Toon posts:

Het grote motortopic deel 20 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 101 Laatste
Acties:
 • 276.270 views

Onderwerpen


 • caesar1000
 • Registratie: mei 2013
 • Laatst online: 04-10 22:08
Mede-auteurs:
 • Chakotay
 • Registratie: oktober 1999
 • Laatst online: 01-12 09:13

Chakotay

 • Hooglander1
 • Registratie: september 2003
 • Niet online

Hooglander1

 • lolgast
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 23:21

lolgast

Het grote motortopic deel 20

Waarom dit topic?!
Dit topic is langzamerhand van een topic over een paar beginnersvragen uitgegroeid in de vast hangplek voor allerlei verschillende motorrijders. Ondertussen zitten hier dus ook gevorderden, met 20 jaar en duizenden kilometers motor ervaring.

Mjaar, in dit topic is geen enkele motorgerelateerde vraag te gek. Van "hoe doe ik lucht in mijn banden", "waarom beslaat mijn helm" tot het verschil tussen koppel en vermogen, hoe komt het dat banden blijven plakken op de weg.
j
Van slowchat tot aankoop hulp, van nieuwe gadgets of upgrades, van supermooie tot ronduit slechte motorritten,.... voor ongezouten motor-meningen kunt u hier terecht!
Inhoudsopgave
Houd je kop erbij
Op straat valt er niets te winnen, enkel te verliezen
Veel van de posters hier hebben redelijk wat asfalt kilometers achter de kiezen en enkele hebben het asfalt van dichtbij kunnen inspecteren. Het motorrijden is een leuke bezigheid maar het is belangrijk om te weten wat de motor kan en vooral wat jij kan. Om het met een Joe Bar wijsheid te illustreren: "Je hebt minder te vrezen van de honderd paarden onder het zadel dan van de ezel die erop zit." Sommigen gaan de bocht door met de knie aan de grond, trekken wheelies van enkele honderden meters of maken een stoppie van 100m. Dergelijke dingen zijn absoluut niet de bedoeling. Je bent geen god, je bent niet Valentino Rossi, je bent een gewone sterveling.
Gebruik je verstand tijdens het rijden en heb lol. Maar ga nooit boven je kunnen rijden.
Bescherming
Kleding
Iedereen is het erover eens: beschermende kleding is belangrijk en kan je leven redden. Er zijn echter veel verschillende vormen van beschermende kleding en de prioriteit voor kleding is per persoon verschillend. Wil je zo goed mogelijke bescherming en mag comfort hier op inleveren, of wil je goed beschermd zijn maar ook de hele dag in diezelfde kleding kunnen rondlopen in de stad? Onderstaand een vergelijking van de materialen waarna je zelf kunt kiezen waar de voorkeur naar uitgaat. Deze vergelijking gaat in principe ook op voor handschoenen.
 • Leer

  Leer heeft een hoge slijtvastheid en biedt hierdoor een goede bescherming bij het maken van een schuiver op hogere snelheid. Over het algemeen zit leer ook 'lekkerder' (subjectief) om het lichaam. Het zit strak om de huid en trekt daardoor minder snel aan je op de snelweg dan andere materialen.
  Een nadeel hiervan is wel meteen dat je een leren pak niet over je dagelijkse kleding kunt aantrekken. Hierdoor moet je je bij bijvoorbeeld woon-werk verkeer altijd compleet omkleden. Ook passen er minder spullen in je pak. Een kleine portemonnee voor pasjes, een telefoon en misschien een klein bosje met huissleutels en je zakken zitten vol. Een leren pak is doorgaans ook niet waterdicht. Dat komt door de delen elastiek die op het pak zitten en de naden zijn praktisch niet waterdicht te maken.
 • Textiel

  Qua bescherming staat textiel op een goede tweede plek. Er is ontzettend veel aanbod en hierdoor is er voor elk budget een pak te vinden. Een belangrijk voordeel van textiel is dat er waterdichte varianten van beschikbaar zijn. Hierdoor is het uitermate geschikt als woon-werk kleding. Zeker ook omdat je reguliere kleding onder het pak aangetrokken kan worden. Textiele pakken hebben over het algemeen ook de breedste inzetbaarheid v.w.b. comfort bij verschillende temperaturen. Een pak komt vaak met een uitneembare thermovoering waardoor je zowel een zomer- als winterpak tot je beschikking hebt. De mate van bescherming is vaak uit te breiden met inzetstukken op bijvoorbeeld de rug en heupen.
  Een nadeel van textiel is dat het, zeker bij een net iets te ruime maat, kan gaan flapperen op hogere snelheid. Omdat het niet zo nauw aansluit om je lichaam kan hierdoor een trekkende kracht ervaren worden door het pak. Een textiele pak dat goed op maat is heeft dit minder, maar zo strak als een leren pak wordt het niet snel.

  Daarnaast zijn er enkele belangrijke features voor textiele pakken beschikbaar
  1. Goretext/Aerotext membranen. Hierdoor wordt het pak waterdicht, maar blijft het adement zodat je minder zweet.
  2. CORDURA lining. Dit zorgt voor bescherming die door het textiel verweven zit. Hoe hoger de Denier-waarde, hoe meer de beschermende kracht van het pak toeneemt.
 • Casual kleding

  Een materiaal in opkomst. Het bestaat al langer, maar er komen steeds meer varianten van op de markt. Het belangrijkste voordeel is dat het ontzettend comfortabel is náást de motor. Een dagje naar de motorbeurs zonder je kapot te zweten in al je kleding? Ga met deze op pad. Is het stervensheet buiten en wil je genieten van de koelere wind? Ga met deze kleding rijden. De bescherming van de broeken is vaak uit te breiden met inzetstukken op bijvoorbeeld de heupen.
  Nadelen van deze materialen zijn dat het snel koud wordt. Het is erg lichte kleding en laat hierdoor veel wind door. De lichtere materialen zorgen er ook voor dat het qua veiligheid de minste bescherming biedt. Het is doorgaans niet waterdicht.
Een leren pak is duurder dan een textiele pak! Nou, niet per sé. Een nieuw leren combipak is voor minder te koop dan een uitgebreid textiele pak. Maar, over het algemeen geldt het volgende qua aanschaf:
Goedkoopst: Casual (vanaf €100 tot ongeveer €300 voor een jas of broek)
Gemiddeld: Textiel (vanaf €50 tot meer dan €1000 voor een jas of broek)
Duurst: Leer (vanaf €200 tot meer dan €1000 voor een jas of broek)

Zoals hierboven al gezegd, een leren pak kan gekocht worden voor minder dan een textiele pak. Dat komt met name door de vele uitrusting mogelijkheiden van een textiele pak. Leren pakken worden met name duur als je naar de combipakken gaat kijken. Echt duur wordt het wanneer je een overall van je MotoGP-held wilt kopen. Het belangrijkste is dat je kleding koopt waar je je prettig in voelt. Een concessie doen in veiligheid door bijvoorbeeld textiel te kopen ipv leer, maar het daardoor wel altijd aan trekken levert meer veiligheid op dan een lerenpak aan de kledinghanger in de kast terwijl jij op de motor zit. Omdat elk materiaal zijn eigen voor- en nadelen heeft komt het vaak voor dat motorrijders meerdere pakken hebben. Hierdoor kunnen ze afhankelijk van de weersomstandigheden toch comfortabel motorrijden.
Schoenen/Laarzen
Ik wil graag motorrijden maar mijn laarzen zitten niet lekker en met gympies vind ik niet veilig. Dan tref je het, de motorschoenen worden steeds populairder en daardoor wordt er meer geïnvesteerd in de veiligheid ervan en het aanbod wordt ruimer. Maar er is ook binnen de categorie laarzen behoorlijk veel keuze!
 • Laarzen

  Meest voorkomt als bescherming voor de voeten zijn de laarzen. Vooral omdat dit gemeengoed is, maar over het algemeen bieden ze ook betere bescherming voor de enkel en/of scheenbenen. Er zijn vele soorten laarzen: sportlaarzen, tourlaarzen en allroadlaarzen. Elk met hun eigen voordelen.
  1. Sportlaarzen

   De laarzen die Rossi en Dovizioso ook aan hebben, dus die moet je hebben! Deze laarzen beschikken doorgaans over de meest uitgebreide bescherming. Denk hierbij aan je tenen, enkels, hak en vaak ook tegen verdraaiïng. Sportlaarzen zijn hierdoor vaak ontzettend 'stug' en niet comfortabel om een hele dag op te lopen. Ze zijn soms waterdicht, maar aangezien dat niet de prioriteit van de laars is, is dat vaker uitzondering dan gemeengoed.
  2. Tourlaarzen

   Een belangrijkte feature van deze laarzen is waterdichtheid. Hiervoor worden de laarzen vaak voorzien van een membraan dat ook bescherming tegen wind biedt. De laarzen zijn hierdoor uitermate geschikt als woon-werk laarzen. Omdat fabrikanten vaak kiezen voor extra versteviging met lappen leer en inzetstukken bij de enkel bieden ze uitstekende bescherming. Omdat ze minder stijf zijn dan sportlaarzen kan op tourlaarzen makkelijker gelopen worden.
  3. Allroadlaarzen

   De naam zegt het al, dit zijn laarzen voor gebruik bij allroad rijden. Ze zijn hoger dan normale laarzen en bieden uitgebreidere bescherming voor de scheenbenen. Het meerendeel is bovendien uitgerust met een waterdicht membraan. Bij rijden op 'normale motoren' worden deze eigenlijk niet gebruikt.
 • Schoenen

  Motorschoenen zijn in opkomst. Ze bieden veel comfort naast de motor waardoor je prima door de stad of op kantoor kunt lopen. Ze bieden echter minder of zelfs geen bescherming voor de scheenbenen en/of enkels. Doordat ze laag zijn trek je ze wel makkelijker aan dat bijvoorbeeld hoge laarzen. Hierdoor zijn ze tijdens het rijden ook wat kouder. Ook kun je de broek niet over de opening dragen, waardoor ze nauwelijks waterdicht zijn.
Helmen
Je kent die dingen wel. Ze zorgen ervoor dat niemand je verschrikte gezicht ziet bij die tankslapper of die wheely die iets te hoog ging... :+
Helmen worden gemaakt van twee materialen: polycarbonaat en glasvezel. Als je een helm koopt van polycarbonaat dan moet je kijken naar de houdbaarheidsdatum. Ja op een helm zit een houdbaarheidsdatum staan en in het geval van polycarbonaat helmen zeker, omdat de buitenschil uitdroogt waardoor de helm vergrote kans heeft om in kleine stukjes kapot te springen wanneer je valt. De maximale leeftijd bedraagt over het algemeen 5 jaar. In het geval van een glasvezelhelm heb je geen houdbaarheidsdatum qua uitdrogen, maar doorgaan moeten deze elke 10 jaar vervangen worden volgens de fabriekanten.

De helm moet goed strak zitten. In het begin zit alles strak maar een net te losse helm rammelt na enkele maanden door de speling al los op je kop dus laat je goed informeren. Pas meerdere merken! De pasvorm van HJC is bijvoorbeeld 100% verschillend met die van Schuberth. Probeer eventueel een proefrit te versieren om de kwaliteiten van de helm op het gebied van lawaai uit te testen. Bij een goede motorzaak zal dit normaliter geen probleem zijn. Testen op efficientie bij vallen hoef je niet te doen, dat hebben ze al gedaan en de helm hoort ook een keurmerk te hebben in dat geval. Een helm welke is gevallen moet je normaal gesproken weggooien omdat het schokabsorberend materiaal onder de schil al is ingedeukt en is uitgewerkt. Er zijn fabrikanten (bijvoorbeeld Shoei en Arai) welke kunnen testen of je gevallen helm nog veilig genoeg is om je kersenpit te beschermen :+

Een helm online kopen kan een miskoop zijn omdat die voor specifieke markten zijn gemaakt i.v.m. de hoofdvorm. Er zal geen verschil zijn (hoop ik toch :+) tussen een helm welke bedoeld is voor de Belgische, Nederlandse of Duitse markt, een verschil tussen een Nederlandse helm en een Aziatische helm qua pasvorm is aanwezig.
Tips!
 • Vermogen zegt weinig:

  Je kan beter op een trage motor snel wezen dan met een snelle motor traag. Motor rijden betekent onherroepelijk bochten maken en daar kan je beter je techniek op gaan verbeteren en daar heb je geen supersnelle GSX-R1000/ZZR1400 voor nodig maar een makke en betrouwbare motor welke je vertrouwen geeft en niet plots uitbreekt door het overdaad aan koppel.  Houd wel rekening met je rijbewijs categorie!
  1. Categorie A1 is voor motoren tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
  2. Categorie A2 is voor motoren met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. Je moet minimaal 2 jaar rijbewijs A1 hebben. Met ingang van 31 december 2013 kun je het rijbewijs A2 ook rechtstreeks halen. Dus zonder dat je eerst rijbewijs A1 hebt gehaald. Ook in dat geval is de minimumleeftijd 20 jaar.
  3. Categorie A is voor motoren met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. Je moet dan minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. Dan is de minimumleeftijd 24 jaar.


  Als je geen 'volwaardig' rijbewijs hebt en opzoek naar een motor kan het zinvol zijn om een motor te kopen waarvan het vermogen geknepen is. Als je dan een categorie hoger hebt gehaald van je rijbewijs kun je dezelfde motor houden maar dan zonder vermogensbeperking. Daarnaast hebben geknepen motoren meer dan eens ietsjes meer vermogen dan een af-fabriek 11/35kW motor.
 • Welke motor moet ik hebben?

  Je moet een motor kiezen welke je mooi vindt, wij kunnen je niet zeggen welke motor je moet hebben. Je moet gaan proefrijden om uit te maken welke motor je het beste vindt rijden. De ander prefereert een koppelmotor zoals een dikke Twin (RSV Mille, TL1000R aka "the widow maker"), de andere wil zich een koning op de weg voelen (BMW R1200GS), de andere wilt weer de ultieme hooligan zijn (NX250 :+ ) en iemand anders wilt graag op een chopper rijden (Savage 650 :+, of erger nog, een virago! ) proefrijden is gewoon hier het advies.Vragen om advies over verschillende motoren is uiteraard mogelijk :)  Zie ook deze video van RevZilla met daarin een beknopte uitleg over de voor- en nadelen van verschillende motortypes: YouTube: Motorcycle Types for Beginners - How to Choose at RevZilla.com
 • Bandenkeuze

  Battlax, Supercorsa, BT010, BT012SS, Metzeler Roadtec Z6, Diablo Strada... Laat je niet gek maken als beginner. Als beginner ga je toch als een dweil door de bocht (je hebt immers nog te weinig ervaring om met 160km/h met de knie aan de de grond en het handje zwaaiend naar de camera te rijden) en heb je geen nood aan supersnelle circuit banden maar aan degelijke band met een iets wat hardere middenstuk en een zachtere wang welke jou vertrouwen en voldoende feedback geeft. Zulke banden zijn de Bridgestone BT020NT, de Metzeler Roadtec Z6 en de Diablo Strada. Je kan zacht rubber (BT010, Continental 208, Michelin Pilot Powers,...) gaan monteren maar het zou zonde zijn om zo'n toch niet al te goedkope band vierkant te rijden.
 • Motorrijden is lekker goedkoop

  Vergeet dat maar snel. Het hangt af van welke motor je rijdt, hoe je rijdt en wat voor soort aandrijving.  Bij cardan hoef je maar eens in de zoveel tijd de splines in te vetten en de cardan olie af te vullen. Bij ketting moet je de ketting soms gaan vervangen in combinatie met de tandwielen en dat is geen goedkope zaak. Dat kan 200 euro kosten maar misschien ook 400 euro voor een bepaalde motor. Riemaandrijving kan zelfs 1000 euro kosten (staat wel tegenover dat die bij normaal gebruik 100 000km meegaat)  Een achterband, BT010 (zacht rubber voor een sportmotor) in de maat 160/60-17, kost bijvoorbeeld 206.02 euro ex montage. Een Metzeler Tourance (onroad gerichte band voor een enduro) 130/70-17 kost ongeveer 130 euro, net als een BT45.  En je kan voor 1000 euro een pekelhok kopen, en er dan achter komen dat, wil je een beetje veilig kunnen rijden, er voor nog een keer 1000 euro onderhoud aan zit te komen. Ook een mooi opgepoetste frisse motor bij in een showroom kan een geïmporteerde schadebak zijn met een schimmig verleden. Heb je er geen kijk op, neem dan iemand mee die dat wel heeft....  Kortom: Motorrijden kan je zo duur maken als je wilt. Wil je een racer rijden dan moet je rekening houden met de verhoogde slijtage van de banden en de ketting. Rijd je een tourmotor dan loopt het allemaal niet zo hard met de slijtage. Maar je kunt er niet vanuit gaan dat motorrijden goedkoop is, vooral niet wanneer je nog kleding en een helm moet aanschaffen. Maar je krijgt er wel een hele hoop lol en plezier voor terug!
De wat technischere zaken
 • Ketting spannen:

  Naargelang je de kilometers vreet met de motor zal de ketting ook langer worden. Je zal deze dan moeten spannen. Het beste om deze te spannen in wanneer de het voorste tandwiel, de as waar de achterbrug om draait en het achtertandwiel in lijn staan. De ketting is dan op zijn maximale lengte. Je moet de speling van de ketting gaan meten op het strakste deel van de ketting (dan heb je de minste kettingspelling). Hoeveel de kettingspeling moet bedragen kun je raadplegen in de handleiding.  Als de ketting te strak zit dan ga je het lager aan het voorste tandwiel en de keerring sneller doen verslijten en zal de versnellingsbak gaan uitlodderen in het motorcarter. Zorg dat de ketting nooit te strak staat! Je kunt het ook voelen in je linkervoetsteun in de vorm van een trilling wanneer de ketting te strak staat.
 • Ander uitlaatje monteren

  Veel mensen monteren een aftermarket uitlaat voor wat meer geluid, niets is mooier om je motor te horen brullen ;). Wanneer je een andere uitlaat monteert dan standaard dan beïnvloed je de werking van de motor en kan de motor arm gaan lopen waardoor deze intern veel warmer wordt welke kan resulteren in motorschade. Het is dan ook raadzaam om dan de motor op een testbank te zetten in welke mate de motor arm loopt en wat er moet gedaan worden om de motor zo optimaal mogelijk te laten werken. Wanneer je echter het volledige uitlaatsysteem gaat veranderen dan moet je 90% zeker je motor opnieuw laten afstellen.
 • Dynojet, Powercommander, Factory Pro, Rapid Bike.... ik word gek

  Om de motor af te stellen zijn zijn er verschillende setjes op de markt te verkrijgen. Voor motoren uitgerust met carburateurs zijn er de Dynojet en Factory Pro kitjes te verkrijgen welke bestaan uit andere gasnaalden, sproeiers en eventueel andere veren. Voor motoren met injectie zijn er de Powercommander en de Rapid Bike module verkrijgbaar. Bij de montage van die kitjes zal men de motor op de testbank moeten laten afstellen.
 • Rare bandenslijtage:

  Wanneer de band erg raar slijt ondanks het feit dat je goed plat door de bocht gaat dan ligt het aan je vering. Hier kun je beter vanaf blijven als je niet met deze materie bekend bent. Wil je toch eraan werken dan moet je voor 2 dingen zorgen: doe het op een weg welke je heel goed kent omdat de motor plots heel anders kan reageren in de bocht en schrijf alles op wat je hebt aangepast zodat je terug kunt keren naar een bepaalde (begin)situatie. Als je niet weet wat je doet dan moet je eraf blijven
Milieuzones en regels in het buitenland

Datum informatie: 06-07-2017
Bronnen:
https://www.anwb.nl/vakan...eustickers-en-milieuzones
https://www.anwb.nl/vakan...erkeersregels#milieuzones
http://www.urbanaccessregulations.eu/
Milieuzones
 • Nederland: Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, in de toekomst Leiden en Nijmegen. Geldt niet voor motoren.
 • Belgie: Antwerpen LEZ: Geldt niet voor motoren.
 • Denemarken: Ecosticker. Geldt niet voor motoren.
 • Duitsland: Umweltplakette. Geldt niet voor motoren.
 • Groot Britannie: London: LEZ en congestion charge. Geldt niet voor motoren.
 • Durham: ?
 • Hongarije: Smogalarm voor emissienorm Euro 0, Euro 1 en Euro 3, evenals Euro 2 indien gefabriceerd voor 1995. Geen idee hoe motoren worden beoordeeld.
 • Frankrijk: Parijs, permanente milieuzone. Motoren van vóór 1 juni 2000 niet toegestaan tussen 8:00-20:00.
 • In geval van extreme luchtvervuiling als tijdelijke milieuzone: Lyon, Lille, Grenoble. (in de toekomst Avignon, Bordeaux, Cannes, Clermont-Ferrand, Dijon, Montpellier, Rouen, Straatsburg en Toulouse.)
 • Italie: Steden met ZTL: zona traffico limitato. Steden met milieuzones zijn bijvoorbeeld Rome, Bologna, Bolzano, Brixen, Lucca, Florence, Pisa, Triest, Turijn en Verona. Regio's zijn bijvoorbeeld de Aosta-vallei, Toscane en Trentino. Niet eenduidig geregeld: https://www.anwb.nl/vakantie/italie/informatie/milieuzones
 • Noorwegen: Dieselvoertuigen bij smog.
 • Oostenrijk: Abgasplakette voor Vrachtwagens.
 • Spanje: Milieuzones in steden: Area de prioridad residencial (alleen toegankelijk voor vergunninghouders).
 • Tsjechië: Praag, vignet nog niet verplicht.
 • Zweden: Stockholm, Gotenborg: Congestion tax. Geldt niet voor motoren.

tussen
file rijden toegestaan?
hesje verplicht bij pech?
GPS flits
info
toegestaan?
verband
trommel verplicht?
reserve
bril verplicht?
action  camera toegestaan?autobahn
vignet nodig?
Belgiëjajajaneeneejanee
Bulgarije?janeeja??nee
Denemarkenneeneejaneeneejanee
Duitslandneeneeneeneeneeja**nee
Estland?janeejaneejanee
Finlandneejajanee?janee
Frankrijk
nee
ja
nee
neeneejanee
Hongarije?jajaja?jaja
Ierlandjaneejaneeneejanee
Italiëjajajanee?janee
Kroatië?neejanee?janee
Letland?jajanee?janee
Litouwen?jajanee?janee
Luxemburg?jajanee?neenee
Nederlandjaneejaneeneejanee
Noorwegenneejajanee?jaja
Oostenrijkneejajajajaja**ja
Polen?jajanee?janee
Portugaljajajaneejaja**nee
Slovenië?jajaja*?jaja
Slowakijë?jajaja?janee
Spanjeneejajaneejaja**nee
Tsjechiëneeja*neeja?janee
UKjaneejaneeneejanee
Zwedenjaneejanee?ja**nee
Zwitserlandneeneeneeneejajaja


De ANWB adviseert bestuurders met een rijbewijs waarin staat dat ze een bril of contactlenzen dragen (beperking code 01), een reservebril mee te nemen, ook om een eventuele discussie met de politie ter plaatse te voorkomen.[/small]

** = gebruik van dashboard- of action camera wordt sterk afgeraden
Het gebruik van dashboard- of actioncamera blijft een onduidelijke zaak. Het gebruik van een camera is alleen verboden in Luxemburg. In de meeste andere landen van Europa is het gebruik van een dashboard- of actioncamera toegestaan. Vaak zijn er echter restricties bij het gebruik - zoals in Oostenrijk, Portugal en Spanje - die het feitelijk onmogelijk maken om opnamen te maken.

Bron: https://www.dc10skyriders.nl/buitenland.html

Handige links!
(Ver-)Koop sites
[list]
http://www.2dehands.be/ - Belgische website waar je 2de handse motoren kan zoeken
http://www.mobile.de - Duitse verkoopsite waar je motoren in (hoe raad je het toch :P ) Duitsland kan zoeken.
http://www.bikenet.nl/ - Een dealer-occasion site
http://www.hein-gericke.com - Voor goedkoop en degelijk motorkledij en helmen
http://www.louis.de/ - Net geprijsde motorspullen
http://www.roukama.nl/ - Portal van motorsloper roukema; enorm veel nieuwe en goede gebruikte onderdelen van vnl. japanse motoren..
http://motorparts-online.com - Grote verzameling van motorslopen, erg veel onderdelen te vinden met een makkelijk opzoek-systeem

Informatie / Belangenverenigingen
[list]
http://www.motor-forum.nl - Goh, wat voor een vage site zou dat toch zijn? 8)7
http://www.baatsen.com/dealerinfo.php - Site met ervaringen van motordealers
http://www.mag-nl.org/ - Dé belangenvereniging voor motorrijdend Nederland.
http://www.mag.be/ - En de belgische variant.
http://www.knmv.nl/ - De KNMV - opleidingen en meer.
https://motorroutes.net/provincies/ - Voor routes is NL
http://gpstracks.nl/ov-motor-nederland.php - Voor routes in NL/BE/DE (En nog meer)
http://cycle-ergo.com - Hoe is de zithouding op een motor?

Vorige delen
DeelGestart opTopicstarter
123 mei 2005Reveller
217 augustus 2005Breadfan
315 oktober 2005Chevy454
411 februari 2006Chevy454
524 Mei 2006teacher
611 september 2006IKKE86
73 november 2006StarWing
85 januari 2007Chevy454
94 maart 2007Chevy454
1011 april 2007Chevy454
119 mei 2007FragDaddy
1211 Juni 2007StarWing
1314 Juli 2007shaggy8675
143 oktober 2007Chakotay
1529 september 2013teacher
1610 januari 2015teacher
174 november 2015Hooglander1
1810 augustus 2016Chakotay
1914 maart 2017lolgast
Chatten over motoren :?
Sinds DinX zich openlijk verveelt heeft hij uit pure verveling (je moet toch wat :P ) een channel op de irc servers van tweakers.net geopend. Alle motorgerelateerde zaken er mogelijk dus voor wat slowchat is dit de plek :P

server: irc.tweakers.net
channel: got-motor
Klik
Overzicht met rijders en woonomgeving
UserMotormerkMotortypeBouwjaarProvincie
__fred__YamahaFJR-13002003Noord-Holland
Miss_80YamahaXJ6-FA2010Noord-Holland
EBOOZYamahaR62009Noord-Holland
FreubelKawasaki Versys MK12009Noord-Holland
GenjiBladeHondaVFR800Fi2000Noord-Holland
HamzaKoosMotorloos-Noord-Holland
Nero22HondaCB600F Hornet2007Noord-Holland
CharrelBMW / KTMR1200GS / 6402005Noord-Holland
GloriXTriumphStreet Triple R2013Noord-Holland
dion_bBMWR801990Noord-Holland
FrunzYamahaR12002Noord-Holland
GeeMoneyHondaCBR600F4i2005Noord-Holland
BluRayHondaNC7002012Noord-Holland
SlideR NLYamahaTDM 9002002Noord-Holland
OphidianKawasakiNinja 650 KRT2017Noord-Holland
ExigenceKawasaki / SuzukiZX6R / DR6501998 / 1993Friesland
janboTriumph / DucatiTiger Sport / Hypermotard 1100S2016 / 2007Friesland
Robbie TKawasakiZ750s2007Friesland
ProqzorKawasakiZ7502008Friesland
antonboonstraHonda / ZeroCBR600F / SR ZF12.51997 / 2015Groningen
Catch22Suzuki / BMWGSX-R 600 / K75RT1997 / 1994Groningen
darkkingllTriumphSpeed Four2005Groningen
esaxumHeinkelTourist 103 A21965Groningen
gebruikershaesDucatiMonster 6962010Groningen
SecsytimeTriumphStreet Triple R2014Groningen
TaygetaKTMSMT 9902011Drenthe
AndréTriumphSpeed Triple T5091998Drenthe
xosAprilia / YamahaTuono V4R / R12014 / 2016Flevoland
TylenYamaha / DucatiR6 / Monster 6002008 / 1996Flevoland
Skipper-93ApriliaTuono2004Flevoland
GrubeaterHondaTransalp XL600V1995Gelderland
AcidBurnHondaCBR600F1988Gelderland
BartWTriumphTiger 800 XC2011Gelderland
byn124YamahaYZF 1000R Thunderace1996Gelderland
caesar1000KTMDuke 1252011Gelderland
IcephaseDucatiST4s ABS2002Gelderland
JanaartMV AgustaBrutale 990R2014Gelderland
PilatuSKTMRC82010Gelderland
JapioooKawasakiZX-12R2000Gelderland
PrutsgerYamahaXJ 900S Diversion2001Gelderland
Rick-JanSuzukiGSR 6002006Gelderland
Ruerd JanSuzuki DL-650 V-strom2007Gelderland
sawmireYamaha XT660Z Tenere2008Gelderland
TankiejTriumphTiger 8002013Gelderland
BioflapSuzukiGSX14002006Gelderland
InZaneHondaCBR600F1995Gelderland
DraZ666KawasakiZ7502008Gelderland
Stevie07KawasakiVersys 6502017Gelderland
Raym09HondaCB600F1998Gelderland
L-VISSuzukiBandit 1200S Touring2002Gelderland
LexoTriumphSpeed Triple 955i2003Gelderland
steffexYamahaMT-072016Gelderland
BergieYamahaMT-092014Overijssel
EphymerousApriliaShiver2008Overijssel
Mu.siQYamahaYZF-R62003Overijssel
PatrockYamaha FZ1 N2009Overijssel
SecuritymayoHondaPan European ST11001999Overijssel
NielsjuhzSuzukiSV650 S1999Overijssel
RickzSuzukiGSX-R 10002005Overijssel
BvZwolleTriumph / YamahaTiger 1050 ABS / FZS-600 Fazer2008 / 2003Overijssel
McKaamosHondaCBR600F1997Overijssel
DeshmirSuzuki GSX-R 6002011Utrecht
DragonSlayer666KawasakiNinja 3002016Utrecht
elrondsurionSuzukiMarauder VZ16002007Utrecht
EthirtyYamahaTracer 7002017Utrecht
FreelanceSuzuki / BMWSV650 / K752004 / 1989Utrecht
Het VosjeSuzuki GSX-R 6002004Utrecht
MaegrimHonda / KTMVFR800 / 990 SMT2001 / 2012Utrecht
PeSrBMWF700GS2012Utrecht
SimconAprilia / HondaTuono 1000R / VFR8002006 / 1999Utrecht
BinoliraoSuzuki GSF 650 Bandit2006Noord-Brabant
BommesYamaha / VespaFZS600 / GTS 2502000 / 2006Noord-Brabant
ConteasterYamahaMT-032007Noord-Brabant
HTT-ThalanHondaTransalp XL600V1990Noord-Brabant
it0YamahaTDM8501992Noord-Brabant
LeviathiusHondaCB500F2013Noord-Brabant
lolgastDucati749s2005Noord-Brabant
PazziHondaNT700V2015Noord-Brabant
TheSnakeYamaha FZS6002003Noord-Brabant
StacheldrahtSuzukiBandit 650-Noord-Brabant
Wimmel_1Yamaha MT-102016Noord-Brabant
BakvisApriliaShiver 7502010Noord-Brabant
erik23HondaCB5001976Noord-Brabant
BioHazardKawasakiER6N2011Noord-Brabant
Robbeke80Buell1125CR2009Noord-Brabant
FiddlezKawasakiER-52004Noord-Brabant
JoopieboySuzukiGSX-R 750 K42004Noord-Brabant
SkarlocDucati9161996Noord-Brabant
J-PBMWGS1200R2007Noord-Brabant
joudenSuzukiGSXF 6502010Noord-Brabant
MelkunieSuzukiV-Strom DL650A2007Noord-Brabant
XeposHondaCBF 5002006Noord-Brabant
DrivinUCrazyYamaha XT1200Z Super Tenere2012Limburg
EoghlearKawasakiVersys 6502014Limburg
Maverick!TriumphThruxton2007Limburg
KleusYamahaFJR13002008Limburg
mr_zippeySuzuki Bandit 6001995Zeeland
MuddyMagicalHondaNTV 6501996Zeeland
Radium6969YamahaV-Max 12001986Zeeland
R0y.HondaGSR 7502011Zeeland
ChakotayApriliaETV 1000 Caponord2001Zuid-Holland
Frans92YamahaFZS600 Fazer2000Zuid-Holland
KnoffyHondaCB500X2013Zuid-Holland
noesBMW / YamahaS1000RR / Fazer2010 / 1998Zuid-Holland
RodyBMWS1000RR2016Zuid-Holland
ShininNLKawasakiZZR-14002009Zuid-Holland
W4rguyHondaCB600F Hornet2008Zuid-Holland
Wekko306TriumphDaytona 6752007Zuid-Holland
k1NGYamaha FZ8-Zuid-Holland
aidanlKawasaki Versys 650-Zuid-Holland
zer0-overloadKawasakiZX6R / ZX6R1995 / 2007Zuid-Holland
ZondagskindjeHarley-DavidsonFat Bob2014Zuid-Holland
SvenBravo7KawasakiZ8002016Zuid-Holland
VrijdagKawasaki / HondaGPZ 500s / Hawk GT6501995 / 1988Zuid-Holland
thijsco19YamahaMT032008Zuid-Holland
CodeCasterYamahaFZ-1 Fazer2007Zuid-Holland
_Apache_YamahaFJR1300A2004Zuid-Holland
C-SharpHondaCBF 10002007Vlaams-Brabant
kazzzdafkeBMWS1000R2016Vlaams-Brabant
Least InklingBMWR1200 GSA2015Limburg (BE)
DryhteHondaCB500X2014Oost-Vlaanderen
FuelkeHondaCBR 250-R2012Oost-Vlaanderen
AnoshkyKawasaki Versys 6502015West-Vlaanderen
CDA441HondaNC700X2013West-Vlaanderen
YoukHondaVFR800Fi2001Antwerpen (BE)
teigetjuhHondaTransalp 6502003Kanton Zürich (CH)
azt33YamahaMT-072016Zürich (CH)
ChaotYamahaXV250 Virago1998Madrid (ES)
cyntaxHusqvarna / Moto-GuzziTR650/900R/V50NATO15 / 14 / 85-
Imperial_MasterBMWK1300R2009-
-tom-526Suzuki GSX-R 6002004-
ToolkiTYamahaFazer8 ABS--
XoxolHondaVFR 750 F1996-
TomsworldYamahaMT-07--
WuxHondaCB500s1999-

Wil je ook in de lijst? Laat je gegevens dan achter in een topic-post
Veel plezier in dit nieuwe deel!


Schaamteloos gejat van Hooglander1'sChakotay's vorige startpost :P

Woon-werkverkeer met de motor in België door DinX
We zitten hier allemaal als motorrijders onder elkaar, dus niemand zal het hier gek vinden dat we veel plezier beleven aan het motorrijden. Daarbij levert de motor gebruiken om naar het werk te gaan nog andere voordelen op. Het gaat in de eerste plaats sneller (minder last van files), je hebt meestal geen probleem met parkeren, het is leuker dan in een koekblik zitten,...

Voor de Belgen komt daar nog een groot extra voordeel bij kijken: het is mogelijk motorgerelateerde kosten aan te geven als werkelijke beroepsonkosten in België. Hoe dat in zijn werk gaat leggen we hier kort uit.
Inhoudsopgave
Forfaitaire beroepskosten <> werkelijke beroepskosten
In België kan m'n voor de beroepsonkosten kiezen tussen de forfaitaire vergoeding en de werkelijke beroepsonkosten. De forfaitaire beroepsonkosten werken met bepaalde percentages bij bepaalde schalen van inkomen. Voor inkomens boven de €18.880 euro bedraagt dit 3% met een maximum van €3.950.

Voor we onze belastingbrief invullen moeten we dus weten of onze werkelijke kosten boven deze €3.950 uit komen. Wanneer je het merendeel van je kilometers doet voor woon-werkverkeer ga je hier al snel boven zitten zal je dadelijk in het voorbeeld zien.

Bij de werkelijke beroepsonkosten gaan we echt alles aangeven wat gebruikt wordt voor het werk. In de praktijk gaat dit zelfs verder dan de motor alleen in dit voorbeeld. Dat kan in sommige sectoren gaan van werkkledij die zelf dient aangekocht te worden, een bepaald percentage van je thuiscomputer als je na je uren thuis nog voor de baas werkt,... Vergeet zulke zaken dus niet wanneer je toch bezig bent om je werkelijke kosten te bewijzen als je de motor aangeeft.
Wat mag aangegeven worden?
In de praktijk is deze vrij simpel samen te vatten: alles wat ook maar iets te maken heeft met de motor kan je aangeven als beroepsonkosten. Je moet natuurlijk niet overdrijven, maar er zijn zaken bij waar je niet meteen aan zou denken
 • De motor zelf
 • Inschrijving
 • Verzekering
 • Kledij
 • Accessoires
 • Wegenhulp
 • Parkeerplaats
 • Onderhoud
 • Banden
 • Benzine
 • ...
Er is 1 onderverdeling die gemaakt kan worden tussen de zaken die je gaat aangeven als beroepsonkosten. Er zijn éénmalige/lopende kosten en kosten die je over een bepaalde duurtijd kan afschrijven. Daar bestaan officiële regels rond, maar in de praktijk kan hiervan afgeweken worden. Daar komen we later op terug.

Eenmalige/lopende kosten zijn dingen zonder specifieke levensduur: inschrijving, verzekering, wegenhulp, bepaalde accessoires, onderhoud,... Die betaal je of 1 in het begin, of om de zoveel tijd maar vallen niet af te schrijven. De bedragen zijn daarbij ook niet altijd gelijk.
Dingen die je gaat afschrijven zijn zaken zoals de motor zelf en kledij. Dat koop je om de x tijd aan en gaat x tijd mee.

Een speciaal deeltje is misschien de garage. Dit is simpel als je een garage huurt, dat is x euro per maand. Maar ook wanneer je eigenaar bent van een eigen woning met garage, of garagebox kan je dit aangeven. Heb je bijvoorbeeld een hypotheek op je woning kan je het gedeelte van de intrest dat voor de garage wordt betaald aangeven als parkeerkosten.
Hoe mag je het afschrijven?
Dingen die afgeschreven worden zijn in de praktijk voornamelijk de motor zelf en de kledij. Hier bestaan officiële regels rond over wat algemeen aanvaard wordt. Je kan daar wel van afwijken, daar komen we later op terug.

Voor de motor gaat men er bij de belastingdienst van uit dat deze wordt afgeschreven op een periode van 5 jaar.
Voor de kledij telt men standaard een afschrijving over 3 jaar.
Bij bepaalde accessoires kan je eventueel ook kiezen voor een afschrijving. Dingen als een topkoffer die je nadien gekocht hebt, een rugzak die je specifiek voor op de motor gebruikt,...

Bij de afschrijving kan je kiezen voor een degressieve afschrijving of een lineaire afschrijving. Bij een degressieve kan je bijvoorbeeld kiezen om het eerste jaar 40% af te schrijven, het tweede jaar 25%, het derde jaar 15%, het vierde jaar 10% en het vijfde jaar 10%. Bij de motor zijn dat bijvoorbeeld normale bedragen. Het moment dat die motor de motorzaak uit rijdt is hij 1km verder al een heel deel van z'n waarde kwijt.

Hoeveel mag aangegeven worden?
De belangrijkste factor in heel de berekening gaat de verhouding zijn tussen het aantal beroepskilometers. Het totaalbedrag van onkosten gaat verrekend worden naar deze verhouding. Hier zit natuurlijk een "common sense" verhouding in. Als je aan de belastingdienst een verhouding aangeeft van 90% beroepskilometers zullen ze hun wenkbrauwen wel eens fronsen. 75% is in de praktijk al een realistischer aantal. Maar, je gaat dit moeten berekenen.

Woon je bijvoorbeeld 50km enkele rit van je werk, en ga je 200 dagen per jaar met de motor werken dan heb je 20.000 km gereden naar en van je werk.
Als je dat jaar totaal 25.000km hebt gereden heb je dus 80% van je kilometers gedaan met woon-werkverkeer. Die 80% ga je nadien gebruiken op de eindsom. Dat totaal aantal kilometers ziet men gewoon op de facturen van de motorzaak. Daar wordt meestal welde huidige tellerstand op vermeld.

Een wat moeilijker geval is het bedrag van de motor dat je gaat afschrijven. Officieel is het bedrag dat kan afgeschreven worden van een voertuig de aankoopprijs - de restwaarde. Laat die restwaarde nu moeilijk berekenen op voorhand. Je weet na een tijd wel min of meer hoeveel kilometers je totaal doet per jaar en hoe je motor eruit ziet na die jaren, maar zeker weet je het nooit. Je kan bijvoorbeeld 4 jaar lang netjes je woon-werk kilometers doen (misschien maar 5.000km woon-werk op 8.000 totaal), amper op reis gaan, het ding elk weekend mooi in de was zetten,... Dan heb je een motor die er nog nagelnieuw uit ziet, een nog hoge verkoopwaarde heeft,... Als je in dat 5de jaar besluit een halve wereldreis te maken, het ding 8 x tegen de grond laat gaan, een hele winter door de pekel rijdt,... De verkoopwaarde gaat dan waarschijnlijk heel wat minder zijn.

Daar dien je weer common sense te gebruiken. Ikzelf weet dat in mijn geval de motor vaak echt wel op is na die jaren. Vorige motoren hadden vaak nog een inruil van 1.500 euro ofzo. Niet echt de moeite dus. De laatste die ik verkocht had had dan weer een overname van enkele duizenden euro's.
In de praktijk komt het hier neer op hoe "correct" dat je wil zijn richting de belastingdienst. Je kan bijvoorbeeld bij de aankoop van een volgende motor aan de belastingdienst laten weten "ik heb m'n vorige wel helemaal afgeschreven, maar heb er uiteindelijk toch nog €x.000 voor gekregen, ik zal dat van het bedrag van m'n volgende motor aftellen".

Voor al de rest is het gewoon heel het bedrag dat je gaat aangeven. Factuurtjes bijhouden en alles optellen.
Officieel vs praktijk
Als je al het bovenstaande al gelezen hebt zal je waarschijnlijk al de indruk gekregen hebben dat veel dingen niet geheel zwart-wit zijn.
Om te beginnen heb je al de afschrijftermijnen (5 jaar voor de motor, 3 jaar voor kledij), je hebt het aantal dagen die je met de motor bent gaan werken (valt moeilijk te bewijzen),...

Ik kan hier louter mijn eigen ervaringen vertellen.

In de eerste plaats loont het om een keer op bezoek te gaan bij de belastingdienst zelf. Het zijn echt geen enge mannetjes die je op alle mogelijke manieren willen tegenwerken opdat je zo weinig mogelijk voordeel zou krijgen. Je kan gewoon een afspraak maken, al je papierwerk meenemen en je persoonlijke situatie voorleggen. Ze overlopen dan samen me jou je aangifte (of het gedeelte beroepsonkosten).

In mijn geval was de motor zoiets. Voor de belastingdienst was het geen probleem dat ik de motor op 3 jaar af schrijf. Ik koop in de praktijk echt niet elke 3 jaar een nieuwe motor (de laatste wel moet ik zeggen). Of het nu over 3 jaar wordt afgeschreven of over 5 jaar maakt op het einde van de rit dus niet zoveel uit voor vadertje staat. Die motor wordt gewoon "op" gereden. Wat je dan wel krijgt in de praktijk is dat je 3 jaar lang zeer veel beroepsonkosten hebt en daarna enkele jaren wat minder.

De kledij is een soortgelijk geval. Ik schrijf die gewoon in 1 jaar af (als ik me goed herinner). Je gaat hier in de praktijk geen misbruik van maken door elk jaar een nieuw pak te kopen. Een pak is ook op voorhand moeilijk te schatten hoe lang het gaat meegaan. Maak je een keer een schuiver da dien je sowieso een nieuw pak te kopen. Soms koop je er 2 op een jaar (winterpak en zomerpak). Soms gaan ze jarenlang mee, en soms vallen ze na anderhalf jaar uit elkaar.
Bij mij komt kledij dus gewoon samen op het hoopje met standaard facturen terecht.

Ook het aantal werkelijke kilometers woon-werk met de motor is zoiets waar je gewoon common sense moet gebruiken. Je kan heel erg eerlijk zijn en elke dag bijhouden of je met de motor, auto of trein was. Maar uiteindelijk moet je het pas het jaar erop aangeven. Wie kan dat dan nog bewijzen? Ikzelf maak daar gewoon een schatting. Als je 220 werkdagen hebt gehad, het een strenge winter is geweest met wekenlang sneeuw en je het jaar erop op je aangifte zet dat je 220 dagen met de motor bent geweest zal de controleur wederom z'n wenkbrauwen fronsen.
Maar wederom: laat de belastingdienst maar het tegendeel bewijzen. Ikzelf maak daar een eerlijke schatting. Vorig jaar gaat het waarschijnlijk daadwerkelijk 220 dagen met de motor worden (op hier en daar een dag met de auto na) wegens de zachte winter. Gaat het wekenlang sneeuwen zal ik bijvoorbeeld 180 dagen aangeven.

Uiteindelijk staat het iedereen vrij om te kiezen wat hij/zij daarmee doet. Ik kan enkel zeggen dat de kans zeer groot is dat ze de documenten opvragen of dat je zelfs uitgenodigd wordt om op bezoek te komen om je verhaal te doen. In mijn geval kom ik soms net niet aan de 10.000 euro beroepsonkosten (de jaren dat ik de motor afschrijf). Dan gaat er echt wel een lampje branden bij de belastingdienst en kan je beter zorgen dat je het kan verklaren allemaal.
Ik weet niet of het in dit geval op dezelfde manier werkt als bij andere belastingfraude. Maar vaak komt dat neer op 5 jaar terugbetalen.

Eerlijkheid brengt je dus het verst in dit geval denk ik. Want je gaat sowieso een keer gecontroleerd worden met zulke bedragen.
Voorbeeld
Een voorbeeld maakt het misschien snel duidelijk. We gaan er hier uit dat alles nieuw gekocht is en het het eerst jaar is dat het aangegeven wordt.

• Motor inclusief accessoires: aankoopprijs €15.000
• Inschrijving: €250
• Verzekering: €500 per jaar
• Kledij: aankoopprijs €1.200
• Benzine: gemiddeld €1,4296 in 2015
• Garage: €150 intrest
• Wegenhulp: €70 per jaar
• Onderhoud met nieuwe banden: €400

In dit voorbeeld gaan we uit van een totaal van 25.000km in 2015 en een afstand tot het werk van 50km enkele rit en dit 200 dagen.

• Eerst berekenen we de verhouding woon-werk ten opzicht van het totaal. 20.000 km van de 25.000 is 75%
• De motor schrijven we af over 5 jaar en houden geen rekening met een restwaarde (125.000km na 5 jaar) om het makkelijk te houden. 5 jaar lang schrijven we dus een bedrag van €3.000 af per jaar.
• De kledij schrijven we af over 3 jaar. 3 jaar lang komt dit neer op €400 per jaar.
• Benzine: We gaan hier uit van een gemiddeld verbruik van 6,5l/100km. Je mag hier gerust het echte gemiddelde verbruik van je motor rekenen (praktijk). 25.000 / 100 * 6,5 = 1.625 liter x €1,4296 euro = €2.323
• De rest zijn allemaal variabele kosten, ditjes en datjes die niet afgeschreven worden. Een totaal van €1.370

Dat komt uiteindelijk op een totale som van €7.093. We hebben 75% van onze kilometers gedaan met woon-werkverkeer. Op onze belastingbrief vullen we dus een bedrag in van €5.319,75.
Dit is ruimschoots boven het maximum forfaitair bedrag van €3.950.
Opmerkingen
• Eerlijkheid brengt je het verst
• Vraag een factuur in de winkel in plaats van een kassabonnetje. Kassabonnetjes zijn vaak thermisch en zijn na een jaar niet meer leesbaar (of je moet er meteen een kopie van maken). Op kassabonnetjes staat vaak ook geen naam. Bij een controle willen ze natuurlijk zien dat je het zelf betaald hebt.
• Hou echt alles bij, hoe klein ook. soms denk je "Het is maar 20 euro", maar ik denk dat de meesten zichzelf wel herkennen in het feit dat je meestal wel met iéts buiten komt als je bij de motorzaak passeert. Vele kleine bonnetjes maken op een jaar tijd toch nog een mooi bedrag.
• Ga eventueel de eerste keer dat je zo'n "dossiertje" maakt eens langs bij de belastingdienst. Bel ze even op, leg uit dat je je motor wil inbrengen als beroepsonkosten en dat je het voor de eerste keer een keer samen met hun wil overlopen. Je hebt dan meteen ook iemand z'n naam om de volgende jaren in je "dossiertje" te zetten ("Naar analogie van jaar x, toen nagekeken door <controleur>"). Ze bijten heus niet.
• Rekenmodule: http://static.tijd.be/gel...roepskosten2011/motor.htm

[Voor 200% gewijzigd door lolgast op 30-01-2018 07:52]

She asked me to tell her three words every girl wants to hear, so I whispered: "I Ride KTM"


 • Ari Gold
 • Registratie: augustus 2011
 • Laatst online: 23:21


Ik trap wel af. :)

[Voor 9% gewijzigd door Ari Gold op 01-08-2017 23:32]

fool me once, strike one. but fool me twice…strike three. -2020


 • ShininNL
 • Registratie: februari 2010
 • Laatst online: 22:37


In >:)

[Voor 85% gewijzigd door ShininNL op 03-08-2017 10:05]


 • Amsterdamn
 • Registratie: juli 2015
 • Laatst online: 30-11 11:31
Nice deel 20 alweer. *gereserveerd voor mn toekomstige bike*

"Dont believe everything you read on the Internet just because there's a picture with a quote next to it." - Abraham Licoln, 1904.


 • tdw
 • Registratie: augustus 2004
 • Laatst online: 30-11 12:26

tdw

Amai seg!

caesar1000 schreef op dinsdag 1 augustus 2017 @ 23:29:
Inmiddels staat Het grote motortopic deel 20 online!

Laat de foto's maar komen! :+

"There is that sort of assumption by the government that we're all driving around at 8 o'clock in the morning to be really annoying"
~ James May


 • Ethirty
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 23:23

Ethirty

Who...me?

Hey, nieuw topic alweer *O*

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone 8 64GB


 • Will_M
 • Registratie: maart 2004
 • Niet online

Will_M

Intentionally Left Blank

Die @caesar1000 heeft netjes opgelet, ja!! >:)

Why do subtitles never really tell you what's going on?


 • Secsytime
 • Registratie: juli 2011
 • Laatst online: 20:15

Secsytime

Automagisch

Suzuki DR 800 Big Staan er hier 2 van in de straat, prachtige machines! Ben zelf ook naar een adventure aan het kijken..

 • Acid_Burn
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 01-12 12:29
En de mijne :)

Glass Eye Photography | Zelfbouw wireless fightstick | Mijn puzzel site


 • Joopieboy
 • Registratie: mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

/me Joopie meld zijn eigen

Het leven is te kort om geduld te hebben!


 • wd200
 • Registratie: juni 2005
 • Laatst online: 22:45
Ben er bij:).
Als iemand voor een zachtprijsje toevallig van zijn Kriega us 20 af wil mag je je melden

 • w4rguy
 • Registratie: november 2009
 • Laatst online: 30-11 15:36

w4rguy

Team Manager NAB Racing

@HTT-Thalan , jouw motor issues, ik heb dergelijke zaken vaker gehoord maar zelf niet gezien.

Symptomen, uitvallen bij stoplicht, ploffen in de uitlaat in dorpjes.

Merk je ook dat ie inhoudt op hogere snelheden? Ik denk namelijk aan je carburateurs in plaats van de spanningsregelaar. Lijkt me namelijk niet dat ie gaat ploffen in de uitlaat van verkeerde spanning. Stellen en reinigen van je carbs daarintegen..

All-Round nerd | iRacing Profiel


 • HTT-Thalan
 • Registratie: juni 2004
 • Laatst online: 20:44

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

w4rguy schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 07:16:
@HTT-Thalan , jouw motor issues, ik heb dergelijke zaken vaker gehoord maar zelf niet gezien.

Symptomen, uitvallen bij stoplicht, ploffen in de uitlaat in dorpjes.

Merk je ook dat ie inhoudt op hogere snelheden? Ik denk namelijk aan je carburateurs in plaats van de spanningsregelaar. Lijkt me namelijk niet dat ie gaat ploffen in de uitlaat van verkeerde spanning. Stellen en reinigen van je carbs daarintegen..
Tot 120km/u geen issues gehad iig.

Vandaag maar eens langs de garage dan, ik kan hier maar beperkt dingen zelf doen.

 • lolgast
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 23:21
Present!


* lolgast snapt niet helemaal bij hoeveel posts er nou een nieuwe thread aangemaakt moet worden
Volgens mij zit daar gewoon echt geen beleid achter...

 • A13X
 • Registratie: november 2015
 • Laatst online: 20:19

A13X

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕPresent

Voor de liefhebber: ik heb hier nog een niergordel van Booster liggen, maat S dus mijn pens past daar niet in. Mag weg tegen verzendkosten, of je mag hem voor niks ophalen :) of een ritje regelen dan neem ik hem wel mee :9

[Voor 38% gewijzigd door A13X op 02-08-2017 08:10]

The tweaker formaldehyde known as Raym09


 • Maegrim
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 01-12 13:06

Maegrim

Lokführer

@lolgast
KTM 990 SMT 2012 / Honda VFR800 2001
:)

[Voor 15% gewijzigd door Maegrim op 02-08-2017 08:25]

》》》》》》》》》READY TO RACE《《《《《《《《《


 • bntjah
 • Registratie: december 2007
 • Laatst online: 30-11 19:39


Present!

[Voor 33% gewijzigd door bntjah op 02-08-2017 08:10. Reden: Verhoudingen gecorrigeerd]

K49 '17


 • tdw
 • Registratie: augustus 2004
 • Laatst online: 30-11 12:26

tdw

Amai seg!

lolgast schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 07:53:
Present!
[afbeelding]

* lolgast snapt niet helemaal bij hoeveel posts er nou een nieuwe thread aangemaakt moet worden
Volgens mij zit daar gewoon echt geen beleid achter...
10k
Je verhoudingen kloppen niet echt.Beter zo :+

"There is that sort of assumption by the government that we're all driving around at 8 o'clock in the morning to be really annoying"
~ James May


 • lolgast
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 23:21
Ja dat dacht ik ook, echter
https://images.lolgast.nl/uploads/big/9ee99da7e88f7a51e2923e6ea73cf441.png

En dat is geen uitzondering :>

 • Bommes
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 22:06

Bommes

Capo del formaggio

BAM!
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1501654635-800-x-600px-IMG_20170716_101442.jpg

Nog 4 nachtjes slapen en dan start mijn tripje door de Alpen *O*

Dustyroads.nl - Adventures are not always fun while you're having them


 • Wux
 • Registratie: november 2009
 • Laatst online: 16:22
Straks naar de garage een CB500 bekijken :o

 • lolgast
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 23:21
@Bommes Volgens mij moet je halverwege die rit in eerste instantie toch gedacht hebben: "Waar ben ik eigenlijk aan begonnen...". Toen je nog met zijn drietjes onderweg was :+

 • Maegrim
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 01-12 13:06

Maegrim

Lokführer

Oeps dubbel

[Voor 96% gewijzigd door Maegrim op 02-08-2017 08:24]

》》》》》》》》》READY TO RACE《《《《《《《《《


 • tdw
 • Registratie: augustus 2004
 • Laatst online: 30-11 12:26

tdw

Amai seg!

lolgast schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 08:14:
[...]

Ja dat dacht ik ook, echter
[afbeelding]

En dat is geen uitzondering :>
Ik kan het beleid ook niet meer terugvinden. Jij komt dat soort topics blijkbaar vaker tegen dan ik, open anders een topic in Schop een Modje met deze vraag :)

"There is that sort of assumption by the government that we're all driving around at 8 o'clock in the morning to be really annoying"
~ James May


 • Bommes
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 22:06

Bommes

Capo del formaggio

lolgast schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 08:20:
@Bommes Volgens mij moet je halverwege die rit in eerste instantie toch gedacht hebben: "Waar ben ik eigenlijk aan begonnen...". Toen je nog met zijn drietjes onderweg was :+
Je best wel, en het was niet echt om de hoek die Vespa mega meeting. Het was eerst nog dik 2 uur hun volgen.. 8)7

Kreeg van de week weer een uitnodiging van een van die gasten voor mij op die foto.
Schijnbaar is het in de zomer zo goed als elk weekend raak met dat soort bijeenkomsten. Hun rijden ze bijna allemaal af.

Dustyroads.nl - Adventures are not always fun while you're having them


 • Stacheldraht
 • Registratie: januari 2008
 • Laatst online: 14-04-2020

Stacheldraht

Frankfurt am Main

Ik krijg toch het vermoeden dat deze motorrijdster een pilletje te veel geslikt heeft 8)7

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei


 • [Mad Max]
 • Registratie: december 2006
 • Laatst online: 22:15
Stacheldraht schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 08:31:
Ik krijg toch het vermoeden dat deze motorrijdster een pilletje te veel geslikt heeft 8)7

[video]
1 pilletje teveel? Deze is echt helemaal gek.

 • Stacheldraht
 • Registratie: januari 2008
 • Laatst online: 14-04-2020

Stacheldraht

Frankfurt am Main

Wux schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 08:20:
Straks naar de garage een CB500 bekijken :o
Wel in Schaaf style testen natuurlijk >:)

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei


 • Leviathius
 • Registratie: maart 2013
 • Laatst online: 23:23

klikbaar

En de mijne *O*

YouTube: MotorcycleGeek


 • Aschtra
 • Registratie: juni 2012
 • Laatst online: 01-12 15:19
En de mijne :) :)


 • A13X
 • Registratie: november 2015
 • Laatst online: 20:19

A13X

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Stacheldraht schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 08:31:
Ik krijg toch het vermoeden dat deze motorrijdster een pilletje te veel geslikt heeft 8)7

[video]
Volgens de facebook post zat ze aan de crystal meth en gezien de omschrijving waarin Ice staat kan dat wel eens kloppen.

https://www.jellinek.nl/v...tina-crystal-meth-of-ice/

Of ze gaat gewoon heel erg op in haar muziek :+

[Voor 5% gewijzigd door A13X op 02-08-2017 08:54]

The tweaker formaldehyde known as Raym09


 • LordKnox
 • Registratie: september 2010
 • Laatst online: 20:16

LordKnox

Opperbaas.Ook present. De blauwe is niet van mij, de witte Versys wel. Kon geen goede foto vinden waar mijn motor solo op staat.

[Voor 8% gewijzigd door LordKnox op 02-08-2017 08:53]


 • lolgast
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 23:21
We zouden elke 1000 posts een nieuwe thread moeten doen

Plaatjes *O*

 • cyntax
 • Registratie: januari 2010
 • Laatst online: 01:13
Ah ik zie het nu pas maar je hebt zo een handig ingebouwde schrijfremslot op je remklauw gemonteerd! Jammer dat ze die niet maken voor mijn motoren, het scheelt veel ruimte en gekut met zo een los slot. Volgens mij worden ze ook niet zo heel veel meer geproduceerd helaas.

Al in al echt een mooie SMT trouwens!
Mijn MG na 5 maanden revisie 'bijna' klaar :+ .


 • Least Inkling
 • Registratie: januari 2015
 • Laatst online: 01-12 15:40

Least Inkling

Product of the cold war

:w d:)b

https://tweakers.net/ext/f/ms2r8fI7vDGMsqW9TjbGbgMu/thumb.jpg

Droplets of yes and no in an ocean of maybe


 • tdw
 • Registratie: augustus 2004
 • Laatst online: 30-11 12:26

tdw

Amai seg!

Wat een tank joh, kom je daarmee wel tussen de files door?

"There is that sort of assumption by the government that we're all driving around at 8 o'clock in the morning to be really annoying"
~ James May


 • kneusteun
 • Registratie: september 2008
 • Laatst online: 02:28
present


[Voor 14% gewijzigd door kneusteun op 02-08-2017 09:11]


 • Least Inkling
 • Registratie: januari 2015
 • Laatst online: 01-12 15:40

Least Inkling

Product of the cold war

tdw schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 09:08:
[...]

Wat een tank joh, kom je daarmee wel tussen de files door?
Vond de vergelijking wel treffend :+

Maar euh..nope geen filterproblemen. Samen met mijn landingslichten (mistlampen) gaan de meeste wel aan de kant.

Droplets of yes and no in an ocean of maybe


 • Catch22
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 00:02

Catch22

Oval chainring fetisjist

https://tweakers.net/ext/f/lvKpgWODBNTTSiS8avnd6i99/thumb.jpg
Wintertank


Zomerspeelgoed

 • lolgast
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 23:21
cyntax schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 09:00:
[...]


Ah ik zie het nu pas maar je hebt zo een handig ingebouwde schrijfremslot op je remklauw gemonteerd! Jammer dat ze die niet maken voor mijn motoren, het scheelt veel ruimte en gekut met zo een los slot. Volgens mij worden ze ook niet zo heel veel meer geproduceerd helaas.

Al in al echt een mooie SMT trouwens!
Het gaat je "gekut" niet oplossen, maar ruimtebesparend is het wel. En ik kan het weten, want ik heb geen ruimte :P

 • Chakotay
 • Registratie: oktober 1999
 • Laatst online: 01-12 09:13

Chakotay

Lick here to continue

Topicstarter
Hm, ik let even een middag/avond niet op en er is opeens een nieuw deel... Thnx @caesar1000 *O*

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • Least Inkling
 • Registratie: januari 2015
 • Laatst online: 01-12 15:40

Least Inkling

Product of the cold war

@kneusteun mooie Yammie

Droplets of yes and no in an ocean of maybe


 • HTT-Thalan
 • Registratie: juni 2004
 • Laatst online: 20:44

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.Present :).

 • Khayma
 • Registratie: december 2010
 • Laatst online: 03:26


Present

Honda CB 500 uit 2001 met 8895 KM's op de teller :+.

 • Chakotay
 • Registratie: oktober 1999
 • Laatst online: 01-12 09:13

Chakotay

Lick here to continue

Topicstarter
Khayma schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 09:22:
[afbeelding]

Present

Honda CB 500 uit 2001 met 8895 KM's op de teller :+.
Wow, is die klokje rond geweest of is het motorblok voor de sier en zitten er trappers aan? :P

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • Maegrim
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 01-12 13:06

Maegrim

Lokführer

cyntax schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 09:00:
[...]


Ah ik zie het nu pas maar je hebt zo een handig ingebouwde schrijfremslot op je remklauw gemonteerd! Jammer dat ze die niet maken voor mijn motoren, het scheelt veel ruimte en gekut met zo een los slot. Volgens mij worden ze ook niet zo heel veel meer geproduceerd helaas.

Al in al echt een mooie SMT trouwens!
[afbeelding]
Die beugel zat er al op, ik heb laatst à 65 euro de bijbehorende slotbout besteld, die zat er niet bij helaas. Erg mooi systeem ja :)

》》》》》》》》》READY TO RACE《《《《《《《《《


 • Least Inkling
 • Registratie: januari 2015
 • Laatst online: 01-12 15:40

Least Inkling

Product of the cold war

@Khayma inmiddels al toe aan een oliebeurtje na 16 jaar? :+

Droplets of yes and no in an ocean of maybe


 • Khayma
 • Registratie: december 2010
 • Laatst online: 03:26
Chakotay schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 09:30:
[...]


Wow, is die klokje rond geweest of is het motorblok voor de sier en zitten er trappers aan? :P
Ghehe, vorige maand gekocht van een vrouw die wel eens reed met haar man (die had een Transalp) maar ze kampta met artrose in haar pols dus veel kon ze niet rijden. Krijg er alles netjes bij, ze was de eerste eigenaar dus zelfs de aanschafnota zat erbij.

Heb er zelf ook pas 200 km op gezet :+.
Least Inkling schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 09:31:
@Khayma inmiddels al toe aan een oliebeurtje na 16 jaar? :+
Gelukkig al gebeurt. Voor aankoop is er een beurt uitgevoerd + 2 nieuwe banden onder gekomen.

[Voor 6% gewijzigd door Khayma op 02-08-2017 09:34]


 • byn124
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 31-08 20:25

byn124

Thunderace

PRESENT ! *O*Komende week naar Eifel, hopelijk wat mooiere plaatjes dan :Y

Het verschil tussen theorie en praktijk is in de praktijk groter dan in theorie


 • kneusteun
 • Registratie: september 2008
 • Laatst online: 02:28
Khayma schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 09:22:
[afbeelding]

Present

Honda CB 500 uit 2001 met 8895 KM's op de teller :+.
Tering, ik zou hem bijna wegzetten en paar jaartjes laten rijpen!
Mooie uitvoering ook volgens mij, heb ie nog een foto?

Sinds schaaf ben ik stiekem wel een beetje fan van dit soort fietsen, omdat ze het bewijs zijn dat een motor vaak meer kan dan een bestuurder.

 • L-VIS
 • Registratie: april 2005
 • Laatst online: 16:49
L-VIS schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 11:45:
[...]

Nou mijn vakantiegeld is ook op ;)
Het is toch een Suzuki Bandit geworden (1200S touring), uit 2002. Ik heb ook een aantal keer gereden op de 600/650, maar het koppel onderin van die 1200 was toch lekkerder. Voor woon/werk lijkt hij mij echt goed geschikt. Halve kuip, met voor mij voldoende bescherming en een bulletproof blok. *me is happy! Net opgehaald en meteen naar het werk gescheurd. Helaas moet ik dus nu wachten voor dat ik naar huis ga....
Ik dacht er moet natuurlijk ook een plaatje bij. Ik lurk hier wel mee maar post niet zoveel :P In zon 2 maanden tijd toch ruim 1500 km er bij op gezet.
Suzuki
Suzuki GSF 1200S Bandit


Je mag me ook toevoegen in de TS: @caesar1000.

 • Frans92
 • Registratie: november 2013
 • Laatst online: 01-12 15:21

Frans92

VFR800

Present!

XBL: DonFrans


 • thijsco19
 • Registratie: mei 2011
 • Laatst online: 21:39

thijsco19

KTM 990 SMT

Hier de verplichte foto:


Over een paar weken heb ik een weekje vrij, zat te denken om een paar cursussen oid te doen.
Aantal berichten terug werd er gesproken over een offroad/cross cursus, iemand ervaring of ideeën?
Ook zit ik te denken aan een motor circuit training op het politiecircuit Lelystad, maar is dat te doen met mijn motor (Yamaha mt03 1 cilinder)?
Of iets van een vro cursus.
Genoeg mogelijkheden, dat sowieso.

The only thing you need; a jar of "Elbow Grease" (TM) ! Apply it liberally and it will make any job a breeze.


 • Least Inkling
 • Registratie: januari 2015
 • Laatst online: 01-12 15:40

Least Inkling

Product of the cold war

Lelystad was toch dicht geloof ik?

Heb zelf een cursus gehad met een huurfiets bij BERRT Trainingen Amersfoort.
Gecertificeerd BMW-instructeur, gruwelijk rustig maar volhardend;)

Gaat echt om de beheersing van de fiets op heel lage snelheden, moeilijke stukjes plus remtechnieken in het zand.

Droplets of yes and no in an ocean of maybe


 • McKaamos
 • Registratie: maart 2002
 • Niet online

McKaamos

Master of the Edit-button

Ook even een foto.


Nu dat lettertje A nog op m'n roze pasje zien te krijgen...

Hey, pssssst! Wanna buy some stuf? | Opel Vectra C GTS 1.8 '06 | Honda CBR600F '97 | Honda Magna V30 '85


 • byn124
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 31-08 20:25

byn124

Thunderace

thijsco19 schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 09:58:
Hier de verplichte foto:
[afbeelding]

Over een paar weken heb ik een weekje vrij, zat te denken om een paar cursussen oid te doen.
Aantal berichten terug werd er gesproken over een offroad/cross cursus, iemand ervaring of ideeën?
Ook zit ik te denken aan een motor circuit training op het politiecircuit Lelystad, maar is dat te doen met mijn motor (Yamaha mt03 1 cilinder)?
Of iets van een vro cursus.
Genoeg mogelijkheden, dat sowieso.
Als je op zoek bent naar een VRO training. Raadt ik persoon.lijk deze aan VTM-Train (nee ik heb geen aandelen :P ).

Paar maanden geleden ook gevolgd, lekker persoonlijk en een volle dag bezig geweest. In het dagelijks leven is de instructeur motor agent

Het verschil tussen theorie en praktijk is in de praktijk groter dan in theorie


 • Tankiej
 • Registratie: oktober 2005
 • Laatst online: 23:52
Least Inkling schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 10:02:
Lelystad was toch dicht geloof ik?

Heb zelf een cursus gehad met een huurfiets bij BERRT Trainingen Amersfoort.
Gecertificeerd BMW-instructeur, gruwelijk rustig maar volhardend;)

Gaat echt om de beheersing van de fiets op heel lage snelheden, moeilijke stukjes plus remtechnieken in het zand.
Nog niet, per 1 september, dus nog een maandje :)

 • BvZwolle
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 19:06
Iedereen een applausje voor @jouden : hij hoort nu ook bij de club! Gefeliciteerd met het halen van je A!

 • w4rguy
 • Registratie: november 2009
 • Laatst online: 30-11 15:36

w4rguy

Team Manager NAB RacingPresent!

All-Round nerd | iRacing Profiel


 • McKaamos
 • Registratie: maart 2002
 • Niet online

McKaamos

Master of the Edit-button

byn124 schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 10:04:
[...]


Als je op zoek bent naar een VRO training. Raadt ik persoon.lijk deze aan VTM-Train (nee ik heb geen aandelen :P ).

Paar maanden geleden ook gevolgd, lekker persoonlijk en een volle dag bezig geweest. In het dagelijks leven is de instructeur motor agent
Ahh slimme aanpak!
Dan weettie meteen wie hij in de gaten moet houden en grote kanshebbers zijn voor een bon :+
BvZwolle schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 10:08:
Iedereen een applausje voor @jouden : hij hoort nu ook bij de club! Gefeliciteerd met het halen van je A!
Gefelicteerd, Jouden! :)

Hey, pssssst! Wanna buy some stuf? | Opel Vectra C GTS 1.8 '06 | Honda CBR600F '97 | Honda Magna V30 '85


 • Least Inkling
 • Registratie: januari 2015
 • Laatst online: 01-12 15:40

Least Inkling

Product of the cold war

BvZwolle schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 10:08:
Iedereen een applausje voor @jouden : hij hoort nu ook bij de club! Gefeliciteerd met het halen van je A!
*O* oOo d:)b

Droplets of yes and no in an ocean of maybe


 • steffex
 • Registratie: augustus 2003
 • Laatst online: 24-11 10:49

steffex

Dev nerd

Lekker dagje vrij, dus ga zo lekker een ritje maken. Natuurlijk even voor het nieuwe topic een foto gemaakt :*)

Freelance developer - Gadget freak - Motorrijder


 • Tylen
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 21:54

Tylen

Dutch ProClass 1000 #56 ⭐⭐⭐⭐⭐

Present

“Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.”


 • darkkingll
 • Registratie: februari 2011
 • Laatst online: 01-12 10:55
* meld zich

 • Ari Gold
 • Registratie: augustus 2011
 • Laatst online: 23:21
Gaat al best rap, zo in de ochtend.

fool me once, strike one. but fool me twice…strike three. -2020


 • lolgast
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 23:21
BvZwolle schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 10:08:
Iedereen een applausje voor @jouden : hij hoort nu ook bij de club! Gefeliciteerd met het halen van je A!
*O*
Ari Gold schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 10:21:
Gaat al best rap, zo in de ochtend.
Ik zit nog steeds op pagina 1 :+Gisteren zat ik op de bank met de gedachte om ff een rondje te gaan rijden, maar niet gedaan omdat ik opzich nog meer te doen had en bedacht had, dan ga ik morgenavond wel.
Dat is dus vandaag, maar ik krijg net van de wederhelft te horen dat dat hem ook niet gaat worden vanavond. Fout gekozen dus gisteren :'(

 • Reloader
 • Registratie: februari 2006
 • Laatst online: 01-12 10:11
gaat weer hard, iemand vanavond rondje rijden in de omgeving van Tilburg? ik ga met een collega op pad

 • McKaamos
 • Registratie: maart 2002
 • Niet online

McKaamos

Master of the Edit-button

lolgast schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 10:27:
[...]

*O*


[...]

Ik zit nog steeds op pagina 1 :+Gisteren zat ik op de bank met de gedachte om ff een rondje te gaan rijden, maar niet gedaan omdat ik opzich nog meer te doen had en bedacht had, dan ga ik morgenavond wel.
Dat is dus vandaag, maar ik krijg net van de wederhelft te horen dat dat hem ook niet gaat worden vanavond. Fout gekozen dus gisteren :'(
Hehe, hier ook page1. échte tweakers gaan voor 100posts-per-page :+

Balen dat je niet ff kan gaan rijden.
Ik mag straks weer. Wel 'slechts' les, maar toch he...

Mag ik trouwens ook al in het lijstje?
Honda CBR600F uit 1997, Overijssel.
fotolink: https://tweakers.net/ext/f/ovbd7gUeC0LLisOFlXr4F8Mf/full.jpg

Hey, pssssst! Wanna buy some stuf? | Opel Vectra C GTS 1.8 '06 | Honda CBR600F '97 | Honda Magna V30 '85


 • Stacheldraht
 • Registratie: januari 2008
 • Laatst online: 14-04-2020

Stacheldraht

Frankfurt am Main

Least Inkling schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 10:02:
Lelystad was toch dicht geloof ik?

Heb zelf een cursus gehad met een huurfiets bij BERRT Trainingen Amersfoort.
Gecertificeerd BMW-instructeur, gruwelijk rustig maar volhardend;)

Gaat echt om de beheersing van de fiets op heel lage snelheden, moeilijke stukjes plus remtechnieken in het zand.
Hoge snelheden gaat Bert ook goed af ;)

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei


 • Least Inkling
 • Registratie: januari 2015
 • Laatst online: 01-12 15:40

Least Inkling

Product of the cold war

Ja had dit filmpje al gezien;), gaan met die banaan tractor ;)

Vind hem een super instructeur, respectvol maar nogmaals volhardend

Droplets of yes and no in an ocean of maybe


 • Dryhte
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 27-11 17:33
Heeft niemand hier tips voor dat soort geweldige instructeurs in Oost-Vlaanderen (of bij uitbreiding Vlaanderen)?

Ik heb wel interesse in een beetje off-road en low speed initiatie (kortom motorbeheersing).

 • Dosed
 • Registratie: juli 2005
 • Laatst online: 01-12 11:18
Lees sinds halverwege vorig topic een beetje mee (wist niet eerder dat er een motor topic was hierzo :o ), maar nu eens officieel melden. :9

Helaas met Pinksteren een ongeluk gehad en de motor totalloss gereden, goede deal met de verzekering kunnen sluiten gelukkig. Want voorlopig kan er toch nog niet worden gereden jammer genoeg aangezien ik nog bezig ben met herstel aan de enkel.

Toch zo'n 25k kunnen rijden op deze in 3 jaar tijd, de trouwe Honda CB600 (2010)Nu druk opzoek naar een nieuwe naked, al die keuzes en mogelijkheden... blijft leuk zo'n zoektoch weer naar een nieuwe motor _/-\o_

Ondertussen hier maar een beetje rondhangen en wieweet een rit in de toekomst met andere tweakers. :7

 • Ari Gold
 • Registratie: augustus 2011
 • Laatst online: 23:21
lolgast schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 10:27:
[...]

*O*


[...]

Ik zit nog steeds op pagina 1 :+Gisteren zat ik op de bank met de gedachte om ff een rondje te gaan rijden, maar niet gedaan omdat ik opzich nog meer te doen had en bedacht had, dan ga ik morgenavond wel.
Dat is dus vandaag, maar ik krijg net van de wederhelft te horen dat dat hem ook niet gaat worden vanavond. Fout gekozen dus gisteren :'(
70+ reacties nog voor 11 uur. Ies mooi. :+

fool me once, strike one. but fool me twice…strike three. -2020


 • BvZwolle
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 19:06
Dryhte schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 10:49:
Heeft niemand hier tips voor dat soort geweldige instructeurs in Oost-Vlaanderen (of bij uitbreiding Vlaanderen)?

Ik heb wel interesse in een beetje off-road en low speed initiatie (kortom motorbeheersing).
Mijn buurman heeft pasgeleden via Felix en Jos een rijopleiding offroad gedaan. Misschien even bij hen informeren?

 • Dryhte
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 27-11 17:33
BvZwolle schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 10:55:
[...]

Mijn buurman heeft pasgeleden via Felix en Jos een rijopleiding offroad gedaan. Misschien even bij hen informeren?
Thanks, da's wel in Limburg (andere kant van het land)...

 • BvZwolle
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 19:06
Dryhte schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 10:57:
[...]


Thanks, da's wel in Limburg (andere kant van het land)...
Mijn buurman moest vanuit Zwolle, Overijssel Nederland komen... ;)

 • w4rguy
 • Registratie: november 2009
 • Laatst online: 30-11 15:36

w4rguy

Team Manager NAB Racing

Dosed schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 10:51:
Lees sinds halverwege vorig topic een beetje mee (wist niet eerder dat er een motor topic was hierzo :o ), maar nu eens officieel melden. :9

Helaas met Pinksteren een ongeluk gehad en de motor totalloss gereden, goede deal met de verzekering kunnen sluiten gelukkig. Want voorlopig kan er toch nog niet worden gereden jammer genoeg aangezien ik nog bezig ben met herstel aan de enkel.

Toch zo'n 25k kunnen rijden op deze in 3 jaar tijd, de trouwe Honda CB600 (2010)
[afbeelding]


Nu druk opzoek naar een nieuwe naked, al die keuzes en mogelijkheden... blijft leuk zo'n zoektoch weer naar een nieuwe motor _/-\o_

Ondertussen hier maar een beetje rondhangen en wieweet een rit in de toekomst met andere tweakers. :7
Zonde van de Hornet. Is die bellypan niet van een CB1000? Ook wel kekke kleur, zelf om laten spuiten?

All-Round nerd | iRacing Profiel


 • Sniffels
 • Registratie: augustus 2015
 • Laatst online: 30-11 10:29
Hoe denken jullie over een Circuit motor? zou je voor relatief weinig een leuke ~600-1000cc kunnen kopen met ABS?
Laatst op mn straat/vakantie motor op Spa een dag gereden, maar vond het zonde om mn motor te laten stuiteren.
Trekhaak onder mn auto monteren, karretje kopen.. zie het al helemaal voor me :D.. of ben ik nou gewoon nafief aan het denken en zie ik door de roze bril de beren op de weg niet meer?

 • Secsytime
 • Registratie: juli 2011
 • Laatst online: 20:15

Secsytime

Automagisch

Dosed schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 10:51:
Lees sinds halverwege vorig topic een beetje mee (wist niet eerder dat er een motor topic was hierzo :o ), maar nu eens officieel melden. :9

Helaas met Pinksteren een ongeluk gehad en de motor totalloss gereden, goede deal met de verzekering kunnen sluiten gelukkig. Want voorlopig kan er toch nog niet worden gereden jammer genoeg aangezien ik nog bezig ben met herstel aan de enkel.

Toch zo'n 25k kunnen rijden op deze in 3 jaar tijd, de trouwe Honda CB600 (2010)
[afbeelding]


Nu druk opzoek naar een nieuwe naked, al die keuzes en mogelijkheden... blijft leuk zo'n zoektoch weer naar een nieuwe motor _/-\o_

Ondertussen hier maar een beetje rondhangen en wieweet een rit in de toekomst met andere tweakers. :7
Gewoon een street triple kopen, beste naked die er is :p

 • A13X
 • Registratie: november 2015
 • Laatst online: 20:19

A13X

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Sniffels schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 11:16:
Hoe denken jullie over een Circuit motor? zou je voor relatief weinig een leuke ~600-1000cc kunnen kopen met ABS?
Laatst op mn straat/vakantie motor op Spa een dag gereden, maar vond het zonde om mn motor te laten stuiteren.
Trekhaak onder mn auto monteren, karretje kopen.. zie het al helemaal voor me :D.. of ben ik nou gewoon nafief aan het denken en zie ik door de roze bril de beren op de weg niet meer?
Motorsport, ongeachte welke, kost aardig wat geld als je er een beetje serieus mee om wilt gaan. Misschien dat @xos @Tylen jouw (ons) daar wat meer inzicht in kunnen (en willen?) geven. Lijkt mij namelijk ook wel interessant om daar wat meer gevoel bij te hebben.

The tweaker formaldehyde known as Raym09


 • byn124
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 31-08 20:25

byn124

Thunderace

Sniffels schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 11:16:
Hoe denken jullie over een Circuit motor? zou je voor relatief weinig een leuke ~600-1000cc kunnen kopen met ABS?
Laatst op mn straat/vakantie motor op Spa een dag gereden, maar vond het zonde om mn motor te laten stuiteren.
Trekhaak onder mn auto monteren, karretje kopen.. zie het al helemaal voor me :D.. of ben ik nou gewoon nafief aan het denken en zie ik door de roze bril de beren op de weg niet meer?
Ik heb op termijn ook wel interesse daarin. Heb al wat info kunnen samen schrapen op het motorforum:

Hierzo

Er zijn hier nog wel wat meer die circuit rijden, die kunnen je (ons) vast verder informeren ;)

Het verschil tussen theorie en praktijk is in de praktijk groter dan in theorie


 • Winkiller
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 01-12 15:51

Winkiller

De MopperpotIk lees ook af en toe mee. :)

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • FastFred
 • Registratie: maart 2009
 • Laatst online: 23:45
Mensen wat gaat dit hard zo op een doordeweekse dag, moeten jullie niet werken ofzo :P

pssst, Seat kopen? https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/2073162


 • Least Inkling
 • Registratie: januari 2015
 • Laatst online: 01-12 15:40

Least Inkling

Product of the cold war

Ben net terug van vakantie, dus ik moet uitrusten op het werk

Droplets of yes and no in an ocean of maybe


 • Winkiller
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 01-12 15:51

Winkiller

De Mopperpot

Naar aanleiding van een appende motorrijder (*knip*) hier op het forum..

Bellen en appen achter het stuur moet even zwaar worden bestraft als rijden met een slok op.

http://www.telegraaf.nl/b...ls_dronken_rijden___.html

[Voor 3% gewijzigd door deepbass909 op 03-08-2017 00:00. Reden: Mede-forumleden nare namen noemen is niet nodig. Blijf respectvol richting elkaar.]

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • Wux
 • Registratie: november 2009
 • Laatst online: 16:22
Khayma schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 09:22:
Present

Honda CB 500 uit 2001 met 8895 KM's op de teller :+.
Hah ik ga straks naar eentje van 2000 kijken. Eerste eigenaar, 5700 km 8)7 . Waar zijn al jouw Honda stickers/Logo's naartoe ?

[Voor 8% gewijzigd door Wux op 02-08-2017 11:39]


 • lolgast
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 23:21
Winkiller schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 11:37:
Naar aanleiding van een appende motorrijder (mafketel) hier op het forum..

Bellen en appen achter het stuur moet even zwaar worden bestraft als rijden met een slok op.

http://www.telegraaf.nl/b...ls_dronken_rijden___.html
Ik had zo gehoopt dat (na 4 keer...) deze discussie inmiddels was doodgebloed. De betreffende persoon heeft uitgebreid aangegeven wanneer en waarom hij dat onder bepaalde omstandigheden doet.
FastFred schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 11:27:
Mensen wat gaat dit hard zo op een doordeweekse dag, moeten jullie niet werken ofzo :P
Bijhouden wat hier allemaal gezegd wordt kost net zoveel tijd als werken.

Zo ga ik het uitleggen aan mijn baas denk ik O-)

 • Winkiller
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 01-12 15:51

Winkiller

De Mopperpot

lolgast schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 11:40:
[...]

Ik had zo gehoopt dat (na 4 keer...) deze discussie inmiddels was doodgebloed. De betreffende persoon heeft uitgebreid aangegeven wanneer en waarom hij dat onder bepaalde omstandigheden doet.
Hey het is in het nieuws vandaag meer niet. :>

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • Khayma
 • Registratie: december 2010
 • Laatst online: 03:26
kneusteun schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 09:45:
[...]

Tering, ik zou hem bijna wegzetten en paar jaartjes laten rijpen!
Mooie uitvoering ook volgens mij, heb ie nog een foto?

Sinds schaaf ben ik stiekem wel een beetje fan van dit soort fietsen, omdat ze het bewijs zijn dat een motor vaak meer kan dan een bestuurder.
Ja zekers, check hieronder de foto's. Thanks!
Wux schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 11:38:
[...]


Hah ik ga straks naar eentje van 2000 kijken. Eerste eigenaar, 5700 km 8)7 . Waar zijn al jouw Honda stickers/Logo's naartoe ?
Zitten geen stickers op de mijne. Enkel logo op de tank aan beide zijdes en CB 500 in midden. Zie hier nog meer foto's:

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[Voor 10% gewijzigd door Khayma op 02-08-2017 12:19]


 • mamorunl
 • Registratie: februari 2015
 • Laatst online: 21:29
Winkiller schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 11:37:
Naar aanleiding van een appende motorrijder (mafketel) hier op het forum..

Bellen en appen achter het stuur moet even zwaar worden bestraft als rijden met een slok op.

http://www.telegraaf.nl/b...ls_dronken_rijden___.html
Het was ook aangetoond dat het net zo erg is. Maar om nou meteen te gaan schelden, lijkt me wat overdreven.

Op de openbare weg mag t van mij best harder aangepakt worden, maar als de pakkans laag blijft, schiet je er nog niets mee op. Ik heb in de afgelopen maand 2 politieauto's gezien, maar ja. Overheid legt het geld liever ergens anders neer. /rant

Ik heb helaas nu geen foto van mijn V-Strom, maar zal binnenkort even wat leuks maken, speciaal voor jullie :+

 • byn124
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 31-08 20:25

byn124

Thunderace

nvm

[Voor 99% gewijzigd door byn124 op 02-08-2017 11:49]

Het verschil tussen theorie en praktijk is in de praktijk groter dan in theorie


 • Least Inkling
 • Registratie: januari 2015
 • Laatst online: 01-12 15:40

Least Inkling

Product of the cold war

/discussie please ;)

Droplets of yes and no in an ocean of maybe


 • Bergie
 • Registratie: augustus 2000
 • Laatst online: 01-12 10:01

Bergie

Lekker belangrijk...

Nieuw topic dus dan mogen we foto's opnieuw posten toch :+

Yamaha MT-09


 • Least Inkling
 • Registratie: januari 2015
 • Laatst online: 01-12 15:40

Least Inkling

Product of the cold war

en ik maar thumbnails prutsen...

Droplets of yes and no in an ocean of maybe


 • Wux
 • Registratie: november 2009
 • Laatst online: 16:22
Khayma schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 11:44:
[...]


Ja zekers, check hieronder de foto's. Thanks!


[...]


Zitten geen stickers op de mijne. Enkel logo op de tank aan beide zijdes en CB 500 in midden. Zie hier nog meer foto's:

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]
Knap ding. Juist dat windscherm is lelijk :P

 • Khayma
 • Registratie: december 2010
 • Laatst online: 03:26
Wux schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 11:50:
[...]


Knap ding. Juist dat windscherm is lelijk :P
True. En werkt ook voor geen meter want ik krijg flinke turbulentie op mijn kop dus zal ik binnenkort eraf halen of inkorten.

De stickers hebben trouwens enkel oudere modellen. De 'nieuwere' hebben geen stickers.

[Voor 13% gewijzigd door Khayma op 02-08-2017 11:52]


 • lolgast
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 23:21
Grappig wat een totaal ander blok dat is in vergelijking met de CB400F (1989). Zeker als je naar de rev-limit kijkt :o


Beide klikbaar

 • Winkiller
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 01-12 15:51

Winkiller

De Mopperpot

byn124 schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 11:46:
[...]


Vindt jij jezelf niet een beetje kinderachtig nu....? :F
Nee waarom ? ik heb een mening en die heb ik gisteren uitgesproken en daarbij heb ik niet gescholden. Dat er vandaag weer wat over te doen is komt juist door mensen die de smartphone niet kunnen laten liggen tijdens het rijden en brokken maken met onschuldige slachtoffers tot gevolg.

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !

Pagina: 1 2 3 ... 101 Laatste

Dit topic is gesloten.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee