Toon posts:

Het grote motortopic deel 20 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 7
Acties:
 • 278.238 views

Onderwerpen


 • caesar1000
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 24-06-2022
Mede-auteurs:
 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 21-03 13:35

Chakotay

 • Hooglander1
 • Registratie: September 2003
 • Niet online

Hooglander1

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Nu online

lolgast

Het grote motortopic deel 20

Waarom dit topic?!
Dit topic is langzamerhand van een topic over een paar beginnersvragen uitgegroeid in de vast hangplek voor allerlei verschillende motorrijders. Ondertussen zitten hier dus ook gevorderden, met 20 jaar en duizenden kilometers motor ervaring.

Mjaar, in dit topic is geen enkele motorgerelateerde vraag te gek. Van "hoe doe ik lucht in mijn banden", "waarom beslaat mijn helm" tot het verschil tussen koppel en vermogen, hoe komt het dat banden blijven plakken op de weg.
j
Van slowchat tot aankoop hulp, van nieuwe gadgets of upgrades, van supermooie tot ronduit slechte motorritten,.... voor ongezouten motor-meningen kunt u hier terecht!
Inhoudsopgave
Houd je kop erbij
Op straat valt er niets te winnen, enkel te verliezen
Veel van de posters hier hebben redelijk wat asfalt kilometers achter de kiezen en enkele hebben het asfalt van dichtbij kunnen inspecteren. Het motorrijden is een leuke bezigheid maar het is belangrijk om te weten wat de motor kan en vooral wat jij kan. Om het met een Joe Bar wijsheid te illustreren: "Je hebt minder te vrezen van de honderd paarden onder het zadel dan van de ezel die erop zit." Sommigen gaan de bocht door met de knie aan de grond, trekken wheelies van enkele honderden meters of maken een stoppie van 100m. Dergelijke dingen zijn absoluut niet de bedoeling. Je bent geen god, je bent niet Valentino Rossi, je bent een gewone sterveling.
Gebruik je verstand tijdens het rijden en heb lol. Maar ga nooit boven je kunnen rijden.
Bescherming
Kleding
Iedereen is het erover eens: beschermende kleding is belangrijk en kan je leven redden. Er zijn echter veel verschillende vormen van beschermende kleding en de prioriteit voor kleding is per persoon verschillend. Wil je zo goed mogelijke bescherming en mag comfort hier op inleveren, of wil je goed beschermd zijn maar ook de hele dag in diezelfde kleding kunnen rondlopen in de stad? Onderstaand een vergelijking van de materialen waarna je zelf kunt kiezen waar de voorkeur naar uitgaat. Deze vergelijking gaat in principe ook op voor handschoenen.
 • Leer

  Leer heeft een hoge slijtvastheid en biedt hierdoor een goede bescherming bij het maken van een schuiver op hogere snelheid. Over het algemeen zit leer ook 'lekkerder' (subjectief) om het lichaam. Het zit strak om de huid en trekt daardoor minder snel aan je op de snelweg dan andere materialen.
  Een nadeel hiervan is wel meteen dat je een leren pak niet over je dagelijkse kleding kunt aantrekken. Hierdoor moet je je bij bijvoorbeeld woon-werk verkeer altijd compleet omkleden. Ook passen er minder spullen in je pak. Een kleine portemonnee voor pasjes, een telefoon en misschien een klein bosje met huissleutels en je zakken zitten vol. Een leren pak is doorgaans ook niet waterdicht. Dat komt door de delen elastiek die op het pak zitten en de naden zijn praktisch niet waterdicht te maken.
 • Textiel

  Qua bescherming staat textiel op een goede tweede plek. Er is ontzettend veel aanbod en hierdoor is er voor elk budget een pak te vinden. Een belangrijk voordeel van textiel is dat er waterdichte varianten van beschikbaar zijn. Hierdoor is het uitermate geschikt als woon-werk kleding. Zeker ook omdat je reguliere kleding onder het pak aangetrokken kan worden. Textiele pakken hebben over het algemeen ook de breedste inzetbaarheid v.w.b. comfort bij verschillende temperaturen. Een pak komt vaak met een uitneembare thermovoering waardoor je zowel een zomer- als winterpak tot je beschikking hebt. De mate van bescherming is vaak uit te breiden met inzetstukken op bijvoorbeeld de rug en heupen.
  Een nadeel van textiel is dat het, zeker bij een net iets te ruime maat, kan gaan flapperen op hogere snelheid. Omdat het niet zo nauw aansluit om je lichaam kan hierdoor een trekkende kracht ervaren worden door het pak. Een textiele pak dat goed op maat is heeft dit minder, maar zo strak als een leren pak wordt het niet snel.

  Daarnaast zijn er enkele belangrijke features voor textiele pakken beschikbaar
  1. Goretext/Aerotext membranen. Hierdoor wordt het pak waterdicht, maar blijft het adement zodat je minder zweet.
  2. CORDURA lining. Dit zorgt voor bescherming die door het textiel verweven zit. Hoe hoger de Denier-waarde, hoe meer de beschermende kracht van het pak toeneemt.
 • Casual kleding

  Een materiaal in opkomst. Het bestaat al langer, maar er komen steeds meer varianten van op de markt. Het belangrijkste voordeel is dat het ontzettend comfortabel is náást de motor. Een dagje naar de motorbeurs zonder je kapot te zweten in al je kleding? Ga met deze op pad. Is het stervensheet buiten en wil je genieten van de koelere wind? Ga met deze kleding rijden. De bescherming van de broeken is vaak uit te breiden met inzetstukken op bijvoorbeeld de heupen.
  Nadelen van deze materialen zijn dat het snel koud wordt. Het is erg lichte kleding en laat hierdoor veel wind door. De lichtere materialen zorgen er ook voor dat het qua veiligheid de minste bescherming biedt. Het is doorgaans niet waterdicht.
Een leren pak is duurder dan een textiele pak! Nou, niet per sé. Een nieuw leren combipak is voor minder te koop dan een uitgebreid textiele pak. Maar, over het algemeen geldt het volgende qua aanschaf:
Goedkoopst: Casual (vanaf €100 tot ongeveer €300 voor een jas of broek)
Gemiddeld: Textiel (vanaf €50 tot meer dan €1000 voor een jas of broek)
Duurst: Leer (vanaf €200 tot meer dan €1000 voor een jas of broek)

Zoals hierboven al gezegd, een leren pak kan gekocht worden voor minder dan een textiele pak. Dat komt met name door de vele uitrusting mogelijkheiden van een textiele pak. Leren pakken worden met name duur als je naar de combipakken gaat kijken. Echt duur wordt het wanneer je een overall van je MotoGP-held wilt kopen. Het belangrijkste is dat je kleding koopt waar je je prettig in voelt. Een concessie doen in veiligheid door bijvoorbeeld textiel te kopen ipv leer, maar het daardoor wel altijd aan trekken levert meer veiligheid op dan een lerenpak aan de kledinghanger in de kast terwijl jij op de motor zit. Omdat elk materiaal zijn eigen voor- en nadelen heeft komt het vaak voor dat motorrijders meerdere pakken hebben. Hierdoor kunnen ze afhankelijk van de weersomstandigheden toch comfortabel motorrijden.
Schoenen/Laarzen
Ik wil graag motorrijden maar mijn laarzen zitten niet lekker en met gympies vind ik niet veilig. Dan tref je het, de motorschoenen worden steeds populairder en daardoor wordt er meer geïnvesteerd in de veiligheid ervan en het aanbod wordt ruimer. Maar er is ook binnen de categorie laarzen behoorlijk veel keuze!
 • Laarzen

  Meest voorkomt als bescherming voor de voeten zijn de laarzen. Vooral omdat dit gemeengoed is, maar over het algemeen bieden ze ook betere bescherming voor de enkel en/of scheenbenen. Er zijn vele soorten laarzen: sportlaarzen, tourlaarzen en allroadlaarzen. Elk met hun eigen voordelen.
  1. Sportlaarzen

   De laarzen die Rossi en Dovizioso ook aan hebben, dus die moet je hebben! Deze laarzen beschikken doorgaans over de meest uitgebreide bescherming. Denk hierbij aan je tenen, enkels, hak en vaak ook tegen verdraaiïng. Sportlaarzen zijn hierdoor vaak ontzettend 'stug' en niet comfortabel om een hele dag op te lopen. Ze zijn soms waterdicht, maar aangezien dat niet de prioriteit van de laars is, is dat vaker uitzondering dan gemeengoed.
  2. Tourlaarzen

   Een belangrijkte feature van deze laarzen is waterdichtheid. Hiervoor worden de laarzen vaak voorzien van een membraan dat ook bescherming tegen wind biedt. De laarzen zijn hierdoor uitermate geschikt als woon-werk laarzen. Omdat fabrikanten vaak kiezen voor extra versteviging met lappen leer en inzetstukken bij de enkel bieden ze uitstekende bescherming. Omdat ze minder stijf zijn dan sportlaarzen kan op tourlaarzen makkelijker gelopen worden.
  3. Allroadlaarzen

   De naam zegt het al, dit zijn laarzen voor gebruik bij allroad rijden. Ze zijn hoger dan normale laarzen en bieden uitgebreidere bescherming voor de scheenbenen. Het meerendeel is bovendien uitgerust met een waterdicht membraan. Bij rijden op 'normale motoren' worden deze eigenlijk niet gebruikt.
 • Schoenen

  Motorschoenen zijn in opkomst. Ze bieden veel comfort naast de motor waardoor je prima door de stad of op kantoor kunt lopen. Ze bieden echter minder of zelfs geen bescherming voor de scheenbenen en/of enkels. Doordat ze laag zijn trek je ze wel makkelijker aan dat bijvoorbeeld hoge laarzen. Hierdoor zijn ze tijdens het rijden ook wat kouder. Ook kun je de broek niet over de opening dragen, waardoor ze nauwelijks waterdicht zijn.
Helmen
Je kent die dingen wel. Ze zorgen ervoor dat niemand je verschrikte gezicht ziet bij die tankslapper of die wheely die iets te hoog ging... :+
Helmen worden gemaakt van twee materialen: polycarbonaat en glasvezel. Als je een helm koopt van polycarbonaat dan moet je kijken naar de houdbaarheidsdatum. Ja op een helm zit een houdbaarheidsdatum staan en in het geval van polycarbonaat helmen zeker, omdat de buitenschil uitdroogt waardoor de helm vergrote kans heeft om in kleine stukjes kapot te springen wanneer je valt. De maximale leeftijd bedraagt over het algemeen 5 jaar. In het geval van een glasvezelhelm heb je geen houdbaarheidsdatum qua uitdrogen, maar doorgaan moeten deze elke 10 jaar vervangen worden volgens de fabriekanten.

De helm moet goed strak zitten. In het begin zit alles strak maar een net te losse helm rammelt na enkele maanden door de speling al los op je kop dus laat je goed informeren. Pas meerdere merken! De pasvorm van HJC is bijvoorbeeld 100% verschillend met die van Schuberth. Probeer eventueel een proefrit te versieren om de kwaliteiten van de helm op het gebied van lawaai uit te testen. Bij een goede motorzaak zal dit normaliter geen probleem zijn. Testen op efficientie bij vallen hoef je niet te doen, dat hebben ze al gedaan en de helm hoort ook een keurmerk te hebben in dat geval. Een helm welke is gevallen moet je normaal gesproken weggooien omdat het schokabsorberend materiaal onder de schil al is ingedeukt en is uitgewerkt. Er zijn fabrikanten (bijvoorbeeld Shoei en Arai) welke kunnen testen of je gevallen helm nog veilig genoeg is om je kersenpit te beschermen :+

Een helm online kopen kan een miskoop zijn omdat die voor specifieke markten zijn gemaakt i.v.m. de hoofdvorm. Er zal geen verschil zijn (hoop ik toch :+) tussen een helm welke bedoeld is voor de Belgische, Nederlandse of Duitse markt, een verschil tussen een Nederlandse helm en een Aziatische helm qua pasvorm is aanwezig.
Tips!
 • Vermogen zegt weinig:

  Je kan beter op een trage motor snel wezen dan met een snelle motor traag. Motor rijden betekent onherroepelijk bochten maken en daar kan je beter je techniek op gaan verbeteren en daar heb je geen supersnelle GSX-R1000/ZZR1400 voor nodig maar een makke en betrouwbare motor welke je vertrouwen geeft en niet plots uitbreekt door het overdaad aan koppel.  Houd wel rekening met je rijbewijs categorie!
  1. Categorie A1 is voor motoren tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
  2. Categorie A2 is voor motoren met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. Je moet minimaal 2 jaar rijbewijs A1 hebben. Met ingang van 31 december 2013 kun je het rijbewijs A2 ook rechtstreeks halen. Dus zonder dat je eerst rijbewijs A1 hebt gehaald. Ook in dat geval is de minimumleeftijd 20 jaar.
  3. Categorie A is voor motoren met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. Je moet dan minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. Dan is de minimumleeftijd 24 jaar.


  Als je geen 'volwaardig' rijbewijs hebt en opzoek naar een motor kan het zinvol zijn om een motor te kopen waarvan het vermogen geknepen is. Als je dan een categorie hoger hebt gehaald van je rijbewijs kun je dezelfde motor houden maar dan zonder vermogensbeperking. Daarnaast hebben geknepen motoren meer dan eens ietsjes meer vermogen dan een af-fabriek 11/35kW motor.
 • Welke motor moet ik hebben?

  Je moet een motor kiezen welke je mooi vindt, wij kunnen je niet zeggen welke motor je moet hebben. Je moet gaan proefrijden om uit te maken welke motor je het beste vindt rijden. De ander prefereert een koppelmotor zoals een dikke Twin (RSV Mille, TL1000R aka "the widow maker"), de andere wil zich een koning op de weg voelen (BMW R1200GS), de andere wilt weer de ultieme hooligan zijn (NX250 :+ ) en iemand anders wilt graag op een chopper rijden (Savage 650 :+, of erger nog, een virago! ) proefrijden is gewoon hier het advies.Vragen om advies over verschillende motoren is uiteraard mogelijk :)  Zie ook deze video van RevZilla met daarin een beknopte uitleg over de voor- en nadelen van verschillende motortypes: YouTube: Motorcycle Types for Beginners - How to Choose at RevZilla.com
 • Bandenkeuze

  Battlax, Supercorsa, BT010, BT012SS, Metzeler Roadtec Z6, Diablo Strada... Laat je niet gek maken als beginner. Als beginner ga je toch als een dweil door de bocht (je hebt immers nog te weinig ervaring om met 160km/h met de knie aan de de grond en het handje zwaaiend naar de camera te rijden) en heb je geen nood aan supersnelle circuit banden maar aan degelijke band met een iets wat hardere middenstuk en een zachtere wang welke jou vertrouwen en voldoende feedback geeft. Zulke banden zijn de Bridgestone BT020NT, de Metzeler Roadtec Z6 en de Diablo Strada. Je kan zacht rubber (BT010, Continental 208, Michelin Pilot Powers,...) gaan monteren maar het zou zonde zijn om zo'n toch niet al te goedkope band vierkant te rijden.
 • Motorrijden is lekker goedkoop

  Vergeet dat maar snel. Het hangt af van welke motor je rijdt, hoe je rijdt en wat voor soort aandrijving.  Bij cardan hoef je maar eens in de zoveel tijd de splines in te vetten en de cardan olie af te vullen. Bij ketting moet je de ketting soms gaan vervangen in combinatie met de tandwielen en dat is geen goedkope zaak. Dat kan 200 euro kosten maar misschien ook 400 euro voor een bepaalde motor. Riemaandrijving kan zelfs 1000 euro kosten (staat wel tegenover dat die bij normaal gebruik 100 000km meegaat)  Een achterband, BT010 (zacht rubber voor een sportmotor) in de maat 160/60-17, kost bijvoorbeeld 206.02 euro ex montage. Een Metzeler Tourance (onroad gerichte band voor een enduro) 130/70-17 kost ongeveer 130 euro, net als een BT45.  En je kan voor 1000 euro een pekelhok kopen, en er dan achter komen dat, wil je een beetje veilig kunnen rijden, er voor nog een keer 1000 euro onderhoud aan zit te komen. Ook een mooi opgepoetste frisse motor bij in een showroom kan een geïmporteerde schadebak zijn met een schimmig verleden. Heb je er geen kijk op, neem dan iemand mee die dat wel heeft....  Kortom: Motorrijden kan je zo duur maken als je wilt. Wil je een racer rijden dan moet je rekening houden met de verhoogde slijtage van de banden en de ketting. Rijd je een tourmotor dan loopt het allemaal niet zo hard met de slijtage. Maar je kunt er niet vanuit gaan dat motorrijden goedkoop is, vooral niet wanneer je nog kleding en een helm moet aanschaffen. Maar je krijgt er wel een hele hoop lol en plezier voor terug!
De wat technischere zaken
 • Ketting spannen:

  Naargelang je de kilometers vreet met de motor zal de ketting ook langer worden. Je zal deze dan moeten spannen. Het beste om deze te spannen in wanneer de het voorste tandwiel, de as waar de achterbrug om draait en het achtertandwiel in lijn staan. De ketting is dan op zijn maximale lengte. Je moet de speling van de ketting gaan meten op het strakste deel van de ketting (dan heb je de minste kettingspelling). Hoeveel de kettingspeling moet bedragen kun je raadplegen in de handleiding.  Als de ketting te strak zit dan ga je het lager aan het voorste tandwiel en de keerring sneller doen verslijten en zal de versnellingsbak gaan uitlodderen in het motorcarter. Zorg dat de ketting nooit te strak staat! Je kunt het ook voelen in je linkervoetsteun in de vorm van een trilling wanneer de ketting te strak staat.
 • Ander uitlaatje monteren

  Veel mensen monteren een aftermarket uitlaat voor wat meer geluid, niets is mooier om je motor te horen brullen ;). Wanneer je een andere uitlaat monteert dan standaard dan beïnvloed je de werking van de motor en kan de motor arm gaan lopen waardoor deze intern veel warmer wordt welke kan resulteren in motorschade. Het is dan ook raadzaam om dan de motor op een testbank te zetten in welke mate de motor arm loopt en wat er moet gedaan worden om de motor zo optimaal mogelijk te laten werken. Wanneer je echter het volledige uitlaatsysteem gaat veranderen dan moet je 90% zeker je motor opnieuw laten afstellen.
 • Dynojet, Powercommander, Factory Pro, Rapid Bike.... ik word gek

  Om de motor af te stellen zijn zijn er verschillende setjes op de markt te verkrijgen. Voor motoren uitgerust met carburateurs zijn er de Dynojet en Factory Pro kitjes te verkrijgen welke bestaan uit andere gasnaalden, sproeiers en eventueel andere veren. Voor motoren met injectie zijn er de Powercommander en de Rapid Bike module verkrijgbaar. Bij de montage van die kitjes zal men de motor op de testbank moeten laten afstellen.
 • Rare bandenslijtage:

  Wanneer de band erg raar slijt ondanks het feit dat je goed plat door de bocht gaat dan ligt het aan je vering. Hier kun je beter vanaf blijven als je niet met deze materie bekend bent. Wil je toch eraan werken dan moet je voor 2 dingen zorgen: doe het op een weg welke je heel goed kent omdat de motor plots heel anders kan reageren in de bocht en schrijf alles op wat je hebt aangepast zodat je terug kunt keren naar een bepaalde (begin)situatie. Als je niet weet wat je doet dan moet je eraf blijven
Milieuzones en regels in het buitenland

Datum informatie: 06-07-2017
Bronnen:
https://www.anwb.nl/vakan...eustickers-en-milieuzones
https://www.anwb.nl/vakan...erkeersregels#milieuzones
http://www.urbanaccessregulations.eu/
Milieuzones
 • Nederland: Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, in de toekomst Leiden en Nijmegen. Geldt niet voor motoren.
 • Belgie: Antwerpen LEZ: Geldt niet voor motoren.
 • Denemarken: Ecosticker. Geldt niet voor motoren.
 • Duitsland: Umweltplakette. Geldt niet voor motoren.
 • Groot Britannie: London: LEZ en congestion charge. Geldt niet voor motoren.
 • Durham: ?
 • Hongarije: Smogalarm voor emissienorm Euro 0, Euro 1 en Euro 3, evenals Euro 2 indien gefabriceerd voor 1995. Geen idee hoe motoren worden beoordeeld.
 • Frankrijk: Parijs, permanente milieuzone. Motoren van vóór 1 juni 2000 niet toegestaan tussen 8:00-20:00.
 • In geval van extreme luchtvervuiling als tijdelijke milieuzone: Lyon, Lille, Grenoble. (in de toekomst Avignon, Bordeaux, Cannes, Clermont-Ferrand, Dijon, Montpellier, Rouen, Straatsburg en Toulouse.)
 • Italie: Steden met ZTL: zona traffico limitato. Steden met milieuzones zijn bijvoorbeeld Rome, Bologna, Bolzano, Brixen, Lucca, Florence, Pisa, Triest, Turijn en Verona. Regio's zijn bijvoorbeeld de Aosta-vallei, Toscane en Trentino. Niet eenduidig geregeld: https://www.anwb.nl/vakantie/italie/informatie/milieuzones
 • Noorwegen: Dieselvoertuigen bij smog.
 • Oostenrijk: Abgasplakette voor Vrachtwagens.
 • Spanje: Milieuzones in steden: Area de prioridad residencial (alleen toegankelijk voor vergunninghouders).
 • Tsjechië: Praag, vignet nog niet verplicht.
 • Zweden: Stockholm, Gotenborg: Congestion tax. Geldt niet voor motoren.

tussen
file rijden toegestaan?
hesje verplicht bij pech?
GPS flits
info
toegestaan?
verband
trommel verplicht?
reserve
bril verplicht?
action  camera toegestaan?autobahn
vignet nodig?
Belgiëjajajaneeneejanee
Bulgarije?janeeja??nee
Denemarkenneeneejaneeneejanee
Duitslandneeneeneeneeneeja**nee
Estland?janeejaneejanee
Finlandneejajanee?janee
Frankrijk
nee
ja
nee
neeneejanee
Hongarije?jajaja?jaja
Ierlandjaneejaneeneejanee
Italiëjajajanee?janee
Kroatië?neejanee?janee
Letland?jajanee?janee
Litouwen?jajanee?janee
Luxemburg?jajanee?neenee
Nederlandjaneejaneeneejanee
Noorwegenneejajanee?jaja
Oostenrijkneejajajajaja**ja
Polen?jajanee?janee
Portugaljajajaneejaja**nee
Slovenië?jajaja*?jaja
Slowakijë?jajaja?janee
Spanjeneejajaneejaja**nee
Tsjechiëneeja*neeja?janee
UKjaneejaneeneejanee
Zwedenjaneejanee?ja**nee
Zwitserlandneeneeneeneejajaja


De ANWB adviseert bestuurders met een rijbewijs waarin staat dat ze een bril of contactlenzen dragen (beperking code 01), een reservebril mee te nemen, ook om een eventuele discussie met de politie ter plaatse te voorkomen.[/small]

** = gebruik van dashboard- of action camera wordt sterk afgeraden
Het gebruik van dashboard- of actioncamera blijft een onduidelijke zaak. Het gebruik van een camera is alleen verboden in Luxemburg. In de meeste andere landen van Europa is het gebruik van een dashboard- of actioncamera toegestaan. Vaak zijn er echter restricties bij het gebruik - zoals in Oostenrijk, Portugal en Spanje - die het feitelijk onmogelijk maken om opnamen te maken.

Bron: https://www.dc10skyriders.nl/buitenland.html

Handige links!
(Ver-)Koop sites
[list]
http://www.2dehands.be/ - Belgische website waar je 2de handse motoren kan zoeken
http://www.mobile.de - Duitse verkoopsite waar je motoren in (hoe raad je het toch :P ) Duitsland kan zoeken.
http://www.bikenet.nl/ - Een dealer-occasion site
http://www.hein-gericke.com - Voor goedkoop en degelijk motorkledij en helmen
http://www.louis.de/ - Net geprijsde motorspullen
http://www.roukama.nl/ - Portal van motorsloper roukema; enorm veel nieuwe en goede gebruikte onderdelen van vnl. japanse motoren..
http://motorparts-online.com - Grote verzameling van motorslopen, erg veel onderdelen te vinden met een makkelijk opzoek-systeem

Informatie / Belangenverenigingen
[list]
http://www.motor-forum.nl - Goh, wat voor een vage site zou dat toch zijn? 8)7
http://www.baatsen.com/dealerinfo.php - Site met ervaringen van motordealers
http://www.mag-nl.org/ - Dé belangenvereniging voor motorrijdend Nederland.
http://www.mag.be/ - En de belgische variant.
http://www.knmv.nl/ - De KNMV - opleidingen en meer.
https://motorroutes.net/provincies/ - Voor routes is NL
http://gpstracks.nl/ov-motor-nederland.php - Voor routes in NL/BE/DE (En nog meer)
http://cycle-ergo.com - Hoe is de zithouding op een motor?

Vorige delen
DeelGestart opTopicstarter
123 mei 2005Reveller
217 augustus 2005Breadfan
315 oktober 2005Chevy454
411 februari 2006Chevy454
524 Mei 2006teacher
611 september 2006IKKE86
73 november 2006StarWing
85 januari 2007Chevy454
94 maart 2007Chevy454
1011 april 2007Chevy454
119 mei 2007FragDaddy
1211 Juni 2007StarWing
1314 Juli 2007shaggy8675
143 oktober 2007Chakotay
1529 september 2013teacher
1610 januari 2015teacher
174 november 2015Hooglander1
1810 augustus 2016Chakotay
1914 maart 2017lolgast
Chatten over motoren :?
Sinds DinX zich openlijk verveelt heeft hij uit pure verveling (je moet toch wat :P ) een channel op de irc servers van tweakers.net geopend. Alle motorgerelateerde zaken er mogelijk dus voor wat slowchat is dit de plek :P

server: irc.tweakers.net
channel: got-motor
Klik
Overzicht met rijders en woonomgeving
UserMotormerkMotortypeBouwjaarProvincie
__fred__YamahaFJR-13002003Noord-Holland
Miss_80YamahaXJ6-FA2010Noord-Holland
EBOOZYamahaR62009Noord-Holland
FreubelKawasaki Versys MK12009Noord-Holland
GenjiBladeHondaVFR800Fi2000Noord-Holland
HamzaKoosMotorloos-Noord-Holland
Nero22HondaCB600F Hornet2007Noord-Holland
CharrelBMW / KTMR1200GS / 6402005Noord-Holland
GloriXTriumphStreet Triple R2013Noord-Holland
dion_bBMWR801990Noord-Holland
FrunzYamahaR12002Noord-Holland
GeeMoneyHondaCBR600F4i2005Noord-Holland
BluRayHondaNC7002012Noord-Holland
SlideR NLYamahaTDM 9002002Noord-Holland
OphidianKawasakiNinja 650 KRT2017Noord-Holland
ExigenceKawasaki / SuzukiZX6R / DR6501998 / 1993Friesland
janboTriumph / DucatiTiger Sport / Hypermotard 1100S2016 / 2007Friesland
Robbie TKawasakiZ750s2007Friesland
ProqzorKawasakiZ7502008Friesland
antonboonstraHonda / ZeroCBR600F / SR ZF12.51997 / 2015Groningen
Catch22Suzuki / BMWGSX-R 600 / K75RT1997 / 1994Groningen
darkkingllTriumphSpeed Four2005Groningen
esaxumHeinkelTourist 103 A21965Groningen
gebruikershaesDucatiMonster 6962010Groningen
SecsytimeTriumphStreet Triple R2014Groningen
TaygetaKTMSMT 9902011Drenthe
AndréTriumphSpeed Triple T5091998Drenthe
xosAprilia / YamahaTuono V4R / R12014 / 2016Flevoland
TylenYamaha / DucatiR6 / Monster 6002008 / 1996Flevoland
Skipper-93ApriliaTuono2004Flevoland
GrubeaterHondaTransalp XL600V1995Gelderland
AcidBurnHondaCBR600F1988Gelderland
BartWTriumphTiger 800 XC2011Gelderland
byn124YamahaYZF 1000R Thunderace1996Gelderland
caesar1000KTMDuke 1252011Gelderland
IcephaseDucatiST4s ABS2002Gelderland
JanaartMV AgustaBrutale 990R2014Gelderland
PilatuSKTMRC82010Gelderland
JapioooKawasakiZX-12R2000Gelderland
PrutsgerYamahaXJ 900S Diversion2001Gelderland
Rick-JanSuzukiGSR 6002006Gelderland
Ruerd JanSuzuki DL-650 V-strom2007Gelderland
sawmireYamaha XT660Z Tenere2008Gelderland
TankiejTriumphTiger 8002013Gelderland
BioflapSuzukiGSX14002006Gelderland
InZaneHondaCBR600F1995Gelderland
DraZ666KawasakiZ7502008Gelderland
Stevie07KawasakiVersys 6502017Gelderland
Raym09HondaCB600F1998Gelderland
L-VISSuzukiBandit 1200S Touring2002Gelderland
LexoTriumphSpeed Triple 955i2003Gelderland
steffexYamahaMT-072016Gelderland
BergieYamahaMT-092014Overijssel
EphymerousApriliaShiver2008Overijssel
Mu.siQYamahaYZF-R62003Overijssel
PatrockYamaha FZ1 N2009Overijssel
SecuritymayoHondaPan European ST11001999Overijssel
NielsjuhzSuzukiSV650 S1999Overijssel
RickzSuzukiGSX-R 10002005Overijssel
BvZwolleTriumph / YamahaTiger 1050 ABS / FZS-600 Fazer2008 / 2003Overijssel
McKaamosHondaCBR600F1997Overijssel
DeshmirSuzuki GSX-R 6002011Utrecht
DragonSlayer666KawasakiNinja 3002016Utrecht
elrondsurionSuzukiMarauder VZ16002007Utrecht
EthirtyYamahaTracer 7002017Utrecht
FreelanceSuzuki / BMWSV650 / K752004 / 1989Utrecht
Het VosjeSuzuki GSX-R 6002004Utrecht
MaegrimHonda / KTMVFR800 / 990 SMT2001 / 2012Utrecht
PeSrBMWF700GS2012Utrecht
SimconAprilia / HondaTuono 1000R / VFR8002006 / 1999Utrecht
BinoliraoSuzuki GSF 650 Bandit2006Noord-Brabant
BommesYamaha / VespaFZS600 / GTS 2502000 / 2006Noord-Brabant
ConteasterYamahaMT-032007Noord-Brabant
HTT-ThalanHondaTransalp XL600V1990Noord-Brabant
it0YamahaTDM8501992Noord-Brabant
LeviathiusHondaCB500F2013Noord-Brabant
lolgastDucati749s2005Noord-Brabant
PazziHondaNT700V2015Noord-Brabant
TheSnakeYamaha FZS6002003Noord-Brabant
StacheldrahtSuzukiBandit 650-Noord-Brabant
Wimmel_1Yamaha MT-102016Noord-Brabant
BakvisApriliaShiver 7502010Noord-Brabant
erik23HondaCB5001976Noord-Brabant
BioHazardKawasakiER6N2011Noord-Brabant
Robbeke80Buell1125CR2009Noord-Brabant
FiddlezKawasakiER-52004Noord-Brabant
JoopieboySuzukiGSX-R 750 K42004Noord-Brabant
SkarlocDucati9161996Noord-Brabant
J-PBMWGS1200R2007Noord-Brabant
joudenSuzukiGSXF 6502010Noord-Brabant
MelkunieSuzukiV-Strom DL650A2007Noord-Brabant
XeposHondaCBF 5002006Noord-Brabant
DrivinUCrazyYamaha XT1200Z Super Tenere2012Limburg
EoghlearKawasakiVersys 6502014Limburg
Maverick!TriumphThruxton2007Limburg
KleusYamahaFJR13002008Limburg
mr_zippeySuzuki Bandit 6001995Zeeland
MuddyMagicalHondaNTV 6501996Zeeland
Radium6969YamahaV-Max 12001986Zeeland
R0y.HondaGSR 7502011Zeeland
ChakotayApriliaETV 1000 Caponord2001Zuid-Holland
Frans92YamahaFZS600 Fazer2000Zuid-Holland
KnoffyHondaCB500X2013Zuid-Holland
noesBMW / YamahaS1000RR / Fazer2010 / 1998Zuid-Holland
RodyBMWS1000RR2016Zuid-Holland
ShininNLKawasakiZZR-14002009Zuid-Holland
W4rguyHondaCB600F Hornet2008Zuid-Holland
Wekko306TriumphDaytona 6752007Zuid-Holland
k1NGYamaha FZ8-Zuid-Holland
aidanlKawasaki Versys 650-Zuid-Holland
zer0-overloadKawasakiZX6R / ZX6R1995 / 2007Zuid-Holland
ZondagskindjeHarley-DavidsonFat Bob2014Zuid-Holland
SvenBravo7KawasakiZ8002016Zuid-Holland
VrijdagKawasaki / HondaGPZ 500s / Hawk GT6501995 / 1988Zuid-Holland
thijsco19YamahaMT032008Zuid-Holland
CodeCasterYamahaFZ-1 Fazer2007Zuid-Holland
_Apache_YamahaFJR1300A2004Zuid-Holland
C-SharpHondaCBF 10002007Vlaams-Brabant
kazzzdafkeBMWS1000R2016Vlaams-Brabant
Least InklingBMWR1200 GSA2015Limburg (BE)
DryhteHondaCB500X2014Oost-Vlaanderen
FuelkeHondaCBR 250-R2012Oost-Vlaanderen
AnoshkyKawasaki Versys 6502015West-Vlaanderen
CDA441HondaNC700X2013West-Vlaanderen
YoukHondaVFR800Fi2001Antwerpen (BE)
teigetjuhHondaTransalp 6502003Kanton Zürich (CH)
azt33YamahaMT-072016Zürich (CH)
ChaotYamahaXV250 Virago1998Madrid (ES)
cyntaxHusqvarna / Moto-GuzziTR650/900R/V50NATO15 / 14 / 85-
Imperial_MasterBMWK1300R2009-
-tom-526Suzuki GSX-R 6002004-
ToolkiTYamahaFazer8 ABS--
XoxolHondaVFR 750 F1996-
TomsworldYamahaMT-07--
WuxHondaCB500s1999-

Wil je ook in de lijst? Laat je gegevens dan achter in een topic-post
Veel plezier in dit nieuwe deel!


Schaamteloos gejat van Hooglander1'sChakotay's vorige startpost :P

Woon-werkverkeer met de motor in België door DinX
We zitten hier allemaal als motorrijders onder elkaar, dus niemand zal het hier gek vinden dat we veel plezier beleven aan het motorrijden. Daarbij levert de motor gebruiken om naar het werk te gaan nog andere voordelen op. Het gaat in de eerste plaats sneller (minder last van files), je hebt meestal geen probleem met parkeren, het is leuker dan in een koekblik zitten,...

Voor de Belgen komt daar nog een groot extra voordeel bij kijken: het is mogelijk motorgerelateerde kosten aan te geven als werkelijke beroepsonkosten in België. Hoe dat in zijn werk gaat leggen we hier kort uit.
Inhoudsopgave
Forfaitaire beroepskosten <> werkelijke beroepskosten
In België kan m'n voor de beroepsonkosten kiezen tussen de forfaitaire vergoeding en de werkelijke beroepsonkosten. De forfaitaire beroepsonkosten werken met bepaalde percentages bij bepaalde schalen van inkomen. Voor inkomens boven de €18.880 euro bedraagt dit 3% met een maximum van €3.950.

Voor we onze belastingbrief invullen moeten we dus weten of onze werkelijke kosten boven deze €3.950 uit komen. Wanneer je het merendeel van je kilometers doet voor woon-werkverkeer ga je hier al snel boven zitten zal je dadelijk in het voorbeeld zien.

Bij de werkelijke beroepsonkosten gaan we echt alles aangeven wat gebruikt wordt voor het werk. In de praktijk gaat dit zelfs verder dan de motor alleen in dit voorbeeld. Dat kan in sommige sectoren gaan van werkkledij die zelf dient aangekocht te worden, een bepaald percentage van je thuiscomputer als je na je uren thuis nog voor de baas werkt,... Vergeet zulke zaken dus niet wanneer je toch bezig bent om je werkelijke kosten te bewijzen als je de motor aangeeft.
Wat mag aangegeven worden?
In de praktijk is deze vrij simpel samen te vatten: alles wat ook maar iets te maken heeft met de motor kan je aangeven als beroepsonkosten. Je moet natuurlijk niet overdrijven, maar er zijn zaken bij waar je niet meteen aan zou denken
 • De motor zelf
 • Inschrijving
 • Verzekering
 • Kledij
 • Accessoires
 • Wegenhulp
 • Parkeerplaats
 • Onderhoud
 • Banden
 • Benzine
 • ...
Er is 1 onderverdeling die gemaakt kan worden tussen de zaken die je gaat aangeven als beroepsonkosten. Er zijn éénmalige/lopende kosten en kosten die je over een bepaalde duurtijd kan afschrijven. Daar bestaan officiële regels rond, maar in de praktijk kan hiervan afgeweken worden. Daar komen we later op terug.

Eenmalige/lopende kosten zijn dingen zonder specifieke levensduur: inschrijving, verzekering, wegenhulp, bepaalde accessoires, onderhoud,... Die betaal je of 1 in het begin, of om de zoveel tijd maar vallen niet af te schrijven. De bedragen zijn daarbij ook niet altijd gelijk.
Dingen die je gaat afschrijven zijn zaken zoals de motor zelf en kledij. Dat koop je om de x tijd aan en gaat x tijd mee.

Een speciaal deeltje is misschien de garage. Dit is simpel als je een garage huurt, dat is x euro per maand. Maar ook wanneer je eigenaar bent van een eigen woning met garage, of garagebox kan je dit aangeven. Heb je bijvoorbeeld een hypotheek op je woning kan je het gedeelte van de intrest dat voor de garage wordt betaald aangeven als parkeerkosten.
Hoe mag je het afschrijven?
Dingen die afgeschreven worden zijn in de praktijk voornamelijk de motor zelf en de kledij. Hier bestaan officiële regels rond over wat algemeen aanvaard wordt. Je kan daar wel van afwijken, daar komen we later op terug.

Voor de motor gaat men er bij de belastingdienst van uit dat deze wordt afgeschreven op een periode van 5 jaar.
Voor de kledij telt men standaard een afschrijving over 3 jaar.
Bij bepaalde accessoires kan je eventueel ook kiezen voor een afschrijving. Dingen als een topkoffer die je nadien gekocht hebt, een rugzak die je specifiek voor op de motor gebruikt,...

Bij de afschrijving kan je kiezen voor een degressieve afschrijving of een lineaire afschrijving. Bij een degressieve kan je bijvoorbeeld kiezen om het eerste jaar 40% af te schrijven, het tweede jaar 25%, het derde jaar 15%, het vierde jaar 10% en het vijfde jaar 10%. Bij de motor zijn dat bijvoorbeeld normale bedragen. Het moment dat die motor de motorzaak uit rijdt is hij 1km verder al een heel deel van z'n waarde kwijt.

Hoeveel mag aangegeven worden?
De belangrijkste factor in heel de berekening gaat de verhouding zijn tussen het aantal beroepskilometers. Het totaalbedrag van onkosten gaat verrekend worden naar deze verhouding. Hier zit natuurlijk een "common sense" verhouding in. Als je aan de belastingdienst een verhouding aangeeft van 90% beroepskilometers zullen ze hun wenkbrauwen wel eens fronsen. 75% is in de praktijk al een realistischer aantal. Maar, je gaat dit moeten berekenen.

Woon je bijvoorbeeld 50km enkele rit van je werk, en ga je 200 dagen per jaar met de motor werken dan heb je 20.000 km gereden naar en van je werk.
Als je dat jaar totaal 25.000km hebt gereden heb je dus 80% van je kilometers gedaan met woon-werkverkeer. Die 80% ga je nadien gebruiken op de eindsom. Dat totaal aantal kilometers ziet men gewoon op de facturen van de motorzaak. Daar wordt meestal welde huidige tellerstand op vermeld.

Een wat moeilijker geval is het bedrag van de motor dat je gaat afschrijven. Officieel is het bedrag dat kan afgeschreven worden van een voertuig de aankoopprijs - de restwaarde. Laat die restwaarde nu moeilijk berekenen op voorhand. Je weet na een tijd wel min of meer hoeveel kilometers je totaal doet per jaar en hoe je motor eruit ziet na die jaren, maar zeker weet je het nooit. Je kan bijvoorbeeld 4 jaar lang netjes je woon-werk kilometers doen (misschien maar 5.000km woon-werk op 8.000 totaal), amper op reis gaan, het ding elk weekend mooi in de was zetten,... Dan heb je een motor die er nog nagelnieuw uit ziet, een nog hoge verkoopwaarde heeft,... Als je in dat 5de jaar besluit een halve wereldreis te maken, het ding 8 x tegen de grond laat gaan, een hele winter door de pekel rijdt,... De verkoopwaarde gaat dan waarschijnlijk heel wat minder zijn.

Daar dien je weer common sense te gebruiken. Ikzelf weet dat in mijn geval de motor vaak echt wel op is na die jaren. Vorige motoren hadden vaak nog een inruil van 1.500 euro ofzo. Niet echt de moeite dus. De laatste die ik verkocht had had dan weer een overname van enkele duizenden euro's.
In de praktijk komt het hier neer op hoe "correct" dat je wil zijn richting de belastingdienst. Je kan bijvoorbeeld bij de aankoop van een volgende motor aan de belastingdienst laten weten "ik heb m'n vorige wel helemaal afgeschreven, maar heb er uiteindelijk toch nog €x.000 voor gekregen, ik zal dat van het bedrag van m'n volgende motor aftellen".

Voor al de rest is het gewoon heel het bedrag dat je gaat aangeven. Factuurtjes bijhouden en alles optellen.
Officieel vs praktijk
Als je al het bovenstaande al gelezen hebt zal je waarschijnlijk al de indruk gekregen hebben dat veel dingen niet geheel zwart-wit zijn.
Om te beginnen heb je al de afschrijftermijnen (5 jaar voor de motor, 3 jaar voor kledij), je hebt het aantal dagen die je met de motor bent gaan werken (valt moeilijk te bewijzen),...

Ik kan hier louter mijn eigen ervaringen vertellen.

In de eerste plaats loont het om een keer op bezoek te gaan bij de belastingdienst zelf. Het zijn echt geen enge mannetjes die je op alle mogelijke manieren willen tegenwerken opdat je zo weinig mogelijk voordeel zou krijgen. Je kan gewoon een afspraak maken, al je papierwerk meenemen en je persoonlijke situatie voorleggen. Ze overlopen dan samen me jou je aangifte (of het gedeelte beroepsonkosten).

In mijn geval was de motor zoiets. Voor de belastingdienst was het geen probleem dat ik de motor op 3 jaar af schrijf. Ik koop in de praktijk echt niet elke 3 jaar een nieuwe motor (de laatste wel moet ik zeggen). Of het nu over 3 jaar wordt afgeschreven of over 5 jaar maakt op het einde van de rit dus niet zoveel uit voor vadertje staat. Die motor wordt gewoon "op" gereden. Wat je dan wel krijgt in de praktijk is dat je 3 jaar lang zeer veel beroepsonkosten hebt en daarna enkele jaren wat minder.

De kledij is een soortgelijk geval. Ik schrijf die gewoon in 1 jaar af (als ik me goed herinner). Je gaat hier in de praktijk geen misbruik van maken door elk jaar een nieuw pak te kopen. Een pak is ook op voorhand moeilijk te schatten hoe lang het gaat meegaan. Maak je een keer een schuiver da dien je sowieso een nieuw pak te kopen. Soms koop je er 2 op een jaar (winterpak en zomerpak). Soms gaan ze jarenlang mee, en soms vallen ze na anderhalf jaar uit elkaar.
Bij mij komt kledij dus gewoon samen op het hoopje met standaard facturen terecht.

Ook het aantal werkelijke kilometers woon-werk met de motor is zoiets waar je gewoon common sense moet gebruiken. Je kan heel erg eerlijk zijn en elke dag bijhouden of je met de motor, auto of trein was. Maar uiteindelijk moet je het pas het jaar erop aangeven. Wie kan dat dan nog bewijzen? Ikzelf maak daar gewoon een schatting. Als je 220 werkdagen hebt gehad, het een strenge winter is geweest met wekenlang sneeuw en je het jaar erop op je aangifte zet dat je 220 dagen met de motor bent geweest zal de controleur wederom z'n wenkbrauwen fronsen.
Maar wederom: laat de belastingdienst maar het tegendeel bewijzen. Ikzelf maak daar een eerlijke schatting. Vorig jaar gaat het waarschijnlijk daadwerkelijk 220 dagen met de motor worden (op hier en daar een dag met de auto na) wegens de zachte winter. Gaat het wekenlang sneeuwen zal ik bijvoorbeeld 180 dagen aangeven.

Uiteindelijk staat het iedereen vrij om te kiezen wat hij/zij daarmee doet. Ik kan enkel zeggen dat de kans zeer groot is dat ze de documenten opvragen of dat je zelfs uitgenodigd wordt om op bezoek te komen om je verhaal te doen. In mijn geval kom ik soms net niet aan de 10.000 euro beroepsonkosten (de jaren dat ik de motor afschrijf). Dan gaat er echt wel een lampje branden bij de belastingdienst en kan je beter zorgen dat je het kan verklaren allemaal.
Ik weet niet of het in dit geval op dezelfde manier werkt als bij andere belastingfraude. Maar vaak komt dat neer op 5 jaar terugbetalen.

Eerlijkheid brengt je dus het verst in dit geval denk ik. Want je gaat sowieso een keer gecontroleerd worden met zulke bedragen.
Voorbeeld
Een voorbeeld maakt het misschien snel duidelijk. We gaan er hier uit dat alles nieuw gekocht is en het het eerst jaar is dat het aangegeven wordt.

• Motor inclusief accessoires: aankoopprijs €15.000
• Inschrijving: €250
• Verzekering: €500 per jaar
• Kledij: aankoopprijs €1.200
• Benzine: gemiddeld €1,4296 in 2015
• Garage: €150 intrest
• Wegenhulp: €70 per jaar
• Onderhoud met nieuwe banden: €400

In dit voorbeeld gaan we uit van een totaal van 25.000km in 2015 en een afstand tot het werk van 50km enkele rit en dit 200 dagen.

• Eerst berekenen we de verhouding woon-werk ten opzicht van het totaal. 20.000 km van de 25.000 is 75%
• De motor schrijven we af over 5 jaar en houden geen rekening met een restwaarde (125.000km na 5 jaar) om het makkelijk te houden. 5 jaar lang schrijven we dus een bedrag van €3.000 af per jaar.
• De kledij schrijven we af over 3 jaar. 3 jaar lang komt dit neer op €400 per jaar.
• Benzine: We gaan hier uit van een gemiddeld verbruik van 6,5l/100km. Je mag hier gerust het echte gemiddelde verbruik van je motor rekenen (praktijk). 25.000 / 100 * 6,5 = 1.625 liter x €1,4296 euro = €2.323
• De rest zijn allemaal variabele kosten, ditjes en datjes die niet afgeschreven worden. Een totaal van €1.370

Dat komt uiteindelijk op een totale som van €7.093. We hebben 75% van onze kilometers gedaan met woon-werkverkeer. Op onze belastingbrief vullen we dus een bedrag in van €5.319,75.
Dit is ruimschoots boven het maximum forfaitair bedrag van €3.950.
Opmerkingen
• Eerlijkheid brengt je het verst
• Vraag een factuur in de winkel in plaats van een kassabonnetje. Kassabonnetjes zijn vaak thermisch en zijn na een jaar niet meer leesbaar (of je moet er meteen een kopie van maken). Op kassabonnetjes staat vaak ook geen naam. Bij een controle willen ze natuurlijk zien dat je het zelf betaald hebt.
• Hou echt alles bij, hoe klein ook. soms denk je "Het is maar 20 euro", maar ik denk dat de meesten zichzelf wel herkennen in het feit dat je meestal wel met iéts buiten komt als je bij de motorzaak passeert. Vele kleine bonnetjes maken op een jaar tijd toch nog een mooi bedrag.
• Ga eventueel de eerste keer dat je zo'n "dossiertje" maakt eens langs bij de belastingdienst. Bel ze even op, leg uit dat je je motor wil inbrengen als beroepsonkosten en dat je het voor de eerste keer een keer samen met hun wil overlopen. Je hebt dan meteen ook iemand z'n naam om de volgende jaren in je "dossiertje" te zetten ("Naar analogie van jaar x, toen nagekeken door <controleur>"). Ze bijten heus niet.
• Rekenmodule: http://static.tijd.be/gel...roepskosten2011/motor.htm

[Voor 200% gewijzigd door lolgast op 30-01-2018 07:52]

She asked me to tell her three words every girl wants to hear, so I whispered: "I Ride KTM"


 • Ari Gold
 • Registratie: Augustus 2011
 • Nu online


Ik trap wel af. :)

[Voor 9% gewijzigd door Ari Gold op 01-08-2017 23:32]

fool me once, strike one. but fool me twice…strike three. -2020


 • ShininNL
 • Registratie: Februari 2010
 • Nu online


In >:)

[Voor 85% gewijzigd door ShininNL op 03-08-2017 10:05]


 • tdw
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 04-03 07:31

tdw

Amai seg!

caesar1000 schreef op dinsdag 1 augustus 2017 @ 23:29:
Inmiddels staat Het grote motortopic deel 20 online!

Laat de foto's maar komen! :+

"There is that sort of assumption by the government that we're all driving around at 8 o'clock in the morning to be really annoying"
~ James May


 • Acid_Burn
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 16-03 14:57
En de mijne :)

Glass Eye Photography | Zelfbouw wireless fightstick | Mijn puzzel site


 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

/me Joopie meld zijn eigen

Het leven is te kort om geduld te hebben!


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Nu online
Present!


* lolgast snapt niet helemaal bij hoeveel posts er nou een nieuwe thread aangemaakt moet worden
Volgens mij zit daar gewoon echt geen beleid achter...

 • A13X
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 08:23

A13X

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕPresent

Voor de liefhebber: ik heb hier nog een niergordel van Booster liggen, maat S dus mijn pens past daar niet in. Mag weg tegen verzendkosten, of je mag hem voor niks ophalen :) of een ritje regelen dan neem ik hem wel mee :9

[Voor 38% gewijzigd door A13X op 02-08-2017 08:10]

The tweaker formaldehyde known as Raym09


 • Maegrim
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 05-03 14:39
@lolgast
KTM 990 SMT 2012 / Honda VFR800 2001
:)

[Voor 15% gewijzigd door Maegrim op 02-08-2017 08:25]


 • bntjah
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 21-03 15:36


Present!

[Voor 33% gewijzigd door bntjah op 02-08-2017 08:10. Reden: Verhoudingen gecorrigeerd]

K49 '17


 • tdw
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 04-03 07:31

tdw

Amai seg!

lolgast schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 07:53:
Present!
[afbeelding]

* lolgast snapt niet helemaal bij hoeveel posts er nou een nieuwe thread aangemaakt moet worden
Volgens mij zit daar gewoon echt geen beleid achter...
10k
Je verhoudingen kloppen niet echt.Beter zo :+

"There is that sort of assumption by the government that we're all driving around at 8 o'clock in the morning to be really annoying"
~ James May


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Nu online
Ja dat dacht ik ook, echter
https://images.lolgast.nl/uploads/big/9ee99da7e88f7a51e2923e6ea73cf441.png

En dat is geen uitzondering :>

 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 11:21

Bommes

Capo del formaggio

BAM!
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1501654635-800-x-600px-IMG_20170716_101442.jpg

Nog 4 nachtjes slapen en dan start mijn tripje door de Alpen *O*

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


 • Leviathius
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 19-03 15:37

klikbaar

En de mijne *O*

YouTube: MotorcycleGeek | Kawasaki Vulcan S te koop


 • Aschtra
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 10:37
En de mijne :) :)


 • LordKnox
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 20-03 12:47

LordKnox

Opperbaas.Ook present. De blauwe is niet van mij, de witte Versys wel. Kon geen goede foto vinden waar mijn motor solo op staat.

[Voor 8% gewijzigd door LordKnox op 02-08-2017 08:53]


 • cyntax
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:22
Ah ik zie het nu pas maar je hebt zo een handig ingebouwde schrijfremslot op je remklauw gemonteerd! Jammer dat ze die niet maken voor mijn motoren, het scheelt veel ruimte en gekut met zo een los slot. Volgens mij worden ze ook niet zo heel veel meer geproduceerd helaas.

Al in al echt een mooie SMT trouwens!
Mijn MG na 5 maanden revisie 'bijna' klaar :+ .


 • Least Inkling
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 10:49

Least Inkling

Product of the cold war

:w d:)b

https://tweakers.net/ext/f/ms2r8fI7vDGMsqW9TjbGbgMu/thumb.jpg

Droplets of yes and no in an ocean of maybe


 • kneusteun
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 11:28
present


[Voor 14% gewijzigd door kneusteun op 02-08-2017 09:11]


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 13-09-2022
https://tweakers.net/ext/f/lvKpgWODBNTTSiS8avnd6i99/thumb.jpg
Wintertank


Zomerspeelgoed

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Nu online
cyntax schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 09:00:
[...]


Ah ik zie het nu pas maar je hebt zo een handig ingebouwde schrijfremslot op je remklauw gemonteerd! Jammer dat ze die niet maken voor mijn motoren, het scheelt veel ruimte en gekut met zo een los slot. Volgens mij worden ze ook niet zo heel veel meer geproduceerd helaas.

Al in al echt een mooie SMT trouwens!
Het gaat je "gekut" niet oplossen, maar ruimtebesparend is het wel. En ik kan het weten, want ik heb geen ruimte :P

 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 11:07

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.Present :).

 • Khayma
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 21-03 23:12


Present

Honda CB 500 uit 2001 met 8895 KM's op de teller :+.

 • byn124
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 23-02-2022

byn124

Thunderace

PRESENT ! *O*Komende week naar Eifel, hopelijk wat mooiere plaatjes dan :Y

Het verschil tussen theorie en praktijk is in de praktijk groter dan in theorie


 • L-VIS
 • Registratie: April 2005
 • Nu online
L-VIS schreef op woensdag 31 mei 2017 @ 11:45:
[...]

Nou mijn vakantiegeld is ook op ;)
Het is toch een Suzuki Bandit geworden (1200S touring), uit 2002. Ik heb ook een aantal keer gereden op de 600/650, maar het koppel onderin van die 1200 was toch lekkerder. Voor woon/werk lijkt hij mij echt goed geschikt. Halve kuip, met voor mij voldoende bescherming en een bulletproof blok. *me is happy! Net opgehaald en meteen naar het werk gescheurd. Helaas moet ik dus nu wachten voor dat ik naar huis ga....
Ik dacht er moet natuurlijk ook een plaatje bij. Ik lurk hier wel mee maar post niet zoveel :P In zon 2 maanden tijd toch ruim 1500 km er bij op gezet.
Suzuki
Suzuki GSF 1200S Bandit


Je mag me ook toevoegen in de TS: @caesar1000.

 • Frans92
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 07:12

Frans92

VFR800

Present!

XBL: DonFrans


 • thijsco19
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 07:53

thijsco19

KTM 990 SMT

Hier de verplichte foto:


Over een paar weken heb ik een weekje vrij, zat te denken om een paar cursussen oid te doen.
Aantal berichten terug werd er gesproken over een offroad/cross cursus, iemand ervaring of ideeën?
Ook zit ik te denken aan een motor circuit training op het politiecircuit Lelystad, maar is dat te doen met mijn motor (Yamaha mt03 1 cilinder)?
Of iets van een vro cursus.
Genoeg mogelijkheden, dat sowieso.

The only thing you need; a jar of "Elbow Grease" (TM) ! Apply it liberally and it will make any job a breeze.


 • McKaamos
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online

McKaamos

Master of the Edit-button

Ook even een foto.


Nu dat lettertje A nog op m'n roze pasje zien te krijgen...

Hey, pssssst! Wanna buy some stuf? | Opel Vectra C GTS 1.8 '06 | Honda CBR600F '97 | Honda Magna V30 '85


 • w4rguy
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 15-03 11:38

w4rguy

Team Manager NAB RacingPresent!

All-Round nerd | iRacing Profiel


 • steffex
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 16-03 11:36

steffex

Dev nerd

Lekker dagje vrij, dus ga zo lekker een ritje maken. Natuurlijk even voor het nieuwe topic een foto gemaakt :*)

Freelance developer - Gadget freak - Motorrijder


 • Dosed
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 18-01 00:13
Lees sinds halverwege vorig topic een beetje mee (wist niet eerder dat er een motor topic was hierzo :o ), maar nu eens officieel melden. :9

Helaas met Pinksteren een ongeluk gehad en de motor totalloss gereden, goede deal met de verzekering kunnen sluiten gelukkig. Want voorlopig kan er toch nog niet worden gereden jammer genoeg aangezien ik nog bezig ben met herstel aan de enkel.

Toch zo'n 25k kunnen rijden op deze in 3 jaar tijd, de trouwe Honda CB600 (2010)Nu druk opzoek naar een nieuwe naked, al die keuzes en mogelijkheden... blijft leuk zo'n zoektoch weer naar een nieuwe motor _/-\o_

Ondertussen hier maar een beetje rondhangen en wieweet een rit in de toekomst met andere tweakers. :7

 • Winkiller
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 21-03 15:42

Winkiller

De MopperpotIk lees ook af en toe mee. :)

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • Bergie
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 11:08

Bergie

Lekker belangrijk...

Nieuw topic dus dan mogen we foto's opnieuw posten toch :+

Yamaha MT-09


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Nu online
Grappig wat een totaal ander blok dat is in vergelijking met de CB400F (1989). Zeker als je naar de rev-limit kijkt :o


Beide klikbaar

 • elrondsurion
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 21-03 21:19


Present

 • BvZwolle
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 21-03 22:51
Het bewuste rietje...
Kudos voor degene die weet welke motor op de achtergrond staat...

[Voor 29% gewijzigd door BvZwolle op 02-08-2017 12:30]


 • FastFred
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 11:23
lolgast schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 12:11:
Toerteller -> mph :?. De naald kan snel bewegen, maar om daar nou een snelheid aan te hangen :+.
Edit: Zal wel sarcasme zijn bedenk ik me nu...


:+

 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online

 • J-P
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 09:32

J-P

Syntax erro....

Present

[Voor 10% gewijzigd door J-P op 02-08-2017 13:35]

(ಠ_ಠ) ¿doʞ u,z do ʇıp ʇɐɐʇs ɯoɹɐɐʍ


 • GloriX
 • Registratie: Januari 2006
 • Niet online
Present, van het weekend maar weer eens een rondje rijden!

[Voor 26% gewijzigd door GloriX op 02-08-2017 13:30]


 • erik23
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 21-03 17:42


Rekje is er inmiddels af.

 • Khayma
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 21-03 23:12
tdw schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 12:28:
[...]

Triester nog: die cockpit zit ook op Honda's uit 2009 (CBF 600 in ieder geval) :+
Dat klopt niet helemaal :+.Digitale kilometerstand, ABS lampje, temperatuurmeter weg, brandstofmeter erbij.

[Voor 5% gewijzigd door Khayma op 02-08-2017 13:33]


 • Winkiller
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 21-03 15:42

Winkiller

De Mopperpot

erik23 schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 13:51:
[...]


Klopt, In de jaren is er wat aan verbouwd door mijn oom en inmiddels ook door mij. Het is wat lastiger om je wiel er uit te halen maar zal vast beter remmen. Wordt volgens mij best veel gedaan bij deze dingen.
Leuk om dergelijke antieke motoren nog in leven te houden, ik kan dat wel waarderen. :Y


Dit is de mijne, foto is van 1978 denk ik.


En nu.

[Voor 5% gewijzigd door Winkiller op 02-08-2017 14:20]

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • Winkiller
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 21-03 15:42

Winkiller

De Mopperpot

erik23 schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 14:29:
[...]

Levert ook altijd contact op, zeker gezien mijn jonge leeftijd. Laatst zei de man van de pont nog "Ja die motoren...Dat is mijn jeugd!" waarop ik antwoordde met "Ja, de mijne nu ook". Altijd mensen die een getal in de 70 roepen om het bouwjaar te raden, komt uit 76.

Komende winter ga ik proberen het blok weer oliedicht te maken en de voorvorkolie te vervangen, en waarschijnlijk nog een boel andere kleine dingen die nog moeten gebeuren.
Houd hem maar in leven, altijd de moeite waard, ik heb ook een CB750 F2 gehad.Beide zijn verleden tijd. ;) foto is van 1980.


Nog steeds samen in 2017. :)


Deze 1996 (Kawasaki zzr 1100) was ook absoluut een favoriet, ik zag een opvolger (1400) hier op forum.

[Voor 14% gewijzigd door Winkiller op 02-08-2017 14:54]

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • aidanl
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 20-03 18:53
Pff gaat hard zo vandaag. Vanmorgen stond ie nog op pagina 2, kijk ik even tijdens het roken zitten we al op pagina 6!

Vanavond even lekker een stukkie rijden, kijken of ik een mooie foto kan maken :D

Als t droog blijft... zit in Den Haag met motor spijkerbroek en zomerjas zonder regen voering...

[Voor 39% gewijzigd door aidanl op 02-08-2017 15:23]


Anoniem: 134660

Present!

F700

2e van voren is van mij }:O F700GS blijft fijn, maar volgend jaar gaat hij eruit voor een cruiser.

 • tdw
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 04-03 07:31

tdw

Amai seg!

Khayma schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 13:32:
[...]


Dat klopt niet helemaal :+.

[afbeelding]

Digitale kilometerstand, ABS lampje, temperatuurmeter weg, brandstofmeter erbij.
Fazer 600


FZ6


FZ6 S2


Ongeveer 8 jaar verschil uit m'n hoofd :+ Mag Honda ook eens proberen denk ik. Ik lees iig veel liever het digitale dash van m'n FZ6 af dan die gekke naalden van Honda

"There is that sort of assumption by the government that we're all driving around at 8 o'clock in the morning to be really annoying"
~ James May


 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 11:31


Naakt bij het strand 8)

[Voor 62% gewijzigd door Vrijdag op 02-08-2017 16:09]

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter! || De Echte Hardcore Tweaker kijkt niet op Tweakers, maar verwijst naar Linus Tech Tips.


 • cyntax
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:22
Ethirty schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 16:25:
[...]

De afleesbaarheid is er met de jaren niet op vooruit gegaan. Iets wat je helaas bij steeds meer motoren tegenkomt. Heel leuk hoor, al die displays, maar een wijzer is zoveel duidelijker.
Ik vind juist dat digitaal veel beter afleesbaar is. Gelijk een groot cijfer in je smoel als je omlaag kijkt. Minst afleesbare teller waarmee ik heb gereden is die op de R1200GS(A). De teller zit best wel ver van je af waardoor je echt met geknepen ogen moet kijken hoe hard je precies rijdt, je weet wel ongeveer hoe hard je gaat bij een snelle blik maar daar zit een marge in van 20km/h.Gelukkig gaat BMW nu ook over op volledig digitale schermen!! _/-\o_


 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
Voor mij is het ook echt wel een vooruitgang. Mijn Hornet had 2 simpele tellers, dan heb ik toch veel liever dit.Alle info die je nodig hebt duidelijk te zien op 1 klein simpel scherm. Ideaal :)

De displays die je tegenwoordig ziet gaan nog een flinke stap verder. Dan kan je ook nog eens vaak zelf kiezen wat je wel en niet wil zien en in welke kleur. Vind dat stukken beter dan hoe het 15 jaar terug was.

 • Winkiller
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 21-03 15:42

Winkiller

De Mopperpot

PilatuS schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 17:02:
[...]


Ik vind een digitale teller juist veel fijner dan een analoge. Ik zie liever 80 staan dan een naald die 80 aanwijst. Zelfde met bijvoorbeeld een horloge, liever digitaal de tijd dan met een wijzer. Het blijf natuurlijk persoonlijk, maar ik vind het met de moderne motoren veel fijner geworden.

Van alles wel een lampje tegenwoordig.

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • Winkiller
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 21-03 15:42

Winkiller

De Mopperpot

PilatuS schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 17:20:
[...]


Dat zijn wel veel lampjes inderdaad. Nou heeft mijn motor niets aan electronica dus is een lampje voor ABS en TCC ook niet nodig :P
KTRC bedoel je ? ik heb een Kawasaki hoor. ;)Klopt maar niet alleen lampjes, in het vierkant gedeelte kan ik, benzine, powermode, ktrc mode, range, trip a, trip b, fuel range, clock, indicator voor zuinig rijden, temperatuur motor, temperatuur buiten, gemiddeld verbruik, en totale kilometers aflezen. Een mond vol voor zo'n ouwe lul als ik. :P

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • Conteaster
 • Registratie: September 2010
 • Niet online


Vandaag ook maar weer eens een ritje gereden in het mooie Brabant. Zal de volgende keer niet vergeten om m'n fiets er wat groter op te zetten. Ik hoop dat ie nog enigzins klikbaar is :9

 • Ophidian
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 11:18


Vanaf morgen bij ons in de tuin\schuur! *O* Wat kan wachten dan toch lang duren -O- * Ophidian is hebberig...

Wat betreft klokkenspel, we hebben gewoon een beetje van allebei. Analoge toerenteller, rest digitaal. O+


Ook nog maar even mijn en mijn vrouw haar motorpak aangevuld. In de rug en in de heupzakjes zaten wat waardeloze schuime invullingen. Deze vervangen voor protecteren die nog wel iets bescherming bieden. :+ZO SE LG Neon 2 - 5,76kWp - Shade: Low - PVoutput | NOZW APS QS1 - CSun 320 - 3,84kWp - Shade: High - PVoutput | Corsa-E GS-Line | Volvo XC40 Pure Electric Ultimate


 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 11:31
Ophidian schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 21:12:
Haha, dat staat ook in de test van Motorfreaks.nl. Koffers ga ik er niet door krijgen bij mijn vrouw :P
Ik vind m anders best gaaf::9

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter! || De Echte Hardcore Tweaker kijkt niet op Tweakers, maar verwijst naar Linus Tech Tips.


 • kneusteun
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 11:28

 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 11:21

Bommes

Capo del formaggio

@dash discussie:
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1501710197-800-x-1067px-IMG_20170525_133824.jpg

Beetje digitaal en analoog en nog wat extra van Tomtom
Met 24uurs klokje, datum en buitentemperatuur, benzine en koelwatertemperatuur weergave, dag teller en totaal kilometerstand.
Controle lampjes voor: ABS, groot licht, olie druk richting aanwijzers.
Analoge meter voor snelheid

Verkapte "show je uitzicht post"

[Voor 48% gewijzigd door Bommes op 02-08-2017 23:48]

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


 • gebruikershaes
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 19-03 22:36
Zei er iemand piccas?

Bergie schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 11:48:
Nieuw topic dus dan mogen we foto's opnieuw posten toch :+
[afbeelding]
Woon je daar in de buurt? Of ben je aan het toeren op je naked? Zo ja is dat een beetje te doen? Zie dat je weinig bagage hebt.

[Voor 70% gewijzigd door gebruikershaes op 02-08-2017 23:59]


 • steveman
 • Registratie: Mei 2001
 • Laatst online: 11:26

steveman

Comfortabel ten onder

Op zoek naar een plekje in de schaduw voor een pauze.

Ik stop daar, "oh, een gedenkteken"

Ik lees de naam, "WTF ... ben ik dood?"/me heet Stefan

"Take the risk of thinking for yourself. Much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way." -Christopher Hitchens | In memoriam? 🏁 ipv kruis!


 • ejdvandenberg
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 09:46
Ik met eens betere foto's maken (en daarvoor mijn motor eerst wassen).

Ik rij sinds dit voorjaar woon werk (Leiden, Adam ZO) op de Kawa GTR1000 uit 94. Mooie impulsaankoop, was eigenlijk aan het kijken voor een Monster 796 of een Street Triple, maar toen zag ik deze langskomen en dat vond ik ook wel vet. Paar maanden later nog steeds blij mee :).De Vstrom (2015) is van mijn vriendin. Hier zie je de kawasaki in Schotland trim, we gaan volgende week vrijdag voor 2 weken :D. Wordt de eerste keer kamperen met de motor, dus tips zijn welkom.

 • Grubeater
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 20-03 19:50

Grubeater

Gëxcommuniseerde Aap.

Gisteren even een stukje gereden en bij een oom de remleiding achter vervangen. Net buiten het stiltegebied gebleven. :+

Honda Transalp XL600V | BMW R1200RT-P | Mijn fotomeuk | Revit Eclipse doorwaaijas XL nodig? DM mij.


 • tdw
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 04-03 07:31

tdw

Amai seg!

HTT-Thalan schreef op donderdag 3 augustus 2017 @ 09:49:
[...]


Nee, de koffers beschermen de motor ;). Zo'n strip beschermt toch helemaal niks joh, dat ligt er zo af.

Voor een gerust gevoel moet je een cursus off-road volgen, geen strips kopen :p. En accepteren dat je motor beschadigd gaat raken, dat is onderdeel van off-road rijden voor de meesten.
De ekte offroaders zullen me uitlachen maar een paar weken geleden was ik een weekendje weg, en op een camping moet je watOmdat ik ook een paar keer fout ben gereden (geen navigatie...) heb ik ook een paar gravelweggetjes meegepakt. Viel me alleszins niet tegen. Hoewel ik er mentaal erg tegenop zag was het best prima te doen, gewoon rustig gangetje (15-20 ofzo) en lekker losjes op de motor staan en eigenlijk komt het dan voor het grootste gedeelte wel goed heb ik het idee.

"There is that sort of assumption by the government that we're all driving around at 8 o'clock in the morning to be really annoying"
~ James May


 • kneusteun
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 11:28
Wat betreft auto vs motor, we hadden hier een keer twee stock cars vs 2 enduro's en in het zand moesten die auto's het wel afleggen op een ronde baan!
Nog een foto van gevonden in de archiefkast ;)

[Voor 5% gewijzigd door kneusteun op 03-08-2017 17:02]


 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 11:21

Bommes

Capo del formaggio

Least Inkling schreef op donderdag 3 augustus 2017 @ 17:06:
@Bommes hoop voor je op goed weer, ben er al een keer of 8 geweest....nat...nat...nat...

Maar wil je niet deprimeren.. O-) :+
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1501774865-800-x-533px-1600_GM92377.JPG

De keer dat ik daar op de foto werd gezet was het erg goed weer.

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1501774865-800-x-533px-1600_RM69804.JPG

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 11:07

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Ik denk dat een afgeschuurd stepje een onhaalbare kaart gaat worden gezien de verhoudingen van de motor:Maar ik haal als bewijsstuk A aan: De schaamrandjes:Die beginnen toch rap smaller te worden :p.

Ik heb nog ongeveer een centimeter over nu, en dat vind ik wel prima, wil nog wel een beetje marge over houden. De band is flink vierkant gereden tijdens een hoop snelwegkilometers de laatste maanden, leuk dat ik nu vlak voor de vervanging ervan nog even de randjes bijschuur :9.

 • Robbie T
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 09:57
Vanavond een proefrit gemaakt om een Honda VFR 800.
Gelijk de gelegenheid om een aantal foto's te maken en hier wat advies te vragen of dit, afgaande op de foto's, kwaad kan.

Het gaat om een Honda VFR 800 uit 1998 met 50.000 KM op de teller en in het bezit geweest van een eigenaar.

De Motor:


Close-up Velg:


Close up uitlaat 1:


Close Up uitlaat 2:


Voor zover ik heb kunnen beoordelen is het pekel en voor de rest nog hardstikke degelijk.

Motor word me aangeboden voor 2750,-. Als ik hem met handvatverwarming + ART 4 slot wil kost het incl. montage van de handvatverwarming € 2900,-. Zelf zit ik te denken aan 2750,- incl. slot en vervwarming. Inschatting of dit reeel is?

 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
Die ziet er wel heel krom uit.Zou persoonlijk wel de staat van het onderhoud willen weten. Wat is er allemaal wanneer precies gedaan. Sowieso ook even kijken dus hoelang die kettingset nog mee gaat. Als 1 tandje van het tandwiel er zo uitziet vraag ik mij af hoe het voortandwiel er bijvoorbeeld uitziet en of de ketting niet al zo'n beetje tot de max opgerekt is.

Voor de rest kan het natuurlijk best een prima motor zijn, maar wel jammer van de pekel. Deze is dus eens niet van een liefhebber geweest als je het zo ziet.

Er staat mij ook iets van bij dat een VTEC wat duurder is om te laten kleppenstellen dan normaal. Zou toch wel willen weten wanneer dit gedaan is.

[Voor 15% gewijzigd door PilatuS op 03-08-2017 21:13]


 • Ophidian
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 11:18
Jeuj! Hij is er :DAlleen nog wat verzinnen voor de schuur. Draait opzich redelijk makkelijk de tuin in. Alleen de schuur is krap... En die drempel maakt het eruit komen wel erg lastig.

ZO SE LG Neon 2 - 5,76kWp - Shade: Low - PVoutput | NOZW APS QS1 - CSun 320 - 3,84kWp - Shade: High - PVoutput | Corsa-E GS-Line | Volvo XC40 Pure Electric Ultimate


 • CDA441
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 12-01 22:11
Long time lurker, zou graag in de TS willen staan :)
Lang op het nederlandse "motor-forum" gezeten, en nu nog steeds, alleen met een andere profielfoto :PUser: CDA441
Motormerk: Honda
Motortype: NC700X
Bouwjaar: 2013
Provincie: West-Vlaanderen (BE)

Paar lange toertjes gedaan van ca. 400km, volgens sommigen niets in vergelijking met wat anderen rijden, maar het is een commuter :)

Eigenlijk wou ik iets leukers zoals een MT07 Tracer, maar hadden ze niet op stock, en nieuw koop ik nooit, want ze verliezen gelijk waarde als ze uit de showroom rollen :+

Rijd wat anders dan m'n XF650 Freewind

Mijn motorblog | Mijn motovlogkanaal


 • Leviathius
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 19-03 15:37
Kwam deze net tegen tijdens mijn rondje 9gag. Kon hem niet voorbij laten gaan zonder hier even te delen :+

"When I ride around with my liter-bike and accidentally greet a scooter..."

[Voor 18% gewijzigd door Leviathius op 03-08-2017 22:52]

YouTube: MotorcycleGeek | Kawasaki Vulcan S te koop


 • CDA441
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 12-01 22:11
lolgast schreef op donderdag 3 augustus 2017 @ 22:23:
[...]

Misschien is het maken van een dubbel openslaande deur constructiever? :P

@CDA441 Welkom! Je staat er bij
Thanks voor de add!
Dryhte schreef op donderdag 3 augustus 2017 @ 22:24:
[...]

Mmm die XF lijkt me nog wel wat. Is dat 'n single?
Jep, een 644cc SOHC. Had er een gemeen luide pijp op zitten, en ik mis dat geluid wel bij m'n NC :') Knalde m'n oren eruit als ik geen helm aan had :)
Hier een foto:


Over scooters groeten: Deed het een keer per ongeluk omdat die van ver af leek op een motor, voelde me slecht voor de rest van de dag :+

[Voor 9% gewijzigd door CDA441 op 03-08-2017 23:01]

Mijn motorblog | Mijn motovlogkanaal


 • Grubeater
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 20-03 19:50

Grubeater

Gëxcommuniseerde Aap.

Na 5000km toch een keer gesnapt:


Na correctie 5km/u te hard. Ik was die avond zeiknat geregend op de snelweg en toen reed ik maar binnendoor terug naar huis (N310 in Otterloo).

Honda Transalp XL600V | BMW R1200RT-P | Mijn fotomeuk | Revit Eclipse doorwaaijas XL nodig? DM mij.


 • A13X
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 08:23

A13X

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

CDA441 schreef op donderdag 3 augustus 2017 @ 22:18:


Rijd wat anders dan m'n [url="https://www.google.be/search?


Heerlijk fiets die XF650, soms mis ik hem wel eenbeetje O+
Ophidian schreef op donderdag 3 augustus 2017 @ 21:34:
Jeuj! Hij is er :D

[afbeelding]

Alleen nog wat verzinnen voor de schuur. Draait opzich redelijk makkelijk de tuin in. Alleen de schuur is krap... En die drempel maakt het eruit komen wel erg lastig.
[afbeelding]
Drempel? Stel je niet aan :+Ondertussen wel het hok verbouwd zodat ik meer ruimte heb en de houten drempel eruit gezaagd. Had wat "clearance issues" aka de onderkant van het blok raakte net wel/net niet de houten drempel :+

The tweaker formaldehyde known as Raym09


 • Least Inkling
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 10:49

Least Inkling

Product of the cold war

steveman schreef op donderdag 3 augustus 2017 @ 23:01:
En gewoon weer de meeste lol hebben op de CR331 bij Kautenbach he :')

Waarom heb ik de hele week al hotels pal naast een $#@$@!## kerktoren... weg met die bel, mensen hebben tegenwoordig klokken in huis, om hun pols, in hun broekzak! Aaaah!
Wat nog erger is, twee kerkklokken 8)7

https://tweakers.net/ext/f/zERua4GI26ceI7tkaed5Jw4Y/thumb.jpg

Droplets of yes and no in an ocean of maybe


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Nu online
Je had nog even de tijd toch? O-)Gelukt, uploaden met automatische resize *O*

Anyway, zijn er nog meer mensen met een poes/kat als huisdier? Die van ons is echt verzot op mijn motorkleding als ik thuiskom.
Dit duurt ongeveer 10 seconde na neerleggen


 • Thoit
 • Registratie: Februari 2015
 • Laatst online: 21-03 20:10
Foto's van Supermoto training van vorige week zijn binnen.

Over water / regen verhaal hierboven, we reden met de motoren achteren met slicks, en het verbaasde mij hoeveel grip je met slicks kan hebben.

[Voor 10% gewijzigd door Thoit op 04-08-2017 12:32]


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Nu online
Least Inkling schreef op vrijdag 4 augustus 2017 @ 14:29:
Met die van op zolder ga jij vast niet elk weekend rijden ;)


Waar een wil is :+

 • kneusteun
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 11:28
P107 schreef op vrijdag 4 augustus 2017 @ 14:30:
[...]


Nu ben ik wel benieuwd waarom jij 5 motoren hebt ;).
Is slechts een antwoord mogelijk:


Zonder gekheid, het is meer dat ik dan iets op de kop tik en dan beetje netjes maak.
Als ik ze dan te koop zet dan krijg je van die josti's die 500 euro bieden en dan laat ik ze liever staan om af en toe te pakken. En 1 is de vaste van mijn vriendin.

[Voor 30% gewijzigd door kneusteun op 04-08-2017 14:35]


 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 11:07

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Ik moest door wat hoepels springen om dit voor-oorlogse laptopje XAVC-S beelden te laten afspelen, om daar weer een screenshot uit te halen, en die weer te croppen. Er zitten vast betere momenten tussen, maar ik ga nu niet alle beelden langs om daar naar te zoeken :P.


 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 11:31
Bochten...
En ik maar denken dat ik vre-se-lijk plat door de bocht ging... :'( ;( :')

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter! || De Echte Hardcore Tweaker kijkt niet op Tweakers, maar verwijst naar Linus Tech Tips.


 • steveman
 • Registratie: Mei 2001
 • Laatst online: 11:26

steveman

Comfortabel ten onder

Vrijdag schreef op vrijdag 4 augustus 2017 @ 18:29:
[...]

[...] Alleen geen flauw idee welke bocht het geweest zou kunnen zijn.
Dat streepje ruwe asfalt is als een vingerafdruk van die bocht. Dit is de eerste bocht na het rechte stuk, rechtsom gereden.gratis du meter

[Voor 15% gewijzigd door steveman op 04-08-2017 18:54]

"Take the risk of thinking for yourself. Much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way." -Christopher Hitchens | In memoriam? 🏁 ipv kruis!


 • FastFred
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 11:23
FastFred schreef op vrijdag 4 augustus 2017 @ 14:48:
Weetje, ik ga vanavond wel ff een foto maken van die gang en van de draai die ik maken moet. Oordeel zelf :P
Dit is het pad wat ik door zou moeten met de motor. Zoals je ziet 3 tegels breed dus ~90cm.En dit is de draai die ik maken moet (nee, daar achteraan is geen doorgang, dat is de achtertuin van een van de beneden woningen). Deur is ook ~90cm.Volgens mij moet het wel passen, evt. met een paar keer steken om de draai te maken naar binnen.

[Voor 15% gewijzigd door FastFred op 04-08-2017 19:12]


 • Melkunie
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 11:19
De eerste boete met de motor is een feit...Nu kan ik alleen met geen mogelijkheid het kenteken op deze foto lezen :?
Dit is de grootste versie die ik via cjib.nl kan krijgen. Op foto's van mijn auto was het kenteken altijd perfect zichtbaar. Zou het mogelijk zijn om hier bezwaar tegen kunnen maken?

Nu is het bedrag niet echt een issue, maar ik ben benieuwd naar het traject dat je in gaat als je bezwaar aantekent, heb namelijk nog nooit bezwaar gemaakt :9
En mochten ze als reactie komen met een fatsoenlijke foto waarop het wél goed leesbaar is, waarom is die foto dan niet direct beschikbaar? Zoals ik het zie is die foto namelijk de bewijslast die Justitie aan mij geeft om aan te tonen dat de boete klopt. Die wil ik dan ook meteen hebben natuurlijk :>

 • Destruction
 • Registratie: Juni 2000
 • Nu online

Destruction

(ex-)Automonteur

FastFred schreef op vrijdag 4 augustus 2017 @ 19:06:
[...]


Dit is het pad wat ik door zou moeten met de motor. Zoals je ziet 3 tegels breed dus ~90cm.

[afbeelding]
* Destruction meldt btw

Ik heb een Diversion 900 en een gangpoort van ook 3 tegels breed, met daarin ook nog een bocht (die is wel iets breder, maar niet veel). Heb daarom zelf een schuttingdeur van 1.50m geplaatst waar ik precies doorheen kan met de motor :P


Dit dus, aardappel foto van m'n vorige motor in de gangpoort, met uitzicht op de "knik" waar ik doorheen moet. Ongeveer zo:

Het past allemaal _net_, ik moet geen BMW of andere 'dikke' fiets kopen, want die krijg ik niet achterom en bij gebrek aan voortuin maak ik de buren ook niet blij als ik zo'n ding op de stoep voor 't huis parkeer :P

Eenmaal in de achtertuin is de draai m'n berging in vervolgens vrij ruim, maar de deur is dan weer vrij smal, en om het af te maken zit er nog een leuke drempel in:


Foto van m'n oude VFR op m'n heftafel als voorbeeld, denk hier nog een oprijplank bij en ik heb infeite 2 drempels om de motor tegenop te duwen. Dat is ook de reden dat-ie achteruit op de heftafel staat ipv vooruit. Laat ik het erop houden ik bij het achteruit de schuur uitduwen al eens een keer m'n schouder redelijk bezeerd heb toen 't kreng de heftafel af iets te hard richting kozijn van de schuurdeur rolde :+

needless to say dat de schuur inmiddels volledig in gebruik is als motorhok/werkplaats en andere zaken er niet meer in staan. Het is verder dat 't een huurhuis is, anders had ik er allang een grotere berging neergezet.

[Voor 5% gewijzigd door Destruction op 05-08-2017 12:05]

Citroen Berlingo 2.0HDi '05 | Yamaha FZS600 Fazer '00 | Gravity is a myth, earth sucks.


 • steveman
 • Registratie: Mei 2001
 • Laatst online: 11:26

steveman

Comfortabel ten onderZo zat ik in Den Haag :o

Motor achteruit de portiek in, paar keer steken richting voordeur. Er op gaan zitten, met een flinke zet over de stevige drempel. Dan afstappen en de motor naar je toe laten hellen, rechtop tillen zodat het achterwiel wat verschoof. Dan paste de voordeur weer dicht :+
Ook mooi trouwens, ik zette gisteren koers richting huis, en toen zag ik dat ik nog redelijk op tijd aan zou komen. Dus, kreeg ik het idee om gelijk langs de dealer te gaan vanwege dat stekkertje...

Ik vond de hele dat al dat de koppeling raar aanvoelde. Wat aan gesteld... En toe op de snelweg zag ik het stelwieltje draaien :o Al rijdende in de verste stand vastgedraaid, zo stond er genoeg druk op dat ie niet meer bewoog.

Bijna bij de dealer voelt de koppeling weeeer raar aan, hij lijkt maar te blijven koppelen, als een prutser weggereden bij het verkeerslicht :')

Eenmaal bij dealert: Veertje dat het stelwieltje moet tegenhouden was lam (letterlijk nooit aan gezeten) en er zat een beschadiging waar de hendel langs het gedeelte aan het stuur schaafde. Dat schaafsel zorgde ervoor dat de hendel stroef ging.

Ik ben gauw geholpen door een hendel uit de showroom gemonteerd te krijgen. Deze voelt soepeler aan ook :) Bij de 800km beurt zei ik al dat ik iets vaags voelde in de koppeling, maar dat wat normaal zei men toen...

MT-03: gaar wiellager na 20kkm. Anders dan dat, geen klachten na 34kkm
Hornet: Niks in 44kkm
Stripple... binnen 4473km: Koelvloeistof lekte door niet goed aangedraaide bouten, "engine warning" vanwege oxidatie aan stekkertje en in dezelfde reis: dubbele fout in koppelingshendel.

dezelfde hendels zitten op Panigales btw...

't Stekkertje vervangen betekent gelijk een nieuwe kabelboom... Da's ook een proces dat ik niet tijdens het seizoen op wil wachten. Afgesproken te zien of dat eerst nu gewoon goed gaat. Anders zou schoonmaken en wat vet aanbrengen slimmer zijn.

Keepin' it interesting 8)

[Voor 70% gewijzigd door steveman op 05-08-2017 12:32. Reden: lager was op een ander moment?]

"Take the risk of thinking for yourself. Much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way." -Christopher Hitchens | In memoriam? 🏁 ipv kruis!


 • CodeCaster
 • Registratie: Juni 2003
 • Niet online

CodeCaster

Can I get uhm...

Ik heb 'm!*O*

https://oneerlijkewoz.nl
I have these thoughts / so often I ought / to replace that slot / with what I once bought / 'cause somebody stole my car radio / and now I just sit in silence


 • Destruction
 • Registratie: Juni 2000
 • Nu online

Destruction

(ex-)Automonteur

Ohja, en dan mag een foto van de huidige brommer natuurlijk niet ontbreken:

Diversion 900 uit 1995, op de foto zonder topkoffer (en beugel).

Ik rijd vaak langere ritten, dat was op de VFR niet zo heel prettig en op de Diversion 600 krijg je nogal een houten reet. Dit is prima zo :) Tzt iets van een FJR oid kopen, maar dan moet ik (zie vorige post) eerst ergens anders wonen :P

De 900 staat op het moment nog stil, ik heb net de voorremmen gereviseerd. De topkoffer beugel ligt eraf omdat 't eruit zag als een brok roest, dat wil ik even weer netjes maken, de achterband moet vervangen worden (1.6mm en plat afgesleten omdat de vorige eigenaar met name veel snelweg gereden heeft) en dan nog een onderhoudsbeurt. Ik heb 't ding afgelopen winter gekocht voor weinig geld, helaas ook weinig tijd gehad om eraan te werken maar ik heb straks voor ~700 euro een perfect onderhouden en goede fiets staan, die wel 's waar al 116k km gelopen heeft, maar op o.a MF lees ik dat 116k voor een Div900 helemaal niet zoveel is, dus da's ook mooi :)

En dan heb ik nog een 2e Div900 in m'n garagebox staan, met schade. Ook voor weinig op de kop getikt. Als ik m'n eigen 900 af heb ga ik daarmee aan de slag. Ding heeft een (kleine) kop-staart aanrijding gehad, voorvork krom (uitlaten niet geraakt), spatbord stuk, kuip stuk, koplamp stuk, tellerhuis kap gebarsten, etc.. Ik denk dat ik daar een XJ900N van ga maken ofzo :P Houdt je bezig zullen we maar zeggen :+ * Destruction houdt de gewoonte erop na om motoren te kopen met kleine defecten, deze te fixen en dan na 1 of 2 seizoenen 't apparaat weer te verkopen voor 't volgende projectje. Motorrijden duur? Op deze manier niet echt :P

[Voor 64% gewijzigd door Destruction op 05-08-2017 12:53]

Citroen Berlingo 2.0HDi '05 | Yamaha FZS600 Fazer '00 | Gravity is a myth, earth sucks.


 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
FastFred schreef op zaterdag 5 augustus 2017 @ 19:18:
[...]


Ik heb nog niks gepast, ik vind de CB600F gewoon een gaaf ding en hoop dat ik er op pas :P
Je past er prima op hoor. Alleen als je lange benen hebt ga je wel snel last van je knieën krijgen. Heb met mijn 1.98m op een ouder type CB600F gereden en dat vonden mijn knieën echt niet leuk.

Verder ziet het er ook een beetje vreemd uit, maar daar merk je zelf niets van natuurlijk.

Hier ik op mijn oude CB600F, lijkt wel een grom met mijn lengte :P


 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 11:21

Bommes

Capo del formaggio


Om te voorkomen dat de Vespa aankomende week weer ompleurt en ik verder niets voorhanden had hier.. :9 :+

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


 • Robbie T
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 09:57
Vandaag bij Barbier Motorsport in Havelte wezen kijken voor een Kawasaki ZX6R wezen kijken. Motor reed voor mij niet heel lekker, lag wat te plat voorover. In de zaak hoorde ik dat ik nog een donatie kon verwachten O+ waardoor de mogelijkheden ineens wat anders werden.

Ik had al eerder een Kawasaki ER6F zien staan, maar eens even een verkoper gevraagd en deze gaf ook aan dat het iets meer een "beginners"motor is met een iets comfortablere houding, ook voor woon werkverkeer. Na een proefrit was ik om en deze machine gekocht. Motor komt uit Mei 2007 en heeft 11681 KM op de teller. Nu alleen nog tot uiterlijk 15 augustus wachten voordat ik hem kan ophalen! _/-\o_

Kawasaki ER6F
https://tweakers.net/ext/f/edlaxo0zaSNj8D1u9A63QlKu/thumb.jpghttps://tweakers.net/ext/f/rpOnNUiT4ESNicJ8T6fhB3PA/thumb.jpghttps://tweakers.net/ext/f/bZRP7W3w8DbCI0ADSO79BZ3A/thumb.jpg
https://tweakers.net/ext/f/j48eKkLWZLbvAyq6EtTL1aa6/thumb.jpghttps://tweakers.net/ext/f/rRJnozmK0UwNTTwpqiF9lQDy/thumb.jpg

 • Ophidian
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 11:18
Vandaag een rondje kunnen sturen op een Panigale 899.
Prachtige machine O+ Erg vlot, lekker lawaaierig en zit alsof je je kin over het asfalt gaat schrapen :D Totaal ander soort motor natuurlijk, moet meer "werken" om hem de bochten in te krijgen. De Ninja 650 gooi je wat dat betreft echt heel gemakkelijk lekker plat de bochten in.

ZO SE LG Neon 2 - 5,76kWp - Shade: Low - PVoutput | NOZW APS QS1 - CSun 320 - 3,84kWp - Shade: High - PVoutput | Corsa-E GS-Line | Volvo XC40 Pure Electric Ultimate


 • DraZ666
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 10:36
Beetje laat, maar ik ben er ook nog bij :)


 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 11:21

Bommes

Capo del formaggio

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502010641-800-x-1067px-IMG_20170806_103953.jpg
En route, eerste tankstop.

http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502010641-800-x-600px-IMG_20170806_103930.jpg

Heb er zin in.. :+ *O*
Helaas 15 minuten verder draait er iemand een kraan open boven me.. Even schuilen dus.
Lekker dan, afgelopen dagen ver over de 30 graden hier, ga ik op pad draait het weer om en is het een en al wolk.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502010808-800-x-1067px-IMG_20170806_110155.jpg
Dan maar even schuilen en regenbroek aan. >:)

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


 • Maegrim
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 05-03 14:39


Lekdijk :)

Acties:
 • +10Henk 'm!

 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 11:21

Bommes

Capo del formaggio

Ondertussen al ruim op het eind punt voor vandaag, Jausiers in de Franse Alpen.
Internet is hier hopeloos niet normaal.
Evengoed, verslagje volgt later als ik iets anders dan een E zie bij het ontvangst icoontje van mijn telefoon.
Als teaser alvast 1 foto.
http://www.camperzone.nl/gky_uploads/2017/08/1502041156-800-x-600px-IMG_20170806_170504.jpg

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 11:07

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.Gevonden!

 • Erapaz
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 21-03 04:54
Net terug van een weekendje Luxemburg, man wat kun je daar lekker sturen. Ik heb de wegen uit deze blog gevolgd: http://bitubo-raceservice...-luxembourg-road.html?m=1

Verder is het er erg rustig, wonen er überhaupt wel mensen?
De Kriega US-30 is ook erg goed bevallen. Je kunt heel veel meenemen en het is net alsof je geen tas bij je hebt. En goed waterdicht.

 • Winkiller
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 21-03 15:42

Winkiller

De MopperpotKatwijk aan Zee (6-8-2017), mijn vrouw kan het niet laten foto's te maken van het team. :)
Daarna via Noordwijk (druk daar) naar Zandvoort en Bloemendaal Boulevard en weer naar huis.

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


Acties:
 • +14Henk 'm!

 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
Vanmiddag ook maar weer even een rondje gedaan. Was nog best lekker rustig op de weg na 16:00.


 • Winkiller
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 21-03 15:42

Winkiller

De Mopperpot

lolgast schreef op zondag 6 augustus 2017 @ 20:01:
Ik vergeet altijd foto's te maken als ik onderweg ben :/
Ik 99% van de keren ook, daarom neem ik mijn vrouw meestal mee.

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !

Pagina: 1 2 3 ... 7

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee