo kan je krat functioneren als klankkast, wat de bas ten goede komt. Daarnaast kun je de binnenkant van het krat nog isoleren met akoestisch noppenschuim (link Conrad).

Sommige mensen gebruiken basreflex poortjes in hun kist. Hierbij zorgt een extra opening (poort of tunnel genoemd) in de kast ervoor dat de respons van het luidsprekersysteem voor lage frequenties verbetert. Het is echter erg lastig om het juiste formaat poortje te bepalen. Volume van de kist, lengte en diameter van het buisje zijn namelijk bepalend voor hoe hij presteert. Het makkelijkste is natuurlijk gewoon experimenteren, maar de ervaring leert dat een niet berekende poort weinig tot niets toe voegt.Moet het vermogen van mijn versterker overeenkomen met dat van de speakers?

Nee, dat hoeft niet. Een versterker met bijvoorbeeld meer RMS vermogen dan je speakers is in principe geen probleem. Je moet gewoon oppassen dat je niet te veel vermogen uitstuurt (volume niet te hard zet). Een versterker met te weinig vermogen kan zelfs nog veel schadelijker zijn omdat er 'Clipping' (ernstige vervorming) op kan treden. Dit betekent dat je versterker geen mooie sinus meer uitstuurt waardoor je je speakers en mogelijk ook je versterker opblaast. Waar het dus eigenlijk op neer komt is dat wanneer je de luidsprekers erg hoort vervormen, dat je dan de versterker maar beter iets zachter kunt zetten.

Lredev legt het nog maar eens uit in de post lredev in "Het Krat- en Kistradio Topic [Deel 12]".


Hoe sluit ik meer dan 2 speakers aan op een 2 kanaals versterker?

Dat ligt eraan. Als je 2 8Ohms speakers hebt kun je ze parallel aansluiten op een 4 Ohms versterker (de meeste autoradio’s en versterkers zijn dit). Je krijgt dan een vervangingsweerstand van 1/R=1/8+1/8=1/4, dus 4Ohm, wat overeenkomt met de versterker. Zet je twee 4Ohms speakers parallel dan krijg je 1/4+1/4=1/2, dus 2Ohm, en dat vindt je versterker niet leuk (lees: deze kan oververhit raken).
Heb je nou 4Ohms speakers en een 4Ohms versterker kun je overwegen de speakers in serie aan te sluiten. De rekensom wordt dan 4+4=8Ohm. Dit zou kunnen, alleen je geluid zal enigszins zachter klinken.


Ik wil gebruik maken van een subwoofer. Hoe doe ik dit?

Het belangrijkste bij het gebruik van en subwoofer is dat je nadenkt over hoe je de lage tonen voor de subwoofer gaat filteren (actief dmv een knopje dat op sommige versterkers zit of passief met scheidingsfilters). Een leuk versterkertje met een actief low-pass filter is te koop bij Conrad. Dit is een voorbeeld van een passief scheidingsfilter. Nieuw op Ebay te vinden is de TK2050 Class-D versterker. Deze heeft 2x50watt voor speakers en 1x100w met low-pass filter voor een subwoofer. Verder heeft hij een volume- en toonregeling. Een kant-en-klare versterker dus voor helemaal niet veel geld!

Verder is het handig om te weten hoe je de subwoofer gaat combineren met de andere luidsprekers en of je hem op dezelfde of een aparte versterker aansluit. Als de impedantie van de subwoofer past bij de versterker dan kun je hem op een ongebruikt kanaal aansluiten.
Wat je ook kunt doen als je 2 speakers en een subwoofer wilt aansluiten, is kiezen voor een dubbelspoelswoofer. Je hebt dan 2 versterkers nodig, een voor de speakers, en de andere voor de dubbelspoelswoofer. Zie deze post voor een aantal links naar dit soort woofers bij Conrad. Let wel, je ingangssignaal moet voor de wooferversterker op beide kanalen gelijk zijn. Dus óf het linkeringangssignaal splitten naar beide ingangen op de versterker óf het rechteringangssignaal. Nog mooier is om de twee signalen te combineren. Hiervoor moet je twee weerstanden in de kabel aanbrengen zoals in het volgende plaatje:

Het schema van deze stereo-to-mono converter vind je in deze post. Wil je de impedantie van een enkel- of dubbelspoelswoofer uit rekenen klik dan hier.


Wat is een elco en waar dient deze voor?

Een elco is een elektrolytische condensator. Zie ook de post van Iredev in "Het kratradio topic [deel 5]".
Een condensator is vooral handig wanneer je versterker grote stromen vraagt die de accu niet ineens kan leveren (bij een gelaccu >2A). De pieken kunnen dan opgevangen worden met de condensator. Als je een condensator zou willen gebruiken wordt geadviseerd: 2000µF per maximaal gevraagde Ampère. Zie ook Iredev in "Het kratradio topic [deel 4]". Voor een TA2024 zou een 16V 4700µF volstaan, echter omdat een gelaccu de stroom die een TA2024 vraagt makkelijk aan kan is dit niet echt nodig.
Een elco sluit je altijd parallel aan en zo dicht mogelijk bij de gebruiker (versterker). Let ook op de polariteit, er zit altijd aan één kant een duidelijke streep. Dit is de kant die aan de massa (-) moet.


Hoe sluit ik een externe voeding aan?

Als je voeding reeds voorzien is van een DC-plug, kun je deze simpel op het krat aansluiten door middel van een DC-laagspanningsbus (let wel even op de maat). Je kunt zelfs een systeem verzinnen dat zodra je de voeding aansluit de versterker op de voeding gaat spelen en tegelijkertijd de accu opgeladen wordt met een aangesloten lader. Voorbeeld zie plaatje hier. Helemaal makkelijk als je hiervoor 2 verschillende maten stekkers voor gebruikt, dan kun je ze nooit door elkaar halen.Hoe sluit ik de drie audiokabeltjes van mijn Class-D versterker aan?

De zwarte draad is de gedeelde massa. Rood en geel zijn de signalen links en rechts. Makkelijk is om er een connector aan te maken zodat je hier weer een kabel in kunt prikken. 'Tulp female connecters' of een 'tulp chassisdeel' aansluiten doe je zo.
Heb je hier geen zin in of vind je het te moeilijk? Er zijn ook TA2024's te koop met Cinchaansluitingen voor het ingangssignaal. Namelijk die van Sure-electronics. Ook is er een stap-voor-stap handleiding voor de TA2024 connector hier te vinden.Hoe doe ik de weerstand-modificatie bij een Class-D versterker?

De weerstand-mod is heel simpel: je soldeert een 4k7 (4700Ohm) weerstandje over de bestaande 20KOhm weerstanden R2 en R4 op een TA2024. Je kunt ook de weerstanden volledig vervangen door een 3k3 weerstand. In deze post vind je voorbeelden van verschillende uitvoeringen van Class-D versterkers.

Een aanvullende uitleg is te vinden op Heidehifi en een volledige stap voor stap handleiding is te vinden tussen de How-to's van Accusafe.nl.


Wat zijn de verschillen tussen de Class-D versterkers?

De Class-D versterker is er in verschillende typen. Hieronder zal uitgelegd worden wat de verschillen zijn.

- TA2024 (Datasheet)
Dit is de goedkoopste en meest gebruikte variant. Hij kan voltages aan tot 13,2v en levert dan maximaal 2x 15Watt RMS. Ruim voldoende voor de meeste kratjes.

- TA2020 (Datasheet)
Deze versterker heeft tot 13,2v dezelfde kenmerken als de TA2024. Het verschil is dat hij voltages tot 15v aan kan. Bij een voltage van 14,6v levert deze versterker 2x 25Watt RMS. Dit zal een gewone gelaccu dus niet kunnen leveren wat hem hetzelfde laat presteren als de TA2024.

-TK2050 (Datasheet)
Het vlaggeschip van de serie. Is leverbaar met 2 en 4 kanalen (In het laatste geval zijn het eigenlijk twee aparte versterkers met een een eigen ingangssignaal). Voltages tot 30v zijn mogelijk. Bij dit voltage levert hij maar liefst 100Watt RMS per kanaal.


Hoe kan ik het volume van een TA2024 regelen als ik dat niet via de geluidsbron wil/kan?

Dit doe je met een stereo-logaritmische potmeter. De weerstandswaarde die je kunt gebruiken is ongeveer 50-100k. De potmeter van Conrad die te gebruiken is is deze van 100k. Aansluiten doe je zo volgens het volgende schema. Op deze manier staat het geluid uit als de as naar links gedraaid is en maximaal als de as naar rechts gedraaid is (zoals een normale volumeknop). Let er op dat de twee aarde pootjes met elkaar verbonden zijn!


Hoe kan ik schakelen tussen verschillende bronnen?

Om te kunnen schakelen tussen meerdere geluidsbronnen heb je een schakelaar nodig met 3 polen, namelijk voor Links, Rechts en Ground en meerdere standen. Een geschikte schakelaar van Conrad is deze. Deze schakelaar heeft 4 standen dus je kunt maximaal tussen 4 bronnen kiezen. Het gaat er dan ongeveer zo uit zien (plaatje). In deze post op Samenkopen.net laat Elmoow verder een aantal duidelijke foto’s zien over hoe je het aan kunt sluiten.


Welk type kabel kan ik gebruiken voor het aansluiten van mijn accu, versterker en speakers?

Bijna alle huis, tuin en keuken snoertjes kun je hiervoor wel gebruiken. Het is aan te raden wel snoer te gebruiken dat tweepolig is en waarvan de twee draden gemarkeerd zijn, bijvoorbeeld rood en zwart. Ideaal is luidsprekerkabel. 1,5mm2 is uitstekend geschikt om zowel de 12v van de accu te schakelen als de luidsprekers van signaal te voorzien. Op Conrad: luidsprekerkabel per meter.


Ik wil een zekering inbouwen voor de veiligheid, hoe doe ik dat?

Wil je je accu en electronica beschermen tegen kortsluiting dan is een zekering inbouwen een goede keus. Een zekering zet je altijd in de +draad, en zo dicht mogelijk bij de accu. Er zijn verschillende soorten zekeringen, van automatische tot smeltzekeringen in een houder die je moet vervangen als ze doorgebrand zijn.


Hoe maak ik een 5 volt (usb) aansluiting?

Veel mensen vragen zich af hoe ze een aansluiting kunnen maken om bijvoorbeeld Ipod of telefoon op te laden. Vaak maken deze apparaten gebruik van een usb-aansluiting. Er zijn verschillende manieren om 5v te realiseren. De eerste is via een 7805 spanningsregelaar maar omdat deze methode niet erg efficient is ga ik hier verder niet op in. Erg populair is de auto-usblader van Dealextreme. Deze kan al dan niet uit elkaar gehaald zo op de 12v van de accu aangesloten worden waarbij de middelste pin de + en en de zijpinnen de massa (-).


Hoe maak ik (knipperende) LED verlichting?

Veel mensen willen als extraatje LED verlichting toevoegen aan hun krat. Dit kan zowel continue brandende verlichting zijn of LED´s die knipperen op de muziek. Veel algemene informatie over LED’s is hier te vinden. Om bij de basis te beginnen wordt er begonnen met een continue schakeling en volgt hierna de knipperende variant.

Continue
Continue verlichting is zeer gemakkelijk te maken door een LED rechtstreeks aan te sluiten op een spanningsbron. Maar let op: je hebt nog wel een weerstand in serie met de LED nodig om te zorgen dat hij niet door zal branden. Als je het voltage en de stroom van de LED weet kun je dit invullen in de Weerstand-Calculator. Je kunt ook series van meerdere LED's maken met één weerstand. De totale spanningsval moet dan wel lager zijn dan de aangeboden spanning van de accu (dit kun je uitrekenen door de voltages van de LED's bij elkaar op te tellen). De meeste gewone LED's worden aangestuurd met een stroom van maximaal 20 mA (milli-ampère), oftewel 0,02 ampère. De waarde van de nominale spanningsval is afhankelijk van de kleur van de LED; bij rode LED's is dit meestal zo'n 1,9 volt, bij gele en groene LED's 2,0 respectievelijk 2,1 volt, en bij blauwe en witte LED's 3,6 volt. Raadpleeg echter altijd de datasheets van een LED als deze beschikbaar zijn, want zeker bij moderne, geavanceerdere typen LED's kunnen deze waarden flink afwijken. Dit is een Calculator die rekening houdt met meerdere kleuren LED's.

Ritmisch knipperen op de muziek
Bij een schakeling waarbij LED’s gaan knipperen op de muziek kan gebruik gemaakt worden van een TIP31 transistor (datasheet). Hier vind je een beknopte handleiding met een getekende schakeling en een filmpje. In het voorbeeld zijn vier LEDjes gebruikt, maar je moet zelf even nagaan hoeveel er in jouw schakeling moeten komen en of er nog een weerstand tussen moet (zie hierboven). Je sluit de TIP31 dus aan op de (gesplitste) audio uitgang van je audio-apparaat.

Kanttekening: aangesloten op een computer schijnt het zeer goed te werken, sommige mensen hebben problemen bij het aansluiten op een Ipod oid omdat deze een lagere uitgangsspanning heeft.

Als alternatief hier op kun je met behulp van een LM3915 ook een LED VU-meter maken. Voorbeeld Filmpje.


Hoe sluit ik een MP3 module aan?

De MP3 module is een onderdeel die steeds vaker wordt gebruikt om buiten je telefoon ook vanaf een USB stick, SD kaart of van je telefoon muziek te spelen. Tevens zit er vaak in een MP3 module een FM radio. De MP3 module is een echt luxe artikel en is ter uitbreiding van je kist- of kratradio. Om de MP3 module aan te sluiten is er een gemakkelijk schakelschema gemaakt waarin je precies ziet hoe alles met elkaar verbonden zit. Hierdoor kan je dit veel minder gemakkelijk fout doen!.

Hoe sluit ik een Bluetooth module aan?


Naast de MP3 module wordt er steeds vaker een Bluetooth module toegepast zodat je overal draadloos van je muziek kan genieten. Je kunt de bluetooth module volgens onderstaand schema aansluiten:
Dit schema gaat van deze bluetooth module uit, maar is toepasbaar voor alle bluetooth modules. Er wordt een schakelaar toegepast om te kunnen schakelen tussen bluetooth en een aansluiting voor een normale 3.5mm jackplug kabel. Je hebt hiervoor een DPDT schakelaar nodig. De signalen links en rechts schakel je hiermee, terwijl je de ground (-) van zowel de versterker, bluetooth module als de 3.5mm input onderling kan doorlussen.


Dit waren de veelgestelde vragen (FAQ). De FAQ zal indien nodig aangevuld worden met vragen & antwoorden uit de topics. Aanvullingen zijn welkom, graag via DM naar Michel5128

Kijk op http://www.accusafe.nl/faq/ voor meer veelgestelde vragen!

Geavanceerd

Oke, ik heb mijn eerste kistradio gemaakt, maar hij moet beter! Hoe verder?

Veruit het meeste winst is te behalen door te gaan kijken naar andere speakers dan autospeakers. Autospeakers zijn gemaakt om in een kleine ruimte te presteren, de deur van je auto bijvoorbeeld. Verder wordt er altijd de nadruk gelegd op het uiterlijk, soms meer dan de uiteindelijke geluidskwaliteit lijkt het wel. Het loont dus zeker om eens te kijken naar HiFi of PA(Public Address). Waarbij PA een vakterm is om geluidssystemen van bijvoorbeeld concerten of festivals mee aan te tonen. Hierbij ligt de nadruk op rendement. Zeer geschikt voor een kistradio dus! Zijn er dan geen nadelen aan het gebruik van HiFi of PA speakers? Jawel! Ze willen graag in een bepaalde behuizing zitten, voordat ze goed klinken. Gebruik je zomaar een willekeurige behuizing met een willekeurige bassreflex poort erin, dan is de kans zeer groot dat ze nergens naar klinken. Gelukkig hebben de fabrikanten van HiFi en PA luidsprekers altijd de gegevens van hun luidsprekers online staan. Met deze gegevens kun je vrij eenvoudig met verschillende programma's aan de slag om een klankkast te simuleren. Hoe dat dan moet, kun je in de onderstaande links vinden. Let wel, momenteel is dit gedeelte nog in aanmaak, langzaam maar zeker zal er meer informatie beschikbaar komen in dit gedeelte.Als je de Thiele/Smalle parameters kunt vinden van je speakers is het mogelijk om het volume voor een gesloten behuizing te berekenen. Voer de volgende parameters in bij AJ Sealed (download):
 • Qtc, 1.207 voor buitengebruik, 0.707 voor binnengebruik. Je kan er zelf mee experimenteren en kijken hoe de grafiek en het volume veranderd.
 • Qts
 • Qes
 • Fs, ook wel resonantiefrequentie genoemd
 • Vas
 • Pmax, ook wel piekvermogen of muziekvermogen genoemd
 • Diameter van de speaker
 • Xmax, ook wel maximale lineaire excursie/uitslag genoemd
 • De laatste drie worden gebruikt voor de 'output response' grafiek, hier kan je zien waar de theoretische output grenzen liggen van de gesimuleerde speaker.
Rechts bovenin is het berekende volume in liters te zien (Vb) exclusief de speaker zelf. 'Fb' is de frequentie waarop de behuizing is afgestemd, 'F3' is het -3db punt (halvering van het volume).

Met dank aan lutkeveld voor deze informatie


Nuttige links

Hierbij nog wat nuttige links die je kunnen helpen bij het bouwen van een krat/kistradio:

Have fun met het:
 • bouwen van je krat of kist.
 • gebruiken van je krat of kist.
 • posten van vragen omtrent het bouwen van een krat of kist.
 • en natuurlijk, posten van je zelfgemaakte krat of kist! :9~
Iedereen met een goed fotoverslag met duidelijke foto's kan hieronder een plekje verwachten! _/-\o_
Voorbeelden van reeds gemaakte radio's

Ook afgelopen topic zijn er weer veel krat- en kistradio's gemaakt. Hier zijn veel van deze bouwsels terug te zien. Voor meer voorbeelden zie de vorige topics. :)

Kratradio's
Kratradio's deel 18:
Gijsjuh Rallyking

Kratradio's deel 17:
TopTon The Fatal P.E.T.E.R. JonySchats

Kratradio's deel 16:
freddie-bowie jaccodagangsta

Kratradio's deel 15:
Krentenbol Martijn Martens hoeksy crazzycow1 job159

Heilige Kaas Private Zaagsel BKNDY jandewit1111

Kratradio's deel 14:
floris16 Krentenbol

Kratradio's deel 13:
bramvanmil bierkrat2011 mdeb

Kratradio's deel 12:
JoostRe dj mazzel boppos Piet bel

Kratradio's deel 11:
Sjeffie -Jurjen- jelluhh

Kratradio's oudere delen:
BlackWhizz tumtum100 knaap37 luc met een c Konijntje1987

Bosss BmwRon Ronaldz4 R3L04D3D vincentsnijders

brambond wesleytjuh Cayuga tomtommie Sibylle

gelderland20 Jamal _~Tijmen~_ Fotsirxx Impulzer

TheL1mit Agilion knirefel polofreak Piet bel

Mud.STArrr haasje94 bvdklashorst carterpan homo94Kistradio's
Kistradio's deel 18:
wolterious Pespre 1993jjohan jdenijs Michel5128

Thalent Harrstein Vinze Sh4d0w maurits82

Darksheep S ander Cypher87 pannekoek141 MarvinWijnand

MaartenII jooppost BastiaanCM Gijsjuh wesleytjuh

Kistradio's deel 17:
alfaleader TopTon Pixeltje alie480 pgrferrari

wolter. Nitrous Carneoleon

Kistradio's deel 16:
Atlete R-oD wolter.

Kistradio's deel 15:
WWJD Termic thijsco19 xDustdevil HaNS1443

Schone10 sTAn megavolt Cluricauns cootjec Jasperv6

coinman63 Quas GeertH OxyDrokz

Kistradio's deel 14:
spawmkamikaze Mc55 Bart0ving Termic Pronk.ie

Chatlie Piet bel Kizz88 stijn175755 HaNS1443

Kistradio's deel 13:
Waypoint Nhz Rudoli BrcBas

MaartenII Auxilium marty1111 Joryzoetendaal

Kistradio's deel 12:
kemphaas doerack remonvdeijnden Mr.toiletpaper Rensbier

Kistradio's deel 11:
mathy_ darkreptile blue-lagoon

Kistradio's oudere delen:
De_Boorr Blue-Tiger Harry! rikkio HotFix

SerSam1 BBotman martijn1172 Termic Peter v D

Painore lredev lredev mitsie15 roelke Sebastiaan_B

Finnik DrumandBass Tii Bartske Gristus

janusja hoornccnv Koen g X-DraGoN BBotman

WiertOmTA die lange1 doerack gyliy Mc55

© 2007-2012 - Michel5128

[Voor 10% gewijzigd door wesleytjuh op 28-12-2013 21:05]


 • Michel5128
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 19:53
Gezien het grote aantal bouwsels in het vorige deel zal het even duren voordat ik alles aan de TS toegevoegd heb, maar ik zal zeker mijn best doen dit binnen afzienbare tijd te doen! :9

 • wolter.
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 14-03 20:31
Yeah alweer deel 19

Ik vind het trouwens wel een grote eer dat mijn kist erbij staat bij deel 16 en 17 :D

 • Iaptop
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 13-09-2019
Hoi iedereen, ik heb een mooie kistradio gevonden op Marktplaats, http://link.marktplaats.nl/593862562, is dit een aanrader of zijn bijv. de speakers slecht etc.?

Groetjes,
Joran

 • wesleytjuh
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 09:16
Iaptop schreef op maandag 17 september 2012 @ 16:16:
Hoi iedereen, ik heb een mooie kistradio gevonden op Marktplaats, http://link.marktplaats.nl/593862562, is dit een aanrader of zijn bijv. de speakers slecht etc.?

Groetjes,
Joran
Ziet er erg goed uit voor de prijs moet ik zeggen. Wordt in ieder geval met erg veel verlies verkocht!

AccuSafe.nl: Alles voor je kistradio | Store | Kistradio FAQ | Onze video's | Onze versterker!


 • Iaptop
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 13-09-2019
wesleytjuh schreef op maandag 17 september 2012 @ 16:21:
[...]


Ziet er erg goed uit voor de prijs moet ik zeggen. Wordt in ieder geval met erg veel verlies verkocht!
Oke, en hoe vergelijkt dit zich met een ION Tailgater / Block Rocker? Of heb je daar geen ervaring mee?

 • wesleytjuh
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 09:16
Iaptop schreef op maandag 17 september 2012 @ 16:26:
[...]


Oke, en hoe vergelijkt dit zich met een ION Tailgater / Block Rocker? Of heb je daar geen ervaring mee?
Ik zie dat jij degene bent met het andere topic over de ION. De ion zal waarschijnlijk beter klinken, alleen al door het formaat van de klankkast. Maar uiteraard kan je hier pas meer over zeggen als je ze naast elkaar kunt vergelijken.
Verder zie ik je in het andere topic zeggen "240W klinkt goed!". Deze kistradio van MP gebruikt net als 90% van de kistradio's een TA2024, dit is een 2 kanaals 15W versterker. Je hebt dus maar 2x 15W ter beschikking in plaats van 240W ;). Overigens gebruikt de ION een enkel kanaals 15W versterker. Dit komt dat 15W theoretisch ongeveer het maximum vermogen bij 12V is, de ION gebruikt dus waarschijnlijk ook een 12V accu.
15W klinkt als weinig, maar 15W RMS vermogen, is stiekem best een flinke bak herrie :D !

Verder zal de ION natuurlijk wat beter werken. De kistradio van marktplaats gebruikt een chineze li-ion batterij, dit zal allemaal net wat minder goed werken.

[Voor 13% gewijzigd door wesleytjuh op 17-09-2012 17:39]

AccuSafe.nl: Alles voor je kistradio | Store | Kistradio FAQ | Onze video's | Onze versterker!


 • Iaptop
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 13-09-2019
Het klopt allemaal wat je zei, alleen de gemiddelde kistradio is zo'n 50-80 euro op MP, terwijl de block rocker 160 euro is (vanaf prijs). Het iPod dock op de Block Rocker gebruik ik nooit echt, en de audio kwaliteit maakt mij niet (heel) veel uit, zolang het maar hard is! (buiten feestjes enz.)

Ook lijkt een kistradio me iets handiger omdat ik hem wat makkelijker mee kan nemen, bijvoorbeeld op de fiets.

Maar de uiteindelijke vraag:

Is de Block Rocker ± 100 euro meer waard, met mijn voorkeuren?

 • Gek1009
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 01-03 02:13
@laptop

Als je een kist/krat op maat gemaakt wilt hebben moet je eens kijken op deze site. Hij heeft voor mijn bedrijf +/- 30 flightcases gemaakt. Dus als je er een op maat wilt moet je bij hem zijn.

 • Peter v D
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 16-03 19:43
Mijn recent voltooide kratradio. Bevat:
- Focal 16,5 cm speakers
- TA2024
- USB MP3
- 7Ah AGM accu
- Een eigen ontwikkeld printje wat de accu beveiligd bij gebruik op de accu en zowel de accu oplaad als de kratradio van stroom voorziet wanneer de kratradio aan het opladen is

Cosmetisch gezien wordt ie gewoon gebruikt, dus de netst afgewerkte is het niet :P. De klank is daarintegen prima :9.

 • wesleytjuh
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 09:16
Gek1009 schreef op maandag 17 september 2012 @ 18:28:
@laptop

Als je een kist/krat op maat gemaakt wilt hebben moet je eens kijken op deze site. Hij heeft voor mijn bedrijf +/- 30 flightcases gemaakt. Dus als je er een op maat wilt moet je bij hem zijn.
Was dat niet jouw eigen bedrijfje ;)?


Maar ik denk dat voor < 200 euro iets laten maken niet mogelijk is zonder daarvoor concessies te doen. Ik zou je het ook kunnen aanbieden voor voor minder dan 200 euro gaat dat gewoon simpelweg niet lukken, zo'n ION is gewoon best een leuk product voor een scherpe prijs. Al moet ik zeggen dat ik ze nog nooit in het echt heb gezien/gehoord.
En vergeet niet, zo'n ION is helemaal af, inclusief een klantenservice en garantie.
Peter v D schreef op maandag 17 september 2012 @ 18:28:
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]

Mijn recent voltooide kratradio. Bevat:
- Focal 16,5 cm speakers
- TA2024
- USB MP3
- 7Ah AGM accu
- Een eigen ontwikkeld printje wat de accu beveiligd bij gebruik op de accu en zowel de accu oplaad als de kratradio van stroom voorziet wanneer de kratradio aan het opladen is

Cosmetisch gezien wordt ie gewoon gebruikt, dus de netst afgewerkte is het niet :P. De klank is daarintegen prima :9.
Netjes! Flinke kist wel, maar zal wel prima klinken denk ik zo :).

Nu ben ik toch wel benieuwd naar de binnenkant, en dan natuurlijk vooral die accubewaking (8>

AccuSafe.nl: Alles voor je kistradio | Store | Kistradio FAQ | Onze video's | Onze versterker!


 • Peter v D
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 16-03 19:43
wesleytjuh schreef op maandag 17 september 2012 @ 18:36:
Netjes! Flinke kist wel, maar zal wel prima klinken denk ik zo :).

Nu ben ik toch wel benieuwd naar de binnenkant, en dan natuurlijk vooral die accubewaking (8>
Ik draai hem het liefst niet meer open, iets met een beetje gaar MDF van het voorpaneel :P. Printje bevat 2 DC-DC spanningsregelaars die de inkomende 19V van een laptoplader omvormt voor de accu en de versterker+mp3speler, een paar relais en een aangepaste happer kratsafe om de relais op netstroom en accugebruik juist te schakelen.

 • wesleytjuh
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 09:16
Exact, dat is ook de beste manier wat mij betreft :). 1 Adapter die je omvormt naar de benodigde spanningen. Lekker compact en doeltreffend.
Staat ook nog op mijn todo list :).

AccuSafe.nl: Alles voor je kistradio | Store | Kistradio FAQ | Onze video's | Onze versterker!


 • Stekeltje
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 16:16

Stekeltje

Nothing to see here move along

Topicstarter
wesleytjuh schreef op maandag 17 september 2012 @ 19:08:
Exact, dat is ook de beste manier wat mij betreft :). 1 Adapter die je omvormt naar de benodigde spanningen. Lekker compact en doeltreffend.
Staat ook nog op mijn todo list :).
Jouw to-do list is te groot voor nog meer zaken xD!

Bezig met een kistradio? Check AccuSafe.nl


 • weasel
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 15-03 19:59
Om nog even terug te komen op mijn vorige bericht uit het vorige topic:

-oud-

Hallo Tweakers,

Ik ben van plan om na 7 jaar maar weer eens een kratje te maken dit keer met een ta2024 of ta2020 alleen ik heb nog een paar vragen.

- Als ik een gemodde ta2024 heb ik dan genoeg 'guts' voor een beetje goede bass en geen gekraak (er vanuit gaande dat andere factoren daar niet voor zorgen) of kan ik dan beter een 2020 nemen?
-kan ik een ta2020 voeden vanaf een 7ah gelaccu?
-heeft die 6ah li-ion accu ook een beveiliging tegen te diep ontladen?
-Ik wil graag speakers hebben (2 stuks) van de halfords (in de buurt) max 60 euro, zijn deze calibers goed http://www.halfords.nl/shop/multimedia/speakers/101738.
Deze zijn 4 kanaals dus dat zou ook goed zijn voor de hoge tonen.
Of kan ik beter een twee kanaals speaker nemen van een merk als pioneer?
-Kan ik ook ergens een vorm vinden voor het uitsnijden van gaten voor 6x9 inch speakers?
-Ik heb het nu over 6x9 inch speakers en ik wil dit keer een licht kratje maken dan zou dus op elke kant een speaker komen, is dit erg of kan ik beter 2 ronde speakers op 1 kant zetten?

Zo dit was de hele lijst,

Alvast Bedankt,

Groeten

-oud-

-Eerst over de speakers: ik ga graag voor het volle geluid dus ik ga dan voor ronde speakers omdat 2x9 inch (2x23cm) wel een heel breed krat wordt.

Zijn dit bijvoorbeeld goede speakers http://www.halfords.nl/shop/multimedia/speakers/103498
of kan ik beter voor deze gaan http://www.halfords.nl/shop/multimedia/speakers/103796

-Ik heb ook besloten om voor de ta2020 te gaan omdat ik wel goed geluid wil en zeker geen gekraak
Deze is wel erg goedkoop
http://www.ebay.com/itm/D...ain_0&hash=item27caa8509e

Of kan ik beter voor deze gaan

http://www.ebay.com/itm/d...fiers&hash=item3cc9cd2730

Of deze van tripath

http://www.ebay.com/itm/T...eamps&hash=item35b159971f

-Van welk hout moet ik mn krat maken ik heb mn eerste van een bierkrat met onder en boven een stuk hout en 2 7ah loodaccu voor die slurpende autoradio die daar in zat.

Ik was bij deze eerst van plan om een wat lichter krat te maken (met 1 accu en een wat zuinigere versterker) maar als ik hem van hout maak heb ik het idee dat hij niet lichter gaat worden..........

14x Canadian Solar CS6K-275 Black + SE3500HD PVOutput 3x Solar Frontier SF-160S + Soladin 600 PVOutput


 • weasel
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 15-03 19:59
Peter v D schreef op maandag 17 september 2012 @ 18:28:
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]

Mijn recent voltooide kratradio. Bevat:
- Focal 16,5 cm speakers
- TA2024
- USB MP3
- 7Ah AGM accu
- Een eigen ontwikkeld printje wat de accu beveiligd bij gebruik op de accu en zowel de accu oplaad als de kratradio van stroom voorziet wanneer de kratradio aan het opladen is

Cosmetisch gezien wordt ie gewoon gebruikt, dus de netst afgewerkte is het niet :P. De klank is daarintegen prima :9.
Wat heb je onder je tulp aansluitingen zitten MIDI ofzo?

14x Canadian Solar CS6K-275 Black + SE3500HD PVOutput 3x Solar Frontier SF-160S + Soladin 600 PVOutput


 • Koen g
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 19:08
XLR heet dat ;)

 • Peter v D
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 16-03 19:43
XLR inderdaad ! Kistje heeft ook een statiefflens, gebruik hem ook wel eens als monitor(tje) bij m'n hobby drive-in showtje. Daar is al mn bedrading XLR uitgevoerd.

 • wesleytjuh
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 09:16
weasel schreef op maandag 17 september 2012 @ 19:25:
Om nog even terug te komen op mijn vorige bericht uit het vorige topic:

-oud-

Hallo Tweakers,

Ik ben van plan om na 7 jaar maar weer eens een kratje te maken dit keer met een ta2024 of ta2020 alleen ik heb nog een paar vragen.

- Als ik een gemodde ta2024 heb ik dan genoeg 'guts' voor een beetje goede bass en geen gekraak (er vanuit gaande dat andere factoren daar niet voor zorgen) of kan ik dan beter een 2020 nemen?
-kan ik een ta2020 voeden vanaf een 7ah gelaccu?
-heeft die 6ah li-ion accu ook een beveiliging tegen te diep ontladen?
-Ik wil graag speakers hebben (2 stuks) van de halfords (in de buurt) max 60 euro, zijn deze calibers goed http://www.halfords.nl/shop/multimedia/speakers/101738.
Deze zijn 4 kanaals dus dat zou ook goed zijn voor de hoge tonen.
Of kan ik beter een twee kanaals speaker nemen van een merk als pioneer?
-Kan ik ook ergens een vorm vinden voor het uitsnijden van gaten voor 6x9 inch speakers?
-Ik heb het nu over 6x9 inch speakers en ik wil dit keer een licht kratje maken dan zou dus op elke kant een speaker komen, is dit erg of kan ik beter 2 ronde speakers op 1 kant zetten?

Zo dit was de hele lijst,

Alvast Bedankt,

Groeten

-oud-

-Eerst over de speakers: ik ga graag voor het volle geluid dus ik ga dan voor ronde speakers omdat 2x9 inch (2x23cm) wel een heel breed krat wordt.

Zijn dit bijvoorbeeld goede speakers http://www.halfords.nl/shop/multimedia/speakers/103498
of kan ik beter voor deze gaan http://www.halfords.nl/shop/multimedia/speakers/103796

Zien er beide prima uit, laatst genoemde heb ik in mijn auto en verkoop ik zelf ook. Klinken erg goed vind ik.

-Ik heb ook besloten om voor de ta2020 te gaan omdat ik wel goed geluid wil en zeker geen gekraak
Deze is wel erg goedkoop
http://www.ebay.com/itm/D...ain_0&hash=item27caa8509e

Of kan ik beter voor deze gaan

http://www.ebay.com/itm/d...fiers&hash=item3cc9cd2730

Of deze van tripath

http://www.ebay.com/itm/T...eamps&hash=item35b159971f

Ik zou ze eerlijk gezegt alle 3 mijden. Ik heb zelf ervaring met de rode variant en die is eigenlijk gewoon niet te vergelijken met de "echte" TA2020 versterker van HelderHiFi, een stuk meer ruis en het geluid klinkt gewoon een stuk minder goed. Er zit gewoon een groot verschil in de gebruikte componenten en uiteraard ook in de prijs, maar dit hoor je wel! Ik zou nog eerder een normale TA2024 aanraden dan deze 3 versterkers.


-Van welk hout moet ik mn krat maken ik heb mn eerste van een bierkrat met onder en boven een stuk hout en 2 7ah loodaccu voor die slurpende autoradio die daar in zat.

Maakt eigenlijk niet zoveel uit. De meeste nemen MDF omdat het goedkoop is en makkelijk te bewerken. Ik zou dan voor 12mm gaan omdat dit nog redelijk licht is maar wel dik zat voor de kleinere kisten. MDF heeft alleen een groot nadeel en dat is dat het absoluut niet tegen water kan. Om deze reden kiezen sommige voor Multiplex omdat dit er een stuk beter tegen kan, is wel wat duurder.

Ik was bij deze eerst van plan om een wat lichter krat te maken (met 1 accu en een wat zuinigere versterker) maar als ik hem van hout maak heb ik het idee dat hij niet lichter gaat worden..........

AccuSafe.nl: Alles voor je kistradio | Store | Kistradio FAQ | Onze video's | Onze versterker!


 • weasel
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 15-03 19:59
-Ok, speakers zie ik wel wat ik dan ga kopen.

-Wat ben ik dan ongeveer kwijt aan MDF voor een radiokrat en hoe zit dan met multiplex?

-Over de ta2020 die van helder hifi vindt ik wel extreem duur voor een printplaatje met wat componenten erop, iets in me zegt ook nee, maar ik denk toch dat ik je maar op je blauwe ogen moet vertrouwen.......
Ik krijg hopelijk wel alle kabels en pootjes om de pcb op te zetten bij mijn peperdure versterker?

Groeten

14x Canadian Solar CS6K-275 Black + SE3500HD PVOutput 3x Solar Frontier SF-160S + Soladin 600 PVOutput


 • wesleytjuh
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 09:16
Wat hout betreft kun je het beste de lokale bouwmarkt binnenlopen, die weten een stuk meer over de prijzen dan ik ;).

Het is ook zeker een duurdere versterker, maar dit soort componenten kosten nu eenmaal best wat geld. Vooral de hoge verzendkosten en de zwakke euro ten opzichte van de pond (de chinezen werken graag met de pond) maken deze erg duur. Maar je krijgt daar wel grote input caps, grote voedingselco's en goede uitgangsspoelen voor terug :). De reputatie onder de hobbyisten over deze versterker is iig goed te noemen.

De TA2020 wordt inderdaad met alles geleverd wat je nodig hebt.

[Voor 6% gewijzigd door wesleytjuh op 17-09-2012 21:01]

AccuSafe.nl: Alles voor je kistradio | Store | Kistradio FAQ | Onze video's | Onze versterker!


 • weasel
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 15-03 19:59
Maar hoe zit het dan met de ta2024 die kan je ook van ebay halen voor zon 7-8 euro en die is gewoon precies hetzelfde als die op accusafe.nl verkocht wordt.
Dus ik kon me eerst niet voorstellen dat die ta2020 van helderhifi zo anders kan zijn, maar nu ik de plaatjes bekijk hij ziet er wel anders uit als de Ebay varianten.
Ik ga toch maar die van Accusafe halen beter 1x 40 pegels dan 1x20 en daarna nog 40 erachteraan.

En nog even hoe zit het met de kabels voor een ta2020 kunnen de stroom en luidsprekers met 1.5mm kwadraat?

[Voor 24% gewijzigd door weasel op 17-09-2012 21:47]

14x Canadian Solar CS6K-275 Black + SE3500HD PVOutput 3x Solar Frontier SF-160S + Soladin 600 PVOutput


 • wesleytjuh
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 09:16
weasel schreef op maandag 17 september 2012 @ 21:42:
Maar hoe zit het dan met de ta2024 die kan je ook van ebay halen voor zon 7-8 euro en die is gewoon precies hetzelfde als die op accusafe.nl verkocht wordt.
Dus ik kon me eerst niet voorstellen dat die ta2020 van helderhifi zo anders kan zijn, maar nu ik de plaatjes bekijk hij ziet er wel anders uit als de Ebay varianten.
Ik ga toch maar die van Accusafe halen beter 1x 40 pegels dan 1x20 en daarna nog 40 erachteraan.

En nog even hoe zit het met de kabels voor een ta2020 kunnen de stroom en luidsprekers met 1.5mm kwadraat?
Er zijn "namaak" TA2024's in de omloop, die lijken exact op de TA2024 van HelderHiFi op een paar kleine maar belangrijke dingen na. Die zijn inderdaad goedkoper. Verder komt er natuurlijk nog bij dat eBay gewoon een stuk goedkoper is, er is een verschil tussen eBay/marktplaats en een in Nederland gevestigd bedrijf ;).

1.5mm2 is meeeeeeeeer dan voldoende }:O .

AccuSafe.nl: Alles voor je kistradio | Store | Kistradio FAQ | Onze video's | Onze versterker!


 • LamSchaap
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 18-03 14:54
Ik heb van de week mijn TA2020 binnen gekregen. Dus meteen uitpakken en testen maar ik werd erg bedroeft van. Heb er 12V 5A adapter erop aan gesloten maar er komt heel zacht geluid uit mijn 4" speakers. :'(
Deze speakers werken juist heel goed op MUSE TA2021 versterker. Dus daar zou het niet aan moeten liggen.
Hoe kan ik dit probleem oplossen?

Kwalitatief blaten


 • wesleytjuh
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 09:16
LamSchaap schreef op maandag 17 september 2012 @ 23:26:
Ik heb van de week mijn TA2020 binnen gekregen. Dus meteen uitpakken en testen maar ik werd erg bedroeft van. Heb er 12V 5A adapter erop aan gesloten maar er komt heel zacht geluid uit mijn 4" speakers. :'(
Deze speakers werken juist heel goed op MUSE TA2021 versterker. Dus daar zou het niet aan moeten liggen.
Hoe kan ik dit probleem oplossen?
Tja, over deze versterker kunnen wij natuurlijk weinig zeggen maar ik verwacht dat je ook deze moet "modden". Heb je al een laptop aangesloten gehad, of in ieder geval iets met een hoog uitgangsvermogen?

Verder denk ik niet dat je al te veel mag verwachten van deze versterker.

[Voor 4% gewijzigd door wesleytjuh op 17-09-2012 23:39]

AccuSafe.nl: Alles voor je kistradio | Store | Kistradio FAQ | Onze video's | Onze versterker!


 • LamSchaap
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 18-03 14:54
wesleytjuh schreef op maandag 17 september 2012 @ 23:39:
[...]


Tja, over deze versterker kunnen wij natuurlijk weinig zeggen maar ik verwacht dat je ook deze moet "modden". Heb je al een laptop aangesloten gehad, of in ieder geval iets met een hoog uitgangsvermogen?

Verder denk ik niet dat je al te veel mag verwachten van deze versterker.
Kom net achter dat een kanaal het niet goed doet... Ga er morgen naar kijken of ik het kan fixxen. :9

Kwalitatief blaten


Anoniem: 409726

weasel schreef op maandag 17 september 2012 @ 19:25:
Om nog even terug te komen op mijn vorige bericht uit het vorige topic:

-oud-

Hallo Tweakers,

Ik ben van plan om na 7 jaar maar weer eens een kratje te maken dit keer met een ta2024 of ta2020 alleen ik heb nog een paar vragen.

- Als ik een gemodde ta2024 heb ik dan genoeg 'guts' voor een beetje goede bass en geen gekraak (er vanuit gaande dat andere factoren daar niet voor zorgen) of kan ik dan beter een 2020 nemen?
-kan ik een ta2020 voeden vanaf een 7ah gelaccu?
-heeft die 6ah li-ion accu ook een beveiliging tegen te diep ontladen?
-Ik wil graag speakers hebben (2 stuks) van de halfords (in de buurt) max 60 euro, zijn deze calibers goed http://www.halfords.nl/shop/multimedia/speakers/101738.
Deze zijn 4 kanaals dus dat zou ook goed zijn voor de hoge tonen.
Of kan ik beter een twee kanaals speaker nemen van een merk als pioneer?
-Kan ik ook ergens een vorm vinden voor het uitsnijden van gaten voor 6x9 inch speakers?
-Ik heb het nu over 6x9 inch speakers en ik wil dit keer een licht kratje maken dan zou dus op elke kant een speaker komen, is dit erg of kan ik beter 2 ronde speakers op 1 kant zetten?

Zo dit was de hele lijst,

Alvast Bedankt,

Groeten

-oud-

-Eerst over de speakers: ik ga graag voor het volle geluid dus ik ga dan voor ronde speakers omdat 2x9 inch (2x23cm) wel een heel breed krat wordt.

Zijn dit bijvoorbeeld goede speakers http://www.halfords.nl/shop/multimedia/speakers/103498
of kan ik beter voor deze gaan http://www.halfords.nl/shop/multimedia/speakers/103796

-Ik heb ook besloten om voor de ta2020 te gaan omdat ik wel goed geluid wil en zeker geen gekraak
Deze is wel erg goedkoop
http://www.ebay.com/itm/D...ain_0&hash=item27caa8509e

Of kan ik beter voor deze gaan

http://www.ebay.com/itm/d...fiers&hash=item3cc9cd2730

Of deze van tripath

http://www.ebay.com/itm/T...eamps&hash=item35b159971f

-Van welk hout moet ik mn krat maken ik heb mn eerste van een bierkrat met onder en boven een stuk hout en 2 7ah loodaccu voor die slurpende autoradio die daar in zat.

Ik was bij deze eerst van plan om een wat lichter krat te maken (met 1 accu en een wat zuinigere versterker) maar als ik hem van hout maak heb ik het idee dat hij niet lichter gaat worden..........
ik heb die 2de en er komt echt een prima geluid uit. Ik zou voor die gaan.

Anoniem: 409726

wesleytjuh schreef op maandag 17 september 2012 @ 21:51:
[...]


Er zijn "namaak" TA2024's in de omloop, die lijken exact op de TA2024 van HelderHiFi op een paar kleine maar belangrijke dingen na. Die zijn inderdaad goedkoper. Verder komt er natuurlijk nog bij dat eBay gewoon een stuk goedkoper is, er is een verschil tussen eBay/marktplaats en een in Nederland gevestigd bedrijf ;).

1.5mm2 is meeeeeeeeer dan voldoende }:O .
die ta2024 is precies hetzelfde,9 van de 10 dingen die jij inkoopt komen ook uit china enzo ;)

 • wesleytjuh
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 09:16
Anoniem: 409726 schreef op dinsdag 18 september 2012 @ 07:52:
[...]

die ta2024 is precies hetzelfde,9 van de 10 dingen die jij inkoopt komen ook uit china enzo ;)
offtopic:
Er zit toch wel degelijk een verschil tussen de TA2024 van eBay(niet allemaal, staan ook originele op) en de TA2024 van helderHiFi, de prijzen van eBay zijn niet voor niks zo laag. Verder kan ik je melden dat het enigste wat ik uit China haal de TA2024, TA2020 en de MP3 module is, alle 3 bij HelderHiFi, een Nederlander die naar China verhuist is, toch nog een beetje westers dus. Verder komt vrijwel alles uit Nederland en wat uit Europa. Kwaliteit ligt hoger, levertijd lager, serice hoger, en ik steun graag onze eigen economie in plaats van de Chineze. Graag de volgende keer wat meer onderbouwing voordat je valse uitspraken doet :).


Die 2e ziet er inderdaad nog wel het beste uit. Daar zitten tenminste ook wat componenten op. grote input caps grote voedingselco etc. Lijkt best veel op de HelderHiFi variant ook.

[Voor 11% gewijzigd door wesleytjuh op 18-09-2012 09:33]

AccuSafe.nl: Alles voor je kistradio | Store | Kistradio FAQ | Onze video's | Onze versterker!


 • JoeriBlaau
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 27-03-2018
Mijn kist is bijna klaar en vind hem goed gelukt, maar.. Als ik hem aanzet hoor je 'gebrom' (het geluid wat je altijd hoort als je je speakers op max. zet en er geen geluid door laat komen). Is dit te voorkomen met een potmeter tussen de geluidsbron en versterker of maakt dat geen verschil?

Anoniem: 409726

waar kan je dat geperforeerde aluminium eigelijk halen?

 • weasel
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 15-03 19:59
Anoniem: 409726 schreef op dinsdag 18 september 2012 @ 07:49:
[...]

ik heb die 2de en er komt echt een prima geluid uit. Ik zou voor die gaan.
Tsja net diegene die de eerste had gekocht had een kapot kanaal, wat wil je? 7 euro voor een ta2020 ik was dus eigenlijk ook al van plan om die eerste niet te kopen.

Maar Marvin, jij zegt dat je de tweede hebt en dat die wel goed bevalt maar heb je hem vergeleken met die van helderhifi? Hoe is de bass en hoe hard kan hij (harder dan een 2024 mag ik hopen) en heb je geen last van gekraak?

En heb je hem ook van dezelfde ebay verkoper? zo ja, wat zit er allemaal bij? en zo nee, welke stekkertjes moet ik erbij kopen (naam)?

Thanks.

14x Canadian Solar CS6K-275 Black + SE3500HD PVOutput 3x Solar Frontier SF-160S + Soladin 600 PVOutput


Anoniem: 470153

hallo tweeekers,

heey even vraagje... zyn deze speakers aan te raden in combinatie met een ta2024??

http://www.elektronik-sta...Boxen-600W-black_i218.htm

en weten jullie misschien of de kwaliteit van marquant goed is ??

[Voor 14% gewijzigd door Anoniem: 470153 op 18-09-2012 20:18]


 • jefmen
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 20-06-2018
Ik ben ver plan om in mijn gereedschapskist een radio in te bouwen. die ook op accu kan werken en ook op een vaste stroom aansluiting als het beschikbaar is. als het zover is zal ik een verslag plaatsen.

ik ben nu aan het uitzoeken van een versterker en boxjes. Waar moet ik op letten zodat ik 1 van de 2 niet sloopt.

 • weasel
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 15-03 19:59
Anoniem: 470153 schreef op dinsdag 18 september 2012 @ 18:49:
hallo tweeekers,

heey even vraagje... zyn deze speakers aan te raden in combinatie met een ta2024??

http://www.elektronik-sta...Boxen-600W-black_i218.htm

en weten jullie misschien of de kwaliteit van marquant goed is ??
Boxen zijn wel erg goedkoop maar werken doet het wel maar ik zou er niet veel van verwachten.

Over marquant: goed merk voor het geld ik had eerst een krat met 4x10cm speakers 4 speakers voor 10 euro gekocht via MP en ik moet zeggen ze klonken beter dan verwacht maar natuurlijk never ever zo mooi als een setje goede pioneers

14x Canadian Solar CS6K-275 Black + SE3500HD PVOutput 3x Solar Frontier SF-160S + Soladin 600 PVOutput


Anoniem: 470153

weasel schreef op dinsdag 18 september 2012 @ 21:09:
[...]

Boxen zijn wel erg goedkoop maar werken doet het wel maar ik zou er niet veel van verwachten.

Over marquant: goed merk voor het geld ik had eerst een krat met 4x10cm speakers 4 speakers voor 10 euro gekocht via MP en ik moet zeggen ze klonken beter dan verwacht maar natuurlijk never ever zo mooi als een setje goede pioneers
en als je nou bijv. deze marquant zou hebben?? pioneers zijn natuurlijk wel het beste maar ook erg prijzig!

http://www.kijkshop.nl/pr...marquant-speakers-mcs-13/

 • weasel
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 15-03 19:59
Anoniem: 470153 schreef op dinsdag 18 september 2012 @ 21:17:
[...]


en als je nou bijv. deze marquant zou hebben?? pioneers zijn natuurlijk wel het beste maar ook erg prijzig!

http://www.kijkshop.nl/pr...marquant-speakers-mcs-13/
Zijn nog steeds maar 13cm behoorlijk kleintjes (minder goede bass) ik zou minstens voor de mcs-16 gaan als je dan toch voor marquant gaat.
edit:Is dit niks trouwens http://www.kijkshop.nl/pr...eer-speakerset-ts-g1321i/

[Voor 9% gewijzigd door weasel op 18-09-2012 21:31]

14x Canadian Solar CS6K-275 Black + SE3500HD PVOutput 3x Solar Frontier SF-160S + Soladin 600 PVOutput


Anoniem: 470153

weasel schreef op dinsdag 18 september 2012 @ 21:29:
[...]

Zijn nog steeds maar 13cm behoorlijk kleintjes (minder goede bass) ik zou minstens voor de mcs-16 gaan als je dan toch voor marquant gaat.
edit:Is dit niks trouwens http://www.kijkshop.nl/pr...eer-speakerset-ts-g1321i/
heb ik dan wel goeie bas met de mcs-16 ??

en anders met de Pioneer TS E1795

is dat wat ?? http://www.pioneer.eu/uk/...chive/TS-E1795/index.html

en welke goedkopere merken kan je me nog meer aanraden??

[Voor 5% gewijzigd door Anoniem: 470153 op 18-09-2012 21:40]


Anoniem: 409726

weasel schreef op dinsdag 18 september 2012 @ 17:28:
[...]

Tsja net diegene die de eerste had gekocht had een kapot kanaal, wat wil je? 7 euro voor een ta2020 ik was dus eigenlijk ook al van plan om die eerste niet te kopen.

Maar Marvin, jij zegt dat je de tweede hebt en dat die wel goed bevalt maar heb je hem vergeleken met die van helderhifi? Hoe is de bass en hoe hard kan hij (harder dan een 2024 mag ik hopen) en heb je geen last van gekraak?

En heb je hem ook van dezelfde ebay verkoper? zo ja, wat zit er allemaal bij? en zo nee, welke stekkertjes moet ik erbij kopen (naam)?

Thanks.
Dat zou ik niet weten een vriend van mij had hem gekocht en na een tijdje kocht ik hem over. Maar hij lijkt er ecxact op dus lijkt me wel. Ik heb de ta2020 van helder hifi nooit in handen gehad dus kan ik niet vergelijken. De bass is beter dan die van een ta2024, maar dat ligt ook grotendeels aan de speakers. Het bevalt mij stukken beter dan een gemodde ta2024, op hoog volume veel zuiverder geluid en het belangrijkste geen gekraak wat ik met de ta2024 wel had waardoor ik nooit voluit speelde wel doe:)
Ik zou het gewoon doen mail anders met de verkoper over de kabels

[Voor 11% gewijzigd door Anoniem: 409726 op 18-09-2012 23:03]


 • weasel
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 15-03 19:59
Anoniem: 409726 schreef op dinsdag 18 september 2012 @ 22:59:
[...]

Dat zou ik niet weten een vriend van mij had hem gekocht en na een tijdje kocht ik hem over. Maar hij lijkt er ecxact op dus lijkt me wel. Ik heb de ta2020 van helder hifi nooit in handen gehad dus kan ik niet vergelijken. De bass is beter dan die van een ta2024, maar dat ligt ook grotendeels aan de speakers. Het bevalt mij stukken beter dan een gemodde ta2024, op hoog volume veel zuiverder geluid en het belangrijkste geen gekraak wat ik met de ta2024 wel had waardoor ik nooit voluit speelde wel doe:)
Ik zou het gewoon doen mail anders met de verkoper over de kabels
Hij gaat dus even hard/harder dan een ta2024 en heb je ook een mod toegepast (caps,weerstand)?
En heb jij er ook zo´n bordje met een potmeter erop erbij gekregen en ook kabels?

14x Canadian Solar CS6K-275 Black + SE3500HD PVOutput 3x Solar Frontier SF-160S + Soladin 600 PVOutput


 • weasel
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 15-03 19:59
Anoniem: 470153 schreef op dinsdag 18 september 2012 @ 21:33:
[...]


heb ik dan wel goeie bas met de mcs-16 ??

en anders met de Pioneer TS E1795

is dat wat ?? http://www.pioneer.eu/uk/...chive/TS-E1795/index.html

en welke goedkopere merken kan je me nog meer aanraden??
Die speakers zien er zeer netjes uit!
Heb je iets meer te besteden voor je speaker moet je kijken naar merken als sony en pioneer
Heb je niet zoveel te besteden dan zou ik voor 16cm marquant gaan of de 6x9 inch van marquant zien er ook goed uit.

14x Canadian Solar CS6K-275 Black + SE3500HD PVOutput 3x Solar Frontier SF-160S + Soladin 600 PVOutput


 • PietFace
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 26-02 14:29
Hallo,
ik heb net een 4 channel mini amplifier van Basetech gekocht, maar ik krijg hem niet aan de praat.
Het lampje van 'power' brand wel. Maar dan sluit ik mijn speakers erop aan en dan komt er geen geluid uit.
Er zitten uitgangen op voor 4 speakers. Maar ik heb er maar 2, moet ik dan alles aansluiten voordat er geluid uitkomt ofzo?
Ik snap er helemaal niks meer van, want als ik mijn speakers via een ingebouwde versterker doe doen ze het wel.

 • weasel
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 15-03 19:59
PietFace schreef op woensdag 19 september 2012 @ 14:00:
Hallo,
ik heb net een 4 channel mini amplifier van Basetech gekocht, maar ik krijg hem niet aan de praat.
Het lampje van 'power' brand wel. Maar dan sluit ik mijn speakers erop aan en dan komt er geen geluid uit.
Er zitten uitgangen op voor 4 speakers. Maar ik heb er maar 2, moet ik dan alles aansluiten voordat er geluid uitkomt ofzo?
Ik snap er helemaal niks meer van, want als ik mijn speakers via een ingebouwde versterker doe doen ze het wel.
Ingangs signaal goed?
Heb je er ook foto's van dan kunnen we je waarschijnlijk beter helpen.
Edit:heb m al gevonden probeer eens van ingang te wisselen en draai eens aan die knoppen die erop zitten :D

[Voor 7% gewijzigd door weasel op 19-09-2012 14:07]

14x Canadian Solar CS6K-275 Black + SE3500HD PVOutput 3x Solar Frontier SF-160S + Soladin 600 PVOutput


 • PietFace
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 26-02 14:29
Ik heb al aan vanalles zitten draaien. En I know, hij staat niet aangesloten op mijn speakers op de foto's.

[Voor 25% gewijzigd door PietFace op 19-09-2012 14:22]


Anoniem: 409726

weasel schreef op woensdag 19 september 2012 @ 08:07:
[...]

Hij gaat dus even hard/harder dan een ta2024 en heb je ook een mod toegepast (caps,weerstand)?
En heb jij er ook zo´n bordje met een potmeter erop erbij gekregen en ook kabels?
potmeter heb ik er niet bijgekregen en vind ik persoonlijk niet echt nodig kabels zijn gewoon standaard kabels mail anders de verkoper. Hij gaat even hard als een ta20240 tenzij je een step up ervoor zet.

Anoniem: 470153

weasel schreef op woensdag 19 september 2012 @ 10:19:
[...]

Die speakers zien er zeer netjes uit!
Heb je iets meer te besteden voor je speaker moet je kijken naar merken als sony en pioneer
Heb je niet zoveel te besteden dan zou ik voor 16cm marquant gaan of de 6x9 inch van marquant zien er ook goed uit.
ik heb die pioneers voor 25 euro.. 17 cm?? dat is toch super??

 • Piet bel
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 23-10-2022

Piet bel

Digital age pioneer

Anoniem: 470153 schreef op woensdag 19 september 2012 @ 17:08:
[...]


ik heb die pioneers voor 25 euro.. 17 cm?? dat is toch super??
Waar vandaan?

Techjunk & gadgetfreak


 • Piet bel
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 23-10-2022

Piet bel

Digital age pioneer

Kom ik weer hoor :+

ik heb op het moment een TA2020 thuis liggen met alles er op en dr aan, het enige wat echter nog ontbreekt zijn de speakers.
Nu heb ik 2 Verschillende speakers op het oog.
Namelijk deze (sony) Speakers
En Deze (Pioneer) Speakers.

Beide speakers zijn 13CM (groter kan echt niet) en 35W RMS.
Ze zijn even duur, en qua inbouwdieptes etc maakt het ook weinig of geen verschil.
Ze zijn ook beide 2 wegs.
Nu is de vraag voor de mensen met ervaring of met verstand, welke van deze 2 kan ik beter kopen? :?

En is een 2wegsspeaker voldoende (in een vrij klein kistje) of zal ik voor een 3wegsspeaker gaan? (Waarbij ik op hetzelfde dillema kom, want beide varianten zijn in zowel 2als 3 weg verkrijgbaar) 8)7

Techjunk & gadgetfreak


Anoniem: 451351

ik heb pas een kist gemaakt met een radio en voeding die best wel heet worden. nu heb ik het probleem met de voeding al opgelost maar is het toch nog verstandig om een computer fan er in te maken, want de binnenkant wordt nog best wel heet door de dikke isolatie en radio.mijn idee was om links van de voeding een gat te boren en daar de computer fan in te maken, zou dan mijn probleem opgelost zijn, en gaat mijn geluidskwaliteit dan niet omlaag als ik deze heb aanstaan ??
en moet dan mijn fan lucht naar binnen blazen on eruit blazen ?? 8)7
Piet bel schreef op woensdag 19 september 2012 @ 17:19:
Kom ik weer hoor :+

ik heb op het moment een TA2020 thuis liggen met alles er op en dr aan, het enige wat echter nog ontbreekt zijn de speakers.
Nu heb ik 2 Verschillende speakers op het oog.
Namelijk deze (sony) Speakers
En Deze (Pioneer) Speakers.

Beide speakers zijn 13CM (groter kan echt niet) en 35W RMS.
Ze zijn even duur, en qua inbouwdieptes etc maakt het ook weinig of geen verschil.
Ze zijn ook beide 2 wegs.
Nu is de vraag voor de mensen met ervaring of met verstand, welke van deze 2 kan ik beter kopen? :?

En is een 2wegsspeaker voldoende (in een vrij klein kistje) of zal ik voor een 3wegsspeaker gaan? (Waarbij ik op hetzelfde dillema kom, want beide varianten zijn in zowel 2als 3 weg verkrijgbaar) 8)7
ik heb heel erg goede ervaring met die van sony, heb er namelijk 4 van in het bovenstaande kistje zitten er komt een geweldig geluid uit, met die van pioneer geen ervaring maar ik denk dat deze even goed zijn als die van sony.. je moet gewoon kijken welke je het mooiste vind ( vind ik ) :+

[Voor 44% gewijzigd door Anoniem: 451351 op 19-09-2012 17:25]


 • weasel
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 15-03 19:59
PietFace schreef op woensdag 19 september 2012 @ 14:17:
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]

Ik heb al aan vanalles zitten draaien. En I know, hij staat niet aangesloten op mijn speakers op de foto's.
filter uitzetten, andere voeding proberen (autoaccu), levels omhoog draaien, ingang wisselen (is heel belangerijk want de ene ingang is voor de ene 2 speakers en de andere ingang voor de andere 2 speakers)
Ook de draden niet door elkaar halen groen bij groen rood bij rood enz.
Als ie het dan nog niet doet terugsturen.

suc6

Groeten,

Weasel

[Voor 5% gewijzigd door weasel op 19-09-2012 19:13]

14x Canadian Solar CS6K-275 Black + SE3500HD PVOutput 3x Solar Frontier SF-160S + Soladin 600 PVOutput


 • weasel
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 15-03 19:59
Anoniem: 409726 schreef op woensdag 19 september 2012 @ 16:49:
[...]

potmeter heb ik er niet bijgekregen en vind ik persoonlijk niet echt nodig kabels zijn gewoon standaard kabels mail anders de verkoper. Hij gaat even hard als een ta20240 tenzij je een step up ervoor zet.
Verkoper als gemaild, Stel ik een vraag:

Does this amplifier come with cables to hook it up to a powersupply and cables to hook it up to and audio source?

krijg ik dit terug

hi

TA2020-020 is a piece of two-channel monolithic fully integrated digital amplifier IC, the internal integration of the signal processing required by the digital amplifier and a modulation circuit, and a high power output of a MOS-FET. So just a small amount of external components external input analog audio signal at the input, the output of the external low-pass filter and speaker for audio signal can stereo power amplifier.
The power supply voltage of 13.5V, and the output power of 40W. When the DC supply pressure 14.6V, output power up to 50W

Nee joh dat stond ook in de beschrijving, bedankt man

Nou ja ik bestel m wel gewoon als jij zeg dat dr kabels bij zaten dan zullen we dat wel eens even zien :P

14x Canadian Solar CS6K-275 Black + SE3500HD PVOutput 3x Solar Frontier SF-160S + Soladin 600 PVOutput


Anoniem: 409726

weasel schreef op woensdag 19 september 2012 @ 19:18:
[...]

Verkoper als gemaild, Stel ik een vraag:

Does this amplifier come with cables to hook it up to a powersupply and cables to hook it up to and audio source?

krijg ik dit terug

hi

TA2020-020 is a piece of two-channel monolithic fully integrated digital amplifier IC, the internal integration of the signal processing required by the digital amplifier and a modulation circuit, and a high power output of a MOS-FET. So just a small amount of external components external input analog audio signal at the input, the output of the external low-pass filter and speaker for audio signal can stereo power amplifier.
The power supply voltage of 13.5V, and the output power of 40W. When the DC supply pressure 14.6V, output power up to 50W

Nee joh dat stond ook in de beschrijving, bedankt man

Nou ja ik bestel m wel gewoon als jij zeg dat dr kabels bij zaten dan zullen we dat wel eens even zien :P
bij die van mij wel ik weet niet of dat bij deze verkoper ook is natuurlijk maar het zijn standaard kabels dus die moeten vast wel te vinden zijn :)

 • weasel
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 15-03 19:59
Anoniem: 409726 schreef op donderdag 20 september 2012 @ 08:43:
[...]

bij die van mij wel ik weet niet of dat bij deze verkoper ook is natuurlijk maar het zijn standaard kabels dus die moeten vast wel te vinden zijn :)
Dat denk ik ook :P

14x Canadian Solar CS6K-275 Black + SE3500HD PVOutput 3x Solar Frontier SF-160S + Soladin 600 PVOutput


 • Scyth
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 13-08-2022

Scyth

Fat finger, three beer

Anoniem: 409726 schreef op dinsdag 18 september 2012 @ 16:28:
waar kan je dat geperforeerde aluminium eigelijk halen?
Praxis heeft een breed assortiment aan geperforeerd/geanodiseerd/motief aluminium, zowel in stroken van 20x80 als ik me niet vergis als platen van 50x100.

Dell Studio XPS 16
Project: BavBierSub 1.0 BavBierSub 2.0


 • weasel
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 15-03 19:59
Anoniem: 409726 schreef op donderdag 20 september 2012 @ 08:43:
[...]

bij die van mij wel ik weet niet of dat bij deze verkoper ook is natuurlijk maar het zijn standaard kabels dus die moeten vast wel te vinden zijn :)
Verkoper weer gemaild met mijn vraag: does it include wires (cables) dit keer kreeg ik 1 woord terug: yes *O*

14x Canadian Solar CS6K-275 Black + SE3500HD PVOutput 3x Solar Frontier SF-160S + Soladin 600 PVOutput


 • jefmen
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 20-06-2018
Zo onderdelen ook besteld en staan nu klaar om verzonden te worden. Dat wordt binnenkort knutselen.

Anoniem: 451351

als ik mijn kistje wil koelen met een computer fan moet ik deze dan zo maken dat deze lucht in blaast om uitblaast. ????

 • thijsco19
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 20:01

thijsco19

KTM 990 SMT

Anoniem: 451351 schreef op donderdag 20 september 2012 @ 23:04:
als ik mijn kistje wil koelen met een computer fan moet ik deze dan zo maken dat deze lucht in blaast om uitblaast. ????
Dat licht eraan, zijn je speakers gescheiden?
Heb je 'gaten' waar de lucht uit/in kan?
Ik denk dat je met een stof filter erbij het beste voor overdruk kan zorgen dan blijft de meeste stof buiten.
Die voeding die wil je gaan koelen? Kan de lucht er via de voeding naar buiten? Zoja dan overdruk zodat de lucht via de voeding eruit kan.

The only thing you need; a jar of "Elbow Grease" (TM) ! Apply it liberally and it will make any job a breeze.


Anoniem: 451351

thijsco19 schreef op donderdag 20 september 2012 @ 23:09:
[...]

Dat licht eraan, zijn je speakers gescheiden?
Heb je 'gaten' waar de lucht uit/in kan?
Ik denk dat je met een stof filter erbij het beste voor overdruk kan zorgen dan blijft de meeste stof buiten.
Die voeding die wil je gaan koelen? Kan de lucht er via de voeding naar buiten? Zoja dan overdruk zodat de lucht via de voeding eruit kan.
nou ik wil de radio vooral koelen, de voeding heb ik zo gemaakt dat de kant waar de hitte wordt geproduceerd aan de buitenkant van de kist zit ( een plaatje staat volgens mij ergens op de vorige pagina ) . en er zitten voor de verder rest geen gat is. ( de lucht kan ook niet via de voeding naar buiten ). en wordt mijn geluidskwaliteit niet slechter als ik zon ventilator erin heb ??

 • wesleytjuh
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 09:16
Anoniem: 451351 schreef op donderdag 20 september 2012 @ 23:04:
als ik mijn kistje wil koelen met een computer fan moet ik deze dan zo maken dat deze lucht in blaast om uitblaast. ????
In jouw geval zou ik denk ik een compartiment van hout maken waar de voeding en elektronica in zit. Dus binnen je kist een aantal schoten die je elektronica scheiden van de rest van je kist. Je kunt dan aan de achterkant van je kist in dat compartiment een fan zetten die de warmte lucht uit je kist trekt. Door met een compartiment te werken kan je de rest van je kist gewoon compleet luchtdicht houden en verlies je dus geen klank. Ik ben bang dat als je een gat voor een fan gaat maken je kist in 1x een stuk minder goed klinkt.

AccuSafe.nl: Alles voor je kistradio | Store | Kistradio FAQ | Onze video's | Onze versterker!


Anoniem: 451351

wesleytjuh schreef op donderdag 20 september 2012 @ 23:16:
[...]


In jouw geval zou ik denk ik een compartiment van hout maken waar de voeding en elektronica in zit. Dus binnen je kist een aantal schoten die je elektronica scheiden van de rest van je kist. Je kunt dan aan de achterkant van je kist in dat compartiment een fan zetten die de warmte lucht uit je kist trekt. Door met een compartiment te werken kan je de rest van je kist gewoon compleet luchtdicht houden en verlies je dus geen klank. Ik ben bang dat als je een gat voor een fan gaat maken je kist in 1x een stuk minder goed klinkt.
en als ik het nou zo maak dat ik het gat voor de ventilator kan sluiten, onder het spelen dus, en daarna als ik deze niet gebruik of als deze wel erg warm is de het gat openen en de ventilator aanzetten

 • weasel
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 15-03 19:59
Ik moet ook nog een goede acculader hebben voor 7ah accu ik heb ze vroeger altijd opgeladen met een 6A autoaccu lader maar dat was waarschijnlijk niet zo goed.

Dus is dit een goede


http://www.conrad.nl/ce/nl/product/200081/

Of kan ik beter voor deze gaan

http://www.conrad.nl/ce/nl/product/250338/

Of natuurlijk nog een andere?

En ik wil graag een metalen plaatje hebben om alle connectoren op te maken, kan ik zoeits bij de bouwmarkt halen, en hoe dik moet het zijn?

14x Canadian Solar CS6K-275 Black + SE3500HD PVOutput 3x Solar Frontier SF-160S + Soladin 600 PVOutput


 • Michel5128
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 19:53
Laden doe je ongeveer met 1/10 van de capaciteit. Dus voor een accu van 7Ah met +/-700mA. Die eerste lader ligt daar het dichtste bij dus die zal prima voldoen. Met die tweede kan het ook wel maar die is met 300mA eigenlijk net iets te langzaam, dan gaat het lader langer dan een dag duren..

 • weasel
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 15-03 19:59
Michel5128 schreef op vrijdag 21 september 2012 @ 10:31:
Laden doe je ongeveer met 1/10 van de capaciteit. Dus voor een accu van 7Ah met +/-700mA. Die eerste lader ligt daar het dichtste bij dus die zal prima voldoen. Met die tweede kan het ook wel maar die is met 300mA eigenlijk net iets te langzaam, dan gaat het lader langer dan een dag duren..
Dus deze acculader laadt ook dat type loodaccu dat ze in alarminstallaties gebruiken?
Was dat niet loodgel?
En nog iemand iets over de plaat metaal?

14x Canadian Solar CS6K-275 Black + SE3500HD PVOutput 3x Solar Frontier SF-160S + Soladin 600 PVOutput


 • Stekeltje
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 16:16

Stekeltje

Nothing to see here move along

Topicstarter
weasel schreef op vrijdag 21 september 2012 @ 14:36:
[...]

Dus deze acculader laadt ook dat type loodaccu dat ze in alarminstallaties gebruiken?
Was dat niet loodgel?
En nog iemand iets over de plaat metaal?
2mm RVS is erg mooi, buigt amper en geeft een echte industrial look. Zal denk ik niet heel goedkoop zijn trouwens hoor!

Bezig met een kistradio? Check AccuSafe.nl


 • jefmen
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 20-06-2018
Vanmiddag heb ik alle spullen binnen gekregen. nu een schetsje gemaakt. Kom op zo 15 cm diep bij 39 cm breed en 21 cm hoog uit. redelijk klein.

 • wesleytjuh
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 09:16
weasel schreef op vrijdag 21 september 2012 @ 14:36:
[...]

Dus deze acculader laadt ook dat type loodaccu dat ze in alarminstallaties gebruiken?
Was dat niet loodgel?
En nog iemand iets over de plaat metaal?
Zoek je niet van die inbouwschotels? Oa verkrijgbaar bij Conrad, en bij mij. Of wil je echt een stukje plaatmateriaal voor andere doeleinden.
jefmen schreef op zaterdag 22 september 2012 @ 00:04:
Vanmiddag heb ik alle spullen binnen gekregen. nu een schetsje gemaakt. Kom op zo 15 cm diep bij 39 cm breed en 21 cm hoog uit. redelijk klein.
Wij willen foto's 8)

[Voor 25% gewijzigd door wesleytjuh op 22-09-2012 00:07]

AccuSafe.nl: Alles voor je kistradio | Store | Kistradio FAQ | Onze video's | Onze versterker!


Anoniem: 474142

Hey,
Ik ben net nieuw op dit forum, ik had al een keer bijna alle topics doorgezocht dus ik dacht laat ik me ook maar eens registeren :)

Ik ben inmiddels in bezit van 2 kistradio's waarvan 1 een kratradio, een paar dagen geleden was ik eindelijk klaar met mijn kistradio, hier een paar foto's:

Dit heb ik gebruikt:

Speakers: Komen uit een oude boombox, 8'' inch, 130 watt p/s

Versterker: Caliber 75.2, levert 25 Watt

Materiaal: Multiplex 8mm

Accu: Mercedes accu 12ah (weegt +/- 5 kg)

Ik zat er nog aan te denken om er aluminium traanplaat om de randen heen te doen,
vragen, reacties en tips zijn altijd welkom ;)

EDIT: kleine update: WIELTJES! :+

[Voor 10% gewijzigd door Anoniem: 474142 op 22-09-2012 18:28]


Anoniem: 469307

Hallo ik heb een vraag over een accu lader ik heb een accu van
12v en 7ah en een accu van 12v en 35amp kan ik deze allebij laden met een auto acculader van 6a of kan ik beter voor de 7ah accu deze lader nemen: http://www.conrad.nl/ce/nl/product/200081/
Of deze: http://www.conrad.nl/ce/n...ur-Loodvlies/?ref=detview

Alvast bedankt

 • wesleytjuh
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 09:16
Anoniem: 469307 schreef op zaterdag 22 september 2012 @ 13:19:
Hallo ik heb een vraag over een accu lader ik heb een accu van
12v en 7ah en een accu van 12v en 35amp kan ik deze allebij laden met een auto acculader van 6a of kan ik beter voor de 7ah accu deze lader nemen: http://www.conrad.nl/ce/nl/product/200081/
Of deze: http://www.conrad.nl/ce/n...ur-Loodvlies/?ref=detview

Alvast bedankt
Voor de 7Ah accu heb je inderdaad een wat kleinere lader nodig. Beide laders van conrad voldoen hiervoor.

AccuSafe.nl: Alles voor je kistradio | Store | Kistradio FAQ | Onze video's | Onze versterker!


Anoniem: 469307

wesleytjuh schreef op zaterdag 22 september 2012 @ 14:05:
[...]


Voor de 7Ah accu heb je inderdaad een wat kleinere lader nodig. Beide laders van conrad voldoen hiervoor.
Oké bedankt dus het maakt helemaal niks uit welke ik kies want dan ga ik gewoon voor de goedkoopste :)

 • JoeriBlaau
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 27-03-2018
/

[Voor 98% gewijzigd door JoeriBlaau op 22-09-2012 22:30]


 • Scyth
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 13-08-2022

Scyth

Fat finger, three beer

Gisteren een erg mooie partij speakers gekregen van een zekere goedheiligman _/-\o_ ; waaronder de volgende speakers. De meeste zijn engineering samples, maar wel voorzien van typestickers.

Eighteen Sound 6ND430 (http://www.eighteensound....ew_product_simple&pid=243)


Eminence LA6-MB (http://www.usspeaker.com/LA6-MB-1.htm)


Eminence LA6-MR (http://www.usspeaker.com/LA6-MR-1.htm)


Celestion NTR08-2011D (http://celestion.com/product/74/ntr082011d/)


Celestion NTR10-2520D (http://celestion.com/product/72/ntr102520d/)


P Audio PHT-409 (http://www.p-audio.co.uk/pdf/PHT_409.pdf)
En twee van deze leuke tweeters (compression drivers)


... en nog 6 midrange linearray drivers, waar ik misschien in de toekomst wat mee ga doen.

Needless to say ga ik mijn huidige plannen wat wijzigen. Ik heb zojuist vrijhangend de drivers één voor één aangesloten en gekeken hoe de response is. Eigenlijk erg slordig, maar gaf me wel een idee over wat de drivers konden presteren mits goed ingebouwd. De NTR10 is te groot voor in een krat met zijn diameter van 254mm en een VAS van 33.2L. De NTR8 verbaasde me qua strakheid qua uitslagen en druk, zelfs vrijhangend. Het 'handigst' is de LA6-MB. Het nadeel is dat nagenoeg alle speakers 8Ohm zijn, en een rated nominal wattage hebben van (zelfs ver) in de honderd watt. Wellicht dat ik zelf een circuit moet gaan bouwen die pas het volledige vermogen gaat benutten zodra er netspanning aan zit, maar dit betekent een volledig andere aanpak.

Ik heb net de NTR08 door wat simulaties gegooid, en op zich gaat deze driver zich prima gedragen in een (ietwat aangepast) kratbinnenwerk van MDF met dezelfde binnenmaten als de geplande BavBierSub 2 (16,93L bruto).

De meest vlakke respons met deze driver in die behuizing krijg ik zodra ik de kist tune op ongeveer 74Hz, waarbij deze combinatie op 150W. een geschatte 113dB gaat halen. Het nadeel is dat de F3 op 70Hz ligt, en de respons op 50Hz is al 101dB. Voor een subwoofer wat magertjes. Dat is op drie manieren op te lossen; andere kist, andere tuning, of electronisch wat opvangen. Dat laatste is denk ik wát ik ga doen indien ik deze speaker kies voor in de uiteindelijke bouw.

Ik ga nu even verder simuleren met de overige speakers, in andere typen enclosures. Misschien dat er nog een 6e orde bandpass in het verschiet ligt.

I'll keep you posted.

[Voor 6% gewijzigd door Scyth op 22-09-2012 20:11]

Dell Studio XPS 16
Project: BavBierSub 1.0 BavBierSub 2.0


 • weasel
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 15-03 19:59
http://www.ebay.com/itm/N...ctors&hash=item4164a79892

Is zoiets geschikt om een ta2020 te voeden?

En weet iemand hoe dik het zwarte inbouwplaatje van conrad is?

Groet,

Weasel

[Voor 12% gewijzigd door weasel op 22-09-2012 20:32]

14x Canadian Solar CS6K-275 Black + SE3500HD PVOutput 3x Solar Frontier SF-160S + Soladin 600 PVOutput


 • Scyth
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 13-08-2022

Scyth

Fat finger, three beer

Contact rating - 1A 16V DC:
2x15W = 30W. 30/12V = 2,5A
Ook al zou de TA2020 op 16V werken, zou het 30/16 zijn, 1,875A.
Officieel mag dit niet dus.

Dell Studio XPS 16
Project: BavBierSub 1.0 BavBierSub 2.0


 • weasel
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 15-03 19:59
Scyth schreef op zaterdag 22 september 2012 @ 20:35:
[...]


[...]


2x15W = 30W. 30/12V = 2,5A
Ook al zou de TA2020 op 16V werken, zou het 30/16 zijn, 1,875A.
Officieel mag dit niet dus.
Maar zo aan het plaatje te zien lijkt mij niet dat die pootjes al smelten bij 2.5A, Dus officieel mag het niet maar zou hij het in de pratijk aan kunnen?

14x Canadian Solar CS6K-275 Black + SE3500HD PVOutput 3x Solar Frontier SF-160S + Soladin 600 PVOutput


 • wesleytjuh
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 09:16
De TA2020 gebruikt zo'n 2.5A in de praktijk op max volume. Ik zou dus nog even verder zoeken :). Je hebt er ook die 5A aankunnen weet ik uit ervaring.

@Scyth

Jaloers :9~ !
Zou ik ook wel raad mee weten :9

[Voor 17% gewijzigd door wesleytjuh op 22-09-2012 21:00]

AccuSafe.nl: Alles voor je kistradio | Store | Kistradio FAQ | Onze video's | Onze versterker!


 • weasel
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 15-03 19:59
wesleytjuh schreef op zaterdag 22 september 2012 @ 20:47:
De TA2020 gebruikt zo'n 2.5A in de praktijk op max volume. Ik zou dus nog even verder zoeken :). Je hebt er ook die 5A aankunnen weet ik uit ervaring.

@Scyth

Jaloers :9~ !
Zou ik ook wel raad mee weten :9
Is dit wat http://www.conrad.nl/ce/nl/product/741959/
Is alleen niet helemaal duidelijk of dit de goede is
Het mag trouwens ook wel een andere connector zijn, als ik hem maar op ebay kan vinden en hij panel mountable is.

[Voor 11% gewijzigd door weasel op 22-09-2012 21:22]

14x Canadian Solar CS6K-275 Black + SE3500HD PVOutput 3x Solar Frontier SF-160S + Soladin 600 PVOutput


 • wesleytjuh
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 09:16
weasel schreef op zaterdag 22 september 2012 @ 21:20:
[...]


Is dit wat http://www.conrad.nl/ce/nl/product/741959/
Is alleen niet helemaal duidelijk of dit de goede is
Het mag trouwens ook wel een andere connector zijn, als ik hem maar op ebay kan vinden en hij panel mountable is.
Kan zo snel bij die connector de stroom niet vinden. Zelf heb ik deze:
http://www.accusafe.nl/shop/connectors/22-dc-jack-21mm.html
Daarvan weet ik wel zeker dat ie voor 5A geschikt is, ik liep namelijk tegen hetzelfde probleem als jou aan en heb toen uiteindelijk deze gevonden :).

AccuSafe.nl: Alles voor je kistradio | Store | Kistradio FAQ | Onze video's | Onze versterker!


 • weasel
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 15-03 19:59
wesleytjuh schreef op zaterdag 22 september 2012 @ 21:29:
[...]


Kan zo snel bij die connector de stroom niet vinden. Zelf heb ik deze:
http://www.accusafe.nl/shop/connectors/22-dc-jack-21mm.html
Daarvan weet ik wel zeker dat ie voor 5A geschikt is, ik liep namelijk tegen hetzelfde probleem als jou aan en heb toen uiteindelijk deze gevonden :).
:? Die is precies hetzelfde als die van ebay

14x Canadian Solar CS6K-275 Black + SE3500HD PVOutput 3x Solar Frontier SF-160S + Soladin 600 PVOutput


 • wesleytjuh
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 09:16
weasel schreef op zaterdag 22 september 2012 @ 21:34:
[...]

:? Die is precies hetzelfde als die van ebay
Yup, maar hiervan weet ik uit de datasheet dat ie geschikt is voor 5A, dat is het verschil ;). Dit is ook een van de meest geschikte connectors voor jouw toepassing.

AccuSafe.nl: Alles voor je kistradio | Store | Kistradio FAQ | Onze video's | Onze versterker!


Anoniem: 409726

Anoniem: 474142 schreef op zaterdag 22 september 2012 @ 13:16:
Hey,
Ik ben net nieuw op dit forum, ik had al een keer bijna alle topics doorgezocht dus ik dacht laat ik me ook maar eens registeren :)

Ik ben inmiddels in bezit van 2 kistradio's waarvan 1 een kratradio, een paar dagen geleden was ik eindelijk klaar met mijn kistradio, hier een paar foto's:

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

Dit heb ik gebruikt:

Speakers: Komen uit een oude boombox, 8'' inch, 130 watt p/s

Versterker: Caliber 75.2, levert 25 Watt

Materiaal: Multiplex 8mm

Accu: Mercedes accu 12ah (weegt +/- 5 kg)

Ik zat er nog aan te denken om er aluminium traanplaat om de randen heen te doen,
vragen, reacties en tips zijn altijd welkom ;)

EDIT: kleine update: WIELTJES! :+ [afbeelding]
mooie kist maar kon je de versterker niet aan de binnenkant plaatsen?

 • wolter.
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 14-03 20:31
Stel je hebt 2x een 7Ah accu, is het dan mogelijk om te schakelen tussen 12v 14ah voor het laden.
En 24v 7Ah om te spelen met een tk2050
(Er komt nog een schema van hoe ik het zou doen.)


Edit: tja en dan kom je niet verder dan dit:

[Voor 36% gewijzigd door wolter. op 23-09-2012 11:53]


Anoniem: 474142

Anoniem: 409726 schreef op zondag 23 september 2012 @ 10:27:
[...]

mooie kist maar kon je de versterker niet aan de binnenkant plaatsen?
Jawel maar anders is het zo leeg op de voorkant :P

 • thijsco19
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 20:01

thijsco19

KTM 990 SMT

Anoniem: 409726 schreef op zondag 23 september 2012 @ 10:27:
[...]

mooie kist maar kon je de versterker niet aan de binnenkant plaatsen?
Ik vind die versterker aan de buitenkant wel mooi, weer iets apparts. Mooie kist KoenB.!

The only thing you need; a jar of "Elbow Grease" (TM) ! Apply it liberally and it will make any job a breeze.


Anoniem: 474142

thijsco19 schreef op zondag 23 september 2012 @ 13:33:
[...]

Ik vind die versterker aan de buitenkant wel mooi, weer iets apparts. Mooie kist KoenB.!
Bedankt! :D

 • thijsco19
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 20:01

thijsco19

KTM 990 SMT

Heb je nog foto'tje van de binnekant?

The only thing you need; a jar of "Elbow Grease" (TM) ! Apply it liberally and it will make any job a breeze.


Anoniem: 474142

thijsco19 schreef op zondag 23 september 2012 @ 17:56:
[...]

Heb je nog foto'tje van de binnekant?
Nee sorry, anders moet ik hem helemaal weet uit elkaar slopen ;)

 • Stekeltje
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 16:16

Stekeltje

Nothing to see here move along

Topicstarter
wolter. schreef op zondag 23 september 2012 @ 11:41:
Stel je hebt 2x een 7Ah accu, is het dan mogelijk om te schakelen tussen 12v 14ah voor het laden.
En 24v 7Ah om te spelen met een tk2050
(Er komt nog een schema van hoe ik het zou doen.)


Edit: tja en dan kom je niet verder dan dit:
[afbeelding]
Is het niet slimmer om een 24V acculader te kopen? Volgens mij is Wesley hiermee bezig dus stuur hem even een DM zou ik zeggen :) !

Bezig met een kistradio? Check AccuSafe.nl


 • E.Otten
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 18-02 18:09
Mijn kistradio staat al een poosje te verstoffen en op één of andere manier heb ik mijn HQ 7,2ah gel-accu leeggezogen (nu 2,18V).

Nu zie ik dat sommige mensen, zoals Wolter laatst, nogal eens wat accu's op de kop weten te tikken bij beveiligingsbedrijven, zijn dat bedrijven die alarmsystemen onderhouden o.i.d.? Ik weet niet precies wat voor bedrijven die accu's gebruiken en dus welke ik contact mee op kan nemen. (of zal ik gewoon random 80 beveiligingsbedrijven e-mailen? :P)

Ook zat ik te kijken om misschien 1 of 2 van die chinese Li-ion accupacks te gebruiken, zoals; http://www.ebay.nl/itm/280973852339

Enige raad wat verstandig is? Indien ik weer voor een gel-accu kies koop ik er wel een losse spanningsmeter bij want mijn zelfgesoldeerde Happer KratSafe vertouw ik niet meer..

[Voor 0% gewijzigd door E.Otten op 24-09-2012 14:46. Reden: leesbaarheid]


 • Michel5128
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 19:53
E.Otten schreef op maandag 24 september 2012 @ 14:44:
Mijn kistradio staat al een poosje te verstoffen en op één of andere manier heb ik mijn HQ 7,2ah gel-accu leeggezogen (nu 2,18V).

Nu zie ik dat sommige mensen, zoals Wolter laatst, nogal eens wat accu's op de kop weten te tikken bij beveiligingsbedrijven, zijn dat bedrijven die alarmsystemen onderhouden o.i.d.? Ik weet niet precies wat voor bedrijven die accu's gebruiken en dus welke ik contact mee op kan nemen. (of zal ik gewoon random 80 beveiligingsbedrijven e-mailen? :P)

Ook zat ik te kijken om misschien 1 of 2 van die chinese Li-ion accupacks te gebruiken, zoals; http://www.ebay.nl/itm/280973852339

Enige raad wat verstandig is? Indien ik weer voor een gel-accu kies koop ik er wel een losse spanningsmeter bij want mijn zelfgesoldeerde Happer KratSafe vertouw ik niet meer..
Waarschijnlijk heeft je acculader de accu leeggetrokken. Heb je de acculader aangesloten en ingebouwd, en de kist lange tijd niet op het lichtnet aangesloten gehad? Dan is dit het probleem. De accusafe beschermt wel tegen het leegtrekken door de verbruiker, maar sommige acculaders vloeit er een lekstroom als deze niet op 230v zit aangesloten (de led brand dan nog steeds). Oplossing: diode plaatsen of extra schakelaar om de accu helemaal af te koppelen.

Verder zijn de Li-ion accu's klein en licht maar hebben ze ook lang niet de capaciteit die opgegeven is (<50%). Wil je net zo lang spelen als voorheen zou ik gewoon weer een gelaccu nemen. Ga je voor het minste gewicht kun je een Li-ion accu overwegen. Je hebt ze ook met een opgegeven capaciteit van 9800mAh.

Anoniem: 474142

Hey,
is het verstandig om in mijn bassgaten in mijn kistradio te maken? krijg je dan ook betere bass? in de kist waarin ik ze gekocht heb zaten wel bassgaten dus ik weet dan wel welke diameter ik moet hebben, wat de speakers betreft: het zijn 2x 8'' woofers en 2 klank kasten voor de hoge tonen

[Voor 5% gewijzigd door Anoniem: 474142 op 24-09-2012 18:12]


 • Scyth
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 13-08-2022

Scyth

Fat finger, three beer

Anoniem: 474142 schreef op maandag 24 september 2012 @ 18:11:
Hey,
is het verstandig om in mijn bassgaten in mijn kistradio te maken? krijg je dan ook betere bass? in de kist waarin ik ze gekocht heb zaten wel bassgaten dus ik weet dan wel welke diameter ik moet hebben, wat de speakers betreft: het zijn 2x 8'' woofers en 2 klank kasten voor de hoge tonen
In dit geval kan ik alleen maar aanraden om hetzelfde diameter te gaan gebruiken als de gaten in de originele kist. Je kunt niet 'zomaar' gaten ergens in gaan boren; die dingen moeten nauwkeurig worden berekend. Het diameter en de lengte van de pijp tunen namelijk de kist waar ze in zitten; maar om dit te kunnen berekenen heb je de zogenaamde Thiele/Small parameters nodig van je woofer.

Dell Studio XPS 16
Project: BavBierSub 1.0 BavBierSub 2.0


 • nelsch
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 01-02 20:26
Scyth schreef op maandag 24 september 2012 @ 19:22:
[...]

In dit geval kan ik alleen maar aanraden om hetzelfde diameter te gaan gebruiken als de gaten in de originele kist. Je kunt niet 'zomaar' gaten ergens in gaan boren; die dingen moeten nauwkeurig worden berekend. Het diameter en de lengte van de pijp tunen namelijk de kist waar ze in zitten; maar om dit te kunnen berekenen heb je de zogenaamde Thiele/Small parameters nodig van je woofer.
en om even aan tevullen, dit kan alleen als het volume van de oude en nieuwe kast gelijkt zijn. ALLEEN dan is het zeer raadzaam om er poorten met de zelfde lengte en diameter te plaatsen.

Anoniem: 474142

Scyth schreef op maandag 24 september 2012 @ 19:22:
[...]

In dit geval kan ik alleen maar aanraden om hetzelfde diameter te gaan gebruiken als de gaten in de originele kist. Je kunt niet 'zomaar' gaten ergens in gaan boren; die dingen moeten nauwkeurig worden berekend. Het diameter en de lengte van de pijp tunen namelijk de kist waar ze in zitten; maar om dit te kunnen berekenen heb je de zogenaamde Thiele/Small parameters nodig van je woofer.
Dus als ik het goed begrijp, dit is de kist waar de gaten inzaten:En dit zijn de ''luchtkokers'':dus kan ik gewoon de diameters van de ''luchtkokers'' nemen en die in mijn kist zagen?

Anoniem: 409726

Michel5128 schreef op maandag 24 september 2012 @ 17:24:
[...]

Waarschijnlijk heeft je acculader de accu leeggetrokken. Heb je de acculader aangesloten en ingebouwd, en de kist lange tijd niet op het lichtnet aangesloten gehad? Dan is dit het probleem. De accusafe beschermt wel tegen het leegtrekken door de verbruiker, maar sommige acculaders vloeit er een lekstroom als deze niet op 230v zit aangesloten (de led brand dan nog steeds). Oplossing: diode plaatsen of extra schakelaar om de accu helemaal af te koppelen.

Verder zijn de Li-ion accu's klein en licht maar hebben ze ook lang niet de capaciteit die opgegeven is (<50%). Wil je net zo lang spelen als voorheen zou ik gewoon weer een gelaccu nemen. Ga je voor het minste gewicht kun je een Li-ion accu overwegen. Je hebt ze ook met een opgegeven capaciteit van 9800mAh.
ik denk niet dat een ledje zo snel een accu leegtrekt

Anoniem: 222510

Ik ben op zoek naar een betere manier om een jack kabel te verwerken in mijn speakerkist, heeft iemand van jullie hier misschien een goed idee voor? Nu bungelt het snoer vaak maar wat rond de kist tijdens het vervoeren.

Bijvoorbeeld dmv:Heeft iemand enige ervaring met duurzaamheid van krulsnoer jack kabeltjes?

 • Scyth
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 13-08-2022

Scyth

Fat finger, three beer

Anoniem: 474142 schreef op maandag 24 september 2012 @ 20:24:
[...]


Dus als ik het goed begrijp, dit is de kist waar de gaten inzaten:

[afbeelding]

En dit zijn de ''luchtkokers'':

[afbeelding]

dus kan ik gewoon de diameters van de ''luchtkokers'' nemen en die in mijn kist zagen?
Jep, zo ongeveer. De inhoud van die 'boombox'-achtige kasten is ook maar heel ruim berekend; en de poorten zijn bij alle versies van die kisten hetzelfde. Sterker nog, ik had vroeger eenzelfde als jij had; m'n pa had eentje met 12" woofers. Dezelfde gaten, dezelfde poorten. Uiteraard maakt het wat uit waar je de speakers inhangt, en wat voor poorten je gaat gebruiken, maar ik heb zo'n vermoeden dat dat in dit geval wel losloopt. Gewoon ongeveer dezelfde bakgrootte gebruiken and you're set. Niet zo moeilijk doen; dat doen wij wel.

Dell Studio XPS 16
Project: BavBierSub 1.0 BavBierSub 2.0

Pagina: 1 2 3 ... 101 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
 • LET OP: DIT TOPIC IS NIET BEDOELD VOOR PRIVE VRAGEN AAN BIJVOORBEELD WESLEYTJUH. NIET DOEN DUS...

 • Voordat je "beginnersvragen" stelt, lees de Topicstart eerst door. Tevens wordt het lezen van de posts in het topic en voorgaande delen met klem aangeraden. Veel vragen en antwoorden komen steeds opnieuw voorbij: EERST LEZEN, DAN VRAGEN.

 • Haal je post door een spelchecker heen voordat je het post!

 • Let op de grootte van de foto's wanneer je deze post: foto's van 3678 x 2736 pixels zijn gewoon niet nodig. Te grote foto's en.of van een trage host worden getrashed.

 • Linken naar Conrad producten? Gebruik de directe productlink


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee