Toon posts:

Het grote motortopic deel 19 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 107 Laatste
Acties:
 • 275.036 views

Onderwerpen


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:03
Mede-auteurs:
 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 13:32

Chakotay

 • Hooglander1
 • Registratie: September 2003
 • Niet online

Hooglander1

Het grote motortopic deel 19

Waarom dit topic?!
Dit topic is langzamerhand van een topic over een paar beginnersvragen uitgegroeid in de vast hangplek voor allerlei verschillende motorrijders. Ondertussen zitten hier dus ook gevorderden, met 20 jaar en duizenden kilometers motor ervaring.

Mjaar, in dit topic is geen enkele motorgerelateerde vraag te gek. Van "hoe doe ik lucht in mijn banden", "waarom beslaat mijn helm" tot het verschil tussen koppel en vermogen, hoe komt het dat banden blijven plakken op de weg.
j
Van slowchat tot aankoop hulp, van nieuwe gadgets of upgrades, van supermooie tot ronduit slechte motorritten,.... voor ongezouten motor-meningen kunt u hier terecht!
Inhoudsopgave
Houd je kop erbij
Op straat valt er niets te winnen, enkel te verliezen
Veel van de posters hier hebben redelijk wat asfalt kilometers achter de kiezen en enkele hebben het asfalt van dichtbij kunnen inspecteren. Het motorrijden is een leuke bezigheid maar het is belangrijk om te weten wat de motor kan en vooral wat jij kan. Om het met een Joe Bar wijsheid te illustreren: "Je hebt minder te vrezen van de honderd paarden onder het zadel dan van de ezel die erop zit." Sommigen gaan de bocht door met de knie aan de grond, trekken wheelies van enkele honderden meters of maken een stoppie van 100m. Dergelijke dingen zijn absoluut niet de bedoeling. Je bent geen god, je bent niet Valentino Rossi, je bent een gewone sterveling.
Gebruik je verstand tijdens het rijden en heb lol. Maar ga nooit boven je kunnen rijden.
Bescherming
Kleding
Iedereen is het erover eens: beschermende kleding is belangrijk en kan je leven redden. Er zijn echter veel verschillende vormen van beschermende kleding en de prioriteit voor kleding is per persoon verschillend. Wil je zo goed mogelijke bescherming en mag comfort hier op inleveren, of wil je goed beschermd zijn maar ook de hele dag in diezelfde kleding kunnen rondlopen in de stad? Onderstaand een vergelijking van de materialen waarna je zelf kunt kiezen waar de voorkeur naar uitgaat. Deze vergelijking gaat in principe ook op voor handschoenen.
 • Leer

  Leer heeft een hoge slijtvastheid en biedt hierdoor een goede bescherming bij het maken van een schuiver op hogere snelheid. Over het algemeen zit leer ook 'lekkerder' (subjectief) om het lichaam. Het zit strak om de huid en trekt daardoor minder snel aan je op de snelweg dan andere materialen.
  Een nadeel hiervan is wel meteen dat je een leren pak niet over je dagelijkse kleding kunt aantrekken. Hierdoor moet je je bij bijvoorbeeld woon-werk verkeer altijd compleet omkleden. Ook passen er minder spullen in je pak. Een kleine portemonnee voor pasjes, een telefoon en misschien een klein bosje met huissleutels en je zakken zitten vol. Een leren pak is doorgaans ook niet waterdicht. Dat komt door de delen elastiek die op het pak zitten en de naden zijn praktisch niet waterdicht te maken.
 • Textiel

  Qua bescherming staat textiel op een goede tweede plek. Er is ontzettend veel aanbod en hierdoor is er voor elk budget een pak te vinden. Een belangrijk voordeel van textiel is dat er waterdichte varianten van beschikbaar zijn. Hierdoor is het uitermate geschikt als woon-werk kleding. Zeker ook omdat je reguliere kleding onder het pak aangetrokken kan worden. Textiele pakken hebben over het algemeen ook de breedste inzetbaarheid v.w.b. comfort bij verschillende temperaturen. Een pak komt vaak met een uitneembare thermovoering waardoor je zowel een zomer- als winterpak tot je beschikking hebt. De mate van bescherming is vaak uit te breiden met inzetstukken op bijvoorbeeld de rug en heupen.
  Een nadeel van textiel is dat het, zeker bij een net iets te ruime maat, kan gaan flapperen op hogere snelheid. Omdat het niet zo nauw aansluit om je lichaam kan hierdoor een trekkende kracht ervaren worden door het pak. Een textiele pak dat goed op maat is heeft dit minder, maar zo strak als een leren pak wordt het niet snel.

  Daarnaast zijn er enkele belangrijke features voor textiele pakken beschikbaar
  1. Goretext/Aerotext membranen. Hierdoor wordt het pak waterdicht, maar blijft het adement zodat je minder zweet.
  2. CORDURA lining. Dit zorgt voor bescherming die door het textiel verweven zit. Hoe hoger de Denier-waarde, hoe meer de beschermende kracht van het pak toeneemt.
 • Casual kleding

  Een materiaal in opkomst. Het bestaat al langer, maar er komen steeds meer varianten van op de markt. Het belangrijkste voordeel is dat het ontzettend comfortabel is náást de motor. Een dagje naar de motorbeurs zonder je kapot te zweten in al je kleding? Ga met deze op pad. Is het stervensheet buiten en wil je genieten van de koelere wind? Ga met deze kleding rijden. De bescherming van de broeken is vaak uit te breiden met inzetstukken op bijvoorbeeld de heupen.
  Nadelen van deze materialen zijn dat het snel koud wordt. Het is erg lichte kleding en laat hierdoor veel wind door. De lichtere materialen zorgen er ook voor dat het qua veiligheid de minste bescherming biedt. Het is doorgaans niet waterdicht.
Een leren pak is duurder dan een textiele pak! Nou, niet per sé. Een nieuw leren combipak is voor minder te koop dan een uitgebreid textiele pak. Maar, over het algemeen geldt het volgende qua aanschaf:
Goedkoopst: Casual (vanaf €100 tot ongeveer €300 voor een jas of broek)
Gemiddeld: Textiel (vanaf €50 tot meer dan €1000 voor een jas of broek)
Duurst: Leer (vanaf €200 tot meer dan €1000 voor een jas of broek)

Zoals hierboven al gezegd, een leren pak kan gekocht worden voor minder dan een textiele pak. Dat komt met name door de vele uitrusting mogelijkheiden van een textiele pak. Leren pakken worden met name duur als je naar de combipakken gaat kijken. Echt duur wordt het wanneer je een overall van je MotoGP-held wilt kopen. Het belangrijkste is dat je kleding koopt waar je je prettig in voelt. Een concessie doen in veiligheid door bijvoorbeeld textiel te kopen ipv leer, maar het daardoor wel altijd aan trekken levert meer veiligheid op dan een lerenpak aan de kledinghanger in de kast terwijl jij op de motor zit. Omdat elk materiaal zijn eigen voor- en nadelen heeft komt het vaak voor dat motorrijders meerdere pakken hebben. Hierdoor kunnen ze afhankelijk van de weersomstandigheden toch comfortabel motorrijden.
Schoenen/Laarzen
Ik wil graag motorrijden maar mijn laarzen zitten niet lekker en met gympies vind ik niet veilig. Dan tref je het, de motorschoenen worden steeds populairder en daardoor wordt er meer geïnvesteerd in de veiligheid ervan en het aanbod wordt ruimer. Maar er is ook binnen de categorie laarzen behoorlijk veel keuze!
 • Laarzen

  Meest voorkomt als bescherming voor de voeten zijn de laarzen. Vooral omdat dit gemeengoed is, maar over het algemeen bieden ze ook betere bescherming voor de enkel en/of scheenbenen. Er zijn vele soorten laarzen: sportlaarzen, tourlaarzen en allroadlaarzen. Elk met hun eigen voordelen.
  1. Sportlaarzen

   De laarzen die Rossi en Dovizioso ook aan hebben, dus die moet je hebben! Deze laarzen beschikken doorgaans over de meest uitgebreide bescherming. Denk hierbij aan je tenen, enkels, hak en vaak ook tegen verdraaiïng. Sportlaarzen zijn hierdoor vaak ontzettend 'stug' en niet comfortabel om een hele dag op te lopen. Ze zijn soms waterdicht, maar aangezien dat niet de prioriteit van de laars is, is dat vaker uitzondering dan gemeengoed.
  2. Tourlaarzen

   Een belangrijkte feature van deze laarzen is waterdichtheid. Hiervoor worden de laarzen vaak voorzien van een membraan dat ook bescherming tegen wind biedt. De laarzen zijn hierdoor uitermate geschikt als woon-werk laarzen. Omdat fabrikanten vaak kiezen voor extra versteviging met lappen leer en inzetstukken bij de enkel bieden ze uitstekende bescherming. Omdat ze minder stijf zijn dan sportlaarzen kan op tourlaarzen makkelijker gelopen worden.
  3. Allroadlaarzen

   De naam zegt het al, dit zijn laarzen voor gebruik bij allroad rijden. Ze zijn hoger dan normale laarzen en bieden uitgebreidere bescherming voor de scheenbenen. Het meerendeel is bovendien uitgerust met een waterdicht membraan. Bij rijden op 'normale motoren' worden deze eigenlijk niet gebruikt.
 • Schoenen

  Motorschoenen zijn in opkomst. Ze bieden veel comfort naast de motor waardoor je prima door de stad of op kantoor kunt lopen. Ze bieden echter minder of zelfs geen bescherming voor de scheenbenen en/of enkels. Doordat ze laag zijn trek je ze wel makkelijker aan dat bijvoorbeeld hoge laarzen. Hierdoor zijn ze tijdens het rijden ook wat kouder. Ook kun je de broek niet over de opening dragen, waardoor ze nauwelijks waterdicht zijn.
Helmen
Je kent die dingen wel. Ze zorgen ervoor dat niemand je verschrikte gezicht ziet bij die tankslapper of die wheely die iets te hoog ging... :+
Helmen worden gemaakt van twee materialen: polycarbonaat en glasvezel. Als je een helm koopt van polycarbonaat dan moet je kijken naar de houdbaarheidsdatum. Ja op een helm zit een houdbaarheidsdatum staan en in het geval van polycarbonaat helmen zeker, omdat de buitenschil uitdroogt waardoor de helm vergrote kans heeft om in kleine stukjes kapot te springen wanneer je valt. De maximale leeftijd bedraagt over het algemeen 5 jaar. In het geval van een glasvezelhelm heb je geen houdbaarheidsdatum qua uitdrogen, maar doorgaan moeten deze elke 10 jaar vervangen worden volgens de fabriekanten.

De helm moet goed strak zitten. In het begin zit alles strak maar een net te losse helm rammelt na enkele maanden door de speling al los op je kop dus laat je goed informeren. Pas meerdere merken! De pasvorm van HJC is bijvoorbeeld 100% verschillend met die van Schuberth. Probeer eventueel een proefrit te versieren om de kwaliteiten van de helm op het gebied van lawaai uit te testen. Bij een goede motorzaak zal dit normaliter geen probleem zijn. Testen op efficientie bij vallen hoef je niet te doen, dat hebben ze al gedaan en de helm hoort ook een keurmerk te hebben in dat geval. Een helm welke is gevallen moet je normaal gesproken weggooien omdat het schokabsorberend materiaal onder de schil al is ingedeukt en is uitgewerkt. Er zijn fabrikanten (bijvoorbeeld Shoei en Arai) welke kunnen testen of je gevallen helm nog veilig genoeg is om je kersenpit te beschermen :+

Een helm online kopen kan een miskoop zijn omdat die voor specifieke markten zijn gemaakt i.v.m. de hoofdvorm. Er zal geen verschil zijn (hoop ik toch :+) tussen een helm welke bedoeld is voor de Belgische, Nederlandse of Duitse markt, een verschil tussen een Nederlandse helm en een Aziatische helm qua pasvorm is aanwezig.
Tips!
 • Vermogen zegt weinig:

  Je kan beter op een trage motor snel wezen dan met een snelle motor traag. Motor rijden betekent onherroepelijk bochten maken en daar kan je beter je techniek op gaan verbeteren en daar heb je geen supersnelle GSX-R1000/ZZR1400 voor nodig maar een makke en betrouwbare motor welke je vertrouwen geeft en niet plots uitbreekt door het overdaad aan koppel.  Houd wel rekening met je rijbewijs categorie!
  1. Categorie A1 is voor motoren tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
  2. Categorie A2 is voor motoren met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. Je moet minimaal 2 jaar rijbewijs A1 hebben. Met ingang van 31 december 2013 kun je het rijbewijs A2 ook rechtstreeks halen. Dus zonder dat je eerst rijbewijs A1 hebt gehaald. Ook in dat geval is de minimumleeftijd 20 jaar.
  3. Categorie A is voor motoren met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. Je moet dan minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. Dan is de minimumleeftijd 24 jaar.


  Als je geen 'volwaardig' rijbewijs hebt en opzoek naar een motor kan het zinvol zijn om een motor te kopen waarvan het vermogen geknepen is. Als je dan een categorie hoger hebt gehaald van je rijbewijs kun je dezelfde motor houden maar dan zonder vermogensbeperking. Daarnaast hebben geknepen motoren meer dan eens ietsjes meer vermogen dan een af-fabriek 11/35kW motor.
 • Welke motor moet ik hebben?

  Je moet een motor kiezen welke je mooi vindt, wij kunnen je niet zeggen welke motor je moet hebben. Je moet gaan proefrijden om uit te maken welke motor je het beste vindt rijden. De ander prefereert een koppelmotor zoals een dikke Twin (RSV Mille, TL1000R aka "the widow maker"), de andere wil zich een koning op de weg voelen (BMW R1200GS), de andere wilt weer de ultieme hooligan zijn (NX250 :+ ) en iemand anders wilt graag op een chopper rijden (Savage 650 :+, of erger nog, een virago! ) proefrijden is gewoon hier het advies.Vragen om advies over verschillende motoren is uiteraard mogelijk :)  Zie ook deze video van RevZilla met daarin een beknopte uitleg over de voor- en nadelen van verschillende motortypes: YouTube: Motorcycle Types for Beginners - How to Choose at RevZilla.com
 • Bandenkeuze

  Battlax, Supercorsa, BT010, BT012SS, Metzeler Roadtec Z6, Diablo Strada... Laat je niet gek maken als beginner. Als beginner ga je toch als een dweil door de bocht (je hebt immers nog te weinig ervaring om met 160km/h met de knie aan de de grond en het handje zwaaiend naar de camera te rijden) en heb je geen nood aan supersnelle circuit banden maar aan degelijke band met een iets wat hardere middenstuk en een zachtere wang welke jou vertrouwen en voldoende feedback geeft. Zulke banden zijn de Bridgestone BT020NT, de Metzeler Roadtec Z6 en de Diablo Strada. Je kan zacht rubber (BT010, Continental 208, Michelin Pilot Powers,...) gaan monteren maar het zou zonde zijn om zo'n toch niet al te goedkope band vierkant te rijden.
 • Motorrijden is lekker goedkoop

  Vergeet dat maar snel. Het hangt af van welke motor je rijdt, hoe je rijdt en wat voor soort aandrijving.  Bij cardan hoef je maar eens in de zoveel tijd de splines in te vetten en de cardan olie af te vullen. Bij ketting moet je de ketting soms gaan vervangen in combinatie met de tandwielen en dat is geen goedkope zaak. Dat kan 200 euro kosten maar misschien ook 400 euro voor een bepaalde motor. Riemaandrijving kan zelfs 1000 euro kosten (staat wel tegenover dat die bij normaal gebruik 100 000km meegaat)  Een achterband, BT010 (zacht rubber voor een sportmotor) in de maat 160/60-17, kost bijvoorbeeld 206.02 euro ex montage. Een Metzeler Tourance (onroad gerichte band voor een enduro) 130/70-17 kost ongeveer 130 euro, net als een BT45.  En je kan voor 1000 euro een pekelhok kopen, en er dan achter komen dat, wil je een beetje veilig kunnen rijden, er voor nog een keer 1000 euro onderhoud aan zit te komen. Ook een mooi opgepoetste frisse motor bij in een showroom kan een geïmporteerde schadebak zijn met een schimmig verleden. Heb je er geen kijk op, neem dan iemand mee die dat wel heeft....  Kortom: Motorrijden kan je zo duur maken als je wilt. Wil je een racer rijden dan moet je rekening houden met de verhoogde slijtage van de banden en de ketting. Rijd je een tourmotor dan loopt het allemaal niet zo hard met de slijtage. Maar je kunt er niet vanuit gaan dat motorrijden goedkoop is, vooral niet wanneer je nog kleding en een helm moet aanschaffen. Maar je krijgt er wel een hele hoop lol en plezier voor terug!
De wat technischere zaken
 • Ketting spannen:

  Naargelang je de kilometers vreet met de motor zal de ketting ook langer worden. Je zal deze dan moeten spannen. Het beste om deze te spannen in wanneer de het voorste tandwiel, de as waar de achterbrug om draait en het achtertandwiel in lijn staan. De ketting is dan op zijn maximale lengte. Je moet de speling van de ketting gaan meten op het strakste deel van de ketting (dan heb je de minste kettingspelling). Hoeveel de kettingspeling moet bedragen kun je raadplegen in de handleiding.  Als de ketting te strak zit dan ga je het lager aan het voorste tandwiel en de keerring sneller doen verslijten en zal de versnellingsbak gaan uitlodderen in het motorcarter. Zorg dat de ketting nooit te strak staat! Je kunt het ook voelen in je linkervoetsteun in de vorm van een trilling wanneer de ketting te strak staat.
 • Ander uitlaatje monteren

  Veel mensen monteren een aftermarket uitlaat voor wat meer geluid, niets is mooier om je motor te horen brullen ;). Wanneer je een andere uitlaat monteert dan standaard dan beïnvloed je de werking van de motor en kan de motor arm gaan lopen waardoor deze intern veel warmer wordt welke kan resulteren in motorschade. Het is dan ook raadzaam om dan de motor op een testbank te zetten in welke mate de motor arm loopt en wat er moet gedaan worden om de motor zo optimaal mogelijk te laten werken. Wanneer je echter het volledige uitlaatsysteem gaat veranderen dan moet je 90% zeker je motor opnieuw laten afstellen.
 • Dynojet, Powercommander, Factory Pro, Rapid Bike.... ik word gek

  Om de motor af te stellen zijn zijn er verschillende setjes op de markt te verkrijgen. Voor motoren uitgerust met carburateurs zijn er de Dynojet en Factory Pro kitjes te verkrijgen welke bestaan uit andere gasnaalden, sproeiers en eventueel andere veren. Voor motoren met injectie zijn er de Powercommander en de Rapid Bike module verkrijgbaar. Bij de montage van die kitjes zal men de motor op de testbank moeten laten afstellen.
 • Rare bandenslijtage:

  Wanneer de band erg raar slijt ondanks het feit dat je goed plat door de bocht gaat dan ligt het aan je vering. Hier kun je beter vanaf blijven als je niet met deze materie bekend bent. Wil je toch eraan werken dan moet je voor 2 dingen zorgen: doe het op een weg welke je heel goed kent omdat de motor plots heel anders kan reageren in de bocht en schrijf alles op wat je hebt aangepast zodat je terug kunt keren naar een bepaalde (begin)situatie. Als je niet weet wat je doet dan moet je eraf blijven
Milieuzones en regels in het buitenland

Datum informatie: 06-07-2017
Bronnen:
https://www.anwb.nl/vakan...eustickers-en-milieuzones
https://www.anwb.nl/vakan...erkeersregels#milieuzones
http://www.urbanaccessregulations.eu/
Milieuzones
 • Nederland: Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, in de toekomst Leiden en Nijmegen. Geldt niet voor motoren.
 • Belgie: Antwerpen LEZ: Geldt niet voor motoren.
 • Denemarken: Ecosticker. Geldt niet voor motoren.
 • Duitsland: Umweltplakette. Geldt niet voor motoren.
 • Groot Britannie: London: LEZ en congestion charge. Geldt niet voor motoren.
 • Durham: ?
 • Hongarije: Smogalarm voor emissienorm Euro 0, Euro 1 en Euro 3, evenals Euro 2 indien gefabriceerd voor 1995. Geen idee hoe motoren worden beoordeeld.
 • Frankrijk: Parijs, permanente milieuzone. Motoren van vóór 1 juni 2000 niet toegestaan tussen 8:00-20:00.
 • In geval van extreme luchtvervuiling als tijdelijke milieuzone: Lyon, Lille, Grenoble. (in de toekomst Avignon, Bordeaux, Cannes, Clermont-Ferrand, Dijon, Montpellier, Rouen, Straatsburg en Toulouse.)
 • Italie: Steden met ZTL: zona traffico limitato. Steden met milieuzones zijn bijvoorbeeld Rome, Bologna, Bolzano, Brixen, Lucca, Florence, Pisa, Triest, Turijn en Verona. Regio's zijn bijvoorbeeld de Aosta-vallei, Toscane en Trentino. Niet eenduidig geregeld: https://www.anwb.nl/vakantie/italie/informatie/milieuzones
 • Noorwegen: Dieselvoertuigen bij smog.
 • Oostenrijk: Abgasplakette voor Vrachtwagens.
 • Spanje: Milieuzones in steden: Area de prioridad residencial (alleen toegankelijk voor vergunninghouders).
 • Tsjechië: Praag, vignet nog niet verplicht.
 • Zweden: Stockholm, Gotenborg: Congestion tax. Geldt niet voor motoren.

tussen
file rijden toegestaan?
hesje verplicht bij pech?
GPS flits
info
toegestaan?
verband
trommel verplicht?
reserve
bril verplicht?
action  camera toegestaan?autobahn
vignet nodig?
Belgiëjajajaneeneejanee
Bulgarije?janeeja??nee
Denemarkenneeneejaneeneejanee
Duitslandneeneeneeneeneeja**nee
Estland?janeejaneejanee
Finlandneejajanee?janee
Frankrijk
nee
ja
nee
neeneejanee
Hongarije?jajaja?jaja
Ierlandjaneejaneeneejanee
Italiëjajajanee?janee
Kroatië?neejanee?janee
Letland?jajanee?janee
Litouwen?jajanee?janee
Luxemburg?jajanee?neenee
Nederlandjaneejaneeneejanee
Noorwegenneejajanee?jaja
Oostenrijkneejajajajaja**ja
Polen?jajanee?janee
Portugaljajajaneejaja**nee
Slonenië?jajaja*?jaja
Slowakijë?jajaja?janee
Spanjeneejajaneejaja**nee
Tsjechiëneeja*neeja?janee
UKjaneejaneeneejanee
Zwedenjaneejanee?ja**nee
Zwitserlandneeneeneeneejajaja


De ANWB adviseert bestuurders met een rijbewijs waarin staat dat ze een bril of contactlenzen dragen (beperking code 01), een reservebril mee te nemen, ook om een eventuele discussie met de politie ter plaatse te voorkomen.[/small]

** = gebruik van dashboard- of action camera wordt sterk afgeraden
Het gebruik van dashboard- of actioncamera blijft een onduidelijke zaak. Het gebruik van een camera is alleen verboden in Luxemburg. In de meeste andere landen van Europa is het gebruik van een dashboard- of actioncamera toegestaan. Vaak zijn er echter restricties bij het gebruik - zoals in Oostenrijk, Portugal en Spanje - die het feitelijk onmogelijk maken om opnamen te maken.

Bron: https://www.dc10skyriders.nl/buitenland.html

Handige links!
(Ver-)Koop sites
[list]
http://www.2dehands.be/ - Belgische website waar je 2de handse motoren kan zoeken
http://www.mobile.de - Duitse verkoopsite waar je motoren in (hoe raad je het toch :P ) Duitsland kan zoeken.
http://www.bikenet.nl/ - Een dealer-occasion site
http://www.hein-gericke.com - Voor goedkoop en degelijk motorkledij en helmen
http://www.louis.de/ - Net geprijsde motorspullen
http://www.roukama.nl/ - Portal van motorsloper roukema; enorm veel nieuwe en goede gebruikte onderdelen van vnl. japanse motoren..
http://motorparts-online.com - Grote verzameling van motorslopen, erg veel onderdelen te vinden met een makkelijk opzoek-systeem

Informatie / Belangenverenigingen
[list]
http://www.motor-forum.nl - Goh, wat voor een vage site zou dat toch zijn? 8)7
http://www.baatsen.com/dealerinfo.php - Site met ervaringen van motordealers
http://www.mag-nl.org/ - Dé belangenvereniging voor motorrijdend Nederland.
http://www.mag.be/ - En de belgische variant.
http://www.knmv.nl/ - De KNMV - opleidingen en meer.
https://motorroutes.net/provincies/ - Voor routes is NL
http://gpstracks.nl/ov-motor-nederland.php - Voor routes in NL/BE/DE (En nog meer)
http://cycle-ergo.com - Hoe is de zithouding op een motor?

Vorige delen
DeelGestart opTopicstarter
123 mei 2005Reveller
217 augustus 2005Breadfan
315 oktober 2005Chevy454
411 februari 2006Chevy454
524 Mei 2006teacher
611 september 2006IKKE86
73 november 2006StarWing
85 januari 2007Chevy454
94 maart 2007Chevy454
1011 april 2007Chevy454
119 mei 2007FragDaddy
1211 Juni 2007StarWing
1314 Juli 2007shaggy8675
143 oktober 2007Chakotay
1529 september 2013teacher
1610 januari 2015teacher
174 november 2015Hooglander1
1810 augustus 2016Chakotay
Chatten over motoren :?
Sinds DinX zich openlijk verveelt heeft hij uit pure verveling (je moet toch wat :P ) een channel op de irc servers van tweakers.net geopend. Alle motorgerelateerde zaken er mogelijk dus voor wat slowchat is dit de plek :P

server: irc.tweakers.net
channel: got-motor
Klik
Overzicht met rijders en woonomgeving
UserMotormerkMotortypeBouwjaarProvicie
__fred__YamahaFJR-13002003Noord-Holland
Miss_80YamahaXJ6-FA2010Noord-Holland
EBOOZYamahaR62009Noord-Holland
FreubelKawasaki Versys MK12009Noord-Holland
GenjiBladeHondaVFR800Fi2000Noord-Holland
HamzaKoosMotorloos-Noord-Holland
Nero22HondaCB600F Hornet2007Noord-Holland
CharrelBMW / KTMR1200GS / 6402005Noord-Holland
GloriXTriumphStreet Triple R2013Noord-Holland
dion_bBMWR801990Noord-Holland
FrunzYamahaR12002Noord-Holland
GeeMoneyHondaCBR600F4i2005Noord-Holland
BluRayHondaNC7002012Noord-Holland
ExigenceKawasaki / SuzukiZX6R / DR6501998 / 1993Friesland
janboTriumph / DucatiTiger Sport / Hypermotard 1100S2016 / 2007Friesland
antonboonstraHonda / ZeroCBR600F / SR ZF12.51997 / 2015Groningen
Catch22Suzuki / BMWGSX-R 600 / K75RT1997 / 1994Groningen
darkkingllTriumphSpeed Four2005Groningen
esaxumHeinkelTourist 103 A21965Groningen
gebruikershaesDucatiMonster 6962010Groningen
SecsytimeTriumphStreet Triple R2014Groningen
TaygetaKTMSMT 9902011Drenthe
xosAprilia / YamahaTuono V4R / R12014 / 2016Flevoland
TylenYamaha / DucatiR6 / Monster 6002008 / 1996Flevoland
GrubeaterHondaHonda Transalp XL600V1995Gelderland
AcidBurnHondaCBR600F1988Gelderland
BartWTriumphTiger 800 XC2011Gelderland
byn124YamahaYZF 1000R Thunderace1996Gelderland
caesar1000KTMDuke 1252011Gelderland
IcephaseDucatiST4s ABS2002Gelderland
JanaartMV AgustaBrutale 990R2014Gelderland
PilatuSKTMRC82010Gelderland
JapioooKawasakiZX-12R2000Gelderland
PrutsgerYamahaXJ 900S Diversion2001Gelderland
Rick-JanYamahaXJ 600S Diversion1996Gelderland
Ruerd JanSuzuki DL-650 V-strom2007Gelderland
sawmireYamaha XT660Z Tenere2008Gelderland
TankiejTriumphTiger 8002013Gelderland
BioflapSuzukiGSX14002006Gelderland
InZaneHondaCBR600F1995Gelderland
DraZ666KawasakiZ7502008Gelderland
Stevie07KawasakiVersys 6502017Gelderland
Raym09HondaCB600F1998Gelderland
BergieYamahaMT-092014Overijssel
EphymerousApriliaShiver2008Overijssel
Mu.siQYamahaYZF-R62003Overijssel
PatrockYamaha FZ1 N2009Overijssel
SecuritymayoHondaPan European ST11001999Overijssel
NielsjuhzSuzukiSV650 S1999Overijssel
RickzSuzukiGSX-R 10002005Overijssel
BvZwolleTriumph / Yamaha / Yamaha / SuzukiTiger 1050 ABS / XJ6 Diversion ABS / GSX-650 FA ABS / FZS-600 Fazer2008 / 2011 / 2010 / 1993Overijssel
DeshmirSuzuki GSX-R 6002011Utrecht
DragonSlayer666KawasakiNinja 3002016Utrecht
elrondsurionSuzukiMarauder VZ16002007Utrecht
EthirtyYamahaTracer 7002017Utrecht
FreelanceSuzuki / BMWSV650 / K752004 / 1989Utrecht
Het VosjeSuzuki GSX-R 6002004Utrecht
MaegrimHondaVFR800 / CB13002001 / 2005Utrecht
PeSrBMWF700GS2012Utrecht
SimconAprilia / HondaTuono 1000R / VFR8002006 / 1999Utrecht
BinoliraoSuzuki GSF 650 Bandit2006Noord-Brabant
BommesYamaha / VespaFZS600 / GTS 2502000 / 2006Noord-Brabant
ConteasterYamahaMT-032007Noord-Brabant
HTT-ThalanHondaTransalp XL600V1990Noord-Brabant
it0YamahaTDM8501992Noord-Brabant
LeviathiusHondaCB500F2013Noord-Brabant
lolgastDucati749s2005Noord-Brabant
PazziHondaNT700V2015Noord-Brabant
TheSnakeYamaha FZS6002003Noord-Brabant
StacheldrahtSuzukiBandit 650-Noord-Brabant
Wimmel_1Yamaha MT-102016Noord-Brabant
BakvisApriliaShiver 7502010Noord-Brabant
erik23HondaCB5001976Noord-Brabant
BioHazardKawasakiER6N2011Noord-Brabant
Robbeke80Buell1125CR2009Noord-Brabant
FiddlezKawasakiER-52004Noord-Brabant
JoopieboySuzukiGSX-R 750 K42004Noord-Brabant
SkarlocDucati9161996Noord-Brabant
DrivinUCrazyYamaha XT1200Z Super Tenere2012Limburg
EoghlearHondaCB600F(A)2008Limburg
Maverick!TriumphThruxton2007Limburg
mr_zippeySuzuki Bandit 6001995Zeeland
MuddyMagicalHondaNTV 6501996Zeeland
Radium6969YamahaV-Max 12001986Zeeland
R0y.HondaCBR 600 F41999Zeeland
ChakotayApriliaETV 1000 Caponord2001Zuid-Holland
Frans92YamahaFZS600 Fazer2000Zuid-Holland
KnoffyHondaCB500X2013Zuid-Holland
noesBMW / YamahaS1000RR / Fazer2010 / 1998Zuid-Holland
RodyBMWS1000RR2016Zuid-Holland
ShininNLKawasakiZZR-14002009Zuid-Holland
W4rguyHondaCB600F Hornet2008Zuid-Holland
Wekko306TriumphDaytona 6752007Zuid-Holland
k1NGYamaha FZ8-Zuid-Holland
aidanlKawasaki Versys 650-Zuid-Holland
zer0-overloadKawasakiZX6R / ZX6R1995 / 2007Zuid-Holland
ZondagskindjeHarley-DavidsonFat Bob2014Zuid-Holland
SvenBravo7KawasakiZ8002016Zuid-Holland
VrijdagKawasaki / HondaGPZ 500s / Hawk GT6501995 / 1988Zuid-Holland
thijsco19YamahaMT032008Zuid-Holland
C-SharpHondaCBF 10002007Vlaams-Brabant
kazzzdafkeBMWS1000R2016Vlaams-Brabant
Least InklingBMWR1200 GSA2015Limburg (BE)
DryhteHondaCB500X2014Oost-Vlaanderen
FuelkeHondaCBR 250-R2012Oost-Vlaanderen
AnoshkyKawasaki Versys 6502015West-Vlaanderen
YoukHondaVFR800Fi2001Antwerpen (BE)
teigetjuhHondaTransalp 6502003Kanton Zürich (CH)
azt33YamahaMT-072016Zürich (CH)
ChaotYamahaXV250 Virago1998Madrid (ES)
cyntaxHusqvarna / Moto-GuzziTR650/900R/V50NATO15 / 14 / 85-
Imperial_MasterBMWK1300R2009-
-tom-526Suzuki GSX-R 6002004-
ToolkiTYamahaFazer8 ABS--
XoxolHondaVFR 750 F1996-
TomsworldYamahaMT-07--

Wil je ook in de lijst? Laat je gegevens dan achter in een topic-post
Veel plezier in dit nieuwe deel!


Schaamteloos gejat van Hooglander1'sChakotay's vorige startpost :P

Woon-werkverkeer met de motor in België door DinX
We zitten hier allemaal als motorrijders onder elkaar, dus niemand zal het hier gek vinden dat we veel plezier beleven aan het motorrijden. Daarbij levert de motor gebruiken om naar het werk te gaan nog andere voordelen op. Het gaat in de eerste plaats sneller (minder last van files), je hebt meestal geen probleem met parkeren, het is leuker dan in een koekblik zitten,...

Voor de Belgen komt daar nog een groot extra voordeel bij kijken: het is mogelijk motorgerelateerde kosten aan te geven als werkelijke beroepsonkosten in België. Hoe dat in zijn werk gaat leggen we hier kort uit.
Inhoudsopgave
Forfaitaire beroepskosten <> werkelijke beroepskosten
In België kan m'n voor de beroepsonkosten kiezen tussen de forfaitaire vergoeding en de werkelijke beroepsonkosten. De forfaitaire beroepsonkosten werken met bepaalde percentages bij bepaalde schalen van inkomen. Voor inkomens boven de €18.880 euro bedraagt dit 3% met een maximum van €3.950.

Voor we onze belastingbrief invullen moeten we dus weten of onze werkelijke kosten boven deze €3.950 uit komen. Wanneer je het merendeel van je kilometers doet voor woon-werkverkeer ga je hier al snel boven zitten zal je dadelijk in het voorbeeld zien.

Bij de werkelijke beroepsonkosten gaan we echt alles aangeven wat gebruikt wordt voor het werk. In de praktijk gaat dit zelfs verder dan de motor alleen in dit voorbeeld. Dat kan in sommige sectoren gaan van werkkledij die zelf dient aangekocht te worden, een bepaald percentage van je thuiscomputer als je na je uren thuis nog voor de baas werkt,... Vergeet zulke zaken dus niet wanneer je toch bezig bent om je werkelijke kosten te bewijzen als je de motor aangeeft.
Wat mag aangegeven worden?
In de praktijk is deze vrij simpel samen te vatten: alles wat ook maar iets te maken heeft met de motor kan je aangeven als beroepsonkosten. Je moet natuurlijk niet overdrijven, maar er zijn zaken bij waar je niet meteen aan zou denken
 • De motor zelf
 • Inschrijving
 • Verzekering
 • Kledij
 • Accessoires
 • Wegenhulp
 • Parkeerplaats
 • Onderhoud
 • Banden
 • Benzine
 • ...
Er is 1 onderverdeling die gemaakt kan worden tussen de zaken die je gaat aangeven als beroepsonkosten. Er zijn éénmalige/lopende kosten en kosten die je over een bepaalde duurtijd kan afschrijven. Daar bestaan officiële regels rond, maar in de praktijk kan hiervan afgeweken worden. Daar komen we later op terug.

Eenmalige/lopende kosten zijn dingen zonder specifieke levensduur: inschrijving, verzekering, wegenhulp, bepaalde accessoires, onderhoud,... Die betaal je of 1 in het begin, of om de zoveel tijd maar vallen niet af te schrijven. De bedragen zijn daarbij ook niet altijd gelijk.
Dingen die je gaat afschrijven zijn zaken zoals de motor zelf en kledij. Dat koop je om de x tijd aan en gaat x tijd mee.

Een speciaal deeltje is misschien de garage. Dit is simpel als je een garage huurt, dat is x euro per maand. Maar ook wanneer je eigenaar bent van een eigen woning met garage, of garagebox kan je dit aangeven. Heb je bijvoorbeeld een hypotheek op je woning kan je het gedeelte van de intrest dat voor de garage wordt betaald aangeven als parkeerkosten.
Hoe mag je het afschrijven?
Dingen die afgeschreven worden zijn in de praktijk voornamelijk de motor zelf en de kledij. Hier bestaan officiële regels rond over wat algemeen aanvaard wordt. Je kan daar wel van afwijken, daar komen we later op terug.

Voor de motor gaat men er bij de belastingdienst van uit dat deze wordt afgeschreven op een periode van 5 jaar.
Voor de kledij telt men standaard een afschrijving over 3 jaar.
Bij bepaalde accessoires kan je eventueel ook kiezen voor een afschrijving. Dingen als een topkoffer die je nadien gekocht hebt, een rugzak die je specifiek voor op de motor gebruikt,...

Bij de afschrijving kan je kiezen voor een degressieve afschrijving of een lineaire afschrijving. Bij een degressieve kan je bijvoorbeeld kiezen om het eerste jaar 40% af te schrijven, het tweede jaar 25%, het derde jaar 15%, het vierde jaar 10% en het vijfde jaar 10%. Bij de motor zijn dat bijvoorbeeld normale bedragen. Het moment dat die motor de motorzaak uit rijdt is hij 1km verder al een heel deel van z'n waarde kwijt.

Hoeveel mag aangegeven worden?
De belangrijkste factor in heel de berekening gaat de verhouding zijn tussen het aantal beroepskilometers. Het totaalbedrag van onkosten gaat verrekend worden naar deze verhouding. Hier zit natuurlijk een "common sense" verhouding in. Als je aan de belastingdienst een verhouding aangeeft van 90% beroepskilometers zullen ze hun wenkbrauwen wel eens fronsen. 75% is in de praktijk al een realistischer aantal. Maar, je gaat dit moeten berekenen.

Woon je bijvoorbeeld 50km enkele rit van je werk, en ga je 200 dagen per jaar met de motor werken dan heb je 20.000 km gereden naar en van je werk.
Als je dat jaar totaal 25.000km hebt gereden heb je dus 80% van je kilometers gedaan met woon-werkverkeer. Die 80% ga je nadien gebruiken op de eindsom. Dat totaal aantal kilometers ziet men gewoon op de facturen van de motorzaak. Daar wordt meestal welde huidige tellerstand op vermeld.

Een wat moeilijker geval is het bedrag van de motor dat je gaat afschrijven. Officieel is het bedrag dat kan afgeschreven worden van een voertuig de aankoopprijs - de restwaarde. Laat die restwaarde nu moeilijk berekenen op voorhand. Je weet na een tijd wel min of meer hoeveel kilometers je totaal doet per jaar en hoe je motor eruit ziet na die jaren, maar zeker weet je het nooit. Je kan bijvoorbeeld 4 jaar lang netjes je woon-werk kilometers doen (misschien maar 5.000km woon-werk op 8.000 totaal), amper op reis gaan, het ding elk weekend mooi in de was zetten,... Dan heb je een motor die er nog nagelnieuw uit ziet, een nog hoge verkoopwaarde heeft,... Als je in dat 5de jaar besluit een halve wereldreis te maken, het ding 8 x tegen de grond laat gaan, een hele winter door de pekel rijdt,... De verkoopwaarde gaat dan waarschijnlijk heel wat minder zijn.

Daar dien je weer common sense te gebruiken. Ikzelf weet dat in mijn geval de motor vaak echt wel op is na die jaren. Vorige motoren hadden vaak nog een inruil van 1.500 euro ofzo. Niet echt de moeite dus. De laatste die ik verkocht had had dan weer een overname van enkele duizenden euro's.
In de praktijk komt het hier neer op hoe "correct" dat je wil zijn richting de belastingdienst. Je kan bijvoorbeeld bij de aankoop van een volgende motor aan de belastingdienst laten weten "ik heb m'n vorige wel helemaal afgeschreven, maar heb er uiteindelijk toch nog €x.000 voor gekregen, ik zal dat van het bedrag van m'n volgende motor aftellen".

Voor al de rest is het gewoon heel het bedrag dat je gaat aangeven. Factuurtjes bijhouden en alles optellen.
Officieel vs praktijk
Als je al het bovenstaande al gelezen hebt zal je waarschijnlijk al de indruk gekregen hebben dat veel dingen niet geheel zwart-wit zijn.
Om te beginnen heb je al de afschrijftermijnen (5 jaar voor de motor, 3 jaar voor kledij), je hebt het aantal dagen die je met de motor bent gaan werken (valt moeilijk te bewijzen),...

Ik kan hier louter mijn eigen ervaringen vertellen.

In de eerste plaats loont het om een keer op bezoek te gaan bij de belastingdienst zelf. Het zijn echt geen enge mannetjes die je op alle mogelijke manieren willen tegenwerken opdat je zo weinig mogelijk voordeel zou krijgen. Je kan gewoon een afspraak maken, al je papierwerk meenemen en je persoonlijke situatie voorleggen. Ze overlopen dan samen me jou je aangifte (of het gedeelte beroepsonkosten).

In mijn geval was de motor zoiets. Voor de belastingdienst was het geen probleem dat ik de motor op 3 jaar af schrijf. Ik koop in de praktijk echt niet elke 3 jaar een nieuwe motor (de laatste wel moet ik zeggen). Of het nu over 3 jaar wordt afgeschreven of over 5 jaar maakt op het einde van de rit dus niet zoveel uit voor vadertje staat. Die motor wordt gewoon "op" gereden. Wat je dan wel krijgt in de praktijk is dat je 3 jaar lang zeer veel beroepsonkosten hebt en daarna enkele jaren wat minder.

De kledij is een soortgelijk geval. Ik schrijf die gewoon in 1 jaar af (als ik me goed herinner). Je gaat hier in de praktijk geen misbruik van maken door elk jaar een nieuw pak te kopen. Een pak is ook op voorhand moeilijk te schatten hoe lang het gaat meegaan. Maak je een keer een schuiver da dien je sowieso een nieuw pak te kopen. Soms koop je er 2 op een jaar (winterpak en zomerpak). Soms gaan ze jarenlang mee, en soms vallen ze na anderhalf jaar uit elkaar.
Bij mij komt kledij dus gewoon samen op het hoopje met standaard facturen terecht.

Ook het aantal werkelijke kilometers woon-werk met de motor is zoiets waar je gewoon common sense moet gebruiken. Je kan heel erg eerlijk zijn en elke dag bijhouden of je met de motor, auto of trein was. Maar uiteindelijk moet je het pas het jaar erop aangeven. Wie kan dat dan nog bewijzen? Ikzelf maak daar gewoon een schatting. Als je 220 werkdagen hebt gehad, het een strenge winter is geweest met wekenlang sneeuw en je het jaar erop op je aangifte zet dat je 220 dagen met de motor bent geweest zal de controleur wederom z'n wenkbrauwen fronsen.
Maar wederom: laat de belastingdienst maar het tegendeel bewijzen. Ikzelf maak daar een eerlijke schatting. Vorig jaar gaat het waarschijnlijk daadwerkelijk 220 dagen met de motor worden (op hier en daar een dag met de auto na) wegens de zachte winter. Gaat het wekenlang sneeuwen zal ik bijvoorbeeld 180 dagen aangeven.

Uiteindelijk staat het iedereen vrij om te kiezen wat hij/zij daarmee doet. Ik kan enkel zeggen dat de kans zeer groot is dat ze de documenten opvragen of dat je zelfs uitgenodigd wordt om op bezoek te komen om je verhaal te doen. In mijn geval kom ik soms net niet aan de 10.000 euro beroepsonkosten (de jaren dat ik de motor afschrijf). Dan gaat er echt wel een lampje branden bij de belastingdienst en kan je beter zorgen dat je het kan verklaren allemaal.
Ik weet niet of het in dit geval op dezelfde manier werkt als bij andere belastingfraude. Maar vaak komt dat neer op 5 jaar terugbetalen.

Eerlijkheid brengt je dus het verst in dit geval denk ik. Want je gaat sowieso een keer gecontroleerd worden met zulke bedragen.
Voorbeeld
Een voorbeeld maakt het misschien snel duidelijk. We gaan er hier uit dat alles nieuw gekocht is en het het eerst jaar is dat het aangegeven wordt.

• Motor inclusief accessoires: aankoopprijs €15.000
• Inschrijving: €250
• Verzekering: €500 per jaar
• Kledij: aankoopprijs €1.200
• Benzine: gemiddeld €1,4296 in 2015
• Garage: €150 intrest
• Wegenhulp: €70 per jaar
• Onderhoud met nieuwe banden: €400

In dit voorbeeld gaan we uit van een totaal van 25.000km in 2015 en een afstand tot het werk van 50km enkele rit en dit 200 dagen.

• Eerst berekenen we de verhouding woon-werk ten opzicht van het totaal. 20.000 km van de 25.000 is 75%
• De motor schrijven we af over 5 jaar en houden geen rekening met een restwaarde (125.000km na 5 jaar) om het makkelijk te houden. 5 jaar lang schrijven we dus een bedrag van €3.000 af per jaar.
• De kledij schrijven we af over 3 jaar. 3 jaar lang komt dit neer op €400 per jaar.
• Benzine: We gaan hier uit van een gemiddeld verbruik van 6,5l/100km. Je mag hier gerust het echte gemiddelde verbruik van je motor rekenen (praktijk). 25.000 / 100 * 6,5 = 1.625 liter x €1,4296 euro = €2.323
• De rest zijn allemaal variabele kosten, ditjes en datjes die niet afgeschreven worden. Een totaal van €1.370

Dat komt uiteindelijk op een totale som van €7.093. We hebben 75% van onze kilometers gedaan met woon-werkverkeer. Op onze belastingbrief vullen we dus een bedrag in van €5.319,75.
Dit is ruimschoots boven het maximum forfaitair bedrag van €3.950.
Opmerkingen
• Eerlijkheid brengt je het verst
• Vraag een factuur in de winkel in plaats van een kassabonnetje. Kassabonnetjes zijn vaak thermisch en zijn na een jaar niet meer leesbaar (of je moet er meteen een kopie van maken). Op kassabonnetjes staat vaak ook geen naam. Bij een controle willen ze natuurlijk zien dat je het zelf betaald hebt.
• Hou echt alles bij, hoe klein ook. soms denk je "Het is maar 20 euro", maar ik denk dat de meesten zichzelf wel herkennen in het feit dat je meestal wel met iéts buiten komt als je bij de motorzaak passeert. Vele kleine bonnetjes maken op een jaar tijd toch nog een mooi bedrag.
• Ga eventueel de eerste keer dat je zo'n "dossiertje" maakt eens langs bij de belastingdienst. Bel ze even op, leg uit dat je je motor wil inbrengen als beroepsonkosten en dat je het voor de eerste keer een keer samen met hun wil overlopen. Je hebt dan meteen ook iemand z'n naam om de volgende jaren in je "dossiertje" te zetten ("Naar analogie van jaar x, toen nagekeken door <controleur>"). Ze bijten heus niet.
• Rekenmodule: http://static.tijd.be/gel...roepskosten2011/motor.htm

[Voor 255% gewijzigd door lolgast op 28-07-2017 14:01]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:03
Ik zal de startpost vanavond zo ver mogelijk proberen bij te werken, ik zit ook maar gewoon op mijn werk :+

Edit: De link naar de Excellijst is inmiddels toegevoegd aan de startpost
Edit2: Startpost enigszins bijgewerkt. Er staat veel in, dus het nalopen en updaten duurt vanzelfsprekend ook lang :>
Edit3: Overzicht met motorrijders aangemaakt en ingesteld dat alle modellen via Google op te zoeken zijn via een klikte. Omdat we lui zijn 8)

[Voor 69% gewijzigd door lolgast op 16-03-2017 13:13]


 • Neal
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 14-12-2022
Ik heb inmiddels al 10 jaar niet meer in het zadel gezeten, en nu wil ik weer gaan rijden. Ik ben al zo verstandig om niet gelijk te beginnen, maar eerst onder begeleiding...

Ik weet dat de KNMV een Back-on-Bike cursus aanbiedt, maar dat is in Lelystad, en ik woon in Oss... Kan een gemiddelde motorrijschool niet ook zulke cursussen aanbieden?

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Anoshky
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 16-03 11:01
Neal schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 13:57:
Ik heb inmiddels al 10 jaar niet meer in het zadel gezeten, en nu wil ik weer gaan rijden. Ik ben al zo verstandig om niet gelijk te beginnen, maar eerst onder begeleiding...

Ik weet dat de KNMV een Back-on-Bike cursus aanbiedt, maar dat is in Lelystad, en ik woon in Oss... Kan een gemiddelde motorrijschool niet ook zulke cursussen aanbieden?
Ik denk dat je zonder problemen enkele uren les kunt volgen bij een normale rijschool.

 • LordKnox
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 20-03 12:47

LordKnox

Opperbaas.

Ik zag trouwens dat iemand uit Vriezenveen komt. Daar zit Desert Motors ook. Ik wil daar binnenkort heengaan, kunnen we een mini-meet houden :D

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:03
Neal schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 13:57:
Ik heb inmiddels al 10 jaar niet meer in het zadel gezeten, en nu wil ik weer gaan rijden. Ik ben al zo verstandig om niet gelijk te beginnen, maar eerst onder begeleiding...

Ik weet dat de KNMV een Back-on-Bike cursus aanbiedt, maar dat is in Lelystad, en ik woon in Oss... Kan een gemiddelde motorrijschool niet ook zulke cursussen aanbieden?
Dat treft, daar heb ik gelest (in Oss). Mijn schoonmoeder heeft daar een paar jaar geleden een paar lesjes genomen bij Rijschool Van Zuylen. 2 à 3 lesjes dan ben je weer de oude :)

 • Simcon
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 14:51
lolgast schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 11:44:
Misschien is dit makkelijker ;)

***members only***


Als die dan af is kan de lijst wellicht in de startpost, maar het gaat nu wat hard en chaotisch in mijn ogen :+
Zit al een tijdje mee te gluren in dit topic maar niet echt gereageerd.
Zoveel Japanners in het lijstje, heb mezelf er maar op gezet om wat meer italian stallions in de lijst te krijgen 8) .

 • Conteaster
 • Registratie: September 2010
 • Niet online
Afgelopen weekend voor het eerst ook weer de motor aangetrapt!
Mezelf ook in de Excel toegevoegd. Lijkt me leuk om een keer samen een rondje te rijden!

 • radium6969
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 24-03 16:52
Ook hier mijzelf in de Excel gezet, van het weekend weer heerlijk een stukje wezen sturen/hangen.
Prachtig weer, onder het genot van die mooie V-4!

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • knoffy
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 14:30
nu de excel nog in een google map :P dan is het helemaal af

 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 18:40

Bommes

Capo del formaggio

Simcon schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 14:09:
[...]


Zit al een tijdje mee te gluren in dit topic maar niet echt gereageerd.
Zoveel Japanners in het lijstje, heb mezelf er maar op gezet om wat meer italian stallions in de lijst te krijgen 8) .
Mijn Japanse cruizert + Italiaans ras paard had ik anders ook al toegevoegd.. ;)

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


 • Secsytime
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 22:47

Secsytime

Automagisch

Bommes schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 14:35:
[...]

Mijn Japanse cruizert + Italiaans ras paard had ik anders ook al toegevoegd.. ;)
Shetlander met grootheidswaanzin bedoel je zeker? >:) >:)

 • darkkingll
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 25-03 18:40
Ik begin mijzelf een beetje de outcast van het lijstje te voelen...
Hoewel, het was toendertijd jammer dat de MT-07 en 09 nog boven mijn budget waren, anders was het een Yamaha geworden. :)

 • Stacheldraht
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 14-04-2020

Stacheldraht

Frankfurt am Main

De regio's in de Excel Online Sheet kloppen niet helemaal ;)

Voorbeeldje: Dongen en Breda liggen beslist niet in Zuid-Oost Nederland.

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei


 • Leviathius
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 16:56
Stacheldraht schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 14:42:
De regio's in de Excel Online Sheet kloppen niet helemaal ;)

Voorbeeldje: Dongen en Breda liggen beslist niet in Zuid-Oost Nederland.
Ben ik met je eens, maar we hielden deze regio's aan: https://upload.wikimedia....gsregio%27s_Nederland.png

Misschien moeten we het toch maar gewoon op provincie gaan in delen :Y)

YouTube: MotorcycleGeek | Kawasaki Vulcan S te koop


 • Stacheldraht
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 14-04-2020

Stacheldraht

Frankfurt am Main

Provincies lijkt me duidelijker inderdaad, want ik vind dat kaartje een redelijke vage landsindeling.

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei


 • Simcon
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 14:51
darkkingll schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 14:40:
Ik begin mijzelf een beetje de outcast van het lijstje te voelen...
Hoewel, het was toendertijd jammer dat de MT-07 en 09 nog boven mijn budget waren, anders was het een Yamaha geworden. :)
Ik had wel verwacht meer triumhps in de lijst te zien, kom ook altijd veel van die dingen tegen als ik aan het rijden ben.

 • Frans92
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 27-03 07:19

Frans92

VFR800

Simcon schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 14:49:
[...]


Ik had wel verwacht meer triumhps in de lijst te zien, kom ook altijd veel van die dingen tegen als ik aan het rijden ben.
Misschien houden Tweakers niet zo van Triumph?:P

XBL: DonFrans


 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 21:34

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Frans92 schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 14:51:
[...]


Misschien houden Tweakers niet zo van Triumph?:P
Of ze durven er niet voor uit te komen 8).

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Stacheldraht
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 14-04-2020

Stacheldraht

Frankfurt am Main

* Stacheldraht is een groot Triumph fan :)

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei


 • Tankiej
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 16:49
Simcon schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 14:49:
[...]


Ik had wel verwacht meer triumhps in de lijst te zien, kom ook altijd veel van die dingen tegen als ik aan het rijden ben.
Ik heb ook een Triumph, maar ik kan niet bij OneDrive hier (werk). Zal hem er thuis wel even bij zetten :+

 • Leviathius
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 16:56
/me Leviathius kijkt naar de nieuwe Triumph Street Triple 765 :9~ :9~

Denk dat het probleem meer ligt bij de aanschafprijs. Triumphs zijn in verhouding vaak iets duurder dan de Jappannertjes en de Jappen staan bekend als betrouwbaar.... Maar dan nog vind ik zelf Triumphs best vet!

YouTube: MotorcycleGeek | Kawasaki Vulcan S te koop


Acties:
 • +5Henk 'm!

 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 18:40

Bommes

Capo del formaggio

Secsytime schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 14:37:
[...]


Shetlander met grootheidswaanzin bedoel je zeker? >:) >:)
Evengoed laat ik hem tenminste flink grazen... >:)


It's not the size..... 8)

[Voor 4% gewijzigd door Bommes op 14-03-2017 15:00]

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


 • Stacheldraht
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 14-04-2020

Stacheldraht

Frankfurt am Main

Leviathius schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 14:56:
/me Leviathius kijkt naar de nieuwe Triumph Street Triple 765 :9~ :9~

Denk dat het probleem meer ligt bij de aanschafprijs. Triumphs zijn in verhouding vaak iets duurder dan de Jappannertjes en de Jappen staan bekend als betrouwbaar.... Maar dan nog vind ik zelf Triumphs best vet!
Ik heb altijd al de oer speed triple willen hebben, het is er nooit van gekomen :(Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei


 • EBOOZ
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 26-03 12:35
+1 op het lijstje!

Ik heb de provincie gebruikt :)

 • Viper®
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
* Viper® heeft april vorig jaar zijn motor weggedaan

met het lekkere zondagweer zag ik weer een hele sloot motorrijders en dan denk je toch wel weer, hè zonde

Maar goed, zoals met vele dingen in het leven. Heb je er één dan staat hij altijd stil, doe je hem weg dan ga je hem weer missen :')

 • mr_zippey
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 22:22
EBOOZ schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 15:07:
+1 op het lijstje!

Ik heb de provincie gebruikt :)
ik heb kolommetje "Provincie" toegevoegd :P

W211 E200K - GSF 600 Bandit '95 - GSF 1200 Bandit '04


 • aidanl
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 18:31
Ik dacht al, wat is het ineens stil geworden in het vorige topic :+ Kunnen we weer beginnen aan 10.000 reacties >:)

 • Wekko306
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 19:50
Simcon schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 14:49:
[...]


Ik had wel verwacht meer triumhps in de lijst te zien, kom ook altijd veel van die dingen tegen als ik aan het rijden ben.
Triumph represent hier :P

Quest 2 kopen? Gebruik mijn referral link voor €30 store credit: https://www.oculus.com/referrals/link/BroodRoosterNL/


 • Anoshky
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 16-03 11:01
Voor de volledigheid ook maar 'Land' toegevoegd en overal ingevuld ;)

Wat moet je anders doen als het wat rustiger is op het werk 8)

 • GenjiBlade
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 17-02 15:24
Doe je dan ook meteen je Excel sluiten zodat ik 'm in O365 kan openen? :P

-nvm, bij een refresh zat ik er al een van 5 in :P

[Voor 27% gewijzigd door GenjiBlade op 14-03-2017 15:27]


 • Anoshky
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 16-03 11:01
GenjiBlade schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 15:24:
Doe je dan ook meteen je Excel sluiten zodat ik 'm in O365 kan openen? :P
Er hebben hem vijf mensen open staan ;)

 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 23:05

Ethirty

Who...me?

Ik heb mezelf ook maar vast toegevoegd vooruitlopend op het weekend.

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • Will_M
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online

Will_M

Intentionally Left Blank

Straks lijstje ook maar eens ff invullen als ik weer thuis ben. OneDrive kan (net als alle andere cloudiensten) niet op 't klantnetwerk benaderd worden.... (ook al kán ik dat zelf opengooien :o ).

Boldly going forward, 'cause we can't find reverse


 • darkkingll
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 25-03 18:40
Nog een Triumph in Groningen _/-\o_ Goede keuze.
De Daytona uiteraard ook, mooie fietsen dat.
Sowieso goede vooruitgang, steeds meer Groningers in het lijstje.(en andere provincies uiteraard ook :) )

[Voor 82% gewijzigd door darkkingll op 14-03-2017 15:39]


 • aidanl
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 18:31
Lijstje begint zo aardig te groeien inmiddels. Dat gaan nog gezellige ritjes worden van de zomer!

 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
Ook maar even ingevult :)

 • Viper®
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
vriend van me had een Triumph Daytona 675, ik vond het een hele leuke motor


 • Imperial_Master
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 16:47
Heb mezelf er ook bij gezet :)

edit: Triumph is cool; Daytona altijd heel leuk gevonden

[Voor 50% gewijzigd door Imperial_Master op 14-03-2017 15:47]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:03
Viper® schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 15:45:
vriend van me had een Triumph Daytona 675, ik vond het een hele leuke motor

[afbeelding]
Die zou ik ook wel willen rijden inderdaad. Vind hem er ook echt fantastisch uitzien _/-\o_

 • Patrock
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 19:26

Patrock

Eat - ride - sleep - repeat

LordKnox schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 14:01:
Ik zag trouwens dat iemand uit Vriezenveen komt. Daar zit Desert Motors ook. Ik wil daar binnenkort heengaan, kunnen we een mini-meet houden :D
Helemaal goed! Zag je bericht wel voorbijkomen maar heb geen ervaringen met Desert Motors. Anders wel even gereageerd.

 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 13-09-2022
ook ingevuld

 • Viper®
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
Was toen aan het kijken voor een motor (supersport) en ging eigenlijk gelijk naar de bekende merken, Yamaha, Honda, Suzuki.

die van hem was 2/3 cm verlaagd, hij is Aziaat dus niet zo lang

 • Wootlock
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 15:01

Wootlock

Evilution

* Wootlock heeft een Street triple R :D

"Don't let your dreams be memes"


 • Bergie
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 14:45

Bergie

Lekker belangrijk...

heb mezelf ook maar even toegevoegd aan de excel sheet :)

Yamaha MT-09


 • Tylen
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 22:34

Tylen

Dutch ProClass 1000 #56 ⭐⭐⭐⭐⭐

Present

“Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.”


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • mr_zippey
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 22:22
Ga m'n pak maar weer aantrekken en een rondje walcheren doen ;)

W211 E200K - GSF 600 Bandit '95 - GSF 1200 Bandit '04


 • Viper®
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
Viper® schreef op vrijdag 1 mei 2015 @ 14:49:
Hij staat nog steeds binnen :$

Dat krijg je als je auto sneller is dan je motor oOo
Even teruggezocht. Mijn laatste reactie was van 1 mei 2015.
toen stond die al een jaar binnen volgens mij :$

Ik ben echt een mooi weer pruts rijd er _O-

[Voor 3% gewijzigd door Viper® op 14-03-2017 15:58]


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:03
Laat dat rijder dan ook maar weg :+

 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 23:05

Ethirty

Who...me?

Moeten we nog een kolom level Beginner/Offroad/Hooligan/etc toevoegen?

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • Rick-Jan
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 23:21

Rick-Jan

always connected

Ethirty schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 15:59:
Moeten we nog een kolom level Beginner/Offroad/Hooligan/etc toevoegen?
Of iets van rijstijl? Sportief/Tour/zondagsrijder :9 Alhoewel dat voor de een anders kan zijn dan voor de ander.

You have two error checking devices installed in two sockets on your head. They are called eyes .


 • Viper®
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
lolgast schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 15:58:
Laat dat rijder dan ook maar weg :+
fixed

Motor ging ineens snel achteruit toen hij buiten stond maar niet meer onder een afdakje.

accu defect, alarm had kuren (gewoon stuk dus, trok de accu leeg), achterband vlak, bekleding etc.

een motor heeft TLC nodig.
Maar goed dat ik geen kinderen heb :P

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:03
Ethirty schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 15:59:
Moeten we nog een kolom level Beginner/Offroad/Hooligan/etc toevoegen?
Wat mij betreft niet, voegt ook niets toe als je met een groep rijd. Dan moet je gewoon rekening houden met elkaar. Ben bang dat mensen dan misschien niet meer mee willen rijden omdat ze bang zijn dat het niets voor ze is met een bepaalde groep

 • Mu.siQ
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 19-03 18:54

Mu.siQ

XBL: MusiQ2

Ingevuld. Leuke actie. Ik rij nu alleen door gebrek aan (rijdende) vrienden.

Afgelopen weekend heerlijk gereden. Dag 2 merkte ik ook verbetering van mijn houding en daarmee makkelijker bochtenwerk. Heerlijk

Therefore I must know what I am doing. Maybe.


 • __fred__
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 22:49
Ook maar even toegevoegd aan de sheet ;-)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Viper®
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
lolgast schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 16:02:
[...]

Wat mij betreft niet, voegt ook niets toe als je met een groep rijd. Dan moet je gewoon rekening houden met elkaar. Ben bang dat mensen dan misschien niet meer mee willen rijden omdat ze bang zijn dat het niets voor ze is met een bepaalde groep
Ben 1 keer meegereden met een groep tweakers. Er zijn er altijd een paar bij die doorrijden, wat motorrijden is voor de 1 is anders dan voor de ander.

Geen gekke dingen gezien verder, gewoon een paar verzamelpunten afspreken zodat je als groep weer samen kan vormen. ff bakje koffie, koekje, beetje lullen.

Ik word denk ik oud (antwoord is ja, retorisch) maar hardrijden op de motor deed ik al minder, was wat meer om me heen aan het kijken, naar de natuur en andere dingen.

[Voor 5% gewijzigd door Viper® op 14-03-2017 16:05]


 • Leviathius
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 16:56
mr_zippey schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 15:56:
Ga m'n pak maar weer aantrekken en een rondje walcheren doen ;)
Ziet er uit als een erg leuke ronde! Misschien dat ik op n mooie dag daar gewoon heenrijd om daar n rondje te rijden. Is dan wel 1 uur heen en 1 uur terug extra, maar dat is beter dan de routes die ik hier in de omgeving (breda) weet...

YouTube: MotorcycleGeek | Kawasaki Vulcan S te koop


 • Anoshky
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 16-03 11:01
mr_zippey schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 15:56:
Ga m'n pak maar weer aantrekken en een rondje walcheren doen ;)
Jammer dat de motor niet meekan op de ferry in Breskens, anders was dit voor mij ook een leuk ritje geweest :)

 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 23:05

Ethirty

Who...me?

lolgast schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 16:02:
[...]

Wat mij betreft niet, voegt ook niets toe als je met een groep rijd. Dan moet je gewoon rekening houden met elkaar. Ben bang dat mensen dan misschien niet meer mee willen rijden omdat ze bang zijn dat het niets voor ze is met een bepaalde groep
True, maar de een gaat liever een dijkje knallen met geblurde snelheden, de ander liever relaxt toeren.

Anyway, dat kan je ook met elkaar afstemmen vóór je gaat rijden.

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • Stacheldraht
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 14-04-2020

Stacheldraht

Frankfurt am Main

Rijden in een groep is heel makkelijk:

De langzame rijders voorin, de snelle rijders achteraan.

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei


 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 21:34

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Stacheldraht schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 17:25:
Rijden in een groep is heel makkelijk:

De langzame rijders voorin, de snelle rijders achteraan.
En de modderkruipers? 8)

 • BlueHD
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 18:01
Heb mij maar nog niet op het lijstje gezet, aangezien ik nog geen motor in bezit heb. Beetje zinloos lijkt me :P. Wel een goed idee trouwens!

 • xos
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 15-10-2022
Poging gedaan om het lijstje aan te vullen, maar krijg halverwege "service unavailable".
Geen idee wat er nu is opgeslagen maar vul het later vanavond wel aan.

 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 21:34

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Moet je ook nog een foto aanleveren voor de lijst?

 • cyntax
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 23:04
Simcon schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 14:09:
[...]


Zit al een tijdje mee te gluren in dit topic maar niet echt gereageerd.
Zoveel Japanners in het lijstje, heb mezelf er maar op gezet om wat meer italian stallions in de lijst te krijgen 8) .
Haha inderdaad, ik representeer momenteel 50% van de Italiaanse fietsen :P. Toch wel grappig om te zien waarvoor iedereen heeft gekozen en er zit nog best een variatie in.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 23:05

Ethirty

Who...me?

Die rijden binnendoor en zie je weer op de afgesproken plaats. :+

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • Mu.siQ
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 19-03 18:54

Mu.siQ

XBL: MusiQ2

Ethirty schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 18:38:
[...]

Die rijden binnendoor en zie je weer op de afgesproken plaats. :+
Haha ik moest lachen.

Maar inderdaad, grote diversiteit van motoren zo te zien. Zou eigenlijk stiekem wel bijbehorende leeftijd willen zien, kijken of er een trend is :+ (Zo ben ik zelf halverwege 20 en rij ik op een supersport, vandaar)

Therefore I must know what I am doing. Maybe.


 • kneusteun
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 18:39
Nou vandaag bij garage geweest en dat ziet er naar uit dat hij het niet als zijn probleem ziet.... ongelofelijk.
Jaar lang rijden zonder issue en de eerste rit na een grote beurt de electra (die hij bij meting al apart vond) kapot... klantvriendelijkheid is wel iets wat aan het uitsterven is. Na aandringen wil hij wel kijken wat probleem exact is, maar totaal ook geen intentie laten blijken om samen tot een oplossing te komen..

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 23:05

Ethirty

Who...me?

Mu.siQ schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 18:42:
[...]

Haha ik moest lachen.

Maar inderdaad, grote diversiteit van motoren zo te zien. Zou eigenlijk stiekem wel bijbehorende leeftijd willen zien, kijken of er een trend is :+ (Zo ben ik zelf halverwege 20 en rij ik op een supersport, vandaar)
Tja, denk ook dat het verschuift. Een paar jaar terug reed iedereen SS, nu zie je juist heel veel naked en sport-tour. En wat je rijdt hangt ook af van je budget. De een kan op zijn 20e een nieuwe GS rijden, de ander rijdt op zijn 40e nog met een 2e handsje.

Om eerlijk te zijn boeit het me nooit zo wat iemand rijdt, als je maar iets rijdt waarop jij je lekker voelt. :)
Hoewel ik wel denk dat mensen die beginnen met een SS uiteindelijk wel doorgroeien naar wat anders.

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • DrivinUCrazy
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 22:04

DrivinUCrazy

Vechte, valle en opstoan

Ik wil ook best wat gegevens van mij invullen, maar bij mij zegt 'ie dat het bestand corrupt is en dat ik niet online kan bewerken.
Dus. Wie heeft 't stuk gemaakt?

't Is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag, dat heel Holland Limburgs lult.


 • noes
 • Registratie: Augustus 2006
 • Niet online

noes

gek op benzine.

kneusteun schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 18:46:
Nou vandaag bij garage geweest en dat ziet er naar uit dat hij het niet als zijn probleem ziet.... ongelofelijk.
Jaar lang rijden zonder issue en de eerste rit na een grote beurt de electra (die hij bij meting al apart vond) kapot... klantvriendelijkheid is wel iets wat aan het uitsterven is. Na aandringen wil hij wel kijken wat probleem exact is, maar totaal ook geen intentie laten blijken om samen tot een oplossing te komen..
Wat was het probleem? Mis de context een beetje ;)

2020 R1250RS, K26/R1200RT, E61/550i


 • antonboonstra
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 26-03 19:27

antonboonstra

6235Wp | WP | Tesla | Zero

DrivinUCrazy schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 19:05:
Ik wil ook best wat gegevens van mij invullen, maar bij mij zegt 'ie dat het bestand corrupt is en dat ik niet online kan bewerken.
Dus. Wie heeft 't stuk gemaakt?
Ene dalmir volgens de versie-geschiedenis. Zal ik de laatst werkende versie van 18:48 uur maar terugzetten? -> Done! En hij werkt weer. Vullen maar.

[Voor 9% gewijzigd door antonboonstra op 14-03-2017 19:30]

Canon EOS 7D | DJI Mavic Pro | Zero SR | Tesla M3 LR | #vangaslos | PV output 4945Wp | PV output 1290Wp | Tweakers PVOutput lijst


 • Aschtra
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 21:53
DrivinUCrazy schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 19:05:
Ik wil ook best wat gegevens van mij invullen, maar bij mij zegt 'ie dat het bestand corrupt is en dat ik niet online kan bewerken.
Dus. Wie heeft 't stuk gemaakt?
Yup bij mij ook.

 • Amsterdamn
 • Registratie: Juli 2015
 • Laatst online: 21-03 18:40
Whaaat?? Een nieuwe topic zonder foto's :?? Morgen ga ik even met een doekje over mijn motor. En dan een fototje. Present anyways..Mu.siQ schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 16:02:
Ingevuld. Leuke actie. Ik rij nu alleen door gebrek aan (rijdende) vrienden.

Afgelopen weekend heerlijk gereden. Dag 2 merkte ik ook verbetering van mijn houding en daarmee makkelijker bochtenwerk. Heerlijk
Same :')

Waar woon je?

"Dont believe everything you read on the Internet just because there's a picture with a quote next to it." - Abraham Licoln, 1904.


 • DrivinUCrazy
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 22:04

DrivinUCrazy

Vechte, valle en opstoan

Ik rij ook nog steeds meestal alleen, maar sinds vorig jaar rij ik ook wel eens met 't LimburgRacingTeam. Misleidende naam; t gaat vooral om gezelligheid, niet om 't racen.
Ook ga ik wel eens mee met wat georganiseerde tochten. De tocht die Rijschool Heezen uit Waalre organiseert, en de Motorport Veldhoven toertocht bijvoorbeeld.
Met dat soort gelegenheden kunnen we bijvoorbeeld ook eens wat afspreken. :)

't Is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag, dat heel Holland Limburgs lult.


 • Patrock
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 19:26

Patrock

Eat - ride - sleep - repeat

Mu.siQ schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 16:02:
Ingevuld. Leuke actie. Ik rij nu alleen door gebrek aan (rijdende) vrienden.

Afgelopen weekend heerlijk gereden. Dag 2 merkte ik ook verbetering van mijn houding en daarmee makkelijker bochtenwerk. Heerlijk
Ik herken het gebrek aan rijdende vrienden. Woon vlakbij Enschede dus als je eens stukje wilt rijden laat maar horen.

 • Freubel
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 21-03 06:09
Staatje ingevuld :)

Een quote is een gebrek aan originaliteit


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke


Ook maar eens melden hier. :P

LED lampjes binnen gekregen vandaag, blijft dat grootlicht H4 is, en niet zoals OSRAM aangaf dimlicht. :') Jammer joh. :+

Komt wel een puist licht vanaf. :D

Niet helemaal de bedoeling, mja, maar een setje H7 bijbesteld. :+ Groot en dimlicht in led. _O-

[Voor 26% gewijzigd door Joopieboy op 14-03-2017 20:17]

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • caesar1000
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 24-06-2022

caesar1000

U want some?

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

[Voor 5% gewijzigd door caesar1000 op 14-03-2017 20:18]

She asked me to tell her three words every girl wants to hear, so I whispered: "I Ride KTM"


 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

Ghehe mooi man :P

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
Stacheldraht schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 17:25:
Rijden in een groep is heel makkelijk:

De langzame rijders voorin, de snelle rijders achteraan.
Precies.

De laatste keer dat we een Tweakers rit hadden reden ze voorin rond de 60 terwijl het achterin met rijbewijs kwijt snelheden ging.

@caesar1000 Als er een motor tegemoet komt en er staat geen laser kunnen ze weinig doen. Al rij je 120 waar je 60 mag, ze hebben toch geen bewijs. Dan kunnen ze hooguit een praatje komen maken, maar zolang jij niets toegeeft kunnen ze weinig doen. Sowieso is jouw snelheid inschatten al heel erg lastig en bewijs is er niet.

[Voor 31% gewijzigd door PilatuS op 14-03-2017 20:32]


 • kneusteun
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 18:39
noes schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 19:11:
[...]


Wat was het probleem? Mis de context een beetje ;)
Eerste rit na een grote beurt kokende accu en waarschijnlijk electra kapot.

 • Mu.siQ
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 19-03 18:54

Mu.siQ

XBL: MusiQ2

Megaquote post incoming :+
Ethirty schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 18:52:
[...]

Tja, denk ook dat het verschuift. Een paar jaar terug reed iedereen SS, nu zie je juist heel veel naked en sport-tour. En wat je rijdt hangt ook af van je budget. De een kan op zijn 20e een nieuwe GS rijden, de ander rijdt op zijn 40e nog met een 2e handsje.

Om eerlijk te zijn boeit het me nooit zo wat iemand rijdt, als je maar iets rijdt waarop jij je lekker voelt. :)
Hoewel ik wel denk dat mensen die beginnen met een SS uiteindelijk wel doorgroeien naar wat anders.
Dat denk ik ook wel. Wilde graag een SS vanaf dat ik 18 was (maar duurde wat langer voordat ik m'n rijbewijs had). Maar toen ik hem had geen moment getwijfeld. Eerst die 'jongens' droom halen. En tot dusver geen spijt, maar als ik ooit ga touren dan is dit geen optie haha
Enschede, zie sheet ;)
PilatuS schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 20:23:
[...]


Precies.

De laatste keer dat we een Tweakers rit hadden reden ze voorin rond de 60 terwijl het achterin met rijbewijs kwijt snelheden ging.
Lol. Dit fenomeen heb ik vaker teruggelezen! Dus achterin is het aanhaken terwijl voorin rustig gereden kan worden?
Patrock schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 20:07:
[...]

Ik herken het gebrek aan rijdende vrienden. Woon vlakbij Enschede dus als je eens stukje wilt rijden laat maar horen.
Dat is wellicht wel een keer leuk om te doen! Ik sla je username even op en zal je een berichtje doen tzt. Ben zelf beginnend rijder, dat je dat weet (kun je je nog terugtrekken ;) )

[Voor 28% gewijzigd door Mu.siQ op 14-03-2017 20:41]

Therefore I must know what I am doing. Maybe.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
Mu.siQ schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 20:34:
[...]

Dat denk ik ook wel. Wilde graag een SS vanaf dat ik 18 was (maar duurde wat langer voordat ik m'n rijbewijs had). Maar toen ik hem had geen moment getwijfeld. Eerst die 'jongens' droom halen. En tot dusver geen spijt, maar als ik ooit ga touren dan is dit geen optie haha
Beetje hetzelfde hier. Vanaf dat ik 13 was altijd al een SS willen hebben. Na het halen van het rijbewijs wel eerst 2 jaar en 20.000km op een Hornet gereden om te leren rijden.
Lol. Dit fenomeen heb ik vaker teruggelezen! Dus achterin is het aanhaken terwijl voorin rustig gereden kan worden?
Een auto voor moeten laten gaan bij een rotonde midden in de groep of een stoplicht wat rood word zorgt al voor veel ruimte tussen de eerste en de laatste. Verder nog wat andere dingen wat voor ruimte zorgt. Als je achteraan rijd moet je vaak flink doorrijden om bij te komen, zelfs als de voorste 60 rijd.

[Voor 27% gewijzigd door PilatuS op 14-03-2017 20:44]


 • gebruikershaes
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 21:14
antonboonstra schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 19:14:
[...]

Ene dalmir volgens de versie-geschiedenis. Zal ik de laatst werkende versie van 18:48 uur maar terugzetten? -> Done! En hij werkt weer. Vullen maar.
Whoops, dat was ik :X. Ik opende het bestand op m'n tel. Eerst in onedrive en toen ik het wilde bewerken in excel liep de boel vast. Vul het straks in mbv laptop :+

 • mr_zippey
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 22:22
Leviathius schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 16:10:
[...]


Ziet er uit als een erg leuke ronde! Misschien dat ik op n mooie dag daar gewoon heenrijd om daar n rondje te rijden. Is dan wel 1 uur heen en 1 uur terug extra, maar dat is beter dan de routes die ik hier in de omgeving (breda) weet...
Zo heb ik er meer in de buurt.. En dan vanaf Hoogerheide de oude rijksweg pakken hé, anders zit je op die doodsaaie A58 ;)

Zou ze eigenlijk al m'n rondjes eens goed in maps moeten zetten.. Kan ik ze makkelijker delen.. Ga ook vaak op de bonnefooi, dan is het echt van oh nu ga ik hier eens heen, sla hier eens rechts e.d.. :)

Heb motorroutes.net ook al eens bekeken, maar vond ik niet zo veel leuks bij zitten voor het zuid-westen :(
Anoshky schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 16:28:
[...]


Jammer dat de motor niet meekan op de ferry in Breskens, anders was dit voor mij ook een leuk ritje geweest :)
Kan je de Westerscheldetunnel toch ff pakken, of moet je dan te ver omrijden?
Collega van me woont in Terneuzen, begreep van hem dat in Zeeuws Vlaanderen ook leuke wegen zijn. Ga ik van de zomer ook eens heen om samen te rijden..

Rijdt nu meestal alleen. Niet dat ik geen motorrijders ken, maar ze rijden amper in deze periode..
Ik heb de luxe dat ik amper 4 km van mijn werk af woon. Dus als het mooi weer is, ga ik de lunchpauze ff m'n fiets halen om 's middags nog ff te knallen ;)

Daarnaast houdt ik ook wel van een beetje doorrijden, lekkere bochtjes pakken.. Heb maar minimale schaamranden op m'n achterbandje van hooguit een halve cm.. Zo moest ik vanmorgen stiekum ff lachen in mijzelf, er stond nog een R1 op de parking waarbij die schaamranden ook echt om te schamen zijn zo'n cm of 3 á 4 :+

W211 E200K - GSF 600 Bandit '95 - GSF 1200 Bandit '04


 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 23:05

Ethirty

Who...me?

Joopieboy schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 20:11:
[afbeelding]
Ook maar eens melden hier. :P

LED lampjes binnen gekregen vandaag, blijft dat grootlicht H4 is, en niet zoals OSRAM aangaf dimlicht. :') Jammer joh. :+
[afbeelding]
Komt wel een puist licht vanaf. :D

Niet helemaal de bedoeling, mja, maar een setje H7 bijbesteld. :+ Groot en dimlicht in led. _O-
Volgens mij heb ik straks gewoon 2x H4 :?

Is een van de dingetjes op mijn lange lijst van dingen nadat ik mijn motor krijg: led in de koplampen, al het andere is tenslotte ook al led. Alleen nog even uitvogelen wat matcht qua kleur en wat gaat passen.

Tijd voor vakantiegeld. :')

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

Nja ik heb en set van 2 gekocht dus als je wilt. :+ LED is vaak altijd 6000k dus wel hetzelfde. :) En prijs, ik was een 2 tientjes kwijt dus het valt mee. :)

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
mr_zippey schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 20:51:
[...]
Daarnaast houdt ik ook wel van een beetje doorrijden, lekkere bochtjes pakken.. Heb maar minimale schaamranden op m'n achterbandje van hooguit een halve cm.. Zo moest ik vanmorgen stiekum ff lachen in mijzelf, er stond nog een R1 op de parking waarbij die schaamranden ook echt om te schamen zijn zo'n cm of 3 á 4 :+
Veel erger als mijn motor toen ik deze kocht kan het denk ik niet :PGeen idee wat de vorige eigenaar er mee gedaan heeft, maar niet veel in ieder geval. Daarom stond ie waarschijnlijk met nog geen 4.000km er op ook te koop.

 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 23:05

Ethirty

Who...me?

Joopieboy schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 20:59:
Nja ik heb en set van 2 gekocht dus als je wilt. :+ LED is vaak altijd 6000k dus wel hetzelfde. :) En prijs, ik was een 2 tientjes kwijt dus het valt mee. :)
Geen idee waarom dat zo goedkoop is terwijl ik vaak >€60/st zie?
PilatuS schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 21:00:
[...]

Veel erger als mijn motor toen ik deze kocht kan het denk ik niet :P

[afbeelding]

Geen idee wat de vorige eigenaar er mee gedaan heeft, maar niet veel in ieder geval. Daarom stond ie waarschijnlijk met nog geen 4.000km er op ook te koop.
Maar goed dat ik mijn band nooit op de foto heb gezet. :+

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • thijsco19
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 22:40

thijsco19

KTM 990 SMT

PilatuS schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 20:23:

@caesar1000 Als er een motor tegemoet komt en er staat geen laser kunnen ze weinig doen. Al rij je 120 waar je 60 mag, ze hebben toch geen bewijs. Dan kunnen ze hooguit een praatje komen maken, maar zolang jij niets toegeeft kunnen ze weinig doen. Sowieso is jouw snelheid inschatten al heel erg lastig en bewijs is er niet.
Je moet wel degelijk oppassen voor motoragenten.
Motoragenten hebben een papiertje op hun motor zitten waarbij hun (teller-) snelheid overeenkomt met een bepaalde ge-ijkte snelheid. (ja echt, een simpel geplastificeerd papiertje..)
Dit mogen en kunnen ze gewoon als bewijs gebruiken.
Of ze jouw vervolgens daadwerkelijk een bekeuring mogen geven als ze alleen zijn etc. weet ik niet.

(bron= een rondleiding in de Yp, het politietrainingscentrum in Ypenburg.)

[Voor 4% gewijzigd door thijsco19 op 14-03-2017 21:08]

The only thing you need; a jar of "Elbow Grease" (TM) ! Apply it liberally and it will make any job a breeze.


 • byn124
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 23-02-2022

byn124

Thunderace

Mu.siQ schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 18:42:
[...]

Haha ik moest lachen.

Maar inderdaad, grote diversiteit van motoren zo te zien. Zou eigenlijk stiekem wel bijbehorende leeftijd willen zien, kijken of er een trend is :+ (Zo ben ik zelf halverwege 20 en rij ik op een supersport, vandaar)
Ethirty schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 18:52:
[...]

Tja, denk ook dat het verschuift. Een paar jaar terug reed iedereen SS, nu zie je juist heel veel naked en sport-tour. En wat je rijdt hangt ook af van je budget. De een kan op zijn 20e een nieuwe GS rijden, de ander rijdt op zijn 40e nog met een 2e handsje.

Om eerlijk te zijn boeit het me nooit zo wat iemand rijdt, als je maar iets rijdt waarop jij je lekker voelt. :)
Hoewel ik wel denk dat mensen die beginnen met een SS uiteindelijk wel doorgroeien naar wat anders.
Leeftijd kolom er maar bij gezet. Want leuk om trends te zien :9

Het verschil tussen theorie en praktijk is in de praktijk groter dan in theorie


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • mr_zippey
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 22:22
PilatuS schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 21:00:
[...]


Veel erger als mijn motor toen ik deze kocht kan het denk ik niet :P

[afbeelding]

Geen idee wat de vorige eigenaar er mee gedaan heeft, maar niet veel in ieder geval. Daarom stond ie waarschijnlijk met nog geen 4.000km er op ook te koop.
Was vast van een motormuis met bochtenvrees :+

Heb m'n voorband ook laten vervangen toen ik m'n motor pas had aangeschaft, die was op de linker helft veel verder afgesleten dan de rechter?! Waarschijnlijk was de vorige eigenaar een rotonde of klaverblad piraat..

W211 E200K - GSF 600 Bandit '95 - GSF 1200 Bandit '04


 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

Ethirty schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 21:05:
[...]

Geen idee waarom dat zo goedkoop is terwijl ik vaak >€60/st zie?
Als je weet wat en waar je het vandaan moet halen. :P

Het leven is te kort om geduld te hebben!


 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
thijsco19 schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 21:07:
[...]

Je moet wel degelijk oppassen voor motoragenten.
Motoragenten hebben een papiertje op hun motor zitten waarbij hun (teller-) snelheid overeenkomt met een bepaalde ge-ijkte snelheid. (ja echt, een simpel geplastificeerd papiertje..)
Dit mogen en kunnen ze gewoon als bewijs gebruiken.
Of ze jouw vervolgens daadwerkelijk een bekeuring mogen geven als ze alleen zijn etc. weet ik niet.

(bron= een rondleiding in de Yp, het politietrainingscentrum in Ypenburg.)
Maar dan moeten ze wel achter je rijden. Ik heb het over een agent die je tegemoet komt. Die kan onmogelijk je snelheid weten.
Ethirty schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 21:05:
[...]
Maar goed dat ik mijn band nooit op de foto heb gezet. :+
Boeit opzich niet natuurlijk. Alleen een motor kopen die gemaakt is om plat te gaan en er dan alleen rechtdoor mee rijden is ook weer zoiets :P

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • mr_zippey
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 22:22
byn124 schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 21:08:

Leeftijd kolom er maar bij gezet. Want leuk om trends te zien :9
Eens, maar misschien handiger om er een geboortedatum van te maken. Hoef je niet elke keer dat je jarig bent geweest, deze lijst aan te passen :+

W211 E200K - GSF 600 Bandit '95 - GSF 1200 Bandit '04


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 22:03
NONDEJU wat een eind was dat. Via MP een Cardo setje gevonden om te testen of dat iets is voor mij en mijn vriendin. Moest van Maarheeze naar Lisse. Om half 5 vertrokken. Ff gegeten en gepind onderweg, ben nu weer thuis :+ Voor een fractie meer dan een eBay setje kunnen scoren. Binnenkort inbouwen, nu eerst koffie!


Ik zie dat het Excel document nogal levendig gevuld word. Ik kijk het nog een tijdje aan, daarna verbouw ik hem tot een tabel die in de startpost kan

Anoniem: 134660

Woei een nieuw deel alweer. Ik heb ook het excelletje ingevuld.

 • byn124
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 23-02-2022

byn124

Thunderace

mr_zippey schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 21:18:
[...]


Eens, maar misschien handiger om er een geboortedatum van te maken. Hoef je niet elke keer dat je jarig bent geweest, deze lijst aan te passen :+
Ja, je hebt ergens wel gelijk :+ .
Alleen mijn jaar berekening wil niet werken in excel online. Misschien omdat het de nederlandse versie is??

Het verschil tussen theorie en praktijk is in de praktijk groter dan in theorie


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • mr_zippey
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 22:22
byn124 schreef op dinsdag 14 maart 2017 @ 21:29:
[...]


Ja, je hebt ergens wel gelijk :+ .
Alleen mijn jaar berekening wil niet werken in excel online. Misschien omdat het de nederlandse versie is??
Normaal gesproken werken 'engelse' formules ook in de nederlandse versie, misschien omdat deze online is?!
Heb zelf niet veel ervaring met online excel, alleen met offline.. ;)

formule is voor elkaar hoor :)

[Voor 3% gewijzigd door mr_zippey op 14-03-2017 21:42. Reden: formule voor excel is gemaakt]

W211 E200K - GSF 600 Bandit '95 - GSF 1200 Bandit '04

Pagina: 1 2 3 ... 107 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee