Toon posts:

[CM] Powermac G5 kast "Zonosmac"

Pagina: 1 2 Laatste
Acties:

Onderwerpen


 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter


Na het installeren van OS-X op mijn nieuwe PC en een hint in het Het grote "Show je Apple computer" topic ben ik gaan zoeken naar een Powermac G5 kast om mijn PC in te bouwen en zo deze een meer 'Apple' look te geven. Na wat omzwervingen heb ik een 2de hands Powermac G5 gekocht waarvan het moederbord kapot was.

De bedoeling was om mijn PC in de Powermac kast te bouwen incl alle waterkoeling spullen en dat er aan de buitenkant niet veel te zien is van de transformatie om de authentieke Apple look te behouden. Ook wou ik niet de 'standaard' manier van ombouwen gebruiken, waarbij de hele achterkant van de kast eruit gehaald wordt en een ATX tray gebruikt wordt om het moederbord te monteren. Nog voor dat ik de kast in mijn bezit had, ben ik gaan passen en meten door foto's op internet te zoeken en te kijken of eea kon passen. Het zou krap gaan worden, maar niet onmogelijk.

Het gaat dus om deze kast (alle foto's zijn klickbaar voor 1600x1000 resolutie):

De specs van de nieuwe PC:

CPU: Intel Core2Quad Q6600 2.4GHz (OC naar 3.4GHz)
Mem: 4x 1GB PC6400
Mobo: Asus P5K-E Wifi-AP
Video: XFX Geforce 8800GT Alpha dog
HDD: 320GB Samsung + 500GB WD
Alle componenten watergekoeld door spullen van Aqua Computer

Toen ik de kast thuis kreeg, zat er nog een bijna complete G5 ingebouwd, deze werkte helaas niet meer:Na een uurtje of 2 zwoegen was de kast leeg:


Na wat passen bleek dat het moederbord er wel in zou passen, maar dat ik een aantal PCI sloten niet zou kunnen gebruiken. Dat vond ik geen probleem omdat ik een hele hoop onboard functionaliteit zou gaan gebruiken. Beide PCIe 16x sloten zijn te gebruiken, alsmede de PCI sloten er tussen. De beide PCIe 1x sloten zijn niet meer te gebruiken.


Het probleem van het monteren van het moederbord heb ik opgelost door de orginele paaltjes uit de kast te breken en deze op de ATX posities te lijmen met epoxy lijm. Het eruit breken ging heel eenvoudig met een tang en wat brute kracht. Er is geen dremel aan te pas gekomen. Nadat ik de paaltjes aan het moederbord geschroeft had en deze van lijm voorzien had, heb ik het moederbord in de kast geplaatst en de videokaart gebruikt als uitlijn hulp:


Dit was het resultaat:


Closeup:


Aangezien ik meestal niet zo'n vertrouwen heb in lijm, heb ik een testje gedaan hoe stevig dit zou zijn op een stukje aluminium wat ik nog had liggen. De nieuwe verbinding bleek niet zo sterk te zijn als het orgineel. Een trip naar de lokale bouwmarkt leverde een oplossing. Een metalen ring die over de paaltjes past en zo het oppervlak van de lijmverbinding vergroot:


Closeup:


Na een nachtje drogen kon ik dan verder met het monteren en aanpassen van de kast. In de tussentijd heb ik me bezig gehouden met de voeding. In eerste instantie was ik van plan de orginele voeding te hergebruiken omdat dit een 600W voeding was:


Maar ik kon na een aantal uur zoeken geen betrouwbare pinout vinden van deze voeding. Aangezien een verkeerde aansluiting nogal wat consequenties zou hebben (CPU dood, mobo uitbranden, etc.) heb ik toch maar besloten een standaard ATX voeding te gebruiken. Echter, een standaard ATX is veel te hoog en paste eigenlijk nergens mooi in de kast. Gelukkig had ik een voeding gekocht met een 12cm ventilator, waardoor het 'voeding' gedeelte van de voeding precies evenhoog was als de Apple voeding. De beslissing was dus snel gemaakt en de Apple voeding gesloopt om er een Coolermaster in te bouwen. Hier de Apple voeding zonder inhoud:


Hier de inhoud van de Coolermaster voeding (sans 12cm fan):


En zo 'past' het in elkaar:


De 12cm ventilator heb ik schuin in het kastje gemaakt en om ervoor te zorgen dat er geen valse lucht aangezogen wordt, heb ik de zijkanten afgedicht met plexiglas wat ik nog had liggen:


En zo is ie dan als je hem dicht schroeft. Later heb ik een aantal kabels verder de voeding in geplaatst, zodat deze er niet zo ver uit staken omdat dit niet nodig bleek. De orginele Apple voeding had ook maar hele korte draden:

(De Coolermaster sticker heb ik ook overgeplaatst, zo kan ik later nog eens zien hoeveel Amps dat ding kan leveren)

Zo past het geheel in de kast, gewoon op de standaard Apple plaats:


Met het moederbord geplaatst, heb ik de positie van de ATX rearplate afgetekend en heb toen dit uit de kast gedremeld:


Aftekenen:


Niet bang zijn, gewoon snijden. Met dit als resultaat:


Het bovenste gat is voor de Aquaero die straks al mijn ventilatoren gaat aansturen. Deze wou ik niet aan de voorkant, omdat dit het uiterlijk nogal zou verstoren en dat wou ik niet. De afstand van de kast tot het moederbord was ongeveer 20mm, dus heb ik een aluminium 20x20mm L-profiel gehaald bij de bouwmarkt en in stukken gezaagd:


Dit past dan mooi in het gat:


En de ATX panel past ook mooi:


De ronde gaten zijn van de orginele ventilatoren en dit ga ik ook hergebruiken, maar eerst moet er een stuk vanaf:


Dan kunnen de 80mm Papst ventilatoren erop gemaakt worden:


En dit past dan weer mooi in de kast:


Het modificeren van de kast was klaar, nu kon ik mijn aandacht geven aan het plaatsen van de radiator. In een normale kast is de meest logische plaats hiervoor in het deksel van de kast. Maar in de powermac kast is daar geen plaats door de DVD speler die daar geplaatst is. Er blijft daardoor niet genoeg ruimte over voor een 240mm radiator. Bovendien wou ik de kast niet zichtbaar veranderen, dus dan moet de radiator maar ergens anders. De enige plaats was eigenlijk aan de voorkant, achter de gaatjes plaat. Zo kan er genoeg lucht bij en heb ik voldoende koeling. Je zit dan wel met warme lucht in de kast, maar aangezien alles een waterkoelblok zou krijgen was ik daar niet zo bang voor. Eerst maar eens passen:


Past precies tussen de schotjes, perfect. Dan maar eens een beugel maken om hem te bevestigen. In eerste instantie had ik een beugel gemaakt die te breed bleek, ik kon mijn HDDs nergens meer kwijt. De tweede poging gaf dit resultaat:


Een tweede beugel helpt om de radiator stabiel te houden, dit is een doodnormaal L gebogen stukje aluminium met 4 gaatjes erin.

Om de HDDs te monteren heb ik de HDD kooi uit de orginele Apple kast hergebruikt. Dit kon echter niet op de normale plaats (achter, bovenin) omdat daar nu de fancontroller komt te zitten. Over de voeding zat een stalen plaat met naar mijn smaak iets teveel gaten, dus die plaat heb ik vervangen door een aluminium exemplaar. Op deze plaat zet ik de HDD kooi, de flowmeter en de radiator vast. De orginele plaat heb ik als mal gebruikt. Na het boren van alle gaatjes en het schuren van de plaat, zag het er zo ui:


Met HDD kooi en flow meter:


De powermac G5 kast heeft bovenin een compartiment waar normaal de DVD speler en de HDDs gehuisvest zijn. De DVD speler kan niet verhuizen, aangezien er een ingenieus mechanisme (klepje) ingebouwd is wat het frontje van de speler verbergt. De HDDs zijn wel verhuist om plaats te maken voor de pomp en het reservoir. De pomp is via een paar rubbers bevestigd aan de scheidingswand, en voor het reservoir heb ik weer een beugeltje gemaakt van een stukje aluminium plaat wat ik gebogen heb. Een tip voor mensen die geen buigtafel hebben (zoals ik), maar toch een plaatje metaal willen buigen. Ik heb met een dremel in de vouw-lijn een gleuf geslepen (niet te diep), en vervolgens het plaatje tussen 2 latjes geklemt met wat lijmklemmen en gebogen. De plaat heeft vanzelf de neiging om langs de gleufjes te buigen.

[Voor 204% gewijzigd door zonoskar op 24-02-2008 23:57. Reden: Foto's op andere server gezet]

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter


Het modificeren van de kast is klaar, inbouwen dan maar.

Het CPU waterblokje:


Videokaart:


Northbridge:


Southbridge:


Reservoir:


Koelertje voor op de power torren (jaja, overal is aan gedacht):


Alles samenvoegen:


Pomp en reservoir in de kast bouwen:


Wel jammer overigens van het reservoir dat het niet van buiten zichtbaar is, maar dat komt omdat het eigenlijk voor een andere kast bedoeld was, het idee van de powermac casemod had ik nadat ik alle waterkoelingsspullen besteld had.

Fan controller inbouwen:


Radiator samenbouwen. Doordat de bevestigings bouten van de ventilatoren de bevestigingslipjes van de ventialtoren krom drukten, heb ik uit een ronde aluminium buis wat verstevigings busjes gemaakt en deze op de ventilatoren geplaatst:


Omdat de powemac kast een super mooie aan/uit knop en USB/Firewire aansluiting aan de voorkant heeft, heb ik een kabeltje gemaakt die dit op het moederbord zou aansluiten:
Bij het moederbord zaten heel handige stekkertjes (incl. benaming van elk pinnetje) waar je draadjes aan kan solderen en vervolgens op de headers van het moederbord kan steken. Helaas bleken deze niet echt grip te hebben op de headers en plopten ze er steeds uit. Pff echt weer een teleurstelling. Ik heb even wat tape gebruikt om het op z'n plaats te houden, maar helaas bleek later de Firewire niet te werken. Dus dat moet ik nog een keer opnieuw doen.

Hier een ovezichts foto. De voeding zit op z'n plaats, alsmede het moederbord en de afscheidings plaat aan de bovenkant met daarop de pomp en het reservoir.


Toen alles in de kast zat, moesten de waterslangen aangesloten worden:


Harddisks erin:


Na een uurtje proefdraaien heb ik de kast rechtop gezet en aangesloten op de monitor. Je zou bijna zeggen dat het een echte powermac is, toch:


Samenvattend kan ik zeggen dat ik veel lol heb gehad met het verbouwen van deze kast. Echter denk ik dat ik de volgende keer toch maar een miniATX moederbord neem, dan is alles een stuk eenvoudiger. Dit komt omdat de PC nu maar op 1 manier in- en uitelkaar gehaald kan worden: Eerst Voeding, dan plaat met pomp, dan Aquaero, dan reservoir, dan plaat met HDD bracket, maar zonder HDDs, dan kabels op mobo aansluiten, dan mobo, dan radiator, dan HDDs plaatsen en dan pas zijkant dicht.

ook blijkt de pomp nogal te brommen en te trillen. Dit komt waarschijnlijk doordat ik een te korte slang tussen de pomp en het reservoir heb, waardoor de rubberen voetjes van de pomp niet effectief zijn en de trillingen via de slang aan het reservoir doorgeeft. Dit moet ook een keer anders.

Ik hoop dat jullie hiermee inspiratie voor jullie eigen casemod (misschien ook wel een Powermac :))

Oja, nog voor de lol, zo zag mijn huiskamer er gedurende 1.5 week uit:


En mijn buro:


Maar nu ziet mijn buro er zo weer uit:

[Voor 110% gewijzigd door zonoskar op 24-02-2008 23:51. Reden: Foto's op andere server gezet]

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • Skevdude
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 10-03 11:13
Mooi werk! Keep up the good work.

 • TERW_DAN
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

TERW_DAN

Met een hamer past alles.

Ik moet zeggen dat je dit heel leuk doet :) Er zijn meerdere G5 kasten gemod met echte PC-hardware erin maar die zijn lang niet allemaal zo netjes afgewerkt. Vind het leuk wat je met de voeding hebt gedaan.

Overigens zie ik daar een G5 moederbord, wat heb je daarmee gedaan?

 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Thanks. Het G5 moederbord is stuk, maar ligt hier nog. Samen met de 1.8 GHz G5 CPUs (2x), naakte voeding en alle ventilatoren (die een takke herrie maakten op full-speed).

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • link0007
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 27-03 22:32
Terw_Dan schreef op zaterdag 16 februari 2008 @ 22:28:
Ik moet zeggen dat je dit heel leuk doet :) Er zijn meerdere G5 kasten gemod met echte PC-hardware erin maar die zijn lang niet allemaal zo netjes afgewerkt. Vind het leuk wat je met de voeding hebt gedaan.

Overigens zie ik daar een G5 moederbord, wat heb je daarmee gedaan?
Lol, ik verwachtte al dat jij geïnteresseerd zou zijn in een dood mobo :o


Maar echt heel vet gedaan.. Heb die kasten altijd mooi gevonden!

IF IF = THEN THEN THEN = ELSE ELSE ELSE = IF;


 • DizzyWeb
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 09:06

DizzyWeb

Ondertiteld

Leuk idee, alleen beetje jammer dat de host voor de plaatjes zo tergend langzaam is...

 • TERW_DAN
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

TERW_DAN

Met een hamer past alles.

zonoskar schreef op zaterdag 16 februari 2008 @ 22:40:
Thanks. Het G5 moederbord is stuk, maar ligt hier nog. Samen met de 1.8 GHz G5 CPUs (2x), naakte voeding en alle ventilatoren (die een takke herrie maakten op full-speed).
Mocht je ooit van die plank afwillen, een G5 bord ontbreekt nog op m'n muur ;)

Wat ga je overigens doen met de DVDdrive? er zit geen knopje aan de voorkant om hem open te maken.
Wat je zou kunnen doen is hetzelfde als wat ik heb gedaan met mijn opticals in m'n Tombraider mod.

http://tweakers.net/ext/f/ef9538ebef4e29d7b245f3108e74100a/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/468ef4de494e2d13d18d44a2052ffa85/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/fb4ff88e6ec011152db87ca85e0c6fa0/thumb.jpg
Ik heb dus een draadje aan de powerknop gemaakt, zodat ik de knop overal kan verplaatsen waar ik hem maar wil hebben. Misschien dat je op deze manier het front ook origineel kan houden :)

 • MetalRush
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 31-01 23:47

MetalRush

PAS OP, HÈ !

DizzyWeb schreef op zaterdag 16 februari 2008 @ 22:53:
Leuk idee, alleen beetje jammer dat de host voor de plaatjes zo tergend langzaam is...
Indeed... 12 foto's komen bij mij door, de rest is d00d :(
Jammer dat ik (en anderen) nu geen beeld krijgen bij wat je aan het doen bent :/
Kun je ze nog beter bij ImgShack zetten...

Keep smiling... it makes people wonder what you're up to :)


 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Ik zal ze ff verhuizen van mijn home-server naar een account bij een provider. Ik heb maar een 1Mbit uppload he?

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • diedazz
 • Registratie: Juli 2003
 • Niet online
MetalRush schreef op zaterdag 16 februari 2008 @ 23:22:
[...]

Indeed... 12 foto's komen bij mij door, de rest is d00d :(
Jammer dat ik (en anderen) nu geen beeld krijgen bij wat je aan het doen bent :/
Kun je ze nog beter bij ImgShack zetten...
F5 was mijn vriend :P
Enfin, ik heb mij scheel liggen kijken op je fotos, hoe netjes het allemaal is afgewerkt.
Ben btw very jaloers op je voeding, ik vraag me nog steeds hoe je een CM voeding erin hebt gekregen (of zijn die dingen standaard zo low profile?). Wat zijn de afmetingen van die voeding eigenlijk? want volgens mij vertekenen de foto's het een beetje (ik had geschat op 8cm)

geen krasjes op de vloer? :D

Get Airflow, save the world.


 • sky-
 • Registratie: November 2005
 • Niet online

sky-

¿Öngyilkos Vasarnap

Strak uitgevoerd zeg, erg netjes :)

don't be afraid of machines, be afraid of the people who build and train them.


 • Flythe
 • Registratie: Augustus 2006
 • Niet online
Alles ziet er netjes uit, hardware is nogal proppen, op het eerste gezicht lijken die kasten veel groter dan dat ze van binnen zijn (ik ben zelf ook bezig met een G5).
Waarom heb je trouwen een lcd op de achterkant gemaakt? :P
Die rand waar de psu achterligt is aardig hoog (zeker wel 8cm) een standaard psu is iets van 8,~ cm hoog daar moet je de hoogte van de behuizing nog vanaf halen :)

 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Die Coolermaster voeding is gewoon standaard ATX size. 15x14x8.5cm. Maar omdat er een 12cm ventilator in zit, kan de rest niet 8.5cm hoog zijn. De fan is 2.5cm hoog. De Apple PSU is iets van 38cm lang en 6cm hoog.

Ik ben overigens bang dat het loaden traag blijft. Na de migratie van demon naar XS4all lijk ik niet meer op mijn homepage in te kunnen loggen. Bummer. Maandag eens bellen hoe het zit.

/edit: Het LCD (eigenlijk FL) is van de Aquaero, een fan controller die nog meer kan. Daarmee kun je de ventilatoren aansturen aan de hand van de temperatuur. De 2 12cm fans op de radiator laat ik regelen op de water temperatuur. De 2 8cm fans op de achterkant laat ik regelen op de case temperatuur. Hoe hoger, hoe harder ze blazen.

[Voor 29% gewijzigd door zonoskar op 17-02-2008 00:35]

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • kemphaas
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 27-03 11:36
Ziet er netjes uit. Mooi afgewerkt, en je ziet absoluut niet dat het niet de originele hardware is binnenin. Toppie!

Werk hard als je tijd hebt, dan heb je tijd als je hard moet werken.


 • Godric
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 27-03 20:44
Ziet er goed uit :). Het design van de G5 is zo goed dat het nauwelijks aanpassing behoeft.
Ik vind wel dat een ander bureau beter zou staan, het contrast met het geen wat er op staat is groot :+

Canon EOS 40D | EF 17-40L f/4.0 | EF 70-200L f/4.0 | EF 50 f/1.8 II


 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Wat is er mis met mijn buro? Heb dat een paar jaar geleden zelf gemaakt :)

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • reapher
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 19:27

reapher

Z POWER

Mag ik vragen wat de specs van de pc zijn zodat je osx kon draaien?

Click hier niet


 • TERW_DAN
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

TERW_DAN

Met een hamer past alles.

zonoskar schreef op zondag 17 februari 2008 @ 18:20:
Wat is er mis met mijn buro? Heb dat een paar jaar geleden zelf gemaakt :)
Ik denk meer dat hij doelt op het contrast. Een futuristisch uitziende computer/keyboards etc op een houten bureau, je zou daar eerder een stalen/glazen bureau bij verwachten.

Maar moet zeggen dat het zeker geen slechte werkplek is (vind het hout er wel mooi bij staan moet ik zeggen).

 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
@reapher: specs staan in de eerste post, bovenaan. Ik gebruikte de Kalyway 10.5.1 DVD en een upgrade procudure op insanelymac.com om 10.5.2 te draaien. Het is alleen jammer dat ik maar 3.125 GB van de 4GB geheugen kan gebruiken in OS-X anders krijg ik al kernel panics in idle mode. Misschien dat dit met 10.5.2 opgelost is, moet ik toch maar eens testen.

Qua buro vind ik hout nog altijd het fijnst werken. Mede doordat het niet zo koud is, daar krijg ik altijd erg snel lamme armen van. Een houten buro verhelpt dat. Misschien eens een keer het buro wit schilderen :)

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • reapher
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 19:27

reapher

Z POWER

zonoskar schreef op maandag 18 februari 2008 @ 14:00:
@reapher: specs staan in de eerste post, bovenaan. Ik gebruikte de Kalyway 10.5.1 DVD en een upgrade procudure op insanelymac.com om 10.5.2 te draaien. Het is alleen jammer dat ik maar 3.125 GB van de 4GB geheugen kan gebruiken in OS-X anders krijg ik al kernel panics in idle mode. Misschien dat dit met 10.5.2 opgelost is, moet ik toch maar eens testen.

Qua buro vind ik hout nog altijd het fijnst werken. Mede doordat het niet zo koud is, daar krijg ik altijd erg snel lamme armen van. Een houten buro verhelpt dat. Misschien eens een keer het buro wit schilderen :)
Sorry ik ben blind ;)

Maar heb het gevonden.

Click hier niet


 • BlackWhizz
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 12-03 15:52
Vind hem erg mooi. Alleen wat mij nog mooier leek was bijv een klein ledje achter een apple logo of witte led fans.

Is mac trouwens moeilijk te installeren? Ben ook van plan om een hackintosh te bouwen?

 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
BlackWhizz schreef op maandag 18 februari 2008 @ 18:14:
Is mac trouwens moeilijk te installeren? Ben ook van plan om een hackintosh te bouwen?
Nee hoor. Met de juiste DVD en hardware is het een fluitje van een cent. Op het forum van insanelymac.com vind je informatie genoeg om het aan de praat te krijgen.

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • t1mmy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 23-03 09:30
Kijk daar hou ik nou van! De g5 vind ik uber mooi maar te duur voor mij.
De meeste mensen die een Pc G5 maken doen dat dan met led fans enzo waardoor het hele uiterlijk van de kast verpest word.

Super mooie mod! Als ik ooit ook de beschikking krijg tot een G5 kast hoop ik het zelfde te doen!

En hackingtosh draaide ik al >:)

 • Anoniem: 249526
 • Registratie: Januari 2008
 • Niet online
Ik vind het echt een vet pc'tje... :)

zou je die systeemkasten ook ergens kunnen kopen ofsow?zeg ff als je het weet...

want ben erook alllang op zoek naar..

Gr Nick

 • --MeAngry--
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 26-03 16:12

--MeAngry--

aka Qonstrukt

zonoskar schreef op maandag 18 februari 2008 @ 14:00:
@reapher: specs staan in de eerste post, bovenaan. Ik gebruikte de Kalyway 10.5.1 DVD en een upgrade procudure op insanelymac.com om 10.5.2 te draaien. Het is alleen jammer dat ik maar 3.125 GB van de 4GB geheugen kan gebruiken in OS-X anders krijg ik al kernel panics in idle mode. Misschien dat dit met 10.5.2 opgelost is, moet ik toch maar eens testen.

[...]
Verschilt dat nog zo veel per Intel chipset dan? Heb hier een P5W DH draaien met een Intel 975x chipset, en m'n 4GB RAM werkt hier prima, zowel met 10.5.1 als 10.5.2.

Moet trouwens zeggen dat ik nooit een MacBook zou hebben gekocht als ik niet eerst OS X op m'n workstation had kunnen 'proberen'. (""Proberen"" want ik draai het er nu eigenlijk 100% op, Windows al tijden niet meer opgestart. :P)

Het is jammer dat de Mac Pro zo duur is, daarom is zo'n mod als die van jou zo interessant. Met een beetje werk heb je een bak in huis staan die maar een fractie van een Mac Pro kost, custom-built is, en er als twee druppels water op lijkt, Zeker als je em zo goed afwerkt als jij hebt gedaan. Klasse!

Kia e-Soul MY2020 64kWh ExecutiveLine


 • TERW_DAN
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

TERW_DAN

Met een hamer past alles.

Anoniem: 249526 schreef op maandag 18 februari 2008 @ 20:24:
Ik vind het echt een vet pc'tje... :)

zou je die systeemkasten ook ergens kunnen kopen ofsow?zeg ff als je het weet...

want ben erook alllang op zoek naar..

Gr Nick
Op eBay kom ik ze wel eens tegen, prijzen zijn niet altijd even leuk (sommigen vragen gewoon 300 USD voor zo'n kast, enkel de kast).

 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
@BlackWizz: Zoiets?Ik heb ff de CCFL's (zijn eigenlijk groen) erin gelegd die ik eigenlijk in mijn andere casemod wou gebruiken. Ik vind het geen gezicht :)

De kasten komen regelmatig voorbij op ebay, maar reken op een aardige duit. Ook kun je tweedehandsmac.nl in de gaten houden, daar heb ik de mijne vandaan.

Over die 4GB, ik weet ook niet waarom dit is, misschien omdat ik de Kalyway DVD gebruikt heb en zij de kernel verkloot hebben? Ik kreeg de iAtkos DVD niet aan de praat en zonder memory limiter krijg ik gewoon kernel panics als de PC idle staat op de desktop (PC niet aangeraakt). Bummer.

/edit: oja: een Mac Pro heeft een iets andere kast: 2 DVD loopwerken.

[Voor 15% gewijzigd door zonoskar op 24-02-2008 23:43]

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


Anoniem: 164668

Wat heb je er voor betaald als ik vragen mag???

Alleen de kast dan...

 • BlackWhizz
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 12-03 15:52
45 euro staat er in de TS!

Anoniem: 164668

Nou...sorry
Heb het nog steeds niet kunnen vinden btw.
Maar das rete goedkoop :)

Anoniem: 224338

Hoe is die kast qua geluid? Heel stil of een stofzuiger? Ik zoek namelijk atm een kast die erg stil is, bijv Anted P182. Maar deze kast heeft natuurlijk de looks :)

 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Waar haal je die 45 euro vandaan? Was dat maar, de kast heeft 100 euro gekost (was nog niet veel), moest ik hem nog zelf gaan ophalen ook :)

De kast zelf maakt niet veel herrie, het ligt een beetje wat voor ventilators je erin propt. Vanmorgen stond ie nog MPEGs te converteren en ik dacht dat ie uit stond. Heeft ook te maken met de waterkoeling natuurlijk. Er kunnen ook niet veel dingen trillen en resoneren. De zijkanten zijn 3mm alu en de rest is 2mm alu en degelijk geschroeft.

De kast bestaat eigenlijk uit 4 delen. De rechter zijkant die je eruit kunt halen. De linker zijkant incl boven en onder 'spoiler' is 1 geheel. De voorkant en bovenkant zijn 1 geheel en de achterkant/onderkant ook.

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • NoepZor
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 13:26
T blijft een soort veredelde Lian Li :P maar wel superstrak en je hebt hem ook mooi afgewerkt. Ik zou lampen/ccfl's enzo niet in die kast bouwen, hij moet het hebben van zijn originele design :)

[Voor 6% gewijzigd door NoepZor op 18-02-2008 22:21]

De wijzen komen uit het Oosten!


 • TERW_DAN
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

TERW_DAN

Met een hamer past alles.

Die CCFLs zijn idd oerlelijk in zo'n kast, maar goed, afaik wil zonoskar ze er ook niet induwen.

 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Nee, die CCFL heb ik meteen weer uitgehaald.

Ik kan trouwens wel bij het ejectknopje van de DVD speler :) Tis wat gepruts (klepje omlaag duwen en dan op de juiste plek drukken), maar het lukt. In Windows en OS-X maakt het niet zo uit, dan kun je altijd eject doen, maar als je wilt booten van DVD is het wel handig.

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • cHoc
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 03-01 11:10
NoepZor schreef op maandag 18 februari 2008 @ 22:21:
T blijft een soort veredelde Lian Li :P maar wel superstrak en je hebt hem ook mooi afgewerkt. Ik zou lampen/ccfl's enzo niet in die kast bouwen, hij moet het hebben van zijn originele design :)
Nee, de Lian Li is een veredelde Mac Pro kast, Apple was er namelijk eerder mee :Y)

 • BlackWhizz
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 12-03 15:52
zonoskar schreef op maandag 18 februari 2008 @ 22:07:
Waar haal je die 45 euro vandaan? Was dat maar, de kast heeft 100 euro gekost (was nog niet veel), moest ik hem nog zelf gaan ophalen ook :)
Whow, sorry. Zat verkeerdom met een topic op een ander forum.

Anywayz. Mij lijkt het wel mooi dat die appel op de zijkant oplicht.

 • TERW_DAN
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

TERW_DAN

Met een hamer past alles.

BlackWhizz schreef op dinsdag 19 februari 2008 @ 16:54:
[...]Anywayz. Mij lijkt het wel mooi dat die appel op de zijkant oplicht.
Die appel op laten lichten kan volgens mij niet (is afaik geen doorschijnend iets). Wil je zoiets doen, dan moet je dat op dezelfde manier doen als Dark Blue met haar appelbak gedaan heeft, waarbij je het licht van de CCFL dimt en egaal verdeelt door een stuk wit A4 papier.

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

Dit heb je echt heel netjes gedaan, complimenten, lijkt net een echte g5 zo van de voorkant gezien. :)

Het leven is te kort om geduld te hebben!


 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Die Apple op laten lichten zou idd betekenen dat ik de kast kapot moet dremelen en dan via plexiglas moet belichten. Ik vind dat de moeite niet waard moet ik zeggen.

Iets waar ik nog geen oplossing voor heb, hoe hou ik stof uit mijn kast? Die gatenkaas voorkant houdt natuurlijk geen stof tegen, wat voor filter is handig? panty? Afzuigkap filters?

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • AlexanderB
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 16:05

AlexanderB

7800 rpm

vraagje.. moet je het stukje aan de achterkant van de hoekprofielen dat overlapt met de fangaten niet ook uitznijden (zodat de fansniet bedenkt worden?)
zou ik persoonlijk mooier vinden, nu is het wel erg duidelijk dat die hoekprofielen achteraf zijn, als je de kant van de fans netjes afwerkt word het mooier (meer gemengd in het uitterlijk, alsof het altijd al zo hoorde..)

 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Had ik idd ook over nagedacht, maar toch maar niet gedaan. Ten eerste krijg ik een bocht meestal niet echt mooi uitgezaagd en ten tweede is de overlap niet zo heel groot, dus de fan is toch nog effectief. En het zit aan de achterkant, dus niemand ziet het :) Misschien als ik nog ooit zin heb dat ik het doe, maar nu ff niet.

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter


Ik heb weer een update. Aangezien ik helemaal gek werd van het brommen van de pomp, heb ik een nieuwe pomp gekocht en een andere manier gevonden om hem te monteren.

Naar aanleiding van een thread op aqua-computer.de heb ik wat bouwmarkten afgestruint op zoek naar het materiaal wat Shoggy ook gebruikte. Bij een bouwmarkt in de buurt kwam ik het tegen, een tegelspons van Skandia:


In navolging van Shoggy heb ik dan een sandwich gemaakt van deze tegelspons, een alu plaatje en een RVS plaat die ik nog had liggen. Op de RVS plaat monteer ik de Pomp:


En omdat je verder nooit meer bij de moertjes kunt komen, lijm ik deze ook maar vast:


Op de alu plaat natuurlijk ook. Het geheel heb ik vastgelijmt met Bison tix:


En zo staat de pomp er dan op. Helaas is eea niet helemaal precies evengroot, waardoor er hier en daar wat oversteekt, maar aangezien RVS echt klote te zagen is neem ik dat voor lief:


Het reservoir paste er niet meer naast in deze configuratie, dus die heb ik verhuist naar onder de DVD speler. Daar was wel een nieuw bracket voor nodig:


En dan ziet het er geheel zo uit:


En zo hangt het in de case:


Omdat ik gemerkt had dat het 2de paar powertransistoren ook redelijk warm werden, heb ik daar ook maar een koelblok voor besteld. Het wordt zo wel erg druk bij de CPU:


Radiator weer inbouwen, past mooi naast het reservoir zo:


Zat waterslangen zou ik zeggen:


Bij het vullen dit nog gespot, nogal wat schuim in het systeem:


En omdat de HDDs toch wel erg warm werden (45C): daar maar een ventilatortje voor gehangen, deze word aangestuurt via de Aquaera aan de hand van de temperatuur van de disks (lekker stil dus):


Het systeem is nu zeer stil, het trillen van de pomp is bijna geheel verdwenen, je hoort alleen de disks nog maar. Eindelijk rust :)

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Carpento
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 17:29
Geniaal met die spons :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nicklazzz
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 18:18
Prachtig !

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • TheZeroorez
 • Registratie: September 2005
 • Niet online
...Maar is die van rubber of wordt 'ie op den duur hard en heeft het geen effect meer?

Prachtige G5 kast zo trouwens :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Volgens mij is de spons van rubber, of iig iets wat daar op lijkt. Het neemt z'n orginele vorm erg goed weer aan, ook na een uur onder een zwaar voorwerp.

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Orend
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 08-03 14:41
ziet er vrij strak uit deze mod.

[CPU] Intel Core i7 3820 @ 3,6 Ghz, [MEM] Kingston HyperX 16GB 1600Mhz [GPU] Asus GTX660, [MB] Asus P9X79 Pro [SSD] 2X Samsung 830 128Gb RAID0,[HDD] WD 640 Sata


 • ShadowWings
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 26-03 12:41
Aha een echte Shoggy Sandwich :P. De afwerking van de gehele mod ziet er super uit.

Mag ik vragen wat de waterflow is van de loop.

 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Op dit moment met een gewone Eheim 1046 loopt er 27-28 L/h door de leidingen. Niet super veel flow, maar meer dan zat.

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • Shunt
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 16:43
dat schuim kan op 2 dingen duiden.
1 er blijft lucht uit je reservoir mee door de slangen gepomt worden.
2 er zit ergens een lucht lek (hoeft geen vocht te lekken)
eventjes een paar dagen aan kijken of het blijft is het na een paar dagen nogsteeds niet over alle slang aansluitingen eventjes na lopen heb het zelf een keer gehad dat er een lucht lek zat zonder water lekkage gelukkig.

Game PC
2 Post or Not 2 Post What's the question ?
"If it ain't broken, you didn't try hard enough"


 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Het schuim kwam van de pomp die in het begin geen water rondgepompt kreeg en is nu weer helemaal uit het systeem. Ik vond het gewoon een leuke foto :)

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • Jappo112
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 17:23
Ik heb helemaal niets met casemodding en dergelijk. Maar ik vind dit toch wel erg netjes gedaan! Ik las dit topic vorige week al en kwam zojuist een intressante Ebay advertentie tegen. Vandaar dat ik even post :).

http://cgi.ebay.nl/Apple-...ageNameZRSS:B:SRCH:NL:101

 • Flythe
 • Registratie: Augustus 2006
 • Niet online
Ik kan je wel vertellen dat verzending buiten duitsland of niet gedaan word, of heel duur is. En daarnaast word er hoog opgeboden voor deze kasten. Maar tis maar net wat je ervoor overhebt natuurlijk :p

 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Er staat toch gewoon dat verzenden naar NL 8 euro kost. Bovendien komt ie uit Drenthe, dus waarom niet verzenden naar NL? Dat er flink op geboden wordt klopt. De vorige kast die ik gevolgd heb leverde iets van 170 euro op.

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


Anoniem: 54991

zonoskar schreef op zondag 16 maart 2008 @ 18:42:
Er staat toch gewoon dat verzenden naar NL 8 euro kost. Bovendien komt ie uit Drenthe, dus waarom niet verzenden naar NL? Dat er flink op geboden wordt klopt. De vorige kast die ik gevolgd heb leverde iets van 170 euro op.
http://cgi.ebay.de/Apple-...ZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Valt wel mee ;)
Ik moet eigenlijk een intel-maccase hebben voor mijn case zodoende dat ik al een tijdje loop te zoeken.
Bij mijn zijn die "handgrepen" gebogen, heb het ding van het werk meegenomen om te fixen.
Je staat er versteld van hoeveel van deze cases er wel niet te vinden zijn met wat zoeken, maar geen enkele van de nieuwere soort.

 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Waarom moet je een Mac Pro (zijn idd nog niet overvloedig te krijgen) case hebben? Heb je geen zin om de kast teveel te modden? Of moet je 2 DVD spelers kwijt?

[Voor 15% gewijzigd door zonoskar op 16-03-2008 19:58]

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


Anoniem: 54991

Omdat ik een echte intel G5 heb, opgeknapt, en een standaard pc kast past niet he.
Ding was kapot en gestript, voorzien van cpu's, mem, voeding gekocht en werkt als een zonnetje nu.
Mja, de handvaten zijn flink ingedeukt en dat is dus erg zonde.
Heb nu een aantal van bovenstaande cases op het oog en maybe ga ik daar wat mee doen of mod ik die om.

 • xsive
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 10:50
weet iemand hoe ik het front paneel moet aansluiten op een ATX moederbord. Bij mij zijn de pinnetjes op de originele connector van de G5 kast namelijk niet genummerd. Er staat niets bij aangegeven. HELP!

Polestar 2 MY22 LRDM Magnesium SW2.7


 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter


Dit gebruikte ik. Alleen is het mij niet helemaal duidelijk geworden waarom mijn firewire het niet doet. Ik ben nu van plan zelf een firewire aansluiting aan de voorkant te maken, maar moet eerst even wat inspiratie opdoen.

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • Ediejo
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online

Ediejo

EB cardetailing

Op verzoek verwijderd

EB cardetailing tot aan uw huis


 • darkpluisje
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 21-03 11:27
mag ik vragen waarom je nogsteeds die 2 fans achter in de kast hebt hangen? alles is toch al watergekoeld, buiten dan dat fannetje voor je hdd maar daar lijkt 1 fan me wel genoeg voor?

anders ook nog idee om je hdds ook te waterkoelen? :P

en wat voor temps haal je nou ongeveer? gezien je echt je complete setup hebt gewaterkoeld via 1 240 radiatortje

[Voor 19% gewijzigd door darkpluisje op 24-03-2008 12:28]


 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Aja, die 2 fans. Eigenlijk doen die niets :) Ik heb ze aan de temperatuur in de kast gekoppeld, maar ze staan eigenlijk altijd uit. Vandaar ook dat de HDDs een eigen fannetje gekregen hebben die gestuurd wordt op de HDDs temp, want anders werden die wel erg warm (>40C). In deze setup is het niet handig de HDDs te koelen met water, dit wordt nl. zo'n 35C als de PC vol staat te stampen (na een uur of 2 games bv) en dan warmen de HDDs eerder op dan dat je ze koelt.

Maareh, de temps zijn niet echt om naar huis te schrijven hoor, mede door een brakke CPU denk ik. De CPU wordt 35C idle en 55C onder 100% load op alle cores. Ik heb al luchtgekoelde quad cores gezien die 25C deden idle en 47C op 3.2 GHz (ik draai nu 2.8GHz, hoger lukt niet stabiel).

Maar het doel was dan ook een PC te maken die stil is en dat is deze. De ventilatoren op de radiator komen niet boven de 900rpm uit en zijn dan bijna onhoorbaar. Iig niet boven de HDDs uit. En zolang de CPU temp onder de 60C blijft vind ik het goed :)

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • darkpluisje
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 21-03 11:27
naja was gewoon benieuwd, je ziet hier vaak zat mensen die een CPU en GPU koelen met een 240 of 360 radiator en dat dan eigenlijk al veel vinden, maar jij koelt nog veel meer en ik vind de temps opzich nog wel netjes...

Verder echt een mooie mod, wil ook nog wel een keer kijken of ik zelf mijn computer in zown G5 kast krijg, vind ze erg mooi en stijlvol staan

 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Idd, ik snap dat ook niet. Er zijn een hoop mensen die erg paniekerig doen over hun waterkoeling, is het wel genoeg, heb ik wel voldoende flow, welke volgorde van componenten is het best? Dan gaan mensen bv. 2 pompen in 1 circuit gebruiken omdat de flow te weinig zou zijn. Of een radiator gebruiken waar 12x 12cm ventilators op passen. Zonde van het geld en de herrie. Als je de termp van het water meet voor en na de radiator, vind je meestal 1 of 2C verschil. Dus of je nu eerst de CPU en daarna de GPU koelt maakt geen fluit uit (ja hoogstens 2C dus). Maar ja, de meesten meten de watertemp niet, dus hebben geen idee hoe effectief het is.

Maar nu erger ik me wel weer aan de herrie van de HDDs (Samsung), dus moet ik daar weer iets op vinden :)

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • Kiphaas7
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 08-03 09:24
zonoskar schreef op vrijdag 28 maart 2008 @ 12:26:
Idd, ik snap dat ook niet. Er zijn een hoop mensen die erg paniekerig doen over hun waterkoeling, is het wel genoeg, heb ik wel voldoende flow, welke volgorde van componenten is het best? Dan gaan mensen bv. 2 pompen in 1 circuit gebruiken omdat de flow te weinig zou zijn. Of een radiator gebruiken waar 12x 12cm ventilators op passen. Zonde van het geld en de herrie. Als je de termp van het water meet voor en na de radiator, vind je meestal 1 of 2C verschil. Dus of je nu eerst de CPU en daarna de GPU koelt maakt geen fluit uit (ja hoogstens 2C dus). Maar ja, de meesten meten de watertemp niet, dus hebben geen idee hoe effectief het is.

Maar nu erger ik me wel weer aan de herrie van de HDDs (Samsung), dus moet ik daar weer iets op vinden :)
Ophangen in dikke elastieken (kijk maar naar de antec solo of p150), eventueel nog verpakken in silentmaxx2 hdd silencers.

Zeer mooie mod overigens! Ik ga volgende week eens kijken of ik ook een powermac case kan krijgen, zeer inspirerende mod. :)

 • NickvdB
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-01-2018
Heb gister op Marktplaats.nl een G4 kast voor 25,- euro op de kop getikt, geïnspireerd door zonoskar ga ik mijn pc hier inbouwen, zal dit waarschijnlijk ook in een topic zetten. :)

 • AtomicShockwave
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 17:33
whaha die EHEIM pomp is echt lief! O+ Ik had deze nog nooit gezien en wist niet eens dat ze bestonden. Vroeger toen ik hier nog wat vaker kwam zag ik wel van die grijze eheims voor aquariums bedoelt zegmaar. Nou hebben ze er gewoon eentje met een molex aansluiting :P

Wel een heel erg goed staaltje van inspelen op de markt.. petje af.


Besides.. Mooie mod! maak je niet druk over de temps van die waterkoeling, hele efficiente setups zijn vaak groot en lelijk. Wat jij maakt is superstrak en stil. Altijd een afweging.

 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Thanks. Die Eheim pomp is er ook al van Innovatec, en misschien wel van anderen ook. Ik kwam er gisteren achter dat de koelblokken op de voedingstransistoren niet echt kontakt maakten doordat het moederbord krom getrokken werd door het koelblok. Daar heb ik ook wat op gevonden:Het zijn dus stukjes Alu U-profiel die ik aan de andere kant van het moederbord onder de transistoren bevestigd heb met dezelfde schroefjes als waar ook de waterklokjes mee vast zitten. Een beetje warmtegeleidende tape ertussen zodat het geen kortsluiting maakt. Gelukkig zaten er geen grote soldeerplekken onder.

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


Anoniem: 235721

Heel mooie gedaan, het heeft mij inspirratie gegeven om bepaalde dingen aan mijn eigen concept te wijzigen.. :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • filenox
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 26-03 17:43
Prachtig gedaan hoor ! _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_
Ik zie dat je nu OS X draaid, geen problemen (gehad?)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Ik heb nog 2 problemen. Ik kan maar 3.125 GB van mijn 4GB gebruiken in OS-X en mijn netwerk aansluiting vliegt er na een aantal minuten heavy traffic uit. Het domme is dat ik dit ook al een keertje onder XP gehad heb (maar het komt veel vaker voor in OS-X), dus ik denk dat die Marvell Yukon chipset niet zo heel stabiel is.

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


Anoniem: 297005

Geweldig wat je gebouwd hebt, zoontje...!!!

 • maarten12100
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 15-03 21:17
Mooi gedaan alleen snap ik niet waarom iedereen de halve achterkant wegzaagd.
Ben ook een g5 aan het modden heb de kast al leeg dus het modden kan beginen.[img]C:\Users\maarten\Desktop\powermac g5 case mod\powermac foto's\000_0004[/img]

 • TheWickedD
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 11-03 21:01
links naar plaatjes op je lokalo computer zetten heeft natuurlijk geen zin.

Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd, zou het mogelijke zijn de achterplaat geheel origineel te laten (met daardoor wat gemis van aansluitingen)?

 • [Remmes]
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 24-03 09:44
maarten12100 schreef op zondag 07 februari 2010 @ 03:24:
Mooi gedaan alleen snap ik niet waarom iedereen de halve achterkant wegzaagd.
Ben ook een g5 aan het modden heb de kast al leeg dus het modden kan beginen.[[url="C:\\Users\\maarten\\Desktop\\powermac g5 case mod\\powermac foto's\\000_0004"]afbeelding[/url]]
genomineerd voor tweaker 2010 :+

ja, daag.


 • gangstahh
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 01-02 17:22
Netjes hoor :D

 • maarten12100
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 15-03 21:17
TheWickedD schreef op zondag 07 februari 2010 @ 04:49:
links naar plaatjes op je lokalo computer zetten heeft natuurlijk geen zin.

Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd, zou het mogelijke zijn de achterplaat geheel origineel te laten (met daardoor wat gemis van aansluitingen)?
Wet ik :P van die foto's gewoon stom
Was net het mobo aan het bekijken en er zat een amd chip aan de achterkant
Apple was in die tijd toch bevriend met ibm en nu met intel
het enige was ze van amd gebruike is de videokaart what the hack(intosh) :? :? :? 8)7 |:( O-) :/

 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Misschien moet ik nog een update geven van mijn Hackintosh. Sinds mijn laatste post hier heb ik nogal wat veranderd:

- Nieuw mobo: Asus P5E
- 8GB geheugen geplaatst nadat ik er achter gekomen was wat het probleem was van de 3.125 GB (Bleek aan de IDE controller te liggen, alle kanalen moeten op AHCI dtaan, dan heb je nergens last van).
- Creative X-Fi geluidskaart geplaatst, werkt alleen niet onder OS-X, maar ik had een geluidskaart nodig omdat het moederbord de geluidskaart op een riser PCI-E kaartje heeft en deze niet in de kast past (geen slot in de kast waar het kaartje moet + geen andere PCI-E slot ondersteund deze geluidskaart).
- 2x 300GB Velociraptor HDDs geplaatst. Deze zijn echt een stuk stiller en sneller dan de Samsung spinpoints die er eerst in zaten. Die zijn nu verhuist naar een extern kastje met E-SATA aansluiting.
- Snow Leopard 10.6.1 geinstalleerd.
- 2de Dell 2407WFP erbij gekocht.
- Systeem overklokt naar 3.6GHz. Temps hangen zo rond de 55C voor de CPU en 35C voor het koelwater.

Maar qua uiterlijk is er niets veranderd. Helaas is wel de I/O module aan de voorkant overleden, dus ik heb daar geen firewire en USB meer. Bummer. Maar sinds ik een Canon HF-100 camcorder heb, heb ik geen firewire meer nodig en USB aansluitingen zitten er genoeg op de achterkant, of aan de zijkant van de Dell monitoren.

/edit: Oja, het buro is wit geschilderd voor een meer strakke uitstraling :)

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • GNOOM172
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 11-07-2016

GNOOM172

Gewoon een Gnoom

TheWickedD schreef op zondag 07 februari 2010 @ 04:49:
links naar plaatjes op je lokalo computer zetten heeft natuurlijk geen zin.

Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd, zou het mogelijke zijn de achterplaat geheel origineel te laten (met daardoor wat gemis van aansluitingen)?
Het is mogelijk de achterplaat geheel orgineel te houden, je moet dan wel de PCI sloten iets verhogen zodat je speling hebt bij het I/O slot. zie foto;

Met de doorgetrokken kabels kan je ze weer aansluiten op je moederbord

LED staat toch voor Licht En Duurzaam?


 • sebasmac
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14:37
Ik vind dat je dit echt heel mooi hebt gedaan. ik ben nu ook bezig met zoon projectje maar je hebt die plaat waar de cdrom op leunt en waar orgineel de schijven zitten weg gehaalt anders past je moederbord niet. nu heb ik dit ook gedaan. Maar kan jij mij vertellen was je met je CD-rom speler heb gedaan waar leunt die nu op?

 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Die plaat zit er nog steeds in hoor, ik heb wel een stuk eruit gezaagd. Ik heb de pomp en het reservoir er ook op gemaakt. Zie deze foto:

[Voor 42% gewijzigd door zonoskar op 24-02-2010 11:17]

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • GNOOM172
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 11-07-2016

GNOOM172

Gewoon een Gnoom

Precies en zo is het bij mij ook, de bovenplaat met cd en harde schijven is er nog steeds. Simpel opgelost door een Mini ATX aan te schaffen.

LED staat toch voor Licht En Duurzaam?


 • sebasmac
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14:37
Het is misschien een beetje een late reactie maar heb je die proccesoren nog?

 • GNOOM172
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 11-07-2016

GNOOM172

Gewoon een Gnoom

sebasmac schreef op donderdag 25 februari 2010 @ 15:31:
Het is misschien een beetje een late reactie maar heb je die proccesoren nog?
Nee, die van mij ( de 2.0 processors) zijn verkocht. Ik heb nog wel de 2 2,7 processors maar zonder waterkoeling...

LED staat toch voor Licht En Duurzaam?


 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
sebasmac schreef op donderdag 25 februari 2010 @ 15:31:
Het is misschien een beetje een late reactie maar heb je die proccesoren nog?
Ik heb mijn 2x 1.8GHz CPUs ook nog.

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • sebasmac
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14:37
Zou je die willen verkopen aan mij?

 • maarten12100
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 15-03 21:17
sebasmac schreef op vrijdag 26 februari 2010 @ 12:47:
Zou je die willen verkopen aan mij?
Ik heb ook nog 2 1,8 ghz cpu's liggen maar lijkt me dat je een deal hebt met zonosmac toch?

 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Ik weet eigenlijk niet of mijn CPUs het doen, dus misschien kan ie dan beter jouw CPUs kopen :)

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • maarten12100
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 15-03 21:17
zonoskar schreef op zondag 14 maart 2010 @ 19:39:
Ik weet eigenlijk niet of mijn CPUs het doen, dus misschien kan ie dan beter jouw CPUs kopen :)
Ok dan ga ik het wel even vragen
Ben zelf bezig met alle fans aan het pasen heb al een frame gemaakt voor 2 120 mm fans aan de voorkant ook heb ik de beschadigede hdd kooi even gemaakt met wat plastic en epoxy :P

 • sebasmac
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14:37
Het maakt niet uit of ze het doen het is eigenlijk bedoeld voor mijn G5 casemod dat is ze ervoor kan doen dan lijkt het net of er een echte proccesor in zit ;)

 • maarten12100
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 15-03 21:17
Dan kan je beter die van zonoskar nemen
Maar ik begrijp hieruit dat je de g5 covers wil gebruiken?

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
To-ho-ho-pic kick!

Na 12 jaar gebruik komt er een nieuw moederbord (gigabyte aorus B450m), een Rizen 3700X en 16 GB 3600Mhz geheugen aan. Ik hergebruik mijn oude 8800GT nog even tot ik geld bij elkaar heb voor een RX5500XT. Of een RX580 vind die goed geprijsd is. Het zou morgen binnen moeten zijn. Daarna moet ik nog even wachten op de adapter van het koelblok zodat ik deze op een AM4 moederbord kan gebruiken. Kan ik in de tussentijd mooi uitvogelen hoe ik het moederbord in de Powermac gepropt krijg. Ditmaal wel voor een uATX gekozen, dat zou iets eenvoudiger moeten zijn. Hopelijk is het aan de praat krijgen van een hackintosh op basis van dit moederbord niet al te moeilijk.

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • Erasmo
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online

Erasmo

Laadpaaljager

Interessant. Ga je er verder ook nog andere dingen mee doen, zoals bv. USB C integratie oid? We zijn immers alweer tien jaar verder, ook qua techniek :P

Doet iets met stroom, motors en nu ook auto's op YouTube


 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
@Erasmo Wat bedoel je met USB-C integratie? Er zit geen USB-c poort op het moederbord, alleen USB3.1 type A.

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • Erasmo
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online

Erasmo

Laadpaaljager

Sorry bedoelde vanuit een header, kun je mooi de antieke firewire aan de voorkant vervangen door een USB-C poort.

Doet iets met stroom, motors en nu ook auto's op YouTube


 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Ah, op die manier. Misschien kan ik een female USBc kabel vinden, soort extensie. En die in de voorkant lijmen. We gaan het onderzoeken :) Inmiddels denk ik dat mijn levering ook prooi gevallen is aan corona, dus die komt morgen dan hopelijk.

/edit: ah, kijk eens: https://www.allekabels.nl...sb-c-verlengkabel-31.html

[Voor 17% gewijzigd door zonoskar op 28-05-2020 17:33]

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • Erasmo
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online

Erasmo

Laadpaaljager

Je hebt ook gewoon mobo-header naar USB-C kabels:

Verkrijgbaar in allerlei lengtes en varianten.

Doet iets met stroom, motors en nu ook auto's op YouTube


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 18:47

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Topicstarter
Nou, hij draait weer. Een aantal tegenslagen gekend en een hoop gevloek omdat die kast toch eigenlijk wel erg krap is. Tegenslagen oa. de as van de pomp die gebroken bleek. Dit resulteerde in een enorme brom die tot aan beneden te horen was. En ja, daar koop je geen waterkoeling voor. Ik vind de pomp met het nieuwe asje ook niet echt super stil, dus ik ben me nog aan het beramen wat ik daarmee wil. Ook mijn Aquaero wil niet herkend worden door het moederbord, of de USB poort van de Aquaero is inmiddels overleden, dat kan ook. Hij doet het wel nog, maar alles via het menu instellen is bijna niet te doen, En ik had 2 watertemp sensoren. Van 1 waren beide draden afgebroken, van de ander 1. Ik heb die laatste kunnen redden, maar de andere sensor niet. Ik kan nu dus slechts op 1 plek de watertemp meten. Maar zonder Aquaero dus geen mogelijkheid om iets te doen met die info. Jammer. Ik heb de ventilatoren dan maar aan moederbordheaders gekoppeld want die deden ook niets via de Aquaero, wellicht omdat dit 4 polige connectoren waren en op de Aquaero zitten 3 polige headers. Gelukkig waren al mijn waterblokken om te bouwen naar de nieuwe situatie, dus dat was een voordeel.

De basis is een AMD Rizen 3700X processor


Een Gigabyte Aorus B450 M moederbord


16GB aan 3600MHz geheugen.


En nieuwe fans.
Mijn VRM koeler pastte niet, hij was net wat te breed. Bovendien kwamen de montagepunten niet overeen, maar daar had wel een oplossing voor te vinden zijn geweest.


Dus heb ik de originele koeler omgebouwd en daar het VRM waterblok op gemaakt.


Alvast even passen. Het koelblok op de chipset zit een beetje scheef. Dit ging helaas niet anders.


De fans op de radiator. Super handig van Noctua is dat er verlengkabels bij zitten, een paar Y-kabels en een low-noise kabel. Super handig en echt een voordeel voor deze fans. Mag ook wel voor die prijs natuurlijk, maar een mooie bonus (ik had het niet verwacht).


Mijn vorige moederbord was een ATX geval, maar met een speciale indeling. Daardoor passen andere moederborden niet, zonder dat ik het eerste PCIe slot kan gebruiken. Dit slot is meestal het 16x slot voor videokaarten, dus daar moest ik iets op vinden. In de bouwmarkt afstandhouders gevonden met m3 draad erin, dus die op maat gemaakt en in de kast gelijmd. Ik moest eerst een paar van die afstandshouders die al in de kast gemaakt waren eruit halen zodat er geen kortsluiting kwam.
Meer passen.


CPU koelblok schoongemaakt en voorzien van AM4 bracket.


CPU er in.


En koelblok er op. Hier even droog passen en kijken wat de optimale volgorde van de leidingen gaat zijn. Ik heb er Noctua koelpasta onder gedaan.


En zo zit het in de kast


Wat dichterbij. Ja, dat soldeertin heb ik weggehaald voordat ik de PC aanzette. Gelukkig.


Hij draait weer als een zonnetje. Ik heb er ook meteen Mac OS Catalina 10.15.5 op gezet. En ook al beloofde de Aorus B450 M tutorial een werkende sleep en audio, beide werken bij mij niet :) Verder loop ik er natuurlijk tegenaan dat mijn GPU hopeloos verouderd is. Dus mijn grote wens on No Mans Sky te kunnen spelen is alsnog niet gelukt. Ik zit nu te piekeren of ik een nieuwe RX5500XT koop (ca 200 euro), of een 2dehands RX570 voor 100 euro. Ik neig meer naar de 5500 aangezien je voor niet veel meer een kaart krijgt die een beetje sneller is, en langer ondersteund gaat worden als het goed is. En ja, geen nVidia, want dat draait niet onder Mac OS. Helaas. Anders was een 1660 super mijn keuze geweest. Het is alleen jammer dat voor de low-end kaarten geen waterblokken meer gemaakt worden. Alleen de high-end 5700XT en 2070/2080 kaarten lijken te worden ondersteund door de grote waterbok fabrikanten. Maar goed, ik heb nog wel een koelblok liggen waar ik alleen de GPU mee kan koelen. En ik heb nog een VRM koelblok liggen, wat misschien ook past.

Een NVME SSD komt er ook nog een keertje. De SATA SSD is toch een beetje langzaam :) en klein.

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.

Pagina: 1 2 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee