Toon posts:

Het grote motortopic deel 21 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 102 Laatste
Acties:
 • 274.087 views

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 04:46
Mede-auteurs:
 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 31-03 17:00

Chakotay

 • caesar1000
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 24-06-2022

caesar1000

Het grote motortopic deel 21

Waarom dit topic?!
Dit topic is langzamerhand van een topic over een paar beginnersvragen uitgegroeid tot de vast hangplek voor allerlei verschillende motorrijders. Ondertussen zitten hier dus ook gevorderden, met 20 jaar en duizenden kilometers motor ervaring.

Maar, in dit topic is geen enkele motorgerelateerde vraag te gek. Van "hoe doe ik lucht in mijn banden", "waarom beslaat mijn helm" tot het verschil tussen koppel en vermogen, hoe komt het dat banden blijven plakken op de weg.
tha
Van slowchat tot aankoophulp, van nieuwe gadgets of upgrades, van supermooie tot ronduit slechte motorritten,.... voor ongezouten motor-meningen kunt u hier terecht!
Inhoudsopgave
Houd je kop erbij
Op straat valt er niets te winnen, enkel te verliezen
Veel van de posters hier hebben redelijk wat asfaltkilometers achter de rug en enkelen hebben het asfalt van dichtbij kunnen inspecteren. Het motorrijden is een leuke bezigheid maar het is belangrijk om te weten wat de motor kan en vooral wat jij kan. Om het met een Joe Bar wijsheid te illustreren: "Je hebt minder te vrezen van de honderd paarden onder het zadel dan van de ezel die erop zit." Sommigen gaan de bocht door met de knie aan de grond, trekken wheelies van enkele honderden meters of maken een stoppie van 100m. Dergelijke dingen zijn absoluut niet de bedoeling. Je bent geen god, je bent niet Valentino Rossi, je bent een gewone sterveling.
Gebruik je verstand tijdens het rijden en heb lol. Maar ga nooit boven je kunnen rijden.
Bescherming
Kleding
Iedereen is het erover eens: beschermende kleding is belangrijk en kan je leven redden. Er zijn echter veel verschillende vormen van beschermende kleding en de prioriteit voor kleding is per persoon verschillend. Wil je zo goed mogelijke bescherming en mag comfort hier op inleveren of wil je goed beschermd zijn maar ook de hele dag in diezelfde kleding kunnen rondlopen in de stad? Onderstaand een vergelijking van de materialen waarna je zelf kunt kiezen waar jouw voorkeur naar uitgaat. Deze vergelijking gaat in principe ook op voor handschoenen.
 • Leer

  Leer heeft een hoge slijtvastheid en biedt hierdoor een goede bescherming bij het maken van een schuiver op hogere snelheid. Over het algemeen zit leer ook 'lekkerder' (subjectief) om het lichaam. Het zit strak om de huid en trekt daardoor minder snel aan je op de snelweg dan andere materialen.
  Een nadeel hiervan is wel meteen dat je een leren pak niet over je dagelijkse kleding kunt aantrekken. Hierdoor moet je je bij bijvoorbeeld woon-werk verkeer altijd compleet omkleden. Ook passen er minder spullen in je pak. Een kleine portemonnee voor pasjes, een telefoon en misschien een klein bosje met huissleutels en je zakken zitten vol. Een leren pak is doorgaans ook niet waterdicht. Dat komt door de delen elastiek die op het pak zitten en de naden die praktisch niet waterdicht te maken zijn.
 • Textiel

  Qua bescherming staat textiel op een goede tweede plek. Er is ontzettend veel aanbod en hierdoor is er voor elk budget een pak te vinden. Een belangrijk voordeel van textiel is dat er waterdichte varianten van beschikbaar zijn. Hierdoor is het uitermate geschikt als woon-werk kleding. Zeker ook omdat je reguliere kleding onder het pak aangetrokken kan worden. Textielpakken hebben over het algemeen ook de breedste inzetbaarheid v.w.b. comfort bij verschillende temperaturen. Een pak komt vaak met een uitneembare thermovoering waardoor je zowel een zomer- als winterpak tot je beschikking hebt. De mate van bescherming is vaak uit te breiden met inzetstukken op bijvoorbeeld de rug en heupen.
  Een nadeel van textiel is dat het, zeker bij een net iets te ruime maat, kan gaan flapperen op hogere snelheid. Omdat het niet zo nauw aansluit om je lichaam kan hierdoor een trekkende kracht ervaren worden door het pak. Een textielpak dat goed op maat is heeft dit minder maar zo strak als een leren pak wordt het niet snel.

  Daarnaast zijn er enkele belangrijke features voor textielpakken beschikbaar
  1. Goretex/Aerotex membranen. Hierdoor wordt het pak waterdicht, maar blijft het ademend zodat je minder zweet.
  2. CORDURA lining. Dit zorgt voor bescherming die door het textiel verweven zit. Hoe hoger de Denier-waarde, hoe meer de beschermende kracht van het pak toeneemt.
 • Casual kleding

  Een materiaal in opkomst. Het bestaat al langer maar er komen steeds meer varianten van op de markt. Het belangrijkste voordeel is dat het ontzettend comfortabel is náást de motor. Een dagje naar de motorbeurs zonder je kapot te zweten in al je kleding? Ga met deze op pad. Is het stervensheet buiten en wil je genieten van de koelere wind? Ga met deze kleding rijden. De bescherming van de broeken is vaak uit te breiden met inzetstukken op bijvoorbeeld de heupen.
  Nadelen van deze materialen zijn dat het snel koud wordt. Het is erg lichte kleding en laat hierdoor veel wind door. De lichtere materialen zorgen er ook voor dat het qua veiligheid de minste bescherming biedt. Het is doorgaans niet waterdicht.
Een leren pak is duurder dan een textielpak! Nou, niet per sé. Een nieuw leren combipak is voor minder te koop dan een uitgebreid textielpak. Maar over het algemeen geldt het volgende qua aanschaf:
Goedkoopst: Casual (vanaf €100 tot ongeveer €300 voor een jas of broek)
Gemiddeld: Textiel (vanaf €50 tot meer dan €1000 voor een jas of broek)
Duurst: Leer (vanaf €200 tot meer dan €1000 voor een jas of broek)

Zoals hierboven al gezegd, een leren pak kan gekocht worden voor minder dan een textielpak. Dat komt met name door de vele uitrusting mogelijkheden van een textielpak. Leren pakken worden met name duur als je naar de combipakken gaat kijken. Echt duur wordt het wanneer je een overall van je MotoGP-held wilt kopen. Het belangrijkste is dat je kleding koopt waar je je prettig in voelt. Een concessie doen in veiligheid door bijvoorbeeld textiel te kopen i.p.v. leer, maar het daardoor wel altijd aan trekken, levert meer veiligheid op dan een leren pak aan de kledinghanger in de kast terwijl jij op de motor zit. Omdat elk materiaal zijn eigen voor- en nadelen heeft komt het vaak voor dat motorrijders meerdere pakken hebben. Hierdoor kunnen ze afhankelijk van de weersomstandigheden toch comfortabel motorrijden.
Schoenen/Laarzen
Ik wil graag motorrijden maar mijn laarzen zitten niet lekker en met gympies vind ik niet veilig. Dan tref je het, de motorschoenen worden steeds populairder en daardoor wordt er meer geïnvesteerd in de veiligheid ervan en het aanbod wordt ruimer. Maar er is ook binnen de categorie laarzen behoorlijk veel keuze!
 • Laarzen

  Meest voorkomend als bescherming voor de voeten zijn de laarzen. Vooral omdat dit gemeengoed is maar over het algemeen bieden ze ook betere bescherming voor de enkels en/of scheenbenen. Er zijn vele soorten laarzen: sportlaarzen, tourlaarzen en allroadlaarzen. Elk met hun eigen voordelen.
  1. Sportlaarzen

   De laarzen die Rossi en Dovizioso ook aan hebben, dus die moet je hebben! Deze laarzen beschikken doorgaans over de meest uitgebreide bescherming. Denk hierbij aan je tenen, enkels, hakken en vaak ook tegen verdraaiïng. Sportlaarzen zijn hierdoor vaak ontzettend 'stug' en niet comfortabel om een hele dag op te lopen. Ze zijn soms waterdicht, maar aangezien dat niet de prioriteit van de laars is is dat vaker uitzondering dan gemeengoed.
  2. Tourlaarzen

   Een belangrijke feature van deze laarzen is waterdichtheid. Hiervoor worden de laarzen vaak voorzien van een membraan dat ook bescherming tegen wind biedt. De laarzen zijn hierdoor uitermate geschikt als woon-werk schoeisel. Omdat fabrikanten vaak kiezen voor extra versteviging met lappen leer en inzetstukken bij de enkel bieden ze uitstekende bescherming. Omdat ze minder stijf zijn dan sportlaarzen kan op tourlaarzen makkelijker gelopen worden.
  3. Allroadlaarzen

   De naam zegt het al, dit zijn laarzen voor gebruik bij allroad rijden. Ze zijn hoger dan normale laarzen en bieden uitgebreidere bescherming voor de scheenbenen. Het merendeel is bovendien uitgerust met een waterdicht membraan. Bij rijden op 'normale motoren' worden deze eigenlijk niet gebruikt.
 • Schoenen

  Motorschoenen zijn in opkomst. Ze bieden veel comfort naast de motor waardoor je prima door de stad of op kantoor kunt lopen. Ze bieden echter minder of zelfs geen bescherming voor de scheenbenen en enkels. Doordat ze laag zijn trek je ze wel makkelijker aan dan bijvoorbeeld hoge laarzen. Hierdoor zijn ze tijdens het rijden ook wat kouder. Ook kun je de broek niet over de opening dragen, waardoor ze nauwelijks waterdicht zijn.
Helmen
Je kent die dingen wel. Ze zorgen ervoor dat niemand je verschrikte gezicht ziet bij die tankslapper of die wheely die iets te hoog ging... :+
Helmen worden gemaakt van twee materialen: polycarbonaat of glasvezel. Als je een helm koopt van polycarbonaat dan moet je kijken naar de houdbaarheidsdatum. Ja, op een helm zit een houdbaarheidsdatum en in het geval van polycarbonaat helmen zeker. Omdat de buitenschil uitdroogt waardoor de helm vergrote kans heeft om in kleine stukjes kapot te springen wanneer je valt. De maximale leeftijd bedraagt over het algemeen 5 jaar. In het geval van een glasvezelhelm heb je geen houdbaarheidsdatum qua uitdrogen maar doorgaans moeten deze elke 10 jaar vervangen worden volgens de fabrikanten.

De helm moet goed strak zitten. In het begin zit alles strak maar een net te losse helm rammelt na enkele maanden door de speling al los op je kop dus laat je goed informeren. Pas meerdere merken! De pasvorm van HJC is bijvoorbeeld 100% verschillend met die van Schuberth. Probeer eventueel een proefrit te versieren om de kwaliteiten van de helm op het gebied van lawaai uit te testen. Bij een goede motorzaak zal dit normaliter geen probleem zijn. Testen op efficiëntie bij vallen hoef je niet te doen, dat hebben ze al gedaan en de helm hoort ook een keurmerk te hebben in dat geval. Een helm welke is gevallen moet je normaal gesproken weggooien omdat het schokabsorberend materiaal onder de schil al is ingedeukt en is uitgewerkt. Er zijn fabrikanten (bijvoorbeeld Shoei en Arai) welke kunnen testen of je gevallen helm nog veilig genoeg is om je kersenpit te beschermen :+

Een helm online kopen kan een miskoop zijn omdat die voor specifieke markten zijn gemaakt i.v.m. de hoofdvorm. Er zal geen verschil zijn (hoop ik toch :+) tussen een helm welke bedoeld is voor de Belgische, Nederlandse of Duitse markt, een verschil tussen een Nederlandse helm en een Aziatische helm qua pasvorm is aanwezig.
Tips!
 • Vermogen zegt weinig:

  Je kan beter op een trage motor snel zijn dan met een snelle motor traag. Motorrijden betekent onherroepelijk bochten maken. Daar kan je beter je techniek op gaan verbeteren en daar heb je geen supersnelle GSX-R1000/ZZR1400 voor nodig maar een makke en betrouwbare motor welke je vertrouwen geeft en niet plots uitbreekt door het overdaad aan koppel.  Houd wel rekening met je rijbewijs categorie!
  1. Categorie A1 is voor motoren tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
  2. Categorie A2 is voor motoren met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. Je moet minimaal 2 jaar rijbewijs A1 hebben. Met ingang van 31 december 2013 kun je het rijbewijs A2 ook rechtstreeks halen. Dus zonder dat je eerst rijbewijs A1 hebt gehaald. Ook in dat geval is de minimumleeftijd 20 jaar.
  3. Categorie A is voor motoren met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. Je moet dan minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. Dan is de minimumleeftijd 24 jaar.


  Als je geen 'volwaardig' rijbewijs hebt en op zoek naar een motor bent kan het zinvol zijn om een motor te kopen waarvan het vermogen geknepen is. Als je dan een categorie hoger hebt gehaald van je rijbewijs kun je dezelfde motor houden maar dan zonder vermogensbeperking. Daarnaast hebben geknepen motoren meer dan eens ietsjes meer vermogen dan een af-fabriek 11/35kW motor.
 • Welke motor moet ik hebben?

  Je moet een motor kiezen welke je mooi vindt, wij kunnen je niet zeggen welke motor je moet hebben. Je moet gaan proefrijden om uit te maken welke motor je het beste vindt rijden. De een prefereert een koppelmotor zoals een dikke Twin (RSV Mille, TL1000R aka "the widow maker"), de ander wil zich een koning op de weg voelen (BMW R1200GS), weer eenander wil weer de ultieme hooligan zijn (NX250 :+ ) en sommigen willen graag op een chopper rijden (Savage 650 :+, of erger nog, een Virago! ) proefrijden is gewoon hier het advies. Vragen om advies over verschillende motoren is uiteraard mogelijk :)  Zie ook deze video van RevZilla met daarin een beknopte uitleg over de voor- en nadelen van verschillende motortypes: YouTube: Motorcycle Types for Beginners - How to Choose at RevZilla.com
 • Bandenkeuze

  Battlax, Supercorsa, BT010, BT012SS, Metzeler Roadtec Z6, Diablo Strada... Laat je niet gek maken als beginner. Als beginner ga je toch als een dweil door de bocht. Je hebt immers nog te weinig ervaring om met 160km/h met de knie aan de grond en het handje zwaaiend naar de camera te rijden. Je hebt geen nood aan supersnelle circuitbanden maar aan degelijke banden met een iets wat harder middenstuk en een zachtere wang welke jou vertrouwen en voldoende feedback geeft. Zulke banden zijn de Bridgestone BT020NT, de Metzeler Roadtec Z6 en de Diablo Strada. Je kan zacht rubber (BT010, Continental 208, Michelin Pilot Powers,...) gaan monteren maar het zou zonde zijn om zo'n toch niet al te goedkope band vierkant te rijden.
 • Motorrijden is lekker goedkoop

  Vergeet dat maar snel. Het hangt af van welke motor je rijdt, hoe je rijdt en wat voor soort aandrijving de motor heeft.  Bij cardan hoef je maar eens in de zoveel tijd de splines in te vetten en de cardanolie bij te vullen. Bij ketting moet je de ketting soms gaan vervangen in combinatie met de tandwielen en dat is geen goedkope zaak. Dat kan €200 kosten maar misschien ook €400 voor een bepaalde motor. Riemaandrijving kan zelfs €1000 kosten (staat wel tegenover dat die bij normaal gebruik 100.000km meegaat).  Een achterband, BT010 (zacht rubber voor een sportmotor) in de maat 160/60-17, kost bijvoorbeeld €206.02 exclusief montage. Een Metzeler Tourance 130/70-17 (onroad gerichte band voor een Enduro) kost ongeveer €130, net als een BT45.  En je kan voor €1000 een pekelhok kopen en er dan achter komen dat, wil je een beetje veilig kunnen rijden, er voor nog een keer €1000 onderhoud aan zit te komen. Ook een mooi opgepoetste frisse motor in een showroom kan een geïmporteerde schadebak zijn met een schimmig verleden. Heb je er geen kijk op, neem dan iemand mee die dat wel heeft....  Kortom: Motorrijden kan je zo duur maken als je wilt. Wil je een racer rijden dan moet je rekening houden met de verhoogde slijtage van de banden en de ketting. Rijd je een tourmotor dan loopt het allemaal niet zo hard met de slijtage. Maar je kunt er niet vanuit gaan dat motorrijden goedkoop is, vooral niet wanneer je nog kleding en een helm moet aanschaffen. Maar je krijgt er wel een hele hoop lol en plezier voor terug!
De wat technischere zaken
 • Ketting spannen:

  Naargelang je kilometers vreet met de motor zal de ketting ook langer worden. Je zal deze dan moeten spannen. Het beste om deze te spannen in wanneer het voorste tandwiel, de as waar de achterbrug om draait en het achtertandwiel in lijn staan. De ketting is dan op zijn maximale lengte. Je moet de speling van de ketting gaan meten op het strakste deel van de ketting (dan heb je de minste kettingspelling). Hoeveel de kettingspeling moet bedragen kun je raadplegen in de handleiding van je motor.  Als de ketting te strak zit dan ga je het lager aan het voorste tandwiel en de keerring sneller doen verslijten en zal de versnellingsbak gaan uitlodderen in het motorcarter. Zorg dat de ketting nooit te strak staat! Je kunt het ook voelen in je linkervoetsteun in de vorm van een trilling wanneer de ketting te strak staat.
 • Ander uitlaatje monteren

  Veel mensen monteren een aftermarket uitlaat voor wat meer geluid, niets is mooier dan je motor te horen brullen ;). Wanneer je een andere uitlaat monteert dan standaard dan beïnvloed je de werking van de motor en kan de motor arm gaan lopen waardoor deze intern veel warmer wordt wat kan resulteren in motorschade. Het is dan ook raadzaam om de motor op een testbank te zetten in welke mate de motor arm loopt. Stel bij, of laat dit doen, wat moet om de motor zo optimaal mogelijk te laten werken. Wanneer je echter het volledige uitlaatsysteem gaat veranderen dan moet je 90% zeker je motor opnieuw laten afstellen.
 • Dynojet, Powercommander, Factory Pro, Rapid Bike.... ik word gek

  Om de motor af te stellen zijn er verschillende setjes op de markt te verkrijgen. Voor motoren uitgerust met carburateurs zijn er de Dynojet en Factory Pro kitjes te verkrijgen welke bestaan uit onder andere gasnaalden, sproeiers en eventueel andere veren. Voor motoren met injectie zijn er de Powercommander en de Rapid Bike module verkrijgbaar. Bij de montage van die kitjes zal men de motor op de testbank moeten (laten) afstellen.
 • Rare bandenslijtage:

  Wanneer de band erg raar slijt ondanks het feit dat je goed plat door de bocht gaat dan moet je de vering nakijken. Hier kun je beter vanaf blijven als je niet met deze materie bekend bent. Wil je er toch aan werken dan moet je voor 2 dingen zorgen: doe het op een weg welke je heel goed kent omdat de motor plots heel anders kan reageren in de bocht en schrijf alles op wat je hebt aangepast zodat je terug kunt keren naar een bepaalde (begin)situatie. Als je niet weet wat je doet dan moet je eraf blijven
Milieuzones en regels in het buitenland

Datum informatie: 06-07-2017
Bronnen:
https://www.anwb.nl/vakan...eustickers-en-milieuzones
https://www.anwb.nl/vakan...erkeersregels#milieuzones
http://www.urbanaccessregulations.eu/
Milieuzones
 • Nederland: Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, in de toekomst Leiden en Nijmegen. Geldt niet voor motoren.
 • Belgie: Antwerpen LEZ: Geldt niet voor motoren.
 • Denemarken: Ecosticker. Geldt niet voor motoren.
 • Duitsland: Umweltplakette. Geldt niet voor motoren.
 • Groot Britannie: London: LEZ en congestion charge. Geldt niet voor motoren.
 • Durham: ?
 • Hongarije: Smogalarm voor emissienorm Euro 0, Euro 1 en Euro 3, evenals Euro 2 indien gefabriceerd voor 1995. Geen idee hoe motoren worden beoordeeld.
 • Frankrijk: Parijs, permanente milieuzone. Motoren van vóór 1 juni2000 niet toegestaan tussen 8:00-20:00.
 • In geval van extreme luchtvervuiling als tijdelijke milieuzone: Lyon, Lille, Grenoble. (in de toekomst Avignon, Bordeaux, Cannes, Clermont-Ferrand, Dijon, Montpellier, Rouen, Straatsburg en Toulouse.)
 • Italie: Steden met ZTL: zona traffico limitato. Steden met milieuzones zijn bijvoorbeeld Rome, Bologna, Bolzano, Brixen, Lucca, Florence, Pisa, Triest, Turijn en Verona. Regio's zijn bijvoorbeeld de Aosta-vallei, Toscane en Trentino. Niet eenduidig geregeld: https://www.anwb.nl/vakantie/italie/informatie/milieuzones
 • Noorwegen: Dieselvoertuigen bij smog.
 • Oostenrijk: Abgasplakette voor Vrachtwagens.
 • Spanje: Milieuzones in steden: Area de prioridad residencial (alleen toegankelijk voor vergunninghouders).
 • Tsjechië: Praag, vignet nog niet verplicht.
 • Zweden: Stockholm, Gotenborg: Congestion tax. Geldt niet voor motoren.

tussen
file rijden toegestaan?
hesje verplicht bij pech?
GPS flits
info
toegestaan?
verband
trommel verplicht?
reserve
bril verplicht?
action  camera toegestaan?autobahn
vignet nodig?
Belgiëjajajaneeneejanee
Bulgarije?janeeja??nee
Denemarkenneeneejaneeneejanee
Duitslandneeneeneeneeneeja**nee
Estland?janeejaneejanee
Finlandneejajanee?janee
Frankrijk
nee
ja
nee
neeneejanee
Hongarije?jajaja?jaja
Ierlandjaneejaneeneejanee
Italiëjajajanee?janee
Kroatië?neejanee?janee
Letland?jajanee?janee
Litouwen?jajanee?janee
Luxemburg?jajanee?neenee
Nederlandjaneejaneeneejanee
Noorwegenneejajanee?jaja
Oostenrijkneejajajajaja**ja
Polen?jajanee?janee
Portugaljajajaneejaja**nee
Slovenië?jajaja*?jaja
Slowakijë?jajaja?janee
Spanjeneejajaneejaja**nee
Tsjechiëneeja*neeja?janee
UKjaneejaneeneejanee
Zwedenjaneejanee?ja**nee
Zwitserlandneeneeneeneejajaja


De ANWB adviseert bestuurders met een rijbewijs waarin staat dat ze een bril of contactlenzen dragen (beperking code 01), een reservebril mee te nemen, ook om een eventuele discussie met de politie ter plaatse te voorkomen.

** = gebruik van dashboard- of action camera wordt sterk afgeraden
Het gebruik van dashboard- of actioncamera blijft een onduidelijke zaak. Het gebruik van een camera is alleen verboden in Luxemburg. In de meeste andere landen van Europa is het gebruik van een dashboard- of actioncamera toegestaan. Vaak zijn er echter restricties bij het gebruik - zoals in Oostenrijk, Portugal en Spanje - die het feitelijk onmogelijk maken om opnamen te maken.

Bron: https://www.dc10skyriders.nl/buitenland.html

Handige links
(Ver-)Koop sites
[list]
http://www.2dehands.be/ - Belgische website waar je 2de handse motoren kan zoeken
http://www.mobile.de - Duitse verkoopsite waar je motoren in (hoe raad je het toch :P ) Duitsland kan zoeken.
http://www.bikenet.nl/ - Een dealer-occasion site
http://www.hein-gericke.com - Voor goedkope en degelijke motorkledij en helmen
http://www.louis.de/ - Net geprijsde motorspullen
http://www.roukama.nl/ - Portal van motorsloper Roukema; enorm veel nieuwe en goede gebruikte onderdelen van vnl. Japanse motoren..
http://motorparts-online.com - Grote verzameling van motorslopen, erg veel onderdelen te vinden met een makkelijk zoeksysteem

Informatie / Belangenverenigingen
[list]
http://www.motor-forum.nl - Goh, wat voor een vage site zou dat toch zijn? 8)7
http://www.baatsen.com/dealerinfo.php - Site met ervaringen van motordealers
http://www.mag-nl.org/ - Dé belangenvereniging voor motorrijdend Nederland.
http://www.mag.be/ - En de Belgische variant.
http://www.knmv.nl/ - De KNMV - opleidingen en meer
https://motorroutes.net/provincies/ - Voor routes is NL
http://gpstracks.nl/ov-motor-nederland.php - Voor routes in NL/BE/DE (en meer)
http://cycle-ergo.com - Hoe is de zithouding op een motor?

Vorige delen
DeelGestart opTopicstarter
123 mei 2005Reveller
217 augustus 2005Breadfan
315 oktober 2005Chevy454
411 februari 2006Chevy454
524 Mei 2006teacher
611 september 2006IKKE86
73 november 2006StarWing
85 januari 2007Chevy454
94 maart 2007Chevy454
1011 april 2007Chevy454
119 mei 2007FragDaddy
1211 Juni 2007StarWing
1314 Juli 2007shaggy8675
143 oktober 2007Chakotay
1529 september 2013teacher
1610 januari 2015teacher
174 november 2015Hooglander1
1810 augustus 2016Chakotay
1914 maart 2017lolgast
201 augustus 2017caesar1000
Chatten over motoren :?
Sinds DinX zich openlijk verveelt heeft hij uit pure verveling (je moet toch wat :P ) een channel op de irc servers van tweakers.net geopend. Alle motorgerelateerde zaken er mogelijk dus voor wat slowchat is dit de plek :P

server: irc.tweakers.net
channel: got-motor
Klik
Overzicht met rijders en woonomgeving
UserMotormerkMotortypeBouwjaarProvincie
__fred__YamahaFJR-13002003Noord-Holland
Miss_80YamahaXJ6-FA2010Noord-Holland
EBOOZYamahaR62009Noord-Holland
FreubelKawasaki Versys MK12009Noord-Holland
GenjiBladeHondaVFR800Fi2000Noord-Holland
HamzaKawasakiER6F2005Noord-Holland
Nero22HondaCB600F Hornet2007Noord-Holland
CharrelBMW / KTMR1200GS / 6402005Noord-Holland
GloriXTriumphStreet Triple R2013Noord-Holland
dion_bBMWR801990Noord-Holland
FrunzYamahaR12002Noord-Holland
GeeMoneyHondaCBR600F4i2005Noord-Holland
BluRayHondaNC7002012Noord-Holland
SlideR NLYamahaTDM 9002002Noord-Holland
OphidianKawasakiNinja 650 KRT2017Noord-Holland
WoaskKTMDuke 1252011Noord-Holland
ExigenceKawasaki / SuzukiZX6R / DR6501998 / 1993Friesland
janboTriumph / DucatiTiger Sport / Hypermotard 1100S2016 / 2007Friesland
Robbie TKawasakiZ750s2007Friesland
ProqzorKawasakiZ7502008Friesland
antonboonstraHonda / ZeroCBR600F / SR ZF12.51997 / 2015Groningen
Catch22Suzuki / BMWGSX-R 600 / K75RT1997 / 1994Groningen
darkkingllTriumphSpeed Four2005Groningen
esaxumHeinkelTourist 103 A21965Groningen
gebruikershaesDucatiMonster 6962010Groningen
SecsytimeTriumphStreet Triple R2014Groningen
ZondagskindjeHarley-DavidsonSoftail Slim FLSL2018Groningen
TaygetaKTMSMT 9902011Drenthe
AndréTriumphSpeed Triple T5091998Drenthe
xosAprilia / ApriliaTuono V4 1100 Factory / RSV4 RF2018 / 2017Flevoland
TylenYamaha / DucatiR6 / Monster 6002008 / 1996Flevoland
Skipper-93ApriliaTuono2004Flevoland
GrubeaterHondaTransalp XL600V1995Gelderland
AcidBurnHondaCBR600F1988Gelderland
BartWTriumphTiger 800 XC2011Gelderland
byn124YamahaYZF 1000R Thunderace1996Gelderland
caesar1000KTMDuke 1252011Gelderland
IcephaseDucatiST4s ABS2002Gelderland
TribunusKTMSuperDuke 1290R2018Gelderland
PilatuSKTMRC82010Gelderland
JapioooKawasakiZX-12R2000Gelderland
PrutsgerYamahaXJ 900S Diversion2001Gelderland
Rick-JanSuzukiGSR 6002006Gelderland
Ruerd JanSuzuki DL-650 V-strom2007Gelderland
sawmireYamaha XT660Z Tenere2008Gelderland
TankiejTriumphTiger 8002013Gelderland
BioflapSuzukiGSX14002006Gelderland
InZaneHondaCBR600F1995Gelderland
DraZ666KawasakiZ7502008Gelderland
Stevie07KawasakiVersys 6502017Gelderland
Raym09YamahaFZ1 N2006Gelderland
L-VISSuzukiBandit 1200S Touring2002Gelderland
LexoTriumphSpeed Triple 955i2003Gelderland
steffexYamahaMT-072016Gelderland
PatrockYamaha / SuzukiFZ1 N / V-Strom 6502009Gelderland
alexthegratHondaCB600F2000Gelderland
MichielK71HondaTransalp 7002010Gelderland
BergieYamahaMT-092014Overijssel
EphymerousApriliaShiver2008Overijssel
Mu.siQYamahaYZF-R62003Overijssel
SecuritymayoHondaPan European ST11001999Overijssel
NielsjuhzSuzukiSV650 S1999Overijssel
RickzSuzukiGSX-R 10002005Overijssel
BvZwolleTriumph / YamahaTiger 1050 ABS / FZS-600 Fazer2008 / 2003Overijssel
McKaamosHondaCBR600F1997Overijssel
MrXen0TriumphSpeed Four2006Overijssel
GodoftwenteHondaCBR600RR2005Overijssel
SypieBMWR1100 RT1996Overijssel
DeshmirSuzuki GSX-R 6002011Utrecht
DragonSlayer666TriumphStreet Triple2008Utrecht
elrondsurionSuzukiMarauder VZ16002007Utrecht
EthirtyYamahaTracer 7002017Utrecht
FreelanceSuzukiV-Strom DL10002002Utrecht
Het VosjeSuzuki GSX-R 6002004Utrecht
MaegrimHonda / KTMVFR800 / 990 SMT2001 / 2012Utrecht
PeSrBMWF700GS2012Utrecht
SimconAprilia / HondaTuono 1000R / VFR8002006 / 1999Utrecht
Furbz4300SuzukiGSXF 6001995Utrecht
daredhaBMWR 1100 GS1999Utrecht
PheraXYamahaMT-09 Tracer2015Utrecht
ProfaNeSuzukiGSR6002006Utrecht
BinoliraoSuzuki GSF 650 Bandit2006Noord-Brabant
BommesYamaha / VespaFZS600 / GTS 2502000 / 2006Noord-Brabant
ConteasterYamahaMT-032007Noord-Brabant
HTT-ThalanHondaTransalp XL600V1989Noord-Brabant
it0YamahaTDM8501992Noord-Brabant
LeviathiusYamahaMT-072015Noord-Brabant
lolgastDucati749s2005Noord-Brabant
PazziHondaNT700V2015Noord-Brabant
TheSnakeYamaha FZS6002003Noord-Brabant
StacheldrahtSuzukiBandit 650-Noord-Brabant
Wimmel_1Yamaha MT-102016Noord-Brabant
BakvisApriliaShiver 7502010Noord-Brabant
erik23HondaCB5001976Noord-Brabant
BioHazardKawasakiER6N2011Noord-Brabant
Robbeke80Buell1125CR2009Noord-Brabant
FiddlezKawasakiER-52004Noord-Brabant
JoopieboySuzukiGSX-R 750 K42004Noord-Brabant
SkarlocDucati9161996Noord-Brabant
J-PBMWGS1200R2007Noord-Brabant
joudenSuzukiGSXF 6502010Noord-Brabant
MelkunieSuzukiV-Strom DL650A2007Noord-Brabant
XeposHondaCBF 5002006Noord-Brabant
ThalaronBMW / YamahaR1150R / BT1100 Bulldog2004 / -Noord-Brabant
TheBrut3KawasakiZ1000SX2014Noord-Brabant
DrivinUCrazyYamaha XT1200Z Super Tenere2012Limburg
EoghlearKawasakiVersys 6502014Limburg
Maverick!TriumphThruxton2007Limburg
KleusYamahaFJR13002008Limburg
ThoitKTM / HondaEXC500 / Pan European ST13002012 / 2004Limburg
mr_zippeySuzuki Bandit 6001995Zeeland
MuddyMagicalHondaNTV 6501996Zeeland
Radium6969YamahaV-Max 12001986Zeeland
R0y.HondaGSR 7502011Zeeland
ChakotayApriliaETV 1000 Caponord2001Zuid-Holland
Frans92YamahaFZS600 Fazer2000Zuid-Holland
KnoffyHondaCB500X2013Zuid-Holland
noesBMWS1000RR2010Zuid-Holland
RodyBMWS1000RR2016Zuid-Holland
ShininNLKawasakiZZR-14002009Zuid-Holland
W4rguyHondaCB600F Hornet2008Zuid-Holland
Wekko306TriumphDaytona 6752007Zuid-Holland
k1NGYamaha FZ8-Zuid-Holland
aidanlKawasaki Versys 650-Zuid-Holland
zer0-overloadKawasakiZX6R / ZX6R1995 / 2007Zuid-Holland
SvenBravo7KawasakiZ8002016Zuid-Holland
VrijdagKawasaki / HondaGPZ 500s / Hawk GT6501995 / 1988Zuid-Holland
thijsco19YamahaMT032008Zuid-Holland
CodeCasterYamahaFZ-1 Fazer2007Zuid-Holland
_Apache_YamahaFJR1300A2004Zuid-Holland
tdwYamahaFZ6 Fazer2004Zuid-Holland
PaniniSuzukiSV650S2007Zuid-Holland
sylvesterrrHondaCBR600RR2009Zuid-Holland
C-SharpHondaCBF 10002007Vlaams-Brabant
kazzzdafkeBMWS1000R2016Vlaams-Brabant
WuxHondaCB500s1999Vlaams-Brabant
Least InklingBMWR1200 GSA2015Limburg (BE)
DryhteHondaCB500X2014Oost-Vlaanderen
FuelkeHondaCBR 250-R2012Oost-Vlaanderen
AnoshkyKawasakiZ1000SX2018West-Vlaanderen
CDA441HondaNC700X2013West-Vlaanderen
YoukHondaVFR800Fi2001Antwerpen (BE)
teigetjuhHondaTransalp 6502003Kanton Zürich (CH)
azt33YamahaMT-072016Zürich (CH)
ChaotYamahaXV250 Virago1998Madrid (ES)
ToolkiTYamahaFazer8 ABS-Reading (UK)
cyntaxMoto-GuzziV50NATO1985-
Imperial_MasterBMWK1300R2009-
-tom-526Suzuki GSX-R 6002004-
XoxolHondaVFR 750 F1996-
NL-RaVeRHarley DavidsonSportster Iron 8832018-
OrnathonAprilia / SuzukiRSV Mille / GSX1300R2001 / 2002-
TomsworldYamahaMT-07--
FragdaddyHarley-Davidson / SuzukiNightrod Special / Streetfighter2007 / ?-

Wil je ook in de lijst? Laat je gegevens dan achter in een topic-post
Veel plezier in dit nieuwe deel!


Schaamteloos gejat van Hooglander1'sChakotay's vorige startpost :P

Woon-werkverkeer met de motor in België door DinX
We zitten hier allemaal als motorrijders onder elkaar, dus niemand zal het hier gek vinden dat we veel plezier beleven aan het motorrijden. Daarbij levert de motor gebruiken om naar het werk te gaan nog andere voordelen op. Het gaat in de eerste plaats sneller (minder last van files), je hebt meestal geen probleem met parkeren, het is leuker dan in een koekblik zitten enz…

Voor de Belgen komt daar nog een groot extra voordeel bij kijken: het is mogelijk motorgerelateerde kosten aan te geven als werkelijke beroepsonkosten in België. Hoe dat in zijn werk gaat leggen we hier kort uit.
Inhoudsopgave
Forfaitaire beroepskosten <> werkelijke beroepskosten
In België kan men voor de beroepsonkosten kiezen tussen de forfaitaire vergoeding en de werkelijke beroepsonkosten. De forfaitaire beroepsonkosten werken met bepaalde percentages bij bepaalde schalen van inkomen. Voor inkomens boven de €18.880 bedraagt dit 3% met een maximum van €3.950.

Voor het invullen van de belastingbrief moet je weten of de werkelijke kosten boven de €3.950 uitkomen. Wanneer je het merendeel van je kilometers doet voor woon-werkverkeer ga je hier al snel boven zitten, zal je dadelijk in het voorbeeld zien.

Bij de werkelijke beroepsonkosten gaan we echt alles aangeven wat gebruikt wordt voor het werk. In de praktijk gaat dit zelfs verder dan de motor alleen in dit voorbeeld. Dat kan in sommige sectoren gaan van werkkledij die zelf dient aangekocht te worden tot een bepaald percentage van je thuiscomputer als je na je uren thuis nog voor de baas werkt. Vergeet zulke zaken dus niet wanneer je toch bezig bent om je werkelijke kosten te bewijzen als je de motor aangeeft.
Wat mag aangegeven worden?
In de praktijk is deze vrij simpel samen te vatten: alles wat ook maar iets te maken heeft met de motor kan je aangeven als beroepsonkosten. Je moet natuurlijk niet overdrijven maar er zijn zaken bij waar je niet meteen aan zou denken
 • De motor zelf
 • Inschrijving
 • Verzekering
 • Kledij
 • Accessoires
 • Wegenhulp
 • Parkeerplaats
 • Onderhoud
 • Banden
 • Benzine
 • ...
Er is 1 onderverdeling die gemaakt kan worden tussen de zaken die je gaat aangeven als beroepsonkosten. Er zijn éénmalige/lopende kosten en kosten die je over een bepaalde periode kan afschrijven. Daar bestaan officiële regels voor, maar in de praktijk kan hiervan afgeweken worden. Daar komen we verderop op terug.

Eénmalige/lopende kosten zijn dingen zonder specifieke levensduur: inschrijving, verzekering, pechhulp, bepaalde accessoires of onderhoud. Die betaal je of één keer in het begin of om de zoveel tijd, maar vallen niet af te schrijven. De bedragen zijn daarbij ook niet altijd gelijk.
Dingen die je gaat afschrijven zijn zaken zoals de motor zelf en kledij. Dat koop je om de x tijd aan en gaat x tijd mee.

Een speciaal deeltje is misschien de garage. Dit is simpel als je een garage huurt, dat is x euro per maand. Maar ook wanneer je eigenaar bent van een eigen woning met garage, of garagebox kan je dit aangeven. Heb je bijvoorbeeld een hypotheek op je woning dan kan je het gedeelte van de interest dat voor de garage wordt betaald aangeven als parkeerkosten.
Hoe mag je het afschrijven?
Dingen die afgeschreven worden zijn in de praktijk voornamelijk de motor zelf en de kledij. Hier bestaan officiële regels voor over wat algemeen aanvaard wordt. Je kan daar wel van afwijken, daar komen we verderop op terug.

Voor de motor gaat men er bij de belastingdienst van uit dat deze wordt afgeschreven in een periode van 5 jaar.
Voor de kledij telt men standaard een afschrijving in 3 jaar.
Bij bepaalde accessoires kan je eventueel ook kiezen voor een afschrijving. Dingen als een topkoffer die je nadien gekocht hebt, een rugzak die je specifiek voor op de motor gebruikt, noem maar op.

Bij de afschrijving kan je kiezen voor een degressieve afschrijving of een lineaire afschrijving. Bij een degressieve afschrijving kan je bijvoorbeeld kiezen om het eerste jaar 40% af te schrijven, het tweede jaar 25%, het derde jaar 15%, het vierde jaar 10% en het vijfde jaar 10%. Bij de motor zijn dat bijvoorbeeld normale bedragen. Het moment dat die motor de motorzaak uit rijdt is hij 1km verder al een heel deel van z'n waarde kwijt.

Hoeveel mag aangegeven worden?
De belangrijkste factor in heel de berekening is de verhouding tussen het aantal beroepskilometers en privékilometers. Het totaalbedrag van onkosten wordt verrekend naar deze verhouding. Hier zit natuurlijk een "common sense" verhouding in. Als je aan de belastingdienst een verhouding aangeeft van 90% beroepskilometers zullen ze hun wenkbrauwen wel eens fronsen. 75% is in de praktijk al een realistischer getal. Maar, je gaat dit moeten berekenen.

Woon je bijvoorbeeld 50km enkele rit van je werk, en ga je 200 dagen per jaar met de motor werken dan heb je 20.000 km gereden naar en van je werk.
Als je dat jaar totaal 25.000km hebt gereden heb je dus 80% van je kilometers gedaan met woon-werkverkeer. Die 80% ga je nadien gebruiken op de eindsom. Dat totaal aantal kilometers ziet men gewoon op de facturen van de motorzaak. Daar wordt meestal de huidige tellerstand op vermeld.

Een wat moeilijker geval is het bedrag van de motor dat je gaat afschrijven. Officieel is het bedrag dat kan afgeschreven worden van een voertuig de aankoopprijs - de restwaarde. Laat die restwaarde nu moeilijk te berekenen zijn op voorhand. Je weet na een tijd wel min of meer hoeveel kilometers je doet per jaar en hoe je motor eruit ziet na die jaren, maar zeker weet je het nooit. Je kan bijvoorbeeld 4 jaar lang netjes je woon-werk kilometers doen (misschien maar 5.000km woon-werk op 8.000 totaal), amper op reis gaan, het ding elk weekend mooi in de was zetten. Dan heb je een motor die er nog nagelnieuw uit ziet, een nog hoge verkoopwaarde heeft. Als je in dat 5de jaar besluit een halve wereldreis te maken, het ding 8 x tegen de grond laat gaan en een hele winter door de pekel rijdt dan gaat de verkoopwaarde waarschijnlijk heel wat minder zijn.

Daar dien je weer common sense te gebruiken. Ikzelf weet dat in mijn geval de motor vaak echt wel op is na die jaren. Vorige motoren hadden vaak nog een inruil van €1.500 of zo. Niet echt de moeite dus. De laatste die ik verkocht had dan weer een overnameprijs van enkele duizenden euro's.
In de praktijk komt het hier neer op hoe "correct" dat je wil zijn richting de belastingdienst. Je kan bijvoorbeeld bij de aankoop van een volgende motor aan de belastingdienst laten weten "ik heb m'n vorige wel helemaal afgeschreven, maar heb er uiteindelijk toch nog €x.000 voor gekregen, ik zal dat van het bedrag van m'n volgende motor aftrekken".

Voor al de rest is het gewoon heel het bedrag dat je gaat aangeven. Factuurtjes bijhouden en alles optellen.
Officieel vs praktijk
Als je al het bovenstaande gelezen hebt zal je waarschijnlijk al de indruk gekregen hebben dat veel dingen niet geheel zwart-wit zijn.
Om te beginnen heb je al de afschrijftermijnen (5 jaar voor de motor, 3 jaar voor kledij), je hebt het aantal dagen die je met de motor bent gaan werken (valt moeilijk te bewijzen) en nog wat factoren.

Ik kan hier louter mijn eigen ervaringen vertellen.

In de eerste plaats loont het om een keer op bezoek te gaan bij de belastingdienst zelf.Het zijn echt geen enge mannetjes die je op alle mogelijke manieren willen tegenwerken opdat je zo weinig mogelijk voordeel zou krijgen. Je kan gewoon een afspraak maken, al je papierwerk meenemen en je persoonlijke situatie voorleggen. Ze doorlopen dan samen me jou je aangifte (of het gedeelte beroepsonkosten).

In mijn geval was de motor zoiets. Voor de belastingdienst was het geen probleem dat ik de motor in 3 jaar af schrijf. Ik koop in de praktijk echt niet elke 3 jaar een nieuwe motor (de laatste wel moet ik zeggen). Of het nu over 3 jaar wordt afgeschreven of over 5 jaar maakt op het einde van de rit dus niet zoveel uit voor vadertje staat. Die motor wordt gewoon "op" gereden. Wat je dan wel krijgt in de praktijk is dat je 3 jaar lang zeer veel beroepsonkosten hebt en daarna enkele jaren wat minder.

De kledij is een soortgelijk geval. Ik schrijf die gewoon in 1 jaar af (als ik me goed herinner). Je gaat hier in de praktijk geen misbruik van maken door elk jaar een nieuw pak te kopen. Een pak is ook op voorhand moeilijk te schatten hoe lang het mee gaat.Maak je een keer een schuiver dan dien je sowieso een nieuw pak te kopen. Soms koop je er 2 op een jaar (winterpak en zomerpak). Soms gaan ze jarenlang mee en soms vallen ze na anderhalf jaar uit elkaar.
Bij mij komt kledij dus gewoon samen op het hoopje met standaard facturen terecht.

Ook het aantal werkelijke kilometers woon-werk met de motor is zoiets waar je gewoon common sense moet gebruiken. Je kan heel erg eerlijk zijn en elke dag bijhouden of je met de motor, auto of trein was. Maar uiteindelijk moet je het pas het jaar erop aangeven. Wie kan dat dan nog bewijzen? Ikzelf maak daar gewoon een schatting. Als je 220 werkdagen hebt gehad, het een strenge winter is geweest met wekenlang sneeuw en je het jaar erop op je aangifte zet dat je 220 dagen met de motor bent geweest zal de controleur wederom z'n wenkbrauwen fronsen.
Maar wederom: laat de belastingdienst maar het tegendeel bewijzen. Ikzelf maak daar een eerlijke schatting. Vorig jaar gaat het waarschijnlijk daadwerkelijk 220 dagen met de motor worden (op hier en daar een dag met de auto na) wegens de zachte winter. Gaat het wekenlang sneeuwen zal ik bijvoorbeeld 180 dagen aangeven.

Uiteindelijk staat het iedereen vrij om te kiezen wat hij/zij daarmee doet. Ik kan enkel zeggen dat de kans zeer groot is dat ze de documenten opvragen of dat je zelfs uitgenodigd wordt om op bezoek te komen om je verhaal te doen. In mijn geval kom ik soms net niet aan de €10.000 beroepsonkosten (de jaren dat ik de motor afschrijf). Dan gaat er echt wel een lampje branden bij de belastingdienst en kan je beter zorgen dat je het kan verklaren allemaal.
Ik weet niet of het in dit geval op dezelfde manier werkt als bij andere belastingfraude.Maar vaak komt dat neer op 5 jaar terugbetalen.

Eerlijkheid brengt je dus het verst in dit geval denk ik. Want je gaat sowieso een keer gecontroleerd worden met zulke bedragen.
Voorbeeld
Een voorbeeld maakt het misschien snel duidelijk.We gaan er hier uit dat alles nieuw gekocht is en dit het eerste jaar is dat het aangegeven wordt.

• Motor inclusief accessoires: aankoopprijs €15.000
• Inschrijving: €250
• Verzekering: €500 per jaar
• Kledij: aankoopprijs €1.200
• Benzine: gemiddeld €1,4296 in 2015
• Garage: €150 intrest
• Pechhulp: €70 per jaar
• Onderhoud met nieuwe banden: €400

In dit voorbeeld gaan we uit van een totaal van 25.000km in 2015 en een afstand tot het werk van 50km enkele rit en dit 200 dagen.

• Eerst berekenen we de verhouding woon-werk ten opzicht van het totaal. 20.000 km van de 25.000 is 75%
• De motor schrijven we af in 5 jaar en we houden geen rekening met een restwaarde (125.000km na 5 jaar) om het makkelijk te houden. 5 jaar lang schrijven we dus een bedrag van €3.000 af per jaar.
• De kledij schrijven we af over 3 jaar. 3 jaar lang komt dit neer op €400 per jaar.
• Benzine: We gaan hier uit van een gemiddeld verbruik van 6,5l/100km. Je mag hier gerust het echte gemiddelde verbruik van je motor rekenen (praktijk). 25.000 / 100 * 6,5 = 1.625 liter x €1,4296 = €2.323
• De rest zijn allemaal variabele kosten, ditjes en datjes die niet afgeschreven worden.Een totaal van €1.370

Dat komt uiteindelijk op een totale som van €7.093. We hebben 75% van onze kilometers gedaan met woon-werkverkeer. Op onze belastingbrief vullen we dus een bedrag in van €5.319,75.
Dit is ruimschoots boven het maximum forfaitair bedrag van €3.950.
Opmerkingen
• Eerlijkheid brengt je het verst
• Vraag een factuur in de winkel in plaats van een kassabonnetje. Kassabonnetjes zijn vaak thermisch en zijn na een jaar niet meer leesbaar (of je moet er meteen een kopie van maken). Op kassabonnetjes staat vaak ook geen naam. Bij een controle willen ze natuurlijk zien dat je het zelf betaald hebt.
• Hou echt alles bij, hoe klein ook. Soms denk je "Het is maar €20", maar ik denk dat de meesten zichzelf wel herkennen in het feit dat je meestal wel met iéts buiten komt als je bij de motorzaak passeert. Vele kleine bonnetjes maken op een jaar tijd toch nog een mooi bedrag.
• Ga eventueel de eerste keer dat je zo'n "dossiertje" maakt eens langs bij de belastingdienst. Bel ze even op, leg uit dat je je motor wil inbrengen als beroepsonkosten en dat je het voor de eerste keer een keer samen met hun wil doorlope. Je hebt dan meteen ook iemand z'n naam om de volgende jaren in je "dossiertje" te zetten ("Naar analogie van jaar x, toen nagekeken door <controleur>"). Ze bijten heus niet.
• Rekenmodule: http://static.tijd.be/gel...roepskosten2011/motor.htm

[Voor 200% gewijzigd door lolgast op 14-06-2018 11:18]


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 13-09-2022
Dat wordt weer de eerste 74 posts onmeunig veel scrollen :Y)

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 04:46
Haha ja, ik mis de inklapfunctie ook wel inderdaad :+

 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 22:44

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Het jaartal van mijn motor klopt niet in de OP. Dat moet (Februari) 1989 zijn. Bijna 30 *O*.

Wanneer wordt zoiets een young/oldtimer en levert dat nog wat op?

En als je niet wil scrollen: Ik druk zodra het topic geladen is ctrl-down (in firefox) om gelijk naar de bodem te schieten.

[Voor 31% gewijzigd door HTT-Thalan op 06-02-2018 20:16]


 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
HTT-Thalan schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 20:13:
En als je niet wil scrollen: Ik druk zodra het topic geladen is ctrl-down (in firefox) om gelijk naar de bodem te schieten.
Of scrollen door het muiswieltje in te drukken in plaats van de draaien. Vind dat sowieso de fijnste manier van scrollen, met het wieltje draaien schiet bij een pagina zoals deze echt niet op.

 • Leviathius
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 30-03 21:22
Zoals het hoort bij een nieuw topic... fototijd!

YouTube: MotorcycleGeek | Kawasaki Vulcan S te koop


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 13-09-2022
PilatuS schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 20:18:
[...]


Of scrollen door het muiswieltje in te drukken in plaats van de draaien. Vind dat sowieso de fijnste manier van scrollen, met het wieltje draaien schiet bij een pagina zoals deze echt niet op.
Mobiel werkt dat niet :p

 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
Daarom gebruik ik op mijn telefoon tegenwoordig de Samsung browser. Je scrollt dan ietsjes en dan komt er rechtsonder een knopje waarmee je volledig naar beneden kan. Zo enorm fijn die knop dat ik niet snap dat niet iedere mobielebrowser dat heeft.

 • A13X
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 23:30

A13X

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

In Chrome op de mobiel klein stukje scrollen, dan verschijnt recht onderin en pijltje. Druk daarop en je staat onderaan de pagina :)

The tweaker formaldehyde known as Raym09


 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 22:44

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Raym09 schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 20:24:
[...]


In Chrome op de mobiel klein stukje scrollen, dan verschijnt recht onderin en pijltje. Druk daarop en je staat onderaan de pagina :)
Firefox ook (op Android).

 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 22:44

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Leviathius schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 20:20:
Zoals het hoort bij een nieuw topic... fototijd!

[afbeelding]

 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
Deze keer met een actiefoto :)


 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 01:15
Mijn Hawk:Mijn, inmiddels al veel te lang stil staande, GPZ 500s:

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter! || De Echte Hardcore Tweaker kijkt niet op Tweakers, maar verwijst naar Linus Tech Tips.


 • Requiem19
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 00:47
Uhm, waarom scrollt iedereen terwijl je kunt klikken op ‘nieuwste post in topic? :-)

 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 22:44

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Vrijdag schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 20:35:
Mijn, inmiddels al veel te lang stil staande, GPZ 500s:

[afbeelding]
Hij ziet er wel mooi uit... ik heb nooit meer een concreet voorstel gehad ;).

 • Ophidian
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 23:54
Fototijd (en verkapte TVP) :+

ZO SE LG Neon 2 - 5,76kWp - Shade: Low - PVoutput | NOZW APS QS1 - CSun 320 - 3,84kWp - Shade: High - PVoutput | Corsa-E GS-Line | Volvo XC40 Pure Electric Ultimate


 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
Requiem19 schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 20:36:
Uhm, waarom scrollt iedereen terwijl je kunt klikken op ‘nieuwste post in topic? :-)
Ik ga naar topics via de myReact.

 • sypie
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
418O2 schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 20:02:
Dat wordt weer de eerste 74 posts onmeunig veel scrollen :Y)
Wat ik me afvraag en afvroeg bij het bewerken van de TS (ik heb er aardig wat taal- en spelfouten uit gehaald): zijn er nog mensen die zitten te wachten op het hele stuk waarin wordt omschreven hoe in België wordt omgegaan met reiskosten gemaakt met de motor?

 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 13-09-2022
sypie schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 21:00:
[...]

Wat ik me afvraag en afvroeg bij het bewerken van de TS (ik heb er aardig wat taal- en spelfouten uit gehaald): zijn er nog mensen die zitten te wachten op het hele stuk waarin wordt omschreven hoe in België wordt omgegaan met reiskosten gemaakt met de motor?
Dat deel kan prima in een spoiler

 • sypie
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
Of lekker in een vorig deel laten staan en een verwijzing maken?

 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 22:44

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

sypie schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 21:02:
Of lekker in een vorig deel laten staan en een verwijzing maken?
Of gelijk grondig zijn en Nederland ook beschrijven? :P.

 • sypie
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
HTT-Thalan schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 21:02:
[...]
Of gelijk grondig zijn en Nederland ook beschrijven? :P.
Jij hebt de berichtenvolgorde omgedraaid zeker?

 • Requiem19
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 00:47
PilatuS schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 20:54:
[...]


Ik ga naar topics via de myReact.
Ook vanaf daar kun je volgebs mij naar eerste nieuwe post - icoontje voor de naam van het topic.

 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
Requiem19 schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 21:06:
[...]


Ook vanaf daar kun je volgebs mij naar eerste nieuwe post - icoontje voor de naam van het topic.
Weer wat geleerd :)

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 04:46
sypie schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 21:00:
[...]

Wat ik me afvraag en afvroeg bij het bewerken van de TS (ik heb er aardig wat taal- en spelfouten uit gehaald): zijn er nog mensen die zitten te wachten op het hele stuk waarin wordt omschreven hoe in België wordt omgegaan met reiskosten gemaakt met de motor?
Ik heb daar in het verleden ook al eens naar gekeken, maar zo gek lang stond het er toen nog niet in geloof ik :)

 • sypie
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
Vanaf deel 17.

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 04:46
Ja dat zeg ik. Ik was ‘eigenaar’ van deel 19. Beetje vroeg om hem er dan alweer uit te halen. En deel 17 is ook nog maar 2 jaar geleden denk ik? (zit op mijn telefoon en ben te lui om het op te zoeken..)

Blijkbaar is er in recent verleden behoefte geweest om het uit te zoeken en in de startpost te zetten :)

 • noes
 • Registratie: Augustus 2006
 • Niet online

noes

gek op benzine.

Zo, weer de bookmarks aangepast :)
Tip: //gathering.tweakers.net/forum/list_messages/54182233/last opslaan, dan ga je altijd naar laatste post :Y

(even zonder https, anders maakt deze editor er weer een topic link van en is mn punt niet duidelijk)

[Voor 62% gewijzigd door noes op 07-02-2018 10:56]

2020 R1250RS, K26/R1200RT, E61/550i


 • Grubeater
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 26-03 19:41

Grubeater

Gëxcommuniseerde Aap.

noes schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 22:31:
Zo, weer de bookmarks aangepast :)
Tip: //gathering.tweakers.net/forum/update_message/54182233/last opslaan, dan ga je altijd naar laatste post :Y

(even zonder https, anders maakt deze editor er weer een topic link van en is mn punt niet duidelijk)
Je kunt ook de UBB-code code gebruiken:
code:
1
https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1834445/last


@HTT-Thalan ging toch een stukje schrijven over de fiscale kanten van de motor als woon-werkvervoer in Nederland? :+

[Voor 2% gewijzigd door Grubeater op 07-02-2018 12:16. Reden: SlideR NL wees mij op de fout in de url.]

Honda Transalp XL600V | BMW R1200RT-P | Mijn fotomeuk | Revit Eclipse doorwaaijas XL nodig? DM mij.


 • gwystyl
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 21:57

gwystyl

Beugeltje dan maar?

Met /last ga je toch naar de laatste pagina ipv naar de ongelezen berichten?

Ik zal voor dit topic ook even mijn motor toevoegen. Morgen op de PC volgt een plaatje dat is makkelijker dan nu op de telefoon....


[tr][td]Gwystyl[/td][td]Honda[/td][td]VFR 750 F[/td][td]1995[/td][td]Gelderland[/td][/tr]

Met dank aan @418O2 voor de code

[Voor 47% gewijzigd door gwystyl op 10-06-2018 16:26]


 • Secsytime
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 23:04

Secsytime

AutomagischMeest recente foto die ik heb :<

 • gebruikershaes
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 23:06
Motorplaza :D. Toch maar eens dit jaar een ritje organiseren met de Groningers.

 • noes
 • Registratie: Augustus 2006
 • Niet online

noes

gek op benzine.

gwystyl schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 23:04:
Met /last ga je toch naar de laatste pagina ipv naar de ongelezen berichten?

Ik zal voor dit topic ook even mijn motor toevoegen. Morgen op de PC volgt een plaatje dat is makkelijker dan nu op de telefoon....


[tr][td]Gwystyl[/td][td]Honda[/td][td]VFR 750 F[/td][td]1996[/td][td]Gelderland[/td][/tr]

Met dank aan @Catch22 voor de code
Klopt, maar als je vaak genoeg leest is dat ongeveer hetzelfde :+

2020 R1250RS, K26/R1200RT, E61/550i


 • WoBBeL
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 31-03 15:09

WoBBeL

*zwaai*

Nieuw topic *O*

Hosted VoIP SIP trunks Vast mobiel


 • Frans92
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 31-03 12:17

Frans92

VFR800

Dan ook maar weer een foto van de mijne, geen idee welke ik vorige thread gepost heb :9

XBL: DonFrans


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 04:46
Ik doe gewoon een herhaal foto, want die heb ik al geupload en ben lui. En hier staan beide motoren op :D

[Voor 31% gewijzigd door lolgast op 23-02-2018 09:12]


 • Requiem19
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 00:47


image uploader

Boven mn vorige motor, Multistrada 950. Vol bepakt voor Europatripje met tent afgelopen zomer.

Daaronder mn bike (Africa Twin uit 1996, mag in OP) voor de trip naar Nepal. Althans, staat nog niet op mn naam maar aanbetaling is gedaan en papieren gaan we zsm regelen.

Wel een klein verschil in beleving tussen beide motorfietsen :)

 • A13X
 • Registratie: November 2015
 • Laatst online: 23:30

A13X

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Waarschijnlijk een van de laatste die ik van deze motor ga posten daar hij te koop staat maar tot die tijd ENJOY O+@SmurfLink Honda CB600F Hornet (1998)

[Voor 11% gewijzigd door A13X op 07-02-2018 14:05]

The tweaker formaldehyde known as Raym09


 • Leviathius
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 30-03 21:22
TIL: Je slot kan bevriezen 8)7

Maar na een beetje kutten met WD-40 én via Google vinden dat je je sleutel moet verwarmen met een aansteker, heb ik hem kunnen ontdooien... *O* Tot ik op het werk de sleutel eruit wilde halen -O-. Maar met een paar keer hijgen was dat ook weer gelukt.

YouTube: MotorcycleGeek | Kawasaki Vulcan S te koop


 • Frans92
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 31-03 12:17

Frans92

VFR800

Leviathius schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 08:56:
TIL: Je slot kan bevriezen 8)7

Maar na een beetje kutten met WD-40 én via Google vinden dat je je sleutel moet verwarmen met een aansteker, heb ik hem kunnen ontdooien... *O* Tot ik op het werk de sleutel eruit wilde halen -O-. Maar met een paar keer hijgen was dat ook weer gelukt.
Hahaha IALTLY (I already learned that last year :+)

Ik had het vanochtend ook. Even een beetje hijgen in het slot, sleutel verwarmen met mijn handen en de sleutel in het slot op en neer duwen werkte goed!
Kon gelukkig starten en op het werk ging alles gewoon eruit.

Maar ondanks dat ik regelmatig WD40 in het slot spuit, kan het dus vastvriezen...

XBL: DonFrans


 • darkkingll
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 30-03 17:21
gebruikershaes schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 23:16:
Motorplaza :D. Toch maar eens dit jaar een ritje organiseren met de Groningers.
Goed idee :)

 • Anoshky
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 16-03 11:01
sypie schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 21:00:
[...]

Wat ik me afvraag en afvroeg bij het bewerken van de TS (ik heb er aardig wat taal- en spelfouten uit gehaald): zijn er nog mensen die zitten te wachten op het hele stuk waarin wordt omschreven hoe in België wordt omgegaan met reiskosten gemaakt met de motor?
Ja, er zitten hier ook Belgen.
Ik vind het een interessant stuk, het kan maar nuttig zijn als je hierin geïnteresseerd bent...
Leviathius schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 08:56:
TIL: Je slot kan bevriezen 8)7

Maar na een beetje kutten met WD-40 én via Google vinden dat je je sleutel moet verwarmen met een aansteker, heb ik hem kunnen ontdooien... *O* Tot ik op het werk de sleutel eruit wilde halen -O-. Maar met een paar keer hijgen was dat ook weer gelukt.
Had ik vaak bij mijn eerste auto (zonder centrale vergrendeling).
Ik had altijd een klein busje 'slotontdooier' in mijn zakken zitten.
Welke ik bij die auto in de winter quasi iedere dag moest uithalen :9

 • kneusteun
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 31-03 15:58
Requiem19 schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 08:35:
[afbeelding]
[afbeelding]
image uploader

Boven mn vorige motor, Multistrada 950. Vol bepakt voor Europatripje met tent afgelopen zomer.

Daaronder mn bike (Africa Twin uit 1996, mag in OP) voor de trip naar Nepal. Althans, staat nog niet op mn naam maar aanbetaling is gedaan en papieren gaan we zsm regelen.

Wel een klein verschil in beleving tussen beide motorfietsen :)
XRV powerrr!!!! hoe bevalt dat ten opzichte van de multistrada?

 • André
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 30-03 15:11

André

Analytics dude

*kuch*tvp*

 • SlideR NL
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 29-03 20:06
noes schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 22:31:
Zo, weer de bookmarks aangepast :)
Tip: //gathering.tweakers.net/forum/update_message/54182233/last opslaan, dan ga je altijd naar laatste post :Y

(even zonder https, anders maakt deze editor er weer een topic link van en is mn punt niet duidelijk)
Grubeater schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 23:00:
[...]

Je kunt ook de UBB-code code gebruiken:
code:
1
https://gathering.tweakers.net/forum/quote_message/54182233/last


@HTT-Thalan ging toch een stukje schrijven over de fiscale kanten van de motor als woon-werkvervoer in Nederland? :+
Ze werkte bij mij allebei niet als ik de link gebruikte. De eerste kreeg ik het volgende:

http://i68.tinypic.com/4htpn9.png

Doordat er update_message/54182233 staat wilt hij een bericht gaan updaten waar ik helemaal geen rechten voor heb.

En bij de tweede link geeft het volgende:

http://i63.tinypic.com/2py7szt.png

Hier staat quote_message/54182233 in dus gaan we een bericht quoten.

Wat volgens mij de bedoeling is om deze url te gebruiken?

code:
1
https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1834445/last


* SlideR NL bedenkt zich nu pas, na dit getyp, dat het eigenlijk alleen om het stukje /last gaat. Maar heeft geen zin om deze paar minuten werk weg te gooien door het niet te plaatsen. Oké dit was mijn geouwehoer voor vandaag weer. ;w

PGP: https://keybase.io/svenkortekaas


 • Ghostrider
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 31-03 14:55

Ghostrider

GSX-R 1000 k3

Welkom terug allemaal, ik zie dat ik ook even een nieuwe foto moet gaan posten van mijn motoren.

Waren er nog meer rijders afgelopen Zondag bij de OTR in Eext?

http://www.gpeext.nl/

Wat een zware bagger, ik heb 2 rondjes gedaan. 2e ronde ging veel beter dan de eerste.

Onderweg veel mensen zien staan door uitputting of materiaal pech :P

Asus Zenbook i7 256gb


 • Ghostrider
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 31-03 14:55

Ghostrider

GSX-R 1000 k3

Leviathius schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 08:56:
TIL: Je slot kan bevriezen 8)7

Maar na een beetje kutten met WD-40 én via Google vinden dat je je sleutel moet verwarmen met een aansteker, heb ik hem kunnen ontdooien... *O* Tot ik op het werk de sleutel eruit wilde halen -O-. Maar met een paar keer hijgen was dat ook weer gelukt.
Kunnen we nou eens ophouden met WD-40 in sloten te spuiten. Dit hoort hier niet in en zorgt enkel voor een vette bende. In sloten gebruik je slotspray of graphyt.

Asus Zenbook i7 256gb


 • Leviathius
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 30-03 21:22
Ghostrider schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 09:30:
[...]


Kunnen we nou eens ophouden met WD-40 in sloten te spuiten. Dit hoort hier niet in en zorgt enkel voor een vette bende. In sloten gebruik je slotspray of graphyt.
En als je dat niet in je standaard uitrusting aan sprays hebt zitten en toch écht naar het werk moet om gezeik te voorkomen en daarom dat gebruikt om je slot om zien te draaien? Mag het dan wel? O-)

Ga wel op pad voor een busje slotspray hoor, want dit zal vast niet de laatste keer zijn dat mijn slot vast vriest..

[Voor 10% gewijzigd door Leviathius op 07-02-2018 09:33]

YouTube: MotorcycleGeek | Kawasaki Vulcan S te koop


 • ProfaNe
 • Registratie: Oktober 2012
 • Niet online
Heuj deel 21 al :D

Heb al een tijd niet gepost maar lees trouw mee ;) En kan mededelen dat ik eindelijk mijn motor outfit compleet heb. Ik was begonnen met een kevlar jeans van revit, motor sneakers, booster dunne leren handschoenen en een iets te grote leren jas. Sinds gisteren heb ik een Alpinestar leren combi met SIDI laarzen en Alpinestar handschoenen :D Samen met de kevlar jeans en motor sneakers heb ik een pak voor wanneer ik ergens heen ga en volledig leren pak voor gewoon een stukje rijden.

Bij deze nog een foto van mijn GSR600 zonder een joekel van een kentekenplaathouder.


 • Stacheldraht
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 14-04-2020

Stacheldraht

Frankfurt am Main

Requiem19 schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 08:35:
Daaronder mn bike (Africa Twin uit 1996, mag in OP) voor de trip naar Nepal. Althans, staat nog niet op mn naam maar aanbetaling is gedaan en papieren gaan we zsm regelen.

Wel een klein verschil in beleving tussen beide motorfietsen :)
Met de African Twin ben je zo in Nepal >:) :P

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei


 • EBOOZ
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 21:04
Jeuj! Nieuw topic = plaatjes (re)posten :)
 • Wootlock
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 31-03 16:09

Wootlock

Evilution

Wanneer gaan de stepjes eraf voor de passagier ? :+ 8)

"Don't let your dreams be memes"


 • janbo
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 12-06-2019
Ook maar een nieuw plaatje van de Triumph (Tiger 1050 Sport)

[Voor 9% gewijzigd door janbo op 07-02-2018 15:17]


 • Secsytime
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 23:04

Secsytime

Automagisch

Wootlock schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 10:12:
[...]


Wanneer gaan de stepjes eraf voor de passagier ? :+ 8)
Zodra mijn partner der eigen rbw heeft :p tot die tijd is dit de gulden middenweg voor als ze wel mee wil :+

@Stacheldraht goh, snap niet dat hij met zo’n rijstijl onderuit is gegaan :F wie had dat kunnen voorspellen.

Overigens wel een prachtmotor die AT

 • noes
 • Registratie: Augustus 2006
 • Niet online

noes

gek op benzine.

SlideR NL schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 09:26:
[...]


[...]


Ze werkte bij mij allebei niet als ik de link gebruikte. De eerste kreeg ik het volgende:

[afbeelding]

Doordat er update_message/54182233 staat wilt hij een bericht gaan updaten waar ik helemaal geen rechten voor heb.

En bij de tweede link geeft het volgende:

[afbeelding]

Hier staat quote_message/54182233 in dus gaan we een bericht quoten.

Wat volgens mij de bedoeling is om deze url te gebruiken?

code:
1
https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1834445/last


* SlideR NL bedenkt zich nu pas, na dit getyp, dat het eigenlijk alleen om het stukje /last gaat. Maar heeft geen zin om deze paar minuten werk weg te gooien door het niet te plaatsen. Oké dit was mijn geouwehoer voor vandaag weer. ;w
Die edit_message url is er per ongeluk in gekomen, ik had de thread URL gekopieerd en geplakt, maar dan maakt T.net er een mooi thread linkje van. Daarna weer gekopieerd, maar blijkbaar van mn edit scherm ;)

Ik zal mn originele post ook even editen.

2020 R1250RS, K26/R1200RT, E61/550i


 • CodeCaster
 • Registratie: Juni 2003
 • Niet online

CodeCaster

Can I get uhm...

TVP met een foto van mijn Yamaha FZ1. In oktober vorig jaar een weekend Ardennen gedaan:

[Voor 9% gewijzigd door CodeCaster op 07-02-2018 13:54]

https://oneerlijkewoz.nl
I have these thoughts / so often I ought / to replace that slot / with what I once bought / 'cause somebody stole my car radio / and now I just sit in silence


 • FragDaddy
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 20:48
Wat? Plaatjes delen? Ok!

De "Harley" (ja, je moet ooit eens een Harley hebben gereden. Nee, dit is geen "echte" Harley, want vloeistof gekoeld :F)


De Suzuki Streetfighter. Die is dan wel weer luchtgekoeld. Maar ook geen Harley. :X Wel OldSkool! :D

Have a wheelie good weekend!


 • Requiem19
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 00:47
kneusteun schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 09:18:
[...]


XRV powerrr!!!! hoe bevalt dat ten opzichte van de multistrada?
Tjah, dat is toch wel echt heel anders :).

De Multi heeft 115 pk, is stuk speelser, stuurt strakker (vooral meer gevoel aan de voorkant). Op de multi kun je relaxt toeren, maar kun je ook je inner hooligan loslaten. Veel karater.

De AT heeft ook wel karakter, maar is wat braafjes. Soort labrador die precies doet wat je zegt en je nooit uitdaagt. Werkt allemaal top. Voor een motor van 21 jaar oud best bizar hoe goed het voelt, maar zit voor mij qua rijbeleving stuk minder emotie in.

Helaas was de Mutli geen optie om naar Nepal te rijden, dan wordt het allemaal nogal duur met borg voor Carnet de Passage etc. Daarnaast leek het me ook niet zo handig om met zo'n bling bling motor door allerlei minder rijke landen te rijden. Dan trek je toch wat ongewenste aandacht vermoed ik.

 • HTT-Thalan
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 22:44

HTT-Thalan

technically, I'm not pedantic.

Stacheldraht schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 09:55:
[...]


Met de African Twin ben je zo in Nepal >:) :P

[video]
Ik ben het niet eens met zijn rijstijl (en hij heeft zijn lesje nu geleerd hopelijk) maar dit blijf ik zo'n vet filmpje vinden.

 • Tankiej
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 31-03 17:44
Al deze foto's herinneren me er aan dat ik eens nieuwe foto's moet gaan maken. Ik heb bijna alleen maar foto's van m'n Tiger vanaf toen ik hem net had, maar is ondertussen voorzien van wat accessoires :+

Requiem19 schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 08:35:
[afbeelding]
[afbeelding]
image uploader

Boven mn vorige motor, Multistrada 950. Vol bepakt voor Europatripje met tent afgelopen zomer.

Daaronder mn bike (Africa Twin uit 1996, mag in OP) voor de trip naar Nepal. Althans, staat nog niet op mn naam maar aanbetaling is gedaan en papieren gaan we zsm regelen.

Wel een klein verschil in beleving tussen beide motorfietsen :)
De Multistrada 950 je vorige motor? Die is toch pas net een jaar op de markt, nu alweer weg gedaan?

 • joshje
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 02-03 08:03
Lange tijd niks geposted maar nog steeds actief! • kneusteun
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 31-03 15:58
Requiem19 schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 11:21:
[...]


Tjah, dat is toch wel echt heel anders :).

De Multi heeft 115 pk, is stuk speelser, stuurt strakker (vooral meer gevoel aan de voorkant). Op de multi kun je relaxt toeren, maar kun je ook je inner hooligan loslaten. Veel karater.

De AT heeft ook wel karakter, maar is wat braafjes. Soort labrador die precies doet wat je zegt en je nooit uitdaagt. Werkt allemaal top. Voor een motor van 21 jaar oud best bizar hoe goed het voelt, maar zit voor mij qua rijbeleving stuk minder emotie in.

Helaas was de Mutli geen optie om naar Nepal te rijden, dan wordt het allemaal nogal duur met borg voor Carnet de Passage etc. Daarnaast leek het me ook niet zo handig om met zo'n bling bling motor door allerlei minder rijke landen te rijden. Dan trek je toch wat ongewenste aandacht vermoed ik.
Klopt behoorlijk, de super tenere is wat ik hiervoor had en die is ook wat vlotter en wat meer aggressive.
Alleen de twin kan je erg goed op zijn staart trappen offroad, alleen op de weg kom je inderdaad te kort :(

 • Maegrim
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 30-03 21:03


@lolgast mogen deze in de OP ter vervanging van de oude foto's? :>

[Voor 8% gewijzigd door Maegrim op 07-02-2018 11:37]


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 04:46
Consider it done :)

Het jaartal van jouw motor klopt nu ook @HTT-Thalan

 • Least Inkling
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 31-03 14:44

Least Inkling

Product of the cold war

:w d:)b :w

https://tweakers.net/ext/f/2JI7fcAwlgilU4NGsy3sQ5Tw/thumb.jpg

Droplets of yes and no in an ocean of maybe


 • FastFred
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 23:07
Frans92 schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 09:04:
[...]


Hahaha IALTLY (I already learned that last year :+)

Ik had het vanochtend ook. Even een beetje hijgen in het slot, sleutel verwarmen met mijn handen en de sleutel in het slot op en neer duwen werkte goed!
Kon gelukkig starten en op het werk ging alles gewoon eruit.

Maar ondanks dat ik regelmatig WD40 in het slot spuit, kan het dus vastvriezen...
WD40 is een merk, ze hebben tig producten voor verschillende doeleinden. De meest gebruikte WD40 is een vocht/vuil verdrijver. Dat werkt even om een slot te ontdooien en soepel te laten werken, maar smeren doet het amper. Oftewel: gewoon een keer dat slot volspuiten met vet, of kruipolie of iets in die richting.

 • Frans92
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 31-03 12:17

Frans92

VFR800

FastFred schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 12:01:
[...]


WD40 is een merk, ze hebben tig producten voor verschillende doeleinden. De meest gebruikte WD40 is een vocht/vuil verdrijver. Dat werkt even om een slot te ontdooien en soepel te laten werken, maar smeren doet het amper. Oftewel: gewoon een keer dat slot volspuiten met vet, of kruipolie of iets in die richting.
Ik heb het inderdaad over de vocht/vuil verdrijver. Juist omdat het vocht verdrijft, had ik de gedachte dat het slot dan niet bevriest, want daar heb je natuurlijk vocht voor nodig.
Ik heb ook dat WD40-spul om elektrische contactjes schoon te maken, zonder residu.

XBL: DonFrans


 • Thoit
 • Registratie: Februari 2015
 • Laatst online: 30-03 07:24
Ghostrider schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 09:27:
Welkom terug allemaal, ik zie dat ik ook even een nieuwe foto moet gaan posten van mijn motoren.

Waren er nog meer rijders afgelopen Zondag bij de OTR in Eext?

http://www.gpeext.nl/

Wat een zware bagger, ik heb 2 rondjes gedaan. 2e ronde ging veel beter dan de eerste.

Onderweg veel mensen zien staan door uitputting of materiaal pech :P
Nee, is te ver weg maar zag dat het een flinke bende was inderdaad. Wil binnenkort wel naar Veldhoven gaan.

Hier dan maar een plaatje van m'n winter fiets:

[Voor 15% gewijzigd door Thoit op 07-02-2018 12:20]


 • Least Inkling
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 31-03 14:44

Least Inkling

Product of the cold war

^^ gaaf lekker ploeteren _/-\o_ ;)

Droplets of yes and no in an ocean of maybe


 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

Secsytime schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 14:12:
@Thoit @Joopieboy

Dit zijn die heated grips? Zijn wel veel mooier afgewerkt dan de oxfords! Maar daar is de prijs dan ook naar :'(
Mja ik vind de prijs nog meevallen moet ik eerlijk zeggen, zeker voor de kwaliteit en al helemaal omdat je geen los kastje erbij hebt.

O en om even netjes te melden:

Gixxer tour edition :P

[Voor 13% gewijzigd door Joopieboy op 07-02-2018 12:43]

Het leven is te kort om geduld te hebben!


 • FastFred
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 23:07
Frans92 schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 12:16:
[...]


Ik heb het inderdaad over de vocht/vuil verdrijver. Juist omdat het vocht verdrijft, had ik de gedachte dat het slot dan niet bevriest, want daar heb je natuurlijk vocht voor nodig.
Ik heb ook dat WD40-spul om elektrische contactjes schoon te maken, zonder residu.
Gewoon vet of zelfs vaseline kun je gebruiken. Dat laatste gebruik ik in de winter op de deurrubbers zodat die niet dicht vriezen

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 04:46
Dat houdt vuil vast wat je vervolgens met de sleutel je slot in duwt. Daar gaat hij het niet langer door doen ;)

 • FastFred
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 23:07
Je moet je sleutel ook niet eerst in het zand steken en daarna in het slot...

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 04:46
Je hebt gelijk, goed advies :)

 • SmurfLink
 • Registratie: Juni 2016
 • Niet online
HTT-Thalan schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 20:13:
Het jaartal van mijn motor klopt niet in de OP. Dat moet (Februari) 1989 zijn. Bijna 30 *O*.

Wanneer wordt zoiets een young/oldtimer en levert dat nog wat op?

En als je niet wil scrollen: Ik druk zodra het topic geladen is ctrl-down (in firefox) om gelijk naar de bodem te schieten.
Damn die is net een paar maandjes ouder dan ik! :p Impressive.


Even een vraagje voor de fotoposters, zouden jullie het model en merk erbij willen vermelden voor de leken zoals ik? :p Natuurlijk kan ik het allemaal in de startpost vinden maar dat wordt wel erg vervelend met zoveel nieuwe foto's. Ik zie dat veel het al doen, waarvoor dank. Ben nog steeds aan het rondkijken welke motoren ik gaaf vind en ik zie er hier enorm veel, dus dan is het bijzonder prettig om direct te zien watvoor model het is (en het aan mijn lijstje toe te voegen). :D

[Voor 34% gewijzigd door SmurfLink op 07-02-2018 13:45]


 • Least Inkling
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 31-03 14:44

Least Inkling

Product of the cold war

BMW R1200 GSA, een ouwe lullen fiets volgens velen hier

Droplets of yes and no in an ocean of maybe


 • Dryhte
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 23-03 07:07
Least Inkling schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 13:57:
BMW R1200 GSA, een ouwe lullen fiets volgens velen hier

[afbeelding]
Ik vind dat erg mooie motoren, enkel... als je ernaast staat lijkt het een tractor, wat een enorm ding.

 • Secsytime
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 23:04

Secsytime

Automagisch

Street triple R 2014 - 675 cc - 3 cilinder

Edit: volgens de meesten een vrouwenfiets :+

[Voor 20% gewijzigd door Secsytime op 07-02-2018 14:02]


 • Least Inkling
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 31-03 14:44

Least Inkling

Product of the cold war

@Dryhte Jap, daarom vind ik hem ook vet, gigantische brede borstkas, hoog op de poten maar enorm lichtvoetig

Edit: hmmm...precies tegenovergestelde van mij...zou dit een klassiek geval van compensatie zijn...hmmmm :? :P

En oh ja, kost je een rib, twee armen en een been.. :+

Heb er ook twee jaar over moeten nadenken of ik hem wilde kopen...maar...nul spijt!

[Voor 18% gewijzigd door Least Inkling op 07-02-2018 14:05]

Droplets of yes and no in an ocean of maybe


 • Anoshky
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 16-03 11:01
Least Inkling schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 13:57:
BMW R1200 GSA, een ouwe lullen fiets volgens velen hier

[afbeelding]
Volgens mij vooral een 'ouwe lullen fiets' aangezien zijn prijskaartje...
Ikzelf vind een GSA echt vet (27 jaar oud :+ ), maar het prijskaartje, de hoogte en de breedte schrikken mij nogal af. Ik heb een ruimte in mijn garage onder de trap waar een 'normale' fiets perfect in past, maar met een GSA gaat dat niet lukken.

 • Least Inkling
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 31-03 14:44

Least Inkling

Product of the cold war

Klinkt cliche maar de hoogte en breedte merk je niets van. De enorme breedte van het stuur maakt het juist gemakkelijk om te manouvreren.

Prijskaartje, tsja, laten we zeggen dat ik al enkele werkjaren achter de rug heb, waardoor mijn spaarpotje wat groter is. Maar je hebt gelijk, de nieuwe 2018-GSA is nog duurder, je kunt er 3 motoren (nieuw) voor kopen. En ik heb hem in Belgie gekocht, scheelt weer een paar euri BPM.

Droplets of yes and no in an ocean of maybe


 • Amsterdamn
 • Registratie: Juli 2015
 • Laatst online: 30-03 01:14


Geen koos motorloos meer @lolgast. Kawa ER6F uit 2015

"Dont believe everything you read on the Internet just because there's a picture with a quote next to it." - Abraham Licoln, 1904.


 • Maegrim
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 30-03 21:03


Honda VFR 800 uit 2001 & KTM 990 SMT uit 2012

 • spookz0r
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 00:23
Maegrim schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 14:14:
[afbeelding]

Honda VFR 800 uit 2001 & KTM 990 SMT uit 2012
Hey daar kom ik altijd voor onderhoud :D

 • Maegrim
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 30-03 21:03
Daar heb ik die SMT gekocht, die bleek nogal wat problemen te hebben maar da's allemaal netjes opgelost binnen de garantie d:)b

 • spookz0r
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 00:23
Maegrim schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 14:21:
Daar heb ik die SMT gekocht, die bleek nogal wat problemen te hebben maar da's allemaal netjes opgelost binnen de garantie d:)b
Kom er al jaren. Wordt er altijd prima geholpen. Ook wel fijn dat je er in de werkplaats bij kan staan als je wil. Pik je nog eens wat dingen op :)

[Voor 14% gewijzigd door spookz0r op 07-02-2018 14:24]


 • Leviathius
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 30-03 21:22
Best interessant eigenlijk. En opvallend eenvoudig in elkaar te zetten.
[YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=pYHc3KboxGQ]

[Voor 22% gewijzigd door Leviathius op 07-02-2018 14:48]

YouTube: MotorcycleGeek | Kawasaki Vulcan S te koop


 • Deshmir
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 23:34
GSX-R 600 uit 2011 (L1)


 • cyntax
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 23:23
Least Inkling schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 13:57:
BMW R1200 GSA, een ouwe lullen fiets volgens velen hier

[afbeelding]
Blijft mijn droommotor (en ik ben 25jr), elke ander motor die ik rij vergelijk ik met de GSA LC wat eigenlijk enorm irritant is, maar dat is gewoon de benchmark. Het is niet voor niets de meest verkochte motorfiets in veel landen. Ik vind het persoonlijk ook bruut uitzien maar iedereen heeft natuurlijk een eigen smaak. Supersport fietsen vind ik eigenlijk nog wel mooier om naar te kijken maar totaal niet handig voor dagelijks gebruik.

 • Least Inkling
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 31-03 14:44

Least Inkling

Product of the cold war

Supersports zijn idd mooi om te zien, zie hier vaak mooie plaatjes voorbij komen. Maar je hebt gelijk, totaal niet handig voor mijn manier van motorrijden (reizen, toeren, spullen meenemen). Afgezien van het feit dat ik er niet op pas...de tank staat op een hele verkeerde plek in de weg :+

Droplets of yes and no in an ocean of maybe


 • Anoshky
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 16-03 11:01
Least Inkling schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 14:10:
Klinkt cliche maar de hoogte en breedte merk je niets van. De enorme breedte van het stuur maakt het juist gemakkelijk om te manouvreren.

Prijskaartje, tsja, laten we zeggen dat ik al enkele werkjaren achter de rug heb, waardoor mijn spaarpotje wat groter is. Maar je hebt gelijk, de nieuwe 2018-GSA is nog duurder, je kunt er 3 motoren (nieuw) voor kopen. En ik heb hem in Belgie gekocht, scheelt weer een paar euri BPM.
Ja ik heb er al mee gereden, dus ik weet dat het al rijdend niet al te veel uit maakt.
Het gaat mij om het feit als hij ergens stil staat en ik moet hem in mijn garage krijgen ;)
+ De motor is echt wel heel hoog/zwaar voor een klein mannetje van 1m70, again, al rijdend geen probleem, maar het is vanaf je ergens stil staat... :+

 • Least Inkling
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 31-03 14:44

Least Inkling

Product of the cold war

@Anoshky gelukkig kun je met een 30L-tank bijna 600km rijden, dus tijd zat om een geschikt op-/afstapplekje te vinden :+

Extra hoog stoepje of je partner zet een krukje klaar...of zo..

Edit: overigens ben ik zelf ook "maar" 1.80m

[Voor 11% gewijzigd door Least Inkling op 07-02-2018 15:22]

Droplets of yes and no in an ocean of maybe


 • Stacheldraht
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 14-04-2020

Stacheldraht

Frankfurt am Main

Tsjonge, dat we jou nog moeten uitleggen dat je zo'n ding netjes in de goede gleuf moet duwen B) :P

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei


 • SmurfLink
 • Registratie: Juni 2016
 • Niet online
Secsytime schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 14:00:
Street triple R 2014 - 675 cc - 3 cilinder

Edit: volgens de meesten een vrouwenfiets :+

[afbeelding]
Nou als vrouw moet ik zeggen dat ik deze wel errug mooi vind! :p

 • Requiem19
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 00:47
Tankiej schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 11:22:

De Multistrada 950 je vorige motor? Die is toch pas net een jaar op de markt, nu alweer weg gedaan?
Klopt, enerzijds vond ik de MTS950 toch wat 'te saai', anderzijds ga ik vanaf Amsterdam naar Nepal rijden en zoals hierboven al in wat meer detail uitgelegd, leek me die trip niet zo handig op de MTS950 ;).

Ik kon de MTS950 voor een mooie prijs weer terugverkopen aan de dealer waar ik hem gekocht had. Dus uiteindelijk voor niet al teveel geld (huren was duurder geweest!) een seizoen lang op de Multi kunnen knallen.

 • Dryhte
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 23-03 07:07
SmurfLink schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 15:34:
[...]

Nou als vrouw moet ik zeggen dat ik deze wel errug mooi vind! :p
Ach ja ik, als man, ook O+ ... alleen lijkt me een naked iets minder ideaal voor pendelen dan een type allroad.

Topkoffer op de Street Triple ziet er ook niet zo uit ;)

Ik heb momenteel als volgende motor de V-strom 650 op 't oog (de nieuwe). Deed ooit een proefrit op de SV650 en vond de motor bijzonder 'lekker' aanvoelen. Maar eerst nog een paar (tien-) duizend km op de CB500X, die voldoet prima.

[Voor 23% gewijzigd door Dryhte op 07-02-2018 15:58]


 • darkkingll
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 30-03 17:21
Street triple is sowieso mooi ja.

Maar goed, misschien ben ik een beetje bevooroordeeld, met mijn Speed Four.

 • Least Inkling
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 31-03 14:44

Least Inkling

Product of the cold war

Zo, net een mooie cursus geregeld in april. Bochtenstage in de Eiffel met 3 man en een erkende instructeur inclusief 2 dagen halfpension.

Heb ik het nodig? Heel arrogant zeg ik niet echt, maar wie weet krijg ik net weer dat beetje extra geleerd en het is sowieso fun.

Leerdoel:
* meer vertrouwen in voorwiel op nat wegdek

Dus met zijn allen duimen dat het slecht weer wordt...

Droplets of yes and no in an ocean of maybe


 • Woask
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 28-03 00:02
Ik zie dat ik nog niet in de topicstart ben gezet, poging 2 :P
UserMotormerkMotortypeBouwjaarProvincie
WoaskKTMDuke 1252011Noord-Holland

 • FT Twisty
 • Registratie: Juli 2012
 • Laatst online: 13-01 18:27

FT Twisty

😎🏍️🎮📺📷☕

SmurfLink schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 15:34:
[...]

Nou als vrouw moet ik zeggen dat ik deze wel errug mooi vind! :p
Ook vrouw hier & helemaal mee eens met dat die Street triple R 2014 erg mooi is. :9~

AMD 3700x | Asus RTX 2080 OC | ROG Strix x570-F Gaming | Corsair 16GB @ 3200 | Honda CBR600F4 | Canon 650D | Canon 18-55mm | Canon 50mm f1.8 | Tamron 70-300mm

Pagina: 1 2 3 ... 102 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Mee op Motortocht? Zie: GoT Motortocht

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee