Toon posts:

Het grote motortopic deel 20 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 10
Acties:
 • 278.093 views

Onderwerpen


 • caesar1000
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 24-06-2022
Mede-auteurs:
 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 16:17

Chakotay

 • Hooglander1
 • Registratie: September 2003
 • Niet online

Hooglander1

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04

lolgast

Het grote motortopic deel 20

Waarom dit topic?!
Dit topic is langzamerhand van een topic over een paar beginnersvragen uitgegroeid in de vast hangplek voor allerlei verschillende motorrijders. Ondertussen zitten hier dus ook gevorderden, met 20 jaar en duizenden kilometers motor ervaring.

Mjaar, in dit topic is geen enkele motorgerelateerde vraag te gek. Van "hoe doe ik lucht in mijn banden", "waarom beslaat mijn helm" tot het verschil tussen koppel en vermogen, hoe komt het dat banden blijven plakken op de weg.
j
Van slowchat tot aankoop hulp, van nieuwe gadgets of upgrades, van supermooie tot ronduit slechte motorritten,.... voor ongezouten motor-meningen kunt u hier terecht!
Inhoudsopgave
Houd je kop erbij
Op straat valt er niets te winnen, enkel te verliezen
Veel van de posters hier hebben redelijk wat asfalt kilometers achter de kiezen en enkele hebben het asfalt van dichtbij kunnen inspecteren. Het motorrijden is een leuke bezigheid maar het is belangrijk om te weten wat de motor kan en vooral wat jij kan. Om het met een Joe Bar wijsheid te illustreren: "Je hebt minder te vrezen van de honderd paarden onder het zadel dan van de ezel die erop zit." Sommigen gaan de bocht door met de knie aan de grond, trekken wheelies van enkele honderden meters of maken een stoppie van 100m. Dergelijke dingen zijn absoluut niet de bedoeling. Je bent geen god, je bent niet Valentino Rossi, je bent een gewone sterveling.
Gebruik je verstand tijdens het rijden en heb lol. Maar ga nooit boven je kunnen rijden.
Bescherming
Kleding
Iedereen is het erover eens: beschermende kleding is belangrijk en kan je leven redden. Er zijn echter veel verschillende vormen van beschermende kleding en de prioriteit voor kleding is per persoon verschillend. Wil je zo goed mogelijke bescherming en mag comfort hier op inleveren, of wil je goed beschermd zijn maar ook de hele dag in diezelfde kleding kunnen rondlopen in de stad? Onderstaand een vergelijking van de materialen waarna je zelf kunt kiezen waar de voorkeur naar uitgaat. Deze vergelijking gaat in principe ook op voor handschoenen.
 • Leer

  Leer heeft een hoge slijtvastheid en biedt hierdoor een goede bescherming bij het maken van een schuiver op hogere snelheid. Over het algemeen zit leer ook 'lekkerder' (subjectief) om het lichaam. Het zit strak om de huid en trekt daardoor minder snel aan je op de snelweg dan andere materialen.
  Een nadeel hiervan is wel meteen dat je een leren pak niet over je dagelijkse kleding kunt aantrekken. Hierdoor moet je je bij bijvoorbeeld woon-werk verkeer altijd compleet omkleden. Ook passen er minder spullen in je pak. Een kleine portemonnee voor pasjes, een telefoon en misschien een klein bosje met huissleutels en je zakken zitten vol. Een leren pak is doorgaans ook niet waterdicht. Dat komt door de delen elastiek die op het pak zitten en de naden zijn praktisch niet waterdicht te maken.
 • Textiel

  Qua bescherming staat textiel op een goede tweede plek. Er is ontzettend veel aanbod en hierdoor is er voor elk budget een pak te vinden. Een belangrijk voordeel van textiel is dat er waterdichte varianten van beschikbaar zijn. Hierdoor is het uitermate geschikt als woon-werk kleding. Zeker ook omdat je reguliere kleding onder het pak aangetrokken kan worden. Textiele pakken hebben over het algemeen ook de breedste inzetbaarheid v.w.b. comfort bij verschillende temperaturen. Een pak komt vaak met een uitneembare thermovoering waardoor je zowel een zomer- als winterpak tot je beschikking hebt. De mate van bescherming is vaak uit te breiden met inzetstukken op bijvoorbeeld de rug en heupen.
  Een nadeel van textiel is dat het, zeker bij een net iets te ruime maat, kan gaan flapperen op hogere snelheid. Omdat het niet zo nauw aansluit om je lichaam kan hierdoor een trekkende kracht ervaren worden door het pak. Een textiele pak dat goed op maat is heeft dit minder, maar zo strak als een leren pak wordt het niet snel.

  Daarnaast zijn er enkele belangrijke features voor textiele pakken beschikbaar
  1. Goretext/Aerotext membranen. Hierdoor wordt het pak waterdicht, maar blijft het adement zodat je minder zweet.
  2. CORDURA lining. Dit zorgt voor bescherming die door het textiel verweven zit. Hoe hoger de Denier-waarde, hoe meer de beschermende kracht van het pak toeneemt.
 • Casual kleding

  Een materiaal in opkomst. Het bestaat al langer, maar er komen steeds meer varianten van op de markt. Het belangrijkste voordeel is dat het ontzettend comfortabel is náást de motor. Een dagje naar de motorbeurs zonder je kapot te zweten in al je kleding? Ga met deze op pad. Is het stervensheet buiten en wil je genieten van de koelere wind? Ga met deze kleding rijden. De bescherming van de broeken is vaak uit te breiden met inzetstukken op bijvoorbeeld de heupen.
  Nadelen van deze materialen zijn dat het snel koud wordt. Het is erg lichte kleding en laat hierdoor veel wind door. De lichtere materialen zorgen er ook voor dat het qua veiligheid de minste bescherming biedt. Het is doorgaans niet waterdicht.
Een leren pak is duurder dan een textiele pak! Nou, niet per sé. Een nieuw leren combipak is voor minder te koop dan een uitgebreid textiele pak. Maar, over het algemeen geldt het volgende qua aanschaf:
Goedkoopst: Casual (vanaf €100 tot ongeveer €300 voor een jas of broek)
Gemiddeld: Textiel (vanaf €50 tot meer dan €1000 voor een jas of broek)
Duurst: Leer (vanaf €200 tot meer dan €1000 voor een jas of broek)

Zoals hierboven al gezegd, een leren pak kan gekocht worden voor minder dan een textiele pak. Dat komt met name door de vele uitrusting mogelijkheiden van een textiele pak. Leren pakken worden met name duur als je naar de combipakken gaat kijken. Echt duur wordt het wanneer je een overall van je MotoGP-held wilt kopen. Het belangrijkste is dat je kleding koopt waar je je prettig in voelt. Een concessie doen in veiligheid door bijvoorbeeld textiel te kopen ipv leer, maar het daardoor wel altijd aan trekken levert meer veiligheid op dan een lerenpak aan de kledinghanger in de kast terwijl jij op de motor zit. Omdat elk materiaal zijn eigen voor- en nadelen heeft komt het vaak voor dat motorrijders meerdere pakken hebben. Hierdoor kunnen ze afhankelijk van de weersomstandigheden toch comfortabel motorrijden.
Schoenen/Laarzen
Ik wil graag motorrijden maar mijn laarzen zitten niet lekker en met gympies vind ik niet veilig. Dan tref je het, de motorschoenen worden steeds populairder en daardoor wordt er meer geïnvesteerd in de veiligheid ervan en het aanbod wordt ruimer. Maar er is ook binnen de categorie laarzen behoorlijk veel keuze!
 • Laarzen

  Meest voorkomt als bescherming voor de voeten zijn de laarzen. Vooral omdat dit gemeengoed is, maar over het algemeen bieden ze ook betere bescherming voor de enkel en/of scheenbenen. Er zijn vele soorten laarzen: sportlaarzen, tourlaarzen en allroadlaarzen. Elk met hun eigen voordelen.
  1. Sportlaarzen

   De laarzen die Rossi en Dovizioso ook aan hebben, dus die moet je hebben! Deze laarzen beschikken doorgaans over de meest uitgebreide bescherming. Denk hierbij aan je tenen, enkels, hak en vaak ook tegen verdraaiïng. Sportlaarzen zijn hierdoor vaak ontzettend 'stug' en niet comfortabel om een hele dag op te lopen. Ze zijn soms waterdicht, maar aangezien dat niet de prioriteit van de laars is, is dat vaker uitzondering dan gemeengoed.
  2. Tourlaarzen

   Een belangrijkte feature van deze laarzen is waterdichtheid. Hiervoor worden de laarzen vaak voorzien van een membraan dat ook bescherming tegen wind biedt. De laarzen zijn hierdoor uitermate geschikt als woon-werk laarzen. Omdat fabrikanten vaak kiezen voor extra versteviging met lappen leer en inzetstukken bij de enkel bieden ze uitstekende bescherming. Omdat ze minder stijf zijn dan sportlaarzen kan op tourlaarzen makkelijker gelopen worden.
  3. Allroadlaarzen

   De naam zegt het al, dit zijn laarzen voor gebruik bij allroad rijden. Ze zijn hoger dan normale laarzen en bieden uitgebreidere bescherming voor de scheenbenen. Het meerendeel is bovendien uitgerust met een waterdicht membraan. Bij rijden op 'normale motoren' worden deze eigenlijk niet gebruikt.
 • Schoenen

  Motorschoenen zijn in opkomst. Ze bieden veel comfort naast de motor waardoor je prima door de stad of op kantoor kunt lopen. Ze bieden echter minder of zelfs geen bescherming voor de scheenbenen en/of enkels. Doordat ze laag zijn trek je ze wel makkelijker aan dat bijvoorbeeld hoge laarzen. Hierdoor zijn ze tijdens het rijden ook wat kouder. Ook kun je de broek niet over de opening dragen, waardoor ze nauwelijks waterdicht zijn.
Helmen
Je kent die dingen wel. Ze zorgen ervoor dat niemand je verschrikte gezicht ziet bij die tankslapper of die wheely die iets te hoog ging... :+
Helmen worden gemaakt van twee materialen: polycarbonaat en glasvezel. Als je een helm koopt van polycarbonaat dan moet je kijken naar de houdbaarheidsdatum. Ja op een helm zit een houdbaarheidsdatum staan en in het geval van polycarbonaat helmen zeker, omdat de buitenschil uitdroogt waardoor de helm vergrote kans heeft om in kleine stukjes kapot te springen wanneer je valt. De maximale leeftijd bedraagt over het algemeen 5 jaar. In het geval van een glasvezelhelm heb je geen houdbaarheidsdatum qua uitdrogen, maar doorgaan moeten deze elke 10 jaar vervangen worden volgens de fabriekanten.

De helm moet goed strak zitten. In het begin zit alles strak maar een net te losse helm rammelt na enkele maanden door de speling al los op je kop dus laat je goed informeren. Pas meerdere merken! De pasvorm van HJC is bijvoorbeeld 100% verschillend met die van Schuberth. Probeer eventueel een proefrit te versieren om de kwaliteiten van de helm op het gebied van lawaai uit te testen. Bij een goede motorzaak zal dit normaliter geen probleem zijn. Testen op efficientie bij vallen hoef je niet te doen, dat hebben ze al gedaan en de helm hoort ook een keurmerk te hebben in dat geval. Een helm welke is gevallen moet je normaal gesproken weggooien omdat het schokabsorberend materiaal onder de schil al is ingedeukt en is uitgewerkt. Er zijn fabrikanten (bijvoorbeeld Shoei en Arai) welke kunnen testen of je gevallen helm nog veilig genoeg is om je kersenpit te beschermen :+

Een helm online kopen kan een miskoop zijn omdat die voor specifieke markten zijn gemaakt i.v.m. de hoofdvorm. Er zal geen verschil zijn (hoop ik toch :+) tussen een helm welke bedoeld is voor de Belgische, Nederlandse of Duitse markt, een verschil tussen een Nederlandse helm en een Aziatische helm qua pasvorm is aanwezig.
Tips!
 • Vermogen zegt weinig:

  Je kan beter op een trage motor snel wezen dan met een snelle motor traag. Motor rijden betekent onherroepelijk bochten maken en daar kan je beter je techniek op gaan verbeteren en daar heb je geen supersnelle GSX-R1000/ZZR1400 voor nodig maar een makke en betrouwbare motor welke je vertrouwen geeft en niet plots uitbreekt door het overdaad aan koppel.  Houd wel rekening met je rijbewijs categorie!
  1. Categorie A1 is voor motoren tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
  2. Categorie A2 is voor motoren met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. Je moet minimaal 2 jaar rijbewijs A1 hebben. Met ingang van 31 december 2013 kun je het rijbewijs A2 ook rechtstreeks halen. Dus zonder dat je eerst rijbewijs A1 hebt gehaald. Ook in dat geval is de minimumleeftijd 20 jaar.
  3. Categorie A is voor motoren met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. Je moet dan minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. Dan is de minimumleeftijd 24 jaar.


  Als je geen 'volwaardig' rijbewijs hebt en opzoek naar een motor kan het zinvol zijn om een motor te kopen waarvan het vermogen geknepen is. Als je dan een categorie hoger hebt gehaald van je rijbewijs kun je dezelfde motor houden maar dan zonder vermogensbeperking. Daarnaast hebben geknepen motoren meer dan eens ietsjes meer vermogen dan een af-fabriek 11/35kW motor.
 • Welke motor moet ik hebben?

  Je moet een motor kiezen welke je mooi vindt, wij kunnen je niet zeggen welke motor je moet hebben. Je moet gaan proefrijden om uit te maken welke motor je het beste vindt rijden. De ander prefereert een koppelmotor zoals een dikke Twin (RSV Mille, TL1000R aka "the widow maker"), de andere wil zich een koning op de weg voelen (BMW R1200GS), de andere wilt weer de ultieme hooligan zijn (NX250 :+ ) en iemand anders wilt graag op een chopper rijden (Savage 650 :+, of erger nog, een virago! ) proefrijden is gewoon hier het advies.Vragen om advies over verschillende motoren is uiteraard mogelijk :)  Zie ook deze video van RevZilla met daarin een beknopte uitleg over de voor- en nadelen van verschillende motortypes: YouTube: Motorcycle Types for Beginners - How to Choose at RevZilla.com
 • Bandenkeuze

  Battlax, Supercorsa, BT010, BT012SS, Metzeler Roadtec Z6, Diablo Strada... Laat je niet gek maken als beginner. Als beginner ga je toch als een dweil door de bocht (je hebt immers nog te weinig ervaring om met 160km/h met de knie aan de de grond en het handje zwaaiend naar de camera te rijden) en heb je geen nood aan supersnelle circuit banden maar aan degelijke band met een iets wat hardere middenstuk en een zachtere wang welke jou vertrouwen en voldoende feedback geeft. Zulke banden zijn de Bridgestone BT020NT, de Metzeler Roadtec Z6 en de Diablo Strada. Je kan zacht rubber (BT010, Continental 208, Michelin Pilot Powers,...) gaan monteren maar het zou zonde zijn om zo'n toch niet al te goedkope band vierkant te rijden.
 • Motorrijden is lekker goedkoop

  Vergeet dat maar snel. Het hangt af van welke motor je rijdt, hoe je rijdt en wat voor soort aandrijving.  Bij cardan hoef je maar eens in de zoveel tijd de splines in te vetten en de cardan olie af te vullen. Bij ketting moet je de ketting soms gaan vervangen in combinatie met de tandwielen en dat is geen goedkope zaak. Dat kan 200 euro kosten maar misschien ook 400 euro voor een bepaalde motor. Riemaandrijving kan zelfs 1000 euro kosten (staat wel tegenover dat die bij normaal gebruik 100 000km meegaat)  Een achterband, BT010 (zacht rubber voor een sportmotor) in de maat 160/60-17, kost bijvoorbeeld 206.02 euro ex montage. Een Metzeler Tourance (onroad gerichte band voor een enduro) 130/70-17 kost ongeveer 130 euro, net als een BT45.  En je kan voor 1000 euro een pekelhok kopen, en er dan achter komen dat, wil je een beetje veilig kunnen rijden, er voor nog een keer 1000 euro onderhoud aan zit te komen. Ook een mooi opgepoetste frisse motor bij in een showroom kan een geïmporteerde schadebak zijn met een schimmig verleden. Heb je er geen kijk op, neem dan iemand mee die dat wel heeft....  Kortom: Motorrijden kan je zo duur maken als je wilt. Wil je een racer rijden dan moet je rekening houden met de verhoogde slijtage van de banden en de ketting. Rijd je een tourmotor dan loopt het allemaal niet zo hard met de slijtage. Maar je kunt er niet vanuit gaan dat motorrijden goedkoop is, vooral niet wanneer je nog kleding en een helm moet aanschaffen. Maar je krijgt er wel een hele hoop lol en plezier voor terug!
De wat technischere zaken
 • Ketting spannen:

  Naargelang je de kilometers vreet met de motor zal de ketting ook langer worden. Je zal deze dan moeten spannen. Het beste om deze te spannen in wanneer de het voorste tandwiel, de as waar de achterbrug om draait en het achtertandwiel in lijn staan. De ketting is dan op zijn maximale lengte. Je moet de speling van de ketting gaan meten op het strakste deel van de ketting (dan heb je de minste kettingspelling). Hoeveel de kettingspeling moet bedragen kun je raadplegen in de handleiding.  Als de ketting te strak zit dan ga je het lager aan het voorste tandwiel en de keerring sneller doen verslijten en zal de versnellingsbak gaan uitlodderen in het motorcarter. Zorg dat de ketting nooit te strak staat! Je kunt het ook voelen in je linkervoetsteun in de vorm van een trilling wanneer de ketting te strak staat.
 • Ander uitlaatje monteren

  Veel mensen monteren een aftermarket uitlaat voor wat meer geluid, niets is mooier om je motor te horen brullen ;). Wanneer je een andere uitlaat monteert dan standaard dan beïnvloed je de werking van de motor en kan de motor arm gaan lopen waardoor deze intern veel warmer wordt welke kan resulteren in motorschade. Het is dan ook raadzaam om dan de motor op een testbank te zetten in welke mate de motor arm loopt en wat er moet gedaan worden om de motor zo optimaal mogelijk te laten werken. Wanneer je echter het volledige uitlaatsysteem gaat veranderen dan moet je 90% zeker je motor opnieuw laten afstellen.
 • Dynojet, Powercommander, Factory Pro, Rapid Bike.... ik word gek

  Om de motor af te stellen zijn zijn er verschillende setjes op de markt te verkrijgen. Voor motoren uitgerust met carburateurs zijn er de Dynojet en Factory Pro kitjes te verkrijgen welke bestaan uit andere gasnaalden, sproeiers en eventueel andere veren. Voor motoren met injectie zijn er de Powercommander en de Rapid Bike module verkrijgbaar. Bij de montage van die kitjes zal men de motor op de testbank moeten laten afstellen.
 • Rare bandenslijtage:

  Wanneer de band erg raar slijt ondanks het feit dat je goed plat door de bocht gaat dan ligt het aan je vering. Hier kun je beter vanaf blijven als je niet met deze materie bekend bent. Wil je toch eraan werken dan moet je voor 2 dingen zorgen: doe het op een weg welke je heel goed kent omdat de motor plots heel anders kan reageren in de bocht en schrijf alles op wat je hebt aangepast zodat je terug kunt keren naar een bepaalde (begin)situatie. Als je niet weet wat je doet dan moet je eraf blijven
Milieuzones en regels in het buitenland

Datum informatie: 06-07-2017
Bronnen:
https://www.anwb.nl/vakan...eustickers-en-milieuzones
https://www.anwb.nl/vakan...erkeersregels#milieuzones
http://www.urbanaccessregulations.eu/
Milieuzones
 • Nederland: Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, in de toekomst Leiden en Nijmegen. Geldt niet voor motoren.
 • Belgie: Antwerpen LEZ: Geldt niet voor motoren.
 • Denemarken: Ecosticker. Geldt niet voor motoren.
 • Duitsland: Umweltplakette. Geldt niet voor motoren.
 • Groot Britannie: London: LEZ en congestion charge. Geldt niet voor motoren.
 • Durham: ?
 • Hongarije: Smogalarm voor emissienorm Euro 0, Euro 1 en Euro 3, evenals Euro 2 indien gefabriceerd voor 1995. Geen idee hoe motoren worden beoordeeld.
 • Frankrijk: Parijs, permanente milieuzone. Motoren van vóór 1 juni 2000 niet toegestaan tussen 8:00-20:00.
 • In geval van extreme luchtvervuiling als tijdelijke milieuzone: Lyon, Lille, Grenoble. (in de toekomst Avignon, Bordeaux, Cannes, Clermont-Ferrand, Dijon, Montpellier, Rouen, Straatsburg en Toulouse.)
 • Italie: Steden met ZTL: zona traffico limitato. Steden met milieuzones zijn bijvoorbeeld Rome, Bologna, Bolzano, Brixen, Lucca, Florence, Pisa, Triest, Turijn en Verona. Regio's zijn bijvoorbeeld de Aosta-vallei, Toscane en Trentino. Niet eenduidig geregeld: https://www.anwb.nl/vakantie/italie/informatie/milieuzones
 • Noorwegen: Dieselvoertuigen bij smog.
 • Oostenrijk: Abgasplakette voor Vrachtwagens.
 • Spanje: Milieuzones in steden: Area de prioridad residencial (alleen toegankelijk voor vergunninghouders).
 • Tsjechië: Praag, vignet nog niet verplicht.
 • Zweden: Stockholm, Gotenborg: Congestion tax. Geldt niet voor motoren.

tussen
file rijden toegestaan?
hesje verplicht bij pech?
GPS flits
info
toegestaan?
verband
trommel verplicht?
reserve
bril verplicht?
action  camera toegestaan?autobahn
vignet nodig?
Belgiëjajajaneeneejanee
Bulgarije?janeeja??nee
Denemarkenneeneejaneeneejanee
Duitslandneeneeneeneeneeja**nee
Estland?janeejaneejanee
Finlandneejajanee?janee
Frankrijk
nee
ja
nee
neeneejanee
Hongarije?jajaja?jaja
Ierlandjaneejaneeneejanee
Italiëjajajanee?janee
Kroatië?neejanee?janee
Letland?jajanee?janee
Litouwen?jajanee?janee
Luxemburg?jajanee?neenee
Nederlandjaneejaneeneejanee
Noorwegenneejajanee?jaja
Oostenrijkneejajajajaja**ja
Polen?jajanee?janee
Portugaljajajaneejaja**nee
Slovenië?jajaja*?jaja
Slowakijë?jajaja?janee
Spanjeneejajaneejaja**nee
Tsjechiëneeja*neeja?janee
UKjaneejaneeneejanee
Zwedenjaneejanee?ja**nee
Zwitserlandneeneeneeneejajaja


De ANWB adviseert bestuurders met een rijbewijs waarin staat dat ze een bril of contactlenzen dragen (beperking code 01), een reservebril mee te nemen, ook om een eventuele discussie met de politie ter plaatse te voorkomen.[/small]

** = gebruik van dashboard- of action camera wordt sterk afgeraden
Het gebruik van dashboard- of actioncamera blijft een onduidelijke zaak. Het gebruik van een camera is alleen verboden in Luxemburg. In de meeste andere landen van Europa is het gebruik van een dashboard- of actioncamera toegestaan. Vaak zijn er echter restricties bij het gebruik - zoals in Oostenrijk, Portugal en Spanje - die het feitelijk onmogelijk maken om opnamen te maken.

Bron: https://www.dc10skyriders.nl/buitenland.html

Handige links!
(Ver-)Koop sites
[list]
http://www.2dehands.be/ - Belgische website waar je 2de handse motoren kan zoeken
http://www.mobile.de - Duitse verkoopsite waar je motoren in (hoe raad je het toch :P ) Duitsland kan zoeken.
http://www.bikenet.nl/ - Een dealer-occasion site
http://www.hein-gericke.com - Voor goedkoop en degelijk motorkledij en helmen
http://www.louis.de/ - Net geprijsde motorspullen
http://www.roukama.nl/ - Portal van motorsloper roukema; enorm veel nieuwe en goede gebruikte onderdelen van vnl. japanse motoren..
http://motorparts-online.com - Grote verzameling van motorslopen, erg veel onderdelen te vinden met een makkelijk opzoek-systeem

Informatie / Belangenverenigingen
[list]
http://www.motor-forum.nl - Goh, wat voor een vage site zou dat toch zijn? 8)7
http://www.baatsen.com/dealerinfo.php - Site met ervaringen van motordealers
http://www.mag-nl.org/ - Dé belangenvereniging voor motorrijdend Nederland.
http://www.mag.be/ - En de belgische variant.
http://www.knmv.nl/ - De KNMV - opleidingen en meer.
https://motorroutes.net/provincies/ - Voor routes is NL
http://gpstracks.nl/ov-motor-nederland.php - Voor routes in NL/BE/DE (En nog meer)
http://cycle-ergo.com - Hoe is de zithouding op een motor?

Vorige delen
DeelGestart opTopicstarter
123 mei 2005Reveller
217 augustus 2005Breadfan
315 oktober 2005Chevy454
411 februari 2006Chevy454
524 Mei 2006teacher
611 september 2006IKKE86
73 november 2006StarWing
85 januari 2007Chevy454
94 maart 2007Chevy454
1011 april 2007Chevy454
119 mei 2007FragDaddy
1211 Juni 2007StarWing
1314 Juli 2007shaggy8675
143 oktober 2007Chakotay
1529 september 2013teacher
1610 januari 2015teacher
174 november 2015Hooglander1
1810 augustus 2016Chakotay
1914 maart 2017lolgast
Chatten over motoren :?
Sinds DinX zich openlijk verveelt heeft hij uit pure verveling (je moet toch wat :P ) een channel op de irc servers van tweakers.net geopend. Alle motorgerelateerde zaken er mogelijk dus voor wat slowchat is dit de plek :P

server: irc.tweakers.net
channel: got-motor
Klik
Overzicht met rijders en woonomgeving
UserMotormerkMotortypeBouwjaarProvincie
__fred__YamahaFJR-13002003Noord-Holland
Miss_80YamahaXJ6-FA2010Noord-Holland
EBOOZYamahaR62009Noord-Holland
FreubelKawasaki Versys MK12009Noord-Holland
GenjiBladeHondaVFR800Fi2000Noord-Holland
HamzaKoosMotorloos-Noord-Holland
Nero22HondaCB600F Hornet2007Noord-Holland
CharrelBMW / KTMR1200GS / 6402005Noord-Holland
GloriXTriumphStreet Triple R2013Noord-Holland
dion_bBMWR801990Noord-Holland
FrunzYamahaR12002Noord-Holland
GeeMoneyHondaCBR600F4i2005Noord-Holland
BluRayHondaNC7002012Noord-Holland
SlideR NLYamahaTDM 9002002Noord-Holland
OphidianKawasakiNinja 650 KRT2017Noord-Holland
ExigenceKawasaki / SuzukiZX6R / DR6501998 / 1993Friesland
janboTriumph / DucatiTiger Sport / Hypermotard 1100S2016 / 2007Friesland
Robbie TKawasakiZ750s2007Friesland
ProqzorKawasakiZ7502008Friesland
antonboonstraHonda / ZeroCBR600F / SR ZF12.51997 / 2015Groningen
Catch22Suzuki / BMWGSX-R 600 / K75RT1997 / 1994Groningen
darkkingllTriumphSpeed Four2005Groningen
esaxumHeinkelTourist 103 A21965Groningen
gebruikershaesDucatiMonster 6962010Groningen
SecsytimeTriumphStreet Triple R2014Groningen
TaygetaKTMSMT 9902011Drenthe
AndréTriumphSpeed Triple T5091998Drenthe
xosAprilia / YamahaTuono V4R / R12014 / 2016Flevoland
TylenYamaha / DucatiR6 / Monster 6002008 / 1996Flevoland
Skipper-93ApriliaTuono2004Flevoland
GrubeaterHondaTransalp XL600V1995Gelderland
AcidBurnHondaCBR600F1988Gelderland
BartWTriumphTiger 800 XC2011Gelderland
byn124YamahaYZF 1000R Thunderace1996Gelderland
caesar1000KTMDuke 1252011Gelderland
IcephaseDucatiST4s ABS2002Gelderland
JanaartMV AgustaBrutale 990R2014Gelderland
PilatuSKTMRC82010Gelderland
JapioooKawasakiZX-12R2000Gelderland
PrutsgerYamahaXJ 900S Diversion2001Gelderland
Rick-JanSuzukiGSR 6002006Gelderland
Ruerd JanSuzuki DL-650 V-strom2007Gelderland
sawmireYamaha XT660Z Tenere2008Gelderland
TankiejTriumphTiger 8002013Gelderland
BioflapSuzukiGSX14002006Gelderland
InZaneHondaCBR600F1995Gelderland
DraZ666KawasakiZ7502008Gelderland
Stevie07KawasakiVersys 6502017Gelderland
Raym09HondaCB600F1998Gelderland
L-VISSuzukiBandit 1200S Touring2002Gelderland
LexoTriumphSpeed Triple 955i2003Gelderland
steffexYamahaMT-072016Gelderland
BergieYamahaMT-092014Overijssel
EphymerousApriliaShiver2008Overijssel
Mu.siQYamahaYZF-R62003Overijssel
PatrockYamaha FZ1 N2009Overijssel
SecuritymayoHondaPan European ST11001999Overijssel
NielsjuhzSuzukiSV650 S1999Overijssel
RickzSuzukiGSX-R 10002005Overijssel
BvZwolleTriumph / YamahaTiger 1050 ABS / FZS-600 Fazer2008 / 2003Overijssel
McKaamosHondaCBR600F1997Overijssel
DeshmirSuzuki GSX-R 6002011Utrecht
DragonSlayer666KawasakiNinja 3002016Utrecht
elrondsurionSuzukiMarauder VZ16002007Utrecht
EthirtyYamahaTracer 7002017Utrecht
FreelanceSuzuki / BMWSV650 / K752004 / 1989Utrecht
Het VosjeSuzuki GSX-R 6002004Utrecht
MaegrimHonda / KTMVFR800 / 990 SMT2001 / 2012Utrecht
PeSrBMWF700GS2012Utrecht
SimconAprilia / HondaTuono 1000R / VFR8002006 / 1999Utrecht
BinoliraoSuzuki GSF 650 Bandit2006Noord-Brabant
BommesYamaha / VespaFZS600 / GTS 2502000 / 2006Noord-Brabant
ConteasterYamahaMT-032007Noord-Brabant
HTT-ThalanHondaTransalp XL600V1990Noord-Brabant
it0YamahaTDM8501992Noord-Brabant
LeviathiusHondaCB500F2013Noord-Brabant
lolgastDucati749s2005Noord-Brabant
PazziHondaNT700V2015Noord-Brabant
TheSnakeYamaha FZS6002003Noord-Brabant
StacheldrahtSuzukiBandit 650-Noord-Brabant
Wimmel_1Yamaha MT-102016Noord-Brabant
BakvisApriliaShiver 7502010Noord-Brabant
erik23HondaCB5001976Noord-Brabant
BioHazardKawasakiER6N2011Noord-Brabant
Robbeke80Buell1125CR2009Noord-Brabant
FiddlezKawasakiER-52004Noord-Brabant
JoopieboySuzukiGSX-R 750 K42004Noord-Brabant
SkarlocDucati9161996Noord-Brabant
J-PBMWGS1200R2007Noord-Brabant
joudenSuzukiGSXF 6502010Noord-Brabant
MelkunieSuzukiV-Strom DL650A2007Noord-Brabant
XeposHondaCBF 5002006Noord-Brabant
DrivinUCrazyYamaha XT1200Z Super Tenere2012Limburg
EoghlearKawasakiVersys 6502014Limburg
Maverick!TriumphThruxton2007Limburg
KleusYamahaFJR13002008Limburg
mr_zippeySuzuki Bandit 6001995Zeeland
MuddyMagicalHondaNTV 6501996Zeeland
Radium6969YamahaV-Max 12001986Zeeland
R0y.HondaGSR 7502011Zeeland
ChakotayApriliaETV 1000 Caponord2001Zuid-Holland
Frans92YamahaFZS600 Fazer2000Zuid-Holland
KnoffyHondaCB500X2013Zuid-Holland
noesBMW / YamahaS1000RR / Fazer2010 / 1998Zuid-Holland
RodyBMWS1000RR2016Zuid-Holland
ShininNLKawasakiZZR-14002009Zuid-Holland
W4rguyHondaCB600F Hornet2008Zuid-Holland
Wekko306TriumphDaytona 6752007Zuid-Holland
k1NGYamaha FZ8-Zuid-Holland
aidanlKawasaki Versys 650-Zuid-Holland
zer0-overloadKawasakiZX6R / ZX6R1995 / 2007Zuid-Holland
ZondagskindjeHarley-DavidsonFat Bob2014Zuid-Holland
SvenBravo7KawasakiZ8002016Zuid-Holland
VrijdagKawasaki / HondaGPZ 500s / Hawk GT6501995 / 1988Zuid-Holland
thijsco19YamahaMT032008Zuid-Holland
CodeCasterYamahaFZ-1 Fazer2007Zuid-Holland
_Apache_YamahaFJR1300A2004Zuid-Holland
C-SharpHondaCBF 10002007Vlaams-Brabant
kazzzdafkeBMWS1000R2016Vlaams-Brabant
Least InklingBMWR1200 GSA2015Limburg (BE)
DryhteHondaCB500X2014Oost-Vlaanderen
FuelkeHondaCBR 250-R2012Oost-Vlaanderen
AnoshkyKawasaki Versys 6502015West-Vlaanderen
CDA441HondaNC700X2013West-Vlaanderen
YoukHondaVFR800Fi2001Antwerpen (BE)
teigetjuhHondaTransalp 6502003Kanton Zürich (CH)
azt33YamahaMT-072016Zürich (CH)
ChaotYamahaXV250 Virago1998Madrid (ES)
cyntaxHusqvarna / Moto-GuzziTR650/900R/V50NATO15 / 14 / 85-
Imperial_MasterBMWK1300R2009-
-tom-526Suzuki GSX-R 6002004-
ToolkiTYamahaFazer8 ABS--
XoxolHondaVFR 750 F1996-
TomsworldYamahaMT-07--
WuxHondaCB500s1999-

Wil je ook in de lijst? Laat je gegevens dan achter in een topic-post
Veel plezier in dit nieuwe deel!


Schaamteloos gejat van Hooglander1'sChakotay's vorige startpost :P

Woon-werkverkeer met de motor in België door DinX
We zitten hier allemaal als motorrijders onder elkaar, dus niemand zal het hier gek vinden dat we veel plezier beleven aan het motorrijden. Daarbij levert de motor gebruiken om naar het werk te gaan nog andere voordelen op. Het gaat in de eerste plaats sneller (minder last van files), je hebt meestal geen probleem met parkeren, het is leuker dan in een koekblik zitten,...

Voor de Belgen komt daar nog een groot extra voordeel bij kijken: het is mogelijk motorgerelateerde kosten aan te geven als werkelijke beroepsonkosten in België. Hoe dat in zijn werk gaat leggen we hier kort uit.
Inhoudsopgave
Forfaitaire beroepskosten <> werkelijke beroepskosten
In België kan m'n voor de beroepsonkosten kiezen tussen de forfaitaire vergoeding en de werkelijke beroepsonkosten. De forfaitaire beroepsonkosten werken met bepaalde percentages bij bepaalde schalen van inkomen. Voor inkomens boven de €18.880 euro bedraagt dit 3% met een maximum van €3.950.

Voor we onze belastingbrief invullen moeten we dus weten of onze werkelijke kosten boven deze €3.950 uit komen. Wanneer je het merendeel van je kilometers doet voor woon-werkverkeer ga je hier al snel boven zitten zal je dadelijk in het voorbeeld zien.

Bij de werkelijke beroepsonkosten gaan we echt alles aangeven wat gebruikt wordt voor het werk. In de praktijk gaat dit zelfs verder dan de motor alleen in dit voorbeeld. Dat kan in sommige sectoren gaan van werkkledij die zelf dient aangekocht te worden, een bepaald percentage van je thuiscomputer als je na je uren thuis nog voor de baas werkt,... Vergeet zulke zaken dus niet wanneer je toch bezig bent om je werkelijke kosten te bewijzen als je de motor aangeeft.
Wat mag aangegeven worden?
In de praktijk is deze vrij simpel samen te vatten: alles wat ook maar iets te maken heeft met de motor kan je aangeven als beroepsonkosten. Je moet natuurlijk niet overdrijven, maar er zijn zaken bij waar je niet meteen aan zou denken
 • De motor zelf
 • Inschrijving
 • Verzekering
 • Kledij
 • Accessoires
 • Wegenhulp
 • Parkeerplaats
 • Onderhoud
 • Banden
 • Benzine
 • ...
Er is 1 onderverdeling die gemaakt kan worden tussen de zaken die je gaat aangeven als beroepsonkosten. Er zijn éénmalige/lopende kosten en kosten die je over een bepaalde duurtijd kan afschrijven. Daar bestaan officiële regels rond, maar in de praktijk kan hiervan afgeweken worden. Daar komen we later op terug.

Eenmalige/lopende kosten zijn dingen zonder specifieke levensduur: inschrijving, verzekering, wegenhulp, bepaalde accessoires, onderhoud,... Die betaal je of 1 in het begin, of om de zoveel tijd maar vallen niet af te schrijven. De bedragen zijn daarbij ook niet altijd gelijk.
Dingen die je gaat afschrijven zijn zaken zoals de motor zelf en kledij. Dat koop je om de x tijd aan en gaat x tijd mee.

Een speciaal deeltje is misschien de garage. Dit is simpel als je een garage huurt, dat is x euro per maand. Maar ook wanneer je eigenaar bent van een eigen woning met garage, of garagebox kan je dit aangeven. Heb je bijvoorbeeld een hypotheek op je woning kan je het gedeelte van de intrest dat voor de garage wordt betaald aangeven als parkeerkosten.
Hoe mag je het afschrijven?
Dingen die afgeschreven worden zijn in de praktijk voornamelijk de motor zelf en de kledij. Hier bestaan officiële regels rond over wat algemeen aanvaard wordt. Je kan daar wel van afwijken, daar komen we later op terug.

Voor de motor gaat men er bij de belastingdienst van uit dat deze wordt afgeschreven op een periode van 5 jaar.
Voor de kledij telt men standaard een afschrijving over 3 jaar.
Bij bepaalde accessoires kan je eventueel ook kiezen voor een afschrijving. Dingen als een topkoffer die je nadien gekocht hebt, een rugzak die je specifiek voor op de motor gebruikt,...

Bij de afschrijving kan je kiezen voor een degressieve afschrijving of een lineaire afschrijving. Bij een degressieve kan je bijvoorbeeld kiezen om het eerste jaar 40% af te schrijven, het tweede jaar 25%, het derde jaar 15%, het vierde jaar 10% en het vijfde jaar 10%. Bij de motor zijn dat bijvoorbeeld normale bedragen. Het moment dat die motor de motorzaak uit rijdt is hij 1km verder al een heel deel van z'n waarde kwijt.

Hoeveel mag aangegeven worden?
De belangrijkste factor in heel de berekening gaat de verhouding zijn tussen het aantal beroepskilometers. Het totaalbedrag van onkosten gaat verrekend worden naar deze verhouding. Hier zit natuurlijk een "common sense" verhouding in. Als je aan de belastingdienst een verhouding aangeeft van 90% beroepskilometers zullen ze hun wenkbrauwen wel eens fronsen. 75% is in de praktijk al een realistischer aantal. Maar, je gaat dit moeten berekenen.

Woon je bijvoorbeeld 50km enkele rit van je werk, en ga je 200 dagen per jaar met de motor werken dan heb je 20.000 km gereden naar en van je werk.
Als je dat jaar totaal 25.000km hebt gereden heb je dus 80% van je kilometers gedaan met woon-werkverkeer. Die 80% ga je nadien gebruiken op de eindsom. Dat totaal aantal kilometers ziet men gewoon op de facturen van de motorzaak. Daar wordt meestal welde huidige tellerstand op vermeld.

Een wat moeilijker geval is het bedrag van de motor dat je gaat afschrijven. Officieel is het bedrag dat kan afgeschreven worden van een voertuig de aankoopprijs - de restwaarde. Laat die restwaarde nu moeilijk berekenen op voorhand. Je weet na een tijd wel min of meer hoeveel kilometers je totaal doet per jaar en hoe je motor eruit ziet na die jaren, maar zeker weet je het nooit. Je kan bijvoorbeeld 4 jaar lang netjes je woon-werk kilometers doen (misschien maar 5.000km woon-werk op 8.000 totaal), amper op reis gaan, het ding elk weekend mooi in de was zetten,... Dan heb je een motor die er nog nagelnieuw uit ziet, een nog hoge verkoopwaarde heeft,... Als je in dat 5de jaar besluit een halve wereldreis te maken, het ding 8 x tegen de grond laat gaan, een hele winter door de pekel rijdt,... De verkoopwaarde gaat dan waarschijnlijk heel wat minder zijn.

Daar dien je weer common sense te gebruiken. Ikzelf weet dat in mijn geval de motor vaak echt wel op is na die jaren. Vorige motoren hadden vaak nog een inruil van 1.500 euro ofzo. Niet echt de moeite dus. De laatste die ik verkocht had had dan weer een overname van enkele duizenden euro's.
In de praktijk komt het hier neer op hoe "correct" dat je wil zijn richting de belastingdienst. Je kan bijvoorbeeld bij de aankoop van een volgende motor aan de belastingdienst laten weten "ik heb m'n vorige wel helemaal afgeschreven, maar heb er uiteindelijk toch nog €x.000 voor gekregen, ik zal dat van het bedrag van m'n volgende motor aftellen".

Voor al de rest is het gewoon heel het bedrag dat je gaat aangeven. Factuurtjes bijhouden en alles optellen.
Officieel vs praktijk
Als je al het bovenstaande al gelezen hebt zal je waarschijnlijk al de indruk gekregen hebben dat veel dingen niet geheel zwart-wit zijn.
Om te beginnen heb je al de afschrijftermijnen (5 jaar voor de motor, 3 jaar voor kledij), je hebt het aantal dagen die je met de motor bent gaan werken (valt moeilijk te bewijzen),...

Ik kan hier louter mijn eigen ervaringen vertellen.

In de eerste plaats loont het om een keer op bezoek te gaan bij de belastingdienst zelf. Het zijn echt geen enge mannetjes die je op alle mogelijke manieren willen tegenwerken opdat je zo weinig mogelijk voordeel zou krijgen. Je kan gewoon een afspraak maken, al je papierwerk meenemen en je persoonlijke situatie voorleggen. Ze overlopen dan samen me jou je aangifte (of het gedeelte beroepsonkosten).

In mijn geval was de motor zoiets. Voor de belastingdienst was het geen probleem dat ik de motor op 3 jaar af schrijf. Ik koop in de praktijk echt niet elke 3 jaar een nieuwe motor (de laatste wel moet ik zeggen). Of het nu over 3 jaar wordt afgeschreven of over 5 jaar maakt op het einde van de rit dus niet zoveel uit voor vadertje staat. Die motor wordt gewoon "op" gereden. Wat je dan wel krijgt in de praktijk is dat je 3 jaar lang zeer veel beroepsonkosten hebt en daarna enkele jaren wat minder.

De kledij is een soortgelijk geval. Ik schrijf die gewoon in 1 jaar af (als ik me goed herinner). Je gaat hier in de praktijk geen misbruik van maken door elk jaar een nieuw pak te kopen. Een pak is ook op voorhand moeilijk te schatten hoe lang het gaat meegaan. Maak je een keer een schuiver da dien je sowieso een nieuw pak te kopen. Soms koop je er 2 op een jaar (winterpak en zomerpak). Soms gaan ze jarenlang mee, en soms vallen ze na anderhalf jaar uit elkaar.
Bij mij komt kledij dus gewoon samen op het hoopje met standaard facturen terecht.

Ook het aantal werkelijke kilometers woon-werk met de motor is zoiets waar je gewoon common sense moet gebruiken. Je kan heel erg eerlijk zijn en elke dag bijhouden of je met de motor, auto of trein was. Maar uiteindelijk moet je het pas het jaar erop aangeven. Wie kan dat dan nog bewijzen? Ikzelf maak daar gewoon een schatting. Als je 220 werkdagen hebt gehad, het een strenge winter is geweest met wekenlang sneeuw en je het jaar erop op je aangifte zet dat je 220 dagen met de motor bent geweest zal de controleur wederom z'n wenkbrauwen fronsen.
Maar wederom: laat de belastingdienst maar het tegendeel bewijzen. Ikzelf maak daar een eerlijke schatting. Vorig jaar gaat het waarschijnlijk daadwerkelijk 220 dagen met de motor worden (op hier en daar een dag met de auto na) wegens de zachte winter. Gaat het wekenlang sneeuwen zal ik bijvoorbeeld 180 dagen aangeven.

Uiteindelijk staat het iedereen vrij om te kiezen wat hij/zij daarmee doet. Ik kan enkel zeggen dat de kans zeer groot is dat ze de documenten opvragen of dat je zelfs uitgenodigd wordt om op bezoek te komen om je verhaal te doen. In mijn geval kom ik soms net niet aan de 10.000 euro beroepsonkosten (de jaren dat ik de motor afschrijf). Dan gaat er echt wel een lampje branden bij de belastingdienst en kan je beter zorgen dat je het kan verklaren allemaal.
Ik weet niet of het in dit geval op dezelfde manier werkt als bij andere belastingfraude. Maar vaak komt dat neer op 5 jaar terugbetalen.

Eerlijkheid brengt je dus het verst in dit geval denk ik. Want je gaat sowieso een keer gecontroleerd worden met zulke bedragen.
Voorbeeld
Een voorbeeld maakt het misschien snel duidelijk. We gaan er hier uit dat alles nieuw gekocht is en het het eerst jaar is dat het aangegeven wordt.

• Motor inclusief accessoires: aankoopprijs €15.000
• Inschrijving: €250
• Verzekering: €500 per jaar
• Kledij: aankoopprijs €1.200
• Benzine: gemiddeld €1,4296 in 2015
• Garage: €150 intrest
• Wegenhulp: €70 per jaar
• Onderhoud met nieuwe banden: €400

In dit voorbeeld gaan we uit van een totaal van 25.000km in 2015 en een afstand tot het werk van 50km enkele rit en dit 200 dagen.

• Eerst berekenen we de verhouding woon-werk ten opzicht van het totaal. 20.000 km van de 25.000 is 75%
• De motor schrijven we af over 5 jaar en houden geen rekening met een restwaarde (125.000km na 5 jaar) om het makkelijk te houden. 5 jaar lang schrijven we dus een bedrag van €3.000 af per jaar.
• De kledij schrijven we af over 3 jaar. 3 jaar lang komt dit neer op €400 per jaar.
• Benzine: We gaan hier uit van een gemiddeld verbruik van 6,5l/100km. Je mag hier gerust het echte gemiddelde verbruik van je motor rekenen (praktijk). 25.000 / 100 * 6,5 = 1.625 liter x €1,4296 euro = €2.323
• De rest zijn allemaal variabele kosten, ditjes en datjes die niet afgeschreven worden. Een totaal van €1.370

Dat komt uiteindelijk op een totale som van €7.093. We hebben 75% van onze kilometers gedaan met woon-werkverkeer. Op onze belastingbrief vullen we dus een bedrag in van €5.319,75.
Dit is ruimschoots boven het maximum forfaitair bedrag van €3.950.
Opmerkingen
• Eerlijkheid brengt je het verst
• Vraag een factuur in de winkel in plaats van een kassabonnetje. Kassabonnetjes zijn vaak thermisch en zijn na een jaar niet meer leesbaar (of je moet er meteen een kopie van maken). Op kassabonnetjes staat vaak ook geen naam. Bij een controle willen ze natuurlijk zien dat je het zelf betaald hebt.
• Hou echt alles bij, hoe klein ook. soms denk je "Het is maar 20 euro", maar ik denk dat de meesten zichzelf wel herkennen in het feit dat je meestal wel met iéts buiten komt als je bij de motorzaak passeert. Vele kleine bonnetjes maken op een jaar tijd toch nog een mooi bedrag.
• Ga eventueel de eerste keer dat je zo'n "dossiertje" maakt eens langs bij de belastingdienst. Bel ze even op, leg uit dat je je motor wil inbrengen als beroepsonkosten en dat je het voor de eerste keer een keer samen met hun wil overlopen. Je hebt dan meteen ook iemand z'n naam om de volgende jaren in je "dossiertje" te zetten ("Naar analogie van jaar x, toen nagekeken door <controleur>"). Ze bijten heus niet.
• Rekenmodule: http://static.tijd.be/gel...roepskosten2011/motor.htm

[Voor 200% gewijzigd door lolgast op 30-01-2018 07:52]

She asked me to tell her three words every girl wants to hear, so I whispered: "I Ride KTM"


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Present!


* lolgast snapt niet helemaal bij hoeveel posts er nou een nieuwe thread aangemaakt moet worden
Volgens mij zit daar gewoon echt geen beleid achter...

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Ja dat dacht ik ook, echter
https://images.lolgast.nl/uploads/big/9ee99da7e88f7a51e2923e6ea73cf441.png

En dat is geen uitzondering :>

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
@Bommes Volgens mij moet je halverwege die rit in eerste instantie toch gedacht hebben: "Waar ben ik eigenlijk aan begonnen...". Toen je nog met zijn drietjes onderweg was :+

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
We zouden elke 1000 posts een nieuwe thread moeten doen

Plaatjes *O*

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
cyntax schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 09:00:
[...]


Ah ik zie het nu pas maar je hebt zo een handig ingebouwde schrijfremslot op je remklauw gemonteerd! Jammer dat ze die niet maken voor mijn motoren, het scheelt veel ruimte en gekut met zo een los slot. Volgens mij worden ze ook niet zo heel veel meer geproduceerd helaas.

Al in al echt een mooie SMT trouwens!
Het gaat je "gekut" niet oplossen, maar ruimtebesparend is het wel. En ik kan het weten, want ik heb geen ruimte :P

 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 16:17

Chakotay

Lick here to continue

Topicstarter
Hm, ik let even een middag/avond niet op en er is opeens een nieuw deel... Thnx @caesar1000 *O*

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 16:17

Chakotay

Lick here to continue

Topicstarter
Khayma schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 09:22:
[afbeelding]

Present

Honda CB 500 uit 2001 met 8895 KM's op de teller :+.
Wow, is die klokje rond geweest of is het motorblok voor de sier en zitten er trappers aan? :P

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
BvZwolle schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 10:08:
Iedereen een applausje voor @jouden : hij hoort nu ook bij de club! Gefeliciteerd met het halen van je A!
*O*
Ari Gold schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 10:21:
Gaat al best rap, zo in de ochtend.
Ik zit nog steeds op pagina 1 :+Gisteren zat ik op de bank met de gedachte om ff een rondje te gaan rijden, maar niet gedaan omdat ik opzich nog meer te doen had en bedacht had, dan ga ik morgenavond wel.
Dat is dus vandaag, maar ik krijg net van de wederhelft te horen dat dat hem ook niet gaat worden vanavond. Fout gekozen dus gisteren :'(

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Winkiller schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 11:37:
Naar aanleiding van een appende motorrijder (mafketel) hier op het forum..

Bellen en appen achter het stuur moet even zwaar worden bestraft als rijden met een slok op.

http://www.telegraaf.nl/b...ls_dronken_rijden___.html
Ik had zo gehoopt dat (na 4 keer...) deze discussie inmiddels was doodgebloed. De betreffende persoon heeft uitgebreid aangegeven wanneer en waarom hij dat onder bepaalde omstandigheden doet.
FastFred schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 11:27:
Mensen wat gaat dit hard zo op een doordeweekse dag, moeten jullie niet werken ofzo :P
Bijhouden wat hier allemaal gezegd wordt kost net zoveel tijd als werken.

Zo ga ik het uitleggen aan mijn baas denk ik O-)

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Grappig wat een totaal ander blok dat is in vergelijking met de CB400F (1989). Zeker als je naar de rev-limit kijkt :o


Beide klikbaar

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Toerteller -> mph :?. De naald kan snel bewegen, maar om daar nou een snelheid aan te hangen :+.
Edit: Zal wel sarcasme zijn bedenk ik me nu...

Pro-Tip @Khayma Imgur maakt automagisch thumbnails voor je. Als je de url pakt (bijvoorbeeld die ik gebruikt heb
code:
1
https://i.imgur.com/snbD8t8.jpg

en je zet helemaal achteraan een 'l' (kleine L) ziet het er binnen dit topic een stuk beter uit.
code:
1
https://i.imgur.com/snbD8t8l.jpg


Als je dan ook een koppeling naar het volledige formaat maakt is het helemaal mooi d:)b
code:
1
[url=https://i.imgur.com/snbD8t8.jpg][img=640,480]https://i.imgur.com/snbD8t8l.jpg[/img][/url]

[Voor 3% gewijzigd door lolgast op 02-08-2017 12:13. Reden: Sarcasme?]


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Never change a winning team? :P

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Hahaha fantastisch. Die fuel op REServe vind ik ook wel goed bedacht. Real Extra Sporty-fuel >:)

 • caesar1000
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 24-06-2022
Joopieboy schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 14:12:
[...]
Wauw wtf _O_ Helmonds kostuum en alles, jwz :+
We weten wel dat jij het bent!

Vandaar ook die lange zoektocht naar iets anders. Je kon niks beters vinden dan die vorige 600pk SuzAki Katana. :+

She asked me to tell her three words every girl wants to hear, so I whispered: "I Ride KTM"


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
tdw schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 16:46:
[...]

Zoveel mensen zoveel wensen dan :+ Digitaal vind ik juist makkelijk omdat je dan van die mooie grote cijfers hebt en het onafhankelijk is van hoe je hoofd staat omdat de kijkhoek anders is. Bovendien verdwijnen de cijfers niet achter de wijzer. Toegegeven, dat laatste is minder ernstig als je je motor goed kent, maar bij de lesmotor zat het er -iig bij mij- niet in.
Het is bij de 749/999 niet zozeer het digitale display, maar ze hebben hem ónder de toerteller (die vrij fors is) geplaatst. Als ik naar de snelheid moet kijken zie ik letterlijk niets van de weg voor me.

Eigenlijk klopt er qua praktische zaken gewoon geen zak van die motor als ik er over nadenk.
Kut spiegels,
Kut km-teller
Geen opbergruimte
Staat veel te schuin op de jiffy
Geen stuurslot bij naar voren geplaatst balhoofd

Wel leuk om te rijden hoor :+

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
@xos
Ik heb vol gas gereden in onder andere een amg c63 en een ferrari 599 gtb (en nog een hele bups vergelijkbaar materiaal), maar ik vind het echt niet te vergelijken met gas geven op de motor hoor.

Helm/gezicht in de wind, lekker schuin hangen in de bochten. Alles om je heen kunnen ruiken (ook die ronkende diesel helaas). Nee, doe mij maar de motor. Los van dat die haalbaarder zijn voor jan modaal ;)

 • caesar1000
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 24-06-2022
xos schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 22:04:
[...]
Ik hoop het, want iets waar ik altijd veel plezier aan beleefde is op dit moment om zeep geholpen. Overigens kreeg ik wel een kick van het accelereren tot nu toe. Zo'n tuono geeft echt wel aardig wat beleving en zonder wheeliecontrol, een wat rechtere zit dan op een ss en lichtere kettingwielverhouding is het heel leuk rijden. Hard door de bocht op de openbare weg lukt toch niet, c.q. ik heb er het lef niet voor. Maar die combinatie van angst en adrealine heb ik op een motor nog nooit gevoeld.

En wat je zegt over die (ktm) 2 cylinders klopt, die 1290 superduke waarop ik gereden had vond ik maar een dodelijk saai ding ondanks de lovende reviews. Las jouw review later ook toen je erop gereden had en volgens mij waren wij het behoorlijk eens ondanks dat je eerst wat skeptisch was toen ik aangaf dat het ding saai was. Ik heb ook een hypermotard 1100s gehad en die was verre van saai nadat Biggelaar het blok had getuned. Dus een spannend 2 cylinder blok maken kan wel.
Toch erg opmerkelijk dat dan bijvoorbeeld een reporter van MCN, die door de jaren heen heel veel sportieve motoren gereden heeft, aangeeft dat de SuperDuke in TRACK modus (los verkrijgbaar) als een beest zichzelf uit bochten bokst en als een superbike de rechte stukken over schiet. Niet bepaald 'saai' in ieder geval, maar juist een beest dat getemd moet worden. ;)

She asked me to tell her three words every girl wants to hear, so I whispered: "I Ride KTM"


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Over de check-wat-ik-allemaal-op-mijn-dash-heb: Als ik heel eerlijk ben maakt het me niet zo heel veel uit wat er staat, maar wat ik wel echt een verademing vond sinds ik de Ducati heb ik het klokje. Die gebruik ik onderhand vaker dan de km-teller :+

Volgende keer wil ik weer een klokje!

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
steveman schreef op donderdag 3 augustus 2017 @ 08:45:
Op zoek naar een plekje in de schaduw voor een pauze.

Ik stop daar, "oh, een gedenkteken"

Ik lees de naam, "WTF ... ben ik dood?"

[afbeelding]

/me heet Stefan
Ik had 50 meter verderop gestopt :D

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
HTT-Thalan schreef op donderdag 3 augustus 2017 @ 09:31:
[...]


- zet je tent op een vlak stukje land, zodat je niet van je matje glijd 's nachts
- pas op met de binnenzijde van de buitentent 's ochtends, niks vervelender dan een koude straal water langs je rug als je net wakker bent
- als je niet gewend bent breed (koffers en bepakking) te rijden, pas op met paaltjes, voor je het weet blijf je hangen (been there), kijk voor vertrek óf (en hoe veel) breder je bent dan je stuur
- idem, maar dan met overhangen in de bochten

- geen condooms met een smaakje meenemen, dat gaat stinken in de tent
Waarom moest ik meteen hier aan denken _O-

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
SmokingSig schreef op donderdag 3 augustus 2017 @ 09:39:
Heb men cd 500 sport van 2000 gekocht :D Kon het niet laten voor die prijs!
Proficiat met de aankoop! Owh en: Foto's!

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Least Inkling schreef op donderdag 3 augustus 2017 @ 11:31:
Maar dan krijgt je achterwiel toch een oplawaai? En klapt je fiets alsnog naar voren of zie ik dat verkeerd?

Ik til me geregeld uit mijn zadel zodat ikzelf geen oplawaai krijg, en dat mijn fiets geen last heeft van mij.
Dit doe ik ook inderdaad. Die vering zit er niet voor niets op toch :+. Als je dwars door de vering heen klapt op een drempel moet je volgens mij eens naar de afstelling kijken :?

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
"Vroeger" reed ik met de auto altijd door de polder naar kantoor. Was een Alfa 156 met 2,5cm verlaging. Voor de polder kwam je 2 drempels tegen om te zorgen dat je door had dat je daar maar 60 mocht. Daar kon ik met 90km/u overheen (ja, dat is te hard..)
Nu heb ik een A3. De eerste keer dat ik die drempel weer met dat tempo pakte :X. Ik schrok me helemaal de tyfus. Snapte ook meteen waarom ik altijd mensen in moest halen over die drempel heen, ik moet nu ook ineens 55km/u

Met de motor kan hij met +/- 75km/u maar dan moet ik goed opletten

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Ben ik de enige die even is afgehaakt? :+

@aidanl Kun je van R'dam niet doorrijden naar de kust en daar een gebied zoeken?

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
tdw schreef op donderdag 3 augustus 2017 @ 15:01:
[...]

???

Pleur al je bagage in hun auto's en rijd zonder koffers e.d. naar je vakantiebestemming. Voordelen: je kunt meenemen wat je wilt en je hebt er tijdens het rijden geen last van EN op je vakantiebestemming kun je ook nog wat leuke weggetjes pakken :Y)
En als je wat gaat ondernemen met de groep hoef je niet te bob'en ivm meerijden >:)

@steveman hieronder: ;( Kan zoiets simpels zijn als een slecht contact. Hoop dat het eenvoudig te fixen is voor je!

[Voor 11% gewijzigd door lolgast op 03-08-2017 15:06]


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
steveman schreef op donderdag 3 augustus 2017 @ 15:05:
http://imgur.com/a/CDDSy

Check engine...

*update* melding zou iets te maken hebben met het remlicht... Nou, die doet het gewoon.

Gisteren kwam die melding ook al, stoppen starten, was er nog steeds. Maar na boodschappen te hebben gedaan was en bleef het weg. Tot na 2 uur rijden vandaag.

Raar gedoe, wellicht heeft buiten staan in de regen niet geholpen, maar dit zou toch allemaal spik und spann waterdicht moeten zijn...
Ik gok op slecht contact dan ofzo. Misschien een massa-draad die ergens niet helemaal lekker zit, of er blijft ergens bij de zekeringen vocht liggen?

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
steveman schreef op donderdag 3 augustus 2017 @ 15:05:
...

**update**

Met een vergrootglas (Duitse punklichkeit!!) wat oxidatie te zien in de stekker van voorremschakelaar. Chef übermonteur schraapt het wat weg en spuit contactspray. Bij m'n thuisdealer een nieuw kabeltje gaan regelen.

paging @lolgast
Gas met die zooi, op naar de zon 8)

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Conteaster schreef op donderdag 3 augustus 2017 @ 15:43:
De gemiddelde motorvriend op tweaker heeft minder linkerhanden dan ik denk ik..

Ik heb vorig jaar deze knippers besteld, maar heb ze nog nooit gemonteerd. Is het gewoon een kwestie van oude knipperlichten eraf halen, draadjes aan elkaar knopen en terugschroeven? Dit is nl. LED, de orginele om m'n motor (Yamaha MT-03 uit 2007) heeft dat niet. Ik heb hier en daar wat over relais en weerstanden gelezen, maar wat beter/makkelijker is weet ik niet.

@thijsco19 : Jij hebt ook andere knipperlichten op je MT-03 als ik me niet vergis? Wat heb jij?
Als je motor nog niet beschikt over een belastingsonafhankelijk relais zul je die waarschijnlijk ook moeten kopen. Dat merk je snel genoeg als je ze geplaatst hebt, want dan knipperen ze als een dolle :+

[Voor 0% gewijzigd door lolgast op 03-08-2017 15:55. Reden: typfoutje :+]


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
@thijsco19 Ik zou zeggen: http://www.hjchelmets.eu/contact-us
Vraag het aan HJC. Lijkt me sterk dat zij je niet kunnen vertellen welke winkel in NL je kan helpen :)

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Rare motor qua staat. Cockpit ziet er super uit, zo ook de potjes voor rem en koppeling. Achterbrug lijkt erg goed, maar die velg en hub :X
Dan weer wel een vrij nieuwe remkabel achter zo te zien.

Ik zou in ieder geval het onderhoud willen inzien, en het liefst mét vermelding van km-stand erop. En probeer niet verliefd te worden :P

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Robbie T schreef op donderdag 3 augustus 2017 @ 21:21:
Thanks allemaal voor de reacties! Onderhoudshistorie is niet aanwezig. Gezien de reacties, waar ik mij absoluut in kan vinden is het dus een no-go! Kom net nog een super toffe Kawasaki ZX-R6 tegen. Wellicht deze maar eens bekijken.
https://www.motoroccasion...zx-6r-ninja-m1250293.html
Ik wil alleen even zeggen: wat een ontzettend belabberde k*t foto's zeg ;w

@Ophidian Goed bezig! Ik zou zoals wimmel_1 al aangaf iets groters neerzetten. Dit gaat een schade opleveren na 10 keer. Gok ik zo :+

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Secsytime schreef op donderdag 3 augustus 2017 @ 21:51:
[...]


Of als je thuis komt wanneer het hardstikke warm is en snel even de motor binnen wilt zetten, terwijl je eigenlijk kapot bent :P
Been there, done that.
Ik heb dit jaar de berging ingang veranderd van openslaande deur 80cm naar schuifdeur 92cm. En meteen een betonnen schuine 'oprijrand' gemaakt. Een zeer aangename wijziging :D

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Ophidian schreef op donderdag 3 augustus 2017 @ 22:15:
Of ik zaag gewoon die drempel eruit :+ Echt waterdicht is ie aan de onderkant toch niet.
Misschien is het maken van een dubbel openslaande deur constructiever? :P

@CDA441 Welkom! Je staat er bij

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Kan, maar dan heb je een ingang die buiten je zicht valt via welke je motor meegenomen kan worden. Zou niet mijn voorkeur hebben :)

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
wimmel_1 schreef op donderdag 3 augustus 2017 @ 23:46:
[...]


Als je op de N65 geflitst wordt dan ben je toch écht wel gruwelijk dom bezig..... Er staan daar 3 vaste kasten (in beide richtingen) welke ieder "rund" uit de regio weet te staan.

Dat stukje weg is .....
Niet iedereen kent de weg he :+

Een vriend van mij had een nieuwe vriendin die niet uit de regio komt. Heeft een keer zijn auto geleend voor een afspraak, pakte alle 3 de palen mee _/-\o_ Voordeel is wel dat ze meteen weet dat ze er staan

* lolgast is al lang niet meer geflitst gelukkig. Ooit zijn rijbewijs kwijt geweest voor hardrijden met de auto dus houdt zich (meestal) in

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
HTT-Thalan schreef op vrijdag 4 augustus 2017 @ 07:55:
[...]


Hier in Duitsland flitsen ze van voren :+.
Haha inderdaad, ooit ook wel eens gezien ja. Vriendelijk gezwaaid :D

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Raym09 schreef op vrijdag 4 augustus 2017 @ 08:20:
[...]

Drempel? Stel je niet aan :+

[afbeelding]

Ondertussen wel het hok verbouwd zodat ik meer ruimte heb en de houten drempel eruit gezaagd. Had wat "clearance issues" aka de onderkant van het blok raakte net wel/net niet de houten drempel :+
Hahaha. Dat zijn geen drempels meer, dat is gewoon een volgende verdieping man :o

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
@thijsco19 Misschien is dit een optie? Helm op Ebay

Zo te zien zonder voering, maar die kun je overal kopen

Edit: Of deze, met voering: Met voering

Edit2: Of zoals @noes zegt, de L-schaal kopen. Zo te lezen is die net zo groot als de M, alleen heeft die waarschijnlijk minder voering in de wangkussens e.d.

[Voor 42% gewijzigd door lolgast op 04-08-2017 09:13]


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos 8)

 • caesar1000
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 24-06-2022
Hebben jullie ervaring met de combinatie van een steenmarter en een motor die buiten geparkeerd staat?

Van wat ik weet zijn het vooral de kabels in een auto waar de marter nog wel eens zijn tandjes in wil zetten. Nu heeft een motor de bekabeling natuurlijk voor een groot deel 'open' en toegankelijk dus dan is de kans toch nog groter dat de marter deze doorbijt? Zouden ze zelfs in staat zijn om de remreleidingen aan te tasten?

She asked me to tell her three words every girl wants to hear, so I whispered: "I Ride KTM"


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Je had nog even de tijd toch? O-)Gelukt, uploaden met automatische resize *O*

Anyway, zijn er nog meer mensen met een poes/kat als huisdier? Die van ons is echt verzot op mijn motorkleding als ik thuiskom.
Dit duurt ongeveer 10 seconde na neerleggen


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Leviathius schreef op vrijdag 4 augustus 2017 @ 12:03:
[...]


Care to enlighten us with your discovery? _/-\o_
offtopic:
Na de laatste discussie over foto's wel/niet in de cloud ivm Photobucket perikelen maar besloten om zelf mijn foto's te hosten. Ik heb toch een Ubuntu server met Docker draaien, dus daar draait nu ook een Lychee container. Die resized ook foto's, maar de thumbnail is 200x200 en het volgende formaat (medium) is 1920x1080. Dat is nogal een gat, dus na lang zoeken voor elkaar gekregen om medium te laten resizen naar 640x480

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
@Thoit Je plaatje zit achter een inlog :>

Werkt

[Voor 26% gewijzigd door lolgast op 04-08-2017 12:45]


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Least Inkling schreef op vrijdag 4 augustus 2017 @ 14:29:
Met die van op zolder ga jij vast niet elk weekend rijden ;)


Waar een wil is :+

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Probleem is alleen dat je bij openbare ruimtes meestal geen mooi egale vloer hebt. Dan gaan deze kleine wieltjes je echt niet helpen ben ik bang

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
SmokingSig schreef op vrijdag 4 augustus 2017 @ 15:33:
Ik denk niet dat dit in TS staat ? http://motoservicemanual.com

Heb er de volledige manual van mijn CB500s gevonden. 250 paginas in kleur en gratis :D
Nee natuurlijk niet, dat is een betaalde site. Zelf onderhoud uitvoeren moet goedkoop :P

[Voor 12% gewijzigd door lolgast op 04-08-2017 15:41]


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Ik heb na heel (héél) lang zoeken uiteindelijk een gratis service manual van de 749 gevonden ooit. Nog niet gebruikt :+
Mis ik iets? Dit is toch gewoon een bocht nemen :?

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
HTT-Thalan schreef op vrijdag 4 augustus 2017 @ 16:03:
Is best eng hoor, bochten nemen! Stel dat je omvalt!
Harder rijden! 8)

 • caesar1000
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 24-06-2022

She asked me to tell her three words every girl wants to hear, so I whispered: "I Ride KTM"


 • caesar1000
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 24-06-2022
azt33 schreef op vrijdag 4 augustus 2017 @ 19:15:
Ik ben net langs de BMW dealer geweest - offerte gekregen voor een grijze, nieuwe S 1000 R. Ik krijg nog ietsjes korting via mijn werkgever, maar uiteindelijk bijna 10% korting bijenkaar gekletst. Ik moet dan alleen mijn eigen motor eerst verkopen (Yamaha MT-07, nov 2016 met 4000 km op de teller) en misschien is mijn rijbewijs halen ook geen slecht idee O-) (ik woon in Zwitserland, waar het systeem iets anders is qua "lessen" / examens, ik rij al sinds november rond met een L).

Zijn er mensen met een S 1000 R hier?
Trouwens, wat scheelt het qua prijs veel met NL (en dan bedoel ik dat het hier een stuk goedkoper is :P )
Heeft er mee te maken dat wij in Nederland veel extra belasting betalen. :')
FastFred schreef op vrijdag 4 augustus 2017 @ 19:52:
[...]
Snap ik grapjas. Ik ben ook niet van plan om direct een Superduke 1290 te gaan kopen. Maar 125cc als je gelest hebt voor volledig A is een beetje zonde vind ik.
HTT-Thalan schreef op vrijdag 4 augustus 2017 @ 20:14:
[...]
Gewoon uit (oprechte) interesse: waarom vind je dat zonde? Ik kan veel redenen verzinnen om het niet te doen, maar "omdat het zonde is" kwam ik nog niet tegen. Ik vind een 125 juist een hele leuke manier van rijden :).
Ik snap wel dat je met een A rijbewijs liever meer cc's/pk's wilt hebben omdat dat gewoon fijner is voor het algehele gebruik. Snelweg, relaxter rijden en je hebt ook veel meer keuze als je voor een A motor gaat (naast het feit dat 125cc's natuurlijk relatief gezien duur zijn). Natuurlijk kun je naderhand altijd een lagere cc motor kopen voor de fun erbij.

She asked me to tell her three words every girl wants to hear, so I whispered: "I Ride KTM"


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Ik heb die cb1 hier staan (400 cc, 55pk) en dat is nog leuk. Uit vrije wil minder zou ik denk ik niet snel behoefte aan hebben wetende dat je een snellere motor kunt/mag rijden.

Met die cb1 is het aardig aanpoten op de snelweg en ook op n-wegen moet je soms een aanloopje nemen wil je ff inhalen.
(Aanname incoming:) Ik denk dat als je met minder vermogen rijdt, regelmatig meemaakt dat de dijk al op is en jij nog steeds vaart aan het maken bent ;). Natuurlijke leer je daar van sturen en motorrijden, maar mijn bescheiden mening is dat je dat dan beter op iets kunt doen wat iets beter bij de zwaarte van je rijbewijs past.

Maar, that's me :)

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Ik zeg niet dat het langzaam is. Ik vraag me alleen af waarom je (als enige motor) een 125cc zou kopen.

Natuurlijk is het leuk als funbike voor erbij, maar als enige motor bij mogelijkheid tot meer cc? Nee ik denk het niet.

Nogmaals, dat is mijn kijk erop he. Ik ben begonnen op 750cc met 120pk, dus nee ik heb er absoluut geen ervaring mee. Is puur gebaseerd op rijervaring met de cb1

Vwb het 'aanpoten' verhaal. De transalp heeft 53Nm koppel bij 6000rpm, de cb1 heeft 37Nm bij 9500rpm ;)
Hence het verschil in aanpoten gevoel gok ik

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Raym09 schreef op vrijdag 4 augustus 2017 @ 22:24:
[...]


Honda Vf400f 55pk @ 35Nm, gaat prima op de snelweg. Maar even >snel< inhalen door het gas domweg open te gooien gaat niet. Plannen, terugschakelen en gas erop.

Dijk vond ik eigenlijk net zo leuk, kun je wat makkelijker vol gas weg knallen zonder dat je gelijk veel te hard rijd. Je kunt ook veel makkelijker in de powerband blijven rijden. Iets wat je met die lichte motors wat meer gedwongen word om te doen om mee te komen.
Helemaal met je eens, ik vermaak me ook bijzonder goed als ik op de CB1 zit.

Maar wat ik probeer duidelijk te maken: Wat zou jij, wetende hoe de Vf400f rijdt, als volgende motor kopen, wetende dat dat je enige motor is?
A. Een lichtere in cc
B. Hetzelfde als nu
C. Een zwaardere in cc

Voor de zekerheid O-)
Ik probeer niet te zeggen dat meer vermogen beter is. Mijn eerste motor had meer vermogen dan mijn huidige (Ducati 749s voor de nieuwere aanwas :)) en ik denk dat mijn volgende motor weer minder zal hebben. Dus nee, daar is het me niet om te doen :)

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Het enige wat ik in haar zag was een domme doos die de verkeerde manier had gekozen om aan haar aandacht-shots te komen. Vervelend voor haar omgeving, maar tragisch? Nee. Eerder onvermijdelijk.
Joopieboy schreef op zaterdag 5 augustus 2017 @ 00:02:
Mijn oplossing voor 6 auto's die al 15km links aan het hangen waren, was iets minder subtiel. :+ Zeg maar 3x invordering. :+ Schijt irritant dat soort gasten...

Is het vakantie tijd. Lekker rustig op de weg. En dan nog van die halve tamme. :/
On-ge-lofelijk wat sommige mensen inderdaad presteren. Maar ik heb wel gemerkt dat, net als in DE overigens, mensen de meest rechterbaan voor vrachtwagens vinden. Dus daar ben ik best vaak te vinden B-)

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
@steveman Is die koppelingshendel wel gesmeerd/ingevet? Schuren is al vreemd, maar los schaafsel nog vreemder ;)

[Voor 3% gewijzigd door lolgast op 05-08-2017 14:22]


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
mamorunl schreef op zaterdag 5 augustus 2017 @ 16:13:
Even een heads-up: met een V-Strom kan je voet gewoon over de grond schuren op een rotonde xD Zojuist gemerkt :9 :D
Dan moet je je voet beter positioneren :+

Edit: spuit 11. Met @PilatuS dus..

[Voor 6% gewijzigd door lolgast op 05-08-2017 16:37]


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
@Robbie T Proficiat met de aanschaf :D

@Ophidian Over het algemeen is het op een supersport behoorlijk werken in langzamere bochten inderdaad :o
Elke keer als ik op iets anders dan mijn 749 rij moet ik de eerste paar bochten opletten dat ik niet veel te scherp stuur en dus op de grond val :+

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Bommes schreef op zaterdag 5 augustus 2017 @ 21:17:
[...]

Gaat niet om het wegzakken maar omdat ik verbeterde en verhoogde vering om mijn Vespa heb is de jiffy gewoon te kort...
En dan pleurt ze gewoon om zeg maar.
Dit is 18mm vuren/verhoging :P
Het is uhmm. Beun-achtig? ;)
Maar: if it's stupid and it works it ain't stupid

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
@Tomsworld Klote zeg!

Hoe zit dit nu eigenlijk met de verzekering. In mijn ogen (maar heb geen idee) zou het nu toch moeten lopen via de verzekering van de automobilist. Die heeft de uiteindelijke schade toegebracht waardoor de motor in de staat is waarin hij nu verkeerd. Dat hij al schade had doet er dan toch niet toe?

Succes en sterkte in ieder geval! Gelukkig alleen blikschade, dat is uiteindelijk het allerbelangrijkst :)

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Ik vergeet altijd foto's te maken als ik onderweg ben :/

Meestal stop ik ook alleen bij tankstations en thuis

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
noes schreef op maandag 7 augustus 2017 @ 08:28:
Aaargh... spijkertje in mn achterband, die nog niet aan vervanging toe is. Gelukkig in het midden en in de groeven van het profiel, dus die laten we pluggen. Wel laat ik de motor omdonderen bij poging op te bokken: bobbins zitten nu een stuk lager en er is meer kracht voor nodig. Bij het omhoogkomen schoot de rechterbobbin over het hoekje van de middenbok. Gelukkig motor redelijk op kunnen vangen, paar kleine krasjes op de richtingaanwijzers en nummerplaat verbogen. Akrapovic demper is gelukkig onaangetast gebleven.
Slecht begin van de week. Voordeel, het kan bijna alleen maar beter :9

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Stacheldraht schreef op maandag 7 augustus 2017 @ 09:09:
Als powercruiser liefhebber is het eens leuk om Schaaf op een Ducati Diavel te zien :)

[video]
Ik heb nog een uitnodiging liggen om op zo'n apparaat te mogen rijden _/-\o_

Hoewel het niets voor mij is om te hebben, lijkt het me wel fantastisch om een keertje mee te kunnen sturen

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Gisteren trouwens motogp gekeken. Wat was Ducati denkende toen ze deze fairing ontwierpen :XZijn teammaat reed wel nog met de normale fairings..

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Appje van mijn vriendin:
Het is lekker weer, ik stop eerder met werken. Kunnen we vanmiddag motorrijden. Dan maar geen eten koken.
*O*

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
noes schreef op maandag 7 augustus 2017 @ 12:57:
[...]


Wat een luxe! Ik rijd altijd met de motor naar werk :Y, maar vriendin rijdt niet :/
"Dan zit mijn haar zo in de war van de helm" :+

Ik ga eigenlijk ook nooit met de motor naar kantoor. Leaseauto dus geen km-vergoeding en ik begin dusdanig vroeg dat ik ook geen zin heb om er (naast de 45 min die ik al moet rijden) een stukje plezierroute aan vast te knopen 's morgens. Dan is het me de kosten niet waard...
Least Inkling schreef op maandag 7 augustus 2017 @ 13:00:
[...]


Waar ben je nou blij mee? Het rijden of het eten? :+
Ik kook bijna altijd, dus dat is ook mooi meegenomen inderdaad O-)

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
PilatuS schreef op maandag 7 augustus 2017 @ 14:00:
[...]


Ik vind het eigenlijk wel mooi :P Net zoals wat de H2R heeft in plaats van de spiegels.
Welke spiegels? :P

Dus, ik zie nu pas 'in plaats van'

Ik zit nog even te kijken naar die H2R (kende alleen de niet-R). Die feature-set op de website van Kawasaki, alles leuk en aardig, maar wat moet zo'n motor met
De Economical Riding Indicator laat je met een melding op het dashboard weten wanneer je zuinig rijdt.
Dat gaat verkopen opleveren. Zeker als je weet dat
Deze motor is niet toegestaan voor gebruik op de openbare weg.

[Voor 52% gewijzigd door lolgast op 07-08-2017 14:16]


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Stacheldraht schreef op maandag 7 augustus 2017 @ 16:06:
@HTT-Thalan wat met het mooie weer opvalt is hoeveel (dodelijke) motorongelukken er momenteel in Brabant gebeuren. Die leermuis zou zo maar eens de volgende kunnen zijn :/
Viel mij ook al op. Zag gisteren nog een bericht van iemand op een GSX-R 600. Die tank leek compleet geimplodeerd zo hard was die impact geweest. Bizar hoor

Ik neem het elke keer maar weer mee als ik opstap, voorzichtigheid is geboden

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Stel, je hebt een paar maanden geleden je voorspatbord gemollesteerd door achteruit te lopen met je remschijfslot er nog op. Enfin, nieuwe erop sinds paar maandjes en opletten vanaf nu.

Dan ben je in dit geval wel echt een domme l*l


Gelukkig deze keer bedacht om het boutje los te halen om de spanning eraf te halen voordat ik weer op goed geluk naar voren ben gelopen.
Ja ik heb zo'n touwtje. Nee, die kan ik niet meenemen nee :X

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Nou nee.
Mijn motor heeft ook geen stuurslot dus dan wordt het wel héél makkelijk om hem mee te nemen als ik ff ergens wat ben drinken :+

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Zet jij hem op je stuurslot als je ergens voor zeg >15 minuten bent? Lijkt me wel toch.

Tuurlijk, als ze hem willen nemen ze hem mee, maar degene die hem toevallig zien staan kunnen hem in ieder geval niet meenemen

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Ik lees nu dat jij een alarm in hebt laten bouwen.

Ik niet, die is er gelukkig vanaf door allerhande vage elektronische storingen (origineel alarm!). Ik zet het slot er wel op. Als ik terugkom bij de plek waar ik hem neergezet heb hoop ik namelijk mijn motor aan te treffen ipv een taxi te moeten bellen.

Als ze hem toevallig zien staan en hij staat op slot kunnen ze hem niet meenemen, maar moeten ze eerst snel hun spullen halen. In die tijd hoop ik rustig bij mijn motor aan te zijn gekomen en onderweg te zijn naar huis. Wie weet, misschien loopt het ooit zo.
Maar mijn motor helemaal niet beveiligd parkeren? Geen stuurslot, geen remschijfslot, geen alarm? Das een beetje de goden verzoeken in mijn ogen

Anyhow. Vandaag had ik geluk :P

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
wimmel_1 schreef op maandag 7 augustus 2017 @ 20:14:
Ik kan 't ook anders formuleren (helaas): Heb ooit een fiets terug gekregen nadat 't ding binnen (net) 30 dagen ná aangifte van diefstal terug gevonden werd én bijna 2K aan kilometers extra op de teller had staan Ik moest die fiets dus terug nemen van de verzekering en vervolgens laten herstellen....En dan weet je daarna dus écht niet hoe er mee gereden is gedurende de maand dat 't apparaat niet in jouw bezit was.

Ik had die fiets liever nóóit meer terug gezien....
Eens, die verhalen ken ik en ik zou hem dan ook liever niet terugkrijgen.

Maar als ze hem niet mee kunnen nemen, hoef je hem ook niet terug te krijgen ;)

Overigens. De 'tip' die jij gaf over slot kopen en sleutels in de kluis gooien tot de verzekering er om vraagt. Ik heb inmiddels verhalen gelezen waar de verzekering eist dat je een gebruikte sleutel kunt overhandigen. Sta je dan, met je ongebruikte slot en zonder motor...

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
FragFrog schreef op maandag 7 augustus 2017 @ 22:33:
[...]

Tijd voor een slot met bewegingssensor? Heb zelf laatst een oxford slot gekocht in een aanbieding voor $30, krijg dat kl#t$ding niet eens van slot af zonder dat die begint te piepen :+ Bij elke beweging geeft'ie een zacht waarschuwingspiepje, en als je dan binnen 20 seconden opnieuw gaat morrelen gaat'ie keihard schreeuwen. No way dat je daarmee uberhaupt je motor van z'n standaard haald zonder het te merken.
Opzich een heel goed plan, maar ik ben weken aan het zoeken geweest naar een geschikt slot voor mijn motor, omdat ik geen opbergruimte heb. Ik moet er dus een hebben waar een beugel voor beschikbaar is.
spoiler:
Die zijn er niet veel :/


Ik heb nog eens na zitten denken over een manier om die lock-reminder mee te kunnen nemen. Ik denk dat ik maar gewoon een karabijnhaak (of zoiets) haal om hem om mijn frame heen te kunnen draaien en de lussen vast te kunnen maken. Zie mijn mad Paint-skills voor de locatie van het slot tijdens rijden (hint, links bovenin).

Als ik die reminder mee kan nemen door hem om de buizen daarvoor te wikkelen zou dat al mooi zijn.
Zal ik me hierbij dan ook nog eens officieel melden in dit topic? Ik begrijp uit de topicstart dat Virago's niet gewaardeerd worden, enfin, ben lekker toch erg blij met mijn oude bak, puh :Y)
Alles wordt hier gewaardeerd! Welkom in ieder geval 8)

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
;w
Voor die prijs heb ik ook een 2-hands spatbordje :9

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
steveman schreef op dinsdag 8 augustus 2017 @ 09:40:
[...]


Jaaaa jaaa... stel je eens voor:


[...]
Touché :o
R0y. schreef op dinsdag 8 augustus 2017 @ 09:41:
[...]


Bij motor kleding outlet in Breda heb ik eens zo'n tasje van Alpinestars voor €15,- gescoord. Misschien is dat iets? Qua prijs iig een stuk aantrekkelijker :Y
Oke, mijn andere argument dan. Verschrikkelijk :P. En hartstikke onpraktisch. Bij elke potentiële rit dat tasje meenemen voor een touwtje? Ik zie het mezelf nog niet doen :z
Tylen schreef op dinsdag 8 augustus 2017 @ 09:42:
De monster begon beetje olie te lekken. Dus ingespoten met Dasty. Daarna de spuit erover dat alles schoon was. Daarna woon werk gereden en zag dat er een druppel hing aan het olie filter. Olie filter even vaster gezet en probleem was weer opgelost.

Ondertussen rijden we alweer bijna een maand probleem vrij hahaha.
Dan hou jij het langer vol dan ik steeds... :+ Afslaan lijkt nu verholpen na 2 keer afstellen. Koelvloeistoflekkage speelt nog steeds. Daar is hij ook al 2 keer voor bij de dealer geweest. Het zijn elke keer maar een paar druppels (zeg 5 à 10) bij stilstaan dus ik ga er niet meer voor langs.

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
R0y. schreef op dinsdag 8 augustus 2017 @ 10:00:
[...]


Enige optie die ik dan nog kan bedenken is onderstaande:
[afbeelding]

Of zo'n leuk karretje!
Het begint op slowchat te lijken, maar:
Dat kan alleen bij de biposto en ik heb een monoposto :+. Die missen bevestigingspunten

Ik kijk wel hoe ver ik kom met een karabijnhaak. Soms moet je ook gewoon niet te moeilijk denken :D

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Dit is overigens wel een reden om bij de volgende motor radiale remmen te willen. Is soms alleen een beetje pielen met vooruit- en achteruitlopen om het gaatje precies uit te laten komen waarschijnlijk..
http://roadlok.com/
noes schreef op dinsdag 8 augustus 2017 @ 11:10:
[...]

@lolgast wees voorzichtig met zo'n haak en reminder aan je frame: dat gaat schuren en maakt je hele lak lelijk. Is zo'n klein 'zadeltasje' voor op de fiets niet wat? Die kan je daar vast wel goed vastzetten. Eventueel met tie-wraps extra zekeren.
Mijn frame (van het zadel) heeft geen lak :+. Maar bedankt voor de waarschuwing

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
bolleh schreef op dinsdag 8 augustus 2017 @ 11:37:
[...]

Misschien veel te simpel gedacht, maar dat touwtje past toch ook prima wellicht in je jaszak? Waarom zo moeilijk doen met bevestigen aan je motor?
Fixed that. Maar daar kan ik ook nog naar kijken inderdaad. Ik denk alleen dat het niet zo lekker zit, want hij zou dan in mijn borstzak aan de binnenkant moeten. Aangezien het pak behoorlijk strak zit drukt dat al gauw tegen mijn ribben.
* lolgast heeft geen natuurlijk dempingsmateriaal op zijn lichaam :+

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Het lijkt er wel op he? Zelfde handschoenen, rechter wijsvingertje op dezelfde houding..

@Least Inkling Je hebt overal mensen voor blijkt maar weer :Y)

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Maegrim schreef op dinsdag 8 augustus 2017 @ 15:02:
[...]

Die zit op m'n nieuwe KTM :)
Ik krijg binnenkort de bijbehorende slotbout binnen. Daar zit een verende pen in, dus na het op slot zetten valt volgens mij die pen in een gat van je remschijf als je de motor iets beweegt. Wel jammer dat het geen art4 is..
Er zit helemaal geen enkele goedkeuring op voor zover ik kan vinden. Ze hebben blijkbaar ooit een Thatcham Certification gehad, maar die is per december 2013 verlopen.

Vraag me af waarom fabrikanten daar mee samen zouden werken. Voor wat ik kan vinden doen in ieder geval KTM, Aprilia en Ducati daar aan mee..

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Daarvoor stond hij toch te koop :P

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Omdat een tweemaal gewaarschuwd mens voor 3 telt


Enige plek waar ik hem kwijt kan zonder kans op smelten :')

[Voor 22% gewijzigd door lolgast op 09-08-2017 20:46]


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
PilatuS schreef op woensdag 9 augustus 2017 @ 20:33:
[...]


De bovenste kettingbeschermer mag ook wel wat langer zijn of niet ?
Welke kettingbeschermer :? Ikke nie snap

Dit is standaard:


Dit is met hugger (hetzelfde dus :+ )


Als dat is wat je bedoelt met kettingbeschermer

[Voor 31% gewijzigd door lolgast op 09-08-2017 20:44]


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
PilatuS schreef op woensdag 9 augustus 2017 @ 20:46:
[...]


Dat ding wat normaal gesproken bij de meeste motoren boven de ketting zit zodat het vet van de ketting niet overal naartoe gaat zoals bij jou nu :P

Ik zag op een plaatje van een 749S dat het ding er wel zit op de achterbrug, maar ook dat ie maar 10cm ofzo lang is in plaats van helemaal tot achteraan het tandwiel. Bij de meeste motoren is ie veel langer waardoor je niet alle meuk van ketting op onder andere je uitlaten krijgt.
Ninja edit >:)

Maar zoals vaker gezegd: Bij het ontwerpen van deze motor stond praktisch niet hoog op lijstje volgens mij :F

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
PilatuS schreef op woensdag 9 augustus 2017 @ 20:49:
[...]


Zo zit het bij mij (En bij de meeste andere motoren)

[afbeelding]

Die gaat dus helemaal tot aan het einde van het achterste tandwiel. Dit scheelt zo enorm veel meuk wat anders overal naartoe vliegt.
Bij de tweede lichting hebben ze het wel verbeterd zie ik


Grijze achterbrug (zoals ik) < 2005
Zwarte achterbrug => 2005

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
@PilatuS Heb even naar de huidige modellen gekeken, blijkbaar zijn ze bij Ducati toch om en hebben ze ze tegenwoordig langer gemaakt ;)

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Willem30 schreef op donderdag 10 augustus 2017 @ 07:06:
[...]

Ik heb een Honda CBR600F F3 te koop staan. :P Ruim binnen je budget, 4 cilinder, leuk om sportief mee te sturen en meer vermogen dan je Div600.
Dat is alleen geen naked :+

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Overal een oplossing voor ;)

Dit kost ook €2000 >:)
https://link.marktplaats.nl/m1191783792

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
@Willem30 Ongeveer net zo vaak als dat mensen een !!UNIEKE!! motor verkopen inderdaad

Twee stickers en een andere uitlaat en hij is ineens uniek _O-

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
ProfaNe schreef op donderdag 10 augustus 2017 @ 09:52:
Zijn hier mensen die oordopjes in doen tijdens het rijden? Ik doe dit elke rit, maar gebruik nog van die wegwerp dingen. Krijg na een uur vaak last van mijn rechter oor door die dingen. Custom made zijn ze nog aardig prijzig. Iemand ervaring met de Alpine Motosafe Pro of iets vergelijkbaars?
Ik gebruik op maat gemaakt (motosafe).

Doe ze ALTIJD in, merk ook niet dat ik ze in heb (wel qua demping natuurlijk :+ ). Vroeger had ik gewone van Alpine, maar zodra ik deze kwijt raak koop ik datzelfde uur weer op maat gemaakte. Wil niet meer zonder

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Least Inkling schreef op donderdag 10 augustus 2017 @ 10:06:
@aidanl @ProfaNe Probleem is alleen dat je niet de enige bent dan ;) dus er zijn wachtrijen, maar als je op donderdag kunt zou ik het zeer zeker proberen.
Ik heb ze ook op de motorbeurs gehaald, kon zo doorlopen en gaan zitten. Kreeg koffie en voordat die op was zat die zooi in mijn oren. Was top geregeld vond ik d:)b

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
YouTube: Ducati Hypermotard: Unreliable piece of crap
Deze man was ook zo blij met zijn aanschaf. Zonder geluid hoef je hem niet te kijken, maar met geluid: :D

Deze hoort daar bij trouwens :')
YouTube: Ducati Doesn't Care + Stranded. Again.

[Voor 54% gewijzigd door lolgast op 10-08-2017 11:21]


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Stacheldraht schreef op donderdag 10 augustus 2017 @ 12:12:
[...]


Gewoon met alles wat in Italie wordt gemaakt met een grote boog bij omlopen >:)
/me gaat nadenken over zijn voertuig geschiedenis

1e auto: Alfa Romeo 156
2e auto: Alfa Romeo 156
1e auto vriendin: Alfa Romeo 147
2e auto vriendin: Fiat Punto HGT
Huidige motor: Ducati 749s

Nee, ik geloof niet dat ik ooit zonder Italiaans vervoer heb gezeten O-)

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
xos schreef op donderdag 10 augustus 2017 @ 12:29:
..

Een vriend had zo'n ding als reserve bij zich omdat het hem ook al was overkomen. Dus 10m later reed ik weer, deze keer met tiwraps om de kabel op zijn plek te houden. Kosten van zo'n kabel, 180 euro, productiekosten waarschijnlijk nog geen 10 :/.
Ik vind dat nog het meest frappante van het verhaal. Dat het bij meerdere motoren gebeurd is natuurlijk niet best, maar dat je er als gebruiker vanuit gaat dat het nogmaals gaat gebeuren is wel echt absurd :'(

 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 16:17

Chakotay

Lick here to continue

Topicstarter
* Chakotay heeft op dit moment het volgende voor de deur staan:

'05 Alfa Romeo 156
'84 Alfa Romeo Spider
'01 Aprilia Caponord

De Caponord is mijn dagelijks vervoer, en de 156 & Spider doen het ook prima. Niets mis met Italianen! :+

Als oordopjes gebruik ik op het moment overigens een setje generieke Alpine motosafe dopjes die ik al jaren heb, doet wat het moet doen. Tot vorig jaar had ik een op maat gemaakt setje (geen idee meer welk merk, kwam van de plaatselijke gehoorboer), maar die heb ik ergens bij een tankstation in Duitsland laten liggen een keer :X

[Voor 40% gewijzigd door Chakotay op 10-08-2017 14:31]

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
PilatuS schreef op donderdag 10 augustus 2017 @ 15:50:
[...]


De droge koppeling die Ducati op een hoop machines heeft zitten kan nogal vreemde geluiden maken inderdaad.
FAN-TAS-TISCH om de blikken van mensen te zien als je er naast staat bij een stoplicht. Stuk voor stuk denken ze dat er iets mis is :+

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
Overigens dacht ik een tijd geleden te hebben gelezen dat ze stoppen met de droge koppeling. Kan het zo gauw niet terugvinden..

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:04
@byn124 Ziet er goed uit!

Ik heb je foto aangepast. Die helmpjes van je medereizigers net boven je buddy geven wel een vreemd effect :P
Pagina: 1 2 3 ... 10

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee