Long time lurker hier
Inmiddels zelf ook een huis gekocht, naoorlogs, pre watersnoodramp uit 1948 waar een metertje water in heeft gestaan destijds. Dat ter zijde, even een klein beetje showen met het huidige project, de bouw van een schuur.
Aangezien de vorige bewoners er al 1 jaar niet meer in woonden en sowieso niet al te groene vingers hadden, was de tuin redelijk overgroeid. Maar een enthousiaste broer met hele groene vingers weet daar wel raad mee en had binnen 1 dag het merendeel van de rotzooi eruit
Gelukkig kwam een buurman ook nog ff helpen met zijn kettingzaag om enkele, voormalig struiken, om te zagen. Ik van mijn "struiken" af en hij gratis hout voor zijn kachel!
Daarna kon het grove graafwerk beginnen, wederom de enthousiaste broer met affiniteit voor zulk spul (kon het zelf ook niet laten om het toch te proberen, maar blijkt toch lastiger dan dat het is) weet wel raad met stronken, wortels en de grond in zijn geheel.
Uiteindelijk bleef ik achter met een 30cm diepe krater aan weerskanten van het pad. Vrouwlief ging toen nog op de fiets naar het werk, dus moest het pad ff blijven liggen. 1 week later dan toch dat verrekte pad weg gehaald, het lag tenslotte in de weg voor de fundering.
Van die zelfde buurman een mooie laser mogen lenen, werkt super maar mij te duur + kan er nu toch gratis (m.u.v. de pils

) bij de buurman een lenen! Mede hierdoor de boel aardig vlak en op gelijke hoogte kunnen krijgen samen met broer 2. Gelukkig zijn het mooie dagen geweest en kon ik redelijk schuiven met mijn uren op het werk om zodoende elke vrijdagmiddag flink er tegenaan te gaan en toch nog redelijk vooruitgang boeken.
Na de bekisting eerst "fout" (leek eerder op een kermisattractie qua hoogte verschillen) gezet te hebben, de platen toch maar weer los gehaald en "goed" (in ieder geval strakker en vlakker t.o.v. poging 1) terug te plaatsen, schijnt (nu zelf ook ervaring) wel zo fijn te werken bij het afstrijken van je beton
Het hele riedeltje, bouwfolie, isolatie (lijkt mij eerder beton besparing dan isolatie), betonnetten en beton erin werken.
Oh ja, ook nog speciale ankers voor mijn ankers in elkaar gelast, realiseerde me dat het toch wel wat zou gaan bewegen op het moment dat er beton gestort zou worden. Aangezien ik niet direct met een mooi houten plaat in een hoek o.i.d. kon werken leek mij dit de beste oplossing... Achteraf erg overkill, maar het werkte wel

De ankers zitten nog altijd op de juiste plaats.
Uurtje buffelen met 3 man en je hebt een plaatje beton van 7,60 x 5,20
Paar uur wachten en de boel lekker kunnen vlinderen, ligt er nu "perfect" (voor nog nooit te hebben gevlinderd) strak bij, ik ben in ieder geval pleased
Inmiddels is het beton al goed hard aan het worden en is de tuin ook weer wat opgeruimd, diverse hopen (smerige, ***, k***e) klei grond afgevoerd naar een boer en het milieupark en de bekisting ook weer boven water gehaald te hebben is het toch tijd om verder te gaan met de spanten en de "behuizing".
Nu gaan we eerst een stalen constructie opbouwen bestaande uit 6 staanders en 3 grote driehoeken.
Eerst worden de staanders geplaatst en vervolgens wordt er van staander naar staander, over de diepte van de tuin, een grote driehoek geplaatst.
De bedoeling is om hem "snel" dicht te krijgen en de huur van de huidige loods op te zeggen. Het "snel" dicht krijgen is bedoeld om met sandwichpanelen te realiseren, iemand hier toevallig ervaring mee?
Heb inmiddels bij diverse bedrijven offertes opgevraagd, waaronder Huisman, JanJP, Hardeman & Logus De Hoop. Iemand anders nog positieve ervaringen met deze of gene die in sandwichpanelen handelt?
[
Voor 19% gewijzigd door
mistahk1 op 07-11-2018 22:03
. Reden: redelijke resoluties ]